KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
3 napja
#16087
VeresJulia91 6
Válasz drisztina #16086 számú posztjára
Le a kalappal. Nagyon szépen köszönöm a részletes választ. Ha úgy adódik jelentkezem pár hét múlva. Jó kis projektnek tűnik. Az excelbe kimentés szuperül hangzik.

1 hete
#16086
drisztina 54 1661
Válasz drisztina #16085 számú posztjára
3. Cukorbetegség

A ’bázisnak nincs konkrét betegségekre kifejlesztett felülete/funkciója, viszont (szerintem) bármi vezethető benne, nézzük sorra, miket kérdeztél:
- az idő rögzíthetőségéhez be kell pipálni az „eszközök” fül, „beállítások” menüben a „megevett ételek idejei” rubrikát, ezzel megjelenik az ételek neve előtt (az ételfotón/fényképezőgép ikonon) az idő. Alapesetben mindig a rögzítés időpontját jegyzi fel, de ez bármikor felülírható az étel fülesdobozában.
- cukor adatok rögzítése, [számérték] és [idő]: én „új étel”-ként felvinném csak magamnak*, hogy pl. „cukormérés”, nulla értékekkel (kalória, zsír, szénhidrát, fehérje) és minden mérést felvinnék étkezésenkénti (pl. reggeli, ebéd, vacsora) bontásban, a mérési időkkel rögzítve. (Itt egyedül a mértékegység jelenthet problémát, már ha zavar valakit, hogy nem „mmol/l” jelenik meg a mennyiség mögött, szerintem a rutinosok tudják, hogy mit mér a vércukormérőjük)
- inzulin bevitel rögzítése [mennyiség] és [idő]: hasonlóképpen felvinném csak magamnak*, hogy pl. „inzulin bevitel”, szintén nulla értékekkel (kalória, zsír, szénhidrát, fehérje) itt is minden szúrást felvinnék étkezésenkénti (pl. reggeli, ebéd, vacsora) bontásban, adott időkkel rögzítve. (Itt is max a mértékegység jelenthet problémát, már ha zavar valakit, hogy nem „egység” jelenik meg a mennyiség mögött, szerintem a rutinosok szintén tudják, hogy miben mér az adagolójuk)
- étkezés rögzítése: hasonlóan az előzőkhöz
- esetleg, ha lehetne plusz dolgot, pl. fahéjtabletta, vagy gyógyszer bevitelét is naplózni [mennyiség] és [idő]: vannak már rögzítve vitaminok, táplálékkiegészítők is a ’bázisban, úgyhogy nem látom akadályát egyéb tabletták, gyógyszerek felvitelére, ezt viszont (gyógyszer lévén) szigorúan csak magatoknak*
- grafikonon ezeket az adatokat nem tudod követni (lsd. a lehetőségeket „eszközök” fül, „grafikon’ menü), viszont kiexportálható PC-re az „eszközök” fül, „étkezési napló” menüben, amit aztán tetszés szerint szerkeszthetsz, színezhetsz, pont úgy, mint egy excelt (érdemes lehet egy napot próbaként berögzíteni és kiexportálni, hogy megfelelő e).
- orvossal, edzőkkel történő megosztás, családtagokkal történő közös használat: aki nyitott erre, annak megoldás lehet az „eszközök” fül, „kapcsolt felhasználók” menü
- előfizetés: a kalóriabázis használata ingyenes, viszont az oldalnak tudtommal nincs semmilyen bevétele (reklámmentes használat) így csak a támogatással (prémium tagság) tudjuk segíteni az oldal fennmaradását, fejlesztését. https://kaloriabazis.hu/blog/tamogatasi_rendszer/186

Ami még fontos lehet egy cukorbetegnek:
- A főoldali „napi tápanyagjavaslat” panelben, a fogaskerékre kattintva érdemes kipipálni pl. a rost és a cukor követését. Mivel ezek követése viszonylag új lehetőség, nagyon sok ételnek hiányzik még az adata, ezért ezeket nektek is folyamatosan rögzíteni, fokozottan figyelni kell.
- Ha a súly figyelése is feladat, akkor az alapbeállításokat (cél, kalóriakeret, tápanyagok beállítása) is érdemes okosan beállítani.

Uhh, próbáltam minden kérdésedre összeszedni a válaszokat, remélem nem maradt ki semmi, azért, ha nem voltam elég érthető vagy további kérdések merültek fel, kérdezzetek bátran.


*azaz nem ajánlanám közösbe

1 hete
#16085
drisztina 54 1661
Válasz drisztina #16084 számú posztjára
2. A hibás adatok javítása, jelzése

A bevitt ételek/italok adatait mi felhasználók visszük fel - vagy csak magunknak vagy közösbe ajánlással -, így az adatok karbantartása is a mi feladatunk.

A hibásnak vélt adatok javításához az alábbiakat érdemes figyelembe venni:
"...Téves termékadatok észlelése esetén, kérlek, ne csak „félmondatokban” közöld az általad fontosnak vélt adatokat, hanem gondolj másokra is, (pláne, ha éppen a kezedben tartod az adott termék csomagolását!) bízva abban, hogy más is így cselekszik, az általad kevésbé használt termékek esetén.

Ha szeretnéd, hogy a bázisban rögzített termékek adatai naprakészek legyenek, vagy a hibás adatok teljeskörűen, megbízhatóan, a megfelelő értékre legyenek javítva, akkor ahhoz, mindenképpen szükség van a Te segítő közreműködésedre is. Ezért kérlek, ha:
- a fehér hátterű termékek esetén lenne észrevételed, akkor azt részletesen jelezd a termék fülesdobozában található "fórum" fülön, ezután a képfeltöltés lehetőségét kihasználva, a „címkefotó” helyére fotózd be (olvashatóan) a termékadatokat. Ezzel nagyban megkönnyítheted a korrektorok munkáját, míg
- a korrektori munkát nem igénylő adatoknál tapasztalsz valamilyen hiányzó vagy hibás adatot –ilyenek például a kiegészítő adatok (rost, cukor, ásványi anyagok, vitaminok stb.) vagy a rózsaszín hátterű termékek–, akkor a kezedben lévő információk alapján, annak minden adatát leellenőrizve pótold vagy korrigáld azokat."

Segítő hozzáállásodat sokunk nevében is megköszönöm.

1 hete
#16084
drisztina 54 1661
1. Új ételek/receptek felvitele:

Az üres "mit ettél" sor végén lévő "<" nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.
A termékek adatait 100 grammra vagy milliliterre vonatkozóan a csomagolásról kell felvinni.
A recept felvitelénél figyelni kell a hozzáadott vízre/felszívott zsírra vagy a sütés/főzés során történő elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudjunk számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében (Hogyan működik a receptek felvitele?) vagy az alábbi linken is olvashattok e témában: https://m.kaloriabazis.hu/blog/receptfelvitel_haladoknak

Az ételeket/recepteket felvihetitek csak magatoknak vagy közösbe is ajánlhatjátok, amivel mindenki számára látható lesz. Én például az alapanyagokat/vásárolt termékeket mindig közösbe teszem, viszont a receptjeimet megtartom magamnak. Ha van olyan étel, amit mások már felvittek, akkor azt a duplikáció elkerülése végett – az adatok leellenőrzését, esetleg a hibás adatok javítását követően - megjelölhetitek (sárga csillaggal) kedvencnek is (ezzel szinte olyan lesz, mintha saját étel lenne) vagy felvihetitek újra, csak magatoknak (közösbe ajánlás nélkül).

Fontos! Az adatokat mi, felhasználók visszük fel és tartjuk karban, ezért érdemes azokat rendszeresen leellenőrizni, javítani. A receptek jelentős része hibás, ezért alapvetően csak saját receptet használjatok, mások receptjeit max. végszükség esetén (pl. vendégség, éttermi étkezés)

Ételek, receptek neve melletti jelek, amik segítenek az eligazodásban:
- zöld emberke = általunk felvitt, saját étel/recept
- kék fazék = recept
- sárga csillag = mások által felvitt, de kedvencként megjelölt étel/recept

1 hete
#16083
ZuEr 1251
Válasz Bukoszavica #16082 számú posztjára
A 3. pontban a "módszer"-t kell megváltoztatni, és akkor a dátumhoz hozzáférsz.

A módszer lehet: heti fogyás, kitűzött napi kalória, céldátum megadásával.

Én a napi keretet használom, mert nem csak fogyni, életmódot váltani szeretnék.

1 hete
#16082
Bukoszavica 5
Válasz ZuEr #16081 számú posztjára
Nem negedi átírni a régi dátumot

1 hete
#16081
ZuEr 1251
Válasz Bukoszavica #16079 számú posztjára
Eszközök, cél beállítása, 3. pont

1 hete
#16080
ZuEr 1251
Válasz resava #16077 számú posztjára
Célként állítsd be a mostani súlyod.

1 hete
#16079
Bukoszavica 5
Hol tudom a kitűzött cél időpontját megváltoztatni?

3 hete
#16077
resava 81
Sziasztok! Sikerült lefogynom és most szeretném a jelenlegi súlyom megtartani. Van-e ilyen opció a programban? Ha igen, akkor hol lehet beállítani? Köszönet!

1 hónapja
#16076
CsGE68
Szeretnék egy évre előfizetni, ezért kérném szépen a számlaszámukat . Kétszer írtam e-mailt [email protected] címről. ÜDVÖZLETTEL: Csg68

1 hónapja
#16075
SamSpayed 390
Válasz KicsiViki75 #16074 számú posztjára
Elég javítani a meglévőt. Visszamenőleg nem fogja átírni.

1 hónapja
#16074
KicsiViki75 285
Olyan kérdésem lenne,h ha ugyanazt az ételt készítem el mint amit már egyszer felvittem a rendszerbe,de most más mennyiséggel,akkor mindig vigyem fel ahogy éppen készült, vagy elég ha javítom a mennyiségeket az előző receptben. Ha elég csak mindig módosítani az előző receptet, akkor az visszamenőleg az adott napon az adott recept alapján készült étel kcal bevitel adatok nem fognak változni?

2 hónapja
#16073
ZuEr 1251
Válasz drisztina #16072 számú posztjára
De, ez volt a kérdésem, és köszönöm a segítséget.

A gondolatot az indította el, hogy végre a piacon kaptam nagyanyám ízű, színű és állagú töpörtyűt, és nézegettem, hogy ennek az összetétele a kalóriabázis szerint is még mindig 83 g zsírt tartalmaz 100 g töpörtyű, de én sehol se találtam ilyen mértékű zsiradékot ebben a töpörtyőben!


2 hónapja
#16072
drisztina 54 1661
Válasz ZuEr #16069 számú posztjára
"...A felkockázott szalonna ugyanis nem csupán az állati zsírszövet legfontosabb alkotóelemeit tartalmazza, azaz zsírsejteket, hanem kollagént, rostokat, gyakorta (baromfitöpörtyűnél mindig) bőr alatti hámszövetet, egyéb kötőszöveti elemeket, sőt néha még némi húst (izomszövetet) is – már ha némileg húsos volt a szalonna. Ezek anyaga pedig azon a magas hőmérsékleten, amikor a szalonna kiengedi a zsírját, kémiailag is átalakul, összetevőik egymással is reagálnak, közben jó néhány olyan reakció is lezajlik, amelyeket nem enzimatikus barnulásnak nevez a konyhai kémia. Ezek során töméntelen mennyiségű íz- és illatanyag szabadul fel, és megváltozik a szalonna változó mértékben puha és tartás nélküli állaga is, méretre pedig összemegy.
Végül a maradék zsír kisajtolása és az óvatos, fokozatos hűtés nyomán szilárd, roppanós, a felületén arany vagy mélyebb barna színű, aromákban gazdag kéreggel borított darabkákat kapunk..."

Ebből a cikkből emeltem ki a lényeget, bár nem vagyok benne biztos, hogy ezzel válaszoltam e a kérdésedre:
https://magyarnarancs.hu/tudomany/a-toportyu-tobb-mint-mero-zsirforras-de-mitol-lesz-olyan-amilyen-255178

Ha a tápanyagok szempontjából kérdezed, akkor talán ez ad pontosabb információt:

https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168324/nutrients


ui: a linkre kattintva nekem valamiért nem tölti be rendesen a kívánt oldalt, csak, ha kimásolom és beillesztem a böngésző keresőjébe (lehet, hogy nálad is ez lesz)

2 hónapja
#16071
ZuEr 1251
Válasz Dikins #16070 számú posztjára
Szerintem irreálisra állítottad be a célod (végdátum, elérni kívánt súly) ha egy hét alatt 4 kg-ot kéne fogynod, hiszen az HAVI 16 kg-os fogyást feltételez. (Hízni se híztál 16 kg-ot egy hónap alatt)

Szerintem ellenőrizd a beállítást. (Mellékesen, ha heti 0,5 kg-ot fogytál egy hét alatt, akkor az tökéletes tempó lesz, havi 2 kg még reális is lehet.)

2 hónapja
#16070
Dikins 6
Sziasztok! Hogy létezik az, hogy az alkalmazás szerint fogynom kellett volna egy hét alatt 4 kilót, és közben fél kilót mutat a mérleg. 1500 kalóriát állítottam be. Mindig alatta voltam, ha nem voltam valamiben biztos , inkabb többet irtam, este szobabicikliztem fél órát . Mérek mindent. Most kezdtem. Beteg is voltam, enni se volt úgy kedvem. Mindig így adom fel. Nem tudom mit csináltatok rosszul. Köszönöm.

2 hónapja
#16069
ZuEr 1251
Sziasztok!

Mi marad vissza a zsírszalonnából, ha kisül a zsírja? Tudom, hogy töpörtyű, de milyen anyag az a töpörtyű, hiszen, ha ügyesen sütjük, és kinyomjuk még melegen belőle a zsírt, akkor a visszamaradó ropogós anyag az mi?

2 hónapja
#16068
preszintia
Sziasztok! Sikerült a prémium tagságom vagy nem? (Simplepayyel kitöltöttem mindent de csak töltött az oldal nem történt semmi)

2 hónapja
#16067
drisztina 54 1661
Válasz Marianna7400 #16066 számú posztjára
Nem veszíted el, az újonnan kifizetett tagság ideje hozzáadódik a jelenlegi tagságod időpontjához.

2 hónapja
#16066
Marianna7400 527
Sziasztok, bár még majd február 7.-én jár le a Prémium tagságom, de kifizetnék újból egy évet, mert most akciós és elfelejteni sem szeretném, a fészbukon is kérdezte valaki, de senki sem válaszolt neki, megpróbálom, hátha itt valaki válaszol. Elveszítem a fentmaradó 1 hónapot, vagy hozzáadja az 1 évet és jövő február 7.-éig lesz Prémium tagságom?

2 hónapja
#16065
drisztina 54 1661
Válasz Trendilko #16064 számú posztjára
Nem tudom, hogy mikor fizettél elő, de, ha 1-2 napon belül nem aktiválódik - azaz a neved mellett nem jelenik meg a pro-s sárga csillag -, akkor kérlek, írj az oldal üzemeltetőjének, Máténak az alábbi e-mail címre:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

2 hónapja
#16064
Trendilko
BUÉK! Érdeklődnék hogyan tudom használni a kaloriabázist, kifizettem prémium pro,.....eddig alapot használtam. Mit kell tennem, hogy az extra szolgáltatást igénybe tudjam venni. Köszönöm ha segitesz.

2 hónapja
#16063
drisztina 54 1661
Válasz KemenesAgnes #16060 számú posztjára
A bevitt ételek/italok adatait mi felhasználók viszük fel - vagy csak magunknak vagy közösbe ajánlással -, így az adatok karbantartása is a mi feladatunk.

A hibásnak vélt adatok javításához az alábbiakat érdemes figyelembe venni:
"...Téves termékadatok észlelése esetén, kérlek, ne csak „félmondatokban” közöld az általad fontosnak vélt adatokat, hanem gondolj másokra is, (pláne, ha éppen a kezedben tartod az adott termék csomagolását!) bízva abban, hogy más is így cselekszik, az általad kevésbé használt termékek esetén.

Ha szeretnéd, hogy a bázisban rögzített termékek adatai naprakészek legyenek, vagy a hibás adatok teljeskörűen, megbízhatóan, a megfelelő értékre legyenek javítva, akkor ahhoz, mindenképpen szükség van a Te segítő közreműködésedre is. Ezért kérlek, ha:
- a fehér hátterű termékek esetén lenne észrevételed, akkor azt részletesen jelezd a termék fülesdobozában található "fórum" fülön, ezután a képfeltöltés lehetőségét kihasználva, a „címkefotó” helyére fotózd be (olvashatóan) a termékadatokat. Ezzel nagyban megkönnyítheted a korrektorok munkáját, míg
- a korrektori munkát nem igénylő adatoknál tapasztalsz valamilyen hiányzó vagy hibás adatot –ilyenek például a kiegészítő adatok (rost, cukor, ásványi anyagok, vitaminok stb.) vagy a rózsaszín hátterű termékek–, akkor a kezedben lévő információk alapján, annak minden adatát leellenőrizve pótold vagy korrigáld azokat."

Segítő hozzáállásodat sokunk nevében is megköszönöm.

2 hónapja
#16062
drisztina 54 1661
Válasz Laura70 #16057 számú posztjára
"Kemenydio" válaszolt a kérdésedre (lsd.16058), illetve "KMGebri" hasonló kérdésére én is leírtam részletesebben a válaszom (lsd.16039) :)

Ha további segítségre van szükséged az oldal használatával kapcsolatban, bátran kérdezz, mindig lesz valaki, aki előbb vagy utóbb, de szívesen válaszol.

2 hónapja
#16061
drisztina 54 1661
Válasz kemenydio #16058 számú posztjára
Dehogy baj, ha valaki segítségre szorul, kérlek máskor is tedd meg <3

2 hónapja
#16060
KemenesAgnes 224
Miért nem törlik az igazoltan hibásan (tévesen) bevitt ételeket? KÁ


2 hónapja
#16059
shinita 1
Válasz SzokeSzeder #16055 számú posztjára
Én nem számolnám, de tudatában vagyok annak, hogy valamicske belefő, viszont ez kiszámíthatatlan s eléggé elhanyagolható. Az egész zeller alig valami, még ketóban sem hatna meg az a pici ch, de ennek bizonyára a töredéke az, amit ténylegesen sikerül megenned. Ha még csak nem is muszáj extrém szénhidrátszegényen enned, ezen aztán nem fog múlni kb. semmi.
Amúgy lehetetlen pontosan számolni a bevitelt, egyes esetekben különösen (erre többek között akkor jöttem rá, amikor arról olvastam és lehet benne valami, hogy az érett sütőtök cukortartalma többszöröse az éretlenének... de pl. két nagyon más édességű alma is nyilván eltér, vagy ha kicsit megfonnyad vagy a dió szárad, akkor máris kalóriadúsabb etc.), úgyhogy apró eltéréseken nem érdemes fennakadni. Ha pedig a kalóriadeficit a cél, nos, a kalóriaégetés még kevésbé tippelhető meg. Nagyvonalakban teljesen hasznos tud lenni a számolás, hogyne, én is azért csinálom, de egészen apróságokkal már nem foglalkozom, nincs sok értelme, csak még macerásabbá teszi a számolást.

2 hónapja
#16058
kemenydio 3 255
Válasz Laura70 #16057 számú posztjára
remélem nem baj, ha én válaszolok. a grafikonra kattintva vagy az eszközök fül alatt megtalálod az oldalon a grafikonokat, és be lehet állítani, hogy milyen adatokat és időtartamot mutasson. szóval nem veszíted el a régi grafikonodat, csak nem lesz látható a főoldalon, ha új célt állítasz be. én pl. meg tudtam nézni a saját 6 és fél évvel ezelőtti adataimat rajta.

2 hónapja
#16057
Laura70
Válasz drisztina #16039 számú posztjára
Kedves drisztina! Tavaly több mint fél éven át rendesen vezettem az étkezési naplót, és a fogyásról a szép zöld grafikonom a mai motiváció az újrakezdéshez. A több hónap kihagyás után most szeretném újra kezdeni, a rendszer fel is kínálja, hogy állítsak be új célt, de a régi motiváló grafikonomat nem szeretném elveszíteni, attól tartok az új céllal a régi dolgaim törlődnek. Látom, hogy elég tapasztalt vagy, hátha tudsz ebben segíteni. Előre is köszi!

2 hónapja
#16056
drisztina 54 1661
Válasz Boby90 #16045 számú posztjára
Sikerült megtalálni?

2 hónapja
#16055
SzokeSzeder
Sziasztok! Ha levest készítek, majd kidobom belőle azokat a zöldségeket, amit nem eszek meg, akkor azok kaloriáját be kell számolni? Pl a húslevest zellergumóval főzöm, de azt nem eszem meg. Beleszámoljam a zeller kcal tartalmát vagy ne? Előre is köszönöm a választ!

3 hónapja
#16054
Monika210898 9
Szeretnék egyszeri összeget utalni, kérem a megadott email címre szíveskedjenek megadni bankszámlaszámukat, mert az Önök által felajánlott lehetőségek sajnos nekem nem működnek. Köszönettel Szabó Monika
email: [email protected]

3 hónapja
#16053
ZuEr 1251
Válasz Ibolyaevazs #16052 számú posztjára
50 dkg fogyás hízás ilyen rövid idő alatt só-víz háztartás az ok, és ez még normális is. Ha stesszel ne mérd magad naponta. Illetve reggel mérd magad standardan, a felkelés és a reggeli "folyó" ügyek után közvetlen.

5-6 kg nem megy le. A szervezet tartalékolásra kapcsolt? Le fog az menni, ha deficitben vagy - feltéve, ha nem irreális súlyt lőttél be magadnak.

1 g zsír túllépés nem a világ. Ne stresszelj, ne a mérleg mondja meg, hogy arányos-e a tested.
3 hónapja
#16052
Ibolyaevazs 1
Nem tudom miért de egyik napról a másikra, 50 dkg fogyás - hízást tudok produkálni sajnos 5-6 kg nem megy le . Pedig ha valami csak 1 g lépné túl a zsírom már nem is eszem meg. Mit csináljak már be sem merem írni a súlyom mert minden szénhidrátot elvesz . Köszönöm szépen

3 hónapja
#16051
drisztina 54 1661
Válasz Viawo #16046 számú posztjára
Elsődlegesen a "grafikon" menüben, a sárga vonalad jelöli.
Esetleg a "cél beállítása" menüben, ahol egy helyen láthatod a beállított célsúlyt, heti fogyást vagy az ajánlott/beállított napi kalóriát, a terved várható elérését.

3 hónapja
#16050
SamSpayed 390
Válasz varnagy692 #16049 számú posztjára
A "Mit ettél?" sor végén nyomj a < gombra (ha X van, előbb arra), és megjelenik 3 kis lila szövegdoboz. "Új étel felvitel", "Új recept felvitel" és "Saját, kedvenc étel". Ezekkel tudsz ételt vagy receptet felvinni, csak rányomsz arra, amelyikre szükséged van. A többi már adja magát utána.

3 hónapja
#16049
varnagy692 110
Hogyan tudok receptet felvinni az adatbázisba ?

3 hónapja
#16047
drisztina 54 1661
Válasz Boby90 #16045 számú posztjára
Nem jellemző ez a hiba. A saját ételeket/recepteket a felvitt nevek mögötti "zöld emberkével" tudod gyorsan felismerni.

3 hónapja
#16046
Viawo 2 2
Lehet kicsit amatőr kérdés de engem az érdekel hogy a tervemet hol tudom megtalálni?

3 hónapja
#16045
Boby90 4
Sziasztok!

Eltűnt az általam felvitt kávém. Előző napokról vissza tudom hívni, de a keresőbe nem találom. Miért van ez?
Köszönöm válaszotok!

3 hónapja
#16044
drisztina 54 1661
Válasz Csicsi79 #16042 számú posztjára
Tapasztalatom szerint minden hó első napjaiban szokott akció lenni. A tagságod pontos dátumát az "eszközök" fül, "beállítások" menüben tudod megnézni.

(Talán fontos info lehet valakinek, hogy nem kell megvárni a tagság lejáratát, mert az újonnan előfizetett időszak hozzáadódik a már meglévő tagsághoz.)

3 hónapja
#16043
drisztina 54 1661
Válasz gebejelolt #16041 számú posztjára
A nevek melletti ikonok jelentése:
- sárga csillag pro-val vagy a nélkül= prémium tagságot szerző támogató
- naptár= megszakítás nélküli napló vezetés napjainak számát jelöli, ami 3 nap szünet után lenulláz, ha utólag pótolod a hiányzó adatokat vagy felviszel valamit 0 kalóriával (pl. Víz, üres kávé stb) folytatódik a számolás
- mentőöv = segítségeid száma, amit vonalkód beolvasással, usda adatok feltöltésével, ételek árainak beírásával tudsz növelni jelenleg*


* nem jár érte semmi, de ezzel is támogatod, segíted a 'bázis adatainak bővítését


3 hónapja
#16042
Csicsi79 54 1
Sziasztok.
Azt hiszem december végén jár le az 1 éves tagságom.Szeretnék újra előfizetni a köv.évre.
Lesz rá lehetőség?
Köszönöm

3 hónapja
#16041
gebejelolt 110 16
A nevem mellett megjelenő kis ikonok jelentésére lennék kíváncsi. A "Pro" ikon jelentése tiszta, de ha a megszakítás nélküli napok számára ráviszem a kurzort, akkor ott az jelenik meg, hogy "0 napon írtál be mindent", ez mitől van így? Valamint megjelent egy mentőöv ikon, benne egy számmal, ha rámegyek, kiírja, hogy "segítségeid száma: 3", ez mit jelent?

3 hónapja
#16039
drisztina 54 1661
Válasz KMGebri #16037 számú posztjára
Nem kell törölni semmit, állíts be új célt az "eszközök" fül, "cél beállítása" menüben. Ellenőrizd a főoldali "napi kalória kereted" beállítását, esetleg a "napi tápanyag javaslat " panelben állítsd be a neked megfelelő arányokat, a követni kívánt vitaminokat, ásványokat. A "grafikon" menüben állítsd be a "mettől" rubrikát.
A saját/kedvenc ételeket/recepteket lehet szerkeszteni ezért felesleges törölnöd, csak a hibásakat, a már nem használtat törölném a helyedben.

Több mint 10 éve használom a 'bázist kisebb nagyobb szünetekkel, de semmi nem korlátozza az aktuális használatot.

3 hónapja
#16038
drisztina 54 1661
Válasz Arichard8989 #16030 számú posztjára
1 kg fogyáshoz/hízáshoz kb. 7000kcal szükséges. Ha heti 0,5 kg tekinthető egészséges változásnak, akkor (3500kcal/7 nap=) kb.500 kalóriával/nap kell kevesebbet vagy hízás esetén többet bevinni. Ezt vagy fix kerettel vagy az aktuális célt negatív értékekkel tudod beállítani, amit időnként ajánlott felülvizsgálni.

3 hónapja
#16037
KMGebri
Azért szeretném úhra regelni mert nem használtam sokáig meg rengetek étel be van téve kedvenchez meg a beírt kilo és ezeket szeretném ha nem egyesével kéne törölnöm

3 hónapja
#16036
drisztina 54 1661
Válasz bkiki77 #16025 számú posztjára
Vidd fel receptként az ételt. A receptek rögzítésénél fontos, hogy figyelj a hozzáadott, felszívódott vízre/zsírra és a főzés/sütés során történő elpárolgásra is.

3 hónapja
#16035
drisztina 54 1661
Válasz KMGebri #16032 számú posztjára
Ha törlöd a fiókod, kevés esélyt látok arra, hogy a tagságod újraéleszd az új fiókodhoz. Miért akarod törölni a fiókod?

3 hónapja
#16034
drisztina 54 1661
Válasz erzsom73 #16033 számú posztjára
Állíts be új célt, "eszközök" fül, "cél beállítása" menü.

3 hónapja
#16033
erzsom73 1
Fél éven át használtam a kalóriabázist prémium tagsággal sikeresen.
Aztán kihagytam 2 hónapot.
Szedtem is fel plusz kilót, sajnos.
Most újra használnám.
De kb. úgy kalkulál, mintha 2 hónapon át 0 kalóriát fogyasztottam volna...
Mit tegyek? Új profil? Vagy csak simán folytassam?
Szüneteltetést -utólag- nem tudok beírni arra az időre?

3 hónapja
#16032
KMGebri
Sziasztok! A kérdésem az lenne, ha van egy prémium előfizetésem és törlöm a fiókom és újra regisztrálok akkor a prémium tgaságom az email címem alapján megmarad? Vagy akkor törlödik az is?

3 hónapja
#16031
nlacig 12 2
Samsung tableten nem fér a kép a kijelzőre. Állított képnél balra van eltolódva. A többi alkalmazásnál rendban van a kijelző képe. Olyan, mintha nagyított lenne a kép.
bKöszönöm a segítséget

3 hónapja
#16030
Arichard8989
Hízáshoz hogy tudom használni?

3 hónapja
#16029
Ridita 30 5
Válasz Andusia #16024 számú posztjára
Az üvegen rajta van a kalória, ha házi, akkor keress hasonlót.

3 hónapja
#16028
SamSpayed 390
Válasz Paszternak #16027 számú posztjára
A főoldalon a Mérőszámoknál.

3 hónapja
#16027
Paszternak
Hogyan tudom rögzíteni a derék-, csípő- stb. méreteket?

3 hónapja
#16026
bkiki77 3
Természetesen natúrban!

3 hónapja
#16025
bkiki77 3
Sziasztok, Nílusi Sügért (kb. 40dkg) sütöttem ki tef. serpenyőben, 1 evőkanál (kb. 12g) ext. szűz kókuszzsírban, kb. mennyi plusz zsírbevitellel számolhatok?

4 hónapja
#16024
Andusia 111 4
Sziasztok! Kicsit megakadtam, még nagyon új vagyok. Néha, hetente két-három alkalommal ebédhez keverek magamnak egy ujjnyi Piroska szamóca szörpöt 2,5 deci vízhez. Azt hogy számoljam? Hány kalória lehet? Esetleg képpel megmutatnátok, hogy tudom beállítani magamnak fixre? Köszönöm!

4 hónapja
#16023
drisztina 54 1661
Válasz Cedrik #16020 számú posztjára
Próbáltátok már a "kapcsolt felhasználók" funkciót? "Eszközök" fül, "kapcsolt felhasználók" menü. Hátha segít.


4 hónapja
#16021
SamSpayed 390
Válasz Cedrik #16020 számú posztjára
Saját receptet még sose engedett közösbe tenni, mert bármilyen alapanyagot írok be, saját ételnek minősíti (nem mintha szükség lenne rá). Az Adatok fülön a Tápanyageloszlás diagram alatt van egy megosztható link. Elég azt átküldeni a másiknak, mi is így szoktuk.

4 hónapja
#16020
Cedrik
Sziasztok
Parommal elkezdtuk hasznalni a programot, o beviszi rendesen a recepteket, meg is jeloli, hogy en a sajat tablamba elvileg konnyen megtalaljam. Viszont marhara nem talalom a receptjeit.
Mi erre a megoldas? Talalkoztatok mar ilyennel?

4 hónapja
#16019
Stelvio5 4
Válasz zkzita #16010 számú posztjára
Szia! az is egy megoldás, hogy amikor felviszed bármely kajádat eléje írod, hogy ZKzita és később így keresed, majd bedobja az összes ilyen kezdetű ételt. De természetesen a saját ételedet csillagozd meg, és akkor eleve a kedvencek között azonnal elsőként jön fel, vagy másik megoldás, hogy berakod egy kedvenc gomb alá és kész.

4 hónapja
#16018
Stelvio5 4
Szeretnék egy kis segítséget kérni a profiktól, hogyan is lehet beállítani napi értékek bontását! Szóval: 2 felhasználó van, 1-es amely én lennék minden tökéletesen beállítható és mükszik minden, kérdés nincs. 2-es felhasználónál: beállítom, hogy napi kalóriaszám alapján számoljon mindent adott esetben ez 1560 kcal. jobbra felül szépen mutatja is, majd ahogy töltöm be az ételeket szintén szépen vonja is le belőle és mutatja a hátralévő ..még megehető.. kalóriákat. Azonban a fehérje, zsír és szénhidrát mennyiségnél hiába írom át a beállítási adatoknál az "egyéni" beállítási mód, 30-40-30 % értékeket, és rábökök a beállításra, nem váltja át az adatokat egy régi valamikor beállított értékről erre amit most szeretnék. Tudja esetleg valaki, hogy mit nem állítok be jól?? Köszi Laca

4 hónapja
#16017
SamSpayed 390
Válasz Hoppszika #16013 számú posztjára
A "Mit ettél?" sor végén kattints a < nyílra. Ott megtalálod az "Új étel felvitelt" és az "Új recept felvitet". Ha így felvittél egy ételt, rákeresel, és az Adatok fülön tudsz fotót feltenni és szerkeszteni a további adatait.

4 hónapja
#16016
SamSpayed 390
Válasz Arcee #16015 számú posztjára
Együtt. Az is az étel része.

4 hónapja
#16015
Arcee
Sziasztok!Ha szaftos csíkos tokányt szeretnék lemérni akkor szafttal együtt mérjem le az a mérvadó kalória értéke vagy csak inkább a húst szedjem és a szaft mérés után legyen rajta?

4 hónapja
#16014
zkzita 49
Válasz Lustamedve #16012 számú posztjára
Köszi, sikerült

4 hónapja
#16013
Hoppszika 3
Haló,
Hogyan tudok új ételt/adatokat felvinni? (Képpel, vonalkóddal)
Köszönöm.

4 hónapja
#16012
Lustamedve 421 7
Válasz zkzita #16010 számú posztjára
Hi,
Keresésre kattintasz úgy, hogy nem írsz be semmit, és a kedvenc/saját ételeid jelennek meg a listában.

4 hónapja
#16010
zkzita 49
Sziasztok, a sajät, mär koräbban felvitt, de mär reg elfelejtett receptjeimet hol talälom? Van valami trükk hozzä, vagy keressem ki a 442 bolognai recept közül az enyemet?

4 hónapja
#16009
B336
Válasz shinita #16008 számú posztjára
Szia köszi a választ
A csomagoláson van ez rá írva
Egy tasak 2 adag ételhez elegendő
és úgy számolja hogy 1 adag (410 Kcal)

Tehát 130 g porból csinálsz 2 adagot
Valójában 65g port használsz 1 adaghoz
65 g por értéke nem 410 kcal
Hisz megadta h 100 G por 361 Kcal
(és csak vizbe fozod ki)
Ezért nem értem hogy számolja

4 hónapja
#16008
shinita 1
Válasz B336 #16007 számú posztjára
A termék 1.3*361 kcal, kb. 470 kcal. Mindegy, mennyi vizet teszel hozzá, ennyi marad. Nyilván közben a kalóriasűrűsége lecsökken.
Honnan jött a 820 kcal?

4 hónapja
#16007
B336
Sziasztok valaki magyarázza el kérlek ezt
(instant ételnél, ami por alapú)
A termék 130 G
100 G termék 361 Kcal

Hozzáadjuk a 400 ml vizet
És főzés után az egészből lesz:
340 G ami 820 Kcal

De a por ugyanannyi
A vizbe meg nincs kcal.. Nem értem

4 hónapja
#16006
hltg67 6
Kedves Üzemeltető! A prémium előfizetés díját azért is vállaltam, mert azt írtátok, hogy választ kapunk a szakértőktől a kérdéseinkre. Ahogy látjuk a fórumon, ez nincs így - hetekig nem válaszolnak a megszólított szakemberek. Sajnálatos a jelenség, s az ígéret be nem tartása.

4 hónapja
#16005
makabi
Sziasztok! Nem sikerült a szakértővel felvennem a kapcsolatot. Ebben kérném a segítségetek.
Szép Napot!

5 hónapja
#16004
sinnesro
Válasz Arstv #16003 számú posztjára
Írhatod, de nem szokták ajánlani. Ha ez rendszeres, a napi életedhez/munkádhoz hozzátartozik, ezt már lefedi az enyhe fizikai munka.

5 hónapja
#16003
Arstv 168
Válasz sinnesro #16002 számú posztjára
Értem, köszönöm. Egyszerűsítve a kérdésemet a napi lépés számom ebbe nem tartozik bele, nyugodtan írhatom külön teljesítmény/kalóriaégetésként igaz?

5 hónapja
#16002
sinnesro
Válasz Arstv #16000 számú posztjára
Kicsit zavaros.
BMR az alapanyagcsere, amit minden mozgás nélkül is elfogyaszt a szervezet. (A BMI más.)
Az alapjárat meg a BMR szorozva az életmóddal, ülő, enyhe fizikai, stb.
A BMR alatt nem ajánlott enni.

5 hónapja
#16001
hakni 3
A Spar Budget földimogyoró pörkölt, héjas a leírása szerint 629 kcal / 100 gr
Szerintem ez a magra vonatkozik - összehasonlítva a csak magot tartzalmazó csomagolással.. Lemértem 50 gr héjas mogyorót és a magok súlya 34 gr volt. Tehát kb a 70 % mag és akkor módosítani kellene a kcal értékét 629 helyett csak kb 440-re.
Próbáltam így felvinni, de nem tudom hogy lehetne. Tudtok segíteni?

5 hónapja
#16000
Arstv 168
@SamPayed és még úgy, hogy a mozgás nem számít bele is ennyivel több az alapjárat, mint a Bmi tegyük fel a bki 2000 az alapjárat pedig 3000?
Enyhe fizikai munkát választottam nem ülő életmódot. Ekkor is be írhatom az egész napi mozgásomat? Köszönöm a választ.

5 hónapja
#15999
SamSpayed 390
Válasz Arstv #15998 számú posztjára
Szia. Az alapjárati égetésbe semmilyen mozgás sem számít bele. Ezt akkor is elégeted, ha egész nap csak fekszel. A sétálást és minden egyéb mozgást a "mit sportoltál?" részhez írj be.

5 hónapja
#15998
Arstv 168
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy az alapjárat kalóriaégetésbe, nem a BMI-be a sétálás bele tartozik? Vagy azt külön beírjam a napom végén,hogy mennyit sétáltam? Vagy hogyan számoljam bele a kalória égetésembe a sétálást?

5 hónapja
#15995
ABarbi28
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Új vagyok itt az oldalon. Szerettem volna megcsinálni a cél beállítását. De akárhogy próbálkozom, nem sikerül. Minden adatot meg tudok adni, amit a rendszer kér. Amikor odaérek, hogy "mentés és beállítás célként", akkor a napi keret sávban piros üzenet jelenik meg miszerint: "a minimum érték 0". Innentől kezdve nem tudok semmit javítani, vagy bármi értéket megadni. Sem a manuális napi keret fixálással, sem az automatikussal. Esetleg ötlet? Járt már valaki hasonló helyzetben? Előre is köszönöm a segítséget!

5 hónapja
#15994
drisztina 54 1661
Válasz Szancsika1984 #15992 számú posztjára
Nem tudom, milyen telefonod van, de ezeket az engedélyeket általában a telefon beállításainál, ott is az adott alkalmazás megnyitásával lehet megadni.

5 hónapja
#15993
drisztina 54 1661
Válasz katizsu #15991 számú posztjára
Melyik keresőben? A főoldaliban vagy a recept szerkesztőben?

5 hónapja
#15992
Szancsika1984
Sziasztok. Véletlenül A nem engedélyezemre nyomtam a vonalkód leolvasónál. Hol kell beállítani hogy mégis tudjam használni?

5 hónapja
#15991
katizsu 11
Sziasztok! Ma azt tapasztaltam, hogy a saját étel felvitele után visszaigazolja a rendszer, hogy feltöltésre került, viszont a keresőben mégsem jelenik meg. Van valakinek ötlete? Előre is köszi!

5 hónapja
#15990
SamSpayed 390
Válasz WASKIM #15989 számú posztjára
Szia. Állítsd át az Eszközök -> Beállítások -> Időzóna részben.
Szerintem érthető, miért van benne, ha valaki elutazik, de tartani akarja a diétát, akkor is tudja számolni a kalóriát a megfelelő időpontokban.

6 hónapja
#15989
WASKIM
Sziasztok, azt már valaki mondta, hogy rosszul működik az app belső órája? Most éppen Kolorádóban vagyok (CET-8) és 16:00-kor automatikusan átugrik a következő napra. Először találkozok olyannal, hogy valaki hardkódolt egy időzónát egy applikációban.

6 hónapja
#15988
grosmar 7
Rendben köszi akkor várok

6 hónapja
#15987
drisztina 54 1661
Válasz grosmar #15986 számú posztjára
Ha még sosem használtad az oldalt, akkor (úgy emlékszem) kell egy pár nap, hogy az árakat vagy ezeket a kiegészítő adatokat rögzíthesd.

6 hónapja
#15986
grosmar 7
Válasz SamSpayed #15985 számú posztjára
Szia,
Ott néztem de nekem a mezők nem szerkeszthetők, disabled mindegyik, ezért kérdeztem.

6 hónapja
#15985
SamSpayed 390
Válasz grosmar #15984 számú posztjára
Szia!
A keresőben keress rá az ételre, és a lapján az Adatok fülön megtalálod ezeket. Az alján nyomj rá az "adatok mentése" gombra, ha beírtál mindent.

6 hónapja
#15984
grosmar 7
Sziasztok!

Uj vagyok az oldalon es elkezdtem aktivan hasznalni, viszont van amit nem talalok.
Hogyan tudom egy altalam felvitt etelnel megadni a cukor, rost, stb ertekeket?

Elore is koszonom szepen!

6 hónapja
#15982
majevi
Válasz SamSpayed #15976 számú posztjára
köszi

6 hónapja
#15981
drisztina 54 1661
Válasz törölt felhasználó #15975 számú posztjára
IOS telefonon tudtommal még mindig nem működik a vonalkód leolvasó, androidon esetleg ellenőrizd le, hogy engedélyezve van e a kamerád a kalóriabázis appjához.

6 hónapja
#15980
drisztina 54 1661
Válasz Magika35 #15970 számú posztjára
A kedvenc ételt nem lehet még egyszer kedvenchez adni, tehát, ha megnyitod a már kedvencbe tett ételed fülesdobozát, ott már csak a "kedvenc törlés" (sárga csillagos) ikon tud megjelenni.

6 hónapja
#15979
drisztina 54 1661
Válasz Magika35 #15969 számú posztjára
Ha rendszeres támogatást állítottál be akkor azt az "eszközök" fül, "beállítások" menü legalján lévő linken lehet lemondani. Ha határozott időre szól a támogatásod, akkor azzal nincs teendőd, magától le fog járni.

6 hónapja
#15978
sinnesro
Válasz törölt felhasználó #15977 számú posztjára
Állítsd be újra a célt.

6 hónapja
#15976
SamSpayed 390
Válasz majevi #15974 számú posztjára
Egész nyugodtan. Akár porként turmixban vagy smoothieban, akár fehérjeszeletben. Ezek amúgy tízóraira és uzsonnára kiválóak.

6 hónapja
#15974
majevi
Tanácsot kérnék, hogy a 110 g fehérjét nem tudom összehozni. Általában 50 g körül van. Mit tanácsoltok, szedjek fehérjét?

6 hónapja
#15973
konyim 2
Hahó Bázis!
A tavaly decemberi gátlástalan beigli és zserbó zabálásaim után, 104 kg-mal zártam az évet... ☹️ Május körül kezdtem észbe kapni, a bázisra is kb. ezidőtájt találtam. 1600 kcal-rá lőttem be magam.
Ma reggel 93,6 volt a súlyom! SOHA, SEMMIVEL NEM TUDTAM MÉG ENNYIT FOGYNI! Nem is okoz nehézséget... Minden nap ettem még egy gombóc fagyi is! Létezik,ez? Már arra gondolok, hogy valami betegség bújkál bennem... De közben nagyon örülök is!

6 hónapja
#15972
sinnesro
Válasz Magika35 #15969 számú posztjára
Majd lejár.

6 hónapja
#15971
SamSpayed 390
Válasz Angle113 #15968 számú posztjára
Szia.
Célsúlyt az Eszközök -> Cél beállítása részen tudsz beállítani.
Aktuális súlyt a főoldalon a "Súlyod" nevű lenyíló fülön tudod beírni, akár naponta is, amit alatta a "Grafikon" részen láthatsz is.

6 hónapja
#15970
Magika35 19
Válasz drisztina #15959 számú posztjára
Szia!
Csak a kedvenchez tudom adni más fül nincs!6 hónapja
#15969
Magika35 19
Szép Napot!
Hol tudom lemondani a prémium tagságot?
Két levél után sem válaszolt senki!

6 hónapja
#15968
Angle113
Sziasztok!
Hogyan tudom a célsúlyomat és az aktuális súlyomat módosítani?
Nem vagyok prémium tag.
Lehet valahol gyűjteni a napi súlyomat, hogy nyomon követhessem a változást?
Köszönöm

6 hónapja
#15967
majevi
Válasz shinita #15966 számú posztjára
Köszi

6 hónapja
#15966
shinita 1
Válasz majevi #15965 számú posztjára
Elvileg igen, de az a gond, hogy nem tudhatod, mennyi kalóriát igényel a mozgásod, ezt sok dolog befolyásolja és az adatok általában messze túlbecsülik ezt. Úgyhogy a teljes mennyiséget csak akkor edd le, ha valami megbízhatóbb forrásod van az energiaigényre és ha úgy érzed, szükséged is van a többlet ételre.

6 hónapja
#15965
majevi
Ha sporttal leadok 500 kalóriát, akkor annyival többet ehetek? Hozzáadhatom a keretemhez?

6 hónapja
#15964
SamSpayed 390
Válasz bkiki77 #15963 számú posztjára
A főtt rizs azért kevesebb, mert vizet vesz fel, nagyobb lesz a súlya, de ugyanaz a kalóriamennyiség oszlik el benne. Ilyen ételeknél csinálj saját receptet, mérj le mindent nyersen, majd a végén a kész ételt is. Ha nagyobb a súly (mint az említett rizsnél), akkor vizet írj hozzá; ha kisebb, akkor elpárolgást negatív számként

6 hónapja
#15963
bkiki77 3
Válasz SamSpayed #15962 számú posztjára
Köszönöm szépen a választ! Annyit még kérlek árulj el, hogy a normál fehér rizst mennyivel számoljam? Itt, ami fent van adat, pl. szárazon ír 70g körüli értéket, főtten viszont 20-on valamennyit... Ez miért van?

6 hónapja
#15962
SamSpayed 390
Héj nélkül. Mindennél csak azt számolod, amit megeszel.

6 hónapja
#15961
bkiki77 3
Üdv, Azt szeretném megkérdezni, hogy a tojásnál illetve a banánnál a súlyt héjastól, vagy anélkül kell számolni? Tisztelettel, B. Krisztián

7 hónapja
#15959
drisztina 54 1661
Válasz Magika35 #15958 számú posztjára
Nyisd meg a törölni kívánt kedvenc ételed fülesdobozát, a "napló" fülön (ahol korábban megjelölted a sárga csillaggal) lesz egy sárga csillagos "kedvenc törlés" ikon.

7 hónapja
#15958
Magika35 19
Sziasztok!
Most nem olyan régen vagyok prémium tag de csak az nem tetszik benne hogy a saját kedvencek közül nem tudom kitörölni a régebben evett ételeket vagy összetevőket.Páran az mondják ne törődjek vele de ez 18 oldalon van már.És nem látom a törlés gombot úgy hogy törölni sem tudom! Aki tud segítsek: köszönöm.

7 hónapja
#15957
drisztina 54 1661
Válasz kecsua #15952 számú posztjára
Elvileg lehetne, de anno nálam nem működött, és volt még valaki, aki panaszkodott a funkcióra, de már nem emlékszem, melyik topikban és mikor.

7 hónapja
#15956
drisztina 54 1661
Válasz PKrisztina #15954 számú posztjára
Érdemes leellenőrizni, hogy a grafikonodnál valóban a kívánt dátum van e beállítva kezdő dátumként. Ha az jó, akkor a főoldali "ma" ikonra kattintva, menj vissza arra a napra, amikor a rossz értéket rögzítetted és írd felül a "súlyod" panelben.

7 hónapja
#15955
drisztina 54 1661
Válasz Brigi983 #15953 számú posztjára
Tapasztalataim szerint, minden hónap első napjaiban szokott akció lenni

7 hónapja
#15954
PKrisztina 22
Szia.
Segítséget szeretnék kérni, az App an a grafikonnál az aktuális kezdősúlyom valamiért kevesebb, mint amit kezdetkor beállítottam. Hol tudom a valódi kezdő súlyom visszaállítani? Köszönöm.

7 hónapja
#15953
Brigi983
Sziasztok pár napja láttam a bázisban hogy akciós a prémium pro tagság szerettem volna megvásárolni , ma viszont már teljes áron kinálja a bázis . Tudja e valaki esetleg hogy lessz e mostanában ujból akciós vagy lemaradtam róla . Köszi ha vaszolsz . Szép napot mindenkinek

8 hónapja
#15952
kecsua 1 1
Üdvözletem! Vonalkóddal fel tudok vinni új terméket? Szép napot!

8 hónapja
#15951
ZuEr 1251
Válasz kaziapc #15950 számú posztjára
100 g-ot jelent, még folyadéknál is, ami a definícióból is kiolvasható.

https://orvosilexikon.hu/cikkek/kaloria-kcal-cal-joule

8 hónapja
#15950
kaziapc 2 1
Üdv!

A kalóriatáblázatban feltüntetett ételek, folyadékok kalória mennyiségét tekintve 100g vagy 100ml adták meg? Mert, például egy jókai bableves (persze bármilyen leves) is lehet egy tányéron, ha folyadékként nézem 1dl-től 4-5-dl-lier is, vagy súlyban 10dkg-20-30-dkg is. Köszönöm a választ!

8 hónapja
#15949
Ivett78
Válasz Lina111 #15948 számú posztjára
Eszközök/Cél beállítása résznél.

8 hónapja
#15948
Lina111
Sziasztok
Már régen használtam a Bázist, szeretném átírni az adataimat, célkitűzéseimet, de nem találom sehol hogy hol található. Segítene valaki? Előre is köszönöm.

8 hónapja
#15947
Vidakani 1 2
Válasz SamSpayed #15921 számú posztjára
Köszönöm szépen.

8 hónapja
#15945
Ivett78
Válasz Zsolesz1975 #15944 számú posztjára
Ez szuper, akkor úgy tűnik, hogy van remény erre. Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad amiket szedsz, én még az E vitamint gondoltam pluszban tölteni, de nagyon jó amiket írtál, szerintem beruházok kollagénre és hialuronsavra is. Biztos, ami biztos.
Én is ezért szeretnék mindenképpen lassú fogyást. Mára már sikerült 113 kg alá mennem, úgyhogy majd csak sikerül szépen lassan.

8 hónapja
#15944
Zsolesz1975 12 32
Válasz Ivett78 #15943 számú posztjára
Köszönöm! Igen, szerintem mondhatom, hogy sikerült. Ez volt az egyik oka, hogy hosszú távra terveztem a fogyást (1 évet állítottam be a Kalóriabázisban), valamint a kollagénpor (15 g), a C vitamin (600 mg) és a hialuronsav (200 mg) is alap a mai napig.

8 hónapja
#15943
Ivett78
Válasz Zsolesz1975 #15942 számú posztjára
Köszönöm, és gratulálok az eredményedhez! Még egy kérdés: Neked sikerült úgy fogynod, hogy ne lógjon a bőröd?

8 hónapja
#15942
Zsolesz1975 12 32
Válasz Ivett78 #15937 számú posztjára
A Home Workout-tal (Leap Fitness Group) és a Plank Workout-tal kezdtem. A Home-ban a számodra készített edzéstervet módosíthatod, hogy kicsit vagy nagyon, könnyebb vagy nehezebb legyen. A Plank Workout pedig nagyszerűen erősíti az izmokat és valóban bárhol elvégezhető. Mindkettő megfelelően rövid edzéseket tartalmaz. Jelenleg egyébként még mindig 19 edzős app van a telefonomon, 5-öt rendszeresen használok, 4 pedig tesztelésre vár. Habár a szempontok már mások, mint tavaly voltak, a célsúlyomat ugyanis 1 hónapja elértem.

8 hónapja
#15941
Ivett78
Válasz bimbamsaci #15939 számú posztjára
Én tudom, hogy az orvos nem tévedett. Ez csak népi megfigyelés a részemről a két mélyvénás trombózisom alatt. De nekem alapból adott két genetikai faktor, amik amúgy trombózisra hajlamosítanak, ezért szedek az első trombózisom óta véralvadásgátlót. És a második trombózisom amúgy véralvadásgátló szedése, és rendszeres ellenőrzés mellett lett. És utána állítottak át újabb fajta véralvadásgátlóra. Namost a covid miatt hosszabb ideig voltak jók a gyógyszerjavaslatok, és aztán hirtelen egy pillanat alatt lejártak, ahogy megszűntek a covidos rendelkezések. És csak júliusra kaptam időpontot a szakorvoshoz a gyógyszerjavallat meghosszabbítására. Kettő napig nem szedtem a gyógyszert és a felületi vénámban már hopp ott csücsült a vérrög. Ami alapból nem lett volna annyira gáz, ha a bal lábamban egyébként a mélyvénák működnének. Csakhogy azok már több, mint húsz éve nem működnek egyáltalán, csak a felületi vénákon keresztül működik a vérellátásom.
Az orvosokról meg elég annyi, hogy az angiológusom 2016-ban azt mondta, hogy használjak rugalmas harisnyát, majd a másik angiológusom később mondta, hogy ki volt az az eszement, aki ilyet mondott nekem, hogy hordjak rugalmas harisnyát? Azonnal dobjam el, hát ha a felületi vénákat leszorítom azzal, akkor nulla keringés lesz a bal lábamban. Na igen, ez magyarázta is utólag, hogy miért zsibbadt le folyton a lábam nap közben, amikor hordtam a kompressziós harisnyát.
Erre most a kórházban megint mondja a doki, meg rá is írta a zárójelentésemre, hogy hordjak kompressziós harisnyát. Mondom neki: a legutóbbi angiológusom azt mondta, hogy tilos, mivel a mélyvénák nem működnek a bal lábamban, csak a felületi.
Mire rám néz, ráncolja a homlokát, látványosan töpreng és azt mondja: "Valóban, ha a felületi vénát leszorítja a kompressziós harisnyával, akkor hogyan lesz vérellátása a bal lábában? Na jó, akkor ne hordjon kompressziós harisnyát."
De a zárójelentésben ott hagyta ezt a csodás javallatot...

8 hónapja
#15940
Ivett78
Válasz Zsolesz1975 #15935 számú posztjára
Az orvosi válasz az volt, hogy 170/95 fölé nem mehet a vérnyomásom. Tehát úgy kell tornáznom, hogy 160 valamennyinél megállok, pihenek, leviszem a vérnyomásom, és amikor rendben van, akkor folytathatom. De ennyitől nem izzadok meg. Már 2 perc taposás után 160/90, és az 5 perc az már a 170/95-nél néha több is, úgyhogy legkésőbb akkor abbahagyom.

8 hónapja
#15938
Ivett78
Válasz Zsolesz1975 #15934 számú posztjára
Még annyit, hogy nem igazán a félelem motivál. Nem is nagyon féltem. Annyira nem, hogy amikor minden infót megtudtam, akkor szépen haza is mentem saját felelősségemre, mert úgy gondoltam, hogy vannak nálam betegebb emberek is, akiknek szükségük van a kórházi ágyra. Vérnyomást méregetni, meg ágyban pihikézni otthon is tudok.
Inkább az motivál, hogy nyugdíjas koromra összeszedjem magam, egészséges legyek (amennyire tudok) és tudjunk a párommal sokat kirándulni, túrázni, ami sajnos az utóbbi időben nagyon elmaradt. Szeretném végigcsinálni a kéktúrát, szeretném megnézni az összes szép helyet Magyarországon, minden várat, kastélyt, patakot, erdőt, hegyet. Ilyenek motiválnak leginkább. Szeretnék tartalmas nyugdíjas éveket, és szeretnék az utolsó pillanatig észnél lenni (ezért próbálok új dolgokat tanulni is, hogy ne satnyuljon el az agyam, mert már érzem, hogy esnek ki dolgok a fejemből.) És szeretném, ha az utolsó pillanatig tudnék gondoskodni magamról.

8 hónapja
#15937
Ivett78
Válasz Zsolesz1975 #15934 számú posztjára
Megkérdezhetem a mobil appot, ami lepényszintről is alkalmas az edzésre? Ez érdekelne.

8 hónapja
#15936
Ivett78
Válasz Zsolesz1975 #15934 számú posztjára
Köszönöm. Én 2016. májusa óta vagyok paleo étrenden. Először nekem is lement pár hónap alatt 15 kg körül (plusz elmúlt az allergiám), de rám jellemző módon hirtelen kezdtem mindent, és mindenből sokat. Így lett az, hogy napi 2 órákat sétáltam hegyre fel - hegyről le, gyakran elég nagy emelkedőkön. És egy hónap ilyen intenzív séta után hirtelen meglett a második trombózisom. A dokik azt mondják, hogy biztosan nem a nagy sétáktól, hanem az ülőmunkától. De nekem az első trombózisom húszévesen szintén úgy lett, hogy elkezdtem futni, reggelente egy órát, és puff, egy hónap múlva trombózis. Igaz, akkor ott volt egy másik ok, amire végül ráfogtuk (fogamzásgátló), de 2016-ban nem volt semmi ilyen ok, ami az ülőmunkán kívül megmagyarázta volna. Az egyetlen hirtelen változás az a kétórás hegyi séta volt.
Utána egy hónap fekvés, meg utána lassú mobilizálás, és már nem mertem (és nem is tudtam) újra visszatérni ezekhez a sétákhoz. Két hónap alatt visszajött minden, ami lement a paleo és a séták miatt. Igaz, a paleo-t azóta is tartom, mert félek, nehogy visszajöjjön az allergiám, meg amúgy is megváltozott az ízlésem is, szóval már nem tudnám azokat az ételeket enni, amit azelőtt, meg bennem van a mantra, hogy mik a nem paleo ételek, és azokat nem akarom enni, mert tudom, hogy nem tesznek jót nekem.
Viszont a mozgásszegény életmód mellett hiába paleózok, meg az sem tett jót, hogy elég rendszertelenül ettem korábban. Napi 1-2 alkalommal gyakran, mert a számítógép mellett dolgozom, benne vagyok a melóban, és elfelejtek enni. Inni nem felejtek el, mert itt van mellettem a víz, de az evés, az sokkal macerásabb. Ezt oldottam most meg úgy, hogy a kórházban kitaláltam, hogy jó, akkor megint bepróbálkozom az időszakos böjttel, plusz eszek több zöldségkrémlevest, mert azt bögréből is meg tudom inni, meg apró adagokat eszek a szilárd ételből. Úgyhogy most egy étkezésem az vagy egy böre zöldségkrémleves, vagy egy tenyérnyi szószos tálkába beleférő szilárd étel (kb. 80 g általában). És a 8 órás étkezési időablakban félóránként-óránként ilyen adagokat eszegetek. Így tudom, hogy mikor kezdődik, mikor van vége, és most, hogy vezetem közben, tudom, hogy éppen hol állok. Így derült ki számomra, hogy kevesebbet eszek, mint amit itt a súlyom alapján számolt a rendszer. 1625 kcal körül számol, de én az 1300-1400 kcal-t alig bírom lenyomni a torkomon. Egyetlen napon sikerült csak valahogy az 1600-at túllépnem picivel, de akkor annyira tele voltam, hogy másnap még délben is alig bírtam ételre nézni. De sokan azt mondják, hogy nem jó, ha túl keveset eszek, és amikor itt kiszámolgatom a jóllakottsági szintemet, és kiderül, hogy 600-700 kcal az, aminél én pont jól érezném magam, akkor megijedek a számoktól, mert azt olvasom, hogy ez túl kevés. Úgyhogy próbálom magam rávenni az evésre. Erre jó mondjuk ez a pici szószostál, amibe nem fér csak 80 g szilárd kaja, meg a bögre, amiben a leveseimet eszem-iszom, mert ezt így tudom magamnak mondani, hogy oké, ez azért nem olyan sok, csak meg bírok enni egy maréknyi rakott káposztát.

8 hónapja
#15935
Zsolesz1975 12 32
Válasz Ivett78 #15933 számú posztjára
Sajnos egészségügyi problémák esetén semmi sem olyan egyszerű, az általános tanácsok mehetnek is a kukába. Az "egészségügyi okok" mindent überel. Az ilyen kérdésre csak orvosnak szabad valaszolnia.

(Zárójelben: nekem 116 kilósan nem volt nehéz elérnem a 100 fölötti pulzust. Csak simán sétálnom kellett 4,5 km/h sebességgel... Vagy konkrétan bármit csinálni, ami egy kis erőfeszítést igényel.)

8 hónapja
#15934
Zsolesz1975 12 32
Válasz Ivett78 #15932 számú posztjára
Gratulálok, csak így tovább! Minden mozgás, amit nem végeztél előtte, igenis nagy lépés, akármilyen csekélynek is tűnjön, hosszútávon megéri, mert ezzel rakod le az alapkövét egy aktívabb életstílusnak. Azt akarom kiemelni általánosságban, hogy senki se tartsa ezeket ürügynek egy kis eszegetéshez, a kalóriakeret kitágítágításához.
Fontos, hogy mindenki megtalálja a motivációt a mozgásra, és ha neked ez a rögzítés, akkor hajrá. Nekem is hasonló volt, de kifejezetten a telefonos appok jelentették a motivációt. Hiszen a "személyi edzőm" így a zsebemben volt, nem került pénzbe és akár nyaralás idején is meg tudtam csinálni gyakorlatokat, nem volt kibúvó. Valamint próbáltam minél többféle alkalmazást kipróbálni, és megtalálni azt, ami valóban lepény szintről indítja az edzéseket, és nem kell gyakorlott sportembernek lenni még a kezdő szinthez is. A sétákat is appban rögzítettem és nyomon tudtam követni a havonta megtett kilométereket valamint jól látszott az átlagsebességem folyamatos növekedése.

És egy tanács, ha megengeded: a motivációd lehet mondjuk az egészség, de ne legyen a betegségtől való félelem. Engem 2016-ban egy komoly szédüléses epizód után diagnosztizáltak magas vérnyomással. Ekkor áttértem a paleo étkezésre és rövid idő alatt lefogytam 20 kilót. Kellett volna még 10, de én megálltam. Amikor az ijedtség elmúlik, akkor sajnos elvész az ez által kiváltott motiváció is.

8 hónapja
#15933
Ivett78
Válasz Zsolesz1975 #15927 számú posztjára
És ha a korábbi 40 perces edzésemet most egészégügyi okokból napi 8 részre szedem, és 5 perces szakaszokban csinálom a gyakorlatokat, akkor az ugyanaz, mintha semmit sem csinálnék, csak üldögélnék 8x5 percig, ahelyett, hogy 8x5 percet edzek, csupán azért, mert nem hagytam, hogy 100-as legyen a pulzusom?

8 hónapja
#15932
Ivett78
Válasz Zsolesz1975 #15927 számú posztjára
Én nem azért írom, mert beleszámolom a kalóriába, és nem is gondolom, hogy túlbecsülnék bármit is. Mivel 118 kg-ról indultam egy hónappal ezelőtt, amikor kórházba kerültem, és az akut vérrögön kívül kiderült sok egyéb probléma is (magas vérnyomás, veseprobléma, alulműködő pajzsmirigy), és utána elkezdtem változtatni néhány dolgon, illetve figyelni arra, hogy ne egész nap üljek, így lement 5 kg. Majd elkezdtem használni kb. egy hete a kalóriabázist is, hogy lássam, hogy mikor mit eszek, és így mennyi a kcal, zsír, ch, fehérje, vitaminok, ásványi anyagok stb. bevitelem. Most kezdtem el pár napja a mozgást is beírni, és igen, írok mindent. De ezt nem számolom bele a kcal értékembe, csak szeretném itt naplózni, hogy mikor mit csináltam, és, hogy lássam később, hogy az előző napokhoz képest többet mozgok-e.
És mivel nem járok boltba, nem mosogatok gyakran, nem is igazán végzek a főzésen kívül más házimunkát (a párom csinálja ezeket többnyire), csak eljövök munkába (5 perc séta), meg hazamegyek a munkából (5 perc séta), és előtte-utána csak ülök, így ez az ami leginkább okozza a túlsúlyomat. Az étkezésemben csak időben változtattam, illetve azon, hogy próbálok többet enni, mert úgy tűnik, hogy keveset ettem eddig. Legalábbis a táblázat itt azt mutatja. Igaz, a több étkezéssel együtt eddig egy hét alatt most tartok a 30 deka hízásnál, de remélem, hogy hosszabb távon majd alakul ez jobban.
Én nem stresszelek, hogy fogyok-e, mert tudom, hogy működni fog végül, de szeptemberre, amikorra időpontot kaptam az endokrinológiára, szeretnén azokat az adatokat is vinni, hogy mikor mit ettem, és mennyit mozogtam.
Nyilván ezek a mozgások nem hasonlíthatóak össze egy nem ennyire extrémen elhízott ember edzésével.
A másik, hogy a magas vérnyomásom miatt nem is edzhetek úgy, mint korábban. 5 perc taposógép után már 170/95 a pulzusom a vérnyomáscsökkentő mellett is.
Hiába fogyok le, ha közben szívrohamot kapok az edzés miatt. Nem sietek sehova, de ha nem írom, ha nem látom, hogy: "na kéremszépen, én most itten megmozdultam", akkor azt el is felejtem később, és nem látom a fejlődést.
Engem ez motivál is, ezért is írom be.
Nem hiszem, hogy túlbecsülném az aktivitási szintemet.
Mondjuk az még jó lenne, ha oda tudnám írni a mozgásokhoz is az időpontokat, hogy lássam, hogy tényleg óránként megmozdultam, és nem üldögéltem órákon keresztül itt a gép előtt.

8 hónapja
#15931
Ivett78
Válasz Zsolesz1975 #15930 számú posztjára
Jaj de jó, köszönöm! Sejtettem, hogy én bénézok :D

8 hónapja
#15930
Zsolesz1975 12 32
Válasz Ivett78 #15929 számú posztjára
Én kizárólag mobilappozom. Miután megjelenik a piros mező, ne próbálj belekattintani, egyszerűen kezdd el írni a számokat.

8 hónapja
#15929
Ivett78
Válasz Zsolesz1975 #15928 számú posztjára
Elszomorító, hogy már megint valami mindenkinél működik, csak nálam nem. Ha én rákattintok a mikor gombra, akkor jobbra tőle kinyílik egy kis ablak, vagy fül, ami teljesen piros, és az van ráírva: "Időpont (óra, perc): __:__", de ebbe nem lehet belekattintani, és semmit sem enged változtatni. A "mikor" alatt csak az aktuális időpontot látom, és azon sem enged változtatni.
Próbáltam mobilappon is, de alapvetően PC-n használom, de egyik helyen sem megy. Szóval ez talán megint felhasználó specifikus, vagy valamit bénázok.
Így ezzel az van, hogy kénytelen vagyok úgy csinálni, hogy összekészítem a kaját, lemérem, beírom az applikációba, és utána eszem meg közvetlenül.
Viszont például könnyítésként próbáltam olyat, hogy ha ugyanazt eszem többször is egy nap, akkor sor másolásával beillesztem a mai napra megint, de akkor másolja az időpontot is sajnos. És próbálok úgy enni, hogy váltakozva az étkezéseket, hogy leves-szilárd kaja, és emiatt jó lenne látnom, hogy mennyire tudom ezt tartani, és, hogy következő étkezésnél melyik típusú étel jön. De ha másolom akkor ugye egymás alá teszi időben, és nem tudok rajta változtatni.

8 hónapja
#15928
Zsolesz1975 12 32
Válasz Ivett78 #15926 számú posztjára
Hát, akkor csak neked nem engedi, mert én ha a "mikor" gombra kattintok, megadhatom az órát és a percet.

8 hónapja
#15927
Zsolesz1975 12 32
A kutatások azt mutatják, hogy az emberek nagy része túlbecsüli az aktivitási szintjét és ezt itt is látom. Hogy sokat gyalogolsz vagy hogy elmosogattál, nagy valószínűséggel nem emelte meg pulzusodat, és az 5 perces edzés is csak minimális kalóriát égetett el, akkor is, ha elfáradtál. Ez csak azt jelenti, nem vagy még elég fitt. Én csak azt a sétát írnám/írtam be, amit hosszan (legalább 40 perc) és intenzíven (legalább 100-as pulzus) végeztem. Hogy emellett még elsétáltam a boltba is (15 perc oda, 15 vissza, közben lézengés a boltban) az simán csak az ülő életmód velejárója, nem aktivitás. 110 kilósan nem tudtam még komoly edzéseket csinálni, csak ez a séta ment, és erősítésként planking-eltem. 6 perces gyakorlatsor után izzadtam, mint egy ló, remegtek az izmaim, de ezt nem számítottam bele a keretbe és nem is ettem emiatt többet. Egyszerűen erre az izomerő növekedése miatt volt szükség, nem pedig a minimális (kb. 40-60 kcal és még lehet, ez is túlbecsült) elégetése miatt. Szóval én azt javaslom, hogy tartsd a kalóriakeretet, csak az igazán jelentős, kifejezetten edzés célzattal végzett tevékenységet írd be, semmi mást. Azt is már csak akkor, ha elég erős vagy azt legalább 20 percig végezni folyamatosan. Minden mást pedig könyvelj el úgy magadban, mint pici segítségek a kalóriadeficithez.

8 hónapja
#15926
Ivett78
Az étkezés rögzítésénél alapból nem lehet módosítani az aktuális időponton, vagy csak nekem nem engedi?

8 hónapja
#15925
Andi082
Válasz atashi #15922 számú posztjára
Szia,
Szerintem igen de engem is érdekel a válasz.

8 hónapja
#15924
Andi082
Sziasztok :)
Tegnap töltöttem le az appot, elég sok dolog nem világos :)
Pl hogy az ételeknél miért vannak ft értékek, amik valahogy sehogy sem kompatibilisek sem az árfolyammal, sem azzal, hogy ez elvileg ingyenes app.
A mozgást ülő munkának írtam, azonban én csak a munkavégzés alatt ülök, egyébként sokat gyaloglok. Amit alapból megad az app, az a konkrét létezéshez szükséges kalória felhasználás, amit alapból elhasznál az ember. Ezen felül mondjuk egy ablakmosás biztos több kalóriát éget el, mint amikor ücsörgünk és max a wc-re csoszogunk ki. Nem találtam ilyet se a listában. Lépésszám megadását vagy szinkronizálását sem találom a sport fül alatt, pedig az volna reális, a terheléses sétát se igen értem én se, hogy mit takar, 7-8kg a táskám, azzal kódorgok sokat, a gerincem szerint ez terhelésnek minősül.
Ti ezeket hogy vezetitek?
Köszönöm ha válaszoltok :)

8 hónapja
#15923
Ivett78
Válasz bimbamsaci #15920 számú posztjára
Nem mosogatok minden nap, mivel nem tudok hosszan állni a mosogató előtt, így általában a párom szokott mosogatni. Tehát ez a fél óra nem egy szokványos dolog volt, ezért írtam be. Meg amúgy is kíváncsi voltam arra, hogy mennyi lehet a kcal értéke. Plusz aznap 3x5 percet tudtam a taposómon is menni, azt írtam még be.
Alapból meg nem szoktam azzal foglalkozni, hogy a mozgás mennyi kcal, csak azt nézem, amit eszek, és az ahhoz van beállítva, hogy alapból ülőmunkát végzek és nem igazán mozgok. Ha mozgok, azt inkább azért írom be, hogy tudjam követni, hogy mikor mennyit mozogtam. Amúgy meg aznap, amikor ez a hosszabb mosogatásom volt, 1625 kcal volt az előirányzott, és 1355 kcal tudtam megenni (igyekszem, de általában nem tudok annyi kcal-t megenni, mint amennyit kellene, ahhoz, hogy heti 0,5 kg legyen a fogyásom), azzal nem is foglalkoztam, hogy amúgy a mozgással mennyi kcal ment le.
Mondom, engem csak kíváncsiságból érdekelt, hogy létezhet-e ez, mert furának tartottam.
Az egy alkalommal 5 perces taposás ugyanis jobban kifárasztott végül, mint a fél órás mosogatás (kivételesen nem fájt annyira a lábam, mint szokott, így tudtam ott állni többet), és ezért meglepődtem, hogy ilyen értékek vannak itt ezekre.
De közben meg, ha azt mondod, hogy nem ennyi, esetleg meg tudod mondani, hogy mennyi lehet? Lehet, hogy talán akkor jelezni kellene, hogy javítsák.

8 hónapja
#15922
atashi
Sziasztok!

A séta extrém terheléssel mit takar? Ha folyamatosan egy 8-9 kilós súly van a hátamon, az annak számít?
Köszönöm :)

8 hónapja
#15921
SamSpayed 390
Válasz Vidakani #15919 számú posztjára
Szia. A "Mit ettél?" sor végén rányomsz a < gombra, és megjelenik 3 kis lila szövegdoboz. "Új étel felvitel", "Új recept felvitel" és "Saját, kedvenc étel". Ezekkel tudsz ételt vagy receptet felvinni, csak rányomsz arra, amelyikre szükséged van. A többi már adja magát utána.

8 hónapja
#15920
bimbamsaci
Válasz Ivett78 #15914 számú posztjára
Nem, különben sem szabad beleszámolni a kalóriába azokat a tevékenységeket (pl. házimunka), amit minden nap csinálsz. Ezen nagyon könnyen elcsúszhatsz, s így tényleg hízni fogsz.

8 hónapja
#15919
Vidakani 1 2
Sziasztok, jó reggelt!
Elnézést az amatőr kérdésért, de nekem nem sikerül új ételt felvinnen. Írja, hogy a < gombbal tudom, de nem történik semmi. Tudnátok segíteni? Köszönöm

8 hónapja
#15918
drisztina 54 1661
Válasz TTGabo #15917 számú posztjára
"eszközök" fül, "beállítások" menü, inkább az alján, mint a közepén.

8 hónapja
#15917
TTGabo 2
Sziasztok!
Bénázom. Nem találom, hogy meddig érvényes a prémium tagságom. Tud valaki segíteni, hol találok erre vonatkozóan információt?
Előre is köszönet!

(Elnézést, de hiába keresgéltem. Egy ideje nem használtam a bázist, mert a sikeres fogyást követően a szinten tartás is ment a kalóriabázis nélkül. De most szeretném újra napi szinten vezetni, mert hát a nyár, az nyár... Túl sok a csábítás (gyümölcs, fagyi).)

8 hónapja
#15916
drisztina 54 1661
Válasz Matildka #15915 számú posztjára
Vagy ráböksz a főoldali grafikonra és megnyílik, vagy az "eszközök" fül, "grafikon" menüre mész.

8 hónapja
#15915
Matildka
Új célt állítottam be és nem tudok visszamenni a grafikonra h lássam sz eddigi fogyasi eredményeket. A grafikon ikonnal nekem nincs "meddig" lehetőség. Segítséget kérek.

8 hónapja
#15914
Ivett78
Létezhet az, hogy 30 perc mosogatással 76 kcal-t égetek? Ez több, mint két bögre zöldségkrémlevesem kcal értéke...

8 hónapja
#15913
Ivett78
Válasz drisztina #15912 számú posztjára
Igen, olvastam, de nekem nem enged beleírni. Lejjebb tekerek, látom, hogy ott van minden szépen sorban, csak éppen minden szürke, és nem enged beleírni nekem semmit.

8 hónapja
#15912
drisztina 54 1661
Válasz Ivett78 #15911 számú posztjára
Ott, ahol a "táplálék kiegészítő" topikban írtam, csak kicsit lejjebb kell tekerni. Ha kitöltötted a rubrikákat, még lejjebb kell tekerni és a "mentés" ikonnal menteni.

8 hónapja
#15911
Ivett78
Hogyan tudom beírni egy ételnek a rost, vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalmát? Az ételnél, ha az adatok fülre kattintok, látom, hogy ott kellene lennie, de üres, és nem is engedi, hogy beírjam. Ha újként viszem fel az ételt, akkor sem tudom beírni, és utólag sem tudom a szerkesztés fülön ezt beírni.

8 hónapja
#15910
drisztina 54 1661
Válasz kerekgyarto #15909 számú posztjára
... akkor biz'a, én ehhez már kevés vagyok...

8 hónapja
#15909
kerekgyarto
Válasz drisztina #15908 számú posztjára
Szó sincs erről, amit írtál. Ezek a paraméterek nálam is működnek. A lefogyok 2023-ban nem látom a heti fogyásomat.

8 hónapja
#15908
drisztina 54 1661
Válasz kerekgyarto #15907 számú posztjára
Mit értesz "fogyásösszeg" alatt? A súlyod változását csak akkor látod, amikor beírod a főoldali "súlyod" panelbe az aktuális súlyod. (A szöveges kiértékelés csak az aznapi eredményed értékeli kizárólag a kezdő adataid figyelembe vételével). Ha grafikusan hiányolod a változást, akkor állítsd be az "eszközök" fül, "grafikon" menüben a mettől-meddig dátumokat.

8 hónapja
#15907
kerekgyarto
Válasz drisztina #15906 számú posztjára
Megcsináltam visszamenőleg, ahogy írtad. Egyelőre csak a lezárt napokat látom, hogy 10, de a fogyásösszeg továbbra is hiányzik. Na, mondjuk, nekem mindegy, csak fogyjak. De szerettem volna látni.

8 hónapja
#15906
drisztina 54 1661
Válasz kerekgyarto #15905 számú posztjára
4 hónapja "Nissan"-nak ez a válasz még bejött, talán még most is ez a megoldás:

"Nem vagyok a csoport tagja, de az ételek között van egy olyan tétel "Mindent beírtam - Isten engem úgy segéljen!". Ha azt berögzíted az étkezési naplódba a nap végén, nem lehet, hogy az ezzel lezárt/jelölt napjaid adódnak össze?"

8 hónapja
#15905
kerekgyarto
Nem látom a mindent beírtam napok számát, miközben két nap testsúlya kivételével én mindent beírtam. Nem látom az egyheti átlagsúlyomat sem, pedig jól mutatna a fogyási tervemben. Beléptem a lefogyok 2003 akcióba, de nincsenek ott az eredményeim.pedig már elmúltam "egyhetes" .

8 hónapja
#15904
SamSpayed 390
Válasz Melcsicilinder #15903 számú posztjára
A GYIK alapján:
Alapjárat kcal-nak hívjuk az oldalon azt a kalóriaégetést, amire nem vagy hatással, tőled függetlenül megtörténik. Ezt két dolog határozza meg: testi jellemzőid és napi életviteled.
- Testi jellemzőid (nem, kor, magasság, súly) alapján kiszámolható hány kalóriát égetsz el egy nap pusztán azáltal, hogy életfunkcióid működnek. Ezt a kalóriamennyiséget akkor is elégeted, ha egész nap csak fekszel. Ez teszi ki napi kalóriaégetésed kb 67%-át.
- Napi életviteleddel járó fizikai aktivitási szinted megadása után kiszámolható, hány kalóriát égetsz el a jelenleg fennálló életkörülményeid által (munka, iskola, otthon, stb). Ez teszi ki napi kalóriaégetésed kb 33%-át.

Annyit hozzátennék, hogy a súlycsökkenéssel az alap égetés is csökken.

8 hónapja
#15903
Melcsicilinder 2

Sziasztok. Azt szeretném tudni, hogy a napi Alapjárat kcal égetést mi alapjân szàmolja ki? Mert mindennap más-más értéket mutat..

9 hónapja
#15902
SamSpayed 390
Válasz kispalya0904 #15901 számú posztjára
A "Mit ettél?" rész mellett katt a lila nyílra, és feljön 3 kis szövegdoboz. Ott van az új étel vagy recept felvitele

9 hónapja
#15901
kispalya0904 2
Bocsi ha nagyon evidens kérdésem lesz de nem tudom hol kell új ételt felvinni? Melyik lapon keressem??

10 hónapja
#15899
drisztina 54 1661
Válasz Eszti103 #15897 számú posztjára
Azt, hogy segítetted az oldalt valamilyen adatbővítéssel, ez lehet ár megadás, vonalkód vagy usda adatfeltöltés.

10 hónapja
#15898
drisztina 54 1661
Válasz Ildiko1987 #15896 számú posztjára
Az üres "mit sportoltál" sor végén van egy nyíl "<" ikon, ha azt megnyitod, előjön a "kcal megad" ikon.

10 hónapja
#15897
Eszti103 2
Sziasztok! Még ismerkedek a felülettel. Mit jelent az, hogy "Segítségeid száma: 2"?

10 hónapja
#15896
Ildiko1987 7 1
Hogy tudom feltüntetni a mit sportolt részen ?

10 hónapja
#15895
Ildiko1987 7 1
Válasz Zsolesz1975 #15894 számú posztjára
Köszönöm szépen a választ! Mennyi tej termelődik azt sajnos nemtudom mivel nem merem a kicsit minden evesnel de már s hozzá táplálását is elkezdtük

10 hónapja
#15894
Zsolesz1975 12 32
Válasz Ildiko1987 #15893 számú posztjára
Igen, becslések szerint 300-500 kalóriát jelent naponta, persze ez függ a szervezetedtől és a szoptatás gyakoriságától is. Fix kalóriaként add meg a "Mit sportoltál?" részen.

Így becsülheted pontosabban:

Szoptatással elégetett napi kalória becsült értéke = (Szoptatás hossza percben*1.42)+(baba súlya*1.34*napi szoptatások száma)+(napi szoptatások száma*20)+(termelődő tej napi mennyisége ml/1000*45.5)

Az egyenlet első része magát a szoptatás tevékenységével elégetett kalóriát határozza meg, a második rész pedig az anya BMR (alap anyagcsere) növekedése, amennyi plusz kalóriát a tejtermelés és annak fenntartása igényel.

10 hónapja
#15893
Ildiko1987 7 1
Sziasztok, kismamáknál a baba szopizasat hogyan tudom számolni a kalorianál? Elvileg kalória égetés történik

10 hónapja
#15892
drisztina 54 1661
Válasz Kamilla1992 #15891 számú posztjára
A 'bázis által kiszámolt kalória mennyiség mindig kcal egységben van megadva, ha ezt "irreálisnak"* gondolod, akkor jellemzően a beállításaid lehetnek rosszak.
A "helyes" beállításhoz viszont sokkal több információra van szükség, mint amit megadtál.

*persze mindig fontos lenne tisztázni azt, hogy ki, mit tart irreálisnak

10 hónapja
#15891
Kamilla1992
Szia!
Hogyan lehet átállítani mennyi kcal a napi mennyiség , amit megehetek.
Mert nem értem , valami más értek egységben van feltüntetve , nagyon nagy számok vannak kitűzve amit nem tudok átváltani .
Köszönöm

10 hónapja
#15890
drisztina 54 1661
Válasz Zsolesz1975 #15889 számú posztjára
Igen, ismerem, de én nem erről beszéltem, hanem: teljes komplett étkezést meg lehet jelölni kedvencként* (úgy mint az ételeket/recepteket), viszont ezeket az elmentett komplett étkezéseket idáig nem lehetett törölni a kedvencekből (az ételeket/recepteket lehetett). Ehhez lett most(anában) fejlesztés élesítve.

*sárga csillag az ikonja

10 hónapja
#15889
Zsolesz1975 12 32
Válasz drisztina #15888 számú posztjára
Teljes étkezést is könnyű törölni. Amikor megérinted az étkezést, három gomb jelenik meg, a középső a törlés, egy mozdulattal mindent eltávolít.

10 hónapja
#15888
drisztina 54 1661
Válasz Zsolesz1975 #15885 számú posztjára
Csak ételeket/recepteket tudsz jelenleg így törölni a naplódból, teljes étkezést nem, vagy már javították?

ui: kipróbáltam, készült valami fejlesztés hozzá, de elég érdekes panele van, elvileg törölhető és szerkeszthető is

10 hónapja
#15887
drisztina 54 1661
Válasz Zsolesz1975 #15884 számú posztjára
Igazad van, késő volt már. Köszönöm, hogy kijavítottál.

10 hónapja
#15886
Zsolesz1975 12 32
Válasz Vaniko19 #15865 számú posztjára
Futópadon akkor a "legpontosabb" a kalóriaszámolás, ha meg lehet rajta adni a nem, kor és súlyadatokat és folyamatosan méri a pulzusod közben.
Az órád esetében vagy nem pontos a pulzusmérés (én a mellkasövre esküszöm egy kis kontaktgéllel), vagy egyszerűen nem csinálod a szükséges intenzitással az edzést. Az meg más kérdés, hogy ezekre a megadott kalóriaértékekre sem sokat lehet adni, ez olyan, mintha egyetlen méretű cipő létezne az összes emberre.

10 hónapja
#15885
Zsolesz1975 12 32
Válasz Yokozuna #15868 számú posztjára
A behívás után ott van a "sor törlés" gomb. Nincs itt hiba, egyszerűen így működik. Behív, töröl.

10 hónapja
#15884
Zsolesz1975 12 32
Válasz drisztina #15881 számú posztjára
Biztos vagy a gyors fogyásban? Én inkább arra gondolnék, hogy a cél olyan közeli, hogy már csak drasztikus kalóriacsökkentéssel lehetne elérni a célsúlyt. A gyors fogyásnak szerintem inkább növelnie kell a napi keretet, szóval én a rossz célbeállítással értek egyet.

10 hónapja
#15883
Zsolesz1975 12 32
Válasz Maja16 #15877 számú posztjára
A mozgóátlag az utolsó hét nap méréseinek átlaga, segít "elsimítani" a napi mérések miatti ingadozást a grafikonon, ezzel szemléletesebbé válik a súlyváltozás trendje. Azért mozgó, mert mindig egy nappal előretolódik.

10 hónapja
#15881
drisztina 54 1661
Válasz Bata Maria #15874 számú posztjára
A napi kalória kereted sok mindentől változhat. Jelen esetben (pl. a jelentős kalória csökkenés) vagy a rossz cél beállításod vagy a gyors fogyásod eredménye lehet.

10 hónapja
#15880
drisztina 54 1661
Válasz Maja16 #15877 számú posztjára
Hol látsz ilyet?

10 hónapja
#15879
drisztina 54 1661
Válasz Hales #15878 számú posztjára
Okos válasz :)) ...nekem tetszik <3

10 hónapja
#15878
Hales
Válasz illike88 #15876 számú posztjára
Szia! Egyszóval szálkásítani akarsz. Nem tudom milyen intenzitással edzel. Nem tudom mit edzel. Ha szálkásítasz akkor közepes mennyiségű szénhidrát kevés zsír közepes fehérje. Egyébként a legjobban a lassú futás szedi le a zsírt. A max pulzusod 60-75 százalékán kell futni naponta, két naponta. A zsír égetése kb. 40 perc után indul be. Tehát minimum 1 óra a futó edzés ideje. Ezzel nem leszel futó, csak több zsírt égetsz, mint a nem tudom milyen edzéssel.

10 hónapja
#15877
Maja16
Mit jelent a mozgóátlag?

10 hónapja
#15876
illike88
Es kb egy héten 5 nap edzek egy orat

10 hónapja
#15875
illike88
Sziasztok kb 1500 kaloriat eszem egy nap, most 58 kg vagyok , de sok a zsír rajtam.
Szernék zsírt égetni de izmot növelni is, és így most nem tudom hogy körülbelül menyi kaloriaàt egyek

10 hónapja
#15874
Bata Maria
sziasztok a napi kalória keret mitől változik? tegnap 1400 kalória volt a keretem mára csak 1062 kalóriát engedne a program. :(

11 hónapja
#15873
rava411
Zyx orange & honey contains the active substance benzydamine which belongs to the group of non-steroidal anti-inflammatory drugs ( NSAIDs ) and is used for local treatment in the oral cavity.

Zyx orange & honey is used to relieve pain and irritation in the mouth and throat in adults and children over 6 years of age.

You must talk to a doctor if you do not feel better or if you feel worse after 3 days.

Benzydamine hydrochloride found in Zyx Orange & Honey may also be approved to treat other conditions not mentioned in this product information. Ask your doctor, pharmacist, or another healthcare professional if you have any further questions, and always follow their instructions.zyx-orange-honey/

11 hónapja
#15872
Hales
Válasz Vaniko19 #15865 számú posztjára
Szia! Azért mert sem az órád, sem a futópad nincs finomhangolva (pl testsúly, nő v. férfi...). Legjobb ha a kettő bluetooth-szal össze van kötve és látják egymást. A futópadok mindig többet mutatnak mint amennyit futsz. A lányomnak van Huawei fitnesz órája abban van GPS is, és kültéren nagyjából ugyanazt méri, mint az én professzionális futó órám. De a futópadon semmit sem érnek (az enyém sem) ezek a kütyük. Ha a futópad nincs jól kalibrálva (gyárilag), akkor az sem ér semmit. Elvileg lehetne pontos minden futópad, de csak a nagy profi gépek pontosak. De azok nagyon drágák, nem érik meg a pénzüket. Egy kisebb terem nem tudja kigazdálkodni.

11 hónapja
#15871
drisztina 54 1661
Válasz onastiborka #15869 számú posztjára
Állíts be új célt az "eszközök" fül, "cél beállítása" menüben.

11 hónapja
#15870
drisztina 54 1661
Válasz Yokozuna #15868 számú posztjára
Nem tudod törölni, valószínűleg ez egy hiba, de nem tudom, jelezte e valaki az oldal üzemeltetőjének.

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

11 hónapja
#15869
onastiborka
Sziasztok!

Hogy , hol tudom meghosszabbitani az időpontot ?
Lejárt,és nemengedi hogy beirjak a napi kilómat.

11 hónapja
#15868
Yokozuna 64
Elmentettem pár étkezést (teljes ebéd, reggeli, stb).Ha rajuk kattintok, azonnal behívja őket. Hogyan tudom őket törölni?

11 hónapja
#15867
sara411
I recommend the following: let it be 1600-1700, and set a 10kg weight loss as your first goal
calculator pro

11 hónapja
#15865
Vaniko19
Mièrt van az, hogy a futópad jóval több kalória égetést számol, mint az órám? Ès ha HIIT edzést csinálok is, az óra jóval kevesebbet számol, (pl. 16 perc HIIT-re 80 kalória) mint a különböző oldalakon írják, hogy nagyjából mennyi. 40 perc futás lassú/közepes, tempóban 400 kalória a futópadon, az órám szerint 220. Mennyire pontosak ezek a fitness órák? Az enyém Huawei watch fit 2.

11 hónapja
#15864
drisztina 54 1661
Válasz davidgyula #15859 számú posztjára
Látom, közben megtaláltad... Az adatokat az "eszközök" fül, "étkezési napló"menüben lehet kiexportálni. De szerintem csak asztalin/laptopon működik, mobilon nem. A letöltött adatot általánosságban mindig a gépen beállított/megadott letöltési mappába teszi, csv kiterjesztésű fájlként.

11 hónapja
#15863
drisztina 54 1661
Válasz tnrita #15855 számú posztjára
Nem tudok róla, hogy QR-kóddal lehet keresni a 'bázison.

Az ételeket a főoldali "mit ettél" sorban lehet név szerint keresni, esetleg vonalkóddal, de én ezt inkább kihagynám (nagyon sok a hülyeség az adatokban). Amit meg nem találsz, azt neked kell felvinni.

11 hónapja
#15862
drisztina 54 1661
Válasz bkiki77 #15851 számú posztjára
Bár már eltelt két hét a kérdésed óta, azért válaszolok: Ha "pontosan" akarsz számolni, akkor ki kell számolnod! Vidd fel receptként, nyers hús/hal/zöldség + (plusz) bármi amit még hozzáadsz (víz, zsír) - (mínusz) a nyers és a kész étel közötti súlyveszteség, ami lehet kisült zsír vagy elpárolgott víz.

Az "információ" fül, "GYIK" menüben olvashatsz a receptek helyes felviteléről.

11 hónapja
#15861
drisztina 54 1661
Válasz Lieza #15852 számú posztjára
Az első hét nem jelent semmit.

11 hónapja
#15860
drisztina 54 1661
Válasz inobeatrix #15848 számú posztjára
Sinnesro a kérdésedre reagálva a nyers tészta mellett tette le a voksát, akinek ezek után azt írtad, hogy "Köszönöm. Én a főtt tészta súlyát irtam be, így jó nagy adag szénhidrátott fogyasztottam a kalkulátor szerint. Nem baj de most ezt is megtanultam.", ebből arra következtettem, hogy a száraz tészta adataival vitted fel a kész tésztád súlyát, ami ugye hibás.

Mivel 100 gramm főtt tésztának mindig kevesebb a szénhidrátja, mint 100 gramm száraznak, ezért nem mindegy, hogy mikor, mivel számolunk. Így, hogy mindkét állapotában lemérted a súlyt, kétféleképpen tudod "pontosan" felvinni:
- vagy felviszed a csomagoláson lévő száraz tészta adataival a 135g nyers tésztát
- vagy receptként felviszed a csomagoláson lévő száraz tészta adataival a 135g nyers tésztát, és amikor kifőtt, a főtt tészta és a nyers tészta közötti különbözetet hozzáadod (+) vízként, majd ezután mindig a megevett súllyal számolsz.

Az első verzió egyszerűbb akkor, ha egy adagot főzöl (vagy egyforma adagokat dobozolsz, porciózol belőle). A második megoldás akkor jó, ha nem mindig eszel ugyanakkora adagokat, szívesen "gondolsz" újra ételeket, mentesz "maradékokat", vagy mások is esznek belőle.

11 hónapja
#15859
davidgyula
Sajnos az excelbe való exportálás gomb megnyomása után elsötétült a képernyő, és úgy maradt. Mit csinálok rosszul? Köszönöm!

11 hónapja
#15858
davidgyula
Sziasztok! Kérdezem, hogy egy egy nap naplójának anyagát hogy tudom kinyomtatni? Köszönöm a segítséget! Dávid Gyula

11 hónapja
#15857
istvan5555 6
Válasz Lieza #15852 számú posztjára
Szervusz! A kalóriamennyiséget óvatosan vidd lejjebb.
István

11 hónapja
#15856
Klarissza72 22
Válasz Lieza #15852 számú posztjára
Ne izgulj, nálam is így volt. Hosszútávon kell nézni, 1-2 hét után beindul a dolog, előtte nekem is feljebb ment a súlyom. Mondjuk iszonyatosan ugrál most is, de egyértelmű, hogy 1 hónap -2 kg meg lesz végig

11 hónapja
#15855
tnrita
Sziasztok!
Van egy étel, ami nincs a bázisban. Lecsippantottam a QR-kódját. Csippant egyet. Ezek után, hol találom az ételt?

11 hónapja
#15854
ZuEr 1251
Válasz Lieza #15852 számú posztjára
Ha eddig nem edzettél, akkor lehet, hogy nő az izomtömeged.

Javaslom ne csak a mérleget, a centit is használd. lehet, hogy a mérleg többet mutat, viszont csökkent pl a derék-, csípőbőséged, comb átmérőd, stb?

11 hónapja
#15853
shinita 1
Válasz bkiki77 #15851 számú posztjára
Csak a nyersnél lehet valamelyest pontos az érték (nyilván két kölönböző csirkemell sem pontosan ugyanakkora víztartalmú, de legalább nincs problema a nagyon változó zsírtartalommal, mint az én disznóhúsom esetében), mivel változó, hogy mennyi vizet veszít a hús és mennyi zsírt vesz fel, miközben sütöd. Mivel itt vízvesztés van, a fehérjetartalom (mindenféle tápanyagtartalom) súlyra vetítve nő, az a kis zsír sem sokat tud bekavarni itt, a vízvesztés komolyabb.
A panírozás még inkább egyénivé teszi a dolgokat. Ha megközelítőleg pontos akarsz lenni, használd a nyers súlyt mindenre, hús, zsír, tojás, zsemlemorzsa.

11 hónapja
#15852
Lieza
Sziasztok!

Normális dolog, hogy a fogyókúrám első hete után nemhogy nem fogyok de még hízok is? Jó ideje 52 kg vagyok, nem mozdult el a mérleg. Most, hogy elkezdtem fogyózni, hirtelen hízok?! Hogy van ez?

Sohase megyek a megadott érték fölé, és mindennap edzek. Lecseréltem az egészségtelen dolgokat egészségesre és az adagokra is figyelek. Sőt. Eddig egyáltalán nem ittam vizet, most meg napi 1 litert is megiszok. Mit rontok el?

145 cm vagyok, 26 éves nő.

11 hónapja
#15851
bkiki77 3
Sziasztok, Szeretném megkérdezni, hogy 100g natúr csirkemellnek, pontosan mennyi a fehérje-szénhidrát-zsír tartalma, miután kókuszzsírban megsütöttem? Azt jól

tudom, hogy nyersen pl,. még magasabb a fehérjetartalma? Illetve ugyanerre lennék kíváncsi az Alaszkai tőkehalfilé esetében is, de ennél a hagyományos paníros verziónál lennék kíváncsi a fehérje és a többi értékre is. Tudom, hogy fent van itt is, de ezeknél sztem csak a nyersnél pontos a tápérték.... A válaszokat előre is köszönöm! Üdv, Krisz

11 hónapja
#15850
citromtorta
Válasz inobeatrix #15848 számú posztjára
Ha a száraz tészta súlyát veszed ( főképp ha mindet megeszed), akkor az pontosabb, ugyanis mivel sok vizet vesz fel -aminek nincs kalóriaértéke- az növeli meg a készétel súlyát. Azért pontosabb így, mert így mindegy mennyi vizet szív fel- al dente-re főzöd vagy teljesen, a tészta kalóriaértéke lesz a fix.
Ha a főtt tészta értékét számítod, az egyszerűbb, mert leméred és azzal kalkulálsz- ha a száraz állapotú lemért tésztádat elkészítve nem eszed meg mindet egyszerre, akkor macerásabb pontosan kiszámolni a plusz víz miatt hogy mmenyi is amit elfogyasztottál.

11 hónapja
#15849
Cristoan 2 22
Válasz ZuEr #15847 számú posztjára
Nincs személyes tapasztalatom vele. A vélemények szerint választanám. A nevét rosszul írtam: Xiaomi My Body. A 10-es a funkciók számát jelöli.

11 hónapja
#15848
inobeatrix
Válasz drisztina #15843 számú posztjára

Köszönöm. Tulajdonképpen a nyers tészta súlyát is lemértem ami 135g volt. Azt szeretném
megkérdezni mit értett azon hogy egy kicsit szebb lesz a szénhidrátom. Válaszát előre is
köszönöm.

11 hónapja
#15847
ZuEr 1251
Válasz Cristoan #15845 számú posztjára
Köszi!

Ismered a Xiaomi, My Body10-et? Ajánlanád?

11 hónapja
#15845
Cristoan 2 22
Válasz ZuEr #15844 számú posztjára
Szia. Én egy egyszerű elektronikus mérleget használok. Semmi extra nincs benne. Tokeletesen megfelel a testsúly mérésre. Bár én várom hogy elromoljon mert akkor beszerzek egy Xiaomi, My Body10 funkcióra képes mérleget. De amig a régi működik nem fogom lecserélni.

11 hónapja
#15846
ZuEr 1251
Válasz Cristoan #15845 számú posztjára
Köszi!

Ismered a Xiaomi, My Body10-et? Ajánlanád?

11 hónapja
#15844
ZuEr 1251
Ti milyen mérleget használtok?

Kezd tönkre menni a szobamérlegem, nézegettem az ajánlatokat, és beleszédültem. Mindegyikről csak szuperlatívuszokban ír a forgalmazó, engem viszont a valós vélemény érdekel. Tudtok, tud valaki segíteni?


11 hónapja
#15843
drisztina 54 1661
Válasz inobeatrix #15842 számú posztjára
Akkor bizony rosszul számoltál, nem szabad sem beletörődni, sem elfogadni, ha úgy érzed, valami nem stimmel. Mindkettő válasz, amit kaptál igaz, csak nem mindegy, hogy melyiket mikor alkalmazod.

Számolj most ezzel a főtt tészta étellel és a megevett tésztád súlyával, lehet, hogy egy kicsit szebb lesz a szénhidrátod :)

https://m.kaloriabazis.hu/etel/fott_teszta_koret_kcal/2315_0

11 hónapja
#15842
inobeatrix
Válasz sinnesro #15841 számú posztjára

Köszönöm. Én a főtt tészta súlyát irtam be, így jó nagy adag szénhidrátott fogyasztottam
a kalkulátor szerint. Nem baj de most ezt is megtanultam.

11 hónapja
#15841
sinnesro
Válasz inobeatrix #15838 számú posztjára
Sokkal jobb, ha tészta esetén a nyers tészta értékeit veszed. Az annyi, amennyi rá van írva a csomagolásra. Teljesen esetleges, mennyi vizet vesz fel, így milyen súlyú lesz a főtt.

11 hónapja
#15840
inobeatrix
Válasz citromtorta #15839 számú posztjára

Köszönöm.

11 hónapja
#15839
citromtorta
Válasz inobeatrix #15838 számú posztjára
A főzés utáni ( kész étel ) súlya számít.

11 hónapja
#15838
inobeatrix
Jó napot kivánok! Szisztok! Azt szeretném megkérdezni hogy a főtt tészta főzés előtti súlyát vagy a főzés utáni súlyát szokták e figyelembe venni és beírni a naplóba. A választ előre is köszönöm.

11 hónapja
#15837
Krisztan5
Sziasztok. Mindig vissza tető probléma nálam. Amikor kezdem csökkenteni a ch bevitelt 1 pár napra, rögtön pecsetelek. Emiatt mindig abba hagyom a diétát mert hónap után annyira legyengülok hogy nem bírok létezni. Esetleg ásványi anyag hiányra utalhatnak ezek a tünetek. Köszönöm

11 hónapja
#15835
Czirkelbach94
Üdv! Az lenne a kérdésem hogy 19:00 kor végzek az edzéssel! 1,5-órát edzem! És utánna meg lehet e innom a 100% pure whey fehérjét?

11 hónapja
#15834
drisztina 54 1661
Válasz Elsasser #15832 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "cél beállítása" menüben tudod nem csak beállítani, de módosítani is a célod.

11 hónapja
#15833
drisztina 54 1661
Válasz sweethome #15831 számú posztjára
Feltételezem, a beállításod alapján.

11 hónapja
#15832
Elsasser
Sziasztok!
Nem tudom átállítani a diéta kezdetének és a cél elérésének dátumát. Hol kellene próbálnom? Köszi ha válaszol valaki!

12 hónapja
#15831
sweethome 19
Sziasztok! Kérdésem a következő: a napi sporttevékenység hozzáadásával megnő az aznapi zsír/szénhidrát/fehérje keret is. Mi alapján számolja a rendszer, hogy mondjuk nekem 1 óra ellipszis tréneres edzés vagy ugyanennyi intenzív gyaloglás mennyivel emeli meg a napi fogyasztható szénhidrát keretemet? Üdv: Sw

12 hónapja
#15830
AllenWarner
Szüksége van új online résekre? Próbálja meg követni ezt az oldalt, és keressen érdekes játékokat. A https://vulkanvegas.com/hu webhelyen további információt találhat a legmagasabb nyerési esélyekkel rendelkező játékgépekről, és a progresszív jackpot segítségével, amelyben nagyon nagy összegeket nyerhet. Menjen a webhelyre, és válassza ki a legjobb játékgépeket.

12 hónapja
#15829
drisztina 54 1661
Válasz Tereza6424 #15827 számú posztjára
A dátumot nem tudod közvetlenül javítani, ahhoz új célt kell meghatároznod. Szerintem! a "módszerek" közül az időre fogyás a legrosszabb választás. (Heti fél kiló - 100kg felett 1kg/hét - tekinthető egészséges fogyásnak.)

12 hónapja
#15828
drisztina 54 1661
Válasz tnrita #15826 számú posztjára
Hol olvastad ezt? Nem regisztráltam a csoportban, de szerintem ez valamiféle nap végi "isten engem úgy segéljen" fogadalom arról, hogy aznap becsületesen beírtál mindent a naplódba. Egy napi kapaszkodó, egy napi "rítus"...

12 hónapja
#15827
Tereza6424
Sziasztok! Hogyan tudom megváltoztatni a fogyásomra kitűzött cél időpontját. A beállításoknál nem sikerül. Köszönöm!

12 hónapja
#15826
tnrita
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy a LEFOGYOK 2023-ban mi az a "mindent beírtam napok"?

12 hónapja
#15825
drisztina 54 1661
Válasz Cornus #15824 számú posztjára
A főoldali "napi tápanyag javaslat" panel fogaskerekére kattintva tudod beállítani.

1 éve
#15824
Cornus
Hol tudom beállítani a fehérje, szénhidrát, zsír napi limit arányát? A GYIK szerint a beállításokban lehet, de ott nem találom. Nekem extrém alacsony szénhidrátot hoz.

1 éve
#15823
lakatos93 1
Sziasztok 3 hónapig számoltam a bevitt kalóriákat mégsem fogytam semmit. Mit csináltam rosszul? Kellett volna fogynom a rendszer szerint. kevés fehérjét fogyasztok ez baj? Sportolói vagy fogyókúrát állítsák be?

1 éve
#15822
drisztina 54 1661
Válasz Fringe #15821 számú posztjára
Örülök, bár a kérdésedben ezt a fontos lépést nem említetted. Sok sikert.

1 éve
#15821
Fringe 2
Válasz drisztina #15819 számú posztjára
Ez már a kérdésem előtt megvolt, pending volt a csatlakozásom, a csoport admin azóta beengedett, de köszi.

1 éve
#15820
elenabibi
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem , hogyha forrólevegős fritőzzel sütünk pl bbq csirkeszárnyat semmi hozzáadott olaj nélkül akkor az mennyi kalória ? Chiken Wings bbq csirkeszárnyat használtam ami csomagolás szerint 217 kalóriát tartalmaz 100g . Semmi olajat nem tettem hozzá, és a sütőpapíron ott maradt a kisült zsiradék, és a kiszedett terméket is papírtörlőre szedtem.Elvileg akkor nem annyi a kalória benne mivel kisült belőle a zsiradék!
Mennyi kalóriát lehet levonni ha ilyenbe sütjük a húsokat ? Köszönöm ha valaki tud erre válaszolni :)

1 éve
#15819
drisztina 54 1661
Válasz Fringe #15818 számú posztjára
Ahhoz, hogy beengedjenek, előbb fel kell tölteni egy fotót magadról, ezzel kapcsolatban olvasd el az "eszközök" fül, "lefogyok2023" menüben a tudnivalókat.

1 éve
#15818
Fringe 2
Helló! A Kalóriabázis Lefogyok2023 FB oldal admin miért nem enged be? Pending a kérésem. Köszi!

1 éve
#15817
Rabiton 6
Válasz BarZsuzsa #15814 számú posztjára
Jobb oldalon fent a kis fogaskerék ikon. Ott tudod beállítani.

1 éve
#15816
Helga75
Sziasztok!
Igen extrém 80kg-os túlsúllyal rendelkezem. Nem okozott gondot sosem a fogyás, eddig képes voltam hónapokig (akár fèl èvig is koplalni) Legtöbbször kèt-harom tejeskávèt ittam egész nap vízen kívül. A helyzet az, hogy a túlsúly mindig visszajött... Talán azért is, mer mikor vége volt egy-egy ilyen korszaknak mindig arra gondoltam, hogy nem fogom vissza magam mert úgyis meg tudom csinálni újra és újra. Nem voltam rosszul és nem is gyengūltem le. Viszont mindig öt -tiz kilóval több lett a vége. Most jutottam el addig, hogy ebből elég volt és máshogy kellene folytatni. Remélem, hogy ez a BMR körüli evès lesz az én helyes utam is. Sok sikert kívánok mindenkinek aki hasonló cipőben jár.

1 éve
#15814
BarZsuzsa 1
Sziasztok! Én ma kezdtem el használni az oldalt, mindent beállítottam a fogyási célomnak megfelelően. De azt nem értem, hogy napi kalória bevitelre 1500-at állítottam be, de az oldalamon (jobb felső sarok) a napi kalóriakeretre 2390 kalóriát mutat, és ehhez mérten számítja, hogy még mennyit fogyaszthatok el. Beírtam a napi ételeket és mára le is zártam, összegeztem és ujjong a gép, hogy ma milyen sok kalóriát nem fogyasztottam el. Na de ez a számolás így nem igaz, hiszen csak 1500-at fogyaszthatok. Mit kell vagy hol beállítani, hogy azt a napi bevihető kalóriát mutassa és azzal számoljon amit én adtam meg (1500kc)? Köszönöm a választ.

1 éve
#15813
Grafy12
Sziasztok! A grafikonban a mozgóátlag mire jó?

1 éve
#15812
shinita 1
Válasz Agneska8888 #15811 számú posztjára
Nos, ezt nem lehet tudni előre. Én grammban adom meg a makrókat, mert nekem elég speciálisak kellenek, de ahhoz kellett idő, hogy akár csak a kalóriaigényemet meg tudjam tippelni, hiszen ezt nem lehet kiszámítani. Sokan kísérleteznek a makrókkal, ételekkel, hogy rájöjjenek, mi a megfelelő, én is ezt tettem.
A fogyás egy külön bonyolítás, mivel túl kevés étel sem jó és olyan is van, hogy egy ideig stagnál az ember, miközben mindent jól csinál, de eleve a legtöbbeknél van egy komoly testsúlyingadozás, több-kevesebb vizet tart vissza a szervezet. Nekem ez az utóbbi hiányzik, úgyhogy amikor hónapokig hasonlóan ettem és adott ütemben fogytam, akkor kijött, hogy mekkora lehet a kalóriaigényem. Szerencsések hamar megtalálnak egy jó étrendet, ami mellett simán jóllaknak és a számolás csak informál, de anélkül is automatikus a fogyás. Ilyen szerencsés csak az elején voltam :) Viszont kezdettől fogva látszott, hogy a szénhidrátszegény étrend jön be, úgyhogy az én makróim mindig ezt tükrözik.
Így általánosan nem tudok többet, jobbat mondani, ez tényleg nagyon egyéni.

1 éve
#15811
Agneska8888
Sziasztok!
Hogyan tudnék személyre szabva magamnak makrót számolni?
Nem vagyok benne biztos, hogy az automatikusan megadottak teljesen jók ezt honnan tudjam egyáltalán?
Köszönöm a segítséget előre is!:)

1 éve
#15808
drisztina 54 1661
Válasz agica4024 #15806 számú posztjára
Ebben az esetben lehet, hogy ellenőrizni kellene vagy a keretedet/beállításodat, macroidat vagy az esetlegesen beírt égetéseket.

1 éve
#15807
drisztina 54 1661
Válasz andi0527 #15804 számú posztjára
"Eszközök" fül, "Cél beállítása" menü.

1 éve
#15806
agica4024 4
Válasz shinita #15798 számú posztjára
Azert akarok kisebb sulyt,hogy elbirjon a labam. Kisebb a sulyom, nem faj a terdem. Hat így.1 éve
#15804
andi0527
Sziasztok, most telepítettem újra az appot, de nem tudom beírni a súlyt, mert új célt kellene beállítani, de sehol nem találom Hol tudom beállítani? Köszönöm szépen!

1 éve
#15803
drisztina 54 1661
Válasz Roby135 #15795 számú posztjára
...szerintem is kevés a kereted, és ha nem szeretnél életed végéig diétázni, akkor lehet, hogy érdemes lenne felülvizsgálni azt.

Ha szeretnéd nemcsak okosan (jól) csinálni, de érteni is azt, hogy mit miért teszel, kezdetnek figyelmedbe ajánlom bmati évekkel ezelőtti bejegyzését (összefoglalását) a "Kötetlen csevegés" topik 6932. és 6933.számú hozzászólásában.

1 éve
#15802
drisztina 54 1661
Válasz agica4024 #15797 számú posztjára
...nem ismerem ezt az oldalt, (ebből adódóan az is lehet, hogy tele van ostobasággal), de ez a bejegyzés talán (képileg is) választ ad a kérdésedre...

https://www.fogyas.info/zsir-izom-arany_izom-nehezebb-mint-a-zsir.php

1 éve
#15801
drisztina 54 1661
Válasz zsozzi #15790 számú posztjára
Az üres "mit ettél" sor végén lévő "<" nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre/felszívott zsírra vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.

1 éve
#15800
Sz.M.Erika 131
Válasz Tothne Marti #15791 számú posztjára
Kattints a Mit ettél? melletti nagyítóra. Ekkor megjelenik egy étel lista, az elején azok az ételek vannak, melyeket felvettél kedvencnek, majd a saját receptjeid.

1 éve
#15799
shinita 1
Válasz Roby135 #15795 számú posztjára
Érezni, látni, ezek sokunknál elég sokára jönnek, ha fogyunk is. Ezért van a mérleg vagy még inkább a centi (nekem passzentos nadrág), azok mutatják a változást! ;) Ami néha nem indul meg azonnal vagy stagnál egy ideig, ez ilyen. A testsúly eleve változékony, a súlyváltozás sokszor nem lineáris akkor sem, ha mindent jól csinálunk.

Ha mégsem fogynál megfelelő tempóban (ez alatt nem irreális sebességet kell érteni, amit egyesek várnak), lehet, hogy ennél az aprócskánál azért több kalória kell, a túl nagy deficit gondokat okozhat, bár nagy feleslegnél többet tud beszállni az energiaigénybe az extra zsírtömeg. Viszont az energiaigény is nagyobb.
1200 kcal igen-igen alacsony. Az nem számít, hogy nem vagy éhes, attól még belassulhat az anyagcseréd, van ismerősöm, aki úgy elrontotta (s extrém mértékben), hogy évekig tartott visszahoznia, egyeseknek meg se történik, állítólag, szerencsétlenek. Nem mondom, hogy nálad ez lesz, mert mindenki más és bámulatosan nagy tud lenni az eltérés, de ez igen valószínűleg túl kevés étel a valóban egészséges fogyáshoz.

1 éve
#15798
shinita 1
Válasz agica4024 #15797 számú posztjára
Igen, ez ennyire szembeötlő. Miért akarsz kisebb súlyt, mire jó az? Oké, itt-ott hasznos lehet, de normál esetben nem fontos. Jól akarunk kinézni és egészségesnek lenni, amennyire lehet, miért olyan fontos sokaknak a mérleg által mutatott szám? Én boldogan leszek kicsit nehéz, ha ez azt jelenti, hogy pont oké a zsírtömegem, viszont sok az izmom ;)

1 éve
#15797
agica4024 4
Sziasztok! Amit nem értek: az előirt kaloriat betartom. Heti 3x edzek. Sulyom stagnal, bar a mereteim valtoztak. Egy ruhamérettel vagyok kisebb. Hangsulyosabb a derekam es veknyabb, feszesebb lett a combom. Az izom es zsir fajsuly különbsége ennyire szembeötlő? Boldogabb lennek, ha csökkenne végre a súlyom.

1 éve
#15796
Csumpimarcsi
Válasz Roby135 #15795 számú posztjára
Szia
Idő kell 1 hét is lehet, amire a szervezet reagál.
Kitartás!!!

1 éve
#15795
Roby135
Sziasztok.
135kg voltam január 2dikán.
Azóta folyamatosan diétátom,
Napi 1200kaloriát eszem amit itt ki számoltam pedig elég nagy mennyiségben eszem meg sem éhezem szinte.
Kenyeret,cukros dolgokat üditőket,tésztát krumplit...stb ki hagytam az étkezésből.
Mégis úgy érzem mint ha nem fogytam volna semmit.
Ez normális ilyen nagy tsst sujnál,vagy valamit nem jol csinálok?

1 éve
#15793
Lustamedve 421 7
Válasz Tothne Marti #15791 számú posztjára
Szia!
Jó kérdés... :D

1 éve
#15792
Neukriszta73 425
Válasz Vaniko19 #15789 számú posztjára
Szia! 1 perc 14 kcal. Már nem tudom hol találtam meg, de ez a 40-20-as intervallumra érvényes.

1 éve
#15791
Tothne Marti
Sziasztok
Hogy tudom meg keresni a saját receptjeimet ?

1 éve
#15790
zsozzi 5
Sziasztok!
Kérlek segítsetek:) Nagyon régóta regisztrálva vagyok az oldalra de most kezdtem el a kalóriaszámolást. Itt lenne egy kérdésem. Régebben olvastam itt fórumban hogyan kell főzésnél/sütésnél készételek kalóriáját kiszámolni de sehol nam találom, még neten se értelmes leirást erről. Tudnátok nekem ebben segíteni?:) Akár egy linkel vagy hogy hol keressem fórumon belül. Szeretném a makrókat is kordában tartani ezért, pl ha csinálok egy brokkolikrém levest vagy egy csirkemell salátát, kitudjam számolni a kcal tartalmát, és a zsírt, fehérjét, szénhidrát tartalmát. Remélem jó helyre írtam, és biztos sokszor volt már ez a kérdés de tényleg nem találom
Szép napot mindenkinek:)

1 éve
#15789
Vaniko19
Tudja esetleg valaki, hogy a tabata edzés mennyi kalóriát éget? Van erre valami hivatalos adat?

1 éve
#15788
drisztina 54 1661
Válasz MangaLany89 #15778 számú posztjára
Hátha segít: "A termelődő anyatej mennyisége átlagosan 850 ml, ennyi anyatej elválasztásához az anyának kb. 500 kalóriával több energiára van szükségük, mint a várandósság előtt. Ez a várandóssághoz képest 200 kalóriával több."

Én ennyivel megemelném a saját szükségletemet, persze attól függően, hogy mi a cél. Az extrém fogyást szoptatás alatt érdemes elkerülni, mert elapadhat a tejed.

1 éve
#15787
drisztina 54 1661
Válasz Oszika67 #15786 számú posztjára
Az "Eszközök" fül, "Étkezési napló" menüben ki tudod exportálni asztali gépre.

1 éve
#15786
Oszika67
Sziasztok. Az a kérdésem,hogyan láthatnám az elfogyasztott ételeimet. Én csak azt tudom,hogy az étkezési naplóban,de csak úgy, ha adott napra kattintok. De már elfelejtem melyik nap milyen ételből mennyit ettem. Köszi a választ! Gabi

1 éve
#15785
gabiga2
Válasz drisztina #15783 számú posztjára
Köszönöm !

1 éve
#15784
gabiga2
Válasz ergyd #15780 számú posztjára
Szia !
Köszönöm szépen a válaszod !
Sokat segített a válaszod az értelmezésben !
Én eddig külön mértem a sorozatokat és kb 30 perc edzés 60 perc volt a pihenővel együtt !
További szép estét !

1 éve
#15783
drisztina 54 1661
Válasz gabiga2 #15779 számú posztjára
Egyetértek "ergyd"-vel, ennek ellenére, érdemes a bázis által kiszámolt sportok égetésének csak a 60-70%-át figyelembe venni, leginkább az olyan sportoknál ahol szinte lehetetlen "pontosan" mérni.

1 éve
#15780
ergyd 457 36
Válasz gabiga2 #15779 számú posztjára
Szia!
A edzés hatása nem csak akkor valósul meg, amikor éppen nyomod a vasat. A sorozatok közötti szünetben is, sőt még másnap is, persze folyamatosan lecsengően.
Egy edzés a bemelegítéstől a nyújtásig tart. Én így számolom.

1 éve
#15779
gabiga2
Sziasztok ! A súlyzós edzés kalória égetését a sorozatok közti pihenő idővel együtt kell számolni ?

1 éve
#15778
MangaLany89 1
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata szoptatás alatti kalória számlással? Nyilván nem extrém fogyás a cél, hanem egy egészséges táplálkozás, ami gyakori falásrohamoktól mentes.
Annyiban speciális a helyzetem, hogy egy 2 évest és egy 5 hónapost szoptatok. Még a 2 éves is aktívan szopizik.
Hogy lehet ilyenkor ezzel számolni? Honnan tudom, ha túl kevés kalóriát viszek be?

1 éve
#15777
drisztina 54 1661
Válasz peczkamelinda75 #15773 számú posztjára
Sikerült megoldani a problémád?

1 éve
#15776
drisztina 54 1661
Válasz Grillcsirke #15774 számú posztjára
Én nem regisztráltam, ezért nem biztos, hogy ismerem a választ, de nem lehet, hogy mai nappal új célt is be kellene állítani? Esetleg a grafikonodon a "mettől" rubrikába állíts be a mai napot.

1 éve
#15775
Grillcsirke 431
Válasz Grillcsirke #15774 számú posztjára
Hoppá, máris rájöttem: a feliratkozásnál megadhatom a súlyomat dekában, de a táblázatba csak a teljes kiló jut, a dekákat hízásként jelzi.
Megyek és törlöm magam, és csak a kilót adom meg a felirakozáshoz.

1 éve
#15774
Grillcsirke 431
Ma feliratkoztam a "Lefogyok 2023"-ra, és máris azt írta ki, hogy 0.7 kg-ot híztam. Ez hogyan lehetséges?

1 éve
#15773
peczkamelinda75
Ha rosszul adtam meg az étkezést hogy lehet törölni
Köszi előre is

1 éve
#15772
drisztina 54 1661
Válasz mobima1 #15771 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "beállítások" menü alján.

1 éve
#15771
mobima1
Sziasztok. Hol tudom megnézni az oldalon, hogy mikor jár le a premium előfizetésem ? Kösz.

1 éve
#15770
drisztina 54 1661
Válasz bregana #15769 számú posztjára
Dátumot közvetlenül nem lehet átírni, ahhoz a cél beállítását kell/lehet módosítani.

1 éve
#15769
bregana
A cél dátumot szeretném beállítani, de nem engedi a program. Egy 2022_es dátum van benne, amit nem tudok felülírja.

1 éve
#15768
ZuEr 1251
Válasz mazsola58 #15767 számú posztjára
Eszközök -> cél beállítása

1 éve
#15767
mazsola58
Válasz BakoZita #15757 számú posztjára
Tudna segiteni.bogy a célt melyik.rovat alatt tudta beállitani? Sehol.nem találom?

1 éve
#15766
mazsola58
Nem találom hogy hogyan lehet uj celt beállitani.A regi funkcio nem müködik.ilyen rovatot sem találok?

1 éve
#15765
powermen 101 5
Válasz Nikita2016 #15762 számú posztjára
Ez jól hangzik, kipróbálom köszi.

1 éve
#15764
Gonkag
Sziasztok! A fogyási dátomot, hogy kell állítani? Előzőleg már beállítottam, de nem használtam az alkalmazást köszönöm a segítséget. Buék: Gabi

1 éve
#15763
Nikita2016 12
Válasz BakoZita #15757 számú posztjára
Szia! Szerintem menni fog. Egy jó tanács. Ha a sportolás után amit felrögzítesz, plusz kalória mennyiséget ad a rendszer, azt már ne használd fel. Én sajnos bele estem ebbe a hibába, és akkor nem fogytam. Azt vedd alapul, amit reggel ad a rendszer, többet ne! Sok sikert! BUÉK!

1 éve
#15762
Nikita2016 12
Válasz powermen #15761 számú posztjára
Szia! Hátha segít az én módszerem. Adj magadnak időintervallumot, hány órán keresztül lehet enni, és mennyi az étel mentes idő. Pl. 8 óra étellel, 16 óra étel mentesen. Az ötletet az autofágia adta. Net-en van róla anyag. Jótékony hatású, sejtmegújító, elvileg. Ha időintervallummal szabályozod az étkezést, mindegy lesz hogy este, vagy nappal dolgozol, csak folyamatos legyen, és tartsd magad hozzá. Szerintem az ital is bele tartozik, mivel annak is van kalóriatartalma. Remélem, segít az ötlet. BUÉK!

1 éve
#15761
powermen 101 5
Sziasztok! Arra kérnék ötletet, ha felváltva dolgozom hol éjszaka hol pedig nappal, ( 2 nappal 2 éjszaka másfél nap otthon)hogyan étkezzek, mivel jelenleg éjjel is eszem elkezdtem hízni.

1 éve
#15759
oggy79
Válasz smeszaros3 #15758 számú posztjára
Szia!

Nézd meg mindkét értéket és 7végén a kevesebbel számolj.
Idővel majd elhagyod ezt. :)


1 éve
#15758
smeszaros3
Sziasztok. Szép estét. Nem vagyok tisztában teljesen az oldal működésével. Ugye az elején beállítod milyen munkát végzel meg mindent, ez alapján kiszámolja az alapjárati kalóriád. És a hétvége mikor nem dolgozol az alapból leveszi vagy nem, vagy állítható?

Tisztelettel Mészáros Sándor!

1 éve
#15757
BakoZita 63 1
Sziasztok. Ma kezdtem a kalória számlálást, és úgy állítottam be a napi célt, hogy 1200 kcal, májusig 20 kg-t szeretnék fogyni. Ez így működni fog? Mellette hetente 5x 20 percet tornázok. Köszönöm szépen a válaszod.

1 éve
#15756
HamishConnolly

1 éve
#15755
drisztina 54 1661
Válasz Agibujak #15751 számú posztjára
A főoldali "napi tápanyag javaslat" panelben a fogaskerékre kattintva tudod beállítani.

1 éve
#15754
drisztina 54 1661
Válasz lambiziartenisz #15752 számú posztjára
Ui.: Bocsánat, a "grafikon" panel helyett a "súlyod" panelt akartam írni.

Ne foglalkozz a napi kiértékeléssel, hiszen az tiszta matematika, semmi köze a valóságodhoz, pont úgy, mint a "grafikon" panelben néha feltűnő heti átlagod, akkor, ha nem rögzíted rendszeresen/tudatosan az adataidat.

1 éve
#15753
Csabesz04 25
Köszi skacok! 2 hónap szigorú diétával, minden kalóriát beírva sikerült 13.2 kg-ot fogyni. Köszi mindent, a kalóriabázis nélkül csak a sötétben tapogatoztam volna

1 éve
#15751
Agibujak 13
Hol lehet beállítani a napi zsír/szénhidrát/fehérje arányt?

1 éve
#15750
drisztina 54 1661
Válasz Kabaja #15749 számú posztjára
Ha jól állítottad be a célod, akkor ellenőrizd le a főoldalon a "napi kalória kereted" számolásának módját.

1 éve
#15749
Kabaja 1
Üdvözlet
Szeretném kérdezni, hogy ha beállítom 1400 kcal -ra miért nem azzal számol?

1 éve
#15748
Ridita 30 5
Most látom, hogy van ez a lefogyok2022 projekt. Van itt valaki, aki aktívan csinálja és benne van a csoportban is? Mik a tapasztalatok?

1 éve
#15747
drisztina 54 1661
Válasz bturi #15746 számú posztjára
Ha a recept hozzávalóira gondolsz, akkor akár másoké, akár saját az a recept (a találati listában "kék fazék" ikon jelzi) a füles dobozát megnyitva az "adatok" fülön találod; ha a recept leírására, akkor saját recept esetén (ha írtál hozzá leírást) a "szerk" fület megnyitva kellene látnod.

1 éve
#15746
bturi 1
Saját receptet hogy lehet feltölteni, úgy hogy feltőltés után is meg lehessen nézni a receptet?

1 éve
#15745
drisztina 54 1661
Válasz Majer #15744 számú posztjára
Elvileg lehet.

1 éve
#15744
Majer 2
Saját ételhez miért nem lehet fotót feltölteni?

1 éve
#15743
drisztina 54 1661
Válasz Somoly #15742 számú posztjára
Ezzel a problémával kapcsolatban biztosabb, ha közvetlenül az oldal üzemeltetőjének, Máténak írsz:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

1 éve
#15742
Somoly
Kedves Fejlesztő!
Egy 50%os kedvezményes felhívással élve pár hete egy évvel meghosszabbítottam a prémium tagságomat kártyás befizetéssel. Mégis megszüntek a prémium szolgáltatások a mai nappal.
Lehetne orvosolni a problémát?
Köszönöm!
Somoly

1 éve
#15740
Nshia 490
Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy utólag van lehetőség lenullázni napokat? Pár napig nem tudtam vezetni az elfogyasztott ételeket, de az app minden napnál levonta az általános kalóriaégetésem, így viszont csalókák a számok a cél elérése érdekében. Erre van megoldás, akár előre is “letiltani” napokat, amiket nem vesz a rendszer figyelembe?

Segítséget előre is köszönöm

1 éve
#15739
drisztina 54 1661
Válasz WaCak2021 #15736 számú posztjára
Szerintem ez a funkció jelenleg nem működik. Azt nem tudom, hogy ezt a hibát jelezte e valaki az oldal üzemeltetőjének.

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

1 éve
#15738
drisztina 54 1661
Válasz Crica #15735 számú posztjára
Kétféleképpen tudsz fotót feltölteni, vagy azonnali fotózással vagy az eszközödön lévő mappából.
A "mit ettél" sorban megkeresed a ételt/receptet és megnyitod a füles dobozát,majd a fülek közül az "adatok" fület. Ezzel eljutottál a fotófeltöltés lehetőségéhez. A tápértékek alatt van két ikon, az "ételfotó feltöltés" és a "címkefotó feltöltés". Az ételfotóhoz kell az étel/recept fotóját feltölteni, a címkéhez a csomagolásokon található tápértékadatokat. Ha eldöntötted, hogy milyen fotót akarsz feltölteni, akkor annak az ikonjára rákoppintva/klikkelve értelemszerűen végig kell követni a teendőket.

Ha valahol elakadnál, nyugodtan kérdezz, mert attól függően, hogy hol használod a 'bázist (telefonon vagy asztali gépen) kicsit eltérnek a felületek/lépések.

1 éve
#15737
drisztina 54 1661
Válasz doravoros #15733 számú posztjára
Nem tudom, hogy tavaly hová írtad meg a problémád, de befizetéssel, tagsággal kapcsolatban az alábbi elérhetőségen érdemes érdeklődni:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

A fórumon jellemzően a felhasználok kommunikálnak, segítik egymást.


1 éve
#15736
WaCak2021 1
Sziasztok!

Kedvencként telefonról felvettem a reggelire fogyasztott dolgokat, de az egész napos fogyasztottat mentette el. De nem is az a baj, hanem az, hogy nem tudom, miként tudnám a hibás adatú kedvencet törölni a kedvencek közül.
Ebben kérem a segítségeteket!

1 éve
#15735
Crica 6
Sziasztok. Segítenétek hogy kell fotót feltölteni?
Köszi.

1 éve
#15734
mandria 197 1
Sziasztok! 99 napja vezetem minden nap a naplót.Mit jelent az,hogy " 0 napon írtál be mindent" ? Ezt nem értem. Köszönöm!

1 éve
#15733
doravoros
Sziasztok! Tavaly befizettem egy éves prémium tagságot. Bankkártyával fizettem, megadtam a nevem, címem, stb. de a felhasználónevet nem kérdezi a program. Nem tudtam használni a prémium funkciót egy percig sem. Írtam is, hogy nem működik, de nem kaptam rá választ. Szívesen befizetnék megint egy félévet, de csak akkor, ha valaki garantálja, hogy tudom használni a prémium funkciót.

1 éve
#15732
Bikk Pubi 7
Válasz GyDalma1989 #15731 számú posztjára
De ha többet égetsz, többet is ehetsz! Amúgy nem muszáj minden elfogyasztható kalóriát csontra benyomni.

1 éve
#15731
GyDalma1989
Sziasztok. Kereső mezőt nem találok így vissza keresni se tudok a kérdések közt. Szóval be lehet állítani valahogy,hogy a sportolással elégetett kalóriát ne jelenjen meg az elfogyasztható kalóriák között. Igen zavaró,hogy így azt jelzi a rendszer többet ehetek.

1 éve
#15730
drisztina 54 1661
Válasz hartomoni #15728 számú posztjára
"Eszközök" fül, "cél beállítása" menü.

(Én 1600kcal alá nem mennék, csak akkor ha orvosi utasításra teszed, vagy ha mindenáron diétázni akarsz)

1 éve
#15729
drisztina 54 1661
Válasz pillepanka #15726 számú posztjára
Ha megnyitod a recepted "füles dobozát" a "szerk" fülön tudod javítani azt.

1 éve
#15728
hartomoni 1
Sziasztok!
Még új vagyok hogy és holtudom kiszámolni hogy nekem mennyi legyen a napi kalóriamennyiségem a fogyáshoz? 174 cm 50 éves, ülő munka, átlagos aktivitás. 94kg induló súly.

1 éve
#15726
pillepanka
Felvitt saját ételt, hogyan lehet szerkeszteni, ha az adatokban valami változás van.
(+ hozzávaló, vagy súly változás)?
Régebben volt szerkesztési lehetőség.

2 éve
#15724
Megyeri Bernadett
Válasz törölt felhasználó #15723 számú posztjára
Szia! Szerintem töröld le az alkalmazást, majd töltsd le újra. Nekem bevállt!

2 éve
#15722
BJRoni 33
Válasz Bonny1 #15709 számú posztjára
Találtam egy olyat, hogy Felhőkenyér.

2 éve
#15721
BJRoni 33
Sziasztok!
Mínusz 12 kilónál tartok. És most már kezdek a felesleges bőr miatt aggódni. 45 évesen mekkora az esélyem, ha elérem a mínusz 20-25 kilót, akkor azt a bőröm magától képes lekövetni??? Direkt nem rohamtempóban fogyok...

2 éve
#15719
marcsi16ker
Üdv.
Már többször használtam rövidebb-hosszabb ideig a programot. Most visszatérőként azt tapasztalom, hogy a "mit ettél ma" keresőbe beírva egy adatot, ételt, az egész oldal elsötétedik, és csak az adott sáv világosabb. Nekem ez nagyon zavaróan hat. Lehet ezen állítani valahol?

2 éve
#15718
mrsg
Válasz drisztina #15717 számú posztjára
Nahát, ott eszembe sem jutott keresni. Köszönöm szépen.

2 éve
#15717
drisztina 54 1661
Válasz mrsg #15713 számú posztjára
A "eszközök" fül, "beállítások" menüben, a választható témák fölött találod.

2 éve
#15716
drisztina 54 1661
Válasz Vecchio #15714 számú posztjára
Nyisd meg az adott étel füles dobozát, ott válaszd ki a "napló" fület. A sárga csillaggal jelölt "kedvenc étel törlése" ikonnal tudod törölni.

2 éve
#15715
drisztina 54 1661
Válasz beebekitty #15712 számú posztjára
"eszközök" fül, "cél beállítása" menü.

2 éve
#15714
Vecchio 425 100
Üdv!
Saját kedvenc ételt hogy lehet törölni?

2 éve
#15713
mrsg
Szép napot!

Hol lehet azt megnézni, hogy mikor jár le a prémiumtagságom? Nyomogatok már össze-vissza mindent, de nem találom. Köszönöm, ha segít valaki.

2 éve
#15712
beebekitty
uj celt hogy tudok beallitani

2 éve
#15711
beabo 2
Sziasztok! Most olvasom, hogy "1337 napja használod a Bázist ingyenesen" Ez kicsit fura így, mert nagyon hosszú ideig egyáltalán nem használtam. Előtte prémiumos voltam, aztán abbahagytam az oldal használatát... Mivel nem használtam, ez az info Nektek is (mint tulaj-fejlesztő) félrevezető lehet.

2 éve
#15709
Bonny1
Szeretnék kérdezni olyan kenyérreceptet, amelynek alacsony a kalória tartalma..

2 éve
#15708
drisztina 54 1661
Válasz Dodokaxxl #15706 számú posztjára
A támogatással vagy a prémium tagsággal kapcsolatban itt találsz infokat:

https://kaloriabazis.hu/blog/tamogatasi_rendszer/186

ahol a kérdésedre is benne van a válasz.

"MIT KAPSZ A TÁMOGATÁSÉRT CSERÉBE?
Ha Prémium tagsággal támogatsz, akkor plusz funkciókat. Az alkalmi és rendszeres támogatásért viszont nem nyújthatunk semmi pluszt (még a fenntartási panelt sem kapcsolhatjuk ki), ezért lehet ez ÁFA mentes, és ezért ezzel ér célba a leghatékonyabban az összeg. Tehát se plusz funkciót, se reklámmentességet, semmit. Vagy hát pontosabban a köszönetünket és azt, hogy vagyunk, mert különben nem tudnánk lenni :)."

2 éve
#15707
drisztina 54 1661
Válasz Kekeger #15703 számú posztjára
Állíts be új célt az "eszközök" fül, "cél beállítása" menüben.

2 éve
#15706
Dodokaxxl 60 1
Üdv!
Befizettem 1200ft-ot alkalmi befizetés.
Azóta is ingyenesnek érzékel a rendszer.
Nem gond csak nem szeretnék hálátlannak
mutatkozni.
Üdv:Dodokaxxl

2 éve
#15703
Kekeger 5
Nekem ezt írja ki: " a fogyasi dátumod egy múltbeli dátumra van beállitva..."
Holt udom ezt a bizonyos dátumot atallitani, hogy be tudjam írni az új súlyomat?
Köszönöm a választ

2 éve
#15702
lakatos93 1
Válasz hareva #15698 számú posztjára
Köszönöm

2 éve
#15701
TTGabo 2
Válasz lakatos93 #15697 számú posztjára
Szia!
Én beírtam a mostani súlyom és minden egyéb adatot (163 cm, 47 év, 57 kg, életmód), majd célnak fél kilóval kevesebbet és 3 évet a cél eléréséhez. Így nekem 1550 kcal dobott a rendszer. Azóta is mérem magam hetente. Ha még lement fél kiló, akkor saját hatáskörben emeltem a kcal-t 1700 körülre. (Mozgás nélküli értékek. Ha sportolok, akkor még többet eszem, de továbbra is figyelek az összetételre.)

2 éve
#15699
cancalin 21 1
Válasz Szabadobos #15692 számú posztjára
Én hasonlót keresek.