Gyors túrógombóc
Hozzávalók:
2,5 dl víz
1,5 dl bögre búzadara
250 g túró
csipetnyi só
egy teáskanál vaj
50 g zsemlemorzsa
125 g natúr joghurt
6 db édesítő tabletta
3-5 g őrölt fahéj
Forralj fel 2,5 dl vizet, és öntsd bele a búzadarát. Hogy ne csomósodjon össze, állandóan kevergesd, amíg egészen össze nem áll, ehhez körülbelül öt perc kell.
Még forrón morzsold bele a túrót, keverd össze alaposan, majd hagyd kihűlni.
Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és kezdd el pirítani a morzsát. Amikor kezd barnulni, húzd le a tűzről. Kevergesd tovább, mert a forró serpenyőben tovább pirul. Ha a grízes massza már langyosra hűlt, akkor kézzel formázz belőle golyókat, majd hengergesd meg a morzsában.