A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és a vaniliáscukorral -elektromos habverővel - habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és kemény, habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük ,majd óvatosan a krémhez keverjük./Sokáig nem szabad keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik!/ Az előre elkészített kávét a tejjel összekeverjük. A babapiskótákat tejeskávéba mártjuk és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban, Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk,és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy,hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.