KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok
Kedves Felhasználók!

Örömmel jelentjük be, hogy elkészült az oldal legújabb verziója! Kiemelt figyelmet fordítottunk az általatok kért fejlesztésekre, melyeket a Mit fejlesszünk szavazóoldalon jeleztetek felénk. Nézzük hát az új fejlesztéseket sorban, részletesen.

1.CalorieBase.com, azaz az angol nyelvű verzió elindulása. Ez bár a magyar felhasználókat csak közvetve érinti, mindenképp említést érdemel, mivel ez az oldal történetének legnagyobb fejlesztése (több mint egy éves munkánk során az oldal teljes, több ezer ételt is magába foglaló fordítása valósult meg). Reményeink szerint a külföldi felhasználók által generált plusz reklámbevétel lehetőséget nyújt majd a natív applikációk (iOS, Android) fejlesztésének finanszírozására. Az angol oldal népszerűsítésével kapcsolatban bármilyen ötletet szívesen fogadunk.

FIGYELEM: Az angol verzió népszerűsítésében megköszönjük ha segítetek. Köszönetünk jeléül az első 1000 likeoló közt 20 db éves Prémium tagságot sorsolunk ki. Likeolni itt tudsz: 
www.facebook.com/CalorieBase/
(írd meg commentben, vagy üzenetben a felhasználóneved)

2. Vonalkódos beolvasás. A keresőablakban található vonalkód ikonra kattintva - kamera engedélyezést követően - beolvashatod egy termék vonalkódját. Ha az adott vonalkód már szerepel adatbázisunkban, akkor egyből megnyílik a Mikor/mennyit doboz, ahol rögvest meg is eheted. Ha még nincs az adatbázisban, akkor te is hozzárendelheted (köszönjük ha ezzel segíted munkánkat, segítségeid száma továbbra is látható a felhasználóneved mellett). Ennek menete: a Kikeresem gombra kattintás után a program elmenti az adott vonalkódot a memóriába, majd az ételt a keresőből kikeresve a "..." menüből hozzárendelheted a legutoljára eltárolt vonalkódhoz. FONTOS: ha egy vonalkódhoz már tartozik étel, csak akkor írd felül a régit ha az új társítás pontosabb! Tipp: általában könnyebb a beolvasás ha nem közvetlen közelről próbálod a vonalkódot beolvasni, rossz fényviszonyok esetén pedig ajánlott bekapcsolni a vakut. A vonalkód-beolvasó modul sajnos még nem tökéletes, egyelőre tesztüzemben működik, bizonyos telefonokon lehetnek hibák. Erről a tapasztalatot kérlek osszátok meg a fórum Hibák az oldal működésében topikjában. Előfordulhat, hogy egyes termékek vonalkódjai nem a Magyarországon elterjedt (EAN) szabványban vannak a termékre nyomtatva. A modullal kapcsolatban fejlesztésben jártas felhasználóinktól szívesen fogadunk tanácsot (akár másik, megbízhatóbban működő modulra is lecserélnénk).

3. Árak megjelenítése (az Eszközök/Beállítások menüben kikapcsolható). Ha szeretnéd az étkezésedet anyagilag is tervezni, vagy csak kíváncsi vagy, hogy egy terméknek mi az átlagára, akkor a keresőben mostantól ezt is láthatod. Jól jöhet ha akciók valódiságát akarod ellenőrizni, mivel sok esetben az áruházak akciósként hirdetnek normál áron árult termékeket. Árat megadni az étel melletti "..." menü "i" gombra kattintva tudsz (ez szintén beleszámít segítségeid számába). Ha nem adsz meg saját árat egy ételhez, akkor a többi felhasználó által megadott utolsó árak átlagát mutatja, így a modul követi az árváltozást is (próbáljuk szűrni a hamis adatokat). Ha megadsz saját árat, akkor a program a saját áradon jeleníti meg a terméket. Lehetőség van az áruházláncok akciós termékeit is feltölteni, ezzel informálva a többi felhasználót. Garanciát az átlagárak valódiságára nem vállalunk, illetve előfordulhatnak nem várt hibák a működésben, amikről szintén megköszönjük ha szóltok.

4. Étel másolás. A régi "Újraeszem!" gombot továbbfejlesztettük az igényeknek megfelelően. A gomb új ikont kapott és most már nem csak a mai napra (bár továbbra is ez az alapértelmezett) lehet másolni, hanem tegnapra, holnapra, vagy adott dátumra. Az új gomb működésénél fontosnak tartottuk, hogy a művelet továbbra se igényeljen több kattintást, mint eddig.

5. Korábban már fogyasztott ételek előre sorolása a keresőben. Ha már egyszer kikerestél és megettél egy ételt (pl. kiválasztottad a számodra legszimpatikusabb gépsonkát), akkor legközelebb a gépsonkára keresve a kereső ezt a találatot fogja első helyre rendezni.
UPDATE: időközben ezt a funkciót kiszedtük, mivel nagyon lelassította a kereséseket, igyekszünk hamarosan újraindítani.

6. Kedvenc gyorsgombok. A Prémium tagság legújabb plusz funkciója. Amikor egy ételt kedvenccé teszel, akkor a felugró ablakban társíthatsz hozzá egy gyorsgombot, amivel az adott ételt rögzítheted a kereső alatt. Így leggyakoribb ételeidet egyetlen gombnyomással tudod előhívni. Tíz gombot állíthatsz be, ezeket bármikor törölheted, lecserélheted másikra.

7. A saját ételek és receptek felvitelét is mobilbarátra alakítottuk.

Emellett még több kis apróság (például ha megetted az ajánlott mennyiségű fehérjét, a fehérje sáv már nem vált pirosra).

Az új verzió okozta esetleges átmeneti hibák miatt szíves megértéseteket kérjük. Ha bármi problémát találtok, jelezzetek a fórumban. Továbbra is köszönjük, hogy oldalunkat használjátok!
További sikeres naplózást kívánunk,
kaloriabazis.hu

Szólj hozzá!


A hozzászólások olvasásához és hozzászóláshoz regisztráció szükséges

ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2