Belépés
Belépve maradok
6 napja
#6079
KornelkaxP
reply to varga257jozsef's post #6078
Őszintén szólva nem igazán számolom az égetést...ugyanis mindenhol más kcal-t találok. A gép kb 10 perc sétámra ír 100-110 kalóriát, máshol ennyire 150-160at olvasok, szóval nem nagyon veszem figyelembe, csak nagyjából.
Én az étkezést sem az edzéshez igazítom, mármint olyan értelemben, hogy ha mondjuk kardiózok, tehát több kcalt égetek, attól még nem eszek többet, mert úgyis többet égetek.
Nekem egy napi étkezés úgy néz ki, hogy reggelire megy kis túró almával, hogy íze is legyen, de minimális almával a gyümölcscukor miatt. Ebédre általában rizs+zöldség+csirke, de van hogy csilisbabot és egyéb nem kimondottan diétás ételt eszek, de ilyenkor is figyelek a mennyiségre!!! Ezután ha hazaérek a munkából akkor 30g pufirizs sajtkrémmel, mivel nagyon kevés szénhidrátot viszek be, azt is próbálom edzés előtt. Aztán ha leedzettem iszok egy fehérjét. A kardiónál a változás, hogy akkor korábbra veszem a puffasztott rizses étkezésem, hogy kardiónál még éppen ne éhezzek nagyon, de már üres legyek. (Más edzés előtt is várok a kajálás után 30-40 percet!)
Átlagos kalóriabevitelem kb. 1500 kcal.

1 hete
#6078
varga257jozsef 80
reply to KornelkaxP's post #6077
Ezeknek a mozgásformáknak az égetés mennyiségét számszerűsíted valahogy? idő, vagy gép által megadott kcal? Ezek mellett mennyi kalóriát fogyasztasz?

1 hete
#6077
KornelkaxP
Az L-carnitin valóban jó megoldás lehet a nehezebb változó/fogyó zsírtól való megválásra. Én személy szerint tabblettát szedek, a folyékony L-carnitineknek egyik ízét sem tudom elviselni. Ezt kb 30 perccel edzés előtt beveszem, és izzaszt rendesen.
Én szintén 3 hónapja csinálom, és -13kg, és aminek örülök, hogy tükörben szépen látszik az arányos változás. Szerencsére nekem mindenhonnan kb. arányosan megy le. Talán a hasamon látszik a legnagyobb változás. Végezz kardió után alsóhasra irányuló gyakorlatokat. Én ebből 3-at szoktam, lábemelés, bicska, plank.
Valamint a kardió edzés az nálam úgy néz ki, hogy 40 perc séta emelkedőn, 15 perc elliptikus gép, 20 perc bicaj, ugrálókötél. Ez után szoktam még hasra is dolgozni kicsit. Nekem ez bevállt, de lehet másnak egyéb módszer lesz hatásos.

1 hete
#6076
tarja 7
reply to w1nterzje's post #6074
Szerezz be egy izzasztóövet (Decathlonban kb. 1500 Ft), és edzéshez viseld. Végezz hasizomgyakorlatokat is.

2 hete
#6075
Tagsi 201
reply to w1nterzje's post #6074
Szia! A legproblémásabb helyeken mutatkozik legkésőbb a változás. A has alsó része ilyen. :)
Nyilván nem 3 hónap alatt jött össze ott a mennyiség, így türelem.
Mivel helyi zsírégetés nem létezik, esélytelen, hogy célirányosan arra a területre legyen megoldás. Esetleg vegyél folyékony L-carnitint és a napi fogyasztandó vizedhez add hozzá. Nem csodaszer, de ez is lehet egy kis plusz, hogy elérd a célod.
Csak így tovább. :)

3 hete
#6074
w1nterzje 113
Sziasztok! A hasam alsó fele nem szeretne változni. 3 hónapja fogyózok -15kg-nál tartok, látom is a változást mindenhol, kivéve a hasam alsó felénél. Ugyanúgy néz ki, mint 3 hónapja :/. Valaki tud esetleg valami tippet adni?

4 hete
#6073
Weightmaster 13
reply to drisztina's post #6072
köszönöm!

4 hete
#6072
drisztina 1 652
reply to Weightmaster's post #6071
nem ismerem a paramétereidet, de… figyelmedbe ajánlom az étkezésre vonatkozó „Kötetlen csevegés” topik „6932” (és ha már arra jársz a sportra vonatkozó „6933”) számú hozzászólást. Esetleg segíthet…

4 hete
#6071
Weightmaster 13
reply to KornelkaxP's post #6069
szia,
igen, a tükör vigasztal, még jobban az, hogy lassan az 50-es gatya is lecsúszik rólam, holott tavasszal az 56-os is már szűköske volt. kardióedzés jelenleg kilőve, egy hónapja futás közben szétment (ismét) a térdem. súlyzóst viszont lehet, hogy megpróbálom. viszont, ma reggel az átkozott mérleg csak 79,4 kg-ot mutatott. lehet, hogy ritkábban kéne ráállnom.

4 hete
#6070
KornelkaxP
#6067:
Szia, az első 2-3 hónap nekem is nehézkés volt, nem nagyon akart beindulni a dolog.
Az viszont fontos, hogy nem mindegy miből viszed be azt az 1700 kalóriát. Próbáld csökkenteni a szénhidrátbevitelt. Egy jó próba lehet annak ingadoztatása is. Viszont azt se felejtsd el, hogy ha edzel akkor izmot is fogsz építeni, aminek szintén van súlya (persze fogynod ettől még kéne). Rólam 3 hónap után kezdett megindulni a felesleg, már új övet is kellett vennem).

4 hete
#6069
KornelkaxP
#6068 :
Szia,
az ideális testsúly elég relatív, nem lehet pár mérőszám alapján beskatulyázni mindenkit. A tükörnek higgy. Ha valóban látod ezt a pár kg felesleget, akkor próbáld lecsökkenteni minimálisra a szénhidrátbeviteled. (extrém esetben 0-ra, vagyis hogy csak zöldségekből viszel be némi szénhidrátot).
Másik lehetőség, hogy beiktatsz pár kardiót, illetve áttérsz inkább a súlyzós edzésekre (persze nem 100%-ban, csak több súlyzós edzést végzel), persze feltéva ha jársz konditerembe.
4 hete
#6068
Weightmaster 13
sziasztok!

nem akarok sírni-ríni, mert tényleg lefogytam 80 kg-ra százegynéhányról április óta, de... két hónapja nagyon gyöszösen megy a dolog, gyakorlatilag 80 kg körül pendlizek a mérleg szerint, holott 1200-1300 kcal körül tartom a bevitelt és aktívabb is vagyok fizikálisan, mint korábban. ennek ellenére nem tudok beesni 80 alá és ez kezd frusztrálóvá válni. hogyan tovább, ha még lejjebb akarok fogyni, legalább 76 kg-ra, ami a gép szerint az ideális testsúlyom felső határa?

2 hónapja
#6067
marinnya
Sziasztok!
Két hónapja figyelem, mit eszem, itt egy hónapja vagyok. 44/178/106-tal indultam. Nem viszem túlzásba, 1700 kcal körül vagyok naponta, ami azért kevesebb, mint a korábbiak. Talán 2 kg ha lement. Centizek, mert az ekkora méretnél mindig látványos szokott lenni, de most semmi. Az első héten lement egy centi, és...ennyi. Néha majdnem kettő, de aztán mégsem. Nem hiszem el, hogy az 1700 is sok...(lehet, hogy nem is kevés, de számomra hosszú távon tartható lenne)

2 hónapja
#6066
tarja 7
reply to TGabe's post #6050
Szia TGabe!

Köszi neked is a választ!

Rájöttem, hogy hülye voltam: figyelmen kívül hagytam azt, hogy az izom nehezebb, mint a zsír. A minap előkerült a szekrény mélyéről egy régi nadrágom, amit évek óta nem viseltem, így jól le tudtam mérni rajta a körméreteimet, és ha a súlyom nem is csökken, de a méretem igen!
Szerintem lassan leállok a súlyom méregetésével, és csak körméretekben fogok gondolkodni. Számokban mérhetően erősödöm, hiába nem fogyok. Most már lehet, nem is törekszem tovább a fogyásra, hiszen a fő cél nem az alacsony súly, hanem a megfelelő alak.

Köszönöm még egyszer a tanácsokat, a gyümölcsfogyasztásomat máris csökkentettem! :)

2 hónapja
#6065
feketeinci 2 3
reply to calbazis's post #6063
A rendszer nem felejti el azt ami már egyszer rögzítve volt.
Az eszközök menüpontban menj be a grafikonba, és ott állítsd vissza a kezdődátumodat arra az időpontra amikor regisztráltál.
Látni fogsz mindent ami a kezdetektől történt.

2 hónapja
#6064
calbazis
reply to TGabe's post #6062
Köszi Neked is, nem vagyok egyszerű eset, hiszen én nem edzek...de így is nehéz beállítani, hogy mennyi legyen a cal. fogyasztás.
Igen, ha többet eszik az ember, akkor hiába fogod meg a só fogyasztást, a kevés só több ételben több lesz, mintha a negyedét eszed meg az ételnek.

2 hónapja
#6063
calbazis
reply to feketeinci's post #6060
Inci...köszönöm...
Én is úgy számoltam, hogy nem lehet ennyi visszahízás, de bő egy kiló sajnos visszajött.

Most utoljára visszaállítottam 1300 cal-ra a napi fogyasztást, a makrókat pedig így:
fehérjét 130 gr, CH 150gr, zsír 60gr. Ezt nem %-osan, hanem gr szerint állítottam be. nekem így egyszerűbb volt...Szerinted?
Azért ez durva, hogy egy hónap alatt volt a 898 cal, majd az 1700 most meg az 1300.
Most már hagyon a csudába a cél átállítást mert a rendszer is összezavarodott, nem csak én, mert annyit buzeráltam, hogy a rendszer a 2,2 kg fogyást is elfelejtette, azt írta, hogy mennyit kellett volna fogynom, de fogyásom 0...:)) ha ő úgy gondolja, akkor legyen úgy...:) majd ezután meglátom.
----------------
Igazad van, ami a korosabb embernél a napi cal. fogyasztást illeti....én is olvastam erről, ott durván úgy fogalmazott a cikk írója, hogy korral visszafelé fordított arányban kell fogyasztani lefelé a cal. mennyiséget, kb a gyerekkor fogyasztásához...minél idősebb valaki annál kevesebbet...
Nekünk az a leghasznosabb már, amit nem eszünk meg:) Így lehet, hiszen a mozgás is csökken, hacsak nem mozgásában korlátozott az ember.

Úgy tűnik, sokat javultam, de a séta lesz a mozgásom ezután...ill. a gyorsabb gyaloglás.

2 hónapja
#6062
TGabe 3
reply to calbazis's post #6058
Szia Calbazis!

Bojitka és feketeinci felvilágosított, hogy milyen helyzetben is vagy.
Ettől függetlenül azt javaslom, ha beváltak a beállítások (a csökkentett szénhidrát) és jól érzed magad, nem vagy rosszabbul, akkor tartsd a bevált diétát. A megemelt fehérje mennyiség nagyon jó tanács volt Bojtika részéről, az mindenképpen kell a gyorsabb regenerációdhoz. Amint érzed, hogy fáradékonyabb vagy vagy erőtlen, akkor növeld a szénhidrátot, de csak kevéssel.
Jó a meglátásod a sok víz sóval kombinálva okozhat kilengést a súlyodban, mert a só vizet köt meg, amit egy-két nap alatt le lehet adni.

Folytasd továbbra is nagy kitartással a diétát és sikerülni fog :)

2 hónapja
#6061
TGabe 3
reply to feketeinci's post #6055
Szia!

Nem szoktam megsértődni, sőt minden plusz infónak örülök.

Ezen infók tudatában is ezt javasolnám. A fogyásnak vannak olyan alapkövei, amik nem kikerülhetőek, akár egészséges az ember, akár nem. Hányszor, de hányszor hallottam már azt, ha nem eszek elég szénhidrátot vagy csak keveset, akkor gyenge leszek, nem lesz erőm, összetörök lelkileg blablabla. Ha nem csökkentem, akkor nem is fogok fogyni és ez tény.Bocsánat, hogy így fogalmaztam, de így tudom érzékeltetni a legjobban.A drasztikus szénhidrát megvonásnak én se vagyok a híve, ezért javasoltam, hogy csökkentse a keretet, majd ha szükséges akkor emelje.Ezekkel az értékekkel játszani kell, mert mindenki más. Az egészségmegőrzés vagy javítás szerintem nem főként a szénhidrát mennyiségen múlik, hanem a vitaminokon, a minőségi tápanyagon és a lehetőségekhez mérten a mozgástól, szellemi felfrissültségtől.

Bojtika, feketeinci: A hozzászólásaitokat olvasva egyébként szerintem teljesen egyetértünk mindenben csak más szemszögből vizsgáljuk a dolgokat. Sokszor olvasom ugyanazt tőletek csak másképpen leírva :)

Calbazis: továbbra is azt tudom ajánlani, hogy úgy folytasd a diétádat, hogy mindig szem előtt tartod, hogy neked mi a jó. A 2,2 kiló plusz abszolút nem meglepő, rengeteg dolog előidézheti. Kevés víz fogyasztás, túl sós, fűszeres ételek vagy egyszerűen csak egy válasz reakció a tested részéről. A műtétig és a műtétet követően is tartsd a diétádat, mert hosszútávra kell tervezni. A posztodból kiderült számomra és látom, hogy komolyan gondolod és mindent megteszel, hogy elérd a kitűzött célt. Ha egy adott beállítás bevált itt és nem érzed magad rosszul, akkor továbbra is tartsd magad ahhoz, mert ha most hirtelen elkezdesz változtatni rajta, akkor abból csak kavar lesz. Persze apránként módosíthatsz, ha úgy gondolod.2 hónapja
#6060
feketeinci 2 3
reply to calbazis's post #6058
Fogalmam sincs mitől jött vissza ez a 2,2kg, mert a kalóriaszámok ezt nem indokolják, ebből következően ez valószínű nem zsírként rakódott le. 1 hét alatt ha napi 800-al ettél többet, az 800x7=5600kcal, tehát még 1 kg sem lehet. Az előző kereted egyébként is szerintem túl alacsony és hosszú távon tarthatatlan volt.

Tekintsd ezt kilengésnek, 1 hét teljes kilengés után én is felszedtem 5kg-ot a szabi alatt, ami 1 hét keretmegtartás után el is tűnt. (sok munkám volt benne, sült oldalastól a palacsinta, sör....stb.)

Szerintem nagyon számít a kor és az egészségi állapot. Fiatalon valahogy másképp működik a test, de ez teljesen normális jelenség.
A tapasztalatomat tudom csak elmondani. Párom (63) diétára kényszerül, amit a gyógyszerei beállítása miatt szigorúan kell figyelni.
A tapasztalat az, hogy akkor csökken a súlya, ha a jelenlegi BMR-e alatt 20-25%-al kevesebbet eszik, a makrók arányainak betartása mellett.

Nincs rá tudományos magyarázatom, és nem is vagytok feltétlenül egyformák, de nálam ez a tapasztalat. Megfigyeltem azt is, hogy a saját mozgását túlbecsüli, szentül meg van győződve hogy annyit mozog mint más "normális" ember a maga túlsúlyával, de ez nem így van. (Ezt nem mondom meg neki.) A mozgása sokkal lassabb, sokkal visszafogottabb mint amilyen lehetne ha tényleg fitt lenne. Tornaszerű mozgásra nem tudom rávenni, szerinte az amit mozog éppen elég a fittséghez, a munkáját ellátja, a ház körül elsertepertél, de minden mozdulatát meggondolja kétszer is. Így működünk betegségtudattal?

Szóval az én véleményem az, hogy valahol 50 és 60 között a korral változik az energiaszükségletünk. Nem használhatjuk ugyanazokat az arányszámokat mint a 20-30 vagy akár 40 évesek, ha fogyni akarunk sajna BMR alá kell menni. Ez a 20-25% egy 63 éves férfi esetében tapasztalati szám, nem támasztja alá sem angol, sem amerikai orvosok kísérlete :)

Én visszavennék a kalóriáidból a helyedben, valahol 1200-1300 közé tenném a keretet.

2 hónapja
#6059
jjjandi 181
reply to Bojtika's post #6056
Köszi a választ.

Nekem sem hiányzik a hús.

2 hónapja
#6058
calbazis
Bojtika, Inci már éppen megbuggyantam, hogy most hogyan tovább :-(

Három hétig csináltam a 896 calóriásat, és egy hete a megemeltet, ami a BMR+100 és visszajött ami lement... alig hiszek a szememnek... találkozom minden nap a fajansszal :)) ezért is meglepő ez a visszakapott súly... esetleg víz, mivel több étel fogyasztásával több só is belém került?
szóval ennek fele sem tréfa... az lehet, hogy nem egyszerre kellett volna a duplájára emelni? még írtam is, hogy alig-alig tudom teljesíteni ezt a mennyiséget.
Akkor vegyek vissza valamennyit a cal-ból, vagy maradjak most már ennél? Jó hogy visszanéztem és olvastalak mindkettőtöket. Várom a választ! Köszi

2 hónapja
#6057
Bojtika 3
reply to TGabe's post #6054
Nem értek egyet a szénhidrát minimalizálásával. És amennyire tudom, ezzel nem vagyok egyedül.
Én ajánlottam Célbázisnak az emelt fehérjét, pont az életkor és az előző műtéti gyógyulás miatt. Mozogni is csak gyógytornával tud egyelőre.

2 hónapja
#6056
Bojtika 3
reply to jjjandi's post #6048
Azért, mert összekerültem a férjemmel, aki húsevő volt. A kétféle étrendre akkor nem tellett.

Idővel visszaszoktam, de nem ment gyorsan.
De én nem tudatosan szoktam le a húsról, már egy hete nem ettem húst, amikor valaki megkérdezte, de én még igennel válaszoltam.

2 hónapja
#6055
feketeinci 2 3
reply to TGabe's post #6054
Akkor is ezt ajánlod, ha tudod, hogy egy 60 feletti túlsúlyos emberről van szó, aki a következő csípőműtéttől való aggódásában erősen fogyózik?
Nem szokott tölteni, csak a súlyát akarja a körülményekhez képest egészségesen és gyorsan csökkenteni.
Nem nagyon tud várni 1 hónapot az elemzésre, mert a következő műtét szele a levegőben van.

Nem cinikus vagyok, tényleg érdekel hogy akkor is ezt ajánlod, ha ezt tudod?

2 hónapja
#6054
TGabe 3
reply to calbazis's post #6052
Szia!

Én csak annyit tennék hozzá, hogy a diétában a szénhidrát minimalizálása a cél. Én tartanám a magasabb fehérjét és a szénhidrát bevitelét csökkenteném. Tehát 152g fehérje, 75g szénhidrát és 40-50g zsír. Ez ugyan csak 1300 kalória, de én hétvégén mindig tölteni szoktam, ami azt jelenti, hogy több szénhidrátot eszek, akár háromszor annyit, mint ami a keretem. Ilyenkor hétfőn persze többet mutat a mérleg jóval, de tudom, hogy péntekre újra a megfelelő értéket látom majd.

Ennek ellenére tarthatod a megnövelt szénhidrátot hosszabb ideig. Ha továbbra is nő a súlyod, akkor csökkentsd le. Az sem meglepő, ha 4 kiló plusz kerül rád hirtelen, mert a megnövelt szénhidrát bevitel miatt a szervezeted telített lesz és 2-3 hét után fogsz újra eredményeket látni. A legjobb esetben is 1 hónap kell egy-egy beállítás érdemi kielemzéséhez, hogy te hogyan reagálsz azokra az értékekre.

2 hónapja
#6053
feketeinci 2 3
reply to calbazis's post #6052
Megdupláztad a keretedet egyik napról a másikra?
Mit reagált erre az anyagcseréd? Találkozol minden reggel a fajansszal?
Nagyon fontos lenne hogy az anyagcserédet felpörgesd, mert rákényszerítetted magad a tartalékolásra a BMR alatti kerettel, most pedig amit csak tudsz visszatartasz. (nem tudatosan)

Az én véleményem az, hogy a 20-50-30-as keret tarthatóbb, és célravezető is a Te súlyodnál.
Ha felborult az anyagcseréd, reggelente egy fél pohár vízbe egy evőkanál utimagfűmaghéj elkeverése, és gyors felhajtása, majd sok-sok víz elfogyasztása vezet legkönnyebben célhoz. Pár nap alatt helyre tesz, de utána is kell fogyasztani amíg magadtól nem produkálod az eredményt reggelenként. Fogod érezni.

Meg kell nyomni a rostmennyiséget! Emelt fehérjével, és csökkentett CH-val nehezebb a rostot szintentartani.

2 hónapja
#6052
calbazis
Egy hete tértem át az 1700 cal-ra, sajnos visszajött a 2,20 kiló. A rendszer által beállított előző fogyókúrás makrókat egyénire így állítottam be:
fehérje (152gr szénhidrát 174, zsír 48). 35, 40, 25
a fogyókúrás (87gr 217, 58) 20 50, 30 volt a 895 cal-nál! Szerintetek?

2 hónapja
#6051
TGabe 3
reply to 000Ildi000's post #6044
Szia Ildi!

Én a múlt héten 30 dekát fogytam. És minden héten körülbelül ugyan ennyit. Az oldal szerint többet kellett volna, de mivel nem vezetem 100%-osan, illetve súlyzós edzést végzek, ezért ezek mind befolyásolják a diétámat. Én is csak egészségtelen módszerekkel tudnám felgyorsítani a fogyásomat, de nem az a cél.

Szerintem is teljesen rendben van a fogyásod üteme. Kitartást hozzá!

Fehérje: Én a Biotech 100% Pure Whey -t használom, de szigorúan csak táplálék kiegészítőként. Segít elérni a napi szükséges fehérje mennyiséget és mondhatni nekem ez a nasim.2 hónapja
#6050
TGabe 3
reply to tarja's post #6039
Szia Tarja!

Az étrended nagyon jól fel van építve. A sok gyümölcs viszont okozhat gondot abban a diétában, ahol te már tartasz. Egyél kevesebbet belőlük, esetleg valamilyen multivitamin tablettát is beiktathatsz, ha még nincsen. Természetesen a gyümölcs kalóriabevitelét pótold más étellel. Egyél például 2-2 szelet vollkorn kenyeret vagy zabpelyhet, amit kombinálhatsz is a gyümölccsel.

Feketeincivel egyet kell értenem abban, ha drasztikusan lecsökken a kalóriabeviteled, akkor az nem fog jót tenni. Az 1400-1500 kalória szerintem ideális lenne neked, csak azokat az apró dolgokat kell megváltoztatni, amiket az előbbi hozzászólásomban írtam. Szép apránként változtass és figyeld magadat.

Hajrá, sikerülni fog!

2 hónapja
#6049
feketeinci 2 3
reply to Bojtika's post #6046
Nem vagyunk egyformák :)

Az én életvitelembe ez fér bele, de ízlésen nem fogunk vitatkozni, az biztos.
Nálam elég gyakran eszik más is rajtam kívül, és mégsem mondhatom hogy gyertek kavarok egy jó kis fehérjeport :)

2 hónapja
#6048
jjjandi 181
reply to Bojtika's post #6046
Bojtika, miért szoktál vissza a húsra? Ha jól emlékszem, írtad, hogy egy ideig vega voltál. Én épp jövök le a húsról, ezért érdekel.

2 hónapja
#6047
sinnesro
Miért ne lehetne mindig enni fehérjeport? Ha nem is mindennap (a fogyós rész után már), de rendszeresen? Valamint azt is lehet variálni, palacsintát csinálni belőle, zabpehelyhez tenni, stb.
Nálam mindig van itthon 3-4 különböző ízű.

2 hónapja
#6046
Bojtika 3
reply to feketeinci's post #6042
Inci, nekem is van itthon fehérjepor. Igyekszem húst is enni, nálam a zsírszegénység miatt hamar megvan az a határ, hogy a sovány párolt hús a fülemen jön ki. Akkor már inkább nem kínlódom, legurítok egy adag port.

Már ha egyáltalán eszem húst, mert nem eszem naponta. A fehérje elvileg mégis kellene, érzem is, hogy ha erre figyelek, energikusabb vagyok.


2 hónapja
#6045
Tagsi 201
reply to 000Ildi000's post #6044
Az anyagcsere üteme is sok mindentől függ. :)
Olvasgatni ajánlom Nagy Dóri oldalát:
http://nagydori.hu/tudatos-taplalkozas/blog/

2 hónapja
#6044
000Ildi000 283
reply to Tagsi's post #6043
Hm. Igazából attól féltem, hogy valahogy "maradandó kár" történt az anyagcserémben, de ha szerintetek oké akkor megnyugodtam. Egyébként nincs erre valami mód, hogy valaki lemérje hogy normális-e az anyagcseréje mérleg nélkül?
Fehérjeport azért kérdeztem mert még sose próbáltam, de majd akkor megpróbálok kísérletezni receptekkel. :)
A télen, ha jön a vizsgaidőszak majd áttérek a heti 5-6 edzésre. Egyébként nem diétázom, igazából már olyan régóta próbálkozom, hogy azt érezném természetellenesnek, ha pár hónap alatt összejönne és aztán semmi :). Ez már gyakorlatilag most is az életem része. Eddig mindig a rendszertelen edzéstől csúsztam el szerintem, de most direkt kicsit csinálok, mert nem akarok megint "elrettenni" egy hónap után.
No majd meglátjuk :)

2 hónapja
#6043
Tagsi 201
reply to 000Ildi000's post #6041
Szia! Azért nagyon nem mindegy, hogy a napi kalóriád miből jön össze.
Emeld a fehérje bevitelt az ajánlott szint fölé. Írtad, hogy "oldal által javasolt adag szinte mindig megvan".
Nálam 75-80gr fehérjét ajánl az oldal, de nem tudom mikor volt a napi bevitel 120gr alatt fehérjéből.
Játsz a bevitt kajákkal, hogy több fehérjét és kevesebb szénhidrátot/zsírt viszel be.
Valamint ajánlott a króm szedése.
Továbbá jön a tél, a szervezet raktároz, így lassul(hat) a fogyás.

2 hónapja
#6042
feketeinci 2 3
reply to 000Ildi000's post #6041
Szia! Gondolom kiszámoltad már hogy a BMR-ed 1546, az alapégetésed pedig (ha nem végzel fizikai munkát) 1856kcal.
Ha a kettő között eszel, akkor várható a fogyás, az üteme pedig attól függ mennyivel eszel kevesebbet az 1856-nál.
Egy kg zsír leadásához 7000-7700kcal elégetése szükséges (van aki ezt 9000-re taksálja).
Ha számolsz, igazolva látszik ez a 0,2kg-os fogyásodban is, kb 3000kcal volt a kalóriadeficited a közel 3 hét alatt.
Lehetett volna ez 0,4 kg is, de valamiért nem annyi, mert vagy nem pontos a számolás, vagy a megevett kalória saccolás nem pontos, vagy nem átlagosan "működsz", és nálad a 9000kcal-os fogyás működik. Az is lehet hogy a mérleg nem mért jól....kicsi az eltérés a 0,2 és a 0,4kg között.

Nincs itt semmi gond, ha mozogsz, majd felgyorsul a folyamat.

Ne gondold hogy fehérjeporon élni sokkal jobb mint csirkemellen! A csirkét legalább több formában el lehet készíteni, a fehérjeporral ugyanezt nem tudod megtenni.
Ha meg akarod tanulni hosszú távra mit és mennyit egyél ahhoz hogy mindig tartsd a formádat, inkább a csirkével kisérletezz. Vagy mindig fehérjeport akarsz majd enni?

Ha pedig ez most egy fogyózás, akkor egyél 1500-1600kcalt, így előbb éred el a célod.

2 hónapja
#6041
000Ildi000 283
Sziasztok! Némi finomhangolásra lenne szükségem.
Röviden: 22 éves 160 cm lány vagyok. Sajnos elkövettem egy jó nagy hibát még februárban, akkor 1200 kcal-t ettem naponta, így lementem 75-ről 73 kg-ra. Júliusig stagnáltam, aztán föltornáztam a bevitelemet, hogy megkeressem azt ahol már hízok. 2300-2500 kcal körül lett meg. azóta lecsökkentettem 1700 kcal-ra (de azt úgy hogy néha 1300, néha 2000 de átlagosan 1600-1700), és újra kezdtem sportolni. Heti háromszor edzem, 30-40 perc teljes testes edzést, igazából kevert kardió meg erősítés is. Most a harmadik héten tartok és az eredmény -0,2 kg, szerintetek ez normális vagy valamit rosszul csinálok?
Még annyit, hogy elég sok fehérjét eszem, az oldal által javasolt adag szinte mindig megvan, de ha tudtok valami jó árban lévő fehérjeport az érdekelne, mert mégsem jó hónapokig száraz csirkemellen élni^^". gyümölcsöt nem nagyon eszem, kenyeret egyáltalán nem, csak abonettet már régóta.

2 hónapja
#6040
feketeinci 2 3
reply to tarja's post #6038
A BMR-ed 1300 felett van valamivel, és látom hogy ennél kevesebbet eszel. Nem viszed be azt a mennyiséget, ami a szerveid működésének fenntartásához kell :(
Ha ezt nem eszed le, sajna én nem tudok tovább választ adni, mert véleményem szerint ennyit mindenképpen meg kell enned.

A testzsír méréséről nagyon sokat megtudsz, ha rákeresel a neten, több link is van, nem szívesen dönteném el hogy melyik lehet Neked a leghasznosabb.

"Testzsírszázalék mérés 7 pontos" a kereső szó.

2 hónapja
#6039
tarja 7
reply to TGabe's post #6036
Mozgás nélkül 1000 kcal lenne a napi keretem (picit többnek írja, de én az ezret igyekszem tartani), mivel minden nap mozgok, a tényleges keretem 1500 körül van, amit nem mindig használok ki teljesen, pár száz kcal néha marad.

Egy átlagos napom étkezés szempontjából így néz ki:
-Nem reggelizem, mert nem tudok, sosem tudtam, kb. 11 óráig csak iszom, legalább 2 liter szénsavas ásványvizet, néha light szörppel (2 kcal/100 ml). A nap során még legalább 2 l ásványvizet megiszom, így a teljes napi folyadékbevitelem legalább 4 l.
-11 körül eszem valami könnyebbet, pl. 1 szelet Vollkornbrotot szardellapasztával és 1 paradicsommal, meg egy zöld almát.
-Ebéd kora délután, 3 körül, egy kisebb adag főtt étel. Ma olaj nélkül sült halfilé volt, máskor szintén olaj nélkül sült natúr csirkemellfilé. Hozzá zöldségköret vagy után gyümölcs. Kb. 20 dkg hús 30 dkg zöldséggel vagy gyümölccsel.
-Délután nassolás címén megeszem pár almát, körtét vagy más gyümölcsöt, esetleg paradicsomot, vagy 1-2 doboz light Riska kefírt (65 kcal van egy dobozban, ami 140 g).
-Vacsora megint főtt étel, hal vagy hús, zöldséggel vagy 1 szelet teljes kiőrlésű kenyérrel. Utána 1 alma.

A napi edzésem általában abból áll, hogy elfutok a parkba, ahol vannak ilyen edzőeszközök, és ott kb. 10 percet gyúrok hasra, vállra, karra, majd hazafutok. Ez így összesen 1 óra. Edzés után megiszom egy Sportness proteinshake-t.
Kb. havonta egyszer lefutok egy maratont vagy maratonhoz közeli hosszabb távot, ami 3-6 óra gyakorlatilag folyamatos futás, közben nem számottevő kalóriatartalmú frissítésekkel.

Nagyon hasznos tanácsokat írtál, meg fogom fogadni őket. Köszönöm!

2 hónapja
#6038
tarja 7
reply to feketeinci's post #6037
160 cm magas vagyok és 31 éves, a táblázat szerint a 48 kg megfelelő - alacsony, de még megfelelő - súly ezekhez a paraméterekhez. Gyermekem már van, többet nem szeretnék. Februárban szültem, utána kezdtem fogyózni. Nyilván a szoptatás is besegített.

A futás afféle komoly hobbi, nem az eredmények miatt űzöm, mint inkább azért, hogy jól nézzek ki, bár értem el egész szép eredményeket szülés óta is. Csak hát azért érzem, látom a különbséget a szülés előtthöz képest. Ami természetes, csak jó lenne fejlődni, vissza az eredeti állapotba.

A testzsír százalékomat honnan tudhatnám meg?

2 hónapja
#6037
feketeinci 2 3
reply to tarja's post #6035
Először szerintem meg kellene nézni hogy mennyire egészséges az a cél. 48kg nem biztos hogy elég az egészséges életmódhoz. Nem tudom hogy állsz a családalapítás dologgal, de nagyon sok problémát okozhat a gyerekvállalásnál a túlsúly is, és az alultápláltság is.

Megnézted a testzsír százalékodat? Ez az adat is mutat majd valamit.

Egyszóval ennyiből szerintem senki nem tudja megmondani a hogyan-továbbot.
Magasságod mennyi?

Mit jelent az, hogy sportolóként ennyi lenne az optimális? (48kg) Sportolónak más az optimális? Sportolsz? (nem csak hobbiból) 1 óra sportot írtál, ebből nekem nem az jön le hogy sportoló vagy, akkor miért akarsz olyan súlyt?
Leadtál közel 20 kilót, ez szerintem nagyon szép!

2 hónapja
#6036
TGabe 3
reply to tarja's post #6035
Szia Tarja!

Látszólag minden rendben van, az étkezésedre oda figyelsz és sokat sportolsz. De az a cél, amit te kitűztél ahhoz ez sajnos nem elég. Egy nagyon fontos adatra még szükség van az pedig a napi bevitt kalória.

Pár tipp mai segíthet és szerintem újra beindul a fogyásod.

A gyümölcsöket én csak nagyon minimálisat ennék, ugyanis azok nagyon megemelik az inzulin szintedet a bennük lévő cukor miatt. Az inzulin pedig gátolja a szervezetben a zsírbontási folyamatokat.

A fehérje beviteled legyen 1,5 gramm/ttkg. Ez szükséges ahhoz, hogy rávedd a szervezetedet, hogy a még rajtad lévő zsírból táplálkozzon.

A szénhidrát beviteled soha ne legyen alacsonyabb grammban, mint a jelenlegi súlyod, sőt edzés napokon javaslom, hogy kicsit több legyen.

Igyál nagyon sok vizet. Napi 4-5 liter, plusz egy-két kávé vagy tea, amelyiket szereted. Így a felesleges víztől is meg tudsz szabadulni.

Ha még tudod az edzések intenzitását növelni, akkor az is segíthet, Nem időben gondolom, hanem erő szintben. Jobban told meg az edzéseket.

Utolsóként nézz utána az Intermittent Fasting diétának. Szerintem sok megfontolandó és jó tanács tartozik hozzá, amit az igényeidnek megfelelően tudsz alakítani.

Ha pontosan tudnánk hogyan étkezel és mennyit edzel, akkor jobban be lehet lőni mi lehet a bibi. Viszont azt figyelembe kell venni, hogy mostantól sokkal nehezebb lesz a fogyás, mert a finishben vagy. Én heti 30-40 dekát fogyok és néha rág az ideg, hogy miért ilyen lassú, de nekem így van beállítva és szépen száradok lefelé.

2 hónapja
#6035
tarja 7
Sziasztok!

Mitől állt le a fogyásom, és mit tegyek h újrainduljon?

54,5 kg vagyok most, 73-ról indultam február közepén. Minden nap sportolok 1 órát, általában futok, néha kondizom. A fehérje mindig megvan, proteinshake-t is elkezdtem inni nemrégiben. Nyáron sok édességet ettem, de egy pár hete teljesen leálltam ezzel, ami sajnos nem segített, alig indult újra tőle a fogyás.
Minden nap sok gyümölcsöt, zöldséget eszem (kb. 1 kg-t naponta, néha többet is). Kenyérből csak teljes kiőrlésűt (Vollkornbrot), abból is max. napi 2 szeletet. 31 éves nő vagyok egyébként.
Nem tudom, milyen adatra van még itt szükség, de 48 kg a célom. Tudom, hogy ez kevés, de lánykoromban is annyi voltam, és sportolóként most is ez lenne az optimális.
Mi tévő legyek, mi lehet a hiba? Hiába eszem mindent úgy, ahogy kell, mégis stagnálok. Az édességevést is azért kezdtem el nyáron, mert 1 hónap teljes stagnálás után elvesztettem a motivációmat. Azóta visszanyertem, de hiába eszem tökéletesen és mozgok rendszeresen, alig látszik az eredmény. Mit tegyek?

2 hónapja
#6034
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #6033
Köszi, köszi, köszi. A Te véleményed fontos Nekem. Igyekszem.

2 hónapja
#6033
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #6027
vajkzsuzsa!

Ránéztem. Néha picivel kevesebb a fehérje, de tényleg csak picivel. Látom, hogy nagyon jól álíltottad be az étkezésed, ügyes vagy nagyon! Úgy tűnik, a legutóbb együtt összekínlódott beállításokat könnyebben tartod.

2 hónapja
#6032
gicus23
reply to feketeinci's post #6031
Köszönöm szépen az észrevételt. Minden javaslatra nyitott vagyok.
Nem tudom mit kéne másképpen csinálnom hogy eredményes legyek. Feladni nem fogom az biztos.
Attol is tartok hogy mivel comb és fenék plasztika lesz az első, hat hétig nem dolgozhatok és nem is edzhetek és nagyon nem szeretném ha emiatt bármennyi is visszajönne. Vajon ezt hogy lehet elkerülni????
Em értem ha az a módszer amival leadtam közel 60 kgot most miért nem működik............

2 hónapja
#6031
feketeinci 2 3
reply to gicus23's post #6030
Kemény vagy és céltudatos, ezt megmutattad.
Azok a bizonyos családi okok ami miatt a mozgást abbahagytad stresszt is okoztak, aminek a következményeit sosem tudjuk előre.
Arra gondolok, hogy ez nálad valami olyasmivel járhatott, hogy liszt és cukor ide-vagy oda, a nem kemény kalóriaszámolás miatt becsúszhattak kalóriák, amivel nem számoltál. (Ebből a saját tapasztalat annyi, hogy én stresszben bármit felzabálok ami kéznél van)


Ahogy én képzelem, a bőr lóg rajtad, tehát van kapcsolata a testeddel, de eléggé el is különül már pl. az izmaidtól ahhoz, hogy a mozgás a benne található zsírt találja meg mint égetésre alkalmas tápanyagot. Emiatt az izmaid közötti zsírhoz nyúl először, ezért megy le inkább a centi, ezt könnyebben eléri, ellenben a mozgástól az izmaid fejlődnek, ezért a súlyod állandó marad.

Lehet hogy nagyon nagy marhaságot írtam le most, semmit sem tudok erről, csak próbálom megérteni és megmagyarázni a jelenséget a tapasztalatok alapján.

Az optimális testsúlyod 63 kg, az optimális tartományod 55-70kg lözötti (ahogy a Bázis adatai mutatják).
Műtét után hirtelen sok kilótól fogsz búcsút venni, nem is tudom meg lehet-e ezt előre jósolni hogy mennyitől, de tuti hogy az optimális tartományba fogsz kerülni.

Szerintem így változott a tested, és ezért reagál másképp.

2 hónapja
#6030
gicus23
Sziasztok! Engedelmetekkel megosztanám Veletek a történetemet mert senkit nem ismerek aki hasonló hozzám és most tehetetlennek érzem magam.

2015 ben egy hirtelen gondolattol vezételve életmód váltásba kezdtem, segítség nélkül. A módszerem az volt hogy 3x edzem és 1200as kalória bevitelt szabályzom, 100-130 as szénhidrát és napi 3 l víz, lehetőség szerint semmi liszt semmi cukor.
2017re 126 kgomból 65 kgra fogytam.172 cm vagyok és 32 éves.
Sajnos a mozgást abbahagytam családi okok miatt de nem tértem vissza a tossz szokásokhoz. Továbbra se ettem lisztes és cukros dolgokat. Mégis most 73 kg vagyok. Szeretnék 70 alá visszamenni novemberig ugyanis bőreltávolító műtétem lesz. Egy hónapja visszatértem a keményebb számoláshoz és újra edzem heti 3x 40 perc cardiot vagy hiit et. Centibe lement 2-2centi de a súlyom nem mozdul. Siettetni se akarom ezt már megtanultam csak aggódom picit hogy válzozott e a testem vagy másképp reagál.
Minden segítő véleményt, tanácsot szívesen fogadok. Előre is köszönöm.

2 hónapja
#6029
vajkzsuzsa 777
reply to vajkzsuzsa's post #6027
Köszi előre is. Jól esik a törődés.

2 hónapja
#6028
Bojtika 3
Mostanában nem, most is épp munkát kaptam. De belenézek, ahogy lesz kis időm, megígérem!

2 hónapja
#6027
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #6026
Köszönöm. Mártonomnak is jó a cukra hónapok óta. Mostanában ránéztél a lapomra?

2 hónapja
#6026
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #6025
Fegyelmezett és kitartó vagy, meg is érdemled a sikert! :D

2 hónapja
#6025
vajkzsuzsa 777
reply to Ridita's post #6024
Én is ugy gondolom. De talán az 1500 kalóriával nem is fogok :)

2 hónapja
#6024
Ridita 31
reply to vajkzsuzsa's post #6023
Szerintem már az is nagy eredmény, hogy nem híztál vissza.

3 hónapja
#6023
vajkzsuzsa 777
Ma vagyok 700 napos itt a Bázison.
A stagnálás még fennáll. De minden oké. A legjobb döntésem volt ide csatlakozni anno.
Igazából már csak 5 kilóra vagyok az álom sulytól / már számomra / . Tartom a makrókat továbbra is. Nem adom fel ! Másnak is sok sikert !

3 hónapja
#6022
adeldalma 5
Sziasztok.
Megvan mi volt a probléma, valóban a vízvisszatartás lehetett, mert kizártnak tartom hogy napi fél kilót fogynék most hirtelen hogy bejött a hideg idő....már 68.9-nél tartok a mérleg szerint, két napja van hűvös.

3 hónapja
#6021
Ridita 31
Sziasztok!

Én nem csak stagnáltam, hanem elkezdtem visszahízni. 105 kilóról indultam tavaly áprilisban. Februárban 72 voltam, ami sajnos felment 85-re. Most végre sikerült ismét ráállnom a fogyásra. A visszahízásnak az egyik oka az volt, hogy elbíztam magam, mert mindenki dícsérgetett, hogy milyen szépen lefogytam, azt hittem, most már nem kell olyan szorosan követnem az étkezési tervet. Emellett volt néhány sérülésem, betegségem is, ami miatt nem tudtam eleget edzeni, ami persze a kedélyállapotomra is rossz hatással volt.

Végül úgy sikerült fordítani a helyzeten, hogy megemeltem a kalóriakeretemet 1200-ról 1500-ra és nagyon figyelek, hogy a fehérjebevitel megfelelő legyen.

A korábbi helyzethez képest az is változott, hogy most már heti háromszor járok edzőterembe, és van két másik edzésem is, tehát sokkal aktívabb lettem. Valószínű, hogy a súlygyarapodás egy része izom, de sajnos ez még nem nagyon látható a zsírpárnák alatt. Amikor elkezdtem, két évet adtam magamnak a normális súly eléréséhez, ami nálam 59 kiló alatt van. Ez a visszahízás eléggé visszavetett, de nem adom fel, mert úgy érzem, nincs más választásom, csak az egészséges életmód.
3 hónapja
#6020
Bojtika 3
reply to Nikolettp's post #6019
Nem tudni, mit állítottál be, így nehéz bármit is mondani.

3 hónapja
#6019
Nikolettp
Egy honapja csinálom. Induló 80 kg.
Két hét múlva 78
Harmadik hét 78,4 és azóta sehova nem mozdul, pedig minden nap pontosan kitöltök mondent. Nap végére mindig marad 200-300 felhasználható kalória. De így sem fogyok. Ötlet? Javaslat?

3 hónapja
#6018
Andybaker
Az ételeknél a szénhidráttartalom nettó vagy bruttó értéket takar a rendszerben? Nem mindegy, hogy a rostokat is beleszámolja a rendszer vagy sem, tudja valaki a választ?

3 hónapja
#6016
adeldalma 5
reply to feketeinci's post #6015
Beírom a 20 km kerékpárt, de én nekem az 80 perc, annál rövidebb idő alatt nem tudom megtenni, lehet hogy az a baj hogy másnak ez rövidebb idő lenne?
A napi kalóriafogyasztást számolom, 2000 kalória alatt meg szoktam állni, de a bringázással így is 2700 körül mutatja a kalóriaégetést naponta.(nem ülő munkát végzek)
A vízzel kapcsolatban szerintem nem biztos hogy mérvadó a menstruáció, mert az EÜ állapotom egy rakás szar(röviden)

3 hónapja
#6015
feketeinci 2 3
reply to adeldalma's post #6014
Beírod a napi 20km kerékpárt?
Le is eszed? Vagy nem?
Ez hány kalória?

Ezek azért érdekesek, mert február előtt még nem bringáztál, a mozgástól elindult valami, de mivel megszoktad ezt már nem számolhatod. (Ilyenkor az alapjárat kalóriaszükségleted nő, de a fogyásod leáll.)

A Bázis számai túloznak a sport résznél, ráadásul bruttó számok, amik tartalmazzák az alapjárat kalóriát is (a kerékpározással töltött idő alatti BMR-ed).

A víz is lehet gond, ha éppen mensi előtti napjaid vannak, de ha stabil az a 70, akkor nem ez a gond. A víz bármilyen okból történő visszatartásánál a testsúly egyik napról a másikra ugrál, és nem áll.

3 hónapja
#6014
adeldalma 5
Sziasztok.
Hetek óta agyalok a dolgon, gondoltam most már megkérdezek valakit.
A helyzet az, hogy meghíztam, mert leállt a mellékvesém, a kortizol szintem 180-as minimál érték helyett leesett 18-ra.
Abbahagytam a kiváltó gyógyszert, és nekiálltam a fogyókúrának.
Először edzeni kezdtem, eljártam egy helyi terembe egy átlagos edzésprogramra.
Rámentek az ízületeim, de ahelyett hogy fogytam volna, híztam.
Rájöttem, hogy valószínűleg sokat eszem, ezért felkerestem ezt az oldalt.
77 kilóról indultam, napi 1500 kalóriával ment is szépen lefelé, megálltam 70-nél, mikor februárban elkezdtem bringázni, az napi 20 km-t jelent, minden hétköznap(melóba járás).
Viszont azóta nem tudok fogyni.
Az oldal mindig kiírja hogy ú túlteljesítetted a keretedet, ehettél volna még valamit, stb, meg ezzel a menyiséggel fél év alatt legalább 20 kiló fogyást lehet elérni stb stb.
Csakhogy agusztus van és még mindig 70 kiló vagyok.
Ilyenkor mi van???
Van valakinek ötlete?
Párom azt mondja sok rajtam a víz, de hát ennyi nem lehet???

3 hónapja
#6013
Bojtika 3
reply to jjjandi's post #6011
A BMR+100 körül nem szentség, hanem tapasztalat. Főleg eleinte, régebben sokan megosztották a többiekkel a kis mindennapi harcaikat.

Jelenleg több kérdezőnek is válaszolgatunk, egyik se írja, hogy 100 kg fellettről indult volna, mert akkor mi sem a fél kilót javasoljuk hetente. De azért egy 170valahány centis embernek nemigen elég az 1100-1200 kcal.
Nézem én is náha a gyorsított fogyókúrával bevezetett életmódváltásos fogyásokat, de azok minden esetben orvosi felügyelettel, dietetikus támogatásával zajlanak, még ha nem is kórházi körülmények között.

Ami a tamtamot meg annak a verését illeti, sokan nem az alapbeállításokkal állítottuk be az elején sem, mert a matekos lehetőség csak egyszerűbb, értelme nem sok van.
Annak idején, a legelején, a "mindenki szabadon dönthet" elve alapján maradt bent minden lehetőség. Ma sincs kényszer.

3 hónapja
#6012
feketeinci 2 3
reply to jjjandi's post #6011
Igazad van. (?)
Minek is adnánk meg a testnek a BMR-t....ossza be a felét, csak repüljenek a kilók!
Nem kapja meg a májad, veséd, tüdőd, agyad a működéshez szükséges üzemanyagot......oda se neki!
Mit nekünk egy kis szívelégtelenség....tiszta időpocsékolás! (?)

Azt nem értem mi marad meg jobban ha van lendület, de oda se neki! Csak lendület legyen!
Fogyjunk gyorsan egy életen át, minek megtanulni hogy is kéne nem elhízni!

3 hónapja
#6011
jjjandi 181
reply to Bojtika's post #6010
Felolem Elmondhatjatok husszor is ugyanazt, akkor is igv mukodik as alapbeallitasokkal as oldal. Nagy kezdosulynal meg tok felesleges ragaszkodnj meg ehhez a BMR+100 szentseghez, inkabb fogyjon as elejen jobban, aztan kesobb korrigal. Ha az elejen van lendulet, jobban megmarad. 100 kg kornyeken meg felett idopocsekolas a csigatempo szerintem.

3 hónapja
#6010
Bojtika 3
reply to jjjandi's post #6009
Vagy időpontot adtál meg, vagy valami mást nem jól. Az oké, hogy a rendszer matematikája megengedi, de nincs értelme.
Addig kellene játszogatni a heti fogyás megadásával, hogy a napi kalóriakeretre a BMR-nél kb. 100-zal több jöjjön ki. És innentől nem foglalkozni a heti fogyással, egyrészt mert beáll majd egy ütemre, másrészt meg úgysem egyenletes. Főleg nem fog egyezni a kimatekolt fogyással, mert élő szervezet vagyunk, nem matekpélda.
És akkor nem kell utánaállítgatni.

3 hónapja
#6009
jjjandi 181
reply to feketeinci's post #6007
Nem tudom, de csinálja. Csoffi megoldása működik csak rá.

3 hónapja
#6008
csoffi
reply to SelinaNora's post #6004
Szia, a főoldalon a napi kalóriakeretednél, jobb oldalt felül van egy kis fogaskerék. Ha arra ráböksz, feljön egy ablak, ahol ki tudod választani a felső legördülő menüből, hogy a kalóriakereted a célodtól függetlenül legyen fix, vagy a célod eléréséhez mindig számolja újra. Ha fixre állítod és alatta megadod a kalóriakeretet, nem fogja változtatni/újraszámolni a rendszer azt, hiába stagnálsz, vagy akár csökken a súlyod. Remélem, tudtam segíteni!

3 hónapja
#6007
feketeinci 2 3
reply to jjjandi's post #6006
Nekem nem ad más keretet.
Nem is értem miért adna mást?

3 hónapja
#6006
jjjandi 181
reply to feketeinci's post #6005
Ha napi fix van beállítva, de stagnál, akkor is egyre kevesebb kcal-t javasol a KB, nem kell hozzá időt beállítani külön.

3 hónapja
#6005
feketeinci 2 3
reply to SelinaNora's post #6004
Nem egészen világos amit kérdezel, de amit sejtek, arra válaszolok.
Valami időre fogyásra vagy/voltál állítva. Vagy időpontra akarsz fogyni (inkább ez), vagy heti fogyás van beállítva. A gép csak matekol, ha nem olyan ütemben mennek le a kilók mint ahogy beállítottad az elvárt eredményt, több vagy kevesebb keretet ad hogy az eredeti ütemet tartsd.
Szerencsésebb lenne napi fix kalóriával haladni.

A stagnálásod már az első naptól várható volt, BMR alatt ettél elég mélyen. Ha 19,7kg ment le 1200 kalóriával naponta, akkor a súlyod is sok volt, mert volt miből lemenni, és ehhez képest az 1200 kalória nagyon kevés.

Nem értem hogy a program hogy indult az első hónaptól újra? Új célt állítottál?
Nem törlődnek az adatok, de új cél beállításakor új időszak kezdődik. Tudod módosítani ha a grafikonnál újra beírod a kezdő dátumodat. Semmi nem törlődik!

Mit kell tenned? Olvass utána miért szükségszerű leenni a BMR-t, egyáltalán mi is az a BMR.....Enélkül nem csak a munkád elvégzésére nem lesz energiád, de a tested fenntarására sem, nagyon komoly gondok lehetnek az "üzemeltetéssel"....és ezt azonnal változtasd meg!

3 hónapja
#6004
SelinaNora
Tudja-e valaki, hogy az eddigi megengedett napi 1200 kcal miért csökkenhetett le 889 kcal-ra? Igaz, hogy 19,70 kg (bár a program az első hónap után újraindult, ezért az eredeti adatok törlődtek) elvesztése után két hete stagnál a fogyás, de ez embertelenül kevés, alig van energiám arra, hogy a napi munkámat elvégezzem. Mit kell tennem ahhoz, hogy a program újra visszaálljon napi 1200 kcal-ra?

3 hónapja
#6003
Bojtika 3
Hozzáteszem: nem csak Norbival lehet, sok más jó videó van még.
Sok a 10 perces is, abból is összerakható a 30 perc.

3 hónapja
#6002
Hilduci28
Aaa mindegy h 16 évesen mit tesz, ha majd 25-45 évesen nem figyel oda úgyis meghizik. 16 évesen irigyelni való testem volt. Most meg 30 évesen hónapok óta kinlódok pár kilóval.igaz hogy nincs energiám se lelkierőm sportolni...pedig az utolsó plusz kilókon csak az segít.Bele se gondolunk hogy mennyi időt töltünk evéssel :-)) most is ülök a mekibe és csak úgy 600 kalóriát legyúrtam és azon gondolkodom hogy ma még hátra van az uzsonna meg a vacsora ami ha szintén ilyen egészséges lesz mint az előbb elfogyasztott menü akkor ennek a napnak is lőttek. Habár nekem ma van hétvége úgyhogy megtehetem.de vissza térve az utolsó 5kilóhoz. Én a napi 3-5kilometer futást javaslom és mindig ugyanabban az időben. De ha nem megy a futás akkor táncolj biciklizz menj úszni görkorizz ugró kötelezz tornázz Norbival:-)) bármi legyen az legalább 30percet tartson.Mert úgy az igazi :-));-)

3 hónapja
#6001
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #6000
Kamaszkorban az elegendő mozgás azért ne a telefon bökögetéséből álljon lehetőleg.
És nem kell cukros izéket inni.

3 hónapja
#6000
vajkzsuzsa 777
reply to feketeinci's post #5995
Loushára emlékszem, sőt még másolom is. Jelentem novemberben lesz egy éve, hogy stagnálok. Mult héten 110 kg l09 lett, de ez lehet a nagy melegtől való izzadástól. De nem hagyom abba a beirást, és a számolást, mert jól érzem magam továbbra is. Jó a kedvem, a gyomrom / nem reflux-ozok / a mozgásom stb. A visszajelzések is jók. Mostanában több olyan ismerőssel, rokonnal találkoztam, aki nagyon régen látott. El voltak képedve. És én ragyogtam.
Az én véleményem is az, hogy 16 évesen még fejlődik a szervezet, táplálni kell. Persze ésszel. Az én Unokám 18 éves, és most kezdett hizni. Sajnos felkapott 10 kilót. Most nem győzi bánni. De 16 évesen még nem gondolt rá.... lehet, hogy mégis kellett volna? ....

3 hónapja
#5999
sinnesro
Azonkívül mi az, hogy még 4-5 kilót kéne fogynod? Mi szerint? Tényleg kíváncsi vagyok a magasságodra is.
Annyian nem képesek elfogadni, hogy nem biztos, hogy amit elképzelnek maguknak, az jó is nekik.
Az meg eszedbe ne jusson, hogy koplalj. Á, úgyis fogsz, 16 éves vagy. :-)

3 hónapja
#5997
Bojtika 3
reply to AzureKejk's post #5991
A tapasztaltabb törzstagok meg már attól frusztrálódnak, ha meglátják, hogy 16 éves a kérdező és pár kilóval küszködik.

Mert úgyis hiába mondjuk el ezredszer is, hogy még fejlődésben levő testének már az is elég, ha nem eszik gyorskaját és nem üdítőt iszik (ami egyébként általános tanács kicsinek-nagynak egyaránt), és mozogjon, amikor csak bír.

A "tészták és hasonlók" elhagyása meg a "mindent megvonás" között rengeteg a különbség.

Nem az a fontos, mennyit fogytál, hanem mit állítottál be? Általában az ilyen esetekben kiderül, hogy a napi kalóriakeret nem a BMR-hez igazított napi szükséglet.

Ilyenkor nagy nehezen bevallja a delikvens, hogy x kalórián tengődik. (Hacsak nem füllent hozzá még egy kis pluszt, mert érzi, hogy ez nem jó, de önfejű.)
Mondjuk, hogy az nem jó, és magyarázzuk kézzel-lábbal, ami egyébént már az alap infókban megtalálható, hogy mi legyen a beállítás.

Mire a kérdező közli, hogy de ő nem éhes.
Válaszoljuk, hogy persze, az agy meggyőzhető, de a biológia meg a tápanyagok...

Ritkán érkezik olyan válasz, hogy oké, megfogadom a tanácsot. Hanem általában a delikvens eltűnik és nem ír többet.
Megy a saját feje után, csak mi számolgattunk helyette is, írtunk neki, foglalkoztunk a problémájával, holott lehetne más elfoglaltságunk is, mint fölös köröket futni.

Aztán van ám, hogy visszasündörög hónapokkal később, hogy igazunk lett,megállt a fogyása, visszajött a súly... de ez ritka.


3 hónapja
#5996
feketeinci 2 3
reply to AzureKejk's post #5991
Még egy gondolat....az a 400kcal mozgás....az honnan jött?
Lehet hogy beírod a teljesen természetes dolgokat is...utána pedig le akarod enni?
Ne számolj 16 évesen a mozgással, abból hogy nem eszed le nem lehet baj.

3 hónapja
#5995
feketeinci 2 3
reply to AzureKejk's post #5991
Sajnos nem vagyunk szabin, de mit lehet erre tanácsolni?
Utóbbi időben lazultál. Kissé. Ez számokban kimutatható? Túletted a keretet?
Eddig sem vontad meg magadtól túlzottan pl. a tésztát és hasonlókat.
Másoknak azt írták hogy.....mindegy mit, mert lehet hogy azok a mások 100kg felett voltak, és az a tanács nem Neked szólt.

16 évesen még nem vagyok biztos abban hogy túlzottan komolyan kellene venni azt az 5kg-ot, amiről úgy gondolod hogy felesleges rajtad.
Szerintem a Tiéd még egy fejlődésben lévő szervezet, nagyon szép hogy azt a 10-et ledobtad, de szerintem azzal az 5kg-al már ne küszködj, érezd jól magad a bőrödben.

Számolj nyugodtan tovább, pusztán azért hogy lásd a bevitt kalóriákat, bár megjegyzem azok pontosságában kicsit kételkedem, mert tuti nem főzöl magadnak, nem viszel fel kajákat, így nagy eséllyel beválasztod a Bázis hibás receptjeinek egy részét.
De ez legyen a legnagyobb baj, a veszély ami leselkedik Rád az a korosztályodból adódik, a csipszek és üdítők patás ördöge....mert azok annyira finomak.
Ha vezeted a naplódat, látod mennyi felesleges kalória van bennük.
Látod a makrókat is, amiknek azért kb. jól kell alakulniuk, különben hiába a nagy számolás, nem jól alakulnak a dolgok.

A másik.....volt nekünk egy Lousha nevű társunk, már kétszer is itt volt a bázison hosszú időt eltöltve. Az utolsó kilóival egy évig küzdött!

Érdemes visszaolvasni a hozzászólásait, esetleg keress rá a nevére a topikokban (ctr+f).
Az utolsó kilója hatalmas kihívás volt, és ott nem volt lazulás vagy elgyengülés vagy csalónap. Az kemény munka. Erre szerintem Neked még nincs szükséged.

3 hónapja
#5994
sinnesro
Lányok, nem lehet, hogy a szervezeteteknek az 57 kiló éppen jó?

3 hónapja
#5993
csoffi
reply to AzureKejk's post #5991
Szia, nagy itt a csend mostanában, egyetlen tapasztalt törzstag sem jelentkezik, gondolom mindenki nyaral:) Én áprilisban kezdtem a diétát, így gurunak nem mondanám magam, de hasonló cipőben járok, mint te, írtam is lejjebb több alkalommal. Kezet foghatunk nálam is a bűvös 57 kg környékén megy a stagnálás minimum 2 hónapja. Az itt összeszedett információk alapján én nem tanácsolnám, hogy a keretedet a BMR-ed alá vigyed - azt nem írtad egyébként, h nálad ez mennyi - azt szokták itt tanácsolni, hogy BMR + 100 kcal legyen meg mindenképp. feketeinci #5982-ben írt a csalónapról, ill. a váltakozó kalóriabevitelről, úgy hogy az átlag megmaradjon. Én ezt próbáltam és picit azért megdobta a folyamatot nálam, de csak fél kg-val. Azt hiszem, amiatt nem jobban, mert ebben a nagy melegben képtelen vagyok valódi ételekkel sokkal több kcalt bevinni a napi 1400-as keretemhez képest. Persze üres kalóriákkal menne, de arra rá vagyok parázva, h sok junk food-ot vagy édességet egyek:) Meg az én problémám még az, hogy sokszor napközben nem eszem le a rendelkezésre álló kalóriamennyiséget, s estére maradnak meg a bevihető kalóriák s talán ez kevésbé jó megoldás este többet enni. Ezen kéne még javítani, lehet, hogy ez is segítene. A makróid nem tudom, hogy állnak, de azokra is tanácsos odafigyelni. Nem tudom, mennyit segített a hozzászólásom, értékeld a szándékot:) Üdv!

3 hónapja
#5991
AzureKejk
Sziasztok, 16 vagyok, elkezdtem diétázni még tavasszal. A súlyfeleslegem nem volt hatalmas, kb. 15 kiló. Az első 2-3 hónapban sikerült is leadnom 10 kilót, majd megállt a kritikus ponton, ami nálam az 57. Még egy 4-5 kilót kéne fogynom, de nem akar lemenni, lassan 2-3 hónapja stagnálok. Persze, az utóbbi időben kissé lazultam, de soha nem eszem túl a keretemen, pusztán szoktam enni tésztát meg hasonlókat, viszont eddig sem vontam meg magamtól túlzottan. Szóval mit kéne tennem? Teljes megvonás? Próbáltam lejjebb vinni a keretemet, de többen azt írták másoknak, hogy pont feljebb kéne vinni, vagy csalónapokat beiktatni. Mozogni is szoktam, legtöbbször kb. 400 kalóriát égetek el egy nap sporttal, de van, hogy többet. Mit kéne tennem? :)

4 hónapja
#5990
jjjandi 181
reply to Koci's post #5983
Nálam is ez van. Ha stagnálás, akkor zsírból sok plusz kalória, és megindul megint.

4 hónapja
#5989
vajkzsuzsa 777
reply to csoffi's post #5988
Nem, csak annyit eszem, mint szoktam. Esetleg olyankor csinálom, mikor erősebb az ebéd. Pl vasárnap, leves, rántott hus stb. Akkor könnyebb megcsinálni, mert nem vagy éhes. Amugy este hat után soha nem eszem évek óta. Böljtnél már 15 óra után nem. Ennyi.

4 hónapja
#5988
csoffi
reply to vajkzsuzsa's post #5987
Köszönöm, ezt is kipróbálom! A dedikált időpontig, míg eszel szilárdat, beviszel több kalóriát, hogy meglegyen a napi előírt mennyiség, vagy csak annyit eszel, amennyit a rendelkezésre álló étkezések alatt általában szoktál enni? Így ezeken a napokon kevesebb a bevitel?
Igen, a kitartás, fegyelem fontos, ez a legnehezebb az elért súly elérése után is. Én úgy 8 évente "csinálok" egy ilyen komolyabb diétát, amikor az előző szett után fegyelemlazulás miatt visszajött kilókat igyekszem visszafaragni. Először pont 20 éve fogytam egy komolyabbat 13 kg, ezt tartottam 2006-ig, akkor szültem az elsőt, majd rá két évre a második gyereket. 2009-ben fogytam megint egy nagyobbat 8 kg-t (persze ez relatív, h kinek, mi a nagy), de az évek során a kilók csak visszasettenkednek, ha kicsit nem figyelek s nem sportolok. Pedig alapvetően már 20 éve életmódot váltottam, igyekszem egészségesen étkezni, de a gyengém az édesség, főleg a kekszek, sütni is nagyon szeretek és alapvetően lusta vagyok sajnos. Egy ponton aztán mindig besokallok és jön a szorosabb diéta. Hát ez van most.
Örülök, hogy jobban vagy! Csak így tovább!

4 hónapja
#5987
vajkzsuzsa 777
reply to csoffi's post #5986
A böjtölés nálam ugy müködik, hogy kb két hetente egy napot kiválasztok, és akkor ebéd után már nem eszem reggelig. Csak ivás. De 16 óra után biztos, hogy nem másnap reggel 8-ig. Lényeg, hogy 16 óra legyen szilárd étkezés nélkül. Másnap mindig leugrott pár deka. Most, hogy platón vagyok nem, de előtte müködött.
Lényeg, hogy kitartás legyen. Ez életmód váltás, nem fogyókura. Én biztos, hogy nem fogok visszatérni a zabáláshoz. Eszem lángos, hamburgert, fagyit, ha éppen megkivánom, csak tartom a makrókat. Ezzel elértem a fogyást, most meg a sulytartást. A féléves stagnálásom alatt akár hizhattam is volna, de nem ! Pedig voltunk közben nyaralni kétszer is. Beteg is voltam, nem mozogtam, és mégis lazult a suly inkább, mint nőtt. Jobban vagyok, tudok menni, van kedvem élni stb. :)

4 hónapja
#5986
csoffi
reply to vajkzsuzsa's post #5985
Szia! Köszönöm a kedves szavakat! A böjtölésen mit kell érteni? Két hetente egy nap nulla szilárd táplálék? Vagy nagyon limitált mennyiségű kcal bevitel? Ez is a stagnálást hivatott megszüntetni? Vagy mi miatt ajánlott?
Jó hir, hogy mintha megtört volna nálad a jég! További kitartást neked!

4 hónapja
#5985
vajkzsuzsa 777
reply to csoffi's post #5981
Üdv ! Jó itt látni. Igen, én vagyok a folyamatos stagnáló :). De ma csoda történt, és egy kilóval kevesebb lettem. Azért mérlegeltem, mert változott a hasam. Még rondább lett a kötényem, formátlanabb, és gyanussá vált, hogy ez sulyvesztést is jelenthet. Én igen. Remélem most már lesz valami.
Csalónapot eddig nem tartottam, mert nem értettem igazán a szisztémát, de most az Inci leirta konkrétan a 6-7 napot, és utána a kalória töbletet, igy már értem, és ki is fogom próbálni.
A böjtölést azt két hetente megcsinálom. Azt még Ironizáló ajánlotta.
Sok sikert, maradj itt sokáig.
A füstölt főtt csülök jó ötlet ! Van is a fagyóban egy házi jellegü.


4 hónapja
#5984
csoffi
Hűű, fél füllel hallottam már csaló napról, de hogy ennek ilyen hatása is lehet?! Köszi szépen a tippet, kipróbálom!

4 hónapja
#5983
Koci
reply to feketeinci's post #5982
Nekem egy hete stagnált a súlyom, tartottam ugyan úgy a diétát, aztán tegnap rádobtam kb. 5 dkg füstölt kolbász, egy pici sajtot, meg egy marék sós mogyorót, és ma reggelre majdnem egy kg-mal kevesebbet mutatott a mérleg :-)

4 hónapja
#5982
feketeinci 2 3
reply to csoffi's post #5981
Az Információ fül Hírek rovatából hozom ezt a részletet, jól vissza kell tekerni hogy megtaláld a teljes leírást a stagnálásról:

"Kerüld az éhező üzemmódot! Az éhező üzemmód a belopakodó kalóriák ellentéte. Szervezeted akkor áll át erre, ha nem viszed be a számára szükséges minimális kalóriát. A minimális kalória TARTÓS megvonása az anyagcsere lelassulását okozza (egy-két étkezés kihagyása még nem idézi elő). Ha például egy 90 kilós férfi 3 hétig napi 1000 kalória alatt eszik, holtbiztos, hogy az anyagcseréje mélyrepülésbe kezd. Kutatások kimutatták, hogy az anyagcsere 40-50%-kal is lelassulhat! Emellett több, más negatív hatása is van az éhező üzemmódnak (pl. szükséges tápanyagok hiánya). Az éhező üzemmódnak véget vetni természetesen a kalóriabevitel megemelésével lehetséges és ajánlott.
Próbáld ki a "kalóriabevitel váltakoztatás" módszerét! Ha éhező üzemmódba kapcsolt a szervezeted, vagy legalább már egy-két hónapja diétázol, az anyagcseréd nagy valószínűséggel lelassult. A kalóriabevitel váltakoztatása (calorie cycling) egy módszer, melynek során alacsony és magas kalóriabevitelű napokat váltogatsz. Ha pl 1500 a napi kereted, egyik nap 1200-at eszel, másnap pedig 1800-at, a lényeg, hogy összességében ugyanannyi maradjon. Váltogathatod naponta, vagy pl. 3 nap alacsony, 1 nap magas arányban. Sokan egyenesen a "csaló-napra" esküsznek, azaz 6-7 naponta 500-1000 kalóriával többet fogyasztanak, hogy az anyagcserét így rázzák helyre. Bár még nem támasztották alá tudományos kísérletekkel és nem számít hivatalosan támogatott módszernek, mégis muszáj megemlítenünk, mivel nagyon sok táplálkozási szakértő és sikeres fogyókúrázó szerint működik. Véleményük szerint a magas és alacsony napok váltakoztatásával becsaphatjuk testünket, így az nem érzi a raktározást szükségesnek és nem lassítja le az anyagcserét."

(szerintem is működik, nálam a főtt füstölt csülök vált be)

4 hónapja
#5981
csoffi
Sziasztok,
pont 4 hete kérdeztem stagnálás ügyben, kiderült, túl keveset eszem (1100), emiatt módosítottam is a napi kalóriabevitelemen, felemeltem BMR+100-ra (1400 körül) és növeltem a mozgást is. Most van heti 1 óra úszás + 2-3 otthoni torna, fitness blender edzéseket csinálok. (Nem tudom, már kinél, de itt olvastam róluk a fórumban, nagy köszönet érte, igazán változatos edzések közül lehet választani és nagyon szimpi az edzőpáros). Mindezek ellenére sajnos azóta sincs semmi eredmény, ugyanúgy 57,5 kg körül mozgok már 6-7 hete:( Tudom, hogy ez eltörpül az akár hónapok stagnálásától - vajkzsuzsa együttérzésem, de mégis elég elkeserítő. Van tippetek, hogy min tudnék még változtatni? Előre is köszi!

4 hónapja
#5980
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5977
Szia! nem, de jó idő óta ritkán van. El tudom képzelni, hogy hajón dolgozik, vagy külföldre ment.

4 hónapja
#5979
Bojtika 3
reply to Moppolino's post #5978
Bezony! Nem árt, ha van egy-két jó turi a közelben.

Nálam az edzésben lényegében csak a lustaság az akadály... valahol elhagytam a motivációmat. És randamód az a tíz kiló a köldököm meg a térdem között oszlik meg, sose volt még ilyen. Rá kell kérdeznem a pajzsmirigyre. Persze ha rendszeresen edzenék, talán ez se lenne gond.
Remélem, remekül fogod érezni magad a nyaraláskor, mindenestül!

4 hónapja
#5978
Moppolino 15
én teljes pánikban voltam ott a 77-nél, mikor megállt, mert még nagyon sok fogynivalóm van. és tudtam, hogy még vagy 1,5 hónapig kizárt, hogy még egy edzős napot beiktassak, a gyakorlataim miatt. aztán 17 nap után mint a puskagolyó megindult lefelé. hamarosan vége a gyakorlataimnak és hétfőre szeretnék még egy edzős napot. augusztusban megyek nyaralni és addigra jó lenne valami tűrhető bikinis kinézet :D meg persze utána is. egyébként a fogyás előtt egy dologba nem gondoltam bele, ami jelentős költséget generál... a ruhatárcsere.

4 hónapja
#5977
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5976
Gribedliről hallottál mostanában?

5 hónapja
#5976
Bojtika 3
reply to Moppolino's post #5975
Rendben, reméljük mindannyian, hogy ez változni fog. ☺

Annak idején, amikor azt a nagyot fogytam, én is több hetet stagnáltam 63 kilónál. Már azt hittem, ennyi is maradok. Sőt kezdtem beletörődni.
Utána tovább fogytam, de eltelt pár év, nem figyeltem az étkezésre, és visszajött pár kiló.

Most megint 63 kg vagyok, és egyelőre nem mozdul, csak pár tíz dekát fel vagy le...
Nagyon unom! Igaz, ugyanakkor lusta is vagyok, no meg sok munkám is van, de tudom, hogy a munka mellett azért még többet is tudnék mozogni.

5 hónapja
#5975
Moppolino 15
szerintem ha valamit valaki "beszólás"-nak érez, akkor az az, még ha a másik nem is annak szánta. valamiért csak kiváltotta ezt a reakciót, pedig én meg nem vagyok az a nebáncsvirág fajta. lehet, hogy az életben amúgy nem ilyen, ez most rosszul sikerült és más jött le, van ilyen. sajnálom, hogy így olvastam rólad először, remélem, a továbbiakban ez változik.

5 hónapja
#5974
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5973
:) :) :)

5 hónapja
#5973
Bojtika 3
reply to jjjandi's post #5972
Bocsáss meg, Vajkzsuzsát régóta ismerem és nem csak innen. Nem stílusa beszólni valakinek.
Azt hisztek persze, amit akartok, erről vitát nyitni nincs értelme, de rosszindulat itt a Bázison nem szokott lenni.

5 hónapja
#5972
jjjandi 181
reply to Moppolino's post #5968
Neked van igazad, ez sima beszólás volt.

5 hónapja
#5971
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5970
Hirtelen most nem tudom, milyen pulykaszárny. Csak sejtem. Régebbi recept.
Ha nem írtam bele külön zsiradékot, akkor csak a hús saját zsírjával készült.

Fogproblémák nekem is vannak, de az is igaz, mehetnék gyakrabban is a fogorvoshoz...

5 hónapja
#5970
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5969
Köszi ! Te ismersz már. Nincs bennem senki iránt irigység, sem más pejorativ indulat :)
Ja ! és most vettem kölcsön a pulykaszárnyadat. 12 gramm zsirral. Gondolom ez hussal bőrrel értendő - a lenyelt mennyiség számit csak.
A mozgás sajnos most elmaradt, mert mütötték a fogamat kétszer, majd a másik végével is akadtak problémák. Már rendeződött, majd ujból kezdek magammal valamit. Az étkezést tartom.

5 hónapja
#5969
Bojtika 3
reply to Moppolino's post #5968
Moppolino, ne ugorj rögtön.
Vajkzsuzsa nálunk a stagnálás reklámja, hónapok óta meg se szólal, csak néha közli, hogy még mindig stagnál. ☺ Ezzel együtt sokáig szépen fogyott, formába lendült, csak egy idő óta nem halad sehova. Többen igyekeztünk rengeteg tanáccsal, hiába... :D
Nem lefitymálta a problémádat, csak közölte, hogy ő meg x ideje stagnál.

Nálam is volt több hetes plató, a 63 kg-nál. Előfordul az ilyesmi. Kitartónak kell ilyenkor lenni, nem lazítani, majd megindul az a mérleg lefelé.
Esetleg az edzésen lehet ilyenkor változtatni, mert ahhoz is hozzá tud szokni a szervezet.

5 hónapja
#5968
Moppolino 15
reply to vajkzsuzsa's post #5965
"Ugy hogy irigylem azt, aki a két hete nem mozduló mérlegre haragszik. "
ugyan, hagyjuk már. annak inge, akinek szántad. mivel senki más nem írt mostanság ilyesmiről. legyünk már toleránsak a másikkal, mindenkinek más a problémája. neked a fél év, nekem a 2 hét. én fiatalabb is vagyok, még más a fontos. ha valami nem jó, akkor változtatni kell, mást próbálni, máshogy, mint eddig, nem irigykedni. én is ezért írtam ide, nem gondoltam, hogy cserébe a probléma lefitymálását kapom. szomorú. mindenesetre a segítséget köszönöm, nem tudtam, hogy van plató jelenség, ennyire nem ástam még bele magam a témába.

5 hónapja
#5967
vajkzsuzsa 777
reply to bobebaba71's post #5966
Aranyos vagy, köszönöm.

5 hónapja
#5966
bobebaba71 12
reply to vajkzsuzsa's post #5963
Szia! Én nem vagyok nagyon tapasztalt, vannak itt nálam okosabbak. Jelenleg már 74 kg vagyok, de a kalória nekem 1558-re van beállítva . Nem lehet, hogy nagyon alacsony és keveset eszel, ezért raktároz a szervezeted? Mondom nem értek hozzá. Most nekem is stagnál, de én tudom, hogy kevesebb a mozgás. Szezon van a munkahelyen, sok a túlóra.Mondjuk igy is látványosan sokat fogytam, nem is gondoltam volna, hogy idáig eljutok.Az utolsó 4 kg megy nehezen.

5 hónapja
#5965
vajkzsuzsa 777
reply to Moppolino's post #5964
Én nem szólitottam meg senkit konkrétan a bejegyzésemben.
Akinek nem inge, ne vegye magára.

5 hónapja
#5964
Moppolino 15
reply to vajkzsuzsa's post #5963
Nem haragszom a mérlegre, tanácsot kértem. Ez nem egy verseny, hogy kinek a rosszabb.

5 hónapja
#5963
vajkzsuzsa 777
Sziasztok ! Rég jártam erre, események voltak / nem tul jók /. 634 napos vagyok. A platóm kb fél éve tart. Ugy hogy irigylem azt, aki a két hete nem mozduló mérlegre haragszik. 1500 kalórián vagyok. Ch 150, fehérje 100, zsir 50 gramm. Tartom a makrókat, és semmi. 110 kg stabil suly. Ez van. Lelkesedés kicsit halványul, de nem hagyom !
Mindenkinek sok sikert !

5 hónapja
#5962
Moppolino 15
Eni1970,
Köszönöm, de elégedett vagyok az eddigi eredményeimmel, a hirtelen megtorpanás az, ami most egy furcsa dolog. Mivel 3,5 hónap alatt 17 kb-ot adtam le és nem minimális kalóriával, nem gondolnám, hogy nem jó, amit csinálok. Az érdekelt, hogy min tudok esetleg változtatni. Nincsen alkalmam minden nap főzni, mivel általában reggel fél 5től este 8-9ig tartanak a napjaim, valamikor meg aludni is szeretnék, plusz a sport nem egy ördögtől való dolog, mert én például szeretem csinálni, jól érzem magam utána és nem kezdtem lötyisedni a fogyás alatt. A link, amit az utánam hozzászóló írt, érdekes, legalább tudom, merre próbálkozzak a változtatás felé. Én nem gondolom, hogy az életmód váltásmak az a lényege, hogy mindenről lemondj, amit szeretsz. Azt nem lehet hosszú távon, egy életen át tartani. Én egy tartható életmódot szeretnék kialakitani, ami nem csak addig tart, amíg elérem a kívánt súlyt. Apukám minőségi és mennyiségi megszorításokkal fogyott le 50 kg-ot, pedig fogalma sincs, mi az a kalória.

5 hónapja
#5961
Bojtika 3
reply to feketeinci's post #5960
???

(Bocs, közben dolgozom, nem ide vág az agyam...) Milyen receptet? A gyors fogyásét? Hahaha...

És szuper lehet, hogy sportolnia sem "kell".


5 hónapja
#5960
feketeinci 2 3
reply to Bojtika's post #5959
Lécci szólj az ismerőseinek is, és azoknak akik a kifüggesztett email címen elkérik majd a receptet !

5 hónapja
#5959
Bojtika 3
Azt meg hogy csináltad? (A BMI kalkulátor alapján kalóriakeretet állítani?)

Tudjuk, itt senki nem koplal, aki 1200 vagy az alatt étkezik. Az agy meggyőzhető jószág...

Én 60 éves vagyok, 150 cm "magas", és 1400 a kalóriakeretem. Szintén ülő munka. Kb. ennyiről indultam 5 éve is, 75 kg-val, akkor leadtam szépen lassan egyenletesen 25 kilót. Úgy értem, ekkora kalóriakerettel.

A zsiradék és a rántás nélkül főzést sokan kipróbáltuk és használjuk itt. Örömteli, hogy ilyen gyakran jutsz halhoz, ez nem mindenkinek adott.

Szóval ha a fejem tetején ugrálok is, te 1200 kcal-t találtál ki magadnak. Oké.
Én szóltam.

5 hónapja
#5958
Eni1970
reply to Bojtika's post #5957
A BMI kalkulátor alapján állítottam be az 1200 kalóriát.
Hidd el nem koplalok csak másként táplálkozom.
Nagyon finom ételeket főzök.
Nem eszek olyan ételeket például amibe kevés a fehérje.
Sok zöldséget fogyasztok és minden nap eszek húst, valamint heti 3-4 alkalommal halat.
Megtanultam olaj nélkül főzni, a rántásos ételek felejtős. Krémleveseket főzök amiben a tejszínt görög joghurtal helyettesítem. A körözöttben például a vajat is görög joghurttal helyettesítem.
Igaz sok mindent nem eszek amit szeretek, de már nem is hiányzik:).
Amúgy 48 éves vagyok, 172 cm magas és 72 kg indultam (ülő munkát végzek).

5 hónapja
#5957
Bojtika 3
Én ezt értem, de milyen alapon pont 1200 Kcal? Mert ez egy elméleti minimum.
A figyelmeztetés ellenére állítottad be?
A napi kalóriaszükséglet a testméreteinkből adódik, orvosi kutatások alapján számol a kalkulátor.

Ha a megengedettek fele meg ilyenek alatt étkezel, akkor koplalsz, Akár tudatosan, akár nem. Idővel sajnos visszaüt.

5 hónapja
#5956
Eni1970
reply to Bojtika's post #5955
Én a napi 1200 kalóriát állítottam be, a napi kalória bevitelem mindig alatta marad, a napi szénhidrát mennyiség naponta megengedettnek a fele, a zsír a napi megengedettnek az 1/3- da. Este 7 óra után nem eszek. Pékárut egyáltalán nem fogyasztok ( na jó néha abonettet).
Napinta főzök, délután csak salátát fogyasztok kevés majonézzel, hallal vagy csirkével. Sajtot egyáltalán nem eszek.
Mielött elkeztem diétázni két hetembe tellett összeírnom mibe mennyi a rápanyag mennyiség.
Egy hónapig minden általam készített ételt számóltam a tápanyag mennyiséget. Az ételt fogxasztás elött lemértem majd a kalória bázisba rögzítettem. Mindig láttam miből mennyit ehetek még aznap.
Megtanultam tudatosan táplálkozni :)

5 hónapja
#5955
Bojtika 3
Itt általában a heti fél kilós fogyást tartjuk reálisnak. ☺

5 hónapja
#5954
Eni1970
reply to Moppolino's post #5951

Szia Moppilo,
Én 7 hét alatt több mint 6 kilót fogytam. Nem a bevitt étel mennyiség számit, hanem annak összetétele. Én nem sportolok, alkoholt is fogyasztok és úgy fogytam, hogy közben soha nemvagyok éhes. Nagyon sok ismerősömmel megosztottam a fogyásom titkát.
Ha érdekel neked is szívesen segítek.
noemi0670@gmail.com ide írhatsz

5 hónapja
#5953
Eni1970
Szia Moppilo,
Én 7 hét alatt több mint 6 kilót fogytam. Nem a bevitt étel mennyiség számit, hanem annak összetétele. Én nem sportolok, alkoholt is fogyasztok és úgy fogytam, hogy közben soha nemvagyok éhes. Nagyon sok ismerősömmel megosztottam a fogyásom titkát.
Ha érdekel neked is szívesen segítek.
noemi0670@gmail.com ide írhatsz

5 hónapja
#5952
feketeinci 2 3
reply to Moppolino's post #5951
Szia!
Nagyon jól csinálod!

Ha létezik a plató jelenség, akkor ez talán éppen az.

https://peakshop.hu/girl/platojelenseg-a-dietaban/

http://www.nosalty.hu/ajanlo/sulyunk-platon

De van még erről több írás is, keress rá Te is.

5 hónapja
#5951
Moppolino 15
Sziasztok!
Márciusban kezdtem az "életmódváltásomat". Eleinte nem számoltam kalóriát, csak kb 1 hónap után rendszeresen. 170 cm vagyok, 93, 7 kg-ról indultam, ülő életmóddal. Kb 2 hónapja beiktattam csütörtökönként 60 perces saját testsúlyos edzést, ezen kívül majdnem minden nap sétálok reggelente 20 percet. Március 8 és a mai dátum között majdnem 17 kilót fogytam, most vagyok 77 kg. Napi keret beállításával dolgozom, 1500 kalória a max, de azt kb 1szer ettem le, átlag 1300 kcal-t eszem egy nap. Szénhidrát keretet sosem léptem túl, zsírt olykor, fehérjét mindig a minimum szint felett teljesítem. Az a problémám, hogy az első ilyen nagyon stagnálás 82 kg-nál volt, akkor 2 hétig se le, se fel. Most viszont megint egy ilyenbe ütköztem, stabilan állok 77-nél és nem akar mozdulni. Mi lehet ennek az oka? Én úgy érzem, eleget eszem, de ahogy bejött a nyár, kevésbé van étvágyam is, így sokszor kimarad az uzsi az 5 étkezés közül. Vacsira szinte csak fehérjét eszem, por, vagy túró formájában némi gyümölccsel. Mit kellene másként csinálni? Köszönöm a segítséget!

5 hónapja
#5950
csoffi
reply to Fantasia's post #5949
Köszönöm szépen! Átállítottam a célt, bár így a céldátum augusztus végére tolódott, ami picit elszomorít, de remélem, ha jobban ráfekszem a sportra, nem fog addig tartani. S egyébként is már ennyi súlyvesztéssel is sokkal jobban érzem magam és tisztán látszik az is, hogy sport nélkül bár vékonyabb lettem, de ugyanolyan löttyedt, akármilyen lusta is vagyok, muszáj lesz rendszeresen csinálnom. Köszi még egyszer!

5 hónapja
#5949
Fantasia 184
reply to csoffi's post #5948
Szia! Igen, jól sejted, nagyon keveset eszel, így a szervezeted átállt a tartalékolásra, ezért állt meg a fogyás, és ezért csökken a napi megengedett beviteled. BMR+100 kcal legyen a minimum, amit megeszel. Ha mozogni is kezdesz, akkor a lemozgott kalóriák 75%-át is vissza kell enned, hogy ne éhezzen a tested!
A heti 0,5 kg fogyás lehet, hogy ilyen, viszonylag kicsi súlytöbbletnél, ami neked van, már gyors, ilyenkor szokott a kalkulált napi bevitel túl kevésre állni. Szerintem állíts be új célt, aminél a heti fogyás mértékét adod meg, és nem a végdátumot, mondjuk 0,3 kg/hét-re. Vagy a jelenlegi célbeállítás mellett a főoldalon állítsd át a napi kereted fixen megadott értékre, ami BMR+100 legyen legalább.

5 hónapja
#5948
csoffi
Sziasztok,
segítséget kérnék, stagnálás ügyben. Mielőtt feltettem a kérdésem, visszaolvastam kicsit a fórumot és azt hiszem már látom is, hogy mit csináltam rosszul eddig, erősítsétek meg v cáfoljátok kérlek, ill. kérlek, tanácsoljatok, hogy mit csináljak másképp.
Áprilisban kezdtem a kalóriaszámlálós diétámat 62,4 kgról, 159 cm vagyok, ülő életmód, semmi sport:( Célt állítottam, 55 kg-t, heti fél kg fogyással. A céldátumom július 17. lett, s napi olyan 1100 kcal-t bevitelt irányozott elő a rendszer. Eleddig egész jól ment a dolog, nagyjából 5 kg-t le is adtam, úgy, hogy a sporttal hadilábon állok, heti 1x60 perc úszást tudtam beiktatni fixen, de alkalomszerűen gyaloglás, kerékpár, tollas, jóga befigyel, de rendszeres csak az úszás. Ez tudom, kevés. Viszont olyan 2 hete nem nagyon mozdul a mérleg:( A kalóriabevitelt viszonylag jól tudom tartani, reggelire általában zabpelyhet v pirított quinoa-t eszem gyümölccsel és natúr joghurttal, ebédre Béres Alexandrától rendelek, vacsora ami neccesebb, a sok zöldsalátától már kezd herótom lenni. De ami a nagyobb probléma, hogy ahogy haladunk előre, egyre csökken az engedélyezett kalória mennyiség, ma pl. már csak 1000 körül. A fórum olvasgatás hatására most néztem meg, mennyi is a BMR-em 57,5 kg-hoz 1293 kcal. Jól gondolom, h minimum ennyit meg kéne ennem s jobban ráfeküdni a sportra? Vagy mi mást csináljak még másképp, hogy átlendüljek ezen a holtponton? Előre is nagyon köszönöm!

5 hónapja
#5947
Bojtika 3
reply to hej989's post #5946
Hát azt én nem tudom. Én feleakkora vagyok kb, és fele ennyit iszom... ☺

5 hónapja
#5946
hej989 181
reply to Bojtika's post #5945
Köszönöm a választ!
Akkor tehát nem probléma, hogy egy hete egy helyben toporog, hol fel megy fél kilót, hol visszaesik a fél kiló?
A folyadék bőven megvan, már sok-sok éve napi 4-5-6 liter vizet iszok. Nem tudom ez mennyire egészséges mondjuk.

5 hónapja
#5945
Bojtika 3
reply to hej989's post #5944
Szia!

Türelem, fog az menni. A beállítás jónak tűnik.

Mint minden 100 kg felettről induló fogyásnál, eleinte sok víz távozik. Az átlagos fogyás azért nem heti másfél kiló szokott lenni, hanem kevesebb.

A sok folyadék megvan?

5 hónapja
#5944
hej989 181
Sziqsztok!
Lassan egy hónapja használom az oldalt, lelkiismeretesen, 22 éves férfi vagyok.
Egy hónapja 132 kg nehéz és 181 cm magas voltam. Az első három hét alatt lejött simán 4,5kg. Ez ilyen nagy túlsúlynál gondolom nem olyan sok. Viszont mostmár hatodik napja ugrál a mérleg 127.5 és 128 között.
Napi kalóriának 2600-at adtam meg, amit +- 200zal le is eszek nap, mint nap. A fehérje, szénhidrát, zsír arány is jó szokott lenni, a zsír szokta átlépni néha.
A furcsaság az is, hogy az első két hétben nagyjából (vagy két és fél) alig mozogtam a vizsgaidőszak miatt, viszont mostmár lassan két hete átlagos, vagy inkább nehéz fizikai munkát végzek nap, mint nap (faiparban dolgozom, egész nap fákat emelgetek és talpon vagyok).
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a megoldás? Egész életemben túlsúlyproblémáim voltak és ez a könnyen lement 4+ kiló nagyon boldoggá tett.
Előre is köszönöm!

6 hónapja
#5943
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5942
Köszi ! :)

6 hónapja
#5942
Bojtika 3
Akkor örülünk! :D A tagságnak és a lelkesedésnek!

6 hónapja
#5941
vajkzsuzsa 777
Dicsekedés: Ma vagyok 600 napos a Bázison. Stagi van, de a lelkesedés töretlen ! :)

6 hónapja
#5940
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5938
Vajkzsuzsa, szerintem (de majd megírják a többiek is, ha egyetértenek) a kinyomott víz is felvihető elpárolgásként. Hiszen csak víz, aminek nincs kalóriája, de a káposzta nyers súlyában benne volt.
A só mennyisége is csak súly, de nulla kalória. Tengeri só néven fel tudod vinni.

6 hónapja
#5939
szafira 1
reply to vajkzsuzsa's post #5938
Vajkzsuzsa! Négy hónapja plató után indult be a fogyás újra. Ha neked is bevalhat írj mailt. szafira@gmail.com címre ,írom engem mi lenditett át. Nem termék nem kerül pénzbe nem kell csatlakozni sehova csak csinálni....

6 hónapja
#5938
vajkzsuzsa 777
reply to feketeinci's post #5937
Hát ez most már igy marad. Legközelebb korrigálok. Rengeteg levet eresztett a káposzta, mert uj volt. De a legtöbbet sózás után kinyomtam. Akkor már alig volt elpárolgás, pár perc alatt elkészült - mert uj volt. Ugyhogy sokat nem tévedtem a 40 dekával valószinü.
Olajat, cukrot beirtam.

6 hónapja
#5937
feketeinci 2 3
reply to vajkzsuzsa's post #5936
Ennek a párolt káposztának is meg van az oka.....a recept úgy rossz, ahogy van.
A nyers káposzta kalóriáját valaki bemásolta párolt káposztának.....elvégre abban is csak káposzta van.
Az elpárolgás meg hiányzik :(
Több mint 55 ezerszer választották be!!!

De van dinsztelt káposzta. A kalóriája 64/100g. Az talán jobb lenne.
Megnéztem azt is, a cukor viszi fel a kalóriáját, nincs benne elpárolgás.
Ennyit a receptekről.

6 hónapja
#5936
vajkzsuzsa 777
reply to feketeinci's post #5935
Ebben is igazad van, de nem mértem le a nyers változatot. Viszont kijavitottam párolt káposztára, és nem változott szinte semmi. Meghagytam az olajat, és a cukrot. Férjem köszöni.

6 hónapja
#5935
feketeinci 2 3
reply to vajkzsuzsa's post #5933
Gratulálok a férjednek!

De álljunk csak meg egy szóra!
Ha a káposzta a lesütött súllyal kerül be a receptbe, akkor az nem jó! A káposztában jóval kevesebb kalória van, mint a lesütött, elpárologtatott káposztában!
Nem mérted az elpárolgást :(
Az felfelé fogja vinni a kalóriát.

6 hónapja
#5934
feketeinci 2 3
reply to Bojtika's post #5932
Azért kell az a víz abba a receptbe, mert a kajából nem csak egyedül eszik (mint én), és ezért mérnie kell a kész súlyt is hogy eloszthassa kettejük között.


6 hónapja
#5933
vajkzsuzsa 777
reply to feketeinci's post #5931
Köszi ! Még mindig tanulok. Tényleg 70 deka tésztát számoltam, közben a 45 deka az a viz. Átirtam, és tényleg jóval barátságosabb. Megértettem. Jó fej vagy ! A káposzta a lepiritott kész káposzta sulya. Tök jó ! :)
A krumplis tésztácskámat is átirtam. Nagyon örülök, mert nem azt mondom, hogy tésztán fogunk élni, de azért igy nem lesz akkora lelkiismeret furdalásom.
A férjem is csinálja már majd két hónapja a cukor miatt a ch számolást. Ma mérlegelt, és már 5 kg minusza van.

6 hónapja
#5932
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5930
Egyetértek Feketeincivel. Elég lett volna, ha csak magadnak készítetted el, a 25 deka száraz tészta kalóriáját felvinni, ha már lemérted! A főzővízben úgysincs kalória.
Kivéve, ha teszel a vízbe olajat, de akkor azt is mérni kell.

6 hónapja
#5931
feketeinci 2 3
reply to vajkzsuzsa's post #5930
A naplódban ott a recept, meg is néztem.
Amikor felvitted a káposztás tésztát, 70deka főtt tészta van benne....de a bázisról választottad be! Nem a 25dkg száraztészta kalóriája van benne, hanem több!

Ezért néztem utána a gugliban hogy mennyi vizet szív fel...stb.

Ha átírod a receptedet úgy hogy a száraztésztát is leméred főzés után, kiderülhet hogy nincs is annyi kalória abban a káposztás tésztában :)
(tudod..száraztészta súly, és hozzáadva a felszívott víz - most nem így van a receptben)

6 hónapja
#5930
vajkzsuzsa 777
reply to feketeinci's post #5925
Én 25 dkg száraz durum tésztát főztem ki. Ebből lett kb 70 deka főtt tészta. Megmértem. A naplóban ott a recept is.

6 hónapja
#5929
Bojtika 3
reply to feketeinci's post #5928
Mondjuk ha rászánom magam, megpárolok egy lavórnyi káposztát, eláll a fagyóban...

Semmi kedvem nekifogni. :D

Most biztosan nem, szerdáig túlvállaltam magam melóval.

6 hónapja
#5928
feketeinci 2 3
reply to Bojtika's post #5926
Magamra főzök, és egyszerre csak annyit amennyit megeszek...ha meg nem így van, az tuti kilengős nap :)

6 hónapja
#5927
Bojtika 3
Nagy ritkán megeszem a tésztát, nem mondhatni, hogy odavagyok érte.

A káposztást még szeretem, de azt se ettem már pár éve. A fene se vacakol vele, csak egymagamra!

6 hónapja
#5926
Bojtika 3
reply to feketeinci's post #5925
Még soha nem próbáltad ki? :D

Én reflexszerűen mérem előtte-utána. Gyártótól is függ, mennyit vesz fel.
A durumban nincs tojás, más tésztában attól is függ, hány tojásos.

6 hónapja
#5925
feketeinci 2 3
Én imádom a tésztát :(

A káposztás kapcsán nézegettem a kalóriáját, és valami feltűnt.
Azt írja a bázis, hogy a felvitt főtt durum tészta kalóriája 158/100g.
A nyers szárazé ha jól emlékszem 358/100g. (leginkább a kalóriagurura hivatkoztak a rögzítők)

Ugyanakkor azt írja a gugli barátom, hogy a tészta a súlyának kétszeresét szívja fel főzéskor. Ha most otthon lennék, kipróbálnám....de ami késik nem múlik.
Ha igaz az hogy megháromszorózódik a súly, akkor a kalória nem lehet 158, csak 119-120/100g a főtt tésztában.

6 hónapja
#5924
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5923
Mi is nagyon ritkán eszünk tésztát. Egy évben két-három alkalommal káposztást, vagy krumplist. Fehér lisztet nem használok, csak tk. Ha tészta van, akkor durum. Ha kenyér, akkor rozs, vagy tk. Nagy ritkán egy kis spagetti, az is durum. Szóval nem igen megy a kilengés.

6 hónapja
#5923
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5922
Az lenne az ajánlatos, ha lehetőleg nem enne az ember fehér lisztes dolgokat.
Létezik teljes kiőrlésű liszttel készült tészta, de elég furán néz ki. Jó kis rozsos kenyérhez én se mindig jutok hozzá.

Én életmódváltástól függetlenül sem ettem gyakran tésztát, ezt úgy értem, hogy talán havi gyakorisággal sem.

Most éppen napok óta nem ettem kenyeret, krumplit, bulgurt viszont igen.
Jelenleg vízben felforralt 50 gramm zabpelyhet eszem, fél deci kefirrel, egy beledarabolt naranccsal.

6 hónapja
#5922
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5921
Zabpehely, igen. Majd eszem belőle, de csak joghurt félével tudom elképzelni, de elfogyott. Itt a faluban nem lehet kapni lm. kefirt, meg semmit jobbára ami lm. A kápit lereszeltem, áll a sóban. Lehet, hogy a levesbe nem kerül tészta, csak zöldség, és akkor elmegy egy 25-30 deka káposztás tészta.
Lehet, hogy nem jól eszem, de az első fél évben lement 20 kiló rólam, most meg azóta stagnálok. Akkor is ugyanigy ettem.:) Nálam a leves fontos, szeretem. Hogy-hogy a tészta és a kenyér nem lehet alap?
Hogy érted, hogy átesek a ló tulfelére? Tartom a makrókat. Rálátsz az oldalamra.....

6 hónapja
#5921
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5920
Na látod, én a húslevesbe ha beleszagolok, akkor megy el a kedvem.

Valahogy nem ésszerűen csinálod ezt a dolgot. Saláta meg leves. Csupa üres víz. Ez koplalás. Aztán átesel a ló túlfelére.

Remélem, legalább pelyhet vettél és nem korpát!

A zabpelyhet elhasználhatod főzéshez is. Akár gombóc alapanyagnak. Káposztával nincs ötletem... de lehet, más már kitalált valamit.

A tészta meg a kenyér nem lehet alap.

Pótkérdésem: a zabpehely szagához képest, ha a lisztes zacsiba dugod az orrodat, annak mennyivel jobb a szaga? ☺

6 hónapja
#5920
vajkzsuzsa 777
Hát elbuktam a zab-ügyet. Bementem a spejzba, beleszagoltam a zabos zacsiba, és elment tőle a kedvem.
Maradt 20 deka saláta, 3 gramm olajjal. Saját gyártmányu körözött 20 dekagramm, és 6 dkg lidl buci. 470 kalória. Ebédre maradék husleves lesz, és van egy fej káposztám ebből szeretnék káposztás tésztát csinálni, de nagyon magas a ch, és zsir értéke. Még meggondolom.

6 hónapja
#5919
Bojtika 3
reply to Blacklily's post #5918
Megértem, végül is kipróbáltad és nem jött be. Nyilván nem ízlik mindenkinek.
Én semleges ízét érzem, amolyan "vivőanyag". De kevesebb tejjel és több zabbal szoktam enni, jó sűrűn.
És nem mindig tejjel, sőt ritkábban. És inkább amolyan indító kajának.


Legfőképpen pedig: a zabkorpa a zabszem héja, a zabpehely maga a szétlapított mag! A korpa, azaz a maghéj csak kiegészítés, a zabpehely az, ami a kása alapanyaga. A zabkorpát ételek sűrítésére lehet használni a lisztes rántás helyett, hideg vízben (vagy tejfölben, ha az étel olyan) elkeverve, majd a forró lével, utána beleönteni az ételbe. - A zabkorpa jó gombócok sűrítésére is, zsemlemorzsa helyett. Egy kanálnyival a zabpehely-kásába, székrekedés esetén. De nem önálló kásának!

Ha zabpelyhet használ az ember, 30-50 gramm azért már laktat rendesen.

Nálam nem történnek órát nézegetős éhségek, én bármikor eszem, ha éhes vagyok. Gyakran vagyok éjfél után is ébren, jól is néznék ki egy este 7 órás szabállyal.
Tonhalat viszont este inkább nem ennék, mert megterhelne.

6 hónapja
#5918
Blacklily 4
reply to vajkzsuzsa's post #5916
Az a helyzet, hogy a zabbal én is hadilábon állok. Két okból. Egy: egyszerűen nem ízlik, semmilyen ízesítéssel. Megeszem, mert "muszáj," de tényleg csak muszájból, pedig még a legelviselhetőbb formája a tejberizs-utánzat, egy kanál holland kakaóval. Egy időben szinte minden nap ettem uzsonnára, de soha nem élveztem. Kettő: bizony, én sem laktam jól tőle. 30 g zabkorpa volt az adagom uzsonnára 200 ml tejjel, néha 40-45 g almával. Szép nagy tányér volt, lassan elnyammogtam, akkor úgy éreztem, hogy jól is laktam, de bizony alig telt el két óra, már megint éhes voltam és nem kicsit. Általában délután 5 körül ettem az uzsonnát és este 7-kor volt az utolsó étkezésem, egy nagyon könnyű vacsora, de azt a vacsorát úgy vártam, minta Messiást, annyira éhes voltam már. Olyankor igenis kellett a 40 g barna/teljes kiőrlésű kenyér mondjuk egy kis doboz natúr tonhallal, paradicsommal, zöldpaprikával. Ez utóbbival sokkal inkább volt az az érzésem, hogy "na, végre ettem valamit, " mint a zabnál. Mostanában már szinte soha nem eszem a zabot, mert egyszerűen telítődtem vele, rá sem tudok nézni. Elhiszem, tudom, hogy nagyon egészséges meg minden, de nem bírom legyömöszölni a torkomon. A zabpehely alapból nem jött be, úgy éreztem, mintha fűrészport ennék, akárhogy is puhítottam. Nekem műanyag íze van.

6 hónapja
#5917
Bojtika 3
Nem csak kalóriából áll a dolog.
A zab értékesebb, mint a kenyér.

Ha a zabpelyhet tojással kevered, kicsit állni hagyod, keversz bele sonkát is, kisütöd, az nem nasi.

Vagy megeszed azt a sonkát külön.

Zabpehelyből ha megettél 6 dekát, felpuhítva, ahogy írtuk, akkor azt meg fogod érezni.

http://testtudatos-taplalkozas.hu/az-egyik-legertekesebb-gabona-a-zab/

A zabban több a fehérje és a ch is, de lassú felszívódású, így hosszan ad energiát.

6 hónapja
#5916
vajkzsuzsa 777
Köszi Zabosok. Próba holnap indul.....
Amugy megnéztem 6 dkg rozskenyér és 6 dkg zabpehely értékeit, hát nem sok különbség van. Még mindig nem értem, miért olyan jó? A kenyérhez ehetek sonkát, tojást, zöldséget vajat stb. A zab csak nasinak tünik mellette. Nem tudom elképzelni, hogy " jól lakjak" tőle.

6 hónapja
#5915
bmirci
Sziasztok! @vajkszuzsa::A zabot eszek sokszor reggelire, en pl 60.gramm zabpehelyre rakok 20 g csokis fehwrjet plusz vizet adok hozza megmikrozom forrora addig mig a zab fel nem szivja majdnem az osszes vizet tejberizs allaga lesz.Imadom!!!

6 hónapja
#5914
Bojtika 3
reply to 310583's post #5910
Örülök, hogy tetszik!

☺ ♥

6 hónapja
#5913
Bojtika 3
reply to kajlo1992's post #5911
... és akkor most már írd is be! :D

6 hónapja
#5912
feketeinci 2 3
reply to kajlo1992's post #5911
Azért valljuk be, szerencséd volt.
Ilyenkor van hogy hetekig megy a küzdés, és felborul az anyagcsere.
A BMR-t mindig le kell enni!

6 hónapja
#5911
kajlo1992
Köszönet feketeinci-nek.A problámám az volt hogy megállt a fogyás.Nos igaza volt abban hogy egyek többet mert a jóval a napi kalória keretem alatt ettem.2 napja valamivel többet eszem (lemérem de nem irom be) és megindult a fogyás ujra.Számomra kicsit vicces hogy úgy indult be a fogyás hogy többet eszem...

6 hónapja
#5910
310583
reply to Bojtika's post #5909
Cuki nevet kaptam!

6 hónapja
#5909
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5907
A zabkásával (ahogy Sokszám írta az előbb, én is hasonlóan készítem) eltelsz és jobb, mint a kenyér.

6 hónapja
#5908
310583
reply to vajkzsuzsa's post #5907
Peldaul: 1 ivojoghurtba kb 25-30 g zabpehely, nemi gyumolcs, vagy magvak, barmi amit szeretsz. Kicsit allni hagyod, es mar eheto is. Vagy: a zabpelyhet felforralod keves vizzel, tejet ontessz meg hozza - vagy cask tejben forralod + gyumolcs, magvak.

6 hónapja
#5907
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5906
Még mindig nem tudom, hogy konkrétan hogyan képzeled el a zab evésemet. Nyitott vagyok rá, mit tegyek vele? Nem vagy saláta barát. Én 4 naponta megeszem egy jégsalátát, a rája járó paprika, paradicsom, uborka, hagymák stb. Ez rendszeresen 20 deka reggel. Erre jön a két tüktoj; vagy egy gépsonka, vagy olajos hal stb. Kb 6-8 gram kenyérség. kb 450 kalória. Ezzel el vagyok délig, akkor főtt étel. Este 6 előtt megint hideg kaja, és zöld saláta általában.

6 hónapja
#5906
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5905
A reggeli saláta helyett ehetnél zabot. Akkor az emésztésed is rendben lenne, meglenne a reggeli löket is simán, meg estére a kellő Kcal is.

Gyerekkoromban ettem salátát utoljára.

6 hónapja
#5905
vajkzsuzsa 777
reply to feketeinci's post #5903
Megtaláltam, és már olvastam. Te rálátsz a lapomra. Nem eszem fehér kenyeret, rizst ritkán. Krumplit is ritkán, azt is csak főve / van zsirmentes fritőzöm- uj szerzemény /. Beszámolom a kalóriába. Nem tudnám teljesen kivenni ezeket, mert még igy is nehezen jön össze az összkalória / 1600 /. Reggel mindig salátázok. Délben sokszor van főzelék, hus. Este kevés ch, csirkemell sonka stb. Teljesen nem tudok, és nem is akarok lemondani a kenyérről pl. Sokat változtattam, de azért nyul nem tudnék lenni :)

6 hónapja
#5904
vajkzsuzsa 777
reply to feketeinci's post #5903
Keresem. Köszi

6 hónapja
#5903
feketeinci 2 3
reply to vajkzsuzsa's post #5902
Bojtika a Kalóriaszámolás topikban 4 napja hozott egy cikket.
Mi lenne ha kipróbálnád?
A kenyér a tészta és a krumpli elhagyása lehet hogy hozna változást.

6 hónapja
#5902
vajkzsuzsa 777
reply to feketeinci's post #5901
Én erőt vettem magamon, és 2 hét nyaralás után mérlegeltem. 110 kg. Stabilan. Ott is tartottam a makrókat, méregettem mindent. Több, mint fél éve megy a stagi. (: Plusz mozgásnak ott volt a napi egy óra uszás is. Férjem szerint edző tábor. Ez van.

6 hónapja
#5901
feketeinci 2 3
reply to kajlo1992's post #5899
Egész pontosan az a gond, hogy mélyen a BMR alatt eszel.
Az is gond még, hogy keveset olvasol a fórumban, mert ha olvasnál, látnád hogy hetente felhívjuk erre valakinek a figyelmét.

Szóval nem jó a beállításod, ennyi megevett kalóriával egyenes úton haladsz a jojó felé.
Először lemennek a kilók, majd megáll a folyamat, türelmedet veszítve abbahagyod az egészet és elkezdesz enni - ezzel elveszítve az eddigi eredményt.
Majdnem 20kg fogyás szép eredmény, most próbáld meg felvinni a keretedet legalább a BMR-re, és állíts be új célt fix kalóriakerettel, és edd is le azt a keretet.

Kemény munka lesz, de nem megy másképp.
Ha segítség kell a beállításban szólj!

6 hónapja
#5900
Ridita 31
reply to kajlo1992's post #5899
Bocs, de magyartanárként nem tudom megállni, a súly-t ly-nal írjuk. Egyébként én is hasonló cipőben járok, már hetek óta, nemhogy csökkenne a súlyom, még növekedni is kezdett. Folyamatosan keresem a megoldást és a következőkre jutottam: 1. tényleg fejben dől el, le kell nyugodnom és a túlzott stressz és pánik helyett vissza kell találnom ahhoz a kiegyensúlyozott, optimista énemhez, aki sikeresen fogy. 2. Felül kell vizsgálnom az étkezésemet, a sportot és a napi életvitelemet is, megnézem, hogy van-e valahol javítani vagy változtatni való. 3. Körülnézek, hogy van-e olyan szakember, akitől segítséget kérhetek.

6 hónapja
#5899
kajlo1992
Sziasztok szerintetek mi lehet a gond?3 napja a sújom nem változik sőt,mára híztam 0.1kg-t annak ellenére hogy a kalória keretem alatt táplálkozom (1903 helyett 1000 fele)Nem okoz gondot a táplálkozás mert megszoktam és nem éhezem. Igaz lement már 19.3kg hála a kalóriaszámlálásnak, de pár napja kezd idegesíteni hogy nem csökken a sújom annak ellenére hogy kevés kalóriát viszek a szervezetembe.

7 hónapja
#5898
Bojtika 3
reply to Filigran's post #5897
Általában nem.

Nem is lenne értelme a zsírrétegnek az izom fölött. Randa.

7 hónapja
#5897
Filigran
reply to Bojtika's post #5896
Hát a sportolás eddig elmaradt, de kénytelen vagyok belátni, hogy másképp nem nagyon megy :-).

7 hónapja
#5896
Bojtika 3
reply to Filigran's post #5894
3 hét még nem idő. meg fog indulni, ha következetes vagy és ha sportolsz is.

http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/13098/felkeszules-a-bikini-szezonra

Minden ellenkező híresztelés ellenére az orvosilag is ajánlott fogyási ütem heti fél-egy kg.

7 hónapja
#5895
1holattminusz10kilo
reply to Filigran's post #5894
3 hét számolás után nagyjából ott vagyok, ahol elkezdtem akkro valamit nagyon rosszul csinálsz 3 hét = -5 kiló minimum

7 hónapja
#5894
Filigran
3 hét számolás után nagyjából ott vagyok, ahol elkezdtem. Közben ingadozott 1 kg-ot oda-vissza :-)

7 hónapja
#5893
pokamon
Sziasztok! Én november 10-én kezdtem a diétámat. Akkorra 140kg voltam. Jelenleg 107kg vagyok. 174 cm magas, 41 éves. Nagyon kényelmes életmódot folytatok. Én eleinte nem mertem tornázni, féltem a következményektől. Mostanában barátkozom itt a neten mindenféle kis tornás videókkal. Nekem 112 kg volt az, amikor megállt. Hiába próbáltam még kevesebbet enni, ha lejjebb is ment a súlyom 20-30 dkg-val, 1-2 nap múlva újra visszajött. Akkor nekiálltam tornázni. 4 napig tornáztam és újra elindultam lefelé. Most megint csak a diéta :) És amit még nem említettem... ezt a diétát csinálom: http://www.gvmd.hu/pdf/etrend.pdf Annyi a különbség, hogy én az ebéddel jóllakok. Levest mindig annyit eszem, főételből változó - a krumplit szűkösen, de a zöldségeket megszerettem, abból is jóllakok. Persze most már a jóllakás többnyire az előírt mennyiséget sem éri el. Eddig 4 olyan napom volt, amikor sokat ettem - sőt!! Most pl. (tegnap volt a 4. ilyen) ma csak gyümölcsöket ettem - hagyom kicsit a hasamat is pihenni.

7 hónapja
#5892
1holattminusz10kilo
3 GÖMB fagyi GÖMB= GUMBÓÓC =ADAG = PORCIÓ
F:5
SZ:36
ZS:5
294
kcal2 közepes (140 g)
Rántott hús
F:28
SZ:17
ZS:12
552
kcal6 adag (300 g)
Hamburgerhús
F:0
SZ:0
ZS:36
348
kcal1 darab (105 g)
Hamburger zsemle
F:9
SZ:46
ZS:14

ÖSSZESEN KEREK 1400 KALÓRIA

7 hónapja
#5891
Filigran
reply to Bojtika's post #5880
Ja, értem :-) Köszi!

7 hónapja
#5890
1holattminusz10kilo
Aki fogyni szeretne az napi 16 órán keresztül ne egyen semmit és a maradék 8ba egyen ez nálam 14-19 óra közötti kaját jelent azaz én leszoritottam ezt 5 órára hónapok óta igy csinálom igy fogytam le 10.7 kilót mára már nincs mit fogynom,de ez nagyon bevállt számomra 0 éhezés és fogyás ideje alatt is olvadtak róla le a kilók
kiegészítés:általában 11óra magasságában megeszek 2-3 uborkát vagy 1 túrórudit
vagy olykor már mindkettőt van hogy kinder piinguint
és vasárnaponta minden eszek

első 3-4-5 nap nagyon szar azt kibirod akkor birni fogod ha nem birod az első 5 szar napot akkor nem akarsz igazán lefogyni

14-19óra közötti evéssel elkerültem ill kiküszöböltem hogy éhgyomorral menejk aludni és ne tudjak alduni az éhségtől

és mielőtt bojtika és a szokásos betámadok megtámadnának nekem még mindig mindegy ki mit csinál ez csak 1 esetleges segítség szeretett volna lenni.


7 hónapja
#5889
Bojtika 3
reply to Kensi's post #5888
Nálam anno bevált, és nem is volt ám könnyű a megszokott kis mozgáska ledarálása helyett ha nem is nehezebbet, de más fajtát végezni. Kíváncsi vagyok, Te mit tapasztalsz! ☺

7 hónapja
#5888
Kensi
No ez már hasznos lehet :D Köszönöm! Kipróbálom, meglátjuk használ e.

7 hónapja
#5887
Bojtika 3
No ez így tényleg stimmel.
Mégis van ötletem. A mindennapi sport (szünnap nélkül), ha közel azonos nap mint nap, akkor beépül a napi aktivitásba. Már a napi fél óra sporttal sem csak ülő az az ülő életmód.

Ez sem a BMR-t, sem a kalóriakeretet nem befolyásolja. De ha emeled a fizikai terhelést, esetleg váltogatod az edzésfajtákat és hagysz heti 1, netán akár 2 pihenőnapot, akkor változhat a jelen állapot.

7 hónapja
#5886
Kensi
Nem vagánykodásból írom amit írok, és én sem kiemelten ezt tanulom, de tanultam róla. Tisztában vagyok vele hogy nem vagy szakember, ahogy én sem, de abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy elég amennyit beviszek. 160 cm vagyok, 61.5 kg, ülő életmód, napi 40 perc-1 óra sport. A BMR-em 1450, és mindig 1500-1600 között eszek, sosem számolom ki pontosan, pont azért hogy ne álljon be rendszer, ne szokjon hozzá a szervezetem.

7 hónapja
#5885
Bojtika 3
reply to Kensi's post #5884
Egyértelműen kijelentetted, hogy a kereted 1500, és ez szerinted egyáltalán nem kevés.
A magasságod nem írtad.

Mire válaszoljak? Mert ötletem az lenne, de mivel pontosabb adatokat nem közöltél, hogy megnézhessem nem az elméleti, hanem a valós BMR-edet, nem tudok válaszolni.

No meg olyan vagányan írod, hogy régebben is foglalkoztál a témával, most meg tanulod is, és mivel én nem szakember vagyok, hanem ugyanolyan felhasználó, mint Te, hát gondolom, azzal tisztában vagy, hogy valószínűleg (ez csak feltételezés) túl keveset eszel.

7 hónapja
#5884
Kensi
Amit most mondtal az kicsit olyan hogy mondtál is valamit meg nem is. Gyakorlatilag ötleted sincs hogy mit változtassak, de majd visszajövök hogy igazad volt.

7 hónapja
#5883
Bojtika 3
reply to Kensi's post #5882
A véleményét mindenki kialakíthatja.

Csak ott van ám az a fránya biológia, aki senki véleményét nem követi...

Minden stagnáló így jár általában. ha sikerül nagy nehezen meggyőzni arról, hogy nem az ő ötletei alapján működik a kalóriaigény, és mégis változtat, akkor egy idő után visszajön és nagy boldogan jelenti, hogy igazunk volt.

7 hónapja
#5882
Kensi
Az energiaigényem 1950 korul van,+sport, a keretem 1500. Szerintem egyáltalán nem kevés...

7 hónapja
#5881
Bojtika 3
reply to Kensi's post #5879
Szia! Mekkora a napi kereted?

7 hónapja
#5880
Bojtika 3
reply to Filigran's post #5878
Szia! Nálam még a levegővétel sem rendszeres. ☺
A kilengős nap pláne nem. Ahogy éppen jön.

Persze ez csak elv, mert jó ideje csak lógok itt számolás nélkül.

7 hónapja
#5879
Kensi
Sziasztok! Két hónapja döntöttem úgy hogy elég abból amit az utóbbi időben "műveltem". Gyerekkoromtól egészségesen élek sportolok, magunknak főzünk, ritkán eszek gyorskaját, vegának mondom magam, de halat eszek, viszont az utóbbi időben (egészen 2017 májustól most februárig elég stresszes időszakom volt. Májusban érettségi, aztán felvételi, majd az egyetem első féléve feltette az i-re a pontot.) Igyekeztem hasonlóan étkezni mint az előtt kollégiumban is, és mai napig nem eszek előkészített kajákat inkább magamnak főzök, de nem titok hogy amikor stresszelek elég sokat eszek. Így 2017.05-2018.02-ig 8 kilót híztam, 59-ről 67-re. Elég sokat tudtam már az előtt is az energiaforgalomról, de gyógytornásznak tanulok így az egyetemen még részletesebben ismertem meg a fogyás mechanizmusát, ami motivált hogy változtassak. Lényeg ami lényeg, februárban úgy dönttem hogy márpedig lefogyok. Újra elkezdtem rendszeresen futni és pilatesezni. Sosem ettem az energiaigényem alatt 400-450kcal-al kevesebbet, és "cheat-day"-eket is beiktattam. Az első hónapban 3.5 kg ment le, most 5.5 kg-nál tartok (tehát 61.5 kg vagyok, célom hogy 55 alatt legyek-bár elég izmos vagyok szóval inkább az a cél hogy tetszen amit látok a tükörben) de az utóbbi két hét alatt egy deka nem ment le. Nem eszek többet sem kevesebbet, ugyan úgy sportolok, viszont a kilók nem mennek lennebb. Annyiban biztos vagyok hogy izomosabb is vagyok mint előtte, de attól még jó lenne látni hogy fogyok, valamiért engem jobban motivál hogy mit mutata a mérleg mint hogy mit látok a tükörben, persze az is segít. Valami tipp hogy mit csinálok rosszul, min tudok változtatni?

7 hónapja
#5878
Filigran
Sziasztok! Bojtika, milyen rendszerességgel van nálad kilengős nap?

7 hónapja
#5877
000Ildi000 283
Teljesen összezavarodtam. Ahogy itt keresgéltem a fórumon, egyeseknek a kevés kcal működik, másoknak meg a sok :/. Bár az igaz, hogy én nem indulok olyan hatalmas fölösleggel, -10-15 kg de az már a legvégső alsó határ lenne ami alá soha nem mennék. Igen, egyébként főleg pszichés problémáim voltak bár egész más jellegű mint az átlag. Azért írtam hogy mások mit tippelnek, mert ezek szerint ha kevesebbnek látszom talán alapból nehezebb az alkatom, meg sportoltam már előtte is. Azt tudni kell rólam, hogy nem most kezdtem, már jópár éve próbálkozom az oldalon is, magamra főzök és tudom mit hogy kell beírni, csak eddig sose volt annyi kitartásom hogy látható eredményre jussak, mer max két hétig bírtam. Pár éve 1500 körül ettem (akkor is csak azért tudtam huzamosan mert olyan volt a napirendem), ahogy javasolod és 7 kg-t fogytam 3-4 hónap alatt, de ott minden nap órákat edzettem és nem bírtam már.
Most végeztem egy kis kísérletet, hogy reagál a szervezetem az 1200 kalóriára :). Áprilistól jöhet még egy kísérlet a bmr körülire. És sportolok hozzá heti 3szor (Insanity max - ami azér elég brutális), de nem akarok túlzásokba esni mer előtte is itt rontottam el mondjuk akkor csak futottam. Remélem tényleg segít, majd még írok hogy alakul hátha másnak segít ez.

8 hónapja
#5876
Bojtika 3
reply to Fanni13's post #5875
Mindig ágálok a bűntudat ellen! Ezért is kilengős nálam a számolatlan nap, és nem bűnözős.

Borzasztó, hogy az evés meg a bűn egyáltalán kapcsolatba kerülhet egymással akár csak gondolati szinten is.

8 hónapja
#5875
Fanni13
Sziasztok! Én 168 cm vagyok, pár éve regisztráltam a Bázisra, mert 69 kgról szerettem volna 58-ra lefogyni, nem olvastam a fórumot, csak januárban beállítottam, hogy júniusig le akarok fogyni, így a gép szépen ki is dobta, hogy olyan 1200-1300 kcalt ehetek naponta, nem is volt ezzel gondom, az volt a terv, hogy éhezni fogok, mert fogyni csak szenvedés árán lehet és amiért így elengedtem magam, meg is érdemlem, hogy megbűnhődjek. Az első két hétben szenvedtem az alacsony kcal és ch bevitel miatt, szédültem, rossz volt a közérzetem, úgy éreztem sosem leszek már boldog, de úgy gondoltam megérdemlem, idővel már nem is voltam éhes, szóval kitartottam. 3 hónap alatt sikerült is napi 1 óra torna mellett (+leettem néha a mozgást) lefogynom 60 kgra, közben sokat betegeskedtem, anyum mondta, hogy nem jó ez a fogyókúra, de nem érdekelt, ameddig betegen feküdtem, legalább nem ettem szinte semmit, szóval igazából még örültem is. A 3. hónap végén, már az a 2 kg, nem volt érdekes, jó volt a 60, nagyjából májusig tartottam is, de aztán szépen elkezdtem zabálni, ugyanazokat a dolgokat, amiket előtte, örültem a régi “jó” barátoknak, pizza, fagyi, lángos és már minden szuper volt. Na ezért vagyok megint itt, mert januárban már 71! kg-val kezdtem a fogyást bár féltem, hogy a BMR+100 sok lesz a fogyáshoz, de okosan akartam csinálni és most is 58 kg a cél, bár az augusztusi esküvőmig akarom leadni a kg-kat, de nem dátumot állítottam, hanem fixen BMR+100-at, szépen mennek le a kg-k, heti 2-3 alkalommal van időm edzeni 1-1 órákat, de azt élvezettel csinálom és alig várom, hogy menjek! Viszont a mozgást nem eszem le, de nem is kapok szívrohamot, ha max 100 kcal-lal átlépem a keretemet. Próbálom lazán, természetesen csinálni, mert azt akarom, hogy életmóddá alakuljon és nemhogy augusztusig, de utána is tudjam majd tartani a kg-mat. Január 7-én kezdtem és utóljára 65 kg-t mértem, nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy lassan fogyok! Mindezt azért írtam le, mert én már csináltam azt, mint itt sokan, hogy a BMR alatt ettem jóval és hosszú távon életmódként ez nem tartható! A lényeg, hogy alakítsunk ki magunknak egy olyan étrendet, ami tudatos, néha megengedő ( mert nyilván fogok én is még lángost, pizzát és fagyit enni, de mértékkel!) és amivel együtt tudunk élni, mert mind tudjuk, mekkora szenvedés mikor rájössz, hogy megint fogyózni kellene, mert elszaladt a ló és így az egész egy kimerítő végtelen ördögi kör. Csináljuk jól! Legyen az egészség fontosabb, mint még 3-6 jó falat, mert nem éri meg! Ugyanakkor egyetek, hogy egészségesek legyetek! Én a BMR+ 100-zal és tornával nem voltam egész télen beteg! Ez a nem mind1! ;) Sok sikert Mindenkinek!

8 hónapja
#5874
feketeinci 2 3
reply to 000Ildi000's post #5870
Ne haragudj, de őszinte leszek.
Iskolapéldája vagy a BMR alatti evés után bekövetkező jojónak, méghozzá rövid időn belül tudtad mindezt produkálni.
Bízzunk benne, hogy rövid idő alatt ki is tudsz belőle lábalni, lesz hozzá elég akaratod.

A BMR nagyon fontos, bár látjuk hogy extrém túlsúlyoknál működik a test kevesebbel is, bár még nem tudjuk meddig.

Elhiszed hogy nem vagy éhes, ezt egy ideig valóban lehet folytatni, de nem örökké! Amikor felszedted a kilókat akkor is éhes voltál, amikor nem kellett volna ezt érezned.
Te tudod volt-e okod arra hogy többet egyél, esetleg pszichés kényeztetés hogy nyugodtabb legyél, vagy ezzel jutalmaztad magad valamiért....mindenesetre hosszú távon ott volt az a többlet amit megettél. Ettől még most sem szabadultál meg, mert az a csipsz, meg az a csoki nem illik az étrendbe még akkor sem, ha belefér a BMR alatti keretbe.
Így nem fogsz leszokni róla soha.

Ha komolyan gondolod (márpedig miért ne lenne komoly a szándék) akkor kezd újra!
Edd le a BMR-t, mozogj de ne számolj vele. A számok meg fogják mutatni hogy jó úton jársz-e, majd ha egyre kevesebbet mutat a mérleg!
Fontos hogy mások mennyire tippelnek? Mások miatt akarsz kevesebb lenni? Ez akkor működik ha magadnak akarod!

Sajnos a korod azt sugallja, hogy a számolással is lehetnek gondok....értem ezalatt - nem főzöl magadnak, nincsenek saját receptjeid, emiatt a Bázisból választasz jól-rosszul.
Nem gond ez, ez teljesen természetes, csak óvatosságra int!
Ha számolsz, számolj jól, mert különben mi értelme az egésznek?

8 hónapja
#5873
Bojtika 3
Igen, senki nem érzi, hogy éhes. Mindegyik koplaló ezt mondja. Aztán nem érti, mitől stagnál.

Hát mert nem éhségérzetről szól a dolog, az agy elég könnyen befolyásolható.
Adataid alapján a BMR-ed 1530 Kcal. Ennyit legalább meg kellene enned naponta. De inkább + 100-at.

Ha többet eszel a megadott arányokban és naponta mozogsz valamit, akkor fogyni fogsz. Pláne ha a kaját jól számolod.
Mozgás alatt napi fél órát értek, annyit gondolom, tudsz mozogni. Ahogy tetted eddig is, csak erre fel a szervezeted elkezdett tartalékolni abból a kevésből, amit kapott.


8 hónapja
#5872
000Ildi000 283
reply to Bojtika's post #5871
160 cm vagyok. és egyáltalán nem érzem hogy éheznék, fáradt sem vagyok. ha többet eszem akkor viszont többet kell sportolnom amire meg nem nagyon van most lehetőségem :/.

8 hónapja
#5871
Bojtika 3
reply to 000Ildi000's post #5870
Ha nem vagy ilyen kis törpeszuper, mint én (150 cm), akkor eddig is túl keveset ettél, és nem annyira a sport miatt stagnál a súlyod, hanem a koplalás miatt.

8 hónapja
#5870
000Ildi000 283
Sziasztok a segítségetekre lenne szükségem.
durván két hónapja kezdtem a diétámat, ami igazából nem is az mert végülis mindent megeszek csak max. nagyon kis mértékben. 1200-1300 körül ettem, heti egyszer mondjuk belecsúszott egy tábla csoki vagy egy zacsi chipsz de nem aggódtam mert még így is eléggé negatívban voltam. szépen eltűnt 3 kg az első hónapban, és 2 számmal kisebb nadrágméretet hordok aminek nagyon örülök, viszont a 2. hónap elején elkezdtem sportolni is. heti 2-3szor egy fél órás elég intenzív otthoni tornát, ami miatt persze össze-vissza kileng a súlyom folyamatosan, de a problémám az, hogy már egy hónap is eltelt majdnem és még mindig 1-2 kg-val több vagyok mint mielőtt sportoltam volna. Körméretek se változtak. Ez szerintetek normális? Fehérjét mindig elég sokat eszek, de az nem létezik hogy fél kg izmot fölszedjek hetente... vagy mégis?
22 éves lány vagyok, 72-73 kg és 60at szeretném elérni. Amint látjátok nem egy bődületes mennyiség, és ami fura hogy sokkal nehezebb vagyok mint amennyinek mások tippelnek.

8 hónapja
#5869
citromtorta 22
reply to klaudia199106's post #5868
Szia!Gratulálok az eddeigi eredményedhez, nagyon ügyes vagy!:) Most már érdemes nem csak a mérleget nézned, hanem mérned a körtérfogatokat magadon ( mell-has-csípő) Lehet ugyanis hogy a súlyod stagnál, de mivel a sport miatt valószinűleg erősödsz és izmot szedsz fel, azért nincs változás.- nem mindegy hogy ugyanaz a súly izomból vagy zsírból van az emberen. A másik dolog amit javaslok még: a 12 kg fogyás elég jelentős már ahhoz, hogy új célt állíts be a jelenlegi súlyod kiindulóhelyzetét megadva. ( természetesen csak akkor, ha még fogyni akarsz) Kitartást!:)

8 hónapja
#5868
klaudia199106
Sziasztok!
Imádom az oldalt és kb 5-6 hónapja kezdtem el számolni a kalóriát (miután abbahagytam a babám szoptatását) és sikerült 82kg-ról 70kg-ra lefogynom szinte csak a kalóriaszámlálással. Persze azért segíthetett a babám is főleg hogy elég jó súlyban van :) :D
Viszont jött az isteni szikra és elkezdtem szobabicajozni gondolván hogy míg kint szar idő van addig a legproblémásabb testrészemet (a lábamat) legalább kicsit formálom. Naponta kétszer kb 40-45 percet csinálom és a pulzusom is kb végig a zsírégető tartományban tartom. Viszont mióta jobban ráhúztam nemhogy kevesebb lenne a súlyom inkább több vagy stagnál...Se kevesebbet nem eszem se többet (odafigyelek ) Mi lehet a probléma?

8 hónapja
#5867
feketeinci 2 3
reply to alonedebman's post #5866
Csak óvatosan, ez nem matek lecke!
Az első hiba az, hogy (a másik topikban olvastam) heti fogyást állítottál be.
Sajnos a rendszer engedi, de nem szerencsés sem a heti fogyás, sem az időpontra fogyás. Ha nem a terv szerint haladsz, a gép megpróbálja átírni majd a számaidat, megmondja majd mennyit ehetsz, Te pedig belebonyolódsz.
Fix kalória a jó beállítás, ha 1900-at akarsz, állítsd arra.

Később meglátod hogy falba ütközöl-e ezzel. Ha ez a szám BMR alatt van, lehetséges hogy stagnálni fogsz. Ha felette, akkor jó eséllyel megindul a fogyás. (nem alapjárat! BMR!)

8 hónapja
#5866
alonedebman
Ha pl 1400 Kcal eszik az ember az én pl-ra hivatkozok 1614 Kcal fogy a szervezet ez a különbség minél nagyobb szám annál többet éget a szervezeted a külöbség nagyságát meg spottal növelheted...
1400 Kcal bevitelnél az én esetemben 1614 kcal éget a szervezet alapjáraton a fogyás akkor következik be ha ez a különbség meghaladja napi alapjáratot

8 hónapja
#5865
alonedebman
Hogy mennyit fogy az ember az az alapjárati kalória és a napi bevitel közti különbség
én.: 3014 alapjárat cél 1900 napi kalória bevitel
a fogyás 1100 Kcal naponta

9 hónapja
#5864
zkriszt
reply to feketeinci's post #5863
Nagy reszet mem eszem le

9 hónapja
#5863
feketeinci 2 3
reply to zkriszt's post #5862
Ennél sokkal de sokkal túlzóbbak a kalóriák égetése a Bázison.

Szerintem ez a gond. Ezzel számolsz rosszul.

Meg is néztem, 1 óra gyorsúszás 950kalória? Ebből írsz be 10 perc híjján 2 órát? Remek...ez egy teljes napi kalóriamennyiség, ha ezt tényleg leeszed , nem fogsz soha fogyni.

Mindenki úgy csinálja ahogy akarja, de nem égetsz el annyi kalóriát azzal az úszással, mint reméled. Én az eredmény érdekében nem vinném fel a mozgást. Ezek a számok hazudnak.

Megértettem azt is, hogy miért az "alapszükséglet" kalóriával számolsz, ha felviszed a mozgást, az alapjárat kalóriádat írja ki ott alul a gép mozgással együtt!!!! Ha ezt közelíted az elfogyasztott kalóriákkal, akkor ezt már hízókúrának is nevezhetjük. Nagy hiba ez az üzemeltető részéről!!!

9 hónapja
#5862
zkriszt
reply to feketeinci's post #5860
Igen viszek fel és kevesebbet írok a valóságnál. Ha pl úszok két órát gyorsúszásban akkor 10 perccel kevesebbet írok be...no?

9 hónapja
#5861
zkriszt
reply to Ildinka's post #5859
most nem 1000 ket eszek, hanem az alapszükséglet alatt pár százat. És pont ezt írom, hogy nem működik. Amikor keveset ettem, az működött.

9 hónapja
#5860
feketeinci 2 3
reply to zkriszt's post #5858
Viszel fel mozgást?
Szerintem ott lesz a kutya elásva.

9 hónapja
#5859
Ildinka 3
reply to zkriszt's post #5858
Szia, ha ez segít én úgy hallottam, hogy pont nem szabad túl kevés kalóriát bevinni (semmiképpen 1000-et) mert az is lassítja az anyagcserédet, elkezdesz raktározni, mert a szervezeted megijed, hogy nem kap elég kaját.. Én a megszokott esti koplalástól hozzászoktam, hogy nem vagyok éhes és néha erőltetni kellett a vacsorát. Evés közben viszont olyan éhes lettem, hogy elcsodálkoztam. Tehát nagyon nem jól csináltam a kevés kaját, a kenyér és szénhidrát elhagyást, az este hat után nem evést.. Ha ennek utánanézel akkor szerintem elindul a fogyás. Nekem itt ajánlotta valaki, hogy a youtubon nézzem meg Héder Éva előadását, ott elég sok mindent megértettem és működik is.. Hátha tudtam segíteni.. I.

9 hónapja
#5858
zkriszt
reply to 310583's post #5857
Helo! Nem vagyok kezdő. Nagyon nem...és kínosan odafigyelek minden olyan szempontra, amelyet ilyen esetekben ellenvetéskén fel szoktak hozni. receptre,kalória alul illetve felülbecslésre vízre stb. Megnyugtatlak, a mostani kísérletnek pont ez a célja: kínosan ügyelek a részletekre. A számok viszont nem hazudnak.De... és ezért írtam az elején, adok még egy hónapot, aztán stílust váltok, mert az gondolom, azon rohadt pechesek közé tartozom, akik alkatilag csak a durva módszerrel képesek súlyt veszíteni.

Amikor legutoljára relatíve sikeres volt a fogyasztásom akkor gyakorlatilag a hét legtöbb napja 0-ás volt. (Annyit ettem amennyit pluszban mozogtam.) Na az elindított valamit. Most szinte semmi pedig minden második napot - 1000 Kcallal zárok...

9 hónapja
#5857
310583
reply to zkriszt's post #5856
Az idezet, gondolom, a napi kiertekeles. Azzal ne foglalkozz! 2 honapja vagy itt es fogytal 3.6 kg-ot? az mar eredmeny, hisz nem hiztal, nem sulyt tartottal, hanem fogytal. Lehet, tobbet szeretnel fogyni, gyorsabb utemben, de ne legy turelmetlen, nem 2-3 honap alatt hiztal meg, nem is fogsz lefogyni par het alatt! Inkabb gondolkozz el, jol csinalsz-e mindent: jo a napi kaloria kereted beallitasa es be is tartod?; mersz mindent es nem darabba, kanalra, adagra szamolsz?; sajat receptjeidet hasznalod, vizzel, elparolgassal?; iszol eleg vizet?; a makroid jol vannak beallitva es sikerul mosolyogtatni a fejecskeket?. Na ne mindjart idegeskedj, nyugalom, kitartas es turelem, fog az menni, hisz mar fogytal!!!!

9 hónapja
#5856
zkriszt
Kezdek bepipulni két hónap után. Adok még egy hónapot aztán jön a főtt tojás+joghurt+graham kenyér+csirkemellsonka. Napi 1200-on.

"Célod kezdetétől a mai napig összesített kalóriamérleged (feltéve, hogy minden nap, minden étkezést rögzítettél): 59254.55 kcal égetés (terved 32065 kcal volt). Eszerint eddig 7.7 kg-ot kellett volna fogynod (terved 4.16 kg volt). Tényleges fogyásod: 3.6 kg"

9 hónapja
#5855
Bojtika 3
reply to Ridita's post #5854
Eleve szeretem a rozscipót, de a Lidliben nagyon ritkán járunk. A fiamnak jó a sima bolti fehér kenyér is. nemrég beruháztam pár jó késre, vehetne egybe-kenyeret is, annak még van íze, de mivel nem tud egyenes szeletet vágni, a szeletelt kenyeret veszi. Amiből szintén több féle van, de nem mindig.
Én megvagyok a Molke kenyérrel, kiszárad, mire elfogy. Majd veszek a Lildl-ben magvas kenyérlisztet, ha találok, és megsütöm magamnak. Mármint ha átszállás közben lesz annyi időm.

9 hónapja
#5854
Ridita 31
reply to Bojtika's post #5851
A Lidlben szerintem elég jó a kenyérválaszték. Van valami fitness kenyerük is, de elég sok magvat raktak bele, úgyhogy azt nem veszem a kalóriatartalom miatt. Ami nekem be szokott jönni az a bajor rozskenyér, ami rozscipó néven fut náluk. Nekem egy félkilós kis kenyér egész hétre elég, ráadásul nagyon szép kis szeleteket lehet belőle vágni, és az ember úgy érzi, hogy mégis evett valami rendes ételt is.
Mostanában viszont szoktam kenyeret sütni itthon is, mert el akarom használni a lisztjeimet. Limara ír szódás kenyér receptjét használom és nagyon élvezem, hogy félóra alatt kész vagyok a házi kenyérrel.

9 hónapja
#5853
Blacklily 4
reply to Bojtika's post #5851
Bizony, az tényleg jó, hogy van választék. Bár az a helyzet, hogy én még emlékszem arra az időre, amikor lementünk gyerekként a hálós szatyorral a boltba tejért és kenyérért, és az egyfajta tejet és kenyeret jelentett. :-) Nem volt fakszni, hogy "milyet?" Hozzál tejet, kenyeret, ötévesen is rám lehetett bízni, mert csak egyféle volt. Jól elkényelmesedtem, mi tagadás, most már válogatok is! :-D
Azért az, hogy kevés az élelmiszerbolt elég szomorú.

9 hónapja
#5852
Blacklily 4
reply to pingpongvin's post #5849
Nagyon szívesen. :-) Mivel édesszájú nem vagyok, de a kenyér a gyenge pontom, így arra mindig törekszem, hogy az jó ízű legyen és lehetőleg nem vatta, de nem is "kockakő." (Ez utóbbi olyan, hogy ha a lábadra ejted, eltöri. Mármint a kenyér a lábadat, illetve gyengébb fogazatúak utána készülhetnek a dokihoz visszarakatni a plombájukat.) :-)

9 hónapja
#5851
Bojtika 3
reply to Blacklily's post #5845
Jó lehet, ha az ember előtt nagyobb választék van.

A faluban se Spar, se CBA nincs, a falubeli péküzem boltja rövid délutáni nyitva tartással üzemel, de ott nemigen van barna vagy TK holmi.

Ha beruccanunk a városba, sem a Spar, sem CBA nem esik útba, csak a Lidl. A belvárosból eltűntek az élemiszerboltok.

Annak is tudok örülni, hogy a helybeli reálban néha kapok Molke kenyeret.

9 hónapja
#5850
pingpongvin
reply to Pehelyke's post #5846
Köszönöm az ötleteket!

9 hónapja
#5849
pingpongvin
reply to Blacklily's post #5845
Nagyon köszönöm alapos válaszodat, kipróbálom!

9 hónapja
#5848
Blacklily 4
reply to zkriszt's post #5847
Hű, te szegény! Akkor ez így tényleg nem jó. :-( Ez mindig is így volt? Mármint gyerekkorodban is? A koplalás nálad mit jelent? Mennyire nem eszel? Úgy értem, korog a gyomrod, nagyon éhes vagy és mégse? És ezt mennyi ideig kell csinálnod ahhoz, hogy x kilót lefogyjál? És utána, ha lefogytál, mi történik? Ahogy abbahagyod, visszahízod?

9 hónapja
#5847
zkriszt
reply to Blacklily's post #5837
nem. Itt nem erről van szó. Én normál étrend mellett, a kalóriakeretet betartva sporttal stagnálok. Normál étrend mellett, sport nélkül hízok. A sport csak arra elég nekem, hogy kordában tartsam magam, de fogyáshoz nem. Ha fogyni akarok sajnos koplalnom kell. Tudom. Rendszeresen futottam, úszok, bringázok, edzek stb. És van pár ilyen peches ember még. Nekik nem lesz elég hogy ha sportolnak.

9 hónapja
#5846
Pehelyke
reply to pingpongvin's post #5844
Szia, nekem ezek jöttek be, sztem finomak:
Príma Pék - Élesztő nélküli tönkölybúza kenyér és a Fitness body kocka.

9 hónapja
#5845
Blacklily 4
reply to pingpongvin's post #5844
Szia! Mi családice teljesen rákaptunk a paillasse nevű hosszúkás, bagettszerű kenyérre, aminek több változata is van. (Itt a Bázison is megtalálod, ha beírod a keresőbe, hogy paillasse.) Ennek a teljeskiőrlésű változatát, illetve még a barnát és néha a rusztikusat is szoktam venni. A teljeskiőrlésű 202 kcal/100 g. Én pl. reggelire vagy uzsonnára 2-3 szeletet szoktam enni, ami 40-51 g között van. Finom, tartalmas kenyér, nem "vatta," ami után, hiába ettem meg akár 100 kalóriányit is, mégis éhes maradok. Ebből 40-50 g és nem maradok éhes. Jó állaga van, olyan igazi finom kenyér, harapható héjjal és rugalmas belsővel. Olyan finom, hogy magában is meg lehet enni, szinte nem is kell rá se vaj, se más. A CBA-ban szoktam venni, de a SPAR-ban is szokott lenni. Amikor kifogom, hogy frissen, melegen hozzák, azonnal lecsapok rá és legalább három darabot veszek. Félbe vágva, nejlozacskóban a mélyhűtőben lehet tárolni, fogyasztás előtt kiolvasztva tökéletes. Én már, ha csak nem kényszerülök rá, nem is veszek hagyományos fehér kenyeret, de még félbarnát sem igen. A nagyon sűrű, kemény, fekete kenyereket nem szeretem, a bajor rozsost igen. Abból is szoktam venni, de a paillasse a legfinomabb. Van egy kicsi, négyszögletes, tönkölyös változata is, az olyan finom, hogy tényleg magában meg lehet enni és annak, aki szereti a kenyeret, ez fantasztikus élmény. Pain Paillasse néven találod a Bázis adattárban. Ebből is bőven elég nekem két vékony szelet akár reggelire, akár vacsorára. Sovány sonkával, zöldpaprikával, paradicsommal, sovány sajttal isteni!

9 hónapja
#5844
pingpongvin
reply to Blacklily's post #5842
Kedves Blacklily!

Mostanában keresek nem fehér kenyeret, és Te írtad, hogy finom és teljes kiőrlésű kenyeret eszel. Ez érdekel engem is, meg tudnád-e írni pontosan, hogy milyen kenyeret eszel, és hogy hol lehet kapni? Tudom, ízlések és pofonok különböznek, de hátha nekem is ízlik, egy próbát megérne.

9 hónapja
#5843
Bojtika 3
Betegen nem szabad edzeni, ez alap.

9 hónapja
#5842
Blacklily 4
reply to Ridita's post #5839
Én úgy tudom, hogy nem a legjobb ötlet minden nap edzeni. Az edzések közt minimum egy napot ki kell hagyni, mert a pihenés, az izmok regenerálódása ugyanolyan fontos, mint maga az edzés. És most komolyan, miért nem elég a heti három alkalom?! Arról nem is beszélve, hogy betegen edzeni meg kifejezetten tilos, úgyhogy jól tetted, hogy inkább pihentél, gyógyultál. Én is ettem és eszem kenyeret (nem fehéret, de finomat és teljes kiörlésűt) és néha csokit is. :-)

9 hónapja
#5841
Blacklily 4
reply to vajkzsuzsa's post #5838
Hát, jó kérdés... Mennyi a BMR-ed? Fél év az jó hosszú, de akkor se add fel!

9 hónapja
#5840
vajkzsuzsa 777
reply to Ridita's post #5839
Na én is ugyanigy vagyok vele. Van szobabicóm, ellipszisem. Nagyokat sétálok stb. Évente kétszer két hetet Szoboszlón töltök, ahol mindent elkövetek az uszástól kezdve a gépekig.
Ma vettem egy olaj nélkül sütő fritőzt, nagyon kiváncsi leszek rá. Ez is egy fajta életmód váltás. De igen, a hagyományos ételek teljes feladása nem opció. Nem sietek, és még nem vagyok türelmetlen. Jó lesz !

9 hónapja
#5839
Ridita 31
reply to vajkzsuzsa's post #5838
Én meg félúton vagyok kettőtök között. 105 kilóról indultam, most 75 vagyok és 55 a célom. Egyelőre tartom az 1200 kalóriás diétát, de úgy látom, hogy a célsúly elérése után se ehetek majd többet 1500-nál.
Én csak ámulok azon, hogy az újak milyen rengeteget edzenek. Én nem tudok és nem is akarok naponta edzeni, mert se időm, se energiám nincs rá. Csak olyan változtatásokba kezdek bele, amit hosszú távon is tartani fogok. Heti 2-3 különféle edzést próbálok beiktatni, de ezen a héten ez például csak 1 lett, mert beteg lettem, úgyhogy a pihenésre nagyobb szükségem van.
Igyekszem több zöldséget enni, de se a kenyérről, se a csokiról nem mondtam le, nekem ezek nélkül nem élet az élet és tuti nem is tudnám tartani a diétát, ha nem lenne benne elég finomság. Kísérletezem új, egészségesebb receptekkel, de teljesen sosem fogom elhagyni a régi ételeket.

9 hónapja
#5838
vajkzsuzsa 777
reply to Blacklily's post #5837
Azon vigyorgok, hogy én hajszálra a duplád vagyok a 110 kilómmal. Akkor én fogyaszthatnám is a dupláját ? :) és a dolgok jelenlegi állása szerint ott is maradok / fél éves stagnálás / :::))))

9 hónapja
#5837
Blacklily 4
reply to zkriszt's post #5836
Először is gratulálok a sportos életmódhoz és a sok izomhoz. Ez mindenképpen jó dolog. Az alap kalória szükségleted valószínűleg ezért ilyen magas, nem? Mármint a sport miatt. Gyakori jelenség, hogy azok, akik intenzíven sportolnak, megszokják, hogy emiatt többet is ehetnek. Viszont ahogy abbahagyják a sportot, ez már nem érvényes, és ha mégis ugyanannyit esznek, akkor bizony elhíznak. Nem egy esetben láttam pl. aktív vízipólósokat, aki, miután visszavonultak, úgy kaptak fel 20-30 kilókat, hogy kettőt sem pislantottak közben, mert megszokták, hogy amíg aktívak voltak, jó sokat ehettek, de nem kaptak észbe, hogy utána már nem. Az én BMR-em 1260 kcal volt, amikor elkezdtem az életmódváltást. 1400 kcal/ nappal ment le 9 kg. Most vagyok 55 kg és már csak súlyt tartok, de így is ügyelek, hogy ne egyek többet napi 1500 kcal-nál. Ez egyébként ritkán fordul elő, inkább a napi 1300-1400 kcal a normális. 1200 kcal-nál alább nem megyek. Napi 4-5 étkezés, megvan az egyensúly. Hozzá kell tennem, én soha nem voltam aktív sportoló, max. gerinctornára járok, amikor ráérek. Nálam szinte teljes egészében az étkezés megváltoztatásával, rendszerezésével jött a siker.

9 hónapja
#5836
zkriszt
reply to Blacklily's post #5835
Pont az ellenkezojerol beszelek. Az alap kal.szuksegletem 2200. De ha e mellett nem sportolok folyamatosan akkor beindul a hizas. Folyamatos es nagymerteku sport nekem csak csak arra elegendo hogy megallitsam az elhizast. Az is igaz jogy az atlaghoz kepest sok izom van rajtam. Zsir max 8 kg. Ha leserulok vagy az eletem igy alakul hogy nem tudok sportolni akkor az nekem szivas.

9 hónapja
#5835
Blacklily 4
reply to zkriszt's post #5834
Szia! Vagyis eddig háromszor már sikerült lefogyni, csak mindig visszahíztad? És amikor sikerült, akkor hogyan sikerült? Koplalással? Utána meg abbahagytad és minden ment úgy, ahogy addig? Amúgy a hízásra hajlamosság valóban genetikai, de az, hogy az illető tényleg meghízik-e már más kérdés. Nagyon sokat számít a családi példa, befolyás. Ahol a szülők is túlsúlyosak, ott sokszor megengedőbbek és elnézőbbek már kisgyermekkorban is. Sokszor az a hozzáállás, hogy jó, ha a gyerek "jó húsban van, kicsit pufi." Az étkezési szokások gyermekkorban alakulnak ki. Azon felnőttként valóban nehéz változtatni, (van, aki nem is igazán akar,) de nem lehetetlen! Nekem van olyan ismerősöm, akinél az egész család, (apa, anya, nővér, nagyszülők, nagynénik), mindenki túlsúlyos-kövér volt. A srác érettségikor vitte a mázsát, azaz elérte a mágikus 100 kg-t a 182 cm magasságához. Mégis meg tudta csinálni az életmódváltást közel 20 kg tartós fogyással. A családból senki nem támogatta! Mindenki furán nézett rá, amikor edzőterembe kezdett járni, majdnem hogy ki nem nevették. Mégis sikerült neki, pedig ennél genetikusabban elhízottnak nehéz lenni, mint ő volt. Ja, és nem koplalt, ő is 4-5-ször evett egy nap, kiegyensúlyozott, egészséges étrendet. Nem azt mondom, hogy a Kalóriabázis szentírás, de a tény akkor is tény marad: ha koplalsz, azzal éhezteted a szervezetedet, tartalékoló üzemmódba kapcsolod és lehet, hogy rövid távon lefogysz, de elég hamar vissza is hízol mindent, kamatostul. Nálad ez hogy volt? Miért ez a negyedik kísérlet öt éven belül?

9 hónapja
#5834
zkriszt
reply to coffegirl's post #5832
Ne lepődj meg, hogy nem működik. Nem biztos, hogy a Te hibád. Majd írok erről bővebben is, de elsőre csak annyi: a túlsúlyos emberek egy részénél nem működik az egyszerű matek. (szerencsére a kisebb résznél) Erről az oldal hívői soha sem szoktak beszélni. Kitalálnak minden marhaságot, csak hogy igazolják magukat és bebizonyítsák: a módszer tévedhetetlen. Nem, nem az. Nagyon fontos, sőt nélkülözhetetlen eleme a fogyásnak, de sajnos az emberek egy része genetikai okokból túlsúlyos és nem azért mert egy lusta zabagép. Nem kell hozzá pajzsmirigyprobléma, nem kell hozzá túlevés. Ha peched van akkor olyan a szervezeted, hogy valódi koplalás nélkül nem fogsz különösebben súlyt veszteni. Tudom mit beszélek. Öt éven belül nekem ez a negyedik kísérletem. Volt mit megtapasztalni.

9 hónapja
#5833
Ildinka 3
reply to slimshady977's post #5831
Szia Anita! Nagyon köszönöm hogy válaszoltál! Remélem nekem is sikerül beállítani a megfelelő értéket. A pulyka nagyon jó ötlet erre nem is gondoltam átváltok a csirkéről. Sok sikert neked!/ nektek! Ildi

9 hónapja
#5832
coffegirl
reply to slimshady977's post #5831
Nekem csak 2 hétig vált be a bmr-es dolog.. azóta eltelt 3 hónap és semmi fogyás :( viszont egyre többet edzek, egyre jobban megy, egyre erősebb vagyok, izmosabb,viszont a kalóriát már alacsonyan tartom.. (bmr alatt kb 300 kal-al) reggel éhgyomorra edzek egy jót,este 6 tól nem eszek.. Így talán beindul megint :) reménykedtem, hogy mostanra legalább 10 kilót leadok majd, erre még mindig 83 vagyok :( /60-nak kéne lennem max/ majdnem ugyanannyi, mint amivel elindultam. Nálam is mindig megvan a fehérje,a ch alacsony, a zsír meg mikor hogy alakul, de azt se viszem túl. Talán 1-2 hónap múlva már én is tudok örülni valamennyi fogyásnak :)

9 hónapja
#5831
slimshady977
reply to Ildinka's post #5830
Szia :)

Olyan túl nagy tapasztalatom nincs azért benne, tavaly október végén kezdtük el a párommal az életmód váltást :)
Mint írtam is, decemberre totál beálltunk mi is, az addig lement pár kilótól többet nem tudtunk elérni, sőt, jöttek az ünnepek és két-két és fél kiló még vissza is jött :)
Mi is olvasgattunk a fórumon , tanácsot kértünk és szerencsére kaptunk is Feketeincitől, Bojtikától és még sokan másoktól :) Köszönjük is szépen mindenkinek! :)
A baj az volt, hogy megadtuk az adatokat, meg is lett a BMR, de mi olyan jó fejek akartunk lenni, meg szorgalmasak, hogy bőven alatta kezdtünk el enni. Meg is lett az eredménye :/ Másfél hónapig stagnáltunk, sőt híztunk is vissza a kezdeti sikerből. Aztán végre januárban megint elindult a fogyás :) Szépen leesszük az előírt keretet és igyekszünk betartani a makrókat is, amik fogyókúrásra vannak állítva :) Szerencsére eléggé húsevők vagyunk, így a fehérje majd minden nap mosolygós :D Mi utánanéztünk, hogy milyen húsnak van jó fehérje, de kevés szénhidrát és zsír tartalma és szerencsénkre a kedvencünk ott volt az élbolyban :P A pulyka! Azóta azt veszünk mindig, jóllakunk egy kis adaggal is, a fehérjét meg pörgeti :) Mivel a pulykahúsnak kevés a zsírtartalma, így azzal is szuperul állunk, a szénhidrát viszont nekem mindig a keret alatt marad, nem bírok annyit enni belőle, hogy meglegyen, de nem érzem hogy fáradtabb lennék vagy rosszkedvűbb. :) Azért igyekszem mindent betartani :) Én már majdnem teljesen elhagytam a kenyeret, ha eszek az is korpás vagy rozsos toast, naponta 3-4 szelet. A párom is sokkal kevesebbet eszik . Cukor és cukros dolgok teljesen kizárva, kivéve a havonta egy nasi napon. Ekkor választhatunk valamit, egy nap belefér :P Érdekes hogy én olyankor sem édeset kívánok, bár sosem voltam az az édes szájú :)
Mi két nap súlyzós edzés (fél óra) után két nap pihenünk és nem visszük fel , nem esszük le. Főleg mert a kalóriabázis eléggé túloz az égetés területén :P
Sajnos nekem annyira nagy a túlsúlyom, hogy a súlyzón kívül egyenlőre nem tudok más mozgást csinálni, de ma elértem a -10 kilót és ha lemegy még ennyi, akkor már szóbajöhet séta, futópad is. :) Plusz kutya sétáltatás, mivel szülinapomra kaptam egy boxer kislányt, áprilisban indulnak a séták vele :)
Mi itt a Bázison állítottuk be a BMR-t, de más oldalakon is kb ugyanennyit számolt nekünk :) Én annyiban ,, csalok,, kicsit, hogy mivel szinte egész nap nem sokat mozgok, még azt sem mondhatom hogy ülő munkát végzek, mert elég nehéz a mozgás :/ így nem a BMR-t eszem le, hanem alatta vagyok 300 kalóriával. Mondjuk az én kalória keretem a súlyom miatt 2500, akinek jóval kevesebb annak sztem jó ha le is eszi a megadott értéket :) Ezt is ki kellett kalkulálni, ettem BMR felett, pont BMR-t és mikor beállítottam a mostani értékre, akkor indult meg a fogyás, havonta kb 2-2,5 kiló. Lassú, de folyamatos és ez a lényeg nekem :D
Időm mint a tenger....csak tartós legyen a fogyás! :)
Remélem tudtam segíteni :)
Biztos kapsz majd jobb tanácsokat is, olyanoktól, akiknek sokkal több tapasztalata van a témában :D Olvasgass a fórumokon, visszamenőleg is, nagyon sok jó dolgot találtunk mi is :)
Sok sikert!
Anita

9 hónapja
#5830
Ildinka 3
reply to slimshady977's post #5826
Szia segítenél nekem is, látom tapasztalt vagy a témában.. nekem 1450 körül van a BMR-em bár nem tudom ez így optimális-e mert ahány helyen kiszámolom általában más jön ki. 1500 ra beállítottam (nem dátumra, kalóriára) elején fogytam is szépen, aztán stagnált most meg híztam fél kilót. Mi lehet a baj? Edzéseket ne vigyem fel és ne egyem le? (nem mindig ettem le, de volt, hogy olykor többet ettem mert akkor is kijött a kb 4-500 kalória égetése) sokszor túllépem a zsírt, viszont a szénhidrát de főleg a fehérje nem éri el a keretet. Mennyire fontosak ezek? A baj az, hogy ahhoz hogy a fehérje napi adag meg legyen nagyjából húst kell ennem aminek viszont oriási a zsírtartalma, még a tojásnak a csirkemellnek és a tofunak is. Megköszönnék bármilyen jó ötletet vagy javaslatot. Már azon gondolkodtam, hogy elmegyek Héder Évához, csak sokallom a 22 ezer ft-ot azért, hogy megmondják tanácsadáson, hogy mit és hogyan egyek. Ildi

9 hónapja
#5829
NagyAttila1973
reply to feketeinci's post #5828
Kedves feketeinci!

Köszönöm a segítő válaszodat!
Beállítottam kb 10-15%-al a napi keretemet a BMR fölé (2250), és meglátjuk hova vezet az út! Én is ebben hiszek, csak be kell vallanom, hogy nekem kicsit soknak tűnik ezt leenni!
Na mindegy!
Most következik 2 hét tesztidőszak, utána majd jelentkezem!

Szép napot! :)

9 hónapja
#5828
feketeinci 2 3
reply to NagyAttila1973's post #5825
A BMR-ed 2023, ezt le kell enned!
Függetlenül az életmódtól, mert az életmódnak a BMR-hez semmi köze nincsen.
Az 1670-es napi keretet a gép ajánlotta neked, mert időre fogyást állítottál be, és ha ez így marad, soha nem lesz a BMR beállítva napi minimumnak.
Az időre, vagy dátumra fogyás csak egy egyszerű matek ezen az oldalon, a gép kiszámolja készségesen, de nem vezet eredményre.

A fix kalória beállítás a jó, és a főoldalon a makróknál a fogyókúrás beállítást válaszd.

Az 1670-es keretet is azért kaptad, mert a gép kimatekolta mennyi lehet a kereted. Ne hidd el neki! Te vagy az okosabb, és tudod hogy a BMR-t le kell enni!

9 hónapja
#5827
NagyAttila1973
reply to slimshady977's post #5826
Kedves slimshady977!

Köszönöm, akkor jól gondoltam! Az csak megerősít, ha más "tapasztalatból" beszél!

Köszi! :)

9 hónapja
#5826
slimshady977
reply to NagyAttila1973's post #5825
Kedves Attila :)

Te is beleestél ugyanabba a hibába, mint én és a párom amikor lekezdtük.
Olyan tökéletesen akartuk csinálni, hogy jóval kevesebbet ettünk a BMR-től :) Szépen mentek is le a kilók, egészen egy hónapig, aztán meg beálltunk mindketten mint a szög! Most januárban kezdett el megint megindulni a fogyás, hogy elkezdtük leenni a BMR-t...még ha nehéz is néha annyit összeenni :P Mert tényleg nehéz, de ha nem eszed le, akkor a szervezeted éhező üzemmódba vált és még a levegőt is elraktározza :D Mi csak súlyzós edzést csinálunk mellette, két nap edzés, két nap szünet. És ez is bőven elég a heti fél kilós fogyáshoz :) A párom már lassan eléri a kívánt súlyt, neki nem kellett olyan sokat fogyni, nekem még sok munka van hátra :D
Javaslom, hogy állítsd be a keretedet a BMR-re vagy kicsit fölé, és edd is le. Az edzéseket ne vidd fel és ne edd le, és ne időre állítsd a fogyást, hanem napi keretre. Amit mindig utána tudsz állítani ha megindulnak a kilók :)

Sok sikert! Nekünk bevált!


9 hónapja
#5825
NagyAttila1973
reply to feketeinci's post #5824
Kedves feketeinci!

Akkor ezek szerint nem voltam világos! :) Nekifutok még 1x!

Nos a BMR-em 2023! (ffi,44 év, 180cm).

Első körben dátumhoz igazított fogyást állítottam be! Mikor elkezdtem (jan.10) 105 kg voltam 06.30-ra szerettem volna 90 kg lenni! Ez heti 0,78 kg fogyást jelent. Ülö életmódot állítottam be, e szerint a napi keretem kb. 1670 kalória! Mindent rögzítettem, mindent mértem. Sokszor túl is teljesítettem a tervet, el voltam 1400 kalóriával is! Mellette heti 4-5 nap sportolok (3 nap kondi, 2 futás vagy úszás)
Le is ment kb 5-6 kg, most jelenleg 99,5 kg a súlyom! Most és már kb. 1 hete! Nem mozdul!
Olvasgattam a témában és úgy gondolom, hogy a testem átkapcsolt védekező mechanizmusba! A kérdésem az lenne, hogy hogyan állítsam be a rendszert??? 90kg szeretnék lenni, ésszerű időn belül. Természetesen életmódváltással és sporttal egybekötve, jojó nélkül! (Megvan hozzá az elhatározásom)

Most átállítottam az "ülőmunkát" "átlagos aktivitású munkát végzőre" -amely életmódba beletartozik a heti pár nap sport - és mindjárt megugrott a keretem majd 400 kalóriával!
Ez esetben ha sportolok heti pár napot, ami ugye az életmód része, akkor azt értelemszerűen nem kell felvinnem, ugye???
9 hónapja
#5824
feketeinci 2 3
reply to NagyAttila1973's post #5823
Valamit benézel, vagy félreértesz.

Nem tudni mennyit eszel, nem tudni mennyi idő alatt értél el eredményt, de van eredmény.
Csak találgatni tudok hogy nem jó keretet állítottál be...de ne találgassunk.

Az ellenben biztos hogy a BMR mindig ugyanannyi egy embernek, bármilyen munkát is végez. Ez kizárólag a nem, életkor és súly ismeretében kalkulált szám, bármilyen munkát is végzel, a BMR mindig ugyanaz.

Írd meg mennyi a BMR-ed, vagy a nemed, korod, súlyod, és azt hogy mekkora a kereted amit miden nap megeszel.
Az sem mindegy, hogy a keretedet eszed-e le, vagy felviszed a sporttal elégetett kalóriát, és azt eszed le (bár ezt nem gondolom).

A tartalékolás a BMR alatti kalóriabevitel nyűgje, legészlelhetőbb jele a ritka randi a fajansszal. Lehet ilyened?
Mennyire pontos a számolásod?

9 hónapja
#5823
NagyAttila1973
Sziasztok!
100 kg-os, 44 éves, munkahelyen ülő munkát végző ember vagyok. Beállítottam a rendszert ezen adatok szerint és kb. 1,5-2 héttel ezelőttig ment is minden rendben! 112 kg-ról indultam!
Azóta azonban se le se fel... :( Kb. 1 hónapja sportolok is rendszeresen. Ez heti 3 nap konditerem, 2 nap futás és esetleg 1 nap úszás! Lehetséges, hogy ehhez az életmódhoz már nem alkalmazható az ülőmunka BMR? A testem átkapcsolt volna tartalékolásra és ezért nem fogyok?

Ha átállítom a rendszert arra, hogy könnyű fizikai munkát végzek (heti 2-3 edzés), akkor megemelkedik a BMR-em, tehát többet kellene ennem a mostaninál!
Ebben az esetben, ha elmegyek edzeni, akkor azt írjam be külön vagy azt a mozgást már tartalmazza az életmódból számított BMR?

Próbáltam érthető lenni, ha valami nem világos akkor kérdezzetek! :)

Köszönöm!

9 hónapja
#5821
kajlo1992
Nem,nem az alap kalóriaégetésen felül volt.

9 hónapja
#5820
Ridita 31
reply to kajlo1992's post #5817
Ez az alap kalóriaégetésen felül volt? Nekem edzéssel maximum 3-400 kalória plusz égetés jön össze.

9 hónapja
#5819
kajlo1992
Köszönöm szépen a választ!

9 hónapja
#5818
feketeinci 2 3
reply to kajlo1992's post #5817
Kizárt hogy ennyit égessen valaki aki felnőtt ember, és reggel felkel, tesz-vesz, majd este lefekszik aludni.
A BMR-t mindenképpen égeted, akkor is ha csak fekszel egész nap mozdulatlanul, tehát nem kelsz fel.
Sokkal idősebb vagyok (gondolom, jelenleg 60) és az elmúlt évben amikor tényleg csak arra az időre keltem fel amíg ettem vagy WC-re mentem, akkor is 1721 kalóriát égettem.

Már sokszor elmondtuk, hogy az a kiértékelés nem jó, nem tudom mikor tüntetik már el az üzemeltetők.

Majd újra mérlegelj, de csak a fajanszos randi után. Bármikor visszatarthatsz vizet, a szervezet nem jelenti be. Visszatartasz izomláz esetén is, vagy ha sósabban ettél...más-más kajáktól is tartalékolunk. Nem csak 40 dekát, akár 1-1,5kg-ot is egyik napról a másikra, nyugi.
Az én grafikonom is cikázott le és fel, volt hogy 3 nap lefelé, majd 4 nap felfelé. Az eredmény így is eljön, türelem és kitartás.

9 hónapja
#5817
kajlo1992
Úgyértem 1428.98 kalóriát égettem tegnap.A tegnapi kiértékelésből van az info.

9 hónapja
#5816
feketeinci 2 3
reply to kajlo1992's post #5813
Bocs, de nem értem a kérdést. Azt értem hogy 40 dekával többet mutat a mérleg, de honnan az információ, hogy -1428,98 kalóriát égettél el?
Mi ez a negatív szám?
Ennyivel többet égettél valaminél? Minél többet? Vagy kevesebbet mert mínusz?
Ezt esetleg a kiértékelésből olvasod?

9 hónapja
#5815
kajlo1992
Hát az igaz hogy azelőtt álltam a mérlegre mielőtt voltam wc-n,arról pedig nem tudok hogy a szervezetem vizet tartana vissza.

9 hónapja
#5814
Ridita 31
reply to kajlo1992's post #5813
Volt székleted? Nem lehet, hogy a szervezeted valamiért vizet tart vissza?

9 hónapja
#5813
kajlo1992
Üdv mindenkinek,csak egy kérdésem volna hozzátok.Szerintetek létezik olyan hogy az ember 40 dekát hízik annak ellenére hogy előző nap -1428.98 kalóriát égetett el?A fogyókúrám során már 1x tapasztaltam ilyet.Most megint ez történt nemtudom hogy a mérleg csal vagy ilyen tényleg létezik...

9 hónapja
#5812
Ridita 31
reply to vajkzsuzsa's post #5810
Nekem is stagnál a fogyásom, de egyértelmű, hogy azért, mert kicsit többet ettem a kelleténél. Úgy érzem, kicsit belefáradtam én is a fogyózásba. Mivel most még csak félúton tartok, igyekszem visszatérni a normális kerékvágásba minél előbb. Az alapokkal kezdem lépésről lépésre, mint a folyamat elején.

9 hónapja
#5811
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5810
Szerintem ha besétálsz egy bankba, tudsz utalást küldeni úgy is, hogy te ott kp fizeted a pénzt.
A magnetbanknak (ahová utalnod kellene) nem sok fiókja van, de elérhetőségük biztosan, és ott megkérdezheted, mi a teendő.

Akkor tudsz írni az itteni szakértőknek.

9 hónapja
#5810
vajkzsuzsa 777
Örüljetek velem ! Ma vagyok 500 napos ! Erre büszke vagyok. Viszont nem vagyok büszke a teljesitményemre. Fél éve stagnálok. Tartom a makrókat, a kalóriámat. Mosolyognak a csikjaim / lehet, hogy rajtam... :) / .
Már azon töröm a fejem, hogy szakemberhez fordulok, csak még nem tudom kihez? Ajánlotok valamit? - valakit? Nem vagyoki prémium tag, mert nem tudok utalni. Ha lehetne valahol kp. fizetni, nem lenne akadálya a belépésemnek.
Sajnos egyedül nem megy tovább. Ennyire voltam egyedül képes. Kezdek beleunni. Nektek sok sikert ! Ölelés.

10 hónapja
#5809
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5808
Ha tojással elkevered, picit állni hagyod, lepénynek is megsütheted. Sokféleképpen használható.

10 hónapja
#5808
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5807
Nekem a zabok kimaradtak, de van itthon. Megpróbálom a reggelihez.

10 hónapja
#5807
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5806
Én bármit csinálok, ha nagy nehezen visszahintáztatom magam a "normál" koránkelős ritmusra, pár napig tart esetleg, aztán megint azon kapom magam, hogy elmúlt éjfél, és én még a gépen keresgélek vagy olvasok.
Vagy akár az ágyban, egy könyvvel veszem észre, hogy mindjárt világosodik. :D

Az anyagcserével nincs gondom, de rendszeresen eszem zabpelyhet, zabkorpát.

10 hónapja
#5806
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5805
Én aránylag rendszeresen élek. Reggel 8 reggeli, 13 óra ebéd, 18 óra előtt kicsivel vacsora. Fekvés 22 óra. Kelés 7 óra körül. Igy élek, ugyhogy ki tudom számolni a 16 óra "böjtöt", vagy nevezzük bárminek. Egy-két hetente megcsinálom. Ha mást nem érek el vele, akkor annyi, hogy akkor spontán tudok WC-re menni, nem a mályva teámmal, ami napi vendég nálam. / mármint a tea /. Lassu az anyagcserém, ezt már tudjuk.

10 hónapja
#5805
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5804
Én ebédelni se szoktam. Igaz, reggelizni se.
És nem tartom számon, mikor ettem utoljára. Nem is akarok egész nap az evéssel foglalkozni gondolatban. De tegnap pont az itteni beszélgetés miatt utánaszámoltam. Előző este 9-10 óra között ettem talán utoljára. Igaz, akkor jól belaktunk. Utána még dolgoztam éjfél utánig, utána még molyolgattam, kettő körül mentem ágyba. Ébren voltam kb. fél négyig. Másnap kora délután (1 óra körül) ébredtem, megittam a szokott üres kávémat. Fél hat is volt, mire megéheztem. Ez simán megvolt, ha jól számolok, legalább 18 óra, és nem éreztem, hogy böjtölnék. Inkább azt mondom, hogy az alvással együtt sok idő telik el, mire megéhezem.

És mivel ez a megszokott ritmusom, semmin nem változtat az égvilágon. :D

10 hónapja
#5804
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5803
Nekem még a nagy Mentorom - Ironizáló - ajánlotta a böjtöt. Néha meg is csinálom. Alvás - nem alvás - nem számit /ha jól értelmeztem/, csak az a lényeg, hogy 16 órán át ne legyen kalória bevitel. Azért jó az éjszakát is belevenni, hogy menjen az idő, és ne gondolj az evésre. Tehát én reggel 8 körül szoktam reggelizni 4-500 kalóriát. Ehhez előző nap ebéd után már nem eszem olyankor. Esetleg 3-4 órakor egy joghurtot vagy valami hasonló lufit. Igy.

10 hónapja
#5803
Bojtika 3
reply to Yvettee's post #5802
Tudom, mi a böjt, csak nem értettem, az alvás idejét miért veszed annak.

Én általában igyekszem annak a szószólója lenni, hogy az étkezés örömforrás legyen. A bűntudat, a böjt, a bűnözés csupa olyan fogalom, ami inkább vallástörténeti eredetű, mintsem vidám és szabad, vagy örömteli.

Hogy lenne bűn az evés? Az egészséges testünk a legértékesebb birtokunk. Azt táplálni, erővel ellátni inkább a saját érdekünk, semmiképpen sem bűn.

Az alvás nem böjt, mert alváskor ha akarnék, sem tudnék enni. A böjt inkább előre elhatározott megvonás.

Ha nem vagyok éhes, nem eszem. Ez is nyilvánvaló nálam. Nem fogom az órát nézni, hanem inkább a saját belső órámra figyelek.
Minél több szabályra görcsöl rá az ember, annál stresszesebb lesz maga az étkezés.
Ha pedig már az evés is stressz, akkor mégis mit várhatunk?

10 hónapja
#5802
Yvettee
reply to Bojtika's post #5800
Bojtnek mondjak amikor valamit megvonsz magadtol valamennyi idore, pl:lebojt, nagybojt stb

En a sajat tapasztalataimat irtam le, hatha segit. Termeszetesen ha barmilyen okokbol nem kovetheto en nem tervezem azt szamonkerni senkin sem.

10 hónapja
#5801
Yvettee
reply to vajkzsuzsa's post #5799
Szivesen. Sok sikert!

10 hónapja
#5800
Bojtika 3
reply to Yvettee's post #5798
Yvettee, a HIIT edzés az, amit a korosztályom (Vajkzsuzsa is) már eleve kiszűr a keresésekben.
Bocs, de két nagy i-vel kell írni. A jelentése: High Intensity Interval Training, azaz erőteljes ugrálós vagy nagyon dinamikus mozgás.
Már a 40 feletti is csak az bírja, aki addig is folyamatosan ugrálós sportokat űzött.
Nálam pl. már a sima kardio is kiesik. Nálunk már nem az a cél, hogy szakadjon a víz rólunk.

Első étkezésnek nálam a hús teljesen kizárt. Akárhány óra telt is el akármikor óta.
Mi az a 16 órás böjt? Az utolsó evés óta eltelt idő? Miért böjt?

Most visszaszámolva... én éppen ma úgy 18 órája ettem utoljára, de nem érzem ezt böjtnek.

10 hónapja
#5799
vajkzsuzsa 777
reply to Yvettee's post #5798
Köszönöm, hogy válaszoltál. Nem tudom, hogy azt tudod-e, hány éves vagyok... már a sporttal kapcsolatban. Hát sajna 60 éves vagyok. De azért mozgok. Van szobabicóm, ellipszis. Sétálok, uszok is néha. Nem vagyok egy ücsörgős fajta, mindig ügyködök valamit. Háztartás, főzés stb. Férjem délután néha alszik, én soha. Nyüzsögnöm kell. Persze ez azóta , mióta lement a husz kiló. Előtte meggondoltam minden lépést egy évig. Aztán persze meghiztam. Most ha még tiz lemenne, és csak vigyázni kellene rá, az maga lenne a boldogság...:) Persze az már igy is megvan - mármint a boldogság. Mert azt nem igazán csak a kilók számából meritem.

10 hónapja
#5798
Yvettee
Szia vajkzsuzsa!
Megtalaltam a tortenetedet. Eloszor is gratulalok a 20 kg minuszhoz, ez hatalmas teljesitmeny! Masodszor gratula, hogy mar tudod hogyan kell suly tartani, mert az sem egyszeru am. Kesobb majd emlekezz ra hogy kell csinalnod, amikor mar leadtad azt a 10 kilot amit meg szeretnel.
Igen az utolso 5-10 kg a legnehezebb sajnos.. En is megalltam a fogyasban 5 kg-mal a cel elott. Most a szervezeted beallt egy kenyelmi allapotra a mar megszokott eveseddel es mozgasoddal. Ebbel a megszokasbol kell kibillentened, ha tovabb szeretnel fogyni.
Amik nekem segitettek kimozdulni a stagnalasbol:
- napi idoszakos bojt bevezetese: napi evesi idoszak: deltol este 8-ig, nem eves este 8-tol masnap delig. Tehat 16 ora bojt es 8 ora eves naponta
- hetente egyszer kb 200-300 kaloriaval tobbet ettem, mint a beallitott bmr+100 => mondhatjuk kilengos napnak
- HIT bevezetese az edzesembe a kardio mellett. Minden edzes: 10 perc bemelegito kardio (seta,bicaj stb), 10 perc HIT , 10 perc levezeto kardio. Az eleje-vege kozepesen intenziv (de nem beszelgetosen laza), a HIT izzaszto kell legyen. En HIT-nek foleg erositettem sajat sullyal (pl fegyenc trening) es ugraltam
- az edzest a 16 oras bojtod vegere tedd (nekem ez de 11 korul volt) es utana kozvetlenul, a napi elso etkezesnek egyel egy teljes (hus, zoldseg, szenhidrat), de nem tul nagy mennyisegu adagot
A bojti szakaszban ihatsz mindenfele kaloriamentes italt - viz, ures tea, ures kave etc. A lenyeg, hogy semmi kaloriat ne vigyel be abban a 16 oraban.
Remelem sikerul kimozdulnod a stagnalasbol!

10 hónapja
#5797
310583
reply to Hilduci28's post #5796
Persze mind adunk tanacsot, legjobb tudasunk es tapasztalatunk szerint. Aki akarja megfogadja, aki nem nem, semi harag ezert ( ezt az elvet vallom a gyerekeimmel is, nem szolok bele a dolgaikba, viszont tanacsot adok, ha akarjak megfogadjak, ha nem, hat nem, harag nincs, vagy ha nem ugy csinaljak ahogy tanacsoltam, es utolag rosszul sul el, akkor sincs " ugye megmondtam")

10 hónapja
#5796
Hilduci28
:-) Mindenhol vannak olyanok akik nem képesek elfogadni azt h valaki épp hogyan próbál lefogyni .Pedig mindannyian tudjuk hogy mindenki más és mindenkinek teljesen más makrotápanyagokra van szükség aránylatokra tekintve.Mindenki csak a saját tapasztalatát és véleményét írja le.Ezt ha nem fogadjuk el, akkor nem leszünk "barátok ".De alapvetően mi mind kedvesek vagyunk, úgyhogy batran tégy fel kérdéseket.Senki nem harap meg,de legyen az akár negatív, akár pozitív válasz, fogadd el.

10 hónapja
#5795
feketeinci 2 3
reply to margo1's post #5793
Nem értem.
Kérdeztél a fórumon, és nem kaptál választ?
Melyikben?
Mikor?

10 hónapja
#5794
Bojtika 3
reply to margo1's post #5793
Szia Margo1, az egyes topikok sajnos a kezdet kezdetétől fogva ellenőrizetlenül működnek.
Teljesen összekeveredtek a témák.

Sajnálom, ha emiatt nem mersz segítséget kérni.

Nem tudom, a fogadtatás kedvességét miért hiányolod. Senki nem látja, hogy az adott topikot éppen kik olvassák, csak a beírt kérdésre vagy hozzászólásra tudunk reagálni.

10 hónapja
#5793
margo1 391
Ezer éve vagyok a KB-n. A fórumot még sohasem használtam, bár tudtam, hogy lehet itt jó tanácsokat kapni, ha szükségünk van rá. Gondoltam, utána olvasok, hogy mit is kell tenni, ha esetleg a fogyásunkban stagnálás áll be. Ezek után rákatt. a kérdésre, és mit olvasok? Már egy hétnél is visszább jártam az olvasásban, de még csak a fejemet kapkodtam. Azt hiszem, itt nem olvasok tovább. Majd ráguglizok, ott talán kedvesebben fogadnak.

10 hónapja
#5791
Bojtika 3
reply to slimshady977's post #5790
Ja! :D Régen néztem már Terminátort. :D

10 hónapja
#5790
slimshady977
reply to Bojtika's post #5789
:) Tudom, csak mintha pár napja nem tűnt volna fel...most meg újra itt az okoskodásokkal :)
-Terminátor: Visszatérek :)

10 hónapja
#5789
Bojtika 3
reply to slimshady977's post #5788
Nem hivatalos, és nem komoly, csak egy troll.

10 hónapja
#5788
slimshady977
reply to 1holattminusz10kilo's post #5787
:) :) :) Ez most komoly? :D

Ba....us :) Mint a terminátor :D

10 hónapja
#5787
1holattminusz10kilo
Amit jóízűen eszel az nem hizlal -Hivatalos

10 hónapja
#5786
Bojtika 3
reply to hamarabb's post #5785
Talán tudnánk ötletet adni, ha nem 3 havonta néznél be.
A jóllakottsági trükkösben írtad a babkonzerveidet. Nem az a trükk, hogy ha éhes vagy, babkonzervet eszel! :D

10 hónapja
#5785
hamarabb 11
látom veszekszik az úri közönség. csak hajrá.
szeptember óta nem tudok megszabadulni négy kiló feleslegtől...pláne most felugrott még két kiló.

mindenesetre rajta vagyok. márciusban visszanézek.

10 hónapja
#5784
timi67
reply to 1holattminusz10kilo's post #5783
Vedd már észre végre, hogy senkit nem érdekel a te történeted, legjobb lenne mindenkinek ha máshol osztogatnád az észt.

10 hónapja
#5783
1holattminusz10kilo
reply to Bojtika's post #5781
Még1szer leírom
Nekem az a lényeg hogy én fogyjak a hogy más mivel fogy az engem kevésbé érdekel!

10 hónapja
#5782
310583
reply to Bojtika's post #5781
Igazan, ne vegyetek fel mar a kesztyut, es ne valaszoljatok neki, mert ezer egyig visszakopkod, es sose lesz vege!. Ha nem kap valaszokat, hatha elunja az irogatast

10 hónapja
#5781
Bojtika 3
reply to 1holattminusz10kilo's post #5780
Én úgy látom, te nem bírod elviselni, hogy nem estünk hasra a "módszered" előtt. Más is szólt a kenetlen stílusod miatt, de csak nekem szólogatsz be.

10 hónapja
#5780
1holattminusz10kilo
reply to Bojtika's post #5779
Te írtál rám legelőször elvégre én idejöttem nem ismerek itt senkit így nem is szóltam senkihez csakleírtam 1 dolgot amire te a magad módján reagáltál!és azóta sem tudod lezárni ezt!hanem végig nyomod nekem a hülységeidet!
Azért vagyok itt hogy legyen mit kérdezned!amúgy neked nem mindegy?Bárki írhat báthová nem?? :)))

10 hónapja
#5779
Bojtika 3
reply to 1holattminusz10kilo's post #5778
Ha mások nem érdekelnek, akkor minek jöttél ide? És minek vagy még itt?

Bárki írhat bárhova, én elég régóta itt vagyok, tehát sok topikba írtam már.

Te tényleg ennyire értetlen vagy, vagy tényleg csak engem akarsz kóstolgatni?

10 hónapja
#5778
1holattminusz10kilo
reply to Bojtika's post #5777
én keresztül vinni??
Nekem az a lényeg hogy én fogyjak a hogy más mivel fogy az engem kevésbé érdekel!
Tehát ez megint nem talált!
Én összes 3db fórum topikba írtam be te majdenm az összesbe azaz kettőnk közül te vagy az aki azt hiszi hogy mindig mindenben megmondod a tutit.

10 hónapja
#5777
Bojtika 3
reply to slimshady977's post #5776
Pont ő az, aki a tuti módszert akarja keresztülvinni, pont egy olyan fórumon, amely már a nevében is más módszert követ.


10 hónapja
#5776
slimshady977
Azt hiszem ideje lenne a fiatalembert tiltani, mert egyre durvábbá válik a helyzet. Minden fórumon van valami megjegyzése, de többnyire mások pocskondiázása :/ Akit érdekelt, az már úgyis ismeri az ő ,,technikáját,, és ha akarja hát kövesse. Ennyi.
Szép estét!

10 hónapja
#5775
Bojtika 3
reply to 1holattminusz10kilo's post #5774
Vagy éppen válaszolok valakinek. Vagy saját tapasztalatot írok.

Különben ez nem az a beszólogatós portál, hanem igyekszünk egymásnak segíteni. Évek óta. Soha nem minősítjük a másikat. Nem "savazzuk", ahogy manapság mondják.

10 hónapja
#5774
1holattminusz10kilo
reply to Bojtika's post #5773
maximum 3 témához írtam kommentet te szerintem majdnem az összesben pro vagy és megmondod a tutit

10 hónapja
#5773
Bojtika 3
Miért csak engem kóstolgatsz, mi?
Még csak azt a fáradságot sem veszed, hogy az oldalon nézelődj, csak ott kezdesz ágálni, ahol én is írtam.

Ne alkoss rólam véleményt, azt megteszem én magam, ha kell. Ne hasonlíts másokkal össze, mert ahhoz sincs meg a kellő alapod.


Én is ismertem pocakos fiatalembert, aki rendszeresen focizott. aztán egyszer a pályán esett össze holtan. Mégsem mondhatom azt, hogy minden 30 év feletti focizó össze fog esni.

Nekem nem okoz gondot nem enni akkor, ha gépelek. Pedig ma még nem ettem, és még nem is vagyok éhes. Akkor most még jobban sajnállak.


10 hónapja
#5772
1holattminusz10kilo
reply to Bojtika's post #5768
25kiló +súllyal mozgásképes voltál igen!Max nehezedre esett megmozdulni magyarul nem akartál!
nézz meg egy öregfiúk kispályás foci tornát szinte minden csapatban van 2-3 totál nagy hasú ember.vagy a hobbi teniszezők között is rengeteg 50-es dagi pasi van.De van jó pár 50-es 60-as dagi nő is aki biciklizik.Persze könnyebb és egyszerűbb volt rámondanod hogy óó hát te mozgásképtelen vagy.

Igen én egyedül hangoztatom a saját módszeremet és?ez miért baj?1szer nem próbáltad meg szóval azt sem tudod hogy eredményes lenne e.De az hogy hangoztatom az túlzás leírom az a néhány embert akit láttam hogy így fogyott le.Világot megváltani max itt te akarsz elvégre te a fórum minden témájában megmondod a tutit.Én meg maximum elmondom a tapasztalataimat és amig ide írkálok addig sem eszem :)

10 hónapja
#5771
Bojtika 3
reply to 310583's post #5769
HIHIHIHI


10 hónapja
#5770
310583
reply to Bojtika's post #5768
Amugy szerintem ne valaszoljatok mar neki, cask a hely telik hujesegekkel, mert mindig rakontraz

10 hónapja
#5769
310583
reply to Bojtika's post #5768
Megy a koma a felesegevel az autoval, leter egy utcaba. Mondja az asszony: te Jozsi, ez egiranyu forgalmu utca! Mire a ferj: En tudom, de nezd meg a sok hujet, mind jon szembe velunk!

10 hónapja
#5768
Bojtika 3
reply to 1holattminusz10kilo's post #5757
te 30-as felnőtt férfi...

Verset küldök. Ismered?

|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segembe is felyem van.


Innen idéztem, itt meg is hallgathatod.
https://www.youtube.com/watch?v=dnccJ971hWI

Csak hogy kis költészet is legyen már a dologban.

Ha 25 kg-s túlsúllyal szerinted mozgásképes voltam, mert csak ferdítés, hogy ennyi túlsúllyal mozgásképtelen az ember, akkor ezt meg nyilván én találtam ki.

Még mindig nem vetted észre, hogy te egyedül hajtogatod a saját módszeredet, és mindenki hülye, aki nem követi.

Az itteni csapat pedig a közösen és sok év alatt összegyűjtött tapasztalatokat mondja, esetleg a saját tapasztalatával kiegészítve.
Hiába jöttél ide világmegváltó szándékkal.


10 hónapja
#5767
1holattminusz10kilo
reply to Blacklily's post #5766
Végig sem olvasom amit írsz!ja hogy én feltételezek dogokat... úgy te nem??
Azt is okosan kikövetkeztetted ha valaki 100 felett volt és fogyott 25-30 kilót de legyen 30 most pontosan tehát aki 100 felett volt az fogyott 30kilót az 70 kilóra fogyott!! brávóó ezt rettenrő okos következtetést!de szerintem jobb ha átgondolod még1szer!Én itt befejeztem!szép estét és sikeres fogyást.....

10 hónapja
#5766
Blacklily 4
reply to 1holattminusz10kilo's post #5764
Én kötekszem? Ezt miből gondolod? Én csak arra hivatkoztam, amit te magad írtál. Mi a baj? És miért is vagyok támadó? Hiszen most írtam, hogy egészen kezdem élvezni az eszmecserét! Ez pozitív dolog és komolyan írtam. Amúgy meg most írtam, hogy 55 kg vagyok. Miért ne lett volna sikeres a fogyásom? Fogalmad sincs róla, hogy hány kilóról indultam és mennyi idő alatt értem ezt el. Meg sem kérdezed, csak feltételezel dolgokat, de úgy látom, neked az sem jó, ha támogatnak és egyetértenek veled. Vagy nem szabad rákérdezni dolgokra, azokra sem, amiket te magad írtál? Most tényleg nem értem, hogy mi bajod van. :-( Amúgy sokan vannak itt, akik a súlymegtartásra ügyelnek, de ezt is írta már neked más is. Van egy olyan érzésem, hogy te mindenhol csak kötekedést és ellentmondást látsz, akkor is, ha épp nincsen, mert speciel most nálam tényleg nem volt, de így elveszed az ember kedvét attól is, hogy normálisan próbáljon veled beszélgetni.

10 hónapja
#5765
Blacklily 4
reply to 1holattminusz10kilo's post #5762
Te írtad, ahogy 25-30 kg-t fogyott és az első 12 kg-t a tavaszi szünetben. 100-30= 70.

10 hónapja
#5764
1holattminusz10kilo
reply to Blacklily's post #5761
De 161 nap alatt gondolom te is sok mindenek tudod a kalóriáját mégis itt vagy már fél éve!De persze kötekedjél csak!Különösebben nem zavar valószínűleg 161 nap alatt sem volt túl sikeres a fogyás és ezért vagy ilyen támadó :) szóval megértelek és elnézem.

10 hónapja
#5763
1holattminusz10kilo
reply to Blacklily's post #5761
Igen nagyon nagyon sok mindennek tudom másrészt most fogyókúra alatt kb 5-6 dolgot eszem csak összesen annak meg pláne tudom.csak azért vagyok itt hogy téged boldogítsalak.

10 hónapja
#5762
1holattminusz10kilo
reply to Blacklily's post #5761
Nem 70 kilóra fogyott! közel sem!de szerintem teljesen lényegtelen! gondold azt hogy 70 kiló lett.

10 hónapja
#5761
Blacklily 4
reply to 1holattminusz10kilo's post #5759
Most mi van? Éppen gratulálni akartam, hiszen csak ámulok és bámulok a csodás eredményeken! Viszont a haverodnak kár volt lefogynia azt a böszme sok súlyt. 190 centis pasik már 90 kilósan is elég jól tudnak kinézni, de még a 100 kg sem vészes. 190 cm-hez 70 kg meg nagyon, nagyon kevés. Remélem, visszaszedett belőle legalább huszat és beállt egy jó 90 kg-ra! Ha még sportolt is mellé, akkor tuti, hogy nagyon jól nézett ki. Amúgy meg azt írtad, hogy nem is használod az oldalt a kalóriák követésére, mert mindennek tudod a kalóriatartalmát, kivéve a túró rudiét, olyat meg most biztos nem eszel a fogyi alatt. Vagyis akkor miért vagy itt? (Ja, és miért kellene megnyugodnom? Szuper jó kedvem van, egészen kezdem élvezni ezeket az eszmecseréket. )

10 hónapja
#5760
1holattminusz10kilo
reply to Blacklily's post #5758
nem! igazából beregisztráltam ide! csak azért hogy hazudozhasak 1 hónapon keresztül!!! ha ettől megnyugszol akkor ez így van! csak ez miatt jöttem!!

10 hónapja
#5759
1holattminusz10kilo
reply to Blacklily's post #5755
nyilván nem müködne de ő nem is 55 kiló volt hanem 100 feletti igaz ehhez kb 190 centi lés utolsó évben volt a tabló fotózás és miután elkészültek a képek rájött hogy hogy néz ki igy elkezdett fogyózni és sportolni!nem biztos hogy 12 nap volt fogalmas sincs hogy pontoan hány nap volt akkoriban a tavaszi szünet de 12nél biztos nem több szerintem.de teljesen mindegy mit mondok!mert akkor az is kamu hogy 1hét alatt fogytam majd 4 kilót és az is hogy 1hónap vagy max 40 nap alatt fogok fogyni 10 kilót ha meg sikerül akkor meg az lesz hogy ja hát biztos izomból fogytam :))

10 hónapja
#5758
Blacklily 4
reply to 1holattminusz10kilo's post #5757
Ugyan már, eszembe sem jutott ilyesmi, hiszen tudjuk, hogy 30-on felül már mindenki az igazat, csakis az igazat és a színtiszta igazat mondja. Csak meseszerűen szép a történet. Szinte láttam magam előtt, ahogy a haverod napról napra fogyott el, mint az olvadó gyertyaszál. Végül mennyi lett az álomsúlya - 30 kilóval? Ja, és várom a választ: mikor leszek 55 kilóról 45?! Remélem, két héten belül, mert nagyon sürgős lenne!

10 hónapja
#5757
1holattminusz10kilo
reply to Blacklily's post #5755
lóvaglógéép tök kicsi! Tehát elfér a lakásba! jóó akkor 30-as felnőtt férfiként csak kitalálom az egészet!

10 hónapja
#5756
1holattminusz10kilo
reply to Bojtika's post #5753
Isten miért veszed feleslegesen a szádra?

10 hónapja
#5755
Blacklily 4
reply to 1holattminusz10kilo's post #5752
:-D 12 kiló 12 nap alatt! Ez jóóóó! :-D Mindez középiskolásan, ha jól veszem ki a szövegből. Szuper! Tudod, van az a könyv, aminek az a címe, hogy Minden napra egy mese. Hát, nekem ez elég meseszerűnek hangzik, de ha a lovaglógép ilyen csodákat tesz, akkor veszek én is egyet. :-D Ja, vagy mégse, mert hogy buzis neve van és még a lakásban sem férne el, vissza az egész. Légyszi mondd, hogy az ismerősöd mantrázott is a grandiózus fogyókúrája közben, hiszen csak akarat dolga az egész és akkor pedig kell a varázsige/ráolvasás is, de mennyire! Mondd csak, ez az én 55 kilómnál is működne? Szeretnék 10 nap múlva 45 kiló lenni és akarom nagyon!! Segíts guru!!

10 hónapja
#5754
1holattminusz10kilo
reply to Bojtika's post #5753
Én csak a tapasztalataimat osztom meg!

10 hónapja
#5753
Bojtika 3
reply to 1holattminusz10kilo's post #5752
Te vagy Isten és a haverjaid az emberiség etalonja. Mert így akartad.

10 hónapja
#5752
1holattminusz10kilo
Egyik ismerösöm (akkori haverom)25-30 kilót fogyott ezzel amivel én is nyomok!De ő közben még ezt a 16/8órás kúrát csinálta még 45-60percet edzett is minden nap és az első 12 kiló 12 nap alatt lement róla akkor kb annyi volt a tavaszi szünet és a folyosó végén lévő osztályterem előtt álló osztálytársak nem ismertek rá
Lóvaglógépet vett és azzal edzett(mondjuk elég buzis neve van) :))))
Tehát az hogy +20-25kilóval mozgásképtelen az ember ez szintén ferdítés minden akarat kérdése.

10 hónapja
#5751
Ridita 31
reply to Bojtika's post #5750
Én direkt olyat kerestem, amit a TB támogat. Azt tapasztaltam, hogy sokan vagyonokat fizetnek a szakembereknek abban bízva, hogy majd megoldja helyettük a problémát. Ez sajnos az életmódváltás esetén nem megy, mindenkinek felelősséget kell vállalnia önmagáért. Nekem az is megnyugtató, hogy ott van az orvosi háttér a fogyókúrám mögött. Igaz, hogy jóval alacsonyabb a kalóriakeretem, mint másoknak, de bízom abban, hogy szakértő irányítással sikerül betartani a szabályokat és megtartani a leadott súlyt.

10 hónapja
#5750
Bojtika 3
reply to Ridita's post #5744
Ez nagyon fontos téma, talán jó lenne egy önálló topikba tenni.
Még mindig kevesen tudják, hogy vannak ilyen elehetőségek országszerte.

10 hónapja
#5749
Bojtika 3
reply to slimshady977's post #5745
Hát ez remek kor.
Tudsz vele labdázni, akkor is, ha ülsz. bevonhatod a mozgásokba, amiket végzel.
Van/volt egy tagunk, a 3 éves kicsi lánya vele igyekezett végezni a gyakorlatokat. Jókat kacagtak is, mozogtak is. És együtt, ami nagyon fontos. :D

10 hónapja
#5748
slimshady977
reply to Bojtika's post #5743
Kösziiii :)

A Nyíregyit mindenképp felkeresem :)

10 hónapja
#5747
slimshady977
reply to 310583's post #5741
Köszönöm!
Ilyen gyakorlatokat végzek én is,naponta 2-szer 20 perc már megy.
Mindent mérek digitális mérleggel, nehogy a kicsik összerakódjanak, és már több saját receptet is felvittem, figyelve az elpárolgásra is. Szerencsére nagyon jól le van írva az információ fül alatt minden :)
A makrokkal szerencsére nincs gondom, 90 %-ban mosolygósak.
Márciusban a meglévő kutyánk mellé jön egy kis boxer, így a napi séták is meglesznek, a párommal megyünk majd megjáratni őket :) Addigra reményeim szerint lemegy még pár kiló, eddig összesen 6 kilótól szabadultam meg november elejétől, és ezt a 6 kilót is érzem, hogy minden könnyebben megy kicsivel :)
Kérdésem biztos lesz még, és látom, hogy szerencsére olyanok válaszolnak, akik már végigjárták ezt az utat, és a tapasztalatukat osszák meg velem :)

10 hónapja
#5746
slimshady977
reply to Ridita's post #5740
Köszi a segítséget, mindenképp keresni fogok dokit, csak nekem Budapest kicsit messze van :)
De láttam egy másik hozzászólásban, hogy itt Nyíregyen is van a kórházban Lipidológiai Osztály, mindenképp fel fogom keresni és a testvérem járt egy magán dokihoz, most nem jut eszembe a neve, hozzá akarok elmenni elsősorban. A testvérem másfél év alatt 35 kilót fogyott. Szinte az egész család ,,nehézsúlyú,, de eddigi vizsgálataim során semmi szervi vagy hormonális dogot nem fedeztek fel.
Sokat és rosszakat ettem :/

10 hónapja
#5745
slimshady977
reply to Bojtika's post #5739
Két és fél éves, nagyon eleven kisördög :)
Mindig is túlsúlyos voltam, de a terhesség alatt és után nagyon sok jött fel rám, kb 40 kiló.
Csakis magamnak köszönhetem, a túl sok és mindenféle kajáknak meglett a ,,hatása,, :/
Nem akarok szuper gyorsan fogyni, csak lassan, de biztosan. November óta eddig összesen 6 kiló ment le, és már ezt is érzem, kicsivel könnyebb a mozgás, sőt a levegő vétel is :)

10 hónapja
#5744
Ridita 31
Köszi a linket, valóban sok lehetőség van. A Szent Imre Kórházba az egész országból lehet menni és Dr. Pados Gyula vezeti, aki a téma egyik legnagyobb magyar szaktekintélye. Én ott voltam, ezért meg tudom osztani a személyes tapasztalataimat. Ha van valaki, aki volt másik ilyen centrumban, örömmel venném a beszámolóját.

10 hónapja
#5743
Bojtika 3
Bizony van lehetőség! Hozom az elérhetőségeket!

Vannak már másutt is az országban ilyen centrumok.

http://www.50plusz.hu/services/cimtar/Lipidologiai_kozpontok?id=51
10 hónapja
#5742
310583
reply to slimshady977's post #5738
Latom, mikozben en irtam, Ridita is irt, es igazat adok neki! Ha Magyarorszagon van ilyen lehetoseg, bizony azt nagyon jo lenne ha igenybe venned, mert neked nem 20-30 kilo tulsulyod van, es ez akar veszelyes is lehet!

10 hónapja
#5741
310583
reply to slimshady977's post #5738
Ha a karacsonykor felszedett + 1.5 kg lement, az mar jo, vagyis megy a sulycsokkentes! Mindig igy szokott tortenni, egy-egy ilyen unnep beleszol az elhatarozasunkba, de aztan 1-2 het es lemegy amit felszedtel. Kitartas, fog az menni!
Ilyen nagy tulsullyal vigyazni kell a mozgasra, tobb rosszat csinalhatsz mint jot! Vannak ulve vegezheto gyakorlatok, peldaul:
https://erzsebetrosta.hu/egyeb-erdekes-irasok/izometrias-torna/szeken-ulve-vegezheto-torna.html
http://www.nagyszuloklapja.hu/mozgas/3469/napi-2-perc-torna-es-nincs-tobbe-hatfajas-ulve-vegezheto-torna-idosebbeknek-ulo-munkat-vegzoknek-video.html
Ha googelbe beirod Gyakorlatok szeken ulve, meg mas is van, valogathatsz. Viszont jo volna naponta 15-20 percet setalni, eleinte felosztva, 3-4 x 5 percet, majd ha fogytal es birod, akkor novelni, akar cask bent a szobaasztalt kerulve is.
Ami az etkezest illeti, merjel mindent merlegen, ne darab, kanal, adag mertekegysegeket hasznalj. Vidd fel a sajat receptedet, vizzel, elparolgassal, mert ha a maset hasznalod, az nagyon becsapos tud lenni. Allits ossze etrendet egeszseges alapanyagokbol, ismerkedj zabbal, quinoaval, kolessel, teljes kiorlesu gabonakkal. A szenhidratot probald minimum 60%-ban zoldsegekbol bevinni, minel kevesebb pekarut es azt teljes kiorlesut, zabliszteset.A feherjet probald elsosorban sovany husokbol ( csirke, pulyka) halbol, majd sovany tejtermekekbol, tojasbol (itt vigyazz a zsirra, de heti 2-3 tojast jo beiktatni), meg aztan lencse, bab, szaraz borso, koles, zab- ezek a szenhidrat mellett eleg jo feherje forrasok is. Probalj minimalis (3-4 gramm) zsiradekkal megfozni egy fazeknyi/labasnyi etelt, es inkabb olajos magvakbol potolni a zsirt.
Nagy elhatarozas, akarat es kitartas kell, de fog menni, muszaly, hisz az egeszsegedrol van szo, na meg elsosorban a kisfiadrol ( Isten eltesse).Ha valami nem megy, kerdezz. Valaki mindig valaszol majd, es latom ki tudod szurni, melyek a hasznos tanacsok. Sok sikert

10 hónapja
#5740
Ridita 31
reply to slimshady977's post #5738
slimshady977 neked sürgősen orvosi segítségre van szükséged. Kérj a háziorvosodtól beutalót a budapesti Szent Imre Kórház Lipidológiai Ambulanciájára. Egyszer el kell menni, hogy konzultálj az orvoshoz, utána pedig kérheted, hogy vegyenek fel az osztályra. Ötnapos fogyókúrás programjuk van, ahol elhízásra szakosodott orvosok kivizsgálnak, mert lehet, hogy nemcsak azért vagy kövér mert sokat eszel, hanem van valamilyen betegséged. Emellett a hétfőtől péntekig tartó program során minden nap van gyógytorna, ahol megmutatják, hogy a te túlsúlyoddal mit tudsz mozogni. Dietetikus és pszichológus is tart előadást és kérdéseket is feltehetsz. Már annak is terápiás hatása van, hogy olyan emberekkel beszélsz, akik hasonló cipőben járnak. Én is oda járok tavaly áprilistól két turnuson voltam és eddig 28 kilót fogytam a 105 kilós induló súlyomból. Persze, otthon is folytatni kell a programot, de hatalmas segítséget nyújtanak. Ők a nőknek 1200, a férfiaknak 1500 kalóriás étrendet állítanak be. Tudom, hogy ez nagyon drasztikusnak tűnik, de meg lehet szokni. Én is negyvenes nő vagyok, nagyon sok sikertelen fogyókúrám volt és ha kiszámolod, láthatod, hogy még ilyen alacsony kalóriabevitel mellett is csak havi 3 kilót fogytam, pedig tényleg betartottam az utasításokat. Viszont kilenc hónap alatt azért már nagyon látszik az eredmény, ráadásul a bőröm is viszonylag jól viseli a változásokat. Ha szükségem lesz plasztikai műtétre a nagy fogyás után, még azt is finanszírozza a TB, mert orvosi ellenőrzéssel fogytam le. Neked persze nagyobb testsúlyból biztos gyorsabb ütemben menne, de azért szánj legalább két évet erre a projektre. Ne hallgass dilettánsokra, kérd szakemberek segítségét, mert a te állapotodban már nincs vesztegetni való idő.

10 hónapja
#5739
Bojtika 3
reply to slimshady977's post #5738
Amikor azzal a bizonyos 25 kg túlsúllyal kezdtem, én se nagyon voltam mozgásképes. Eleinte csak pár percet bírtam, aztán több pár percből összejött 20 perc aznapra. Az már sikerélmény volt!

Jók azok a lábemelések is. Én állva, könyökből hajlítva vízszintesen magam elé tartottam a lefelé fordított tenyerem, és igyekeztem a térdemmel elérni. Ezt lehet számolgatni, a következő nap néhánnyal többet csinálni. Az orvosnak is meg kellett mutatnom, jónak is találta a láb keringése szempontjából. Mekkora a kisfiad?

10 hónapja
#5738
slimshady977
reply to Bojtika's post #5737
Naná, hogy először nem jól állítottam be az értékeket, ezért is állt be a kezdeti fogyás. Aztán segítettetek, hogy mit hogyan csináljak, így most már az szerintem rendben van.
40 éves, nő, 164 cm, 187kiló....így a BMR 2556. Heti fogyást állítottam be, Bmati javaslatára a kötetlen csevegés 6932-es kommentjéből. A heti fogyással addig játszottam, amíg fél kilós fogyás nem jött ki, 2517 kalóriával. Ezt állítottam be :)
Aztán közbejött a karácsony, ami tönkre is vágta az addig elért eredményt :P
Viszont az ünnep után visszaálltam, de csak nem nagyon akar megindulni :/ Máig az a másfél kiló ment le, amit felszedtem karácsonykor :)
Nagyon reménykedem , hogy megindul, hiszen tényleg betartok minden szabályt.
Azt sajnálom nagyon, hogy a súlyzózáson kívül nem tudok más testmozgást csinálni. 10-15 perc séta után két napig alig bírok a lábamra állni...a térdem, bokám miatt. A nagy súly meg a gerincemet húzza :/
De ülve csinálom naponta a súlyzós edzést meg lábemelést...kezdeti mozgásnak jó.

10 hónapja
#5737
Bojtika 3
reply to slimshady977's post #5736
Először azt szoktuk megkérdezni, sikerült-e jól beállítani az elején.
Nem egy-egy tag írja itt meg a tutit, hanem a közösségben évek alatt kialakultak a jónak tapasztalt módszerek.

Sajnos az is tapasztalat, hogy sok kezdő nem jól állítja be az indulást, de ilyenkor segítünk szívesen.
Anno engem is az motivált, hogy ne a fiam fiatal évei menjenek rá arra, hogy engem gondoz.

10 hónapja
#5736
slimshady977
reply to Bojtika's post #5733
Soványságra nincs sok esélyem :) Nem fogyókúrázni akarok, hanem fogyni...hogy felnevelhessem a kisfiamat. :)
Inkább a te tanácsaidat fogadnám meg ,mint az előtted szólóét. Az ő fogyókúráját hiába csinálnám, nekem csak a lassú fogyás hozhat eredményt.
Nem akarom a szervezetemet tönkretenni...még jobban.
:)

Az én plusszom nem 10 kiló-sajnos.

10 hónapja
#5735
Bojtika 3
reply to 1holattminusz10kilo's post #5734
Ne is foglalkozz.

Mások sokkal többet vannak itt fent, mint én.
Meglepődnél, ha visszaolvasnál, hogy amit az előbb írtam, nem a saját kitalációm, hanem általános tapasztalat.

Kis ugrabugráló prüszkölő. :D Kezdesz szórakoztatni, de nem akarom az értelmes hozzászólások elől elvenni a teret.

Az írásjelek után szokás szóközt ütni. Tudod, akkor olvasható a szöveg. A könyvekben is így van.
10 hónapja
#5734
1holattminusz10kilo
reply to Bojtika's post #5733
Veled már nem foglalkozom!Felesleges!te itt vagy gondolom évek óta de most is van rajtad +20kiló felesleges mégis te vagy itt a leghangosabb és legokosabb a fogyást illetően :)

10 hónapja
#5733
Bojtika 3
reply to 1holattminusz10kilo's post #5732
Na ez a lényeg.

Sovány senki nem akar itt lenni.

Fogyózni sem kell, ezt mondjuk a kezdőknek is.

A többit már magadnak kell kikombinálnod. Vagy te annyira fensőbbséges, nyomod a tutit, nyilván alapja is van!

10 hónapja
#5732
1holattminusz10kilo
reply to slimshady977's post #5730
De lehet önnek az okosok akik nagyon értenek a fogysához de már 100éve fogyóznak!
Felőlem követheted az ő tanácsaikat is nekem mindegy te öntésed.
kérdés az hogy sovány akarsz lenni vagy nem.

10 hónapja
#5731
1holattminusz10kilo
reply to slimshady977's post #5730
csináld 1hétig azt hogy napi 8 órát eszel 16ot nem eszel azaz 8 óra alatt beviszed a szervezetbe 1800 kalórát! (nem fogsz tudni annyit de megy akkor nyugostan egyél 1800 kalóriát majs után 16órán át ne egyél csak igyál 16ból 8 at amúgy is alszol
Én simán bírtam csak 4,nap álmodtam szart
https://www.youtube.com/watch?v=N3MojhyBsJM&t=1s

10 hónapja
#5730
slimshady977
Sziasztok. December elején elkezdtem stagnálni, aztán a javaslatotokra a BMR-t beállítottam az előírtra, azaz 2500+100ra. Aztán jöttek az ünnepek, ahol sikerült felszednem 1,5 kilót :/ Viszont azóta sem akar megindulni, pedig mindent betartok, leeszem az előírt mennyiséget,a makrók majd mindig mosolygósak, napközben súlyzózni szoktam. Sajna más mozgás kilőve, hatalmas a túlsúlyom :/ és nem bírja a gerincem, a térdem. Nem tudom, hogy nem sok-e a beállított kalória, mert a mozgás nem nagyon megy, majdhogynem egész nap csak jövök-megyek / nem túl sokat/ ,inkább ülök :/ Karácsony óta most sikerült elérnem a kari előtti súlyt. Anyagcserém szuper, mondjuk folyadékot csak olyan 2-2,5 litert iszok.
Meg fog indulni végre a fogyás, még ha lassan is?Ekkora túlsúlyból az elején jobban kellene mennie, nem? Kicsit elkeseredtem...de kitartok :)
Előre is köszi az ötleteket! :)

10 hónapja
#5729
lordring
Hú, akkor az kemény lesz! :D

10 hónapja
#5728
feketeinci 2 3
reply to lordring's post #5727
Szia, ne számold bele. Előzőleg is valószínűleg ez volt a gond.
Ha annyi sport mellett nem fogytál, akkor beleszámoltad, és leetted, ez lehetett a gond.

A mérlegnek higgy, ne a papírformának, a fogyás a kaján múlik.

10 hónapja
#5727
lordring
Sziasztok! HA több, mint 10 éve futok rendszeresen heti 2-3 alkalommal ~10 km-t, akkor ezt beszámoljam mozgásként a keretbe? Szerintem a szervezetem már alapjáraton be van erre állva, mert az elmúlt 5 évben semmit nem fogytam a futások ellenére. 2 éve jártam pár hónapig súlyzózni, akkor szépen felment a súlyom 68-ról 74 kh-ra, azóta is annyi. Szeretnék lemenni 65 környékére, mert a 168 magasságomhoz a jelenlegi sok. Tavaly egy darabig már használtam a kalkulátort, de akkor pár hét után abbahagytam, mert papíron fogynom kellett volna, de a valóságban nem fogytam. Most január 2-án elkezdtem újra, szigorúan mérek és beírok mindent, meglátjuk. :)

10 hónapja
#5726
310583
reply to vajkzsuzsa's post #5725
Szia, en sajnos nem stagnalok. A leadott 19 kilobol szep lassan kb 5 visszajott. Es tudom azt is miert: 1. Vizhiany; nem eroltettem a vizet, es akar hetek telnek el 1 korty viz nelkul. 2. hanyagul szamoltam; vagy nem volt epp ugy idom, es bar tudtam ennyi ido utan, hogy mi mennyi, ha nem is pontosan, de kb, akkor ma mar ugyis mindegy alapon meg nasiztam, suti, csoki, vagy nem itthon etkeztem, folytatasa ugyanaz mint az elobbinel. A mutetem ota a mozgast is hanyagoltam, igy centiben( bar nem mertem) is jol latszik. Ami vigasztal: meg mindig jocskan minuszban vagyok, es nem adom fel! ujra komolyan folytatom es remelem lesz eredmeny!

10 hónapja
#5725
vajkzsuzsa 777
reply to 310583's post #5721
Nagyon köszönöm a válaszodat, és a konkrét számokat is. Én is remélem, hogy majd beszélünk még. Idén most mérlegeltem először. Stagnálok. :)

11 hónapja
#5723
Ridita 31
Én a nagy hosszú távú cél helyett most már csak egy hónapos célokat írok be magamnak, így látom az előrehaladást. A főoldalon én a célomtól független fix kalóriakeretet állítottam be, mert egy idő után őrült értékeket kezdett számolgatni a rendszer. Nekem az 1200 kalória vált be hosszú távon. Úgy látom, hogy ez az, amivel folyamatosan fogyni tudok. Ha lejjebb megyek, akkor éhező üzemmódba kapcsol a szervezetem és előbb-utóbb bezabálok, mert nem bírom a diétát. Ha viszont feljebb megyek tartósan, akkor leáll a fogyás, sőt hízni is kezdek. Mivel még csak félúton járok, a jövő év nagy részében ennél maradok. Utána, ha elértem az 53 kilós álomsúlyomat, majd ráérek kísérletezni, hogy hány kalóriával lehet megtartani azt.

11 hónapja
#5722
Bojtika 3
reply to 310583's post #5721
Már többször, többen átrágtuk vele. Próbáltuk így is, úgy is.
Azt mondja viszont, hogy a ruhatárán látszik változás, csak a mérleg nem mozdul.

11 hónapja
#5721
310583
reply to vajkzsuzsa's post #5717
A BMR-d 1768. Tehat be kellene allits napi kaloria keretnek 1800 kaloriat. A makrokat allitsd egyszeruen fogyokurasra, vagis 20-50-30%-ra. (Gondolom nincs betegseged, ami miatt a CH-t csokkenteni kellene, nem emlekszem mar, hogy irtad-e ezt. De ha igen, akkor amit csokkentessz a CH-nal azt potold feherjevel, esetleg picit noveld a zsirt, a tobbit a feherjevel.A fogyokuras beallitassal kb 89 - 222 -59 g lesz a makrok beallitasa, de azt a gep kiszamolja.Szerintem egyelore a mozgast ne ird be es ne edd le, ha megnoveled a kaloriat ugyis potol belole valamit. Kellemes unnepeket, buntudat nelkuli evest es tovabbi sok sikert es kitartast kivanok! Meg beszelunk majd! ( amugy en 64 eves leszek januarban)

11 hónapja
#5720
310583
reply to slimshady977's post #5719
Ez meg mindig keves, BMR alatt van! Kb 2500-2600 kaloriat kellene beallits napjara!

11 hónapja
#5719
slimshady977
reply to 310583's post #5712
Köszönöm :)

Átállítottam a célt napi keret megadására :) így mostantól a napi keretem 2300 Kcal. Remélem jó lesz :P

11 hónapja
#5718
slimshady977
reply to feketeinci's post #5714
Köszi szépen a válaszodat, és a többiekét is :)

Sok hasznos infót nyertem belőle. Azonnal át is állítom a célt napi keret megadásával. Aztán meglátom,mi történik.
az anyagcserével nem volt gondom eddig, csak most hogy kicsit beállt a fogyás, mintha rosszabb lenne...de mára megint egész jól vagyok, bár megjött a mikulás, ilyenkor a mérleg közelébe nem megyek :D
Elhatároztam, hogy januárig nem is mérek...de az ünnepek alatt azért nem engedem hogy elszaladjon a ló velem :)

Boldog Karácsonyt minden ,, sors,,társnak :P Kitartás!

Anita

11 hónapja
#5717
vajkzsuzsa 777
reply to 310583's post #5716
Nagyon szépen köszönöm a választ. Magam is irhattam volna valakinek. Ugyanezt az utat járom.Nem hagyok ki egy napot sem a kalória vezetésében. Nekem is kb. 20 kg ment le ugy 8 hónap alatt, azóta áll. Én is azt fogadtam meg, hogy most januárig szabin leszek / már innen - mert én már nem dolgozom / és nem mérlegelek. Nem fogok zabálni, 450 nap alatt már rögződött, hogy mi kb. mennyi kalória. Viszont enni fogok ! Nem vagyok benne biztos, hogy jól van beállitva a BMR-em. Ha valaki ebben segitene, és a makrók beállitásában, azt nagyon megköszönném. Sajnos még mindig az a problémám, hogy ha felemelem a napik kalóriát, akkor nem férek bele a makrókba. Jelenleg 1600-ra van állitva a kalóriám. 90 a fehérje, 150 a szénhidrát, és 50 gramm a zsir. Mosolyognak a csikok. De akkor ugye nincs meg az össz kalória. 185 cm. magas vagyok, nő, 60 éves, és 110 kg. A HOXÁ-ra sikerült fényképet feltennie a drága Ironizálónak. Napi kb harminc percet mozgok, ami általában ellipszis, és szobabicó. Gyalogolni is szoktam, meg uszni néha. Ezek a paramétereim. Amugy husos vagyok, tojás evő, és alkoholt is iszom. / kizárólag az esti elalváshoz / nappal nem. Édességet nem eszem, sütiket sem. Egy laktózmentes csoki elég fél évig. Hát ez vagyok én...... :)

11 hónapja
#5716
310583
reply to vajkzsuzsa's post #5713
Kedves vajkzsuzsa, biza nagyon igaza van feketeincinek mindenben amit ir! Mar parszor elmondtam itt, de megismetlem: anno amikor meghiztam, (52-54 kilorol - es ez valas utan volt, mielott rendesen etkeztem, normalisan)) joforman semmit nem ettem, es ezt ertsd szo szerint! Volt hogy egesz nap nem ettem, volt hogy 2 napig nem ettem, aztan beragtam par darab kekszet, vagy egy kiflit, es kozben szepen hiztam, olyan utemben mint a lufi amikor fujjak, mig szepen elertem a 95-97 kilot. Aztan probalkoztam, ilyen olyan fogyokurakkal, nagy nehezen sikerult neha leadjak 4-5 kilot, ami persze vissza is jott. Mikor raakadtam erre az oldalra, akkor nagy elhatarozassal es nagyon komolyan vettem az egeszet: olvastam egy csomo forumot, majd beallitottam napi keretnek BMR+100 kaloriat. Hat mondom en, iszonyu volt: minden etkezeskor tomtem magma mint falun a libat es azt hittem, ha meg egy falatot le kell gyurjak, minden visszajon. De kitartottam, hosiesen, nyeltem, ittam a vizet ( amivel mindig bajom volt), igy sikerult 1 ev alatt lemenni 74 kilora. Persze az ev alatt is voltak unnepek, szulinapok, szabadsagok, mikor azert engedekenyebb az ember lanya magaval, feljott 1-2 kilo, majd hamar vissza mikor ujra a rendes mederbe terelodtek a dolgok. De mindent mertem grammban, sajat recepteket vittem fel es szerkeztem ujra akarhanyszor ujrafozom ( mert minden darab repa es hus sem egyforma). Akkor a cel meg 5 kilo let volna, de beallt a stagnalas, jott megint karacsony, majd ujra elindult a fogyas. Aztan marciusban jott az epemutetem, 1 heti krizis utan, ami alatt SEMMIT nem tudtam enni, muszaly volt muteni, dieta, amibol sehogy sem tudtam osszehozni a BMR-t, a sportot is abba kellett hagynom ( pilateszre jartam azelott, heti 2 szer) es kezdtek szepen felkuszni a kilok. Nyaron szabi, egyebb problemak, tehat igazabol, a tavasz ota cask vezetem a naplot, hol tobbet eszek, hol kevesebbet, eleg osszevissza, a vizet megint elfelejtettem, hogy letezik, igy mostanra ( 10 honap alatt) szepen meggazdagodtam meg 5 kiloval. Na de kitartas van, nem azon busulok, hogy visszajott 5 kilo ( pedig ennyinek lemenni kellett volna), hanem annak orulok, hogy azert meg jocskan minuszban vagyok! En vegig igy fogtam fel, hogy ez az egesz nem onsanyargatas, stresszre ok ha megall a merleg nyelve, hanem orom minden fel kilo amitol megszabadultam, es sokkal jobban erzem magma mint azelott, konnyebben mozgok, stb.Most pedig az iden mar nem is foglalkozom nagyon a dologgal, elhataroztam, hogy januartol megint igazan betartok mindent ( addig remelem elfogy a szalonnam) es ujrakezdem a pilateszt is. remelem less eredmenye!. Hat ez az en 787 napos tortenetem. Neked is kitartast!

11 hónapja
#5715
juli80 1
Sziasztok! Azért írok, mert nem igazán értem, hogy mi történik velem. A háttér: tavaly augusztus óta 15 kg-t fogytam a Bázis segítségével. Az első 11 kg-nál nagyon figyeltem, az kb. olyan volt, mint a nagy könyvben. Aztán utána lazábbra vettem és így 4 kg-t fogytam négy hónap alatt, de ezzel elégedett voltam, mert gondoltam, hogy szuper megerőltetés nélkül 12 kg-t fogyni egy év alatt. Nyáron viszont elengedtem magam, így 1.5 kg visszajött. Szeptemberben újrakezdtem, de 2.5 hn alatt csak ez a 1.5 kg ment le. Viszont a centik jelentősen csökkentek (pl.: derék: 5cm). Ez olyan, mintha izmosodtam volna, ami kb. lehetetllen heti egy óra saját súlyos gyakorlatoktól 1 hónapja. Vagy létezik, hogy ez ennyit számít? (40/N vagyok.) Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!

11 hónapja
#5714
feketeinci 2 3
reply to slimshady977's post #5711
Nem kellene a gépre bíznod a beállítást, Te sem vagy gép.
Nem bírsz többet enni? De tudsz ha akarsz. Egyszerűen nem akarsz.

Az elmúlt években megszámlálhatatlanul sokszor olvastuk már ezt a problémát, és ugyanannyiszor mondtuk el mit tartunk megoldásnak.
Volt már hónapokig tartó vita (nem egyszer) hogy melyik BMR-t együk le, az aktuális súlyét, vagy a célsúlyét.
Mivel megrekedtél, valamit nem jól csinálsz, ez tény.
Hogy nem eszed le a BMR-edet, az is tény.
Már sokszor megkérdeztem, de újra fel kell tennem a kérdést, vajon melyik szervednek nem akarsz adni üzemanyagot? A szívednek, a tüdődnek, az agyadnak, a májadnak vagy vesédnek....és még sorolhatnám.
A BMR-t le kell enni ha hosszútávú eredményt akarsz, így kezdődik az életmódváltás. Megtanulod mit és mennyit ehetsz, vagy mit és mennyit kell enned ahhoz hogy jól működjön a tested.

Az agynak el tudjuk magyarázni hogy nem vagyunk éhesek, akár 400kcal-os diétát is tarthat valaki, de ennek az alulevésnek mindig van következménye.

A stagnálás egy következmény, de később lehetnek szervi gondok is ha nem kapod meg a tested működéséhez szükséges tápanyagokat.

A gép pedig ne állítsa be mennyit egyél, azt Te állítsd be. A gép csak egy kalkulátor, és nem gondolom hogy egy számológépre akarod bízni az egészségedet.

A Te súlyoddal többet is tudsz fogyni mint heti 1kg, ha leeszed a BMR-edet.

A mozgás pedig ekkora túlsúllyal inkább a séta legyen. Súlyzózz nyugodtan, az sem árthat, de eszedbe ne jusson a mozgást beszámolni a napi keretbe!
Minden használ ami több mozgás mint eddig volt.
Azért azt tudnod kell, hogy a fogyásod 75%-ban a kaján múlik, így arra kell a legjobban figyelni.

A Karácsony pedig olyan ünnep, amikor egy kis lazítás belefér, nem kell mártírnak lenni, ez nem arról szól hogy mindentől eltiltjuk magunkat. Ez arról szól, hogy tudatosan változtatunk a szokásainkon.

Az anyagcsere rendkívül fontos, ha csak pár napja érzed hogy talán megjavult, akkor gond van. A reggeli randinak a fajansszal meg kell lenni, ebben nincs tréfa, ha ez nincs meg tenni kell valamit. Szerintem nem a víz marad meg a szervezetedben, az alulevés miatt tartalékolsz, és nincs jó anyagcseréd.
De meg tudod csinálni!

11 hónapja
#5713
vajkzsuzsa 777
reply to 310583's post #5712
Kedves 787 napos sorstárs. Én is 450 napos vagyok, kb 300 óta áll a sulyom. Nem mozdul ! Már próbáltam mindent. Emeltem a kalóriát, csökkentettem. Most 1600-at eszem, napi számlálással. Azt szeretném Tőled kérdezni, hogy ez alatt a nagyon magas számmal / 787 / egyenletes volt a fogyásod? Mennyi ment le ezalatt? Mi a titkod? Már lassan kezdem elhinni, hogy létezik fogyókurás szer. Már csak 8-10 kg lenne a cél, de ugy látszik, a szervezetem ragaszkodik hozzá :) Üdv.

11 hónapja
#5712
310583
reply to slimshady977's post #5711
Sokan kovetik el azt a hibat, hogy heti fogyast, vagy egy adott datumra fogyast allitanak be, napi kaloria keret helyett! es akkor persze a szervezet ennek megfeleloen reagal es raktarozni kezd, mert tul keves a kaloria amit kap, a BMR erteke alatt van.

11 hónapja
#5711
slimshady977
reply to 310583's post #5710
A gép állított be ennyit a heti 1 kilós fogyáshoz...De nem is tudok ennél többet enni, még van amikor ebből is marad, de nem azért mert én akarom, hanem mert nem bírok többet enni :)
A cukrot, lisztet, kenyeret már rég elhagytam, nem is hiányzik. Digitális mérleggel mérek ki mindent, és mindent fel is vezetek a naplóba. Most pár napja megint érzem hogy jobb az anyagcserém és mintha megindult volna megint. Arra is gondoltam, hogy lehet sok víz gyűlt össze bennem, nem tudom. Van úgy hogy egy nap alatt két kiló plusz! Ez nem lehet kajától, valami más lehet a dologban....de kitartok, nem adom fel, remélem megindul megint a fogyás :)
És remélem a karácsony sem fog ki rajtam! :P
Köszönöm a választ! :)

11 hónapja
#5710
310583
reply to slimshady977's post #5709
Az 1900 kal keves. Ha no vagy a BMR-d 2550, ha ferfi 3170 kal/nap, tehat minimum ennyit kellene beallits napi kaloria keretnek.El sem tudom kepzelni, mennyire keveset ehettel, ha meg az 1900 altt is voltal, lehet meg ez bosszulja meg magat.Ne allits heti fogyast, hanem napi kaloria keretet. Lehet, hogy nem azonnal, de el fog indulni a fogyas. Merjel mindent, ne adag, kanal, stb mertekegysegekkel szamolj es vidd fel es hasznald a sajat receptjeidet - vizzel, elparolgasal- maskepp nagyon be tudod csapni magad! Probald kiiktatni az egeszsegtelen eteleket ( Cukor, feher liszt valamint ebbol keszult etelek, peldaul)

11 hónapja
#5709
slimshady977
Kérlek segítsetek,mit csinálok rosszul? :/
64 napja kezdtem a kalóriaszámolást, és tényleg nagyon jól megy, azaz ment eddig. Pár hét múlva ahogy elkezdtem jött egy stagnálás, mint kiderült amiatt, mert túl jól akartam csinálni és jóval alatta maradtam az előírt értéknek. Elkezdtem leenni a teljes engedélyezett kalóriát, a makrókat is figyelem közben természetesen, és újra megindult a fogyás.
De most már majd két hete áll...és nem tudom miért. Mindent írok amit eszek, a makrók mosolygósak majd minden nap, iszok is eleget, ráadásul Fabianni mályva teát, mégsem akar tovább mozdulni, vagy ha le is megy egy kiló, másnap felmegy kettő :/
Eleinte futópadoztam a diéta mellett, de sajnos a nagyon nagy súly miatt (ma reggel 186,6) egyáltalán nem bírja a bokám, gerincem és a térdem. Két hete súlyzózást csinálok helyette, naponta kétszer 15 percet,ülve, mert sajna máshogy nem megy. :/
Célnak heti 1 kilógramm van megadva, ami ekkora túlsúlynál nem kellene hogy gondot okozzon. Napi 1900 kalóriát enged, amit be is tartok, de olyan elkeserítő, hogy az elején mentek le a kilók,most meg nem megy tovább :/
Mit csinálok rosszul? Mit tehetnék hogy lassan újra meginduljon?
Am 39 éves, 162 cm és 186,6 kg vagyok. Jó így az 1900-as keret?

Köszi előre is a segítséget.


11 hónapja
#5708
Bojtika 3
Pont jó. Ügyes vagy!

11 hónapja
#5707
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5706
Ellepszis tiz perc, utána a bicó 20-30 perc. Majdnem minden nap. Ma nem , mert vasárnap van. Még az Úr is megpihent a hetedig napon. Meg kicsit krahácsolok is.... meg lusta is voltam.

11 hónapja
#5706
Bojtika 3
A séta nem sport. Attól nem. De ha fél óránál valamivel többet mozogsz egyfolytában, akkor lehet esélyed.

11 hónapja
#5705
vajkzsuzsa 777
reply to Bojtika's post #5704
Nagyon köszi, valóban lehet benne valami. Kis remény. De nekem nemigen van izom gyarapodásom ennyi idősen. Meg a kis szobabicóm, és ellipszisem használatával, néha uszás, séta. De majd meglátjuk. Még kitartok. Látod, több mint négyszáz napja.

11 hónapja
#5704
Bojtika 3
Remek anyag van erről a Shop-builderen.

https://shop.builder.hu/media/doc/A_zsiregetes_tizparancsolata.pdf

A Vajkzsuzsát érintő mondatok a 10.pontban vannak.

11 hónapja
#5703
vajkzsuzsa 777
reply to Ridita's post #5702
Nem értem, miért " olyan fura" ? Tény, hogy áll a fogyás több mint fél éve. Nem mozdul. Soha nincs zabálás, kilengés. Tartom a makrókat. Csodaszerre vágyom most már......

11 hónapja
#5702
Ridita 31
reply to vajkzsuzsa's post #5701
Olyan fura ezt olvasni, mert áprilisban még nekem is ez volt a célom, hogy legalább két számjegyű legyen a súlyom. Most meg azon stresszelem magam, hogy nem akar 79 alá menni. Próbálom perspektívába helyezni a dolgokat, mert ha kitartóan diétázom, annak biztos látható lesz az eredménye. Sok sikert kívánok mindenkinek hozzá.

11 hónapja
#5701
vajkzsuzsa 777
Ráolvastam, nem nekem való. Sajnos nem tudok előirások szerint enni. Inkább tartom tovább a bázist. Jól megy, a ruháim már megint lecserélésért könyörögnek. A kiló áll, de ez rejtély. Mindenki mondja, hogy milyen "vékony" vagyok. Tegnap Anyukám azt mondta, hogy ennek már nem lesz jó vége, meg hogy lány koromban voltam ilyen sovány :). Persze ez olyan anyai tulzás. De jól vagyok, a kedvem nem vesztettem el, folytatom, hátha 100 alá tudok menni. Ha nem, hát igy marad..... Csók.

11 hónapja
#5700
Csabi76
reply to feketeinci's post #5699
Semmi gond!

11 hónapja
#5699
feketeinci 2 3
reply to Csabi76's post #5696
Bocs, akkor tényleg kevertelek Bakroattila 1998-al :)

11 hónapja
#5697
Csabi76
reply to vajkzsuzsa's post #5693
Nem ismerem ezt a szert de valószínűleg csak a pénzed dobod ki.
Ha stagnál a fogyás próbáld meg hintáztatni a szénhidrátot. Ne napi keretbe gondolkodj hanem heti, úgy oszt be hogy legyen egy-két magas szénhidrátos nap a többibe annyival alacsonyabb hogy a napi keret átlagban stimmeljen.
Akkor szokták csinálni ha az utolsó pár kiló az istenért se mozdul.

11 hónapja
#5696
Csabi76
reply to feketeinci's post #5694
Sose használtam se ezt, se más hasonlót, magamtól fogytam le.

11 hónapja
#5695
310583
reply to vajkzsuzsa's post #5693
En meg "Bakroattila 1998" nevu felhasznalora emlekszem a regenorral kapcsolatban

11 hónapja
#5694
feketeinci 2 3
reply to vajkzsuzsa's post #5693
Óóóóóó, persze!

Ha jól emlékszem csabi76 felhasználó fogyott vele, és nagyon sokat!
A névben nem vagyok biztos, de már régóta velünk van a srác, és nagy rajongója a regenornak. Már kiderült, hogy nem biztos hogy a huszonezerbe kerülő ital fogyasztása segítette a sok-sok kg leadásához, hanem a hozzátartozó étrend betartása. Az eredmény mindenesetre meg van.

Deeee....a regenor étrendet be kell tartani, nincsenek kilengések!
Ha kipróbálod megtartva az eddigi szokásaidat (tudod mire gondolok), és nem használ, egyértelműen meg is lesz a stagnálásod oka.
Félre ne érts, ugyanabban a cipőben járunk egyelőre.

(úgy keress rá ezekre a beszélgetésekre, hogy megnyitod a fórumoldalt, mint pl. stagnál a fogyás, és a Ctrl+f billentyűt egyszerre megnyomod, az oldal alján megjelenik egy sor, ahova be tudod írni a keresőszót pl. regenor vagy reg-enor, mellette megjelenik hogy hány találat van az oldalon és a nyilakkal lefelé vagy felfelé ugrik a gép a találatra)

11 hónapja
#5693
vajkzsuzsa 777
Tudom, hogy nem vagyunk oda a csodaszerekért, de látva stagnálásomat a regenort ajánlotta valaki. Tudtok erről valamit? Egyáltalán érdemes ránézni is?

1 évé
#5692
bericse 80
reply to Ridita's post #5691
Köszi a biztatást, úgy lesz!

1 évé
#5691
Ridita 31
reply to bericse's post #5689
Húsz kiló fogyás után normális, hogy lassul az ütem. Én is ebben a cipőben járok, de tovább folytatom, mert nem akarom kukába dobni az eddig elért eredményeket. Ha csak fél kilót fogysz hetente, ami egyébként is az ajánlott tempó, akkor is előre haladsz. Persze, most ez nem olyan látványos és gyors, mint az első szakasz volt, de ha folytatod és fél év múlva visszanézel, meg fogod köszönni a mostani énednek, hogy nem dobta be a törülközőt.

1 évé
#5690
feketeinci 2 3
reply to bericse's post #5689
Saját tapasztalat, a nagy fogyásom alatt elmentünk szabira, egy hét eszem-iszom, dínom-dánom, felugrott 5 kg. A hasmenés a második napon kezdődött, de kit érdekelt, szabi van!
Hazajöttünk, újra betartottam az előző keretet és egy hét múlva eltüntek a plusz kilók, és minden ment tovább.

Ne feszülj be, 23 már lement!
Én tuti vennék egy csülköt. Utána pedig folytatnám azzal a kerettel, amivel lement ez a 23kg.

Találtam egy cikket, nincs benne semmi konkrétum, de elgondolkodtatott.
https://dietless.hu/taplalkozas-ellentmondasos-tudomanya/

Tényleg több ásványi anyag és kalória van az én biozöldségeimben? Egyszerű magyarázat lenne a jelenlegi stagnálásomra a 2 évvel ezelőtti fogyásomhoz képest, amikor nem ennyire törekedtem a saját zöldség fogyasztására. Vagy nem?

1 évé
#5689
bericse 80
Május 25-én kezdtem 126 kg-mal. Most 103 vagyok, de kb 2 hete. Ilyen "hosszú" stagnálásom még nem volt, mindent betartok ahogyan eddig. Már kezdek egy kicsit feszült lenni, nem tudom mi lehet az ok. A csülkös -zsíros napokat fontolgatom, de félek, nehogy úgy járjak mint az alkoholisták:-)

1 évé
#5688
feketeinci 2 3
reply to kordazita's post #5686
A legfontosabb hogy ne add fel!
Ezeken a rohamokon kellene segíteni, hogy könnyedén tudd betartani a keretedet, és még véletlen se jöjjön vissza semmi.
Nem tudok sok okosságot, néhány tippem van.

A rohamok feltehetőleg az inzulinszinteddel függenek össze, ha Te is délután szenvedsz ettől akkor egy cipőben járunk. Én krómot szedek rá...már nem először. Ebéd után bekapok egy Bio-króm-diát, és meglepően jól bírom estig.
Csak 1-2 hete kezdtem el szedni újra, amikor valakivel itt dumáltunk a fórumon, és neki is bejött. Most ezzel próbálok nem visszahízni, ha már a kalóriaszámolás pillanatnyilag nem annyira járható út a körülményeim miatt.

Nekem itt lement már 35kg, és visszajött 10 :( Na jó...több jött vissza, de elkaptam a dolgot, párat leadtam és végül is itt stagnálgatok 80 körül veletek. Már heti 10 dekának is örülnék ha az rendszeresen lefelé menne, de egyelőre az összes dekám ragaszkodik hozzám.

Majd ha megtehetem azt fogom csinálni, hogy meglepem a szervezetemet.
De először múljanak el ezek a rohamok.

1 évé
#5687
vajkzsuzsa 777
reply to kordazita's post #5682
Szia ! Én nem vagyok szakember, én is csak fogyózó vagyok. Viszont ma vagyok 400 napos. Erre nagyon büszke vagyok. Én azt vettem észre, hogy a test emlékszik a régi sulyára, és ragaszkodik hozzá. Én is már vagy fél éve stagnálok. Mindent betartok, mozgok, teljes életmód váltást csináltam evésileg. Képzeld tegnap vidéken voltam temetőben, majd rokonoknál eszem-iszom..... lett volna..... de ettem két szelet sovány karajt, egy marék sült krumplit, egy mély tányér káposzta salátát, és vagy 5-6 db nagy uborkát. Jól laktam, még vacsizni sem tudtam. Pedig volt vagy tiz féle főtt étel, 4-5 féle süti stb. Mellé bubis vizet ittam. És nem éreztem magam mártirnak, ez esett jól. Ha véletlenül beleszaladok valami erősen füszeres,magyaros cuccba, akkor ég a gyomrom. Az elmult négyszáz nagy alatt talán ötször volt ilyen. Kb annyi volt a laktóz rohamom is. Előtte szinte hetente futottam bele a laktózba. Most ez is sokkal jobban kézben tartható. Szóval lehet, hogy a még leadni vágyott tiz kiló egy darabig rajtam ragadt, de jól érzem magam. Engergikus vagyok, erős. Kedvem lett élni ujra. Vékonyodom, mindenki látja, aki ritkábban lát. Hogy miért nem mozog a mérleg nyelve, csak a Jó Isten tudja, aki a 20 kiló leadásában segitett. Ölelés.

1 évé
#5686
kordazita 47
Szia ! Ne haragudj de tényleg egy rossz táblázatot néztem. BMR 1509 . Valóban nem 20ban születtem, kicsit később 74ben. :)

1 évé
#5685
feketeinci 2 3
reply to kordazita's post #5684
A magasságod és a súlyod alapján akkor lehet ennyi a BMR-ed, ha 1920-ban születtél.

Ugorjunk neki újra.

Nő vagy (gondolom), 78kg, 167cm, az intenzitás mindegy mert a BMR az BMR, nem befolyásolja az életvitel. Mikor születtél?
Számold ki újra azt a BMR-t!

A fél kg fogyás is csak ekkor jön ki matekban, hogy heti cca 3500kcal mínuszban legyél könnyű fizikai munkával. Ez pedig 97 évesen nem kis teljesítmény!

Szóval valamit nem jól vittél fel.

1 évé
#5684
kordazita 47
reply to Bojtika's post #5683
1260 a BMR-m.
167cm magas vagyok és 78 kiló, ülő de inkabb közepes aktivitású munkát végzek.
Az elején nagyon jól mentek le a kilók napi 1600 kalóriával. Most 1500 a napi bevitt de lentebb nem is tudok menni, mert éhség roham tör rám és rosszul vagyok. Így akkor ne is várjak fogyást.
A Bázis szerint a napi 1600 bevitt kalória mellett heti 0.5 kilónak kellene lemennie de nem megy le. Valamit rosszul csinálok.

1 évé
#5683
Bojtika 3
reply to kordazita's post #5682
Január 10-étől 3 hónappal ezelőttig, az januártól júniusig mondjuk, azaz 5-6 hónap alatt fogytál 17 kilót? Ez heti átlag 0,7 - 0,8 kg, több, mint az ajánlott heti fél kg-s ütem.
Nem tudom az adataidat, mennyi a BMR-ed? Jó az a beállítás vajon?

1 évé
#5682
kordazita 47
Sziasztok!
Január 10.én kezdtem fogyózni kalóriaszámlálással, ami életmód váltással is járt.
Cukor helyett folyékony süssina , fehér liszt helyett tönköly, olaj, zsír, margarin nagyon kevés. Sok saláta,joghurt,és sovány hús. Nagyon édes szájú vagyok de próbálom a napi 1600 kalóriát nem túl lépni . Néha azért bűnözök, de tényleg néha.
95kiló voltam most 78. De 3hónapja tartom a 78kilót és nem mozdul a mérleg pedig még 5-6 kilótól kellene megszabadulnom.
Szerintetek mi lehet a baj?
Köszönöm ha elolvastok ☺

1 évé
#5681
Bojtika 3
Nálam a tudatalatti technika segített az elalvásban.

Az alacsony pulzusszámban pedig a jógás tapasztalatok.

1 évé
#5680
Csabi76
reply to feketeinci's post #5678
Amióta váltószakba járok néha nekem is van elalvási nehézségem.
Vannak a youtube-n úgy nevezet ASMR videók. Elsőre furcsának tűnhet, a youtube-r különböző hangokat produkál azzal a szándékkal hogy segítsen ellazulni, relaxálni, elaludni. Bár egy súlyosabb alvás zavarnál ez biztos kevés. Némelyik tényleg megnyugtató szerintem.

1 évé
#5679
Csabi76
reply to feketeinci's post #5678
Rendben, értem.

1 évé
#5678
feketeinci 2 3
reply to Csabi76's post #5670
Alvásfázisoknaknak hívják jól tudod, és a hormonok is termelődnek, sőt olvastam arról, hogy ezeknek a hormonoknak nagy szerepük van az emésztésben, fontos hogy aludjuk ki magunkat.
Alvászavaros vagyok, nem az alvás megsegítésére próbáltam ki az alkoholt, hanem konkrétan a pulzusszám csökkentésére abból kiindulva, hogy tágítja az ereket, lássuk a hatását.
A hatás elmaradt :( Nem csökkent a pulzusszám, semmi különbség nem volt az alvásfázisaim között az absztinens időszakban és az ivós időszakban....ne felejtsük el, hogy kütyüvel élek, látom az alvásfázisokat is.

1 évé
#5677
Bojtika 3
reply to Moneszko's post #5675
Ééértem... :D


1 évé
#5676
Moneszko 1
reply to Csabi76's post #5665
Köszi! Kedves Tőled. :)

1 évé
#5675
Moneszko 1
reply to Bojtika's post #5664
Bojti, nem visszajön, el sem megy. :)))

1 évé
#5674
Ridita 31
reply to feketeinci's post #5667
Próbáltad már a sört főzésre használni? Én csirkét öntöttem le vele és pataki kerámiatálban pároltam meg, nagyon finom és porhanyós lett.

1 évé
#5673
Ridita 31
reply to Csabi76's post #5672
Attól függ, mit olvasok. A nyelvtörténeten én is mindig bealudtam, de egy jó krimi vagy kalandregény azért ébren tud tartani.

1 évé
#5672
Csabi76
reply to Bojtika's post #5671
Tudod mi az amitől napközben is irgalmatlanul elálmosodok? Pláne délelőttösbe amikor fél ötkor kelek. Ha olvasok. Egy idő után leragadnak a szemeim. Próbálja ki aki este nem tud aludni.

1 évé
#5671
Bojtika 3
reply to Csabi76's post #5670
Rám nagyon jellemző, hogy nem vagyok hajlandó a saját közérzetemet tilalmakkal rongálni. :D

Ha megkívánom, megiszom, agyhullám ide vagy oda.

Ma csak egy e-mail elolvasása után lettem stresszes, egy fontos határidő módusult három héttel KORÁBBI-ra. Érzem, hogy őszülök... :D

1 évé
#5670
Csabi76
reply to Bojtika's post #5666
Miért ne szólhatnál? Ezért fórum.:)
Az alkoholtól mindenki könnyebben elalszik csakhogy az alvásnak van egy bizonyos lefolyása. Nem tudom pontosan de 90 perces ciklusok váltakoznak az éjszaka során. Különböző agyhullámok vannak a különböző fázisokban és különböző hormonok termelődnek. Ebbe bezavar az alkohol. Amire azt hiszed hogy pihensz/alszol, valójában a szervezetted harcol az alkohol lebontásával és nem megy keresztül azon a regenerálódási folyamaton amin kellene. Kis mennyiség esetén nem biztos hogy észreveszed direkt módon de lehet másnap magasabb a kortizol és stressz szinted.
Egy biztos, az alkohol rontja a pihenést, hiába alszol el könnyebben. Mivel egy ideg méreg ami stressz a szervezet számára.

Nekem is van itthon pálinkám mert nem tudok mást csinálni a sok gyümölccsel de azokban hetekben és hónapokban amikor komolyabban veszem a diétát teljesen félreteszem. Meg a felét elosztogatom!:D

1 évé
#5669
Bojtika 3
reply to feketeinci's post #5667
Vicces, de gyerekkorom óta szeretem a sört. Két apró kortyot engedtek kóstolni. Akkor rögzítettem magamban, hogy oké, csak nagy koromban ihatom, de én ezt szeretem.
Én sem iszom naponta, de ha jól esik, akkor nekem megéri az a CH.

Nagy ritkán, üdítőben is a tonikot, tehát a kesernyéset iszom.

A sörrel hajat öblíteni is jó, meg a szobanövények leveleit letörölni vele.


1 évé
#5668
feketeinci 2 3
reply to sinnesro's post #5661
Mert valaki itt megmondó?

Dumálgatunk....szerintem azt még szabad.

1 évé
#5667
feketeinci 2 3
reply to Bojtika's post #5666
Nálam most van, mert összeszedtem a spejzban az összes gyümölcsboromat, csak a helyet foglalták nem itta senki, évek óta halmozódtak, és elvittem kifőzetni. 10l pálinkám lett, amit nem tervezek hirtelen elfogyasztani, mert nagyon jó ajándék tud lenni. A melóhelyen a nyomdában készíttettem címkéket, lefényképeztem a meggyfámat és az van az üvegek egyik oldalán, és pálinkás idézetek a másikon, a legutóbb ráírattam még hogy boldog szülinapot, és a dátumot hogy 2017.október 6., ez volt a fiam szülinapja.

Ez egy próba volt, nem jött be....de majd valami egyszer csak sikerül.

Nálam a sör álldogál a spejzban, nem mondom hogy soha, de évente kb 1x kívánom meg, az meg már szerintem meg is romlott.
A nyaralás az más...akkor belefér :) Meg akkor is ha étteremben eszünk.

Egyszer nagyon megriadtam a CH tartalmától, azóta nem ittam.

1 évé
#5666
Bojtika 3
reply to Csabi76's post #5656
Picit beleszólok.
Nálam pálesz általában nincs itthon, de ha van, nem pont este iszom.
Sör gyakrabban van itthon, közismerten jó altató, de azt is inkább vacsora után iszom meg, ha aznap már nincs munkám. (Habár volt már, hogy csak úgy napközben jól esett.)

Nem éreztem magam kevésbé kipihentnek, mint alkohol nélkül.
Most pont tegnap megittam egy esti sört, remekül aludtam és friss vagyok.

Az elmúlt két nap kikapcsolódtam, kicsit elutaztam. Ez is nyilván hozzájárul, hogy jelenleg bármin tudok mosolyogni. :D

1 évé
#5665
Csabi76
reply to Moneszko's post #5662
Igazából nem lehet azt érezni. Minden fogyásba vannak platók.
Azért ne ad fel! Kívánom hogy sikerüljön a célod elérni!

1 évé
#5664
Bojtika 3
reply to Moneszko's post #5662
Szia,

Mit rontottál el, hogy rendszeresen idejársz?

Úgy értem, valamit nem jól csinálsz, ha a túlsúly rendszeresen visszajön.

1 évé
#5663
Bojtika 3
reply to Optilikusz's post #5653
Vannak a Bázison, akik sikeresen fogynak, vagy már lefogytak.Ők többé-kevésbé életmódot váltottak, megismertek új és egészséges étkezési módokat, nagy valószínűséggel tartják is az egészséges életmódot.

Aztán vannak, akiket esetleg meg sem ismerünk, mert nem vagy alig kérnek tanácsot, mennek a saját fejük után, nem akarják megérteni, hogy a biológiát nem lehet x.y tanácsai vagy valamely felkapottabb divathullám alapján "kicselezni". Ha netán kérdez is valamit, nem fogadja meg a kapott tanácsot, mert nem tetszik neki, amit mondunk. Sajnos ők adják a Bázis lakóinak nagyobb részét.

Demokrácia ide vagy oda, át kellene gondolni a beállítási lehetőségeket.

Akik itt rendszeresen beszélgetünk, mind igyekszünk az egészséges táplálkozást követni- sajnos aki halálra eszi magát, az nem jön ide.

1 évé
#5662
Moneszko 1
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat. :)
Azért szomorú vagyok, mert most akkora elhatározással indultam neki, mint még sosem, annyira jól akartam csinálni, mint még sosem. Többször csináltam az évek alatt, mindig tökéletesen működött. Mivel jelentős a túlsúly, gyorsabb fogyást vártam. Az első kiló 2 hét alatt ment le, a második a 7. hétre. Amit nem értek, mert máskor olyan könnyen ment, csak rajtam múlt, hogy nem voltam elég kitartó.
Én még éhes sem vagyok és édességet sem kívánok. Tehát tök jó minden, csak azok a kilók nem akarnak pörögni... Most elkezdtem tornázni is otthon, hátha...
Csabi, víz biztos van valamennyi, de nem éreztem, hogy több lenne, mint korábban. Arra gondoltam, még adok magamnak egy hetet, és jön az, hogy beállítok magamnak egy BMR alatti kalóriát. A fogyás úgyis utoléri majd ezt az értéket. Bármennyire is ellene voltam, valamit muszáj kipróbálnom.

1 évé
#5661
sinnesro
(Volt két kommentem, amit töröltem, ha valaki esetleg látta, és most nem:-)
Én nem akarok megmondó lenni itt)

1 évé
#5658
vajkzsuzsa 777
reply to Csabi76's post #5656
Na most megszólalok, mert ez az én ingem is.
Sajnos rossz szokás- tudom- de én is este ivó vagyok. Kutya bajom nincs tőle. Jól alszom, mig nélküle nem. Ez van.
20 kiló minusz egy év alatt. Most stagnálok.

1 évé
#5657
feketeinci 2 3
reply to Csabi76's post #5656
Figyelem az alvásomat, ezt ne hidd el! Nem igaz.
Semmi sem változott, az alvásfázisok nem változtak. Lehet ez is egyéni, de ezt figyeltem meg.

Ettől azt vártam, hogy a napi ÁTLAGpulzusom kiegyenlítettebb legyen, ezzel egyidejúleg nem menjen afölé az érték fölé, ahol már nem vagyok jól. Ez a puding próbája volt, nem jött be, csak tapasztalatként írtam le.

1 évé
#5656
Csabi76
reply to feketeinci's post #5655
Szia Inci.

A pálesztől lehet hogy könnyebben elalszol de az alkohol hatására az agy nem tud azokon a fázisokon keresztül menni ami a kipihentséghez kell. Ez hozzájárul hogy másnap stresszesebb legyél. Valójában nem alszol jól, nem leszel kipihent, feszültebb leszel és ezt plusz kalóriával akarja kompenzálni a szervezet.

1 évé
#5655
feketeinci 2 3
reply to Moneszko's post #5650
Én úgy érzem, hogy még mindig sötétben tapogatódzom.
Tapasztalok, figyelek, de vannak határok amiket igyekszem betartani a magamra figyeléssel.
Nem is fárasztom már a környezetemet ezzel, de ha már így rákérdeztél........

Nálam is vannak ilyen pontok, a 35kg leadása után elértem a 70kg-ot, nem ez volt az álom, hanem 65, de elégedett voltam. Tartottam is kb fél évig (megjegyzem karácsonyi időszakban 1 éve), aztán jött egy krach, visszaszoktam a cigire, és minden nap megőrültem a kolbászért (kenyérrel) meg a pogácsáért.
A gondot pszichésnek könyveltem el, biztos van aki nem érti meg....de nem járunk egy cipőben, és örüljön az, aki nem az enyémet hordja.

Felugrott 15kg, de megráztam magam és elhatároztam hogy vége (már amennyire véget lehet vetni egy elhatározással a stressznek).
Leadtam 5kg-ot, most 80 körül tengek, és kísérletezem. Nem egyszerű az étrendet tartani abban a munkában amit csinálok, erről már írtam, nem részletezem újra.

Amit megfigyeltem az az, hogy nálam nem működik ez a 10ezer lépés dolog, nincs egyenes arányban a lépésszám az elégetett kalóriával (ettől még másnak működhet).
Nem tudom teljesen elhagyni a kenyérfélét bármennyire akarom, mert a vacsora a melóban csak szendvics lehet....szeretném de valamit ennem kell 6 körül vacsoraként, és még mindig ez a legjobb alternatíva.

A króm segít az éhség és az édes utáni vágy kezelésében, ezt szeretem :) (délben veszem be, mert délután kell a segítsége)
Kipróbáltam a stressz oldására ennek segítségével (gyógyszer helyett) a kis páleszt lefekvés előtt, várva hogy milyen hatással lesz rám, megjegyzem eddig ez nem jutott eszembe....van kalóriája, de nem CH, a stresszre kicsit jó, de nem hozza a hozzáfűzött reményemet, így valószínű abbahagyom ezt a kisérletet.

Most újabb változást tervezek, a melóhelyen nyílik egy fitnesz, tervezem hogy munkanapjaim után levezetésképp kipróbálom azt a 30% esélyt amit a mozgás ad a súlycsökkentéshez, megnyújtom a napot és terveim szerint mozgok teljes testes és felsőtestes gyakorlatokkal. Azért ezekkel, mert az a 10kg bármilyen hihetetlen is, de a gének miatt rajtam felül van.
Ezt 2 hónapra tervezem, kb karácsonyig.....aztán ha akkor se megy le 80 alá a súlyom, jöhet az újratervezés.

Szóval vannak ilyen pontok ahol megállunk, és sajna nincs rá tuti személyreszabott módszer a hogyan továbbra.

1 évé
#5654
Csabi76
reply to Moneszko's post #5638
Szia.
Van egy olyan jelenség hogy a szervezet a kalória megvonás miatti stressz hatására elkezd vizet raktározni. Aztán egyszer csak gondol egyet és elengedi. Ha biztos vagy benne hogy nem esszel túl sokat legyél türelmes szerintem. Semmiképp se vágd vissza drasztikusan.

1 évé
#5650
Moneszko 1
reply to Blacklily's post #5649
Szia Blacklily!
Kb. 25 kg-tól.:) Az ideálistól nagyon messze van ez, sajnos. :) Örülök, hogy Neked sikerült! Bojti, Inci? Mit gondoltok?

1 évé
#5649
Blacklily 4
reply to Moneszko's post #5638
Nem lehet, hogy a szervezeted már beállt a neki ideális súlyra? Onnantól már elég nehéz lefelé tornászni. Amúgy nekem is a vége felé már ilyen tempóban ment le a súly. Igen, havonta 1 kg. Nem olyan rossz az. Amíg lefelé mész és nem ragadsz meg makacsul egy ponton, az sikernek számít. Fél év alatt akár 6 kilóval is kevesebb lehetsz! Mennyit szeretnél most fogyni? Én már beálltam arra, ami úgy tűnik, hogy nekem jó és innentől nem is nagyon erőltetem, hogy még menjen le. Ha megy is, az szerintem nagyon lassan fog, de persze nem sietek sehová.

1 évé
#5648
Blacklily 4
reply to Csabi76's post #5646
Bármi lehetséges. Az a szép benne, hogy mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbbet.

1 évé
#5647
Bojtika 3
reply to Optilikusz's post #5626
Már meg ne haragudj, biztos fele olyan okosak nem vagyunk, mint te, de szerinted aki antibiotikum kúra után probiotikummal ellensúlyozza a gyógyulás mellett keletkezett károkat, az tök vicces, haha?

Nyilván nem passzióból szedte be az antibiotikumot. Haha.

1 évé
#5646
Csabi76
reply to Blacklily's post #5645
Tényleg az.
Azért rendszertelennek én se mondanám az étkezésem, hiszen van benne rendszer. Szerintem sokat számít ha van valami következetes rendszeresség és elég idő hogy alkalmazkodni tudjon hozzá a szervezet. Az is lehet hogy ez a lényeg és nem a beosztás.

1 évé
#5645
Blacklily 4
reply to Csabi76's post #5641
Igen, tudom, olvastam az ezzel kapcsolatos fórumos párbeszédet. Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Nekem abszolút a napi 4-5 alkalommal való kicsit evés jött be. Nekem azok a normális adagok, amiket így eszem. Jól is lakom velük, nem kell több. És természetesen nagyon sokat számít, hogy tudom, hogy a napi kalóriaadagomat szépen elosztva ehetem meg. Hát, nekem ez jött be. A rendszertelen étkezéstől voltam frusztrált, éhes és híztam meg. Ettől meg lefogytam. Varázslatos az emberi szervezet.

1 évé
#5644
Blacklily 4
reply to Optilikusz's post #5642
Semmi gond, természetesen elfogadom, hogy van ilyen álláspont is. :-)

1 évé
#5643
sinnesro
Toxinok. Ja. Már megint egy önjelölt guru, aki összeolvasott mindefélét a neten, és nagyon okos.

1 évé
#5641
Csabi76
reply to Blacklily's post #5639
Érdekes, annak idején amikor napi ötször ettem folyamatosan éhes voltam és frusztrált hogy soha nincs egy normális adag. Amióta napi kétszer eszem ugyanazt a kalóriát nincs ilyen gond. Az első kajám dél és délután négy közös, a második este 7-8. Néha a kettő között is eszem pár falatot. Szerintem kevésbé éhes az ember ha egyáltalán nem eszik mintha mindig egy nagyon kicsivel felizgatja magát. Evés közben jön meg az étvágy.
Nagyon sok embernek ez jön be.

1 évé
#5640
Blacklily 4
reply to Optilikusz's post #5637
Szia! Ne haragudj, de azt hiszem, te teljesen ellentétes elvet képviselsz, mint amit itt a Bázison amúgy megtanulunk és követünk... Mérgek? Az összes egészséges étel, kis adagokban, hogy soha ne legyek éhes (hiszen nálam a hízást és a farkaséhséget pont, hogy a rendszertelen étkezés következtében előálló túlevés okozta!), és így szépen, lassan, BMR + 100 kcal-t betartva fogyás... Ez akkor mind nem jó szerinted? Amikor a reggeli szinte mindenki számára az egyik legfontosabb étkezés? Amikor a három főétkezés + két kis étkezés lett a nyitja számomra is a sikeres fogyásnak és jó közérzetnek? Nem eszem cukrot, olajat, fehér lisztet, fehér kenyeret kb. másfél éve nem. Megértem, ha te másként csinálod, de hidd el, itt a többség a fórumon valószínűleg nagy szemeket meresztve olvassa az elméletedet. Nálam abszolút bejött a megadott fehérje-szénhidrát-zsír arány, ezzel sikerült az áhított 10 kg-t lefogynom, most már csak szinten tartok. Amúgy meg köztudott, hogy ha valaki sokáig nem eszik, annak leesik a vércukor szintje, és valamit ennie kell. Nekem minden bajom abból származott, hogy megvártam azt a 6-7 órát, amikor már nagyon éhes voltam és utána túlettem magam. Pont, hogy nem azzal eszem túl magam, ha naponta többször eszem keveset. Ha te sohasem vagy éhes, az csodálatos, de ezzel a napi kétszeri étkezéssel azt hiszem, hogy tényleg az elenyésző kisebbséghez tartozol és a Bázison nem is ez a fő cél. Én az egészséges ételeket amúgy nem hívom mérgeknek. A te megfogalmazásodban nem tiszta, hogy azokat is annak tekinted-e vagy "csak" a naponta többszöri evést.

1 évé
#5638
Moneszko 1
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem. Többször csináltam már az évek alatt a BMR+100 kalóriás diétát. MIndig siker koronázta, és viszonylag hamar. Ilyen kitartó, mint most, sosem voltam még. 61 nap!! De sajnos most nem sikeres... 2 kilót sikerült 2 hónap alatt lefogynom. A BMR-t leeszem, napi min. 3 liter vizet iszom. Sokat nem mozgok, mert lesérültem, műtétre várok. De korábban sem vittem túlzásba, mikor sikeresen fogytam. Egyszerűen nem értem. Szerintetek mi játszhat közre? MIndent ugyanúgy csinálok, mint eddig. És mégsem... :(( Kerülöm a finomított ch-okat, kenyér helyett abonettet eszem csak, a makrókat jól teljesítem. Köszönöm, ha megírjátok a véleményeteket. :)

1 évé
#5636
vajkzsuzsa 777
reply to feketeinci's post #5634
Nekem most ezek jutnak eszembe: Oldalas, véres hurka, lángos, házi kolbász, füstölt csülök, sajtos dolgok / laktózos vagyok /, pizza, sült krumpli, rántott tarja, brassói, cigánypecsenye, sok szalonnával, sült krumplival, hagymás rostélyos, mákos-diós beigli, jégkrémek, szalonnák, virslik, mustárral ehető dolgok. Most ennyi.
Az elején játszottam olyat, hogy beirtam egy régi napomat a bázisba. Benne volt a reggeli-ebéd, vacsora, üditők, minden. Kijött 3000 kalória fölé is. Pedig világ életemben " odafigyeltem " magamra. Ha nem igy lett volna, lettem volna 150 kiló is akár.

1 évé
#5635
sinnesro
Én élek-halok a mákos dolgokért, szoktam reszelni almát, és sok mákot rá, persze cukor nélkül, elég édes az alma.

1 évé
#5634
feketeinci 2 3
reply to vajkzsuzsa's post #5632
Van néhány :) (pirul)
A csemege pult előtt csurog a nyálam a főtt császárért, de évek óta nem vettem. Imádom a téliszalámit, azt sem vettem. Éljen a sonka!

Mákos gubát sem ettem évek óta, mákos tésztát sem, a kedvencem a krumplis tészta, azt ettem mert barátnőm kedveskedett vele....simán bedörgöltem volna az adag háromszorosát.

Sok kedvenc sajna kilengés, és nem vagyok zászló :(
Ilyenek a rántott husi (persze olajban sütve), a vadas tésztával, a tészta is tésztával jöhetne, de nem jöhet. A csülök minden formában, sülve-főve, a sült oldalas, a fasírt.......nem könnyű diétásan elkészíteni, és nem könnyű ezekből keveset enni.

Étteremben olyat rendelek, amit otthon valamiért nem főzök, és az mindig kilengés. Leggyakoribb a csülök, vagy a Hardrock étlapjának valamelyik sora...oldalas...csirkeszárny....sajtos tészta csirkével......
Szerencse hogy április óta hétvégeken mindig dolgozom, így nem nagyon jutok el étterembe.

Ja! A lúdlábról nem is beszéltem....évek óta nem ettem.

1 évé
#5633
Blacklily 4
reply to feketeinci's post #5631
"Kicsit több évvel a hátam mögött, több tapasztalattal?" Hát, nem tudom, hogy szerinted hány éves vagyok, de szívesen megosztom, mert nem titok: 49. Így remélem, hogy olyan nagyon sokszor nem kell majd megtapasztalnom, hogy milyen érzés 12 órán át vagy azon túl nem enni. Nem arról van szó, hogy kibírjuk-e vagy sem, hanem arról, hogy jó érzés-e vagy igencsak vacak. Nekem vacak volt. Az életmódváltás pont attól csodálatos, hogy rendszeres evés mellett lehet lefogyni úgy, hogy az nem jön vissza utána jo-jóban. Éljen a Bázis!

1 évé
#5632
vajkzsuzsa 777
reply to feketeinci's post #5631
Sorolj fel pár ételt kérlek, amit nagyon szeretsz, de már nemigen eszel./ és talán hiányzik is /.? Esetleg mit rendelnél egy étteremben / amit persze nem teszel meg /? :)

1 évé
#5631
feketeinci 2 3
reply to Blacklily's post #5629
Ez is egy vélemény, egy életérzés :)

Kicsit több évvel a hátad mögött, több tapasztalattal talán lesz olyan, hogy még 12 óránál hosszabb ideig sem jutsz kajához, és menni fog :)

Beszélgettünk már a fórumon a mindenféle diétákról, amiket volt szerencsém személyesen is kipróbálni.
Próbáltam pl. a 400kcal-os diétát, egy (állítólag) belgyógyász felügyelete alatt (hetente egyszer látott) és akkupunktúra kíséretében, a tűket ő szurkálta be.
Volt hókusz-pókusz, vérnyomás mérés, súlymérés, elkért akkor (kb 1992 volt) 15 ezer forintot mindezért. A diéta még mindig a fejemben van, első nap semmi, csak víz, később napokra bontva megadta hogy zöldséget ehetek vagy gyümölcsöt, kedd és péntek 1 kg narancs, volt 2 zöldségnap karfiol vagy karalábé (vagy más pl.kelkáposzta vízben főve) 1kg, 2 gyümölcsnap...80dkg szőlő vagy szilva, és egy nap ehettem hetente egy kis krumplit vagy rizst, az volt az ünnep nap.

Őrület volt, de a cél érdekében végigcsináltam. Az eredmény -15kg 4 hét alatt. Mi ez, ha nem eredmény? A negyedik hét végén úgy éreztem tovább akarom folytatni, de szerencsére nem tettem, döntött a józan ész. Persze mind visszajött hiánytalanul.
Szóval ki lehet bírni, ha akarjuk kibírjuk, vagy ha muszáj van, akkor is kibírjuk, elvégre Auswitz-ban sem hemzsegtek az elhízott foglyok. Érdekes, hogy az Etiópok éppen az éhezéstől puffadnak fel....legalábbis a médiából ez jön le.

Ez az életmódváltás dolog bejött. Magam is elszörnyülködök amikor belegondolok miket ettem régen! Még most is szívesen ennék, mert szeretek enni.....de következmények nélkül sajna nem lehet.

Amit nagyon sajnálok az az, hogy nem előbb került sor erre....már az internet elterjedése, a Bázis megnyitása.....mert a gyerekeimet tuti másképp neveltem volna. Most néha úgy néznek rám, mint az ufóra, amikor egy Bofy féle mikrós sütivel állok elő a Zabirodalom oldaláról.

1 évé
#5629
Blacklily 4
reply to sinnesro's post #5627
Erről sokat tudnának beszélni azok, akik rendszeresen nem tudnak időben enni és a végén már olyan éhesek, hogy szinte vonyítanak. Ezt megtapasztaltam én is rendszeresen, míg el nem kezdtem odafigyelni arra, hogy naponta legalább négyszer egyek. Ha nem így tettem, akkor volt szédülés, gyomorgörcs, illetve olyan hangosan korgó gyomor, hogy még a körülöttem lévők is hallották és néha felajánlották, hogy gyorsan hoznak nekem valami kaját. Ezért sem értettem soha azokat, akik szándékosan koplalnak, napokig, hetekig nem esznek szinte semmit. És ez állítólag jó nekik. Hát, el nem bírom képzelni, de persze mindenkinek a maga döntése, hogy mivel kínozza magát. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha valaki kb. 6 órán át nem eszik, akkor bizony már nagyon éhes lesz. Nekem a legtöbb, amit kaja nélkül töltöttem úgy, hogy nem voltam pl. beteg, hanem simán csak dolgoznom kellett, az 12 óra volt. A végén már tényleg majdnem elájultam, egészen fura érzés volt és persze nagyon rossz.

1 évé
#5628
Blacklily 4
reply to Optilikusz's post #5626
Hmm, ezt nem egészen értem. Mármint azt, hogy az igazi éhség elviselhető és a torokban érezzük... Mikortól számít "igazi" éhségnek? Amikor hangosan korog a gyomrod, mert már kb. 6 órája nem ettél? Amikor már szédülsz és a fejed is fáj? Hát, én ezeket bizony nem a torkomban szoktam érezni, hanem a hangosan korgó gyomromban. És igen, feszültséget okoz, ha nem ehetek, mikor már irtóra éhes vagyok és rettentően ideges szoktam lenni tőle. No, ez akkor toxikus éhség, vagy normális, mert mondjuk délután 2 óra van, a reggeli pedig már rég balladai homályba vész valahol hajnali fél 6 tájt? :-)

1 évé
#5627
sinnesro
Kíváncsi vagyok, meddig elviselhető a "normális" éhség.
Haha.

1 évé
#5625
Bojtika 3
A probiotikum szabadon kapható. Éppen most vettem állatoknak valót. Remekül jót tesz a cicáimnak, éppen rossz passzban vannak a picik, elválasztás után.

A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatással bíró, természetes, élő mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét és ezzel immunrendszerünk megfelelő működésében is nélkülözhetetlenek.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/10050/mikor-szedjunk-probiotikumot

Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, melyek az állati (illetve emberi) szervezetben megtelepedett baktériumokat elpusztítják (baktericid hatás) vagy szaporodásukat gátolják (bakteriosztatikus hatás).

1 évé
#5624
vajkzsuzsa 777
reply to Ridita's post #5623
Probiotikum? Azt lehet szedni büntetlenül? Az antibiotikumot meg nem.... érdekes.

1 évé
#5623
Ridita 31
reply to p.ildiko's post #5615
Nekem a probiotikumok váltak be az anyagcserém rendezésére. Gyógyszertárban lehet kapni többfélét is, én most megint vettem egy adagot, mert antibiotikum kúrám volt. Azt vettem észre, hogy míg korábban nem minden nap volt székletem, most már naponta kétszer-háromszor is van.
Azt olvastam, hogy a kövér embereknek más a bélbaktérium flórája, ezért más az emésztésük és jobban kívánják a hízlaló ételeket is. Lehet ebben valami, mert mióta beszedtem a probiotikumokat, nem a csokit, hanem a savanyú uborkát kívánom.

1 évé
#5622
Bojtika 3
reply to vajkzsuzsa's post #5621
Akkor pedig fogytál rendesen. Sokan mit nem adnának 4-5 méret küölönbségért!

És hogy jól érzed magad, energikus vagy, az számít talán a legtöbbet.

(Lehetne csúfolódni, hogy kellett neked ennyit úszni ezért... :D de nem piszkálódom, csak csodállak érte, én oda se mentem volna.)

1 évé
#5621
vajkzsuzsa 777
reply to 310583's post #5619
Centit nem mértem sajnos az elejétől. 4-5 méretet fogytam, már 42-es a nadrágom. Valóban jól érzem magam, erős vagyok, tele engergiával. Elégedett még nem vagyok, mert a cél a 100 kg. Még azzal is tulsulyos leszek. Inci, Te rálátsz a lapomra, nem csalok. Tartom a kalóriát, a csikokat. Nem irom be a mozgást, igy nem is eszem le. Ez van.

1 évé
#5620
feketeinci 2 3
reply to vajkzsuzsa's post #5618
Mumus lettem? :D

Eszel, iszol, Te tudod mennyit, számolod, azt még én is látom mennyit és ezzel stagnálsz mint a cövek.
Úgy tűnik hogy ennyivel stagnálni lehet, kimozdulni nem, majd ha nagyon akarsz változtatsz valamit, de az is lehet, hogy ez most egy komfortzóna, ahol jól érzed magad és egyáltalán nem akarsz változtatni semmin. Már az sem elhanyagolandó az ember lányának ennyi idős korban (félreértés ne essék én is ennyi vagyok) ha nem hízik!

1 évé
#5619
310583
reply to vajkzsuzsa's post #5618
Centit mertel? ennyi torna utan kicsi valtozas kellene legyen centiben legalabb. De kitartas! cask elindul elobb-utobb a merleg nyelve is!

1 évé
#5618
vajkzsuzsa 777
Két hét Hajduszoboszló után, ahol gerinc tornáztam minden nap, begyalogoltunk, majd haza. Aztán usztam napi egy órát. Tartottam a kalóriát, soha semmi kilengés. Csak saját kaja mint itthon. 110 kg suly stabilan. Hát ennyi. /igaz dagad a bokám/. Van egy kis viz. Olyan sokat reméltem ettől az utazástól, igazi edzőtábor. Gondoltam legalább a stagnálástól megszabadulok, de nem ! Kicsit elkeseredtem. / Majd kikapok feketeincitől, de ki kellett irnom magamból. :(

1 évé
#5617
feketeinci 2 3
reply to p.ildiko's post #5615
Lehet hogy ez még nem a nap vége volt?

A reggeli fajanszos randi több dologtól is működhet.
Szerintem a legolcsóbb és legcélravezetőbb az utifűmaghéj, napi 1 evőkanállal egy pohárka vízben elkeverve, gyorsan lehajtva, és sok víz mellé egész nap.
Olvass utána!

De vannak más rostok is, amit a kajálásba lehet beépíteni, a korpák, zöldségek, ezek majd később össze fognak jönni, ha törekszel az életmódváltásra. (nem kell örökké az utifűmaghéjat inni)

1 évé
#5616
Bojtika 3
reply to p.ildiko's post #5615
Szia! Ez így kevés, mert csak olyan 1200 Kcal körül vittél be.
A szénhidrát is kevés.
Ennyi eltérés lehetőleg ne legyen. Zsírból kell naponta ez a kis mennyiség, ezt sem érdemes ennyire leszorítani, mert visszaüt. (Kívánni fogod a zsírosat.)

1 évé
#5615
p.ildiko
Sziasztok!
Nagyon új vagyok még segítséget kérnék a használathoz.167 cm, 70 kg és 46 éves nő vagyok. Leginkább a hasamon van "zsír",1557 kcal a napi bevitelem BMR +100 beállítva. A szénhidrát és zsírbevitelnek is meg kell lenni a napi mennyiségnek vagy nem baj ha kevesebb. Eddig a zsírt túlléptem mindíg de most odafigyelek, fehérje rendben. Ez jó így ahogy csinálom?
101 / 78
Fehérje: teljesítve!
125 / 195
Szénhidrát: még maximum 69 g
30 / 52
Zsír: még maximum 22 g
Anyagcserét mivel tudom gyorsítani?
Köszönöm válaszotokat!

1 évé
#5614
feketeinci 2 3
reply to Anitaqweasd's post #5612
Az Eszközök , Cél beállításnál válaszd a Napi keret megadásával opciót.

1 évé
#5613
Ridita 31
reply to Anitaqweasd's post #5612
Inkább úgy állítsd be a célodat, hogy megadod, mennyit szeretnél enni - 2000 -, és a rendszer kiszámolja, hogy ezzel mikorra érheted el a célt.

1 évé
#5612
Anitaqweasd 405
Sziasztok!

Új vagyok még itt és sokat olvasgatok a fórumon. Többször olvastam, hogy BMR+100 kell legyen a napi kalóriabevitel annak érdekében, hogy ne kerüljön a szervezet "éhező üzemmódba".
Megadtam a kalkulátornak az adataimat (Nő, 26 év, 168 cm, 121 kg,ülő életmód) és így a BMR-em 2001.45 lett.
Viszont mikor a főoldalon vagyok napi kalóriakeretnek 1852 jelenik meg. (A napi tápanyagjavaslatnál beállítottam fogyókúrásra, a célnál pedig heti 0,5 kg fogyást adtam meg.)

A kérdésem az lenne, hogy akkor ez stimmel? Mennyit egyek akkor?
Nem sietek a fogyással, lassú de tartós eredményt szeretnék elérni éppen ezért tartok tőle nehogy "éhező üzemmódba kapcsoljak".
(Az első két hétben nem olvastam a BMR+100 ról és kb 1400 kalóriát vittem be naponta. Ezzel a mennyiséggel is el voltam, de persze az 1800 körüli érték kényelmesebb.)

Tehát a kérdésem az lenne, hogy stimmelhet-e ez az 1852 és ha esetleg nem, akkor hogyan tudnám átállítani, hogy a megfelelő értéket mutassa? (azaz a 2101-et)

Válaszaitokat előre is köszönöm! :)

1 évé
#5611
sinnesro
reply to Budafok's post #5609
Hajrá, ez szép eredmény!
Bajod nem hiszem, hogy lesz ettől a fibrától, ha valóban csak rost.
A lelkifurdalást ne vidd túlzásba, nem tesz jót. :-)

1 évé
#5610
feketeinci 2 3
reply to Budafok's post #5609
A testzsír % mérést és a csülök evést nem Neked ajánlottam, de szokott használni :)

1 évé
#5609
Budafok
Kedves Feketeinci és Sinnesro,
köszönöm szépen a válaszaitokat. A testzsír mérést még nem csináltam, pedig jó lenne. Egy év alatt fogytam 18 kilót és meg kellene néznem, hogy hol állok, valóban. Isteni ötlet a csülök és társai, volt rá példa, hogy túlettem magam és való igaz, hogy használt. Csak olyan kegyetlen lelki furdalásom van utána, hogy sírni tudnék. A rostos táplálkozással nincs probléma, mert szakember írja nekem az étrendet hétről -hétre. Az utifűmaghéjat ismerem és hetente 3 alkalommal szoktam is enni, natúr joghurtba keverve. A Cotifibrát azért próbáltam ki, hogy gondoltam kicsit rásegítek, lehet, hogy nem kellett volna. Köszönöm szépen, sziasztok: Budafok

1 évé
#5608
feketeinci 2 3
reply to Budafok's post #5605
Simán belefér hogy jobb a felszívódás, elvégre rostot eszel, bár nem tudom hogy egy kiwilé hogyan radíroz. Átmegy rajtad és kész. Mintha gyümölcsöt ennél, csak nem természetes formában.
Szerintem ezek a szerek a lustaságunkat kompenzálják, mert képtelenek vagyunk egy rostokban gazdag természetes étrendet összehozni. Erre kiegészítésképpen én inkább az utifűmaghéjat eszem, garantáltan 100% rost, és tisztít.
Egyik ismerősöm jött a minap valami hasonló ajánlattal, mert az általa ajánlott szer "csak" 12 ezerbe kerül és 3 doboz, osszuk el 3 felé, így csak 4 ezer. nekem 4 ezerért sem kell, igaz az utifűmaghéjra sokat kell inni, de inkább nyomom a vizet.

Betegség miatt szedtem már béltisztítót kétszer is, de az sigmoiditisz miatt volt, ez az oxytarm. Most rákerestem, azt írják 12 éve van Magyarországon, de még ez sem igaz, én már 30 éve ezt szedtem, igaz akkor nehéz volt beszerezni.
Gondolom nem beteg vagy csak fogyni szeretnél, így felesleges ezekre költeni.

Szerintem nézd meg, hogy azok a kaják, amiket most eszel hol állnak rosttartalomban, és mivel lehet őket lecserélni, vagy kapj be napi 1 evőkanál utifűmaghéjat egy pohárka vízben gyorsan elkeverve, és igyál rá jó sokat.

1 évé
#5607
feketeinci 2 3
reply to zse's post #5604
Csak a szokásos dolgokat tudom ismételni. Csináltad már a 7 pontos testzsír % mérést? Keress rá, és mielőbb tedd meg, hogy legyen kiindulási pont, később még jól fog ez jönni!

A helyedben meglepném a szervezetemet 1-2-3 napig, méghozzá csülökkel, sült oldalassal, kenyérrel...mindennel ami egyébként nem hasznos, csak hogy meglepődjön. Nálam ezt a kilengést némi hasmenés szokta követni, 2-3 nap múlva vissza is áll az eredeti súly, majd mintha pofont kapott volna a rendszer, elkezd működni.

Veszíteni való?

1 évé
#5606
sinnesro
reply to Budafok's post #5605
Bélradír. Ne tegyél ilyen butaságokat. :-)

1 évé
#5605
Budafok
Sziasztok,
elkezdtem inni a Cotifibra kiwi ízű bélradírt, 3. hete és súly gyarapodást tapasztaltam. Arra gondoltam, hogy ez az oka, mert ha ez letisztitja a bélfalról a rárakodásokat, akkor talán a bevitt tápanyagokból is több szívódik fel. Nem eszem többet, úgyanúgy sportolok heti 3 alkalommal mint eddig. Valakinek van-e ezzel a termékkel tapasztalata? Köszönöm a válaszaitokat, üdv.: Budafok

1 évé
#5604
zse
sziasztok
2016 nyaran kezdtem dietazni + futni. fel ev alatt lement 13kg (89-rol 76, 37F), de ott egyszeruen megallt a fogyas. Barmit csinaltam, nem volt hajlando mozdulni. ennek 10 honapja. Elkovettem azt a hibat, hogy elkezdtem kevesebbet enni, valoszinuleg mar tul keveset is + mellette jartam terembe is, de sem a sulyom sem igazan a kulalakom nem valtozott. Nyaron beszeltem egy dietetikussal, aki eleg jol megemelte az addigi kajamat - tiszta forrasokbol -, elvileg tovabbra is kereten belul vagyok de azon kivul, h erezhetoen izmosodok fogyast ill. zsircsokkenest azota sem tapasztalok.
ki hogyan tudott tullendulni ezen a fogyas stagnalas teman?

1 évé
#5603
Bojtika 3

Ha el nem felejtem a mérést, és nem húzom meg ébredéskor a teás csupromat, akkor én is mérek, nehogy elrontsak valamit, de nem mindig jegyzem be.
A legutóbb 59 kg volt, aztán ezt körbetáncoltuk kicsit: 59,6 és 58,9 közötti értékekkel.

1 évé
#5602
Ridita 31
reply to tussy's post #5597
Én minden reggel mérem a súlyom Éva-kosztümben. :-) Azt vettem észre, hogy eléggé ingadozik, egy kiló eltérés simán belefér. Kicsit el szokott keseríteni, mikor azt látom, hogy mindent jól csináltam, betartottam a kalóriakeretet, mozogtam is, sőt még székletem is volt, mégis növekszik néha. A grafikonon azonban látom, hogy hosszú távon csökken a súlyom, és minden nagyobb fogyási szakaszt megelőz egy kis emelkedés. Gondolom, ez azért van, mert a szervezetem törekszik az egyensúly megtartására.

1 évé
#5601
Bojtika 3
Remek megfigyelés, már ezért is megérte! Elképesztő.
(Én ritkán eszem máshol, kínait meg eleve nem.)

1 évé
#5599
sinnesro
Csak a "kell" miatt kérdeztem. :-)

Jól mutatja szerintem pár naponként bejegyezve is. Na nem mintha én nem mérném sűrűn.
Az ingadozás teljesen természetes, a tendencia a lényeg.

1 évé
#5598
feketeinci 2 3
reply to tussy's post #5597
A "nagy fogyás"-om idején én is írtam minden nap.

Nekem ösztönző volt, ha nőtt a súlyom még jobban odafigyeltem, ha csökkent, örültem.
Az évek során megfigyeltem, hogy sok dolog befolyásolja ezt, a vízvisszatartás a legjobban.
Ennek oka lehet a CH nem megfelelő mennyisége előző napon, vagy egy egyszerű izomláz.
Ha többet mozogsz egy nap, és izomlázad sincs, akkor is van visszatartás másnap, ezt csak azóta látom, amióta lépésszámláló kütyüvel bíbelődöm.
A mikulásnapokkal már nem foglalkozom, nem tudom ez nálad mennyire lehet érdekes.

Régebben azt gondoltam hogy minél több a lépésem, annál több az elégetett kalóriám, de már látom hogy ez messze nem így van. Egyáltalán nincs egyenes arány a megtett lépések, és a kalóriaégetés között, bár mindkettő fontos valamilyen szempontból.

Amivel eddig nem foglalkoztam, mert nem tartottam annyira fontosnak, az az intervall mozgás. Rövid ideig tartó, változó intenzitással végzett gyakorlatok egymás után akár csak fél óráig is, sokkal többet éget, mintha simán tornázgatnék.

Majd ha elég hosszú lesz már a grafikonod, és látod az eredményt, sőt tartani is tudod hosszabb ideig, majd kevesebbszer állsz a mérlegre, de akkor is figyelni kell, az ördög nem alszik, a mérleg meg nem hazudik.

1 évé
#5597
tussy
Én a grafikon miatt írom, mert tök jól mutatja a változást. csak nekem fura, hogy egy nap alatt 2-2,5 kilóval is több vagyok... az érdekelne, hogy mennyire normális ez, mekkora ingadozás fér bele?

1 évé
#5596
sinnesro
De miért kell ide mindennap írni a súlyt?

1 évé
#5595
Blacklily 4
reply to tussy's post #5590
Igen, minden áldott nap, mert úgy tudom írni ide a Kalóriabázisba is. 2 kg egy nap alatt kicsit sok, de nekem sokszor van olyan, hogy 1 kg-val vagyok több este, mint a reggel mért súlyom. Aztán másnap reggelre visszamegy, vagy lehet, hogy 10-20 dkg plusz/ mínusz, de ennyi teljesen normális. Havonta egyszer vízvisszatartás miatt legalább 1 kg plusz, ami persze szépen le is megy pár nap alatt. :-) Ja, természetesen minden nap ugyanakkor mérem magam, ébredés után, WC után, reggeli előtt. Mindig.

1 évé
#5594
tussy
Úgy is próbáltam,de akkor pont úgy jött ki,hogy több voltam :-) létezik,hogy ennyi vizet tart vissza a szervezet?

1 évé
#5593
Bojtika 3
reply to tussy's post #5590
Igen, heti egyszer, a reggeli WC után,de még mielőtt bármit ettél volna.
Lehetőleg egy szál mosolyban. :D

1 évé
#5592
Mamari
reply to tussy's post #5590
Heti egyszeri mérés elég :)

1 évé
#5590
tussy
sziasztok!
ti minden nap méritek magatokat? mert engem rettenetesen elkeserít, hogy van, hogy 2 kilóval nehezebb vagyok egy nap alatt :(

1 évé
#5589
Bojtika 3
reply to Ridita's post #5587
Ez nem reumatológia, tudom, melyik in húzódik és rövidül, de ez a f@sz azt mondja, szedjek magnéziumot.

1 évé
#5588
FrauBubus 34
reply to citromtorta's post #5568
A nyár örök csapda...nekem a második nyaram így számolással, de hát ugye: limonádé, fagyi, dinnye, strandkaják, fröccs; nyaralás alatt nem is mindig jegyzi az ember dekára, hogy mit evett... Mondjuk legutóbb 5-7 nap alatt olyan 80 dkg - 1,2 kiló jött fel, pedig figyeltem azért hogy köretnek inkább könnyedebb dolog, meg limonádé helyett zero Cola vagy víz, "csak" 2-3 gombóc fagyi / alkalom, de hát.... :-D :-D és a nyaralás előtti 5-7 napban már tudatosabban figyeltem a kajákra, úgymond előre felkészülve. Szóval most én is szigorúbb vagyok magamhoz, meg újra edzőterem... Visszaáll majd, csak macerás a jóból visszazökkenni.

1 évé
#5587
Ridita 31
reply to Bojtika's post #5586
Kérjél beutalót szakrendelésre. Reumatológiai vagy ortopédiai probléma lehet, mindkettőt érdemes felkeresni. Sajnos én is járok mindkét helyre. Elég vacak dolog úgy sportolni, hogy se futni, se ugrálni nem tudok és időnként még a járás is fáj, de megoldom valahogy, viszont az orvosi kontrollra szükség van. A reumatológián enyhíteni tudják a fájdalmat, az ortopédián meg segédeszközöket adnak, szükség esetén pedig műtétre küldenek.

1 évé
#5586
Bojtika 3
reply to sinnesro's post #5585
Gondolom, más az erőnlétünk.
Nekem a bal lábammal van valami, de úgy egy éve vagy kettő? - nem boldogultam a háziorvossal. Ötletem nincs. Tizenezreket kifizetni maszek doktorra meg "fáj".

Ha fáradtabb vagyok, hamarabb megfájdul, és ha elfogyott a vitaminom, akkor is érzékenyebb.

1 évé
#5585
sinnesro
reply to Bojtika's post #5584
Én olyankor sminkelek. :-)

Viccen kívül: szoktam ezt-azt szedni, de soha nem éreztem semmi különbséget ha szedtem vagy nem. Soha.

1 évé
#5584
Bojtika 3
reply to Ridita's post #5582
Zsírégető hatása az edzésnek van.

Az L-karnitin támogatja a szív munkáját, ennyiben járul hozzá a zsírégetéshez. Jobban bírod az edzést. Én vén nyanya vagyok, ébredéskor veszek be egy kapszulát.

Nem tudom, mennyi cucc van egy pezsgőtablettában, de a felesleg a vizelettel távozik, nem kell sokat szedni belőle.

Én is bizonytalan vagyok, de múlt hét óta van az a jó kis Biotech multim, már érzem a kellemes hatását. Hiányzott is.
Nem tudom, mennyiben beszélem be magamnak, de én alig eszem gyümölcsöt, zöldséget, úgyhogy nekem kell valami. Anélkül fakónak érzem magam.

1 évé
#5583
ritterjudit71
Köszönöm a válaszokat, akkor továbbra sem szedek vitamint!

1 évé
#5582
Ridita 31
Én régen az Activalt szedtem, de amióta Béres Actival lett belőle nagyon növeli az étvágyamat. Egy gyógyszerész ismerősöm azt mondta, hogy ezek a multivitaminok kifejezetten károsak, ő elég sok cikket olvasott erről, csak eltitkolják a tömegek elől, hogy el tudják nekünk adni az árut. Én bizonytalan vagyok ebben a kérdésben, úgyhogy most semmilyen vitamint nem szedek, csak edzés előtt iszok meg egy L-Karnitin pezsgőtablettát. Ennek a zsírégető hatásáról sem vagyok nagyon meggyőződve, de legalább jó íze van és folyadékkal együtt kerül a szervezetembe.

1 évé
#5581
Bojtika 3
reply to ritterjudit71's post #5579
Te tényleg a Bázis angyala vagy! :D

Én csak mostanában eszem gyümölcsöt, zöldségfélét se sokat. Közel 30 éven át dohányoztam... és a maligánokkal is ütköztem párszor frontálisan.:D

1 évé
#5580
Divexa
reply to ritterjudit71's post #5579
Szia!
Te egy angyal vagy, minek szednél? :)
De viccen kívül, ha jól érzed magad, úgy gondolom teljesen felesleges. Ha a szervezet megkap mindent amire szüksége van....hegyre földet minek? :)

1 évé
#5579
ritterjudit71
Sziasztok!
Olvasom itt a vitaminokról szóló diskurzust. Én még soha életemben nem szedtem vitamint, kivéve gyerekkoromban C vitamint. Soha nem vagyok beteg, kivéve évente egy hét köhögés, nátha, amit mézes citromos teával és Neocitrannal kúrálok. Nem szedek semmilyen gyógyszert, vérnyomásom 120/80. Sok zöldséget és gyümölcsöt valamint tejterméket eszem, télen is. Soha nem dohányoztam, éves alkoholfogyasztásom kb. egy l fehérbor. 46 éves leszek, vérképet még magamtól soha nem csináltattam, néhány éve egy baleset miatt volt vérkép, ha jól tudom, minden rendben volt. Orvossal csak jogosítvány hosszabbítása miatt találkozom. Szerintetek nekem is kellene vitamint szednem?

1 évé
#5578
Bojtika 3
reply to Divexa's post #5577
Saját tapasztalatom, hogy a vaskészítmény milyensége sem mindegy.
Szedtem már (orvos által felírt!!!) pezsgőtablettában. Hát én fegyelmezett vagyok, orvossal csak végső esetben vitatkozom, de ez annyira pocsék volt, hogy képtelen voltam végig inni 10 napon át.
Más vastabletta nem sokat változtatott a laborleleten.

Kivéve a régi fercupar drazsét, de úgy látom, az már nem létezik. Jó volt még a vasbor-nak nevezett lötyi is.(Azaz az ekkor más okból készült laborleletekben nem szerepelt vashiány, pedig nálam is gyakori volt.) - Talán az sem mindegy, a havi vérzés után mennyi idővel vesznek vért.. Nem tudom, engem már nem érint.

A fercupar rezet is tartalmazott, utánanéztem tehát a réznek (régen sok konyhai edény és használati tárgy készült rézből):

http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=27752


1 évé
#5577
Divexa
reply to Bojtika's post #5576
A kávé és a cigi csökkenti a C-vitamin hasznosulását.
A szervezet viszont csak éhséggel képes a hiányt jelezni.

Na erre nem gondoltam. Bár a fent említett két okból külön szedem a C-t, kifogytam. A vas tabletta mellett fel volt tüntetve a B és C is gondoltam nem kell külön. Amúgy doki jegyezte meg, minden nőnek a havi után, 1 levélke vasat érdemes beszedni. Így utólag, talán nem ártana 1 labor sem. :)

1 évé
#5576
Bojtika 3
reply to Sheilagold's post #5575
Mert elég nagy adag B-vitamint tartalmaznak.
De ez inkább kölcsönhatásokkal kapcsolatos történet, ahogy bogozgatom. Mert a vitaminok és a fontosabb mikroelemek kölcsönhatásban vannak. Pl. a B-vitaminok nagy része vas jelenlétében szívódik fel rendesen. A vas felszívódásához viszont kell a C-vitamin is.
A kávé és a cigi csökkenti a C-vitamin hasznosulását.
A szervezet viszont csak éhséggel képes a hiányt jelezni.

Aki jól összeállított multivitamin.készítményt szed, hamarabb hozzájut a szükséges dolgokhoz, és nem eszik többet, mint egyébként.

1 évé
#5575
Sheilagold
reply to Divexa's post #5573
Nem szeretnék okoskodni, de a vas sajnos egy elég fontos szükséglet. Igaz, hogy akkor érdemes szedni amikor indok van rá, ahogy Botjika is írta.
Nekem pl ahányszor elkezdek fogyni valamiért leesik a vas szintem a minimál érték felére, ami azonnali látványos hajhulláshoz vezet, meg fáradékonysághoz, stb.

De tény hogy a különböző vitaminok durva étvágyat tudnak csinálni, bár szerencsére a vas nekem nem okozott soha. Ellenben a haj erősítő vitamin kapszulák, hű...

1 évé
#5574
Bojtika 3
reply to Divexa's post #5573
A Google csak egy keresőmotor.
Válogatni kell tudni a találatokban.

Nem a vitaminoktól hízunk. Még a vastól sem. (Vasat viszont nem kell orvosi javallat nélkül szedni.)

Este nasizni több szempontból nem ajánlott. :D