KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
10 hónapja
#1321
HannaPlovina
Számomra a fogyás legjobb módszere az, hogy kevesebbet eszem. Kalórianaplót vezetek, és 1200 kalóriát eszem. Aztán elkezdek fogyni.

1 éve
#1319
shinita 13 1
Válasz törölt felhasználó #1318 számú posztjára
Pedig te sem vagy igazi carnivore, mert az avokádó nagyon nem passzol bele.

Nem igazán tudom az átlagketós és az átlag carnivore fehérjebevitelét. Nekem elég az a tudat, hogy akár ketós, akár carnivore (bár az egyik részhalmaza a másik), az embernek lehet alacsony, elégséges, magas és extrém magas fehérjebevitele is, az étrend maga ezt nem határozza meg. Mindig is jobban érdekeltek a speckó esetek, de tényleg nem nehéz nem elszállni a fehérjével carnivore étrenden, rengetegen esznek zsírosan szolid energiabevitel mellett, nincs ebben semmi szokatlan. A ketó pedig csak egy kis extra plusz sok esetben, ugyanúgy lehet kevés vagy sok fehérjét enni, csak van mellette egy csepp növény is.
Ha a vegán ketósokról beszélnél, az már más lenne, nem hiszem, hogy nekik jól megy a kiemelkedően sok fehérje normál ételből... De sima ketó vagy carnivore? Kb. ugyanaz, ha az utóbbi mellé odateszel valami kis extrát. Az átlaghoz pedig tényleg nem értek, de nem is érdekes. Roppant nagy a szórás mindkét étrenden.

Sokféle irányzat van, igen. Az én köreimben az emberek azt eszk, ami nekik tetszik (s még jól is esik). Múltkor egy kis sovány tarjarészem maradt (valahogy ha korábban leeszem a zsíros részeket, ez történik. nem tudom, a sovány része a tarjának mennyire zsíros, de nekem közel ehetetlenül sovány), a húsfogyasztásom közel nullára esett, mivel én NEM eszem sovány húst... Vagy csak igen picit.
Most szerencsére oldalasom van, az megfelel, viszont ennek megfelelően nem ehetek sokat belőle, mert a kalóriaigényem nem magas... Már az a 70 deka, amit benyomtam is sok volt, de néha belefér. Másnap hoztam egy halom szervet, mivel azokat is szeretem és fura módon ott nem zavar a soványság... Ahogy a tojásfehérjénél sem. (Én sajtos sült habot szoktam gyártani belőle, én már unom, de a párom szereti, de te nem eszel tejterméket, úgy tudom. Az én köreimben a carnivore-ok szinte mindegyike eszik sajtot. Én magam igen keveset, inkább csak ha muszáj. De sok más dolgot is tudok csinálni a tojásfehérjével, akár meg is süthetem, bár az kissé unalmas... Én inkább a párom sütijeibe szórom el, jó nekem :D Meg mályvacukorba, de az édesített és nyers is, bár az minket nem zavar. De a főtt tojásfehérjét nagyon szeretem, keménytojásoknál folyton gyűlik a sárgája, mivel nekem a 2:1 arány jön be... Persze arra is vannak receptjeim, ételt nem dobunk ki, pláne az értékes sárgáját. De semmilyet, szénhidrátokat sem.)

Soha nem zabálok, szerencsére attól a borzalmas evészavarszerű dologtól megszabadultam a növények (nem teljes, de igyekszem...) elhagyásával.
Mindössze jóllakom, de azt is kevéske étellel, többnyire. Sokkal élvezetesebb és egészségesebb így.
(Egyébként szerintem mást értünk zabálás alatt, nem baj.)

1 éve
#1316
shinita 13 1
Válasz törölt felhasználó #1315 számú posztjára
Minden étrenden kb. ugyanannyi fehérjét fogyasztottam eddig (igaz, nem szűk sávban)... Most azt az 5 napot, amikor csupán növényeket ettem (eleve nem terveztem hosszabb távon, de szeretek kísérletezni), hanyagoljuk, akkor épp megfelelő fehérjebevitelem lehetett a szokásos magas helyett. De én ilyen fehérjeimádó vagyok, gondolom, nem ez a tipikus :)

A carnivore étrend nem jelent rengeteg húst, láttam már 60g fehérje alatti napi bevitelt is olyantól, akinek a magasabb fehérjebevitel komoly gondot okozott, szóval meg lehet oldani, nem feltétlenül lesz az ember rosszul a sok zsírtól még a növények teljes hiánya mellett sem :) De eleve van a terápiás 80% zsírt tartalmazó carnivore, ami kicsi energiaigénynél nem hozhat valami magas fehérjebevitelt.

Azt még értem, ha azt mondod, hogy carnivore étrenden általában több a fehérje, mint szénhidrátos étrenden, kiesik a szénhidrát és nem csoda, ha az ember nem kizárólag zsírral pótolja (én félig azzal, félig semmivel tettem, de mint már említettem, én nagyon szeretem a fehérjeforrásaimat... s a zsírt is), de a ketó és a carnivore? A szénhidrát mindkettőnél igen alacsony szokott lenni... Valóban hallok igen magas húsbevitelt carnivore vonalon, főleg eleinte, de nem teljesen értem, miért. Sokakat ismerek, akik nem így csinálják.
Átlagban valóban lehet magasabb a carnivore fehérjebevitel, viszont nagy a mozgástér. Említettem a 40-60grammos carnivore-t, de ismerek 300g fehérjét fogyasztó sima ketóst is.

A böjt nekem könnyebb volt szénhidrátos étrenden, sokunknál nem ettől függ a dolog, inkább az egyéni tényezőtől. Van, aki nem tud böjtölni semmilyen étrenden és van, akinek ez természetesen jön. Nekem inkább segít a szénhidrát a böjtben, mivel úgy sokkal nagyobb utolsó étkezést tudok összehozni, úgyhogy az első huszonpár órában nagyon jóllakott vagyok. Carnivore étrend mellett a kis étkezéseimmel könnyen megéhezem újra.
Lehet, hogy ez egyéni dolog, de nekem a szénhidrát az adott napon nehezít, nehezen lakom jól és hamar tudok újra enni (hacsak nem eszem igen sokat egyszerre), de másnap, amikor már jó ideje nem ettem, távolabb vagyok az evés és éhség témától. De azt hiszem, ez nem tipikus, legalábbis ketósoknál, ők valamiért éhesek lesznek a szénhidrátos nap után, míg én akkor vagyok a legjóllakottabb az előző napi extrém energiabevitel miatt...
De akiknek beválik a sok szénhidrát és passzol hozzájuk a böjt (vagy megszokták vagy erős akaratúak vagy tudomisén), azoknak nem gond a böjt. Sokat jártam böjtös fórumokon, rengetegen szénhidrátdús étrenden nyomták. Nincs ebben semmi különös számomra, a páromon látom, hogy simán kihúz 8-9 órát szénhidrátos étkezéssel (95% gyors szénhidrát úgy működik, mint bármi más), míg én carnivore/keto mellett általában 3 órán belül éhes vagyok újra (ez minden étrenden 3, bár szénhidrátdúsan, ha akarom, biztosítani tudom a 24-et és túl könnyű jóllakás esetén carnivore étrenden ez 1-2 óra, az nagyon irritáló, de rövidtávú).
S max. pár nap után úgyis beáll a ketózis, így gondolom, ilyenkor kevésbé számít a korábbi étrend. Legalábbis annak, aki zsíradaptált, bár engem anélkül is segített, nem bírom az éhséget és a 3. nap után már bizonyosan nem voltam éhes. Az elejére nem emlékszem, de biztos éhes voltam kicsit, de makacs és elszánt is (plusz kíváncsi), ami jelentősen csökkenti az éhségemet és erőt ad a kis maradék elviseléséhez.

De mindegy, a huszonvalahanyadik órában megéhezem mostanság, úgyhogy nekem így se, úgy se megy a hosszasabb böjt. Nem baj. Majd talán a jövőben.

Egyébként nem tudok róla, hogy a fehérje magasabb inzulinválaszt okozna igen alacsony szénhidrát mellett (magasabb mellett igen). De újra kéne néznem azt a videót... Bár ez esetben mindegy, hisz böjtben úgysem eszünk... Bár akit még 18-20 vagy akárhány óra után is befolyásol, hogy az előző étele mit csinált, annál számíthat. Az én éhségemet nem érdekli az ilyesmi, hol van már az?

S persze a zsírtartalékunk mennyisége is erősen befolyásolja azt, hogy mennyire megy nekünk a böjt... Soktényezős, az étrend nekem annyira nem tűnik fontosnak, a zsíradaptáció lehet, hogy jól jön, de én többet tudtam böjtölni előtte, pedig nem is próbáltam egy alkalmat kivéve, azóta pedig igen, de szinte sose megy. De már írtam, hogy ez a szénhidrátos túlevés miatt lehetett. Szegény szervezetemnek néha kellett egy kis szünet, néha egy napig nem tudtam enni, összehozva 40 órás böjtöket.

1 éve
#1314
shinita 13 1
Válasz törölt felhasználó #1313 számú posztjára
Monk-böjt? Ezt még nem hallottam, de valóban népszerű a 36 óra, sokszor találkozom vele.
A hosszabban böjtölők között van ám mindenféle étrendű, én magam szénhidrátdús étrendnél nyomtam 120 órát (persze a második felében már nyilván ketózisban voltam), de azért a többségnek sokat segít a ketó, nem meglepő módon. A zsíradaptációm óta egészen máshogyan működik az éhségem. Nekem érdekes módon a ketó közbeni 40-48 órás böjt ha nem is gyakran, de ment, de carnivore étrenden mindennap megéhezem (vagy nem, de elgyengülök kissé és érzem, hogy a szervezetem kezdi elveszteni a türelmét). Talán majd később összejön. Sokat tud segíteni, mert kisebb étkezéseim még tudnak lenni, de hogy egy nap folyamán összehozzak egy rendes deficitet... Bár az igen lassú fogyással sincs baj, de akkor nem lehetnek durvább napjaim, márpedig vannak (tegnap különösen ritkán erős napom volt, mindenesetre csak húsból összejött vagy 180 gramm zsír...:) ezeket jó lenne ellensúlyozni valamivel).

2 éve
#1311
toolietonie 9
Hát nekem az a módszerem, hogy megállom, hogy ne zabáljak sokat, mint egy mocskos disznó, bár néha én is disznó módon beebédelek. ( de mindig a megadott értéken belül )
Sok szerencsét, ne egyetek annyit, és lefogytok! Ennyi meg egy banbi !

Meg mozogjatok sokat.

3 éve
#1310
shinita 13 1
Válasz törölt felhasználó #1309 számú posztjára
2-3 nap alatt mindenki ketózisba kerül, ha elég kevés szénhidrátot visz be. Van, aki azt hiszi, hogy nem, de ezt egyszerű otthoni eszközökkel nem lehet megállapítani s az érzések, tünetek sem általánosan megbízhatóak. De később valóban felgyorsul a dolog, amennyire tudom. Nekem mindegy, pár óra és pár nap is nagyon gyors, még nekem is kb. mindegy, pedig én egyes időszakaimban gyakran ugrálok ketózisból ki és be, a többségnél ez sokkal ritkább dolog.

3 éve
#1307
shinita 13 1
Válasz törölt felhasználó #1304 számú posztjára
A kalóriadeficiten múlik, nem a ketón (persze a kettő sokaknál erősen összefügg). Sokan semmit nem fogynak ketóval, nemcsak én vagyok ilyen (s nekem a szénhidrátcsökkentés szinte automatikus kalóriacsökkentést ad, sokakkal ellentétben). Férfiaknak általában amúgyis sokkal jobb eredményeket ad a ketó (s gondolom, más fogyást célzó diéták is), nyilván nem mindenkinél, de általában, nincs ebben semmi különös. Heti fél-1 kiló zsírból fogyás elég gyors, fölémenni csak hatalmas feleslegnél egészséges (jó, ez nem ilyen fekete-fehér, de nagyjából ez a helyzet), de arra sem lehet feltétlenül számítani.
A fogyás szerintem életmódváltás legyen és pont hogy a lassabb a jobb, persze egy szint alatt már nehéz. Amíg heti 30 dekát fogytam, elbűvölt a tempó és amúgyis ettem, amit akartam, szóval az OK volt. Alacsonyabb, nem aktív nőként remek tempó az, főleg kevesebb súllyal, nem mindenki tud ennyivel sem fogyni... Igazi kemény fogyókúrát hangulattól függően 1-3 napig bírnék. Mivel egy nagyobb fogyás óhatatlanul sokáig tart, célszerű élvezetesebb módszert választani, persze vannak kivételek. A páromnak pl. nincs is jó módszere, semmilyen étrend nem segít neki semmit, neki éheznie kell jópár órán át mindennap, amit jobb hamar letudni. De akinek 1600 kcal a kalóriaigénye, az ezt sem tudja megtenni, mert koplalás nélkül így nem képes a heti -1 kilóra, nyilván.
Kinek mi jön be, ugye. Ötletnek jó a ketó, csak nem való mindenkinek (vagy nem elég a fogyása minden szakaszán). Én ismeretleneknek megpendítem a szénhidrátcsökkentést, mivel az nagyon sokaknak beválik, csak ez kinek 20 gramm, kinek 200... Hirtelen ketogén, nem is tudom, ezt hogyan csinálják egyesek, durva lehet 300 grammról 20-ra leejteni a szénhidrátot, kvázi dobhatjuk ki a receptkönyveinket, ha egyáltalán fizikailag és lelkileg bírjuk a dolgot. De olvastam már szénhidrátdús, zsírszegény étrendből ketóba ugró embereket, szénhidrátdúsabb vegán és ketó közt ugrálókat, szóval adott esetben extrém váltások is bejöhetnek. De sok túl lelkes friss ketós azt hiszi, hogy ez mindenkinek reális és beváló étrend, pedig ez nem igaz.

3 éve
#1306
larkincross
Válasz kicsikincs #1303 számú posztjára
Én is a biztos fogyásban hiszek. Az én mérlegem 134 nap alatt -9 kg. Vasárnap mérlegelek, és csak az számít, hogy mindig kevesebbet, vagy legalább ugyanazt mutassa a mérleg, mint előző héten. Már nem keserít el, ha csak -20 dkg a fogyás. Én tényleg elmondhatom, hogy minden leadott dekáért meg kell dolgoznom. Heti 4-5-6-szor edzés 60 perc időtartamban. Tae-bo otthon, vagy távgyaloglás (7,2 km/óra) a rekortán pályán. Most már mások is észreveszik, hogy fogytam, és egy mérettel kisebb ruhákat kell már vennem. Én nem sietek sehova, mivel ez nem egy kúra, hanem életmódváltás. A ketogén diétától megbolondulnék. Szénhidrát nélkül ideges és kibírhatatlan leszek, és úgy gondolom a szervezet egészséges működéséhez minden összetevőre szükség van. Szóval csak haladjunk lassan, de biztosan előre. Kitartást mindenkinek.

3 éve
#1305
drisztina 1554
Válasz kicsikincs #1303 számú posztjára
„…lassabb de biztos fogyásban hiszek.”

…és milyen jól teszed. A lehető legjobb ütemben fogysz (ne hallgass akárkire), a heti 0,5, jelentősebb súlytöbblet esetén heti 1 kiló közötti fogyást tekinthetjük egészségesnek/szervezetünk számára ideálisnak, azonban a dátumra kitűzött célokkal vigyázz! Ezt a beállítást nem szoktuk ajánlani, mert minél közelebb kerülsz a célodhoz, a bázis a célod (vég)dátumát „rendíthetetlenül” tartva, akár naponként is, más-más (plusz vagy mínusz) kereteket is adhat. Érdemesebb ezért inkább a „heti fogyás” beállítását választani.

3 éve
#1303
kicsikincs
Szépestét mindenkinek! 4 hete szombaton kezdtem el egy magam által összeálíott fógyókúra sémát, íme: minden nap les mils body jam-ezek, vezetem a magam ritmusára beálított kalóriabázist céllal dátumra kitüzve, és fél 6 után nem eszem. Semmilyen ételt nem vonok meg magamtól.Középkorú vagyok 178 magas nö .Induló méreteim:121-119-121 és 99.7 kg. 4 hét telt el most itt tartok: 118-107-117.5 96.2 kg minden szombat mérlegelés-mérés. Nekem eddig ez vált be, lassabb de biztos fogyásban hiszek. :-) Kitartás mindenkinek:-)

3 éve
#1302
shinita 13 1
Válasz Supernatural33 #1301 számú posztjára
Én sem vagyok szakértő, csak több éve olvasgatok ezekről :) A zsíradaptáció tudományos hátterét nem ismerem, mindenesetre míg a ketózis 2 napon belül megvan, a teljes átálláshoz jópár hét kell (egyesek szerint ez nem is bináris dolog és hónapok után más lesz, de én hirtelen váltást tapasztaltam, ahogy sokan mások is, akik egyáltalán érzik ezt. nekem drasztikusan megváltozott az éhségérzetem, ami igencsak rámfért). Az agynak tudom, hogy sok idő kell, a sejtek lelkesen használják a ketonokat már az első napok után, de az agynak hetek kellenek (akkor is használ némi glükózt, bizonyos részei képtelenek ketonnal működni, de ez nagyon kicsi mennyiség s persze könnyen legyártja a test). Van, aki ilyenkor nem érez semmit, de van, aki ilyenkor lesz képes arra, hogy kalóriadeficitben egyen (nekem ez igen nehéz dolog, komoly trükkök kellenek, a sima ketózis nem elég hozzá. a zsíradaptáció sem, de azért segít). Bizonyára ilyenkor jelentkeznek a hosszútávú, de nem extrém aktív mozgásbeli előnyök (már akinél jelentkeznek, hisz van, akit enervál a kevés szénhidrát, ahogy engem enervál a sok)... Ennyit tudok kb.
A zsíradaptáció nagy előnye, hogy nem kell nagyon tartósan ketózni hozzá. Én amint megszereztem, teljesen rendetlen módon azonnal abbahagytam a ketót és továbbra is élveztem a zsíradaptáció előnyeit. Nagyon sok szénhidrátnál azért elmúlik, de én akkor már évek óta szénhidrátszegény étrenden voltam s tudtam, hogy tartósan sosem térek vissza a szénhidrátdús étrendemre, sok okból nem. A ketó nekem se fekszik állandóan, bármennyire is szeretem, ahhoz túlságosan zöldség- és gyümölcsimádó vagyok. De a szervezetem tiltakozik a túl sok zöldségtől, gyümölcstől, szóval igyekszem nem elszállni, csak néha :D
Nekem mindig a zsír volt a fő energiaforrásom, a legbrutálisabb szénhidrátos korszakaimban is. Ezen nem tudok változtatni, így nekem a fogyáshoz célszerű levinni a szénhidrátot (vagy nagyon sokat mozogni, de az eléggé esélytelen). A 80 gramm jó volt kicsit kövéren, de most már kevés a fogyáshoz. A fehérjével nem csinálok semmit, csak igyekszem nem elszállni vele, ez kevés szénhidrátnál nehezebb, főleg, hogy a zsírt is minimalizálni igyekszem, már amennyire az nekem megy...
No igen, kalória azért kell, bár ami fórumon én jártam, ott nagyon erősen az volt a vélemény, hogy nem gond alig enni, ha sok a felesleg. Én ezzel nem értek egyet, de úgy néz ki, nagyon nagy feleslegnél tényleg nem szokott gondot okozni az extrém deficit. Legalábbis sokaknál nem. Persze hatalmas feleslegnél általában ekkor sem icipici a kalóriabevitel, ami valamit segít, hisz legalább a legszükségesebb tápanyagokat be tudja vinni az ember, míg ha én ennék 500 kcalt, akkor még a fehérje is alig lenne elég, nemhogy a többi. Nem mintha képes lennék 1500 kcal alá menni (2000 alá is nehéz, kezdettől fogva), úgyhogy nekem mozgás nélkül sosem fog menni a fogyás.
Ha sok a fehérje, akkor nem lesz éhezés. S valamennyi zsírt amúgyis eszünk... Aki kevés kalóriával fogy (mert eleve kicsi a kalóriaigénye vagy neki bejön a nagyobb deficit, az simán összehozza a zsírszegény ketót. Nekem is volt 50 grammos zsírbevitelem egyszer, bár én azt nem tudnám tartósan csinálni. De többektől olvastam, hogy bejött nekik a húsra alapozás, márpedig a húsok tipikusan nem tartalomaznak valami sok zsírt (a tojás kalóriájának kétharmada zsírból jön, normál húsnál ez jóval kisebb). Azért nem ez a tipikus és amint újra súlyt tart vagy tömegel az ember, nyilván megemelkedik a zsír is. Egyesek szerint nincs olyan, hogy túl sok fehérje, ezzel sem értek egyet, azért én nem szívesen ennék 300 vagy 500 gramm fehérjét (200-at sem, legalábbis tartósan, nekem jóval kevesebb kell), az megterhelő és tök felesleges a szervezetnek. Viszont ma már tudom, hogy az extra fehérje nem befolyásolja a ketózist (egy ponton képes lenne, de az akkora fehérjebevitel nem realisztikus), úgyhogy nem zavar túlzottan, ha kicsit elszállok a fehérjével. De a tervem a megfelelő bevitel, nem a magas. Nekem 100 gramm már feleslegesen sok is, de mivel nem reális mindig alatta maradnom, nem teszem. Bár ez a kalóriabevitelemen múlik, fogyáskor sosincs "gond" a fehérjével, mert nem jut rá túl sok kalória.
Az köztudott, hogy a fehérjének is van inzulinválasza, de a legtöbb ketósnak ez nem fontos, a ketózist nem zavarja. Neked IR-esként más, de erről a témáról keveset tudok.

3 éve
#1300
shinita 13 1
Válasz Supernatural33 #1297 számú posztjára
A kalóriadeficit okozza a fogyást. Sokan ketóznak zsírszegényen, ez nekem is fura, de kinek mi jön be, ugye. A ketózishoz nem kell zsírfogyasztás, a fogyáshoz sem, az egészséges élethez persze igen és a jóllakásban is segíthet, de a fehérje még jobb rá. Személy szerint a fehérje+zsír kombóért vagyok oda még a kisebb kalóriás fogyáskor is (mert sok kalóriánál nem lenne egészséges fehérjére alapozni), de sokaknak sokkal természetesebb megenni egy csomó húst egy halom zöldséggel, mintsem brutál zsíros ételeket összehozni szénhidrátszegényen. Az valahogy nem mindenkinek élvezetes és praktikus, esetleg gyönge kezdők :D

A keto flu az annak a jele, hogy az ember elhanyagolja az elektrolitokat. Elég só, magnézium, kálium kell, több, mint normálisan, mert ketózisban jobban ürülnek. Főleg, amikor literszámra vesztünk vizet az elején. Ez simán kikerülhető, persze a váltás miatt lehetnek más jelek. Van, akinek elkerülhetetlenül ködös az agya több hétig, nem irigylem őket. De utána átáll s ha újra kiesik a ketózisból, majd visszalép, akkor azért nem kell újrakezdeni az egészet :) Én nagyon örültem, amikor viszonylag hosszú idő után, 7 hét elteltével zsíradaptált lettem. Addig is jól voltam, de a kisebbségbe tartozom, amely tagjainak nem kifejezetten a ketózis okozza az étvágy-, éhségcsökkenést, hanem a zsíradaptáció (és a ketózis együttese, zsíradaptáltan nem ketóban is komoly volt a hatás, de kisebb).

3 éve
#1299
shinita 13 1
Válasz marcsifurik #1295 számú posztjára
Egy hét nagyon rövid idő, a testsúlyunk pedig természetesen ingadozik, nem várható, hogy 1-2 hét alatt látványos változás legyen a kezdeti vízvesztés után. Türelem. Hacsak nem extrém az eseted (nagyon kis súly, inaktivitás és szokatlanul lassú anyagcsere), akkor nyilván deficitben eszel, márpedig akkor mindenki fogy, hiszen nem tudunk a levegőből, fényből energiát kreálni... A hiányhoz a tartalékokhoz nyúl a test, mást nem tud tenni. Ha majd 1-2 hónap múlva sem fogysz szinte semmit, akkor aggódhatsz, addig felesleges.
Ha a 2 kiló tényleg víz volt (nehezen tudom elképzelni, hogy más), akkor esélyes, hogy neked már ez a viszonylag nagyvonalú szénhidrátkeret is elég a ketózishoz, akárcsak nekem (ha nagyon szénhidrátosan s amúgyis sokat ettél előtte, akkor nem biztos, mivel a sima szénhidrátszegény étrendre álláskor is veszthetünk vizet. no meg sok más okból is. sokaknak már jelek is vannak, így tudják, mikor vannak ketózisban).
Ha szénhidrátdús étrendről jöttél, akkor nem meglepő, hogy keményebb ez, de bizonyára hamar elmúlnak a kellemetlen tünetek. Nem biztos, mivel nem mindenkihez passzol ez az étrend még fizikailag sem, de a többség azért beleszokik.
Nem hiszem, hogy mérgekről van szó, egyszerűen más működésre áll át a tested, minél nagyobb a váltás, annál nehezebb. Én több fokozatban csináltam, mivel hedonistaként nem fogadom el a negatív mellékhatásokat, így sima ügy volt, de nem is mindenki egyformán érzékeny s van, akinek a zsírbevitel is drasztikusan változik, egyes ételeket elhagy vagy behoz... Összetett dolog ez.
Én nem fogyok ketózisban sem, de én sokat eszem az aktivitásomhoz és a feleslegemhez képest. Semmilyen szénhidrátbevitel nem garantál fogyást, de 1200 kcal szinte mindenkinek elég legalább egy lassabb fogyáshoz és a legtöbb embernek határozottan nehéz túl sokat enni ketogén diétában. Úgyhogy szerintem jó ötlet ez a részedről s azt is rengeteg embertől láttam már, hogy várták a mesés azonnali hatást, de a fogyáshoz minden esetben türelem kell.

3 éve
#1296
sinnesro
Válasz marcsifurik #1295 számú posztjára
Nincsenek mérgek, hacsak nem ettél mérget is. :-)

De a ketózisra való átállás simán okozhat ilyen tüneteket.
Sajnos a fogyás elmaradására nincs magyarázatom.

3 éve
#1295
marcsifurik
Sziasztok! Kicsit el vagyok keseredve, azért is írok. Nincs nagy súlyfeleslegem, olyan 8 kilót kellene fogynom. Az elmúlt évben ugyanis ennyit ettem magamra édességgel, chipszekkel, borozgatva esténként. Sajnos lelkileg nem voltam a toppon, ezért így jutalmaztam magam. Most egy hete elhatároztam, hogy elég a hízásból. Elhagytam a szénhidrátokat, naponta beleférek az 12oo kalóriába és a napi 4o gramm körüli szénhidrátmennyiségbe. Erre ma mérlegre álltam, és semmi. Vagyis 2. nap reggel alig tudtam felkelni az ágyból, reszkettem, fájt a fejem, hánytam, gondolom ez volt a mérgek távozásának a jele. Akkor azonnal lement 2 kiló, de azóta semm, még dekák sem. Szerintetek ez normális? Meddig normális, ha nem indul meg a fogyás? Előre is köszönöm, ha valaki hozzászól és segít tartani bennem a lelket.

3 éve
#1292
Bojtika 3
Válasz Supernatural33 #1291 számú posztjára
Kíváncsi vagyok, hogy ez Nálad hogy fog működni hosszú távon. És ezt szó szerint értsd, tényleg kíváncsi vagyok.

4 éve
#1289
flamin
Sziasztok! Olvasgattam itt a hozzászólásokat, és látom eléggé megoszlanak a vélemények a számolás eredményességéről. Személy szerint sok diétát kipróbáltam már, de sajnos én olyan ember vagyok aki szeret enni, és nem tudnék lemondani életem végéig például egy jó lángosról. Tehát nekem ezért nem váltak be az olyan diéták amik kizárnak dolgokat. Ezzel szemben a kalóriaszámolást nekem találták ki, mivel bármit ehetek, csak mértékkel. A mérték pedig amúgy is minden diéta alapja. 4 hónap alatt fogytam 14 kg-ot, és bár most már nem megy le a heti egy kiló az 1200 kalóriát tartva, de ez is teljesen normális, hisz már kevesebb kalóriára van szükségem, mivel kevesebb kg vagyok. Még nem értem célt, hátra van 5-7 kg, és ha el is érem a célsúlyom, akkor is be kell tartani egy napi kalória keretet, ha nem akarom visszaszedni, de ez is egyfajta életmód váltás, amit igyekszem tartani. A másik pedig az, hogy mióta látom, hogy vannak olyan ételek amiket szeretek, de nagyon sok kalóriát tartalmaznak, sokkal kevesebbszer eszem őket, és nem érzem azt, hogy megvonom magamtól, mert az agyam elfogadja, hogy nem éri meg megenni azt. Tehát a lényeg, hogy nekem beválni látszik, és elfogadtam azt is, hogy nem fognak baromi gyorsan leolvadni a kilók, de lassan érünk messzire.

4 éve
#1288
feketeinci 9
Válasz bal126 #1286 számú posztjára
Kinek a pap, kinek a papné :)
Volt pár hónapja más is aki körme szakadtáig esküdött erre a módszerre, én még nem próbáltam.

Mivel mindannyian mások vagyunk, lehet hogy Neked ez jött be.
Pár hónapja olvastam Alan fogyása blogban hogy ő is kipróbálta a módszert - ha valaki, akkor ő valóban fegyelmezetten és naplózva csinál végig minden ilyen próbálkozást -, de nem jött be.

Jó lenne tudni előre hogy kinek mi a leghatékonyabb módszer, de addig is marad a kísérletezés, mindenki kialakíthatja a magának legkényelmesebb életmódot hízás nélkül.

4 éve
#1287
drisztina 1554
Válasz bal126 #1286 számú posztjára
Olvasva a hozzászólásodat, ugyanezt tudnám neked tanácsolni:

Próbáld meg a kalóriabázist "szellemisége" szerint normálisan csinálni, legalább egy hétig, és ha nem működik – pontosan úgy mint, karácsonyt megelőzően, állításod szerint oly sokszor – akkor valamit nagyon rosszul csináltál.

4 éve
#1286
bal126
Nagyon sokat használtam ezt az oldalt sikerült is lefogynom vért izzadva 89 kilóról 74 kilóra. Úgy éreztem magam mint egy ropi, nem volt erőm se kedvem se türelmem se. A módszer egyszerű volt és a nagykönyv szerinti: semmi cukor, cukros, alkohol, zsíros, leginkább csirkemell rizzsel, néha zab néha gyümi nagyjából amit tanítanak kis tojás, mogyoróilag kókuszolaj minden nap napi 45 perc intervallum edzés. Ahogy ezeket a megkötéseket elhagytam vissza is tért a súly, depresszió, fáradság, nehéz kelés, motiválatlanság pedig az étkezésem nem változott sokat. Karácsony előtt viszont rátaláltam a megoldásra a ketogén diéta személyében. Amúgy csak érdekességként a paleo az atkins és a húsevő diétának is ez a lényege. maxi zsír 70% moderált fehérje 20-30% a maradék szénhidrát. Jól érzem magam, eszek finomat és olvadnak a kilók. Az előző diétából csak a kókuszzsírt tartottam meg az mct tartalma miatt. Próbáljátok ki egy hétig, ha nem működik valamit rosszul csináltatok. Sok sikert hozzá

5 éve
#1285
Bojtika 3
Válasz 310583 #1284 számú posztjára
Szerintem a lényege, hogy nem rendszeres és nem tervezett. Meglepetésszerű.

5 éve
#1284
310583 436
Válasz wertert #1279 számú posztjára
A kilengos nap nem tervszeru. Az jon. Pl.tegnap, mikor mar mindent megettem megvolt a kaloriam, mosolyogtak a makroim, es este atmentem a lanyomhoz: gyumolcssalata, suti. Jol esett es nincs buntudatom.

5 éve
#1283
Bojtika 3
Válasz wertert #1282 számú posztjára
A betervezett kilengés nem olyan kicsit, mint a kádári időkben a dísztribün előtti kötelező vidám vigyor??? :D

5 éve
#1282
wertert 51
reméltem, hogy ilyeket fogtok írni, kicsit lazulnom kell ebben a témában, érzem:)

5 éve
#1281
Bojtika 3
Nekem sincs számolási kényszerem.
Nem tervezem be az ilyen napokat, sokszor azért alakul így, mert utazom valahova, és nem tudok mérni, felírogatni.
Vagy egyszerűen lazulok, a városban vagy egy baráti találkozón.

5 éve
#1280
Hilduci28
Ha ilyen napot tartok,elvileg heti egyszer akartam de havi 1 elég lesz.olyankor nem számolok semmit.mindent megkostolok amit kívánok. De nem eszek szédülésig.Viszont olyankor megprobalok többet mozogni.Ha nem sikerül akkor sem lesz semmi. Havi 1x 2 x ha többet eszel a kelleténél nem fogsz elhizni.Nem is 1-2nap vezetett ide.:-)

5 éve
#1279
wertert 51
Sziasztok!

Csak kiváncsiságból kérdezem, hogy kinek mi a módszere a kilengős napokra? Érdekelne, hogy mások hogyan csinálják. Én pl 2 hetente szoktam tartani egy-egy ilyen napot, rendszerint ha hazamegyek a családomhoz. Ilyenkor megkostolom a sütiket és nem fogom vissza az ebédet sem, de utólag mindig elfog a kényszeres elszámolásvágy, hogy mennyi kcal is lehetett abban a brownie ban, hány gramm is lehetett az a hortobágyi palacsinta? Közelítleg mindig tudni akarom h mennyi is volt az az annyi és utólag sokszor megbánom a kilengést... Ti hogyan álltok ehhez hozzá? És mennyire dobjátok be a gyeplőt ilyenkor? Csak 1-2 plusz falat vagy akkor jöhet az egész pizza és a nuteállás palacsinta?:)

5 éve
#1278
Timee
Ezt a jelenséget valamiért én sem nagyon értem, hogy egy kalóriaszámolós oldalon valaki kijelenti, hogy ez egy sz@r módszer és megmagyarázza miért... Nincs ezzel semmi gond, de tényleg minek van itt az ilyen ember... Én sem írok 90 napos diéta oldalakra, hogy mindenki bolond aki ott van és a tuti módszert én ismerem...
Az internet egy fantasztikus lehetőséget adott világszerte mindenkinek az információcserére, kommunikációra... De sajnos valami miatt sokan úgy érzik, hogy kéretlenül is véleményt nyilváníthat mindenről és mindenkiről. Úgyhogy az internetet használni is tudni kellene... Mindenki a másik képébe harsogja a véleményét. Elég unalmas és fárasztó már.

5 éve
#1277
feketeinci 9
Válasz szazix #1276 számú posztjára
Nekem a számolás vált be.
Ha Neked más, akkor egy újabb módszert fogunk megismerni.

Az én (saját) tapasztalatom az, hogy az emberek képesek számolni, hónapokig számolni. 15 hónap alatt 35kg-ot leadni szerintem jó eredmény.
A mérlegre is naponta ugrottam fel, van akinek ez is bejön. Hogy ennek mi volt az értelme? Szerintem ennek köszönhetem, hogy az anyagcserém sokkal gyorsabb lett, mert így konkrétan láttam hogy melyik kaja után működött jól, és melyik után nem annyira. Ugyanezt egy hét távlatából nehezebb lett volna követni.

Nem volt drasztikus diétám, és nem volt pokol az életem....nem tudom honnan veszed ezeket.

A TV-ben bemutatott extrém példák pedig nem ide valók, nem extrém fogyásra vagyok berendezkedve.
Továbbra is állítom hogy a kalóriaszámolás jó módszer, nem visz tévútra, az eredmény pedig nem csak a súlycsökkenés, hanem az ételek megismerése is.

5 éve
#1276
szazix
Válasz feketeinci #1268 számú posztjára
a kalóriaszámolás állandóan tévútra viszi a gyanútlant. nem számolgatni kell, hanem a nyilvánvalóan hizlaló ételeket anyagokat kerülni, (liszt, krumpli, rizs, cukor) ha mégis beviszi, akkor csipetnyi mennyiséget. és igen, koplalás nélkül nincs eredmény, ez van.

ezt vagy elismeri valaki, vagy nem. a mindenből keveset szintén egy álom,általában soványak mondják a túlsúlyosnak. azonban a túlsúlyosnak eredmény kell méghozzá mielőbb,mert akkor van motiváció. a havonta 1-3 kg tól sikeresen megszabadító diétát tapasztalatom szerint még egy hónapig sem csinálják az emberek.
mert a szerencsétlen gyarló ember minden másnap rááll a mérlegre, és semmit sem lát.
a szemei közben kiesnek az éhségtől, és egy hét után visszaesik, mondván, betartottam, és semmi sem történt.
jól írja az oldal mottója, valahol olvastam.
kevesebbet bevinni, többet elégetni.
olyan ,igenis drasztikus diéta kell, amikor akár szenved is az ember, de egy hét után lát eredményt, és rájön hogy megéri.egyébként ezt tanácsolom mindenkinek. bő hetente mérlegre állni, sűrűbben nem szabad.

az eredmény az egyetlen motiváló tényező, minden más, a szakemberek tuti receptje, (számolj mindent, és legyen pokol az életed) a dietetikusok szintén tuti szent Grálja csak másodlagos.
ha az egyén látja a fogyást,az a valami. a tartsd be a diétát, és 3 év múlva 12 kg mal kevesebb leszel ez egy vicc.
ennek a betartásához, és az eredmény- ráfordított energia koordináta rendszerhez, nagyon silány görbe tartozik.
van a tv ben a nagy fogyás, azt hiszem jól írom a nevét, ( ha nem akkor javítsa aki tudja) amikor 3-400 kilós embereknek segít a kis termetű fekete hajú idősebb orvos.
a legjobb példa ott van, annak az embernek, aki 10 éve 36 db hamburgert evett naponta, leveszi a napi adagját 8-900 ra!!!!! na ott szenvedés van és 3-4 hónap alatt akár 50 kg fogyás! ugyanezt mondom én is , csak kicsiben, és nem ilyen drasztikusan.

5 éve
#1275
Hilduci28
Mostmar inkább tvt sem nézek.

5 éve
#1274
Bojtika 3
Ha TV-zés közben csak sárgarépát, karalábét rágcsálsz, jobban teszed.

5 éve
#1273
Hilduci28
De nem vagyok éhes. Hízni is azért híztam m este tv chips csoki Szotyi. Kb 6-7kilo plus van most rajtam. Csak szeretnék még 1x úgy kinezni mint 22evesen. 63-65 kilós voltam.

5 éve
#1272
Bojtika 3
Koplalás bizony, a számok szerint alig pár kiló túlsúlyod van, de , a fogyáshoz is többet kellene enned.

http://orvosilexikon.hu/kalkulatorok/napi-kaloriaszukseglet-kalkulator


5 éve
#1271
Hilduci28
:-))) Lehet h koplalás...173 cm 70 kg vagyok.

5 éve
#1270
Bojtika 3
Nem tudom hány kg vagy.
A fehérjét illetően, testtömeg-kg-onként szoktak ajánlani 1,5 grammot, esetleg 2 grammot, de ennyit csak rövidebb ideig.

Ezek a makrók így, ahogy leírtad, 1400 kcal-t sem adnak ki.

Vagy koplaltatod magad, vagy hozzám hasonlóan apró termetű idősebb nő vagy. Nekem a BMR+100 Kcal ad ki kábé ennyi kalóriát.

5 éve
#1269
Hilduci28
Ch -150g
Fehérje -80-100g
Zsír -40g

Mindennapi mozgás!

5 éve
#1268
feketeinci 9
Válasz szazix #1265 számú posztjára
Ha van ilyen jó módszered, miért vagy itt?

Nem fog kioktatni sem szakember, sem önjelölt prókátor, ha neked ez bevált, egyél fél adagot, meg maximum gyümölcsöt, vagy szinten tartó jelleggel esetleg vacsorázz és ússz.

Sok sikert!

5 éve
#1267
ErrOrka 4
Válasz törölt felhasználó #1266 számú posztjára
vannak itt olyan fogyókúrák, hogy ahhoz képest egy hadifogoly tábor wellness volt...

5 éve
#1265
szazix
a módszerem rendkívül egyszerű. ha fogyni akarok, akkor nem eszek.
hogy csinálom?
bármilyen pékárú kizárva.
rizs, krumpli, csekély mennyiségben, egy normál adag fele maximum.
no reggeli, esetleg gyümölcs.
délben 12- 13 H között, kizárólag főtt étel bármiből bármennyi.
vacsora nincs, esetleg gyümölcs.
testmozgásképpen heti 3-4 napon úszok, általában bő félóra mellet.
kb. 2-3 nap után beindul a folyamat, és tanúsíthatom hogy működik. persze nem csekély akaraterő kell hozzá!
nem kérem sem szakemberek, sem önjelölt prókátorok kioktatását arról, hogy számolgassam hány kcl van a kifliben, meg a joghurtban. kiflit nem eszek, a joghurtot nem szeretem, számolni nem tudok.
aki fogyni akar, annak ellenben ajánlom ezt a módszert. a tartós eredmény érdekében a kívánt súly elérése utáni jó-jó effektus elkerülésére nagy gondot kell fordítani, minimális reggeli, szinten tartó jelleggel bejöhet, vacsora akkor sem, mint ahogy a pékárú- rizs, és krumpli sem!
tejtermékek: én nem eszek, esetleg délben egy kapucsínóban a tej. margarin, vaj, stb. kizárva, voltam a tejiparban, láttam hogy készülnek, és miből, inkább köszönöm nem!!
felvágottak, húsárúk: felvágott, ill. bármi ami az ipari termelésből kikerülő húsárú, ki van zárva. szintén alkalmam volt látni pár dolgot, a fujj szó nem tükrözi hűen a valóságot!
csirke: csak a felsőcombot tudom megenni, de ez egyéni. más minden jöhet ami kétlábú.
négylábúak: minden jöhet, nem kivételezek egyik fajtával sem :)
édességek: a déli órákban semmi akadálya.
zöldségek: bármi, a fújósak adhatnak csalfa érzéseket, sőt, heti eredményeket boríthatnak fel. módjával velük.

5 éve
#1264
Bojtika 3
Válasz slimshady977 #1263 számú posztjára
Csak ügyesen! :D

5 éve
#1263
slimshady977
Válasz Bojtika #1262 számú posztjára
:) Tudom hogy nem az édesség a szénhidrát...de túlnyomó többségben abban van, meg a lisztes dolgokban. De simán meg lehet csinálni, hogy bőven érték alatt maradjon :)

5 éve
#1262
Bojtika 3
Válasz slimshady977 #1260 számú posztjára
A szénhidrát nem az édesség.
Én simán meghaladom, ha eszem egy jó zabkását is, és nem figyelek.


5 éve
#1261
Csabi76
Igazság szerint a másik kettőnél is kellene minimum érték, főleg a zsírnál. Ha túl kevés a zsír az se jó, megsínyli a hormon háztartás és vannak esszenciális zsírok mint az omega3. Túl kevés szénhidrát megint csak nem szerencsés(hacsak nem ketogén) mert túl sok izmot bont a szervezet, belassul az anyagcsere stb. Szerencsésebb lenne -tól -ig rendszer.

Nekem nem okoz gondot hogy zöld legyen mind a három csík. Hogy 5 vagy 15 grammal kevesebb-e nem oszt, nem szoroz. Annyira pontosan úgy se lehet tudni mennyi az annyi.
( A nevem mellett azért nincs szám mert egy másik oldalon számolok csak ott nincs fórum)

5 éve
#1260
slimshady977
A fehérje vigyorgás nekünk jól összejön, főleg mert én a húst hússal is megeszem :) A páromnál a szénhidrát érték szokott mindig necces lenni, még kicsit többet eszik kenyérből :/ Én még a felét sem szoktam összeszedni a határértéknek.Nagy szerencse hogy eddig sem voltam édes szájú, így nem gond hogy ki kell hagyni az édességet :)

5 éve
#1259
Bojtika 3
Válasz törölt felhasználó #1258 számú posztjára
Nekem a több év alatt kétszer sikerült úgy, hogy teljesen véletlenül mindhárom csík pontosan egyezett. Csontra, pontra. :D

Azért a vigyorgás is összejött sokszor. Főleg ha van itthon fehérjeporom.

5 éve
#1257
slimshady977
Mi inkább húsosak vagyunk mint zöldségesek :) Ezért a fehérjét szerencsére mindig tudjuk teljesíteni, vagy hússal vagy sonkával :)
A fogyás is jól halad, mostanra /1 hónapja csináljuk a párommal/ már majd minden nap mind a három érték teljesítve van :)
Az elején beleléptünk abba a hibába, hogy kevesebbet ettünk mint ami elő volt írva és 3 hét után beállt a stagnálás :/ Végigolvastam a fórumaitokat és rájöttünk mi a baj. Most már megint beindult, szép lassan fogyunk. Köszönet az infókért! :)

5 éve
#1256
Bojtika 3
Válasz Csabi76 #1255 számú posztjára
Akkor már inkább legyűröm egyben.
De nap mint nap rendszeresen ennyit, biztosan nem.

Nem beszélve arról, hogy a helyi üzletekben ritkán van pulyka. Távolabbi boltban ritkán járunk, nem rendszeresen ott sem. Nagy öröm volt a múltkor a tesco-s pulykacomb filé.

5 éve
#1255
Csabi76
Válasz Bojtika #1254 számú posztjára
Szoktam pulyka mellet sütni zsírpapíron légkeverős sütőben. 30 dekából lesz talán 150-160 g mire megsül. Hihetetlen hogy nem tudsz ennyit megenni három fele osztva!
Szerencsére húsos voltam egész életembe. Legálabb ez belefér az egészséges táplálkozásba ha az édesség nem is. Minden gond nélkül betudnák vinni 200g fehérjét /nap. A napi adagom 120g, abból 10-15g a növényi eredetű.
A zabban nem csak sok a fehérje de az egyik legjobb az aminosav profilja növények közül, állítólag tejjel keverve lefedi az ember teljes aminosav szükségletét. Csak a tej se valami jó. Statisztikailag hamarabb halnak aki napi fél liter tejnél többet isznak. Valamiért nem jó a szívnek.

5 éve
#1254
Bojtika 3
Ha valaki szeret valamilyen húst, annak ez nem probléma.
Én nem szeretem - amint már mondtam is, de ha szeretném a húst, akkor nyilván nem lenne fehérje-gondom.

Annyi rengeteg fehérje azért nincs a pulykában, de a húsok között elég jó a maga 20%-ával. Eltekintve attól, hogy nem jutok hozzá rendszeresen - a napi fehérjeadaghoz ebből is mindennap legalább 30 dekát kellene megennem. Akkor vinném be az 50 gramm fehérjét. Nem bírok naponta ennyi húst megenni. Nem is eszem naponta húst.

Én a növényi fehérjét is számolom - a zabpehely pl. 14% fehérjét tartalmaz.

5 éve
#1253
slimshady977
Mi a párommal a pulykahúsra esküszünk, mint fehérjeforrás :) Kis adag is rengeteget tartalmaz és mellesleg imádjuk is. :)

5 éve
#1252
Bojtika 3
A tojás közel annyi zsírt tartalmaz, mint fehérjét. Túrót azért veszek ritkán, mert rám romlik.
Lassan 60 éves leszek, nem akarok teljesen leépülni, és pár éve már ígéretes formában voltam.

5 éve
#1251
Csabi76
Válasz Bojtika #1250 számú posztjára
Igazán annyi mindennel lehet fehérjét bevinni a haltól a túróig. Ha nem szereted a húst túróból és tojásból lehet desszert jellegű dolgokat kreálni. Sok mindent kipróbálnák ha nem lennék lusta vele vacakolni. Olyan típus vagyok hogy minden nap megtudom ugyanazt enni és az egyszerűségre törekszem. A kalória nem gond, amennyivel több fehérjét eszel annyival kevesebb szénhidrátot. A szénhidrát úgyis jobban generálja az étvágyat és nélkülözhető, addig a fehérje nem. Fontos hogy meglegyen a szükséges.

Van egy youtube csatorna fiatal pár gyakorlatilag gyümölcsön élnek, a srác már csont és bőr, legálabb hüvelyeseket ennének ha már vegánok. 30 felett elkezdi elveszíteni az izom tömegét az ember és ha egy kritikus szint alá süllyed meghal. Az izom tömeg egyenes arányban van a várható élettartammal. Nyilván nem az extrém testépítőkről van szó, akik a kémiát is bevetik.
Különben színvonalas filmeket csinálnak.

5 éve
#1250
Bojtika 3
Fenntartásokkal fogadva is, rövidebb időszakra érdemes lenne. Kár, hogy elképzelni sem tudom, akár több napon át is hogyan viszek be ennyit.
Esetemben napi 80 g fehérje is mehetne, ami durván 320 Kcal, a napi keretemnek nagyjából negyede.
Por nélkül eleve nem megy, de ilyen arányban a gatyám is a porra költöm akkor. A napi jóleső fehérjearány nálam az a 15% körüli. És emellett érzem, hogy kevés!


5 éve
#1249
Csabi76
Túl sok fehérje készítményt árulnak azon az oldalon, hajlamosak túlozni. Az is igaz, fehérjéből inkább több mint kedvesebb..

http://www.steelfit.hu/olvass/cikk/35

5 éve
#1248
Bojtika 3
Hozok kis "szakirodalmat".

Én is meglepődtem a fehérjékre vonatkozó (6.) bekezdésen.

https://m.builder.hu/a-nok-10-leggyakoribb-hibaja-egy-dietaban-a2345

5 éve
#1247
Blacklily 1
Válasz törölt felhasználó #1246 számú posztjára
Egyetértek. Amúgy meg ez a sok ilyen-olyan diéta (horoszkóp diéta, jézusom, ilyen is van?!) általában a végén arról szól, hogy az emberek már nem tudnak mit kitalálni arra nézve, hogy hogyan magyarázzák meg az éppen új, divatos trendeket. Van akinek a káposztaleves az "isten," másnak a tojás, ananász, vagy éppen az éjjel-nappal zab. Esetleg a mélytengeri rákok porrá őrölt páncélja. Az esetek 99%-ban kiderül, hogy ez valahol, valakinek sok pénzt jelent. Ideig-óriáig mindegyik új (!) módszerrel lehet fogyni, hogy aztán a legtöbb esetben az illető kamatostul szedje vissza a kilókat. Egyébként ettől a vércsoport diétától meg a paradicsom elhagyásától (!!) most padlót fogtam, merthogy pont a paradicsom az, amit aztán nyugodtan lehet enni, nem azon áll vagy bukik, hogy le tud-e valaki fogyni vagy sem. Szegény, ártatlan gyümölcs! (Merthogy az igazából nem zöldség, hanem gyümölcs.) :-D

5 éve
#1245
sinnesro
De jó lenne, ha itt nem lehetne erősen kétséges kinyilatkoztatásokat olvasni.

5 éve
#1244
Csabi76
Válasz Bojtika #1243 számú posztjára
Na meg az egyik reklám arca az egyik táplálékkiegészítő termékeket forgalmazó cégnek.

5 éve
#1243
Bojtika 3
Válasz Csabi76 #1240 számú posztjára
Ja... hát attól, hogy fotogén, és sokat dolgozik a testén, még nem biztos, hogy van önálló kutatásokon alapuló véleménye az étkezésről. Szerintem inkább tanácsadója van. :D

5 éve
#1242
Optilikusz 17
Válasz bodiedith #1235 számú posztjára
Szia,

Az egészséged szempontjából nagyon jó, hogy elhagytad a tejtermékek fogyasztását. Csökkented a csontritkulás veszélyeit. :-) Ha aggódsz a fehérjebevitel miatt, fogyassz babféléket, lencsét és zöldségeket. A növényi fehérje nem káros a szervezetre. :-)

5 éve
#1241
310583 436
Válasz Bojtika #1239 számú posztjára
Most neztem meg nekem mi lenne jo a vercsoportom szerint: minden amit szeretek vagy imadok es sokat eszek az kerulendo vagy max semleges.Ennyit errol ( tobb betut nem is erdemes ra vesztegetni)

5 éve
#1240
Csabi76
Válasz Bojtika #1239 számú posztjára
https://biotechusa.hu/sportolok/kiss-virag/

5 éve
#1239
Bojtika 3
Ha csak azt vesszük, hogy a férjemmel azonos vércsoportba tartoztunk, elvileg ugyanazt kellett volna ennünk.
Ő nem tudott volna meglenni teljesen hústalan étrenden, én viszont vidáman. Ő odavolt a paradicsomért, én enyhén szólva nem annyira...

Ki az a Kiss Virág?

5 éve
#1238
Csabi76
Válasz Bojtika #1237 számú posztjára
Kiss Virág is azt mondta hogy azért nem ehet paradicsomot mert a vércsoportja... Állítása szerint nem tudott fogyni és a paradicsom elhagyása volt a kulcs, merthogy a vércsoport diéta szerint ő nem ehet paradicsomot.
Erősen szkeptikus vagyok! Az ember azt gondolná Virág azért tisztában van a dolgokkal.

5 éve
#1237
Bojtika 3
Hozzátenném, hogy a lúgosítás-savasítás elméletről már sokszorosan beigazolódott, hogy nem állja meg a helyét.

A vércsoport-diéta is erősen kétes.

5 éve
#1236
310583 436
Válasz bodiedith #1235 számú posztjára
Ne haragudj, nem rossz indulatbol mondom, de ha te 172 cm-esen a 62 kg-oddal nem vagy megelegedve, akkor neked inkabb psihologus kell mint fogyokura.
Az, hogy esetleg nem fogyni, cask eletmodot valtoztatni akarsz, az mas teszta. Ha az a szandekod, hogy megtanulj egeszsegesen etkezni. De ez szerintem nem a tejtermekek kiiktatasaval tortenik meg, rengeteg olyan kaja van napjainkban amit egeszseges eletvitel mellett nem tanacsos fogyasztani, vagy cask kis mertekben ( Cukor, cukrozitt termekek, sutemenyek, feherlisztes termekek, uditok, feldolgozott hustermekek, stb, de ezeket szerintem tudod mar).Szerintem a tejtermekek is kellenek a szervezetunknek ha egyszer nincs rajuk allergiad, pl a kecsketejbol keszult natur termekek nagyon is egeszsegesek, de nekem a tehentejesekkel sincs bajom,csak ne legyenek izesitve.
Ami a narancsbort illeti nem igazan tudok hozzaszolni, de talan a sport segitene rajta. Neked nem fogynod kell, hanem izmosodni, alakot formalni, ha a mostanival nem vagy elegedett

5 éve
#1235
bodiedith
Sziasztok,

Lenne egy nagyon megosztó kérdésem, és nem tudom van-e aki tud ebben segíteni. Először is Ditti vagyok, 26 éves, 172 cm és 62 kg. Nem vagyok meghízva, sőt, de az örök magával elégedetlen típus vagyok/voltam, és mindig volt egy kis narancsbőr a combomon, ami nagyon zavart, és szinte sose tűnt el. (Talán a 90 napos diétakor igen de se előtte se utána soha) Szóval kitaláltam hogy mivel bármilyen diétát képes votlam eddig betartani kiiktatom az összes tejterméket az étrendemből, hiszen folyton azt hallani, hogy a tej savasít, a tehéntej amúgy sem emberi fogyasztásra van stb stb... Alig vártam a hatást, és mostmár, több, mint 6 hónapja nem eszem tejtermékeket (néha ettem mozzarellát de tényleg ennyit csaltam csak) és nem változott semmi. Sőt... mintha a combom állapota még kicsit rosszabb is lenne, és nem tudom hogy ez lehet-e a tej kiiktatása miatt? Lehet hogy az alacsonyabb fehérje bevitel miatt megnőtt a ch és zsírbevitelem, és ez ide vezetett? Ti isztok tejet? Van valakinek véleménye a tejtermékekről? Alapvetően nem volt semmilyen érzékenységem stb... szóval ezt amiatt döntöttem, mert azt mondják étrend-sport 70-30% a diéta sikerességét illetően. De most kezdek elkeseredni, mert nekem nem változott meg ettől az életem... Alapvetően a vércsoport diétám szerint is (A) a tejtermékek számomra nem kívánatos dolgok, de már nem tudom....
Előre is köszönök minden hasznos tanácsot/kommentet!!!

5 éve
#1234
Optilikusz 17
Válasz holdosi #1233 számú posztjára
Szia!

Ahova szedsz föl először, onnan megy le utoljára. Hasról is le fog menni, csak kitartás! :-)
A legeslegutolsó a zsigeri zsír, úgyhogy arra figyelj, hogy még ha már kívűlről karcsúbb is vagy, ne kezdj el visszahízni, mert az a zsigeri zsírba megy. És az a legkárosabb a szervezetre, nem a bőr alatti zsír. Sok sikert és kitartást!

5 éve
#1233
holdosi
Sziasztok!
Rutinos fogyókúrázónak vagyok mondható(sajnos), de csak nemrég regisztráltam az oldalon.
Nyár közepén kezdtem el fogyózni,mivel barátaim rávilágítottak arra amit nem akartam észrevenni,hogy eléggé meghíztam.
120+-os voltam,mert nem igazán akartam ráállni sem a mérlegre és ameddig nem tudod,hogy hány kiló vagy, addig nem nagy a baj. (gondolom ismerős többeknek ;) )
Szóval a nyarat végiglötyögtem, de igazából szeptemberben kezdtem el tudatosabban étkezni és mozogni, addig csak szoktattam magam a gondolathoz,hogy fogyni kéne.
Azóta igyekszem egészségesebben étkezni (sovány hús, sok zöldség.....NO nasi-> az a gyengém,illetve csak volt) és az elmaradhatatlan mozgás (kondi terem+ futás/elipszis tréner). A kezdeti időszak szenvedés volt, de most már hozzá tartozik a napi rutinhoz (néha nyűgösen az igaz, de kinek nincs nyűgösebb napja???). Szóval nyár közepe óta lementem 99-re. Akkor léptem be erre az oldalra. Utólag azt mondom,hogy szerintem ezzel kellett volna kezdenem, mert itt voltak olyan meglepő dolgok az ételekről, amiket nem is gondoltam volna. így is elégedett vagyok az eddig elért eredménnyel és biztos vagyok benne, hogy ezután is tartható lesz a kitűzött cél, illetve a kalóriaszámlálással tovább tudom kontrollálni az elért eredményt vagy még fokozhatom is.
Ha esetleg tud valami tuti tippet a hasi illetve úszógumi fogyáshoz,az ne kíméljen.

5 éve
#1232
Markocska86
Sziasztok!

Én pár napja beruháztam egy Stepperre, jelenleg napi fél órát taposok rajta. Esetleg van akinek bevált rendszeres használat mellett?

5 éve
#1231
Csabi76

5 éve
#1230
NagyN733
Válasz törölt felhasználó #1229 számú posztjára
Nem cél az ezer kalória. Leggyakrabban napi 7,5 km-t gyalogolok futópadon 5% emelkedőn 3,0-3,6 km/h tartományban napi két részletbe délelőtt és este tévénézés, nyelvtanulás közben, ez 825-860 kalória időtől függően, amit itt tudok kiszámolni:
http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/walking-calorie-burn-calculator.shtml
Ezer vagy afelett akkor jön össze, ha dolgozni kell a ház körüli munkákon, vagy boltba kell menni.. Belefér naponta 1-2 kocka 70%-os csoki, vagy 1-2 szem m&m-s smarties bogyó is az étrendbe. :) Nem tervezem hosszú távon, csak le akarok dobni gyorsan 10-15 kilót.

5 éve
#1228
NagyN733
Válasz feketeinci #1227 számú posztjára
Ketogén diéta az amikor a szervezet ketózisban éget, ezt ketophan tesztcsíkkal ellenőrzöm. A teljes szénhidránhiányt nem tartom jó ötletnek, mert azt éhezésnek tekinti a szervezet rossz hatással van a közérzetre, és túlzottan igénybe veszi a májat.
A szénhidrátbevitel ellenére azért marad meg a ketózis, mert mozgással, gyaloglással minden nap 500-1000 kalóriával többet égetek, evés után több részletben, így folyamatosan deficitben vagyok hiába a ch bevitel. Egy hét alatt 89 kilóról 87-re fogytam. addig folytatom amíg jó a közérzetem, ha ebben változás lesz, leállok. Reggel-este 1-1 kapszula nem termogén trec nutrition fat transporter+ xs fat burner, 1 g c vitamin, 3000 ne d vitamin, biotech one-a-day multivitamin. Egyelőre bírom. Ma pl. megszaladt kicsit a ch a töltött káposztában lévő rizs miatt, 87 grammra, de mivel ma éppen 929 kalóriával égettem többet mint a bevitel valószínű ezért maradt fenn a ketózis 5 mmol-os értéken.

5 éve
#1227
feketeinci 9
Válasz NagyN733 #1226 számú posztjára
Félek hogy valami nem világos.
Ha jól tudom a ketogén diéta alapja a 75% zsír, 20% fehérje és 5% CH.

Ha 50g CH-t eszel, és az 5%, akkor 4000kcal-t eszel egy nap?
Vagy Te valami új ketogén diétát tartasz?

Nem attól fogysz véletlenül, hogy kevesebbet eszel mint korábban?

A közérzeted milyen?
Úgy tudom a ketogén kezdők az első 2 hétben nagyon pocsékul érzik magukat, mert a CH az agy működéséhez kell, és ennyi idő kell amíg a szervezet átáll arra, hogy ezt az energiát ne CH-ból akarja megkapni (ha jól értem ezt a folyamatot).

A ketogén diétások nem elsődleges célként tűzik ki maguknak a fogyást, ez a diéta mellékterméke, az ő céljuk a gyógyulás nagyon kemény betegségekből.

Csak azért teszem fel ezeket a kérdéseket, mert úgy gondolom, hogy amit csinálsz az nem konkrétan a ketogén diéta. Itt dumálhatunk róla, de ha ez tényleg nem a ketogén diéta - jó ha tudod.

5 éve
#1226
NagyN733
most kipróbálom a ketogén diétát, a szénhidrátot 50 g körüli értéken tartom. 7 napja csinálom eddig 2 kg ment le.

5 éve
#1225
310583 436
Válasz Bojtika #1220 számú posztjára
Valamit elszamoltal szerintem, nekem 1559-re jon ki Snvirag BMR-je, nem 1150 es nem is 1300-1500 ahogyan o irta! vagyis 1600-on kicsit felul kellene ennie!

5 éve
#1224
snvirag
Válasz Bojtika #1223 számú posztjára
Értem, kár, hogy nincs egy fix, mert nem mindegy, hogy 1100 vagy 1500 :D
Kicsit elbizonytalanodtam, de hát betartom, majd csak megindul újra.

5 éve
#1223
Bojtika 3
Végül is mindegy, ha már belőtted 1400-ra, akkor attól ne térj el nagyon.
Többféle a számítási mód is, a kalkulátorok is.

5 éve
#1222
snvirag
Válasz Bojtika #1220 számú posztjára
Szia, 1150?! Ezt nem értem. Egyik oldalon 1320, másikon 1553, most meg 1150? Több kalkulátoron is megnéztem ezért kb 1400-ra lőttem be a BMR-t. Az edzés variálás tipp jónak tűnik kipróbálom. Eddig vegyítve dolgoztam mindenre (aerob+kettlebell+alakformáló gyakorlatok minden testrészre), de talán, ha "szétszedem" beválhat. Tudok angolul, hasznosnak találom, köszönöm a válaszodat!

5 éve
#1221
snvirag
Válasz Fantasia #1219 számú posztjára
Szia, persze tudom, ötletszerzés volt a célom :) Hát igen 1800 -2200 kcal ettem eddig maximum. Mivel a BMR-em a 77 kg-ra már csak 1300-1500, ezért nem mertem többet enni.
Igen szoktam variálni, de javarészt aerob eddzéseket végzek ehhez jön alakformáló edzés, kettlebell. Vegyíteni szoktam nem minden testrészre levetítve. Szóval eddig még nem bontottam úgymond külön testrészeket napokra. Lehet hozzászokott valóban?! Köszönöm, persze kitartok, csak olyan rossz, hogy 'nem haladok' egy ideje, pedig minden erőm lelkesedésem benne van. Köszönöm a válaszod, persze, hogy hasznos volt! :)

5 éve
#1220
Bojtika 3
Válasz snvirag #1218 számú posztjára
A paramétereid alapján a BMR-ed 1150, na mondjuk legyen 1200. (Én is pici vagyok, még alacsonyabb nálad, jelenleg 60 kiló, 50-52 lenne nekem jó, ennyiről is jött vissza a túlsúly..)
Egyetértek Fantasia-val, variáld az edzéseket. A napi kalóriabevitelt viszont ne állítgasd ötletszerűen, egyébként is beletelik pár hétbe egy-egy beállításhoz való alkalmazkodás.

Még mindig a Bmati által kitapasztalt edzésbeosztás vált be a leginkább, amikor testtájak szerint bontva edzünk, ez alapján heti 2 aerob nap van (avagy teljes testes mozgás,)
Tehát egy nap felsőtest, egy nap alsó testfél, egy nap teljes/aerob: Utána ez a kör újra, majd a heti pihenőnap.

Ha nem tudsz angolul, akkor is ki lehet szótárazni, itt remekül lehet variálni a szűrőt:

https://www.fitnessblender.com/


5 éve
#1219
Fantasia 107 192
Válasz snvirag #1218 számú posztjára
Szia! Én nem rendelkezem ugyan hasonló paraméterekkel, de ebből nem is lehet kiindulni, mert senki sem egyforma. Persze ettől még lehet ötleteket meríteni másoktól, de nem a paraméterek az alap :)
Én arra lennék kíváncsi, hogy az edzéseid napjain is ilyen keveset eszel? Mert az is lehet, hogy még a megnövelt, 2000 körüli kereteddel is éheztetted magad ennyi edzés mellett.
A másik dolog, ami eszembe jutott, hogy időnként változtatsz-e az edzések típusán? Ha ugyanazt csinálod rendszeresen, hozzászokik a tested, és már nem éget annyi kalóriát. Mindig mást kell csinálni. Sajnos nem tudom, hogy mennyi idő után számít megszokottnak egy-egy edzéstípus, de ennek már utána tudsz nézni, ha nálad esetleg fennáll ennek a veszélye.
Az eddig elért -16 kiló egyébként már önmagában is hatalmas eredmény szerintem, úgyhogy biztosan menni fog a többi is, ilyen rövidebb stagnálások előfordulhatnak, tombol a nyár is, csak tarts ki. Remélem jön még valaki nálam okosabb, aki tud még hasznosat mondani neked :)

5 éve
#1218
snvirag
Sziasztok! Van olyan, aki hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint én? 154 cm, 77 kg, 25 éves nő vagyok. Eddig leadtam 16 kg-ot. Egy héten 5-6-szor aerob mozgást végzek + kettlebell eddig kb. 1800 kcal-val fogytam. Egy ideje tesztelgettem többel néha 2000-2200, kevesebbel 1300-1500, gondoltam vagy éhező üzemmód miatt, vagy azért mert további fogyáshoz lejjebb kellene vinnem a kalóriabevitelt. Egyik se jött be, lassan 1,5 hónapja 77 körül vagyok. Valaki hasonló helyzetben? Még 15-20 kg-tól szeretnék megszabadulni, szóval félúton vagyok.

5 éve
#1216
DTJ
Válasz Jucc13 #1215 számú posztjára
Köszi a linket, bekerültem a Dieta Pro csoportba, nagyon szimpatikus, a csajnak aki vezeti pedig elég durva tudása van.

5 éve
#1215
Jucc13
Köszönöm az infokat, ezesetben nyugodtan linkelek :)
Igen, közben arra is rájöttem, hogy nincs lehetőség privát üzenetet küldeni :D max e-mailben lehetett volna megoldani.

Luna1110: Alapanyagcsere alatt ne egyél. Ha a szervezet úgy érzi, koplalsz, akkor raktározni kezd - márpedig ha BMR alatt eszel, az éhezés (ha orvos mondja, ha nem..).

A csoport, amit említettem: https://www.facebook.com/groups/lifetilt.dieta.pro/
Remélem szeretni fogjátok, ha csatlakoztok :)

5 éve
#1214
Bojtika 3
Válasz Jucc13 #1211 számú posztjára
Az L-karnitin edzés előtt nem ellenkezik azzal a ténnyel, hogy jótékonyan hat a szívműködésre.
De egy időben zsírégetőként ajánlgatták, holott csak arról van szó, hogy segít az intenzívebb edzésben.

Itt szabad termékről írni, mert Adminunk a kezdet kezdetén azt határozta meg, hogy nyilvánvalóan segítő szándékkal történik, és akkor nem lehet korlátozni.

Linkelni is lehet, szabad, viszont privát üzenet lehetőségéről nem tudok.

A vitaminokról és ásványi anyagokról épp a napokban olvastam, amit magam is tapasztaltam már, hogy a szervezet nem tudja másképpen jelezni a hiányt, mint éhséggel.

Ezen alapul az úgynevezett szegénységi kövérség is. Azért hízik meg az illető, mert pl. zsíros kenyérből mire összeszedte a fehérjét és mondjuk a vasat, addigra már nagyon sok felesleget evett meg.

5 éve
#1213
Luna1110
Válasz feketeinci #1210 számú posztjára
Számolok én, csak nem ezen az oldalon vezetem, mert a másik (konkurrens oldalt) hamarabb találtam meg, és nekem az a táblázat szimpatikusabb volt, mert a cukorbetegség miatt nekem étkezésenként jó látni az elfogyasztott szénhidrát menniséget, valamint annak az oldalnak a kezelését tanultam meg.
Egyébként mindkét oldalt használom, ennek a fórumját, illetve a tápanyag táblázatot, csak nem ezen vezetem. meg kellene tanulnom ennek a kezelését.
Nekem az is bekavar, hogy az endokrinológus kategórikusan megmondta, hogy 1400 kcal, 160 gr. szénhidrátot kell ennem egy nap. Az én BMR-em viszont 1700 körül van. Ilyenkor mi van? Azért általában a BMR körül eszem hétköznap, Hétvégén sajna többet, mert egy normális ebéd (aminek nem tudok ellenállni) krupli + hús az óhatatlanul több. Ezen kell változtatnom tudom, hétvégére is külön főzni magamnak.

Jucc13 jöhet a link.

5 éve
#1212
vagyokakivagyok
Jöhet a link :)

5 éve
#1211
Jucc13
Válasz Luna1110 #1209 számú posztjára

Szia Luna1110!

Csak hogy én is válaszoljak, ha már engem kérdeztél: Elnézést ha félreérthető voltam, a táplálékkiegészítő "koncentrált formában tartalmaz tápanyagokat". A tápanyagok alatt én vitaminokat és ásványi anyagokat értek.
L-karnitint edzes előtt, én jobban bírom, nem fáradok ki olyan hamar.

Amiket szedek: multi, C vitamin, magnézium, omega3, fehérje. Nem tudom, hogy lehet-e itt termékekről írni, ha szabad, később írok véleményt.

A 22-es csapdájára: tagja vagyok egy csoportnak, ahol nagyon sok hasznos infot találni, és nem ilyen fogyicsokiról prédikálnak, szerintem te is kapnál választ a kérdésedre.
Linkelni szabad? Ha nem, akkor priviben szívesen átküldöm.

A vitamin pedig nem hizlal, az éhség egy jelzés, mégpedig azt jelzi, hogy tápanyaghiány van.

5 éve
#1210
feketeinci 9
Válasz Luna1110 #1209 számú posztjára
Pedig tuti nem ma kezdted, ha 44 már lement!
A napi tökmag mennyi kalória? Nálam a szotyi volt a befutó, de azt sikerült 8 évvel ezelőtt száműznöm :)

Nehezen indul be újra, ezt tapasztaltam. Rólam is leszaladt 35 15 hónap alatt, majd letettem a cigit, és pár hónap stagnálás után jöttek a falási rohamok, de ez nálam pszichés volt, a visszaszedett 15kg pedig fizikai, ezzel küzdök újra.
A számolás elhagyása tuti negatív dolog....úgy gondolom hogy már mindent tudok, és amikor leülök hogy na nézzük meg ma mennyi is volt - kiderül hogy nem jó!
Legutóbb azon vettem észre magam, hogy BMR alatt vagyok már napok óta! Így hiába dolgozom a mozgással, hiába hitetem el magammal este hogy nem is vagyok éhes, észrevettem, hogy tartalékolok, pedig a reggeli randi mindig teljesül.

Biztos hogy a vitamintól van falási rohamod? Nem olyan érzésed van, hogy csak akkor tudsz megnyugodni (mert valami felizgatott) ha azonnal eszel valamit?
Nekem ez volt, ezért nem csodálkozom a visszakúszott kilókon, cigi ide vagy oda. Az a rengeteg kolbász-kenyér meg pogácsa, ami a télen "nyugtatóként" hatott, csoda hogy csak ennyit hozott vissza!

Meg persze ez az "én mindent tudok már erről" érzés, mert már egyszer végigcsináltam dolog sem működik. Ha számolok kiderül hogy nem jól csinálom, és mindig alul eszek!

Te is tudod mit rontasz el....tökmag, hét vége.....és látom hogy a számolás sem folyamatos, hiszen csütörtök van, nem hét vége, és nem számoltál pl. tegnap.
Így jönnek fel ezek az alattomos kilók!

5 éve
#1209
Luna1110
Válasz feketeinci #1208 számú posztjára
Én sem csodaszerekre gondoltam zsírégetőként. L-Karnitin és társaira gondoltam, ezzel kapcsolatban kérdeztem tapasztalatokat.
22-es csapdájában vagyok, ebből kellene kilépnem. Rendszeresen mozgok, heti 4 nap úszom, a diétát hétköznap tudom tartani, de hétvégén mindig tönkreteszem.Le kellene szoknom a tökmag nassolásról is.Viszonylag sokat fogytam, de a lefogyott kilóim szépen lassan kezdenek visszamászni.
Csak kellene valami, ami segítene újra beindítani a fogyásomat.
A multivitaminról is leálltam, mert a benne lévő B vitamintól írtózatosan éhes lettem, falási rohamok jöttek rám. Az a módszer (diéta, mozgás, kalóriaszámolás), amivel korábban fogytam 44 kg-ot, most nem működik. Ötletek?

5 éve
#1208
feketeinci 9
Válasz Luna1110 #1206 számú posztjára
Multivitamint mindenképpen, abból is a silvert, mert 50 felett vagyok.
D vitamint, mert azt vettem észre, hogy sokkal jobb az immunrendszerem amióta napi rendszerességgel pótolom.
Jelenleg MagneB6-ot is, mert az orvosom azt ajánlotta (azt hittem tikkel a szemem, de az arcom izmai ránganak néha, ez arra való).
Étrendtől függően bekapok 1-1 kanál utifűmaghéjat, mert ha úgy érzem hogy a bevitt kaja nem tartalmaz elég rostot, veszélyben a mindennapos randi a porcelánnal.....ez leginkább a tésztás napokon fordul elő.

Pár éve Bio-Króm-Diával kezdtem, ami szerintem jól támogatta a diétát, de később ennek nem láttam hatását, ezért abba is hagytam.
E vitamint is szedtem, amikor úgy éreztem hogy a szememet kicsit meg kellene támogatni, de már ez is elmaradt.

Én húsimádó vagyok, tehát fehérjét külön nem eszem, bár van itthon.

Természetesen hosszú életem során én is megrendeltem olyan "csodaszert" ami visszafizetési garanciát vállalt arra, hogy x idő alatt le fogok fogyni valamennyi kilót, gondoltam nincs veszíteni valóm, hiszen ha nem működik, visszafizetik az árát.....és természetesen mire kiderült hogy nem működik a céget már sehol nem találtam hogy a terméket visszaküldhessem, és csak ekkor derült ki hogy beleestem a csapdába, amibe oly sokan mások is. Van ilyen :) Ezzel tartoztam az ördögnek :)

5 éve
#1207
Bojtika 3
Én multivitamint szedek, ahogy itt sokan. Olyat, amiben ásványi anyagok is vannak. És nem mindig ugyanazt, hanem váltogatom, hogy ne legyen mindig ugyanaz az összetétel.
Van, hogy pluszban vasat is szedek, sokan pedig esküsznek a D-vitaminra, én még mindig nem írattam fel, ugyanis nem jutok el mostanában orvoshoz.
Én emellett még L-karnitint szedek rendszeresen, napi 1-2 kapszulát, az enyém magnéziumot és néhány vitamint is tartalmaz. Nem zsírégetőként, mert arra nem alkalmas... hanem jótékonyan támogatja a szívet, főleg az ilyen "húshagyóknál", mint amilyen én vagyok. - C-vitamint időszakosan, kúraszerűen (mert néha elfelejtem). Nem görcsölök rá semmire.
Elvben lehetne itthon fehérje, néha van is. Sokan azt is rendszeresítették.

5 éve
#1206
Luna1110
Válasz feketeinci #1205 számú posztjára
Bocsi! Lehet, hogy én értettem félre valamit, de az én olvasatomban az étrend kiegészítők közé tartoznak a zsírégető készítmények. Így a szövegkörnyezetből számomra az derült ki, hogy a diéta, mozgás mellett ilyet is szedett. Az számomra is világos volt, hogy nem azzal fogyott le.
Te milyen táplálékkiegészítőre gondoltál, amit pótolni kell, fehérje, vitamin, ásványi anyag???? Nem értem.

5 éve
#1205
feketeinci 9
Válasz Luna1110 #1204 számú posztjára
Nem szedett zsírégetőt.
Hol olvastad hogy azzal fogyott?
Táplálékkiegészítőt szedett, amire azért valljuk be, hogy egy diétában szükség is van. Csökkentett kajával nem lehet bevinni mindent, még normális kajálással sem.

Az pedig hogy kinek melyik való, el kell tudni dönteni. Mit viszel be természetes módon, és mit nem tudsz? Hány éves vagy, mert attól is függ mire van szükséged.
Még tudnám sorolni.
Többet is ki lehet próbálni. Nagyon egyénfüggő.

5 éve
#1204
Luna1110
Válasz Jucc13 #1199 számú posztjára
Szia Jucc13!
Engem érdekelne a zsírégetőkkel való tapasztalatod? Milyeneket szedtél? Termogenikust vagy mást?

5 éve
#1203
DTJ
Köszönöm szépen a válaszokat! Próbálom jól csinálni, mindent kiolvasni, remélem belejövök. Jucc13 említettél egy blogot, leírnád melyik az?

5 éve
#1202
Katka77
Én szívből megértem a kezdőket... Az elején én is gyorsan akartam nagyon sokat fogyni. "Kit érdekel a BMR, majd én csak 1000- 1200 kcal-t eszem, és 3 hónap múlva ... fúúúúú!" - bevallom így álltam hozzá én is. Le is ment 3 kiló, gondolom abból kevés volt zsírból, aztán leállt. Akkor kezdtem el olvasgatni a fórumot, és szép lassan beláttam, hogy igazatok van. Türelem! Igen is BMR alatt nem szabad enni! (Első héten ezt nehéz elfogadni.) Elgondolkodtam rajta, hogy azokat a plussz kilókat 9 hónap alatt szedtem fel, nem 3 hónap alatt. Bele gondoltam, hogy havi 3 kg fogyással fél év alatt ha 18 kg-t fogyok... az mennyire rengeteg sok kiló. Legyen "csak" 15 kg, ha néha "félre siklik a dolog." Képzeljetek csak el 15 kg zsírszalonnát, az mekkora tömeg. :) Nemrég volt Karácsony, és lassan 5 hónapja, milyen hamar elment az idő... akkor én hová sietek? Miért tegyem tönkre magam idegileg, fizikailag, egészségileg? A másik dolog, hogy ha gyorsan fogyok éhezéssel, jövőre kezdjem újra, mert visszakúsznak a kilók? Megéri azt? NEM! :)

5 éve
#1201
renci31
Sziasztok!
Megosztanék egy pozitív tapasztalatot!
Édességfüggő voltam....naponta többször megkívántam(mindegy hogy mit,csak édesség legyen),és ettől sokszor nagyon megugrott a keretem,amitől nagyon elkeseredtem...természetesen a fogyásom is megállt.Mindíg is szénhidrátfüggő voltam.Erre kerestem megoldást.Megtaláltam a Bio-Chrom-ot.Nem veszíthetek vele semmit alapon 2hete elkezdtem szedni.Az első pár napban megállapítottam hogy semmi hatása sincs,ugyanúgy jött a vágy az édesség után.Gondoltam ha már ennyi pénzt kiadtam érte beszedem mindet,meg fórumokon azt tapasztalták hogy 2-3 hét után volt hatása.....kb 1.5 hét után azt vettem észre hogy egyáltalán nincs igényem,és nem is gondolok,sőt ha előttem eszi a kislányom a húsvéti csokoládét meg sem hat az édesség jelenléte.
További sikeres súlyvesztést mindenkinek:-)

5 éve
#1200
Bojtika 3
Válasz DTJ #1195 számú posztjára
Oltás egy szó nem volt benne.
A napi keret mindenkinél egyéni, a neme, életkora, magassága, testsúlya, napközbeni fizikai igénybevétele alapján számítja ki a rendszer.

Ez nem az az oldal, ahol az érdeklődő kezdőnek másképpen válaszolnak. Sajnálom, hogy az eddigi tapasztalataid alapján, nyilván, eleve támadást feltételezel.

De semmi baj, szívesen segítünk.
Viszont a többiekkel egyetértve, én is sokallom a fogyási célodat, mert pár hét alatt éppen csak belejönni lehet az átállított táplálkozásba. Ha viszont sikerül sokat és célszerűen mozognod, feszességet jócskán nyerhetsz pár hét alatt is.

Én zsírégetőnek az edzést tudom! :D Igaz, hogy ingyen van, viszont strapás...

5 éve
#1199
Jucc13
Válasz DTJ #1195 számú posztjára
Így van, számolásról, életmódváltásról beszélek, mint feketeinci. Korábban én is mindenféle diétát kipróbáltam, koplalással fogytam is szépen, aztán visszahíztam...majd rá kellett jönnöm, hogy ez nem fog működni. Megfelelő táplálkozás és mozgás a titka. Én egy blogról szedtem össze az alapokat, majd azok az infok alapján teljesen más minőségben kezdtem fogyni/alakulni. Persze rengeteg felületen lehet olvasni a témában, nekem ez volt szimpi, bevált, ezt tudom ajánlani.
A zsírégetőre azt tudom mondani, mint az előttem szólók. Szedek táplálékkiegészítőket, saját tapasztalataim meg tudom osztani velük kapcsolatban.
Ne keseredj el, mindenki elkezdte valahol :)

5 éve
#1198
310583 436
Válasz feketeinci #1197 számú posztjára
A cikk alapelve is az, mint a kaloriaszamolasnak: egyel x kaloriat ( keruld a gyorsan felszivodo szenhidratot, a sok zsirt, biztosits eleg feherjet) es sportolj, cask eppen sokkal szigorubban megszabja, mit ehetsz, amit nehezebb tartan, mintha megtanulnad a kedvenc eteleidet egeszsegesen megfozni ( keves zsiradek, rantas nelkul, zabkorpaval, teljes kiorlesu liszttel vagy sajat magaval surusitve, sovany husokkal, stb). DE: nem veszi figyelembe az egyeni tulajdonsagokat, ugyanannyi kaloriat ir elo annak aki 80 kg-rol szeretne fogyni, mint annak aki 140 kg.-rol, ez pedig cask jo nem lehet

5 éve
#1197
feketeinci 9
Válasz DTJ #1195 számú posztjára
Hidd el, nincs ilyen szer. Ha lenne, már egyikünk sem fórumozgatna itt, beszednénk és kész.
A neten bizony sok marhaság van, mindenki el akarja adni a cuccait, és tesz hozzá egy olyan körítést hogy úgy érezd, ez való neked, aztán kiderül hogy a szer mellé van egy diéta is, amit csak nagy vonalakban érint...úgy mint...ne egyél kenyeret, édeset, lisztet, pékárut...naponta 5x egyél zöldséget....ezt a linket ma kaptam egy ismerőstől, ők szerintem a könyvet akarják eladni:
http://femina.hu/fogyokura/17_napos_dieta

Jucc13 is számolással fogyott le, nem bogyót szedett. Az 1800 kalória úgy jött ki neki, hogy a BMR-e 1696 volt, tehát közel 1700. Ehhez hozzáadott 100-at, és azt állította be magának, így tuti a BMR felett evett, de a lehetséges (napi felhasználás) alatt, ráadásul még mozgott is, így létrehozta a kalóriadeficitet.
Te is ki tudod számolni magadnak mennyit fogysz ha BMR+100-at eszel, lemozogsz mondjuk 500 kalóriát naponta amit nem eszel le...így kb 10 nap alatt dobsz majd le 1 kg-ot, ami nem lesz igazán csak hájból fogyás.
Figyelni kell a makrókat, megenni az izom védelmében a megfelelő mennyiségű fehérjét.......

De nem foglalom össze egy hozzászólásban mit kell tenned, mert ha ezt pár mondatban meg lehetne fogalmazni, nem dumálnánk itt évek óta.
Olvasd az oldalt, a Fórumot, az Információ fület! Állítsd be az eszközök fület, és kezd el rögzíteni mit ettél.
Kitartás kell hozzá, de nagyon sok dolgot meg fogsz tanulni.
Tanulj meg receptet felvinni, és vidd is fel a receptjeidet.


5 éve
#1196
310583 436
Válasz DTJ #1195 számú posztjára
Az, hogy mennyi kaloriat eszel naponta, egyen-fugggo. A tanacs: allits be napi kaloria keretnek a BMR-d +100 kaloriat. A BMR-det latod amikor a celt allitod be, ott kiirja neked miutan beirtad az adataidat ( suly, magassag, kor)

5 éve
#1195
DTJ
Válasz feketeinci #1194 számú posztjára
Az oltástól függetlenül is köszönöm a választ. Azért tettem fel a kérdést, mert szeretném jól csinálni, én is jojoztam már és megakadt a szemem Jucc13 válaszán. Annyi info terjeng a neten, azt sem tudom minek higgyek.
És igen, a hájacskát akarom ledobni, mint mindenki más...

5 éve
#1194
feketeinci 9
Válasz DTJ #1193 számú posztjára
Szia!
Május 8.-a van. Tényleg úgy gondolod, hogy hirtelen leadsz 5kg-ot.....mondjuk 1 hónap alatt....és gondolom a hájacskát akarod ledobni.

A rossz hír az, hogy így nem működik. Először a salakanyag, és a víz fog távozni, amit pár nap alatt vissza is tudsz pótolni ha nem figyelsz az anyagcserédre, észre sem veszed.

Tanuld meg az oldalt használni, olvass a fórumokon minél többet, és vágj bele.
Számold az elégetett és a bevitt kalóriákat, és meg fogod tanulni hogy mit ehetsz, és mit nem ha a formádat tartani akarod.
Ha nem tanulod meg, egész életedben fogyókúrázni fogsz.
Ja! És zsírégető sem létezik....amit csak bekapsz és már fogysz is tőle.

5 éve
#1193
DTJ
Válasz Jucc13 #1191 számú posztjára
Szia! Engem érdekelne! Milyen diéta az ami 1800 kcal és fogyaszt? Szeretnék nyárig lefogyni 5 kilot, lehetséges lenne vele?

5 éve
#1192
FrauBubus 51
Válasz kislanykalapban #1175 számú posztjára
Szia! Baromi nehéz nemet mondani, igen, és főleg az gáz, ha az ember környezete nem támogató és a kérésed ellenére küldik, sütik, főzik a cukros-lisztes ételeket. Egy fegyvered van tényleg, az ellenállás. Baromi nehéz, az biztos.

Én ilyen esetekben - bár támogató a környezetem abszolút, de azért ünnepek, alkalmak becsúszna - ezekhez a módszerekhez folyadom:
1.: ha előre tudom, hogy tuti bűnőzés lesz pl. ebédnél, akkor a nap többi étkezését visszafogom.
2.: fejben átgondolom hány kalória is az a szelet süti vagy palacsinta és megkérdem magamtól, hogy tényleg annyira finom-e, hogy megéri, esetleg pluszban elképzelem, mennyi séta lenne azt a kalóriát lemozogni - ez helyre tudja tenni az embert
3.: ha már süti vagy édesség, akkor inkább a látszólag diétásabbat választom: túrós, gyümölcsös, kevés tésztát tartalmazó. Ez persze nem tuti, tele lehet cukorral így is, de legalább a lisztet kerülni lehet.
4.: csalj a köretekkel! Oké, hogy rántott hús a menü pl. a rokonoknál, akkor egyél hozzá irtó kevés köretet és inkább húsból egyél, esetleg csak savanyúsággal. Így kevesebb a CH -amit ha már muszáj, "leehetsz" a desszertben. Persze csak ésszel.
5.: strandon is figyelhetsz. Pl. gyros tál sültkrumpli nélkül, az már csak sali és hús. Vagy sült krumpli köret helyett rizs köret.
6.: ha már fagyi, nekem van egy saját szabályom, persze nem tudom, hogy van-e alapja, de ha három vagy annál több gombócot eszem, akkor 3 gombócból egy, azon felül meg fele-fele lehet a gyümölcsös-egyéb fagyi aránya. Hátha nincs annyi zsír vagy cukor egy citrom fagyiban, mint egy csokiban...

Tarts ki, menni fog, persze tényleg kell az akaraterő.

5 éve
#1191
Jucc13
Sziasztok!
Én is számolással fogytam le, szívesen megosztom a tapasztalataim.
Az 1000-1200 kcal valóban nagyon kevés, kb arra sem elég, hogy a szervezeted normálisan működjön. Még ha le is fogysz vele, a tested meg fogja bosszulni a módszert. Én nagyon jókat ettem, nem éheztem és mégis fogytam.
SHERLIEN, az adataid alapján 1696 kcal az alapanyagcseréd, egy 1800 kcal-ás étrend szuper lenne.
Ha érdekel benneteket, nyugodtan írjatok, szívesen segítek.

5 éve
#1190
Katka77
Válasz SHERLIEN #1188 számú posztjára
Szia!
ErrOrka-nak igaza van, éhezel. 1000 kcal nagyon kevés. Nem véletlenül írjuk. A legelején én is úgy voltam vele mint Te, hogy elég lesz az 1000-1200 körül ennem. El is indult, 3 kiló gyorsan lement 3 hét alatt, de aztán megállt. Meg sem mozdult. Bele is buktam. Második nekifutáskor ugyan így jártam... Akkor olvastam utána itt a fórumon is, és sok jó tanácsot kaptam. A célt átállítottam dátum helyett napi kcal-ra. Nekem 1521 kcal a BMR-em (160 cm és 79,2kg). 53. napos vagyok és 6,20 kg-ot sikerült fogynom. (Én is terhesség alatt szedtem fel 20 kg-t). Beláttam, hogy ha fél év alatt is fogyok le 15-18 kg-t, ami valljuk be nem kevés kiló, akkor is inkább megéri így, mint hogy fél év múlva újra visszajöjjenek a kilók (jojó) és kezdhessem elölről.
A BMR-ed a célbeállításnál látod, azt edd le inkább, és mozogj mellette. Légy türelmes! Hidd el, nagy csalódás, és rossz érzés, mikor stagnál a fogyás, és az istenért nem megy lejjebb! Tapasztalatból írom, és akik nálam is több naposak, mind ugyan ezt fogják tanácsolni. Olvass bele a sikertörténetekbe is. Ott van, aki nagyon sokat fogyott, és mind azt írja, hogy nem érdemes BMR alatt enni!

5 éve
#1189
ErrOrka 4
Válasz SHERLIEN #1188 számú posztjára
Éhezel. BMR-ed alá ne menj semmiképpen! Ha jól látom az 1700 kcal. Ha alatta eszel valószínűleg jojózni fogsz. Kb 1800 kcal a helyes beállítás

5 éve
#1188
SHERLIEN
Sziasztok!
Én csak 1 hete kezdtem a kalória számlálást, edzés mellett. Az első nap ledöbbentem, hogy mennyit eszek valójában, a nassolással. Ezt azóta visszafogtam, 1000kalória a napi limitem, bár néha kissé túllépem, amit plusz gyakorlatokkal igyekszek orvosolni, amennyire lehet. Szerencsére nem érzem magam éhesnek napközben. Este már kicsit más a dolog, az éjszakai nassolásról le kell szokni :D
Sajnos a terhesség során eléggé meghíztam, 27 vagyok, 174cm és 89 kiló, 2 már lecsúszott ez alatt az 1 hét alatt, ami inspirál, hogy folytassam, amibe belekezdtem.

5 éve
#1187
FoxyLady
Válasz kislanykalapban #1181 számú posztjára
Szia,
nekem az a tapasztalatom, hogy az édességekről szépen le lehet szokni.
Szénhidrátfüggő voltam 30 évvel ezelőttig, de egy liszt/cukor/burgonya/rizs stb mentes öt hónapos fogyókúra után ez teljesen elmúlt. Nem is kívántam már, fagylaltot például vagy 5 évig nem ettem. Aztán szép lassan belekóstoltam ebbe-abba, és részben visszajött, hogy megkívánok ezt-azt, de a nagyon édes dolgokat most sem tudom megenni. Stressz esetén viszont nagyon rá tudok kattanni a csokira. Szerintem könnyebb lesz, ha teljesen elhagyod, mert a nassolgatás csak újabb kívánást eredményez. Úgy három hónap, nasi helyett nyers zöldség-rágcsa, és rá sem tudsz majd nézni a sütikre. (Mellesleg a családodat is érdemes lenne kicsit átszoktatni, mert előbb-utóbb nekik is súlyproblémáik lehetnek majd az édesszájúság miatt.)

5 éve
#1186
Bucsek06
köszi szépen :)

Igyekszem betartani a limitet, de én mindig is nagy evő voltam, imádom enni :D

Néha néha azért befigyel 1-1 pohár kóla, vagy édesség, de próbálom magam türtőztetni, éjjel is nagyon szerettem enni, most már inkább mogyoró ami legurul, meg joghurt :D

viszont ha fogyok így is, akkor no para (egyelőre)

elvileg a napi limitem 2000kcal, ami növekszik ugyan, a "mozgás" miatt, viszont nem nagyon szoktam meghaladni, néha néha még el se érem a fehérjét pl, és morcos fej van mellette.

Az se biztos, hogy 100%-ra tudok mérni kaját, de amit tutira tudok azt leírom :D

mindenkinek sok sikert!!!

5 éve
#1185
Katka77
Sziasztok.
Az édesség miatt én is aggódtam, hogy nehéz lesz lemondani, de eddig még tartom magam. 23. nap kaptam be 3 kocka csokit, mert bőven belefért a napi 1500 kcal-ba. Nassolásra mindig tartok itthon mogyorót, kesut, egy maréknyival már enyhül a rágcsakényszer , és ha édesség hiány lép fel, bekapok pár darabka aszalt gyümölcsöt. Derékbőség -5 cm. Kiló holnap reggel meglepetés lesz, mert lemerült az elem a mérlegen, de olyan 4,80 kg-ra számítok elvileg.
Jó egészséget és kitartást kívánok!

5 éve
#1184
Yvettee 4
Válasz Bucsek06 #1183 számú posztjára
Szia, udv a klubban!
Ahogyan az eredmenyeden is latod ez a modszer mukodik, csak haladj igy tovabb!
Gratulalok

5 éve
#1183
Bucsek06
Sziasztok, igazából véleményt is kérnék, meg elmondanám én mit és hogyan csinálok:

29 éves friss apuka vagyok, 105 kiló voltam (most már 101) és eldöntöttem, hogy le akarok fogyni, mert szeretnék a gyerekkel focizni, futkosni stb. (ne hogy már csak ő szaladgáljon, mindig is játékos voltam :D).

Egyik napról a másikra letettem a cukros üdítőket, kevesebbet "zabáltam" és vettem mindenféle dolgot, zöld tea, abonett, durum tészta, citromot (mert utálom a vizet, valamivel fokozni akarom) :D.

Na persze, itt az oldalon számolom a kalóriákat, viszont úgy döntöttem, hogy nem igazán változtatok az étrenden. Eszek nagyjából mindent, viszont kevesebbet (tészta, kenyér helyett, szénhidrát csökkentett cuccok vannak, meg a durum tészta)
Nem tudom mennyire lett ez így jobb, viszont eddig 3-4 kilót már fogytam.

Mozgás terén sajnos még nem nagyon tudtam alkotni, maximum annyit, amennyit az épitkezéseken lépcsőzök, meg járkálok, bujdosok, mászok. De már itt a jóidő és közelben van egy kondipark, szóval az is tervbe van véve.

Lehet kicsit rendhagyó vagyok, de nem arra megyek, hogy a háj helyett izom legye, inkább csak fogyi :P

sziasztok5 éve
#1181
kislanykalapban
Válasz ErrOrka #1178 számú posztjára
Értem. Igyekszem sok fehérjét (csirke, zsírszegény túró, Anikó sajt, makrélás pástétom) enni, bár sokszor még ez is kevésnek bizonyul a szénhidrát-és zsírbevitelhez képest, de rajta vagyok az ügyön. :)

A süteményekre visszatérve, a nemet mondás az, ami nagyon nehéz számomra, remélem, sikerül erősebbé válnom.

5 éve
#1178
ErrOrka 4
Válasz kislanykalapban #1177 számú posztjára
Nincs olyan szerintem, hogy hizlaló étel. Van a kalóriakereted, a makró arányok, és abba kell beilleszteni az ételeket. Lehet enni kakaós csigát is, csak a többi étkezésed roston csirkemellből és fehérjeturmixból fog állni.
A családtól nem kell megvonni a sütiket, elég ha te nemet mondasz. Havi 1-2 alkalom nem fog kárt okozni(persze ha beversz +x ezer kcal-t, az kellemetlen).

5 éve
#1177
kislanykalapban
Válasz ErrOrka #1176 számú posztjára
Köszönöm a tippeket! :)

Igen, valószínű kénytelen leszek szólni, hogy ne küldjenek több sütit, bár a család többi tagja nem biztos, hogy ezt örömmel fogadja majd. :') Az pedig megnyugtató, hogy egy Túró Rudi még belefér, habár igyekszem azt is csak nagyritkán fogyasztani.

Egyébként normál esetben láb- és hasizomgyakorlatokat végzek (húsz perc guggolás, 20 perc hasprés). A Kalóriabázis szerint ez 279 kalória mínusz, nem túl sok. Igyekszem duplaannyit mozogni, ha elcsábulnék egy hizlaló ételnek. (És persze amúgy sem ártana kétszer annyi mozgás.)

5 éve
#1176
ErrOrka 4
Válasz kislanykalapban #1175 számú posztjára
Szia!

Hát így elsőre a túrórudi=! a kakaóscsigával. Az óriás pöttyösben van 185 kcal asszem, a kakaóscsigában 600-700. Ha eszel egy túrórudit minden nap, akkor simán tudsz fogyni, kakaóscsigával már nem annyira. Tessék ilyenkor mozogni.
Hogy mit tudsz tenni? Szólni mindenkinek, hogy ne küldjön süteményeket. Általában ez nem használ, ezért a legegyszerűbb, ha megtanulsz nemet mondani.

5 éve
#1175
kislanykalapban
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy létezik ez a fórum, mert itt sorstársakkal oszthatom illetve beszélhetem meg a problémámat.
Fogyókúrázom (pontosabban életmódot váltottam, hiszen hosszútávra tervezem az új étrendet), ami egyben azt is jelenti, egy hónapban csak négyszer ehetek hizlaló ételeket. Korábban ugyanis naponta megettem mondjuk egy Túró Rudit, kakaós csigát, és meg is lett az eredménye. Ám sajnos túl nagy a kísértés és lépten-nyomon süteményekbe botlom: a nagymamám palacsintát küld, keresztanyám is gyakran hoz a családnak süteményt, a barátnőimmel beülünk valahová, és megkívánok egy fánkot... Ráadásul a családom édesszájú, ebéd után mindig esznek csokoládét, süteményt. Illetve édesanyám nem diétásan főz, tehát példának okáért a főzelékeket rántással készíti. Így persze jóval többször bűnözök mint négy nap és lassan ott tartok, mint régen.
Már előre félek, mi lesz húsvétkor, amikor anyukám finom kalácsot fog sütni, amit imádok, és tudom, hogy több napig azt fogom falatozni. Vagy ha megyek nyaralni, és körülöttem mindenki hamburgert, fagylaltot, sült krumplit eszik (mert nem is nagyon kapni a strandon mást).

Szerintetek mit tegyek? Ti hogyan álltok ellen a kísértésnek? Előre is köszönöm a tanácsokat!

5 éve
#1174
mesike88
Válasz 310583 #1170 számú posztjára
Köszönöm! Értem amit írsz,de a videót is megnéztem. Akkor 1600 :-) Én masfél évig jóval bmr alatt ettem ,és nem fogytam csak az elején,de akkor is az idegtől. Akkor ezért. Gondolom most kell a szervezetnek 1kis idő míg rájön,hogy annak az időszaknak vége. :-)

5 éve
#1173
310583 436
Válasz ErrOrka #1172 számú posztjára
Persze, vannak kommentelni valok... pl sokan az idoszakos bojtre eskusznek, itt pedig baby-etrendre, 3-4 orankent...de nem is ez a lenyeg, megmagyarazza, hogy miert kell BMR folott enni

5 éve
#1172
ErrOrka 4
Válasz 310583 #1171 számú posztjára
azért ebbe az előadásba bele lehet kötni. "Testtömeg 60% víz, 20% izom, 20% zsír." Csontváz nincs :)

5 éve
#1171
310583 436
Válasz mesike88 #1169 számú posztjára
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ&feature=youtu.be
ezt a videot nezd meg

5 éve
#1170
310583 436
Válasz mesike88 #1169 számú posztjára
Olvasd el a Kötetlen csevegés 6932-6933 hozzászolásokat. ott le van irva. Ha nem eszel min BMR - nyit, amire szuksege van a szervezetednek, hogy normalisan mukodjon (minden szerved, izmod, ), akkor is, ha cask fekszel es kisujjadat sem mozditod, hogy plusz energiat hasznalj, akkor az okos szervezeted atvalt ehezo uzemmodba ( ami nem azt jelenti, hogy ehesnek erzed magad) lelassitja az anyagcseret, raktarozni kezd. Igy, bar elore beindul a fogyas, lassan leall, stagnalsz, majd raktarozni kezd a szervezeted es jon a visszahizas, vagy meg tobb kg is leszel, mint mikor nekifogtal. Valaki feltett egy jo linket ahol ezt szepen elmeselik, mindjart rakeresek neked

5 éve
#1169
mesike88
Egyébkent miért kell bmr felett enni? Ha alatta eszek,logikusan jobban,gyorsabban fogyok nem?

5 éve
#1168
mesike88
Válasz 310583 #1167 számú posztjára
Akkor nálam az a baj hogy semmiféle kenyeret,pékárut egyátalan nem eszem. De majd eszek zabpelyhet

5 éve
#1167
310583 436
Válasz mesike88 #1165 számú posztjára
aztan ott a tojas, amibol 2 drb egy etkezesre mehet, 170 kal a 100 g ( en szoktam azt is merniheja nelkul, de 1 drb kb 88 kaloria, cask vigyazz a zsirral, 6 zsir van 1 tojasban, a rozskenyerek altalaban 210-250 kal/100 g, pragai sonka 98 kal/100 g es zsir cask 2, feherje viszont 19, zabpehely 30 g 112 kal, stb! lehet varialni!

5 éve
#1166
ErrOrka 4
Válasz mesike88 #1165 számú posztjára
45 g natúr müzli, 180 gr joghurt, 80 gr banán kb 250-300 kcal. 250 gramm csirkemell 5 gr olivaolaj kb 320 kcal , főtt rizs 200 gr 260 kcal, tízórai 100 gr sonka valami pékkel kb 350 kcal.
Ebből talán látszik, hogy annyira nem bonyolult összerakni

5 éve
#1165
mesike88
Válasz 310583 #1164 számú posztjára
Köszönöm,aranyos vagy! Viszont egyet hadd kérdezzek: Ha még a joghurtból is a natúrt eszem,a husiból is csak valami főttet,vagy natúr sültet, és még a müzli se annyira megengedett,akkor miből vakarjam össze azt az 1600 kalóriát? Ez olyan sok ...:-(

5 éve
#1164
310583 436
Válasz mesike88 #1163 számú posztjára
igen, idonkent uj keretet kell allitani Persze nem minden kilo utan, kilonkent kb 9-10 kal csokken a BMR, tehat 5 kilo fogyas alatt nem erdemes allitgatni, eleg 7-10 kilonkent.A fott csirkemell egyik legjobb protein forras. Tejtermek is jo, cask ne gyumolcsos edesitett legyen, hanem natur, izesitetlen.Ha gyumolcsosen szereted, tehetsz bele gyumolcsot, es inkabb zabpelyhet mint muzlit ( utobbiban valoszinu a Cukor) A zsir es CH nem baj, ha nincs meg, lenyeg hogy a sor vegen a fejecskek mosolyogjanak. Nalad szerintem ugyan jo ha a zsir nincs meg, mert nem tudod az ebednel mennyi a pontos zsir. Ugyes vagy, igy tovabb

5 éve
#1163
mesike88
Válasz 310583 #1162 számú posztjára
Rendben :-) Tegnap nem ettem már rántott husit sem. Csak húsleves levét meg jó sok csirkemell husidarabokat! :-) A vizet iszom,napi 2 liter megvan. A rosttal bajban vagyok nagyon,van rosttablettám,de az nem ugyanaz :-(
Igen felírtam,és ügyi voltam. 1547-et ettem (+,- egy kevés,mert a húslevest saccoltam) . De délután még ennem kellett egy joghurtot müzlivel,hogy meglegyen ez is. De a zsír nem lett meg annyi,amennyit írt és a szénhidrát sem. :-) A fehérje igen,gondolom a tejtermék meg a csirkehús miatt. És meddig kell 1600at ennem? Ha fogyok majd akkor már gondolom az is kevesebb lesz,csak akkor újra kell számoltatni.

5 éve
#1162
310583 436
Válasz mesike88 #1161 számú posztjára
Ugyes, cask igy tovabb. Probald tartan a kaloria keretet es vigyazz a zsirra!. Rizset is, ha nem tocsog az olajban, ehetsz.A rantott husival epp az a baj, hogy a husi minimalis benne, ami pedig kellene, a tobbi meg liszt prezli es olaj, vagyis "rossz" szenhidrat es zsir.
A zoldseg pedig nagyon kellene, a rost miatt. Napi minimum 30 g rostot kellene enni, ez pedig leginkabb zoldsegekben van.Meg fontos a folyadek, minimum napi 2-3 l viz vagy cukrozatlan tea.Felirtad a tegnap amit ettel? mi volt az eredmeny?

5 éve
#1161
mesike88
Válasz 310583 #1160 számú posztjára
Tegnap azt csináltam,amit írtál.És próbálom minden nap majd. A csirkehusi leves levét ettem és belőle a csirkehusit. Meg rántott gombát. :-) Napi egyszer eszem ott és igyekszem odafigyelni,hogy minél kevesebb zsírosat. Az a baj,hogy a zöldségeket ki nem állom. Még a répát sem eszem meg a levesből. Akkor már inkább saláta:-) Kezdem érteni a dolgot egyébként,hála nektek! Köszönöm a sok segítséget! Remélem megindul az áhított fogyásom ,annyi kudarc után...Egy rántott csirkemell,halál vékonyra kloffolva,bepanírozva és 2 perc alatt készre sütve,olajba!!. Így csinálják ott a rántott húst.Köretet nem szoktam,bár tegnap kacérkodtam egy kis rizzsel ,de nem ettem :-)

5 éve
#1160
310583 436
Válasz mesike88 #1159 számú posztjára
Elsosorban nem igaz, hogy cask zoldseget es salatat kell enned! abbol csakugyan nehez osszehozni a napi kaloriat! kell a valtozatos etrend is, az egyoldalu etkezesbol nem kap meg mindent a szervezeted amire szuksege van. Viszont igaz, hogy a gyorsettermi kaja nem igazan fogyokuras. En tavaly nyaron 2 hetig szabin vendegloben etkeztem, nagyjabol zoldseglevesek, hal es nyers zeller-repa-alma salata,, joval tobbet setaltam mint itthon szoktam, es megis feljott par kilo ( es nem is gyorsettermi kaja volt). Ebedre persze hogy rendesen kellene enni, viszont a gyorsettermi kaja nem tudom mennyire "rendes" hogy pl a zsir keretedbe beleferjen. Amiket ajanlottam hogy probalj meg ( fott hus, fott zoldseg - akar burgonya, rizs is) nem megoldhato? vagy legalabb a recept amit foznek, hogy lasd mennyi az annyi?

5 éve
#1159
mesike88
Válasz 310583 #1158 számú posztjára
Szia! Azt hiszem jó nagy bajban vagyok. Főzni magamnak nincs időm ,én azt hittem hogy jó úgy,hogy amit eszem azt mekeresem a keresőben és felviszem hogy megettem. Sajnos 1600at kell ennem és nagyon nehezen megy. Délután fél 5kor még csak 920nál jártam és nem voltam éhes. Ilyenkor mit lehet tenni? Az nem jó ha ebedre mondjuk "rendesen"eszem? Zöldségből meg salatából 1600at megenni... Akkor lenne hatásos a dolog? Szoktam neha aerobikozni meg hétfőn jö meg az ab generator kis kondigépem.

5 éve
#1158
310583 436
Válasz mesike88 #1154 számú posztjára
Tesztat is ehetsz, bar a durum valtozat lenne jo, de nem hiszem, hogy ott lenne, cask vigyazz a mennyisegre sok a CH benne. A tokany az meg full zsir lehetNem tudnad megoldani, hogy pl a zoldseget mikor megfozik kivegyel magadnak mielott zsirba forgatnak? Vagy rantott hus helyett egyel fott hust amit a levesekbe foznek? Husi levesbol fott zoldseget koretnek?A husi leves is ok, plane teszta nelkul, vagy keves tesztaval. A napi rohangalas meg munkaba menes nem szamit sportnak ( benne van a napi tevekenysegedben, mivel nem ulo eletmodot allitottal ).Ez melle kellene legalabb heti 2-3 1 oras edzes, sulyzos vagy sajat testsulyos, amit a neten is kapsz es otthon tudsz csinalni. Nem akarlak elkeseriteni, de igy,hogy nem tudod pontosan mibol mennyit eszel, mert nem te fozol es nem irod fel sajat receptnek, eleg nehez less leadni azt a par kilot! Amit meg megprobalhatsz, ha megengedik, kerd el a gyakran elofordulo etelek receptjet ( amirol gondolod hogy inkabb dietas) es vidd fel sajat receptnek majd azt hasznald.

5 éve
#1157
mesike88
Válasz citromtorta #1156 számú posztjára
Köszönöm!! Beállítottam! Remélem bele tudok jönni ebbe. Köszönöm a segítséget!

5 éve
#1156
citromtorta 8
Válasz mesike88 #1155 számú posztjára
A fogyókúrás makrot ott tudod beállítani, ahol a tápanyagjavaslat táblázat van, alatta van egy "mire jó ez?" kérdés, melette egy kis csillag-szerű ikon. Arra ráklikkelve előjön ahol be tudod állítani. Igen, próbáld meg 1600-al, úgy jó lesz.

Nem, egy étkezésre természetesen nem csak 100 g-ot ehetsz, az a lényeg, hogy a napi összes beviteled legyen 1600 kalória, az eloszlási arányokat ki-ki az életmódjának, szokásainak megfelelően alakítja.Van aki pl. nem reggelizik vagy a köztes- tízórai-uzsonna -étkezéseket hagyja ki, van aki sokszor kis adagokat eszik és olyan is aki csak 2x eszik, de akkor viszonylag nagy mennyiséget....Az éjszaka is dolgozóknak megint más az étkezési szokása,..... szóval ez egyénfüggő.
Gyakorlatilag bármit ehetsz, de majd ha mérsz és írsz, rájössz, hogy vannak olyan ételek, amiből alig ettél és már elment a beviteli max. fele, ha meg mást eszel akkor kipukkadásig ehetsz és még mindig jócskán marad kereted. No meg persze a tápanyagarányokkal is kell játszani, szóval nem egyszerű móka ez, de bele lehet jönni, és ami a lényeg-megéri.

Uzsonnára egyél nyers zöldséget vagy gyümölcsöt, esetleg joghurtot.

5 éve
#1155
mesike88
Válasz 310583 #1150 számú posztjára
Nos,beállítottam napi kerettel 1600-ra (elég az nem?), így heti 0,48kg mínuszt ír....de azt a fogyókúrás makrot nem találom. Fura hogy ilyen sok kalóriát meg kell enni,hogy fogyjak. Én azt hittem,minél kevesebb,annál jobb....:-) Mérni fogom a kaját bent a munkahelyen is,100 gr összesen amit ehetek,igaz? Ott csak ebédelek.
Ti délután mit szoktatok enni? Ebéd és vacsi közt?

5 éve
#1154
mesike88
Válasz feketeinci #1152 számú posztjára
Rendben! Akkor beállítom így és megpróbálom ,ahogy írjátok. A körettel nem lakok jól és na az aztán csicsog a zsírban! A múlt héten volt natúr csirkemell baconbe tekerve. A bacon kuka volt,de egész héten azt ettem . :-)Ezen a héten semmi fogyis nincs. És igen,egy ebéd jár ott nekünk,más nem. Mi a helyzet a tésztával? Tokánnyal,vagy a husi levessel? Van bent mérleg és bármikor megmérhetem. Mennyi lehet? 100 gr? Bocsánat ,hogy ilyen kis tudatlan vagyok,de ezt most csinálom először...
Van,hogy sétálva megyek be dolgozni (4 km) és azért ott 4 órán keresztül full rohangálás van,egy picit se pihenek. (Nekem még cigiszünet sincs,mert nem dohányzom ).
Úgyhogy a mozgás valamelyest megvan :-)
Nagyon oda fogok figyelni és igyekszem akkor nem rántott dolgokat enni.
Bár a tegnapi napom így is jóval kevesebb volt,mint a kiszámolt BMR. És akkor ez így nem oké. Köszönöm !!

5 éve
#1153
mesike88
Válasz 310583 #1150 számú posztjára
De aranyosak vagytok! :-) Értem,amit írtok,és így fogok tenni.

5 éve
#1152
feketeinci 9
Válasz mesike88 #1149 számú posztjára
Sajnos nem jó :(
Ahogy azt előttem is mondták, a BMR kötelező. A heti 1 kg felejtős, nincs akkora túlsúlyod, hogy ezt tartani tudd. Addig kell állítgatni a célt, hogy BMR feletti legyen a szám, amit naponta meg fogsz enni.

Ne keseredj el, az elején ez nem könnyű, sőt egy 100kg felettinek sokkal könnyebb fogyni, mint neked.
Neked a makrókat is nagyon be kellene tartani, amit a Főoldalon fogyókúrásra kellene állítani, hogy a legoptimálisabb legyen a fehérje-szénhidrát-zsír aránya.

A rántott gombánál és rántott csirkénél még talán az is jobb, ha a köretet eszed csak...bár azt is nyakon vágják zsírokkal, a gyorséttermek már csak ilyenek :( A főzelékek túl lisztesek, esetleg a salátákban (nem a majonézes) láthatsz esélyt valami natúr hússal....de félek az is túl zsíros. Igyekezz olyasmit választani, amiről tudhatod mi van benne!
Nem kétlem hogy finom, de a tulaj nem abból él, hogy kalóriaszegény ételeket készít, ezt tartsd szemelőtt. Neki olcsó alapanyagból ízes ételeket kell kihozni, különben bezárhat.

Szabályosan veszélyeztetettnek számítasz a munkahelyed miatt. Nem egyszerű úgy enni, hogy számolni tudj, ha nem te főzöl...szerintem lehetetlen. De mégsem viheted be a kis ételhordódat minden nap, arról nem is beszélek, hogy ilyen helyeken az alkalmazottak fogyaszthatnak is....de sajnos sosem fogod megtudni mennyi fehérje, szénhidrát vagy zsír volt benne :(

De meg kell próbálni! A kekszet le tudod mérni, mert az itt is fenn van, 22 kalória 1 db, nem néztem a makrókat. A tejet fel tudod vinni, a shaket azért le kellene egyszer mérni hogy hány gramm az adag. Ha pl. a skaket felviszed magadnak receptként, később bármikor választhatod...ha hozzáírod a kekszet is ugyanabba a receptbe, és elnevezed mesi kekszes reggeli-nek, akkor nem kell mindig felvinni.
A rántott gombát, és csirkét sajna le kell mérni...minden nap le kell mérni!
Lehet hogy van benn egy mérleg....és ha elmondod miért méred, talán megengedik...vagy beviszel egy mérleget...te tudod a körülményeket, de mérni kell!

Ha BMR alatt eszel az lesz a baj, ha fölötte akkor meg az.....ráadásul a makrókat nem fogod látni ha nem viszed fel a kaját.

És csak ez után jön az, amivel még tudnál tenni valamit, a mozgás.
Estére fáradt vagy, lerogysz a TV elé...és vége.

5 éve
#1151
310583 436
Válasz mesike88 #1149 számú posztjára
A rantott dolgok a legrosszabb valasztas, legyen az gomba, hus vagy sajt. Tele vannak "rossz" zsirokkal, amit felszivnak a sutes alatt. Inkabb egyel koretet ( nem olajban sult burgonyara gondolok) fott zoldseg, fott burgonya, rizs, salatak. Husokat inkabb grillezve, vagy sutoben ( olaj nelkul) sutve, gombat ugyszinten.100 g. rantott csirkemellben - amit en sutottem,lemerve mindent, jol leitatva az olajat miutan megsult - van266 kal, 23 feherje, 17 szenhidrat es 12 zsir - szezammag nelkul.Ra se merek gondolni, mennyi zsir van a gyorsettermi rantott husban

5 éve
#1150
310583 436
Válasz mesike88 #1148 számú posztjára
Szia!Nem, nem jo. BMR alatt nem szabad enni. Ne azt allitsd be, hogy heti mennyit fogyjal, az egy kilo amugy is sok a te sulyodnal( joval 100 folott megy a heti 1 kg, de 100 alatt sok). Add meg a napi kaloria keretet ami BMR+100 legyen, vagyis nalad 1650 kal/nap, makrok fogyokurasra (20-50-30% aranyban). Merjel mindent grammban, ne kanal, darab, tanyer, stb. Ird be a sajat receptedet vizzel, elparolgassal, ne hasznalj mas receptjet ( 90%- a meglevo recepteknek hibas)

5 éve
#1149
mesike88
Válasz feketeinci #1145 számú posztjára
Kedves feketeinci! Először is köszönöm,hogy szántál rám időt,jól esik.
A mai napomat felvittem. 1029-et ettem idáig. 78 kg vagyok és 170cm magas,átlagos aktivitású ember.A BMR 1547,18-ra jött ki. Heti fogyást adtam meg 1 kg-val,és így a napi keret 1027 lett. Ez így jó lehet akkor?
Egy gyorsétteremben dolgozok,mindenféle finom főtt kaja mellett. Ebédre mindig a lehető legdiétásabbat választom,de ezen a héten a rántott gomba és szezámmagos rántott csirkemellfilé amit enni tudok. Talán ez jó,hiszen köretet nem eszem mellé. Korpovit kekszből reggeli 4 db jár. A shake Herbalife-os. 100gr-ban 373 kcal van,de ebből kb csak 30gr egy vacsi+a tej,ami 0,1-es. Ha a BMR felett kell enni,akkor még még mindig minuszba vagyok nagyon ,pedig már este fél 7 . :-) Akkor ebédre lehet,hogy ehetnék valami tésztát,vagy rántott sajtot akár? Köszönöm a segítséget! :-) Mesi

5 éve
#1148
mesike88
Válasz ErrOrka #1144 számú posztjára
Szia!
78 kg vagyok és 170cm magas,átlagos aktivitású ember.A BMR 1547,18-ra jött ki. Heti fogyást adtam meg 1 kg-val,és így a napi keret 1027 lett. Ez így jó lehet akkor?
Ez azt jelenti hogy 1027 -et ehetek egy nap?
Köszönöm a segítséget! :-)

5 éve
#1147
Csabi76
Válasz törölt felhasználó #1146 számú posztjára
Szia!
Jelentős túlsúlynál heti 1kg jó. Visszont mindenképp jó lenne valamilyen erősítő gyakorlatokat végezni hogy ne gyengülj le. Ha csak napi 20 perc kezdetnek az is jó.
Nézz utánna: "fegyencedzés". Vannak benne egésszen könnyített saját testsúlyos gyakorlatok is. Ez mellett sétálj sokat de ne terheld túl magad.

5 éve
#1145
feketeinci 9
Válasz mesike88 #1143 számú posztjára
Felvitted már egy napodat is? Tudod mennyit ettél kalóriában?

Először ezt nézd meg. Hogy mennyi a szükségleted, azt az eszközök fülön a cél beállításnál tudod megnézni, és beállítani. Ne állíts be időre fogyást! A BMR felett kell enni egy kicsivel, bármi legyen is! Meg fog indulni 1-2 héten belül, ha jó a beállításod. Ha nem megy kérdezz, segítünk.

A rántott husi nem túl optimális választás, sőt a lehető legrosszabb. Én is imádom, de az csak jeles ünnepeken fér bele....a bűnözésbe.
A korpovit keksz nagyon egészséges, de a kalóriája nagyon hasonlít bármelyik másik kekszéhez, csak óvatosan!
Köret pedig belefér....csak ki kell számolni mi és mennyi.
A shake sem mindegy milyen, érhet meglepetés.

Amíg nem tudod mennyi a szükségleted, és mennyi a beviteled, nem tudsz számolni.

5 éve
#1144
ErrOrka 4
Válasz mesike88 #1143 számú posztjára
Szia, állítsd be BMR+100 kcal-ra a keretedet és rádöbbensz, hogy keveset ettél idáig, a szervezeted éhezett. Olvasd el a Kötetlen csevegés 6932-6933 hozzászolásokat, ott nagyjából le van írva, mit hogyan csinálj!

5 éve
#1143
mesike88
Sziasztok! Én még új vagyok itt,de végső elkeseredésemben jöttem,most már ezt is kipróbálom. Bár bonyolultnak tűnik,de majd csak belejövök.
Már egy hónapja,hogy rendszeresen eszem. Reggeli korpovit keksz activiával. Ebédre valami csirkemell(Natúr vagy rántott köret nélkül), Uzsi egy joghurt,vagy keksz,vacsi meg Shahe. Közben lemegy 2,5 l víz,viszont a kilóim maradnak....De miért????

6 éve
#1142
evi99
Most az elmúlt egy hétben 2kg jött le rólam, ez betudható a víznek és salakanyagoknak? Nem szeretném, ha nem lenne tartós eredményem.
Köszönöm a választ! :)

6 éve
#1141
bmati 21
Válasz evi99 #1140 számú posztjára
A heti fogyás mértékét addig állítsd, míg a napi kereted a BMR-ed felett 100-150 kcal-val nem lesz. Kis túlsúly esetén heti 0,1-0,3 kg között szokott lenni ülő munka esetén, viszont én azt mondanám, hogy maradj súlytartó kereten és mozogj mellette, akkor az összkép is jobb lesz (kicsit izmosodsz, ami megadja a formát, zsírból is fog lemenni, persze lassan, de hosszú távon tartható módon).

6 éve
#1140
evi99
Köszönöm a válaszokat!
Megpróbálok helyesebben táplálkozni, bár ez nem lesz túl egyszerű művelet.
A heti fogyást beállítottam 0.5kg-mra, de ezzel 1299kcal/nap jött ki. Hagyjam ezt, vagy vigyem feljebb?

6 éve
#1139
bmati 21
Válasz evi99 #1137 számú posztjára
Nem mindegy, mert a CH felszívódása és a felszívódás hossza sem mindegy.
A hasprések kiegészítésnek jók, illetve a felülések is. A húzódzkodás pedig még az elején könnyen megoldható, később pedig akár egy ajtóba szerelhető rúd is megteszi vagy egy kinti faág megfelelő magasságban. Fegyencnél alkalmanként 2 gyakorlattípusnál ne csinálj többet (általában fekvőtámasz-húzódzkodás /A nap/ és lábemelés-guggolás /B nap/ napok szoktak lenni, A-B-A, B-A-B felosztásban heti szinten).
A térdedhez annyit, hogy a guggolás mellé beiktathatsz vádliemeléseket is, az jót tesz majd a térd stabilizálásának is. Azt is fel lehet osztani több szintre. Lehet hajlított vagy egyenes térdekkel végezni (utóbbi nehezebb), talajról vagy lépcsőről (utóbbi szintén nehezebb), két lábon vagy egy lábon (utóbbi megint nehezebb). Ezekből így 8 szintet ki lehet hozni. A legkönnyebb a hajlított térdekkel két lábon talajról variáció, amiből ha megy 4x100, akkor mehetsz is a következő szintre.

6 éve
#1138
Bojtika 3
Lehet, ha a keretbe belefér, de nyilván tudod, hogy nem optimális étel. :D

Majd ahogy jobban tudsz majd edzeni! :D

Szakfórum nem vagyunk, inkább egy önsegélyező spontán csapat. Adminunk "csak" létrehozta ezt az oldalt. A szakértők csak nemrég óta vannak jelen.

6 éve
#1137
evi99
Válasz bmati #1136 számú posztjára
Nagyon szépen köszönöm a részletes és igényes választ MINDKETTŐTÖKNEK! Hihetetlen, hogy milyen segítőkész emberekkel találkozik egy "szakfórumon" az ember. Természetesen további kérdéseim is felmerültek, így szeretném azokat is feltenni, ha nem gond.
- Mindegy, hogy mit eszek, ha a makroértékeken belül (illetve a kalóriakeretemen belül) maradok? Ma például tojásosnokedli volt az ebéd, de csupán 200g-mot ettem belőle, a többit más ételből vittem be.
- Fegyencedzésből a guggolás, fekvőtámasz, lábemelés elegendő? Húzódzkodásra nem találtam alkalmas helyet (egyelőre). Illetve továbbra is hasprésekkel próbálkozom.
Egyébként a térdemben ciszta volt, amit kiműtöttek, valamint el volt csúszva a térdkalácsom, amin egy kicsit igazítani kellett. Kézilabdás baleset :)

6 éve
#1136
bmati 21
Válasz evi99 #1134 számú posztjára
Szia!
Állj be súlytartásra, mert a magasságodhoz elegendő a súlyod, csak formásodnod kellesz (de ha felszalad még 1-2 kg, akkor sem lesz baj).
9 hónapba szerintem beleférhet, viszont akkor olyan mozgásokat is kell végezned, mellette pedig nagyon ügyelni kellene a kajákra. Mérni kellene mit eszel, összetevőnként. Ideális esetben a makrotápanyag beviteled így nézzen ki: napi 100 gramm körül kellene tartani a fehérjét, a zsírt 45 gramm körül, minden mást pedig szénhidrátból fedezni (ez kb. 220 gramm körül fog kijönni).
A klasszikus rántott és habart ételeket, illetve a "normál" tésztákat, fehér kenyeret, péksüteményeket és azokat, amiket Bojtika írt az előző hozzászólásban. Próbálj meg sok tojást, illetve sült/főtt húst enni (utóbbi lehetőleg ne sertés legyen), ezek mellett tejtermékeket (ami lehetőleg nem magas zsírtartalmú), illetve növényi fehérjék (bab, borsó, gomba, szója, stb.). Zöldségek mehetnek, gyümölcsökkel óvatosan, de lehet azt is egy keveset. A tengeri hal a joker, mert bár zsíros, de minőségi zsírt tartalmaz. Ha alacsony a zsírbeviteled, akkor dióval, mogyoróval, mandulával megemelheted (ez a keretedet is megdobja).
A folyadékbeviteledet (lehetőleg vízből/teából és ásványvízből) tartsd 3,5 liter felett.
Mivel nem írtad, hogy pontosan milyen betegséged van, így nem biztos, hogy minden, amit leírok/leírtam számodra megfelelő lesz.
Mozgáshoz: A térdeddel nem írtad, hogy mi van/volt pontosan, így lehet lesz olyan gyakorlat, ami nem javasolt.
Ha hosszú távú erősítést akarsz, arra ott vannak a saját testsúlyos gyakorlatok (pl.: fegyencedzés, street workout gyakorlatok, stb.). Én a fegyencedzést szoktam ajánlani kezdőknek, a gyakorlatait itt érheted el a mesterhatos menüpont alatt (Neked a 4 alapgyakorlat kell az elején: fekvőtámasz, húzódzkodás, guggolás, lábemelés):
http://fegyencnaplo.atw.hu/
Én is ezzel tértem vissza a mozgáshoz egy műtétem után, ami miatt közel 1 hónapig feküdnöm kellett. Mivel a térdedet nem tudom, hogy mire műtötték, így a guggolással és lábemeléssel óvatosan (de ha tudsz kocogni vele, akkor már annyira nagy baja nem lehet).
Ha érdekel, hogy mi miért van és hogy is nézz ki pontosan, illetve szeretsz olvasni, akkor itt a könyv:
http://davem.uw.hu/fegyenc.pdf
Van benne sok idiótaság is, de a gyakorlatok tényleg működnek. A gyakorlatok a fentebbi linken ott vannak, de a könyvben le van írva a részletes végrehajtásuk is, illetve maga a rendszer filozófiája. Az utóbbit az 52-60. oldalig találod.
A videós dolgok (pl.: fitnessblender) jók, de hosszú távon nem fogsz tudni úgy erősödni velük, mint a fegyenccel, illetve viszonylag hamar megszokja őket a szervezet, így azokat folyamatosan variálni kell, emiatt nem tudod követni a haladásodat, ami egy idő után a fejlődés egyik kulcspontja.
A súlyzós edzést azért nem ajánlom, mert drága a terem és írtad, hogy pluszköltségekkel nem tudsz számolni.
Szóval: 3 nem egymást követő napokon maradhatna a fegyencedzés, a köztes napokon pedig gyaloglás/séta/kerékpár. Előbbi 20-45 perc között legyen edzésidőben, utóbbi 30-90 perc között. Heti min. 1 pihenőnapod legyen!
A végére: 70% étkezés, 10% edzés, 20% pihenés az alapfelállás a siker eléréséhez.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
Sok sikert! :)

6 éve
#1135
Bojtika 3
Válasz evi99 #1134 számú posztjára
Szia! Mivel még növésben is vagy, én inkább azt ajánlanám, hogy a sportot tekerd feljebb jócskán. A szüleid mellett nem lesz talán annyira nehéz sem, ha néhány ételfélét kiiktatsz, mert ha "válogatós" leszel, az még nem kavar nagy konfliktusokat. Így is elkerülheted a túl zsíros ételeket. De üdítőket, chipset, pizzát és társaikat lehetőleg akkor se egyél, ha szereted ezeket. (Azért egy-két kilengős napot lehet tartani havonta.)
A térdedre is lehet szépen vigyázni, de ugyanakkor lehet ügyesen erősíteni is. Ahogy sokaknak, Neked is az otthon végezhető kis edzéseket ajánlom eleinte, utána lehet majd erősebb is. Keresgélj bátran a neten!

http://tatarekrezso.hu/formabontok/index2.php
A hírlevélre bátran iratkozz fel a cél érdekében, sajnos nem küld semmit.:D Nem fog zavarni.

Tiffany zseniális, percek alatt kikészít:
https://www.google.hu/search?client=firefox-b&q=tiffany+rothe+workout&oq=Tiffany+Rothe+&gs_l=serp.1.3.0l10.1436.7710.0.10978.37.18.0.4.4.0.315.2780.0j12j1j1.14.0....0...1c.1.64.serp..22.14.2050...35i39k1j0i131k1j0i3k1.m1GrlEoDqXM

(Próbáld ki először a "riszálóst", a 10 Minute Booty Shaking"-et, azt hiszem, szeretni fogod, és szépen formálja a derekat, még ha ez hihetetlennek tűnik is elsőre.)

Leslie Sansone anyagaira keress rá, ő a helybenjárást variálja, ez a térded is kíméli, és jót tesz nagyon. Ha úgy végzed, hogy közben figyelsz az egyenes testtartásra, másnapra még az oldalad is érezni fogja... :D

Bmati a súlyzósakat fogja ajánlani, a Fitness Blenders-nek a keresője megér egy kis angol szótárazást, ha esetleg nem vagy angolos.

Egyelőre ennyi, aztán majd meglátjuk! :D

6 éve
#1134
evi99
Sziasztok!
17 éves lány vagyok, 170-171cm magas és 65-66kg. Hosszú betegeskedés, sérülés és borzalmasan egészségtelen táplálkozás jellemzi az elmúlt pár évemet, így a sportos alkatom már a múlté. Ezért fordulok hozzátok segítségért.
http://www.kephost.com/images/2016/08/05/1..jpg
Jelen pillanatban valahogy így nézek ki. Látszik, hogy elhanyagoltam a testemet és nem foglalkoztam vele. Úgy döntöttem, hogy eljött az ideje annak, hogy változtassak ezen. Lelkileg (tartós/gyógyíthatatlan betegségem miatt) csak most érzem magam elég erősnek ahhoz, hogy nekivágjak a diétának és a sportolásnak.
Az étkezésem elég rendszertelen és egészségtelen. Szüleimmel élek, akik rettentően egészségtelenül táplálkoznak, és ahányszor felhoztam a témát csak kinevettek. Ők megvannak a maguk kis 120 kilós világukban, ahol a gasztronómiai élvezetek elengedhetetlenek. Ahányszor megemlítettem, hogy én nem így szeretnék élni, annyiszor csak a rosszallást kaptam. Tehát az étkezésemet valahogy úgy kell megoldanom, hogy az itthon található ételek közül válogassak, plusz költségekkel sajnálatos módon nem számolhatok.
A sport terén eléggé elhanyagolt vagyok. Térműtétem után testnevelésből felmentett lettem, így 2 éve nem igazán sportolok. Most próbálok kicsit visszaszokni a mozgáshoz. Itthon csinálok gyakorlatokat (például hasprés), jó idő esetén sétálok vagy kocogok.
A célom az, hogy jövő nyárra –a 18. születésnapomig- elérjem a célomat. Egészséges, fitt és feszes testet szeretnék. Olyat, amiről megmondható, hogy kemény munka áll mögötte. Nem tudom, hogy kilenc hónap ehhez elegendő-e.
Minden tanácsot/tippet nagyon szívesen fogadok!

6 éve
#1133
Renike1984
Válasz bmati #1132 számú posztjára
Köszi a tanácsokat! próbálom megfogadni őket. Nálam ez ilyen pszichés dolog hogy szeretném ha 5-sel kezdődne a testsúlyom. Egyébként tényleg igazad van, hogy inkább formásodnom, feszesednem kellene.

6 éve
#1132
bmati 21
Válasz Renike1984 #1130 számú posztjára
Emelj a kereteden és edd is azt le. A folyadékbeviteled pedig nagyon kevés! A testsúlyod 20-adát literben minden nap meg kellene innod. Az alacsony folyadékbevitel jelentősen hátráltatni tudja a fogyást. Ha 2-3 naponta 2-3 decivel emeled meg a folyadékbeviteledet, akkor néhány hét alatt eléred a célod és a fogyás is hatékonyabb lesz (ha a kereted is megemeled mellé). A napi kereted pedig a BMR értéked felett 100-150 kcal-val legyen és azt edd is le, tehát egy kicsit teljesítsd is túl a kereted).
Ezek mellett nem ártana beiktatni erősítő edzéseket heti 3 alkalommal, alkalmanként 20-45 percet, amikor teljes testes erősítő edzéseket végzel és lehetőleg két edzés között 1 nap minimum maradjon ki.
Megjegyzés: ha 168 cm-hez 62 kg vagy, akkor szerintem inkább tömegelned kellene 64 kg-ig és ott súlyt tartani és formásodni, mint fogyni. Ha elégedetlen vagy az alakoddal vagy látod még a zsírpárnákat az a mozgás hiánya miatt van, illetve a nem megfelelő étkezés miatt. További fogyással nem feltétlenül fogsz megszabadulni a zsírtól, viszont lekoplalhatod az izmaidat, amivel csak annyit érsz el, hogy még könnyebben fogsz tudni zsírosodni és még nehezebb lesz leadni a fölösleges zsírt.
Sok sikert! :)

6 éve
#1131
Potik4
Válasz Renike1984 #1130 számú posztjára
A bmr-ed 1400 fölött mozog, ami azt jelenti, hogy 1500 körül kellene enned.Lehet, hogy a bázis adta ki neked az 1379 értéket, de azért, mert a célt így állítottad be. A célt érdemes napi keret beállításával megadni, nem pedig kitűzött dátumhoz igazítani.1379 a te esetedben kevés, hosszú távon nem valószínű, hogy működni fog.Ha megemeled, lehet, picit hízni fogsz először, de utána szépen beáll a fogyás üteme, és te is jobban fogod magad érezni.

6 éve
#1130
Renike1984
Nem eszek ugyanannyit mint a többiek.Csak nagyjából ugyanazt. Ha rántott hús az ebéd eszek egy kis darabot.vacsira meg csinálok grillezett csirkemellet salival.próbálom úgy csinálni ,hogy hosszútávon is tartható legyen. A kalóriabázis adta ki az 1379 napi limitet. próbálok többet inni az nem árthat.

6 éve
#1129
Bojtika 3
Válasz Renike1984 #1126 számú posztjára
Sajnos azt kell mondanom, hogy a "sajnos" itt nem elég, mindenképpen többet kellene innod.
Eleinte szokatlan lesz, de megy az! Többen megszoktuk már.

6 éve
#1128
shinita 13 1
Válasz Renike1984 #1126 számú posztjára
Az nagyon kevés folyadék, több kellene. Nem hiszek a gyomorszűkülésben, de lehet, hogy másoknál van valami ilyesmi, nem tudom, nekem nem is logikus.
Miért eszed azt s annyit, amit a család? Én is főzök mindkettőnknek, de én nem eszem egy halom rizst mellé, mint a párom... Sokan megoldják, hogy teljesen más étrenden is ugyanazt eszik, legalábbis részben. Vannak határok, de vega/húst is evő, szénhidrátdús/extrém szénhidrátszegény étrendű párok lazán léteznek, akik nem főznek többfélét, nem tartom nehéznek a megoldását, ha azért van valami közös pont s valamelyest hasonló ízlés.
Az való igaz, hogy 1350 kcal kevés étel bármiből, még nem sikerült megoldanom, hogy ezen a szinten ne robbanjak le 1-2 nap alatt. Szerencsére nem is kell, s fogom még a mozgást emelni. Anélkül meg lennék lőve. Bizonyos kalóriaigény alatt nagyon kell, hacsak nem extra türelmes az ember.

6 éve
#1127
Lousha 4
Válasz Renike1984 #1126 számú posztjára
Eppenseggel kicsit tobbet kene enned. Olyan 1450 lehet a BMR-ed, azaz kb. 1550 lenne a megfelelo keret. Nem nagy kulonbseg, de egyreszt tobb belefer azert megis, masreszt boven lehet ennyi az oka a tul lassu fogyasnak.

6 éve
#1126
Renike1984
Bocsi, hogy csak most írok. Nem voltam gép közelbe.sajnos csak napi 1 liter körül iszom. Amúgy bárki bármit mond az 1350 kalória ami elvileg az én adagom, nem valami hú de sok.Igy hogy ugyanazt eszem napközben mint a család, ebéd után már nem ehetek túl sokat. De már egyébként kevesebb kajával is elvagyok, szerintem összeszűkült a gyomrom.

6 éve
#1125
shinita 13 1
Válasz Renike1984 #1124 számú posztjára
Az nem is rossz, én szinte sosem fogytam olyan tempósan.
Nos, nekem kb. 5 év alatt -21 kiló, ebből 14 a legelején, majd másfél évig semmi, majd megint egypár s idén 1 :D Most már lemehetne a maradék 6 vagy akármennyi is, de tempósan. Szóval heti fél kilóval, többre úgysincs semmi esélyem, max. akkor, ha naponta órákat bicajozok, persze szintkülönbséggel. Azt még nem próbáltam s az edzettségem se elégséges hozzá. Azért tervben van, ahogy a futás is (ritkán meg egy egész percig), egy szárazföldi emlősnek szerintem tudnia kell az ilyet s a szívnek is jót tesz, s kevésbé fulladok ki máskor is, ha tudok picit futni, azt hiszem.
Többnyire sétálok. Túrázásnak is lehet nevezni, de nem mindig az, csak sétálok a környéken, néha apró futás is van benne, felmászom hegyekre meg ilyesmi. Sok szintkülönbség van erre, eleve hegyen lakom. Ebből van napi 1-2-3 óra. Plusz heti 2 súlyzós edzésem van, teljes testre. Nagyritkán pedig biciklizek, ezt kéne felhozni s minimum heti egy nekem nagyobbacska túrát nyomni, olyan kis 3-4 órásat.
Ahhoz képest, hogy a 21 kilóból 20 kilót mozgás nélkül fogytam, roppant aktív vagyok, de ez azért elég minimális mozgás, ennyire nagy szükségem van. Világéletemben megvolt a napi 2 óra gyaloglásom, bár soha nem sportoltam s ez azért nem volt elég, nyomtam teljesítménytúrákat is, nem nagyokat, 40 km nekem bőven sok hegyen, inkább a 25-30 km-eseket szerettem. Csak a fogyáskísérletem évei alatt nem mozogtam, ilyen időszak volt, nem ment.
Remélem, hogy a mozgás jót tesz, mintha attól nem akarna több ételt a szervezetem, sőt. Nagyon magas a minimuma, ami alatt hiába tudok enni (pedig az nálam eleve óriási dolog, általában kemény küzdelem kalóriaegyenlegben ennem), azonnal elkezd nem működni. Tegnap 1300 kcalt vittem be, 1600 és 1400 után. Éjjel 2-kor kénytelen voltam rádobni még vagy 7-800-at s így is alig van jártányi erőm ma. Nem szabad lelkesednem, hogy tudok keveset enni, bár még megpróbálom egyenletesen szétosztani a kalóriamennyiségemet. De akkor nagyon kicsi ebédem lesz. No nem nyivákolok itt, de igenis nehéz az élet, akkor is, ha az éhség és az étvágy kikapcsolva, az étrendem remek és a fegyelmezettségem is nagyobb, mint valaha.
Többet kellene mozognom, 2800 kcal kalóriaigénnyel szerintem már nem lenne gond... Alatta igen necces, ha tempós fogyást akarok.
Bocs, ennyire bő lére nem akartam ereszteni, de a tömörség nem az erényem összetett, fontos témáimnál semmiképp.

A hidratálás fontos pedig, mennyit iszol? Én sosem mérem, nem tudom, másnak hogyan megy, mire eszembe jutna, már rég ittam egy csomót. De nem aggódom, remek szomjúságérzetem van és különben is szeretek inni.

6 éve
#1124
Renike1984
Shinita!Igen lehet hogy nem valami gyors az anyagcserém.Sajnos kevés folyadékot is iszom. Ettől kevesebbet már nem akarok enni, mert azt hosszú távon nem tudnám tartani. Most próbálom emelni a mozgást. Lehet hogy nagyobb súlytöbbletből könnyebb többet fogyni.Lehet hogy én vagyok türelmetlen mert a 2 hónap alatt 4 kg ment le. Te mennyit fogytál?Mit sportolsz?

6 éve
#1123
Andybaker
Sziasztok!
Én most kezdtem hétfőn kicsit kontrollálni a táplálékbevitelt. 177 cm vagyok és 76 kg-ról indultam, ma 74,6 volt. Lényeg, hogy egész életemben sportoltam (kb. 5 év úszás, majd 25 év atlétika, majd 1 év edzősködés), és imádom is, de lehet ennek eredményeként olyannyira besokalltam a sporttól,hogy jelenleg brutális mértékben nem kívánom a fizikai aktivitást. Tulajdonképpen az elmúlt évben, amikor az edzői pálya felé "kirándultam" sokalltam be szerintem. Mindig is problémám volt kb. 5 kg felesleggel (leginkább érzelmi eredetű túlevés miatt), de ez mostanra minimum 2x ennyi lett. Eddig 70 kg-t tartottam magamnak a felső határnak, de bőven fölészaladtam. Úgy gondoltam az étkezés dokumentálásával egy BMR+100-150-es felső határral megpróbálok egy folyamatos, vállalható fogyást (ez nekem 1700kcal körüli, ma már az alatti). Van aki ugyanígy, aktivitás nélkül diétázik? Ha igen mik a tapasztalatok, folyamatosan lassuló? Vannak megállások? Úgy érzem, hogy újra majd akkor kezdek mozogni, ha kívánni fogom, mert addig csak erőszaknak érezném. A célom egyébként legalább 65 kg-ra lemenni. Előre is köszi ha valaki reagál és kitartást mindenkinek;) Itt úgyis táplál a közösségi szellem;)

6 éve
#1122
shinita 13 1
Válasz Renike1984 #1121 számú posztjára
Ha lassabb anyagcseréd van, akkor ilyen adatok mellett simán megtörténhet, hogy csak nagyon lassú fogyás jön össze. Nekem az átlagnál gyorsabb az anyagcserém, de tippem szerint heti 1 kiló fogyáshoz 1200 kcal fölé nem mehetnék a napi 2-3 óra (nem intenzív, az igaz) mozgásom mellett... 163/63 vagyok. Fél kilóhoz is sok kell, de normál ember kevés mozgással, izommal és felesleggel nehezen várhat nem igen lassú fogyást, ha még az anyagcseréje sem gyors. Nem olyan egyszerű ez, mint ahogy a köztudatban van... Sokan úgy állítják be, hogy heti -1 kg bárkinek sima ügy, ha kicsit odafigyel. Hát nem.

6 éve
#1121
Renike1984
Szia!1300-1400 kcal naponta.

6 éve
#1120
shinita 13 1
Válasz Renike1984 #1119 számú posztjára
Mennyit eszel? Első körben az adódik, hogy nem vagy deficitben. Velem is ez volt, sokkal kevesebbet ettem, jobb étrenden s nem fogytam, mert így sem volt deficit. Nehezen hízom, 2800 kcallal pont úgy stagnálok, mint 2000-rel (mozgás nélkül), van ilyen.
De ha már most keveset eszel, akkor semmiképp ne csökkentsd az ételmennyiséget koplalásra. Több mozgással próbálkoznék, az nálad úgyis alig van.

6 éve
#1119
Renike1984
Sziasztok!31 éves nő vagyok.168 cm magas 62 kg. Kb. 2 hónapja elkezdtem odafigyelni az étkezésre.Sokkal kevesebbet eszem.Este 7 után nem eszem.hetente 3-4 alkalommal ellipszis trénerezek 30 percet. Mégis alig fogytam.szeretnék 56-58 kg lenni.Előtte ettem mindent mindig,nem tornáztam egy percet sem és stagnált a súlyom.Mi lehet a gond?

6 éve
#1118
teper
Válasz pimilida #1109 számú posztjára
Titokban 3 napja agyalok a kulonos 2 kilogrammos fogyasodon. Ami azert nem valos zsirleadas, de tekintsuk igy. Az a baj, hogy nem sokra jutottam, vagyis csak annyi lenne, hogy a kajaddal lehetnek a fo problemak, erdemes lenne elsore ezt atnezni.

6 éve
#1117
syder
Válasz 79.juditmolnar #1102 számú posztjára
100 kg alá szeretnék menni. Tudom, hogy a férfi 100 kg felett kezdődik, de én mégis szeretnék 90-95 lenni. :) Igyekszem megtenni mindent annak érdekében, hogy sikerüljön. A terv az, hogy idén 100 kg alá menjek és jövőre kicsit jobban ráfekszem majd a sportra. Mondjuk ma már 6 km kocogás volt, így ebben a jó időben. :)
Köszönöm a biztatást, nagyon sokat jelent! Nektek is nagyon sok sikert és kitartást kívánok! :)

6 éve
#1116
shinita 13 1
Válasz pimilida #1114 számú posztjára
Kell egypár koplalós nap az anyagcsere lassulásához, úgyhogy én is azt mondom, hogy nem lenne gond ilyen téren. A sok 5:2-ző is elvan, bár számomra rejtély, hogyan, de nem vagyunk egyformák, van, aki képes szinte semmit enni egy nap.
Nekem a mindennap hasonlóan étkezés tűnik a legnormálisabbnak, de kinek mi jön be.

6 éve
#1115
teper
Válasz pimilida #1114 számú posztjára
Mert nem volt tokon ragadva. Rossz volt a kerdes, rossz volt a valasz. Ha mar valasztani kellene, akkor a 6:1 lenne a jobbik dontes. Szerintem siman osszegyeztetheto, sot. Ha igy teszel, az a tizes gyorsan lemegy. Bar ez reszedrol igazabol csak egy reszkerdes volt, es igy mar a bena resze elsikkadt, ahol magam is elhasaltam. Ha felulmukodik, akkor mi az izeert hizol? Nekem ez {se) jott ossze, de kerlek tudd be, hogy hosszu hetem volt.
Elkepzelesem szerint BMR alatt lehet enni, ha ez nem haladja meg a 36 orat, de ezt kovetoen 1x egy nap minimum vagy tobbet, de legalabb szintentartot. A 10 kilo nem nagy cucc, ez gyorsan megvan, abban az esetben ha pl. a kajad igazodik a 6:1-hez. A BMR feletti kajalast, ami a szamok tengereben ram igaz volt, ezt csak matematikailag kikalkulaltam.

UpDate: egyebkent a legtobb (hosszutavon is mukodo) kajalasban megszakitott dieta, nem feltetlenul jelent alacsony Kcal bevitelt. Mashogy van particionalva a napi kaja eloszlas, ebbol ennyi ketsegtelenul igaz. Lehet itt (is) vannak a felreertesek. Magam pl. 16 orat tartok, ez evek ota tokeletes, idoszakosan nyuasznyi beavatkozasokkal.

6 éve
#1114
pimilida
Ömm..?? Most én is összezavarodtam. Hogyhogy nincs tökön ragadva a problémám..? A kérdésem az volt, hogy az alacsony kalóriás időszakos böjtök összeegyeztethetők-e a bmr+100kcal körüli, de inkább alatti étrenddel, vagy ráállnék-e koplalóra.
(Indoklás: mert hogy össze-vissza olvasgattam a fórumon és általában az jött le, hogy bmr alatt nem jó enni, mert lelassul az ember anyagcseréje. Plusz infónak írtam azt, hogy hamarosan ki fogják műteni a pajzsmirigyemet és azelőtt szeretnék leadni még egy keveset, mert úgyis meghízok a helyes gyógyszeradag beállítása közben).
A 6:1-et ugye az 5:2 helyett mondod..?

6 éve
#1112
teper
A teper reszhez: ezek a triplan dupla tagadasok kikeszetenek, valojaban nem ertek hozzajuk. Alapelvek mennek, azokkal boldogulok. Csak meg mindig azt erzem, hogy a problemad nincs igazan tokonragagadva. Ha mar, akkor inkabb a 6:1, de ez meg mindig nem lenne korrekt valasz, a szamomra nem ertelmezheto kerdesedre. Egyel jol. Jo, ok, es...?

6 éve
#1109
pimilida
Válasz bmati #1107 számú posztjára
bmati, Húúú, köszönöm szépen a részletes választ és a javaslatokat!! Meg fogom nézni ezt a kétféle étrendet, remélem bejön majd valamelyik. Eredetileg valami olyat kerestem, amit egy héten nem kell minden nap alkalmazni, ezért gondoltam az 5:2-re, de most elbizonytalanítottál, valószínű, hogy passzolom...
Igazából már tavaly nyáron változtattam az életmódomon a korábbiakhoz képest, nagyon nem akartam, hogy visszajöjjön az a hat kiló, azóta igyekszem odafigyelni, max 1500kcalt enni (nekem pl ennyi a BMR+150 a jelenlegi állás szerint), kevesebb szénhidrátot, több fehérjét és zöldséget... Korábban hetente párszor kocogtam, de mióta visszajött a túlműködés, helyette inkább igyekszem sokat sétálni. Eddig a doki kifejezetten nem javasolta a sportot, de legközelebb rá fogok kérdezni, hogy már lehetne-e valami kiadósabbat. Még egyszer köszönöm! :)

teper - igen, ha nem veszi észre az ember/nem szedi rá a megfelelő gyógyszereket, a fogyás az egyik tünete a túlműködésnek... én is fogytam 2 kilót, amikor legutóbb visszatért a túlműködésem, de mióta megint gyógyszereken élek, vissza is jött az a kettő és még egy pluszban :( vsz mert az első hónapokban kicsit túllőttünk a célon a gyogyóadagommal.

6 éve
#1108
teper
A pajzsmirigy felul, az klasszikusan fogyast eredmenyezne, amiert nagymertekben az agyalapban termelodo TSH hormon lenne felelos.

UpDate: a stresszeles miatt (mondjuk kortizol hormon), elmeletileg lehetne hizogatni. De mar a kerdesnel is elakadtam :(

6 éve
#1107
bmati 21
Válasz pimilida #1105 számú posztjára
Szia!
Ezt orvos-dietetikussal kellene leegyeztetni, hogy mégis hogyan tovább diéta terén.
Az időszakos böjt összeegyeztethető a BMR feletti evéssel. Ha mindenképpen az időszakos böjt felé húzol, akkor olvass utána a Harcosok étrendjének (az erre épül 20/4-es módszer), illetve a kicsit népszerűbb Leangains (16/8-as diéta), amit valamivel könnyebb is betartani. Az 5:2-est nem ajánlanám. Az előbbi kettővel egész szépen le lehet dolgozni a zsírt.
A Military Diet-tel az a baj, hogy rövid távú (hosszú távon nem fenntartható) és szinte csak vizet, salakanyagot és némi izmot dobsz le, zsírt nem igazán, így ezért nem is lehet tőle fogyni, csak 1-2 alkalommal. Olyan diéta kell, amit hosszú távon fenn tudsz tartani (tehát életmódváltás jelleggel csináld) és akkor nem lesz gond. A 16/8-as diéta ilyen téren kézenfekvő, de a 20/4-es sem rossz, ha bírod. Utóbbival az a gond, hogyha szellemi vagy kemény fizikai munkát végzel, akkor az nehezebben fog menni az első hetekben. Mivel gondolom zsírt szeretnél leadni, így nem árt a lassú fogyás és a BMR feletti evés. Ha be lesz állítva már a gyógyszered is, akkor nem lesz gond a fogyással. Mivel eddig valószínűleg keveset ettél, így a megemelt keret miatt is hízni fogsz, amire a pajzsmirigy-túlműködés még rá fog dobni, emiatt majd ne aggódj, mert a stresszelés tovább rontja a helyzetet.
Ezek mellett alap legyen a sok folyadék (a testsúlyod 20-ada minimum literben naponta), mert ez legalább annyira fontos, mint a kajálások.
Heti 3 teljes testes átmozgató edzést (minimális erősítést) nem ártana beiktatni az első 6-8 hétben, alkalmanként 20-45 percben, nem egymást követő napokon. Heti 1-3 alkalommal pedig egészségmegőrző zónában való aerob edzést kellene beiktatni, ami lehet séta, kerékpározás vagy bármilyen olyan mozgás, ahol a pulzusod a max. pulzusod 50-60%-a között marad. Ezt a köztes napokon végezheted, alkalmanként 30-60 percet. Ez legyen az alapozás az első két hónapban. Mivel most hagytad el a szívgyógyszert, így mindenképpen óvatosan a mozgással, viszont mindenképpen kell mozognod!
Ezeket mindenképpen beszéld meg az orvosoddal!
Sok sikert! :)

6 éve
#1106
79.juditmolnar
Köszi a válaszokat! :)

6 éve
#1105
pimilida
Sziasztok!
Viszonylag új vagyok itt, alig több, mint két hete használom az oldalt. Már korábban is számolgattam magamnak a kalóriákat (excelben összegezve, hehe), de itt határozottan könnyebb a dolgom :D
Ha megengeditek, lenne egy kérdésem hozzátok, mégpedig az, hogy mi a véleményetek, ill. ha van, tapasztalatotok az időszakos böjtös diétákkal kapcsolatban? Összeegyeztethető-e azzal, ha a BMR-emhez közel eszek (kb 50kcal-lal alatta vagy fölötte) a nem diétás napjaimon, vagy így már necces és beállítanám magam az éhező módra...?
Velem az a helyzet, hogy pajzsmirigy túlműködésem van, Basedow. Körülbelül egy-másfél évig szedtem rá gyógyszert, amit ezután elhagytam, mert úgy nézett ki, hogy helyre jöttem. És mivel van rá példa, reménykedtem benne, hogy nekem nem tér vissza utána a betegség. Egy évig tünetmentes voltam. Tavaly nyáron 6 kilót adtam le a Military Diet-tel (ami 3 napos, kb. 1000kcal átlaggal, a többi napon kb 1500kcal-t ettem), az így elért súlyomat tartottam is. Azonban januártól fokozatosan visszatért a túlműködés, márciustól megint szedem a gyógyszereket... Ezzel egyidejűleg a Military Diet-et is újrakezdtem, de ez alkalommal szinte semmi eredménye nem volt.Talán annyi, hogy nem híztam tovább? A múlt héttől végre nem kell már szednem szívgyógyszert, és úgy tűnik, hogy azóta lement pár deka! Viszont egy-két hónapon belül valószínűleg már sor fog kerülni a pajzsmirigyem részleges vagy teljes eltávolítására. És szeretnék azelőtt még leadni pár kilót, hogy amíg be nem állítják a pajzsmirigypótló gyogyó adagomat, lejjebbről hízzak vissza...
Szóval most éppen az 5:2 diétán gondolkozok (hetente 2 nap 500 kalóriával + 5 „normális” nap), hátha azért nem megy a fogyás, mert már nagyon beleszokott a szervezetem a Military Diet-be… Mit gondoltok?
Köszönöm előre is és elnézést a hosszú post miatt, olvasgattam már a fórumot de nagyon sok így egyszerre… ((A pajzsmirigyes fórumot is átnyálaztam, ott többnyire mondjuk az alulműködés a téma))

6 éve
#1104
feketeinci 9
Válasz 79.juditmolnar #1101 számú posztjára
Rengeteg tanácsot találsz, ha olvasgatod az oldalt.
Találd meg a saját életmódodat, amivel hosszú távon megy a kalóriák számának kordában tartása.
Én már második éve gyógyulok itt...nem mondom...volt eredmény, de még mindig számolnom kell, és még mindig nem tudnám magamtól spontán csinálni....tehát nem életmód még. :(

Csak egy-két szó...nem túl jó a sok gyümölcs...a cukor miatt, ami benne van. Ne tornázz minden nap ugyanúgy, mert nem mégy vele sokra, majd jönnek a torna-tudorok akik esetleg megmondják mire változtass, és egy nap pihenő minden héten kötelező!
De ha olvasod az oldalt, megtalálod ezeket a tanácsokat.

6 éve
#1103
310583 436
Válasz 79.juditmolnar #1101 számú posztjára
hat amit felsoroltal az szerintem messze tul keves!!! Ezzel most - a sok peksuti meg ilyesmi utan- biztos beindul a fogyas, de egy ido utan meg fog allni, majd visszahizol( jojo-effektus).A helyes es egeszseges etkezes: BMR+100-150 kal. Addig allitgatod a heti fogyas merteket, mig ez a napi kaloria ki nem jon a cel beallitasanal.A makrokat ( feherje-szh-zsir) fogyokurasra allitod Leszed a kaloria mennyiseget ami kijon, betartva a makrokat. A sportnak beirod 60%-at es azt is leeszed a sportos napokon Sportban heti 1 pihenonap kotelezo Olvasd el a "kotelezo olvasmany"-t, a Kotetlen cseveges 6932-6933 hozzaszolasokat, sok minden okos dolog le van irva, reszletesen kifejtve, alapos utananezes, tanulmanyozas nyoman. Ha heti fogyasnak keves jon ki, vagy a celod eleresere tul tavoli datumot javasol a rendszer, azzal ne torodj, nem sok koze van a valosaghoz ( pl.nekem mostanig 9 kg-t szamolt, pedig lement 17.5). Ja, es mindent merjel digitalis merleggel es amit fozol vidd fel a receptedet, vizzel, elparolgassal, mert a meglevo receptek 90%-a rossz.Sok sikert

6 éve
#1102
79.juditmolnar
Válasz syder #1100 számú posztjára
Syder ! Nem tudom mennyi a célod, de ha ilyen kitartó leszel biztos lehetsz a sikerben!!! Én csak gratulálni tudok....:))) Sok sikert kívánok!!! Azért néha írj a jelenlegi állapotodról....

6 éve
#1101
79.juditmolnar
Sziasztok! Én csak 3. napja használom a kalória bázist. 160 cm magas, 65 kg vagyok és a cél 55 kg. Elég durva betartani ezt a fajta kcal és szénhidrát számolgatást!!! :))) A reggelim mindig egy vagy két tartalmasabb péksüti volt, energiaitallal, az ebéd munkahelyen menza szerű étkezdében zajlott, uzsonna ismét péksüti és még tartalmasabb vacsora. Nem csoda, hogy dagadtra híztam magam!!! Most a reggeli 2 szelet zab-abonett egy cukor nélküli tejeskávé, ebéd 1 grillezett csirkecomb, néhány szelet uborka, uzsonna az gyümölcs, utána 40 perc aerobik, amit minden napra tervezek és a vacsora zabkása. Kíváncsian várom mikor lesz meg az eredménye.....Szerintetek??? Hasznos tanács esetleg..

6 éve
#1100
syder
Sziasztok!

Leírnám a kis történetemet, hátha ezzel tudok segíteni a fogyni vágyó tagoknak.
107 napja vágtam bele a fogyózásba, próbáltam változtatni az étkezésen és az életmódon is. Addig eléggé "tunya" voltam, nem nagyon mozogtam. A fogyózást is előbb a kajával kezdtem. Egyszerűen kizártam a fehér kenyeret, és a cukrokat az étrendemből. Erre jött még a mozgás. Kezdetben csak gyalogoltam, majd ahogy ment lejjebb a súly, úgy kezdtem el kocogni. Ma már ott járok, hogy 5km-t kocogok 30-32 perc környéki idővel. Sajnos 30 alá még nem tudtam bemenni, de igyekszem majd. :)
Emellett előkerült a bicikli is, amikor tudok tekerek pár km-t. Ez is változó, de ha elindulok akkor 40 km körül azért megyek. Szóval a mozgás, és a kalóriaszámolás a módszerem, a cukrok és a fehér kenyér kizárásával. :)

Szerk: Az eredmény: 138 kg-al kezdtem, jelenleg 112 kg-ot mutat a mérleg.

6 éve
#1099
seprose
Válasz devia #1097 számú posztjára
szia, ha fagyi akkor fehérjeporból!
én pl. imádom a kávét, abban elkevertem egy adagot, lefagyasztottam, nagyon fincsi lett :)
de egy semleges ízűt, mondjuk vaníliásat, szinte bármivel ízesíthetsz :)

6 éve
#1098
bmati 21
Válasz devia #1097 számú posztjára
Ha a nagy meleg miatt eszed, plusz az édes iránti vágy miatt, akkor meg lehet próbálni.
Az aszalt gyümölcsökkel óvatosan, mert elég magas szokott lenni a cukortartalmuk.

6 éve
#1097
devia
Válasz bmati #1096 számú posztjára
Hideg víz, fagyi ellen ?
Na ezt kipróbálom ! :) köszi a tippeket.

Vizes flakonba citromszeleteket, mentát, gyömbért, néha aszalt szilvát szoktam tenni, így kellemes ital egész napra.

6 éve
#1096
bmati 21
Válasz devia #1095 számú posztjára
Akkor tudod mi a gond, csak tenni kell ellene. :)
A fagyit kiválthatod, ha sok hideg folyadékot iszol, a sütit meg valami édesebb kajával vagy csak nagyon keveset egyél belőle és akkor se naponta, hanem heti 1-2 alkalommal. A legjobb, ha nem sütsz vagy annyit sütsz, amit más azonnal megeszik. :)

6 éve
#1095
devia
Válasz bmati #1094 számú posztjára
Köszi szépen, én sem igazán hiszek ezekben a fogyás segítőkben, csak néha olyan jó lenne...
Jól működik a kalóriaszámlálás az én esetemben, azzal nincs gond. Csak a kitartásommal van baj, most jelenleg a fagyi, süti felnyomták jól a napi kalóriákat.
Sokat eszem , nem mozgok eleget , - hízok ...

6 éve
#1094
bmati 21
Válasz devia #1093 számú posztjára
Szia!
Megnéztem. Nem nagy valami, ahhoz képest, hogy ennyi pénzt elkérnek érte. Ennek az árából kijön 4 havi normális multivitamin, 2 havi komplex ásványi anyaggal (vagy 2 havi multivitamin és egy 1 kg-os minőségi fehérje) és azzal többet érsz el, ha már mindenképpen táplálékkiegészítő. Egyébként meg ennyi pénzt normális kajába érdemes beforgatni. :)
A zsírégetős dolgokkal úgy vagyok, hogyha nem váltasz életmódot (azaz nem eszel egészségesebben és kellő mennyiséget, minőségűt, ezek mellett pedig nem mozogsz rendszeresen), akkor mindegy, hogy mit szedsz mellette. A zsírégetőknek pedig az utolsó kilóknál lehet értelme, de ha nem versenyzel, akkor szinte felesleges ilyenekre költeni.

6 éve
#1093
devia
Sziasztok !
Ismeritek Angellica+4-et? :)
Vélemény???

6 éve
#1092
teper
Válasz Bojtika #1089 számú posztjára
Csak így négyszemközt: a Bázis szerint, az a bizonyos 10 óra már több mint egy nap. Egyáltalán nem arról volt szó, hogy írsz vagy sem, csak arról, hogy határozottan javulsz a #1083 óta. Nem kell beleragozni semmi mást, mint amit jelent, ez most csak ennyit. Nem személyes támadás, mint ahogy nem is a puszta létezéseden rúgóznék. Dehogyis, mindig örülök, amikor felbukkansz. A sommásságod és az időnkénti csőlátásod már nem érdekel.

Tehát átcsomagolva, vagyis inkább kicsomagolva, sommásan: engem nem érdekel, hogy voltál, hogy vagy, hogyan leszel, nem érdekel senki „nyomora” és senki szerencsétlensége/szerencsétlenkedése, éppúgy ahogy mást sem az énlétem. (Ennél azért kicsivel árnyaltabb a kép, mert számításaim szerint 1000 emberből egyet érdekel a másik, de most sommázunk.)

De Te úgy csinálsz, mint a buszon hangosan mobiltelefonáló: ha akarom, ha nem, de biztosan tudni fogom, hogy mi mért nem ment, nem megy és nem fog menni, és ha valamelyikünk nem száll le, az is kiderül, hogy reggel milyen színű és állagú volt. Nem érdekel, hogy azért nem mész moziba, mert 26 éve amúgy sem jársz, így ezt mért most kezdenéd. Az sem érdekel, hogy a hájas vagy nem hájas testedre feljön-e a piros bikini, és azzal hova nem akarnál állni. Nem érdekel az sem, hogy mért nem akarsz strandra menni, ez mind a Te döntésed.

Maradva az ötvenes lelkes kérdezőnél, az érdekel, hogy milyen gyorsan kapok választ, az mennyire hasznos nekem, ettől majd beleférek-e a fecskémbe, a csajok szeme néha megakad-e a derekamon, ezek érdekelnek, illetve ÉN vagyok a fontos és momentán semmi más. Nem érdekel, hogyan nem tudsz felugrani, úszni, futni, engem az érdekel, hogy mennyi a súlypont emelkedésem, ne süllyedjek el mint egy balta, ezt-azt még letudjak gyorsulni, ha éppen olyanom van. De amikor szinte mindig olyan sorokat tolnak kéretlenül elém, amire kicsit sem vagyok kíváncsi, az nem esik jól. Az első 5-10 ilyen alkalom még elmegy, de a kismillió az sokkol. Az első 5-10 ilyet feldolgozom, értékelem, együtt érzek, elszomorodom, de ha állandóan jelen van ez az érzés, amire ugye nem készültem, és ezzel most nem akarok foglalkozni, akkor később bosszant, esetleg már dühít is, de minimum frusztrál. Ráadásul ezekhez bevezetted azt az új formát, hogy 50 után, 50-től, 50 körül, 50-nél már... Kit érdekel? Engem biztosan nem. Ez a kettő, számomra így már egészen különös elegyet hozott létre. Elég a jó vagy a rossz válasz, nem kell hozzá a lelombozó képzelt vagy valós körítés. Majd én akarom eldönteni, hogy mi megy, és mi nem megy, ez legyen az én privilégiumom, és nem másé, de ha lehet, akkor még csak egy gyenge sugallat szinten sem akarok ilyet olvasni, még úgy sem, ha az rólad szól és ezt műmájer NagyDékkel próbálod feldobni. Pedig szerintem Te ennél sokkal több és jobb vagy.

Nem érdekel az sem, hogy hogyan nem tudsz menni vásárolni, hogy hogyan nincs busz, hiszen az én kérdésem a legfontosabb, és nem a vásárlásoddal vacakolni. Nem erre készültem, így nem is lehetek erre nyitott.

Viszont ha ezek kérdés formájában jönnek, akkor tök más a pálya is. Ha akarok, akkor erre felkészülök, ha elég erős vagyok, ez legyen pl. egy vacak érzést kiváltó kérdés megválaszolása, és belemegyek, akkor az az én döntésem, én bajom, tudom mire számíthatok, mire vállalkoztam, de akkor sem egy kéretlen, oda sehogy se illeszkedő torkomon letolt, kelletlen kötelező olvasni való.

Lehetne még csicsázni, de semmi értelme, ezeket gondoltam. Tisztában vagyok vele, hogy soha nem érhetek azokba az irodalmi magasságokba, ahol ezt már annyira szépen megfogalmazva önthetném eléd, hogy az Neked minden elemében megfeleljen. De hidd el, nagyon igyekeztem, miközben még a nyelvemet is kidugtam. Így azzal is tisztában vagyok, hogy pennatársak sosem leszünk. Nem is akarok.

Érted, nem érted, csókolom :o)

6 éve
#1091
Bojtika 3
Én viccből igen. :D Ha éppen karikírozni akarok valamit.

6 éve
#1090
sinnesro
Válasz 310583 #1087 számú posztjára
Még viccből sem tartom magamat vénnek. :-)

6 éve
#1089
Bojtika 3
De én a Rossmanban sem veszek fehérjét!
Egyetlen egyszer vettem, mert nem volt pénzem nagyobb kiszerelésre, az összetételében elég jó volt, habár bűn drága a 30 vagy 35 dekájához képest. Na ezt talán ajánlottam annak idején, de azzal, hogy a tömegéhez képest drága, És nem tévesztendő össze a shake-el, ami olcsóbb ugyan, de nem fehérjekészítmény, hanem "diétás" étkezéspótló keverék, sok szénhidráttal.

Ha sikerül vennem, akkor valamelyik cég akcióját keresem, a legközelebb elérhető sportboltban. Egy időben a Naturát vettem, rendelve, de az végül is drága.

Az utóbbi két hétben kezdtem újra visszajönni, de előtte alig-alig néztem be ide, hónapokra is eltűntem. Nem tartom számon sem az összes, sem az időszakos "művemet". Az időszakos eltűnésnek technikai okai is vannak, jelenleg is úgy írok hszt,. hogy kiválasztom a helyet, frissítek, írok, bemásolom, frissítek, elküldöm. Nem szólva egyéb problémákról, vizsgaidőszakról, egyebekről.

Köszönöm a stilisztikai magánoktatást, de el nem tudom képzelni, milyen utolsó bekezdésbeli hibákra célzol. De ha azt akarod kifejezni, hogy egy pesszimista vén szatyor vagyok, akkor leülök és csodálkozom egy sort.

A szavaidon azért lovagolok, mert te meg simán a létezésemen lovagolsz, ráadásul éppen ellenkezőleg értelmezve az általam leírtakat. Nem mondhatod, hogy én írok zavarosan, mert láthatóan többen is vannak, akik az értelmezésben nem veled értenek egyet.

Az utóbbi 10 óra kitétel már csak azért is röhej, mert simán itt se voltam ennyi időn át. Ugyanis remekül alszom, és mivel továbbra sincs időbeni kötelezettségem, akár végig is tudok aludni 10 órát. (Pedig állítólag a kor előrehaladtával csökken az alvásigény.)

Amellett, hogy az ember nem írja le magát, hanem, ahogy Sinnero is írta, a mozgásképesség megőrzéséért hajlandó cselekedni is, azért vannak élettani foilyamatok, amelyek a szándéktól függetlenül zajlanak. Ilyen pl. az a kitétel is, amit nem én találtam ki, de sajnos nálam igazolódott, miszerint már 40 éves kor felett nemigen képes az ember ugrásokra, ugrálásra. (Nyilván nem azokról van szó, akik folyamatosan mozogtak fiatal koruk óta, hanem az olyanokról, mint én magam is, akik kihagytunk pár évet az aerob mozgásokban.) Akárhogy igyekeztem, már lefogyott állapotban is, úgy sikerült, mint apró koromban: nagy lendülettel, vigyorogva nekilendültem egy helyben szökkenésnek, és egy centit ha elemelkedett a talpam. Ennek okán olyan edzéseket keresek, amelyekben nincs ugrálás, habár néha még teszek kísérletet, mert feladni mégiscsak snassz.
A karok mozgásterjedelme sem ugyanaz, mint akár 20 évvel ezelőtt, és ezt sem pesszimizmus okozza. Ez lehetne hervasztó, de el kell fogadni amellett, hogy igyekszik az ember mégis kicsit alakítani, amivel legalább szinten tartható a folyamat.
Mivel más sikereinek itt örülni szokás, a vélt sikerélményedre is azt mondom, hogy veled örülök! :D

Nem tudom, mit értesz a perifériáim időszakos hiánya alatt, de ez maradjon hervasztó utolsó bekezdéseim egyike.

6 éve
#1088
teper
Válasz Bojtika #1083 számú posztjára
Tudod, ez az ötvenesek időskori demenciája ami kínoz engem. Bár nem a bolt neve utalt a sommásságra, hanem a perifériáid időszakos hiánya, de üsse kő, legyen pl. Rossmann vagy tökmindegy.

Nem Bojt összesről volt szó, hanem az utóbbi két hét Bojtjáról.
Annak viszont örülök, hogy a szavaimon való lovaglásod mellett is elértem amit akartam. Már több mint 10 órája nincsenek azok a hervasztóan lehangoló utolsó bekezdéseid. De aztán még az is kiderülhet, hogy azokat nem is Te írtad.

Jó ez így, egész jól alakul, csak így tovább!

6 éve
#1087
310583 436
Válasz sinnesro #1086 számú posztjára
csatlakozom a venek de fiatallelkuek taborahoz- 62 evesen szinten egyedul (mar amikor nincs tele a haz unokakkal)csupan magamert, nem is annyira kulsoert, mint egeszseg szempontjabol koltoztem be a bazisba, es kezdek tornazni, most tanulvan hogy mi a sport, aerob, kardio, meg mas ilyen huncutsagok! Teper, te szerintem cask felreertelmezted a Bojtika hsz-sat

6 éve
#1086
sinnesro
Mint egészen friss hatvanéves hadd védjem meg Bojtikát: én sosem éreztem azt, hogy leszámolt volna az életével, sőt.Hisz akkor itt sem lenne, nem igaz? :-)
Szerintem is mások a prioritások ötvenesen, mint huszas-harmincas években. Én is egyedül élek, és marhára élvezem, és nem kell már a piacon lennem, nem nagyon érdekel, mások mit mondanak rólam, csakis magam kedvéért csinálok akármit is. Valamint eszemben sincs életuntnak lenni csak azért, mert más hasonló korú az lenne. Csak lehet az embernek saját véleménye, célja, gondolatai, stb? Ha más önmagáról tett kijelentései az ÉN életkedvemet venné el...hát valóban el is áshatnám magamat.
Na de Bojtikáról sem gondolok ilyesmit.

6 éve
#1085
Bojtika 3
Bocs! Számolni nem az erősségem. A 2014/15-ös évben felvételiztem, akkor volt a Gólyatábor. is, 14 nyár végén. Tehát nem 54 évesen buliztam végig 5 napot, hanem (decemberi lévén) 56 és fél évesen.

6 éve
#1083
Bojtika 3
Válasz teper #1081 számú posztjára
Na most vagy az én memóriám van túl jó karban 50 fölött, vagy Te romlasz idejekorán.

Én soha nem vettem fehérjeport a DM-ben, oda csakis L-karnitinért járok. Megnéztem ott is, még a kezdet kezdetén, de láttam, hogy aszpartámmal van édesítve, és egyébként is drágább, ha kilóra számolom át. Ezt anno megírtam, de soha de soha nem állítottam, hogy ott kellene venni fehérjeport. Magam is BioTech port vettem a múltkor akciósan, és ezt is megírtam talán.

Ha bárhol azt írtam volna, hogy 50 fölött vége mindennek, akkor zavarban kellene lennem erősen, mert már 54 voltam, amikor felvettek (jó, levelező tagozatra, de mégis felvettek) az egyetemre, és végig buliztam a Gólyatábort, az akkor frissen és újra elért lánykori súlyommal. Ez a súly az, amire visszajött pár kiló, és nem az életuntság az oka, hogy még tűröm magamon. Ami viszont soha nem volt sajátom, az a külsőm iránti hiúság, mert nem pár centin fordul meg a dolog, derékbőségben, hanem az előtte lefaragott 20-25 centin. De senkinek nem kell hogy bűntudata legyen, ha 2-3 centi visszajön, vagy ha társaságban kicsit kilengett az étkezéssel,. A bűntudat az, amit én túlzásnak tartok, nem kell senkinek a kardjába dőlnie, sem az nem hiányzik, hogy a saját étvágyát vegye el, mert a csökkentett és ésszerűsített étrendet is jó étvággyal esszük meg, mármint átlagemberként (és nem versenyre gyúrván).
Jelenleg 4,6-os átlaggal zártam a másodévet, sok nappali tagozatos ifjú leánynál kisebb a fenekem és szebb a lábam, de koromnál és annál fogva, hogy egyedül élek (és ez is lehet luxus) nincs rajtam olyan nyomás, hogy esetleg nem találok párt vagy megun a pasim. A felsőtestem aránylag erős, azaz nem ambícióm a szálkás bicepsz sem (luxus, újfent), de néhány póló-fazon azért nem jó rám, mert vékonyabb karokra szabták őket. A kockahas jelenleg, mint tudattam már, némi háj alatt bujkál, de most mondd már meg, ki nézi azt rajtam?
Legfeljebb ezt sugallom az 50 fölöttieknek, (de az azért geil lenne, nem? ha minden hsz-ban közölném, ami a sikersztorimban benne van),esetleg azért azt talán tényleg gyakrabban közölhetem, hogy jelenleg sem szedek gyógyszert, mert már az orvos is belátta, hogy nincs szükségem keringésjavítóra, sem béta-blokkolóra. A szemműtét előtti vizsgálaton összeszaladt a rendelő népe, olyan szabályos volt az EKG-m.
De akkor hozzá kellene írnom az előző, a túlsúlyos kórtörténetet, és akkor már megint hosszú a szöveg és elsikkad az aktuális válasz.

Csak tudnám, hol írhattam, hogy nekem már lőttek... :D
Vagy hogy mivel. :D
Néha olyankor írtam ilyet régebben, ha picit túledzettem és alig bírtam másnap mozogni.
Azt valahogy nem találod meg, ha bátorítom az akár nálam is idősebb kezdőket, hogy igenis meg tudja csinálni.

A sorszám, az szükséges, én az 54. születésnapommal kezdtem újra számolni a Fentvalóval megbeszélt újabb 54 évet, és azután majd meglátjuk... Ezen a nyáron a szemműtétek kellenek, mert muszáj jól látnom, hogy a harmadév is jól sikerüljön. Kicsit strapás hetente 3 órát odautazni, 6 órát ott lenni az órákon és visszafelé is 3 óra utazás, de ezt vállaltam, és szeretem is a "sulit". Bírni simán bírom, habár az igaz, hogy hét közben itthonról dolgozom és fizikailag pihenhetek. Így lójenek minden 50 év felettinek. :D

6 éve
#1082
teper
Válasz Bojtika #1080 számú posztjára
:o)

6 éve
#1081
teper
Válasz Bojtika #1080 számú posztjára
Igazán nem szerettelek volna kínozni ebben a melegben, a félkezes írással, de valóban jól értetted, mert a címlistán vagy. Illetve bárki más is, aki magára veszi, legyen az, aki keresi a sommásság meghatározását, vagy csak mert sokat ír, ezért evidensnek érzi és nem baj, hogy azt orbitális butaságokkal tarkíthatja. De, szerintem meg baj. Mert ugyan ez „csak” egy felelősség nélküli fórum, de a kérdezőnek igenis nagyon fontos a válasz, ami megítélésem szerint akkor korrekt, ha az átfogó (és nem feltétlenül a hosszú, mert ha az gyatra, akkor legfeljebb a kitartást jellemzi), tárgyilagos és szorosan a kérdéshez kapcsolódóan valamennyire hasznos is.

Csak a mérlegek miatt nem mormogtam volna, de ha valami sommás, akkor az egészen biztosan az, hogy a szobai okos mérlegek nem hitelesek, csak súlyra. Éppen úgy, ahogy azt kijelented, hogy a DM-ben vásárolható fehérjeporok azok jók. Jók a fenét, legfeljebb az áruk, de ebben nagyjából ki is merül a jóságuk. Szerencsére az élet ennél sokkal színesebb, máshonnan, mást is lehet választani, de hasznosnak vélem, ha ezt a lehetőséget is megadjuk a kérdezőnek.

"A vénség luxusa..." na ez az ami a valódi zavart okozta az erőben. Amikor Nx elolvastam, az amúgy egyébként jópofa és valamennyire hasznos vélemények alján, hogy 50 év felett gyakorlatilag vége mindennek, de legalábbis több évados sorozatokba már nem igen érdemes belekezdeni. Ha most tévednék ide, mint lelkes, magamon változtatni akaró haladó ötvenes, de innen a közép-szürkezónából, a fórumról akarnék tájékozódni, viszont a sok hsz végén azt olvasom, hogy nekem már lőttek, tulajdonképpen ütött az órám, bele se kezdjek, mert hát már minek, hiszen minden 50 éves a taknyán csúszik… akkor eléggé elbizonytalanodnék. Ha még párszázszor elolvasom, el is hiszem, és nekem tényleg annyi. A baj az, hogy Te már annyiszor leírtad, hogy valóban el is hiszed. Ez sem jó, sajnálom, de igazából magadnak kavartad, de csak ezért kár másnak is ezt sugallni, hogy 50 felett gáz vagy. Ezt a részét tartsd meg magadnak, és csináld így, ha Neked ez jön be.

Remélem, hogy amikor az 58-hoz érek, akkor azt is csak egy szükséges sorszámnak fogom tartani, úgy ahogy előtte a többit is.

6 éve
#1080
Bojtika 3
Válasz teper #1078 számú posztjára
Nem tudom, kinek címezted, kiről írtad, de akár magamra is vonatkoztathatom.

Bárhogy mérgelődsz is, 58 évesen nem fogok se bikinit, se egyrészes fürdőruhát felvenni, mert ha fiatalon se jártam strandra, most már végképp nem fogom elkezdeni. Tehát ha hájas a hasam, akkor az magánügy marad. Nem villogtatom, mert az már tényleg agyalágyult dolog lenne.
(Tudom, hogy mindenkinek ajánlod az úszást, de én nem fogok úszni. Nem vonz a víz. Slussz, Nem vitatéma. Saját érzésem, saját döntésem.)
De nem is írtam olyat, hogy ettől egy huszonévesnek ugyanezt kellene tennie. Nekem, ha van háj a hasamon, eltakarom az öltözködéssel, mert koromnál fogva nem "muszáj" tapadós holmikban járnom, amik egy huszonévesnek remekül állhatnak. - Tehát a testzsírmérésben azért nincs tapasztalatom, mert nem érint. Örülök, hogy leadtam a fölösleget és azóta ami visszajött hasi háj alakjában, az is ledolgozható pár hét alatt. Majd ha túl leszek a két szemműtéten és az azt követő kímélő időszakon, amikor lehajolni sem szabad. Nem szeretnék az eddiginél is rosszabbul látni, ezért egyelőre most sem edzek. Igaz, a korábbinál többet gyalogolok, valami keveset ez is számít.

Ettől még egy fiatal igenis foglalkozzon a hájjal, de ha méri is, akkor sem kell napi gyakorisággal, nehogy átessen a ló túlfelére. Láttunk itt már olyan kérdést, hogy " tegnap 0,5-tel több százalékot mértem, mit csináljak?"

Tudom, hogy vannak elit mérlegek, de amit orvostechnikailag validálnak, azt én nem tudom megvenni. Sorry, tényleg általánosítottam, nem írtam bele, hogy "a néhány ezer Ft-ért megvehető olcsó szobamérlegek", de ha az ember csak bal kézzel gépel, mert a jobb keze gipszben van, akkor kispórol pár szót. Ráadásul nem volt okom feltételezni, hogy Linaninni a tízezres nagyságrendben és afölött gondolkodik. Aki 17 évesen olyan jól szituált, hogy meg tudja venni, annak futja magán dietetikusra is, és nem jön ide beszélgetni.

Linannini is műtétek előtt áll ezt írta. De nem írt arról, milyen műtétek ezek, így nem lehet edzést ajánlani. Természetesen mozogni mindenképpen kell vagy kellene, de talán az orvossal kellene megbeszélnie, mit végezhet. (Szintén nem írtam olyat, hogy ne sportoljon.)

Hogy mit érdemes 50 fölött, azaz kinek mi mit ér meg, azt eldönteni hadd legyen a vénség luxusa. A test nem egyenviselet, hanem szuverén pálya. :D Ahogyan az addigi tapasztalatok hasznosítása, vagy annak megválasztása, hogy mire szánok időt és energiát. Még ha mások szemében agyalágyult dolog is az. :D

6 éve
#1079
sinnesro
Válasz feketeinci #1077 számú posztjára
Szeretettel mosolygok ám!:-)

6 éve
#1078
teper
Ezt azert igy ne nyald be, mert vannak olyanok amiket klinikailag validalnak, illetve orvostechnikailag minositenek es elfogadnak, megis egy mezei talpas merlegnek neznek ki.

Engem sokkal jobban bosszant, az a sok agyalagyult dolog amivel 50 felett mar nem erdemes foglalkozni, ennel fogva mar fiatalabb korban sem, mert ez kesobb nyilvan usse fog menni... miva'? Ertem en, hogy regen mi nem volt, meg mihez nem volt kedv, de na es...?

Azt se nyald be, hogy nem szukseges a sport. Kerlek sportolj sokat, probalj ki minel tobb mozgasfajtat, es tartsd jol sokaig a tested.

Finci pedig velhetoen a refluxra gondolt.

6 éve
#1077
feketeinci 9
Válasz sinnesro #1074 számú posztjára
Semmi gond :)
Ha jól emlékszem már nem először mosolyogsz azon amit írok :)

De nagyon sokat írok, így belefér :)

6 éve
#1076
Bojtika 3
A szobamérleg típusú "okosmérleg" nem hiteles, csak a súlyra.
A testzsír megállapítása lehetséges külső bőrredő-mérésekkel, Bmati szokta ajánlgatni. Nekem ezzel az a bajom, hogy a megfelelő eszköz hiányában, másféle mérővel (pl. tolómérővel, azaz sublerrel) pontatlan. Vannak orvosi módszerek is, esetleg egy jobban felszerelt rendelőben lehet valamivel jobb elektronikus mérőeszköz.

De 170 cm-vel simán lehetsz 63 kg így 17 évesen. Szerintem elég, ha odafigyelsz az étkezésre (jó fehérje a zsírszegény túró is!) és mozogsz, amit lehet. Ha feszesebb leszel, akkor a kilók másképpen mutatnak rajtad.

Ha beviszel 1600 Kcal-t, attól még fogyhatsz. Az a lényeg, hogy a BMR az alapanyagcsere értéke, ennyi kalória kell ahhoz, hogy csak feküdj és épp hogy létezz.

Én nem mértem testzsírt, ezen nem idegesítem magam, nem akarok sem fürdőruhában tündökölni, se dobogókon pózolni. :D 50 fölött, egyedül élvén, mások a szempontok. És fiatalon se jártam strandra, vagyunk páran szárazföldiek is. :D Ha van hájam, azt látom mérés nélkül is.

6 éve
#1075
linaninni
Válasz feketeinci #1073 számú posztjára
Sajnálatos módon nincsen immunrendszerem (korábbi félrekezelt autoimmunitás miatt), ebből szervi problémáim lettek és a nyár folyamán három műtétem lesz (a legkorábbi július 26-án
Korábban tényleg az okozta a vesztemet, hogy naponta 1000kcal körül ettem. Ezért szeretnék most minél több információt kapni, hogy tényleg életmódváltást tudjak eredményezni (elvégre az egészségem szempontjából sem utolsó, pláne ha még fogyok is tőle).
A testzsírszázalékom tudtom szerint valahol 21 és 22 között van, már ha a mérleg
helyes értékeket mutat.
Köszönöm a tanácsokat :)

6 éve
#1074
sinnesro
Ezen azért jót mosolyogtam, bocs:

"dolgozzák fel többször is ugyanazt a kaját"

6 éve
#1073
feketeinci 9
Válasz linaninni #1070 számú posztjára
Teljesen normális, hogy az elején nem tiszta pár dolog, ezért kell újra és újra elővenni ezeket a hsz-eket.
Az pedig hogy ki válaszol.....ezen az oldalon az aki gépnél van és tud kicsit is segíteni, vagy akinek van több ötlete, tudása a feltett kérdésre válaszként.
A jó hír az, hogy Bmatinak van:)

Nem sok az 1600kalória. Azért szedhetted vissza az előzőleg leadott kilókat, mert BMR alatt ettél azon a bizonyos fogyókúra alatt, ami ezt a próbálkozást megelőzte.
Ezen az oldalon meggyőződésünk, hogy BMR alatti evés előbb-utóbb kiváltja a jojót, mert éhezés jelzést ad, és a tested spórolni kezd.
Ezt nem veszed észre.....ezt én úgy képzelem el, hogy az agyunk parancsot ad a sejtjeinknek, szerveinknek hogy kisebb felhasználásra váltsanak, lassítsák az anyagcserét. Pl. dolgozzák fel többször is ugyanazt a kaját, vagy dolgozzák fel sokkal jobban....mielőtt elengednék a porcelánnal való találkozáskor.
Ugyanakkor arról is szól a parancs, hogy mindent tartalékolni kell, amit éppen nem használnak el mert nem lehet tudni mikor jön újabb kaja, hiszen keveset adnak enni. Raktározni kell, zsírrá kell alakítani mindent amit lehet. (persze ez egy sokkal bonyolultabb dolog.
Te pedig nem is tudsz erről, mert neked nem szólnak :)
Te azt gondolod hogy keveset eszel, tuti fogysz majd.
Nézd meg ezt a videót, a 14.perc után beszél a lelassult anyagcseréről.
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ

Nálad van azért még valami, amit a szavaidból kihámoztam, a műtéted. Lehet hogy műtétre várva kevesebbet mozogsz, mint általában?
Így nehéz lenne tömegelni.
A testzsír%, amiről szó van a bejegyzésekben ellenben nagyon fontos. Jó lenne, ha mielőbb meg tudnád mérni, és felírni...és ha lehet nem a patikai gépen, mert az nem ad jó értéket. Később pedig ismételgesd a mérést, ez jó visszajelzés a tested állapotáról.

Ráadásul még fejlődésben is lehetsz, 17 évesen ki tudja hol tart a szervezeted? Nehogy később esetleg egy most elcseszett fogyókúra miatt súlyos árat fizess mondjuk azzal (nagyon gyakran hallom) hogy a gyerekvállalás már nehézségekbe ütközik.

Szóval ....nem tudom mikor lesz a műtét, de ezt az időszakot túl kell élni, ne éppen most akard megváltani a világot egy fogyással, ami nem is biztos hogy indokolt.

6 éve
#1072
bmati 21
Válasz linaninni #1070 számú posztjára
170 cm-hez 63 kg az nem sok, így inkább tömegelni kellene, mint fogyni (nyugodtan felmehetsz 65-67 kg-ig, utána pedig súlytartás). Ha életmódváltás, akkor minél több feldolgozatlan (vagy minél kevésbé feldolgozott) étel, sok zöldség alap legyen (gyümölcsöt minimálisan lehet fogyasztani). Rántásokat, habarásokat érdemes kerülni, továbbá az olajban való sütést minimalizálni.
Fehérjebevitelhez annyit, hogy vadhúsok a legjobbak, aztán a csirke, marha, pulyka. A disznóhúst minimalizálni kellene, mert általában elég zsírosak (és nem a "jó" zsírokat tartalmazza). A tojás jó dolog, abból sok fehérjét lehet bevinni, csak a sárgájával kell vigyázni. A tejtermékekkel szintén óvatosan, de ott is lehet jó dolgokat összeszedni (alacsony zsírtartalmú tej, túró, sajt). A bab, borsó, gomba egész jó növényi fehérjék, a szóját viszont nem ajánlom, pedig annak elég jó a fehérjetartalma. Vannak fehérjeporok is, de azokat csak úgy érdemes fogyasztani, ha a napi fehérjebeviteled min. felét szilárd táplálékból tudod fedezni. Felvágottak közül egyébként csirkemell, pulykamell, gépsonka triót tudom ajánlani.

6 éve
#1071
bmati 21
Válasz linaninni #1065 számú posztjára
Szia!
Lehetséges akár ennyi idő alatt is ledobni 10kg-ot, de az biztos, hogy nem lesz könnyű. Ha minél több zsírt akarsz veszíteni, minél kevesebb izommal, akkor fél évet számolj rá minimum.
Kajálásnál nem szabad túlságosan levenned a CH bevitelt (130g vagy 1,5-2g/ttkg alá), a fehérjebevitel 2g/ttkg körül legyen, zsírból pedig mehet 0,7-1g/ttkg. A folyadékbevitelt magasan kell tartani, minimum a testsúlyod 20-adát literben meginni minden nap. A rostbevitelt 20-30 gramm között érdemes tartani. A CH bevitelnél lehetőleg alacsony vagy közepes GI és GL értékű ételeket kellene előnyben részesíteni (kivéve edzés utána, akkor mehet a magas GI és GL értékű). Aerob edzéseket minél kevesebbre érdemes szorítani (heti 1-2 alkalom), heti min. 3 erősítő edzés (minél több izmot, minél intenzívebben megmozgatni). Táplálékkiegészítőkből alap legyen egy jó multivitamin és egy ásványi anyag komplex (szükség esetén még omega3 és tejsavófehérje).
Hajrá! :)

6 éve
#1070
linaninni
Válasz feketeinci #1066 számú posztjára
Most volt rá időm, hogy elolvassam a "szakirodalmat" (egyelőre az étkezés részét, az edzésre a műtétem után visszatérek). Felvetődött bennem pár kérdés, nem igazán volt tiszta számomra pár dolog. Remélem nem haragszol meg, ha hozzád fordulok velük kapcsolatban (ha már te ajánlottad a kommenteket). :)
- A BMR-em 1496kcal. Ha ehhez 100-at hozzáadok, akkor az eredmény majdnem 1600 kcal. Nem túl sok az fogyás szempontjából? (17l/63/170)
- Tényleg bármit ehetek, ha a kalóriakeretet betartom? (természetesen nem gondolom, hogy pizzán fogok élni stb...)
- Korábban gondot okozott, hogy bevigyem a napi fehérjét. Hogyan lehet ezt egyszerűen megoldani? (halat nem igazán eszem, csirkét is nagyon ritkán)

6 éve
#1069
linaninni
Köszönöm szépen a válaszokat :)

6 éve
#1068
NagyN733
Válasz linaninni #1065 számú posztjára
Tapasztalatom szerint az első 10 kilót viszonylag könnyű leadni, lejjebb, az 1060-ban írtak szerint, nekem sikerült. annyi a változás, hogy ezután megszoktam a gyaloglást futópadon, elkezdett stagnálni a fogyás, ezért áttértem a futásra. Általában úgy, hogy 1 kör gyaloglás (400m, 5,5 km/h) majd 1-2 kör kocogás 8 km/h, vagy futás 10-12 km/h. Lassan már menni fog a folyamatos futás is. Elektromos futópad 5%-os emelkedőn kicsit több kalóriát éget mint a szabadban végzett gyaloglás vagy futás. Azért szeretem a futópadot, mert nálunk vidéken nincs alkalmas futópálya, és film nézés közben szoktam, és amikor befejezem otthon vagyok, na meg ha éjfélkor jön rám a futhatnék, az se gond.

6 éve
#1067
Bojtika 3
Jobb, ha az ember nem tűz ki határidőt.
Ha az étkezést sikerül jól beállítani és jó mozgásfajtákkal kombinálni, akkor elég hamar lesz sikerélmény, azaz pozitív visszajelzés a környezet részéről.

6 éve
#1066
feketeinci 9
Válasz linaninni #1065 számú posztjára
Szia!
Az én véleményem az, hogy elvileg lehetséges, gyakorlatilag nem.
Bár nem írtál le mindent amit erről tudni kéne (mennyi a súlyod pl.) gondolom nem vagy 100 körül, vagy felette. Ha lennél, akkor le tudnál adni heti 1 kg-ot, és neked van kb 16 heted a 4 hónapban.
Így heti kb 0,6 kg-ot kellene fogynod hogy teljesüljön a vágyad.

Sajnos ez az iram az utolsó 10 kg-nál már nem szokott működni :(
Ilyenkor inkább a 0,2 kg a jellemzően elérhető fogyás (de ez sem általános, csak lehetséges, és nagyon nagy átlagokról beszélek), vagy annál kevesebb - főleg izomvesztés nélkül.

Fontos a türelem, a megszokása az életmód váltásának. 4 hónap alatt nem tudsz életmódot váltani szerintem. Bár azért mert nekem 1 év alatt sem nagyon sikerült megválnom a régi rossz szokásaimtól, Te még lehetsz ügyesebb.

De annyi dolgot kellene még kipróbálnom és magamévá tennem, hogy én azt állítom hogy ilyen rövid idő alatt nem lehet életmódot váltani.
Meg a saját reakcióimat sem tudtam még kipróbálni...hogy például mi van ha változtatok a makrókon? Mondjuk még lejjebb veszem a zsírt? Vagy állandó CH-t fogyasztok....mi a leghatékonyabb?
1 év alatt ledobtam 35kg-ot, visszajött 5. Nagyon rég óta próbálok megszabadulni ettől az 5-től, és még 5-öt terveztem, tehát az 10. De nem akar mozdulni lefelé :(

De türelem, és kitartás, én leszek a makacsabb.
Van akinek sikerült, például Lousha megcsinálta, de ő sem 4 hónap alatt, neki is tovább tartott, és emlékszem nagy küzdelem volt.

Van akinek sikerült, és nem kellett küzdenie, ha szerencséd van azok közé tartozol.....szóval vágj bele, próbáld meg......elolvastad már a "szakirodalmat"?
(Kötetlen csevegés 6932 és 6933 bejegyzés)

6 éve
#1065
linaninni
Sziasztok :)
Korábban -nem túl egészséges módszerekkel- lefogytam 12kg-mot, ami természetesen hamar vissza is szaladt rám. Úgy döntöttem, hogy teszek egy életmódváltással kapcsolatos kísérletet, ám ezennel okosabb leszek és tőletek kérek tanácsot, akiknek talán már van tapasztalata ebben a témában.
Szeretnék lehetőleg zsírból minél többet és izomból minél kevesebbet leadni. A 10kg-t körülbelül 4 hónap alatt szeretném elérni, ez lehetséges? :)

6 éve
#1064
feketeinci 9
Válasz joleszem #1063 számú posztjára
Szia!
Csak gratulálni tudok a kitartásodhoz, 2 hónap alatt -6kg nagyon szép eredmény :) Hajrá, csak így tovább :)

Nagyon jó dolog hasznos szokások gyűjtése, teljesen normális hogy komfortosítani akarod az étrendedet amit hosszú távra tervezel. Ha fiatal vagy könnyebb az étrendváltás, én már közel 2 éve lógok itt és már mindjárt 58 leszek.
Nagyon fura volt az elején hogy sok-sok olyan kajáról beszéltek a többiek, amiről én, a vidéki lány még csak nem is hallottam. Például a bulgur, a hajdina, és még tudnám sorolni. A környezetemben nem gondolom hogy sokan fogyasztanák a zabpelyhet, ez itt nem divat, a zabkorpát pedig be sem tudom szerezni csak a szomszéd városban, vagy ha neten megrendelem.
De nagyon sok dologgal vagyok így, nem probléma. Sok új dolgot kell megismernem, mert a "hagyományos" vidéki étrend sajna egyáltalán nem úgy néz ki, mint azok a kaják, amik most egészségesnek számítanak.

Szóval én először ezekkel kezdtem, mert más helyen élek és más korosztály vagyok. Azért az első évben lement 35kg rólam is, mert itt a fórumon nagyon sokat dumáltunk, rengeteg tanácsot kaptam, és mint utóbb kiderült, jó tanácsokat.
Az előretervezés és a számolás alap, bár már van tapasztalatom arról is, hogy mi van ha nem számolok? Vajon 1 év elég ahhoz hogy megtanuljak enni? Fél évig nem kezdtem el visszaszedni a kilókat, de utána elkezdtek lopakodni.
Most bekeményítettem.

Hatalmas energiát fektettem az új ételek felfedezésébe, új receptek kipróbálásába. A családomnak is próbáltam átadni párat közülük, de csak néztek rám mint borjú az újkapura....anyu mivel akarsz etetni bennünket? Még a zabos süti sem kellett nekik :(

Később körbejártam az étrendkiegészítők kérdését, mit érdemes, mit nem, de még sok van amit ki sem próbáltam.

Rengeteget olvastam azokról az étrendekről, amiket a többiek hoztak nap mint nap.
Olvastam a felszívódás gyorsaságáról, és ennek fontosságát az étrendben.

De szerintem ezek nem trükkök :)
Ez egy folyamat, amit végigjárunk, és ha sikeresek vagyunk miénk a győzelem a kilóink felett, ha pedig nem sikerül, kínlódhatunk tovább a rosszabbnál rosszabb diétákkal, amiket bárhol olvashatunk.

Szerintem jó itt lenni, jó hogy megkérdezhetünk másokat, és jó hogy kaphatunk tanácsokat másoktól akiknek már sikerült.

6 éve
#1063
joleszem
Sziasztok!

Kb 2 hónapja van egy dietetikus által elkészített étrendem, amit igyekszem betartani. Az eredmény eddig -6 kg. A legnehezebb az egészben, hogy minden nap élethelyezettől függően a megfelelő ételeket a megfelelő időpontokban egyem.

Ehhez gyűjtöttem pár hasznos szokást, amikkel igyekszem a dolgokat automatizálni, hogy kevesebb erőbefektetéssel is menjen, mert ez így hosszú távon nagyon fárasztó lesz. Ezeket megosztom itt, hátha Nektek is hasnzos lesz. Érdekelne, hogy Ti milyen trükköket használtok?

Az enyéim:

Kitalálom ma, hogy mit eszem holnap: próbálom megtervezni a másnapjaimat, éhesen mindig könnyű bűnbe esni :)
Számolom a kalóriákat (ezen az oldalon, nagyon hasznos)
Felvállalom a diétámat mások előtt: elmondtam pár családtagnak és barátnak, így ha letérek az útról, kívülről is jönnek a kérdések. Sokszor egyébként a saját környezetem tart vissza
Automatikus emlékeztetők: beállítottam naptár emlékeztetőket a telefonomban minden nap az adott napszakban, hogy hány szénhidrátot/kalóriát kellene egyek. Ha valakit érdekel, írjon és megosztom
Próbálok türelmes lenni magammal szemben: ez a legnehezebb :)))

6 éve
#1062
seprose
Válasz szafi30 #1061 számú posztjára
szia!
nincs olyan, hogy "célzott" zsírégetés, vagy fogsz, és akkor mindenhonnan, vagy nem.
nem tudom, hogy a hulahopp karika mire jó, lehet, hogy izmosítja mondjuk a derekadat, de a pocak ettől nem tűnik el, max. több lesz a zsír alatt az izom.
csakis a megfelelő étkezés (kalóriadeficit) fogyasztja a zsírt, minden testrészről.

6 éve
#1061
szafi30
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata a hulahopp karikázás hatásairól. Nekem van egy kb. 1 kg.-os karikám aminek masszírozó golyók vannak a test felőli belső oldalában, ami elvileg célzottan égeti a zsírt a problémás területekről. Próbált-e már valaki ilyet? Ha igen, milyen eredményeket ért el? mennyi idő alatt?

6 éve
#1060
NagyN733
Az én módszerem:
-Az étkezést ma már ciklusként fogom fel. Egy főétkezési ciklus nem az étel elfogyasztásával ér véget, hanem a gyomor teljes kiürülésével, ezért addig várok a főétkezések után a következő étkezéssel, amíg nem csak megéhezem, és korog a gyomrom, de az éhség kezdjen alábbhagyni és akkor eszem. Időben ez nálam két főétkezés között többnyire 6 óra időtartamot jelent.
-Kávét, répacukrot, kakaót, péksütiket és általában az édeset nem kívánom, kivéve a csokoládét és a kólát, de ezeket főétkezésekkor mértékkel eszem.
-Igyekszem kerülni a nassolást, ha mégis, úgy nagyon keveset, csak az ízéért, többnyire apróra porciózható csoki és csak alkalomszerűen. Kerülöm az olyan nassokat amik etetik magukat, chips, sós mogyoró stb.
-Az étkezések idejét szerintem egyénre kell szabni, nem muszáj ragaszkodni a konvenciókhoz.
Reggel én nem vagyok éhes majdnem délig, ezért reggel csak két pohár vízzel nyitok. Majd a napi terheléstől függően tízóraival vagy csak az ebéddel kezdem a napi étkezést, reggelit tehát legtöbbször kihagyom, csak akkor iktatok be könnyű reggelit, ha várhatóan délutánig nem lenne lehetőség étkezésre.
-Vezetem az étkezési naplót a kalóriabázison, igyekszem mindent grammra mérni.
Ha pl. ritkán vendégségben nem tudom mérni az ételt, akkor is mértékkel eszem, és saccolható adagokat, olyan ételekből, melyek általában ismert kalóriájúak. Pl. rizs köretből elég jól meg lehet saccolni 30 dekát ha valaki többször mérte, és a sült húst is.
-Általában BMR-nek megfelelően eszem és ebből sportolok le esténként gyaloglással.
-A napi sport fontos, futópadon gyaloglok tévénézés közben 60-150 perc között, 5,4 km sebességgel, 5% emelkedőn, 500-1100 kcal között, kedvtől és fáradtságtól függően. Ha több nap után elfáradok, beiktatok egy pihenőnapot, amikor BMR+2-300 kcalt eszem és nem sportolok.
-Szerintem nem csak a jojó effektus, de maga az elhízás is azért következik be, mert hajlamosak vagyunk egyoldalúan étkezni, nem figyelni a vitamonokra és mikroelemekre, ezért a szervezet az egyoldalú táplálékból többet kíván, hogy ebből biztosítsa a megfelelő mennyiségű mikroelemeket.
Ezért szerintem a jojó effektus elkerülését nagyban segíti, ha különös gondot fordítunk a változatos étkezésre és a mikroelemek és vitaminok megfelelő mennyiségének pótlására. Napi első pohár vizemben az adagolásnak megfelelő 20 bérescsepp extrával kezdem a napot, melyet leöblítek egy második pohár vízzel. Este, sport előtt napi Biotech usa One-A-Days komplett multivitaminomat beveszem http://www.biotechusa.hu/sites/biotechusa/documents/biotechusa_product/sf/one-a-day_eng.jpg , és veszek még be 6000NE mennyiségű D vitamint és 500 mg C vitamint, naponta.
Eddig nálam működik a módszer stabil folyamatos fogyást mutatok, heti 0,8-1,2 kg módon, és nem jönnek rám éhségrohamok.

7 éve
#1059
neonlicht
14 táplálkozási tipp a zsírvesztésért!

Mindenki életében adódnak olyan alkalmak, amikor a lehető legjobb formában szeretne lenni. Lehet a cél egy verseny, egy nyaralás, vagy egy speciális alkalom, amikor le akarjuk nyűgözni a környezetünket. Ha valóban elhatároztuk, hogy elérjük ezt a formát és le akarjuk adni a rajtunk lévő felesleget, akkor étrendünk megfelelő irányú manipulációja a kulcstényező! Íme 14 tipp, ami hozzásegíthet a minél nagyobb ütemű zsírvesztéshez!

1. A kalóriabevitel a kiindulópont!

Számos trükköt bevethetsz annak érdekében, hogy zsírt veszíts, a fő és megkerülhetetlen szabály azonban minden esetben a kalória vagy energia deficit elérése, hogy a szervezetet zsír égetésére ösztönözzük. Ez azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát, így elsősorban szénhidrátot és zsírt kell bevinnünk, mint amennyit felhasználunk.

2. A kalóriadeficitet heti átlagban tervezd!

Az általános felfogás szerint a kalória deficit eléréshez a nap folyamán több kalóriát kell elégetnünk, mint amennyit felhasználunk. Ez így ebben a formában nem igaz! Egy hét átlagában kell deficitet produkálnunk. Legyen egy pár napod enyhe megszorítással, amit egy pár erősebben deficites nap követ, majd néhány napig egyél annyit, amennyit a diéta előtt.

3. A fehérjeigény emelkedik a diétás időszakban!

Amikor csökkentjük az étrendünk szénhidrát és zsír tartalmát a szervezetünk elkezd aminosavakat is felhasználni az energiatermelés céljára. Az emelt fehérjebevitel segít megelőzni az izomveszteséget, ami egy kalóriamegszorított diéta mellett fenyeget!

4. Az agresszív diétázás sehová nem vezet!

Ha a kalória megszorítás drasztikus a szervezet anyagcseréje, azaz a kalóriaégetés üteme lelassul. Az enyhe napi 200-400 kalóriás deficit (vagy heti 1,400-2,800), lehetővé teszi a súlyvesztést anélkül, hogy a szervezet takarékra vegye a zsírégetés kemencéjét.

5. A fehérjék szerepe!

A három makrotápanyag közül (fehérje, szénhidrát, zsír) a fehérjék tárolódnak a legkisebb eséllyel zsiradékként. A nagyobb mennyiségű szénhidrát és zsírbevitel elkerülhetetlenül zsírraktározáshoz vezet. A fehérjék esetén ennek a lehetősége korlátozottabb. Ez nem azt jelenti, hogy tonnányi fehérjét vihetsz be, csupán azt, hogy az emelt fehérjebevitel, némi plusz csirkemellből, pulykából vagy halból úgy segítheti az éhségérzet csökkentését, hogy nem fenyeget a zsírraktározás veszélye.

6. A heti „visszatöltés" segíti az izomtömeg megőrzését és a zsírvesztést!

Bár a szénhidrát és zsírmegszorítás a zsírvesztés elkerülhetetlen feltétele, a hosszú odőn keresztüli szénhidrátmegvonás (több mint 7 nap) lemeríti a szervezet glikogén raktárait. A kimerült glikogén raktárak fokozzák az izomvesztés esélyét, miközben akadályozzák azt, hogy a teremben valóban intenzív munkát tudj végezni. A szénhidrát bevitel heti egy alkalommal 100-200 grammal történő megemelése elegendő lehet a raktárak kielégítő szintre töltéséhez, így az izomvesztés megakadályozására és az anyagcsere sebességének fenntartására.

7. A termogenikus hatóanyagok felpörgetik az anyagcsere sebességét!

Szinefrin, evodiamin, kapszaicin, koffein és az egyéb termogenikus hatóanyagok fokozzák a központi idegrendszer aktivitását, ami növeli a szervezet alapanyagcseréjének sebességét és így a kalóriaégetés ütemét. A termogenikus hatóanyagok emellett segítenek megelőzni a hosszú diétázás mellett elkerülhetetlen anyagcsere lassulást!

8. A szélsőségeknek is megvan a helye!

Néha szükség van a szélsőségekre. 10-12 naponta egy extrém alacsony szénhidrátos nap beiktatása, napi 50-80 gramm szénhidráttal jó ötlet lehet a zsírégetés felturbózására.

9. Néha szakítsd meg!

Hosszú időn keresztül folytatva minden diétás rendszer elveszti a hatékonyságát. Ha elérsz arra a pontra, amikor valóban nem történik semmi, akkor néhány napig hagyj fel a diétával. Emelj a szénhidrátbeviteleden és egyél egy kis finomságot itt-ott, majd térj vissza a diétás rendszerhez. Ez a rövid megszakítás újra maximális fordulatszámra kapcsolja a pajzsmirigy hormontermelését, ami a hosszú diétáknál elkerülhetetlenül fellép.

10. Építs a rostokra!

Hasonlítsunk össze két diétás rendszert, hogy lásd a különbséget. Az egyik rostszegény szénhidrátforrásokat tartalmaz, mint a puffasztott rizs, fehér rizs, fehér kenyér, burgonya. Míg a másik lassabban felszívódó, rostdús forrásokat, mint a zabpehely, barnarizs, teljes kiőrlésű kenyér, bab. Az utóbbi forgatókönyv nagyobb zsírvesztést fog eredményezni! Miért? Mert a nagyobb inzulin elválasztás gátolja a zsírvesztést. A rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, ami pedig csökkenti az inzulin elválasztást.

11. Glutamin és BCAA!

A glutamin segíti a BCAA készletek megőrzését, melyek a legnagyobb mennyiségben használódnak el a kalória megszorítás mellett. A glutamin emellett fokozza a szervezet alapanyagcseréjének sebességét is. Fogyassz 5 gramm BCAA-t edzés előtt és edzés után, valamint 5 gramm glutamint reggel és lefekvés előtt.

12. Az alacsony vércukorszint fokozza a zsírvesztés!

Ha edzés előtt kerüljük a túlzott szénhidrátbevitelt, akkor fokozhatjuk fő zsírégető hormonunk a norepinefrin edzés indukálta elválasztását. Az edzés előtti étkezésed így lehetőleg valamilyen könnyen emészthető fehérjére épüljön, mint a tejsavó fehérje, korlátozott mennyiségű szénhidráttal (kevesebb, mint 20 gramm), mely kizárólag valamilyen lassú felszívódású forrásból származzon, mint a zabpehely, vagy épp teljes kiörlésű kenyér.

13. A hal a diétázók legjobb barátja!

A halak többsége szinte zsírmentes miközben tömve van elsőrangú fehérjével. A halak húsának zsírtartalma ráadásul olyan zsírsavakból áll, melyek fokozzák a szervezet zsírbontását. A nagyobb halfogyasztás, tehát nagyobb arányú zsírvesztéshez vezet!

14. Lefekvés előtt semmi szénhidrát!

A növekedési hormontermelés maximalizálása egy kiemelt pont. A növekedési hormon segíti az izomzat megőrzését, miközben fokozza a zsírbontást és zsírégetést. A szervezet növekedési hormontermelése az elalvást követő 90. percben tetőzik, ám az emelkedett vércukorszint csökkenti annak elválasztását. Kerüld a szénhidrátokat a lefekvést megelőző egy-két étkezés során!

Chris Aceto

7 éve
#1058
swenja
Válasz Melindalia #1050 számú posztjára
Kedves Melindalia!

Érdeklődni szeretnék,hogy sikerült-e a projektmunka és lezárult-e,vagy lehet rá még jelentkezni?

Szia :Bernadett

7 éve
#1057
neonlicht
Erre nem tér ki. Az időszakos böjt hívei úgy gondolják, hogy minél később okozunk magunknak inzulincsúcsot (márpedig okozunk, mert előbb-utóbb eszünk valamit, és a mélypontról nemcsak a gyorsfelszívódású ch, hanem szinte bármi ami nem tiszta zsír, kiváltja), annál tovább dolgozhat a glukagon és elvileg a zsírbontás folyamata jobban érvényesülhet. Igazság szerint ez sincs jobban bizonyítva, mint ennek az ellenkezője, hogy sok kicsi étkezés fokozza az anyagcserét.
Ismert vizsgálatok szerint viszont bárhogy osztod el a napi csökkentett kalóriát, hosszútávon ugyanaz a fogyás lesz az eredmény.

7 éve
#1056
Lousha 4
Válasz devia #1055 számú posztjára
Gyakorlatilag ugyanazt ették, csak más időpontokban. A különbség magyarázatára az lenne a gyanúm, hogy az este ch-t evők előbb és jobban elálmosodtak, így többet és mélyebben aludtak, ami nem hátrány a fogyásnál. Legalábbis én egy nagy adag ch után mindig álmos leszek, ők meg a teljes napi adagot egyszere ették meg este. Ettől függetlenül az, hogy SOKKAL többet fogytak, tényleg fura, minimális különbségre számítanék bármelyik irányba.

7 éve
#1055
devia
Válasz feketeinci #1054 számú posztjára
Én is úgy értelmeztem, csak furcsállom.

7 éve
#1054
feketeinci 9
Válasz devia #1053 számú posztjára
Akik este ették meg.

7 éve
#1053
devia
Válasz neonlicht #1051 számú posztjára

"Ezért is érdesek azok a kutatások, ahol az alanyok a teljes napra tervezett szénhidrát mennyiséget este ették meg, szemben azzal a csoporttal, amelyikaz elsővel megegyező étkezést folytatott, de a szénhidrátot napközben ette meg. Az előbb csoport sokkal többet fogyott zsírból. ( Mindkét csoportban kalória megvonás alapon történt a fogyás…)"

Most kik fogytak többet?

7 éve
#1052
NyZsuzsa 8 29
Válasz neonlicht #1051 számú posztjára
Tetszik, lelkesítő, ünnepek utáni újrakezdést támogató a cikk. Köszi!

7 éve
#1051
7 éve
#1050
Melindalia
Kedves Fórumozók!

Ötödéves pszichológushallgató vagyok egészségpszichológia szakirányon és egy kis kutatást végzek azzal kapcsolatban - ami egy projektmunkámhoz szükséges -, hogy fogyni vágyóként szívesen bekapcsolódnátok-e olyan programba, amelynek keretein belül hetente másfél órát jógázni járhatnátok (tegyük fel, hogy ingyen), relaxációs technikákat sajátíthatnátok el, többet megtudhatnátok az egészséges táplálkozásról és általában véve a saját testetekről.

Jelenleg az a célom, hogy megismerjem az igényeiteket és ennek megfelelően alakíthassak ki egy programot az egyik egyetemi órámra. A válaszaitokat előre is köszönöm, nagyon nagy segítséget jelent! :)

7 éve
#1049
Lousha 4
Az 5d4r persze 5543 akart lenni.

7 éve
#1048
Lousha 4
Válasz Albacomp #1047 számú posztjára
Ha nem vagy jócskán 100 kiló felett, akkor ez az ütem túl gyors. Ne hagyd ki a Kötetlen cseveges 5d4r és 5544-es hozzaszolasait, hosszú távon meghalalja magát az okosan fogyas.

7 éve
#1047
Albacomp 1
Sziasztok!

Hétvégén nagy családi szüli- és névnapozások voltak nálunk. A vacsorát ügyesen sikerült megoldani, köretnek salátát ettem ami natúrjoghurtos öntettel lett nyelhető. A gond a rengeteg sütivel volt. A módszerem úgy nézett ki, hogy minden fajtából ettem 1 szeletet (ez összesen 4 szelet sütit jelent) azonban ha ennél többet ettem volna, minden megkívánt süti helyett benyomtam egy pohár vizet. Az ízét nem pótolta, de a gondolatom legalább egy kis időre elterelte. Nálam ezzel van a legnagyobb baj. Ha nincs előttem nem kívánom, magamnak nem is veszek ilyeneket, de ha megkínálnak vele akkor nehezen állom meg.
Egyébként 1 hónapja vagyok veletek és most már 4.6 kg-al vagyok kevesebb! :)

7 éve
#1046
bmati 21
Válasz Gabinenje #1042 számú posztjára
Szia!
Maximum kevésbé leszel éhes, de ezen kívül semmi többre. Ha szedsz B6-ot, akkor kb. ott vagy, ahol a part szakad.
Változást az étrendtől és a mozgástól kell várni. :)

7 éve
#1045
bmati 21
Válasz Gabinenje #1041 számú posztjára
Szia!
Könnyű fizikai munka.

7 éve
#1044
BartaAnett
Vegán étrend ;)

7 éve
#1043
Gonoszka1
Válasz Gabinenje #1041 számú posztjára
Szia! Ez mindenképpen fizikai munka, így inkább a fizikai munkát állítsad be! A kötetlen csevegés topikban javaslom elolvasni az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat mielőtt a keretedet beállítanád! Sok sikert!

7 éve
#1042
Gabinenje
Válasz bakony1984 #1040 számú posztjára
Én is ezt kezdtem el szedni pár napja. Még nem érzek tőle semmi változást. Mire számítsak??? Te mit tapasztaltál tőle????

7 éve
#1041
Gabinenje
Hello!
Egy kis segítségre lenne stzükségem... A beállításokban az életmódnál nemtom melyiket válasszam. Egy kiskocsmában dolgozom pultosként 3 illetve 5 napot hetente napi 13 órában. Ez átlagosnak vagy könnyű fizikai munkának számít?????

7 éve
#1040
bakony1984
Válasz feketeinci #1030 számú posztjára
Ma megyek a króm tablettáért. Igaz hogy nem Bio króm Dia hanem a Vitaking gyártótól származik. A bio boltos ismerősöm ajánlotta. Megpróbálom hátha.....:)

7 éve
#1039
bakony1984
Köszi mindenkinek! Majd beszámolok!

7 éve
#1038
Gonoszka1
Válasz bakony1984 #1037 számú posztjára
Sok sikert!

7 éve
#1037
bakony1984
Már be is állítottam! :) Kíváncsi leszek az eredményekre. :)

7 éve
#1036
bakony1984
Jó reggelt! igen, számoltam az elpárolgással és a hozzáadott vízzel. :) Köszönöm a segítségeteket, megpróbálom akkor az 1800 kalóriával. Kitartó leszek!!

7 éve
#1035
feketeinci 9
Válasz bakony1984 #1031 számú posztjára
Amikor kiszámolod a kalóriatartalmat számolsz az elpárolgással? Vagy a hozzáadott vízzel?

Úgy tudom 1 hete számolsz újra, tehát az első héten ha nem "gyarapodtál" az is eredmény. Ahogy Lousha írta, első héten sokunknak inkább felugrott 1-2 kg, mint lement volna 10 dkg.
Szerintem jó lesz az, ha leeszed a BMR-ed.

7 éve
#1034
Lousha 4
Válasz bakony1984 #1033 számú posztjára
Tökéletes. Csak ne állandónak állítsd be, hanem addig módosítgasd a heti fogyás mértékét, amíg ez jön ki jelenlegi keretnek.

Nemtom' mennyi ideje ettél kevesebbet, minél tovább, annál tovább fog tartani, amíg magához tér a szervezeted, ergo ne lepődj meg, ha akár 2-3 hétig nem történik semmi pozitív változás. Tarts ki, menni fog! :)

7 éve
#1033
bakony1984
Válasz Lousha #1032 számú posztjára
Igen, nőből vagyok. :)Akkor ha 1800kcal- t eszem az nem lesz kevés?

7 éve
#1032
Lousha 4
Válasz bakony1984 #1031 számú posztjára
Túl keveset eszel, ennyi a trükk. 1734 a BMR-ed és 1500-at eszel. (Feltételeztem, hogy nő vagy, ha tévedtem, akkor 1990.) Ettől lelassul az anyagcsere, leáll a fogyás, makacsul ragaszkodik a szervezet minden tartalékhoz.

7 éve
#1031
bakony1984
Válasz feketeinci #1030 számú posztjára
Szia! Lehet Hogy türelmetlen vagyok. :) 30 éves vagyok és 96,5kg. 160cm magas és ülő munkát végzek. 1500 kcal-t eszem egy nap.Mozgásról nem sokat tudok leírni,kertészkedés, fűnyírás...... stb. Általában 3 liter vizet iszom meg,majdnem minden nap főzök,és kiszámolom a kalória tartalmát. Kicsit elkeseredtem de remélem rájövünk a hibára. ;)

7 éve
#1030
feketeinci 9
Válasz bakony1984 #1027 számú posztjára
Szia!
Türelmetlen vagy.
Nem lehet hogy legutóbb is ezért hagytad abba a számolást?
A beállításod remélhetőleg jó, de szívesen leellenőriznénk, ha írnál kort, nemet súlyt és életmódot.
Az életviteled az enyémhez hasonló azt tudom mert egy hete beszéltünk erről, de többet nem, pedig kíváncsi voltam hogy hat majd rád a BioKrómDia.
Ha jó a beállításod, és számolod a kalóriákat, és mocorogsz is, menni kell annak.

De megy az anélkül is, a gond több féle is lehet, de ennyi infóból sajnos ezt tényleg nem lehet megmondani. Írj egy kicsit többet magadról, mennyi kalóriát eszel, mennyit iszol, az elfogyasztott ételeket Te viszed fel, vagy a Bázis receptjeiből választasz?

7 éve
#1029
Lousha 4
Válasz bakony1984 #1027 számú posztjára
Ennyi infóból senki nem tudja megmondani, ezer oka lehet. Ha ez az első heted, örülj, hogy bármennyit fogytál, sokan 1-2 kiló hízással indultunk.
Győződj meg róla, hogy mindent jól csinálsz, olvasd el a Kötetlen csevegésben az 5544 és 5543 számú hozzászólást, és ha maradt kérdés, gyere vissza :)

7 éve
#1028
Bojtika 3
Válasz bakony1984 #1027 számú posztjára
Nem biztos, hogy rosszul csinálsz valamit, a fogyás nem gépi egyformasággal történik.

Lehet, hogy a kánikula is befolyásolja az anyagcserét, mert énrám két kiló szaladt fel, ismerősök is panaszkodnak hasonlóra.

7 éve
#1027
bakony1984
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet az, hogy egy hét alatt 10dkg-ot fogytam? Valamit nem jól csinálok?

7 éve
#1026
sinnesro
Válasz feketeinci #1012 számú posztjára
"A gének hibája nem múlik el, azt nem tudom megváltoztatni, azzal csak együtt lehet élni. Márpedig én változtatni akarok, mégpedig magamat, hogy uralkodni tudjak a saját testemen, az étkezési szokásaimon.

Ezért nem tetszik. Nem vagyok génhibás, és én döntöm el, hogy van falási rohamom egy cukros üdítő láttán, vagy nincs."


Ez nem génhiba, évmilliók alatt alakult ki, hogy tartalékolni kell! Aki nem tartakékolt, nem szaporodott. Nem múlik el pár évtized.század alatt. Az más dolog, hogy ma már az is túlél, aki nem tartalékol, sőt. :-))
Nem hangzik tudományosnak a genetika? :) Jó, tudom, így kissé leegyszerűsítve valóban nem az.
Rengeteg túlsúlyos család van, ahol biztosan sokat is esznek, de olyan is, ahol szintn sokat esznek, mégis soványak, vagy normálisak. És még mindenféle variáció
Senki nem akarja (itt) a genetikára fogni a túlsúlyát, de jó, ha tisztában vaygunk azzal, nem működünk egyfprmán, van, akinek iszonyat nehéz fogyni, van, akinek nem, és van, aki meg sem hízik (így ide sem jut:-)).

7 éve
#1025
feketeinci 9
https://www.youtube.com/watch?v=_txkt9aMS8I

Neki ez volt a módszere.
124 kg-ról sétával kezdett, -57kg...4 éve, és most Fegyencezik.

7 éve
#1023
Bojtika 3
Válasz devia #1022 számú posztjára
Én keveslem azt a 35 g zsírt. Szerintem meg kell lennie 40-50 grammnak.
35 g zsír mellett nekem szorulásom lesz.

7 éve
#1022
devia
Válasz feketeinci #1021 számú posztjára
Köszönöm szépen.

1600 kalóriás diétákat nézegettem, 160 körüli a szénhidrát, 160 (!!) a fehérje, 35 a zsír.
Nem sok a fehérje? Bár én le tudnám enni!

7 éve
#1021
feketeinci 9
Válasz devia #1020 számú posztjára
Találtam valamit...lehet ez az új blogja?

http://www.lifetilt.hu/

Itt láttam 2015-ös bejegyzést is. Nem mondom hogy minden szavával egyetértek, azt sem hogy kifogástalan a stílusa. Ő sem tökéletes.
Van étrend is...nézelődj.

7 éve
#1020
devia
Válasz feketeinci #1019 számú posztjára
Ne haragudjatok, nem voltam egyértelmű a folytatás kérését illetően.

http://lifetilt.blog.hu/2012/10/24/dietarol_es_kaloriaszamlalasrol_kezdoknek_i
ez a cikk így fejeződik be:

"FOLYT. KÖV!

A cikk második felében az egyes ételcsoportokat fogom kivesézni: mit ajánlott és mit nem; mennyit és mikor?"

Szerettem volna erről is olvasni, de nem tudtam rátalálni.

7 éve
#1019
feketeinci 9
Válasz devia #1015 számú posztjára
Az érdekel, hogy hol olvastam ezt a cikkben? A közepénél, ahol egy képen hatalmas farmerben áll egy vékony csaj, és alatta kezdődik: Na és ha nekem ötvenezer kcal jött ki?
Ide is másolom, hogy könnyebb legyen:
"Tájékozottabbaknak már gondolom feltűnt a dologban a logikai bukfenc. A fenti számítás remekül működik kb. 25-30% testzsírig, de afölött már nagyon durván torzulnak az értékek. Azért, mert valaki 20 évesen 110 kg, még nem lesz az alapanyagcsere igénye 2100 kcal. A napi összenergia felhasználása meg pláne nem lesz 3500..."

A folytatását akarod olvasni? Úgy gondolom ennek nem nagyon van jelenleg folytatása. Elolvashatod a kezdetet, hogy a srác miért kezdett ebbe bele...milyen csalódások érték...bár ennek semmi köze a fogyáshoz. Egy vállalkozás, a LifeT!lt, ha jól olvastam Slim nevű programokat csinál.
Érdekes az a néhány betegség amire kivizsgáltatja (gondolom magánklinikán) a jelentkezőit, mert bizony vannak betegségek amik akadályai a fogyásnak (újabban azt olvastam már a fogamzással is foglalkozik). 50 felettieknek is szervez tanfolyamot....és riportot készít azokkal, akiknek sikerült fogyni, és a program vége óta eltelt legalább fél év.
Nem lehet régi dolog, és nekem vállalkozásnak tűnik, szerintem nem is olcsó a részvétel. A KalóriaBázist azért pozitívan megemlíti, lehet itt van közöttünk :)

Bencének hívják a srácot, még azt is olvastam hogy étrend kiegészítő forgalmazásával akarta folytatni ezt a vállalkozást, de nem jött össze, leírta miért nem. Az elköszönését is olvastam, megköszönte név szerint mindenkinek aki segítette eddig, és nem tudom van-e folytatás.

7 éve
#1018
Bojtika 3
Inci, éppen a teáltalad linkelt cikkre kérdezi! (998 vagy hogy).

7 éve
#1017
feketeinci 9
Válasz devia #1013 számú posztjára
Nem értem minek a folytatását szeretnéd olvasni.
Bojtika bemásolta az egészet (1006 hsz), erre reagáltam.

7 éve
#1016
Bojtika 3
Válasz devia #1015 számú posztjára
Jaj, hát tényleg.

Kértem már, hogy ha egy mód van rá, jobban látható is lehetne a hivatkozás... :D

7 éve
#1015
devia
Válasz Bojtika #1014 számú posztjára
Bojtika! nem a Te cikkedre írtam !:), hanem az Inciére !

A 108.magazin hírleveleket én is kapom, pont ma olvastam.

7 éve
#1014
Bojtika 3
Válasz devia #1013 számú posztjára
Az egész cikket bemásoltam.
Én hírlevélben kaptam, ezt az oldalt:
http://108.hu/108-hu-magazin/magazin-52?utm_source=17654-108%20magazin&utm_campaign=178112-108_207&utm_medium=12891-email&utm_content=108_207%2052%20magazin

Az aláírásként hivatkozott oldal is létezik, egy vegán jógás blogja, eddig nem ismertem. Konkrétan ezt a cikket nem találtam meg, de nem nagyon keresgéltem.

7 éve
#1013
devia
Válasz feketeinci #998 számú posztjára
Nekem sem egyértelmű némelyik rész. A folytatását hogy lehet elolvasni?

7 éve
#1012
feketeinci 9
Válasz Bojtika #1008 számú posztjára
Ez nem először fordul elő velünk :)

Nekem ez a cikk akkor sem tetszik. A genetika persze hogy létezik az elhízás problémakörében is, mint ahogy léteznek ugyanebben a körben a neurológiai problémák (bár ez nem mélylélektan csak egyszerű biológia), létezik szegénységi étkezés (vagy inkább nem étkezés), és létezik gyenge akarat is, ami ezt a bizonyos addikciót (függőséget) ki tudja küszöbölni, vannak gyógyszermellékhatások, amik szintén elhízáshoz vezetnek....meg biztos van még pár dolog ami hirtelen nem jut eszembe.
A fogyózó, mélyen BMR alatt eszegető társaink nagyszerűen tudják befolyásolni a tudatukat, nem éhesek 900 kcal-tól sem....bezzeg előtte....nem tudtak ellenállni a chipses zacskónak?

A második bekezdés, miszerint nem teljesen az én hibám ha túlsúlyos vagyok, mert a túlélési ösztöneimet erőteljes genetikai erők irányítják és a testem ezért úgy működik hogy több tucat molekulát termel aminek a hatására többet eszem --- ez nekem nem hangzik túl tudományos magyarázatnak a hízásra

A negyedik bekezdésben, ahol mindenért a genetikát teszi felelőssé, ami túl mélyen van ahhoz hogy ne vegyek róla tudomást....nálam ez verte ki a biztosítékot.
Ha a genetika miatt vagyok túlsúlyos, akkor valószínűleg tudok róla, mert látom a családomat, akitől örököltem (persze ha nem extrém eset vagyok, akit örökbe fogadtak).
Vajon milyen lehet az arány a túlsúlyosok között az előbb felsorolt lehetőségek közül? Mindenki örökölte?
Az alkohol dologgal sem értek egyet, az szerintem nagyon sok féle módon működhet, nálam felesleges kalóriát jelent amitől hízok (bár a hangulatomat javítja), a sarki Gyuri sem eszik többet tőle, pedig rendesen alkoholista és 40 kg vaságyastul.

Ahányan - annyifélék vagyunk. A kolleganőm 10 éves fia egy étkezésre megeszik fél kg kenyeret vajjal (zöldséget a világ minden kincséért nem venne a szájába) és jó ha van 20 kg.
De nekem ne mondják azt, hogy a hiba a génjeimben van, meg az ösztöneimben.
A gének hibája nem múlik el, azt nem tudom megváltoztatni, azzal csak együtt lehet élni. Márpedig én változtatni akarok, mégpedig magamat, hogy uralkodni tudjak a saját testemen, az étkezési szokásaimon.

Ezért nem tetszik. Nem vagyok génhibás, és én döntöm el, hogy van falási rohamom egy cukros üdítő láttán, vagy nincs.
Bocs....kicsit hosszú lett.

7 éve
#1011
Gonoszka1
Válasz sinnesro #1010 számú posztjára
Teljesen egyetértek, hogy genetika! Hiszen ha csak azt nézzük, hogy van hízásra hajlamos ember, és van olyan aki korlátlanul ehet, és nem hízik. És az biztos, hogy genetikailag működik ez!

7 éve
#1010
sinnesro
Dehogynem genetika, ki mennyire hasznosítja ugyanazt a mennyiséget, hová és milyen sorrendben raktározza el, stb. Ezt nem lehet tagadni. Ráfogni mindent persze ugyanúgy nem lehet, de nagyon erősen befolyásol!

7 éve
#1009
Gonoszka1
Válasz Bojtika #1006 számú posztjára
Szerintem sok igazság van a cikkben, persze van amivel nem értek egyet. A ttkg/5Kcal mennyiség pedig szerintem nagyon kevés!

7 éve
#1008
Bojtika 3
Inci, mintha nem ugyanazt olvasnád, mint én! :D

Ami az alkoholt illeti, nem csak fölös kalória, hanem az ember irgalmatlanul be is zabál, ha iszik, mert szeretné közömbösíteni a hatást. És akkor a kontroll is elvész, eszed, ami előtted van.
A feldolgozott élelmiszerek, de még a kenyér is, igenis addikciót okoznak.

Az 5 Kcal/ttkg szerintem el van írva, van pár apróbb hiba is a szövegben.
A megjelentető újság egy blogra hivatkozik, de ott nem találtam meg ezt a cikket. persze lehet, hogy nem kerestem elég alaposan, mert a stílus egyezik.

Az aláírásban levő oldal létezik, sőt nagyon is jó, meg lehet keresni a többi bejegyzést is.

7 éve
#1007
feketeinci 9
Válasz Bojtika #1006 számú posztjára
Nagyon sok dologban nem értek egyet a cikkel.
Csak néhány dolog, ami szerintem égbekiáltó.....
Nem a génjeinkben van a hízás....ne akarjuk már ezzel nyugtatni magunkat.
Nem csak a feldolgozott élelmiszerektől hízunk....én sosem szerettem a chipset meg a cukros üdítőket és mégis......hát igen :(
Hogy az alkohol fogyasztás miatt nem érzem a fölös kalóriákat? Micsoda butaság! Kalóriát viszek be vele és kész.
Testsúlykilogramonként 5 kalória? ,,,,Ajajaj.....

Nem is írogatom tovább. Ez csak azért tűnik jónak, mert azzal foglalkozik amivel mi, de szerintem nagy butaságok vannak benne az általános okosságok mellett pár idegen szóval megtűzdelve hogy tudományosnak tűnjön.

7 éve
#1006
Bojtika 3
Remek cikket kaptam ma egy hírlevélben:

A túlsúly nem a sok evéstől lesz

Az emberi test úgy van tervezve, hogy hízzon, és mindenáron megtartsa a súlyát. Ezen múlik a túlélésünk. Amíg nem ismerjük el ezt a tudományos tényt, sohasem leszünk sikeresek az egészséges testsúly elérésében
és fenntartásában.

Az orvosok és a fogyasztók is egyaránt azt hiszik, hogy a túlzott evés és a falánkság a járványszerűen terjedő elhízás oka. A tudomány azonban mást mond: nem teljesen a te hibád, ha túlsúlyos vagy.
Túlélési ösztöneinket erőteljes genetikai erők irányítják. A testünk súlyellenőrző rendszere úgy működik, hogy több tucatnyi olyan molekulát termeljen, amelyek hatására többet eszünk és hízunk, amennyiben erre lehetőségünk van, és nem fordítva. Sok-sok nemzedéken keresztül az ételhiány, és nem az ételbőség volt jellemző. Az evési szokásainkat irányító géneket és molekulákat ezek az idők alakították ki.
A fogyás egyik legfontosabb alapelve az, hogy sohase éheztesd magad. A kérdés az, hogy eleget eszel-e a megfelelő kalóriákból, és nem az, hogy mennyi kalóriát eszel. Meg kell tudnod, hogy minimálisan mennyit kell enned ahhoz, hogy
a szervezeted ne kerüljön éhező üzemmódba.

A legtöbb diéta buktatója
Ami miatt a legtöbb diéta fordítva sül el, az, hogy az emberek túlzottan korlátozzák magukat. Ez azt jelenti, hogy az elfogyasztott kalóriamennyiséget az alapanyagcsere-szintjük alá viszik. Ez az az energiamennyiség, amire szükséged van a napi anyagcsere-folyamatokhoz. Az átlagember számára ez testsúly-kilogrammonként öt kalória. Ennyi energiát használsz fel, ha egész nap nem csinálsz semmit. Legtöbbünk számára ez irreálisan kevés.
Ha ennél kevesebbet eszel (ahogy a legtöbb diéta megköveteli), a tested azonnal veszélyt jelez, és aktiválja a biztonsági rendszert, amely az anyagcsere lassításával véd meg az éhezéstől. Ennek következtében a tested éhező üzemmódba
kerül, és éhségjeleket küld. Ezért elkezdesz enni és enni, és elkerülhetetlenül véget vetsz a diétának – ez a klasszikus jojó-effektus.

Csak gondolj bele, hogy mi történik, ha kihagyod a reggelit, ebéd helyett dolgozol, és végül este hazaérsz: mindent megeszel, amit látsz. Ezután úgy érzed, hogy tele vagy, rosszul leszel és bűntudatod lesz, megbánod, hogy egyáltalán kinyitottad a hűtőt. Miért is akarnád betegre zabálni magadat? A legtöbben értelmes lények vagyunk, és tudjuk, hogy nem szabad túl sokat enni. csináltuk már, megbántuk, és megfogadtuk, hogy többet nem fogjuk. Mégis, időről időre megismétlődnek ugyanazok a hibák.
Gyenge az akaratunk, erkölcsileg korruptak és önpusztítók vagyunk? Terápiára kellene járnunk?
A válasz: egyik sem. A válasz a genetikai kódunkban van.
Túl mélyen van ahhoz, hogy ne vegyünk róla tudomást.
Arra vagyunk tervezve, hogy hízzunk, és a testünk nem nagyon szereti, ha nem adjuk meg neki a szükséges kalóriát.
Mindannyian ismerünk olyan túlsúlyos embereket, akik ezt mondják: „Igazából nem eszem sokat, mégsem tudok fogyni.” Nem is hazudnak. A legtöbb ember hízik a diéta után. Minden diéta során izmot veszítenek. A diétájuk általában megbukik, és amikor megbukott, akkor zsírt híznak vissza. Ha több diétával is megbuktál
már, akkor a tested már többször keresztülment ezen a folyamaton. Röviden: a diéta hízlal. El kell vonatkoztatnod a diéta-mentalitástól. Amire törekszel, az egy táplálkozási rendszer, és nem diéta.

Az akaraterő problémája
Na és mi történt a jó öreg akaraterővel? Mindenki tudja, hogy az elhízás-járvány személyes felelősség kérdése. Az embereknek kontrolláltabbnak kell lenniük. El kell kerülniük a túl sok evést, és csökkenteniük kell a cukrozott üdítők és feldolgozott ételek fogyasztását. Nincsenek jó vagy rossz ételek, mindenből mértékkel kell enni. Így van?
Ez elméletben jól hangzik, egy dolgot kivéve: a legújabb tudományos felfedezések bebizonyították, hogy a feldolgozott, cukorral, zsírral és sóval felturbózott ételek
– vagyis azok az ételek, amelyek gyárban készülnek és nem a természetben teremnek – biológiailag addiktívak.
Volt egy chips reklám, azzal a jelmondattal, hogy „Fogadjunk, hogy nem tudsz csak egyet enni!” Fogadjunk, hogy nem tudsz elképzelni hasonló reklámot a brokkolinak, vagy az almának? Senki sem nassolja őket. Igen, könnyű elképzelni egy hegynyi chipset, egy zsák kekszet vagy egy vödör fagyit, amely villámgyorsan eltűnik. A brokkoli nem addiktív, de a chips, a sütik, a fagyi és a cukros üdítők ugyanolyan addiktívak tudnak lenni, mint bármelyik drog.
Miért tudnak olyan nehezen lefogyni az elhízott emberek a társadalmi megbélyeg-zés; az olyan egészségügyi következmények, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegségek, ízületi gyulladások, vagy akár a rák; és a fogyásra irányuló erőteljes vágyuk ellenére?
Nem azért, mert kövérek akarnak lenni. Hanem azért, mert az esetek túlnyomó többségében bizonyos ételfajták – a cukorral, zsírral és sóval dúsított feldolgozott
ételek, melyek az élelmiszeripar által titkosított eljárásokkal készülnek – függőséget okoznak. Biológiailag arra vagyunk tervezve, hogy sóvárogjunk ezek után az ételek után, és annyit együnk belőlük, amennyit csak lehetséges.

Tíz stratégia a túlevés elkerülésére és a fogyásra

Szerencsére számos jótanács létezik, ami segíthet az étkezésünk normalizálásában, aminek hatására nem fogsz sem túl sokat, sem túl keveset enni. Hála Istennek, egyikhez sem kell számolni a kalóriákat (sőt, semmit nem kell számolni!).
Ezek a stratégiák már sokaknak segítettek a súlyfölösleg leadásában és távol tartásában, valamint a metabolikus szindróma kialakulásának elkerülésében.


1. Zárd ki az étrendedből a feldolgozott ételeket,
és egyél valódi, teljes értékű ételeket.
Az egyetlen és legfontosabb dolog ahhoz, hogy fogyj és elkerüld a túlzott evést, a teljes értékű ételek minél nagyobb mértékű bevezetése az étrendedbe. Mostantól
kezdve állj át a következő ételekre a fogyáshoz: zöldségek, gyümölcsök, teljes gabonák, hüvelyesek, olajos és egyéb magvak, olívaolaj.

2. Reggelizz! Ha kihagyod a reggelit, az azt jelenti, hogy éhezel, és napközben a kelleténél többet eszel, hogy úgy érezd, jóllaktál. Az egészség és a súlycsökkentés
optimalizálása érdekében reggelizned kell, hogy egyenletesen el tudd osztani az étkezéseket a nap folyamán, és hogy ne egyél legalább két órával lefekvés előtt. Egy friss tanulmány majdnem 3000 embert vizsgált, akik átlagban 35 kilót fogytak, és hat évig megtartották a súlyukat. Majdnem mind rendszeresen reggelizett. Csupán négy
százalékuk nem reggelizett és tudta megőrizni a súlyát emellett.

3. Egyél figyelmesen! Ahhoz, hogy az emésztőrendszerünk megfelelően működjön, az idegrendszerünknek relaxált állapotban kell lennie. Ha evés közben stresszelünk,
akkor meg fogunk hízni, egyrészt azért, mert nem tudjuk megfelelően megemészteni az ételeket, másrészt a stresszhormonok lelassítják az anyagcserét és elősegítik a
zsír, különösen a hasi zsír lerakódását. Arra is hajlamosak vagyunk, hogy túl sokat együnk, amikor gyorsan eszünk, mert a gyomornak húsz percre van szüksége, hogy jelezze az agynak, hogy tele van.

4. Csökkentsd vagy zárd ki az alkoholfogyasztást!
Az alkohol kizárásával sok fölös kalóriától szabadulsz meg, és képes leszel megérezni a valódi étvágyadat, ami meggátolja a túlzott evést.

5. Ismerd fel a trigger-ételeket! Egyeseket egy kis doboz kóla is elindíthat a
túlzott evést és annak minden negatív következményét magába foglaló lefelé ívelő spirálon. Nem csak a feldolgozott, cukrozott ételek és italok lehetnek triggerek. Még az egészséges ételek is könnyen egészségtelenné válhatnak, ha nassoljuk őket. Egy marék mandula egészséges, de ha megeszed a fél dobozt, az már egészségtelen.

6. Vezess naplót! A naplózás kiváló módszer a belső motivációink felismeréséhez és az esztelen evés és cselekvés ciklusának megtöréséhez, hogy tudatos legyél
önmagadról. Gyakran azért eszünk túl sokat, mert valami eszik bennünket. Étellel tömjük magunkat, hogy kizárjuk az érzéseinket. Étellel blokkoljuk az érzéseket, de a szavakkal blokkolhatjuk az ételt. Leírhatod az érzéseidet, hogy jobban meg tudd őket emészteni, és így nem fognak öntudatlan döntéseket vagy túlevést eredményezni. A szavak és önvizsgálat diétája gyakran vezet súlyvesztéshez, mert könnyebben megemészted az életedet és az ételedet.

7. Aludj eleget! Minden este nyolc óra minőségi, megszakítatlan alvásra van szükséged. Rá fogsz jönni, hogy kevésbé vagy hajlamos az étel utáni sóvárgásra, és
a zsírháztartásért felelős hormonjaid is harmonizálódnak. Egy tanulmány szerint még a részleges alváshiány is elősegítette az inzulinrezisztenciát, ami az elhízás és a
kettes típusú diabétesz előfutára.
8. Kontrolláld a stresszt! A legtöbben nem vesszük észre a krónikus stressz hatását, mellyel nap mint nap együtt élünk: munkaköri elvárások, a feszültség a partnerkapcsolatban, az alváshiány, a túl sok feladat és a túl kevés idő, hogy megcsináljuk. Biztos vagyok benne, hogy a lista sok embernél még sokkal hosszabb. A krónikus stressz hatására többet eszünk, nem is beszélve arról, hogy a
rossz ételekből eszünk többet, ami végül elhízáshoz vezet. Tanulj meg aktívan relaxálni a meditáció, jóga, mély légzés vagy bármilyen más technika segítségével, ami elősegíti a stressz csökkentését.

9. Eddz helyesen! Nem tudsz annyit edzeni, hogy semlegesítsd a helytelen étrend hatásait, de ha megfelelően edzel, az elősegítheti a fogyást, fenntartja a testsúlyt,
és szabályozza az étvágyadat, hogy ne egyél túl sokat. Ideális esetben minden nap legalább harminc percet kellene sétálnod. Szerezz egy lépésszámlálót, hogy követni
tudd a mennyiséget. Használd minden nap, és tűzz ki 10 ezer lépést magadnak. A súlyos elhízás és metabolikus szindróma visszafordításához gyakran még keményebb és rendszeres edzésre van szükség. Fuss, biciklizz, táncolj,
játssz sportjátékokat, ugrálj a trambulinon, csinálj bármit, ami örömet okoz.

10. Ésszel használd az étrendkiegészítőket!
A túlsúly és a diabétesz sok esetben paradox módon a tápanyaghiány következtében lép fel. Azt mondják, hogy a cukorbetegség az éhezés a bőség közepette. A cukor
nem tud belépni a sejtekbe. Az anyagcseréd lelassul, a sejtek pedig nem jól összeszokott csapatként kommunikálnak.
A megfelelő tápanyagok bevitele alapvető lehet ahhoz, hogy újra egyensúlyba kerülj és megszabadulj az alapproblémától – az inzulin-rezisztenciától.

Gauranga
hotashtanga.com


7 éve
#1005
feketeinci 9
Válasz Lousha #1003 számú posztjára
Valamekkora testzsír % felett azért én meggondolnám ezt....mondjuk 40 felett.
Persze ha ez csökken, akkor egyre inkább közelíteni kell a BMR-hez.

Az én véleményem ez.
Még megpróbálok ennek is utánaolvasni, hátha van valami okosság valahol.

7 éve
#1004
Klaadiaa
Válasz Lousha #1003 számú posztjára
Természetesen nem vagyunk egyformák (még jó :D), mindenki a saját belátása szerint dönt.
A kisebb felbontású célbeállítást nem magyaráztam jól. A cikk az 20-30kg vagy afölötti túlsúly esetére vonatkozik. Vegyünk egy 130kg-os embert aki 80 akar lenni. A cikk alapján be kéne neki állítani egy 80kg ember BMR-ét, hogy fogyni tudjon. Na ezt tartom én is ésszerütlennek, okokból kifolyólag, amiket te is említettél.
Viszont, ha ez az ember beállítja a BMR-ét elöször mondjuk 110kg-ra akkor már jelentösen csökken a bevitt kalória az eredetihez képest, de még mindig meg tud enni 2300 kalóriát naponta. Mikor eléri a 110kg-ot, beállítja a kalóriakeretét mondjuk 95kg-os BMR-re, ami kb 2100 napi kalóriabevitelt jelent.
Ezzel a módszerrel tulajdonképpen csak meg van fordítva az eddigi teknika.

7 éve
#1003
Lousha 4
Válasz Klaadiaa #1002 számú posztjára
Ezért mondtam, hogy a nagyobb keret az ideális. Igen, sokan eszünk 1500 körül, és még 6 hónapos távokban is elég nehéz tud lenni, hogy tartsuk, nemhogy ennél sokkal hosszabb ideig.

Ismétlem, én ezzel a cikkel nagyon nem értek egyet, de te meg te vagy, saját tested, saját döntésed. Ha beválik, hajrá.
Szerintem ahogy a fizikát nem lehet meg... khm... szexuálisan inzultálni, úgy a biológiát sem. A 90 kilós BMR a 90 kilós emberé, nem a 112 kilósé. A szervezet megköveteli, amire szüksége van, és meg fogja szerezni így vagy úgy.

A kisebb bontásokban beállított céllal nincs semmi baj, bár ha az itt tanácsolt módszert követed, akkor semmi különbséget nem okoz, ugyanannyi lesz a kereted, csak esetleg motiváló lehet, hogy elérsz egy-egy "mérföldkövet".

7 éve
#1002
Klaadiaa
Válasz Lousha #1001 számú posztjára
Nagyon sokan vagyunk itt akiknek a napi kalóriakerete 1500 körül mozog és bizony nem egyszerü változatosan leenni. Ide már nem fér bele a pizza, kivéve, ha nem salátát eszel a nap hátralevö részében. Persze egy-egy kilengés nem fogja elrontani a diétát.
Szerintem ezt a módszert úgy is lehetne alkalmazni, hogy aki ennyire túlsúlyos, az kissebb bontásokban állítson célt magának.
Pl: a barátom 112 kg és 90 szeretne lenni. Ahelyett, hogy a BMR-t az ö súlyához állítanám, beállítom a kívánt súlyra.
90 kilós BMR-rel még mindig belefér némi pizza meg hamburger esteleg egy kis süti.

7 éve
#1001
Lousha 4
Válasz feketeinci #998 számú posztjára
Részemről (bármi tudományos háttér nélkül) nem értek egyet.
100+ kilós terhet szó szerint cipelni kell, de le van terhelve a szervezet még fekvés közben is, rengeteg szövetet kell vérrel ellátni stb. Kell az a minimum kalória.
Plusz ha leeszi a BMR-t, abból tuti nem lesz baj, bőven fogyni fog, de biztos nem veszélyezteti az egészségét, kevesebbel meg esetleg igen. Meg is szokja, hogy súlyához képest ennyit meg ennyit lehet enni, könnyebb lesz később.
Aztán ha túl gyors a fogyás, akkor jön a lógó bőr, amit ha már egyszer lelógósodott, max. plasztika tüntet el, amire nem mindenkinek van pénze, és képzeljük el, mennyire lelkesítő, ha hosszas, fegyelmezett diéta után úgy néznénk ki, mint egy shar pei, mennyire esnénk depresszióba? Még ha van is pénz műtétre, akarunk egy műtétet, ami elkerülhető lett volna?
És végül: még 20-30 kiló leadása is baromi időigényes. 130-é rettentő időigényes. Ha valaki nem betegség miatt hízott, akkor 100+-ra úgy hizlalta magát, hogy hosszú ideig sokat és nem minőségi tápanyagot evett, ehhez van szokva, erről hiszi az agya, hogy szereti. Megemberelheti magát, lehet fegyelmezett, de meddig? Évekről beszélünk, ami alatt elvárjuk valakitől, aki 3-4000 kalóriákhoz van szokva, hogy 1500-at egyen. Mindig, minden nap. Ha megengedett egy még mindig elég nagy keret (ami még mindig nagyon is eredményes), sokkal nagyobb mozgástere van, belefér, hogy kéthetente egyszer egyen egy fél pizzát, itt-ott egy sütit, ami előbb-vagy utóbb nagyon fog neki hiányozni. 1500 kalóriába zöldsaláta fér grillcsirkével, aminek hamar elmúlik a varázsa, és jön a kívánósság, és esetleg romba dől az egész terv, mert volt egy rossz nap, aztán akkor már mindegy alapon még egy...

7 éve
#1000
Klaadiaa
Válasz feketeinci #998 számú posztjára
Ez a cikk alapjaiban változtatja meg az itt tanácsoltakat.
Mivel 3 hónap alatt 2,4 kiló fogyást sikerült elérnem (ami nem olyan rossz, de egy hét alatt visszajönne, ha egy kicsit nem figyelek oda), a barátom pedig egy dekát sem fogyott az Ö 2360-as napi kalóriaszinjével, így valószínü, hogy a cikkben leírtakat fogom követni.
Köszi, hogy megosztottad ezt a cikket, feketeinci

7 éve
#999
sinnesro
Válasz feketeinci #998 számú posztjára
Az eap-os (edzésmester) Ildikó is azt szokta mondani, hogy ne etessük a hájat.

7 éve
#998
feketeinci 9
Az Információ oldalunk böngészgetésekor találtam ezt az oldalt:

http://lifetilt.blog.hu/2012/10/24/dietarol_es_kaloriaszamlalasrol_kezdoknek_i

Jól értem hogy azt írja a közepe felé, hogy a túlsúlyosok ne vigyék be a jelenlegi súlyuk MBR-ét?
Elgondolkodtam ezen....

Nem akarok senkinek rossz tanácsot adni....de pl.Klaudia éppen rossz tanácsot kapott azzal, hogy egye le a 2120 Kcal-t a paramétereivel.
Lehet elég lenne neki az 1500, amit eddig evett?

7 éve
#997
bakony1984
Válasz feketeinci #996 számú posztjára
Az alvással nincs gondom. Lehet hogy megpróbálkozom vele, hátha segít. Köszönöm a válaszodat. Nagyon tetszik a módszered, én is be tudom illeszteni az életembe.

7 éve
#996
feketeinci 9
Válasz bakony1984 #995 számú posztjára
Nem tapasztaltam semmit.
Első héten fáradhatatlan voltam, ez később elmúlt.
Nem írtam le még azt, hogy megfogadva Jancsóréka tanácsát, mindig kialszom, kipihenem magam! Ez is nagyon fontos lehet :)

7 éve
#995
bakony1984
Válasz feketeinci #993 számú posztjára
Szia! Azt szeretném kérdezni hogy nem tapasztaltál valami mellékhatást a Bio-Króm Dia tablettától? Gondolkodom hogy én is próbálok még a számolás mellé valamit szedni. Most próbálok ismét belevágni a számolásba, mert egy ideje abbahagytam és hát hogy is mondjam, eléggé elkeserítő az amit a mérleg mutat. Válaszodat köszönöm

7 éve
#994
Lousha 4
Válasz feketeinci #993 számú posztjára
Mondjuk a topik címét inkább hagyjuk, ezen a fórumon kb. teljesen feleslegesen van címe a topikoknak :) Mivel moderálás nem nagyon történik, semmiféle fegyelem nincs, mindenről van szó mindenhol...

Mindenesetre a módszered teljesen jól hangzik, és gratula az eddig elért sikerekhez!
A módszered felettébb hasonló ahhoz, ahogy én elsőre leadtam a leadni valókat. Sok sikert a folytatáshoz is!

7 éve
#993
feketeinci 9
Zsírégetésről beszélünk, és a topik címe Neked mi a módszered?
Leírom, hogy nekem mi volt a módszerem, hátha valakinek belepasszol az életvitelébe.
Tavaly augusztusban kezdtem kevesebbet enni, 105 kg súllyal, októberben keveredtem ide, azóta számolom a kalóriákat. Ma reggel 75,3-at mutat a mérlegem, ezek a számok.
A testzsír %-om februárban 43% volt, mostanában nem mértem, de majd megnézem újra.
A mozgás, amit végeztem először egyenlő volt a "0"-val, de a számolgatással szépen mentek le a kilók. Persze karácsonyi húsvéti meg családi kilengések előfordultak, de el is múltak.
A kertemben mozgok, úgy érzem az a zsírégető tartományba visz, hét közben csak napi 1-2 óra fér bele, de hét végén van amikor 10 órát is tudok dolgozgatni, és szeretem csinálni. Néha előveszem a szőnyegemet is, de nagyon elkeserít, hogy pl. a gyertyát még mindig nem tudom megcsinálni.:(
Kora tavasszal megbeszéltük Bmatival, hogy ne vigyem fel kerti munkának ezeket a ledolgozott órákat, mert az nagyon elviheti a keretemet, dobjak rá napi kb 500 kcal-t, és csak azt egyem le. Bevált a dolog, hét végén amikor belehúzok, azt kívánja is a szervezetem. Többet nem.
Étrendkiegészítő is volt ezalatt a 10 hónap alatt. A D vitamint folyamatosan nyomom, 2x vettem Bio-Króm-Diát, az 4 hónap a 10-ből, szinte éreztem tőle ahogy ég el a ch, jó érzés volt. De nem akarom folyamatosan szedni, Bojtikával megbeszéltük, hogy kipróbálom a multivitamint. Most a Centrum Silverét szedem, nem érzem hogy égne a ch, de ad energiát, az biztos.
Mindezt úgy csináltam végig, hogy nem kellett családnak főznöm, nem volt körülöttem senki aki azt mondta volna, hogy most ezt hagyd abba, "hagyd a dagadt ruhát másra, engem vigyél fel a padlásra"....így azért lényegesen könnyebb volt.
Született ugyan ezidő alatt 2 unokám is, de az ugye szabadon választott program.
A jövő pedig ha terveim szerint alakul olyan lesz, hogy őszig folytatom ezt a módszert, lemegy ami lemegy, majd a lányommal (aki pillanatnyilag még szoptat) és a vejemmel jobban "összehangolunk", és elkezdem mozgatni az izomcsoportokat. Ettől a módszertől (és a genetikától) a felső testemen azért még rendesen vannak zsírpárnák, ezt a télen konditeremben szeretném alakítani (abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elég komoly "családi" terem áll rendelkezésemre). Ők is számolják majd a kalóriákat, mert egyelőre csak irigykedve figyelik az átalakulásomat.

7 éve
#992
Klaadiaa
Szerintem a kalkulátor helyesen számol. Véleményem szerint, logikus, hogy egy kissebb tömegü embernek több energiára van szüksége, hogy feltornázza a pulzusszámát a kívánt értékre, mig egy 10 kilóval súlyosabb egyén ugyanazt az értéket hamarabb éri el. Ezért számol ugyanarra a pulzusszámra több kalóriát a kissebb súlyú embernek.
Viszont, ez nem jelenti azt, hogy ugyanazzal a mozgással a kövérebb egyén nem éget el több kalóriát.
Pl: 50kilós nö 100 métert fut, hogy elérje a kívánt pulzusszámot, míg a 60 kilósnak elég 70métert futnia. Tehát a vékonyabb 100 métert futott, míg a súlyosabb csak 70-et. A kalóriaégetés ugyanannyi a kettönél, csak a súlyosabb kevesebbet futott. Ha mindkettö 100 métert fut, akkor már logikus, hogy a súlyosabb egyén több kalóriát égetett el.

7 éve
#991
Lousha 4
Válasz feketeinci #990 számú posztjára
Nekem egyelőre nagyon is fontos, mert jelenleg még fogyásban vagyok, nem súlytartásban. Az egész Bázis a számokra alapul. Nem is vágyom különösebben extra izmokra, nálam a mozgás csakis arról szól, hogy hatékonyabbá tegyem a fogyást, növeljem a különbséget a bevitt és felhasznált kalória között.
Jelenleg működik is a dolog, tűnnek el a párnák, ahogy kell.

Nem is igazán hiszek benne, hogy sportolástól izomleépülés lehetséges lenne. Hogy látványos izomzatot ésszel lehet építeni, az biztos. De mivel ugyanaz az edzés egyre könnyebben megy, elég valószínűnek érezem, hogy bármilyen módszerrel épül izom, ha rendszeres a tevékenység.

A pulzustartományokkal is vannak problémáim, ugyanis én nagyon nem erőltetem halálra magam, alapvetően fitt vagyok, mondhatni könnyedén végzem az "edzéseimet". Ehhez képest az ajánlott szuper zsírégető 60-70%-os tartományt kb. egy perc után érem el, fizikailag képtelen lennék ebben a tartományban maradni. Ahhoz kb. andalgós sétát kéne végeznem. Ha csinálok is valamit, akkor igen hamar a 90%-ot karcolja a pulzusom, de ettől még nem akarok ott helyben meghalni, nincs másnap izomlázam, nem merülök ki 45 perc-1 óra alatt úgy, hogy utána használhatatlan legyek. Szóval nekem ezek annyira nem meggyőző dolgok.

A számok ellenben azért lényegesek számomra, mert ugyan legtöbbször nem eszem le a plusz kalóriákat, főleg nem teljesen, de ha túleszem magam akármilyen okból, akkor azért jó tudni, hogy mennyit is kéne ahhoz taposni, hogy ennek ne legyen következménye :)
Plusz hosszú távon gondolkodom. Ha elérem a normál súlyomat, nem szeretnék minimálkalóriás étrenden élni a következő 60 évben, szóval hasznos lenne tudni, hogy közelítő pontossággal mennyi az annyi x ideig y pulzussal végzett sporttal. Akkor a súlytartáshoz ehetnék is normális adagokat, meg azért a mozgást is megtartanám, ami ugye egészséges, és a kettővel szépen be tudnám lőni, mennyi kell ahhoz, hogy akkora maradjak, amekkora lenni szeretnék.

7 éve
#990
feketeinci 9
Válasz Lousha #989 számú posztjára
Pulzus és kalóriafelhasználás közötti összefüggést keresed. Én az optimális pulzust a zsírégetéshez.
Szerintem a kettő között az a különbség, hogy te számokat szeretnél látni, hogy mennyi kalóriát éget el a szervezet valamilyen mozgásnál.....de ez figyelmen kívül hagyja azt, hogy a mozgás milyen pulzusszámmal jár, és ezáltal figyelmen kívül hagyja azt is, hogy miből éget majd el....izomból, vagy zsírból.
Pedig ez nagyon nem mindegy!
Engem az elfogyott kalóriák száma nem érdekel, de fontosnak tartom hogy az a zsírégető tartományban történjen.

7 éve
#989
Lousha 4
Válasz feketeinci #988 számú posztjára
Ez az ideális pulzustartományt adja meg, tulajdonképpen kiszámolja a max. pulzusodat, és ahhoz képest megmondja, hogy van az a 70 vagy hány százalékos tartomány, ahol állítólag a leghatékonyabb a zsírégetés.
Na de hogy mennyi kalóriát égetsz el, az súlytól is függ. A kalkulátor, amit én használok
http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/heart-rate-based-calorie-burn-calculator.aspx
konkrétan arra kérdez rá a számításhoz, hogy mi a nemed, korod, súlyod, meddig tartott a tevékenység és mennyi volt az átlagos pulzusod közben. Ha ezt még tovább akarod finomítani, akkor kérdezi a magasságodat is.
Na most ez így elég korrektül is hangzik, ennyi adatból már hihető, hogy egy elég pontos számot fog kiköpni. Igen ám, de ha ugyanolyan pulzusszámhoz meg mindenhez beírsz nagyobb testsúlyt, akkor kevesebb kalóriát számol, ami viszont nagyon nem hangzik hihetően.
Korábban már keresgéltem valami használható leírást egyébként a pulzus és a kalóriafelhasználás közti összefüggésekről, de eddig nem nagyon találtam.

7 éve
#988
feketeinci 9
Válasz Lousha #987 számú posztjára
Én azt olvastam a pulzusszám és a zsírégetés összefüggésében, hogy az a kortól és a nemtől függ.
http://www.novagyok.hu/kalkulatorok/pulzusszam_tartomany

Itt szó sincs súlyról....bár lehetne, mert éppen ezen gondolkodol.
Itt is csak erről van szó:
http://www.kalóriaguru.hu/zsiregetes/zsiregetes-gyorsan-es-hatekonyan-pulzustartomany-tablazat.php

7 éve
#987
Lousha 4
Válasz feketeinci #986 számú posztjára
De én nem a cikkről beszélek :) Hanem arról, hogy a bázis úgy számol, hogy minél tobb kiló vagy, annál több kalóriát egetsz el ugynazzal a sporttal, az online kalkulátor meg, ahol a kaloriaegetest szoktam pulzus alapján kiszamolni, kevesebb kilóra ír több kaloriat.

7 éve
#986
feketeinci 9
Válasz Lousha #985 számú posztjára
Továbbra is állítom, hogy nincs köze a zsírégetéshez a cikknek. A hővisszatartáshoz van köze, nagyobb tömeg könnyebben tart vissza több hőt.

7 éve
#985
Lousha 4
En arra tudok gondolni, hogy talan akinek kisebb a sulya, konnyebben megy feljebb a pulzusa? Mert ugye a Bazis suly alapjan szamol nekem kevesebbet, ha kisebb a sulyom, a kalkulator, ahol szamolgatok, oda meg a pulzust irom be. Na most en csak probakent beirtam ugyanazt az atlagpulzust ugyanannyi idore 60 kiloval meg 50 kiloval is, es az utobbi tobb elegetett kaloria volt.
Hiaba, ez sem hangzik olyan logikusan, mert azt gondolnam, hogy amig az ember 20-30 kilo pluszt cipel, addig hamarabb megszalad a pulzusa a megeroltetestol...

7 éve
#984
feketeinci 9
Válasz Bojtika #981 számú posztjára
Mint a sült hús. Minél vastagabb, annál nehezebben hűlik, több hőt tud visszatartani....és mivel termel is mert élőlény, gazdaságosabb a hőtermelése ha kövér.
Ennek szerintem semmi köze a kalóriaégetéshez.
Leadja a hőt, mert ott hideg van, de az a jó neki, ha minél kevesebbet ad le, úgy kevesebb élelemmel is beéri.
Vagy nem így van? :)

7 éve
#983
Lousha 4
Válasz Bojtika #981 számú posztjára
Hát, lehet, fene tudja :) Mindenesetre hosszú távon jó lenne tudni, melyik a helyes, mert nem kéne atverni magam.

7 éve
#982
Lousha 4
Válasz Bojtika #981 számú posztjára
Hát, lehet, fene tudja :) Mindenesetre hosszú távon jó lenne tudni, melyik a helyes, mert nem kéne atverni magam.

7 éve
#981
Bojtika 3
Válasz Lousha #979 számú posztjára
Ez a pingvinekkel kapcsolatos dolog lehet, és vesszek meg, ha értem!
Itt egy cikk, a lényeg az alulról a második bekezdés.

A hőleadás meg a kalóriaégetés jóformán. Azaz látok párhuzamot, de akkor sem értem. :D

http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/pedagogia/az-allen-szabaly


7 éve
#980
bella83
Válasz Afroka #974 számú posztjára
Szia.
Pontosan ugyan erre jutottam én is 1 hete csinálom és azt gondolom ennyit ettem eddig is akkor MIÉRT vagyok még ekkora? De sebaj most érzem azt hogy csinálom és nem is fogom abbahagyni. Ami viszont nekem teljesen váratlan hogy nincs olyan hullám ami szokott hogy -jaj kaját de azonnal -szépen elvagyok egész nap. Kitartást neked,és mindenkinek aki most vág bele. :)

7 éve
#979
Lousha 4
Válasz Afroka #978 számú posztjára
Aha, nekem arra is 195-ot ir 45 percre.

Ez a sulykulonbseg egyebkent egy erdekes dolog. Amennyire tudom, a bazis ugy szamol, hogy minel tobb kilo vagy, annal tobb kaloriat egetsz ugyanazzal a mozgassal, ami jozan paraszti esszel logikus is. Ellenben az online kalkulator amit hasznalok, forditva szamol, minel kisebb vagy, annal tobb kaloria ugyanaz a mozgas. Nem igazan ertem, hogy ez milyen univerzumban mukodne igy...

7 éve
#978
Afroka
Válasz Lousha #977 számú posztjára
Bocsi, hogy megtévesztettelek, nem direkt volt, szóval gerinctornáról van szó :) Olyan van a listában. Gondolom nekem a nagy súly miatt ír több kcal égetést ugyanazon időre.

7 éve
#977
Lousha 4
Válasz Afroka #976 számú posztjára
En gyogytornat nem latok a listaban, de pl. a kozepes tornara nekem 45 percre 190 kaloriat ir, ami kb. realisan is hangzik.

A kilenges nem feltetlenul oriasi problema, ha nem rendszeres. Ha mondjuk minden heten van ilyen osszejovetel, akkor nem art kidolgozni valami taktikat, keveset enni aznap, valtogatni egy kis pohar alkoholt nagy pohar vizzel stb.
En be szoktam irni az ilyet is, barmannyire buntudatkelto, es masnap megprobalok az aznapi tulszaladassal kevesebbet enni masnap. Nyilvan ha 5-600 plusz kaloriarol beszelunk, akkor nincs mit tenni, elvegre ennyivel kevesebbet nem ehetek, de akkor meg mindig ott van egy kis extra torna vagy ilyesmi, kiegyenliteni a dolgokat.

7 éve
#976
Afroka
Válasz Lousha #975 számú posztjára
Hát, igazából fogalmam nincs, hogy mennyit lehet gyógytornával fogyni. Kb. háromnegyed órát szoktam egy nap. Csak itt a bázison láttam, hogy kb 400kcal-t ír ennyi gyógytornára, de persze tudom, hogy ez nem szentírás. :) Nem szoktam egyébként leenni azt a pluszt. Legalábbis szándékosan biztos nem :) A bulin, összeröffenéseken összeszedett kalóriákkal inkább nem foglalkozom, mert akkor aztán lenne bűntudat. :) De alapvetően a hétköznapokban próbálok odafigyelni.

7 éve
#975
Lousha 4
Válasz Afroka #974 számú posztjára
Kicsit többet állíts be. Hihetetlennek hangzik, hogy TÖBBET kell enni a fogyashoz, de tenyleg... Jelenleg épp csak a BMR-t eszed, közel vagy az ehezeshez. Dobj rá meg 100 kalóriát. Kevesebbet fog írni a heti fogyashoz, de tényleg fogyni fogsz, nem csak elmeletben.

A gyógytorna jobbára nem egy intenzív mozgás, 400 kalóriát soknak érzek rá, hacsak nem 2-3 óra minden nap. Azt semmiképp ne edd le teljesen. Sőt, ha amúgy ülsz egész nap, én lehet, hogy be sem írnám egyaltalan.

Ha megtorpant a fogyás, azt én annak a számlájára írnám, hogy kevesli a szervezeted, amit eszel. Kicsit több kalória, és próbáld tényleg leenni, lehetőleg a tapanyagaranyokat is tartva.

7 éve
#974
Afroka
Sziasztok Kedves Fórumtársak!

Hát, én ismét ott vagyok ahol a part szakad, valószínűleg nem sikerült túl egészséges életet élnem megint az elmúlt hónapokban, plusz ülő munkát végzek, ami ténylegesen napi 8 óra ülés.
Úgyhogy ismételten beállítottam új célt, meg minden, és naponta írogatni fogom itt, hogy mit eszek, mert hiszitek vagy sem, ha írom, fogyok, amikor meg nem, mert éppen (őszinte leszek, mert sajnos gyarló az ember) letojom, akkor semmi.
Szóval most ülő életmódot állítottam be a célnál. Úgy kalkulált, hogy a BMR-em 2334 kcal. Mivel úgy tudom, hogy ezt el is kell fogyasztani (ami egyébként nem mindig valósul meg, szóval nem is értem, hogy miért nem fogyok), beállítottam ezt a kalória keretet, és beállítottam a célsúlyt, így 2300 kcal napi bevitellel elméletileg heti 0,46 kg fogyást számol nekem. A gyógytornámat továbbra is csinálom, ami a rendszer szerint kb. napi 400 kcal égetést jelent, szóval ezzel talán picit azért gyorsítani lehet a dolgot.
Ez így jó lesz ugye? Nem mindig eszem le a napi 2300 kcal-t, de igyekszem figyelni, hogy akörül legyek.
Viszont komolyan nem értem, hogy akkor mi lehet, hogy most egyszerűen nem akar elindulni a fogyás normálisan.
Lehet, hogy tényleg csak ennyi lenne a titka, hogy pszichésen tejesen erre koncentrálni? :)
Látom, hogy sokatoknak nagy sikerei vannak, de én valahol mégis elveszek, most már másodszor :)
Hízni szerencsére nem híztam az induláshoz képest, de nem is fogytam, szóval valamit biztos, hogy nem jól csinálok...

7 éve
#973
Bojtika 3
Válasz lorantferenc #972 számú posztjára
Kedves Lórántferenc! Köszönöm, hogy időt és fáradságot szántál a visszajelzésre. Jól esik, ha megtudhatjuk, hogy a tanácsainkat megfogadva, sikert ért el a kérdező.

Örülök a szép eredményednek, és annak,hogy ennyire bele tudtad illeszteni az "újfajta", az ésszerű étkezést a mindennapjaidba.
Én sem vagyok mai csibe, úgy tapasztaltam, hogy - kellő tapintattal szólva - a 40 éves kor felett óhatatlanul bekövetkező életkori izomcsökkenést úgy lehet ellensúlyozni, ha valóban rendszeresen, heti több alkalommal edzünk.
(Én elhanyagoltam kicsit, és érzem is a kis fizikai hanyatlást.)
További sikereket, egészséget, jó közérzetet, és kitartást kívánok!

7 éve
#972
lorantferenc
Kedves Bojtika! Tájékoztatni szeretnélek, hogy május 17-ike óta 5 kg fogyást értem el. Mint irtam nem tudok éhezni, mára ez már nem kérdés. Még mindig nem éhezem. Az evésnél már az a gondom, hogy úgy szervezzem meg az ételeket, hogy a fehérje, szénhidrát, és zsír arányokat be tudjam tartani, pedig nem vagyok éhes. Mindennap tornászom, és gyalogolok.A fogyásokat mint már említettem akkor fogadom el ha legalább 3-4 napon át legalább az értéket tudom tartani. Nagyon szépen köszönöm, hogy öreg koromra megtanulhattam, hogy mi az amire oda kell figyelni. Ezt a kalóriabázis használatával tanulhattam meg. Köszönöm a fejlesztést is, nagyon hasznos és nagyon nagy segítség. Köszönöm és további szép napokat kívánok.

7 éve
#971
Bojtika 3
Válasz Hexics #970 számú posztjára
Lehet, hogy nem jók a beállításaid, mert 2 hét alatt három kiló fogyás nagyon gyors.

7 éve
#970
Hexics
Válasz fulcsi84 #961 számú posztjára
Szia, én is megtorpantam, az első 2 hétben lement 3 kg és most 7 napja semmi, sőt 10 dkg visszajött :(, pedig én is 3x tornázok. Neked történt változás azóta? Én arra gondoltam, hogy kevés a víz amit megiszok. Csak 1,2 l tudok kényelmesen meginni. Az elején többet ittam, de nagyon kellett figyelnem és annyira nem is esett jól.

7 éve
#969
feketeinci 9
Válasz benceburik #968 számú posztjára
Úgy tudom, hogy először le kell dobni a hájat, és közben felépíteni a hasizmokat szépen sorban, de szerintem az már testépítés.
Talán azért nem látod itt, mert ez nem testépítő oldal.
Itt a hájat tudod ledobni.

(Látnád az én hasamat :))

7 éve
#968
benceburik
Hogy tudok látványos kockahasat teremteni mert sehogy se látom?

7 éve
#967
hagidora 1
Válasz Gonoszka1 #966 számú posztjára
Köszönöm nektek és nagyon igyekszem! :)

7 éve
#966
Gonoszka1
Válasz hagidora #964 számú posztjára
Szia! Gratulálok a sikereidhez! Heti fogyásnak 0,5 kg-nál nem is kell, és szabad több! Sok kitartást kívánok, és sok sikert a további kilók leadásához is!

7 éve
#965
citromtorta 8
Válasz hagidora #964 számú posztjára
Szia! Gratulálok! Ügyes vagy és különösen értékelendő hogy nem adtad fel a nehézségek és megtorpanás ellenére sem! Valóban sok múlik az tápanyag-összetevőkön és a rendszerességen, nem véletlenül mondják mindenhol, hogy az életmódváltás eredményezi igazán a hosszú távú megoldást.

7 éve
#964
hagidora 1
Sziasztok! Rém boldog vagyok, mert azt hiszem, megtaláltam a fogyás legjobb módszerét itt :)) Tavaly augusztusban kezdtem, de valahogy mindig éhes voltam estére, aztán kicsit elfogyott a lelkesedés, pedig már akkor is működött, de nehezen bírtam. Most májustól viszont lassan, de biztosan előbújik a hájréteg alól a habtestem :))
Biztos nem találtam fel a spanyolviaszt, de a napi kalóriakeret öt étkezésre való felosztásával, és az 5 étkezés során a tápanyag-összetétel alakításával elértem, hogy elegendő az étel, nem vagyok éhes, fogyok, és emellett még mozogni is jól esik, bár azt nem viszem túlzásba, csak mértékkel mozgok, de azt is rendszeresen. Ha több lenne a sport, nyilván gyorsabb lenne a fogyás is, de ezzel a heti fixen fél kiló mínusszal velem madarat lehet fogatni!

7 éve
#963
Bojtika 3
Válasz fulcsi84 #961 számú posztjára
Ha egy autó 7 liter benzint fogyaszt száz km-en, akkor nem fog 3 literrel elmenni.

Ha a szervezeted 1600 Kcal-t éget el egy nap, akkor... NEM FOG KEVESEBBEL működni!

A biológia az biológia, nem enged az egyéni ötleteknek.

7 éve
#962
Lousha 4
Válasz fulcsi84 #961 számú posztjára
Egyel rendesen :)
Ha jol ertelmezem, az 1680 az alapjarati kaloriad. Akkor gondolom a BMR valahol 1300-1400 korul van. Egyel annyit minimum, de inkabb 100 kaloriaval a BMR felett, es noveld a felhasznalt es bevitt kaloria kozti kulonbseget inkabb sporttal, mozgassal. Ha sportolsz, az etkezesek alatt azt is fel tudod vinni, mondjuk ezzel tegyuk fel elhasznalsz plusz 400 kaloriat egy nap, valamennyit meg ebbol is egyel le, de ne a teljes 400 kaloriat, igy gyorsabban es hatekonyabban fogsz fogyni.

7 éve
#961
fulcsi84 1
Sziasztok!Èn 3 hete kezdtem.heti 1kg ment eddig le,de mar 5 napja n
em fogytam semmit.1680 amit eléget a szervezetem.;.Ezt csökkentettem le napi 1000-1250re.Mozgok is heti 3x.Mit tegyek?

7 éve
#960
Gonoszka1
Válasz Kitty1027 #959 számú posztjára
A koplalásos módszernek több baja is van! Az egyik fő-fő baj, a jojo effektus ami bekövetkezik a koplalás után. A másik, hogy egy idő után az ember ráveti magát az ételre, és mindent megeszik ami ehető. A harmadik, hogy nincs benne elég tápanyag, így a tested nem kapja meg a kellő anyagokat ami a normális működéséhez kellene. A negyedik, hogy az anyagcseréd lelassul, így egy idő után nem fogysz, sőt még hízhatsz is. Szóvel jó pár érv szól a koplalás ellen! Az az igazság egyébként, hogy az első időben mindenki gyorsabban fogy (normális esetben), mert ilyenkor a víz, a salakanyag távozik a testből. Persze van valamennyi tényleges fogyás is, de a nagyrésze a vesztett kilóknak nem a hájból megy le!

7 éve
#959
Kitty1027
Válasz sinnesro #958 számú posztjára
Az egyik kollégám Norbitól hozatja az ételt. Reggeli-ebéd-vacsi-uzsi mindent.
Az első hónapba fogyott 4 kg-t és megállt a fogyásba.
Ahogy nézem, hogy miket eszik én sem hiszek benne. Nem látom az elegendő fehérjét és ránézésre (nem számoltam utána) kalóriába is nagyon gyenge, ami valószínűleg az üzlet része. Hiszen, ha visszatér az ember a házi kosztra azonnal hízni fog és azt fogja gondolni, hogy neki bizony a Norbi kajáját kell ennie.
Ami feltűnő, hogy az étlapon nincs feltüntetve a kalória a teljes étrendeknél és a tápérték sem.
Az meg, hogy az első hónapba 4 kg a fogyás az véleményem szerint a vízhajtó étrendben rejlik hiszen ha kihajtja a felesleges vizet és némi valós fogyás is van úgy elképzelhető, és alátámasztja, hogy miért áll meg a fogyás 1 hónap után.

7 éve
#958
sinnesro
Válasz eri31 #957 számú posztjára
Norbi, hmmm. Nem étkezési szakember. Én neki max. mozgásügyileg hinnék, de sajnálom, számomra teljesen hiteltelen ember.
Heti 0,5 - 1 kiló mínusz. Ha jól számolom, az havi 4. Már a címe átverés. Persze, ha valakinek 50 kiló plusza van, az első hónap alatt lemehet ennyi, mert víz, ilyesmi. De nem normális ennyi egy hónap alatt egyébként.

7 éve
#957
eri31
Én jelenleg Norbi -10 kg fogyás 1 hónap alatt könyve alapján étkezem nyilván nem fog ennyi lemenni nem is akarom mert nem szeretnék lógó hasat két császáros szülésem volt eddig és jövőre szeretnék még egy picit ezért is vágtam bele a fogyásba ebben a könyvben normális főtt kaják vannak csak kiiktattam a cukrot lisztet rizst krumplit 1 hónapra de teljes kiőrlésű kenyeret sütök magamnak abból eszek éhezni nem tunnék próbáltam több lett a súlyom mint volt :(

7 éve
#956
Bojtika 3
megtaláltam Szabó Sigfrid oldalát. Azt kell mondanom, még csak nem is jó a stílusa.
Ráadásul félinformációkat közöl, csak azokat tudja félrevezetni, akik nem járatosak a biológiában.
Például azt állítja, az ital azért egyedülálló, mert tartalmaz hosszúláncú peptideket, azaz fehérjéket. Namármost a fehérje meg a peptid messze nem ugyanaz.
Ezt a Wikipédiából másolom:

"A peptidek (a görög πεπτίδια, „kis emészthető” szóból) meghatározott sorrendben összekapcsolódó α-aminosavakból felépülő rövid polimerek. A két aminosavmaradék között amidkötés vagy más néven peptidkötés alakul ki. A peptid fogalmát elsőként Emil Fischer használta 1902-ben[1].
A fehérjék polipeptid molekulák (vagy több polipeptid alegységből felépülő szerkezetek). A peptidek és fehérjék között az a különbség, hogy a peptidek rövidek, míg a polipeptidek/fehérjék hosszúak. Ezek meghatározására számos különböző konvenció létezik, melyek mindegyikének megvannak a maga nüanszai.

Megjegyzések az elnevezésekről
• A polipeptid aminosavakból álló egyetlen lineáris lánc.
• A fehérjék egy vagy több, körülbelül 50 aminosavnál hosszabb polipeptidből állnak.
• Az oligopeptid vagy (egyszerűen csak) peptid 30-50 aminosavnál nem hosszabb polipeptid.
• A neuropeptid olyan peptid, amely az idegszövetekben fejti ki hatását.
• A peptid hormon olyan peptid, amelynek hormonhatása van."

A többi badarságot rossz még olvasni is.
És miből is áll?
Összetevők: tejfehérjés oldat, almasav, c-vitamin, tartósítószerek: (kálium-szorbát), grapefruitmag-kivonat ..

Szóval tejsavó valószínűleg, ráadásul tartósított.

Ez a szöveg pedig már kimeríti a gondatlan veszélyeztetés fogalmát:

"Amikor a sejtközötti állományból a káros anyagok távoznak, bejutnak a májba, ezáltal kényszerítik a májat egy ÓRIÁSI mennyiségű epetermelésre. Ha az epehólyag tele van, a folyamat leáll. Ahhoz, hogy ez a folyamat ne álljon le, kötelező minden étkezésnél zsírt (kacsa, liba, sertés) vagy zsíros termékeket fogyasztani, mint a szalonnafélék (kolbász, hurka, kenőmájas, disznósajt). A növényi olajokat szigorúan mellőzni kell, és az olajos magvakat is! Csak az állati zsiradék biztosítja a faterpapilla hosszantartó nyitvatartását. "


Faterpapilla nincs, Vater-papilla létezik, lényegében egy apró záróizom, amely a közös epevezeték és a patkóbél találkozásánál szabályozza az epe adagolását a vékonybélbe. Nem kell folyamatosan nyitva lennie. (Keress rá bátran!) Mint ahogyan az sem ésszerű, de nem is lehetséges, hogy az epehólyag folyton telített állapotban legyen.Egy adag regenor ital 6 ezer Ft-ba kerül.

Ha mi nem ingyen beszélnénk, jobban elhinnéd, hogy egészségesen kell táplálkozni és eleget mozogni?

7 éve
#955
Bojtika 3
Bucika, szokd meg, hogy gy a zöldség, a saláta és a főzelék is szénhidrát, nemcsak a cukor. (Csak a jobbik fajta, kivéve a salátákat, mert az szinte csak víz.)

Ha valami jól van megírva, attól még nem biztos, hogy igaz. :D

Nem szólva arról, hogy van, akinek a kolbász és társai nem csinál kedvet. :D Nemcsak én vagyok ilyen. Pedig nem vagyok vega.

Itt sok mindenről hallottunk már, és lelkiismeretesen utánaolvastunk. Ha keresgél az ember, akkor meg lehet tapasztalni, hogy a hasonló agyalmányok néhány évente újra felreppennek, és újdonságként hatnak.

7 éve
#954
sinnesro
Válasz bucika44 #950 számú posztjára
baromság.

7 éve
#952
bmati 21
Válasz bucika44 #950 számú posztjára
Igen, én is hallottam. Szintén egy újabb eszementség, amit el kell adni, persze jó pénzért; az átlagos lusta ember pedig kanyar nélkül be is veszi...
Ha jól állítod be a kereteidet, itt sincs semmi éhezés, csak itt maximum mértékkel engedjük ezeket meg, nem napi szinten ilyesmiket enni... Aki tényleg le akar fogyni zsírból és nem csak a súlyát akarja csökkenteni, annak figyelni kell nagyon sok mindenre (mit, mennyit, mikor eszik, stb.). Ha nem tudod, hogy mi a különbség a kettő között, akkor ott már baj van... :P
A méregtelenítést továbbra is hülyeségnek tartom, a fogyás pedig csak úgy jön létre, ha csökkented a bevitt energiát (az sem mindegy, hogy mennyivel, mit és mivel csökkentesz), mert ha valami nem passzol, akkor pár hét/hónap után szépen leáll a fogyás.
A mozgás pedig kötelező, ha nem akarsz puding maradni.
Én már ilyen csodaszerek nélkül is régen lefogytam!

7 éve
#951
Bojtika 3
Megtettük már korábban. Ennek is utánanéztünk már.
Általában igyekszünk minél több oldalról körbe-nézegetni minden hírt.
Méregtelenítésben Dr Zacher Gábor véleményét tartom elfogadásra méltónak.

Hogy a csülök kevésbé terhelné a szervezetet, mint a sárgarépa, az pedig logikátlan.
(A "szénhidrátok" pedig elég tág fogalom, nem csak a finomított dolgok azok. Engem bizony a zöldségfélékről, a gyümölcsről és a hüvelyesekről senki nem tud elriasztani.)

És én simán éhenhalnék, ha csak szalonna, kolbász, csülök kenne előttem, ez valamennyire egyéni dolog is. Azért ne felejtsük, hogy halálbüntetés is volt étrenddel... Az is hússal ment. :D

Csodaszer vagy csodaétrend pedig nincs.
Hacsak az izomlázat és a kiegyensúlyozott étrendet nem tekintjük annak. Sajnos ingyen van, holott a drága dolgoknak nagyobb a becsülete.

Gyerekkoromban rossz evőnek tituláltak. A mai napig nem tűröm el, hogy bárki megtiltson vagy előírjon nekem ételt. Legyen az bárki "csodaaguru" vagy okostóni. Ha kívánom azt az ételt, megeszem... és ha nem kívánom, akkor ott állhat előttem akármeddig is.
Éhezni sem fogok senki és semmi kedvéért.

Igaz, én csak 26 kilót fogytam, mire visszanyertem az egészségemet, másoknak nagyobb a túlsúlya. Legalább 160 g szénhidráttal naponta, és aránylag kevés csülökkel. :D

7 éve
#949