KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
Rántott karfiol kalória tartalma: 152.01 kcal
Tudd meg hány kalória, fehérje, szénhidrát és zsír van a(z) Rántott karfiol receptben, illetve a tápanyagok összetételét!
Tápanyageloszlás
Kategória: Készétel
Ennyiszer választották: 97540
Létrehozta: kalóriabázis
Utoljára módosította:
Megjegyzés:

Hozzávalók:
Összesen: 1,413 gramm
2,148 kcal
1
adag
(150
gramm) tápértéke:

   kcal:
228.01

   fehérje:
6.18

   szénhidrát:
22.27

   zsír:
12.54
100 gramm tápértéke:
   kcal: 152.01
   fehérje: 4.12
   szénhidrát: 14.85
   zsír: 8.36

Elkészítés:
Tojást felverjük, megsózzuk és hozzákeverjük a lisztet (a lisztet lehetne külön lépésben is, így viszont ugyanolyan jó lesz, csak sokkal egyszerűbb). A feldarabolt besózott karfioldarabokat belemártjuk a tojásos lisztbe, majd a zsemlemorzsába. Közepes lángon sütjük bő olajban. A receptben feltüntett olajmennyiség azt jelöli, amennyit a karfiol sütés közben felszív. A kisütéshez ennél kicsit több olajra lesz szükség. A felszívott olajmennyiséget jelentősen csökkenthetjük ha sütőben sütjük ki (kis olajjal akkor is ki kell kenni, hogy ne égjen le).


USDA betöltések:



Szólj hozzá!


Hozzászólni csak regisztráció után tudsz!

4 éve
#8
majordomus
1

4 éve
#7
Gonoszka1
reply to Lousha's post #6
És kérdés, hogy ki mit tart közepes méretűnek! És az elpárolgásról nem is beszélve! Sajnos sokan a darabsúlyon vannak kiakadva, pedig eleve nem is szabadna darabra felvinni semmit! Már ezügyben rojtosra beszéltem a szám (de úgy látszik hiába!)!

4 éve
#6
Lousha 4
reply to marya88's post #5
Mint az elozo etelnel, nincs elparolgas, nem javaslom ennek a recepnek a hasznalatat, atvered vele magad.

4 éve
#5
marya88 12 1967
Egy közepes karfiolrózsa súlya kirántva kb 40 g - ma lemértem, hátha van, akit érdekel.

5 éve
#4
Gonoszka1
reply to jampi's post #3
Mindig kell mérni, azaz elején és végén is. Az olajat úgy tudod a legjobban meghatározni, hogy leméred az elején is és a végén is az olajat, mert akkor kiderül, hogy mekkora az a mennyiség amit felszívott a rántott ételed. És akkor már könnyű kiszámolni az elpárolgást.

5 éve
#3
jampi 2
reply to Gonoszka1's post #2
Sajnos nem túlzás, amikor először lemértem én sem hittem a szememnek. Aztán arra is oda kell figyelni a sütött cuccoknál, hogy sok víz elpárolog belőle, tehát sűrűsödik az anyag, tehát nő a kalóriaértéke. Érdemes a végén is lemérni, hogy ki lehessen számolni mennyi víz megy ki belőle.

6 éve
#2
Gonoszka1
reply to peeti's post #1
A sok olajban sütés reengeteg olajat felszív!

6 éve
#1
peeti
az az 1dl étolaj kicsit túlzás



Asztali verzió    Mobil verzió
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt tekintheted meg.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2