KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
Kedves KalóriaBázis felhasználók! Az utóbbi időben dolgoztunk pár fejlesztésen, amelyek a mai naptól elérhetők. Ezek a következők:
 
Napi tápanyag javaslat sávok beépítése
Többen mondtátok, hogy hasznos lenne számotokra, hogyha a honlapon nyomon követhetnétek az ideális fehérje-szénhidrát-zsír arányt. Bár eddig erre volt egy kördiagram, mostantól a Napi kalóriakeret diagramhoz hasonlóan sávokban láthatod, hogy állsz a napi tápanyagbevitellel.
Mivel általában fehérjéből minimális szintet szoktak előírni (tehát az a jó ha kimeríted a keretet), szénhidrátból és zsírból pedig maximumot (a kereten belül ajánlott maradni), a honlapon is ez alapján követheted nyomon a változást. Erre utalnak a sávok végén látható smiley jelek is: akkor jó ha nap végén mind mosolyog. :)
A kívánt tápanyag arányokat te magad is beállíthatod a Beállítás gombra kattintva, majd az Egyéni opciót kiválasztva. Bővebben a Tápanyagokról és ezek arányának fontosságáról az Eszközök/GYIK menü Tápanyagok aránya részben olvashatsz.
Fontos: mindenkit arra ösztönöznénk, hogy egyéni orvosi javaslat alapján állítsa be a számára optimális arányokat. A honlapon előre rögzített arányok ugyanis csak átlagos értékek, melyek a helyes táplálkozásra való figyelemfelkeltést szolgálják!

Sárga box becsukó, kinyitó gombok
Ha valamelyik jobboldalt megjelenő funkció zavar téged, lehetőséged van arra, hogy becsukd. Ez akkor is jól jöhet, ha pl. az aktuális súlyodat nem akarod, hogy mindenki lássa amikor ránéz a monitorodra.
Adott boxot a címsorának végén található lefele nyilacskával csukhatod be Természetesen később bármikor visszanyithatod a felfelé nyilacskával.

Jegyzet írása a naphoz
Mostantól lehetőséged van arra, hogy bármilyen jegyzetet írj magadnak az adott naphoz. Ehhez az aktuális NAP jelölő zöld sávban, jobboldalon a notesz ikonra kell kattintanod. Ha ismét rákattintasz, szerkesztheted. Ha törölni szeretnéd a jegyzetet, akkor töröld ki a szöveget és Mentés.
A jegyzetek megjelennek az Étkezési naplóban is.

Infó gomb beépítése a Megettem listába
A megevett ételekről is kérhetsz infót, ha a Megettem listában az "i" ikonra kattintasz.
Ez az ikon a keresőben is működik és hasznos lehet olyan esetekben, amikor például még szeretnél 50 gramm szénhidrátot fogyasztani, és ehhez szeretnéd tudni, hogy ez mennyi kenyér bevitelével oldható meg.
A keresőben beírod, hogy kenyér és ahelyett, hogy kiválasztanád a keresett kenyeret, rákattintasz a keresőben az "i" gombra. Ekkor megnyílik a kenyér adatlapja, ahol láthatod, hogy a kívánt 50 gramm szénhidráthoz 95 gramm kenyér bevitele szükséges. Ezután rákattintasz a Megettem gombra, mellyel ugyanúgy rögzíti az étkezésedet mintha a Főoldalról vitted volna be.

FIGYELEM:
Előfordulhat, hogy a frissítés miatt valamilyen furcsasággal, hiábával találkoztok. Ez abból adódik, hogy a böngészőtök a gyorsítótárból akar dolgozni, amiben a régi verziót tárolta el és a két verzió ütközik. Legtöbb esetben a Control-F5 kombináció megnyomása megoldja a problémát. Ha nem, akkor a megoldás az, hogy a gyorsítótárat ki kell törölni:
Firefox és Chrome alatt: Ctrl-Shift-Delete, majd a felugró ablakban csak a Gyorsítótár (angolul Cache) legyen bepipálva, majd OK. Jelentkezz be újra, remélhetőleg a probléma megszűnt.

Természetesen előfordulhat, hogy valami valóban rosszul lett leprogramozva, ha ilyennel találkoztok, kérlek jelezzétek a Fórum/Hibák az oldal működésében topikban.

Szólj hozzá!


A hozzászólások olvasásához és hozzászóláshoz regisztráció szükséges

ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2