KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
Rántott karfiol kalória tartalma: 152.01 kcal
Tudd meg hány kalória, fehérje, szénhidrát és zsír van a(z) Rántott karfiol receptben, illetve a tápanyagok összetételét!
Tápanyageloszlás
Kategória: Készétel
Ennyiszer választották: 135643
Létrehozta: kalóriabázis
Utoljára módosította:
Megjegyzés:
Recept másolása

Hozzávalók:
Összesen: 1,413 gramm
2,148 kcal
1
adag
(150
gramm) tápértéke:

   kcal:
228.01

   fehérje:
6.18

   szénhidrát:
22.27

   zsír:
12.54
100 gramm tápértéke:
   kcal: 152.01
   fehérje: 4.12
   szénhidrát: 14.85
   zsír: 8.36

Elkészítés:
Tojást felverjük, megsózzuk és hozzákeverjük a lisztet (a lisztet lehetne külön lépésben is, így viszont ugyanolyan jó lesz, csak sokkal egyszerűbb). A feldarabolt besózott karfioldarabokat belemártjuk a tojásos lisztbe, majd a zsemlemorzsába. Közepes lángon sütjük bő olajban. A receptben feltüntett olajmennyiség azt jelöli, amennyit a karfiol sütés közben felszív. A kisütéshez ennél kicsit több olajra lesz szükség. A felszívott olajmennyiséget jelentősen csökkenthetjük ha sütőben sütjük ki (kis olajjal akkor is ki kell kenni, hogy ne égjen le).


USDA betöltések:



Szólj hozzá!


Hozzászólni csak regisztráció után tudsz!

6 éve
#8
majordomus
1

6 éve
#7
Gonoszka1
Válasz Lousha #6 számú posztjára
És kérdés, hogy ki mit tart közepes méretűnek! És az elpárolgásról nem is beszélve! Sajnos sokan a darabsúlyon vannak kiakadva, pedig eleve nem is szabadna darabra felvinni semmit! Már ezügyben rojtosra beszéltem a szám (de úgy látszik hiába!)!

6 éve
#6
Lousha 4
Válasz marya88 #5 számú posztjára
Mint az elozo etelnel, nincs elparolgas, nem javaslom ennek a recepnek a hasznalatat, atvered vele magad.

6 éve
#5
marya88 1967
Egy közepes karfiolrózsa súlya kirántva kb 40 g - ma lemértem, hátha van, akit érdekel.

7 éve
#4
Gonoszka1
Válasz jampi #3 számú posztjára
Mindig kell mérni, azaz elején és végén is. Az olajat úgy tudod a legjobban meghatározni, hogy leméred az elején is és a végén is az olajat, mert akkor kiderül, hogy mekkora az a mennyiség amit felszívott a rántott ételed. És akkor már könnyű kiszámolni az elpárolgást.

7 éve
#3
jampi
Válasz Gonoszka1 #2 számú posztjára
Sajnos nem túlzás, amikor először lemértem én sem hittem a szememnek. Aztán arra is oda kell figyelni a sütött cuccoknál, hogy sok víz elpárolog belőle, tehát sűrűsödik az anyag, tehát nő a kalóriaértéke. Érdemes a végén is lemérni, hogy ki lehessen számolni mennyi víz megy ki belőle.

8 éve
#2
Gonoszka1
Válasz peeti #1 számú posztjára
A sok olajban sütés reengeteg olajat felszív!

8 éve
#1
peeti
az az 1dl étolaj kicsit túlzás



ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2