Belépés
Belépve maradok
Hirdetés:
6 napja
#2226
Yvette95 178
Hasznosnak találom, hogy minden naphoz lehet írni megjegyzést.
Nagyon jó volna, ha lenne lehetőség arra is, hogy többféle nézetben/megjelenítésben egy oldalon lehetne látni az összes megjegyzést.
Pl. NAPTÁR nézet : az egyes napoknál ott lenne egy sima naptárban az adott naphoz tartozó megjegyzés, lehetne beállítani heti-havi naptárat megtekinétskor
Lista nézet : egymás alatt, dátummal ellátva megjelenítené az oldal az x és y dátum közöttieket

2 hete
#2225
Bojtika 14
reply to koose's post #2224
Létezik minimális zsírbevitel, tudtommal 50 gramm körüli, naponta és személyenként.

Tényleg ne légy telhetetlen :D ez nem egy univerzális tudástár. Szedegesd össze a tudnivalókat, ahogy itt sokan tesszük, ne várj mindent készen.
Sok mindent olvashatsz a Sportorvos.hu oldalon is a táplálkozásról.

A fehérje optimális adagja, saját testtömeg-kg -onként 1,5-1,8 gramm/nap. A szénhidrát minimál adagja 120-150 g, de ez sok mindenen múlik.

És mivel a 100% mindenképpen 100%, és a fő tápanyagokból adódó napi kalóriakeretünk ugye nagyjából adott, az összetételt kell úgy variálni, hogy fehérje elegendő legyen, a többiből meg ne túl sok.
Egyszerű megoldás valamelyik kész sablon elfogadása.

2 hete
#2224
koose 23
Sziasztok!
Bár az előző bejegyzésemre se kaptam választ, de a testem dolgozásával együtt ezt se adom fel!
Fejlesztésként jó ötletnek tartanám, ha a megadott napi összértékek minimális, maximális és optimális értékkel jelölné a rendszer. Én elhiszem, hogy 80 gramm zsírt vihetek be, de vajon mennyi a minimális, hiszen kell fogyasztani zsírt is. Esetleg telített zsír és telítetlen zsírt is szét lehetne szedni, de nem vagyok telhetetlen, hiszen 151.000 db esetén ez hatalmas munka lenne! Köszönöm a rendszert, szerintem könnyű kezelni, és jó látni, hol jár az ember! Sok sikert minden felhasználónak! :)

2 hete
#2223
vajkzsuzsa 272
reply to Ridita's post #2219
Mi nyaraltunk Már. Ugy oldottam meg, hogy előre minden napra beirtam valamit. Én pl. egy banánt. És igy folyamatos lett .

3 hete
#2222
feketeinci
reply to giouli123456's post #2221
Te egy adatállományt kérsz, hogy eldönthesd mit egyél.

Ez az oldal azt mondja: mondd meg mit ettél, megmondom hány kalória, hogy legközelebb tudj tervezni.

Az oldalon rengeteg, de rengeteg rossz adat van fenn, legelőször a rosszul felvitt adatokkal rendelkező kaják jönnének elő a rengeteg bakival.
Hidd el...jobb ha Te találod ki mit akarsz enni, és foglalkozol azzal hogy mit egyél.

3 hete
#2221
giouli123456
nagyon hasznosnat talalom ezt az oldalt, csak jo lenne, ha egy kulon reszen feltuntetnek azokat az elelmiszereket (fott, nyers stb) amik 100 kaloria alattiak, igy sokkal konyebb lenne eldonteni, hogy mit egyunk.
Koszonettel

3 hete
#2220
zmoncsi 155
Sziasztok! Két dolog lenne segítségemre és biztosan másoknak is:
- ha a grafikonnál megjeleníthető lenne a kalória is
- ha a grafikonnál pl a szénhidrát kiválasztásakor számolna egy átlagot

3 hete
#2219
Ridita 46
Itt a nyár, elő fog fordulni, hogy nem tudok majd netközelbe kerülni a nyaralás miatt. Jó lenne, ha ilyenkor nem úgy venné az oldal, hogy nem ettem semmit, hanem vagy kihagyná a napot, vagy annyi kalóriát venne, ami a súlytartáshoz kell. Hosszú távon ez a sok mínusz eltorzítja a valós eredményt.

3 hete
#2218
viccmanoo 33
reply to feketeinci's post #2207
Értem. Köszi. Úgy gondolnám esetleg, hogy ezeket lehetne kirakni külön egy menübe, ne kelljen fórumbeszélgetések sorát végig olvasni. Persze, nekem jó így is, csak egy ötlet lenne fejlesztésre, az oldal jobb használhatóságát elősegítve. Nyilván meg vannak nekem is a módszereim, csak azért írtam, mert jobb lenne (szerintem) tőle az oldal.

3 hete
#2217
310583 611
Valami az oraban is megcsuszott: mikor a forum cimei kozt nezem az alattam valo bejegyzesnek 15 orat ir, ha megnyittom 13 orat. Es a mas topikokban is

4 hete
#2216
veroni0421 39
Sziasztok,
Nem tudom, hogy ezt a fórumot olvassák-e a fejlesztők, de találtam egy hibát! A nap kiértékelését benyomva szuper, hogy kijön a kalóriamérleg, de sajnos hibás. A kalóriamérleg=kalóriaégetés-kalóriabevitel. Most viszont így számol: kalóriamérleg=napi kalória keret-kalóriabevitel. Ez így nem, jó lenne, ha javítva lenne!

Köszönöm:
Veronika

4 hete
#2215
platinakuka 282
Ott a kalóriamérleg! (^^)
Köszönöm :)

4 hete
#2214
weirax
Egy random felhasználó gomb nagyon jó lenne, amivel név nélküli megjelenítéssel más felhasználóra tudnánk váltani, megnézegetni az adatait, miket evett, miket sportolt, mennyit ivott, hogy áll a fogyása stb. Szóval mindent mutatna, amit magunknak vagy kapcsolt felhasználóknak, csak nem látnánk a felhasználónevét, így anonim maradhatna.

4 hete
#2213
drisztina
reply to Bokornekt's post #2211
Hogy lehet e, azt nem tudom...de próbáld meg a főoldalon a "ma" ikonra kattintva, az adott dátum kiválasztását követően beírni az adatokat. Ezek után, ha grafikonoknál látod a méretek "változását", akkor lehet.

4 hete
#2212
Bokornekt 261
reply to platinakuka's post #2200
Ez nekem is tetszik! Egy kis grafikonnal lehetne mutatni 1-1 napot, ahol esetleg kiugróan magas a bevitt kalória v szénhidrát, az átlaghoz képest! Nekem informatívabb lenne, mint a jelenlegi halmozott többletbevitel!

4 hete
#2211
Bokornekt 261
Sziasztok! Valahogyan csak most láttam meg a körméretek menüt, ill felvihető adatokat. Viszont 235 napja vezetem a fogyásom, ételeket, súlyomat Az induláshoz szeretném a a méretadatokat felvinni és utána majd a mait! Van erre lehetőség (korábbi dátumhoz méreteket, adatokat megadni)? Köszi!

4 hete
#2210
feketeinci
reply to devia's post #2209
Ha rákattintasz a MA feliratra, naptár jön fel. Hónapokat tudsz váltani, napot tudsz választani....ezt szeretnéd használni?

4 hete
#2209
devia 162
Szia Kedves Fejlesztő !
A mit ettél "MA" , jó lenne, ha napra (előre) felhozható lenne, ne csak lépegetéssel, napról-napra .

1 hónapja
#2208
drisztina
reply to viccmanoo's post #2206
Szerintem a „módszert” ne ezen az oldalon akard megtanulni, annyi jó dolog van az interneten, amit ízlésednek, életmódodnak megfelelően tudsz módosítani. A rutinhoz vezető utat nem lehet megspórolni, azt neked kell kitapasztalni.

Ezt az oldalt használd arra, amire kitalálták. Vidd fel a saját receptjeidet (ez legyen az alap), minden főzéskor korrigáld azt, vidd fel az általad vásárolt/használt ételek adatait, ha esetleg az oldalon megtalálod ugyanazt az ételt, mindig ellenőrizd le a tápanyagadatokat. Ha az adatok jók, érdemes azt a kedvencekbe tenni, és ha már ott van, néha azért ellenőrizd, mert a gyártók sokszor módosítják a termékeik receptúráját.

jaaa... és légy kitartó, tartsd a kereted/makróid...idővel tudni fogod, hogy mi a legjobb neked

1 hónapja
#2207
feketeinci
reply to viccmanoo's post #2206
Módszerekről sokat beszéltünk a fórumokban, ha böngészel egy kicsit, meg is találod.
Sűrítettünk főzeléket zabkorpával például, amitől több lett benne a rost, és kevesebb a zsír. Megismerkedtünk új dolgokkal, a hajdinával, bulgurral...és nem új dolgokkal mint pl. a köles.

Sütöttünk rántotthúst zacskóban, mértük is az adatait, megdumáltuk mi a különbség a zabpehelyliszt és a zabliszt között.
Dumáltunk Bofi-ról, aki társunk volt itt a Bázison, majd elkezdte írni a blogját Zabirodalom néven, érdemes elolvasni, ott találsz rengeteg jó receptet, és módszert.

Készítettünk mindenből fasírtot...fűszereztünk....egyszóval volt itt minden amire kíváncsi vagy, ha visszaolvasol akár 2-3 évre, megtalálod ezeket is.

1 hónapja
#2206
viccmanoo 33
reply to feketeinci's post #2205
:( Értem. Köszi a választ.

Azért továbbra is fenntartom, hogy szívesen bogarásznék, merítenék ötleteket. Persze jó receptek között. Mondjuk az sem lenne feltétlenül baj, ha kalória érték nélküli lenne vagy nem lenne pontos az érték, mert igazából módszert lesnék el... Pl nem lisztel rántja be a főzeléket a recept, hanem keményítővel, nem a szokásos fajta liszttel készíti az adott süteményt, hanem más fajtával, amit én nem ismerek.

1 hónapja
#2205
feketeinci
reply to viccmanoo's post #2204
Szia!

Mindenkinek elmondjuk, a Bázison található receptek túlnyomó része rossz!
Nem tartalmaznak vízzel kapcsolatos dolgokat, mint például hozzáadott víz vagy az elpárolgás. Az egyik csökkenti az étel kalóriáját, a másik növeli, így a recept használhatatlanná válik.

Saját receptek felvitelére ösztönzünk mindenit, amit nagyszerűen lehet használni.
Pontosan ez a gond a neten található főző oldalakkal is, amik jelölik ugyan a kalóriát, de nem lehet pontos az érték, mert az elpárolgás nincs jelölve.

1 hónapja
#2204
viccmanoo 33
Sziasztok!

Egy olyan menüt nem lehetne, hogy recepttár? Mert úgy tudom, hogy csak a keresőből lehet a receptekhez menni. Én olyat szeretnék, hogy egy gombra kattintva eljutnék egy listához ahol a részletes receptek címei vannak és az adott címre kattintva tudnám elolvasni a receptet. Esetleg lehetnének csoportosítva is. Pl diátás, ünnepi, vega stb. Szeretnék csak úgy a receptek között bogarászni.

Köszi.

1 hónapja
#2203
feketeinci
reply to bikficc's post #2202
Van ilyen funkció.

Ha a MA gombra kattintasz, előjön a naptár. Kiválasztod a napot, ott rákattintasz mondjuk a reggeli 3 pontjára, előjön az a kör alakú nyíl, ami az újra ettem funkció.

1 hónapja
#2202
bikficc 6
Olyan funkciót lehetne, hogy múltbéli adatok másolása?

Mondjuk a lap tetején lenne egy gomb, hogy "Előző napi adatok másolása mára" " Vagy adott dátum másolása mára".
Utána csak a változásokat vezetném át. Igy pl ha minden hétfőn igyekszem ugyanazt enni, akkor gyorsabb lenne felvinni.

Nekem pl egyszerűbb lenne, az adataim rögzitésére forditótt idő megfeleződne.

Lehetne csak az előző nap azonos étkezését másolni, jól jönne amikor heti 5 nap ugyanaz a reggelim.

Köszönöm!

1 hónapja
#2201
Zanachan 6
Nagyon köszönjük ezt a rengeteg munkát és, hogy mindez ingyenes!
Ötlet: Vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek feltüntetése

1 hónapja
#2200
platinakuka 282
Halló :)
Mióta tag vagyok, látom, hogy sok újdonság az elmúlt időben.
Az új funkció bevezetésével kapcsolatos szavazás folytán jutott eszembe, hogy már régebben feldobtam a kérdést, hogy nem lehetne-e olyan kis funkció/táblázat jellegű történet, ahol nyomon tudnánk követni az adott időszakban bevitt (ezt esetleg lehetne szűrni, pl havi, éves, stb intervallumra), felhasznált kalóriát, illetve, ami igazából a legfontosabb lehetne, az átlagos kalória mérleget. Pl, x hónapban a kalóriamérleg +310 kCal volt naponta, vagy ezen a héten -574 kCal volt az átlagos napi mérleged.
Egyáltalán, van, aki szerint ez jó ötlet?
Én a Fatsecret oldalán láttam, és jó volt mindig tanulmányozni :)

1 hónapja
#2199
weirax
sziasztok, azt nem lehetne megoldani, hogy profilváltásnál legyen olyan opció, hogy egy véletlenszerű emberre váltasz? Így nem látnánk a nevét sem, csak a bevitt értékeket, hasznos lenne tippgyűjtés gyanánt :)

1 hónapja
#2198
Julii 1
reply to 310583's post #2197
Köszi!

1 hónapja
#2197
310583 611
reply to Julii's post #2196
nem, be tudod allitani hogy milyen datumtol lassad a grafikonodat.Tehat lathatod cel atallitas utan is a kezdetektol

1 hónapja
#2196
Julii 1
Sziasztok! Ha átállítom a célomat, akkor el fog tűnni az eddigi grafikonom?

1 hónapja
#2195
figyokafogyoka
Kedves program fejlesztők!
Vetem egy Qilive Q.5570 tipisú asztali mérleget, aminek van Bluetooth-os csatlakozási lehetősége. Androidra van hozzá egy magyar nyelvű program, amihez nincs magyar nyelvű étel adatbázis, így nem igen használható. Javasolnám, hogy fejlesszék tovább a programjukat egy "ETERPRISE" fizetős verzióra, amiben leillesztenék az Bluetoothos mérleget.és az ételbevitelnél automatikusan a súly ablakba bekerülne a mérleg által mért érték. pl lenne egy új fül a súly egységeknél: "Bluetooth mérleg"

2 hónapja
#2194
vajkzsuzsa 272
reply to vajkzsuzsa's post #2186
Ugy csináltam, hogy előre 5 napra beirtam pár banánt - minden napra. Igy, most hogy hazajöttünk, megszakitás nélküli a sok-sok napom. Örülés van.

2 hónapja
#2193
Dyus33 400
Másik bajom, hogy étel infó gombjára kattintva, az új oldalon megnyíló részletes adatok alatt nekem nem működik a "Mennyit ettél belőle?" második választómezője, nem nyílik le semmi, "megettem" gombra nem történik semmi. Várható erre fejlesztés?

2 hónapja
#2192
Dyus33 400
Sziasztok! Vissza lehetne kapni azt a működést, hogy étel/recept létrehozása/mentése után a főoldalra visszatérve a keresőmezőbe automatikusan beíródjon a mentett étel?

2 hónapja
#2191
Soci 83
Lehetne,. hogy a makróknál teljesített fehérje esetén ne piros legyen a sáv? Tudom, hogy ez nem kardinális kérés, de mivel a többinél a piros a túllépést jelenti, ami nem szerencsés, a fehérjénél viszont nem gond, sőt...
Köszönöm, ha megoldható.

2 hónapja
#2190
Kingus82
Sziasztok! Nem tudom sajnos az összes hozzászólást végig olvasni, így lehet hogy már van is megoldás a kérdésemre... Nem tudom sehol jelölni hogy szoptatós kismama vagyok. Fontos lenne a napi kalória szükségletem kiszámításához, hogy úgy tudjam beállítani az étkezéseimet, hogy ne menjen a tej elválasztás kárára. És ugye a tej elválasztásnak is van plusz kalória igénye. Köszi a segítséget, hátha nem csak én járok ebben a cipőben

2 hónapja
#2189
ZolAnd 366
reply to katerina91's post #2188
Nagyszerű! Pont erre gondoltam. Köszönöm szépen.

2 hónapja
#2188
katerina91 553
reply to ZolAnd's post #2187
Van ilyesmi funkció: beírhatod étkezésnek, hogy "kalória". Sőt, tápanyag-értékeket is tudsz hasonlóan felvinni, ha a keresőmezőbe a "zsír (tápanyag)", "fehérje (tápanyag)", ill. "szénhidrát (tápanyag)" kulcsszavakat írod be.

2 hónapja
#2187
ZolAnd 366
Sziasztok!
Nem olvastam végig a fórumot úgy, hogy ha már leírtátok, bocsi.
Szóval azt tapasztaltam, hogy egyre több étterem odaírja az ételek mellé, hogy hány KJ (Kcal) az étel. Ezt ma már rendelet is előírja!. Ez azért nagyszerű, mert ahány konyha, annyi féle (fantázia)nevet adnak ugyanannak az ételnek. Leginkább a menüs étkeztetésnél jó dolog. Egyébként mi is azt tesszük itt is. Ezért van pl. 3 oldalnyi "Bundás-kenyér, Bundás kenyér és még sorolhatnám.
Az ötletem (ha az enyém) az, hogy legyen egy lehetőség beírni a "MAI EBÉD, MAI REGGELI, MAI VACSORA, .... címszó alatt az elfogyasztott kalória mennyiséget. PL: MAI EBÉD: 3450 KJ - (824 Kcal). Hasonlóan a sportoláshoz (mozgáshoz).
Ha olyan láma vagyok, hogy van ilyen lehetőség jelenleg is, csak nem vettem észre, akkor világosítsatok fel.
Köszönöm.

2 hónapja
#2186
vajkzsuzsa 272
reply to 310583's post #2185
Köszönöm !

2 hónapja
#2185
310583 611
reply to vajkzsuzsa's post #2183
ha utolag beirod visszaall a szamlalo

2 hónapja
#2184
vajkzsuzsa 272
reply to bemme's post #2182
És az előző napok száma is megmaradt???

2 hónapja
#2183
vajkzsuzsa 272
Ötletek fejlesztésre. Mi lenne, ha valaki biztosan tudja, hogy most 5 napig nem lesz gép közelben- BEJELENTENÉ !!! - ÉS nem törölnék az addig megszerzett napokat !! Nem értek hozzá, lehet, hogy hülyeség. De valahogy ugy képzelem, mintha elkéretszkednék.......a bázistól. Nagyon félek, hogy törlödni fog a 200 NAPOM !!!

2 hónapja
#2182
bemme 13
Sziasztok...torolnom kellett az appot de miutan ujra telepitettem sikerult beirni :) köszönöm

2 hónapja
#2181
310583 611
reply to bemme's post #2178
Na ugy-e sikerult!

3 hónapja
#2180
310583 611
reply to bemme's post #2178
meg nezd meg, biztos bejelentkezve vagy-e? Mert olyan nincs, hogy ne engedje beirni

3 hónapja
#2179
310583 611
reply to bemme's post #2178
ellenorizd le, biztos van meg 1 nap amit kihagytal, mert ha beirod visszaall a szamlalod. Az eszkozoknel az etkezesi naploban le tudod ellenorizni, hogy minden napra be van-e irva

3 hónapja
#2178
bemme 13
Sziasztok...hiaba probalom beirni visszamenoleg az elmulasztott napjaimat,nem tortenik semmi,nem engedi beirni sem... egy hetig nem voltam es minden nullazodott..ez kicsit szomorú... :(

3 hónapja
#2177
310583 611
reply to vajkzsuzsa's post #2176
Irta feketeinci, hogy olvass!! Ha 5 napig, vagy 1 napig nem irsz, nullazodik, mivel a szam azt jelenti, hogy annyi napja vezeted folyamatosan az etkezesi naplodat. DE ha nincs gep, viszont irod papiron es mikor gephez jutsz utolag beirod, visszajonnek a napjaid.Ha 5 napra elutazol, de kozben irod, akkor igen, mikor hazajossz 205 less, mivel 200+5 = 205

3 hónapja
#2176
vajkzsuzsa 272
reply to kaloriabazis's post #2129
De a napok száma is??? Tehát 200-nál elutazom 5 napra. Ha hazajövök 205 lesz a szám?

3 hónapja
#2175
feketeinci
reply to vajkzsuzsa's post #2174
Ezt 5 napja írtam valakinek, aki szintén nem tudta.

"Az Ötletek fejlesztésre topik 2129-es bejegyzése éppen erről szól :)"

Olvassuk néha a fórumot, vagy az Információk fülön a híreket, vagy a GYIK válaszait....jobban képben leszünk :)

3 hónapja
#2174
vajkzsuzsa 272
Jó lenne, ha az ember pár napig nem jut gépközelbe, nem nullázódna az eddigi teljesitménye. Konkrétan 197 napom van, és most 5 napra el kell mennem. Nincs okos telefonom, gépet nem vihetek. Tartani fogom a diétát, de nem tudom beirni. Most, ha hazajövök, akkor nulláról kezdem?

3 hónapja
#2173
katika66
Jó lenne, ha lenne étrendtervező, bevásárlólistával heti ciklusban. Beírnám, mennyi a súlyom, mennyi akarok lenni, a többi paramétert is( pl. milyen betegségem van, de lenne egyéni beállítás is). Csütörtökön beírnám, hogy tervezzen a progi egy heti menüt, pénteken bevásárolnék , hétvégén jól megfőznék, a többi napon pedig eljárnék sportolni ... Persze ez eléggé az álmodozás szintje, de esetleg prémium tagság fejében is lehetne csinálni. Nehéz tervezni, de annyi kaja van itt és olyan jó lenne...
Évek óta használom a kalóriabázist , már csak súlytartásra:) Köszönöm az eddigi munkátokat is, de egy ilyen heti tervező nagyon jó lenne:)

3 hónapja
#2172
viccmanoo 33
Nekem tetszik, hogy ott van a 10 legutóbbi étel. Csak az a baj vele, hogy valahogy kevés. Szerintem több étel kellene, és nem a 10 legutóbbi, hanem mondjuk a 10 ( vagy több) leggyakoribb... Olyan is lehetne mondjuk mint egy szófelhő...

Olyan is lehetne esetleg, hogy bizonyos ételeket kitöltene automatikusan a program, de azokat lehetne törölni. Pl minden nap megiszok 2-3 kávét, vagy megiszok 1-2 pohár üdítőt, aminek minden nap ugyanaz a kalóriatartalma, de még-sincs feltétlenül minden nap...

3 hónapja
#2171
feketeinci
reply to kaloriabazis's post #2170
Szuper!

3 hónapja
#2170
kaloriabazis 1
reply to szinesceruza76's post #2169
Na valakinek legalább feltűnt. :)
Egyébként nem a tegnapi, hanem a legutóbbi 10 étel.

3 hónapja
#2169
szinesceruza76 146
Jól látom, hogy pici méretekben ott vannak a tegnap evett ételek felsorolva a mai napomnál? Tök jó ötlet, nekem nagyon tetszik! Már csak azért is, mert nem 1 napra főzök általában, hanem többre, így nem kell újra és újra előkeresni az ételt, hanem csak rá kell kattintani. :))

3 hónapja
#2167
vasbeton
Kedves fejlesztők, Olyasmire nincs lehetőség, hogy a női felhasználók valahogy bejelölhessék a naplóban a ciklusuk kezdetét. Köztudott, hogy a menstruáció alatt a szervezet vizet tárol és ezért akkor majdnem mindenki 2 - 4 kilóval nehezebb. Jó lenne ha a görbén jelezhetném, hogy ott bizony oka volt a kiugrásnak. Ha esetleg van ilyen lehetőség, csak nem láttam eddig, kérem jelezzék. Köszönöm
(amúgy nagyon sokat segít ez az oldal, külön köszönet érte)

3 hónapja
#2166
Lepkepunk 148
reply to Kitti1111's post #2159
Egyet értek! Ez nagyon hasznos lenne számomra is!

3 hónapja
#2165
Sielu
reply to ZolAnd's post #2162
Üdv! Azért gondoltam, mert hogy az inzulin érzékenység napszaki ingadozást mutat. Ezért szokták leírni nem csak a napi keret ch-t, hanem lebontják étkezésekre is. Mondom, így is tudom nagyjából nézni, nekem így egyszerűbbnek tűnt, lehet, aki gyakorlott, annak ez már felesleges.

3 hónapja
#2164
feketeinci
reply to bakroattila1998's post #2163
Eszközök, Cél beállítása, és Napi keret megadását válaszd ha már kiszámoltad mennyi a súlytartó kereted.

3 hónapja
#2163
bakroattila1998 1
Hogy lehet azt beállítani, hogy a súlytartó értékben mutassa nekem a napi kalória keretemet?

3 hónapja
#2162
ZolAnd 366
reply to Sielu's post #2161
Hahó!
Mint gyakorló (inzulinos) cukorbeteg (10 éve) nem találkoztam azzal, hogy valahol is %-ban adták volna meg a bevihető szénhidrát mennyiséget. Azt a terhelés, munka, aktivitás ismeretében grammban adják meg (pl. 180 g/nap, 250 g/nap). Nem látom, hogy miért lenne fontos ennek a folyamatos százalékos figyelése. Egyébként láthatod, ha elvégzed a megfelelő soron "szénhidrát" sor feletti osztást. Az minden beírás után folyamatosan mutatja a százalékot, csak nyers formában.

3 hónapja
#2161
Sielu
Üdv!
Jó ez a tápanyageloszlásra bontás a prémium verzióban, de számomra hasznosabb lenne egy olyan felosztás, ahol az étkezéseknél százalékosan láthatnám a szénhidrátbevitelem. Így is ki tudom bogarászni, hogy pl. reggel 20g, délben 40g stb., de jó lenne ezt külön felületen, százalékos arányban látni (adott étkezés CH/össz CH).
És ez nem csak nekem, hanem a cukorbetegeknek is jó lenne.

3 hónapja
#2160
ikovacs04 5
A diatetikusomnak produkálni kellene az egy hetes étrendemet, hogyan tudom kinyomtatni?
Előre is köszönöm a segítséget...
oooooooops megtaláltam 'Eszközök' 'Étkezési naplö' 'EXPORT'

4 hónapja
#2159
Kitti1111
Én személy szerint nagyon örülnék neki, ha az étkezések konkrét időpontját is lehetne rögzíteni. Pl reggelinél kis számokkal jelezné a "reggeli" szó mellett vagy alatt, hogy 08:05... Nagyon örülnék ennek a funkciónak :)

4 hónapja
#2158
FrauBubus 538
Praktikus lenne, ha nem csak az adott aktuális napra lehetne átmásolni korábbról ételt, hanem múltbeli időpontra is. Pl. tegnapi kaját tegnap előttire, vagy mai kaját 3 nappal ez előttire. A visszamenőleges beírási lehetőségért - és hogy nem vesznek el a napok - pedig nagy köszönet! :-)

4 hónapja
#2157
elenabibi
reply to ErrOrka's post #2156
És tényleg !!! Köszönöm :) Vissza kaptam a napjaimat :))))))))))))))))))))))

4 hónapja
#2156
ErrOrka 177
reply to elenabibi's post #2155
legjobb tudomásom szerint ez legalább 2 hete meg lett oldva. visszamenőleg be kell írni az étkezést.

4 hónapja
#2155
elenabibi
nem lehetne kiküszöbölni valahogy azt , hogy ha egy vagy két nap nem tud az ember lánya felmenni , és beírni valamit akkor ne újból kezdje a számlálást ? Szerintem megoldható lenne és semmi logika nincs abban hogy azért mert egy nap nem írtam be semmit az nem azt jelenti hogy aznap nem fogyókúráztam :))) elvesztettem kb 190 napot !!!!!! hiányzik nagyon :)Ha lehet csináljatok valamit :)
légysziiiii légysziiii :)

4 hónapja
#2154
agaja 122
Volna egy javaslatom. Szerintem hasznos lenne, ha a napi étkezést is ki lehetne exportálni, nem csak az étkezési naplót. Nekem hasznos lenne, talán másoknak is.

4 hónapja
#2153
Dyra
reply to 310583's post #2152
Köszönöm! Be is állítottam!

4 hónapja
#2152
310583 611
reply to Dyra's post #2151
Az elso javaslatodra: Eszkozok/beallitasok/Automatikus etkezesi idopontok/ - nal be tudod allitani az orakat, melyik etkezesed hany oratol hany oraig, ezzel meg is van oldva. A masodikra, mar sokszor volt javaslat, hogy ne engedjen x-nel ( azt hiszem 1200) kal-nal kevesebbet allitani, meg nem sikerult megoldani.

4 hónapja
#2151
Dyra
két dolog amit javasolnék.

Amikor beírok valami kaját a nap időszakának megfelelően alapértelmezetten tegye odatartozóvá amilyen napszak éppen van. Például ha 13:00 kor írok be valamit az automatikusan az ebédhez tartozó legyen. De hagyjátok meg az opciós lehetőséget mert van amikor nap elején írom be mit fogok enni egész nap.

A másik javaslatom amikor elszáll a cél akkor legyen a kalóriának egy alsó értéke ami alá már nem megy. Én most elszálltam és a célom messze került viszont 1500 kalóriát nem fogok tudni teljesíteni mert sokkal nagyobb az étvágyam. Ilyenkor írja ki, hogy a cél elérése ennyivel több időt vesz igénybe.

Ezek lennének a javaslataim.

4 hónapja
#2150
fialka
A fórumban jó lenne ha állítható lenne milyen sorrendben jöjjenek a beírások. Nekem nehezen kezelhető ha előbb látom a választ, mint a kérdést.

4 hónapja
#2149
fialka
A leírásban nem találtam választ. Ki tudom-e menteni az adataim pl. exel file-ba. Nekem pl. segítene a két vérnyomás érték közötti különbség figyelésében.

4 hónapja
#2148
feketeinci
reply to Albacomp's post #2147
Egy időben a Képfeltöltés.hu-t használtam, de úgy tudom az megszűnt.
Próbáld meg ezzel elkészíteni a linket:
http://kepkezelo.com/

4 hónapja
#2147
Albacomp
reply to feketeinci's post #2146
Szia. En sajat magam reszere szeretnem. Akar arra a reszre ahol szabadon irhatok az adott naprol. Oda kellene egy fajl feltoltesi lehetoseg, hogy kepet is csatolhassak.

4 hónapja
#2146
feketeinci
reply to Albacomp's post #2145
Szia!
Linket be tudsz tenni bármelyik topikba, ha az oldalra akarsz képet, azt Mátéval beszéld meg...fenn van az email címe valahol.

4 hónapja
#2145
Albacomp
Sziasztok. Van rá lehetőség, hogy saját magam részére, önmagam ösztönzésére képeket tölthessek fel?

4 hónapja
#2144
310583 611
reply to jimmi's post #2143
udvozlunk koreinkben

4 hónapja
#2143
jimmi 126
Sziasztok, nekem tetszik az oldal örülök hogy idetaláltam...

4 hónapja
#2142
ErrOrka 177
reply to hergolex789's post #2140
miért nem jó ez a kaja résznél?

4 hónapja
#2141
Randalph 1
reply to feketeinci's post #2138
Szia!

Nem, nem erre gondoltam. Inkább egyfajta blogszerűen leírni az élményeidet napi, heti szinten vezetni, beszámolni róla hogy hol tartasz, hogyan állsz.
Ilyesmire... Hogy ne akarna blogot vezetni senki, az szerintem túlzás, legfeljebb nem törték magukat érte, mert látták hogy nincs. Vagy meg sem fordult a fejükben, de szerintem sokat tudna segíteni, mind az írónak, mind annak, aki egy esetlegesen sikeres fogyás történetét olvashatná, esetleg követhetné napról napra.

4 hónapja
#2140
hergolex789
Sziasztok.

Én arra gondoltam hogy a mai vízfogyasztásnál ne csak "víz" legyen hanem például kóla vagy egyéb más italok amiket fogyasztanak az emberek és jó lenne ha be írom pl: 2dl Pepsi kóla akkor kiszámolná a kalória értékét mint ahogy azt az ételeknél teszi.

4 hónapja
#2139
310583 611
reply to Mapi's post #2137
Eszkozok menuben, beallitasok gomb, a lap aljan

4 hónapja
#2138
feketeinci
reply to Randalph's post #2136
Szia!

Pár éve fórumozok már itt, de még blogot nem akart vezetni senki.
Vezeted a súlyodat, pontos grafikonom van több évre visszamenőleg.Jegyezheted benne minden méretedet is cm-ben. (érdekes pár évre visszalátni)
Írod minden nap mit ettél, ki tudod menteni excelbe - kalóriástul, mennyiségestül.
A MA szó mellett a főoldalon (ahol a dátumra tudsz keresni ha rákattintasz) jobb oldalon van egy jegyzet jel, oda minden nap írhatsz ha akarsz.

Szükség lenne még ezeken kívül valamire? Vagy elkerülték ezek a lehetőségek a figyelmedet?

4 hónapja
#2137
Mapi
Kérdés!
Szeretném kérdezni, hogy hol lehet a jelszót megváltoztatni?

4 hónapja
#2136
Randalph 1
Sziasztok!

Meglehet leírta már valaki, akkor elnézést kérek érte, de azért leírom.
Ha lenne lehetőség az oldalon blogot vezetni a fogyásokról, az szerintem pozitív lenne.
Én pl. most pont egy ilyen felületet keresek, ahol napi szinten tudnám dokumentálni a fogyásom történetét.

Üdv - Krisztián

4 hónapja
#2135
pingpongvin
Kérés:

Meg lehetne-e oldani, hogy akik valamilyen reklámmentes csomagra fizettek be, azok tudjanak úgy bejelentkezni is, hogy ne kelljen reklámokat nézniük. Ugyanis az alapablak reklámos, és mivel értelemszerűen csak a bejelentkezés után dől el a reklámmentesség jogosultsága, addig kapunk 3-4 reklámot. Ezen lehetne segíteni pl. egy aloldal létrehozásával, ami nem tartalmaz semi egyebet, csak a bejelentkezési ablakot, "pl.kaloriabazis.hu/rmlogin". Ezt nem is kellene nyilvánossá tenni, csak az előfizetőkkel közölni, hogy itt reklámmentesen tudnak bejelentkezni. Más meg úgysem tudná használni, hiszen innen csak a megfelelő jogosultsággal rendelkező tagok tudnak bejelentkezni.
Köszönettel.

4 hónapja
#2134
Grillcsirke 56
reply to kaloriabazis's post #2130
Sajnos tényleg elment a kedvem ettől az egésztől, felhagytam a kalóriaszámolással. Köszönöm, hogy ilyen gyorsan és tevőlegesen reagáltatok a kérésemre. Most gyűjtöm az erőmet, hogy új löketet találjak, és újra nekikezdjek. Biztatás, hogy figyeltek és reagáltok. Hiszem, hogy nemsokára újra köztetek leszek, de most kis szünetre van szükségem. Még egyszer és sokak nevében köszi.

5 hónapja
#2133
ehegymegi
Kusmama=kismama

5 hónapja
#2132
ehegymegi
Hello Fejlesztok! Lehetne kusmama beallitas is benne?( vagy mar vam is csak nem latom)

5 hónapja
#2131
310583 611
reply to kaloriabazis's post #2129
koszonjuk, nekem visszalt a 2015 szilveszterig "elveszett" 68 napom

5 hónapja
#2130
kaloriabazis 1
reply to Grillcsirke's post #2128
Grillcsirke visszajeleznél kérlek, hogy sikerült-e visszahozni a számlálót?

5 hónapja
#2129
kaloriabazis 1
Sziasztok!
Kéréseteknek megfelelően a kitartásmérő működése engedékenyebb lett, utólagos pótlás esetén a nullázás előtti érték visszaállítható.

5 hónapja
#2128
Grillcsirke 56
reply to feketeinci's post #2127
Kinek volt hát az ötlete ez a számozásos publikus igazságtalan megkölönböztetés? Én leszavaznám, hogy újra tudjam használni ezt az amúgy remek honlapot.
Kalóriabázis, van-e hozzáfűzni valód?

5 hónapja
#2127
feketeinci
reply to Grillcsirke's post #2126
Régen nem volt szám, azzal sem volt gond.

Engem a grafikon motivált.

5 hónapja
#2126
Grillcsirke 56
reply to 310583's post #2125
Ha nem a szám a fontos, akkor minek van ott? Engem zavar. Pár napja nem is csinálom ezt az egészet, tényleg elment tőle a kedvem. Szerintem nem kéne semmilyen számnak se megjelennie, mert ez nyilvánvaló és látható megkülönböztetés. Felesleges és zavaró. Ha az ember kihagy 1-2 napot, attól még a fogyási terve nem dől össze - márpedig ezzel a számozással ezt éreztetik velem. Helytelen és demotiváló.

5 hónapja
#2125
310583 611
reply to Grillcsirke's post #2124
Fel a fejjel, nem a szam a fontos!. Anno 2015 szilveszteren nekem is elveszett kb 70 napom, es akkor meg nem is volt szamlalo, majd mikor megjelent a szam azt 2016 jan 2.-tol szamolta nekem. De ha nagyon motival, ird be utolag. A fejlesztok igertek modositast, ami visszahozza a szamot ha utolag ki let toltve a nap. En is alkalmazom az "elore beiros" modszert, mikor valamiert nem tudom aznap irni, beirok bar 10 g nyirfacukrot, az tuti megy a kavemba minden nap, majd utolag beirok egyebet is, tehat vegul is a valosagot tukrozi a naplo! - mar amennyibol lehet, mert megtortenik, hogy nem tudom merni az adagot ( nem itthon ) es kb megsaccolom mennyi g es ugy irom be. Ez szerintem nem csalas es belefer ( persze nem mindennapos)

5 hónapja
#2124
Grillcsirke 56
Lebetegedtem, és két napig nem tudtam bevezetni az ételeket. Ma szomorúan látom, hogy hiába vinném fel utólag az adatokat - lenullázódtam. Lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem baromi rosszul esik és demotivál. Elment a kedvem az egésztől.
Tudom, hogy előre bevihetnék minden napra valamit, hogy így biztosítsam az esetlegesen kiesett napokat is - de akkor mi az értelme ennek az egésznek? Hiszen akkor a név melletti szám nem a valóságról szól ... csak annyit ér, hogy pl én most kevesebbnek érzem magam másoknál, akik szemfülesebbek. Szeretném, ha semmilyen szám nem lenne a nevem mellett, hiszen nem a valóságot tükrözi. (Tudom, hogy most nincs is, hiszen lenullázódtam.)

5 hónapja
#2123
310583 611
reply to Optilikusz's post #2121
A sportnal meg nem ertem mit akarsz mondani. A sportot a rendszer nem levonja, hanem hozzaadja, annyival tobb kaloriat kellene egyel a napi kereten felul, mint amennyit sporttal ledolgozol. Sokak ( hozzaertok) szerint viszont a sporttal elegetett kaloriak nagyobbra vannak allitva mint realis ( aha, lehet itt jon be az hogy le kellene vonja az alapjaratot?) azt tanacsoljak hogy vidd fel a sporttnak cask kb 65-70 %-at es azt edd le. Egy okos pulzus mero oraval vagy mas eszkozzel mert kaloriafogyasztast persze beirhatsz konkretan mint lesportolt kaloriat.

5 hónapja
#2122
310583 611
reply to Optilikusz's post #2121
Az etkezesi naplonal be lehet allitani a datumot, hogy mikortol meddig mutasson adatokat, csakugy mint a grafikonnal

5 hónapja
#2121
Optilikusz
Sziasztok!
1. A sportolásra fordított időnél a rendszer duplán számolja az alapjárat elégetett kalóriáját. Példa: 1440 BMI-vel 1760 Alapjárat = 60 Kcal x 8 óra éjszakai + 80 Kcal x 16 óra nappali Kcal égetéssel jár. A sportolásban benne van az alapjárat. Ha pl bringázunk 3 órát, akkor a rendszernek 3 x 80 = 240 Kcal-t le kéne vonnia az alapjáratból.
2. Nagyon rossz, hogy az étkezési napló csak 15 napra összesít. Mindenkinek meg van a saját módszere. Mivel a fogyás nem egyenletes én nem szeretem állandóan mérni magam. Inkább várok, amíg összegyüjtök pl -45.000 elégetett Kcal-t, ami kb 5kg fogyás, és akkor állok mérlegre. De ez a jelenlegi beállításokkal sajnos nem működik.
3. Jó lenne, ha az étkezési naplót le lehetne nullázni, ha valaki újra akarja kezdeni a számolást.
Amúgy jó az oldal, de sajnos a fent említettek miatt én visszatértem a füzethez.
Köszi, hogy olvastatok. További sok sikert mindenkinek! :-)

5 hónapja
#2119
Lousha
A jelek szerint lejárt a prémium tagságom. Ez onnan tűnt fel, hogy beléptem, és kicsit másképp néz ki az oldal. Nem onnan, hogy mondjuk kaptam volna egy e-mailt. Azóta befizettem újra, ha megjön az aktiváló kód, helyreáll a rend, nem dőlt össze a világ. De azért elegánsabbnak érezném, ha jönne egy automata értesítés mondjuk egy héttel előbb, hogy hé, csengess ki egy újabb évet, különben ugrott a csillagod :)

5 hónapja
#2118
kisploszki 8
Köszi szépen, sikerült átállítani

5 hónapja
#2117
310583 611
reply to kisploszki's post #2116
A grafinkonod nem vesz el, lehet allitani, hogy mikortol mutassa a sulyodat ( melyik datumtol)

5 hónapja
#2116
kisploszki 8
Sziasztok, kedves fejlesztők! Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha az oldal automatikusan átszámolná a kalórialimitet, amikor az ember új súlyt visz be? (Ugye kisebb testsúllyal kevesebbet kell enni, hogy ugyanannyit fogyjunk.)
Ezt jelenleg úgy oldom meg, hogy új célt adok meg időnként, csak ugye ilyenkor a grafikonom szép eredményei elvesznek, és azért sem dicsér meg az oldal, hogy eddig hány kilót fogytam már összesen. :(

5 hónapja
#2115
elgreco1 191
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!!!!! (drisztina,Harkat)

5 hónapja
#2114
Harkat
reply to elgreco1's post #2112
Üdv!
Habár a kérdést nem nekem címezted, engedd meg, hogy gyorsan megválaszoljam.
A "Mit ettél?" rubrika melletti 3 pontra kattintva előjön 3 gomb. Ezek közül a "Saját kedvenc étel" gombra nyomva kilistázza a kedvencnek jelölt ételeket, közvetlenül mögötte pedig a saját ételeidet.
Itt a 3 pontra kattintva a "Saját étel törlése" gombbal megszabadulhatsz azoktól amikre már nincs szükséged. Nem fog megerősítést kérni, a gombra nyomva azonnal törlődik az étel, ezért csak óvatosan. :)

5 hónapja
#2113
drisztina
reply to elgreco1's post #2112
A "mit ettél?" sor végén rákattintasz a három pontra. Előjön az "új étel", az "új recept" és a "saját/kedvenc étel listájának" ikonja.

5 hónapja
#2112
elgreco1 191
T.Kalóriabázis ! az összes felvitt saját ételt meg lehet találni egy helyen?Esetleg lehetséges lenne valamiféle úton módon hozzáférni,hogy a már "nem kellőeket" tudjuk szelektálni ?Gondolok itt arra,hogy nem csak rácsodálkozva ,hogy '"Jééé, ezt én írtam volna??" alapon akadjak rá? köszi

5 hónapja
#2111
kaloriabazis 1
reply to Majeci's post #2103
Szia, igen ez is régi terv, bár úgy terveztük, hogy örökös mutató legyen, ne csak heti. Mondjuk a hetin is el lehet gondolkodni.

5 hónapja
#2110
elenabibi
reply to Grillcsirke's post #2109
Szívesen :)

5 hónapja
#2109
Grillcsirke 56
reply to elenabibi's post #2106
Kis csalafinta :D
Köszi a választ meg az ötletet is.

5 hónapja
#2108
310583 611
reply to Rozi59's post #2107
a mit ettel sor vegen a 3 pontra kattintasz, ott elojon uj etel, uj recept, sajat/kedvenc etel

5 hónapja
#2107
Rozi59
valaki elárulja nekem, hogy hol lehet új ételt és új receptet felvinni? bocsi, de nekem ez az új fejlesztés közel sem jön be. biztosan öreg vagyok már, de a régi jól működött, közel sem hiszem, hogy az új, a tarka mindig jobb. lentebb olvastam és teljesen egyetértek, a kedvét is elveszi az embernek.

5 hónapja
#2106
elenabibi
reply to Grillcsirke's post #2105
Ha átállítod a célodat attól az , hogy mióta vagy fenn itt nem fog törlődni ! Az csak akkor törlődik ha egy vagy két nap nem írsz be semmit az oldaladra . Ezt kitudod küszöbölni ha előre beírsz minden napra valamit. Én például hónap elején minden napra előre beírok egy kávét ,mert azt minden nap megiszom reggel :)

5 hónapja
#2105
Grillcsirke 56
Van egy kérdésem. Ha átállítom a célomat, elveszítem-e az eddigi eredményeimet?
Egy hosszú távú és eléggé megengedő, könnyen elérhető célt állítottam be magamnak. Mostanra látom, hogy bírnám az erősebb tempót is, és szeretném átírni az elérni kívánt kilót / vagy az időpontot, amikorra azt el akarom érni. Vagyis szeretnék többet fogyni, mert látom, hogy bírnám. Viszont nem szeretném elveszíteni az eddig megtett utat, mert olyan jó és inspirló látni, hogy már 19 napja kitartok :)
Szóval: hogyan tudok nagyobbat húzni a derékszíjamon büntetés nélkül?

5 hónapja
#2104
BZS1000
Szia!

A prémium felhasználók használhatnának saját háttérképet!

üv bzs

5 hónapja
#2103
Majeci 2
Hali! Nekem egy olyan ötletem lenne, hogy a napi keret mellett, alatt, fölött, (részletkérdés) lehetne egy heti keret csík is. Mindenkivel megesik, hogy nem tudja tartani az aznapi keretet, viszont nagyobb időtávban behozható a bűnözés, így könnyebb lenne figyelemmel kísérni és korrigálni.

5 hónapja
#2102
310583 611
reply to andibandi11's post #2100
Ahogyan az elottem szolo is irta, ot van ( picit elbujt) de azert ha van ra lehetoseged, inkabb gramm-ba szamolj mindent

5 hónapja
#2101
Harkat
reply to andibandi11's post #2100
Szia!

Ha az étel adatlapjánál meg van adva egyéb mértékegység is és nem látod akkor a "Mennyit?" sorban a 3 megjelenő mértékegység utáni "..."-gomb egy lenyíló menü, ahol megtalálható az összes egyéb, ételhez rendlet mennyiség.
Ha nincs, akkor az tudja szerkeszteni aki feltöltötte közösbe és adhat hozzá egyedi mértékegységet (pl.:adag, zacskó, nagy, kicsi, stb...) vagy ha ellenőrzött akkor a korrektorok + oldalüzemeltető.
Utóbbi esetben jelezd a fórum "Hibás kalória, tápanyag adatok jelzése" topicban.

Üdv!

5 hónapja
#2100
andibandi11
Hello. A mennyiség megjelölésénél már nem látom lehetőségként a darabszámot. Lehetséges lenne újra választható funkcióként beépíteni?

Üdv. Andi

5 hónapja
#2099
Harkat
reply to nym9's post #2098
Szia!
Szeretnék érdemben válaszolni miért nem lenne jó ötlet általánosan a javaslataid bevezetése.

1. Alapvetően egy felülés kb. 0,2 kcal, ha 100-200-at csinálsz akkor is csak 20-40 kclanál jársz, ami azért lássuk be elhanyagolható mennyiség, viszont 200 felüléshez már másodpercenként 2db felüléssel is kell másfél perc így az idő alapú teljesen megfelelő főleg mert minél több idő, annál több kcal.
De ha ez nem felel meg neked, akkor van lehetőséged pusztán kcalban megadni a sport tevékenységed. A mostmár ismert, fenti adat alapján ezt bármikor könnyen megteheted.
(Forrás:https://www.reference.com/health/many-calories-one-sit-up-burn-d86e74e22d56377c
http://www.livestrong.com/article/318729-how-many-calories-do-you-burn-doing-100-sit-ups/)

2. Szerintem felülbecsülöd a fáradtság és az elégetett kcal közötti kapcsolatot.
Ha belegondolsz, monjduk 70kg-san a sétát fogadjuk el 159 kcalnak, ehhez hozzá adsz +14kg terhet (azaz gyerek).
159/70*(70+14)=190, megközelítőleg jó eredmény a sima séta plussz teherrel (gyerek súlya). Az oldal által írt adattól 1 órán "tévedtünk" ~10kcalt és ez még arányaiban függ is a saját súlyunktól..

3. Egy toleranica intervallumhoz állíts magasabb kcalt és törekedj az eredetire.
Legtöbben a kcal+makró figyelő diétát pöccre pontosan igyekeznek tartani és nem átlépik hanem alatta állnak meg valamivel. Az ott látott értékek már a plafont jelentik(ch+zsír), én így is elég enyhe büntetésnek látom egy smiley változását, de ezt egy weblapon nem lehet jobban szankcionálni, ha pedig a plafonig tartó utolsó grammokon változna :) -> :| -> :( iránya a simley az unfair lenne, hiszen alapvetően nincs tele az érték. A fehérje esetében egyébként is minimális az adott érték és akkor fog mosolyogni, ha teljesült. Zsír esetében 12g zsír akár 20-25%-os túllépés is lehet beállított céltól függően, ketogén diéta esetén pedig van aki összesen eszik 10-20g szénhidrátot.
Így viszont az oldal általánosan felhasználható marad a legtöbb makrotápanyag figyelést igénylő diétát használók számára.

Üdv!

5 hónapja
#2098
nym9 174
Sziasztok!
Nagyon jó ez az oldal, mert nem a tiltáson alapul, mint a legtöbb diéta. Mindenki személyre szabottan használhatja, saját igényeknek, képességeinek, lehetőségeinek megfelelően.
Több kérdésem/kérésem lenne.
1. A felülés kalória értékét darabra is megadnátok? (Tornaórán se időre megy)
2. A gyerekcipelés kalória értéke 178, a séta 159. Nem életszerű, aki ennyire taksálja csak a gyerekcipelést, még sose csinálta. Egy 2-3 éves gyerek alatt fél óra után leszakad a karod, ezt bármelyik gyakorló anyuka tanúsítja.
3. A bevitt tápanyagoknál a fejecskéknél nem lehetne egy tolerábilis határ? Pl: ejnye-bejnye, vagy na-na. Lehangoló, ha 12 gramm többletnél már legörbül a szája.
Köszi

5 hónapja
#2097
kaloriabazis 1
reply to kmetyo.beata's post #2092
A glikémiás index is régóta rajta van a listánkon, de sajnos még nem jutottunk odáig.

5 hónapja
#2096
acslilla 170
Sziasztok!

Kedves Fejlesztő!
Megoldható lenne, hogy a vízfogyasztás felkerüljön a "Mit ettél?" mellé?
Egy nap 6-8 alkalommal illenék rákattintani, s olyankor mindig le kell menni a lap aljára. Könnyebbség lenne, ha a sűrűn használt oldalrészek egy helyen lennének :)

5 hónapja
#2095
Grillcsirke 56
reply to Lousha's post #2094
Köszi a választ, az új ételként való felvitel jó ötlet, ez valahogy nekem nem jutott az eszembe.

5 hónapja
#2094
Lousha
reply to Grillcsirke's post #2093
Sokszor kértük már, egyelőre nem megoldott. Jelenleg azt tudod csinálni, hogy megnyitod a felvitt receptedet, az alján látni fogod a kalória- és tápanyagértékeit. Azok alapján felviszed ugyanezt ételként is, és akkor már tudod új receptként használni hozzávalóként.

5 hónapja
#2093
Grillcsirke 56
Az új recept felvitelekor a hozzávalóknál nem jönnek fel az általam már korábban felvitt receptek, pedig jó lenne. Mert, ugye, például ha tegnap főztem pörköltet, és nagy üggyel-gonddal méricskéltem és felvittem a receptjét, és a maradékból ma gulyáslevest akarok csinálni.... akkor kicsit bonyolult a főoldalon lecsekkolni a kalóriaértéket, és úgy számolgatni. Vagy, például én mindig nagyobb tételben csinálok rántást, és rájárok főzéskor - de ezt nem tudom hozzáadni a receptjeimhez.
Megoldható lenne, hogy a "Hozzávalók" listája imigyen kibővüljön?
Nagy segítség lenne egy notórikus maradék-újrahasznosító fogyókúrázónak :)

5 hónapja
#2092
Kedves Fejlesztők,
Egy felhasználó kérését továbbítom: van-e lehetőség feltüntetni a glikémiás indexeket az élelmiszerek mellett?
Köszönöm, Beáta

5 hónapja
#2091
elenabibi
reply to 310583's post #2089
Az adatlap új lapon nyílna meg, ehhez a böngészőben (Firefoxban és Chromeban fent, Explorerben lent) engedélyezni kell az előugró ablakokat. nekem ez jön be ha az i -re megyek

5 hónapja
#2090
Soci 83
reply to kaloriabazis's post #2087
Köszönöm a választ.Több témánál is megnéztem, mégsem találtam rá... Sajnálom, hogy így van. de az indokaid természetesen elfogadhatók. Üdv

5 hónapja
#2089
310583 611
reply to elenabibi's post #2088
A mit ettel utan a 3 pontra kattintasz miutan kivalasztod elojon az i betu arra ramessz szerkesztes gomb

5 hónapja
#2088
elenabibi
A már beírt recepteket hol tudom megváltoztatni ? A kávémat szeretném át írni mert már nem tejszínnel hanem 0 % tejjel iszom így a kalória nem ugyan az már mint régen :)

5 hónapja
#2087
kaloriabazis 1
reply to Soci's post #2086
Kedves Soci! Másik topikban írtam erről utoljára, de bemásolom ide is (annyi hozzáfűzéssel, hogy az kivitelezhetetlen megoldás, hogy innentől két verziót fejlesszünk és tartsunk karban párhuzamosan):

Üzenet azoknak akik az új felület miatt elégedetlenek.
Volt nemrég egy kérdőív és ott mindkét oldal véleményét meghallgattam és az, hogy kijött, hogy 67% jobban szereti az új verziót, engem ez megnyugtatott. Persze én örülnék a legjobban ha ez a szám még magasabb lenne. De azt is be kell számítani, hogy az újat mindig nehezen fogadják az emberek, ezt is bekalkulálva sikeresnek tartom a fejlesztést. Ezzel ezt a témát részemről lezártnak tekintem, már csak a saját lelki békém végett is :). Persze egyéb véleményekért és ötletekért továbbra is hálás vagyok.
Ja még valami. Sokkal többre értékelem az olyanfajta kritikát, ami arról szól, hogy ez meg ez rossz így, viszont így meg úgy kéne hogy jól működjön. Vagy küldjön egy képet. Nagyon nagyon kevés az az ember aki így fogalmaz meg kritikát, hogy végiggondolja, hogy hogyan lehetne megcsinálni jobbra. Aki az én székemben ülne látná ennek az egész fejlesztésnek is a rengeteg miértjét. Egyszer el is kezdtem leírni, hogy kiteszem majd egy postba, de eluntam magam közben. :)

A kérdőív eredménye kitöltés után megnézhető itt:
http://pollmill.com/f/kerdoiv-az-uj-asztali-feluletrol-7lx5k24/answers/new.fullpage

5 hónapja
#2086
Soci 83
Valóban nem érkezett reakció a régi verziót visszakérő (vagy legalább választhatóvá tevő) bejegyzésekre? Vagy csak én nem találtam meg a választ erre?

5 hónapja
#2085
kaloriabazis 1
reply to agigyongy's post #2084
jogos, rajta van a listánkon!

6 hónapja
#2084
agigyongy 1128
Sziasztok, többször előjött már a számláló kérdése és azt kell mondanom hogy tényelg jó lenne ha nem nullázódna ilyen gyorsan mert erősen demotiváló. Nemrég 530 körül járt a számlálóm mikor véletlenül lenulláztam és azóta észrevettem magamon, hogy nagyon ímmel-ámmal viszem fel az adatokat. Kitöltöm ugyan visszamenőleg is, mikor eszembe jut, mert nem csak az a szám motivál hanem az egészségem is, de az a növekvő szám valahogy fegyelmezettebbé tett, amíg ott volt. Jó lenne, ha visszaállna a szám, ha kitöltjük visszamenőleg a naplót a kihagyott napokra. Ahogy valaki már írta is, ha valaki közben is figyeli és írja magának hogy mit-mennyit eszik és utólag be is írja, igazán megérdemli hogy ne nullázódjon le.
Ági

6 hónapja
#2083
foxmulder
Sziasztok!

Katasztrófa az új verzió!Nem lehet valahol beállítani,hogy aki akarja visszarakhatja a régi verziót? Totálisan átláthatatlan az előzőhöz képest,ronda Stb.stb

6 hónapja
#2082
Archie681
Sziasztok!
Jó lenne, ha a grafikonnál lehetne látni az évszámokat is.
Üdv

6 hónapja
#2080
Miaaa 1
Sziasztok!

Képtelen vagyok hozzászokni ehhez az új verzióhoz, pedig próbálkozom.
Elveszi a kedvem az egésztől :/
Van olyan lehetőség, hogy aki szeretné visszaállíthatja magának a RÉGI verziót?

Választ megköszönöm!
Szép napot!

6 hónapja
#2079
hunter
reply to feketeinci's post #2077
Köszönöm.

6 hónapja
#2077
feketeinci
reply to hunter's post #2075
A hibák az oldal működésében topikban kérték, hogy akinek nem nyílik meg új lapon a fazék vagy az információ ikon, jelezze emailben.

6 hónapja
#2076
SzGabo
Sziasztok üdvözlet mindenkinek!
Kérdés:MIÉRT NEM LEHET A KALÓRIATÁBLÁZATBAN KERESNI?????

6 hónapja
#2075
hunter
Sziasztok ! Hogy lehet a receptekbe bekukkantani? Az enyémbe tudok, a többi eltűnik ha a fazékra kattintok. biztos egyszerű a megoldás, de nekem most nem sikerül./prémiumos vagyok /

6 hónapja
#2074
ZolAnd 366
reply to vilcsy10's post #2070
#2070
És honnan vennéd hozzá az adatokat? Gondolj pl. egy éttermi készítményre! De bármire másra is. Talán még a sótartalom az, ami fontos lenne, amit meg lehet tudni a csomagolásról. Talán.

6 hónapja
#2073
Gyovi
Állítsák vissza a régi verzióra. Ez így szánalmas, külön engedélyezni felugró ablakokat, meg egy csomó macera. Katasztrófális! Engem nem érdekelnek a színek és az elnevezések, mert ez mind részletkérdés, de a régi oldal egyszerűbb, sokkal átláthatóbb és kényelmesen használható volt. Ha ilyen lett volna régen, mint most, sosem álltam volna neki használni!

6 hónapja
#2072
sicsok 16
Kérem vissza az uzsonna, vacsora megnevezéseket! Az uzsi, vacsi számomra elfogadhatatlanul infantilis!

6 hónapja
#2071
bonyi 2
Szerintem az új böngészős táblázat nehezebben áttekinthető, zavarosabb az előzőnél. Funkcionalitásában alig bővült (sőt, inkább csökkent azáltal, hogy a tételek másolásához már nem egyet, hanem kettőt kell kattintani, mert el van rejtve a [...] gomb alá), ellenben a képernyőn elfoglalt mérete jelentősen nőtt.

http://i.imgur.com/lcVf9uF.png

Ezen a konkrét példán jól látszik, hogy ugyanaz az információ kb. 80%-kal magasabb területen fér el, és mindössze annyi pluszt hordoz magában az előző változathöz képest, hogy ott vannak az igen apró "sz / f / zs" táblázatok.

De nem csak emiatt kellemetlenebb látvány az új táblázat, hanem a felesleges vizuális elemek miatt is. Ha csak a tételeket akarom gyorsan végigfutni, rengeteg zajt kell kiszűrnie a szememnek, ami tök fárasztó.

Csak a napi tételek kivágva így néznek ki:
http://i.imgur.com/H7WdGce.png

Ha napi tételeket eltakarom:
http://i.imgur.com/5rA8h8a.png

Ha a napi tételeket kivágom és a maradékot összetolom:
http://i.imgur.com/VNjHmHv.png

Szóval az eredetileg üres területek most háromszor annyi helyet foglalnak el, és egy csomó felesleges vizuális elem van, ami szerintem nem az áttekinthetőséget szolgálja.

Az egy jó lépés lenne egyébként, ha legalább a "reggeli", "tízórai", "ebéd" stb. feliratok nem közvetlenül a tételek alatt lennének, hanem kicsit beljebb húzva:
http://i.imgur.com/O7yyTuv.png

Meg a kereső is lassabb lett.

6 hónapja
#2070
vilcsy10
Kedves Kalória Bázis adminok!
Következő ötletem lenne a fejlesztésre: a fehérje, szénhidrát, zsír bevitele mellett a szükséges vitamin és ásványi anyagtartalom is megjelenhetne.

6 hónapja
#2069
Edebaba
lehet hogy ezt már észrevételezte valaki, de engem pl zavar hogy a fehérje teljesítve csík pirossá válik (tilos) mint a a zsír ill. szénhidrát túllépés. a régiben még zöld maradt a fehérje túllépés, hisz az nem baj ha azt túllépi az ember. vagy igen?
mondjuk a "kisfej" vigyorog mégis a piros csík olyan érzést kelt hogy nem jól csináltam valamit. :)

6 hónapja
#2068
Erzsi121
Visszaolvasva a többi prémium felhasználót Neked kell eldöntened, hogy kell-e ez a verzió. Ha kell hát majd és is "megszokom" , de ha már befizettem a tagdíjat lehessen megjegyeznem hogy tényleg nem tetszik

6 hónapja
#2067
Erzsi121
ma megint feljöttem az oldalra, hát mit mondjak? , minden itt ott amott. szép színes, pöttyök infó stb, de sokkal nehézkesebb bocsi de nekem nem tetszik az elóző sokkal jobb volt.

6 hónapja
#2066
tiborgabor 8
Nem nekem van ötletem, hanem a fejlesztőké minden érdem azért is, mert ha elírom a mennyiséget, ( pl. 100 g helyett darabot írok) akkor a "megettem"" helyén a "megőrültem" bejegyzés jelenik meg. Nagyon szellemes és figyelmeztető!!!

6 hónapja
#2065
tilla23 8
Köszönöm szépen. Gyanítottam pedig, hogy valahol lennie kell ilyennek, de nem találtam. Csak a szememet nem szúrta ki a 3 pont :) Azt hittem az ételeshez hasonlóan működik.

6 hónapja
#2064
310583 611
reply to tilla23's post #2063
mit sportoltal-nal a harom pontra kattintasz es ott megjelenik hogy beihasd mennyi kaloriat egettel sporttal, nem kell sem a sportot megnevezni, sem a perceket beirni, cask kaloriat

6 hónapja
#2063
tilla23 8
Nekem nagyon tetszik ez az új felület. Átlátható egyből be tudok írni mindent és nem kell sokat kattintani ide oda. Gratula.

Egy dolgot hiányolok vagy csak nem találom. Megnéztem a GYIK-et. Ott van olyan, hogy ételként beírhatom, hogy kalória vagy kcal és akkor csak a kcal-t írom be, mert tudom pontosan mennyit vittem be. Ez teljesen jó, de nem lehetne ugyanezt a sportolásnál is megjátszani? Most beütöm a sportot és a percekkel játszok, hogy megkapjam a kcal-t holott pulzus alapján tudom mennyit égettem.

6 hónapja
#2062
csatikutya 613
A kinézet ízlés dolga. Az új kicsit szögletesebb, az kétségtelen. De a működése a sokkal jobb, az ételeknél megadni a mennyiséget, az étkezést nagyon jó, mert egyszerre látható és állítható minden.

6 hónapja
#2061
elgreco1 191
Őszintén..,nekem az előző jobban tetszett,átláthatóbb volt.. :(

6 hónapja
#2060
Polcsi 2
reply to kaloriabazis's post #2045
Kedves Kaloriabázis adminok!
A masik fórum csoportban "Hibák az oldal működésében" napok óta többen várunk legalább válaszra, majd nyilván segítségre az oldal használatával kapcsolatban.
Nagyon jó néven venném, ha az oldal támogatojaként (asszem ezért is fizetek..) valaszolnátok ha problémát jelzünk.
Szeretettel várunk benneteket a másik csoportban valaszokkal, segítséggel számunjra!
Köszönjük!

6 hónapja
#2059
lorantferenc
Most néztem meg, hogy a belépésnél a nevem mellöl eltünt a prémium jelzés. Lehet, hogy valami félreértés van? december 13-án átutaltam a tagdijat. Kérnék valami visszajelzést. Köszönöm


2016.12.13
kedd
átutalás -elektronikus bankon kívül
Kalóriabázis
HU42 1620 0120 0015 5155 0000 0000
könyvelt
-4 500 HUF

6 hónapja
#2058
lorantferenc
szeretném megkérdezni, hogy prémium befízetés után hol találok kodot, mert eddig ezt nem találtam meg. ebben kérek segítséget. Köszönöm

6 hónapja
#2057
FrauBubus 538
Amellett, hogy köszönet azért, hogy az oldalt ingyen lehet használni és valóban hasznos, nem csak marketingfogás az ingyenesség mint sok ingyenesnek feltüntetett oldalon (aztán útközben derül ki hogy sok funkció fizetős), nekem ez az új design nem tetszik. A régi számomra szebb-barátságosabb volt. Igazából azonban meg lehet majd szokni mint sok mindent. Számomra a fő, hogy jól funkcionál és hogy ingyenes (bár mondjuk minimális "előfizetési díjat" szerintem megérne ill. ki lehetne bírni, de nem akarok tippet adni). További sikeres munkát és köszönöm hogy vagytok! Kellemes ünnepeket!

6 hónapja
#2056
mitos
Tabletten nem lehet beírni az értékeket ha asztali verziót használok! Kár volt a jól bevált és működőképes verziót elrontani. Sajnos elkezdtem keresni egy új appot, de lehet, hogy csinálok egyet.

6 hónapja
#2055
olahgabi 123
Sziasztok! Nekem a régi megjelenés jobban tetszett, a mobilon se nagyon szeretem ezt a formát, de biztos meg fogom szokni. Amúgy nagy köszönet az oldal működéséért, nagyon sokat segít a kalóriaszámlálásban, étkezésben.

6 hónapja
#2054
elenabibi
reply to kaloriabazis's post #2045
köszönjük , jó ez is :)

6 hónapja
#2053
DiaT 2
Semmi bajom az új kinézettel, a vastag, fekete keretek kivételével. Azt kicsit soknak találom. De mindent megtaláltam eddig amire szükségem volt, nem okozott próblémát a keresés. Az oldal egyébként nagyon jó, örülök, hogy van és használhatom.

6 hónapja
#2052
tiborgabor 8
reply to 310583's post #2051
Tökéletesen igazad van!

6 hónapja
#2051
310583 611
Hat minden ujat meg kell szokni!Van aki azert reklamal, mert nem talal valamit, ami most mashol van ( majd megkerul), van akinek a szinek nem tetszenek, vagy a betuk, vagy akarmi, cask bele lehessen kotni abba, amit mas dolgozik a MI javunkra, ingyen, vagy max apro penzert ( premium). Vajon a sok elegedetlenkedo ( tisztelet a kivetelnek, vagyis azoknak akik valos dolgokat - hibakat jeleznek) tenne bele idot-munkat embertarsaiert?Ez nem egy meregdragan arusitott csoda-fogyoszer, amire a sok penzt kiadtuk es most sirunk, hogy nem valt be es kidobott penz volt! Ezt barki ingyen hasznalhatja, es ha nem tetszik felreteheti es kesz, nem veszitett semmit, cask epp nem is nyer ! Halas koszonet az uzemeltetoknek a munkajukert es turelmukert!

6 hónapja
#2050
platinakuka 282
reply to kaloriabazis's post #2045
Nekem tetszik az új design, annyival nem lett másabb, hogy ne lehessen megszokni (mondjuk én alapból inkább az appot használom) :)
Csak egy kis mini-kérdésem lenne, esetleg tervbe vehető-e majd valamikor, hogy egy átlagos kalória-bevitelt is tudjunk nézni, vagy kalóriamérleget (pl regisztráció óta, vagy adott hónapban, vagy esetleg választható időszakra vetítve)?

További sok sikert a munkához!! ^^

6 hónapja
#2049
Lousha
Plusz az új betűtípussal nem csak az étkezéseket, de a fórumot is sokkal olvashatóbbnak találom, ami nekem, aki kiskora óta vacak szemmel élek, egy igazán pozitív fejlemény.

6 hónapja
#2048
Lousha
reply to Frankiboy66's post #2046
Már legalábbis te. Én például nem kérem. Gyönyörűen látom egy pillantással, hogy a nap során hol került be a legtöbb ch például, minden látszik számszerűen is, amire kíváncsi lehetek, egyszerű kezelni, és még jött egy állati kényelmes plusz funkció is a teljes étkezés mentésével. E mellett az egyetlen aprócska negatívum, hogy az új étel meg új recept gomb eléréséhez most eggyel több gombnyomás kell, na bumm.

6 hónapja
#2047
Lousha
reply to kaloriabazis's post #2045
Nagyon nehéz melót vettél anno a nyakadba ezzel az oldallal, minden elismerésem, hogy még most is van benned kitartás :)

6 hónapja
#2046
Frankiboy66 254
KÉRJÜK VISSZA A RÉGIT!!!!!!!!!!!!!!!

6 hónapja
#2045
kaloriabazis 1
Annyit mondhatok, hogy majd pár nap múlva kiteszek egy közvélemény kutatást és ha az jön ki, hogy a többség a régit szeretné visszakapni, akkor... kitalálok valamit. Egyébként sokkal kisebb változtatásokért is több negatív kritika szokott érkezni, úgyhogy ezt a várakozásaimhoz képest még mindig pozitívnak ítélem (mindamellett természetesen a negatív kritikákat is köszönöm és maximálisan tiszteletben tartom).

6 hónapja
#2044
fajalatt 2
Kedves Fejlesztők és mindenki!
Nagyon klassz lett, nekem tetszik, hogy a mobil applikációval megegyező. Biztos nagyon sok munka volt benne. Csak így tovább, köszönjük szépen!!!!

6 hónapja
#2043
Gisie22
Ez a megjelenés borzasztó! Kiég a szemem te jó ég... A régi sokkal egyszerűbb és minimalistább volt, a jelenlegit nem is látom rendesen a telefonon, és zavaróak az éles markáns színek. Remélem, hamar változik!

6 hónapja
#2042
jazzman 533
Ezeregy alkalmazást láttam és használtam már a PC-n, ez abszolút nem felhasználóbarát. Lehet hogy az összetevők egyenkénti mutatása valakinek nagyon fontos, de ezzel a megjelenéssel melléfogtak a fejlesztők.Ez az okos mobilos kinézet az asztali PC-n nem előnyös. Ez persze személyes vélemény.

6 hónapja
#2040
Lanya 154
Nekem a régi oldal jobban tetszett. Ez nagyon "falanszteres".

6 hónapja
#2039
Lousha
reply to 310583's post #2037
A plusz egy annyit jelent, hogy tamaogatom a javaslatot, meg egy szavazat ugyanerre, irjal hozza meg egy embert, aki ennek orulne.

6 hónapja
#2038
kaloriabazis 1
reply to tiborgabor's post #2035
Szia, nem értem ezt, tudnál képet küldeni róla, hogy lássam?
Én küldtem neked emailt, hogy hogy kéne kinéznie, nálad nem úgy néz ki?

6 hónapja
#2037
310583 611
reply to Lousha's post #2033
????

6 hónapja
#2036
tiborgabor 8
reply to kaloriabazis's post #2034
Köszi, megtaláltam az új recept (étel) felvitelének módját!
Egyébként szimpatikus a fejlesztés, köszönet érte, majd megszokjuk -- mint minden új dolgot!

6 hónapja
#2035
tiborgabor 8
reply to kaloriabazis's post #2034
Szia!
A sáv nem minden esetben teljes. Ez azért zavaró, mert pl a szénhidrátnál a 115 kal-ból a sávban csak az egyes van benne, s nehezen látható.
A másik probléma OK.
Még egy kérdésem van: uj receptet hogyan tudok felvinni?

Köszi.

6 hónapja
#2034
kaloriabazis 1
reply to tiborgabor's post #2028
Szia!
Nem pontosan értem a kérdésedet.
Lehet, hogy nálad nem jelenik meg jól a kocka?
A színes mezők egy-egy sávot jelölnek, ami grafikusan kifejezi az adott tápérték arányát.
Tehát szándékosan nagy a mezőkön belül a világos rész.
Nálad nem így látszik, vagy miért zavaró ez?

Másik kérdésedre a válasz: a sor végén megtaláltad a "..." menüből nyitható lila nyilacska gombot, amivel újraehetsz valamit napon belül is?

6 hónapja
#2033
Lousha
reply to 310583's post #2032
+1

6 hónapja
#2032
310583 611
reply to kaloriabazis's post #2026
Koszonjuk a befektetett idot, munkat. Otletnek ami meg hasznos lenne, egy olyan funkcio, ami segit elore tervezni: a mai etkezesembol bizonyos eteleket at tudjak vinni masnapra ( pl. ha megfozok egy etelt tobb napra, tudjak elore tervezni holnapra, az nelkul hogy napot valtsak es ujra beirjam). Boldog Karacsonyt es Boldog, sikeres Uj Evet Kivanok

6 hónapja
#2031
310583 611
reply to tiborgabor's post #2029
ezt ugyanugy lehet, mint eddig, az Ujeaettem gomb segitsegevel, azutan cask kell javitani az etkezest es a mennyiseget

6 hónapja
#2030
aaronsixty 2
Miért kellett ez az új design? Eddig határozottan elkülönültek az étkezések. Nem ezzel voltak problémák!

6 hónapja
#2029
tiborgabor 8
Folytatva az előző hozzászólásomat: jó lenne megoldani, hogy ha ugyanazt az ételt fogyasztom egy napon többször (pl. kenyeret, este, reggel) ne kellene beírni kétszer, hanem két (vagy több) lehetőséget is ajánljon fel a választási panel.

6 hónapja
#2028
tiborgabor 8
Sziasztok! Az új verzióban zavaró, hogy az elfogyasztott étel fehérje, szénhidrát és zsírtartalmára vonatkozó adatokat tartalmazó kocka kicsi, a színes mezők nagysága különböző ( csak a tápanyag betűjele alatt van, részben fedi a tápértékeket is, az egész sorban megjelenik).

6 hónapja
#2027
Lousha
reply to csaboapo's post #2025
Az nem tűnt el, csak el van dugva kicsit. Ha már használtad a mobil verziót, könnyebb megtalálni: a Mit ettél? sor végén kattints a pontocskákra, az alatt rejtőzik az Új étel és Új recept.

6 hónapja
#2026
kaloriabazis 1
Sziasztok, minden fejlesztésnél vannak felmerülő problémák, akármennyit tesztelünk előtte, ez ezzel jár. Kérlek a mai nap legyetek türelmesek, dolgozunk rajta.

6 hónapja
#2025
csaboapo
A jó dolgoktól -kérlek- ne fosszál meg!
Az előzőekben még fel tudtam vinni saját ételeket. Ez nagyon fontos, ha ténylegesen használni akarom a programot, s nem csupán játszadozni. Ha ez mondjuk -gazdasági okokból- csak a fizetős verzió tudja, úgy hajlandó vagyok fizetni érte, de ha nem, letörlöm a mobilomról.

6 hónapja
#2024
dezso0724 344
Így első ránézésre a megújult oldal nekem tetszik, sokkal kultúráltabb, letisztult lett. Szerencsére én már csak súlytartásra használom, és egyébként sem voltak hűdenagy elvárások, csupán egy rendesen, megbízhatóan működő oldalt szeretnék mind PC-n, mind mobilon. Ez úgy vélem számomra teljesült. Köszönöm a befektetett munkátok.

6 hónapja
#2023
Laci00001
Jó lenne ha az ételeket be lehetne írni vonalkóddal.

7 hónapja
#2022
Soci 83
reply to kaloriabazis's post #2014
"hamarosan újraírjuk a számlálót, hogy ne nullázzon ilyen kegyetlen módon."

Ez a hamarosan mikorra várható?


7 hónapja
#2021
drisztina
reply to gubilaci's post #2020
Igen, ez valóban megnehezíti a keresést. Azonban míg nem történik változás, érdemes a "mit ettél" felvitelekor kedvencekbe rakni a rendszeresen használt/kedvelt/fogyasztott stb. ételeket. Ezzel a kereséskor előre kerülnek az általad felvitt/elfogadott receptek/ételek.

7 hónapja
#2020
gubilaci 181
Visszanézve látom, hogy volt már két éve is és három éve is ötletként itt a fórumon, de még nem történt változás a keresés ügyében. Vagy én nem tudom a trükköt.
Most eléggé megnehezíti a keresést, hogy komplett szöveget keres és nem szavanként, azaz csak pontos egyezés mellett találja meg a keresett ételt és pl. fordított sorrend esetén nem.
Nagyon hasznos lenne, ha intelligensebb lenne a keresés és a szavak sorrendjétől függetlenül is hozna találatokat.
Pl. "rostos sárgabarack Penny" esetén megtalálná a "pennys rostos sárgabaracklé" -t is.
Elég tipikus, hogy az ember az adott bolt alapján keresi az ételt.

7 hónapja
#2019
ZolAnd 366
reply to drisztina's post #2018
Jó lenne megfordítani az energia táblázat sorrendjét. Minden ételen zsír, szénhidrát, fehérje sorrendben szerepel a gyártói adat.

8 hónapja
#2018
drisztina
reply to Normandie's post #2011
"Gyakran járok úgy, hogy felviszek valamit azzal a névvel, ami a bolti a csomagoláson van, aztán nem emlékszem rá, hogy hívták."

Az nem segít a keresésben, hogy az olyan (mások által felvitt, és általad helyesnek tartott) ételeket amit rendszeresen eszel, kedvencekbe rakod? Vagy a saját ételeket úgy keresed, hogy a "mit ettél" mező végén lévő kereső ikonra kattintasz? Ott csak a kedvenc/saját ételeket/recepteket látod, így sokkal kevesebb étel között kell keresned, mintha az egész bázist böngésznéd.

8 hónapja
#2017
310583 611
reply to Normandie's post #2016
Igazad van, ugy hasznosabb lenne. A mostani beallitasban ugy konnyebb, ha ramessz az Etkezesi naplora, beallitod hogy mutassa attol a datumtol amikor elkezdted a bazist hasznalni, es ott kimutatja hogy mikor volt jegyzetelve valami

8 hónapja
#2016
Normandie 9
A számlálóért köszönet. :)
Hanem a jegyzettömbbel nem megyek sokra, ha másnapra elfelejti a jegyzetemet.
Ezze az erővel a kajalistában is kereshetek visszamenőleg.
Sokkal hasznosabb lenne, ha megmaradna benne a mentett jegyzet úgy, hogy bármelyik napon állok, mindenhonnan egyformán lehessen látni.

8 hónapja
#2015
Lousha
reply to kaloriabazis's post #2014
Lajk :)

8 hónapja
#2014
kaloriabazis 1
hamarosan újraírjuk a számlálót, hogy ne nullázzon ilyen kegyetlen módon.

8 hónapja
#2013
Normandie 9
Ó, ez szuper, köszönöm! :)

8 hónapja
#2012
Sfranciska 949
Ha asztali verziót használsz, akkor a "Napi kalória keret " felett jobb sarokban a kis notesz jel. Ha mobilon szeretnéd, akkor a menü gombra kattintva a fülön találod a jegyzet szót.

8 hónapja
#2011
Normandie 9
És még egy ötlet: Nagyon jó lenne egy jegyzettömb, amibe felírhatnék kajaneveket.
Gyakran járok úgy, hogy felviszek valamit azzal a névvel, ami a bolti a csomagoláson van, aztán nem emlékszem rá, hogy hívták.
Ha ez ott a keresés mellett nyitható lenne, az nagyon paraktikus lenne.

8 hónapja
#2010
Normandie 9
Nem lehetne, hogy a számláló ne nullázódjon le három nap után? Nincs mindig időm kitölteni és ez így nagyon kényelmetlen.

9 hónapja
#2009
Anianita 7
Sziasztok!
Szeretném követni a rostot is. Ha esetleg kiegészítenétek a felületet vele a fehérje/szénhidrát/zsír min/max mutatók mellett, akár segítek is: felviszem az adatbázisba az alapanyagok között az egyes értékeket, ha engeditek.
Előre is köszönöm!

9 hónapja
#2008
fialka
A tejcukor érzékenység sokakat érint. Jó lenne ha az ételek tejcukor tartalmát is számolná az oldal.Ehhez tudnánk igazítani a laktáz enzim szükségletünket. Ezenkívül keveseket érint - igaz elég mélyen - az ételek PHE (phenilalanin) tartalma. Óriási segítség lenne, ha ezt is számolná az oldal.

9 hónapja
#2007
310583 611
reply to fialka's post #2005
beirod a MIT ETTEL-hez, mintha fel akarnad vezetni, rakattintassz a sor vegen a fazekra es megnyilik a recept. Ott talalsz egy Szerkesztes gombot, rakattintasz es akkor tudod modositani a receptedet: a felvitt nyersanyagok mennyiseget, uj nyersanyagot tudsz hozzaadni, a regiekbol torolni, elparolgas-viz mennyiseget javitani. Egyedul az etel nevet nem tudod modositani

9 hónapja
#2006
intovon 14
reply to kaloriabazis's post #1997
Szia! Remélem nem tűnik okoskodásnak tőlem, de van ötletem. (Ha annak tűnik, töröld nyugodtan.)
Látom, hogy a választott dátumot POST-ként küldöd fel. És csak onnan veszed elő, ezért ha történik oldalletöltés (pl. az étel rögzítésének, vagy mégsem gomb nyomásának hatására, akkor a mai nap jön be, mert a $_POST-ban már nincs semmi). (Sőt emiatt, ha nap választást követően frissíteni, akarok, vagy elnavigálást követően visszalépni, akkor a böngésző figyelmeztetést jelenít meg.)
Javaslom, hogy akár SESSION-be is bepakolhatnád az adott napot és onnan hozhatnád elő --> így máris a jó napra térne vissza. A felhasználóbarát kezelés érdekében pedig akár a jobbra mutató nyíl mellé egy másik gomb, ami a mai napot állítaná be, hogy egy kattintással vissza lehessen térni (persze csak akkor látszana, ha nem az aktuális nap van megnyitva).

De akár egy Fancybox, Lightbox, stb. ablakban is nyílhatna az űrlap, ami záródik, ha kész a rögzítés, és akár be is teszi a keresőmezőbe a frissen rögzített ételt/sportot, de ez már más dolog...

9 hónapja
#2005
fialka
vannak saját receptjeim. időnként módosítani kellene, de nem tudom. A saját recepteknél nem tudom megnézni az összetételt és módosítani sem tudom. Ha módosítani szeretném, akkor kitörlöm és újra írom. De ez eléggé macerás lehet sok összetevő esetén.

9 hónapja
#2004
fec82
Sziasztok! Kellene egy boríték ikon ami jelzi , ha a fórumban reagáltak a bejegyzésemre :)

10 hónapja
#2003
Amelita
Szerettem volna új sportot felvinni, mert a (gyógy/élmény)fürdőzést nem találtam. Rá kellett jönnöm h kalóriaégetést csak új ételként lehet rögzíteni negatív előjellel, és így legalább jól számol.

10 hónapja
#2002
dlaszlo
Sziasztok!

Egy javaslat: Ha átlépek egy korábbi napra, és átmásolok egy ételt az adott napra, akkor szerintem jobb ötlet lenne nem megkérdezni, hogy maradok a korábbi napon, vagy visszaugrok az aktuális napra, hanem automatikusan maradna azon az oldalon, ahol a másolást megnyomtam. Pl, mire átmásolom a reggelimet a tegnapi napról, ami 5-6 tétel, 5-6-szor kell megnyomnom a maradok az aktuális napon gombot. Inkább egy gomb kellene a korábbi napokhoz a lapzóba, hogy "Aktuális nap". Köszönöm szépen.

10 hónapja
#2001
Amelita
Sziasztok!
Nagyon hiányolom a grafinkonból a maximum zsír, szénhidrát és minimim fehérje vonalakat. Ahogy a tervezett fogyást a valódi testsúllyal össze lehet hasonlítani, úgy ezek a vonalpárok is reprezentatívak lennénnek. Rögtön látható lenne, hogy milyen gyakran és mennyivel tér el bevitt tápanyag mennyiség az ideálistól, mire kell jobban odafigyelni. És motivációnak sem utolsó.

Plííz ilyen funkciót csináljatok.

10 hónapja
#2000
tierce
reply to wolfiu's post #1976
Ez tényleg jó ötlet, velem is rendszeresen előfordul.
Valamint már többször felvetettem az ötletet, hogy az adott étkezéseknél lehetne konkrét időpontokat is írni a reggeli, ebéd, vacsora helyett. Nekem pl naponta több étkezésem van mint a megadott 5, és így sokszor utólag átláthatatlan, hogy most melyik étkezés hová tartozik. A konkurens oldalon ezt sikerült megoldani....

10 hónapja
#1999
Sfranciska 949
reply to Magdi43's post #1998
Jelöld be a "Tápanyagtartalom megadása" kockát.

10 hónapja
#1998
Magdi43
Szeretnék beírni egy kefirfajtát amit szoktam vásárolni. Nem tudom hogyan kell Nem tudom folytatni a termék nevének bevitele után. Hogyan kell bevinni a doboz adatait? Köszönöm.

10 hónapja
#1997
kaloriabazis 1
reply to dlaszlo's post #1996
Igazából úgy kéne megcsinálni mind az étel és recept felvitelt/megnyitást/szerkesztést, mintha egy felső ablakban nyílna meg, azaz ha bezárod, ugyanoda térj vissza, a háttérben változatlanul maradjon akár a rögzítési fázis akár a kereső volt megnyitva.
Ezzel az a baj, hogy a mostani külön lapon megnyíló ételes megoldással nem kompatibilis és bizonyos szempontok miatt arra is szükség van... Még gondolkodom hogy lehetne a kettőt ötvözni, hogy mindkettőnek az előnyei legyenek csak.

10 hónapja
#1996
dlaszlo
Sziasztok!

Lehet hogy már más is írta, de azt javaslom, ha megoldható, hogy "Új étel felvétele" képernyőn a Mentés vagy a Mégsem gombra kattintás után ahhoz a naphoz ugorjon vissza a program, ahol éppen álltam, ne az aktuális naphoz... Előre szoktam több napot rendelni, és szeretném egy nekifutással beírni a megrendelt ennivalót, de ez így eléggé szöszmötölős. Köszönöm szépen

10 hónapja
#1995
Baskyran
Üdv!

Arra nincs megoldás, hogy ha 2-3 napig nincs valakinek ideje felvezetni az ételeket, de utólag pótolja, akkor ne 1 napot írjon a rendszer "megszakítás nélkül" vezetettként, hanem ugyanúgy folytassa?

10 hónapja
#1994
kaloriabazis 1
reply to booknorton's post #1992
helló, hát nem értem, hogy mi szükség átmásolni, hogyha egyszer kapcsolt viszonyban vagytok, akkor eleve látod a keresőben az ő saját ételeit.

10 hónapja
#1993
Lousha
reply to booknorton's post #1992
Kapcsolt felhasználó.
Egy hasonló kérdésre egyszer azt a választ kaptam, hogy ez a funkció nem arra lett kitalálva, hogy egymásnak írogassunk be bármit, csak hogy elérjük egymás receptjeit.

10 hónapja
#1992
booknorton 16
reply to Lousha's post #1991
2. Az újraeszem funkció végülis nagyjából lefedi amire gondoltam, csak nem gondoltam bele elsőre, mikor írtam a hozzászólást. Na mindegy, viszont jobb és fontosabb ötlet: ha ismerőse vagy valakinek vagy barátja, vagy minek nevezik itt, akkor nem tudod átmásolni a kajádat az övébe, se fordítva. Pedig elméletileg bármit beírhatnál neki. És van hogy két valaki haverkodik itt és együtt esznek mégpedig ugyanazt, tehát ennek végképp lenne létjogosultsága, mert így csak az egyiküknek kell kikeresni az ételt és beírnia, és máris lemásolhatná az összes "haverja".

10 hónapja
#1991
Lousha
reply to csatikutya's post #1990
Nem feltetlenul. Elore tervezni nem tudsz vele, csak mara tudsz masolni marol, vagy holnapra valamelyik elozo naprol.

10 hónapja
#1990
csatikutya 613
reply to booknorton's post #1989
Az első tetszik, a másodikat az újraeszem funkció megoldja.

10 hónapja
#1989
booknorton 16
1. Szerintem hasznos lenne ha le lehetne fényképezni és feltölteni egy-egy étel csomagolásának mindkét oldalát. Pl egy szeletelt sajt csomagolásának az elejét azért, hogy felismerjük, és a hátát azért, hogy ellenőrizhető legyen a kalóriája, illetve az adatai. Ez tuti nagyobb tárhelyet igényel, de szerintem megérné, hogy az ember ráviszi a kurzort 1 ételre és egyből látja hogy arra gondolt-e. Ugyanúgy lehetne értékelni, hogy a kép és a felvitt adatok összhangban vannak-e.

2. Az "ételmásolásnál" tehát hogy "ma is ezt ettem", logikus lenne ha a következő napra (vagy akár dátumot beállítva másik napra/napokra) át lehetne vinni az adatot, így nem kéne kikeresni, megint ugyanazt az ételt. Elvégre van hogy az ember több napon át ugyanazt eszi, hiszen egy bevásárlásnál van hogy elkészül egy nagy adag húsleves, és ugyanazt eszi az egész család több napon keresztül

10 hónapja
#1988
Kiscerkof
Sziasztok! A vízfogyasztással kapcsolatban, nem tudom, írta-e már valaki, de be lehetne állítani, hogy testedzés esetén magasabb legyen a helyes vízmennyiség bevitel határa.

10 hónapja
#1987
mrfree
Szerintem jó lenne, ha a grafikonra rá lehetne tenni a kalória bevitelt és a kalóriaégetést is.

11 hónapja
#1986
Soci 83
Továbbra sem értem, miért nem lehet az idő mondjuk 3 nap... nem akkor van a gond, ha tudom előre, hogy nem leszek net közelben, hanem amikor nem tudok rá készülni.
De tudomásul veszem, hogy csak nem.

11 hónapja
#1985
kaloriabazis 1
Ha tudod előre hogy el fogsz utazni, akkor megteheted, hogy előre beírsz az elutazásodra egy-egy ételt (ugyanúgy mint az elmúlt napokra, a jövőbeli napokra is tudsz előre rögzíteni), ezzel nem fog nullázódni az eddigi naplód.

11 hónapja
#1984
Normandie 9
A nullázással nekem is bajom van, most úgy próbálok úrrá lenni rajta, hogy beviszem előre a reggeli kávékat. Az úgyis mindig van.

11 hónapja
#1983
Normandie 9
Lousha, köszi, ez jó ötlet. :)

11 hónapja
#1982
Soci 83
reply to drisztina's post #1981
Köszönöm, ezt tudom, de ha pénteken nem tudom előre beírni (időhiány miatt), akkor hétfőre már nulláz.

11 hónapja
#1981
drisztina
reply to Soci's post #1980
Ha pl. pénteken berögzítesz szombat, vasárnapra valamit, azt hétfőn felül tudod írni :)

11 hónapja
#1980
Soci 83
Sajnos gyakran nem tudok hétvégén nethez jutni, ezért a napi számlálom gyakran nullázódik. Lehetne egy kicsit nagyobb, mondjuk 3 napos "türelmi idő", hogy visszamenőleg rögzíteni lehessen? Tudom, nem létkérdés...de olyan jó lenne:)

11 hónapja
#1979
Lousha
reply to Normandie's post #1978
Ezt kertuk mar tobbszor. Egyelore nem valosult meg. Ugy tudod megoldani jelenleg, hogy eloszor felviszed a tortalapot receptkent, mint altalaban. Ez megadja neked a 100 grammra vetitett kaloria- es tapanyagertekeit. Ez utan felviszed etelkent, nem receptkent, a receptbol megkapott kaloriaertekekkel. Onnantol pedig hasznalhatod alapanyagkent egy uj receptben. Maceras, de jelenleg nincs jobb.

11 hónapja
#1978
Normandie 9
Sziasztok!

Nekem az okoz gondot, hogy nem tudom a saját receptjeimet felhasználni újabb recept felviteléhez. Pl. paleo tortalapot külön receptként vittem fel, mert úgy többféle tortához is felhasználhatnám, de nem nem választható...

11 hónapja
#1977
sinnesro 62
reply to wolfiu's post #1976
Ki lehet választani. Ott, ahol van, hogy MA, vagy a nyilakkal lépkedsz, vagy dátumot választhatsz.

11 hónapja
#1976
wolfiu
Sziasztok! :)
Szerintem jó lenne egy olyan opció, ahol belehetne állítani a nap kezdetét és végét. Sokszor éjfél után fekszem és akkor viszem fel az aznapi dolgokat. De így nem az előző naphoz számolja a dolgot. Esetleg naptáras módszerrel kilehetne választani, hogy melyik nap is ettem az adott dolgot.
Köszönöm!

11 hónapja
#1975
ZolAnd 366
reply to feketeinci's post #1974
Köszönöm az információt.

11 hónapja
#1974
feketeinci
reply to ZolAnd's post #1972
Ha jól emlékszem az Információ fülön a Hírekben van leírva az, hogy bárki jelentkezhet, aki kedvet érez és van ideje rá olyan segítségre, hogy ellenőrizgesse a felvitt adatokat, recepteket. Magyar Máténak kell írni...az email is ott van, de azt elfelejtettem. Vannak páran akik ezt csinálták vagy csinálják....Gonoszka1 tudom hogy csinálta, még pár hónapja is olvastam tőle visszajelzést hogy valamit javított.
Igaz már elég ritkán van velünk, vagy csak ritkán ír....nem tudom.

Ezek az "ellenőrök" adták, adják a sárga ok-t egy-egy felvitt ételre vagy alapanyagra.

11 hónapja
#1973
Rafa 1
Hello,csinalhatnatok olyat is,hogy irja a fontosabb vitamin,asvanyianyagok bevitelet es a rostokat es jelezze ki ha valamibol tul sok vagy tul keves.

11 hónapja
#1972
ZolAnd 366
reply to feketeinci's post #1971
Igen, világos. Mitől (kitől) lesz mellette "sárga OK" jel? Egyébként a kirívóan rosszakat próbálom javítgatni, a hozzáférhető táblázatok alapján.
A megivott folyadék ajánlásának akadályát továbbra sem látom. A napi keretbe nem számítandó bele az élelmiszerek víztartalma, csak a kifejezetten MEGIVOTT.

11 hónapja
#1971
feketeinci
reply to ZolAnd's post #1970
Bekerülhet a közös adatbázisba, de csak akkor, ha sárga ok jel van minden összetevője mellett.
Nagyon sok recept van fenn, és nagyon sok rosszul van fenn, így egy cseppet se sajnáld hogy nem számolsz elrontott receptekkel....vidd fel a sajátodat, azt meg tudod tenni bármilyen hozzávalóval.
Nincsenek a receptekben jól kezelve a VÍZ -zel kapcsolatos dolgok mint pl. az elpárolgás, vagy sok esetben a főzővíz.
Nem olvasod el a receptet, csak kiválasztod a neve alapján, és már borult is a napod és nem is tudsz róla.

11 hónapja
#1970
ZolAnd 366
Már emilben leírtam, persze válasz nem jött rá. Itt is megemlítem, hogy ha már számoljuk a folyadékot, akkor annak értelmet is lehet(ne) adni. Pl. a 60 éven felülieket figyelmeztetni, hogy "MA KEVÉS FOLYADÉKOT ITTÁL!". Az alsó határ nyáron 3l/nap, télen 2l naponta.
Még egy kérdés: miért nem lehet megoldani, hogy saját receptet is közkinccsé lehessen tenni? Főleg akkor, ha egyébként az alkalmazásban szereplő alkotóelemekből (adatokból) van összeállítva.

12 hónapja
#1969
VampireLady
Sziasztok!
A mérőszámoknál tök jó lenne, ha testzsír százalékot, testvíz százalékot meg izomarányt is lehetne rögzíteni. Sokaknak van olyan mérlege, ami ezeket kiírja, és sokszor hasznosabb, mint a kilók száma önmagában.
Az oldalból ez az egy hiányzik nekem, de nagyon :)

12 hónapja
#1968
teper
reply to Katalin63's post #1967
Szia,
Pontosan nekem sincs meg, hogy hol vagy elakadva, de innen igy levelet sajnos/nem sajnos, de nem tudsz kuldeni.
Talan arra gondolsz, hogy valahol olvastal tole valamit, akkor ott alul kattansz a "valasz" gombra, felul a szerkeszto mezoben irsz neki, amit minden forumolvaso is latni fog. Igy majd Bojt tudni fogja, hogy az neki szol. De igazi levelet, face to face, nem tudsz elnyomni. Vagy nem ez van, de ez biztos.

Honnan szeretnel levelet kuldeni? Milyen, melyik alkalmazasbol, mit latsz magad elott amikor a levelet szeretned elkuldeni?

12 hónapja
#1967
Katalin63
Bojtikának akartam levelet írni 4 szer próbálkoztam és a küldésre kattintottam rá de semmi.

12 hónapja
#1966
feketeinci
reply to Katalin63's post #1965
Nem világos, hogy milyen levelet nem tudsz írni.
Hozzászólást tudsz írni, mert már 2-t írtál.
Kinek nem tudsz levelet írni?

12 hónapja
#1965
Katalin63
Ma kb 4 levelet írtam és egyik se ment el. Miért? Jó lenne ha lenne egy mentési program mert 9 óra óta próbálkozom és semmi. Mit tegyek?

12 hónapja
#1964
teper
"Megengedőbb", (egyik amit találtam: RMR-t kajálást követően 3-4 órával mérnek, és ez 2-5%-al magasabb a BMR-nél) igen, vagyis elméletileg többnek kellene lennie mint a BMR-nek, de a furcsaság az, mint már írtam, hogy nálam a mérlegen alacsonyabb az RM Kcal érték mint a Bázis BMR Kcal. Vagyis vagy a japcsik vagy a Bázis, nem sokkal de elszámolja magát. Viszont miután teljesen szubjektív a valós és eredményes keretbeállítás, pláne, hogy BMR-t is többféleképpen lehetséges kiszámolni, ez még simán beleférhet.

12 hónapja
#1963
Lousha
reply to maya26's post #1962
Amennyiben nem vagy 100 centi és 22 kiló, nagyon nem teszed jól, hogy "betartod" az 1000 kalóriát. A Kötetlen csevegés topikban a 6932. és 6933. számú hozzászólások eligazítanak, mellé pedig olvasd el felül a menüben található infókat is arról, hogyan működik az oldal. Sok sikert!

12 hónapja
#1962
maya26
szia,en csak azt nem ertem hogyha 1 hete csinalom es bevan allitva az elet celom fogyas hetente akkor miert ne mmutatt semit a merleg miert all ugyan anyiba mindig??betartom az 5 szor etkezes es 1000 kaloriat es melleje torna ,akkor hol hibazok jo lenne ha valaki megirna ... koszonom

12 hónapja
#1961
zalavaari
Köszi, közben magam is utánanézegettem.

Szóval ahogy látom az RM és RMR ugyanaz (Resting Metabolism, Resting Metabolic Rate).
Viszont ez nem ugyanaz, mint a BMR. A BMR ugye azt takarja, hogy mennyi kalóriát fogyasztasz, ha 24 órán keresztül fekszel, az RMR-ről meg itt-ott annyit írnak, hogy "ennél valamivel megengedőbb", így egy kicsivel magasabb értéket jelent.

Szóval végül arra jutottam, hogy maradok az oldal által számolt értéknél.

12 hónapja
#1960
teper
Az OMRON BF511 RM Kcal-t mér, azaz a magyarázatuk szerint nyugalmi anyagcsere. Nem keresgéltem, de megérzésre azt gondolom, hogy nem fogsz találni "RMR"-t. Nyugodtan hagyatkozhatsz az Omronodra, azon belül az RM-re, jó mérlegnek tartom, de hagyatkozhatsz a Bázisra is, tök x. Ha túl gyorsan fogysz emelsz kis CH-t, ha lassan menne, kicsit csökkentesz rajta, így is úgy is szórakozni kell majd vele. A BMR-t legalább 3 féle módon lehet kiszámolni, a Bázis javára, az Omron között nekem is mindig van 50-80Kcal különbség, ezért a kettő átlagát tartom.

UpDate: tévedtem, úgy tűnik, ilyen is van (Resting Metabolic Rate), de szerintem ez ugyanaz mint a BMR.

12 hónapja
#1959
Lousha
reply to zalavaari's post #1957
Nincs mit.

12 hónapja
#1958
zalavaari
reply to Lousha's post #1955
Elnézést, ez nem BMR-t, hanem RMR-t mér... nem vagyok tisztában a különbséggel, szal megyek is guglizni....

12 hónapja
#1957
zalavaari
reply to Lousha's post #1955
Köszi az ötletet!
(BMR-t egy Omron BF-511 készülékkel mértem)

12 hónapja
#1956
Klarno
reply to feketeinci's post #1949
Szia!

Nem, nem akarom exportálni, csak hetente 2x ránézni a grafikonok közt az elmúlt időszak kalóriabevitelére. Mindent meg tud mutatni a rendszer grafikus formában, leszámítva ezt az alapvető értéket :-o

1 évé
#1955
Lousha
reply to zalavaari's post #1954
Honnan van ténylegesen lemért értéked?

Nincs jelentősége egyébként, olyan napi keretet adsz meg, amilyet szeretnél. Általában azt szoktuk javasolni, hogy BMR+100 legyen a keret (értelemszerűen súlyváltozással arányosan, tehát ahogy fogysz és csökken a BMR-ed, úgy ezt a keretednek is követnie kéne), vagyis ha mondjuk a gép azt mondja, hogy 1456 a BMR-ed, de te meg tudod, hogy 1560, akkor addig variálj a heti fogyás megadásával, amíg 1660 nem jön ki napi keretre, és készen is vagy.

1 évé
#1954
zalavaari
Sziasztok!

A cél beállításánál a BMR jelenleg automatikusan számolódik egyéb megadott adatokból, kézzel megadni pedig nem lehetséges. Egy ténylegesen lemért érték viszont ha rendelkezésre áll, feltételezem pontosabb, így szerintem jó lenne, ha ilyenkor azt kézzel is be lehetne írni.

(kezdő vagyok a témában, nem tudom hány féle képpen szokták ezt számolni, de esetemben az oldal által kiszámolt érték, és a ténylegesen lemért érték között 5% különbség van - feltételezem, hogy egy ilyen készülék több szempontot is figyelembe vesz)

Üdv,
Márk

1 évé
#1953
komigeri 4
Sziasztok!

Aki már utána nézett, vagy netán tájékozottabb a kalóriát és a táplálkozást átkaroló témákban az biztos ismeri a napi étkezésekre %-osan vonatkoztatptt kalóriabevitelt.

Aki nem ismeri gyorsan leírom:
Reggeli: 25%
Tízórai: 10%
Ebéd 35%
Uzsonna: 10%
Vacsora: 25%

Ezektől az értékektől +-10%-ot el lehet térni.

Na akkor jöjjön az ötlet (bár lehet aki idáig elolvasta már rájött :D).
Be lehetne ezt állítani az oldalon, vagy a cél megadásánál automatikusan %-os arányra bontaná az oldal, hogy mennyi lenne a javasolt tápértékbevitel.
Szerintem ez úgy lenne a legjobb ha ezt csak akkor mutatná az oldal ha valaki használja a "Mikor etted?" funkciót.

Remélem nagyjából érthetően írtam le!

Várom a visszajelzéseket legyen az pozitív, vagy negatív!

Mindenkinek szép napot!

Komi

1 évé
#1952
Pillapuszi
Köszi Lousha :)

1 évé
#1951
Lousha
reply to Pillapuszi's post #1950
Beallitod, hogy heti fogyas merteke minusz valamennyi, pl. -0.5 kg.

1 évé
#1950
Pillapuszi
Sziasztok! A célok megadásánál miért csak fogyást lehet beállítani? Én hízni szeretnék, izomban, tulajdonképpen többet kell ennem, mint előtte. Vagy hol lehet ezt beállítani? :)

1 évé
#1949
feketeinci
reply to Klarno's post #1948
Szia!
Eszközök -> Étkezési napló -> Exportálás
Nem nézed be, csak még nem olvastad végig az oldalt.
Sok hasznos info van a Hírek fülön is, bár ez régi hír, de hasznos.

Vagy nem ezt akartad látni?

1 évé
#1948
Klarno
Sziasztok!

A statisztikák (grafikon) közt miért nem találom azt az alapvető kimutatást, mely a napi össz bevitt kalóriámat mutatja? Nincs ilyen, vagy csak én nézek be valamit?

Köszönöm: Arnold

1 évé
#1947
msinka
Az iOS alkalmazás elkészítésének én is örülnék!

1 évé
#1946
msinka
Jó lenne, ha ketten ugyanazt esszük pontosan, akkor át lehetne másolni az egyik felhasználótól az engedélyezett másik felhasználóhoz. Most elég komplikált beírni minden hozzávalót.

1 évé
#1945
akkata
iOS mobilalkalmazás nincs véletlenül tervben?? :-) Nagyon hasznos lenne

1 évé
#1944
Fuxos 23
Jó lenne, ha visszamenőleg módosítani lehetne az elégetett kalóriaszámot. Okospánttal elég jó össze lehet gyűjteni a pontos adatot. Jelenleg mindig hozzáadok annyi sétát (amit egyébként is űzök), hogy az elégetett kalóriák (automatikusan utalt) megegyezzenek a ténnyel. Egyébként, nagyon jó progi....szerintem alkalmazást is kellene írni. Nagyon nagy hiánypótló lenne, különösen ha angolul is megvolna. Hajrá!
P.S. Gondolkodom a prémium vásárlásán.

1 évé
#1943
Kamikazeman
Sziasztok!
Nagyon nagy keres lenne, a meroszamok koze betenni a testzsir, izom es zsigeri zsir megadasat?

1 évé
#1942
Tiktor 16
Sziasztok!
Hasznos lenne számomra, ha a napforduló idejét meg lehetne változtatni. Gyakran éjszakás műszakban dolgozom, ilyenkor trükközni kell a bevitt adatokkal. Szerencsésebb lenne, ha be lehetne állítani éjfél helyett mondjuk reggel 6 órát.

1 évé
#1941
Lousha
reply to negyvenot's post #1940
Mindig tanul az ember :)

1 évé
#1940
negyvenot
reply to Lousha's post #1938
és tényleg ;)

1 évé
#1939
vadafonya 410
reply to feketeinci's post #1936
kipróbáltam. az összes kedvencet felhozza... nem csak a recepteket :(

1 évé
#1938
Lousha
reply to negyvenot's post #1937
Hátöööö... Ez már igen régóta elérhető fícsör, prémiumtól függetlenül. Eszközök, Beállítások, pipa ki a Főoldali kép és oldalstatisztikák megjelenítése mellől.

1 évé
#1937
negyvenot
prémium feature lehetne még a böngésző verzióban a nagyméretű "Ha több kalóriát égetsz el, mint amit beviszel, fogyni fogsz!" kép kikapcsolhatósága

1 évé
#1936
feketeinci
reply to vadafonya's post #1935
Főoldal, Mit ettél sor üresen, és a végén a nagyítóra kattintasz.
Úgy tudom ilyenkor a saját receptek jönnek elő.

De megpróbáltam most megnézni (pár napja is néztem valamiért) de sokkal többet hoz.....szerintem a kapcsolt felhasználók receptjei egy helyen vannak így.

1 évé
#1935
vadafonya 410
Sziasztok, tud vki abban segíteni, hogy az általam felvitt recepteket egyben meg tudom e nézni valahol. Találok e listát erről, vagy csak ha beírom a keresőbe... Mi van, ha fél év után mondjuk elfelejtem, milyen néven mentettem... Akkor hogy tudom megnézni? Köszi, Kata

1 évé
#1934
vadafonya 410
reply to MaraNWN's post #1927
ennek én is hasznát venném szerintem :)

1 évé
#1933
apro
Sziasztok, kismama vagyok és vegetáriánus. Jó lenne, ha a napi energiaszükségletet és tápanyag összetételt kismama verzóban is lehetne használni. Elképzelhető, hogy a nagyon közeli jövőben lesz ilyen lehetőség az oldalon? Köszönöm

1 évé
#1932
vadafonya 410
Sziasztok, a mérőszámok közé szeretnék olyat, hogy testzsír %, izom % víz % csont%. Akinek van ilyen mérlege, mint nekem is, hasznát tudná venni, hogy változnak az arányai. Köszi.

1 évé
#1931
solviana
Sziasztok! Fejlesztési javaslat: jó lenne ha az oldal nem lenne használhatatlanul lassú :)

1 évé
#1930
negyvenot
reply to 310583's post #1929
lehet, hogy félreérthető voltam, nem a fórumot kéne kettébontani, hanem magát az étel/ital kezelő alkalmazást és annak adatbázisát. persze csak ha ez technikailag kivitelezhető

1 évé
#1929
310583 611
reply to negyvenot's post #1928
Igen, csakhogy amikor mi kezdok voltunk bizony nagyon jol jot a forumon a regi bazislakok tapasztalatait olvasgatni! Akkor most ezt nem adnank tovabb az ezutani ujjaknak? Ok kulon forumon lennenek- ahol esetleg mindenki kezdo?? Hat szerintem nem lenne fair!Meg akkor sem, ha neha bosszankodunk mert az oldal le van lassulva, amugy meg a premium-tagsag elegge szimbolikus osszeg, annyi tamogatast boven megerdemel az oldal!!

1 évé
#1928
negyvenot
Először a hibákhoz írtam, de igazából fejlesztési javaslat:

Az például egy elég jó prémium feature lenne, ha a prémium userek egy másik instancián futnának másik adatbázishoz kapcsolódva, és ezzel párhuzamosan az új fejlesztési verziók csak akkor kerülnének teritésre a prémium instanciára, ha már az bevált a többi felhasználónál. igy a fizető userek úgy éreznék, hogy kapnak valami igazán minőségit is a pénzükért, nem csak reklámmentességet. ilyen módon pl a prémium userek kimaradhatnának a most hétvégén felmerült lassulás/bad gateway/felvihetetlen kaják problémába.

1 évé
#1927
MaraNWN 134
Ha valaki már írta, elnézést, nem olvastam el az összes korábbi bejegyzést. Nagyon jó lenne, ha az "újraeszem" gomb nem csak az aktuális napra vonatkozna, hanem lehetne előre is tervezni vele. Ha holnap majdnem ugyanazt szeretném enni, mint ma, csak egy-két dolgot változtatnék rajta, akkor nem kellene egyesével fölvinnem mindent újra, hogy lássam előre, beleférnek-e a változtatások. Köszönöm, ha megcsináljátok! :)

1 évé
#1926
bio79 44
Sziasztok
Nem talaltam megfelelo topikot igy ide irom kerdesem.
Vegere ertem egy dieta idoszakomnak amit beallitottam. Viszont innentol hiaba vezetem tovabb a napi bevitelt, es hiaba irom be a napi sulyomat, a sulyomat mar nem regisztralja nem frissiti. Ilyenkor az egyetlen megoldas hogy ujra kezdek egy uj cel beallitassal? Ha igy teszek mi tortenik a szamlaloval a nevem mellett? Eltunik es kezdi ujbol a napokat szamolni vagy folytatja?

1 évé
#1925
Lousha
reply to Lousha's post #1924
Oke, rajottem, hogy ha mobil verzioban nyitom meg oket, akkor nyomtathatobb formatumot kapok.

1 évé
#1924
Lousha
Hasznos lenne a receptekhez egy nyomatatasi funkcio. Jelenleg ha megnyitok es kinyomtatok egy receptet, akkor a fele lemarad.

1 évé
#1923
Lousha
Szuper lenne, ha recept/etel torlesenel kerne a rendszer megerositest. Nem eloszor fordul elo, hogy telefonon szeretnek megnyitni egy receptet, es mivel a gombok baromi kozel vannak egymashoz, megnyitas helyett torlom. Nem vicces...
Alternativa lehetne, ha a listaban nem lehetne torolni, csak megnyitas utan lenne mondjuk egy szerkeszt es egy torol gomb.

1 évé
#1922
negyvenot
reply to negyvenot's post #1921
valamint a nap kiértékelése is lehetne ki-be kapcsolható. sosem használom, szintén csak helyfoglaló.

Ja és mindez főleg a mobilverziónál lenne lényeges.

üdv:
m

1 évé
#1921
negyvenot
Sziasztok

- jó lenne, ha a különböző összecsukható modulok (súly, mérőszám, grafikon) a beállítások menüben teljesen ki-be kapcsolhatók lennének, van jópár amit egyáltalán nem használok és csak foglalja a helyet.

- szintén hasznos lenne, ha a "mit sportoltál" modul összecsukható lenne, mert tipikusan reggel egyszer felviszek oda valamit, és aztán egész nap nem használom.

egyébként minden szép és jó ;)

köszönöm, ha válaszoltok.

1 évé
#1920
borzi123
Androidra szeretném ezt az oldalt alkalmazás formájában.:)

1 évé
#1919
Normandie 9
De a lejobb fejlesztés egy potméter lenne a hasunkon, amivel az étvágyat lejjebb lehetne venni... :))))))))))))))))))))))

1 évé
#1918
Normandie 9
reply to feketeinci's post #1917
Vannak mennyiségek is, nekem van egy táblázatom (jelenleg papíron), még valaha a netről szedtem le, de már nem tudom honnan. Gondolom meg lehetne találni, ha rákeresnék.
Kicsit bonyolult, mert angol mértékegységek vannak benne, elég melós lenne átültetni, de nem lehetetlen. A lényeg, hogy a pontok bizonyos mennyiségekhez vannak rendelve.
És léteznek magyar táblázatok is, de nincs bennünk sajnos olyan sok kajaféle.
Itt van viszont szép nagy darab képlet a pont számításhoz, de ezt a számítógép elvégezné helyettünk. Ezzel minden kaja pontértéke kalkulálható lenne. Nem lenne nehéz ide beépíteni, mert minden adat (kalória, fehérje, szénhidrát és zsír) rendelkezésre áll.
Talán annyit lehetne még hozzátenni az oldalhoz, hogy ezeket a mezőket új étel felvitelekor kötelező lenne kitölteni.

http://calorielab.com/news/2015/10/08/weight-watchers-pointsplus-formula/

1 évé
#1917
feketeinci
reply to Normandie's post #1916
Igazad van, keverem a szezont a fazonnal :(

Megnéztem mi is ez, ebben a cikkben:
http://www.femina.hu/fogyokura/weight_watchers_program

Nem egy tudományos szaklap, az biztos, de legalább elmagyarázta.
Szerintem ezek a pontok túl kevés infót adnak....meg nem is annyira érzem közelinek magamhoz, ha valaminek nem tudom a pontszámát, kockázatos megennem.
A mennyiségekről nem is beszélek. Értem én a pontokat...de ha kétszer annyit eszek adott pontszámú kajából akkor ugyanannyit fogok fogyni? Vagy a táblázat tartalmazza a súlyt is amit a pontszám takar? (nem láttam táblázatot)

Lehet maradi vagyok, vagy túl kevés az infóm, de nekem a számolás pontosabbnak tűnik, pedig itt is lehetnek bakik.

1 évé
#1916
Normandie 9
reply to feketeinci's post #1915
Nem, a weight watchers az ételeket látja el bizonyos pontokkal, és meg van szabva, hogy kor, súly stb. szerint hány pontot ehetsz, ha fogyni akarsz. Van a pontok számításának egy képlete is valahol, de van olyan oldal is, ami kiszámítja, csak nem magyar. Azt hiszem valahogy alapul veszi a kalóriát és a rosttartalmat.
A GI-hez nem hinném, hogy van köze, bár még az is lehet.

Nagyon hasznos lenne, legalább egy új mező az adatbázisban, ami mutatná a weight watchers pontértéket is. Nem lenne túl bonyolult, (innen nézve...) csak a számoló képletet kéne mögé tenni, és persze valahogy megjeleníteni a képernyőn is.

1 évé
#1915
feketeinci
reply to Normandie's post #1914
Ha jól értem a GI méréséről beszélsz.

Az sajna nincs meg az oldalon, de valóban jó lenne, már sokszor volt rá javaslat.

1 évé
#1914
Normandie 9
Sziasztok!

Nem lenne rossz ha beletennétek egy weight watchers kalkulátort az oldalba. Itt minden adat megvan, amiből kalkulálni lehetne. És ezzel több felhasználótok is lenne...

1 évé
#1913
feketeinci
reply to MyayMay's post #1912
Szia!
Hogy mi a sok és mi nem ebben az esetben, szerintem még az orvos sem döntheti el.
Tudnék itt bölcs frázisokat idézni, de nem akarok. Így érezted jónak a kajálást vagy magad miatt, vagy a gyerek miatt....miattatok....és kész.
Hogy miért van ez így? Mert egyénfüggő ez is, ráadásul egy egyén olyan helyzetben van, amit az orvosok sem tudnak kellő bátorsággal irányítani.

Babát vársz, meghíztál....na és? Nem tudom én mennyiről kezdtem, de vékony voltam, a végére emlékszem, 94kg.
Utána még jön egy rázós időszak, a szoptatás, amire szintén nincs recept. Vagy tudja már valaki hogy mi a szoptatós anyuka diétája? Mit ne egyen hogy ugyanannyi teje maradjon?

Miért foglalkozol most a kilóiddal? Tuti nem a bikinid miatt. Ki mondta hogy a 25kg sok? Az orvos? Ő mennyit hízott a terhessége alatt? Vagy a statisztikai átlaghoz hasonlított? TE nem vagy átlag!!!! A baba sem átlag a pocakodban!!!!
Mit hagynál el a kajálásodból? A fehérjét, a CH-t vagy a zsírt? Ugye tudod hogy mindegyiknek van jelentősége a szerveid és a baba szerveinek működésének szempontjából?
Milyen étrendkiegészítőket lennél kénytelen beszedni a "terhes diéta" alkalmával, hogy azért mindent bevigyél amire szükségetek van? Tuti hogy ezek fel is szívódnak úgy ahogy a természetes anyagok a kajából?

Szóval erre nincs és nem is lesz opció.

Most egy a feladat, egészségesre kifejlődni, bármibe kerüljön is az. Hányan de hányan vállalnák az elhízást egy egészséges baba érdekében!
Majd később......a szoptatás után.....akkor tudod a kilóidat ledobni.

1 évé
#1912
MyayMay
Sziasztok!
Kismama funkció beépítése, nagyon hasznos lenne.
Én most vagyok 36. hetes kismama , sajnos 60kg-ról 85 kg hiztam.
Nagy segítség lenne ha lenne erre opció.
Dietàznom kène mert a +25 kg sok.
Minden segítséget előre Köszönök.
Üdvözlettel:
Maya

1 évé
#1911
florca
Sziasztok!

Van egy ötletem a hibásan felvitt ételek kiszűrűésére.
Mikor beviszünk egy ételt meg kell adni, hogy 100g-ban hány gramm szénhidrát, fehérje illetve zsír található. (Ugyebár zzen összetevők mennyisége (aránya) határozza meg az egész étel/ital.. stb kalóriatartalmát) Be lehetne az vezetni, hogy amikor ezeket megadjuk, kiszámolja, hogy az adott étel/italban hány kcal-t tesz ki egyenként a fehére, a szénhidrát és a zsír. Ha ezek összege nem egyezik meg beírt 100 grammra eső kcal-mennyiséggel, akkor nem lehetne elmenteni. Ezzel ki lehetne szűrni egy halom felesleges, illetve hibás ételt/italt az adatbázisból. Sajnos nem egyszer találkoztam ilyen ellentmondással.

1 évé
#1910
tierce
reply to Lousha's post #1909
Igen, ezt használom most is, csak átláthatóbb lenne úgy egyben az egész. És a jegyzeteket pl. nem is menti le ha exportálom a táblázatokat excel-be.

1 évé
#1909
Lousha
reply to tierce's post #1908
Nem tökéletes megoldás, de amíg nincs jobb, a képernyő jobb oldalán felül találsz egy kis jegyzetfüzet ikont, arra kattintva adhatsz jegyzeted az adott naphoz, pl. felírhatod, mikor etted melyik ételedet.

1 évé
#1908
tierce
Sziasztok!

Nem tudom másnak mennyire lenne rá igénye, de én pl. örülnék ha lenne egy olyan elehetőség, hogy az adott étkezések mellett beírhatnám az időpontot is, hogy mikor volt az az étkezés. Így nagyjából visszakövethetném, hogy hogyan tudom tartani, hogy azonos időpontokban kajáljak.

1 évé
#1907
feketeinci
reply to vmaxter's post #1906
Szia!
Csak hogy világosabb legyen a dolog, elmondom neked, hogy ezt az oldalt egy ember üzemelteti, ha nem tudod ki az, akkor még nem olvastad el a működését.
Ez az ember évek óta ingyen, saját idejéből, saját pénzéből tartja ezt fenn, mi pedig ingyen használjuk.

Ez a prémium dolog kb január óta működik, amikor véget ért egy olyan próbálkozás, amivel összeszedhetünk annyi pénzt, hogy egy fejlesztés elkészüljön. A kitűzött cél kb félig teljesült, de kialakult ez a prémium tagsági lehetőség, ahol szakembereket kérdezhetnek a prémium tagok.

Jelenleg kb itt tartunk, ha elolvasod a híreket, képben leszel.
Ezért nem reagálunk az észrevételedre. Egyrészt mert csak az üzemeltető tud, másrészt pedig mi kérhetünk, ha ő jónak és hasznosnak látja és éppen van rá kapacitása foglalkozik vele, ha nem, akkor nem.

Az oldal folyamatosan fejlődik, és a felhasználók többsége még mindig ingyen használja :)

1 évé
#1906
vmaxter
Nem teljesen értem, hogy miért nem reagáltok az észrevételemre? Oké, hogy néha elkerüli a figyelmeteket egy komment, de hogy háromszor is figyelmen kívül hagyjátok...

1 évé
#1905
Hangyika
reply to Harkat's post #1904
Köszönöm szépen a válaszod!

1 évé
#1904
Harkat
reply to Hangyika's post #1903
Szia!

Az utólag felvitt értékeket jelenleg nem számolja a rendszer, erről nem te tehetsz és nem is lehet ezzel mit csinálni. esetleg ha átjut az igény a fejlesztőkig, változtathatnak rajta, hogy az összes nem üres nap értéke szerepljen a nevünk mellett, vagy valami hasonló.

1 évé
#1903
Hangyika
Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne, hogy a nevem melletti szám nem megfelelő. A frissítésnek köszönhetően naplózza a kaloriabazis.hu, hogy hány napja vezeted megszakítás nélkül. Szerintem ez egy nagyon jó frissítés, nagyon örültem neki mikor megláttam! :)
Már több mint 200 napja vezetem a kalóriabázist, most mégis azt írja ki, hogy 5 napja vezetem csak. Miért van ez? Lehet ezt javítani? Vasárnap túrázni voltunk, és aznap nem léptem be a kalóriabázisba, de másnap felvittem az adatokat, tehát folyamatosan vezetem.
Tudok valakitől segítséget kérni ahhoz, hogy a régi napok száma legyen a nevem mellett?

1 évé
#1902
310583 611
reply to feketeinci's post #1901
bocs ha felreertheto voltam, SEMMIKEPP sem kritizalni akarok, az oldal a szupernel is szuperebb, cask ismetelten arra akartam a figyelmet felhivni - fokepp a kezdoknek - hogy semmilyen receptet ne vegyenek jonak ha egyszer van lehetoseg a sajat lemert -vizzel-elparolgassal felvitt receptjet hasznalni! En mindent felviszek amit lehet, de pl ha vendegeim vannak es 10 l huslevest fozok, en sem merem, kapok egyet felvive - a tobb kozul kivalasztom amelyik recept leginkabb hasonlit az enyemhez es azt irom, de 98% sajat receptjeimet hasznalom, sot ott is akarhanyszor fozom ugyanazt javitom a recepten, mert mindig mas jon ki - van hogy 100 g-nal 10-15 kkal elteres is van.
De szerintem van aki cask kivalaszt egy receptet es esetleg meg sem nezi a recept osszetevoit es innen johetnek jo kis kulombsegek ugy kaloriaban mint makrokban.
Amugy pedig csakugyan nagyon-nagyon szuper az oldal - es a meglevo receptekbol lehet inspiralodni - mit is fozzek ma?

1 évé
#1901
feketeinci
reply to 310583's post #1900
Ennek is van oka, én is már csak hallottam erről, de szívesen megosztom Veletek amit hallottam a régiektől.

Mivel mindenki szeretne jó adatokat használni, ezért rengeteg adatot vittek már fel jól vagy rosszul.
A rendezésre, és a rend megteremtésére is voltak, vannak és lesznek még törekvések, az üzemeltetőnél mindig várják azokat a jelentkezőket, akik aktívan és megbízhatóan, folyamatosan tisztítják az adatállományt.

Volt olyan is, amikor egyszerre történt nagy "rendrakás", és bizony becsúszott 1-2 hiba, és maradt még benn nagyon sok rossz recept és alapanyag. (ezek a kalóriabázis által olvasható receptek)
De mit is várunk egy olyan oldaltól, ami (ha jól emlékszem júniusban lesz 4 éve, tehát) nem régen üzemel, minden támogatás nélkül jutott el arra a szintre ennyi idő alatt, ahol most van.

Ehhez mérten szerintem az elért eredmények nagyon jók.

1 évé
#1900
310583 611
reply to feketeinci's post #1899
Igy igaz, meg a "kaloriabazis" altal felvitt es sargaval OK-zott receptek sem megbizhatoak - lasd peldaul "rizses lecso ( kolbasszal)" amiben egy g viz sincs- pedig a rizs viz nelkul nemigen fo meg!!!

1 évé
#1899
feketeinci
reply to aaronsixty's post #1897
A sárga OK-val jelzett alapanyagokból készült receptet lehet a közösbe ajánlani.

Beszélgettünk már itt a receptekről nagyon sokat, csak az újak kedvéért ismétlem: a felvitt receptek legnagyobb része rosszul van fenn!!!!
Hogyan kell felvinni egy receptet? Az Információ fülön a GYIK-ben van részletesen leírva, és ott figyelmeztetnek a leggyakoribb hibákra is!!!

A legjobb az, ha felviszed magadnak, és saját receptként újra és újra felhasználod, ha megint arra a kajára támad kedved, de változnak a hozzávalók, vagy a hozzávalók mennyisége. Például a múltkor volt itthon light sajt, és tettem rá, de most nincs itthon és tejföllel készítek valamit a sajt helyett. Ezt saját receptben gyorsan elrendezed. Vagy a múltkor marhából főtt a gulyás, most csirkéből fog.

Már a rántott csirkemellet is összehasonlítottuk, és megállapítottuk hogy lehetetlen két azonos kalória értékű ételt elkészíteni még akkor is, ha ugyanazokból a hozzávalókból készül. Ebben az esetben a hozzávalók ugyanazok voltak, de egyikünk olajban sütötte, és szívott fel a panír olajat, a másikunk pedig már nem emlékszem pontosan...talán zacskóban sütötte.
Még a sütés ideje sem mindegy, mert ha tovább sül a pipi, több vizet veszít, így a kalóriája nőni fog azonos súly esetén.

1 évé
#1898
aaronsixty 2
reply to Kpeti27's post #1895
Van mobilváltozata a honlapnak. m.kaloriabazis.hu

1 évé
#1897
aaronsixty 2
A receptet sokszor ne lehet ajánlani a közös adatbázisba, mivelhogy saját receptet tartalmaz. Legutóbb is volt egy ilyen eset, pedig csak alapanyagokat tartalmazott.

1 évé
#1895
Kpeti27 1
Számomra hasznos volna egy mobilalkalmazás, sokkal egyszerűbb lenne mint most, hogyböngészőben kell pötyögni! Az alkalmazásban lehetne menteni a kedvenceket, és hálózati kapcsolat nélkül is használható lenne ez a remek kalkulátor.

1 évé
#1894
spirigirl
reply to Lousha's post #1893
köszönöm! Igen időközben eszembe is jutott, hogy lehet szerkeszteni késsőbb...
Az viszont mindenképp hasznos lenne, ha a saját receptjeinkhez könnyebben hozzáférnénk. Köszi még egyszer!

1 évé
#1893
Lousha
reply to spirigirl's post #1892
Az utólagos ajánlás nem lehetséges sajnos, a módosítás viszont igen, erre való a Szerkeszt gomb. Rákeresel a receptedre, a sor végén a fazékra kattintasz, majd a Szerkeszt-re.

1 évé
#1892
spirigirl
reply to aaronsixty's post #1884
Sziasztok, ez a feature számomra is hasznos lenne.
Továbbá vannak típuskajáim, de ezek kissé mindig változnak, jó lenne, ha kicsit tudnék azokon is módosítani: pl egyszer rizzsel, máskor kölessel eszem ugyazazt a ragut vagy a szezonalitás miatt variálom az összetevőket.

1 évé
#1891
aaronsixty 2
Hogy lehet utólag ajánlani egy receptet a közös adatbázisba?

1 évé
#1890
Lousha
reply to Kemenyniki's post #1889
Tulajdonkeppen mi a kerdes? Ha beirod az adataidat, az alapjan megkapod a BMR-edet meg az alapjarati kaloriafelhasznalasodat. Ez meg is tortent. Mi a problema?

Ami a megfelelo topikot illeti, pl. a Kerdezz batran megfelelo lehet.

1 évé
#1889
Kemenyniki
Sziaaztok! Nem talaltam a megfelelo topikot a gondomhoz.
hogy lehet az hogy a rendszer napi kaloriaegeteanek 2260 kcalt szamol nekem?
megadtam az adataim regisztraciokor, es ennyit hozott ki a BMI alatt. BMi 29 lett, 174cm vagyok ea 88kg. Tudtok segiteni?

1 évé
#1888
devia 162
..na de ha mégis...

Jó lenne , ha a keresett étel mellé fel lehetne vinni egy kalória behatárolást is, így a néha több tíz felhozott ételnél leszűkíthetnénk a keresést.

Én pld. , ha nem találom a keresett ételt, görgetek még pár oldalt, de aztán inkább felviszem, pedig lehet, hogy fent van, de pont a 152. tétel, amit nem biztos hogy sokan kikeresnek, mint ahogy én sem.

1 évé
#1886
V1Nc3N7o 14
Van egy ötletem. Mi lenne, ha opionálisan minden felhasználó beleegyezhetne, hogy nyilvános legyen az adatlapja? Esetleg ilyen-olyan ranglistákon is szerepelhetne, aki engedi. Szerintem kiváló motiváció lenne. Persze, a fórumban is találni ilyen topikot, de szerintem tök jó lenne ezt rendszeresen követni. :)

1 évé
#1885
Lousha
Nem irsz be semmit a Mit ettel sorba, csak megnyomod a sor vegen a nagyitot.

1 évé
#1884
aaronsixty 2
Hogy lehet a saját recepteket megnézni. Tudom, hogy a sajátot hozza fel elsőnek, de ki emlékszik minden recept nevére.

1 évé
#1883
Lousha
reply to NagyN733's post #1882
A lenyeg, hogy megvan :)

1 évé
#1882
NagyN733
Csakugyan, nem értem, hogy nem vettem eddig észre. :)

1 évé
#1881
Lousha
reply to NagyN733's post #1880
Ez a funkcio jelenleg is elerheto. Kivalasztod az etelt, pl. a harombol a megfelelonek itelt sonkat, mintha fel akanad vinni a napi listadra. Majd a Megettem gond helyett az alatta levo Kedvedncekbe gombot nyomod meg.
A listaban kereseskor mindig a sajat es az igy kedvencnek jelolt etelek/receptek vannak elol.

1 évé
#1880
NagyN733
Javasolnám, hogy a mások által felvitt, de általunk is gyakran használt ételeket lehessen egy gombbal megjelölni pl. kedvencelni, hogy a megjelölt étel a kedvencelés miatt, az étel keresési listában elkülönüljön, mondjuk félkövér vagy más módon kiemelt tételként, így a gyakran használt ételek közül könnyű legyen kiválasztani azt a tételt amelyiknek az adatait már ellenőriztem és hitelesnek fogadom el, ne kelljen minden alkalommal elmélyedni pl. 3 ugyanolyannak tűnő sonka adatainak elemzésében.

1 évé
#1879
Lousha
reply to Miszti's post #1878
Ez egy szép ötlet, Miszti!

1 évé
#1878
Miszti
Az oldal fejlesztőinek javasolnám egy egyesület létrehozását... S hamarosan (2 év múlva) már gyűjthetnék az adó 1%-ának felajánlásait! S akik úgy gondolják, hogy nem tudnak adni semmit, de van adójuk, s annak az 1%-át szivesen felajánlanák, nem nagy pluszt jelent egy adószám beírása az adóbevallásba. Szivesen segítenék legjobb tudásom szerint (az alakulásban), mert nagyszerű ez az oldal! Jó lenne, ha még nagyon sokáig fennmaradna!
Elérhetőségem ezügyben: civilnavi17@gmail.com

1 évé
#1877
vmaxter
Úgy látom azért mégiscsak reagálnak a javaslatokra. Megpróbálom harmadszor, szóval: lehetne, hogy ne csak utólag tudjam beírni az adatokat. Jó lenne, ha lehetne előre tervezni az ismétlés alkalmazásával. Úgy értem, hogy ne csak a mai napra tegye be a megismételt tételeket, hanem a következőre is. Köszönöm.

1 évé
#1876
Lousha
reply to Maakvirag's post #1875
Erre jelenleg is van lehetoseg, bar alapbol nem latod, de ha raviszed az egered egy-egy sorra, vagy teljes etkezesre a vegen, ahol pl. az ebed osszkaloriaja van, akkor feljon egy kis lebego ablak ezekkel az adatokkal.

1 évé
#1875
Maakvirag 3
Javasolom, hogy tételesen lehessen látni az egyes étkezéseknél
a fehérje, szénhidrát, zsír tartalmat. Nagyon nagy segítség volna!
Köszönöm!

1 évé
#1874
johnlord89
Volna egy ojan javaslatom, hogy ne csak fogyni vágyóknak, de ojan embereknek is lehessen célt állitani, aki szeretne picit felszedni. Egy szóval hizni vágyóknak is lehessen beállitani a célt. Lehet sok embernek tetszene az ötlet...

1 évé
#1873
V1Nc3N7o 14
Köszi szépen, akkor állítom is át. :)

1 évé
#1872
Lousha
reply to V1Nc3N7o's post #1871
Nem tűnik el semmi, ha új célt állítasz be. A grafikon alapból átáll erre az új kezdő dátumra, de vissza tudod állítani akármikorra, és akkor látod a teljes haladásodat.

1 évé
#1871
V1Nc3N7o 14
Nekem egy kérdésem van, csak sejtésem nem volt, hova írjam:

Ha most változik az életmódom és álláskeresőből aktív dolgozóvá válok, ezt a cél beállításánál átállítom, esetleg megváltoztatom a súlyomat a mostanira, hogy korrigáljam a tervezett ütemet, akkor elvesznek az eddigi adataim? A grafikonon ott lesz az eddigi terv, meg az eddigi fogyasztás és a többi? Vagy minden elveszik, naplóstul, mindenestül?

1 évé
#1870
vmaxter
Úgy látom nem nagyon pörög a topik, úgyhogy ismétlek mert egyre jobban érzem a szükségét annak, hogy előre tudjam tervezni a napjaimat. Ne csak utólag tudjam beírni az adatokat. Szóval nagyon jó lenne, ha lehetne előre tervezni az ismétlés alkalmazásával. Úgy értem, hogy ne csak a mai napra tegye be a megismételt tételeket, hanem a következőre is. Köszi

1 évé
#1869
Lousha
reply to bellybeka's post #1868
Igen, ahogy mondtam, akkoriban gyakrabban járt erre, most meg nagyon nem, mert feltételezem, egyre több elfoglaltsággal jár magának az oldalnak a fenntartása és fejlesztése. Ez nem jelenti, hogy nem látja, amit írsz.
Egyébként ha a Bázis FB oldalán írsz, ott nagyobb eséllyel kapsz választ tapasztalataim szerint, egyrészt mert ott kap is róla értesítést, ha valami történik, másrészt mert kevesebb az aktív kommentelő.
(Bár borítékolom, hogy a válasz kb. az lesz, hogy köszi a javaslatot, felírom/már fel van írva, amint lehet, megcsináljuk. Jelenleg a prioritás a mobilapp, mellette úgy, hogy kevesen vesznek prémium tagságot, aligha marad forrás egy ideig másra.)

1 évé
#1868
bellybeka
reply to Lousha's post #1867
:( Nekem akkoriban voltak konkrét válaszok az üzemeltetőtől... Hozzáteszem, ez nem befolyásolja az oldal iránti rajongásom, mert már akkor is ez segített a szülés utáni utolsó 5 kiló leadásához, ami a számolás nélkül sporttal sem sikerült 2 éven keresztül. Azóta pedig sok új funkcióval bővült az oldal. Azóta is minden fogyni vágyónak ajánlgatom.

1 évé
#1867
Lousha
reply to bellybeka's post #1866
Én 2013. 05. óta vagyok tag, akkor már pontosan így működött minden. Amennyire tudom, moderátor soha nem volt, bár maga az üzemeltető valamivel gyakrabban járt erre, talán több ideje volt. Pár felhasználó alkalmanként önszorgalomból próbálta figyelmeztetni a többit, hogy ez nem ebbe a topikba való, de ennek nyilván nulla foganatja volt.
Reakció nem mindig van, mert az üzemeltető ritkán fórumozik, a felhasználók közül meg igen kevés aktív itt a fórumon. Ha ezt a pár embert épp nem érdekli egy hsz, vagy nem tud rá értelmeset mondani, akkor válasz nélkül marad.
Ez egyébként nem jelenti, hogy felesleges vagy elsikkad. Egy ilyen javaslatot pl. az üzemeltető vélhetően lát, de lehet, hogy csak havi egyszer nézi végig ezt a topikot, és akkor sem mond semmit, csak jegyzi, mi kéne a jövőben. A felhasználók is látják, de mivel nem egy konkrét kérdés, sokan gondolom bólintanak magukban, hogy aha, ez jó lenne, majd lapoznak tovább.

1 évé
#1866
bellybeka
reply to Lousha's post #1864
Reméljük. Én csak mostanság kezdtem újra használni, a fórumot nem olvasgattam. 3 éve, amikor hosszabb ideig használtam a kalóriabázist, akkor még volt topikfegyelem, máskülönben ment az ejnye-bejnye. Ebből gondoltam, hogy most is hasonlóan működik, s (ha nem csúszik túlságosan hátra) a hozzászólásunkra van reakció. De ha ez már nem így működik, akkor nem próbálkozom :)

1 évé
#1865
devia 162
reply to bellybeka's post #1863
Nem vita folyik, csak volt egy felvetés, ami nem befolyásolja a te felvetésed sem.

1 évé
#1864
Lousha
reply to bellybeka's post #1863
Mivel nincsenek moderatorok, a topikfegyelem ezen a forumon sajnalatos modon kb. nem letezik. Minden topikban mindenrol van szo, zavaros es nehezen attekintheto az egesz.

Ami az otletet illeti, szerintem kivalo es igen hasznos lenne, volt mar hasonlorol szo tobbszor. Az uzemelteto biztosan latja, de ritkan reagal a forumon barmire is, ettol meg remelhetoleg eltarolja, hogy mire van igeny.

1 évé
#1863
bellybeka
Ne haragudjatok! De látszódnak így az "Ötletek a fejlesztésre", hogy a prémium tagságról folyik itt vita?
Vélemény esetleg az alábbi ötletről?
"A kalóriatáblázat használatát könnyítené, ha lenne benne egy sorba rendező/szűrő funkció (lásd excel táblák), valamint a név mellett ott volna a kategória. Így például ha magas fehérjetartalmú főtételt keresnék, ebben az esetben könnyen találhatnék receptet. Beszűrném készételre, és sorba rendezném a fehérje szerint.."

1 évé
#1862
vmaxter
Nagyon jó lenne, ha lehetne előre tervezni az ismétlés alkalmazásaval. Úgy értem, hogy ne csak a mai napra tegye be a megismételt tételeket, hanem a következőre is. Köszi

1 évé
#1861
Lousha
reply to teper's post #1860
Ja hogy úgy! Azzal valóban élhetnél, de azt nekem sem akaródzott használni.

1 évé
#1860
teper
reply to Lousha's post #1859
Ez a tavalyi Indis cucc. A spamrobotok mar az elso 5 precben raakadtak, ugyhogy ez nem lehet indok :)

1 évé
#1859
Lousha
reply to teper's post #1858
Ezzel teljesen egyetértek, jobb lett volna eleve zártan indítani, mint először nyitva hagyni.
Mi az ID ebben a szövegkörnyezetben?
A számoknál is egyetértek, önkéntes alapon tetszene jobban.

1 évé
#1858
teper
reply to Lousha's post #1855
A baj az elozmenyekkel es a beetetessel van. Ha rogton zartan indul a szakmai resz, azt ugy szokom meg. Elvenni valami sokkal rosszabb mint csak bizonyos feltetelek mellett hasznalhatot tudomasul venni. Van egy 20 dolcsis ID-m, de nem akarom hasznalni, talan nem is tudnam, de ettol meg olvasgatni erdekes volt. Igazabol a megjeleno szamokkal volt bajom.

1 évé
#1857
Lousha
reply to devia's post #1856
Csak onnantól, hogy valami rosszul esik, odáig, hogy na, itt most már majd nemsokára mindenért fizetni kell, meg nem ez volt ígérve, elég hosszú az út. Ha az üzemeltetőnek lenne ideje fórumot olvasni, neki is biztos rosszul esne, hogy miközben vért izzadva keres újabb és újabb ötleteket, hogy valahogy menjen már jobban ez az oldal, azt kapja, hogy na tessék, ez is csak a pénzért liheg.

Amúgy nem tudom, hogy egy új tag vakon fizetne-e a szakértőkért. Azt sem tudom, megéri-e egyáltalán fizetni értük. Eddig több helyen is ellentmondtak már egymásnak, vagy épp nem volt kedv segíteni, mert nem tetszett a kérdés. Ők is emberek, csak valamiről többet tanultak, mint mi. Mindenesetre akit érdekel a mondandójuk, az a jelek szerint kénytelen lesz fizetni, ez van, ezt kell szeretni.
Ami azt illeti, nekem inkább az volt meglepő eleinte, hogy bele lehetett látni a válaszaikba prémium nélkül. Szimpatikus megoldás volt, csak kicsit eljelentéktelenítette a dolog prémium jellegét. Az meg, hogy először ilyen, majd olyan, most látom, most nem látom, kicsit szerencsétlen megoldás, de senki sem tökéletes, és az üzemeltető is nyilván menet közben próbálja kitalálni, mi hogy lesz jobb. Még azt sem tartom kizártnak, hogy a szakértők kérték, hogy ne lássa mindenki, amit írnak, elvégre többen megadták az e-mail címüket is, ami nem csak azért lehet kínos, mert innentől akármelyik fórumtag írhat nekik, de azért is, mert a spamet küldözgető robotok is imádják a fórumokon szerteszét hagyott e-mail címeket.

1 évé
#1856
devia 162
reply to Lousha's post #1851
Tegnap beleolvastam (akkor még lehetett) a prémiumos fórumba, hogy mégis milyen válaszokat adnak a szakértők, mit adhat ez a fórum, elgondolkodtam, hogy kell-e nekem is..., de aztán ma, ahogy be akartam lépni, jött az üzenet, hogy fizessek...

Hát ez rosszul esett... miért nem lehet olvasni? és ezért a tüske...

De pld. ha egy új tag nem lát bele a prémiumosba, fog fizetni érte ??

1 évé
#1855
Lousha
Hogy 300-500 Forintba nem hal bele senki, azzal nem feltétlenül értek egyet, de hogy a legtöbben megengedhetnék maguknak, az fix. Biztos, hogy van, akinek minden egyes Forint be van osztva, és őket őszintén szólva nagyon sajnálom és minden tiszteletem az övék. Voltak nekem is anyagilag (is) nagyon nehéz időszakaim, és még többször voltak közeli barátaim olyan helyzetekben akár hosszú időkig, amibe belegondolnom is rossz volt.
A többségnek viszont kétség kívül telne ennyire, de az ő pénztárcájukban sem akarok turkálni, senkiről nem akarok még csak rosszat sem gondolni azért, ha nem akar valamire pénzt kiadni, amire én meg akarok. A koldusnak is tudna legtöbbünk adni pár Forintot, mégsem adnak sokan; nekik speciel én sem szoktam az esetek nagy többségében, mert x és y okok miatt én így döntök, és nem szeretem, ha megszólnak érte azon az alapon, hogy pedig nekem van rá elég.
Inkább az általános tendencia nem tetszik, hogy pl. egy ilyen célra milyen kevesen adtunk, hogy mennyi volt az üres kifogás, és hogy mennyi kritika van segítség helyett.

1 évé
#1854
teper
A teljesseg kedveert en is fuznek: az Indiegogon speciel akar a sima bankkartyas utalas is tok biztonsagos, minimum annyira mint amikor PP-ra bizod az adatokat es ott krealsz fiokot.

1 évé
#1853
Lousha
reply to sheenka79's post #1852
Igen, a kód időbe telik, teljesen igazad van, de én arra céloztam, hogy mennyi fáradságba és energiába kerül a dolog. Teendő két perc van vele.
Egyébként ha azonnal kell a fizetés, akkor fiók nélkül is lehet a PP-t használni a legtöbb esetben, az ő rendszerükön keresztül lehet fizetni online a kártyáddal a kezedben.

1 évé
#1852
sheenka79
reply to Lousha's post #1849
Oké, köszi a tippet. :) Annyit hozzá tennék, hogy a PP fiók valóban pár perc, csak épp sokat nem érsz vele. Ahhoz, hogy bankkártyát tegyél hozzá, potom 1 hónap kell, mivel szükséged van egy kódra, amit a havi elszámolásban küld ki a bank, illetve kérheted online, ha van online bankod. Tudom, mert nekem is meg kellett csinálnom ezt a kálváriát, viszont való igaz, azóta sokszor sok helyen használom.
Ettől függetlenül úgy érzem havi (de legalább egyszeri) 300-500 forintba nem hal bele senki akinek telik olyan kajára, hogy tudja ezt az oldalt használni. Speciel engem nem fogott meg amit kapok a prémiummal, de itt nem is az a lényeg, hogy mit kapok érte. :)

1 évé
#1851
Lousha
reply to devia's post #1850
Nem, arról volt szó, hogy semmi nem lesz elvéve az oldalból, ami eddig is VOLT.
Márpedig a szakértők kifejezetten a prémium cucchoz lettek felkérve. Ettől még kellemetlen, hogy olvasni sem lehet annak, aki nem fizet, de nem érzem, hogy ez ekkora nagy "árulás" lenne. Valamivel vonzóvá kell tenni a prémiumságot azon felül, hogy támogatod az oldalt, mert amint látod, ez nagyon keveseknek elég. Hány csillagot látsz itt a fórumon?
Nem arról van szó egyébként szvsz, hogy több munkába kerül, ha olvasható legalább a szakértői fórum mindenkinek, hanem hogy a hozzáférhetőség elvesz valamit attól, aki fizetett a plusz funkciókért, így a prémiumot fontolgató felhasználóban, aki esetleg nem olyan nemes szívű, hogy elég legyen neki a tudat, hogy valaki segített neki, hát akkor ő is segít, joggal merül fel a kérdés, hogy mit is kap ő ezért, amit bárki más nem kap megy ingyen? (Plusz ott van még az az apróság, hogy a szakértői fórumon egyre gyakrabban kérnek részletesebb személyes adatokat, mert ugye személyre szabott tanácsot úgy lehet adni. Nem mindenki fogja szívesen leírni az összes méretét, betegségét stb. egy bármikor bárki által olvasható fórumon még akkor sem, ha amúgy az igazi neve nem látszik, csak a felhasználóneve.)
De mindenek előtt annyi a nagy "összeesküvés", hogy az oldalnak pénzre van szüksége, a felhasználóknak meg nem akaródzik ezt biztosítania.

És nem, nem az a baj, hogy aki nem teheti meg, az nem ad, nem az a baj, hogy akárhányan is ingyen szeretnék továbbra is használni az oldalt, hanem az, hogy a kutya sem ÉRTÉKELI azt, ami van, amit szívességből tálcán elé pakolnak. Itt is, a FB-on is olvastam számtalan olyan kifogást, hogy pl. nincs PayPal fiókom, az SMS meg drága. Egy ilyen fiók létrehozása percek kérdése. És volt még jó sok ilyen jellegű kifogás, meg hogy fizetnék én, de én inkább ilyen meg olyan fejlesztést szeretnék, majd akkor adakozom. És persze van jó sok igény is, hogy ez kéne az oldalra meg az nem jól működik, de amikor kéne egy kis segítség, akkor már nagy a csend.
Még egyszer: nem az a bajom, hogy nem ad mindenki, mert nyilván van olyan, akár nagyon sok is, akinek nem telik rá és punktum. Meg éppenséggel olyan is lehet, aki egyszerűen nem akar fizetni ilyesmiért, ez sem baj. Szerencsére az oldal ingyenes. A baj az, amikor egy jó szándékú embernek, aki az utolsó ingét is másoknak adja, minden mozdulatát és próbálkozását kritizáljuk.

Ami meg azt illeti, hogy először így volt fizetési felhívás, most meg úgy: hát ez azért van, mert sehogy nem jön be a jelek szerint elég pénz, meg azért, mert maguk a felhasználók ezt kérték. Volt az a kifogás, hogy annyit nem tudnak sokan kifizetni, amennyi akár egy havi tagság volt, akkor most tessék, van kevesebbre is lehetőség. De most ez meg azért nem jó, mert ez a vég kezdete...

Én a magam részéről rengeteg hibát/tökéletlenséget látok az oldalban, és nagyon örülnék, ha még jobbá válna, meg még közelebb állna az én kis elképzeléseimhez, még kényelmesebbé tenné az életemet. De ennél is tisztábban látom azt, hogy egy, egyetlen egy emberke a saját jófejségéből egyszer csak úgy gondolta, hogy létrehoz egy oldalt, ami segíthet másoknak, rá fogja erre áldozni az idejét, energiáját és alighanem saját pénzét, pedig neki is van élete, családja, problémái, és megpróbálja a lehető legjobbá tenni, mindezt ingyen. És teszi ezt évek óta töretlenül, nem unta meg, nem adta fel, pedig köszönetet vajmi keveset kap, kritikát annál inkább, nem tette fel a kezét, hogy oké, akkor mostantól fizessen érte mindenki, mert nekem már elegem van. E helyett nagyon sokáig ellenállt még a gondolatnak is, hogy BÁRMI fizetős legyen itt, számtalanszor elmondta, hogy nem akarja ezt az opciót, mert ő ezt nem pénzért csinálja. E helyett tolta a szekeret egyedül, ameddig tudta, majd nagy nehezen beadta a derekát, és elfogadta, hogy kell egy kis reklám az oldalra, mert ha zavaró is, legalább csepeg belőle egy kis pénz, amit aztán arra fordíthat, hogy NEKÜNK jobb legyen. Erre is megkapta jó sokszor pl. FB-on, hogy mekkora határ sz*r ez az oldal, hogy tele van reklámmal... Közben egyébként elutasít olyan reklámokat, amik sokkal többet fizetnének, de pl. x fogyókúrás szert, fitness-szuperséget népszerűsítenék, amivel ő nem ért egyet. Mert van egy kis gerince, és még mindig hisz benne, hogy nem kell behódolni a pénznek, és mert védené a felhasználókat, azaz minket olyan reklámoktól, amik félrevihetik a fogyást, felesleges pénzkidobásra ösztönözhetnek.
És amikor mindez nem vált be, még mindig nem akart semmit fizetőssé tenni, inkább előjött az adománygyűjtéssel. Továbbra is megkapsz mindent ingyen, de ha van rá pár filléred, légyszi', adjál, mert amúgy neked csinálom ezt az oldalt, ha belefér, ugyan segíts már te is! Annyi itt a felhasználó, mint a nyű, mégis mi lett a vége? Baromira nem lett meg a kellő összeg. Megint nem azért, mert egyiknek meg másiknak nem telt, hanem mert akinek telt volna, az is inkább jött az olyan kifogásokkal, hogy ó, én nem vettem észre... Hónapokig ott volt az ember orra előtt bazi betűkkel, aki csak egyszer belépett, nincs az az isten, hogy nem látta.
És csak ekkor, évek küzdése és többféle egyéb próbálkozás után döntött Máté úgy, hogy oké, akkor nincs más választás, a felhasználóknak app kell meg rostszámláló meg a jó ég tudja, mi nem, meg jó lenne, ha nem fagyna le a szerver havonta a túlterheltségtől, ez már ingyen nem megy, legyen fizetős opció, amiért gyakorlatilag nem kapsz mást, mint egy kis csillagot, de hátha erre már összeszedi magát pár ember, és összedob annyit, amiből valami megvalósítható. Baromira nem akart idáig jutni, mert nagyon nem tetszett neki a fizetős ötlet, de gondolom pénzt nyomtatni ő sem tud, amikor meg csak úgy kérte a segítséget, nem kapott eleget, hát kompromisszumot kötött. Megígérte, hogy semmit nem vesz el az ingyenesből ezért cserébe, nem is tette. De azért megint köpködni kell rá. Nekem meg ez a tüske.

Meg az a tüske, amikor úgy viselkedünk, mintha egy ingyenes szolgáltatás jog lenne. Hogy valaki ingyen hozzánk vág egy rend ruhát, de köszönet helyett panaszkodunk, hogy cipőt nem adott hozzá.
Gyakorlatilag ez az egyetlen hasonló oldal, ami magyarul elérhető. Angolul van jó sok, és kb. mindegyik csicsásabb, de tökéletlenebb ennél, plusz ugye tudni kéne hozzá a nyelvet, na meg a magyar termékek aligha lesznek az adatbázisában. De inkább szapuljuk ezt az egy, direkt nekünk készült oldalt addig, amíg az üzemeltető egy nap megelégeli és szépen becsukja a kaput maga mögött, mint hogy tennénk érte valamit, hogy segítsünk neki, vagy legalább csendben örülnénk, hogy ez is van így, a maga tökéletlenségével.

1 évé
#1850
devia 162
Végül fizetni kellesz itt mindenért, úgy gondolom, ahogy sorban történnek a dolgok...

Volt mindenkinek minden, aztán csak kis összeget utaljunk, aztán prémium tagság, ha kérdezel, aztán prémium tagság, ha el akarod olvasni, amit más megkérdezett... Ez mitől kerül több munkába, vagy elfoglaltságába a válaszadónak????, üzemeltetőknek?

Arról volt szó, hogy más is had jusson infóhoz, ha épp fizetni nem tud, vagy stb.

Szóval tüske-tüske...

1 évé
#1849
Lousha
reply to sheenka79's post #1848
Kertuk mar tobbszor, meg nincs. Addig azt tudod tenni, hogy felveszed a bundaskenyeret receptek, az megadja a kaloriat es makrokat. Az alapjan felviszed etelnek is, es akkor mar mehet uj receptbe.

1 évé
#1848
sheenka79
Sziasztok! Nekem nagy segítség lenne egy recepten belüli recept lehetőség. Pl. el van mentve a kenyerem receptje, de ezt nem tudom felhasználni más recepthez (bundáskenyér mondjuk), mert ugye nem hozzávalóként van mentve. Esetleg erre lenne esély? :)

1 évé
#1847
Lousha
reply to bacu's post #1846
Mukodik, szoval megeri kitartani mellette.

1 évé
#1846
bacu
268-as kitartás, az igen! :)

1 évé
#1845
bellybeka
Sziasztok!

A kalóriatáblázat használatát könnyítené, ha lenne benne egy sorba rendező/szűrő funkció (lásd excel táblák), valamint a név mellett ott volna a kategória. Így például ha magas fehérjetartalmú főtételt keresnék, ebben az esetben könnyen találhatnék receptet. Beszűrném készételre, és sorba rendezném a fehérje szerint..

Köszi

1 évé
#1844
Agoszika
Sziasztok!

Tudom, hogy elég macera, de nagyon-nagyon szuper lenne, ha rosttartalmat is tudnánk figyelni a tápanyagok mellett.
Nem olvastam el a régi ötleteket, így lehet, hogy már ajánlotta valaki. Ha azonban mégsem, érdekelne a véleményetek erről a témáról!

Ágota :)

1 évé
#1843
Lousha
reply to balusz's post #1842
Elvileg szerepel a tervezett fejlesztesek kozott, tobben kertek mar.
A premium tagsag vasarlasaval segitheted, hogy minden terv hamarabb megvalosuljon :)

1 évé
#1842
balusz
Nagyon jó az oldal, hogy ennyi minden megtalálható rajta és jók a funkciók, nekem fontos, hogy nyomon kövessem a szénhidrát bevitelemet a diabéteszem miatt. DE hiányolok egy szempontot. Az oldal mindent számol és kiír, illetve mutat amire kíváncsi vagyok, abban az esetben ha fogyni szeretnék.
De mi van ha hízás a cél?
A beállításokat úgy állítottam be, hogy a cél testsúly magasabb, mint a mostani. Így is el lehet igazodni a minusz, illetve az ellentétes értékek között, de hízásra nem eléggé felhasználóbarát az oldal ( tudom, hogy nem ez a fő profil ), pedig ilyen esetben is ugyanúgy számolni kell a bevitt tápanyagot.

1 évé
#1841
Lousha
reply to Pannesz's post #1839
Az appon dolgozik az üzemeltető, ezért is lett létrehozva a prémium tagság lehetősége, hogy erre is legyen forrás. Ha lehetőségeid engedik, és vásárolsz egy ilyen tagságot, azzal tudsz segíteni, hogy gyorsabban meglegyen.

1 évé
#1840
feketeinci
reply to Pannesz's post #1839
Szia!
A főoldalon a Mit ettél csík nagyítójára kattintva előjönnek a saját receptek.
A többit passzolom :)

1 évé
#1839
Pannesz 1
Sziasztok! Nem tudom, hogy volt-e már kérdés, de ez érdekelne, hogy a saját receptjeimet nem lehet valahogy egyben megjeleníteni, hogy mondjuk főzésnél előhívhassam mindet és választhassak hogy melyiket főzöm akkor is, ha nem jut eszembe az összes neve hogy egyesével lehívogassam?
Esetleg tervezitek, hogy mobil applikációt is terveztek, amibe a receptekhez képet is lehetne feltölteni?
Előre is köszönöm a választ :)

1 évé
#1838
MrMojo
lehetne egy interface az egészségkonyhához, hogy az adott napra rendelt étellel együtt a kalória adatok is átjöhetnének.

1 évé
#1837
MrMojo
reply to Lousha's post #1785
köszi

1 évé
#1836
Lousha
reply to seprose's post #1835
Nincs mit :)

1 évé
#1835
seprose
nem, igazad van, csak miután "visszamentem az időben" nem csekkoltam be a mérőszámokat is, így jó, az is látszik, na majdcsak belejövök... köszi!

1 évé
#1834
Lousha
reply to seprose's post #1833
Semmit, mert elvileg nem lehetseges, amit leirsz. Az uj cel beallitasanal nem tunnek el a regi adatok, meroszamok, annyi modosul, hogy a grafikon onnantol alapbol az uj celtol mutatja az eredmenyt, de ezt vissza lehet allitani a kiindulo datumra. Ha nalad nem ez tortent, akkor szvsz irj az uzemeltetonek, mert ez valami hia lehet.

1 évé
#1833
seprose
a grafikont igen, de a saját értéket mutatja csak, az "elméleti" számolt fogyásgörbét csak akkortól, amikor épp módosítottam
a mérőszámaim eltűntek... nem tudom mit csináltam rosszul, majd a következő módosításnál jobban figyelek...

1 évé
#1832
Lousha
reply to seprose's post #1831
A grafikont beállíthatod, hogy mikortól mutassa a haladásodat, a mérőszámok nekem még sosem tűntek el.

1 évé
#1831
seprose
hello,
fogyásnál (súlyváltozásnál) a BMI is változik, így a bevihető/felhasználandó kalóriamennyiség is.
így időnként érdemes módosítani a beállításokat, viszont akkor eltűnnek az addigi mérőszámok, a grafikon is újraindul, jó lenne ha ezek folytonosan megmaradnának.
köszi

1 évé
#1830
neonlicht 34
reply to Lousha's post #1825
Jó, én elfogult vagyok, de úgy látom, hogy egy fogyásban pont annyi az értelem, amennyi a testépítés.
Szerintem kimondottan sok régóta edző ember használja az oldalt, de nem egészében (mivel fölösleges), inkább csak a kalkulátort, vagy valamelyik grafikont vezeti, mintaétrendet számít, esetleg a ch fogyasztást nézi. Őket érdekelheti a kérdezés, főleg olyan embertől, aki nem szaladgál minden teremben.
Ezt persze nem tudom garantálni.
Emellett a zserbótól megcsömörlött háziassszony is kaphat életszerű tanácsot egy jó személyiségű és empatikus testépítőtől (na jó ebből nincs sok :) ), főleg az életmód rendszerességének kialakításával kapcsolatban. Talán még jobbat is, mint egy labortudóstól, vagy triatlonistától.

1 évé
#1829
Lousha
reply to trrrke's post #1828
Szerintem erre is gyorsabban kapsz választ, ha írsz az üzemeltetőnek, nem mindig van a fórumon, e-mailben talán gyorsabban látja a kérdést.

Amúgy PayPal fiók létrehozására nem gondoltál? Pár perc megcsinálni, olcsóbb és gyorsabb.

1 évé
#1828
trrrke
Kulfoldrol szeretnek utalni, ehhez szuksegem lenne teljes Iban Kontoszamra, Bank nev+swift illetve bankszamlatulajdonos neve, cime. Ugyanakkor (lehet) 2 felhasznalonak utalnam(anyukam is gondolkodik rajta), de egy osszegben, mivel kulfoldrol az atutalas dija eleg sok(jelen esetben tobb, mint egy eves tagsagdij). ez megoldhato?
koszonom

1 évé
#1827
Lousha
reply to galcsi's post #1826
Ha nem kaptal ra valaszt, az jobbara azert van, mert senki nem tud ra okosat mondani. Erdemes az uzemeltetonek irni e-mailt ez ugyben. Informacio menu, Kapcsolat.

1 évé
#1826
galcsi
Szeretnék választ kapni a korábbi kérdésemre, 1820.

1 évé
#1825
Lousha
reply to neonlicht's post #1824
Háááát... Szerintem a felhasználók nagy többsége nő, azon belül is x gyerekes háziasszony, aki egyszerűen megelégelte, hogy évről évre jönnek rá a plusz kilók, és szeretné magát valamelyest (kisebb) gatyába rázni. Ehhez az étkezések szemmel tartása és vezetése egy elég egyszerű módszer, amit egy kis mozgással még hatékonyabbá lehet tenni. De nem hiszem, hogy tömegével hemzsegnek itt olyanok, akik kifejezetten testépíteni akarnának.
Akik meg mégis, azoknak alighanem mindenképp szükséges személyesen keresni egy edzőt, segítőt, de legalábbis jól elmélyedni az ehhez a területhez tartozó szakirodalomban, egy itteni szakértő, aki sosem látta az embert élőben, aligha tudna annyira precíz tanácsokat adni, mint akivel személyesen lehet együtt dolgozni.

Plusz ez a prémium dolog leginkább az oldal támogatásáról szólna, minden, amit kapunk érte, inkább gesztusértékű.
A szakértőknek örülünk, részemről főleg az élelmiszeranalitikus hölgy megjelenését tapsoltam meg. De nem azért vettem prémium tagságot, hogy bármelyiküktől kérdezhessek.

1 évé
#1824
neonlicht 34
Nem tudom, egyedül vagyok-e ezzel, de a prémium tagság akkor vonzana, ha szakértők között egy tapasztalt testépítő is lenne, aki személyében is alkalmas ilyesmire. Például Kormos Zoltán jut eszembe, aki fittnessben is bajnok volt, jelenleg 40 éven felüli kategóriában világbajnok.

1 évé
#1823
csanita88
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a jövőben nem akartok-e olyan fejlesztést, hogy ismerősök között is el lehessen küldeni egy-egy receptúrát, hogy ne kelljen neki is felvinni a saját receptjei közé? Szerintem sok embernek nyújtana segítséget, akik támogatják egymás fogyását! köszi

1 évé
#1822
Lousha
reply to kaloriabazis's post #1812
Nekem egyébként lenne ennél sokkal alsóbbrendű igényem, ami valószínű kb. nulla embert érdekelne rajtam kívül: baromi boldoggá tenne, ha össze tudnám kapcsolni a Fitbit fiókomat a Bázissal :) Szóval nem remélek, de azért ha egyszer minden más tervbe vett fejlesztés kész, és már nem tudjátok, hogy mit is kéne kezdeni a szabadidővel, jó ideje a falat vakarjátok unalmatokban... :)

1 évé
#1821
Lousha
reply to Nyizige's post #1819
Most már én is :) Én pink-mániás vagyok, nem volt kérdés, mit választok :)
De alapvetően leginkább annak örülök, hogy végre tényleg van lehetőség rá, hogy minél többen folyamatosan támogassuk az oldalt. Nekem nem túlzás azt mondani, hogy megváltoztatta az életemet, és biztos vagyok benne, hogy sokan vagyunk ezzel így.

(Csak egy apró poén egyébként: az utóbbi években többféle telefonnal, tablettel stb. jártam úgy, hogy értesítési felületen, itt-ott feltűnt egy csillag, jobbára sárga, mindenféle látható ok nélkül, és vért izzadva sem lehetett tőle megszabadulni. Nemrég ismét így jártam, és ekkor meg is értettem, hogy igen, engem üldöznek a kis csillagok, ez az én keresztem :) Most felébredtem, lecsekkoltam, mi van az itteni prémiummal, hurrá, elérhető, fizettem, vissza a fórumra, belépek... És mi van a prémiumosok neve mellett?! :D )

1 évé
#1820
galcsi
Prémium tagság választásánál szerettem volna utalni, de a felhasználónevem kisbetűvel van megadva, utalásnál meg csak nagybetűvel írja be a a közlemény rovatba.. Módosítsam a felhasználónevemet? És hogy? Azért kérdezem, mivel a tájékoztatóban írták, hogy banki utalásnál FONTOS a felhasználónév figyelmes, pontos begépelése, mivel a rendszer csak így tudja a fiókhoz rendelni a prémium tagságot. A választ azóta is várom.

1 évé
#1819
Nyizige
reply to Lousha's post #1815
Szia, én ma reggel már tudtam választani! :) Nekem kerékpáros háttér lett! Szuper, és köszönöm a Prémium lehetőséget. Remélem, hogy sokan fognak élni ezzel a lehetőséggel, hozzájárulva a fejlesztésekhez! :)

1 évé
#1818
Nyizige
Sziasztok! Nem létkérdés, de már többször előfordult, hogy elgépeltem az aznapi súlyomat - 1-2 kg-mal többet írtam véletlenül -, és mivel csak másnap vettem észre, már nem tudtam javítani. a másik eset, hogy ha elutazok, és nincs lehetőségem napokig felvinni a súlyomat, hazaérkezés után nem tudom naponta pótolni, csak az aznapot beírni.
Ebből a két okból javaslom, annak megvalósítását, hogy visszamenőleg is lehessen a súlyon módosítani, vagy visszamenőleg a hiányzó sülyokat pótlólag felvinni.
Köszönöm! :)

1 évé
#1817
Lousha
reply to kaloriabazis's post #1816
Addig majd ülök a tűkön :)

1 évé
#1816
kaloriabazis 1
reply to Lousha's post #1814
Hát már 2 órája itt áll a facebookomon a hírpost, hogy csak rá kelljen nyomni, de a finishszalagnál beütött egy hiba... amint a programozó megoldja, indul. Remélem még ma.

1 évé
#1815
Lousha
Most latom, hogy lesz pink hatter opcio premiumban. Hat mar csak ezert megeri :D

1 évé
#1814
Lousha
reply to kaloriabazis's post #1812
Amugy mikor lesz aktiv a pemium funkcio? Van valami kb. idopont esetleg?

1 évé
#1813
Lousha
reply to kaloriabazis's post #1812
Nekem speciel tetszik az otlet, csak hogy legyen egy aprocska visszajelzes, mert jobbara igyekszem ugyanannyi kaloriat enni minden nap x etkezesre, tehat ugyanannyi ebed, vacsi, es kenyelmes lenne egy ilyen funkcio. De egyetertek, nem eletbevago :)


1 évé
#1812
kaloriabazis 1
reply to Lehel87's post #1811
Szia, hát ez ritkább igény és azt gondolom emiatt elég rá az, hogy próbálgatással lője be valaki. Egy plusz gomb - ha nem gyakori rá az igény - akkor inkább ront az élményen.
Persze lehet sokan használnák... mégis... talán.

1 évé
#1811
Lehel87
Sziasztok!
Köszönet az oldalért!
Az jutott eszembe, hogy jó lenne, ha az ételeket nem csak adagokban, grammokban, lehetne kalóriává alakítani, hanem fordítva is. Egy bizonyos ételből megadhatnánk, hogy mennyi kalóriát szeretnénk belőle bevinni, és kiírná, hogy az hány grammnak felel meg.
Köszi a figyelmet!

1 évé
#1810
apseres
Sziasztok!

Sok emberrel egyetemben én is inkább arra használom az oldalt, hogy felszedjek pár kilót. Sajnos a rendszer ezt nem nagyon segíti. Nem nehéz módosítások, igazából csak kéne, hogy legyen egy olyan opció a célkitűzésben, hogy hízás, és akkor ugye másképpen nézi a kalóriabevitelt, azt tekinti rossznak, ha nem viszek be annyit, stb. Köszi előre is!

1 évé
#1809
danita66
Kedves Fejlesztők! Nekem most kéne figyelnem a koleszterin bevitelt, jó lenne még egy rublika az ételeknél, meg hogy az össz koleszterin fogyasztást is mutatná a szénhidrát stb mellett. Köszönöm!

1 évé
#1808
Gleris 238
Sziasztok!

Jó az oldal, én még egy olyan számlálót látnék szívesen, ahol az alvásidőimet tudnám vezetni, majd ezt is lehetne grafikusan ábrázolni.
Továbbá a rost fogyasztást külön számolni a szénhidrátoknál.

Üdv!

2 évé
#1807
Lizzy00
Szerintem lehetne olyan a szénhidrát mennyiség feltüntetése alatt,hogy "ebből cukrok" igy nyomon tudnánk követni mennyi rejtett cukrot veszünk magunkhoz, mivel minden terméken fel van ez is tüntetve, simán követhető lehetne.
+ lehetne mobil alkalmazás

2 évé
#1806
Fanny91 6
Köszönöm a választ, megnéztem és az alapjárat egyezik a napi keretemmel amit kiírt :)

2 évé
#1805
Lousha
reply to Fanny91's post #1804
Gratulálok.

A súlytartó kereted a jelenlegi súlyod alapjárati kalória értéke. Bemész a Cél beállításába, beírod a jelenlegi súlyodat, és mellette megnézed, hogy mennyi most a BMR és az alapjárat ez alapján. Az alapjáratot kéne enned.

2 évé
#1804
Fanny91 6
Sziasztok, nem tudom hirtelen hova irjam, de a kerdesem a kovetkezo, elertem a celsulyomat es ma be is irtam hany kg vagyok, ezekutan magatol megvaltozott a napi kcal keretem joval tobbre. Ez lehet a sulytarto kcal mennyiseg amit az oldal automatikusan kiir, ha mar a beallitott celt elertem?

2 évé
#1803
csillag1976
Sziasztok, nagyon örülök, hogy lètezikez az oldal!
Nagyon sokat segìtett a terhessègem alatt, amikor gesztációs diabèteszem volt ès számolnom kellett a szènhidrátot. Az egyetlen problèmám akkor is ès most is, hogy nem látom az ètelenkènti ch-t a naplóban, csak a kalóriát. Nem lehetne ezt valahogy választhatóvá tenni?
Köszi!

2 évé
#1802
Gonoszka1
reply to Kolen's post #1801
Szerintem a cél súlyodat magasabbre írd be 5 kilóval mint a kiinduló súlyt, és ennyi! Szerintem működni fog!

2 évé
#1801
Kolen
Eloszor is szeretnem megkoszonni az oldal letrehozoinak a munkajukat. Mikor terhes voltam, nagy segitsegemre volt a KaloriaBazis, szepen nyomon tudtam kovetni mit eszek naprol napra, es hogyan kene beallitanom optimalisra a tapanyag aranyokat. Ami szerintem jo otlet lenne, ha lenne egy vitamin szamlalo resz is, hogy arrol is kapjunk kepet, mennyire keves vagy sok vitamint viszunk be a szervezetunkbe, es aranyaiban jok e. Mert ugye van aki azt gondolja kalcium hianyos igy fogyaszt kalciumot, de D vitamin nelkul ez nem epul be. Vagy peldaul a kalcium magnezium aranya is fontos hogy egyensulyban legyen a szervezet..
Masik otlet aminek a megvalositasanak en nagyon orulnek, ha gondolnatok azokra is akik hizni szeretnenek. En peldaul azert vezetem itt a naplot idorol idore hogy lassam meg tudtam e fejeleni a szukseges kaloriabevitelem a sok mozgas mellett amit vegzek. Orulnek ha lenne ha egy kicsit motivalobb lenne az oldal olyanoknak is akik hizni akarnak. Nekem a kituzott celom 5 kg+, de ezt ugye nem igazan tudom beallitani, mert csak minuszos eredmenyt dob ki. De ettol fuggetlenul imadom az oldalt.
Es a minap meg a kutyam helyes taplalekosszetetelet is itt sikerult kiszamitanom! :D
Lehet ez is jo otlet lenne hogy a kedvencunknek hogy keszitsunk hazilag kiegyensulyozott taplalekot, hogy lesz a feherje, szenhidrat zsir arany a legjobb aranyosan a kutya, macska aktivitasahoz. Minden jot kivanok Kitti Kaljuste

2 évé
#1800
Lousha
reply to Iwry's post #1799
Egyelőre nincs ilyen szamlalo, de a napi jegyzetbe beírhatod addig is. (Kis jegyzetfüzet ikon a lap teteje felé jobbra.)
Amúgy ha eszel minden nap zöldséget, hüvelyeseket, meg igyekszel mindenbe, amit főzöl, szórni egy evőkanál korpát, már kész is vagy. Ha még mindig aggaszt a rost, egyél egy evőkanál útifűmaghéjat estefelé, és biztosra mehetsz.
De a sok rost csak akkor ér valamit, ha bőven iszol is mellette, kevés folyadék+sok rost problémás tud lenni!

2 évé
#1799
Iwry
Sziasztok.
Nekem az a legnagyobb problémám, hogy kevés folyadékot és rostot viszek be. A folyadékmennyiséget nyomon követhetem a nyomkodós mennyit ittam ma funkcióval, de a rostról nem találok infót. Nem lehetne feltüntetni ezt valahol? Mondjuk a bevitt szénhidrát-zsír-fehérje mennyiségnél?

2 évé
#1798
Gonoszka1
reply to vicuskam's post #1797
Vagy a főoldalon is van egy jegyzet lap, a MA felírat mellet jobbra (fekete négyzet vonalakkal)!

2 évé
#1797
vicuskam
reply to Gonoszka1's post #1794
Ott csak a mostani kínálatból lehet választani. Egyelőre hozzáadtam az "Egyéb" opciót, és próbálom fejben tartani, hogy a testzsírt vagy az izomtömeget vezetem alatta (sajnos még elég közel van egymáshoz a kettő).

2 évé
#1796
vicuskam
reply to teper's post #1795
Még a gyűjtés előtt írta biztatóan az oldal, hogy jelezzük, ha szeretnénk új mérőszámot, és secc-perc hozzáadják. Csak ezért írtam. Ha nem, akkor marad a kockás füzet.

2 évé
#1795
teper
reply to vicuskam's post #1793
Nekem erre teljesen bejott a kockas fuzet, altalaban hetente beleirom. Persze jo lenne ha lenne, bar az a nehany dollar is jol jott volna. Ha a gyujtes sikertelensegere gondolok, akkor egyelore biztos nem lesz olyan amit szeretnel, bar sok masik otlet mellett ez is jo.

2 évé
#1794
Gonoszka1
reply to vicuskam's post #1793
Szia! A Mérőszámokban (főoldalon) a mérőszámok hozzáadására kattintva tudsz hozzáadni különféle méréseket!

2 évé
#1793
vicuskam
Sziasztok! Nem reagáltatok a múltkor a felvetésemre, ezért megismétlem. Fel lehetne venni a változók közé a testzsírarányt és a testizomarányt is? Akinek van elemzős mérlege, annak ez nagyon hasznos lenne, mert látszana belőle (jobban, mint a körméretekből), hogy tényleg zsírból fogyunk-e és izmosodunk-e. Köszi!

2 évé
#1792
tengelic 141
Köszönöm a gyors választ. Hasznos volt.

2 évé
#1791
Lousha
reply to tengelic's post #1790
A folyadékot csak úgy tudod vezetni, ha nyomkodod azt a számlálót alul a pohárral. A fogyásba/kalóriába ezt nem számolja a rendszer, csak azért van, hogy kvázi emlékeztesd magad, ha még nem ittál ma eleget. Ha szeretnéd a teádat beleszámolni, vidd fel víznek a pohárnál, a kalóriás részhez meg csak azt vidd fel, amiben van is kalória, pl. ha teszel bele egy teáskanál cukrot, akkor azt.

2 évé
#1790
tengelic 141
Sziasztok!
Van egy észrevételem. Ha teát iszom és beírom, azt nem számolja folyadék bevitelnek. Lehet ezen segíteni? :)

2 évé
#1789
Lousha
reply to Ditteke's post #1788
Sokszor volt rola szo, de meg sosem fert bele a fejlesztesekbe.
Jelenleg ha a Mit ettel? sorba nem irsz be semmit, csak megnyomod a vegen a nagyitot, akkor lenyilnak a sajat receptjeid. Ezek kozul amit a lista elejen szeretnel latni mindig, azt kedvencce teheted, ha megnyomod a sor vegen a csillagot.

Szerk.: a plusz jelet nyomod meg, ami ettol csillagga valtozik.

2 évé
#1788
Ditteke
Sziasztok!
Ötletem lenne fejlesztésre, lehet, hogy már felhozta ötletnek valaki, nem olvastam végig a kommenteket.
Lehetne saját receptbázis, sokszor használt ételeket, recepteket a felhasználó össze gyüjthetné magának.

2 évé
#1787
Lousha
reply to Gulpembe's post #1786
Sok sikert es gyors gyogyulast!

2 évé
#1786
Gulpembe
Sziasztok! Nagyon jó az oldal, nagy segítség nekem most, mert én meg a súlyom megtartására és hízásra használom. Sajnos daganatos beteg vagyok, nagyon sokat fogytam az utóbbi időben, mert csak folyékony ételeket ehetek. Valószínűleg nagy műtétem lesz, és nem szabad tovább fogynom.
Amióta kitaláltam, hogy így akár hízni is lehet, szerencsére tudom tartani a súlyomat, és nem fogytam.
Köszönöm az oldal fenntartóinak és fejlesztőinek.
Anna

2 évé
#1785
Lousha
reply to MrMojo's post #1784
Van olyan, hogy uj sport felvetele. Ott felviheted, hogy pl. "atlagos delutani tornam", megadhatod, mennyi kaloriat eget az adott sulyodhoz, es utana hasznalhatod.

2 évé
#1784
MrMojo
Sziasztok,

lehet, h volt már korábban, ez esetben bocs..
Olyan funkció lenne jó a "mit sportoltál" részhez, hogy fel lehessen vinni egyénileg adatokat (idő, elégetett kalória) pl pulzusmérő óra alapján a sportág kiválasztás után,

2 évé
#1783
kaloriabazis 1
Holnapig megfogalmazom a lehető legpozitívabb megnyilvánulást az egész gyűjtéssel kapcsolatban...

2 évé
#1782
vicuskam
Jó lenne, ha mérőszámként hozzá lehetne adni a testzsírszázalékot és az izomtömeget is. Akinek van ilyen mérlege, annak érdekes lenne figyelni ezeket. Köszi :)

2 évé
#1781
Lousha
Kozben valaki nagyon odatette magat az adakozassal. Nem lekicsinyellve senki mas adomanyat, de azert meg kell jegyeznem, nagyon szep volt tole, barki legyen is.

2 évé
#1780
kelelaszlo 1
reply to Lousha's post #1779
ok, köszi

2 évé
#1779
Lousha
reply to kelelaszlo's post #1778
A kiírás szerint kedd éjfélig lehet támogatni, szóval bele kell hogy férj vele.

2 évé
#1778
kelelaszlo 1
sziasztok, holnap kapok fizetést, utána tudnék beszállni a gyűjtésbe... itt a cégnél nem megy a paypal :(
meg az igg.me sem.

köszi
KL

2 évé
#1777
SnowShoe
Sziasztok!
Nem tudom, írta-e már valaki, de ha sikerülne megcsinálni a mobilos app-ot, nem-e lehetne úgy, hogy internet nélkül működjön? Mondjuk, ha rácsatlakoznánk a netre, akkor frissítené az ételek listáját és feltöltené ide, a kalóriabázis netes oldalára a bevitt adatokat. Ezt meg lehetne oldani?

2 évé
#1776
feketeinci
reply to lorantferenc's post #1774
Szia Lorantferenc!
Kedves vagy, hogy nekem intézted üzenetedet :)
Valami félreértés lehet emögött, mert én is éppen olyan Bázislakó vagyok, mint itt rajtunk kívül még több ezer felhasználó :)
Remélem sikerült megtalálnod a megoldást Lousha segítségével :)

2 évé
#1775
Lousha
reply to lorantferenc's post #1774
Itt talalsz egy e-mailcimet az oldal uzemeltetojehez, ha inkabb atutalassal szeretned a tamogatast megejteni:
http://kaloriabazis.hu/blog/kaloriabazis_fejlesztesi_kampany/62

2 évé
#1774
lorantferenc
Kedves feketeinci!
Mivel a fejlesztés támogatására szeretnék egy összeget átutalni, rámentem a megadott linkre. Tekintettel arra, hogy nem tudom a megjelölt nyelvet, nem tudtam intézni. Szeretnék egyértelműén egy olyan bankszámla számot kérni amelyen az átutalást megtehetem. Én nagyon hasznosnak találtam a kalóriabázis használatát, szeretem is használni. Köszönöm a segítséget a fogyásban , és a számlaszám közlésében is. Sziasztok

2 évé
#1773
Lousha
reply to komigeri's post #1772
Nem, a BMR koruli evessel fogysz. Az alapjarati kaloriadat kell enned, ha sulyt akarsz tartani.

Van ilyen funkcio, beallitod celkent, hogy heti fogyas 0 kg, es kesz, onnantol az alapjarati kaloriaddal szamol.

Mas kerdes, hogy ha megis valtozik a sulyod, akkor ezt feljebb-lejjebb fogja kicsit vinni, hogy visszaallitsa az eredeti sulyt, de ilyenkor ha nagyon elcsuszna, beallithatod a celt ujra.

2 évé
#1772
komigeri 4
Sziasztok!

Az oldalon van olyan opció, hogyha elérted a kívánt súlyt utána azt a napi kcal mennyiséget írja amivel súlyt tudsz tartani és nem pedig fogyni?

Ha nincs szerintem egy ilyet jó lenne beépíteni az oldalra..:) És igen tudom hogy a BMR által előírtet kellene ilyenkor naponta megenni, csak már annyira hozzászoktam az oldal használatához, hogy még mindig írom pedig már túlszárnyaltam az eredeti tervem! :))

A választ előre is köszönöm!

2 évé
#1771
feketeinci
reply to ByKa's post #1770
szívesen, nm

2 évé
#1770
ByKa
Köszönöm!

2 évé
#1768
feketeinci
reply to ByKa's post #1767
Eszközök, étkezési napló.
Ennél jobbat nem tudok.

2 évé
#1767
ByKa
Üdv!
Bármilyen formátumban kiexportálhatóak a felvitt napok adatai? Havi/heti bontásban? Esetlegesen nem csak kalória, de szénhidrát értékekkel is?
-hiszen úgy vannak törzsben tárolva az ételek - van erre mód? Az orvosom kérte, hogy rögzítsem, szeretném táblázatban nyomtatni. HELP!
Köszönöm!
Szabolcs

2 évé
#1766
serteperte74
reply to Lousha's post #1763
Igen ezt közben megtaláltam,de a receptek többségén látszik,hogy ezt nagyon sokan nem olvasták.A legjobb az lenne, ha a recepteknél a kész étel tömegét is meg kellene adni, a rendszer meg így kiszámolná a veszteséget.

2 évé
#1765
Lousha
reply to ByKa's post #1764
A lap tetején található linken tudsz hozzájárulni, hogy megvalósulhasson az app többek között.

2 évé
#1764
ByKa
Sziasztok!
Valahol olvastam, hogy mobil app formájában is tervezitek az oldal működését,
elérhető ez már, vagy csak tervezitek a megvalósítást?
A napokban derült ki több sikertelen fogyókúrás próbálkozásom miatt, hogy cukorbeteg vagyok, szigorú szénhidrátbevitelt kell követnem, így keresnem kellett valami virtuális segítő társat. Hasonló appot nem találtam, jó lenne, ha nektek lenne ilyen elérhető.
Tervezek magamnak írni egyet iOS-re, de ha van készen appotok, akkor nem állok neki saját modult leprogramozni.
Segítő válaszotokra számítok!
Tisztelettel: Szabolcs

2 évé
#1763
Lousha
reply to serteperte74's post #1762
De lehet.
http://kaloriabazis.hu/recept/szekely_lencse_kcal/844393_0
Miután felvittél minden hozzávalót, látod alul, mennyi az összsúly. Leméred a kész ételedet, és a recept alján lévő súly meg az általad mért közti különbség lesz, ami elpárolgás során elveszett. Bírod ezt is hozzávalóként, ahogy az általam linkelt receptben látod. Elpárolgás, negatív előjellel. Ettől az összetevők által összeadott kalória nem változik, a súly viszont helyes lesz, ezzel a 100 grammra mért kalória is helyessé változik.

Mindez le van írva a felső menüben, ahol megtalálod az oldal működését illető összes tudnivalót. Érdemes megismerkedni az oldal funkcióival részletesen, különben nem tudod jól használni. Hasonlóképpen szinte kötelező olvasmány a Kötetlen csevegés 5543 és 5544 számú hozzászólása. Mindezek ismeretében tudod jól csinálni a kalóriaszámolást.
Sok sikert!

2 évé
#1762
serteperte74
reply to marya88's post #1750
Szerintem mindenképp kellene a párolgást jelezni, de nem tudom, hogyan lehet levonni a recept felvitelénél. A hozzáadott vizet lehet jelezni, a kész étel tömegében ez meg tud jelenni, viszont fordítva nem tudom megcsinálni, tudja valaki, hogy ez hogyan lehetséges?Ez így sokkal pontosabb lenne.Szerintem pont az a baj, hogy nem lehet felvinni a kész étel végső tömegét.

2 évé
#1761
Lousha
reply to demeteri's post #1760
Azzal átállítod a célt. Ettől még az eddigi adatok, fogyás, étkezések stb. megmaradnak. Amit nem tudsz megváltoztatni, az az első súly, amit megadtál. Mindig azt fogja induló súlynak tekinteni. Tehát pl. 70 kiló voltál egy hónapja, aztán lementél 65-re, és most ezzel a 65-tel akarod átállítani a célt. Ha eléred a 64-et, akkor is azt fogja mondani, hogy 6 kilót fogytál, nem azt, hogy egyet.

2 évé
#1760
demeteri
Szeretném kérdezni, hogy lehet a személyes adatok közül valamelyiket utólag megváltoztatni úgy, hogy az egy hónapja elkezdet összes ,,munkám" ne nullázódjon, tehát megmaradjon?
Köszönöm!

2 évé
#1759
Lousha
reply to Bridgewalker's post #1758
Amennyire emlékszem, tervben van, hogy lehessen hízni, izomtömeget növelni stb. is rendesen, nem csak ilyen trükkökkel. De addig is működik, csak tényleg fura a szöveg.

Ha nem kívánod a többletétkezést, javaslom neked is, amit másoknak is szoktam hasonló esetben: olajos magvak mindig kéznél például. Sok-sok kalória, sok jó minőségű zsír, egy-két falattal máris feljebb ment a fogyasztásod 100-500 kalóriával. Kókuszzsír bőkezűen főzéshez, egészséges, viszont kalóriadús. Fehérjepor edzés után, egy pillanat alatt elfogyasztod, és még jót is tesz, mert ugye nem mindegy, miből szeded fel azt a plusz súlyt. Teljes tej és tejtermékek. Vannak pl. előre csomagolt, egy adagos sajt "snack" termékek, pl. Babybel, egy-egy falat menet közben, és máris beljebb vagy.
Továbbá jó minőségű szénhidrátok. Teljes kiőrlésű liszt, zab minden mennyiségben.

2 évé
#1758
Bridgewalker
Sziasztok,
én nem fogyni szeretnék, hanem hízni. :) Az oldal zseniális. Ahogy számoltam, kb most életemben először, igazából nem eszem eleget, viszont sokat edzek. Szóval, ami másnak áldás lenne, nekem nehézség, éhes se nagyon vagyok. De az oldal sajnos a fogyásra van kiélezve. Persze mínuszban írtam be a napi fogyás célt és így számol rendesen, de a szöveges értékelésnél fura hogy fogyasztani akar. Lehetne ezzel valamit kezdeni, vagy volt már kérdés?
Ahaa, közben a GYIK-ban megtaláltam...

2 évé
#1757
feketeinci
reply to kaloriabazis's post #1748
Újabb 100-as érkezett :)))

Köszönjük :)))

2 évé
#1756
teper
Nekem eléggé béna okosom van, ezért nem biztos, hogy így van, de amikor megnéztem, akkor nem sikerült rákattannom a "Gyűjtés... részleteire" vagyis mobilról nem tudtam tájékozódni, de mintha nem is a mobilra optimalizált oldalra vinne... Remélem nem így van, de az idő azért egyre csak fogy.

2 évé
#1755
kaloriabazis 1
25% yes!

2 évé
#1754
kaloriabazis 1
vagy akár jelentkezhetnél korrektornak, hogy jóváhagyd hogy melyik étel ellenőrzött.

2 évé
#1753
Lousha
reply to marya88's post #1752
Nagyon pontos a szemmértéked :)

Ha már mindent lemérsz, szvsz egy plusz mérés és egy plusz sor a receptbe igazán nem olyan nagy dolog. De ezt nyilván te érzed, ha neked így kényelmesebb, miért is ne? Amíg tudod, hogy nem vered át magad, voltaképp mindegy, hogyan jutsz el a helyes megoldásig.

Ha szeretnél receptet megosztani, addig is megteheted a linkek megadásával a kalóriaszegény vagy édességes stb. topikokban, biztos szívesen fogadnák sokan.

2 évé
#1752
marya88
Elvileg igazad van, de már sokszor lemértem, hogy amit szemre elosztok, egy-egy adag 5 g-on belül van. (A gyerekeknek amikor csomagoltam, összevesztek és egy ideig mértem az eredményt)

Magamnak tényleg mindegy, csak éppen ezért nem javaslom a közös adatbázisba, mert ott nem helytálló az elpárolgás nélkül.
Mivel csak ketten vagyunk itthon, ezért nem nehéz az elkészült ételt elöször felezni - ami megy a fahygasztóba, és a maradékot szétosztani kétfelé.
Viszont ha lenne ez az opció, akkor megérné esetleg megosztani, mert sok mindent nem a megszokott módon készítek.

Az alapanyagokat viszont tényleg mérem, mert különben könnyen el lehet tévedni.

2 évé
#1751
Lousha
reply to marya88's post #1750
Azért ezzel meg az a kockázat, hogy eléggé különböző adagokat lehet így kreálni. Amikor én olyasmit főzök, amit elég egyszerű egyforma adagokra osztani, akkor gyakran kidobozolom előre, így csak meg kell ragadni egy dobozt étkezéskor. De akkor is mérem, mennyi megy egy dobozba, mert szemre a 350 meg a 450 gramm igen egyformának tud tűnni, kalóriában meg ez jelenthet elég nagy különbséget.

Mindenesetre amíg esetleg megvalósul ez az opció, addig nyilván már magad is rájöttél, hogy ha sehogy nem akarsz elpárolgással számolni, akkor amennyi súly kijön az alapanyagokból, azt leoszthatod annyival, amennyi adagra akarod osztani, beírod ezt egy adagnak, és készen vagy.

Személy szerint egyébként én már csak azért is a pontos mérések híve vagyok, mert ez is segít abban, hogy minél inkább megtanuljuk, mit is eszünk. Ha csak evőkanalazunk meg körülbelülre megyünk, már az is nagy fejlődés a korábbi ötletszerű étkezéshez képest, ami az elhízáshoz vezetett. De ha konkrétan látja az ember pl., hogy ez csak 8 gramm olaj mondjuk, de mennyi kalória is van benne, akkor mindjárt kicsit óvatosabban öntöget.

2 évé
#1750
marya88
A recepteknél az elpárolgást nem szoktam figyelembe venni, hanem csak azt, hogy az adott mennyiség hány adag lett. Így nem lesz benn semmilyen eltérés, ezért nem látom értelmét túlbonyolítani.

Ezzel kapcsolatban lenne egy olyan javaslatom, hogy a bevitt receptnél lehessen adagszámot is megadni, necsak egy--egy adag súlyát.
Nem tudom, érthetö-e, de ha beírom az összes hozzátevöt, akkor kijöne egy összsúly. Jelenleg csak egy adag súlyát lehetne megadni - és ilyenkor jön be a plus víz meg az elpárolgás, ami azért sem jó, mert nem egyforma mindenkinél, van,aki sürübbre, van akíhígabbra hagyja ugyanazt az ételt. Ha lenne olyan opció is, hoyg az összsúly 3-4 adag, akkor ebböl az egy adag súlya illetve kalória tartalma is adódna.

2 évé
#1749
Lousha
reply to kaloriabazis's post #1748
Kivanunk neki bomba alakot a jo szive melle :D

2 évé
#1748
kaloriabazis 1
Beírtam már a hírekbe, hogy lehet átutalással is akinek gondja van a bankkártyás fizetéssel:

"Ha valakinek az átutalás szimpatikusabb, az is megoldható, ez esetben írjon egy e-mailt a részletekért a kaloriabazis@gmail.com címre."

Legutóbbi névtelen támogató kerek százdollárost küldött (!).

2 évé
#1747
Lousha
Es hurra, megvan a 20% :)

2 évé
#1746
Lousha
reply to cicero44's post #1745
Ha csinalsz egy PayPal fiokot, akkor biztosan elfogadja a tamogatast. Lehet, hogy nem dombornyomott kartyad van, vagy akarmi egyeb gebasz.

2 évé
#1745
cicero44
Heló,
Próbáltam támogatni az oldalt de azt írta ki "The Card was declined" ami
nem igaz. Sajnálom mert megérdemlitek a támogatást.
Máshol elég a támogatáshoz egy emelt díjas sms-t küldeni.
Jobb lenne itt is . Forintban, magyarul.

2 évé
#1744
Lousha
reply to feketeinci's post #1742
Szerintem angolszalonnával közelebb vagy. Amit mi otthon "békön" szalonnának hívunk, az jobbára egy fele zsír, fele hús valódi szalonna. Az itteni meg 99%-ban szinte csak hús, és tényleg igen finom. (Naná hogy csak a füstölt, ha valami lehet füstölt is, akkor nem kérdés, hogy az kell :) ) Engem sokkal jobban emlékeztet az otthoni angolszalonnára.

2 évé
#1743
Gonoszka1
A NoSalty receptek kalóriaértéke közel sem pontos, mert sem vizet, sem elpárolgást nem tartalmaznak! Én (néha teszek fel oda recepteket), akkor mindig beírom a hozzávalókhoz, hogy nekem hány deka volt pontosan, és feltüntetem, hogy az elpárolgással és az én általam felhasznált hozzávalókkal mennyi a pontos kalóriaérték!

2 évé
#1742
feketeinci
reply to Lousha's post #1736
Óóóóó....mit nem adnék egy kis British bacon-ért...a füstöltért :)
Próbálom nyers Kolozsvárival pótolni, de az messze nem olyan egyenletes és puha.

2 évé
#1741
Lousha
reply to devia's post #1740
A köles nálam sem aratott sikert, ami azt illeti. De épp tegnap vettem egy zacskóval, mostanra már halványult a trauma képe, kap még egy esélyt, ha még mindig pocsék, akkor köztünk mindennek vége.

2 évé
#1740
devia 162
reply to Lousha's post #1739
Múlt hétvégi partira kölest "csempésztem" ételekbe :) hát nem arattam nagy sikert, pedig isteni finomak voltak:) ! Ilyen pld. köleskörözött, banán-köles torta.
Nekem minden jó, ha egészséges főleg !
Most iszom a búzafüvet, -árpát és brokkoli port vízbe keverve. :)

2 évé
#1739
Lousha
reply to Lousha's post #1738
Amúgy csináltam már borsóval is, úgy még lejjebb megy a kalória, és nagyon finom volt. Gyakorlatilag ugyanez, csak az összekeverésnél dobsz bele egy nagy adag párolt borsót is. De gombával sem megvetendő.

2 évé
#1738
Lousha
reply to devia's post #1737
Ami azt illeti, de, elég vállalható a kalóriája. Amint látod, a receptjeink a mustáron kívül gyakorlatilag egyeznek. Ha nem zsíros húsból készíted, pláne ha csirkemellből, teljesen belefér egy diétába. Nyilván nem fogsz tudni hatalmas adagot enni belőle, de pl. én ezzel a 300 grammal teljesen jól szoktam lakni.

A wok kb. mindenre jó :) Én is nagyon szeretem.

Még sosem hallottam sütőben sült brassóiról, megint tanultam valamit :)

2 évé
#1737
devia 162
reply to Lousha's post #1736
Gyerekeim kedvence a brassói, én sok hagymát pirítok, és arra a kockázott hús, sertés comb, bár újabban pulykacomb. Só, fehér bors, jól átpirítom, pici víz, mustár,
Kockára vágott burgonya olajban sütve, aztán az egészet össze.
No, de így nem valami lightos, de tudom, hogy éttermekben készítik sütőben is, azért gondoltam, hogy a Te recepted is úgy készült, hogy olyan kevés a kalória tartalma.
Ja és vok-ban nagon jól lehet sütni:)

2 évé
#1736
Lousha
reply to devia's post #1735
Nem, a brassói jobbára nem sütőben készül. Pörköltalap paprika nélkül (mehet bele kockázott szalonna is), azon megpárolod a húst, majd lesütöd zsírjára. Utána felengeded kis vízzel, adsz hozzá sót, borsot, sok majorannát. Összefőzöd. Amikor kész és levetted a tűzről, rányomod a friss fokhagymát, összekevered, a hús ezzel kész.
A krumplit legrosszabb esetben megsütöd olajban, de akkor nyilván kicsit több olajat vesz fel. (Kókuszolajban egy fokkal jobb, de akkor is sok kalória.) Ez a konkrét recept ilyen egyébként, ez olajban sült még, nem volt jobb felszereltségem. Eggyel jobb, ha sütőben sütöd, de úgy nem lesz túl ropogós. Én a magam részéről Tefal ActiFryban sütöm legtöbbször, úgy alig kell hozzá olaj.
http://kaloriabazis.hu/recept/sult_krumpli_tefal_nyers_krumplibol/579543_0_1
Ha kész a krumpli, akkor csak összekevered a hússal, és jó világ van. Mehet mellé savanyú ubi, vagy kovászos, vagy fejes saláta, vagy ami jól esik.

2 évé
#1735
devia 162
reply to Lousha's post #1734
És ezeket sütőben sütöd?

2 évé
#1734
Lousha
És de, ezennel értem... Szerkesztettem rajta, mert nem volt beírva az egy adag, és nem emlékeztem, mennyi belőle 300 gramm. A szerkesztős linket adtam meg, bocs.
http://kaloriabazis.hu/recept/csirkes_brassoi/445773_0_1
Ez lesz a helyes.

2 évé
#1733
Lousha
reply to devia's post #1732
Nem hát, nem nyilvános recept, de ez eddig sosem volt gond, ha megadom a linket, akkor megnyitható... Nem értem.

2 évé
#1732
devia 162
reply to feketeinci's post #1729
én sem...

"Ez nem sajĂĄt recept!" - ezt írja.

2 évé
#1731
feketeinci
A laptopom haldoklik :(
Le is fagyott, újra indítottam, holnap megnézetem az IT-val.

Ezzel is dolgozom, és ő nem bírja a strapát :))))

Visszatérve Hagidora fejlesztős ötletére....éppen van cél előttünk, kitűztük a következő fejlesztést, arról is olvashatsz az oldalon.
Éppen arra gyűjtünk:)

És hajrá! Még elég sok hiányzik!
Mindenki, aki használja az oldalt......húzzunk bele!
Szerintem sokat profitáltunk már eddig is Magyar Máté munkájából, 10 dollár nem annyira sok!

2 évé
#1730
Lousha
reply to feketeinci's post #1729
Hát ez fura. Nemtom' miért, megnéztem, stimmel a link.

2 évé
#1729
feketeinci
reply to Lousha's post #1726
Ezt nem tudom megnyitni

2 évé
#1728
Lousha
reply to feketeinci's post #1727
De 601 kiválasztás... SENKI nem nyit meg egy receptet, mielőtt vakon elhiszi? Borzasztó kiábrándító.
Mondjuk ez így legalább erősen felfelé, nem lefelé téved, az is valami.

2 évé
#1727
feketeinci
reply to Lousha's post #1725
Nem hibás ez ha valaki víz nélkül szereti, csak átmásolta az adatokat, nem írta bele a vizet :(
Ennyi munka után ilyen apróságon elcsúszni!

2 évé
#1726
Lousha
reply to feketeinci's post #1724
http://kaloriabazis.hu/receptszerkesztes/csirkes_brassoi/445773_0_1

Megy az kevesebb olajjal is :)

2 évé
#1725
Lousha
Amúgy ha már nosalty, töröljük már ezt a receptet, ha lehet, mert eddig 601-szer(!) választották, és a jelek szerint mégsem tűnt fel senkinek egy "apró" hiba...
http://kaloriabazis.hu/recept/tarkonyos_csirkeraguleves___nosalty_recept_alapjan/41396_0

2 évé
#1724
feketeinci
reply to hagidora's post #1722
Belenéztem 2 receptbe.
Pl. néztem egy sült csirkemellet, az nem tűnt rossznak, a kalóriája a nyers húsra van számolva, de ha csak azt eszünk, akkor mindegy mennyire sül össze, nyersen lemérve annyi lehet. Hogy tettek-e alá zsírt, az nem derült ki, nem volt a receptben.
És ránéztem néhány brassói receptre. Nem tudnám megmondani hogy jó, vagy nem jó :(
Kevés olajat írt hozzá a sütéshez, és nem tudom hogy azt felszívta-e a krumpli, és azért volt annyi, vagy keveset tett alá annak reményében hogy így keveset szív fel.
Ez a Pirospaprikás brassói aprópecsenye receptjénél gondolkodtatott el.
Egy adag 620 kcal, ebből a sütőolaj a 167g krumplihoz 28g, ami 250kcal a 620-ból.
Hmmmmm...pedig de szeretem...és milyen régen ettem.....olaj nélkül még meg is csinálhatnám :)

2 évé
#1723
Lousha
reply to feketeinci's post #1721
Semennyire, én főztem már onnan pár receptet, közelében sem voltak.

2 évé
#1722
hagidora
reply to feketeinci's post #1721
Az a néhány, amit bevittem, nekem pontosnak tűnt, de az ellenkezőjéről is meg tudsz győzni. Megnézem a GYIK-ban, amit írtál. Ha a vizet hozzá kell írni pluszban, az még mindig kevesebb meló, nem?

2 évé
#1721
feketeinci
reply to hagidora's post #1720
Nem baj ha írták, egy újszülöttnek minden új.

Azt is megnézted a receptekben, hogy van-e bennük elpárolgás? Vagy hozzáadott víz?
Nekem nem volt jó tapasztalatom ezzel még sehol (tisztelet a kivételnek).
Felírják a kalóriát és kész, eszed nem eszed.....ez van.

Egy étel kalóriatartalma csak és kizárólag attól jó vagy rossz, hogy hogyan rögzítették. Ha jól, akkor van benne elpárolgás vagy hozzáadott víz. Ha nem jól, akkor 99%, hogy nem jó a megadott érték. Azt nem tudni mennyire nem jó, de kizárt hogy pontos legyen.

Az Információ fülön, a GYIK-ban ott a receptfelvitel. Felvigyünk egy Nosalty receptet?
Megnézzük mennyire pontos?

2 évé
#1720
hagidora
Bocsánat, ha valaki már írta.
Pl. a nosalty-n meg vannak adva a receptekhez tápanyag- és energiaadatok. Sokszor főz onnan sok ember, és ilyenkor a teljes receptet bevisszük új receptként ide. Milyen jó lenne, ha egy kattintással átkerülne akár az én felhasználói receptúrámba, akár a teljes kalóriabázis adatbázisába a kiválasztott recept. Ez nyilván egyáltalán nem egyszerű (nem technikai okokból), de szerintem jó ötlet :)

2 évé
#1719
Lousha
reply to emma1111's post #1718
Nem lenne haszontalan.
De amíg nincs, ha szeretnél pontosabb adatot, telepíts egy appot a telefonodra, indítsd el, amikor elindulsz, nyomj pihenőt, amikor megállsz, így lesz egy igen pontos jegyzeted az útról, kilométerrel, sebességgel, kalóriabecsléssel. Mindez pár gombnyomásba telik. Én a félnapos sétáimhoz használtam pl. a Runtastic appot, kíváncsi voltam, mennyi kalóriát tippel rá. Nekem hasznos volt, és semmiben nem zavart, a telefon úgyis velem volt, egy-egy pillanatra kellett elővenni és egyet nyomni rajta a szünethez.Asztali verzió    Mobil verzió
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket .
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!
Ehhez a funkcióhoz prémium előfizetés szükséges
Ez itt a belso szoveg