KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
1 hónapja
#5297
HUNited 383 75
reply to shinita's post #5295
Értem. Az én napi hús adagom olyan 2-250 gramm körül van (ebédre adom hozzá a sült húst, ami 150 gramm szokott lenni, plusz a reggeli vacsora felvágottja ami szintén magas - 94-99% - hústartalmú), tehát fele a tiednek.

1 hónapja
#5296
shinita 5 1
reply to OverweightPork's post #5294
Ha mások nem próbáltak még így enni, nem tudhatják, egyhangú-e. Amikor hanyagolni kezdtem a zöldségeket s más növényeket is, drasztikusan leegyszerűsödött az étrendem, mégis kevésbé volt unalmas, az addig néha unt ételeimet sosem vagyok képes unni. Úgyhogy nem feltétlenül számít, hogy mit gondolunk, mi lesz, a valóság ettől alaposan eltérhet. Másoktól is hallottam már ilyesmit, akik kevés növényt fogyasztanak.

Van, aki zsíros húsból is tud sokat enni, de általában ez nem gond. Én annyira drámaian jobban lakom jól a növények hanyagolásával (ahol a zsírral sem tudok nagyon elszállni. a kevés ch még csak félsiker, bár a nagyon kevés ch már korlátozza a zsírfelvevő képességemet), hogy egyáltalán nem tartok a túlevéstől. Azért szeretem számolni, biztos, ami biztos, több étkezés vagy több hús, több zsír még bekavarhat egy kicsit, én pedig ténylegesen fogyni akarok, nem tovább stagnálni.

1 hónapja
#5295
shinita 5 1
reply to HUNited's post #5293
Hiába megy ki belőle a zsír, azonnal megeszem azt is, a rántottáimat sütöm benne. Ha sok a tojás a tarjához képest vagy ha a tarja húsosabb részét használom, még extra zsírt is kell adnom hozzá.
Kis mennyiségnél nincs azért akkora gond a számolással, az pedig nem én vagyok, aki napi fél-1 kiló zsíros húst eszik meg. Így is fura még, hogy ilyen rengeteg húst eszem, akár 10 dekát is hetente, de rokonlátogatásnál még sokkal többet. Az utóbbi pár évtizedben szinte minden napom vega volt, ahogy előtte is inkább az volt a jellemző, de jobb ez így.

1 hónapja
#5293
HUNited 383 75
reply to shinita's post #5291
Én sülve eszem a tarját, gondolom te is. Így azért sok zsír kimegy belőle (hm jó kis sültzsír paprikával hagymával nyami a régi szép idők). És ezek szerint szerencsém van, mert nagy átlagban bejön a rendszer által megadott adat.

1 hónapja
#5292
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5288
Aha hát nálam a változatosság hús témában nem ilyen széles spektrumú. Comb, karaj, tarja, lapocka, és kb ennyi a sertés. Nagyon ritkán bacon. Belsőségek, különleges részek nincsenek képben.

1 hónapja
#5294
OverweightPork 220
reply to shinita's post #5291
Nálam sajnos egyedül az agyvelő nem okoz gondot a disznófejből, mert az megvan az adatbázisban hogy mennyi. De még a fül esetén is, a fül töve sokkal zsírosabb mint a vége (a hegye). Aztán a múltkor ledaráltam egy rakás főtt sertésnyelvet, meg daráltam hozzá serésmájat is, csirkemájat is, csirkeszívet is (mindet megfőzve), daráltam hozzá temérdek hagymát meg fokhagymát (ezeket nyersen), majd mindet összekevertem... ez az én „májkrémem” hogy úgy mondjam. Érdekes íze van, nem hiszem hogy sokaknak tetszene, de nekem megfelel. Na most ki tudná megmondani akár körülbelül is, ez hány kalória?! Szerintem még ha laboratóriumban analizáltatnék belőle egy adagot az se lenne pontos, mert minden adag más és más lehet attól függően milyen az összetétele mert az az egy holtbiztos hogy nem sikerült teljesen egyneműre összekevernem!

Addig amíg feldolgozott azaz bolti készítményeket vettem, nem volt gond a fogyásommal, mert szinte telibepontosan ki lehetett mérni és számolni mindet. Most már azonban nem vagyok hajlandó olyasmit enni, mert ellenkezne a paleo filozófiával, márpedig ott én „keményvonalas” vagyok de nagyon ám, rájöttem! A jelszó:

IF MAN MADE—DE NOT EAT!

Azaz, „Ha ember csinálta, ne edd meg”.
Oké, persze, néha kell kis kompromisszumokat kötni... Elvileg a vitaminkészítményeket is ember csinálta mégis szedem meg ilyesmi... de az nem fér bele hogy naponta rendszeresen „processed foods”-okat egyek. Szóval addig kell kísérleteznem amíg rá nem jövök a helyes módszerre vagy amíg a szervezetem hozzászokik hogy pontosan jelezze mikor van „elege” a napi bevitelből... Egyelőre úgy néz ki, sokkal lassabban és kevésbé éhezem meg mint amikor szénhidrátokat eszem, érdekes módon azonban HA MÁR ENNI KEZDEK egyszer, akkor amit eszem az JOBBAN ÍZLIK mint korábban akár a legfinomabb szénhidrátos ételek (beleértve a sok gyümölcsös, édes mifenét is!) és ilyenkor hajlamos vagyok a túlevésre. Nem lenne gond ez se, ha PONTOSAN kimérhetném MENNYIT SZABAD ennem aznap, mert annyi előnye tényleg van a ketónak, hogy nagyon könnyű megállni az evésben, picike akaraterő kell csak hozzá. Ez tehát teljesen oké, nem kerül erőfeszítésbe. A gond az hogy nincs meg az egyértelmű visszajelzés, a „stoptábla”... És mert a kaja finom, hajlamos vagyok mindig azt hinni hogy „na ez még biztos belefér”. Aztán ez néha valóban igaz is. Sajnos azonban nem mindig...

Tudjátok az a baj hogy sok más emberrel ellentétben nekem TÉNYLEG és IGAZÁN NAGYON „bejött” ez a ketós paleó! A húsevéses! Úgy értem fikarcnyi kis erőfeszítésbe se tellett lemondani a szénhidrátokról, talán a gyümölcsöket kivéve. De még az se olyan igazán nagy kihívás. A többi meg végképp semennyire se. Ellenben egyszerűen IMÁDOM a húst, a zsírt is, de különösen azóta hogy magam főzök magamra! Aztán az is segít kitartanom emellett hogy végeztettem egy genetikai tesztet magamon a 23andme.com cégnél, és kijött hogy bizony laktóz-intoleráns vagyok plusz még gluténérzékeny is (bár ez utóbbi csak „közepesen súlyos” mértékben azaz nem a legszélsőségesebb módon), Tehát hivatalosan is igazolva lett hogy úgy mondjam hogy jobb ha elfelejtem a gabonaételeket, meg a tejtermékeket is. De bánja fene, a „bennem élő ragadozó” úgyis húsra meg zsírra vágyik! Sikerült őt felélesztenem, s azóta ő uralkodik rajtam hogy költőien szóljak!

Tartok tőle mások nem szeretnék a főztömet mert túl egyhangú volna nekik, meg ugye egyesek úgy vélhetik „gyomor kell hozzá” hogy ott az egészben főtt disznófej aztán szétfeszítem a koponyáját a húsvágóbárddal, és rávetem magam a gőzölgő agyvelőre, a nyelvére, sőt a szemére... Nem akarok senkit meggyőzni róla hogy kövesse a példámat. Elismerem, nagy „térítő” vagyok a ketót illetően, de lehet azt másképp is mint ahogy én eszem a húst, nem muszáj mindenkinek a disznófejre „bezsongania”... szóval konkrétan e részletet illetően senkit nem akarok megtéríteni, ITT elismerem, mindenkinek más lehet az ízlése... egyedül azt higgyétek el, hogy NEKEM ez tényleg és igazán hatalmas kedvencemmé vált és messze jobban élvezem mint akár a téli szalámit vagy mást gyermekkoromból, pedig akkor az volt a kedvencem!

Tehát a paleo filozófiától függetlenül se akarok visszatérni a feldolgozott húsárukhoz, egyszerűen mert sokkal jobban ízlik amit magam főzök. Ez van, na! És mert a súlyom már szerencsére a hivatalosan egészségesnek tartott felső határ alá csúszott, nem is hiszem hogy bármi sürgetne a további fogyásra. Persze, szeretném lejjebb vinni, mondom hogy a 62 kiló a vágyott cél, nem mondtam le róla, de nagy motiváció már nincs, szóval úgy érzem van időm kísérletezni...

Nem tudom írtam-e nektek, vettem egy YEDI nevű sütőmasinát. Tud grillezni is meg mindent. Arra már rájöttem hogyan csinálok vele tükörtojást... Mindenesetre, majd kipróbálom azt is milyen a coca húsa sütve...

1 hónapja
#5291
shinita 5 1
reply to HUNited's post #5287
Nem mindenkinek ilyen egyszerű. Olvastad, hogy OverweightPork milyen összetett dolgokat eszik. Én nem kapok disznófejet, de pl. szoktam tarját enni. Nos, ha innen vágom a szeletemet, 80%-a háj, ha onnan, 80%-a márványozott hús, csuda tudja, mekkora zsírtartalommal, mindenesetre extrém módon eltér a különböző részek zsírtartalma. Mit tudom én, hogy az adatbázis melyik részhez áll közel? Ha az ember sokat eszik ilyesmiből, már esélye nincs semmiféle pontosságra. Max. beírja, hogy tarja és reménykedik, hogy átlagban jó lesz az a darab, amit vett, de ez nálam nem működik, mert én a zsíros részeit eszem inkább, a párom pedig a soványabbakat. Valahol a tarja és a háj között vagyok, ennyit tudok mondani, de az roppant széles sáv. Még jó, hogy jelenleg alig eszem belőle, a tojásokkal pedig már eljátszottam, minden részéhez saját adatokat vittem fel, amik reálisabbnak tűnnek. Napi pár darabnál megfelelhet az adatbázis, de az én tojásmennyiségem azért több. Nyilván vannak egyedi eltérések, de ez van. Nem lehet pontosan számolni.

1 hónapja
#5290
shinita 5 1
reply to Supernatural33's post #5289
Részvétem, ez nagyon rosszul hangzik, jól tetted, hogy abbahagytad, elég világos volt, hogy a szervezetednek nagyon nem jött be a dolog, elég kemény betegség kell ahhoz, hogy így megérje... A prolaktinhoz nem értek, de az IR-re én is inkább megfelelő étrendet használnék, az nem fáj, viszont igen hasznos (főleg a ténylegesen kevés szénhidrát, gondolom, de ez bizonyára itt is egyéni. Cukorbetegeknél az).
Én egészséges vagyok, de 160 gramm szénhidráttal sose fogynék, az nekem iszonyú sok kalória, mivel a szénhidráttól éhes és kontrollálatlanabb leszek és nagyon megugrik a zsír (plusz szénhidrátmérgezést is kapok ilyen bitang sok szénhidráttól. 100 grammtól is, alatta már OK). Alacsonyabb szénhidráttal teljesen rendben van a dolog, csak éppen ahogy esik a kalóriaigényem, tovább kell ejteni a szénhidrátot s esetemben a zsírt is, de az alacsony szénhidrátnál s megfelelő ételekkel automatikusan csökken. Jobban is érzem magam így, szóval elég egyértelmű, mi a helyes irány. Nagyon sok embernek bejön a kevés szénhidrát, csak előre nem lehet tudni, mi az ideális, nem árt kísérletezni, én örülök, hogy kipróbáltam dolgokat (csak ami szimpatikusnak, elég élvezetesnek és egészségesnek tűnt). A táplálkozás nyilván nagyon fontos az egészség szempontjából, kár, hogy sok ember nem törődik vele vagy nem eleget, még a cukorbetegek sem, nemhogy akinek semmi baja.

1 hónapja
#5289
Supernatural33
reply to babi's post #5268
Szia.
Nem szedek semmilyen gyógyszert. Hosszú sztori...igazából annyi a lényege, hogy nekem anno IR-re meforalt, pm-re l-thiroxint írtak fel- napi 1 bogyót, csak erre emlékszem és magas prolaktinra bromochriptint. Ezek semmi mást nem csináltak, csak iszonyatosan rosszul voltam, a meforaltól konkrétan. A bromo-tol kihullott a hajam fele, könyörögtem a dokinak hogy írjon valami mást, mert fél év napi hányinger és hasmenés folyamatosan, plusz a hajhullás, az nem élet, de csak legyintett, hogy majd megszokja a szervezetem. Hát nem tudom, ha 6 hónap alatt nem szokta meg, akkor én úgy éreztem felesleges tovább erőltetni a gyógyszeres kezelést. Utána hamar elmúltak a rosszulléteim, és a hajam is elkezdett szép lassan visszanőni, bár utóbbi esetben azért rá kellett segíteni.
Elegem lett az egészből, így saját felelősségre abbahagytam az összes gyógyszer szedését. Ebben a pm gyógyszer is benne van.
Ugyan lassabb ütemben haladok, mint egy egészséges ember, de simán tudok fogyni így is, csak türelmesebbnek kell lenni. Persze esetemben nem átlagos tápanyag arányokkal, mert az IR miatt nekem eléggé le kellett nyomnom a szénhidrátot, így én zsír alapú táplálkozást követek. Anno még a gyógyszeres kezeléssel együtt a doki javaslatára 160 grammos szénhidrát diétát tartottam, de egy gramm se ment le. Szóval az sem vált be. Hát így alakult a dolog.
Igazából nem bánom, azt gondolom, hogy amitől ennyire rosszul vagyok és rosszat tesz, azt inkább elengedem. Vissza sem mentem a dokihoz aki ezeket javasolta, ezért pm gyógyszert se írattam már fel többet. Majd ha lefogytam teljesen, elmegyek egy vérképet csináltatni, hogy lássam mizu, aztán annyi.
A petefészek cisztáim amúgy 4 hónap alatt felszívódtak, és egyértelműen jobban is vagyok mióta ezt elkezdtem, úgy gondolom, ez azért jelent valami jót:)

1 hónapja
#5288
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5287
Hát ugye nem mindegy ám hogy amikor megfőzök egy egész disznófejet és aztán megeszem, akkor az étkezéshez a fülét eszem ami alig más mint bőr és porcogó, vagy a nyelvét, vagy a szemét az akörüli izmokkal, vagy az állkapcsa környéki rágóizmokat, vagy a szinte tiszta hájat ami a nyaka környékén van... nagyon különböznek. És nemigen megy az hogy ezeket külön kiméregetem. Jó, persze, valami körülbelüli saccra kihozható... De eszerint nekem a becslési képességem még hiányosságokkal küszködik. De semmi baj, most az utóbbi 2 napban megint lefelé fordult a mérleg nyelve...

1 hónapja
#5287
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5284
Szerintem a húsnál a tomeg 70%-a lehet maxumum zsír, még a legdurvább tokaszalonna is csak annyit tartalmaz (a maradék víz). A húsoknál meg bőven számolhatsz 20% fehérjével, és akkor ez az adat sem vész el.

De amúgy nem értem ezt a mizériádat. Én leírom hogy milyen húst és mennyit ettem (nyers súlyt mindig), és elég jó számokat ad ki a rendszer, legalábbis a matek működik...

1 hónapja
#5286
HUNited 383 75
reply to Tagsi's post #5283
Nem esek, mert előtte nem tudom mennyi izmom volt, most viszont érzem és kezdem látni is hogy van :)

2 hónapja
#5285
shinita 5 1
Nem akarom én is folytatni szegény topik szétoffolását, de nehéz megállnom.

Igen, kalóriadeficit kell a fogyáshoz, ezért nem fogytam szinte soha ketózisban, pedig lenne miből. Egyesek híznak is vele, de az azért necces, mivel sokkal nehezebb a zsírt túlenni alacsony szénhidrát mellett, mint fordítva.
Amúgy a zsír 9 kcal/gramm, a zsírszövet 7, de persze az átalakítgatásnak is megvan a maga költsége, de ha már itt tartunk, a felszívódás sem 100%-os... Azért sokunknak bejön a bevitt kalóriák számolása, inkább az égetés az, ami bizonytalan, azt nem tudjuk még megközelítőleg sem kiszámolni, ha valami érdekes dolgot csinál a szervezetünk vagy sok a mozgás. De azért van, akinél a másik oldal is misztikus. Ha nem saját étel vagy nem tudjuk lemérni, akkor persze nem tudunk számolni. Én zsíros húst azért nem számolnék zsírnak, hiszen az hatalmas tévedés, ha az alapján ennék sok húst, éheztetném magam (illetve én nem, csak kijönne sokezer kcal egy napra). A főtt disznóhús nagy része víz, egy része fehérje és egy része zsír. Még a füstölt húsos szalonnám is durva lenne zsírnak véve, hisz a fele sem az.
Valahogy majd számolok húsevés mellett is, de az valóban nem lesz pontos, hisz valóban ismeretlen a zsírmennyiség. Jelenleg (napi 0-40g hússal) ez nem gond, de később... No nem baj, nem kell nekem 1-200 kcal pontossággal a napom, csak úgy nagyjából.

Az izom sem nő magától, de van, akinek valóban kevesebb erőfeszítéssel megy s ebben az étrend is vastagon benne lehet, nyilván minél kevésbé izmos az elején, annál könnyebb a dolog. Nyilván nem kell feltétlenül gyúrni az izmokhoz, jönnek azok normális kis melóval és testmozgással is egy ideig.

2 hónapja
#5284
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5280
Hát az utóbbi hetekben elég sokat mozogtam az tény, sőt cipekedtem is. Volt egy csőtörés az alagsorban, még a főnököm is ott cipekedett és izzadt hogy időben kimentsük a drága elektronikát onnan (szervereket meg minden), és átmenetileg szivattyúkat is beállítottunk míg el lehetett zárni a vizet (órák múlva, mert az épületen kívül tört el a cső tulajdonképpen, csak ahol befutott a falba ott a lyukon mégis beömlött a víz, szóval az aszfaltot is fel kellett szedni az útról a javításhoz még ha nem is nekünk... jó kis meló volt...)

Amúgy a zsír kalóriaértékéről úgy tudom 8 körül van csak, de a szervezetben ennél is kevesebb, 7.2, amiatt mert a lebontása sokkal energiaigényesebb procedúra mint a cukoré. szóval a „nettó” energiaplusz amit egy gramm szénhidrát okoz az csak 7.2, mert a többi amit termel, „elvész”, elhasználódik amikor lebontja a testünk...

Amúgy ez persze részletkérdés mert az igaz akkor is hogy sokkal több energiát ad mint a fehérje vagy a szénhidrát (ez utóbbi kettő kábé egyenlő ilyen szempontból). Na de ez adott egy ötletet! Már lassan hónapok óta az a bajom hogy fogalmam sincs, MENNYI kalória az amit bezabálok, ha a magam főztjét eszem. Azzal nekem nincs semmi bajom tényleg hogy megálljam hogy ne egyek szénhidrátot, ez hihetetlenül könnyen megy, mára eljutottam oda hogy a gyümölcsök se nagyon csábítanak... De hiába, mert VÉGSŐ SORON akkor is az kell hogy kalóriadeficitbe kerüljek ha fogyni akarok! És hiába eszem csak egyszer egy nap ha akkor annyit tömök magamba hogy több mint amit 24 óra alatt elhasználok... Úgy tűnik a szénhidrátzabáló korszakomban elromlott a testem azon visszajelző rendszere ami „visszacsatolná”, mikor vagyok IGAZÁN éhes és mikor nem... Bár, épp az utóbbi napokban ebben mintha jelentős javulás állt volna be, de ne kiabáljuk el...
Mindegy, szóval a lényeg hogy ez nálam megbízhatatlanul működik. De most jön a Nagy Ötlet, sőt nem is 5let de 6let! Egyszerűen azt tettem hogy új célt állítottam be, 2100 kcal napi kerettel, ez alig-alig kisebb csak mint ami a szintentartáshoz elég. Ellenben, ezentúl megint rendesen írom majd amit megeszek... de ÚGY, hogy amikor NEM TUDOM mennyi pontosan az étel kalóriája, például ez van amikor a magam főztjét eszem, akkor egészen egyszerűen azt táplálom be, hogy ZSÍRT ettem!
Ez nyilvánvalóan nem igaz persze mert többnyire főtt disznóhúst eszem ami bár jó zsíros, de akkor is csak egy része zsír. De ez NEM SZÁMÍT. Nem tudom ugyanis mennyi benne a zsír, emiatt az egész zsírként lesz elszámolva. Így az az egy biztos hogy semmi esetre se fogom túllépni a napi keretemet kalóriában, mert még legislegrosszabb esetben is ha minden adatom pontos, egy icipici kalóriamínuszban leszek, többnyire azonban jelentősen kevesebb kalóriát fogyszatok majd mint amit a progi (grafikon, weboldal...) mutat. Azt nem tudhatom konkrétan épp mennyivel kevesebbet, de ez nem számít, a lényeg hogy biztosan nem lépem túl!

Nyilván e módszer azzal jár hogy nem tudhatom ezentúl a zsír/fehérje/szénhidrát arányt, de ez se izgat, mert szénhidrátból úgyis olyan picike mennyiség kerül belém hogy szerintem e téren rekorder vagyok, gyakorlatilag csak az a szénhidrát megy belém ami tojásban van amikor néha azt eszem, és nagyritkán valami zöldséget: uborkát, spenótot, fejessalátát... Ja, meg citromot is. Ezekből lehetetlen annyit ennem hogy a szénhidrátmennyiséget túllépjem.

Ami meg a fehérjét illeti, azzal sincs baj mert tojást azért elég gyakran eszem, meg ugye fehérje van a disznóhúsban is bőven, még ha nem is tudom mennyi.

Szóval ez mától így lesz, és nagyon bízom a sikerben!

2 hónapja
#5283
Tagsi 636 236
reply to HUNited's post #5282
Persze, én is amiatt használom az enyémet, hogy a változást nyomon tudjam követni.
A mondandóm igazából az volt, hogy ne ess kétségbe, akkora izomvesztés, mint amit feltételezel, biztos nem volt.

2 hónapja
#5282
HUNited 383 75
reply to Tagsi's post #5281
Szia!
Mindig elmondtam korábban is, ezeknél az eszközöknél amik egy egyszeri komoly testanalizálás árának a felét/harmadát teszik ki (és évekig annyit használod amennyit akarod), nem a pontosság a cél, hanem az adatok változásának megfigyelése.
Izomnak ő írja, nem én :) Én csak kimásoltam az adatokat. A tendencia látszik belőle.
De amúgy az izomban is van valamennyi víz. Illetve az izom struktúrája sem mindegy.

2 hónapja
#5281
Tagsi 636 236
reply to HUNited's post #5274
Gratulálok!

Néztem a számaidat, de kb esélytelen, hogy 80 kg izom lett volna rajtad, amiből vesztettél 18,3 kg-ot.
145,5 kg-nál testzsír 41,8% az 60,82 kg, testvíz 41,5% az 60,38 kg. Csak ez a kettő 121,2 kg.
145,5 kg-nál 55%-os izomtömegnek kellett volna lennie, hogy 80,2 kg izmod legyen.
1-2 kg izom felpakolása is komoly meló.

89,6 kg-nál testzsír 27,1% az 24,28 kg, testvíz 49,9% az 44,71 kg. A kettő 68,99 kg.

Az általad izomnak írt 80,2 és 61,9 az valszeg a zsírmentes tömeg.
145,5-60,82 testzsír = 84,68 kg (okoseszköz pontatlansága miatt szvsz ok ez)
89,6-24,28 testzsír = 65,32 kg (detto)

Szvsz fehérjét vedd izomtömegnek. 145,5 kg 13,9%-a 20,22 kg. 89,6 kg 19,1%-a 17,11 kg.
Én azt mondanám, hogy 3,11 kg-ot vesztettél izomból.
Katus Attila inbody mérése:
https://m.blog.hu/in/inbody/postimage/img_000_1477558164.jpeg

Te kezdetid, aktuális, meg Katusé egy excelben viszonyítás miatt:
https://kepkuldes.com/image/h0fifl

Nem kötözködés miatt írtam le.
Hugs és csak így tovább! :)

2 hónapja
#5280
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5279
Szerintem minden típusú diétából van az a mennyiség, amivel lehet hízni. Ezzel nem azt mondom hogy sokat eszel, ne érts félre, de azért zsírból a legkönnyebb ezt kivitelezni. Mert ha még igaz is amit hiszel, hogy a tisztán zsír és fehérje alapú táplálkozás a faxa, akkor is 9,2 kcal/gramm, szemben a szénhidráttal, tehát abból dupla mennyiséget eszel meg azonos kcal bevitelhez.

Izomnövekedés nem fog beindulni megfelelő mozgás nélkül, bármit is eszel. Lehet mivel energikusabb vagy, észre sem veszed hogy egyre többet mozogsz. Nem tudom, de lehet többet sétálsz, kevesebbet ülsz kocsiba, buszra. Bár szoftverfejlesztő vagy ha jól tudom, régebben említetted hogy nagyon sokat lótsz-futsz, azért ez is jót tesz az izom fejlődésének.

2 hónapja
#5279
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5278
Érdekes ez a hízás meg fogyás. Eredetileg lefogytam olyan kb 70.5 kilóra. Most meg majdnem pontosan 75 vagyok... annak ellenére hogy tutira ketózisban vagyok még mindig, mert szinte semmi mást nem eszem mint főtt disznóhúst (és zsírt), meg legfeljebb valami kis uborkát nyersen illetve spenótlevelet (azt is nyersen). Azokban meg szénhidrát kábé semmi sincs...
És azt mondják ketóban nem lehet hízni... Na neee!

Másrészt, nem hiszem hogy ez nálam jojóeffektus volna. (igaz, a kalóriákat rég nem számolom, mert fogalmam se lehet róla amit főzök az hány kalória...). Tény hogy remekül érzem magamat, a 75 kilóüval is benne vagyok még az optimális súlyhatárban mert az 77 kilóig tart a testmagasságomhoz képest, a hasamon se látok semmi újabb hájat, sőt, még mindig lóg ott rajtam a bőr, ami korábban feszült. Ellenben sokkal izmosabbnak látom a bicepszemet mint korábban bármikor, holott nem végzek semmi erősítő gyakorlatot...
Az is igaz viszont, marékszám zabálom a mindenféle vitaminkészítményeket, ásványi sókat meg omega-3 kapszulákat. Létezne hogy ennek hatására elkezdett nálam csak úgy valamiféle izomnövekedés beindulni?!

Igazából nem nagyon vagyok éhes, szóval ha tényleg és komolyan akarnám, simán visszafoghatnám a kalóriámat és biztos megint fogynék. De mindenütt azt olvasom, elvileg akkor is fogynom kéne ketóval ha annyit eszem amennyi jólesik... A lényeg csak az hogy maradjak ketózisban. Na most nekem a napi szénhidrátbevitelem egészen biztos hogy a 10 grammot se éri el, ezt tartom mert ezt sokkal könnyebb ellenőriznem mint a kalóriát. Azt ne mondja nekem senki, napi 10 gramm CH mellett nem vagyok ketózisban... Különben is, ha nem volnék ketózisban, messze farkaséhesebb lennék.

Szóval, vissza tudnám fogni a kajálásomat de bevallva a Zőszinteséget, nincs már rá MOTIVÁCIÓ... Mert remekül érzem magamat! Meg mert attól félek én is, ha elkezdem erőltetni a további fogyást, a végén még tényleg sikerülni is fog, de izomból megy majd le a java... Nekem meg jó érzés ha ránézek a bicepszemre ami akkora hogy soha még ilyen szép nem volt. Tudjátok, kisiskolás koromban a többi srác gyakran gúnyolt hogy girnyó vagyok, gyakran meg is vertek... Most meg milyen szép izmos lett a karom, ráadásul erőfeszítés nélkül...


2 hónapja
#5278
HUNited 383 75
reply to shinita's post #5276
Szerintem az én esetemben a 82 kiló valahol a kettő között lesz. Ha nem sikerül az izom felé eltolódnom, és folytatódik ez a tendencia (1:3 izom 2:3 zsír), akkor a 8 kiló zsírhoz 4 kiló izmot fogok veszíteni, azaz úgy nagyjából 77,6 kilósan leszek zsírtartalom szerint optimális alkatú. Ha viszont sikerülne az, ami most a vágyam, hogy az izomtömegem ne változzon - sőt... -, akkor a 82 kilóval egy slank kis izmos pasika lehetnék.

2 hónapja
#5277
zverona 262 1
reply to HUNited's post #5274
Szép! Köszönöm és gratulàlok!

2 hónapja
#5276
shinita 5 1
reply to HUNited's post #5274
Szép eredmény, gratulálok! A régi szabály nyilván nem az igazi, hsiz nem veszi figyelembe az izomtömeget s azért a zsír eloszlása sem mindegy, 182/82-vel simán lehet alaposan pocakos az ember, ha oda hízik először és nincs sok izma, de lehet extrém száraz és teljesen normális is. Majd látod, hogy hogyan nézel ki, a testzsírszázalék is támpont, de akárhogyan is, az egészségedért már igen sokat tettél, most már csak ilyen finomítás, esztétika jön, gondolom így látatlanban :)
Remélhetőleg az utolsó kilókkal sem lesz baj, van, aki nagyon belassul vagy beáll a végén, de a te adataiddal erre kicsi az esély. Plusz türelmetlennek se látszol, aki a lehető leggyorsabban akar lefogyni pont az általa kitalált súlyra :) Én rég stagnálok, de már egy egészséges súllyal s egyre jobbá téve az étrendemet, ami azért egészen más.

2 hónapja
#5275
larkincross 296
reply to HUNited's post #5274
Nagyon ügyes vagy. Gratulálok. Én mindig örülök ilyeneket olvasva, hogy eggyel több egészséges ember van kis hazánkban. Nagyon nagy kitartás és akaraterő kellett ehhez az eredményhez. Az a pár kiló pedig már fél lábbal is menni fog.

2 hónapja
#5274
HUNited 383 75
Sziasztok, itt az ideje az én kis számadásomnak, most hogy hajszál pontosan 365 napja jött a szembe szél, és úgy fejbe kólintott, hogy neki álltam életmódot váltani.

2018. december 6, mikulásnap. Megjött az okos mérlegem végre, és véradáson is voltam, mikor egy kedves doktorbácsi nem tukmálva, normálisan, a saját példáját mesélte, hogy milyen egyszerűen sikerült ledobnia pár kilót. Váradáson azóta is mindig hozzá megyek, és elmondom neki hogy hol tartok. Ez a két tényező indított meg ezen a 365 napja tartó úton. El kell mondanom, nem ő volt az első, aki segíteni próbált. A háziorvosom egyenesen kés alá akart küldeni, meg jött a szokásos dumával hogy jaj megfogok halni. Nálam ez a fajta presszionálás nem igen működik.

Szeretném megosztani veletek, hogy honnan - hova érkeztem.

Érték 2018.12.06 2019.10.06
Súly 145,5 kg 89,6 kg
BMI 43,9 27,0
Testzsír arány 41,8% 27,1%
Zsigeri zsír 19 12
Izom 80,2 kg 61,9 kg
Csonttömeg 4,3 kg 3,3 kg
Fehérje 13,9% (feb 3*) 19,1%
Víz 41,5% 49,9%
Testkor 73 év (feb 3*) 37 év**

Testmagasság 182 centiméter.
Zsírvesztés egy év alatt 36,5 kg.
Izomvesztés egy év alatt 18,3 kg.
Összes súlyvesztés egy év alatt 55,9 kg.
(az 1,1 kg eltérést a csontok és egyéb összetevők súlyának változása, és kerekítések generálják)

* 2019 február harmadikán érkezett a mérleghez egy frissítés, ami bevezette a testkor (hány éves embernek felel meg a szervezeted állapota és arányai) és fehérje (mekkora a szervezeted fehérjeszintje). Ezek az adatok tehát nem 2018 december 6-tól kelteződnek, akkor még rosszabbak lehettek. 2019 február elején egyébként 136 kiló voltam.

** Amúgy december végén töltöm be a 39-et, tehát fiatalabb a testem a mérleg szerint, mint amennyi ténylegesen vagyok. Gondolom ez valami humbug, de azért jól esik. :)

Ahogy magamra nézek, a cél valahol 80 kiló környékén van (a régi szabály: magasság -100 kiló, én 182 cm magas vagyok, eszerint 82 kiló). De igazából már a súly annyira nem is érdekel. Az izom arányát szeretném növelni, és a zsírszintemet levinni az ideális 17-20% közé, amihez még el kell égetnem úgy kb 7-8 kg zsírt.

Köszönöm, ha végigolvastál. A Kalóriabázis, és a ti példátok nekem is rengeteget segített. Bízom benne, hogy az én példám is motiválni tud másokat.

2 hónapja
#5273
OverweightPork 220
reply to Ildikevagyok's post #5272
Nyilván, ha sok sósat eszel, akkor rengeteg vizet is kívánsz, és emiatt átmenetileg valóban felpuffadhatnak a szöveteid. Ez azonban csak nagyon rövid ideig tart, mert az emberi szervezet - ellentétben azzal amit sokan hirdetnek róla! - igazán REMEKÜL képes megszabadulni a sótól! Ennek oka hogy fajunk a kialakulásakor átment egy pármillió éves részleges vízi életmódhoz történő adaptáción, Kelet-afrikában. Erről a részleteket a vízimajom-elmélet címszó alatt találhatod meg ha rákeresel, angolul: Aquatic Ape hypothesis. Erről most nem írok részletesen neked, a lényeg hogy ekkor részben adaptálódva a tengeri élethez, pompás módszereink alakultak ki, hogy megszabaduljunk a sótól. Ilyen az izzadás is, a sós könnyek is... de a vesénket se kell félteni!
Szóval a só, az nem gond, inkább a sóhiány okozhat gondot bennünk... a ső tehát ha sok is, hamar kiürül, s ekkor elmegy a felesleges víz is. A TARTÓSAN sok extra víznek a szervezetben mindig valami más oka van, nem a só. A só, az legfeljebb néhány órán át képes felesleges vizet visszatartani benned, de nem ám napokig meg hetekig...


2 hónapja
#5272
Ildikevagyok
reply to OverweightPork's post #5271
Igazán köszönöm a tájékoztatás! Eddig csak a sót tekintettem vízmegkötőnek.
Tisztelettel:Nagy Ildi ❤️

2 hónapja
#5271
OverweightPork 220
reply to Ildikevagyok's post #5270
Valószínűleg jelentős magnéziumhiányban szenvedsz, és tippelem hogy káliumból is hiányod van. A magnéziumhiány még látszatra tök egészséges és nem túlsúlyos embereknél is fennál majdnem mindig, egyszerűen mert manapság vezetékes vizet iszunk ami lágyított víz, hogy ne legyen vízköves a vezeték meg az edény amiben főzünk... holott épp azon vízkő nagy része magnéziumvegyüölet lenne... szóval a vizünk amit iszunk már nem természetes, nincsenek benne a megfelelő ásványi sók, például épp a magnézium ami talán a legfontosabb. Szedj táplálékkiegészítőként magnéziumtablettákat, az ételedet meg igyekezz sózni ne a közönséges nátriumkloriddal, hanem használj hozzá káliumkloridot! (vigyázz rá, utóbbi legalább kétszer jobban érződik sósnak mnint a közönséges konyhasó, szóval el ne sőzd az ételedet.,..).
A magnézium, ha sokat szedsz belőle okozhat hasmenést. Vigyázz! Ajánlott mennyiség: kb 2 héten át napi 1 gramm, hogy feltöltsd a korábban kiürült testedet, utána nagyjából napi 400 és 700 milligramm közt (azaz durván fél gramm). De ne magnéziumoxidot használj, az a legolcsóbb de alig szívódik fel. Vegyél magnézium-citrátot, vagy magnézium-glicinátot, vagy magnézium-aszpartátot. A káliumkloridból akármennyit is fogyaszthatsz, nemigen tudod túladagolni, mert sós az íze...
Emellett javaslom hogy szedjél minimum napi 15000 (igen, tizenötezer!) IU egység D vitamint! Különösen most télen fontos ez. De ez csak cinkkel együtt szívódik fel. Legjobb ha olyan cinktablettákat szedsz, amik C-vitaminnal vannak keverve, kapható ilyen is (legalábbis az USA-ban ahol élek...) én azt használom.
Igazából a D vitamin olyan fontos, hogy a legjobb lenne ha úgy csinálnád ahogy én teszem: Hétfőn és szerdán egy-egy ötvenezer IU-s megadózis, a hét többi napján pedig tizenötezer.
Azóta tényleg nem kínoz semmi megfázás, holott korábban minden évben háromszor-négyszer is (néha többször) hetekre betegállományba kellett mennem ilyesmi miatt...
Feltételezem továbbá, vashiányod is van, azt is illene pótolni, bár ez tényleg csak tipp a részemről. Amennyiben a diétázásod ellenére sok vörös húst fogyasztasz, akkor lehet hogy nincs vashiányod, vagy ha mégis, csak enyhe.
Ami a mindenféle tablettákra írt mennyiséget illeti például a magnézium esetében, számolj vele hogy az nem a tiszta magnéziummennyiséget jelenti, hanem a vegyület súlyát! Azaz ha például az van ott hoigy a magnézium-aszpartát 500 mg egy tablettában, az nem azt jelenti hogy te annyi magnéziumot nyersz belőle, mert annak kb fele az aszpartát (vagy citrát vagy akármi ami a vegyület). Tehát ami értékeket fentebb mondtam, azt úgy tekintsd mint ami a tiszta magnézium (vagy akármi) mennyisége ami kéne neked, így minden olyasmiből amit vegyület formájában árulnak, úgy kalkulálj, hogy magadban elosztod kettővel a dobozon feltüntetett értéket, ez jó ökölszabály. Azaz tegyük fel a fenti példa alapján, te 1 gramm magnéziumot akarsz beszedni. A dobozon az van, 1 adag az 1 tabletta, amiben van 500 milligramm magnézium-glicinát. Ebből tehát neked 2 tablettát kéne beszedni ugye hogy az 1 gramm kijöjjön, de mert ennek csak a fele a tiszta magnézium, te ennek kétszeresét kell bevedd, ami 2x2 azaz 4 tabletta...
A másik ami még fontosabb. NINCS JOBB VÍZHAJTÓ, azaz vizesedés-ellenes „szer”, mint ha egyszerűen annyit teszel, hogy néhány napig (legalább 3 de inkább még több, amennyit csak bírsz...) a ketogén étrendet követed! Azaz: Gyakorlatilag NULLA mennyiségű szénhidrátot fogyasztasz! A gyakorlatilag nulla persze technikailag alig megvalósítható, azaz mondjuk úgy, hogy mindenféleképpen kevesebbet mint napi 20 gramm, de inkább 10 grammnál is kevesebbet. Ezt ki kell számolnod a táplálékösszetétel alapján, hogy a kajában amit eszel, mennyi a szénhidrát... A kaja többi része meg főleg zsírféleség legyen úgy 80 százalékban nagyjából.
Ez még akkor is nagyon hasznos lesz neked ha nem akarsz tovább fogyni és végleg átállni a ketóra, mert ennek konkrét és azonnali következménye lesz az, hogy a szervezeted az első pár napban felhasználja a szöveteidben tartalékolt cukorvegyületeket, na most tudnod kell hogy ezen vegyületek tartalékolásához temérdek víz kell. Amikor tehát ezeket felhasználja, RENGETEG vizet fogsz veszíteni, naponta talán fél kilót is fogysz majd (érted, naponta!), sőt akár többet is. Ez azonban nem zsírból megy majd hanem majdnem mind víz lesz amit vesztesz... Ezt mind SAJÁT TAPASZTALATBÓL írom neked mert velem is így volt!
Ennél jobb módszer nincs a vizesedés ellen, mert extrém módon hatékony és gyakorlatilag azonnali csoda-hatás.
Arra vigyázz csak hogy ilyenkor még sokkal fontosabb a magnézium és kálium pótlása, különben nagyon csúnya mellékhatások léphetnek fel, azaz ezeket igenis tessék pótolni az első naptól kezdve! De kalciumot NE szedjél, mert az a magnézium vetélytársa a sejtekbe való felszívódás során. Ne aggódj, semmi baja se lesz a csontjaidnak emiatt, pláne nem ha nem is örökre állsz be ketósnak, csak valami egy hónapnál kevesebb időre.


2 hónapja
#5270
Ildikevagyok
Sikerült elérni az ideális súlyomat, de a vizesedéssel bajban vagyok. Mit tehetnék ellene?
Köszönöm Kalória Bázis!Hatalmas sikerélmény nekem mert az utolsó néhány kilóval nagy bajban voltam! Már csak az izomépítés szükséges apró kis tepertőhályaimat helyett!
Nagy ölelés, puszi mindenkinek! Nagy Ildi
❤️❤️❤️

2 hónapja
#5269
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5266
Hajrá! Látod csak az eleje volt nehéz.

2 hónapja
#5268
babi 1
reply to Supernatural33's post #5266
Nagyon-nagyon ügyes vagy. Így tovább, sok szerencsét , kitartást és sikert kívánok.
Légyszíves írd meg mennyi pm. hormont szedsz naponta.

2 hónapja
#5267
zverona 262 1
reply to Supernatural33's post #5266
Gratulàlok és vàltozatlanul drukkolok a tovàbbiakhoz!!

2 hónapja
#5266
Supernatural33
Sziasztok, gondoltam bejelentkezem, ha már egy általam kitűzött kisebb mérföldkőhöz értem:)

Kerekítve pár napot, 9 hónap alatt, -25 kg.

Akinek új vagyok/nem emlékszik rám: Extrém elhízottként vágtam bele az életmódváltásba, azzal együtt, hogy
-inzulinrezisztens
-PCOS-es
-pm alulműködéses és egyéb hormonzavaros
valamint
- enyhe laktóz és fruktóz érzékeny is vagyok.

Ezek annyit jelentenek, hogy több mindenre oda kell figyeljek az étrendemet illetően.
- IR miatt szénhidrátszegény étrendet követek,
- a pm alulműködés miatt kerülöm a túl sok glutén bevitelét,
- az enyhe laktózérzékenység miatt a sajtot leszámítva leginkább laktózmentes tejtermékeket tudok csak fogyasztani
- illetve gyümölcsöket sem fogyaszthatok

Nem egyszerű, de én nagyon boldog vagyok, hogy ráléptem erre az útra, és soha többé nem szeretnék visszatérni a régi táplálkozásomhoz.
A módszerem nem változott, tartok szúrópróbaszerű napi beírásokat néha néha, de egyébként régóta nem írok semmit, simán tartom a szénhidrát keretemet 70 és 95 gramm között, a többi meg ahogy alakul, figyelek azért, hogy menjen rendesen a fehérje de ez igazából már rutin:)
Kalóriában még mindig 2200-2600 között mozgok ahogy látom, semmi sem változott, igazából nem is korlátozom, még nincs rá semmi szükségem, ennyi energia esik jól egyelőre. Gondolom ez a fogyással majd némileg fog változni. A mozgásom a kezdeti heti 3x 1 óráról, heti 4x 1órára váltott, lecseréltem az 1 kilós kis karos súlyzómat , immár 2 kilósra.... cél kb 3 év alatt elérni a 8 kilót:)

33 éves nő vagyok, 175 cm

2019 március 1 : 170 kg
2019 november 28: 144,8 kg

Innen indul a második kör, a következő cél a kettes számú : -25 kiló, le nem veszem a szemem a célról, hogy a 120 kilót lássa a mérlegen.

Szuperül érzem magam, látni még nem látom, de már nagyon érzem a pozitív változásokat. Türelemmel várom a további csodát:)

Ezek után majd egy harmadik és egy negyedik 25 kilós menet lesz még, és akkor végre élvezhetem a munkám gyümölcsét, mert addigra fogom elérni az álomsúlyt, a 70 kilót.

Mindenkinek sok sikert, kitartást a fogyásához, majd jelentkezem:)

2 hónapja
#5265
HUNited 383 75
reply to csutakg's post #5264
Gratula! :)

2 hónapja
#5264
csutakg 198 5
5 hónap és -28 kg. Köszönöm Kalóriabázis :) Szinte könnyen ment, és megismertem sok új ételt meg alapanyagot ami remélem segít a hosszútávú fenntartásban. Már csak azt kellene kitalálni, hogy nasi nélkül hogyan lehet élni :) A napi számolást biztosan nem hagyom abba mert szeretem csinálni, jó ez a kontroll és így több "bűnös" dolgot is be tudtam illeszteni.

3 hónapja
#5263
zverona 262 1
reply to shinita's post #5262
Köszönöm! :) Ugyanakkor jól érted...lusta vagyok, képes voltam-és vagyok - enni akkor is ha kipukkadok csak mert finom, tehát marad a méricskélés. Az elmúlt időkben megtanultam +/- 10 grammra megtippelni mennyiségeket, bármilyen zöldséget megeszek natúr minden nélkül és mindet meg is szerettem, de tudom, hogy nem bízhatok magamban...hiszen épp emiatt híztam éveken át. Ugyanakkor - ahogy írod - ez jó, hiszen csak akkor sikerül tartani amit elértem ha TUDOM meddig mehetek el és mivel büntetlenül.

3 hónapja
#5262
shinita 5 1
reply to zverona's post #5261
Nagyon szép teljesítmény, gratulálok! S részvétem, illetve elismerésem, hogy később is mérsz meg minden, egy jó életmódváltással azért erre kevesebb szükség van, bár ez erősen emberfüggő is, van, aki tényleg nem lazíthat igazán. Annyiban pozitív az odafigyelési "kötelezettség", hogy az ember nem száll el mindenféle egészségtelen, nem tápláló cuccokkal. Hiába nem hízik tőlük valaki, az egészségének valószínűleg nem tesz jót. Én sem bánom, hogy a fogyás kapcsán kutakodnom kellett és drasztikus változásokat tennem, sokkal jobb ez így egészségileg, de a közérzetemnek, energiaszintemnek is jót tett s a szervezetem működéséről is tanultam ezt-azt. Úgyhogy egyetértek, a küzdésnek is megvan a maga haszna a súlybeli dolgokon túl.

3 hónapja
#5261
zverona 262 1
Közel fél év, mínusz 20-21kg. Most, hogy új fázisba lép számomra a KalóriaBázis használata írok egy kis összegzést. Amikor május elején -sokadszor, de először eredményesen(?) -beállítottam a célt sokkal kevesebbel beértem volna. Most, hogy kb. négyszeresen sikerült az első cél megvalósítása tudom, hogy aki ide regisztrált talán soha nem lazíthat. Én sem. Viszont holnaptól változik a cél. A súly megtartásáról fog szólni. Persze pár kg még jöhet mínuszban - és bízom benne, hogy így lesz- de reggeltől nekifutok az emelkedőnek (én aki sík terepen is utálom a futást :) ) ahol a tét, hogy: A/ marad az elért súly vagy kicsit még csökken-ahogy az utóbbi két hónapban történt; B/hagyom veszni az elmúlt hónapokat. Ma eljutottam oda, hogy szeretném feloldani az önmagam elé állított korlátokat(?) és "átlagosan" élni.Ezután is írom amit megeszek, mérek és ha szükséges korrigálok de úgy érzem gáttá vált számomra ha minden falatot meg kell terveznem, át kell gondolnom.Közben nem tudom leírni mennyire becsülöm azt a hihetetlen erőfeszítést amit -magamon tapasztaltam tehát tudom- önmagatokért tesztek erőt adva ezzel másoknak is!! Amit itt megtanultam, hogy miközben a saját testemmel ELVILEG azt teszem amit akarok, mégsem így van...hiszen ha feladom hitet veszek el másoktól.:D Persze jó lenne tét nélkül falni a habos sütiket és a sült bacont (ma este épp ez történt :( /146 gramm) de jó ez így is, hogy küzdeni kell érte.

3 hónapja
#5260
zverona 262 1
reply to Supernatural33's post #5255
Végre! Örülök, hogy minden rendben!!!Szerintem a te esetedben nem kell fizetni. Itt esetleg kérhető most ingyenes konzultáció ami egyértelművé teheti mire számíts: https://www.drfalus.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek/hasplasztika-gyik

3 hónapja
#5259
Lizus53
Azt megjegyezném, hogy bármihez hozzá nyúltam / tabletta, tea, mindenféle italporok, amitől fogytam is / -addig. Hamarosan vissza szedtem a súlyomat, sőt rápakoltam még jó pár kg. Amit megeszünk attól hízunk és fogyunk. Éhínségben sem volt hormonzavaros ember.......vagyis kövér...... Evés helyett kell hoby és pozitívan gondolkodni . :-)

3 hónapja
#5258
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5255
Nekem az lett a rutin, hogy minden nap és mindent pontosan írok :)

3 hónapja
#5257
Supernatural33
reply to drisztina's post #5256
Háziorvosnál van rögzítve egy korábbi súlyom. Onnan is 67kg fogyás lesz a célig , az elég a tb támogatott műtéthez. Csak sose lehet tudni ....alapon gyűjtögetek is:)

3 hónapja
#5256
drisztina 1301
reply to Supernatural33's post #5255
A tb miatt érdemes lehet egy "támogató/adatokat rögzítő/igazolást kiadni képes" orvost keresni.

A legjobb úton haladsz (még, ha lassan is :))! <3

3 hónapja
#5255
Supernatural33
reply to zverona's post #5224
Hello

Persze minden oké:)
Majdnem 7,5 hónapnál járok, -23kg. eddig. március 1: 170kg, október 10: 147.
Karácsonyra talán meglesz az első 25 kg... meglátjuk.:)
Ja...igen, lassan megy, de a csomó hormonbajom miatt erre valahol számítottam is. Mivel az első 10 kg óta nem írok már kajanaplót ezért nem járok ide olyan gyakran, de ettől még csinálom, és tartom. Tiszta rutin lett már az egész, megszokás.
Most már nem heti 3, hanem heti 4 napot "edzek" kis túlzással , inkább laza mozgásnak nevezném:) De azt éreztem, hogy emelni kell a mennyiséget. Meg persze szeretnék fejlődni mozgás terén is. Az előzetes tervek megvannak:)
Továbbra is, ahogy eddig, szedek kollagént a bőrömre és az izületeimre (de persze csodát nem várok tőle, viszont határozottan használ:) így nem hagyom abba.
Én úgy vagyok vele, inkább legyen bőröm ami rajtam marad, és gyűjtök korrekciós műtétre (ha a tb szarakodna), mint hogy kövéren maradjak.

3 hónapja
#5254
Rudus
reply to flamin's post #5243
Szia! A jófogáson találsz használt szobabiciklit 50ezer alatt.Jó keresgélést és fogyást!Üdv:
Rudus

4 hónapja
#5253
Lizus53
reply to elesgabianna's post #5252
Szervusz! Semmi különös. Napi 1200 Kalória bevitel. MIndegy mit. 2000 az alapégetés. Séta 250 ckal. Néha ezt is megeszem. És heti 80 dkg , van mikor 1 kg . lemegy. Tulajdonképen amit megeszünk attól híztunk. Bármit megettem / fagyi, torta stb..csak 1200 kalória szigorúan.! Sok sikert!

4 hónapja
#5252
elesgabianna 1
reply to Lizus53's post #5249
Gratulálok, büszke lehetsz a kitartásodra!
Szer. megkérdezni, hogy milyen szisztémát követsz?

4 hónapja
#5250
GIJane
reply to Lizus53's post #5249
De jó ezt olvasni:) Gratulálok, nagyon szép eredmény.

4 hónapja
#5249
Lizus53
Üdv fiatalság!
257 napja vagyok fenn a Kalóriabázison és fogytam 30 kg. Nem érzem, hogy éhes lennék és nem érzem tehernek ezt a számolós rendszert. 66 éves vagyok és rettenetesen elhíztam a változókorba. Lett volna egy műtétem de 130 kg nem nagyon vállaltak fel az altató orvosok. Teljes égés volt csontritkulás vizsgálatra menni és elutasitottak 120 felett. Szóval megijedtem. Unokámat is szeretném látni jó pár évig még :-).
Még most is van bőven rajtam súlyfelesleg, de az időskor és bőr lazasága miatt, bizony gátol a dologban. De így sem bántam meg, boldog vagyok és bizony nemcsak fiataloknak de idős korúaknak is merem ajánlani ezt az oldalt!. Napi 20 ezer lépésemet megteszem és figyelem egy darabig, hogy nehogy hízzak és ha minden klappol körülöttem újra nekilátok egy 15-20 kg lefogyni. Hajrá fiatalok tiétek a jövő!

4 hónapja
#5248
Ildinka 22
reply to flamin's post #5243
Szia én ezzel a kalóriabázissal és biciklivel fogytam 78ról 65re. Neten tudsz rendelni 50 alatt (pld emagon most van 39ezerért). Én a legegyszerűbbet vettem ami összecsukható kis helyet foglal és el lehet tenni. Nem kell, hogy tudjon semmi extrát. Napi egy órát tekerek, (nem annyira megterhelő) ha mellete számolod a kalóriát becsülettel, tuti biztos a fogyás.

4 hónapja
#5247
HUNited 383 75
reply to flamin's post #5246
Én lassan 50 kilónál tartok, és még mindig nem olyan a végeredmény, amit szívesen mutogatnék :)

Amúgy meg ha ilyen alkalmi cucc kell, akkor pl. ez: http://www.kepfeltoltes.eu/

4 hónapja
#5246
flamin 3
reply to HUNited's post #5245
Köszönöm, de csak egy egyszeri megoldás kell, hogy mutathassak nektek képet. De amúgy soha nem tesztek fel magatokról, hogy motiválja a többieket? Tudom, hogy vannak a sikersztorik, de ott olyan ritkán látni újat Én meg szívesen látnám mások sikerét is.

4 hónapja
#5245
HUNited 383 75
reply to flamin's post #5237
dropbox. tetszőleges fájlt feltölthetsz, megoszthatsz, biztonságba tehetsz stb. ha érdekel küldök meghívó linket, amivel te és én is kapok plusz tárhelyt.

4 hónapja
#5244
HUNited 383 75
reply to GIJane's post #5235
Én egy felvidéken előállított terméket szedek, ár érték arányban ez volt a legjobb.
https://www.stillmass-nutrition.hu/eshop/enzimatikusan-hidrolizalt-kollagen/c-65.xhtml
Elégedett vagyok vele. van jó áron Lecithin, omega, zöldtea kivonat, izotóniás por stb. is, így könnyű elérni az ingyen szállítást.

4 hónapja
#5243
flamin 3
reply to shinita's post #5238
Sportolnom kellene az tény és való. Szobabiciklin gondolkodom is. Ha tudtok ajánlani 50 alatt, szívesen venném. A bmi túlsúly dolog pedig zavar, viszont nem annyira motivál, mert szerintem nem mondaná rám senki, hogy túlsúlyos vagyok 72 kg-al. Viszont érdekes, hogy 74 kg es a 70kg-os alakomon is tökre látszott a fogyas, a fejem is veknyabb lett, szoval 74 mar nem akarok lenni többet :)

4 hónapja
#5242
GIJane
reply to Tagsi's post #5239
Köszi Tagsi:) úgy nézem az áruk is jobb ezeknek. Ki fogom próbálni. Abban is teljesen igazad van amit írtál.

4 hónapja
#5241
Tagsi 636 236
reply to medve82's post #5230
Gratulálok! Jó lesz! :)

4 hónapja
#5240
Tagsi 636 236
reply to GIJane's post #5235
Mikor anno nézegetem a kollagént és a hyaluront, az általad szedett rögtön kiesett a szórásból a himi-humi összetételmennyiség miatt.
Hyaluronból ezt választottam:
https://shop.builder.hu/izuletvedo-keszitmenyek/wise-tree-naturals-hialuronsav-komplex-60-kap-p13872

4 hónapja
#5239
Tagsi 636 236
reply to GIJane's post #5233
Nekem 111 kg-nál is kötény hasam volt.
Hogy a zsír fogy a bőr alatt, már nem lóg annyira, de a részemről inkább lógjon, mint a plusz kilók.
Nem fűzök hozzá nagy reményeket, hogy teljesen visszahúzódna, bár e kapcsán beszéltem a masszőrömmel is, aki erős ember versenyeken (országos bajnokságok, dobogós helyezés) indult úgy kb 10 évvel ezelőttig, 120 kg-os versenysúllyal. Mostanra visszaszálkásított, de nem volt gondja a bőrével. Ő bátorít, hogy jó lesz és érvként magát és volt versenytársát hozta fel, aki 160 kg-os súlyról szálkásított vissza és nem maradt semmi bőr problémája.
Viszont szerintem mivel a nőknél a férfiaknál teljesen más a testzsír százalék, illetve nagyban hozzájön a genetika is, én nem ringatom magam, max majd meglepődök.
Szedek kollagént (2 kapszula/nap - 1300mg):
https://shop.builder.hu/izuletvedo-keszitmenyek/full-force-collagen-caps-180-kap-p8206
Mellette hidratálom a bőröm.
Hasamon kívül a combomnál van megereszkedett bőr, de annyira nem zavar.
Próbálom a testzsírt amennyire lehet levinni, hogy ne húzza a bőrt.
Majd meglátom, hogy/mennyire sikerül.
Amennyi idő alatt megnyúlt a bőr, elvileg annyi időre lenne szüksége a visszahúzódásra is. :)

4 hónapja
#5238
shinita 5 1
reply to flamin's post #5236
Ezzel nagyon hasonlóan vagyok, csak én jópár éve stagnálok 69 körül s tizenpár kilót még tuti fogynom kell. Jobb módszereim vannak azóta, de ez is kevés, a kulcs a rendszeres, a jelenleginél több mozgás, miközben az evésre is odafigyelek. Valamelyik oldal gyakran rendben van, de mindkettő...
Ha lehangoló, hogy közel van a normál/túlsúlyos határ, ezt nem tudod motivációként használni? Én magam sosem tudtam motivációból fogyni, de általában ez sokat tud jelenteni. De lehet, hogy csiszolni kéne a módszeren, hogy könnyebben menjen... Vagy több mozgás nálad is, ki tudja?

4 hónapja
#5237
flamin 3
Tud valaki megbízható képfeltöltő oldalt? Van egy csomó, de olyat használnék amiről van tapasztalat :)

4 hónapja
#5236
flamin 3
Sziasztok! Gratulálok Tagsi, és Medve82. Meg persze mindenkinek aki halad a célja felé.
Én is részben sikeresnek mondhatom a diétámat, mert tavaly szeptemberben kezdtem a 168cm/89kg-al. 7 hónap alatt -20 kg, tehát 69-re lefogytam. De ez április óta stagnál, és persze tudom az okát, az pedig az, hogy nem tartom már a kalóriát ami a fogyáshoz kell. Ennek a hátterében pedig az áll, hogy most valahogy nem tudom rávenni magam. Jól érzem magam már így is, a tükör is a barátom lett, de azt is tudom legbelül, hogy 65kg-al még jobb barátom lenne a tükör. De esküszöm azt a 20 kg könnyebb volt leadni mint azt a 4-et amitől még meg akarok szabadulni :) Ja és a bmi fura dolog, mert 71 kg-al már túlsúlyos tartományban lennék, és elég lehangoló, hogy 2 kg választ el attól. Próbálok csatolni képet arról ahonnan indultam és ahol most vagyok.

4 hónapja
#5235
GIJane
reply to HUNited's post #5234
Köszi. Te szedsz? Melyiket ajánlod? Én vettem a Bitech USA-tól Collagen-Hyaluron kapszulát, de gondolom van ennél jobb ár-érték arányú készítmény is.

4 hónapja
#5234
HUNited 383 75
reply to GIJane's post #5233
Próbálj kollagént enni, napi 10 grammot. De valamennyi maradni fog, az tuti.

4 hónapja
#5233
GIJane
reply to Tagsi's post #5226
Fúúú, köszi:) Ezt még néhányszor át fogom olvasni.
Olyat kérdezhetek, hogy neked hogyan viselkedett a bőröd ennyi fogyás után? Ez komoly kérdés bennem, és azzal együtt, hogy végig szeretném csinálni kb. azt amit te, félek, hogy mi van, ha nem fog tetszeni a végén a bőröm állapota. Nekem a hasam pl. a szülések után csíkos lett, és az elmúlt évek "nemodafigyelése" után elég sok rajta a háj. Attól tartok, hogy 30-35 kg fogyás után lógó bőr marad a helyén. (60 kg-ot fogyott barátnőmnél láttam már erre példát, de ő műtéttel meg tud tőle szabadulni, nálam ez tuti nem jöhet szóba)
Olvastam dolgokat, hogy hogyan lehet ezt megelőzni, és igyekszem erre is odafigyelni. Van esetleg erre valami bevált tipped? Vagy egy-két megnyugtató szavad:)?

4 hónapja
#5232
HUNited 383 75
reply to medve82's post #5230
Csak így tovább, kedves Attila! ;)

4 hónapja
#5231
Pars
reply to medve82's post #5230
Gratulálok!

4 hónapja
#5230
medve82 1
Kedves bajtársaim!

Szeretném veletek megosztani az elmúlt négy és fél hónap eredményeit, ezzel is bátorítva titeket arra, hogy kitartó munkával és odafigyeléssel, akár némi "bűnözés" mellett is elérhetőek a kitűzött céljaink. Minden a hozzáálláson, a motiváción és az akaraterőn múlik!
Kamaszkorom óta vaskosabb és nagyobb, pocakosabb voltam, de két éve egy epeműtét után értem el az abszolút maximumot a testsúlyommal. Pontosan 138 kg voltam és már a buszmegállóig is pihegve jutottam el. Ekkor még az étrendem alapját a gyors ételek, szénsavas üdítők, a fehér kenyér, és az édesség tette ki, ezeket is rendszertelenül fogyasztottam. Nem volt ritka, hogy a feleségemmel este fél tízkor rendeltünk egy-egy kilós pizzát, és amikor megjött egy-másfél óra múlva, farkaséhesen mind megettük. Az elmúlt 2 év alatt a 120-135 kg között ingadoztam, de a pszichológiai 120-as határt nagyon nehezen tudtam átlépni.
Többször is vezettem már étel naplót (saját készítésű, kalóriabázis, egyébb aplikáció) a siker elérésének reményében, de be kell valljam, hogy sokszor csaltam vagy a mennyiségben, vagy a kisebb kalóriájú ételt választottam, vagy 15 perc sétának írtam be ha elmentem az üzletbe vásárolni, elvégre annyit megtettem. Miután láttam, hogy mégsem érek el eredményt elgondolkoztam azon, hogy ezekkel a kis cselekkel kit is csapok be? Senki mást csak magamat. Ezért csalódok annyiszor az erőfeszítéseimben.
Május elején 119.8 kg-al kezdtem a kihívást és heti 1 kilogrammos fogyással a 100 kg-os testsúlyt tűztem ki célul. Amikor a rendszer kidobta, hogy szeptember 19-ig ezt elérhetem, hihetetlennek tűnt, de belevágtam. Néhány nap múlva a feleségem is csatlakozott hozzám a saját céljaival. Nagyon nehéz volt betartani a keretet, de fokozatosan sikerült beleférni. Tudatosult bennem, hogy milyen ételek azok amiket ha fogyasztok még kis mennyiségben is megdobják a kalóriát, de éhes maradok és melyek azok amelyeket nagy mennyiségben fogyaszthatok és csökkenti az éhséget, mégsem növeli a kalóriaszámot. Lassan kialakult egy új étrend, amivel könnyebb volt tartani a keretet, ami a súllyal együtt csökkent :) Csak ezután kezdtük el a tápanyag elosztásra is figyelni :D
Három hete használtam a kaloriabazis applikációt, amikor egy rutin vérvizsgálat kimutatta a koleszterol, a vérzsírok, a májenzimek és a vércukorszint növekedést. A háziorvosom kimondta az “ítéletet”: metabolikus szindróma, 2-es típusú cukorbetegség. Mivel magas vérnyomással már négy éve kezelnek (aminek szintén a túlsúly az oka), ezért mindent megtettem, hogy elkerüljem a gyógyszeres vagy inzulinos kezelést. Hála Istennek egy olyan diabetológus szakorvoshoz kerültem, aki azt vallja, hogy a 2-es típusú cukorbetegség kezelésének az alapja az életmódváltással kezdődik. Így a tanácsait követve “tökéletesítettem” az étrendemet.
Röviden annyit erről, hogy teljes mértékben mellőzöm a fehér lisztből készült ételeket, kenyeret, péksüteményeket, cukrot és az azt tartalmazó ételeket, édességeket, üdítőket stb.. Előnyben vannak a zsírszegény ételek, nyers zöldségek és a levesek. Előre megtervezve napi három főétkezés, kétszeri falatozás és szükség esetén befér egy kis nasi is. Ez részben megnehezítette, részben megkönnyítette a dolgomat. Voltak nehéz pillanatok, amikor az egészet fel akartam adni, de ott volt a feleségem és biztatott (ez fordítva is igaz) és támogatott abban, hogy a célomat elérjem.
Négy és fél hónap kitartó munkájának az eredménye az lett, hogy a véreredmények kitűnőek lettek, elkerültem a cukorbetegség gyógyszeres kezelését, csökkentették a magas vérnyomás kezelésére előírt gyógyszerek adagját és a kitűzött célomat ma 2019. Szeptember 20-án, egy nappal az eredeti céldátum után értem el. Reggel 99,6 kg-ot mutatott a mérleg, tegnap még 101,2 kg voltam! Ez nem azt jelenti, hogy vissza mindent! Forma 1-es szakzsargonnal élve ez csak a felvezető kör volt. A következő lépésben a rendszeres sportot, mozgást fogom beiktatni és egy lassabb súlycsökkenéssel egy újabb köztes célt tűzök ki, rendületlenül haladva az ideális testsúlyom felé!
Bátorítalak benneteket, hogy kitartóan és őszintén vezessétek az étkezési naplót, viszont ne ettől várjatok csodát. Használjátok a kalóriabázist mint egy mankót, egy támaszt a harcotokban és elemezzétek rendszeresen az elért eredményeket, amiből tanulva kialakítsatok egy helyes és egészséges étrendet és életmódot! Keressetek hasonló cipőben járó embereket, hogy együtt harcoljatok a kilókkal, bátorítva és támogatva egymást ebben a harcban! A többit bízzátok Istenre, akinek gondja van felőlünk és megadja mindazt, amit hittel kérünk tőle!

Szeretettel,
Tóth Attila,

Kolozsvár,
2019. Szeptember 20-án.

4 hónapja
#5229
Tagsi 636 236
reply to shinita's post #5228
A konyhamentességet (évtizedekről van szó) a plusz kilókra értettem. :)
Még azért látok magamon zsírt, amit igyekszem minimalizálni.
Azért marha kíváncsi vagyok, meddig tudok lemenni.
14 évesen voltam 69 kg. Most azért más az egész Test forma, jelentősen több az izom rajtam.
Jó lesz. Kitartást mindenkinek! :)

4 hónapja
#5228
shinita 5 1
reply to Tagsi's post #5227
Főzés nélkül kicsit bajban lennék, az valóban képes nehezíteni elég sokat, főleg, ha valakinek kicsit speciálisabb étrend kell a fogyáshoz, mint nekem. Rendelt és bolti dolgokkal még nem próbáltam fogyni, nehéz lenne. Bár annak is megvannak a maga nehézségei, ha az ember többekre főz, az az érzésem, egyedül könnyebb lenne e téren. De hát mindig akad valami kihívás, meg kell oldani.
Sok sikert továbbra is, most már nem lehet nagyon messze a vége :)

4 hónapja
#5227
Tagsi 636 236
reply to shinita's post #5225
Még javítgatok rajta. :)
A 66,6 a már nem tudom hanyadik cél az elmúlt 500 nap alatt.
A szeptembert 69,6-al kezdtem, de csak -1 kg/hóval kalkulálok már jó ideje. Vasárnap viszont már 67,8 voltam. Majd alakul.
Régebben az egyik gond nálam az volt, hogy nem volt lehetőségem főzni/sütni. Maradtak a műkaják, kaja rendelések.
Most saját konyhával már lényegesen egyszerűbb és összességében gazdaságosabb is.
Majd kiderül, hogy alakulnak a számok.

4 hónapja
#5226
Tagsi 636 236
reply to GIJane's post #5222
Köszönöm!
Jó lesz, menni fog neked is!
Zömmel inkább csak kérdésekre szoktam válaszolni, ilyen részletes izé tőlem nem igazán volt.
Napi szinten mérem magam a kezdetektől kg-ra. Testzsírra havonta.
Indulásnál vettem egy ellipszis trénert, azzal napi 16 perceket bírt a térdem. Melóm az szaladgálós, cipelős, emelős, rengeteg gép előtt üléssel, így ülő munkát írtam be a bázisba. Mozgást nem rögzítem. Ha van egy 20 km-es nap, akkor nyilván többet eszem, mint az alap keret, de észszerűen.
Mozgás az zömmel gyaloglás nálam. Augusztusban 215 km-t mentem. Jövőre elkezdem a kéktúrát.
Próbáltam úgy kialakítani az étkezésem, hogy ez hosszabb távon tartható legyen.
A legnagyobb kihívás számomra, hogy naponta ne csak 1x egyek otthon, a napközbeni tejeskávén élés mellett, hanem minimum 4x, de inkább 5x.
Én kos vagyok, kajában a minél egyszerűbb, annál jobb elve érvényesül nálam. Nálam nem okoz gondot ha nincs túlvariálva a hét/hónap.
A kezdetekkor a tízórai és az uzsonna minden esetben ilyen vákuumos spar csirkemellsonka volt vagy puffasztott rísszel/búzával vagy simán paradicsommal/paprikával/mozzarella sajttal (light).
A tízórai mára elmaradt, az uzsonna pedig már jópár hónapja párolt cukkinire ütött tojás.
Az ebéd sült csirkemell + párolt/nyers zöldség vagy savanyúság volt. A változás, hogy már csirkecombot sütök mindig zacskóban, az az ebédem a valamilyen körettel.
A reggeli eleinte boltban kapható ilyen-olyan zabkása volt, aztán átálltam a scitec protein breakfast-jére, amit zabpehellyel eszek. Kezdetben 50/26 gr volt az arány, aztán az idővel változott. Most 20/20 gr amit eszem reggelire.
A vacsorám 1 adag tejsavó protein + 250 ml tej + 125 ml túró összeturmixolva.
Keretemen belül néha eltérek a megszokottól és a (sütőben sült) rántott halrúdtól, a fajítán át, levest, pizzát, sok mindent szoktam enni.
Bázison a fogyókúrás mód van beállítva, de a fehérje bevitelem mindig több, az ajánlott szénhidrátot pedig nem igazán érem el és a zsír is az ajánlott alatt van.
A kezdetektől szedek krómot,
https://shop.builder.hu/kromkeszitmenyek/scitec-nutrition-chromium-picolinate-100-tab-p5559
bromelaint,
https://shop.builder.hu/emeszto-enzimek-es-emesztest-segito-keszitmenyek/scitec-nutrition-bromelain-90-tab-p6417
napi vitaminokat.
Illetve nem a kezdetektől, de szedek zsírégetőt,
https://shop.builder.hu/termogenikus-zsiregetok/scitec-nutrition-revex-16-108-kap-p6884
(ezzel a csökkentett szénhidrátos étkezésnél (60-90 gr) se borulok ki, nem leszek ingerlékeny).
Iszom a napi folyadékbevitelben BCAA-t,
https://shop.builder.hu/bcaa/scitec-nutrition-bcaa-xpress-700-gr-p6756
l-carnitint,
https://shop.builder.hu/liquid-l-carnitine/scitec-nutrition-liquid-carni-x-100-000-0-5-lit-p6848
Ha tudom, hogy minden borulni fog a napomon, és nem a megszokott ütem lesz, van nálam tonhalkonzerv, beef jerky, mandula (16 szemenként kiporciózva - 100 kcal), protein bar.
A kezdetek óta heti 1 masszázsra elmegyek. Sokat segített nálam.
Nyáron a nagy melegben fagyasztott gyümölcsöt ettem (mangó, ananász, szilva) vagy sorbet-et:
https://nutriversum.com/nutriversum-dessert-amino-sorbet-20-g-3898
Én alapból nem szeretem a gyümölcsöt a fentieket leszámítva nem is eszem őket.
Nem vagyok nagy édességeses, a csokoládét pl. egyáltalán nem szeretem. Protein szeletnél külön művészet volt bevonatmentest találni.
Ha mégis valami desszert kell, joghurt félét eszem (zott 0%), vagy csinálok ilyet:
https://shop.builder.hu/tejpite-a4932
Kb ennyi. :)

4 hónapja
#5225
shinita 5 1
reply to Tagsi's post #5221
Gratulálok, ez szép teljesítmény! Ezt kell megtartani, illetve tovább javítani, ha az a cél. Az lehet, hogy már nehezebb lesz, nekem 70 kiló alatt a roppant könnyű, erőfeszítést nem nagyon, csak drasztikus étrendváltást igénylő fogyás kvázi lehetetlenségbe ment át. Azért másoknál ennyire nem durva a dolog s van, aki képes több erőfeszítést tenni (pedig én is egyre többet tettem, már amikor s csak amíg nem éreztem magam tőle rosszul :D éhség esetén pedig garantáltan eszem, de ez nem akadályoz)... De tartósan feladni sosem szabad és rossz étrendre visszatérni sem.

4 hónapja
#5224
zverona 262 1
reply to Supernatural33's post #5202
Minden rendben??

4 hónapja
#5223
zverona 262 1
reply to Tagsi's post #5221
:) Gratulálok!!!!

4 hónapja
#5222
GIJane
reply to Tagsi's post #5221
Aztaaa:) gratulálok!!!
Mennyire jó ezt olvasni! Nagyon ügyes vagy.
Én is 110-ről indítottam kb. 2 hónapja, és nekem a 75 lenne a végcélom, de nagyon utópiának tűnik ez nekem még. (most 101,5 körül járok) De most látom, hogy meg lehet csinálni kitartással.
Írtál a fórumon korábban is? Szívesen visszaolvasom, hogy hogyan is jutottál el idáig.

4 hónapja
#5221
Tagsi 636 236
Szombaton értem be BMI szerint a normál testsúlyba.

0. nap - 2018.04.27. 111 kg, BMI 40,77, testzsír ~55%
365. nap - 2019.04.27. 74.6 kg, BMI 27,4, testzsír 36.3%
505. nap - 2019.09.14. 68 kg, BMI 25, testzsír 31,9%

Eddigi fogyás -43 kg, ami -38,74%.
Még -1,4 kg és 40%-nyit fogytam.

4 hónapja
#5220
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5218
Semmi baj ha elfogyok... Akkor biztos a Nirvána következik, milyen jó is lesz az!

5 hónapja
#5219
shinita 5 1
reply to OverweightPork's post #5217
Az elektrolitok eleve fokozttan fontosak ketóban, azokra ügyelni kell. Sokan nem teszik, akkor jön a simán elkerülhető, de sokak által a korai ketóhoz tartozónak gondolt keto flu. Rám amúgy sok érzékelhető hatása nincs, ha nem figyelek az elektrolitokra, csak izomgörcseim lesznek s utána persze lenne komolyabb probléma, ha túlzottan elhatalmasodik a magnéziumhiány, de azt nem várom meg. Sima magnéziumtabletta jó rá (persze nem oxidos, mert az pocsékul hasznosul). A sót még könnyebb bevinni, de abból én igen keveset eszem, sokszor messze az ajánlott szint alatt (legalábbis hozzáadott sóként, csuda tudja, természetesen mennyi van az ételekben, de olyan sok nem lehet), de nekem így is működik. Többnapos böjtben sem kell sót ennem, elég a víz, van, aki jobban bírja, sokan pedig még napi egy evéshez is sós vizet isznak... Rosszul hangzik, én inkább megeszem, a Himalája só nagyon ízlik, nekem rózsaszín van. De sok sima sót is használunk, jódozottat, biztos, ami biztos, Magyarországon jódszegény a víz.
A káliummal fogalmam sincs, mi van. A ketóban ajánlott hatalmas mennyiség töredékét vihetem be, de sokan így teszik és elvagyunk. Én pláne nem is ketózom sűrűn, az egyik kedvenc gyümölcsömben, a banánban pedig sok van :) A spenót remek forrás lenne, az kb. a ketósok szent grálja, de abból havi pár deka megy, ha nagyon igyekszem.

Én kb. 69 vagyok, ahogy sok éve mindig, de most újra beépítem az összes trükkömet, csak lassan megy. A ketóra épp nagy szükségem van, nagyon fáradt vagyok és alig tudok felkelni reggel (pedig soha életemben nem tudtam könnyen felkelni, na most ehhez képest romlott le a dolog). Ezt igen sokunknak azonnal megoldja a ketózis, kifejezetten gyakori mellékhatásnak tűnik. Korábbi fekvés sem ártana, persze, de a ketó a szokásos 3 órai elalvásomnál is segít.

5 hónapja
#5218
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5217
Még a végén elfogysz.

5 hónapja
#5217
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5216
Hát már késő bánat, rendeltem 1 doboz kollagént... Mindegy, nem volt drága, beszedem hogy kárba ne vesszen, oszt' ennyi... De, hogy valami fontosabbról is írjak, pár napja rendeltem egy doboz elekrolitkapszulát. Amióta szedem, SEMMI bajom reggelente a felkeléssel, holott korábban kb délig tartott míg „magamhoz tértem”! Délután már volt energiám bőven. De délelőtt egy kóválygó, erőtlen, enervált zombi voltam... Holott szedtem bőven vitaminokat meg minden, de úgy látszik azokban akkor is kevés az ásványi só és nyomelem, ha rá van írva e termékekre ezekből valamennyi.
Na de most szedem bőven... És semmi bajom! Sőt, tegnap beértem mindössze 1200 kalóriával (még kevesebb is volt ennél egy picivel) és kevésbé voltam éhes mégis, mint amikor 2500 -at zabáltam... Úgy látszik a szervezetem érezte, hogy hiányzik neki VALAMI, s emiatt követelt több ételt mert ha többet eszem, vélhetőleg a hiányzó cuccokból is töbnb kerül belém...
Ez az erőtlenség délelőtt egyértelműen NEM a keto hibája volt nálam, mert már ÉVEKKEL EZELŐTT is megvolt, állandóan, krónikusan, amikor még szénhidrátzabáló voltam. Úgy tűnik a hagyományos „nyugati” étrend nemcsak súlyosan hízlaló, de súlyosan TÁPANYAGHIÁNYOS is!
Amúgy, már csak 71.7 kiló vagyok, hehehe...

5 hónapja
#5216
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5213
Hát ha tényleg ennyi kocsonyát eszel, akkor nem hiszem hogy szükséged lenne rá! Gyakorlatilag a kollagén az, amitől bekocsonyásodik az ételed.

5 hónapja
#5215
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5211
Én ilyet vettem, az íze kellemes (barackosat választottam), a szaga szörnyű (mégis csak "csontból" van :D ): https://www.stillmass-nutrition.hu/eshop/enzimatikusan-hidrolizalt-kollagen/c-65.xhtml
Ez egy zselésítőanyag egyébként, természetes úton a csontlevesben van sok, de a javasolt adagot abból bevinni BŐRFESZESÍTÉSHEZ, azt kb lehetetlen (10g/nap legalább). Ízületvédelemre kevesebb is elég természetesen.

Persze az hogy az USA-ban milyen termékek érhetőek el, fogalmam sincs. Az biztos, hogy a kapszulás megoldás nagyságrendekkel (vagy 10x) drágább.

Szerintem használ, de mélyre menő következtetéseket még nem vonnék le.

5 hónapja
#5214
Tagsi 636 236
reply to OverweightPork's post #5213
Azért csodát ne várj. Idő kell a bőrnek is, de tökéletes nem hiszem, hogy lesz.
Kollagen kapcsán HUNiteddel már beszéltük par hete, hogy unokatesom terdmutete után kollagén bevitelnel a dokija a hus/csontlevesre esküszik.

5 hónapja
#5213
OverweightPork 220
reply to Tagsi's post #5212
Köszi a linkeket, utánnéztem a dolognak. Rendeltem egy dobozzal... Majd meglátjuk használ-e. Bár bevallom, így alapból szkeptikus vagyok a dologgal kapcsolatban, úgy értem, elhiszem hogy a kollagén jó lehet erre, csak abban vagyok szkeptikus érdemes-e pénzt áldoznom extra kollagénbevitelre, ugyanis rengeteg állati belsőséget fogyasztok (hiszen ketogén diétát folytatok), ráadásul táplálékom zömét eleve magam által főzőtt sertéshús teszi ki, úgy, hogy sűrű kocsonyává áll össze kihülés után... Óh, milyen finom is! Gyerekkoromban sosem szerettem a kocsonyát, de EZ, amit magam főzök...! Lehet amiatt ilyen jó mert szinte semmivel se ízesítem, a sót meg a fokhagymát kivéve. A gyermekkoromban evettekbe meg belepakoltak minden szemetet gondolom ami elrontotta az ízét, ráadásul annál a kocsonya se volt elég szilárd, komolyan, úgy nézett ki mint egy takony már bocs...
Na mindegy, szóval a lényeg hogy gondolom a kocsonyában is rengeteg kollagén lehet eleve... De, egy adaggal rendeltem azért, mondom.

5 hónapja
#5212
5 hónapja
#5211
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5210
Kollagén? Vajh' ki ő, és merre van hazája? Miként kell használni?

5 hónapja
#5210
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5209
Próbáld ki a kollagént.

5 hónapja
#5209
OverweightPork 220
Csak úgy írom mindenkinek bátorításként: épp 80 napja van hogy fogyizni kezdtem, ketogén diétával (illetve, az első hét még nem ketogén volt, azután tértem át rá). Eredetileg 91 kiló volt a súlyom, ma reggel már csak 72.1 kg. De nem ez a legdöbbenetesebb, hanem hogy eredetileg úgy kb 125 centi volt a „derékbőségem” (nem tudom ez-e a jó szó rá, a lényeg hogy az a kerületem amit pont a köldökömnél mérek, és úgy, hogy teljesen kifeszítem a pocakomat). Tulajdonképpen 120 és 125 centi közt mozgott állandóan e mérőszám. Na, ma délelőtt tíz órakor, és AZUTÁN hogy épp telezabáltam magamat alaposan (hússal), megmértem megint: alig 95 centiméter e kerületem!
Hát, mit mondjak, jelentős különbség... Igaz, az is jelentős mennyiség ami bőr ott lóg rajtam, markolászhatom mintha sarat dagasztanék, van belőle jó sok... Arra még nem jöttem rá, miként tüntethetném ezt el, holott tuti hogy csak e sok bőr is nyom legalább 2 de inkább 3 kilót. Az biztos, sebészeti beavatkozást nem vagyok hajlandó vállalni emiatt.


5 hónapja
#5208
shinita 5 1
reply to OverweightPork's post #5206
Ne keverd ide az állatokat, mert sokuknak szénhidrát kell, a zsírtól pedig betegek lesznek. Ahogy tudom, a nyúl nem bírja a zsírt, igaz, a cukrot sem, a répa nem jó neki nagyobb mennyiségben. A kolibri viszont vígan elvan jobbára cukros vizen s nektáron. Nyilván kell neki fehérje, amit rovarokból fogyaszt, de energiának remek a sok cukor. Ezzel sok ember így van, főleg azok, akiket a szénhidrát energizál, a zsírtól csak rosszul lesznek, de legaláébbis lemerülnek. Pedig az is remek energia és sokunknak jobb is, engem enervál a cukor. A páromnak pedig teljesen mindegy, cukor, zsír, mindkettő remek energia, ugyanúgy laktat, de mindkettőre szüksége van, hogy összejöjjön elég kalória, miközben jól érzi magát... Illetve szerintem szénhidrátszegény étrend (150g ch) működne neki, de ezt képtelenség kipróbálni, mert rengeteg szénhidrátot tol szinte folyamatosan. Ha én adom neki a reggelit, akkor az lehet szénhidrátszegény, de ahhoz egy nagy tortát kell kreálnom ebédre, hogy az is szénhidrátszegény legyen s akkor még ott van a vacsora. Egyesekkel igen nehéz :)
Nyilván a ragadozók szénhidrátszegény étrenden vannak (bármit is jelent ez állatoknál, itt nyilván nem az embernél megjelenő grammok a mérvadók), de a növényevők többnyire nem ilyenek (max. akik erősen alapoznak zsíros magvakra). Sok állat kifejezetten gyümölcsevő, ami még vad gyümölcsöknél is inkább szénhidrát, mint zsír. Sok majom erősen alapoz gyümölcsökre, bár pl. a csimpánz, a legközelebbi rokonunk mindenevő, de az se zsírra alapoz. Érdekes lenne látni adatokat, hogy milyenek az egyes állatok tipikus makrói... Még a húsevők is inkább fehérjét esznek, nyilván némi szénhidráttal és zsírral, de egy tipikus zsákmányállat nem feltétlenül zsíros. Ez attól függ, ugyebár. Még az ember által tenyésztett állatok is ritkán igen zsírosak, pedig azok nem rohangálnak folyton. Persze az ősszel, télre felhízott állatok elkapásakor több zsírt kap a zsákmányoló s bizonyos állatok eleve zsírosabbak... A vadnyulak pl. hírhedten zsírszegények, ezért nevezték el róluk a rabbit starvation szindrómát.

Sok ember SZENVED ketóban. Csakúgy, ahogy én szenvednék egy szénhidrátdús étrenden. Nem vagyunk egyformák. S nem mindenki éri be 2000 kcallal ketóban, simán lehet éhezni annyival extrémebb esetben. Sőt, akit a szénhidrát laktat igazán, annak jóval több kalória kellhet ketóban a jóllakáshoz. Én is úgy tudom, hogy nem ez a tipikus (azok között, akik egyáltalán hajlandóak erre a valamelyest extrém étrendre), de vannak ilyen emberek. Sokaknak mindenféle komoly problémájuk lesz ketóban, ez van. A kicsit is egészséges emberi szervezet bírja a kevés szénhidrátot, de a túlélés nem egyenlő azzal, hogy az ember egészségesen, jó közérzettel él, márpedig az a fontos.
Akiknek bejön a ketó, azokse fogynak eszméletlen sebességgel, csaknéha és azt is sokszor áldozatok árán. Ha az ember csak simán ketózik, nem férfi, nem extrém kövér, nem aktív, akkor nagyon gyakran egyáltalán nem fogy. Ahhoz oda kell figyelni és lecsökkenteni a kalóriabevitelt. Ami nem mindenkinek könnyű, nekem pl. a ketó nem elég, pedig minél kevesebb szénhidrátot eszem, általában annál kevesebb kalóriát eszem s egyre jóllakottabb vagyok. Hozzám passzol a ketó, de nem elég. De van, akihez nem is passzol, csak éhezik mellette, majd szénhidrátosabb, jobb étrendre váltva könnyedén fogy.
Most, hogy napi egyszer eszem, jóformán mindegy, ketózom vagy sem, a kalóriabevitelemen nagyon kicsit változtat (azért az a kicsi is sokat számít bizonyos időszakokban), a ketó csak feleslegesen idegesítene gyümölcsszezonban. Plusz ott vannak az imádott zöldségeim is, de azokat általában valahogy beleszuszakolom a 40 grammomba. Nem csinálnám folyton, de hetekig elvagyok úgy.
Szerencsétlenebb embernek agyi problémái vannak az első ketós hónapban. De hallottam már olyanról, aki hónapokig nyomta és soha, soha nem szokta meg, folyamatos szenvedés és éhezés volt neki a dolog. Úgyhogy nem mindenkinek való, ami nem meglepő, hisz nincs étrend, ami mindenkinek ideális. Mindenevők vagyunk s van választási lehetőségünk, szerencsére.
Az én ideális szénhidrátmennyiségem napi 30-80 gramm (néha OK a 300+ gramm is, de tartósan 100 is sok). Van, akinek nagyon rossz valaha is fölémenni a 20 grammnak, van, aki 150 gramm körül érzi magát a legjobban és van, akinek 800-1000 gramm szénhidrát kell az energikus működéshez és jó közérzethez. A páromnak szerintem 150-200 (ezt sosem próbálta, de lehet, hogy menne) és 500 között minden jó, de vannak rugalmasabb emberek, akik 20 gramm és a csillagos ég közt vibrálnak. Van, aki pár hét ketó, pár hét szénhidrátdús, zsírszegény növényi étrendet nyom, elég fura, de ha neki működik...

Nem lehet eldönteni, pontosan miből jön a háj, de nyilván a kalóriatöbblettől, BÁRMI is az. Én a szénhidrát miatt híztam el, de a hájam zöme tuti zsírból jött, hiszen abból ettem sokkal több kalóriát. Szénhidrátszegény étrenden is simán híztam, amikor sok volt a kalória. Én nem, de egyesek ketóban is híznak. A régi eszkimók hája garantáltan zsírból jött, ahogy a zsíros fókák hája is fehérjéből s némi zsírból kell származzon. A mókus is meghízik dión, nincs ebben semmi különös. A test nem dobja el az energiát.
A bigott vegán és a bigott ketós ugyanúgy butaságot beszél. Nem a zsír hizlal, nem a szénhidrát, hanem az energiatöbblet. Akkor is, ha csirkemellből van, csak azt nehéz összehozni. A ketó (vagy bármi más étrend) "trükkje" az, hogy sok embernek könnyebb jóllakni, kevesebb kalória is elég hozzá. De attól még ugyanúgy a kalóriadeficit okozza a fogyást. Ezt szerintem sokan tapasztaljuk, amikor elkezdünk kalóriaszegényebben és szénhidrátdúsabban enni és jobban fogyunk. Van, akinél a kevesebb szénhidrát okoz egy kis plusz anyagcseregyorsulást, de ez nem jelentős.

Remélem, nem ismételtem magam túlságosan.

5 hónapja
#5207
zverona 262 1
reply to Supernatural33's post #5202
:D Ráérek! Többé-kevésbé már ősz lennék, hajfesték van, fogyj csak tovább nyugodtan! De ne így nézd! Úgy nézd, hogy tekintettel az eddigi eredményeidre és kitartásodra valószínű, hogy mire ismét itt a tavasz meglesz az a kb. 120kg...aztán majd jöhet a többi. Én: nő, 164cm 92kg május elején.Többször variáltam itt és máshol olvasottak alapján mert számomra legegyszerűbb lenne nyers zöldséggel, fehérjével letudni...de hosszú távon nem szeretnék plusz kilók helyett más egészségbeli problémát így most a kalóriát tartom az 1400-as BMR alatt a makrókat 75/135/40g környékén. Ez a mai napig -17,2kg-ot ill. átlag -10cm-t jelent. A cél pedig az "amikor úgy látom" (úgy gondolom kb.10 kg még mindenképp)

5 hónapja
#5206
OverweightPork 220
reply to shinita's post #5204
Szerintem arra gondol, hogy egyszerűen ÉHES, és vagy szénhidrátot eszik, vagy zsírt. Ő a zsír mellett döntött, szerintem NAGYON HELYESEN, mert zsírból kevesebb is elég hiszen jobban laktat, de szénhidrát után nagyon hamar újra éhes lesz az ember. (és az állatok is. De szerintem még az istenek is, ha léteznek. A szénhidrát egy rém gonosz dolog.)
Ezzel tehát nincs semmi baj, a baj ott van hogy szerintem még így is istentelenül sok szénhidrátot eszik. Komolyan, szerintem jobban járna ha akár 3000 kalóriát is megenne, de a szénhidrátbevitelt napi 10 gramm alá tudná csökkenteni! Hamar beindulna nála a ketózis, átalakulna a szervezete egy „zsírégető géppé”, és utána már simán lecsökkenthetné a kalóriamennyiséget napi 2000-re, mert akkor se lenne éhes annyira mint ahogy most érzi.
Egy-két hét átállást kéne csak elviselnie, az se olyan szörnyű, s utána eszméletlen sebességgel fogyna. nem értem miért ragaszkodik ennyire a szénhidráthoz. Eleve a szénhidrát kövérítette őt el! Az a rengeteg háj ami van rajta az NEM a megevett zsírból kúszott fel rá, hanem minden cseppje a megevett SZÉNHIDRÁTBÓL LETT!
S erre még most is ennyi szénhidrátot fogyaszt... Holott az az ELLENSÉGE!

5 hónapja
#5204
shinita 5 1
reply to Supernatural33's post #5202
Nem értem a gondodat a zsírral... Annyira kell csak emelni, amennyire a kalória miatt kell, nem? Már akinek emelni kell, én inkább csökkentettem, mert ráfért. Egy zsírra alapozó étrenden is lehet kevés kalóriát bevinni, sokaknak pont az kell hozzá.
2100-2500 kcal pedig kiváló, csak mozogjunk eleget mellé :D De ez nekem is ritkán jön össze, úgyhogy a kalóriát is csökkentem, de ott is hamar határokba ütközöm, amik évek munkája s jobb módszerek felkutatása után is makacsak, így inkább mindkettőre fókuszálok, az egészséghez úgyis kell mozgás és helyes étrend is. Türelmem, az van.

Sok sikert, nincs ám baj a lassú fogyással, nagy feleslegnél nem is lehet elkapkodni, de jó is, ha az ember belejön az életmódváltásba, hisz az eredmény megtartásnak kicsi az esélye, ha visszatérünk a régi, rossz életmódra. Amúgyis egészségesek akarunk lenni, amihez kell egy jó étrend, megfelelő kalóriabevitellel. Nekem nehéz fogyni, de egy jó étrenden a súlytartás eléggé könnyű s az is valami :).

5 hónapja
#5203
immark 231 2
85 nap után (mármint azóta csinálom, előtte mondjuk 10 éve nem voltam 100 alatt :D) ma először mutatott 100 kiló alattit a mérleg :) 99.8 :) 114-ről indultam 26/F.
Szinte 0 szenvedéssel, úgy hogy mindent ehetek (najó, a mekit kizártam :D)... :) Köszi KalóriaBázis, folytatom tovább!

5 hónapja
#5205
OverweightPork 220
reply to Supernatural33's post #5202
Kipróbálhatnád azért, (mondjuk a „kedvemért” hehehe...) a ketót. Szerintem pont a „te fajtádnak” találták ki. Mi lenne ha tényleg csak a kísérlet kedvéért megemelnéd a kalóriakeretedet 2800 -ra... DE ÚGY, hogy emellé csak maximum 20 gramm szénhidrátot fogyasztasz naponta?! És ha törik-ha szakad, ezt tartsd legalább 1 héten keresztül! De vigyázz hogy fogyassz mellé rengeteg vitamint és ásványi sót is. (vitaminból nyugodtan szedd be a hivatalosan ajánlott napi adag ötszörösét, de akár többet is!)
Szerintem hihetetlen eredményeket tapasztalsz majd villámgyorsan... Persze amíg ezt csinálod vezesd a fogyásodat és hogy mit eszel megint szigorúan itt a Bázison!
Aztán ha látod egy hét alatt hogy tényleg remek módszer neked, maradj is mellette. Szerintem fél évbe se telne így és simán lemennél nemhogy 120, de kerek száz kilóig is!
Tapasztalatom szerint a ketó épp azoknak segít baromi sokat azaz azoknál a leghatékonyabb akik extrém túlsúlyosak. Nem mintha másképp ne válna be, de úgy 75 kilótól már elég nehéz lejjebb menni legalábbis ha az ember sokat mozog mellé... Persze fogy akkor is, csak sokkal lassabban. De konkrétan a TE ESETEDBEN van BŐVEn mit leadni, és ilyenkor a ketó igazi varázsszer lehet, villámgyors eredménnyel
PRÓBÁLD MÁR KI!


5 hónapja
#5202
Supernatural33
reply to zverona's post #5201
Háááát, a 120 kiló az nekem -50 kg fogyás, vagyis addig még 30 hátra van... annyira nincs közel:D Még az 1/4 résznél se tartok, nem hogy a felénél.
Majd egyszer...idővel az is meglesz. Kezdem egyre jobban elengedni a türelmetlenséget, ilyen téren is fejlődtem:) Már nem izgat, hogy mikor mennyi megy le.
A siker pláne nagyon messze van, az ugye nekem -100kg ami összvissz olyan 3,5-4 év de az is lehet hogy több. Szerintem addig megőszülsz mire kivárod, hogy leírjam- sikerült:) Nemrég neten keresztül megismertem valakit aki 70 kilót fogyott, ugyanúgy szénhidrátszegény étrenddel, viszont 4,5 év alatt. Szóval nem gondolom, hogy hamar fog megtörténni az a bizonyos nap, hogy én leírom ide azt, hogy ,megcsináltam.

Maradni amúgy én is szeretnék, fogyás után is, mármint itt. Ugyan napi szinten már rég nem vezetem, de tartom magam a kevés szénhidrát-sok fehérje-sok zsír kombóhoz, és szúrópróba szerűen csináltam többször is olyan napot amikor csak úgy gondoltam egyet este, és beírtam mindent amit megettem aznap... (aztán visszatöröltem), de a lényeg, hogy időnként csinálok azóta is ilyen önellenőrzést, és ezt viszont nem szeretném abbahagyni.

Semmi változás nem történt, tartom ami kialakult az étrendemben, napi körmölés nélkül sem léptem át a szénhidrát keretet amit magamnak annó megadtam. Ez nálam a max 95 gramm de a napjaim többnyire 80-85 grammra jönnek ki. Mikor még vezettem, akkor is így volt.
Kalória szempontból viszont tragikus... nagyon sok nekem, ugye amiatt, hogy nekem a zsíron sokat kellett emelni mivel elég kevés a szénhidrát... 2100-2500 kalória per nap,.. hagyjuk is:D Azt hiszem ezt az oldalt nem igazán erre találták ki , mert a cél a kalóriacsökkentés lenne elvileg. De nem tudok mit tenni, nekem változtatni kellett a makrókon.

Te végülis mennyiről indultál, hol tartasz? Mi a cél?

5 hónapja
#5201
zverona 262 1
reply to Supernatural33's post #5200
A 120 lehetett az a határ ami normál utcai öltözékben már megszüntette a kritikus pillantásokat. Közel jársz! :)
Egyébként nem tudom én mikor jutok a célhoz, de utána is maradok. A kontroll miatt is de amiatt is, hogy itt legyek mikor kiírod, hogy: SIKERÜLT! :)

5 hónapja
#5200
Supernatural33
reply to zverona's post #5194
És annál akinél láttad ezt a fogyást , kb hány kg körül vetted észre, hogy látszik rajta?

5 hónapja
#5198
shinita 5 1
reply to OverweightPork's post #5184
Szerintem nem is kell valami fix cél, legalábbis annak, aki még sosem volt annyi hasonló körülmények között... Én sosem voltam karcsú, így lövésem sincs, hol kéne majd megállnom, pláne, hogy az izomtömegem is változhat (a remény hal meg utoljára, no... tök rég nem edzek már, már súlyokkal, biciklizni és sétálni azért szoktam, de abból csak az előbbi okozhat némi változást, de ahhoz is sok kell).
176 centis a párom is, neki 62 kiló szuper lenne, de nem képes éhezni a karcsúságért, így 68 kilóval van el, úgysem néz ki rosszul, csak a hasa hájas kicsit. Az nagy butaság, amikor emberek kitalálják, hogy egy 176 centis férfinek mondjuk 80 kilósnak kell lennie, mindentől függetlenül. 80 kiló remek súly, de csak ha a delikvens eléggé izmos, naturál maxtól nem túl messze (ha nagyon közeli, akkor ez egy atomszálkás állapothoz passzoló súly). A párom, ugye, nem ilyen, neki jóval 70 alá kell mennie a karcsú alakhoz, ez van.
Az pedig főleg fura, hogy a nőknek hasonló magassághoz kisebb súlyt mondanak, pedig amit vesztenek a potenciális izommal, megnyerik zsírban... Más kérdés, persze, hogy kevesebb nő gyúrja ki magát, de valljuk be, az átlagos fickók sem olyan hű de izmosak. Úgyhogy egy 176 centis nőnek is a 60-80 kiló a jó, kevésbé szárazon, de igen izmosan kissé fölé is mehet egészségesen. Úgyhogy ugyanaz a sáv, mint férfiaknál.

5 hónapja
#5195
zverona 262 1
reply to OverweightPork's post #5193
Kiegyensúlyozottnak tűnsz, olyannak aki jól megvan magával és nincs szüksége másra, hogy egészek legyenek a napjai..tehát nem sajnállak. (de nem lesz az a 62 kevééés??? :D )

5 hónapja
#5194
zverona 262 1
reply to Supernatural33's post #5191
Nincs túl sok hely a világon ahol más öröme van akkora mint a saját, tehát írd! :) /volt alkalmam látni - nem saját - mit jelent ha valaki 150 alatt fogy...hidd el most már egyre szembetűnőbb lesz/

5 hónapja
#5197
OverweightPork 220
reply to zverona's post #5195
176 centi a magasságom. 62 kiló elérésével a BMI értékem úgy 20 körüli lenne, hogy kevés-e? A „nyugati” úgynevezett „civilizált” emberek nézőpontja szerint igen, mert nagyjából ettől lefelé tekintik magukat soványnak. Másrészt azonban, a természeti népek BMI értékeit alapul véve, náluk épp e 20 körül van a „normális”. Minthogy én ketogén diétát követek, még ha némi paleóval felvegyítve is (bár ez inkább szigorításnak tekinthető a ketogénen belül...) emiatt logikus hogy a természeti népek (= modern ősemberek...) BMI indexéhez igazodjam, hiszen a táplálkozásom sokkal közelebb áll az övékéhez mint a modern emberéhez (mely utóbbit eddig követtem, s amiatt is híztam el).

5 hónapja
#5196
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5192
Én se unom, sőt, jó dolog mások sikereit olvasni, az nekünk is erőt ad.

5 hónapja
#5192
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5191
Bizton állíthatom, hogy nem unjuk. Aki meg igen, az tovább lép rajta!

5 hónapja
#5191
Supernatural33
reply to zverona's post #5189
Persze hogy kitartok:) Nekem már ez az életem. Nem fogom a korai halált választani, hidd el. Ezek után pláne nem, hogy nem kell éhezni, se szenvedni a fogyáshoz. Soha nem ettem még ennyire változatosan, nagyon megszerettem, és ráadásul semmiről sem mondtam le teljesen- amit szeretek, csak bizonyos korlátokra volt szükség, hol több korlátra, hol kevesebbre, attól függ épp mi az...:)

De azért még korai szerintem, hogy tükörben, képek nélkül lássam a változást. Azért ez még mindig 80 kg túlsúly ami rajtam van. Szerintem ha már a felénél fogok járni a fogyásnak, 120 kg -nál, talán észre fogom venni fotók nélkül is....Vagy 100? ezt még nem tudom. Majd kiderül:) Bár lehet ritkábban jövök helyzetjelentéssel, biztos unjátok már:D

5 hónapja
#5193
OverweightPork 220
reply to zverona's post #5190
Nemigen akad aki rám szólhatna mert elég magányos életet élek, sőt a magányos helyett használhatom a „remete” jelzőt is... még az efféle fórumos/virtuális életem is rémségesen ritka és szegényes, holott ez még maga a tömény változatosság ami a „társasági életemet” illeti, a fizikai változatúval összehasonlítva.
De ne sajnálj, nem is igénylem nagyon a társaságot. Elég időpazarló foglalatosság. Egy nerd, geek fazon vagyok. Jobban szeretem az alkotást. De azt is csak magamban, mint egy „magányos farkas”. Programozom meg írogatok... szemlélődöm... röhögök az Emberiségen... Reménytelen fajzat, az az igazság. Semmi baj, majd a Homo Sapiens után jön az értelmes patkányok vagy polipok kora... a felmelegített Föld pont kellemes klíma lesz nekik.

5 hónapja
#5190
zverona 262 1
reply to OverweightPork's post #5184
Ez a "telhetetlenség" valahonnan ismerős. :) Gondolom már gyakran szólnak rád: "többet már ne!!!" :D

5 hónapja
#5189
zverona 262 1
reply to Supernatural33's post #5185
De jó!!! Tarts is ki, mert a rosszabb napokon tökéletes példa vagy rá, hogy meg lehet csinálni. :) Gratulálok!! Szerintem kezdődik az az időszak amikor a mérlegen túl is egyre jobban látod a változást.

5 hónapja
#5188
OverweightPork 220
reply to Supernatural33's post #5185
Látod, a te eseted is azt az ősi bölcsességet bizonyítja, miszerint:
„Semmi sem örök, csak a Változás!”

5 hónapja
#5185
Supernatural33
5 hónap + 20 nap...mondhatjuk hogy bő 5 és fél hónap

-20,2 kg , azaz

2019. 03. 01. - 170 kg
2019 08. 20. - 149,8 kg

Egészen fura, vagy 6 éve nem láttam számokat a digitális mérlegemen, csak ERRORT, mivel képtelen volt mérni. Kurva jó érzés:))))))))))))))))))) Szerintem nem sok ember van a földön aki annak örül, ha majdnem 150 kilót lát maga alatt a mérlegen....kivéve azt aki 20 kg-val nehezebb volt még pár hónapja:) Kitartást mindenkinek:)

5 hónapja
#5184
OverweightPork 220
Nos, 91 kilóról kezdtem, eredetileg 80 kilóig akartam lemenni, de 83-nál meggondoltam magamat hogy a 70 sokkal remekebbül néz ki... tegnap este 73 kiló voltam. Ekkor újra meggondoltam magamat hogy a 176 centis magasságomhoz a 65 kiló még sokkal remekebbül nézne ki... azaz új cél lett beállítva! De már előre tudom, a titkos vágyam a 62 kilogramm... Lényegében 20 körülire óhajtanám csökkenteni a BMI -met.

5 hónapja
#5183
shinita 5 1
reply to HUNited's post #5180
Nekem nagyobb párna van, abból még fog lemenni bőven, de amit írsz, az is megvan sokaknál. Egyes hobbitestépítőknek sosem lesz kockahasuk, mert egy parányi makacs zsír megmarad hason, még ha addig lemegy testzsírral, amíg csak nem veszt izmot, akkor is. Ez van, ezt kell elfogadni, ettől azért még remekül kinézhet az ember s egészséges, erős is lehet s ez a fő :)

5 hónapja
#5181
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5178
na most kipróbáltam, nekem a törökülés sem kényelmes. Megcsinálni megtudom, de nem lesz a kedvencem :)

5 hónapja
#5180
HUNited 383 75
reply to shinita's post #5179
Nálunk a feleségem olyan, hogy ha bele gajdul sem megy le a hasáról a kis párnácska. Mikor 48 kiló volt (a 178 centijéhez), akkor is volt a hasán egy kis párnácska. Ez a megismerkedésünkkor volt. Azóta én és a két gyerek felvittük a súlyát 64 kiló körülre.

5 hónapja
#5182
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5180
Ha tényleg csak egy kis párnácska, az még nem vészes. Akkor kezd baj lenni, ha már oldalt a derékon is megjelenik a „párnácska”, azaz ha a párnácska kezd átváltozni az egész hasat körbefogó úszógumivá... Nekem épp elindult e folyamat úgy 91 kiló körül, na akkor kaptam észbe és kezdtem fogyózni... A haladás szép, hogy marad-e valami párnácska a végére, még nem tudom.

5 hónapja
#5179
shinita 5 1
reply to OverweightPork's post #5175
Az jó, ha mindenhonnan megy le (már ahol van, mert nekem a kezem nagyon csontos 30 kiló plusszal is). Sokan roppant asszimmetrikusan fogyunk. Pl. 20 kiló plusznál drasztikusan lefogyott a fejem, többet már nem tud. A hasam, az alig csinál valamit, talán majd az utolsó 10 kilónál, de nem, mert 62 kilósan is igen hájas, alig láttam változást. Sokan vagyunk így, az utolsó kilók mind hason vannak, ruhában már az ismerősök hüledeznek, hogy elfogyunk, így is túl vékonyak vagyunk, de a has az biza nem kicsit hájas...
Mérni nem tudom magam, két mérésnek köze nincs egymáshoz. Néha a szabónál nézem, hogy mit mér, mivel az utóbbi években több fellépőruhát kellett csináltatnom. De mivel nem tömegelek, informatív a súlyom is. Amúgyis szemre megy az egész. Majd észreveszem, ha nem lesz hájas a hasam :D Ha ugyan egyszer eljön az az idő, de én optimista vagyok sok év után is, végülis a módszer végre megvan, kellemes is, már csak csinálni kell.

5 hónapja
#5178
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5177
Nemhogy a törökülést, de még a lótuszülést is simán megcsinálom akármikor! Bár nem szoktam rendszeresen úgy ülni, csak pooénból szoktam bemutatni néha hogy arra is képes vagyok. És nem kell ám a kezem segítsége ahhoz, hogy a lábaimat úgy egymásra rakjam...
A törökülés, az azonban más. Gyermekkoromtól „ösztönösen” úgy ültem majdnem mindig, mert kényelmesnek tartom. Igazából a széken ülés egy idő után mindigis fárasztó volt nekem. Kényelmetlen.
Hm, lehet hogy előző életemben valami keleti muki voltam, hehehe... Aztán ide kóboroltam Hungarisztánba mint valami „migráncs lélek”...


5 hónapja
#5177
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5175
A töröküléssel még nem próbálkoztam, bár korábban sem, szóval nem tudom most mennyivel lenne könnyebb.

Amúgy én arányosan vagyok/voltam dagadt, szóval nem bánom ha mindenhonnan megy le rólam a zsír, csak furcsa hogy a centi és a mérleg kezdenek ellentmondani egymásnak.

5 hónapja
#5176
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5174
Én Skype-on keresztül tartom a kapcsolatot anyámékkal, mert messze vannak.
A minap voltam náluk és elkezdett bőgni hogy mennyire lefogytam, alig tudtam megvigasztalni, hogy nem rákos vagyok (remélem), és hogy ez tudatos. Pedig Skype-on minden héten látott, semmi nem tűnt fel neki.

5 hónapja
#5174
Supernatural33
reply to HUNited's post #5172
Mell, mell alatti rész, derék, csípő, a felső combjaimnak egyben mérem a körméretét, illetve a lábamon rögtön a térdem felett és a csuklómat:D
De őszintén szólva meguntam a méricskélést, majd talán ha meglesz az első 50 kg mínusz, csinálok megint egy összegzést. Mérlegre is ha havi 2x szoktam állni kb , vagy egyszer, egyébként nem érdekel. Úgyis lassan megy. Odafigyelek amire kell, élvezem a kajákat, élem az életem és kész. (bár ettől még a türelmetlenséget nem könnyű legyőzni:)
Amúgy a képeknek jobban hiszek, mint bármilyen mérőeszköznek. Csak magamnak a lehető legkevesebb ruhában szoktam kb 2 havonta képet csinálni, hogy az apróbb változásokat is lássam, és ezzel megnyugtassam a lelkem:) nagyon látszik a változás, ami megdöbbentő, a súlyfelesleg mértéke és a fogyás mennyiségének csekélysége mellett...:) Ez engem nyugtat meg és ennyi.
Sok ember ilyenkor azzal van elfoglalva, hogy mikor fogja a környezete látni és megdicsérni. Ez pl engem egyáltalán nem érdekel. Nem is szeretném, ha megjegyezné bárki. Úgyis a legnagyobb nadrágjaimat hordom ameddig szét nem kopnak, és mivel lóg rajtam, lényegében elég sokáig el fogja takarni a fogyást:) Szerintem 1,5-2 évnél hamarabb a kutya se fog látni semmi változást:D
Korábban is volt már erre példa. Mikor egyik koplalásom során 100-ról 82 kilóra fogytam, senkinek se tűnt fel. Majd nyáriszünet alatt lementem 75-re, és mindenki akkor olvadozott, hogy mennyit fogytam. De azért az előtte levő összességében 8 hónap senkinek se tűnt fel.:)
Így én már ezekre nem adok egyáltalán. Saját magam miatt fontos, hogy lássam a haladást.

5 hónapja
#5175
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5172
Én sehol nem mérem magamat centivel. Igazság szerint e téren annyira tudatlan vagyok, hogy ha hiszed ha nem de még arról sincs fogalmam se, mi a különbség a "derék" és a "csípő" mérése közt. Eddig azt hittem ott a derekam ahol a csípőm, azaz ahova a kezemet teszem amikor „csípőre teszem a kezemet”... Most a postodból döbbenten következtetek rá hogy ez a két fogalom nem azonos. De most se tudom mi a különbség...
Szóval én nem centizem magamat. De már a főnököm is mondta hogy egészen másképp nézek ki, és az arcom is lefogyott. Ebből arra következtetek, hogy nálad is simán mehetnek le kilók úgy is hogy egy kicsi az arcodról, egy kicsi a fenekedről (farodról hátulról amit nem látsz), esetleg akadt már némi háj a májad és a szíved körül is amit pláne nem látsz hiszen belül volt na most az is eltűnt vagy annak legalábbis egy része... Netán valami a tokád körül is eltűnt, vagy vékonyabbak lettek az ujjacskáid... Ezek olyasmik hogy észre se veszed mert fél milliméterekről lehet csak szó de „sok kicsi sokra megy”!
Én, mondom, nem centizem magamat, de biztos ment le a combomról is mert megint olyan könnyű törökülésbe ülnöm mint ifjú koromban... Aztán ha centit nem is használok, de az bizony úgy van hogy a nadrágszíjamon már 3 lyukat is beljebb kellett állítsam a csatot, de már úgy is lötyögni kezd rajtam megint! A megegítőnadrágom derekán a spárgát is sokkal szorosabbra kellett kössem, a kedvenc alsónadrágomról meg 3 napja fájó szívvel lemondtam, mert azon semmit se lehet állítani hogy szűkebb legyen, így azonban most már annyira tág hogy teljesen reménytelen használnom...

Ezek apró változások, de ha apránként jönnek is ám folyamatosan, akkor idővel összegződnek. Tulajdonképpen magam is jobban szeretném ha sokáig CSAK a hasamról olvadna le a háj, de hát a dolgok nem így működnek. Megy az le mindenhonnan...

5 hónapja
#5173
shinita 5 1
reply to Supernatural33's post #5167
Ez érdekes, nekem félelem sosem volt...
Nem hinném, hogy idegenné válnál magad számára, elég időd lesz megszokni a változást. Sokunkkal pont hogy az történik, hogy nem is látjuk a változást, ez egy szintig normális, mindig látjuk magunkat és észrevétlenül változunk, főleg nem gyors fogyásnál. Nekem nem volt hatalmas feleslegem, de azért sokat változtam, nekem mégsem tűnt fel, egy régi fotó hatására megláttam a változást, de attól még ugyanúgy magam vagyunk, mint golyófejjel s kevesebb ránccal (közben teltek az évek is, de a zsírvesztés is bizonyára ott van) :)
A várakozást akkor tartanám rossznak, ha szenvednék, de én túl hedonista vagyok, még csak az evés élvezetéből sem adtam fel, nemhogy éhezzek. Na úgy pokoli lehet sokáig várni. De ha egy jó, egészségesebb étrendet, életmódot találsz, az nem rossz, nem önsanyargató (lehet nehéz és szokatlan, persze, de az más)... Egyszerűen telik az élet s közben lassan fogysz, egyszer majd csak eléred a célod... Sok dolog van, amit nem lehet túlzottan sürgetni, nem így működik. Élvezzük az utat, a cél majd elérkezik egyszer.
Nyilván mindenkinek más az egész s bizonyára megvannak a piszhológiai okai a félelemnek is, ehhez nem értek. De tudod, hogy egészséged, jövőd szempontjából jó úton jársz, nem? :) Sok sikert!
Amúgy nagy súlyból sem mindenkinek könnyű fogyni. Átlagosan az könnyebb, de vannak kivételek. Láttam én már hatalmas feleslegű férfiakat, akik minimális szénhidráttal és igyekezettel is csigatempóban fogytak, pedig ez nagyon nem tipikus. De ez van, mindenki más.

5 hónapja
#5172
HUNited 383 75
Nekem érdekes, mert a súlyom megy lefele (direkt lassítottam, ahogy közelítek a 100 kilóhoz, igyekszem beállni - amennyire lehet - a heti egy kilóra), a centi egyre kevésbé a barátom.

Most pl. mell és derék és csípő is 110 centi. Februári az első centis adat (addig ezeket nem mértem), a csípőm 132, a derekam 139, a mellem 129 volt. Ekkor voltam 138 kiló. Most 103,9 voltam vasárnap (az a mérőnapom).

De az utolsó hónapban a mell derék és csípő alig változott, pedig a súlyom kicsit több mint 4 kilót csökkent.

De honnan akkor? A combomból? Mondjuk vékonyabbnak látom a combomat, lehet azt is mérni kellene?

Ti milyen pontokon méritek magatokat? Vagy felesleges a centit buzulni?

6 hónapja
#5171
zverona 262 1
Köszönöm!

6 hónapja
#5170
Supernatural33
Igen tervben van a dokumentáció, még az alakulás folyamatában is, nem csak az elején meg a végén. Kb 12-13 kilónként gondoltam, de 25 kilónként mindenképpen.
Nem akarom, hogy ne legyen viszonyítási alapom, és amiatt ne lássam a változásokat, mert ha valaki nem lát változást hónapok munkája után, azért bizony elkeseredik. És itt most nem stagnálási időszakokról beszélek, mert tisztában vagyok vele és tudomásul vettem azt is, hogy lesznek olyanok is. Hanem általánosságban. És azért nem az a jellemző stagnálás szintjén sem, hogy ha valaki elkezdi ezt csinálni, akkor rögtön az elején hónapokig nem fogy. Olyan nekem akkor volt, amikor orvos által javasolt 160 gramm szénhidráttal próbáltam fogyni, ráadásul ezt inzulinrezisztenciára javasolta (ahogy sokan másoknak is. Na azzal pl semmit nem fogytam, összesen fél év alatt, egyszerűen sok volt a szénhidrát. Koplalásnál meg nyilván a ch és csökkent annyira hogy fogyjak, csak az meg nem élhető életmód. De nagy nehezen meglett a megoldás erre is:)
Az eddigi életem egy kálvária, nagyon sok mindenen mentem át, mire oda jutottam ahonnan 5 hónapja elindultam, rengetegszer próbálkoztam lefogyni korábban....csak hát rossz módszerekkel, és ugye a jojoeffektus olyan dolog, hogy felfele általában mindig több jön és gyorsabban, mint amit az ember leadott. Fogytam én már 25-30 kilót is koplalva, illetve egy olyan fogyókúrával (fehérje porral váltottam ki étkezést) amit nem tudtam tovább fenntartani. A legnagyobb baj az a tévhit volt, hogy egyszerűen nem tudtam azt, hogy éhezés nélkül is el lehet érni fogyást:) Mindig mindenki azt mondta, hogy ha keveset ennél, nem lennél ilyen disznó, bálna ,meg hasonlók...Hát keveset ettem...., csak hogy ember legyen a talpán aki kibírja egy életen át azt, hogy folyton éhes, és nem lakhat jól. (nem arra gondolok, hogy pukkadásig tömöm magam)
De lesz ebből még sikersztori is:) Sok mindennek utánaolvastam, videókat néztem az alap étrendről amit követek, és így teljesen más az egész, mint bármikor korábban.

6 hónapja
#5169
Palika71
reply to Supernatural33's post #5167
Nézd! Elmondhatjuk, hogy nem egy sikersztori az eddigi életed.De ezen most változtatsz. Tök jó! ha könnyű lenne lefogyni, nem becsülnéd, és rögtön visszahíznád. :)
Mivel folyamatosan fogod látni a változást magadon a tükörben, lesz időd összebarátkozni az idegennel, akivel a fogyás végén találkozol. :) Biztosan jóban lesztek!
De érdekes dolog ez a tükör. Mikor én lefogytam 10-15kg-t, a tükörben az arcomon meg a tokámon láttam a változást. A testemet meg pont olyannak láttam, mint a fogyás előtt. Lehet, mert minden nap láttam a változást, így a végére elfelejtettem az eredti verziómat?
Mindenesetre érdemes az embernek körbefotóznia magát, és 5-10kg-ként megismételni, mertúgy igazán látszik majd a siker.

6 hónapja
#5168
Supernatural33
reply to zverona's post #5165
Gratula:) Csak így tovább:)

6 hónapja
#5167
Supernatural33
reply to Palika71's post #5164
Odatettem, mert hiába haladok lassan, (pedig mindenhol azt hallani, hogy nagy súlyból könnyű fogyni) hát marhára nem..... na mindegy:) szóval attól még örülök neki, hogy ez sikerült.
Amellett, hogy azért az ember tipikusan olyan, hogy szeretne gyorsan sokat fogyni, és én sem vagyok egy türelmes alkat, de azért próbálom magamban rendbe tenni a dolgokat ,fejben, hogy ha felfordulok akkor se tudok mit tenni az ellen, hogy a fogyásomhoz rengeteg idő kell. Így inkább az elfogadáson dolgozom:)
Nem könnyű azt tudomásul venni, elfogadni, hogy én én vagyok, nem mások, és én ilyen tempóban tudok haladni úgy, hogy közben jól érzem magam, és nem szenvedek. Nehéz megfogalmazni... A fogyás az nekem nem csak egészség, nem csak esztétika, hanem olyan lelki dolog is.
Nem csak a rengeteg plusz súllyal kell megküzdeni , hanem önmagammal is, kavarognak az érzések, a félelmek. az ismeretlen....még bőven kisgyerekkoromban indultam hízásnak, és onnantól SOHA nem volt normális súlyom... Azt se tudom hogy néz ki valójában az arcom, mert a vonásaimat mindig eltakarta/eltakarja a zsír, ugyanez a helyzet a testalkatommal is... Szóval nem egyszerű teljesen vakon nekimenni egy ilyen dolognak. Annak ellenére, hogy élvezem, és alig várom, hogy egyre kisebb legyek, óhatatlanul félek is.
Így, hogy találtam egy olyan életmódot amivel nem azt érzem hogy koplalok és szenvedek nincs miért abbahagynom, nekem innentől rég nem az étrend a nehéz. Hanem egyrészt maga a várakozás, hogy sok időbe telik a dolog, másrészt az, hogy mi vár rám 3-4 év múlva. Kvázi egy idegen fog visszanézni a tükörből.
Ez nálam nem túlzás, mert hát 100kg súlyfelesleget lefogyni nem egy általános dolog. Illetve az eddigi mínusszal még 82kg ami leadásra vár.
Minden esetre kíváncsian várom, és biztos érdekes lesz a dolog.

6 hónapja
#5166
drisztina 1301
reply to zverona's post #5165
...akkor ez most egy igazán emlékezetes szülinap :) boldog szülinapot!

6 hónapja
#5165
zverona 262 1
-18 kg közel hússzal több mint azoké akik még nem jutottak el az elhatározásig. Én épp ma három hónapja, hogy kezdtem és ma -a szülinapomon -15kg mellett- köszönöm a számomra segítő hozzászólásaitokat amik által sokat tanultam arról, hogy nem lehet csak úgy "ész nélkül" csökkenteni ezt-azt... :) Talán most már egyensúlyt találtam. Köszönöm!!!

6 hónapja
#5164
Palika71
reply to Supernatural33's post #5162
Azért odatetted a szmájlit a sor végére, mert sejted hogy nagyon jól haladsz, akár mekkora is volt a súlyfelesleged! Gratula!

6 hónapja
#5163
drisztina 1301
reply to Supernatural33's post #5162
hamarabb meg lesz az... ;) hidd el, csak így tovább...

6 hónapja
#5162
Supernatural33
Sziasztok
5 hónap, -18 kg. Mire 70 éves leszek, le is fogyok ezzel a tempóval:D

6 hónapja
#5158
HUNited 383 75
39,9
Jee
Kb 6 hét és nem leszek többé férfi, csak fiú (szokás mondani felénk hogy 100 kiló alatt fiú, felette férfi)

6 hónapja
#5157
Supernatural33
Persze én se azt mondom hogy így akármennyit lehetne enni csak a szénhidrát alapú étrend az ir-eseknek nem jó, ha fokozottabb a dolog. Én most azért nem foglalkozom kalóriákkal mert nincs rá szükségem.
Akkora vagyok , hogy a létezésemmel is elég sok energiát égetek el. 170 kilósan is így volt, és most 153 kilós épp aktuális állapotban is. A kalórialimitnek valószínű a végefelé lesz talán szerepe, nem tudom ezt még, mert az étrendben amit kialakítottam valahol 1900- és 2600 kalória közt bármi összejött.... utóbbi nyilván nem volt egy gyakori dolog, de ha megkívántam a bundáskenyeret ch csökkentett kenyérből akkor viszont azt ettem, és a zsír amiben sütöm az kalóriabomba:)
Összességében azt gondolom, hogy egy átlagos 175 centis ember simán megeszik 2000 2300 kalóriát is akár, ahhoz pedig még a zsírbevitelemet se kell igazán csökkentenem a későbbiekben sem, mert a bundáskenyeres kalória azért nem egy gyakori dolog, van amikor 2-3 hétig eszembe sem jut:) Olyankor nem nagyon megy a dolog extra magasra kalóriában nálam sem.
Én nagyon szeretném ezt az étrendemet végig folytatni, és csak remélem hogy nem lesz szükség változtatásra, mert annyira jól bevált, mint még soha semmi:) Én bizony amíg meg nem tanultam mire kell odafigyelni, nagyon jó volt írogatni ide mit ettem és hogyan alakul a napom:)

6 hónapja
#5156
vagyokakivagyok 3
Pontosan! Nekem sem működött önmagában a számolás. Ez az oldal erről szól, sosem mondanám, hogy a kalória nem számít, DE az elhízás hormonális eredetű, amíg nem tértem át olyan étrendre, ami csökkenti az inzulinszintet, addig az éhség előbb-utóbb erősebb volt. Most csak 10-17-ig eszem, és 80-100g szénhidrátot. Működik!

6 hónapja
#5155
Supernatural33
Én 18 éve jojózok, 15 évesen kezdtem, 7-10-15-25-30 kilókkal, fogyókúrákkal, koplalással stb stb. Csak felfelé mindig több és gyorsabban jött vissza. Ezért kötöttem ki ott ahol.... Eredetileg olyan 30 kg súlyfeleslegem volt, ehelyett lett ezzel a sok szarsággal és évek után 100. És ez csak a súlyfelesleg.
Meguntam de nagyon, és már az életemet is féltettem. Egyenlőre talán a közvetlen veszély elmúlt azt hiszem, mert mielőtt elkezdtem heti többször ébredtem éjjel arra, hogy nem kapok levegőt, fulladok. Na ilyen kb 3 hónapja már egyáltalán nem volt.:)

33 évesen úgy kb századjára álltam újra neki, de ezúttal találtam egy teljesen más utat. Ez volt az LCHF, kevés szénhidrát, sok zsír és fehérje és feldobtam még egy két dologgal, hogy minél jobban élvezhető legyen számomra, és élethosszig tartható. Megmondom őszintén, hogy eleinte aggódtam a kalóriák miatt, mára már egyáltalán nem foglalkoztat a dolog. A tápanyagokkal foglalkozom, amiknek a beállításában a Bázis sokat segített, amiért ezúton is örök hála annak aki az oldalt csinálta/csinálja:)))))))))
(most már csak oda kell figyelnem) de lényegében a diétámnak és a fogyásomnak nem sok köze van a konkrét kalóriaszámoláshoz. Nekem az úgy önmagában nem jött be, szokványos tápanyag arányokkal (ugye szénhidrát alapú az átlag ajánlás) De ez konkrétan az inzulinrezisztenciám miatt van.... nem tolerálja a szervezetem a szénhidrátot, lényegében ezt jelenti ez a betegség, és ezt nekem soha egy doki sem magyarázta el. Utólag nekem kellett kinyomozni a neten, ez azért szerintem gáz, és sokat elmond a dokikról is. Mert nekem kettő is volt, egyik se tudott segíteni. A félretájékoztatásról a követendő diétát illetően meg nem is beszélve.
Mert amúgy korábban próbáltam kalóriákat számolgatni , de akkor a tápanyagok nagyobb része még szénhidrát volt, pl 160 gramm orvosi javaslatra. Azzal nem fogytam, egy dekát sem. Pedig kétszer 3 hónapot végig csináltam grammra betartva.
Hát ez van, mindenkinek máshogy alakul az élete, az én göröngyös utam ez volt, de már megtaláltam a fényt az alagút végén:) Remélem lesz időm végigmenni rajta, és nem patkolok el mégis.

6 hónapja
#5153
vagyokakivagyok 3
kb. 10 éve minden évben nekifutok, és lefogyom, majd felszedem ugyanazt a 6-10kg-t.

6 hónapja
#5152
vagyokakivagyok 3
Nekem "csak" 25 kg minusz a célom. 178cm magasságomhoz vagyok 93kg és 68 a cél. Sajnos a terhesség alatt lettem ennyi és azóta sem sikerült tartósan faragnom belőle, a gyermek már 18 éves :) Így a testem nagyon ragaszkodik a mostani súlyomhoz. DE! Most megcsinálom, mert 53 évesen már érzem a túlsúly hátrányait.

6 hónapja
#5151
Supernatural33
reply to vagyokakivagyok's post #5150
Naná, hogy megcsináljuk:) Te amúgy mennyit szeretnél fogyni? Milyen magas vagy? Mi a cél? Ha megkérdezhetem.
Én sajnos súlyos, extrém elhízásból indulok, 3. stádium. Mint írtam 17 kg mínusznál járok, és még 83 hátra van, de megcsinálom ha beleőszülök akkor is. Mire végzek 3-4 év is elmegy... , kereken 100kg fogyásom lesz:) Mert 70 kg a célsúly. Aztán irány a doki. És már csak a megmaradt bőrkét kell leszedetnem 2 vagy 3 műtéttel, az is pár kiló súly, nem tudom pontosan mennyi, gondolom 5-10 kiló körül bármi lehet, így mindennel együtt 60-65 kg leszek 100kg fogyás plusz bőrműtétek után. Az a 175 centis magasságomhoz nekem megfelel:) Ezért is nagyobb a keretem, mert magas vagyok, meg szerintem erősebb is, nem vagyok egy törékeny alkat az biztos.

6 hónapja
#5150
vagyokakivagyok 3
reply to Supernatural33's post #5148
Köszönöm!
Az enyém is hasonló arányú, csak kevesebb a keretem. 20% fehérje - 80g, 20% szénhidrát - 80g, 60% zsír - 110g. Hajrá! Megcsináljuk!

6 hónapja
#5148
Supernatural33
reply to vagyokakivagyok's post #5144
Szia. Bocsi, hogy csak most írok, de már nem járok fel napi szinten mert beállt az étrendem, így már nem írom, csak tartom:)
Na szóval
ÉN arra vagyok beállítva, hogy
fehérje 120 gramm ez néha kicsit kevesebb, néha kicsit megszalad, de ebből nem csinálok problémát
szénhidrátot a maximumra állítottam, az nekem 95 gramm, de nagyrészt 90 alatt tartom 90-95 ritkán van heti 1, esetleg 2 nap, de inkább 1
zsír 135 grammon van, de néha kicsit kevesebb , néha több. Ezen se problémázok.
Beálltam ezekkel egy életmódra, étrendre, és ezt tartom, az első 10 kiló mínusz óta kb már nem is vezetek kajanaplót mert nincs rá szükségem, csak odafigyelek, hamar megszoktam :) Plusz a legfontosabb infókat, adagolásokat, mértékeket kiírtam jegyzetként, kinyomtattam, és kint van a hűtőn.:)
jelenleg 4,5 hónapja csinálom, 17kg mínusznál járok, és nagyon élvezem:)


kodrean
Engem nem zavar, megcsináltatok mindent majd. De a karom és a combom kevésbé fontos nekem mint pl a has és a mellműtét. A végtagok azok ráérnek utána. Én így értettem:)))

6 hónapja
#5147
OverweightPork 220
reply to Ridita's post #5146
Hát, az elsődleges célomat, a 80 kilót már mondjuk elértem, úgy tekinthetjük, mert 80.15 vagyok most. De úgy döntöttem, lemegyek 70-ig... a gép szerint az lenne az ideális súlyom. De most a hétvégén nem kínzom magamat, ez egy zabálós hétvége lesz úgy döntöttem, mert temérdek munkám van, amihez kell az energia. Persze, nem szénhidrátot eszem, tartom magam szigorúan a low-carb étkezéshez ami eddig is segített, csak a kalóriák miatt nem aggódom majd e 3 nap alatt. Aztán hétfőtől jön megint szigorúan a méricskélés...
Ez a low-carb (gyakorlatilag a „keto”) nekem nagyon bevált.

6 hónapja
#5146
Ridita 5
reply to OverweightPork's post #5126
Ez nem az az oldal, ahol gúnyolódnak a kövéreken. Egy cipőben járunk, mindenki drukkol a másik sikeréért is. Úgy gondolom, egy vérnyomás és vércukormérést mindenképpen meg kellene ejtened a te családi háttereddel és túlsúlyoddal. Ezt akár egy patikában is el tudják végezni. Én két éve használom az oldalt kisebb kihagyásokkal, volt nagy fogyás, visszahízás, most pedig megint lefelé megyek, csak nagyon nehéz, mert közben több olyan egészségügyi problémám lett, amik miatt szinte teljesen inaktív lettem, ez meg a kedélyállapotomra is rossz hatással van.

6 hónapja
#5145
flamin 3
reply to pocsaka's post #5138
Szia. Én is 168 vagyok, és 94 kg is voltam tavaly, de amikor fogyózni kezdtem az 89-ről indult. 1200-1300 kalóriával csináltam, de úgy, hogy ha este már nagyon éhes voltam ettem egy marék mogyorót, és az első 12 hétben a heti egy kiló lement, de utána belassult, és két hetente ment le egy kiló. Most 68kg vagyok, és már nem is célom a fogyás, max 66-67-re. Azt hiszem 8 hónap alatt fogytam 21 kg-ot. De fontos, hogy én nem végeztem semmi fizikai munkát, így én elvoltam az 1200-1300 kalóriával, nem voltak nagy éhség érzetek. Ez nagyon fontos.

6 hónapja
#5144
vagyokakivagyok 3
reply to Supernatural33's post #5141
Szia Supernatural!
Írnál a beállításaidról? A LCHF-en bellül mennyi a szénhidrátod? Hasonlók a problémáim ezért kiváncsiskodom. Köszi Nóra

7 hónapja
#5143
kodrean
reply to Supernatural33's post #5141
Biztosan a combod és a karod is műtétre szorul majd a végén. Tapasztalat!

7 hónapja
#5142
Fantasia 11 192
reply to Supernatural33's post #5141
Gratulálok! Csak így tovább, sok sikert, kitartást :)

7 hónapja
#5141
Supernatural33
4 hónap, -15 kg. szép lassan gurulok a cél felé:) Már "csak" 85kg van hátra.

Idő közben rájöttem, hogy elég lesz ha 70 kilóra lefogyok. Az így is kereken 100kg fogyás lesz a végére. A maradék meg kb a bőröm lesz amit úgyis leszedetek majd korrekciós műtétekkel, és az úgy már rendben lesz a 175 centimhez:) Ha mondjuk lesz rajtam 5-6kg bőr már simán rendben van a dolog, még 10 kilóval is. Nem tudom hogy a szedett kollagén és a ricinusos testápolás mennyit segít, de azért alkalmazom, ártani nem árt, nagyrészt úgyis genetikán fog múlni. Az a veszély nem fenyeget, hogy gyorsan fogyok, mert marhára nem:D szóval az lényegtelen szempont.
Ugyan nem tudom melyik testrészem mennyire lesz sharpei kutyus, de pocak és ciciműtét mindenképp lesz, azt gondolom a legfontosabbnak. A többi már részletkérdés.

7 hónapja
#5140
pocsaka 5
reply to feketeinci's post #5139
Nagyon köszönöm a tanàcsodat, végül heti 0.6 kg-ra terveztem be a cèlt, ez így màr reàlisabb szerintem is. A kisebb cèlokra lebontàs nagyon jó ötlet, köszönöm!

7 hónapja
#5139
feketeinci 9
reply to pocsaka's post #5138
Tanácsot kérsz, az enyém szerint a heti 1kg 100kg alatt sok.
Az a baj vele, hogy éppen azon a határon van, ahol akár teljesülhet is, de nagyon szigorú és tapasztalt felhasználói magatartással.
Ha új vagy, ne akarj maximalista lenni!

Légy határozott és elszánt, jól állítsd be az oldaladat, és pontosan számolj. először nézz szembe azzal mit csináltál eddig rosszul, mert valami tuti nem volt jó ha 96 az eredmény.

Ismerkedj az új alapanyagokkal, tanulj meg receptet felvinni, és nagyon óvatosan kezeld az oldalon található receptek kalóriaértékeit, mert túlnyomó részt nem jók. A kalóriaégetés számai kimondottan túlzóak, javaslom az első időben ne vigyél fel semmi mozgást, csak a kalóriabevitelt.

A magam részéről leginkább a napi fix kalóriás beállítást szeretem ajánlani, de vannak más vélemények is. Szerintem kezdőknek ez a legegyszerűbb.

Ne szegje kedved, ha nem megy a heti 1 kg, az túl sok, bár mindig az eleje a könnyebb, minél közelebb vagy a célodhoz, annál nehezebben mennek le a kilók.

Több kis célod legyen, 5 vagy 10kg-os célokat állíts be fogyásnak, pl. ha most heti 1kg-ot akarsz fogyni, akkor az első célod a 91kg legyen (vagy ilyesmi). Ezt elérheted, ad egy sikerélményt, utána beállítasz újabb célt. A heti 1kg-ot egyre nehezebb lesz elérni, de addigra lesz tapasztalatod.
Hogy melyik időszakodat akarod látni, azt az Eszközök fülön a grafikonnál be tudod állítani, akár nézheted az egészet is a kezdő dátumodtól, vagy csak az aktuálist.

7 hónapja
#5138
pocsaka 5
Sziasztok, tanàcsot szeretnék kèrni. Jelenlegi paramètereim:168 cm, 96kg. Heti 1 kiló fogyàsra szerintetek reàlis beütemezni a tervet vagy az tùl sok? 68 kg a cèlom... :)

7 hónapja
#5137
HUNited 383 75
reply to zverona's post #5136
Most pl. újra kezdtem, mert stresszes környezetbe kerültem, és a diasztolésom felment 91-re tegnap délutánra. Szóval szedem, és ha hazaértem (most meló miatt kiküldetésben vagyok két hétig, ennek köszönhető a stressz), beszélek a dokival, hogy írjon fel valami még gyengébbet, mert konkrétan annyira levitte néha, hogy szédültem. De ha nem szedem, akkor meg úgy tűnik 1-1,5 hét után elkezd felmenni.

7 hónapja
#5136
zverona 262 1
reply to HUNited's post #5135
Erre gondoltam - bár a te reagálásodra írt válaszhoz írtam be- Orvos minden helyzetben kell a döntéshez. Én elég rég szedem és jobb időszakra sincs engedélyem csökkentésre, pedig nyáron ájulásig tud lemenni, tehát mérek, kalkulálok ott is mit és mikor :D

7 hónapja
#5135
HUNited 383 75
reply to zverona's post #5134
Átmenetire kaptam az enyhe gyógyszert, az orvos mondta is hogy szabályozzam az adagot. Természetesen fogok vele konzultálni, ha lesz elég adat, és újra beveszem, ha 140/90 fölé megy bármelyik érték.

7 hónapja
#5134
zverona 262 1
reply to HUNited's post #5131
Igen. A max. 1500 úgy van "kialkudva" hogy az normál súlynál sem fog pluszt adni. (amitől persze még elég távol vagyok.)
Viszont! Mindenkinek akinek vérnyomás problémája van (és aki olvassa ) : többnyire túlsúly miatt vagyunk itt, nyár van és meleg, sok ember küzd stresszel stb. stb. Ezen a téren se játsszatok az egészségetekkel! Orvos döntsön akár gyógyszer szedésről, akár annak a csökkentéséről, elhagyásáról.

7 hónapja
#5133
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5132
A diasztolés 100-as értékre gyógyszer kellene, mert az veszélyes!

7 hónapja
#5132
Supernatural33
Ha már vérnyomás, remélem nekem is javulni fog majd. A legutolsó amit mért doki 140/100 volt. :( Rajta vagyok az ügyön mindenképp:) Csak telne már gyorsabban az idő.

7 hónapja
#5131
HUNited 383 75
reply to zverona's post #5128
Remélem lány vagy, az 1200 kcal-al :) Fiúknak 1500 a minimum.

7 hónapja
#5130
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5127
Én csak azért kezdtem el szedni a gyógyszert, mert mindig magas volt (140 felett), de egyszer pár hónapja mikor már volt ez az életmód váltásosdi, konkrétan 200 volt a vérnyomásom (egy olyan nap amikor a sok meló miatt nem tudtam kimenni mozogni).
Most úgy kb 3 hónap alatt remélem rendeződött, 120/80 körülire kezd beállni (+- valamennyi, mert ugye válzozó). Ez amúgy a normális kategória a koromnál, nememnél.

7 hónapja
#5128
zverona 262 1
reply to OverweightPork's post #5126
:) Kitartást! Leszel még nagyon éhes, de pár nap múlva átállsz. (szerintem kb. 10 nap amikor már nem kell zavaró éhségérzettel küzdeni.) Ami nálam bevált: sok zöldségféle persze elegendő fehérjével. Olyan kevés kalóriát tartalmaznak, hogy gond nélkül lehet vele jóllakni. A vérnyomásod: érzed, hogy gond van, ellenőriztesd...ha fogysz javulni fog az eredményed de ha tudod, hogy honnan indult újabb sikerélmény ami segít. (...és, hogy tudj viszonyítani az én esetemben 6 hét alatt plusz mozgás nélkül napi 1200-1500 kcal-val 9,6kg. mínusz ...igaz, sokadszor kezdtem, de most először kitartással és nem önmagam becsapva)

7 hónapja
#5127
OverweightPork 220
reply to HUNited's post #5124
Ez jó hír. Bár, ami meg engem illet, nekem fogalmam sincs mennyi a vérnyomásom, talán jó lenne megnézetni. Igaz az is, elég gyakran tudom magamtól is ha épp magas, mert az olyankor van amikor valaki az egekbe tornássza az ÉN vérnyomásomat az Ő viselkedésével... Na most azért szedjek gyógyszert én, mert ő viselkedik pofátlanul? Hát nem igazságtalanság ez? :)

Na de komolyra fordítva a szót, apukámnak is volt magas vérnyomása, de nála ezt a cukorbetegség okozta. Nem tudom, ez nálam olyasminek minősül-e hogy veszélyeztetve vagyok fokozottan erre genetikailag. Perpillanat biztos hogy még semmi jele se a cukorbetegségnek, se a magas vérnyomásnak.

7 hónapja
#5125
Supernatural33
reply to HUNited's post #5124
Szuper ügyes vagy:)

7 hónapja
#5126
OverweightPork 220
Na kezdhettek nekem drukkolni. 2 napja kezdtem 91 kilóval. Ma reggel 89.05 voltam. Persze előttem is világos, ez álságos eredmény, mert ennyit lehetetlen fogyni igazából ilyen rövid idő alatt egyszerűen arról lehet szó hogy totál tele volt a bélrendszerem mindennel, meg biztos volt a szöveteimben egy rakás víz is ami most mind kiment. De jólesik látni a grafikonon ezt az eredményt is... És azt kell mondjam amióta belekezdtem, még ha ez csak rövid idő is, de máris megszűnt még a depresszióm is, jobb a hangulatom... talán amiatt is mert ha van is még bőven háj rajtam, de legalább már nem FESZÜL a hasamon hanem csak lötyög!
A nickemet is amiatt választottam ilyenre mert nyugodtan lehet rajtam gúnyolódni bárkinek ha kiderülne hogy „feladtam”. Akkor ugyanis meg fogom érdemelni... Bár nem szokásom feladni azt amibe belekezdek, igazából inkább mindenki úgy ismer engem hogy az öszvérek is tanulni járhatnának hozzám a makacsságot mert igazi betonfej vagyok. (Elképesztő történeteket tudnék erről anekdotázni nektek, csak nagyon offtopic volna...) Na majd meglátjuk. Szóval 91 kilóról szeretném levinni legalábbis 80-ra. Aztán majd onnan meglátjuk, kell-e még. (176 cm vagyok) Egyelőre minden okénak tűnik, nincsenek túl erős kísértések, és ha igaz hogy az első napok a legnehezebbek, akkor ez jó jel. Csak azt nem tudom igaz-e ez hogy az első napok a legnehezebbek... (Véleményeket szívesen fogadok!)

Az igaz hogy mérlegem még nincs, emiatt is egyelőre nem eszem semmit amit nekem kéne főzni mert nem tudom lemérni mi mennyi, de már megrendeltem az Amazontól a mérleget, aztán ha megjön, minden oké lesz...


7 hónapja
#5124
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5123
Éljen az életmódváltás, és az egészség.

Én is had osszam meg veletek az új fejleményeket: 5 napja nem kell szednem a vérnyomás gyógyszert, mert a normál tartományban vagyok nélküle is (úgy jöttem rá hogy megpróbáljam, hogy túlságosan is alacsonyra vitte a gyógyszer). Mivel világ életemben gyógyszerellenes voltam (persze ha kellett bevettem, csak ha egy mód volt rá inkább elkerültem), és nagyon rosszul érintett mikor el kellett kezdenem szedni, így ennek én igen örülök :)

7 hónapja
#5123
Supernatural33
reply to drisztina's post #5121
Eszemben sincs abbahagyni:) Ja... egyébként, nem tudom emlékeztek e a kommentjeimre, de én ugye inzulinrezisztens, pm alulműködéses, és PCOS-es is vagyok (petefészek cisztáim vannak). Illetve úgy kezdtem, hogy voltak. Májusban voltam nődokinál, és a cisztáim azok felszívódtak:))))))))))))))))))))))))))) Azért ez nem semmi:) Bónusz a fogyás mellé:)

7 hónapja
#5122
HUNited 383 75
reply to drisztina's post #5120
Ha releváns ;) :)

7 hónapja
#5121
drisztina 1301
reply to Supernatural33's post #5118
...najóvan... csak abba ne hagyd! :)

7 hónapja
#5120
drisztina 1301
reply to HUNited's post #5119
Akkor én meg belevágok a szúnyogirtók bizniszébe ;)

7 hónapja
#5119
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5118
Szívesen eladok neked egy jó kis klímát egy kis kedvezménnyel :) (olyan cégnél vagyok marketinges, aki ilyet forgalmaz)

7 hónapja
#5118
Supernatural33
reply to drisztina's post #5117
De cuki vagy:) Köszi a szurkolást. Megnyugtatlak, tartom a diétám amit itt kialakítottam magamnak . Mindössze arról van szó, hogy a folyamatos írogatás egy idő után már elkezdett valamiért zavarni....mint aki fogyókúrázik. És nem akartam így érezni mert ez nekem életmód lett... Így fogtam magam, és kiírtam a legfontosabb dolgokat, adagok mértékét, az étrendem lényegi részeit, mikor mennyit...bla bla bla, természetesen szorgoskodik a konyhamérlegem is, ki lett nyomtatva a papírka, és kitettem a hűtőre. Gond nélkül betartom azt az alap étrendet amit kialakítottam itt grammokat számolgatva:) 2 héttel ezelőtt még csak 12 kilónál jártam, most 14. Szóval semmi gáz.:) Nem terveztem abbahagyni soha többé. Nagyon jól érzem magam.
Edzésem is megvan rendszeresen, szobabringa, hasizomerősítés, súlyzózok a karjaimra.- egyenlőre 1 kilós súlyzóval, de lassan majd áttérek a 2 kilóra, még nem döntöttem el, hogy mikor, talán ha betöltöttem a 6 hónapot... még adok egy kis időt. Majd aztán lesz még nehezebb picit, és már van 7,5 kilós súlyzóm is a jövőbe tekintve:) A garázsból ástam elő....úgy rémlik még a szüleimtől maradt.
A többi edzőgépemet majd olyan 110-100 kg körül fogom tudni elkezdeni használni. Addig nem fognak elbírni.
Nem nyaralok. Vegetálok a melegben a ventilátor előtt, zabálnak a szúnyogok, szívják a vérem, ahelyett, hogy a zsíromat szívnák:P Az ép aktuális sorozataimat darálom, és olvasok szabadidőmben amikor nincs épp meló, tartom a kaját, mozgást. Minden oké:)

7 hónapja
#5117
drisztina 1301
reply to Supernatural33's post #5116
Én eddig csak a háttérből szurkoltam... (az egyetlen mentséged, hogy nincs a neved mellett a napok száma, csak az lehet, hogy nyaralsz)

...úgyhogy érezd jól magad, de utána azonnal tessék visszajönni, hogy szurkolhassak tovább a háttérből :))


7 hónapja
#5116
Supernatural33
3,5 hónap, -14 kg :)

8 hónapja
#5115
tabitatoth
reply to drisztina's post #5114
Köszi a tanácsot, megnéztem most újra és tényleg 1450 kcal körül van a BMR nekem, gondolom azért nem okozott eddig gondot, mert azért sokszor felé mentek kicsit a napi keretnek :) egyébként ha elérem a célt, mindenképpen megemelem 1700-1800-ra a napi adagom, hogy megszokjam az új mennyiségeket :) A futás nagyjából le szoktam “enni”, az 1300-at inkább az ülős napokon próbáltam. De nagyon köszi a tanácsot, felemelem 1400-ig a sport nélküli keretet :)

8 hónapja
#5114
drisztina 1301
reply to tabitatoth's post #5113
Mikor olvastam a hozzászólásod, megdobbant a szívem, mindaddig, míg el nem értem az átlag keretedhez… ami bizony kevés, nem elég, hogy nem eszed le a sportot még BMR alatt is eszel.
Ha a sportban (is) eredményeket szeretnél elérni, akkor bizony enni kell, ráadásul, ha eléred a célsúlyod akkor a súlytartó kereted (a rendszeres sportot nem számolva) 1600-1700kcal lesz.

Szóval, ha hosszútávra tervezel ezzel bizony mielőbb számolnod/korrigálnod kell…

Jó futást, sok kilométert!

8 hónapja
#5113
tabitatoth
Gratulálok Mindenkinek, szuper eredményeitek vannak :) Én is csak bátorítok mindenkit, Január 7-én indultam 80 kg-ról (167 cm vagyok) és van egy 1,5 éves babám. Jelenleg 63 kg-nál járok, még 3-at szeretnék fogyni, de már így is nagyon elégedett vagyok :)
Mozgás szempontjából futni kezdtem el, és a hétvégén megyek életem első versenyére 5km-es távon!
Az oldal szuper, mindent eszek, átlag 1300 kcal naponta de mindig találok helyet a kedvenc kajáimnak csak sokkat tudatosabb vagyok, mint előtte.
Kitartást mindenkinek, közel a cél :)

8 hónapja
#5112
Supernatural33
reply to HUNited's post #5111
De jó neked:) Grat:) Bárcsak már én is ott tartanék...:)

8 hónapja
#5111
HUNited 383 75
Közben tegnap nekem is megvolt a szokásos mérésem.

Jelentem alássan, 114 kilót mutat a mérleg, azaz több mint 30 kilónál tartok, amiből 28 kilóban a KalóriaBázis is segítségemre volt.

8 hónapja
#5110
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5108
Ahogy csökken a súlyod, úgy lesz egyre több kedved mozogni. Szóval menni fog a 35 kiló.
Hajrá!

8 hónapja
#5109
mezessuti
Ez nagyon szép eredmény! Gratulálok! Kitartást, és további sikereket kívánok Neked!

8 hónapja
#5108
Supernatural33
Sziasztok:)
Én egy kisebb helyzetjelentést hoztam. 3 hónapja hogy életmódot váltottam, amiben nagy segítségemre volt ez az oldal is. Jelentem lassan de biztosan gurulok a messze-messze lévő célom felé.
Bár a 3 kitűzött kisebb célomból egyet, lehet, hogy még idén el tudok érni...Talán decemberre, de még kiderül. Még addig is sok sok hónapnyi munka vár rám:)

12 kilót fogytam eddig.

Centikben azért jobban megmutatkozik egyenlőre a dolog, mint kilókban. A nagy fogyás bizony még jócskán várat magára nálam. De annak is eljön majd az ideje.
Mellbőségből -5 cm jött le
Mell alatt - 10 cm
Derékból -19 cm
Csípőből -20 cm
és a lábaimból is fogytam rendesen.
A felső combjaim körmérete egyben 15 centivel kisebb lett
A térdem fölött közvetlenül mérve pedig 13 centi mínusz

Jól látszik, hogy ami rajtam volt-és van, nem minden zsír, rengeteg sok visszatartott víz is lement rólam az Inzulinrezisztencia miatti drasztikusabb szénhidrátcsökkentés következtében. Ez főként a bal lábamon látszik, az nagyon durván be volt vizesedve, dagadva, ennek mára már kvázi nyoma sincsen.
Én nagyon boldog vagyok, élvezem a diétám minden pillanatát, finomakat eszem, nem éhezek és még a mozgáshoz is több kedvem van, azt is tartom rendszeresen:) Szobabiciklivel, hasizomerősítő géppel, és 1 kilós súlyzókkal a karjaimra. Egyenlőre én ezt elégnek érzem heti 3x 1 órában.
Később fogok mást is edzeni majd, ha már több gépet tudok használni (csak hogy ne törjenek össze alattam). És elég bátorságot érzek ahhoz, hogy utcára merészkedjek görkorizni. Ahhoz még nem lenne elég állóképességem sem, de majd nagyon szeretnék. Szerintem olyan 100 kiló körül már sort fogok keríteni rá. Picit kevesebbet fájnak a térdeim. A derekam ilyen szempontból még nem javult, de gondolom ahhoz is idő kell. 105 kilós súlyfeleslegemből egy picit lefaragva így most 93 kilós súlyfelesleg lett. Szóval a 170 kilómból - 158 kiló lett.
Nagyon várom, hogy teljen az idő:) És tovább haladjak. Nagyon tudnék neki örülni, ha még idén el tudnám érni az első nagy mérföldkövet. Számomra ez az első 35 kiló lefogyása. Akkor ugyanis elérném azt, hogy a fogyásom 1/3 része meg is lenne.:) De csak ábrándozom. AZ ingyen van, és jó érzés. Még akkor is jó érzés álmodozni, ha lassabban fogyok és nem fogom tudni elérni ezt a súlyt decemberre.

Kitartás mindenkinek.

8 hónapja
#5106
Agi0813 22 12
Gratulálok mindenkinek!

8 hónapja
#5104
vajkzsuzsa 1212
Rég voltam itt, de megvagyok. Stagnálok továbbra is, állok a 109-110 kg-on. De számolok rendületlenül, és irom a naplót is kihagyás nélkül
Nagyon ügyesek vagytok, én is hálás vagyok ezért az oldalért. Jegenye le a kalappal :)
Olyan vagyok, mint a hegylakó - a legöregebb - a sok napommal.

8 hónapja
#5103
drisztina 1301
reply to jegenye08's post #5102
Meg lesz a másik fele is, jól csinálod. Csak kitartás :)

(Bár nem ismerem a paramétereidet és a körülményeket, de külön tetszik, hogy nem kezdtél irreálisan alacsony kerettel)

8 hónapja
#5102
jegenye08 1
Kedves fogyni vágyók. Köszönöm annak aki kitalálta ezt az oldalt,nagy segítség.152kg voltam december végén, mikor elkezdtem kalóriát számolni, napi keretem 2400kal volt. 1 hónapig spinning edzésre jártam heti 2x, le is ment mindjárt 7kg legtöbbször benn maradt pár 100 kalória. Utána sajnos sérvműtétem lett, a mozgás elmaradt, de számoltam becsülettel. Talán 1x léptem túl egy picit a keretet.Most 132 kg nál tartok(-20kg), még a fele hátra van, amit célként kitűztem ki magamnak( év végére) Eszek minden félét mértékkel. De rájöttem mik azok amiket nem éri meg megenni, mert elszaladna tőle a napom :-) Ami fontos, nem éreztem soha hogy éhes lennék.Több a gyümölcs kevesebb a szénhidrát. Február óta is megvan a havi 2-3kg sport nélkül.Lassan visszacsempészem a mozgást is, mert hiányzik. Sok sikert és kitartást mindenkinek aki elkezdte ezt a fajta életmódot. Menni fog! Égjen az a zsír.

8 hónapja
#5101
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5100
cool ;)

8 hónapja
#5100
Supernatural33
Megvan az első 10 kg mínusz:):):) Nagyon boldog vagyok!

9 hónapja
#5098
Supernatural33
reply to HUNited's post #5096
Köszönöm szépen:)

9 hónapja
#5096
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5095
2 hónap 8 kiló az TÖKÉLETES.

9 hónapja
#5095
Supernatural33
Le nem fogytam, de fogytam:D 2 hónap /8 kg mínusz
hormonzavarokkal, IR-re való LCHF étrenddel megspékelve. Kalória 1800 és 2000 között átlagosan, néha 2300 ha sok a mag:) Imádom ezt a diétát gyerekek, de nagyon!!!!

Tagsi grat az egy éves mérleghez:) Bárcsak már én is ott tartanék....

9 hónapja
#5094
HUNited 383 75
reply to Tagsi's post #5092
Gratulálok! :-)

Én pont ma értem kerek karikós 25 kilóhoz. Remélem jövő hét végére beérek a standard max zónába (120 kg, a legtöbb eszköz, pl. Irodai székek standard sùlykorlátja)

9 hónapja
#5093
feketeinci 9
reply to Tagsi's post #5092
gyönyörű! gratulálok!

9 hónapja
#5092
Tagsi 636 236
1 éves "mérlegem" :)

2018.04.27. 111 kg, BMI 40,77, testzsír ~55%
2019.04.27. 74.6 kg, BMI 27,4, testzsír 36.3%
Eddigi fogyás -36,4 kg, ami -32,79%.
Még -0,6 kg és elfogytam a harmadom.

9 hónapja
#5091
HUNited 383 75
reply to ErrOrka's post #5090
Nyilván vannak ilyen személyi edzők is, mint amit te mondasz. De szerintem ez nem kötelező, ismerve néhány "személyi edzőt" (a nevét talán le tudja írni, és szépen kimondja hogy szteroid)

9 hónapja
#5090
ErrOrka 4
reply to HUNited's post #5089
Azért a személyi edző is iskolához kötött, ráadásul 54 sorszámú, felülről a 3. szint az OKJ-s papírok között, és az a helyzet, hogy bármelyik TF-t végzett ember nem lehet személyi edző, hacsak nem azon a szakirányon szerzett végzettséget. Amikor én csináltam a judo edzőit, akkor voltak velem TF-esek, akiknek szükségük volt az OKJs papírra, mert pl táplálkozással keveset foglalkoznak, vagy más szakirányon szereztek diplomát.

9 hónapja
#5089
HUNited 383 75
reply to drisztina's post #5088
Nézd, engem nem érint, mert nem vagyok cukorbeteg. Nem akarom megbízni semmivel sem, csak nézem a csatornáját Youtube-on. Nem is úgy étkezek mint ő, pl eszek kenyeret (teljes kiőrlésűt), tejterméket. Viszont érdekes és őszinte videókat csinál.

A melléktevékenységéről: Saját tapasztalataival segít a sorstársainak beállítani az edzést (nem tudom létezik e olyan iskola hogy személyi edző, de ha létezik is, biztos vagyok benne hogy a több ezer konditeremben elérhető "szakember" nem mind testnevelési főiskolát végzett, mégis ellátja a feladatát), elmondja neki hogyan tapasztalja ki a saját szervezetének megfelelő étrendet (és NEM az orvos ellen beszél, kifejezetten elmondja minden releváns videóban, hogy a sikerhez orvosi kontroll kell).

Nem hiszem hogy kevésbé lenne hiteles mint a háziorvosom aki Baypas műtétet akar nekem eladni (nyilván jutalékot kap érte), vagy a dietetikus aki MINDENKINEK 160g CH diétát ír elő. Hiába van végzettségük, nem igazán érdekli őket mit tesznek. Pl. a háziorvosom vissza akarta küldeni apósomat napi 2 adag vérhígító mellett úgy hogy a tüdőembóliája még nem is szívódott fel, az igen nehéz fizikai munkát jelentő munkahelyére azért, mert ő a cég üzemorvosa is és nem érdeke hogy táppénzen legyen.

A dúlás nézőpontodra, bár totál offtopik: baráti körből volt a dúla mindkét gyermekem születésénél, és nem azt mondom hogy nélküle nem sikerült volna, de erkölcsi és érzelmi támaszt adott nekem és a feleségemnek is. Ezt ne a túloldalnak képzeld el, nem a Geréb Ágnes gyilkolta a gyerekeimet jó szokása szerint (pedig neki még végzettsége is van :) ). Van a családban egyébként szülésznő, de soha nem bíztam volna rá a nejemet.

9 hónapja
#5088
drisztina 1301
reply to HUNited's post #5085
Ezzel a hozzászólással/hozzáállással pont ugyanolyan hibát készülsz/fogsz elkövetni, mint „mateniki” a regenorral kapcsolatban:
kellő körültekintés nélkül elfogadni bármit – esetleg egyes informácikó(k) léte vagy nem léte felett szemethunyni - csak azért, mert azt mondják/írják, amit hallani szeretnél/akarsz.

Részemről, ha kiderülne, hogy semmilyen - a témához kapcsolódó – végzettsége sincs, attól még nem változna meg a véleményem arról, hogy szimpatikus/kedves fiatalember vagy, hogy adott témában képes körültekintően/ügyesen/látványosan/okosakat mondani, viszont a most éppen nem annyira fontosnak tűnő információ később segíthet bizonyos döntések meghozatalában pl, hogy meddig/milyen témában lehet/érdemes „etalonnak” tekinteni.

(Bár miután világos lett számomra, ahogy te fogalmazol „melléktevékenységként belekezdett a tanácsadásba” azaz végzettség nélkül? ellenszolgáltatásért, konkrét tanácsokat ad másoknak*, nálam biza így már meg-megcsörren az a bizonyos vészcsengő, hiszen ez már majdnem olyan, mint kitalálni egy drága lötyit, ami ha nem is használ, de remélhetőleg nem is árt. Én egy jósgömbön gondolkodom már évek óta, és ha ez így megy, asszem, mégiscsak belefogok.)

…és lehet, hogy neked mindegy ki a dúlád, én magam azért szeretném tudni, hogy az általam választott dúlának valóban van e valamilyen köze a szüléshez, vagy csak a portás ugrott be, hogy meglegyen a létszám :))

Béke legyen veled.

*feltételezhetően hasonló cipőben járó betegeknek

9 hónapja
#5087
mateniki
reply to feketeinci's post #5084
Ohh,nekem ne is említsd az elcsábulást,óvodában dolgozom,rendszeres ètkezès napi 3x,és szinte minden napra jut egy nèvnap vagy születésnap...ráadásul itthon is rengeteget sütök a gyerekeimnek.Magamnak is megsütöm csak más alapanyagokból.

9 hónapja
#5086
HUNited 383 75
reply to mateniki's post #5082
Én 145 felett voltam, és regenor nélkül is megy.

9 hónapja
#5085
HUNited 383 75
reply to drisztina's post #5079
Fogd fel úgy, mint a szülésnél a dúlát. Nincs végzettsége, de ismeri hogy mi fog történni, és segít átélni / megélni.
Tapasztalt, az elmondottakat már átélt személy, aki a saját sikerén felbuzdulva először az ismerősi körében, majd melléktevékenységként belekezdett a tanácsadásba.

Az egyik videón mondta hogy talán abba a BP-i infós suliban végzett (GDF - Gábor Dénes főiskola), de az tuti hogy mikor kezdte a videózást az UPC-nél volt marketinges (erről is szó volt a videókban).

9 hónapja
#5084
feketeinci 9
reply to mateniki's post #5083
Ne gondold hogy mindannyian tökéletesek vagyunk.
Én is szoktam elcsábulni, például az egyik üzlet mellett, ahol heti 1-2 napot töltök, van egy pékség. Imádom a mákos kalácsot, és szokásommá kezdett válni hogy megeszek minden alkalommal egy sütit. Heti egy-két süti mit árthat? Nagyon sokat. 500-1000kcal közé saccolom a kalóriáját a cukorral meg a fehérlissztel, így akár havi 1 kg-ot is felszedhetek csak ezzel az egy szokásommal. Persze hogy abbahagytam ezt a marhaságot.

Vagy....a stressz oldására amikor befejeztem a napot jól esik meginni valamit. Ha a házi pálinkámat veszem elő, üres kalóriát viszek be, ha az imádott édes löttyeimet töltöm ki, akkor még CH is nyomja a kalóriákat. Többet ártok ezzel, mint használok.

Nem állítom hogy soha semmit nem gurítok le a torkomon, de ennek tudatában teszem, és cseppet sem csodálkozom ha a mérleg nyelve nem arra mozdul amerre szeretném. A szokásaink irányítanak, ezért olyan szokásokat kell felvennünk tudatosan, amik a jó irányba visznek.

9 hónapja
#5083
mateniki
reply to feketeinci's post #5078
Kedves feketeinci,pontosan így vagyok ènis ahogy a társad leírtad,de.....ha nem kerülne pènzbe ez a lötyi ahogy hivjátok,tuti elcsábultam volna az első hèten...èn nem árulom meg semmi ilyesmi,pusztán találtam valamit ami segített elindulni,amivel èrtem el valamit...

9 hónapja
#5082
mateniki
reply to drisztina's post #5081
Lehet hogy igazatok van,de sikeres a fogyàs,de jelenleg még fontosabb az,hogy ne menjen vissza ahogy lentebb írtátok.Jó szándékból írtam amit írtam,mert egy 120-130 kg-os embernek igenis kell valami amiben hisz,ès nem fog tudni zöldségeken élni.Ha az étrend működik ebből az egészből,akkor is sokkal jobb mint annyi más diéta,próbáltam sokfélét èn is sikertelenül.

9 hónapja
#5081
drisztina 1301
reply to mateniki's post #5075
(bocs,” levert” a laptopom, hűtőventilátort kell, vegyek bele)

Ebből látszik, hogy nem csak a regenorral kapcsolatban hibádzik a véleményed, de a bázissal kapcsolatban is, hiszen „mi” is évek óta, folyamatosan arról próbáljuk meggyőzni az itt kérdezőket, hogy nem szabad koplalni.
Ha a regenor helyett, 100 kilogrammal regisztrálsz ide, ugyanezt a „tanácsot” kaptad volna és ugyanúgy mínusz 25 kg-nál tartanál (lehet, hogy nem 6 hónap alatt, de ez más téma) csak esetleg pár ezer forinttal gazdagabb lehetnél…


9 hónapja
#5080
Tagsi 636 236
reply to mateniki's post #5075
Ha valaki az oldal használatával koplal, akkor valamit nagyon elcseszett a beállításban.
Te hiszel ebben a csodalöttyben, tedd, de ne vedd zokon ha mást innen nem ragad magával a varázs...

9 hónapja
#5079
drisztina 1301
...azt azért szeretném kideríteni én is (hirtelen jött fellángolásom ellenére) - és mateniki kérdésére - hogy mi a fiatalember végzettsége. Aki tudja, ne tartsa titokban. Komolyan érdekelne, mert ugyan látom, hogy "életmód tanácsadó, coaching" stb. csak a végzettségét nem találom, lehet, hogy béna vagyok?

...bár ettől nem ingott meg a regenor és társaival kapcsolatos véleményem.

9 hónapja
#5078
feketeinci 9
reply to mateniki's post #5075
1-2 év alatt már kétszer foglalkoztunk a Regenorral.
Volt egy társunk, aki Hozzád hasonlóan lelkesedett és fogyott, majd kipróbálta Regenol nélkül.
Ugyanúgy fogyott tovább a számolással.

Miért gondolod hogy van olyan szer amitől fogyni lehet?
Ha számolás nélkül folytatod a tepertőt hurkát rántott húst, nem mozogsz és nem számolsz hamarosan ott leszel ahol elindultál. De ne legyen igazam.

Nem koplalni kell, hanem normálisan kajálni.

9 hónapja
#5077
HUNited 383 75
reply to mateniki's post #5076
Nézd kedves Niki, mindenki azt hisz el amit szeretne. Gratulálok az eredményeidhez, és a boldogságodhoz, kívánom hogy soká tartson ki. Amúgy a blogger is azt írta, hogy ártani nem árt, és ha valaki "regenort" akar enni tegye, vagy vegye meg az összetevőit és állítsa elő a töredékéből, mivel semmi extra nincs benne (és ne gyere azzal hogy titkos összetevő és társai, ugyanis az összetevőket minden gyógyhatású készítménynek fel kell tüntetnie).

9 hónapja
#5076
mateniki
reply to Tagsi's post #5072
Persze,lehet hinni egy bloggernek is aki (csak)cukorbeteg,semmilyen orvosi végzettsège nincs,maga irja le hogy a neten olvasgatva tanult a cukorbetegsègről(igazi szakértő)..kommenteket olvasva a videó alatt,megoszlanak a vélemények ott is jócskán

9 hónapja
#5075
mateniki
reply to Tagsi's post #5072
Az biztos hogy minden ètrendi szabályt betartottam,ha hittel fogyni lehet,,,,akkor azzal fogytam???100 kilóról jelenleg 73,2vagyok...zsírral főzök,eszek tepertőt,hurkát,rántott húst stb...lehet utálni kinevetni a regenorozókat,de hit ide,hit oda, működik...Ára(4800)ha regisztrálsz...èdessègekre,nyasira többet költöttem,de mindenki maga tudja,lehet koplalni is....

9 hónapja
#5074
drisztina 1301
reply to Tagsi's post #5072
Valóban jó, őt én sem ismertem, ráadásul – már, amit eddig megnéztem tőle - sok mindenben megerősített (no, nem mintha rászorultam volna :DDD)

...bekerült a „tarsolyba”, úgyhogy én is köszönöm :)

9 hónapja
#5073
HUNited 383 75
reply to Tagsi's post #5072
Ez jó ez a csatorna. Köszi.

9 hónapja
#5072
Tagsi 636 236
Ez a videó azt hiszem tökéletesen összefoglalja a regenort :)
https://www.youtube.com/watch?v=2C2L8rQfNP0

De a hit az sok mindenre jó.

9 hónapja
#5071
drisztina 1301
reply to mateniki's post #5070
…rákerestem (no, nem magam miatt)… maximum 500 millilitert ("bármilegyenisaz"), 7000.- forintért, én is kiszállítok neked, feltéve, ha betartod az általam előírt tanácsokat…

…de nézzünk a konkrét példát, ennyi pénzért vajon mit kapsz?
"Reg-enor 500 ml kiszerelés, összetevők: tejfehérjéket, C-vitamint és grapefruitmag-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő oldat"

…ráadásul micsoda dumával:
https://bioszallito.hu/product/searchproduct/Biocom_Reg-Enor__Regenor__INGYENES_SZALLITASSAL-termek-46685

..és még nem is ástam magam, (úgyistenigazából) a „bugyor mélyére”…

9 hónapja
#5070
mateniki
reply to Supernatural33's post #5051
Ajánlanám a Regenor-kúrát,èrdemes utánaolvasni.Nekem fèl èv alatt lement 25kg,ès nincs èhezès..nulla mozgás,csak pár szabályt kell betartani.Ezt az oldalt súlyom megtartása miatt használom,nehogy visszahizzak.Sok sikert kívánok,hihetetlennek tűnik,de működik...laboreredményeim rendben,sehol a magas vérnyomás,sehol a magas cukorszint...ès ugymond azt főzők meg amit akarok,rengeteg regenoros recept van a neten.

10 hónapja
#5069
feketeinci 9
reply to trillade's post #5068
Van egy olyan topik, hogy "pajzsmirigy".
Ott olvasgathatsz a többiektől.

10 hónapja
#5068
trillade 3
Sziasztok! Esetleg van valaki köztetek, aki pajzsmirígy probléma miatt hízott meg és emiatt akar fogyni? Nekem pajzsmirígyrákom volt. Kivették. Meggyógyultam, de gyógyszert szedek. Van tapasztalata bárkinek, h ilyen helyzetben mire lehet számítani? Nehezebben fog elindulni a fogyás? Előre is köszönöm, ha vki megosztja a tapasztalatát.

10 hónapja
#5067
Bojtika 3
reply to ninni's post #5047
Szia! fehérje, és valamelyik multivitamin.
Az L-karnitin elvileg a szív munkáját segíti, ennyiben az edzést is kicsit jobban bírod, de hogy zsírégető lenne, az csak hiedelem.
A krómmal megoszlanak a vélemények, én ebben nem tudok dönteni. Szedtem egy hónapig és nem éreztem hasznát, de lehet, hogy még teszek egy próbát.

10 hónapja
#5066
Supernatural33
A séta tervezett igen, meg pár gyakorlat altestre. És van itthon nekem egy ilyen felüléskönnyítő kondigépem ami megtámasztja a gerincet, de azért rendesen dolgozik a pocak is. Azt fogom majd használni. Későbbiekre van Leg magic, meg lépcsőzőgépem is:) De az mát tényleg csak akkor, ha max 25-30 kiló maradt fölöslegbe. Nem akarom az ízületeimet tönkretenni.

10 hónapja
#5065
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5063
Szerintem csak sétálj. Bőven elég az is, nem kell itt más még. Majd 100 kiló környékén/alatt.

10 hónapja
#5064
HUNited 383 75
reply to feketeinci's post #5062
Nekem még a célsúlyom BMR-je is 1800 kcal. Jó de én mondjuk pasi vagyok, relatíve magas is.

10 hónapja
#5063
Supernatural33
A mozgást én se terveztem beleszámolni... nem mintha mozognék. A héten így 2. hónaptól akartam elkezdeni, el is kezdtem hétfőn, de voltam olyan béna, hogy sikeresen meghúztam a derekam, ami most mocskosul fáj, szóval mozgás sztornó. Pedig a szándék tényleg megvolt. Egyenlőre jegelés, gyógyszer... remélem azért egy 2 hét alatt elmúlik, mert szeretném már elkezdeni a mozgást is, hátha hamarabb lemegy az első 25 kg amit kisebb célnak kitűztem mint ahogy a bázis írja. Szerinte október végére lesz meg. Az meg olyan messze van...Ha nem hát nem, csak reménykedtem, hogy legalább az első évben gyorsabb lesz a dolog. Jó lenne 1 év alatt 40kg mínusz....de koplalni azért nem fogok.

10 hónapja
#5062
feketeinci 9
reply to HUNited's post #5061
Ebből is az jön le, mennyire nem vagyunk egyformák :) Nekem bálna koromban sem volt a BMR-em sokkal több mint 1600, most 1464.

A mozgás nem számolásában teljesen egyetértünk.

10 hónapja
#5061
HUNited 383 75
reply to feketeinci's post #5055
Inci, sajnos saját tapasztalat, hogy ez nem mindenkinél működik (a mozgással elégetett kalória mennyisége). A saját tapasztalatom pedig az, hogy ugyan azzal az intenzitással, ugyan azt a kalóriakeretet tartva egyik héten fél kilót fogyok, másik héten stagnálok, harmadik héten 2,5 kilót megy le. Lehet csak én vagyok ilyen speciális eset, és másnál ez tökre működik (buzdítok rá mindenkit hogy próbálja ki), de az sem szentírás.

Nekem úgy csak az jön be ahogy elnézem, ha a mozgás mintha meg sem történt volna... (már be sem írom, mert akkor rinyál a fehérje miatt, meg hogy ehettél volna többet is)

10 hónapja
#5060
HUNited 383 75
reply to vagyokakivagyok's post #5054
BMR+100-as keret azoknál működik kizárólag, akik nem ülő munkát végeznek, hanem egész nap járnak kelnek.

Én informatikus vagyok, egész nap a gép előtt ülök (az életmódváltást megelőzően értsd kb. szó szerint), itthonról dolgozok. Ha én a BMR+100 kcal-t enném le, egy grammot sem fogytam volna (maximum kis mértékben a korábbi életemhez képest drasztikusan megemelt mozgás miatt, de az messze nem olyan jelentős).

Ráadásul az én BMR-em egészséges kajákkal úgy kb. lehetetlen lenne leenni (2700 kcal)

Szóval SZERINTEM a válasz a kérdésedre, hogy attól függ milyen a napod... Ha te sem mozogsz alapjáraton sokat, akkor nem fogsz eredményt elérni. Ha sokat mozogsz, akkor egy lassú de stabil, egészséges fogyást érhetsz el vele.

10 hónapja
#5059
feketeinci 9
reply to vagyokakivagyok's post #5058
Ennél a kérdésnél már eltérnek a vélemények.
Neked kell eldöntened melyiket választod. Ha sok a túlsúly akkor érdemes több részletben beállítani a célt, ezt is Te döntöd el, 5-10 kilós fogyások fel tudják dobni az embert. Ebben az esetben a cél súly BMR-jét érdemes figyelembe venni, minek etetnéd a zsírt? Nem lesz nagy különbség.

Ha kicsi a túlsúly akkor simán a kívánt súly BMR-jét választanám.

10 hónapja
#5058
vagyokakivagyok 3
Köszönöm! Amikor a BMR-t írjátok, az a mindenkori súly BMR-je, nem a kivánt súly BMR-je ugye?

10 hónapja
#5057
feketeinci 9
reply to ganna's post #5056
Válaszolj még arra a kérdésre is légyszi, hogy leetted-e a mozgást bármilyen százalékban?

10 hónapja
#5056
ganna
reply to vagyokakivagyok's post #5054
Szia! Én kb. 4 éve BMR+100-as kerettel fogytam 10 hónap alatt 22 kg-ot. Sajnos abbahagytam a számolást, és visszakúszott, kb. 15 kg.... Most ismét ezzel a beállítással csinálom.

10 hónapja
#5055
feketeinci 9
reply to vagyokakivagyok's post #5054
Ezzel ment le 35kg 15 hónap alatt, a mozgást sosem számoltam be mert a kerti munkán kívül nem is volt más, de ezt a vasárnapi rántotthusival le is ettem.

Nagyon nehéz a mozgás elégetett kalóriáját mérni vagy saccolni hogy az jó is legyen. Erre ajánlottam 1 hónapja valakinek hogy próbálja ki csak 4 hétig hogy nem eszi le a mozgást....vajon akkor mennyi lesz a fogyása? Abból már ki lehet számolni hogy mennyi volt a mozgás elégetett kalóriája, mert tudja az alapjáratot,a bevitt kalóriát, tudja a BMR-t, ismeri a fogyást és azt hogy 1kg zsír kb. mennyi kalória.

10 hónapja
#5054
vagyokakivagyok 3
Sokan sok helyen írjátok a BMR+100-as keretet. A sikersztorikat olvasva viszont azt látom, hogy ennél sokkal kevesebbel tudtak fogyni. Van itt valaki, aki evvel az értékkel tudott sikert elérni? Úgy ennyivel, hogy a mozgása felét-harmadát is leette? Köszönöm.

10 hónapja
#5053
Supernatural33
reply to HUNited's post #5052
Így van. Határozottan nem fogyókúra:) A fogyás most az elsődleges cél, de nem fogyókúrával, hanem életmódváltással:) Tényleg azon vagyok, hogy átmossam az agyamat...nagyon nagyon nehéz annak elfogadása, hogy csak és kizárólag 2 dolgon múlik a dolog. Hogy betartom-e a dolgokat, és hogy türelmesnek kell lenni, mert sok időbe fog telni. Dolgozom a lelki részén is:)

10 hónapja
#5052
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5049
Bízom benne, hogy akkor az egyetlen amit az eddigiekből megtanultál, hogy nem szabad koplalni. Így már értem a másik topikban írt 200 kcal napi keretedet, hogy nem akarsz kevesebbet enni mert félsz hogy tartalékolsz. Illetve most már biztos tudom hogy lány vagy :) (eddig nem volt egyértelmű, bocsi).

Szóval visszaszívom, a 2000 kcal mellett valószínűleg sokkal kitartóbban tudod majd végigvinni az ÉLETMÓDVÁLTÁST. Merthogy ez nem fogyókúra, igaz? :)

10 hónapja
#5049
Supernatural33
reply to HUNited's post #5048
Ismerős... Egyszer régen , 15 évesen kb fél év alatt 18 kgt fogytam a suli ideje alatt. A módszer jó volt, csak rosszba fordult. Természetesen a kutya se vette észre a fogyásom:D Aztán elmentünk nyári szünetre, az alatt még lement további 7, és 75 kg lettem. A magasságomhoz ez már a normál érték legszéle. Ez volt a legtöbb amit el tudtam eddig érni lefelé...Akkor bezzeg mindenki ámuldozott, meg csodálkozott és kaptam a megjegyzéseket. Persze rosszindulat is volt...de inkább pozitív kritikákat kaptam.
Természetesen mint minden további próbálkozásom, ez se volt tartós. Egy idő után átfordult koplalásba, amit persze nem tudtam tartani és feladtam. Szépen vissza is híztam a 25kgt, és hozta magával a barátait is. Azóta gyakorlatilag jojózok és egyre több és több jött vissza, mert minden alkalommal átfordult koplalásba a diétám, nem voltam elég tudatos, nem néztem eléggé utána stb, nem bírtam és feladtam. A legutóbbi kattanásom most nem régen, február végén, a 33. szülinapomon volt. Igyekszem már az elejétől teljesen másképpen hozzáállni. A remény hal meg utoljára.:) Hiába ért rengeteg kudarc, nem voltam hajlandó elfogadni, hogy ez vagyok én, egy extrémen kövér nő. Szóval újra nekiálltam.
Én mondjuk most nem is vágyom arra, hogy megjegyezzék a fogyásom, bőven elég ha én látok haladást, már nem mások elismerése a célom, hanem az egészség, és egy elfogadhatóbb külső. Magamnak. Bár nem is mostanában fogják észrevenni a fogyást, ha észreveszik. Ahhoz szerintem esetemben, mivel rengeteg sok feleslegem van, minimum -50 kg lesz, mire feltűnővé válik külső szemmel, hogy történik velem valami. Ameddig lehet a nagy cuccaimat hordom majd, és minél később akarok kisebb ruhaméretekre váltani. Már csak spórolásból is:)

10 hónapja
#5048
HUNited 383 75
reply to Supernatural33's post #5045
Én már lefogytam 17 kilót, de még a saját anyám sem vette észre (bár csak interneten, Skype videóhíváson tartjuk a kapcsolatot a nagy távolság miatt)

10 hónapja
#5047
ninni
Sziasztok!
November 8.-án kezdtem el az életmódváltást. Nagyon szépen ment/megy, persze néha beleestem én is a mézesbödönbe (egy-egy vacsi a burger kingben stb...). Mivel nem versenyalakra pályázok, ez szerintem az egészséges kereteken belül bele is fér.
Szóval 72kg-ról indultam és most vagyok 62kg (172cm, 19 éves, nő). Sportolni most kezdtem, spinracingre járok. A súlyzós edzés egy sérülés miatt nekem még nem igazán ajánlott. Ha esetleg a spinracing mellé itthon erősítenék, hogy fokozatos legyen a dolog, akkor sikerülhet újra beindítani a fogyást? Illetve most már inkább az alakformálás lesz a cél (tudom, erre a spinracing nem jó, de én egy dombon is meghalok, így kell az állóképesség fejlesztés).
Nyárig a lapos has a célom :) 3 hónap alatt mennyit formálódhatok?
Ruha terén sokat változtam. 40-es nadrág helyett most már 36-ost veszek. Felsőből M helyett jó az S-XS is :) Viszont vannak még problémás helyek, főként a csípő, has, felkar.
Érdemes fehérjén kívül használnom valamit? (pl. L-Karnitin, Króm stb...)

10 hónapja
#5046
ErrOrka 4
reply to elenabibi's post #5042
valszeg nem kalkulálsz, ahogy az oldal sem, a fogyás elején történő víz és salakanyag ürítéssel. Kb 2-3 kilónyi cucc ürül ki a fogyás első két hetében.

10 hónapja
#5045
Supernatural33
Sziasztok.
Én még csak olvasgatni járok ebben a fórumban, mert nem rég jött a végleges elhatározás, hogy le szeretnék fogyni. Olyan jó mások sikeréről olvasni, megdöbbentő milyen ügyesek vagytok:) Azoktól kérdezném, akik már lefogytak, vagy nagyobb súlytól szabadultak már meg, de még nem végeztek, hogy az ismerőseitek, rokonaitok, barátok, munkatársak stb... hogy reagáltak a fogyásotokra? Az emberek szoktak ilyesmire megjegyzéseket tenni, ha valaki lefogy? Mik a tapasztalatok ilyen téren? Kinek mennyi fogyás után (a teljes feleslegéhez képest) jöttek először az ilyen jellegű reakciók?

12 hónapja
#5044
elenabibi
reply to Tagsi's post #5043
Köszi a választ most már érthető :)

12 hónapja
#5043
Tagsi 636 236
reply to elenabibi's post #5042
Kb 7700 kcal elégetés kell 1 kg mínuszhoz. Ezzel kalkulál az oldal.
Csak azt tudja figyelembe venni, amit rögzítesz. Hami mennyiségek + rögzített mozgás.
A különbözet az egyebekből jön össze. Pontatlanságok, plusz mozgás, elvesztett víz, vagy a mostani megfázásos/influenzás időszakban a szervezetnek nagyobb energiaszükséglete van.
Ha az "eddig ennyit kellett volna fogynod" érték kevesebb, mint valós fogyásod, az csak jó. A többi a Te hozzáadott pluszod.

12 hónapja
#5042
elenabibi
Üdv mindenkinek ! kb két éve voltam itt köztetek , amikor sikeresen lefogytam 110 kg -ról 83 kg -ra . azóta próbáltam tartani a súlyomat , de kb olyan 8 kg visszajött :( Most január 1. óta újból mérek mindent és új cél tűztem ki / 75 kg / .sikerült már 6.6 kg leadnom :) Az lenne a kérdésem , hogy a napi kiértékelés szövegét olvasva nem értem ,hogy a beírt adatok szerint 3, 44 kg kellett volna fogynom , de a tényleges fogyásom 6,6 kg. Na nem baj , csak nem értem :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
"Célod kezdetétől a mai napig összesített kalóriamérleged (feltéve, hogy minden nap, minden étkezést rögzítettél): 26499.49 kcal égetés (terved 19800 kcal volt). Eszerint eddig 3.44 kg-ot kellett volna fogynod (terved 2.57 kg volt). Tényleges fogyásod: 6.6 kg "

12 hónapja
#5041
Kattilaattila 5
reply to dp's post #5010
2100-al kezdtem, most 1800-nál tartok.

1 éve
#5040
timi67 1
reply to slimdaddy's post #5038
Eddig a telefonomat használtam, hogy tudjam követni a megtett távot. Ha nem is pontos, valamilyen támpontot csak ad. Napi 3,5-4 km-t megyek, dombra fel-le. Ennyi belefér munka után az időmbe. Ezt a kombót kipróbálom köszi hogy megadtad az arányokat.

1 éve
#5039
timi67 1
reply to HUNited's post #5036
Köszönöm

1 éve
#5038
slimdaddy 11 2
reply to timi67's post #5033
Egy Waring PJE50X Juice Extractor-t használok. Ez csak a levet szedi ki mindabból amit belerak az ember, nem pedig egy pépes cucc a végeredmény. Az arány nagyjából egy 2-3 centis gyömbér darab, 2 sárgarépa, egy egész cékla és 2 db alma, néha egy zellerszál. Egy pohár azonnal, egyet viszek magammal és délelőtt megiszom.
A méréshez okosórát és Runkeeper App-ot használok.

1 éve
#5037
csatikutya 1553
Az Amazfit Bip szerintem is alkalmas a célra. Én csak futáshoz használom már, eleinte kíváncsiságból folyamatosan viseltem, de azokra az adatokra nincs szükségem. Legjobb, hogy futáshoz nem kell a mobilt cipelni. A pulzus és GPS nem tűpontos, de a célnak megfelel.

1 éve
#5036
HUNited 383 75
reply to timi67's post #5035
Ha megveszed és elakadsz, vagy "csinosítgatni" szeretnéd, várunk a fórumban :)
https://prohardver.hu/tema/huami_amazfit_bip_okosora/friss.html

1 éve
#5035
timi67 1
reply to HUNited's post #5034
Köszi nagyon jó, mert a telefonom is ez a márka és az ára sem túl sok.

1 éve
#5034
HUNited 383 75
reply to timi67's post #5033
Sebességmérésen kívül más nagyon hasznos funkciót (folyamatos pulzusmérés, távolság, átlagsebesség követés, és még nagyon sok jó dolog + kb 1 hónapos üzemidő) is tud az az okosóra, amit én és a feleségem is (tehát van belőle csajos is, és szabványos 20mm-es szíjjal teljesen egyedivé teheted) használunk.
Az a neve, hogy Xiaomi Amazfit Bip, és 20 kb. ezer az ára. https://okosora-okos-kiegeszito.arukereso.hu/xiaomi/amazfit-bip-p394022701/

1 éve
#5033
timi67 1
reply to slimdaddy's post #5020
Két kérdésem lenne hozzád, az egyik, hogy hogyan, mivel készíted a kombódat és milyen arányban vannak benne az összetevők. A másik pedig, hogy én is a tempós séta mellett döntöttem. Milyen alkalmazással méred az átlagsebességedet?

1 éve
#5032
Moppolino
Az izmosodás is fontos, nekem pl van okosmérlegem, elvileg néz testzsírszázalékot is, ami szintén szuper tartományban van most. Én is rengeteget izmosodtam, érdekes felfedezés volt, mikor észrevettem, hogy jé, van bicepszem, oldalsó has izmom és a combom sem csak egy zsírrúd :D még messze az út vége, de ha nem is mozdul a súly 3 hétig, 1 hónapig, 4 hónapig, akkor is csinálni kell, max kísérletezni, hogy mi az, ami megmozdítja (több sport, makrók nagyobb figyelembevétele, esetleg - valamennyi kalória).

1 éve
#5031
flamin 3
reply to Moppolino's post #5025
Ez aztán egy szép eredmény. Jókor jött az írásod, ugyanis, bár 4 hónap alatt leadtam 14 kg-ot, három hete már meg sem mozdul a mérleg, de feladni semmiképp sem akarom. Az a 14 kg lebeg a szemem előtt, hogy azt nem dobhatom a kukába, csak mert most nem akar mozdulni a mérleg nyelve. Gratulálok neked.

1 éve
#5030
flamin 3
reply to Moppolino's post #5025
Ez aztán egy szép eredmény. Jókor jött az írásod, ugyanis, bár 4 hónap alatt leadtam 14 kg-ot, három hete már meg sem mozdul a mérleg, de feladni semmiképp sem akarom. Az a 14 kg lebeg a szemem előtt, hogy azt nem dobhatom a kukába, csak mert most nem akar mozdulni a mérleg nyelve. Gratulálok neked.

1 éve
#5029
HUNited 383 75
reply to slimdaddy's post #5024
No a baj ott van, hogy az én átlagsebességem tegnap (oké, hóban, dombon fel - le) 3,33km/h, azaz kb a 60%-a a te 5-6km/h átlagsebességednek.

1 éve
#5028
HUNited 383 75
reply to flamin's post #5026
Lehet butaságot írok, de a mérleg mellett nézd a testzsírszázalékot és a körméreteket is, mert lehet nem fogysz, de erősödsz (ha sportolsz).

1 éve
#5027
flamin 3
reply to Moppolino's post #5025
Ez aztán egy szép eredmény. Jókor jött az írásod, ugyanis, bár 4 hónap alatt leadtam 14 kg-ot, három hete már meg sem mozdul a mérleg, de feladni semmiképp sem akarom. Az a 14 kg lebeg a szemem előtt, hogy azt nem dobhatom a kukába, csak mert most nem akar mozdulni a mérleg nyelve. Gratulálok neked.

1 éve
#5026
flamin 3
reply to Moppolino's post #5025
Ez aztán egy szép eredmény. Jókor jött az írásod, ugyanis, bár 4 hónap alatt leadtam 14 kg-ot, három hete már meg sem mozdul a mérleg, de feladni semmiképp sem akarom. Az a 14 kg lebeg a szemem előtt, hogy azt nem dobhatom a kukába, csak mert most nem akar mozdulni a mérleg nyelve. Gratulálok neked.

1 éve
#5025
Moppolino
Sziasztok!
Motivációként írok másoknak, mert engem is motivált, amiket itt olvastam. Több évnyi kövérség után volt, hogy alulról súroltam a 100 kilót 170 cm-es most 26 éves nő létemre. 2018.03.05-én úgy keltem fel, hogy itt a vége, változtatni akarok. Nem tudom, mi vett rá, nem volt semmi különösebb kiváló esemény, egyszerűen meguntam kövérnek lenni. Akkor voltam 93,7 kg. A kalóriabázist már ismertem, aznap el is kezdtem használni. 1500 kcal-t állítottam be, és igyekeztem figyelni a makrókra is. 1 hónap múlva elkezdtem járni heti 1 alkalommal szervezett csoportos edzésre, ami leginkább saját testsúlyos jellegű volt, nulla eszközhasználattal. Sajnos az időm nem nagyon engedett több edzést. Emellett elkezdtem sétálni, napi kb fél óra a munkahelyemre vezető út és a haza vezető út egy része. A lépcsőket is legyőztem, 3-4 emeletig mindig a lépcsőt választom. Asztmás vagyok, így a mozgásoknál nekem alapból óvatosabbnak kellett lennem. Persze voltak nálam is nagyobb kilengések, pl nyár és december között senkit nem fogytam, meg el is engedtem magam táplálkozás téren, de a mozgás az maradt, szeptemberben elkezdtem crossfire járni heti egyszer. Ez elég durva sport, nagyobb felesleggel én nem ajánlom, pláne nem kezdésként, mert a mai napig vannak napok, mikor mozogni sem tudok rendesen az izomláztól. Semmilyen étel nincs letiltva nálam, ha étterembe, cukrászdában megyek néha, akkor pl nem számolgatok, meg a szüleimnél töltött vasárnapi ebédnél sem, de már egyáltalán nem igénylek sok ételt. Édességet is eszem, ha belefér a keretbe, de abból sem igénylek már sokat. Szerintem én vagyok a földön az egyetlen ember, aki hosszabb idő után az ünnepek alatt kezdett ismét fogyni :D mindenkinek kívánom, hogy legyen elég kitartása, mert ezen múlik főleg! És ne adjuk fel, ha pár hónapig nincs változás, meghízni sem 3 hónap alatt sikerül, lefogyni sem annyi idő. A mai mérlegem:
2018.03.05. 93,7 kg
2019.01.11. 68,1 kg
Még van hova alakulni, de kitartó leszek és büszke vagyok :)

1 éve
#5024
slimdaddy 11 2
reply to HUNited's post #5021
Azért nem olyan sok az a 7-8 km. Nagyjából 10-12 perc/km átlagsebességgel az nem több másfél óránál. Igen nekem is ki kellett rugdosnom magamat a TV elől anno, de hamar szokássá válik.

1 éve
#5023
HUNited 383 75
reply to timi67's post #5022
Igen, rendeltem ilyet kipróbálásra: https://www.myprotein.hu/sports-nutrition/total-protein-blend/10529951.html

Ha gondoltátok, majd megírom a tapasztalatokat.

1 éve
#5022
timi67 1
reply to HUNited's post #5015
Nagyon sokan használnak fehérje port, valószínűleg rajtad is az fog segíteni.

1 éve
#5021
HUNited 383 75
reply to slimdaddy's post #5020
Szia, köszönöm a választ.
Visszaolvastam kicsit (nem kellett volna, kicsit lejjebb belefutottam egy veszekedősebb szakaszba).

A sétát megpróbálom én is, a gyerekeim biztos örülni fognak neki ha kimegyek velük. Visszaolvastam és azt látom hogy te napi 8 kilométert tettél meg. Ez azért nekem soknak tűnik sétából (mivel itthon dolgozom, még a gyalog megyek a munkába sem működik), de majd elindítom az órán a trackinget, és meglátom mi sül ki belőle.

1 éve
#5020
slimdaddy 11 2
reply to HUNited's post #5011
Szia,
Korábban írtam itt a "módszer"-ről, ami nekem bevált és azóta is erre esküszöm. Ez pedig a mindennapos tempós séta. 375 napja minden nap megcsináltam, legtöbbször napi kétszer is. Ha esik, ha fúj, ha hideg van, ha külföldön vagyok én akkor is megyek, mert semmi nem állíthat meg. Pár hónapja már heti egyszer konditerembe is megyek. A séta az egyik legkíméletesebb, de mégis hatékony mozgás, pláne túlsúlyosan. Én azt tapasztaltam, hogy egyenletesen szedte le a zsírt a testem minden részéről, tetőtől talpig. Emellett a nagyjából pontos kalóriaszámlálás és a vízbevitel. Én nem ittam ettem semmilyen táplálék kiegészítőt, nem volt rá szükség. Nem számoltam indexeket, makrókat stb. Már egyáltalán nem hoz lázba az édesség, a sütemények stb. Reggel saját magam által préselt vagy facsart leveket iszok, ilyenkor télen főleg a cékla-gyömbér-sárgarépa-alma kombó megy, elképesztő. Délelőtt gyümölcs és magvak. Ebéd bármi, de főként hús valamilyen zöldségkörettel. Délután joghurt, magvak, abonett, pulykasonka, sajt, hal akármi. Megtanultam mikor vagyok éhes. Semmi nincs tiltólistán, amig a napi kereten belül maradok a mozgással együtt. Persze előfordul amikor túllépem a keretet vagy többet eszem, de ezt örömmel és élvezettel teszem, nem probléma. A kitartás a lényeg és a séta!!!! Sok sikert!!!

1 éve
#5019
HUNited 383 75
reply to Tagsi's post #5018
Sajnos nekem túl drága amit átküldtél.
Találtam ilyeneket (nyilván kamu akcióval):
https://www.myprotein.hu/sports-nutrition/slow-release-casein/10798909.html
https://www.myprotein.hu/sports-nutrition/total-protein-blend/10529951.html

Ezek is 10 ezer körül vannak, de az adagonkénti ár sokkal jobb (és a fehérje is több benne).

Esetleg van véleményed ezekről a termékekről?

Mit gondolsz arról, hogy nem csak tejsavót tartalmazó port fogyaszt az ember, hanem olyat amiben 7 féle fehérje van (Total Protein Blend)?

1 éve
#5018
Tagsi 636 236
reply to HUNited's post #5017
Nekem nem.
De azt hiszem, ezzel _szerencsém_ van.

Jah és vegyél krómot!
https://shop.builder.hu/kromkeszitmenyek/scitec-nutrition-chromium-picolinate-100-tab-p5559

Fehérje bevitelnek a tonhal is jó, csak nézd, hogy ne olajos legyen. Lehet venni sós/natúr lében lévőt is. Én a Sparost szoktam venni. A 112 gr nettó tömegűben van 28 gr fehérje.

1 éve
#5017
HUNited 383 75
reply to Tagsi's post #5016
Köszi, holnap megnézem.

Nem uncsi minden nap 2 étkezésnél is u.a. enni?

1 éve
#5016
Tagsi 636 236
reply to HUNited's post #5014
Én személy szerint ezt fogyasztom:
https://shop.builder.hu/tejsavo-feherje-koncentratumok/scitec-nutrition-100-whey-protein-professional-2-35-kg-p5146
Kiszerelésből van többféle. Lehet kapni 1 adagos kiszereléseket is, így ki tudod próbálni, melyik jön be neked ízre.
A vacsorám minden nap ez, 2,5 dl tejjel és 125 gr zsírszegény túróval összeturmixolva.
Ebbe nekem van 48 gr fehérje, 18 gr ch, 9 zsír.
Ha nem is innen rendelsz, a közeledben is biztos van scitec vagy biotech üzlet. Minden beszerezhető.
Nekem scitec vált be, de ez egyén függő.
Reggelim minden esetben 26 gr protein breakfast + 50 gr zabpehely vízzel.
https://shop.builder.hu/meal-replacement-formulak/scitec-nutrition-protein-breakfast-0-7-kg-p13165
Mivel ez a 2 étkezésem mindig ugyan az, ezt már reggel rögzítem, így a többi hamival tudok játszani.

1 éve
#5015
HUNited 383 75
reply to timi67's post #5012
Igen köszönöm. Hát ma már nem nagyon fogok tudni ezekhez hozzájutni (illetve a sajt, zab, dió, mandula megvolt), szóval ma akkor így marad. A fogyasztott tételekből meg a zsír miatt nem mertem többet enni (pl. mandula, sajt).

Kicsit olyan érzésem van, hogy a fehérje a zsírral jár pariban (magok, tejtermékek), kivéve persze a csirkét.

1 éve
#5014
HUNited 383 75
reply to Tagsi's post #5013
Fehérje turmix alatt ezeket a porokat érted? Tudnál írni valami konkrétat?

1 éve
#5013
Tagsi 636 236
reply to HUNited's post #5011
Fehérje turmix pl.
Vagy a csokid helyett protein szeletet eszel.

1 éve
#5012
timi67 1
reply to HUNited's post #5011
Csirke, marhahús, hal, túró, sajt, cottage cheese, mozzarella, zab, lencse, bab, dió, mandula, stb. Ezeknek magasabb a fehérje tartalma, hátha kapsz egy kis lökést, hogy mit tudsz felhasználni belőle.

1 éve
#5011
HUNited 383 75
reply to slimdaddy's post #5007
Szia, ezt hogy érted el? Úgy értem, hogy mit csináltál, milyen módszert, és miket mozogtál ha mozogtál 142 kilósan?

Én december 6.-án 145,5 kiló voltam (kb. 182 cm a magasságom), január 6.-án 141,4, tehát majdnem megvan a heti egy kiló (karácsony és szilveszter viszonylag dőzsölős volt - bejgli, virslis kifli, stb.). Eleinte csak nem ettem fehér kenyeret és cukrot (leszámítva a csokit), és mégis csökkent a súly. Most elkezdtem nézni, hogy milyen a GI indexe a termékeknek, kíváncsi vagyok hogy ez miben más.

Nem szeretnék egyébként hirtelen sokat leadni, mert szerintem nem egészséges. A heti 1-1,5 kiló amíg a BMI-m extrém magas, aztán ha sikerül, és javul a helyzet, kicsit lassítok rajta.

Az első tapasztalatom az, hogy a zsír és szénhidrát betartása nagyon könnyű (finom dolgokat eszek és jól is lakok, nem vagyok éhes - persze az agyam zabálna...), de ha nem eszek sok tojást, akkor a fehérjém nem jön össze. Kellene valami magas fehérjetartalmú étel.

Majd elfelejtettem, bocsánat a bunkóságomért: Szívből gratulálok neked!

1 éve
#5010
dp 2
reply to Kattilaattila's post #5009
Szia, hány kalóriát ettél?

1 éve
#5009
Kattilaattila 5
Sziasztok,

Meg szeretném köszönni KalóriaBázisnak a segitséget.
Tavaly március végén kezdtem el a diétát, 125,5 kg voltam, most 89 kg környékén forgolodom. Nagyon jól érzem magam, illetve abbahagytam a vérnyomás/koleszterol/trigliceride napi kezelést.
Mindazoknak akik kételkednek, üzenem hogy lehet fogyni....csak be kell tartani a kalória mennyiséget, illetve a fehérje/szénhidrát/zsír mennyiséget.

1 éve
#5008
juli80 1
reply to slimdaddy's post #5007
Aztamindenit!!! Nagyon gratulálok! Mi a célod? Mozogsz is?
(Nekem ennek a tizede sem jött össze idén, pedig lenne még mit.)

1 éve
#5007
slimdaddy 11 2
2018. január 1: 142,5 kg
2019. január 1: 93,5 kg

1 éve
#5006
Tafekete 8
Sziasztok!
Szeretném én is megosztani veletek kezdő tapasztalataimat.
Még csak kb 2,5 hónapja kezdtem el fogyókúrázni, ez részemről annyiban merül ki, hogy a kaloriabazis.hu weboldal segítségével számolom a kalóriákat, figyelem azok szénhidrát és fehérje tartalmát.Természetesen a vásárlások során is először megnézem ezeket az értékeket a termékek címkéjén, de a gyümölcsök, zöldségek címke nélküli termékek adatait csak az oldal alapján figyelem. Ezen felül megvettem a fegyencedzés című könyvet, és abból a fekvőtámasz, felülés, gyakorlatokat csinálgatom saját szintemnek megfelelően. Kenyérből próbálom a teljes kiörlésű, magvas kenyereket enni a megszokott fehér kenyér helyett, és próbálom kisebbre venni az adagokat.
Viszont nem méregetem a dolgokat mérleggel, csak kb tudom mennyi a 100g, és nagy vonalakban beírom a táblázatba.
Edzés minden nap, vagy 2 naponta végzek, ahogy éppen kijön. Az elején 2-3 naponta csináltam, hogy legyen idő a szervezetnek megszokni az új terhelést. Emellett vettem egy tasak biotech 100% Whey Proteint-t ezt szoktam inni edzés után, vagy ha sok volt a napi kalóriabevitel, vagy kevés a fehérjebevitel, akkor vacsora helyett.

Ezzel a végtelenül egyszerű módszerrel sikerült leadnom ez idő alatt 8 kg-ot.
Nagyon látszik a megjelenésemen. Kisebb a hasam, tónusosabb az izomzatom. 96 kg-al kezdtem, most már a 87 felé hajlom. :)

Nekem a diétát könnyebb úgy tartani, hogy néha engedek a kísértésnek és eszem egy kis pizzát, vagy olyan kaját amit nem kellene, pl sült krumplit, akár nagyobb adagot is.
Ha NÉHA (nálam ez kb hetente egy alkalom) engedek a kísértésnek akkor utána sokkal jobban tudom magam kontrolálni kaja ügyben. íg vagyok az edzéssel is, ha nagyon fradt vagyok, tartok egy pihenőnapot. Így másnap megnő a motiváció, mert tudom, hogy tegnap azáztam, akkor ma belehúzok és visszahozom magam. :) Nekem működik, remélem nektek is fog.

Egy úttal köszönöm szépen az oldal üzemeltetőjének, nekem nagyon nagy segítség az oldal használata, nélküle nem számolnám a kcal-t és tuti, hogy nem fogynék egy grammot sem. A saját számoláshoz ugyanis lusta vagyok, de az oldal segítségéve nagyon egyszerű a dolog.

Sok sikert nektek is! Én még folytatom a dolgot, a cél 80 kg. (183 cm magas vagyok)

1 éve
#5005
lorinc02
reply to slimdaddy's post #5000
basszus de jó ilyeneket olvasni. Erőt ad....
Gratulálok!

1 éve
#5004
slimdaddy 11 2
reply to feketeinci's post #5001
-:) Tegnap óta már van bérletem....célom a 90 kg alá bemenni

1 éve
#5001
feketeinci 9
reply to slimdaddy's post #5000
Ééééés megcsináltad!!!!!

Gratulálok!
Pontos számolás, előre elkészített kaják, napi mozgás....nem kellett kondi bérlet sem!

1 éve
#5000
slimdaddy 11 2
január 1: 142,5 kg - október 1: 99,2 kg

1 éve
#4999
norbikitti
reply to Bojtika's post #4960
Szia ! Köszönöm szépen, hogy újra elküldted a linket. Valóban nagyon jó és használható mindenki számára. Bár én lassúbb tempóban fogom végezni, de biztos, hogy hatásos lesz. Még egyszer köszönöm, és majd jelzek a haladásomról!

1 éve
#4998
juli80 1
reply to Bojtika's post #4997
:-)

1 éve
#4997
Bojtika 3
reply to juli80's post #4996
Hát ugye hogy izé.

Nem vagyok hibátlan, és még van képem megszólalni.

1 éve
#4996
juli80 1
reply to Bojtika's post #4995
Hát pedig ez nem rocket science/magfizika, igazán észre vehetted volna, ha nem lennël ilyen szétszórt. (Bocsánat a stílusért - idéztem. így európai ember nem beszél egy fórumban - ha volt gyerekszobája.)

1 éve
#4995
Bojtika 3
reply to juli80's post #4994
Valahogy bevonzom az ilyeneket, mert egy darabig türelmesen válaszolgatok. :D

1 éve
#4994
juli80 1
reply to Bojtika's post #4993
Jézusom, Bojtika, ne válaszolj! Ez egy hamisítatlan idióta.

1 éve
#4993
Bojtika 3
Hát akkor ne gondolkodj.

Hol a szóhasználatom a baj, hol ez, hol az. Nem értem, miért szekálsz, de mindegy is.

Lehet, hogy úgy tűnik, itt lakom (egyébként más portálon is hasonló benyomást keltek állítólag), de emellett dolgozom - szintén a gépnél.
Nem mindig napi 8 órában, hanem mikor hogy érkezik megbízás. Itt ülnöm azért szerencsére nem kell folyton, jut időm másra is.

1 éve
#4992
Stanyek
reply to Bojtika's post #4991
Hat en sem ugy latom, hogy allandoan itt lognal. Az aktivitasok alapjan azt hittem, itt laksz, vagy ez a munkad...

Elszamolni meg annyira nem vagy koteles, hogy meg veletlenul sem utalnek ilyesmire. Elszamolni...?! Neha elgondolkodom, honnan veszel ekkora suletlensegeket.

1 éve
#4991
Bojtika 3
Ha szétszórt vagyok, akkor szétszórt vagyok.

Ha out of box, akkor out of box. Slussz.

Mint írtam, nem itt lógok állandóan, és más is jár a fejemben. Különösen nem vagyok köteles Neked elszámolni.

1 éve
#4990
Stanyek
reply to Bojtika's post #4989
Bojtika, ha ez partnerkereso lenne, nem tarsalognank ennyit, sot mar egy uzenetvaltasig sem jutottunk volna el.

Nem ertelek. Ki beszelt itt a harmadik fel erzeseirol? Olyan szetszortnak tunsz.

Az idozonak tenyleg nem rocket science, es az elmelet meg mindig rendben van. Probalj csak egy kicsit "out of box" gondolkodni. Lehet, hogy masok nem allitottak be peldaul a helyi idozonajukat, en pedig beallitottam. Lehet, hogy Londonbol mindig volt egy ora a valaszok kozott, ugyanis ott csak egy ora kulonbseg van. Nem mindenki olyan aktiv, mint te. Lehet, hogy a te valaszaid sokkal gyorsaban jonnek, mint az atlage. Ez peldaul nem szamit Budapest-London viszonyaban, en viszont pont az ellenkezo iranyban vagyok, ahol viszont szamit.
Bar mondjuk lehet, hogy neked ez mar tul sok, es ezert inkabb biztosan tudod, hogy ez nem az ok... Nagyon pragmatikus gondolkodonak tunsz. (Nem.)
:-D

1 éve
#4989
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4988
Szép dolog az empátia, de ettől még nem kell értenem, hogy ő mit és hogyan eszik. És ismétlem, az, hogy én nem értem, még csak egy apró tényező, amiről ő adott esetben tudomást se szerez, ergo abszolút nem zavarja. Tedd már túl magad ezen valahogy.
Ha a felfogásom, vagy az egyéniségem nem tetszik, akkor ez van. Nem partnerkereső, hanem étkezési portál vagyunk.

Ami az időzónás elméletedet illeti, nem értek hozzá túlzottan, de nem te vagy az első távolabbról írogató tag, és eddig nem volt probléma. Nem az időzóna "távolsága" telik el, mire válaszolok, hanem pl. tegnap is 5-6 óra. Ráadásul van, hogy közben kilépek vagy kiléptet a rendszer. Több dolog is nyitva van a gépemen párhuzamosan, néha idenézek, ennyi.
Lousha levelezett Angliából, akiről konkrétan tudok, és aki gyakran írt. Volt, hogy spontán jöttek.mentek a válaszok ide-oda, amíg aktív volt. Soha nem keveredett el az idő.
Volt olyan is, aki távolabbról írt, elfelejtettem már a nevét. Szóval nem ez a jelenség oka.
Esetlet te nem lépsz át másik felületre, miután írtál, azt nem tudom.

1 éve
#4988
Stanyek
reply to Bojtika's post #4987
Bingo! Pont errol beszelek! A box. (Haho, feketeinci!)

Tudod Bojtika, az embernek van egy olyan adottsaga, hogy bele tudja kepzelni magat mas helyzetebe, illetve el tud vonatkoztatni a sajat aktualis helyzetetol, es ugy gondolkodni, mintha az mas lenne. Kulonosen jol jon, amikor masokat kritizalunk, mert maskent tesznek, mint mi. Ismered ugye, hogy “ha az o helyeben lennek...” Ez egy eleg jelentos kepessege az emberi fajnak, ami megkulonbozteti a tobbitol. Sokan alulhasznaljak.

1 éve
#4987
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4986
Persze hogy a saját szemszögemből, kiéből nézzem?

1 éve
#4986
Stanyek
reply to Bojtika's post #4982
Amikor te valahogyan csinalod, plussz nem erted, hogy masok miert maskent csinaljak, abbol nekem az jon le, hogy csak a sajat szemszogedbol nezed a dolgokat.

Ez persze lehet kenyelemesseg is, de mas is.

1 éve
#4985
Stanyek
reply to Bojtika's post #4983
Attol, hogy a rendszer nem tudja kezelni az eltero idozonakat. Ket oraval vagyok elotted, ha pl. itt 8-kor irok egyet, te egy oraval kesobb valaszol, az a te idozonadban meg mindig 7-kor van, a rendszer azt hiszi, te korabban irtal nalam egy oraval, es ezert elem rak be.

Ennyit azokrol a gyanusitgatasaidrol, hogy ezt en csinalom... :-D

1 éve
#4984
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4981
Tehát a válaszaim a lentebbi 4982 és 4983-ban vannak.

Kellemetlen ez a sorrend-átállítás.

1 éve
#4981
Stanyek
reply to Bojtika's post #4979
Bojtika, az 100%, hogy en nem kifogasoltam soha, ha valaki barmilyen irodalmat letett az asztalra. Aktualisan, ebben nagyon melle mentel.
Az lehet, hogy egy cikk tartalmat kritizalom, de abba a citalo szemelyet soha nem keverem bele.

Az elobb leirtam, hogy semmi baj nincs a tapasztalataiddal, illetve azok kozzetetelevel. Azt kifogasoltam, hogy a tapasztalataid alapjan nem erted a veganokat, es egyszeruen bemutattam a gondolkodasodat a masik (vegan) iranybol. Erted a kulonbseget?

Tehat ertem en, ha te igy vagy ugy voltal, de hat mas meg nem ugy van, es attol meg lehet oszinte.

Meg egyszer:
“amit teljes meggyőződéssel elvetnek, azt miért akarják annyira utánozni?”
Tudsz kulonbseget tenni peldaul az “allatok megolese” es egy “iz” kozott? Ha valaki elveti az allatok megoleset, akkor egy izkombinacio osszerakasa vagy egy etelformazas meg nem utanozza azt.

1 éve
#4980
Stanyek
reply to feketeinci's post #4978
Ugyan mar! Ez nem sertgetes. Raadasul nincs mit ervelni, ha valaki csak a sajat tapasztalataival tud elojonni, mikozben nem rola, hanem egy harmadik csoportrol van szo. :-D Ez a harmadik csoport megertesenek, vagy megertesere tett kiserletenek a hianyat mutatja. Bojtika szimplan nem erti, hogy a veganok miert utanozzak a hagyomanyos konyha izeit, esetleg formait. Ennek pedig sok oka lehet, es normalisan konnyu azokat megerteni, ha valaki bele tudja magat kepzelni masok helyzetebe. Ilyen peldaul, hogy milyen indokbol dont valaki a vegan eletmod mellett.

A tapasztalataimat leirtam, ha elolvastad oket - gondolom, - emlekszel is ra. Ha nem, akkor az nem az en hibam. Ha valami erdekel, akkor nyugodtan kerdezz meg! Na de ennek mi koze van ahhoz, hogy valaki miert es milyen izeket favorizal az adott etrendjeben? Es itt a fo tenyezo, hogy Bojtika nem erti a veganokat. Mert o maskent gondolkodik, mert o maskent csinalta. Tudod, en is maskent gondolkodom, megis megertem a veganokat. Nem az a problema, hogy megosztja a tapasztalatait, hanem az, hogy nem erti, masok miert csinaljak maskent. Mert ha maskent csinaljak, akkor az nem is oszinte. Vagyis az elso kanyarban Bojtikanak sikerult lefikaznia a veganokat, ugye. Remelem, ez igy atment.

Mit akarsz mondani azzal, hogy megis itt vagyok veletek? Ket dolog miatt vagyok itt. Az egyik, hogy leirtam a tapasztalataimat. A masik, a lenyegi ok, hogy igyekszem tudatosan kovetni a bevitt kaloriakat es a makrokat. Erre ez a honlap kivalo. Ezen kivul nem sok hasonlosag lehet koztunk; nem a tarsasag, sem a mainstream etrend hozott ide.

1 éve
#4983
Bojtika 3
Most megint alulra kerül a válasz, ez mitől van?

1 éve
#4982
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4980
Abból, hogy nem értem, még nem következik, hogy az én véleményem az abszolút.
A magfizikát sem értem, ettől még fontos tudományág.

Abból, hogy én valamit így vagy úgy csinálok, szerintem a kényelmességem "jön le" elsőként, és nem az, hogy ez bárki számára kötelező lenne.

1 éve
#4979
Bojtika 3
Ha cikkeket hozok, az a baj.
Ha saját tapasztalatot, az a baj.

Sapka is hol van rajtam, hol nincs... :D

Igen,énközpontú a világom, ahogy mindenkié. Más tapasztalatáról beszámolni pedig végképp nem tudok.

1 éve
#4978
feketeinci 9
reply to Stanyek's post #4977
Elfogytak az érvek? Jön a sértegetés?
Nem is értem milyen központú világgal lehet itt a saját tapasztalatokat megosztani? Kiről kellene beszélni, ha nem magunkról, a saját tapasztalatainkról?
Te beszélsz a tiédről, én az enyémről, Bojtika meg a sajátjáról.

Neked kellene out of box gondolkodni és a saját tapasztalataidról többet írni, mert ha jól emlékszem több fogyós módszert kipróbáltál már, mégis itt vagy velünk.

A tapasztalataidra vagyunk kíváncsiak, a tanácsaidra amit a kérdezők várnak!
Nem a sértegetéseidre.

1 éve
#4977
Stanyek
reply to Bojtika's post #4976
Bojtika, tul sokat beszelsz magadrol. Nagyon enkozpontu a vilagod.

1 éve
#4976
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4975
Most ez az életed sarokponti kérdése?
Régebben láttam párszor a vegánleány fözését a tévében, ott figyeltem fel arra, hogy mindent valami mással pótol, mert az eredetit nem eheti, hát azt használja, ami ízben hasonlít.
Ennyi.
Amikor én vega voltam (lakto-ovo vegetariánus), nem szójafasírtot ettem, hanem mit tudom én, birjanit. Ami nem is hasonlít a fasírtra, mert nem hiányzott a fasírt. Nem is ettem olajban kisütött dolgokat. Ghíben se nagyon sütögettem semmit, mert valahogy nem hiányzott a zsiradék, a ghíból sem használtam annyit, amennyit a recept írt.
És nem azért nem ettem húst, mert elméletem volt rá, hanem mert nem kívántam. A hentesbolt előtt (akkor még nem volt a boltokan légkondi, és nyitott ajtónál üzemeltek) átmentem a túloldalra, mert egy idő után, ahogy a szaglásom is változott, émelyítő volt a kiáramló szag.

Semmi gyerekkori íz nem hiányzott, és a többieknek sem a társaságban, úgy tudom.

Ez nem filozófia vagy elmélet, hanem közvetlen tapasztalat.

1 éve
#4975
Stanyek
reply to Bojtika's post #4974
“Bennem soha fel sem merült kérdésként, hogy a húsétel mennyire hasonlít a nyers alapanyaghoz vagy az élő állathoz.” Akkor a veganokkal kapcsolatban miert merult fel benned, hogy mi hasonlit mire es mi nem az, aminek izlik - a hagyomanyos konyhai alapokon? A szezammagos kremnek van toportyu ize, vagy a toportyunek van szezammagos krem ize?

Nem kell ennyire tulbonyolitanod ezt a vitat. Nem tudjuk, hogy a sajt hianyzik-e vagy az ize. De ha a veganok husetelre emlekezteto kajat esznek, attol meg nem husra emlekezteto kajat esznek. Es ha a husevok huseteleket esznek, attol meg nem husra emlekezteto etelt esznek. Egyszeruen mert a husetelek nem hasonlitanak a husra semmilyen dimenziojukban. Tehat nem csak a veganokkal kapcsolatban merulhet fel ilyen kerdes, hanem a husevokkel kapcsolatban is. Ez nem oszinteseg kerdese.

De ha az ember altanos konyhan nott fel, es onnan valt veganra, akkor ertheto, hogy hianyzik neki nehany megszokott iz. Es sem oszinteseg kerdese, sot legalabb oszinten elismeri.

Masreszt vegan lehet az ember tobb okbol is. Ha valaki abban hisz, hogy a vegan etrend egeszseges, vagy egyszeruen spiritualis okokbol valasztja a vegan eletmodot, akkor sem oszinteseg kerdese, hogy milyen izek hianyoznak neki.

Bojtika, probalj meg neha kicsit ‘out of box’ gondolkodni, legy szives!

1 éve
#4974
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4973
Nem értelek.

Bennem soha fel sem merült kérdésként, hogy a húsétel mennyire hasonlít a nyers alapanyaghoz vagy az élő állathoz. Mondhatni, kit érdekel...
A krumplipüré sem hasonlít az eredeti növényre vagy a gumóra, a steak sem hajaz a marhára.
A vegánok gusztusát illetően sincs értelme a vitának, csak megjegyzésként írtam, hogy furcsállom, hogy pl. nem esznek sajtokat, de a sajt ízét mégis megpróbálják helyettesíteni. (Mert ha hiányzik a sajt, akkor őszintébbnek tartanám, ha akár kivételként megenné.)

1 éve
#4973
Stanyek
reply to Bojtika's post #4970
Hat igen. A csirkecomb a csirkepaprikasban majdnem csirkecomb kinezeto marad. Majdnem. Ezen kivul viszont semmiben nem hasonlit a csirkere. Eleg ertelmetlen azon vitazni, hol vannak a hatarok. Szerintem a husevok mindent megtesznek, hogy a husetel semmiben se hasonlitson a husra.

1 éve
#4972
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4969
Erre lenne válasz, ami a 4970-ben ott van. :D

1 éve
#4969
Stanyek
reply to Bojtika's post #4968
En csak arra gondoltam, hogy a paprikas csirke nem ugy nez ki, mint a csirkehus, nem olyan a szga, mint a csirkehusnak, es az ize sem olyan. A nyers csirkehust valoszinuleg meg sem tudnak enni.

1 éve
#4971
Bojtika 3
Valami miatt a kérdésed legfelül marad, pedig már válaszoltam.
A listában is egészen jobbra csúszott a neved.

1 éve
#4970
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4969
No igen, de abból készült. A vegánoknál sem a kinézetre gondoltam, bár a sült hagymánál a külsőre is találtak valamit, ha jól emlékszem.

A külső alatt azt is értettem, hogy a comb az comb kinézetű marad a paprikásban is. Lehet, hogy ki lehet formázni valami vegán nyersanyagból is, de ugyan mi értelme lenne?

1 éve
#4968
Bojtika 3
A vegánoknál nem kifejezetten hús ízének utánzására gondoltam, hanem általában az olyan ételekére, amit egyébként elvetnek.
Sok ismeretem nincs ez irányban, de néha látok egy-egy vegán főzőműsort. Ez alapján tűnik úgy, hogy aránytalanul sok erőfeszítést tesz arra, hogy az ételei hasonlítsanak a hagyományos vegyes táplálkozás ételeihez.
Amikor vega voltam, egy időben ez egybeesett azzal az időszakkal, amikor rendszeresen találkoztam szintén vegákkal. A beszélgetések során kiderült, hogy mindenki boldogan ismerkedik új ízekkel, és nem próbálja pl. a fasírtot hús nélkül elkészíteni. Nem kívántuk a hússal készült ételek ízét utánozni. Megváltozott talán az ízérzékelés is, a szaglás egészen biztosan. Eszünkbe nem jutott volna olyan ételfélét kutatni, ami hasonlítana a példádban említett töpörtyűkrémre. Kivétel nélkül megszerettük viszont a sárgaborsót, amelyből a húsos kombinációt másféle elkészítési módra cserélve, nagyon ízletes ételek készíthetők.
A kérdésed teljesen jogos, szerintem aki húst eszik, az nyugodtan vállalhatja a hús kinézetét is. :D A paprikás csirkének nem kell másra hasonlítania.

1 éve
#4967
Stanyek
reply to Bojtika's post #4966
“amit teljes meggyőződéssel elvetnek, azt miért akarják annyira utánozni?”
Hallottam mar ezt az ervet korabban, de sosem ertettem. Ha a hust akarja valaki nelkulozni, az nem a toportyukrem izet akarja. A toportyukremnek nem husize van, fokent ha hus nelkul is meg lehet csinalni. Ha a kerdes jogos lenne, akkor a forditottja is: Ha valaki hust akar enni, miert kovet el mindent, hogy az elkeszitett husetelnek se a kinezete, se az allaga, se a szaga, se az ize ne emlekeztessen a husra?

Addig, amig a laborertekeim rendben vannak, nem aggodom a hosszu tavu ketozis miatt. Ketlem, hogy lennenek hosszu tavu tapasztalatok errol. Ez persze riziko, de nem kontraindikacio. (Sporadikus eset ugyan, de a Richter fiu a cirkuszbol mar evek ota ketozisban van, es eleg jo a kondija...) Eppen par napja kiutottem magam, ugyanis lehetetlen a csaladdal egyutt lenni anelkul, hogy ne azt egyem, amit ok. (Szabadsag, es eppen a felesegem szuleinel vagyunk.). Szoval ket napja nincs ketozis, viszont egesz nap aludnek. Alig varom, hogy visszaterhessek a normalis, keton alapu anyagcserere.

1 éve
#4966
Bojtika 3
Pontosan én sem tudom, de van olyna nézet, hogy egyes hormonális típusok szerint más és más makróra helyeződik a hangsúly.

Én nehezen tudom elképzelni, hogy ne egyek zabpelyhet, gyümölcsöt, főzelékeket. A salátával viszont nem tudok mit kezdeni, egyébként nem is kapható itt a környezetemben salátaféle.
Húst jó ideig nem ettem, de közel 30 éve megint vegyesen étkezem, viszont nem eszem mindennap húst, a fehérjebevitelben általában porral segítem ki magam. Ennek okán savanyúság sem szokott lenni itthon, mégis mihez enném?

A diétákat jópofán jellemezted. Én nem szeretnék diétát, hanem reálisan tartható étrendet.

A vegánokban pont azt nem értem, és remélem, jól tudom elmagyarázni: hogy amit teljes meggyőződéssel elvetnek, azt miért akarják annyira utánozni?
Amikor én vega lettem, átálltam más ízekre, és a mai napig is szívesen elszakadok a "magyaros" pörköltes hagyománytól.

Igazad van, én biztosan nem akarom kínozni magam, de másoknak is inkább azt szoktam ejánlani, egy-egy étel miatt ne tegyen magán erőszakot, az nem használ a szervezetnek. (állítólag mérésekkel igazolták, hogy a leerőltetett étel kevésbé alaposan emésztődik meg, mintha maga a test is csak túl akarna esni rajta.)
Örülök, hogy a fogyásodat végül megoldotta a ketogén, de hosszas alkalmazása, mint nyilván tudod, nem ajánlott. Vissza kellene idővel térned...

1 éve
#4965
Stanyek
reply to Bojtika's post #4964
A kokuszolajat - ha jol tudom, - szuressel es hokezelesset finomitjak. A ketohoz nagyon megy, mert 66% MCT, amibol kozvetlenul allitja elo a maj a ketontesteket.

Az etelek arai nem olyan magasak, foleg ha egyszer, legfeljebb ketszer eszik az ember naponta.

Szalonnazni keto kenyerrel szoktam. A ropogosra sult sertes hasa viszont szoszokkal vagy kapros-fokhagymas kovaszosuborkaval is kivalo.

Lehet, hogy van ertelme az emberek ajanlott etelei szerinti csoportositasnak. Ha jol emlekszem, a vercsoportok alapjan mas-mas etrendet ajanlanak. De errol szinte semmit nem tudok. Az is lehet, hogy nem a kulonbozo tipusus etelekkel van a baj, hanem azok keveresevel.

A dietak viszont mindig lemondassal jarnak. Vagy kevesebbet lehet enni, vagy valami finomat nem lehet enni, vagy valami nem finomat ajanlott enni. Es mi probaljuk a lemondaserzetet minimalizalni. Alacsony kaloriaju volumennovelessel, mas alapanyagokbol hasonlo izek eloallitasaval (vegan koromban nagy favorit volt a vegan toportyukrem), vagy ugy elkesziteni, hogy eheto legyen. Ilyen utobbi lehet peldaul a zsir azoknak, akik a keto mellett dontenek, de nem birjak a zsirt.

1 éve
#4964
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4963
Köszönöm, hogy segítettél elképzelni.
Tudom, hogy vegyileg finomítják a napraforgóolajat, de láttam finomítatlant, hát inkább élek veszélyesen... :D Igyekszem legalább a kókuszt venni, de azt is finomítják valahogy,

Lehet, hogy a diétád árai nem olyam magasak, mint első látásra, ebben igazad lehet, de még a 2200 Ft-ot is sokallom egy vacsorára. Illetve nem telik rendszeresen ennyi.

Tényleg érdeklődésből kérdeztem, hogyan vittél be ennyi zsírt. Az abált szalonnát néha megeszem, de nem próbálom meg kenyér nélkül megenni, habár a sült hurkát újabban savanyú káposztával szeretem.

Lehet, annak az irányzatnak van igaza, mely szerint az emberek táplálkozási típusok szerint is csoportosíthatók. Engem sem a húsevés nem vonz, sem a zsírfogyasztás.
Azért egy brie-s napot beiktatok, ha látok a "sarki" boltban, a városba nem buszozom be érte - ha már így szóba került, nagyon régen ettem már.

.

1 éve
#4963
Stanyek
reply to Bojtika's post #4962
Bojtika, ebbol ket szelet (2 x 150g) az 2200 forint. Sok napelemetek lehet otthon, hogy csak ennyi a havi villanyszamlad. Viszont zsirbevitelre a jo fokhagymas abalt tokaszalonna is kivalo es izletes! :-D
Egyebkent nem dietas tanacsot adtam, hanem a te keresedre segitettem neked elkepzelni valamit. Ez atjott? Akkor szivesen!
Egyebkent a napraforgoolajat - ha jol tudom, - vegyileg finomitjak. Jo etvagyat!

1 éve
#4962
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4961
Kezdem érteni.
Nem a Tabouleh-t néztem meg először, hanem a steaket.

http://www.husmanufakturashop.hu/rib-eye_steak_609

Ha telne egy inch vastag szeletre, meg egy másikra, hogy a fiam is egyen, akkor az az egy vacsora lenne annyi, mint egy havi villanyszámlám.

Nem itthon élsz, vagy nem átlag színvonalon. Én nem egy étkezésre dörgölök be egy karika Brie-t, hanem ha nagy ritkán megengedem magamnak, akkor több napra elosztva. Kókuszolajat sem rendszeresen veszek, mert négyszer annyiba kerül, mint a napraforgóolaj, és annyival mégsem jobb.
Itthon még nem láttam 35%-os tejszínt, állítólag budapesti csemegeboltokban kapható.

Még az avokádó a legkönnyebb, azt simán nem szeretem. A kávét is csak vaj nálkül, üresen.

1 éve
#4961
Stanyek
reply to Bojtika's post #4959
Olivaolaj, kokuszolaj, vaj, sajt, tejszin, tejfol, illetve az altalanos kajak termeszetes zsirtartalma. Azert a zsir sokkal koncentraltabb energiaforras mint a feherja vagy plane a zoldsegek (fokent a levelesek), igy kisebb volumen szukseges belole. Peldaul betolni egy jo adag tabouleh-t szinte alig jelent valami szenhidratot. Bedorgolni vele egy kisebb karika brie-t meg tele van kaloriaval. A volument a salata adja. Ha nem sikerult eleg zsirt bevinnem, ittam egy bulletproof kavet: vaj, kokuszolaj, 35%-os tejszin. Isteni finom, es 600-900 kcal! De rendszeresen dobtam fel a grillre olyan jo inch vastag ribeye steaket, amolyan zsirral jol atszottet, vagy egy veg boereworst. A faszen elkeszitese tobb idot vesz igenybe, mint a szakacskodas. De ha rakott krumplit karfiollal helyettesiti az ember, be lehet egyszeruen loni, hogy a 75/20/5 aranyt hozza. Sok ilyen recept van. Peldaul csokitorta teljesen keto aranyokkal - persze nem mindegy mennyi tejszint verunk fel ra (steviaval). Szoval nem ordongosseg. Peldaul bedobni egy-ket avokadot... vagy makadam diot.
Aktualisan sokkal bonyolultabb megfelelo mennyisegu feherjet bevinni, ha annyira nem husos az etrend. Nekem legalabbis az neha tobb fejtorest okozott.

1 éve
#4960
Bojtika 3
reply to norbikitti's post #4956
Szia! Ott van a link, ahol említettem. Amerikai gyógytornász nő, aki az amerikai Szív Egyesülettel együttműködve gyakorlatosort dolgozott ki a szív egészségének megtartásáért, illetve az egészséges keringés elérésére. Ezek helyben járós gyakorlatok, a motiváló erő Leslie jókedve, a lépések váltogatása, de legfőképpen az, hogy nem időben méri, hanem mérföldben. Van egy, két, három és öt mérföld, ma már mindegyik van gyorsabb változatban is, és/vagy kis súlyzók használatával is. Amelllett, hogy meg lehet venni a lemezeket, mindig megtalálható szinte mindegyik a youtube-n, legfeljebb a link változik néha, Nekem az az érzésem, hogy Leslie számára fontos, hogy sokan elérjék ezeket a könnyű és otthon végezhető, ugyanakkor hatékony edzéskéket.

Hozom megint a linket, ne keresd: (itt nem húzódik alá, ha ráviszed a kurzort, de ha rákattintasz, megnyílik!)

https://www.youtube.com/watch?v=KCe3ZS7pAC4

1 éve
#4959
Bojtika 3
reply to Stanyek's post #4957
Szia! Azt áruld el kérlek, mivel vittél be ennyi zsírt? Csak hogy el tudjam képzelni, mert szó szerint elképzelni sem tudom.

1 éve
#4957
Stanyek
Eljott az ido, hogy vegre leirjam a sikersztorit. Negy honap ketozis, huszonegy kilo minusz faradtsag nelkul. Tobbszor dietaztam mar, de mindig egy kinszenvedes volt. Fokent az ehseg okozta kenyelmetlenseg miatt verzett el minden korabbi probalkozas. Aztan elhataroztam, hogy csak kiprobalom ezt a ketogen dietat. Az elso honapban csak a makrokat neztem, az elso ket heten negy kilo kuszott le, aztan megallt a sulyleadas. Ekkor kezdtem el a kaloriabazison figyelni a bevitt energiamennyisegre. 75% zsir, 20% protein es 5% szenhidrat a beallitasom, ehhez tobbe-kevesbe sikerult is magam tartanom. A cel harom honap alatt 17 kilo minusz. Ehhez valami dobbenetesen keveset kellett volna ennem a honlap kalkulacioja szerint, amihez nem is akartam magam tartani. Naponta egyszer vagy ketszer etkeztem, intermittent fasting volt az otlet. Ketszer azert, mert egy alkalommal sokszor nem tudtam bevinni eleg kaloriat. A fantasztikus elmeny igazabol az, hogy ezzel a dietaval nem vagyok ehes. Ez szamomra elkepeszto nyereseg. A masik nagy elony, hogy mar az elso hetekben elmult a napkozbeni aluszekonysagom, gyakorlatilag meg szignifikans sulyveszteseg nelkul. Szerencsem volt, engem a keto-flu nem erintett, mint ahogyan rendszerint a gyors sulyveszteseg okozta faradtsag sem. Sulyvesztesem gyorsabban haladt, mint a rendszer altal tervezett. Ez annak ellenere tortent, hogy masfel honap utan az osszesitett kaloriabevitel tullepesem 23000 kcal-nal jart. Kozben csinaltattam teljes labort vese es majfunkciokkal a masodik honap vege fele. Minden eredmenyem normalis tartomanyba esett, kiveve az LDL szintet, ami enyhen magas volt. Sajnalnom, hogy a kezdesnel nem csinaltattam hasonlo tesztet, akkor tudnank, hol is kezdtem... Az viszont jo, hogy egy enyhen magas LDL szint onmagaban nem jelent kockazatot ilyen jo laboreredmenyek mellett. Fel ev multan viszont megismeteljuk a teszteket. A ketozist idonkent ellenoriztem vizeletteszttel, fokent, amikor tobb szenhidratot vagy proteint vittem be a tervezettnel. Ezek szerencsere nem utottek ki a ketozisbol. Azt viszont megfigyeltem, ha tobb szenhidratot eszem, a nappali aluszekonysagom visszater, egyszeruen almos leszek egesz nap. Egyelore nyari szabadsagomat toltom - igen, erre az idore lottem be a fogyasi celomat is negy honapja, - es azon gondolkodom, mi legyen a kovetkezo lepes. Mar benne vagyok a normalis BMI zonaban, meg par kilo lenne az idealis BMI-ig. El kene kezdeni mozogni is valamit - eddig ezen a teren semmi. A sulymegtartas is meltanyos cel lenne innentol. A nappali aluszekonyseg hianya, valamint a jo kozerzet miatt egyelore nem tervezek lejonni a ketorol.

1 éve
#4956
norbikitti
reply to Bojtika's post #4935
Sajnos nem ismerem.Légyszíves írj róla.!

1 éve
#4955
ANNA8203
reply to Weightmaster's post #4946
Szia!
Szívből gratulálok,nagyon büszke lehetsz magadra.
Én csak pár napja kezdtem de hasonló eredménnyel már elégedett lennék...
Van vmi titok vagy tényleg elég a kalóriaszámlálgatás okosan? :)
Köszönöm szépen!!

1 éve
#4954
kaloriabazis6666
reply to kerejozsi's post #4952
Gratulálok! nagyon inspiráló, köszönöm.

1 éve
#4952
kerejozsi 2
2017 szeptemberétől kezdtem használni a kalóriabázist ffi38év/176cm 112kg ról mostanra 75 kg vagyok. Tartom is egy idelye. 1200kalóriával kezdtem amit 6 hónap után elengedtem 1500-1600 ig. Cukor, kenyér, pékárú kilőve. Megváltozott a világ, 15 évet fiatalodtam.

1 éve
#4951
citromtorta 162
Weightmaster, Moppolino! Szuper, hogy ilyen kitartóak voltatok és vagytok! Gondolom az elért sikertől és a környezet leesett állától nagyobb dopping nem is kell a további kitartáshoz...:)

1 éve
#4950
Moppolino
Sziasztok! Bár még koránt sem ez a vége, de szeretném veletek megosztani a számomra is hihetetlen sikeremet, hátha másokat is motivál. Március 8-án úgy keltem reggel, hogy elég volt a 26 éves koromhoz és 170 cm-emez a 93,7 kg-ból. Első két hétben csak kevesebbet ettem mindenből. Napi 3-szor. 3. héten elkezdtem használni a kalóriabázist és napi 5 étkezést vezettem be. A 2. hónapban elkezdtem heti 1 saját testsúlyos edzést csinálni. Most 3 hete elkezdtem heti 2 mozgást csinálni, ami vagy az előbb említett saját testsúlyos, vagy úszás, vagy konditerem. Továbbra is napi 5 alkalommal eszem, kezdetektől 1400-as kalóriakerettel. Evés során eszem mindent. Reggel valami teljes kiőrlésű kenyér, általában purpur. A nap többi részében pékárut nem eszem. Befigyel csoki, chips (szigorúan egyszerre max 20 g), olykor a McDonald's-ot is meglátogattam, ha kedvem tartja, de a kalóriakeretet mindig tartom. Igyekszem egészséges ételeket enni, de nem riadok vissza a Bolognaitól, rántott hústól, tésztás ételekről sem, szóval tényleg mindent fogyasztok. Az eredményem eddig március 8. óta a mai napig egész pontosan - 21 kiló. 72,7 kg vagyok most. 4 hónap alatt egyszer sem éheztem, nem voltak hangulatváltozásaim. Újabban 3-4 kilós turnusokban vannak kisebb platók, amik 2 hétig tartanak, de utána minden változtatás nélkül megint leszalad 3-4 kiló, hogy aztán 2 hétig megint ne mozduljon.

Én arra biztatok mindenkit, ne csak lefogyni akarjon, hanem alakítson ki egy olyan étrendet és életmódot, amit tud tartani a további években is. Tehát ami nincs tele lemondásokkal. A sok lemondás később visszaüt, mert ha elérjük a kívánt eredményt és utána azt mondjuk, na most már mindent szabad, és akkor szépen visszajönnek a kilók. Én tudtam magamról, hogy nem fogok tudni salátán élni... Nem is akarok. Rengeteg kitartás kell továbbra is, nekem is, de kíváncsian állok a kihívások elébe.

Mindenkinek kívánok sikeres fogyást és sok erőt! Mindenki képes rá, csak tartsatok ki!

1 éve
#4949
Weightmaster
reply to citromtorta's post #4947
köszönöm. beállítottam egy 1200-as napi keretet, könnyes búcsút vettem a szent fehér kenyértől és társaitól, meg az isteni tésztáktól (most is folyik a nyálam, ha rájuk gondolok...) és elkezdtem egy jórészt fehérjén alapuló étrendet követni, mert az izomvesztést minimalizálni akartam. jött a csirkemell minden variációban, sovány disznóhús, hal, túró, joghurt, kefir, tojás. főétkezéseknél kiiktattam a krumplit, a rizst minimálisra vettem, bejöttek helyette a párolt és grillezett zöldségek és a gomba. mellette megiszok legalább napi 3 liter vizet (ízesített, kalóriamentes is jöhet). sportolásnak van egy bazi nagy kert, meg egy családi ház, ahol mindig van mit "sportolni". persze volt, amikor "kirúgtam a hámból" és lecsúszott egy-két söröcske, volt pár bográcsos parti is, amit azért nem lehet kihagyni, de ott is ésszel ettem, nem zabáltam, csak falatoztam. nagyjából ennyi. az első két-három hét volt nyűgös. a stagnálás nálam 95 kg-nál jött be, két hétig egy deka sem esett le rólam, igaz az az első 8-10 kg nagyon gyorsan lement (valószínűleg víz volt a nagy része). utána viszont heti 1 kg körül fogyogatok, június 21-én voltam 90, ma 85. ami igazán látványos, az a körméretek zsugorodása. ma már négy számmal kisebb nadrágot kell vennem, végre van nyakam és már nem csak tükörben látom, ami odalent van. ;)

1 éve
#4948
vajkzsuzsa 1212
reply to feketeinci's post #4943
Dettó. Kimondottan nem sportolok, van szobabicom, és ellipsziesem. De legtöbbször találok kifogást a kerülésükre. A Bázison tartom a makrókat. Igaz, stagnálok, de most egy kilócska leugrott. Nálam is a kaja a lényeg. Nekem is van kötényem, és lóg a karom, meg a combom, de nem érdekel, textillel korrigálom.
A fodrászom kb. egyszerre kezdte velem- függetlenül tőlem. Fele akkora, mint én, Ő is tartja a makrókat, de nem a Bázison, csak magától számolja a szénhidrátot, mert cukros is. Sport őrült lett. Napi rendszerességgel látogatja az edző termeket, uszodákat stb. Egy tizessel fiatalabb nálam.
Lement róla 30 kg, és ugyanolyan masztiff, mint én. Lóg mindenütt a bőrke. Ugyhogy az Incinek igaza van, ez korfüggő dolog - mármint ez a bőr lógás.
Szerintem is a sulyvesztés a fontos / főleg ebben a korban /, mint az esztétika :)

2 éve
#4947
citromtorta 162
reply to Weightmaster's post #4946
Nagyszerű teljesítmény!!! Gratulálok! Beavatnál minket a részletekbe?- mire figyeltél, mit hogy csináltál...?

2 éve
#4946
Weightmaster
szevasztok! 46 éves ffi vagyok, április 25-én 103 kg testsúlynál gondoltam, hogy ebből elég, fogyni kéne. ma 85 kg vagyok. köszi, kalóriabázis!

2 éve
#4945
feketeinci 9
reply to KlingerE's post #4944
Ha választanom kell hogy mi okozzon gondot a túlsúly, vagy a lógó bőr, én az utóbbit választanám.

De nem okozott, nem mondom hogy a kötény teljesen elmúlt, de 60 elmúltam, már nem annyira hamvas az egyébként jó bőröm :)

2 éve
#4944
KlingerE
reply to feketeinci's post #4943
Kedves Feketeinci!
A torna hiánya nem okozott gondot súlyvesztésnél a bőrödnél? Én emiatt aggódok egy kissé. Mi a véleményetek?


2 éve
#4943
feketeinci 9
reply to KlingerE's post #4942
Nem dicsekszem vele, de úgy adtam le 35kg-ot, hogy nem tornáztam.(105-ről indultam lefelé)
Kertes házban lakom, van ott elég tornázni való télen-nyáron :)

Néha kipróbáltam ezt-azt, de nem nevezhetem rendszeres tornának vagy sétának vagy edzésnek. Legnagyobb részt a kaján múlik - ez a tapasztalat.
Volt olyan időszakom régebben, amikor heti 4-szer mentünk edzőterembe. Akkor nem volt ekkora súlyfeleslegem, így nem is annyira diétáztam, de a több évig tartó rendszeres mozgás (persze változó edzéstervvel) egész jó formát adott :)

2 éve
#4942
KlingerE
Sziasztok!
Én is 30-40 kg.-tól akarok megszabadulni. Nekem a torna része megy nehezen.
Most a kalóriabázisnak köszönhetően tartok -5,5 kg- nál.
Az otthoni mozgást részesítem előnyben, a sok elfoglaltság és a magas súly miatt.
Én 174 cm, jelenleg 109 kg-os nő vagyok.
Remélem továbbra is menni fog.
Üdv mindenkinek. :)

2 éve
#4941
feketeinci 9
reply to Csibe46's post #4940
Ismerem az érzést, nekem a BioKróm-Dia segít. A "nagy fogyás" idején szedtem hónapokig, akkor nem is voltak rohamaim, de most csak akkor veszek be, ha rám jön az édesség ehetnék.

(az ördög vigye el az olyan munkahelyet ahol napi 10 órán keresztül nézem az embereket ahogy járkálnak körülöttem vagy fagyival, vagy fornettivel a kezükben )

2 éve
#4940
Csibe46
reply to Tagsi's post #4926
Nagyon szépen köszönöm az ötletet. Igen, csokis vagyok és minden édességet szeretek. :) vannak nehezebb és könnyebb napok. Van amikor teljesen jól elvagyok nélküle és van amikor az életemet adnám érte...:) Szerencsére most épp egy jobb periódusban vagyok. :)
Köszi a "Mit ennél?" tippért is!

2 éve
#4939
bobebaba71 5
Szép reggelt mindkeninek!
Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, nagyon sokat segített,hogy le tudjak fogyni. Januárban kezdtem neki 100 kg-ról indultam, most értem el a 72 kg-ot. Nagyon fogyni már nem szeretnék, csak a hasamon van még egy kevés azon dolgozom. Bár sokat nem kérdeztem, még is sok segítséget kaptam, köszönöm.

2 éve
#4938
agostonemma
reply to Icus45's post #4927
Kedves Icus!
Sorstársak vagyunk mert hasonló paraméterekkel bírok és én is kb 30 kg-tól szeretnék megszabadulni.Én már másodszorra kezdem a kalóriabázist.Nagyon jól működött és elbíztam magam már nem ültem le minden nap ellenőrizni a bevitt kalóriákat és ami lement az föl is jött.
Így hát ma újra kezdtem.Remélem sikeresek leszünk mindketten.SOK SIKERT!!!

2 éve
#4937
frank4848
reply to norbikitti's post #4934
57 vagyok, ebben a korban 5 nap stagnálás nem számít. Ha meg tudod állni, akkor minél ritkábban mérlegelj. Amennyiben lehetőséged van rá változatos mozgásokat végezz, lehetőleg pulzuskontrollal. Plusz: általában a kezdeti erőteljesebb súlycsökkenés után vannak, lesznek stagnáló időszakok is, ez természetes.

2 éve
#4936
gombkoto73
151 kilóról kell lefogynom első lépcsőben 120 kilóra, aztán még lejjebb, kb 93. kilóig. 24 napja csinálom és idáig összesen 7.5 kilót adtam le, már most sokkal energikusabb vagyok, de még messze a cél. A kalóriaszámolás mellett a szénhidrát keretemet is figyelnem kell, de úgy néz ki, hogy megy a dolog. Mellette Nordic Walkingozom, 7-8 kilométereket gyaloglok kétnaponta (sportgyaloglás) és elkezdtem újra úszni. Anno 12 évig voltam versenysportoló, triatlonoztam, 82 kiló voltam, (192 cm magas vagyok) a sportnak vége lett, jöttek fel a kilók és egy rejtett, anyagcsere betegségem is kijött, a vége 44-es! cukor lett:( Most inzulin nélkül is csak 6-7 körüli a cukrom. Szuper ez az oldal, mindenkinek sok sikert és kitartást a célotok eléréséhez! Üdvözlettel: Gergő

2 éve
#4935
Bojtika 3
reply to norbikitti's post #4934
Kedves Norbikitti, eddig a 10 kiló bő három hónap alatt szép eredmény! Pont szépen az átlag, hisz, ha jól számolom, heti 60 dekás fogyást produkáltál.

Mindenkinél vannak kisebb-nagyobb megállók, stagnálások, ne ijedj meg!
Esetleg a napi mozgás fajtáján változtathatsz, ne legyen olyan megszokott a test számára.
Ismered Leslie Sansone-t?

https://www.youtube.com/watch?v=KCe3ZS7pAC4

2 éve
#4934
norbikitti
Kedves Fórumtagok !

Először is engedjétek meg, hogy tegeződjünk. Én 54 éves vagyok és március 14.-én kezdtem a kalória számolást. éjszaka rosszul éreztem magam, azt hittem meghalok. Tudtam, hogy túlsúlyos vagyok,de erre nem gondoltam: reggel kicsit jobban lettem, hát megmértem magam!!!!!!!!! Döbbenet!!! 164cm és 96.5 kg.(Ehhez hozzátartozik, hogy a vérnyomásom fiatal koromtól magas és a gerincem is két helyen Titánium lemezelt.) Mára elértem, hogy 86.7 kg vagyok. Persze folytatom tovább,de már sokkal jobb a közérzetem. Most elkeseredtem, mert azért több kiló fogyásra számítottam.Ez a 86.7 kilómmár 5 napja változatlan. Pedig tornázom és szobabiciklizem.Valamit rosszul csinálok, hogy megállt a fogyásom?

2 éve
#4933
Bojtika 3
reply to slimdaddy's post #4932
Szép munka, szép eredmény! Gratulálok! :D

2 éve
#4932
slimdaddy 11 2
reply to slimdaddy's post #4919
anuár 1: 142,5 kg
február 1: 133,9 kg – mínusz 8,6
március 1: 129 kg – mínusz 4,9
április 1: 124 kg – mínusz 5
május 1: 118,5 kg – mínusz 5,5
június 1: 112,5 kg – mínusz 6
július 1: 108 kg - mínusz 4,5
MÍNUSZ 34,5 KG – 182 NAP

2 éve
#4931
Bojtika 3
reply to törölt felhasználó's post #4930
Remekül és nagyon okosan csinálod, hajrá! ☺

2 éve
#4929
Bojtika 3
reply to Csibe46's post #4925
Elég, ha a Cél beállítása -kor nem Te adod meg a napi keretet.
A heti fogyás megadásánál lehet variálni, úgy kell mesterkedni, hogy a napi kereted a BMR+100 Kcal körüli legyen. Nem baj, ha pl. azt látod majd, hogy heti 10 deka lesz a fogyás, mert több is lesz az. Az a lényeg, hogy a szervezeted megkapja a szükséges tápanyagokat, mert ez az érték is kevesebb lesz annál, mint amivel eddig híztál, azaz mindenképp kalóriadeficit lesz.
Fontos, hogy elkezdj mozogni is, hogy izmaid is legyenek, ne löttyedt bőr.

2 éve
#4928
feketeinci 9
reply to Icus45's post #4927
Üdv a csapatban :)

Olvass, állítsd be magad jól, és kérdezz ha valami nem egyértelmű!
Menni fog, nekem is ment.

2 éve
#4927
Icus45
Kedves Fórumtagok!
Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. 45 éves vagyok, jó kövér (116 kg) 166 cm-es magassággal. Mondhatnám, hogy bármekkora fogyásnak örülnék, de ez nem teljesen igaz. Legalább 30 kg-tól szeretnék megszabadulni, ehhez olvasgatni foglak Benneteket, hogy további ihletet merítsek, igyekszem betartani az oldalon beállítottakat, meg gyalogolni, biciklizni, ... amit csak sikerül.
Remélem csatlakozhatok hozzátok! :)


2 éve
#4926
Tagsi 636 236
reply to Csibe46's post #4923
Ha csokis vagy, esetleg váltsd le a csokit Protein szeletre. Ha bemész egy fitness terembe (vagy kimondottan olyan üzletbe, ahol ilyeneket forgalmaznak), zömmel tudsz a pultnál venni ilyet. Egyrészt a csoki is letudva, másrészt fehérjét is viszel be általa. "Mit ennél?"-nél keress rá a protein szeletre, így tudni fogod mit szerezz be.
Az 1500 szvsz jó, gratula, csak így tovább!

2 éve
#4925
Csibe46
reply to timi67's post #4924
Szia! Nem tudom, de olvastam itt olyanokat is,hogy 1300, 1400. Azt gondoltam,hogy ha fogyni akarok,akkor ez az 1500 nem is sok és nem is kevés.Minden esetre majd még olvasgatok,hogy mi lenne az ideális.Köszi a tanácsot!

2 éve
#4924
timi67 1
reply to Csibe46's post #4923
Szia! Azt gondolom, hogy kevés a kalória amit megeszel, nekem az 155cm-es alacsonyságomhoz, és 80kg-hoz 1600 a napi kalória keretem. Olvasgass tovább, hallgass mások véleményére.

2 éve
#4923
Csibe46
Sziasztok! Először is köszönet ezért az oldalért és a sok segítő hozzászólásért és tapasztalatért.
53 éves nő vagyok és az egyébként sem sovány alakom az elmúlt 1 évben -új munkahely, ülőmunka - 10kg-mal gyarapodott. Így a 172 cm-es magasságomhoz 110kg társult. 1 hete kezdtem el használni a Bázist és most tartok -1,8kg- nál. Nem tudom, hogy ez kevés e vagy épp jó, de nekem fantasztikus érzés, hogy 1500 kalória bevitele mellett nem éhezem és fogyok. A makrókat is próbálom betartani, de a legnehezebb a fehérje. Szinte sosem érem el a mosolygós fejecskét.:)
Igyekszem változatosan és egészségesen étkezni, de bevallom őszintén,hogy nekem be-becsúszik egy -egy kifli cukormentes lekvárral illetve 1-1 kocka csoki. Természetesen szeretnék ezen változtatni, de most még itt tartok.Olvasgatlak Benneteket,hogy minél jobb és hatékonyabb legyek a témában.

2 éve
#4921
Zbida
reply to slimdaddy's post #4919
Gratulálok! Ezek tényleg olyan eredmények amikre méltán büszke lehetsz! :) Mint ahogy az is rendkívül fontos, hogy milyen példát mutatsz a gyerekeidnek, bennük milyen szokások rögzülnek általad. Ezzel nagyban hozzájárulsz az egészséges és kiegyensúlyozott felnőttkorukhoz, szóval extra gratula ezért! :)
Nekem sem kis súlyfeleslegtől kell megszabadulnom, nagyjából annyitól amennyit te már leadtál az elmúlt 5 hónapban, úgyhogy a példád extrán motiváló számomra. :) Még akkor is, ha tudom, hogy nekem legalább kétszer (de inkább háromszor) ennyi időre lesz szükségem ugyanehhez az eredményhez. Úgyhogy nincs más hátra mint belevágni, még ma! 102,7kg az induló súlyom. Remélem, hogy hamarosan már kétjegyű szám áll a tizedes vessző előtt. :)
További sok sikert és jó egészséget kívánok! :)

2 éve
#4920
JTME 1 3
reply to slimdaddy's post #4919
Ügyi vagy! Gratulálok. Csak így tovább!!!

2 éve
#4919
slimdaddy 11 2
reply to slimdaddy's post #4884
január 1: 142,5 kg
február 1: 133,9 kg – mínusz 8,6
március 1: 129 kg – mínusz 4,9
április 1: 124 kg – mínusz 5
május 1: 118,5 kg – mínusz 5,5
június 1: 112,5 kg – mínusz 6
MÍNUSZ 30 KG – 151 NAP
Kegyetlen fegyelem, megszállottság, eltántoríthatatlan hit. Nincs megállás, nincs ellazsált nap. A mindennapi reggeli és esti mozgás mellett rengeteg időt töltök pl. fűnyírással, kertészkedéssel, órákat tollasozunk a gyerekekkel stb. Magyarul még aktívabb az ember, mint télen. Pláne, ha 15-20-25 kilóval könnyebb!! Kitűzött cél volt, hogy elérjem mostanra a –30-at! Nem volt túl nehéz, olyannyira a mindennapjaim részévé vált a mozgás, mint a levegő és a víz. Nagyon figyelek továbbra is az étkezésre, szinte teljesen elhagytam a kenyeret, péksüteményeket, cukros ételeket. Nincs koplalás, nincs éhezés. Rengeteget tanultam magamról, a testemről, totál tévhitben éltem hosszú éveken át. Örülök, hogy fiatal gyermekeimnek jó példát adhatok át az étkezésben a számukra legfontosabb korban. Együtt élvezzük a salátakészítést, a grillezéseket, a saslik pácolást és persze a sétákat. Sokkal töményebb változás ez a -30 kg, mint pusztán súlycsökkenés. A cél innentől a 100 kg, kétségtelen, hogy megcsinálom 2-3 hónapon belül.

2 éve
#4918
sopronpek
reply to BigPet's post #4896
Hát ez aztán nem semmi!!!!!!
GRATULÁLOK
Tudom, hogy ez nagyon kemény, mert a férjem is leadott 30 kg-ot, igaz Ö ezt 4 év alatt60 évesen és még most is folyamatosan edz, mert most szinte csak a sport által mennek le a kilók, a táplálkozás beállt egy bizonyos szintre, inkább csak átváltott egészségesebb étrendre.
további sikereket

2 éve
#4917
sopronpek
reply to Fantasia's post #4916
Köszi kedves vagy. Remélem Neked is mennek le a kilók.
Kis odafigyelés a táplálkozás összeállítására, és természetesen a mennyiségére, aztán remélhetőleg jön az eredmény is . Bízom benne. remélem decemberig el érem az újabb kitűzött célt a 66 kg. Lassan de biztosan, főleg, hogy meg is tudjam tartani, ha már eddig sikerült.

2 éve
#4916
Fantasia 11 192
reply to sopronpek's post #4915
Üdv szintén Sopronból ;) Gratulálok, nagyon szép teljesítmény! A lányod pedig egy igazi bölcs :D Tudja a tutit.

2 éve
#4915
sopronpek
Sziasztok, már nagyon rég nem jártam itt. Üdvözlök mindenkit!
5 éve sikerült elérnem a kitűzött célomat 85-ről 73- ra, jelenleg 70 kg vagyok és most ujra eldölt a fejembe,
hogy 66 - ot meg célozzam.
Nekem ez, itt sikerült.
Bár betartottam lányom szlogenjét. "Anyu ne zabálj és mozogj sokkal-sokkal többet".
Mindent eszem - zsiroskenyér, tepertő, igaz ritkán és módjával.
Most ujra naplózok, nekem ez vált be.

2 éve
#4914
fajalatt
reply to Fantasia's post #4913
Köszi, kedves vagy :-)

2 éve
#4913
Fantasia 11 192
reply to fajalatt's post #4912
Gratulálok! Nagyon jól megfogalmaztad a tartós és egészséges fogyás mikéntjét. Nekem is olyan nehezen hiszik el, hogy úgy fogyok, hogy jókat eszem, nem éhezem, nem szenvedek... igaz, így nincs olyan látványos eredmény, de hosszú távon jobban járunk :) Csak így tovább!

2 éve
#4912
fajalatt
9 hónap alatt 16 kiló (96-ról 80-ra), szépen, lassan, biztosan, jó kedvűen. Hála legyen Istennek és köszönet az oldal készítőinek, segítőinek, a sok kedves segítő hozzászólásnak. A tanácsom csak annyi, hogy semmi erőszak. Kitartás, türelem és bizalom. Nem baj, ha néha túlmegy és az sem, ha néha alatta marad. Ne várjunk semmit, csak csináljuk és a végén a miénk lesz. :-) :-) :-)

2 éve
#4911
kadarzoltan
reply to Bojtika's post #4910
Köszönöm!
Átállítottam az adataim, belőttem az új célt. Napi 1800 kalória. Ez már tiszta habzsi-dözsi.

2 éve
#4910
Bojtika 3
reply to kadarzoltan's post #4909
Nagyon jól csináltad! További sikereket kívánok!

2 éve
#4909
kadarzoltan
Elértem az első célomat: 95 kg. 114,3 kg-ról Most lassítás következik 3 hónapon keresztül a súlytartás a cél, majd egy lassú fogyás (havii 1-1.5 kg) egészen 85 kilóig
100 alatt lelassult a fogyás, igaz benne volt 3 olyan családi ünnep, ahol nem lehetett ellenállni a sok finomságnak.

2 éve
#4908