KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
2 napja
#6344
kristyne 35
Válasz bdavid0815 #6343 számú posztjára
Ezek szerint ne rögzítsem időről-időre a súlyom változását?

4 napja
#6343
bdavid0815 10
Válasz kristyne #6341 számú posztjára
Azért, mert a program amikor beállítod a célt, akkor kiszámol egy dátumot hogy mikor éred el. Amikor megméred a súlyod és megadod neki akkor, ha túl gyorsan adtad le a kilókat, akkor a program változtat a napi kalóriádon hogy ne menjen le gyorsabban, mint a tervezet. Ha a tervezethez képest lassabban fogysz, akkor csökkenti a napi kalória keretet.

Tehát súlymegadás után szokott ilyen előfordulni.

4 napja
#6342
bdavid0815 10
Válasz zszsanett #6336 számú posztjára
Nekem sincs ott a mikrofon.

4 napja
#6341
kristyne 35
Miert valtozik meg időről-időre a napi kcal keret? A kezdetek ota 1400kcal/nap van beallitva, de mar 2x allitodott at 1460kcal/napra. Ez nem okes. Ha visszaállítom akkor változik a célkitűzésem is és nem tudom normálisan nyomon követni a fogyást. Ez miért van?

5 napja
#6340
drisztina 1484
Válasz Soci #6338 számú posztjára
Jelenleg két dolgot tudsz tenni. Vagy felviszed a recepted 100 grammjának adatait új ételként is, vagy használhatod, az erre a feladatra újonnan kifejlesztet „recept konvertálása sima étellé” funkciót.
Fontos, hogy a konvertálás előtt készíts másolatot és azt konvertáld! lsd.a belinkelt hírek 3.pontját.

https://kaloriabazis.hu/blog/funkciofejlesztes/180

6 napja
#6339
Lafonten 50 4
Válasz sipilui #6337 számú posztjára
Nálam sem működik az Android appon, csak a Windows-on

6 napja
#6338
Soci
Saját receptként rögzítettem az általam készített magtejet (nem tettem nyilvánossá a receptet, nem tudom, ennek van-e jelentősége). Hogyan használhatom ezt egy új receptben hozzávalóként?

7 napja
#6337
sipilui 4
Válasz zszsanett #6336 számú posztjára
Nekem sem működik

1 hete
#6336
zszsanett 16 230
Kedves Máté, mobiltelefonon a beszédfelismerőnek még az ikonja is eltűnt. Tudnál ebben a nagyon-nagyon hasznos és időkímélő módszer "visszatételében" segíteni?
Remélem csak időleges a szünetelés vagy valami karbantartás miatt tűnt el.
Köszönöm szépen válaszod.
Üdv.
Anett

1 hete
#6334
karkus79 75 2
Meg lett a hiba. A grafikon beállításainál, ha a mainál korábbi dátum van megadva vég dátumának, akkor nem jeleníti meg a mai súlyt a beviteli mezőben.

1 hete
#6333
karkus79 75 2
Válasz drisztina #6332 számú posztjára
Súlyod menü, Mai súlyod:

Beírom, a floppyra kattintok, kiírja, hogy elmentve. Azután fent a naptárnál balra kattintok tegnapra, vagy bárhová máshova elmegyek innen a mai napról, majd újra visszajövök, akkor a mai súlyod rublika újra üres, mintha nem vittem volna be. Ez így van tegnap óta, a tegnapot sem tudtam bevinni.
Mobilon és asztalin is próbáltam, nekem egyiken sem megy.

1 hete
#6332
drisztina 1484
Válasz karkus79 #6328 számú posztjára
Hol szeretnéd elmenteni a súlyodat? A főoldali "súlyod" panelen? Mobilon vagy asztalin?

Én most kipróbáltam (asztalin). Elmentette a mai súlyra beírt értéket, amit holnap már csak "előző súlyod (x napja)" fog mutatni és üres lesz a "mai súlyod (kg)" rubrika mindaddig, míg nem mentesz el egy új aktuális súlyt.

A képfeltöltés nem próbáltam mostanában, elképzelhető, hogy csak időszakos probléma. Azonban, ha huzamosabb ideig tapasztalod, akkor érdemesebb inkább az alábbi e-mail címre írni:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

1 hete
#6331
drisztina 1484
Válasz Roani #6327 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "beállítások" menüben van a "jelszóváltoztatás" lehetősége.

1 hete
#6330
drisztina 1484
Válasz gellerz #6326 számú posztjára
A rutinosabbak biztosan hasonlóan kezelik. Mivel én "szakácskönyvként" is használom az oldalt, ezért a kedvenc receptjeimet nem átszerkesztem, hanem az elpárolgás után felviszem az esetleges súlyeltéréseket (plusz-mínusz). Így látom, meddig tart az eredeti recept. A változó összetevőjű és mennyiségűnél én is azt teszem amit te :) csak a recept nevébe odabiggyesztem, hogy "...tetszés szerint" (pl. vegyes zöldségleves tetszés szerint), így könnyebben megtalálom/felismerem a szerkeszthetőket.

1 hete
#6328
karkus79 75 2
Üdv, először is köszönöm, hogy van ez a program, nagyon jó. Egyelőre az ingyenes verziót használom. A következő hibákat tapasztaltam:
2 napja nem menti el a napi súlyomat. Megadom, kiírja, hogy elmentve, de ha legközelebb betöltődik az oldal, akkor ismét üres a rublika.
Kb. Egy hete nem tudok sem éltelfotót, sem címkefotót felvinni. Eljutok a betöltéséig, elforgatom a képet, majd a mentésére kattintva azt írja ki, hogy ehhez az ételhez nincs fotó. A kép eltűnik.
Android, illetve Windows/Chrome alatt próbáltam a súly mentését. A fotófeltöltést csak androidon.
Köszönöm szépen!
Üdv, András

1 hete
#6327
Roani 2
hol kell jelszót módosítani? nem találom a saját profilom... köszi

2 hete
#6326
gellerz 1486 122
Válasz drisztina #6317 számú posztjára
Köszönöm, végül újra felvittem a receptet kicsit módosított névvel (szerencsére nem túl sok összetevőből áll). A legtöbb saját receptemben (pl. zöldségleves) a változó összetevők és mennyiségek miatt minden alkalommal az aktuális mennyiségekre és összetevőkre módosítom a receptet, és amelyik alapanyag éppen nincs benne, annak a mennyiségét 0-ra állítom (ezért is szükséges, hogy tudjam módosítani). Bár lehet, hogy mások is így használják... :)

2 hete
#6325
Emcsi6 21 19
Kissé bosszantó,hogy nem működik a hangfelismerő!

2 hete
#6324
Mondeo1998 50 3
Válasz Mappinto #6321 számú posztjára
Szia!
Én is pontosan így jártam. A telefonon is engedélyezett a mikrofon használat. Mégsem működik, pedig korábban jó volt. Én is tudni szeretném mi a helyzet.
Köszi

2 hete
#6321
Mappinto 2
Sziasztok!

Nem tudom a mikrofont hasznalni. 3 napig ingyenes tudtam, majd nem. Ezutan letoroltem az alkamazast, es ujra telepitettem. Azt irta ez Premium szolgaltatas, atutaltam fel evet, de a mikrofon meg mindig nem jo. Nem ajanl fel semmit, csak azt irja ki,hogy 'figyelek".
Legyszi segitsetek!

Koszi

2 hete
#6320
kelelaszlo 17 2
Kedves Fejlesztő, próbáltam beállítani a napi kalória bevitelem, de megmarad 1600-on, bármit csinálok... a mobil és web felületlen is.

update : én voltam figyelmetlen, volt egy beállítás, amit nem vettem észre... működik rendesen !

Előre is köszi a beavatokzást !
Kele László

2 hete
#6319
ZuEr 212
Válasz ZuEr #6318 számú posztjára
Kösz a korrekciót, azonban most a lineáris trendvonal tört meg.

Szerintem a "célod" 04.04-i hibás értéke maradt az adatbázisban.

3 hete
#6318
ZuEr 212
Lehet, hogy én vagyok a ló, de a tegnapi összes bevitelem reggelre eltűnt, illetve a "célod" ablakban a mai napra két eltérő súlyt jelöl célként.

Megnézné valaki, akinek joga van hozzá?

3 hete
#6317
drisztina 1484
Válasz gellerz #6312 számú posztjára
Elnézést a késedelmes válaszért.

Sajnos semmi okosat nem tudok mondani. Megnéztem a receptet, nálam fehér hátterű (tehát ellenőrzött lett), és „mögé” nézve azt látom, hogy te előbb módosítottad, mint hogy molnarland ”létrehozta” volna azt. Érdekes*

Elképzelhető, hogy minden ilyen anomália azonos időben/alkalommal történt, csak mindegyikünk más-más időben szembesült vele. Ennek javítására nincs ötletem, hacsak az nem, hogy próbálj** másolatot készíteni a receptedről (vagy muszáj leszel újra felvinni).

Mégegyszer elnézést, és köszönöm a türelmed.

* hiszen, ha egy korrektor ellenőrzötté tesz egy ételt, attól még nem lesz ő a létrehozó. Valószínűleg nem ez történt itt sem.
**nekem nem sikerült, igaz most szarakodik a netem, vagy lehet, hogy másnál sem működik?!?

3 hete
#6316
drisztina 1484
Válasz szel #6315 számú posztjára
évek óta nem működik. Vagy megszűnt* az oldal, vagy megváltozott a hivatkozás.

*nem ellenőriztem le

3 hete
#6315
szel
Üdv kedves Bázis! An információ/kalóriaszámlálás cikkben van egy hivatkozás, ami nem működik nálam, bemásolom, mire gondolok:
A kalóriaszámolás legfontosabb tudnivalóit nagyon jól összefoglalva megtaláljátok Shapeshifter írásában.
Na, ez a Shapeshifter nem jön be nekem... nálam van a hiba? Köszönettel: szel

3 hete
#6312
gellerz 1486 122
Válasz drisztina #6311 számú posztjára
Köszönöm, elolvastam a 6256-os hozzászólást. A stamppot tofuval receptről van szó, nálam kedvencként csillagozva szerepel (zöld emberke nincs rajta), létrehozóként pedig molnarland...

4 hete
#6311
drisztina 1484
Válasz gellerz #6309 számú posztjára
Kérlek, olvasd el ennek a topiknak a 6256.sz.hozzászólását. Lehet, hogy nálad is ez történt.

Ha megadod, hogy melyik recepted, akkor szívesen megnézem, hogy nálam fehér vagy rózsaszín hátterű e.

4 hete
#6310
drisztina 1484
Válasz Marothy Miklos #6303 számú posztjára
Sajnos nem értek a kiértékelés pocakjához, ugyanis nem használom.
Ha csak a „pocakod” fogy, akkor (talán) a célbeállításnál kellene új célt beállítani. (1.adataid megadása 2.jelenlegi súlyod és a napi aktivitás megadása 3.jelenlegi súlyod megadása és a heti fogyásnál írj be nullát, akkor előjön a „napi keret fixálás” rubrika, ahol megadhatod a súlytartó kalóriakereted.)
Ha viszont akaratod ellenére továbbra is fogyásban vagy, akkor kevés a jelenlegi kereted és/vagy sok a sportod. Ellenőrizd le, hogy a célbeállításnál a 2.ponban mennyi alapjáratot számol a rendszer a jelenlegi súlyodra. Ha a kereted kevés, akkor fokozatosan, lassan (kis lépésekben pl.100-200 kalóriánként) kezd el emelni, ha a sportod sok, akkor annak egy részét érdemes leenni.

Fontos! Mivel a (ki)számolt alapjáratod, beállított életmódod, az étkezés és a sport kalóriaértékei csak megközelítő adatok, ezért folyamatos felügyelet igényel, mind a beállított kereted, mind a súlyod, mindaddig, míg nem sikerül egyensúlyba kerülnöd.

Sajnos nem fogyni a legnehezebb, hanem súlyt tartani.

4 hete
#6309
gellerz 1486 122
Egy általan felvitt recept más nevével jelenik meg és nem engedi szerkeszteni/módosítani az összetevőket - ezt mi okozhatja? Korábban nem tapasztaltam ilyet, évek óta használom a Kalóriabázist...

4 hete
#6308
drisztina 1484
Válasz dea #6305 számú posztjára
Az első észrevételedre kérlek, olvasd el ennek a topiknak a 6190.sz.hozzászólását.

A célbeállításnál a „napi keret” választásakor érdemes a főoldalon fixre állatni azt. A főoldali „napi kalória kereted” panel fogaskerekére kattintva válaszd ki a „célodtól független, fix kalóriakeret”-et.

4 hete
#6307
drisztina 1484
Válasz törölt felhasználó #6306 számú posztjára
Senki nem fogja helyetted törölni a fiókod. Ezt neked kell megtenni az "eszközök" fül, "beállítások" menü legalján a "fiók végleges törlése".

4 hete
#6305
dea
Kedves #Kaloriabazis! Jeleztem mar tobbszor, hogy nagyon hianyolom a trendvonalat, fogalmam sincs, hogy mi tortenet vele, de mar tobb mint egy eve nem mukodik, jeleztem itt is, de semmi valaszt a fejlesztok reszerol ne mkaptam. Masfelol ugy velem van meg egy hiba a rendszerben, ha napi keret megadasat adtam meg a cel beallitasanal, akkor miert csokkenti nekem folyamatosan a kaloriakeretet, akkor is, ha nem haladtam meg a napi keretet elozo nap, sot akkor is, ha a napi fogyas tobb mint a tervezett?

4 hete
#6304
Benneth 80
Nekem megint rossz az app. Nem enged most pl új receptet felvinni. 3. Alkalommal nullaz ki mindent és kezdi üres lappal a receptet. Behorpad a homlokom :(

4 hete
#6303
Marothy Miklos 11
Kedves Drisztina!
Csak kérdés: Lefogytam amennyit akartam :) és köszönöm nektek is! Most azt próbálom a programmal, hogy tartsam a súlyom, Így állítottam be a célt. De a kalóriaszimulátor állandóan pocakot jelez, és minél lejjebb csúszik a súlyom a kijelöltnél, annál "hosszabb" a pocak. Súlytartást nem tud jelezni? Köszi

1 hónapja
#6300
drisztina 1484
A találati listában legtöbbször 100grammra/milliliterre vonatkoznak az adatok. Amikor ráböksz, pl.a tojásfehérje esetében csak 1grammra vonatkozóan mutatja az adatokat, mert a megenni kívánt mennyiséget neked kell beírni.

1 hónapja
#6299
deeze 2
Sziasztok! Nem értem, hogy az miért van, amikor kikeresem mondjuk a tojásfehérjét, fehérjetartalma a legördülő találatok között 13g, majd amikor rábökök, már csak 3g-ot mutat, ami nem jó, 100%.
Mi a helyzet ezzel, hiszen igy, amikor beviszem, nem pontos az amit kiszámolok! ?

1 hónapja
#6298
drisztina 1484
Válasz domistvan #6295 számú posztjára
A fejlesztőnek nincs kapacitása a fórumot olvasni, ezért a legtöbb kérdésre/problémára többnyire a tagok válaszolnak, ha tudnak. Adódhatnak az oldalon "időszakos" vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák, amik nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő. Azonban ha úgy érzed/tapasztalod, hogy a problémád huzamosabb ideje fennáll, akkor érdemesebb az alábbi e-mail címen jelezni azt:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

1 hónapja
#6297
drisztina 1484
Válasz Karolin81 #6293 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "grafikon" menüben állítsd be a "mettől" rubrikába, hogy "a célod kezdetétől" szeretnéd látni a grafikonon az adataidat. Ez talán segít.

1 hónapja
#6295
domistvan
Sziasztok!
Van aki már kapott itt bármi visszajelzést a fejlesztőktől?
István

1 hónapja
#6294
kovacsur10 70
Sziasztok! Találtam egy elírást/hibás adatkitöltést az Eszközök / Cél beállítás / 1. Optimális testsúly kiszámítása részen:
"Ezért helyesebb azt mondanunk, hogy bármilyen 68 - 85 kg kg és yy kg közé eső testsúly megfelelõ számodra."

Bögészős verzió / Mozilla Firefox 86.0.1 (64-bit)

1 hónapja
#6293
Karolin81 3
Sziasztok!
Miért van az, hogy új cél beállítása után, a napi oldalon nem jól számol a program?
A cél beállításánál rögzített súlyhoz képest fél kilóval vagyok kevesebb, mégis 2 kiló fogyást mutat a főoldalon a súlynál.

1 hónapja
#6292
Gabeee84
Sziasztok!
Egy apró hibát vettem észre!
Sportnál (asztalitenisz -re néztem csak) ha 2.5 órát írok 819 kcal, ha 150 perc 823 kcal.

1 hónapja
#6289
Forgach 39
Nem tudok új sportot rögzíteni.

1 hónapja
#6288
domistvan
Ma új cél került beállításra. Nem emlészem, hogy én lettem volna. Van mód visszaállítani a tegnapi állapotot?

1 hónapja
#6287
Optilikusz 29 17
Valami a napi jegyzettel nem működik rendesen. Beírtam, hogy összesen hány gramm ételt fogyasztottam ma. Ez egy négyjegyű szám volt. Következő megnyitásnál ez volt benne:
zsir% 28,1
csont 5,9
bmi 23,7
Ezt tuti nem én írtam ide. :-D

1 hónapja
#6286
drisztina 1484
Válasz zverona #6278 számú posztjára
Köszi, hogy visszajelezted :)

1 hónapja
#6285
drisztina 1484
Válasz eramaki10 #6277 számú posztjára
Kipróbáltam, nálam sem működik.

1 hónapja
#6284
drisztina 1484
Válasz kozkabela #6274 számú posztjára
Párszor én is jártam így. Nem tudsz vele nagyon mit csinálni. A felesleget én sem tudtam törölni, csak azt, amelyiket saját ételként jelzett (zöld emberke), úgy viszont nem csak a duplázódott receptet törölte, hanem az alapot is.
A következő alkalommal már belenéztem a receptek „mögé”, és olyan volt, mintha a duplázás valamilyen oknál* fogva új ételként másolódott volna, de már nem az én receptemként. Valószínűleg ezért lett inaktív a saját étel törlése ikon, és ezért nem tudom/engedi törölni azt.


* Az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordul(hat)nak elő.

1 hónapja
#6283
drisztina 1484
Válasz ZuEr #6269 számú posztjára
Ezt láttad már?, talán segít:

https://www.youtube.com/watch?v=5uxyObDpY08

1 hónapja
#6282
drisztina 1484
Válasz Kitti890 #6268 számú posztjára
Azt nem írtad, hogy (egy esetleges) programhiba vagy csak a funkció nem ismerése miatt nem tudod megváltoztatni. Ha az utóbbi, akkor ez talán segít:

"... Egy régi tervünket sikerült tető alá hozni azzal, hogy mostantól pontos óra perc időponthoz is rögzíthető étkezés. Sokáig azért nem csináltuk meg, mert a többség számára elég a reggeli-vacsora kategória és nem akartuk, hogy választani kelljen. Merthogy hogyan lehetne egyszerre időpontot is megadni és étkezést is? Ezt amit a következőképp oldottunk meg: megengedtük, hogy reggelizz este 8-kor és vacsorázz hajnalban. Persze miért tenne ilyet bárki is, de ezzel az engedéllyel teremtettünk lehetőséget arra, hogy ne kelljen választani. Mindkét módot egyidőben, vagy kedved szerint váltogatva tudod használni. A megettem-listát elsődlegesen a reggeli-ebéd kategóriák szerint csoportosítjuk, másodlagosan pedig a rögzített időpontok szerint. Ha "normálisan" vitted fel az időpontokat akkor még logikailag is stimmelni fog minden. De ha nem - az se gond. :)
Működés: amikor megeszel egy ételt, akkor - ha nem csinálsz semmit - az aktuális óra-perccel rögzíted. Ha nem szeretnél időpontokatt látni, a funkciót kikapcsolhatod az Eszközök/Beállítások menüben. Az időpontok kiírását a képek tetejére raktuk. A helyszűke ennél a fejlesztésnél (mivel az amúgy is kritikus ételsorokat érinti) igencsak komoly fejtörést okozott. Szóval amíg jobb helyet nem találunk neki, addig a képeken lesz lesz.
Időpont szerkesztése: rákattintasz a "Mikor" gombra és utána az app figyeli a következő 4 gombleütést (tehát reggel fél 9 az 0830), ezt fogja óra és percként rögzíteni. Ez a tesztek szerint a leggyorsabb mód. Bár a legördülő menüs megoldás átláthatóbb lett volna elsőre, de ez esetben is amellett a megoldás mellett döntöttünk ami a hosszútávú és gyors használatot támogatja..."

https://kaloriabazis.hu/blog/premium_50_akcio/173

1 hónapja
#6281
Nepal0517
Sziasztok!
Sajnos nem mukodik az etelfoto feltoltes. Nagyon sokszor probaltam... Mindent ugy csinaltam, mint mindig is, de az "Etelfoto feltoltes" utan semmi nem tortenik. Kiirja, hogy ehhez az etelhez meg nincs feltoltve foto.
Kerem a segitsegeteket!
Koszonom szepen.
:-)

1 hónapja
#6280
nemethj 2
Válasz naule #6279 számú posztjára
Sziasztok.
Én egy étellel csináltam csak de ugyanezt tapasztalom.

1 hónapja
#6279
naule
A hétvégén kipróbáltam a prémium sávot. Felvettem 2 ételt a kedvencek közé. Miután visszaállt a rendszer, pont ezt a 2 ételt nem látom a szokásos legutóbb felvett ételek sávjában.

1 hónapja
#6278
zverona 716 1
Hétvégéig kipróbáltam a bővített kedvenc étel sávot. Hétfőtől az addig megszokott két sávot használnám de semmi nem mozdul a szélesebb sáv kipróbálása óta. Tehát adottak a napokkal korábban felvitt ételek de a napi beírások során nem módosul rugalmasan ahogy addig a napi bevitelekhez igazodva tette.


03.12-én rendeződött. Köszönöm!

1 hónapja
#6277
eramaki10 2 1
Üdv
A beszédfelismerő egyáltalán nem működik, premium pro tag vagyok Androidos telefonnal. Mi a hiba? Semmire nem reagál ez a funkció
Köszönöm

1 hónapja
#6274
kozkabela 136
Sziasztok, ma felvittem az egyik ételemet, valamiért duplán hozta létre, pedig tuti csak egyszer vittem fel. Ráadásul sem törölni, sem módosítani nem engedi. Miért?

1 hónapja
#6273
vargaborbala 4
Sziasztok, pénteken vásároltam meg a prémium pro tagságot hétvégén működött is ma meg visszaállt alap felhasználó módba. Ez ügyben kérem a segítségeteket. Köszönöm Varga Borbála

2 hónapja
#6272
Benneth 80
Prémium hétvége ide vagy oda, nekem csak hellyel - közzel működik az app :(
Fagy, most sem tudom felvinni, amit ettem.

2 hónapja
#6271
kratocsaba
Sziasztok! Egy barátom fiókját teljesen megkapta egy másik felhasználó, először csak azt látta, amit ő eszik/iszik, de most már bejelentkezni sem tud, a saját email cimével! Mit tudunk ilyenkor tenni? A KalóriaBázisosok nem akarnak visszairni az emailünkre, de az Adatvédelmi Hatóságra sem akarok egyből menni, mert nem lenne fair.

2 hónapja
#6270
gyorineandrea 4
Üdv! Az a gondom hogy a telefonom másik lett és beírom az ételt nem dobja fel az eddig általam bevitt ételeket ezenkívül piszok nagy betük vannak(más oldalakon nem) nem tudom kissebbíteni. A másik (a régi) telefonomba beírom ott feljön sőt a tabletnél is. Be vagyok jelentkezve. A reggelit át is vitte azon is megjelent. Nem tudom mit csináljak hogy ezen is tudjak beírni. Köszönöm a segítséget előre is.

2 hónapja
#6269
ZuEr 212
Üdv!

Hogy kell törölni egy ételt a "kedvencekből"? Nem akarok másikat felvenni a helyére, illetve hogy lehet rendezni őket a gridben?

2 hónapja
#6268
Kitti890 542
Üdv, az étekezési időt nem tudom megváltoztatni az adott bevitt ételnél :(

2 hónapja
#6267
Belteno 91 23
Sziasztok. Nem tudok feltölteni képet az ételhez szerda óta. Előtte nem volt vele gond. Minden végigmegy rendben, de végül nem jelenik meg a kép. Csináltam egy videót róla: https://youtu.be/c_8sA2vPo4U

2 hónapja
#6266
Emcsi6 21 19
Sziasztok,makacskodik a hangfelismerőm,azt mondja figyelek....de nem is igaz,hazudik nekem...

2 hónapja
#6265
ZoliBen 75
Válasz drisztina #6262 számú posztjára
Szia,

Köszi a tippet, közben én is arra a következtetésre jutottam, hogy jobb írni egy emailt, amit meg is tettem. Köszi a válaszodat mégegyszer!

Üdv,
ZoliBen

2 hónapja
#6264
LordDragon
Válasz drisztina #6263 számú posztjára
Köszönöm a visszajelzést!

2 hónapja
#6263
drisztina 1484
Válasz LordDragon #6261 számú posztjára
Úgy néz ki, hogy sajnos nem állítható vissza a tegnapi nap, lásd a főoldalon lévő info panelen frissített tájékoztatót:

https://kaloriabazis.hu/blog/szerda/182

2 hónapja
#6262
drisztina 1484
Válasz ZoliBen #6260 számú posztjára
Sajnos nem tudok, én is felhasználó vagyok, mint te. :)

https://kaloriabazis.hu/blog/szerda/182

Bár ígéret van az új előfizetések kézi beállítására, mégis, talán érdemesebb lenne az alábbi e-mail címre is írnod:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

Ha egyeztetsz az oldal fejlesztőjével (Mátéval), mikor, milyen néven és felhasználó névre fizettél elő prémiumot, akkor hamar rendeződhet a jogosultságod.

2 hónapja
#6261
LordDragon
Válasz ZoliBen #6260 számú posztjára
Tegnap este nem volt elérhető az oldal. Most már elérhető, de totál fel vannak cserélve az adatok. Tegnap írtam be mára ezt-azt (mert tudtam mit fogok enni). Az eltűnt és az 1-2 nappal ezelőtti állás került be a mai napra. Szóval elég nagy a kavarodás..... Olyan kérdésem van, hogy dolgozik valaki ezen és vissza lesz állítva hibátlanul? Mert akkor nem kezdem el átszerkeszteni az adatokat. De ha ez így marad, akkor viszont most még nagyjából emlékszek fejből hogy mi volt, most még át tudom szerkeszteni...

Előre is köszi a visszajelzést bárkinek aki válaszol!

2 hónapja
#6260
ZoliBen 75
Kedves drisztina,

Épp a tegnapi napon vettem prémiumot, de úgy tűnik, hogy a tegnapi bevitellel együtt ez is eltűnt (legalábbis a nevem mellől eltűnt a csillag).

Utána tudnál kérlek nézni ennek? Előre is köszönöm!

Üdv,
ZoliBen

2 hónapja
#6258
drisztina 1484
Válasz Picuuur #6257 számú posztjára
Az üres "mit ettél" sor végén lévő "<" nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre/felszívott zsírra vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.

2 hónapja
#6257
Picuuur 52 38
sziasztok,
nem tudok új ételt felvinni! nekem nem jelenik meg a sor végén a "...". Miért? mert nem vagyok előfizető vagy rendszerhiba?
a segítséget köszi előre is
Rita

2 hónapja
#6256
drisztina 1484
Válasz bartagabee1980 #6248 számú posztjára
A recepteket szándékosan nem lehet ellopni. Két esetben fordulhat elő, hogy nem tudod sajátként kezelni az általad felvitt recepteket/ételeket. Vagy valamilyen "rendszerhiba" miatt, mint ahogy válaszolta is neked Shinita a "Kérdezz bátran! Bármit! Válaszolunk! topikban. Én is tapasztaltam már ilyet (lsd. ebben a topikban a 6238.sz. hozzászólást), de szerencsére nagyon ritkán fordult elő. Vagy esetleg egy korrektor ellenőrzötté tette a receptet a közösség számára, így azt már csak egy korrektor tudja szerkeszteni/javítani (ilyenek a fehér hátterű, nem zöld emberkés ételek/receptek).

Megnéztem a patás kezdetű recepteket. Összesen kettő darabot dobott ki, (természetesen) fehér háttérrel. Ebből arra következtetek, hogy a legtöbb receptetek nem lett a közösbe ajánlva, így azokat senki nem látja és nem is tudja szerkeszteni rajtatok kívül, viszont ez a kettő ellenőrzötté lett téve:

https://kaloriabazis.hu/recept/patas_gombocos_kaposztaja/2826114_0
https://kaloriabazis.hu/recept/patas_tepsis_krumpli_1./3211539_0

A hab a tortán, hogy mindkét recept rossz. Szóval érdemesebb lenne ezeket újra felvinnetek (lehetőleg már jól).

2 hónapja
#6255
Stockton 4 43
App fagyás: nálam csak egy bizonyos reklámnál fagy az app, a providentesnél. Ha ujrainditom es masik reklamot ad, akkor jo.

2 hónapja
#6254
drisztina 1484
Az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordul(hat)nak elő. Mivel sokan jeleztétek ugyanazt a hibát (eltűnt ételek), valószínűleg javítások/fejlesztések vannak a háttérben.

Az app lefagyásokról a fejlesztő is tud, lásd a főoldalon lévő info panelen megjelent tájékoztatót:

https://kaloriabazis.hu/blog/app_lefagyas/181

2 hónapja
#6253
Zsolez74 50 2
nagyon sok étel eltünt!!
????????????????

2 hónapja
#6252
kkati61
Recept felvitelnél,elpárolgást szerettem volna felvinni, úgy ahogy az le van írva a GYIK-ban.
Próbáltam "Elpárolgás", Elpárolgás, elpárolgás-ként de sehogy nem fogadja el.

2 hónapja
#6251
kozkabela 136
Sziasztok!
Szerettem volna receptet felvinni, de több, korábban már használt alapanyag eltűnt, pl Marhalábszár - sovány (nyers)

2 hónapja
#6250
BLEHU 10
Hello!
Nálam néhány eddig fogyasztott étel eltűnt a listából. Pl. Spar kefir, a régebben kiválasztott bulgur, kuszkusz. Mi történt?

2 hónapja
#6249
Sz.Istvan 49
Helló! Nálam eltünt az új recept felvitelénél az elpárolgás. Mi történt vele?

2 hónapja
#6248
bartagabee1980 4 27
A oldal folyamatosan akad, lefagy. Mi történt az appal? Néhány ételhez egyszerűen nem lehet képet rögzíteni.
Illetve egy hete küldtem az info@kaloriabazis.hu címre egy kérdés, képekkel. Azóta semmi válasz. Ezért bemásolom ide az egész e-mailt, amire választ várok :
Üdv kalóriabázis!

Párom (Bolondpatás) létrehozott egy rakás receptet, amit kettőnk számára használnánk. Ezek Patás kezdettel vannak benn a rendszerben, pl. Patás túrógombóca, stb. Most látjuk több receptnél, hogy a megváltozott a recept létrehozója, illetve nem is tudja ezeket szerkeszteni. Ezeket a dolgokat hogy lehet megakadályozni, visszacsinálni?
Köszönjük!
Barta Gábor (bartagabee1980)

2 hónapja
#6247
Elemdealer 79 20
Képet szeretnék rögzíteni az ételhez, de nem mindíg sikerül.
Amikor nem akkor azt írja ki, hogy "ehhez az ételhez még nincs kép feltöltve"
Tudom azért szeretném feltölteni, de nem engedi....
Segítsetek !!

2 hónapja
#6246
drisztina 1484
Válasz hobbyvega #6245 számú posztjára
Ellenőrizd a célbeállításod. Nem tudom, mekkora a felesleged, általánosságban a BMR+100kcal-t szoktuk ajánlani. Figyelj a makroidra is, az legyen "fogyókúrás" módszerre állítva.

Esetleg nézd meg a főoldali "napi kalória keret" beállításait is.

2 hónapja
#6245
hobbyvega
Sziasztok.
2napja a bevihető kalória reggel alapból - 551 túlevésről indul... Bűvészkedtem már mindent telon, appon (ugyan a fogyás a cél de ez már túlzás :D) valaki gyújtson bennem világot. Thx

2 hónapja
#6244
marharepa1 4 53
Sziasztok!

A következő hibát találtam. Eléggé technikai lesz.

Nálunk itthon van egy PiHole ami megfogja a Google által kért reklámokat, úgy, hogy egy saját helyi DNS szerver kezeli a reklámok kiszolgálását a semmire.

Amikor a telefonomról a helyi hálózaton a kalóriabázis appot próbálom használni, ha a PiHole is működik, akkor egy végtelen ciklusban elkezd újratölteni az oldal.

A probléma az, hogy egy barátom fiókjával is megnéztük, aki prémium user, ahol elvileg nincs reklám, ott is megy a loop.

Én még nem láttam olyan scriptet, ami ha nem tölt be, akkor újratölt az oldal. :) Van ötletetek mi lehet?

Üdv, Zoli

2 hónapja
#6243
klorinczi 505 142
Hiba:
A Brokkolis-tejfölös csirkeleves esetén, ha grammban adom meg az értéket, akkor 100x-os kalória értéket kapok.

2 hónapja
#6242
drisztina 1484
Válasz Gecifasz #6240 számú posztjára
Szerintem (jelenleg) a kalóriabázis nem a makrok alapján számolja ki a kalóriát, hanem a felhasználók által rögzített ételek adatait összesíti. Ebből adódóan ez az "anomália" csak úgy fordulhat elő, hogy adott napon rögzítettél valamilyen hibás* ételt.

*az is előfordulhat, hogy az adat maga nem hibás, csak a rögzítője levonta a rost és/vagy édesítő adatait a szénhidrátból. mondjuk én pont ezért nem támogatom ezeknek az adatoknak a korrekcióját, mindaddig, míg arra nincs valamilyen egységes megoldás.

2 hónapja
#6241
Kanisz 108
Válasz drisztina #6235 számú posztjára
Nagyon köszönöm, ki tudtam kapcsolni !

2 hónapja
#6240
Gecifasz 11
A kalóriák számításánál sokszor furcsa anomáliák vannak, az alábbi példánál a program kalória túllépést jelez, miközben egyik összetevő sem éri el a napi javasolt adagot:
1869 / 1808
61 kcal-al ettél többet ma!
38 / 40
Zsír: még maximum 2 g
192 / 203
Szénhidrát: még maximum 12 g
155 / 158
Fehérje: még minimum 3 g
Ez ha jó a képlet nem lehetséges, hogy szumma túltolás van, miközben az egyes tényezőkben még dificit van.

2 hónapja
#6239
Torci
Válasz drisztina #6214 számú posztjára
köszönöm!

2 hónapja
#6238
drisztina 1484
Válasz shadow1832 #6232 számú posztjára
Párszor én is jártam így. Nem tudsz vele nagyon mit csinálni. A felesleget én sem tudtam törölni, csak azt, amelyiket saját ételként jelzett (zöld emberke), úgy viszont nem csak a duplázódott receptet törölte, hanem az alapot is.
A következő alkalommal már belenéztem a receptek „mögé”, és olyan volt, mintha a duplázás valamilyen oknál* fogva új ételként másolódott volna, de már nem az én receptemként. Valószínűleg ezért lett inaktív a saját étel törlése ikon, és ezért nem tudom/engedi törölni azt.


* Az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordul(hat)nak elő.

2 hónapja
#6237
drisztina 1484
Válasz lilla2009 #6229 számú posztjára
Valószínűleg rossz a célbeállításod, vagy nem úgy teljesíted a terved, ahogy azt „kellene”.

2 hónapja
#6236
drisztina 1484
Válasz ildiko0707 #6228 számú posztjára
Az üres mit ettél sor végén lévő „nagyító”-ra kattintva vagy a „<” nyíl ikonra, onnan a „saját, kedvenc ételek” ikonra kattintva előjönnek a saját ételeid (zöld emberke) és a kedvencnek megjelölt ételeid (sárga csillag) listája.

Vonalkód problémát én nem tapasztaltam.

2 hónapja
#6235
drisztina 1484
Válasz Kanisz #6225 számú posztjára
Az időpontokat ki lehet kapcsolni (én is kikapcsoltam) az „eszközök” fül, "beállítások” menüben. Ott töröld ki a pipa jelet a „Megevett ételek idejei” kockájából.

2 hónapja
#6234
drisztina 1484
Válasz Somak #6223 számú posztjára
Ezt még mindig tapasztalod? Hol, asztalin vagy mobilon?

...ugyan régebbi poszt, de talán ez segít:

https://hu-hu.facebook.com/kaloriabazis/posts/3623730224304656?__tn__=-R

2 hónapja
#6233
Vercsi77
1 ora nordic walking 370 kcal egetest jelent. A bazisban vmi 181 szerepel, az nem jo :)

2 hónapja
#6232
shadow1832
Sziasztok!

A saját ételeim közül még mindig nem tudom kitörölni a körábban duplázódott recepteket/termékeket. Az étel végén a nyílra kattintva megjelenő 'Saját étel törlése' gomb nem működik, és a recept szerkesztésénél sem jelenik meg az az új fejlesztésű Recept törlése gomb, amit illusztráltatok.

2 hónapja
#6230
kellisa 3
Megoldódott köszönöm.

Sziasztok,

Premium tagságot szerettem volna venni , 2x is próbáltam de az oldal lefagy, csak s telefon újra indításával tudtam kilépni a Visa oldalról. Ma már nem próbálkozom de előbb utóbb szeretném megvásárolni. IOS op rendsz. Köszönöm előre is.

2 hónapja
#6229
lilla2009
Sziasztok! Tudnátok segíteni?11óra munka,sok állással 1048 kalória. Múlt héten 1700kalória volt. Melyik a helyes adat? Amikor elkezdtem ezt felvinni a magasabb adatot mutatta,a hèten pedig lecsökkent 700 kalóriát.

2 hónapja
#6228
ildiko0707 4
Üdv.szeretnem jelezni, hogy többször előfordult hogy a felvitt saját receptet nem találom a receptek között, újra fel kell vinnem , ill nem működik a új vonalkod társítása sem . Nagyon örülnénk ha ezek a hibák javításra kerülnének. Köszi előre is .

2 hónapja
#6227
SzOrs 50
Tisztelt Kalóriabázis!

Ahogy fogytam, a szobabiciklizés és a séta által elégetett kalória értéket szépen, a fogyásnak megfelelően csökkentette a program, folyamatosan. Tegnaptól kezdve viszont hirtelen egy 20%-os csökkenés jelent meg.

Hogy számokkal is érzékeltessem, 15 perc könnyű szobabiciklizés 120 kcal égetés volt még korábban, amikor kövérebb voltam, szép en csökkent 119, 118 stb. egészen 113 kcal-ig, miközben én is leadtam 10 kg-t. Tegnaptól viszont hirtelen 94 kcal-ra leugrott. Ugyanígy a séta (5 km/h) is ugrott lefelé.

Mi lehet ennek az oka?

2 hónapja
#6226
Ridita 34 1
Regisztrációnál a születési év 1900-nál kezdődik. Szerintem elég kevés 121 éves ember regisztrál az oldalra.

2 hónapja
#6225
Kanisz 108
Tisztelt Kalóriabázis !
Amióta bevezették az ételek beírásának időpontkána jegyzését a beírt ételeket időrendbe rakja. Nekem azért nem jó ez mert ha pl. elöző napról átmásolom az ebédből ami aznap is ettem és hozzá írok egy más feltétet mint elöző nap azt beteszi a leves elé mert ma korábban irtam be. Ez nekem zavarja az áttekinhetőséget. Nem találtam lehetőséget az időtend kikapcsolására.

2 hónapja
#6224
netvampire 1
A napi kalóriakeret a képernyő jobb felső oldalán rosszul jelenik meg. A kb. 1.800 kcal helyett 1.028 kcal. Alul az összesítésnél már helyes értékek vannak.

2 hónapja
#6223
Somak
Tisztelt Kalóriabázis!

A mit ettél rublikába nem lehet olvashatóan begépelni a szöveget, mert a ,,mit ettél" nem törlődik, csak rá lehet írni. Olvashatatlan a begépelt szöveg!
Bosszantó apró hiba!
Legyenek szívesek következő frissítésnél javítsák!
Előre is Köszönjük!

2 hónapja
#6220
alphatango
Válasz drisztina #6213 számú posztjára
Köszönöm szépen a választ ! Igen, az oldalra "gördülő" menüt már végigturkáltam, csak azt hittem, hogy a kis fazék jel egy aktív elem.
Mégegyszer, köszönöm.

2 hónapja
#6219
drisztina 1484
Válasz shadow1832 #6217 számú posztjára
Az oldal valószínűleg fejlesztés/élesítés alatt állt.

https://kaloriabazis.hu/blog/funkciofejlesztes/180

2 hónapja
#6218
shadow1832
És most vettem észre, hogy a feltöltött új termékeim ia duplán jelennek meg.

2 hónapja
#6217
shadow1832
Azt a problémát tapasztaltam, hogy a saját ételeim közül nem tudok törölni. Utólag szerkesztettem egy receptemet és nem értem miért, de most háromszor van benne ugyanaz a recept. Tehát kettőt ki szerettem volna törölni, de hiába kattintok a saját étel törlésére, nem történik semmi.

2 hónapja
#6216
drisztina 1484
Válasz schZ #6207 számú posztjára
Elvileg kéne neki működni.

Ennek ellenére adódhatnak az oldalon "időszakos" vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák, amik nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő. Azonban ha úgy érzed/tapasztalod, hogy a problémád huzamosabb ideje fennáll, akkor érdemesebb az alábbi e-mail címen jelezni azt:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"


és az IOS verzióval kapcsolatos facebook hírek:

https://hu-hu.facebook.com/kaloriabazis/photos/a.400752026602508/3921071527903856/?type=3&theater

2 hónapja
#6215
drisztina 1484
Válasz ZuEr #6201 számú posztjára
Ilyenkor valószínűleg, ha minimálisan is, de túllépjük a keretünket, csak mi az összesítés során a kerek értékeket látjuk.
Igaz, attól még rosszul eshet az a piros sáv.

2 hónapja
#6214
drisztina 1484
Válasz Torci #6212 számú posztjára
A rendszer tetszőleges ideig engedi pótolni/módosítani az adatokat. A már berögzített adataid sem vesztek el, csak a neved melletti számláló nullázódik le akkor, ha kihagysz egy napot. Ha sikerül pótolnod a vasárnapod, helyreáll a számlálód is.

2 hónapja
#6213
drisztina 1484
Válasz alphatango #6211 számú posztjára
Hát ezt tapasztalhatod is, mert nem a fazékra kell kattintatni, hanem a sor végi "<" nyíl ikonra, azután meg az "i" info ikonra :D

2 hónapja
#6212
Torci
Sziasztok! Harmadik hete jegyzetelgetem az elfogyasztott ételeket, adatokat stb. Most vasárnap nem értem rá beírni, azaz üres maradt az a nap. Ma (kedd) próbáltam utólag feltölteni, de már nem engedi a rendszer, sőt az előtte lévő 3 hetet kitörölte, és olyan, mintha 2 napja kezdtem volna a fogyókúrát. Miért nem lehet utólag rögzíteni és miért töröl, töröl, töröl???

2 hónapja
#6211
alphatango
Szép napot !
Az ételek mellett megjelenő kis kék fazék elvileg a receptet jelenti, ugye ?
Azt gondoltam, ha rákattintok, kinyílik valami. De sajnos nem történik semmi.
Hát ezt tapasztalom.

2 hónapja
#6210
Vaiita 3
Eltűnt a grafikon. És a súlyom sem tudom rögzíteni.

2 hónapja
#6209
dea
Válasz rancsesz #6202 számú posztjára
En azt vettem eszre, hogy valtozik a beallitott keretem a kovetkezo napokban, ha nem eszem meg a beallitott keret mennyiseget, illetve ha a sulyom az elvartnal, a tervezetnel gyorsabb mertekben apad.

2 hónapja
#6208
dea
Válasz Monyonyonyo #6206 számú posztjára
Azt vettem eszre, hogy ha nem eszed meg a beallitott mennyiseget egyik nap, vagy napokig, vagy ha a fogyasod nagyobb, mint a tervezett fogyas, akkor korrigal a bazis, ujraszamolja a beallitottat, s szerintem ez igy normalis is.

2 hónapja
#6207
schZ 3
Nagyon koszonom, ha javitottatok, mukodik!!!

Udv. Uj felhasznalo vagyok lehet h korabban volt tema; iphone-on nem mukodik a vonalkod leolvaso!? Koszonom

2 hónapja
#6206
Monyonyonyo 5
Tisztelt Kalóriabázis!
A beállított kalória mennyisége egyik pillanatról a másikra feljebb emelkedik pedig nem változtatok semmit csak felviszem amit ittam/ettem. Régebben is használtam már ezt az alkalmazást és akkor nem volt ilyen problémám.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget. :)

2 hónapja
#6205
klarissza69 50
Tisztelt Kalóriabázis!
Mióta frissített a telefonom,azóta a mit ettél rublikába nem lehet olvashatóan begépelni a szöveget. A ,,mit ettél" nem törlődik,csak rá lehet írni. A grafikon sem látszik. Fekete lett a háttere. Mi a teendő?
Válaszát előre is köszönöm.
Klarissza

2 hónapja
#6204
Ricsumicsu
Üdv!
Még csak este 9 van és már lezárta a mai napot.
Én nem fogyózásra használom, hanem hízásra és szintentartásra.
Köszönöm a segítséget.

2 hónapja
#6203
drisztina 1484
Válasz rancsesz #6202 számú posztjára
Sportot sem rögzítettél?

2 hónapja
#6202
rancsesz
A napi kalóriakeretem növekedett, nem állítottam át semmit, nem vittem be új testsúly adatot. Ez már másodszor fordul elő. A kis fogaskeréknél is beállítottam a keretet, de újbóli belépést követően sem változik semmi.

2 hónapja
#6201
ZuEr 212
Tudom, hogy csak szépséghiba, de a zsír és szénhidrát napi keret 0 kcal-al való átlépése esetén piros háttérrel jelenik meg az üzenet.

3 hónapja
#6200
Reka83 17
Nem működik a nap kiértékelése
Köszönöm!

3 hónapja
#6199
kacsoka 1
Válasz drisztina #6191 számú posztjára
köszönöm

3 hónapja
#6198
Randalph
Tisztlet kalóriabázis!

Nem működik az új receptek felvitele. Valami hibaüzenetet ír ki. Lehet ez ügyben tenni valamit?

Előre is köszönöm.

Krisztián

3 hónapja
#6197
Evike7806
Válasz drisztina #6196 számú posztjára
Köszönöm, ezt nem tudtam. Beállítottam így már jó értéket mutat. Éva

3 hónapja
#6196
drisztina 1484
Válasz Evike7806 #6195 számú posztjára
Ellenőrizd le, hogyan van beállítva a főoldalon a kereted ("napi kalória kereted" fogaskerekét nyisd meg.)

3 hónapja
#6195
Evike7806
Sziasztok,
Célbeállításnál átírom az adatokat, rámentek, de a főoldalon nem írja át a max. beállított kalória értéket.
Máshol is kellene változtatnom az értékeket?
Köszönöm
Éva

3 hónapja
#6194
drisztina 1484
Válasz Zizon #6187 számú posztjára
Beállítottad már a célod?

3 hónapja
#6193
drisztina 1484
Válasz finszterrichard #6180 számú posztjára
Sajnos jelenleg nem működik az új sport felvitele (ezt a napokban többen is jelezték, próbáltam, nekem sem ment). Reméljük minél előbb javításra kerül.

3 hónapja
#6192
drisztina 1484
Válasz Tuntun71 #6188 számú posztjára
Sajnos jelenleg nem működik az új sport felvitele (ezt a napokban többen is jelezték, próbáltam, nekem sem ment). Reméljük minél előbb javításra kerül.

3 hónapja
#6191
drisztina 1484
Válasz kacsoka #6179 számú posztjára
Sajnos jelenleg nem működik az új sport felvitele (ezt a napokban többen is jelezték, próbáltam, nekem sem ment). Reméljük minél előbb javításra kerül.

A bázisban megtalálható ételeket a felhasználók viszik fel, és ajánlják közösbe*, ezért van az, hogy egy étel többször szerepel, bár, ha tételesen megnyitod őket, láthatod, ahány recept annyi féle. A recepteknél fontos!, hogy ne használd mások receptjeit, mert nagyon sok hibás. Jobban jársz, ha felviszed a sajátjaidat, igaz ez az elején elég sok időt elvesz, de utána már könnyebb lesz akár módosítani, akár menüt tervezni.

Az ételnapló vezetésének alaplépései: az üres "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.
A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre, a felszívott zsírra vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni. Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.


*ez nem kötelező és én nem is ajánlom mindaddig, míg el nem készül végre a receptmásolás lehetőségének fejlesztése

3 hónapja
#6190
drisztina 1484
Válasz Juzsa71 #6170 számú posztjára
Öt napja ezt válaszolta az oldal üzemeltetője facebookon:
"...A régi grafikon modul lefagyást okozott több telefonon, ezért cseréltük újabbra. A trendvonal és az egérrel kijelölős nagyítási funkció megszűnt.
A trendvonalat régen is saját függvényből programoztuk, de ez elég időigényes lenne az újon is megcsinálni.
A nagyítást nem tudja az új modul. Mondjuk úgy, az előző modulban volt szerencsénk, hogy ez bele volt programozva. Én úgy láttam, hogy ez sem egy gyakran használt funkció (mobilon nem is működött), ha pedig valakinek mégis kell, akkor az idősáv "mettől meddig" beállításával továbbra is tud nagyítani.
Tehát éppenséggel mindkettőt meg lehetne csinálni, de ez megítélésem szerint több erőforrást igényelne, mint a hasznossága, ezért nem fog megtörténni - hacsak nem tömeges igényt érkezik rá. Ők a fejlesztési ütközet elhullott hős katonái, szívünkben örökké élni fognak - vagy legalábbis pár napig biztosan...."

3 hónapja
#6189
Emano 52
Válasz drisztina #6186 számú posztjára
Köszönöm a tájékoztatást, nem olvastam a hírt.
Én a 2020. január 6-án az akkor is meglévő prémium előfizetésemre vettem még egy évet, hogy támogassam az oldalt. Azaz 2022 január 6-ig van előfizetésem most. Akkor biztos az történt, hogy előző évi az pro volt, amit egy éve vettem csak sima prémium, amit már nem upgrade-eltek.

3 hónapja
#6188
Tuntun71
Sziasztok, segítsetek nekem legyetek kedvesek. Fel szerettem volna venni egy új sportot, de nem engedi. Végigviszem, mentés - felugrik a lap tetejére és ennyi :( Mi lehet az oka? Köszönöm előre is.

3 hónapja
#6187
Zizon
Igaz, még csak ma regisztráltam, de nekem nem jelenik meg a főoldalon a napi kalória keretem.

3 hónapja
#6186
drisztina 1484
Válasz Emano #6181 számú posztjára
„…Amikor én előfizettem a prémium tagságra, akkor 5 sor volt a kedvencek gomb. Ezt én ki is használtam szép lassan minden kedvenc ételem felraktam. Előszöm azt hittem hiba, hogy eltűntek, de megnéztem, önkényesen lett az üzemeltető által 2 sorra csökkentve. Szerintem ez nem fair így…”

…erre a megjegyzésedre muszáj reagálnom. …távol álljon tőlem azon vitatkozni, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, mégis szeretném a figyelmedbe ajánlani az „információ” fül, „hírek” menü 2019.12.31-i postját:
https://kaloriabazis.hu/blog/ujevi_akcio_megujult_premium_csomagok_felaron/167

,ebből is külön kiemelve az alábbi mondatokat:

„MEGLÉVŐ PRÉMIUM ELŐFIZETÉSEK
MINDEN JELENLEGI PRÉMIUM ELŐFIZETÉST INGYENESEN A PRÉMIUM PRO CSOMAGRA VÁLTUNK ÁT!
Ha meglévő Pro csomagra vásárolsz normál prémiumot, ekkor a Pro lejártáig a Pro fog működni, utána a normál csomagod.
Ha meglévő normálra vásárolsz Pro-t, akkor az addigi előfizetésed átalakul Pro csomaggá.”

,amiből én arra következtetek*, hogy nem vettek el tőled semmit, hanem akkor kaptál (a korrektség okán) plusz előnyt.

*hiszen, ennyi idő után – főleg úgy, hogy ez a kedvenc/gyors gomb lehetőség akkor sem állt a figyelmem középpontjában - már én sem emlékszem, hogy hogyan is volt pontosan

3 hónapja
#6185
Emano 52
Válasz Kerry #6184 számú posztjára
Semmi gond, segíteni akartál. :)

3 hónapja
#6184
Kerry 466 37
Válasz Emano #6183 számú posztjára
Valóban, igazad van! Mindig elfelejtem, hogy többféle prémium szint van. Én néztem el... bocsi! :)

3 hónapja
#6183
Emano 52
Válasz Kerry #6182 számú posztjára
Szia Kerry,

Köszi a javaslatot. Sajnos nem lehet csak max 2 sorig bővíteni. A prémium pro felhasználóknak lehet. Éppen ezt panaszolom. Korábban a sima prémium usereknek is lehetett választani. Ezt vették el az üzemeltetők. Véleményem szerint nem fair módon, mivel amikor megvettem a prémium előfieztést akkor ez a funkció benne volt.
Arról nem is beszélve, hogy tök ronda az a mező úgy üresen, mert nem méreteződik át (nem lesz kisebb) a két sorra.

Üdv: Emano

3 hónapja
#6182
Kerry 466 37
Válasz Emano #6181 számú posztjára
Szia Emano! :)

Én ugyan nem vagyok fejlesztő, csak egy egyszerű felhasználó, de hátha tudok segíteni.
Magamból indulok ki, ezért kérdem... ;)
Az "eszközök" ---> "beállítások" ---> legördítesz a prémium tagságig...
Itt esetleg próbáltad átállítani másra a 2-n kívül? Nálam simán lehet 2-10 között választani.

Remélem ez lesz a megoldás... :)

Üdv!
Kerry

3 hónapja
#6181
Emano 52
Tisztelt Fejlesztők,üzemeltetők!

A kedvencek gombok 2 sorra való limitálásához szeretnék hozzászólni. Amikor én előfizettem a prémium tagságra, akkor 5 sor volt a kedvencek gomb. Ezt én ki is használtam szép lassan minden kedvenc ételem felraktam. Előszöm azt hittem hiba, hogy eltűntek, de megnéztem, önkényesen lett az üzemeltető által 2 sorra csökkentve. Szerintem ez nem fair így. Ha lejárt volna a prémium tagságom, akkor azt mondom oké. De érvényben lévő tagság esetén annak szolgáltatásait csökkenteni nem korrekt.

3 hónapja
#6180
finszterrichard 88 50
Én sem tudok új sportot felvenni! Leokézom, de nem jelenik meg a keresőben és hibát sem dob.

3 hónapja
#6179
kacsoka 1
Kedves adminok! 67 éves vagyok és 87 éves édesanyámmal élek. A pandémia miatt gyakorlatilag nem megyünk ki az utcára. Mivel mozgásra szükség van vettem egy mini pedálozót. Ezzel édesanyám is rávehető célzott mozgások végzésére. Én is szívesen használom. Szerettem volna beírni a mozgásformák közé, de a rendszer nem fogadja el. Kérném a segítségeteket. Másik javaslatom az lenne,hogy az ételbázisba felvitt ételek között nagyon sok az egyforma étel. Lehetne-e ezeket ritkítani? Szeretnék naplót vezetni,írni.Volna-e erre lehetőség itt a kalóriabázis keretein belül?

3 hónapja
#6176
sinnesro 313
Válasz wzsofi #6175 számú posztjára
Elég hihetetlen mennyiségű égetés.

3 hónapja
#6175
wzsofi
Sziasztok! Nem tudok új sportot felvenni. A megadott módon próbáltam, de nem látszik mentés után. Az Infrashape -et szeretném, 50 perc 1350 kcal.

3 hónapja
#6174
VLajos 50 2
Sziasztok, iOS-en nem megy a klaviatúra, így nem lehet beírni semmit.

3 hónapja
#6173
Gabor0803
Sziasztok! IOS-on nem megy a kamera.

3 hónapja
#6172
Elza13 400
Segítség! Hogyan lehetne megszabadulni ettől az " új év új ki
hívások " című néger tornászoktól, mert elfoglalja a fél oldalt,igencsak megnehezítve a rendeltetés szerű használatot. Köszönöm

3 hónapja
#6171
sinnesro 313
Válasz Juzsa71 #6170 számú posztjára
Hónapok óta jelezzük jó sokan, semmi válasz erre.

3 hónapja
#6170
Juzsa71
Kedves adminok!
Szeretném látni a grafikonon a trendvonalamat, de hiába pipálom ki, nem jelenik meg. Mi ennek az oka?

3 hónapja
#6169
drisztina 1484
Válasz Chinsia0402 #6166 számú posztjára
Szerintem, azért nem működik a kamerád az applikációban, mert letiltod. Ha használni szeretnéd a telefonodon a kamerát, akkor engedélyezned kell erre a weboldalra, mert ha nem teszed, akkor minden alkalommal, amikor fotót szeretnél feltölteni engedélyt fog kérni.

Mivel nekem androidos telefonom van, remélem, nem mondtam nagy butaságot. De biztos vagyok benne, hogy van itt az oldalon hozzáértő/IOS telefonnal rendelkező fórumozó, aki tud nekünk segíteni, és/vagy megerősíti, vagy kijavítja, amit írtam.

Valaki?

3 hónapja
#6168
agic
Ha "/" jel van az étel nevében, nem lehet fotót feltölteni hozzá.

Egyébként érdemes lenne az exportálásnál a csv fájlt vessző helyett pontosvesszővel tagolni, mert az ételek elnevezésében is vannak vesszők, így a csv fájl használhatatlan.

3 hónapja
#6167
Grillcsirke 81
Válasz drisztina #6165 számú posztjára
Köszi, most nekem is működik.

3 hónapja
#6166
Chinsia0402
Kedves adminok!
Sajnos nem működik a kamera az applikációban, hiába van letöltve és az internetes oldalát nem is használom, minden alkalommal engedélyt kér a webhely, hogy hozzáférjenek a kamerámhoz, még úgy is ha a telefonom beállításánál rányomok, hogy a kamera legyen letiltva minden webhelyen a Safarin, továbbra is engedélyt kér és minden alkalommal belaggol az egész telefonom tőle, pedig nem régi a telefonom: IPhone 8 Plus és a legújabb IOS fut rajta. Mi lehet a probléma ? Meg lehet valahogyan csinálni hogy működjön? Előre is köszönöm!

3 hónapja
#6165
drisztina 1484
Válasz Grillcsirke #6163 számú posztjára
Én is aznap állítottam be új célt, amikor először jelezted, hogy nem működik nálad a program. Nálam hibátlanul működött.
Nem tudom, hogyan próbáltad beállítani a célod, de ellenőrizd le újra az adatokat és, ha lehet, ne időre állítsd be a célt.

3 hónapja
#6164
Adora. 146 1
Kedves adminok!
A recept hozzáadása modulon belül a hozzávalók nagyon korlátozva vannak. Eddig nem volt vele gond, de 2-3 napja, ha például be akarom írni, hogy tojás vagy eper, akkor csak néhány lehetőséget dob fel amiben szerepelnek ezek a szavak (eperfagyi), de én tisztán csak tojást, epret akarok beírni!
Remélem nemsokára újra használható lesz ez a funkció, mert nagyon hasznos volt.

3 hónapja
#6163
Grillcsirke 81
Sajnos nem tudom használni az oldalt. Még mindig nem tudok célt beállítani, mert minuszban adja meg a napi kalóriaértékemet. Ha 2022-őt adok meg időpontnak, sajnos úgy tűnik akkor is össze-vissza számol.

3 hónapja
#6162
nanett4
Köszönöm Kalóriabázis, hogy felhívtad a dátumra a figyelmemet ! Igazad van teljes mértékben ,valószínű az zavart össze ! Köszönöm még egyszer a segítségedet !

3 hónapja
#6161
Soci
Válasz Ahmedmariann #6160 számú posztjára
Én is ezt tapasztalom....

3 hónapja
#6160
Ahmedmariann
Nem tudok új receptet beírni, mert nem adja ki az alap ételeket, hozzávalókat!

3 hónapja
#6158
fogl
szia

nem jól működik már reggel táplálék bevitel előtt zsír illetve szénhidrát többletet jelez.

3 hónapja
#6157
Paraditsom 2
Válasz kadarnebonaczedit #6096 számú posztjára
Ez engem is érdekelne.

4 hónapja
#6156
drisztina 1484
Válasz Jucilefogy #6155 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "grafikon" menüben tetszőlegesen módosíthatod a látni kívánt időtartamot.

A kiértékeléshez beállítási lehetőségről nem tudok, (igaz nem is használom) elvileg a céltól kellene számoljon. Állítsd be a grafikonnál a kezdő dátumot, hátha akkor a kiértékelés is onnan fog összesíteni.

4 hónapja
#6155
Jucilefogy 5 9
Az mitől függ, hogy a súlydiagramon milyen időintervallumot mutat? Eddig azt hittem, hogy a cél beállításától mutatja, de nem. Át tudom ezt állítani valahol?
Illetve a nap kiértékelésénél is a célom kezdete óta fogytam, viszont korábban voltam már kevesebb kiló, így azt írja, hogy összesen x kilót híztál. Ezt nagyon lehangoló :( Nem lehet beállítani ezt is valahol?

4 hónapja
#6154
Jucilefogy 5 9
Válasz kaloriabazis #6153 számú posztjára
Szerintem arra gondolt, legalábbis ez engem is zavar, hogyha előre be van írva holnapra valami étkezés, akkor nem tudja értelmezni az utolsó étkezés óta eltelt időt. Jobb lenne ha a utolsó már megtörtént időponttól számolna és amikor elérhetünk a már beírt étkezéshez, akkor váltana 0-ra. Így tudnám mennyi idő telt el közben, de röngön rögzítve is lenne, mert be van tervezve, hogy akkor azt megeszem.

4 hónapja
#6153
kaloriabazis 1 178
Válasz sandorszabo #6147 számú posztjára
én olyan megoldást látnék inkább erre, hogy az utolsó étkezés óta eltelt idő esetén semmilyen a pillanatnyi dátumnál későbbi étkezést ne számoljon bele, azaz mindig a jelentől számolja visszafelé.

bocsánat ezt nem értem.

"az időt nem másolná hanem aktualizálná a másolás során"
tehát ha tegnap délben ettél valamit és átmásolod holnapra, akkor mit szeretnél látni a holnapi napra másolt étel időpontjaként?


4 hónapja
#6152
kaloriabazis 1 178
Válasz nanett4 #6151 számú posztjára
"én azt látom, hogy 2022. 02. 01-ig érvényes. Mi nem stimmel?"
nem az a gond, hogy januárnak nézed a februárt?

4 hónapja
#6151
nanett4
Tisztelt Kalóriabázis!

Az előző évi tagságom január 25-én járt volna le. Elsején az újév keretén belül szerepelt az oldalon hogy amennyiben valaki meghosszabbítja a tagságát annak ellenére hogy az előző még nem járt le, nem probléma, mert a hátralévő időszak automatikusan hozzáadódik az egy évhez. Ezt olvasva döntöttem úgy, hogy vásárolok még egy év tagságot már elsején és nem 26-án (25.-én járt volna le), csak sajnos a hátralévő időszak nem adódott hozzá, hanem automatikusan az elsejét vette a tagság kezdetének és a végének pedig a 2022. január elsejét a 25.-e helyett. Ezzel kapcsolatban kérnék egy kis segítséget, mert nem annyira értem hogy mi történt és miért veszett el a hátralévő 25 napom az előző évről. Nagyon köszönöm.

4 hónapja
#6150
kaloriabazis 1 178
Válasz nanett4 #6144 számú posztjára
én azt látom, hogy 2022. 02. 01-ig érvényes. Mi nem stimmel?

4 hónapja
#6149
kaloriabazis 1 178
Mindenkitől kis türelmet kérnék. Ezeket mind javítani fogjuk de nagyon feltorlódtak a dolgok, most az új év után muszáj egy kis levegőt is vennünk és csak a legfontosabb hibákra koncentrálunk.

4 hónapja
#6148
Grillcsirke 81
Új célt akartam beállítani, de úgy tűnik az oldal 2022 évben jár... a 2021 februári dátumot múltbeli dátumnak vette, nem engedte elmenteni. Amikor átírtam 2022 februárra, rendesen ment minden és a számok alapján úgy tűnik az oldal 2022-ben jár. Szép kis időutazás :) de talán mégis jó lenne visszacseppenni a jelenbe :)

4 hónapja
#6147
sandorszabo 3
Ha egy korábban elfogyasztott ételt a másolás funkcióval átmásolok a mai napra, akkor az elfogyasztás ideje is másolódik, tehát ha tegnap délben ettem meg, és át másolom ma reggel, akkor a jövőbe pl. 12:05 időre írja be az étkezést (emiatt az utolsó étkezés óta eltelt idő is 0:00 értéket mutat folyamatosan), szerintem logikusabb lenne, ha a másolás funkció az időt nem másolná hanem aktualizálná a másolás során.

4 hónapja
#6146
sensini 111 2
Sziasztok!
Kedvenc törlése nálatok működik rendesen? Nekem van 2 amit nem tudtam eltüntetni, talán pont az a 2, amit használtam gyorsgombként.
Üdv,
Tamás

4 hónapja
#6145
gellerz 1486 122
Válasz drisztina #6135 számú posztjára
Köszönöm! Látom, hogy már a szövege is megváltozott, "megevett étel ideje"-re :)

4 hónapja
#6144
nanett4
Sziasztok!

Január 25-én járt volna le a tagságom. Vásároltam újra egy évet, viszont a hátralévő 25 nap nem adódott hozzá ehhez az időszakhoz, ahogy a főoldalon fel volt tüntetve. Segítséget szeretnék kérni ezzel kapcsolatban. Nagyon köszönöm.

Üdvözlettel,
Netta.

4 hónapja
#6143
drisztina 1484
Válasz ZuEr #6142 számú posztjára
Cseles... :)

Eszembe nem jutott volna, pedig jelenleg a receptszerkesztő is így működik.

Köszi :D

4 hónapja
#6142
ZuEr 212
Off...
Aki keresi....
a jobb alsó sarokban lévő "válaszol,módosít, töröl" gombok ott vannak, csak nem látszanak a fehér alapon a fehér betűk.

4 hónapja
#6141
ZuEr 212
Válasz drisztina #6138 számú posztjára
Csak a szemem nem bökte ki az új funkció! :) Köszi!


Ez a "mennyit" funkció is tetszik. De lehet, hogy egy pár perces oktató a youtube-on, vagy a facebookon segítene a hasonló vaksiknak, mint pl én. Én pl a youtube-on keresztül találtm ide anno - mármint az oldalra.

https://www.youtube.com/channel/UCYvOtIiKzm_mYJTwQs4XcrQ


4 hónapja
#6139
drisztina 1484
Pontosítok: kérdezni lehet, ebből kifolyólag hivatkozás nélkül válaszolni is.

Jelenleg az asztali gépen/laptopon nem tudtok sem kérdezni, sem válaszolni a fórumban.
Telefonon működik, tableten nem próbáltam.

4 hónapja
#6138
drisztina 1484
Válasz ZuEr #6132 számú posztjára
Ha megnyitod az étel paneljét, a "mikor" ikonra kattintva előjön az idő, elvileg ott lehet módosítani. Most nem működik (valószínűleg fejlesztések folynak a háttérben), de 10percel ezelőtt működött.

4 hónapja
#6137
drisztina 1484
Válasz zsike.vardai #6130 számú posztjára
Vidd fel a korábbi recepted 100grammra vonatkozó adatait új ételként is.

4 hónapja
#6136
drisztina 1484
Válasz ides #6131 számú posztjára
Javítani nem tudod, csak új beállítással.

4 hónapja
#6135
drisztina 1484
Válasz gellerz #6133 számú posztjára
Pedig ott lesz az, csak a jelenlegi szövege:"nincs még szöveg!" :)))

Kapcsold ki, és eltűnik az idő

4 hónapja
#6134
Tiduj66 314
Sziasztok, elromlott a saját receptek megjelenítése. Világos szürke alapon fehér betűk, nem látszik minden hozzávaló, olvashatatlan, kezelhetetlen. Kérlek, javítsátok mielőbb. Mailben küldök képet.

4 hónapja
#6133
gellerz 1486 122
Sziasztok!
Hogyan lehet kikapcsolni az étkezési időpont kijelzést? Az Eszközök/Beállítások menüben nem látok erre lehetőséget, csak automatikus étkezési időpont beállítást...

4 hónapja
#6132
ZuEr 212
Sziasztok!

Tetszik ez az "utolsó étkezés" idő jelölés, azonban kicsit reszelni kéne rajta, ha belefér az adatbázis logikába.

Tervezni szoktam az étkezést, mi fér bele - ami nem azonos a "megettem" funkcióval, viszont az étkezés idejét a rögzítéssel azonosítja a program.

Lehet ezt pontosítani?

4 hónapja
#6131
ides 366 1
Segitséget kérnék! A cél beállításnál megjelólném, hogy heti 20 dkg-ot szeretnék fogyni és nem engdi a gép a módosítást, mi lehet az oka?

4 hónapja
#6130
zsike.vardai
Sziasztok.
Valahogy van lehetőség arra, hogy egy új recept felvételekor egy korábbi saját receptet be tudjak írni hozzávalónak? Már többször próbáltam, és sosem adja ki, amit keresek, és ezért mindig nagyon sok idő elmegy a százalékolással, hogy külön külön be tudjam írni a hozzávalókat

4 hónapja
#6129
drisztina 1484
Válasz tege66 #6128 számú posztjára
Ez így van. Minden új célbeállítás új "célpontokat"* eredményez. Ennek ellenére a korábban rögzített adataid nem változnak, csak a jövőd/célod/a grafikonodon a célvonalad.

*legyen az dátum vagy kalóriakeret

4 hónapja
#6128
tege66 201 2
Üdvözlöm!
A cél beállítás harmadik pontjában a kalória számlálás módjának változtatása során, a korábbi rögzített adatokat is megváltoztatja.
Ebben kérem szíves visszajelzését!
Üdvözlettel: Tóth Géza Boldog Új Évet kívánok :)

4 hónapja
#6126
drisztina 1484
Válasz drogi71 #6125 számú posztjára
Ebben az esetben érdemesebb lenne az alábbi e-mail címre írnod:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

Ha egyeztetsz az oldal fejlesztőjével (Mátéval), mikor, milyen néven és felhasználó névre fizettél elő prémiumot, akkor hamar rendeződhet a jogosultságod.

4 hónapja
#6125
drogi71
Válasz drisztina #6120 számú posztjára
2-3 hete kb

4 hónapja
#6124
Marothy Miklos 11
Bocsi, én tévedtem, minden rendben a sorok számával: Éva

4 hónapja
#6123
marothy 11
UI: A férjem nevén érkezett: Maróthy Miklós

4 hónapja
#6122
marothy 11
A próbahét alatt fizettem be 1 évre akciósan 4500 Ft-t. A befizetés azonosítója: nov.11-én . Paypallal fizettem, nov.13.-án jóváírták.Amikor megnyitom az oldalt, a nevem mellett ott van a sárga csillag, ami a prémiumtagoké. De az eszközök, beállítások, kedvencek sora nem működik.
Köszi: Éva

4 hónapja
#6121
Kerry 466 37
Válasz drisztina #6119 számú posztjára
Jah, igen...az nem jutott eszembe, hogy ott nézzem. :)

4 hónapja
#6120
drisztina 1484
Válasz drogi71 #6116 számú posztjára
Nincs a neved mellett sem a prémium pro, sem a prémium jele. Mikor fizettél elő rá, vagy lett aktiválva?

4 hónapja
#6119
drisztina 1484
Válasz Kerry #6118 számú posztjára
Szerintem pro, mert a neve mellett prémium pro jelzés van. A sima prémiumot a sárga csillag jelöli.

4 hónapja
#6118
Kerry 466 37
Válasz marothy #6112 számú posztjára
Prémium Pro vagy Prémium felhasználó vagy? Csak a pro-val lehet 2-nél több sort beállítani a gyorsgomboknál.

4 hónapja
#6117
karlsasse 95
Az árat egy ideje már nem lehet megadni a termékeknél. Nincs semmi a legördülő menüben az egységeknél.

4 hónapja
#6116
drogi71
Sziasztok!
Miért van az hogy a "Premium Pro" státusz aktiválását követően kevesebb funkciót érek el mint a "Premium Pro" aktiválása után!?!?!

4 hónapja
#6115
Kerry 466 37
Válasz drisztina #6114 számú posztjára
Nálam is működik tökéletesen. 2-től 10 sorig bárhova tudom állítani.

4 hónapja
#6114
drisztina 1484
Válasz marothy #6112 számú posztjára
Én most be tudtam állítani a 2 sort 6 sorra.

4 hónapja
#6113
drisztina 1484
Válasz Antaljani #6111 számú posztjára
A hibás adatközlésen kívül semmit. ;)

Az elrontott célbeállítást nem lehet javítani, csak új célt tudsz megadni a már jó/aktuális súlyoddal. Most még az elején vagy, nem történt semmi baj, ráadásul, ha jól állítod be a célod*, akkor bizony sokszor kell(het) majd új célt beállítanod. Szóval, ne félj az új célbeállítás(ok)tól, semmilyen adatod nem fog elveszni.

*a fogyás/hízás/tömegelés mértékét, ütemét, a bázis számolási módját

4 hónapja
#6112
marothy 11
Kérlek nézzétek meg miért nem lehet a kedvencek új sorokat adni (prémium csomagom van!)
. Köszönöm: Éva

4 hónapja
#6111
Antaljani
Válasz drisztina #6106 számú posztjára
Miután regisztrálam és az alap paramétereket kellett beállítani, akkor ott adtam meg rosszul a kezdeti súlyomat. Na ezt nem tudtam többé módosítani. Mit csináltam rosszul?

4 hónapja
#6110
marothy 11
Köszi megtaláltam, de nem működik, nem tudok másik sor számot választani.

4 hónapja
#6109
Kerry 466 37
Válasz marothy #6107 számú posztjára
Szia!

Ha esetleg a gyorsgombokra gondolsz, akkor azt az "eszközök" --> "beállítás" --> "gyorsgombok száma" lehetőségnél tudod megtenni.

Üdv!
Kerry :)

4 hónapja
#6108
marothy 11
Válasz Marothy Miklos #6103 számú posztjára
Köszi, megnyugodtam.

4 hónapja
#6107
marothy 11
Szia!
Prémium tag vagyok és segítséget kérek, hogy lehet a kedvencek sorát növelni? Most csak 2 sorom van,amit én csökkentettem ennyire, de most kellene bővítenem. Köszi: Éva

4 hónapja
#6106
drisztina 1484
Válasz Antaljani #6105 számú posztjára
Hol írtad be rosszul? A célbeállításnál vagy a főoldalon a "súlyod"-nál?

4 hónapja
#6105
Antaljani
Sziasztok! Az első nap végén vettem észre, hogy a kezdeti súlyt rosszul írtam be. Viszont már nem tudom módosítani. De így nem ad majd valós statisztikát a rendszer. Tud valaki segíteni?

4 hónapja
#6104
drisztina 1484
Válasz Marothy Miklos #6103 számú posztjára
Valószínűleg gyorsabban vagy túl gyorsan fogysz, ezért minden nap a célodhoz igazítja a kereted. Mondjuk ez csak akkor fordulhat elő, ha mindennap méred magad.

Esetleg sportot írtál be, ami szintén növeli a keretet/makrokat.

4 hónapja
#6103
Marothy Miklos 11
Szia!
A napi kalóriakeretemet minden nap emeli a gép, pedig a kalória kalkulátorban nem változnak az adatok. Mi elehet az oka? Miklós

4 hónapja
#6102
Kerry 466 37
Válasz PinterY #6101 számú posztjára
Örülök! Szívesen! :)

4 hónapja
#6101
PinterY
Válasz Kerry #6098 számú posztjára
Igazad lett, másodszorra sikerült. Köszönöm

4 hónapja
#6100
PinterY
Válasz Kerry #6098 számú posztjára
Köszi, de nekem még így sem jó:(

4 hónapja
#6099
kt74 9
A mobil alkalmazást letöltve nem enged belépni, mert nem engedi beirni az adatokat

5 hónapja
#6098
Kerry 466 37
Válasz PinterY #6097 számú posztjára
Szia!

Nálam is ez történt nemrég, pedig semmin nem változtattam.
Az segített, hogy a cél beállításnal a dátumot megváltoztattam...

Remélem ez lesz nálad is a megoldás.

Üdv!
Kerry

5 hónapja
#6097
PinterY
Az adott nap rögtön túlevéssel "nyit".
Ki-be lépést próbáltam nem használt. A tápanyag javaslatban - előjellel jelenik meg a napi ajánlott mennyiség.

5 hónapja
#6096
kadarnebonaczedit
Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, hogy a grafikon miért nem rajzolja be a trendvonalat amikor a pipa be van jelölve? Köszönöm szépen előre is a választ!

5 hónapja
#6095
Hebehurgya74 50
Sziasztok, Néhány napja telefonról is és pc-ről is kijelentkezik a program. Ez szándékos vagy hiba?

5 hónapja
#6094
ZuEr 212
Válasz Ancsika1978 #6093 számú posztjára
Milyen tornákat csinálsz, és mennyit, mennyi ideig, ami 4000 kalóriát ad?

5 hónapja
#6093
Ancsika1978 3 3
Sziasztok! Uj vagyok meg itt es nem teljesen vilagos minden!szeretnek egy kis segitseget kerni! Ugye irogatom be egesz nap mit eszek mennyit iszok es ugye van egy adott kaloria szenhidrat feherje es zsir mennyiseg. Viszont ahogy elkezdem beirogatni a tornaimat minden szam ugy emelkedik. Most estere peldaul kaloriaba mar azt irja ehetek meg 4000kaloriat ugy hogy mar megettem 1200at. Szenhidratra is azt irja ehetek max 500at de mar bevittem 166 ot. Szoval nem igazan ertem de valami tutira nem jo. Aki tud kerem segitsen! Koszonom

6 hónapja
#6092
Livicicc 843
Sziasztok,
nem tudok új sportot rögzíteni. Hiába kattintok rá a mentés gombra, később nem jelenik meg a kiválasztandó sportok listájában. Mi ennek az oka, valamit rosszul csinálok?
Előre is köszönöm a választ!

6 hónapja
#6091
eniko69 65
Sziasztok nem tudok kedvenc gyorsgombokat rogziteni. Mi lehet az oka? Vagy mit kellene csinalnom?

6 hónapja
#6090
magainori 709
Sziasztok!
A vízfogyasztás számláló pár napja nem működik (asztali)
Ha növelem a poharak számát, hosszú várakozás után is csak 0-án áll, de furcsamód, ha eljövök a fórumra és visszalépek a főoldalra, akkor már beírja az elfogyasztott mennyiséget.

6 hónapja
#6089
eniko69 65
Sziasztok!
Szombat delutan atutaltam a penzt premium tagsagra de meg nem kaptam meg azert itt irok mert az email cim ami meg van adva nem mukodik. Mi a teendom?

6 hónapja
#6088
Gaius
Válasz kaloriabazis #6086 számú posztjára
Köszi.

6 hónapja
#6087
vajkzsuzsa 1667
Válasz vajkzsuzsa #6074 számú posztjára
MÁR JÓ ! KÖSZÖNÖM! :)

6 hónapja
#6086
kaloriabazis 1 178
Válasz Gaius #6085 számú posztjára
Rajta van a teendő listánkon. Addig is nem segít ha asztali gépen ctrl-F, mobilon meg... jah, uhh ott nincs keresőmenü. :))
JOGOS :).

6 hónapja
#6085
Gaius
Üdv!
Nem tudom a kalóriatáblázatot az ételek betűrendje szerint rendezni. Így nem sok értelme van, mert nem igazán úgy keresem meg, hogy mit akarok enni, hogy miből mennyi van benne, hanem a neve után.
Mire megtalálom pl. a toroskáposztát, elmegy tőle a kedvem.
Más. A kék háttéren kék felirat egy agyrém, bocsi. (Itt a fórumban.)

6 hónapja
#6084
HZolee 20
Már kb. egy hete, ha meg akarom nyitni a beállításokat, egy szürke háttérben csak a kép jobb oldalán egy keskeny függőleges csikban van csak szöveg, így szinte használhatatlan a beállítások része. De ugyanez a helyzet, ugyanígy jön be az is, ha egy étel képére koppintok. Mi történhetett???

6 hónapja
#6082
drisztina 1484
Válasz DiverBig #6081 számú posztjára
Tekerj lejjebb egy kicsit, a 6027-es hozzászólás talán segíthet.

6 hónapja
#6081
DiverBig
Sziasztok!
A kedvenc pult szerkesztésénél, a már bevitt ételt törölni, illetve másik helyre tenni hogyan tudom? A videóban említitek, hogy át lehet helyezni, de nem derül ki, hogy hogyan.
Köszi

6 hónapja
#6080
ZuEr 212
Információ, kalóriaszámolás cikkben a link hibás oldalra mutat, illetve elköltözött. A helyes link:


https://lifetilt.hu/dietarol-es-kaloriaszamlalasrol-kezdoknek-i-shapeshifter-modra/

6 hónapja
#6079
Croftka007
Sziasztok!

Prémium pro tagságom van, szeretném a kedvenceket beállitani(3db mar fent van, régebbről.) A telómon, applikációból használom a programot, Samsung S10+, legfrissebb android. Annyi a baj, hogy a felugró segítseg ablak vertikalisan ures 3/4részt. Lehet scrollozni horizontalisan hogy el lehessen olvasnia szovegezest, de ez igy eleg macera. Es nagyon csunya is. Ha lesz idotok kerlek nezzetek ra! Koszi szepen!

6 hónapja
#6077
gellerz 1486 122
Ha egy korábban felvitt receptben módosítani akarom egy összetevő mennyiségét, akkor módosítás helyett kitörli azt az összetevőt! A korábbi változatban ez jól működött...

6 hónapja
#6076
Haga78
Valami nem jó. Nem tudtam beírni a mozgást. Igazából a régi kinézet jobb volt.

6 hónapja
#6075
ergyd 18
A mozgasbevitel numerikus beviteli mezője feher alapon fehérrel ír. Kerem nézzetek rá! (mobilapp)

6 hónapja
#6074
vajkzsuzsa 1667
Ma akartam uj receptet beirni, és nem tudtam. Eddig rengeteget tudtam, ma meg megváltozott az " arca " az uj étel, és az adatlap, és a szerkesztés is. Másnál is? Nem jó :(

6 hónapja
#6073
drisztina 1484
Válasz Istvan56 #6072 számú posztjára
Nem tudom, hogy hol kerested, de a háromszöget berögzítés előtt láthatod (a találati listában az étel neve mellet). A már berögzített ételeknél, csak akkor, ha megnyitogatod az ételek/receptek info panelét.

7 hónapja
#6072
Istvan56
Azt olvasom, hiányos információs ételt ettem. De nem találom a háromszög jelet.

7 hónapja
#6071
HGNora 50
Válasz ZuEr #6068 számú posztjára
Köszi. De végül azt a trükköt alkalmaztam, hogy nap végén nem értékeltem, hanem töröltem a napi beviteleket, így reggel üres volt a "ma".

7 hónapja
#6070
DrClarkHU 4
Válasz DrClarkHU #6069 számú posztjára
Már virradóra működik a gomb, csak a rendszer nem hiszi el, hogy nincs benne zsír, fehérje és szénhidrát, így nem tudom a közös adatbázishoz feltölteni.

7 hónapja
#6069
DrClarkHU 4
Terméket szerettem volna rögzíteni az adatbázisba, ami nem található benne. Meg is jeleníti a kereső, hogy nem ismert, és kattintsak a "<" gombra adatok felviteléhez. A baj csak az, hogy nem működik.

7 hónapja
#6068
ZuEr 212
Válasz HGNora #6067 számú posztjára
Lehet, hogy a cookie-k törlése segítene rajtad?

7 hónapja
#6067
HGNora 50
Sziasztok!
Szept. 25. óta - aznapra ismeretlen oknál fogva nincs bevitt adat - tegnap ma van , ma pedig holnap. Sem a kijelentkezés, sem a számítógép újraindítása nem segít. Örülnék, ha valahogy helyre lehetne pofozni.

7 hónapja
#6066
dea
Válasz kaloriabazis #6029 számú posztjára
Mi a helyzet a trendvonallal, honapok ota nem mukodik es senki nem mondta meg, hogy mi a gond vele?

7 hónapja
#6065
dea
Válasz moban #6039 számú posztjára
A grafikonnal sok baj van, a trendvonal sme lathato mar honapok ota meg akkor sem ha elofizeto vagy.

7 hónapja
#6064
Zbinyek1351 4
Sziasztok, a tegnapi nap jelenik meg nem tudok mára rögzíteni. Elvesztette amit tegnap délután rögzítettem.

7 hónapja
#6063
speter 478
Sziasztok, a megjegyzés mentés megint rossz. A tegnapi naphoz képtelen vagyok menteni.
:(((

7 hónapja
#6062
drisztina 1484
Válasz neser #6061 számú posztjára
Ha a szóban forgó recept végén lévő "nyílra" kattintasz, előjön az "i" info ikon, aminek segítségével megnézheted a recept összetevőit és azok tápértékadatait.

(megjegyzés: a szerkesztőnek/fejlesztőnek nincs kapacitása a fórumot olvasni, ezért a legtöbb kérdésre/problémára - a szakértőket kivéve - többnyire a tagok válaszolnak, ha tudnak.)

7 hónapja
#6061
neser
Kedves Szerkesztő!
Felvittem egy receptet (Citromos mákos cukormentes keksz) amiben 250 g tk tönkölybúzaliszt szerepel, ami 153 g ch. Az osszesítő viszont 100 g kész ételre csupán 0,6 g ch- ír. Nem számol jól. Az oka mi lehet? Nem tartalmaz ch adatot a liszt leirasa? Honnan lathatnam, melyik alapanyag leirasa tartalmaz ch adatot is?
Köszönöm szépen válaszodat!
Katalin

7 hónapja
#6060
Jucus640823 109
Sziasztok ! Miért nem tudom kijelölni és kinagyítani a grafikonon az aktuális időszakot ? Régebben megjelent egy kereszt és azzal ki tudtam jelölni. Köszi !

7 hónapja
#6059
drisztina 1484
Válasz Homeomedicina #6058 számú posztjára
Sikerült azóta saját receptet felvinned?

7 hónapja
#6058
Homeomedicina 2
Válasz drisztina #6056 számú posztjára
Sajnos a mit ettél sor végén lévő nyílrakattintva a népszerűség jön fel, olyan lehetőség, hogy új recept, vagy új étel, nem.

7 hónapja
#6057
Huktamatyi 2
Sziasztok!

Több ételnél tapasztalom, hogy nem tudok hozzá képet (cimke fotót) feltölteni....

7 hónapja
#6056
drisztina 1484
Válasz Homeomedicina #6055 számú posztjára
A "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre/felszívott zsírra vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.

7 hónapja
#6055
Homeomedicina 2
Sziasztok!

Hol tudok általam készített étel receptet beírni, illetve felvinni a kiválasztható ételek közé? Hiába néztem a GYIK-ben, sajnos nem találtam a felületen olyat, amit ott írtak róla.

8 hónapja
#6054
speter 478
Válasz drisztina #6053 számú posztjára
Köszönöm szépen a részletes választ :)

Igen, pontosan arra használom, amit mondasz. Az általad javasolt módszer jó is lehet (megnézem :)), de én ettől függetlenül jelentettem a hibát.

Adatvesztés szerintem egyszer sem történt, új jegyzet mentésénél lehet valami probléma. Az időszakos akadást megértem, én is az IT szektorban dolgozom.

Most egyébként úgy tűnik, hogy éppen működik.

8 hónapja
#6053
drisztina 1484
Válasz speter #6051 számú posztjára
Ezek szerint ismered az ételnaplós lehetőséget.
Mivel nem igazán szokták ezt a fajta hibát jelezni*, azt gondoltam talán a jegyzetek** közötti naponkénti keresés megy nehézkesen, ami sokkal jobban átlátható/kezelhető az ételnaplós oldalon. Sőt, nem csak keresésre, de az adott napi jegyzet elmentésének sikerességét/megtörténtét is könnyebb itt ellenőrizni.

Bár nem biztos, hogy jól értem ezt a napi cukortartalom feljegyzést, gondolom valahonnan/valami alapján kiszámolod ezeket az értékeket. Ami elsőként felmerült bennem, hogy nem lenne egyszerűbb az általad fogyasztott ételek cukortartalmát az ételek infopanelén rögzíteni, és a fehérje, szénhidrát, zsír mellett azt is követni a főoldalon?

Vagy lehetőség van esetleg a főoldalon lévő „mérőszámok” panelen beállítani az „egyéb” rubrikát és ott vezetni ezeket az értékeket. Így ezek az adatokat a grafikonodon is megnézhetnéd.

…feltéve, hogy ezt a rubrikát nem használod már valami másra :)))

*ami persze nem jelenti azt, hogy mindig, mindenkor jól működik. Talán a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő időszakos akadozások (bár általában ilyenkor sem szoktak adatok elveszni)
**persze, a jegyzet funkció arra lett kitalálva az induláskor, hogy minden olyan (számunkra) fontos, máshol nem feljegyezhető (pl.vitamin-, cukoradat, vérnyomás stb.) vagy nem mérhető adatot (pl.betegséggel, edzéssel kapcsolatos érzést, tapasztalást, hangulatot) rögzíthessünk.

8 hónapja
#6052
Kasamaki 4 4
Sziasztok, prémium tagsággal nem szinkronizál a telefon a számítógéppel. Mit kell beállítani, hogy szinkronizáljon? Köszi a választ

8 hónapja
#6051
speter 478
Válasz drisztina #6049 számú posztjára
A napválasztó mellett van a Jegyzet ikon. Arra klikkelve lehet előhozni az aznapi jegyzetet ill. az ételnaplóból is. A második kérdést nem értem, miért lenne egyszerűbb máshol? Erre való ez a funkció.

Köszi, Peti

8 hónapja
#6050
drisztina 1484
Válasz sycait #6045 számú posztjára
...ugyan, előfordul az ilyesmi :))

8 hónapja
#6049
drisztina 1484
Válasz speter #6046 számú posztjára
Hol keresed ezeket a megjegyzéseket? Nem lenne egyszerűbb ezt az adatod máshol rögzíteni?

8 hónapja
#6048
drisztina 1484
Válasz Nkm52 #6042 számú posztjára
Nem tudom, hogy sikerült e azóta a célodon változtatni, de ne a dátumot akard módosítani, hanem a célt.

8 hónapja
#6046
speter 478
Sziasztok! A megjegyzés mentés még mindig hol működik, hol nem. Minden nap írom a cukortartalmakat, de egy csomó naphoz nincs meg visszamenőleg. Légy szíves nézzetek majd rá.

Köszi, Prémium Peti

8 hónapja
#6045
sycait
Jaj, tök evidens, de béna vagyok, köszi!!

8 hónapja
#6044
drisztina 1484
Válasz sycait #6043 számú posztjára
A már berögzített ételedre kattintva megnyílik egy panel, ott tudod módosítani a mennyiséget és az étkezésed, amit utána ne felejts el a "megettem" gombbal menteni.

8 hónapja
#6043
sycait
Sziasztok, ha szeretném módosítani egy étkezés típusát, mondjuk ebédről reggelire, azt hogyan tehetem meg? (Nem mindig sikerül azonnal, reggeli időben felvinnem a reggelit...) Köszi!

8 hónapja
#6042
Nkm52
Nem jegyzi meg a jelenlegi súlyom.Minden adatom rendben van,próbáltam változtatni a célon,de a dátumot nem engedi változtatni,

8 hónapja
#6041
tieborg 51 1
Sziasztok

A trend vonal nem látszik a grafikonon, hiába kapcsolom be. Legyetek szívesek javítsátok.

thx

8 hónapja
#6040
Tomassay 570 1
Sziasztok!

Lehet hogy butaságnak tűnik, de a paradicsomkonzerveket - hámozott paradicsomokat rakjátok már rendbe, fel szeretnék vinni egy receptet, kereshető módon, és ennél a hozzávalónál akad el az egész, ugyanis az összes paradicsom konzerv és hámozott paradicsom konzerv úgy van rögzítve, hogy saját hozzávalónak veszi a rendszer, és csak egy olyat enged elfogadni mint nem saját hozzávaló aminek nyilvánvalóan fals adata van (10 dkg hámozott paradicsom 23 kcal lenne, tehát 500 g amit fel szeretnék vinni az olyan 100-115, és csak egy olyat enged a rendszer jelenleg elfogadni ami szerint fél kg paradicsom az 500 kcal... ami hát elég túlzó. Ami igazából a gond, hogy nem lehet látni hogy melyik hozzávaló saját hozzávaló, csak ha egyesével kiválasztom, mennyiséget adok, és azt figyelgetem hogy inaktív lesz e a pipa hogy mehet e a közös adatbázisba. Légyszives jelöljétek már meg hogy melyek azok a hozzávalók amik hiába vannak ott, gyakorlatilag a használatukkal nem lehet a közös adatbázisba receptet rögzíteni, mert már tényleg 15 perce keresem azt a hámozott paradicsomot aminek reálisak az adatai és még nem is minősül saját receptnek (hiszen a bolti cimkéről vannak a makrók felvíve).

8 hónapja
#6039
moban
A grafikon területén korábban ki lehetett jelölni a területet. Most nem, annak ellenére, hogy szövegesen jelöli a rendszer, hogy kijelölhető. Tud erről valaki valamit? Nagyon szomorú vagyok, amikor egy kiváló dolog eltűnik.

8 hónapja
#6038
drisztina 1484

8 hónapja
#6037
Bb65
Sziasztok!
Mostanában gyakran ír ki error-t vagy csak simán lefagy és teljesen üres az oldal, léptetni sem lehet!....
Ilyenkor mi van?
Jó kis program egyébként, de ezek eléggé bosszantó dolgok....

8 hónapja
#6036
Kiya66
Sziasztok
Napok óta nem tudok felvinni saját receptet, pedig elvileg azt írja ki, hogy rendben elmentettem.
Nem ajánlottam a közösbe és mégsem jelenik meg napok óta.
Esetleg tudjuk mi az oka?

Előre is köszi

9 hónapja
#6033
drisztina 1484
Válasz Kitty0711 #6032 számú posztjára
Ezt a problémádat inkább az alábbi e-mail címen jelezd:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

9 hónapja
#6032
Kitty0711 1
Sziasztok! Három napja utaltam, még mindig nem vagyok prémium. OTP S árulás volt 1 hónapra. Köszönöm.

9 hónapja
#6030
sinnesro 313
Válasz kaloriabazis #6027 számú posztjára
Köszi, írtam én is!

9 hónapja
#6029
kaloriabazis 1 178
Válasz berike43 #6025 számú posztjára
Szia, te is erről kérlek küldj képet!

9 hónapja
#6028
kaloriabazis 1 178
Válasz Zeva719 #6024 számú posztjára
Szia tudnál erről egy képernyőképet küldeni az info@kaloriabazis.hu címre?

9 hónapja
#6027
kaloriabazis 1 178
Válasz sinnesro #6022 számú posztjára
Gyorsgomb mozgatás:
1. szerkesztő módban kiválasztasz egy ételt
2. Utána a felugró ablakban a gombokra kattintva ki be kapcsolhatod hogy az adott tétel megjelenjen e azon a gombon.

Azaz ha át akarod mozgatni máshova, akkor először a régi gombra kattintasz, amivel kikapcsolod onnan, majd az új helyre vagy helyekre, ahova pedig berakod.

Lehet nem egyértelmű a megfogalmazás, majd átnézem.

9 hónapja
#6025
berike43
Nem tudom mit csinálok rosszul, de többször kiírja, hogy az oldalon parancsfájl dolgozik. Hiába folytatnám vagy leállítanám nem működik.

9 hónapja
#6024
Zeva719 49 1
Válasz dea #6009 számú posztjára
És még mindig ugyanez

9 hónapja
#6023
Zeva719 49 1
Egyféle kaját tudok felvinni, utána megáll. Ki kell lépni, majd vissza, akkor meg nem akar megnyílni. Megint egyet tudok felvinni, megáll. Remek játék.

9 hónapja
#6022
sinnesro 313
Hát ez a gyorsgombkezelés még messze nem tökéletes. :-)
A yt videóban is pont a mozgatást nem mutatod be, én próbáltam a szokásos szerkesztőgomb kombinációkkal, de eléggé esetlegesen működik, vagy nem.
Mondjuk nem életbevágó dolgok ezek (nekem legalábbis), mint az animált kalóriaégetés is. De ha már van, akkor működhetne jól is.

9 hónapja
#6021
sinnesro 313
Válasz dea #6016 számú posztjára
Nekem is ez a kérdésem. Ma fizettem elő, azt hittem, akkor majd látható lesz a trendvonal, de nem.

9 hónapja
#6020
drisztina 1484
Válasz Shanalyl #6019 számú posztjára
Akkor sajnos nem tudok segíteni. Nem tudom, mi lehet/lehetett a probléma (fejlesztések alatt sajnos előfordulhatnak anomáliák, amik később legtöbbször helyreállnak).
A felvitt ételek/receptek úgy tudom, azonnal bekerülnek az adatbázisba, akár közösbe ajánlott, akár nem. És csak azért kérdeztem meg, hogy biztosan „sikerült” e közösbe ajánld, mert csak akkor tudod a receptedet közösbe ajánlani, ha nem tartalmaz „saját”, azaz ellenőrizetlen (rózsaszín) ételt.
A recepted közösbe ajánlása előtt érdemes átgondolni azt, hogy valóban szeretnéd e mindenki számára elérhetővé tenni vagy csak az ismerőseidnek? Mert, a közösbe ajánlott recepteket bárki, bármikor módosíthatja. Ha csak az ismerőseidnek szeretnéd elérhetővé tenni, akkor van arra más mód is:
„Szeretném ha más is látná az ételeimet/receptjeimet a saját fiókjában. Lehetséges?
Igen, ennek módja viszont a körülményektől függ:
• Egyszeri alkalom esetén: a rendszer működéséről tudni érdemes, hogy semmilyen recept, vagy étel nem "titkos". Azaz ha csak magadnak viszel fel valamit, azt el tudod küldeni másoknak, nem kell semmi különös meghívó, egyszerűen másold be az URL linkjét az ételnek, vagy receptnek. Ha már megvan az adott étel linkje, akkor az megnyitható és megehető. Pl ezt én hoztam létre, nem kereshető, mégis megeheted, mert most idemásoltam a linkjét: https://kaloriabazis.hu/recept/almas_semmi/10026_0_1
• Ha gyakran eszitek többen ugyanazt a receptet, akkor javasolt a kapcsolt felhasználói viszony létrehozása (lásd Eszközök/Kapcsolt felhasználók).
• Ha olyan ételt/receptet viszel fel ami a többi felhasználó számára is hasznos és kikereshető, azt ajánlhatod a közös adatbázisba. FONTOS: a közösbe ajánlásnak szigorú szabályai vannak, melyeknek be nem tartása letiltást eredményez. Például ne használjátok arra, hogy párotoknak átküldjétek az adott receptet (pl. "Api kedvenc túrósa")!”

9 hónapja
#6019
Shanalyl 314
Drisztina, igen, bejelöltem a kis felugró ablaknál is, h elfogadom, h ha xy-t teszek közösbe, akkor kitehetik a szűröm, szóval tutira oda tettem.

9 hónapja
#6018
drisztina 1484
Válasz Malacki #6017 számú posztjára
Igen. Ha lassabban fogysz csökkenti, ha gyorsabban fogysz növeli, mert a célodhoz/tervedhez igazítja a kereted.

9 hónapja
#6016
dea
Vajon miert nem lathato a trendvonal a suly-grafikonnal?

9 hónapja
#6017
Malacki
Amikor felvezetem a testsúlyom, fogyás esetén nő a napi kalóriakeretem (ahelyett, hogy csökkenne).

9 hónapja
#6015
drisztina 1484
Válasz Shanalyl #6014 számú posztjára
A recept felvitelekor biztosan közösbe ajánlottad a recepted?

9 hónapja
#6014
Shanalyl 314
A közösbe ajánlott ételek mikor jelennek meg? Pár napja tettem be egy receptet, de csak én látom még mindig, más nem.

9 hónapja
#6013
csatikutya 2008
Nálam tegnap óta rendbe jött a sebesség. Kösz!

9 hónapja
#6012
lipcseiz 50 32
Nagyon lassú, szinte használhatatlan.(Android)

9 hónapja
#6011
Zeva719 49 1
Akadozik napok óta.

9 hónapja
#6010
RoitanNoemi
Nem változik meg a nap, a tegnapi listát mutatja és a "holnap"-ra kell mennem hogy a ténylegesen mai ételeket fel tudjam vinni.. Nem tudom így az aktuális súlyt sem jegyezni mert nem írja be.

9 hónapja
#6009
dea
Az utobbi idoben nagyon lassu az oldal. Azt hinne az ember, hogy nem csinalta meg, ujra irja, s akkor aztan megjelenik nagy kesore mind a ketto.

9 hónapja
#6007
csatikutya 2008
Böngészőből használva nekem nagyon lassú az oldal pár napja (hete). Főleg a kiválasztott étel felírása a napi fogyasztáshoz tart soká, akár 20-30 mp-ig. Nem mindig, vannak azért jobb időszakok is, de gyakran.

9 hónapja
#6005
Tminea 4
Válasz drisztina #6004 számú posztjára
Köszi, végül PayPal al sikerült, de az otp nem engedte.

9 hónapja
#6004
drisztina 1484
Válasz drisztina #6003 számú posztjára
Jaj, most látom, hogy te a pro-t szeretted volna előfizetni, bocsánat.

ui: Kipróbáltam azt is, szintén engedte kiválasztani.

9 hónapja
#6003
drisztina 1484
Válasz Tminea #5999 számú posztjára
Ugyan nem próbáltam ki végig a bankkártyás előfizetést, de most ki tudtam választani a fél éves lehetőséget, esetleg próbáld meg újra. Én is tapasztalom, hogy le van lassulva az oldal, és az is lehet, hogy néha akadozik is.

Az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordul(hat)nak elő.

9 hónapja
#6002
drisztina 1484
Válasz Borotta #5988 számú posztjára
Esetleg ellenőrizd le a főoldalon lévő "napi keret" beállítását, lehet, hogy ott is fixre van állítva a kereted.

9 hónapja
#6001
drisztina 1484
Válasz szaboliza65 #5996 számú posztjára
Nyugodtan állíts be új célt, semmid nem fog elveszni, csak a grafikonos terv vonalad fog az új célodnak megfelelően módosulni.

9 hónapja
#6000
drisztina 1484
Válasz aranykehely #5986 számú posztjára
Ha nem átmeneti hibáról van/volt szó, akkor valószínűleg a beállításodban van a hiba.

9 hónapja
#5999
Tminea 4
Kifizetném a prémium pro tagságot kártyával, de nem engedi kiválasztani. Alapértelmezetten csak az éves prémiumot hozza...

9 hónapja
#5997
Anderaa 118
A grafikonon /főképp mivel megszűnt a téglalapos kijelölhetőség/ emberségesebb lenne, ha mind a kezdő, mind a záródátum egy-egy naptáras beviteli mező lenne. Még az se lenne gond, ha nem kerül a listába a kezdődátum ill. a céldátum, azt akár mellettük/alattuk/előttük elég lenne feltüntetni akár csak szöveges kiírásként.

9 hónapja
#5996
szaboliza65 25
A napi keretem - 355 kalóriára módosult. Nem tudom visszaállítani. A cél módosításával vajon sikerülne? Akkor viszont az eddigi eredményeim elvesznének...

9 hónapja
#5993
Vanda0123
Sziasztok. Miért nem tudom módasítani a céldátumot? Pirosan jelez és nem engedi, hogy megváltoztassam.

9 hónapja
#5992
Fannyyi 8
QR kód olvasó további használata az oldal újratöltése nélkül.

9 hónapja
#5991
LizzyViktoria 3
Sziasztok. Nálam a napi keret ahelyett, hogy kevesebb lenne, több lesz. Pedog fogytam, amit természetesen fel is jegyeztem. Mit állítottam be helytelenül?

9 hónapja
#5990
lipcseiz 50 32
Sziasztok. Androidon 15 másodperc telik el egy étel felvitele vagy törlése között. Több készüléken próbáltam.

9 hónapja
#5989
hammari
Hiàba állítom be a cèlt valamiért visszaugrik, vagy át sem àll.Mi a gond?

9 hónapja
#5988
Borotta
Sziasztok! A cél beállításnál hiába jelölöm be a napi keret újraszámolását, visszaugrik fixre, mit tehetek?

10 hónapja
#5987
Anderaa 118
Nem működik a grafikonon a szűkebb tartomány kijelölése.

10 hónapja
#5986
aranykehely 1
sziasztok. Tegnap óta azt írja mínuszban van a napi kalóriaértékem, ezért bármit is teszek, azt írja túlettem magam. Kérlek segítsetek, vajon mit ronthattam el.

10 hónapja
#5985
Zsanci9494 50
Mobil appon csak a nagyon alap dolgok működnek nekem.
Hozzáadtam egy új terméket szerettem volna képet is feltölteni hozzá de nem sikerült hosszú percekig azt írja feltöltés folyamatban....majd a vonalkódot is hozzá szerettem volna adni de persze azt sem sikerült. Beolvasni beolvassa csipog is de nem dobja fel, hogy el tudjam menteni.
10 perc bosszankodás után feladtam az egészet.

10 hónapja
#5984
MivanIsten 39
A func2.js 9887 sorában lévő $( '#ads-frame' ).css( 'marginTop', h + 'px' ); végtelen ciklus hibát okoz, amitől az oldal meglehetősen döcögős.
A végtelen ciklus oka, hogy a 'DOMSubtreeModified' eventen bellül módosítjátok a figyelt DOM elemet, ami újra triggereli az eventet.

"This event can cause infinite loops if you decide to change the DOM inside the event handler"
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Archive/Events/DOMSubtreeModified

10 hónapja
#5982
Fitno 8
Hiába viszek fel egy receptet, nem látszik.. mentés utan. Illetve sokszor ki is fagy.
Mit tehetek?

10 hónapja
#5981
katalinschnorch
1. Néhány ételhez nem tudok képet feltölteni. Mi lehet az oka?
2. Beállítom az adás got, de más jelenik meg. Pedig ha szerkeszteni szeretném, akkor az az adag jelenik meg, ami beállítottam. Itt mi lehet a baj?

10 hónapja
#5980
csg76 2
Minden szuper, ezer éve használom, egyedül a trendvonal hiányzik.

10 hónapja
#5979
Kemi
Sziasztok . Mobil appnál és gépen is a képi kielemzésnél a has induló része nem látszik sőt olyan mintha mindig ugyanarról a helyről venné el a pontokat . Én állítottam el valamit ? Megnéztem a bemutató videót, ott nagyon jól látszódik , de nálam semmi :(

10 hónapja
#5978
walterion 2 1
Válasz cucurbit #5963 számú posztjára
Nálam sem működik, körülbelül azóta mióta írtad a hibát.
Valamint van, hogy meg szeretném nézni egyéb grafikonokat, átállítom és össze-vissza ugrál.

10 hónapja
#5977
Ivargha 5
belépésnél olyan hirdetések jelennek meg az oldalon, amelyek miatt nem lehet belépni csa a mobil verzió kiválasztásával
egyébiránt a hirdetések az oldal felső egyharmadát takarják ki

10 hónapja
#5976
Istvankaloria
Helló! A reklámok kitakarják a be/kijelentkező felületet.Lehet kezdeni valamit ezzel?
Köszi!
TI

11 hónapja
#5975
cucurbit 73
A trendvonal a grafikonban azóta sem működik.

11 hónapja
#5974
Muci84 8
Válasz drisztina #5973 számú posztjára
Először abszurdnak gondoltam a tervhez igazítást de közben leesett, hogy akkor már 14 napja nem írtam be új súlyt, a cél dátum pedig egyre közelebb került. Köszi!

11 hónapja
#5973
drisztina 1484
Válasz Muci84 #5971 számú posztjára
Nem romlott el semmi, valószínűleg lassabban vagy gyorsabban fogysz mint a terved, ezért a napi keretedet a tervedhez igazította, és az is lehet, hogy nem jó a beállításod.

11 hónapja
#5972
Okos01
Nem működik a bankkártyás előfizetés.

11 hónapja
#5971
Muci84 8
Súlyom módosítása után elromlott a napi kalória keret számolás nálam.
A súlyom 90.9 kg-ról módosítottam 91 -re.
Azóta a napi kalória keretem leesett 683 kcal-ra + "Túl alacsony a Napi kereted! Ennek veszélyeiről itt olvashatsz."
Kipróbáltam ha módosítom a súlyomat 80 kg-ra akkor pedig 3527 kcal lesz a napi keret.
Valami itt nem jó.

11 hónapja
#5970
Azbesztmacska
Sziasztok! Nálam már egy idő óta nem úgy működik a diagram funkció, ahogy kellene. A trendvonal egyáltalán nem jelenik meg hosszú ideje, és pár napja nem tudok kijelölni és nagyítani sem.

11 hónapja
#5969
drisztina 1484
Válasz kbatyai #5965 számú posztjára
Megértem a felháborodásod. Időnként nálam is előfordul, hogy ha észreveszek ilyen-olyan (legyen az civil vagy hatósági) oldalakon egy (számomra) értelmezhetetlen rubrikát/hibát/anomáliát stb., az első felindultságomban égnek emelem a (szemeim után) két tenyerem és fennhangon számon kérem, hogy, ha valóban engem, mint ügyfelet/adózót/állampolgárt szeretnének kiszolgálni/segíteni/támogatni, akkor miért nem képesek egy „hülyebiztos” rendszert megalkotni!!
Aztán lenyugszom, és rájövök, lehet, hogy szar a rendszer, de a „hiba” mégiscsak nálam van…
Szerintem érdemes lenne újragondolni, mit szeretnél jobban egy „hülyebiztos” rendszert, vagy szabad akaratot?!

11 hónapja
#5968
drisztina 1484
Válasz materobierdos #5967 számú posztjára
Esetleg próbáld meg kicsit később. Az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő.

11 hónapja
#5967
materobierdos
Miért nem működik a diktafon funkció?

11 hónapja
#5966
speter 478
Sziasztok!

A kommentek mentésénél valami probléma van, nem tudok a tegnapi napomhoz menteni.

Peti

11 hónapja
#5965
kbatyai 17
Ezt látom épp:

2430 / 2870. Még 440 kcal-t ehetsz.
Zsír: 85/64
Szénhidrát: 329/359
Fehérje: 240/215

Ezt meg hogy?!
Nekem ez ~3040Kcal-ra jon ki a 4.4.9-es szorzóval.
Hol a hiba?

K.
.............................................
Aha....
https://kaloriabazis.hu/etel/falusi_tyukhusleves_gazdagon_kcal/673278_0

Ennyire f0s adatokat miért enged a rendszer bevinni?!?!
Ezt egy egyszerű szorzással lehetne ellenőrizni, ill. figyelmeztethetne a rendszer, ahol a KCAL érték nagyságrendileg eltérő a kiszámolt fehérje, CH, zsír összesenjével...
Nem értem, ekkora "hibalehetőség" miért van a rendszerben?!?!
Hahó! Programozók....

11 hónapja
#5963
cucurbit 73
A grafikon felületen nem működik a trendvonal. Minden más adatot szépen ábrázol, de az lemarad.

11 hónapja
#5962
drisztina 1484
Válasz sutomagdi #5961 számú posztjára
Mivel nem ismerem a paramétereidet így pontos értéket nem, csak általános tanácsot tudok mondani:
1.lépés: A célbeállításnál („eszközök” fül/”célbeállítás” menü) töltsd ki az adataidat, nem, kor, magasság.
2.lépés: Írd be a jelenlegi súlyod és válaszd ki életmódnak az „ülő életmódot”. (A többi életmód csak a súlytartásnál lehet fontos, mivel az aktuális BMR-ed minden esetben ugyanaz)
3.lépés: Add meg az elérni kívánt (cél)súlyt. Itt fontos, hogy, ha nagy a súlytöbbleted, akkor ne a tervezett végsúlyt írd be, hanem bontsd több kisebb pl.5-10kg-okra a célodat.* A módszernél válaszd a „heti fogyás megadását”**, majd addig állítgasd a „hány kg-ot szeretnél fogyni” kérdésre az értéket, hogy a „napi kereted”-re a 2.ponban kiszámolt BMR+100*** értékedet mutassa.
4.lépés: A főoldalon a „napi tápanyagjavaslat” mezőben van egy fogaskerék, ott „módszer”-nek a fogyókúrást válaszd ki.

Ha további segítségre van szükséged, csak szólj.


* Nagyobb túlsúlynál, mindig érdemes túlsúlytól függően 5-10 kg-onként újra számolni a BMR+100 értéket, mert ahogy fogysz úgy csökken az is. Új célbeállításnál nem kell félni attól, hogy eltűnnek az adataid, minden adatod megmarad csak a terved (grafikonon a terv vonalad) fog az aktuális célodnak megfelelően módosulni.
**Heti fogyásként súlytól függően, 100kg felett az 1 kg, míg 100 kg alatt a 0,5kg tekinthető egészséges maximumnak. A BMR+100 beállítása esetén valószínűleg kevesebbre fog kijönni a heti fogyásod, de ne aggódj, ha ügyesen csinálod még így is összejöhet a heti 0,5kg átlagos fogyás.
***A BMR-ed az a kalóriakeret, ami a szervezeted alapvető (egészséges) működéséhez kell, a +100 (állapottól függően +-50) kcal-át biztonsági tartalékként szoktuk ajánlani, mert a huzamosabb ideig történő BMR alatti evés idővel stagnálást (éhezést/falási rohamokat stb.) okozhat.

11 hónapja
#5961
sutomagdi 2
Válasz drisztina #5958 számú posztjára
Mit tanácsolsz?

11 hónapja
#5960
magyaristvan 11 27
Nem működik a fotófeltöltés.

11 hónapja
#5959
sutomagdi 2
Miért állítja át a Kalória bázis a napi kalória keretet? Legyenek szívesek válaszolni. Köszönettel. Magdi

11 hónapja
#5958
drisztina 1484
Válasz ttunde18 #5955 számú posztjára
Valószínűleg nem jó a beállításod.

11 hónapja
#5957
drisztina 1484
Válasz vmaxter #5956 számú posztjára
Szerintem ezek tök jogos észrevételek, ezért érdemesebb lenne ezeket közvetlenül megírni a fejlesztőnek:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

11 hónapja
#5956
vmaxter 5 33
Használtam a gyors gombokat prémium felhasználóként. Megszűnt az előrefizetésem, újra előfizettem és a gyors gombok eltűntek. Újra kell építeni? Miért?
Praktikus lenne, az is, ha a rendszer küldene egy értesítőt a hamarosan lejáró előfizetésről.

11 hónapja
#5955
ttunde18
Ha napi célt akarok beállítani, egy 2019-es dátumot állít be elérési időnek és ezt nem tudom felülírni. Mit csináltam rosszul?

11 hónapja
#5953
Agoszika
Sziasztok!
Hiába nyomogatom a < gombot, nem tudok új ételt felvinni. Régen ez olyan könnyen ment...
Help please!

11 hónapja
#5952
f.jozsa 2
Válasz BaloghZita77 #5950 számú posztjára
nem lehet, hogy a céldátum és a cél súly nagyon közel van egymáshoz... a céldátumot, hogy tartsd ő ezt kalkulálja, ami nyilván teljesíthetetlen.....

11 hónapja
#5951
f.jozsa 2
lehet én vagyok béna, de hogyan tudok saját receptet készíteni? hol található ez a funkció?

11 hónapja
#5950
BaloghZita77
Üdvözlet!!!
Ismételten próbálkozom, hisz eltünt, amit küldtem Önöknek.
Segítséget szeretnék kérni!
Négy hónapja vagyok az oldalon, sikerült közel 20 kg öt fogynom.
Viszont a jelenlegi adataim.
49 évesen 182cm 91.5kg viszont 240kcal napi fogyasztást nem értem.
Megköszönném a Segítséget!

11 hónapja
#5949
Heva0607
Hol kell a célt beállítani

11 hónapja
#5948
toscana54 1
Ha beviszek egy új ételt az összes adattal (100 g/ kalória, zsír, szénhidrát, fehérje), a mentésnél miért küld egy üzenetet azzal, hogy kell egy súly? Az adag súlyát is megadtam. És persze nem menti el.

Már egy hete föltettem ezt a kérdést. A szerkesztők miért nem válaszolnak?

11 hónapja
#5947
kt74 9
Nem tudok a már bevitt sorra rámenni rendesen ha valtoztatni akarom pl.az adagot, tóbbször rá kell ütnöm a sorra hogy belelépjen es akkor se mindig enged belemenni. Ez regebben nem volt problema

11 hónapja
#5945
drisztina 1484
Válasz bircolino71 #5942 számú posztjára
Valószínűleg nem jó a beállításod.

Nem ismerem a paramétereid, de kevésnek tűnik az az 1200 kcal, és a célbeállításnál sem szoktuk ajánlani a dátumra fogyást.

Segítünk, ha gondolod.

11 hónapja
#5944
drisztina 1484
Válasz Onyega #5941 számú posztjára
Pedig jó az :)
Nézd meg hány kalóriát ettél ma ténylegesen, majd nézd meg, hogy ez hány gramm fehérje/szénhidrát/zsír volt. Ezután minden (gramm) makrod váltsd át kalóriára, amiből egyszerűen kiszámolhatod a mai napon megevett tápanyagaid eloszlását (%-ban).

12 hónapja
#5943
vmaxter 5 33
Miért nem kapok értesítést a hamarosan lejáró Prémium előfizetésről?

12 hónapja
#5942
bircolino71
Beallitottam a napi 1200 kaloriat, de nem ertem miert ugy irja ki, hogy holnaptol 544 kaloriat ehetek egy nap, eddig rendesen szamolta, ma is 1600 koruli kaloriat ehettem a sportolas miatt. Regota hasznalom a programot, mindig mukodott. Semmit nem valtoztattam, legfokepp a datumokat es a bevitt kaloria mennyiseget nem. Koszi

12 hónapja
#5941
Onyega
A táplálék összetételi grafikon hibás! Nem a valósan bevitt zsír-szénhidrát-fehérje aránynak megfelelően számol.

12 hónapja
#5940
Muci84 8
Nálam a felső reklám kitakarja a főmenüt, semmit nem érek el miatta csak ha ráfrissítek az oldalra és nagyon gyorsan rányomok amire szeretnék, mert utána jön a reklám.
Hiába görgetek legfelülre, kép:
https://kepkuldes.com/images/4192571dbe499f4ff7302546457b5c64.png
----
W10 64bit, Chrome 81.0.4044.129, 1920x1200

12 hónapja
#5938
Tubi56 1
Hogy lehet több cukrot fogyasztani mint szénhidrátot.
Galambos Győző

12 hónapja
#5937
HUNited 83
Válasz Nadii #5934 számú posztjára
A kedvenc gyorsgombokat szeretnéd ezek szerint használni? Javaslom, hogy írj e-mailt az info@kaloriabazis.hu címre, és Máté megmondja hogyan tudsz átváltani.

12 hónapja
#5936
HUNited 83
Válasz Renibaba87 #5933 számú posztjára
Úgy kell kezdeni a beírást, hogy mínusz jelet nyomsz, és tökéletesen működik.
Ha meglévő értéket akarsz módosítani, akkor viszont számológépként funkcionál (ez felhasználók kérése volt, hogy így legyen, mert veszek még a köretből, vagy maradt még köret amit nem ettem meg kezelését kérték).

12 hónapja
#5935
HUNited 83
Válasz zagyvae #5932 számú posztjára
Nálam tökéletesen működik ez a funkció. Csak be kell kapcsolni a beállításokban (ha Pro vagy)

12 hónapja
#5934
Nadii
Itt szoktak válaszolni a hozzászólásokra?
Megtaláltam a próba Prémium verzió aktiváló gombot ami nem ott volt ahol mutatták az útmutatóban. Aktiváltam, megtetszett. Kihasználva a féláras akciós lehetőséget előfizettem egy évre, de valami mást kaptam mint amit vártam. Rájöttem, hogy amit szerettem volna az a Prémium Pro verzió amiről eddig szó sem volt, én azt hittem, hogy a Prémium verziót próbálom éppen. Kicsit átverve érzem magam. Most nem tudok fél áron hozzájutni ahoz amit eleve szerettem volna. Sőt, olyat se látok, hogy Prémium verzióról a különbözet kifizetésével Pro verzióra upgradelek. Van erre valami megoldás?

12 hónapja
#5933
Renibaba87 1
Hello! Az oldal nem engedi bevinni a mínusz kalóriát, mindig megjelöli csillagosnak. Mit tudok tenni?

12 hónapja
#5932
zagyvae 3 1
Előfizetnék én megint prémiumra, de a számomra legtöbbet nyújtó funkció most hibásan működik - a napi fogyasztást nem bontja szét fehérje-zsír-CH alapján étkezések szerint. Láttam, hogy ezt már egy hete is jelezték, gondolom visszaállítani nem lenne olyan bonyolult, ha már korábban működött, a beállítás lehetősége is meg van hozzá, csak éppen nem működik. Kár.

1 éve
#5931
Avery83
Válasz Bigi00 #5930 számú posztjára
Nálam is ugyanez a probléma: hiába állítom be a kalóriakeretet, egy nagyobb számot mutat.

1 éve
#5930
Bigi00 4
Üdv èrdeklödnèk hogy 1200 ra beallitottam a keretemet de nem azt mutatja hanem 2000 et mi lehet a baj?

1 éve
#5929
Nadii
Sziasztok
Hosszú idő után ujra beléptem, és az a jó hir fogadott, hogy 1 hét prémium próba hetet tudok aktiválni a jobb felső sarokban. Nem látom az aktiváló gombot. Vagy ez az akció már lejárt?

1 éve
#5928
drisztina 1484
Válasz Loreleine #5927 számú posztjára
Szerintem érdemes lenne felülvizsgálnod a beállításaidat/étkezésedet.

1 éve
#5927
Loreleine
Sziasztok! Nekem annyi gondom lenne hogy többször előfordul hogy a szénhidrát keretében mindig túl lépést ír. Holott pl aznap csak reggeliztem és 300 kalóriát ettem meg... És 1200 ra van be állítva...

1 éve
#5926
drisztina 1484
Válasz speter #5925 számú posztjára
Én nem "próbahetes" vagyok és igazából sosem használtam, de szerintem nem automatikusan vált a keret a kívánt formára, hanem neked kell beállítanod.
A főoldal napi kereténél van egy fogaskerék ott is tudsz különféle szétbontásokat beállítani, de amit te keresel prémiumosként (napi keret extra széles), azt az "eszközök" fül, "beállítások" menüben tudod kipipálni.

1 éve
#5925
speter 478
Sziasztok! Prémium hétre váltottam és úgy fest, hogy nem megy a Napi keret sáv szétbontása funkció.

1 éve
#5924
drisztina 1484
Válasz Apfi #5923 számú posztjára
...ugyanott, ahol a (legelső) célod/célt állítottad be. "Eszközök" fül, "cél beállítása" menü. Itt bármikor, bárhányszor tudod a célod módosítani.

Fontos: ne a cél dátumát akard módosítani, hanem a célt.

1 éve
#5923
Apfi 1
Sziasztok,valaki tudja hol tudok új célt beállitani??? a célnek kitűzött dátumot valamiért nem tudom átírni.....tavalyit mutatja....

1 éve
#5922
virus55
Válasz HUNited #5921 számú posztjára
Őszintén szólva, ez nem az igazi, nem is igazi nagyítás, hiszen a "meddig"-et nem is lehet tetszés szerint megadni.
A régi nagyítás csak asztali gépen vagy laptopon működött, ezt tudomásul lehetett venni, viszont nagyon-nagyon jó volt.
Ez van, vagy nincs, csak sajnálni tudom.

1 éve
#5921
HUNited 83
Azt tudjátok, hogy a grafikon felett van lehetőség megadni a dátumot, amit mutasson? Nem olyan kényelmes mint az egérrel kijelölés, de mivel most már a legtöbben mobilról nézik az oldalt, és a korábbi megoldás nem működött mobilról (nyilván azért mert jóval összetettebb), így kénytelen volt Máté váltani.

1 éve
#5920
virus55
Szép lett a grafikon, jó, hogy látni az éveket, de miért nem lehet a régi nagyítást megtartani?
Nekem nagyon hiányzik, remélem, ez csak időleges.
Bocsánat, lehet, hogy én vagyok kakukk, de nem is értem, hogyan kellene nagyítani, mit jelent a következő:
"Nagyításhoz jelöld ki az adott időszak mettől meddig dátumát."

1 éve
#5918
mefe 1 1
Válasz drisztina #5912 számú posztjára
Régóta vártam a grafikonra a dátumot, köszönöm a fejlesztést! A nagyításra is szükséges lenne, mert nekem például 2013(!)-óta vannak itt a súly adataim. és emiatt nem látom elég részletesen az aktuális pár hónap grafikonját (asztali gépen sem).

1 éve
#5916
drisztina 1484
Válasz Tomassay #5915 számú posztjára
Szerintem semmit nem számít, hogy „mennyi” van a neved mellet*, sokkal fontosabb, hogy amit csinálsz, azt a lehetőségeidhez mérten jól csináld :)

…mégis, abból a kevés mondatból, ami a hozzászólásodban a beállításodra vonatkozik, még mindig azt gondolom, nem biztos, hogy a legjobb beállítást választottad. Gondold át... (szerintem) mindegy, hogy heti 50 vagy heti 40dkg-ra állítod a tervezett fogyást, mert, ha azt nem sikerül az adott egy hét alatt teljesítened, akkor minden héten korrigálni fogja – hol pluszban, hol mínuszban – a kereted. Így viszont nem fair azt kijelenteni, hogy a bázisban van „valami” hiba, mert a hiba legtöbbször a beállításban van.

Ha gondolod, tudunk segíteni a jó beállításban.

*persze értem én, ha már nincs mire támaszkodni, időnként ez is lehet egy mankó :)

1 éve
#5915
Tomassay 570 1
Rendben köszi, hát így hogy tegnap újra megadtam neki most megint 1810, ami nekem elfogadható, sőt még az 1700 is (most épp 40 dkg-ra állítottam 50ről a fogyási ütemet), viszont ha megint leesik 1400 körülre akkor írok nekik oda arra a címre. Köszi a segítséget. A napló számolás viszont helyrejött, valószínűleg a nap végén frissít rá erre az infora. Azért így jobban néz ki, mint azzal az árva 8assal :)

1 éve
#5914
drisztina 1484
Válasz Tomassay #5913 számú posztjára
Én is tapasztaltam már hasonlót (csak én kitöröltem a napokat és csak azután nullázott le, amikor kiléptem és később visszaléptem), ezért gondoltam, hátha. Sajnálom.

A fejlesztőnek nincs kapacitása a fórumot olvasni, ezért a legtöbb kérdésre/problémára többnyire a tagok válaszolnak, ha tudnak. Adódhatnak az oldalon "időszakos" vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák, amik nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő. Azonban ha úgy érzed/tapasztalod, hogy a problémád huzamosabb ideje fennáll, akkor érdemesebb az alábbi e-mail címen jelezni azt:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

1 éve
#5913
Tomassay 570 1
Volt ki/be lépés, nincs változás. Egyébként a fejlesztőknek szerettem volna ezt jelezni, nem ez rá a megfelelő forma?

1 éve
#5912
drisztina 1484
Válasz Para #5905 számú posztjára
Szerintem nincs is szükség a grafikon kinagyítására mindaddig, míg az adott időszak adatai elférnek a grafikonodon. Ha az egeret a kívánt pont fölé rakod, akkor ki fogja írni a mért/tervezett adat pontos dátumát és értékét. (Telefonon az ujjadat kell a ponton tartanod)

Természetesen ettől függetlenül, ha valaki szükségét érzi, nyugodtan jelezheti észrevételét a fejlesztőnek.

1 éve
#5911
drisztina 1484
Válasz Tomassay #5909 számú posztjára
Ha pótoltad a hiányzó napot és nem változott a naplóvezetésed száma, akkor esetleg lépj ki és lépj vissza újra, az talán segít.

A kereteddel kapcsolatban én is csak azt tudom mondani, hogy esetleg a tényleges fogyásod eltér a tervedtől, ezért korrigál.

1 éve
#5910
HUNited 83
Válasz Tomassay #5909 számú posztjára
Ebben akkor én már nem fogok tudni segíteni. Javaslom hogy írj a fejlesztőnek.

1 éve
#5909
Tomassay 570 1
Visszamentem, pótoltam, maradt a 9.
Viszont ezzel a megoldással lényegében ugyanaz történik függetlenül attól, hogy a célomhoz szükséges limitet adok e meg, vagy fix keretet, ugyanis nem én adok határidőt, hanem én fogyási mértéket adok meg. Szerintem egyértelműen rossz az, ha a BMR alá számol ilyenkor. Ha én azt mondom neki hogy heti 40-50 dkg-t szeretnék fogyni, akkor kiadja hogy ez június/júliusra hozza azt az eredményt amit szeretnék. Most pl. újra beütöttem, újra növelte a kalóriákat, a súlyomat egyébként elég gyakran rögzítettem végig. A baj az az amit írtam is, 02.29 ről 03.01-re virradólag levágott 400 kcal-t, és beesett 200al a BMR alá, ezt korrigáltam azzal hogy újra megadtam neki az adatokat, és így "szállt el" az, hogy kiírja hogy a diétám kezdete óta mennyi kcal-t spóroltam meg stb. Így hogy most megint rögzítettem, megint visszament a normál értékre, megint törölte ezeket az adatokat, és persze lehet ezt a végtelenségig játszani, akár úgy is hogy extrém esetben minden nap megadom neki, csak hogy ez szerintem ez így hibás működés, mert ha ugyanazokat az adatokat viszem fel, mint amikkel amúgy is számolna, akkor nem jöhet ki 2 különböző eredmény, tehát ugyanazzal az életmóddal, magassággal, testsúllyal, életkorral és fogyási ütemmel, ugyanazt kéne kiadnia szerintem akkor is, ha folytatom a diétát, meg akkor is ha kezdem a diétát... A naplóban egyébként ha megnézed nincsen lyuk:

2020.03.28 Szombat 1799 677 2250 -1127.73
2020.03.27 Péntek 2556 0 2250 306.87
2020.03.26 Csütörtök 2216 0 2250 -33.65
2020.03.25 Szerda 1784 0 2250 -465.16
2020.03.24 Kedd 2274 0 2258 16.23
2020.03.23 Hétfő 2559 0 2258 301.2
2020.03.22 Vasárnap 2235 681 2258 -703.7
2020.03.21 Szombat 2377 340 2258 -221.03
2020.03.20 Péntek 1684 340 2258 -914.48
2020.03.19 Csütörtök 1708 0 2258 -549.49
2020.03.18 Szerda 1708 93 2258 -642.86
2020.03.17 Kedd 1646 0 2258 -612
2020.03.16 Hétfő 1984 340 2258 -614.6
2020.03.15 Vasárnap 1826 340 2258 -772.45
2020.03.14 Szombat 2533 1218 2258 -943.59
2020.03.13 Péntek 1655 340 2258 -943
2020.03.12 Csütörtök 1834 0 2258 -423.92
2020.03.11 Szerda 1505 0 2258 -752.83
2020.03.10 Kedd 2213 280 2258 -324.87
2020.03.09 Hétfő 1735 340 2258 -863.59
2020.03.08 Vasárnap 2402 714 2258 -569.62
2020.03.07 Szombat 1595 680 2258 -1342.35
2020.03.06 Péntek 1903 878 2258 -1232.4
2020.03.05 Csütörtök 2423 450 2258 -284.65
2020.03.04 Szerda 2368 340 2258 -229.72
2020.03.03 Kedd 1904 263 2258 -616.81
2020.03.02 Hétfő 2864 949 2242 -326.4
2020.03.01 Vasárnap 3165 0 2243 922.95
2020.02.29 Szombat 2051 0 2235 -183.59
2020.02.28 Péntek 1839 792 2235 -1188.32
2020.02.27 Csütörtök 1996 223 2235 -461.98
2020.02.26 Szerda 1913 223 2235 -545.38
2020.02.25 Kedd 1946 752 2235 -1040.8
2020.02.24 Hétfő 2222 424 2235 -437.01
2020.02.23 Vasárnap 2030 670 2235 -874.51
2020.02.22 Szombat 1727 0 2235 -507.61
2020.02.21 Péntek 3048 1245 2235 -432.01
2020.02.20 Csütörtök 2057 314 2235 -492.12
2020.02.19 Szerda 1855 183 2235 -562.94
2020.02.18 Kedd 1751 0 2235 -483.31
2020.02.17 Hétfő 1713 0 2235 -521.79
2020.02.16 Vasárnap 1790 0 2235 -444.53
2020.02.15 Szombat 2209 0 2235 -25.88
2020.02.14 Péntek 1652 0 2235 -582.51
2020.02.13 Csütörtök 1295 0 2235 -939.96
2020.02.12 Szerda 2032 137 2235 -340.73
2020.02.11 Kedd 1441 0 2235 -793.65
2020.02.10 Hétfő 1522 0 2235 -712.64
2020.02.09 Vasárnap 2379 578 2235 -433.95
2020.02.08 Szombat 1793 0 2235 -441.37
2020.02.07 Péntek 1801 660 2235 -1094.27
2020.02.06 Csütörtök 1899 229 2235 -565.55
2020.02.05 Szerda 1590 663 2242 -1315.15
2020.02.04 Kedd 1948 230 2242 -523.8
2020.02.03 Hétfő 1939 0 2242 -302.84
2020.02.02 Vasárnap 2125 1234 2242 -1350.78
2020.02.01 Szombat 2391 617 2242 -467.47
2020.01.31 Péntek 1947 184 2242 -479.54
2020.01.30 Csütörtök 2320 663 2242 -585.12
2020.01.29 Szerda 1872 0 2242 -369.03
2020.01.28 Kedd 1958 0 2253 -294.66
2020.01.27 Hétfő 1940 186 2253 -498.74
2020.01.26 Vasárnap 2212 803 2253 -843.82
2020.01.25 Szombat 1911 139 2253 -480.9
2020.01.24 Péntek 2226 535 2253 -561.95
2020.01.23 Csütörtök 2140 138 2245 -243.29
2020.01.22 Szerda 1966 0 2245 -278.09
2020.01.21 Kedd 2178 1064 2245 -1130.96
2020.01.20 Hétfő 2239 138 2245 -143.79
2020.01.19 Vasárnap 1854 0 2245 -390.27
2020.01.18 Szombat 1704 0 2245 -540.85
2020.01.17 Péntek 2057 0 2245 -187.23
2020.01.16 Csütörtök 2439 1064 2245 -870.34
2020.01.15 Szerda 1276 0 2245 -968.14
2020.01.14 Kedd 1509 0 2245 -735.68
2020.01.13 Hétfő 1846 184 2245 -583.15
2020.01.12 Vasárnap 2589 1002 2262 -675.33
2020.01.11 Szombat 2609 185 2252 171.52
2020.01.10 Péntek 1850 0 2252 -401.53
2020.01.09 Csütörtök 1802 102 2252 -551.5
2020.01.08 Szerda 1563 682 2268 -1386.7
2020.01.07 Kedd 2118 141 2276 -298.99
2020.01.06 Hétfő 1976 122 2276 -422.01
2020.01.05 Vasárnap 1840 0 2276 -435.67
2020.01.04 Szombat 2079 141 2276 -337.11
2020.01.03 Péntek 1877 352 2276 -751.44
2020.01.02 Csütörtök 2412 1082 2276 -946.35
2020.01.01 Szerda 1884 70 2276 -461.74
2019.12.31 Kedd 2718 188 2276 253.98
2019.12.30 Hétfő 2507 631 2276 -400.43
2019.12.29 Vasárnap 1716 0 2276 -559.18
2019.12.28 Szombat 2819 814 2293 -287.91
2019.12.27 Péntek 1693 94 2281 -682.05
2019.12.26 Csütörtök 1605 0 2281 -675.25
2019.12.25 Szerda 4242 0 2281 1961.58
2019.12.24 Kedd 3421 814 2281 325.24
2019.12.23 Hétfő 3349 0 2281 1068.28
2019.12.22 Vasárnap 1836 1185 2281 -1630.53
2019.12.21 Szombat 2675 0 2281 394.79
2019.12.20 Péntek 3010 0 2281 729.61
2019.12.19 Csütörtök 2447 0 2281 166.23
2019.12.18 Szerda 2879 0 2281 598.86
2019.12.17 Kedd 2505 684 2281 -460.46
2019.12.16 Hétfő 1857 0 2281 -423.52
2019.12.15 Vasárnap 2029 0 2281 -251.95
2019.12.14 Szombat 2347 0 2281 66.5
2019.12.13 Péntek 1326 0 2281 -954.21
2019.12.12 Csütörtök 1054 0 2289 -1234.35
2019.12.11 Szerda 1504 0 2289 -784.91
2019.12.10 Kedd 1872 94 2289 -511.44
2019.12.09 Hétfő 1836 0 2289 -452.83
2019.12.08 Vasárnap 1539 0 2289 -749.94
2019.12.07 Szombat 2616 820 2291 -495.34
2019.12.06 Péntek 2047 142 2291 -385.56
2019.12.05 Csütörtök 2755 1093 2291 -629.14
2019.12.04 Szerda 2707 190 2291 226.86
2019.12.03 Kedd 1863 143 2298 -577.99
2019.12.02 Hétfő 3401 0 2298 1103.22
2019.12.01 Vasárnap 2742 1236 2298 -792.06

1 éve
#5908
HUNited 83
Válasz Tomassay #5906 számú posztjára
Szia Tamás!

Ha nem fix keretet állítottál be, akkor folyamat meg kell adnod a súlyod (ideálisan hetente), és akkor nem fog csökkenni a kereted. Azért csökken, mert ahogy telik az idő, veszteni kellett volna a súlyodból, és a beállított érték nem teljesült, ezért a progi utána korrigál.

Használd az aktuális súly adatokat, és állíts be fix keretet, ha nem akarod hogy a súlyod is figyelembe vegye (az sem kőbe vésett, ott is célszerű a súlyadatokat rögzíteni).

Az adatokat nem veszítetted el, az eszközök / grafikon menüben a mettől értéket állítsd át adott dátumtól értékre, és add meg az induló dátumot. Ha ezt megteszed, látni fogod a korábbi adataid is.

A "napló vezetve megszakítás nélkül" nem szakadhatott meg az új cél beállításától! Az akkor szakad meg, ha egy egész napot kihagytál. Nézd vissza, és pótold az adatokat (ha tudod). Ha 8 napot mutat a rendszer, akkor 9 napot menj vissza. https://kaloriabazis.hu/?selectdate=2020.03.18 ahol a 2020.03.18 rész értelem szerűen módosítandó.

1 éve
#5907
HUNited 83
Válasz Para #5905 számú posztjára
Pár hete le lett cserélve a grafikon mögötti progi, már nem lehet nagyítani de legalább mobilon is jó.

1 éve
#5906
Tomassay 570 1
Sziasztok! Nem tudom, hogy ez bug vagy feature, de március elsejével drasztikusan vissza vágta az oldal a kalóriaszámom. Valójában nem változott semmi,és nem is szeretném ha kevesebb lenne a limit. Emiatt megadtam újra hogy mi a célom, és újra annyi lett mint volt (1700-1800 környékén, ami szerintem ideális, működik is és tartani tudom). Cserébe így sajnos elveszett az össz statisztikám, nem írja ki hogy mennyit vittem be és mennyit spóroltam meg október 01 óta amióta használom az oldalt és amióta tartom a diétát. Pár napja újfent azt vettem észre, hogy az 1700-1800-as kalória limitem leesett 1567-re. A beállításoknál a súlyom/magasságom alapján a BMR-em 1881, a fogyáshoz szükséges napi keretem 1708. Szeretném ha ezt írná ki, és nem esne be 1500ra, ami véleményem szerint kevés. Illetve ha egy mód van rá, szeretném ha újra 2019.10.01. óta nézné az eredményeimet (különös tekintettel a szöveges értékelésnél kiírtakra), illetve a "napló vezetve megszakítás nélkül" is így ezáltal újra kezdődött. Volt már korábban is olyan hogy utólag írtam be egy napot, mert épp akkor nem jutottam géphez, de ez nem jelentette azt, hogy ne mértem volna. Szerintem itt is történhetett valami változás, mert eddig ezzel sem volt gond, maradt a számlálóm valahol 150+ nap körül, most viszont elölről kezdte, és csak 8at mutat... Segítségeteket előre is köszi. Üdv. Tamás

1 éve
#5905
Para
Heuréka drisztina megtaláltam!-( öreg fejjel is)- az ominózus ikont hála a szájbarágós segítségednek, melyet ezúton is megköszönöm :-)
Már csak a Grafikonnal nem boldogulok :-(
Tudni-lik ki van írva, hogy idézem: "Nagyításhoz egérrel jelöld ki a kívánt területet. Visszalépéshez a grafikonra duplán.", de nem lehet így kinagyítani sajna, vagy legalább is nekem nem sikerül! :-( Bocsánat, hogy kéréseimmel zavarlak, további sikeres munkát és "vírusmentes" jó egészséget kívánok,Üdvözlettel: Para

1 éve
#5904
drisztina 1484
Válasz Para #5903 számú posztjára
Minden étel sora az alábbi információkat mutatja neked:
- elsőként, az étel neve előtt egy fotót látsz, ami segít beazonosítani az ételt/terméket (ha nincs még az ételhez fotó feltöltve, akkor egy fényképezőgép ikont, de ezt most hagyjuk, később, ha te is szeretnéd használni, ráérünk megbeszélni)
- ezután következik az étel neve és azok a kis jelek (kék fazék, piros felkiáltójel, zöld emberke és sárga csillag), amiket te is írtál, de ezekre nem kell rákattintani, mert nincs semmi funkciójuk, csak informálnak
- ezek után a sor vége felé láthatod, hogy az étel 100grammja mennyi kalóriát, illetve mennyi zsírt/szénhidrátot/fehérjét tartalmazz, na
- mindezeket követően találod azt a (lilás színű) "<" nyíl ikont, amire, ha rákattintasz előjönnek azok a további ikonok, amiket keresel :)))

...ha így sem találod, akkor talán így a legegyszerűbb: pl. ha a "mit ettél" sorba beírod a keresett étel nevét, akkor ugye egymás alatt kiadja a találatokat, minden találat legvégén - pont ott, ahol a "mit ettél sor végén lévő "X" jel van - találod a keresett nyíl ikont

1 éve
#5903
Para
DrisztinaDrisztina#5902
Köszönöm a gyors válaszát!,de ha a "kék fazék"-ra ráklikkelek, akkor a mennyit-mikor-megettem jön be, ahol nincs az étel végén "<" jel... :-(
Ha a mellette lévő piros felkiáltó jelre kattintok azt írja ki, hogy idézem: "Ételinfó bővítésre vár Bővítéshez kattintson a "i" gombra,amely sehol sem található sajnos, vagy én az ügyetlenségemben az Istennek sem találom! Kérem a megértésedet és a segítségnyújtásodat :-)
1 éve
#5902
drisztina 1484
Nem tudom, hogy pontosan mit értesz "lekérni" alatt, de minden közösbe ajánlott recept bárki által elérhető/megnézhető/átírható. A receptekkel kapcsolatban ezeket érdemes még tudni:
- minden olyan étel, ami mellet egy kicsi "kék fazék" van az receptet takar, ha egy "zöld emberkét" is látsz, az azt jelenti, hogy a saját recepted
- minden étel végén van egy "<" nyíl jel, ha azt megnyitod, előjönnek különféle ikonok, ezek közül az "i" info ikonra kattintva jutsz el a receptekhez
- mások által felvitt recepteket használni nem ajánlott, mert a legtöbbje hibás, jobban jársz, ha felviszed a saját receptjeidet
- a receptek felvitelénél figyelni kell a hozzáadott vízre/zsírra és az elpárolgásra is, ha jól szeretnél számolni
- ha nem akarod, hogy mások átírják/belejavítsanak a receptedbe, akkor nem szabad közösbe ajánlani

1 éve
#5901
Para
Kedves Drisztina!

Miért nem lehet-mint régen-az egyes kijelölt ételreceptek lekérni, pedig igen hasznos volt, különösen kezdő főzőtudással....?! :-(

1 éve
#5900
Guriga72 1
Sziasztok! Nem működik a vonalkód leolvasás!

1 éve
#5899
sasgabor
Csatlakozom az előttem szólóhoz:(

1 éve
#5898
babi 5
Szeretném megkérdezni ,hogy amióta új grafikon van nem tudom kinagyítani, MIT TEGYEK ???

1 éve
#5897
drisztina 1484
Válasz Szeferi #5894 számú posztjára
Prémium tagságoddal kapcsolatban neked is érdemesebb lenne az alábbi e-mail címre írnod:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

1 éve
#5896
drisztina 1484
Válasz Para #5891 számú posztjára
Az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő.

Ha úgy tapasztalod, hogy a problémád huzamosabb ideje fennáll, akkor érdemesebb az alábbi e-mail címen jelezni azt:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"