KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
Tejfölös gombás csirke kalória tartalma: 93.43 kcal
Tudd meg hány kalória, fehérje, szénhidrát és zsír van a(z) Tejfölös gombás csirke receptben, illetve a tápanyagok összetételét!
Tápanyageloszlás
Kategória: Hús, húskészítmény
Ennyiszer választották: 14249
Létrehozta: Sylvy000
Utoljára módosította:
Megjegyzés:

Hozzávalók:
Összesen: 567 gramm
530 kcal
1
adag
(284
gramm) tápértéke:

   kcal:
265.33

   fehérje:
36.59

   szénhidrát:
11.33

   zsír:
7.45
100 gramm tápértéke:
   kcal: 93.43
   fehérje: 12.89
   szénhidrát: 3.99
   zsír: 2.62


USDA betöltések:



Szólj hozzá!


Hozzászólni csak regisztráció után tudsz!

5 éve
#15
devia
reply to Lousha's post #14
:)))

5 éve
#14
Lousha 4
reply to devia's post #13
Pontosan :)
Talán a legegyszerűbb átlátni a víz/elpárolgás szerepét egy kancsó és egy pohár szörp eseténél. Ha 5 gramm szörpöt öntök egy pohárba, annak tudom a kalóriatartalmát, ergo tök mindegy, mennyi vizet adok hozzá. Ha egy decit, vagy hatot, akkor is ugyanannyi marad a kalóriatartalma annak az egy pohárnak, amit itt helyben megiszom, egyben, egyedül.
Ellenben ha csinálok egy két literes kancsóval, amibe teszek 30 gramm szörpöt, és ezt el akarom osztani a partivendégek között, akkor már bajban vagyok. A két liternyi lötyiből én csak 5 decit fogok mondjuk meginni, de honnan tudjam, mennyi konkrét szörp/kalória van ebben? Hát onnan, hogy felvittem receptként az 1970 gramm vizet és 30 gramm szörpöt, így tudom, hogy 2000 gramm vizes szörpinek mennyi a kalóriája.

5 éve
#13
devia
Jaj értem már!!!:)) Ha nem írok elpárolgást, akkor súly ugyan változik, de a kalóriatartalma nem. :) = 1 evés

5 éve
#12
Lousha 4
reply to devia's post #11
Semmi baj nincs vele.
Az egész csak annyi, hogy ha annyit főzöl, amennyit egyben megeszel, akkor nem muszáj az elpárolgással foglalkozni. Ha mégis foglalkozol vele, az nem baj, csak nem életbevágó. A többadagos kajánál viszont nagyjából kikerülhetetlen.

5 éve
#11
devia
reply to Lousha's post #10
Én csak magamnak főzök (hétvégi családi kajákból nem szoktam enni, magamnak mindig van külön, maradékot odacsomagolom:)) . Szóval, ha készítek egy adag zabpelyhet vízzel, gyümölcsökkel, ott is van elpárolgás. Pld. ezzel mi a baj?

http://kaloriabazis.hu/recept/zabkasa_makos_reggelim/751555_0_1

5 éve
#10
Lousha 4
reply to feketeinci's post #9
Én is ezt próbáltam magyarázni, hogy egy kétadagos kajánál a felezés azért nem olyan bonyi.
Ettől függetlenül elpárolgás-párti vagyok, ártani sosem fog, ha leméred.
Részemről meg amúgy is csak elméleti probléma, csakis 66 főre tudok főzni :D

5 éve
#9
feketeinci 9
reply to Gonoszka1's post #8
Szerintem meg nem feltétlen. Ha saját recept, és csak én eszem belőle (nálam ez van), és mindig úgy készítem (1 vagy 2 adagot) akkor a saját receptemből csak a súlyt kell figyelni, hogy mennyit eszem belőle. Ha mindet, mert 1 adag, akkor világos....ha 2 adagot szoktam főzni akkor is mindegy, mert a kész recept súlyának mindig a felét eszem meg.
A saját recepteket így használom.

5 éve
#8
Gonoszka1
reply to devia's post #6
Szerintem az elpárolgást mérni kell két adagnál is, főleg ha az egyik adagot másnap eszed meg, vagy harmadnap, mert úgy alakul! Egy adagnál valóban felesleges elpárolgással kiszámolni a kalóriaértéket, akkor elég ha a nyersanyagokat beírod a mit ettél mába és kész.

5 éve
#7
Lousha 4
reply to devia's post #6
Neeem :)
Ha egy, max. két adag az egész, amit főztél, akkor tök mindegy, mennyi párolgott belőle, mert úgyis megeszed az egészet, akár ugyanaznap mindkét adagot. Amennyiben a receptben amúgy benne van rendesen lemérve minden, ami belement, akkor nem verted át magad. A teljes 250 grammnyi nyers csirke kalóriaértéke főzve-sütve is ugyanannyi marad, ergo ha megetted a teljes 250 grammnyit, akkor mindegy, hogy mire megetted, még mindig 250 gramm volt, vagy összement 200-ra. Ez tökéletesen akkor igaz, ha egy adagot főzöl. De kettőnél még mindig nincs akkora katasztrófa, elfelezni nem olyan nehéz valamit, közel azonos két darabra.

Ellenben ha egy nagy vödörrel főztél, akkor honnan fogod tudni, hogy amennyit kimertél az edényből, az most épp hány kalória? Lemérheted, hogy mondjuk 350 gramm kész étel, de hogy a hozzávalókból mennyi is van belőle? Azt csak akkor tudod, ha számoltál vízzel/elpárolgással is.

Így tiszta?

5 éve
#6
devia
reply to Lousha's post #5
Ez az elpárolgás nekem nem egyértelmű. (általában az).
Ha két adagot eszek meg, nem kell számolni vele, ha hármat akkor igen. ?

5 éve
#5
Lousha 4
reply to feketeinci's post #4
Azért is csinálták, mert táplálóbb, de főleg azért, mert akárhonnan nézzük, egy kanál zsírtól minden finomabb... A falusi konyha nem használt százhétféle fűszert, ilyen-olyan egzotikus alapanyagokat, egyszerű és bevált fortélyok voltak, mint pl. zsír zsírral. A nagyi palacsintája is attól volt olyan puha, hogy a tésztában is, meg alatta a serpenyőben is volt egy tehervagonnyi zsír.
És valóban, kb. minden grízgaluska recept, amit találsz, azt fogja mondani, hogy bele egy kanál zsír, vaj, olaj, akármi.
Ettől még mivel diétázunk, ezek elhagyhatók, csökkenthetők.

Ami a konkrét receptet illeti, lehet helyes azért, mert egyrészt lehet, hogy olaj nélkül párolta össze az egészet. Ha a gomba és a csirke egyszerre ment az edénybe, akkor előbbi enged annyi levet pillanatok alatt, hogy az elég legyen. Az elpárolgás meg azért nem katasztrófa, mert úgy látom, összesen két adagot készített, így az ő számára stimmelni fog a kalória. Mint nyilvános recept már aggályosabb, mert ha ebből valaki csinál egy tripla adagot, aztán leméri, amit kiszed, ott azért már nagyobb eltérés lesz.

5 éve
#4
feketeinci 9
reply to Gonoszka1's post #3
Na ja:)
Ezt a módszert 50 évesen láttam először az angoloknál, de valóban működik. Bő vízben megfőzik és leszűrik mint a tésztát. Azóta használom én is, ha levesbetét a rizs.

Meg amitől kiakadtam, hogy exanyósom a grízgaluskába is zsírt rakott. Gondolom régen így készítettek energiadús ételeket kevés és olcsó hozzávalókból.
Telik a has :)

5 éve
#3
Gonoszka1
reply to feketeinci's post #2
Mondjuk, ebben a receptben elpárolgás sincs, pedig a csirke és a gomba bőven ereszti a vizet. Igaz, hogy víz sincs benne, pedig gondolom, hogy egy keveset öntött hozzá!

Én a rizst egyszerűen megfőzöm mint a tésztát és kész!

5 éve
#2
feketeinci 9
reply to Orsolya128's post #1
Bizony, van ilyen. Van aki a hagymát vízben párolja meg, és kész, működik :)
Nem kell mindig zsíron pirítani.
A rizst sem kell zsíron megfuttatni főzés előtt, ahogy azt anyáinktól tanultuk. Feltesszük egyszerűen 2x annyi vízzel és kész.

Próbáld ki!

5 éve
#1
Orsolya128
Zsíradék nincs benne? Min pirítunk?



Asztali verzió    Mobil verzió
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt tekintheted meg.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2