Öntöttvasedényt felhevíted, libazsíron megpirítod a húst, ráteszed a hagymát, répát, azokat kicsit puhítod, párolod. Majd rá a gomba szintén párolod arra fokhagyma, sózod, kis fehérbort öntesz hozzá vagy vizet, ha nem ereszt elég levet. De alapvetően ragu alapot kell csinálni úgyhogy ne öntsd rá a vizet a legvégéig!!! úgy párold és süsd az alapanyagokat. Ha ezek megpuhultak felöntöd vízzel hogy ellepje és beleöntöd a zöldborsót. Ekkor teszel bele sót, borsot, tárkonyt, majorannát. Két deci tejfölt összekeversz a tojással meg egy kanál liszttel. Ebbe adagolsz levet a levesből, elkevered (hogy egyenletesen melegedjen fel), majd beleöntöd a levesbe. Még egyszer felforralod. A végén egy kanál almaecet.
Tálalásnál tabascoval, citromlével érdemes ízesíteni.