Belépés
Belépve maradok
2 hete
#4778
ErrOrka 63 1
reply to flashgordon's post #4773
Anno az esküvőmre fogytam 102ről 88ra kb 1600 kcal-val. 5 hónap után jött el a fal, és utána vissza is jött szépen 8 kilógramm(tettem is érte asszem :D lakodalom nászút stb). Egy percig nem szédültem, hiszen 200 gramm szénhidrát mindig volt az étrendben, de azért az edzéseknél éreztem a teljesítménycsökkenést. Ma 96 kilósan kb 2100 kcal-val csinálom a fogyókúrát, és nincs teljesítménycsökkenés.

2 hete
#4777
Bojtika 8
Épp ezt mondom, a BMR+100 nincs a rendszerbe építve. Az a közösség tapasztalata.

Azt szoktam ajánlani, addig kell igazgatni a beállítást, míg a napi keret el nem éri ezt az értéket.

Az arány is fontos. Ha kevesebbet eszel a napi keretnél, akkor sem kellene a napi zsírszázalék-keretnél többet enni. Az amúgy is kisebb ch mellett valahogy nem megfelelően hasznosul. Ha én így járok, akkor legközelebb még több zsírt kívánnék. A test bármilyen hiányt éhséggel jelez.
Ma még keveset ettem, de miután megittam a fehérjét (mert húst nem ettem még ma), nem vagyok éhes, mert az arány kiegyenlítődött.


2 hete
#4776
flashgordon 110
De természetesen ha a következő időkben nem jön a kívánt eredmény fontolóra veszem,amit mondtatok. :)

2 hete
#4775
flashgordon 110
reply to Bojtika's post #4774
Nem dátumot adtam meg hanem heti 90 deka fogyást. Mondjuk ez egy ellentmondás a rendszerben, hogy ha a BMR+100 alatt nem ajánlott az egyik számolásnál miért van, hogy a másik lehetőségnél 1200-as alsó határnál többet de a BMR+100-nál 600 kalóriával kevesebbet ad meg.

Egyébként ha ennyire fix ez a képlet az sem gond, hogy a zsírt nem számoltam bele mert így is alatta vagyok az ideálisnak nem? (Bár most már két hete beleszámolom azt is)

A szénhidrát, fehérje, zsír kombót én is nézem. :)

2 hete
#4774
Bojtika 8
reply to flashgordon's post #4769
Azért jelent meg az ellentmondás, mert a célsúly eléréséhez dátumot adtál meg. A rendszer pedig simán matek alapú, a BMR+100 pedig általános tapasztalat. A rendszerben nincs benne.
(Ritkán, de előfordul, hogy valakinél valóban nem válik be, de a nagy többségnél igen.)

Saját magad írtad, hogy eddig nem számoltad az étel elkészítésekor használt zsiradékot. Azért a pontossághoz az is hozzátartozik, hogy minden bevitt élelmet feljegyezz. A főzéskor használt zsiradék eléggé meg tudja emelni a napi zsírfogyasztást.
Alan blogját a régebbiek már évekkel ezelőtt látták, olvasták, nem új.

A hiánytünetek nem éhségérzetben és szédülésben jelentkeznek először.
Ettől még természetesen csinálhatod egyéni módon a fogyásodat.

A kalória sem minden, mert nem mindegy a makrók aránya sem. Ezért is kell mindent számolni. én is formásodtam már (a fogyás nem volt nagy mértékű, csak 5-6 kg túlsúly volt) úgy, hogy a célsúlyhoz táplálkoztam. De elég sok vitamin- és ásványi készítményt szedtem.

2 hete
#4773
flashgordon 110
reply to 310583's post #4771
Kedves Errorka és 310583

Köszönöm a figyelmeztetést de nekem a 2900 kalória/nap az tényleg irreálisnak tűnik olyannyira, hogy akkor gyakorlatilag nem is kéne változtatnom a kajálásomon ha azt venném alapul. Nekem ez a 2300 fokozatosan csökkenő bejött és 90 nap alatt már ki kellett volna jönnie, hogy alultáplált meg szédelgő meg nem tudom minek kéne lennem. A nyolcvanas cél a blogban lett kijelölve végcélként a bázison 100-at adtam meg.

2 hete
#4772
feketeinci 1 3
reply to flashgordon's post #4769
Alan egy csoda! Tuti megvannak a hibái is, én nem csak a fogyását tartom követésre méltónak, hanem az egész gondolkodását is. Persze ehhez van egy család, aki támogató és együttműködő. Ott van a nő is :)

Alan pontos, és nagyon pontosan számol. Ezt még be kell venned a projektedbe, de hónapról hónapra alakul ez. Gondolom ha rövidebb idő alatt pontosítod a számolást, az eredmény is rövidebb idő alatt jön majd.....de inkább ne siess, nehogy megund mint az előző próbálkozásnál.

A BMR+100-as evésről ha jól emlékszem Alan éppen úgy gondolkodott, hogy ő nem eteti a zsírt, tehát az aktuális céljához illő kalóriát ette, és nem a súlyához passzolót. Az eredménye megvan, neki így is sikerült, sőt évek óta tartja az eredményt, emellett fejleszti az izmait is már. Hogy mindezt nem a mi országunkban teszi, az az eredmény szempontjából lényegtelen.
A figyelme kiterjed sok dologra, nekem tetszett ahogy kiszámolgatta, hogy mennyivel kerül többe az egészséges életmódja, és hogy már fejből vágja a kaják kalóriáit, makró adatait és árait. Az évek és a gyakorlat.......
Ő tuti tervez, vagy inkább már a berögződött szokásait követi leggyakrabban?

Már világos, az első fogyásodnál irányítást kaptál, csináltad amit mondtak, más számolt helyetted (személyi edző). Most ezt a kezedbe vetted, és tanulod.
Csak pontosan azt a számolást, Alan is pontosan csinálta.
Szerintem a pontatlan számolás miatt nem is 2378-at eszel, csak nem számolsz bele mindent.

De ez jelenleg mindegy, mert van eredmény, pontosítod a számolásodat napról napra, ráadásul ott van mögötted a Motiváció :)

2 hete
#4771
310583 723
reply to flashgordon's post #4769
Lehet, hogy pont ezert allt le a fogyasod, mert BMR alatt ettel!. Itt sokunknak bejott a BMR+100 kaloriaval fogyas, igaz nem roved ido alatt, hanem szep lassu utemben, fokozatosan. Es pont ez a lenyege az egesznek, hogy ne akarj sietni, ne "fogyokurazz' hanem eletmodot valtsal, hogy amikor elerted a kivant sulyt, akkor azt tudd megtartani.A tul keves kaloria bevitel elobb-utobb visszaut - stagnalassal, visszahizassal, ami a kedvedet szegi es elobb utobb "ugyis mindegy" alapon feladod. A legfontosabb,hogy mindent pontosan rogzitsel grammban merjel, nem adag, kanal, darab, stb, hasznalj sajat receptet, vizzel, elparolgassal es egyel eleget, de ne tul sokat. Nem szamit, hogy ehes vagy-e, peldaul en mikor nekifogtam, alig tudtam megenni a napi kaloria adagot, rendesen gyurtam eroltetve magamba, mert azelott tul keveset ettem, mikozben szepen, lassan de biztosan, masztak fel ram a kilok! Ilyenkor a szervezet, mivel tulelesre van programozva, szepen lassit az anyagcseren, raktaroz, tartalekol, hogy tudjon mukodni, mikozben keves az uzemanyag amit kap.

2 hete
#4770
ErrOrka 63 1
reply to flashgordon's post #4768
Csak félő, hogy visszajojózod majd az egészet. Lefogyhatsz 150ről 80-ra egy év alatt, csak lehetnek következmények(kifogysz a bőrödből, jojó, izmot veszítesz stb).

2 hete
#4769
flashgordon 110
reply to 310583's post #4766
Szia

Én kb augusztusban beszéltem egy fickóval, aki 193 kilóról fogyott le 75-re.Itt a blogja: http://alanfogyasa.blogspot.co.at Ő azt mondta, hogy a kalóriabázis szerinte is hasznos csak túl megengedő. Én is így véltem hiszen nekem (153kg férfi 39 év) kiszámolt a BMR+100-ra 2900 kalóriát. Én viszont 2378-ról indultam, ami azóta csökkent és 94 nap alatt semmiféle éhségérzetem meg más problémám nem volt.

Erről a kérdéskörről itt írtam bővebben: https://fittigo.blogspot.co.at/2017/08/kaloriabazishu.html

2 hete
#4768
flashgordon 110
reply to 310583's post #4766
Szia

Én kb augusztusban beszéltem egy fickóval, aki 193 kilóról fogyott le 75-re.Itt a blogja: http://alanfogyasa.blogspot.co.at Ő azt mondta, hogy a kalóriabázis szerinte is hasznos csak túl megengedő. Én is így véltem hiszen nekem (153kg férfi 39 év) kiszámolt a BMR+100-ra 2900 kalóriát. Én viszont 2378-ról indultam, ami azóta csökkent és 94 nap alatt semmiféle éhségérzetem meg más problémám nem volt.

Erről a kérdéskörről itt írtam bővebben: https://fittigo.blogspot.co.at/2017/08/kaloriabazishu.html

2 hete
#4767
flashgordon 110
reply to feketeinci's post #4764
Szia Inci

Köszönöm a visszajelzést. Nálam most ez az egész életmódváltás fokozatosan megy és mindig belenyúlok egy picit,hogy tökéletesedjen. Szeptember hónap közepén ráálltam suttyomban a mérlegre és nem tetszett a részeredmény. Akkor jutottam arra többek között, hogy bele fogom számolni a zsírt illetve,hogy kókuszzsírral fogok főzni. Tehát ennek a gyümölcse még érlelődőben van.

Sajnos az első projektem ugyan nagy svunggal indult; személyiedző, digimérleg, hal és zöldségen élés vmint heti 5x edzőterem, aminek eredménye lett a 11 kiló. Igen ám de a 3-4 hónapban viszont semmit nem mozdult a mérleg így feladtam plusz a főzőtudományom is kifulladt.
Most ez nincs így mert tudod mi ill. ki áll minden sikeres férfi mögött... ;)

2 hete
#4766
310583 723
reply to flashgordon's post #4763
Atfutottam a helyzetjelentesedet, es lenne egy megjegyzesem ( amit Inci irt az nagyon fontos, en nem emlekszem hol irtad, hogy nem szamolod a zsirt, az pedig nagyon fontos!): lehet irtad valahol az adataidat, de ha ferfi vagy es 150 kg koruli, akkor nekem ugy tunik keves a 2000 koruli kaloria bevitel! Amugy nem rosz az eredmeny, cask kitartas es igy tovabb

2 hete
#4765
feketeinci 1 3
reply to flashgordon's post #4762
Már nem nyílik meg, lehet hogy Attila levette.

Sajnálhatod, hihetetlen átalakulás volt! Hátha felteszi újra :)

2 hete
#4764
feketeinci 1 3
reply to flashgordon's post #4763
Megnéztem :)

A lépésszám növekedés igen dicséretes, már alig valami hiányzik a napi 10ezerből, de a technikai hiba figyelembevételével lehet hogy már teljesül is :)

A 3kg sem rossz egy hónap alatt, bár elmarad a Bázis által elvárttól - ezt mondod.

A hibák kiküszöbölése folyamatban, a tervezés már alakul. A tervezés nagyon fontos! Nem lehet ad-hoc étrendet összedobni, nem is értem hogy működött ez nálad régebben amikor azt a sokat leadtad.

A "Kalóriaszámolás" topikba írt hozzászólásod viszont komoly gond. Nem tudsz úgy számolni, hogy a zsírt nem számolod! Ha azt hozzáadod a kajáidhoz, tuti nem csak ennyi a túlevett napok száma!
Ezt figyelembe véve az a 3kg tök jó eredmény.
Ezután számold azt is!

2 hete
#4763
flashgordon 110
Havi helyzetjelentésem csatolom nektek. :)

https://fittigo.blogspot.co.at/2017/09/64-nap-kaloriaszamlalas.html

2 hete
#4762
flashgordon 110
reply to bakroattila1998's post #4744
nem tom megnyitni

3 hete
#4761
Bojtika 8
Nálam is van kis testképzavar állítólag. :D

És igen, ez pont a súly stagnálásának változatos látványát mutatja jól.

3 hete
#4760
Mamari 42
Bojtika! Ez az app nagyon tetszik :) Habár még zsírosan is soványbbnak mutat az ábra, mint ahogy én látom magam :D Minden nap edzem, mert minden nap túllépem a megengedett kalóriakeretet :D Igaz a súlyom stagnál, de legalább a mérlegen a zsír - izom arány a tornának koszonhetoen javul :)

3 hete
#4758
Bojtika 8
Bizony, én sem lustálkodhatom!

3 hete
#4757
310583 723
reply to Bojtika's post #4756
nagyon osztonzo, gyorsan neki kell aljak edzeni!

3 hete
#4756
Bojtika 8
Van jópofa ábra is, hogy nézegessük, mennyire érdemes edzeni.

A figura a beállított értékek alapján változik.
A figura alatt ki lehet választani az izmosság (Muskulös) - hájasság (viel Fett) közötti fokozatokat. Akkor látszik, hogy azonos magasság és súly mellett az izomzat megléte vagy hiánya menniyt számít a kinézetben és a korméretekben.

https://www.bmi3d.de/rechner.html

3 hete
#4755
Heisenberg28 49
Mondjuk én szerencsés vagyok mert az utóbbi időben már nem szerettem enni mert tudtam hogy hízok folyamatosan. Alacsony a pulzusom plusz az anyagcserém. Csokit egyáltalán nem eszek, nem is ettem, se cukros üdítőt, se chipset!Csak nagy adagokat. Annak már vége. Csak egy dolgot kéne még el hagyni !A finom fehér borocskát aminek a kalória tartalma decinként 83. Tibi atya nem örülne neki!:)))Na jó ez csak vicc volt!Amikor fröccsözés van akkor is számolok. Amíg képbe vagyok.

3 hete
#4754
Heisenberg28 49
Sziasztok!Én teljes életmódot váltottam egy hónapja!Egyszer sikerült lefogynom 40 kilót a kalória számlálás segítségével. Sajnos azt vissza híztam majdnem mert abba hagytam a számolgatást!Most újra beki kezdtem. 191 cm vagyok, és jelenleg 121 kiló!Egy hónapja 132 kilót mutatott a mérleg. Napi 2000 kalóriát engedek meg magamnak de annyira fel fejlesztettem az étkezéseimet zöldségeken, lightes tejtermékeken és zabon, hogy van úgy nem is használom fel a napi kalória keretemet és folyamatosan fogyok!Két naponta 5 kilométer futás és jövőre növelem mikor lementem 100 kilóra!Kitartást mindenkinek!Köszönöm hogy van ez az oldal!

3 hete
#4753
bakroattila1998 4 1
Köszönöm a dicséretet, nem azért tettem fel ide, hogy ezeket megkapjam, csak motiválni szerettem volna másokat! De nagyon szépen köszönöm! A kérdésekre válaszolva: 166 cm vagyok. 2016. augusztus 29-én fogtam hozzá, 121 kg-ról indultam. És idén augusztus elején értem el ezt a 63 kg-t, amit szeretnék tartani. De 60 kiló alá semmiképpen sem akarok menni. :)

3 hete
#4752
Mamari 42
Attila! Ez igen , gratulálok !

3 hete
#4751
babi
reply to bakroattila1998's post #4744
Lám, így lesz a rút kiskacsából gyönyörű hattyú, vagyis dagi kis srácból bombázó pasi ! Gratulálok !

3 hete
#4750
310583 723
reply to bakroattila1998's post #4744
Ugyes vagy, egy nagy gratulat erdemelsz! Nagyon vagany srac let igy beloled! A csajok meg nem rohantak le? Most viszont ne dolj hatra, jon a neheze: megtartani amit sikerult elerned. Nagyon-nagyon buszke lehetsz magadra!

3 hete
#4749
sinnesro 173
reply to bakroattila1998's post #4744
asztamindenit! :-)

3 hete
#4748
Timee 183
reply to bakroattila1998's post #4744
Én is szeretnék gratulálni, nagyon ügyes vagy! :) Tényleg, mintha két különböző ember lenne a képen. A további célod a súlytartás lesz?

Egyébként mennyi idő alatt sikerült lefogynod és hány kilót összesen? :)

3 hete
#4747
Ridita 58
reply to dorcika06's post #4727
Kedves dorcika! Gratulálok a sikeres fogyásodhoz. Nekem azt tanácsolta a dietetikus, hogy ha elérem a célsúlyomat, 100 kalóriánként emeljem a napi bevitelt. Próbáld meg hetente 100 kalóriával növelni addig, amíg nem tapasztalsz hízást. Mindenkinek más a szervezete, lehet, hogy neked pont 1500 kalória lesz jó, ezt ki kell tapasztalni. Azt is hallottam, hogy minél több izmot építesz, annál többet ehetsz. Ha eddig nem tetted, akkor ragadj súlyzókat vagy járj edzőterembe és próbálj a nagy izmokon építeni, így természetes módon is növelheted a kalóriaszükségletedet.

3 hete
#4746
Sfranciska 1060
Gratulálok, mintha a két fiúnak semmi köze nem lenne egymáshoz. Nagyon helyes fiatalember lett belőled. A 63 kg-hoz milyen magas vagy?

3 hete
#4745
Bojtika 8
reply to bakroattila1998's post #4744
Tyűha, Attila, ez bizony nem semmi! :D Gratulálok!

3 hete
#4744
1 hónapja
#4743
dorcika06 62
reply to feketeinci's post #4742
köszi

1 hónapja
#4742
feketeinci 1 3
reply to dorcika06's post #4740
Ott a válasz a súlytartáshoz. Az alapjárat kcalt edd meg, és akkor nem hízol, nem fogysz. Ez a kb 1600kcal.

1 hónapja
#4741
Bojtika 8
reply to dorcika06's post #4740
Én próbáltam feljebb menni a fogyós beállításnál, de nem sok sikerrel.

Valamikor, úgy majdnem 30 éve, amikor még a zsebszámológéppel meg a tápanyagtáblázat-könyvvel számolgattam esténként, én úgy okoskodtam, hogy az akkor elérhető szakkönyvek alapján kiszámított kalóriaszükségletet a célsúlyra számoltam ki.
Még megvan az akkor elkezdett és később szakaszosan folytatott étkezési naplófüzetem.
15% zsírt enni elég nehéz, de annyit ettem. :D Két kisiskolás gyerek mellett. És sok vitamint szedve, sőt az ételek fontosabb tartalmait is vezettem!
Igaz, utólag belegondolva, a főtt ételek receptjét teljesen hibásan számoltam. A mérlegem is csak az akkor kapható mechanikus levélmérleg volt, ami fél kilóig mért, esélyem se lett volna edények lemérésére. De lefogytam, és mivel akkor még Jane Fonda anyagára csináltam az aerobic gyakorlatokat, csupa izom is lettem, kemény, mint egy kis fabábu. :D

A Fonda, az akkor még nem lehetett videó, az a Rakéta újságból volt kigyűjtögetve. A táncos részt abban is csak jelezni lehetett, a megfelelő zeném se volt meg hozzá, csak a jó kis izomerősítőket csináltam belőle, idővel emelt ismétlésszámmal. Nem sokan tudják talán, de Fonda jelszava volt, hogy az erősítő gyakorlatokat úgy kell csinálni, hogy "érezzük az égést" a gyakorlat közben, a megdolgoztatott izmokban. Jó is volt az! :D

Ezután nemigen híztam vissza, holott apránként visszatértem a normál étrendre. Viszont hamarosan veszélyeztetett terhes lettem, ez alatt alig mertem moccanni is. :D A nagy hízás később jött, nagyrészt lelki összezuhanással. Na ezután, a Bázissal lefogyva, és ugye jó pár évvel idősebben, már nehezebb volt súlytartó kalóriakeretet találni.

1 hónapja
#4740
dorcika06 62
reply to feketeinci's post #4729
A támogatást a súly megtartására gondoltam.

1 hónapja
#4739
dorcika06 62
reply to feketeinci's post #4729
A BMR 1343,18 alapjárat kcal: kb: 1600

Beírtam a célomat, és a kalóriabázis írta ki, hogy mely napon mennyit egyek, ami nekem nem is annyira megerőltető. És ez mindig 1100 alatt volt. Volt hogy kevesebbet írt 1000-nél, de én igyekeztem 1100 kcal-t enni. Szépen lassan fogytam le, összesen 3,5 kg-ot akartam fogyni, nem vagyok gyakorlott fogyókúrázó. De azért köszi.

1 hónapja
#4738
sinnesro 173
Őt nem érdekli a BMR. Őt a barátnője érdekli, aki alig eszik, na meg az ő hülye tanácsai.

1 hónapja
#4737
sinnesro 173
Ismét csak azt tudom írni, főleg Bojtikának, hogy leborulok a türelmetek előtt. :-)

1 hónapja
#4736
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #4735
Megértetted a mondani valómat.... Különben annyira zavaros az egész, hogy még komolyan is irhattam volna...

1 hónapja
#4735
Bojtika 8
Akkor mire akarod használni a Kalóriabázist?

Senki nem cikizte a végzettséged. Vajkzsuzsa nyilván viccnek szánta, cipőméretet is írhatott volna, de tényleg a magasságot és a súlyt mg az életkort itt kéri a rendszer. (De ezek az adataid nem nyilvánosak.)

Tényleg nem értem, ha a saját fejed után mégy, mire is kértél pontosan tanácsot? Mert tényleg szívesen segítünk. Ha viszont több ezer ember tapasztalatát nem fogadod el, egy szem barátnőét viszont igen, akkor tedd azt.
Mi, akik régebb óta itt vagyunk, sok kezdőnek tudtunk már segíteni ezekkel a tanácsokkal. Vannak sikertörténetek is, itt az Információ fülre kattintva ezek is olvashatók.

Senki nem szenvedett és nem koplaltatta magát. Viszont mind elég sokat tanultunk és tapasztaltunk meg a többiek segítségével a saját testünk élettanáról. Kivétel nélkül mindegyikünk hallott már fura diétákról, de nem tanácsolnánk ezeket.

1 hónapja
#4734
andreadana 43
Most beszeltem az egik baratnömel aki mar evek ota tartja a sulyat mert lefogyott es azt mondta egyek 2szer egy nap. Reggel 11kor reggelizzek es 4kor ebedeljek. E között csak 1 gyümölcsöt egyek. Es eves elött fel oraval ne igyak vizet es eves utan 1orat ne igyak semmit. Es 4 utan ne egyek semmit. Kerdeztem nem tartalekol-e a szervezet igy, mert ti mind mondjatok hogy ez igy nem jo es azt mondja nekem hogy nem tartalekol mert rendszeresen azonos idöben eszek. Es hogy ömai napig igy csinalja, megeszik egy nap 1200 kaloriat. ja es sokkal magasabb nalam 168 es 58 kg. En eddig sokkal többet ettem mint ahogy ö javasolta. Es ö Sem egy iskolazatlan, teszem hozza etterembe dolgozik felszolgalo. Tudom mostmindenki azt gondolja hogy en hülye vagyok de kiprobalom mert latni akarom ha mar ö evek ota csinalja mi az eredmeny.

1 hónapja
#4733
andreadana 43
mindegy mi a BMr-em haggyuk. Azt gondolod ha most nem eszek meg 1500 kaloriat akkor nincs iskolam? Tanulatam eleget csak mivel olyan jo fizetesek vannak Magyarorszagon jelenleg külföldön elek. Es itt is dolgozom csak most meg a lannyal itthon vagyok 1 evet.

1 hónapja
#4732
vajkzsuzsa 383
reply to andreadana's post #4730
Már én sem birom megállni szó nélkül... Számold már ki a BMR-edet. Már csak kiváncsiságból is, és ird meg nekünk. Hány cm. vagy, és most hány kiló?: Korod? Iskolai végzettséged :)

1 hónapja
#4731
andreadana 43
reply to dorcika06's post #4727
Megkerdezhetem, mennyi idö alatt fogytal le es mennyit ettel naponta? Köszi.

1 hónapja
#4730
andreadana 43
reply to dorcika06's post #4727
Megkerdezhetem, mennyi idö alatt fogytal le es mennyit ettel naponta? Köszi.

1 hónapja
#4729
feketeinci 1 3
reply to dorcika06's post #4727
Mit értesz támogatás alatt?

Ha 1100 alatt eszel, és az a BMR-ed alatt van (nem értem mire használod az alapjárat kifejezést) akkor mire számítasz?
Mi BMR felett eszünk.

Úgy gondolom Neked is szól Sinnesro hozzászólása, aki nem eszik megfelelően, az nem jó helyen jár itt.

1 hónapja
#4728
sinnesro 173
Aki nem akar enni, és ehhez ragaszkodik, az nem biztos, hogy jó helyen jár, itt senki nem támogatja az egészségtelen (nem)evést. Szerintem.
Persze mindenki azt csinál magával, amit akar.
A vékonyság önmagában nem pozitív és jó dolog, mégcsak nem is szép. Izmok nélkül nincs forma sem. Ez az én utolsó megszólalásom Andreával kapcsolatban. Az ő dolga.

1 hónapja
#4727
dorcika06 62
Kedves Fórumozók! Sikeresen lefogytam 60 kg vagyok. Ha 1100 kalória alatt eszem akkor fogyok lassan, de ha a 1600 alapjáratra visszaállok tuti hízni fogok. Szeretném megtartani a 60 kg-t, ezt hogy támogatja a kalóribázis? Még nem jöttem rá. Köszönöm előre is, ha tudtok tanácsolni valamit.

1 hónapja
#4726
Bojtika 8
reply to andreadana's post #4721
A nem akarásnak itt is nyögés a vége.
Hidd el, meg kell enni nemcsak a megadott napi keretet, de még a mozgással "nyert" kalóriák jó részét is.

Éppen az a baj, hogy beállítottad a heti fél kilós fogyást. Ilyenkor szokott idővel megzakkanni a rendszer. Mert csak a matekot számolja, a biológiával nem foglalkozik.

Annak se látom értelmét, hogy beállítottál valamit, amit nem tartasz be.

Annak sincs értelme, hogy Feketeincit leszóld, mert ő évek óta itt van, és mindenkinek igyekszik segíteni.

Ha nem akarsz enni, fogyni se fogsz.
Persze tényleg nem muszáj hallgatni a tanácsainkra sem.

1 hónapja
#4725
andreadana 43
reply to feketeinci's post #4724
Nezd mar irtam hogy terhesseg utan hiztam meg, nem gyerekkoromban. Most mar 73 kg vagyok mar fogytam mi a bajod? Az hogy leirtam hogy nem akarok enni? vagy mi? Leirtam en is hogy gondolo mi a baj ebben? sogornöm vilag eleteben vekony es szep nö Volt. Es most is az. beteg, hat nem beteg. Mi a baj ebben? Ö mikor elmondom a napomat mi ettem hozzateszi, sokat eszel, Andi. Mas is aki fogyni akar keveset eszik esigenis le kell mondjon kedvenc etelekröl amit nap mint nap evett. segitsegre nincs szüksegem, föleg töled nem.

1 hónapja
#4724
feketeinci 1 3
reply to andreadana's post #4723
Igaza volt az orvosnak! Amikor éhes voltál ettél, így lettél 83kg.
Igaza van Sinnesronak is, ha nem akarsz, ne egyél.

Hogy a 43 éves vékony sógornődnek igaza van-e abban hogy napi 1 bukta, vagy egy szelet kenyér felvágottal egész napra......ebben biztos vagyok hogy nem, nincs igaza.
A vékonyaknak sincs igazuk, akik szinte semmit nem esznek.

Ez a csoport (a Kalóriabázison) eszik, és megbeszéljük a sikereinket, kudarcainkat, megfigyeléseinket. Kérdezünk, és válaszolunk ha tudunk.

Neked miben segíthetünk? Leadtál 10kg-ot, és most stagnálsz, miközben nem eszel.

Ha csak el akartad mesélni.....köszönjük a történeted.
Ha segítség kell valamiben, vagy mások véleményére vagy kíváncsi, kérdezz bátran.

1 hónapja
#4723
andreadana 43
reply to sinnesro's post #4722
Nezd mikor 16-17 eves voltam nem ettem szinte abszolut semmit. Mar vittek orvoshoz hogy adjanak vitaminokat es mit mondott az is? Majd eszek ha ehes vagyok. Sogornöm 43 eves es vekony mikor kerdezem mit evett ondja a napjat: egy bukta. Vagy 1 szelet kenyer felvagottal ez az egesz napja....Es masokat akik vekonyak kerdeztem mar es szinte nem esznek, hat tudom....Es mi hatasa lenne? Nem Volt bajom annak idejen Sem pedig akkor tenyleg de alig hogy ettem, ez nem vicc. Es mi negativ Volt? Semi nem Volt most sincs bar most többet eszek ezerrel mit annak idejen. Haggyuk ezt a negativ hatast mert több negativ lenne ha eszünk es köveredünk.

1 hónapja
#4722
sinnesro 173
reply to andreadana's post #4721
Hát ne egyél. Majd ha tapasztalod a negatív hatásait a szervezet éheztetésének, olvasd újra a tanácsokat. :-)

1 hónapja
#4721
andreadana 43
9 kg az nem sok. En voltam 56 es emlekszem annak idejen is tartottam dietat mert kövernek lattam magam. 48 kiloval akkor jol ereztem magam, de most megelegszem a 55kiloval is. Beallitottam hogy heit 0,5 kg-t foggyak, mert tudom ha fogyok es beirom keesebbett lehet enni majd. Igy az edzessel kiirja hogy 1700 kaloriat ehetek. De persze nem eszek ennyit...söt van hogy 1000et Sem. Nem akarok. Lehet kesöbb megeszem amit meg van adva de most nem akarom.

1 hónapja
#4720
andreadana 43
reply to Bojtika's post #4718
A kislany 2,5 eves mar,jövöre megy csak oviba. Sajnos csak ha alszik tudom megoldani az edzest. Norbit szoktam csinalni 30 percest es mellette 20 perc Rekaval mert az kicsit nehezebb. Hat van hogy este 9 körül ehes vagyok de nem eszek mar. napközben türhetö!
Nem szenvedek annyira csakhat szeretem az edesseget es az nem szabad. Söt Norbi is hangsulyozza a edzes elött hogy pekaru, edesseg lsztes dolgok maradjanak ki.
Mar fogytam vegülis, nem problema csak van hogy türelmetlen vagyok de ez az egyik rossz tulajdonsagom :D

1 hónapja
#4719
Bojtika 8
Hogy értsd: pár évvel ezelőtt volt az a rémes túlsúlyom, azt sikerült, részben a Kalóriabázis segítségével, leadnom. Lementem egész a lánykori súlyomig (48 kg), majd vissza 50-re, mert a 48 már nem volt kényelmes. Utána tanulni kezdtem, és mivel a gép előtt dolgozom is itthon, egyre többet ültem, és elkanászodtam az étkezéssel, visszajött 2-3 év alatt 10-12 kg. Most már csak 9 kg a fölösleg, mert megint elkezdtem itt vezetni az étkezéseimet.

1 hónapja
#4718
Bojtika 8
reply to andreadana's post #4717
Ez is nagyon jó kezdet. De szenvedni biztosan nem kell, csak a napi keretet kell jól beállítani.
Én amikor pár éve leadtam azt a túlsúlyt, szépen fokozatosan, akkor sem szenvedtem, de most sem akarok szenvedni. És ha éhes vagyok, akkor is eszem, ha éppen lila kisbalták potyognak az égből, hogy mást ne mondjak, még akkor is, ha túllépem a napi keretet, de ez ritkán szokott előfordulni. Ha pedig valaki meg akarná tiltani nekem az evést, egy könnyen mozdítható nehéz tárggyal igencsak jól fejbevágnám! A viccet félretéve, az éhségtől nem fogyott még le senki, sőt, a szervezet még inkább ragaszkodik a tartalékokhoz, ha még éhezteted is. Viszont a fehérjének minden nap meg kell lennie, a zsír lehet kevesebb. Az általános tanács ésszerű csak, hogy lefekvés előtt ne pakolj be nagyon.

Nálad jelenleg az aerobic talán kicsit túlzott elvárás, és ha ettől szenvedsz, akkor nem csodálom. Sok olyan kis edzés van a neten, amit élvezet végezni, rövidebb is 50 percnél, és hatékony.

Mekkora a babád? Mert vannak babás tornák is! Hátha Neki is tetszene!

1 hónapja
#4717
andreadana 43
reply to Bojtika's post #4716
Csak azert nem eszek este 6 utan mert regebben se ettem . Nem fekszek le koran. A Sport tehat itt nem a haziunkara gondoltam, meg a gyerekkel futas es jatszas. Maga az edzesre, hogy el kell kezdeni....na de aki szereti nem jelent gond. Ma is amikor agyerekem lefeküdt delbe aerobikoztam 50 percet. Nem akarok enni többet, ez az igazsag. Altalaban este vagyok ehes de lefekszek. Több mint 83 kg sohasem voltam es nem jelentett szamomra tehes a hajolas vagy barmi is. Beleneztem a tükörbe es azt mondtam nem mehet tovabb le akarok fogyni. Igy kezdödött ez.

1 hónapja
#4716
Bojtika 8
reply to andreadana's post #4714
Nem tudom, mit értesz sport alatt, és hogyan lehet utálni, ha az embernek a teste normálisan működik, azaz erőt tud kifejteni, ha kell, és ha a busz el akar indulni, utoléred. Ha simán le tudsz állni labdázni a gyerekekkel, ha a lakásban is fel tudsz ugrani, ha valaki szól, ha a mozgást nem érzed terhesnek.

Kb. egy sorsunk van. én is 150-155 cm között voltam, most már 150. Igaz, én nem szülés után híztam meg, hanem idősebben, de bizony voltam 75 vagy még több kiló is, és tudom, milyen volt, ha nem tudtam lehajolni valamiért, ami leesett.

Ésszerűen kell figyelni az étkezésre. Amiről le kell mondani, az csak a fölös kalóriák bevitele.
Mozogni meg ugyanúgy muszáj, mint enni. A Jóisten nem egy aggyal ellátott kocsonyakupacnak teremtett.

A méz is cukor, és ha forró italba teszed, az a kis gyógyhatása is gyengül. De ha szereted, használd nyugodtan.

Miért pont este 6 után nem eszel? Korán fekvő vagy? Vagy csak azért, mert azt hiszed, hogy muszáj szenvedni?

1 hónapja
#4715
feketeinci 1 3
reply to andreadana's post #4714
Óvatosan ezzel a keveset evéssel, mert ha BMR alatt eszel simán stagnálhatsz...ahogy most, mert tartalékol a szervezeted.

Nem szeretnék szavakon lovagolni, de ha lemondásokat jelent az életmódváltás, akkor szenvedés lesz, mert mindig le kell majd mondanod erről-arról, és mindig a jóról, mert lemondásként van agyunkban.
Inkább szeretnék minél tudatosabb lenni, rájönni hol voltak a hibák, amik miatt feljöttek a kilók, és azokat meg akarom változtatni.
Milyen rossz szokásokat hoztam magammal a múltból, és hogy tudok azokon változtatni, hogy élvezzem? Ez nem lehet lemondás.

1 hónapja
#4714
andreadana 43
reply to Bojtika's post #4713
Nalam a testtömegindex 30,39 vegülis olyan 20 kg-t kellene meg foggyak. Ferjem azt mondja az sok es akkor tul sovany Leszek de nem sok szerintem hiszen 1,55 magas vagyok es voltam mar 55 kg es jo Volt. Söt 48 is voltam es akkor is jo Volt :D. Tornazni szoktam ugy fel orat egy nap es mellette nem eszek edesseget, ha muszaj csak mezzel izesitek. Este 6 utan nem eszek mar semmit de van hogy tul ehes vagyok es eszek egy szelet sonkat de semmi mast. Szerintem csakis az etrendre kell odafigyelni es akkor lehet fogyni. Mert hiaba sportol valaki ha közben ugyanugy eszik mindent, fogyni nem fog. Es sajnos az eletmodvaltas lemondassal jar. Söt rengeteg lemondassal. Dehat meg kell csinalni. En is voltam vekony terhesseg elött, 55 kg voltam most vagyok 73. voltam 83 es besokkaltam mondtam ez nem ehet tovabb. Kezdö vagyok mondhatom mert utalok sportolni, csinalom mert ne logjon mar majtam semmi Sem, bar sohasem logott. Mindenkinek sok sikert es kitartast tovabbra is.

1 hónapja
#4713
Bojtika 8
reply to andreadana's post #4712
Itt találsz egy táblázatot is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Testt%C3%B6megindex

És nem szabad keveset meg alig enni!

1 hónapja
#4712
andreadana 43
reply to Ridita's post #4705
En nem is tudtam hogy vannak ilyen kategoriak nekem mindig tulsulyos-t irt ki. Azt hittem eddig az elhizott az alacsonyebb fok, ezek szerint örüljek? Meg 20 kg kell mar hetek ota stagnal a fogyas. Voltak napok hogy nem irtam be die mit ettem, mert nem ertem ra de amugy csinalom marcius ota. Volt hogy ettem kis edesseget es hiztam 4 kg-t 1 honapba. Azert van az hogy eddig csak 10 kg-t fogytam, amugy igen keveset eszek, le Sem merem irni mennyit...

1 hónapja
#4711
flashgordon 110
reply to feketeinci's post #4710
Jól láttad az irreálisan alacsony értékeknél valóban aznap nem vittem fel mindent. Éjszakai műszakban nm dolgozom de általában éjfélkor megyek az ágyba és reggel hétkor kelek. A lépésszámláló meg csak egy viszonyszám a 4000 az átlagot mutatja hiszen van 12000 is meg 0 is. Ehhez képest kell többet teljesítenem a végcél a 10e lépés per nap. A másik cél, hogy a túllépős napok számát tovább csökkentsem. Köszönöm, hogy megnézted. :)

1 hónapja
#4710
feketeinci 1 3
reply to flashgordon's post #4707
Megnéztem, de úgy látom nem vezeted minden nap a Bázist, mert látok olyan napokat amikor szinte semmit nem ettél....akkor szerintem csak nem vitted fel.
Nem gond, de akkor nem kéne statisztikát számolni.

Az eredmény cca 9 hét alatt -5,8kg, ami nem is rossz, ha figyelembe vesszük hogy a napok kb 30%-ában keret felett ettél. Igaz voltak olyan napok is amikor jóval alatta, sőt ezek egymást követik.....arra gondolok talán több műszakban dolgozol, vagy valami olyan munkád van amikor néha éjszaka is fent vagy, másnap pedig alszol.
A lényeg, hogy van eredmény!

A lépésszámlálás sem az igazi, mert ugyan számolt neked valamit a kütyü, de látom hogy pár napig nem is hordtad, így az a közel 4000 lépés naponta nem fedi a valóságot, többet mozogsz.
Az én múlt heti átlag lépésszámom 7000/nap volt úgy, hogy 4 napot ültem a fenekemen a pultban éppen 1 négyzetméteren. (és rendkívül lusta vagyok)

Szóval jó ez! Számold, mérjed, és olvadjanak a kilók!

Várjuk a szeptemberi beszámolót!

1 hónapja
#4709
flashgordon 110
reply to Ridita's post #4708
Köszönöm :)

1 hónapja
#4708
Ridita 58
reply to flashgordon's post #4707
Úgy látom, már elég régen fogyózol. Én is sok mindent kipróbáltam már, de úgy döntöttem, hogy a kalóriaszámlálásnál maradok. Nekem nagyon hatásos és úgy látom, te is szépen fogysz tőle. Csak így tovább, kitartás!

1 hónapja
#4707
flashgordon 110
Helló

Ugyan még nem mondhatom azt, hogy sikeresen lefogytam de egy picike sikert már elkönyvelhetek magamnak. Itt el lehet olvasni a részleteket :) :

https://fittigo.blogspot.co.at/2017/09/64-nap-kaloriaszamlalas.html

2 hónapja
#4706
310583 723
reply to Ridita's post #4705
Gratula!!!

2 hónapja
#4705
Ridita 58
Ma eljutottam odáig, hogy a BMI indexem szerint enyhén elhízott - I. fokú elhízott - vagyok. Amikor elkezdtem, a III. típusú súlyosan elhízott kategóriába tartoztam. A következő cél az, hogy átkerüljek a "túlsúlyos" kategóriába.

3 hónapja
#4704
bericse 151
reply to Bojtika's post #4703
Persze, persze nagyon jó én is örülök neki !!

3 hónapja
#4703
Bojtika 8
reply to bericse's post #4702
Nem tudom, hány centi ment le, de tuti látszik, ha a centiszalagot az élére állítva kört alkotsz vele és úgy nézed a "volt-lett" centikkel!

Ne viccelj már, 60 nap, azaz 8 hét, a 10,2 kg pontosan 1,25 kg fogyás hetente! 100 kg fölötti kezdésnél nagyon is jó!

3 hónapja
#4702
bericse 151
61. nap, 1800 kcal/nap . Mínusz 10,2 kg. (126 kg induló súllyal). Néhány cm innen-onnan lement, de valahogy nem látványos ez a több mint 10 kg. (Bár én érzem a nadrágokon.) Mindegy, ez még az út eleje.

3 hónapja
#4701
Bojtika 8
reply to Ridita's post #4700
Ez a "nem vagyok éhes" oké, és 100 kiló fölöttről indulva az 1200 sem nagyon rossz, de..

Az 1200 kcal olyan valakinek is elég kevés élelmet biztosít, aki akkorka, mint én.(150 cm alatt.) Az agy azért megoldja, ezért nem érzel éhséget. De alapvetően nagyon minimális táplálék.
És sajnos sokaknál kialakulnak hiánytünetek, mert belecsúsznak a spirálba, egyre kevesebbet esznek, mert nem éreznek éhséget. Az agy megtanulta ugyanis, hogy azt nem szabad, mert akkor még ennyit se kap...
És feltétlenül nyomni kell a vitaminkészítményeket, ásványi anyagokkal kiegészítettre gondolok. Mindenkinek, de ilyen alacsony napi kerettel pláne.

3 hónapja
#4700
Ridita 58
reply to Bojtika's post #4699
Szerintem jó ez a fogyási tempó. 103 kilóról indultam, ahhoz képest 10 kiló csak 10%. 1200 kalóriát eszek meg naponta, de egyáltalán nem vagyok éhes. Őszintén szólva korábban sem ettem sokkal többet, csak felhagytam a folyékony kalóriák és az édességek fogyasztásával.

3 hónapja
#4699
Bojtika 8
reply to Ridita's post #4698
Picit gyors az ütem. Eszel eleget?

3 hónapja
#4698
Ridita 58
Sziasztok! Április közepén regisztráltam az oldalra és mostanra pontosan tíz kilót sikerült leadnom a kalóriaszámlálással. Igyekszem mozogni is, de nem mindig van rá időm és energiám. :-) Most jutottam el odáig, hogy az ismerőseim is látják rajtam, hogy vékonyabb lettem, ami erőt ad a folytatáshoz.

4 hónapja
#4697
pmmami
reply to Bojtika's post #4684

Ez jóóó!!

4 hónapja
#4696
andreadana 43
Amugy nem kockaztatok semmit, eszek keveset es tornazok. Elvileg ez mindenkinek eletmodvaltas kell legyen maskeppen barki visszahizik es gyorsan. Fogyokura semmit Sem er.

4 hónapja
#4695
andreadana 43
reply to feketeinci's post #4693
Köszi az ötletet de annyira nincs idöm hogy keresgeljek. Majd ö valaszol. Nagyabol emlekszem igy ra de csak nagyabol

4 hónapja
#4693
feketeinci 1 3
reply to andreadana's post #4692
Keress rá a hozzászólásaira, és el tudod olvasni, ebben a topikban (Ctr+f billentyű)

Attila 18 éves fiatalember, aki 120kg felett volt tavaly szeptemberben, és a reg-enor valamint a ketogén diéta kombóval csodálatos fogyást ért el. Ezt fogod olvasni, és azokat a kommenteket, amit a többiek (én is) hozzáfűztünk.

Itt mindent ki lehet próbálni....mindenki a saját egészségét kockáztatja.

4 hónapja
#4692
andreadana 43
reply to bakroattila1998's post #4668
Gratulalok Bakroattila mitcsinalsz annyira jol? egy ötlet?

4 hónapja
#4691
feketeinci 1 3
reply to janagoya's post #4690
Nekem a BMR+100-al ment le 15 hónap alatt 35kg, edzőtermet nem is láttam, a kert szolgáltatta az edzést. Ja! Majdnem 60 éves vagyok.

Nem ismerem a döntésedet, nem is faggatlak, de többen voltak...vannak akik BMR alatt esznek, tornáznak ezerrel, és a kezdeti siker után stagnálnak....akkor jönnek csak és kérdeznek - vajon miért?

4 hónapja
#4690
janagoya
reply to feketeinci's post #4689
Lány vagyok :) köszönöm szépen a tanácsokat. A beállítások megtörténtek.
Ez már a sokadik nekifutásom, heti 3*2,5 óra edzés, diéta mellet sem moccant meg a mérleg nyelve. Orvosok vállhuzogatásán is túl vagyok mert "a minden eredményem tökéletes" mondattal nem tudtak tovább mit kezdeni.
Nagyon igyekszem odafigyeli. Most ismét felbuzdúltam kicsit a sok szép fogyás olvasatán.

Mindenkinek nagyon sok kitartás kívánok!

4 hónapja
#4689
feketeinci 1 3
reply to janagoya's post #4687
Akkor nagyon nem jó a beállítás, de no para még az elején vagy.

Olvasgatsz, tehát jól akarod csinálni, légyszi olvass utána mi is az a BMR, és miért van szükség arra, hogy felette együnk. Nagyon sokat beszélünk erről, vannak fenn videók is amit érdemes megnézni, de gugli a barátunk :)
ű
Szóval Neked most 2000kcal fix keretet kellene beállítani a cél beállításánál, és utána a főoldalon a makró csíkok melletti fogaskerékre kattintva ki kellene választanod a fogyókúrást.

Később, ha csökken a súlyod, majd ezt lehet csökkenteni...az elején amikor nagyon mennek le a kilók 10 kilónként, később 5 kilónként változtass keretet.

Meg kell tanulni most sok új dolgot, a makróknak mosolyogni kell, saját recepttel érdemes dolgozni...ha fiú vagy nehezebb...de talán a párod rábeszélhető a segítésre.
A Bázis receptjeinek 95%-a nem ad jó értéket, mert nem tartalmaz hozzáadott vizet vagy elpárolgást.
Bele fogsz jönni.

4 hónapja
#4687
janagoya
reply to feketeinci's post #4686
Még járatlan vagyok a témában, de az itteni adatok alapján bőven alatta.
Az oldal számításai alapján: BMR: 1962.08
Az orvoslexikon alapján: 1957.60

4 hónapja
#4686
feketeinci 1 3
reply to janagoya's post #4685
Csak óvatosan azzal a beállítással!
Kevésnek tűnik....bár nem messze álljon tőlem hogy beleszóljak.

BMR-ed felett vagy?

4 hónapja
#4685
janagoya
Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot, és mindenkinek gratulálok az eddig elértekhez. Le a kalappal.
Én múlt héten keztem el a kihívásomat 120-ról. Az oldal 1489-re állított be, és szépen tartom is a mosolygós soraimat, egy kis ukko tea segítséggel és jó sok vízzel.

Az első 5 nap után -1. El sem tudom mondani, hogy mennyire örülök neki. :)

4 hónapja
#4684
Bojtika 8
Lényeg, hogy végül bevetted a kanyart. ha Los Angelesnél is,de elfordultál a jó irányba. :D

(Férjem szövege volt: Budapestről úgy is lehet Kecskemétre menni, ha Los Angelesnél jó irányba fordul az ember, csak úgy kicsivel hosszabb az út.)

4 hónapja
#4683
bericse 151
reply to Bojtika's post #4682
Nyilván lehet ezen agyalni, szerintem is hibás az egész sztori. Kiragadott valamit én meg hittem neki, mert hinni akartam.

4 hónapja
#4682
Bojtika 8
...ráadásul kicsit belekeverte a paleot is.

én azt is megkérdezném, mennyire volt zsíros az a mammut, és hány ősembernek sikerült elejtenie... habár nem kell antropológiai végzettség annak belátására, hogy a kisebb állatok elejtése sokkal gazdaságosabb volt a ráfordított energia vs élelem tekintetében.

Gabonaféléket is nyilván ettek, ahogy ma is ki nem rágcsál el egy-egy fűszálat kirándulás közben? És ugyan, mi is volt akkor a fajtaválaszték?

4 hónapja
#4681
bericse 151
reply to Bojtika's post #4677
Kérdezni is akartam, hogy hol lehet beszerezni ezt a tejsavót, de ezek szerint reménytelen. Ja és képzeljétek el még a háziorvosom is ajánlotta olyan magyarázattal, hogy nem kell félni a zsírtól, hiszen nem volt kövér ősember se... merthogy cukor és gabona híján a jó zsíros mammutot ették... én meg bevettem :-) Csak a 12 éves gyerekem első kérdése az volt, hogy meddig is élt egy ősember?? Sokrétű dolog ez, de csalódtam az orvosomban a lobbizás miatt ez tény.

4 hónapja
#4680
bericse 151
reply to selyemhernyo's post #4678
Köszi! 1800-at állítottam be fix-re. 2 nap volt amikor kb 100-zal "túlettem", és 4-szer volt, hogy a cal bőven jó volt, de a zsír max.15 grammal túlszaladt. A házimunkán kívül nem sportolok, irodában dolgozom, úgyhogy kb 6-7 óra üldögélés van. Az utolsó két hétben e-food-os (30-35 dkg) kis adagos diétás kaját rendeltem ebédre, heti 3000 ft alatt van. Hát kb ennyi. Ja és mályvatea minden este és 4 dl langyos víz reggel!

4 hónapja
#4679
Bojtika 8
reply to selyemhernyo's post #4678
Testméret kérdése. Van, aki 1600 Kcal körül evett végre,hosszas győzködés után, és mert nem volt jobb ötlete. És annyival fogyott.

A szervezet nem konkrét számokkal működik, hanem ha megkapja a szükséges tápanyagokat.

Tettél már olyan próbát, hogy leméregetted, mennyit ettél a fogyás előtt? Megéri figyelni 2-3 napon át, meglepődünk rendesen! :D

4 hónapja
#4678
selyemhernyo 135 11
reply to bericse's post #4670
Gratulálok Bericse, és - mivel én is kb. onnan indultam, ahonnan Te - rákérdeznék: Te általában hány napi kalóriával érted el ezt a szép eredményt? Én kb. 1300 körül eszek, de rámijesztettek, hogy túl kevés, a BMR-hoz közelebbi értékeket kéne, de azzal, szerintem, nem lehet fogyni, úgyhogy most nem tudom, mit csináljak....

4 hónapja
#4677
Bojtika 8
reply to bericse's post #4676
Mindennek igyekszem utánanézni, de semmi adatot nem találtam arra vonatkozóan, hogy pár vitamincseppen kívül lenne bármi más a készítményben. Az engedély is csak táplálékkiegészítőre szól. A fehérjék láncainak ,megváltoztatásáról szóló szöveg pedig zagyvaság.

Szakirodalom vagy akár említés sem található a neten, pedig próbálkozott német nyelvterületen is eladni, a németek szót sem vesztegetnek rá.
Bármit is ihatsz napi 1200, furán összeszedett kalória mellett, fogyni fogsz, habár a tejsavó kicsit talán meg is hajt pluszban.
De bosszant, hogy tényleg felvásárolhatja az ürge, mert jó ideje még ritkán sem látni a boltokban tejsavót, holott néhányan szerették inni is, no meg pár süteménybe, kenyérfélébe is az kellene.

4 hónapja
#4676
bericse 151
reply to Bojtika's post #4675
Az említett "csodaszert" kipróbáltam. Annyi zsírt ettem, hogy már a fülemen is az folyt. Lement össz vissz 4-5 kg havi 20.000 ft tejsavóval együtt.... Aztán megvilágosodtam. Nem kezdeném újra, ha ők fizetnének se.

4 hónapja
#4675
Bojtika 8
reply to vajkzsuzsa's post #4674
Gazdag embert, amennyiben elkezdte csodaszerként árulni. (Regenor) Van hozzá egy 1200 Kcal-os diéta, ami minden allergént kizár, azaz alig ehetsz valami értelmeset. Tehát kis kockázat, alacsony kalóriakeret, a tejsavó meg nem oszt, nem szoroz, de drágán adja a "feltaláló", aki elég nagy zagyvaságokat ír az elméletéről.

Amiket leírsz, azokkal nem nagyon erősödsz, ezek inkább kardiós dolgok. Kivéve az úszást, arról fogalmam sincs. Én szárazföldi vagyok.
Csak bátran és következetesen haladj tovább, ne kezdj el "csodaszerek" után kapkodni.
Ahogy mozgékonyabb leszel, keresgélhetsz otthon végezhető edzés-videókat. Nem kell egynél megragadni, itt is jó a változatosság.

4 hónapja
#4674
vajkzsuzsa 383
reply to Bojtika's post #4673
VALÓBAN ! Az első két-három hónapban nem igazán. De van egy nagy segitőm / IRONIZÁLÓ / , aki rávett a mozgásra. Nem szeretem csinálni, de szobabicó, ellepszis, gyaloglás rendszeres. Most az uszás is bejátszik. A HOXA fórum - elkezdtem az életem téma inspirált. Végig rágtam a rengeteg diéta fajtát. Ez a kalória számlálás állt a legközelebb hozzám. Itt nem kellett a saját megszokott ételeimet lecserélni mindenféle más huncutságra. Lassu, de birom. A tejsavó micsoda? és mit csinál?

4 hónapja
#4673
Bojtika 8
Bakroattila fiatalember, és a tejsavóra esküszik, mozogni nemrég kezdett el.
Mint már mondtuk, most állítottad be jobban a napi kalóriakeretet, türelemmel kell lenned.
Ha valóban lemozogsz ennyi kalóriát, akkor még a jelenlegi kereted is alacsony.

4 hónapja
#4672
vajkzsuzsa 383
reply to bakroattila1998's post #4668
Én is szeptembertől kezdtem a fogyókurát. Betartok mindent. Soha nem bünözök. Minden nap mosolyognak a csikjaim. / makrók /. 59 éves vagyok. Mozgás napi 6-800 kalória. Az össz. fogyásom jóindulattal 20 kg. Mit csinálok rosszul???

4 hónapja
#4670
bericse 151
29. napot kezdtem és 6,9 kiló a mínusz. Mondjuk nagyon magasról indultam (126) és még ez csak az út eleje, de nagyon elszánt vagyok és energikus!

4 hónapja
#4669
feketeinci 1 3
reply to bakroattila1998's post #4668
Nem semmi!

Gratulálok :)

4 hónapja
#4668
bakroattila1998 4 1
Emberek, örömhírt kell megosztanom veletek! :)
Ma 70 kg alá mentem. Ma reggel 69.8 kg voltam, aminek nagyon örülök. 121 kg-ról indulva (szeptember elsején). A végső cél közel van, a 65 kg. :D

4 hónapja
#4667
feketeinci 1 3
reply to Bojtika's post #4666
Mint gyakorló kertész, aki imádja a kertet, mást mondok :)
Szerintem nem árt ha van több is belőle....sőt több féle tök is legyen :) Legfeljebb nem esszük meg....nem kell mindig ugyanazt enni, de szépek a növények.

A cukkinit régebben kipróbáltam úgy is, hogy kicsi korukban leszedtem őket, gyalultam, vagy szeleteltem, fűszereztem (mert ugye önmagában nem sok íze van) és készítettem a közepére a rakott kelnél ismert pirított darálthúst rizzsel, leborítottam tejföllel és be a sütőbe.
Finom volt, és nagy előnye hogy vihetem bárhova dobozban, mert nem szaglik mint a rakott kel.

Az első alkalommal nagyon meglepődtem másnap, mert kiderült hogy az így elkészített rakott cukkini másnapra bekocsonyásodik (ha elég kicsi a tök amiből készül), és ettől még jobb :)

4 hónapja
#4666
Bojtika 8
Én még semmilyen brownie-t nem ettem, de ha naponta kellene ennem, akár cukkinis, akár nem, én világgá mennék.

Azon a két bokor cukkinin naponta volt legalább kettő, amit muszáj volt leszedni. Malacot nem tartok, hogy az ette volna meg. Mi egy pár napig lelkesek voltunk, a hét végére már kevésbé... több hét elteltével meg már a kutyakajába főztem, akkor nem volt fagyasztóm.
Én nem vagyok ahhoz szokva, hogy azt kell enni, ami éppen terem, de akkor rogyásig. Én szeretek mást is enni!
Egy bokornál több cukkini nem kell a kiskertbe. :D


4 hónapja
#4665
sinnesro 173
reply to Bojtika's post #4663
A lányom isteni cukkini alapú brownie-t készít. Zabpehelyliszt és fehérjepor van benne a cukkinin kívül leginkább, és egyszerűen nem lehet felismerni, hogy nem "igazi".

4 hónapja
#4664
drisztina 50 386
reply to Katka77's post #4662
Büszke is lehetsz magadra!

..a sok-sok nehézség ellenére légy büszke minden egyes zöldségre/gyümölcsre, ami a kertedben megterem/megtermelsz ...és semmi, de semmi ne törje le a lelkesedésed...

....és ha esetleg, már unja a család, vannak (jó) szomszédok, akiket szintén jó érzéssel tölthet el a kerted büszkesége...

4 hónapja
#4663
Bojtika 8
reply to Katka77's post #4662
Nem akarom letörni a lelkesedésed, a cukkinit csak az nem unja, aki saját maga nem termesztette.
Nekem anno 2 bokor sikerült, már a fülemen is cukkini jött ki. Igaz, bármibe bele lehet tenni, de még akkor is óriási a hozam, ha a termés nagy részét (előre darabolva, párolva) lefagyasztom...

Tudod, hogy létezik sárgadinnye-fajta, több is, amit ősszel kell leszedni, és jó tárolás mellett karácsonyig is eláll?

5 hónapja
#4662
Katka77
reply to Korbi66's post #4661
Gratulálok, és kitartás! :) Valóban az a lényeg, hogy az ember jól érezze magát, és büszke lehessen magára.
Nálam is nagy segítség lesz, hogy lassan nem kell már megvásárolnom a zöldséget. Van egy kis kertünk, ültettem mindenfélét. Már van retek, tépősaláta, spenót, sóska. A cukkinit, csillagtököt és a paradicsomot várom nagyon. Na, és a sárgadinnyét. Imádom :) Kezdő kertész vagyok, de nagyon élvezem.

5 hónapja
#4661
Korbi66
Sziasztok!

Tavaly májusban 101,4 kg voltam, 17 kg-tól sikerült megszabadulnom, igen nagy önfegyelem és kitartás kellett hozzá. Sokat köszönhetek ennek az oldalnak, erőt adott, és fegyelemre ösztönzött. Annyira hozzászoktam az egészséges étkezésekhez, hogy már másképpen nem is tudom elképzelni a mindennapokat. 51 éves leszek októberben és valami vészcsengő szólalt meg bennem, hogy ki kell tartanom. A mozgás és az étkezésre való odafigyeléssel tudom, hogy most, hogy még több elérhető zöldség és gyümölcs lesz, könnyebb lesz tartani a súlyom, és még nem ártana pár kilótól megszabadulni :) Habár a párom és a környezetem nem igen biztat erre. Jól érzem magam a bőrömben és azt hiszem ez a lényeg. Ha néha ünnepekkor, születésnapkor megengedek magamnak "normálisabb étkezést" mint előtte, hááát, nem igazán érzem jól magam napokig. Átállt a szervezetem, a gyomrom egy könnyebben emészthető és másfajta étkezésre. Ezért most már kétszer is meggondolom, hogy elcsábuljak :)

6 hónapja
#4660
310583 723
reply to lacika1970's post #4659
Gratulalok, szep eredmeny, es jo, hogy tovabb is akarod folytatni!. Arra azert szamits, hogy valoszinu az utem lassulni fog, a 140 kg-nal nem sok a 28/3 honap, 100 kilon felul heti 2 kg meg elfogadhato, de kissebb sulynal mar nem egeszseges. Nem tudom mennyi kaloriat ettel, de mindenkepp egyel BMR folott mikor ujra nekifogsz

6 hónapja
#4659
lacika1970
Ha számolod a kalóriákat, minden megerőltetés nélkül "csodát" érhetsz el. A 94. napomnál tartok, a kitűzött célomat elértem. 3 hónap alatt 28 kiló fogyás. 148 kg-ról 120 kg. "Sajnos" ez nagyon sok. Abban az értelemben, hogy kell mellette a sport és az alakformálás is, hogy ne nyúljon meg a bőr, ami alól eltűnt a zsírszövet. Továbbra is vezetem a naplót, mert már a szinten tartás, és a bőr visszahúzódása a célom. Igaz, ez egyre idősebb korban sajna egyre nehezebb feladat. 46 éves vagyok, úgyhogy ez a fogyásmódszer abszolút kortalan is. Ja és a vérnyomás csökkentő sem kell már.
Egy hónapos szünetet tartok, beviszem azt a kalóriamennyiséget amit elégetek. Utána megcélzom a 105 kg-ot. Hajrá mindenkinek! És egy tanács a végére. Vacsorának az Adiponix fehérjeturmixot eszem (iszom), a szükséges fehérjebevitelt el lehet vele érni, és sok vitamin van benne.

6 hónapja
#4658
Katka77
reply to mathenorby's post #4656
Csináltam én is ilyen turbó diéta szerűséget. Reggel a löttyök és 30 perc torna, délben a löttyök, vacsora 400 kcal, de persze csak 3. naptól, mert 2 napig nem ehettem semmit, csak vizet ihattam. :) A végén én is úgy jártam vele, hogy a kb. 40 ezret költhettem volna inkább egészséges kajára. :) Főleg, hogy belegondolva a 3,5kg mínuszból max. 1 kg lehetett csak a zsírveszteség :)

6 hónapja
#4657
Csabi76
reply to mathenorby's post #4656
Nagy üzlet ez! :)
Azt mondom, ha valaki fogyni akar, tegye félre a szemét kaját és sportoljon. Fogyni fog, akkor is ha nem számol kalóriát. Ha nem fogy tovább kezdjen számolni, elég messzire ellehet így jutni zsírégetők nélkül.
A zsírégetők tudjátok kinek való? Amikor 15% testzsírról akar valaki 10 alá menni és az istenért se megy. Ezek közül van a melyik teljesen hatástalan mint az l-carnitin, van amelyik hozzá tud tenni pár százalékot. Azonban alaposan utána kell olvasni mit használ az ember, vannak túlárazott és/vagy hatástalan dolgok, és vannak amik nem biztos hogy túl egészségesek.
A magam részéről a zöld teát használom mint zsírégetőt, nem tudom lenne-e bármi különbség nélküle állítólag egészséges és segíti a testsúly kontrollt. Szálas kiszerelésbe 3-400 ft egy csomag, hetekig elég.

6 hónapja
#4656
mathenorby
Sziasztok! :)
Hàt, tudatlansàgomat pótolva, utàna néztem ennek a Regenornak... Lehet, hogy sokan meg fogtok most kövezni, :P :) (főleg, hogy kicsit "offos" itt a téma, :/ ) de nem tudtam megàllni, hogy ne mondjam el a véleményem ezzel kapcsolatban. Szerintem, ezek a "csodaszerek" csak akkor lehetnek hatékonyak, ha totàlis életmódvàltozàsra szànja rà magàt az ember, ha meg ezt meg tudja tenni, a szervezete "beàll" a normàlis egészséges szintre, és gyakorlatilag, semmi szükség az ilyesmikre... :P :) Nem kétlem a hatàsukat, vagyis, amit írnak róla, azt biztosan megteszi, de ha életmódot vàltok, nem zabàlok össze sok sok szemetet, hiszen attól hízok, :P akkor őszintén, mi szükség ezekre? :/ :P ;) Én, mikor elkezdtem a fogyàst, vagyis azt hittem, hogy elkezdtem, :D a hitem, az ilyen "csodaszerek" segítségére alapoztam. :/ :P Vettem dràga zsírégetőket, elolvastam a Turbódiéta legendàkat, :P :) gondoltam, majd szedem ezeket, és én leszek a Superman... :D A tízezreket, :/ amiket ezekre költöttem, màr bànom, hogy nem egy piacon, normàlis (akàr öko) kajàkra költöttem.. :( Hiszen "Az vagy, amit eszel..." tartja a mondàs, :) és ha logikusan végig gondoljuk ez valóban így van. ;) Hiszen, ha folyamatosan "mérgeket" eszünk, addig ezek a "elixírek" adhatnak csodàkat nekünk, igaz vagy hamis "kapaszkodókat" , hogy majd ezektől jól lefogyunk... :P De szerintem, csak is magunktól fogyunk le, ;) az elhatàrozàstól, akarattól, fegyelemtől, vàltoztatàstól, és rendszerességtől! Ha ezek nincsenek meg bennünk, :P nem "vehetünk" fogyàst! ;) Az első ilyen gondolatom, pont a Turbódiéta olvasàsa közben fogalmazódott meg bennen... Hiszen, a 30-napos program lényege: idd meg a löttyöt, majd egyél minden nap 1200-1500 kalória között, normàlis kajàkat! ;) Pontosan idézve, így néz ki : " A vacsorát (szükség szerint az uzsonnát is) helyettesítsd 1 adag Turbó Diéta® turmixitallal. Napi kalória beviteled ezen felül 1200-1500 kcal értékű, fehérjében gazdag, és szénhidrátszegény étel legyen." ;) Puff neki... :P Na de, Testvéreim az égben, :) és Ti, akik kalóriàt szàmoltok itt, ezen az oldalon.. ;) Napi 1200-1500 kalória, önmagàban is fogyàst eredményez... ;) Na jó, havi 22 ezerért, minőségi fehérjéket ihatsz mellé... ;) Ha megetted a pàrolt pipihusit zöldségekkel, ;) ha nem, akkor is... ;) Lehet, hogy csak nekem tűnt fel, de ez a "sikermódszer" is, szàmomra a kőleves mese újragondolva... :P ;) Így hàt, itt kell most megragadnom a szót, :) és magasztalnom ezt az oldalt újra, :) hiszen, ingyen adja a tudàst nekünk, csak tudnunk kell alkalmazni! ;) Sok sikert hozzà Mindenkinek! :)

6 hónapja
#4655
feketeinci 1 3
reply to bakroattila1998's post #4654
Simán lehet hogy Te írtál erről :)

6 hónapja
#4654
bakroattila1998 4 1
reply to feketeinci's post #4653
Nem rám gondoltál? :D

6 hónapja
#4653
feketeinci 1 3
reply to krisztaborbely's post #4651
Van valaki...de nem emlékszem a nevére.

Keress rá a reg-enor vagy regenor szóra ctr+f-el a topikokban, és könnyen meg fogod találni.

6 hónapja
#4652
bakroattila1998 4 1
reply to krisztaborbely's post #4651
Most tartok 46 kg-nál :)
Célom a 65 kg, most 75 kg vagyok 121-ről :)
Én szeptember eleje óta csinálom.

6 hónapja
#4651
krisztaborbely
Szerbusztok! Tavaly február óta fogytam közel 20 kilogrammot. Reg-enor életmódot folytatok, szerintem ez egy hihetetlenül jó dolog, ami történhetett. Éhezés nélkül, a szokásos mozgással olvadtak a kilók, amit azóta sem híztam vissza. Esetleg van köztetek, aki ezzel az életmódváltozással fogyott le? :)

7 hónapja
#4650
Ducicsaj
reply to Ducicsaj's post #4649
Majd gépről

7 hónapja
#4649
Ducicsaj
reply to mathenorby's post #4647
Szia ismét

7 hónapja
#4648
Ducicsaj
reply to mathenorby's post #4647
Szia norby

7 hónapja
#4647
mathenorby
reply to Ducicsaj's post #4642
Szia Ducicsaj! :)
Nincs mit köszönnöd, maximum magadnak... ;) Szuper, hogy ilyen kitartó vagy, ezt nem lehet szó nélkül hagyni. :) Szerintem nem önmagàban az elhízàs a "szégyen" :P ha lehet ezt mondani, :) mert ez alkat és életmód esetleg egészségügyi probléma :/ kérdése is lehet... Hanem inkàbb a lustasàg! :P :D Hogy ha valaki elfogadja azt, :/ és nem is akar tenni ellene... :/ A kitartàs, szorgalom, akarat, előbb-utóbb meg kell hozza az eredményt is! :) Szerintem, Neked is ideje lenne nevet vàltoztatni... ;) :D Màr megdolgoztàl érte, hogy ne kelljen magad degradàlni... :/ :P ;)

7 hónapja
#4646
Ducicsaj
reply to elenabibi's post #4645
Mindenképp meglesz:)))

7 hónapja
#4645
elenabibi
reply to Ducicsaj's post #4634
Köszönöm szépen :) Nekem most a cél a 75 kg ! Remélem egyszer meglesz :)

7 hónapja
#4644
Ducicsaj
Esetleg bármilyen kétkedőnek, március elején voltam a háziorvosomnál,igazolás miatt ( elért súly, stb, vérnyomás mérés , ami elképesztően javult, munkakörömből adodóan évente kell orvossi alkalmassági, lassan már kialakulóba volt a magas vérnyomás, hát az most szinte tökéletes),innen indult a fél év súly tartás, mert a kitartó kardió ellenére a hasam elég ronda....Többek közt jövő héten végeztet el egy teljes labort a dokinőm, pajzsmirigy működéssel együtt véve, szóval vannak még nagyon rendes és őszinte orvosok, akik nyíltan a szemedbe mondják: sokat eszel!!!! Változás bennünk van, most már hiszem és tudom, de volt idő mikor én is be nyomtam a két krémest, mert egyszer élünk és miért ne....,Semmiről se mondtam le, talán a kenyér az amit elvétve eszem,de édesség szinte napi szinten ( turorudi, müzli,zabszeletek, stb,....), ennek ellenére is működik és már nem csapom be magam.Nekem is Karácsony az Karácsony, most volt nem rég szülinap, jön lassan Húsvét, de, ha fel kúszik 2-3 kg., nem baj ,vége az ünnepnek és megyünk tovább:)))))) Bárki kérdezne , szívesen válaszolok. További szép napot mindenkinek, sziasztok:))

7 hónapja
#4643
Ducicsaj
U.I: Bocs a helyesírási hibák miatt, igyekszem ,de ez a gép nem a barátom ahogy észre vettem :))))

7 hónapja
#4642
Ducicsaj
reply to mathenorby's post #4628
Szia Norby:)) Köszönöm szépen, jól esnek a kedves szavak, eleinte kínos volt elkezdeni, de szerencsére ez csak nőknek való terem ,kortol függetlenül,és nagyon jó dolog, másfél óra minimum( kardió+kondi)és telefon nélkül :)))))

7 hónapja
#4641
Ducicsaj
sziasztok :)Most már gépről próbálkozok:2016-augusztusába 116 kg.voltam a 160 cm. magasságomhoz,nagyon meg untam és bele fáradtam a sok próbálkozásba,és komoly döntésre szántam rá magam( bypass),ezért elmentem a háziorvoshoz mivel továbbiakban segítségre lett volna szükségem a munka miatt , azt se mondhatom ,hogy nem támogatott,viszont olyan kérdéseket tett fel amik nagyon el gondolkodtattak:például-igazán meg tettem eddig mindent a fogyás érdekében, tudom ,hogy akkor is kell életmódváltás,stb.. Az ő tanácsára kerültem erre az oldalra, találtam meg a oldalt, ezért augusztustól szeptember15-ig már változtattam pár dolgon és úgy döntöttem ,hogy igenis,adok egy esélyt magamnak ,ezért regisztráltam és elkezdtem vezetni a bázist, akkor ugyanis 110kg voltam. Beszereztem itthonra egy ellipszis,szobabiciklivel már rendelkeztem és neki álltam a tervemnek, Célnak egy évet álitottam be és a 65-66 kg(ami -50-et jelent )ami augusztus végén ,én az orvosi igazolást nézem, mert ha esetleg élnék a tb által támogatótt plasztikákkal.....stb.adta lehetőségekkel :))lassan több mint 7 hónapja és ma reggel elértem a bűvös 79,5 Kg.:)))Kb. egy hónapja járok edzőterembe is ,egyik barátnőmmel és nagyon jól érzem magam. Kb. röviden ennyi lenne,nagyon örülökennk az oldalnak és ismeretlenül is sok sok Köszönet nekik. Az oldal nélkül nehezen képzelném el az életem, annirarutinosá vált a vezetése,hogy csak na.

7 hónapja
#4640
Ducicsaj
reply to feketeinci's post #4639
Lehet hogy az a baj,mivel telorol irtam,jobb lenne gépről írni

7 hónapja
#4639
feketeinci 1 3
reply to Ducicsaj's post #4638
Lehet, hogy valami időkorlát van beállítva a gépeden? Nem értek hozzá...csak ez jutott eszembe.

7 hónapja
#4637
Ducicsaj
Sziasztok !
Ismét próbálkozok leírni a sztorim:adatokat röviden mert már itt ott,ez az átment

7 hónapja
#4636
Ducicsaj
Nem küldi át,na majd még próbálkozok

7 hónapja
#4634
Ducicsaj
reply to elenabibi's post #4630
Kitartás,menni fog,Gratulálok! 116-rol indultam augusztusba,házi orvosomnál is voltam,igazolás miatt is,ha esetleg hasplasztika kéne,bázist én is 110-el kezdtem szeptember 15-én,ma reggel léptem át a bűvös 79,5 -et

7 hónapja
#4631
Ducicsaj
reply to mathenorby's post #4628
Szia,köszönöm szépen

7 hónapja
#4630
elenabibi
reply to Blacklily's post #4618
Én sokról , 110 kg kezdtem ! Az elején tényleg ment le heti 1 kg meg még több is de aztán a heti 40-50 dkg volt az átlag ! Most 84 kg vagyok , de még 9 kg szeretnék leadni :) Köszönöm a gratulációt :)

7 hónapja
#4629
feketeinci 1 3
Pedig szivesen olvasnánk :)

7 hónapja
#4628
mathenorby
reply to Ducicsaj's post #4627
Szia Ducicsaj!

35 kg az màr wow! ;) :) Respect! :) Ahova jàrok terembe, jàr egy duci csaj, aki szintén màr 30 felett fogyott... Mikor elkezdtem én is, mindig csodáltam a kitartàsàt, :) keményebben edzett, mint a sok nyikhaj, akik lejàrnak a terembe tükröket nézegetni, :P :D telefont nyomkodni. :) Úgyhogy, minden tisztelet a kitartóaknak! ;)

7 hónapja
#4627
Ducicsaj
Nem értem hogy a szép gyönyörűen le írt történetem miért nem küldte át

7 hónapja
#4626
Ducicsaj
Hozzám nőt,nap mint nap használom

7 hónapja
#4625
Ducicsaj
reply to feketeinci's post #4624
Szia,igen,nagyon sokat, olyan szépen le írtam a történetem,de nem ment át valamiért,lényeg amióta elkezdtem-35 kg tartok

7 hónapja
#4624
feketeinci 1 3
reply to Ducicsaj's post #4623
Szia!
Gondolom szereted használni, különben miért lennél itt?
Használ neked is?

7 hónapja
#4623
Ducicsaj
Sziasztok!
Eddig csak olvasója voltam a fórumnak,a bázist napra pontosan :2016-09-15-töl használom,vezetem, persze kivétel pár nap mikor elcsábultam

7 hónapja
#4622
Blacklily 76
reply to mathenorby's post #4621
Szia Mathenorby!

Megint nagy mosolyok közepette olvastam élvezetes hozzászólásodat. Különösen a "fonottkaláccsá gyúrom magam" és a "zsírtermelő mutáns" kifejezés tetszett. :-D Viszont a teljes történetet olvasva elismerem, hogy nem méltánytalanul "oroztad el" az dicséretet. Bizony, te is nagyon megérdemled, fantasztikus teljesítmény van mögötted és a heti edzésadagod is lenyűgöző. Remélem, hogy nemsokára én is kibillenek a holtpontról és lemegy az a maradék 4 kg. További sok sikert neked is! :-)

7 hónapja
#4621
mathenorby
Szia Blacklily! :)

:D Nahàt, akkor szépen besöpörtem egy potya dícséretet màs érdemei helyett.. :P :) Jól lenyúltam, :P :/ azt hittem nekem írtad, :/ de szerintem nekem szàntad, ;) csak még Te sem tudtad... :P :D Mindenesetre, hogy javítsak a helyzetemen kicsit, és kimàsszak a szituból, ;) :P igazàból én sem "csak" 6-8 kilót fogytam... :)
Ugyanis, az én fogyàsom is "messze messze egy tàvoli galaxisban" :) kezdődött, amikor még 87 kg voltam... :/ De, hogy egyensúly legyen az erőben újra, :D elhatàroztam, hogy minden zsírt leküzdő jedi Yoda mester akarok lenni.. :D Tavaly júliusban elkezdtem terembe, edzeni jàrni. Decemberre sikerült is így 13 kg-ot leadnom! :) Gondoltam, hurrà, marhajó, :) edzek keményen, fogyok, és majd csodaszép :D leszek... Fonottkalàccsá gyúrom magam.. :D :P De nem! :/ 74 kg-on megàllt a fogyàsom. :( Vért izzadva, legyőzve Spàrtàt is, :D szinte màr ott aludtam a teremben is, :P de nem ment le rólam több... :/ Persze izmosodtam is, tudom, az is súly, :) de a zsír még mindig ott fityegett :P rajtam sok helyen... :/
Hiàba futottam, :/ emeltem súlyokat óràkig, :/ szedtem horror àrú zsírégetőket, :/ semmi... Aztàn, hallottam itt ott, hogy naponta 2-3 órànként kellene étkezni kicsiket, meg kalória, szénhidràt, fehérje, stb.. Még nem, meguntam, és a neten elkezdtem művelődni, :) hogy mennyit jelent az étkezés, stb...
Màr kezdtem épp pedig lemondani az egészről, :( csalódottan, hogy valami zsírtermelő mutàns lehetek, :P , aki sosem fog úgy kinézni, ahogy akar... :( Akkor talàltam erre az oldalra, :) és vàgtam neki! Szerencsére, úgy làtszik, hogy nekem a diéta hiànya volt a legnagyobb gàtam... :/ Most, a diétàt betartva, heti 3x 1,5 óra súlyzós edzés, heti elosztott 8km futàs (alkalmanként 2km) és napi 8 perc hasprés torna mellett, annyi kiló vagyok, amennyi akarok. :)
Ja, és ehhez most màr éheznem sem kell! :D Úgy megszoktam, és elég annyi is, amennyit lehet. :) Lehet, hogy Neked is hamarosan beindul újra, :) csak talàld meg, hogy Neked mi lehet az oka a stagnàlàsnak.. ! ;) :) Sok sikert hozzà! ;) :)

7 hónapja
#4620
Blacklily 76
reply to mathenorby's post #4619
Szia! Jókat kacagtam a hozzászólásodat olvasva, szinte láttam magam előtt a jeleneteket. Viszont az a helyzet, hogy én igazából elenabibi-től kérdeztem meg, hogy hány kilóról indult, mert ő 26 kg-t fogyott 7 hónap alatt és ez számomra egészen döbbenetes, ha csak nem irtó nagy súlyról indul valaki. (4616-os poszt.) De az te 6-8 kilód is nagyon szép teljesítmény és az önuralmad és következetességed is, amivel elérted. Remélem, az én stagnálásom is csak időszakos és mivel nem adom fel, így előbb-utóbb én is el fogom érni azt a súlyt, amit szeretnék. Már nincs sok hátra, de persze az utolsó 4-5 kg-t a legnehezebb ledobni, azt már nagyon "fogja" a szervezet. Szerencsére éhes nem nagyon szoktam lenni, napi ötszöri, de minimum négyszeri adagra van elosztva az 1400 kcal, amit ehetek. Gratulálok a kitartásodhoz, én is folytatom szorgalmasan. Szerencsére nem vagyok édesszájú, a csokik így engem nem csábítanak. :-) További sikeres súlytartást kívánok!

7 hónapja
#4619
mathenorby
reply to Blacklily's post #4618
Szia! :)

Köszönöm az elismerést, :) valóban nem kis energiàm van benne, hogy végig tudtam tartani magam... meg is szoktam veregetni a vàllam.. :P :D Hogy pontosan hàny kilóról indultam, nem tudom, :/ :) ugyanis, először, nem foglalkoztam mérésnél azzal, hogy ruhàstól vagy az nélkül, vagy reggel vagy este, kaja előtt-utàn mérem-e magam. :/ Rààlltam a mérlegre, "oszt jóvan"... :D Így hàt "ruhàstú" :P :D voltam 73 most meg, meztelen 65.. :) Így kb. 6-8 kilót simàn fogytam. :) A 168 centimhez, :/ most arànyos vagyok. Ami elsőre feltűnt, hogy a heti mérlegelésem àtlag 1-1,2 mínuszt mutatott, :) amin először jól el is csodàlkoztam... :D Mert arra gondoltam, hogy most vettem a mérleget, és màr xar is.. :P :D Made in China... :P Bevallom, én nem hittem az egészben... :/ :) De aztàn mértem magam a teremben is, ahol flancos színesen villogó karàcsonyfa :D mérleg van, ami mindent mér, :) talàn még jósol is , :D és zenét is lehet letölteni vele :P :) nem tudom, :/ mert annyi soxart kiír, hogy a feléről nem is tudom, hogy mi az.. :/ :) De ami nekem fontos szàm, az is mindig kevesebb lett rajta. :) Persze nem volt azért mindig könnyű, :/ :( közben többször "éhenhaltam" :P :D, szerencsére szomjan soha... :P ;) :D De aztàn a kaja utàni egy pohàr édes vörösboromról is lemondtam, :/ a franc sem gondolta, hogy az is ennyi kalória.. :P :) Majd, hogy őrizzem a hagyomànyt, borospohàrból ittam vizet.. :D De én mindent grammra betartottam! :) Vettem komyhai digitàlis mérleget is, :) mindent megmértem amit a konyhàban talàltam, :D, az adagokat, tojàst, gyümit, evőeszközöket... :D a napi kalóriàm belőttem 1500-ra, szigorú voltam magamhoz.. :/ :) Baromi nagy lakomàkat csaptam, :) az egy főtt tojàs és egy nyamvadt alma :P vacsoràmhoz szépen megterítettem... :D Kb. mintha az Intercontinental-ban ettem volna... :D Kés, villa, szalvéta, viràg, gyertya, kagyló kanàl... :D mindent kipakoltam... :P Így optikailag tetszett a vacsoràm, :) mennyiségileg soha.. :/ :( Voltak nehéz pillanatok... :/ Példàul, mikor a Lànyomnak csokiskekszet vettem a Lidlben... :P az a sok csoki.. :/ :D mindeggyik hívogatott.. :P Szerintem, a biztonsàgiőrök kockàsra röhögték magukat rajtam, :D ahogy többször is elköröztem a csokispolcok előtt... :/ :) Mint valami vadàszrepülő... :D, vagy ahogy percekig àcsorogtam a snickers csokik előtt üveges tekintettel... :D Közben, képzeletben belevetettem magam hanyatt, :) mint ahogy a Kislànyommal a jàtszóhàzban szoktuk a színes kislabdàk közé... :D De voltak màs fura dolgaim is, :/ :) Hogy mire képes az éhség... :P :/ Egyszer az aluljàróban sétàlva azon gondolkodtam, hogy mennyi hús sétàl színes ruhàkban... :P :/ :D Mielőtt elítélne bàrki is, :/ :P nőket és gyerekeket sosem ennék meg... :D

7 hónapja
#4618
Blacklily 76
reply to elenabibi's post #4616
Gratulálok, fantasztikus teljesítmény! De megkérdezhetem, hogy hány kilóról indultál? (Ha jól számolom, ez 3.7 kg fogyás egy hónapban, ami majdnem 1 kg/ hét!) És ez folyamatosan ment?! Csak azért kérdem, mert én is majdnem 7 hónapja csinálom nagyon lelkiismeretesen, de nekem csak 7 kg ment le és kb. 3 hete meg sem mozdul, csak stagnál. Én 64-ről indultam és szépen megálltam 57-en. Mindent ugyanúgy csinálok, ahogy eddig és nem mozdul se fel (ez jó!) se le. (Ez nem jó.) Az persze logikus, hogy ha én fogytam volna le ennyit, akkor 38 kg lennék, ami lehetetlenség, de azért irigyellek ezért az eredményért. Szóval elárulod, hány kilóról kezdted? :-) Válaszodat előre is köszönöm.

7 hónapja
#4617
mathenorby
Sziasztok! :) 42 napja, hogy elkezdtem a szàmolgatàst... :P :) Véletlenül talàltam erre az oldalra és azt kell mondanom, hogy ez a legértelmesebb alkalmazàs telefonra amit ember valaha is megalkothatott... :) Ezt megelőzően, fél évig rendszeresen terembe jàrtam kondizni, reménykedve, hogy ha kitartó vagyok és mozgok sokat, egyszer nekem is lapos, kockàs hasam lesz... :P :D Nem figyeltem az étrendemre, :/ mert azt gondoltam, hogy a "hülye diétàk" :/ :) az unatkozó kisagyú :/ mazoista nőknek valók, :/ :P hogy elüssék az időt velük, meg hogy fejlődjenek valanennyit matekból... :D De most be kell làssam, hogy tévedtem, :/ ideje bocsànatot kérnem mindenkitől! :( :) Sajnàlom... Elnézést! :/ Ugyanis tényleg működik! :) Folyamatosan fogyok, :) szinte grammra betartom a szàmolgatàst, ügyelek rà, hogy mit mikor, mennyit egyek, és màr a teremben is észrevették, hogy milyen vàltozàson mentem keresztül, :) sokkal làthatóbb eredménye van, mint eddig bàrminek! :) Több mint 6kg-ot fogytam, a hasfalam lapos, a testem "szàlkàs" lett, végre làtható kockàs hasizomzattal. :) Sajàt felvilàgosodàsom korszakàt élem, :D bàmulva, hogy milyen egészségesen is lehet élni, élvezve az eredményét. Mindenkinek csak ajànlom ezt az oldalt, :) ismerőseimnek elmondom, hogy csak ezt hasznàljàk, legyenek kitartóak, és ne foglalkozzanak vele, hogy ki hogy nevet rajtuk, :P hogy szàmoljàk a kalóriàt! ;) Köszönöm az oldalnak, hogy van, :) és nem élek màr sötétségben, :P kikerültem a pékségek cukormàzas vonzàsàból, :/ és valóban egészségesen élhetek végre! :) Sikeres fogyàst-szàmolgatàst és sok egészséget kívànok Mindenkinek! :)

7 hónapja
#4616
elenabibi
Szeretem ezt az oldalt én is :) 26 kg mínusznál tartok 7 hónap alatt ! De azért ne felejtsétek el, hogy ez nem csak az oldalnak köszönhető , hanem mindenki saját magának is !
:) Dicsérjük meg magunkat, mert megérdemeljük az elismerést másoktól , de legfőképp magunktól :)

7 hónapja
#4615
Illidan
Sziasztok!

Köszönöm a szerkesztők munkáját, imádom az oldalt!

65 nap alatt sikeresen elengedtem én is 7,2 kilót, életmódváltással, éhezés nélkül, sok-sok mozgással. (Meg pajzsmirigy-alulműködéssel és szívbetegséggel, de eddig még nem állták komolyabban az utamat.)

70-ről indultam, a fő cél most az izmosodás, és talán még egyszer ennyi mínusz, hogy biztosan ne feleslegesen vegyek majd új bikinit. :)

És remélem minden fogyni vágyót úgy felpörget a beköszöntő tavasz, mint engem! :)

7 hónapja
#4614
andreadana 43
reply to Fax's post #4613
Tapasztalom en is hogy jo az oldal mert segitsegevel en is fogytam mar 8 kg-t 5 het alatt. Maskeppen nem sikerült volna tenyleg jo nagon az oldal

7 hónapja
#4613
Fax 340
Sziasztok. Alig 3 hónap alatt lefogytam 12 kilót, a 4. hónapban pedig még 3 kilót, így elérve az álomsúlyt. Nem csináltam semmi mást, csak használtam a KalóriaBázist és minden nap intenzíven séltáltam ebéd után kb 25 percet és a munkahelyemen négyszer szaporázva mentem fel a lépcsőn lift helyett (kb 100 lépcső alkalmanként). Elhagytam a gabonát is, ez is egy fontos lépésnek bizonyult, ráadásul több kalória maradt hasznosabb ételeknek. Nagyon hálás vagyok a kalóriaBázisnak.

7 hónapja
#4612
bankiber 4
Egyetértek Csabi76-tal. Azt hangsúlyoznám, hogy az időszakos böjtöléskor nem eszik az ember kevesebbet, mint amennyit egész nap enne! (mármint a kereten belül, csak az időkeret más). A nőknek a hormonális egyensúly fenntartásához több szénhidrátot kell enniük, mint amennyi egy diéta során általában megengedett. A zsírban oldódó tápanyagból származó vitaminok fontos szerepet játszanak. Ezért gyakoriak Intenzív fogyókúra során a hormonális problémák (menses, teherbeesés).

7 hónapja
#4611
Csabi76
reply to Yvettee's post #4609
Az igazság hogy kevésbé nyomoztam utána hogy a nőknél mi a helyzet de olvastam egy-két helyen. Kicsit más a hormonháztartásuk. Terhesség vagy szoptatási időszakban tuti ne kísérletezzen senki ilyesmivel.

Például itt:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/idoszakos_koplalas_jotanacsok_kezdoknek.htm

"Nők is koplalhatnak?

Vannak jelek, amik arra utalnak, hogy a nők esetében az időszakos koplalás nem olyan egészséges, mint férfiaknál.

Az egyik vizsgálatból például az derül ki, hogy míg az IF férfiaknál fokozza az inzulinérzékenységet, addig nőknél rosszabb vércukor értékeket eredményez (33).

Bár humán vizsgálati eredmények még nem állnak rendelkezésre, patkánykísérletek arra utalnak, hogy az időszakos éhezés nőstény patkányok esetében kóros soványságot, maszkulinalizálódást és meddőséget eredményezhet, illetve a peteérés elmaradásához vezethet (34, 35).

Ismerünk olyan eseteket, hogy nőknek az időszakos koplalás következtében elmaradt a menstruációjuk, és csak akkor normalizálódott újra, mikor felhagytak vele.

Ezért azt javasoljuk, hogy a nők legyenek óvatosak az időszakos koplalással. Próbálják ki, és ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, például elmarad a menstruációjuk, akkor azonnal hagyják abba. Ha Ön például termékenységi problémákkal küzd és/vagy teherbe szeretne esni, akkor szüneteltesse az időszakos böjtölést. Nem javasoljuk a módszert terhes nőknek és szoptató kismamáknak sem

Összefoglalva: Kórosan sovány vagy evési zavarral küzdő személyek ne koplaljanak. A nők pedig általában is legyenek óvatosak az időszakos böjtöléssel, amely az ő esetükben akár ártalmas is lehet."

A személyes gondolatom hogy szerintem vannak férfiak akiknek nem való és vannak nők akik csont nélkül veszik az akadályt. Az általános egyéni különbségek nagyobbak mint hogy férfi vagy nő.
Ismerek nőt aki csinálja és semmi gond és még többet aki egyszerűen csak nem szokott reggelizni. Van férfi aki képtelen lenne nem reggelizni mert annyira leesik a vércukra.
Ki kell tapasztalni mindent és figyelni kell a szervezett jelzéseire, ez mindenre igaz szerintem.
Szerintem ektomorfoknak nem való az IF. Én inkább így kategorizálnám mint férfi-nő.

Ha bele gondolunk ez a szisztéma közelebb állhat ahhoz ahogy az őseink ettek akár az állati létig visszamenőleg. Valószínűleg genetikailag ez testhez állóbb hogy úgy mondjam. Nem véletlen, sok ember szinte ösztönből vagy szokásból nem reggelizik.

Még egy dolog. Van egy dokumentum sorozat, "Orvos vagyok, bíz bennem!" valami ilyesmi a címe. Az egyik részben éhgyomorra kellett edzeni férfiaknak nőknek. A kilélegzett levegőből meg tudják állapítani hogy az elégetett kalória mennyi része származik zsírból és szénhidrátból. Az edzés alatt és utáni kalória égetést is vizsgálták. Az eredmény, a férfiak nagyobb arányban égetnek zsírt mint szénhidrátot de a különbség egy számjegyű volt azért.
Egy másik részben két csoportnak(vegyesen férfiak nők mind két csoportba) ugyanannyi kalóriát kellett enni. Az egyik csoportnak egy meghatározott intervallumon belül, a másik csoport egész nap. Az első csoport vesztett a testsúlyából, az egész nap evők nem vagy kevesebbet nem emlékszem pontosan de volt különbség. Azért ezekben a kísérletekben pár százalékos különbségekről van szó de a kísérletek se tartanak tovább pár hétnél. Nehéz és drága lenne olyan kísérlet ahol féléven-éven keresztül kontroll alatt tartanak több tucat embert.

7 hónapja
#4610
Yvettee
reply to Csabi76's post #4601
Miert javasoljak a noknek a lightosabb verziot?

7 hónapja
#4609
Yvettee
reply to Csabi76's post #4601
Miert javasoljak a noknek a lightosabb verziot?

7 hónapja
#4608
Csabi76
reply to seprose's post #4607
Sőt, szerintem így van a kalória kerettel is. Ha úgy jön ki a lépés hogy 30 kcal-al több -mert úgy megettünk volna egy zöldséget- biztos hogy nem fog miatta megbukni a diéta.
A lényeg a kontroll, úgyse tudja senki se pontosan mennyi az annyi, visszont kell egy kis lazaság, így könnyebb tartani hosszabb távon.

7 hónapja
#4607
seprose
reply to Csabi76's post #4601
Egyetértek, legyen egy alapritmus, de semmire nem jó rágörcsölni, ha egy-egy nap nem úgy alakul akkor sincs semmi. Nekem jól megy a 16/8, de ha érzem, hogy ma most nem, akkor nem. Az edzéssel ugyanez, ha valamiért egy nap kimarad, azért attól még nem tűnnek el az izmok :D sokkal többet ártunk magunknak ha emiatt stresszelünk.
A másik dolog, hogy nem mindenkinek pont ugyanaz ugyanúgy jó, ki kell tapasztalni, és hallgatni a testünk jelzéseire. hajrá! :)

8 hónapja
#4606
Csabi76
reply to 310583's post #4605
Ha csak délután tudok edzeni én is eszek előtte. Az már tényleg durva lenne. Viszont a javát akkoris utána visszem be.

8 hónapja
#4605
310583 723
reply to Csabi76's post #4604
Nem! Annyi, hogy nalam a sport alltalaban 11-12 vagy 12-13 orakor van, igy elotte szoktam enni ( reggel 9- kor, meg foleg kavezni. Mert az tul sok lenne, hogy du 3-ig ne egyek, es sport utan cask olyan 2-3 ora korul eszem meg az ebedet

8 hónapja
#4604
Csabi76
reply to 310583's post #4602
Nem is tünik veszélyesnek igaz?

8 hónapja
#4603
Csabi76
reply to bankiber's post #4600
Szívesen!
A HIIT edzéssel kapcsolatban azt akartam mondani, hogy az intervall edzés olyan formája ahhol az intzív rész hosszabb mint a pihenő. Tehát ha egy ciklus 15 s sprint - 60s kocogás akkor intervall. Ha 20s sprint - 10s kocogás akkor HIIT. Vagyis a szisztéma ugyanaz és a hatás mechanizmus is csak az egyik intenzívebb.
A szisztéma és ezért a hatás hasonló a súlyzós edzésnél. Nagy súlyal 4-8 ismétlés, egy kis szuszogás és újra.
Érdemes a test minden izmát stimulálni hogy ne veszítsunk izmot. Saját testsúlyos és alap gyakorlatok a legjobbak, nagy súllyal és alacsony ismétlés számmal. Én 5X5 ös sorozatokat szoktam csinálni. Izolációs gyakorlatokat egyáltalán nem vagy nagyon ritkán az edzés végén.

8 hónapja
#4602
310583 723
reply to Csabi76's post #4601
Jo, hogy irod! a 14/10-est en is ki tudnam hozni 19-9 piheno, 9-19 eves! ezt meg is probalom!

8 hónapja
#4601
Csabi76
reply to seprose's post #4597
Valóban így van, az IF-nél kevesebb a nap folyamán összesen kibocsátott inzulin, ezért is javítja az inzulin érzkenységet. Ezért ha szénhidrátot fogyasztunk is kevesebbet bocsájt ki. Minnél kevesebb az inzulin annál több zsír ég el.

Azonban a nőknek a lightosabb 14/10-es verziót szokták javasolni. A magam részéről néha a 16/8 10/14, máskor meg 18/6. Ahogy illeszkedik a napi tevékenységhez. Igazán a szisztéma a lényeg.

8 hónapja
#4600
bankiber 4
Köszi szépen Csabi76!
Számomra még egy nem elhanyagolható előnye van az időszakos böjtölésnek: szinte egyáltalán nem kívánom a szénhidrát tartalmú ételeket, eszembe is alig jutnak (a friss gnocchi vagy ciabatta eddig abszolút ellenállhatatlan volt számomra:)

8 hónapja
#4599
seprose
reply to ErrOrka's post #4598
Én este olyan 7-8 között eszem, aztán csak másnap ebédre, 16 óra kaja nélkül (3/4 5-kor kelek). Viszont délelőtt megiszom min. 2l-t, és van hogy edzek is. Több sportoló is tartja ezt, és az a tapasztalat, hogy így tényleg jobb a zsírvesztés/izomvesztés aránya, mint a gyakori evésnél. Azzal kell vigyázni, hogy a 8 óra alatt meglegyen a bevitt kalória (jó makrókkal, jó minőségben)

8 hónapja
#4598
ErrOrka 63 1
reply to seprose's post #4597
Akkor nagyjából az elv ugyanaz, annyi különbséggel, hogy az időszakosnál hosszabb a kaja nélküli időszak. Én most reggel 6-7 között eszem először, és este 6-7 között utoljára. Ez 12/12. 10kor enni először pusztító lehet, de majd kipróbálom :)

8 hónapja
#4597
seprose
Annyit tennék hozzá Csabi76 írásához, hogy az inzulinszintet nagyon befolyásolja, hogy valaki folyamatosan (2-3 óránként) eszik, vagy egy hosszabb időszakot (16 órát) kihagy. Semmi nem fekete-fehér, és persze különbözünk is, de nagyjából úgy néz ki, hogy folyamatos evés esetén (magas inzulint szint) a szervezet úgy érzi el van látva, tehát nincs miért a raktárakhoz nyúlni. A hosszabb evésmentes időszakban az inzulinszint nagyon lecsökken, és ez kedvez a zsír lebontásának.
Az én tapasztalatom még az, hogy üres gyomorral sokkal, de sokkal többet iszom, ami nagyon fontos, ha folyamatosan eszem, az eltelít, és nem fér belém annyi folyadék.
Persze mindkét esetben az a döntő, hogy mennyi kalóriát viszünk be!

8 hónapja
#4596
Csabi76
Látom több embert is érdekel. A korrektség kedvéért elmondom hogy ezen az oldalon: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed /tudományos kutatások gyűjtőhelye/ rákerestem az " intermittent fasting" kifejezésre. Így hívják angolul a módszert.
Ami a lényeg, a fogyás szempontjából a bevitt kalória a lényeg, teljesen mindegy milyen felosztásba. Ha 2000 kalóriával fél kilót fogysz hetente akkor annyit, ha 10 adagra osztod akkor is, ha egyszerre eszed meg akkor is. Nem találtam egy kutatást se amelyik igazolná hogy van előnye 3 óránként enni. Azok akik az "intermittent fasting" keretében ettek X kalóriát körülbelül annyit fogytak mint akik nem. Arról nem igazán szólnak a kutatások, hogy ez a súlyvesztés mennyire származik zsírból és izomból. Ugyanakkor a kísérletek pár hétig folynak, nem hónapokig, nyilván drasztikus különbség nem tud kialakulni ennyi idő alatt. Ha jól emlékszem volt egy kutatás ahol az volt a végső konklúzió hogy jobb volt az izom megtartás az intermittent fasting keretében.
Nekem és sok embernek a személyes tapasztalata hogy ez a dolog működik még ha nem is csoda módszer. Ugyanis bizonyos hormonális dolgok ráerősíthetnek, leginkább a növekedési hormon emelkedett szintjére gondolok.
Az én egyszerí paraszti eszemmel, mi is történik? Reggel nem eszünk, elmegyünk edzeni. Az éjszaka megemelkedik a növekedési hormon, a koplalás hatására tovább növekszik(kísérletek bizonyítják), a nagy intenzitású edzés hatására még tovább. Az erősen zsírégető és anabolikus hatású. Nyilván vesztünk zsírt és izmot. Jön a kaja, a legfontosabb az edzés utáni első kaja. Vagyis célzottan akkor viszünk be nagy mennyiséget amikor az a legoptimálisabb az izomépítés szempontjából. A másik ilyen fontos pillanat a vacsora, ilyenkor leginkább a fehérjén van a hangsúly, mivel alvás közben van a legfontosabb regenerációs időszak. Tehát nem túl keveset eszünk de kevesebbet mint amit elégetünk, ez pont elég arra hogy az izmokat vissza építsük de a zsírt ne.
Gondolom én!
Azt érdemes tudni hogy ilyenkor a kortizol(stressz hormon) szintje is megugrik a koplalás miatt és a sport kiváltotta stressz miatt. Ez égetí a zsírt de magasabb fokozatra kapcsolja az izombontást. Ezt azért érdemes tudni mert sokan inditunk kávéval reggel. A koffein segíti a zsírégetést de a koffein tovább emeli a kortizol szintet, szóval egy kis koffein mehet de azért mértékkel.

Az időszakos böjtnek több típusa a van, a legnépszerűbb Martin Berkhan nevévvel fém jelzett leangains, azaz a 16/8-as. Talán ez van a leg alaposabban kidolgozva és mindenképp a legnépszerűbb:

http://www.leangains.com/

Martin előtte és utána:
http://freetheanimal.com/images/2010/10/Martin-Berkhan.jpg

Az ő módszerének szerves része súlyzós edzés és ő esküszik a kalóriák és makro tápanyagok cikklikáztatására! Ez úgy néz ki hogy van egy kalória keret amihez tartoziknak makrok bizonyos "normális" arányban. Azonban ez csak heti átlagban van meg de az egyes napok között változik. Tehát ha 2100 kalóriával és 200g ch val fogyunk akkor az úgy nézz ki: 2100X7=14700. Tegyük fel három nap edzünk, akkor edzés napon: 2400 kcal, pihenő napon 1800, az átlagban stimmel. Edzés napon magas szénhidrát bevittel tegyük fel 300g, minimális zsír, pihenő napon fordítva de átlagban 200g a ch és meg van a szükséges zsír. A fehérje mindennap ugyanannyi javasolt:tskg/2g. A szánmokat csak írtam de remélem érthető. Ezen az oldalon van egy kalkulátor, régen probálkoztam ezzel a megosztással de mivel hatszor edzek úgy döntöttem minden nap ugyanannyit eszek:

https://rippedbody.com/complete-diet-nutrition-set-up-guide/

Néhány magyar ember aki ezt csinálja még és bizony nem bomlott le az izomzatuk:

http://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e35/12142396_1626816580904233_1235756995_n.jpg?ig_cache_key=MTEwMzQxMTkwOTc0OTQ4MzM5OA%3D%3D.2


Egy kis nézni való magyar nyelven:
https://www.youtube.com/watch?v=b8tqapZRDKM&t

https://www.youtube.com/watch?v=lrBP2a8kDq8&t

https://www.youtube.com/watch?v=6gBZY0N6j4o

Akkor néhány olvasni való:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/idoszakos_koplalas_jotanacsok_kezdoknek.htm

http://360magazin.hu/cikk/atfogo-utmutato-az-idoszakos-bojtoleshez/

http://360magazin.hu/cikk/az-idoszakos-bojtoles-vegre-altalanosan-elfogadott-egeszsegmegorzo-modszerre-valt/

http://www.emelj.com/intermittent_fasting.html

Megjegyzem van egy nyilvánvaló pszichológiai előnye ha az ember naponta egyszer-kétszer ehet normális adag kaját szerintem. Azonban alkati kérdés is kinek jön be, szerintem inkább azoknak való akik könnyen zsírosodnak. A fogyástól elvonatkoztatunk, akkor is vannak egészségügyi előnyei. Nem csoda dolog azért, a dolgokat be kell tartani de egyértelműen könnyebb tartani és praktikusabb mint dobozkákkal mászkálni! :)

A HIIT edzésről is írok pár szót majd később.


8 hónapja
#4595
ErrOrka 63 1
reply to bakroattila1998's post #4592
szerintem arra próbálnak rávilágítani, hogy ha nem kalóriadeficittel fogysz, akkor teljesen feleslegesen vezeted azt, hogy miket ettél. logikátlan.

8 hónapja
#4594
310583 723
reply to andreadana's post #4588
Valoszinu azert, mert joval tobbet fogytal, mint ahogy a cel beallitasanal meg van adva es a program probal igazitani ahhoz az utemhez. Amogy az 1042 nagyon keves, biztos hogy joval BMR alatt van! Olvasgass egy kicsit tobbet itt az oldalon, a keves kaloria-bevitel "veszelyeirol"

8 hónapja
#4593
Doni78
reply to Csabi76's post #4589
Szia Csabi76!
Engem érdekel a forrás.
Dobjak e-mail-t?

8 hónapja
#4592
bakroattila1998 4 1
reply to Csabi76's post #4589
Miért ne lehetne? :DDDDDDDDDD

8 hónapja
#4591
Csabi76
reply to bankiber's post #4590
Rendben, holnap.

8 hónapja
#4590
bankiber 4
Köszi előre is.

8 hónapja
#4589
Csabi76
reply to bankiber's post #4586
Ha annyira hatékony az az izé miért kell kalóriát számolnia 112 napig?

Nekem is nagyon bejön időszakos böjt és a délelőtti edzés. Szerintem ez nagyon hatékony kombináció. Ha érdekel tudok forrást adni.

8 hónapja
#4588
andreadana 43
Az miert van hogy pl. ma 1042 kaloria a napi bevitel es delutan mar 1400at irt hogy annyit ehetek?

8 hónapja
#4587
bakroattila1998 4 1
Mármint mire a válaszom?

8 hónapja
#4586
bankiber 4
Engem érdekelne a válaszod.
Nekem nagyon bejött a reggeli teljes kihagyása és a megadott keretem 8 órás időintervallumban való elfogyasztása (reggelire HIIT a program). Nem fogytam izmot, csak testzsírt - igaz, nem 40 kiló a felesleg, csak 6.

8 hónapja
#4585
bakroattila1998 4 1
reply to Csabi76's post #4584
18 éves vagyok egyébként és nem vagyok érdekelt a termék forgalmazásában... :DDDD
Az utolsó kérdést meg nem tudom hogy miért tetted fel, vagy mi az érdekes ebben. :DDD

8 hónapja
#4584
Csabi76
reply to bankiber's post #4582
Nekem inkább azaz érzésem hogy az Úr érdekelt a termék forgalmazásában!
Más "fogyókúrás" oldalakon rendszeresen jönnek emberkék: "Jaj én ettől és attól ennyit és annyit fogytam!"
Érdekes, miért számolja 112 napja a kalóriát?

8 hónapja
#4583
bakroattila1998 4 1
reply to bankiber's post #4582
"Ez itt azonban a Kalóriábázis"-igen, és ide fogyni járnak az emberek. Épp ezért leírtam én is egy verziót, amivel nekem sikerül fogynom. Hátha másnak is sikerül ezzel, bocsánat, tényleg........ :DDDDDDDD
"mint amikor valakinek nem tetszik a rádióműsor és írogatja a negatív véleményét"-ezekben mi volt a negatív vélemény, te jó Isten :DDDDD egyrészről nem is vélemény volt, hanem tényközlés, másrészről meg negatív egyáltalán nem.

8 hónapja
#4582
bankiber 4
Nagyon ügyesen fogysz a degenorral, gratulálok! A reggeli menüd rémület, jó neked, hogy fogysz tőle (lehet, hogy én is fogynék tőle, mert egy falatot sem tudnék lenyelni :)
Ez itt azonban a Kalóriábázis, a hozzászólásaid alapján viszont az az érzésem, mint amikor valakinek nem tetszik a rádióműsor és írogatja a negatív véleményét, ahelyett, hogy elkapcsolná a csatornát!!

8 hónapja
#4581
bakroattila1998 4 1
3 tojás, 200 gramm szalonna, 300 gramm csiperke gomba, 160 gramm jégsaláta.
Sőt azt még nem is számoltam bele hogy adok hozzá kacsazsírt is.

8 hónapja
#4580
andreadana 43
1500kaloria csak a reggeli? pfff en egesz nap nem eszek annyit de ha fogysz igy is hat Hajra. en 4 kg.t fogytam eddig 2 het alatt.

8 hónapja
#4579
feketeinci 1 3
reply to bakroattila1998's post #4578
Ej...de jól tetted!

Ha bebizonyosodna, hogy napi 3-4000 kalória mellett, de a regenor diéta betartásával, és az ital fogyasztásával fogyni lehet, eskü én is azt tenném!

Légyszi mérj már egy kicsit, és meséld el :)

8 hónapja
#4578
bakroattila1998 4 1
Elővettem a mérleget, amivel lemérem az ételt, csak miattatok. :D
A holnapi reggelim 1500 kcal lesz. :D

8 hónapja
#4577
andreadana 43
bocsanat hogy össze vissza vannak a betük az irasomban de gyorsan gepeltem es a gepem kihagy betüket tenyleg elnezest

8 hónapja
#4576
andreadana 43
reply to bakroattila1998's post #4575
ennek csak örülj,jo neked! Mas nm fogyna ha eszik barmit es barmiko rpersze irtad mit nem eszel de minden szervezet maskeppen reagal. Ja meg en nem tertok töle hogy log a bör rajtam, mondta a ferjem nekem nem fog logni. Itt is van az hogy kinek milyen nekem most Sem log semmi Sem hasam. Beallitottam magamnak heti 1kg fogyas nem erdekel en igy akarom. az egeszseges amit reklamoznak hogy 10 het alatt 20 kg? Nem hiszem. En nem hiszem hogy eppen 10et fogok fogyni de amynni annyi. Minden nap csinalok valami sportot inkabb rubint rekat szoktam.

8 hónapja
#4575
bakroattila1998 4 1
reply to feketeinci's post #4574
Azért tartom feleslegesnek a kalóriaszámolgatást, mert többet úgy sem tudnék enni, így meg minek számoljam a kalóriákat, ha így is mennek le a kilók? :D

8 hónapja
#4574
feketeinci 1 3
reply to bakroattila1998's post #4572
Olvastam...persze hogy olvastam a reg-enor-ról is, és nagyon sokat (néha úgy érzem túl sokat) olvasok minden másról is.

De nem lettem tőle elbűvölve, a candidát más módszerekkel és "szerekkel" is lehet irtani, és meg lehet előzni a fogszuvasodást, sőt rengeteg csodaszerről is olvastam, ami erre- vagy arra jók, és pótolhatatlanok.(?)
Ezektől a cikkektől azonban nem fogok rizslisztre váltani, sőt reg-enort sem fogok venni, mert nekem nem tetszik....valahogy a tapasztalatom mást mond. Ha neked ez jön be, nem vitatkozom....kinek a pap, kinek a papné.
Nem hiszek abban, hogy az állati zsiradékok megtisztítják a testem, vagy hogy ettől eltűnik a meszesedésem, abban pláne nem, hogy attól leszek soványabb.
Abban sem hiszek, hogy egy grapefruitmag kivonat mindenkire egyformán jótékonyan fog hatni. Ha valóban 6 hónapig követ valaki egy étrendet amit előírnak neki, tuti fogyni fog, de nem az állati zsíroktól és szerintem nem is a kivonattól, hanem egyszerűen azért, mert kevesebbet fog enni.
Az immunrendszert is erősíti más is, a savasodásról meg ne is beszéljünk.....az egyik oka az, hogy nem értek hozzá, nem vagyok szakember, a másik az, hogy szerintem ezt a savas-lúgos dolgot szerintem nagyon felfújták. Meggyőződésem, hogy bizonyos étrendkiegészítő gyártók nagyszerűen kihasználják az emberek hiszékenységét, megragadnak egy egérfaroknyi tudományt, és elefántnyi hasznot generálnak abból, hogy ezzel reklámozzák magukat.

Mindenki olyan étrendkiegészítőt használ, amit csak akar, ami neki beválik.

De a kalória az nagyon fontos az étkezésben, és a fogyás alapja, hogy kevesebbet vigyünk be, mint amit elégetünk. Szerintem ebben egyetértünk.

Ennek alapja a mérés. Mérés nélkül nem lehet megállapítani hogy mennyit vittél be.
Számolás nélkül nem működik!

8 hónapja
#4573
bakroattila1998 4 1
reply to Doni78's post #4564
Nálad nincs sharprei kutya fíling a bőrszerkó feszességét tekintve? A gyors fogyás sajnos ezzel jár, hacsak nem nyakalsz gumibogyó szörpöt!:)

Egyáltalán nincs szerencsére. Tökéletesen visszahúzódott a bőröm. :)

8 hónapja
#4572
bakroattila1998 4 1
reply to feketeinci's post #4571
"Csak megjegyzem, hogy a rizslisztben több a kalória, mint a sima búzából készült fehér lisztben, sőt az utóbbiban több a fehérje is."-nem ez a lényeg.
Olvass utána a reg-enor kúrának, ha jobban érdekel. A lényege, hogy a candida gomba kiürüljön a szervezetből, ezért kell felváltani.

De nem vagyok szakértője a témának, én inkább csak követem az előírásokat, mert látom magamon illetve a családomon is, hogy működik ez az étrend. :)

8 hónapja
#4571
feketeinci 1 3
reply to bakroattila1998's post #4568
Csak megjegyzem, hogy a rizslisztben több a kalória, mint a sima búzából készült fehér lisztben, sőt az utóbbiban több a fehérje is.
A rizstejről nem sokat tudok, a tejért sem vagyok oda, nem hogy vízzel kevert magokból készült folyadékkal helyettesítsem, de ízlések és pofonok....a natúr joghurtot sem tudom megenni valamiért.
Az olajokkal és a zsírokkal kapcsolatban nem értem a megkülönböztetést, van amihez jó a kacsazsír, de van ami olívával, vagy azzal az osztrák repceolajjal a jobb, Isten bocsá' a kókuszolajnak is meg vannak az előnyei, és mindegyik zsírtartalma 100%.

Lehet, hogy neked jól megy számolás nélkül ez a váltás, és eredményes, de kérlek ne hitesd el az újakkal, hogy ezt így kell csinálni!

Igenis számolják a grammokat! Ismerjenek meg új ételeket, hozzávalókat, próbálják ki a tej helyett a rizstejet.....de MÉRJENEK!

8 hónapja
#4570
Doni78
reply to feketeinci's post #4567
Feketeinci!

Írtad: "És nagyon fontos, hogy legyen mérleged....kettő is. Az egyik amivel magadat méregeted, a másik amivel a kaját."

Az is fontos, hogy a 2 mérleg könnyen megkülönböztethető legyen, hogy ne keverhesse össze az ember!!

:) Bocs, nem tudtam kihagyni.
Nekem amúgy problémás a kajamérleg használta, na nem azért, mert a kijelzőt mindig kitalarja a nagylábujjam bütyke, hanem, mert maszkimalistaként' nem tudok nem pontos grammokat elfogadni, IGEN, van hogy a müzliből szemelet veszek le, hogy pl. 88gramm legyen (back to the future rulez). Jó tudni, hogy az obesitasom, mint kór nincs egyedül:)))

8 hónapja
#4569
Doni78
reply to andreadana's post #4566
Szia Andreadana!
Én egy valamivel próbállak rávenni a lassabb fogyásra. Én hasonlóan gyors fogyásokat produkáltam az egyetem alatt is, mint amit Te most tervezel.
Lefogytam 118kg-ról első ütemben 85-re fél éven belül és nagyon pegyhüdt lett a hasam, fekvőtámasz közben középre begyülve lógott mint egy félig felfújt Pamela Anderson baba THESTE. Az ugrókötelezés közben csattogó - fokhagymafeszességűnek nem éppen nevezhető akkori farpofáimat már meg sem említettem volna, ha nem lennék biztos a gyors fogyás nem kívánt hatásában. Én hideg-meleg zuhanyt vettem, dörgöltem a 18-as karikán kívüli részeket mindennel a fogyás alatt, de a korábbi strihák MEGMARADNAK, ergó, ha vissza is húzódik a bőr egy része egy idő után, akkor is bőrfelesleg lesz. Egy jánynál még fontosabb a feszesség, ezt ne kockáztasd, olvass utána, mivel őrízheted meg/csökkentheted a pegyhüdség fokát.
Van nálunk, krónikus fogyóknál egy mondás:
"Fogyás okozta petyhüdtségnek igenis nézd a fokát!!!"
UFF

8 hónapja
#4568
bakroattila1998 4 1
nem számolgatok grammra pontosan. annyit eszek, amennyi jól esik, sőt, még többet, mint a fogyásom előtt.
csak kizártam ezeket a kajákat, és amik ezeket tartalmazzák: liszt (kenyér, pékáruk egyáltalán nem), cukor (így tehát alkohol se, gyümölcs, mézet se), tejtermékek, növényi olajok, ecetes, savanyított dolgok.
De ebben az a jó, hogy szinte mindent lehet helyettesíteni.
Lisztet rizsliszttel.
Cukrot teljesen ki kell zárni, eritritet lehet enni, de én nem szoktam.
Tejet rizstejjel helyettesítem.
Növényi olajokat állati zsiradékkal (kacsazsír, mangalicazsír).
Ecetet nem tudom mivel, de sose szerettem. :D

Hozzá kell tenni, hogy nem ettem azokból a dolgokból egyáltalán, amiket felsoroltam, hogy nem szabad enni. Cukrot csak annyit, amennyi a zöldségekben volt.

8 hónapja
#4567
feketeinci 1 3
reply to andreadana's post #4566
Biztos hogy jó a beállításod?
100 kg alatt nem szerencsés 1 kg-ot fogyni!
BMR felett van a napi kereted?

És nagyon fontos, hogy legyen mérleged....kettő is. Az egyik amivel magadat méregeted, a másik amivel a kaját.
Csak pontos adatokkal tudsz fogyni, a körülbelül...az nem mérték. Ha komolyan gondolod, mielőbb pótold a hiányosságot.

8 hónapja
#4566
andreadana 43
Köszi a valaszokat! En 7 napja vezetem a naplot de alig merek enni söt mar van hogy ehes Sem vagyok sokszor. Ugy allitottam be magamnak hogy 1 het 1kg mivel 155 magas vagyok es 83 kg lettem igy hat 30 kg-t le kell majd fogyak. Szoktam aerobikot is csinalni, mikor milyen faradt vagyok de igyekszemminden nap. Remlem en is lefogyok mint ti . Amugy mar 2 hete figyelek a kajara es csak keves kaloria tartalmu eteleket eszek. Egyelöre nem mertem le magam mert rossz a merlegem, de le fogom es majd leirom hany kg lettem.

8 hónapja
#4565
310583 723
reply to muzsikelvira's post #4562
A cel beallitasakor ( ahogy feketeinci lerta) az oldal kiszamol neked egy kaloria mennyiseget, ami a BMR-d erteke. ( cel beallitasa, masodik lepes, szamitas utan masodik sor).Azt jelenti, hogy allits be napi keretnek annyi kalorat mint ez az ertek +100. Innen less egeszseges modon valo fogyas. ne akarjd par honap alatt lefogyni amit jo par ev alatt hiztal, mert az hosszu tavon megboszulja magat. En egy ev alatt fogytam 20 kg-ot, azt tartom. Nem onsanyargatasrol szol a kaloriaszamlalas. Probalj minel egeszsegesebb etrendet osszeallitani, amit hosszu tavon tudsz tartan. Persze elofordul "felrelepes". Vannak unnepek es szulinapok, tortaval es itallal. De nem az a ritka egy nap a sorsdonto, hanem a tobbi. Ahogy feketeinci is irta, olvass sokat itt az oldalon, a topokokban is (kotelezo olvasmany a Kotetlen cseveges topikban a 6932-6933-as hozzaszolas), sok okos dolgot irtak le sokan.Szereny velemenyem szerint ne azoknak a peldajat nezd, akik par honap alatt oriasi sulyt adtak le, vagy akik par honapja alig par kalorian tengetik eletuket. Nem szolom meg oket, mindenki maga donti el, mit csinal a szervezetevel, egeszsegevel. De gondolkodj hosszu tavon, ne cask a kozeljovot tartsd szem elott ( szerintem teves eldonteni, hogy jx honap 20.ig lefogyok y kg.-ot, ennel job arra koncentralni, hogy egeszsegesen le fogok fogyni, egyelore 7 kg.-ot, mindegy mikorra, majd ha azt elertem, akkor meg eldontom, hogy ujra fogyok 5 kg.-ot, es igy tovabb. Tehat ha kissebb celokat allitasz fel, van sikerelmenyed) Sok sikert

8 hónapja
#4564
Doni78
reply to bakroattila1998's post #4559
Légy kitartó és azért vigyázz!
Nálad nincs sharprei kutya fíling a bőrszerkó feszességét tekintve? A gyors fogyás sajnos ezzel jár, hacsak nem nyakalsz gumibogyó szörpöt!:)

Én ellenpéldával szolgálok a fogyás ésszerűségét tekintve: a tavalyi 40 egynéhány kilós fogyásom után elengedtem a gyeplőt és az aug közepi 99-ről visszapattantam szilveszterre 114,5-re.
Amennyi lencsét én ettem, hát semmi sem fújja el a szerencsémet, illetve... Na, mindegy!:)

Azóta eltelt vagy 60 nap és voltam már 100 alatt is, bár csak 1-2 napra: bedöglött a digit mérlegem és az új +3kilóval többet mér. Naponta H-P futok reggel és este kb. 4-4km-t, ha nem bírja a térdem, akkor meg szobakerózok.
Itt ígéretet tettem, hogy normalizálom a tápbevitelt a sok mozgás mellett, de ez még várat magára. (Sokszor 500-700kcal 1200-1500+kcal sport mellett)

8 hónapja
#4563
feketeinci 1 3
reply to muzsikelvira's post #4562
Olvasd az oldalt!
Eszközök fül, cél beállítása...a lap alján.

De sok olvasnivaló van itt, még a Híreket is érdemes teljes terjedelmében átfutni, vannak ajánlott olvasmányok...majd meglátod.
Maga a fogyás igaz, csak valóban pontosan és kitartóan kell csinálni.
-40kg 6 hónap alatt.....brutál....de nem vitatkozom, van aki így, van aki lassabban csinálja.

Nekem 15 hónap volt a -35kg, és nem sikerült életmóddá változtatni, biztos van oka hogy miért. Pedig nem volt rossz az az időszak, ez sokkal rosszabb.
Ki tudja miért alakult így? Letettem a cigit...aztán itt vagyok 16 hónappal később, és felszedtem 15-öt :(

Persze nem is tartottam a keretet, mert a stressz nálam zabálási rohamokat produkál. Keresem a megoldást, voltam orvosnál is, de az nem vált be. Eddig ami a legjobb volt, az az orbáncfő és citromfű tea keveréke, ami oldja ezt a feszültséget, és újra megy lefelé a súly :)

Szóval ez tudatos és pszichés tényezőkből áll össze. Mindenki maga irányítja a saját magán tapasztalt eredmények alapján.

8 hónapja
#4562
muzsikelvira
reply to 310583's post #4561
vagyis semmikepp sem BMR alatt)

Mit jelent hogy nem BMR alatt ,bocsi a tudatlanságom ,de kezdő vagyok ,és szeretném jól csinálni .

8 hónapja
#4561
310583 723
reply to andreadana's post #4560
Le lehet. Akarat kell, kitartas es helyesen beallitott napi kaloria keret ( vagyis semmikepp sem BMR alatt)

8 hónapja
#4560
andreadana 43
reply to bakroattila1998's post #4559
Ezek mind igazak amit itt irkaltok? Igy le lehet fogyi? En csak olvasok es mintha alom lenne el Sem tudom hinni

8 hónapja
#4559
bakroattila1998 4 1
Tadamm!
-40 kiló :) 6 hónapja kezdtem. Bojtika! Úgy néz ki nem akar megállni! :D :D
Előre az utolsó 10-ért. :D
Bár szerintem 15-17 lesz ebből inkább.

8 hónapja
#4558
andrus 9
Sziasztok!
Tavaly áprilisban tükörbe néztem és megijedtem. A vérképem borzasztó volt, a kinézetem kiábrándító. Lányom mutatta meg ezt a honlapot, amit azóta is minden nap használok. 15 kg-ot sikerült leadnom ülőmunka mellett 0 külön sporttal (erre nem vagyok büszke). Először akadozva, nehezen ment, hogy betartsam a napi étkezéseket, de már hiányozna, ha nem ellenőrizném, hogy mit viszek be a szervezetembe. Köszönöm az oldal fejlesztőinek a ráfordított rengeteg energiát, amivel önzetlenül másoknak segítenek!

8 hónapja
#4557
310583 723
reply to sinnesro's post #4556
Pont ezt akaram mondani. Figyeld meg a reklamokat: ilyen taplalekkiegeszito, olyan tornagep, szuper jo fogyaszto, bonuszba kapsz melle INGYEN egy etrendet.

8 hónapja
#4556
sinnesro 173
reply to 310583's post #4555
Tehát nem az használ.

8 hónapja
#4555
310583 723
reply to sinnesro's post #4554
Minden jol reklamozott fogyokuras csodaszer hasznal...HA mellette figyelsz mit es mennyit eszel. .. es akkor mar nem is kell csodaszer

8 hónapja
#4554
sinnesro 173
Szerintem alapvetés, hogy csodaszerek nincsenek.
Vannak viszont fogyókúrás szereken alaposan meggazdagodó emberek.:-)

8 hónapja
#4553
fitnesscsajszi34
reply to gaia23's post #4545
2 honap alatt

9 hónapja
#4552
Doni78
reply to Korbi66's post #4550
Szia Korbi66!

Ebben nagyon igazad lehet! Engem esztelennek tartanak a szélsőségeim miatt, mégis fel tudok mutatni 1-2 eredményt. Minden elhatározás kérdése és persze annak, hogy az ember valóban kész kivetni horgonyát egy cél közelébe, ami így vagy úgy, de odahúzza.
Más ember, más értékek, más örökletes és tanult viselkedésformák, más örömforrások: ugyanaz a technika nem lehet megoldás mindenkinek:)
Természetesen olvasztótégely az 'életmódváltás' mágikus hatása, a kérdés az, kinek milyen erőfeszítést jelent - a fentiek tükrében - az egészséges útra lépés. UFF

9 hónapja
#4551
meva789 590
Kedves Üzemeltetők!
Hálás köszönetem az oldal működtetéséért! Segítségével sikerült a hőn áhított súlyt elérnem. Ezt azonban szeretném is megtartani, ami talán nehezebb, mint maga a fogyás. Nekem ehhez is szükségem van a programra. Hónapok óta ez nagyon jól működött úgy, hogy az utolsó célt nem állítottam át. Most, az utóbbi 1 hónapban már 2- szer is kijött egy ablak, ami közölte, hogy a dátum hibás, állítsam át, mert addig nem működik a program. Pedig én dátumot nem is állítottam. No mindegy, belenyúltam a cél átállításba, és egy ideig tovább működött. Aztán kb. 2 hét múlva ez megismétlődött. Ugye nem fog cserbenhagyni!? Mit csináljak, hogy hosszú távon segítsen a súlyom megtartásában? Szükségem van rá!!! Segítségükre feltétlenül számítok, és előre is nagyon szépen köszönöm!!! Az

9 hónapja
#4550
Korbi66
reply to Doni78's post #4548
Szia Attila!
Gratulálok! Csak így tovább! Talán tudomásul kellene venni, hogy nincs két egyforma szervezet, nem egyformán reagálunk a szénhidrát csökkentésére, a mozgásra stb. Az orvosok is csak találgatnak, egy diéta kialakítása során, vagy bejön az embernek vagy nem. Sztem mindenki a saját testén kell hogy megtapasztalja, hogy mi a jó neki, mit bír. Ami az egyik embernek jó, az a másiknak nem!

9 hónapja
#4549
bakroattila1998 4 1
reply to Doni78's post #4548
Reg-enorral, és a reg-enor étrenddel. :)

9 hónapja
#4548
Doni78
reply to bakroattila1998's post #4547
Szia Attila!
Bármilyen módszerrel fogytál, le a kalappal előtted!:)
A többi is menni fog! Számomra a megtartással szokott nehézség lenni, mert akár félév alatt sikerült leadnom jelentősebb mennyiséget, akár még hosszabb alatt, nálam nem járt életmódváltással, nem kövesedtek meg szokássá a fogyást eredményező étkezési és mozgási intenzitások.
Én csak a magam - tervezett - módszerét szeretném megosztani, hátha ügyesebb vagy nálam:)
Ami után elérted a hőn áhított súlyt, alakíts ki magadnak egy magasabb határsúlyt (pl. 5kg-val többet) és amint azt túlléped, pofozd fel a szuperegódat és rántsd be a féket, mert vmi rossz irányba visz.
Még egyszer grat és ne feledd: "nem minden esetben jó, ha az ember nagy súlyt fektet a Nőkre!" UFF

9 hónapja
#4547
bakroattila1998 4 1
Most tartok -34 kilónál. :) nagyjából 5 hónap alatt
Még nem mondom, hogy "sikeresen lefogytam", de jó úton vagyok afelé.
121-ról kezdtem, 87 kg vagyok. :) Még minimum 65 kg-ig szeretnék lemenni. :)
(Bojtika kommentjeire meg nem fogok reagálni, akármennyire is szeretné :D )

9 hónapja
#4546
bakroattila1998 4 1
reply to Kuszkudina's post #4544
168 cm vagyok :D

9 hónapja
#4545
gaia23 1
reply to fitnesscsajszi34's post #4539
Szia Mária!

Gratulálok! Nagyon ügyes vagy!
Mennyi idő alatt sikerült elérned ezt a látványos fogyást?

9 hónapja
#4544
Kuszkudina
reply to bakroattila1998's post #4521
90 kilóból még 30at le akarsz adni? Tejóég, az már nagyon kevés egy férfinak, hacsak nem vagy 160 centi.

9 hónapja
#4543
fitnesscsajszi34
beddig én is edző vagyok vegetánius vagyok de azt jelenti hogy nem eszek hust

9 hónapja
#4542
fitnesscsajszi34
csak egy gond miért magas szénhidrátom

9 hónapja
#4541
fitnesscsajszi34
reply to 310583's post #4540
köszönöm

9 hónapja
#4540
310583 723
reply to fitnesscsajszi34's post #4539
Gratulalok, ugyes vagy!Most mar cask kell vigyazz, hogy meg is tartsd

9 hónapja
#4539
fitnesscsajszi34
sziasztok mária vagyok sikerült le fogynom 64kg 51 kg ra

9 hónapja
#4538
Bojtika 8
reply to vagyokakivagyok's post #4533
Ahogy látom az orvosi cikkekben, az epének a zsírbontáson kívül nincs feladata, a bélbe jutva felszívódik, és nagy részben visszaalakul epévé.
A beleket mitől kellene megtisztítani, főleg ha tökéletesen egészséges diétát követsz? :D

Érdekes, hogy akik általában azt írják, hogy nem bírnak több vizet meginni pár decinél, azok magukba erőltetik a vizet más formában, ha annak valami hangzatos csodaszer-neve van. Mint a citromos uborkavíz-diéta vagy a jelen esetben a tejsavó, amely nagyrészt víz. Igaz, sokan (és olcsón vásárolva) szeretik a tejsavót az enyhe savassága miatt. Hangsúly az olcsón van.
Sok emésztőszervi és közérzeti bajt maga az elegendő folyadék is megszüntet.
(Az uborkavíz-diéta többek között 1200 Kcal-os napi keretet is előír, de sok fordításban ez nem szerepel...)

9 hónapja
#4537
Bojtika 8
reply to bakroattila1998's post #4534
Persze hogy olvasom.
Amint látod, nem csak én tartom fölösleges tényezőnek a csudaszert a diéta mellé.

(A papilla igazából Vater-papilla, szépen lefateroztuk, ahogy magyarul szokás.) - Hogy csak az állati zsiradék nyitná meg, azt kétlem, egy simaizomból álló "szelep". A hasnyálmiriggyel kapcsolatban írják róla:
● Vezető ok az is, hogy a kiválasztott enzimek nem ürülnek ki rendesen a patkóbélbe. E mögött az áll, hogy az a szájadék (Vater-papilla), amin keresztül bejutnának a bélbe az emésztőnedvek és az epe is, nem elég tágas. Ezt leggyakrabban a bélfal irritáltsága és a bélbe jutó túlzottan savas gyomortartalom idézi elő. Ezektől ugyanis a szájadék nyálkahártyája ödémássá válik, s a járat eldugul (ahogy nátha esetén az orrunk is). A rendszeres kávézás, alkoholfogyasztás, nyálkahártyát irritáló ételek bevitele nemcsak felmarják a bélfalat, duzzadttá teszik a nyálkahártyát, hanem több közülük a Vater-papilla görcsös összehúzódását is előidézi, így még inkább megnehezítik az emésztőnedvek bélbe áramlását.
● A stressz is komoly kiváltó faktor. Ez is merevvé és görcsössé teszi a Vater-papilla izmait, beszűkíti a járatot, és ezzel rontja a hasnyálmirigyből és epehólyagból történő emésztőnedv elfolyást.

Azt is kétlem, hogy az epének állandóan folynia kellene, persze a zsír hatására folyik a szerencsétlenje. De ahogy a ketogént is kis irtózással fogadom (ettől persze még csinálja az, akinek beválik), mert természetellenes, úgy ezt is. A törzsfejlődés során hol jutott annyi zsírhoz az ember, hogy azzal éljen? Nem véletlen, hogy akár hasmenéssel is tiltakozik a szervezet.
A szénhidrátok kerülésével simán elkerülhető a farkaséhség, a csökkentett kalóriamennyiség hatására lemegy a túlsúly. A tejsavót pedig, bármilyen néven, igya, aki szereti, de sokat nem határoz a fogyásban.

Egy fiatal szervezettől nem vonnám el a gyümölcsöket, a rostokat és a minél több fehérjét...
Aki azért határoz meg egy erősen korlátozó diétát, hogy minden ételintoleranciát megkerülhessen és a felvásárolt filléres tejsavóját drága pénzen eladja, azt Norbi hátára kötözve kellene kiseprűzni a netről legalábbis.


9 hónapja
#4536
nvidia
reply to bakroattila1998's post #4534
Szerintem semmi baj a dietaddal, gyakorlatilag ketogen, semmilyen hianybetegseget nem okoz, söt, gyogyitasra is hasznalják.
A regenort elolvastam, szerintem ez a dieta anelkül is müködik, söt, ez a tökeletes taplalek piramis .
Az egyik nagy elönye, hogy elmulik a farkasehseg, ami a szenhidrat fogyasztas utan van.
Zsiralapu taplalkozas eseten ilyen nincs.

9 hónapja
#4535
310583 723
Szerintem is lehet fogyni reg-enor-ral, mint barmelyik masik csodaszerrel amitarulnak es reklamoznak, ha betartassz egy akarmilyen dietat. Mar a Cukor es pekaru mentesseg is biztos ut a sikeres fogyashoz. Viszont a kaloriaszamlalasban nincsenek tiltott etelek,ha eppen tortat kivansz meg nagy ritkan, hat az is belefer, nem all fejre tole a fogyokurad. Sot ingyen van.

9 hónapja
#4534
bakroattila1998 4 1
reply to vagyokakivagyok's post #4533
Remélem Bojtika olvassa.

9 hónapja
#4533
vagyokakivagyok 1
Ha már ilyen "komoly vita alakult ki, úgy érzem le kell írnom, hogy én is csináltam a reg-enor kúrát, és fogytam is vele 10kg-t. Szerintem nem egyoldalú, hisz az ajánlásban sok zöldség fogyasztására sarkalnak. A sok zsír és a reg-enor tényleg megnyitja a Fater papillát, sok epe kerül a bélrendszerbe, ami kitisztítja a beleket és helyreállítja a bélflórát.
Én azért hagytam abba, mert hiányoztak a gyümölcsök, kellemetlen volt magamra külön főzni, és zavaró, hogy bármikor rád jöhet a "szapora". (Talán a fogyás egy része ennek tudható be)
De nem jöttek vissza a kilók csak miután a cukrot is visszatettem az étrendembe. Most is zsírral és kókuszzsírral főzök, mert a finomított növényi olajok okozzák a szív- és érrendszeri betegségeket.
Hiszem, hogy több test-tipus létezik és nem mindenkinek ugyanaz az egészséges. A laborértékeim akkor is, és azóta is tökéletesek. A magas koleszterin szintet a cukor és nem a zsír okozza.

9 hónapja
#4532
Doni78
reply to Bojtika's post #4499
Hát, igen, a Nagymamik:)
Én nem tudom, hogy 4-5 évesen rossz evő voltam vagy sem, de a Nagyim úgy vett rá az evésre, hogy villára tűzött egy falatot és elém tartotta, majd oldalra nézett, mintha lent keresne vmit: "- Hát, hol az a járó macska? Jaj-jaj, nehogy megegye ezt a falatott! Hol vagy Te macsek, hahó!?"
Persze közben nem nézett rám és bejött, amire számított: mi mindig betömtük a falatot, hogy közösen egy jót nevessünk azon a fránya járó macskán... :))))

Nagymamám tanítónéniként "üzemelt" aktív korában, így tisztában volt a gyermeki tagadás erejével. Talán ezért cseng vissza a fülemben a 10 évvel fiatalabb unokatesóm reggeli közbeni, kaján mosollyal kísért kérdése: "- Mama, ezt is meg ne egyem???"
Khm... MEGETTE!

Szemfelnyitó dolgokat írtál a túlzott zsiradékbevitelről, főként, ami a hőn szeretett rántotthusomat illetti. Utána is fogok olvasni, hogy a vastagabb hússzelet mellett hogyan tudom kevésbé egészségtelen formában fogyasztani. Köszönöm:)
'Cornflakes bunda kizárt' jeligére a kiadóba

9 hónapja
#4531
Bojtika 8
reply to Xadornix's post #4528
Azért nem vagyok arról meggyőzve, hogy a szükséges zsíroldékony vitaminok és a mikro- sőt a makroelemen is elegendő mennyiségben jutnak a szervezetbe ilyen, gyümölcsmentes és erősen korlátozott zöldségbevitel mellett. Még a fehérje is inkább csak pont elegendő lehet, és akkor még a rostokról nem szóltunk.
Vitamint a mai időkben már eleve nem lehet gyümölcsökből, zöldségekből beszerezni, tehát eleve mindenkinek kellene vitaminkészítményt szednie, egy jobb félében pedig a mikro- ée makroelemek legalább egy része is benne van.

9 hónapja
#4530
bakroattila1998 4 1
reply to Xadornix's post #4528
Érdekes? Miért? :D

9 hónapja
#4529
Bojtika 8
reply to Xadornix's post #4528
Én a legelején a pajzsmirigy-problémák gyanúját is kiszűrtem a laborral (mint a meghízás esetleges okát), utána pedig valóban, az évenkénti kontroll már fiatalabb felnőtt korban is ajánlott. Nemhogy 60 felé. :D Azért bármilyen hiányállapot feltűnik az orvosnak a kiértékeléskor.

9 hónapja
#4528
Xadornix
Érdekes ez a társalgás.

A #4513 béli napi menüben a zsír mellett akad cukor is (paradicsomban és répában), de egyéb szénhidrát pláne (tésztában és kenyérben). Hogy ez nem finomított cukor, az igaz, de a pirítós is elég gyorsan felszívódó CH fajta (nem is értem, milyen szempont alapján lenne "jobb" táplálék, mint a sima kenyér... Fehérje van a tojásban, szalonnában (ha húsos), kolbászban, meg persze a marhapörköltben. Persze a pontos arányokat nem tudjuk ennyi alapján. Kellő fizikai aktivitás mellett nem tűnik túlzottan egyoldalúnak akkor se, ha a zsír aránya nagyobb más étrendekhez képest.

Ehhez képest a reg-enornak nincs semmi látható feladata benne :-/

Vérképet pedig érdemes kb. évente megnézetni, nem a diéta miatt, hanem sok eü. gondot idejében ki lehet vele szúrni.

9 hónapja
#4527
Bojtika 8
Hát szeressed, no! Nem rossz az.
Én nem is reggelizem, sokan meg éhesen ébrednek. Ez alkati kérdés.

Esetleg nem tudod, hogy minden szénhidrát gyakorlatilag cukor, ezért hoztam egy cikket.

http://www.biotechusashop.hu/enciklopedia/Sz%C3%A9nhidr%C3%A1tok/

A kristálycukor finomított, a fehér liszt is, ezért kerülendők inkább az általános étkezésben is.

9 hónapja
#4524
bakroattila1998 4 1
reply to Bojtika's post #4523
Én viszont rohadtul szeretem.

9 hónapja
#4523
Bojtika 8
reply to bakroattila1998's post #4521
Rendben, én viszont képtelen lennék reggelire tojást enni szalonnával, úgyhogy nem ennénk el egymás ételét... :D

9 hónapja
#4522
Bojtika 8
reply to bakroattila1998's post #4519
Ne kötözködj, nem írtam, hogy bolondnak tartod, hanem hogy annak érzed. És a más rendszer a te szavad, én az előbb is írtam, hogy nem kell mindjárt rendszert követni.

Látod, mit írtam? " úgy érzed, mindenki bolond, aki más rendszert követ, ez a te korodban így normális" - tehát még csak nem is kifogásként írtam.

Hogy miért egyoldalú, épp az előbb gépeltem le. Nem csak itt a gépnél ülök, nekem is van egyéb dolgom.

9 hónapja
#4521
bakroattila1998 4 1
reply to Bojtika's post #4518
Az szörnyen minimális mennyiség.
Semmi pénzért nem ennék meg egy cukros mákkal szórt zabkását.
Na mindegy, nem fogsz meggyőzni, ne is erőltesd magad.
Most vagyok 90 kg (121 kg-ról). Minimum még egy 30 kg-t le fogok adni. És az étrendet utána is tartani fogom, csókolom!

9 hónapja
#4520
Bojtika 8
reply to bakroattila1998's post #4515
Abban, hogy a napi kalóriakeretnek nagy része zsírból jön össze, nincs benne sem elegendő ásványi anyag, sem egészséges növényi olajok, hisz a magvak legnagyobb része is tiltott.
A paleósok is zsírt esznek zsírral, de magvakat is. És többféle zöldséget.

9 hónapja
#4519
bakroattila1998 4 1
A pirított kenyér nem tiltott, a sima kenyér igen.
Arra még mindig nem kaptam választ, hogy miért egyoldalú a reg-enor diéta.
Valamint, még azt a részt sem másoltad be, amiben bolondnak tartom azokat az embereket, akik más rendszert követnek.

Várom!

9 hónapja
#4518
Bojtika 8
reply to bakroattila1998's post #4516
Dehogynem ettél... abban a pár zöldségfélében, amit a Frissfood vitt neked. :D
A finomított cukrokat elhagyni okos dolog, de én úgy is fogytam, hogy néha megengedtem magamnak egy kevés cukros mákkal szórt zabkását.

9 hónapja
#4517
Bojtika 8
Nem tartalak bolondnak. Nem tartom különösebben módszernek sem a kiegyensúlyozott étkezést.
De legalább azt hidd el nekem, hogy ha nem gazdagítottad volna az állítólagosan csodát tévő feltalálót, akkor is fogyhattál volna. (Nem irigylem a diétádat, de az a napi egy szelet kenyér nem tiltott? Mert úgy látom, a péksütemények úgy általában tiltottak.)
Belevéve a napi 2000 kalóriát, és oké, legyen, elhiszem... ha simán csak ésszerűen ennyire csökkented a vegyes étrendet, még ha mangalicával együtt is, mert finom az! - és elhagyod a puffasztott és puffasztó péksüteményeket, meghagysz a diétában kevés magvas kenyeret, sőt a reg-.enorra kifizetett pénzt egy jó multivitaminra költöd, még mindig maradt volna pénzed, és tuti ugyanígy lefogysz.

9 hónapja
#4516
bakroattila1998 4 1
Megjegyezném, hogy 4,5 hónap alatt 1 gramm cukrot nem ettem.

9 hónapja
#4515
bakroattila1998 4 1
Szóval mióta egyoldaló a reg-enor diéta?

9 hónapja
#4514
Bojtika 8
reply to bakroattila1998's post #4510
Arany csillagvirágom, egy név semmit nem mond.
Csak valószínűleg én már akkor tanultam biológiát és foglalkoztam életmóddal,étkezéssel, amikor te még csak pajzán gondolat sem nagyon voltál. Tehát időbeli előnyöm van veled szemben. Az idő pedig tapasztalatot is jelent.
A legnagyobb unokám elmúlt 22 éves, szóval etettem már gyereket is, fiatal kamaszt is... és alkatilag, mozgásszervileg rendben volt mindegyik gyerekem.

Nem minősítettem az étrendedet, csak azt mondom, hogy inkább átverés, mint nem. Ettől még fogyhattál, de egy vérképet azért még csináltathatsz. Nem vagyok cinikus sem, csak szóltam, hogy az extrém diétáddal nem kell itt poénkodni. Megindokolni és alátámasztani nem tudod, csak bizonygatod, hogy neked bejött.

Nem csak én, mások is értünk el elég sok kilós sikert úgy, hogy egészségesek maradtunk, és próbállak figyelmeztetni, hogy az egyoldalú táplálkozás nem egészséges.
Ha lefogytál, de problémáid vannak,akkor ennyi. A te felfogásoddal élve, a te bajod.

Megnéztem a Frissfood étlapját, jókat főznek.

Kérlek, a sz*r és hasonló szavak használatát mellőzd, ez itt nem szokás, még akkor sem, ha mérges vagy.

9 hónapja
#4513
bakroattila1998 4 1
De érdekességképpen leírom a mai étkezéseimet.
Reggeli: rántotta 4 tojásból, 6-8 vékony sültszalonnával. Mellé paradicsom, sárgarépa.
Ebéd: marhapörkölt rizstésztával.
Vacsora: pirítóskenyér, kacsazsírral megkenve, valamint mellé kolbász.

9 hónapja
#4512
bakroattila1998 4 1
Mit másoljak be? Nem írom le minden nap, hogy mit reggelizek, vacsorázok. Van jobb dolgom is annál. Ezen az oldalon a fogyásomat követem. Csak az ebédeket szoktam beírni.
De azt már egyszer kiszámoltam, hogy bőséges reggelivel és vacsorával napi 1800-2000 kcal jön ki. (szalonnának, kolbásznak, pirítós kenyérnek van kalóriája bőven). De felőlem meghazudtolhatsz.

Úgy érzem, mindenki bolond, aki más rendszert követ? Ezt én nem írtam sehol, kérjek másold be az erre vonatkozó részt. Speciel te tartasz bolondnak a reg-enor fogyasztása miatt. Engem, aki más rendszert követ.

9 hónapja
#4511
Bojtika 8
reply to bakroattila1998's post #4508
Derék dolog, de a napi kalóriakeretet ne haragudj, nem hiszem el. Bemásolnál pár napot?

Azt elhiszem, hogy úgy érzed, mindenki bolond, aki más rendszert követ, ez a te korodban így normális, de mivel még növésben is lehetsz alighanem, tényleg kellene egy "nagyrutin" laborvizsgálatot végeztetned.

Ha jó a tesitanár, akkor az a heti 3x 45 perc a minimális fitten tartáshoz elegendő, a többség nem ezt hívja edzésnek. A napi gyaloglással együtt sem, főleg, ha a nap további részét ülve töltöd. Diákként ez jó eséllyel így van. (Ahogy a dolgozó felnőttekkel is, és ezt heti 5 napi intenzív edzéssel kompenzálja az okos többség.)

9 hónapja
#4510
bakroattila1998 4 1
reply to Bojtika's post #4509
Jó, hát lehet itt cinikusan fogalmazni, de tulajdonképpen pont leszarom, hogy te mit írsz. Én látom ennek az étrendnek (ami nem a hurka, kolbász kettősből áll, hanem egy nagyon változatos étrend - a frissfood-nak van reg-enor kúrához készített menüje, az az ebédem) és a reg-enornak a hatását a környezetemben is, az interneten is facebook csoportokban.
Nem egy Bojtika felhasználónév fogja nekem megmondani, hogy ez szar, hanem az én tapasztalataim alapján ítélem meg. A reg-enor teljesen meggyőzött engem.

Molnár Anikóról meg nem láttam képet, de ha elhízott, az nem a reg-enor baja, hanem az övé. Nem tudhatod, hogy mennyire tartotta be a diétát.

9 hónapja
#4509
Bojtika 8
12.
"REG-ENOR" tejfehérjéket, C-vitamint és grapefruitmag kivonatot tartalmazó oldat, édesítőszerrel.
OÉTI
2003. és 2005.
A termék csomagolásán a 65/É OÉTI nyilvántartási szám van feltüntetve.

Milyen tejfehérjék is léteznek? :D Semmi új felfedezés nincs, mert nem lehet, a tejet sokan és sokszor összetevőire szedték szét.

Ha kizárólag hurkát meg szalonnát eszel, még ha mangalicát is, bárki ésszerűtlen és egyoldalú táplálkozásnak tartja. Hiába bizonykodsz. Nem vitatom, hogy lefogytál, de kérdés, mennyi izom ment közben veszendőbe, és tényleg vajon milyen lehet a vérképed, és az általános állapotod.
Főleg, ha az állati zsírokból bevitt napi kalóriamennyiség is kevés.

(Igaz is, láttál újabb fotót a kedvencedről, Molnár Anikóról?)

9 hónapja
#4508
bakroattila1998 4 1
reply to Bojtika's post #4507
Napi kb 1800-2000 kalória körül étkezek.
Sport meg a heti 3 testnevelés óra.
Iskolába gyaloglás (napi 3km).
Ennyi! :D

9 hónapja
#4507
Bojtika 8
reply to bakroattila1998's post #4505
Legyen neked csoda.

Nézesd meg a vérképedet is - én megtettem fogyás előtt is és utána is.
Továbbra is kérdezem a napi kalóriakeretedet, annál is inkább, mert soha nem válaszolsz.
És kérdezem a mozgást is, mert kérdés, hogy milyen kondícióban vagy. Hiszen fiatal vagy.

Én tuti nem adnék ki súlyos ezreket egy tejsavólöttyért és ésszerűtlen diétáért, és másoknak sem javaslok ilyet.

9 hónapja
#4506
Bojtika 8
Bakroattila, ha már kiprovokáltad:

A feltaláló szerint a hosszú láncú fehérjeösszetevők képezik az ital alapját.

Egy cikk a rövid és hosszú láncú peptidekről is ír, idézek:
„Pont, mint normális étkezésnél is, a peptidek is akkor a leghatásosabbak, ha változatosan, és kiegyensúlyozottan veszed őket magunkhoz. Más szóval, a legmagasabb, legkiegyensúlyozottabb, és legsokoldalúbb bioaktivitás kiegyensúlyozott, és sokoldalú peptidekkel érhető el, melyek különböző proteinekből származnak.
Alapvetően mindegy, hogy milyen proteinforrásból származnak, a kismolekulájú, illetve rövidláncú peptidek 3-6-os lánchosszal lényegesen bioaktívabbak, mint a nagyobb molekulájú, illetve középláncolatú peptidek. A középláncolatú peptidek azonban hatékonyabbak a hosszú láncú peptideknél melyek azonban hatékonyabbak a fehérjéknél, hisz azok több mint 50 aminosavláncból állnak.“
Élelmiszervegyészetben jártas ismerős írja egy fórumban:
A poli és oligopeptideknek a szerepe nem más, mint hogy hozzájárul ahhoz, hogy valemely belsőelválasztású mirigynek a munkáját segíti, bizonyítottan elérjük azt vele, hogy az artéria véna nyirokrendszerből és a sejt közötti állományból kiviszi a káros anyagokat."
Mi derül ki ebből? Értelmezzük kicsit az elhangzottakat...
Az ital összes pozitív hatását (hatásmechanizmusát) a benne lévő aminosavakra vezeti vissza.
Ha a "reg-enor" szót behelyettesítjük pl. "tejsavóra", az összes kijelentés ugyanúgy helytálló lesz.

- Minden fehérje polypeptid. A "poly" annyit jelent, hogy sok. Polipeptid = sok peptid. "oligo" jelentése kevés, oligopeptid = kevés peptid.

A tejfehérje ezekből épül fel (poly és oligopeptidekből, amik aminosavakból állnak). A tejfehérje tartalmazza ugyanazokat az aminosavakat, mint a regenor. Sőt, sokkal többet tartalmaz belőlük.

A mondat, miszerint hosszú láncú fehérjéket tartalmaz, pl oligopeptideket, eleve értelmetlen.
Az oligopeptid nem fehérje, éppen azért, mert annyira kevés aminosavat tartalmaz, hogy nem tekinthető fehérjének, és nem hosszú, hanem rövid láncú. (oligo) Ez is tény.

"A máj ezáltal kényszerítve van egy hatványozott mennyiségű epetermelésre, tehát nem szokványos, hanem hatványozott, amit semmivel se lehet elérni."
>>> épp ő mondja el, hogy egyszerű, tejfehérjéből kinyert aminosavakkal el lehet érni, hogy beinduljon a máj hatványozott epetermelés, majd megcáfolja saját magát: "semmivel se lehet elérni"

Összegezve a regenor ital pár g tejfehérjét tartalmazó lötty, hozzáadott pár mg c-vitaminnal és polifenolokkal. Abszurd dolog bármi látványos hatást remélni tőle. Már csak azért is, mert nincs bizonyítva a hatása (nem meglepő)- A weboldalon szinte mindent feltételes módban írnak róla:
"Miért, mire lehet jó a Reg-Enor?" stb... az étrend betartása nélkül semmit nem ér - az pedig, lehet, hogy nélküle ugyanolyan eredményeket hoz.

9 hónapja
#4505
bakroattila1998 4 1
reply to Bojtika's post #4504
Akkor én, és az a több ezer ember is vélhetően csodák vagyunk. :DDDDD

9 hónapja
#4504
Bojtika 8


Reg-Enor kúra
Web-beteg oldal, azaz nem érdekelt az üzletben, kérdés és válasz:

Tisztelt Szakértő, Amennyiben még nem hallott a Reg-Enor kúráról, akkor nehéz ide pár mondatban összefoglalni, de megpróbálom. Az étkezésben tiltott: - mindenféle olaj, margarin - cukor, cukorfélék, méz - tej, tejtermékek - gyümölcsök, gyümölcslevek Étkezési szabály, hogy zsírral kell főzni de nem zsírosan, minden étkezésnél be kell vinni minimum 30 gramm zsírt, majd étkezés után max 1 órával inni a Reg-Enor italt. A zsírok a tisztítás folyamán megnyitnak olyan mirigyeket, amelyek az olajjal készült ételek fogyasztása során elzáródtak, így eredményezve méregtelenítést, illetve "mellékhatásként" fogyást. Örülnék, ha tudná pár percet szánni a regenor.hu oldalnak és kifejtené a véleményét, mert nekem nagyon ajánlották, de furcsállom kicsit a módszert. Azt gondolom ez szembe megy minden mai egészséges étkezési ternddel. Várom válaszát S. Attila
Irinyi-Barta Tünde válasza a reg-enor témában

Kedves Attila! Az étkezési szabályok betartása - mint más diéták esetén is - hozhat némi eredményt, csökkenthet a testsúly. A termék fogyasztását azonban feleslegesnek tartom. Tartós fogyás helyes étrenddel, és testmozgással történhet, emellett kellő elszántság és kitartás is szükséges. Ahogy olvastam, ez a készítmény sem hoz azonnali eredményt, hónapokat-évet ígérnek a honlapon. Az étkezési szabályok között találkozhatunk megalapozottan tiltott élelmiszerekkel, mint például a cukrok, azonban a gyümölcsök (banán és szőlő kivételével), sovány tej és tejtermékek fogyasztását nem kell száműzni az étrendből. Emésztésünk során az ételeinkben megtalálható szénhidrátok építőegységeikre bomlanak, amelyek a glükóz, fruktóz, laktóz, stb., tehát ilyen alapon sem a kenyeret, sem a rizst nem lehetne az étrendbe illeszteni. Minden jót kívánok! Üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde
Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

Irinyi-Barta Tünde
Okleveles Táplálkozástudományi Szakember

9 hónapja
#4503
Bojtika 8
Mekkora napi kalóriakerettel és mennyi mozgás mellett?
Milyen lett a laborleleted?

9 hónapja
#4502
bakroattila1998 4 1
Én pl mióta zsírosan eszek (és mellé reg-enorozok), gondolok itt pörköltre, szalonnára, kolbászra. (kacsazsír, mangalicazsírral főként), azóta fogytam 30 kilót. (4,5 hónap)

9 hónapja
#4501
310583 723
reply to bakroattila1998's post #4500
szerintem nem a novenyi, hanem a finomitott (pl napraforgo) olajakkal. Pl a magvak olajai jo olajak ( hidegen preselve vagy ha magvakat eszel). A zsirokkal amugy a legnagyobbb baj az, hogy kb 9 kaloria van 1 g zsirban, tehat nagyon fel tudja dobni a kaloria-szintet, meg a makrok aranyat is el tudja tolni, ha zsirosan eszel.

9 hónapja
#4500
bakroattila1998 4 1
Ha a rántott húst zsírban sütjük ki, azzal mégis mi a baj? :D
Tojás zsírjával sincs baj egyáltalán.
A növényi olajokkal van baj.

9 hónapja
#4499
Bojtika 8
reply to metastabil's post #4497
Engem rossz evőnek kiáltottak ki gyerekkoromban. Ez leginkább azt takarta, hogy ha nem volt éppen arra az ételre és pont akkor gusztusom, amikor anyám szerint kellett volna, akkor már akár a fizikai kényszert is bevetette.
Kicsiként pedig - hát milyen a gyerek- nem tudtam elmagyarázni, hogy nem tetszik az új étel, mert mondjuk fura a színe, hanem azt mondtam, nem szeretem. Anyám ettől jött méregbe, hogy amíg meg nem kóstoltam, honnan tudom, hogy nem szeretem? És jött a harc a "legalább egy falat"-ért. Sikerült majdnem tényleg elvenni a kedvem az evéstől mint szituációtól, de alighanem Nagymama mentett meg ettől, mert adott enni, amikor csak kértem. No meg, mire később a két húgom megszületett, már volt más játéka anyunak.

Amikor az én gyerekeim voltak kicsik, csak azt tanítottam nekik, hogy soha, sehol, semmilyen helyzetben ne egyenek egy falattal sem többet annál, mint amennyi jólesik!


9 hónapja
#4498
Bojtika 8
reply to metastabil's post #4497
Én gyerekkoromban úgy kaptam a rántott húst, hogy Nagymama karajból sütötte (ő vezette a háztartást, míg Anyu egyedülálló anyaként dolgozott), és nem vékonyra klopfolta ki, hanem meghagyta ujjnyi vastagnak, a klopfolás tényleg csak a rostok fellazítása volt.
Tehát fejenként egy szelettel is jóllakott a csapat, a köret általában krumplipüré és párolt vörös káposzta volt, amivel együtt istenien belaktunk.

Akik nagyon vékony, de nagy szelet húsokat rántanak ki, azok gondolkozzanak el a hús-panír arányon. Minél vékonyabb a hús, annál terjedelmesebb lesz, és annál több a panír rajta. Igaz, meg lehet sütni a rántott húst sütőben, de egyrészt azt is picit kell olajozni, másrészt a panír a tojásokban levő zsírt is tartalmazza.
Tudom persze, mindannyian a panírt szeretjük, de valamit valamiért. És vastag, de kisebb szelet hússal még vállalható a dolog néha...

Aki a rántott hús mellé további zsiradékban sült dolgokat eszik, az pedig magára vessen. A köret ne zsírforrás legyen eleve, hiszen a zsíros hús ellentételezésére találták ki. Én azért nem tekintem köretnek a nokedlit, mert az is zsíros. A rizst is felesleges zsiradékon átfuttatni, a víz az, amiben megfő. Majd az étel zsiradékát fogja felitatni.
A hasábkrumpli ezen logika mentén szintén nem a rántott hús mellé való. Inkább zsírszegény párolt ételek mellé ették régen is.

9 hónapja
#4497
metastabil
reply to Doni78's post #4496
Azt a... " Az Anya, mint az obesitas (elhízás) fő kóroki tényezője" - ez durva. Én pl. egy tipikus túlöltöztetős és tömős anyatigris vagyok. A gyerekeim még soványak, de ezek szerint hosszú távon én vagyok az, aki miatt obezitológushoz kell járniuk. A férjem már kapott beutalót.:(
A "generált repeták sora"...

9 hónapja
#4496
Doni78
reply to nvidia's post #4494
Azért megér egy kitérőt az anyukák, nagymamik által generált repeták sora is.
Mind a mai napig ha a 83 éves Mamámnál csak 3 szelet rántotthúst eszek, megkérdi:
"Mi az kisfiam, nem ízlik?"
Ami ennél is jobb: "- Mi az, nem szereted?"
Ja, 40 éve a rántotthús a mantrám és hopp, megszakad a sor. Persze:)
Nem vicc: Apám háziorvos és egy konferencián az egyik témának ez volt a címe: "Az Anya, mint az obesitas (elhízás) fő kóroki tényezője"

A bukás sosem volt az én formám, ami egyszer elindult délnek...

9 hónapja
#4495
Doni78
reply to metastabil's post #4493
:)

Nekem jöhet a kanál-is:)

9 hónapja
#4494
nvidia
reply to Doni78's post #4492
de aranyos sztori :-)))
Unokaöcsem szinten imadja a hasat, ovodaban meg lett tiltva a konyhasoknak, hogy harmadszor is repetat adjanak neki, mert többször visszajött neki, annyira szeretett enni.
2 repetat azert elbirt :-))

9 hónapja
#4493
metastabil
reply to Doni78's post #4492
Lehet, h kimoderálnak az OFFért, de belevágok.
Ha a nevetéssel is lehet égetni kalóriát, akkor hozzáírom az OFFodat.
Amúgy megvan az enigma kód - szuperegó. Az eszik helyettünk sör után, sör előtt és közben.
Nem ehetőt még nem próbáltam, de ha nincs benne kalória, végül is jöhet.:) Pl. a tányér maga, ha nem papír, mert abban biztos van, esetleg a kanál, ha nem fa...

9 hónapja
#4492
Doni78
reply to metastabil's post #4487
1 világos sörben kb. 220kcal van, én ezzel még el lennék, mert 3 sör után mindig is tiltakozott a gyomrom, viszont az alkoholban oldódó szuperegóm már más kérdés. Ilyenkor fékevesztett vágy vezérel, hogy mindenből egyek (akár ehető, akár nem...).

Az, hogy én mindenből leginkább a sokat szeretem, ott mutatkozott meg, amikor 3. általánosban a kajajegyet (a közepén az adott nap nagy kezdőbetújével) hamisítottam KOCKÁS lapon. A pultnál remegő hangon mondtam (kezdő...), hogy nekem 2 süti járPersze a konyhásnénik kiröhögtek és elküldtek, én pedig elkullogtam a sor végére. Rá 5 percre egy konyhásnéni odajött, megsimogatta a fejemen akkor még nem csak mutatóban lévő hajamat, letett egy sütit elém, majd mosolyogva azt mondta: - "Tessék kisfiam, egyél!"

Bocsánat az OFF-olásért, a többi ilyet a csevegőbe írom.

9 hónapja
#4491
Bojtika 8
Kicsit lassíts a tempón, a heti fél kg átlag lenne a kívánatos ütem.

Gratulálok a sikerhez, a sikeres felismeréshez! Remélhetően okulnak a példádból azok, akik abban reménykednek, ha gyorsan végigkoplalnak pár hetet, csinosak lesznek...

9 hónapja
#4490
Fuxos 4
28 hét alatt sikerült 20 kilót lefogynom. 51 éves, 177 cm magas, és 92 kilóról indultam. A varázsszó az életmódváltás. Kevesebb, tervezett és összetételében is más étkezés, rengeteg mozgással. Heti 6 edzés, ebből 4 gyors gyaloglás (napi 8 km, 7,5-8 km/óra sebességgel) és 2 bicajozás ( esetenként 30-35 km) az alap. A változatosság kedvéért, ezt néha megfűszerezem 5-6 km-es futással is. Vettem egy evezőgépet is......hétvégén szoktam 75-100 kcal-t elszórakozni rajta. Ja igen....hétfőtől csütörtökig 1200-1300 kcal, hétvégén 1400-1500 kcal. Nem kerülök különösképpen semmi ételt, de az édességekkel és süteményekkel vigyázok és a kalória határt szigorúan betartom......még karácsonykor is.
Igazából a projekt fogyókúrának indult, de egy 2-3 hónap múlva már a mozgás sokkal fontosabb lett. Persze, azért még hetente ráállok a mérlegre és nem keveset örülök a csökkenő kilóknak, de az igazi érték az az állóképesség amit szereztem a rendszeres edzéssel. Nehezen indult, de aztán nagyon belejöttem. Sokat segített az, hogy az első perctől kezdve mértem a teljesítményem. Ehhez egy sport tracker nevű appet használok. Másoknak is ajánlom, mert vagy 50 sportot lehet vele csinálni. Menet közben, a beállításnak megfelelően (0,5-1 km), folyamatosan mondja az eredményeket. Már alapból is jó, de érdemes a prémiumot megvenni.
Szeretném megköszönni a honlap kezelőinek a munkájukat. Sokat segített. Szeretném külön megköszönni Jankov Istvánnak az edzésekhez nyújtott útmutatásokat és tanácsokat.

A projekt folytatódik. A cél 65 kiló, de most már más lassított tempóban.
Hajrá!!!!!!!!!

9 hónapja
#4489
metastabil
reply to Bojtika's post #4488
Köszönöm, mindenképpen megosztom, ha eljutok orvoshoz. Gondolom, alapvetően az kell hozzá, hogy az ember leadja az összes felesleget, addig nincs értelme. Versenyszerűen úsztam valamikor, úgyhogy nekem nem a bikini miatt kell, mert az úszódressz "összetart", mint sonkát a fólia, ápol és eltakar egyben. Igazából meg kellene nézetnem a belső hasfalat, hogy milyen állapotban van, mert nem csak az irha sérült kívül, hanem szerintem belül sincs minden rendben. Ott kevésbé látványos a plasztika, de annál hasznosabb...

9 hónapja
#4488
Bojtika 8
reply to metastabil's post #4486
Szia!

Én nem értek ehhez, engem nem érint. Még ha randa is kicsit, nem járok vízpartra és sok év óta nincs fürdőruhám. Mások miatt szoktam keresgélni a neten, hogy segítsek.
Van obezitológiai (elhízással foglalkozó) szakrendelés, Budapesten a Szent Imre kórházban, járó-és fekvőbetegként is foglalkoznak a betegekkel. (Van másutt is, de itt kezdték talán először az országban.) Van plasztikai sebészetük is, szerintem ott napra aktuálisan és szaksebésztől mindent meg tudsz kérdezni, és sokkal hitelesebb, mint más információ. Kikerestem Neked a megfelelő oldalt:

http://www.szentimrekorhaz.hu/hu/szolgaltatasaink/fekvobetegellatas/operativ-szakmak-matrix-szervezete/83-plasztikai-sebeszeti-profil-.html

Ha másutt laksz, akkor is bizonyára tudnak tanácsot adni.

Azt kérném viszont, hogy oszd meg itt, ami lényegeset mondtak, hogy azok is láthassák, akik hasonló gonddal küszködnek.

9 hónapja
#4487
metastabil
reply to Doni78's post #4484
Nagyon jó a humorod, hidd el, sokszor többet ér, mit a számolgatás.

A sörről.
Azt én nagyon szeretem, és nem is voltam korábban tisztábban azzal, mennyi kalória van benne. Sejtettem, de arra nem számítottam, hogy, ha mondjuk megiszom 3 korsó barna sört egy jó kis kocsmás-dumás estén, akkor gyakorlatilag már túlettem magam. Nehezebb kibírni, mint a csokoládét. Most rá kell készülnöm, hogy megiszom havonta egyszer 1 korsóval (vacsora helyett), lúzerebb vagyok ilyenkor, mint Svejk, a derék katona...:)
Az evés/ivás szeretetéről nem lehet leszokni, levitálni lehet, meg életfilozófiává tenni az aszkézist.:) Azaz enni szeretni simán egyfajta függőség, csak még nincsenek anonim csoportok enni szeretőknek vagy tányér-csere automaták. Vagy vannak?

9 hónapja
#4486
metastabil
reply to Bojtika's post #4479
Szia Bojtika!
A hasplasztika kapcsán lenne kérdésem. Igazából nem gondolkodtam még ezen a dolgon komolyan, de érdekel a téma.

A három szülésem előtt kifejezetten vékony testalkatú voltam, hastájon és deréktájon különösen. Szültem három igen nagy gyereket, haskörméretem 105 cm-t is meghaladta a szülés előtt, ami minimum duplázást jelentett az eredetihez képest. Az összesen 5 év szoptatás után és a korábban versenyszerű/intenzív sport teljes elhagyását követően, a többlet kalória meghozta az eredményét. Felszedtem 20 kilót, ami azért nem töltötte ki a gyerekek helyén lévő űrt "hasmánt", de "cserébe" adott egy kevésbé guszta alaptónust. Nos, most fogyok szépen a kalóriabázissal, jó ütemben, mozgok újra naponta. Ez az első fogyókúrám, és sikeres eddig. DE. Egyre jobban látszik a kötényhas, ami hájt vesztett, de irhát nem. Azaz tök randa. Ilyenkor is javallt lehetne műtét? Volt már két hasi műtétem (egyik szülés után, a másik egy téves diagnózisból eredő vakbélműtét), ilyenkor nem túlzás egy ilyen plasztika? Nem érdekel igazából, hogy támogatott-e vagy sem, inkább, hogy mik a buktatói? Tudsz erről valamit?
Kösz előre is.
metastabil

9 hónapja
#4485
16tonna
Én egy éve kezdtem ezt, kb. 102 volt a maximum, az eleje tájékán, most 83, még 3 kilót szeretnék. Kihagytam a "csak úgy eszek valamit" dolgokat, egyébként semmi különöset nem csinálok, csak egy nagyon picit figyelek. Gyorsétteremben pl. zéró kóla és nem kérek majonézt a krumplihoz, nem ülök be Costába vagy Starbucksba, este két vajas kiflit eszek, reggel általában egy bounty-t, ebéd pedig legtöbbször menzán, burger kingben, meg ilyen jellegű helyeken. De bűnözni szoktam, mozogni nem igazán. Ja pizzát nem nagyon rendeltem azóta. Mondjuk ha van lehetőség, akkor a kisebb adagot kérem.

9 hónapja
#4484
Doni78
reply to Bojtika's post #4483
Khm:)

Hogy számoltam? Nem tudom, hogy számolásnak lehet-e nevezni azt, amit pl. az egyetem alatt csináltam 95-ben:
Amikor 118-ról lementem 75-re és lelassult a fogyásom, 10km-t futottam kb. 5-ször egy héten és csak és kizárólag spenótot ettem, persze agyonborsozva, hogy még jobb legyen. Az íze és az állaga olyan volt, mintha a fűnyíró aljáról kapartam volna le. Az íze se lehetett sokkal jobb annál.
Én ezzel is fogytam, de márcsak 0,6kg-t hetenként. Valamivel 72 felett álltam meg. Azaz működött. Csak ritkán állt keresztbe a szemem egy-egy ilyen kaloriabevitelű napon, amikor visszafele kerekeztem egy-egy 50km-es túráról:)

Minden tiszteletem azoknak, akik azonnal rá tudnak állni erre a számolgatós módszerre és megelégszenek a lassú (de reményeink szerint tartós) fogyással. Én még nem tartok ezen a fejlettségi szinten. Tegnap vendégségben voltunk, 4 melegszendvics, 3 sör, 4 feles likőrszerűség és persze snack hegyek. De nó para, felpattanok a szobakeróra és 3 óra alatt lepörgetek annyi kalóriát, amivel megint egyenesbe kerülök:)
És az eddigi visszahízásaim mögött nem feltétlenül csak a gyors fogyás áll:), annyira nem kell lesarkítani a dolgokat. Mutassatok egy módszert, amivel az evés szeretetéről le lehet szokni, mint örömforrásról:)))

9 hónapja
#4483
Bojtika 8
reply to Doni78's post #4482
Khm... ez "a BMR-es dolog" az alapja az adataid beállításának a kezdet kezdetén... Eddig hogy számoltál? :D

Saját alapötletből határoztad meg a napi bevitelt?

9 hónapja
#4482
Doni78
reply to 310583's post #4481
Szia 310583! Neked is DÁNke:)
Köszi az iránymutatásaidat utánaolvasok ennek a BMR-es dolognak + a pluszban történő leevés szimpatikus. Persze mivel türelmetlen vagyok, először betúrbózok, de utána viselhetőnek tűnik egy szintentartó életmódváltás megalapozásához. Hi: Doni

9 hónapja
#4481
310583 723
reply to Doni78's post #4477
Szia!Nem vagyok otthon sport temaban igy cask azt tudom idezni amit a nalam hozzaertobbek mar sokszor leirtak itt a forumon: 1.Ne fogyokurara torekedj, hanem eletmod valtasra - ami azt jelenti, hogy probalj egeszsegesen enni, ugy, hogy kozben jol erezd magad, ne legyen onkinzas es amit hosszu tavon tudsz tartan, tehat nem 2-3 honap drasztikus fogyokura, majd zabalas.2. az idealis "fogyokuras" kaloria-bevitel az a BMR+100 kaloria.3. A sporttal ledolgozott kaloriaknak 65-70%-at le kell enni pluszban

9 hónapja
#4480
Doni78
reply to Bojtika's post #4479
Szia Bojtika!

Köszi a reagenst'!:)
A haspalsztikát elvetem, mert Apa orvos és azt mondta, hogy könnyen lehetnek a műtét után érzéketlen bőrfelületek a beavatkozás környékén, mivel a kivágott bőrrészletek patchwork-je után az idegpályák tökéletes visszaállítása lehetetlen.

Akkor maradok a dörgölésnél:) Köszi a tippet, mindenképp kipróbálom, az idei Tour de Balaton után pedig dobok ide egy képet az aktuális vulkánról, persze 18-as karika társaságában:)

9 hónapja
#4479
Bojtika 8
Ha (akár a háziorvos) feljegyezte valamikor a kiinduló súlyt, majd felvéste az elért súlyt, és ha a súlykülönbség meghaladja a BMI nemtudomhány százalékát, sőt az egészet sikerül tartani egy éven át, akkor a TB fizeti a hasplasztikát.

Sajnos ha túl nagy a fogyás, elkerülhetetlen a lötyögő bőr. Érdemes a fogyás során eleve valami jó testápolóval masszírozni a bőrt, de csodákat ettől sem lehet várni.

9 hónapja
#4478
Doni78
reply to komigeri's post #4446
Gratula Komigeri!

Elsősorban nem a fogyásért, hanem hogy tartani tudod! Ez szerintem sokkal fontosabb, mint egy szigorúan betartott kúra alatt abszolvált fogyás, ami után legtöbbször jön a "végre ehetek" effektus, vagy inkább defektus:)

Egy kérdésem lenne. Én is hasonló korban és súllyal (+ közel azonos magassággal: 183cm) kezdtem az első nagy fogyókúrát, mint Te, de nekem szörnyű felismerés volt a 8 hónap alatt leadott kb. 45kg után, hogy a bőröm szörnyen kitágult. Hideg-meleg zuhany ide vagy oda, én azt tapasztaltam, hogy a strihák, a bőrszakadások nem múltak el, nem húzódtak össze, csak az élénk lila színről halvány-genge rózsaszínbe csaptak át.
Még röhögtettem is az egyetemista haverokat, hogy fekvőtámasz közben magam alá nézve a csoffadt hasam úgy festett, mint egy kis kihült vulkán a kráterként behúzódó köldökömmel a közepén. Nyami.
Neked nem volt-van ilyen problémád? Tettél vmi extrát az ügy érdekében, hogy ne is legyen? Vagy a korábbi, 121kg-re hízásod nem volt gyors és így nem repedt meg a bőröd?
Nekem pont emiatt a bőr renyheség (vagy mi) miatt vált a mániámmá, hogy 72kg-ra foggyak, mert 80kg-osan is olyan úszógumim volt, mintha 15kg feleslegem lenne.
72 kilósan nem volt ilyen:), csak a bőröm lett sötétebb a derekamnál oldalt, gondolom a mikroredők miatt:):):)

Mindenesetre kíváncsi vagyok a válaszodra:)
Még egyszer grat és ne hízz vissza 40 éves korodra mint én tettem, mert munka mellett még nehezebb megoldani a fogyást, mint tanulás mellett!:)

9 hónapja
#4477
Doni78
Sziasztok! A kalóriabázis iránymutatásai szerint csak pár napja kezdtem a fogyókúrát (nem, nem diétát), de a múlt évben már szép sikereim voltak a saját brutál módszeremmel:), ami az itt olvasottak szerint nélkülözött minden ésszerűséget és NEM KELLETT VOLNA fogynom egy idő után. Én fogytam:)
Akkor egy gyors intermezzo a bemutatkozás erejéig: 41 éves vagyok, a személyiszámom 1-essel kezdődik és 2015. december 21-e reggelén 141,8kg voltam a 183cm-s magasságom mellett (ezt egy T-vel is írhattam volna:)).
5. osztályban 55kg voltam, hetedikben meg már 78, a gimiben pedig valahol 99 körül karcolgattam. Az egyetemen az 1. éves kolis jólétben felpattantam 118kg-re, majd egy erősebb nó evés + rengeteg keró-futás kombó után 8 hónap alatt lementem 72,8kg-re. Rákosnak hittek, annyira filigrán lettem, de egy gyermekkori álmom valósult meg: egyrészt ha felugrottam, sokkal tovább fent maradtam a levegőben, másfelől GIRNYÓNAK nevezhettek és nem digi-dagi daganatnak... A máig csiszolt humorom sok keserű pillanatban nyújtott támaszt: a gyerekek kegyetlenek:/

Nagy általánosságban elmondhatom, hogy türelmetlen típus vagyok, így az eredményre sosem tudtam sokáig várni. Szóval a bő egy éve kezdett fogyókúra első 70 napja után kereken 35 kg-mal mutatott kevesebbet a mérleg, ami napi fél kiló fogyásnak felel meg. Persze az elején mindig könnyebben mennek a kilók, a víztartalom és a nem részletezett dolgok:)
Az eszement receptem ez volt: 700-800kcal kaja és MINDEN reggel - és ha volt erőm este - 1-1,5 órát intenzíven (=poliplábakkal) szobabicikliztem, illetve amikor jött a jó idő 2016 tavaszán, ha lehetett nagy bicikliköröket csaptam. Monduk egy 40km hosszú, közepes tempójú túra 120 kilósan sem volt sosem akadály.
Arra mindig ügyeltem, hogy legalább annyi kalóriát lekerekezzek, mint amit bevittem, de inkább többet... HOPPÁ

Na, mindegy, lassítva (illetve 5-6 kiló visszaszedése, majd leadása után) május közepére eljutottam olyan 104,5kg-ig és végigcsináltam a Tour de Balaton nagy körét (208km). Mondjuk a vége felé le kellett szállnom és küzdenem a combizomgörccsel, ami csak egy 10 perces séta után csillapodott, hogy visszaülve abszolváljam az utolsó 2-3km-t. Rengeteget zabáltam a túra alatt. Volt vagy 6 megálló és mindenütt nyomtuk magunkba a pogácsát, zsíroskenyeret, fornettit, nápolyit és az izotóniás italokat. Jaj, az egyik frissítő ponton az asztal mögött álló fiatal fickó úgy kínálgatta, hogy igyuk, mert ez nem tea, hanem IZOTÓPOS ITAL. Ott nem ittam:)))

Hol tartok? Ja, a verseny után is volt egy rövidebb szakasz, amikor szüneteltettem a dolgot, persze nem zaba orrba-szájba, de több olyan ebédem is volt, hogy nem leveseket ettem egy raklap erőspistával a felturbózott metabolizmus érdekében:) és csokit is ettem-eszegettem. Majd júliusban ismét neki gyűrköztem és lementem 98,8kg-re és ha lehet hinni a mérlegünknek, akkor 22,8 testszírszázalékra. Az igazat megvallva a 100 alatti értéket úgy értem el, hogy a szokásos reggeli 1-1,5 órás intenzív szobakerékpározás helyett nyomtam 2 órát, úgy, hogy 2 póló, meg 2 pulóver volt rajtam, hogy minél többet izzadjak ki:) Aztán vegyesen váltogatták az olyan napok, amikor a megszokott 800kcal bevitelt nyomattam és amikor kenyeret is ettem. Bár nem számoltam olyankor, de akkor se mehettem 1500kcal felé. Persze a kerózást akkorra már meguntam, egyre ritkábban bicikliztem, megelégedtem a házunk és a munkahely oda-vissza 13,4km-ével.

A december már húzósabb volt: az elején 108kg-t mértem, a közepén 110-et és 31-én 114,5kg-t. Igen, itt már zabáltam, illetve minden alkalmat megragadtam, hogy egyek. És persze a kilós szaloncukrok is gyorsan olvadtak a számban...
Itt meg kell jegyezek egy furcsa dolgot. Persze miért ebben ne különböznék az emberek többségétől (ráadásul balkezes vagyok).
Szóval - és ezt nem szokták elhinni nekem - én kijelenthetem, hogy az első 70 nap brutál fogyástempója alatt SOSEM éreztem éhséget. Illetve ez így nem igaz, mert azon a 2-3 reggelen éreztem, amikor a megelőző este a túl sok extra tekerés után ettem mondjuk egy szelet pirított kenyeret, mert a THESTHEM átvette az iránnyítást a tudatom felett és a pirítóba tette a kenyeret. Én a vércukorszint-igadozással magyaráztam magamnak a fura érzést, hogy éhes vagyok. Azért volt érdekes felfedezés számomra minden korábbi fogyókúra alatt is, hogy nem éhezem, bármennyire nem eszek, mert korábban azt hittem, azért nem voltam éhes, mert mindig megelőzte az éhségérzet kialakulását az evésem-eszegetésem.

Az éhségérzet hiánya mankó volt a fogyókúra alatt, viszont ehhez az áldásos tulajdonságomhoz társul egy átkozott másik, ami múzsája a hízásaimnak. Nevezetesen, hogy nem, vagy csak nehezen tudom elérni a jóllakottság érzetét. Most karácsonykor is bevacsoráztunk, ha nem is mértékletesen, de nem is zabálva és rá egy órára már ott eszegettem Apával az asztalnál. Nem voltam éhes, de az ízeket imádom. Az Asszonykám rám is szólt a 4. rántott hús után, hogy azért ne vigyem túlzásba, hát abbahagytam. Nem éreztem magam úgy, hogy teleettem volna magam: még egy kör simán benne lett volna a pakliban:):):)
Szumma-szummárum, az evés szeretetéről szerintem sokkal nehezebb leszokni, mint egy új életmódot elsajátítani, pedig ez utóbbi hatalmas eredmény, ha valakinek sikerül.

Akkor gyorsan a jelen: dec.31-én 114,5kg voltam, most jan. 4-én pedig 110,6kg reggel egy 40 perces kerózás után. Az új kúra indítása óta napi 2000-2100kcal-t viszek be és ezek kb. 90-95%-át lemozgom. Ennyi kalóriabevitel mellett is átvált a szervezet raktározásra, ha közben sok energiát adok le? Valaki világosítson már fel!: Olvastam több helyen, hogy 1500kcal-t azért be kell vinni (különben raktározásra vált át a szervezet), de ez azt jelenti, hogy nem gond ha ebből a táplálékkal bevitt 1500-ból monjuk 1400-et lemozgok? Vagy a bevitt mínusz leadott kalóriák eredményét kell 1500-on tartani?

Azért fontos a kérdés számomra, mert a korábbi fogyókúrám mellett szerintem vészüzemmódban égett a szervezetem (főleg az első 70 napban), ezért volt az, hogy csak kicsit is lazítva a szigoron, kezdtek visszaszivárogni a kilók olyan kcal bevitel és mozgás mellett, ahol más fogyni szokott...
Most is menne a brutálozás a 800kcal-lal, de próbálom (kicsit) több ésszel csinálni most, hogy később könnyebb legyen tartani.

Bocs a terjengős bemutatkozásért és előre is köszönöm a válaszokat:)

Don I

10 hónapja
#4475
310583 723
reply to Humuszka's post #4474
Ez egyeni, a basis 20-50-30%-os beallitast javasol fogyokurasnak, de ha neked ez az arany bejott, akkor biztosan jo. Ha jol emlekszem valaki irta, hogy a feherje min 0.8g/ttkg, es max 1.5g edzessel, a zsir max 05 g/ttkg, a szh min 130 g kell legyen Ezenkivul mindenkinek egyeni, hogy mi a jo. Van aki komplikalja, edzeses napokra maskent eszik mint nem edzesesre, stb. Neked mi a jo, hogy jol erezd magad a borodben, ne onkinzas legyen, az eronleted maradjon sot javuljon, energiad legyen.

10 hónapja
#4474
Humuszka 631
Még mindig a 4468-ashoz tartozóan kérdezem, hogy jó lesz-e a 35 % fehérje, 35% szénhidrát és 30% zsír napi bevitel-felosztás?

10 hónapja
#4473
metastabil
reply to Humuszka's post #4472
Szia, szerintem jól csináltad eddig, nem volt extra gyors tempójú a fogyás, ha közel egy év alatt érted el a jelenlegi súlyodat. Nem gondolom, hogy ez a szervezetedet megviselte. Csak így tovább, ügyes vagy. (Az én férjemnek, aki szintén 172 cm méter 95 kilóról kellene lefogynia legalább 25 kilót, hogy elérje azt a normál súlyt, ami mondjuk 10-15 éve stabilan még megvolt. Én nagyon örülnék, ha neki ilyen szépen sikerülne ez annyi idő alatt, mint neked.)

10 hónapja
#4472
Humuszka 631
A 4468-as hozzászólással kapcsolatban nincsen kritikátok? Javaslatotok? Jól gondolkodom ? Vagy változtassak valamit?
Bojtika: fiú, vagyok. A mai világban a 172 cm-es férfi alacsonynak számít.

10 hónapja
#4471
Bojtika 8
reply to Humuszka's post #4470
Neked a 172 cm alacsony? (én 150 cm vagyok...)

Zavarba jöttem, most azt sem tudom, fiú vagy-e vagy lány.

(Férfinak sem alacsony a 172 cm egyébként.)

10 hónapja
#4470
Humuszka 631
Nem 105 kg-nál van a komfortsúlyom, csak 14 éves koromban voltam utoljára ilyen "kis" súlyú. Azóta folyamatosan 105 kg fölött voltam. Amúgy 172 cm vagyok, azaz alacsony. Tudom, kell még fogynom, de lehet, hogy kicsit lassítanom kellene (?).

10 hónapja
#4469
Bojtika 8
Humuszka, mintha ismerős lenne a neved...

Milyen magas vagy, hogy 105 kg-nál van a 14 éves kori (és mai) komfortsúlyod?

10 hónapja
#4468
Humuszka 631
Sziasztok!
Sikeresen lefogytam, s ezt most megosztom Veletek. 2016. január 9-én kezdtem az életmódváltásba 131 kg-osan (a honlapra január 25-én találtam rá). Pár héttel ezelőttre, 2016. december 6-ra lefogytam 105 kg-osra. Azóta próbálok nem fogyni tovább, inkább szinten tartani, mert azt hiszem, pár hétig (hónapig??) talán szünetet kellene tartanom, hogy a szervezetem hozzászokhasson ehhez a hirtelen lefogyott állapothoz. Ha tévedek, kérlek javítsatok ki.
Tápanyag eloszlás: egy ideig a sportot állítottam be még az elején, aztán egyénit állítottam be, jelenleg is ez van: 35 % fehérje, 35% szénhidrát és 30% zsír (heti 2 teremfoci, 3 szobakerékpár és 2 pihenőnap mellett, ülőmunkát végző emberként). Ha szerintetek a tápanyagok arányát nem jól határoztam meg, kérlek azt is jelezzétek. Bármilyen tanácsot elfogadok.
Hatalmas segítség volt ez az oldal. Köszönet a fejlesztőknek és üzemeltetőknek érte. Nem kis mértékben az ő érdemük is, hogy most, 105 kg-osan visszanyertem azt a súlyomat, ami utoljára általános iskolai 8.-os koromban volt, 29 évvel ezelőtt. Óriási, felszabadult érzés.

10 hónapja
#4467
teper
reply to zhall's post #4466
Nekem mondod, hogy megerte? Csak gratulalni tudok, jol csinaltad! Nyilvan, es erzem is, mert 3-4km futastol kikopom a tudomet... Megis ebben a koztes allapotban vagyok. Az altalad emlitett dolgokat mar atbogarasztam, elegge jok is. Amennyiben meg a filmekkel is (zeneket meg nem is erintettuk) haladni akar az ember, akkor allandoan ezt kell szopokazni :)
Ujra kosz az infokat!

10 hónapja
#4466
zhall 542
reply to teper's post #4465
Én mindig úgy gondoltam hogy nem kell erőltetni.Általában magától eljött az az idő mikor éreztem hogy sok...Én kb két hónapig voltam 18-16 oson,napi 1-3 milivel.Mellette már egyáltalán nem szívtam normál cigit(sőt!Az első pillanattól nem!)Utána majdnem egy évig 12-est toltam.Napi négy-öt milivel.Hatoson voltam még bő két évet.Szintén három -négy mili.Most több mint két éve csak hármast szívok.sok folyadék fogy,napi 6-8 mili is néha,de ez nem feltétlenül azért mert gyengébbet használok.Inkább az eszközök fejlődésének tudható be szerintem.Ma már olyan kazánokat lehet kapni amikkel nem nagy kunszt eltolni egy film közben 3-4 milit. :) Viszont úgy érzem megérte nagyon váltani.Eddig csak pozitív dolgokról tudok beszámolni,kivéve azt a sok kilót ami feljött rám.Nem tudom milyen arányban köszönhetem az eciginek,de tudom hogy volt benne része szépen.De szerencsére sikerült visszafogynom,pedig nem volt kis meló.Egyébként ha érdekel a téma,vannak tematikus facebook csoportok,ahol erről nayon sok információt találhatsz,és létezik egy fórum is:ecigiforum.com-on.

10 hónapja
#4465
teper
reply to zhall's post #4464
A temaval kapcsolatban kosz a kiegeszito infot!
Az meg jo kerdes lenne, hogy Nalad, amikor 6 felett voltal, olyankor napi mennyi leves fogyott a milyen erosbol?
Nekem, hogy erezzek is valamit a villanybol, napi 3-4ml fogy 18-bol. Ennel alabb nem adtam :) De sajnos meg igy is ilyen koztes allapotban ragadtam, vagyis vegyesen tolom.

10 hónapja
#4464
zhall 542
reply to teper's post #4456
A "villanybagónál"én úgy vettem észre(saját tapasztalat)hogy 6mg/milliliter nikotintartalmú folyadék használatnál kezdődött a hízásom.Annál erősebbnél nem vettem észre.Hozzáteszem hogy én kizárólag ecigit használok már hat éve.Hatos alatt rohamosan lassult az anyagcsere.

10 hónapja
#4463
Bojtika 8
Nem nagyon szoktuk javasolni a heti 1 kg-s fogyási ütemet, csak azoknak, akik 100 kg fölöttről indulnak. (És csak a kezdetkor.) Ahogyan a BMR alatti kalóriabevitelt sem szoktuk ajánlani. Lehet a fogyás gyors és látványos, de ha "kibírni" kell az étkezési megszorításokat, már nem jó jel. Félő, hogy idővel gyorsan visszajön a súlyfelesleg. Ez nem okoskodás, hanem sokszoros tapasztalat.

De ne legyen igazam, és sikerüljön megtartani!

10 hónapja
#4462
WalterKata
reply to DZsuzsi80's post #4457
Hatalmas nagy GRATULÁCIÓ!!!! :-)
Aki okosan csinálja, nem hízik vissza! Aki tudja csinálja utánad!

10 hónapja
#4461
Turelem
reply to zsuzsamercedes's post #4402
Kedves Zsuzsa!
Gratulálok! Én október végén kezdtem, és kb. ezt a tempót választottam. Most 6 kilóval vagyok könnyebb. :) Bízom, benne, hogy én is "kibírom", és a 100. napon ugyanilyen jó hírrel szolgálhatok a többieknek.
Mégegyszer gratulálok, ez nem kis teljesítmény!

10 hónapja
#4460
Turelem
reply to zsuzsamercedes's post #4402
Kedves Zsuzsa!
Gratulálok! Én október végén kezdtem, és kb. ezt a tempót választottam. Most 6 kilóval vagyok könnyebb. :) Bízom, benne, hogy én is "kibírom", és a 100. napon ugyanilyen jó hírrel szolgálhatok a többieknek.
Mégegyszer gratulálok, ez nem kis teljesítmény!

11 hónapja
#4459
elenabibi
reply to DZsuzsi80's post #4457
Gratulálok és kitartás :) Az irigyekkel meg ne foglalkozz ! Én így ismeretlenül is drukkolok Neked :)

11 hónapja
#4458
Bojtika 8
Ismerek olyan embert, aki odakészített a keze ügyébe egy jó adag pálcikára metélt sárgarépát, azt rágcsálta. A leszokásban is segített neki, és a kalóriakímélésben is.

11 hónapja
#4457
DZsuzsi80
reply to elenabibi's post #4442
A napi kalóriabevitel mindig az adott nap mozgásmennyiségétől függött, de átlagosan napi 1000 kalóriát ettem. Amikor stagnáltam, lementem 770 kalóriára, de aztán nemhogy fogytam, hanem híztam. Szóval ha vki hetekig stagnál a fogyásban, ne a kalóriát csökkentse, hanem a mozgást növelje! És tévhit, h csak a konditeremben lehet mozogni! Amíg alszik a babám, vagy a férjem kimegy a játszótérre a gyerkőcökkel, szobabiciklizek, stepgépezek, felüléseket csinálok, súlyzózok. Ezekre 1x kell beruházni és megtérülnek! Sok sikert és kitartást!!! Most amúgy 57 kilónál tartok! Karácsonyra szerintem meg is lesz az 55 kiló! Talán az érettségikor voltam ennyi. Nagyon sokat jelent, h a férjem lelkesít, meg az egész család, a barátnők. Persze vicces, de ellendrukkereim is vannak, akik szerint majd úgy is visszahízok. De az ilyen irígy és rosszindulatú embereken csak nevetek! 42-es ruhaméretről 36 lettem. Egész ruhatárat kellett cserélni, szóval muszáj lesz tartanom a súlyom ☺

11 hónapja
#4456
teper
reply to gonewiththewind's post #4454
Szia,
a nikotin hirtelen elvetele legendasan lecsokkenti az anyagcsere sebesseget (kcal/s:), illetve miutan mar nem mergezed magad a kulonbozo egestermekekkel, az ezt megolozoen megszokott tapanyagmennyiseget a szervezet sokkal jobban kepes hasznositani. Szerintem ezek a fo problemak, meg akkor is ha mondjuk mint Te, uber fegyelmezetten nem engedsz a kenyszeres evesnek, ragcsalasnak.

Pl. villanybagoval altalaban konnyebb abszolvalni ezt az atmeneti 3-4 evet, amire a szervezet azt mondja, hogy ok, ezt most akkor megszoktam, ehhez allitom be magam...

Tudsz meg kompenzalni a magasabb, nagyobb volumenu, minosegibb sportmozgasokkal, illetve ha oszinte vagy magadhoz, es nem szalad el a napi kcal/makro beviteled/aranyod.

Fejben mar nekem is megvan, de egyelore csak otthonrol sikerult szamuznom az analogot, ott mar villannyal megyek.

11 hónapja
#4455
310583 723
reply to gonewiththewind's post #4454
sajnos tapasztalatom szerint: az onfegyelem es az elhatarozas, az onbizalom, hogy igenis kepes vagyok ra... Tapasztalatom szerint nem a cigarette-hiany okozza az eves-kenyszert, hanam az, hogy a kezunkkel kell csinaljunk valamit. Probalj "munkat"adni a kezeidnek. En igaz most is cigizek, de regebb a hazban is szivtam ( napi tobb mint 2 csomag ment el, es munka kozben egyvegben szivtam. Aztan uj haz, unokak es eldontottem hogy bent a hazban nem cigizek ( egyedul elek!!) cask az udvaron, igy amig dolgozok addig a kezeim a billemtyut verik, vagy hazimunka, mikor eszembe jut kimegyek az udvarra cigizni, igy let fel csomag a napi 2 es felbol

11 hónapja
#4454
gonewiththewind
Sziasztok, három hte letettem a cigarettát, és négy kilót híztam :( harmadik napja számlálom a kalóriákat az oldalon, minden nap igaz picivel, de túllépem a keretem :( törvényszerű hogy cigi után hízunk? Volt, akinek valami trükk segített, hogy ne egyen folyamatosan????

11 hónapja
#4453
teper
reply to givons2's post #4451
Gratulálok! Ügyes vagy! Most már csak tartsd is meg! :)

11 hónapja
#4452
Lalalila
reply to givons2's post #4451
Szia!

Gratulálok, szép teljesítmény! Ha jól számolom, heti 1 kilót fogytál. Egyenletesen ment le rólad? Mennyi kalóriát ettél naponta és mozogtál is mellé?

11 hónapja
#4451
givons2
Szevasztok, !

2016.07.18-án kezdtem a fogyókúrát, akkor 98,6 kiló voltam.
Amúgy férfi nemet erősítem(gyengítem), magasságom 178 cm és a KalóriaBázis szerinti ideális súlytartományom teteje 79 kg.
Tegnapra elértem a célom és a reggel mért súlyom 78,6 kg, azaz -20 kiló fogyás.
Köszönöm a KalóriaBázis segítségét, nagyszerű ez az oldal.

Ez már a második fogyókúrás menetem - az elsőt szintén a KB segítségével folytattam le - és most meglehetősen elégedett vagyok magammal.
:)

Még egyszer köszönöm az oldalnak, a sorstársaknak meg azt üzenem, hogy:

Csak keményen !

üdv:
givons2


11 hónapja
#4450
elenabibi
reply to komigeri's post #4446
Mi köszönjük , hogy olvashattuk :) Az ilyen kommentek segítenek azoknak akik még nem érték el a kitűzött célt . Gratulálok :)

11 hónapja
#4449
WalterKata
reply to komigeri's post #4446
HŰ! GRATULÁLOK! :-)

11 hónapja
#4448
310583 723
reply to komigeri's post #4446
Gratulalok, nagyon ugyes vagy! Sok fiatal peldat vehetne rolad!. Most mar hogy elerted a celodat cask megtartani kell, ennek legjobb modja a tovabbi bazisozas, de ha ezt unod mar, akkor legalabb 2 hetente meretkezz, ha kezd felkuszni a merleg nyelve, azonnal "intezkedj", ne hagyd elfutni a lovakat ( kilokat)! Nagy nagy gratulaciot erdemelsz.

11 hónapja
#4447
Bojtika 8
reply to komigeri's post #4446
Komigeri... GRATULÁLOK!!!

Köszönöm, hogy megosztottad a történeted!

Így kell ezt, pacsi! :D

11 hónapja
#4446
komigeri
Sziasztok!

Végre sikerült elszánnom magam arra, hogy én is megírjam a "sikersztorimat".

Először is szeretném megköszönni az oldal kitalálóinak, fejlesztőinek, az adminoknak és mindenkinek aki bármilyen formában segít az itt lévőknek véghezvinni egy olyan életmódváltást ami 180°-os fordulatot hozhat az ember életébe!
Szóval jár nektek egy hatalmas pacsi és egy nagy ölelés!
Királyok vagytok!

Akkor lássunk is neki...

Az egész 2015 januárjában kezdődött amikor is egyik este a szokásos gondolatmenet futott végig az agyamon:
"Hogyan fogyjak le?"

Adatok akkoriból:
20 évesen 121 kiló és 185 cm.

A már évek óta folyamatosan visszatérő gondolatmenet közben talált rám a megoldás. Nővéremmel valahogy szóba jött a fogyókúra és megemlítette hogy munkatársa a kalóriabázist használva adott le magáról egy hónap alatt 10 kiló minuszt!
Mondom ez kizárt..Egy hónap alatt?! Lehetetlen...(Szerintem ezek a mondatok/kérdések sokaknak ismerősek)

Mit veszthetek alapon még aznap este felregisztráltam az oldalra, beállítottam a célt és elhatároztam hogy másnaptól elkezdem használni.
Így is lett.
1350 kcal volt a napi limit. Ez nem sok, de valljuk be elég kevés..:D (Mostanra tudom hogy amikor sumo világbajnokokat megszégyenítő súlyban voltam napi kb 7-8000 kcalt ettem meg..Csak egy kis plusz info)

Az első hét után meglepődve tapasztaltam, hogy hoppácska..Minusz 5 kiló? Mi a szösz?
Hát had ne mondjam mekkora lendületet adott nekem az elkövetkező hetek/hónapok/évekre!

Telt-múlt az idő és folyamatosan potyogtak le rólam a felesleges kilók. Jöttek az ismerősök és az ilyenkor feltehető összes kérdést feltették:
-"Hogy csinálod?"
-"Beteg vagy?"
-"Jóóóó, jóóóóó de azt ugye tudod, hogy a jójó efektus miatt a dupláját fogod visszaszedni?"
stb...

Ezek az idő múlásával mind átalakultak gratulációvá, és lekopogom de azóta se jött vissza a felesleg.

Na de ugorjunk a jelenre. Jelenleg lassan 2 éve használom az oldalt, 50 kilót leadtam, megszűnt a magas vérnyomás problémám, eltűnt a nyomasztó depresszió a súlyommal kapcsolatban és a közérzetem az eget verdesi.

Ha valaki azon gondolkozik belevágjon-e a kalóriaszámlálásba, én azt mondom ne gondolkozzon ezen mert habár nem egyszerű mindent lemérni, dokumentálni, recepteket/ételeket felvinni, szöszölni grammokon, mértéket szabni kedvenc magas kcal tartalmú ételeinknek, ez nem humbug fogyókúrás módszer. Nem kell salátát enned 365 napon keresztül, nem kell lemondanod a húsról, fehér kenyérről, átállnod paleo fitnesz életmódba.
Csak tanulj meg MÉRTÉKET szabni! Ne aggódj, ha folyamatosan használod az oldalt előbb-utóbb megtanulod! :)

"Röviden", ennyi.

Még egyszer köszönöm az egész kaloriabazis.hu csapatnak, hogy lehetővé tette mindezt!!

További szép estét és köszönöm ha szántál rá időt hogy elolvasd!

1 évé
#4445
vasistvan
reply to 310583's post #4444
Köszönöm és neled szintúgy gratulálok ! Ebben a korban az ember már nem siet sehová.......kivárjuk! Szép lassan a családra is átragadt a mozgás, az egészségesebb táplálkozás. És igen, egy fontosat kifeljtettem, amiről itt sokszor mennek a viták: kell digitális konyhamérleget használni, mert szemmértékre nagy tévedések lehetnek.

1 évé
#4444
310583 723
reply to vasistvan's post #4443
Gratulalok, bizony igazad van, ha betartod a "szabalyokat" es nem akarod 2 honap alatt leadni amit evek hosszu soran felszedtel, akkor szepen mukodik. Csak az ujjak biztatasara: okt.25-en egy eve less nekem is hogy elkezdtem, BMR+100 korul tartva ( inkabb 100 plusz) es 19 kg az eredmeny, pedig a sportot nem valami rendszeresen uzom. A nyari 3 honap abbol allt, hogy lifteztem fel - le 2+3 kg.-ot - szabadsagolas, utazas, stb - de nem kell panikolni es stresszelni ha stagnalas van, most mar megint megy szepen lefele a merleg nyelve. A legfontosabb, ahoy te is leirtad: ne ehezz, erezd jol magad es kitartas! Megegyszer GRATULA

1 évé
#4443
vasistvan
Sziasztok ! 54 éves vagyok, kereken 1 éve kezdtem az életmódváltást. Ez alatt az 1 év alatt 18 kilót fogytam az itt leírtakat alkalmazva, 110-ről indulva. Persze volt 3 hónapos stagnálás is. BMR+150 kcalt eszem, 5x étkezéssel. Hetente 5 alkalommal bicajozok közepes izzasztó tempóban 10kilométert, 25 perc alatt. Mélygarázsból gyalog 6 emelet naponta, több gyaloglás, túrázás, stb. Zabkása, utifűmaghéj bevetve az anyagcsere miatt. Tapasztalat: bármilyen kevés alkohol nagyon hátráltatja a fogyást a vízelvonás miatt. Folytatom így tovább, nem látom a végét, nem éhezeem, jól érzem magam. Most jön az éves managerszűrés, nagyon kiváncsi vagyok a labor értékeimre. Tartsatok ki, menni fog !!!

1 évé
#4442
elenabibi
reply to DZsuzsi80's post #4440
Gratulálok az elért eredményedhez ! Arra lennék kíváncsi, hogy a 8 hónap alatt naponta mennyi kalóriát ettél , és hogy voltak-e ingadozások ? Na és persze még az is érdekelne hogy a szinten tartáshoz mennyi kalóriát fogsz beállítani ? Jó olvasni sikertörténeteket mert az inspirál ! Én ma léptem a krisztusi korba , mármint a regisztrálásom óta 33 napja vagyok fenn az oldalon (mert amúgy 51 éves vagyok) :)) Még nagyon az elején tartok !


1 évé
#4441
zsuzsamercedes
reply to DZsuzsi80's post #4440
Kedves DZsuzsi80! Gratulálok, nagyon szép eredmény! :) Zsuzsa

1 évé
#4440
DZsuzsi80
A második babám után sok súlyfelesleg maradt rajtam. Tudtam jól, hogy a 2-3 hetes diéták semmit sem érnek, ha tartós fogyást szeretnék elérni,ezért kutakodtam a neten és rátaláltam erre az oldalra. 8 hónap alatt 76 kilóról 59-re sikerült lefogynom. Persze nem csak a kalóriát számoltam,hanem mellette tornáztam is. Most új célom van! Februárra 55 kilóra lefogyni, ez még ideális lenne a 168 cm magasságomhoz. Minden fogyni vágyónak üzenem:csak kitartás, nincs lehetetlen!

1 évé
#4439
shinita 8
Nekem a bulgur eléggé esélytelen, mert kerülöm a glutént (jó, az itthon sült kenyérnek nem szoktam tudni ellenállni, nem is örülök neki, de az elég ritkán van s nem régóta... majd leállok vele, úgysem laktat, ami frusztráló, főleg a sokadik szeletnél).
A rizs sok vizet szív (nálunk a főtt rizs 75-80%-a víz. a barna picit kevesebbet vesz fel, azt hiszem), de ez semmivel nem teszi laktatóbbá, ugyanúgy csak éhesebb leszek tőle, mint a többi szénhidrátbombától... Azért itt-ott eszem, mert kellemes, de csak keveset és pl. rántottába keverve, ha jót akarok. Pedig a rizs sokoldalú étel nagyon, a párom félig azon él, az a körete, kenyere, édessége.

Aki nem olyan, mint én, annak vonzó lehet a főtt rizs alacsony kalóriatartalma vagy ha úgy nézzük, nagy térfogata, sok testépítőnek pont az a gondja, hogy nem bír eleget enni belőle. Sok múlik az ember kalóriakeretén s persze az egyéni jellemzőin is...
Én azt szeretem a rizsben, hogy gyakorlatilag nincs vele munka (1 perc) és indukcióson nekem általában 18 perc alatt megfő 30 dkg, ha az olcsó kis sima rizst használom (de nem azt a hiperolcsót, ami sose fő meg, mert olyan is van). Főleg, ha be is van áztatva. A barna és a jázmin már lassabban, olykor jóval megy, úgy tapasztaltam (azok a kedvenceim, ha lehet, kizárólag azokat eszem).

1 évé
#4438
feketeinci 1 3
reply to vagyokakivagyok's post #4434
Áááá, csak dumálgatunk erről, ez nem kötekedés.

Főtt dolgokat nem nagyon tudunk összehasonlítani, főleg úgy hogy mindkettő vizet vesz fel. Vajon mennyi vizet vett fel az egyik, mennyit a másik?
2 főtt tészta sem egyforma kalóriájú, ha az egyik több vizet vett fel, mint a másik, vagy mint a rántott csirkénél az egyik tovább sült, így több vizet párologtatott el, mint ami rövidebb ideig sült.
A nyers értékek már inkább mutatják a valóságot (persze ha jók az adatok).
Én ha zöldség nélkül főzöm ezeket, akkor nyersen 60g-ot számolok egy evésre, ahogy a rizses húsnál írtam itt lejjebb - bulgurból is, rizsből is. Megfőzve még sosem mértem le őket.

1 évé
#4437
feketeinci 1 3
reply to 310583's post #4436
Igen, a rosttartalma miatt jobb.
Meg talán a főzési ideje miatt is szeretem, sokkal előbb puha, mint a rizs.
A tömege nem jobb, a rizs több vizet tud felszívni....de ezek már apró különbségek.

1 évé
#4436
310583 723
reply to vagyokakivagyok's post #4434
attol fugg a felvitt "fott: dolgoknak jok-e az ertekeik, mert nem minden keszetel jo, ami szerepel a tablazatban, sot 95% nem jo. Viszont nyersen ha osszehasonlitod, a bulgur igaz cask kb 10 kal.kevesebb mint a rizs viszont protein kb. duplaja mint a rizsnek. Ugyanakkor a glikemias indexe a bulgurnak 48, a rizsnek 64, tehat a bulgur lassaban felszivodo szenhidratot tartalmaz mint a rizs. Viszont senki nem allitja hogy nem szabad rizset enni,az is egy jo etel

1 évé
#4435
Lousha
reply to vagyokakivagyok's post #4434
A bulgur nekem sem mozgatta meg tul gyakran a fantaziamat, hasonlo okokbol. Bar azert az bejatszhat, hogy esetleg tomegre nagyobb lehet, tehat 100 g fott bulgur lehet, hogy sokkal laktatobb, jobban eltelit, mint 100 g fott rizs.

1 évé
#4434
vagyokakivagyok 1
reply to feketeinci's post #4431
Szia! Megnéztem kíváncsiságból és 100g főtt fehér rizs és 100g főtt bulgur között semmi különbség nincs, mindkettő 130kcal és 28g ch.
Nem kötekedésből, csak az érdekesség kedvéért.

1 évé
#4433
elenabibi
Nagyon szépen köszönöm a tanácsaitokat , nagyon aranyosak vagytok :) Jó ötleteket adtatok :) KÖSZI

1 évé
#4432
310583 723
reply to elenabibi's post #4428
ha olyasmit fozol amihez eddig a hagymat, hust zsiraekban elodinsztelted, probald meg ugy, hogy epp par csepp olajat teszel es ahogy a hagymat vagy hust beledobtad azonnal sozod, kicsi tuzon lefodve hagyod-kozbe belekavarsz- es nagyon hamar levet enged, igy a sajat leveben dinszteled, nem zsiradekban.

1 évé
#4431
feketeinci 1 3
reply to elenabibi's post #4428
Recept....hmmm...próbáltad már a bulgurt?
Rizs helyett a családnak is készíthetnél egyszer bulgurt. éppen úgy kell elkészíteni, éppen úgy néz ki, csak a "belbecs" egészen más, sokkal egészségesebb. Próbáld ki, vajon észreveszik? A boltokban 200-250-500g-os kiszerelésben kapható.

Vagy....készítettél már nokedlit teljes kiőrlésű lisztből? Lehet kevert lisztből is, én teljesen lecseréltem teljes kiőrlésűre. Az eredmény (nokedli) kicsit sötétebb színű, kicsit keményebb állagú, ha egymás mellett látod őket, látod a különbséget.
Én jobban szeretem ezt a keményet, könnyebb szaggatni is, szerintem finomabb (és egészségesebb).

A zabkorpát simán szórom már a főzelékekbe miután beletettem már azt a zsiradékmennyiséget, amiben a pirospaprika és a fokhagyma belekerült. De a zabnak van egy jellegzetes íze, ezt szokni kell. Ha hirtelen váltasz ilyenre nem fogadja el a család.

1 évé
#4430
310583 723
reply to elenabibi's post #4428
Rantott hus is belefer neha, lehetoleg csirkemellbol, es jol leitatva az olajat miutan megsult! Nekem kedvenceim lettek a grillezett csirke vagy pulyka-mell, a grillezett hal, , parolva is nagyon finomak ( jo Teflon kell hozza es mindig cask par csepp vizet alaonteni), vagy akar a fott valtozatuk. Ezenkivul csirke-pulyka -maj, sovany marhahus, de neha a sovany sertes is belefer. szoktam porkoltnek is csinalni, 2-3 g olivaolajjal, nem kell tocsogjon az olajban. leveseket: zoldsegleves, husleves, zoldbab, zoldborso, paradicsom, szarazbab, kremlevesek, vegul is barmi, cask ne rantassal, zabkorpaval vagy 10-15 g lisztet is szoktam hasznalni egy jo fazek leveshez,mikor nem cask magamnak fozok. Koritesnek : hajdina, parolt zoldsegek, fozelekek barmilyen zoldsegbol ( olaj nelkul es minimalis habarassal ) - sokszor ha olyan a zoldseg - pl burgonya van benne, paszuly, csicseriborso, amik "lisztesebbek"- mikor megfott egy reszet leturmixolom ( botmixerrel) es sajat magaval suritem be. Belefer a burgonya is ( nem olajban!-fove, pure -ezt vaj nelkul szoktam, nemi 10-12%-os tejfol es tej-, meg a rizs is amihez sargarepat szoktam reszeli es egyszeruen osszefozom, sozom, vegetaval izesitem. Szerintem a csaladod eszre sem fogja venni ha keves az olaj-zsir az etelekben! Egy jo laktato kaja amit eleg gyakran eszem: egy ivojoghurtba 25-30 g zabpehely, chiamag, gyumolcs barmilyen friss vagy fagyasztott, osszekutyulom, kicsit allni hagyom, ebbol egy jo tallal lezs sokaig elolt es megvan a rostbevitel. Szoktam a fott husokhoz szoszokat is neha: pl almat pici vizben puhara parolom, botmixerrel osszetorom, pici citromle bele es kesz.

1 évé
#4429
feketeinci 1 3
reply to elenabibi's post #4428
Olvastam már a sütőben sült rántott húsról, Lousha zacskóban is el tudja készíteni, én még nem próbáltam.
A legegyszerűbb lemondani róla, akkor tuti nem rakódik le zsírként, de azért mindennek van határa, és van amikor egyszerűen meg kell enni. A köret ilyenkor legyen valami nagyon-nagyon könnyű zöldség, valami saláta, vagy leginkább semmi. Tzatziki pl.?

A családot nem kényszerítheted semmire, de szépen lassan változtathatsz egy kicsit nekik is pl. egyre kevesebb rántással és egyre több zabkorpával sűrítve.

Te sem fogsz rögtön átállni, mert először látnod kell mi az amiről valóban inkább le kell mondani, és mi az ami még egy kis változtatással belefér.
Fel kell vinned a receptjeidet, és megnézni mennyi kalória van pl. a fasírtodban vagy a vadasodban, vagy mekkora adag az a tészta vagy krumliköret ami még egy átlagos étkezésbe belefér.
Ha ezt kitapasztalod, onnan már gyerekjáték lesz. Miután megfőztél a családnak, beledobsz majd 2 szelet csirkemellet egy kis papírba (zsiradék hozzáadása nélkül süthető), és vagy a családi köretből csípsz le valamit, vagy párolsz gyorsan egy kis zöldséget (fagyasztott borsó, kukorica, bébirépa, vagy friss karfiol, brokkoli...amit szeretsz), vagy darabolsz össze egy tányérba pár szem gyümölcsöt.....vagy feldobod azt a 2 szem krumplit egy pici edénybe petrezselymesnek, ami a keretedbe belefér.

Mostanában rászoktam erre a sütőpapíros csirkére. Először vettem a fűszeres papírokat, de már én készítem, befűszerezem a husit (mustár, bors, só, bármi ami jó lehet hozzá) becsomagolom sütőpapírba és pár perc alatt megsütöm mindkét oldalát a gázon kerámiabevonatos serpenyőben semmi olajjal vagy zsírral.

Nagy kedvencem a rizseshús is, mert könnyen tudok számolni vele. Egy adaghoz kb 170-200g nyers csirkemell kell és 60 g rizs. Így ha veszek egy filézett csirkemellet valahol, ami 50 vagy 60 dkg, akkor már tudom hogy 180g nyers rizzsel teszem fel pörköltnek, és ha megfőtt 3 részre osztom.

Nagyon fontos hogy az első időben vidd fel a receptjeidet vízzel és elpárolgással. Nem kell megosztani, én nagyon keveset osztottam meg, és a nevemet írom utána, nekem így jó. Ebből, és a tányérra tett adagokból fogod látni hogy hol is volt eddig a hiba.

Egyértelműen kiderül majd, hogy mennyivel ettél eddig többet mint amire szükséged volt.
Mérj mindent ami mérhető és megetted. Ugyanakkor nem szabad rágörcsölni erre a dologra. Eddig is főztünk és ettünk, semmi nem történik ha egyik nap nem úgy alakul ahogy tervezted.
Nekem például be szokott ugrani olyan, hogy váratlanul étterembe megyünk. Mit mondjak? Én nem megyek? Dehogynem! És enni fogok mindent amit lehet!

Vagy a múlt hónapban volt olyan, hogy a vejem utazott valahol, és egy olyan étteremnél állt meg ahol csülköt főztek minden formában. Ez e gyengém:( Felhívott hogy melyiket kérem....és hozott 2 teljes (különböző) adagot! Dobjam ki a kedvencemet?
De ez olyan kb havi 1 alkalom, és belefér.

Amivel nem boldogulok, az a szénhidrát utáni vágy, és rohamokban jön, szerencsére nem állandó. Ez valami egyéni dolog lehet, majd rájövök. Ilyenkor persze nyomom is a CH-t, mert úgy érzem nem tudok meglenni nélküle. Innen ez a visszajött 5 kg. (gondolom) De vajon a cigi hiánya?

Ami még fontos lesz, és mindenképpen foglalkoznod kell vele majd, az a rost, és a vitaminok. (nekem még ezek voltak fontosak)
Majdnem minden nap szükségem van egy evőkanál utifűmaghéjra reggelenként vízzel bekapva, 1db D3 1000NE-s vitaminra, és egy multivitaminra. Így működök :)

1 évé
#4428
elenabibi
reply to feketeinci's post #4427
35 kg az nekem is pont jó lenne ,igaz mos csak -30 kg a célom .Remélem tudom tartani. Eddig 6 kg ment le 3 hét alatt .Rávilágítottatok, hogy az 1200 kcal az kevés , ezért most emeltem a napi adagomat BMR+100 ra Remélem nem megy túl sok vissza :)Köszönöm a tanácsokat sokat segít :) A rántott húsok, rántott zöldségek nekem is a gyengéim közé tartozik . Mármint hogy gyenge vagyok nekik nemet mondani :)
Úgyhogy majd próbálkozom " diétásan" készíteni. Csak az a baj ,hogy nagy családra főzök és őket mégsem kötelezhetem arra, hogy diétásan egyenek . Pedig lenne akire ráférne :) Úgy hogy majd magam részére kitalálok valamit. Ha van recepted már erre szívesen fogadnám :) Köszönöm a segítséget :)

1 évé
#4427
feketeinci 1 3
reply to elenabibi's post #4426
2 éve augusztusban döntöttem úgy hogy ez így tovább nem mehet, amikor kb fél év alatt felszedtem 20 kg-ot.

Októberig csak úgy magamtól kevesebbet ettem, majd idetaláltam, és 1 év elteltével -35kg volt az eredmény (bár én rendkívül lusta vagyok a tornához, az egyetlen mozgásom a kertem).

A reggelim többnyire ugyanaz azóta is, 3 abonett, rajta egy kis rákent sajt vagy margarin, 60-80g sonka (többnyire Fürdőit veszek a Tescoban) és valami zöldség mellé és persze a kávé.

A legkönnyebb napok azok voltak, amikor hetente kétszer vettem egy grillcsirkét, azt 4 felé osztottam, és csak köreten törtem a fejemet. Ha számolsz, egy héten összesen 14 ebéd és vacsora van, ezek a csirkék 8 főétkezést megoldottak, már csak 6-ot kellett kitalálnom. Ez pedig a receptfelvitel ideje volt, amikor ráértem, megpróbáltam a tökéletes rántottcsirke kalóriáját is kitapasztalni, a rossz hír az, hogy nincs diétás rántottcsirke. Ami rántott, az semmi sem diétás :(
De ha lemozgod, simán belefér az étrendbe az is, csak számold ki rendesen.

A kisérletezések közben rájöttem pl., hogy a töltöttkáposzta lehet nagyon laza, kalóriaszegény kaja, ha jól készíted el.

Sok régi rossz szokásomtól megszabadultam ezidő alatt (pl. a rizs főzéséhez nem kell megfuttatni olajon a rizst, vagy nem kell rántás a főzelékekbe, a zabkorpa nagyszerű sűrítő), és sok új dologgal meg is ismerkedtem, pl. a tejbezabi ami gyümölccsel az egyik kedvencem lett.

Azóta eltelt egy újabb év.
Tavaly novemberben letettem a cigit is, ezt azóta is tartom. A súlyom ellenben februártól szép lassan elkezdett fölfelé csúszni.
Azóta figyelem a testem reakcióit. Van amikor számolok, van amikor nem.
Nem tudom hova tenni a kajálási rohamokat, amikor megveszek a szénhidrátért.

Így mászott vissza azóta 5 kg.
Még mindig van mit alakítani a szokásaimon, és ez nem csak egy időszakra történő változás, ezeknek az új szokásoknak életem végéig kell tartaniuk, tehát kényelmesnek kell lenni ahhoz hogy tartani tudjam.
Ha nem, akkor vissza fog mászni az összes kiló, amit leadtam.

1 évé
#4426
elenabibi
reply to feketeinci's post #4425
Köszönöm a szurkolást ! És hol tartasz , és mennyi idő alatt ! Kellenek a pozitív történetek :)

1 évé
#4425
feketeinci 1 3
reply to elenabibi's post #4423
Javaslom még az Információ fülön a GYIK-ben elolvasni a receptek felvitelét.

Nagyon hasznos olvasmány, szépen elmagyarázza hogy vidd fel a recepteket.

Szurkolok!!!
Én is abban a tartományban kezdtem!!!

1 évé
#4424
310583 723
reply to elenabibi's post #4423
Biztos!csak turelem es kitartas!

1 évé
#4423
elenabibi
reply to 310583's post #4422
Köszönöm a tanácsokat : Majd csak belejövök :)

1 évé
#4422
310583 723
reply to elenabibi's post #4420
es igen, az allitasokat kb 5 kilo utan csinalhatod ujra

1 évé
#4421
310583 723
reply to elenabibi's post #4420
Igen, allitsd 1828-ra, a makrokat fogyokurasra, es edd is le az 1828-at (+-par kaloria nem vilag vege)
Merj meg minden nyersanyagot amit a fazekba teszel,kiveve a vizet, mikor vezeted fel a receptbe a hozzavalokat kiszamolja mennyi az ossz-mennyiseg (gramm-ban) Lemered a kesz etelt, a kulombseget felirod viznek + vagy - elojellel. Pl. leegyszerusitve : olaj 2 g, hagyma 18 g, rizs 30 g = 50 g; keszetel = 85g, tehat hozzairsz 35 g vizet. Vagy olaj 3 g, csirkemell 197 g, keszetel 150 g tehat hozzairsz a recepthez -50 g vizet, ez az elparolgas.Fontos, hogy ne hasznalj drb,kanal,tanyer, stb mertekegyseget, hanem grammot. Akkor nem muszaly receptet irni, ha amit fozol egy alkalommal azt egyszerre es egyedul te megeszed, akkor szimplan felirhatod mintha nyersen etted volna.

1 évé
#4420
elenabibi
reply to 310583's post #4418
Akkor ha jól értelmeztelek a BMR esetemben 1728 + 100 = 1828 kcal állítsam a napi adagomat ! És ha fogytam megint 5 kg akkor megint állítsam át az adatokat , és az szerint folytassam a fogyókúrámat ? Még egy kérdés, honnan tudom, hogy mennyi a párolgás? Mérjem meg főzés után a kaját ?

1 évé
#4419
elenabibi
reply to Koci's post #4417
Köszönöm a tanácsokat :)

1 évé
#4418
310583 723
reply to elenabibi's post #4416
Az 1200kal tul keves!. A menuben Eszkozok - Cel beallitasa: 3 lepesben tortenik:1. kor, nem, suly, magassag = kiszamolja az optimalis testsulyodat ( amivel nem kell foglalkozni). 2. Testsuly, eletmod+ kisszamolja a BMI BMR es alapjarat kal-t. A masodik a BMR ez az a kaloria mennyiseg amire a szervezetednek szuksege van hogy mukodjon, akkor is ha SEMMIT nem csinalsz egesz nap, meg a kisujjad se mozditod, tehat hogy a szerveid normalisan mukodjenek. Az alapjarat kaloria az amire a te eletmododdal, amit beirtal (ulo, fizikai,stb) szukseged van. Az egeszseges fogyashoz a ketto kozott kell enni. Ezert a 3. lepesben ne azt allitsd be hogy mennyit akarsz fogyni hetente, vagy mikorra akarsz lefogyni, hanem a Napi keret megadasa-val, amit allits be a BMR+100-ra. Azt edd le. Az alkalmi szobabicajozast egyelore nem irnam es ennem le, az legyen bonusz. Ha nem eszel eleget, a szervezeted ehezni kezd ( ha te nem is erzel ehseget) mert nem eleg az uzemanyag hogy mukodjon, es lassit az anyagcseren, amitol leall a fogyas, majd meg hizhatsz is ( jo-jo effektus).Ha huzamosan ettel keveset, akkor most lassulhat vagy leallhat a fogyas, mig a szervezeted rajon hogy kap eleg taplalekot es nem kell raktaroznia, de utana szepen beindul megint. Azt vedd figyelembe, hogy minel kevesebb a sulyod, annal lassaban fognak lemaszni a kilok, es a fogyas-grafikonod nem is less egy szep egyenes vonal, van amikor 1-2 kg-ot is ingadozik fel-le egyik naprol a masikra, ami nem kell megijesszen, normalis.A makrokat allitsd fogyokurasra! Feherje: csirkemell, pulykamell, sovany tejtermekek, zabpehely, bab, csicseriborso, hajdina, tojas ( vigyazat a zsirra, cask mertekkel) Recepteket lehet nezni a tablazatbol, otletnek, de ird be es hasznald a sajat receptjeidet, mindent grammar lemerve, elparolgassal es vizzel, mert a meglevo receptek 95%-a nem jo( nincs viz vagy elparolgas benne) meg a te darab husod, zoldseged, barmid amit beleteszel abba az etelbe ugysem annyi mint mase!.

1 évé
#4417
Koci
reply to elenabibi's post #4416
Szia! Gratulálok az eddigi eredményhez, a továbbiakhoz pedig kitartást!!
A fehérjét nem annyira nehéz összeszedni: sovány túró (lehet édesítővel, gyümölcsökkel, vagy sósan zöldségekkel, sovány hús: csirke, hal, de én szoktam sertés húst is enni, pl. ma is, mert sertésszüzet sütök, magamnak nem főzök külön, csak épp köretet nem eszek hozzá, csak savanyúságot, aztán jó még a cheese cottage, ezt egy darabos sajtkészítmény, kis dobozkában lehet kapni, akár magában is lehet enni, finom, vagy kenyérre kenve is jó, de én szoktam úgy is, hogy sonkába tekerem). Így máris ettél fehérjét és kevés zsírt. Én most tlejsen rá vagyok kattanva a kovászos uborkára. Imádom. Ha étkezések között ennék valamit, akkor ezt eszem, hideg, ízes, el lehet nyammogni és kevés benne a kcal.
A BMR-ed nem az 1200 kcal, valószínűleg úgy 1500 körül lehet inkább, az Eszközöknél meg tudod nézni. De nagyjából ennyi lehet. Ezt kellene tartani mindenképp, illetve picivel felette enni.
Én is nemrég kezdtem a diétám. 45 éves vagyok. Letettem a cigit, mert gond volt a vérnyomásommal + 3 hónapra a mozgás is abbamaradt, rögtön felkaptam 7 kg-ot, ettől szeretnék megszabadulni. 20 napja diétázom, az első héten meg sem nyekkent a súlyom (30 dkg-ot fogytam), de most a harmadik héten meglódult, így már -2 kg-nál járok. Eszem az útifű maghéjat reggelenként, így megvan a rost is.

1 évé
#4416
elenabibi
reply to 310583's post #4415
Köszönöm a gyors válaszod ,és a gratulációt .Nekem mikor regisztráltam 1200 kcal adott meg a számítás ! Gondolom ez a BMR ? Ezt betartva + - kis kilengésekkel eszem ! Néha szobabiciklizem , mert az nincs nekem , csak ha elmegyek a nővéremhez, akkor nála tekerek fél órát . Azt hiszem sűrűbben fogok járni hozzá :) Most hogy beírtam a súlyomat átállítódott az 1200 kcal 1288 kcal -ra . Gondolom ezt a program csinálja. Akkor is újra kell állítani a keretemet?? És azt , hogy tudom megtenni ? Vizet 2 l iszom naponta, és sajnos éjszaka óránként megyek wc -re !!! Elfogom olvasni az ajánlott hozzászólásokat . A problémám még az, hogy a fehérje bevitel nehezen jön össze viszont a zsír hamar . Kísérletezem hogy , hogy tudnék egyensúlyt hozni a két dolog közé :):) Köszi a tanácsokat :)


1 évé
#4415
310583 723
reply to elenabibi's post #4414
Gratulalok! Nagy sulynal az elejen lehetseges ennyi fogyas: kiurulnek a belek, viz amit a szervezet visszatartott, stb Arra figyelj, hogy egeszsegesen fogyjal, a szervezeted ne lassa karat! Ehhez szukseges betartani az alapszbalyokat: BMR+100-150 legyen a kereted, azt edd is le, ha sportolsz azokon a napokon a sportnak 60-70%-at vidd fel es azt is edd le, stb. Olvasd el a Kotetlen cseveges topikban a 6932-6933-as hozzaszolasokat, igyal sok vizet (kb 5 liter/nap), merjel mindent amit megeszel digitalis merlegen,vigyel fel es hasznalj sajat recepteket. Ahogy fogy a sulyod, 5-10kg-kent legalabb, allitsd ujra a keretedet. Sok sikert

1 évé
#4414
elenabibi
Kedves Csoport Társak ! Én egy 52 éves 4 gyerekes , 3 unokás mama vagyok ! Augusztus 29.én mérlegre állva szembesültem azzal hogy 110 kg vagyok . Na jó voltak előjelei , mert láttam magam a tükörbe meg eddig is tudtam hogy túlsúlyos vagyok csak így számokkal alátámasztva mellbevágó volt a dolog . Elkezdtem fogyókúrázni , rozskenyér pulyka szalámi abból is hajszálvékony 1 szeletke stb... Aztán szeptember 8-án idekeveredtem valahogy erre az oldalra, és regisztráltam magam . Jobb híján mivel nekem nincs mérlegem azt a súlyt adtam meg amit 29-én mértem 110 kg . Mindent betartva 5 -10 kcalóriával túl lépve vagy éppen 100 kcalóriával kevesebbel teljesítve nyolc nap után megmértem magam ugyanazon a mérlegen / digitális / és nem hittem a szememnek 104.5 kg voltam ! Beleszámítva , hogy valószínű , hogy nem annyi súllyal kezdtem a kalória számolós fogyókúrámat mint amit beírtam lehetséges az, hogy augusztus 29- től eltelt 2.5 hét alatt 5.5 kg-mot fogytam ????? Vagy a mérleg csal :) ?????Mondjuk a nadrágomon érzek már változást mert mindig húzogatnom kell, de az is lehet , hogy a nadrágom hízott :))))))) Mi a véleményetek ? Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat :)

1 évé
#4413
Inez07 48
reply to zsuzsamercedes's post #4410
Kedves Zsuzsa! Köszönöm szépen a bíztatàst, igyekszem!

1 évé
#4412
310583 723
reply to ritokkrisztina's post #4411
udvozlunk a csapatban

1 évé
#4411
ritokkrisztina
Sziasztok

1 évé
#4410
zsuzsamercedes
reply to Inez07's post #4409
Kedves Inez07,
Gratulálok, nagyszerű teljesítmény, büszke lehetsz magadra! További kitartást kívánok, ha ilyen okosan folytatod, meglesz a végcél is! Üdvözlettel,
Zsuzsa

1 évé
#4409
Inez07 48
Kedves Mindenki! Gondoltam én is írok egy kis helyzetjelentést, ugyanis mielőtt komolyan rászántam volna magam a honlap használatára, rám is jókora motivációs erővel hatottak az ehhez hasonló kommentek. :D Április elsején kezdtem grammra mérni mindent, amit megettem/ ittam. Előtte is már bepötyögtem a bázisba a dolgokat, de a saccperkb módszer persze semmi eredménnyel nem járt, hiszen ezzel csak annyit értem el, hogy jól átvágtam magamat. Áprilisban azonban leporoltam a digitális mérőmet és megfogadva a fórumon olvasott jótanácsokat BMR+ 100 Kcal-val belevágtam az életmód váltásba. Az én esetemben az alapanyagok tekintetében drasztikus változtatás nem történt. Korábban is ettem zabot, teljes kiőrlésű dolgokat, sovány húsokat. Nálam az adagokon csúszott el a történet. Eleinte elég nehéz volt ráállnom, hogy mindent mérjek és megelőző nap tervezzek, de ez 3 héttel később már szinte automatikussá vált. Elkezdtem (a családom nagy örömére) főzni és napi 30 percet szobabiciklizni. 170 cm magas vagyok és 80 kg-ról indultam. A mai napon a mérleg 70,9 kg-ot mutatott. Én megúsztam eddig stagnálás nélkül. A súlyom egy hónapon belül 0,5-1 kg-ot tud ingadozni, de mivel heti rendszerességgel írom be a programba a súlyomat, a grafikont visszanézve mindig megnyugodtam, ha a mérleg nyelve éppen többet mutatott. Megértettem, hogy a fogyást nem szabad időhöz kötni. Sokakhoz hasonlóan korábban 2 hét alatt akartam 5 kg-ot fogyni és, ha sikerült is persze gyorsan vissza is szedtem mindent. Ezúttal azonban tartós eredményre vágyom. Reálisabbak a céljaim és nem stresszelek, ha nem tudok egyenletesen fogyni. Eredetileg 66 kg a célértékem, de mivel a lassú leállást szeretném a végén választani, ezért nem bánnám, ha alatta állnék meg. ( Persze tudom még viszonylag sok van hátra és a súlytartáshoz is kelleni fog a program magamat ismerve,ezért a végéről beszélni talán még korai.) Zárszóként pedig szeretném megköszönni azoknak az aktív tagoknak a segítségét, akik minden kérdésre készséggel válaszolnak. Nekik köszönhetően indultam el egy tudatosabb, egészségesebb úton.

1 évé
#4408
zsuzsamercedes
Köszönöm szépen, Bojtika, úgy lesz!

1 évé
#4407
Bojtika 8
reply to zsuzsamercedes's post #4406
Van még hátra, de jól haladsz, és meglesz! :D További sok sikert kívánok, és csak szólj, ha segíthetünk!

1 évé
#4406
zsuzsamercedes
reply to Bojtika's post #4405
Kedves Bojtika, köszönöm :) 132-ről indultam, most 111 körül vagyok - heti 2-3 sport, napi 1500 kcal az adag - elég lazán veszem, plusz/mínusz pár száztól nem megyek a falnak. Még sok, nagyon sok van hátra, majd 100 alatt már lassítok, ígérem :))
Szépeket Neked! :) Zsuzsa

1 évé
#4405
Bojtika 8
Zsuzsamercedes, gratulálok! :D Nem tudom, hány kg-ról indultál, de most már kicsit lassíthatsz a heti 1 kg fogyás fölötti iramon.
Jó ez a heti fél kilós átlag, ügyesen edzve!

1 évé
#4404
zsuzsamercedes
reply to bmati's post #4403
Köszönöm szépen, igyexem :)

1 évé
#4403
bmati 405
reply to zsuzsamercedes's post #4402
Köszönjük a helyzetjelentést és további sok sikert kívánunk! :)

1 évé
#4402
zsuzsamercedes
Kedves Mindenki,
Egy kis inspiráció és helyzetjelentés: Ma van pont 100 napja, hogy életmódot váltottam, és ma reggelre húsz és fél kilóval mutatott kevesebbet a mérleg - ezzel persze kijelölve a főcsapás irányát a következő 100 napra. Köszönöm Kmetyó Beáta és Jankov István, illetve a Bázis segítségét! Zsuzsa

1 évé
#4401
shinita 8
reply to ehica56's post #4398
Nem engem kérdeztél, de én is időszakosan böjtölök, igazából nem is tudnék mást csinálni, nekem ez a természetes. Így hízom, így stagnálok, így fogyok... Egyszerűen csak nem eszem egész nap. Van pár előnye (már annak, akinek így jó) s még a fogyásban is segíthet valamit, ez emberfüggő. Az édességvágyamra pont nincs semmi hatása, de sokfélék vagyunk, nyilván befolyásolhatja akár azt is adott esetben.
Az édességvágynak kismillió oka lehet. Pl. amit bmati írt, de sok egyéb is. Nálam a sok szénhidrát is elősegíti, a nagyon kevés pont megszünteti, de ezzel sokan fordítva vannak, legalábbis az elején (nekem pont az elején volt a leghatékonyabb). Nem mindegy, milyen édességvágyról van szó. Az erősebb, sóvárgó vágy nálam elmúlt a szénhidrátcsökkentéssel és soha nem jött vissza, szénhidrátos időszakokban sem, viszont kedvelem az édességet, mert finom és megszoktam, problémám pedig nincs vele, ha jó összetételű (s azért nincs naponta többször... van, akit az sem zavar, én túlzásnak tartom).
Úgyhogy szerintem egy nagyon édesszájú hedonistát szinte lehetetlen leszoktatni a normálisabb édességvágyról, de hogy ne kaparja a falat nélküle, azt egy jó étrendnek s megfelelő kalóriakeretnek el kell tudnia intéznie. Van, akinek le kell térnie a megszokott utakról, de az nem baj.

1 évé
#4400
bmati 405
reply to ehica56's post #4398
Helyi zsírégetés nincs! Erősíts úgy, hogy a lehető legtöbb izmodat edzed és ha megfelelően eszel (megfelelő kalóriamennyiségben és megfelelő makrotápanyag-eloszlásban) és iszol mellette, akkor előbb-utóbb onnan is le fog menni.
Időszakos böjtöléshez annyit, hogy nem feltétlenül jelent megoldást az édesség utáni vágyadra. Ha nagyon vágyakozol rá, akkor az azért van, mert 1) keveset eszel és 2) alacsonyan tartod a CH-beviteled.

1 évé
#4399
1 évé
#4398
ehica56
reply to dslang80's post #4393
kérlek írd meg nekem, mi az az időszakos böjtölés? azért érdekel , mert azt írod, azóta nem kívánod az édességet! szeretnék fogyni én is egy picit még, úgy 2-3 kg, de a hasról, derékról és hátról! köszönöm a válaszodat!

1 évé
#4397
coffegirl
reply to FrauBubus's post #4391
Gratula :) érdekesség, hogy én pont akkor izzadtam a legdurvábban, mikor lefogytam 18 kilót 3 évvel ezelőtt. Dehát ki milyen :)

1 évé
#4396
timeaolah 50
reply to Lousha's post #4395
köszönöm

1 évé
#4395
Lousha
reply to timeaolah's post #4394
A jelenlegi súlyodhoz számított alapjárati kalóriára. Állíts be új célt, napi fix kalória kerettel, és annyit írj be, amennyit az oldal közepe táján, a BMR alatt látsz, az Alapjárat mellett.

Az más kérdés, hogy ez egy közelítő érték, tehát figyelned kell magad egy ideig, hogy ennek valahol a közelében mennyi az a napi kalória, ami mellett még fogysz, aminél már hízol, és aminél marad, amit elértél. Viszont ebbe az első heteket ne számítsd bele, mert amikor megemeled a keretet, akkor meglepődik a szervezet, és hirtelen visszaugorhat (majd újra lemehet) pár kiló. Az egyéni döntés kérdése, hogy az emelést fokozatosan csinálod, vagy egy hirtelen mozdulattal.

1 évé
#4394
timeaolah 50
szeretném kérdezni hogy ha lefogytam akkor most 1690 van beálitva a kalóriám de többet nem akarok fogyni menyi az ideális hogy ne hizak de ne is fogyak mennyi kalóriára kel áttálitani

1 évé
#4393
dslang80
Sziasztok, új vagyok itt.
Gondoltam megosztom tapasztalataimat Veletek, hátha valaki szintén "így" szeretne fogyni.
36 éves, 183cm, 88kg vagyok. 5 hónap alatt lefogytam 7kg-ot.
Amit csinálok: heti 4x súlyzós illetve plyometrikus edzés (2x felso test, 2x alsó test), csak osszetett izomcsoportokra edzek, illetve egy ún. idoszakos bojtolés alapján eszem a hét minden napján, azaz minden nap dél és este 8 kozott eszem egészséges ételeket (már amennyire lehet), napi minimum 3.5-4 liter vizet iszom és csak vizet. az idoszakos bojtolés óta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, nem kívánom az édességet, és tudom tartani a kalória deficitem. Az egészben az a szép, hogy ez nem egyfajta diéta, hanem egy táplálkozási szokás hiszen semmit nem vonok meg magamtól, nincs jojó effektus. Angolul rengeteg videó van fenn neten. Idoszakos bojtolés = intermittent fasting ha valakit érdekel nézzen utána, illetve ha kérdésetek van szívesen válaszolok :-)

1 évé
#4392
bmati 405
reply to FrauBubus's post #4391
Szia!
Gratulálok!
Köszönjük, hogy megosztottad és Neked is további sok sikert! :)

1 évé
#4391
FrauBubus 649 28
Sziasztok! Jöjjön az én sikertörténetem pár sorban. Kb. 2 éve kezdtem jobban odafigyelni, főleg a szénhidrátbevitelre és a cukorra. Csökkentett szénhidrátos kenyeret ettem, kevesebb tésztát, illetve kisebb adagokat a "normál" kajákból. Cukor helyett ha tehetem eritritol. Lassacskán mentek is lefelé a kilók. 160 cm / 82 kg-ról indultam (szerencsére nem a szétfolyós, hájas duci testalkatom van, hanem úgy egyben vagyok, így azért nem volt annyira durva a külsőm), 74 kilóra sikerült lemenni a fenti odafigyeléssel és semmi mozgással idén januárig, amikor is rátaláltam az oldalra. Onnantól pedig a fenti CH-ra és cukorra figyeléses módszerrel és persze a kalóriakeret betartásával mára majdnem 6 kilót fogytam, szintén minimális plusz tornával, sporttal (havi 3-4 torna alkalmat meg kicsit több sétát nem neveznék sportos életmódnak). Jelenleg a mérleg szerint 68,2 kg vagyok. Ez már jócskán meglátszik derékban, hasban és csípőben is. Sok régebbi ruhám már nagy, nem izzadok annyira mint régebben, jobban bírom a hosszabb sétákat és ami a legjobb, hogy kollégáim, ismerőseim közül sokan észreveszik hogy fogytam, és ez motivál tovább is. Sok sikert mindenkinek!

1 évé
#4390
bmati 405
reply to ninni's post #4382
Szia!
A 170 cm-hez 52 kg igen csekély... Szerintem inkább tömegelned kellene, pláne 17 évesen, mert még fejlődésben vagy, 170 cm-hez olyan 66-68 kg-nak kellene lenni. Ha normálisan eszel mellette, illetve csinálod a spininget is, akkor nem kell félni a zsírosodástól. Az alakod pedig jobb lesz tőle, nem leszel sokkal "testesebb" mint most. A dokidat kellene megkérdezni, hogy milyen mozgást tud ajánlani, amivel felsőtestre is tudsz dolgozni, mert oda is edzeni kellene.
A kalóriákat tényleg lődd be a BMR fölé 100-150 kcal-val. Az ivást pedig kezd el erőltetni, mert napi min. 3 litert meg kellene innod. Néhány naponta 2-3 decivel többet iszol és pár hét alatt össze is jön.

1 évé
#4389
Csabi76
Nagyon szívesen!:)
Édesapád saját döntése mit eszik, nem kell rábeszélni semmire de ha mondod neki, hogy te szeretnél egészséges étleket enni talán megért és vesz neked olyant. Egy próbát megér!:)

1 évé
#4388
ninni
reply to Csabi76's post #4386
Nagyon szépen köszönöm :) Délután készítettem magamnak 1l teát, most azt iszogatom (cukor nélkül, minimális édesítővel). Néha-néha belekortyolgattam és már lassan elfogy. Biztosan belejövök majd, sajnos nekem ezt meg kell tanulnom, pedig magától értetődő dolog.
Édesapámmal már beszéltem erről, az ő egészsége miatt is aggódom, nagyon magas a koleszterinje. Általában vacsorára megeszik 2db 28cm pizzát és mellé még egy full hambit (akkora, mint 3db hamburger) és általában még desszertet is választ hozzá. Az ebédje pedig általában zsíros ételekből (pörkölt, szalonna stb...) és tésztákból áll (spagetti például). Ő abszolút nem az a fajta, aki megértené az én nézeteimet, szóval magamra vagyok ilyen téren utalva.
Pénteken megyek az első spinning edzésemre, aznap már "rendesen" fogok enni, hogy legyen energiám. Talán a súlytartásban is segíteni fog a sport, ha lemozgom a felesleges kalóiákat. A terembe is vinni fogok magammal 1.5l citromos vizet (víz és citromlé), hogy ne száradjak ki :)

1 évé
#4387
Csabi76
reply to ninni's post #4385
Ülő életmód 17 éves lány, 170cm, 54.5kg =1694 kcal
Ha sportolsz az plusz ehhez.

1 évé
#4386
Csabi76
reply to ninni's post #4385
Figyelj, örök életemben duci voltam, 37 éves koromban határoztam el, hogy változtattok ezen és sikerült. Jelenleg 40 évesen nem számítok túlsúlyosnak.
Te semmiről se késtél el és semmit se rontottál el véglegesen.
Nem tudom miért vagy olyan sokat kórházban de nem vagy túlsúlyos. Ha van más egészségügyi problémád ne gyengítsd a szervezeted ezzel! Tényleg annyira nem számít az a fél kiló! Senki se vesszi észre rajtad!
Beszélj Édesapáddal, hogy szeretnél egészségesebb ételeket enni. Biztos megérti.
Ne sportolj addig ameddig kevesebbet eszel a szintentartó kalóriánál és még inkább, ameddig nem iszol rendesen. Ügyes voltál ma, sose igyál ennél kevesebbet! :-) Csináld azt az üveges dolgot amit mondtam. Ha mindig nálad van és úgy érzed bírnál inni egy kicsit belekortyolsz. Reggeltől estig elfogy szerintem. Ne erőltesd erőszakosan de ne várd, hogy szomjas legyél. Nem szabad hirtelen sokat erőltetni. Meglátod hamar belejösz és igényled majd!;)
Nem vagyok doki, se szakértő de szerintem inkább ezt csináld. Nem számít az a fél kiló, felejtsd el!
Higyj nekem. Mindent bele! :)

1 évé
#4385
ninni
reply to Csabi76's post #4383
Oh igen, lemaradt a korom :) 17 éves vagyok. A fogyózást azért kezdtem, mert világéletemben sportos lány voltam és elégedett voltam az alakommal. Viszont mióta lesérültem és elköltöztem édesanymtól az édesapámhoz, azóta rengeteget felszedtem. Ez köszönhető a rengeteg gyorskajának (édesanyám egészségesen főzött, apukámék pedig inkább a finom ételek rabjai) és a sport mellőzésének.
Az eredeti tervem az volt, hogy lefogyok 52kg-ra és onnantól már csak sporttal formálok magamon. Nyilván az elején nem kalkuláltam bele, hogy vissza is kell majd állnom valahogyan egy normálisabb életmódra. Most már tudom, hogy elrontottam, de nagyon remélem, hogy még nem késő rendbehozni.
Biztosan nagyon nehéz lesz elkezdeni a sportot is ennyi év kihagyás után, na meg persze vannak más egészségügyi gondjaim is, a fél életemet kórházban töltöm. Mindennek ellenére elszánt vagyok és újra a kezemben szeretném tudni az életemet. Nagy segítség, hogy itt számíthatok tanácsokra :) Hihetetlenül hálás vagyok.

1 évé
#4384
teper
Elnézést, hülyeséget számoltam, nem annyi a BMR, hanem ahogy Csabi76 írta, de a felesleges vacakolást azzal a félkilóval továbbra is tartom.

De, BMR-nél azért elég nagy eltérések lehetnek. Ninnisnek közel 2000Kcal lehet, de persze sokkal jobb lenne, ha kiszámolná magának, és közel ennyit étkezne, és tovább már nem vacakolna azzal fél kilóval.

1 évé
#4383
Csabi76
reply to ninni's post #4382
Szívesen.:) Eszköz és a cél beállításánál ki tudod kalkulálni.
A BMR az az érték ami ahhoz kell, hogy a szervezeted működjön. Ennél kevesebet sose szabad enni, bármennyire fogyókúrázik valaki. Az az érték nálad: 1285, életkortól is függ de nem tudom hány éves vagy, szóval lehet hogy nem pontos de nagy különbség nem lehet benne. Ha ülő életmóddal kalkulálunk a szinten tartod 1542. Tehát ha egésznap csak tv-t nézzel és ennyit eszel se hízni, se fogyni nem fogsz. Elvileg. Azonban nem vagy kövér, inkább sovány. A Te dolgod de én a helyedben inkább erősítő edzéseket tartanák kardió helyet, a szintentartó kalóriához adnám a sportal elégetett kalóriát és az felett ennék pár száz kalóriával. Kizárólag egészséges kaját természetesen és a fehérjéből 100 grammot próbálnák összehozni durván. Nem mondom, hogy egyik napról a másikra válts ekkorát de kicsit erősödnőd kénne!:)

1 évé
#4382
ninni
reply to Csabi76's post #4381
Nagyon szépen köszönöm ismét a hasznos tanácsot :) Ma már egy kicsit többet ettem, bár elég szemét ételekből. Vannak olyan időszakok, amikor jobban igénylem az édeset (női bajok). Ma például megettem 1db túrógombócot (liszt és prézli nélkül), 2db epret, 2db mandarint, 1db abonettet, 1db kocka sajtot, 1db feketeerdő szeletről a habot (liszteset nem ehetek, így a tésztát meghagytam), 1db krumplis pogácsa (olajban sütött) és mellé ittam ma 4dl tejet és kb. 1l vizet leerőltettem.
Tudom, hogy nagyon szemét ételeket ettem, de sajnos minden hónapban van pár ilyen nap. Remélem, hogy nem fog a súlyomon meglátszani. Bár ha igen, az sem nagy tragédia.
A BMR ről fogalmam sincsen sajnos, nem értek ezekhez a dolgokhoz. Annyit tudok mondani, hogy 169-171 cm között vagyok (mértek már össze-vissza), reggeli mérés szerint 52,5 kg (a cél 52kg) és ülő életmódot élek.

1 évé
#4381
Csabi76
reply to ninni's post #4377
Gratulálok az életmód váltáshoz! Azonban mégiscsak az lenne az igazi ha rendbe lenne a kalória és főleg a folyadék. Nem tudom mennyi a bmr-ed semmiképpen se egyél alatta. Ha perpillanat úgy érzed jól haladsz, akor se. Az egészséged többet ér.
Ami azonban tényleg komoly gond hogy keveset iszol. Veszélyes lehet ilyen intenzív sport mellett. Tölts meg egy 1.5-2 literes pet palackot és vigyed magaddal, amikor úgy érzed kortyolj párat. A nap végére fogyjon el. Ameddig ez nem megy ne sportolj. Konkrétan életveszélyes amit csinálsz szerintem, főleg ha jönn a meleg, ez nem vicc! Tegyél bele energia mentes málnát, hátha jobban itatja magát.

A cukornak van helye a diétában. Intenzív edzés után, zsír mentes testömegenként 0,5 g szőlőcukor segíti a regenerációt, ez az izmokba megy, nem zsírba.

1 évé
#4380
husikamusika
reply to ninni's post #4377
Szia! Én szintén betegesen keveset ittam éveken át, egyszerűen nem kívántam, nem éreztem hogy kellene innom, ezért csak az étkezések után ittam pár kortyot és ennyi. Volt hogy felbontottam egy másfél literes ásványvizet és egy teljes hét kellett, hogy elfogyjon. Tudtam, hogy nem jó így, de nem bírtam változtatni. Eddig. Most az életmódváltáshoz úgy gondoltam, hogy ezt is hozzácsapom, ezért megtanultam inni! :) Szép fokozatosan kezdtem el, mindig mellettem volt egy pohár víz és néha belekortyolgattam. Az első héten úgy örültem, hogy két pohárral is meg tudtam inni... (persze eleinte fél óránként jártam pisilni, nem ehhez volt hozzászokva a szervezetem :D ) Már eljutottam a 1,5-2 l vízig és újra van szomjúságérzetem. Reggel, ha felkelek érzem, hogy innom kell, ilyen előtte sosem volt.
Csak azért írtam le, ha nem sikerült, Neked is fog! Nekem az eleje volt nehéz, de megérte, sok sikert! :)

1 évé
#4379
ninni
reply to rika73's post #4378
Köszönöm a tapasztalatot :) Igazából én nem az intenzív turbó diéta kúrát csinálom, hanem néha-néha megiszok egy adag port 2.5dl tejjel étkezés helyett.

1 évé
#4378
rika73 204
reply to ninni's post #4374
Én kipróbáltam a Turbó diétát ,a 2 hét alatt 3,5 kg veszítettem, ami az eltelt 1 hónap után sem jött vissza :) szerintem hatásos,én tejjel ittam :)

1 évé
#4377
ninni
Az életmóddváltás bekövetkezett, mivel lisztet abszolút nem eszek (1 hete derült ki körülbelül, hogy gluténérzékeny vagyok) és a cukrot is teljes mértékben elhagytam. Na persze ételekben előfordul, mint például ha bekapok egy kocka étcsokit, de ízesítésre nem használom. Emellett nem eszek tésztát sem (gluténmenteset sem). A krumplit köretként lecseréltem párolt zöldségre és a banánt sem eszem többé.Nyilvánvalóan ezek olyan változások, amik tartósak, hiszen ezeket gond nélkül betartom már jó ideje. Viszont vannak olyan dolgok, amiket szeretnék visszahozni mértékkel az életembe. Például a sajt is ilyen vagy a nagyobb adagok. Nem érzem magam éhesnek, de néha amikor látom, hogy mások esznek egy szendvicset, akkor én is megkívánom és jó lenne, ha ilyen esetben beleférne a keretembe.
A szervezetem szerintem ráállt erre a módszerre. Fokozatosan fogyok. Használom az oldalon lévő grafikont és azt mutatja, hogy teljesen a "trendvonalon" vagyok, tehát egyenletesen fogyok. Átlagosan ez napi 10dkg. Egy kis kiesés után szerintem most sikerült újra felvenni a ritmust.
A folyadékról annyit, hogy megpróbálok többet inni. Sajnos ezzel korábban is voltak gondok, dehidratécióval kerültem már kórházba a nagy kánikulákban. Mindennek ellenére ha ittam, úgy éreztem, hogy kipukkadok, annyira megfeszül a hasam. Szóval inkább kortyokat iszom csak. Ezen mindenképpen megpróbálok fokozatosan változtatni.

1 évé
#4376
neonlicht 145
reply to ninni's post #4374
A Turbó Déta por nem a legjobb dolog, de neked a hasznodra válhat. Főleg mivel a múltkor megosztott napi kajád tragikusan kevés fehérjét tartalmaz.
Ez az ötlet, hogy nehogy visszahízz, éhezel még egy picit, hogy nagyobb mínuszból indíts, szerintem rossz vágány.
Szembe kell nézni a ténnyel, hogy nincs az a diéta, ami a jövőre nézve megoldja a gondjaidat. Olyan diéta kell, ami hosszútávon is nagyjából fenntartható. Ráérős. A szervezeted rááll, berendezkedik arra, hogy a stabil táplálékbevitelednek megfelelő testet tartson fenn. A gyakori változtatások csak beindítják azokat a hormonális hatásokat, amik körömszakadtáig raktározni "akarnak". Ne gondold, hogy ezt a kisujjamból szoptam, én is szenvedek ezzel.

1 évé
#4375
Csabi76
reply to ninni's post #4374
Nem ismerem a turbó port de a tej lassítja a felszívódását mindennek a zsír tartalom miatt.
Általában véve azt lehet mondani, hogy nincsenek csodaszerek, akkor fogsz fogyni ha kevesebb kalóriát viszel be mint amit elfogyasztasz. Azt is úgy ahogy az ajánlások. Biztos olvastad. Nem szabad a BMR alatt enni, kerülni a cukrot, fehér lisztet, növelni a fehérje arányát, stb. Biztos tudod!:)
Vannak zsírégetők, ezeket akort szokták használni ha az utolsó pár kiló az istenért se akar lemenni pedig a diéta rendben van. Nincs olyan ami helyetesiti a helyes táplálkozást és a mozgást.

Szerintem nagyon keveset eszel és a folyadék is nagyon-nagyon kevés figyelembe véve, hogy ezek a sportok elég intenzív megterhelést jelentenek.
Nem azt mondom, hogy egy lépésbe emeld fel de azért ne csak 100 kcal -t. Ha többet ennél akkor lehet hogy több folyadékot kívánnál. Egyél levest, csinálj teát, vagy valamit aminek szereted az ízét. Az se baj ha teszel bele egy kis cukrot, úgyse eszel sokat. Hátha akkor az inzulin miatt éhes leszel.
Na, biztos kapok a többiektől hogy ezt javasoltam!:D Ha Ennyire keveset eszel úgyis elégdted.
Nagyon keveset iszol, próbálj többet! Én folyamatosan isszok és nem erőltettem így vagyok beállva és már igénylem. Nem számolom, ha érzem iszok 4-5 liter biztos. Futás után amikor kb. másfél liter a folyadék veszteség, teljesen világos a vizeletem, bocs a részletekért.

Ne törődj vele ha visszajön pár kiló. Meglátod jóbb lesz a közérzeted ha annyit eszel és iszol amenyit kell, aztán mehet szépen le.

Mindent bele!:)

1 évé
#4374
ninni
reply to Csabi76's post #4373
Gondoltam, hogy zsír nem lehet :) Az élég abszurd lenne. Nagyon remélem, hogy pár napon belül újra kevesebbet látok majd a mérlegemen.
Az lenne a kérdésem, hogy kaptam ajándékva egy doboz Turbó Diéta nevű italport vaníliás ízesítésben. Mennyire hatásos? Vízben vagy tejben érdemesebb elkeverni? Melyik napszakban ajánlott fogyasztani?
Súlytartással kapcsolatban minden választ szívesen fogadok, nem szeretném, ha a saját tudatlanságom miatt menne kárba a sok munka. Egyébként az mennyire probléma, hogy nagyon kevés folyadékot fogyasztok (napi 0.5-0.7l) és annak a nagy része is tej vagy kávé? Tudom, hogy többet kéne innom, de egyszerűen nem megy.

1 évé
#4373
Csabi76
reply to ninni's post #4372
Szia.

Ne aggódj, valószínűleg csak visszatartott a szervezeted egy kis vízet. Ettől a kajától nem lehet hízni.
Ahhoz hogy 1 kg- ot híz 9000 kcal -t kell pluszba bevinned az energia szükséglteden felül. Az 1 kg hízás azt jelenti, hogy 1 kg-al nölt a testzsír. Szerintem ez egy nap alatt nem lehetséges. A testtömeg változássa sokkal trükösebb dolog, ezért nem érdemes naponta figyelni és aggódni.

1 évé
#4372
ninni
reply to bmati's post #4370
Köszönöm szépen a részletes választ :)
Ez egyébként nekem is megfordult a fejemben. É is úgy gondoltam, hogy lefogyok a célsúly alá 2kg-mal és akkor utána kezdek visszaállni súlytartásra. Nagyon remélem, hogy tényleg menni fog a súlytartás és nem jönnek rám vissza a kilók. Elég elkeserítő lenne, ha feleslegesen küzdöttem volna több, mint fél éven keresztül.
Sportot végülis a spinninget választottam. Az ortopéd orvosom javasolta, hogy vagy biciklizzek vagy ússzak, ugyanis ezeket a sérülésem mellett is űzhetem. Mivel uszodába vagy nyilvános fürdőbe nem mehetek bőrbetegség miatt, ezért a spinning mellett döntöttem. Csoportos edzés által talán motiváltabb leszek és nem lesz ott az a kisördög a vállamon, hogy elég volt mára, ez is szép teljesítmény stb...
Úgy érzem, hogy egyre nehezebben mennek le a kilók. Tegnap például csak 100g salátamixet, natúr sovány joghurtot, egy csésze zöld teát és egy almát fogyasztottam, mivel nem éreztem valami jónak a gyomromat. Ennek ellenére nem fogytam reggelre. Sőt, a mérleg többet is mutatott.
Tisztában vagyok vele, hogy nem szabad minden nap mérni magunkat, de az egészségügyi problémáim miatt naponta figyelnem kell a súlyomat és a vérnyomásomat a gyógyszereadagok miatt. Ez fogyókúra alatt nem a legjobb dolog, de el kell viselni :)

1 évé
#4371
neonlicht 145
reply to ninni's post #4369
Vissza fog jönni pár kiló, de ettől nem kell megijedni, miként Bmati is mondja.
A fokozatos, óvatos keretemelés jó ötlet, igen. A junk-food esetében nagyon fontos, hogy ne szaladjon el a ló, csak ritkán-tudatosan.
Az edzés szintén kulcsfontosságú, mert a tested jelenlegi állapotában mindenképpen építkezni akar, és akkor már miért ne egy feszes, sportos testet építsen? Ehhez a fehérjével és vitaminnal bőkezűen kell bánni. Használd nyugodtan a csoportos edzések motiváló erejét, nem mindenki olyan született magányos farkas, akinek egyedül a legjobb egy húzódzkodó rúd társaságában :)

1 évé
#4370
bmati 405
reply to ninni's post #4369
Szia!
Vissza fog menni pár kg, akárhogy fogod növelgetni a kereted, mivel régen éhező üzemmódban van. Szerintem emeld meg a BMR-ed fölé 200 kcal-val a mostani keretedet, ekkor fel fog mászni 1-4 kg a következő 2-3 hétben, utána viszont újra elkezdesz fogyni. Ha elérted a célsúlyt, akkor néhány naponta 100 kcal-val megnöveled a napi keretedet a súlytartó keretedig. Ekkor lehet kicsit alá fogsz fogyni. BMR+200 után a másik variáció az, hogy lefogysz a célsúlyod alá 1-2 kg-mal és azonnal emeled meg a súlytartóra a keretedet, ekkor az az 1-2 kg vissza fog menni a súlyodhoz és utána meg fog állni.
Csalónapok hetente-kéthetente 1 napra beleférnek, amikor nem számolod a kalóriákat vagy csak "szemét" kajákat eszel. A lényeg az, hogy ne rendszeresen egyél ilyen ételeket, tehát ne egyik nap csak egy kis fagyi, másik nap egy kis pizza, stb. mert hosszabb távon megbosszulja magát.
Crossfit-tet nagyon nem ajánlom egy kezdőnek, mert sok sérülést lehet összeszedni, továbbá elég gyorsan padlóra fog vágni ilyen kalóriakeret mellett, pláne úgy, hogy előtte egészségügyi problémáid voltak. Én lassan négy éve edzek saját testsúlyos edzésekkel és még így is csak 4 WOD-ot vagyok képes teljesíteni.
Jobban járnál, ha otthon erősítenél progresszív saját testsúlyos erősítésekkel, mert sokkal kisebb a sérülésveszély és hosszabb távon meghálálja magát, mindemellett költség- és idő-hatékony.
A fogyás során pedig erősen ajánlott a vitamin- és ásványi anyagok pótlása táplálékkiegészítőkből, mivel gyümölcsből csak nagyon kis mennyiséget érdemes fogyasztani fogyás során, a zöldségekben pedig szintén kevés a mikrotápanyag-tartalom.
A napi folyadékbeviteledet pedig tartsd a testsúlyod 20-ada felett literben.
Sok sikert! :)

1 évé
#4369
ninni
Sziasztok :)
Nos az én történetem a következő. Szeptembertől december közepéig megszabadultam 7kg feleslegtől életmódváltással. Teljesen kizártam az életemből a kenyeret, a tésztát, a zsíros húsokat (előzőleg is csak ritkán ettem, nem igazán szeretem őket), a banánt és a krumplit. Új ételeket próbáltam ki és nagyon megszerettem a főtt tojást, a salátákat, a túrót, a natúr joghurtot és (sajnos) a tejet is. Gyakran eszem párolt zöldségeket (répa, karfiol, brokkoli stb...) és leveseket is tészta nélkül.
Januárban álltam neki egy kis kihagyás után a fogyómnak újra. Leadtam máig újabb 9 kilót. És eljött az az idő, hogy azt mondjam: elég volt. Tehát elértem azt a súlyt, amit szerettem volna.
A probléma csak az, hogy naponta körülbelül 800-1000kcalt fogyasztok. Nyilván a nap válogatja, van, hogy csak 600-at és van, hogy 1300-at. Tehát eléggé ingadozó, ez időtől és napi terheltségtől függ (vizsgaidőszak, napi ténykedés stb...). Sportolni eddig nem sportoltam, mert nem igazán volt rá időm és egészségügyi problémáim is adódtak. Szóval eléggé kellemetlen bevallani, de legkisebb gondomat is nagyobbnak éreztem a sportolásnál.
Ezzel a kis kitérővel arra szeretnék kilyukadni, hogy elértem a célomat és most jönne az, hogy meg is tartsam amit elértem. Eléggé félek a jojó-effektustól. Nem tervezem, hogy elkezdek zabálni. Továbbra is ezt az életmódot szeretném folytatni, ezeket az ételeket szeretném enni, csak megnövelni az adagokat, hogy ne csökkenjen a súlyom. Emellett jó lenne, ha néha-néha beleférne egy fagyi, vagy egy szelet pizza a hétköznapjaimba. Nyilvánvalóan nem heti rendszerességgel, de én is ember vagyok. Esetleg ha fokozatosan (heti 100kcal mondjuk) növelem az adagokat, akkor számíthatok rá, hogy nem fog plusz kiló feljönni? Valamint már megvan a bérletem is, el fogok járni csoportos edzésekre CrossFit-be :)
Előre is köszönöm a tanácsokat, válaszokat :)

1 évé
#4368
kity
Sziasztok. lassan 4 honapja hogy olvasgatlak es ugyananyi ideje kezdtem el a valtozast az etrendemben . Magamrol anyit hogy 5 gyerekes anyuka vagyok 43 eves , Indulasom 88 kg volt es a cel 63 kg,, Ianuar 7-iken indultam es jelenleg lassan 4 honap alatt fogytam 15 kg-ot , Tudom hogy a celig meg van mit dolgozni de remelem sikerulni fog, Meg anyit szeretnek hozzafuzni hogy sajnos a sportolas nem igazan megy nekem , tulsagosan lusta vagyok ahoz, Igaz sokszor alig varom hogy kicsit le tudjam tenni a hatsomat , De azert igyekszek nai 20 percet szobabiciglizni , ennel tobre egyelore nem megy .

1 évé
#4367
kanada20 57
reply to feketeinci's post #4363
Köszönöm.
Igen. Tisztában vagyok vele, hogy 36 évesen két gyerek után már nem fogok 20 évesnek kinézni.
Persze, hosszú folyamat, igen. Csak tapasztalatokra voltam kíváncsi.
Amikor január végén elszántam magam a váltásra tudtam, hogy nem lesz egyszerű és azt is hogy hosszú út lesz mire rendbejövök. A mozgás kezdi rendbehozni a lelkem és ez már megérte.
Igen, vannak kompromisszumok, de ezt is elfogadtam.

1 évé
#4366
310583 723
reply to HZs0318's post #4364
ket het alatt 1.5 kg kicsit soknak tunik, attol is fugg hany kilobol indultal. Lehet igaza van bmati-nak es keves amit eszel, allitsd a keretedet BMR +100 -ra, egyel lassan felszivodo szenhidratot ( pl.zab, koles) edd e a napi keretet es a makrokat is probald betartani.( Feherje tullepve, szh es zsir szinte a maximumig, de lehetoleg jo szenhidrat es jo zsir). Pl 300 g natur joghurt, max 1% zsirtartalommal + 40 g natur zabpehely+40g gyumolcs + kokusz-fahej-mandula (nyers, orolt) osszekutyulod, orat allni hagyod - garantaltan jo hosszu idore eltolt, ez nekem nagyon bejott. Ha kimondottan edeset kivansz, akkor egyel ecetes uborkat. Egy ido utan mar nem fogod kivanni az edeset - a Cukor az mindig keri az utanpotlast, tehat egy fajta fuggoseget okoz, kell egy kis ido mig megszokod aztan mar nem kivanod

1 évé
#4365
bmati 405
reply to HZs0318's post #4364
Szia!
Egyél többet, mert valószínűleg alacsony a kereted, továbbá vigyél be mikrotápanyagokat is (vitaminok, ásványi anyagok). Ezek mellett a folyadékbeviteled tartsd a testsúlyod 20-ada felett literben. Probléma lehet még a nem megfelelően elosztott étkezések. Napi 20-30 gramm rostot sem ártana bevinni.

1 évé
#4364
HZs0318
Sziasztok.Az első 2het alatt lement 1,5 kg. A kora esti órákban van nagyon nassolhatnékom, nincs valakinek valami jó tippje ennek a problémának a leküzdéséhez? Nagyon hálás lennék.

1 évé
#4363
feketeinci 1 3
reply to kanada20's post #4362
Ez egy nagyon hosszú folyamat lesz. Nem szabad türelmetlennek lenned, hiszen az sem biztos hogy el fog tűnni.....még te sem tudod megjósolni.

Szerintem tűzz ki magadnak egy időpontot, amit jegyezz is fel valahová. Mondjuk 2018.június 1.-én meglátod milyen a hasad, és akkor döntesz hogy szükséged van kötényhas eltüntető műtétre, vagy nincs.
Addig is lesz dolgod rengeteg, azt a kb 30kg-ot ledolgozni, a súlyodat megtartani. Lehet nem is akarsz majd 55 lenni, megtetszik a 60kg.
Meg kell szoknod hogy mit ehetsz és mit nem, 1-2 év múlva már nem is fogod kívánni (remélhetőleg).

Rengeteg kompromisszum lesz ebben az időben 2018 közepéig :) De így legalább tudod meddig vársz, meddig van időd minderre.

1 évé
#4362
kanada20 57
reply to bmati's post #4361
Szia!
Köszönöm a választ.
Sajnos már van kötényhas. 2 császár után amikor elkezdett összemenni a hasam és belenéztem a tükörbe nagyon elkeseredtem. Genetika: nagymamám és anyu is így jártak, igaz ők nem próbáltak lefogyni a szülések után.
Most heti 3x futok 30-45 percet, 5x tornázom otthon kb 45-60 percet.
A folyadékbevitel megvan, a szénhidrát az kb fele annak amit írtál...
Bőrfeszesítő krémen most gondolkozom, hogy milyet vegyek.
90,5 kg-ról indultam. Most 82 kg vagyok, szeretnék 55 lenni, de az nagyon messze van. Azt látom, hogy amiota elkezdtem az egész váltást (jan.30) sokat formásodtam és fogytam is, hasból is lement, de borzalom még mindig.

1 évé
#4361
bmati 405
reply to kanada20's post #4360
Szia!
Én nem így fogytam le, de azért annyit hozzászólnék, hogy:
- a genetikádon fog múlni a leginkább
- ezután jön a korod
- a fogyás gyorsasága
- a mozgás típusai
- a folyadék- és tápanyagbeviteled
- bőrfeszesítő krémek használata
Ha még nincs "kötényed", akkor javaslom a lassú fogyást (túlsúlyodtól függ: nagy túlsúly esetén max. 0,7 kg/hét, kis túlsúlynál 0,1-0,3 kg/hét), a magas folyadékbevitelt (a testsúlyod 20-adát literben minden nap meginni lehetőleg vízből; ha 100 kg felett vagy, akkor min. 5 liter naponta), a nem túl alacsony CH bevitelt (min. 130 gramm vagy min. 2 g/ttkg) és a bőrfeszesítő krémeket. Mozgásnak pedig a legjobb a heti 3 teljes testes erősítő edzés 20-45 percben és mellette heti 2-3 alkalommal 30-60 perc zsírégető zónás aerob edzés.
Nagy túlsúlynál (50 kg feletti túlsúlynál) több évbe is beletelik, mire visszahúzódik a bőr (és ott már főleg a genetikán fog múlni, hogy mennyire, de ha a fentieket betartod, akkor minimalizálhatod a veszélyt).
Sok sikert! :)

1 évé
#4360
kanada20 57
Sziasztok!
Azoktól szeretném kérdezni akiknek kötényhasa volt: Hogy fogytak le, hogy mennyire sikerült eltüntetni az egészet? Mivel fogytak, vagy hogy tornáztak?
Tudom persze, hogy a plasztika a végső megoldás, csak szeretnék tapasztalatokat hallani.
Köszönöm

2 évé
#4359
bmati 405
reply to Lune's post #4353
46 kg-os felesleget bő másfél év alatt le lehet dobni, ha normálisan csinálod a dolgokat. Nem érdemes pörgetni a dolgot vagy stresszelni rajta, mert megbosszulja magát. A súlyodon kívül mérd a körméreteidet is, illetve nem árt a testzsírszázalékodat is.
Az 50 kg-ra fogyást csak akkor javaslom, ha nem vagy magasabb 155 cm-nél, egyébként pedig ahány centi vagy (-100), azalatt 2-5 kg-mal kellene maradni testalkattól függően.

2 évé
#4358
Bojtika 8
reply to Lune's post #4353
Én sem vagyok reggelizős típus, de azért nem kell direkt elhúzni az evést, mert akkor minden a lefekvés közeli időre marad, és az nem jó.
Az átlagos napi első étkezésem vízben kicsit felfőzött zabpehely, reszelt almával vagy más gyümölccsel, vagy két kanál kefirrel vagy joghurttal. Még túrót is szoktam beletenni újabban. Ha rendszeresen hozzájutsz, akkor nyilván a soványat, mert különben sok lesz a zsír! (néha kókusreszelék vagy mazsola is kerül a zabba, az az édesítés. :D

Nem tudlak nagy dobásokkal biztatni, mindig az utolsó kilók mennek le a legnehezebben. De a heti fél kg az átlag, az utolsó kilók talán még lassúbbak.

Eddz mellette ügyesen!

2 évé
#4357
310583 723
reply to Lune's post #4356
szivesen, nekem is nagyon jo volt az elejen a regi bazislakok segitsege es en is nagyon szivesen segitek az 5 es fel honap alatt osszegyujtott tapasztalatommal

2 évé
#4356
Lune 1
reply to 310583's post #4355
Köszi. Bocs, hogy ennyire bizonytalankodom, csak most kezdtem. :D Rohanok zabpelyhet venni. :D

2 évé
#4355
310583 723
reply to Lune's post #4353
es meg ismetlem, fontos a sajat receptjeidet felvinni es azzal szamolni, majd mikor megegyszer ugyanazt a kajat fozod javitani, mert ketszer elkeszitve sem ugyanaz- pl 1 repa nem ugyanannyi gramm, az elparolgas-vizfelszivas is valtozik, es ne hasznalj 1 darab, 1 adag mertekegysegeget - a gramm az igazi.

2 évé
#4354
310583 723
reply to Lune's post #4353
Irtam mar, hogy eleinte nehez a makrokat kicentizni, de bele fogsz jonni ha van kitartasod es turelmed. A senhidratokkal szerintem az a baj, hogy a nem jo szenhidratok utan leszel hamar ehes, a jo ( lassan felszivodo) szenhidratok sokaig eltelitenek. Pl a zab egy csodakaja : a zabpehely elkeverve natur joghurtban, vagy megfozve tejben/vizben, hozza keves gyumolcs, fahej, reszelt mandala, kokusz, olajos magvak, barmi ilyesmi, sokaig eltelit es nem vagy ehes Ezenkivul a zoldsegek huvelyesek szenhidratjai is telitenek hisszabb idore.A zsirt csokkenteni ugy tudod, ha zsirszegeny eteleket eszel(tejtermekek), az olajat csokkentsd minimalisra, a zsirban-olajban sult dolgokat hanyagold, inkabb grillezz, vagy 2-3 g. zsirt hasznalj ( jo minosegu Teflon edeny szukseges)Ami a fogyas utemet illeti a BMR+100-al, azt leirtam neked egy tegnapi valaszomban -4346-4347- es hozzaszolas, ez a sajat tapasztalatom (62 evesen es 93 kilorol indulva

2 évé
#4353
Lune 1
reply to feketeinci's post #4352
Nálam az evéssel nincs gond, sajnos, bár lassan már ebédelni kellene, de még nem vagyok éhes, kicsit húzom a dolgot.
A fehérje bőven meg van, mosolyog, de a zsír, az kb. 30%-kal több, mint írva vagyon. Lehet, hogy sovány tejet, túrót stb-t kellene ennem inkább? :(
Mennyit fogytál?
Írnátok tapasztalatot, hogy BMR+100 kcal-lal kb. milyen tempóban kell majd fogyni? Nyugi, nem akarok türelmetlenkedni, csak érdekel, hogy mégis mire várhatok? Rajtam van most 46 kg felesleg, ha azt mondom, hogy 50 kg akarok lenni a végén. (Momentán most a 70-re gyúrok, bár már a 80-nal is elégedett lennék, csak érném el!) Ez az utolsó 10-15 kg vagy 1 év alatt jött fel, tehát nem várok csodát, de mondjuk 3-4 hónap alatt jó lenne 10 kg-ot ledobni. :D

2 évé
#4352
feketeinci 1 3
reply to Lune's post #4351
Nem versenyezni akarok, de 57 évesen találtam anno az oldalra. Gondolhatod mennyi "diéta" volt előtte :(
Idétlenebbnél idétlenebb....tojásdiéta, 90 napos (sose csináltam végig), volt akupunktúrás napi 400 kalóriás orvosi felügyelet mellett (durva volt)....és persze mindegyiknek többször is nekifutottam.
Valamennyit mindegyiknél leadtam, de mindig vissza is jött, nem volt kontroll utána, csak visszaálltam az addigi szokásaimra. Szépen vissza is szedtem mindig az összes kilót.
Én azt javaslom, hogy először (kb 4 hétig) tartsd be az oldal által javasolt fogyókúrás makró arányokat. Nem érdemes az agyadra hallgatni még, szerintem még nem tudja igazán mi a jó neki.
Ez olyan, mint amikor a kezdők bevágódnak az oldalra, esznek 900 kalóriát, és kijelentik hogy ők nem tudnak 1400-at megenni, mert nem éhesek, nem megy le a torkukon stb.
Próbáld ki legalább az ajánlott mennyiségeket, a ch-t nem kell feltétlen elérni, sőt a zsírt sem, de a fehérjét ajánlatos meghaladni (tudod a mosolygó fejek miatt).

2 évé
#4351
Lune 1
Azért az durva, hogy eddigi 37 évem alatt sosem diétáztam BMR+100 felett. Mindig csak 600-800-1000-1200 kcal között ettem. Sosem agyaltam azon, hogy ha keveset eszek, akkor biztosan raktározni fogok. Úgy agyaltam, hogy ha kevesebbet eszek akkor fogynom kell. Soknak találom a kaját, mármint az 1776 kcalt-t de ahogy átgondoltam, mondjuk átlagosan, amikor elengedem magam, akkor simán megeszek 2300-2500 kcal-t is, ami főleg abból adódik, hogy nem diétásabb ételeket eszem, hanem sült krumplit és társait. Így nem csoda, ha hízok, hiszen 2000 kcal kb. amit a napi életvitelem megkövetel. Igaziból az első 10 kg-ot jó lenne hamar ledobni, de ha nem megy, akkor sincs baj. Mostantól minden nap felírom, hogy mit eszek és mennyit. Pl. a mai napom megtervezve, viszont rájöttem, hogy a megadott diétás fehérje-szénhidrát-zsír arányokkal baj van. Kevés a szénhidrát, a fehérje megfelelő, viszont a zsír sok. Én viszont ha csak szénhidrátos kaját eszek, akkor hamar megéhezem. Emiatt inkább fehérje-zsír párti vagyok. Valakinek van még így eltolódva az arány? Mit javasoltok, hogy megfelelő arányba toljam a zsír-szénhidrát arányt?

2 évé
#4350
2 évé
#4349
Lousha
reply to devia's post #4348
Azért ezt beszéld meg az orvossal is :)
Egy kiskanál nem olyan sok. És nem is arról van szó, hogy garantáltan és hogy teljesen megszünteti egy gyógyszer hatását, de befolyásolhatja a hatékonyságát, mert nem feltétlenül szívódik fel mellette 100%-osan. Fogamzásgátlónál pl. elég kínos lehet :)

2 évé
#4348
devia 273
reply to Lousha's post #4344
Ajjaj! Erre sosem gondoltam, hogy az 1 kiskanál utifűmaghéjat ne reggel egyem. + Reggel 7-8 között 1 szem vérnyomáscsökkentő, 9 körül reggeli után vitamin.

Na most ha a vérnyomáson így jó, akkor nem a gyógyszer miatt van, mert az utifűmaghéj nem hagyja felszívódni, tehát abba is hagyhatom a szedését. Ez jó hírnek tűnik :).

2 évé
#4347
310583 723
reply to Lune's post #4345
Ugy latszik az elozo valaszom eltunt, hat ujra nekifutamodok: Az 1100 kkal nagyon keves es hosszu tavon nem tarthato es egeszsegtelen.A cel beallitasanal a modszer-nel valaszd ki a "Napi keret megadasa"-t es irj be napi keretnek BMR+100-at, azaz a te esetedben 1775-ot. Ez hosszu tavon tarthato es nem karos az egeszsegedre. viszont nem fogsz par honap alatt idealis sulyodra fogyni, de nem is par honap alatt hiztal meg. En peldaul ot es fel honap alatt 10 kilot fogytam, ehezes nelkul.
Ahogy fogynak majd a kilok, a napi keretet ujra kell allitani, mert csokken a BMR is!. Ha mostanig ilyen drasztikusan keveset ettel par honapja, akkor lehet az elejen meg felfele kuszik a merleg nyelve, de ez ne keseritsen el, a szervezeted megszokta hogy ehezteted, ezert lelassitotta az anyagcseret, es kell egy kis ido amig megszokja, hogy nem kell raktarozni, mert minden nap megkapja ami neki kell!! Aztan mikor erre rajon akkor kezdi el a fogyast. Tehat kitartas, turelem!!!

2 évé
#4346
310583 723
reply to Lune's post #4345
Ezenkivul van a 3 sav - feherje - szenhidrat - zsir - ezek alatt van egy Beallit gomb, ott allitsd "Fogyokuras"-ra (20-50-30% less az arany) es figyelj oda ezekre a makrokra is, minel inkabb tartsd be A feherje csik vegen akkor mosolyog a fejecske ha leetted vagy tullepted, a masik ketton ha nem lepted tul.Eleinte nehez less kicentizni, de idovel belejossz!. Jo telito es egeszseges dolgok pl. a zabpehely, barmilyen formaban, a huvelyesek, csirke, pulyka hus vagy maj, a burgonyatol sem kell felni ( ha nem olajban sutod), bulgur, hal. Kerulendo a Cukor, feher liszt, olaj, alltalaban a kifinomitot dolgok ( en pl a kavemat nyirfacukorral iszom, mert keserun nem megy)Gyumolcsot mertekkel, zoldseget minel tobbet ehetsz. Es ami nagyon fontos, MINDENT merj meg ( digitalis merleggel), es ne hasznalj felrakott recepteket, mert nagy resze hibas, vidd fel a sajat receptjeidet az "Uj recept felvitele gombbal. Ezt ugy csinalod, hogy lemersz mindent amit odaraksz foni, sulni, ezt a kaloriabazis osszeadja, hogy hany gramm, majd a kesz etelt is lemered, a kulombseg az viz, + vagy - elojellel Pl. sult hus - nyersen 200 g, keszen 150 g, hozzajon a recepthez -50 g viz; Fott rizs: rizs 100g, repa 50 g, kesz etel 200 g, jon a recepthez +50 g viz
Ezenkivul olvasd el a forumon a Kotetlen cseveges topikban a 6932 es 6933-as szamu hozzaszolasokat, sok hasznos informacioval szolgalnak.
Sok sikert

2 évé
#4345
Lune 1
Sziasztok!

Elkeseredve írom ezeket a sorokat. Anno már vagy 15 évvel ezelőtt nagyon meghíztam. Olyasmi voltam, mint most. (Jelenleg 96 kg vagyok.) Aztán fél évnyi szenvedéssel csak kajamegvonással, szó szerinti koplalással sikerült közel 30 kg-ot fogyni. 72-73 kg-ot tartottam is évekig, majd felcsúszott 2, majd megint 2-3 kg. Aztán olyan 82 kg körül megálltam. Hol fogytam egy kicsit, 78-ra, hol visszament. Majd egy nagy trauma után meghíztam 92 kg-ra, akkor ismertem meg a jelenlegi páromat, aki sovány, de így is szeret. Boldognak kellene lennem és az is vagyok, de sajnos megint híztam és már 96 kg vagyok. Szeretnék fogyni. Elkezdtem januárban egy diétát. Kivontam a lisztet, cukrot káros szénhidrátokat, nem ettem csak nagyon ritkán krumplit és rizst is, de 1 hónap alatt 3 kg ment le, de beteg lettem, elkapott az influenza és akkor abbahagytam. Azóta pedig visszajött az a 3 kg. Most azzal próbálkozom, hogy kalóriát számolok. Segítsetek nekem. Elvileg az alap kalória égetésem ülő munka mellett: BMR: 1676, Alapjárat kalória: 2012. Mennyire állítsam be a napi keretet? Jelenleg 1100 kcal, de nagyon kevésnek érzem, ha csak annyit eszek. Még biztos nagyon ki van tágulva a gyomrom és koplalni nem szeretnék a raktározás miatt. A sportot egyelőre nem szeretném belevonni. A kaja a lényeg egyelőre. Kérem, hogy adjatok ötleteket, illetve, hogy milyen rásegítő termékeket, trükköket tudtok, amikkel az étvágyat lehet csökkenteni.

2 évé
#4344
Lousha
reply to gabori57's post #4343
Ha szabad belepofadzani, szvsz allati veszelyes, amit csinalsz. Az 1500 kaloria a jelenlegi sulyodhoz veszesen keves. Heti ket kilot vesziteni max. korhazi korulmenyek kozott szabadna, allando megfigyeles alatt, de ilyet is csak akkor szoktak csinalni, ha valami sulyos egeszsegugyi problema miatt nagyon fontos. Arrol nem beszelve, hogy ennek a legtobb esetben az a vege, hogy ugy fog logni a borod, mint egy shar pei kutyae, amit aztan csak mutettel lehet rendbe tenni.
Az utifumaghej pedig nagyon hasznos es szuper kis cucc, de kapszulaban jobbara kellemetlenul draga, es a legtobb semmi mast nem tartalmaz, mint magat a hejat, amit magaban is meg lehet venni, olcsobban. Masreszt egy evokanalnyi mennyisegnel, ami 1-3 gramm, tobbet nem nagyon kene belole enni, mert belelzarodast is okozhat akar. Nem ajanlott tovabba kozvetlenul lefekves elott, es gyogyszer, vitamin bevetele elott-utan kb. 3 oraval, mert meggatolhatja a hatoanyagok felszivodasat. Nagyon fontos meg mellette baromi sok vizet inni, kulonben osszecsomosodik a belben, es ha felgyulik, megintcsak igen komoly gondokat okozhat.
Javaslom elolvasasra a Kotetlen cseveges topik 6932 es 6933 szamu hozzaszolasait, tovabba erdemes lenne orvossal, dietetikussal atbeszelni a fogyasodat, nehogy az egeszseged lassa a dolog karat.
Sok sikert!

2 évé
#4343
gabori57
Január 8.-án 159-ről indultam, most 136 vagyok, beállított cél 130, amit KB számítása szerint május 15-re érk el. Napi 1500 a kcl és mélyen a sárga vonal alatt vagyok, tehát előbb meg lesz. Hogy hogyan? Napi 4 kapszula utifű maghéj. Nem olcsó, de nálam nagyon hatásos. Sokszor még az 1500-at sem eszem meg.

2 évé
#4342
majordomus
1

2 évé
#4340
Bojtika 8
reply to arminacska's post #4337
Nem furcsa, sose legyen rosszabb szokásod! :D Biztos szer a friss lehelletre, és még az ínyedet is "gyógyíccsa"!

Nemcsak remek C-vitamin forrás, de állítólag elveszi a fokhagyma szagát.

(A vöröshagymáét a kávé.)

2 évé
#4339
Bojtika 8
Én utánanéztem a kurkumának, utána magamon próbáltam, és csk ezután kezdtem ajánlgatni.
Egy kapszula 500 mg. Csak kurkuma van benne.
Egy zacskó azt hiszem, 20 gramm.
Egy, a szokásosnál kicsit kisebb mokkáskanalat használok a fűszerekhez. A konyhamérlegemen kimértem 10 kanálkányi kurkumát, így "lőttem be" a napi adagot. De végül is nem kell annyira pontosan. Ártani nem fog.

Ha esetleg nem használ, akkor is csak 100 Ft-ot buksz rajta, illetve semmit, mert fűszernek amúgy is használja az ember. :D

2 évé
#4338
kerekgyarto
Kedves Segítőim, megvásároltam a kellékeket, útifű maghéj és zabkorpa program a mai nappal indul, a vöröslencse leves már fő, a tökfőzelék úgyszintén. A zabpelyhet már tegnap előkészítettem, a mai napon újra bevonom az étkezésbe. Feketeincinek üzenem, hogy ma reggel 100,1 kg voltam, tehát minden igaz abból, amivel "megtámogatott", hogy nem létezik 5 kilót hízni egy ünnepi program alatt.
Köszönöm a bátorítást, a hasznos tanácsokat, már feladni készültem, de most lendületbe jöttem, bátor vagyok és nagyon bizakodó, hogy nekem is menni fog. Bojtika, a rosttáblázat és az ott található valamennyi információ nagyon hasznos, elküldtem a lányomnak is, aki ugyanúgy küzd, mint én, a napi problémákkal. Lousha tanácsa szerint a rostokat és a gyógyszereket szétválasztom egymástól és figyelek a folyadékbevitelre is!
A kurkuma anyukámnak is hatott, ő kapszulában szedi. Én azt hittem, hogy csak abban van annyi hatóanyag, ami elegendő az ízületi panaszokra. Mivel szívesen eszek "keleti" ízvilágú dolgokat, a kurkumát is előveszem a fűszerek közül, mert bizony régen nem főztem vele semmit.:( Üdvözöllek Mindnyájatokat!

2 évé
#4337
arminacska
Bojtika, akármennyire furcsa, én rágom a petrezselymet. Imádom a nyers ízét, olyan finom. Egy csokorral képes vagyok elnyamnyogni :D Furcsa, mi?

2 évé
#4336
Lousha
reply to Bojtika's post #4335
Persze, evidens, de attól még furcsa volt az adat :)

Mondjuk így belegondolva éppen meg tudnék enni 100 gramm kakaóport, csak nem tenne túl jót a keretemnek :) Maradok a zabnál :)

2 évé
#4335
Bojtika 8
reply to Lousha's post #4331
Aki megeszik kakaóporból 100 g-ot, az megérdemli, hogy AZNAP már ne kelljen figyelnie a rostokra. :D

Mint a petrezselyemzöld kimagasló C-vitamin tartalma: jó, ha tized grammokat eszünk meg belőle, és azt is forró ételbe rakjuk.

2 évé
#4334
Bojtika 8
Bocsánat, a sok copy-zás és frissítés miatt előfordul az ismétlődés.

2 évé
#4331
Lousha
reply to Bojtika's post #4330
Bevallom, a kakaópor meglepett :)

2 évé
#4330
Bojtika 8
reply to kerekgyarto's post #4326
Időközben a többiek már válaszolgattak.

Hozok egy rosttáblázatot, és nézd meg, hogyan jön össze az a napi 30 gramm rost azokból, amiket felsoroltál. Mert nem jön össze, senkinek sem, ha nem eszik zabot vagy száraz hüvelyest (bab, száraz borsó, lencse, stb.).

Én nem költök útifűre, drágállom, és a megvásárolt kis próbacsomagok hatása nem győzött meg, A zabkásába kevert kevés zabkorpa viszont igen.
A zabkorpa ételek sűrítésére is hasznos, így lehet zsír nélkül főzni.

Nos, a rosttáblázat (ez itt az én reszortom volt régebben is, hihi)

http://www.reforma.hu/elelmi_rost_tablazat

Az ízületeiden segíthet a kurkuma, maga a fűszer!!! Nem kapszula, mert az drága. Fűszerként kapható 100 ft körüli árban, ebből egy kis mokkáskanálnyit valamelyik ételbe. Akár a zöldségekhez.

2 évé
#4329
kerekgyarto
Köszönöm a tanácsaitokat, reggel beszerzem az utifűmaghájat, a zabot pedig előveszem, mert elfelejtettem, pedig régebben ettem rendszeresen. Van is itthon vagy két csomaggal zabpehelyből.
a testemben
Még egy kérdésem volna: nekem nagyon fájnak az ízületeim, főleg a csípőm és az izmaim olyan merevek, nagyon nehezen mozognak be. Mélyvénás trombózisom volt 2 éve, azóta szedek erre gyógyszert, közben meg sokat is fogytam, lehet ezeknek valami összefüggése szerintetek? Esetleg csak a fogyás miatt lehet, hogy fájhatnak az izmok és ízületek?

2 évé
#4328
Lousha
reply to feketeinci's post #4327
En is eskuszom az utifumaghejra, csak sok viz legyen melle, es ne egyuk gyogyszer vagy vitamin bevetele elott-utan 3 oraval, valamint kozvetlenul lefekves elott.

De alapvetoen en nem biznek csak a zoldsegek/gyumolcsok rosttartalmaban, az nem olyan magas, mint gondoljuk. Zabkorpa fozeshez, zabpehely mindenhez, teljes kiorlesu gabona, huvelyesek - ezekkel sokkal tobb rost jut be.

2 évé
#4327
feketeinci 1 3
reply to kerekgyarto's post #4324
Szia!
Nem maradandó sérülés az az 5 kg. ahhoz hogy ennyit felszedj, 35.000 kalóriával többet kellet bevinned a húsvét 3 napja alatt, ami ugye nem fordulhatott elő.

Ha most odafigyelsz, 1 hét és le fog menni az ünnep alatti "hízás".

A jó rostok érdekében én a szokásos zöldségek mellett napi kb 1 evőkanál utifűmaghéjjal tartom karban magam, amit vagy a reggeli tejbezabival, vagy reszelt almába keverve uzsonnára eszem meg. A lányom vízzel kapja be, neki úgy működik.

Ez a mennyiség garantálja a napi rendszeres randit a porcelánnal :)

2 évé
#4326
kerekgyarto
reply to Bojtika's post #4325
Szia Bojtika!

Sárgarépa almával, tök, sütőtök, banán, grapefruit, narancs, mandarin, padlizsán, így hirtelen ezek jutottak az eszembe. Ezek a leggyakoribbak. Időszakosan pl. fekete retek is. Ezeket főzve, sütve, nyersen csak a gyümölcsöket.

2 évé
#4325
Bojtika 8
reply to kerekgyarto's post #4324
Szia! Megpróbálunk segíteni! De először egy kérdés:

Mik azok a rostos ételek, amiket eszel?

2 évé
#4324
kerekgyarto
Sziasztok!

2015 júliusban 118 kiló voltam, akkor kezdtem a kal.számolást. karácsonyra lement rólam 20 kiló. nagyon boldog voltam. Akkor jöttek az ünnepek és kínlódtam, mert ettem is, meg nem is, gyötört a lelkiismeret furdalás, ha csak enni mertem valamit. Húsvétig semmi nem ment le, de nem lett több a súlyom, de most húsvétkor felszedtem 5 kilót, ma reggel 103 voltam. Nincsen rendben az emésztésem, sesem volt, úgy hiszem most is kevesebb lennék, ha egyáltalán tudnék valami ritmust kicsikarni magamból, de nem megy ez sem. Mályvatea, tisasen, Ferencz József, Hunyadi János víz, de semmi érdemi hatás. Sok vizet iszok, rostos ételeket eszek, hetente 3-szor úszni megyek, mégis csak állok és nézem magam, hogy egyre nagyobb vagyok. Volt már veletek ilyen? Segítsetek megérteni magam:( !

2 évé
#4323
Krill
reply to sarganyul's post #4317
Egyszer már leadtam 10 kilót. Sporttal, és szigorú kalória odafigyeléssel.
Akkor ha nem is kínkeservesen, de az első hónapban semmit nem fogytam, majd a második hónaptól hirtelen behoztam, és így kijött a heti átlag fél kiló.
Aztán költözés, problémák, ünnepek, meg család, sport elmaradt, kaja jól esett, megint felhizlaltam magam.
Viszont most hogy újra kezdtem valahogy nekem is hasonló fogyás értékek jöttek ki. Első héten leadtam 2 kilót, és nem is kívánom a kaját. Ma is el kellet még mennem édességért, hogy legalább az ajánlott minimum kalória bevitelem meglegyen, pedig máskor a sporttal az étvágyam is megjön.
Kíváncsi lennék mi van ennek a hátterében.
Mindenesetre vigyázni kell, mert az anorexia sem jobb mint az elhízás.

2 évé
#4322
Lousha
reply to vicuskam's post #4321
Annak nyugodtan ne higgyél :) Nem megbízhatóak az onnan nyert adatok, kismillió és egy tényezőn elcsúszhatnak.
A testzsírt pl. egy egyszerű tolómérővel meg tudod mérni, keress rá, hogy 7 pontos testzsír mérés.

2 évé
#4321
vicuskam
reply to Lousha's post #4320
"Okos" mérleg alapján vannak az adatok. Más eszközöm nincs hozzá...

2 évé
#4320
Lousha
reply to vicuskam's post #4318
Gratulálok!

Ami a testzsírt és egyéb százalékokat illeti, biztos vagy benne, hogy jól mérsz? Vagy csak kalkulátort használsz?

2 évé
#4319
vicuskam
reply to nonlud's post #4310
Szia Nonlud!

Ez a testzsírarány érdekes dolog, én is a normál és a túlsúlyos tartomány határán egyensúlyozom (most éppen 29,8%), pedig a BMI-m teljesen jó (22), a testizomarányom pedig átlagon felüli (32,8%). Nem igazán értem, hogyan lehet úgy magas a testzsír, ha ez nem az izmok kárára történik... Úgyhogy nem is törődöm vele, inkább sportolok tovább, és nyugodt vagyok :D

V

2 évé
#4318
vicuskam
Sziasztok!

Biztatásként írom a sorstársaimnak, hogy a Kalóriabázissal sikerült leadnom azokat a bizonyos utolsó felesleges kilóimat, amiből ráadásul három már öt éve csücsült rajtam, és nem is reméltem, hogy lemennek majd. Az eredeti célom a 2014-ben rám ugrott további 8 kiló leadása volt, ami eleinte nagyon nehezen haladt, de mikor elkezdtem használni a Kalóriabázist, szépen lement, sőt vele együtt a régebbi három is, és most 40 évesen újra a lánykori súlyomnál tartok (ami nem feltétlenül jelent modellalkatot, de teljesen egészséges). Most már csak tartani kell :)

Köszönöm a Kalóriabázisnak :)

2 évé
#4317
sarganyul 10
Sziasztok, én nemrég csatlakoztam, és csak most kezdtem el olvasgatni a fórumot. Laikusként azt gondolom, hogy ha az ember elhagyja a táplálkozásából azokat, amelyek a hízáshoz vezettek, nem nagyon tud megenni 1200-1400 kalóriánál többet. Én lehetetlennek tartom, hogy ez kevés legyen, főleg az ülő munkát végző embereknél. Amit én eszem kb.: reggel 30 gramm zabpehelykása 10 deka gyümölccsel, tízórai gyümölcs, délben leves (mindig más, tészta és lisztes habarás nélkül), uzsonnára 10-20 deka zsírszegény túró, sajt, valami szeletelt karaj vacsira hasonló mint az uzsonna, de sokszor csinálok sült csirkét, sőt, kacsát is, ezekhez jégsalátát eszem többnyire jégcsapretekkel, de van, hogy túróval töltött gombafejeket vagy sült padlizsánt készítek.. A nap végére ezek úgy 1200 kalóriát tesznek ki. Nekem nagyon sok vékony ismerősöm, aki nem diétázik eszik "csak" ennyit. Közben - pont azért, hogy ne izomból fogyjak - power plate-edzésre járok, heti kétszer, ez gyakorlatilag mélyizom erősítő edzés..., a nem edzős napokon pedig min. egy órát sétálok. Az itt olvasottak alapján ennek a kalóriának kevésnek kellene lennie, de nem érzem, sőt energikusabb vagyok, mint bármikor.

A történetem: 5 éve abbahagytam a power plate-et, és nem figyeltem a kajára sem, simán tésztáztam, boroztam, gumicukroztam. :( Közel 4 év alatt 60-ról 87 kiló lettem, amikor február elején ráálltam a mérlegre, nem akartam elhinni, amit látok. Viszont a fent említett étkezéssel és mozgással azóta 1 hónap alatt 8 kilót fogytam. Tényleg olyan irreálisan sok ez? Tudom, persze, hogy majd 75-ből lassabban megy, és emlékszem arra, hogy anno 65-ből már nagyon nehezen tudtam 60-ra levinni a súlyomat.

2 évé
#4316
Enci782 3
reply to ritokkrisztina's post #4278
Szia. Hogy haladsz?

2 évé
#4315
Enci782 3
reply to felho9777's post #4295
Szia. Nagyon ügyes vagy, gratulálok! Minden neked és az elhatarozasodnak köszönhető! Példa vagy sok embernek! Üdv. Enikő

2 évé
#4314
nonlud 1
Rendben, nagyon koszonom :)

2 évé
#4313
Lousha
reply to nonlud's post #4312
Azzal ha lany vagy, meg felnottkent is epp a normal sulyhatar tetejen vagy, tehat semmikepp sem tulsulyos, max. nem idealis a zsir-izom aranyod. Ha fiu vagy, akkor meg egeszen 64-ig elfogadhato lenne a sulyod. Mindketto persze felnottre van szamolva, 16 evesen meg boven elfogadhato egy picit tobb is, mert meg novesben vagy.

Az is biztos, hogy mindket esetben meg felnottkent is tul keves lenne az 1300 kaloria, 1600/1700 lenne idealis alapkeret sport nelkuli napokra (no/ferfi), amikor meg edzel, akkor az azzal elhasznalt kaloriak 60%-at is le kene enni ezen felul. Mivel meg nem vagy felnott, valoszinu ennel is tobb lenne idealis, de ehhez mar olyan dietetikus kene, aki fiatalokra specializalodott. Van ilyen szakerto is a forumon egyebkent, de csak premium tagsaggal elerheto, valoszinu egyszerubb, ha siman elmesz a korzeti orvosodhoz, es o eliranyit egy dietetikushoz.

Jelenleg mindenesetre nagy valoszinuseggel azert nem fogysz (hacsak nincs valami szervi bajod is, amirol nem tudsz), mert ket honapja koplaltatod a szerveidet, ezert a szervezeted minimumra vette az anyagcseredet, es mindenhez koromszakadtaig ragaszkodik, es meg az izmaidat is inkabb leepiti, hogy zsirtartalekot kepezzen. Ez senkinek nem jo, de a te korodban kulonosen karos.
Ha ennyi ido utan elkezdesz tobbet enni (nem muszaj, hogy ez falast jelentsen, csak normalis mennyisegeket), akkor konnyen lehet, hogy 1-2 kilot hizni fogsz, ez termeszetes es szinte elkerulhetetlen. Ha viszont igy folytatod, annak sokkal rosszabb vege lesz.

Addig is, amig kapsz szakerto tanacsot, annyit javasolnek, hogy egyel tobbet, surgosen, ne stresszelj a mennyisegeken, viszont szigoruan keruld a feher lisztet, finomitott cukrot, feldolgozott/kesz elelmiszereket, gyorsettermi eteleket, valamint ne nassolj etkezesek kozben. Igyal sok vizet, egyel minel tobb teljes kiorlesu termeket, zabot, huvelyeseket, sovany husokat, sovany tejtermekeket, olajos magvakat (utobbiakat mertekkel, 20-30 szem max. naponta), sok nyers zoldseget es nemi gyumolcsot (1-1 alma, banan stb. naponta). Es feltetlenul folytasd a sportot, de hagyj minimum egy napot hetente, amikor nincs semmi megeroltetes, nincs edzes.

2 évé
#4312
nonlud 1
Koszonom, egyebkent 16 eves vagyok, 160 cm es 61 kg.

2 évé
#4311
Lousha
reply to nonlud's post #4310
Egyreszt ha iskolaban volt meres, az azt jelenti, hogy 18 alatti vagy? Mert ha igen, akkor nem igazan a kaloriaszamolas lenne a neked valo, sot, akar sulyos karokat is okozhat, ha egy fejlodesben levo szervezet tartosan tul keves tapanyagot kap.

Masreszt nem tudom az adataidat, de ha orvosi ertelemben tulsulyos vagy, akkor az 1300 kaloria szinte 100%, hogy boven BMR alatt van, azaz tul keveset eszel, amivel csak az egeszsegedet veszelyezteted, a fogyasodat gatolod, valamint a zsirszazalekodat noveled. Plane ennyi sport mellett ennyire keves kalorian elni, nagyon nem bolcs dolog, magad ellen dolgozol.

Amennyiben tehat felnott vagy, akkor olvasd el a Kotetlen cseveges topik 6932 es 6933 szamu hozzaszolasait, meg az oldal menujeben az oldal mukodesenek alapveto szabalyait, majd ezek alapjan allitsd at a kereted BMR fole, es edd le a sportok kaloriainak egy reszet is, majd adj magadnak legalabb egy honapot ezzel az uj beallitassal, mert ha eddig ehezett a szervezeted, nem fog azonnal elindulni a fogyas, utana mar szep egyenletes lesz.

Ha meg meg gyerek/tini vagy, akkor orvostol, dietetikustol kerj tanacsot, illetve a szuleidtol. Ebben az esetben nem az a megoldas, hogy kevesebbet eszel, hanem az etkezesek minosegen kell javitani, illetve folytatni a mozgast. Fontos tovabba kizarni barmi egeszsegugyi okot, hormonzavart, pajzsmirigyproblemat stb., amihez megint orvos kell.

Sok sikert!

2 évé
#4310
nonlud 1
Halljátok sorstársaim egy másik problémám!! Pontosan 64 napja kezdtem a kaloriabazis.hu weboldal hasznalatat, es egy dekat sem fogytam. Raadasul demotival vagy hogy is mondjam, az, hogy ma az iskolaban testzsirszazalek meres volt es en a tulsulyos kategoriaba tartoztam. Igy ket honapi munkam sikertelen. Es kezdek lemondani errol az egeszrol. Mit kene tennem?? Napi kaloriakeretem 1300, mellette heti 3-4 futas, egy uszas, egy kondi.

2 évé
#4308
Lousha
reply to rutin67's post #4307
Nem akarom letörni a lelkesedésed, de havi 9 kiló rettenetesen sok és veszélyes. 4 hét alatt 2 kilót kéne fogyni, maximum! Ez alól akkor van kivétel, ha bőven 100 kiló felett vagy, akkor eleinte a 4 kiló is "belefér".
Ha ilyen gyorsan megy, szinte biztos, hogy rosszul van beállítva a kereted, ami ahhoz fog vezetni, hogy nem zsírból, hanem izomból fogysz, és előbb-utóbb megáll a fogyás, majd akár még hízhatsz is egyre kevesebb kalória mellett, amikor meg feladod és újra többet eszel, rohamos hízás jön. E mellett az egészségedet is kockáztatod.
A Kötetlen csevegés topik 6932 és 6933 számú hozzászólásai részletesebben is taglalják, miért kéne BMR+100 kalóriát enni, ha ennél alacsonyabb a kereted, én erősen javasolnám, hogy sürgősen változtass.
További sok sikert!

2 évé
#4306
pagota05
Sziasztok! Kábé két hónapja inzulin rezisztenciát diagnosztizáltak nálam. Az orvos azt mondta, ha lefogyok a IR is rendbe jön. Na rajta. Voltam dietetikusnál, 1500 kcal és 160 g ch bevitelt ajánlottak. El is kezdtem a diétát. Közben jött a karácsony, persze a rengeteg falás eredményeképpen feljött 2 kiló. A diétát persze nem tudtam itt tartani. Karácsony óta azon dolgozom, hogy lemenjen az a két kiló. Akkor 96 kg voltam. Egy hete elkezdtem speedfitnessre járni. Azt mondta az edzőm, hogy 1400 kcal és 120 g ch bevitel mellett biztosan le tudok fogyni két hónap alatt 8-10 kilót. Most vagyok 92 kg. Próbálok mindent megtenni a cél érdekében. Ha valaki tud nekem alacsony ch tartalmú ételeket írni, azt nagyon megköszönném. A kalóriával nincs gond, csak a ch sokszor felszalad. Remélem sikerül lefogynom. Ha 80 alá tudnék menni, akkor a plasztikai sebész megcsinálná a hasamat, ami a két császármetszés és hízások következtében igen lógós lett. Hát ez az álmom! Ágota

2 évé
#4305
tarcalibetty
sziasztok!

Szeretném elmesélni az én történetemet is.

Az én súlyproblémáim kamaszkoromban kezdődtek.
A gimnázimuban rengeteget tanultam, a mozgásra már sokszor nem maradt idő és kedv sem.A szüleim sem ösztönöztek(nekik egyszerűbb és olcsóbb volt ha otthon ülök).Emelett azonban nem figyeltünk a tudatos táplálkozásra.Kevés gyümölcsöt ettünk.Inkább az édes, cukros dolgok domináltak az étkezésünkben.
Ennek hatására 10-ben kicsit meghíztam.Alig volt rajtam felesleg(talán 3 kg), de ez annyira mélyen érintett, hogy fogyókúrázni kezdtem.Eldugtam az ételeket, nem ettem rendesen és helyben futottam a szobámban, vagy gugolásokat végeztem hogy minél több kalóriát elégessek.

Hamarosan 48 kg-ra fogytam.És akkoriban nagyon tetszettem magamnak, bár tudom ez már a másik véglet volt.

A soványságom egészségügyi panaszokat okozott, vérszegénységet és hajhullást és a koplalástól a gyomrom is kikészült.

Az egyetemen nagyon jól éreztem magam, így sikerült 51-52 kg-ra feltornázni a súlyomat.

Egyetem első évének végén megismertem a férjem, akivel utolsó évben összeházasodtunk és nem sokra rá megszületett az eslő kisfiunk.
A szoptatás és a stressz hatására(amit a gyermekem betegsége és az okozott hogy anyósoméknál laktunk) újra 50 kg alá mentem.

Mikor a kisfiam másfél éves lett elköltöztünk és 6 hónappal utána megszületett második kisfiam gergő.

A szoptatás alatt folyton éhes voltam...és ettem is rendesen, mert azt hittem most is majd leolvadnak rólam a kilók mint az első gyermekem születése után.
De nem így lett...egyre csak rakódtak fel rám a kilók és észre se vettem mert a ruháim velem nőttek, tágultak.
Aztán mikor a karácsonyi fotókat nézegettem elborzadva láttam hogy kifolyok a képből.

68 de lehet hogy 70 kg-ra híztam.

Sürgősen el is kezdtem diétázni.

először nem ettem 6 után...ezzel lement rólam 2 kg...de azután vissza is jött, mert az éjszakázás miatt este mindig az ájulás környékezett.

ezután a norbi diétával próbálkoztam, de nem vált be.Betartottam én mindent mit mikor lehet enni, de nem fogytam tőle.

és akkor egy tv műsorban hallottam egy mondatot.

ha több kalóriát égetsz mint beviszel fogyni fogsz...rákerestem neten a témára és akkor bukkantam a kalóriabázis.hu oldalra.

Elkezdtem diétázni és sikerült 60 kg alá mennem:)

58 kg-ig jutottam.

Tavaly tavasszal veselkedtem neki ismét a diétának, de nem figyeltem arra hogy elegendő vitamint jutassak a szervezetembe ami hajhullást okozott.

Bár lefogytam 54,5 kg-ra a hajam olyan mértékben hullott, hogy abbahagytam a diétát.Megrészegülve a szabadságtól, hogy most nem kell figyelnem rengeteget ettem torkoskodtam..élveztem az ételek ízét.A lefogyott kilók visszajöttek, de a hajhullás abbamaradt.

Viszont nem éreztem jól magam így a börőmben.Rájöttem hogy a jojo effektusnak VÉGET KELL vetnem!!!!

2 hete kezdtem újra a diétát, de most nem csökkentettem olyan drasztikusan a kalóriabevitelt.1900 kalóriával kezdtem és mellette igyekeztem mozogni.

Most már sokszor 1500 kalóriányi ételt eszek csak egy nap, de mikor többet figyelek arra hogy ne menjek 2000 kalória fölé.

A másik hibám, hogy mindig tartottam heti egy torkos napot és volt hogy ilyenkor akkor is ettem mikor már jól laktam, mert megbeszéltem magammal hogy ez az egy nap nem számít.

De igen!!!

Egy torkos nappal az előző napok sikereit dobhatod ki a kukába...

Ma is tartok torkos napot, de figyelek arra hogy 2000 kalória legyen a maximum amit beviszek és hogy ne egyek többet mint amit kívánok.

Még csak 2 hete kezdtem újra a diétát, de a közérzetem sokkal jobb..Több gyümölcsöt zöldséget eszem, joghurtot eszem.

És minden nap mozgok egy keveset még ha csak sétáról is legyen szó.

Most 57,5 kg vagyok. de tudom hogy születésnapomra elérem az álom 54,5 kg-ot és a pólóim újra jól állnak majd.

Szurkoljatok nekem.Közel a cél!!!

2 évé
#4304
Lousha
reply to Dori1987's post #4303
Nincs mit.

2 évé
#4303
Dori1987 13
Köszönöm a választ Lousha! 63kg-ról indultam, ugyhogy remélem sikerül megtartani majd az 57kg-ot.

2 évé
#4302
Lousha
reply to Lousha's post #4301
Ja és természetesen a sportokkal elégetett kalóriákat majd továbbra is leeheted, azaz ha pl. 1600 kalória lesz az a keret, ami mellett nagyjából állandó a súlyod, de adott napon elégettél még 200 kalóriát súlyzózással mondjuk, akkor aznap 1800-at is ehetsz.

2 évé
#4301
Lousha
reply to Dori1987's post #4300
Először is nagyon alacsonynak tűnik a kalóriakereted. 1300 körül lehet a BMR-ed, azaz 1400 körül kéne legyen a kereted. Ez így sem nem egészséges, sem nem szokott hatékony lenni, azaz ha max. 5 kilónál többet kellett lefogynod, akkor mostanra könnyen lehet, hogy a fogyásod jelentős része izomból történt zsír helyett.

Mindenesetre ha eddig működött, most már majdnem célnál vagy, reméljük, túlzott károk nélkül.

Amikor súlyt tartasz, akkor az alapjárati kalóriádat kéne enni hosszú távon. Hogy oda hogy érsz el, hirtelen megemeled a fogyós keretedet odáig, vagy kis lépésekben emeled mondjuk hetente, az rád van bízva. Bármelyiket választod, nagy változás a szervezetnek, főleg, ha sokáig tartott a fogyás. "Meglepődik", és könnyen lehet, hogy 1-2 kiló hízással válaszol. Ez aztán majd idővel újra lemegy.
Viszont ha végig ilyen BMR alatti kerettel fogytál, akkor szerencsétlenebb esetben lejjebb tornáztad akár a BMR-edet is, de mindenképpen nagyon megszoktattad a testeddel, hogy minimumon tengődés van, ergo nehéz lesz feljebb engedni hízás nélkül. Ha a testzsír-arányod is romlott, azaz inkább izomból, mint zsírból fogytál, akkor kevesebb kalóriát égetsz amúgy is, mint amennyit a méreteid alapján számolna a rendszer, tehát kevesebb lesz, amit megehetsz hízás nélkül. (Az izomnak nagyobb a "fenntartási költsége", több kalóriát emészt fel.)
De ha minden jól működik is, akkor is a rendszer alapjárati saccolása pontatlanabb, mint a BMR-re vonatkozó, mivel az alapjáratot sokkal több minden befolyásolhatja. Magyarul a Bázis kalkulátora nem tudja pontosan, mennyit mozogsz, hogyan élsz. Szóval amikor azt mondom, az alapjáratot kell leenni, azt valójában úgy értem, hogy annak a környékén (+/- 200 kalória) fogod megtalálni azt a szintet, ami mellett hosszú távon nem hízol.

Sok sikert!

2 évé
#4300
Dori1987