A tetejére:
1db tojás pici porcukorral elkeverve, és mák a szóráshoz.
Elkészítés:
Az élesztőt apróra morzsolni, egy mokkáskanálnyi cukrot rászórni, és kézmeleg tejjel simára keverni, meleg helyen felfuttatni. (a cukor és a tej a kimért mennyiségekből van!)
Dagasztótálba teszek egy csipet sót, (szétterítve!) rászitálom a lisztet, elhintem rajta a cukrot, meg a vaníliáscukrot reszelek rá citromhéjat, (a citromot előtte jól meg kell mosni!)
Közepébe mélyedést készítek, és beleöntöm a felfuttatott élesztőt, kezdem eldolgozni, hozzáadagolom a maradék langyos tejet, mielőtt összeáll a tészta, beledolgozom az olajat is. Ha szükséges kis lisztet adok még hozzá, addig dagasztom, hogy a kézről és a tál oldaláról szépen elváljon. Letakartam, meleg helyen duplájára kelesztettem.
Egy laza átgyúrás után 8 felé osztottam. A részekből kb. 30cm-es hurkákat sodortam, a közepére egy csomót kötöttem, a tészta két végét aláhajtottam, sütőpapírral bélelt tepsire tettem. A cukros tojással megkentem, mákkal megszórtam.
Hideg sütőbe tettem együtt melegedett a sütővel (addig is kel) 40percig hagytam bent, hogy szép aranybarnás színű legyen.