Válasz törölt felhasználó
#2456 számú posztjára
9 éve eszem szénhidrátszegényen s egészségtudatosan (már amit nekem ez jelent), természetesen tudom és pont nem érdekel, a szervezetemnek sima szénhidrát, nincs baj vele, én pedig hiszek neki - no persze alig eszem krumplit. Most általában a zöldségeket is (bár nekem a krumpli eleve nem tartozik oda) igen erősen hanyagolom, találtam egy helyes carnivore fórumot és hatott rám (nem hiszem, hogy a zöldség rossz nekem, azon túl, hogy túl szénhidrátos, persze, de most jólesik eltávolodni tőlük egy kicsit).
Szőlőt is eszem lelkesen, amikor érik, pedig az cukor, igen tömény, nem is csak keményítő, bár nekem majdnem mindegy.
A zsírom tipikusan kókuszzsír, majdnem teljesen vega ketót/lowcarbot nyomtam eddig, de ma fogok rendelni szürkemarha nyesedéket (egyéb dolgok mellett, azért nemcsak azt), abban tuti lesz zsír rendesen :)
A dietetikusok nem érdekelnek, ők is képesek butaságokat beszélni, akárcsak az orvosok, ráadásul mi emberek sem vagyunk egyformák. Az állati hús és háj természetes ételünk, csak a származására vagyok kényes. Példa pedig van bőven, rengetegen számolnak be általános gyógyulásról állati zsírra és húsra alapozva, nem hiszem, hogy mind hazudna, annál sokkal jobb az emberismeretem és sok esetet ismerek. De persze az általános elvek csak segítenek, a lényeg, hogy a saját szervezetem mit szól. Sok carnivore azért az, mert ártanak nekik a növények (s egyes állati termékek), nyilván jobban lesznek azok nélkül. Én közel sem vagyok annyira érzékeny, de azért lelkesen vonom ki a kevésbé ideális elemeket az étkezésemből. De a legtöbbet nem teljesen. A szervezetem sikeresen megküzd egy kevéssel, ahogy a leggondosabb életmódban is megtalálható káros dolgokkal is. Nekem egy nüansznyi, nem érzékelhető eltérés nem éri meg, hogy hatalmas szigorral stresszeljem magam s rontsam életminőségemet, a szigorúság maradjon azon szerencsétleneknek, akiknek ez kvázi kötelező. Vagy aki boldog úgy.
Amúgy egyetértünk, a sült krumplinak a zsír a jó része (már ha olyan a zsír, persze), a krumpli a ritkán fogyasztandó ínyencség, nem rendes étel, de ehető, energiát tartalmaz meg ilyesmi. Úgyhogy a lehető legtöbb zsírral szeretem fogyasztani, hogy javítsam az arányokat (s persze élvezhetőbbé tegyem az eleve igen finom krumplit, már ha olyan fajta, hisz vannak gyengébb ízűek), de a ritkaság és mennyiség miatt igazából mindegy.
Az pedig elég paleós gondolat, hogy mi a rokona, ezt mindig igen gyenge érvnek tartottam. A zöldborsót sem utáltam meg csak azért, mert a nyersen mérgező bab rokona, nem mindegy? Nem AZ, csak egy rokon. A krumpli saját más részeinek mérgezősége, sőt, a babszemek konkrét mérgező volta sem érdekel, ha egyszer az én ételem már nem mérgező, annyira semmiképp, hogy kifejezetten ártson.
Gombát is eszem, ami nyersen mérgező, de ez miért lenne baj? Hőkezelem, innentől jó étel. A rokonság pedig egészen érdekes, néha a közeli rokonság is. Viszonylag sokszor eszem galócát s az azért egy érdekes család ;) Minden tagját szeretem, csak a többségét mindössze nézni.