KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
1 napja
#7325
ReEdit 48
Sziasztok
IPhone nálam se működik a vonalkód olvasó csippan de nem adja fel az ételt

2 napja
#7324
drisztina 54 1661
Válasz Dijuska11 #7323 számú posztjára
Milyen mobilon próbálkozol? Engedélyezve van a telefonodon a kamera?

2 napja
#7323
Dijuska11 10 1
Válasz drisztina #7321 számú posztjára
Igen. Próbáltam többször több nap is, de semmi. Fekete képernyő.

4 napja
#7322
lengyelvilmos 98
Sziasztok,

amióta prémium előfizető lettem az oldal sokkal lassabb és bizonytalanabb lett. Nem tudom semmivel sem igazolni, mégis így érzem. Ma egy ilyen üzenetet kaptam felugró abakban: A kalóriabázis.hu közlendője: sildvkhhdu. Nem mondanám, hogy értem

1 hete
#7321
drisztina 54 1661
Válasz Dijuska11 #7320 számú posztjára
Még mindig ezt tapasztalod? (nálam működik)

1 hete
#7320
Dijuska11 10 1
Androidon se működik a vonalkód olvasó. Mikorra várható a javítás? Köszönöm!

2 hete
#7317
hatesz79 17
Sziasztok
Nekem nagyon tetszik az alkalmazás, már majdnem előfizettem a prémiumra, amikor észrevettem, hogy a vonalkódolvasó nem működik (iPhone-om van).
Utána olvastam és ha jól vettem ki, ez már régóta így van. Várható, hogy a funkció a közeljövőben működni fog, vagy keressek inkább más alkalmazást a feleségemmel együtt? Várom (ha jól latom nemcsak én…) válaszotokat.
Köszönöm

2 hete
#7316
drisztina 54 1661
Ui.: látom, írtál már neki, akkor írj mégegyszer. Tudtommal nincs Máté mögött semmilyen asszisztencia.

Három napja válaszoltam neked (7310.hsz):
"Ezt a problémád jobb lenne közvetlenül Mátéval egyeztetned, kérlek, hogy írj az alábbi e-mail címre:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

2 hete
#7315
PEVAVA 294
Hat napja befizettem a prémium tagságot. az utalásba beleírtam, hogy prémium tagság. Mégsem működik az oldalam. Se az előző ide írt üzenetemre, se a jó pár napja írt e.mail-re nem kaptam semmilyen választ.
Mi történik?
Jó pár éve tag vagyok, de eddig nem volt ilyen Először is kaptam üzenetet mielőtt lejárt a tagságom - most nem jött ilyen. Másodszor eddig bármilyen kérdésre maximum két napon belül jött válasz - nem volt sok, de ez most szokatlan és bosszantó

2 hete
#7314
drisztina 54 1661
Válasz Monika074 #7313 számú posztjára
A naplóba már egyszer (bármikor) rögzített tételek (ételeket/sportot) a "sor másol" ikonnal tetszőleges napra átmásolható, ezt követően módosítható is (pl.mennyiség).

Ui.: a kerékpárra nekem engedte felvinni a lassú tempót, a gyaloglást és sétát meg csak akkor érdemes felvinni, ha extra mozgás, ráadásul, ha nem tudod a sportodat valamilyen kütyüvel mérni akkor csak a 60-70%- át, mert a 'bázis értékei elég túlzóak.

2 hete
#7313
Monika074 35 1
Sziasztok! A "Mit sportoltál" kategóriában sem a séta, sem a gyaloglás, sem kerékpározás esetében nem ad be olyat, hogy normál ( esetleg lassú) tempó. Mivel régebben megtaláltam és szerepel az előzmények sorban , ezért be tudom hívni és be is jelöltem kedvencnek, de a gépelés elkezdésekor így sem dobja be, csak és kizárólag az előzmények sorban találom meg. Félek, hogy ha többféle mozgást végzek és az előzmények ezáltal "törlődnek" nem fogom tudni újra előhívni. Mi a teendő?

2 hete
#7312
drisztina 54 1661
Válasz annasz2001 #7308 számú posztjára
Sikerült megoldani?

2 hete
#7311
drisztina 54 1661
Válasz Borzzi.01 #7306 számú posztjára
Milyen adataid vesztek el?

2 hete
#7310
drisztina 54 1661
Válasz PEVAVA #7309 számú posztjára
Ezt a problémád jobb lenne közvetlenül Mátéval egyeztetned, kérlek, hogy írj az alábbi e-mail címre:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

2 hete
#7309
PEVAVA 294
Légy szíves ellenőrizzétek a tagságomat! Befizettem egy évre a prémium tagságomat, három napja. Ennek ellenére a "Támogasd a fenntartásunkat" ablak nem hagyja magát bezárni. Eltűnt a képernyőről a kedvenc ételek listája.
Nem találom az információk között a tagságomra vonatkozó adatot, csak az jön fel, hogy három napja ingyen használom az oldalt

3 hete
#7308
annasz2001 2
Új célt szeretnék beállítani, megadom a napi kcal mennyiségem, erre beállít egy 2021-es céldátumot, pedig előtte azt is beállítottam 2024-re. Mi lehet a gond?
Köszönöm!

3 hete
#7307
ZuEr 1251
Beállítottam mérőszámok közé a vérnyomás értékeket a súly mellé. A grafikonnál beállítottam, hogy ezeket az értékeket is mutassa grafikonon. A beállító felületen szépen látszik mind a 4 mérőszám a grafikonon, a főoldalon viszont csak a súly.

Illetve, ha a súlyt kikapcsolom és csak a vérnyomás értékek maradnak, üres grafikon jelenik meg a főoldalon.

3 hete
#7306
Borzzi.01 22
Sziasztok el veszett az öszes idáig vezetett adatok hogy lehet vissza alitani ?? Borzzi.01

4 hete
#7305
drisztina 54 1661
Válasz K Lina #7303 számú posztjára
Igen, mobilra tudomásom szerint nem lehet kiexportálni, csak gépre. Az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben tudod megadni a kívánt időszakot, majd az "exportálás" ikonnal elindítani a lementést. Nem kérdez semmit, hanem alapból a gépeden beállított mentés/letöltés mappába teszi.

4 hete
#7304
drisztina 54 1661
Válasz rozigazdi79 #7301 számú posztjára
Nem tudom, hogy konkrétan milyen reggeliről van szó, de biztos vagyok benne, hogy a 'bázis jól összesíti a naplóba beírt tételeket. Ami eltérést tapasztalhatsz, az a kerekítésből adódhat.
Az ételek alapadatait* két tizedesjegy pontossággal lehet megadni, amit az összesítés során a program (a kerekítési szabályokat figyelembe véve) egész számként ír ki.

*kalória, fehérje, szénhidrát, zsír

4 hete
#7303
K Lina 35
Sziasztok biztos százan kérdezték már, de hogyan tudom kiexportálni a kalória adatokat? Androidrol gondolom nem,( nekem nem működik) de gépről ugye lehet?

4 hete
#7302
centi79 41
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a vonalkódos olvasás nem működik a telefonomon ( Iphone 11) pedig eddig minden rendben volt. Érdekes,hogy Androidos készülékről bejeletkezve működik. Nem tudnátok ebben segíteni? Előre is köszönöm!

4 hete
#7301
rozigazdi79 2
Kedves szerkesztők!A mai reggelim nem túl bonyolult összegzésében 3ujraszámolás után is hibát látok,a CH mennyiség végösszegére...nekem mindenhogy 29g,az app viszont 30g-ot írt...egy hiba kis hiba,de ga sok ilyen apró baki összeadódik,nagyobb eltérések alakulnak,s nem lesz megbízható az app....köszönöm

1 hónapja
#7300
drisztina 54 1661
Válasz Mr.K #7297 számú posztjára
Igen, sajnos többen tapasztaltunk már ilyen vagy ehhez hasonló hibát*, amik feltételezésem szerint a háttérben folyó folyamatos javítások/fejlesztések miatt fordulnak elő. Legközelebb törlés helyett/előtt próbálj róla egy másolatot készíteni, így jó esetben megmented a már bevitt adatokat és elvileg továbbra is szerkeszthető marad.
Ha megírod, hogy melyik receptről van szó, akkor ránézhetek, esetleg megpróbálhatom törölni.

*pl.a saját receptemnek más lesz a létrehozója vagy egy adott receptbe oda nem illő tételek kerülnek

1 hónapja
#7299
drisztina 54 1661
Válasz Xoortes #7296 számú posztjára
Akkor állítsd be az adataidat (1-2.lépés) és a 3.pontban a módszernél válaszd a "heti fogyás" lehetőséget, ekkor előjön jobb oldalt, a "napi keret" alatt egy új rubrika, a "napi keret fixálás", ott válaszd ki az "automatikus" számítást.
Ennél a beállításnál, ha nem akarsz irreális tervet beállítani, akkor fogyás esetén érdemes az alábbiakat tudni (mivel nem ismerem a céljaid/paramétereidet csak általánosságban):

1.lépés: A célbeállításnál („eszközök” fül/”célbeállítás” menü) töltsd ki az adataidat, nem, kor, magasság.
2.lépés: Írd be a jelenlegi súlyod és válaszd ki életmódnak az „ülő életmódot”. (A többi életmód csak a súlytartásnál/növelésnél lehet fontos, mivel az aktuális BMR-ed minden esetben ugyanaz)
3.lépés: Add meg az elérni kívánt (cél)súlyt. Itt fontos, hogy, ha nagy a súlytöbbleted, akkor ne a tervezett végsúlyt írd be, hanem bontsd több, kisebb szakaszokra pl.5-10kg-okra a célodat.* A módszernél válaszd a „heti fogyás megadását”**, majd addig állítgasd a „hány kg-ot szeretnél fogyni” kérdésre az értéket, hogy a „napi kereted”-re a 2.ponban kiszámolt BMR+100*** értékedet mutassa.
4.lépés: ellenőrizd le a főoldali "napi kalória kereted" panelben lévő beállítást is (kattints a fogaskerékre), hogy a napi keret számításának módja ott is automatikus legyen.
5.lépés: A főoldalon a „napi tápanyagjavaslat” mezőben is van egy fogaskerék, ott „módszer”-nek a fogyókúrást válaszd ki.

Ha további segítségre van szükséged, csak szólj.


* Nagyobb túlsúlynál, mindig érdemes túlsúlytól függően 5-10 kg-onként újra számolni a BMR+100 értéket, mert ahogy fogysz úgy csökken az is. Új célbeállításnál nem kell félni attól, hogy eltűnnek az adataid, minden adatod megmarad csak a terved (grafikonon a terv vonalad) fog az aktuális célodnak megfelelően módosulni.
**Heti fogyásként súlytól függően, 100kg felett az 1 kg, míg 100 kg alatt a 0,5kg tekinthető egészséges maximumnak. A BMR+100 beállítása esetén valószínűleg kevesebbre fog kijönni a heti fogyásod, de ne aggódj, ha ügyesen csinálod még így is összejöhet a heti 0,5kg átlagos fogyás.
***A BMR-ed az a kalóriakeret, ami a szervezeted alapvető (egészséges) működéséhez kell, a +100 (állapottól függően +-50) kcal-át biztonsági tartalékként szoktuk ajánlani, mert a huzamosabb ideig történő BMR alatti evés idővel stagnálást (éhezést/falási rohamokat stb.) okozhat."

1 hónapja
#7298
Xenthari 11
Sziasztok! Mikor várható végre, hogy keresnek egy kompetens embert, arra, hogy iphone-on is működjön végre a vonalkód beolvasás.... már jó ideje nem jó.... ez kicsit visszatart attól, hogy fizessek prémiumot olyanért, ami nem jó, és nem is tűnik úgy, hogy igyekeznének megoldani :(

1 hónapja
#7297
Mr.K
Sziasztok! Recept szerkesztesekor az etelt triplazta a mentett receptek koze. A triplazott etelek torlesekor az eredeti recept osszetetelet torolte, de az etelt nem. A ket tovabbi receptet viszont nem engedi torolni napok ota, sem atnevezni; osszetetelt enged hozzaadni, adagot, etelkepet is, de torolni nem. Sem weben, sem mobilon!

1 hónapja
#7296
Xoortes 144 1
Válasz drisztina #7295 számú posztjára
Szia, napi keret megadasa, de probaltam mar mind a harmat. Sehogy nem akar atallni automatikus szamitasra. Androidos telefon samsung s21 ultra, legfrissebb minden rendszerdrissites. Egyelore cache torles nem volt. Webfeluleten Win11 pro x64
chrome bongeszo, cookies torlese megtortent de igy sem sikerul.

1 hónapja
#7295
drisztina 54 1661
Válasz Xoortes #7293 számú posztjára
A 3.pontban mire van beállítva a "módszer"?

1 hónapja
#7294
drisztina 54 1661
Válasz Szilvike2023 #7289 számú posztjára
Én régóta nem tapasztalok fennakadást a vonalkód feltöltésében* (android, nokia 6.1, chrome és laptop, win7, firefox), a címke- és ételfotó feltöltésénél előfordul, de általában másodszorra sikerül. Tudom, ez nem tekinthető hibátlan működésnek, de így nem tudom azt mondani, hogy nem működik.

Jó lenne, ha nem csak azt jeleznétek, hogy nem működik valami, hanem kicsit részleteznétek pl. milyen eszközön (asztali, laptop, mobil), milyen típusú készülékkel, rendszerrel, böngészővel stb. használjátok.

IOS készüléken a címke- és ételfotó feltöltésnek működnie kellene, viszont a vonalkód leolvasó - a hozzászólások alapján - sajnos még mindig nem működik, de amit ezzel kapcsolatban jelenleg tud(hat)unk, hogy fejlesztés/javítás alatt lsd. lejjebb, "VLajos" kb. 2éves (6517.sz.) hozzászólásában:
"A vonalkód olvasó nem működik iOS 15 frissítés óta témához írok némi infót. Ma írtam Maténak és ezt a választ kaptam: Tudok a problémáról és rajta vagyok. Remélem hogy minél előbb, attól függ mikor találok embert rá, sajnos aki ezt a részt csinálta, "nem szépen" zárta velünk a kapcsolatot, és ha a feladat nem is nehéz, másnak a kódját javítani az sosem egyszerű."


*a vonalkód feltöltésén a közvetlen feltöltést értem (a vonalkód társítás nekem sem sikerült még)

1 hónapja
#7293
Xoortes 144 1
Sziasztok, valamiert nem sikerul a cel beallitasanal a kezi szamitast atvaltani automatikusra. Nem hajlando atallni manualisrol. Probaltam az appban es webfeluleten is.

1 hónapja
#7292
drisztina 54 1661
Válasz vicuskam #7288 számú posztjára
Ezen az oldalon senki nem fizet funkciókért, hanem "támogatja" az oldal fenntartását és/vagy fejlesztését, amit az üzemeltető a plusz funkciókkal "köszön" meg, a szakértők pedig önkéntes alapon (ingyen) segítenek az oldalon. Természetesen - mindezektől függetlenül - a válaszok ritkasága vagy elmaradása miatti csalódottság érthető (lehet) a felhasználók részéről. Esetleg érdemes ezt az észrevételt (vagy az ezzel kapcsolatos ötleteket ;)) e-mailben is jelezni, közvetlen Máténak:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

1 hónapja
#7291
drisztina 54 1661
Válasz Tivadar67 #7290 számú posztjára
Ezt a problémád jobb lenne közvetlenül Mátéval egyeztetned, kérlek, hogy írj az alábbi e-mail címre:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

1 hónapja
#7290
Tivadar67 31
Hello
Eddig működött a prémium tagságom,viszont most nem.P
edig be vagyok jelentkezve.
Mi lehet a gond?

1 hónapja
#7289
Szilvike2023 2
Sziasztok a kód olvasó nem működik nálam.Mi lehet a gond?Köszönöm a választ előre is.

1 hónapja
#7288
vicuskam
Helló, nem tudom, ide tartozik-e, de egyes tanácsadók a fórumon mintha hónapok óta nem néznének rá az üzenetekre, ez oké? tekintve, hogy ezért a funkcióért emberek elvileg fizetnek. Nem nagy ügy nyilván, de talán rendbe tenni is egyszerű lenne. További szép napot :)

1 hónapja
#7287
drisztina 54 1661
Válasz Teeboy #7286 számú posztjára
Menj vissza tegnapra és írd át a jó adatra.

1 hónapja
#7286
Teeboy 53 2
Sziasztok, tegnap véletlenül a kg adatnál tévesen írtam be a számot, és nem tudtam átírni. Lehetséges ez utólag? Így a diagram olyan lett mint a Mount Everest...

1 hónapja
#7284
gretag 66 86
Válasz Bszbence #7282 számú posztjára
Beállított cél módosítás: menü (jobb felső sarok) >> eszközök >> cél beállítás

1 hónapja
#7285
Bszbence
Köszönöm!

1 hónapja
#7283
MRoland11 51 5
Sziasztok! Nálam az emailek plain textként jelennek meg, mintha a mail body-ban nem a html content volna beállitva, gmail-es email cím. Például a linkek esetén kiíródik az email bodyban az "<a" nyitó, záró tag. Nem nagy hiba, csak gondoltam jelzem.

1 hónapja
#7282
Bszbence
Sziasztok! Nem tudok sok funkciót beállítani mert régi a be állított célom dátuma valaki tud segíteni ebben esetleg hogy hol tudom módosítani? köszi előre is!

1 hónapja
#7280
szenaibeata 49
Válasz szenaib #7279 számú posztjára
Bocsánat, megoldódott

1 hónapja
#7279
szenaib
Sziasztok! Telefonról használom az alkalmazást 54 napja, eddig minden rendben volt, még ma nap közben is, és most estére egyszercsak eltűnt minden. Az összes eddigi napom, a beállítások a kalória kalkulációhoz, minden. Lehet tudni, hogy miért? Köszönöm!

2 hónapja
#7278
Mamaliga 13 13
Köszönöm a gyors javítást!
Minden látszik újra!

2 hónapja
#7277
prozsnyak123
Szerintem ezek prémium funkciók lettek. Amik most nem működilnek.

2 hónapja
#7276
FarkasIldiko09
Többek között, nem látni a grafikont.

2 hónapja
#7273
Szocs Agnes 14
Sziasztok.Nállam se mutatja.Mi lehet a probléma?

2 hónapja
#7275
CsZs89 48
Sziasztok, en sem tudom bevinni a vizet amit ittam, illetve eltuntek dolgok amik eddig latszodtak (suly/tapanyag stb)

2 hónapja
#7274
Ci tia
Én sem látok semmit nem tudom mi történt :(

2 hónapja
#7272
kiscsillag6
Sziasztok! Én sem látom egyiket sem!

2 hónapja
#7271
Norika2024
Sziasztok! Én sem látom a tápanyagelosztást.

2 hónapja
#7270
parisdoll 53
Sziasztok! Nem látható a tápanyagelosztás, a súly és a vízfogyasztás sem.

2 hónapja
#7269
kovzimre 114 19
Sziasztok!
Én sem látom sem a grafikont, sem a tápanyag elosztást, sem a sújbeállítást!
Semmit sem állítottam el.

2 hónapja
#7268
bkiki77 3
Válasz Beamier #7260 számú posztjára
Sziasztok, Köszi, de amúgy mobilos verziónál is kéne hogy működjön, mi történt,? Szerkesztők?!?

2 hónapja
#7262
bortonor
Jó estét!
Miért nem látom a grafikont és a napi tápanyag elosztását?

2 hónapja
#7260
Beamier
Válasz Mamaliga #7259 számú posztjára
Szia!

Én telefonon vagyok alkalmazásból de lent átnyomtam az asztali verzió gombra és úgy látom :) .

2 hónapja
#7259
Mamaliga 13 13
Jó estét!
Miért nem látom a grafikont és a napi tápanyag elosztást?
Segítségét köszönöm

2 hónapja
#7261
Miss Rofi 3
Jó estét.
Én sem látom a grafikont és a napi tápanyag elosztás, továbbá a súly,méret stb dolgokat se.
A sport után egyből a nap kiértékelése van.

2 hónapja
#7258
zummy 182
Válasz drisztina #7254 számú posztjára
Köszönöm, írtam 25-re, és jó lett a számláló! Szuper!!

2 hónapja
#7257
csupiman 59 4
Válasz TakyL #7255 számú posztjára
Üdv
Ellenőrizd az engedélyeket. Lehet nincs egyik sem.

2 hónapja
#7255
TakyL
Üdv!
Nem működik sem a vonalkód olvasó, sem a hangfelismerő

2 hónapja
#7254
drisztina 54 1661
Válasz zummy #7253 számú posztjára
Akkor írj be 12.25-re 1dl vizet, ne a pohárhoz, hanem a mit ettél sorban :)

2 hónapja
#7253
zummy 182
Válasz drisztina #7251 számú posztjára
Kedves Drisztina,
1 napot látok 0-val a 12.25-ét de a többit vezettem pontosan.

2 hónapja
#7252
zummy 182
Válasz drisztina #7251 számú posztjára
Kedves Drisztina,
1 napot látok 0-val a 12.25-ét de a többit vezettem pontosan.

2 hónapja
#7251
drisztina 54 1661
Válasz zummy #7250 számú posztjára
Ha 11 napot jelez a naptárad, akkor valószínűleg karácsony környékén (dec.23-25) maradhatott ki napod. Az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben kérd le 2023.szeptemberétől napjainkig az időszakot, ott gyorsan kiderül, hogy melyik napon 0 a bevitt kalória.

Ha valóban nem hiányzik napod, akkor sajnos nem tudok segíteni, esetleg jelezd közvetlen Máténak a problémád.


2 hónapja
#7250
zummy 182
Válasz drisztina #7248 számú posztjára
Bocs, még azt sem értem, hogy most 11 napot mutat, ha lenullázna, akkor sem telt el még januárban 11 nap!!

2 hónapja
#7249
zummy 182
Válasz drisztina #7248 számú posztjára
Köszi a választ.
Nem hagytam ki egyetlen napot sem, ha visszalépegetek, (tegnap, stb dátumok) akkor látszik hogy minden nap megvan, de a számláló nem mutatja az összeg napot.

2 hónapja
#7248
drisztina 54 1661
Válasz zummy #7246 számú posztjára
Valószínűleg kimaradt egy-két napod, pörgesd végig az étkezési naplód (a legegyszerűbben az "eszközök" fül, étkezési napló" menüben tudod).

A naptár mindig a megszakítás nélküli napló vezetés napjainak számát jelöli, ami 3 nap szünet után lenulláz, ha utólag pótolod a hiányzó adatokat vagy felviszel valamit 0 kalóriával (pl. Víz, üres tea/kávé stb) folytatódik a számolás.

2 hónapja
#7247
Biti78 1501 41
Válasz Lilith4 #7244 számú posztjára
Szia, nálam is ugyanez történik. Kaptál rá választ?

2 hónapja
#7246
zummy 182
Sziasztok,
A napszámlálóval kapcsolatban írok, kb 115 napja kedtem el újra használni a kalóriabázist, eddig jól mutatta a eltelt napokat, de ma pl. napnál áll. Nem tudom mi történt?

2 hónapja
#7245
drisztina 54 1661
Én régóta nem tapasztalok fennakadást a vonalkód feltöltésében* (android, nokia 6.1, chrome és laptop, win7, firefox), a címke- és ételfotó feltöltésénél előfordul, de általában másodszorra sikerül. Tudom, ez nem tekinthető hibátlan működésnek, de így nem tudom azt mondani, hogy nem működik.

Jó lenne, ha nem csak azt jeleznétek, hogy nem működik valami, hanem kicsit részleteznétek pl. milyen eszközön (asztali, laptop, mobil), milyen típusú készülékkel, rendszerrel, böngészővel stb. használjátok.

IOS készüléken a címke- és ételfotó feltöltésnek működnie kellene, viszont a vonalkód leolvasó - a hozzászólások alapján - sajnos még mindig nem működik, de amit ezzel kapcsolatban jelenleg tud(hat)unk, hogy fejlesztés/javítás alatt lsd. lejjebb, "VLajos" kb. 2éves (6517.sz.) hozzászólásában:
"A vonalkód olvasó nem működik iOS 15 frissítés óta témához írok némi infót. Ma írtam Maténak és ezt a választ kaptam: Tudok a problémáról és rajta vagyok. Remélem hogy minél előbb, attól függ mikor találok embert rá, sajnos aki ezt a részt csinálta, "nem szépen" zárta velünk a kapcsolatot, és ha a feladat nem is nehéz, másnak a kódját javítani az sosem egyszerű."


*a vonalkód feltöltésén a közvetlen feltöltést értem (a vonalkód társítás nekem sem sikerült még)

2 hónapja
#7244
Lilith4 1163 8
Sziasztok! :) Az e-mail címre hiába írtam még anno, azóta sem kaptam semmi választ; és itt is jeleztem már párszor, de most már megint előfordult velem, szóval azóta sem változott semmi: a receptjeim rendszeresen random tagok (mindig más) neve alá kerülnek, mintha más vitte volna fel, pedig láthatóan az enyém, még a címébe is beleírom magam. Onnantól viszont nem tudok vele mit kezdeni, ráadásul alapból duplikálja magát, amiből az egyikre azt írja ki, hogy nem recept, amikor szerkeszteni próbálom... Így mindig csinálnom kell egy másolatot, aminek némileg módosítom a címét, hogy használni tudjam végre, de most már kezd zavaróan sok lenni ezekből, mert törölni nem tudom őket, ott van ugyan a Saját étel törlése gomb, de hiába nyomok rá, semmi sem történik... Most már kezd tényleg idegesítő lenni, na. :D

2 hónapja
#7243
YMSTNT 282 9
Sziasztok,
Előző telefonomon ment a vonalkód olvasás, a mostanin nem megy, crashel/újraindul az alkalmazás, mikor beolvasok egy vonalkódot. Mindkettő Androidos telefon.
Családtag Samsung telefonján sose ment a leolvasás, nála egyáltalán nem talál vonalkódot, nem csipog stb.

2 hónapja
#7242
Zs2023 21 9
Válasz SamSpayed #7241 számú posztjára
Megpróbáltam most én is böngészőből (Windows, Chrome), de most éppen innen sem megy: "Kép feldolgozása folyamatban..." felirat 5 perce.

Sem a címke-, sem az ételfotó nem ment fel. :(

2 hónapja
#7241
SamSpayed 390
Válasz Zs2023 #7240 számú posztjára
Mobilról nekem se működik, de laptopról (böngészőből) gond nélkül feltölti.

2 hónapja
#7240
Zs2023 21 9
A címke feltöltés funkció nálam nem működik (Android 13). Illetve eddig egyetlen egyszer működött csak, a többszöri próbálkozásból. Érdekes módon az étel képének feltöltése gyakrabban sikerül, bár az is messze van a 100%-os sikerességi rátától (szintén mobilról próbálva).

3 hónapja
#7238
SamSpayed 390
Válasz candet67 #7237 számú posztjára
Feketebors néven keresd.

3 hónapja
#7237
candet67 8
Sziasztok! Szerettem volna felvinni egy halas receptet, amiben bors van. A borsot sehol nem találom, de felvenni sem tudom. Még a vonalkóddal sem sikerült. A rendszer szerint nem is létezhet ilyen fűszer.

4 hónapja
#7235
bodrie36
Sziasztok! Az új étel felvitel esetén amikor elmentem az ételt akkor az adatok nem jelennek meg a következő alkalommal amikor mondjuk receptet akarok felvinni. Nem csak nálam fordul elő ez a gond.
Kérlek nézzetek rá!
Köszönöm!

4 hónapja
#7234
Csacskamacs 8
Sziasztok!
Nekem sem működik sem a vonalkódos beolvasás alapján az ételek lekérdezése, sem egy etel mellé nem tudok vonalkódot társítani.
Segítsetek kérlek! Köszönöm!

4 hónapja
#7233
Damianmode 5
Sziasztok! Nem tudok étel címke / fotót feltölteni telefonról már egy ideje. Kiírja, hogy feltöltés folyamatban de nem történik semmi. (iOS 16.6.1)

4 hónapja
#7232
Kiscsiga81
Miért nem megy a vonalkod olvasás? Engedelyeztem a kamerát, letoroltem és újra letoltottem az appot de semmi ja es androidos a telom! A régi telomon működött de ezen nem, mi lehet a gond?

4 hónapja
#7231
Tubi56 4
Válasz SamSpayed #7230 számú posztjára
Köszönöm a gyors választ. A telefon ujra inditása után már müködött.

4 hónapja
#7230
SamSpayed 390
Válasz Tubi56 #7229 számú posztjára
A Napi tápanyag javaslat részben a fogaskerékre kattintva ki tudod választani azokat egy listából.

4 hónapja
#7229
Tubi56 4
Miért nem látni a vitaminokat,ásványi anyagokat, amit az ételekkel fogyasztottam?

5 hónapja
#7228
prehodacs 21 1
Válasz Lidis #7215 számú posztjára
Nekem is nagy fájdalom, hogy nem megy a vonalkód olvasása.
Bár Androidos telefonon megy csak iPhoneon nem, de ez rajtam nem segít.
Így biztosan nem leszek prémium tag, majd ha működik ez is.

5 hónapja
#7227
SamSpayed 390
Válasz gretag #7226 számú posztjára
Mobilról pár napig nekem se volt jó, de ma már igen. Laptopról viszont eddig se volt gond.

Szerk.: Ma már megint nem működik (10. 07.).

5 hónapja
#7226
gretag 66 86
Sziasztok,
Pár napja nem sikerul feltölteni étel/cimke fotót!
Nektek sikerül?

5 hónapja
#7225
Pulsarxp 1
Sziasztok,
Az utolsó frissítés óta az egész oldal el van csúszva balra, így nem látszik az első 10%a a proginak
próbáltam képernyő képet csinálni:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=861Screenshot_20231002_18.jpg
De itt a fórumon még látványosabb:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=770Screenshot_20231002_18.jpg

5 hónapja
#7224
drisztina 54 1661
Válasz Vereckeiagi #7216 számú posztjára
Megadtad a szerinted helyes adatokat vagy a helyesnek gondolt forrásod elérhetőségét az étel fórumán? Vagy csak a felkiáltójelet ismered?

5 hónapja
#7223
drisztina 54 1661
Válasz Moriczg #7218 számú posztjára
Még mindig fennáll ez a problémád? Én (nokia 6,1 telefonon/win7, firefox laptopon, hetek óta) nem tapasztalok semmilyen problémát.

5 hónapja
#7222
drisztina 54 1661
Válasz akrisztin22 #7220 számú posztjára
A célod eléréséhez érdemes induláskor beállítani valami célt, amit bármikor felül lehet* vizsgálni. Ezt az "eszközök" fül, "cél beállítása" menüben tudod megtenni. Ha cél nélkül szeretnéd használni az oldalt, akkor "hltg67" útmutatása szerint tudod javítani a kereted.

*szerintem nem csak lehet, hanem kell is!

5 hónapja
#7221
hltg67 6
Válasz akrisztin22 #7220 számú posztjára
Szia. A jobb oldali sáv legfelső eleme a "Napi kalória kereted". A mellette lévő nyílhegyre kattintva nyisd le azt a részt, és ott a fogaskerékre kattints! A megjelenő párbeszédablak első eleme a "Napi keret elszámolásának módja". Ennek lenyíló menüjéből ha kiválasztod a "Fix, manuálisan állított..." opciót, akkor megjelenik egy kis mező alatta, ahol beviheted a napi kalóriakereted. Én is ezt használom - eddig eredményesen.

5 hónapja
#7220
akrisztin22
Sziasztok!
A napi kalóriaszükségletet hol lehet átállítani?
Pár napja regisztráltam újra és hibásan adtam meg.

5 hónapja
#7219
bgabor73 1
Sziasztok. Samsung S23-on tökéletesen megy

5 hónapja
#7218
Moriczg 1088 1
Az oldal első harmada kilóg a képből, mintha széthúztam volna a képet. Ha törlöm a programot és újra telepítem, megmarad a hiba.Fut más eszközön is, ezzel párhuzamosan és ott rendben van. A hiba egyik használattól a másikig következett be. Van valakinek ötlete, hogy mi történt és hogyan javítható? Köszönöm.

5 hónapja
#7217
index 4 1
Válasz Lidis #7215 számú posztjára
Hi,
Nekem Samsung s22 alatt simán működött. Most váltottam iPhone 14 pro telefonom lett. Ezen nem működik

5 hónapja
#7216
Vereckeiagi
Sziasztok! A mandulaliszt tévesen van fent a sima, mert annak nem 282Kcal-ja van!

5 hónapja
#7215
Lidis 6
Sziasztok! Ezt a vonalkód olvasót nem próbáljátok javítani? Mivel a múlt héten több napon át nem volt elérhető a kalóriabázis, elkezdtem a yaziot és nagyon megkönnyíti a leolvasást a vonalkód használata. En szeretném továbbra is inkább ezt a programot használni, láttok ezügyben fejleményt a közeljövőben vagy engedjem ezt el? köszi a választ.

5 hónapja
#7214
Moriczg 1088 1
A napokban (09.14) a program indítását követően a kép baloldali egyharmada nem látható, mintha nagyítottam volna. Azóta sehogyan sem tudom eredeti méretre visszaállítani a méretet. Töröltem és újra telepítettem, az sem segít. Ha vízszintesre fordítom a tabletet, úgy jó - látszik minden, és más eszközön is jól a méret. Kérem a segítségeteket, mi lehet a hiba oka?

6 hónapja
#7213
loeb 1752
Sziasztok!
Sajnos már nem először fordul elő, hogy általam létrehozott étel összetevőinek a mennyiségét nem tudom módosítani, mert állítólag nem én hoztam létre. Számomra ismeretlen felhasználó név szerepel létrehozóként, azonban a zöld fej ott van a keresett étel mellett, hogy saját recept. És valóban én voltam aki létrehozta a receptet.
Nem igazán értem, hogy ha én nem tudok más receptjébe belenyúlni nálam ezt miért tudják megcsinálni.

6 hónapja
#7212
SamSpayed 390
A kereső megakad és nem tölt be semmit, ha az étel nevében aposztróf ( ' ) van. Persze anélkül is meg lehet találni, csak mint hiba, zavaró.

6 hónapja
#7211
Likovane
Sziasztok! Tervezitek német nyelven is az app-et? Lenne rá szerintem egy jó pár érdeklő.

6 hónapja
#7210
SamSpayed 390
Válasz Lanya #7209 számú posztjára
Pedig ott van: "Állítsd be, hogy mettől meddig szeretnéd a grafikont látni!"

6 hónapja
#7209
Lanya
Régebben a grafikonon ki lehetett jelölni egy időszakot és jobban szét lehetett húzni a grafikont. Van ez ma is - nem találom.
Kösz

6 hónapja
#7208
marcsus68
Válasz drisztina #7207 számú posztjára
Köszönöm a választ, a 3 napos többszöri próbálkozás után elengedtem a témát.

6 hónapja
#7207
drisztina 54 1661
Válasz marcsus68 #7206 számú posztjára
Nálam működött*, igaz, mivel én nem használom, előtte be kellett kapcsolnom a funkciót.

*mobilon is (Nokia 6.1) és laptopon is (win7 és firefox)

ui.: most nálam is csak megnyílik, de nem lehet időpontot beírni, bocsi. Ezek a hibák legtöbbször a háttérben folyó fejlesztések, javítások miatt fordulnak elő, és jó esetben gyorsan helyreállnak maguktól is. Ha hosszabb ideje tapasztalod ezt a hibát, akkor érdemes e-mailben jelezni azt.

ui2: megint kipróbáltam, sikerült átírni az időpontot, de csak későbbi időpontra (16:9) de pl. reggeli időpontra (6 és 7 órát szerettem volna beírni) nem engedte. A két utóirat között eltelt kb.10 perc

ui3: újra itt :))) a reggeli hét órát is engedte, csak 07 ként kellett beírnom. A második és a harmadik utóírat között max 2 perc telt el :DDD

..jaaa és ne felejtsd el elmenteni a javítást a "megettem" ikonnal

6 hónapja
#7206
marcsus68
Válasz drisztina #7205 számú posztjára
Erre írtam, hogy inaktív. Asztali gépről, telefonról és iPad-ről is.

6 hónapja
#7205
drisztina 54 1661
Válasz marcsus68 #7203 számú posztjára
Nyitsd meg az étel fülesdobozát, ott a "napló" fülön a "mikor" ikonra kattintva megnyílik az időpont javításának lehetősége.

6 hónapja
#7204
gabagaba33 6 1
Na, jó helyre jöttem én is... :D

6 hónapja
#7203
marcsus68
Sziasztok! Új felhasználóként érdeklődöm, hogyan lehet az étkezésnél az időpontot beírni, módosítani? Hiába klikkelek rá, inaktív, így a bevitelkori időt rögzíti (pl. 9.15 a valós reggelizésem időpontja, de 10.20-kor vittem fel a rendszerbe, így a felvitel időpontja látható).
Köszönöm.

6 hónapja
#7202
KDolnA1978
Sziasztok!
Van itt olyan, akinek érdemben válaszolnak is az e-mailen jelzett problémára az oldal kezelői, vagy csak futjuk a felesleges köröket?

7 hónapja
#7200
FReni30
Válasz kiskero #7189 számú posztjára
Nekem sem megy. Kissé csalódott vagyok. Mióta előfizettem, azóta nem megy.

7 hónapja
#7199
Elza13 219
Eddig prémium tag voltam, most is utaltam az éves díjat, már jul.24.-én,pedig csak aug. 6.-án járt le , de azóta sem ismertétek el., még emailt is küldtem a befizetés másolatával. ???

7 hónapja
#7198
drisztina 54 1661
Válasz kattica07 #7197 számú posztjára
Pedig válasz régóta van, csak a megoldás késlekedik...

7 hónapja
#7197
kattica07 7 3
Válasz kiskero #7189 számú posztjára
Én ezt már többször megkérdeztem itt a fórumon, még valamikor tavaly. Nem kaptam érdemleges választ, és a probléma kiküszöbölése szóba sem került.

7 hónapja
#7195
drisztina 54 1661
Válasz jani60 #7193 számú posztjára
Ez így - ilyen egyszerű "logikával" -, nagy valószínűséggel "reális", hiszen elosztottad a kg-ot a fő -vel.
Ennek ellenére mégsem tekinthetjük az általad kiszámolt értéket valósnak/megbízhatónak mindaddig, míg nem tudod/nem tudjuk az oldalstatisztika mögött lévő "módszertant".

7 hónapja
#7194
drisztina 54 1661
Válasz 4beatrix #7191 számú posztjára
Ebben az esetben kérlek, hogy írj az alábbi e-mail címre:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

A tárgyban próbálj „szembetűnő” információt írni pl. „hibajelzés – rendszeres támogatás lemondása” vagy valami hasonló. *
A leveledben próbáld meg a legfontosabb információkat megírni**, pl. mit szeretnél pontosan elérni, ennek ellenére mit tapasztalsz, vagy milyen hibaüzenetet kapsz (ha van, képernyőfotót vagy konkrét hibaüzenetet érdemes mellékelni), milyen eszközön/böngészőben próbálod használni a funkciót, amikor szerinted nem működik stb.
Ezek sokat segíthetnek a hiba feltárásában, és biztos vagyok benne, hogy Máté (az oldal üzemeltetője) segíteni fog.
Ha mindezek ellenére nem sikerül megoldani a problémád kérlek, jelezd itt is.

*képzeld el, milyen lehet az, amikor napi több „x darab” levelet kapsz, és abból kellene a fontosabb információkat kiszűrnöd.
**a felesleges információkkal sose terheljük a címzettet

7 hónapja
#7193
jani60
Lehet,hogy valamit félre értettem de ha az összfogyást elosztom az aktív tagok számával nekem 309 kg jön ki.Ez reális?

7 hónapja
#7192
SamSpayed 390
Válasz daniella1025 #7190 számú posztjára
Nem kell fizetned. Valószínűleg a beírt ételek értékeit írja ki, a beállításokban ki tudod kapcsolni

7 hónapja
#7190
daniella1025
Ma töltöttem le az alkalmazást, érdeklődni szeretnék hogy miért van kiírva eddigi beírásaim alapján 305 Ft? Ezért nekem fizetni kell?

7 hónapja
#7189
kiskero 5
IOS rendszeren az appon belül nem működik már nagyon régóta a vonalkód olvasó, kamera be van kapcsolva csippan is ahogy beveszi a kódot de nem történik semmi csak vissza dob a bázisra… Elég kellemetlen, hogy egy ilyen fontos funkció nem működik már nagyon régóta.

7 hónapja
#7188
drisztina 54 1661
Válasz Taya #7185 számú posztjára
Receptet nem tudsz egy másik recepthez felvinni, ahhoz étellé kell konvertálni. Ha meg akarod tartani a nokedli receptjét (később is szeretnéd szerkeszteni), akkor csinálj előbb egy másolatot róla, majd a másolatot konvertáld át étellé. Ha további segítség kell, szólj.

7 hónapja
#7187
drisztina 54 1661
Válasz 4beatrix #7186 számú posztjára
Ha a rendszeres támogatást szeretnéd lemondani, akkor azt az "eszközök" fül, "beállítások" menü legalján (a választható hátterek után) teheted meg.

7 hónapja
#7186
4beatrix
Hol tudom lemondani a prémium elofizetesemet? A gombra kattintva sehol sincs lemondási gomb.

7 hónapja
#7185
Taya
Szerettem volna felvinni saját magam készített ételt. (Tojásos nokedli) Felvittem az elkészített nokedli adatait (Nokedli TK Taya) és mikor a tojásos nokedlit vinném fel nem adja fel. Próbáltam "nokedli"-ként keresni akkor pedig az egész adatbázisból kb. 15db nokedlis étel hoz fel. Rendszer hiba van?

8 hónapja
#7184
KangaMama178 2 1
Válasz drisztina #7180 számú posztjára
Köszönöm szépen, az útmutatás alapján megtaláltam a beállítási lehetőséget!

8 hónapja
#7182
Zsolesz1975 12 32
Válasz SziusT #7181 számú posztjára
Ó, olyan nekem is megy... ha szeretnék 20 kilót lefogyni szeptember elejére, akkor nekem is 50 kalória környékén kellene ennem :-D

Igaz, lehetne egy kicsit a kalkulátor felhasználóbarátabb, vagy esetleg a felhasználó kalkulátorbarátabb. Ez utóbbi esetén az irreális eredményből következtethetne, hogy esetleg irreális célt adott meg. Ez úgy kerülhető el legkönnyebben, hogy be kell állítani a célsúlyt, majd az alapjárati kalóriából levonni 500-at, és a "Napi keret megadása"-nál ezt állítani be. Rögtön megjelenik egy reális dátum, ami szinte biztosan jóval későbbi lesz annál, mint amit te beállítottál.

Én másképpen fogalmaznék. Az ideális testsúlyt a megszokott módon számolja, ami jóval alatta lehet az egyén ideális testsúlyának. Alatta viszont ott van a megjegyzésben, mennyire is kell ezt a számítást komolyan venni. De hát amíg jobbat nem találnak a kutatók...

8 hónapja
#7181
SziusT
Beállítottam a kívánt súlyt, 41 kalóriát írt elő naponta! Vicc ez az egész… Ráadásul az ideális testsúlyt is jóval a megszokott alatt adja meg az oldal!

8 hónapja
#7180
drisztina 54 1661
Válasz KangaMama178 #7179 számú posztjára
Ellenőrizd le az "eszközök" fül, "beállítások" menüben, hogy jó időzóna van e beállítva, nem lehet, hogy ott a probléma?

U.i: ...esetleg egy korábban beállított automatikus étkezés is okozhat ilyen problémát (ugyanott tudod megnézni)

8 hónapja
#7179
KangaMama178 2 1
Sziasztok, A 'Reggeli' kezdő idópontjával vagyok bajban. Én már 5-kor is reggelizni szoktam, de a rendszer csak 7 után áll át a reggelire. Addig a vacsora alapértelmezett beállítás (átírom mindig, csak kényelmetlen :)). Lehetne esetleg ezt módosítani?

8 hónapja
#7178
Ivett78
Válasz papaiagota #7177 számú posztjára
Főoldalra kattintva a "Mit ettél?" kérdésnél van a fehér mezőben jobbra 4 db ikon, mellette a rózsaszín "<" gomb. Ha ott nem ilyen jelet látsz, hanem egy "X"-et, akkor az azért van, mert elkezdtél rákeresni egy ételre. Ilyenkor töröld ki a keresés szövegét, és kattints rá az "X"-re, utána az átváltozik "<" jellé.
Ha nem gépeltél be semmit, hanem mondjuk csak a nagyító ikonra kattintottál, akkor elég csak az "X"-re kattintanod.

8 hónapja
#7177
papaiagota
Legyen kedves valaki mondja már meg, hogy lehet felvinni új ételt? mert "<" gombot sehol serm találok!

8 hónapja
#7176
kerekgyarto
Beléptem a Lefogyok 2023 csoportba, de nem látom a heti eredményeimet a táblázatban. Meg lehetne ezt valahogy oldani?

8 hónapja
#7175
Ivett78
Állítólag a rózsaszínű, általam bevitt ételek adatait (pl. rost, vitamintartalom stb.) az adatok fülön kellene tudnom javítani, de nekem ezt nem engedi az oldal. Minden szürke, és nem enged beírni semmit sehova. Ha a legalján arra kattintok, hogy "megnyit", akkor fél másodpercra minden fehér, és engedi, hogy belekattintsak, majd rögtön szürkére vált, és nem enged semmit sem módosítani.
Nagyon idegesítő. Ha ezen nem tudok változtatni, akkor valószínűleg visszavonulok a saját excel táblázatomba, mert nekem pont az lenne az egyik leglényegesebb, hogy követni tudjam napi szinten, hogy mennyi a rost, vitamin és ásványianyag bevitelem.

8 hónapja
#7174
kerekgyarto
Az első heti átlagsúlyt szeretném látni, de nincsen jelölve. Tudnátok segíteni ebben? Köszönöm szépen.

8 hónapja
#7173
takacs74
Nem tudok módosítani módot!

8 hónapja
#7172
szvass77
Kedves Fejlesztők! A grafikus Kalóriaszimulátorom minden nap ugyanonnan indul, holott minden nap van kalóriadeficitem, amit nap végén "elszámolok". Ilyenkor a csökkenés megjelenik a lila pocakon fehérrel, de másnap újra az eredeti állapotról indulok. Szürke has sem látszik, amin látnám a kiindulási helyzethez képest a jelenlegi állapotot. E funkció miatt lettem Prémium tag. Kérem, segítsetek, hogy működjön! Nagyon motiválna! Előre is köszönöm a munkátokat!

8 hónapja
#7171
Miszti 3
Válasz drisztina #7170 számú posztjára
Nem! Befotóznám ide, de nem lehet beilleszteni. Esetleg az adminok nem tudnának segíteni?

9 hónapja
#7170
drisztina 54 1661
Válasz Miszti #7166 számú posztjára
Nem lehet, hogy benne maradt a régi dátum az új célbeállításodnál?

9 hónapja
#7169
drisztina 54 1661
Válasz grizzlygeza #7167 számú posztjára
Mivel senki más nem jelzett vissza, így nem tudtuk meg, hogy csak a te telefonmárkádnál lépet fel a probléma, vagy más típusnál is. Nekem nokiám van, és azóta is használom a vonalkódot, fotófeltöltést stb. Viszont 2-3 hete (nem tudom, hányan voltunk még, de) én a fórum oldalt nem tudtam elérni, jeleztem Máténak és kiderült, hogy fejlesztések voltak a háttérben, de rögtön javították, azóta semmi problémám.

Ha továbbra is hibát tapasztalsz, pontos leírással (és/vagy képernyő fotóval) az alábbi e-mailen tudod jelezni:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

9 hónapja
#7168
grizzlygeza 54
Válasz Miszti #7166 számú posztjára
Szia, 3 nap múlva ránézek, akkor jár le a tervem szülinapra időzítve

9 hónapja
#7167
grizzlygeza 54
Válasz drisztina #7165 számú posztjára
Xiaomi 11T pro, Androidos

9 hónapja
#7166
Miszti 3
Régebben új célkitűzésnél nagyszerűen kiszámolta nekem a program, hogy miből mennyit fogyaszthatok aktuális célom eléréséhez. Most beírja azt, hogy napi keret 3. Vagy ha mást írok be: -37 :O
Vagy rosszul csinálok valamit?

9 hónapja
#7165
drisztina 54 1661
Válasz grizzlygeza #7164 számú posztjára
Milyen telefont használsz?

9 hónapja
#7164
grizzlygeza 54
Sziasztok, nálam sem működik jelenleg a vonalkód olvasó, korábban jó volt... Kb 2 hete lépett fel ez a probléma.
Üdv

9 hónapja
#7163
drisztina 54 1661
Válasz vasitattoo #7162 számú posztjára
Nálam folyamatosan működik. Nálad mikor működött utoljára, miket tapasztalsz a próbálkozásaid során, milyen telefont használsz? Legtöbbször a kérdező felületesen kérdez, amire képtelenség korrekt választ adni. Bevallom, én az ilyen kérdéseket már nem is próbálom megválaszolni.

Ha egy kicsit visszaolvasol, visszakerestek* a topikban, akkor számotokra is kiderülne, hogy pxr telefonján azért nem működik, mert IOS telefonja van. Ezen a készüléken évekig nem működött (fejlesztési problémák miatt), és miután "nagy sokára" végre sikerült Máténak összehozni ezt a funkciót, egyéb problémák miatt (programozó lelépett) újra elérhetetlen lett. Pontos időintervallumot - hogy mikor és mennyi ideig működött - nem tudok mondani, ne haragudj, mert nekem androidos telefonom van.

A válaszadás meg azért nehézkes mert a fejlesztőnek (Máté) egyszemélyes vállalkozóként, nincs kapacitása a fórumon lógni**, ezért a kezdetek óta többnyire a tagok működtetik azt. Esetleg, ha belépsz a facebook csoportba, lehet, hogy ott rögtön választ kapsz a kérdéseidre (,de szerintem ott sem úszod meg a pontos kérdésfeltevést).

* "CONTROL F" billentyűkombinációval
** ez szerintem érthető, de nem vagyok elfogult, én is érzek némi hiányosságot a kommunikációban. Úgy gondolom nincs kihasználva elégé a felület adta lehetőség pl. súgó, GYIK információk frissítése, közlemények sűrűbb elhelyezése az oldalon stb.

9 hónapja
#7162
vasitattoo
Válasz pxr #7160 számú posztjára
A vonalkód olvasó az APP ban hetek óta nem működik. Miért nincs egy érdemleges vàlasz ? Többen is jelezték. Nekem kicsit úgy tunik hogy magára hagyták ezt az appot. Nem sza**ágás miatt de azért bosszant engem ez mert támogatom az oldalt nem freebe használom. A minimum az lenne, hogy egy válaszra méltatnak. Amúgy meg nem egy nagy örsöngősség ezt a hibàt kijavítani.

9 hónapja
#7161
drisztina 54 1661
Válasz pxr #7160 számú posztjára
Nálam napok óta (1-2 hete) a fórum lap sem érhető el, sem mobilon (android, Nokia 6.1), sem laptopon (win 7, Firefox).

9 hónapja
#7160
pxr 277
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy másnál működik a vonalkódolvasó? Nálam egyáltalán nem csinál semmit sajnos. :( (iphone XR)

9 hónapja
#7159
Tutuska
Nem menti el az új célkitűzést!!!!

9 hónapja
#7158
keldvi 4
Válasz Kuchera #7157 számú posztjára
Szia

Válasz a második kérdésre: a kiértékelésre rányomva nem zárolja a napot alapból sem. A szöveges eredmény.valoban eltűnik, de a grafikonra viszont rávezeti (sárga vonal)

9 hónapja
#7157
Kuchera 2
Sziasztok!

Bár még "csak" most kezdtem, de találtam 2 "anomáliát" ami lehet, hogy összefügg, és szeretném megosztani az észrevételeimet.

1) A profilom melletti naptár ikonra kattintva telefonon, kapok egy figyelmeztetést, minden egyes alkalommal, hogy 0 alkalommal rögzítettem mindent. Ez itt pontosan mit jelent?

2) Nap végén a szöveges kiertekelésnél ugyan kiírja a szöveges kiértékelését a bevitt adatok alapján, másnapra "eltűnik", mi sem egyes korábbi napról az aznapi "értékelés, haladás" jellemzése, a nap "nyitott", marad, lehet még hozzá adatot rögzíteni. Ez mitől lehet?

Az alkalmazást Androidos Poco-n futtatóm, nincs prémiumom, csak standard fiókom van.

Barom mielőbbi válaszotokat!
Előre is köszönöm.


9 hónapja
#7155
FulopSandor 22
Hol tudom beállítani a tápanyagok arányát ?

9 hónapja
#7156
zeno42 2
Válasz FulopSandor #7155 számú posztjára
Fő oldal. Majd menj lejjebb és keresd a napi tápanyagok aránya blockot, és alatta a fogaskerék ikon. :)

9 hónapja
#7154
drisztina 54 1661
Válasz matoba #7153 számú posztjára
Milyen telefonod van?

9 hónapja
#7153
matoba
Válasz vasitattoo #7133 számú posztjára
Nekem.még mindig nem működik a vonalkód leolvasása.

10 hónapja
#7152
matoba
Válasz Carmen93 #7125 számú posztjára
Szia. Nekem sem sikerül. Jutottál valamire?

10 hónapja
#7151
drisztina 54 1661
Válasz LAW73 #7149 számú posztjára
Szerintem is. Csak nem biztos, hogy ugyanazt gondoljuk hibának.

10 hónapja
#7150
MS22
Válasz drisztina #7144 számú posztjára
Ó már látom... Nem verte a ki a szemem, köszi! Kicsit lehetne egyértelműbb.

10 hónapja
#7149
LAW73
Álláspontom szerint a szaunázás kalóriaégetése hibás.

10 hónapja
#7148
drisztina 54 1661
Válasz BabiSzeged #7139 számú posztjára
Ha fontos számodra a cukor követése, akkor mindig ellenőrizd le, hogy a rögzített ételeidnek ki van e töltve a cukor adata. Az ételek adatait mi felhasználók visszük fel, ha valaki rosszul vagy nem rögzítette, olyankor fordul elő, hogy van szénhidrátod, de nincs vagy rossz értéket mutat a cukrod. A receptek ugyanígy működnek, ha az alapanyagoknak hiányosak az adatai, akkor a recepted sem fogja a valós értékeket mutatni.

10 hónapja
#7147
drisztina 54 1661
Válasz Balur #7137 számú posztjára
A tiedhez én sem tudtam feltölteni. Kevés ételnél ugyan, de én is tapasztaltam már ilyet, hogy ez mitől függ arra még nem sikerült rájönnöm. Ezeknél általában kétszer próbálkozom, ha nem sikerül elengedem a dolgot.

10 hónapja
#7146
drisztina 54 1661
Válasz matyi2k #7136 számú posztjára
Én azt tapasztaltam, hogy a főoldali kereső és a recept felvitelénél lévő kereső, mintha nem ugyanaz lenne. A korábbi kereső(k) úgy működtek, hogy fontos volt a pontos beírás, mert csak a beírt formátumot találta meg. Ezért egy ételt többféleképpen kellett felvinni (korrektoroknak is), hogy megtaláljuk. A fejlesztések során a főoldali kereső le lett "cserélve" a jelenleg is működőre (elég csak hívószavakat, szótöredékeket, ékezetek nélkül stb. beírni), és ugyan a receptírás keresőjénél is történt némi fejlődés, de ott még mindig fontos lehet a pontos megnevezés vagy több szó esetén a szavak sorrendje.
Ezért én csak laptopon szerkesztem a receptjeimet, a böngészőmben több fület használva. Az egyiken a főoldali keresőben kikeresem a receptkeresőben nem talált vagy a nem egyértelműen beazonosítható ételeimet, a másikon pedig szerkesztem a receptet.

10 hónapja
#7145
drisztina 54 1661
Válasz törölt felhasználó #7140 számú posztjára
Ha új célt szeretnél beállítani, akkor azt az "eszközök" fül, "cél beállítása" menüben teheted meg.

10 hónapja
#7144
drisztina 54 1661
Válasz MS22 #7143 számú posztjára
Az üres "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

10 hónapja
#7143
MS22
Üdv, miért nem tudok felvinni saját receptet? Kiírja a kereső, hogy a ">" gombbel vihetek fel új értéket, de nincs ilyen gomb.

10 hónapja
#7142
nsomlai 7
Válasz Balur #7134 számú posztjára
Mobilról nekem még soha nem sikerült, netről néha igen, ha a telefonnal készült fotót letöltöm a laptopra és onnan töltöm fel. De most ötször próbáltam meg egy termékhez fotót feltölteni, nem sikerül. Hibaüzenet nincs. Látom, hogy elküldi, de a szerver csak ennyit válaszol:

Request URL: https://kaloriabazis.hu/food2.php
Request Method: POST
Status Code: 200

10 hónapja
#7141
ppeter45
Sziasztok! Ez nem éppen hiba, esetleg kis szépítenivaló:
Mindenhol zsír-szh-fehérje sorrend szerepel, csak egy helyen van a szír és a fehérje megcserélve: amikor beállítom, hogy "általános" vagy "sportolói", vagy "fogyókúrás" Makrófelosztást szeretnék.... esetleg egy csere hasznos lehetne...
Köszi az oldalt, szuper jó, imádom!!!
Péter

10 hónapja
#7139
BabiSzeged
Sziasztok!
Hosszú idő óta használom a rendszert, nekem nagyon nagy segítség. Mai nap tapasztalata szénhidrátot számol, cukrot nem. Én hibáztam valamiben, vagy mi lehet az ok? Javaslatot, segítséget kérek!

10 hónapja
#7137
Balur 9
Válasz drisztina #7135 számú posztjára
Ide én is tudtam feltölteni képet, de a saját felvételeimhez már nem.
Pl. ide sem: https://kaloriabazis.hu/etel/zoldfuszeres_ricottaval_toltott_csirkemell_joghurtos_mediterran_bulgursalata_teletal_z_kcal/4313609_0
Mitől függ, hogy fel lehet-e tölteni hozzá képet vagy sem?

10 hónapja
#7136
matyi2k 1
Sziasztok!

Valami oknál fogva az új recept felvételéné (illetve meglévő szerkesztésénél) nem engedi, hogy olyan ételeket vigyek fel, melyeket én adtam hozzá a rendszerhez... Így pedig nyilván nem tudom felvinni azt a receptet se, hisz nem tudom kiválasztani az alapanyagokat. Emellett pl a durumlisztél tapasztaltam, hogy nem jelenít meg a rendszer csak néhány opciót a receptfelvételnél, míg maga a bázis adattára 100x nagyobb.
Valakinek valami ötlet mi lehet a baj?

Előre is köszi!

10 hónapja
#7135
drisztina 54 1661
Kipróbáltam, nálam minden működik, ételfotó, címke fotó, vonalkód.

https://kaloriabazis.hu/etel/reggia_gnocchi_kcal/4269006_0

10 hónapja
#7134
Balur 9
Sziasztok! Fénykép feltöltése másnál megy? Se appból se weben nem működik nálam.

10 hónapja
#7133
vasitattoo
Vonalkód beolvasás itt sem működik. Ahogy látom jópár napja.

10 hónapja
#7132
UVB
Nekem sem működik a vonalkód…

10 hónapja
#7131
drisztina 54 1661
Válasz Carmen93 #7125 számú posztjára
Még mindig ezt tapasztalod?

10 hónapja
#7130
ancuss
Nekem sem működik a vonalkod beolvasas az applikacion

10 hónapja
#7128
Betti333
Válasz FReni30 #7127 számú posztjára
Alkalmazásból nekem sem működik a beolvasás, de ha böngészőben nyitom meg és úgy csinálom igen.

10 hónapja
#7127
FReni30

Azt tapasztaltam, hogy mostánában nekem a vonalkódos beolvasás nem megy.
Más nem tapasztalt ilyent?

Reni

10 hónapja
#7125
Carmen93 5
Sziasztok,

Sem telefonról, sem laptopról nem lehet elmenteni az új célbeállítást. A számításokat el lehet végezni, de a végső mentést nem lehet megcsinálni, nem reagál semmire sem a mentés gomb,nagyon sokszor próbáltam.

11 hónapja
#7123
vadonbor 2 1
Sziasztok, pár napja IPad-en az app túl nagyban nyílik meg, így nem látszik a képernyőn az egész oldal. Elég nehéz így használni. Más is tapasztalta ezt?

11 hónapja
#7122
Kerry 509 75
Sziasztok!

Amikor készítek több alapanyagból receptet, és megadok egy adagnak megfelelő mennyiséget, majd azt mentem, akkor ha esetleg elírtam az adag mennyiségét, később nem tudom módosítani.
Látszólag megteszi a program, el is tudom menteni, de amikor frissítem az oldalt, akkor továbbra is az marad, amit első alkalommal megadtam hibásan.
Androidos mobilon és windows böngészőben sem sikerül módosítani.

Viszont! Ha első alkalommal NEM adok meg adagot és annak mennyiséget, és nem is pipálom ki, akkor lehet módosítani később.

Üdv!
Kerry

Szerk.: Azóta kipróbáltam törölni a receptet, de azt sem tudom.
Felvittem új receptként más néven, ahova nem adtam meg adagot, ki sem pipáltam.
Most az új receptnél az az adag szerepel, amit a réginél adtam meg. Ezt nem is értem honnan veszi a program!
Ráadásul az új repectet, amit egy perce vittem fel, úgy jeleníti meg, hogy egy más felhasználó készítette és már 8-an választották... Sem szerkeszteni, sem törölni nem tudom emiatt. Furaság!

11 hónapja
#7121
drisztina 54 1661
Válasz mirimag #7120 számú posztjára
A receptedet szeretnéd törölni vagy a recepteden belül egyes hozzávalókat?
- ha a receptedet, akkor nyisd meg a recept füles dobozát, és a fülek (napló, adatok, szerk. fórum) alatti sorban jobb oldalt van egy "saját étel törlése" ikon,
- ha a hozzávalók közül szeretnél törölni, akkor ugyanebben a füles dobozban a "szerk" fület megnyitva tudod (át)szerkeszteni a recepted.

11 hónapja
#7120
mirimag
Válasz drisztina #7109 számú posztjára
Szia! Hogy tudok törölni a saját receptbol?

11 hónapja
#7119
kiskero 5
Vonalkód olvasó IOS nem működik, pedig sokszor megkönnyítené a keresgélést.

11 hónapja
#7118
Zacsok
Válasz drisztina #7110 számú posztjára
Üdv az IOS beolvasás javítása mikor várható?

11 hónapja
#7117
Zacsok
Válasz drisztina #7110 számú posztjára
Üdv az IOS beolvasás javítása mikor várható?

11 hónapja
#7116
galagony 150 7
Sziasztok! Sajnos egyre több általam felvitt étel (recept) kerül be más neve alá, és nálam "nem saját ételként" jelenik meg, így szerkeszteni sem tudom. Nem tudom, mi okozhat ennyi összeakadást :(

12 hónapja
#7114
pimpineni 1
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy a háztartási kekszet ha beírom, nem marad meg a keresés alatti sorban, én pedig minden nap eszem a reggeli kávémhoz, így minden nap ki kell keresnem, választanom. Nem nagy probléma, csak hátha megoldható! Köszönöm szépen!!!

12 hónapja
#7113
drisztina 54 1661
Válasz OzzyOsbourne67 #7111 számú posztjára
"Control F" billentyűkombinációval tudsz a topikokban (oldalanként egyesével) keresni.
A képfeltöltés előfordul, hogy csak másodszori nekifutásra sikerül, bár ezt inkább mobilon tapasztalom (android), laptopon (windows7) nincs vagy csak nagyon ritkán van ilyen problémám. Harmadszorra már nem próbálom...

Mivel a laptopom haldoklik, lehet, hogy a lecserélését követően nálam is fel fog lépni ez a probléma, mert korábban volt már, aki windows 10-nél jelezte ezt a hibát. Sajnos kevesen jeleznek korrekten (fontos információkkal) észrevételt.

12 hónapja
#7112
sweethome 19
Válasz OzzyOsbourne67 #7111 számú posztjára
A képfeltöltés nekem sem működött. Asztali gép, Windows 10.

12 hónapja
#7111
OzzyOsbourne67 2
Sziasztok!
Lehet a fórumban keresni?
Nem tudok feltölteni képet a rögzített ételhez, hibát nem ír a kép megadása és feltöltés után, de nem is tölti fel, visszatér a kép megjelenítése felületre.Sem PC, sem Droid Appban nem sikerül.

Biztosan volt már ilyen kérdés, visszanézném, hogy mi lehet a bibi.

12 hónapja
#7110
drisztina 54 1661
Válasz Blali123 #7108 számú posztjára
Milyen telefonnal próbálkozol? Ha IOS, akkor azzal régóta nem működik a vonalkód leolvasás, ha android, akkor ellenőrizd le, hogy engedélyezve van e a kamerád.

12 hónapja
#7109
drisztina 54 1661
Válasz Hilda0004 #7107 számú posztjára
Az üres "mit ettél" sor végén lévő "<" nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre/felszívott zsírra vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.

12 hónapja
#7108
Blali123
Vonal kód olvasó csippan de nem olvas be semmit!

12 hónapja
#7107
Hilda0004
Szia!
Hol tudok egyéni receptet felvinni? Alapanyagok felvitele után adag megadásával.
Köszönöm!

1 éve
#7106
drisztina 54 1661
Válasz Sharkwoman #7103 számú posztjára
Honnan használod a 'bázist? Az "eszközök" fül, "beállítások" menüben tudod (esetleg) beállítani az "időzónát".

1 éve
#7105
drisztina 54 1661
Válasz Berika1228 #7094 számú posztjára
Jobb esetben nem tűnt el semmilyen adatod, max. kimaradt egy-két napod, pörgesd végig az étkezési naplód (a legegyszerűbben az "eszközök" fül, étkezési napló" menüben tudod). Rosszabb esetben valamikor kidobott a rendszer és úgy használtad a 'bázist. Ez általában akkor szokott előfordulni, amikor a fejlesztők frissítik a rendszert (pl. éjjel , azaz "csendes" időpontban).

1 éve
#7104
drisztina 54 1661
Válasz bischof #7093 számú posztjára
Ez nem feltétlenül hiba. Ha a célodban semmilyen befolyásoló tényezőt nem szeretnél beiktatni, akkor a főoldali "napi kalória keret" fogaskerekére kattintva a "napi keret számolásának módja" rubrikában a "célodtól független" módot válaszd ki.

...persze, hogy mi számít reálisnak vagy irreálisnak az legtöbbször mindig egyéni...

1 éve
#7103
Sharkwoman
Szia,nekem a napok mindig el csusznak tegnapi napot mindig aznapra teszi be vagy másnapra a mai napot . Hol
Lehet állitani esetleg?

1 éve
#7102
drisztina 54 1661
Válasz index #7091 számú posztjára
Mások által felvitt ételek/receptek nevét nem tudod kedvencként (sárga csillaggal megjelölve) javítani/szerkeszteni. Ha mindenképpen javítani szeretnéd, akkor érdemesebb inkább adott ételt/receptet lemásolni és tetszés szerint szerkeszteni.

1 éve
#7101
drisztina 54 1661
Válasz Ancsa47 #7089 számú posztjára
Nem ismerem sem a célod, sem az aktuális paramétered, így csak a rosszul beállított célt, kevés kalória keretet gondolom hibásnak.

Alapvetően semmilyen adat nem szokott elveszni. Ha a grafikonodon tapasztalod az adatvesztést, akkor menj a grafikon menübe és állíts be a "célod kezdetét".

...ha egyik válaszom sem ad segítséget, kérlek pontosíts...

1 éve
#7100
drisztina 54 1661
Válasz Eva1207 #7088 számú posztjára
Ha az adott étel rózsaszín (nem fehér) hátterű, akkor a füles dobozának "adatok" fülén tudod javítani.
Új ételt/receptet az üres "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjövő ikonok segítségével tudsz felvinni.
- "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait),
- "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket),
- vagy a már korábban felvitt ételed/recepted, vagy mások által felvitt, és kedvencként megjelölt ételeket a "saját, kedvenc étel" ikonja alapján tudod előhívni.

1 éve
#7099
LeViKing21 2
Válasz Ancsa47 #7089 számú posztjára
Hali! Nem vagyok üzemeltető, viszont ezt én is tapasztaltam. Az az észrevételem, higy amikor beállítod a célt, ki írja higy mikorra éred el. Az időhöz viszonyítva adja meg a kalóriát hogy egyenletesen fogyj (fogyásnál). Ha te gyorsabban fogysz mint ahogy azt a gép kiszámolta, emelkedni fog a napi kalória. Azért mert alkalmazkodik az időhöz amit kiszámolt. Ez így teljesen logikus.

1 éve
#7098
vmaxter 38
Válasz Kocsisbalazs99 #7097 számú posztjára
Ez így oké is lenne. De úgy, hogy két hét alatt egy kilót fogyok és a napi keret1700-ról lemegy 1500-ra?

1 éve
#7097
Kocsisbalazs99
Válasz vmaxter #7092 számú posztjára
Mivel a súlyod csökken, így a napi energiaszüksegleted is. Ezt A GY.I.K. is írja.

1 éve
#7095
Sziki83 5
Etelfoto es cimke feltoltes nem mukodik azaz csak nagyon ritkan, csupan 1-2 helyen sikerult. Mas is irta elottem.

1 éve
#7094
Berika1228
Sziasztok. Miért lehet az hogy reggel mikor beléptem a programba eltűnt az eddigi összes adatom? :(

1 éve
#7093
bischof
Tisztelt Oldalszerkesztő!

Az asztali verziónál tapasztalom azt a hibát én is, amit az előttem hozzászóló is:
Hiába állítok be fix kalóriakeretet, a rendszer ezt elfelejti, és így folyamatosan csökkenti a napi kalóriakeretet.
Új cél beállításánál visszaírja a régi kalóriakeretet, de a fix értéket akkor sem engedi beállítani.

1 éve
#7092
vmaxter 38
Nem teljesen értem miért állítódik át a napi keret kb. egy héten belül. Beállítok 1728 kcal-t napi keretnek és egy-két hét múlva már csak 1500 körül van a napi keret, ha új célt állítok be törlődik minden korábbi statisztika. Régen volt olyan opció, hogy a "célnak megfelelő napi keret újraszámolása" - vagy valami ilyesmi, ha ezt nem választottam, akkor a napi keret állandó maradt. Ez most hogy van?

1 éve
#7091
index 4 1
Kedvencek nevét hol lehet szerkeszteni?

1 éve
#7090
marc1 56 2
Válasz LawA #7078 számú posztjára
Nálam is ugyan ez a jelenség fennáll és iPhone

1 éve
#7089
Ancsa47
Kedves üzemeltető!
Mit csinálok rosszul? Ha beírom az aznapi súlyom, a napi keretem automatikusan magadabbra állítódik pl 1200 kcal-ról 1427 kcal-ra. Ha az új cél beállításnál ezt visszaállítom 1200-ra, akkor elvesznek a beírt napi súlyok és a kiindulósúly kerül a napi súlyhoz is. Kérem segítsetek

1 éve
#7088
Eva1207 378 2
Sziasztok, az egyik ételnél (Trend X csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér) nincs feltöltve a kalória, "csak" az egyéb adatok. Hogy lehet javítani? Vagy hogy tudok új ételt (nem receptet) felvinni?
Köszönöm a segítséget.

1 éve
#7087
drisztina 54 1661
Válasz csordasrics #7086 számú posztjára
A dátumot nem tudod közvetlenül javítani, ahhoz új célt kell meghatároznod. A "módszerek" közül az időre fogyás a legrosszabb választás (szerintem). Heti fél kiló (100kg felett 1kg/hét) tekinthető egészséges fogyásnak. Nézd meg, hogy ezzel a beállítással milyen dátumot kalkulál ki a rendszer. Ha mimimális az eltérés, akkor maradj ezeknél az értéknél, mert egyrészt a fogyás üteme nem állandó, másrészt, ha ügyesen csinálod van rá esély, hogy gyorsabban eléred a célt.

1 éve
#7086
csordasrics
Sziasztok! Új célt szeretnék beállítani, és nem engedi. A régi dátumot mutatja egyfolytában amit anno elkezdtem. Nem enged módosítani. Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

1 éve
#7085
drisztina 54 1661
Válasz MegaBrutal #7079 számú posztjára
A "mentés" gomb lejjebb van, a kördiagram felett.
Némely ételnél előfordul, hogy valamilyen oknál fogva lehetetlenség képet feltölteni, és vannak időszakok amikor csak többszöri próbálkozás után sikerül.

1 éve
#7084
drisztina 54 1661
Válasz kolosanyi #7083 számú posztjára
Menj vissza az adott napra és ott cseréld vissza az adatokat, vagy töröld az értékeket.

1 éve
#7083
kolosanyi 22
Sziasztok! Nem igazán az oldal működésével kapcsolatos hiba, de nem tudtam hova beírni. Véletlenül hibás mérőszámot adtam meg, a nyakhoz adtam meg a derékbőséget. Azóta persze megadtam a jó adatot, de most a nyaknál és a testzsírnál van a grafikonban egy óriási kiugrás. Ezt hogyan tudnám törölni?

1 éve
#7081
susnye 1
Válasz LawA #7078 számú posztjára
Ugyan ebben a cipőben járok!

1 éve
#7079
MegaBrutal 402 27
Új vagyok és én is elkezdtem hozzáadni a nem talált termékeket az adatbázishoz. A csomagoláson meg van adva a termék cukortartalma, de nem tudom elmenteni a termék adatlapjára. Nincs „Mentés” gomb, az Entert hiába nyomkodom, és ha elnavigálok, eltűnik az adat. Emellett nem tudok ételfotókat feltölteni. Mindig azt írja, hogy „Kép feldolgozása folyamatban...”, de sose jelenik meg. Volt, hogy úgy hagytam egy órára, de nem történt semmi. Amint elnavigálok és visszamegyek a terméklapra, ismét azt írja, hogy „Ehhez az ételhez még nincs kép feltöltve.”. Illetve nagyon nehéz vonalkódokat beolvasni, bár ez talán amiatt van, hogy a webkamerának nehéz megfelelő fényviszonyokat teremteni. Gyanítom, hogy ez a funkció mobiltelefonos használatra van optimalizálva. Könnyebb lenne, ha kézzel is be lehetne gépelni a számokat.

1 éve
#7078
LawA 2
Sziasztok!
Az normális ha nem tudok vonalkódot beolvasnk az applikációval? (iPhone-om van, régen androiddal rökéletesen működött) nagyon hálás lennék ha ki tudnátok javítani.

1 éve
#7077
Helga75
Nagyon nehezen de sokadjára végre elfogadta. Köszönöm szépen a segítséget!

1 éve
#7075
drisztina 54 1661
Válasz Helga75 #7074 számú posztjára
Ha nehezen is, de nekem elvileg sikerült. Ellenőrizd le a beállításaidat:
- a főoldali "napi keret" panelben a keret számítási módját, tedd automatikusra (heti fél kiló nem irreális),
- a "cél beállítása" menü 3.pontjában a módszer legyen "heti fogyás megadása", írd be a 0.5 kg-ot (ponttal, szerintem itt a progi pontot használ),
- ugyanebben a 3.pontban van egy "napi keret fixálása", itt is állítsd be az automatikust. Ha mentés után visszamész a célbeállításba, ugyan visszaáll magától a fixre, de elvileg meghagyta/elfogadta a heti fogyás beállítást.

Remélem, neked is sikerülni fog.

1 éve
#7074
Helga75
Cèlbeállitásnál a heti fogyást választva nem tudok 0,5 kilót megadni. Csak "egèsz kilót" lehet. (Probáltam 0.5-öt is) Tud valaki valamiféle megoldást?

1 éve
#7073
BambaBambi 134
Válasz susnye #7072 számú posztjára
Szia,

igen, sajnos ez gyakran előfordul. Illetve nem tudom, hogy most mi a helyzet, de iPhone-ról korábban sem működött.
Én ma azt vettem észre, hogy a dizájnos vonalkódok (a vonalak tetején pl. fák és napocska van) sem olvashatók, de ezen nem is csodálkozom. :)
Próbáld újra, hátha!

1 éve
#7072
susnye 1
Valamiért nem működik a vonalkód leolvasás ! Ios . Valaki tapasztalta még?

Kössz

1 éve
#7071
drisztina 54 1661
Válasz FerrMasterr #7066 számú posztjára
Próbáld meg ez alapján, a pro csomagnál tesz említést a gyorsgombokról, ahol egy bemutató videót is találsz. Remélem segít.

https://kaloriabazis.hu/blog/ujevi_akcio_megujult_premium_csomagok_felaron/167

1 éve
#7070
drisztina 54 1661
Válasz PPErzsebet #7065 számú posztjára
"Eszközök" fül, "Cél beállítása" menüben tudsz új célt beállítani, vagy a korábban beállított célod korrigálni.

1 éve
#7068
drisztina 54 1661
Válasz MayerAnna #7061 számú posztjára
Milyen telefonon használod? Tudtommal ios telefonon még mindig nem működik a vonalkód, androidon kellene. Esetleg ellenőrizd le, hogy engedélyezve van e a kamerád.

1 éve
#7067
Mesuge
Válasz Tarijo #7052 számú posztjára
Szia! A fényképekhez kért engedélyt az alkalmazás. Lehet, hogy nem engedélyezted.

1 éve
#7066
FerrMasterr
Sziasztok! Segítséget kérnék!
Első napokban felvitt gyorsgombok tartalmát szeretném törölni szerkeszteni, nem találom a módját! A fogaskerék ikonra csak a napi keret beállítása jelenik meg.Illetve ha egy ételnél kiválasztom, hogy ital, akkor a dl liter mértékegyseget nem tudom kiválasztani. Köszönöm

1 éve
#7065
PPErzsebet
Hogy tudnám a korábbi próbálkozás során rögzített súlyt kitörölni ? Ez egy évvel korábban volt. Köszönöm.

1 éve
#7064
drisztina 54 1661
Válasz Minnie007 #7063 számú posztjára
Persze, ha ezt az adatod egyénileg tudod mérni, akkor használd inkább az "egyéb" rubrikát. :)

1 éve
#7063
Minnie007 161 18
Válasz drisztina #7062 számú posztjára
Köszönöm szépen a választ! :-)

1 éve
#7062
drisztina 54 1661
Válasz Minnie007 #7060 számú posztjára
Ezt az adatot te nem tudod beírni, azt a 'bázis számolja ki a derék, nyak, csípő adataiból. Egy rövid tájékoztatót olvashatsz is a testzsír százalékról, ha ráklikkelsz az aláhúzott "testzsír százalék"-ra.

1 éve
#7061
MayerAnna 5 32
Sziasztok! Szerettem volna ételhez vonalkódot hozzáadni, de sajnos egyáltalán nem működik: a piros vonal folyamatosan csak villog, semmilyen távolságból nem olvassa le, és csak a vaku és az X opció van. Ugyanez érvényes akkoris, ha csak keresni szeretnék vonalkód alapján.
Üdvözlettel :
Anna

1 éve
#7060
Minnie007 161 18
Sziasztok, nagyon jó az oldal is és az applikáció is, nagyon szeretem használni.
Szeretném nyomonkövetni a testzsír százalék változását is. Amikor hozzáadom a nyomonkövetésnél, akkor nem teszi lehetővé az adatok bevitelét és mentését.
Köszönöm szépen ha javítjátok!
Minnie

1 éve
#7058
drisztina 54 1661
Válasz zsombo #7056 számú posztjára
Ennyi információval tőled is csak azt tudom kérdezni, hogy hol használod a 'bázist?

Esetleg érdemes lehet (ténylegesen) kilépni és (jelszóval) újra belépni, böngésző előzményeket törölni, mobilos használatnál legvégső esetben (törölni és) újratelepíteni az appot.

1 éve
#7057
drisztina 54 1661
Válasz törölt felhasználó #7055 számú posztjára
Nem tudom, hogy hol használod a 'bázist, de ha még most is ezt tapasztalod, érdemes lehet leellenőrizni a beállításaidat.

(Esetleg kilépni, újra belépni, böngésző előzményeket törölni)

1 éve
#7056
zsombo
Sziasztok. Négy napja nem tölt be semmilyen adatot, belépés után.
Keresni sem tudok és a régi adatokat és fogyasztást sem látom.
Tud valaki segíteni?

1 éve
#7054
gretag 66 86
Válasz Tarijo #7052 számú posztjára
Szia
Nálam működik (androidos telefonon van).

1 éve
#7053
sanyitane 30
Válasz Tarijo #7052 számú posztjára
iOS vagy Android? iOS-on nalunk sem mukodik, a forumot vegigolvasva ugy tunik ~1eve van jelen ez a problema

1 éve
#7052
Tarijo 59
Sziasztok!

Nekem nem működik a vonalkód leolvasó…??
Lehet ez?

1 éve
#7051
Zsulisztan 5 15
Válasz zhorela #6993 számú posztjára
Sziasztok!
Engem is nagyon zavar, hogy nem lehet a kedvenc étkezéseket szerkeszteni. Lesz ebben változás? Köszönöm

1 éve
#7050
laccee83 41
Böngésző előzmények törlésével megoldódott az alábbi probléma.

Más is tapasztalta azt, hogy egy frissen felvitt saját recept nem található a listában? Pár nappal ezelőtt még működött, az akkor felvitt receptet rögzítette, de tegnap már nem. Ami érdekes, ha új receptet kezdek, az első összetevő hozzáadása után bedobja a korábban sikertelenül felvitt recept összetevőit (is), mintha az félbemaradt volna.

1 éve
#7049
horpad 1072 245
Sziasztok! Nálam az ételfotó / címkefotó feltöltés korábban egész jól ment, de egyre megbízhatatlanabb lett (Android telefonon használom). Mostanság még az app újraindítása sem segít. Legutóbb a kép készítése után kilépett. Előtte meg a kép szerkesztés után a mentés nem sikerült. Másnak is van ilyen problémája?

1 éve
#7048
sanyitane 30
Válasz drisztina #7044 számú posztjára
Koszi. Es vajon az iOS scan hiba az osszes iOS verziot erinti, vagy csak nemelyeket?
Egyebkent ugy latszik hogy a #6517-es hozzaszolas 1 eve volt, tehat 1 eve nem mukodik a scan az iOS-en avagy ez visszatero problema?

1 éve
#7047
titti77
Sziasztok, nem enged hozzáadni új ételeket. Vonalkód be olvasás oké aztán a hozzáadás már nem történik meg hiába kattintok rá.

1 éve
#7046
drisztina 54 1661
Válasz Izey #7043 számú posztjára
Be kell valljam, hogy Kriszi74 6765.sz hozzászólásáig eszembe sem jutott a telefonra történő kiexportálás mint lehetőség (mindig laptopon használtam). Talán ezért nem tűnt fel addig, hogy ez a funkció nem működik telefonon. Hogy ez időszakos hiba volt* vagy sosem működött (pl.fejlesztés elmaradása miatt), nem tudom. Az viszont biztos, hogy számítógépen/laptopon működik.

*ezek szerint nem

1 éve
#7044
drisztina 54 1661
Válasz sanyitane #7042 számú posztjára
IOS készüléken a vonalkód leolvasó ezek szerint még mindig nem működik. Amit ezzel kapcsolatban tudunk lsd. lejjebb, VLajos 6517.sz. hozzászólásában.

1 éve
#7043
Izey 13
Sziasztok!
Gyors kérdés: az Excel export csak PC-n működik, az androidos appban nem?
Köszike!

1 éve
#7042
sanyitane 30
Sziasztok,
Nagyon jo az oldal a webes es a mobilos verzio is. Eloszor csak en kezdtem hasznalni, de nemreg a felesegem is.
Nekem a mobilos app android-on jol mukodik, nem talalkoztam hibaval.
A felesegem iOS-en hasznalja es szkennelesnel van bibi. Az tortenik hogy: felugrik a kamera ablaka, a vonalkod leolvasasanal csippan egyet, de az appban nem ugrik fel a hozza tartozo adat. Az en telefonommal ugyanaz a vonalkod jol mukodik, felugrik a hozza tartozo adat. Telefon tipusa: iPhone 7, iOS v 15.6.1. Az App-nak van jogosultsag adva a kamerahoz. Valamit nem jol csinalunk vagy bug az app-ban?
Koszi,
Sandor

1 éve
#7041
sziluettaa
Sziasztok!

Más is tapasztalt olyat, hogy a mozgás felvitelénél, ha csak kalóriaégetést adok meg, akkor megborul a rendszer? Nálam megduplázza a bevitt kalóriaégetés sort, vesz fel új sort 2 kalóriáról, és néhány 0 kalóriás sort. Ez többször előfordult már nálam.


1 éve
#7040
Evaanyus65
Válasz drisztina #7035 számú posztjára
Ha visszalapozok a napokban üres minden.
Most töltöm újra, de a nap végét beírom egy füzetbe. A kalória és a ch ami lényeges.

1 éve
#7039
Evaanyus65
Válasz vecekefe #7037 számú posztjára
Nem jelentkeztem ki sosem, és több hét veszett el nem pár nap sajnos. Most újra töltögetem de a nap végét beírom egy füzetbe.

1 éve
#7038
drisztina 54 1661
Válasz Elalena #7036 számú posztjára
Persze, maguktól általában semmi nem szokott helyreállni.

Ezért is írtam, hogy az oldalon időnként (folyamatosan) tapasztalható „furcsa jelenségekkel” járó programhibák* - pl. betöltés lassulása, lefagyás vagy nehézkes recept felvitel, téves kiértékelés, korábban felvitt adatok keveredése stb., amik korábban tökéletesen működtek - ezek nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések/javítások miatt fordulnak elő. Ezek a hibák és a "rosszalkodó" adatok (amik legtöbbször nem hibák, hanem a háttérben folyó fejlesztések/javítások) úgy szoktak helyreállni "maguktól", hogy nekünk felhasználóknak igazából semmi dolgunk, mert egy idő után - van hogy pár nap, és olyan is akad, hogy pár hét alatt, de - "megjavulnak".

Természetesen, ha úgy érzed/tapasztalod, hogy a problémád huzamosabb ideje fennáll, akkor érdemesebb az alábbi e-mail címen jelezni azt:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

*szerintem ezek az időszakos "hibák" még mindig jobbak, mint állandóan azzal szembesülni, hogy az oldal "karbantartás miatt nem elérhető".

1 éve
#7037
vecekefe 6 44
Válasz Evaanyus65 #7024 számú posztjára
Valószínűleg nem vetted észre, de nem voltál bejelentkezve amikor felvitted. Ilyenkor ideiglenesen viszi fel. Ha v iszont be vagy jeletnkezve és úgy viszed be, akkor sosem veszik el

1 éve
#7036
Elalena 28
Válasz drisztina #7030 számú posztjára
Szia, köszi a választ, de még sosem találkoztam olyan kóddal, ami magától helyreállt volna. A végtelenül lassú betöltés/lefagyás komoly programhiba, ami csak egy ideje kezdődött. A fejlesztőknek mindenképp tudniuk kell róla, ellenkező esetben javítani sem tudják. Írjak máshova is, vagy már tudnak a hibáról?

1 éve
#7035
drisztina 54 1661
Válasz Evaanyus65 #7033 számú posztjára
Nem jellemző, hogy csak úgy eltűnjenek adatok. Mi alapján jutottál erre a megállapításra? Hol ellenőrizted, hogyan győződtél meg róla? Beállítások? Ételnapló? Grafikon?
Ha komolyak a terveid, akkor nem elengedni kell, hanem megérteni, utánajárni a problémának. Ha tudunk, szívesen segítünk.

1 éve
#7034
nelena 3
Válasz mpd #7026 számú posztjára
Én ma két csokihoz próbáltam címkefotót feltölteni. Az egyikhez sikerült, a másikhoz sehogy sem. Amit sikerült feltölteni, azt is csak a telefon kamerájával, laptopról, fájlból egyáltalán nem.

1 éve
#7033
Evaanyus65
Válasz drisztina #7025 számú posztjára
Minden. Csak belèpni hagyott. Azóta a napi kalória és szénhidrát mennyiséget felírom egy füzetbe, nekem ez a fontos. Elengedtem a dolgot, aznap voltam elkeseredett.

1 éve
#7032
drisztina 54 1661
Válasz Lszibolya #7028 számú posztjára
Pár éve én is jártam így, és ha lejjebb görgetsz a topikban, akkor is találhatsz elvétve! ilyen hibára utaló hozzászólást. Ez a hiba nagy valószínűséggel a háttérben folyó folyamatos fejlesztések miatt fordul(nak) elő, hogy hogyan és mitől ne kérdezd, nem tudom. Nálam azóta (és valószínűleg másoknál) sem állt helyre ez a hiba, ezért feltételezem, hogy nálad sem fog.

Ami jó hírem van viszont, hogy az én időmben még nem lehetett másolni a recepteket, most viszont lehet :)

Másold le a recepted, onnantól jó esetben újra tudod szerkeszteni/javítani.

1 éve
#7031
drisztina 54 1661
Válasz LadaVasut #7029 számú posztjára
Ezzel a problémával kapcsolatban biztosabb, ha közvetlenül az oldal üzemeltetőjének, Máténak írsz:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

1 éve
#7030
drisztina 54 1661
Válasz Elalena #7027 számú posztjára
Adódhatnak az oldalon "időszakos" vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák, amik nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések/javítások miatt fordulnak elő. Ezek a hibák és a "rosszalkodó" adatok legtöbbször maguktól is helyreállnak.

1 éve
#7029
LadaVasut
Én a legmagasabb pro csomagot választottam 7 620 forintért. Ennek dupláját vonták le a kártyámrol. Akkor már egyből két évet levontak?? Jó lett volna, ha ezt jelzik előre!! Vagy a többletet visszautaljak?? Zuggó József 4MBA LádaVasút [email protected] +36 30 69 00 368

1 éve
#7028
Lszibolya 18 1
Sajnos, én is egyre többet "szenvedek" a programmal. Az ételek, alapanyagok előhívásával. Pl. tegnap felvittem egy receptet, elmentettem, majd a linken valami egészen más jelent meg.
Rettentő lassú lett 10-ből 9-szer.
Ha egy dolog megy pikk-pakk, a következő műveletnél meg sem moccan.
Ilyenkor bezárom az egészet, maj újra nyitom, de ez is csak néha vezet eredményre.
Pedig imádom ezt a programot. <3
Nélküle nem boldogulnék.
Várom a teljes gyógyulását :)

1 éve
#7027
Elalena 28
Sziasztok, három hónapja használom az appot, és az elmúlt pár hétben sok gond volt vele: nem reagál az adatbevitelre, lefagy, és csak force stop-al tudom érdemben újraindítani. Várható erre megoldás?

1 éve
#7026
mpd
Nem tudok felvinni címke fotót. Hiába próbálom bevinni, nem látszik. Ételfotót viszont tudok feltölteni. Legutóbb Spar kolbász ( vastag) vittem fel. 442 kalóriás

1 éve
#7025
drisztina 54 1661
Válasz Evaanyus65 #7024 számú posztjára
Milyen adataid vesztek el?

1 éve
#7024
Evaanyus65
Elveszett belőle az összes adat amit felvittem. Eddig volt ingyenes? Mondhattátok volna! Köszönöm.

1 éve
#7023
drisztina 54 1661
Válasz dpfreedp #7019 számú posztjára
A "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

1 éve
#7022
ZuEr 1251
Válasz jazzman #7020 számú posztjára
Kiválasztod a kedvencekből, és a "Megettem" gomb felett van egy "törlés a kedvencekből" gomb, csillaggal jelölve

1 éve
#7020
jazzman 1
Üdv mindenkinek!
Az a kérdésem, hogy egy komplett étkezést (pl. reggeli) hogy lehet a kedvencekből kitörölni.

1 éve
#7019
dpfreedp 7
Új étel felvitele < gombbal: hiába nyomom nem tudok felvenni új ételt. Hogy működik? Köszi

1 éve
#7018
Judithhhhh
Válasz bartapalne #7008 számú posztjára
Köszönöm. Nekem sikerült.

1 éve
#7017
drisztina 54 1661
Válasz Elalena #7016 számú posztjára
Én sosem nézem a szöveges kiértékelést*, de úgy emlékszem, hogy a kiértékelés a "súlyod" panelbe beírt (előző - mai) súlyok alapján számolja ki, míg a "grafikon" panelben a beállított célod kezdetétől.

*szerintem tök felesleges, mivel semmi köze a valósághoz, csak színtiszta matek

1 éve
#7016
Elalena 28
Sziasztok! Nem értem a matekot a fogyást kijelző számok mögött. A 'Súlyod' szakaszban kiírt 'eddigi fogyásod x kg' mindig eltér pár kilóval az ugyanaznap a szöveges értékelésben kiírt értéktől. Kicsit lehangoló, hogy a lap közepén még x kg-t fogytam, de a lap alján már csak x-1,5 kg-t.

1 éve
#7015
drisztina 54 1661
Válasz balni #7013 számú posztjára
Prémium tagsággal kapcsolatban biztosabb, ha közvetlenül az oldal üzemeltetőjének, Máténak írsz:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

... bár az ételeid/receptjeid megtalálása nem függ a tagságtól. Azt bármikor megtalálhatod a "mit ettél " sor végén lévő "nagyító" ikonnal. De az ételek/receptek neve mögötti ikonok is el tudnak igazítani:
- a saját ételt/receptet a "zöld emberke" ikon jelzi
- a mások által felvitt ételeket/recepteket, ha kedvencek jelölöd, akkor "sárga csillag" ikont kap
- a recepteket meg úgy tudod könnyen (felesleges megnyitás nélkül) felismerni, megtalálni, ha a "kék fazekakra" figyelsz.

1 éve
#7014
balni 1
Másik problémám, hogy ha rákattintok egy ételre, valamiért a receptleírás nem jön elő, csak az alapanyaglista. Olyan ételekre gondolok, amikhez a korábbi verzióban könnyen elérhető volt a részletes elkészítési útmutató. (Ritkán készített fogások esetén olykor elfelejtem a pontos metódust, sütési hőfokot, stb.).

1 éve
#7013
balni 1
Sziasztok!
Hónapokkal ezelőtt megújítottam a prémium tagságomat, de azóta is ingyenesként tüntet fel az oldal. :/ Már nem vezetem aktívan a kalóriákat, de a receptek miatt támogatlak titeket. Frusztráló, hogy így bonyolultabb megtalálni a kedvenc ételeim/receptjeim linkjét.

1 éve
#7012
drisztina 54 1661
Válasz bozabalazs #7011 számú posztjára
Én válaszoltam neked a 6979.számú hozzászólásomban.

1 éve
#7011
bozabalazs 10 5
Válasz Gerencsermaria #7010 számú posztjára
Én 2 hónapja nem kapok választ a hasonló kérdésemre…

1 éve
#7010
Gerencsermaria 4
Sziasztok!
Egy ideje problémám van a kódleolvasással. Miközben a telefonommal leolvasom az adott kódot, csipog , de nem mutat semmit.‍♀️ Eleinte működött. Nem értem mi történt!?
Várom a válaszotokat!
Egyébként gratulálok Nektek! Nagyon szeretem a kalóriabázist! Szuper segítség! További sikeres működést kívánok!
Üdvözlettel Gerencsérné Simkó Mária

1 éve
#7009
drisztina 54 1661
Válasz bartapalne #7002 számú posztjára
...ebben az esetben, gondolom sorrendben töltöd ki a rubrikákat, tehát először kitöltöd a recept nevét, kategóriáját, típusát és csak ezután viszed fel a hozzávalókat.

Ha elmentés előtt nem adtál neki nevet, valószínűleg nem is mentődött el, ha adtál neki elnevezést, akkor a "mit ettél" sor végén lévő nagyító ikonra kattintva tudod előhívni a saját ételeid, recepted valamint a mások által felvitt de kedvencként (sárga csillaggal) megjelöld ételeket/recepteket.

1 éve
#7008
bartapalne 1
Válasz Judithhhhh #7006 számú posztjára
Hat az étel keresésének ikonja ott rákatt és elvileg ott de nekem se engedi feltölteni:(

1 éve
#7007
Anitahugi72321
Sziasztok
Telefonon frissített, azóta nem látom az előző napokat, újból kellet regisztrálnom, hiába probálkoztam a belépéssel.
Most kezdhetek elölről mindent, pedig már annyira jól ment☹️

1 éve
#7006
Judithhhhh
Sziasztok. Hol lehet új receptet szerkeszteni? Már 10 perce keresem az oldalon, de nem találom. Köszönöma segítséget

1 éve
#7004
Banya87 38
Sziasztok! A tejszínes csirkemell grammolása 10g 2640kcal mutat

1 éve
#7002
bartapalne 1
Válasz drisztina #7000 számú posztjára
Igen az uj recept felvétele engedi is bevinni a hozzávalókat es a mentést is engedi uttana viszont nem jön elö mikor elkezdem gépelni a nevet,,,,,,

1 éve
#7001
bartapalne 1
Válasz drisztina #6998 számú posztjára
Persze de ez miért fontos a recept irásnál?

1 éve
#7000
drisztina 54 1661
Válasz bartapalne #6996 számú posztjára
Nem biztos, hogy jól értem a problémád, de recepteket az "új recept felvitele" ikonnal tudsz, az "új étel felvitel" elsősorban a boltban vásárolt termékek (étel, ital) rögzítésére van.

1 éve
#6999
drisztina 54 1661
Válasz satupad #6995 számú posztjára
Írnál valami konkrétumot is?

1 éve
#6998
drisztina 54 1661
Válasz zsolczer #6994 számú posztjára
Engedélyezve van a telefonodon a kamera?

1 éve
#6997
drisztina 54 1661
Válasz zhorela #6993 számú posztjára
Szerintem egy korábbi fejlesztés óta nincs ez a funkció, valószínűleg csak lemaradt. Nem tudom, hogy jelezte e valaki Máténak:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: [email protected]"

1 éve
#6996
bartapalne 1
Szia szeretnem kérdezni hogy beviszem az uj ételnel a hozzávalókat el is menti azt irja kezdjem el gépelni a nevet es kidobja de nem talalom őket..több recepttel jartam igy..

1 éve
#6995
satupad 4
2 éve előfizető vagyok. Szeretném olyan probléma mentesen használni, mint a nyáron még lehetett. Kb. 1 hónapja nem csak élvezhetetlen, de használhatatlan is.
Tesznek valamit azért, hogy jobb legyen?

1 éve
#6994
zsolczer 10
Sziasztok!
Új telefont használok (Samsung A52s), azóta a kamera látja a vonalkódot, de nem csippan és nem veszi észre. Valamilyen ötlet?

1 éve
#6993
zhorela
Sziasztok!

A füles dobozos fejlesztés óta nem találom a kedvenc étkezés (pl. egy több ételből álló ebéd) törlése és szerkesztése gombot sem. Korábban ezekre a keresőben volt lehetőség, ez továbbra is elérhető kedvenc ételeknél, de kedvenc étkezésre kattintva az rögtön bekerül a napi fogyasztásba. Valahová elkerült vagy jelenleg nincs ez a funkció?

1 éve
#6992
drisztina 54 1661
Válasz tbai #6985 számú posztjára
Ezek szerint "hetek óta" előtt működött?

Csak azért kérdezem, mert kb. 6 hónappal ezelőtt Kriszi74 #6765 számú posztjában hasonló problémát jelzett, de akkor is csak ezt tudtam neki válaszolni:

"Be kell valljam, hogy nekem eddig eszembe sem jutott a telefonomra kiexportálni a naplómat. Talán ezért nem tűnt még fel, hogy ez a funkció nem működik telefonon. Hogy esetleg csak most, azaz időszakos hibáról van e szó vagy eddig sem működött, nem tudom. Az viszont biztos, hogy számítógépen/laptopon működik."

1 éve
#6991
drisztina 54 1661
Válasz masazuka #6990 számú posztjára
Ha sikerült már meghatározd a célod*, akkor a tápanyagok eloszlását a főoldalon, a "napi tápanyag javaslat" panelben lévő fogaskerékre kattintva tudod beállítani.

*"eszközök" fül, "cél beállítása" menü

1 éve
#6990
masazuka
Érdeklődnék hol és hogyan lehet a szénhidrátot beállítani ?

1 éve
#6989
Picuuur 52
Válasz drisztina #6979 számú posztjára
iOS kódolvasó nekem sem működik már több hete

1 éve
#6988
jogszaby
Üdv! A sporttevékenységeknek van egy adott energiaigénye. Futok mondjuk egy órát, ami 500 kCal. Úgy vélem, hogy ez esetben az alapjárati égetés keretből egy órai mennyiséget le kellene vonni, mert ha nem így teszünk, akkor olyan, mintha a futással is égettem volna, párhuzamosan pedig az otthoni üldögéléssel is, akkor torz eredményt kapok. Jó lenne tehát, ha a rendszer figyelembe venné ezt és csökkentené az alapjárati égetést.

1 éve
#6985
tbai 583 431
Sziasztok, hetek óta nem megy az adatok exportálása Androidos telefonra.Van valami tippetek?

1 éve
#6984
drisztina 54 1661
Válasz balintbetti #6968 számú posztjára
Nem törlődik semmilyen adatod új cél beállításakor (csak a terv vonalad). Az "eszközök" fül, "grafikon" menüben* a mettől dátumot állítsd át arra a dátumra amikortól látni szeretnéd az adataidat.


*vagy a főoldali "grafikon" panelre kattintva közvetlenül

1 éve
#6983
drisztina 54 1661
Válasz magyaristvan #6982 számú posztjára
Én azóta is töltöm a képeket. Tegnap laptopról (firefox) a "padlizsán (nyers)"-hez, ebben a pillanatban meg cimkefotót készítettem telefonon (Nokia 6.1) a "vegeta"-hoz.

1 éve
#6982
magyaristvan 61 68
Nekem továbbra sem megy a képfeltöltés. se az androidos szoftverben sem a chrome alapú böngészőben (Vivaldi). Megnézem majd Firefoxban.

Update: Firefoxban sem.

1 éve
#6981
drisztina 54 1661
Válasz ZuEr #6980 számú posztjára
Én köszönöm, hogy visszajeleztél. Az ilyen visszajelzésekből én mindig sokat „tanulok”.pl. ha lemásolok egy receptet/ételt nem lesz automatikusan nyilvános, vagy a saját ételt/receptet nem lehet utólag nyilvánossá tenni stb.
Ha mégsem sikerül visszakapnod a recepted, próbáld meg a linkről elérhető receptet másolni. Az adatok fül legalján ezt láthatod:
(Kategória: Egyéb, Ennyiszer választották: 0, Létrehozta: drisztina, Utoljára módosította:,
Megjegyzés:, Recept másolása)


1 éve
#6980
ZuEr 1251
Válasz drisztina #6974 számú posztjára
Köszi.

Ezt a receptet a keresőben, nem látom, nem jelenik meg csak a link alapján látom. Nekem, az én jogosultságommal "Salátabomba" keresőszóra 4 recept jelenik meg.

Tényleg köszönöm a segítséget. Közben Máté jelezte levélben, hogy az ügyön rajta vannak, úgyhogy egyenlőre elengedem, és türelemmel várom, a megoldást.


1 éve
#6979
drisztina 54 1661
Válasz bozabalazs #6966 számú posztjára
IOS készüléken a vonalkód leolvasó ezek szerint még mindig nem működik. Amit ezzel kapcsolatban tudunk lsd. lejjebb, VLajos 6517.sz. hozzászólásában.

1 éve
#6978
drisztina 54 1661
Válasz magyaristvan #6977 számú posztjára
Most* töltöttem fel egy internetről letöltött ételfotót laptopról (firefox böngészőt használok) a "Reál sűrített paradicsom"-hoz.


*(2022.szeptember 21-e, 0 óra 17perc van)

1 éve
#6977
magyaristvan 61 68
Sem az asztalin, sem a mobilon(android) nem működött.

1 éve
#6976
drisztina 54 1661
Válasz magyaristvan #6975 számú posztjára
Hol próbálsz képet feltölteni (asztali, mobil)? Milyen böngészővel vagy milyen telefonnal?
Igaz, a héten nem használtam, de a múlt héten szerintem működött. (asszem laptopon)

1 éve
#6975
magyaristvan 61 68
Jó lenne valamilyen visszajelzés, hogy melyek azok a problémák amikkel foglalkoznak a fejlesztők. A képfeltöltés még mindig hibás. Egy idő múlva elvesztem az érdeklődésem, hogy adatokat, fotókat töltsek fel és jobbá tegyem a rendszert.

1 éve
#6974
drisztina 54 1661
Válasz ZuEr #6973 számú posztjára
Az eredeti recept nálam fehér hátterű lett (talán ezért sem lehet javítani), viszont csináltam egy másolatot róla. Ez zöld emberkés lett vagyis saját, a létrehozója drisztina, választották 0 adattal. Lett egy "szerk" füle is, ahol tudom szerkeszteni (lsd. átírtam a nevét).

https://kaloriabazis.hu/recept/salatabombaszoky_zuernek_kcal/4029127_0_1

1 éve
#6973
ZuEr 1251
Válasz drisztina #6970 számú posztjára
"Másold le a recepted, onnantól jó esetben újra tudod szerkeszteni."

Köszi a válaszod, de már próbáltam átmásolni - ezzel kezdtem - , de attól a tulajdonos ugyanaz maradt, és nem tudom szerkeszteni, MOST VAN belőle KETTŐ Salátabomba_szoky, amit szerintem csak én használtam, használok, és azért szerkesztgetem, mert az összetétele nem állandó, ahogy szerintem sokan megteszik a SAJÁT receptjeikkel.

Azért tényleg nem értem. Nyilván adatbázisban tárolja a rendszer, hogy ki a recept tulajdonosa, ez teszi lehetővé a szerkesztést.

Kb 11 másodperc megnézni, hogy ki használta rajtam kívül - szerintem senki - és korrigálni a tulajdonost, ahogy kb pont ennyi lenne a mai napra megduplázódott "kell" érték törlése is.1 éve
#6972
drisztina 54 1661
Válasz atka.atka01 #6949 számú posztjára
Célbeállítást nem tudsz módosítani, csak új célt beállítani.

1 éve
#6971
drisztina 54 1661
Válasz Henry78 #6947 számú posztjára
Sikerült azóta megoldani a problémád?

1 éve
#6970
drisztina 54 1661
Válasz ZuEr #6969 számú posztjára
Pár éve én is jártam így, és ha lejjebb görgetsz a topikban, akkor is találhatsz elvétve! ilyen hibára utaló hozzászólást. Ez a hiba nagy valószínűséggel a háttérben folyó folyamatos fejlesztések miatt fordul(nak) elő, hogy hogyan és mitől ne kérdezd, nem tudom. Nálam azóta (és valószínűleg másoknál) sem állt helyre a hiba, ezért feltételezem, hogy nálad sem fog.

Ami jó hírem van viszont, hogy az én időmben még nem lehetett másolni a recepteket, most viszont lehet :)

Másold le a recepted, onnantól jó esetben újra tudod szerkeszteni.

1 éve
#6969
ZuEr 1251
T. Kalóriabázis!

10 napja jeleztem, és még mindig nem tudom szerkeszteni a Salátabomba_szoky receptembe, az még mindig TÉVESEN "Bettisxy" a tulajdonos, és nem tudom szerkeszteni PEDIG saját receptem, amit 70 alkalommal GOND NÉLKÜL tudtam szerkeszteni.

Továbbiakban a mai napon két kellérték jelent meg a grafikonon.


Kérem korrigáljátok!

1 éve
#6968
balintbetti 703
Sziasztok. Van egy problémám ami bár nem hiba de bízom benne tudtok segiteni. Véletlen új célt állítottam be ami törölte az eredetit és az erdeményeket. Visszalehet az előző beállításra állítani valahogy a célt? Tehát az eredeti cél beállítására? Előre is köszi a segitséget. :)

1 éve
#6967
ZuEr 1251
T. Kalóriabázis!

8 napja jeleztem, és még mindig nem tudom szerkeszteni a Salátabomba_szoky receptembe, az még mindig TÉVESEN "Bettisxy" a tulajdonos, és nem tudom szerkeszteni PEDIG saját receptem, amit 70 alkalommal GOND NÉLKÜL tudtam szerkeszteni. Kérem korrigáljátok!

1 éve
#6966
bozabalazs 10 5
Sziasztok! iPhone13-nál nem müködik a vonalkód beolvasás. Van esetleg ötlet mi lehet az ok? Korábban iPhone 7s-nél tökéletesen müködött.
Köszi

1 éve
#6965
Toby22
Válasz Skywalker991 #6964 számú posztjára
Szia!
Én több, mint 1 hónapja írom grammra pontosan, tegnap meg minden eltűnt, mintha most töltöttem volna le. Kibaszott mérges vagyok, keresek másik kalória számláló alkalmazást. Ha 1x előfordul, lesz ez még többször is....

1 éve
#6964
Skywalker991
Sziasztok! Tegnapelőtt kezdtem alkalmazni az appot, vezettem is rendszeresen az adatokat, támogatást is küldtem, erre eltűnt belőle minden.... Segítség! ...

1 éve
#6963
Mattila20 1
Sziasztok, nem tudom csak nálam van-e így, de rendszeresen eltűnik a mozgóátlag vonal, korábban amikor még trendvonal néven futott, sem működött szinte soha. Hiába kapcsolgatom ki/be, nem látszik a grafikonon....

1 éve
#6962
ZuEr 1251
T. Kalóriabázis!

6 napja jeleztem, és még mindig nem tudom szerkeszteni a Salátabomba_szoky receptembe, az még mindig "Bettisxy" a tulajdonos, és nem tudom szerkeszteni a saját receptemet. Kérem korrigáljátok!

1 éve
#6953
tbai 583 431
Sziasztok, ugyanez a problémám már napok óta. Tudnátok valami tippet, hogy tudnám a naplót elmenteni.


.1 éve
#6952
Bczinger
Sziasztok! Androidnál nem működik az adatok exportálása funkció. Bejelentkeztem laptopról is,ott működik, viszont nem szinkronizál a telefonon mentett adatokkal,így nem tudom kinyerni. Tudnátok segíteni légyszi?

1 éve
#6951
ZuEr 1251
Válasz ZuEr #6950 számú posztjára
T. Kalóriabázis!

Még mindig nem tudom szerkeszteni a Salátabomba_szoky receptembe, az még mindig "Bettisxy" nevén van. Kérem korrigáljátok!

1 éve
#6950
ZuEr 1251
Válasz ZuEr #6948 számú posztjára
Közben rájöttem mi a hiba!

Valami gond van az adatbázissal, mert a Salátabomba_szoky receptet én hoztam létre, ehhez képest most "Bettisxy" szerepel mint létrehozó, valószínű megborult az adatbázis!!

Kérem korrigáljátok, hogy továbbra is használni tudjam a receptemet.

1 éve
#6949
atka.atka01
Nem tudom módosítani a dátumokat az eszközök menüben. Így nem tudom menteni a súlyomat, mert azt írja, hogy múltbéli a dátum. De módosítás opció nincs.

1 éve
#6948
ZuEr 1251
Saját recept szerkesztésénél futottam hibába.

Van egy Salátabomba_szoky néven tárolt saját receptem, amibe az összetevőket naponta szoktam szerkeszteni, attól függően épp milyen és mennyi zöldség került a salátába.

Ma reggel próbáltam szerkeszteni a receptet, de nem jelent meg a "szerkesztés" gomb. Vélhetően valami "szerkesztési" maximum korlátot értem el, mert más saját receptnél látható ez a gomb.

Van valami megoldás, vagy fel kell vennem a receptet új receptként, hogy szerkeszteni tudjam továbbra is?

1 éve
#6947
Henry78
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy amennyiben a céldátum eléréséhez beállított napi kalória mennyiség fix-re van 2 helyen is állítva, miért számol több kalóriával? (napi keret 1315 kcal, mégis 1641 kcal-val számol)

1 éve
#6946
drisztina 54 1661
Válasz rubintka #6945 számú posztjára
Én alapvetően laptopon használom a 'bázist, de nem tűnt fel ez a probléma. Most direkt kipróbáltam, nálam semmi baj a naptár léptetésével.

1 éve
#6945
rubintka
Korábban a MA felirat melletti nyíllal vissza tudtam lépni az előző napokra (vagy a naptárral), de kb. 2 hónapja nem működik ez a funkció.Pontosabban telefonon működik, de a laptopon nem. Jó volt, hiányzik, mert sokszor csak másoltam az előző napokról a sorokat. Örülnék, ha újra működne!

1 éve
#6944
drisztina 54 1661
Válasz TihanyiJudit #6942 számú posztjára
Ellenőrizd le a főoldali "napi kalória kereted" panelben a beállításaidat.

1 éve
#6943
drisztina 54 1661
Válasz Bogyo79 #6941 számú posztjára
"CTRL F" billentyűkombinációt használva tudsz keresni a topikok oldalain.

1 éve
#6942
TihanyiJudit 8
Próbálok új napi kalória keretet megadni célként, de bármit is változtatok és mentek el a Cél beállítása oldalon, a keretem a régi marad... Mi lehet a hiba ami miatt nem frissül a napi keret?

1 éve
#6941
Bogyo79 5
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mikorra van esély az IOS-en nem működő vonalkód beolvasás kijavítására.
Már több felhasználótól láttam ezt a kérdést, de választ nem találtam (lehet átsiklottam felette böngészés közben.)
BTW itt a fórumban is jól jönne egy kereső mező

1 éve
#6940
gretag 66 86
Válasz magyaristvan #6937 számú posztjára
Mostanában nekem sem enged fotot feltolteni sem ételről sem a címkéről (vagy az ételről enged de a címkéről nem) gondolom javításra váró hiba. Hol azt irja "kép feldolgozása folyamatban" hol azt hogy "Ehhez az ételhez még nincs kép feltöltve.".
Remélem hamarosan megoldást talál rá az üzemeltető.

1 éve
#6939
bjanek
Válasz atka.atka01 #6938 számú posztjára
Nekem engedi kiválasztani és menteni tetszőleges dátumig, de a főoldalon átvált mai napra

1 éve
#6938
atka.atka01
Válasz Mardzsu #6930 számú posztjára
Nekem azt írja ott, hogy multbéli a dátum és nem kínál fel módosítási opciót. Gyakorlatilag inaktív.

1 éve
#6937
magyaristvan 61 68
A képek feltöltésénél van valamilyen technikai megkötés? Nem először futok bele hogy sem telefonról sem számítógépről nem tudok képet feltölteni. Próbáltam a fájl méretével játszani de az nem igazán hatotta meg a rendszert.

2 éve
#6936
pataki.gyorgy79 1
Grafikon beállításoknál hiába állítom be, hogy adott dátumig mutassa (ne a cél végéig), átáll a dátum a mai napig-ra. Áttekinthetőbb lenne grafikon ha rövidebb periodust látnék és régebben ez jól is működött de most nem megy.

2 éve
#6935
drisztina 54 1661
Válasz anitapallag #6932 számú posztjára
Lehet, hogy irreális/teljesíthetetlen fogyást szeretnél beállítani. Ez akkor szokott előfordulni pl.amikor időre állítod be a fogyást.

Ha írnál valami konkrétumot, lehet hogy többet tudunk segíteni.

2 éve
#6934
drisztina 54 1661
Válasz Tubi56 #6928 számú posztjára
A matek biztos, hogy jó. Vamelyik ételnek lehetett rossz az tápértékadata, amit felvettél a naplóba.

2 éve
#6933
drisztina 54 1661
Válasz mrsg #6922 számú posztjára
Nagyon köszönöm a segítséget. Ezek szerint az ételek megosztható linkjével nem válik hozzáférhetővé idegenek számára maga a recept.

Vajon másolni másolhatová válik?

Igen, sajnos ez egy olyan recept, amit én vittem fel, de más neve alá került még mielőtt átjavítottam volna a körtét cseresznyére. És még recept másolással sem sikerül javítanom.

2 éve
#6932
anitapallag
Sziasztok!
Amikor a célsúlyt akartam megadni, negatív számot dobott ki a rendszer elfogyasztható kalóriának, amivel nem engedett tovább, mert kiírta, hogy csak 0-nál nagyobb számú érték jöhet ki. Ezért majdnem a jelenlegi súlyomat kellett megadnom, hogy tovább engedjen. Tudnátok segíteni?

2 éve
#6931
loeb