KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
7 órája
#14693
shinita 1
reply to ZolAnd's post #14692
Az azért nagy teljesítmény lenne, magasan verné a Guiness-rekordot ;) Azt még én sem láttam a legelvakultabb ketósoktól sem, hogy ilyen hosszan élünk vele... Viszont az ember simán lehet ketózisban többszáz kilósan is, sőt, egészen hosszútávon is ketózhat fogyás nélkül, a ketó nem garantál súlyvesztést.

14 órája
#14692
ZolAnd 1379 17
reply to shinita's post #14691
Köszi. Ennyivel is beljebb vagyok.
A nagyapám nem volt ketózisban, mert 110 kg volt a 76 cm-éhez. Igaz csak 94 évet élt. Már 35 éve meghalt. Mi lett volna, ha ketózisban él. Talán még ma is beszélgethetnék vele.

2 napja
#14691
shinita 1
reply to ZolAnd's post #14690
A társait nem tudom, a ketó egy étrend/életmód, ami millióféle lehet (elvégre vannak csak húst evő és vegán ketósok is, bár egyik sem tipikus), egyetlen közös pont... Nos, definíció kérdése, hogy mi az, egyeseknek ez az alacsony szénhidrátbevitel (a napi 20g nettó szénhidrátbevitel elég tipikus határ), nekem a ketózis, amit különböző emberek különböző szintű szénhidrátbevitellel képesek elérni. De ez szinte mindig igen kevés. Ennyi. Megoszlanak a vélemények, hogy mennyire egészséges, a vírus ellen nyilván nincs életmód, ami megvédjen s amúgyis, nyilván minden nem túlzottan fix étrendet lehet kirívóan egészségtelenül csinálni, s minden fix étrendhez van ember, akinek az egészségtelen.
Egyes ketósok kicsit túlzottan bíznak az életmódjukban, találkoztam olyannal, aki nem tartja veszélyesnek a helyzetet magára nézve, de aggódik a (gondolom, egészséges) 22 éves lányáért, mert az sok szénhidrátot eszik, úgyhogy nyilván sokkal nagyobb veszélyben van, mert mi más is számítana, mint az étrend... Ez azért meglepett, bár nem nagyon, láttam már érdekesen gondolkodó embereket.

2 napja
#14690
ZolAnd 1379 17
reply to drisztina's post #14688
Mi a bánat az a "keto" és főleg a társai?

5 napja
#14688
drisztina 1322
Még mielőtt bárki elhinné, hogy a keto (és társai) megvédi a koronavírustól:

http://semmelweis.hu/hirek/2020/03/31/a-bcg-vedooltas-szerepe-a-covid-19-elleni-kuzdelemben/

De itt is megbízhatóbb információhoz jut, mint bárhol máshol:

https://www.facebook.com/virologiapecs/posts/133286298250948?__tn__=-R

1 hete
#14687
FaluvegiCsaba 93 2
reply to bmati's post #14676
Köszönöm! Még ma így edzek

1 hete
#14686
Restarter 90
reply to bmati's post #14685
Köszi !!!

1 hete
#14685
bmati 203
reply to Restarter's post #14684
Szia!
Saját testsúlyos edzésként is felviheted, de úgy látom, hogy van fekvőtámasz is. A három intenzitás közül úgy a legkönnyebb választani, hogyha képes vagy 15-öt egy sorozatban megcsinálni és nem lihegsz, akkor közepes vagy könnyű intenzitás. Ha megy 30 felett és nem fáradsz el, akkor könnyű intenzitás.
Az időnél pedig vagy a tényleges edzéssel töltött idő kb. 80%-át vagy a teljes idő kb. 70%-át írod be. Az utóbbit csak akkor, ha nagyon max. 3 perc pihenő van a sorozatok között (általában erő-állóképességi edzésnél 60-120 mp-es pihenőkkel érdemes csinálgatni ezeket, de ha max. erőre mész, akkor 4-5 perc is lehet, de akkor az ismétlésszámod is jóval kisebb; ha állóképességre akarsz menni, akkor 30 mp alatt kellene tartani a sorozatok közötti pihenőidőt).

1 hete
#14684
Restarter 90
Sziasztok!
A sporthoz a fekvőtámaszt hogy érdemes felvinni?
Három intenzitás közt választhatok, időre....
Milyen időt írjak be, hogy ne tévedjek nagyot?
A teljes edzés, vagy csak kimondottan a nettó időt?
... bmati, Te biztos tudod..:-)

2 hete
#14683
WoodrowWilson
reply to bmati's post #14682
Nem tudom, nem látok lógó bőrcafatokat sehol.
Most 78 kg vagyok, eddig fogytam fokozatosan, legrosszabb esetben is heti egy kilót. Lejjebb már nem fogom vinni a kalóriákat.
Az alak őszintén szólva nem izgat, a 110-hez képest biztosan jobb lesz.

2 hete
#14682
bmati 203
reply to WoodrowWilson's post #14678
A bőröd hogy bírja a súlyleadást? Ha nagy sebességgel fogysz, annak sincs ideje visszahúzódni.
Az éhség és a szomjúság relatív dolog. Az agyad nagyban tudja befolyásolni mindkettőt, így erre nem érdemes hagyatkozni. Attól, hogy nem érzel bizonyos dolgokat, amiket kellene, attól az még messze rossz. Az éhség és a szomjúság kikapcsolása (vagy tudatosan nem figyelembe vétele) nagyon rossz az egészség szempontjából. Enni és inni amúgy sem akkor kell, amikor éhes/szomjas vagy, hanem mindig előtte.
A célelérés még meg lehet, de akkor már bőven 1200 kcal alatt kellesz enned (szerintem olyan 800 kcal körül), ami csak tovább rontja a helyzetet. Ha visszaemelsz hirtelen vagy fokozatosan (teljesen mindegy), hirtelen fel fog pattanni rád pár kg. Aminek kis része víz, nagy része zsír, egy része pedig szénhidrát az izmokba (arra a kevés izomra, amit szépen lebontasz ezen idő alatt). A végeredmény szerintem optikailag nem lesz megfelelő (az alakkal lesznek gondok).
Az egészség meg majd kiderül, mert ilyen éheztetés után ezt-azt össze lehet szedni.

2 hete
#14681
drisztina 1322
reply to FaluvegiCsaba's post #14673
Szerintem bmati arról beszél, hogy nem a "legoptimálisabb" a beállításod, ami hátráltat(hat)ja a célod elérését, azaz keveset eszel, feleslegesen sok fehérjével, amit viszont szétoszthatnál szénhidrátra és zsírra (bármilyen rosszul hangzik, de ezekre is szükséged van a fejlődésedhez).
..és azt, hogy, ha az ember otthon van, kevés eszközzel, attól még adottak lehetnek/a lehetőségeink a szálkásításra. pl. otthoni "saját testsúlyos" vagy "street workout" edzésekkel

2 hete
#14680
WoodrowWilson
reply to drisztina's post #14679
Annyi kalóriára lövöm be a keretet, hogy 70-75 között tartsam a súlyom.

2 hete
#14679
drisztina 1322
reply to WoodrowWilson's post #14678
...ok, és, ha elérted a célod, ami után megemeled a kereted a BMR-ed fölé, akkor onnantól mi lesz?

(nem bántásból teszem fel ezt a kérdést, ezért mielőtt válaszolnál, kérlek gondold át)

2 hete
#14678
WoodrowWilson
reply to bmati's post #14677
Egyelőre bírom pakolni a súlyokat felfelé. Mentálisan nem érzékelek semmi problémát, napi egyszer eszek, különösebben nem vagyok éhes napközben.
A jelenlegi tendencia alapján 1-1,5 hónap múlva elérem a célsúlyt (70-75 kg között, 110-ről indultam), utána már felviszem BMR fölé a kalóriákat.

2 hete
#14677
bmati 203
reply to WoodrowWilson's post #14674
Oké, ezzel egy darabig lehet játszani. Majd gyere vissza fél-1-2 év múlva és akkor beszélgethetünk, hogy kell-e újra fogynod. ;)
Ha hosszú távon nézem a képet, akkor itt a lassan járj, tovább érsz megközelítés lesz a nyerő.
A BMR alatti tartós evés lelassítja az anyagcserét, izmosodni nem tudsz tőle, hiába optikailag úgy tűnik. Ezen kívül fokozott az esély rá, hogy jojó-effektusba kerülj. Az egészségről nem is beszélve...
Majd jönnek az úgy ennék valamit, mert éhes vagyok jellegű felkiáltások a kevés kalóriakeret miatt, aztán előbb-utóbb feladják és jön a zabálás. Mentálisan egyébként jobban megviseli az embert, mint fizikálisan és előbbiből nehezebb is kimászni.
Erősödésről annyit, hogy többet erősödtél volna súlytartó kereten. Az első kb. fél évben lehet úgy terhelni az izmokat, hogy jelentős kalóriadeficit esetén is erősödjenek. Ezután szépen elkezd stagnálni. Saját testsúlyos gyakorlatoknál csökken az ellenállás a súly miatt, ezért is tűnik könnyebbnek (ez nem egyenlő az erősödéssel, egy idő után pedig már nem tudod a súlyodat csökkenteni, akkor jön majd a stagnálás). Súlyoknál pedig rögtön észreveszed majd, hogy nem bírod feljebb pakolni a tárcsákat egy idő után. Ha nagyon erőlteted, akkor jön majd a kiégés...
Egy-két embernél működhet egyébként, akinek magas az önuralma és képben van azzal, hogy mit lehet és mit nem megtenni egy diéta alatt. Ez kb. 10000 emberből 1 ember...

2 hete
#14676
bmati 203
reply to FaluvegiCsaba's post #14673
A szálkásítás a konyhában kezdődik, szóval nem kell semmit sem felfüggeszteni, egyél a megadottak szerint.
Saját testsúlyos edzéshez akkor pár gyakorlat, ami felveszi a konditermes gyakorlatokkal a versenyt és abszolút nem fogsz semmiben sem visszafejlődni, amíg otthon vagy. Kötelező darabok (válassz néhányat ezek közül a szintednek megfelelően):
- fekvőtámasz: térdelős, normál, szűk, széles, superman, tigris, hindu, zuhanóbombázó, egykezes, emelt lábas, kézenállva.
- vízszintes húzás: kint alsó ágon, bent ajtókeretbe szerelhető húzódzkodórúddal megoldható, esetleg erős asztal alá feküdni. Ezekből különböző szögben végzett (30,45,60 fokos) teljesen aláfeküdve, csukód-bokád egy vonalban. Itt is lehet variálni szélesebben, szűkebben, egy kézzel. Ha nehéz, akkor gumikötéllel rá lehet segíteni vagy nehezíteni lehet
- húzódzkodás: kint faágon, bent ajtókeretbe szerelhető húzódzkodórúddal megoldható. Ha nincs, akkor alternatíva a gumikötél megfelelő ellenállással evezés gyakorlattal, fordított tárogatás; hasra feküdve egy viszonylag csúszós felületen egy kendőt a hasad alá téve a tenyereidet préseled a földhöz magad előtt nyújtott kézzel és "húzod fel" magad, amíg a vállcsontoddal egy vonalba nem ér a csuklód. Oszlopot megfogva megpróbálni széthúzni. Ha van húzódzkodórúd, akkor lehet csinálni bicska húzódzkodást, teljest, fél ismétléseket, csak negatívokat, gumiszalagos könnyítést/nehezítést, szűken, szélesen, egy kézzel
- lábemelés: hajlított lábbal, nyújtott lábbal, függeszkedve (húzódzkodón). Ha utóbbi nincs, akkor két szék között térdemelés, hajlított, később nyújtott lábas lábemelés vízszintesig. Ha az könnyű, akkor lehet emelni a szemvonalad fölé és tartani.
- guggolás: normál, szűk, bolgár, egylábas, gumiszalaggal nehezítve (esetleg valamilyen használati tárggyal a kezedben elöl guggolásként, ha nincs otthon súlyzód; lehet pl.: nehéz könyv, kétliteres flakon vízzel/homokkal, stb.)
- tolódzkodás: földön, két szék között vagy ágy szélén, gumiszalaggal ellenállás növelhető/csökkenthető.
- híd: rövid híd, egyenes híd, normál híd, falséta le-fel, állásból híd és vissza.
- kiegészítésképpen: kitörés (előre, hátra, oldalra), függeszkedés egy kézzel,a(kár törölközőt fogva), vádliemelések (hajlított/nyújtott lábbal, két/egy lábbal, földön/lépcsőn), oldalsó plank (alkaron, nyújtott karral), alkartámaszos plank, V lábemelés, ujjbegyes fekvőtámaszok (térden, normálisan, döntve, egy kézzel), gumiköteles karhajlítások, fűrészelés, evezés, stb.
Sorozat- és ismétlésszámokról annyit, hogy olyan gyakorlatokat válassz, ahol nem tudsz 20 fölé menni egy sorozatban és 3-4 sorozatot kellene csinálni kategóriánként 1-2 gyakorlatból).
Így ennyi jutott most eszembe gyakorlatok közül, ezekkel az izmaid nagy részét le lehet edzeni és jó erősítő gyakorlatok, amennyiben progresszíven végzed. Ha valami nem tiszta, akkor arra nyugodtan kérdezz rá.
Hajrá! :)

2 hete
#14674
WoodrowWilson
reply to bmati's post #14669
5-6 hónapja eszek bőven a BMR-em alatt (kb. 1200 kcal), mellette súlyzó, fekvőtámasz, felülés stb. Fogyok folyamatosan, és egyre erősebb vagyok.

2 hete
#14673
FaluvegiCsaba 93 2
reply to bmati's post #14669
Aha! Úgy gondolom most már kezdem kapizsgálni. Szóval a lényeg, hogy ebben az időszakban, amikor "csak" itthon tudok edzeni, akkor használjam fel arra, hogy tartsam a súlyom (esetleg nagyon kicsit fogyjak) és így újra begyorsul az anyagcserém, majd amikor lesz terem, akkor újra folytatom a szálkásítást. Jól értem?
Köszönöm szépen a sok választ, nagy segítség!

2 hete
#14672
ZolAnd 1379 17
Miből áll össze a "segítségeid száma"? A főoldalon 20, itt meg 17. Érdekes, nem ?

2 hete
#14671
shinita 1
reply to FaluvegiCsaba's post #14668
Nos, sokféle furcsaság van az embereknél, lehet, hogy neked természetesen lassú az anyagcseréd. Csak éppen a te adataiddal az ember inkább arra gondol, hogy bizonyára belassítottad. Ezen lehet segíteni az emeléssel. Ha semmiképpen nem akarod ezt mindennap, akkor legalább néha legyen egy rendesebb napod, hátha az segít. Ideális esetben nem is tudunk tartósabban alámenni a szükséges mennyiségnek, mert a szervezet jelez, hogy gond van. De nem mindenki ilyen.
Jobb, ha rendes anyagcseresebességgel kitapasztalod a szokásos aktivitásodhoz tartozó energiaigényedet (ami persze lazán megváltozik később, ez ilyen, de azt újra ki tudod tapasztalni) s innentől jobban képben vagy, a kalkulátorok sokat képesek tévedni az egyéni tényező s a mozgás nehezen számolhatósága miatt. De azokra is alapozhatsz, csak azért a szervezetedre is figyelve, nehogy a papírforma bevitel miatt túl keveset egyél, a túl sokat lehet csökkenteni később, ha nem vagy türelmetlen, de a túl kevés belassítja az anyagcserédet, fokozottabban vesztesz izmot, nem jó ötlet. S utána az 1700 kcallal súlytartás nem elég informatív, nem mondja meg, hogy ez egy belassított anyagcsere vagy te egyszerűen ilyen vagy, ha az még reális, de bizonyára vannak olyan egyedek, még jóval különösebbek is. Csak ahogy távolodunk az átlagtól, ez egyre ritkább s ha nem tudod biztosan, hogy te ilyen vagy, akkor érdemes kipróbálni felhozni a nagy valószínűséggel belassult anyagcserét.

Amúgy mi a gond az otthoni pár gyakorlattal szabad súllyal? Mindenképpen eddz, az a legrosszabb, ha felhatalmazod a szervezetedet az izombontásra, mert nem kellenek azok. Kevés kalóriánál különösen.

2 hete
#14670
drisztina 1322
reply to FaluvegiCsaba's post #14668
Ha valami egy ideje nem megy*, akkor itt az idő módosítani rajta!

Hallgass "bmati"-ra, alapvetően nem szokott hülyeségeket mondani, sőt. Bár vannak témák, amitől égnek áll a hajam :), (azaz kissé túlzónak tartom pl. az ajánlott vízbevitelt) ami nem azért van, mert, amit ajánl kivitelezhetetlennek tartom, hanem azért, mert normál üzemmódban szerintem igencsak képes megkeseríteni az ember életét ;)))))

Szóval, nyugodtan emeld meg a kereted, és módosítsd a makróid bmati ajánlása szerint. Tartsd magad a kijelölt célhoz legalább 4-5 hétig, adj esélyt magadnak, hogy megtapasztalhasd/észrevehesd a változást. Ha észleled a változást, az jó, ha nem, vagy egy idő után úgy érzed (újra) megrekedtél, akkor ne félj finomítani a terveden.

Az hogy a beviteled vagy az égetésed plusz/mínusz hány gramm/kalória az nem (csak) rajtad vagy a bázis adatain múlik, hanem pl. az aktuális paramétereidtől, fizikai állapotodtól, étkezésedtől, edzéseid intenzitásától is.

*mindegy hogy milyen magyarázatunk van rá (eddig is beértem a kevesebbel, sőt jó ideje még annál is kevesebbet eszem/eddig minden hétvégén felástam a kertet/karantén van, minden bezárt, nincs hol sportolni/elment az edzőm/nincs pénzem teremre/elromlott a biciklim stb.)

2 hete
#14669
bmati 203
reply to FaluvegiCsaba's post #14668
Mert, ha a BMR alatt eszel, egy idő után meg fog állni a fogyásod, mert a szervezeted nem képes megfelelően ellátni energiával pl.: az izmokat, gyengíti az immunrendszert, izmot is kezd égetni stb. A tested most úgy veszi, hogy éhínség van és tartalékolni kell, így zsírt kezd raktározni és izmot bontani. Ha sokáig így vagy, akkor vagy csökkented tovább a kalóriákat és Te fogod hamarabb feladni vagy megemeled egy normális szintre, ami a szervezetednek jó.
Ez a többet eszek ez csak a jelenlegi kevés kalóriádhoz képest több. A súlytartód amúgy is 2200-2400 kcal között van, ha nem végzel fizikai munkát.

2 hete
#14668
FaluvegiCsaba 93 2
reply to bmati's post #14667
Minek ennék többet, ha fogyni akarok?

2 hete
#14667
bmati 203
reply to FaluvegiCsaba's post #14666
Szia!
Azért, mert a BMR-ed 1800 kcal, így amiket írtam annyival módosíthatod, hogy több CH, a napi bevitel pedig 1950 kcal. Emeld fel a kereted és ne lepődj meg, ha pár napig 1-2 kg felkúszik, mert jelenleg éhező üzemmódban vagy...
Ha a testzsírodon akarsz alakítani, akkor pedig jobban jársz egy súlytartóval vagy nagyon lassú fogyással (heti fogyás 0,1-0,2 kg).
Edzeni otthon is lehet és kell is! Amiket érdemes megdolgozni, az a nagy izmok (comb, mell, hát), ez az alap, zsírégetésnél ezek segítenek a legjobban, plusz látványban sem utolsók. Gyakorlatokat is tudok mondani, ha nem nagyon vagy képben az ilyenekkel, csak írd meg, hogy van-e valami eszközöd otthon, mert annak tekintetében fogok gyakorlatokat javasolni.
Hajrá! :)

2 hete
#14666
FaluvegiCsaba 93 2
reply to bmati's post #14662
Szia,

pont az a fura szitu, hogy nem tudok edzeni, mert be van zárva minden. Max itthon pár gyakorlat szabad súllyal, de ennyi.
Amúgy 27 éves vagyok, és egyszerűen nem fogyok 1700 kcal/nap felett. Kb 18-20%-os lehet a testzsirom.

3 hete
#14665
HUNited 456 83
reply to drisztina's post #14660
drisztina kérlek te is írj nekem

3 hete
#14664
HUNited 456 83
reply to ZolAnd's post #14663
írj nekem a hunited@gmail.com címre

3 hete
#14663
ZolAnd 1379 17
reply to drisztina's post #14659
Mert szerinted én korrektor vagyok? Nálam ugyanis megjelenik.
Egyébként, ha már így szóba jött. Nem lenne bolondság néhány öreg szakinak kiadni ezt a lehetőséget. Persze nem úgy, hogy rögtön töröljön, hanem "DELETE"-re jelölhetné. Azután egy "igazi" korrektor eldöntené, hogy melyiket lehet (kell) törölni. Régen ez működött, amikor még a Mátéval személyes kapcsolatban voltam és hozzá fértem az adatbázishoz. Oda lehetett írnom a név elé a fenti szót. Ő azután eldöntötte, hogy törli-e. Szépen csökkenne a redundáns adatok száma.

3 hete
#14662
bmati 203
reply to FaluvegiCsaba's post #14661
Szia!
Az 1700 kcal kevésnek tűnik. Nem írtad, hogy hány éves vagy, én 40-re saccoltalak most be, így az alábbi számokat javaslom:
- napi kalóriakeret: 1850 kcal (BMR-ed a feltételezett adatokkal 1700 kcal)
- fehérje: 115 gramm
- szénhidrát: 190 gramm
- zsír: 70 gramm
- napi min. 4 liter folyadék
- heti 3 erősítő edzés mehet, köztük legalább 1 nap szünettel (az edzések teljes testesek legyenek)
- ha kevésnek érzed, akkor mehet 1-3 kardió nap is a pihenőnapokon, csak hogy fokozd a zsírégetést (ezt közepesen alacsony intenzitáson)
-edzésnapokon minimálisan mehet több kalória az edzés utánra időzítve a gyorsabb regeneráció érdekében (főleg CH és fehérje)
- az edzéssel töltött idő max. 2/3-át írd be és ne csalj az intenzitással
Még mielőtt módosítod a diétádat előtte tarts egy töltőnapot. Menj fel kb. 2300 kcal-ig (a 225 g ch legyen meg, a többi kicsit legyen több, mint amivel jelenleg mész) és csak utána módosítsd az értékeidet. Ne ijjedj meg, ha kicsit feljebb mászik a súly pár napra, utána meg kell indulnia a fogyásnak.
Tartsd be ezt 3-4 hétig, ha nincs változás, írj és finomítunk még. Ha van kérdés, jöhet az is. :)

3 hete
#14661
FaluvegiCsaba 93 2
Hogyan módosítsam a szálkásításom ebben az itthonülökéssemmitsemozgok időszakban?

Szállkásító diétát tartok úgy 2 hónapja.
Makróim: 180fehérje, 140ch,50fat. (1700kcal)
174 cm és jelenleg 76 kg vagyok.
Heti 3 edzésem volt eddig.

Így is nehéz tartani a diétát, ha még annyit se mozgok mint eddig, akkor méginkább csökkenteni kellene a kalóriabevitelt. Attól tartok, hogy nagyon belassul az anyagcserém.

Vagy érdemes lenne pont az ellenkezőjét tenni. Azaz inkább emelnem a bevitelemen és felgyorsítani kicsit az anyagcserém? Majd felgyorsult anyagcserével folytatni?

3 hete
#14660
drisztina 1322
reply to ZolAnd's post #14658
Ezt a furcsaságot én is tapasztalom (leginkább saját ételnél, mivel másokét nem igazán nyitom meg), de a miértjét még én sem fejtettem meg.

3 hete
#14659
drisztina 1322
reply to ZolAnd's post #14656
A "korrektor törlés" a korrektorok munkáját segíti. A lehetőség nem új - eddig is létezett - csak lerövidíti a kattintások számát (azaz a hibás, rossz adatok "közösbe történt ajánlás" törlését teszi közvetlenül lehetővé).

3 hete
#14658
ZolAnd 1379 17
reply to HUNited's post #14657
Nem. Saját ételnél még sosem láttam. Eléggé rapszodikusnak tűnik a megjelenése. Még nem jöttem rá az algoritmusára.
De nem hibának vélem, nem is kell javítani, csak tudni szeretném, hogy mit jelent.

4 hete
#14657
HUNited 456 83
reply to ZolAnd's post #14656
Már én is mondtam Máténak, de gondolom nem olyan súlyos hiba hogy fontos legyen javítani. Elvileg csak a saját ételek mellett jelenik meg, nem?

4 hete
#14656
ZolAnd 1379 17
Miért van az ételek mellet lévő választási nyílnál, hogy "korrektor törlés"?
Tudja valaki?

4 hete
#14655
ZolAnd 1379 17
reply to drisztina's post #14654
És az nem képzelhető el, hogy a régi hibák javítva lesznek?
Pl: az ételek szerkesztésénél, a "Recept leírást" ahányszor megnyitod, annyiszor 20 "SPACEt" hozzátesz az elejéhez.

1 hónapja
#14654
drisztina 1322
reply to ZsuzsiHonti's post #14653
Szerintem csak a jelek dizájnja változott meg, a jelentésük maradt.
Piros felkiáltójel = piros háromszög felkiáltójellel (hiányos usda adatok)
Sárga csillag= sárga csillag (kedvencnek jelölt étel)
Zöld emberke= zöld pluszjel (saját recept/étel)
Kék fazék= kék fazék (receptet takar az étel)

Elképzelhető, hogy hamarosan újabb fejlesztések lesznek élesítve. :)

1 hónapja
#14653
ZsuzsiHonti 7 1
Sziasztok! Szeretném tudni,hogy mit jelentenek a különféle ikonok az ételek mellett, pl. felkiáltójel, "zöld emberke"? köszi

1 hónapja
#14652
drisztina 1322
reply to womanrick's post #14651
Igen, sajnos nemhogy állami finanszírozásút, de még EU-st sem ismerek. A felsorolt listák bizony nem tekinthetők megbízhatónak, ebből kifolyólag nem lehet hiteles sem. Kérlek, olvasd el bmati (14645.sz.) és a rá adott (14647.sz.) hozzászólásomat is. Megjegyzem, én csak arra a kérdésedre válaszoltam, hogy honnan származnak (származhatnak) a bázison található különféle adatok.

Ezek a táblázatok csak annyiban "hivatalosak", hogy a NÉBIH hivatkozik/hivatkozott rájuk még 2016-ban egy ajánlásában. Nem akarok elkeseríteni senkit, de körülbelül ennyire "hitelesek" a termékeken lévő adatok is:

https://elelmiszerlanc.kormany.hu/download/3/09/a1000/%C3%96sszefoglal%C3%B3%20az%20%C3%A9lelmiszerek%20t%C3%A1p%C3%A9rt%C3%A9kjel%C3%B6l%C3%A9s%C3%A9r%C5%91l%202016%2012%2015.pdf

1 hónapja
#14651
womanrick
reply to drisztina's post #14636
Köszönöm a választ! kutakodtam én is tovább ... A könyvtárban megtaláltam a fent listázott kiadványokat. Azt gondoltam talán ezeken kívül létezik olyan állami fin. adatbázis ami ingyenes, mert azt az infot kaptam, hogy a neten terjengő / fenti kiadványokból származó táblázatok nem hitelesek, és nem is engedélyezettek... :(

1 hónapja
#14650
ZolAnd 1379 17
reply to drisztina's post #14641
Nekem csak az alapanyagok a fontosak, mert mint írtam nélkülük nem tudom elérhetővé tenni a receptjeimet. Ezeket a legnagyobb gondossággal állítom össze. Javarészt, sőt kizárólag olyanokat, amit magam is megfőztem. Ilyenből akad hetente 1-2. Nyilván a főzést, sütést, kezelést nem igénylő étkeket (saláták, mártások, keverékek, sütik) az alapanyagok ismeretében is meg tudom pontosan adni.
Már kapcsolatban vagyok 4-5 publikáló szakáccsal akik szívesen társalognak velem. Egyre nem bírom őket rávenni (sehogy sem), hogy lemérjék a végeredményt (kb. 20 másodperc) és így kiszámolhassam az "elpárolgást". Sőt némelyik még azt sem érti, hogy pl. egy levesnél miért kell megadni a felhasznált víz mennyiségét. "Abban nincs kalória", mondják. Az emiledet nem látom. Ne félj, nem foglak túlterhelni. Szó sincs 10, 20, 30-ról. néhány (1-3) alapanyag kellene. Mindig csak az, amit éppen nem tudok használni.
Ha gondolod ide küldd: zogu@freemail.hu
Még egy kérdés: Miért van az ételek mellet lévő választási nyílnál, hogy "korrektor törlés"?

1 hónapja
#14648
ZolAnd 1379 17
reply to drisztina's post #14647
Néhány évvel ezelőtt (2?) az OÉTI munkatársa volt az egyik ismerős kollégám. Párszor beszélgettünk erről. Ő sem tudott itthoni "hivatalos" adatokról. Abban az időben megpróbálták honosítani az USAD, de annyi volt az eltérés, hogy felhagytak vele. Ők is várták az EU-s direktívákat. Gondolom azóta sincs. Azért mégis csak kell valamit használni. Jobb híján a csomagolásokra szavazok. Ám ezzel is nagy probléma, hogy a kis "üzemek" nem törődnek a kalória táblázattal, pedig nekik is kötelező lenne. Az éttermekről nem is beszélve.

1 hónapja
#14647
drisztina 1322
reply to bmati's post #14645
Nem azt mondtam, hogy megbízhatóak ezek az adatok, hanem azt, hogy magyarországon ezek a hivatalosnak elfogadottak. :))
Igen, én is az usda adatokat preferálom és ha nincs más, kénytelen vagyok a gyártói adatokra támaszkodni. Hivatalos EU-sal én sem találkoztam még, ami nem jelenti azt, hogy nem létezik :)

1 hónapja
#14646
Lazarmisa
Helló, az elején véletlen letiltottam a kamerát, most meg nem tudom visszakapcsolni. Tudnátok segíteni benne. (Android os)

1 hónapja
#14645
bmati 203
reply to drisztina's post #14636
Köszönet, hogy összeszedted ezeket. Én az USA-ét használtam, illetve hivatalos EU-sat kerestem, de nem találtam hivatalos verziót csak innen-onnan átvetteket. Az adatbázisok eltérhetnek egymástól, ezért is kell belekalkulálni egy kb. 5-10%-os hibatűrést, de erről már évekkel ezelőtt volt szó a fórumon.
Sok ilyen táblázattal egyébként az a baj, hogy '80-as, '90-es évek adatait veszik alapul (főleg a mikrotápanyagok tekintetében), amik mára már jóval kevesebbek, mint akkor voltak. 2018 után nem igazán van adat (ezeket sem ártana legalább 5 évente frissíteni, csak sok az adat és sokba kerül a kutatás).

1 hónapja
#14644
ZolAnd 1379 17
reply to drisztina's post #14642
Az akkori forrás bizonyára a Nosalty volt. Mostanság én is mint mindenki a csomagoláson levő adatokat használja. Ha adsz egy helyet, ahova elküldhetem, akkor elküldöm. Gondolom az autentikus.
Hasznos napot!

1 hónapja
#14643
drisztina 1322
reply to Dorakatalin57's post #14638
Nálam (bármikor feljöttem) rendesen működik/működött az oldal.

1 hónapja
#14642
drisztina 1322
reply to ZolAnd's post #14637
Az említett pancettát megnéztem, mivel nem találtam a magyar multik online felületén ilyen terméket, (ha nem felejtem el, akkor szúrópróbaszerűen a boltokban is megnézem) ezért egy tesco-s terméket az angol oldalról, a többit (többféle megnevezéssel) az usda oldalról vittem fel (ha egyszer javítják a linkjét, akkor feltölthető lesz hozzá a többi adat is).

Megtaláltam az általad felvitt pancettát is, de mivel ott a nosalty-ra hivatkozol, mint forrás (ahol viszont nem találtam meg, hogy nekik mi a forrásuk) nem tudom azt az adatot elfogadni "megbízhatónak". Köszönöm, ha megérted.

1 hónapja
#14641
drisztina 1322
reply to ZolAnd's post #14637
Igen, tudok róla, hogy „Régen (a történelmi időkben), mint külsős” segítetted az oldalt, aminek azért örülök, mert így pontosan tisztában vagy azzal, hogy egy korrektornak mi(ke)t kell, figyelembe vegyen minden „leokézásnál”.

Sokat gondolkoztam azon, hogy hogyan tudnánk megoldani ezt a problémát úgy, hogy mindkettőnknek jó legyen. Mert első blikkre azt találtam a leglogikusabb megoldásnak, hogy megadom az e-mail címem, te megírod, amit szeretnél, oszt' majd meglátjuk. Igen ám, de szívesen elkerülném azt, hogy naponta (akár többször is) „ad hoc” levelezésbe kezdjük, még a végén „zaklatásnak” venném* ;)))))
Persze, ezután rögtön bevillant, hogy na, jó, de, ha időnként átküldesz egy 10-20-30 (remélem az általad említett „ezer példát tudnék mondani „ erősen túlzó volt :)))) ételt tartalmazó listát, akkor azzal nem lehet gond. De be kellet, lássam, hogy ez sem megoldás, hiszen az én kapacitásom is véges, és azt nem tudom felelősen bevállalni, - még, ha időnként is – hogy 10-20-30 (bárki által átküldött, számomra ismeretlen) ételt lecsekkoljak/összehasonlítsak/különbségeket-azonosságokat keressek/külföldi oldalakat kotorjak/utána járjak akár a neten, akár a boltokban.

Ezért, ha az a megoldás megfelel, hogy adott ételeknél jelzed észrevételed (akár az étel javítására/akár „leokézására” vonatkozóan) MEGBÍZHATÓ forrás megjelölésével és/vagy címke fotó feltöltéssel, akkor azt meg tudom ígérni, hogy azokat az ételeket** megnézem.

Szóval, szívesen segítek, ha tudok, de nem bármi áron. (Ezt a megoldást másoknak is fenntartom.)

*kérlek, ne vedd a szívedre, csak viccelek :DDDD
**fontos, hogy csak alapanyagok, termékek jöhetnek szóba, mert a receptek jelentős része használhatatlan (én, sem újrafőzni, sem hasra ütni nem akarok)

1 hónapja
#14640
ZolAnd 1379 17
reply to godotravarva's post #14639
Két lehetőség van.
1. Új étel - készétel, alapanyag, konzerv,..... pl. új fajta sajt (ami még nincs az adatbázisban).
Manapság ezer féle készételt lehet mindenfele kapni (Lidl, Tesco, Aldi, Penny).

2. Új receptet - Ha készítesz egy ételt és a hozzávalóit, a receptet szeretnéd közre adni, vagy csak megőrizni, hogy máskor is ugyanúgy megcsinálhasd.

A beviteli sáv mellett (ha az üres) a jobb oldalon van egy befele mutató nyíl. Ha arra kattintasz, felajánlja a lehetőségeket. Ott válaszd ki ami megfelel.
Mint régi zenész, felhívnám a figyelmedet néhány dologra.
Ne kapkodd el az új étel bevitel! Alaposan nézd át, hogy nincs-e már ugyanilyen, vagy hasonló nevű étel. Pl. "Fehér kenyér" megtalálható lehet "Kenyér (fehér)", "Szeletelt fehér kenyér" név alatt is. Ha találsz azonos nevűt, csak akkor írd be az újat, ha annak összetétele, kalória tartalma LÉNYEGRESEN eltér a már meglévőtől.
A recepteket csak akkor írd be, ha pontosan tudod az összetételét, magad megfőzted és ismered az ELPÁROLGÁST! (ez a nyers összetevők és a végeredmény súlya (tömege) közti eltérés).
Ennyi dióhéjban. Ha valami nem kerek, hát írj bátran. Én biztosan válaszolok, ha tudom a választ. De vannak itt hozzám hasonlóan régi motorosok. Ők is szívesen segítenek.

1 hónapja
#14639
godotravarva 52
Hogyan tudok új ételt felvinni?

1 hónapja
#14638
Dorakatalin57 246
Sziasztok! Azt szeretnén kérdezmi, hogy nem tudom aktiválni az oldalt, valami baj van? Csak a mai nap nem tudom használni, de már hiányzik! Más is tapasztalt ilyesmit?

1 hónapja
#14637
ZolAnd 1379 17
reply to drisztina's post #14623
Egy-két alapanyagot, illetve ételt kellene "leokézni", mert anélkül nem tudom a feltett recepteket közkinccsé tenni. Ugyanis "Saját ételt tartalmaz!" felkiáltással nem engedi a közös adagbázisba. Régen (a történel mi időkben), mint külsős ezt én is meg tudtam tenni.
Csak egy példa. "Pancetta" - nem applikálható a receptbe. De ezer példát tudnék mondani. Van olyan alapanyag amiből egyetlen egyet sem fogad el (a felsorolt hétből). Bosszantó, de nem tudok ellene semmi tenni. Kb. 15 emilben, szinte könyörögtem a Máténak, de még válaszra sem méltatott. Persze, ha emiatt Téged is érne atrocitás, hát inkább ne segíts.Nem akarok rosszat senkinek. Főleg Neked nem.

1 hónapja
#14636
drisztina 1322
reply to womanrick's post #14635
A kalóriabázis adatait az indulás óta többnyire a felhasználók (a felhasználókból verbuvált adminok) töltik/töltötték fel - csak feltételezem, hogy az adatokat elsősorban - a Magyarországon elérhető táblázatokból/forrásokból (ki-ki, onnan-ahonnan).
Magyarországon a hivatalosnak elfogadott adatforrások:
-Dr.Rodler Imre: Kalória- és tápanyagtáblázat
-Dr.Rodler Imre: Új tápanyagtáblázat
-Bíró György Dr.Lindner: Tápanyagtáblázat
-FAO/INFOODS Élelmiszerösszetétel-adatbázisok
- http://tiszohu1.megacp.hu/wp-content/uploads/2011/07/T%C3%A1panyagt%C3%A1bl%C3%A1zat.pdf

Két-három éve folyamatosan frissítjük (szintén mi felhasználók) az alapadatokat az usda* egyéb adataival (rost, cukor, vitaminok), ami jelenleg nem működik, mert megváltozott a forrásoldal elérhetősége.

*USA kormánya által finanszírozott adatbázis

1 hónapja
#14635
womanrick
Sziasztok!
Böngésztem az oldalt, de nem találtam meg az infót amire kíváncsi lennék. Az alapadatok, például húsok, gyümölcsök, zöldségek tápanyag adatai honnan származnak? A neten annyi különböző adatot találok, ahány weboldalt megnézek... Köszi!

2 hónapja
#14633
feketeinci 9
reply to HajdaraAnna's post #14632
Alvással is :)

2 hónapja
#14632
HajdaraAnna
Sziasztok, most látom, hogy "utazás"sal is lehet kalóriát égetni..ez most komoly?

2 hónapja
#14630
feketeinci 9
reply to dit1's post #14629
Az étkezési naplódat tudod menteni excelbe, ott pedig kezeled az adatokat ahogy akarod.

A billentyű kombináció pedig ctrl+f, de csak azon az oldalon keres ahol vagy, és minden topik már több oldalas! Lehet érdemes többet is böngészgetni.

2 hónapja
#14629
dit1
Sziasztok! Hogyan tudom a grafikonom adatait excel tablaba lementeni? Egyszer mar kerdeztem, de elfelejtettem. Illetve hogyan
tudok keresni a forumban? Volt ra egy billentyukombinacio... Koszonom!

2 hónapja
#14628
zverona 335 1
reply to ReZso2014's post #14625
Egy dolgot mindenképp javasolnék: már most - de méginkább ha a baba megszületik - figyelj inkább a saját tested és a baba jelzéseire és fenntartásokkal fogadd az interneten rádzúduló tanácsokat. Azt tekintsd alapnak, hogy amit úgy érzel, tapasztalsz, hogy akár neki, akár neked jó vagy épp ellenkezőleg annak oka van. Viszont mielőbb keress szakembert - pl. szakrendelőben dietetikushoz fordulnék -mert elképzelhető, hogy évek alatt annyira megszoktad az adott kalóriamennyiséget, hogy nem érzékeled ha ez most kevés. Amilyen nehéz erre az életmódra váltani épp úgy nem lehet könnyű mindezen a baba érdekében rövid idő alatt változtatni. Feltételezve, hogy fiatal átlagos magasságú, évek alatt normál súlyúvá vált nő vagy tény, hogy heti 3-4edzéssel baba nélkül is kevesebb az 1500 kcal mint ami megfelelő. Azt is csak feltételezem, hogy jelen állapotodban nem végzel olyan sportot ami indokolná a 2800 kalóriát, mert a baba miatt valószínű, hogy nem. Normál esetben az addigi kalória kb. hatodával érdemes a baba miatt emelni, viszont azt nem tudjuk nálad most mi a normál alap amire ez jöhetne. Nagy szükséged lenne rá, hogy ebben a helyzetben szakember dolgozza ki miben változtass és segítene, hogy tudod ezt megvalósítani. Egyúttal meg is nyugodnál. Boldog baba várást, jó egészséget nektek!!

2 hónapja
#14627
FaluvegiCsaba 93 2
A szavazasnal kiirtam egy fejlesztesi otletet: vonalkod automnatikus felismerese (szepen elirva :)) )
Aki ezt szeretne dobjon egy szavazatot

2 hónapja
#14626
shinita 1
reply to ReZso2014's post #14625
Remélhetőleg valaki hozzáértőbb majd válaszol, de egyetlen dolgot mondhatok: olyan nincs, hogy "a második trimeszterben 2800 kcalt kell megenned". Mármint nyilván mondták vagy írták, de ez értelmetlen így. Senki a világon nem tudja, hogy mekkora a kalóriaigényed. Ez valami totálisan általános dolog, mint 2000 kcal egy felnőtt kalóriaigénye és 1200-zal fogy egy nő? Mert egyedszinten oltári nagy eltérések vannak ám. Nyilván nem kell mindenkinek ennyi kalória, a második trimeszterben sem. De hogy mennyi kell, nem tudhatom. 1500 elég kevésnek tűnik, pláne edzéssel... Mennyit ettél eddig, hogy edzéssel is elég volt? Ha most többet eszel annál s a súlyod is a várakozásoknak megfelelően nő, akkor elég, de ez komoly téma, utána kéne nézni, remélem, valaki tud majd segíteni. Legjobb lenne egy jó szakember, persze. De remélhetőleg a szervezeted elég okos s befogadja azt az ételmennyiséget, amire szüksége van. Akárhogy is, minden jót, egészséges babát!

2 hónapja
#14625
ReZso2014
Sziasztok!
Évek óta tisztán étkezem, makrókat számolva, nap 6 étkezésre lebontva, heti 3x-4x edzek. A kalóriák nem is igazán izgattak.
Most viszont várandós vagyok. Az életvitel maradt, de most olvastam, hogy a második trimeszterben kb 2800 kalóriát kéne megenni. Bárhogy erőszakolom magam, bárhogy csalok, nem megy 1500 kalória fölé.
Ártok a babának?
Köszönöm a választ!

2 hónapja
#14624
HUNited 456 83
reply to ZolAnd's post #14622
Igen, van még ilyen. Pl. drisztina is ilyen. Tudom, te is az voltál valaha.
De szerintem a "jogkörük" már nem olyan széles körű, mint anno (én nem vagyok az, így pontos részleteket nem ismerek)

2 hónapja
#14623
drisztina 1322
reply to ZolAnd's post #14621
Milyen segítségre lenne szükséged?

2 hónapja
#14622
ZolAnd 1379 17
HAHÓ!
Van itt a fórumon "KÜLSŐ SEGÍTŐ"? Van még egyáltalán ilyen?

2 hónapja
#14621
ZolAnd 1379 17
reply to Bojtika's post #14569
Szia!
Örülök Neked.
Csak ritkán fordulok elő, mert csalódtam egy jó nagyot. Már azért túltettem magam rajta (talán).
Mennyi lelkes, segítőkész "klubtárs"! Mindenkinek segítenek önzetlenül. Csak magunkon nem lehet segítenünk. Így a lényeg csak döcögve halad előre, ha halad egyáltalán. Csak azt nem tudom felfogni, hogy miért vagyunk úgy oda azért, hogy segíthessünk. Ránk a kutya sem figyel ott, ahol figyelniük kellene. De már megint belemásztam.........

2 hónapja
#14620
bmati 203
reply to roverpityu's post #14618
Szia!
Itt is kérdezhetsz, aztán vagy tudunk segíteni vagy nem. Vagyunk itt egy páran, akik elég jól beleásták magukat adott témákba. Nincs végzettségünk ezzel kapcsolatban, de úgy vettem észre, hogy sokszor nem is szükséges. Ha meg akarod várni egy profi válaszát, akkor sajnos itt időben telik; de ha gyorsan akarsz választ kapni, akkor nyugodtan írhatsz ide. :)

2 hónapja
#14619
HUNited 456 83
reply to roverpityu's post #14618
Ez egy extra lehetőség csupán, hiszen maga a prémium kevesebbe (töredékébe) kerül mint egy ilyen tanácsadás. A szakértők nem a Kalóriabázis alkalmazottai, szabadidejükben ingyen (illetve a releváns célcsoport eléréséért cserébe) segítenek.

Nincs akkora kérdésmennyiség, hogy napi szinten nézzék az oldalt, illetve náluk is vannak időszakok, amikor elfoglaltabbak.

A funkció kommunikálásán ettől függetlenül bően lehetne csiszolni, marketinges szemmel is (például olyan szakértők is megjelennek a prémium leírásban, akik már nincsenek... Ez nem csak öngól, hanem törvénytelen is). Viszont mindenki tudja olvasni azt a topikot, tehát ha csak ez miatt venne prémiumot, akkor (amellett hogy ezért felesleges, hiszen szakportálokon "ingyen" is kap ilyen szintű tanácsokat) el tudja dönteni hogy kell e neki.

2 hónapja
#14618
roverpityu
Üdv. A következő észrevételem van. Prémium tagságot váltottam mert azt olvastam hogy a szakértők tanácsokkal segítenek válaszokat adnak a kérdésekre. Lehet hogy az én elvárásom kicsit sok de úgy gondolom hogy aki kérdez az azért teszi mert valamit nem tud és bajban van a diétájával kapcsolatban.Hisz mindenkinek a saját élete a legfontosabb. De az nincs sehol leírva hogy a válaszokra 1-2 hetet kell várni vagy többet. Az életmód váltással küszködőknek ez egy örökkévalóság.Saját példámból okulva kerestem segítséget más portálokon ahol rögtön kaptam segítséget támogatást.Maga a kalória bázis szenzációs alkalmazás gratulálok hozzá és pont ezért nem bánom a prémium támogatást sok sikert a további fejlesztésekhez. De ez a szakértői tanácsadás még gyerekcipőben jár.

2 hónapja
#14617
feketeinci 9
reply to vanczone's post #14616
Nagyon sokat jelent!
Nézelődj, indulj el, nekem az első óriási meglepetésem a töltött káposzta volt :) Ahhoz képest hogy milyen nehéz ételnek tartják, jól elkészítve kimondottan fogyózós :)

2 hónapja
#14616
vanczone
Köszi az infókat!
Csak azt szerettem volna csekkolni, hogy melyik recept hogy készül, ahhoz képest ahogyan én készítem. Kezdő kalória számoló vagyok, de valahogy el kell indulni.
Az elpárolgás ilyen sokat jelent?

2 hónapja
#14615
feketeinci 9
reply to vanczone's post #14613
Ugyanannak a sornak a végén van egy nyíl, amire ha rákattintasz kapsz néhány lehetőséget, az "i" betű jelenti az információt. Ha arra kattintasz látod az étel összetevőit ...... DE .....
Olvasgass még az oldalon, pl. az információ fülön. Nyugodtan kattints bármelyik gombra, nem tudsz semmit elrontani.
Nem erről az oldalról kellene megtudni hogy egy-egy étel miből áll össze, itt számolni tudod a kalóriákat. Először vidd fel mit ettél, és szembesülj azzal, hogy eddig mennyit vittél be, és ebből mi az ami elhagyható.

Recepteket bárhol találsz, nincs más dolgod, mint felvinni a saját receptjeidet, de ez egy hosszú folyamat, egyszerre úgysem főzöl meg mindent. Olyan kajákat egyél, amit szeretsz, mert másképp nem megy. Nekem mondhatják hogy mennyire egészséges és kalória szegény a hal, ha nem tudom megenni. Ne akarj olyanokat enni mint mások, ha azt nem szereted!

A receptek felvitelét is leírja az oldal, szintén az információ fülön, különösen figyelj a vízre és az elpárolgásra, amit negatív előjellel kell a receptedbe felvinni. A víz hozzáadása csökkenti az étel kalóriatartalmát, az elpárolgás növeli - logikus. De pl. a tészta főzővize nem számolandó a receptbe, mert azt ugye nem iszod meg utána.

Szóval először nézelődj, nézd meg eddig mit és mennyit ettél, és kezd el felvinni a receptjeidet, ha utána írod a nicknevedet könnyen felismered őket. Nem kell a közösbe ajánlani!
Az oldalon a receptek kb 90%-a rossz, mert aki felvitte és ajánlotta a közösbe, nem számolt elpárolgással, így semmit nem ér.

2 hónapja
#14614
Tagsi 709 241
reply to vanczone's post #14613
Az adott étel melletti " < " -re klikkelj, majd ott az info ikonra.

2 hónapja
#14613
vanczone
Sziasztok,
látom, hogy az ételek mellett van egy edény jelzés, hogyan tudom megnézni, hogy milyen összetevőkkel készült az adott étel?

2 hónapja
#14612
Tagsi 709 241
reply to FaluvegiCsaba's post #14611
Törlöd a kedvencekből, majd hozzáadod újra a kedvencekhez és ott kiválasztod, melyik gomb legyen.

2 hónapja
#14611
FaluvegiCsaba 93 2
Sziasztok,

A gyorsgombok sorrendjet lehet valtoztatni valahogy?

2 hónapja
#14610
drisztina 1322
reply to birtabea's post #14606
Ebben az esetben elnézésedet kérem, de úgy értettem a hozzászólásod, hogy a célodat/beállításaidat frissítetted az előttem szólók útmutatása szerint.
Természetesen, ha pontosabban jelzed, hogy az app frissítése után tapasztaltad e problémát, akkor ennek megfelelő választ ad(hat)tam volna. :)

2 hónapja
#14609
bmati 203
reply to benci's post #14608
Szia!
Túl kevésnek tűnik a kalóriabeviteled. Állítsd a BMR-ed fölé 100-150 kcal-val. A beállításnál úgy csináld, hogy heti fogyást adj meg és addig játssz vele, amíg az előbbi érték ki nem jön. A kalóriabevitel, ha megvan, akkor a folyadékbevitelre sem árt odafigyelni, a testsúlyod 20-adát meg kellene innod naponta (ha esetleg 100 kg felett vagy, akkor min. 5 liter naponta).

2 hónapja
#14608
benci
Sziasztok közel 3 hete újra számolni kezdtem mit eszek 1468kal van beállítva azt nagyon ritkan szinte egyszer kétszer léptem túl. A fogyásom nem akar beindulni . Reggel 5 kor kelek kb este 10 ig vagyok fenn. Egésznap járkálós munkát végzek kb egy két óra amit ülök azt is 5-10 perc . Segítsetek mit csinálok rosszul?

2 hónapja
#14607
birtabea 2
Meg van a megoldás. Újra kellett telepítse az aplikáció és vissza jöttek az adatok :-)

2 hónapja
#14606
birtabea 2
reply to drisztina's post #14605
Nem én állítottam át! Még nem állítottam be az új adatokat, hanem frissítették az oldalt és ezzel egy időben az összes eddig felvezetett napom és etkezeseim illetve a sulyok és címerek amiket vezettem eltűnt. Azután tűnt el minden eddigi naplozasom amióta az új formában van az aplikació :-(

2 hónapja
#14605
drisztina 1322
reply to birtabea's post #14604
Nem tűnik el semmilyen adatod. Új cél beállítása után az új céltól számol a bázis, azonban a korábbi adataid megmaradnak, csak az "eszközök" fül "grafikon" menüjében át kell állítanod a kezdő dátumot, arra a dátumra, ahonnan látni szeretnéd a grafikonod adatait.

2 hónapja
#14604
birtabea 2
Bakker most nézem a frissítés óta eltűnt minden előző adatom, sulyok, cm-ék. Más is járt így, vissza lehet hozni?.?

2 hónapja
#14603
birtabea 2
reply to Tagsi's post #14602
Szuper köszönöm!!!

3 hónapja
#14602
Tagsi 709 241
reply to birtabea's post #14601
Ha beállítasz egy aktuális súlyt, egy "új" céllal, akkor a rendszer onnan fog számolni/újraszámolni mindent. Mindegy, hogy előtte mit csináltál, ettél. Azok adatok csak.
Új cél beállítása az egyfajta reset.
Nálam már volt több ilyen új cél beállítás.
Új cél beállításánál, mintha most kezdenéd. A grafikonon meg be tudod állítani, mikortól mutassa csak. Akkor a korábbiak se látszódnak.

3 hónapja
#14601
birtabea 2
reply to Gregarius's post #14597
A cél beállítása csak a cél beállítása de én a kezdeti dátumot szeretném módosítani de sehogy sem megy.

3 hónapja
#14600
birtabea 2
reply to feketeinci's post #14598
Sajnos ott csak a grafikonon látható dátumot tudod módosítani de ha mented ezt az új beállítást és legorgeted a menüt ott a Cél kezdete még mindig az első régi lesz csak a grafikonon jelzett idointervallum változik meg.

3 hónapja
#14599
bmati 203
reply to birtabea's post #14596
Szia!
Ez nem csak Neked szól, de hogyha valaki nem akar állandóan mérleggel szaladgálni, akkor ott az ökölszabály, ami nagyon jól jöhet menütervezéshez, ha nincs nálad mérleg vagy éppen nincs időd foglalkozni vele:
https://kepkuldes.com/image/hsUWNY

3 hónapja
#14598
feketeinci 9
reply to birtabea's post #14596
A Grafikonnál tudod beállítani hogy milyen dátumtól akarod látni a változást.
Eszközök menüben :)

3 hónapja
#14597
Gregarius
Eszközök menüpont -> cél beállítása

3 hónapja
#14596
birtabea 2
Sziasztok. Pár hónappal ezelőtt elkezdtem ezt a kalória bazisos számolás szépen ment is de egyszer csak felhalmozodtak a dolgaim (ez kifogás és végül bevallom nem foglalkoztam vele többé miután elfelejtettem) és tovább nem vezettem mit eszek. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom újra indítani az egész számolás elölről úgy hogy a bevitt adatok, súly cm napi beállítások megmarad járnak csak a kezdő dátum legyen mától vagy tegnaptól pl.? Lehetséges ez valahogy? )

3 hónapja
#14595
HUNited 456 83
reply to drisztina's post #14590
Olvastam, de nincs ötletem hogy mi okozza ezt, mert nálam még nem fordult elő soha ilyen.

3 hónapja
#14590
drisztina 1322
reply to toscana54's post #14588
-A „korrektor törlés” ikon a(z oldal/Máté által adott) korrektori jogosultságot kapott tagok munkáját segíti. Ha nem vagy korrektor, elvileg nálad inaktív.
-Ha valami receptként van rögzítve (a listanézetben egy „fazék” jelöli), akkor annak info ikonjára kattintva elvileg a teljes receptet tartalmazó adatlapjára kell(ene), hogy juss, ahonnan, - ha általad javítható a recept - tovább mehetsz a szerkesztés felületre.
-Saját recept esetén (amit egy „zöld plusz” jel jelöl, nem csak a „fazék”) hasonlóan működik az oldal.
- A mások által bevitt recepteknél ez is lehet egy magyarázat: Mivel az oldal nem támogatja (reméljük, később fogja) a saját receptünkben egy korábbi receptünk alapanyagként történő felhasználását (értem ez alatt, egy otthoni maradék étel újragondolását/más ételben való felhasználását), erre szoktuk azt a megoldást alkalmazni, hogy a korábbi receptünk 100 grammra jutó adatait új ételként (azaz nem receptként) rögzítjük. Ekkor felhasználhatjuk egy új recept(ünk)ben, viszont nem látjuk a hozzávalóit.

Az általad bevitt receptnél, hogy miért nem tartalmazza a hozzávalókat, nem tudom. Talán eseti „programhiba”, ami időnként elő-előfordulhat a háttérben folyó fejlesztések miatt, esetleg valami frissítési/technikai okai lehetnek. (Technikai kérdésekben Hunited biztosan okosabb választ tudna adni, remélem, olvassa :)))

3 hónapja
#14589
drisztina 1322
reply to Luci84's post #14586
"Sajnos" csak egyet tudok érteni @bmati véleményével, és azért hogy, nehogy azt gondold, ez a vélemény/benyomás csak tapasztalatok/ismeretek nélkül osztott „lehurrogás”, én felsorolnám az érveimet is.
Azért kérdeztem, hogy mi vele a cél, mert:
- (a termékről, úgy általában) én is úgy látom, hogy ezt a terméket telenyomták mindenféle laikus által nem vagy csak hosszas utánajárással értelmezhető, de marketing-ileg jól hangzó dolgokkal. Persze nem vonom kétségbe a termék hasznosságát, mint pl. orvos által felügyelt! akár csecsemőknek való tápszer, elfekvő betegeknek való „étrendkiegésztő”, esetleg extrém túlsúlyban lévő embereknek egy-egy étkezéskiváltás/kiegészítés. De nem szeretnék a szakértő szerepében tetszelegni. Az is lehet, hogy az általam felsorolt esetekben, egyik vagy másik összetételt illetően, felmerülhet(ne) egy-egy szakértő által megfogalmazott ellenvélemény;
-ha bármilyen vitamin pótlása a cél, akkor szerintem érdemesebb célirányosan kezelni azt. Tehát ha valami konkrét vitaminpótlást szeretnél, érdemesebb ebbe az irányba keresgélni, de ha nem tudod, hogy kell-e/vagy az esetleges panaszaidra milyen vitaminokra lenne szükséged, még mindig olcsóbb egy (házi)orvossal konzultálni/vérvizsgálatot kérni, mint mindenféle drága cuccot feleslegesen, hosszútávon szedni;
-ha csak a fehérje miatt kezdted el/szeretnéd szedni, akkor vannak erre sokkal olcsóbb termékek is;
-de, amit a (számomra) legfontosabb érvnek szeretnék megfogalmazni, az az étkezés kiváltása. Azt írtad a kérdésemre, hogy vacsora kiváltására szeretnéd, ok, legyen. Ezek szerint minden nap 300 ml tejet (gondolom 1,5%-ost) és 1 adag (25g) port szeretnél vacsorázni, ez összesen kb. 222kcal (a makróit most nem számolnám ki). Ezzel kapcsolatban visszakérdeznék (a konkrét paramétereid ismerete nélkül):
- vajon mekkora a napi kereted, ha csak ezt tervezted vacsorának? (lehet, hogy nem a legoptimálisabb a napi kereted, vagy az étkezéseid elosztása?)
- valóban így képzeled hátralévő életed vacsoráját? (erre inkább nem is mondok példát :) <3)

Tudnám még a kérdéseket folytatni :), nem teszem, ha további/bármilyen kérdésed van, ne habozz, vagyunk itt páran, akik szívesen segítenek.

3 hónapja
#14588
toscana54 1
Nem mindig egyértelmű az oldal használata, ebben kérek segítséget. Mit jelent a korrektor törlés? A bevitt recept, ha később ránézek, miért nem tartalmazza a hozzávalókat? Köszönöm, ha segítesz.

3 hónapja
#14587
bmati 203
reply to Luci84's post #14579
Szia!
Egy szójafehérje, felturbózva vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Olcsóbban jössz ki egy normális minőségű tejsavófehérjével (ha bírod és nem vegán vonalon mozogsz) és egy multivitaminnal, amiben van ásványi anyag is. Nem használtam egyébként a terméket, de nekem erősen marketingszagúnak tűnik a dolog.

3 hónapja
#14586
Luci84
reply to drisztina's post #14584
Szia. Köszi a választ. Fogyózom, kalóriát számolok. Ebbe beépítve kezdtem alkalmazni, vacsorát váltottam ki vele. Érdekel, hogy egyáltalán érdemes-e ilyen módon fogyasztani? Helyes módja az alkalmazásnak? Érdekel a véleményed. Köszönöü

3 hónapja
#14585
drisztina 1322
reply to Klarisz57's post #14583
Dehogy vagy, néha még én is összecserélem az ikonokat.
Menni fog, csak figyelj a hozzáadott vízre, felszívott zsírra, elpárolgásra, nyers vagy főtt állapotra, mert ezek (vagy ennek hibás felvitele) jelentősen befolyásolhatják a receptjeid kiszámolt tápértékét.

3 hónapja
#14584
drisztina 1322
reply to Luci84's post #14579
Nem ismerem a terméket, de megnéztem, hogy mi ez. A termékleírás alapján el tudom mondani, hogy mi a benyomásom róla, bár az is kérdés, hogy mi vele a célod? Ha érdekel, szólj.

3 hónapja
#14583
Klarisz57
reply to drisztina's post #14581
Köszönöm, mondtam, hogy én vagyok a stupid. köszi, köszi

3 hónapja
#14582
drisztina 1322
reply to palixo's post #14578
Telefonon a jobb oldalon lévő három csíkra kattintva gördül le a menü lista. Itt az "eszközök"-re, majd a "cél beállításra" kattintva tudod az új célt beállítani.

3 hónapja
#14581
drisztina 1322
reply to Klarisz57's post #14580
A "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.

3 hónapja
#14580
Klarisz57
Sziasztok! Biztos én vagyok nagyon stupid, de nem tudom hogyan kell új ételt felvinni. Azt írja, hogy "<" jellel. Eddig tudom, de tovább nem. Legyen kedves leírni valaki a menetét. köszi

3 hónapja
#14579
Luci84
Sziasztok!
Fogyasztotta valaki a forever lite ultra-t? Kérhetek véleményt? Köszönöm.

3 hónapja
#14578
palixo
Üdv!
Hol tudom beállítani az új célt androidos okostelefonon? A súlyomnál ott a régi számadat, viszont ha beírok egy mostani súlyt, mindig azt írja, hogy a súly régi, adj meg új cél. Viszont a régi súlyomat nem engedi átjavítani. Hol lehet új célt beállítani?
Köszi előre is!

3 hónapja
#14577
Halacskane
reply to drisztina's post #14576
Köszönöm szépen! :)

3 hónapja
#14576
drisztina 1322
reply to Halacskane's post #14575
Az csak január közepén fog aktiválódni.

https://kaloriabazis.hu/premium_info

3 hónapja
#14575
Halacskane
Sziasztok!

Először is boldog új évet szeretnék kívánni mindenkinek!
Előfizettem a prémium pro tagságra, és szeretném növelni a kedvenceim gombját (amit elvileg 70-re lehetne). Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy ezt hogyan tehetem meg?

Előre is köszönöm!

Halacskáné

3 hónapja
#14573
HUNited 456 83
reply to vmagika's post #14570
Az étkezés másolása amit te keresel, de ha mégis szükséged lenne makrók felvitelére (én egész december második felében - offon voltam, "csaló" fél hónapot tartottam - így csináltam.

Keress rá:
Szénhidrát (tápanyag)
Fehérje (tápanyag)
Zsír (tápanyag)

3 hónapja
#14572
vmagika
reply to drisztina's post #14571
Nagyon köszi, ez még nagyobb segítség! :)

3 hónapja
#14571
drisztina 1322
reply to vmagika's post #14570
De, tudsz. Vidd fel új ételként a kívánt adatot pl."reggeli" néven, de nem értem, hogy miért kellene ezt tenned, mikor szinte egy gombnyomással átmásolhatod a teljes reggelidet a kívánt napra.

3 hónapja
#14570
vmagika
Sziasztok! Nem találtam ilyen témát, ezért itt kérdezek :)
Simán kalóriát nem lehet felvinni úgy, hogy az ételt nem teszem hozzá? (pl. ma ugyanazt reggeliztem, mint tegnap, és így egy sorban be tudnám írni, sőt, még a zsír, stb. adatokat is be tudnám írni hozzá.
Köszi!
Ági

3 hónapja
#14569
Bojtika 3
Még egy régi ismerős! Szia, ZolAnd! :D

4 hónapja
#14568
ZolAnd 1379 17
reply to Ggeorge's post #14567
A koleszterin bevitele (étellel) csak mintegy 10 %-ban befolyásolja a koleszterin szintedet. Azt a szervezet maga állítja elő, létszükségleti funkciók fenntartására. Szóval diétával nemigen tudsz beavatkozni.

4 hónapja
#14567
Ggeorge 1
Kérdezem, hogy a célok közé a "Koleszterin szint csökkentése" nem rakható be?

4 hónapja
#14566
Ggeorge 1
reply to drisztina's post #14565
Köszönöm

4 hónapja
#14565
drisztina 1322
reply to Ggeorge's post #14564
A "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.

4 hónapja
#14564
Ggeorge 1
reply to feketeinci's post #14563
Köszönöm, de nem erre gondoltam. Ván pár étel amit eszek és nincs a listában. Szeretném betenni, hogy mindenki élhesen e lehetőséggel. Ezen felül így nem is tudom az ételnaplóba betenni.

4 hónapja
#14563
feketeinci 9
reply to Ggeorge's post #14562
Főoldal, mit ettél sor végén a nyíl, itt viheted be mint ételt az alapanyagot. A recept pedig ezekből áll majd össze.

De nézegesd az oldalt, mert mindent leírtak a használatához, majd meglátod.

4 hónapja
#14562
Ggeorge 1
Hali! Miként tudok bevinni alapanyagokat?

4 hónapja
#14561
drisztina 1322
reply to skultetyandi's post #14560
A főoldalon a "napi tápanyag javaslat" fogaskerekére kattintva, kiválaszthatod a célodnak megfelelő arányokat kiszámító "módszer"-t. (Az "egyéni" módszernél az általad kiszámolt arányokat tudod beállítani)

4 hónapja
#14560
skultetyandi
Sziasztok! Hol tudom beállítani az egyéni makrótápanyag igényemet? Van ilyen lehetőség egyáltalán?

4 hónapja
#14559
HUNited 456 83
reply to Tulipan77's post #14557
A facebook egy platform, rengeteg embernek és cégnek van rajta profilja és csoportja. Az hogy a kalóriabázisnak van a facebookon egy csoportja, nem jelenti azt hogy a facebook áll a kalóriabázis mögött. Nekem is van ott pár csoportom amiben tag vagyok, és oldalaim is vannak a munkámból kifolyólag, mégsincs semmi közöm cukiberghez és a hitvány fészbookjához :D

4 hónapja
#14556
HUNited 456 83
reply to OverweightPork's post #14551
Baromi egyszerű.
A csoportnak két adminja van, maga a kalóriabázis profil és a tulaj, Máté. Ha csak a csoportból vágták ki, akkor az a Máté volt, az 100% :)

Ha a Facebookról vágták ki, akkor meg 100% hogy nem a Máté volt, mivel azért a cukiberg nem ad holmi magyaroknak ban jogosultságot :)

4 hónapja
#14555
HUNited 456 83
reply to OverweightPork's post #14550
Én is ezért nem szavaztam ott soha :)

4 hónapja
#14554
shinita 1
reply to cerbon's post #14552
Ha túl sokat eszel, nem csoda, ha nem fogysz... Persze lehet, hogy csak alig eszel többet, mint a keret vagy kicsi a keret, nincs elég információ még tippelésre sem.
Ha a kereted egész jó (nem mintha ezt ki lehetne számolni előre, de vannak támpontok), akkor az étrended, esetleg az időzítésed nem lehet elég jó, ha nem vagy képes fogyni vele. De mivel nem írtad, miért eszel többet, éhség, éhség nélkül evés vagy mi...
A mozgás nem mindenkinek hat, van, aki sokkal éhesebb lesz tőle, mint amennyi energiát elhasznál vele, így kontraproduktívvá válik, bár mozogni azért jó dolog, az egészséges életmód része.
Én cirka 8 éve nem fogyok és az idő nagyobb részében számoltam, úgyhogy van némi tapasztalatom a stagnálással és módszerkereséssel (már megvan a módszer, de a gyakorlat.... Kevés kiló van hátra, ilyenkor sokaknak nehezebb). Nekem speciel erősen le kellett vinnem a szénhidrátbevitelt ahhoz, hogy legyen esélyem arra, hogy ne egyek igen magasan az energiaigényem fölött, azzal fogytam is szépen egy ideig, különösebb mozgás nélkül is. Ez egyedi, de azért az elég gyakori, hogy a szénhidrátcsökkentés hozza el a fogyást. Persze van, amikor a zsír (is) túl magas, nekem az volt, de a szénhidrátcsökkentéssel az is csökkent, van ilyen. A fehérje általánosan a leglaktatóbb makrotápanyag, plusz igencsak fontos nagyobbacska mennyiségben, zsírból egy kicsike kell feltétlenül, a szénhidrát viszont nem esszenciális tápanyag. De hogy ki milyen makrókkal érzi magát jól s tud kényelmesen s jóllakottan fogyni, az igencsak egyedi s igazából nem is csak a makrókon múlik ez, írtam már az időzítést, de a konkrét ételválasztás is fontos lehet. Kit ez laktat, kit az, egyeseknek a nagyobb térfogat segít, másoknak a rost, nekem mindkettő irreleváns, zsíros fehérjét kell ennem minél kevesebb szénhidráttal, de nem teljesen mindegy, milyet, mikor és napi hány akalommal. Ismerek olyat, aki mindennel egyformán lakik jól, fogyni pedig csak éhezéssel tud (nem kalóriát nézve, csak éhséget), valószínűleg sok mozgással is menne, de már így is aktív, azzal tartja a súlyát. Úgyhogy ez nagyon egyéni, ki kell tapasztalni, próbálni, kinek mi jön be. Persze minden étrendet nem próbálhatunk végig, de néhány szimpatikusabbat azért igen. Jó esetben sejtjük is, hogy mire vagyunk képesek és hajlandók, aztán néha történnek drasztikus változások az emberben. A szervezetünk sokszor hamar megmondja, hogy jó-e neki egy új arány, érdemes figyelni rá, ha az megy nekünk. Sokszor hosszú idő alatt finomodik az ember életmódja, míg elérjük a közel ideálisat. Ez nem csak a fogyásról szól, a táplálkozásunknak komoly köze van az egészségünkhoz, közérzetünkhöz, energiaszintünkhöz. Érdemes komolyan venni s testreszabott jó kis életmódra térni, amit sokáig tudunk követni.

Több információ esetén konkrétabb válaszokat, jobb tippeket tudnánk adni... Úgy is maradnak személyes tényezők, de mégis segíthet.

4 hónapja
#14553
drisztina 1322
reply to cerbon's post #14552
A leírásod alapján, a sikertelen fogyásod oka lehet:
1. Kevés a napi kereted és ezért eszel többet (ez orvosolható egy helyes napi keret beállítással)
2. Nem kevés a napi kereted, de rosszul választod meg az ételeidet (ez is orvosolható a helyesen megválasztott ételekkel)
3. esetleg van valamilyen egészségügyi problémád (pajzsmirigy, IR stb. reméljük nem erről van szó)

4 hónapja
#14552
cerbon
Sajnos nagyon sokszor többet eszem, mint a napi megadott keretem, mi történik ilyenkor?
Szerintem ezért nem tudok fogyni! Már 38 napja csinálom, de még csak 1 kg-ot fogytam.
Igaz amikor elkezdtem 78 kg voltam, amikor beléptem a programba, már csak 75.5 kg voltam, utána még lefogytam egy kilót 74.5 kg-ra, és azóta nem mozdul a súlyom se előre se hátra.Tanácstalan vagyok mit csináljak, már tornázok reggelente és futok hétvégén!Kérlek segítsetek teljesen el vagyok keseredve!!!Horváthné Kelemen Éva

4 hónapja
#14551
OverweightPork 294
reply to Plezer84's post #14548
Édes öregem most abszolút melléfogtál mert én egy közönséges user vagyok itt (még ha prémium azaz fizetős user is), és cseppet se vagyok azonos eképp a Kalóriabázis tulajával!
Ami meg a facebookot illeti, valóban nincs accountom ott, de attól még ismerem, 2 okból:
1. MOST nincs accountom, de évekkel ezelőtt volt azért egy rövid ideig. Csak aztán pár nap után töröltem magamat onnan, mert rájöttem hogy abszolút nem nekem találták ki, nem tartozom a célközönségük halmazába, számomra ott semmi hasznos nincs, ellenben elvinné egy rakás időmet a sok hülyeség ami ott hömpölyög, és még nagy adag stresszforrás is lenne.
2. Számítógépprogramozóként azért van bizonyos rálátásom arra, tudod, efféle közösségi oldalak miként működnek, illetve működHETnek, miként oldhatnak meg dolgokat a legolcsóbban, azaz automatizálva...

Mindezzel nem akarom azt mondani hogy téged biztosan NEM a Kalóriabázis adminja vágott ki onnan. Lehet hogy tényleg ő tette. Fogalmam sincs. Nem ismerem az előzményeket, de különben nem is érdekel. Nem állok én se a te pártodra, se az övére. Én csak azt akartam közölni, hogy NEM BIZTOS hogy ő volt. Érted? LEHET hogy ő volt, de ez nem biztos. Amíg pedig valami nem biztos, nem szép dolog vádaskodni.

4 hónapja
#14550
OverweightPork 294
reply to ZolAnd's post #14549
Én addig éreztem kíváncsiságot e szavazások és fejlesztések iránt, amíg legelőször el nem mentem abba a topikba... Ugyanis ott azzal voltam kénytelen szembesülni, hogy ott NEM LEHET szavazni. Hanem ahhoz hogy szavazhassak, el kell mennem valami már nem tudom milyen másik oldalra, ott regisztrálnom kell (bár ez utóbbiban már nem vagyok biztos mert régen volt), és azon az oldalon kéne valamiképp megkeresni a témát amire szavazhatnék, de hogy hogyan, az rejtély a számomra mert valami zűrzavaros, áttekinthetetlen katyvasz az egész. Nem kétlem persze biztos megvan a maga belső logikája, de így első blikkre nekem úgy tűnt rém soká kéne tanulgatnom hogy rájöjjek. Szóval bevallom teljesen őszintén, inkább hagytam a fenébe az egészet. Egyszerűen nem ér meg nekem ennyi kínlódást az, hogy rányomjam valamire a magam plusz egy szavazatát. Ez van, na!
Egészen egyszerűen a szavazás módja szerintem abszolút nem felhasználóbarát. Már ott megbukik az egész hogy külső oldalra kell menni hozzá. De ami ott vár az emberre az még annál is rosszabb.
És biztos vagyok benne, más usereknek is ez a véleményük (mármint sok más usernek) és emiatt szavaznak olyan kevesen.

4 hónapja
#14549
ZolAnd 1379 17
Bátran kérdezek (újfent).
Megvalósult bármi abból, amire szavazgatunk? Az első (legtöbb szavazatot kapott-289) javaslat több mint egy éve van fenn. Ha esetleg megvalósult (bár nem vettem észre), akkor miért nem törlik a listából.
Ahhoz képest, hogy biztosan tíz ezernél is többen vagyunk fenn a honlapon. Ez az (összességében) ezer körüli szavazat nem igazán győz meg arról, hogy a tisztelt tagságot (felhasználót, usert) érdekelné a lehetőség, hogy jobbá teheti a helyzetet.

4 hónapja
#14548
Plezer84
Így akarja tisztara mosni magat, ami nem sikerul. Facebookod nincsen megis tudaz mindent :))))

4 hónapja
#14544
OverweightPork 294
reply to Tulipan77's post #14542
Esetleg nem ártana megtanulni a helyesírásnak legalább az alapelemeit. Így ugyanis ahogy idehánytad, elég nehezen lehet komolyan venni a „kritikát”.
Különben meg, ha a problémád Facebook csoportban történt, akkor cseppet se biztos hogy a Kalóriabázis vágott ki téged onnan. A Faßbook egy „külön világ”, simán kivághatott onnan téged egy robot is (azaz automatikusan működő program). Nem is véletlen hogy én nem járok oda, a Facebookra. Szóval ezt gondold át, azt ajánlom.

4 hónapja
#14541
ZolAnd 1379 17
reply to HUNited's post #14540
Látok még egy lehetőséget, persze ez már csak a jövőre vonatkozhat. Ha valaki be akar vinni alapanyagot, vagy receptet, akkor egy rutin keresse meg az egyező beírásokat és kérdezze meg, hogy "tényleg újra be szeretnéd vinni?". Ha ezt "csak" a névre vonatkozóan megcsinálná, már legalább a felére csökkenne az újabb redundáns adat.
Egyébként milyen jól elvagyunk magunkkal, nem? Közben a kutyát sem érdekli, mit is hablatyolunk össze. :))) Mi azért megváltjuk a világot!

4 hónapja
#14540
HUNited 456 83
reply to ZolAnd's post #14537
Ez a rendszer amit körvonalazol a leírásoddal, ezt kellene feléleszteni szerintem, vagy ha létezik, bővíteni önkéntesekkel. Mert a "fehér" (értsd ellenőrzött) ételek egyre ritkábbak, ez való igaz.

4 hónapja
#14539
HUNited 456 83
reply to ZolAnd's post #14536
Bocsánat, ezt nem tudtam. Akkor csak Máté érzékeny lelkülete lehet valamit rossz néven vett. Velem is megtörtént, pedig én ráadásul szakmai javaslatokat (mint Senior marketinges) küldtem neki anno. A válasz az volt, ha nem tetszik a rendszer, akkor visszaadja a pénzem és mehetek amerre látok (nem szó szerinti idézet, hanem rövidített összefoglalás). Szóval valami hasonlót én is tapasztaltam mint te. Mivel a másik fél nem reagál, nem akarok igazságot kiáltani.

4 hónapja
#14538
HUNited 456 83
reply to shinita's post #14535
Én is számtalan ételnél javítottam adatot. Mostanában már nem, mert megvannak a bejáratott dolgaim (azért az ember túlnyomó részt ugyan azt a párszáz tételt használja rendszeresen), szóval lehet azóta nincs ott a szerkesztés gomb? Nem néztem, meg mondom őszintén.

4 hónapja
#14537
ZolAnd 1379 17
reply to feketeinci's post #14534
Az utolsó mondat, ahogy a többi is igaz. Nem szokásom hazudozni. Hogy léteztek külsősök? Nagyon jól tudom. Magam is az voltam! Ezt Neked pontosan kell tudnod, hiszen a "régi szép időkben" sokat leveleztünk egymással is (akkor még "Zogu" néven). Ha megnézed az adatbázisban még gyakran megtalálhatod: "Javította: Zogu".
A szavazásnak nem vagyok híve, szerintem nem vezetne jóra.
Elsősorban a redundanciákat kellene megszüntetni. Szerintem ez foglalja az adatbázis legalább egyharmadát, ha nem többet.
Van étel, alapanyag, ami 7-szer szerepel ugyanazzal a tartalommal.
Van jó pár étel (recept), ami nem tartalmaz használható adatokat, legfeljebb felsorolást.
Arról már nem is beszélve, hogy az "ELPÁROLGÁST" csak néhányan számítjuk ki.
Van akinek a leves receptjében víz nem is szerepel!
Szóval lenne itt teendő, nem is kevés.
Akkoriban a feladataim közé tartozott az ellenőrzött ételek "használhatónak jelölése" is. Azután a adatot bárki használhatta, mint "közös bázisadatot". Ma ezt nem csinálja senki, vagy igen kis tempóban. Nézd meg pl. az alaplé adatokat (van jó pár). Egyiket sem tudod felhasználni, mert "saját ételt tartalmaz", így nem lehet a beírt receptedet közkinccsé tenni. Nézegetheted, csodálhatod, meg is főzheted (magadnak) mert más nem látja.

4 hónapja
#14536
ZolAnd 1379 17
reply to HUNited's post #14533
Nem magamtól bóklásztam az adatbázisban! Ő kért meg, hogy segítsek. Szívesen, lelkesen tettem.

4 hónapja
#14535
shinita 1
reply to HUNited's post #14533
Márpedig ha volt lehetőség az oldal feltörése nélkül módosításra, akkor bizony a javítás engedélyezve volt a köznép számára. Ha valaki azt akarja, hogy ne módosítsák az adatokat, akkor ne adjon rá lehetőséget... Nem tudom, hogyan volt az elején, de ha van egy lehetőség, akkor ugyan ne csodálkozzon az ember, ha valaki használja is. Minek volt akkor?

4 hónapja
#14534
feketeinci 9
reply to ZolAnd's post #14530
Az utolsó mondatod azért kicsit erős volt. Sosem nyúlnak bele a fórumbejegyzésekbe, akkor sem ha az kevésbé nyomdaképes. Csak a felhasználó törölheti.

Talán egy éve (vagy több is) tapasztaltam hogy megjelenik ételek, receptek alatt az a kérdés hogy jók-e az adatok, vagy nem? Ha a nem-re kattintottam módosíthattam. A fórumon sok új jelezte az utolsó fórumsoron ezeket a hibákat, ha javítható volt felmentem, és javítottam.
Nem mindegyik volt javítható, mert nem jelent meg a kérdés mindegyiknél. Nem tűntek el ezek az ételek, receptek.
A magam részéről úgy gondolom, hogy ha javítottunk és mentettünk már egy adatot, onnantól nem módosítható.

A külső segítők pedig igenis léteztek. Az elején csak olyan recept kerülhetett be a közösbe, amit ellenőriztek. Hogy az ellenőrzés után az adat valóban jó volt-e, az azért továbbra is kérdéses, mert emberek vagyunk, hibázhatunk, az adat sok volt, a segítő kevés, lassú volt a feltöltődés. (Ilyenek voltak pl. Gonoszka1, vagy Bojtika - ha emlkékezik valaki). Gondolom az oldal fejlődési tempójának fejlesztése érdekében ez az ellenőrzés megszűnt, de olvastam a javaslatok között egyet (ott a fórum felső sorában a kék betűs külső linken), ami úgy rendezné ezt a problémát, hogy szavazni lehetne egy-egy ételre vagy receptre hogy jó-e a tartalma, és bizonyos számú "NEM" szavazat után az étel eltűnne.
Nem emlékszem ki írta, de ott van javaslatként.

4 hónapja
#14533
HUNited 456 83
reply to ZolAnd's post #14532
Még mielőtt félreértenél: ez nem azt jelenti hogy rosszat tettél szerintem (mert nem), de mivel nem kért rá az oldal tulajdonosa, ezért az önkényes. Amiről én beszélek, az felkérés alapján tenné ugyan azt, amit te önmagadtól kérés nélkül (= önkényesen).

Az hogy ő miért tiltott le erről téged, ha valóban pontos és precíz adatokat adtál meg, azt nem tudom (mivel neki ez nem érdeke úgy gondolom, hiszen nem azért dolgozik az oldallal, hogy a felhasználók otthagyják mert használhatatlan). Erre a részére meg sem próbálok választ keresni.

5 hónapja
#14532
ZolAnd 1379 17
reply to HUNited's post #14531
Önkényes?? Miről beszélsz? Teljesen érthetetlen.

5 hónapja
#14531
HUNited 456 83
reply to ZolAnd's post #14530
Nem "önkéntes / önkényes" segítőkről beszéltem, hanem az üzemeltetők által kijelölt csapatról, ami nyilván szintén önkéntes lenne, de nem önkényes :)

Én nem akarok ennek a csapatnak a tagja lenni, se időm, sem energiám nincs rá. Szóval nem "próbálkozok". Ez csak egy vélemény, hogy más hasonló oldalak (más témában, de szintén közösségi adatbázissal) ezt miként csinálják.

5 hónapja
#14530
ZolAnd 1379 17
reply to HUNited's post #14528
Külsős segítő? Ilyesmire ne számíts! Mint láthatod régi motoros vagyok, azon kívül nyugdíjas is. Én egy évig lelkiismeretesen csináltam. Ha gyanús volt valami, akkor elmentem a boltba, lefényképeztem az információkat és javítottam. Volt, hogy meg is főztem az ételt, mert kirívó volt pl. a kalóriája (fokhagyma krémleves 400 kcal/100g).
Azután valaki úgy gondolta, hogy "rosszindulatúan belepiszkáltam az adatbázisba" és hopp se szó, se beszéd, másnaptól már nem fértem hozzá. Azóta próbáltam megkérdezni, hogy miért, ám válasz kb. másfél éve nem kapok. Öt emilt írtam ezalatt. Le vagyok írva a menedzsmentnél, mintha nem is léteznék. Szóval ne próbálkozz, mert Te is így járhatsz.
Ja, és olvasd el hamar. Pár nap múlva már nem láthatod, mert ezeket a bejegyzéseimet általában gyorsan kitörlik.

5 hónapja
#14529
shinita 1
reply to feketeinci's post #14527
A receptek még hagyján, azt úgysem értem, hogyan lehet használni, kivéve, ha lövésünk sincs, hogy a háziasszony hogyan készítette, de valamit be akarunk írni (s vittünk digitális mérleget a vendégségbe vagy jó a szemünk hozzá)... Én kizárólag saját receptet használok, ahol valamivel kisebb a hiba, főleg, ha új elkészítéskor is mindent gondosan mérek. Másé? Tuti nem olyan, mint az enyém, de néha kirívóan más, láttam már valami szolid zöldségételt, aminél valaki simán beleönt fél liter tejszínt...
De a csupa nullás ételeket nem lenne olyan nehéz kiirtani, illetve nem engedni felvinni, amennyiben kalóriája azért van rendesen. Bár az alkoholok egy része tényleg úgy kalóriadús, hogy a makrói nullásak :) Az speciális eset. S tuti ki lehetne találni valamit felhasználói visszajelzésre... De nem agyalok ezen, nem az én dolgom.

A túl sok adattal nehéz, amikor ugyanaz az étel sokféleképpen van felvíve (ezt így kell írni? éve, íva, akkor remélhetőleg felvíve). Néha ez érthető, mert pl. minden szezámmaglisztre más van írva, máskor megkavarhatja az embert. Viszont muszáj volt engedni a felhasználókat lelkesedni, mert így van az a kényelmes helyzet, hogy bármilyen kis vackot veszünk a boltban, az tuti bent van az adatbázisban, én alig veszek kész cuccot, de ha mégis, ez nagyon kellemes. Alapvető ellenőrzést azért végzek (látványosan hibás adatot nem használok), a saját legfontosabb ételeimnél pedig főleg odafigyelek s akár felviszem az alapanyagokat újra, ha pl. nekem rost nélkül kell a szénhidrát, az oldalon pedig jól, de rosttal együtt van, sok zöldség és olajos mag beleesett ebbe. Egyszer még a tojást is átírtam, ott eleve zavart, hogy egy tojásnak köze nem volt az egy tojásfehérje+egy tojássárgája adathoz, amit grammozással megoldottam, de továbbra se jött ki s órákig bújtam a Netet, majd megelégedtem egy kupac adattal. Mivel én túlnyomórészt tojást eszem, nagyon nem mindegy, hogy kicsit rosszak- e az adatok (még ha minden tojás más is. kikutattam a sajátjaim arányát és szemre kiválasztom a normál méretűt).
A legnépszerűbb nemzetközi oldalaknál bizonyára nincsenek ilyen hibás dolgok, viszont eme oldalnak is megvan a maga bája (s fent van vagy sokszáz vagy ezer receptem is, amit ha füzetben nem találok, itt nézek meg s a kalóriaértéket is megkapom így, ami még a páromnak is fontos, mert az alapján nem hal éhen, mire hazaér ;)).

5 hónapja
#14528
HUNited 456 83
reply to feketeinci's post #14527
Azért abban remélem egyetértünk, hogy nagyon kéne egy adatbázis karbantartás. Egyes megbízható régi motoros felhasználóknak kellene jogkört adni az ilyen ételek törlésére.
Ahogy erodálódik el az adatbázis, úgy lesz egyre nehezebb és lassabb az oldal használata is. Te mint nagyon régi felhasználó lehet még a kevés adat problémájával szembesültél az elején, mi akik később csatlakoztunk, bár a "bőség" zavarával szembesülünk, és csak a Máté nem tudná ezt helyrerázni szerintem.

Aztán kellene pl olyan fejlesztés, hogy nem tehető közössé olyan étel aminek nincsenek kitöltve a makrói (mondjuk 400 kcal az étel de nincs makró megadva, nem veszi le a makróra vonatkozó kereted, és máris elbaltáztad az egész napod).

Az adatbázisba ki lehetne törölni az inaktív felhasználók ételeit is, mert a legtöbb ilyen felhasználó néhány nap vagy hét után itt hagyja az oldalt de a szemete marad.

5 hónapja
#14527
feketeinci 9
reply to SomiMary's post #14526
Évek óta nem csak karbantartják, fejlesztik is.
A rossz adatok úgy kerülnek fel, hogy új felhasználók regisztrálnak, nem tudják használni - de elmentik a rossz adatokat.
Ellenőrizni Neked kell, mert Te jársz pórul ha rossz adatokat használsz.
Én felvittem magamnak a használt nyers élelmiszereket, és a receptjeimet, utána írva a nicknevemet hogy tudjam mi az enyém, és nem ajánlottam a közösbe. Így ezek jönnek be először :)

Légy erős, de a receptek 90%-a is rossz, mert rossz alapanyag van beválasztva, vagy nincs benne az elpárolgás, vagy a felvett víz!

Tehát ez nem arról szól hogy készen kapod a lehetőséget egy jó heti étrend összeállításához, hanem megkapod a lehetőséget hogy magadnak összeállítsd.
A hitelességet csak magadnak tudod biztosítani. Fel kell vinned amit az élelmiszereken találsz, és a saját ételeidet.

Van törekvés, nagy törekvést láthatsz sok-sok felhasználótól a jó adatokra, de sajnos a rosszak továbbra is ott maradnak ahol voltak :(

5 hónapja
#14526
SomiMary
Valaki karbantartja ezt az appot? Kezd nagyon fura lenni, hogy tele van 0 kalóriás kajákkal, köztük pl. zsemle :). Ha kalória szerint rendezed a bevitt kajákat, akkor hosszú oldalakon keresztül 0 kalóriásak vannak felsorolva, jó is lenne, ha ennyiről szólna a fogyás :). Nekem az is nehezíti a választást, hogy ha beírok nyers élelmiszert, akkor abból behoz egy rakás infot, különböző értékekkel, ez egy szabadon választott kattintás, hogy melyik fér bele a napi rutinba, vagy a hitelességét valaminek miként lehet megállapítani? Szeretném megtervezni a heti menümet, a app viszont utólagosan beírt értékekkel számol. Jó lenne ha tervezéssel is lehetne kezdeni, aztán a nap végén ellenőrizni, hogy sikerült-e vagy volt egyéb, vagy más. Egy komplett program összeállításában ez sokat segítene. Köszi, ha számít a véleményem, vagy ötletem és tudok vele segíteni esetleg némi javításhoz.

5 hónapja
#14525
ZolAnd 1379 17
Mekkora lehet a feltöltendő kép (étel) pixelben?

5 hónapja
#14523
feketeinci 9
reply to leslie78's post #14522
Sajnos nem tudod törölni ha már mentetted - én úgy tudom.
Nap törléséről sem hallottam még, de annyi most a változás, hogy előfordulhat hogy csak én nem tudom hogyan lehet.

Tapasztalatom szerint ilyen esetekben az szokott problémát jelenteni, hogy új cél beállításakor az Eszközök menü Grafikon pontjában a felső sorban a dátum az új cél kezdete, és ezt át kell írni arra a dátumra, amikor kezdted a számolást. Céltól függetlenül csak így látod a teljes folyamatot.

5 hónapja
#14522
leslie78 7
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, hátha valaki tudja. Tegnapi napon változtattam a beállításon , hogy más fogyási ciklusban számoljon ugyanis, nem volt pontos a beállítás 1 hónapja csinálom , de az új beállítással újra indította a számítást a tegnapi naptól, így a jelenlegi 107 kg visszatette 116 ra az indulási szintre azaz egy nap alatt visszahíztam mindent. hogyan tudom törölni az uj beállítást? illetve visszaállítani az eredetit akár úgy is hogy törlöm az az napot? köszi a választ :)

6 hónapja
#14521
Amaunet
Sziasztok!
Új vagyok az oldalon. Segítségeteket szeretném kérni. Hogyan tudok új készételt felvinni? Szerepelnek már az ételből más előállítóktól adatok, de ettől még nem.
Előre is köszönöm!

6 hónapja
#14520
Hyneman 189
reply to feketeinci's post #14519
Köszönöm a tippet feketeinci, a leírtak alapján sikerült törölnöm.

6 hónapja
#14519
feketeinci 9
reply to Hyneman's post #14518
Őszinte leszek, én nem jelöltem még kedvencet, de megnéztem a listát.
A kedvencek előjönnek, ha üres a Mit ettél sor, és a nagyítóra kattintasz.
Ha van az étel mellett csillag, akkor az kedvenc, azok jönnek fel először a listában. Nekem több kapcsolt felhasználóm is van, az ő kedvenceiket látom megjelölve.
Ha a sor végére kattintok, akkor van egy olyan opció hogy beállíthatom hogy melyik helyen (ha jól látom 1-től 10-ig lehet, és csak prémium tagoknak ezt beállítani) legyen ez a kedvenc. Ha utána újra rákattintok a sor végén a nyílra, felkínál egy lehetőséget, hogy kedvenc törlése.
Én nem tudom törölni, mert nem az én kedvencem, hanem a kapcsolt felhasználóé.

Próbáld ki, hogy nálad működik-e így.

6 hónapja
#14518
Hyneman 189
Sziasztok! Hogy lehet törölni, egy kedvencnek beállított ételt a kedvencek közül?

6 hónapja
#14517
Magika19 1
reply to Magika19's post #14510
Egy újra telepítés segített.

6 hónapja
#14514
HUNited 456 83
reply to csudacsibe's post #14513
Az Eszközök menüben keresd, azon belül étkezési napló. Kiválasztod a dátumtartományt, és a sárga exportálás gombra kattintasz.

6 hónapja
#14513
csudacsibe
Sziasztok.

Lehet valahogy exportálni az adatokat?
Köszönöm a választ.

6 hónapja
#14511
agatity 397 1
Úúú, nincs benne a vidék hangja? Most flexeltem egy fél órát, gondoltam felviszem, a 6 fokban kint megér mondjuk 100-150 kalóriát, gondoltam, de nincs benne. :D Srácok, a vidék autentikus hangja a flex, javaslom, vegyétek fel! :)

6 hónapja
#14510
Magika19 1
Sziasztok én is azt kérdezem, a testzsir %-ot miért nem mutatja. Beirtam minden adatot, de csak üres kocka.

6 hónapja
#14507
papps1956 251
Szerbusztok,azt szeretném kérdezni, hogy tudom beállítani hogy testzsír és izom tömeget is számoljon minden adatot megadtam de csak BMI számol.

6 hónapja
#14503
misi126
reply to feketeinci's post #14502
Köszönöm, megpróbálom!

6 hónapja
#14502
feketeinci 9
reply to misi126's post #14501
Frissíts, kattints a bal oldali nagy ceruzára, és próbáld újra. Nekem működik.

6 hónapja
#14501
misi126
Igen, de ha kezdem beírni a "tegnapra", akkor is a mai napra rögzíti, a "tegnap" üres marad.

6 hónapja
#14500
misi126
reply to shinita's post #14496
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen a választ, de az a gondom, hogy nem hagyja a tegnapi adatokat bevinni, hanem azt is a mai napra rögzíti!

6 hónapja
#14499
feketeinci 9
reply to misi126's post #14497
Azt már megtaláltad hogy hogyan tudsz a tegnapba bemenni?

Ma felirat mellett balra nyíl, és ott a tegnap. Oda nem tudsz rögzíteni?

6 hónapja
#14498
misi126
reply to shinita's post #14496
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen a választ, de az a gondom, hogy nem hagyja a tegnapi adatokat bevinni, hanem azt is a mai napra rögzíti!

6 hónapja
#14497
misi126
reply to shinita's post #14496
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen a választ, de az a gondom, hogy nem hagyja a tegnapi adatokat bevinni, hanem azt is a mai napra rögzíti!

6 hónapja
#14496
shinita 1
reply to misi126's post #14495
Úgy érted, felvinni? Visszamész és felviszed, mi ezzel a gond? Én gyakran viszek fel tegnapi vagy holnapi ételt is, elég könnyű, fent beállítom a napot s mindent ugyanúgy csinálok, mint a mainál (még másolni is lehet nem mára, ezt nagyon szeretem, igen hasznos).

6 hónapja
#14495
misi126
Hello! Valahol biztos meg lehetne találni a választ, de nekem eddig nem sikerült, kérlek segítsetek! Hogyan tudom pótolni az elmaradt teljes napi adatbevitelt?

6 hónapja
#14493
HUNited 456 83
reply to vajkzsuzsa's post #14492
Simán csak írja be a keresőbe hogy kalóriabázis.

6 hónapja
#14492
vajkzsuzsa 1285
Próbáltam megosztani a lapot egy ismerőssel, hogy regisztráljon, de nem megy. A megosztás gombot sem találom.

6 hónapja
#14491
HUNited 456 83
reply to c.ili's post #14490
Akkor nekem sincs sajnos lövésem sem.

6 hónapja
#14490
c.ili 3
reply to HUNited's post #14489
Próbáltam már a szerkesztésbe is bevinni, ott sem írta be.Nem tudom, hogy mi lehet a probléma.

6 hónapja
#14489
HUNited 456 83
reply to c.ili's post #14488
Bepipáltad hogy tápanyagtartalom megadása? Bár elvileg ha azt nem pipálod be, be sem tudod írni. de mást nem tudok elképzelni. Próbáld meg szerkeszteni az ételed.

6 hónapja
#14488
c.ili 3
Sziasztok!
Két napja használom ezt a programot. Az "új étel" felvitelnél szerettem volna beírni a tápanyag-tartalomhoz az új étel adatait. Mentés után a "mit ettél" sorban előhívtam az ételt és az adatok nem voltak benne.Csak egyedül a kalória érték maradt meg.Segítsetek, hogy kell bevinni az adatokat,hogy ott is maradjanak. / fehérje, szénhidrát, zsír
Köszönöm
c.ili

7 hónapja
#14487
HUNited 456 83
reply to ARIEL70's post #14484
Nem tudom a paramétereid (esetleg megoszthatnád, itt nem kell szégyellned, sokaknak sokféle adatai vannak), de a másfél kilós heti fogyás nagyon extrém és egészségtelen egy lánynál (nevedből erre tippelek).

7 hónapja
#14486
ARIEL70
reply to shinita's post #14485
Nagyon köszönöm a választ! :-)

7 hónapja
#14485
shinita 1
reply to ARIEL70's post #14484
Ha pedig heti 2 kilót állítasz be, akkor negatív kalóriát kell enned elvileg... Nyilván túlzott a fogyási cél a paramétereidhez (heti másfél kiló NAGYON elhízottaknak lehet reális, de nekik sem mindig. nos, nekik így is marad 1500-2000 kcal, ami jó étrenden nem tápanyaghiányos koplalás).

Állíts be inkább fél kilót, aztán ha többet mozogsz vagy kevesebbet eszel vagy gyorsabb az anyagcseréd, mint az átlagé, akkor örülhetsz a nagyobb ütemű fogyásnak. Könnyű, inaktív nők képesek 1200-zal ennél is lassabban fogyni, mert a kalóriaigényük pici. Ez van.

Szerk: Kicsit hasonlóak lehetünk, nekem 14 kcalt adott heti másfél kilós fogyáshoz. Én 15 dekát állítottam be, mert akkor kapok egy tisztességes értéket (1500 kcal), de többet szoktam enni annál (s amúgysem érdekel a beállított keret, látom, mennyit ettem és tudom, hogy az az aktivitásomhoz jó-e). Nekem mozognom kell (s a kissé gyors anyagcserém is hasznos) s még akkor is lassan fogyok. De nem baj, hisz nem hatalmas a feleslegem, ezért ilyen kicsi az alap kalóriaigényem, mert nincs rajtam sokszor tíz kiló háj, az azért költséges, ha közel sem annyira, mint az izom.

7 hónapja
#14484
ARIEL70
most kezdtem használni az oldalt. heti 1,5 kg fogyást állítottam be. ha nem írok be sportot, a napi kalória szükséglethez 37 Kcal-t ad meg. Ez így normális? ha tényleg fogyni szeretnék, és nem sportolok akkor naponta 37 Kalóriát ehetnék meg? köszönöm a választ.

7 hónapja
#14483
egyszervolt 217
reply to Barbi95's post #14468
Nem tudom mennyire aktuális még a válasz, de hátha. Hasonló paraméterekkel rendelkezhetünk, én 153 centivel, 63kg-ról 45-re szeretnék lefogyni. Jelenleg 51-nél járok, március óta fogytam 12 kg-t. 12-1300 kalóriával (edzős napokon több, ha éhes vagyok) fogytam havi 2-2.5 kg-t, az elején könnyen, de ahogy csökkent az alapjárat szükségletem, lassult a folyamat is, hiszen egyre kisebb deficitet tudok fenntartani anélkül, hogy túl drasztikus limitet állítanék. Most már 0.3-0.4 kg-val kalkulálok egy héten, ha többre sikerül akkor örülök, de ennél gyorsabb haladást nem lenne reális elvárni magamtól. Ha arányaiban kisebb a szükségleted az átlagnál, egy normál deficit is lehet túl agresszív. Pl. napi 500-as deficit 1500 kcal esetén a szükségleted harmadát, 2000kcal esetén negyedét jelenti, és így tovább. Ha a szervezeted jelzi, hogy ez így sok, akkor érdemes hallgatni rá. Lehet, hogy napi 2-300 kcal deficit elég lenne, ami ugyan lassabb, de fenntarthatóbb fogyást jelent. Függően az adataidtól, én azt javasolnám hogy emeld meg 1400-1600 közé a napi bevitelt (+az edzésből valamennyit leenni, ha sokat égetsz), és ha még mindig fennáll a probléma, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni.

7 hónapja
#14482
valcsika
reply to feketeinci's post #14481
Köszönöm.
Valcsika

7 hónapja
#14481
feketeinci 9
reply to valcsika's post #14480
Vagy ne állíts be semmit és egyszerűen számolj (vezesd mit ettél), és egyél többet mint az alapjárat kalóriád, vagy állíts be fix kalóriát, ami több mint az alapjáratod.
Ilyenkor megadhatod a makrókat is a főoldalon a makróknál a fogaskerékre kattintva százalékban, vagy grammban.

Nem lesz fogyási célod, de lesz grafikonod, és lesz étkezési naplód, tudsz számolni.

7 hónapja
#14480
valcsika
Betegség után szeretnék hízni. Hogyan tudom beállítani az értékeket? Csak fogyási értéket fogad el. Vagy én csinálok valamit rosszul.
Köszönöm
valcsika

7 hónapja
#14479
drisztina 1322
reply to törölt felhasználó's post #14478
A főoldalon a „mit ettél” sor végén, a három pontra kattintva tudsz új ételt (kész/félkész/boltban vásárolt terméket), valamint új receptet (étel/ital receptúrát) felvinni, aminek nem feltétele a vonalkód. Vonalkódot később is hozzá tudsz rendelni a termékekhez, azonban kézzel jelenleg nem tudsz vonalkódot felvinni.

8 hónapja
#14477
Tagsi 709 241
reply to drisztina's post #14476
Vonalkódra mindig 2 pontot ad.
Illetve az elejétől (mióta bevezették) annyit adott.
Mikor még nem volt árazás, biztos, hogy kaptam pontot termékért is, azaz nem csak azért kaptam, mert áraztam is.
Mivel szinte alig akad a kezembe olyan cucc, ami még nincs fent, nagyon tesztelni se tudom. :)

8 hónapja
#14476
drisztina 1322
reply to Tagsi's post #14475
Látod, ezt még nem tapasztaltam… vagy lehet, hogy mégis?! Az általam felvitt termékeket rendszeresen közösbe teszem (ennek kapcsán nem tűnt fel a segítségem növekedése, bár az is igaz, hogy a már mások által felvitt termékeket inkább megpróbálom nem újra felvinni, hanem a legkorrektebb tételt szoktam „ellenőrizve/frissítve” megjegyzéssel ellátni), viszont olyat tapasztaltam, hogy 1 vonalkódra két „pontot” adott, lehet, hogy ezért?!

… mindenesetre köszönöm, hogy nem voltál „rest” jelezni mindezt :)

8 hónapja
#14475
Tagsi 709 241
reply to drisztina's post #14474
+ termék felvitele a közösbe

8 hónapja
#14474
drisztina 1322
reply to zolabola's post #14473
Én ezt mentőövnek hívom :) Amit pár hozzászólással ezelőtt (tritonus kérdésére) már összefoglaltam:
A segítségszámlálód akkor pörög, ha segíted az oldalt:
- fordítással (ez már nem működik)
- usda adatok vagy
- vonalkód feltöltéssel.
és amire HUNited mindezeken felül még emlékeztet:
+1: Ár megadásával egy adott termék esetén
:)

8 hónapja
#14473
zolabola 1
Sziasztok! Megjelent a felhasználói nevem mellett egy tallér vagy zseton kinézetű ikon ("Segítségeid száma: 1"), amit eddig még nem láttam. Meg tudná valaki mondani, hogy mit jelent ez és mire való?

8 hónapja
#14472
citromtorta 22
reply to Szabonenagyliza's post #14469
Gondolom, a főoldal kalóriabeállításán már túlvagy. Az étkezéstnél a "Mit ettél?" sávba beírod az étel nevét. Felugrik egy lista az összes felvitt ilyen megnevezésű ételekből. Kiválasztod a tiédet, beírod a mennyiséget ( adag/ gramm, dl... stb) és a megettem részre kattintva rögzíted. A rendszer automatikusan kiszámolja a kalóriát, a tápanyageloszlást, jobb oldalon jelezni fogja hogy mennyi kalóriát ehetsz még aznap.

8 hónapja
#14471
drisztina 1322
reply to kirpi51's post #14470
Ebből a termékből, úgy látom, három darab van a bázisban azonos értékkel. Mindhármat betettem az étrendembe és nálam mindháromnál jelezte a fehérjét. Esetleg próbáld meg később, lehet, hogy fejlesztések folynak a háttérben.

8 hónapja
#14470
kirpi51 2
Én csak annyit szeretnék kérdezni, miért van az, hogy beirom egy étel tápanyag tartalmát, de amikor az étrendben beirom, hogy megettem, már nem jelzi ki a fehérjét. Meg van az adatbázisban/Karát pecsenye sonka/, de a fehérjét 0-nak jelzi. Próbáltam én is beirni, de ugyanugy járok. A program rossz esetleg, vagy én hibázok valamivel? Köszönöm, ha tud valaki válaszolni

8 hónapja
#14469
Szabonenagyliza
Most kezdtem beírni a mai étkezésemet, de nem tudom, hogyan kell indítani az étrend vezetést és a számítást? Lehet hogy zavaros a kérdésem , lényeg az, hogy indítsam el az egész napi étrend számolását?

8 hónapja
#14468
Barbi95
Hát egy éve kb. 20-23 kilóval voltam több. Egyáltalán nem volt gyors bár az is tény hogy nekem ez a súlyom harmada volt. Mondjuk aki 100 kiló annak lehet nem sok a 20 kiló nekem lehet igen ? de én nagyon alacsony is vagyok

8 hónapja
#14467
egyszervolt 217
reply to Barbi95's post #14466
Az 1200 nem véletlenül az ajánlott mennyiség alsó határa, én is e körül eszem néha, de ez szerintem csak annak fenntartható, aki alacsony, kis testsúlyú, és a napi kötelező dolgokon kívül nem mozog. Ha fizikai munkát végzel és edzel mellé, akkor valószínűleg meg kellene emelned a napi bevitelt, a rendszertelen menstruáció lehet a jele annak, hogy a valami nem megfelelően működik. Ha érzékeny erre a szervezeted az életmódváltás befolyásolhatta az elején, de ha ez tartósan fennáll, érdemes foglalkozni vele. Mit takar az, hogy nem fogytál gyorsan? Bár az átlag 0.5 kg, kis súlyfeleslegnél az is lehet drasztikus.

8 hónapja
#14466
Barbi95
Igazából nem tudom hogy jó-e nekem ez a kalória mennyiség. Azért sem,mert nagyon sokat mozgok anélkül is hogy sportolnék. Fizikai munka,plusz séta mindenhova állandóan mehetnékem van és akkor erre jön még rá az edzés. Viszont nem fogytam gyorsan még arra gondoltam,hogy talán a szénhidrát volt kevés nekem mert nagyrészt mindent édesítöszerrel csináltam,az a két szelet kenyerem is szénhidrátcsökkentett volt amit mondjuk reggelire ettem. Azért fura,mert régen volt hogy kevesebb evéssel fogyóztam akkor lement havi 5 kiló és semmi bajom nem volt. Kiváncsiságból kiszámoltam és sokkal több szénhidrát volt abban az étrendben,de nem volt egészségesebb sőt..csak az akkori életmódomhoz az volt vállalható. Lehet nem bírja a szervezetem a kevés szénhidrátot, Kevés alatt a 80-100grammra gondolok. Alapból ,,régen" 300-400 biztosan megvolt amikor nem figyeltem oda. Azt még hozzátenném az én testem iszonyat sebességgel változik. 1-2 hét alatt is. Pedig súlyba nem vagyok kevés a magasságomhoz mégis sokan mondták hogy nem nézek ki 50 kilónak se. Az is lehet hogy szimplán sokat idegeskedem. Megpróbálom még felemelni a szénhidrátot picit aztán ha ígyis össze-visszaság lesz akkor marad a nőgyógyász. Csak attól rettegek nehogy valami bajt csináljak a nagy egészséges életmódom mellett. Köszi a válaszokat ! :)

8 hónapja
#14465
drisztina 1322
reply to Barbi95's post #14461
…támogatom a lányok tanácsát, konzultálj a nőgyógyászoddal, hiszen sok minden lehet a problémád oka:
https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/noi_bajok/cikkek/menstruacios_ciklus_mi_zavarja_ossze/20150603120152

(remélhetőleg nincs semmi komoly ok), és ha mindezek után is azt gondolod, hogy a kalóriaszámolás óta vannak problémáid, lehet, hogy érdemes lenne felülvizsgálni a napi kereted/célod beállításait (óvakodj a minimális napi kerettől és a szélsőséges trendek követésétől), szerintem…

8 hónapja
#14464
Tagsi 709 241
reply to Barbi95's post #14461
Első hónapban 6.3 kg ment le, és 45 napra jött meg nálam, majd visszaállt a normális kerékvágásba. Illetve mostanra 1 napot rövidült a ciklusom. Másfél éve kezdtem.
Lehet az ingadozás stressz is.
Találgatni, hogy mitől lehet, háááát...
Mivel magad örlöd az ingadozás miatt, célszerűbb a nőgyógyászod felkeresni.

8 hónapja
#14463
Blacklily 1
reply to Barbi95's post #14461
Szia! Én nő vagyok és bevallom, még soha nem hallottam olyanról, hogy valakinek egy normálisnak mondható kalóriamennyiségtől megzavarodott volna a menstruációja... Amiket írtál: 1200-1300-1400 kalória abszolút a normális kereten belül van. Én is 1400 kalóriával fogytam le a szükséges 9 kg-t és semmi baja nem volt a menzimnek. Az valóban igaz, hogy ha a női szervezeten belül a zsírszövet mennyisége egy adott mérték alá csökken, akkor megszűnik a menstruáció. Ez sajnos gyakori jelenség balerináknál, versenytornászoknál és persze a kényszeresen éhezőknél, illetve a fitness versenyekre készülőknél is. Egy nőnek 23% testzsírja kell hogy legyen minimum. Ha neked van ennyi, akkor más lehet a gond a menstruációddal. Nőgyógyászhoz nem akarsz elmenni?

8 hónapja
#14461
Barbi95
Sziasztok! Főleg nőkhöz szólna a kérdésem. Amióta kalóriaszámolással próbálok fogyni teljesen megzavarodott a menstruációm. Össze-vissza jön meg egyszer 1 héttel korábban utána egy héttel később. Konkrétan a sírás kerülget :( tényleg nem tudom már mit rontok el. Pontosan azóta tart ez mióta elkezdtem. 1200-1300-1400 kalória . Szerintetek mi lehet az oka?

8 hónapja
#14460
feketeinci 9
reply to pusztafie's post #14459
Ezt csak akkor tudod meg, ha leméred amit készítettél.
Ha hosszabb ideig sütöd, akkor biztos többet.
Még ha én sütöm a palacsintát magamnak, akkor sem lesz egyforma az elpárolgás két palacsintában.

8 hónapja
#14462
OverweightPork 294
reply to Barbi95's post #14461
Bár én férfi vagyok, szóval bocs hogy bele-vau-vauzok, de szerintem teljesen egyértelmű, az a „baj”, hogy aki fogyózik, az SZÜKÉGESZERŰEN és ELKERÜLHETETLENÜL másfajta étrendet követ, mint amit korábban űzött! Ez teljesen független attól, konkrétan milyen diétára váltottál. Bármit követsz, az biztos hogy mást eszel mint korábban, mások az arányok a kajádban ami a fehérjét, zsírt és szénhidrátokat illeti. Talán a vitaminokat illetően is. Vagyis, még szép hogy felborul a szervezeted metabolizmusa, nem is várhatsz mást! Ha ekkora a baj a menstruációddal, az annak a jele hogy nemcsak iicsit, de JELENTŐS MÉRTÉKBEN eltér a táplálkozásod attól, amit korábban folytattál. Ez lehet hogy jó, lehet hogy rossz.
Na most ahhoz hogy többet tudjunk erről mondani, célszerű volna a diétád típusát is ismerni... Bár bevallom, nekem csak a lowcarb diétákról van viszonylag használható mértékű tudásom (de a többi nem is érdekel, nagyon lesajnáló véleménnyel vagyok mindegyik másról, és őszintén kételkedem a hatásosságukban, pláne hosszú távon). A lowcarb diéták közül én konkrétan a ketogén diétát folytatom, s le is adtam 47 nap alatt szépen több mint 15 kilót eddig, minden különösebb koplalás nélkül.
Feltételezem azonban, ha nő lennék, ez nálam is bezavart volna igencsak alaposan a (jelenleg nem létező...) menstruációmba, mert az az egy tutibiztos hogy az ilyesmi alaposan felborítja a hormonháztartást! (én például majdnem mindig 10 grammnál kevesebb szénhidrátot fogyasztok csak naponta, de amikor többet akkor se megyek 25 gramm fölé).
Amennyiben te is lowcarb diétát követnél, szerintem nem kell aggódnod, idővel visszaáll majd minden egy normális ritmusra nálad, tudod amikor életmódváltás van - és a diéta is ilyen pláne ha drasztikus - akkor teljesen természetes hogy IDŐ KELL amíg átszokik a szervezet rá. Ha megijedsz és elkezdesz variálgatni, „engedményeket tenni” a diétában, az csakis arra jó hogy lassabban szokj át, vagyis rosszabb lesz. Nálam is az első héten volt hasmenéstől kezdve az égvilágon minden „tünet”, aztán egyszerűen ELMÚLT, és most pompásan érzem magamat! Ennek ellenére, lehet - nem biztos de LEHET - hogy ha nő lennék, a mentsruációm még mindig össze lenne zavarva.
Nem mellékesen, megjegyzem történelmi adatok igazolják, hogy a második világháborúban, a koncentrációs táborokba zárt nők csaknem mindegyikének a menstruációja vagy megszűnt, vagy teljesen rendszertelenül kezdett működni, mindössze amiatt mert éheztek, illetve rendszertelenül kaptak kaját, a mennyiséget és a minőséget illetően is. Helyzetük tehát nagyon hasonló volt ahhoz mint amikor valaki erősen diétázik: mondhatjuk hogy kényszerdiétán voltak!8 hónapja
#14459
pusztafie 9
Tudja valaki, hogy a palacsinta sütéskor hány százalék vizet veszít?

8 hónapja
#14458
Tagsi 709 241
reply to ZolAnd's post #14456
Mivel ezt a topikot mezei felhasználók olvassák...
Írj Máténak a kaloriabazis@gmail.com - ra.

8 hónapja
#14456
ZolAnd 1379 17
Bátran kérdeztem (#14430 ). De még bátortalan válasz sem érkezett.

8 hónapja
#14457
OverweightPork 294
reply to ZolAnd's post #14456
Nézd, én nem vagyok az oldal tulaja, moderátor se, senki se csak egy „mezei” tag, de amennyire tudom, elvileg a díj kifizetésekor kellett kapjál valami ezt igazoló emailt, amiben szerepel valamiféle kód, és azt a kódot NEKED kell begépelned az oldalon (bejelentkezés után) a beállítások menüpont valamelyik alpontjában, vagy mittudomén, szóval valahol a beállításoknál. A részleteket nem mondhatom meg neked, mert én rögtön prémium tagként kezdtem, s ez még csak az első évem, szóval még nem kellett ilyesmit csinálnom, de amiatt írtam le ezt neked mert nekem az RÉMLIK, hogy mintha effélét olvastam volna az oldalról szóló tudnivalókban vagy talán valahol másutt... Mindenesetre nekem valamiért ez maradt meg bennem, én így tudom! Ha mégse igaz akkor bocs meg medve.

8 hónapja
#14455
drisztina 1322
reply to HUNited's post #14454
Igazad van, bocsánat. Nálam ki van kapcsolva az ár funkció (is) :)

8 hónapja
#14454
HUNited 456 83
reply to drisztina's post #14453
+1: Ár megadásával egy adott termék esetén

8 hónapja
#14453
drisztina 1322
reply to tritonus's post #14452
A segítségszámlálód akkor pörög, ha segíted az oldalt:
- fordítással (ez már nem működik)
- usda adatok vagy
- vonalkód feltöltéssel.

8 hónapja
#14452
tritonus 266 61
Mit jelent a kis mentőöv egy számmal? Azt látom, hogy a "Segítségeim száma", de az mit takar?

:)

8 hónapja
#14451
feketeinci 9
reply to Zelmuska's post #14449
Lehet már rá is jöttél.....a feleslegesen beírt sor végén a 3 pont (...), katt, majd az x-el törlöd.

8 hónapja
#14450
HUNited 456 83
reply to HUNited's post #14448
Ma meg is érkezett. Meleg csapvízben egész jól elkeveredett. Barackos kellemes íze van. A kinézete a víznek szörnyű, de csukott szemmel iszod, nincs gond.

8 hónapja
#14449
Zelmuska
Sziasztok bocsánat ha rossz helyen kérdezek de véletlenül kétszer írtam be valamit, tudom valahogy törölni?

8 hónapja
#14448
HUNited 456 83
90% Marha kollagén + C vitamin + több féle íz 1kg 4.540 Ft.
A barackoshoz ajándék mogyoróvaj krém.
https://www.stillmass-nutrition.hu/eshop/enzimatikusan-hidrolizalt-kollagen-new-1kg-peach/p-508075.xhtml

9 hónapja
#14447
Tagsi 709 241
reply to Eszterke8's post #14445
A főoldalon a zöld sávban van egy fogaskerék. Arra klikk és napi ujraszamitas helyett tedd át fixre, és írd be, mennyit akarsz enni.

9 hónapja
#14446
HUNited 456 83
reply to Eszterke8's post #14445
600 kcal naponta te jó ég, nagy mázlista vagy.

9 hónapja
#14445
Eszterke8 105
reply to sinnesro's post #14434
Szia! Hmmm...hidd el, nekem az a súlytartáshoz épp elég! 120-ról fogytam le 57 kilóra 1 év alatt, napi 6-800 kalóriával. 3 hónapja 1200-al tartom az 57 kilót.
Ha napi keretet állítok be, akkor a számítás után az aktuális dátumot és heti 0.3 kiló fogyást állít be magától. Mi van akkor, ha nem "produkálom" a heti 30 deka fogyást? Akkor sem fogja "piszkálni" a bevihető kalóriát és a többit?

9 hónapja
#14443
HUNited 456 83
Annyi hogy a 100 grammos kiszerelés nem kapható sehol, csak 400g és kilós. 3 féle is van, van sertés, marha, és hal alapú. Ebben a sorrendben az ára is drágul, de még mindig jóval olcsóbb mint a kapszula. Több oldalon is találtam, többnyire drágábban, de igényesebb oldalakon is. A márka Natural Nutrion, és cseh ahogy elnézem.

9 hónapja
#14442
drisztina 1322
reply to HUNited's post #14440
Igen, a 14438.sz. hozzászólásomban jeleztem, hogy:
"Közben látom, hogy 50%-50% (marha-sertés)-ot ír az összetevőknél, bocs. Ha igaz, hogy 5g=5000mg kollagén, akkor 0,0079 Ft/mg (7,9/g)"

...és igen igazad van, a kapszulások mindig drágábbak, az enyém is por alapú, bár nem 100%, ízesített (cseresznye vagy eper-banán)


9 hónapja
#14441
drisztina 1322
reply to Tagsi's post #14439
Igen, biztos voltam benne, hogy a legkörültekintőbben, és a számodra legmegfelelőbbet sikerült kiválasztanod. Nem is ellened írtam, csak kiegészítésként. :)

Mivel nem csak flamin, de korábban/másik topikban is többször felmerült a kollagénnel kapcsolatos kérdés, gondoltam összefoglalom az én tapasztalataimat. Az adagokat/árakat is csak azért vezettem le, hogy - azok számára, akik még csak vacillálnak - látható legyen a termékek közötti jelentős különbség vagy tudják, mire érdemes figyelni.

9 hónapja
#14440
HUNited 456 83
reply to drisztina's post #14437
A leírás alapján 100% kollagén, 1 és 3 típus.
1000mg = 1g
Én hatóanyagot (tehát a kollagént) számoltam az összehasonlításban.

Ajánlatnak nem mondanám, mert nem szedtem még soha ilyesmit, viszont szerintem kellene, mert a -40 kiló már igen meglátszik rajtam. Tehát ismétlem, nem tapasztalati úton írtam a linket, hanem csak ezt találtam. Találtam amúgy máshol is tiszta kollagént. A kapszula drága dolog, meg a töltelékanyagok is, ezért lehet az olcsóbb. Én a C vitamint is aszkorbinsav formában fogyasztom (télen), mert úgy jóval olcsóbb.

9 hónapja
#14439
Tagsi 709 241
reply to drisztina's post #14437
Mielőtt kiválasztottam a terméket természetesen a builderen az összes szóba jöhetőt kiszámoltam mg-ra, adagra, mindenhogy.
Még úgy is, hogy ha külön veszek esetleg hyalurinsavat, akkor pl. a barátnőd által használt hogy jön ki. Volt ilyen kombós is a vizsgáltakban.
Nekem elég problémás az arcbőröm (stressz miatt), de valahogy szebbebb az állapota, bár tény, még rövid ideje szedem.

9 hónapja
#14438
drisztina 1322
reply to drisztina's post #14437
Közben látom, hogy 50%-50% (marha-sertés)-ot ír az összetevőknél, bocs. Ha igaz, hogy 5g=5000mg kollagén, akkor 0,0079 Ft/mg (7,9/g)

9 hónapja
#14437
drisztina 1322
Nem vagyok híve az ész nélkül szedett táplálékkiegészítőnek, egyéb pótléknakpörgetőnekcsodaszernek, de (tervezetten) én is szedek vitaminokat, kollagént ezért szeretném Tagsi hozzászólását kiegészíteni az én tapasztalataimmal:
Izületek: régóta gondolkodtam azon, hogy vegyek kollagént, ne vegyek, ha igen, mit vegyek? Aztán nálam is megjelent a térdfájás lépcsőzés, futás közben, ezért áprilisban megrendeltem. Nem sokra rá (talán 1 hónap alatt, nem figyeltem) elmúlt a fájdalom, de nem tudnám megmondani, hogy a kollagéntől vagy attól a pár kiló mínusztól, ami az eltelt idő alatt lement.
Bőr: semmi változást nem tapasztaltam a bőrömön. Sem feszesebb, sem fiatalabb stb. nem lett ezalatt a pár hónap alatt. Szerintem a feszes, fiatalos, szép bőrhöz továbbra is elengedhetetlen a rendszeres sport, az egészséges étkezés stb., mert hiába szedsz kollagént, ha rosszul étkezel, dohányzol, iszol, punnyadsz. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy kb. úgy „működik”mint egy rendszeresen használt arckrém/szemránckrém/testápoló, táplálja a bőrt, lassítja a bőr öregedését, de mégis nagyon sok múlik a géneken, az életmódon.
Alkalmazás: úgy tudom, időszakosan (fájdalom esetén) is, de folyamatosan is szedhető. Én a folyamatosság mellett döntöttem.
Ár: csak azért írom le ilyen részletesen, hogy lássátok, nagyon észnél kell lenni az árakat/adagokat illetően.
(Tagsi által használt)
3990.-/180db (22 adag összesen és 1 adag/8db=5200mg kollagén)
177,33 Ft/adag(5200mg), azaz 0,0341056410 Ft/mg (34,10/g)

(Hunited által ajánlott, az adott linken nem találtam meg a termékben található kollagén mennyiségét, ezért egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbb Tagsiénál)
790.-/100g (20 adag összesen és 1 adag/5g=?mg kollagén)
39,5 Ft/adag ?????? Ft/mg

(Barátosném ezzel kezdett)
https://www.interherb.hu/hu/szepsegapolas/interherb-vital-kollagen-hyaluronsav-classic-kapszula-30-db/
1845.-/30db (30adag összesen és 1 adag/1db=200mg+20mg hyaluronsav)
61,5 Ft/adag(200+20mg), azaz 0,3075 Ft/mg (307,5/g)

(Én használom)
5990.-/350g (70 adag összesen és 1 adag/5g=4660mg kollagén+40mg C-vitamin)
85,57 Ft/adag(4660+40mg), azaz 0,0183629 Ft/mg (18,36/g)

lehet, hogy rosszul számolok? kérlek ellenőrizzétek…

9 hónapja
#14436
Tagsi 709 241
reply to HUNited's post #14435
Személyes okok miatt nem tudom szedni a nem kapszulázottat, de azért köszi.

9 hónapja
#14435
HUNited 456 83
reply to Tagsi's post #14432
http://www.proteron.hu/www-proteron-hu/eshop/6-1-Izuletvedok/0/5/109-Natur-Kollagen-100g

Nincs kapszulázva, de cserébe tök ugyan az még olcsóbban (a tied a 180 db-ban 117 gramm kollagént tartalmaz 4ezerért, ez tiszta cucc 100 gramm 790)

Nem szedtem még ilyesmit, ha valaki kipróbálja, majd írja meg hogy használt e.

9 hónapja
#14434
sinnesro
reply to Eszterke8's post #14433
Szia! Szinte egészen biztos, hogy az 1200kcal fogyásra jó, nem súlytartásra. Azt kéne belőni, mennyi kell a tartáshoz, és ezt fix keretre beírni.
Én mindig fixre állítom ezt, fogyáshoz is. Utálnám, ha állandóan állítgatná nekem magától.

9 hónapja
#14433
Eszterke8 105
Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy a cél beállításnál súlytartást be lehet-e állítani. Elértem a célom, a súlyom szinte állandó. Jelenlegi súlyomhoz és a célsúlyhoz is beírtam az 57 kilót, napi 1200 kcal bevitellel. Azonban a heti fogyás 0.3 kilóra áll be, ezt pedig nem lehet módosítani. Ahogy a súlyom mentem reggelente a kalóriából és minden másból picit visszavesz, holott fogyni nem szeretnék. Kérlek segítsetek, hogy továbbra is eredményesen használhassam a kaloriabazis.hu-t!

9 hónapja
#14432
Tagsi 709 241
reply to flamin's post #14431
Kb 4 héttel ezelőtt elkezdett fájni az egyik térdem. Nem érte trauma, csak egyszerűen fájt.
Ebből a termékből rendeltem:
https://shop.builder.hu/izuletvedo-keszitmenyek/full-force-collagen-caps-180-kap-p8206#details
A fogyás miatt a bőröm kapcsán valamint a térdemet figyelembe véve átnéztem a lehetőségeket. Ár, érték arányban a fentire esett a választás. Napi 8 kapszulát javasol naponta, ezzel szemben csak 2 db-ot szedek éhgyomorra. 2 hét szedés után elmúlt a térdfájás, és talán a bőröm is valahogy szebb. Nyilván ennyi idő nagyon kevés még, de úgy érzem, jó lesz.
Ahogy öregszünk, egyre kevesebb kollagént termel a szervezetünk, ezért (és még valszeg más miatt is), megjelennek a ráncok, elveszik a bőr rugalmassága.
Nálam ez a termék bevált, valszeg visszaveszem 1 szemre, de biztos mindig lesz itthon belőle.
Egyik unokatesóm egy térdműtét után kérdezett rá a kollagénre a dokijánál. A doki azt mondta, hogy időnként szerinte egy jó csont-/húslevessel több kollagént tud bevinni az ember, mint tablettákat szedve.

https://shop.builder.hu/kollagen-a2933

9 hónapja
#14431
flamin
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valaki szed -e kollagént, és ha igen, használ -e? Mennyi ideig kell szedni, mennyi idő után látványos, ha használ, továbbá hasznos -e akkor is ha már lefogytam? Köszönöm

9 hónapja
#14430
ZolAnd 1379 17
Évek óta fizetem a prémium tagságot. Hónapok óta nem kaptam meg a csillagomat, kétszer írtam már ez ügyben. Most már nem tudok mozdulni se a hirdetésektől. Kérdezzek bármit? Hát megkérdezem. Miért nem válaszol az emiljeimre (hetek óta) a "kaloriabazis.hu"? Nem akarok személyeskedni, ezért nem írom ide a nevet. Miért törölték a hozzászólásaimat az egyik topicból?
Ime a kérdések. És a válasz(ok).....?

9 hónapja
#14429
feketeinci 9
reply to nagypapa's post #14428
A főoldal jobb oldalán a makróknál látsz egy fogaskereket, arra kattintva tudod beállítani a makróidat százalékban, vagy grammban.

Előtte azonban számold ki mennyit ehetsz a másik két makróból, a szénhidrátból és a zsírból.
Azt is meg kell határoznod hogy mennyi legyen az összesen beviteled kalóriában, és ez az első lépés. Ehhez segítség ez az oldal:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kal%C3%B3ria

Ha 50g a plafon fehérjéből, akkor az 50x4,2=210Kcal.
Ha pl. csak szintentartó étrendet akarsz fehérjeszegényen, és az eszközök oldalon a cél beállításnál megnézed az alapjárat kalóriádat, akkor máris tudsz számolni. Ha fogyni is akarsz mellette, akkor kevesebbet állíts be. Itt állítsd a gépet napi fix kalóriára, amit szeretnél magadnak enni minden nap. Ne felejtsd menteni a beállítást!

Utána tudod a főoldalon a makrókhoz grammban beírni miből mennyit akarsz enni.

Ha nem megy mert rosszul magyaráztam szólj, és megpróbálom máshogy.

Fehérjeszegény ételeket sajnos így nem fogsz találni. Gondolom valami vesebetegség miatt szeretnéd ezt folytatni, javaslom keress a neten ilyen recepteket, készítsd el, és vidd fel saját receptként.
Először babrásnak tűnik, de hamar bele lehet jönni :)

Itt van pár oldal, amit találtam a fehérjeszegény étrend keresésekor:
https://www.hazipatika.com/taplalkozas/specialis_etrendek/cikkek/negy_recept_amelynek_orulni_fog_a_veseje/20090310155249

https://csodabogar.hu/pku-konyha/recepttar/

http://www.50plusz.hu/praktikak/etrendek/491/1

Ha krónikus veseelégtelenséged van, akkor az alábbi cikk szerint 30-40kcal-ra van szükséged testömeg kg-ra számolva, ez azt jelenti, hogy ha jelenleg 80kg vagy, akkor
(80x30=)2400kalória és (80x40=)3200 kalória között kellene enned, és még a zsírszegénységre is figyelned kell. Itt a cikk:
https://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/1762/dieta-kronikus-veseelegtelenseg-eseten

9 hónapja
#14428
nagypapa
Fehérjeszegény étrend számolására használom a Bázist. Hogyan állitsam be a mostai 50 g plafont. Hol érhetek el fehérjeszegény recepteket. Nagypapa

10 hónapja
#14426
szblanka96
köszönöm szépen a válaszokat! Én is igyekszem tartani az 5 nap alacsonyabb és két nap magasabb Ch-t ami eddig működőképesnek tűnik, és így hétvégente egy kis egészséges nasi is belefér! :) mindenkinek további sok sikert kívánok!

10 hónapja
#14425
gyongy1968 1
reply to Tagsi's post #14423
Köszönöm szépen !

10 hónapja
#14424
Tagsi 709 241
reply to szblanka96's post #14415
Nálam 2-3 hetente van egy nap, ahol 180 körüli a ch, amúgy 70-90 közöttiek a napok.
Tejeskávéimról nem vagyok hajlandó lemondani, napi chm zöme amiatti.
Persze ez is egyén függő, kinek mennyi idő után kell a töltés.

https://m.builder.hu/a-szenhidrat-hintaztatasrol-a695

10 hónapja
#14423
Tagsi 709 241
reply to gyongy1968's post #14422
1200 alatt semmi esetre se egyél. Főleg nem hosszabb távon. 1-1 nap beleférhet.
Valszeg olyan célt/időt állítottál be, ami max csak a 997el lenne teljesíthető.
Gondold át inkább az egészet és valami tarthatóbb fogyást ütemezz be.

10 hónapja
#14422
gyongy1968 1
Sziasztok ! Nekem olyan kérdésem lenne hogy a cél beállításnál csak 997 kcal -írt már ott folyamatosan csökken a célod beállításánál viszont célodtól független 1245 kcal kérdésem az lenne most melyiket kell nézni ?

10 hónapja
#14421
papps1956 251
reply to Tagsi's post #14419
Köszönöm szépen

10 hónapja
#14420
Supernatural33
reply to Supernatural33's post #14416
Nálam személy szerint igen, így van, hétköznap szigorúbb picit, hétvégén engedek rajta. Így is tök jól megy:) és legalább van egy kis mozgásterem is.
Persze jó lenne gyorsabban fogyni azt nem tagadom, de én ennek is nagyon örülök ami van. Annyi nyavajával ami nekem van, csoda hogy egyáltalán fogyok, bár azért van benne munka rendesen. Csak meg kellett találnom a nekem megfelelő szénhidrátmennyiséget, mert ugye amit orvos javasolt nekem, na azzal egy grammot se tudtam fogyni, mert az a szénhidrát rengeteg ahhoz képest amennyit most eszek, még a 95-ös max értékhez képest is. Egyre inkább úgy gondolom , hogy az orvosok nem akarnak gyógyulást, hanem inkább a gyógyszeripart támogatni a betegek által. Még szerencse, hogy elegem lett és anno az összes bogyót a kukába vágtam. Ha akkoriban tudom amit most (hogy hogyan kell jól csinálni) már rég lefogytam volna....

10 hónapja
#14419
Tagsi 709 241
reply to papps1956's post #14418
Ahol a napi kalóriafogyasztásod látod (mennyiből mennyit ehetsz még - zöld csík), abban van egy kis fogaskerék. Arra klikk és a "A napi keret számolásának módja:" alatt kiválasztod a fix kalóriakeretet és felviszed a kcalt.

10 hónapja
#14418
papps1956 251
Szerbusztok, azt szeretném megtudni hogy állandó kalóriát hogy tudok beállítani szinten tartáshoz?

10 hónapja
#14417
szblanka96
Igen ilyesmire csak az érdekelt volna, hogy milyen időközönként változtatod a bevitelt. De akkor öt nap alacsonyabb és két nap magasabb ha jól értem!

10 hónapja
#14416
Supernatural33
reply to szblanka96's post #14415
Nem tudom pontosan mire gondolsz. Én pl hétköznap 80-85 grammot fogyasztok szénhidrátból, hétvégén 90-95 grammot. 95 a max szénhidrátom. Ilyesmire gondoltál, vagy drasztikusabbra?

10 hónapja
#14415
szblanka96
Sziasztok! Nekem annyi kérdésem lenne hogy van itt olyan aki alkalmazza a szénhidrát hintáztatást? Tapasztalatok?

11 hónapja
#14414
HUNited 456 83
reply to Nolga's post #14410
Inci amit írt tök jó, annyival egészíteném ki, hogy más feltöltését is tudod javítani, én rendszeresen szoktam.

Az viszont sajna nincs, hogy törölni lehessen értékeket az adatbázisból, pedig tök jó lenne.

11 hónapja
#14413
HUNited 456 83
reply to szannikolett's post #14409
Ne akkor kezd el a változtatást, amikor már elérted a célod, hanem korábban, és akkor lehet 2-3 héttel később leszel ott, de nem okoz majd gondot a megemelt keret.

11 hónapja
#14412
Nolga
reply to feketeinci's post #14411
Koszonom szepen a segitseged es a gyors valaszt. Uj vagyok meg a rendszeres hasznalat teren, persze, hogy veresen komolyan veszem a felhasznalasi felteteleket :)
De ennek a rugalmassagnak nagyon orulok. Fel is viszem a protein kenyerem adatait. Most a DM-est teszem be magamnak, de annak joval magasabb ch tartalma, mint pl az enyem.
Meg egyszer koszonom.

11 hónapja
#14411
feketeinci 9
reply to Nolga's post #14410
Ne aggódj, innen még nem tiltottak ki senkit. Azért pláne nem mert felvitt olyan ételt, ami már fenn van, rengeteg a duplikáció, arról nem is beszélve hogy az ételek beltartalma folyamatosan változik. Azért is változhat, mert esetleg valaki nem jól vitte fel, vagy a gyártó változtatott a recepten, vagy mittudomén.......

Láttam már olyat is hogy valaki többször is megpróbált felvinni valamit, de elbénázta és egyik sem sikerült, az étel neve 5x szerepel a bázisban érték nélkül.

Vigyél fel bátran mindent, nem is kell a közösbe ajánlanod, attól még Te simán tudod használni az oldalt. Annak érdekében hogy tudd miket vittél fel Te, és minek tartod megbízhatónak az értékeit írd az étel vagy a recept után az elnevezésbe a nicknevedet, így rögtön látod hogy az a tiéd volt.

11 hónapja
#14410
Nolga
Sziasztok!

Kulfoldrol hasznalom az oldalt, es szeretnek eteleket feltolteni. Talaltam pl a mozzarellat, amit itteni Rewe markabol toltott fel valaki, de nem egyeztek az ertekek. Aztan lattam, hogy ha olyan etelt viszek fel, ami mar szerepel, az kitiltassal jar. Most ugy hasznalom az oldalt, hogy "hasonlo" eteleket keresek, de ez igy nem pontos.
Mit tudok tenni? Nem akarok egy ilyen baki miatt kitiltast kapni.

11 hónapja
#14409
szannikolett
reply to HUNited's post #14405
Könönöm a segítséget! A kilengés csak annyi, hogy többet ettem. Volt, hogy lesportoltam a többletet, volt, hogy nem. De az biztos, hogy nem volt normális, hogy a napi induláskor -50 KCal-val indítok. Most a 0.75 kg/hét bőven tartható, sok is a megengedett kalória, amit van, hogy meg sem eszem. De tudom, hogy a végén redukálódik annyira, hogy jó, ha tudom tartani. Az elért cél után leszek gondban.... Amiatt, amit írtál...

11 hónapja
#14408
brigszi
reply to feketeinci's post #14407
Köszönöm szépen!

11 hónapja
#14407
feketeinci 9
reply to brigszi's post #14406
Bővült a Mit ettél sor végén a 3 pont (...) jó pár funkciója. Ott van amit keresel.

11 hónapja
#14406
brigszi
Segítségeteket szeretném kérni. Másfél éve nem jártam itt. Régebben tudtam felvinni saját ételeket, ezt a funkciót most nem találom. Köszönöm, ha válaszol valaki.

11 hónapja
#14405
HUNited 456 83
reply to szannikolett's post #14404
Értem. A kilengést nem tudom hogy érted, én csupán arra gondoltam, hogy ha egyik napról a másikra elkezdesz sokkal többet enni, annak lehet hátránya. De ha fokozatosan emeled, a szervezeted nem éri hátrányosan (pl. elkezdi tárolni) a változtatás.

11 hónapja
#14404
szannikolett
reply to HUNited's post #14399
Azt is tartottam valahogy, kis kilengésekkel. Sajnos, nem tudhattam előre, hogy ennyire megszorít a végére.

11 hónapja
#14403
mezessuti
reply to Magdamama's post #14400
A felső sor információ fülre kattintasz, ott találsz egy kalóriatáblázatot, talán erre gondoltál.

11 hónapja
#14401
feketeinci 9
reply to Magdamama's post #14400
Azt valami más oldalon láthattad, itt nincsenek ilyen listák.
Mivel új vagy még talán nem is tudod hogy ez az oldal hogyan működik, ezért javaslom hogy olvasgass a menüpontokban, a fórumon.

Itt az a lényeg, hogy amit főzünk vagy eszünk fel tudjuk vinni grammra pontosan, és mérni tudjuk mennyi az a kalória amit megettünk adott étel megevett mennyiségében, és tudjuk azt is hogy ezeknek a makrói hogy alakultak.

Hidd el bele lehet jönni, nem kell kockásfüzetben számolni, vagy listákat böngészni. Többen vagyunk itt 60 felett, és megy :) Neked is menni fog!

11 hónapja
#14400
Magdamama
Segitségeteket szeretném kérni. Új vagyok itt, és egyszer már rátaláltam az egyes ételfajták kalória táblázatára, és most hogy ki szeretném nyomtatni, nem találom. Mit kell nyitnom ahhoz, hogy odaérjek, ahol a húsok, gabonafélék, gyümölcsök stb. külön fel vannak tüntetve. Köszönöm!

11 hónapja
#14399
HUNited 456 83
reply to szannikolett's post #14398
Ilyenkor állítsd be újra a célod, és nem fog eltéríteni. De most hogy 0,75-re állítottad, gondolom tartani tudod.

11 hónapja
#14398
szannikolett
Köszönöm a válaszokat! 0.75kg/hétre állítottam a célt. Azt nem értettem az előzőleg beállított esetben, hogy mit lehet azzal tenni, ha a rendszer úgy gondolja, hogy többet kellett volna fogynom és már ĺátszik, hogy az adott dátumra nem teljesíthető a terv, erre olyan megszorításokat hoz, hogy folyamatosan csökkenti a bevihető kalóriát, majd minuszba is megy. Csak a napi kb 600 KCal futással tudtam pozitívba vinni. Ezt nem is tartottam be teljesen, mert ez így hoszú távon úgysem működhet és jön a jojo. Ekkor már nem is vezetem a naplót, csak a saját fejem és az addigi tapasztalatokkal dolgoztam. De a cél megvolt, csak nem a tervezett időre.

11 hónapja
#14396
Supernatural33
reply to szblanka96's post #14389
Nekem pl megvan a magam kis rendszere, amihez tartom magam. Én alapból szombatra időzítettem a szénhidrátnapjaimat, magyarul a krumplis vagy épp tésztás ebédemet :) De még így se megyek túl se a szénhidrát, se a kalória kereten. Csak abban az esetben a kalóriával, ha elszállok a mogyoróval, vagy a kesudióval:D De az egyszer-egyszer belefér.
Nekem megvan a saját kis étrendem, és igazából semmi probléma nincs a betartással. Annyi volt csak, hogy amikor elkezdtem, és lejöttem a cukor meg finomított szénhidrát függésről, 3 napig kemény fejfájásom volt, aztán elmúlt. Úgy raktam össze az étrendemet, hogy ne szenvedjek hiányt édességben, rágcsálni valóban, ugyanakkor ne szálljak el.
Havi egyetlen napon szoktam csalni, de ezt teljesen tudatosan alakítottam így, és ez sem mértéktelen bezabálás. 2 zacskó kedvenc csipszről, meg 2 fajta valamilyen édességről van szó, mondjuk pl egy süti és egy csoki. Ennyi az egész. A fogyásomat pedig nem befolyásolja. Ezzel a célom az volt, hogy ne sóvárogjak egész életemben az ilyen dolgok után, és életem végéig tudjam tartani az alap diétámat. Ilyen kis kilengések (ami nekem szándékos), bele kell hogy férjen, ha az ember nem akar egy idő után becsavarodni, vagy feladni az egészet.

11 hónapja
#14395
szblanka96
Köszönöm a válaszokat! Igen a legnagyobb probléma az, hogy hétköznapokon megvan a rendszer, ehhez simán tudom alakítani az étrendet, és tartani is a deficitet. Eddig 17kilótól szabadultam meg és talán úgy érzem, hogy egy kicsit besokaltam attól, hogy mindenre nagyon pontosan odafigyelek. Heti háromszor egy órás aerobic órára járok, ami eddig nagyon bevállt. Most már igazából csak a súlytartás lenne a lényeg, de a hétvégi félreevések miatt már 2-3 kiló visszajött. Sokáig nem ettem pizzát, csokit, fagylaltot, és a szervezetem már nagyon kívánta.Valószínűleg a mértékletesség lesz a kulcs, de egyenlőre nagyon nehéz megtalálni az arany középutat.

11 hónapja
#14394
shinita 1
reply to szblanka96's post #14389
Ez elég egyéni, mert mondhatja valaki, hogy akaraterő, az egyeseken nem segít...
Mennyire sokkal több? Valamivel több az elég tipikus, tempós fogyásnál még jót is tehetnek a lazább napok, de az erős túlevés nem egészséges (azon túl, hogy az alaknak is ártani szokott, pláne ha az ember nemcsak súlytartani, de fogyni akar. de az egészség a legfontosabb). Talán meg kéne találni az okot és nemet mondani magunknak, amikor szombat reggel fejest akarunk ugrani az evésbe és nem is abbahagyni estig...? Bizonyos ételek kerülése is jó ötlet lehet. Én pl. hajlamos vagyok túltolni a pörkölt földimogyorót s nagyritkán a csokit is. Ezek engem nem laktatnak, viszont vonzóak, így veszélyesek, ha nincs helyén az eszem vagy nem érdekel eléggé az egész. De amíg megfelelő az étrendem és elég kicsi az evési ablakom, szinte mindegy, hogyan eszem, túlevés nem lesz. Úgyhogy igyekszem betartani a saját alapelveimet, így nem kell különösebb igyekezet... Kivéve extrém csábításoknál, de néha az OK. Minden hétvége sok.
De ugye nem tudom, hogy ez szociális evés, unalomevés, ereszdelahajam, mert hétközben túl szigorú voltál vagy egyszerűen túl csábító némelyik fajta étel és egybitesen működsz, nincs arany középút, vagy kerülöd, vagy eszel egy csomót.

11 hónapja
#14393
shinita 1
reply to szannikolett's post #14390
Ha heti fél kilóra veszed a fogyást, akkor heti fél kilót fogysz, nyilván, milyen kérdés az, hogy fog-e folytatódni? Lassabb lesz, de ez még mindig igen tempós fogyás. Már ha tényleg napi 500 kcal deficitet tartasz, ezt nem mindig tudja az ember, de te már fogysz és számolsz egy ideje, úgyhogy van fogalmad a kalóriaigényedről (hacsak nem változtatsz drasztikusan az aktivitásodon vagy valami).
S jól írták, simán lehet a deficited a kettő között, sőt, élénken változhat a különböző napokon, van, akinek az jön be.

11 hónapja
#14392
HUNited 456 83
reply to szannikolett's post #14390
Fokozatosan csökkentsd, nem csak az 1 és a 0,5 létezik. Ha hirtelen megnöveled a kalóriakereted, valószínűleg (de ez persze alkatfüggő is) hízni fogsz.

11 hónapja
#14391
HUNited 456 83
reply to szblanka96's post #14389
A korodból és a leírásból indulva tipikus kolis étrenden élsz. Két módon tudsz rajta javítani: hétköznap is normálisan eszel, nem csak a mamakonyhán, vagy a hétvégén extra mozgásokat tervezel be, hogy a túlevést valamelyest kompenzáld.

11 hónapja
#14390
szannikolett
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az első körben beállított célom elérése után, ha kissé lazábbra veszem a heti fogyást (pl. 0,5kg/hét), (ami eddig heti 1 kg-ra volt beállítva, de a végén már elég nehézkes volt tartani), akkor fog-e folytatódni a fogyás vagy csak úgy, ha a kezdeti ütemet folytatom? Üdv, Nikolett

11 hónapja
#14389
szblanka96
Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy esetleg valaki küzdd olyan problémával, hogy hétvégén sokkal többet eszik, mint hétköznap? Tippek, hogy ezt hogyan lehetne elkerülni, vagy csökkenteni? Köszönöm előre is a válaszokat!

11 hónapja
#14387
Supernatural33
reply to flamin's post #14386
Ha esetleg érdekel, nekem ezek az arányaim
175 centi magas vagyok, nő
fehérje 100-110 gramm- néha túllépem
szénhidrát 60 és 95 gramm között, a heteim legnagyobb részében 80-85, nem lépem át
zsír 115-120 gramm, ez is néha túlmegy egy kicsit.
Kalória többnyire 2000 alatt marad egy kicsivel, de párszor már felment 2100-2200-ra is.
Én szénhidrát alapú étrenden nem tudtam fogyni, 2-3 kg mínusz után hónapokra megállt, sokat voltam éhes is. Hiába vittem le a kalóriát 1500-ra nagyobb kalóriadeficithez, nem működött. Ezért nekem a szénhidrát a legkevesebb, meg (betegség miatt is). Hormonális bajaim vannak, többek közt Inzulinrezisztenciára ez a legjobb diéta.:) Meg állítólag simán fogyáshoz is. Egy jó ideig még nagyon sok lesz a feleslegem, idő mire lemegy. Hogy a vége felé majd kell -e változtatnom valamit az majd kiderül.
Mert én 175 centimhez 65 kg-t néztem ki célsúlynak, viszont a megszokott átlag étrendben ahhoz is mások a tápanyagarányok, pl több mint 200g szénhidrátot írnak jóval kevesebb zsírt és fehérjét, szóval merőben más, mint amivel én dolgozom a fogyásomon, és 1755 kalóriát ír annak a súlynak a megtartásához. Nagyon kíváncsi leszek, hogy az utolsó kilóknál hogyan fog majd működni:) Bár az alapanyagcsere úgyse számítható ki pontosan, mert az változó, csak megbecsülni lehet. Majd kiderül minden:) Remélem azért valamennyit tudtam segíteni.

11 hónapja
#14386
flamin
reply to Supernatural33's post #14385
Igazad lehet, mivel eddig nem figyeltem a makrókat. Nem figyeltem, mert szépen mentek lefele a kilók. Bár amikor stagnált többször is, akkor mindig az segített, mikor több fehérjét vittem be. Szóval, könnyen lehet, hogy ez a baj, és ha figyelném akkor jobban menne. Ki is próbálom. Egyébként arra mindig figyeltem, hogy ne éhezzek. Ha estére már éhes voltam, ettem egy kis mogyorót, és inkább beletörődtem, hogy több a napi bevitel, de nem akartam éhezni. Szerencsére bevált így is.

11 hónapja
#14385
Supernatural33
reply to flamin's post #14384
Csak kalóriákra fókuszálsz, vagy a konkrét tápanyagaid arányaira is figyelsz? Mert nagyon nem mindegy. Nekem ez az 1300 kalória kevésnek tűnik, és nem mindegy miből tevődik össze. Én speciel szénhidrát alapú étrenddel, hiába csökkentettem a kalóriát, nem igen tudtam fogyni, még a hatalmas súlyfeleslegemmel se. Ha fogytam is valamit, 2-3 kg után megállt a fogyás hónapokra és sokat voltam éhes is. Akkor indult be a fogyásom rendesen, amikor szénhidrátot levittem, zsírt-fehérjét megemeltem. Így a korábbiakhoz képest március 1 óta 9kg lement eddig szenvedés, és éhség nélkül, pedig a kalória több mint előtte volt, csak a tápanyagok aránya más.
Persze ha alapból figyelsz a kevés szénhidrátra, és úgy fogytál le, akkor passz. Azt mondják, hogy az utolsó kilók már nagyon lassan mennek le. Nekem sajnos abban még nincs tapasztalatom.

11 hónapja
#14384
flamin
Sziasztok! Szükségem lenne egy kis löketre a további siker érdekében. A helyzetem az alábbi. Sikerült fogynom 20 kg-ot 7 hónap alatt. Most 69 kg vagyok 168cm-hez. Így már elég jól érzem magam, és ezért is megy nehezen, hogy betartsam úgy a keretet, hogy továbbra is fogyjak, még kb 2-4 kg-ot. Ha valaki volt hasonló helyzetben, kérem írja meg, hogy miként vett magán erőt, hogy továbbra is csinálja, majd a súly tartson. A fogyás 1200-1300 kalóriával ment, az elején heti egy kiló, majd ahogy csökkent a súly, lassult a fogyás is, de a havi két kiló megvolt. Most sem vágyom gyors fogyásra, de azért a havi egy-másfél kg jó lenne. Köszönöm előre is! Ja, és a félreértések elkerülése végett, arra figyelek, hogy nem zabálok mint előtte, és bár nem tartom az 1200-at, de azért 1800-at sem szoktam elérni.

11 hónapja
#14383
sinnesro
reply to Supernatural33's post #14373
" A zsír önmagában nem hízlal. "
Erre azért ne vegyél mérget.

11 hónapja
#14382
feketeinci 9
reply to HUNited's post #14380
Szuper!

11 hónapja
#14380
HUNited 456 83
Jeee 25 kiló

11 hónapja
#14379
Supernatural33
reply to HUNited's post #14378
Nekem már megvannak a forrásaim de azért megnézem, köszi:)

11 hónapja
#14378
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14377
A másik topikban megosztottak egy Youtube linket, egy tök jó csatorna. Nézz bele. Cukorbeteg a srác és ad egész jó tippeket.

11 hónapja
#14377
Supernatural33
reply to HUNited's post #14375
Jaa akkor oké, félreértettem:) Mindig elfelejtem, hogy a szénhidrát alapú táplálkozás az alap, és én vagyok a furabogár, hogy zsíralappal eszem mióta nekiálltam.:) Mondjuk én az IR miatt csinálom, mert arra az van jó hatással, ha a szénhidrát 100 gramm alatt van, ezért álltam be én 60 és 95 gramm közé. Az nekem kényelmesen tartható.

11 hónapja
#14376
HUNited 456 83
reply to feketeinci's post #14374
Mikor elkezdtem ezt az életmódváltásosdit, én is vettem pár kilót. Aztán ahogy okosodtam (próbáltam), úgy ment el tőle a kedvem. Egyrészt elvileg nem olyan egészséges mint hisszük, másrészt sokkal nagyobb környezeti hatása van, mint a többi olajnak. Hacsak nem VCO kókuszolajat vesz az ember, de azt inkább kozmetikai cuccokba használjuk mi, és nem megesszük.

A cikkeket köszi, elolvasom őket.

11 hónapja
#14375
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14373
Félreértettél, nem gramm, hanem makró amit írtam, azaz százalék :)
De most megint visszaállítottam a makrót fogyókúrásra.
Jelenleg tehát:
Fehérje: 94 g / 20%
Szénhidrát: 236 g / 50%
Zsír: 63 g / 30%

De mondjuk szívesebben ennék én is zsírt, csak ott meg a mennyiség nem lenne elég. Most is kevés a szénhidrátom (messze nem eszem le a keretem), de azért ne feledjük hogy a zsírban több mint 2x annyi a kalória mint a szénhidrátban, tehát a keretbe kevesebb étel fér bele fizikailag, én meg a jóllakottság érzést eléggé szeretem.

Amúgy húsvétkor én is dőzsöltem: 1500-1600 Kcal helyett 1800-1900-at ettem :D És sütit is.

11 hónapja
#14374
feketeinci 9
reply to HUNited's post #14371
Én használom a kószuszzsírt, mert ugyan többszörösen telített, de valóban meg van az az előnye hogy nem fröcsög, egyenletesebben barnul a benne sütött rántotthús, soha nem habzik fel. Sokkal "hígabb" mint a többi hozzá hasonló zsír vagy olaj amikor felmelegszik, jobban körülveszi a készülő kaját.
De összesen ennyi, a rántott husi finomabb benne, és kis mértékben szükség is van rá.

http://eteltcsakokosan.hu/2016/10/06/diohejban-a-telitett-es-a-telitetlen-zsirsavakrol/

Rengeteg cikk van a neten a zsírokról és olajokról, évekkel ezelőtt már próbáltuk megbeszélni ezt is. Azóta újabb cikkek és kutatások láttak napvilágot.

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_telitett_zsirok_rosszak_vagy_jok.htm

Vagy ez:
http://nutriexpert.hu/2017/02/07/zsirok-olajok-telitett-es-telitetlen-zsirsavak/

Az én olvasatomban szükség van valamilyen mértékben erre is, arra is.

11 hónapja
#14373
Supernatural33
reply to HUNited's post #14371
Zsír: én Valami olyat kerestem ami nem olivaolaj- rühellem a szagát és az ízét is, és nem étolaj, de egészséges. Egy ideje már gyanítottam, hogy az étolajjal vannak gondjaim, mert sokszor volt bocsi a részletekért (hasmenésem), gyanús volt. A kókuszzsír tűnt az egészséges választásnak. De mint megtudtam, ugyanúgy lehet sütni bármilyen állati zsiradékkal, ezért esett a választásom a sertésre, mert a liba-kacsa megint csak iszonyat drága...szóval felejtős.
Ha 40 cht és 25g fehérjét eszel, meg kevés zsírt hogy nem ájulsz el az éhségtől????? A zsír önmagában nem hízlal. Akkor van probléma, ha magas a szénhidrát és magas a zzírbevitel is. A fehérje meg nem tud elraktározódni feleslegként a testben. Ha alacsony a ch, és nekem is és neked is alacsony, akkor a magas zsírbevitel nem probléma. Pont ellenkezőleg, jó.
Az az elmélet pedig miszerint a sok zsír káros az egészségre meg szívrohamot okoz meg ilyenek, és hogy az felelős az egyre több elhízott emberért, már réges régen megbukott. Nem igaz. Mondom, eléggé utánajártam, mielőtt összeraktam az étrendemet.:) Konkrétan több napom azzal ment el, hogy megértsem hogy mit hogyan kell (érdemes), és mi a helyzet a szénhidrát zsír dologgal. Ha kevés a fehérjéd , kevés a szénhidrátod , és kevés a zsírod, akkor kevés energiát viszel be. Nem tudom hogy bírod.. A napokban kaptunk anyósomtól fűszeres sütni való kolbászt:D jót ettünk:) Meg rengeteg füstölt sonkát. Egész húsvét alatt azt ettem konkrét hús helyett párolt zöldséghez, salátához, még vacsihoz is.

11 hónapja
#14372
Tagsi 709 241
reply to HUNited's post #14371
https://shop.builder.hu/egy-jo-bodon-zsir-a1436

11 hónapja
#14371
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14370
A kókuszzsírnak nem igazán értem hogy mi az előnye én sem. Azt olvastam hogy ilyen telítetlen olyan telítetlen zsírt kell enni, erre mindenki azt akarja hogy kókuszzsírral főzzünk, ami ilyen szempontból igen vacak. Nekem ez valahogy nem megy a kicsi buksimba. Át is tértem olívaolajra (bő olajban meg nem sütök semmit, vagy ha nagyon ritkán mégis, akkor marad a napraforgó olaj).

A zsírokat amúgy én is nagyon szeretem, de nem merem ilyen szintre emelni. Pedig milyen jó lenne kolbászt enni, meg sok diót, sajtot. Most nálam 35% van beállítva maxnak a zsírra (25 fehérje 40 ch), de ezt sem merem elfogyasztani, félek hogy leáll a fogyás.

11 hónapja
#14370
Supernatural33
reply to HUNited's post #14369
Hát nem hiszem, hogy izmosodtam, mivel nem tudok még hű de sokat mozogni, mivel a térdeim nem sűrűn, de a derekam elég sokat fáj. Azért igyekszem.
Bár szerintem amúgy az is igaz, hogy aki ennyi plusz súlyt cipel magán(ugye 105kg túlsúllyal kezdtem, és ebből lement 7) minden nap, az nem lehet annyira puding:D mert eldőlnék ha fel kéne kelni kb. Egyenlőre mivel eleve sok a felesleg, nem érzek még változást a súlyomban, nem érzem könnyebbnek magam, viszont a mérőszalagot bizony beljebb lehet venni mindenhol, csak a csípőm 12 centivel kisebb.
Általában sikerül tartani a 20%körüli ch, 30 fehérje és 50 zsírt mint arányokat, de néha a fehérje és a zsír is túlmegy egy kicsit, a szénhidrát meg kevesebb:D Többször volt már a kajában összesen 15-16% a szénhidrát aránya, aminek amúgy örültem:)
Mivel a ch alacsonyan van egy átlag emberhez képest, aki 2-300 g szénhidrátot is megeszik, ilyenkor az ember lánya kénytelen a zsírfogyasztáson emelni , különben kevés lenne az energiabevitel, a test azt érezné hogy éhezik, és persze én magam is éhes lennék.Ezért kutakodtam egy kicsit, ezeket az arányokat nem én szültem meg:) Utánajártam hogy érdemes jól összerakni az étrendet. Persze nem ketogén diétát csinálok, annyira nem igen tudom levinni a szénhidrátot, nekem kell valamennyi.
Amúgy ja, eszem magokat heti 1-2 alkalommal /sajtot, sajtkészítményeket és tojást minden nap, a salátáimhoz laktózmentes yoghurtot keverek be fűszerekkel öntetnek amikor vasárnaponként azt eszem. Ilyenek:) Viszont eddig kókuszzsírral sütöttem, de át fogok térni a sertészsírra. Mint megtudtam, ugyanolyan jó étolaj helyett, viszont árban sokkal kedvezőbb. Most kezdtem meg az utolsó bödönnel, szerintem júniustól már tudok sertészsírt használni, addigra elfogy. Több marad cukormentes édességekre:)

11 hónapja
#14369
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14368
A 60% zsír nekem soknak tűnik azért. Igen, az irigység szól belőlem :-) :-P
A 120g zsír az 1080 Kcal önmagában. Nomeg mivel viszed be? Tarját eszel és magokat?
Izmosodtál akkor eszerint, ha a körméreted ennyit javult.

11 hónapja
#14368
Supernatural33
reply to Timee's post #14367
1200 kalória nagyon kevés. Majdnem 170 centi vagy, ne vicceljünk már....Nem tudom mit tanul a haverod, de nagyon nem ért hozzá ezek szerint. Már bocs.
1500 szerintem nem rossz, lehetne akár több kalória is, ha a tápanyagok arányán változtatnál.
Én személy szerint egy rakat hormonális nyavajával küzdök, extrém túlsúllyal, orvosi félretájékoztatással, rengeteg jojóeffektussal a hátam mögött stb stb.
Bő másfél hónapja kezdtem el az életmódváltást, kicsit utánajártam dolgoknak, IR-esként kicsit máshogyan kell ennem mint azt a drága doktorbácsim javasolta-ő 160 grammos szénhidrát diétát javasolt...pfff semmit se fogytam vele. Na mindegy, szóval a kezembe kellett venni a dolgot, utánakerestem, és kidolgoztam magamnak a jó arányokat kajaügyileg. Amúgy szimplán az is ehet hasonló arányokkal akinek semmi baja, csak fogyni szeretne.

175cm magas vagyok
fehérjém: 110g, néha túllépem
szénhidrátom: 60-és 95 gramm között van, erre álltam be (soha nem lépem túl)
Zsír 110-120gramm körül van, néha elszalad egy kicsit, de nem vészes.
Kalória, hát az 1700- és 2300 között változó, zömében 1800-2000 között inkább
Olvadok. Jó...kilóban nem sok, csak 7kg mínusznál járok. Kicsit többre számítottam, tekintve, hogy 105 kg túlsúllyal kezdtem, de ez van, ennek is örülök:)
A körméreteim viszont jobban mennek:) Összeadva -52 centi, bő másfél hónap alatt. És az egyik gatyám összegombolva leesik rólam:D Mellesleg március elsején még pont passzolt a hatalmas csípőmre.

Ha a szénhidrátot lejjebb tolod, és megemeled a zsírt és a fehérjét, akkor jóllakottabbnak fogod magad érezni, arányaiban több lesz a kalória, de ettől nem kell megijedni. Én legalábbis ezeket tapasztaltam eddig.

11 hónapja
#14367
Timee 1
reply to Tagsi's post #14366
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, most megnyugodtam. :D Ezt gondoltam én is... Csak kicsit összezavart ez az infó... Mert 1000-1100 kalória elég kevés lenne.
Még egyszer köszönöm a gyors segítségedet! :)

12 hónapja
#14366
Tagsi 709 241
reply to Timee's post #14364
Szia!
1200 alatt semmi esetre se egyél!
Nyugodtan hagyatkozz a kalóriabázis beállításával kijött kb 1500 kcalra.
Ez szimpla matek.
Az alapjárati kcal-od (a BMR-ed, ha csak fekszel egész nap 1437 kcal) 1725 kcal. Ennyire van szüksége a testednek a napi átlagos életvitelhez. Általában a BMR + 100 kcalt szokták javasolni, ajánlani fogyáshoz.
Ha 1500 kcalt írsz be napi keretnek, akkor 0,2 kg heti fogyással januárra jönne össze a kitűzött cél. Szvsz az 1500 teljesen korrekt. A plusz mozgást próbáld meg nem leenni (ne rögzítsd a bázisban). Nyilván ha maratont futsz, vagy lenyomsz egy Kinizsi 100-ast, az azért más. :)
Azt kalkuláld bele, hogy ha elkezdesz edzeni, izmot építesz magadra, ami viszont nehezebb, mint a zsír (térfogatra). Azaz, ha fogysz is zsírból 8 kg-ot, de közben izmot építesz, a mérleg lehet nem mutat kevesebbet, de a tükör igen.
Ebben a cikkben pont egy 63 kg-os nőről van 2 kép különböző testzsírszázalékkal:
https://fitchicks14.wordpress.com/2014/02/17/the-fat-facts/
https://fitchicks14.files.wordpress.com/2014/02/before-after.jpg
Magát az étkezéseidet próbáld úgy összerakni, hogy azt ne csak addig tudd tartani, amíg eléred a célt, hanem míg a világ világ és még 2 nap.
Ezért életmódváltás és nem diéta.
Szénhidrátból én jelenleg 187 gr-ot ehetnék de zömmel 80-110 között van. Ha kb kéthetente van egy csaló étkezésem, azzal is max 150 a ch.
Próbálj meg fehérjedús étkezéseket összeállítani.
Ha a bázis által kikalkulált kcalt tartod és figyeled a makrókat nem igazán lehet gond.
Ha nem indulna be a fogyás, vagy stagnálsz, játsz a makrókkal. Több fehérje, kevesebb ch. Illetve tartsd szem előtt, hogy az izom nehezebb.
Mérd meg magad centivel. Ha nincs súlyban változás, de centiben van, az is jó.
Sajnos sok személyi edzőnek szüksége lenne személyi edzőre.
Sok sikert!

12 hónapja
#14365
timi67
reply to Tagsi's post #14363
Köszi mégegyszer, tesztelni fogom ezeket is! Valami hatásuknak csak kell lenniük.

12 hónapja
#14364
Timee 1
Sziasztok!
A tanácsotokra/véleményetekre lennék kíváncsi! Fontos lenne, mert teljesen összezavarodtam.
Van egy ismerősöm, aki életmód tanácsadónak tanul, és most kezdett el személyi edzősködni is.
Vele beszélgettem a fogyásról, életmódváltásról, kalóraiszámolásról.
Jelenleg 1500 kalóriát eszek, ezt mondtam is neki.
Erre Ő kiakadt, hogy az nagyon sok, mert hogy maximum 1000-1100 kalóriát kellene ennem.Szerinte az 1500 kalória a szintentartáshoz elég.
Valamint a szénhidrátbevitelemet is sokalta, ami nálam általában 110-140 gramm között mozog maximum.
Tudom, hogy nem vagytok dietetikusok sem szakemberek, illetve nem is ismertek, de azért mégis érdekelne a véleményetek. :)
Adataim: 30 éve Nő vagyok, 167 cm, jelenleg 71 kg. Ülő foglalkozású.
Sportolok heti 2 alkalommal, táncolni tanulok, illetve most kezdem el az otthoni edzéseimet 30-50 perceseket legalább heti 3szor.
Kb 8 kg leadása lenne a cél, nincs nálam most ilyen kikötés,hogy mikorra, inkább tartósabb fogyás legyen, mint hirtelen drasztikus amit később esetleg hamar visszaszedek...Szóval "ráérek". :)
Előre is köszönöm szépen a tanácsaitokat, várom őket! :)

12 hónapja
#14363
Tagsi 709 241
reply to timi67's post #14362
Jah, jut eszembe, Kurkuma!
Anno mamám szedett kurkumát a lábfájására, de nem tudom, milyen hatása volt.
Olvasni való:
https://shop.builder.hu/kurkuma-es-gyomber-avagy-titkos-recept-az-izuleti-bantalmak-ellen-a1083

12 hónapja
#14362
timi67
reply to Tagsi's post #14361
Köszönöm a válaszod, megnézem amit ajánlottál.

12 hónapja
#14361
Tagsi 709 241
reply to timi67's post #14360
Gyógynövényest nem tudok sajnos.
Én MSM-et szedek. Jó véleményem van róla, de olvasd el a terméknél a vásárlói véleményeket és van ilyen kérdezz-felelek rovat is.
https://m.builder.hu/izuletvedo-keszitmenyek/scitec-nutrition-mega-msm-100-kap-p6707
Nénikém is MSM-et fogyaszt az öregkori fájó ízületei miatt, és mióta fogyasztja, elmúltak a panaszai.
Én alapból szeretem a scitec termékeit. De hátha másnak is lesz valami ötlete izületre.

12 hónapja
#14360
timi67
Szeretném megkérdezni, hogy nagyon fájnak az ízületeim és tudnátok ajánlani valamilyen gyógynövényes készítményt vagy gyógynövényt? Olyat, amiről van valakinek tapasztalata? Esetleg étrendemen mit változtassak, mit ne egyek? Nincs nagy súlyfeleslegem, tíz kilótól kellene megszabadulnom, bár lehet ez is elég lenne? Köszönöm, ha válaszol valaki, hátha másnak is van ilyen gondja.

12 hónapja
#14358
HUNited 456 83
reply to feketeinci's post #14356
Esküvőre nem az utolsó percben kell készülni :P
És hogy élvezi úgy a nagy napot ha nem ehet a tortájából?

12 hónapja
#14357
AnitaBlazs
Köszönöm a válaszokat!

12 hónapja
#14356
feketeinci 9
reply to HUNited's post #14354
Jó az!
Képzeljetek el egy menyasszonyt, aki élete legszebb napján tényleg a legszebb akar lenni. Rajta van némi felesleg, a ruha meg ugye így nem olyan csinos, fogyni kéne dátumra! Az esküvő napjára. Volt itt már menyasszony, nem is egy. Pánikoltak nagyon.

Vagy kezdődik a fürdőruha szezon. Fogyhatok a nyaralásig 15 kilót? És be is állítja a nyaralás előtti napra, elkezdi a 800 kalóriákat enni, mert ennyit dobott a gép. Persze nem bírja, meg rosszul számol, akkor nem megy úgy a fogyás mint ahogy a gép "megígérte".
Hogy mire elég a 800kcal? Az már nem fontos, csak jól nézzen ki a nyaraláson.
Kiderül hogy ez így nem működik, és megállapítja hogy ez sz@r, ez marhaság.

A mozgást is beírja a fogyózó! naponta 5 emeletet megy összesen felfelé, de beírja! Elmegy a munkahelyére, beírja, porszívózik 20 percet és beírja......

12 hónapja
#14355
Supernatural33
reply to HUNited's post #14354
Nem tudom, én fix keretet állítottam. Persze magamban azért elképzeltem egy dátumot 2 év 9 hónap múlva, de az más..:) Elvileg az időre beállított fogyástól néha megbolondul a rendszer , mintha ilyesmit olvastam volna.

12 hónapja
#14354
HUNited 456 83
Ez a dátumra fogyás miért jó? Én belőttem a heti 1 kilót, ami elvileg a max amit szabad, és jól számol mindent (megint más dolog, hogy nekem elsőre cseszte el az oldal a számolást, mert induló súlynak valahonnan 70 kilót vett... de miután pár nap adatot elbuktam és javítottam a célt, jó lett)

12 hónapja
#14353
feketeinci 9
reply to AnitaBlazs's post #14350
Tapasztalatom szerint kettő dologtól függ.
Az egyik a cél beállításának helyessége, mert az időre vagy hétre történő fogyáshoz már kell tapasztalat, ami a kezdőknek még nincs.
A másik pedig a jó számolás. Jól kell számolni a bevitt és a ledolgozott kalóriákat.
A bevitt kalóriák el tudnak szállni ha az oldal adatait veszed figyelembe a recepteknél, magyarul beválasztod a rossz recepteket és nem viszed fel a sajátjaidat. A receptek legnagyobb része rossz, nem tartalmaz vizet sem hozzáadva (tészta, rizs) sem elpárologva (húsok...és úgy általában minden főtt kaja).
Nem jók a mozgás elégetett kalóriája sem, ezért nem ajánlatos leenni a mozgás kalóriáit.

Ez a helyzet, bár tudom hogy ezt a rendszeres fórumozók már nagyon unják, mert állandóan leírjuk.
Ne sértődj meg ezen, inkább olvass többet a fórumon vissza is, és kérdezz továbbra is ha valamit nem értesz.
Szerintem rosszul számolsz.

12 hónapja
#14351
Supernatural33
reply to AnitaBlazs's post #14350
Az nagyon nem jó. Kifejezetten rossz. Az oldal néha furán számol. 1200 alá semmiképp nem szabad menni, mert az már koplalás, de ez amúgy az oldalon is le van írva figyelmeztetésképp. Valami rosszul lett beállítva, lehet, hogy időkeretet adtál meg, azt olvastam néha megbolondul szegény rendszer.
Én sem tudtam teljesen, hogy mit hogyan kellene beállítani, szóval kerestem egy kalóriaigény kalkulátort, beírtam a magasságom, az elérni kívánt testsúlyt, és arra való súlytartáshoz írt valami 1700 valamennyi kalóriát, (magas vagyok), arra dobtam még kicsit, tekintve, hogy milliószor nehezebb vagyok egyenlőre, így több kalória kell a testem működéséhez egyáltalán, és fix 2000 kalóriát állítottam be, és nem lépem túl, de nekem a tápanyagaim aránya jobban számít, az én étrendem szerint nem különösebben lényeges ésszerű keretek közt a kalória mértéke. Nálam a bázis csak a tápanyagaim arányait segít figyelni. Főként a szénhidrátot, hogy az mérsékelten alacsonyan legyen. Önmagában kalóriaszámolással próbálkoztam korábban, de nem volt rám jó hatással. Nekem kombinálnom kellett szénhidrátszámolással.

12 hónapja
#14350
AnitaBlazs
Sziasztok!
A 62.napnál járok és szomorúan tapasztalom hogy az induló megengedett kalóriám(1200) mára már az 500at se éri el!Napi szinten tornázok...stb. hogy legalább a 7-800at elérjem hogy ne maradjak éhes!Nálatok is ennyire lecsökkent?Mitől függ?

12 hónapja
#14349
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14348
Nézd meg a Távkapcs című filmet.

Az élet így szép, a maga jó és kevésbé jó dolgaival. Ne akard siettetni, mert így is tùl rövid.

Amúgy orvosilag a te esetedben (hormon problémára gondolok) akár indokoltabb is lenne a bypass, de persze emberileg én is a te véleményed osztom, és nem erőltetném.

12 hónapja
#14348
Supernatural33
reply to HUNited's post #14346
Gratulálok a 100 naphoz:)

Nem mondod....Doki ilyet mond, hogy inkább műtét??? Az szép. Nem tudom, én ha ingyen csinálnák akkor se vállalnám. Lehet ez most csúnyán fog hangzani és lesz akinek nem tetszik (főleg akinek volt ilyen műtétje és ezzel fogyott le), de én azt nem érezném a magam sikerének, ha bevállalnék egy gyomorműtétet és úgy fogynék. Azt elhiszem, hogy utána is diétázni meg mozogni kell, de szerintem akkor se ugyanolyan, mint amikor valaki kizárólag önkontrollal csinálja, életmódot vált, figyel mit eszik, mennyit, mikor stb, és mozog mellé valamit. Én ezt 100% saját erőből akarom végigcsinálni. Mert ugye ha elkezdi az ember és rendesen csinálja, a gyomor összeszűkülése természetes úton meg fog történni, tök felesleges is megműteni. Akarat, türelem és kitartás kérdése.
Nekem csak egy fura érzésem van mióta szénhidrátot számolok meg azért fél szemem a kalórián is ott van. Úgy érzem, mintha lassabban telne az idő. Nem tudom miért. Talán esetleg azért mert alapvetően egy türelmetlenebb típusú ember vagyok. Nem azt várom hogy egy hónap alatt 10kgt fogyjak, azt már elfogadtam hogy lassú folyamat lesz, csak jó lenne nálam is egy olyan mint a sorozatokban filmekben-most elkezdtem, aztán egy kiírás, hogy fél év múlva, 1 év múlva van épp:)

12 hónapja
#14347
HUNited 456 83
Lál ma vagyok itt 100 napos :-)
Haladááás

12 hónapja
#14346
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14345
Ráafásul jó eséllyel vissza is ment rá a java. Hacsak nem csunálta meg a bypass műtétet. Engem a háziorvosom ezzel nyúz (mintha jutalékot kapna rá...). Bár nyílt titok, hogy ő így fogyott le. Én ebben nem hoszek (az hogy eredmányes, az ok, de milyen áron?)

12 hónapja
#14345
Supernatural33
reply to HUNited's post #14344
Ne aggódj nem vettem támadásnak, igazad van.
Igen, én is pont így gondolom, hogy tipikus példa arra, hogy a mozgás vajmi keveset tesz hozzá a testzsír csökkentéséhez. Persze lényeges, de inkább a kaján múlik. A kedvemet nem veszi el semmiképp:) Sok oka van ennek, részben azért mert én így jól érzem magam, jólesik a kaja amit megeszem, jól esik a mennyiség is, jó, hogy sokat javult az állapotom, már nem vizesedik-nem fáj a lábam, több energiám van, nem vagyok álmos egész nap stb stb, tehát ennek az étrendnek nem csak a fogyás a lényege, vannak más pozitívumok is. Plusz tisztában vagyok azzal is, hogy nekem sokkal több a feleslegem mint neki, és a hormonzavaraim miatt sem lesz olyan gyors a fogyásom mint egy átlag embernek. Szóval sokkal előbb fog lefogyni nálam. Ő 100kg-ra akar visszamenni 126-ról, én meg fényévekre vagyok attól a 69-65kg-tól amit el szeretnék érni. 100-105 kilót nem pár hónap lefogyni.
Nekem ez minimum 3 év lesz, de szerencsésebb esetben is 2,5 vagy 2 év 9 hónap. Utóbbinak örülnék a legjobban, mert akkor a 10. házassági évfordulónkra pont már teljesen le lennék fogyva:) Ezért is örülnék neki nagyon, ha az első évben sikerülne 40-50kg mínusz, mivel úgyis egyre lassabban fog menni, akkor már legalább az eleje pörögjön jobban. A bőrömnek így is-úgyis annyi. Bár nyilván azért 80-at ezer % hogy nem fogynék egyetlen év alatt. Láttam már olyat is, de az a nő pl 1000 kalóriát evett, az meg nekem kb éhhalál...szóval annyit nem ér meg a dolog.

12 hónapja
#14344
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14342
A férjed akkor a tipikus példa, hogy a mozgás nem számít annyit, ha amúgy az ember szemetet eszik (én is azt ettem, tehát ez nem támadás, hanem tény).
Viszont kívánom, hogy a férjed látványos fogyása ne vegye majd el később sem a lelkesedésed. Azt a 10 órát sosem fogod tudni behozni.

12 hónapja
#14342
Supernatural33
reply to HUNited's post #14341
Férjemnek olyan melója van, hogy napi 10 órát gyalogol, mondjuk óránként kb 5 perc szünettel plusz fél óra ebédszünet. Aztán meg még a vonatállomás oda-vissza, szóval simán megvan neki a 10 óra séta egy nap. Szóval elég aktív. Mégis magára szedett 8 év alatt jó pár kgt, ezért is döntött úgy, hogy ő is visszavesz kicsit. 90kg volt régebben, most március elején meg-126, amúgy 190 centi, neki a pocakján van a legtöbb, és ez a rengeteg cukros édesség meg csipsz miatt van. Kvázi bepótolta, hogy régen otthon az édesanyjánál amikor vele élt, nem nagyon volt pénzük ilyesmikre. Én ha lehet ezt így mondani ennyi felesleggel, arányosan mindenhova szedtem fel, de sokkal többet mint ő.
Majdnem velem egy időben, kb 2 héttel utánam csatlakozott, és kérte hogy több zöldséggel főzzem a kajáit, persze azokból amiket hajlandó megenni.:) És úgy néz ki neki ez elég.
Én ülőmunkát végzek, hétköznap csak zöldséget eszek hússal (havi 2x vagy fehér babot vagy lencsét is), szombatonként tartok egy szénhidrátos ebédet és vagy tésztás vagy krumplis kaját eszem, vasárnaponként saláta magvakkal. +heti 3x50 perc torna itthon esténként. (később majd lesz több mozgás) Reggelire rántotta virslivel vagy párizsival vagy sajttal, vacsira 3 tk toast kenyér valamilyen szalámival, sajttal, meg zöldségekkel. Nekem ez jól bevált, és nagyon megszerettem:) Elég változatos is számomra és nem éhezek egyáltalán. Nem rohanok sehová, kényelmesen tartom. Bár nekem így is-úgyis lógni fog a bőröm a felesleg mértéke miatt, de azért nem mindegy mennyire... szóval nem rohanok, nem akarok ilyen havi 10kgt fogyni, bár bevallom az első évben örülnék 40kg mínusznak. Végül is mindegy, csak menjen, az a lényeg. Én élvezem nagyon ezt az egészet, szóval azt se élem meg tragédiának, ha kevesebbet fogyok csak menjen. És megy is:) És azt kell mondjam, szenvedés nélkül.

12 hónapja
#14341
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14339
Nem tudom a férjednek milyen az aktivitása, de esélyesnek érzem hogy az egyenletesen felszívódó szénhidrát és fehérje miatt fogy többet, ha amúgy mozgósabb melója van. Az emésztése kiegyensúlyozottabb, nincs gyorsan múló energia löket, és a szervezetének sincs ideje zsírrá alakítani és elraktározni az ételt.

12 hónapja
#14340
HUNited 456 83
reply to Zsofifogyozik's post #14336
Ehhez az egyetlen értelmesebb hozzászólásom: sör helyett száraz fehér vagy még inkább vörösbor. Tömény az nem likőr, hanem cukor nélküli minőségi pia (pl. kisüsti)

borozni mértékkel lehet edzés után is.

12 hónapja
#14339
Supernatural33
reply to NesziOrsi's post #14334
Én 1,5 hónapja hogy életmódot váltottam, március 11.-től vezetem is itt, bár az én esetem nem egyszerű kalóriaszámolás, mert beteg is vagyok, így a tápanyagok arányán is változtatnom kellett.
A kiadásokat gondoltam, hogy kiszámolom, most volt nagybevásárlásunk, lesznek majd kisebbek is és a következő nagyig (május) megtartok minden blokkot, aztán majd kiderül.
Én a férjemmel élek, és támogat, mert látja hogy nem koplalni próbálok:) Akkor sokat morgott, amikor látta, hogy szarul vagyok meg szenvedek- még pár éve is próbáltam kevés evéssel csinálni. Nem jött be.
Ő is csatlakozott hozzám, de nem tartja olyan nagyon szigorúan mint én, de a sok cukros édességet, csipszet ő is elhagyta a mindennapokból ahogy én. Viszont külön főzök. Neki a megszokott dolgokat, csak több zöldséggel arányaiban, mert elég kevés fajtát hajlandó megenni, így tészta, krumpli rizs nélkül éhen halna. Ő 6,5 kilót fogyott, én eddig 6,1 kg mínusznál járok. Ami röhej, hisz ő sokkal kevesebbet változtatott...na mindegy :) Olvastam,hogy a pasik gyorsabban , könnyebben fogynak, szóval nem lepett meg. Nem irigykedem, mert tök jól érzem magam.:) A betegségeimmel csoda hogy egyáltalán beindult. Bár ez annak köszönhető, hogy én lecsökkentettem a szénhidrátot, és megnöveltem a zsírt, úgynevezett LCHF étrendet követek, mert Inzulinrezisztenciám van, PCOS és PMA-s beteg is vagyok, szarok a hormonjaim. Ja és 175 centi magas nőként 1800-2000 kalóriával fogyok.
Ha éhen halsz, akkor valami nem jó, rosszul van összerakva a kajád, kevés a kalória, éhezteted a szervezeted. Valami nincs rendben.

12 hónapja
#14338
feketeinci 9
reply to NesziOrsi's post #14334
A kérdést nem igazán értem hogy hogyan változott a kiadása?
A mennyire támogató a család az arra vonatkozik hogy akarnak-e ők is kevesebb kalóriával élni? Vagy cikiznek mert Te akarsz? Mi a gond?
Most találgatok csak, lehet az a baj hogy nem tudod hogy kezd el.
Először is számold (tanuld meg számolni) hogy mennyit eszel egy nap kalóriában, és ennek milyen az elosztása makróban.
Volt egy ismerősöm aki dicsekedett azzal, hogy elkezdett fogyózni, és csak majonézes krumplisalátát eszik virslivel. Nem mondtam neki semmit, mert aki arra sem képes hogy felvigye mit evett, annak hiába mondanám.

Lehet hogy egyszerű dolgod lenne, ha mondjuk kitalálnál egy állandó reggelit és vacsorát magadnak amit szeretsz, az ebédet pedig felvinnéd receptnek. Így tudnád mennyit ehetsz abból a húsból és tésztából - persze betartva a reggelit és vacsorát.

Nem kell éhenhalni, először szembesülj az általad készített ételek kalóriájával, majd kitalálod hogy miből mennyit ehetsz. Ennyi.
Én pl. tudom hogy mennyi rizs fér bele az ebédkeretembe, a husi egy fél csirkemellnyi....de eszek más húst is. Mindent eszek ami belefér, de meg kellett tanulnom hogy miben mennyi a kalória.
A reggelim és a vacsorám mostanában 2 szelet korpáskenyér pici margarinnal és 70-100g sonka vagy rántotta, vagy tükörtojás meg persze valami zöldség mellé.
Volt olyan időszakom, amikor a korpáskenyér helyett abonettet ettem 3 szeletet, belefért. Volt olyan is, hogy műzliztem, de nekem az nem jött be mert nagyon etette magát. (a csokisat szeretem)

Egy másik ismerősöm azzal dicsekedett, hogy teljesen jó úton jár már, mert egész nap nem evett még mást mint egy szál krinolint kenyérrel. Tőle még megkérdeztem hogy tudja-e hogy szinte semmi fehérje nem volt a napi kajájában, fele zsír, fele szénhidrát lett ennek a "diétának" az eredménye.

Szóval először nézd meg mennyi az amit eszel.

HUNitednek igaza van, ezeket a dolgokat jobb lecserélni. A kalória ugyanannyi a rizsben mint a bulgurban, csak a rosttartalom nem mindegy. Ugyanígy a teljeskiőrlésű kenyér is. A zsír nélküli sütés alap, simán megoldható úgy is hogy a befűszerezett husit egy darab sütőpapírba hajtod, és szép lassan megsütögeted bármilyen edényben. (legjobb a jó vastag aljú edény)

Vannak praktikáink amivel a régi kajáinkat kalóriaszegényebbé varázsoljuk, mint pl. a főzelékeknél a zöldség egy részének turmixolása rántás helyett, ez nem árthat a gyerekeknek sem.
Én itt tanultam meg (biztos sokan unják már) hogy a rizst nem kell olajon megfuttatni mielőtt megfőznénk.

12 hónapja
#14337
Supernatural33
reply to NesziOrsi's post #14334
Én 1,5 hónapja hogy életmódot váltottam, március 11.-től vezetem is itt, bár az én esetem nem egyszerű kalóriaszámolás, mert beteg is vagyok, így a tápanyagok arányán is változtatnom kellett.
A kiadásokat gondoltam, hogy kiszámolom, most volt nagybevásárlásunk, lesznek majd kisebbek is és a következő nagyig (május) megtartok minden blokkot, aztán majd kiderül.
Én a férjemmel élek, és támogat, mert látja hogy nem koplalni próbálok:) Akkor sokat morgott, amikor látta, hogy szarul vagyok meg szenvedek- még pár éve is próbáltam kevés evéssel csinálni. Nem jött be.
Ő is csatlakozott hozzám, de nem tartja olyan nagyon szigorúan mint én, de a sok cukros édességet, csipszet ő is elhagyta a mindennapokból ahogy én. Viszont külön főzök. Neki a megszokott dolgokat, csak több zöldséggel arányaiban, mert elég kevés fajtát hajlandó megenni, így tészta, krumpli rizs nélkül éhen halna. Ő 6,5 kilót fogyott, én eddig 6,1 kg mínusznál járok. Ami röhej, hisz ő sokkal kevesebbet változtatott...na mindegy :) Olvastam,hogy a pasik gyorsabban , könnyebben fogynak, szóval nem lepett meg. Nem irigykedem, mert tök jól érzem magam.:) A betegségeimmel csoda hogy egyáltalán beindult. Bár ez annak köszönhető, hogy én lecsökkentettem a szénhidrátot, és megnöveltem a zsírt, úgynevezett LCHF étrendet követek, mert Inzulinrezisztenciám van, PCOS és PMA-s beteg is vagyok, szarok a hormonjaim. Ja és 175 centi magas nőként 1800-2000 kalóriával fogyok.
Ha éhen halsz, akkor valami nem jó, rosszul van összerakva a kajád, kevés a kalória, éhezteted a szervezeted. Valami nincs rendben.

12 hónapja
#14336
Zsofifogyozik
Sziasztok!
Az én kérdésem a fogyókúra alatt történő alkhoholfogyasztással kapcsolatos, leginkább az edzések vonatkozásában.
Időnként elmegyünk sörözni barátokkal, családi eseményeken is előkerül a pia, és egy-egy otthon töltött estén is szeretek inni 1-2 sört pl. filmnézéshez - de természetesen amióta fogyni próbálok, legalább az utóbbit nem csinálom. Tisztában vagyok az alkhohol káros hatásaival, és azzal is, hogy ez a lehető legrosszabb dolog, amit tehetek, ha fogyni szeretnék. (Ehhez képest a sütiről, édességről lemondás gyerekjáték.)
Különben 62 kilós, 160 centis 33 éves nő vagyok, aki nagyjából 8-10 kilót szeretne leadni (persze nem 1 hónap alatt, hanem értelmes tempóban).
Tisztában vagyok vele, hogy az ivás a lehető legrosszabb, amit tehetek, ha fogyni szeretnék, azzal is, hogy miért. Vissza is szorítottam vaalmelyest, de ha elmegyünk kocsmázni, azért nem fogok egy pohár vízzel ülni egész este. Szépen hozzáadom az összes sört (vagy fröccsöt, netán rövidet) a napi kalóriabevitelemhez, így legalább látom, mit tettem. (Nem cél a berúgás, nem is igazán szeretek részeg lenni. Én magát az ivást szeretem, az ízét. De 1 pohárka sör nem elégíti ki ezt az igényt.)
Persze adná magát a dolog, hogy azokon a napokon, mikor ilyen este várható, beütemezek 1-1 komolyabb edzést, hogy "helyet csináljak" ezeknek a kalóriáknak. De azt olvastam, hogy edzés után rossz ötlet az alkohol, mert gátolja az izomépítést. Gyanítom, hogy ezáltal (is) gátolja fogyást, főleg az erősítő jellegű edzések esetén az izommunkának köszönhető utó-zsírégetést. Ezért rákerestem, hogy vajon a kardio-edzések után nem jobb-e a helyzet ivás-szempontból, de csak annyi információt sikerült kinyernem, hogy a kardió utáni piálás még az izomépítő-jellegű edzés utáni ivásál is rosszabb.
Viszont nem kaptam választ az ezután felmerülő fontos kérdésekre. Ezek csak a közvetlen edzés utáni ivásra vonatkoznak? Ha pl. délután 3-kor edzek, de csak este 9-kor söröznék, akkor is érvényes még az említett negatív hatás?
Vagy azonok a napokon, mikor tutira inni fogok, inkább ne is sportoljak? Gyanítom, hogy sportolni-majd-inni még mindig jobb annál, mint egésznap pihengetni és utána inni.. Nem így van?
Szóval edzés után mennyivel sörözhetek ahhoz, hogy ne tegye tönkre annak jótékony hatását? Hogyan járhatnék el a legjobban? (Azon kívül persze, hogy soha többé nem iszom, az ilyen válasz most nem válna hasznomra.)
Köszi előre is!

12 hónapja
#14335
HUNited 456 83
reply to NesziOrsi's post #14334
Szerintem ne koplalással kezdj, mert nem érsz el vele semmit.
Húst fogyassz nyugodtan, sok benne a fehérje. A zsírosabb falatokat kerüld el.
A rizst cseréld bulgurra vagy basmati rizsre, és ne főzd szét, maradjon pergős.
A fehér kenyeret cseréld teljes kiőrlésűre, ettől a gyerekek is egészségesebbek lesznek.
Fehér cukrot került el, cseréld minimum fruktózra (gyümölcscukor).
És egyél sok zöldség gyümölcsöt.
Vegyél olyan sütőedényt, amiben hozzáadott zsír nélkül süthetsz húst, krumplit.
Ha drágálod a Lidlben kapható jó minőségű teljes kiőrlésű kenyereket, szánj rá kis időt és süsd magad a kenyered, finom és olcsó.

12 hónapja
#14334
NesziOrsi
Hali. Full kezdő vagyok... Mármint azt hiszem most jött el a végső elhatározás. 2.nap és éhen halok. Hagyományos konyhánk van. Pasik közt élek: húst hússal, tésztát tésztával. Meg is lett az eredmény. Összessen 33kg plusz. Jelenlegi cél optimálisan 96ról 80ra fogyni. Persze nem egy hét alatt. Kinek hogyan változott a kiadása? Mennyire támogató a család? Nálunk párom kondizik rendszeresen... Kell a kalória. Gyerekek növésben.

1 éve
#14333
Tagsi 709 241
reply to HUNited's post #14331
Nekem térképnyelvem van, nem tudom megenni a csípőset, de nézz szét itt, hátha valamelyik recept megtetszik:

https://www.nosalty.hu/kereses/recept/torma?order=kaloria&dir=0

1 éve
#14332
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14328
Pár fotó.
Lásd nem kamuzok.
Abból a mérlegből van (a hozzá tartozó programból) amit egy másik topikban ajánlottam neked.

https://www.dropbox.com/sh/vrs80hpps77m63c/AABxQQl5-J6xCdokzxloyngWa?dl=0

1 éve
#14331
HUNited 456 83
reply to Tagsi's post #14327
A száraz hús részével gondolom nem lesz baj, a zsírját szeretem pedig a legjobban. Meg a tojásnál is meg kell állni napi 1 darabnál idén, úgy érzem.

A tormák amiket láttam viszont tele vannak tejszínnel, amit kerülnék. Van valakinek esetleg bevált receptje alacsony zsírtartalmú tormakrém készítéséhez? Vagy esetleg tapasztalat olyan termékre, ami leginkább nem tartalmaz sok zsírt? (és sok zsír alatt nem csak a majonézes tormára - a kedvencem volt - gondolok).

1 éve
#14330
HUNited 456 83
reply to kovacsegy's post #14325
Gratulálok a mozgásmennyiséghez :)

Nagyon látszik mennyi féle ember van (és ez így helyes), mert én inkább maradnék dagi, mint hogy azt enném amit te. Főleg, hogy azt írod, ettől jól érzed magad. Kérlek ezt ne támadásnak vedd, inkább egyféle értetlen csodálkozásnak.

A leveled alapján viszont úgy érzem, hogy ingadozol. Úgy értem az jön le, többször voltál már 80 kiló, most mégis ismét 100 felett vagy.

Csak gondolatébresztőként: nem lehet, hogy a mérleg nyelvét egyensúlyba kellene hozni? Az az érzésem, hogy a két szélsőség jön elő újra és újra, amihez a szervezeted is asszisztál, mivel hozzászokott. És itt nem a mozgásra gondolok (bár nekem lenne lehetőségem ennyi féle sportra), hanem szigorúan a kalóriakeretre.

Ui: A kávé úgy jó, ahogy kijön a masinából, frissen forrón rajta a kávé habjával, szerintem vétek cukorral/bármi más ízesítővel elrontani.

Persze megint más a latte vagy a capuccino, amiket én is szeretek, de az már inkább a desszert kategória nálam (és ez korábban is így volt).

1 éve
#14328
Supernatural33
reply to HUNited's post #14323
4 hónap alatt 19 kilód ment le? ...Irigy vagyok de nagyon:) Én némi számolgatás után kisebb célokat tűztem ki magam elé (azok közelebb vannak). Az első cél -25 kg és a rendszer október 26-ra írja, hogy elérem fix kalóriakerettel amit megadtam, persze közben tartom azt az étrendet amit kialakítottam. Nagyon kíváncsi leszek tényleg lemegy -e 25 kg október végéig, vagy lassabb lesz a fogyásom.

1 éve
#14327
Tagsi 709 241
reply to HUNited's post #14324
Szigorúan kereten belül...
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/532kereten_bel_l.jpg

1 éve
#14326
feketeinci 9
reply to HUNited's post #14324
Peeeersze :) az lesz a fehérje és a rost :)

1 éve
#14325
kovacsegy
reply to HUNited's post #14324
Gratulálok a 19 kg fogyáshoz!
Most számomra nincs sonka és üresen a tormát sem szeretem.
177 cm vagyok, és az elmúlt 5 nap alatt 107 alá csökkent a súlyom. Még 9 napig tartom ezt, majd engedélyezem pluszban, a napi 1 főtt tojást és a max kalóriát 1100-ig emelem.
Ezt tartom megint két hétig, eztán a súlyom eldönti, hogy hogyan tovább.

Most ez az engedélyezett norma:
Reggeli: 11g zabpehely 20g tökmagliszt 11 g lencse 5 g tökmag
Tízórai: 10 g zabpehely 20g tökmagliszt 11 g lencse
Ebéd: 11g zabpehely 21g tökmagliszt 11 g lencse 7 g tökmag
Uzsonna: 11g zabpehely 20g tökmagliszt 10 g lencse
Vacsora: 10 g zabpehely 20g tökmagliszt 10 g lencse
Ez a kaja a fehérje komplettálás révén biztosítja az összes esszenciális aminosavat, a szénhidrátot és a zsiradékot, valamint a rostokat. Mindezeket kiegészítem multivitamin-ásvány kiegészítővel és némi nyers zöldséggel.
A kávémat steviával és némi eritrittel iszom, és folyadékként csak vizet.

64. évemben vagyok, és reggelente lekerekezek 10 km-t. Tudom, ez nem sok, de egyelőre ennyi is elég. Majd több lesz a mozgás, ha elérem a nyolcvanöt kg-ot.
Amúgy ha 80 és 90 kg között vagyok, akkor még hetente szoktam 1x úszni 3km-t, 1x bodyzni, 1x lovagolni, és havi 1 könnyű túrát is megejtek.
Egy a fontos, hogy jól érezzem magam.

1 éve
#14324
HUNited 456 83
Más téma:
Jön a húsvét. A főtt sonka, torma mehet ezerrel, ugye? (nyilván kereten belül)

1 éve
#14323
HUNited 456 83
reply to kovacsegy's post #14320
Mivel katona voltál, gondolom férfi vagy. 1000 kcal az neked olyan mintha koplalnál. Az érveid elismerem (én is hasonlóan vagyok, csak én 145 kilóról indultam 182 cm vagyok), csak a módszer nem nyerő. Szerintem (és amennyire tudom az orvosok szerint is) ezzel pont vésztartalékolásra állítod át a szervezeted, amit pedig elveszítesz az a tested víztartalmának egy jelentősebb része.

Magyarán ez a kezdő löket, ami a motivációdhoz kell ez elveszi az erőt ahhoz hogy folytatni tudd. Veszélyes hogy olyan leszel mint anyám, aki 120 kilóról lefogyott 60-ra, gyakorlatilag koplalással, majd előjöttek a minden féle egészségügyi bajai, és ötven pár évesen úgy néz ki mintha hetven lenne, gyógyszereken él, erőtlen, és megkeseredett.

De persze a te dolgod, a te döntésed.

Motivációnak az én példám: 4 hó alatt 19 kiló fogyás, amiből több mint 12,5 kiló zsír, a vízháztartásom kezd rendbe jönni (azaz nem csökkent, hanem nőtt! Persze még mindig nem optimális), és mindössze 6,5 kiló izmot veszítettem (amit kell is, mert jelenleg annyi az izomzatom súlya mint a célsúlyom). Korábban párszáz méter séta után fújtattam, tegnap 10 km-t gyalogoltam a Construmán és a jóleső fáradtságon túl semmi problémám nem volt.

Ehhez 1500-1800 kcal-t eszek naponta.

1 éve
#14322
kovacsegy
Azt hiszem ez az utolsó hozzászólásom, mert értelmetlen és vég-nélküli vita ez, és mert nincs rá időm.
De egy pár dolgot elmondanék az anyagcseréről, a szervezet tartalékolásáról, stb.

Először is valaha azt olvastam, hogy az anyagcseréd nem igazán rossz, ha annyiszor tudsz WC-re menni, ahányszor ettél. Ez nyilván túlzás, de ha kétszer, v háromszor is tudsz, akkor ott nem beszélhetünk lelassult anyagcseréről.

A csökkentett kalóriabevitel és a szervezet tartalékolása közti "akadémikus összefüggésről" csak annyit mondanék, hogy ha ez így lenne, akkor nem tudnék leadni tíz nap alatt tíz kilót, egy krumplikúrával. Hozzátenném, hogy már vagy tíz éve nem csinálok ilyen őrült dolgot.

Az engedélyezett és kiegyensúlyozott napi mennyiséget (fehérje, szénhidrát, zsiradék, rostok, vitaminok és víz) elosztom 5 részre, hogy mindig úgy érezze a gyomrom, hogy van benne valami, és ne essek kísértésbe az illatoktól vagy látványtól, ha egy pékség vagy egy Lacikonyha előtt megyek el. Ezzel azt akartam mondani, hogy nem éhezem.

Még egy utolsót: lehet fogyni sokféleképpen, jól és rosszul is.
De a csökkentett kalóriabevitel, önmagában még nem teszi rosszá a kúrát. Ha mindezt egy rövid távon teszem, én egyszerűen böjtként fogom fel. Mert hogy majd elfelejtettem, hogy ilyenkor növényi táplálékot viszek be, és persze ezen is lehetne vitatkozni, de én kúraként és böjtként tekintek rá.

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

1 éve
#14321
Tagsi 709 241
reply to kovacsegy's post #14319
111 kg-ról indultam, az első 30 napban -6,9 kg volt az eredmény, sanyargatás nélkül. Ok, ennek zöme víz, de az is súly.
Az éheztetés sem rövid, sem hosszútávon nem jó.
A napi császkálásokon kívül volt napi 15 perc ellipszis, pont az izületek miatt annyi.
A makrók figyelembe vételén kívül ügyeltem rá, hogy a napi kcal keretet ne lépjem túl és hogy az 1200 kcal minimum meglegyen.
Ha a kezdeti időben sincs fogyás, ott valami nem ok. A makrókkal lehet játszani, de, hogy napi szinten az ember 800 kcalt vigyen be, dőzsölve esetleg 900-at, azzal szvsz pont raktározni kezd a szervezet egy idő után. És itt nem hónapokról van szó, hanem pont erről a rövid "kúráról".
Ha 10-14 nap alatt jött fel az a többlet, persze jogos, hogy annyi idő alatt le is adható, de itt valszeg nem arról van szó.
És persze nyilván akik leírták az aggodalmaikat az extrém alacsony kcal bevitel miatt, nem azért tették, mert rosszat akarnának. Valakinek max a közlésmódja nem üti meg az elvártat.
Olvasni való: https://biotechusa.hu/szakerto-valaszol/miert-hizol-a-levegotol-is/

1 éve
#14320
kovacsegy
reply to HUNited's post #14313
Kedves HUNited!
Ennél a rövid kúránál nem is az a cél, hogy tartós legyen. Nem az a pár kg a cél.
Ennek, csak annyi a jelentősége, hogy utána könnyebben tudok mozogni és sikerélményt ad.
Ez utóbbi meg kitartást, az ezután következő, enyhébb, de sokkal hosszabb kúrához, ami már nem is fogyókúra, hanem inkább életmód-váltás.

1 éve
#14319
kovacsegy
reply to Ezredesur's post #14314
"Te miről beszélsz?"

Ezredes Úr!
Alázatosan jelentem, arról amit tapasztalok.
1000 kcal alatt, nem megy le rólam egy gramm sem, és mivel 110 kg vagyok nem igazán akarnám szétbarmolni a térdem. Ezért kell egy olyan, drasztikusabb de rövidtávú diéta, ami sikerélményt szerez és ami a továbbiakban erőt ad a már kíméletesebb fogyáshoz.

Ezredes Úr!
Nem tudom, hogy Ön mennyi idős, de húsz évesen volt hogy én is letekertem egy nap 160 km-t.
A seregben a sportszázadban voltam és a 7000 m-s versenyzéshez, napi 2 edzés kört futottam a Margitszigeten.
Ma már vigyáznom kell az ízületeimre, de fogyni még most is tudok.
Majd akkor futok, ha már elértem a 85kg-ot.
Magamnak is csak azt hiszem el, amit már megtapasztaltam és működött!
Kérek engedélyt lelépni! :D

1 éve
#14314
Ezredesur 1
kovacsegy!
Te miről beszélsz? 1000kcal/nap.... az full beteg. Még ülő munkához sem elég. Inkább mozogj többet! 1500 alatti bevitel szerintem embertelen. Egyél 2000-2500at, és mozogj többet. 1000kcal az nagyon hitvány... nekem több futásom vagy kerékpározásom 1500-1800kcal. Hidd el így jobb. Kell a mozgás, hogy valami izom is maradjon.

1 éve
#14313
HUNited 456 83
reply to kovacsegy's post #14312
Ha nem tartós okkor oké, bár szerintem az eredmény amit így elérsz az sem lesz tartós.
Nőknek 1200, férfiaknak 1500 kcal alatt veszélyes a játék.

1 éve
#14312
kovacsegy
reply to HUNited's post #14311
Kösz, hogy aggódsz, de az a nyolcszáz kcal, csak irányelv, ma is jócskán túlléptem (968).
A lényeg, hogy ne haladja meg az ezret.
Meg amúgy sem akarom tovább tartani, mint 10 - 14 napig.
Akkor egy kissé enyhítem, bár továbbra is fogynom kell.
Két hét múlva pedig csináltatok egy teljes vérképet!

1 éve
#14311
HUNited 456 83
reply to kovacsegy's post #14308
800kcal bevitellel igen hamar tönkreteheted az egészséged. Kérlek fordulj orvoshoz, és rendszeresen nézesd a vérképed, ha ehhez a (szerintem) őrültséghez ragaszkodsz :(

1 éve
#14310
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14305
Ha szeretnéd tudni, hogy miből fogysz, és kontrollálni az értékeid, legjobb szívvel ajánlom a készüléket amit én is használok (10 EFt körüli áron van). Figyelj rá hogy van egy kis testvére is minimálisan olcsóbban, de azt kerüld el, mert nem sokat tud.
Xiaomi Mi Body Composition Scale
https://okosora-okos-kiegeszito.arukereso.hu/xiaomi/mi-body-composition-scale-p405387073/

1 éve
#14308
kovacsegy
reply to feketeinci's post #14307
Kedves "feketeinci"
Köszönöm válaszodat!
De közben már "megoldottam" egy hasonlóan egyszerű formában.
5 részre osztottam a napi fogyasztandókat, és mindegyiket saját ételként mentettem el.
Ezt hívom be, vagy tíz napon keresztül, vitaminos ásványkapszulákkal és egy-két nyers zöldséggel kiegészítve.
1adag(47g)Reggeli11gzabpeh20gtökmgliszt11glencse5gtökmag172kcal F:14 SZ:13 ZS:7
1adag(41g)Tízórai10gzabpeh20tökmgliszt11glencs137kcal F:12 SZ:13 ZS:4

"Bár igazán nem értem miért tennéd ezt minden nap ha nem számolni jöttél?"

De hát az is számolás, ha tudom előre a a mennyiségeket (800kcal). Nekem nagyon fontos, hogy 1000 kcal alatt maradjak, mert ha felette van, hiába számolom, nem megy le rólam egy gramm sem.
Meg számolom a mozgást is.
Na és a legfontosabb a sikerélmény, amikor látom, hogy ott tartok a súlyommal, ahol a táblázat is mutatja!
Ez az, ami nem engedi, hogy abbahagyjam!!!!

1 éve
#14307
feketeinci 9
reply to kovacsegy's post #14306
Vidd fel ételnek mondjuk "napi kaja kovacsegy" néven és csak magadnak tedd elérhetővé. Vagy másold át naponta....nem tart soká.

Bár igazán nem értem miért tennéd ezt minden nap ha nem számolni jöttél?
A mozgásodat akarod itt számolni?

1 éve
#14306
kovacsegy
Sziasztok, jó reggelt!
Tanácsot kérnék tőletek.
Megterveztem egy számomra rövidtávon előnyös fogyókúrát.
El tudom-e menteni mint napi menüt, hogy ne kelljen naponta a beírással foglalkoznom?
Úgy képzeltem, hogy csak egy kiválasztással behívnám az egész napra való étrendemet.
Köszönettel: kovacsegy

1 éve
#14305
Supernatural33
reply to HUNited's post #14304
Nem járok. A dietetikusi ajánlást az étrendemre vonatkozóan neten találtam, hogy hogyan jó IR-eseknek enni, és miért nem ajánlja a 160 grammos ch diétát. Mondjuk megértem, én azzal semmit se fogytam, pedig orvos ajánlotta. Nem véletlen, hogy levittem max 100-ra a szénhidrátom, nem sajnálom a zsírt, ahogy mondta, és egyből beindult a gépezet.:D Jó pár centi lement a körméreteimből amiből valamennyi biztos visszatartott víz meg ilyenek, de nem hiszem, hogy az összes. A lábam mindenesetre sokkal szebb mint volt. A bal lábacskám szegény nagyon vizesedett, de már sokkal jobban van, mióta így diétázok.

1 éve
#14304
HUNited 456 83
reply to Supernatural33's post #14303
Ezt szerintem dietetikustól kérdezd meg. Ha jól tudom, te jársz ilyen szakemberhez a GI miatt.

Alapesetben azt gondolnám, hogy kell ilyen élelem is, nem is annyira a vitaminok, mint az ásványi anyagok és rost miatt, amit nehezebb pótolni étrend kiegészítőkkel.

1 éve
#14303
Supernatural33
Sziasztok.
Azon gondolkodtam, hogy lesz-e valakinek baja attól, hogy nem eszik gabonaféléket (rizs, köles, bulgur, hajdina stb stb) ezek kihagyhatóak az étrendből? Mert nem igazán szeretnék ilyeneket enni, viszont vitaminhiányt se szeretnék. Tudja valaki?

1 éve
#14302
drisztina 1322
reply to csfarsang's post #14301
Nem ismerem a Dárdás termékeket, de minden (csomagolt és nem csomagolt) terméknél kötelező feltüntetni az allergéneket.
„ …A 2014. december 13. után alkalmazandó előírások szerint az élelmiszerek csomagolásán az összetevőket tartalmazó listában vizuálisan is ki kell emelni (általában vastagon szedve) az allergiát okozó összetevőket (ezek listáját a rendelet 2. sz. melléklete tartalmazza). Az allergének jelölése kötelező a nem előrecsomagolt élelmiszerek estében is, vagyis ebben a tekintetben a jogszabály vonatkozik pl. a pékségekben, vendéglátásban, közétkeztetésben értékesített ételekre, élelmiszerekre is….”

Viszont a keményítőkkel kapcsolatban ezt találtam:
„Módosított keményítő jelölése az élelmiszerek címkéjén
-Ha az élelmiszerekben az összetevők felsorolásában keményítő, vagy módosított keményítő is szerepel, és glutén tartalmú gabonából állították elő – glutént tartalmaz – az eredetet, mindig jelezni kell, pl. búzakeményítő.
-Ha nincs külön jelzés, akkor a módosított keményítő nem tartalmaz glutént, mert pl. burgonyából, kukoricából készült. Egyes gyártók ilyenkor is feltüntetik az eredetét, pl. kukoricakeményítő, de ez nem kötelező.”

https://glutenerzekeny.hu/glutenmentes-e-a-modositott-kemenyito/

1 éve
#14301
csfarsang
a Dárdás csemege debrecenin miért nics egyértelmű felírás a keményítőre. Mi van a gluténérzékenyekkel? nem kellene ráírni, hogy milyen allergén a benne lévő keményítő?

1 éve
#14300
Supernatural33
reply to Koci's post #14299
Persze, már én is rájöttem:) Kicsit összezavarodtam, de már úgy vagyok vele, hogy nem izgat. Betartom aminek mostanság jártam utána, beállítottam a szénhidrátomat max 100grammra, fél szemem azért rajta lesz a kalórián, és meglátom mi történik.:) Egyenlőre pörögni látszik a dolog.:) Persze ennek a fogyásnak még nagy része víz meg ilyenek, de akkor is pozitív, hogy éhenhalás nélkül mennek le a körméreteim.

1 éve
#14299
Koci
reply to Supernatural33's post #14287
Részemről az alkalmazás által megadott adatokat csak javaslatnak veszem. Pontosan azért, mert ahányan vagyunk, annyi félék. 47 éves vagyok, 172 cm, 92,2 kg-ról indultam január 4-én. Ma 82,6 vagyok. Kitapasztaltam, hogy nekem a 100 alatti ch, és kb. 1400 kcal, valamint heti 3 nap 6-10 km gyaloglás vált be, ezzel fogyok. Lassan, de folyamatosan. Amúgy az átlag súlyom 72 kg körül szokott lenni, nekem a futó múltam miatt van némi izmom, meg amúgy is csak hasra-hátra (törzsre) híztam. Most ha stbilan a 76 kilót elérném és tartani tudnám, már nagyon boldog lennék :-) Régebben 76-nál kezdtem diétázni ...... és legtutibb a 67 kg volt. Ez már sosem lesz, és úgy ne is legyen,, hogy kimegy minden cucc az arcomból, megnyúlik a pofám, olyan tipikus lefogyott kinézetem lenne ... akkor inkább egy kis pufiság. Szóval szerintem ne legyen etalon, amit a rendszer feldob, mindenki maga kell, hogy érezze, neki mennyi a megfelelő.

1 éve
#14298
sinnesro
reply to Supernatural33's post #14289
Én is homokóraszerű vagyok, enyhe csípőhangsúllyal. :-)
172 magas vagyok, nem voltam kövér gyereknek meg tininek, de mindig gond volt a súlyommal, nehezen tartottam. Mindig több voltam, mint amennyinek gondolták, ez a szerencsés eloszlásnak köszönhető.
40 felé lettek igazán súlyos gondjaim, de ezt csak magamnak köszönhettem.
Most 62 (éves, nem kiló:-)) vagyok, és voltam normál súlyú, meg nagyon nem. Most is ez utóbbi játszik, sajnos. És már nehezebb a fogyás, mint 7 éve pl.

1 éve
#14297
Bojtika 3
reply to Juccsika's post #14296
Ha van egy kicsi időd, fedezd fel az oldalt magadnak. Vidd a kurzort szépen mindenre rá, amit a Főoldalon látsz. Nyisd meg, olvasd el, amit lehet.
Nagyon sokrétű az oldal, nem lehet mindent elmagyarázni. Azt meg tudom mondani, hogy a makrótápanyagok arányát a vigyorgó fejek ablakában, a kis fogaskerékre (jobb alsó sarka annak a kicsi ablaknak) kattintva tudod megváltoztatni.

1 éve
#14296
Juccsika
reply to feketeinci's post #14291
Köszönöm szépen a választ! Sajnos nem a fürdőruha alak eléréséről van szó, inkább egészségügyi oka van annak, hogy fogyni szeretnék. Kb 10 kiló plusz van rajtam, nem vagyok 150 kiló. Nincsenek illúzióim, hogy 2-3 hónap alatt lefogyok, fél éves tervet állítottam be itt is. Én főzők saját receptek alapján, nincs dobozos kaja meg gyorsétteremi ételek... A mozgásnál pedig miután sok ideje nem mozogtam most csak ennyi megy de napról napra többet mozgok és fogok is. Amiket írtál, azokat hol tudom beállítani? Sajnos elég kezdő vagyok még az oldal ismereteit tekintve. Köszönöm!

1 éve
#14291
feketeinci 9
reply to Juccsika's post #14290
Szia!
Valószínűleg nincs sok felesleged és a fürdőrucis szezonra szeretnél jobban kinézni pár kiló fogyással. Nem baj ez, tavasszal sokan csatlakoznak az oldalhoz ezzel a céllal.

Sajnos nincs jó hír, koplalással nem lehet 2-3 hónap alatt több kilót lefogyni ha nincs "nagyobb" súlyfelesleg. Vannak csodadiéták, de ezek is csak rövid időre szólnak, nincs tartós eredményük.

Nincs mese, le kell enned a BMR-edet, és mozognod kell. Állíts be fogyókúrás makróarányt, és tegyél többet a mozgás érdekében, mint a napi 1-1,5 óra séta. (hacsak nem vagy 150kg, mert akkor az is éppen jó)

Saját recepteket használj, és ne tekintsd diétának amit csinálsz....bár 1300 kalória a BMR alatt van. Te nem beteg vagy hogy 1200kcalt kell enned, hanem fogyni akarsz. Nem a koplalás a megoldás, hanem a mozgás.
Szakadjon rólad a víz, mozogj! Rengeteg videó van a neten, válassz, és csináld!

A Bázis mozgással kapcsolatos adatai erősen túlzóak, ne vidd fel a mozgást mert azt gondolod hogy húúúúúú....most sétáltam......leadtam 500 kalóriát.....sajnos nem így van.

A receptek beválasztásánál pedig nem számolsz az elpárolgással.....ha beleolvasol kicsit az oldalba látod a mások által elkövetett hibákat.

1 éve
#14290
Juccsika
Sziasztok,
Nagyjából 2,2 és fél hete kezdtem a kalória szamlalós diétát. Az app kb 1100kaloriat számolt nekem viszont a fogyás nulla vagy csak nagyon minalis nincs egy kiló sem, sőt van olyan amikor inkább feljebb megy mérleg mintsem le. Légyszi segítsetek!!! Szerintem ez keves. 164 cm magas vagyok, nő és ülő munkát végzek. Viszont napi kb egy órát masfelet sétálunk, ezzel a sétával együtt ad a rendszer olyan 1300 kalóriát. Minden nasit is beviszek ha van, de tartom magam a dietahoz. Talán rosszul állítottam be valamit? VagY mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm!

1 éve
#14289
Supernatural33
reply to sinnesro's post #14288
Köszönöm szépen a válaszodat. Valójában az van, hogy én soha életemben nem voltam átlagos testalkatú, egész pici gyerekként is kövér voltam, és hát mit ad isten, kövér gyerekből kövér tini, majd kövér felnőtt lettem. Nyilván voltak próbálkozásaim, ennek, a türelmetlenségnek, és annak hogy a diétáim mindig koplalásba fordultak, mert ha már fogyni akarok nem mertem enni, így rövid időszakok után persze nem bírtam...és feladtam. Ennek köszönhetem azt amivé váltam, egy extrém elhízott 33 évessé akinek már kismillió baja, nyűgje van, beteggé váltam. Próbálok most a hozzáállásomon is változtatni (élethosszig tart, türelmesnek kell lenni, nem szabad 1 hónap után látványos csodát várni , nem kell és nem szabad koplalni) stb. Az agymosás még zajlik:)
Na szóval az elejével arra akartam kilyukadni, hogy nekem halvány lila kisfingom sincs arról, hogy hogyan nézhetek ki a háj alatt, nehéz-e a csontozatom stb. Amennyire ki tudtam tapintani, esélyesen homokóra szerű alkatom lesz. Annyi biztos, hogy széles csípő, és vékony derék, szerintem...Amennyire a zsírom alatt meg tudtam állapítani. Szóval nem tudom hogy fogok kinézni, nem tudom mennyinek kéne lennem, ezért lőttem be ezt a 65kgt mert olyan kis szimpi volt:) De ezen lehet, hogy fogok változtatni, ha már kirajzolódott valami forma. Az utolsó 20-15-10 kg feleslegnél már biztos jobban fogom látni ezt.
Annyit minden esetre tudok, hogy az általános BMI-be mindenképp bőven be szeretnék férni, tehát 5-6 kilóval a felső érték alatt legalább jó lenne lenni. Tehát ha mondjuk elérek egy 69 kilót, amivel nem látom magam gömböcnek, akkor nem ragaszkodom a 65kghoz. Ez csak egy hozzávetőleges szám:) Egyenlőre. Mert nem tudom mi vár rám.
Egyébként a kisebb, elérhetőbb céljaim is megvannak már, picit alakult amióta itt vagyok, és az első kör célja -35 kg. Nincs konkrét idő, de 1 év alatt örülnék a leadásának, mert sok a felesleg. De ha nem 1 év, hát akkor majd több lesz.
Egyenlőre mától tesztüzemen leszek azzal, hogy beállítottam az elérendő, és a mostani súlyom BMR-e közötti értéket kb, és erre a 2000 kalóriát alkalmasnak találom. És 100g ch, mert nekem IR-esként arra is figyelnem kell. Tiszta szerencse, hogy magas vagyok, így nem kell éhen vesznem:)
Aztán hogy ez mit hoz magával, azt majd meglátom. Ha valami nem jó. Változtatni fogok:) Csináltam egy próbát tegnap este, és egy random jövőbeli napra beirkáltam 2000kalóriás 100g chba beférő kaját, és egész sok fincsi dolog összejött, tehát tartható. Az okosok azt mondják úgy is, hogy idővel kevesebb kalóriát fogok kívánni (kevesebb súllyal), szóval, ha csökkentenem is kell majd a kalóriát még valamennyivel, (az utolsó kilókhoz) pl 1709, ahogy a 65kg súlytartáshoz kell elvileg, akkor se lesz drasztikus a változtatás, hanem fokozatos, hisz most egy ideig 2000-ren maradok és meglátom mi történik. Elvileg nekem ezzel is fogyni kéne heti 0,8 kgt. Meglátjuk.:)

1 éve
#14288
sinnesro
reply to Supernatural33's post #14287
Sok helyen olvastam már, hogy a BMR-t nem az aktuális, hanem az "ideális" súlyra kell számítani, nem tudom, de én is hajlok rá.
De. Ennek kapcsán kérdés, mi az ideális? Szerintem ehhez figyelembe kell venni sok mindnt, és az nem biztos, hogy a középérték. Sokkal inkább az alkat (ami nem a súlyt jelenti, hanem hogy valaki filigrán-e, vagy vaskos csontú, stb. Nagyobb csontozatra nagyobb tömeg tapad, és nem a hájról beszélek most, valamint kort is).
Szerintem ne stresszeld még pluszban ilyen irreálisnak tűnő elérendő céllal, hogy 175 cm-hez 65 kiló. Szerintem érdemesebb valami reálisabb célt kitűzni, és annak elérése, vagy megközelítése esetén állítani rajta még.
Szóval én nem tudom megmondani, hány kcalt állíts be, de ne 65 kilóhoz mérd a BMR-t. Meg talán ne is a mostani súlyodhoz.
És hajrá, nagy kitartást kívánok!

1 éve
#14287
Supernatural33
Sziasztok. Kicsit el vagyok veszve... (orvosi javaslatos )160 grammos diéta mellett egy milit se fogytam, így dietetikus javaslatára lejjebb vittem a cht 60-100 gramm között mozog. Átlagosan 85 körül. (ez beválni látszik, mert 2 hét odafigyelés és 1 hét itteni szénhidrátkukkolás után lefelé kezdenek kúszni a körméreteim, de azért még nem kiabálom el. Minden esetre biztatónak hat:) Emellé gondoltam fél szemem legyen a kalórián is, mégiscsak fontos dolog az is.
Az lenne a kínom, hogy nem tudom mit csináljak, hogy állítsam be a napi keretet. Nem gondolom, hogy ezt a zsírtömeget, ami rajtam van, még etetni kéne, és valami 0,8 kgs heti fogyáshoz is 2300 kalória elfogyasztását írta. Na, addig egy napom se ment fel, mivel a chra alapból elsődlegesen figyelnem kell, hogy viszonylag alacsonyan, lehetőleg 100 alatt maradjon. Azt se akarom, hogy hozzászokom a 2000 kalóriás habzsidőzsihez, aztán ahogy vesztek a súlyomból, nehéz lesz átállni a kevesebb kalóriára. Kérdésem: nem ésszerűbb belőni egy bizonyos szintet amivel az ember már jól érzi magát, nem éhezik, rendesen eszik csak odafigyelve?
Némi infó:
Nő vagyok, 33 éves (most februárban töltöttem, akkor kattantam be megint, hogy le akarok fogyni, mert ez már tarthatatlan és az összes tököm tele van a kövérségemmel és minden vele járó nyűgömmel együtt). Sokadszor fogok bele...). BMI 55, A súlyomat le se írnám...el lehet képzelni. Extrém sok a feleslegem. Sok éves jojóeffektus eredménye.
Azt olvastam itt, hogy nem érdemes se időkeretet, se heti fogyást beállítani. Így aztán arra gondoltam, hogy rákeresek mennyi kaját ehetnék, ha az általam megálmodott álomsúlyom lenne, illetve ha azt el tudnám érni.
Azaz 175 cm-es magasságomhoz 65 kg. Úgy gondoltam nem tervezek modellkarriert, pláne a sok bőrkével ami rajtam fog maradni...ez a BMI kb középértéke nálam, így úgy gondoltam megfelelő, reális cél lehet.
Azt találtam, hogy Ehhez a magassághoz, ennek a súlynak a megtartásához Direkt ülő életmóddal számoltattam ki, nehogy azzal legyen gond: 1709 kalóriát kéne megennem.
Az jó, ha ezt állítom be most? Csak mert kb ennyi vagy picivel alatta össze is jön úgy, hogy ne éhezzek, kényelmes legyen stb..Nagyon igyekszem arra fókuszálni, hogy nem kell átfordulni koplalásba ahhoz, hogy valaki sikert, ne adj isten célt érjen a fogyásban, csak reális keretek közt enni. Az agyam átprogramozása folyamatban van még. Rengetegszer estem ebbe a hibába IS. Meg a türelmetlenség hibájába is sajnos. Most a hozzáállásomon is próbálok javítani. A lassú fogyás a hasznos, nem szabad koplalni stb stb.

1 éve
#14286
Bojtika 3
reply to feketeinci's post #14281
Ritkán olvastam.

1 éve
#14285
Bojtika 3
Sziasztok!!! Örülök, hogy örültök!

Sokat dolgoztam és dolgozom, de tanulok is. Anyagot gyűjtöttem és írtam egy szakdolgozatot, túljutottam a záróvizsgán és elhoztam a diplomámat (na jó, alapdiploma, azaz főiskolai szintű oklevél) . Utóbbi cselekedet a múlt hónapban volt, és megint csak képeken láttam, miért is kellett bővebb téli dzsekit vennem. Dagi vagyok, mint egy malacka.
A sok ülés mellett mindent elhanyagoltam, de muszáj lesz felvennem a fonalat, mert még a végin beteg leszek itt nekem.
A szememmel gáz van, de abban is segítene a normális étkezés.
Makula degeneráció.
Még csak 61 éves vagyok!

1 éve
#14284
feketeinci 9
reply to timi67's post #14283
Ééééés meg is jött :)
Szia Bojtika! Hiányoltunk!

1 éve
#14283
timi67
reply to feketeinci's post #14281
Köszönöm a választ. Kár, pedig jókat mondott.

1 éve
#14282
flamin
reply to drisztina's post #14279
Köszönöm a választ!

1 éve
#14281
feketeinci 9
reply to timi67's post #14280
Mi sem tudjuk, lehet olvas, csak nem ír.

1 éve
#14280
timi67
Rég voltam ezen az oldalon. Egy nem mellékes kérdésem van, hová lett Bojtika? Szerettem a meglátását és hiányzik a válaszolók közül.

1 éve
#14279
drisztina 1322
reply to flamin's post #14278
Ebben az esetben is számolnod kell az elpárolgással, azaz mérni kell a süteményt nyers és sült állapotában is.

1 éve
#14278
flamin
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ha felviszek egy süti receptet, akkor a hozzávalók megadásán kívül kell -e valamit még megadnom? Azt, hogy megsütöm hogyan kell felvinni? Köszönöm!

1 éve
#14277
nagyanett1
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Szeretnék az étrendemen és az életmódomon is változtatni, ezért Debrecenben keresek dietetikust. Ezen az oldalon ( https://debrecen.doklist.com/hu/s17/#ref ) nagyon sok orvost találtam, azonban személyes véleményekre, tapasztalatokra is kíváncsi lennék, hogy könnyebben tudjak választani. Bármilyen segítségnek, véleménynek nagyon örülnék!

1 éve
#14276
drisztina 1322
reply to Lizus53's post #14275
…akkor az időt felejtsd el és edd le minimum a BMR-ed. Több okból is, pl:

- Az 1000-1200kcal hosszú távon nem tartható, ezért nagy valószínűséggel rövid időn belül abba fogod hagyni, és könnyen visszahízhatod akár a leadott súly dupláját is.
-Szervezeted alapvető/egészséges működéséhez minimum a BMR-ed leevésére van szükség (Általában a BMR+100kcal szoktuk ajánlani). Ezt az energiát akkor is elégeted ha egész nap csak fekszel.
- Ha huzamosabb ideig a BMR alatt tartod a kalória beviteled, az hosszú távon sejtjeid károsodásához, leépüléséhez vezet. Alacsony napi tápanyagbevitel miatt a szervezeted nem jut hozzá a zavartalan működéséhez szükséges tápanyagokhoz. (Tudjuk, hogy sokan „túlélik” az 1000 kalória vagy az alatti keretet is, hiszen mindenki ismer valakit, aki…, csak nem mindegy, milyen áron.) Ha fogyni szeretnénk, az alapjárat mennyiséget kell csökkentenünk és/vagy a napi mozgást kell megnövelnünk. Azonban ezt is ésszel/óvatosan kell tennünk, mert a hirtelen, DRASZTIKUS kalória megvonás, nem csak jojozáshoz vezethet, hanem vércukorszintünk is ingadozhat, erőtlenek, dekoncentráltnak stb. érezhetjük magunkat.
Egészséges embereknél (testsúlytól függően) a heti 0,5-1 kg az egészségesnek/elfogadhatónak mondható fogyás, az ezen felüli fogyás esetén még nekik is érdemes szakértői (dietetikus/sportorvos/étkezési tanácsadó stb.) felügyeletet igénybe venni. Kcal-ra lefordítva a heti 0,5 kg fogyásnál kb.-500 kcal-val, heti 1 kg fogyásnál kb.-1000 kcal-val kell csökkenteni az alapjáratot. Persze vannak esetek (jelentős túlsúly, betegség stb.), amikor kemény/drasztikus fogyásra van szükség, de azt MINDEN ESETBEN FELÜGYELET MELLETT kell elkezdeni/végezni.
-A fogyás stagnálása akkor következik be, ha BMR alatt eszel, ezáltal a szervezeted elkezd „éhezni”, és”raktározni”, azaz foggal-körömmel ragaszkodni fog a szervezetedben elérhető bármilyen energiához.

1 éve
#14275
Lizus53
reply to drisztina's post #14273
magasság és súly és idő

1 éve
#14274
Isaac04
Sziasztok!Új vagyok,és fogalmam sincs hogy kell használni ezt az appot :(

1 éve
#14273
drisztina 1322
reply to Lizus53's post #14272
Mi alapján állítottad be az 1200 kcal-t?

1 éve
#14272
Lizus53
Üdv. Nagyon szigorúan betartom az 1200 kal bevitelt, eleinte a 200 kal sétát is hozzátettem / akkor fogytam összesen 6-7 kg/ . 8 napja nem mozdul a mérleg. Nem hagyom abba de ez rettenetesen letör, hogy ennyi energia és nem és nem akarn ujra elindulni a súlyom

1 éve
#14271
Tagsi 709 241
reply to iplaygreen2k13's post #14270
Nem az a lényeg, hogy innentől mindent megvonsz magadtól, amit szeretsz, mert akkor a kedved megy el az egésztől.
Próbáld tartani a makrókat, az össz kalóriát és jó lesz.
A ketchupot vidd fel ugyan úgy elfogyasztott ételnek.
Próbálj valami olyan étkezést kitalálni, összerakni, ami hosszabb távon is fenntartható.
Ha belefér a kalóriádba, makródba a ketchup, akkor hajrá.

1 éve
#14270
iplaygreen2k13
Kevés ketchupot lwhwt használni ízesítés miatt?

1 éve
#14269
jodoka 130
reply to drisztina's post #14260
Köszi, megvan!!

1 éve
#14268
iplaygreen2k13
Hali, kérdésem az lenne h9gy burn energiaital zerot lehet inni diéta közben vagy inkább kerüljem?

1 éve
#14267
galasa