KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
19 órája
#5840
OverweightPork 220
Sajnos azt kell mondjam, amióta a sok új kedvencétel-gomb megjelent (azaz nem csak a 10 de a sokkal több újabb lehetőség is) azóta az oldal betöltése majdhogynem használhatatlanul lassú lett. És nem, nem a gépemben van a hiba. Corei7 proci, 16 giga RAM, ráadásul semmi nincs is megnyitva más a böngészőben. És nem fut más progi, bootolás után indítom a böngészőt, és a kalóriabázist, és mégis.
És miközben látom hogy nem látok semmit, csak egy-két színes téglalapot, félig kirajzolva, mert a böngésző vár a csuda tudja mire, aközben az állapotsoron látom hogy az internetről konkrétan NULLA kilobájt/sec sebességgel csorog le az adat azaz a baj az hogy a kalóriabázis szervere NEM küldi a nemtudommit amit kéne, ahhoz hogy az oldal betöltődjék!
Aztán valami moccan a képen, valamit látni de még nem a teljes oldalt. Látom, kemény 5 K/sec sebességgel jön valami az interneten le... Majd megint semmi sokáig. Néha eléri az eszméletlen 20 K / sec sebességet is, hurrá...

Csak azt nem értem MIHEZ kell ennyi idő (most nagyjából 3 teljes perc alatt töltött be...) amikor még képek se igazán vannak az oldalon, csak azonos színnel kitöltött téglalapok többségükben... Ez igazán nem szabadna hogy olyan őrült terhelést okozzon... Ezzel egy ősrégi P3 gép is meg kéne birkózzon a 90-es évek első feléből...

Félreértés ne essék nekem tetszik ez a „primitívség”! Csak azt nem értem akkor mi tart ilyen sokáig... minden más oldal villámgyorsan megy. Az Internet itt olyan gyors hogy bár nem tudom fejből mennyi de egy másfél gigás film letölthető kevesebb mint 3 perc alatt ha van hozzá elég seeder... Szóval a hiba nem itt van!

Nota bene, ugyanez a helyzet amikor e fórumra lépnék. Most legutóbb egyenesen olyan sokáig várt a fogalmamsincsmi hogy "time out error"-ral elszállt az egész, csak sokadjára töltött be.

Szóval valami nem kóser, na.

1 napja
#5839
HUNited 383 75
reply to lompos's post #5838
Nem vagy prémium, ezért csak a szöveges kiértékelés működik.

1 napja
#5838
lompos 4
Nem működik a kiértékelés

2 napja
#5837
drisztina 1301
reply to kikindai.bela's post #5830
Ugyanott, ahol kedvenccé teszed az ételt (az étel végén lévő nyílra kattintva), csak itt a "kedvenc gomb törlése" ikonra kattintasz.

3 napja
#5835
Bellacska99 4
Nekem , ha túl sokat eszem akkor fogyást ir, ha meg keveset akkor hízást ? Nem értem?!

3 napja
#5834
umatilda 795 56
Ma valamiért egész nap nem lehet szerkeszteni a korábban felvitt receptjeimet. Ha a szerkesztésre kattintok, egy teljesen üres fehér oldalra ugrik, amin ez áll fent a sarokban: "Ez nem recept!"

3 napja
#5833
dannius87 11 72
reply to gellerz's post #5831
Igen én ezt már számtalanszor jeleztem, és ameddig nincs adat betöltve egy adott termékhez nem lehet átírni a rost és cukor tartalmakat. De nem is értem ehhez miért kell ragaszkodni, mivel rengeteg terméknek nincs usa megfelelője.
A másik gondom meg az, ha viszont valaki vette a fáradtságot és kitöltötte a + termék-adatokat nem tudom, hogy azok usda betöltött adatok vagy frissített adatok. Nagyon sokféle fejlesztés van folyamatban/teljesült, mint a kalória szimulátor, meg a beszédfelismerő, aminél lennének lényegesebb dolgok. Például, hogy a fogyasztásunk adatai pontosabbak legyenek és a rost+cukor is korrektül legyen számolva (módosítható legyen), de azt is illene tudnunk, hogy az betöltött adat vagy manuálisan bevitt.....

4 napja
#5831
gellerz 122
Az USDA weboldal címe (https://ndb.nal.usda.gov/) 2019. október 1-től megváltozott, az új cím https://fdc.nal.usda.gov/ - de az ételeadatok megadásánál a kalóriabázis még mindig a régi url-t fogadja csak el...

5 napja
#5830
kikindai.bela 17
Szia, miként tudom a "kedvenc" jelölést levenni az áltam korábban megjelölt tételről?

6 napja
#5829
feketeinci 9
reply to Gyovi's post #5826
Igen

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kal%C3%B3ria

6 napja
#5828
egyszervolt 144
reply to Gyovi's post #5826
Bevitt kalória %. Egy g fehérje és szénhidrát 4kcal, míg 1 g zsír 9kcal-t tartalmaz.

6 napja
#5827
byebyemilka 8
Sziasztok,

- nem tudom szerkeszteni a "Mai súlyod" mezőt. Véletlenül rosszat mentettem, és most nem tudom átírni.
- az "Eszközök/Kalóriatáblázat" menüre lépve lefagy az app.

Andoid mobilon használom.

Köszi előre is a segítséget.

6 napja
#5826
Gyovi 3
Szia! Miért van az, ha a beállításom: 50% CH, 25-25% zsír és fehérje, hogy fehérjéből 125 g kerül kiszámításra, zsírból pedig 56 g. Hogy jön ez ki? Mi a 100 %? Bevitt mennyiség, pl x mennyiségű kaja egy napra? Vagy bevitt energiamenniység, x mennyiségű energia egy napra? Amennyiben a 2., 1 g zsírban dupla annyi kcal energiatartalom lenne, mint 1 g fehérjében?

1 hete
#5825
dannius87 11 72
reply to HondaSuzuki's post #5824
Szia,
Az egy számított mező lesz, ahova a számítás után automatikusan beírja. Bal oldalon először a módszert kell beállítani: kitűzött dátum alapján. Ezek után ott van alatta a "mikorra szeretnél lefogyni?". Végül rámész a számításra, majd mented az adatokat

1 hete
#5824
HondaSuzuki 19
Sziasztok
Szeretnék.segitséget kérni tőletek. Sajnos nem tudom beállitani dátumot, amire a tervezett súlycsökkenésemet el akarom érni. Nem aktiv az a mező igy nem tudom megvaltoztatni.
Kérlek segítsetek nekem ebben. A dátum amire szeretném beállitani 2020.12.31.
Sevitségeteket előre is köszönöm .

1 hete
#5823
egyszervolt 144
reply to manfreed's post #5821
A grafikon kezdő dátumától mutatja. Ha arra rákattintasz, ott tudod állítani, hogy mikortól mutassa a fogyást, és a súlybevitel doboz is ennek megfelelően számol majd.

2 hete
#5822
Humuszka 1460
Sziasztok. Néhány napja egy nagyon zavaró hiba kezdi ki az idegeimet, asztali gépen használva a honlapot. A hiba: amikor az egérrel a kedvenc ételeim fölé megyek (vagy a kedvenc sportolásaim fölé), akkor elkezd ugrálni le-fel az egész honlap. Amint a kedvencekről lemegyek az egérrel, akkor újra normális lesz a honlap. Mi lehet a baj? Aki tud, kérem segítsen. Köszönöm.

2 hete
#5821
manfreed 13
Sziasztok. Pár kérdéssel kezdeném a súlybevitel doboz alatt az "eddig ennyit fogytál..." kiírással kapcsolatban:
* Mi alapján kapom ezt az információt?
* Hogy tudom állítani, hogy mihez viszonyítva lássam a fogyásom mértékét?

Úgy látom, hogy ez nincs jól kommunikálva, és szerintem ez egy hiányosság. Egy ilyen kis összegzés nagyon hasznos, de csak akkor, ha a felhasználó magabiztosan tudja mit is takar az információ és kontrollálhatja is azt.

2 hete
#5820
NKata1 554 5
Asztali gépen használom az oldalt. (Win10, Firefox) Nagyon tetszik és jól működik. Örültem a képfeltöltési lehetőségnek, mert vizuális típus vagyok. (Tudom, hogy sokaknak nem tetszik és e nélkül is lehet használni.) Bizonyos ételeknél az ételfotó feltöltéskor az "OK" gomb lenyomása után kiírja, hogy a "Kép feldolgozása folyamatban van", majd a következő üzenet: "Ehhez az ételhez még nincs kép feltöltve." Ezeknél az ételeknél semmilyen méretű képet nem lehet felvinni. Ilyen Pl. Gelatelli Premium Nocciolata ice cream with hazelnut flavour.

2 hete
#5817
egyszervolt 144
reply to arbatlaj's post #5816
Valamiért mindig a 25 kg-t írja cél beállítása után, elég vicces, de amint adsz meg új súlyt, már rendesen fog számolni, de kiértékelésnél valóban a tegnapi napot fogja elsőnek venni, az ahhoz képesti változásokat mutatja. De erre új cél beállításánál figyelmeztet is. Viszont ha a grafikon kezdő dátumát a valódi kezdésnek megfelelően állítod be (bár ez szerintem amúgy sem változik cél beállításánál, de nem vagyok benne biztos), akkor ahol beírod a súlyt, írja a teljes fogyás mértékét is.

2 hete
#5816
arbatlaj 1
Sziasztok.

Idén kezdtem használni az appot.
Tegnap elkezdtem dolgozni, ezért átállítottam az életmódom könnyű fizikai munkára.
Minden súly adatom eltünt, és persze semmit nem tud számolni sem a rendszer.
Ha belenyúlok a cél beállításába, akkor előről kell kezdeni az egészet?

ui. a kaja listáim megmaradtak, de mivel nincs súly, azt írja, hogy 25 kg a fogyás :)

2 hete
#5815
HUNited 383 75
reply to drisztina's post #5812
Sajnos nem. 1-2 napig izgi volt, de most már csak csicsának tűnik nekem is. Pedig amúgy az ötlet nagyon jó, sok vizuális típusú ember van. Remélem idővel tényleg kikapcsolhatóvá válik.

2 hete
#5814
HUNited 383 75
reply to Zsanci9494's post #5811
Én egy fizetős reklámblokkoló megoldást használok a telefonomon általánosságban (ami nem csak a reklámokat tiltja le, hanem a nyomkövetést és profilozást is meggátolja). Az ingyenes megoldások itt is kompromisszumosak. Persze amit én használok, annak is van ingyenes verziója, ami a böngészőkben letiltja a reklámot, de az appokban nem. Tipikusan kedvcsinálónak jó, aki komolyan gondolja, az fizet érte (sávszélességben, akkuidőben, és főleg nyugalomban sokkal többet ad mint amennyibe kerül).

Ezzel csak az a baj egyébként, ha túl sokan használnak majd ilyen szoftvereket, sok webes szolgáltatás amit most "ingyen" (értsd nem kp-ért hanem figyelemért -reklám- és személyes adatokért cserébe) használhatsz, meg fog szűnni, vagy fizetős lesz.

NINCS ingyen ebéd. Mindenki azért dolgozik és fejleszt különféle dolgokat, mert enni akar adni a családjának. A választási lehetőség itt mindig a felhasználóé, mármint hogy mivel fizet. De fizetnie kell...

2 hete
#5813
HUNited 383 75
reply to joyoba1964's post #5810
Minden oldal tele lesz reklámmal, vagy fizetős lesz. Senki sem szerelemből dolgozik (ahogy te sem). Vagy a reklám eltűrésével fizetsz egy akármilyen oldal használatáért, vagy kifizeted az árát a reklámmentességnek. Itt ez nem túl drága, évi pár ezres csak. Vagy használj reklámblokkolót.

2 hete
#5812
drisztina 1301
reply to KupBa's post #5809
Szerintem nem lehet kikapcsolni/elrejteni.

2 hete
#5810
joyoba1964
Sajnálom, hogy tönkre tették az oldalt a reklámokkal.Egy éve használtam , segített belendíteni a diètám, de jelenleg csak reklámok és lassú betöltés. Sajnos keresek más oldalt.

2 hete
#5809
KupBa 127 43
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet kikapcsolni/elrejteni az új "kalória szimulátort"? Nem találtam erre vonatkozó checkbox-ot a beállítások között, gondolom meg kell barátkoznom a jelenlétével.

2 hete
#5808
egyszervolt 144
reply to czzsani's post #5802
Ezt nem igazán értem. 2013 októberében regisztráltam az oldalra, kb fél évig használtam akkor, 2019 márciusa óta pedig ismét aktív vagyok (nem volt prémiumom soha). Persze néhány dolog változott, de én abszolút nem vettem észre, hogy bármi funkció megszűnt volna, vagy nehezebb lenne használni. Sőt, szerintem az őszi fejlesztés kifejezetten előnyére vált. Konkrétan mire gondolsz, ami miatt szerinted használhatatlan? A "legnagyobb" probléma, hogy néha amikor frissítettek egy rövid időre nem töltött be az oldal, de ez bármely más oldalon is előfordul.

2 hete
#5807
HUNited 383 75
reply to husangpeti's post #5804
Jól tudod. Teljes egészében egy mesterséges intelligencia jeleníti meg, lehetőség szerint a remarketing (korábbi érdeklődésen alapuló) hirdetéseket. Mondjuk egyes kategóriák letilthatóak az oldal tulajdonosainak.

2 hete
#5806
HUNited 383 75
reply to czzsani's post #5802
Nem igazán értelek. Mitől használhatatlan? Néhány plusz funkciónk van csak nekünk prémiumoknak. Az ingyenes verzió ugyan abból az adatbázisból, ugyan olyan funkciókat felkínálva működik. Csak az adatok kiértékelésénél és vizuális megjelenítésénél van eltérés (+ persze hogy nincs reklám, de azt ingyenessel is könnyű eltüntetni)

3 hete
#5805
drisztina 1301
reply to azutolsojulcsi's post #5798
A "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.

A "mit sportoltál" sor végén lévő nyílra kattintva tudsz új sportot felvinni.

3 hete
#5804
husangpeti 1 2
reply to bartagabee1980's post #5803
Szia!

Úgy tudom, hogy az oldalaknak nincs érdemi befolyásuk a megjelenő reklámokra, ők csak bérbe adnak egyes felületeket a reklámcégeknek. Ezeken a felületeken aztán attól függően jelennek meg a reklámok, hogy a reklámcég (pl. Google AdSense) azonosítani tud-e téged az adataid alapján vagy nem. Ha igen, akkor a mesterséges intelligencia megpróbálja személyre szabni az általad látottakat és csak olyat fogsz látni, ami szerintük neked fontos.
Ha nem tud beazonosítani, akkor az éppen aktuális országos reklámkampányok közül választ egyet és azt tolja eléd.

3 hete
#5803
bartagabee1980 1 14
Hát gyerekek. A reggeli beírása közben felemelő hüvelygomba készítmény reklámját nézegetni. Tisztelettel megkérdezném attól, aki ezt a reklámot engedélyezte, te valami idióta vagy, vagy valami aberrált???

3 hete
#5802
czzsani 1
Sztem sokkal egyszerubb lenne, hogyha szepen egybol csak premium tagsagival lehetne belepni. Felesleges barmilyen ingyenes opciot meg fentartani!! Ugyanis ami megmaradt belole (en 2012ota hasznalom), elvezhetetlen, hasznalhatatlan, de gondolom ez volt a celotok! Gratula, sikerult!

3 hete
#5800
azutolsojulcsi 2
reply to agi61's post #5799
Szia!
Alul a nap kiértékelésénél kattints a szöveges értékelésre :)
Az alatt pedig megjelenik a szöveg.

3 hete
#5799
agi61 22
Sziasztok, hova kell klikkelni a nap kiértékeléséhez??? sehogyan sem sikerül...

3 hete
#5798
azutolsojulcsi 2
Sziasztok!
Hogyan tudok felvenni saját sportot illetve étkezést?
Mert azt írja nekem, hogy nyomjam meg a "<" gombot, de nem értem, hogy mire gondol az oldal?
Valaki elmagyarázná? :)

3 hete
#5797
Szinison 33
Sziasztok! Nálam az androidos alkalmazás kicsit osszezuhant. Nem rögzíti a bevitt adatokat, és a felbontás is változik.

3 hete
#5795
kaloriabazis 4 169
reply to OverweightPork's post #5787
--Grafikon
A grafikon becsukást megjegyzi a program. nem tudom nálad mi lehet, majd megnézzük elő tudjuk-e hozni ezt a hibát. Nyilván nem úgy írtuk meg, hogy mindig újra kelljen nyitni, csak a kinyitáskor jön fel az üzenet.

--A Nap kiértékelése most egy hosszú keskeny (magas) sáv,
A Nap kiértékelése most egy hosszú keskeny (magas) sáv, eközt meg a picike grafikon közt. Az a reklám helye, amit még nem töltöttünk fel más tartalommal. A régi kiértékelő dobozt tudtuk nyújtani, de a szimulátor modult nem ilyen egyszerű.

--Az előfizetési kedvezményt, ugyanúgy mint bármilyen hírt, kiírja minden felhasználónak. Egyszer bezárod, eltűnik örökre.

--Áttekinthetetlen leírás
Igyekeztem áttekinthetőre csinálni, sajnálom ha ez nem sikerült. A Pro-ba egy plusz funkció érkezik január közepén.

--A kalóriaszimulátor, az micsoda?
hírekben megnézheted mi ez. Teljesen kész van a funkció, de mint írtuk lehetnek hibák, mert mindent nem tudunk letesztelni. Kérlek írj böngészőt és verziót. Próbaképp nézd meg másik eszközön ha tudod, hogy ott működik-e.


3 hete
#5794
kaloriabazis 4 169
reply to Zsanci9494's post #5789
Ezt a nap számlálós hibát nem tudtam előidézni. Fennáll még mindig?

3 hete
#5793
kaloriabazis 4 169
reply to Kleteo's post #5784
Kedves Kleteo, akkor nem tudsz megadni új súlyt, ha aznap volt a a célbeállításod, mivel ott rögzítetted már egyszer és erre építi a program a számolást.

3 hete
#5792
HUNited 383 75
reply to HUNited's post #5791
Ja még annyi hogy a Palemoon 28.8-as portable változatával kipróbálva működik a grafikus és szöveges kiértékelő funkció, és a figyelmeztető üzenet bezárását is megjegyzi a program.

3 hete
#5791
HUNited 383 75
reply to OverweightPork's post #5790
Szia, nálam minden funkció működik (FFox böngésző). A prémium akció az X-re kattintva örökre eltűnik (mivel bárki bármikor bármeddig hosszabbíthat - nekem pl. 15.-én jár le a prémiumom, ezért jó ha a prémiumok is látják), és nem is jön elő többet.
Arra gondolok, hogy nem engedélyezed a sütiket, ezért elfelejti a beállítást, hogy te már jelezted hogy nem érdekel (én is letiltom őket, de csak a harmadik féltől származóakat).
A funkciók pedig talán azért nem működnek, mert gyorsítótárazott adatokat használsz. Ürítsd ki a gyorsítótárat, vagy próbáld meg a funkciót védett módban, hogy úgy működik e. Ha nem, akkor valószínűleg egy olyan szabványt használ az alkalmazás, amit a Palemoon nem támogat (FireFox alapú az is, csak egy régebbi fork). A fejlesztők amúgy Chrome és FireFox alatt garantálják a funkció működését.

3 hete
#5790
OverweightPork 220
reply to retry's post #5788
Minden script engedélyezve van a futáshoz a böngészőmben erről az oldalról, egyedül a facebook nem. Most kipróbáltam hogy engedélyezem azt is de semmi se változott. Igazából most veszem csak észre, nemcsak a kalóriaszimulátor nem működik, de a nap kiértékelése (szövegesen) SEM, a "nem működés" alatt azt értem, hogy nem lehet rájuk kattintani Mármint, kattintgathatok rájuk de hiába mert nem viselkednek hiperlink módon, csak közönséges szövegként vannak megjelenítve. Tehát nemcsak az új funkci nem működik (a kalóriaszimulátor) de a ami régen működött (a kiértékelés) az is el lett szúrva...

Ezenfelül újra meg újra feljön a reklám hogy micsoda csodálatos előfizetési akció van féláron meg minden, ami rém bosszantó mert engem ez NEM ÉRDEKEL, amiatt nem mert már RÉGES-RÉG MEGVETTEM az újabb csomagot vagy akármit, most már elfelejthetne engem egy újabb évre legalább a rendszer az ilyen reklámokat illetően mert 2022-ig előre abszolút prémium vagyok, szóval egy éven belül úgyse veszek több előfizut. De hiába mert mindn újratöltésnél megint előjön a képernyő közepére. Azért az talán nem lenne nagy elvárás a rendszertől remélem hogy ellenőrizze, az user vett-e előfizetést az idén, és ha igen akkor hagyja békén az efféle zavaró izémizékkel őt?! Mert értem én hogy kell jó bornak is a cégér, de ha MÁR MEGVETTE, na legalább akkor ne szivassa a fizetős ügyfeleket továbbra is hiszen totál felesleges!

Amúgy palemoon a böngészőm és Linux alatt fut. Nyilván ha a kalóriaszimulátorhoz (akármi is legyen az) valami hiperszuper legmodernebb toolchain, software-engine vagy más dependencies kell ami nincs telepítve nálam, akkor nem fog működni. Remélem azonban nem abból indulnak ki a készítők hogy a felhasználó által használt oprendszer minden funkciója okvetlenül újabb mint egy-két hónap... Hogy én emiatt nem telepítem újra a rendszeremet az hóttzicher!

Egyelőre így ahogy a dolgok állnak az új felállás nekem abszolút nem tetszik, és ezt nagyon sajnálom. A régebbi változat tökre megfelelt, kár volt hozzá nyúlni.

Lehet hogy később ha kijavítják a dolgokat ez is tetszeni fog, de per pillanat ez a véleményem, sorry!


3 hete
#5788
retry 145 12
reply to OverweightPork's post #5787
Nem tudom mikor olvastad a legújabb hírt a prémium funkció bővítéséről, én olyan délelőtt 11 óra környékén. Akkor már olvasható volt a szövegben kiemelve az alábbi információ, melyet idézek: "MINDEN JELENLEGI PRÉMIUM ELŐFIZETÉST INGYENESEN A PRÉMIUM PRO CSOMAGRA VÁLTUNK ÁT!", továbbá meg lett indokolva, hogy picit emelték az árakat mivel a legtöbb prémium felhasználó a támogatás miatt választja ezt a lehetőséget, és a legújabb piackutatásuk szerint a többi oldalhoz képest ez volt a legolcsóbb. Ezen kívül egy nagyon szép ábra is mutatja, mi a különbség a különböző előfizetések között.

A kalóriaszimulátor nálam működik, reggel le is kattintottam mert kíváncsi voltam. Lehetséges valamilyen bővítmény a böngésződben blokkolja a futását.

A grafikon esetében nem tudom mire gondolsz, hogy eltűnt; nekem minden olyan mint régen (a kalóriaszimulátort kivéve), és ilyen felirat sem jelent meg, hogy lassítaná a böngészőt. :)

3 hete
#5787
OverweightPork 220
—Ma reggel azt látom, nincs grafikon. Oké, kattintok a nyílra, erre megjelenik a grafikon, de egy figyelmeztetés is hogy lassítja a mobilomat... WTF?! Nem is mobilról használom hanem laptopról... És ezt az oldal MINDEN ÚJRATÖLTÉSÉNÉL eljátssza velem! Rém idegesítő. Én akarom a grafikont, és majd ha én magam azt tapasztalom hogy lassít, akkor kikapcsolom én magam, de jegyezze már meg az oldal azt amit beállítottam neki és ne okoskodjon! Az oké hogy egyszer figyelmeztet (bár ez is csak alig oké mert lehetne annyi esze hogy felismerje, nem mobilon nézem...) de ne idegesítsen ezzel újra meg újra!

—A Nap kiértékelése most egy hosszú keskeny (magas) sáv, eközt meg a picike grafikon közt van egy ugyanakkora sáv, ami tiszta fekete és semmire nincs használva. Mi a szösz ez?

—Ma az oldal azzal fogadott hogy van valami újabb előfizetési kedvezmény. Bár már 2021-ig előfizettem a Prémiumra, odamentem, elolvastam. KEVES FEJLESZTŐK! A leírás tök zavaros erről, már bocs. Úgy értem, nem derül ki világosan, mi a különbség a régi prémium és a most ajánlt prémium, meg a most ajánlt prémium pro verzió közt! Teljesen áttekinthetetlen. Számomra legalábbis. Most lehet visszautasítani a kritikát azzal hogy én vagyok a csekélyértelmű medvebocs, és még lehet az is hogy ha ez a vélemény rólam akkor igazatok van. Ez azonban nem számít mert mások is lehetnek ilyen csekélyértelműek.
Mindenesetre „biztos ami biztos” alapon megvettem (újra...) a prémium pro előfizetést, mondtam annyi baj legyen, legfeljebb támogatom az oldalt vele (megint), most már 2022-ig jóelőre prémium vagyok meg pro meg mittudomén... szóval senki nem szólhat egy árva rossz szót se hogy nem támogatnék... az előfizetésem aktiválódott is automatikusan (bingó, ez jó dolog), de semmi változást nem tapasztaltam az oldal megjelenésében, újratöltés után se. (Kivéve hogy a grafikonom megint eltűnt...)

—A kalóriaszimulátor, az micsoda? Vaj'h ki ő és merre van hazája, hogy költőien szóljak? Mert hiába kattintok a gombra, semmi se történik... Gondolom még nincs kész, de ha már kitettek egy ikont róla, legalább azt szeretném tudni, mi lesz MAJD, ha már működni fog!

Egyelőre ennyi, kösz hogy végigolvastátok. Ja és BÚÉK!


4 hete
#5785
drisztina 1301
reply to Kleteo's post #5784
Valóban, általában nem szokott ezzel probléma lenni, esetleg próbáld meg később. Az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő.

4 hete
#5784
Kleteo 1
Kedves Fórumozók,

Mi lehet a probléma az alábbiakkal?
"Súlyod" (legördülő) menüben a
"Mai súlyod (kg):" nem lehet beírni semmit a téglalap formátumú részre, illetve fehér helyett sárga kitöltése van, mint a felette lévő "Előző súlyod" értékénél
Eddig ezzel nem volt gond, csak beírtam az aznapi súlyom, és a grafikon is a szerint változott. Most viszont az ablakba nem lehet gépelni. Sem mobil eszközön, sem számítógépen. Az összes beállítási lehetőséget megnéztem már, nem tudtam visszaállítani az alapbeállításra.

Előre is köszönöm, K.

4 hete
#5783
merioch 39
Az USDA oldalának elérhetősége megváltozott, már nem https://ndb.nal.usda.gov/, hanem https://fdc.nal.usda.gov/ (amire egyébként a régi oldal automatikusan át is irányít).
Emiatt nem lehetséges az ételinfók bővítése, mivel a beviteli mező, amin keresztül az USDA-s linket kellene elküldeni, hibásan hibásnak validálja az új URL-t: "Url kezdete ez kell legyen: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/".
Kérlek javítsátok, mivel így a KalóriaBázison elérhető adatok pontossága nem fog javulni a jövőben, sőt. Mindenkit csak arra sarkall a hiba, hogy újra felvigye az általa pontatlannak ítélt ételt/alapanyagot.

1 hónapja
#5782
editsandor 2
reply to bogci82's post #5778
Kell vigyázni, hogy a telefon teljesen mozdulatlan legyen, akkor kitisztul a kép és leolvassa a vonalkódot. Ha nincs olyan vonalkód akkor kiírja, hogy nincs ilyen vonalkód.

1 hónapja
#5781
editsandor 2
Azt szeretném írni,hogy az asztali verziónál az ételek mellett miután beírom, egymáson vannak a betük és a számok, például nem lehet látni ,hogy mennyi szénhidrátot tartalmaz vagy egyebet a beírt étel emiatt.Nem lehetne széthúzni valahogy? a régi verzió ebböl a szempontból jobb volt, meg a mobil verzión is jobb volt abból a szempontból a régi verzió,mert az a hatalmas reklám nem ott volt. Ezt még mindig nem tudtam megszokni. már tavaly október óta használom a weboldalt és naplót vezetek, különben nagyon jónak találom. Köszönöm,hogy használhatom.

1 hónapja
#5780
HUNited 383 75
reply to PopSimon's post #5779
ne a képre kattints, mert akkor le akarja cserélni. Hanem a szövegre.

1 hónapja
#5779
PopSimon 25
Az ételfotó képek megőrjítenek, mert bárhogy kattintgatok, nem tudom a kiválasztott ételt beütni. Ezért néha más ételt kell választanom,ahol nincs kép. Meg tudná valaki mondani hogy miként működik ez a funkció?

1 hónapja
#5778
bogci82 63
Sziasztok!

A vonalkód olvasónak van valami trükkje, amivel használható? Teljesen homályos a kép, semmit sem "lát", távolságtól függetlenül.

Köszönöm szépen a segítséget.

2 hónapja
#5777
vajkzsuzsa 1212
reply to HUNited's post #5776
Lehetséges, de eddig még soha nem fordult elő. Köszi . :)

2 hónapja
#5776
HUNited 383 75
reply to vajkzsuzsa's post #5775
Kerekítésre tudok gondolni. Grammot mutat ki az oldal, de 2 tizedig számol a szummánál. Mindegyiknek amit ettél 0,49 vagy az alatt volt a gramm tizedes értéke, amit lefele kerekített mindkét esetben, de mikor összeadásra kerül, akkor 0.5 tized vagy az felett felfele kerekít.
Ráadásul gondolom mást is ettél hozzá, aminek szintén lehet néhány tized zsírja (pl a sima kenyérben is van egy nagyon minimális)

2 hónapja
#5775
vajkzsuzsa 1212
Hogy lehet ez? Reggelire ettem - amiben zsir volt - 2 tojás / 12 g zsir / ez megsült 10 gramm füstölt szalonnán / 7 gr. zsir /. Ez ugye 19 gramm. A reggeli összegzésénél mégis 21 grammra jött ki a fogyasztás. Miért?

2 hónapja
#5774
moban
reply to egyszervolt's post #5772
Köszönöm a segítséget, átgondolom, valószínűleg itt van valahol a kutya elásva :))

2 hónapja
#5773
feketeinci 9
reply to egyszervolt's post #5772
Ezen úgy tudsz változtatni, hogy a grafikonnál a kezdő dátumot a jelenlegi célod beállításának dátumára állítod. Akkor csak ezt fogod látni, ott lesz mind a 16kg :)

2 hónapja
#5772
egyszervolt 144
reply to moban's post #5770
Nem lehet, hogy a legelső regisztrált súlyod a bázison alacsonyabb volt, mint a mostani? A súly adatoknál nekem is az első regisztrált naptól számolja, nem a cél beállításától kezdve. 56 kg-val regisztráltam még évekkel ezelőtt, időközben ez felment 63-ra, azóta fogytam ugyan 16 kg-t összesen, de a Bázis még mindig az első, 56 kg-s adathoz viszonyít, így nálam is azt írja, hogy 9 kg-t fogytam. Ameddig 56 alá nem mentem, hónapokig azt írta, hogy X kg-t híztam, függetlenül attól, hogy közben folyamatosan csökkent a súlyom. Szerintem nem érdemes vele foglalkozni ebben az esetben.

2 hónapja
#5771
moban
Az előzőekhez hozzáfűzném, hogy a Nap kiértékelésénél pontos a program, 1,3 kg fogyást, vagyis a valóságot mutatja. :) Programjukat évek óta használom, eddig pontosan számolt a Súlynál is, nem emlékszem, mikortól "romlott" el.

2 hónapja
#5770
moban
A cél beállítása óta a grafikonon is láthatóan 1,3 kg-ot fogytam, semmin nem változtatva visszatérve a főoldalra, a Súly-nál 0,1 kg-ot híztam. Miért van ez? Az 1,3 kg-os fogyás a valóság a mérleg szerint és matematikailag is.

2 hónapja
#5769
STibi80 109 1
Remélem meg találtam a hibát, a beállítások között,dátumhoz volt kötve a tervezett fogyás!
Köszi a segítséget!

2 hónapja
#5768
feketeinci 9
reply to STibi80's post #5767
Gondold újra.
A programozók nem gondolnak arra hogy Neked lábsérülés miatt változtatni kellene a kereteden.
Szívesen segítünk megkeresni a hibát, ha megírod milyenek a beállításaid (heti fogyás, napi fix kalória stb.), vagy a fogyási ütemedet, mennyire tér el a tervezettől?

A beállítással van gond, ez soha nem derül ki rögtön, csak valamennyi idő eltérésével. Néhány hét, és egy rossz beállítás negatívba viszi a fogyasztható kalóriát. Ez akkor van, ha a fogyási ütemed lassabb mint a tervezett.
Ha akarod válaszolj, és segítünk a beállításban.

2 hónapja
#5767
STibi80 109 1
A beállításaimon semmi nem lett változtatva az app használatának kezdete óta!Mindent ugyanúgy csinálok/beírok,semmin nem változtattam!!
A fogyásom kicsit most stagnál,mivel lett egy láb sérülésem így nem tudok sportolni!!!!
Ha emiatt nem ehetek semmit napok óta az app vagy a programozók elgondolása miatt,akkor úgy gondolom nem nálam van a hiba!!!!!

2 hónapja
#5766
drisztina 1301
reply to STibi80's post #5765
A hiba nem a bázisban van. Valószínűleg a beállításaid a rosszak/irreálisak vagy a fogyási ütemed jelentősen eltér a tervedtől.

2 hónapja
#5765
STibi80 109 1
Tisztelt Hölgyem Uram!
Az adataim megadását követően néhány héttel 500 kalóriával csökkentette a napi kalóriát az alkalmazás!Az a kérdés ez normális e?Ezt követően körülbelül egy hét elteltével lenullázni a napi kalóriabevitel,ami azt jelenti hogy már reggel mínusz 491 kalóriával kezdek!Le van frissítve az alkalmazás, ennek ellenére sincs változás!Kérem nézzenek utána a hibának!
Üdvözlettel Sárik Tibor

2 hónapja
#5763
Zaphyr666 1 4
Hello!
Konkrétan már a naptárt sem kezeli rendesen.. :((
Mit tegyek?

2 hónapja
#5762
HUNited 383 75
reply to JokliMarianna's post #5759
Nem levonja, hanem hozzáadja az elégetett kalóriát a napi keretedhez. De azért csak óvatosan...

2 hónapja
#5761
drisztina 1301
reply to JokliMarianna's post #5759
A beírt sportot csak a nap végi kiértékeléskor vonja le (a napi mérleg), és a mozgással elégetett kalóriával megemeli a napi kereted/makroid.

2 hónapja
#5760
drisztina 1301
reply to klorinczi's post #5758
Én ezt régebben is tapasztaltam, de csak néhány ételnél. Hogy ez mitől függ, még nem jöttem rá.

2 hónapja
#5759
JokliMarianna
Sziasztok!
Nem értem hogy ha futok egy órát és be írom miért nem von le semmi
kcal-t?!

2 hónapja
#5758
klorinczi 50 65
Rákeresel egy konkrét ételre, Palócleves- könnyedén. Kiválasztod. Beírod, hogy 300 gramm, de továbbra is nulla kcal-t ír ki, előzetes számításként.

De ha elmented, akkor a listában már ki fogja írni a kcal értéket.

Ez miért lehet?

2 hónapja
#5757
grymtnes 18
Sziasztok! Se telóról, se pc-ről nem tudok saját receptet felvinni. :(

2 hónapja
#5756
klorinczi 50 65
Androidon, a saját tojásrántotta receptemre kattintok, hogy szerkesszem és azt a hibaüzenetet kapom, hogy:
"Ez nem recept!"

Friss recept létrehozás volt...

2 hónapja
#5755
klorinczi 50 65
Androidon, az étel találati listában a helyi menü nem jelenik meg a nyílra kattintva!

2 hónapja
#5754
klorinczi 50 65
Androidon, hiba esetén a hibát egy fehér képernyőn írja ki, arról viszont a mobil Vissza gombjával nem lehet visszalépni semmilyen módon!

Csak az alkalmazás lezárása, újraindítása segít.

2 hónapja
#5753
Zaphyr666 1 4
Mobil appon használom az oldalt, de nem számít rendesen. Kora reggel túlevést jelez úgy, hogy semmit nem ettem.
A beállított tápanyag felhasználás számítással is gond van.
Nem tudom receptjeim szerkeszteni.
Egy pár hónapos kihagyás után ismét visszatértem a programhoz, de most nagyon szomorú vagyok.
Csodás app volt, viszont most nem igazán élvezetes a használata... :(
Mikor várható a javítása?
Igazán hálás lennék.

2 hónapja
#5752
Balaton65
Sziasztok, laptopon előugrik az infóikon az egyes nyersanyagoknál,viszont telefonon sajnos már nem. Eddig hibátlanul meg tudtam nézni bárminek a ch ját. Cukros vagyok, sokat használom. Nagy segítség lenne ha telefonon továbbra is meg tudnám nézni egyes nyersanyagok teljes leírását. Köszönöm. Balaton65

2 hónapja
#5751
AnyeszkaF 333
Csatlakozom az előttem szólókhoz, napok óta (még most is) lehetetlen a saját recept szerkesztese Androidos mobilon appbol.

2 hónapja
#5750
EszterRoland 2
Nem értékeli ki az elmúlt napokat és a recepteket szerkeszteni ill. a közzétett receptek adatait nem lehet megnézni az oldalsó kis nyíl hibája miatt.

2 hónapja
#5749
Czitak 4 4
Korábban fel vitt saját receptet nem lehet szerkesztésre megnyitni.
Iletve az lehet, hogy a betöltés gyorsabb lett, de az app működése lassabb.

2 hónapja
#5748
Zsanci9494 1 1
A nap kièrtèkelèse mobil appról mèg mindig nem jó!

2 hónapja
#5747
Zsanci9494 1 1
Ahh mi van ezzel az oldallal, webről akartam másolni a reggelit mára de hiába az összeset akartam csak egyet másolt.
Tegnap nem értékeli ki a napot, ma ez, szomorú mert eddig sose volt semmi baj de most...:(

2 hónapja
#5746
Olga1972
Már egy jó ideje használom ezt az alkalmazás, de most nem működik az ételek mellett lévő kis nyil ahol az információt tudnám megnézné az ételekről. Mi lehet ennek az oka esetleg tud valaki nekem ebben segíteni? Köszönöm

2 hónapja
#5745
Iforesz
4 hónap után visszatértem az alkalmazásra. Én sem tudom átírni a célt.

2 hónapja
#5744
Zsanci9494 1 1
Mobil appon hiába megyek a nap kièrtèkelèsère semmit nem csinàl, mintha rà sem kattintottam volna. :(

2 hónapja
#5743
HUNited 383 75
reply to Tesoruccio's post #5742
Eszközök >> Cél beállítása.
Itt bármikor át tudod állítani a célkitűzésed.

2 hónapja
#5742
Tesoruccio
Üdv!

Ha hosszú idő múlva visszatérnék a bázis használatához, miért nem engedi frissíteni a kitűzést? Múltbeli dátumra hivatkozik az oldal, de nem találom a megoldást az átállításra.

Köszönöm!

2 hónapja
#5741
pusztaip 209
reply to pusztaip's post #5718
Nagyon zavaró, hogy ételek keresésénél pár másodperc várakozás elveszi a fókuszt a beviteli mezőről (felhozza a találati listát). Ha folytatni akarom a szövegbevitelt, újra bele kell klikkelni a beviteli mezőbe. Maradjon a fókusz folyamatosan a szövegen amíg entert nem üt a felhasználó.

2 hónapja
#5740
ZolAnd 1306 17
reply to Voloka's post #5733
Nézd meg jobban! Számol vele, még ki is írja, hogy miképp számolta ki a napi kalóriát. Kicsit olvass lejjebb a kiértékelésnél.

2 hónapja
#5739
ZolAnd 1306 17
reply to drisztina's post #5734
Köszi a választ! Igen, igen már rájöttem. A fogadó prg nagyon intelligens. Jól használható. Már feltöltöttem vagy tízet (sikeresen).

2 hónapja
#5738
drisztina 1301
reply to HUNited's post #5736
Sajnos az átkonvertálás mikéntjéről és módjáról nem kaptam információkat.

Örülök, hogy ma is tanultam valamit. Köszönöm ;)

2 hónapja
#5737
HUNited 383 75
reply to Voloka's post #5733
Megírtam a másik topikban is, állíts be célt és jó lesz.

2 hónapja
#5736
HUNited 383 75
reply to drisztina's post #5734
Szomorú lenne, ha az imagemagic, gd2 és társai korában (ezek programok amik a képek automatikus feldolgozását csinálják) ez plusz munkát jelentene :) Még csak szerverterhelést sem nagyon :D

2 hónapja
#5735
drisztina 1301
reply to Voloka's post #5733
Ha jók a beállításaid, akkor az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő.

2 hónapja
#5734
drisztina 1301
reply to ZolAnd's post #5732
Azt az információt kaptam, hogy elvileg bármit feltölthetsz, de ha a fotó 1000x1000 pixelnél nagyobb, akkor azt Mátéék átkonvertálják és úgy mentik el.

De ez ugye Mátééknak plusz munkát fog jelenteni, úgyhogy, ha megoldható (szerintem) érdemesebb kereten belül maradni.

2 hónapja
#5733
Voloka
Árulja el valaki, hogy a "nap kiértékelése" , ugyan miért nem számol a szervezet működéséhez szükséges kalóriával? Csak a sportolással felhasznált kalóriát veszi figyelembe! Tehát ha én beviszek 580 kalóriát egy nap, s sportolással ledolgozok 400-at, akkor a számolás szerint hízok! Mutasson valaki egy embert, aki napi 580 kalóriával hízik! !!

2 hónapja
#5732
ZolAnd 1306 17
reply to drisztina's post #5721
Tudod, hogy milyen méretűt lehet feltölteni? Milyen minőségűt? Hányszor hány pixelest fogad el?

2 hónapja
#5731
mogyoro71
Nem lehet beírni az elfogyasztott élelmiszert, kidob, bead mindenféle mást, ha törölni akarom, beadja a kód fényképezőt. A régebbi kalória bázis sokkal jobban működött.

2 hónapja
#5730
dannius87 11 72
Sziasztok! Sajnos a tápanyaginformáció betöltése még mindig nem működik :(. Enélkül a makro tápanyagokon kívüli plussz információkat sem tudjuk felvinni....

2 hónapja
#5729
drisztina 1301
reply to BankaneKE's post #5728
Menj vissza november 6-ra és írd át a rossz értéket a jóra, ezután mentsd el újra.

2 hónapja
#5728
BankaneKE 18
Sziasztok!
Én nov,6-an elmentetettem a sulyomat tévesen, de nem tudom törölni.
Tudnátok segíteni?

Üdv, B-ne

2 hónapja
#5727
Uzsi44 1
Sziasztok! A kitűzött dátumot nem tudom módosítani. Mit csinálok rosszul?

2 hónapja
#5726
drisztina 1301
reply to Koma's post #5722
Bárki tölthet fel fotót. Ha elfogadtad a figyelmeztetést, utána bökj rá arra a szövegre (ételfotó feltöltés/címke feltöltés), amit fel szeretnél tölteni.

2 hónapja
#5725
ZolAnd 1306 17
Más: A napi ételeknek másnapra történő másolásánál, ha a kategóriánkénti másolást szeretnéd, akkor működik is, egészen a Mozgásig. Ha ott a kategória másolására kattintasz, akkor hibára fut: (Javascript hiba). Csak egyenként tudod átmásolni a különféle mozgásokat (sportot).

2 hónapja
#5724
ZolAnd 1306 17
Rengeteg ételhez (használok, használnak), használatos az a bizonyos 'ALAPLÉ". Az adatbázisban van is több. Ám a program mindegyiket úgy ismeri, mint "Saját étel", ezért nem lehet a vele készült recepteket közzé tenni. Azért, hogy én nézegessem, amit úgyis tudok, felesleges beírni a receptet.
Na persze az alaplé nem egyedi eset. Sok hozzávalóval van ez így.
Lehetne ezen segíteni? Igen lehetne! Akar egyáltalán ezen segíteni valaki? Na ebben nem vagyok biztos.

3 hónapja
#5723
HUNited 383 75
reply to Medve81's post #5716
Ő nem tud helyetted gondolkodni. Extra súlygyarapodás = kisebb keretet ad hogy "útolérd" a célod. Állíts be fix napi keretet ha ez nem megfelelő így neked.

3 hónapja
#5722
Koma 5
reply to drisztina's post #5721
Köszönöm a segítséget, de nekem így sem működik, lehet hogy még nagyon friss vagyok. :) A fényképező gépre kattintás után megjelenik a figyelmeztetés, azt leokézom, és egyből a sárgásbarna ablak jelenik meg. Nem kínálja fel a képfeltöltést, se mobilon, se PC-n. Köszi! Lehet hogy csak egy ídő után kapom csak meg a lehetőséget.

3 hónapja
#5721
drisztina 1301
reply to Koma's post #5720
Készítsd el a feltölteni kívánt fotó(ka)t. Ezek után, akár asztalin, akár telefonról szeretnéd ezt megtenni, írd be a „mit ettél” sorba a feltölteni kívánt étel megnevezését. A szóban forgó étel elején lévő „fényképezőgép” ikonra kattintva megnyílik a feltöltési lehetőség. Ha elfogadtad a figyelmeztetést, két feltöltés között választhatsz:
- "ételfotó feltöltése", ide töltsd fel az étel azonosítására alkalmas fotót (legyen az termék fotó vagy az általad elkészített készétel fotója)
- "csomagolás fotó feltöltése"* ide a terméken található tápanyagadatokat érdemes feltölteni, segítve az adatok ellenőrizhetőségét mások számára
A feltöltés kiválasztását követően ki tudod keresni (telefonon a galériából, asztalin a megfelelő mappából) a feltölteni kívánt fotó(ka)t, ezeket a végleges feltöltés előtt forgathatod, mozgathatod, méretét minimálisan ugyan, de módosíthatod. Ha megfelelőnek találod a képet, akkor a „mentés” ikonnal véglegesen mentheted. Mindig az a fotó lesz az étel elején látható, amire utoljára állítottad a "képkeresőt" (ebben nem vagyok biztos, hogy érthetően fogalmaztam :))

Remélem, jól emlékszem a pontos menetre, ha valahol elakadsz, kérlek szólj, és pontosítok.


*Pontosítok :) csomagolás fotó feltöltés helyett, címke fotó feltöltés kifejezést használ a bázis.

3 hónapja
#5720
Koma 5
Üdv Mindenkinek!
Képet hogy tudok feltölteni egy ételről?

3 hónapja
#5719
hokala 9
A vonalkód leolvasó nem működik. Esetleg lehetne erre valamiféle megoldást találni?

3 hónapja
#5718
pusztaip 209
A beviteli mezők használatakor amikor feljön a találati lista, elveszi a fókuszt a mezőről, így nem tudom se folytatni a string bevitelét, se visszatörölni, csak ha újra belekattintok az input fieldbe. Rohadt idegesítő és sokat lassít/nehezít a bevitelnél, ha egy kicsit elidőzöl két szó beírása között. Mobilon és desktopon egyaránt probléma.

3 hónapja
#5717
freezsu2 547 1
reply to freezsu2's post #5715
"Megjavult" - történt valami?

3 hónapja
#5716
Medve81 173 9
1 hete (nagy súlygyarapodás után) rosszul számolja a rendszer a napi bevihető kalóriamennyiséget.

Az extra alacsony kalóriaajánlás direkt van belekódolva az oldalba vagy ez csak bug?

3 hónapja
#5715
freezsu2 547 1
Asztali gépen, a felvitt kalóriák nem frissülnek a jobb felső panelen, csak frissítés gombra. Ezt csak most tapasztaltam. Lehet, hogy nálam van a hiba? Alul, a napi összesítésnél jól jelenik meg az adat. Több éve használom az alkalmazást, köszönöm.

3 hónapja
#5714
klorinczi 50 65
Mobilon (Android) egy ételnél a Szerkesztés gombra kattintva azt írja ki egy fehér lapon, hogy az nem az én ételem.

Egyrészt jó lenne, ha szerkeszthető lenne, mert más adatfelvitelében lehet hiba.

Másrészt nem lehet a fehér képernyőről visszamenni az alkalmazásba sem a vissza gombbal, sem más módon.
Teljesen le kell zárni az alkalmazást és újra elindítani. Ez hatalmas hiba!

Remélem mielőbb javítva lesz.

3 hónapja
#5713
HUNited 383 75
reply to banindr's post #5712
+1

3 hónapja
#5712
banindr
reply to adampekker's post #5682
Csak +1-ezném ezt, mert még nincs rá megoldás, pedig nekem is nagyon megnehezíti a beírást. Általában asztali böngészőből írom be a kajáimat, és nagyon nem működnek így a megszokott ujjmozdulatok a billentyűzeten.

Ha keresésnél a listában akarok mozogni le-fel nyíllal, gördül vele az egész oldal is.

Ha lejön a lista, és észreveszem, hogy elütöttem valamit, ösztönből nyomok egy backspace-t – mire a böngésző visszaugrik az előző oldalra, mert már nem a szövegmezőben van a fókusz, hanem az egész oldalon. Ilyenkor kéz áttesz egérre, mutatóval szövegmező megkeres, klikk, szerkeszt. Nagyon nehézkes. (Főleg amikor 3 napi fogyasztásomat írom be papírról. :-))

Köszi előre is!

3 hónapja
#5711
dannius87 11 72
reply to Marko76's post #5707
Ugyanez a problémám nekem is, ha nincs az adatbázisból kiválasztva nem lehet cukor, poliol, rost, telített zsír stb semmit sem beírni. Egyébként meg zavaró, ha be is van töltve az adat, nem tudom, hogy az valaki frissítette-e már vagy sem.

Amúgy meg nem tudom miért kell egyáltalán ahhoz az adatbázishoz ragaszkodni, amikor számos egészséges terméknek semmiféle megfelelőjét nem lehet megtalálni hozzá. Elég sokan vagyunk felhasználók ki tudnánk mi magunk is be tudnánk azt a néhány adatot írni (persze jó ha van rá lehetőség, egy két terméknél könnyen működik)

3 hónapja
#5710
HUNited 383 75
reply to youshow's post #5709
Kerekítési szabályokat is vedd figyelembe. Ő nem ír ki tizedest (de számol vele!). Így lehetséges akár 101%-ot is elérni (pl: 33,5+33,5+33 az kiírva 34+34+33, azaz 101 lesz a kerekítés szabályai miatt, de ha a tizedeseket is összeadod, és nem kerekítesz, akkor a valóságban ez 100%)

3 hónapja
#5709
youshow
Sziasztok!
Lehet, hogy már más is jelezte...
A torta diagramon a sum(Szénhidrát% + Fehérje% + zsír%) a mai napon nálam 101% lett...

3 hónapja
#5708
Zsanci9494 1 1
reply to Marko76's post #5707
:O pedig ez már eddig is volt, én rengeteg élelmiszer tápanyaginfóját elmentettem már

3 hónapja
#5707
Marko76 506 7
Sok felesleges dolog lett "fejlesztve", de még mindig hiányzik, hogy egy bolti élelmiszer tápanyaginfóját be tudjam pötyögni. Mikor lesz?

3 hónapja
#5706
AVP 551
Az egész napi étkezés másik napra másolása napok óta nem működik számítógépen, csak étkezéstípusonként tudom átmásolni (üres oldal "1").

3 hónapja
#5705
Tagsi 636 236
Amikor kedvencekbe tennék egy komplett étkezést (reggeli), mert az mindig ugyan az, eddig gond nélkül tudtam rögzíteni, most ezt kapom:

javascript:mbf_addfavmeal(2, '2019.10.22'); mbf_close_all_pup6();

Egy üres oldalon egy "0" jelenik meg és ennyi.

Frissítés: appból működik a mentés, csak webes felületen nem.

3 hónapja
#5704
kaloriabazis 4 169
reply to Gabcsy84's post #5700
Kérlek most teszteljétek a back gombot.
Ebben a topikban írtam le pontosan mit csináltunk vele:
https://kaloriabazis.hu/post?topicid=182

3 hónapja
#5703
Elza13 117
reply to Elza13's post #5701
Nálam rendben van már !

3 hónapja
#5702
csuby
Sziasztok!
Semmit nem tudok rögzíteni, miután kiválasztom az ételt, hiába klikkelek az "Megettem"-re, nem kerül be a listába...
Windows 7, asztali gép, Chrome.

3 hónapja
#5701
Elza13 117
Lebénult az oldal? eltűnt minden,amit mára beírtam és nem is lehet újra írni !! ???

3 hónapja
#5700
Gabcsy84 22
Sziasztok! Nekem is a vissza gombbal van problémám,de csak amiatt,mert véletlenül rányomtam a felugró reklámra,és nem tudtam visszalépni,hiába kiléptem,ugyanúgy a reklám jött vissza,kb.a harmadik kilépésnél sikerült csak behozni a főmenüt. Egyébként szuper lett,ettől eltekintve. Üdv.

3 hónapja
#5699
shinita 5 1
reply to Marko76's post #5697
Az elején természetes, hogy több a hiba, a programozás már csak ilyen, a mobilra fejlesztés pedig különösen kihívás tud lenni. Mondjuk vannak ezeréves nagy hibák, de kalóriaszámolni kiválóan lehet így is, max. néha újratöltöm az adott oldalt. Igaz, én mobilon sosem használom (a régit még próbáltam, de rém pici volt rajta minden s nem találtam el az apró elemeket kis tableten sem), amúgy gondolom, ott jelentek meg új fejlesztések, azért kellett új. Mivel asztali gépen pont olyannak találok mindent, mint amilyen volt, csak az zavaró, hogy most nem a fehérje van felül, de majd megszokom. Plusz vadak a színek, de azért túlélhetők, ez úgyis ízlés dolga.
A vissza gombot még sosem láttam, nem tudom, mi az :D
Úgyhogy nekem speciel semmi bajom az újítással, ugyanúgy használható az oldal, mint eddig. Ha még javítja is valaki a hibákat, akkor pedig pazar a helyzet. Helyből közel tökéletességet várni nem realisztikus.

3 hónapja
#5698
HUNited 383 75
reply to Marko76's post #5697
Nem látom hogy mindenki panaszkodna. Van néhány hiba amit javítani kell (köztük komolyabbak és vicc kategóriások is), de azért a panaszok száma nem több.

A probléma az, hogy ami az egyiknek jó, a másiknak nem, és ezért megy most a hajcihő. Ez a vissza gomb mizéria visszatérő dolog volt, a felhasználók kérték hogy legyen. Most van. De hogy minek, azt én sem tudom (én is hülyét kapok tőle), viszont a kérés ez volt hogy lehessen vissza gombozni, a fejlesztők meg lefejlesztették.

3 hónapja
#5697
Marko76 506 7
Miért kellett egyáltalán új honlap??
Hetek óta mindenki panaszkodik!

3 hónapja
#5696
Zoldes
Táblagépen nagyon rosszul működik! Segítsetek!

3 hónapja
#5694
campariamanda 116
reply to Teditke's post #5674
Üdv! Nálam az van, hogy egyáltalán nem tudok visszalépni, az oka ismeretlen. Huawei Mate 10 pro, 9.0

3 hónapja
#5693
Grafy12
Sziasztok!

Valamiért a paradicsomnak nem számolja ki a kalória értékét, amit próbáltam minden más jó!

3 hónapja
#5692
MsTrixy 1 37
Sziasztok
Tetszik a csomagolás/étel fotó feltöltési lehetőség. Fel is töltök fotókat a saját magam által feltöltött termékekhez/ételekhez. Ezzel nincs is semmi gond. Viszont más által felvitt termékhez/ételhez nem tudok fotót feltölteni. Ez direkt van letiltva vagy hibának tekinthető?
Köszi

2019-10-23: Erre tudja valaki a választ?

3 hónapja
#5691
retry 145 12
Sziasztok, én eddig 2 hibát fedeztem fel.
1) Néhány lapon (pl. Grafikon, de itt a Fórumnál is) a böngészőben megjelenő weboldal cím helyett (KalóriaBázis - Vezesd a ...) kódolás jelenik meg: forumpost_title, forumtopic_title, weightgrap_title *Továbbá a főoldalon a statisztikai adatok alatt (almás borítóképen) nálam megjelenik egy "*}".

2) Ha kiválasztok egy sportot az adott napra és beírom, hogy x időt mozogtam akkor megjeleníti helyesen azt a kalóriát, viszont másnap ha rámegyek az előzőleg beírt sport gyorsgombjára akkor nagyon alacsony kalóriát ír. (több sportra is) Pl. biciklizés 1 óra 6kcal, ha újra beírom utána korrigálja magát és megfelelően jelenik meg, ekkor a többi is frissül, és utána a többi is jól működik; de egy új nap kezdődik megint előlről. Az appban nem próbáltam. Remélem segíthettem! :)

Oprendszer: Win10, Böngésző: Firefox 69.0.2

3 hónapja
#5690
ErzsiKarcsuLesz
Klassz változtatások, de nekem azóta teljesen téves a napi keret. Ennek megfelelően a kiértékelés is ellentmondásos.
Az objektumok pedig idegesítően ugrálnak.

3 hónapja
#5689
HUNited 383 75
A mobilon elcsúszó hibát tegnap én is tapasztaltam, de mostanra jó. Gondolom éppen reszeltek valamit az oldalon.

3 hónapja
#5688
drisztina 1301
igazán érdekesnek találtam az alábbi problémá(ka)t, úgyhogy megnéztem, nálam mi a helyzet mobilon (a chrome-ot nem kedvelem, ezért "asszem" nálam a google fut):
- a főoldal és a fórum (en bloc) teljes képernyővel jön be, a nyilvános topikokkal együtt
azonban a szakértői oldal elkezd szép lassan csökkenni:
- sulyok petráig szintén teljes képernyős (100%),
- kmetyó bea oldala kb.80%,
- mándi zoli oldala már csak kb.66%,
- és virág diána oldala kb.50%-ot foglal el a képernyőmön.

3 hónapja
#5687
Balage58 480 29
reply to Zeva719's post #5685
Hmm... nekem böngészőben jó (Windows 10, legfrissebb Chrome), mobilon nem, lásd screenshot alább. Pontosabban: az asztali verzió OK, a mobil verzió böngészőben is féloldalas.

3 hónapja
#5686
Balage58 480 29
reply to HUNited's post #5683
Chrome aktuális verziójával dettó, mint azt e-mailben is jeleztem. Itt gyorsabb lett volna :)

3 hónapja
#5685
Zeva719 356 1
Féloldalasan jelenik meg az oldal, böngészőben és az appban is.

3 hónapja
#5684
Balage58 480 29
Helló!
Ma este így jelenik meg nálam a mobil verzió, délután még jó volt. Nyilván nálam a hiba, de mi lehet az? A lap alján a "mobil verzió" fehér, tehát nem az a baj. Screenshot: https://www.screencast.com/t/4DgpLfN7y

3 hónapja
#5683
HUNited 383 75
reply to adampekker's post #5682
Megerősítve Windows és FFox aktuális verziójával.

3 hónapja
#5682
adampekker 3
Étel keresésnél a beírt keresendő szó után a fókusz elveszik a keresőmezőről, miután a keresési eredmény megjelenik. Apróság, de idegesítő tud lenni, ha módosítani akarom a keresendő szót :)

Google Chrome: 77.0.3865.90 (Official Build) (64-bit)
OS: macOS Version 10.14.6 (Build 18G87)

3 hónapja
#5681
tovas 4 76
reply to HUNited's post #5680
Áhh.. szuper! Sikerült!
Köszönöm!!

3 hónapja
#5680
HUNited 383 75
reply to tovas's post #5679
Visszamész az adott napra, és ahol amúgy a súlyod megszoktad adni (jobb oldalon a súlyod blokkban) megnézed mi van beírva. Kitörlöd az adatot, és rámentesz a kis flopi ikonnal. Tehát nem nullát írsz be, hanem konkrétan kitörlöd.

Dátum megadása: https://kaloriabazis.hu/?selectdate=2019.01.09
Simán írd át a számokat a selectdate= paraméter után

3 hónapja
#5679
tovas 4 76
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni?
Az újításokról szóló tájékoztatóban szerepel ez a kitétel:
"Egyéb javítások: már lehet régebbi napon rögzített súlyt törölni (töröld ki a számot és mentés), illetve felhasználói fiókot törölni."
Én nagyon szeretnék törölni egy régebbi súlyadatomat (egy elütés történt csupán), mert a grafikonon elég furcsa kiugrás látható ott, ahol a rossz adat szerepel. Zavaró.
Örültem az újításnak, de fogalmam sincs, hogy a "töröld ki a számot és mentés" hol kivitelezhető... :)

3 hónapja
#5678
HUNited 383 75
reply to HUNited's post #5677
Mondjuk most látom, hogy ahol még nincsenek USDA adatok betöltve, ott nem jelennek meg az értékek :S

3 hónapja
#5677
HUNited 383 75
reply to dannius87's post #5676
Beírhatjuk. Nem tudom mennyi idős a regisztrációd, nekem az első pár hétben nem volt szerkesztési lehetőségem, csak a saját ételeimnél. De most az új verzióban a termék infóban beírható az összes adat, amit az USDA rendszeréből be tud húzni.

Sőt, a glikémiás index is megadható (ha jól tudom, az nincs USDA-ban)

Ettől függetlenül az USDA tényleg megszűnt a régi zárt rendszer valójában, de hallelúja itt az új rendszer. Kár hogy ez teljesen máshogy működik, szóval nem csak annyi lesz a fejlesztők dolga hogy átírják a kódban az URL-eket 1 perc alatt, szóval egy ideig feltételezem ez nem fog működni.

3 hónapja
#5676
dannius87 11 72
Sziasztok,
Az usa adatbázis oldal címe megváltozott átirányít a food central oldalra, amit a rendszer nem enged betölteni adatokat, de akkor miért nem írhatjuk be saját magunk a csomagolás összes adatát? (cukor, telített - telítetlen zsírok stb)
https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/?query=spinach%20pasta

4 hónapja
#5675
Marko76 506 7
Nyilacskákaaat visszatenniiii!

Most!!

4 hónapja
#5674
Teditke 132
Sziasztok!
Az átállás óta a grafikon nem jelenik meg sem az appban sem böngészőből nyitva, csak kicsiben a főoldalon, illetve néha nem tudok kilépni dolgokból.
Másnál is van ilyen vagy én vagyok béna?
A testzsír , a víz pedig nem látszódik,hiába írok be mindent. :(

4 hónapja
#5673
dannius87 11 72
Érdekes, hogy nem lehet minden ételnél megadni rost és egyéb adagokat. Úgy vettem észre csak azoknál megoldható, ami be van töltve az USA adatbázisból, de onnan kismillió étel hiányzik, ezt lehetne hanyagolni? A cukor és a rost adat rajta van a csomagolásokon, simán lehetne a 3 alapkategória alatt már az étel felvitelekor. Egyébként jó lenne az új fejlesztés tetszik

4 hónapja
#5672
katka69 22 29
reply to brigitta0505's post #5670
A BMI- t be kell pipálni a mérőszám hozzáadásnál. A testzsír százalékot nem mutatja, hiába adtam meg minden adatot.

4 hónapja
#5671
Marko76 506 7
Hol vannak az értékállító nyilak?!
Nem fogom feladni!

4 hónapja
#5670
brigitta0505 359
reply to brigitta0505's post #5669
A BMI-t sehol...csak a testzsírszázalékot,de ugye azt üresen hagyja,hiába írtam be a kért adatokat. :(

4 hónapja
#5669
brigitta0505 359
reply to egyszervolt's post #5655
Nekem is üres maradt...A BMI-t hol találtad meg?

4 hónapja
#5668
brigitta0505 359
reply to katka69's post #5657
Én is próbáltam beírni(a főoldalon található),de hiába írtam be a kért nyak-derék-csípőméreteket,de nem számolt ki semmit. :(

4 hónapja
#5667
Marko76 506 7
reply to vajkzsuzsa's post #5662
Kétlem, hogy értenék. Én is hiába pof.....

4 hónapja
#5666
magyaristvan 359 26
Fotófeltöltésnél van fájlméret vagy felbontás korlát? Mobilról nekem nem működik.

4 hónapja
#5665
klorinczi 50 65
Frissítés gomb jó lenne.
Egyik mobilon új adatot viszek fel, a másikon csak akkor frissül, ha előre megyek egy napot, majd vissza.

4 hónapja
#5664
klorinczi 50 65
Tizedes bevitel már jól működik. Köszi!

4 hónapja
#5663
Megi67
Sziasztok! Nekem nagyon tetszik a megújulásotok. Egy dolgot nem értek csak, az új célbeállításnál kiszámolta nekem az 1205 cal-t, de mentés után visszatérve a főoldalra marad a korábban fixen beállított 1000 cal. Nem tudom sehol átállítani fixre sem, de az új cél szerinti mentéssel se.
Van erre valami ötlet, mit csinálok rosszul? Almás mobilos felhasználó vagyok, honlapokról használom, nem az app -ot...

4 hónapja
#5662
vajkzsuzsa 1212
Nekem még mindig nem látszik a " mennyit " gombnál a le és fel jelecske, hogy ha beirok egy számot, fel- és le tudjam huzni. Nem tudom megmagyarázni jobban, nincs is már a kockában, csak a szám, amit én beirok. Nem tudom értitek-e?

4 hónapja
#5661
egyszervolt 144
reply to HUNited's post #5660
Velem pont ma reggel történt meg, azért írtam. Október 15-ig volt beállítva 50 kg célnak (én is állítgatom néhány kg-onként). 50.2 kg volt az utolsó adat (igaz, múlt héten nem adtam meg újat), 1514-es keretet írt eddig, ma 50.7 kg-t mértem, ez alapján 1049 lett a keret egyből. Gondolom azért, mert közel van a beállított dátum, szóval ez nem az általános eset, de többször tapasztaltam már, hogy drasztikusabban le tud csökkenni, ha nem a bázis által számolt ütemben fogyok. Bár alapvetően én úgy állítom a dátumokat, hogy reális keretet adjon, szóval tudom mennyit kell ennem a napi javasolttól függetlenül, de ha stagnál vagy ugrál a súlyom, ez zavaró tud lenni kicsit. Ha nagyon eltér a várttól, új célt állítok, félreértés ne essék, én nem a progresszív keret ellen beszélek, csak azt javasoltam, hogy napi érték helyett trendet vegyen figyelembe. Viszont még mindig jobb, mint a fix keret, az tény. Az új felhasználóknak is jobb, ha ezzel az első napokban szembesülnek, mintha néhány hónap múlva derülne ki, mikor a túl magas keret stagnálást vagy komoly lassulást okoz.

4 hónapja
#5660
HUNited 383 75
reply to egyszervolt's post #5656
2-300 kalória változáshoz több kiló eltérés kellene két mérés között (11 kiló körül). Ez nem életszerű amit írsz. 1 kiló eltérésnél 16 kcal nálam a keret csökkenése. Az még bőven hibahatáron belül van. Itt a lényeg, hogy csökkenjen, mert 50 kiló fogyásnál, amit én realizáltam, ha nem állítasz be időközben új célt, akkor igencsak félrevisz a napi keret, ha fix marad. Nyilván ha le is eszed azt a keretet, akkor nem tudsz súlycsökkenést elérni, mert nem lesz kalóriadeficit, de ez már más téma.

A lényeg, hogy szerintem a fixált keret nagyon rossz irány, de elfogadom hogy a csökkenő keret sokakat megzavart. Abban egyetértek, hogy ezt edukációval kellett volna orvosolni, és nem a hibás számítási módszert beállítani alapértelmezettnek, de bízzunk benne hogy ez nem fog sokaknál problémát jelenteni.

4 hónapja
#5659
HUNited 383 75
reply to egyszervolt's post #5655
mell csípő és derék mellett a nyak is kell, hogy jól tudjon számolni. De amúgy nem számol jól.

4 hónapja
#5658
HUNited 383 75
reply to katka69's post #5657
Főoldalon a mérőszámoknál kapcsold be (mérőszám hozzáadása link)

4 hónapja
#5657
katka69 22 29
Sziasztok! Azt írja az oldal, hogy most már automatikusan számolja a testzsír százalékot is. Én azt sehol sem találom. Nálam nem jelentkezik sehol. Mégis hogyan lehet beállítani.
Köszönöm, aki válaszol.

4 hónapja
#5656
egyszervolt 144
reply to HUNited's post #5653
Igen, ez szerintem egy kifejezetten hasznos funkció volt, aki nincs tisztában azzal, hogy a súlycsökkenés a kalóriaszükségletre is hatással van, annak kifejezetten hátráltató tényező lehet, ha fix marad. Elég lenne a beállításnál feltüntetni, hogy mi az oka, nem gondolom, hogy ez egy túl bonyolult koncepció lenne.

Ami orvosolhat bizonyos ezzel kapcsolatban felmerülő problémákat, az az lenne, ha az oldal "moving average" súlyt tudna használni a kalkulációhoz, vagyis nem az adott napi súly alapján számolna, hanem a korábbi súlyokkal együtt egy átlagot. Ez kisimítja a fluktuációt, nem ugrana fel vagy le 2-300 kalóriát a szükséglet egy kiugróan alacsonyabb vagy magasabb adat után drasztikusan.

4 hónapja
#5655
egyszervolt 144
reply to Marko76's post #5637
Telefonról (böngésző, ha ez számít) nekem sem engedte módosítani, pedig korábban tudtam. Gépen lehet módosítani.

Illetve bejelöltem, hogy mutassa a testzsírszázalékot, beírtam a hiányzó körméretet, de nálam üres maradt a rubrika, nem számolta ki. A BMI működik, ez a változtatás kifejezetten tetszik, hiánypótló volt.

4 hónapja
#5654
Marko76 506 7
reply to PufiMokus's post #5649
Ez zavar engem is.

4 hónapja
#5653
HUNited 383 75
reply to kaloriabazis's post #5643
Nem tudom mit értesz napi keret boxnak. Illetve szerintem rájöttem: a főoldalon a széles menü ami prémiumnál van. Ott jó a beállítás, a napi újraszámolás van beállítva. Nem tudom ez nem prémium usereknek van e, ezzel nincs semmi bajom.

Az eredeti hibajelzésem a Célbeállításnál jelentkezik:
https://kaloriabazis.hu/adataim oldalon a 3. pontnál jobboldalt van egy select, "Napi keret fixálás" néven. Az új felhasználóknak azt írtad alapbeállítás hogy "Célodtól független, fix kalóriakeret" az alapbeállítás. Régi felhasználóknál nem tudom akartad e módosítani, de én az eredeti állapotot szeretném: "Célod eléréséhez szükséges kalóriakeret napi újraszámolása". Kiválasztom, elmentem a célom, de marad (legalábbis a kiírás szerint) "Célodtól független, fix kalóriakeret" beállításon. A valóságban nem tudom hogy ez mit állít, és hogy valóban okoz e majd nekem problémát: ahogy fogyok csökken a napi keretem, a beállított súly alapján. Ez tényleg sok felhasználót összezavart, ahogy írtad a verziójegyzetben is, de nekem pont jó volt, mivel 145 kilósan más volt a keretem mint most 96 kilósan. Tehát én az eredeti megoldást szeretném használni :)

4 hónapja
#5652
HUNited 383 75
reply to kaloriabazis's post #5641
Nincs ezzel para, azért írtam hogy tudj róla, nem kötexem :)

4 hónapja
#5651
HUNited 383 75
reply to kaloriabazis's post #5642
A célbeállításnál aktuális súly mezőben továbbra sem jó a tizedes (máshol nem próbáltam)

szerk: étel hozzáadásánál működik a tizedes rendesen. Súly hozzáadását kéne még kipróbálnom, de azt most nem szeretném :)

4 hónapja
#5650
HUNited 383 75
reply to kaloriabazis's post #5644
https://kaloriabazis.hu/receptszerkesztes/Paradicsomos%2520keny%25C3%25A9r/2387290_0
Ez nem recept! üzenet jelenik meg (pedig de, egy kenyér recept)

https://kaloriabazis.hu/etelszerkesztes/Hajd%25C3%25BA%2520Joghurtsajt%2520natur/g%25C3%25B6r%25C3%25B6g/olasz/2010509_0
Ez nem egy általam feltöltött recept, szerkesztés gomb mégis megjelenik, rákattintva helyesen írja is hogy: Ez nem saját étel! (2)

Most asztali gépről néztem, tehát nem készülék függő.

szerk: olyan ételnél amit én vittem fel, és nem recept, ott jól működik a szerkesztés gomb.

4 hónapja
#5649
PufiMokus 4
Az új felülethez: kiválasztom, hogy mit ettem és mértékegységet. A szám ( mennyiség) mellett eddig volt egy le-fel nyíl amivel egérrel be tudtam állítani. Ez most nincs. :-|

4 hónapja
#5648
tothm63 4
ma reggel nálam is akadozott ,mind telefonon,mind gépen a Kalóriabázis teljes felülete!nem lehetett megnyitni!

4 hónapja
#5647
Zeva719 356 1
Telefonon nem érhető el ma reggel a Kalóriabázis, gépről is csak VPN-el működik. Az app teljesen behalt :(

4 hónapja
#5644
kaloriabazis 4 169
reply to HUNited's post #5640
szerkesztés nálam hibátlan. fura.

4 hónapja
#5643
kaloriabazis 4 169
reply to HUNited's post #5640
napi keret boxodban a beállitásban külön megadtad, hogy fix? azt nem irja fölül, bár lehet kéne

4 hónapja
#5642
kaloriabazis 4 169
tizedes javítva

4 hónapja
#5641
kaloriabazis 4 169
reply to HUNited's post #5640
nézem őket kösz. egy ideig ilyenekkel tele lesz. lakásfelújítás utáni portörölgetés...

4 hónapja
#5640
HUNited 383 75
Tizedes itt sem jó.

Célnál alapbeállításnak mutatja a fix keretet, emiatt új célt állítottam be napi keretszámítással, de mentés után ugyan úgy fix jeretnek mutatja (jelenleg mobilon nézem).

Szövegezésnél elég sok probléma van, pl helyörzők hibás (yy) és mértékegységek dupla használata a célbeállításnál: Ezért helyesebb azt mondanunk, hogy bármilyen 67 - 83 kg kg és yy kg közé eső testsúly megfelelõ számodra.

Tételeken kattintva a szerkesztés gomb nem működik, nekem mindig azt írja hogy ez nem recept (pedig de), és nem saját ételnél is megjelenik (rákattintva írja is hogy nem saját étel)

Köszi az új verziót!

4 hónapja
#5639
ergyd 352 16
Samsung A3 8.0 android, vonalkód olvasás nem működik. Nem is nyitja a kamerát.
Tizedes mennyiségek nem menthetőek.
Kérlek nézzetek rá.

4 hónapja
#5638
Monrico 4
Nem tudok az étel mennyiségnél tizedes értéket menteni!

4 hónapja
#5637
Marko76 506 7
Bevitel módosításához nincs +/- gomb. Pont a régi verzióban volt, ellentétben a dicshimnusszban írtakkal. Ez így fárasztó.
A felület szép lett.

4 hónapja
#5636
Lorkiron 64 87
Szuper lett a fejlesztéssel az oldal, de...
1. Nem tudok vonalkódot beolvasni
2. Nem tudok kilépni mobilon az alkalmazásból
Köszi

4 hónapja
#5634
klorinczi 50 65
Tizedes számok esetén a Mentés gomb nem működik. Valószínűleg azért mert vesszőt ír be, míg korábban pontot írt be, így invalid karakternek minősül...

4 hónapja
#5633
babi 1
Sziasztok ! Nem tudok napok óta szám adatokat bevinni. Nem tudom mi az oka.
Tud valaki segíteni ?

4 hónapja
#5631
Plezer84
Sziasztok nem lehet megvaltoztatni a jelszot. Valamit csinaljatok vele...........

4 hónapja
#5629
Nannacica 4
Szia a vonalkódok nem be olvasható

4 hónapja
#5628
T1k3 122
- "Alapjárat kcal égetés: -10543"
- 3 nap elteltével az "alapjárat kcal égetés: -9757"

Mi ennek az oka?

4 hónapja
#5627
drisztina 1301
reply to Bozsoi's post #5626
Pedig jó az :)
Nézd meg hány kalóriát ettél ma ténylegesen, majd nézd meg, hogy ez hány gramm fehérje/szénhidrát/zsír volt. Ezután minden (gramm) makrod váltsd át kalóriára, amiből egyszerűen kiszámolhatod a mai napon megevett tápanyagaid eloszlását (%-ban).

4 hónapja
#5626
Bozsoi 259 7
Sziasztok! Azt vettem észre, hogy a főoldalon a kördiaggram nem megfelelő arányban jeleniti meg a fehérje - zsír - szénhidrát arányt! A fenti adatokból visszaszàmolva az arányok köszönőviszonyban sincsenek egymással!

4 hónapja
#5625
drisztina 1301
reply to wzs's post #5624
Nem kell beállítani semmit. Nekem korábban is és ma is (direkt kipróbáltam) kezelte a "tizedesvesszőt". (Azért írtam idézőjelbe, mert, hogy 'vessző vagy 'pont, ezt még nekem is szokni kell. Én napi szinten használom a tizedesvesszőt, a pontot csak az "ezres csoportosítására" használom. Az oldal viszont a vessző helyett a pontot használja.)

Ennek ellenére, akár vesszőt, akár pontot írsz, mind az aktuális testsúly beírásánál, mind az eddigi fogyás összesítésénél (és szerintem a tápérték makroinak rögzítésekor) is számol vele. Esetleg próbáld meg kicsit később újra.

4 hónapja
#5624
wzs
A testsúly beírásánál automatikusan törli a tizedesvesszőt, akkor is ha pont, akkor is ha vessző és az utána beírt számot is. Magyarul csak az egész kg értéket menti. Mit kell beállítani?

4 hónapja
#5623
shinita 5 1
reply to alexxa's post #5612
Ez számomra az egyik legzavaróbb bug, emiatt sem írom a szokásosos, engem segítő kódolt kis megjegyzéseket a saját receptjeimhez. Hibásan s más neve alatt kikerül, ami eleve zavaró, szerkeszteni sem tudom többé... Elég makacs, régi hiba, de el tudom képzelni, hogy nehéz lehet megtalálni, hisz csak néha történik meg, bár gondolom, az adatbázisban azért nem túl sűrűn kerül átírásra a létrehozó id-ja, nem lenne logikus.

Nem tudom, írták-e már, hogy recept szerkesztésekor szinte folyamatosan eltűnik minden, úgy értem, a sorok üressé válnak, de újratöltéssel visszahozhatók az elemek, így ez csak lassítja a szerkesztést, de működik. Mivel ez hozzávalók törlésekor, illetve felvitelekor kb. mindig megtörténik, legalábbis a hiba rekonstruálása könnyű, már csak meg kell találni őt magát és kijavítani.

4 hónapja
#5622
HUNited 383 75
reply to fmart's post #5621
Igen.

4 hónapja
#5621
fmart
Egy pár napja az asztali verzió nálam nagyon lassan jön be (van, hogy 10-20 másodperc, mire bejön egy nap adata teljesen). Másnál is ez van?

4 hónapja
#5620
feketeinci 9
reply to gilyani77's post #5619
Receptet nem tudsz ételként hozzávalóként felvinni.
Sokat beszéltünk erről, a legtöbb ezzel kapcsolatos info összegyűjtve talán itt a fórumon van, a szakértők sorai alatt, de a fórum legfelső sorában egy kék sor, amire ha rákattintasz egy külső oldalra kerülsz, ott ötletelünk, és egyeztetünk hogy mi lenne a jó, és mi nem.

A recept hozzávalóként való felhasználása javaslat az elsők között volt, és az elsők között magyarázta el az üzemeltető miért nem lesz.

4 hónapja
#5619
gilyani77 3
Ha már felvittem egy receptet, és később ezt az alapreceptet felhasználnám egy újabb étel elkészítésénél, miért nem kínálja fel a hozzávalóknál az alapreceptet? Pl. Lecsó alaprecept, újabb étel pl.tojásos lecsó. Tojásos lecsót nem tudom felvinni, mert nem kínálja fel a lecsót. Minden karaktert figyelmesen írtam be a keresőbe. (Mobiltelefon használat) Köszi Ildi

5 hónapja
#5618
Agisebi 15
Üdv. A testsúly adatokat miként lehet korrigálni, ha már el lett mentve? Ugyanis a csökkent testsúlyt átvezeti a kezdeti napokhoz és ezt adja meg kiindulási súlynak. Rózsaszín mezőben nem lehet korrigálni? A grafikon az eredetileg megadott súlyról indul, ő jól teszi a dolgát. Köszönöm.

5 hónapja
#5613
hankotom
Helló!
Az előbb véletlen mellékattintottam, és sikerült negatív adagokat ennem reggelire. Ez bug vagy feature?
Köszi
Tamás

5 hónapja
#5612
alexxa 19 19
Készítettem egy receptet amit nem ajánlottam a közös adabázisba és valamelyik nap még tudtam szerkeszteni a receptet, ma pedig akartam módosítani rajta és nem tudok, azt írja hogy a zoszke nevű felhasználó hozta létre a receptet. Biztos vagyok benne, hogy ez az általam kreált recept, és nem értem, hogy kerülhetett más felhasználó jogköre alá :) (tejszines_brokkolis_csirke_kcal/2534478_0) ez az a recept. Eddig még nem találkoztam ilyen jellegű buggal.

5 hónapja
#5611
oldxs650
Helló, vittem be új terméket adatokkal, mikor le okéznám, azt írja "QW kell a suly!"
Mindent adatot megadtam pontosan a termékről le olvasva! Nincs több hely ahova beírhatnék bármit is.
Egy kis segítséget kérnék, előre is köszönöm.

Gábor

5 hónapja
#5610
feketeinci 9
reply to as911's post #5608
Lehet hogy a grafikon az új célbeállítástól számolja az időt. Próbáld meg hogy egy régebbi dátumot írsz be kezdőnek a grafikonnál.

5 hónapja
#5608
as911
Sziasztok,
tegnap változtattam a céloknál. Fix időintervallum helyett napi keretet állítottam be és elveszítettem az összes eddigi eredményemet. A grafikon lenullázódott. Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? köszi

5 hónapja
#5609
OverweightPork 220
reply to as911's post #5608
Igen, ez normál működési tulajdonsága az oldalnak. De ne aggódj, ha a menüben kiválasztod a grafikon menüpontot, annyi csak a dolgod hogy „adott dátumtól” válaszd ki hogy látni akarod, tehát nem a „célod kezdetétől”. Utóbbi ugyanis mindig az utolsó beállított cél dátumát jelenti, vagyis persze hogy nem látsz még semmit... De az adott dátumtól funkciónál ha beírod valamelyik előző dátumot, látni fogod a korábbi értékeket is!

6 hónapja
#5607
bnzs 98
reply to drisztina's post #5606
Köszönöm szépen, akkor még próbálkozom.

6 hónapja
#5606
drisztina 1301
reply to bnzs's post #5605
Nálam akkor szokott homályos lenni, ha (túl) közel van a kamera, ha kicsit távolítom, előbb-utóbb "beáll". Vakut még nem használtam, viszont figyelni kell, hogy ne tükröződjön/csillogjon a csomagolás.

6 hónapja
#5605
bnzs 98
Sziasztok!
Másnak is van gondja a kamera élességével a vonalkódbeolvasásnál? EAN-ban próbáltam először, aztán végig mindet, de egyszerűen még vakuval is túl homályos, nem olvassa be. :( Köszönöm :)

6 hónapja
#5602
nmhu77
Valahogy sikerült 8 nappal ezelőttre felvinni 0 kg-s testsúlyt. Majd beállítottam új célt mai naptól, és nem tudom módosítani a 8 nappal ezelőtti 0-t.
Tudja valaki, hogy ezt hogy lehetne törölni vagy módosítani?

6 hónapja
#5601
marya88 7 1967
A föoldalon a nap kiértékelése gomb sem müködik.

6 hónapja
#5600
zhorela 2
Sziasztok!

Nem tudok kedvenc "étkezést" törölni, a "Kedvenc törlése" gomb nem csinál semmit. Ételeknél működik, csak komplett étkezésnél nem.

6 hónapja
#5599
marya88 7 1967
Nem, nem zártam be, a "helye" üres, fekete mezöként ott van.
Újabb probléma, hogy a föoldalon nem tudok bejelentkezni, csak ha pl. a fórumot vagy másik helyet nyitok meg, illetve az elözö napi ételekböl sem tudok bemásolni semmit, nem másolja. (Az alul felsorolt ételeknél viszont nincs probléma)

6 hónapja
#5598
feketeinci 9
reply to marya88's post #5597
Véletlen nem zártad be a "Napi kalória kereted" és a " Napi tápanyag javaslat" utáni kis háromszöget? Olyan mint egy nyíl hegye.
Akkor ez az ablak becsukódik.

6 hónapja
#5597
marya88 7 1967
Pár napja az oldal nem mutatja a kalóriakeretet meg a makrókat nálam. Nem tudom, mi ennek az oka, ha valaki tud, segítsen! Köszi!

6 hónapja
#5596
drisztina 1301
reply to pocsaimelcsi's post #5595
Köszi, hogy jelezted.

6 hónapja
#5595
pocsaimelcsi 2
megoldodott,elfeledkeztek rola hogy egyeni gr beallitasom van ezert nem volt jo,

6 hónapja
#5594
pocsaimelcsi 2
sima tag vagyok, nem premium ,

6 hónapja
#5593
pocsaimelcsi 2
nalam mar reg nem :(

6 hónapja
#5592
freezsu2 547 1
reply to drisztina's post #5588
Köszi, sikerült beállítanom a napi fix keretet.

6 hónapja
#5591
drisztina 1301
reply to pocsaimelcsi's post #5590
Nálam működik, az előbb próbáltam.

6 hónapja
#5590
pocsaimelcsi 2
regebben ha hozzadtam minden vissza huzodott,h gondolom amit a mozgas elegetett,most ez egy ideje mar nincs igy

6 hónapja
#5589
pocsaimelcsi 2
20
napi mozgas hozza adása utan a makrotapanyagoknal a csikok nem mozdulnak sehova

6 hónapja
#5588
drisztina 1301
reply to freezsu2's post #5587
Jaaa, ez a nap kiértékelése... azt hittem, a célbeállításnál kaptál valami furcsa kiértékelést.

Természetesen két helyen tudod beállítani a fix keretet, vagy ott a célbeállításnál, ahol beállítottad, vagy a főoldalon a napi kalória keret sávban lévő fogaskeréknél, a "célodtól független fix kalóriakeret" beállításával.

A nap kiértékelését én nem használom, szerintem felesleges, ha eddig használtad, innentől felesleges lesz neked is.

6 hónapja
#5587
freezsu2 547 1
reply to drisztina's post #5585
beállítottam, azt kaptam amit korábban:

"Célod kezdetétől a mai napig összesített kalóriamérleged (feltéve, hogy minden nap, minden étkezést rögzítettél): kcal égetés (terved kcal volt). Eszerint eddig kg-ot kellett volna fogynod (terved kg volt). Tényleges fogyásod: 25 kg" - na ez nem igaz, mármint a 25


6 hónapja
#5586
freezsu2 547 1
reply to drisztina's post #5585
Hol tudom beállítani a súlytartást? Köszi, zs

6 hónapja
#5585
drisztina 1301
reply to freezsu2's post #5584
Súlytartásra határozzd meg a jelenlegi súlyod alapjáratát és azt fix keretként állítsd be.

6 hónapja
#5584
freezsu2 547 1
A mai súlyomat állítottam be célnak, ezt szeretném megtartani. A kiértékelés igencsak érdekes volt. Ettől függetlenül, remek a program, régóta használom, továbbra is szeretném. Üdv.

6 hónapja
#5583
feketeinci 9
reply to garuda's post #5582
Mi lenne ha minden év január 1-dec.31-ig ugyanígy kimentenéd, és ezeket a képeket egymás mellé tennéd?

Ennek ellenére valóban nem írja ki.....

6 hónapja
#5582
garuda
Hali. A grafikonról szeretnék kérdezni.
Nem elsősorban a funkcionális hibáról van szó, de akik régóta használják az oldalt azoknak lehet nehéz kiigazodni rajta, mivel nem írja ki az alsó tengely labeleiben az évet.

Szeretném ezt szemléltetni. Tegyük fel, hogy szeretnék rájönni valamilyen mintázatra, hogy -tegyük fel- vajon igaz-e hogy télre hízok meg mindig, vagy vizsgaidőszakban nassolom tele magam:
https://imgur.com/iYfWl3B


6 hónapja
#5581
simaiedit 160
reply to feketeinci's post #5580
Köszi a választ! 6 kg fogyást állítottam be május 22én aug 1ig. Ebből majdnem 5 lement. A fogyásom üteme harmónikus, a tervezett görbe és a valós is párhuzamosan fut. Azért majd figyelek mindarra, amit írtál!

6 hónapja
#5580
feketeinci 9
reply to simaiedit's post #5579
Szia! Azért, mert nem olyan ütemben fogysz, ahogy a matek szerinte számol.
Állítsd be másképp. Gondolom valamilyen időre szóló beállításod van, vagy dátumra, vagy heti fogyás (inkább a dátumra tippelek). Nem mennek le úgy a kilók, hogy a dátumra fogyás teljesüljön, ezért azt mondja egyél kevesebbet.

De ő csak egy gép!
Változtass a beállításodon.
Javaslatom hogy állíts be 5kg fogyást egyelőre, és számold ki mennyi fix kalóriát akarsz megenni, hogy ez teljesüljön. Ha ezt a célt eléred, beállítasz újra 5-öt, és majd csak elfogynak :)

1200 alá semmiképp ne menj.
Ne vigyél fel mozgást! Nagyon elvisz a számolással, mert a mozgások kalóriái nagyon túlzóak az oldalon. Ha nem viszed fel, nem tévedhetsz. De ha még ráadásul le is eszed a mozgást, teljesen használhatatlan a számolásod.

Ne használj rossz receptet az oldalról, mert a receptek túlnyomó része is rossz. Tanuld meg a receptfelvitelt, csak 1-2 hétig macerás, utána nagy hasznát veszed. A receptekben nagyon sok a hiba, leginkább hiányzik belőlük az elpárolgás, de tegnap valaki pl. a gulyásleveshez írt kommentet itt a fórumban a Hibás ételeknél, ahol szörnyű dolgokat láthatsz példának, nincs rögzítve a zsír, a csipetke, nincs mérve sem a hozzáadott víz, sem az elpárolgás.....teljesen használhatatlan.

6 hónapja
#5579
simaiedit 160
Sziasztok!
Miért állít be nap mint nap egyre kevesebb bevihető kalóriát? Alig-alig lépem túl a megengedettet, de míg 2 hete napi 1100-1300-at engedélyezett, addig ma már csak alig 600 kalóriát egy napra! Ezt komolyan gondolja? Máju 22 óta Kalóriabázisozom, és lement majdnem 5 kg. De a napi 600 kalória kiverte a biztosítékot! Ilyen alacsony kalóriát kórházban, felügyelet mellett lehet csak fogyasztani.

6 hónapja
#5578
todorgyongyver 84 3
Nem tudom kitörölni a csillaggal mentett kedvenc ételeket.

7 hónapja
#5577
EditJD 21
reply to feketeinci's post #5576
Szia, köszi pontosan ezt tettem!

7 hónapja
#5576
feketeinci 9
reply to EditJD's post #5574
A kimaradt napra vigyél be bármit, akár egy kávét, és folyamatos lesz újra minden.

7 hónapja
#5575
SchellyP 481
Ha egyszer helyesként jelöltem meg a mások által bejegyzett étel adatait, -lehet az véletlen kattintás is- már nem tudom módosítani.
A helyes, de hiányos adatokat sem tudom kiegészíteni, így újra fel kell vinni az adott ételt.
Egyes gyártók akár évente újra vizsgáltatják a termékeiket, így az egyszer helyesnek ítélt adatokat sem lehet aktualizálni.

7 hónapja
#5574
EditJD 21
Sziasztok!

Megoldódott.
Véletlenül kimaradt egy nap, ezért lett a holnap a ma, és kezdődött elölről a számolás.
Nem tudom mi történt, de az app 1 napos késésbe került, vagyis a mai nap a holnapi, így ma holnapra viszem be az adatokat. Ráadásul úgy tűnik, mintha 2 napja volnék tag. De ezen még túl tudok esni....
Valamit én állíthattam el?
Köszi szépen,
Edit

7 hónapja
#5573
Hermy 1 7
Felvittem egy receptet és úgy mutatja, mintha egy másik felhasználó rögzítette volna!!!
Először még tudtam módosítani, de már a szerkesztés lehetősége sem jelenik meg!
Mi ez??

7 hónapja
#5572
Gonthar
Köszönöm, megvan a megoldás, csak az előző napi érték azaz a tegnapi értékeimet kellett visszaírnom, és most rendben van. Köszi mégegyszer.

7 hónapja
#5571
Gonthar
reply to feketeinci's post #5570
Köszi a választ, de próbáltam mindent. Űrítettem böngésző cache-t is, de semmi. A grafikonon a jó értéket látom, de a kalkulációk most teljesen szétestek, mindenhol nullát látok. Ha visszamegyek az előző napokhoz, abban a textfield-ben amit edit-able, és tehát ami írható ott a megfelelő értékeket látom, viszont az előző napi értékeimnél mindenhol nullát kapok. :(

7 hónapja
#5570
feketeinci 9
reply to Gonthar's post #5569
Nem gondolom hogy bele tudnál nyúlni az előző napba. Próbálj meg frissíteni, katt a bal felső ceruzára, szerintem visszakapod a számaidat.

Megnézheted az eszközök menüben is a grafikont, hogy milyen dátumtól látod az adataidat, lehet újra be kell írni a kezdő dátumodat. Nem baj ha rosszul mért eddig a mérleg, az már megtörtént, nem tudsz visszamenőleg változtatni.

7 hónapja
#5569
Gonthar
Sziasztok,

Véletlenül sikerült kinulláznom egy előző napi súlyomat. Igazából nem véletlen volt, csak törölni akartam az értéket mert jó eséllyel rosszúl mért a mérleg. De sajnos kinullázódott az összes nap "előző napi súly" érték is. Kérem segítségeteket.

Köszönöm!

7 hónapja
#5568
drisztina 1301
reply to drbogar's post #5567
A mai súlyodra írtál be 0 kilogrammot? Ha igen, írd be újra a jó értéket, bár nem értem, mit értesz megkattanás alatt.

7 hónapja
#5567
drbogar
Olyankor mi a teendő, ha véletlenül elmentettem egy 0 kg-os súlyt és megkattant a rendszer?

7 hónapja
#5565
feketeinci 9
reply to törölt felhasználó's post #5564
Javaslom hogy emailt írj a kaloriabazis@gmail.com-ra.

7 hónapja
#5563
drisztina 1301
reply to ergyd's post #5562
Ebben az esetben, esetleg próbálkozz meg a főoldalon a napi keretednél a „célodtól független, fix kalóriakeret” beállításával, úgy tudom, akkor figyelmen kívül hagyja a célbeállítás (idő)adatait.

7 hónapja
#5562
ergyd 352 16
reply to drisztina's post #5561
Köszönöm a választ!
Igen, valóban volt egy idő és célsúly beállításom (nevezzük ezt szálkásításnak - elég nagyképű vagyok, nem? :) ), amit később módosítottam alacsonyabb súlyra és távolabbi időpontra. A 'matek' rendben van :)
Most, ahogy mondod a súlytartás, testkompozíció változtatás van folyamatban, amihez kiszámoltam a makrokat. Ezek beállításával rendben is volnék, de a cél beállításánál, amennyiben konkrét kcal-t adok meg ( a makrok alapján), úgy a lentebb leírt jelenséggel szembesülök.
Most beállítottam egy céldátumot és célsúlyt, így a napi kalóriabeviteli lehetőségnek és a makroknak semmi közük egymáshoz, viszont ellenőrzésre kiváló.
Ahogy korábban írtam, nem biztos, hogy ez hiba, lehet működési tulajdonság.

7 hónapja
#5561
drisztina 1301
reply to ergyd's post #5560
A „hiba” abból adódhat, hogy időre állítottad be a célod az induláskor. Az időre beállítást/fogyást nem szoktuk ajánlani, mert, ha nem olyan ütemben fogysz, mint a beállított terved, akkor nagyon elvihet akár irreális kerettel (plusz/mínusz), akár fals adatokkal, ami nem a rendszer hibája, hiszen a bázis csak az általad megadott tervet szeretné tartani.

Te ezek szerint kisebb-nagyobb probléma nélkül megúsztad a „matekot”. Ezért csak feltételezem, hogy a problémád abból adódhat, hogy nem elég csak a makrokat átállítanod.
Ha elérted a részcélod, akkor állíts be egy újabb célt (időpont nélkül), ha viszont a végcélod, akkor egy súlytartó keretet. Csak ezután érdemes a makrokat a neked tetsző - remélhetőleg jól kiszámolt - értékekre beállítani.

7 hónapja
#5560
ergyd 352 16
Sziasztok!
Talán jó helyen teszem fel a kérdésem, a hibáknál, bár egyáltalán nem biztos, hogy hiba.
Tehát: eddig konkrét dátummal volt beállítva egy elérendő testtömeg, amit el is értem. Eltekintve az utolsó egy héttől, amikor is eléggé megközelítettem a célom szépen működött is a kalória számítás. (a végén nagyon fals értékeket jelölt ki nekem)
Amióta átállítottam konkrét értékekre a makro tápanyag mennyiségeket, nem engedi logolni a testtömeget, vad értékeket statisztikázik, illetve folyton üzenget, hogy nem jól van beállítva a céldátum. (mert nincs is beállítva, ő maga tölti ki az aktuális nappal, vagy ami még rosszabb egy 2018-as dátummal.)
Én rontok el valamit? Kérlek segítsetek!
köszönöm
Gy.

7 hónapja
#5559
GigiAngi
Köszi! :)

8 hónapja
#5558
drisztina 1301
reply to GigiAngi's post #5557
Én is válaszoltam a „szénhidrát-zsír-fehérje aránya” topikban.

8 hónapja
#5557
GigiAngi
Köszönöm szépen! :)

8 hónapja
#5556
feketeinci 9
reply to GigiAngi's post #5555
A másik topikban válaszoltam.

A minimális zsírnak is vannak hátrányai. Lányom most éppen azzal a problémával küzd, hogy pang az epéje, mert minimálisra vette a zsírfogyasztást.

A túlzott fehérje bevitel a vesékre van káros hatással.

Meg kell találnod a jó számokat.

8 hónapja
#5555
GigiAngi
A fehérjém nem lehet több 2 gr/ testtömeg kg-nál, úgy tudom, ez van most beállítva, ha fogyni szeretnék, a ch sem kéne hogy 2 gr fölé menjen, és a zsírnak meg niminimálisnak kell lennie. Tanácstalan vagyok...

8 hónapja
#5554
feketeinci 9
reply to GigiAngi's post #5553
Ez úgy lehet, hogy a gép nem számol utánad. Ha grammban megadod, akkor számold ki Te, hogy mennyi legyen utána a fehérje és a zsír, nem találja ki helyetted hogy melyiket akarod emelni.
Mert ugye ha csökkentetted a CH-t, akkor növelned kell vagy a fehérjét, vagy a zsírt (vagy mindkettőt) hogy meglegyen az 1500 kcal.

8 hónapja
#5553
GigiAngi
Másodszorra sikerült, köszi! :)
Viszont kis segítséget kénék értelmezni a most tapasztaltakat, 1500 kcal a keretem; a makrókat nem %-os, hanem gramm alapján állítottam az 1. napon; ma soknak ítéltem a ch-t és levettem 180 gr-ról 138-ra, de a keretem az meg se moccant... hogy lehet ez? Jelentős kcal hibádzik a dologban... :/ Mivel se a zsír, se a fehérje nem változott grammban.
Köszi a választ!

8 hónapja
#5552
feketeinci 9
reply to GigiAngi's post #5551
Biztos vagy abban hogy sikerült a mentés? A közösbe ajánlottad, vagy csak úgy magadnak vitted fel? Volt benne rózsaszín hátterű hozzávaló?

8 hónapja
#5551
GigiAngi
Helló! Felvittem egy új receptet és nem tudom kiválasztani, nem jeleníti meg("nincs találat").

8 hónapja
#5550
drisztina 1301
reply to Adriennn007's post #5549
A 18 nap az jelzi, hogy hány napja vezeted folyamatosan a naplód. Ha korábban regiztél , akkor a 18. nap környékén megszakadhatott a naplóvezetésed (3 nap kimaradás után lenulláz és újra számol). Ellenőrizd az „eszközök” fül, „étkezési napló”-ban a folytonosságot, és pótold a kimaradt napo(ka)t.

8 hónapja
#5548
Fonixmadar
Most válaszoltak, valami rendszergond volt. Minden rendben.

8 hónapja
#5547
HUNited 383 75
reply to KisJuc716's post #5542
A gépeden és más oldalakon van módod beállítani az életkorod, nemed, magasságod, súlyod? Csak mert ez mind befolyásolja, hogy hány kalóriát használsz el egy tevékenységre. A kalóriabázis ezek alapján számol. Egyébként valóban nem pontos, eltúlzóak a számok, amiket itt kijelez. A rutinosabbak ezért nem is szokták felvinni ezeket az értékeket (én sem írom a mozgást). A még rutinosabbak pedig kiszámolják maguknak, és felviszik új mozgásként. Hiszen ahogy az ételeket, a sportokat is tudod magadnak felvinni.

8 hónapja
#5546
Sovirag 268
reply to Fonixmadar's post #5545
Én sem kaptam még meg, de biztos vagyok benne, hogy rendezni fogják, gondolom sokan éltünk a kedvezményes lehetőséggel.

8 hónapja
#5545
Fonixmadar
köszi, írtam kétszer is, nincs válasz...:(

8 hónapja
#5544
drisztina 1301
reply to Fonixmadar's post #5543
Az előfizetési akció a napokban járt le, biztos vagyok benne, hogy csak valami adminisztrációs "hiba" van a háttérben. Kérlek, az alábbi e-mail címen jelezd a problémád:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: kaloriabazis@gmail.com"

8 hónapja
#5543
Fonixmadar
Miért nem kapom meg a prémiumtagságot, pedig máj. 28-án fizettem elő egy évet.

8 hónapja
#5542
KisJuc716 1
Az elliptikus tréner kalóriaégetése az oldan szerint 789, de minden más oldalon (és magán a gépen is) 300-350 körüli kalóriát írnak. Szeretnék a kalóriabázisnak hinni, de sanszos, hogy hibás adat van megadva. Javítani fogják?

8 hónapja
#5541
HUNited 383 75
reply to Sziszka70's post #5540
A rózsaszín az előző súlyod, alatta a fehér mezőbe kell írni (mai súlyod)

8 hónapja
#5540
Sziszka70 11
miért nem tudom a testsúlyomat beírni...nem fehéredik ki a mező..rózsaszín marad és nem lehet bele írni

8 hónapja
#5539
agatity 324 1
Aham, tényleg, nagyon kerültem a célhoz. Akkor most új célt állítottam be (újabb 6 kg-ot június 30-ig), "megjavult".

8 hónapja
#5538
HUNited 383 75
reply to agatity's post #5537
Nézd meg mi a BMI-d (esetleg a célsúlyod BMI-je +100 kcal), és állítsd át a progit fix kalóriakeretre.

8 hónapja
#5537
agatity 324 1
Ma 2 hét után ismét mértem súlyt, fenék és has méretet (jó, oké, csípő és derék), és hirtelen kábé 1000-rel kevesebb kalóriát "enged". Mást nem csináltam, szóval az új adatok okozhatnak gondot neki.

Mit javasoltok, mit csináljak?

Screenshot ► https://ibb.co/xmx3ryv

8 hónapja
#5536
drisztina 1301
reply to PolyakZoltan's post #5535
Köszi, hogy visszajeleztél a problémád elhárulásáról.

8 hónapja
#5535
PolyakZoltan
reply to PolyakZoltan's post #5534
valami oldalfrissítési hiba lehetett mert ma reggel már működik

8 hónapja
#5534
PolyakZoltan
nem tudom javítani az aktuális napi súlyt (tévedésből rossz adat van beírva)

8 hónapja
#5533
anyadarazs 328
Nem tudok beírni új súlyt.

8 hónapja
#5532
jodoka 57
reply to feketeinci's post #5531
Köszönöm...oda fogok figyelni a jövőben! :)

8 hónapja
#5531
feketeinci 9
reply to jodoka's post #5530
Rózsaszín hátterű alapanyagot választasz be a receptbe.
Csak az az alapanyag kerülhet a közösbe ajánlott receptbe, aminek fehér a háttere.
A miértje hosszú évekre nyúlik vissza, talán egyszer majd ezt is javasoljuk fejlesztésnek, még erről nem volt eddig szó, de próbáld meg csak fehér hátterű alapanyagokkal, úgy menni fog.

8 hónapja
#5530
jodoka 57
Sziasztok!
104-ik napja csinálom...nekem nagyon bevált; igaz nagyon lassú tempót diktálok magamnak. A cél 99-ről 89-re, 6 hónap alatt. Amennyiben sikerül, gyanítom hogy folytatása következik!! :)
Mivel nem csak enni, hanem főzni is szeretek kreáltam pár kalóriaszegény levest, készételt. Nem tudom az adatbázisba menteni, az a hibaüzenet jelenik meg "nem menthető, mert saját ételt tartalmaz"....miközben kizárólag alapanyagok vannak benne.
Mit csinálok rosszul?

9 hónapja
#5529
Kisfriduska 10
Nem követtem el hibát, már régóta (többször) használom az oldalt. A mai súly és az előző napi súly megegyezett, mert csak egyszer vittem be adatot. A naplót nem használom.

9 hónapja
#5528
drisztina 1301
Az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő.

9 hónapja
#5526
HUNited 383 75
reply to Kisfriduska's post #5525
Lehet hogy a célod beállítottad egy bizonyos kilóra, majd a naplóban is rögzítettél súlyt, és ott van 25 kiló eltérés. Ha nem, akkor passzolok, ha igen, akkor viszont állítsd be újra a célod, a súlyt pedig célszerű hetente csak egyszer, azonos időpontban írni (sűrűbb méregetéssel csak kínzod magad, ráadásul napi mérésnél sok ingadozás is lehet).

9 hónapja
#5525
Kisfriduska 10
Fogyókúrám első napján kaptam: (25 kg)
Ma 687.86 kalóriával többet égettél el, mint amit bevittél.

Tökéletesen teljesítetted a mai tervet, csak így tovább!

Ebben az ütemben heti 0.63, havi 2.68, fél év alatt pedig 16.35 kg fogyást lehet elérni.

Célod kezdetétől a mai napig összesített kalóriamérleged (feltéve, hogy minden nap, minden étkezést rögzítettél): kcal égetés (terved kcal volt). Eszerint eddig kg-ot kellett volna fogynod (terved kg volt). Tényleges fogyásod: 25 kg

9 hónapja
#5524
Adriennn007
Bocsi! Mi van a grafikonnal???

9 hónapja
#5522
HUNited 383 75
reply to mkirali's post #5521
Szerintünk -, de erre hivatalos fejlesztői/üzemeltetői állásfoglalás nincs - nincs levonva az alapjárat, szóval érdemes magadnak ezt figyelembe venned. Ezen túlmenően a legtöbb felvitt edzés értéke távol áll a valóságtól.

Ha használsz valami pontos fitnesz eszközt (pl. mellkaspánt, jobb óra), és az számol kalóriát, akkor inkább vidd fel magadnak a sportjaid, és ne a közös adatbázist használd.

Vagy még jobb ha úgy csinálod mint a legtöbben: nem eszed le a plusz kalóriát (én már fel sem viszem a mozgásokat)

9 hónapja
#5521
mkirali
Sajnos nincs időm mindent végigolvasni, gyanítom, hogy ez a kérdés volt már:
Az oldalon az extra tevékenység simán hozzáadódik az alapjárat égetésehez/kalóriakerethez, ami eleve 24 órára van számolva. Akkor most a napom a végzett tevékenység idejével hosszabb lett, vagy a tevékenységek kalóriaértékébe bele van számolva az alapjárat égetés is?

9 hónapja
#5520
anyadarazs 328
Új célt kezdtem, de nem tudom a jelenlegi súlyt beírni

9 hónapja
#5519
HUNited 383 75
reply to Bagira1970's post #5518
Igen, az alkalmazás rendszerbeállításaiban. Ez az Android beállításoknál lesz az alkalmazások menüben. konkrétabbat nem tudok írni, mivel ahány gyártó, annyi féle módon lehetséges ezt előhívni.

9 hónapja
#5518
Bagira1970
Nem mintha látnék válaszokat a kérdésekre, de azért megkérdezem...
Véletlenül tetiltottam a vonalkód leolvasáskor a kamera használatot.
Lehetséges ezt valahogy visszaállítani?
Köszönöm, ha kapok választ!

10 hónapja
#5517
Tagsi 636 236
reply to bklaudiaa's post #5516
Webes felületen működik.

10 hónapja
#5516
bklaudiaa
@Papacska: milyen telefonod van? Nekem iPhone-on a mai napig sem működik a vonalkód, pedig minden trükköt kipróbáltam, amit itt a fórumban írtak. Van valaki akinek sikerült?

10 hónapja
#5515
Hifigizi
Valamit biztos rosszul csinálok, de nem tudom változtatni a súly táblázatban a beírást. Kezdő súlyként, meg mai súlyként is ugyanazt írja ki, és nem tudok mást beírni! Köszi a választ!

10 hónapja
#5514
btuci
Egy kis apróság, amit csak azért vettem észre mert furcsának találtam a kiszámított kalóriaértéket: a célbeállításnál *nem* triviális, hogy időben előre haladsz.... :) tehát beírtam a célomat, kiválasztottam, hogy május, kaptam egy értéket, amit ugyan furcsálltam, de pár napig azért ez alapján működtem. Majd túl gyanússá vált ezért elkezdtem nézegetni, mire is kiderült hogy 2018 volt beállítva a naptáron..... (azt már meg sem kérdezem, hogy visszafelé fogyáshoz hogyan tudott bármit is kiszámolni)

10 hónapja
#5513
feketeinci 9
reply to Papacska's post #5512
Keress rá hogy mit tudunk ezzel kapcsolatban.
Ctr+f, beírod a keresésbe hogy vonalkód, 37 találat lesz.

10 hónapja
#5512
Papacska 7 2
Szia. A vonalkódolvasásnál nem tudok semmit csinálni. Hogy lehet a kamerát hozzárendelni?

10 hónapja
#5511
fuderlaura
Sziasztok! Örültem, hogy rátok találtam sok segítséget remélek az oldaltól célom eléréséhez. Van egy kis gondom mégis..biztos tipikus kérdés de megköszönném ha segítenétek...amikor az egyéni célom írom az utolsó lépésben foglalt napi keretet miért nem fogadja el? Azt írja a pirosban, hogy a minimum érték 0 így sem menteni, és beállítani sem tudom...sajnálnám ha ezen múlna ennek a nagyszerű alkalmazásnak a használata! Köszönöm szépen!!

10 hónapja
#5510
Fantasia 11 192
reply to murinkomaria's post #5509
Szia! A cél beállításánál ne fix dátumot adj meg, hanem heti fogyást. De amúgy a főoldaladon is be tudod állítani a napi kalóriakeretedet fix értékre, jobb oldalt fenn a sávnál a kis fogaskerék ikonnál. Ez legalább BMR+100 érték legyen, ez alá semmiképp ne menj.

10 hónapja
#5509
murinkomaria
Sziasztok, segítenétek abban, hogy egy tartható napi kalória keretet tudjak rögzíteni. A mostani egy kissé... automatikusan -126-ot ad be, és nem tudok rajta változtatni. Lehet, hogy az én beállításaimban van a hiba. Köszönettel MM

10 hónapja
#5508
Fantasia 11 192
reply to Liliszendi's post #5507
Szia! Hát igen, sok vélemény szerint 10 km/h óra alatt nem is futás a futás, ami tök demotiváló tud lenni. Ne vegye el a kedved. Ha van mérőórád, ami a személyes adataid és gps, esetleg pulzus alapján mér, csak vigyél fel annyi kalóriát, amit neked az edzés végén mutat a kütyüd. Ha jól emlékszem, van amúgy kocogás nevű mozgás is, ami asszem 8 km/h, én talán még sosem futottam átlagban annál jobbat :) Szóval a megnevezést ne nézd, csak az elégetett kalóriát. És csak max a felét, háromnegyedét edd le aznap, mert a mérőórák is néha nem olyan jól mérnek, nehogy ezen múljon a fogyásod.

10 hónapja
#5507
Liliszendi
Sziasztok! Segítene valaki értelmezni a Mit sportoltál? résznél,ami a futásnál beírható? Nem egészen világos ,hogy a lassú tempó 10km/ h ? az 6:00perces km-ek,vagy normál tempó 12km/ h?.Biztos van itt köztünk aki le tud futni 12km-t egy óra alatt,én biztos nem. Bárhogy igyekszem összehozni a polárral mért kalória fogyasztást,és ami itt kijön,sehogy nem fedik egymást. Vagy egészen félreértem az egészet.....

10 hónapja
#5506
Gyoha
Még mindig nem lehet súlyt rögzíteni.

10 hónapja
#5505
drisztina 1301
reply to eryka1230's post #5504
Jelenleg csak az alapadatokat (kalória, fehérje, szénhidrát és a zsír) tudjuk magunknak rögzíteni. A többi, kiegészítő adat (rost, cukor, vitamin, koleszterin stb.) egy 2017.szeptemberében történt fejlesztés során vált követhetővé/számolhatóvá azoknál az ételeknél, amelyeknek adatai fel lettek töltve az USDA honlapjáról. Ezeknek kézi rögzítésére (az igények, és az ígéret ellenére) sajnos a mai napig nincs lehetőség. Legutolsó info, hogy fejlesztés alatt.

10 hónapja
#5504
eryka1230
Szia! Szeretnék menteni néhány magot, pl. útifű maghéjat, de a rost tartalmat nem lehet megadni! Pedig ezeknél a magoknál a rost a lényeg!

10 hónapja
#5502
HUNited 383 75
reply to PGabica85's post #5501
Rögzítettél esetleg mozgást? Ha igen, az növeli a napi kereted aznapra. Viszont sajnos a rá számolt kalóriák az esetek többségében nem pontosak, szóval csak óvatosan edd le a plusz mozgások kalóriáját (pl. max a felét)

10 hónapja
#5501
PGabica85
Szia!
Az lenne a kérdésem,hogy a célbeállításnál 1259kcal keretet ír,mentem aztán visszatérek a főoldalra és a napi keretem 1621kcal,mit tegyek,próbáltam átírni,de nem sikerült! Köszönöm!

10 hónapja
#5500
anyadarazs 328
reggel még be tudtam írni a súlyt, most már megint nem lehet

10 hónapja
#5499
clubh
Van már megoldás a súly beírására?

10 hónapja
#5498
anyadarazs 328
Továbbra sem engedi beírni a jelenlegi súlyt. nem is tudok rákattintani, nem engedi.

10 hónapja
#5497
Dio1975 2
Sziasztok.
Valamiert nem engedi torolni a sajat etkezesek kozul amit szeretnek.
Illetve valamikor 0-as ertekekkel menti el.pl ezeket szeretnem kitorolni.
A masik hogy be szeretnem illeszteni egy elmentett kedvenc etkezest es nem azt illeszti be hanem duplazza az elozo etkezeshez bevitt alapanyagokat.
Koszonom

10 hónapja
#5496
Kitty1995
reply to feketeinci's post #5495
Köszönöm :))

10 hónapja
#5495
feketeinci 9
reply to Kitty1995's post #5494
A Mit ettél sor végén a 3 pontra katt.....
De figyelj a vízre és a negatív előjelű elpárolgásra!

10 hónapja
#5494
Kitty1995
Sziasztok hol lehet receptet hozzá adni? köszönöm

10 hónapja
#5493
bogec42
Mintha össze lennének keverve a kapcsolt felhasználók számai.

Képernyő képek:

https://www.dropbox.com/sc/ab0ulc0cs6zg361/AADpHm7FSufWxG8m4p3xfX82a

10 hónapja
#5492
feketeinci 9
reply to anyadarazs's post #5491
Rákattintasz a beírás után a lemezre? Amivel menteni tudod....
Nálam simán működik.

10 hónapja
#5491
anyadarazs 328
Megint nem tudom átírni a jelenlegi súlyt!

10 hónapja
#5490
feketeinci 9
reply to Ridita's post #5489
Meg tudod mutatni a linkjét?

10 hónapja
#5489
Ridita 5
Felvittem egy saját receptet - darált húsos tészta - és minden hozzávalót grammban adtam meg a víz kivételével. Egy adagot is megadtam szintén grammban. Viszont amikor hozzáadom a napi menühöz, csak folyadék mértékegységekben lehet megadni az aktuális adag súlyát cl, liter stb. Nem értem, mi itt a gond, honnan veszi a rendszer, hogy ez folyadék?

10 hónapja
#5488
HUNited 383 75
Nekem ez nem okozott gondot sosem. Beállítottam a heti egy kilót, és ahhoz adja ki a kalóriát. Aztán minden héten vasárnap kora este (tudom nem optimális időpont, de már berögzült) megadom az aktuális súlyomat, amihez ÚJRA SZÁMOLJA A KALÓRIÁT. És ez azért van, mert más a BMI-d 110 kilósan, mint 109 kilósan. Kicsi lesz a különbség (az esetemben kilónként kb 16 kcal-al csökken a napi keretem), de különbség. Azt meg hogy a kilót hol írja neked, nem tudom, nálam csak kalóriát ír.

Illetve kiírja a kilót... a tényleges kalóriabevitel esetén annyit kellene fogyni (de ez sem egzakt szám, hiszen nem laboratóriumi körülmények között előállított, mindig azonos összetételű ételt eszünk - szerencsére).

Tehát összességében nem értem a gondot, vagy ha én értem a problémád, akkor neked kell megérteni, hogy 1 kilót nehezebb leadni 90 kilósan, mint 130 kilósan.

10 hónapja
#5487
hawer183
Elhiszem, hogy működik az oldal, csak a matek részét nem értem a "Tervezett heti fogyásnak". És sehol nem találok leírást, vagy helpet róla. Én nem állítgatom át a megehető kalóriamennyiséget. Egyszerűen csak kevesebbet eszem, és többet sportolok.

Remélem abban egyet érthetünk, hogy ha 10 kilót 10 hét alatt akarok lefogyni, akkor az heti 1 kiló. Regisztrációnál az oldal ezt a számot dobta ki helyesen. Tökéletes, gondoltam. Azóta beleadok apait-anyait. Felét sem eszem annak, mint eddig és minden nap sportolok. Eddig túlteljesítettem az összes napomat és a rendszer ma reggel már 1,07 heti fogyást ír ki. Amit még mindig teljesíteni tudok, de nem értem, hogy miért növekszik ez a szám.

10 hónapja
#5486
feketeinci 9
reply to hawer183's post #5484
Ebben a formában valóban használhatatlan. Gondolj csak arra amit mondtál egyik bejegyzésedben "van benne igazság". Ez a mondat belefér a számolásba?

Hidd el, működik az oldal, és nagyon nagy segítség. Aki nem találja meg azt a formát amit használni tud, az feladja, és nem ezért vagyunk itt.

Ha a számolás nem működik heti fogyással, próbáld más módszerrel.
Mi állítjuk hogy működik.

Ne a rendszer mondja meg mennyit kell enned vagy fogynod. Magadnak állítsd be amit gondolsz és egy idő után látod majd hogy működik-e, hogy kell-e változtatni vagy nem.

10 hónapja
#5485
Bojtika 3
reply to hawer183's post #5484
Annak nincs értelme, hogy 10 kilót akarj fogyni 10 hét alatt.
100 kiló fölött ugyan megtörténhet, de a beállítás így nem lesz jó. A rendszer csak matekozni tud, a beállításnak megfelelően. Ne tervezz heti fogyást, hagyd, hogy a rendszer írjon be valamit. Nekem heti 20 dekát matekozott ki, valójában ennél gyorsabb volt a fogyás, de nem állítgatta át hetente a megehető kalóriamennyiséget.

10 hónapja
#5484
hawer183
Én csak azt nem értem, hogy ha 110 kiló vagyok és le akarok adni 10 kilót 10 hét alatt, akkor a "Tervezett heti fogyás" miért változik meg a kezdeti heti 1 kilóról? Ennek semmi értelme! Ahogy telik az idő egyre többet kell egy hét alatt lefogynom a rendszer szerint. Ez így használhatatlan!!!

10 hónapja
#5483
Bojtika 3
reply to feketeinci's post #5481
Egyetértek azzal a tapasztalattal, hogy a célsúlyt kellene figyelembe venni. Nálam is ez vált be még az Internet előtti történelmi időkben. Igaz, akkor nem volt jelentős a túlsúlyom, amit így lefaragtam, viszont még fiatal is voltam (28-30), és az izomformálás szinte azonnal elindult, ahogy elkezdtem mozogni (akkor is a lakásban végezhető dolgokat csináltam, Jane Fonda aerobic-jából a táncos részeket kihagyva. A gyakorlatok leírásai és a képek folytatásban megjelentek a Rakétában, kigyűjtöttem...)

Viszont azt nem tudom, hogy ez mennyire működik nagy túlsúlynál, mondjuk magas BMI érték mellett.
Ugyanakkor az is igaz, hogy Nowzaradan doki válogatás nélkül 1200 Kcal-t mond, és fehérjehangsúlyos étkezést... És mozgást, amennyi csak megy!

(Az extrém túlsúlyos emberekről szóló sorozat orvosa, TLC tévéadó).

10 hónapja
#5482
feketeinci 9
reply to plavka's post #5478
Csak egy tipp ehhez a méréshez - szánj rá kb 15 percet hogy elkészíts egy listát az edényeidről (lábasok, fazekak, tepsik) amiket főzésre használsz, és azok súlyáról. Sok öntögetést megspórolsz.

10 hónapja
#5481
feketeinci 9
reply to hawer183's post #5480
Ez így nekem nem egészen világos, de azt tapasztaltam hogy akik "időre" fogyást állítottak be elég sok gondjuk volt a számolással.

Csak tapasztalatból javaslom, hogy állíts be új célt. Ne akarj se heti se határidőre történő fogyást, állíts be fix napi keretet. Hogy ez mennyi? Te fogod kitalálni.

Erről már évekkel ezelőtt is vitatkoztunk hogy azon kívül hogy meg kell enni a BMR mennyiségét minden nap, vajon a jelenlegi súly BMR-e, vagy a cél súly BMR-e legyen beállítva?
Évek óta figyelem ezt a kérdést, olvasom az orvosi javaslatokat, mert nagyon jó érv az hogy MOST ennyi a súlyom, EKKORA testet kell ellátnom minimum energiával. Aztán jön a kérdés, hogy MIÉRT etetjük a zsírunkat? A megfigyelésem eredménye hogy inkább a célsúly BMR-ét ajánlják az orvosok. Nincs kőbe vésve, csak elmeséltem.

Szóval a program működésére vonatkozó miértedre nem tudom a választ.
Azt ellenben tudom hogy a pontosan számolt bevitt kalória kordában tartása, az újabb főzéstechnikák felfedezése és saját receptek rögzítése, valamint a mozgás számolásának mellőzése mindenképpen eredményre visz.

Csak példának említem, anyutól úgy tanultam (és a zacskó oldalán is ezt olvastam) a rizst meg kell futtatni zsíron vagy olajon fehérre, és utána kell hozzáadni a vizet. Itt megtanultam hogy ez nem így van. Rizs (nekem egy adag 60g), 120g víz, fűszer amit akarsz, felforralom, fedőt rá, eloltom alatta a tüzet és 10 perc múlva kész.
Minek ehhez az olaj vagy zsír? Sőt! Itt tanultam azt is hogy nem is rizs kell hanem bulgur ugyanígy elkészítve és sokkal rostosabb.
A csirkemellet is úgy sütöm, hogy eszemben sincs alá olajat önteni, még 5 cseppet sem, hanem megfűszerezem, belehajtom sütőpapírba hogy mindkét oldalát a papírral tudjam megsütni, 5 perc alatt kész.
(vastag aljú edényeim vannak, a vékony zománcos vagy alumínium edények nem biztos hogy alkalmasak erre)

Régen imádtam a sültkrumplit, most el nem tudnám képzelni hogy egyek.....idővel megváltozunk, hozzászokunk.

Van még számos ilyen praktika amit itt olvastam, van ami bejött, van ami nem. Amitől végképp lehidaltam az a töltött káposzta kalóriája ha jól készíted el. Vannak még felfedezésre váró dolgok mint pl. a lisztek. Nálam már évek óta nincs sima búzából készült semmilyen liszt. Van minden más, leginkább tönköly fehér és teljes, a durum 2 formája, kókusz, konjak (nagyon drága), és képzeld, elköltöztek a gabonamolyok! Nincs érzékenységem semmire, egyszerűen ezeknek jobb a beltartalma.

Megint sokat beszélek egy olyan kérdés után, amire nem is tudom a választ :) bocs

10 hónapja
#5480
hawer183
reply to feketeinci's post #5475
Szia!
Köszönöm a válaszod! Van benne igazság, de még mindig nem tudom, hogy ha beálíltom a kezdő súlyom (ami egyébként 106 kg volt) és állítok célsúlyt + dátumot ameddig el szeretném érni, akkor miért mondja a rendszer az egyik nap, hogy 0,99 kg a heti fogyás, amit tartanom kell, a másikban meg már 1,06 kg? (Főleg úgy, hogy -3 kilóval megelőzöm a grafikont.)

10 hónapja
#5479
HUNited 383 75
reply to plavka's post #5478
Alapanyagok súlya (beleértve a hozzá adott vizet is), minusz az elkészült étel sùlya.
A kölönbözet az elpárolgás, minusz előjellel kell a recepthez adni.

10 hónapja
#5478
plavka 1
reply to feketeinci's post #5475
A "párolgást" hogy lehet kiszámolni??? Az edzéssel állítólagosan elégetett kalóriákat nem veszem figyelembe, csak akkor, ha szívfrekvenciát is mérek. Az így elvileg elégetett kalória nyomába sem ér az alkalmazásban kiírtaknak. Csak kalóriát adok meg. Mindjárt nem annyi az annyi!

10 hónapja
#5477
plavka 1
Nem működik a vonalkód olvasó....

10 hónapja
#5476
gintib
Nem lehet súlyt rögzíteni

10 hónapja
#5475
feketeinci 9
reply to hawer183's post #5473
Szia!
A hiba a számolásban van.

Nagyon sok dolog elvihet rossz irányba, és nem veszed észre.
3 hiba is lehet amit meg kell vizsgálnod.

Az első: rosszul számolod a bevitelt. Saját receptjeid vannak, amit úgy viszel fel hogy figyelembe veszed az elpárolgást vagy a vízfelszívást, vagy a Bázis receptjeit használod amit ezek nélkül vitt fel valaki? Nézd meg a kajáidat újra ebből a szempontból....van bennük elpárolgás számolva? (persze feltételezem hogy mérsz mindent és nem saccolsz ránézésre) Elpárolgás számolása nélkül a kajáid sokkal több kalóriát tartalmaznak, rossz a recept.

A második, és leggyakoribb hiba: rosszul számolod az elégetett kalóriát. Ha eddig is bementél mondjuk a munkahelyedre és haza is mentél, valamint nem az ágyban fekve töltötted a napjaidat, akkor ezután sem számolhatsz mondjuk azzal hogy besétáltál 20 percet meg haza is, porszívóztál mosogattál...vagy ilyenek. Csak és kizárólag a plusz mozgással számolhatsz, amit eddig nem csináltál. Megjegyzem a mozgás kalóriaégetése a Bázison nagyon túloz, tehát ha számolhatsz is vele, nem annyi az égetés amennyi a tevékenységek mellett szerepel. A legjobb ha mondjuk 4 hétig nem is írsz be semmit a lemozgott kalóriákhoz, és kipróbálod így is. Mi baj lehet 4 hétből?

A harmadik: van valami betegséged ami éppen most jött ki rajtad, de ennek a valószínűsége szinte semmi.

Heti 0,99 és 1,06kg vagyis 1 kg-ot az tud leadni aki 100kg feletti súllyal él, max. BMR-t eszik és sokat sétál mellé. Nem hiszem hogy ez a kategória vagy.
Azt is tudnod kell hogy az utolsó kilók mennek le a legnehezebben, és tudnod kellene a szervezet vízvisszatartásáról is, hogy mikor is következik ez be.
Nickneved alapján fiú lehetsz, így az izomláz okozhat vízvisszatartást, de szerintem a számolásod nem jó.

10 hónapja
#5474
hawer183
reply to klorinczi's post #5465
Sziasztok! Igen, ezt mar en is tapasztaltam. Rosszul szamol a rendszer. A tervezett heti fogyasnal is egyre nagyobb szamokat mutat.

10 hónapja
#5473
hawer183
Sziasztok! A tervezett heti fogyas miert valtozik? Egyre tobbet kell fogynom pedig joval tulteljesitem minden napomat kaloriaegetesben mint kaloriabevitelben. Harom napja meg heti 0,99 kilot kellett volna leadnom, most pedig mar 1,06-ot ir ki a rendszer. Hol a hiba?

10 hónapja
#5471
drisztina 1301
reply to geri0824's post #5468
Javítottam. Van egy kis eltérés a bázis, az usda és a gyártó honlapján lévő adatok között. Így a bázis 10,6 grammos szénhidrátjához 10,83 g szénhidrátos/cukros adattal találtam sima kólát.

Töröld a rossz kóládat és válaszd ki újra, hogy helyreálljon a rend :)

10 hónapja
#5470
Fantasia 11 192
Sziasztok! Nálam valamiért nem működik sem telefonon, sem asztali gépen a mentett étkezések törlése. Rákattintok a gombjára, de ugyanúgy ott marad, nem történik semmi. Más is tapasztalta ezt?

10 hónapja
#5469
csaboapo 22
Tisztelt fejlesztők!
A rendszer önmagában -szerintem- kifogástalan. Minden benne van, ami szükséges. (kalória, bontás összetevőkre, egyedi recept felvitel, jó keresési algoritmus, vércukor és vérnyomás adatok, sport,..) Minden általam ismert alkalmazásnál olcsóbb és praktikusabb. Mégis, egy két észrevétel:
- A rendszer nagyon lelassult az utóbbi időben.
- Jó lenne ha táblázatos formában is hozzáférhetőek lennének a naplózott adatok (cukor, vérnyomáy, súly)
- Ajánlatos lenne olyan egészségügyi, és/vagy fitnesz partnert keresni, akik az itt tárolt kalória és sport adatokat átvennék saját rendszerükbe. Természetesen pl. a tápanyagelosztási adatokat csak külön díjazás ellenében. (Igy pl nekem sem kellene kézzel átmásolnom pl a "MyFitnessPaL" alkalmazásba, vagy a Carmin Connect alkalmazásba kézzel bevinnem az adatokat. Jó lenne a "Menta" alkalmazásban is kiváltani a FiProject adatait, ami mára már egyáltalán nem működik.
Tisztelettel: Horváth Csaba (csaboapo@gmail.com)

10 hónapja
#5468
geri0824
reply to drisztina's post #5459
Köszi a választ, a coca-cola a hibás. 1 dl-re kb. 64 g cukor van megadva. Tudnátok javítani? Köszi

10 hónapja
#5467
HUNited 383 75
reply to DJ08's post #5466
Sehogy, a mobil alkalmazás nem natív, csak a weboldal megjelenítésére szolgál, és az ilyen alkalmazásoknak nem lehet plusz engedélyeket adni.

Javaslom használd a kedvenc mobilos böngésződ, annak engedélyezd a kamera elérését, és működni fog.

10 hónapja
#5466
DJ08 124 1
A vonalkód olvasónál a kamera kiválasztásban nem kínál föl semmilyen eszközt. A mobilon az alkalmazás beállításoknál nincsenek erre vonatkozó jogosultsági beállítás.
hogyan lehetne ezt az opciót aktiválni?

11 hónapja
#5465
klorinczi 50 65
Heti 0,2 kg fogyást állítottam be korábban és 75 kg célt. A program valamikor 2019 márciusi dátumra tervezte a cél elérését.
87 kg-ról indultam, most vagyok 80 kg körül, de a 75 kg célt még nem értem el.
Viszont ahogyan közeledett a cél dátum, a kalóriabázis algoritmusa átesett a ló túlsó oldalára, a vége felé már 600, 400, 200 kcal értékeket adott meg napi maximumként.
Sőt, most már atfordult negatív értékbe, napi -48 kcal mennyiséget ehetek, ennyi a limit.

Valójában a tényleges napi korlát nem volna szabad 1000-1200 kcal alá menjen a szervezet károsodásának elkerülésére. Mondom ezt laikusként.

Akárhogyan is, a -48 kcal nem normális napi korlát érték.
Remélem a fejlesztő javítja.

Szerintem az általam beállított heti 0,2 kg fogyás eléréséhez elegendő a 2100 kcal napi alapégetéshez képest kb 1900 kcal napi korlát. Ezt pedig nem kellene a határidő (amit nem én adtam meg, nem kértem) elérése előtt egyre jobban csökkenteni.
Az tartható. Amint levitte a program 1400-1500 kcal napi limit alá, az már tarthatatlan, így alatta már figyelmen kívül hagytam a korlátot. Csak így semmi értelme.

A lényeg, hogy javítani kell a programhibát.

11 hónapja
#5464
HUNited 383 75
reply to bartapalne's post #5463
A kerekítés szabályai szerint kerekít. Tizedre tartja nyilván a grammokat, esetenként században, de kijelezni mindig egészet jelez ki. Ez okozhatja az eltérésedet.

Viszont grammra pontos nyilvántartást nem tudsz vezetni, egyszerűen képtelenség, mindig más az élelmiszerek beltartalma, mint az átlag. Rengeteg tényezőtől függ, származási hely, évszak, tárolási, szállítási körülmények, stb.

11 hónapja
#5463
bartapalne
Sziasztok nálatok is rosszul szamol idonkent?Az Atkins dietat csinalom fontos minden gramm ch es ha osszesitem van hogy eggyel kevesebbet ir a végére ...

11 hónapja
#5462
feketeinci 9
reply to klorinczi's post #5461
Milyen algoritmus?
Ez egy olyan program, ami segít számolni a bevitt és az elégetett kalóriákat, emellett számol. Kiszámolja hogy ha kitűzted a célod azt mennyi kalória bevitelével tudod elérni....akár még adott dátumra is.

A felhasználó dolga hogy ésszerűen állítsa be magának, ahogy az az Eszközök menüben a Cél beállításánál szépen le is van írva.

A negatív kalória is teljesíthető, ha pl. eszel 2000kcal-t, és lemozogsz 2048-at.

Én a hibát a beállításban keresném, nem az algoritmusban, valószínűleg valamilyen időpontra vagy heti fogyásra vagy állítva ami éppen nem úgy megy ahogy beállítottad.

11 hónapja
#5461
klorinczi 50 65
Sziasztok!

Most már biztos, hogy hibás a kalóriabázis algoritmusa.
Ma már -48 (negatív) kcal a limit.
Az algoritmus nem volna szabad 1000-1200 kcal alá, mert alatta már orvosilag nem biztonságos. Biztos van valami orvosi minimum. De negatív semmiképpen.

11 hónapja
#5460
DarkVulture98
Üdv!

Mit tegyek, ha eddig a napi max bevitelem az ~2000 kcal volt, azonban ma felugrott kb 10 perce 6000 valamennyire?

11 hónapja
#5459
drisztina 1301
reply to geri0824's post #5453
Ha nem pillanatnyi programhiba volt, akkor csak arra tudok gondolni, hogy adott napon olyan ételt vagy olyan (ételt tartalmazó) receptet ettél, amihez rossz usda adat lett feltöltve. Ellenőrizd le a felhasznált ételek adatait tételesen, ha megtaláltad javítsd az usda adatot, vagy jelezd a fórumon és megnézzük.

11 hónapja
#5458
HUNited 383 75
reply to klorinczi's post #5455
Nem veszíted el, de alapbeállítás szerint az új célod lesz a kiinduló pont. Ezt viszont át tudod állítani, simán válasz ki korábbi időpontot.

11 hónapja
#5456
HUNited 383 75
reply to Fantasia's post #5454
Szia,
Ránézésre a te grafikonod igen csak össze van kuszálódva...
Nekem teljesen másként néz ki (0-ról indul, és a deficitnek megfelelően csökken már -30.000-re.
Szerintem e-mailen kérdezd a fejlesztőt.

11 hónapja
#5455
klorinczi 50 65
reply to klorinczi's post #5450
Ha módosítom a célt, elveszítem az eddigi grafikonokat?

Olvassa ezt a fórumot a fejlesztő?
Mert választ nem kaptam a hibás, túl alacsony kalória korlátra...

11 hónapja
#5454
Fantasia 11 192
Sziasztok!
Valamiért nekem most az új célom kezdete óta nincs köszönőviszonyban az összesített túllépés grafikonom és az étkezési napló értékei. Eddig a napi záró plusz-mínusz alapján görbült a grafikon, most nem tudok rájönni, milyen értékek alapján rajzolódik. A célom kezdete óta 7200 kcal mínuszban vagyok, a grafikonon mégis pluszban állok. Tud erről valaki valamit?

https://www.freshmood.hu/wp-content/uploads/2019/03/Névtelen-1.jpg

11 hónapja
#5453
geri0824
Sziasztok. Új vagyok itt, most tűnt fel, hogy a napi szénhidrát fogyasztásom eddig 84g ebből a cukor 145.96g. Ez hogy lehet?

11 hónapja
#5452
feketeinci 9
reply to klorinczi's post #5450
Ne felejtsd el, hogy ha egy gép rosszul működik nem a gép a hibás, hanem az ember aki irányítja.
A program nem gondolkodik, azt Neked kell.

11 hónapja
#5451
drisztina 1301
reply to klorinczi's post #5450
Módosítsd a kitűzött célodat.

11 hónapja
#5450
klorinczi 50 65
Az azért mégsem normális, hogy a program csak napi 325 kcal fogyasztást engedélyez.
Értem én, hogy a kitűzött cél miatt van, de napi 1000-1200 alá mégsem volna szabad mennie...

11 hónapja
#5449
Mart
reply to feketeinci's post #5448
Köszönöm!

11 hónapja
#5448
feketeinci 9
reply to Mart's post #5446
Állítsd át a grafikonnál a dátumot az új célod kezdetére, akkor csak azt mutatja majd.

11 hónapja
#5447
anyadarazs 328
Továbbra sem lehet beírni a súlyt. Megcsinálja valaki?

11 hónapja
#5446
Mart
Új célt állítottam be, és a régi célom kezdetétől számolja a súlycsökkenést.

11 hónapja
#5445
feketeinci 9
reply to janbor86's post #5442
Nem lehet receptet hozzávalóként használni, Nincs olyan hogy recept a receptben.
Az ezzel kapcsolatos beszélgetést láthatod ha rákattintasz a külső linkre itt a fórum sorai között eggyel feljebb az a színes sor.

11 hónapja
#5444
anyadarazs 328
most új célt indítottam, hátha, de semmi...továbbra sem engedi módosítani a súlyt

11 hónapja
#5443
FaluvegiCsaba 19 1
Miert nem lehet a Grafikonoknal megjeleniteni a kcal fogyasztast is?

11 hónapja
#5442
janbor86 1 59
Sziasztok, nekem az a problémám, hogy csináltam egy receptet, amit több másik receptbe is szeretnék felhasználni, de az új recept írásnál nem látja az általam elébb bevitt receptet.

Ha beírom a receptnevét fogyasztásra, tehát hogy megenném a belőle készült ételt, akkor megtalálja a rendszer hiba nélkül. De ha receptnél akarom hozzáadni akkor nem.

11 hónapja
#5441
anyadarazs 328
nem tudom beírni a mai súlyt. nem is enged odaklikkelni.

11 hónapja
#5440
Ksand 87
Üdv
A súlyod tegnap,és ma rész nem működik. Nem engedi beírni az aktuális súlyt.

11 hónapja
#5439
szexipeti
Üdv!

Tegnapelőtt vittem fel a sportlehetőségek közé legalább 8 féle Insanity Cardio edzés variációt. Szomorúan tapasztalom, hogy nem lehet kiválasztani egyiket sem...

Szeretnék kérni magyarázatot az esetről és ha lehet korrigálást is :)

A legjobbakat!

Peti

11 hónapja
#5437
BalintKovacsMelinda
A súlyod tegnap és ma rész nem működik sajnos jól. Folyamatosan átírja magát. A tegnap beirt adatoknál mára már a kezdő, első napi súlyom szerepelt.... :(

11 hónapja
#5436
drisztina 1301
reply to czirner's post #5435
Kicsit később próbáld meg beírni, szerintem megint munka folyik a háttérben.

(Az előbb szerkeszteni akartam egy receptemet, először azt írta ki, hogy ez nem recept, majd újra be akartam hívni és betriplázódott a listanézetben)

11 hónapja
#5435
czirner 4 7
Sziasztok! A súlyt nem tudom beírni, nem is enged ott szerkeszteni. Valamit rosszul csinálok? Köszönöm.

11 hónapja
#5434
botvos 2 18
Vonalkód/kamera funkció az appban nem, böngészőben viszont működik. Böngésző kér engedélyt, app nem, és nem is lehet engedélyt adni beállításokban sem (ez gondolom appon belüli beállítás).
Egyébként böngészőben is van olyan gond, hogy ha átállítom a kemarát back-ről front-ra utána nem működik akkor sem ha visszaállítom back kamerára amivel eredetileg működött...van itt még dolog azt hiszem, pedig az ötlet nagyon jó, csak sajna nem nagyon használható egyelőre :((((.
Teló egyébként Huawei Mate 9, de ahogy látom a lentiekből ez általános dolog, nem telefon típus specifikus.

11 hónapja
#5433
HUNited 383 75
reply to FPeter82's post #5431
Én sem értettem, írtam is a fejlesztőnek, hogy erre lehetne a súgóban egy bejegyzés, de nem lett.
Viszont a matek frankón kijön. Ha belegondolsz nem butaság, hiszen kcal a keretünk, és nem százalék. 100 g zsír és 100 g fehérje másként nem tehető egymás mellé, csak ha százalékban mutatjuk, de kcal-ban tartjuk nyilván, és nem grammban. Az csak egy segítség, hogy a keretnél grammban is kiírja.

11 hónapja
#5432
gellerz 122
reply to zsakomama's post #5420
Engem is nagyon zavar, hogy minden ételt folyadékként (dl-ben) tüntet fel - a régebbi verzióban nem így volt.

11 hónapja
#5431
FPeter82
reply to HUNited's post #5430
Igen, erre gondoltam.
Köszönöm
Nem igazán értem, hogy miért így csinálja, de ez megmagyarázza :)

11 hónapja
#5430
HUNited 383 75
reply to FPeter82's post #5429
gramm és % átváltásra gondolsz?
Mert akkor
fehérje és szénhidrát 4 kcal/gramm
zsír 9 kcal/gramm

11 hónapja
#5429
FPeter82
Sziasztok!

A tápanyageloszlás értékekkel kapcsolatosan kérdezném, hogy tudja-e valaki hogyan számolja a %-os értéket?
Hiába adom össze a bevitt értékeket és nézem meg pl a fehérje bevitel %-t az mindig eltér attól, mint amit a grafikon mutat.

Köszönöm a válaszokat

11 hónapja
#5428
csatikutya 1553
reply to HUNited's post #5425
Bevallom, én csak az összesítést nézem. De ettől még valóban jó és hasznos funkció.

11 hónapja
#5427
drisztina 1301
reply to bagika.'s post #5421
A főoldalon menj vissza a kezdő napodra és ott is javítsd/írd be az elrontott/ kezdő súlyod, így láthatod a grafikonon is (szerintem)

11 hónapja
#5426
drisztina 1301
reply to csatikutya's post #5423
Igen, én is ezt szerettem volna írni. Azon „lamentáltam”, hogy valószínűleg/valamikor/menetközben történt a keret és a gyorsgomb fejlesztése.

Így, ma reggel, frissen, visszaolvasva, valóban félreérthetőre sikeredett a mondatom. Korrigálom egy zárójellel, így talán kevésbé félreérthető. :)

11 hónapja
#5425
HUNited 383 75
reply to csatikutya's post #5423
Nekem az a kedvenc prémium funkcióm.

11 hónapja
#5424
HUNited 383 75
reply to zsakomama's post #5420
Ja nekem is milliliterben vannak a kenyereim. Pedig nem folyékony kenyér, eskü! :)

11 hónapja
#5423
csatikutya 1553
reply to drisztina's post #5419
A keretsáv részletezése már most is van. De valóban – ahogy mondtad – leginkább az oldal támogatása miatt érdemes prémium tagságot venni, amire gyakran vannak akciók is, és nagyon méltányosak az áraik.
Nagyon jó az oldal, és ha nem eseti fogyókúrához akarjuk használni, hanem életmódváltáshoz, akkor úgyis hosszú távon része lesz az életünknek, tehát megérdemli a támogatást.

11 hónapja
#5422
feketeinci 9
reply to bagika.'s post #5421
Írd át a kezdődátumot a grafikonnál 3 nappal korábbira.

11 hónapja
#5421
bagika.
Sziasztok!
Most kezdtem 3 napja a programmal diétázni, nagyon tetszik, de most elakadtam a grafikonos résznél. Véletlenül rossz súlyt mentettem le és nem engedi javítani. Sajnos csak új cél beállítással, de így meg a mai naptól indítja a grafikont. Hiába írom át a dátumot nem mutatja a 3 nappal ezelőtti kiindulási súlyomat.Pedig már fogytam is. :(
Mit tehetnék, hogy lássam a grafikont a kezdetektől a kezdeti súlyommal?

11 hónapja
#5420
zsakomama
Sziasztok!
Bármilyen új ételt viszek fel, a végén decibe méri.Ha nem adok hozzá vizet csak szárazanyagot akkor is.Nagyon zavaró.Lehet ezzel kezdeni valamit???

11 hónapja
#5419
drisztina 1301
reply to drisztina's post #5418
Pontosítanom kell:
A prémium tagság az előző hozzászólásomban felsoroltakon kívül, még jelképes (csillag) ikont, reklámmentességet, valamint többféle dizájnt kínál a háttérre vonatkozóan, - majd (valószínűleg) későbbi fejlesztésként - a napi keretsáv részletezését és a kedvencek gyorsgombokhoz való rendelhetőségét biztosítja előnyként.

„Mentségemre” legyen mondva, hogy kezdetektől fogva prémiumos vagyok, így elsiklottam az előnyök bővülése felett, ráadásul egyik „előnyt” sem használom.

11 hónapja
#5418
drisztina 1301
reply to mitya222's post #5417
Ha visszaolvasol ebben a topikban, láthatod, hogy másoknál sem működik rendesen. HUNited javasolt rá valami megoldást (5314.hozzászólás), esetleg próbáld meg azt.

A prémium tagsággal két dolgot tehetsz:
1) Kapcsolatba léphetsz a szakértőkkel, akik általános kérdéseidre önkéntesen/szabadidejükben válaszolnak, és
2) (nem utolsó sorban) tagságoddal támogatod az oldal működését/fejlődését.

A prémium tagság ezen kívül „semmi másra nem jó”.

11 hónapja
#5417
mitya222 1
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy a scann - elő csak prémium tagság mellé jár mert nekem nem működik. Köszi

11 hónapja
#5416
loossacc 4 2
Tableten használva a mobil app a kaják mennyiségi számadatainak bevitelekor túl nagyra felnagyítja a nézetet. Nem kéne szerintem egyáltalán.

11 hónapja
#5415
feketeinci 9
reply to Szera1's post #5414
Sajnos nem tudok semmit tanácsolni, eddig mindig kiderült hogy a beállítás nem jó.
Most 1476 fixre vagyok állítva a cél oldalon, ezzel szemben a főoldalon azt írja hogy 1101kcal-t ehetek, nálam sem jó.

11 hónapja
#5414
Szera1 377
reply to feketeinci's post #5413
Szió...!!! Igen, ès annyit is mutat ha a beállìtásban szeretnèm korrigálni...!!! Egyèbkènt meg ilyen közel kètezrest... :( Ami a fontosabb nekem, hogy szerettem volna figyelni a zsìr-, szènhidrát-, fehèrje-bevitel eloszlását.....ès az is igazodik a kcal beállìtáshoz...

11 hónapja
#5413
feketeinci 9
reply to Szera1's post #5412
Szia! Szerintem a hiba a beállításban van.
Mit szeretnél beállítani? Napi fix 1200kcalt?

12 hónapja
#5412
Szera1 377
Sziasztok...!!! Kis segìtsèget kèrnèk tőletek...!!! Nèha, mint ma is elállìtódik a kalória jelzès, vajon mi lehrt a hiba...??? Tehát az 1200-ról most pl. 1897-re ugrik, ès a beállìtásnál ha rákattintok 1200 kcal- ra van beállìtva, tehát csak a számlálóknál van valami gebasz...

12 hónapja
#5411
PEVAVA
reply to feketeinci's post #5408
Köszönöm a tippet! Átírtam a kezdődátumot. A grafikonon át ís ment, de amikor az eddigi égetést megadja, csak az elmúlt két napot veszi figyelembe.
Remélem, csak átmeneti a hiba!
Köszi még egyszer! :)

12 hónapja
#5410
feketeinci 9
reply to Beregzoli's post #5409
Nem világos hogy hova vetted fel, ajánlottad közösbe vagy csak a napi bevitelbe került bele.....de mindent törölhetsz ha Te vitted fel.
Próbálkozz bátran, nem tudod elrontani.

12 hónapja
#5409
Beregzoli
Sziasztok. Van rá mód hogy az általam felvett hibás ételt töröljem?
Köszönöm.

12 hónapja
#5408
feketeinci 9
reply to PEVAVA's post #5406
Megnézted a grafikonnál a kezdő dátumodat? Szeptemberi?
Ha nem, akkor írd át arra a kezdő napot.

Ha jól olvasom a fórumot, akkor éppen ezzel dolgoznak a fejlesztők, talán a hiba csak átmeneti.

12 hónapja
#5407
PEVAVA
Minden nap benne van a rendszerben, csak a súly adat, és az eddigi minusz-kalória értéke hiányzik

12 hónapja
#5406
PEVAVA
Szeptember óta vagyok tag. Ma úgy jelent meg a főoldal, mintha ma léptem volna be. az induló súlyom szerepelt rajta. Visszamenőleg látszanak a napok, a bevitel, de a fogyási görbe tegnap kezdődik
Mi a teendő?

12 hónapja
#5405
axel23
Telefonos applikációt nem engedi letölteni (android). A letöltés sem indul el.

12 hónapja
#5404
Imrezoltan1968 2
Mit tegyek ha nem kapcsolbe a kamera, ebben az uzem modban es fel sem ajánlja, edge 7

12 hónapja
#5403
vaczakka 2
Kategória:Készétel
Ennyiszer választották: 2
Létrehozta: vaczakka
Utoljára módosította:
Megjegyzés:

Hozzávalók:
0 kcal 8 dl (800 g) Víz (általános)
680 kcal 500 g Sertéscomb (nyers)
135 kcal 1 adag (125 g) Milbona görög natur joghurt
605 kcal 160 g Rizottó rizs száraz
256 kcal 50 g Házi szárazkolbász
210 kcal 600 g Kelkáposzta (nyers)
0 kcal 5 g Konyhasó

Összesen: 2,240 gramm 1,885 kcal

1 adag (560 gramm) tápértéke:
kcal: 471.32
fehérje: 37.7
szénhidrát: 41.83
zsír: 15.45

És természetesen deciben méri :)

12 hónapja
#5402
Tagsi 636 236
reply to babi's post #5398
Nekem most 1 495 332 kg-ot mutat.

12 hónapja
#5398
babi 1
Ma, kíváncsiságból megnéztem a tagok össz fogyását.
2019 01.01-én - 1.494.658 kg volt.
2019.01.31-én - 1.494.658 kg
Kérd