Recept 4 személyre:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vagy hasábokra vágjuk, és bő, sós vízben puhára főzzük. A tejet felforrósítjuk a sóval, a vajat vagy margarint apró kockákra vágjuk. A burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a vajat vagy margarint és a tej felét. Elektromos habverővel szinte csak pillanatokig pépesítjük-törjük, végül hozzáadjuk a maradék tejet és habosra keverjük - nem szabad sokáig keverni, mert nyúlós lesz! Azonnal tálaljuk, frissen az igazi!
Forrás: receptindex.com
Mennyit ettél belőle?
kcal
MEGETTEM!
Mást keresel?
USDA betöltések:
Szólj hozzá!
Hozzászólni csak regisztráció után tudsz!
5 éve
#1
dormike
Egy kis logikátlanságot találtam a burgonyapürével kapcsolatban. A hozzávalóknál 60 dkg (600g) burgonya, a tápértéknél 1 adag (300g), az elkészítésnél pedig 4 személyre szól a recept.