Válasz hlsladana
#1252 számú posztjára
Elolvastad a két hozzászólást?
Akkor kezd el olvasgatni az Információ fület. Nem kell egyszerre, mindig valamennyit szép lassan, ezzel megtanulod használni az oldalt, és sok infót kapsz a kajákról.
Én pl. kenyérfélét elég ritkán eszek, de az sem patástól való, tegnap például éppen akkor hozták a boltba a frissen sütött sajtos stanglit amikor ott voltam, nem tudtam ellenállni.
Van amikor veszek szénhidrátcsökkentett kenyeret, az 280-300g, szeletelve kérem és 3 részre osztom. A rántottához kell valami kenyér, 1/3-át ilyenkor meg is eszem, 2 zacskóban pedig elteszem a többit a fagyiba, mikor előveszem pár másodperc mikró után olyan mint a friss.
A reggelimhez valamilyen abonettet használok 3 szeletet, és hogy ne legyen annyira száraz Medve light-el kenem a tetejét (nem margarinnal), 3 szelethez 2 kocka bőven sok, van amikor 1-et teszek rá, mert tudom hogy nap közben lesz valami "ütősebb" kaja, így spórolok a kalóriával. Régebben megvettem a 90g-os 4-500 forintos sült sonkákat a tetejére, de ezt már rég lecseréltem sült csirkemellre. Készen veszem a grillcsirkét, de nem nagy kunszt zacskóban pár napi adagot egyszerre megsütni, a hűtőben el is áll. Ebből 60g a sajtos abonett tetejére....valami zöldség hozzá, és kész is a reggeli.(ez a kávémmal belefér 230kcal-ba kb)
Vagy a zabpehely és zabkorpa utifűmaghéjjal (a neve tejbezabi), esetleg kókusszal és kakaóval ízesítve (guglizz rá a Zabirodalomra, rengeteg zabos receptet találsz). Én édesen szeretem, és xillitet meg steviát használok az ilyesmikhez (függőség ide vagy oda).
Általában előre főzök majdnem minden nap 2-3 adagot, így a sült csirkével együtt mindig vannak előre csomagolt kajásdobozok a hűtőben, még válogathatok is!
Pl. vannak főzelékek (krumpli, zöldbab, lencse, sárgaborsó, borsó vagy párolt zöldségek), vagy készítek töltött képosztához való gombócot, amikor megkívánom feldobok 3 adagra valót, a többi megy a fagyiba, nem pepecselek vele állandóan. Hihetetlen, de a töltöttkáposztában nagyon kevés a kalória ha jól van elkészítve.
A sült csirkémhez pedig vannak nagyszerű köretek, például 60g száraz bulgur bármilyen zöldséggel (borsó, kukorica, bébirépa, brokkoli, karfiol...vagy vegyes) 120ml vízzel és egy pici sóval fenséges tud lenni és 5 perc alatt kész.
De lehet főtt, vagy petrezselymes, vagy akármilyen hagymás krumplit is készíteni rövid idő alatt, már a nagyságából sejtem mennyi a súlya, kb 250g-ot teszek fel egy evésre, az is hamar elkészül.
Pörkölt félét is szoktam előre készíteni. A nokedli is lemegy hozzá, de már zablisztből készül, meglepő, de sokkal jobb mint a régi fehérlisztből.
Sőt a tészták sem maradtak el, de abból max 100gr (szárazon) és ha lehet az a barna tészta, ami teljes kiőrlésű lisztből van, de ezt már a glikémiás indexe miatt csinálom. Cottage chese! Az egy ajándék a kalóriatartalmával, pláne a light! Tésztára, kőrözöttnek, vagy bármivel összekeverve ami ízlik, és rá a kenyérre vagy abonettre attól függően hogy állok aznap kalóriával.
Na, most adtam gondolkodni valót.
Csak olyanokat egyél, amit szeretsz, és szívesen eszel. Ha valami hozzávalótól túl sok benne a kalória, alakítsd át a receptet egészségesebbre, vagy egyél kevesebbet, de azt jóízűen tedd.
Feltétlen edd le a BMR-ed, akkor is ha visszajön pár kiló. Ez általában a BMR alatti evés után így szokott lenni, de be fog indulni lefelé.
A kilók leadása főleg a kaján múlik, és csak másodsorban a tornán.
Nekem úgy ment le egy év alatt 30, hogy heti 0,2 kg volt beállítva heti fogyásnak, leettem a BMR-t, és nem vittem fel amit mozogtam (nem is nagyon volt mit).