Belépés
Belépve maradok
1 hónapja
#5603
Bojtika 8

Ha el nem felejtem a mérést, és nem húzom meg ébredéskor a teás csupromat, akkor én is mérek, nehogy elrontsak valamit, de nem mindig jegyzem be.
A legutóbb 59 kg volt, aztán ezt körbetáncoltuk kicsit: 59,6 és 58,9 közötti értékekkel.

1 hónapja
#5602
Ridita 58
reply to tussy's post #5597
Én minden reggel mérem a súlyom Éva-kosztümben. :-) Azt vettem észre, hogy eléggé ingadozik, egy kiló eltérés simán belefér. Kicsit el szokott keseríteni, mikor azt látom, hogy mindent jól csináltam, betartottam a kalóriakeretet, mozogtam is, sőt még székletem is volt, mégis növekszik néha. A grafikonon azonban látom, hogy hosszú távon csökken a súlyom, és minden nagyobb fogyási szakaszt megelőz egy kis emelkedés. Gondolom, ez azért van, mert a szervezetem törekszik az egyensúly megtartására.

1 hónapja
#5601
Bojtika 8
Remek megfigyelés, már ezért is megérte! Elképesztő.
(Én ritkán eszem máshol, kínait meg eleve nem.)

1 hónapja
#5599
sinnesro 173
Csak a "kell" miatt kérdeztem. :-)

Jól mutatja szerintem pár naponként bejegyezve is. Na nem mintha én nem mérném sűrűn.
Az ingadozás teljesen természetes, a tendencia a lényeg.

1 hónapja
#5598
feketeinci 1 3
reply to tussy's post #5597
A "nagy fogyás"-om idején én is írtam minden nap.

Nekem ösztönző volt, ha nőtt a súlyom még jobban odafigyeltem, ha csökkent, örültem.
Az évek során megfigyeltem, hogy sok dolog befolyásolja ezt, a vízvisszatartás a legjobban.
Ennek oka lehet a CH nem megfelelő mennyisége előző napon, vagy egy egyszerű izomláz.
Ha többet mozogsz egy nap, és izomlázad sincs, akkor is van visszatartás másnap, ezt csak azóta látom, amióta lépésszámláló kütyüvel bíbelődöm.
A mikulásnapokkal már nem foglalkozom, nem tudom ez nálad mennyire lehet érdekes.

Régebben azt gondoltam hogy minél több a lépésem, annál több az elégetett kalóriám, de már látom hogy ez messze nem így van. Egyáltalán nincs egyenes arány a megtett lépések, és a kalóriaégetés között, bár mindkettő fontos valamilyen szempontból.

Amivel eddig nem foglalkoztam, mert nem tartottam annyira fontosnak, az az intervall mozgás. Rövid ideig tartó, változó intenzitással végzett gyakorlatok egymás után akár csak fél óráig is, sokkal többet éget, mintha simán tornázgatnék.

Majd ha elég hosszú lesz már a grafikonod, és látod az eredményt, sőt tartani is tudod hosszabb ideig, majd kevesebbszer állsz a mérlegre, de akkor is figyelni kell, az ördög nem alszik, a mérleg meg nem hazudik.

1 hónapja
#5597
tussy 145
Én a grafikon miatt írom, mert tök jól mutatja a változást. csak nekem fura, hogy egy nap alatt 2-2,5 kilóval is több vagyok... az érdekelne, hogy mennyire normális ez, mekkora ingadozás fér bele?

1 hónapja
#5596
sinnesro 173
De miért kell ide mindennap írni a súlyt?

1 hónapja
#5595
Blacklily 76
reply to tussy's post #5590
Igen, minden áldott nap, mert úgy tudom írni ide a Kalóriabázisba is. 2 kg egy nap alatt kicsit sok, de nekem sokszor van olyan, hogy 1 kg-val vagyok több este, mint a reggel mért súlyom. Aztán másnap reggelre visszamegy, vagy lehet, hogy 10-20 dkg plusz/ mínusz, de ennyi teljesen normális. Havonta egyszer vízvisszatartás miatt legalább 1 kg plusz, ami persze szépen le is megy pár nap alatt. :-) Ja, természetesen minden nap ugyanakkor mérem magam, ébredés után, WC után, reggeli előtt. Mindig.

1 hónapja
#5594
tussy 145
Úgy is próbáltam,de akkor pont úgy jött ki,hogy több voltam :-) létezik,hogy ennyi vizet tart vissza a szervezet?

1 hónapja
#5593
Bojtika 8
reply to tussy's post #5590
Igen, heti egyszer, a reggeli WC után,de még mielőtt bármit ettél volna.
Lehetőleg egy szál mosolyban. :D

1 hónapja
#5592
Mamari 42
reply to tussy's post #5590
Heti egyszeri mérés elég :)

1 hónapja
#5590
tussy 145
sziasztok!
ti minden nap méritek magatokat? mert engem rettenetesen elkeserít, hogy van, hogy 2 kilóval nehezebb vagyok egy nap alatt :(

1 hónapja
#5589
Bojtika 8
reply to Ridita's post #5587
Ez nem reumatológia, tudom, melyik in húzódik és rövidül, de ez a f@sz azt mondja, szedjek magnéziumot.

2 hónapja
#5588
FrauBubus 649 28
reply to citromtorta's post #5568
A nyár örök csapda...nekem a második nyaram így számolással, de hát ugye: limonádé, fagyi, dinnye, strandkaják, fröccs; nyaralás alatt nem is mindig jegyzi az ember dekára, hogy mit evett... Mondjuk legutóbb 5-7 nap alatt olyan 80 dkg - 1,2 kiló jött fel, pedig figyeltem azért hogy köretnek inkább könnyedebb dolog, meg limonádé helyett zero Cola vagy víz, "csak" 2-3 gombóc fagyi / alkalom, de hát.... :-D :-D és a nyaralás előtti 5-7 napban már tudatosabban figyeltem a kajákra, úgymond előre felkészülve. Szóval most én is szigorúbb vagyok magamhoz, meg újra edzőterem... Visszaáll majd, csak macerás a jóból visszazökkenni.

2 hónapja
#5587
Ridita 58
reply to Bojtika's post #5586
Kérjél beutalót szakrendelésre. Reumatológiai vagy ortopédiai probléma lehet, mindkettőt érdemes felkeresni. Sajnos én is járok mindkét helyre. Elég vacak dolog úgy sportolni, hogy se futni, se ugrálni nem tudok és időnként még a járás is fáj, de megoldom valahogy, viszont az orvosi kontrollra szükség van. A reumatológián enyhíteni tudják a fájdalmat, az ortopédián meg segédeszközöket adnak, szükség esetén pedig műtétre küldenek.

2 hónapja
#5586
Bojtika 8
reply to sinnesro's post #5585
Gondolom, más az erőnlétünk.
Nekem a bal lábammal van valami, de úgy egy éve vagy kettő? - nem boldogultam a háziorvossal. Ötletem nincs. Tizenezreket kifizetni maszek doktorra meg "fáj".

Ha fáradtabb vagyok, hamarabb megfájdul, és ha elfogyott a vitaminom, akkor is érzékenyebb.

2 hónapja
#5585
sinnesro 173
reply to Bojtika's post #5584
Én olyankor sminkelek. :-)

Viccen kívül: szoktam ezt-azt szedni, de soha nem éreztem semmi különbséget ha szedtem vagy nem. Soha.

2 hónapja
#5584
Bojtika 8
reply to Ridita's post #5582
Zsírégető hatása az edzésnek van.

Az L-karnitin támogatja a szív munkáját, ennyiben járul hozzá a zsírégetéshez. Jobban bírod az edzést. Én vén nyanya vagyok, ébredéskor veszek be egy kapszulát.

Nem tudom, mennyi cucc van egy pezsgőtablettában, de a felesleg a vizelettel távozik, nem kell sokat szedni belőle.

Én is bizonytalan vagyok, de múlt hét óta van az a jó kis Biotech multim, már érzem a kellemes hatását. Hiányzott is.
Nem tudom, mennyiben beszélem be magamnak, de én alig eszem gyümölcsöt, zöldséget, úgyhogy nekem kell valami. Anélkül fakónak érzem magam.

2 hónapja
#5583
ritterjudit71
Köszönöm a válaszokat, akkor továbbra sem szedek vitamint!

2 hónapja
#5582
Ridita 58
Én régen az Activalt szedtem, de amióta Béres Actival lett belőle nagyon növeli az étvágyamat. Egy gyógyszerész ismerősöm azt mondta, hogy ezek a multivitaminok kifejezetten károsak, ő elég sok cikket olvasott erről, csak eltitkolják a tömegek elől, hogy el tudják nekünk adni az árut. Én bizonytalan vagyok ebben a kérdésben, úgyhogy most semmilyen vitamint nem szedek, csak edzés előtt iszok meg egy L-Karnitin pezsgőtablettát. Ennek a zsírégető hatásáról sem vagyok nagyon meggyőződve, de legalább jó íze van és folyadékkal együtt kerül a szervezetembe.

2 hónapja
#5581
Bojtika 8
reply to ritterjudit71's post #5579
Te tényleg a Bázis angyala vagy! :D

Én csak mostanában eszem gyümölcsöt, zöldségfélét se sokat. Közel 30 éven át dohányoztam... és a maligánokkal is ütköztem párszor frontálisan.:D

2 hónapja
#5580
Divexa
reply to ritterjudit71's post #5579
Szia!
Te egy angyal vagy, minek szednél? :)
De viccen kívül, ha jól érzed magad, úgy gondolom teljesen felesleges. Ha a szervezet megkap mindent amire szüksége van....hegyre földet minek? :)

2 hónapja
#5579
ritterjudit71
Sziasztok!
Olvasom itt a vitaminokról szóló diskurzust. Én még soha életemben nem szedtem vitamint, kivéve gyerekkoromban C vitamint. Soha nem vagyok beteg, kivéve évente egy hét köhögés, nátha, amit mézes citromos teával és Neocitrannal kúrálok. Nem szedek semmilyen gyógyszert, vérnyomásom 120/80. Sok zöldséget és gyümölcsöt valamint tejterméket eszem, télen is. Soha nem dohányoztam, éves alkoholfogyasztásom kb. egy l fehérbor. 46 éves leszek, vérképet még magamtól soha nem csináltattam, néhány éve egy baleset miatt volt vérkép, ha jól tudom, minden rendben volt. Orvossal csak jogosítvány hosszabbítása miatt találkozom. Szerintetek nekem is kellene vitamint szednem?

2 hónapja
#5578
Bojtika 8
reply to Divexa's post #5577
Saját tapasztalatom, hogy a vaskészítmény milyensége sem mindegy.
Szedtem már (orvos által felírt!!!) pezsgőtablettában. Hát én fegyelmezett vagyok, orvossal csak végső esetben vitatkozom, de ez annyira pocsék volt, hogy képtelen voltam végig inni 10 napon át.
Más vastabletta nem sokat változtatott a laborleleten.

Kivéve a régi fercupar drazsét, de úgy látom, az már nem létezik. Jó volt még a vasbor-nak nevezett lötyi is.(Azaz az ekkor más okból készült laborleletekben nem szerepelt vashiány, pedig nálam is gyakori volt.) - Talán az sem mindegy, a havi vérzés után mennyi idővel vesznek vért.. Nem tudom, engem már nem érint.

A fercupar rezet is tartalmazott, utánanéztem tehát a réznek (régen sok konyhai edény és használati tárgy készült rézből):

http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=27752


2 hónapja
#5577
Divexa
reply to Bojtika's post #5576
A kávé és a cigi csökkenti a C-vitamin hasznosulását.
A szervezet viszont csak éhséggel képes a hiányt jelezni.

Na erre nem gondoltam. Bár a fent említett két okból külön szedem a C-t, kifogytam. A vas tabletta mellett fel volt tüntetve a B és C is gondoltam nem kell külön. Amúgy doki jegyezte meg, minden nőnek a havi után, 1 levélke vasat érdemes beszedni. Így utólag, talán nem ártana 1 labor sem. :)

2 hónapja
#5576
Bojtika 8
reply to Sheilagold's post #5575
Mert elég nagy adag B-vitamint tartalmaznak.
De ez inkább kölcsönhatásokkal kapcsolatos történet, ahogy bogozgatom. Mert a vitaminok és a fontosabb mikroelemek kölcsönhatásban vannak. Pl. a B-vitaminok nagy része vas jelenlétében szívódik fel rendesen. A vas felszívódásához viszont kell a C-vitamin is.
A kávé és a cigi csökkenti a C-vitamin hasznosulását.
A szervezet viszont csak éhséggel képes a hiányt jelezni.

Aki jól összeállított multivitamin.készítményt szed, hamarabb hozzájut a szükséges dolgokhoz, és nem eszik többet, mint egyébként.

2 hónapja
#5575
Sheilagold 164
reply to Divexa's post #5573
Nem szeretnék okoskodni, de a vas sajnos egy elég fontos szükséglet. Igaz, hogy akkor érdemes szedni amikor indok van rá, ahogy Botjika is írta.
Nekem pl ahányszor elkezdek fogyni valamiért leesik a vas szintem a minimál érték felére, ami azonnali látványos hajhulláshoz vezet, meg fáradékonysághoz, stb.

De tény hogy a különböző vitaminok durva étvágyat tudnak csinálni, bár szerencsére a vas nekem nem okozott soha. Ellenben a haj erősítő vitamin kapszulák, hű...

2 hónapja
#5574
Bojtika 8
reply to Divexa's post #5573
A Google csak egy keresőmotor.
Válogatni kell tudni a találatokban.

Nem a vitaminoktól hízunk. Még a vastól sem. (Vasat viszont nem kell orvosi javallat nélkül szedni.)

Este nasizni több szempontból nem ajánlott. :D

2 hónapja
#5573
Divexa
Sziasztok!
Én csúnyán visszaestem. Újra elkezdtem nasizni este, ettől elkezdtem hízni, ettől elment a kedvem írogatni a kalóriákat (iszonyat számok jöttek ki) végül hagytam az egészet. Aztán jöttek az iszonyat melegek, ami nekem kínszenvedés volt túlsúllyal. Úgyhogy felpofoztam magam, és elkezdtem gondolkodni hol a hiba? Honnan jön a "kienném a hűtőt a sarokból" érzés. És meg lett. Elkezdtem vasat szedni, amitől olyan étvágyam lett mint egy kismalacnak. Kiiktattam, visszatértem a kalóriaszámoláshoz (a legtutibb tükör) és azóta lett egy kis derekam. :) Tanulság: óvatosan minden bogyóval, legyen az vitamin, vagy egyéb "tuti" jóság, mert lehet nincs is rá szükséged, és csak kárt okoz. A google nem mindig a legjobb haver, mert ahány ember, annyiféle. :)

2 hónapja
#5572
Sheilagold 164
reply to 310583's post #5569
Köszönöm, mindenképpen kipróbálom, mert ez a se előre se hátra most eléggé zavar.

Köszi a segítséget mindenkinek! :)

2 hónapja
#5570
sinnesro 173
reply to Bojtika's post #5555
Rendelem. https://www.myprotein.hu/home.dept

2 hónapja
#5569
310583 723
reply to Sheilagold's post #5560
Talan nezd at megegyszer a beallitasaidat: allits napi kaloriakeretnek BMR+100-at, a makrokat fogyokurasra, es edd is le. A sportolos napjaidon ird be a sportnak 65-70%-at es azt is edd le. Szerintem is tul keveset eszel, talan keveset is iszol es ez mindig stagnalashoz, sot hizashoz vezet.

2 hónapja
#5568
citromtorta 69
Sziasztok! A kilengés teszt-alanya pályázatra jelentkezem:)) Tegnap este jöttünk haza egy hetes all inclusive ellátású nyaralásből. Eredmény:+2 kg.( úgy , hogy "elvileg" még figyeltem is a kajálásra) Ez alatt azt kell érteni, hogy nem ettem croiassanokat, pizzát, sült krumplit, tésztaféléket, jégkrémet.......viszont a millió féle egyéb kaját- salátákat, húsokat, sajtokat, halakat - muszáj volt végigkóstolnom:) A sütiknek sajnos nem tudtam ellenállni, de igyekeztem a könnyedebbeket választani. No meg egész nap a kokélok, sörök, jeges kávék és egyéb lötyik nyilván szépen rakódtak. Persze sportolás sem volt- itthon heti 5x edzek, ott a pancsikolást még úszásnak sem nevezém....Szóval az emberkém már a nevem körül járt, most ismét visszatoltam a startra szegényt.:(
Ma délután 2-ig kajára sem tudtam gondolni ( no meg nem is volt itthon semmi), de főztem egy nagy fazék húslevest. Azt ettem a bennevalókkal. Ma már csak fehérjepor van tervben és holnaptól szintén intenzív odafigyelés. Kíváncsi vagyok meddig tart visszatérni a régi kerékvágásba. Előtte 3 hét alatt ment le épp 2 kg, aminek nagyon örültem. Most ugyanott toporgok...De a nyaralás legalább szupi volt!:)))

2 hónapja
#5567
Sheilagold 164
reply to jancsoreka's post #5565
Igazából én abszolút nem értek a gluténmentes étrendhez, ciki vagy nem ciki, de igy van. Viszont nem eszem sima lisztet, laktóz mentes a tejtermékek nagy része amit eszem. Azért azt muszáj hozzá tennem, hogy első sorban nem volt tudatos eleinte, rendelős helyről eszem, ahol igyekeztem kiválasztani a finom de nagyon alacsony kalória tartalmú ételeket, és utólag lett nyilvánvaló hogy mind glutén es laktóz mentes amiket választok. Aztán már érezhető volt, hogy rosszul is esik az ami sima lisztből van pl.

2 hónapja
#5566
Sheilagold 164
reply to Bojtika's post #5562
Én nem tudom, hogy jött ki nekem ez az 1300/nap. Nem en találtam ki, az biztos. Plane hogy majdnem "belehaltam" az elején, hogy ugy egyek ahogy kell, mert alapba mindig iszonyat éhség gyötört régebben, és borzasztóan is étkezem.
Amikor jóval súlyosabb voltam 1500at adott ki, és utána amikor változtattam a paraméteren vitte le.

2 hónapja
#5565
jancsoreka 1
reply to Sheilagold's post #5546
Ú, és még egy kérdés/megjegyzés: épp a napokban olvastam utána ennek a glutén-dolognak. Ha nem vagy igazoltan glutén-érzékeny, akkor többet árt a kiiktatása, mint használ. Egyébként tudomásom szerint a glutén a gabonákban található fehérje (búzában és zabban is van pl, csak kicsit eltér a szerkezetük egymástól). A búzasikér lényegében a glutén. Elég komoly fehérjetartalmú (lásd fentiek) sütésnél nagyon meg lehet vele dobni bármi fehérjetartalmát - sokáig használtam. :-)
Persze, ha valaki igazoltan glutén-érzékeny, akkor tök mindegy, milyen király fehérje... :(

2 hónapja
#5564
jancsoreka 1
reply to Sheilagold's post #5560
Plusz én még annyit tennék hozzá, hogy a túledzettség is okozhat stagnálást, hosszú távon kiégést. Nézz utána.
(azért szokott beválni egy-egy nagy zabálás, mert napokra felpörgeti az anyagcserét :) )

2 hónapja
#5563
Bojtika 8
Nem akarok itt a sejtbiológiába belemenni, aki akar, rákereshet. Minden élő testi sejt alapja a nátrium-kálium pumpa, ehhez megfelelő mennyiségben kell lennie e két elemnek a szervezetben. Normál táplálkozás mellett ez nem gond, de ha eleve kevesebbet eszünk, plusz a kánikulában is végzett edzés... szóval lehet gond, ha nem figyelünk.
Kedvenc káliumforrásom a krumpli általában. Én is kevesebb K-t vinnék be, ha nem folyton teát innék. (Az is jó K -forrás.)

http://naturahirek.com/keszits-sajat-elektrolit-ital/

Még egy:

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegedre/15890/a-vizhaztartas-egyensulya


2 hónapja
#5562
Bojtika 8
reply to Sheilagold's post #5559
Valószínű, hogy a szervezeted jelez, sót kér.
Lett már rosszul tapasztaltabb maratonfutó is, mert csak vizet ivott a verseny alatt, meleg időben...

Próbaképpen beírogattam a megadott adataidat, sajnos a Bázis beállítási lehetőségei a napi aktivitásnál nagyon korlátozottak. Úgyhogy ezt lehet, hogy nem jól választottam, de tényleg elég kevés jött ki, a napi bevitelre viszont közel 2000 Kcal.
Mivel viszont az edzés 3/4-ét is vissza kell enni, tutibiztos, hogy biológiailag koplalsz! Hogy nem vagy éhes, az egy dolog, az agy remekül befolyásolható.

2 hónapja
#5561
Ridita 58
reply to bakroattila1998's post #5547
Én most készülök nyaralni és a szállodában félpanziós svédasztalos ellátás lesz. Persze igyekszem majd odafigyelni, hogy ne zabáljak fel mindent, de biztos, hogy lesz egy kis kilengés. De így legalább tudományosan is meg tudom majd magyarázni, hogy csak a hosszútávú fogyás érdekében hoztam ezt az áldozatot. :-)

2 hónapja
#5560
Sheilagold 164
reply to bakroattila1998's post #5547
Haha, köszi az ötletet. Ez lett volna az utolsó tippem, hogy bárki azt ajánlja hogy tartsak pár napig nagy zabálásokat. :D

De viccet félre teve, lehet nem is rossz ötlet, mert mintha olvastam már volna róla, hogy ez ilyenkor beválik.

2 hónapja
#5559
Sheilagold 164
reply to Bojtika's post #5552
160cm vagyok és jelenleg 80kg, remélem nem sokáig már. :)

Mentes ásványvizet iszom, és ahogy írtam, szedek vitaminokat is. multivitamint, c vitamint, vasat mert vas hiányos vagyok. Magnézium és CA pezsgőtablettát is iszom 1-2 naponta. Meg teákat magában, zöld tea, zöld kávé, ginseng, ilyesmiket.

Amióta kondi terembe is járok megnöveltem 1500ra, de igazából nem kényszerű koplaltatás volt eddig sem, hanem ennyire jön ki amiket válogatok össze, nem sűrűn van hogy éhes lennék. Az 1500 is kevés? :(

Szerk: elgondolkodtam azon amit mondtál. Létezik az, hogy emiatt lehet állandó só ehetnékem? Abszolút nem vagyok sózós típus, és nem chipsre meg egyéb vackokra vágyom, hanem kimondottan a só ízére. :S

2 hónapja
#5558
Bojtika 8
reply to Annanya's post #5557
Okosan teszed!

Látod... lassan járj, tovább érsz. Nem véletlenül javasoljuk mindig és mindenkinek a lassúbb fogyási ütemet, a BMR nagyobb tiszteletét.

2 hónapja
#5557
Annanya
Köszönöm válaszaitokat! Egyébként a súlyom nekem is stagnál, de valószínűleg azért, mert kevés kalóriát vittem be. A fogyáshoz 1500 kalóriát dobott be a gép, de hát én szeretnék gyorsan-gyorsan lefogyni..."bírom én 1000-1200 kalóriával is..."-gondoltam. Hát ez így nem jön be, 3 napja semerre nem mozdul a mérleg. Azt is tapasztaltam, hogy éhesen se érdemes lefeküdni. Úgyhogy megpróbálom becélozni az 1500-at, inkább egy picit fölé, mint alá, s a fehérje meg kéne, mert az nagyon nincs meg minden nap.

2 hónapja
#5555
Bojtika 8
reply to sinnesro's post #5554
Tényleg jó árban van, köszi! Te rendeled, vagy veszed valahol, azaz hol lehet kapni?

2 hónapja
#5554
sinnesro 173
Még a myprotein is jó. Most is van akció, mindig van valamilyen. És a sztíviás banános meg a csokis a kedvencem. Van natúr is, de azt meg nem innám.

2 hónapja
#5553
Bojtika 8
reply to Annanya's post #5550
Igyekszem akciót elcsípni, mert nem olcsók ezek. Sajnos nem tudtam még eddig nagyobb összeget rászánni egy nagyobb kiszerelésre. Most éppen 900 grammos szója van itthon, a legközelebbi talán a sima növényi lesz. Hacsak nem lesz akciós valami whey (tejsavó) alapú. Biotech vagy Scitec a két favorit, ezeket a neten is meg lehet nézni, mert azonos az áruk mindenütt.
Legközelebb Bakroattila javaslata szerint nézek kazeint is esetleg. Nem szedem naponta "a port", csak ha a fehérjém nincs meg.

2 hónapja
#5552
Bojtika 8
reply to Sheilagold's post #5546
Tudnunk kellene a paramétereidet, valószínűleg Te is túl keveset eszel. Még én is többet eszem napi 1300 Kcal-nál, pedig 60 kg vagyok, és nem hinném, hogy te alacsonyabb lennél az én 148-150 centimnél.

És még egy dolog: írod, hogy csak vizet iszol. Viszont sót is sokat vesztesz, az izzadással is, ezeket a csökkentett étrend nem pótolja. Naná, hogy gyenge vagy!
Ihatsz akár izotóniás italt is, pezsgőtablettában is. Vagy édesítetlen teát, vagy ásványvizet. Legjobb ezeket váltogatni.
Mindenképpen kezdj el szedni ásványi sókat is tartalmazó multivitamint.

2 hónapja
#5551
bakroattila1998 4 1
reply to Annanya's post #5549
A barna rizs az szénhidrátban gazdag, este nem ajánlott. A kazeint legtöbben este isszák, lefekvés előtt, és igen, telít. :)

2 hónapja
#5550
Annanya
reply to Bojtika's post #5545
Te is eszel ilyesmit? Mit ajánlanál?

2 hónapja
#5549
Annanya
reply to bakroattila1998's post #5548
A barna rizs fehérje? Az milyen? Esténként vagy délután szoktam tornázni, később futni is szeretnék. Ha esténként enném vagy innám meg azt a fehérje mixet, akkor nem lennék olyan éhes sem?
Köszönöm válaszod!

2 hónapja
#5548
bakroattila1998 4 1
reply to Annanya's post #5544
Ha nem edzéshez kell, akkor kazeint érdemes venni. Hosszabb ideig fenntartja a teltségérzetet, lassabb felszívódású, mint a marha, vagy a tejsavófehérje.

2 hónapja
#5547
bakroattila1998 4 1
reply to Sheilagold's post #5546
Próbáld ki, hogy tartasz egy 2-3-4 napos kilengős időszakot, egyél olyanokat, amiket alapvetően nem ennél meg. Csoki, kolbász, pizza, kenyér. Úgy tudom, hogy ez a kis "kúra" véget tud vetni a stagnálásnak. Habár én még ilyet sosem csináltam, nem volt szükségem rá soha.

2 hónapja
#5546
Sheilagold 164
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
100+ kgról indultam, összesen eddig 20+kgs fogyáson vagyok túl. Április óta komolyabban változtattam az életemen és azóta -10 kg tudok magam mögött, azóta folyamatos és tudatos a fogyásom, nem csak úgy fogyogatok.
Ez a jelenlegi életvitelem április óta: 1300 kb a napi kalória bevitelem, zöldség, gyümölcs, csirke, gluténmentes étrenden vagyok. Csak vizet iszom mellette, semmi mást. Meg persze a kötelező vitaminok, és gyógyteák.
A mozgást tekintve naponta 1 órás kutyás kirándulás hegyvidéki övezetbe, emellett vagy 1 óra kemény jóga vagy egy óra konditerem kardivóval. Amikor épp nem 40 fok van 15-20 perc váltott kocogás is volt a kondi terem helyett, plusz jóga.

Sajnos most több mint 3 hete stagnál a fogyásom, ilyenkor mindig változtatok valamin, mert az szokott segíteni ilyenkor, de most kifogytam az ötletekből. Igaz, hogy kb azóta stagnál amióta nem kocogok naponta, de 2 naponta vagyok kondi terembe és ott futok a gépen. Szóval nem feltétlen hiszem, hogy az a hiba. Viszont az is tény, hogy a kondi terembe járás óta, a napi bevitt mennyiségem 1500, mert nagyon lemerültnek érzem magam ha nem eszek eleget.

Mivel kezdek egy kicsit beborulni ettől a stagnálástól, szeretném a segítségeteket kérni. Amikor az első 10+ kgn voltam túl akkor is a hosszú stagnálás akasztott meg és hagytam félbe az intenzív odafigyelést. Igaz, hogy akkor nem ennyire szisztematikusan csináltam a dolgokat és azóta nagyon sok mindenen változtattam, étrend, hozzáállás, folyamatos mozgás stb. Mégis kicsit félek, hogyha nem lép tovább a mérleg hamarosan akkor be fogok depizni tőle és az "úgyis kövéren halok meg" hozzá állás kerül elő. :D

Egyenlőre még igyekszem humorosan felfogni, de azért belül kicsit szorongok is. :( Ha van valakinek valami ötlete légyszi segítsen. Köszönöm előre is. :)

2 hónapja
#5545
Bojtika 8
reply to Annanya's post #5544
Szia! Nyugodtan nézelődj fehérjepor után. Nyugodt lehetsz, a "víziód" szereplői ezeknél már sokkal profibb dolgokat szednek, a napi több órányi konditermi edzés előtt/közben/után.

A kisebb izomért is meg kell dolgozni, de a kolosszus-kinézetért kolosszálisan rengeteget. Nem a portól lesznek akkorák. :D
Kicsi léptékben, a fehérje nekünk is kell, pláne ha rendszeresen nem sikerül étkezéssel bevinni.

2 hónapja
#5544
Annanya
sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a fehérje, majdnem minden nap alul marad az előírt mennyiségen, érdemes-e, kell-e fehérje porokkal korrigálni. Őszintén szólva nem ismerem ezeket a készítményeket és lelki szemeim előtt mindig azok a bronzos testű, izomkolosszusok jelennek meg, ha ilyesmi étrend kiegészítőkről hallok. Én csak 20 kiló feleslegtől szeretnék megszabadulni és nem szeretnék úgy kinézni.

2 hónapja
#5543
jancsoreka 1
reply to Blacklily's post #5542
OFF
:D Kb. én is ugyanígy vagyok ezekkel... Az agymunkához: a céges tréningjeink elég komolyak és több naposak. Reggeli, kávészünet (pogik és sütik garmada), ebéd, kávészünet, négyfogásos vacsi, fehérje alig, szénhidrát (és zsír...) dögivel, mozgás kábé annyi, hogy a szobából az egyik konferenciaterembe, onnan a másikba, onnan az étterembe. Viszont cserébe 8-11 órás kőkemény tanulós napok, mindenkinek kettéállt a füle és nap végén csak lézengett meg nézett maga elé - és nemhogy híztam volna minden alkalommal, hanem vagy stagnálok, vagy fogyok... És az éhhalál szélén érzem magam... Az első után a frász jött rám, hogy úristen, most hízni fogok 3 nap alatt 10 kilót, ennyit életemben nem ettem... És nem... Alig hittem el. Most legutóbb úgy mentem el, hogy nem kifejezetten érdekelt, mennyit eszem-iszom - nem is történt semmi.
Fehérje: nyilván az íz szubjektív. Én is elég válogatós vagyok, de találtam olyat, ami nekem nagyon ízlik. És nem csak por van, hanem smoothie meg csokiszeletre hasonlító szeletkék is (meg fagyi, meg palacsintapor, meg mittudoménmi). És számomra is van olyan, amitől megy a hasam - meg olyan is, amitől nem. Régebben pl. búzasikérrel sütöttem egy csomó mindent (akkor derült ki számomra, hogy az a glutén - nem néztem, csak azt láttam, hogy fehérje. mondjuk... nem is volt tőle semmi bajom). Mondjuk, én úgy vagyok vele, hogy marhára ráérek kísérletezgetni magamon. A cél: hogy jól érezzem magam. :)
Az az utolsó 3 kiló... Lehet, mindenkin kifog?
ON

2 hónapja
#5542
Blacklily 76
reply to jancsoreka's post #5541
Én is úgy tudom, hogy az agy valósággal "zabálja" a szénhidrátot, vagyis a szellemi munkához is kell, különben nem tudsz koncentrálni. Nálam a fehérje mindig alulmarad, kész csoda, ha sikerül teljesítenem. Fehérjeport nem szeretek inni, nem jó az íze és megy a hasam is tőle. :-( A fogyás, illetve a stagnálás titokzatos dolog, azt gondolom, hogy egy idő után a szervezet mintha tudná, hogy mi a jó neki, vagyis ha egy adott súly alá akarnám nyomni, azt nem engedné, illetve megbosszulná. Így volt ez, amikor kb. egy éhségsztrájkoló, szigorított őrizetben lévő fogoly napi kalóriabevitelén éltem (értsd: kb. 800-1000 kcal egy nap!!) és lementem ugyan 44 kilóra 27 éves koromban, de erőtlen voltam és úgy néztem ki, mint egy pálcika baba. Már mindenki azon aggódott, hogy beteg vagyok, kórházba akartak küldeni kivizsgálásra, pedig csak az volt a bajom, hogy testképzavarom volt és mindenféle egyéb lelki problémám, ami így vetült ki. Amint ezek rendbe jöttek, rendbe jöttem én is 51-52 kilóval. :-) No, nekem most az 52 lenne a cél, és az 55-ről nem mozdul sehová. Sebaj, türelem, fog ez menni!

3 hónapja
#5541
jancsoreka 1
reply to Blacklily's post #5540
Pár éve már én is kísérletezgetek a makrókkal (az utolsó 2-3 kiló lassan egy éve nem mozdul) és nálam is az az igaz, hogy ha túl sokat dolgozom (és mindegy, hogy agymunka vagy fizikai), a szénhidrátok létfontosságúak. Az sem mindegy, hogy milyenek. Minél egyszerűbbek, a helyzet annál rosszabb. Viszont a zab, zöldség, gyümölcs, rizsszelet, ilyesmik nagyon jót tesznek. Ha nem eszem belőlük eleget, úgy kimerülök, hogy nézni nem tudok ki a fejemből, nemhogy gondolkodni... Valahol olvastam, hogy az agynak naponta 135-160 g szénhidrátra van szüksége ahhoz, hogy normálisan tudjon működni, és csak a gyümölcscukorral tud mit kezdeni. Pfff... Lecke feladva, nem tudok vele mit kezdeni. Nálam a fehérje elég magasan tartása jót tesz a súlyomnak, viszont esküszöm félek, hogy valami bajom lesz már ennyitől (százalékban 40 körül van átlagosan, de van, amikor 52...). Eddig rettegtem a zsírtól, de hiába tartottam alacsonyan, nem történt semmi. Most kissé megemeltem, hát most sem történik semmi...

3 hónapja
#5540
Blacklily 76
reply to Fantasia's post #5538
Köszönöm a választ és az elismerést. Igen, a - 9 kg az már tényleg valami, pláne, hogy relatíve nem nagy súlyról (64 kg) indultam. (110-120 kg-ról induló ismerőseim persze dobálják le a heti 1 kg-t, de mindig észben kell tartani, hogy a testtömeg ilyen esetben is nagyon számít.) Igyekezni fogok, főként a zsír kordában tartása terén. Sajnos rengeteg dologban van rejtett zsír, sasszemmel kell figyelni, különben akár pár falattól is úgy megszalad, hogy csak pislog az ember nagyokat. (A minap a házikolbásznál akadtam ki. Ajándékba kaptunk őrjítően finom házikolbászt, hát persze, hogy bekaptam belőle 30 g-t. Csak úgy száguldott a zsírmutató!) Viszont szénhidrátot tényleg keveset eszem, ráerősítek a dologra, különben fáradt vagyok, erőtlen és ideges. Ja, és éhes! :-) Jó fogyást, karbantartást és vidám, éhezésmentes napokat kívánok!

3 hónapja
#5538
Fantasia 133 183
reply to Blacklily's post #5537
Az egész napos talpon levés iszonyat sok kalóriát éget. Lehet, hogy picit többet kéne enned? :) És valóban, a makrók eltérése simán lehet ok, és az is, hogy közel a cél. Szóval azt hiszem meg is találtuk a megoldást. Legyél türelemmel. Én egyébként magamon azt tapasztaltam, hogy ha a szénhidrát szalad túl, az nem baj, ha a zsír, akkor az igen. Mármint kalóriakereten belül a három összetevő eloszlásában. Ki kell tapasztalni, melyik a nagyobb mumus, ez egyénfüggő. De ennyi talpalás mellett szerintem nyugodtan mehet az a megkívánt krumplifőzelék. A -9-hez pedig gratula!

3 hónapja
#5537
Blacklily 76
reply to feketeinci's post #5536
Igazad van, nem vettem észre, hogy az a válasz másnak szólt, de köszönöm, hogy nekem is válaszoltál. Igen, a zsírokra kell nagyon odafigyelnem, mert egyértelmű a tendencia. Amióta azok túlszaladtak, stagnál a fogyás, de valóban igaz az is, hogy az utolsó 2-3 kg-t már nagyon "fogja" a szervezet. A napi keretem most 1350-en van, ahhoz képest jelzi a gép, hogy éppen mennyit kellene ennem és mivel nem fogyok, csak lecövekeltem, így újból és újból adja meg az egyre alacsonyabb kalóriákat, azaz a BMR-hez közelítő értékeket. Munka közben szokott lenni kb. negyedóra, amikor el tudok menni pisilni (bizony, már ennek is örül az idegenvezető, mert van, hogy kb. 5 perc van erre és szó szerint futólépésben pisilünk,) de ha van egy kis szünet, akkor gyorsan megeszem az itthon készített egészséges szendvicsemet. Étteremben ezt természetesen nem tehetem meg és a magyaros kaják bizony sok zsírt tartalmaznak. Ráadásul még szeretem is őket, szóval nem egyszerű. :-) Itthon próbálok egészségesebb verziókat, egész jól belejöttem már. Sokan mondják, hogy ne fogyjak már, jó ez így, minek az a még 2 kg? Nos, azért, mert akkor fogom teljesen jól érezni magam a bőrömben. :-) Egyébként az van megadva ideális súlynak is. :-D Ja, most szezonban erősen érzem a szénhidrátéhséget is. Nem édességre vágyom, hanem rizsre, krumplira vagy akár egy jó tökfőzelékre. Sokszor csak úgy magában, hús nem is kell mellé.:-) Emberekkel foglalkozni, a vendégek kedvét keresni, programokat lebonyolítani és jó sokat gyalogolni közben nem egyszerű, áhítom utána a szénhidrátot és most nyáron néha egy gombóc fagyit is, noha tudom, hogy az a Sátán műve. :-)) Köszönöm a választ, tényleg megpróbálom a zsírt lenyomni a makrókban.

3 hónapja
#5536
feketeinci 1 3
reply to Blacklily's post #5535
Bocs, a centiket vajkzsuzsának írtam, de nem árthat senkinek ha írja :)

Neked mást akartam, de én is melóban vagyok, és folyton zaklatnak :))

Szóval az utolsó 2kg a legnehezebb. Lousha egy évig küzdött az utolsó kilóval, pedig ő rendszeresen mozgott, és nagyon szigorúan számolt.
Ha a makrókat nem tartod be, ráadásul a zsír szalad túl, akkor elmarad az eredmény, még örülhetsz is, hogy nem kanyarodik felfelé az a grafikon.

Én a beállításodon változtatnék, mert szerintem lassan tartalékolóban vagy. Megeszed a BMR-t, és mellette rohangálsz egész nap, ami egyébként nem jellemző a napjaidra, csak szezonban.
Fixre állítanám a napi keretet a cél beállításánál, BMR+100-ra, ha pedig valóban annyit rohansz, bizony tényleg le kéne enni egy részét.

Nem egyszerű a Te szakmádban sem a keret és a makrók betartása, lehet hogy a kiszámítható és előre elkészíthető szendvicsekhez kellene nyúlni, de persze lehet hogy ez nem megoldható. Hogy néz már az ki, hogy egy csoport meghív mondjuk egy bácskai rizseshúsra egy étterembe, Te pedig előhúzod a retikülödből a szendvicseket?
Komolytalan.

3 hónapja
#5535
Blacklily 76
reply to feketeinci's post #5533
A centiket mértem, szerencsére azok csökkentek. Már jók rám azok a ruhák, amik évek óta pihentek a szekrényben és nem is reméltem, hogy újból hordhatom őket. Két ruhaméretet mentem le, átlagosan 4 kilónként egyet. Viszont tudom, hogy nem szabad csak a BMR-t enni, de majd megpróbálok bűvészkedni valamit.

3 hónapja
#5534
Blacklily 76
reply to Fantasia's post #5532
Szia! A ch-zsír-fehérje aránnyal bizony problémák voltak az elmúlt időszakban. Rendszeresen előrfordult, hogy nem sikerült a fehérjét teljesítenem, de igen sokszor a szénhidrátot sem. Viszont a zsírral többször is túlcsúsztam. Lelkiismeretesen mérek és írok mindent és bizony ez volt a helyzet. Kalóriában nem csúsztam túl, sőt, inkább mindig egy kicsit kevesebb volt, mint amennyi elő volt írva, de a makrók nem stimmeltek. Igen, ettem néhányszor fagyit, meg olyanokat, hogy bácskai rizseshús és rakott krumpli. Mindegyiknél megszaladt a zsír, így ezeket most parkolópályára tettem. Visszatértem a sok zöldség, sovány hús, hal és jó szénhidrátokra. Fagyi nuku. Egy gombóc sem. :-) Sport is parkolópályán van most, mivel dübörög a turistaszezon, én pedig idegenvezető vagyok. Mire hazaesek, tényleg örülök, hogy élek, lábam, derekam le akar szakadni, agyam zokni, hangom nincs már és leginkább pihenni vágyom. Tudom, van, aki ilyenkor is még fel bírna szedelőcködni és elmenne edzőterembe vagy futni vagy akárhová, de nekem ez most nem megy. A súlyomat stabilan tartom 55 kg-n, de onnan nem mozdul. Már csak 2 kg kellene! Gondolom, a legjobb lesz, ha nem görcsölök rá ennyire, hanem szépen türelmesen megvárom, amíg az eddigiekhez hasonlóan a módszer meghozza a gyümölcsét. ( 9 kg-t fogytam, erre nagyon büszke vagyok.) Csak annyira frusztrál, hogy hiába igyekszem, figyelek, nem megy egy grammot sem le! Na de majd most, reszkessetek zsírok! :-) Köszönöm a segítséget.

3 hónapja
#5533
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5530
Mérd le most a centiket, és írd be az oldalra, később még jól fog jönni.

A saját érzéseid is fontosak, de sokkal előrébb való, hogy a szervezeted hogy reagál a BMR körüli értékre.
Azt várjuk tőle, hogy észrevegye, és elégedett legyen, ennek következményeképp ne tartsa vissza azt, amit eddig elspájzolt.
Ha ez megtörténik, és fenn tudod tartani ezt az állapotot, nyertél.

A szervezet megkapja a magáét, esze ágában sem lesz tartalékolni, de a mozgás miatt kalóriadeficited lesz, többet égetsz mint eszel és észre sem veszed.

3 hónapja
#5532
Fantasia 133 183
reply to Blacklily's post #5531
Szia! Semmiképp ne egyél kevesebbet. Ki kéne deríteni, hogy mi lehet az oka a stagnálásnak. Sikerül-e tartani a ch-zsír-fehérje arányt? Sportolsz mellette, és ha igen, akkor azért a sporttal elégetett kalóriák 60-70%-át visszaeszed, ugye? Így is mínuszba lehet kerülni, ami megállítja a fogyást, én anno az elején ebbe estem bele. Sportoltam mint a hülye, de nem ettem többet. Elkezdtem BMR+sport 70%-át enni, és láss csodát, csak úgy olvadt le rólam a zsír :)

3 hónapja
#5531
Blacklily 76
Sziasztok! Mivel egy ideje stagnál a fogyásom, a napi bevihető kalóriamennyiségemet a gép néhány napja BMR-közeli értékekre írja ki. 1244-es BMR-re ma 1270 kcal-t engedélyezett. :-( Gondolom, ez így nem jó. Mit javasoltok? Egyek továbbra is BMR + 100-at, azaz kb. 1350 kcal-t naponta és reménykedjek, hogy megindul a fogyás, vagy engedelmeskedjek a gépnek? A válaszokat előre is megköszönöm.

3 hónapja
#5530
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5527
Erőt vettem magamon, ráálltam a mérlegre. Reggel éhgyomorra /mosdó előtt / szűk 110 kg. Tehát nem fogytam, de nem is hiztam. Lényegében elkeseredés nincs, mert mondtátok, hogy akár 2-3 kg is "visszajöhet", ha felemelem a kalóriát, tudott okok miatt. De nem ! Sőt. Érzem a gyomrom körül lyuk van, alakulgat szerintem. Sajnos az elején szeptemberben nem mértem centiket, csak kilót, de mindenen érzem, hogy laza. Remélem lesz eredménye a kalória emelésnek. Most 1800. Mosolyognak a csikok. Holnap 300 nap !!! Az utolsó tiz kiló nagyon ragaszkodik. Ölellek.

3 hónapja
#5529
Bojtika 8
reply to Katka77's post #5523
Az pont jó. Állítólag a fehérjéből olyan 30 g körüli mennyiség hasznosul egyszerre. Tehát inkább több alkalomra kell elosztani a teljes napi bevitelt.

3 hónapja
#5528
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5527
Rajta vagyok !

3 hónapja
#5527
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5524
Pedig várjuk már az elmozdulást, jó lenne tudni mikor indul meg :)

3 hónapja
#5526
vajkzsuzsa 383
reply to 310583's post #5525
Igen, BMR. alatta ettem . Most 1800 kalória- eddig 1500 körül ettem. / 185 cm, 110 kg / 60 éves/ N.

3 hónapja
#5525
310583 723
reply to vajkzsuzsa's post #5524
BMR-t akartal irni? Eddig alatta ettel?

3 hónapja
#5524
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5516
Nem ehhez tartozik, de ma 10 napja emeltem a kalóriámat és a makrókat a BMI --m szintjére. Azóta nem merek mérlegelni. Kivülről szerintem még nem látszik semmi. Még várok egy kicsit vele / már a mérlegeléssel /.

3 hónapja
#5523
Katka77
reply to Bojtika's post #5522
A fehérjeporba biztosan érdemes invesztálni. Inkább, mint mindenféle fogyókúrás "csodaszerbe". Elfogyott a finomabb fehérjeporom, de megtaláltam egy régebben vásárolt olcsóbbat, aminek az íze iszonyatosan rossz volt, de most megvariáltam, víz helyett tejbe keverem, és csak a felét teszem a porból, így kellemes, iható, igaz csak 34g fehérjét gurítok le a torkomon egyszerre.

3 hónapja
#5522
Bojtika 8
Csak egy saját megfigyelés.

Vettem végre fehérjeport. Azóta a pár nap óta, hogy a napi fehérjekeretem biztosan megvan, jobb a közérzetem, és ma ( az 5. "fehérjés" napon) megindult a mérleg lefelé.

3 hónapja
#5521
310583 723
reply to tussy's post #5520
Ok, lehet most ha megemeled akkor egy ideig meg felfele is mozdulhat a merleg mutatoja, de ne keseredj el, majd megszokja a szervezeted, hogy eleget kap, nem kell raktaroznia, es akkor ujra indul a fogyas. Kitartast es sok sikert A celodat pedig ne az idealis testsulyod szerint add meg, hanem pl ha 124-rol lementel 114-re, akkor most adj celnak 105 kg-ot, akkor uj celt adsz, megint 10 kg-mal kevesebbet, uj keretet allitasz az akkori BMR szerint, es igy tovabb. Igy van sikerelmenyed es az osztonoz

3 hónapja
#5520
tussy 145
reply to 310583's post #5518
oksa,akkor kiveszem a cél beállítást, helyette fix keretet rakok be. az ivás nagy probléma, de igyekszem javítani rajta.
már mozgok, reggel fél óra, meg délután kicsit több,mint egy óra :D a két hónap alatt annyira megszerettem,hogy már hiányzik hétvégente, pedig akkor ott a kert, és az se kis feladat :D

3 hónapja
#5519
tussy 145
reply to 310583's post #5518
oksa,akkor kiveszem a cél beállítást, helyette fix keretet rakok be. az ivás nagy probléma, de igyekszem javítani rajta.
már mozgok, reggel fél óra, meg délután kicsit több,mint egy óra :D a két hónap alatt annyira megszerettem,hogy már hiányzik hétvégente, pedig akkor ott a kert, és az se kis feladat :D

3 hónapja
#5518
310583 723
reply to tussy's post #5517
Mindenkepp allits be Napi kaloria keretet, az pedig legyen a BMR+100 kaloria. A makrokat allitsd fogyokurasra, vagyis 20-50-30%-ra. Minimum 2 - 2.5 l vizet igyal meg naponta. Probalj meg mozogni ( en is abszolut "mozgas-nelkuli " voltam anno, azzal kezdtem, hogy neha felaltam a szamitogep mellol es 5-10 percet az udvart kerultem korbe. Aztan, en aki azelott az uzlet ajtoja elott parkoltam, egyre inkabb igenyeltem a mozgast). Nem szamit, hogy ehes vagy-e, ed le a keretet es probald betartani a makrokat

3 hónapja
#5517
tussy 145
reply to feketeinci's post #5516
szia,
2300ra hozza, és olyan 2000et viszek be.
ebből a 10 kilóból az első pár napban lement 3, ami egyértelműen víz volt, így ezt lehet nem is kéne beleszámolnom.
valójában sose ettem sokat, inkább a napi 9 óra a gép előtt, kevés alvás, és rendszertelen össze-vissza evés vezetett ide. IR-em van, így a szénhidrátra figyelek nagyon, de a fehérje valóban kevés, most gondolkozom valami kiegészítő poron.
abban tudnál/tudnátok segíteni, hogy milyen célt állítsak be? mert lehet az is a gond, hogy irreális cél van beállítva, és mivel annyira jól akarom csinálni,hogy betartom amit javasol a rendszer,ez valóban kevés.
bár csak néha vagyok éhes, és kevés folyadékot is viszek be.

3 hónapja
#5516
feketeinci 1 3
reply to tussy's post #5515
A lelki segély az lehet kevés lesz, mint az info is, amit magadról adtál.

A -10kg 1 hónap alatt nekem azt sugallja, hogy nagyon keveset eszel, mert a normális kb 1kg hetente 100kg felett. A duplája nagyon durva.

Mennyi a BMR-ed, és mennyit eszel?

3 hónapja
#5515
tussy 145
sziasztok!
két hónapja kezdtem el rendszeresen mozogni, és figyelni a bevitt kalóriákra. 124 kilóról indultam, az első hetekben lement 7 kiló, majd stagnált,majd az első hó végére elértem a -10 kilót. de azóta semmi. max felfele, ami tudom,hogy víz, de nagyon zavar.
régebben is pont ugyanez volt a baj. egy hónap alatt nagy változás,utána hónapokig semmi. és olyankor szoktam feladni. most nem szeretném feladni,ezért fordulok hozzátok.
minden hétköznap reggel fél óra gyaloglás padon, majd munka után újabb fél óra, utána súlyzós gyakorlatok + hasazás. nem kevés energiám és időm van benne, szóval tuti valamit a kajánál rontok el. csak nem tudom,hogy mit.
lécci adjatok lelkisegélyt, hogy ne adjam fel!!! :D

3 hónapja
#5514
Bojtika 8
A feltölthető súlyzót illetően: erről a beszélgetésről jutott eszembe, előszedtem a "hivatalos" feltölthető súlyzókat. Csak parafadugót kellett vennem hozzá, mert az bele tud dagadni a megrongálódott töltőnyílásba, de az is sikerült. Most van 2 db kényelmesen, középen fogható súlyzóm, egyelőre 3 kg-sak. Picit érzem is a hatást. :D

És végre vettem fehérjét is, nagy öröm, hogy nem muszáj húst ennem.
Viszont nagyon remélem, hogy túljutok a stagnáláson is most már, mert a mérleget már ellenőriztem. 60 kg vagyok már hosszabb ideje (az 59, 6 kg után...) Azaz 60.4 és 60.1 között.

Pont 100-zal többet próbálok enni, mint a BMR.

És a többiek hibáját tapasztalom magamon. Türelmetlen is vagyok, meg étvágyam sincs. :D És nem eszem le mindig a napi keretet. Ebbe mondjuk az is belejátszik, hogy ötletem sincs, mit főzzek, és sokszor nem étkezünk normálisan.

3 hónapja
#5513
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #5512
Azzal nem nyernék, mert az alkohol könnyebb, mint a víz... :D

3 hónapja
#5512
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5511
Én valami alkoholra gondoltam.....

3 hónapja
#5511
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #5510
Ha a házilagosságot huncutságnak lehet hívni... :D

Lehetne száraz homokkal is, de azt még nem vállaltam.
Viszont a macskaalom nedvszívó is, olcsó is. Elég nehéz is.
Idővel a súlyzóban levő vízbe macskaalmot öntöttem. Kicsi kellett vacakolni vele, hogy két azonos súlyú legyen, de sikerült.

A másfél literes mosószeres, füles flakonok most még 2,5 kilósak, de készülök macskaalmot venni...:D

3 hónapja
#5510
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5509
Hanem mivel? / itt huncutságot sejtek / .

3 hónapja
#5509
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #5508
Muszáj lenne rendszeresen mozognod.
Karra is dolgozni, hasra is. Persze minden más testrészre is. Nem azért, hogy onnan fogyj, mert helyi fogyás nincs. Hanem, hogy izomzatot építs a TÉNYLEGESEN MEGEVETT fehérje segítségével. Mire lemegy róla a zsír, ott legyen az izomzat.Minél hamarabb kéne elkezdeni.
Nem kell edzőterem, és nem kell órákon át. Csak emelgess naponta akár kicsi súlyzóval is. Én kerestem a boltban a jó fogású flakonokat, nem csak vízzel lehet ám feltölteni!

3 hónapja
#5508
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5506
Különben biztos van rajtam zsir bőven, tudod olyan karfiolos a combom most is hogy lement ennyi kiló, csak most olyan lazán van benne a karfiol. Olyan szép lógósan. A belső karom is lóg, és a hasam is.

3 hónapja
#5507
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5499
Na sikerült. Kalória 1800 , fehrje: 90, g szénhidrát 225, g zsir 60 g. Ezt adta meg. Ez szerinted rentábilis? / én még mindig k.soknak találom/, de megeszem, ha addig élek is. Mondjuk nem az étvággyal van a hiba, csak a fejemben. Rettegni fogok tudat alatt, hogy hizni fogok. De persze mint mondtam, megértettem a lényegét. Ölellek.

3 hónapja
#5506
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #5505
Végül is nem a beállítástól fogysz, hanem attól, ha betartod.

A BMR a Basal Metabolic Rate, az alap-anyagcseréd. Annyi kell ahhoz, hogy, ahogy írni szoktuk, "csak fekszel és vagy". Aránylag egészségesen.

Koplalni pedig tényleg nem szabad. - Ilyenkor szokott jönni a válasz, hogy "de én nem vagyok éhes 800 Kcal-os napi keretnél sem"... Persze, mert meggyőzte az agyát. hogy ennyi elég. Közben a teste szép csöndesen elkezdi az izomzatot is bontani, mert azt könnyebb... A maradék zsírréteget nincs, ami megtartaná, jön a lötyögős soványság.

Kicsit hamarabb tudtam volna én is segíteni, ha nem a beállításokat mondod, hanem hogy nem eszel annyit valójában.

3 hónapja
#5505
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5499
Végignéztem, nagyon jó volt, nagyon sokat okosodtam. Már "csak" be kell tartani a megemelt számokat. Kiszámitom ujra a BMR-t / ha sikerült, és a makrókat is ujraállitom / nem vagyok jó a számitógépben. Köszönöm ! Köszönöm ! Köszönöm ! Ha még leirhatom, elmondom, hogy mi vezetett tévutra mindjárt az elején.
Először magamtól bohockodtam, nagy részt koplalással. Aztán találkoztam egy patikus ismerőssel, aki kb 50 kg-tól szabadult meg. Na ezt meglátva kifaggattam a módszeréről. Elmondta, hogy szinte nulla szénhidráttal lett ilyen sovány. Na akkor errefelé indultam. Megyegettek is le a kilók rendesen. Majd egy oldalon ajánlották a HOXA-t, és ott a Lányok ideterelgettek, és azóta bizisozok. De ugye berögződött az elejeik koplalás, és a CH csökkentés is logikusnak tünt. Tehát jóval a beállitott csikjaim alatt ettem. Ezért lehet valóban, hogy beállt a stagnálás. Muszáj hinnem az előadásnak és Nektek, ugyhogy most megpróbálom kiszámitani a BMR-t és átállitani. a makrókat. Talán rendbejön az anyagcserém, és leáll a tartalék üzemmód. Még egyszer köszönöm. Ez a dr.Héder Éva nagyon szimpi különben. Jól beszél, és még az ilyen csököttek is megértik, mint én.

3 hónapja
#5504
feketeinci 1 3
reply to ad3l3's post #5502
Ha engem kérdezel, az én válaszom igen, sok mindent megváltoztat egy szülés, nagy dolog ez egy ember életében! Nem csak a gyerek miatt!

Én például simán mélyvénás trombózist kaptam a 2. gyerek szülésekor.
Egy ismerősömnek olyan betegsége volt, hogy elkezdtek a belső szervei összenőni, de szerencséjére terhes lett....bár végig veszélyeztetett volt, és feküdt is rendesen, de szülés után spontán gyógyult!

A másik meg az, hogy a fogyókúrákat is másképp éljük meg, még akkor is, ha ugyanaz az ember ugyanazt a kúrát kezdi másodszor vagy harmadszor.

Az újrakezdés azt jelenti, hogy visszatértél a régi életmódhoz, tehát csak kúrának használtad ezt megelőzően a számolást. Szerintem másképp reagálsz.
A korral is változni fognak ezek a dolgok. Ki tudja kinél mi változik 1-2 év alatt? Csak saját bőrödön tudod megtapasztalni....tudod....egyetlen ember sem léphet kétszer ugyanabba a folyóba.

3 hónapja
#5502
ad3l3
reply to feketeinci's post #5500
Köszi! A 160g ch azért van mert terhesség alatt cukorgondjaim voltak, akkor ezzel a ch mennyiséggel tudtuk rendezni. Természetesen szülés után normalizálódott a dolog, de a terhességi cukrosok nagy hányada ha nem figyel oda, pár éven belül úgy tudom ténylegesen cukorbeteg lehet. Gondoltam ezzel nem ártok, de mivel én sem figyeltem eddig most ujra kezdtem a terhességi cukros diétát. Nem gondoltam hogy ez túl kevés ch lesz, hiszen amíg "ketten ettük" is elég volt. :) A recepteket nem használom, a gyerkőc után nem eszek. Saját receptem azért van kevés mert megúntam beírogatni, inkább az összetevőket írom be a főoldalra, mintha nyersen enném. A család nem azt kapja, nekik táplálóbb dolgokat készítek. És még csak kezdő számolgató sem vagyok, inkább ujrakezdő , hiszen várandósság előtt a kalóriabázissal fogytam és hiszem, hogy ennek is köszönhetem hogy sikerült a baba. Ezért nem is értem. Akkor nem volt olyan hogy 10napig stagnáltam volna! Ennyire megváltozhat az ember anyagcseréje szülés után?

3 hónapja
#5501
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5499
Különben tényleg nem igazán értem a folyamatot. Megnézem, amit átküldtél, és ha nem értek valamit kérdezek, ha szabad. Porcelán van, mert minden reggel megiszom a mályva teámat, ami rendesen használ. NEM ADOM FEL !!

3 hónapja
#5500
feketeinci 1 3
reply to ad3l3's post #5498
A BMR+100 rendben van, és a főoldalon a makrók mellett a csavar ikonon állítsd fogyókúrásra a makrókat. Nem értem ezt a CH számolást....cukorbeteg vagy?

A CH az agy üzemanyaga, ha nincs semmi problémád, miért korlátozod? Lehet ez is a fáradt érzés oka.....vagy egyszerűen a déli altatás közben elálmosodsz, és szundítasz egyet.....tedd meg amíg megteheted :)

A gyerekek utáni futás nem sport. Ez benne van a mindennapjaidban, és nem alkalmi, vagy új elfoglaltság. Ettől nem fogysz, az tuti.

Nem tudom mióta stagnálsz, de van olyan érzésem hogy nem is olyan régóta számolod a kalóriákat, még nincs túl sok saját recepted, és csak azon az időszakon vagy túl, amikor a víz és a salakanyag távozik az első időben, ez lehetett a 3kg.

A többi is jön majd, de csak tudatos Bázisozással, saját receptekkel.
Veszélyes megenni a gyerkőcök maradékát.....nagyi vagyok, és tudom.....mindig az a legfinomabb falat ami a gyerek tányérján marad :)
Légy szigorú a számolással, és ellenőrizd az adatokat, recepteket amiket beválasztasz, mert a receptek nem jók! Nem jó a kalóriatartalmuk, mert az elpárolgással nem számolnak, és így becsapnak.

A fogyás 75%-ban a kaján múlik, a többi majd jön - ha úgy gondolod.

3 hónapja
#5499
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5497
Hosszú ideig nem etted le a szükségletedet, és újra nem eszed le.....szerintem ez van.

Egyszerűen rákényszeríted a szervezetedet, hogy tartalékoljon minél többet. Nem akarlak megbántani, de szerintem nem értetted a különbséget a BMR alatti és feletti étkezés és fogyás összefüggéséről, amit dr Héder Éva részletesen elmagyaráz a videójában. Nem gond, mert nem adtad fel, csak nem találod az utadat.
Nézd meg újra, és figyelj azokra a részletekre, amik eddig nem rögződtek.
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ

A porcelán randi is fontos, nem tudom azt sikerült-e állandósítani?

Előbb-utóbb megtaláljuk a megoldást, csak ne add fel!

3 hónapja
#5498
ad3l3
Sziasztok! Szintén stagnálok. Nem értem mi lehet a gond. BMR+100-at eszem, 160g Ch-t maximum/nap. Ez van hogy csak 120, de volt már egyszer 170 is. A fehérjém 125g, de ezt ritkán sikerül betartani, a zsír pedig 56g, néha túllépem picit. 81-röl indultam, az első 3kiló leolvadt rólam, azóta semmi. :( Igaz, nem sportolok semmit, de futok, pakolok a gyermek után egész nap. És még valami, ami furcsa nekem. Alig várom hogy végre ebéd után legyünk és én is alhassak amikor a gyerkőc pihen, soha sem voltam még ilyen aluszékony. Szerintetek min válatoztassak? Állítsam át a makrokat? Tornázni akkor szeretnék majd, ha már kicsit könnyebb vagyok, jobban esik úgy. :)

3 hónapja
#5497
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5496
Eleinte kb februárig / szeptemberben kezdtem igazából kb / mentek le a kilók / kb 20 kg /. Akkor még nem is hallottam a BMR-ről. Beállitottam a bázist 1500-ra, és próbáltam alatta maradni. ALATTA ! És akkor ment is. Február körül a 110 kg-nál leállt, és azóta áll a fogyás. Most kb 6 hete hallottam Tőletek, hogy keveset eszem. Akkor átállitottam 1700-ra, de nem történt semmi. Most megint 1600-on van. 90 a fehérje, 180 a ch. 50 a zsir. Molyolyognak csikjaim. Kis mozgolódás is van. /szobabicaj,ellepszis,néha uszás ,gyaloglás / Nem tespedek, nem vagyok a lustálkódós fajta itthon sem. A nagy kérdés, hogy MIÉRT ÁLLT LE??? Eleinte hülyébben csináltam, és mégis fogytam. Most tudományosan stagnálok hónapok óta : )

3 hónapja
#5496
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5495
Ebből a 283 napból mennyi volt olyan, amikor leetted a BMR-t?
Mikor volt az az időszak?

3 hónapja
#5495
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5493
Már megint itt vagyok. És még mindig stagnálok. /febr óta kb/. Azóta már emeltünk kalóriát, csökkentettünk stb. most épp csökkentésben vagyok. 287 napos vagyok a bázison, és ma végignéztem az elejét, amikor mentek le a kilók. Akkor 1500 kalórián voltam, és kb 1300-akat ettem le. Az elején mozgás nem volt, év végén kezdődött. Az utolsó tiz kiló álom marad ugy néz ki.

3 hónapja
#5494
000Ildi000
reply to feketeinci's post #5493
Értem, köszi :). Izomlázam tényleg elég gyakran van, de éhezni egyáltalán nem szoktam. De a sportot nem most kezdtem, hanem 3-4 éve szakaszosan csinálgattam. Ezúttal rendesen végig szeretném csinálni. No de majd csak lesz valahogy :)

3 hónapja
#5493
feketeinci 1 3
reply to 000Ildi000's post #5492
A BMR-ed 1591....és ráadásul heti 5-6x tornázol is....de nem biztos hogy ez baj, hiszen valamennyit csúszhat is a kalória számolása.

Mindenki másképp éli meg a kezdetet is, várj még, és csinálj igazi rendszert magad körül. 3 hét még nagyon rövid idő.
Én az első 2 hétben leadtam 0,7kg-t, utána felszedtem 1kg-ot.....a legnagyobb különbség 2 nap között 2kg volt.
Ez nem jelent semmit, lehet volt egy kis izomlázad valahol, ami vizet köt meg...vagy valami CH kötötte le a vizet.....

Türelem, a mérleg hosszú távon megmutatja, csak következetesen csináld :)

3 hónapja
#5492
000Ildi000
Sziasztok, valaki tud nekem segíteni? 3 hete kezdtem az életmódváltást, 1500 kcal-t eszegetek naponta, de van hogy néha kicsit elcsusszanok 10-20 kcal-lal. Én ezt már kitapasztaltam, 1500 nekem a kényelmes mert elég alacsony vagyok és általában mindig gépnél ülök... Mellette rendszeresen sportolok. Súlyzózás meg kardió, heti 5-6-szor.
Az a problémám, hogy azóta folyamatosan föl-alá ingadozik a súlyom pedig mindig rögtön ébredés után mérem. Szerintetek ez normális? Eddig 0.6 kg minusz volt a max amit mértem, de azt kb az első héten kellett volna lefogynom. Valamit rosszul csinálok vagy csak türelmetlen lennék...?
Egyébként 160 cm vagyok, 20 éves, eredetileg 76.7 kg.

4 hónapja
#5491
feketeinci 1 3
reply to Bosorka's post #5490
Huhhh, köszi...nálad 6,7, ha elosztom a lépést a kalóriával.

Köszi

4 hónapja
#5490
Bosorka 1
reply to feketeinci's post #5474
Szia!

Passz, nem számolgattam :)
Egyébként 36 éves vagyok 64 kiló és 164 cm, nő.
Ma lépcsőztem és bicikliztem, ezekkel az óra szerint 520 kcalt égettem 1 óra alatt.
Éjfélkor nulláz mindig a gépem, most tartok (21:30) 2169 kcal-nál.
10,39 km-t és 14591 lépést mutat az órám.
Nem tudom mennyire pontos, sokszor kevésnek érzem az égetést, mert sokat rohangászok itthon is és a gyerekek után is.

4 hónapja
#5489
Bojtika 8
Dereng valami. Csakhogy én sokat gépelek, és a háttérben legalább 2 szótár van nyitva...

4 hónapja
#5488
feketeinci 1 3
reply to Bojtika's post #5487
Nekem tök elég lenne a 4-es ifon, és a win7, de azzal nem kompatibilis a Fitbitem :(

4 hónapja
#5487
Bojtika 8
Inci, most már kezdelek nem érteni... Én nem állok ezen a hardverszinten.
nekem a win7 tök elég, általában a Word a legfontosabb a számomra, és simán megőrülök egy olyan géptől, ami kisebb, mint egy laptop. De az ajándékba kapott(használt) laptopot is elrontottam, most egy szép asztali gépre pályázom megint. :D

4 hónapja
#5486
Ridita 58
Sziasztok! Nekem két hétig stagnált a fogyásom. Kicsit felment, aztán vissza, aztán megint felfelé. Kezdett idegesíteni, de kitartottam a diéta mellett és most végre egy kilóval kevesebbet mutat a mérleg. Már nagyon rám fért egy kis sikerélmény!

4 hónapja
#5485
Csabi76
reply to feketeinci's post #5484
Értem. Remélem csak megoldódik! Addig is, kitartás! :)

4 hónapja
#5484
feketeinci 1 3
reply to Csabi76's post #5483
Túl türelmetlen vagyok...vagy nem?
Novemberben vettem ezt a kütyüt, és még mindig nincs meg hozzá az infrám.
Fiam is ígérte az 5-ös ifont, a lányom is, és használom a win10-et is amivel kompatibilis lenne, de mivel ez a cég gépe, csak a saját IT-sünk töltheti le a FITBIT-et rá. (érthető, volt szerencsénk a zsaroló vírushoz), a telókat pedig még le kellene üríteniük hogy nekem adhassák, de sosincs rá idő.

Nekem jelenleg csak 4-es telóm van és win7 :(

Tudna ez mindent, még azt is hogy éjszaka hogy alszom (éppen az alvászavarom miatt vettem meg), de nem tudom használni a fentiek miatt.
Gondoltam legalább a kalóriát valahogy kilogikázom, de sehogy nem jön össze.

Szokásos nap...hát olyan nincs.
Télen ha ülök egész nap a házban és pihi van, akkor 3-4000 lépés van benne. Most ha dolgozom (heti 4 nap) akkor kb 5-6000, ha nem dolgozom (csak a kertben) akkor 12000-25000 között.
Ez így nem annyira követhető, és az sem életszerű, hogy 4 napig napig BMR-t eszek, a következő napokon pedig 3x annyit.

Meg fog ez oldódni, de november óta tényleg egyre türelmetlenebb vagyok :)

4 hónapja
#5483
Csabi76
reply to feketeinci's post #5482
Szívesen! :)
Még egy ötletem van. Azokon a napokon amikor olyan szokásos napod van írd fel a kalóriát a nap végén, gyűjtsd egy hétig vagy tovább, számolj egy átlagot és vedd azt alapul. Aztán figyeld ha alatta eszel pár száz kcal-al fogysz-e. Akkor nem kell mindig kütyüznöd csak néha ellenőrzés kép.

4 hónapja
#5482
feketeinci 1 3
reply to Csabi76's post #5480
A BMR is kalóriaégetés, és tuti átváltható lépésre, mert amikor felkelek, látom hogy már mentem, vannak a kütyüben lépések.
Éppen pl. 1.400 kalória égetésem van , ahogy számoltad is, óránként 58.
Ahogy felkelek többet égetek, ez is világos, és összességében kell néznem a "fogyasztásomat" vagyis a kalóriafogyasztást, égetést.

Nem foglalkozom azzal hogy a séta pl. mennyi kalória, az nem érdekel, de ha már van egy ilyen mérőm, akkor ha ránézek délután, és látom hogy 12.000 lépést mért addig, és tudom hogy 1.000 kalóriát ettem aznap addig, olyan jó lenne tudni, hogy belefér-e még egy marhapörkölt nokedlivel :)

Köszi hogy próbálsz segíteni :)

4 hónapja
#5481
feketeinci 1 3
reply to Csabi76's post #5480
Köszi Csabi, ez világos, mint a nap :)

Az nem világos, hogy ez a kütyü, ami egyik téli napon, amikor a gép előtt ültem 3500 lépést mutatott egy nap alatt, egy másik napon, amikor nyár volt, és 25.000 lépést meneteltem vele....mégis ez mennyi kcal lehet?

4 hónapja
#5480
Csabi76
reply to feketeinci's post #5479
A BMR az egész napra vonatkozik, nem lehet átváltani lépésre. Nekem magasabb a BMR-em mert férfi vagyok bár a súlyom hasonló mint a tied, vagyis neked lehet kevesebbel kell számolni 1 km-re. Én úgy kalkulálok, a BMR kb 1750 de ha inaktív vagyok akkor is elvileg elhasználok 2000 kcal, hacsak interneten olvasgatsz, teszel-veszel az is kalória. A BMR csak hogy dobog a szíved, fenntartod a test hőmérsékleted stb.
Tehát 2000-et veszem alapnak ehhez adom a jelentősebb kalória égetéseket, futás, súlyzós edzés, esetleg kicsit nehezebb munka. Ebből az egészből -500. Ha betartom következetesen hetekig fogyok, szóval nagy hiba nem lehet benne. Különben a kalkulátorok is hasonló értékeket dobnak ki.
Szerintem ne foglalkozz vele a séta során elégetett kalória mennyi része a BMR. Kár bonyolítani. De ha akarsz egy számítást.
A BMR-ed órára lebontva: 1400/24=58. Tegyük fel 2 óra séta 567 kcal, akkor a 24 órából vonj le kettőt, azaz 20X58= 1166 kcal plusz a séta: 1166+567=1733 Kcal de ez a BMR plusz séta, nem a napi kalória égetés és séta.

4 hónapja
#5479
feketeinci 1 3
reply to Csabi76's post #5477
Azért nem jó, mert a kütyü számolja az alapégetést is, a BMR is benne van a 10.000-ben, de nem tudom hogy az mennyi.
A BMR-emet tudom, de mennyi az lépésben?

Ha ez alapján visszaszámolom az 1400-as BMR-emet lépésre, akkor :
Ha 567kcal 10.000 lépés, akkor 1400/567x10.000=24.691 lépés.

Ennyit nem mérek, mert nem is megyek ennyit, ez nem lehet jó.

Ez a bizonyos "váltószám" valahol 4 körül lehet, tehát 4 lépés 1 kalória, mert ha a 10.000-t elosztom 4-el, akkor 2500Kcalt égetnék....és ez valahol reális lehet, de ha a nyugis napon mért 3500 lépést osztom 4-el, akkor ez 875kcal, ami meg kevesebb a BMR-emnél! Márpedig ha reggeli ébredésnél van a kütyüben megtett lépés, akkor méri a BMR-t is. (vagy alvajáró vagyok)

Szóval ez a dillemám....lehet nem tudom ezt használni?
De nem vagyok annyira buta hogy ne tanulnám meg!

4 hónapja
#5478
Csabi76
reply to Csabi76's post #5477
Természetesen ez pluszba van,az alap kalória égetéshez hozzá adódik, bár a séta közben eltelt idő bmr-je benne van.

4 hónapja
#5477
Csabi76
reply to feketeinci's post #5476
Ha 7 km-t teszel meg akkor 7X81=567 kcal.
Miért nem jó?

4 hónapja
#5476
feketeinci 1 3
reply to Csabi76's post #5475
Nem értem.
81kg vagyok ha 70cm egy lépésem, akkor 1km-en 1.428-at lépek.
Ha a lépésszámom 1 nap mondjuk éppen 10.000, akkor 7km-t tettem meg.
Ha összeszorzom, akkor 81 x 7 = 567kcalc égettem?
Ez így nem jó, nem értem.

4 hónapja
#5475
Csabi76
reply to feketeinci's post #5474
Durva sacra azt lehet mondani, ahány kiló vagy annyi kalória km-ként. Legalábbis a kalkulátorokat figyelembe véve de szerintem reális. Relatíve sok kalóriát tud égetni az ember fájdalommentesen ha gyalog megy ahova csak lehet.
Innen a számítás 1000m/lépés hossz.

4 hónapja
#5474
feketeinci 1 3
reply to Bosorka's post #5473
Hopp!
Neked van kütyüd!
Légyszi áruld már el hogy neked mi a váltószám lépés és kcal között, és mik a paramétereid? (súly, nem, kor)

4 hónapja
#5473
Bosorka 1
Nekem van egy Tomtom sportórám, aszerint kb a gép által mért kalória 2/3-át égetem csak el, tehát a gép túl sokat mutat. Ebben benne van az alap égetés is, ez nálam kb 56 kcal óránként, én ezt is le szoktam vonni.

4 hónapja
#5472
310583 723
reply to drisztina's post #5469
Hat ez durva!. Ez a forum arra valo, hogy barki barmirol velemenyt, tanacsot, tapasztalatot kerjen es barki aki ugy gondolja, az CIVILIZALT velemenyt, mondjon, tanacsot adjon, tapasztalatot megosszon. Persze kritizalni is lehet, ha valaki leirja mit hogyan csinal, de masvalaki ugy latja, az nem jo ut a fogyas fele ( pl BMR alatti eves) akkor mondja el a KRITIKUS velemenyet, CIVILIZALTAN, aztan aki akarja megfogadja, aki nem nem, harag nincs egyik oldalrol sem.Tehat en most leforditom amit irtal CIVILIZALT nyelvre:" Vajon jol ertelmezted, hogy 1000 kaloriat, nem pedig kWh fogyasztast irtak, mert nekem ez nem tunik realisnak. Mit lehet alltalanos edzotermi edzes alatt erteni? Amugy az en velemenyem az, hogy az ilyen 5-10 pontos tippeket nem igazan kell komolyan venni, en peldaul az altalad idezettekkel sem ertek egyet, mert:...." Valahogyan ilyen formaban elfogadjuk a velemenyedet, mert az a tied, lehet attol az enyem, a masike, harmadike teljesen mas

4 hónapja
#5471
sinnesro 173
mosmivaaan????
Drisztina, mi ez a stílus? Ezen az oldalon még én is visszafogom magam, pedig nagyon kritikus tudok lenni. :-)
De ezt nem is értem. Ráadásul magadnak válaszoltál.

4 hónapja
#5470
Bojtika 8
Lehet, hogy a fordítás nem tökéletes, de a Kcal-t nem fordíthatom kWh-nak.

Nem én kezdtem el a dühöd egyik tárgyát képező oldalról cikkeket idézni.

Nem fogok bocsánatot kérni az 'undefined' létemért, de sem az irántam táplált dühödet nem értem, sem azt a törekvésed, hogy engem vagy bárki mást elhallgattass.
Régóta vagyok az oldal tagja, ennyire érezhető dühöt még nem tapasztaltam. Süt a soraidból.

4 hónapja
#5469
drisztina 50 386
reply to drisztina's post #5467
Szerintem az általad „felvetett problémákra” kapott válaszokon érdemes elgondolkodni:
- mi az, hogy „általános edzőtermi edzés”?, mi az, hogy „általános”?, hogy „normális?”, mi az, hogy „finom”, mi az, hogy „szép”? milyen (nemzetközi/tudományos/általánosan elfogadott) mértékegységgel lehet meghatározni?
- szerintem egy erősebb futópad W*h/1000=kilowattóra (kWh) energiát „éget” el, azaz fogyaszt, és nem kilocaloriát…
- felejtsd el az olyan „tudományosnak” tűnő 5, 7, 10 stb. pontokba foglalt okosságokat, amit általában bulvár lapokban olvashatsz (pl. „5 tuti tipp, hogy fantasztikus legyél az ágyban” vagy „10 ok, amiért elhagyhat a párod”).

…azonban, ha mégsem sikerülne (jelen „fórumtéma” legutóbbi hozzászólásában megemlített 10 hibát nem minősíteném, sem az írója, sem a közzétevője miatt), a „szóban forgó” hozzászólás után, szerintem a 11. hiba: fenntartások nélkül, bárkitől, bármit „beszopni”; de, ha már „beszoptad”, legalább ne oszd meg!!


4 hónapja
#5468
Bojtika 8
Van egy német kalkulátor,
http://gesuender-abnehmen.com/abnehmen/kalorienverbrauch-training.html

- eszerint az általános edzőtermi edzés kilónként és percenként 4,5 Kcal-t éget el, egy erősebb futópad pedig 9,0-t.


4 hónapja
#5467
drisztina 50 386
reply to Timee's post #5463
„...Az edzőtermi futópad és ellipszis tréner kiírja ugyan,hogy hány kalóriát égetek éppen, de nem tudom mennyire lehet elhinni azt amit az ottani gépek számolnak. Mert nyilván átlagot számol, mivel nem vagyok rákötve semmilyen kütyüvel hogy kimondottan az én kalória égetésemet nézze....”

Nem vagyok edzőtermi guru, vannak itt sokkal profibbak, de szerintem kérd ki a gépek használatával kapcsolatban a teremedző tanácsát/segítségét, ugyanis amelyik gép számol elégetett kalóriát, azt nagy valószínűséggel be lehet programozni a felhasználó adataival (nem, életkor, testsúly). Szerintem.

4 hónapja
#5466
Bojtika 8
reply to Timee's post #5463
Igazad van, a gépek értékei is túlzottak.

Viszont ha már az edzőteremben vagy, ne csak ezt a két kis "csajos" gépet használd, hanem keress valami olyat is, ami erősít. Ide másolom, amit még régebben átalakítottam wordbe:

"10 HIBA, AMI MIND ELKERÜLHETŐ, HA...

Állandó kardiózás? Ivás hiánya, nehogy pisilni kelljen idegen helyen? Dörzsbillegetés oldalra? Parfümhegyek, izzadás nélkül? Ha csak egy is ismerős, akkor a mai levél bizony keményen neked is szól. Ha nem, akkor is érdemes végigfutni, mert van itt más is :)

A leggyakoribb hibák, amit a nők elkövetnek a teremben
Kedves Hölgytársak! Ha már lejártok edzeni a konditerembe, az egy nagyon dicséretes és elismerésre méltó dolog. Ám alapvetően ez nem elég az eredményhez. Van néhány hiba, amit a hölgyek gyakran elkövetnek és bizony ezek gátját állhatják a fejlődésnek, hiába izzadsz vért minden edzésen!

1. hiba: Minden nap ugyanaz az edzés
Ha sokáig nem edzettél, vagy esetleg soha nem volt szerencséd egy szakértő edzőhöz, akkor talán nem tudod, hogy az izomzatnak a fejlődéshez pihenésre és regenerálódásra van szüksége.
Ha minden nap edzed ugyanazokat az izmokat, akkor esély sincs a regenerálódásra, így soha nem fognak fejlődni, erősödni és tónusossá válni. Minden izomcsoportnak egy-egy intenzív edzés után legalább 48 óra pihenés kell. Sőt, ha már haladó szinten vagy, akkor egy héten egy izomcsoportra csak egyszer kerüljön sor!
A pihenés legalább olyan fontos, mint az edzés, ne félj attól, hogy a túl sok pihenés miatt nem fog megfelelően fejlődni az izomzatod, mert épp a túl sok edzés gátolja azt.

2. hiba: Félsz a súlyzótól
Még mindig az a nézet él a női fejek többségében, hogy ha súlyzózni kezdenek, akkor hatalmasra fognak nőni. Hölgyeim, azért, mert megfogjátok a súlyzókat és rendszeresen edzetek velük, nem lesz belőletek testépítő. És az is igaz ugyanakkor, hogy órák hosszáig végzett kardió edzéssel sem fogtok tudni az izomtónusotokon változtatni. Mert bár lehet, hogy a zsír elég tőle, de mi marad utána? Meglátod majd, nem sok minden. És még mindig kövérnek és puhának fogod érezni magad.
A súlyzós edzés az, ami szexi karokat, feszes popót, lapos hasat és egy kívánatos alakot tud formálni. Nem is beszélve arról, hogy minél több rajtad az izom, annál több kalóriát égetsz el még pihenés közben is. Az izomszövet bizony falánk! Ha barátságban vagy a súlyzókkal, bizony nyugodtabban emelhetsz a kalória bevitelen, a testsúly megőrzése és a fejlődés érdekében.
A csontsűrűséged is nő a súlyzós edzéstől, így sikerrel szállsz harcba a csontritkulás ellen is.

3. hiba: Nem iszol eleget

Oké, ez nem csak a nőkre vonatkozik. Ha megnézel egy versenyző testépítőt a teremben, láthatod, hogy akár 2 litert is megiszik egy edzés során. Ezen biztos sokan kiakadnak. De miért is fontos a vízfogyasztás? Mert egyrészt a méreganyagokat eltávolítja. Segít az ízületek egészségének fenntartásában, elkerülöd vele a szédülést és az anyagcserét is magasabb fokon tartja. Csökkenti az éhségérzetet is. Van még kérdés?
4. hiba: Kardió, kardió, kardió, kar..
A túlzásba vitt kardió, nemcsak hogy ront a formán, de erősen rombolja az immunrendszert is. Növeli a szervezetben a kortizol mennyiségét, ami pedig az izomszövet bontásához vezet. Minél kevesebb az izom, annál lassúbb az anyagcsere. Maximum 3-4x érdemes egy héten kardiózni és kb. 1 órás időtartamokban. Persze mindenkinek más a szervezete, ezért egyéni alkalmazásra van szükség, de az biztos, hogy hobbisportolónak nem lehet szüksége heti 7x 3 órás kardió edzésekre.

5. hiba: Rossz edzéstechnika például mellhez húzásnál
Mind az urak, mind a hölgyek végeznek „érdekesen végrehajtott gyakorlatokat” a termekben, de sok hölgy követi el ugyanazt a hibát nevezetesen a széles fogású mellhez húzásnál. A hangsúly ugyanis itt a széles hátizmokon van. Ám sok hölgy semmi mást nem használ ehhez a gyakorlathoz, kizárólag a karokat, amivel persze akár a gyomrukig le tudják húzni a rudat.
Ennél a gyakorlatnál a megfelelő végrehajtás esetén vállszélességnél kicsit szélesebben kell megfogni a rudat és a mell vonaláig húzni úgy, hogy húzás közben a hát egyenes marad és kissé hátra dől a törzs. A hátizmokra kell koncentrálni, a karok csupán eszközök, amelyeket kampóként használunk.

6. hiba: Hasgyakorlatokkal derékkeskenyítés

Hányszor látni, hogy hölgyek lemennek a terembe és mást sem csinálnak, mint haspréseket, lábemeléseket, twisterezést és millió más hasgyakorlatot. Persze, pasik is vannak így…
Még mindig annyian hiszik, hogy ezzel keskeny lesz a derekuk. De akik még nem hallották, azoknak elmondom, hogy hasizom gyakorlatokkal nem lehet a hasról a zsírréteget eltávolítani. Keskeny pedig akkor lesz a derekad, ha nincs rajta zsír.Talán azt hiszed, hogy a zsírpárnák alá épített izom feszessé teszi a külső hasi részt, de ez nagy tévedés. Hiszen kívül nem lesz más, mint a zsír, ami eddig is ott volt. A zsírréteg eltávolítása megfelelő diétával és kardióedzéssel lehetséges. Hetente két-háromszor érdemes hasazni, ha eltünteted a zsírt, ez az edzésmennyiség bőven elég a feszes hasért.

7. hiba: Mi nem izzadunk!
Azt hiszem ez nem igényel különösebb kommentárt. Edzőteremben vagy, az izzadás pedig egészséges. Ne féltsd a sminkedet! Miért van rajtad egyáltalán? Azért vagy itt, hogy edz, nem pedig randizni, nem igaz?

8. hiba: Túl sok parfüm!
Nagyjából elmondható, hogy azok a hölgyek szoktak parfümfelhőben úszni, akik teljes randisminkben járnak edzeni. Nincs is annál „jobb” érzés, amikor az ember liheg a nagy súly alatt, vagy a kardiógépen és szeretne oxigénhez jutni, de csak rózsafelhők bonyolódnak az orrába. Borzalmasan zavaró és könnyen irritálhat is, ami köhögésre ingerel és ez edzés közben nem túl kellemes dolog. Hagyd inkább otthon a rózsákat!
9. hiba: Nem fogyasztasz fehérjét edzés után
Ez is gyakori hiba férfiaknál is. Ha volt egy jó edzésed, amikor is sikeresen megdolgoztad az izmaidat, mitől várod, hogy regenerálódjanak és fejlődjenek, ha nem töltöd vissza a tápanyagokat? A fejlődés az edzés során megsérült és a pihenés, valamint a bevitt tápanyagok által regenerálódott izomzat eredménye. Ha nincs tápanyag, nincs regeneráció, nincs fejlődés.
A legideálisabb kombináció a tejsavó fehérje izolátum L-glutaminnal. 40 g izolátumhoz adj 15 g szénhidrátot és 5 g glutamint. Persze mindenki különbözik, testsúlyban, genetikában és célokban is, így érdemes kiszámolni a tápanyagszükséglet alapján, hogy pontosan milyen mennyiségekre van szükséged.

10. hiba: Törzsdöntögetés oldalra
Kedves Hölgyek! Ezt a gyakorlatot bizony hajlamosak vagytok éjt nappallá téve végezni abból a célból, hogy vékony legyen a derekatok. De hadd emlékeztesselek Benneteket az 6. pontra egyrészt, másrészt a helyzet az, hogy ez a gyakorlat izmosítja a törzsetek oldalsó részét, amitől csak vastagabb lesz, vékonyabb semmiképp. Így szemből nézve szélesebbnek fogtok tűnni. Hölgyeknek főleg hobbiszinten, egyáltalán nem kéne ezt a gyakorlatot végezniük."
(Forrás: Scitec webshop)4 hónapja
#5465
Timee 183
reply to FrauBubus's post #5464
Szia! :)

Én is így vagyok vele, hogy inkább a gyümölcsöt egyem nassolás gyanánt, mint bármi mást. Szoktam általalam készített túrókrémet is enni, meg görög joghurtba keverni epret,málnát vagy banánt, néha áfonyát ha nem sajnálom magamtól, mert van neki ára... Egyszer próbáltam banánt összepépsítettem villával tojást ütöttem hozzá, kicsi fahéj, összekevertem és ezt sütöttem ki. De nem lett jó, sütés közben nem akart összeállni, alig tudtam megfordítani. Valamit lehet hogy elrontottam.
Köszönöm neked is a megnyugtató szavakat, tudom hogy én spilázom túl,próbálok nem így rágörcsölni fél kilóra. Most meg amúgy is megint erősnek kell lennem, szülinapozás lesz, holnap meg strandolás... És nekem a strand veszélyes terület fogyókúra szempontjából... :D

4 hónapja
#5464
FrauBubus 649 28
reply to Timee's post #5454
Szia!

Hát, lehet bekavar a gyümölcs, legalábbis akár hogy is, de cukoros, amiből ha sok kerül be, és nem használja fel a szervezeted azonnal, akkor bizony zsírba megy. Edd napközben, estefelé vigyázz vele. Sajnos én is imádom a gyümölcsöt, akár 5-6 őszibarack is lecsúszik, vagy egy fél dinnye. De még mindig inkább ez, mint csoki vagy süti, én azt mondom. Menzi előtt simán több a súly én azt tapasztalom, eleve ugye a női belső szervek vérbősége is más, meg megy a vízvisszatartás is. Amúgy édesség vágyra egész diétás kis palacsintát lehet rittyenteni, vagy kókuszgolyót túróból, esetleg túrót simán elkeversz gyümölccsel és édesítővel. ;-) Ne akadj fenn fél kilókon, igazából ha kicsit többet iszol, már megvan az a plusz 50-60 deka. ;-)

4 hónapja
#5463
Timee 183
Sinnestro!
Igen, nagykanállal, meg gofrira kenve, palacsintába, muffinba töltve és így tovább. :D A barna arany. :)
Bojtika!
Eddig "nem mertem" leenni a sportolással elégetett kalóriákat. Az edzőtermi futópad és ellipszis tréner kiírja ugyan,hogy hány kalóriát égetek éppen, de nem tudom mennyire lehet elhinni azt amit az ottani gépek számolnak. Mert nyilván átlagot számol, mivel nem vagyok rákötve semmilyen kütyüvel hogy kimondottan az én kalória égetésemet nézze. De mivel elég ingatag számnak gondolom ami oda van írva eddig nem mertem leenni. Egyébként a gépek szerint 700 kalóriát égetek el összesen egy edzés alkalmával.
Nekem is nehezemre esett eddig odafigyelni a zöldség és gyümölcs bevitelemre. De kb 1 hónapja szembejött velem egy cikk, hogy mennyi zöldséget és gyümölcsöt kellene ennünk egy nap, és mit is jelent a napi 4-5 adag belőlük,mert ez így még nem pontos adat.Aztán utánanéztem és azt írják hogy napi minimum 400 gramm zöldséget gyümölcsöt kellene megennünk. Persze az ettől magasabb érték meg még jobb,de ez az alja. És ez számít napi 4-5 adagnak. Na én most azóta erre is figyelek hogy meglegyen ez a mennyiség belőlük. Több paradicsomot,paprikát,uborkát eszek a reggelim mellé. Meg már a tojásrántotta és a főtt virsli mellé is paradicsomot eszek, ami eddig rám nem volt jellemző, csak a jó kis mustár meg ketchup. :) És észrevettem, hogy gyorsult az anyagcserém is ezek által. Szóval nem is olyan nehéz összehozni ezt a mennyiséget csak egy nagyon kicsit kell rá odafigyelni. Plusz jó hír, hogy a hüvelyesek (bab,borsó,lencse) is beleszámít a napi zöldségadagba, legalábbis én szeretem őket.

4 hónapja
#5462
Bojtika 8
reply to Timee's post #5457
Ha a BMR 1400 valamennyi, akkor jó lehet az 1500, de ha keményen sportolsz,akkor azt is edd le. Tehát akkor plusz kalóriák járnak.

Én nem vagyok nagyon gyümölcsös, de szépen rászoktam szerencsére. legalább 1-2 szem almát megeszem naponta, a barackból, ha jó érett, még többet is.

Mindent vennem kell, és nem biztos, hogy pont cipelni akarom. :D De igyekszem, hogy a gyümölcs is benne legyen az étrendemben.A zöldségfélékkel is hadilábon állok néha.

4 hónapja
#5461
sinnesro 173
reply to Timee's post #5460
A nutella kanállal jó! Nagykanállal. :-)

4 hónapja
#5460
Timee 183
reply to feketeinci's post #5458
Hát nekem arra már nincs kapacitásom, hogy most melyik érési fázisába eszem meg a gyümölcsöt, és akkor úgy mondjuk 10 kalórivál több 100 grammja. Plusz ez nincs feltüntetve shol, az eperre pl szinte mindenhol ilyen 32 kalóriát írnak 100 grammra. De hogyha az ember előbb leszedi a kertben vagy más fajta epre van ami kevésbé édes szerintem akkor is 32 kalóriának számolja,mert erre nincs külön adat. Meg szerintem mindenki a legérettebb formájában szereti a gyümölcsöket, mert úgy a finom. Úgyhogy vehetjük a legrosszabb állapotot. :D Mivel én nagyon édesszájú vagyok nekem jó ha van valami alternatíva a csoki/fagyi/süti szentháromság helyett, de ha most mindenki keresztet vetve mondaná hogy gyümölcsöt se lehet enni mert hízunk tőle 10 kilót akkor nem eszem,mert annyit nem ér az egész és sikeresen akarom csinálni az átalakulást. Csak gondoltam egészségesebb alternatíváját próbálom megtalálni az édes íz csillapításának. Szoktam még zabkását is főzni ha édesség éhes vagyok,meg már teljesen átálltam a natúr görög joghurtra a gyümölcsjoghurt helyett. Úgyhogy magamhoz képest haladok.
Nekem azért még összefutott a nyál a számban a főtt császárszalonna említése fehér kenyérrel... :D Na meg a Nutella is csak fehér kenyérre kenve jó :D De ilyenekről csak álmodozok. :) Egyébként nem kaparom az ilyen dolgok után a falat, de hazudnék hogyha azt mondanám nem enném meg ha megtehetném. :) De az én ízlésem is változik, már sokkal több mindent megeszek mint régen, mondjuk régen se voltam finnyás, most meg pláne nem. :D
Igen meg lehet szokni, csak néha fárasztó ez a méricskélés meg hogy a környezeted közben hülyének néz,legalábis engem... Bár a párom már megszokta meg elfogadja. De ha bárkinek elmesélem hogy fogyok csak forgatja a szemeit.

4 hónapja
#5459
vajkzsuzsa 383
Mi a véleményetek a vitaminok szedéséről? és ha javasoljátok- melyiket? Én laktózos is vagyok, ezt is vegyétek figyelembe kérlek. - És még a zöld tea kapszuláról mi a vélemény? Egy ismerősöm ezekkel fogy / ? / .

4 hónapja
#5458
feketeinci 1 3
reply to Timee's post #5457
Rengeteg cikk van erről a gugliban, de nagyon őszintén mondom, hogy nem mélyedek el a fruktóz és glükóz rejtelmeibe....annyira nem érdekel a dolog, én nem vagyok gyümölcs imádó.

Az előbb voltam vásárolni, és nagyon mosolygott rám az őszibarack, aztán eszembe jutott, hogy milyen kemény tud az lenni ilyenkor, így nem vettem.

Nálam ez sajnos mánia, amióta egy ismerősöm az előző napon permetezett paprikát szedte a piacra eladásra, nem nagyon vagyok vagyok hajlandó ezeket megvenni.

Azokat eszem, amik itt laknak nálam, ráadásul a mérleget sem viszem reggel a kertbe. Májusban kezdődik nálam a gyümölcsszezon a meggyel, nem sorolom fel, de az almával ér véget ami szintén innen kerül ki.

Dinnyét vagy banánt akkor eszek, ha valamelyik unokám otthagyja, mert azért nem dobjuk ki.

A zöldséggel ugyanez a helyzet, bár kora tavasszal megveszek 2-3 csomó répát és karalábot, mert azt meg nem akarom permetezni, de a karaláb miatt a tetvek ellepnek mindent. Így kiderült, hogy vannak kivételek, ezen kívül télen néha beesik egy-egy kápia vagy kaliforniai paprika is.

Valahogy ezeknek amik itt teremnek egészen más ízük van, és erről nem mondok le! Ha érik a ribizli és a málna, meló közben pihenésképpen eszegetek méretlenül, mint ma is. Amit lemértem az csak a befőzésre kerülő dolog, a cukor mennyisége miatt.
A barack is akkor jó, ha lehúzhatom a héját, és csurog a leve a könyökömön - az viszont tuti teli van cukorral - de nem érdekel. Szépen követik egymást a fák, most lesz a nyári meggy, már éregetnek a sárgabarackok, a szilva, utána egy hónapig kitart az őszibarack, azt követi a körte és az alma. Mindegyik teli van cukorral ha érett.

Nem is tudom hogy lehet számolni a kalóriájukat így, hogy az érettségétől függ mennyi CH van benne?

Az égetés, meg az emésztés pedig nem úgy történik, hogy most megettem valamit ebédre, és vacsira már azt el is lehet felejteni. Az emésztés folyamatos, van amit gyorsan feldolgoz a szervezet, van amit lassabban, akár napokig is gyűrögeti, de persze közben már küldjük utána a többi adagot, az égetés is hasonlóan működik, a szerveink folyamatosan veszik fel az alapanyagot maguknak ahonnan könnyebben tudják, ezzel van egy állandó "fogyasztásunk", de ha homokszem kerül a gépezetbe, mondjuk tornázol egy nagyot, persze hogy átalakul az egész, mert azonnal több fehérjét követel a test, és a melegedés csillapítására vizet tesz az izmokba. (gondolom)
Valami ilyen az is, amikor vizsga előtt csokit eszel, mert az agyad üzemanyaga a CH, és tényleg jobban működik ha csokit eszel.

De ez így nem túl tudományos :)

A lényeg az, hogy valahol mérni kell a bevitelt, de az nem feltétlen 24 óra alatt fog feldolgozódni a felesleg meg eltávozni. A kaját tudjuk mérni, ha felvisszük és elhisszük hogy a megadott adatok jók. A mozgást is tudjuk mérni, ha elfogadjuk hogy a neten megadott adatok jók, vagy jól működik a kütyünk.

Most itt tartunk.
Pár éve ez még sokkal kezdetlegesebb volt, és meggyőződésem hogy ezeknek a méréseknek a pontossága rohamosan fog egyre pontosabbá válni.

Az idő múlásával majd szembesülni kell azzal is, hogy minden változik körülöttünk, és mi magunk is változunk.
Már így is nagyon belemásztam ebbe a képlékeny témába, de annyit még szeretnék elmondani, hogy változnak a kaják is, amiket eszünk. 3-4 éve vagyok a bázison, és már nem tudnám elképzelni, hogy néhány ételt jóízűen meg tudnék enni, amit azelőtt simán legyűrtem. Például egy darabka főtt császárszalonna fehér kenyérrel erős paprikával nem jelentett kihívást. Már eszembe se jut. Egyre könnyebb és könnyebb kajákra vágyom, ami természetes folyamat egy ember életében, de ez hosszabb szokott lenni....értem ezalatt hogy idős korban már nem a nehéz kajákat kívánják az emberek, de nálam nem erről van szó, 3-4 év alatt nem tudok teljesíteni egy 20-30 évig tartó folyamatot.
A számolással az első években sokat láttam, és láttam azt is hogy jönnek vissza a kilók.

Szóval meg lehet szokni ezt az életmódot is, ahogy megszoktuk gyerekkorunkban a mama főztjét, csak elég soká és kitartóan kell csinálni :)

4 hónapja
#5457
Timee 183
Bojtika! Sajnos a mérlet rabaj vagyok, minden reggel ráállok. Aztán nagyon befolyásolja a lelki világomat amit látok rajta... 1500 kevés? Mennyit kellene akkor? A BMR-em 1400 valamennyi, azért eszek 1500-at. Akkor ti is esztek gyümölcsöt és nem hátráltatja a fogyást?
Feketeinci? Főleg a gyümölcsfogyasztás volt a kérdésem, ami miatt elbizonytalanodtam a dolgomban. Mert ellentmondásos infókat lehet erről olvasni a neten. Érdekelt, hogy ti hogy csináljátok,esztek,nem esztek, ha igen mit és mennyit.
Érdekes amit írsz egyébként, hogy pont akkor égetsz több kalóriát amikor pihenősebb fázisban vagy, amikor meg "megmozdulsz" lelassul. Nem tudom, hogy ezt valaki meg tudja-e magyarázni "tudományosan" hogy miért van.
Csak bosszantó a jelenség, azt gondoltam elrontok valamit.

4 hónapja
#5456
feketeinci 1 3
reply to Timee's post #5454
Mindent tudsz, akkor miért aggódsz?

Vízvisszatartás és kész. Akár 1 kilóval is mutathat többet egyik napról a másikra, nem egyszer előfordult már.

Ha túlhajtom magam egy nap, másnap az izomláz ideje alatt mindig több vagyok, visszatartom a vizet.
Sőt azt is megfigyeltem, hogy a kalóriaégetés sem feltétlen akkor történik, amikor mozgunk. Van okos kütyüm, és azon látom hogy mennyi az égetés. Itthon vagyok 3 napot, pörög ezerrel, és amikor bemegyek dolgozni, az első fél napban is pörög tovább, majd délután lassul le.

4 hónapja
#5455
Bojtika 8
reply to Timee's post #5454
Szia, ne foglalkozz fél kilókkal, és egyébként is elég heti 1 méredzkedés. Pláne ha ennyire tudsz rajta rágódni.
Lehet az is, hogy az 1500 Kcal nagyon kevés, és a szervezeted raktároz.
A zsírra kellene jobban figyelned.- Gyümölcsöt, ha szereted, egyél. És igen, vizet visszatart a szervezet a menstruáció előtt. ha más tünet nincs, akkor is.

4 hónapja
#5454
Timee 183
Kedves Sorstársak!

A véleményetekre, pár jó szóra lenne szükségem. :) Röviden a kérdés: Egyik napról a másikra híztam fél kilót!!!! Miért????? :D :) Tegnap reggel 68,8 kg voltam, ma reggel pedig 69,3.. És nem értem, nagyon bosszantó. Pár napig stagnáltam és 68,8 voltam, ez eddig nem is zavart... De hogy hízzak ez már több,mint felháborító. :D Úgy,hogy mindent betartottam a tegnapi nap is és tényleg nem értem az okát. Ötleteket szeretnék kérni, hogy mitől van vagy mit csinálhatok rosszul? 1500 kalóriát eszek meg egy nap, tegnap még edzeni is voltam, ma is megyek. Ez nálam 1,5 órás kardió mozgást jelent futópadon és ellipszis tréneren. Azért is nem értem, hogyha még szakad rólam a víz másfél órán keresztül és le se eszem az elhasznált kalóriát, akkor mitől mutat többet a mérleg reggelre. Mostanában több gyümölcsöt fogyasztok tudatosan, hogy ne müzliszeleteket meg csokit egyek, gondoltam jó opció. De több helyen olvastam,hogy valaki tiltja a gyümölcsök fogyasztását a diéta alatt. Nektek erről mi a tapasztalatotok, véleményetek? Ma például 300 gramm görögdinnyét fogok enni plusz 130 gramm málnát. Tegnap ugyanúgy 300 gramm dinnyét ettem pár órára rá 1 db nektarint. Én eddig nem gondoltam, hogy ez esetleg árthat, de most kellően elbizonytalanodtam. A beállított szénhidrátomat sosem lépem át még így sem, tegnap is 150 grammból 130-at ettem meg, ma se lesz több 120 grammnál. A zsírt mondjuk sajnos sokszor túllépem.
Ja meg még annyi, hogy vasárnap fog megjönni, még erre is gondoltam, hogy lehet hogy előtte pár nappal vizet tart vissza a szervezetem? Mert alapjáraton nem produkálom a menstruáció előtti/alatti tüneteket,soha semmi bajom.
Előre is köszönöm szépen aki segít és hozzászól a témában!

4 hónapja
#5453
snvirag 172
Sziasztok, én vagyok az, akinek csak nem akart a súlycsökkenés újra megindulni. Tegnap szégyenszemre tartottam csalónapot bevágtam 4 minyon-t, este meg nem bírtam ki kompenzálásképpen rendesen kiléptem a komfort zónámból jól megemeltem a sebességet futópadon, plusz kettlebell... Nem tudom melyik indította meg, de 77-et mutat a mérleg!!!! :) Néha kicsit jól meg kell zavarni a szervezetet szerintem :)

4 hónapja
#5452
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5451
Ja de félelmetes ez az egész. Nem elég, hogy stagnálok február óta, de még hizhatok is ! Pedig ha tudnád milyen fegyelmezett vagyok. de hát öreg is.....ölellek

4 hónapja
#5451
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5450
A BMR és az alapjárat kalória fog egymáshoz közel kerülni.

Itt úgy fogyunk, hogy a BMR közeli értéket esszük le, de alapjárat kalóriát égetünk, mert feltehetően senki sem fekszik mozdulatlanul egész nap. Így érünk el kalóriadeficitet.

Nézd meg bátran, hogy ha Te nem annyi kiló lennél amennyi vagy, hanem csak mondjuk 70, mennyi lenne a BMR-ed, és mekkora a különbség egy 70 kilós nő BMR-e és alapjárat kalóriája között. Ilyenkor már fontos az is, hogy milyen az aktivitásod (munkád).
Sokkal kisebb a különbség, mint most.

Ha nem mented el a lap alján (cél beállítása), nem változtatod meg az eddigi adataidat, tudsz számolgatni, próbálgatni.

Ha már ott vagy, azt is meg tudod nézni, hogy kb 10 év múlva, amikor idősebb leszel ez a BMR még alacsonyabb lesz, még kevesebbet szabad enned ahhoz, hogy tartsd a súlyodat. Nem csak a BMR csökken a kor haladtával, hanem az alapjárat kalória is, ami a szintentartáshoz kell.

4 hónapja
#5450
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5449
Miben nem lesz különbség? A kalória bevitelre gondolsz?

4 hónapja
#5449
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5448
Ha eléred a célt, nem lesz túl nagy különbség, ezért kell nagyon odafigyelni.
A korral ez a különbség csak csökken :(

Bele kell jönni, meg kell tanulni hogy mit ehetünk, mert ha visszatérünk az előző szokásainkhoz, persze hogy visszajönnek a kilók.

Ezért mondjuk, hogy ez életmód váltás és nem fogyókúra.
A fogyókúrában leadod a kilókat és lesz ami lesz, az életmódváltásban megtanulod mit ehetsz, és mennyit, és tartod a súlyod hosszú távon is.

4 hónapja
#5448
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5446
Melyik keretet?? A fogyóst?? Akkor egy életen át kell tartani a fogyasztó kalóriát?? Soha nem állithatjuk át már a kevésbé odafigyelős normálra?

4 hónapja
#5447
FrauBubus 649 28
reply to Fandl's post #5445
Szia!

Nekem is stagnált 1-2 hónapig. Ami szerintem beindította újra nekem, és azóta le is ment 1-1,5 kiló, az a heti 1-2 súlyzós edzés mellé a biciklizés (edzőteremben), tudatos séta (tehát nem a napközbeni, hanem én pl. teremben futógépen szoktam) és este kerülöm a gyümölcsöt, amennyire meg tudom állni... És talán a néha-néha beiktatott kilengő napnak is van haszna, bár nekem már kilengés ha 2-300 kalóriával meghaladom a keretem...ez van, nem merek bezabálni, meg a gyomrom se bírja már úgy mint rég. Nyugi, ha tudatosan eszel, jó alapanyagokból, akkor hosszabb távon is tudod majd tartani a súlyod. Persze ehhez az kell, hogy mérlegelj rendszeresen és ha van kis plusz, még időben csípd el és azért ne a régi étrendedet kövesd majd. Én olyan 1-2 éve eszem tudatosabban, és eddig kisebb periódusoktól (1-2 hét ünnepek környékén) eltekintve csak lefelé ment a súlyom. Esetleg változtass mozgásformát, eddz intenzívebben vagy másfélét, és szerintem a keretedet edd le. Hogy a mozgást leeszed-e, rajtad áll, tapasztald ki, bár az itteni mozgás kalóriák túlzóak, nézz utána máshol is melyik mozgás mennyi kalória. Én nem eszem le a mozgást egy ideje, max aznap mikor mozgok megengedek magamnak + 1 gombóc fagyit, vagy + 1 szelet kenyeret, ilyesmi. Tarts ki! ;-)

4 hónapja
#5446
feketeinci 1 3
reply to Fandl's post #5445
Kicsit több info kellene.
Honnan indultál?
A cél közelében már nagyon nehezen megy, Lousha 1 évig küzdött az utolsó 2 kilójával.

És ha odafigyelsz, nem jön vissza.....de ehhez tényleg figyelni kell, ha gyakran átléped a keretedet bizony lassan elkezd visszajönni.

4 hónapja
#5445
Fandl 281
Sziasztok! Olvasgattam a bejegyzéseket, mert próbálok valami megoldást keresni. Sajnos, már több hete nincs eredménye a számolgatásomnak, mozgásomnak, tehát nem adtam le semmit. Nem állítom, hogy túlzásba viszem a mozgást, de dolgozni járok ellátok egy 5 tagú családot, vidéken élek, ahol sok a munka a ház körül is. Ez nem védekezés, ez tény. Esténként mozgok kb 45-50 percet, ami sajnos az éjszakai időben tudok elvégezni (21-23 óra között). A lényeg, hogy most teljesen leállt a fogyásom. Én nem szeretnék semmit sem szedni, meg iszogatni, de jó lenne, ha kimozdulna már a mérleg, mert hetente igen csak lelombozó, hogy nem ment le semmi. A kalória mennyiséget általában nem használom fel és még rá is teszek a tornával. Tényleg olyan jót tesz, ha 1-1 napot csalok és többet eszek, nem fogok ezzel visszafelé haladni? Már ez is jó volt, hogy leírhattam a gondolataimat, mert bár megdicsértek a 11,6 kg-os fogyásommal, de sokan mondják, hogy majd visszajön rám akár a duplája is. Mindenkinek sok sikert a céljai eléréséhez!

4 hónapja
#5444
FrauBubus 649 28
reply to feketeinci's post #5439
Asszem egyik se vonatkozik rám. A folyadékra próbálok figyelni, a mai 5 g-ot olyan 2 dl vízzel vettem be, aztán 1 órán belül még megittam 2*2 decit. Meg még fogok olyan 2-3 decit. Ez csak elég...?!

4 hónapja
#5443
FrauBubus 649 28
reply to feketeinci's post #5439
Én lemértem, nekem egy nagyobb teáskanállal (igazából egy műanyag kanalam, nem "hivatalos") mértem most, az nekem 5 g. Ma este annyit vettem be. Meglátjuk...

4 hónapja
#5442
snvirag 172
reply to Bojtika's post #5440
Igen, lehet, hogy ez beválik! Köszönöm a válaszod!

4 hónapja
#5441
snvirag 172
reply to Bojtika's post #5440
Igen, lehet, hogy ez beválik! Köszönöm a válaszod!

4 hónapja
#5440
Bojtika 8
reply to snvirag's post #5438
Próbálj nagyobb fokban erősítést bevinni. Szép dolog az aerob, de az izomzatra is gondolj.
Lehetőleg váltogasd az edzéseket. A régi jó tagunk, Bmati sokszorosan bevált rendszere szerint felsőtest - alsó testfél- teljes test vagy kardió egymást követő napokon, majd ugyanez elölről, a hetedik nap pihenő.

4 hónapja
#5439
feketeinci 1 3
reply to FrauBubus's post #5437
Szerintem sok az 5g, esetleg emeld az adagot, és úgy figyeld meg a hatást.
Bojtika jól tudja, az egy evőkanálnyi szinte nem is mérhető.

A hátrányairól is ír a net:
http://utifumaghej.com/az-utifumaghej-lehetseges-hatranyai

4 hónapja
#5438
snvirag 172
Sziasztok! Eddig 15 kg-tól sikerült megszabadulnom, még van 15. Egyszer már stagnáltam 3 hétig, szépen beindult, ahogy bevezettem egy két csalónapot. De most megint 3 hete, hogy 78-80 között ingadozik (tudom, hogy van egy természetes súlyingadozás, de eddig szépen csökkenő tendenciát mutatott a súlyom, ám most valahogy csak nem akar megjelenni a 77 kg... :( ) Ezzel ellentétben a tükörben úgy látom alakulok, a centik is itt-ott csökkennek. Tehát valószínűleg haladok, de érzem, hogy lelassult a súlycsökkenés. A BMR-em jelenleg 1600 kcal, egy héten 5-ször sportolok (javarészt 1 óra aerob mozgás, kis erősítéssel variálva), így van, hogy sportos napokon 1800, ritkán 2000-et is beviszek. Eddig jó volt így, de most lehet, hogy ezzel van a baj? Vagy a mozgást szokta meg a szervezetem és még intenzívebben kellene edzenem? Előre is köszönöm a segítséget!

4 hónapja
#5437
FrauBubus 649 28
reply to feketeinci's post #5434
Köszi! :-)
Elvileg 5g napi 1-2 alkalommal, majd lemérem és pár napig így próbálkozom. :-)
Csak napközben nem igen szeretnék porcelánosdizni, mert nem mindig van rá módom. Szóval reggel és / vagy este lenne jó, ha hatása lenne.
Minden esetre ma is tolok egy adagot, akkor 5 grammot.

4 hónapja
#5436
FrauBubus 649 28
reply to Bojtika's post #5435
Egy próbát megér nekem, ha ártani nem árt, akkor még ha az első próba kör kidobott pénz is esetleg. ;-)

4 hónapja
#5435
Bojtika 8
Picit gyanús nekem, ha valami ennyi mindenre jó.
Ráadásul olyan könnyű, hogy egy kanálnyi mennyiség szinte nem is mérhető mennyiség. Tehát bármi lehet benne mondjuk a tömeg 20%-ában akár, az egy kanálnyi útifűben gyakorlatilag nincs is jelen.
A könnyű fajsúly viszont legalább az árát csökkenti. (30 deka 1600 Ft????)

4 hónapja
#5434
feketeinci 1 3
reply to FrauBubus's post #5433
Csak bátran!

http://útifűmaghéj.hu/

4 hónapja
#5433
FrauBubus 649 28
No, szereztem be útifűmaghéj port. Tegnap este egyelőre egy teáskanállal mertem bevenni, hatás eddig nulla. Lehet kevés volt, de többet nem mertem, mert ma délelőtt korlátozottak voltak a "porcelános lehetőségeim". Tesztelgetem...

4 hónapja
#5432
Bojtika 8
Ha ilyet mond valaki, elrestellem magam, mert őszinte élvezettel vetettem magam ennek a 3 évnek a sodrásába. Megedződtem a vizsgadrukkok sorozataiban, megváltozott a személetem, okosodtam, kapcsolatokra tettem szert...

4 hónapja
#5431
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5430
Őszinte elismerésem. Nagyon tisztellek ezért.

4 hónapja
#5430
Bojtika 8
De, jól emlékszel. 59 vagyok. :D

A gyerekek felnőttek, időm van...
Nem lesz nagy nyugdíjam, jobb még addig végzettséget szerezni, míg nem élesbe megy. No meg, míg el nem felejtem, miért csinálom...

4 hónapja
#5429
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5428
Atyaég ! Azt hittem egy idősek vagyunk kb. Én juliusban leszek hatvan. Valahol mintha azt láttam volna, hogy Te is 59 vagy. De lehet, hogy tévedek, akkor bocs. De ha nem tévedek, akkor le a kalappal !! Én sem vagyok egy öreg tyuk, főleg lélekben, de ez azért durva. Én két éve nyugdijas vagyok a 40 évvel. / igaz az egy helyről van /. És kielégit. Már nem hiszem, hogy dolgoznék. De soha ne mond ......

4 hónapja
#5428
Bojtika 8
Még a szakdolgozat csúszik őszre, de germanisztika szakon végeztem gyakorlatilag. Sajnos emiatt csúszik a szakfordítói, de még meglátom, mert ha februárig megcsinálom az angol középfokot, akkor megyek mesterre, fordító-tolmács szakra még két évre.
Ha az angol nem sikerül, akkor marad a fizetős szakfordítói.

A jelenleg is végzett fordítói munkához akarok megfelelő végzettséget, jobban fizet.

4 hónapja
#5427
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5426
Mi lettél igy nagy korodra, ha nem titok ??

4 hónapja
#5426
Bojtika 8
A levelezős tanulás 3 éve alatt összevissza ettem. Visszajött átmeneti pár kiló, mert nem is mozogtam.
Most veszek nagy lendületet, és a dokihoz is elmegyek, mert a pajzsmirigy is gyanús egy kicsit.

4 hónapja
#5425
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5424
Csak nem hiztál?

4 hónapja
#5424
Bojtika 8
Lesz siker, nyugi. :D

Köszönöm, én a napokban megint elkezdtem mérni, pedig keserves lesz megint beleszokni.

Váratlan gyümölcsnapok jöttek nálam, mert kaptam egy szatyorra való érett barackot olcsón.Még van belőle két szem. :D

4 hónapja
#5423
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5422
Édes vagy ! Persze, nem hagyom abba. Nem okoz nehézséget. Csak már egy kis siker jó lenne. Szép napot !

4 hónapja
#5422
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #5421
Ne ijedj meg! Az utólagos igazítás gyakran ezzel jár. Csak nyugi, és folytasd!
Előkerül majd az eddig belefektetett munka is, csak megijedt és elbújt.

4 hónapja
#5421
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5384
Hát bejött !! Már a negativ előrejelzés. Nem mérlegeltem egy pár napig. Jól is voltam, ettem a megemelt kalóriát / kb 1700 /. Makrók belül maradtak. Mozgás volt, még uszás is. Ma jó lazának éreztem a hasam, ráálltam a mérlegre. Bár ne tettem volna. Majdnem 3 kg plusz. Jó, tudom, hogy ez törvényszerü, de azért ott hátul a kis agyamban pánikot kelt. Folytatom, nem vagyok hülye, csak megrémitett. Szeptembertől az a rengeteg munka. Lényegében 3 kg több mint egy havi átlagom a fogyásban. Bocs, hogy élek.

4 hónapja
#5420
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5419
Nekem is van itthon utifü. Próbálgattam is, de nem csinált semmit. Meg tudtam inni én is gyorsan a kávés poharamban hidegen, elkeverés után azonnal. De nem volt arányban az elfogyasztási kellemetlenség a jótékony hatással. Mivel van itthon, lehet, hogy majd megiszom, kárt nem okoz.....

4 hónapja
#5419
feketeinci 1 3
reply to FrauBubus's post #5417
Nem undi , mert ha azonnal megiszod még nem zselés.

4 hónapja
#5418
Bojtika 8
Én anno vagy 3 próbacsomagot vettem, egy-egy adag nem volt sok. Mondjuk nem is hatott. Viszont drágállottam, hogy tovább próbálgassam, vettem zabkorpát. Nem nagyon undi az útifű, az elkeverés után rögtön megittam. De a zabkorpa meg teljesen oké.

4 hónapja
#5417
FrauBubus 649 28
reply to feketeinci's post #5414
Ez az útifűmaghéj nagyon undi? Ha jól tudom, zselésít, mármint nem túl sok vízzel keverve zselés állaga lesz. Ezt natúr mennyire lehet legyűrni? Szörnyű nagyon?

4 hónapja
#5416
FrauBubus 649 28
reply to vajkzsuzsa's post #5413
Nagyon régen ittam én is, a nevére emlékszem, de hogy hogy hatott, passz. Este ittam, azt tudom. Neked tehát kb. 5-6 óra után van hatása? (Nekem a felkelés utáni randi lenne praktikus... :) )

4 hónapja
#5415
Bojtika 8
Én a zabpehelybe is teszek kiskanálnyi zabkorpát, sűríti. Egyútal rost is.

4 hónapja
#5414
feketeinci 1 3
reply to FrauBubus's post #5412
Az én módszerem a minél több rost.....teljeskiőrlésű, korpás, müzli, zabos cuccok mint a liszt, pehely és korpa amihez csak lehet. Nincs gondom.

De amíg volt, addig az utifűmaghéj volt a segítség. Először úgy ettem hogy a tejbezabiba kevertem, de már egy kévéspohár vízben elkeverek egy evőkanállal és gyorsan lehajtom.

Évekkel ezelőtt rosszabb volt a helyzet, akkor én is teáztam, bedobtam még a hashajtó teát is mint titkos fegyvert, akkor az hasznos is volt....de az már túl erős, nincs rá szükség.

4 hónapja
#5413
vajkzsuzsa 383
reply to FrauBubus's post #5412
Én mályva teát iszom. Nem bánt, nem kell szaladni, megbizható. Olcsó. Fabiáni. Én minden nap reggeli után iszom meg. Ettől 2 óra körül - ebéd után - van eredmény. Randim minden nap van azóta, a fogyásban még nem segitett. Majd most ! A kalória átállitás után.....

4 hónapja
#5412
FrauBubus 649 28
reply to feketeinci's post #5405
"....és nem elfelejteni a napi randit a porcelánnal." - ki hogy csinálja? Mert nincs mindennap randim... :-D

4 hónapja
#5411
Bojtika 8
Remélhetően a közérzetedben is hamarosan megérzed!

4 hónapja
#5410
vajkzsuzsa 383
reply to bericse's post #5408
Én is erre gondoltam. Fejben ugy is tudom, hogy mennyi a mozgásom.

4 hónapja
#5408
bericse 151
reply to vajkzsuzsa's post #5407
Lehet, hogy hülyeség, de szerintem ne írd be a mozgást.

4 hónapja
#5407
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5405
Beirtam mozgást, és nőttek a makrók maguktól. Ez eddig nem volt. Nem is jó, mert nem akarom leenni az egészet. Hogy tud fix mardni a csik, mint eddig? Sajnos nem vagyok nagy számitógép zseni. Talán elrontottam valamit a beállitásnál?

4 hónapja
#5406
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5404
Köszi. Próbálkozom.

4 hónapja
#5405
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5403
Rendben, most várunk.....a mozgást még mindig nem eszed le, de azzal foglalkozhatunk később is.
A lényeg hogy a BMR minden nap bekerüljön a szervezetedbe - egyelőre megoldott, számolj pontosan!

Valamerre mozdulni fog....és nem elfelejteni a napi randit a porcelánnal. Ha a teáktól nem sikerül, nyomjuk a tanácsokat (az utifűmaghéj már kilőve, nem bejövős, tudom)

4 hónapja
#5404
Bojtika 8
Jaj de jóóóó! Feketeinci, köszönöm a segítséged.

Vajkzsuzsa, nem törvényszerű, hogy ez a váltás azonnal lefelé fogja mozdítani a mérleget, de ne ijedj meg, és tarts ki.
Többen írtak már olyat, hogy "kételkedtem, de tényleg igazatok lett" meg hogy "sose hittem, volna, de tényleg enni kell a fogyáshoz is"... ne aggódj.

Csak bátran. :D

4 hónapja
#5403
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5402
Na most értettem meg ! Beállitottam 1700-ra a kalóriát, és napi keretre. A gép beállitotta a fehérjét 85-re, a ch-t 213 - g -ra, a zsirt 57-re. Igy már bele fog férni a napi kalória mennyiség. Nagyon halkan mondom, még mindig nagyon soknak tünik. De persze megértem, hogy azért stagnálok, mert tartalékol a szervezetem. Csak olyan furcsa, hogy többet ehetek, és megindul a fogyás. De bizom Bennetek, mától igy lesz. Köszi.

4 hónapja
#5402
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5401
Nem bonyolult az annyira.
A cél beállításnál napi keret megadását választod miután beírtad az adataidat, és beírod keretnek a BMR+100-at.
A főoldalon a makrók mellett beállítod az arányokat fogyókúrásra, a gép máris a 20-50-30 arányban osztja el a makróidat.

4 hónapja
#5401
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5398
Amugy még azt nem értem, hogy a makrók emelése nélkül hogy tudom az össz kalóriát emelni? Mert 1400 fölé nem tudok menni, mert már sir az arcocska, és azt nem birom. Hol az egyik, hol a másik....

4 hónapja
#5400
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5395
Nézd át kérlek újra.

Kevesebbet eszel, mint a BMR+100, és ráadásul rengeteget mozogsz.
Ezt csak fokozzák az esetleges böjtök, és a még több mozgás.

Tartalékoló üzemmódban vagy - szerintem, de messze álljon tőlem hogy ezzel megbántsalak.
Már írtam ezt Neked, de valamiért nem hiszed el.
Bojtika hozzászólásából úgy látom ő is így gondolja....ezért bátorkodom újra leírni.

4 hónapja
#5399
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5398
Neeem ! nem a kevés evés válik be.... de érted Te ezt.

4 hónapja
#5398
Bojtika 8
Hogy kevesebbet eszel, mint kellene, és stagnálsz???

4 hónapja
#5397
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5396
Remélem, beválik.

4 hónapja
#5396
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #5395
De hát kibogoztuk, hogy kicsit kevesebbet eszel, mint kellene.

4 hónapja
#5395
vajkzsuzsa 383
reply to 310583's post #5394
Nekem február óta stagnál... Pont ma néztem vissza a kezdeti hónapokat, hogy mit cseszek el. De semmit !. Még visszafogottabb is lettem. A mozgás meg megduplázódott azóta. És itt vagyok e !!!. De nem baj, még van türelem.

4 hónapja
#5394
310583 723
reply to Bojtika's post #5393
Jo ideig a tejtermeket (joghurtot) en is zabbal + gyumolccsel,chia maggal, mandulaval, stb ettem, aztan most nem kivanom, majd meg biztos visszaterek. Igen en elegge "ragadozo"tipus vagyok, barmennyi hust kepes vagyok megenni, fove, sulve ( zsir nelkul, zacsiban, teflonban,racson,) hidegen, melegen, cask ne legyen zsiros. Igy a feherjemmel cask akkor van gond, ha nincs idom fozni es eszem amit erek.A reggelire a kaloriabazis szoktatott ra, a fozesre ugyszinten ( egyedul elek, es cask akkor foztem mikor az unokaim itt voltak, amugy a semmitol az osszevissza mindenig ettem, es 55 kg.rol 95 kg let az eredmeny). Most mar lement 20, de osz ota stagnal, igaz nem is veszem tul szigoruan, meg a marciusi epemutetem ota a pilatesz is elmaradt, de legalabb nem hiztam vissza. Majd meg megemberelem magma ugy 6-7 kg erejeig.

4 hónapja
#5393
Bojtika 8
reply to 310583's post #5392
Te hozzám képest erősen húsevő vagy.
Én nem is reggelizem, a nap első étkezése az ébredés utáni 2-3. órában leghamarabb. És akkor sem hús, jellemzően nem is tejtermék. Azaz kevés joghurt a gyümölcsös zabkásába általában. :D

Habár valami éppen átalakulóban van bennem, amióta tudatosan csökkentem a kenyeret, és inkább sajtot rágcsálok kenyér helyett. Most a zabot sem kívánom annyira.

4 hónapja
#5392
310583 723
reply to Bojtika's post #5389
Nekem egyetlenegyszer sikerult hogy fix a beallitott kaloriat es fix a 20-50-30%-ot kihozzam. Alltalaban a feherje tobb, SZh es ZS kevesebb, ritkan valamelyik tulhalad ( van mikor minden, kaloriastol). Leggyakrabban csirkemellet, pulykat,eszem, kozben halat, ritkabban nyulat, marhat, sertest. Felvagottnak veszek pragai sonkat ( amit veszek 94.8 kal/100 g 15.1-2.3-2.8 a makrok, itteni helyi gyartmany) Szoktam meg paradicsomos halfile konzervet, tojast, tejtermeket ( joghurt, turo,cottage cheese) kb ezek a reggelim

4 hónapja
#5391
Bojtika 8
Megnézem.
-- nem találok rajta laktózmentes feliratot."Skimmed milk powder" a brokkolikrém- és a sajtkrémlevesben is van.

Ma a brokkolit ittam meg. 101 Kcal, 1,3 g zsír, 5,5g szénhidrát (ebből cukrok 2,7 g), és a fehérje 17 g! (Az 56 g a por 100 grammjára vonatkozó adat.)

A BioTech gyártja, Protein Gusto sorozat. Ha jól láttam, palacsintaporuk is van.

4 hónapja
#5390
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5389
Laktóz nincs benne?

4 hónapja
#5389
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #5388
Szívesen!
Nekem hosszú idő alatt kétszer sikerült, hogy a makrók is pontosan meglegyenek. Nem baj, ha egyik erre, a másik arra, mert hosszú távon kiegyenlítődik.
De Neked, mint írtuk többen, az 1600-1700 Kcal kevés. Én megpróbálnám emelni kicsit, és emelni a fehérje arányát is. Legyen napi 1800 Kcal, és rengeteg fehérje, mert a testtömegre ha csak egy grammot számolok (ami kevés), az is már 110 gramm! Hogy emellett a zsír ne legyen sok, néha mégis rászorulhatsz a fehérjeporra, mert ennyi zsírmentes túró is a füleden jön ki egy idő után. -
Én ma felfedeztem a fehérjés levesporokat az "izomboltban". Egy bögre meleg leveske, 53 g fehérje. Próbának megért 300 Ft-ot. Ma megvan a fehérjém, és könnyű a gyomrom.

Utólag: még ma vettem először, a leveske egy adagja nem tartalmaz ennyit, "csak" 17
g fehérjét.

4 hónapja
#5388
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5387
Köszönöm. Az a nem könnyü, hogy ugye meglegyen az 1600-1700 kalória, de belül maradjak a makró csikokon is. Eddidg mondjuk sikerült, csak az összkalória nem volt meg mindig / sőt szinte soha /. De rajta vagyok. Még egyszer köszi a segitséget, és az együtt érzést.

4 hónapja
#5387
Bojtika 8
Itt senki nem viccel a tanácsokkal. Sokaknak tudtunk már segíteni ezekkel a lépésekkel.
Saját tapasztalatokkal, a mások tapasztalataiból leszűrt "frissítésekkel"... hogy tudjunk segíteni. Régebben aktívabb voltam, aztán vagy három éven át nem jöhettem gyakran. Most majd megint tudok.
Az Információ fülre kattintva, elolvashatod sokak sikersztoriját, ahol leírják a fogyás menetét, ahogyan náluk zajlott.

4 hónapja
#5386
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5385
Minden tanácsért hálás vagyok ! Már a jókért...

4 hónapja
#5385
Bojtika 8
Bocsánat, most kevés az időm! Egyébként a többiek is jól mondják.

4 hónapja
#5384
Bojtika 8
Az orvosi oldal kalkulátora szerint a BMR-ed 1767 Kcal.

A BMR azt jelenti, Basal Metabolic Rate, ami a nemed és a méreteid alapján azt jelenti, ennyi kell a puszta életben maradáshoz. Minden munka, tevékenység, mozgás, ezen felül igényli a kalóriákat.
Ezért szoktuk ajánlani, hogy e fölött 100-200-al legyen a napi bevitel, de 100 kg felettről indulva ehhez nem kell annyira ragaszkodni, kicsit lehet kevesebb, aztán 100 alatt újra számolunk.
Heti fél kg a nagy átlag fogyása, de vannak gyorsabb és lassúbb időszakok.

Most feljebb kell venned a napi keretet, és egyelőre csak a közérzetedre figyelj, ne is méredzkedj. Lehet, felszalad valami megint, de utána majd megindul lefelé. Az edzést persze csak folytasd!

Nagyon sajnálom, hogy itt nincs topikfegyelem. Sokaknak sok topikban adtuk már ezt a tanácsot. Páran visszaírták később, hogy sose hitte volna, de tényleg enni kell, hogy fogyjon. (Mármint ésszerűen.)
Az a baj, hogy sokan nem fogadják meg a tanácsot, mert beléjük rögződött, hogy a fogyáshoz keveset kell enni. És számolás nélkül azt mondják, 1200 kalória. Pedig nem.

4 hónapja
#5383
vajkzsuzsa 383
reply to vajkzsuzsa's post #5382
Visszaolvastam a HOXA oldalon a fórumot, ami segitett végig. És láttam, hogy február óta stagnálok. Ott a föld felett jártam, hogy elértem a 110 kg-ot. És azóta semmi. De előtte is voltak stagnálások. 115 kg-nál is álltam pár hónapot. A makrókat nem változtattam, csak a kalóriát emeltem 1600-ra. Ja és több a mozgás. Köszönöm, hogy komolyan vesztek.

4 hónapja
#5382
vajkzsuzsa 383
Közel 130 kilóról indultam tavaly szept. körül. Szépen mentek le a kilók. Kb 3 kg. havonta. Meglett ez a kb. 20 kg, és megállt. Semmit nem változtattam, sőt a mozgás az elején nem volt. Itt beszéltek rá, azóta vannak gépeim és használom is őket. jól is érzem magam. De még nem vagyok kész, legalább 5-10 kg. még kellene, ha látnátok. De már kicsit elérhetetlennek látszik.

4 hónapja
#5381
Yvettee
reply to ErrOrka's post #5380
Es meg plusszban a sport is

4 hónapja
#5380
ErrOrka 63 1
reply to vajkzsuzsa's post #5378
kizárt, hogy 185 cm 110 kg BMR+100 az 1600 kcal. 2100+100 kcal-t kellene enned, hogy ne éhezzen a szervezeted.

4 hónapja
#5379
Yvettee
reply to vajkzsuzsa's post #5378
A mozgast le kell enni! Ez azt jelenti, hogy 600 kaloriaval kevesebbet eszel, mint amire a szervezetednek minimum szuksege van, tehat napi 1000 kalorian szenvedtetted magad. Igy mar ertheto, hogy miert stagnalsz, nem?

4 hónapja
#5378
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5377
Nálam hosszabban senki nem stagnált szerintem.... 185 cm magas nő vagyok 59 éves. 110 kg. - 1600 kalórián vagyok, 80 fehérjén, 160-as ch. és 50 g zsir. Hónapok óta áll. Mozgás kb. napi 600 kalória. Ahhoz nem nyulok, nem eszem meg. Csikokból nem térek ki . Össz kalóriából sem. Ez nem jó igy???

4 hónapja
#5377
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #5376
Nem baj, de sokan nem jól állítják be a keretet, és emiatt kevesebbet esznek a kelleténél.
Leginkább az szokott lenni a hosszú stagnálás oka.

4 hónapja
#5376
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5374
Nem, saját erőből csináltam. Mérleg sajnos jó, Férjem 110 kg stabilan.

4 hónapja
#5375
310583 723
reply to vajkzsuzsa's post #5371
Kb fel eve nem mozdul a merleg ( lehet elromlott!) De legalabb nem megy felfele sem, tehat z mar jo dolog. Valamikor hizasom kezdeten sok ideig ez volt a sulyom. Lehet a szervezetem emlekszik ra es ezert ragaszkodik hozza! Na meg a csaladunkban az elso felev ( karacsony es szilveszter utan raadasul) tele van unnepelni valoval, annyira, hogy be kell osszuk, ki mikor milyen napot tart.Meg ez is beszolhat.

4 hónapja
#5374
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #5373
Persze hogy van. Nem találom nyomát, a beállításaidat ellenőrizted már valakivel együtt?

4 hónapja
#5373
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #5372
Köszi. Akkor még van remény?

4 hónapja
#5372
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #5371
Én is azt hittem anno, a 63 kg már marad... de végül elindult lefelé.

4 hónapja
#5371
vajkzsuzsa 383
reply to 310583's post #5370
Most két hétig usztam napi egy órát, gyalogoltam, és gerinctornáztam. Itthon szobabicóm van, és ellipszisem. Plusz gyalogolok is. Tehát most két hétig a uszással más volt a mozgás. Annyi változás lett, hogy lett egy "lyuk" a gyomrom körül. Ha a hasam behuzom, akkor látszik. Az nem volt. Látom Te is jó régi ember vagy itt. Köszi a biztatást.

4 hónapja
#5370
310583 723
reply to vajkzsuzsa's post #5369
Kitartas! Majd cask mozdul. En is stagnalok egy ideje, de bizakodo vagyok.Igaz epemutet miatt a tornam is kimaradt. Probalj mas sportot mint amit eddig csinaltal.

4 hónapja
#5369
vajkzsuzsa 383
Nem akarok sirni, de még mindig stagnálok. Ma vagyok 250 napos a bázison, és betartok mindent. Áll, mint a cövek. Nem mozdul az Istennek sem. Kb 3 hónapja semmi. Elkeseritő.

4 hónapja
#5368
Bojtika 8
reply to FrauBubus's post #5367
Vannak készétel-táblázatok is, ez elég pontosnak néz ki:

https://premiumdiet.hu/pagedata/files/wellion_kaloriatabla_kicsi.pdf

4 hónapja
#5367
FrauBubus 649 28
reply to ujrahetven's post #5364
Nyugi! Az első 8 kilómat kalóriaszámolás nélkül fogytam le. A második (7)-8 kilót már a bázissal, de a munkahelyi ebédet nem tudom lemérni, meg azt se tudom ugye mik az alapanyagok, ilyenkor betippelem és úgy írom be. Egy időben a nehezebb kaják (rántott sajt, mátrai borzaska, ilyesmik) helyett hoztam otthonról diétásat, de mivel a személyzeti kaját a cég fizeti és kulturált körülmények közt (gyakorlatilag egy étteremben) fogyasztjuk el, nem igazán van kedvem otthon előkészülni, dobozból enni és a saját pénzemen. Választási lehetőség nincs, minden nap egyféle kaja van, egy főfogás. Szóval megy a fogyás így is. Nyilván ha hoznám ebédre a kis salátámat csirkemellel meg a párolt zöldséget és társait gyorsabban menne a fogyás, de nekem az macera. Szóval az élet felülírja néha a "hivatalos" menetrendet, de attól még simán lehet fogyni. ;-)

5 hónapja
#5366
ErrOrka 63 1
reply to ujrahetven's post #5364
Hát a nap átszerveződésére egyszerű a válasz, készülj fel rá. Főzz magadnak, vidd magaddal, de még az előre csomagolt kész ételek is jobbak fogyókúra szempontjából, mint a pizzaszelet. A vendégségben történő fogyasztást úgy tudod kompenzálni, ha a vendégségig nem nagyon kajálsz, és ott is mértékkel eszel, vagy azt a napot elengeded, néha csalni is kell.

5 hónapja
#5365
ujrahetven
reply to 310583's post #5363
Kedves 310583!
Volt ilyen mérlegem, amit használtam is, grammra mértem mindent, aztán a mérleg "nem lett". (Az élet úgy hozta...) Be kellene ismét szerezni egyet, amiben teljesen igazad van.
Neked is azt tudom mondani, hogy ettől függetlenül nincs lehetőség mindig mindent megmérni, amit ettél. Lásd alább, amit ErrOrkának írtam. :)
De köszönöm mindkettőtök tanácsait!
Jó, hogy itt van egy olyan közösség, amire ismeretlenül is számíthat az ember! Köszönöm!

5 hónapja
#5364
ujrahetven
reply to ErrOrka's post #5362
Kedves ErrOrka!
Ha elmegyek mondjuk vendégségbe, akkor nem mondhatom, hogy mondja már el részletesen, hogy mit tett grammra pontosan a sütibe, amit mondjuk direkt azért sütött, mert tudja, hogy jövök. Annak sem állhatok neki, hogy elkérjem a konyhamérlegét lemérni, hogy mennyit nyom egy szelet. És azt sem mondhatom, mikor miattam készült süteménnyel, hogy köszönöm, de nem kérek. :)
Ha meg az ember napja átszerveződik, s már kopog a szeme az éhségtől, nincs más lehetősége, mint azt és ott egyen, amit és ahol éppen tud; talán szó szerint menet közben.
Tehát természetesen értem, amit írsz, de ez nem egy mindig működő dolog. :)

5 hónapja
#5363
310583 723
reply to ujrahetven's post #5347
Elso szabaly: merleget kell beszerezni, ami grammokat mer - nem draga, kis asztali elemel mukodo merleg. Masodik szabaly: mindent megmerunk amit eszunk. Ezzel kezdodik a kaloriaszamolas.

5 hónapja
#5362
ErrOrka 63 1
reply to ujrahetven's post #5347
Nem eszünk olyat, amiről nem tudjuk, hogy mennyi kalóriát, milyen makrókat tartalmaz. Ez alap.
Nem csak lábbal lehet fogyni, a felső test edzése is elegendő a nagyobb kalóriadeficithez.

5 hónapja
#5361
vajkzsuzsa 383
Bocs, kicsit vissza a témához. Már két hónapja áll a sulyom, és ma egy kicsit megmozdult. Ujra elkezdtem inni a hármas teámat / zöld, ginseng,mályva/. És látszik a hasamon, hogy valami elkezdődött ujra. Mérlegelni még nem merek, de érzem......

5 hónapja
#5360
ujrahetven
reply to FrauBubus's post #5359
Szia!
Köszönöm a tanácsot! Szedek ilyen készítményt. Gükozamin-szulfát, Kondroitin-szulfát, MSM, Hialuronsav, K2-vitamin.
A biciklizésre azt mondja az orvos, hogy az jó lehet, ha lassan és sík terepen tekerek.

5 hónapja
#5359
FrauBubus 649 28
reply to ujrahetven's post #5353
Szia!
Bizony, hogy számít a testsúly, mert "járásnál a testsúly fele, lépcsőn járáskor a testsúly 2-3-szorosa nehezedik a térdre." http://www.sulypont.hu/tudastar/terd
Dona tabletta, vagy MSM-kondroitin-glükozamin tartalmú tabletta is segíthet. Úgy tudom, a biciklizés sem terheli úgy a térdet.

5 hónapja
#5358
Bojtika 8
Ujrahetven és más térdfájósok:

https://www.youtube.com/watch?v=XQDjVVv3tVk


5 hónapja
#5357
Bojtika 8
reply to ujrahetven's post #5356
Kedves Ujrahetven, nagyon drukkolok Neked.

A férjem volt "térdes", neki annak idején kivették a bal lábán a meniscust, mindkettőt. Akkor még ez forradalmi műtéti eljárás volt. nem tudták, hogy automatikusan megindítja az artrózist.

A kurkuma nekem a vállamat hozta helyre. Sokáig volt huzatban a fekvőhelyem, pont a jobb váll volt erősen érintett. Beszűkült a mozgás is persze. Viszont a szoba átrendezése után is fennállt a panasz, még csak nem is csökkent a fájdalom. A háziorvos fájdalomcsillapítót írt fel, amit nem szedtem, csak ha több volt kettőnél úgymond.
A kurkuma rövid idő alatt helyrehozta.

5 hónapja
#5356
ujrahetven
reply to Bojtika's post #5355
Kedves Bojtika!

Köszönöm a tanácsokat!
Az oldalt megnézem, a kurkumát pedig kipróbálom, hátha bármit segít. Mindenre vevő vagyok, hogy végre fájdalom nélkül éljek és tudjak megint mozogni! :)

5 hónapja
#5355
Bojtika 8
Ujrahetven és más ízületes-bajoskodók:

Sokan nem tudják már, de régi tag vagyok, és kezdettől ajánlgatom a kurkumát, de nem a drága kapszulát! Hanem a fűszerként kapható őrölt kurkumát. Nem minden esetben, de használ! Ha meg nem használ, nem is árt, és ebben a formájában pénzbeli veszteséget sem okoz, mert egy tasak olyan 120 Ft körüli áron van.
Naponta valamelyik ételbe bele lehet főzni egy kis mokkáskanálnyit. Vízben nem oldódik, de van, aki jól elkeverve, amolyan homokos limonádénak megissza citromlével.


5 hónapja
#5354
Bojtika 8
reply to ujrahetven's post #5353
Jól ismerem a térdproblémákat.
Láttad már a Fitnessblenders oldalt? Remek a keresőjük, ha nem is tudsz angolul, egy kis szótárazással le tudod szűkíteni a keresést. És akkor sok jó kis edzésre szert tudsz tenni.


5 hónapja
#5353
ujrahetven
reply to vajkzsuzsa's post #5352
Nálam sajnos nem lesz ennyire egyszerű, mert kopás, meszesedés, Chondromalacia patellae és meniscus sérülés. De bízom benne, hogy rendbe fog jönni!
Az biztos, hogy nagyon nem mindegy, kell-e plusz kilókat cipelnie. Az ember térd alatt nem hízik, így minden kiló, amit leadok, kevesebb terhelést jelent a térdemnek.

5 hónapja
#5352
vajkzsuzsa 383
reply to ujrahetven's post #5351
Köszi ! Azt én is ismerem, tavaly a HÉV-ről leszállva reccsent egyet a térdem, és elkezdődött egy sok hetes őrült fájdalom. Volt röntgen, MR, izotóp, gyógyszerek stb. Minden negativ. De nem mult el. Én sem tudtam menni egy sarkot sem. És láss csodát ! Ahogy lementek a kilók, ugy mult a fájdalom. Most komolyan ! Már semmi problémám vele, és mással sem.

5 hónapja
#5351
ujrahetven
reply to vajkzsuzsa's post #5349
Nem titok. Egy térdsérülés miatt. Az állapotom javul, pl. éjszaka már nem ébredek fel fájdalmak miatt, tudom már hajlítani, kinyújtani is a lábam, már szinte nem is sántítok (vagy csak ritkán), fájdalommentes napokon nagyon lassan, sík terepen sétálni is elmegyek már, de a valós terhelésnek még nem tudom kitenni a lábam.

5 hónapja
#5349
vajkzsuzsa 383
reply to ujrahetven's post #5348
Köszönöm. Most már kiváncsi vagyok, hogy miért nem tudsz mozogni. Ha publikus, ird meg nekünk. Remélem nem baleset.

5 hónapja
#5348
ujrahetven
reply to vajkzsuzsa's post #5345
Kedves Zsuzsa! Köszönöm a tanácsot! Az ideális tömegem 70 kiló volt, akkor se sovány, se kövér nem voltam; most 76,5-77 kiló vagyok, egyébként meg 36 éves és 170 centi.

5 hónapja
#5347
ujrahetven
reply to ErrOrka's post #5346
Kedves ErrOrka! A mérést addig tudom pontosan vezetni, míg olyan dolgokat eszem, ahol ez pontosan számolható. Tehát, ha pl. egy csomag szeletelt felvágott 150 gramm és van benne 10 szelet, akkor nincs nehéz dolgom. De azt már nem tudom megmondani, hogy pl. egy alma, vagy egy paradicsom, vagy egy zsemle, ill. egy utcán vett pizzaszelet milyen tömegű, utóbbinál a kalória is erősen kérdéses. Ilyenkor inkább igyekszem többet írni, mint kevesebbet, hogy ne vigyek be esetleg túl sok kalóriát. Igaz, ezzel pedig elérhetem, hogy túl keveset viszek be.
Ha tudnék mozogni, nem lennék elhízva, mert minden lehetőséget megragadnék a természetben lenni és újra hegyet mászni. :) Nagyon remélem, hogy lesz ez még így, s még az idén!
Igyekszem türelmes lenni.
Köszönöm a válaszod! :)

5 hónapja
#5346
ErrOrka 63 1
reply to ujrahetven's post #5344
Egyrészt pontosan kell mérni és számolni, másrészt a szervezet fogyással fog reagálni, de nem éhezteted a szervezeted. A mozgás azért szükséges, hogy növeld a kalóriadeficitet, ezzel gyorsabb fogyást érj el. Csak kajálással is lehet fogyni, de a mozgás elősegíti. A gyógytorna is pont egy gyógytornányival fogja felpörgetni a fogyást. És a legfontosabb, a türelem.

5 hónapja
#5345
vajkzsuzsa 383
reply to ujrahetven's post #5344
Én ugy oldom meg az ivást, hogy reggel iszom egy pluszt. Reggeli után a gyógyszereimmel egy zöld teát. Majd bekeverek egy két literes vizes üvegbe egy citrom levét, és egy kis cukormentes szörpöt / igy finom /. Külön pultra teszem egy pohárral, és az az ENYÉM. Ezt meg kell inni estig. De mivel izlik is, nem nehéz elfogyasztani. Csak egy kis ötlet. Hány cm magas vagy? Hány kiló, hány éves?

5 hónapja
#5344
ujrahetven
reply to 310583's post #5343
Kedves ErrOrka és 310583! :)

Köszönöm a válaszokat!
Gyógytorna van, arra járok is, bár nem hiszem, hogy azzal sok kalóriát égetnék el.
Megpróbálhatom felemelni a napi kalóriát 1830-ra, de az 1830 és a 2070 között alig van különbség. Egyrészt, ha kicsit nem jól számol az ember, máris - tudtán kívül - annyit evett, ami a teljes napi szükséglete, másrészt nem tudom, hogy a szervezet valóban fogyással reagál-e bő 200 kalóriára, hiszen most is 3 hete meg sem mozdul a tömegem.
Persze lehetséges, hogy a napi kb. 700 mínuszra raktározni kezd, míg a 200-ra meg már nem, s újra fogyni fogok.
Igyekszem eleget inni. Próbálok napi legalább 2 litert. Nem mindig sikerül, mert előfordul, hogy elfelejtem, de többnyire megvan a napi 2 liter folyadék.

Köszönöm a tanácsokat!

5 hónapja
#5343
310583 723
reply to ujrahetven's post #5340
Ahogy ErrOrka is mondja, 1830 ka;oriat meg kell enned. Ezmellett, nem tudom milyen a serulesed, de semi mozgas nem fer bele? Gyaloglas, uszas, pilatesz ( amit konnyu szinten is lehet), gyogytorna, seta, barmi segithet. Iszol eleget?

5 hónapja
#5341
ErrOrka 63 1
reply to ujrahetven's post #5340
BMR +100, alatta éhezik a szervezeted. 1830 kcal-t meg kell enned.

5 hónapja
#5340
ujrahetven
Sziasztok!

Nem egész két hónap alatt leadtam 7 kilót az oldalnak köszönhetően, ami hatalmas siker számomra, de ez sajnos csak pont a fele annak, amit le szeretnék összesen fogyni. A fogyásom azonban megállt 3 hete, azóta +/- 30-40 dkg eltéréssel ugyanaz a testtömegem.
Nálam egyelőre csak az étkezés jöhet szóba, amin változtatni lehet, ugyanis egy sérülés miatt nem tudok aktívan mozogni, amire amúgy rettentő nagy igényem lenne; túrázás, biciklizés lenne sok az életemben, ha egészséges lennék, de sajnos nem vagyok.
Hogy ne csak általánosságban beszéljek: az alapjárat kcal égetésem az oldal szerint jelenleg 2080, a BMR pedig 1730 körül van, az oldal számítása szerint pedig napi kb. 700 kalóriával viszek be kevesebbet az alapjárati értéknél, aminek heti kb. 65-70 deka fogyáshoz kellene vezetnie. Ez a kezdetekben így is volt, de bő 3 hete megállt, azóta semmi.
És nem sanyargatom magam, ezzel a kalóriabevitellel teljesen jól elvagyok. Nem vagyok folyton éhes, nem vagyok gyenge... Olykor, talán havi 1-2 alkalommal van "zabálós" nap is amikor mondjuk vendégségbe megyek, vagy ünnep van, s kínálnak, én pedig elfogadom, tehát a csalónapok sem hiányoznak, amit itt többen írtak. Egy-egy csalónapon simán beviszek 3000, vagy akár több kalóriát is.

Megköszönök minden tanácsot, ami abban segíthetne, hogy újra elinduljon a fogyásom.

5 hónapja
#5339
snvirag 172
Köszi a vàlaszokat!!!! :)

5 hónapja
#5338
sehere
reply to ErrOrka's post #5337
Köszönöm!

5 hónapja
#5337
ErrOrka 63 1
reply to sehere's post #5336
BMR+100, jelenleg ez 2605 kcal.

5 hónapja
#5336
sehere
Kedves Bmati!
...pár évvel ezelőtt a Te segítségeddel sikerült lefogynom a tervezett 7 kilót. Most férjemnek szeretnék segíteni. 198 cm. és szerintem kb. 130 kg. 50 éves.(súlylökő volt). Kb. mennyi kalórát állítsunk be neki, hogy le tudjon fogyni kb. 20-25 kilót. nem a gyors fogyás a cél....inkább a tartósság! Ülő munkát végez, átlagos terstmozgással kiegészítve (biciklizés, kutya séta, heti egyszer úszás)
Segítségedet előre is köszönöm!

5 hónapja
#5335
310583 723
reply to snvirag's post #5332
"Csalonap" az, amikor szulinap, karacsony, buli, stb van, amikor torta, suti, zsiros kaja ( ustben-gulyas , sult szalonna, stb), ital., udito, minden van, azt sem tudod mennyi kaloria, mert nem te fozted, es nem is erdekel. Persze cask ulsz eszel es iszol, nem pedig sportolsz kozben

5 hónapja
#5334
feketeinci 1 3
reply to snvirag's post #5332
2000 kalória még nem nevezhető semminek. Jó eséllyel ennyi az alapszükségleted.

Én azt nevezem csalónapnak, amikor váratlanul bemegy a család egy étteremben, és ott csülköt rendelek hatalmas sült krumplival, ami persze tocsog a zsírban.

Vagy ha elmegyünk pár napra, és a reggeli-vacsora óriási svédasztal mellett zajlik, az ebéd pedig egy kis "light"-es rántott husi krumplipürével, vagy tészta (jesszus!).

Nem egyensúlyozom sporttal, azért mozdít ki a hétköznapokból.

5 hónapja
#5333
Bojtika 8
Én nagyon ellenzem az elnevezést. Nem csaló az! Maradjunk csak pozitívak!

Kilengésnek hívom, kilengő napnak.
Jobb, ha spontán marad és nincs benne rendszer.

Igen, pont az a lényege, hogy a szervezet kibillenjen a csökkentett kalóriabevitelből.

5 hónapja
#5332
snvirag 172
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy amikor a stagnálás miatt bevezetünk egy csaló napot/ változtatgatjuk a kalóriabevitel (pl. 3 nap 1600 4. nap 2000..), a csaló napon, azaz mikor többet viszek be, sporttal ellensúlyoznom kell-e aznap, vagy pont az a lényege, hogy "pluszban" maradjon és nyugtassa a szervezetem, hogy ne legyen éhező üzemmódba? Köszönöm a válaszokat!

6 hónapja
#5331
FrauBubus 649 28
reply to FrauBubus's post #5198
Hátha valaki olvasgat visszafelé, meg hátha valakinek jól jön a tapasztalatom.
Kb. 3 hónapja írtam itt, hogy stagnál a súlyom: 160 cm / 68,4 - 68,9 kg között voltam akkor. Örömmel konstatáltam, hogy valami megindult, az elmúlt 2-3 hétben ugyanis 66,4 - 67,00 kg közötti értékeket mértem. Amin változtattam: igyekszem heti 1-2 alkalommal lejutni "kardiózni" is: 30 perc izzasztó szobabiciklizés és 30 perc közepesen tempós séta futógépen amit egy alkalommal megcsinálok. Valamint e mellett maradt a heti 2-3 súlyzós konditermi edzés, némely gyakorlatból nagyobb súllyal mint korábban. És most hogy jobb az idő (meg pörgés van a melóban) többet mászkálok is napközben. Kaján minimálisan változtattam, próbálom mellőzni este a gyümölcsöt (merthogy a fruktóz kb. rögtön zsírként raktározódik el, ha nincs azonnal felhasználva - így olvastam legalábbis) és felvágottakból inkább a csirkemellsonka, sonka. És van, hogy nem eszem le, vagy nem teljesen a felvitt sportokból összeszedett leehető kalóriákat. Tehát beindul ez, csak van hogy hónapokig stagnál...muszáj kitartani és nem feladni. Sok sikert mindenkinek! :-)

6 hónapja
#5330
Polcsi
reply to Sielu's post #5327
Szia Sielu,
2 éve diagnosztizáltak nálam is IR-t, sajnos az nagyon is gátja a fogyásnak, hiszen a sejtekbe nem jut be az inzulin, kering a vérben, majd zsírrá raktároz minden felesleget, azt is, ami nem jut be a sejtekbe, kvázi éhezik a szervezet, miközben raktároz...
Ezért nehez mellette fogyni. De nem lehetetlen!! Nagyobb odafigyelést igenyel, és türelmet. A súlyzós edzés és az intervall jellegű kardio segít leggyorsabban a sejtek inzulinfelvevő képességét visszaállítani (meg néha gyógyszer)
Ahogy kezdenek a sejtek visszaérzekenyedni, azaz újra fel tudják venni az inzulint, ugy helyreáll minden. (Nálam másfél év kellett, mostanra már majdnem teljesen "gyógyult" vagyok). Már lassan, de fogyni is tudok.
Tarts ki, be fog indulni, meg kell, hogy szikja a szervezeted a 160 gr kiegyensúlyozottan adagol (gyors/lassú) ch-t.

6 hónapja
#5329
Katka77
A lányom (16 éves, 13 évesen 68kg volt és kb. egy év alatt fogyott 19 kg-t váltással, tornával) ma azt mondta nekem, hogy ne görcsöljek rá a kilókra, arra, hogy mit mutat a mérleg, hanem a kalória számolásnál koncentráljak inkább az egészségre, hogy mit eszem, a közérzetre, centikre. Ma rábeszélt a piláteszre, 15 perc után most úgy mozgok, mint egy rokkant, fáj minden, de büszke vagyok magamra. :-)

6 hónapja
#5328
Yvettee
reply to Sielu's post #5327
Szia!
Milyen magas vagy? Jol allitottad be a kaloriaigenyedet, BMR felett eszel kicsivel?
Altalanossagban:
a fogyas eleg ciklikus folyamat. fogyunk, utana stagnalunk valamennyit. Ne aggodj rajta , majd beindul ujra. Esetleg tarthatsz 1 nap kilengest, amikor tobbet eszel a szokasosnal, az neha beinditja.
Ja es minel kevesebb a megmaradt zsir, annal nehezebb a fogyas sajnos, a szervezet egyre jobban ragaszkodik a meg megmaradt tartalekahoz..
Olvass vissza ebben a topikban, rengeted hasznos info van, ami segithet neked :)

6 hónapja
#5327
Sielu
Hali!
Pár hónapja kezdtem el kalóriabázisozni, 78-ról sikerült eddig 71-re lefogynom. heti fél kilóra állítottam az oldalt, az elején egy kicsit gyorsabban mentek le a kilók, de összességében átlagban tényleg annyit fogytam vele.

Viszont mostanság nem mennek le, sőt, van hogy fél-egy kilóval többet is mutat a mérleg. Pedig 1500 kalóriákat eszem. Időnként mozgok, de inkább a ritkább, nagyobb hangvételű edzések mennek (hetente-kéthetente 50km biciklizés, közte 1-2x valami rövid kardio).

Mivel PCO-ra derült közben fény, 160 gr szénhidrátdiétát kezdtem el tartani, a mellett 1500-nál kevesebb kalóriát nem tudok bevinni, mert akkor nincs meg a napi CH.

Szóval, az egy dolog, hogy stagnál időnként a fogyás, de az idegesít, hogy most is tegnapról mára 1 kg-al még többet is mutatott! Lementem 70,4-re, majd 71,5 lett... Pedig már úgy várom, hogy 70 alá menjek... 62-t tűztem ki célnak, de már a 67-el is elégedett lennék (az volt a gimis súlyom).

Remélem, hogy ismét el fogok indulni lefelé, de már 2,5 hete nem moccanok igazán, csak le-föl liftezett fél kiló...

Gondoljátok, hogy a PCO-nak köze van ehhez? Tudom, hogy a kezelés másik pillére a rendszeres testmozgás, de jelenleg apránként vagyok képes megváltoztatni az életmódom, most a diétát próbálom megszokni, majd utána megpróbálom beépíteni a több sportot.

6 hónapja
#5326
Katka77
reply to Csabi76's post #5325
"Egyeseknek borzasztóan tud fájni ha valaki csinál valamit és sikerül neki!"
Ezt már most tapasztalom. Az a fajta vagyok, aki ha elkezd fogyni, először felsőtestről (oldal, mell és has), és mire megindul a csípő, fenék, comb tájéka is, addigra már szinte kilátszanak a bordáim :) Ezért a közel 6kg mínusz is már most látszik, és látom, hogy egyesek megváltoztak. Láttam már "barátnő" eltorzult arcát is, mikor megkérdezte, hogy mennyit fogytam, és hozzá tettem, hogy ezzel a tempóval kb. szeptemberben 65 kg leszek.

6 hónapja
#5325
Csabi76
reply to Katka77's post #5320
Ja, kis országunkban annyira tudunk örülni egymás sikerének! Emlékszem, amikor először lehetett látni rajtam hogy fogyok, mindenki: "De ügyes vagy, hogy csinálod?" Amikor már 90 kg voltam: "Megörültél? Hova fogysz már?" Perpillanat nincs ember aki szerint ne lennék "túl sovány", a világ harmadik legelhízottabb nemzete! Itt azaz etalon ha van rajtad egy bödön zsír! ;-)
Most meg titkon azt várják mikor hízok vissza! :) Egyeseknek borzasztóan tud fájni ha valaki csinál valamit és sikerül neki! :) Ha eléred a célod akkor se várd hogy nem találnak hibát benne. Magadért csinálod, de adjon erőt ha elgyengülsz hogy megmutasd, erősebb vagy mint hiszik, mint ők!

6 hónapja
#5324
Csabi76
reply to Polcsi's post #5322
Szívesen! Kitartás és meglesz az eredménye! :)
Azt mondják, eleinte attól is fejlődik az ember ha csak mások után elpakolja a súlyokat!
Viccen kívül, minél kezdőbb valaki annál nagyobb a fejlődési potenciál, ez sok tényezős dolog.

6 hónapja
#5323
Csabi76
reply to ErrOrka's post #5319
1kg izom építéséhez 14-16 ezer kalóriára van szükség. Ha valakinek az izomtömege messze elmarad attól, amit a genetikai programja alapján optimális lenne és több a testzsírja, elkezd edzeni és jól kajálni, gyorsan és könnyen fog izmot építeni(relatíve). Ehhez az kell hogy meglegyen a szükséges mennyiségű és minőségű fehérje. A szükséges energiát a testzsír elégetésével fogja a szervezet fedezni, a ritka és értékes szénhidrátot (mivel lecsökkentettük a bevitelt) nem testzsír formájában fogja tárolni(mint azelőtt), hanem a glikogén raktárakban, ugyanis ebből képes fedezni az energiát az intenzív edzésekhez. A szénhidrátot fogja értékes vésztartaléknak kezelni és amikor csak lehetséges zsírból fogja fedezni az energia szükségletét, amiből amúgy is több van annál, mint a genetikai program alapján optimálisnak érezne. Ehhez az kell hogy következetesen erre kondicionáljuk.
Ez történik az elején. Amikor "vészesen lecsökken" a zsír tartalék (a szervezet szempontjából) akkor változnak a dolgok.

6 hónapja
#5322
Polcsi
reply to Csabi76's post #5316
Köszönöm, hogy ügyeztek velem!:)
Az van, hogy a heti 2 súlyzós edzéstől nem hiszem, hogy pannat fel rám izom:) az edzőm anno azt mondat, hogy heti 3-4 rendszeres, modszeres edzestől tud magár pakolni egy nő 1 év alatt 3-5 kilónizmot..1 év alatt.
Nem ez a célom:)
Elengedtem ezt a gépi üzemmódot, tényleg köszi, aranyat érő mondatok!
Csinálom, kaloriát, makrokat, mozgast tartom, a ruháim kényelmesebbek, és jobban vagyok. Majd jön utánam a mérleg.
Mellesleg nagyon vizesedős voltam mindig is..:-/

6 hónapja
#5321
ErrOrka 63 1
reply to Katka77's post #5320
Ha javasolhatom, kovácsolj előnyt a jelenlegi hátrányodból és egy Soto makikomi + karfeszítés kombóval lepd meg. Onnantól csókolommal fognak köszönni :D

6 hónapja
#5320
Katka77
Eljött ez a nap is, mikor rászántam magam, hogy még többet teszek magamért. Bekapcsoltam a tv-t és youtube-on kikerestem egy 10 perces nem ugrálós tornát. Zúztam egyet a talajon. Na, jó... ezért ez egy kicsit enyhe túlzás, mert kb. a 7. percben a hason fekvős kar és lábemelősnél úgy éreztem magam, mint egy partra vetett bálna. :D -80 kcal. Nem túl sok. Lehet délután még hempergek egyet. :) Nem stagnálhatok, fogynom kell! Új célom is van. Aranyos kollégáim nemrég kitettek egy fényképet rólam a melóhelyen, ami egy buliban készült és nagyon előnytelen kép. Nagyobb a hasam mint a mellem (most már nem)... tokám is van, mert lefelé nézek. Eddig nem is tudtam, hogy van tokám. Sokkolt a dolog. Mellesleg szándékosan elmeséltem nekik, hogy számolom a kalóriákat. Nem is vártam nagyon mást, mint gúnyos megjegyzéseket, mint pl. "5,5 kg? Annyit én 5 nap alatt lefogyok, ha akarok!" meg az olyasmik, hogy "Hosszútávon úgysem fogod ezt bírni!" Vagy mikor kanalaztam a zabpehely kásámat beszóltak: "Már megint eszel? Így nem fogsz lefogyni!" De ez kell! Szeptemberben ott lesz az új fénykép a falon a régi mellett, 100-as szöggel fogom beleverni! :)

6 hónapja
#5319
ErrOrka 63 1
reply to Csabi76's post #5318
persze, hoyg nem érted, mert semmi köze a valósághoz. Arról van szó, hogy hiányzik 1-1,5 kg-nyi fogyás Polcsinál, amire Yvette azt mondta,hogy lehet izmot épített. Erre matekoltam, hogy a hiányzó 1-1,5 kg fogyás zsírból, az 3 kg tiszta izom súlya lenne. A valóságban 1 kg izom mellé feljön a duplája kb zsírban. Tehát 1kg izom építése 3 kg tömegnövekedéssel jár(22000 kcal). De ezek ökölszámok, nem precíziós számítások.

6 hónapja
#5318
Csabi76
reply to ErrOrka's post #5317
Nem értem a matekod. Elmondom hogy 1 kg izom felépítéséhez 10-en nagyon sok ezer kalória kell pluszba, olvastam valahol nem emlékszem pontosan mennyi.

6 hónapja
#5317
ErrOrka 63 1
reply to Yvettee's post #5314
nem nem, 21300 - 9000= 12300 "hiányzik" / 4000 = 3 kg izom :)

6 hónapja
#5316
Csabi76
Van olyan hogy a kalória megvonás miatti stressz hatására vizet tart vissza a szervezet, főleg csajoknál jellemző, jöhet egy kis izom is ha valaki sose sportolt és most elkezdi. (Bár mindenhol azt sulykolják nincs zsírégetés és izomépítés egyszerre de ha valaki most kezdte és nem túl nagy a kalória deficiti simán lehet.)
Azért az ember nem gép hogy 21 000 kcal mínusz akkor három kilóval kevesebbnek kell lenni és punktum.
Ne csak a mérleget nézzétek! Látsz-e változást a tükörbe, könnyebben jön-e rád a ruhád, erősebb vagy-e a szokásos gyakorlatokban,? Ezek legalább olyan fontos barométerek mint a mérleg, sőt ha valaki az utolsó kilókkal küzd ezek fontosabbak.

6 hónapja
#5315
Polcsi
reply to Katka77's post #5313
Katka, lájkolnám a bejegyzésed, de nincs ilyen funkció;)
Gratula Neked!
Igen, türelem és kitartás, most ebből nekem dupla.

6 hónapja
#5314
Yvettee
reply to ErrOrka's post #5309
1 kg hianyzo fogyast keresunk :)
Szerintem ennek egy resze lehet felepult izom, plusz valamennyi viz bennuk, mert azt irta, hogy elkezdett mozogni

6 hónapja
#5313
Katka77
reply to Polcsi's post #5311
Meg fog az indulni! A fórumon többször is lehet olvasni, hogy "Türelem!" -és ez nagy igazság. Én is ezzel bíztatom magam! Ezt úgy írom, hogy nekem is ez az második nekifutásom 4 év alatt, és az elején nagyon türelmetlen voltam, és gyorsan akartam mindent, és első időben BMR alatt is ettem, és jött is a belebukás, másodszor pedig a stagnálás, és igaz, hogy még "csak" 5,6 kg mínusz a másfél hónap alatt, de -8 cm a derékbőségből, és ha így megy tovább szeptemberben meg lesz a -20kg. Fél év alatt 20 kg azért az nem semmi, főleg, hogy másfél hónap már eltelt :) Ja, és pajzsmirigy alulműködésem is van, azt hittem, hogy még a levegő is hizlal :D

6 hónapja
#5311
Polcsi
reply to feketeinci's post #5307
Köszönöm Mindenkinek!
a ruháim kényelmesebbek, úgyhogy valami csak csinálódik, csak csiga lassan.
És akkor elengedem ezt a kb 7000 kcal a minusz 1 kiló tervet. Az anyagcserém gyanítom, hogy viszonylag szét van cseszve, plusz inzulirezisztens vagyok, lehet, hogy tenyleg csak lassabban indul az ezerkétszázadik újrakezdésem...:-/
Konklúzió: folytatom!:)
Az ételeket magam számolom, vagy viszem fel, illetve a mozgást is pulzusmérő órával mérem. Ritkán van készétel, azt viszont innen írom be, ha pld etteremben, menzán eszem.
Köszönöm mindenkinek megegyszer!:)

6 hónapja
#5310
Katka77
Megnéztem, hogy nekem átlagban a 45 napot számítva kb. 9000 kcal jön ki 1 kg fogyásra úgy, hogy egy hétig stagnált a fogyásom, és nem tornázom (még mindig), de most ha befejezem az írást, felmegyek az emeletre a lépcsőzőgépért :D .
Szóval Polcsinak valóban több mint 2 kg-t kellett volna fogynia, ha mindent jól csinált.

6 hónapja
#5309
ErrOrka 63 1
reply to Yvettee's post #5308
1 hónap alatt 3-6 kiló izom? hmm csúcsgének asszem :D

6 hónapja
#5308
Yvettee
reply to Polcsi's post #5306
Plusz Meg az is lehet , hogy a mozgas miatt izmot epitesz.

6 hónapja
#5307
feketeinci 1 3
reply to Polcsi's post #5306
Több válasz is lehet.
Pl.: nem úgy működsz, mint az átlag, neked nem elég 7-9000 kalória 1kg leadásához.
Vagy nem jól van beállítva a kereted.
Vagy a Bázisról veszed az ételeket, amiket megeszel, és azoknak nem jó a kalóriája.
Vagy a Bázisról veszed a letornázott kalóriát (amit esetleg le is eszel), és az sem jó.
És végül egy lehetőség : elromlott a mérleged.

De ha az van, hogy egyszer már lefogytál valamennyit....utána megint visszajött...és most újra kezded....akkor elárulom, hogy minél többször fogunk neki újra, annál nehezebben indul meg.
Nem tanulunk a saját kárunkon, hogy NEM SZABAD ELENGEDNI A KILÓKAT!
(Én is küzdök)

6 hónapja
#5306
Polcsi
Sziasztok, kérdeznék:)
Egy hónapja álltam neki ismét figyelni, számolni, mozogni. Az egy hónapom mérlege minusz 21300 kcal. A mérleg pedig 1 kiló minuszt mutat össz- vissz. Ráálltam több nap, volt, hogy csak minusz 80 dekát.
Ilyenkor mi van?:)

6 hónapja
#5305
otika66
reply to feketeinci's post #5304
Pont azért írtam ide, hogy beleszóljanak, hogy csináljam, szóval köszi :)

6 hónapja
#5304
feketeinci 1 3
reply to otika66's post #5303
A BMR az a szám, amit mindenképpen le kell enni, mert szüksége van rá a szervezetnek a zavartalan működéshez.
Ennyi üzemanyag kell ahhoz, hogy nyugalmi állapotban zavartalanul működjön a veséd, a szíved, a tüdőd, az agyad...és még sorolhatnám.
Kevesebbet eszel, erre nem figyeltél a beállításkor, vagy eddig erről nem tudtál...az is lehet, hogy nem érdekel.

Az egészséges fogyás úgy működik, hogy a BMR és az alapjárat közé tesszük (1878-2254) a napi keretet amit minden nap meg is eszünk, ha torna is van, akkor azt is le lehet enni (figyelembe véve, hogy a bázis adatai erre vonatkozóan túlzóak).
Távol álljon tőlem hogy beleszóljak mit csinálj, csak elmondom hogy többségünk hogy csinálja.
A BMR alatti evés okozhat stagnálást.

6 hónapja
#5303
otika66
reply to feketeinci's post #5302
Nem én állítottam be. Beírtam mennyi vagyok,miz szeretnék elérni, és ezt.osztotta a gép :)

6 hónapja
#5302
feketeinci 1 3
reply to otika66's post #5301
Ha fiatalabb vagy, rosszabb a helyzet, akkor ennyit ír:
"Szervezeted alapvető működése által napi 1878.51 kcalt égetsz el. Ezt az energiát akkor is elégeted ha egész nap csak fekszel (ez a BMR, angolul Basal Metabolic Rate, azaz alapanyagcsere értéked).
Alapjárat kcal égetésed napi 2254 kcal."

Ezek alapján nem értem miért állítottál be 1750-et, vagy 1575-öt, a többiről már nem is beszélek.
A makróknak meg van a jelentőségük, nem fontos betartani...csak ajánlatos :)

6 hónapja
#5301
otika66
reply to feketeinci's post #5299
Azt még le akartam írni, hogy a fehérjét mindig teljesítem (húsimádó vagyok), a szénhidrát kb. felét-harmadát szoktam elfogyasztani, a zsírt pedig kb.negyedével-ötödével majdnem mindig túllépem

6 hónapja
#5300
otika66
reply to feketeinci's post #5299
Köszi a választ. Amúgy 77-ben születtem, de az már foglalt volt :)

6 hónapja
#5299
feketeinci 1 3
reply to otika66's post #5298
Ha feltételezem hogy 66-ban születtél, akkor a cél beállításánál az alapadataid szerint ezt írja ki a gép:
"Szervezeted alapvető működése által napi 1803.98 kcalt égetsz el. Ezt az energiát akkor is elégeted ha egész nap csak fekszel (ez a BMR, angolul Basal Metabolic Rate, azaz alapanyagcsere értéked).
Alapjárat kcal égetésed napi 2165 kcal."

A beállításod nem jó, valószínű időre fogyás, vagy BMR alatti keret van beállítva, spórolós üzemmódban vagy.
Az hogy nem kívántál több kaját, az ugye az agyadban dőlt el, a tudatban...a tudatalattid pedig csinálta a dolgát, észrevette hogy keveset adsz a testednek, tehát visszatart mindent amit csak tud.
Olvasol, ez nagyon jó, nézz utána a BMR jelentőségének más oldalakon is, érdemes lenne fix keretre váltani, hogy a gép ne állítgassa naponta a keretedet.

Ennek a megértésére nagyon jó videó van, ha van időd nézd meg, és értelmezd amit a BMR alatti kajálásról mond a szakember. Lehet hogy igaza van :)
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ&t=2835s

Nyugi, többen vagyunk így, hogy leadjuk a kilókat, majd lazább lesz az élet és visszaszedjük, mindig úgy érzem, hogy egyre nehezebb. Egyszer szeretnék elérni oda, hogy VALÓBAN nem szedek fel kilót, hogy ne kelljen leadni :)

6 hónapja
#5298
otika66
Sziasztok,
olvasgatom vissza a kérdéseket és válaszokat, próbálom betartani az itt leírtakat, de kicsit már elegem van :( 169 cm ülőmódot folytató férfi vagyok, jelenleg betonbiztos 90 kg, ami azt jelenti, hogy meg sem mozdulok innen. Lement már tavaly rólam 14 kg, 104ről 4-5 hónap alatt, akkor nem is számoltam tovább, nem sportoltam, csak tartottam a súlyom. Most 3 hete elkezdtem ismét számolni a kalóriákat, először 1750 kalória volt a napi keretem, mellette elkezdtem kerékpározni és futni is. Éhezés mentesen tudtam a kalóriát a megadott érték alatt tartani, nem kívántam több kaját (1200-1500-at ettem). A súly meg sem mozdult, sőt inkább jött föl 1-2 kiló, igaz a mérőszámok meg 2-3 centivel csökkentek. Most 1545re ált át a napi keretem, annyit meg is eszek, de a súly még mindig nem mozdul.
Kicsit elvesztettem a kedvem emiatt, bár próbálok még kitartani :)
A történethez hozzátartozik, hogy 15 évvel ezelőtt már volt egy nagy fogyásom 125ről 75-re, azt tartottam sokáig, aztán 10 év alatt szépen lassan vissza 104re. Na, most onnan kezdem előről az egészet, de úgy emlékszem a 15 évvel ezelőtti sokkal gördülékenyebb volt.
Üdv mindenkinek, máris jobb, hogy kipanaszkodtam kicsit magam :)

6 hónapja
#5297
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5293
Most nem böjtöltem, és iszom az utifü rostot. Amellett elég sok rostot eszem, salátát, zöldségeket. A mályva két naponta van. Igaz, még csak egy hete emeltem a kalóriát, nem lehetek türelmetlen. / de vagyok.... /. :)

6 hónapja
#5296
Katka77
Sziasztok.
Nekem az elején szépen csökkent a kilók száma, majd mikor a célt nem időre állítottam be, hanem BMR-re (itt olvastam róla a fórumon), először vissza is ment a súlyom 60 dekát, és egy hétig stagnált. Most úgy látom, hogy szépen megindult, nem csak a 60 deka ment le, hanem még +20 deka. Azt is tapasztalom, hogy érdemes mérni a centiket is, mert bár egy hétig stagnált a kilók száma, viszont a derékbőségem meg csökkent. A párom is többször mondta, hogy ne keseredjek el (szigorú diéta mellett testépített sokáig), mert biztosan lesz még ilyen, hogy stagnál, lehet hosszabb ideig is, és ilyenkor legyek még elszántabb. Végre már mások is észrevették, hogy fogytam. Nagyon jó érzés.
Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsokat, még ha nem is konkrétan nekem szólnak!

6 hónapja
#5295
vajkzsuzsa 383
Köszönöm, aranyosak vagytok. Én sem akarok már többet 5-6 kg-nál. De ez ugy látszik nagyon ragaszkodó.

6 hónapja
#5294
310583 723
reply to vajkzsuzsa's post #5291
6 honapot - oktoberttol marcius vegeig 75.5-77.5 kozott ingadozott a sulyom. aztan elindult, most 73.5. Nem stresszeltem ra, elfogadtam mint tenyt, hogy az utolso 5-7 kilot amit le akarok fogyni vagy sikerul, vagy nem. Turelem, kitartas es semi stress! biztos majd elindul ujra.

6 hónapja
#5293
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5291
Egy hete emelted a keretedet, vizesedsz, és a mályvateát fogyasztod (megjegyzem ebben semmi rost nincs) arra hogy az anyagcserédet karban tartsd.
Sokáig ettél BMR alatt, így még a hízás is bejöhetett volna amikor megemelted a keretet, szerintem ebben az esetben a stagnálás már eredmény!

Arról sem tudunk semmit, hogy még mindig tartasz böjtöt? Mert akkor az egy hétre vetített kalóriabeviteled lehet hogy még mindig kevés, nem tudott beindulni az anyagcsere.
Ennek beindulásához több idő kell.....türelem.

6 hónapja
#5292
Vikkmakk
Szia!Abban szeretném a segítséget kérni,hogy szeptemberben kezdtem,decemberig pontosan ment le a havi 2kg!Akkor természetesen átállítottam az új súlyomra,ezzel csökkent a bevihető kalóriamennyiség is!Mindent ugyanúgy csinàlok,emellett mint előtte is heti 4-5x futok 6-11km-t és a súlyom egy dkg-ot sem megy lejebb!Mi lehet az oka?Segítséget előre is köszönöm!

6 hónapja
#5291
vajkzsuzsa 383
Van még rajtam kivül valaki, aki 50 napon felül stagnált??? Kezd elegem lenni.

6 hónapja
#5290
feketeinci 1 3
reply to feketeinci's post #5289
Még valami eszembe jutott, amit tapasztaltam.
Volt olyan időszakom, amikor tejbezabival rendeztem le a vacsorát, amibe tettem kakaót, gyümölcsöt apróra vágva, és ez is nagyszerűen bevált, bár a fehérjével ilyenkor variálni kellett egy kicsit, de nem vészes. A kalória csökkentését úgy oldottam meg, hogy a tejet vízzel kevertem.

A recept fent van a neten, egyik társunk blogja, Bofi írja, a címe Zabirodalom.

6 hónapja
#5289
feketeinci 1 3
reply to Luna1110's post #5288
Amikor belevágtam, és Bázislakó lettem (évekkel ezelőtt) én a Bio-Króm-Diával igyekeztem a hiányzó krómot pótolni, mert azt figyeltem meg, hogy azt nem tudom megfelelő mennyiségben bevinni.
Az is segített, az édesség utáni vágy pedig minden nap kielégítésre került 2 gyümölcsös Danone joghurttal minden este, vacsora után.....persze beszámolva a keretbe.

Ezekből baj nem lehet, hátha nálad is bejön :)

6 hónapja
#5288
Luna1110
reply to feketeinci's post #5287
Igazad van. Nem fogok venni ilyen szert, hiszen ahogy írtad neked sem a nassolás ellen adták, az csak egy pozitív mellékhatás.
Nem tudom mi van velem, hogy mostanában irtó éhes vagyok. Mondjuk tudom, hogy hétköznap mindig BMR alatt ettem, viszont hétvégén rendesen bepótoltam a hiányt. Ezen kellene változtatnom.

6 hónapja
#5287
feketeinci 1 3
Megmondom mit kaptam, de óva intelek attól, hogy saját kútfőből neki kezdj......
Staphisagria azaz csípős sarkantyúfű a neve, de nálam a pánik volt a fő probléma.
Az sem mindegy, hogy milyen mennyiségben szeded....ezért kell hozzá orvos, először a C30-ast kaptam, most más a dózis, és a reakciómtól függően ezt változtatni fogjuk, ez nálam még csak egy megindult folyamat, még nem végleges.
Ugyanakkor meglepett, hogy az egyik hatása az édesség utáni vágy csökkenése.

Meggyőződésem, hogy az egyszerű nassolás utáni vágynak is van valami "szere" vagy valamekkora dózisa, ami segít leküzdeni.


6 hónapja
#5286
Divexa
reply to feketeinci's post #5284
No igen. Még egy teljesen kiegyensúlyozott ember is küzd alkalmanként pszichés nehézségekkel. Csak hogy a napi szinten jelenlevőt említsem: stressz Szóval nem könnyű, de ha az ember megtalálja a neki való feloldást, az már fél siker. Azért jó, ha minél többen megosztjuk egymással a lehetőségeket, ami között lehet mazsolázni.

Lsd. én esetemben a BMR most szíven ütött. Na de tegnap jól beállítottam az új paramétereket, el is fogyasztottam amit kell, és reggel 10 dkg-val megint könnyebb voltam. Tegnap nassoltam is,(munkahelyi szülinap) ettem pár szem pici linzert, amennyi jól esett. Alkalmanként, vagy ha belefér a napiba, nyugodtan lehet, nem fogom büntetni magam.

Köszi még1X mindenkinek a segítséget, hozzászólásokat, támogatást! :)

6 hónapja
#5285
Luna1110
reply to feketeinci's post #5284
Én is a nassolási vággyal küzdök, tökmag, diétás túrós süti (amit már hetente sütök).És pszichikailag nem tudok ellenállni nekik. Lehet tudni, hogy konkrétan mit ajánlott az orvos neked? Vagy a készítményt az egyéb betegséged kezelésére adta?

6 hónapja
#5284
feketeinci 1 3
reply to Divexa's post #5283
A BMR az alap, és nem szabad időre fogyni, sajnos ez az oldal elején nem jön le a kezdőknek.
Az anyagcsere szinten tartása egy újabb művelet, amit meg kell tanulni, és ez ráadásul egyénfüggő. (nekem bejött a rost pótlása utifűmaghéjjal, mert a fehérjékben elég kevés a rost)

Nekem sikerült 15 hónap alatt megválni 35kg-tól, és a cigit is letettem. Ez már 3 éve volt, majd persze elkezdtek visszakúszni. Hogy ennek mi volt az oka, nem tudnám megmondani, de persze a tényekkel nem tudok vitatkozni....elkezdődött a nassolás....a "megveszek egy darab kolbászért kenyérrel" időszak, és éreztem a pszichés problémát.....nem tudok parancsolni magamnak. Igaz csak teljes kiőrlésű kenyér abból is csak ennyicske, vagy egy kis keksz, de megpusztulok ha nem ehetek.
Szóval 15kg-ot visszaszedegettem 1 év alatt, ami azért sok! Tudtam hogy ez a nassolástól van, de nem tudtam lemondani róla. Őrület az az érzés, amikor saját magamnak nem tudok irányt mutatni :(
Ideges voltam, rossz kedvű....és ez csak a kajával volt orvosolható.
Csúnyán produkáltam pánikrohamokat (többször volt nálam a mentő is), ezért nem is mertem erőltetni a nasi elhagyását, ezért elmentem orvoshoz a pánik megszüntetésére.

Kihagyom a TB orvosok kudarcait és döbbenetes melléfogásait amivel a betegtől meg akarnak szabadulni, és bár egyik társunk nincs jó véleménnyel a homeós pszichiáterekről, én most már bátran állítom.....többet tudnak mint a TB finanszírozott társaik. Igaz ezt fizetni kell, de szerintem bőven megéri. (nem mellesleg a gyógyszerek árában ez meg is térül)

Nem biztatlak hogy te is ezt az utat járd, mert mindenki másképp éli ezeket a dolgokat meg, csak tudatni szeretném, hogy ilyen is van, mert erről az évek alatt ezen az oldalon még senkitől sem olvastam!

A doktornő 2 beszélgetés alatt felmérte a problémámhoz tartozó érzéseimet, az étkezési szokásaimat, és adott gyógyszerként egy növényi kivonatot, amit nekem eszembe nem jutott volna használni (már csak ezért sem, mert a növényt pl. a Wikipédia mérgezőként írja le).
A jelenlegi eredmény -3kg, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, nincsenek rohamaim, visszatértem a régi étrendemhez (amiben még a teljes kiőrlésű kenyér sem szerepel mint alternatíva, csak az abonett fér bele). Nem vagyok feszült, ennek eredményeképp jobb a keringésem....először furcsa volt hogy a végtagjaim is melegek, mert ott is javult a keringés. Ura vagyok a nassolási vágynak....van sikerélmény :)

Mindezt azért osztom meg, mert tudom hogy sokan szednek fel plusz kilókat pszichés problémák miatt, és ráadásul nem nyújt megoldást az ideggyógyásztól, vagy neurológustól kapott gyógyszer sem. A (összefoglaló néven) depresszió is mindig egyénfüggő, és meglepő módon nagyon egyszerűen ki lehet lépni belőle....utána pedig jöhet a fizika, ha számoljuk a kalóriát, oda tudunk figyelni a súlyunkra.


6 hónapja
#5283
Divexa
reply to feketeinci's post #5282
1523.....hmmmm eddig ezt nem is néztem, nem gondoltam hogy fontos lenne. Csak beállítottam 0.5kg heti fogyást, és arra 1200-t adott. Megint okosodtam, köszi. Akkor emelek. Azért lenyűgöző az emberi test. Rögtön jelzi ha valami nem OK, csak én nem tudtam pontosan értelmezni. Még 1X köszi!!!!!!

6 hónapja
#5282
feketeinci 1 3
reply to Divexa's post #5281
BMR a minimum amit enni kell. Mennyi a BMR-ed?

6 hónapja
#5281
Divexa
Sziasztok! Tapasztalt fogyizók, létezik hogy meg kellene emelnem az ajánlott 1200 kcal-t 1400-1500-re? 1200-nél sem éhezem, viszont.... nos "leáll" az anyagcserém. Ha többet viszek be, másnap reggel, már semmi gond. Így is megy lefelé a súly, csak nagyon lassan. Vagy valami egyéb élelmiszert kellene bevonnom az étkezésbe? Teljes kiőrlésű kenyeret eszem, stb. Ez a 31. napom, és 84-ről 79-re sikerült lemennem, ami nem sok, de bizony érzem. Boldog is vagyok, csak az elmaradt randevúk a nagy fehérrel ha betartom az 1200-t, az aggaszt. Vagy majd átlendül? Keveset iszom? Mondjuk tényleg keveset iszom. Segítség.......

6 hónapja
#5280
jancsoreka 1
reply to teper's post #5272
Hali! :)
Anyu csak glutamint iszik (meg L-Carnitine-t szed a szív- és érrendszeri hatása miatt... mindent beletömök...), én vagyok a BCAA-val kevert. :D Hát, nem tudom, hogy sejtszinten mit adnak elő, de hogy folyton pisilek tőle, az biztos. :D Sajnos nem bírom rávenni ennyi mozgásra - két éve volt egy elég csúf clostridium fertőzése, az izmai teljesen leépültek. Valamit reményeim szerint sikerült visszanyernie., bár még mindig etióp éhezőket verne kenterbe. Bezzeg én :D

6 hónapja
#5279
renci31 1
reply to feketeinci's post #5278
Köszönöm:-)Ez magnyugtató:-)
Körülnéztem pár oldalon,de nem találtam választ.
És igen logikus:-))))A magoknál nekem is egyértelmű volt:-)

6 hónapja
#5278
feketeinci 1 3
reply to renci31's post #5277
Szia

A banán héj nélkül értendő.
A csirkecomb csont nélkül értendő, mint ahogy pl az oldalas is, mert amit nem eszel meg, annak nem számolod a kalóriáit.
A szakemberek, akik a kalóriákat és a makrókat 1-1 ételben megállapították, feltételezték hogy ezeket az ember nem eszi meg. A dióhéjat sem, és más magmaghéjat sem. Már logikus?

6 hónapja
#5277
renci31 1
Sziasztok:-)
Először is lenne egy kérdésem,remélem tud valaki segíteni!
A banán kcal tartalma hélyastul vagy nélküle értendő?
Pár napja írtam hogy megállt a fogyásom 1,5 hétre.Emeltem a folyadékbevitelt min1,5 literre és már beindult:-)

6 hónapja
#5276
vajkzsuzsa 383
reply to ErrOrka's post #5275
Emeltük 1600 kalóriára a cal-t. A ch 200 lett, fehérje 80, zsir 50. Most ezt próbálom. Vannak böjtök is egy héten egyszer. Most nem merek mérlegelni. De ez az 50 nap már próbára teszi a türelmemet. Köszi.

6 hónapja
#5275
ErrOrka 63 1
reply to vajkzsuzsa's post #5274
Már leírtuk a praktikát, keveset ettél. Ha BMR +100 kcal-t eszel, akkor majd megindul a fogyás, mert most éhezel.

6 hónapja
#5274
vajkzsuzsa 383
reply to Ducicsaj's post #5273
Én közel 200 napos vagyok. De most kb 50 napja stagnálok. Sajnos bármilyen praktikát vetünk be, nem reagál....

7 hónapja
#5273
Ducicsaj
reply to renci31's post #5267
Szia,örülök,az bőven elég már és hatása is lesz. Nekem még amióta csinálom 1-1,5 hétnél tovább nem állt a súlyom,olykor volt viszont az amit előttem itt írtak:menzesz előtt vagy annyi vagyok mint előtte(amit tudok hogy fogyás),vagy több is akár 1-1,5 kg.Víz távozásába a szervezetből segit a kardió edzés,ez tapasztalat és igen igyekezz minimum 1,7-2 l vizet inni.

7 hónapja
#5272
teper
reply to jancsoreka's post #5271
Szia :)
A 72 meg nem veszes, de jol teszed ha odafigyelsz. Azert par dolgot erdemes helyre tenni: a glutamin, mint hogy foleg ebbol allunk ossze, szerintem abban a korban fontosabb mint a bcaa, ami szinten fontos, de mar egyiket sem ugy hasznositja a szervezet mint mondjuk 30 evvel ezelott. Erdemes tudni mindkettorol, hogy izomrost hidratalok, vagyis sejtszinten vizVisszatarto hatatasuak, de ettol meg kivalasztas szinten lehet mas az erzett eredmeny.
Fontos, hogy napi szinten legyen hozza 2-3 ora seta, mozgas, lehetoleg mozgassak at a vertikalis, horizontalis lehetosegeiket is, es ezt naponta akar tobbszor is.
Ezekbol por formatum is letezik.


7 hónapja
#5271
jancsoreka 1
reply to vajkzsuzsa's post #5270
Nem tudom, hogy jó hatás-e és hogy keresel-e ilyet, de van pár étrendkiegészítő, aminek elég komoly vízhajtó hatása van (eddig a családban mindenkinél). Nem gondolnám, hogy árt. BCAA (branched-chain amino acids, eszenciális aminosavak: leucin, valin, izoleucin) és glutamin (fél-esszenciális aminosav). Én azért iszom mindkettőt elsődlegesen, mert IF-ezek és nem szeretném, hogy izmot veszítsek. Anyukám (72) azért issza a glutamint, mert van némi "agyfényesítő" hatása is (és mert jó az íze és ő sem szereti annyira a vizet). Én másfél literbe szoktam beletenni, ő fél literbe (talán 3 dl a dobozon ajánlott vízmennyiség, de akkor szerintem ihatatlan). Esetleg próbáld ki. (nem reklám, de attól még Scitec termékek)

7 hónapja
#5270
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5266
Hát remélem nem jojo, arra ráolvastam, és az egészen más. Estére bedagadt a bokám, dupla vastag ma is. Néha szokott, nem tudom mi váltja ki, de az orvos sem. Semmi nem indokolja a vizesedést, de ma is olyan. Nem jön le a gyürüm, feszül az alsó lábszáram. Tehát ott a két kiló. Azért ez megnyugtató. Legalábbis a fogyókura szempontjából. Lehet, hogy a böjtöt nem találod jónak, de ma spontán voltam WC-n, ami ritkán fordul elő, böjt után mindig. Mályva teát iszom, az segit. Meg a huslevesek. Köszi a választ.

7 hónapja
#5269
Katka77
Hali!
Nemrég én is megijedtem, nem hogy stagnált, de 1,5 kg-val több is lettem, de aztán rájöttem és utána olvastam, hogy menstruáció előtt és alatt sok nőnél előfordul a vízvisszatartás, és van aki olyankor akár 3 kg -val is nehezebb, így most már olyankor nem is mérem magam. :-)

7 hónapja
#5268
renci31 1
reply to feketeinci's post #5262
Nem haragszok:-)Igen tudom én tehetek az egyhangúságról!Ezen is fogok változtatni,főleg hogy jön a nyár,változatosabban lehet variálni.
Az anyagcserém jó volt.....de amióta az 1600-at eszem azóta ritkábban járok,meg úgy érzem mintha telítve lennének a beleim,tervben van egy hunyadi vizes tisztítás is amint lesz egy szabad de-öm:-)És most fogok utánanézni az anyagcserének is:-)
Egyébként neked mennyi idő után volt hogy stagnált a súlyod,és meddig tartott?És mit csináltál akkor?
Előre is köszi hogy foglakozol velem:-)))))Olyan jó hogy meg tudom osztani valakivel a tapasztalataimt.....

7 hónapja
#5267
renci31 1
reply to Ducicsaj's post #5264
Szia:-)Köszönöm a tanácsot,ma már sikerült levinnem 1400-ra.Ez 200-al kevesebb,de így jött ma ki,és jól is vagyok lakva:-)Még egy kérdés ha nem bánod......Neked mennyi volt az a max idő amíg állt a súlyod? jah és a folyadékbevitelnél is 1.5l-nél járok.Fokozatosan emelem azt is.

7 hónapja
#5266
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5265
Te érzed mire van szükséged.
Én biztos nem böjtölnék, nem passzolna a minimum keretemhez :)

A tartalékolástól teljesen normális, hogy egyre több lesz a súly....sajnos szerintem elérted a jojó szintet :(

Onnan is van kiút, számolás, kitartás és idő kérdése.

7 hónapja
#5265
vajkzsuzsa 383
reply to vajkzsuzsa's post #5250
Emeltem 1600 kalóriára.l Most két hétig megfigyeljük. Ma böjt / ebéd utántól nem eszem másnap reggeliig / . Erre nem elég a stagnálás, ma még 2 kg-val több is voltam valamitől. Tudom, hogy hizás nem lehet, mert tartom a számokat, de mégis bánt.

7 hónapja
#5264
Ducicsaj
reply to renci31's post #5251
Szia,szerintem nem,az a 100 minusz igazán semmiség,1200-1000 alatt tartalékol,gondolom a bmr annál azért magasabb,probálj be iktatni több mozgást,aztán ha újra lendül akkor megint követheted a bmr szerint számolt kalóriát.,saját tapasztalat,de mindenkinél más és más.U.I.: itt a szép idő,sétálj többet és igazuk van a lányoknak:türelem ez átmeneti állapot

7 hónapja
#5263
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5261
Aranyos vagy. Valóban elég lassu az anyagcserém. Vettem utifüvet, két napig ittam, de nekem az ellenkezője történt. Olyan volt, mintha betondugó lett volna bennem. Viszont mályva teát napi szinten iszok, az jó nekem. Laktózos is vagyok, arra is oda kell figyelnem. Örülök, hogy Te is ennyi idős vagy. Ugy éreztem, hogy utolsó pillanatban láttam neki. Már igy is kötényem lett, és a belső karom is lóg, pedig a fehérjére is figyelek.

7 hónapja
#5262
feketeinci 1 3
reply to renci31's post #5254
Remélem nem haragszol meg (nem bántásból mondom) de az egyhangúságról csak te tehetsz. Annyi minden van még a búzán, a tojáson és a tejen kívül!
Például búzát én sem nagyon fogyasztok - ott van helyette a zab.
A tejet valamiért nem szeretem, a joghurtot ki nem állhatom.
A tojás néha becsúszik a rakott krumpliba, vagy a rántott husi panírjába, de mindig kínban vagyok, hogy nem romlott-e meg még a hűtőben....mert olyan ritkán használom.

Meg kéne találnod az ételeidet, mert az egyhangúság mindig stagnáláshoz vezet.
Bár az anyagcserét még nem dumáltuk, lehet ott van a kutya elásva.

Vannak még ötletek, sőt az Információ fülön vannak is tanácsok erre, vagy a Hírekben, vagy a GYIK-ban, nem emlékszem....de egyszer úgyis el kell olvasni :)

7 hónapja
#5261
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5256
Bűnözz!!!!! :))

Meg az anyagcserén is gondolkodhatunk. Van mindennap randi a porcelánnal?
Sokat segít egy kanálnyi utifűmaghéj, főleg így tavasszal, amikor még elég kevés a rost. De rostból sosem elég!
Valami oka van...találjuk meg :)

Nem mellesleg a többieknek igaza van, elkerülte a figyelmemet a különbség közöttünk súlyban és magasságban, annyira megörültem hogy egykorúak vagyunk.
Valóban keveset eszel...és már sok ideje!

Most állj át a BMR-re! Az eszközök oldalon látod....ahova a súlyodat és a többi adatodat írtad be.

7 hónapja
#5260
Yvettee
reply to ErrOrka's post #5259
Ja, lehet ez jobb itt, am igy is ugyanarra a diagnozisra jutottunk :)

7 hónapja
#5259
ErrOrka 63 1
reply to Yvettee's post #5258
Az itteni kalkulátort használtam.

7 hónapja
#5258
Yvettee
reply to vajkzsuzsa's post #5256
Mennyi a BMR-ed? Mert az adataid alapjan szerintem sokkal tobb, mint 1500.. Akkor pedig ha sokaig joval alatta eszel, tudod elkezd a szevezeted tartalekolni

Update:
Talaltam egy net-es kalkulatort gyorsan, azszerint a te BMR-ed 1768, szoval legalabb 1868 - at kellene enned, aminek te joval alatta eszel. Olvass vissza ebben a topikban, rengeteget beszeltunk mar rola, de egyszeruen tobbet kell enned

7 hónapja
#5257
ErrOrka 63 1
reply to vajkzsuzsa's post #5250
KEdves Zsuzsa, szerintem éhezel. Kb 1700 kcal körül kellene enned, hogy ne éhezzen a tested. BMR 1576 kcal, efölött kell enned +100 kcal-lal.

7 hónapja
#5256
vajkzsuzsa 383
reply to feketeinci's post #5252
Hi-hi !! Pont van a mélyhűtőben egy csülök ! De nem eszem egyhanguan. Sőt. Nem változtattam sokat az eredeti kajáimon, csak keretek közé szoritottam. Elhagytam pár dogot. Pl. tejföl helyett joghurt, vagy sürités tk. liszt vizben oldva stb. Különben magyaros jellegü, hagyományos kaja. Eddig müködött is. 20 kg minusz. Most meg áll, mint Katiba a gyerek.

7 hónapja
#5255
renci31 1
De ez megnyugtat hogy átmeneti a stagnálás.(remélem:-)

7 hónapja
#5254
renci31 1
Feketenici!
De sajnos elég egyhangúan eszek....kényszerből.De valahol nem bánom mert 1.5 éve 97kg voltam,és akkor derült ki hogy ételintoleranciám van a búzára,tojásra,a tejre meg allergiám.
Fogytam is a diagnózis után,de mivel édesszájú vagyok megtaláltam a forrásokat:)3 hete 88.5-ről indultam és most 87 vagyok.Nagyon sokmindent számolok saját recept alapján.Van amikor idő hiány miatt kénytelen vagyok az oldalról nézni.

7 hónapja
#5253
feketeinci 1 3
reply to renci31's post #5251
Ahhoz, hogy tartaléküzemmódba kapcsoljon, több kell mint 100 kalória.
Próbáld ki! Lehet, hogy van valami gond a számolással, ha pl. az oldalról veszed az ételek kalóriáját. (mint tudjuk több mint 90%-a rossz)

Ha nem viszed fel a saját receptet, bizony nem annyi kalóriád van, mint gondolod.
De ez csak ötlet, találgatok.....lehet felviszed, és ez nem nyert.

7 hónapja
#5252
feketeinci 1 3
reply to vajkzsuzsa's post #5250
Esetleg nem egyhangú az étrended?
Nagyon szigorú vagy, vagy van néha csaló nap?

Valami mást is kellene enned mint eddig szerintem, csak fel ne add!
Nekem is megállt néha azokon a súlyokon, amin régebben több időt töltöttem. Le fog menni.

Nálam voltak és vannak csalónapok, volt hogy 1 hétig szabadságoltam magam...feljött 5 kg, de 1 hét alatt le is ment....utána minden ment tovább.
Valamivel meg kéne lepni a szervezetedet, amivel látszólag megterheled. Én tuti vennék egy füstölt csülköt :)

7 hónapja
#5251
renci31 1
Ducicsaj köszönöm:-)És ha csökkentek 100kcalt,nem fog tartaléküzemmódba kapcsolni a szervezetem?A te tapasztalatod?Olvastam a hozzászólásaidat,és én is szeretnék gratulálni:-)

7 hónapja
#5250
vajkzsuzsa 383
59 éves vagyok, nő. 182 cm. magas110 kg. 180 napja vagyok fenn a bázison. Közel 20 kiló ment le, és most 50 napja stagnál. Elkeseritő. Nem vagyok telhetetlen, de azért még 5-10 kg jó lenne ha lemenne. Tartom a makrókat / 80, 160, 50 / nem csalok. Néha böjtölök. 1500 kalórián vagyok. Ötletek?

7 hónapja
#5249
Ducicsaj
reply to renci31's post #5246
Szia,egy 100 kalória val viheted lejjebb,az tudjuk hogy szinte semmi,ugyanakkor csodákra képes,a víz viszont kell,fontos merz az mellett hogy tisztít jól lakottságérzést is biztosít,így éhes nem vagy és"agyilag"se kívánod az ételt,ezért pozitív maradsz ami segit és előny m i mindenbe.

7 hónapja
#5248
Ducicsaj
reply to feketeinci's post #5241
Sziasztok,nagyon igaz ám,nekem a csaló nap nagyon be jött

7 hónapja
#5247
renci31 1
Esetleg nincs köztetek agykontrollos,aki alkalmazta is?

7 hónapja
#5246
renci31 1
Sziasztok!
Kezdő vagyok.3 hete regisztráltam,természetesen rengeteget olvastam a fórumon hogy mennyi kcal-alt,meg hogy leegyem a BMR-t is,ami nekem a kezdő súlyomhoz 1600.Ezt le is eszem szinte minden nap.Volt 2 nap amikor kicsit többet,és volt olyan nap amikor kicsit kevesebbre sikerült.Az első másfél hétben fogytam 1.5 kg-ot...azóta megállt,sőt 30dkg-mal 3 napja többet mutat a mérleg.Kicsit elkeseredtem.....39 éves vagyok164cm és 87kg.
legyek türelesebb?Cukrot finomított pékárút egyáétalán nem fogyasztok.....tejallergiám van....Kicsit nehezebb így változatosan enni.Most voltan teljes kivizsgáláson,nincs cukor,pajzsmirigy problémám sem.Sportolással kicsit hadilábon állok:-)de tervben van vmi rendszeresség.Van futópadom és ha energiám kedvem van gyorsgyalogolni szoktam.
Esetleg vmi tapasztalat?Gondolkodtam azon is hogy lejjeb viszem a BMR-it de itt azt olvasgatom hogy ne tegyem...????
Előre is köszönöm a tapasztalatokat,tanácsokat...!!!!!
ui:Nagyon kevés folyadékot fogyasztottam,volt olyan nap amikor épphogy megvolt az 1 liter víz.Most tegnap óta erre is jobban odafigyelek..Esetleg ez is lehettett akadály?...

7 hónapja
#5245
feketeinci 1 3
reply to bihon's post #5244
Szia!
Az unokák mellett nincs időd olvasni az oldalt.
Nem tudom mennyi a BMR-ed, bár alacsony vagy (azt írod) nő és 57 éves, ebből nem derül ki.
Én idősebb vagyok nálad 2 évvel, 164 magas és jelenleg 80kg körül tengek, a BMR-em így kb 1400. Nem nézem meg pontosan, mert ennyi körül eszem, és működik.

Nagyon kevés az amit eszel. A kezdeti fogyás az a víz volt, és a salakanyag, ez általában így szokott lenni. A BMR pedig az a szám, amit minden körülmények között le kell enni!
Pár napja hoztam egy linket valamelyik topikban, hogy például mennyit fogyaszt a szív, az agy a napi bevitelből...és ha ezt nem eszed le, vajon miből tartod fenn a testműködést? Zsírból? Ez tévhit!

A szervezeted észrevette, hogy kevesebbet eszel, és tudja hogy most neki tartalékolni kell, vészüzemmódon van, nem engedi el azt amit beviszel, és ez nem válik javadra.

Ha gondolod segítünk ha megírod az adataidat, de neked kell beállítani a célt az ezközök menüben, méghozzá úgy, hogy a napi kereted mindenképpen a BMR felett legyen!

7 hónapja
#5244
bihon 22
Sziasztok! 57 éves vagyok, 6 hete kezdtem bele a kalóriaszámításba. Ekkor kezdtem a heti két úszást, kétszer 1 óra Callanetics tornát. Négy unokám van, három kicsi, akikre napi szinten vigyázok, elég sokat ugrálok és a házimunka is jelentős (családi ház). 1200 kalóriát állítottam be, majd három hét után levittem 1100-ra, a múlt héten 1000-re. Összesen 5,70 dekát fogytam, jelenleg 105,1 kg vagyok, bár a grafikon szerint (és a napi értékelések alapján is) már 102 kg körül kellene mozognom. Alacsony a termetem, de úgy negyven éves koromig nem volt gondom a súlyommal. A három gyermekem után is (akiket sokáig szoptattam), mindössze 50-51 kg voltam. Aztán jött a "negatív" életmódváltás, súlyos depresszió, és hipp-hopp felszaladtak a kilók, amivel aztán nem foglalkoztam.
Soha nem haladom meg a megadott százalékokat, igyekszem a kalóriaszám közelében maradni még akkor is, ha aznap úsztam, tornáztam és még "engedne" enni. Szeretném, ha legalább heti 80 dkg-1 kg lemenne, de 20-40 dekától nem sikerül többet fogynom, kivéve az első hetet, amikor mindjár 3 kg-ot veszítettem. Talán türelmetlen vagyok? Ha tudtok segíteni, biztatni, nagyon megköszönöm.

7 hónapja
#5243
vizipipa 1
köszönöm a válaszokat!

7 hónapja
#5242
Csabi76
reply to feketeinci's post #5241
"Az érv az volt, hogy a szíve és a mája, a szervei mindenkinek valamennyire arányos nagyságú, és csak a hájban van a különbség kövér, és nem kövér emberek között, a hájat meg minek etetni?"

Ez igaz, van is olyan kalkulátor amelyik figyelembe veszi a testzsír százalékot. A BMR-ben van 100-150 kcal különbség attól függően 10 vagy 20% testzsírt adok meg. Az nem nagy különbség de jelentős túlsúlynál jelentős lehet. Megjegyzem 120 kg val 5 km séta akkor is több kalória mint 70-nel, akármi a zsír-izom arány.

7 hónapja
#5241
feketeinci 1 3
reply to vizipipa's post #5239
Ja! És a legfontosabbat elfelejtettem!
Az érv az volt, hogy a szíve és a mája, a szervei mindenkinek valamennyire arányos nagyságú, és csak a hájban van a különbség kövér, és nem kövér emberek között, a hájat meg minek etetni?
Valljuk be, ebben is van valami!

Most éppen stagnálsz, gondolom azért írtál. erre vannak módszerek, amivel lehet próbálkozni, valahol az oldalon is vannak erre ajánlatok...talán az Információ fülön olvastam a GYIK-ban vagy a Hírekben....nem emlékszem.

De szoktak erre a kérdésre tanácsok is érkezni....pl. tegyél be egy csalónapot, a lelassult anyagcserét tartsd karban egy kanálnyi utifűmaghéjjal, végezz más mozgást mint eddig....lehet kipróbálni őket :)
Azért így mondom, mert mindenkinek más jön be. Ki kell próbálnod ahhoz, hogy megtapasztald magadon, nálad melyik működik?

7 hónapja
#5240
feketeinci 1 3
reply to vizipipa's post #5239
A kötetlen csevegés topikba linkeltem valamelyik nap ezt:
http://www.egeszsegtukor.hu/noi-tukor/mi-az-anyagcsere.html

De most be is másolom ide a lényeget, mert kevesen nyitják meg a linkeket:

"Az előzőekből is kitűnik, hogy az alapanyagcsere (Basal Metabolic Rate, BMR) a teljes energiaszükséglet kb. 60-70%-a. Nem is gondolnánk, hogy mindebből az öt legnagyobb energiafelhasználással működő szervünk - a máj, az agy, a szív, az izomzat, és a vese - mekkora részt követel. Hihetetlen, hogy például az agyunk, ami a teljes testtömegünk mindössze 2%-a, az alapanyagcseréből 20%-ot felhasznál a működéséhez. De ugyanígy meghökkentő adat, hogy a szívünk, ami mindössze kb. 30 dkg, azaz a testünk fél százaléka, 9%-ot igényel az alapanyagcseréből.

Fontos megemlítenünk, hogy például az agynak, és a szívnek nincs tartalék tápanyaga, ezért az agy folyamatos glükóz-ellátásra, a szív pedig zsírsav ellátásra is "szorul". A vázizomzat mozgáskor viszonylag rövid idő alatt felhasználja a glükogén-tartalékait. A máj viszont nagyobb glükogén raktárral rendelkezik, illetve tartalékol zsírsavat és trigliceridet is."

Aki BMR alatt eszik....vajon előre eldönti melyik szervének nem ad elég energiát, vagy a testére bízza a választást?

Egyébként volt már a Bázison egy több héten át tartó beszélgetés erről, mert volt aki a CÉL súlyának megfelelő BMR-t ette le, nem a JELENLEGI súlyának megfelelőt. Szvsz jelenleg fontos az hogy mennyit eszem, majd ha elérem a célt, akkor majd azt a BMR-t fogom enni.

7 hónapja
#5239
vizipipa 1
Sziasztok!
Kicsit több mint két hónapja 120 kg-ról indultam, és 1800 kcal-os étrenddel sikerlült nagyjából 2 hónap alatt 113 kg-ra fogynom (a centikből kiindulva szerencsére főleg zsírból), de olyan 2 hete stagnál a súlyom. A BMR-em 2350. lehet hogy az a probléma hogy jóval alatta eszem és érdemes lenne megpróbálni mondjuk 2200 körül tartanom a kcal bevitelt? És ha ezt megpróbálom akkor a lelassult anyagcsere miatt nem fog visszajönni a leadott tömeg egy része? Mivel rendelkezem némi izomtömeggel, ezért nagyjából 100 kg körül van az elsődlegesen kitűzött célom.
Válaszotok köszön!


7 hónapja
#5237
310583 723
reply to martineczgycsv's post #5236
Ugyes, cask igy tovabb!

7 hónapja
#5236
martineczgycsv
reply to Bosorka's post #5232
Köszönöm a bíztatásokat, ez most nagyon jól esett!!
Növeltem a bevitt kalóriákat kb 1500 körülre, visszamentem, és ment is le újra :) ma már 76,3-at mértem..de most nagyon figyelek arra is, hogy ne legyek éhes!

7 hónapja
#5235
feketeinci 1 3
reply to Kendermagocska's post #5234
Normális esetben a BMR + 100 a megfelelő szám a fogyáshoz.
A tiédet nem nevezhetjük normálisnak....a gerinctörés nem vicc.

Ha jól emlékszem az Információ fülön is vannak erre tanácsok...sajna nem emlékszem melyik rovatban, már rég olvastam.

Még nem jártam ebben a cipőben, de biztos van megoldás, mindenre van, ne keseredj el.
Csak Te tudod ezt kitapasztalni. Ha nem megy a BMR+100-al, én pár napig levinném a keretet...vagy max 2 hétig. Én szélsőségesen alacsony kerettel kezdtem anno, és úgy ettem 3 hétig, és akkor találtam az oldalra....azért beindult a dolog, bár először felugrott 2 kg.
Utána már csak akkor stagnáltam újra, amikor dög unalmas étrendre álltam rá.
Vagy van aki a csalónapra esküszik, mert az kimozdítja a monotonságot, nálam ez jön magától, nem kell beiktatni.

Próbáld ki magadon, hogy érzed, melyik működne? Mire vagy képes? Mert a rendkívül alacsony keret azért emberpróbáló (nekem legalábbis).

Biztosan jól írod hogy mit ettél? Nem az oldalról választod a receptjeidet? Tuti mérsz mindent? Mert az "elpárolgás" dolog is tehet ilyet ha nem számolunk vele, vagy a kanál-merőkanál, darab mint mértékegység.

7 hónapja
#5234
Kendermagocska
Sziasztok! 2 hónapja írogatom az étkezésemet. Eleinte 1200-1300 kalóriát ettem, de nem fogytam egy grammot sem. Ez alatt az idő alatt feküdtem, mert eltört a gerincem. 81 kg voltam végig. Azt írta itt egy kedves hozzászóló, hogy túl kevés, emeljen a kalóriát, és majd elindul a fogyás. Azóta ismét elkezdtem mozogni, kb két hete felvittem 1700-1800-ra. Most már 84 kg vagyok. Sírni tudnék:( Újabb ötlet????

7 hónapja
#5233
Yvettee
reply to bankiber's post #5230
Ugyanaz tortent nalam is. A szoptatas alatt feljott jo nehany kilo, pedig a terhesseg alatt szinte semmi.

7 hónapja
#5232
Bosorka 1
Nálam is 3 gyerek van, a legkisebb még esténként szopik.
Mindegyiknél máshogy tudtam lefogyni (ha tudtam).
A legnagyobb 11 hónapos korában már -3kg volt rajtam a terhesség előtti súlyomnál, pajzsmirigy túlműködésem lett valószínűleg emiatt.
A középsőnél 8 kg maradt rajtam szülés után, így indultam neki a 3. terhességnek, amivel 17 kilót híztam. A középső után lett pm alulműködésem, erre a mai napig gyógyszert szedek.
A 25 kiló hízásból már csak 4 kiló van rajtam, az szerintem marad is, mert sokkal izmosabb vagyok mint azelőtt, 1 éve járok súlyzós edzésre.
Kajára nagyon odafigyelek, most már tudok, mert a fiam fél-1 éves koráig ha nem zabáltam, akkor vészesen fogyott a tej.
Aztán mindig próbálkoztam és egyszer csak nem volt ilyen probléma.
Addig is sokat sétáltunk, főleg hurcival és itthon tornáztam.

Sajnos van aki szoptatás alatt stagnál, de sokan még híznak is. :(
Ja, és én 2200-vel is tudtam fogyni, amíg napi legalább 6x szopott a fiam. Most 1800-at eszem, edzésnapokon 2000-et.
Remélem sikerül elérned a céljaidat és a fájdalmak is csökkennek!

7 hónapja
#5231
seprose
Saját tapasztalatom is hasonló mint bankiber-é, (aszem már le is írtam egyszer...) diétáztam, mint az őrült, a gyerek csak szopott, iszonyat dundus volt (mmm... de rég volt ... :D ) és egy deka se ment le, szoptatás után pedig szépen beindult. ne aggódj, majd utána beindul, kitartás!

7 hónapja
#5230
bankiber 4
Az én tapasztalatom szerint (3 gyereket szoptattam) a szoptatás idején egyetlen grammot nem sikerült fogynom, pedig egészségesen főztem és mozogtam is. A szoptatás elhagyását követően azonban sokkal kevesebb nehézséget okozott a fogyás. Szerintem mindenkinek másképp működik a hormonháztartása, ráadásul a szoptatás óriási mennyiségű víz visszatartásával jár! Ne aggódj, le fogsz tudni fogyni, csak esetleg a szoptatást követően. A sporttal kapcsolatban annyit mondanék, hogy szerintem neked inkább gyógytornára lenne szükséged, de arra nagyon! Az ilyen fájdalmakon lehet enyhíteni, még ha nincs is pontosan kivizsgálva, de legálabb a romlást elkerülendő, nagyon javaslom, hogy fordulj gyógytornászhoz. Nekem a 3 kicsi mellett semmi lehetőségem nem volt valahova elmenni, a szétnyílt hasizmomat SKYPEON keresztül gyógyította meg a gyógytornász. Az te is biztos találsz megfelelőt!

8 hónapja
#5229
martineczgycsv
reply to 310583's post #5228
Húú..köszönöm a válaszokat! Háát..az a helyzet, hogy én mikor elején még több kalóriát ettem, egy grammot se fogytam- pedig normál limit szerint étkeztem :( Sőt, stagnálás mellett volt, hogy híztam, pedig alapvetően is cukordiétán vagyok, gyógyszerrel, és egészségesen főzök... :( Nem értem én sem miért,ehet a pajzsmirigy az oka, nem tudom .
Igen, nagyon szeretnék sportolni (lakásunk icipici, itt nincs hely, várom a jó időt). Sétálgatok sokat, - ha bírom, és hordozom a Kicsit is ,- de sajnos más nem megy, mert nagyon erős fájdalmaim vannak (lumbágó, isiász, és valószínűleg porckorong sérv)..nem nagyon tudok emelni sem, hajolni sem, mert attól napokra lerobbanok (volt, hogy még járni se tudtam rendesen! S okszor nehéz így a Kicsivel is,hogy ne veszélyesen emeljem de muszáj!) Sajnos egy erősebb takarítás után is elviselhetetlenek lesznek a fájdalmak, a fogyás kicsit javított, de így is rengeteget szenvedek :( Májusban vizsgálnak meg...
Nagyon köszönöm a válaszokat!

8 hónapja
#5228
310583 723
reply to martineczgycsv's post #5226
Nagyon keves a kaloria amit beviszel szoptatas mellett. Meg amit Errorka javasol, az is keves: "Tehát a tejelválasztás tényleges energiaigénye naponta mintegy 500-550 kalória. Egy átlagos súlyú és magasságú nem várandós hölgy napi energiaszükséglete mintegy 2000 kalória. Ezért javasolják a szoptató nőknek a napi ötszáz többletkalória fogyasztását. Ez fedezi a tejtermeléshez szükséges energia kétharmadát, a többi a terhesség során felhalmozódott zsírraktárakból származik. A szervezet az ötszáz kalória kilencven százalékát arra fordítja, hogy a tej a csecsemőhöz jusson – ezt hívják tejleadó reflexnek -, és csupán a fennmaradó tíz százalékot használja fel az anya a tejképzés folyamatához.". Itt olvashatod az egesz cikket:http://tesco.hu/baba/csecsemo/mennyi-kaloriat-eget-a-szoptatas/. Tehat neked minimum BMR + 600-at kellene egyel, vagyis kb 2150-2200 kaloriat naponta. Ez melle kell a mozgas. Ahogyan Eorrka is javasolta, kezdjed a setaval. Majd vegezhetsz otthoni gyakorlatokat, egyedul, vagy a babaval - sajat testsulyos es "Sulyzos" gyakorlatokat, ahol a baba a suly. Kezded lassan 3 ismetlesssel, majd noveled. egy nap egy izomcsoportra, masnap masra, harmadiknap seta, stb, egy piheno - tornamentes-nap hetente kotelezo. nezd meg pl. ezeket:
http://www.szuloklapja.hu/szepseg/419/testmozgas-szules-utan-%E2%80%93-gyermekagy-alatt-is-vegezheto-gyakorlatok--.html
http://tornanya.blogspot.ro/2014/07/far-es-karizom-gyakorlatok-babaval.html
http://www.tuttifitti.hu/p/aktivan-babaval.html
De a napi kaloria mennyiseget mindenkepp emeld meg-meg akkor is, ha eleinte feljon par kilo, majd utana be kell induljon a fogyas.

8 hónapja
#5227
ErrOrka 63 1
reply to martineczgycsv's post #5226
Első blikkre éheztél, a szoptatás miatt rá kellene számolni +200 kcalt. Esetedben BMR +300 kcal a keret.
Mozgásban ne legyen gond a bébi, jön a jobb idő, menjetek sétálni és növeld fokozatosan a tempót. Vannak youtubeon gerinckímélő tornák, azokat is csinálhatod, esetleg saját súlyos testedzés, de figyelj oda, hogy nehogy bekússzon/másszon az utadba :)

8 hónapja
#5226
martineczgycsv
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni- lehet valamit nagyon elrontottam :(
Jelenleg SZOPTATOK, júliusban (8hónapja) szültem, előtte jól karban tartott inzulin rezisztenciám, majd terhességi cukrom volt, inzulint szülés után leállították, illetve jódos méhöblítést végeztek (belázasodtam). Szülés után 79-80 kg voltam, majd váratlanul 2 hónap alatt feljött 6 kg!! Doki gyanakodott átmeneti pajzsmirigygondra (jódos öbl. miatt), de az értékeim már normálisak voltak. 85-86 kg-al metformin kezelést állítottak be, nagy nehezen lekínlódtam magam 82kg-ra és elkezdtem a kalóriabázist, heti 0,6-1 kg fogyást állítottam be magamnak, ez kb 1200-1300 kcal közötti napi kerettel járt..azt véltem, az még beletartozhat az egészséges fogyásba, néha megengedtem +100-200kcal-t a szoptatás miatt.Elindult a fogyás, lementem 77,2- 76,9 kg körülig. Most 54. napja csinálom, pár hete stagnálok, fogyás minimális volt, és néha elkezdtem éhezni, vagy kalóriadús ételekre vágyni. Ritkán egyébként iktattam be csalónapot. Visszament a súly, ma 78-at mértem. Lehetséges, hogy átkapcsoltam éhezésbe? Nem tudom, most mit tegyek... Most láttam először a BMR+100 szabályt..ma már átállítottam a célomat heti 0,4 kg-ra, jobb ötletem nem volt (ez napi 1462 kcal-t jelent, a BMR-em most a kalkulátor szerint 1580 körül van..:S) Ráadásul azért vált fontossá a fogyás szoptatás mellett, mert komoly derék- gerinc gondjaim vannak, - viszont pont ez (és a Kisbaba) gátol a testmozgásban... jó lenne mihamarább- még egészséges szinten visszafogyni 68-65 kg-ra (170cm vagyok). Ne haragudjatok, sajnos ezt az egész bonyolult dolgot nem sikerült egyszerűbben leírnom, nem tudom, hogy védjem ki az éhezést, illetve elég jó-e a most beállított cél, vagy alacsony :( Nagyon hálás lennék minden válaszért, javaslatért :(

8 hónapja
#5225
tortenelemtanitas

Sziasztok!
Kérdésem volna felétek a hosszútávú fogyásotokkal kapcsolatban.
Én 8 hónapja kezdtem diétázni, az Atkins-diétát alkalmazva és (181 cm mellett) 75 kg-ról sikerült 62-3 kg-ra fogynom. Tavaly tavasszal, illetve nyáron nagyon jól is éreztem magam, nem éheztem, nem voltak semmilyen panaszaim. Szénhidrátot nem az Atkins előírása szerint fogyasztottam, vagyis nem növeltem, egészen mostanáig is napi 20-30 g szénhidrátbevitel a max., és az is csak zöldségből.
Ennek ellenére a decemberi időszaktól kezdve elkezdtem hízni, ami azt jelenti, hogy 65 kg-ra mentem fel, amely nem sok, ugyanakkor a haskörfogatom 5-6 cm-el növekedett, és mintha az egész testem zsírosodna, lagymatagabb lett, az 1-2 kg-os hízás ellenére.
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mit lehet ilyen esetben tenni. Félek, hogy a folyamatos szénhidrátmegvonás és sok zsírbevitel az oka ennek. Félek, hogy egészségtelen, terheli a vesémet, májamat, illetőleg, hogy a szénhidráthiány okozza a már-már depresszióba hajló közérzetemet. Azonban attól is félek, hogy mivel már régóta fogyókúrázom és már 8 hónapja nem vittem be szinte semmilyen szénhidrátot -- cukrot, lisztet, gyümölcsöt egyáltalán, ami volt is, az rost formájában zöldségből vagy len/szezámmagból -- így ha átállok másik étrendre akkor hízni fogok méginkább. Félek, hogy a kalóriaszámlálás sem lenne megfelelő, mivel eddig sem a kalóriákkal volt a probléma, hanem a szénhidrátokkal. Vélemények?

8 hónapja
#5224
mano9030 1
Köszönöm a válaszod!Megpróbálok akkor még valamit enni.

8 hónapja
#5223
Yvettee
reply to mano9030's post #5222
Szia,
az adataidbol szamitve BMR=1465.78 (ha 30 eves nonek vettelek ulo eletmoddal). Eszerint 1565 kcal + sport 60%-at is le kellene enni.
Ebbol ugy tunik lelassult az anyagcsered, a szervezeted elkezdett raktarozni, mert tul keveset eszel.

8 hónapja
#5222
mano9030 1
Sziasztok!Január 10.-dikén kezdtem a fogyókúrát.72,6 kg voltam a 165 cm-hez.Szépen mentek is le a kg-ok de most valahogy nem nagyon akaródzik.4 kg fogytam napi 1300-1400 kalóriát ettem,ami zöldségből,csirkéből és tojas fehérjéből állt szinte.Ithol vagyok a kisfiammal így csakbithol tornázom de azt mindennap,ami olyan fél óra.Vizet 2-2,5 l iszom.Valamit változtassak?Köszönöm előre is!

8 hónapja
#5221
310583 723
reply to FrauBubus's post #5220
ugyes vagy, cask kitartas! Probalj meg mozgas format/intenzitast valtoztatni, az is segithet. Es igen, minden egyes kaloria szamot

8 hónapja
#5220
FrauBubus 649 28
Azt hiszem, mégiscsak fogok tudni húzni a reggelin egy olyan 40-50 kalóriát, és még az éhség sem kopogtat hamarabb mint az eddigi reggelijeimmel. Két reggel teszteltem a "hamis zabkásámat", 240-250 kalóriából kijön, és egész jól teljesít. Talán nem sok ez a pár kalória mínusz, de ez is valami. És pár napja mintha mozdulna lejjebb a mérleg, próbálok nagyon figyelni az ivásra is.

8 hónapja
#5219
Amicisz 2

9 hónapja
#5218
fdomi81
reply to 310583's post #5217
Köszi a választ.Akkor nekem kb 1400 kcalt kéne alapjáraton ennem.Remélem belejövök :) Köszi

9 hónapja
#5217
310583 723
reply to fdomi81's post #5215
Ezenfelul az edzos napokon az edzessel elhasznalt kaloriat is edd le. Ha oraval mered azt, ha a listabol valasztod, akkor ird be 65-70 %-at a sportnak, es azt edd le ( Azert mert allitolag tul vannak becsulve a sporttal elfogyasztott kaloriak). Az, hogy 1 hetig nem mozdul a merleg, nem ok panikra. A Bazis matematikai alapon kiszamol egy heti fogyast, de a szervezeted nem tanult matematikat. Van amikor egy het alatt az "eloirtnak"duplajat adja le, maskor felet vagy semmit, maskor felfele mozdul - a grafikon nem egy szep egyenes vonal less hanem mint egy furesz - fel-le, osszevissza. Nem kell ezen stresszelni.Fo a kitartas es hogy kozben jol erezd magad a borodben. Olvasd el aKotetlen cseveges topikban a 6932-6933-as hozzaszolasokat, sok okos dolog van ott leirva. Hasznalj sajat receptet,vizzel, elparolgassal, mindemnt merjel grammar, ne kanal, darab, adag, stb.Ha kerdesed van kerdezz batran, valaki mindig valaszol

9 hónapja
#5216
310583 723
reply to fdomi81's post #5215
Az hogy ki mennyit kell egyen relative es szemely-fuggo: fugg a magassagodtol, sulyodtol, napi aktivotas, kor, meg ezen felul sok mas tenyezotol. Azt tudom mondani, hogy a minimum az a BMR+100 kaloria/nap. Ennel kevesebbet nem erdemes enni, mert kesobb megboszulja magat, ehezik a szervezeted, lelassul az anyagcsered jon a stagnalas,nem tudod hosszu tavon tartan. Az a lenyeg, hogy egy olyan kaloria keretet allits be, amit hosszu tavon tartan tudsz, alltalaban a BMR +100 az tarthato. A szenhidrat mennyisegehez nem tudok hozzaszolni ( a betegseged miatt) de az is szukseges, cask meg kell valogatni, hogy mibol eszed meg : ne feher liszt, Cukor,pekaru legyen, hanem zabpehely - korpa, teljes kiorlesu gabonak, barna rizs,rozs-graham-teljes kiorlesu kenyer, feltetlenul zoldsegek, edesiteni stevia vagy nyirfacukor, keves gyumolcs

9 hónapja
#5215
fdomi81
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni:jan.2-vel kezdtem a fogyit.napi 1200 kcal és 120 gr ch.Voltam dietetikusnál,ő ezt mondta.Viszont az endokrinológusom 1300 kcal és 160 gr ch,amit (ch) nem merek megenni,mert attól hizok.Inzulinrezisztenciám van,napi 1000 mg Merckformint szedek.Heti 3*50-60 percet edzek,ami 95% kardió.idáig 1,7 kg ment le,utóbbi 1 hétben semmi.Mi a véleményetek,mennyit kéne ennem?1200/120 ez az edzős napokon is ennyi (250-400 kcalt égetek ekkor),vizet kb 2-2,5 litert iszok naponta.

9 hónapja
#5214
310583 723
reply to FrauBubus's post #5213
a vallalati kajaval szerintem nem az adag a baj, hanem az alapanyagok, amiket hasznalnak. Itthon tudod, mennyi olajat-zsirt-feherlisztet hasznalsz, ott nem tudod ellenorizni, mit raktak bele. Igy voltam en is a nyaron szabi alatt, vendeglos kajan, joforman halat ettem , salatakat es megsem fogytam, sot...tobb kilot hoztam haza mint amit elvittem. Itthon alltalaban keves zsiradekot ( sokszor el sem erem a megengedett zsirt), sok pulyka-csirke mellet, majat, halat,marhahust hasznalok - levesekbe is - szenhidratbol a jokat, de ott nem tudom mibol mennyi az annyi

9 hónapja
#5213
FrauBubus 649 28
reply to 310583's post #5212
Köszi a tippeket!
A víz ivás így télen nehezebben megy, de igyekszem az asztalomra tenni, hogy lássam és akkor kicsit jobban megy. Talán napi 1,5-2 liter összejön, persze az kb a minimum, tudom... :(
A sportban most emelek majd a gyakorlatokban ismétlésszámot - van is ismét izomláz.
A vállalati kaja nálunk adagban nem sok, akik nem fogyiznak meg a férfiak keveslik is sokszor (és néha tényleg gyerek adag kb.) de amolyan klasszikus és magyarosabb ételek szoktak lenni és egyféle van, nincs választás - viszont legtöbbször van benne hús, ami nélkül én nem igazán tudok meglenni. Lehet majd ezt mégis kiváltom heti kétszer könnyebb kajára, viszont ezt az influenzás időszakot nem akarom sanyargatással megfejelni, nehogy emiatt fogékonyabb legyek a fertőzésre, majd ha lement a szezonja.
Most levittem nagyon picit a keretet, meglátjuk azzal hogy bírom. Igazából ez a stagnálás annyiból jó, hogy látom, mit ehetek meg hogyan és mégsem hízom, csak hát az "álomsúly" így nehezen lesz meg, bár nem tudom mit görcsölök azon a mínusz 2-3 kilón, ez inkább már pszichológia... :-D

9 hónapja
#5212
310583 723
reply to FrauBubus's post #5211
Hat biza, ha a BMR-d 1456, akkor az 1700 kal az sulytarto keret. De ha ennel kevesebbel ehes vagy, akkor hiaba eszel kevesebbet, az onsanyargatas nem jo es jarhato ut. Amit meg megprobalhatsz: 1. Valtoztass a makrokon, a feherje esetleg zsir javara es CH karara, de azert a min.130 ch-t hagyd meg, ellenkezo esetben fellephet faradekonysag, idegesseg.2. Valtoztass sportot, amit eddig csinaltal mar lehet megszokta a szervezeted es kissebb erofeszitest es kevesebb kaloriat igenyel. 3. Probald az 1700 kaloriat mas felosztasban- iktass be egy uzsonnat, a vacsorat meg csokkentsed annyival ( en peldaul delben eszem a foetelt, este meg levest ( amibe alltalaban van hus es zoldseg, vagyis protein es ch is viszont joval kevesebb kaloria mint a foetel. Sot nekem a reggeli az ami az 1480 kaloriabol alltalaban 400-600 kaloria, mindig proteindus es jo Ch). 4.Nezd at az etrendedet, van-e olyasmi, meg amit ki tudnal valtani egeszsegesebb etelre? Mondjuk a vallalati kaja nem a legjobb valasztas.Pl nekem mindig bejon egy 330 g csokkentett zsirtartalmu ivojoghurtba 30-40 g zabpehely, nemi gyumolcs, esetleg pici mez a gyumolcstol fuggoen, chia mag, ilyesmik, az egy nagy tallal lesz es sokaig nem vagyok ehes utana. Iszol-e eleg vizet?. Hat hirtelen ezek az otleteim vannak

9 hónapja
#5211
FrauBubus 649 28
Köszönöm 310583 és Yvettee válaszait. Centivel is mérem magam természetesen (ez alap ;-) ), ott is stagnál részben, de a tükörben szigorúan és objektíven szemlélve magam van némi változás alakban, a zsír kárára jött itt-ott némi izom. Heti kétszer jutok el edzőterembe, ott súlyos-gépes edzések olyan 50-60 perc és igyekszem a napi 4-5 km-t lesétálni (lehet ez se sok?! - mondjuk a régi önmagamhoz képest jóval több.) Az ebédeim fixek, céges kaja - lehet ezt kéne ismét a heti 5 hétköznapból kettőn lecserélni mondjuk nagyon light-osra?! A diéta kezdetén csináltam ezt, működött, csak macerásabb. A benti ebédek általában kb. 600-700 kcal, egy főétel. A reggelin nem igazán tudok húzni, az olyan 280 - 350 kcal, így vacsira marad cirka 600-700 kcal, ami lehet hogy sok...csak azt tapasztaltam, ha nem vacsorázom "rendesen" (nyilván diétás dolgokból, ésszel), tehát azt húznám meg 400-500 kcal-ra, akkor jobban rám jön az ehetnék, nassolhatnék...vagy ami még rosszabb, hogy éjjel szó szerint korgó gyomorra ébredek - az rémes. Próbáltam 1600 Kcal körüli keretet, hát éhes voltam...csak a kajára tudtam gondolni...vagy csak át kellene állni erre is? Valakinek valami jó tanács? :-)

9 hónapja
#5210
310583 723
reply to pejponi's post #5208
hat foleg mert meg cask 16 eves vagy, nem szabad olyan keveset enni! Kesobb ez megboszulhatja magat egeszsegugyi gondjaid lehetnek, ha fejlodo korban megvonod a szervezetedtol amire szuksege van! Mindenkepp a tornaval csinalj kaloria deficitet, ne a kajaval.A hetvegi feherje-beviteled gondolom nem rantott husokbol, zsiros etelekbol all!.A sulyod es a mereteid is azt mutatjak, hogy izmosodnod kell, nem fogyni. A kilo-veszteseg, ami centiben is latszik, nem biztos, hogy zsir veszteseg, sot biztos hogy izombol is vesztettel, olyan keves kaja mellett. Ahogy Yvettee is irta, ( meg en is ezelott) vannak saljat testsulyos gyakorlatok, amit tudsz csinalni minden segedeszkoz nelkul, barhol, azokat valtogassad es noveljed az intenzitast meg a sorozatok szamat. Es meg egyszer: NE AZ ETELT HUZD MEG. Amugy ha maskepp nem megoldhato a feherje bevitel, probald meg a feherje porokat

9 hónapja
#5209
Yvettee
reply to pejponi's post #5208
Ebben az esetben viszont meg lenyegesebb, hogy izmot is epitsel, de legalabb megorizd ami van. Ezt akar heti 1-3 sajat testsulyos edzessel is meg tudod csinalni (fekvotamasz, felhuzodzkodas, felules, guggolasok, kitoresek stb).
Majd jonnek a tobbiek es hatha leirjak neked, hogy hol tudsz jo edzeseket talalni a neten, vagy keress vissza valamelyik topikban mar lattam tobbszor is.
Ha a dvd-k anyagat mar regebb ota csinalod, akkor azokat is ki kellene valtani valamivel, mert 6-8 het utan a test hozzaszokik es mar nem sokat er sajnos. Szoval heti 5-6 edzes, erosites es kardio jellegu is.
Ja es ne add fel, a fogyas egy lassu folyamat, foleg ha mar csak 5-10 kg felesleg van rajtad. A test nagyon ragaszkodik a vegso tartalekaihoz. Ez honapokba (evekbe) telik. En is ebben az utolso fazisban vagyok es kb heti 0.15 kg megy le. De megy! Szoval legy turelmes es kitarto, akkor elered a celod es akik regebben csufoltak inkabb irigyek lesznek rad

9 hónapja
#5208
pejponi
Az a baj velem,hogy könnyen feladom.. Ha nem látom az azonnali eredményeket kikészülök. Régebben annyira bele voltam betegedve,hogy hánytattam magam,amint úgy éreztem,hogy tele vagyok. Erről már szerencsére leszoktam,de akkor jöttek az anorexiás hajlamok,mikor nem ettem egy almán kívűl semmit,és 37 kiló voltam 13 évesen. Aztán doki,és most már igyekszek ésszerűen fogyni. Általánosban mindig csúfoltak a súlyom miatt,disznó voltam stb. Soha nem vettem magamra, de azért így tudatalatt eléggé fájhatott, mert a doki szerint ez váltotta ki belőlem a bulimiat és anorexiát. Egyébként a testzsírszázalékom 32,a cél pedig 51-55kg.

9 hónapja
#5207
Yvettee
reply to pejponi's post #5206
Igen, ez ertheto a szuleid reszerol es hogy akkor inkabb maradsz.
Az hogy mikor indul be ujra nagyon fugg attol, hogy mennyi ideig ettel keveset. Altalaban nehany het, azonban az elejen felmehet 1-4 kg, amig atall a szervezeted es akkortol ujra megindul a fogyas.
Kulonben mennyit akarsz fogyni? Tudod a testzsir szazalekodat esetleg?
Ugyanis az eddig megadott adataid alapjan mar viszonylag vekony holgynek latszol, nekem is ugy nez ki, hogy inkabb az erositesre, izomformalasra kellene tenned a hangsuly, ahogyan 310583 is irta.

9 hónapja
#5206
pejponi
Én igen,de anyaék hallani sem akarnak róla.. Mivel a tandíj egy kisebb vagyon,és igazán jó a nevelés,a tanárok pedig egyszerűen fantasztikusak,csak az igazgatónk nem a legjobb. Még 2 év van itt, 16 éves vagyok. Szerettem volna hazajönni ide a maradék két évemre,de anya azt mondta,hogy ennyi beleölt munka es pénz után muszáj elvégeznem,merthogy egy igen jó egyetemet néztek ki nekem stb.. Nem ez a gond, mert nem erőltetik rám,én is szeretném a későbbiekben ott folytatni, de ha államiban tanulnák valószínűleg esélyem sem lenne. Szóval ez marad.
Ha itthon vagyok általáb úgy néz ki a "szentháromság", hogy 56%fehérje,19%szénhidrát és 25% zsír.. Most átállítottam 1500-ra a napi bevitelemet. Mennyi időbe telhet míg ismét beindul?

9 hónapja
#5205
Yvettee
reply to pejponi's post #5204
Ez sajnos eleg rosszul hangzik.. Nem gondoltam, hogy ilyen helyek meg leteznek.
Hanyadikos vagy? Mennyi idot kell meg ott toltened?
Akkor azt javaslom, hogy hetvegen probalj sok minosegi feherjet, zoldseget enni, valamit egy jo multivitamint beszerezni amit naponta szedsz, esetleg halolajat is.
Iskolavaltasra gondoltal esetleg?

9 hónapja
#5204
pejponi
Igen,eléggé átcsap az étkeztetés hízókúrába.. Csak sajnos az a baj az otthonról hozott kajával, hogy nem engedik meg. Vasárnap hozhatsz beköltözéskor,de másnap ellenőrzés,és a kekszet is kidobatják nem hogy a romlandó főtt ételeket. Egyébként azért, mert vannak elvetemült fiúk,akik szerdán is a rántotthúst eszik amit anyuka csinált vasárnap(hűtő nincs..). A diétás kenyeret is mindig a táskában hordom,észre ne vegyék. Boltba sem engednek ki, merthogy ott van étkeztetés.. Amúgy nagyon finnyás vagyok,azért is eszek ilyen keveset,mert az itt felsoroltak felét nem tudom megenni,mert rosszul leszek,aztán vagy magától,vagy erőltetve jön ki. Tornázni szoktam,általában Béres Alexandra és Rubint Réka videóira(tabról). Gimi előtt néptáncoltam 7 évig,de onnan nem engednek el az órákra.. Szóval a futás és séta kilőve,úgyszint a bicikli. Max szombaton ha itthon vagyok. Centikben is mérem, persze. Csak eddig a kilókkal jöttek le a centik is:)
Derék:78-65
Csípő:90-84
Comb:55-51
Vádli:38-34
Felkar:28-27

9 hónapja
#5203
310583 723
reply to pejponi's post #5201
Ugyanazt mondhatom: tul keveset eszel, nincs meg a BMR+100 napi kaloria sot te meg fejlodesben is vagy! Ezenkivul szerintem ebben az etrendben tul keves a protein es lehet tul sok a szenhidrat ( macaroni, kasa, griz)- de lehet hogy osszesegeben nem sok cask nem JO szenhidrat. Probald meg feltornaszni a napi kaloriat es Mellette sportolni, heti 5-6 napon. ( egy nap hetente kotelezo piheno-nap). Probalj meg tobb protein ( hust) es zoldseget enni, akar ugy, hogy otthonrol viszel zacskoban lesutott hust, amit hidegen szendvicsnek akar reggelire, akar vacsorara zoldseggel eszel. Ezenkivul a 165 cm-hez a 61 kg. nem tul sok, a helyedben inkabb a centikre mennek mint a kilokra, vagyis alak-formalasra, nem fogyasra. Azt pedig tornaval tudod elerni nem fogyokuraval. Fejlodesben levo szervezetnek nem tanacsos drasztikus fogyokura, szerintem ebbol az etrendbol a kello vitaminokat sem kapod meg. Probalj valamilyen mozgast beiktatni, sajat testsulyos vagy sulyzos gyakorlatokat, pilateszt, barmit, a neten sok mindent talalsz. ezeket valtva csinaljad, ne mindennap ugyanazt, kulombozo izomcsoportokra ( pl egyik nap egy izomcsoportra, masnap masikra, majd ismetled)- de ha valamit talalsz amit szeretsz es tudsz csinalni, akkor majd erdeklodj ( a testmozgas topikban) nalam hozzaertobbek adnak tanacsot ezen a teren. De hangsulyozom megegyszer, ne kiloban, hanem centiben akarj fogyni, mozgassal. A ketto azert nem ugyanaz, mert az izom sulyosabb mint a zsir,viszont terfogata kissebb, tehat ha izmosodsz akkor marad a kilo, de fogy a centi, javul az alakod.

9 hónapja
#5202
Yvettee
reply to pejponi's post #5201
Szia Pejponi,
igen, nagyon keveset eszel, ennyivel nem tud beindulni a fogyasod, hanem raktarozo modra lassit - ebbol lesz kesobb a jojo, amikor ujra tobbet kezdesz enni.
Mindenkeppen a BMR+100 kaloriat le kell enned, ahhoz hogy ne ehezzen a szervezeted es be tudjon indulni a fogyas. Mivel mar egy ideje ennel joval kevesebbet eszel, ezert az elso par hetben feljohet 1-4 kg, ami kesobb a fogyas megindulasaval lemegy.
Amit enned kell a gimiben az eleg ijesztoen hangzik, hizokuranak nez ki sajnos.
En is koleszos voltam regen, szoval amit en csinalnek az a kovetkezo:
- reggeli szendvicsekhez szerezz be zoldesegeket magadnak: paprika, paradicsom, retek, uborka stb
- mivel nem tudod leenni a szukseges kaloriamennyiseget es a kenyert valamilyen teljes kiorlesure cserelnem a jelenlegi alacsony kalorias helyett
Amugy nem ertem, hogy egy kollegiumban hogy adhatnak ilyen kajat fejlodo szervezetu diakoknak! Az ebed meg ugy-ahogy elmenne de sajnos a vacsora...
Majd jonnek a tobbiek is es elmondjak a velemenyuket, vard meg oket :)

9 hónapja
#5201
pejponi
Sziasztok!
Kb 1 hónapja egy dekával se mutat többet vagy kevesebbet a mérleg. Két hónapja kezdtem el a kalóriabázis használatát, azelőtt is használtam már 12 éves korom óta,csak hát nem voltam türelmes gyerek. Most harmadikos gimnazista vagyok,koliban. A rekord súlyom iskolai mérésen 65,8 volt 165 centihez. Egy hónap alatt ezt letornáztam 61,6-ra, és most megakadtam. Sajnos nem én főzök magamra, mivel egyházi gimi,ezért ugye elég alaposan van ránk figyelve, és azt kell enni amit épp főznek. Az általában így néz ki:
Hétfő:
Reggeli:kenyér,vaj,sajt
Ebéd:hal és borsó
Vacsora:pelmennyi(ukrajnában élek :D)
Kedd:
Reggeli:kenyér,vaj,szalámi
Ebéd:tarkatorta,húsleves
Vacsi:sültkrumpli
Szerda:
Reggeli:kenyér,vaj,pástétom
Ebéd:rizibizi,fasírt,gulyás leves
Vacsi:ludaskása
Csütörtök:
Reggeli:kenyér,vaj,sonka
Ebéd:húsgombóc leves,grizes makaróni
Vacsi:káposztás makaróni
Péntek:
Reggeli:kenyér,vaj,sajt.
Utána már megyünk haza.
Annyival segítem ki, hogy diétás kenyererlt eszek,szeletje 14 kcal,uzsira meg általában egy narancs.
A napi bevitelt először 1500-ra állítottam,de sehogysem tudtam leenni az egészet,így 1000 lett. Sokszor eszek,mert napi 4-5 étkezés megvan,csak kis adagokban, hogy tartsam. Bár néha 700 alig jön össze. Mit gondoltok? Többet kéne enni?

9 hónapja
#5200
Yvettee
reply to FrauBubus's post #5198
Szia FrauBubus,
nekem ugy tunik a mostani beviteled kb sulytartasra jo. Ebben a helyzetben viszonylag kicsi a skala - 100-300 kcal naponta amivel tudsz jatszani. Tudom, mert en is hasonlo helyzetben vagyok - 160 cm / 64 kg-rol indultam 2 honapja - elotte 2 eve 10-et fogytam, ami utanna megallt.
Ami nekem most segit az valoban a BMR+100 kcal evese es heti 4-5 nap sport (szobabicikli es sajat testsulyos erosito edzesek), aminek a 60-70%at szinten leeszem. Igy most 2 ev utan mozdul a merleg, DE csak 0.2 kg/het a minusz! Nagyon lassu!
Esetleg probalj meg tobb olyan etelt enni, aminek nagyobb a tomege es kisebb a kaloriatartalma - pl cukkini, brokkoli, karfiol, salat, padlizsan, parasicsom, paprika, krumpli (a teszta es kenyer helyett) stb google segit :)
A masik dolog: a mozgas nagyon fontos ebben a szakaszban es ha mozogsz tobbet ehetsz :)
Sok sikert! Ha meg van kerdesed nyugodtan irj!

9 hónapja
#5199
310583 723
reply to FrauBubus's post #5198
Szerintem biztosan el lehet erni, kitartassal es turelemmel. Ha nem centiztel, meg az is megtortenhet, hogy az izmaid nottek a zsir karara, azert nem mozdul a merleg de centiben kevesebb vagy. En 2015 okt.25.-en kezdtem el szamolni, most 75-75.5 kozott vagyok, a legkissebb sulyom 74.8 kg.volt. Az osszel kezdtem el pilateszre jarni, kissebb-nagyobb kihagyasokkal heti 2 szer, ezenkivul valamivel tobbet mozgok mint azelott, de nem tulzottan.Julius kozepen 76.5 kg. voltam, oktober elejen annyi mint most, kozben utazasok, unnepek - ingazott le - fel a sulyom 75-77 kozott. Julius vegen vettem egy farmert, ami most esik le rolam.Es "stagnal" a sulyom Tehat ne cask a merleget, nezzed, a ruhaidra is figyelj.

9 hónapja
#5198
FrauBubus 649 28
Tipp, tanács? :-)
Olyan 1-2 hónapja stagnál a súlyom (160 cm / 82 kg-ról indultam olyan 3-4 éve, bő 3 éve figyelek tudatosan a kajálásra, 1 éve kalóriabázisozok, csak nullázódtak a napjaim utazásokkor...), még 2-3 kiló van, amit szeretnék leadni mondjuk 8-12 hónapon belül, akkor érném el a saját magam számára hőn áhított célt, ami még mindig nem a magasságomhoz képesti teljesen ideális súly, de meg is szeretném tartani a súlyt hosszú távon, így nem hajszolnám bele magam olyan kalóriakeretbe, amit aztán csak szenvedve tudok betartani.
Per pillanat 160 cm / 68,4 - 68,9 kg között mozog a súlyom (karácsony előtt voltam 67,5 is...) Az "álomsúly" 65 kg lenne, de a fenének se akar mozdulni lejjebb a mérleg. Most 1700 kcal a napi keretem, ez most pont annyi, hogy nem vagyok farkaséhes, bár néha nap nehéz betartanom. Tudom, több mint a BMR plusz 100/150, a BMR 1456 jelenleg. Csak kalóriacsökkentéssel jöhet össze a fogyás? Ritkán, de mozgok : otthoni torna alkalomszerűen vagy edzőterem heti 1-2 alkalommal, igyekszem naponta minél többet sétálni, gyalogolni is (magamhoz képest mindenképp többet megyek mint anno). Tudom, lehetne több a sport, csak ugye a kényelem... Mit gondoltok, hogy érhetném el azt a mínusz 2-3 kg-ot? Köszi a válaszokat, tippeket előre is.

10 hónapja
#5197
310583 723
reply to feketeinci's post #5192
Karacsonyi csaladi ebed...fozok jo sok finomsagot, sutok is...ki tud ellenallni , no meg koccintani is kell es nem csak... De a 14 honap alatt elert -20 kg-mal nem is stresszelek ra, kb 1 het mig minden kaja-suti felfogy, ez plusz 1.5-2 kg, majd utana 2 het alatt visszamegy es folytatom tovabb. Az elvem: ugy fogyjak, hogy jol erezzem kozben magma a boromben,.Es igy, hogy ilyen alkalmakkor felreteszem a keretet ( mert azert nagyjabol szamolok es irok, is cask nem a kereten belul) elvezettel csinalom, eletem resze let a kaja-naplo vezetes meg mericskeles. Amugy mar azt hiszem meg max 5 kg-ot akarok leadni jovo evben ( 160 cm, 63 eves,ulo munkas no - jelenleg 75 kg.Igaz centizni nem szoktam, de nyar ota pilateszre jarok es erzem-latom a hatasat annak is tehat szerintem 69-70 kg-nal megallnek igy mar nemi izomzattal a haj helyett)

10 hónapja
#5196
Bojtika 8
reply to elenabibi's post #5195
Mivel a boltban veszem, nem tudom a nemét.

(Egyébként csirkeszárnnyal még jobb! Az apró csontok megadják az ízét, és ha lefő a hús róla, hát na bumm...)

10 hónapja
#5195
elenabibi
reply to Bojtika's post #5194
Én kakas vagy tyúk kíséretélben szoktam olyan székelykáposztát csinálni :)

10 hónapja
#5194
Bojtika 8
reply to elenabibi's post #5190
Akkor jó!

Én nem követek étkezési szokásokat (másokat sem, én a "csakazértse" figura vagyok...), és viszolygok a darált húsba való nyúlkálástól, azaz nincs töltött káposzta, se bejgli. Lesz valami káposztás csirke, mert amolyan székelykáposztásan nagyon szeretem, de lehet, mind nekem kell majd megenni, mert a fiam nemigen kedveli. Vendég nem jön, a rokonság vagy messze van, vagy kihalt. Azaz nincs különösebb kísértés.
Van viszont pár fölös kiló rajtam, amit le kell gyalulni. Amióta tanulok, azóta nem számoltam, és ennek már 3 éve. Most már látszik is, és kellemetlen is.

10 hónapja
#5193
elenabibi
reply to feketeinci's post #5192
Én is eszek mindent amit főzők a családnak, csak keveset:) , de mindent megkóstolok :)

10 hónapja
#5192
feketeinci 1 3
reply to elenabibi's post #5191
Még korai aggódni.
Sőt.....nem tudom hogy fogod viselni, de itt vannak az ünnepek.....terülj-terülj asztalkámmal, és sok-sok csábítással.

Mindenki úgy eszik ahogy akar, én a magam részéről enni fogok töltött káposztát is, és bejglit is, és élvezni fogom :)

10 hónapja
#5191
elenabibi
reply to feketeinci's post #5189
Így van ! Azért állítottam át :) Most az e heti 0 az annyira nem gyors :))))))))))))))))))))))

10 hónapja
#5190
elenabibi
reply to Bojtika's post #5188
Az elején fogytam csak heti 1 kg-ot , de én 110 -ről kezdtem:) Most már a heti 0.5 kg volt a heti fogyás !

10 hónapja
#5189
feketeinci 1 3
reply to Bojtika's post #5188
Csak gondolom hogy azért állította át, mert változott a súlya 16kg-al, és ezzel változik a BMR is.
Néha át kell állítani, de tényleg nem kellene túl gyors ütemet diktálni.
Életmód váltás? Az akkor maradandó, ha lassan történik, ha van idő megszokni és megszeretni :)

10 hónapja
#5188
Bojtika 8
Miért állítottad át?????? Azt nem kell...

De heti 1 kg-t sem kell fogyni, túl gyors ütem!

10 hónapja
#5187
elenabibi
100 napnál tartok ma -16 kg , de pár napja mióta átállítottam a cél beállítást stagnálok !!!!!! De legalább nem megy felfelé:) Remélem beindul majd megint és olyan könnyedén megy majd mint idáig :)

10 hónapja
#5186
Bojtika 8
reply to Polcsi's post #5184
Ezt jó olvasni. Nagyon örülök, annak külön, hogy végre akad szakember, aki nem azt vágja rá azonnal, hogy 1200 Kcal!

No és... Micsirkász? :D

10 hónapja
#5185
310583 723
reply to Polcsi's post #5184
Orulok hogy verge rendezodni latszik az egeszsegugyi problemad, hisz ez mindennel-meg a fogyasnal is-fontosabb!. Es persze ebbol adodoan mar jo iranyba mozdul a fogyasod is. Gratulalok, tovabbi sok sikert, Boldog unnepeket kivanok

10 hónapja
#5184
Polcsi
Sziasztok, valami végre mozdul!:))
Múlt hét elején voltam az új endokrinologusnál, aki mindent átnézett, az a helyzet, hogy nem volt jól beállítva a gyogyszerem a CH mennyiséghez/ gyakorisághoz, így teljesen megzavarodott az elmült honapokban a testem. Kevesebb gyógyszer már elegendő, és állítottunk a diétán is, csak 5 óránként eszem, magasabb zsír, kevesebb CH mellett (csak lassú ch-k jöhetnek most). Az eredmény, hogy megszűntek a furcsa rosszul létek (ez volt a reggeli felesleges gyógyszer mellékhatása) és kisimultabb az idegrendszerem, hogy kevesebbszer és picit zsírosabban ehetek. (A zsírosabb alatt pld, avokádót, tojást, csirkecombot értek, nem császárszalonnát:)
8 napja eszem így, a mozgás maradt, gyógyszr csak a fele és gyengébb verzió, a kalóriát 1500-ra állította a doktornő 2 hónapra, január végén újra kontroll.
1,5 kilóval ma kevesebb voltam!!!:))) annnnnyira örülök!!!

10 hónapja
#5183
Bojtika 8
reply to Polcsi's post #5182
Örülök!

Majd meglátjuk, mi lehet itt a gond. De fontos mindenképpen, hogy felemeld a fejed... :D

10 hónapja
#5182
Polcsi
reply to Bojtika's post #5181
Igen, köszönöm:) ma megyek az endokrinológzshoz, estére tisztul a kép.

10 hónapja
#5181
Bojtika 8
reply to Polcsi's post #5179
Hatott a lelkedre az erősen ajánlott irodalom? "Egyben" vagy már?

10 hónapja
#5180
Polcsi
reply to teper's post #5177
Köszi Teper!:)

10 hónapja
#5179
Polcsi
reply to Bojtika's post #5178
Szia Bojtika, mármint mivel kapcsolatban?:)

11 hónapja
#5178
Bojtika 8
Polcsi véleményére lennék kíváncsi... Hova lett?

11 hónapja
#5177
teper
reply to Polcsi's post #5165
Kár, hogy nem lett jó :(

Esetedben eltudnék képzelni olyan megoldást, hogy jobban rámész az edzésekre, komolyabban veszed a súlyzós/sajáttestsúlyos edzéseket (maximum 60-70 percben), és ezeket heti legalább két alkalomra emeled. Ezeket követően mehetne 20-30 perces zsírégetős, aerob edzés. Szerintem ebből a 60 perc tök felesleges, mert ha jó az izomerősítős edzésed, akkor a glikogénszinted úgyis alacsony lesz, ezért gyakorlatilag az aerob edzés első percétől zsírt lehet égetni. Illetve mellé, heti 1-2 alkalommal (nem ugyanazon a napon!) további, reggel éhgyomros, vagy a nap bármely szakaszában, amikor előtte már legalább 3 órával már nem kajáltál, 20-30 perces szintén zsírégetős dolog. Egyébként az ellipszist, főleg túlsúlynál nagyon jónak tartom!

Kajaoldalon valami olyasmit lehetne mellétenni, sőt mindezek elé, hogy az izomerősítős/zsírégetős napokon menne az 1800Kcal/nap, 160-170gr CH, zsír 25%, a többi, értelemszerűen fehérje. Lusta voltam kiszámolni, itt vannak grammok és százalékok is! (Bár csak a grammra való számolást továbbra sem szeretem, mert nem mindegy, hogy 100kg-ra vagy 50kg-ra vetítem ezt ki…)

A csak aerob és pihenőnapokon pedig 1500Kcal/nap, 140CH, zsír 25%, és már tudod, hogy a többi fehérje lenne.

Viszont csak akkor működhetnek, ha ezeket továbbra is pontosan eszed le, vagyis méricskélsz.

De kérlek, vedd továbbra is számításba, hogy nem vagyok szakember, nem értek hozzá, ezek csak ötletek voltak, illetve majd a szakemberek elmondják a tutit.

11 hónapja
#5176
Bojtika 8
Elcsúsztunk a témától, de nem mi először és nem is itt először.

A kezdet kezdetén kellett volna keményen rendet tartani, ma már lehetetlenné vált bármit is visszakeresni. Adminunk nem akarta moderátorokkal nyesetni a demokráciát, azt hiszem. De talán nem is gondolt arra, hogy ekkorára növi ki magát az oldal :D

Ami a stagnálást illeti: mindenkinél jelentkezik, és idegesítő nagyon, pedig szerintem ilyenkor a test kicsit alakítgatja magát belül. Valamit csak kell tennie a sok feleslegessé vált nyirok- és vérérrel, legalábbis a legvékonyabbak szintjén.
Gondolom én. Nem tudom, konkrét orvosi vagy sebészi tapasztalat van-e erről.

11 hónapja
#5175
310583 723
reply to Bojtika's post #5174
Igy van, minden kornak megvan a megfelelo meseje... az unokaim 8 - 6 evesek ( 3 van) de meg most is szivesen hallgatjak Anna -Petit, mind a 11 kotetet, pedig mar kinootek belole es kivulrol tudjak. Nem ertek egyet par eves gyereknek pl Andersent, , boszorkanyos, sarkanyos, meg mas iljeszto- figuras meset olvasni, inkabb pozitiv meseket, amit ok a valodi eletben is tapasztalhatnak, ezert imadtuk az Anna-Peti-gergo meseket. Most mar vannak persze mas mesek is amit szeretnek, de most sem annyira ahol gonosz dolgok tortennek, most megy a Titoktunder, dani-ba, Tokmagok. En cask a Hetfeju tundert olvastam el (meg, de el fogom a tobbit is,) a gyerekeknek viszont ezt akkor fogom elolvasni vagy odaadni hogy elolvassak, mikor fel tudjak fogni a mely ertelmet, nem cask a felszint. Kulomben Szabo Magda a kedvenceim koze tartozik. Amugy meg jo messze elszalltunk a topik temajatol

11 hónapja
#5174
Bojtika 8
Ez esetben mégis örülök, ne haragudj a bizalmatlanságért.

A link (és a "javallatom" az egész kis kötetet takarja, nem csak azt az egy mesét.) Nekem meggyőződésem, hogy az igazságot megkaptuk Szabó Magdától a Tündér Lalában, amit kár volt megfilmesíteni. Minden ember tündér, de vannak nagy tündéreink is, mint amilyen Lázár Ervin és maga Szabó Magda is.
A múlt héten lázas beteg voltam, muszáj voltam elolvasni a micsirkász cserkesz-t, hogy elvigye a lázrózsákat, és tűnődtem, miképpen lehetne lefordítani, de a német gyerekeknek talán akad majd német tündérük...
Bizony, sokan nem értik, nem minden mesét lehet a gyerek nyakába zúdítani, arra is meg kell érni...

11 hónapja
#5173
310583 723
reply to Bojtika's post #5172
Bocs, ha kozbe kotyogtam (olvastam) a ti beszelgetesetekbe, de komolyan irtam NEM gunybol ( amugy szerintem ez a forum arra valo, hogy mindenki velemenyt irjon vagy tapasztalatot, nem pedig gunyolodasra vagy masok kinevetesere...stb) Es igen, komolyan tetszett, es komolyan tanulsagos mese es elgondolkodtam hogy mennyit is kell meg az unokaim nojjenek, hogy mar megertsek ennek a mesenek a lenyeget, mindenkepp elmentem a linket. Megegyszer koszi, de komolyan

11 hónapja
#5172
Bojtika 8
reply to 310583's post #5171
Mintha gúnyból írtad volna.

Nem számít, mert ez Polcsihoz intézett kérésem, nem szól másoknak. Viszont itt nem tudok privát üzenetet írni.
Viszont senkinek nem lesz attól baja, ha elolvassa. Sőt, esetleg nemesedik is tőle valamicskét. :D

11 hónapja
#5171
310583 723
reply to Bojtika's post #5170
huuu, szuper! Koszi, Bojtika, tanulsagos, erdemes elgondolkodni rajta es erot meriteni belole

11 hónapja
#5170
Bojtika 8
reply to Polcsi's post #5169
Ne keresd, itt van. Nekem megvan papíron ugyanez.

http://mek.oszk.hu/02700/02732/02732.pdf


11 hónapja
#5169
Polcsi
reply to Bojtika's post #5168
Bojtika..:) ölelés!!
Nagyon köszönöm, maradok, és ha nem vagyok uncsi még, írok azért néha:)
Ma leültem magammal, és végig gondoktam sok mindent, hogy min fogok változtatni a kiegyensúlyozottabb mindennapokért, munkában, magánéletben. Azt már tudom a dokiktól, hogy a folyamatos emelkedett adrenalinhoz (fizikai, és érzelmi stressz alatt) emekedett vércukor kell, az tüzeli az adrenalin termelést. Az emelkedett vércukrot meg a jó sok inzulin próbálja kordában tartani...valahogy erre nem emlékeztem az elmúlt hetekben...kezd tisztulni a kép.
Nyilván fizikai szinten is meg fogok mindent tenni, amit kell, de a másik oldal sem elhanyagolható.
És igen, biztos vagyok benne, hogy lesz olyan, mikor itt a sikeremet, javulásomat, örömömet osztom meg Veletek!:)
Ui: nincs meg, de neten megkeresem a Hétfejű tündért..:)

11 hónapja
#5168
Bojtika 8
reply to Polcsi's post #5165
Polcsi! Az első dolog lehetne az, hogy jó, hogy itt vagy. Azaz ülj le és örülj. :D

Gyakorlatból beszélek.

Valaminek mindig lehet örülni. És akkor a depi elő se mer jönni, még csak az hiányozna! Erős vagy, és sok segítséged van. :D
Maradj itt, ne csapongj. Minden szempontból most az alap dolgokra van szükséged. Mint amikor egy gépet Reset-elünk. A gyári alapbeállításokkal újraindtjuk. Variálni azután is lehet majd, apránként.

Most ha hazaérsz munka után, az én előírásomra ezen a héten "fogyaszd el" Lázár Ervin: A hétfejű tündér című kötetét. Ha nincs meg, beszkennelem.

11 hónapja
#5166
310583 723
reply to Polcsi's post #5165
Sajnalom, hogy egeszsegugyi gondjaid ( is) vannak, ez bizony nagyon tudja befojasolni a fogyast is! De muszaly osszeszedd magad es pozitivan, optimistan elj, mert ez mindenfele bajra" gyogyszer", tudod a mondast: "Minden a fejben dol el"....hat tudd meg, hogy van benne nemi igazsag! ha optimista vagy es pozitivan gondolkodsz, az mar fel javulas, ugy testi mint lelki problemakra. Tehat fel a fejjel, hitesd el magaddal, hogy te egy szuper szemely vagy es mindent el tudsz erni amit celnak kituzol, es minden rendben lessz. Sok sikert es kitartast!

11 hónapja
#5165
Polcsi
reply to Bojtika's post #5163
Sziasztok, szia Bojtika!
Megvannak a labor eredmények, nagyon elkeseredtem, mert jelentős romlás van sajnos az inzulinrezisztenciámban...:( rosszabbak az értékeim, mint tavaly ilyenkor, fél évemár majdnem normális volt, és most zutty. 2 hét múlva endokrinologus, és dietetikus, most új helyen.
Ez abszolút magyarazat a nem fogyásomra, a kíváncsiság kedvéért lehúztam egy riportot,az etkezési naplóból itt, és 6 hét alatt 29 568 kalóriadeficitem volt.. a valóságban minusz 20 deka összssen.
Foglalkozom a "lelki opdallal" is, mert minden összefügg. Párkapcsolati váláson, válságon vagyok túl (vagyok túl..?!) és nagyon feszített tempóban élek, dolgozom- mondjuk más is.
Többféle diétát probálgattam az elmúlt hónapokban, igyekeztem kövrtni amit hol egyik, hol másik szakember mond. Nem jött ez most be sajna..:( Most a legfontosabb, hogy minél előbb megzabolázzuk a rettenet magas inzulingörbémet és ha az javul, a testem is vele mozdul majd.
Most bevallom megrogytam ettől eléggé, bocsánat, ha depisebb a hozzászólásom.

11 hónapja
#5164
shinita 8
reply to Bojtika's post #5162
A lélekkel pont nem foglalkozom kb. semmit, sajna, nem az a korszakom van, bár valamilyen szinten biztos van, de nem is tudtam, hogy itt is megjelenik (azt kivéve, ami nagyon szorosan kapcsolódik az evéshez, fogyáshoz). Sosem volt magevős időszakom, nem tudom, mire gondolsz. Mindig ettem magvakat, de mást is, s a napjaim több, mint 99%-ában túlnyomóan állati fehérjére alapozok... A többit sem értem, de nem baj, tudom, hogy nem szoktál velem egyetérteni. Én azért írogatom a legjobb tudásom szerint a dolgokat. Bár kicsit érdekel, mi elhanyagolható szerintem? Annyi mindent írtam, nem tudok visszaolvasni. Nem emlékszem, hogy ellentmondtam volna alapdolgoknak, rám amúgyis is inkább az a jellemző, hogy kevés dolgot állítok általánosan, hisz a sokféle embertípus miatt kevés kőbe vésett szabály van. Az elosztás? De az nem lehet, hisz köztudott, hogy az összbevitel számít fogyásnál. Az egyénnél persze más kismillió dolog számít és igen illogikus dolgok is léteznek.
No mindegy. Illetve nekem jó, ha beszólnak, mert akkor nagyobb eséllyel lépek le, amire nagy szükségem lenne, tudom, hogy fórumfüggő vagyok és hogy ez nagyon egészségtelen. Úgyis ismétlem magam, bizonyára s ritkán vagyok egyszerű (bár az élet sem az, de ez nem mentség).

Néha csacsogós? Iszonyatosan verbális vagyok, ez egyik nagy hibám, tudom, szerintem gyerekkori hiányokra vezethető vissza, ahogy a túl sok gondolat örvénylése is.

11 hónapja
#5163
Bojtika 8
reply to Polcsi's post #5158
Milyenek lettek az értékek?

Töröm közben a fejem. Még az is lehet, hogy ez a súly most éppen jó a testednek. Nem voltál valamelyik életszakaszodban hosszabb időn át ennyi kiló körül?

Vagy esetleg az edzés sok - kevés - unalmas- - - -

A kardio jellege engem is érdekelne.

11 hónapja
#5162
Bojtika 8
(Az 5147. posztra válaszul)

Shinita, a kicsit filozofikus, néha kicsit csacsogós és picit blogos hangulatot varázsoló hozzászólásaid (nekem a magevős időszakod az emlékezetes igazán) általában ha picit nehezen is, de követhetők. Azért még engem is váratlanul ért ez a fordulat, miszerint amit évek óta magyarázunk a kezdőknek és amit ha megfogadnak, rendszerint sikerrel jár, szerinted elhanyagolható... :D :D :D

Persze már régen elvesztettem a fonalat, szerintem egyre inkább a léleképítéssel foglalkozol, kevésbé a testi fogyással. Ami nem baj. Csak a tanácsot kereső kezdő nem tudja ezt esetleg.

11 hónapja
#5161
Polcsi
reply to teper's post #5160
Köszönöm és oké:)

11 hónapja
#5160
teper
reply to Polcsi's post #5158
Kerlek ne ertekelj tul. Sajnos az van, hogy minel jobban beleasom magam, annal kevesebbet tudok az egeszrol. Tippre azt mondanam, hogy igen, meg mindig keves a kaloriadeficited, de javaslom, hogy feltetlenul vard meg az eredmenyeket. Amit tudok biztosan, az, hogy jo lenne egy testzsirmeres, mondjuk holnap, illetve az edzeseid egyelore szerintem rendben vannak :)

11 hónapja
#5159
Polcsi
reply to shinita's post #5156
Köszi Shinita! Nekem is van sokszor olyan gyanúm, hogy megszokta ezt már a testem, ami van, amit es amennyit eszem...:-/

11 hónapja
#5158
Polcsi
reply to teper's post #5157
Köszönöm Teper, hogy "foglalkozol a dolgommal", tényleg köszi, mert segitesz, sokat!:)
Sorban: mist 1650 kcal van beállitva (ezt dobja ki a gép a 91 kilomhoz, 37 evemhez, 167 centimhez) jelenleg 136 g fehérje, 136 g CH, 61 g zsír a makróm.
A heti 5 edzés így oszlik meg: 2 reggel 1-1 óra súlyzós edzésem van személyi edzővel (ő sem érti miért nem fogyok, tavaly egy ideig könnyebben ment, lassan másfél éve edzek vele) Eyg héten egyszer a sulyzós edzés után van 1 ora kardiom, ez általában futopadon emelkedőn tempós séta, vagy ellipszis tréner. E mellett kétszer csak kardiozok, vagy kocogok reggel kint, vagy teremben reggel 1-1 óra fent említett kardio valamelyik gépen. Most így néz ki a heti 5 óra mozgás.
Egyáltalán nem biztos, hogy jók a makrók, van, aki korábban azt mondta több zsír, van, aki azt, h kevesebb, ugyanez a CH-ra is értem, sok, kevés, már nem tudom. Azt tudom, hogy a klasszikus 160 grammos IR diéta mellett híztam. 140 gr CH körül kezdtem év elején lassan , de fogyogatni. Tűpontosan számoltam, grammoztam, vittem 4 dobozta magammal napközben, ha az kellett. Mosatanában nem nagyon eszem meg a 130 g CH-t sem, mert "már megijedtem tőle". Ami lehet, hogy full nagy hülyeség, nem tudom.
Holnap reggel megyek a féléves labor kontrollra, az inzulinrezisztenciám és pajzsmirigy alulműködést nézik. Elviekben a pajzsmirigy már sokat javult, az IR-em hogy áll, nem tudom, de holnap lehull a lepel.
Köszönöm előre is Teper a segitségedet! ( és Mindenkiét:)

11 hónapja
#5157
teper
reply to Polcsi's post #5155
Ezt nekem irtad...
1800 fole semmi esetre sem mennek, illetve egy rakas kerdest generaltal, talalom sorrendben: mit ertesz heti 5 oras sporton? Azt vajon probalod-e leenni? Nincs esetleg tulertekelve ez a sport? Milyen kardio? Azt mikor? Milyen makro beallitasokkal? Vannak-e pl. celruhaid, es azok mit mutatnak? Mersz-e testzsirt? Biztosan jol matekoltad ki az osszkaloriabeallitasodat?
Nagyon sok kutatas volt arra nezve, hogy napkozben ki mikor viszi be a napi kaloriamennyiseget, aminek az eredmenye, osszessegeben az lett, hogy a kaloria, az kaloria. Vagyis majdnem mindegy. Bar szerintem ezen belul meg lehet bonyolitani a dolgot, es erdemes is, a napkozben bevitt tapanyagok particionalasaval.

11 hónapja
#5156
shinita 8
reply to Polcsi's post #5155
Nem, az összbevitel számít, az elosztás nem. Ezt már kutatták eleget s az emberek tapasztalatai is erre utalnak. A hozzáértőktől is mindig ezt olvasom, a testépítők is ezt mondják, akik értenek hozzá.
Azt nem állítom biztosra, hogy nincsenek érdekesen működő emberek, hisz annyi furaság van... Van, aki csak kávéval tud elaludni, van, akit a cukor laktat, egyesek rosszul alszanak s csak attól jobban híznak, biztos az anyagcseréjükbe kavar be valamit. Apropó anyagcsere. Az nem lassul kevés étkezésnél, legalábbis normális esetben nem. Koplaláskor lassul, napi egy rendes evésnél még nem, akárki akármit is hisz erről.
Én mindig délután eszem, így vagyok összerakva, ez nekem csak segít a fogyásban, főleg, ha az evési ablakom kicsiny.
A kizárólag késő este evők is jól szoktak fogyni deficitben...

Ezzel együtt fura az ilyen hosszú stagnálás... Én továbbra is arra gondolnék, hogy nincs megfelelő deficit és többet mozognék, ha lehet. Vagy egy kis időre megdobnám a kalóriákat, hátha segít.

11 hónapja
#5155
Polcsi
reply to teper's post #5152
Sziasztok,
Lehetséges, hogy azért nem mozdul a súlyom, mert nem jól osztom el napközben a bevitt kaloriákat..?
Konkrétan: délután és este marad a nagyja. Igaz, hogy kaloriakereten belül eszem, es ugye sport is van, heti 4 óra, viszont a héten a naplómból erre lettem figyelmes. Hogy van, hogy az ebédem du 3-4-re kitolódik, utána 8 körül vacsi.
Mert ma reggel ismét mérlegre álltam, és immár 6 hete semmi pozitívum.:-/

11 hónapja
#5154
PalBea1973
Sziasztok, gondoltam megosztom az én tapasztalatomat is. Előre mondom, hogy nem reklámozni akarom a terméket, de 5 év sikertelen fogyása után végre beindult a fogyásom! 5 éve rendszeresen kerékpározok, futópadon futok, súlyzos edzést is csinálok, az ételekre nagyon odafigyelek, süti, édesség szinte nulla, vagy minimális hétvégén. Már elfogadtam a tényt, hogy hiába küzdök és fogyás helyett csak jönnek fel a kilók, amikor is elkezdtem augusztus végén szedni a gyógygombát a magas vérnyomásomra, ami szintén az elmúlt öt évben csak emelkedett (sport ellenére is!). Tavaly ősszel a TSH szintem magasabb volt mint 6, idén októberre visszament a normális 3-as értékre, és a pajzsmirigyben lévő göb sem növekedett... és beindult a fogyás! Pedig csak egy hónapja szedtem akkor még a gyógygombát. Az elmúlt 6 hétben 3 kilót fogytam. Nincs nálam boldogabb ember, mind amikor ráállok a mérlegre, és látom, hogy újabb dekákkal lettem könnyebb! És nem sportolok többet mint az elmúlt 5 évben, és nem eszek még kevesebbet vagy más ételeket. Nálam bevált, hátha segít Nektek is! :-)

11 hónapja
#5153
Polcsi
Köszönöm Mindannyiótok hozzászólasát, megfogadom a tanácsokat!:)

11 hónapja
#5152
teper
reply to Polcsi's post #5143
Sajat "sanyaru" tapasztalatom, hogy ha celsuly elott legfeljebb 5kg-al elengeded a "gyeplot" es a minden mindegyre jatszol, az megbosszulja magat, vagyis nem jo irany. Alapvetoen nincs csalonap, hacsak nem vagy 20% testzsir alatt, es meg lejjebb keszulsz. Ha igen, az legfeljebb 3 hetente.

Nagy kerdes, hogy milyen aranyok vannak beallitva.

Probalj meg szorakozni a makroiddal, ezeket par hetente variald at, ugy, hogy napi szintu sport (mozgas) mellett a BMR-nel legfeljebb 150kcal-al tobbet kajalsz.

Ha napi 5 kajatol ehes maradsz, akkor szorakozzal a kaja particionalassal, kozben figyelsz az osszetevokre. Rost, tiszta viz! Lehet eleg napi 1, 2 vagy 3, lehet, hogy 16 orat birsz, aztan kajalsz, de okosan. Annyira nem vagyunk egyformak, hogy neked kell rajonnod, mi hasznal, mi nem. Kiserletezz, es ha nem jonne be, akkor 3-4 hetente valtoztassal valamit, es figyeld magad.

11 hónapja
#5151
drisztina 50 386
reply to Polcsi's post #5143
Valóban úgy van, ahogy Bojtika mondta, ha csak a BMR-ed eszed, idővel stagnálni fog a fogyás. Az adataid alapján (37év/91kg/167cm/feltéve, hogy nő vagy) a BMR-ed 1661 kcal, ezért sikerült fogynod (BMR+100kcal=1761kcal) 1700-1800kcal körül. Szerintem, ne emelj még 150-200kcal, mert az már sok lehet.
Nem vagyok érintett az IR-ben (a családomban van ugyan cukorbeteg, de a két betegség nem ugyanaz), szerintem érdemes a 160 gramm szénhidrát diétát (a korábbi sikertelenség ellenére) tovább követned.
Ha napi 5x-i étkezéssel éhesnek érezted magad, nem lehet, hogy az elfogyasztott ételek, esetleg a szénhidrát elosztás nem volt megfelelő? Persze írtad, hogy dietetikus segítségét is igénybe vetted, de hiába ír neked egy mintaétrendet, ha az neked nem jön be (egy macskának sem lehet azt mondani, hogy mától legyen vega)

Én, - az aktuális napi keretemet (BMR+100kcal) figyelembe véve – megpróbálnám rendszeresen úgy beállítani a makróimat, hogy a 160g szénhidrátom meg legyen.
Esetedben: 160g*4,1=656kcal; azaz a szénhidrátot (656/1761=0,3725) kb.~37%-ra raknám. A fehérje és a zsír arányát meg attól függően lőném be, hogy mit szeretnék elérni, vagy mit tudok betartani. (van, aki testépítésbe kezd, van, akinek nem fontos mindez; van, akinek nem jelent gondot magasabb fehérjét bevinni, van, akinek jobban csúszik a zsírosabb étel) De biztos adott a dietetikusod is valami infót a számodra megfelelő tápanyag elosztására. A szigorú diétáját meg felejtsd el :)))

Persze mindez csak addig ilyen "egyszerű", míg rendben van a pajzsmirigy alulműködésed. Kemény munka lesz, de ne add fel

11 hónapja
#5150
shinita 8
reply to Polcsi's post #5148
Mindenképpen tarts ki, az egészségedről van szó, akkor is megéri, ha eleinte zökkenőkkel jár vagy nem találod a megfelelő utat, keretet, makrókat... Sajna csak tippelhetünk, ez egy bonyolult téma :(

11 hónapja
#5149
Polcsi
reply to Bojtika's post #5146
Bojtika, a parametereim: 37 éves, ma 91 kiló, 167 cm, izmosabb, vastagabb alkattal.

11 hónapja
#5148
Polcsi
reply to Bojtika's post #5146
Köszönöm Bojtika, Shinita!:)
Visszanéztem az étkezési naplómat, és 1700-1800 kcal körül fogyogattam, heti 5 edzéssel, sok kardioval.
Lehet, hogy mostanra sikerült kicsinálnom az anyagcserémet, és baromi lassú..?! Elképzelhető. Folytatom akkor így, 150-200 kcal-lal megemelve. Anno a dietetikus mondta az alapanyagcsere evést, ezért próbálkoztam most ezzel.
Kitartok, folytatom, mert fontos ez az egész..!
Köszönöm mégegyszer, jövök még!

11 hónapja
#5147
shinita 8
reply to Bojtika's post #5146
Nekem is felétűnt, de mivel úgysem lehet tudni, mennyi az alapanyagcsere, ez nem tűnt fontosnak. Azt még soha senki nem magyarázta el nekem, hogy a test hogyan tud a semmiből energiát meríteni, ha koplal. Koplalással mindenki (az esetleges fényevő gurukat kivéve :)) lefogy, minden kísérlet s éheztetős börtön, éhezés ezt mutatja s nem is lehet másképp. Azt tudom elképzelni, hogy van egy kis sáv, ahol egyesek szervezete már vészhelyzetet érzékel s képes olyan durván lecsökkenteni az anyagcsere sebességét (beleadva apait-anyait, rosszabbul működnek bizonyos egységei, de fő a túlélés), hogy megszűnik a deficit. Kell lennie ilyesminek, hisz egyesek tapasztalják magukon ezt a fura dolgot. Sokan persze nem, hatalmas deficitben hihetetlenül gyorsan fogynak.
Remélem, nem ismételtem magam, ki tudja már, hova mit írtam.

1650 kcal azért nagyon kevés embernek koplalás, láttam már extrém elhízottakat 1500 kcallal, nem tudom, hogyan csinálták, de heti 2 kilót fogytak tartósan. A múltkori sikersztoris az oldalon is iszonyú keveset evett nagy testsúlyhoz és gyorsan, tartósan fogyott. Én azon csodálkoztam. 1650 az egész szép mennyiség, inkább sok lesz az. De a legjobb, ha az ember a régi tapasztalataiból indul ki, mennyivel hízott s fogyott a múltban.

Az is fura nekem, hogy egy inaktív ember nem fogyhat heti 10 dekát sem, mert akkor alámegy az alapanyagcserének s az rossz lesz. De mivel nem vagyok hozzáértő, ezzel nem kezdek semmit, akkor sem, ha sok ember tapasztalata ennek ellentmond. De igazából minek nem mond ellent pár ember tapasztalata a sok milliárból...?

Na megyek most már, egész délután itt lógok.

11 hónapja
#5146
Bojtika 8
reply to Polcsi's post #5143
Nem írtad a paramétereidet.
Viszont, ami eleve feltűnt: azt írod, hogy az alapanyagcsere értékét eszed. Pedig többet kellene, úgy napi 150-200 kcal-al többet, és a sportolással elégetett kalóriákat is úgy 60-70%-ban "vissza kell enni".

Túlságosan is kalóriadeficitben vagy, a tested éhezik, azért ragaszkodik minden grammhoz.

Át kell állítanod a napi keretet.

11 hónapja
#5145
shinita 8
reply to Polcsi's post #5143
Hűha. Ilyenkor az ember első gondolata, hogy nem eszel elég nagy deficitben, ami nem elképzelhetetlen, de azért elég szokatlanul lassú anyagcsere kell hozzá, a mozgás eleve hajlamos segíteni valamit ezen, úgy tudom.
Olyanról már hallottam, hogy nehezen indult be a fogyás, vagy valami (étrend valamelyik eleme, kevés pihenés, stressz) bekavart... Vagy amit már írtam, szokatlanul kicsi a kalóriaigényed, de az nem normális.

A pajzsmirigyhez a világon semmit nem értek, de ha ez már rendben van, akkor fogynod kellene.

A dietetikusod rosszindulatú bunkó szerintem. Oké, van, aki kamuzik, de ezt így feltételezni... Nincs elég tapasztalata a bámulatosan meglepő emberi testről. Mennyi kalóriát ettél a 160 grammos diétában? Mennyit ettél, amikor annak idején, hasonló súlyból rendesen fogytál?

Sajnálom, hogy nem sokat tudok segíteni, elvileg a kalóriadeficitnek hatnia kell, sőt, gyakorlatilag is.

11 hónapja
#5144
shinita 8
reply to jancsoreka's post #5142
Ez ismerős, bár én nem szoktam hízni és fogyás szempontjából tökmindegy, mit és mikor eszem, csak deficit legyen. Amihez NAGYON nem mindegy, mit és mikor eszem :D

Nos, sok ember gyúrja ki magát időszakos böjtben és a többiek értelmesebbje is azt mondja, az összbevitel számít, nem kell sokszor enni. Úgyhogy nem igaz, hogy a testépítők általánosan fújnának az időszakos böjtre (ami nekem, megjegyzem, természetes dolog, időszakos böjtölőnek születtem, ezen belül olyannak, akinek délelőtt nem jó enni, már gyerekkoromban elhagytam a reggelit, mert csak éhes és enervált és defókuszált lettem tőle), de a tipikus, klasszikus testépítő étrend persze sok kis evést tartalmaz (vagy sok kisebbet-nagyobbat, ha a kalóriaigény nagy).
De mindegy is, ki mit mond, ha nekünk jóformán minden szabállyal szembe kell mennünk, hogy jól érezzük magunkat s fogyjunk, tegyünk úgy :)
Nekem nem volt kínlódás az 5 étkezés, igazából 2 volt, meg 3 alibi-étkezés, 11-kor volt a reggelim... S persze időszakosan böjtöltem 5 étkezés mellett is. Úgyhogy automatikusan a saját stílusomat alkalmaztam.
Később már 5-6 órás evési ablakom volt, de ez nem jelentette azt, hogy fogyok is, az azért nem ilyen egyszerű mindenkinek az utolsó kilóknál.
De most már azt hiszem, megtaláltam a megoldást. Beletelt pár évbe, míg meg is tudtam valósítani azt, ami logikusnak látszott, de jobb későn, mint még később, pláne soha.

Remélem, nem kiabálom el, de most nagyon biztatónak látom a jövőt.
Plusz muszáj lefogynom, nyárra szoknyát varrat a kórus és nem akarom átszabatni, mert pár hónap alatt -20 cm jelenik meg, ami pedig rendes fogyásnál meg fog, szinte minden feleslegem a hasamon ül. Azonkívül tömegelni akarok, de előbb szálkásítani kell. S 5-6 éve kezdtem? Fejezzem már be. De éhség esetén ennem kell, különben lerobbanok.
S én sajnos nem a fél hűtőt eszem fel, ami teljesen jó lenne, mert szénhidrátszegény zöldségeket tartunk benne, ha épp nem most jöttünk a boltból, de akkor is csak vaj és sajt van ott pluszban, az se sok, viszont fogyáshoz remek ételeim.
Hanem a kettes számú nagy tárolószekrény kb. kétszázadát vagy akár századát, ami rengeteg kalória.
Jó kis élelmiszerkészletünk van, sok hónapra elég lenne, csak ugye pár dolgot minimum 1-2 hetente venni kell, pl. zöldség.

11 hónapja
#5143
Polcsi
Sziasztok! Segítseget szeretnek kérni, mert tanácstalan vagyok..:-/
5 hete vagtam bele (ismét) a fogyásba, mert nyár végén 2 hónapig elengedtem a gyeplőt. Másfél honap alatt híztam 6 kilót gyorsan. Kevesebbet mozogtam és hülyén ettem.
91 kilóról indultam most 5 hete. Az alapanyagcserét lőttem be, azaz1650 kcal/ nap. Az elmúlt 5 hétben a napi átlagom 1680kcal/ nap lett, azaz tetemes kalódia deficitet jelez az összesítő.
A meglepi most jön: 30 dekát fogytam összesen. Többször megmértem magam, higy hátha víz, ciklus ez-az, de nem. A ruháimon minimálisan érzem, de ott sem látványos. Totál elkeseredtem, mert nem tudom mit csinálok rosszul. Hetente 4 alkalommal edzek, 2 súlyzós edzés edzővel, plusz 2 kardio jellegű egyéb(kocogok, ellipszis tréner stb)
A történetemhez tartozik, hkgy 2 éve stagnálok, illetve 5 kiló fel-le, de 85 kg alá nem megyek sajnos. Pajzsmirigy alulműködéssel kezeltek, mostanra normálisak az értékeim végre. Megállpítottak inzulin rezisztenciát, 8 hónapig ettem a szigorú 160 grammos CH számolós diéta szerinte endokrinológus és dietetikus kontrollal, szép lassan 4 kilót híztam tőle. Abbahagytam, mert nem tett jót, enervált voltam állandóan és éhes a 3 óránkénti evéstől, nem beszélve arról, hogy híztam folyamatosan a heti - akkor még- 5 edzés mellett. A dietetikus azzal nyugtázta, hogy biztos nem tartom be, vagy kamuzok a sportról. Ez nagyon drága hazugság lett volna, mivel a magán endokrinologus, meg az edzés nem két forint, ráadásul nagyon szeretnék végre egeszseges, szép testben élni. 2 éve ez a szélmalomhadc megy, 85 kilóra sikerül levergődni magam, ott honapokig stagnálok, majd elengedem mert belefaradok, újra 90, 91 leszek.
Napi 3-4 liter vizet iszom általában, csak ásványvíz formájában.
Nagyon el vagyok keseredve. Nem tudom mit tegyek, min változtassak, hova forduljak. Most azt mondtam, jöjjön a jó öreg kaloriamegvonás, nagyon bíztam ebben, és 5 hét alatt semmi eredménye nincs. Ez szinte lehetetlen kategoria már.
Elnézest, hogy ilyen hosszú lett. Bármilyen segítségnek, javaslatnak örülnék, előre is köszönöm!

11 hónapja
#5142
jancsoreka 1
Épp mostanában tértem át egy újabb étkezési módszerre a stagnálás miatt. Az elmúlt években sem volt piskóta a fogyásom lassúsága, de jelenleg kb. 7-8 hónap alatt sem sikerült megszabadulnom cirka 3-5 kilótól. Az utolsók, ez rendben van. Megnéztem én mindent, testépítős oldalakat, hatszor számoltam ki a makro-tápanyagok arányát, mindig más módszrrel (kb. ugyanaz jot ki), ezerrel betartottam, jártam sportolni - és semmi... Az 5. hónap körül változtattam a mozgáson, igyekeztem hiit helyett zsírégető tartományban mozogni a klasszikus konditermi edzések mellett. Semmi. Ami maradt: ha este ettem, pár napon belül még akkor is hízást mutatott a mérleg, ha minimális kalóriabevitelem volt az inkriminált napon. És még maradt az is, hogy bármit ettem, bárhogyan kombinálva, estére megérkezett a farkaséhség. Nem kívánósság. Semmi édesség. Semmi csoki. Még csak nem is kívántam. Viszont a fél hűtőt fel tudtam volna falni. Ha kibírtam a kínokat és nem ettem, akkor nem híztam. Ha nem bírtam ki, és valamit magamhoz vettem (akár egy sima fehérjeturmixot is!) - híztam. Centiben és kilóban. Oké, nem az a baj, hogy van rajtam az elképzelésemhez képest 3-5 kiló - hanem az elv. Teljesen véletlenül aztán találtam a jútyúbon egy csajt, aki olyan szót mondott, hogy nem értettem és fogalmam sem volt, hogy lehet lefordítani. Intermittent Fasting. Kizárólag egymásnak nagyon ellentmondó véleményeket lehet ezzel kapcsolatban találni. A testépítők úgy köpködnek rá, mint az ördögre magára. Namost, én nem vagyok testépítő és nem is akarok az lenni. Az étkezéseimet még évekkel ezelőtt nagy kínlódások árán átállítottam napi 5-re. Hát akkor most visszatérek az eredeti, "délig semmi, utána egyél" felfogáshoz (egyszerűen sosem voltam éhes ebéd előtt, nem tehetek róla. A reggelitől máig rosszul vagyok). És a hiit-hez. Újabb kísérlet. :) Eleddig jók a tapsztalatok.
A fentiekből én azt szűröm le, hogy a fogyás/formálódás rettentően egyéni dolog, az általános naagy szabályok egyáltalán nem biztos, hogy egyénre lebontva igazak. Én pl. éppen az ellenkezőjét csinálom, és ez jött be... És hagyján, hogy fogyok, de még jobban is érzem magam, mintha naponta ötször ennék... Szóval, szerintem tényleg az a lényeg, hogy az ember jól érezze magát a bőrében. Ezzel ellentétes gyakorlatot még akkor sem érdemes bevezetni, ha általános igazságként azt erőltetik... :) Amiben jól érzed magad, attól fogod jól érezni magad.

11 hónapja
#5141
Blacklily 76
reply to Bojtika's post #5140
Azt hiszem, hogy a folyadékon is van még mit javítanom. Levest nem szoktam enni, de bizony sokszor délután döbbenek rá, hogy még mindig csak 1 liternél tartok. :-( Gyanítom, hogy épphogy megvan a napi 2 liter, de igyekszem ezen is javítani.

A napi 5 étkezés azért jó, mert kb. tavaly nyár óta észleltem, hogy túlságosan hamar éhezem meg étkezések után. Hiába eszem normálisan, a szervezetem mintha nem "értené," hogy kapott enni. Farkaséhség, szédülés, izzadó tenyér, stb. tört rám és gyanítottam, hogy ez nem normális. Elkezdtem kutakodni, utána járni a jeleknek. Irány a háziorvos, majd jött a vércukor vizsgálat (terheléses, magánlaboratóriumban mert az inzulint csak ott mérik) és így derült ki, hogy elég szépen elindultam az inzulinrezisztencia útján és a sejtek már nem tudják felvenni megfelelően felvenni a véráramba juttatott cukrot. A hasnyálmirigy meg csak nyomatja az inzulint, de nem tudja a cukrot a sejtekbe juttatni. Én meg csak ettem és ettem, nem értve, hogy miért vagyok állandóan éhes. Ezek után irány a diabetológus, aki igen nagy tekintélyű és jó szándékú ember, de csak annyit tudott javasolni, hogy "mozogjon, diétázzon és fogyjon le." Azt, hogy ezt konkrétan hogyan tudnám minél jobban megvalósítani nem mondta. Ja, csak annyit mondott, hogy "egyen napi 1200 kcal-t." Hmmm.... Ezzel nem sokra mentem, amíg meg nem találtam segítséggel ezt az oldalt és a közösséget. Így már tudom figyelni, hogy mennyit eszem és a napi 1400 kcal napi ötszöri étkezésre elosztva remélem, hogy működni fog. Mióta így eszem, nem éhezem, nincs szédülés, izzadás, hipózás, jól vagyok. A folyadékra pedig fokozottan ügyelni fogok. Köszönöm a tanácsot.

11 hónapja
#5140
Bojtika 8
reply to Blacklily's post #5139
Örülök, hogy megtaláltad a hibát.

Pótkérdésem: ugye elég folyadékot iszol? Megvan a napi 2 liter? (levessel, stb. együtt)

A napi 5 étkezést én nem tartom fontos szabálynak, kinek hogy jön ki az időbeosztása és kinek milyen a "berendezése". Életemben soha nem ettem időre, állítólag újszülöttként sem. :D

11 hónapja
#5139
Blacklily 76
Sziasztok! Augusztus 21-n kezdtem az életmódváltásomat 64.2 kg-ról. (158 cm, 48 év.) Mostanáig csak 61 kg-ra sikerült lefogynom és ez is már közel 10 napja stagnál. Próbáltam kiszűrni, hogy mi lehet az oka. (A naplót pontosan és lelkiismeretesen vezetem.) A munkám mellett eddig csak átlagban heti kétszer jutottam el edzőterembe, de akkor futópadon tempós gyaloglás (futás egészségügyi okokból orvos által nem javasolt), ellipszis tréner és evezőpad is szerepelt a repertoárban, valamint heti egyszer személyi edzővel kombinált edzés súlyzókkal. Mindezek után csodálkozva észleltem a fogyás makacs stagnálását, de hála a fórumnak, azt hiszem megtaláltam az okát: én is a BMR alatt ettem sokszor! Az oldal által javasolt 1400 kcal-t bizony gyakran nem ettem meg, mert egyszerűen nem voltam éhes, nem bírtam többet enni 1250-1350 kcal-nál. Sőt, többször előfordult, hogy csak 1100 kcal jött össze a nap végére, pedig elosztottam napi 5 étkezésre precízen. Azt hittem, hogy ez így rendben is van, hiszen nem vagyok éhes. Örültem a 3 kg fogyásnak, de rá kellett döbbennem, hogy a napi keret nem tréfa, azt valóban le kell ennem, még akkor is, ha nem vagyok éhes. Remélem, hogy még időben vagyok és nem estem át az "éhezéses" üzemmódba! Nektek hála, észbe kaptam és holnaptól újult erővel igyekszem betartani és leenni a napi keretet. (Közben persze arra is gondoltam, hogy 48 évesen m