KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
Máglyarakás kalória tartalma: 166.42 kcal
Tudd meg hány kalória, fehérje, szénhidrát és zsír van a(z) Máglyarakás receptben, illetve a tápanyagok összetételét!
Tápanyageloszlás
Kategória: Pékáru, édesség, sütemény, rágcsa, tészta
Ennyiszer választották: 11866
Létrehozta: kaloriabazis
Utoljára módosította:
Megjegyzés:

Hozzávalók:
Összesen: 3,353 gramm
5,580 kcal
1
adag
(200
gramm) tápértéke:

   kcal:
332.84

   fehérje:
6.28

   szénhidrát:
51.6

   zsír:
10.79
100 gramm tápértéke:
   kcal: 166.42
   fehérje: 3.14
   szénhidrát: 25.8
   zsír: 5.4

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 deka margarinon megpároljuk. (Lehet 2-3 részletben is.) A zsemlét 1 centi vastagra fölszeleteljük - de nem lapjában -, és egy magas falú tepsiben szétterítjük. A tejet fölforraljuk. A tojások sárgáját a többi margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukor-
ral habosra keverjük, a forró tejet ráöntjük. Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje. Egy kb. 30x20 centis, magas falú tepsit kivajazunk, morzsával behintjük. Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk. A barackízt egy kevés (kb. 1 deci) vízzel simára keverjük, és háromnegyedével megkenjük a zsemlét. Sütôben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütôben 165 °C) kb. 30 percig sütjük. Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot és lekvárt is hozzáadjuk. A rakottasra kenjük, és visszatoljuk a sütôbe. A lángot kb. 15 °C-kal mérsékeljük, a máglyarakást még 15 percig sütjük. A lángot elzárjuk, a sütôajtót kinyitjuk, a habot 10 percig így szárítjuk. Melegen kockákra vágva tálaljuk.

Forrás: http://www.mindmegette.hu


USDA betöltések:



Szólj hozzá!


Hozzászólni csak regisztráció után tudsz!

6 éve
#1
szilumilu
Az igazi máglya rakás kaláccsal készül. Kimaradt még a dió vagy diópótló a lekvár réteg fölé, ez is alap kelléke. Kaláccsal finomabb is és nem lesz olyan mászkos, a mai zsemléknek sajnos már bele sincs. Akinek van kenyérsütője, és tud készíteni házi kalácsot... hmmmm.... az a legfincsibb :)



Asztali verzió    Mobil verzió
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt tekintheted meg.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2