Belépés
Belépve maradok
Hirdetés:
2 napja
#5143
Bojtika
reply to trkmz's post #5142
Persze, már be is másoltam! :D

2 napja
#5142
trkmz
reply to Bojtika's post #5141
Nekem nem volt nehéz követni, megcsináltam azóta a másodikat is, csak súlyzó nélkül, mert ami itthon van, az ehhez túl nehéz lett volna. A harmadik úgy láttam, hogy elég pörgős, kíváncsi vagyok arra is.
Egyébként nekem is tetszik a Leslie-féle változat, csak a változatosság kedvéért próbáltam ki. Neked pedig azért mutattam, hátha tudod vele gyarapítani a linkgyűjteményedet :)

2 napja
#5141
Bojtika
Majd kipróbálom, bár persze elfogult vagyok Leslie javára...(és ezek azért nem olyan lendületesek, energikusak, mint Leslie az áradó jókedvével)...és picit nem nehezebb követni? (Koreográfia)

Köszi!

2 napja
#5140
trkmz
Bojtika! Ezeket ismered? Ajánlotta a YouTube, hasonló a Sansone videókhoz, de kicsit más. Még csak az elsőt csináltam meg, de ha jól látom, itt mind 1 mérföld, a másodikban már súlyzót is használnak (nem mindenki, lehet nélküle is csinálni)

https://www.youtube.com/watch?v=09QJRnw7vXQ
https://www.youtube.com/watch?v=59g54n-XJcY
https://www.youtube.com/watch?v=EurqhX9URGI
https://www.youtube.com/watch?v=m1Bw6DMDIY0

1 hete
#5139
bmati
reply to teper's post #5137
Köszi! :)
5km alatt nem szoktam már futni (az is vagy laza átmozgató vagy HIIT) heti 1-2 alkalommal és egy hosszú hétvégi (min. 10 km). Maraton után is ezt fogom csinálni, csak annyi, hogy a hétvégi hosszú futások is 10-15 km között fognak maradni. :)

1 hete
#5138
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #5136
Szia! A nyaralás már csak ilyen! Az 1 kiló plusz nem is olyan vészes! Majd most szépen ledolgozgatod. Különben is jön a hidegebb idő, az ember már nem jár nyaralni. Jó, tudom, majd jönnek az ünnepek, de addig is össze kell szedni magunkat, hogy szépen alakuljunk!

1 hete
#5137
teper
reply to bmati's post #5135
Teljesen megértelek, én is annyi mindent nem csináltam még. Sokkal jobb amíg felkészülsz mint amikor majd lefutod. Amikor megvagy vele és csak lazán kezdesz el futkorászni, részemről az első 2-3 hónapban maradnék az 3-4km-es intenzívebb távoknál. Sok sikert a maratonhoz, jó felkészülést! :)

1 hete
#5136
cuni760221
Sziasztok!Megjöttem :)
Múlthéten eltüntem 1kis időre.....Budapesten voltam 1napot,de tudjátok,írtam,hogy ott leszek 1hetet.De váratlanul jött egy telefon,hogy 20-án indulunk Horvatországba nyaralni!Tegnap jöttünk haza,csokoládé vagyok,de kicsit híztam.Kilóba nem nagyon durva +1kg..........de érzem.Ilyen pizza-olyan hamburger meg minden nyami.De király volt minden!
Hmmm szerintem én sosem fogyok le,mindig megyünk valahová :)

1 hete
#5135
bmati
reply to teper's post #5133
A maraton csak azért kell, hogy teljesítve legyen. :D
Emellett persze mentálisan is erősít. :P
A tömegelés az már hosszabb ideig fog tartani (mellette fogok futni, de max. 5-10 km-eket heti néhány alkalommal).

1 hete
#5134
teper
reply to EszterDex's post #5129
Attól függ. Érdemes intervallumot csinálni a megfelelő, vagyis számodra a lehető legmasabb ellenállással, akkor igen, elég magas, amúgy ha csak tapicskolsz rajta akkor nem :)

1 hete
#5133
teper
reply to bmati's post #5123
Csak nem értettem, mert a tömegelés és a maraton nem éppen jó pajtások, de ha van konkrét terv az jó. Köszönöm a választ! :)

1 hete
#5132
bmati
reply to EszterDex's post #5129
Megnéztem, az ellipszis tréner értéke 12 km/h-ás futásnak felel meg, szóval azt jelenti, hogy elég keményen kell csinálnod (150-es pulzus felett) végig, hogy ez rád érvényes legyen vagy más oldalon számomra (84 kg-mal) egy óra alatt 554-et ír ki (ez amúgy sokkal reálisabbnak tűnik).

1 hete
#5131
mvera
reply to bmati's post #5085
1 óra felett nincs tervben sem a futás, egyszerűen nincs rá időm...köszönöm a választ!

1 hete
#5130
mvera
reply to jancsoreka's post #5083
akkor az intenzitásra törekszek, köszi a választ

1 hete
#5129
EszterDex
Az elliptikus tréner használatának tényleg ilyen magas a kalóriaégetése?

1 hete
#5128
Gonoszka1
reply to Kitekatus's post #5125
Szívesen! Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk!

1 hete
#5127
Potik4
reply to Kitekatus's post #5125
Nagyon szívesen! :)

1 hete
#5126
citromtorta
reply to bmati's post #5124
Igen, rájöttem:)
Amúgy meg annyira nem vagyok kezdő a sportban, hetente 4x-5x edzek már tizen éve, 1 órát is lefutok ( ezért is mertem bevállalni a 4 fokozatot egyből) csak szeretem variálni a mozgásformákat.Most szeptembertől lesz egy új trambulin óra, azt is ki akarom próbálni, jó móka lehet ugrabugrálni rajta.
Köszönöm a tanácsot, én is intenzív cardiora tippeltem, de jól jön a megerősítés.

1 hete
#5125
Kitekatus
reply to Gonoszka1's post #5122
Potik,Gonoszka!Nagyon szépen köszönöm!!! :)

1 hete
#5124
bmati
reply to citromtorta's post #5120
Szia!
Az izomláz nem jó. Ez azt jelenti, hogy túledzetted magad. Izomlázra edzeni pedig nem szabad (az adott testrészre nem szabad, máshová lehet edzeni). Kezdőknek nem szoktam ajánlani a HIIT edzéseket, mert ezt okozza. :)
HIIT-et csak úgy kezdj el, hogyha 30 percet folyamatosan képes vagy futni (ez azt jelenti, hogy min. 5 km-t futsz ennyi idő, ami ez alatt van, az még nem futás) vagy 1 óra biciklizés megállás nélkül (min. 20 km). Ekkor is érdemes pár perces bemelegítéssel és levezetéssel 8 perces tabata edzéssel kezdeni (még ettől is lehet izomláz, ha nem elég edzett a felsőtest, illetve a derék izmai), de általában csak megérzed, hogy mozgattad az izmokat és másnapra vagy legkésőbb harmadnapra elmúlik (de ez nem izomláz).
Én intenzív kardió edzést írnék be a helyedben.
Ez a mozgásforma nagyon intenzív. Röhögve futottam félmaratont 1:52:38-as idővel, de egy 16 perces HIIT-et (ebben csak a munka rész van benne, a bemelegítés és a levezés nincs) sokkal fárasztóbbnak érzek. :)
Gondolom most már rájöttél ebből, hogy miért javaslok heti 2-3 ilyet maximum. :D

1 hete
#5123
bmati
reply to teper's post #5118
Szeptemberben kezdek el készülni és tavasz végére szeretnék felkészülni heti 3-4 futással (a héten most még futni sem tudtam, de helyette volt sok séta; a szokásoson felül kb. 35 km plusz a héten), mellette pedig vagy heti 3 vagy maradok a heti 5-6 erősítésnél (most az utóbbit csinálom).
Maratonra készülésnél tudom, hogy néhány kg izom le fog menni, de attól még erősítek mellette. Azt is tudom, hogy le fogok lassítani a haladással az erősítésben, mert ez törvényszerű ilyenkor. Maraton után pedig pár kg-ot még ledolgozok zsírból súlytartás mellett, ez egy pár hónapig így lesz, aztán megint lassú tömegelés jön. Igazából szerintem a súlyom nem sokat fog változni (max. 2-3 kilóval leszek kevesebb, mint most, de a testzsírom fel fog szaladni 15% fölé, ezt majd le kellesz vinni újra 13% körülire). Ha lesz lehetőségem, akkor a mostani fehérjefogyasztásom megnövelem (lehetőleg 2g/ttkg fölé, az nálam 170 g fölé) és a szénhidrátokat kicsit visszább veszem (most 400-450g megy naponta, de szerintem 350-400g közé fogom lehúzni), a zsírbevitelemet is emelni fogom (jelenleg 70g körül mozog, de azt 100-ig fel fogom tolni).

1 hete
#5122
Gonoszka1
reply to Kitekatus's post #5119
Szia! Potik ide linkelte Neked. Remélem meg tudod nyítni. Bojtika ha jól tudom talán csütörtök este, vagy pénteken lesz. Viszont azt javaslom, hogy az email címes hozzászólást töröljed ki, nem kell mindenkinek tudnia!

1 hete
#5121
Potik4
reply to Kitekatus's post #5119
http://tatarekrezso.hu/formabontok/index2.php
Ha itt kitöltöd a hírlevélről szóló nyilatkozatot,már tudod is tölteni az alatta található linkek segítségével.

1 hete
#5120
citromtorta
reply to bmati's post #5117
Szia bmati! Az edző a fitnesszteremben szabin van, így most futok illetve itthoni tornával kombinálom az edzéseimet.Tegnap kipróbáltam egy HIIT edzést a fitnessblenderről amit ajánlottál. Belőttem egy 27 perces 4 fokozatot. Megmozgatott rendesen, csak úgy izzadtam mire végigcsináltam.:)......nem semmi volt! Felért egy 10 km-es futással az tuti- ha nem egy félmaratonnal...:) ....de nagyon tetszett. Még az is, hogy ma alig bírok menni. Olyan aszkéta típus vagyok,valamiért szeretem érezni az izomlázat-talán mert akkor "kézzel fogható" jele van hogy edzettem. Az lenne a kérdésem, hogy mivel a HIIT edzés nem szerepel a mozgáslistán hogy írjam be mit javasolsz? Köszönöm előre is!

1 hete
#5118
teper
reply to bmati's post #5117
Szia! A héten bogarásztam a hszek között és megakadt a figyelmem azon, miszerint készülsz a maratonra. A kérdésem az lenne, hogy a nehezen, tudom, hogy komoly meló van benne, izomzatot megakarod tartani vagy azt most hanyagolod és másodlagos szempont? Ha igen, megakarod tartani, hogyan?

1 hete
#5117
bmati
reply to xzsuzsix's post #5086
Egyél kicsit többet, napi 2 óra görkorcsolyádat csökkentsd le heti 2 alkalomra max. másfél órára. Azon a napokon guggolgass, illetve csinálj kitöréseket, intenzíven erősíts lábra, derékra (heti min. 1-szer, a maradék napon/napokon pedig mozgasd át az alsótestedet). A köztes napokon pedig erősíts felsőtestre (min. 1-szer, a maradék napon/napokon pedig mozgasd át a felsőtestedet) és igyál több folyadékot. Heti 1 pihenőnap kötelező!

1 hete
#5116
bmati
reply to marharepa's post #5089
Lassú tempó 18 km/h alatt, közepes tempó 18-22 km/h, afelett gyors tempó (ha jól emlékszem, akkor múlt hónapban is kérdezte valaki). Hozzátenném azt is, hogy ez kintre igaz, mert szobabiciklin nincsenek változó terepviszonyok és változó légellenállás, szóval nekik pár km/h-val feljebb csúszhatnak az értékek.

2 hete
#5115
Bojtika
reply to teper's post #5114
Vannak benne fontos mondatok. :D

Jó éjt, én is megyek most, mert a szokottnál korábban kelek. :D

2 hete
#5114
teper
reply to Bojtika's post #5113
Jó, értem én, de hova lett a kürt? Egyébként köszönöm, de ez nem így volt, csak simán bekattantam, hogy nekem kell, akkor kürtőskalács. Ezt nem ismertem, még ott tartottam, hogy "daráljon le egy kiló bélszínt a macskámnak viszem". Jó volt :)

2 hete
#5113
Bojtika
Azért lett kürtös, mert elveszett benne a klarinét. :D

(Egyébként kürtő, mert hengeres, üreges. Mint a kémény...)

http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt%C5%91skal%C3%A1cs


...és kapsz egy bónuszt....csak itt, csak tőlem, csak ma:
(az elején kis szövegelés. 2.38-nál kezdődik a lényeg)

https://www.youtube.com/watch?v=V4Wd-yQN5u0

2 hete
#5112
teper
reply to Bojtika's post #5111
Oké. Gondolom azért lett kürtös, mert nem gondoltam, hogy ez ennyi és ekkora. De tényleg ez volt az első és csak meglepődtem rajta. Simán kihajtogattam volna belőle egy kürtöt és még egy tubát is :)

2 hete
#5111
Bojtika
Én egy almát rágcsálok, utána alszom.

2 hete
#5110
teper
reply to Bojtika's post #5109
Igen, igazad van, ezen vaciláltam én is miközben leírtam. Vajon kürtös vagy kürtős. Ok, egyek mégegyet, majd megtudom. Egyébként egyetértek a teljes testes vagy legalább a nagy izomcsoportos mozgásokkal :)

2 hete
#5109
Bojtika
reply to teper's post #5108
Tudod, hogy nem a kürthöz van köze, hanem a kürtőhöz?

Azaz kürtős, nem kürtös.
Tartsd más szögben, és csinálj guggolásokat kompenzálásképpen. :D

2 hete
#5108
teper
reply to Bojtika's post #5107
Jó ez így, jól csináljátok. Ma ettem életemben először kürtöskalácsot. Jó volt! Szerintem érzem a vállaimat, de nem vészes. Mit gondolsz, egyek kevesebbet?

2 hete
#5107
Bojtika
reply to teper's post #5106
:D

Ráérek.
Mély levegőt venni is ráérek. :D

2 hete
#5106
teper
reply to Bojtika's post #5105
Le a kalappal a türelmedért! ;)

2 hete
#5105
Bojtika
reply to xzsuzsix's post #5102
Mennyi a BMR-ed? Ahhoz kellene igazítani, az előbb már leírtam.

2 hete
#5104
teper
reply to xzsuzsix's post #5102
Igen lehet, hogy igen, de az is lehet, hogy nem. Most mihez képest lenne kevesebb? Néhány paraméter hiányzik. Ha jól esik görkorizzál sokat! :)

2 hete
#5103
Bojtika
reply to marharepa's post #5100
Megértem én, de okosabbat meg nem tudok mondani.
Sebességváltója és terepe is válogatja. És persze a szobabicikli más.

Erre azt tudja a német kalkulátor:
Rad fahren, stationär, allgemein 7,0
Rad fahren, stationär, 50 Watt, sehr leichte Belastung 3,0
Rad fahren, stationär, 100 Watt, leichte Belastung 5,5
Rad fahren, stationär, 150 Watt, mäßige Belastung 7,0
Rad fahren, stationär, 200 Watt, starke Belastung 10,5
Rad fahren, stationär, 250 Watt, sehr starke Belastung 12,5
Calisthenics (z.B. Pushups, Situps, Pull-ups, etc.) sehr starke Belastung 8,0

Ott van a Watt, no most ebből nem tudom, mit tudsz kiszedni. Benne hagytam összehasonlításképpen a saját testsúlyos edzés értékeit, erős terheléssel számolva.

Az én szobabringám nem mutat wattokat, és sajnos a pulzusmérőjének nincs meg a vezetéke. 8 fokozatú, és én se tudom, mi mennyi rajta. Közepesnek veszem, ha tekerek rajta.

2 hete
#5102
xzsuzsix
reply to teper's post #5088
A görkorcsolyázást simán bírom 2 óráig, de ha futnom kellene azt max.30 percig bírom. Nagyon szeretek korizni és örömet okoz ezért választottam ezt, így naponta szívesen megyek. A futást nem is szeretem és könnyen meg is unom. A korizástól sokkal izmosabb a vádlim, izomlázam is van,de nem vészes. Nem érzem "sokkolónak", előtte 2 hétig 1 órát koriztam, de bírtam volna tovább is ezért emeltem kicsit. Nem hinném, hogy a 2 óra ártalmas lenne, de nem merem emelni a kalóriabevitelt. Eléggé lehangoló lenn ha még híznék is.
A kenyér teljes kiörlésű és max. 2 szelet reggel.
Lehet az ok, hogy alacsony a kalória bevitelem? Ha fogyni akarok akkor kevesebbnek kell lennie a bevitelnek nem?

2 hete
#5101
teper
reply to marharepa's post #5100
Viszonylag pontosan valóban pulzus alapján tudod lemérni.

2 hete
#5100
marharepa
reply to Bojtika's post #5098
igen, és köszönöm is.
ha viszont az alapján számolok, ami módszert írtál, akkor az az itteni rendszer szerint már a közepes intenzitású tekerés kalóriamennyiségét adja ki, nem a kényelmes/lassúét. hát mindegy, beírtam most ezt, meglássuk.

2 hete
#5099
teper
reply to marharepa's post #5096
Igazából tényleg nagyon szubjektív. Kinek mennyi, mégis, mi mennyi...? Abból indultam ki, hogy kb. 5-7km-t teszek meg gyalog óránként, de kétségtelen, hogy régen bringáztam, ezért csak saccoltam.

2 hete
#5098
Bojtika
reply to marharepa's post #5096
Azonnal válaszoltam, azt is olvastad? (5090)

2 hete
#5097
Bojtika
reply to marharepa's post #5094
Ott van a km/h is.

Nekem a 18 km/h már nem kényelmes, de fordítói reflex, azt írom, amit ő írt...


2 hete
#5096
marharepa
reply to teper's post #5091
nem, nem görögdinnyének... de ezek szerint nehezet kérdeztem. szimplán arra voltam kíváncsi, de ezek szerint rosszul tettem, hogy km/h-ban mit jelent a lassú, a közepes, a gyors és az intenzív EZEN az oldalon, merthogy ezek vannak a rendszerben, és nem tudom, melyiket jelöljem.
rendszerint ennyit tekerek le egy óra alatt a szobabringán, ezért kérdeztem. de azért köszi.

2 hete
#5095
Bojtika
reply to xzsuzsix's post #5092
Biztosan túl keveset eszel.
A kalóriabevitelnek az addig megevettnél kell alacsonyabbnak lennie. Nem fényevésre edzünk!

A BMR-ednél kellene többet enned naponta, úgy 150-200 Kcal-al. A BMR az alapanyagcsere, ami kell akkor is, ha éppen csak élsz.

Nem azt mondom,hogy ne szeress görkorizni, hanem hogy ne CSAK görkorizz.
Nem ártalmas a napi 2 óra, de ha naponta végzed, akkor nem sportnak számít, hanem a napi aktivitásod része, és akkor úgy kell beállítani a keretet, hogy ezt is beleszámítod.

2 hete
#5094
marharepa
reply to Bojtika's post #5090
kényelmes tempban? ez majdnem olyan, mint amikor a receptekben azt írják, ízlés szerint - a kezdő szakács meg sütheti az egészet, ha nem tudja, hogy az ismeretlen fűszer ismeretlen alapanyagokkal keveredve milyen eredményt hoz, és azon a téren mi az ő ízlése...

2 hete
#5093
xzsuzsix
reply to teper's post #5088
A görkorcsolyázást simán bírom 2 óráig, de ha futnom kellene azt max.30 percig bírom. Nagyon szeretek korizni és örömet okoz ezért választottam ezt, így naponta szívesen megyek. A futást nem is szeretem és könnyen meg is unom. A korizástól sokkal izmosabb a vádlim, izomlázam is van,de nem vészes. Nem érzem "sokkolónak", előtte 2 hétig 1 órát koriztam, de bírtam volna tovább is ezért emeltem kicsit. Nem hinném, hogy a 2 óra ártalmas lenne, de nem merem emelni a kalóriabevitelt. Eléggé lehangoló lenn ha még híznék is.
A kenyér teljes kiörlésű és max. 2 szelet reggel.
Lehet az ok, hogy alacsony a kalória bevitelem? Ha fogyni akarok akkor kevesebbnek kell lennie a bevitelnek nem?

2 hete
#5091
teper
reply to marharepa's post #5089
Hogy érted? Hogy hány minek számít? Hány görögdinnye? A lassú, a közepest és a gyorst nem tudom, de egy óra alatt ez kb. 900kcal lehetett. Nem semmi! :)

2 hete
#5090
Bojtika
Ez tökéletesen szubjektív.

Jó pulzusmérővel lehet csak pontosítani bármilyen mozgást.

Egy német kalkulátor szerint (a németeket ismerve, valószínűleg méréseken alapul) óránként és testsúly-kg onként, 18 km/h kényelmes tempóban 6.0 Kcal.
A közepes terhelés 8 Kcal.

Itt van, ha tudsz németül:

http://gesuender-abnehmen.com/abnehmen/kalorienverbrauch-radfahren.html

2 hete
#5089
marharepa
sziasztok, tűvé tettem már az egész oldalt, de sehol sem akadok válaszra, így hátha tudtok segíteni.
a kerékpározásnál és szobakerékpárnál szerintetek mit jelenthet a lassú, a közepes, a gyors és az intenzív tempó? az egy óra alatt megtett 18 km szerintetek minek számít?
köszi előre is!
ui.: a fejlesztőknek azért majd ezt megírom, de most bölcs meglátásokra lenne szükségem első körben.

2 hete
#5088
teper
reply to xzsuzsix's post #5086
Ugyan csak itt ragadtam, de főleg a sorrenden, az intenzitáson, értem ez alatt, hogy "sokkold" magad más mozgással, a jughurton és a kenyéren változtatnék. Így elsőre. Nem tom :)

2 hete
#5087
Bojtika
Az étkezésed nem rossz de mintha kevés lenne.

Ha napi 2 órát görkorizol, akkor az a napi aktivitás része, és emeli a napi kalóriakeretedet.
Váltogatni kellene valami másféle mozgással. Kenyeret is ehetsz (lehetőleg teljes kiőrlésűt vagy rozsosat), zöldségféléket. Másféle húst is ehetsz, csak a napi keretbe férjen bele. Legyen meg a napi zsír- mennyiség is, ami szükséges.

2 hete
#5086
xzsuzsix
Valaki tudna nekem segíteni. Napi 2 órát görkorcsolyázok naponta ami a google térkép szerint 24 km. Már egy hete nem mozdul a mérleg, reggel meg mindig 1-2 kg-mal többet mutat, estére visszatér ugyanoda. Igyekszem fehér húst enni (általában rizzsel), reggel-este meg zabkása meg valamilyen gyümölcs esetleg natúr joghurt meg néha reggel tojást (kevés kenyérrel) szoktam enni zabkása helyett. Most mit kellene változtatnom?

2 hete
#5085
bmati
reply to mvera's post #5079
Amíg nem vészesen sokat kardiózol vagy túl hosszan (1-1,5 óra felett), addig nincs gond és az sem mindegy, hogy milyen intenzitással futsz. Ha zsírégető zónásan futsz, akkor 30-60 perc ideális heti 1-3 alkalommal, viszont attól többet nem érdemes.
Az edzéshez annyit, hogy kint érdemes futni (akár télen is, én akkor is kint szoktam és nem vészes), mert a futópadon jóval könnyebb futni és a térdedet is mindig ugyanazon a ponton terheled. Ha intervallumozni akarsz, akkor 1,5-2 km bemelegítő futás legyen és 1-2 km levezető futás, a kettő között pedig 8-12 kör intervallum (lehetőleg 1:1-1:3-as arány közöttiek legyenek a pihenő szakaszok részére). Intervallum futásból is bőven elég 3 futás egy héten. Ez az egész, ha jól csinálod, akkor 30-40 percen belül megvan. Én a heti 3 futásomat úgy csináltam, hogy volt egy laza a hét elején rövid idővel (30-40 perc), aztán hét közepén egy intervallum közepes távval (8-10 km), majd egy hosszú futás hétvégén (10-12 km). Szerintem 12 km-től már nem érdemes többet futni, ha csak nem félmaratonra vagy más egyéb versenyre készülsz (nekem jövő hónaptól maratoni felkészülés lesz). :)

2 hete
#5084
2 hete
#5083
jancsoreka
reply to mvera's post #5082
Hát, ha megnézel egy rövidtávfutót és egy hosszútávfutót, eléggé látszik a különbség az izomzatban. :) Szerintem a hiit-et is lehet variálni úgy, hogy az ember beledögöljön... :D Épp most láttam egyébként a dailyhiit-en egy interval edzésprogramot, hasonló, mint amit te csinálsz. Ezek az interval-edzések mindig rövidebbek, mint egy "normál" edzés, és mégis hatásosak. Ha unod vagy már kevés, szerintem inkább az intervallumon változtass 30/60-ra, de akkor a 30 nagyon intenzív legyen. Én nem futópadon szoktam, hanem kint - engem a futópadban az zavar, hogy idő, mire felgyorsul, én meg, ha kint futok, simán gyorsan felpörgök. Épp valamelyik nap csináltam egy 8 körös 30/60-ast, hát, bevallom, a hetedik-nyolcadik 30 másodperces sprint alatt azt hittem, egyszerűen összeesek és meghalok - az egész volt 12 perc és sikerült magam úgy leamortizálni, hogy a fennmaradó 5 km-t tyúklépésben igyekeztem lekocogni (azt is intervalban, csak hosszabb időtávokban és kisebb sebességkülönbséggel). Az előző 8 kör annyira megterhelte a comb- és fenékizmaimat, hogy alig bírtam mozdítani a lábaimat - mintha 5 kilós súlyokat aggattam volna rá... :D A 8 kör alatt meg ténylegesen éreztem, hogy terhelem ezt a két izomcsoportot, égtek, mint állat. :)

2 hete
#5082
mvera
reply to jancsoreka's post #5081
akkor csak rövid intervallumosat fussak? az a baj, hogy abból nem bírok sokat, úgy szoktam csinálni, hogy 5 percet futok 8 km/h, aztán 1 perc 11km/h 1 perc 8 km/h ez megy kb 10-12 percig, majd levezetésnek futok még 5-10 percet 8-9 km/h körül (futópadon).De ez után mindig úgy érzem, ez bizonyára kevés...

2 hete
#5081
jancsoreka
reply to mvera's post #5079
Szerintem eddig is fennállt, de bmati jobban tudja.

2 hete
#5080
jancsoreka
reply to fredi98's post #5074
Én találtam olyat, hogy hiit.

2 hete
#5079
mvera
még mindig értetlenkedek kicsit, bocsánat, ha nagyon fárasztó...ha hetente kétszer futok jelenleg 45 percet és szeretném emelni 1 órára, akkor fennáll a veszélye, hogy izmot vesztek?

2 hete
#5077
fredi98
reply to bmati's post #5076
Köszönöm a hasznos választ! :)

2 hete
#5076
bmati
reply to fredi98's post #5074
Intenzív aerobic (itt k-val írd be). Ha kicsi a pihenőidőd (márpedig a 15 mp az kevés), akkor beírhatod nyugodtan annak. Javaslom amúgy, hogy az 1 perces intenzíveket csökkentsd le 20-30 mp-esre és azt csináld még gyorsabban, mert többet érsz vele. Az 1 perces részeket nem lehet maximális intenzitással csinálni, szóval az max. közepesen magas/magas intenzitású lehet.

2 hete
#5075
bmati
reply to velegip's post #5072
Az eltöltött idő kb. 70%-át írd be.

2 hete
#5074
fredi98
Sziasztok! Annyi lenne a kérdésem, hogy egy olyan edzés, amiben 1perces intenzív és 15mp-s szakaszok váltják egymást, melyik mozgásforma fejében lehet beírni? Az intenzív szakasz főleg kardió gyakorlatokból áll(jumping jacks, térdemelős helybenenfutás, hegymászó futás, ugrókötelezés meg az ilyesmi ugra-bugra). Aerobik közepes, vagy esetleg másik? Köszi előre is.

2 hete
#5073
Bojtika
reply to velegip's post #5072
Nem tudunk, mert kevesünknek van pulzusórája IS meg elliptikusa IS. Ráadásul nem is lehet pontosan kiszámítani, annyira sok tényezőn (súly, magasság, zsír-arány, életkor, intenzitás) múlik.

Számolj kevesebb időt.

2 hete
#5072
velegip
Sziasztok!

Az Elliptikus trainer kcal égetése egy kicsi magasra sikerült szerintem.
Utána tudnátok nézni?
Üdv, Peti

2 hete
#5071
Bojtika
reply to trkmz's post #5070
Világos, minek is kelnél korábban, hogy bent meg malmozz? :D

Nézzétek, most ettől szuszogok még:

https://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74

Nem a súlyzóra támaszkodtam a fekvőnél, hanem csak a kezemen.

2 hete
#5070
trkmz
reply to csikil4ny's post #5066
Ha nagyon akarnám, én is kelhetnék miatta negyed órával korábban. De mivel a busszal úgy érek be a suliba, hogy van kb 40 percem az első órám előtt, így inkább azt az időt használom ki erre. Egy tea elkészítése, megivása és a reggeli kényelmesen belefér.

2 hete
#5069
bmati
reply to Szilvike88's post #5067
Gonoszka leírta az olvasnivalót. Valószínűleg nem jól eszel, azért nem fogsz.
A lábadra annyi van, hogyha izomfájdalom, akkor ki kell pihenni, ha pedig gyengék az ízületeid, akkor azt fokozatosan erősítsd meg, ami több hónapba is bele fog telni, illetve nem árt elgondolkozni valami jó ízületvédőn és porcerősítőn is (attól függően, hogy mivel van gond). Nekem is volt gond a térdemmel, de fél év alatt rendbe tudtam tenni fokozatosan nehezedő guggolásokkal. A futást, ugrálgatást amúgy sem célszerű túlsúllyal csinálni. Inkább sétálj vagy biciklizz közepesen alacsony intenzitáson heti 2-3 alkalommal 30-60 percet.
A kardió tornák nagy része mozgásigényes (ami a lábadnak nem fog jót tenni), én az erősítést javaslom, mert hosszabb távon az jobb zsírégető és gyorsabban is megvannak az edzések. A fitnessblender.com-on találsz erősítő tornákat és kardió tornákat is. Ha nem akarsz ugrálni, akkor pipáld be a low impact-et.

2 hete
#5068
Gonoszka1
reply to Szilvike88's post #5067
Szia! A kalóriakereted jól van beállítva, azaz a BMR-ed fölé egy kicsivel? Eleget iszol? A kötetlen csevegés topikban az 5284-es, és 5285-ös hozzászólásokat olvassad el. Az egyik a helyes kalóriakeret beállításokról és a tápanyagokról szól, a másik a sportokról. Sok sikert!

2 hete
#5067
Szilvike88
Sziasztok !

Cardió tornát keresek. sokáig Norbi Kiképzését csináltam, emellett néha- néha kick - boxot, de a helyben futás, ugrálás miatt fáj a lábam. 10 kg -ot fogytam, de most a fogyásom stagnál. köszönöm a segítségeteket.

2 hete
#5066
csikil4ny
reply to trkmz's post #5064
Akkor nekem még szerencsém is van: a reggelizést itthon megoldjuk a kicsimmel.

Lehet butaság, de mi lenne ha reggel hígítanád még egy kicsit tejjel?

2 hete
#5065
Bojtika
Mese nincs, kisebb ételhordó lesz a megoldás. Abban elfér mindez.
Akár kisebb, fedeles tálkával együtt beletéve a zab.

2 hete
#5064
trkmz
A tejbezabos tesztem eredménye: Ha nem is olyan mértékben, mint egy tejbegríz, de azért sűrűsödött éjszaka a hűtőben. Szerintem még több folyadékot tudott ennyi idő alatt magába szívni a zab. Legközelebb megpróbálom egy fél decivel több tejjel készíteni, de azt sem bánom, ha kicsit sűrű marad, így biztonságosabban tudom szállítani.

Csiki: Az ebéden még én is dilemmázok, van másfél hetem kitalálni, hogy mi legyen. Most arra hajlok, hogy inkább viszem magammal. Mondjuk nem lesz kevés, mert így vihetem a reggeli zabot, valami joghurtot/gyümölcsöt tízóraira, meg még az ebédet is...

Joghurttal még mindig nem próbáltam, nekem bevált tejjel, a joghurtot pedig külön megeszem tízóraira vagy uzsira.

2 hete
#5063
csikil4ny
reply to trkmz's post #5056
Kicsit irigyellek, nekem nem lesz lehetőségem, negyvenen vagyunk inkább jobb nekünk mikró nélkül a suliban. :)

Én az ebédemet kell vigyem magammal. :( Majd kitapasztalom...

Egy kicsit csaltam a tegnap, mert az utolsó 100kcalos tornámat este csináltam meg, de azt is előre beírtam, így nem volt kibúvó.

A kicsim amikor felkel rögtön követeli rajtam a tejbezabit, erre azt találtam ki, hogy este megfőzöm és reggel töltöm bele a joghurtot, így a megfelelő sűrűségűre hígul.

2 hete
#5062
Bojtika
Azt is lehet.

Nálam a nagy joghurtos, fedeles doboz bevált, pár szállítást kibír.
De lehet kapni kis fedeles dobozokat nálunk néha a reálban is, persze főleg kempingszezonban. Nem tudom a nevét, de ahol műanyag poharakat árulnak gyűjtőcsomagolásban, ott van ilyen is biztosan.

A masszívabb dobozok nem mindig pont a megfelelő méretűek.

2 hete
#5061
trkmz
Kész is. Azt máris látom, hogy szeptemberig be kell szereznem egy megfelelő mérető dobozkát, amiben szállítani tudom, mert ami van, az vagy túl nagy, vagy pedig túl kicsi (gyümölcs nélkül éppen bele tudtam tenni az adagomat)

2 hete
#5060
trkmz
reply to Bojtika's post #5059
Na, most rendesen kíváncsi lettem. Lehet, hogy el is készítem most a holnapi reggelimet :D

2 hete
#5059
Bojtika
Én a zabon ilyet nem vettem észre.

Tapasztald ki előre, szeptemberig még belefér! :D
(A gríz meg a rántásban a liszt erősen keményítős, a zab meg nem az. Ha netán a sikéren /búzafehérje/ múlna, a zabban az sincs.)

2 hete
#5058
trkmz
reply to Bojtika's post #5057
Na, majd kitapasztalom. Én olyan sűrűn folyósra szoktam csinálni, nem híg, de azért nem áll meg benne a kanál. Egyébként csak a tejbegríz alapján gondoltam, az ha egy éjszakát hűtőben áll, teljesen megszilárdul. Vagy pl. a főzelékek is sűrűbbek lesznek másnapra...

2 hete
#5057
Bojtika
Nem tudom, én sűrűn szeretem amúgy is.
Forrón sűrűsödik, a hűtőben nem érzékelhető a további változás. Az ízek összeérnek csak. :D

2 hete
#5056
trkmz
Nekem van lehetőségem hűtőbe tenni is és mikroban melegíteni is, de úgyis reggelire szoktam enni. Gondolom, ha egy éjszakát a hűtőben tölt, akkor kicsit érdemes hígabbra csinálnom, mint amikor frissen eszem...

2 hete
#5055
Bojtika
reply to trkmz's post #5054
Az enyim bírta az érettségi szünetéig. :D Hideg akkorra már nem volt ugyan, de az nem is hátrány.

2 hete
#5054
trkmz
reply to Bojtika's post #5052
Ráadásul nekem még a menetrendhez is igazodnom kell, így az első óra előtt van még kb 40 percem. De ez az idő pont jól fog jönni, hogy megreggelizzek. Remélem, a tejbezabom bírni fogja, hogy előző este készítem el, mert kizárt, hogy csak 10 perccel is korábban keljek reggel emiatt :D

2 hete
#5053
bmati
reply to Zsuzsi05's post #5026
Lassítja, de attól még akkor is hozzányúl, csak visszaépül. :)

2 hete
#5052
Bojtika
reply to trkmz's post #5051
Többek közt ezért sem akartam tanár lenni. Bármikor értem be a suliba üveges szemekkel, szegény tanár már ott volt. :D

2 hete
#5051
trkmz
reply to Bojtika's post #5050
Én is hasonlóképpen szoktam, leszámítva azt, hogy nem iszom kávét. Ha munkába kell menni, akkor este mindent kikészítek, reggel meg még félálomban, rutinból megy az öltözés, mosakodás, buszhoz futás. Aztán a buszon van időm magamhoz térni. De a héten még élvezem a nyári szünetet és rápihenek az újabb hosszú tanévre :)

2 hete
#5050
Bojtika
Nekem nem természetes az ébredéshez közeli időpontban való mozgás. :D

Még a derekam is csak lassacskán járódik be, agyilag meg tompa vagyok. Megiszom a kávém, annak meg hatnia is kell. Ha valahová készülök, ezt belekalkulálom az ébredési időpontba. Elő szoktam készíteni este a holmim, az öltözés-készülés nem tart annyi ideig, mint az észhez térés. :D

2 hete
#5049
trkmz
reply to Bojtika's post #5048
Ezért is jó ez a fórum. Reggel szembesültem vele, hogy míg én még az igazak álmát aludtam, Csikilány már mennyi kalóriát elégetett. Jól elszégyelltem magam és ma már nem volt kibúvó a mozgás alól :)

2 hete
#5048
Bojtika
reply to trkmz's post #5047
Néha kicsit kedvetlen az ember. Én is ki-kihagyok időnként pár napot. De utána annál jobban esik újra.

2 hete
#5047
trkmz
reply to csikil4ny's post #5046
Nekem azért még mindig erőltetnem kell magam, hogy elkezdjem. Most is kimaradt néhány nap, de ma újra rászántam magam.

2 hete
#5046
csikil4ny
Semmit nem szerettem a tornaórákon, s most önként dudolászva heti hatszor edzek. :D

2 hete
#5045
trkmz
reply to csikil4ny's post #5044
Ez milyen ismerős :) A többiek már rég öltöztek, én még szenvedtem a kötélre mászással meg a felülésekkel... De soha nem kerestem kifogásokat, nem kértem felmentést mert nincs felszerelésem vagy éppen női gondjaim vannak...

2 hete
#5044
csikil4ny
Én soha nem voltam felmentve, végig kínlódtam a 12 évet (az egyetemen már ellehetett lébecolni az órákat) rossz osztályzattal - csak a testnevelés jegyem volt szinten aluli. Az öcsémet épp ezért a szüleim felmentették, máig a sarkon levő üzletig autóval megy, én meg télen is elgyalogolok a -30 fokban a munkahelyemig.

2 hete
#5043
Bojtika
Nagyon sok fiatalnak semmi izomzata nincs. Borzasztó látni.

Olvasom, hogy sok testnevelés órát azért nem tudnak megtartani (még azt a keveset sem), mert az osztályból csak egy-két gyerek nincsen felmentve. Többségüket a szülő menteti fel.

2 hete
#5042
csikil4ny
:) Végülis ezért csináljuk!

2 hete
#5041
Bojtika
Én sem akarok olyan lenni, de a kis tricepszkémet néha nézegetem! És tudod, a deltaizom felső részét, amit a 4.-ben olyan hosszasan mutogat...
Nem kell már válltömés a ruhákba. :D

2 hete
#5040
csikil4ny
Én a riszálással voltam így, látványosan csiszolódtam. Tatarektől pedig izmaim kezdtek lenni. :) Na nem olyanok mint a testépítőknek, de érzem a fejlődést.

2 hete
#5039
Bojtika
reply to csikil4ny's post #5038
Egyébként az elején, amikor még túlsúllyal és sok könnyítéssel csináltam a 10 percesből egyet, majd kettőt...éreztem ám bizony, és a fogyásom is úgy nekilódult, hogy öröm volt szenvedni.

De igazából a jókedve mindig magával ragad. :D2 hete
#5038
csikil4ny
reply to Bojtika's post #5036
Elég gyakran szoktam Hülyekopaszozni. :) A múltkor olyan büszke voltam, egy igazán sportember végigcsinálta a 60 percest, s azt mondta brutális. :D

2 hete
#5037
Zsuzsi05
reply to Bojtika's post #5027
Köszönöm szépen! Igyekszem tartani a fehérje határokat. :)

2 hete
#5036
Bojtika
Hülyekopasz, ha ezt látná... :D

(Birodalmi) Lépegetők, ha találkoznak... :DDDD

Majd mondjátok, amit a fiam az edzés után: Jajj, Tervezőm!!!

2 hete
#5035
csikil4ny
ma baba nélküli vagyok, úgyhogy belefért, ez összesen csaknem 4 óra, nem tudom, hogy holnap lábra állok-e, egyelőre nem bírok járni.

2 hete
#5034
Mart
Sziasztok!
A walk-ot hogy írjátok be? Gyaloglás?Milyen tempó?

2 hete
#5033
LPanka
reply to csikil4ny's post #5030
attyaúristen! ez mennyi ideig tartott összesen? én a tegnapi 1órás lábazásomtól ma lassított felvételként sétálok :D

2 hete
#5032
LPanka
reply to Bojtika's post #5031
én is mindjárt dőlök lefele :)

2 hete
#5031
Bojtika
Én még csak mászkáltam ma a városban.

Várom, hogy a szomszédasszony szóljon, a közös mezsgyén sövényt vágunk ma.

Majd estére keresek valamit, de alapvetően most álmos vagyok. Tán szundikálok is egyet! :D

2 hete
#5030
csikil4ny
sétáltam két órát, majd walkoztam (a 4 mérföldet), aztán Tatarek és Tiffany láb- és combedzés :)

2 hete
#5029
LPanka
reply to csikil4ny's post #5028
az jó sok. mit csináltál? :)

2 hete
#5028
csikil4ny
Sporttal elégetett kcal: 577

2 hete
#5027
Bojtika
reply to Zsuzsi05's post #5026
Fehérjéből inkább több legyen, mint kevesebb.
A felső határ (a mi számunkra) úgy kilónként 1,5 - 2 gramm.

2 hete
#5026
Zsuzsi05
reply to bmati's post #5024
Köszönöm szépen a válaszod.
Még annyi,ha a fehérje bevitel rendben van akkor is elkezdi a szervezet az izmot megenni?

2 hete
#5025
bmati
reply to cuni760221's post #5015
Ez inkább alsótestes nap. Mindegyik gyakorlat derék alatt dolgoztat, sehol sem dolgozik a kar, váll, mell, felső hát. Ha teljes testes nap lett volna, akkor hol marad a fekvőtámasz, a húzódzkodás, a palánk és társaik... :P

2 hete
#5024
bmati
reply to Zsuzsi05's post #5011
Aerob edzés minden olyan edzés, ahol a pulzusod a maximális pulzusod 80%-a alatt marad. Ha a walk-nál nem megy e fölé, akkor megfelel annak.
Ha zsírt szeretnél hatékonyan égetni aerob edzéssel, akkor célozd meg a zsírégető zónás aerob edzést, amikor a pulzudos a max. pulzusod 60-70%-a között marad tartósan (min. 30 percig, de 90 percnél több teljesen felesleges). Jó, ha tudod, hogy az efeletti aerob edzéseknél az izmaidat is szépen lehet bontani, úgyhogy csak módjával ezen mozgásformával.

2 hete
#5023
Bojtika
Akkor nincs ötletem... :D

2 hete
#5022
csikil4ny
reply to Filigran's post #5019
A sóval rendben vagyok, szerintem.

A vízivással kevésbé vagyok jól, még mindig van amikor elfelejtem. :( Ha meg többet iszok, akkor futkoshatok, most meg behívtak érettségiztetni, így nem lenne jó dolog fél óránként kirohangálni.

2 hete
#5021
Bojtika
Veszélyes sóhiány

"A sóhiány gyakori tünet. Megerőltető edzés után sokan esünk abba a csapdába, hogy akár egy liter hideg vizet is megiszunk egyszerre, hogy a szomjunkat oltsuk. Nagymértékű izzadás után az elektrolitszegény víz bevitele azonban a vér felhígulásához vezet, ami súlyos esetben kómát vagy halált is okozhat. A só- és folyadékháztartás szabályozása a szervezetben kiemelt jelentőségű az alapvető szervfunkciók ellátásában. Ezért a só-, vízháztartást érintő jelentős eltéréseknek súlyos következményei vannak. Ezért halnak meg az edzés vagy verseny közben sportolók (Zavadszky, Kolonics, Fehér Miklós stb).

Intenzív mozgás során – főleg meleg időben – izzadással a szervezet nagy mennyiségű folyadékot, és arányaiban még nagyobb mennyiségű sót, például nátriumot veszít. Erőteljes mozgással az izzadság mennyisége elérheti a két litert óránként akár 8 grammos nátriumveszteséggel (a napi ajánlott nátriumbevitel átlagos életfeltételek mellett 12 gramm egy felnőtt embernek, amit körülbelül 20 gramm konyhasó tartalmaz)."

http://www.natursziget.com/egeszseg/20110906-sozzunk-de-hogyan

2 hete
#5020
2 hete
#5019
Filigran
reply to csikil4ny's post #5018
Na, az enyém nem, ha betartom ezt a napi 3 l vízivást, max. egy fél órát tudok meglenni a legkisebb helyiség látogatása nélkül :-).

2 hete
#5018
csikil4ny
reply to teper's post #5012
köszi szépen a törődést, mára megoldódni látszik a gond: a szervezetem időnkét tartalékolja a vizet, már jó párszor megcsinálta. :(

2 hete
#5017
cuni760221
reply to Bojtika's post #5016
Úgy néz ki

2 hete
#5016
Bojtika
Ez akkor teljes testes nap volt?

2 hete
#5015
cuni760221
Fél óra walk ,50felúlés,50guggolás,30lábemelés.

2 hete
#5014
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #5013
Egészségedre!

2 hete
#5013
cuni760221
Budapest!Reggeli megvolt.indulok tornázni

2 hete
#5012
teper
reply to csikil4ny's post #5006
Az alapprobléma az volt, hogy látszólag stagnál a fogyásod, nekem csak erre volt ötletem, miszerint előfordulhat, hogy csak az arányok változnak. Igaz, eredetileg a testösszetételnek a gépi mérésére gondoltam. Így továbbra is marad a találgatás :)

2 hete
#5011
Zsuzsi05
Segítséget szeretnék kérni!!
Aerob edzésnek mi felel meg?
A Walk megfelel annak? Vagy milyen mozgásformát keressek?

Előre is köszönöm!

2 hete
#5010
bmati
reply to csikil4ny's post #5009
Ha elegendő izmod van mellé, akkor 62 kg-mal is el lehet érni 18-22% közötti testzsírt, persze ehhez jó táplálkozás és jó pár év edzés kell. Viszont ekkor már súlytartó és tömegnövelő étrend is kell, mert fogyás mellett csak egy kis ideig tudsz izmot növelni (ez is inkább a kezdőkre vonatkozik és ez is csak az első pár hónapban van így).

2 hete
#5009
csikil4ny
reply to bmati's post #5008
A tükör alapján is. Relatív a dolog, lehetnék akár 47 kg is, de a széles csípőm miatt úgy néznék ki mint egy madárijesztő. Majd ha tornával és megfelelő táplálkozással 62 kg leszek beszélhetünk a továbbiakról. :)

2 hete
#5008
bmati
reply to csikil4ny's post #5001
A testzsírod alapján akkor még van mit leadni. Szerintem amúgy a 7 pontos ettől többet fog kiadni (a 3 pontos is elég pontatlan, de jobb, mint a teljesen elméleti modellek). 22-26% lenne a normális egészséges testzsír nőknél, de ha megfelelő edzésekkel és kajával 18-22% közé lehet menni, ez már a nagyon jó kategória.

2 hete
#5007
bmati
reply to cuni760221's post #5002
Szia!
Nem fogyaszt, ugyanis fogyni csak megfelelő étrenddel és edzésekkel lehet.
Masszírozásnak jó egy kemény edzés után, másra szerintem nem való. Ezen kívül felesleges pénzkidobásnak tartom.

2 hete
#5006
csikil4ny
Mivel kedden nem tornáztam, ma is walkoztam egyet, a tegnapi Tatarek edzés ma nagyon fájt. :)

Annyira azért nem érdekel a dolog, hogy még a testzsírszázalékomat is méregessem, egyelőre még látom, hogy van miből fogyjak. (Valamelyik adat gondolom nem volt helyes, ott akadtam el, de ezen már túl is léptem).

2 hete
#5005
Bojtika
reply to cuni760221's post #5002
Azon a pénzen inkább vegyél gyümölcsöt, vagy sovány tejterméket. .

A haspuffadásod megszűnt már? Rájöttél, mi okozta?

2 hete
#5004
LPanka
reply to cuni760221's post #5002
írd be Ctrl+F kombináció után keresőbe h flabelos. meglátod kinek mi a véleménye.összefoglalva: nem ér semmit fogyás szempontjából :D

2 hete
#5003
teper
reply to csikil4ny's post #5001
Időnként, pár hetente érdemes megmérni, hogy van-e és milyen irányú a változás. A 7 pontost csak segítséggel fogod tudni lemérni. Melyik részén akadtál el?
Ez itt nem rossz:
http://www.tesztoszteron.hu/taplalkozas_elmelet_kalkulatorok_testkomp.php

2 hete
#5002
cuni760221
Jóreggelt! A FLABELOS -ról mi a véleményetek? Tényleg fogyaszt? Ki akarom próbálni!

2 hete
#5001
csikil4ny
Kíváncsiságból megcsináltam a három pontost, a hét pontost még gyakorolnom kell mert valamiért értelmezhetetlen.

Amire jutottam: testzsír: 33%, zsírtömeg 22%, zsírmentes tömeg 47kg, leadható zsírtömeg 13kg.

2 hete
#5000
teper
reply to teper's post #4999
hmmm :)

2 hete
#4999
teper
elég furák a számok

2 hete
#4998
teper
reply to csikil4ny's post #4997
Egyelőre próbáld a szintet tartani, de ne lépd túl. Az van, hogy sajnos mérni kell, szereted nem szereted. Kedvenc vesszőpapripám, hogy a fehérje ha túlszalad azon sokat ne rágódj, az nem akkora baj :)

2 hete
#4997
csikil4ny
reply to bmati's post #4992
Azért annyit nem akarok, de 10 még lemehetne. A fehérjémmel gond van, azt remélem két hét múlva már tudom korrigálni fehérjepor formájában. A szénhidrátra nagyon figyelek, mert nekem mindig azzal volt gondom (az egészségtelen étkezésemkor) - szinte csak azt fogyasztottam. Napi keret rendben, a sportok rendben. Rostokkal sincs különösebb gondom, zabpárti vagyok.

Ennél jobban étkezni már csak úgy tudnék ha átmennék salátára és húsra, de az valahogy nem vonz.

2 hete
#4996
Gonoszka1
reply to 74karesz's post #4993
Gratulálok az első helyezésedhez!!!

2 hete
#4995
teper
reply to 74karesz's post #4993
Amikor lőni jártam, nekem pucukáim voltak. Örültem, hogy segíthettem :)

2 hete
#4994
Bojtika
reply to 74karesz's post #4993
Gratulálok!

Szép már maga a sport is. :D

2 hete
#4993
74karesz
reply to teper's post #4986
Pucukát elmozog!!!!Hát ez nagyon tetszett. Amúgy nem mozgott el! Első lettem! Köszönöm a válaszokat.

2 hete
#4992
bmati
reply to csikil4ny's post #4974
Az étkezéseddel lehet gond, mert még 15 kg-nak is le lehetne mennie. A napi kereted nem túl alacsony? Elég fehérjét viszel be? Megfelelően viszed fel a sportokat? Leeszed a napi keretedet minden nap? Elég folyadékot és rostot fogyasztasz?
Ha nagyon szaladna a zsír, akkor csökkentsd le a szénhidrátot 130-150-ig, de a fehérje akkor is legyen meg.

2 hete
#4991
bmati
reply to radar's post #4967
Befejeztem az udvar takarítását, pár vödör krumpliszedést, meg 4 óra paszulybontást (a tegnapi hidazás után egy élmény volt)... :/
Szerdán volt egy komoly lábnapom (függeszkedéses lábemelések, egylábas guggolások, meg autótologatás pár száz méteren), meg pénteken egylábas vádliztam meg hidaztam. A seggemben még mindig van némi izomláz. Az előző 5 napon minden nap edzettem, de a szerdai meg a pénteki kemény volt. A héten már 45 km sétán túl vagyok, mert sok dolgom volt és állandóan lekéstem a vonatot és nem fogok várni 2 órát a következőre, ha 1 órán belül gyalog hazaérek. :P
Úgyhogy a héten csak 5 km futás volt, de én nem vagyok elégedetlen vele. Tudni kell, hogy mikor nem kell már edzeni a túledzés veszélye miatt. A jövő héten már nem kellesz ennyit mászkálnom, aztán meg is lesz a 20-25 km futás.
Úgyhogy most passzolom, hétfőn úgyis 5 km-es HIIT-tel kezdek. :P
Holnap totál pihenőnap jön. :)

2 hete
#4990
teper
Egyelőre próbáld a szintet tartani, de ne lépd túl. Az van, hogy sajnos mérni kell, szereted nem szereted. Kedvenc vesszőpapripám, hogy a fehérje ha túlszalad azon sokat ne rágódj, az nem akkora baj :)

2 hete
#4989
Bojtika
Óóó, hát ilyen arányban még belefér, ha nem rendszeres! :D

2 hete
#4988
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4981
Időnként bekerül valami az étrendembe: sült szalonna, zsírosabb sajt (a házi sajtok amit veszek ilyenek), s nagyon, de nagyon elvétve szalámi (amit apától lopok, ő fogyasztja). Általában vigyázok az arányokra, de sajnos van olyan is amikor 20g-mal sikerül túlteljesítenem.

2 hete
#4987
Bojtika
Német kalkulátorom azt mondja, az íjászat óránként és testsúly-kg-onkánt 3,5 Kcal.

2 hete
#4986
teper
reply to 74karesz's post #4985
Azt gondolom, hogy dehogynem változik, csak legfeljebb nem tudod. Célra kell kell tartanod egy elmondásod szerint 20kg-os cuccot, ha egy tized (javítva: század) pucukát elmozog az izén akkor lőttek neki meg neked is, hiszen azért mentél, hogy nyerjél, oszt csá. Ha nem találod el, hát... az ciki? Egyszer majd mérd meg. Ettől még fogalmam sincs :/

2 hete
#4985
74karesz
ez most verseny volt,itt a pulzus nem emelkedik viszont rengeteg erőt kell kifejteni amíg kifeszíted megtartod és oldasz!az meg hogy erdőben volt most és dombos különösen jó volt nekem.szinte ha időm engedi minden másnap lövök ha 10 percet is de lövök,a hát izomzatot veszi igénybe nagyon.

2 hete
#4984
teper
reply to 74karesz's post #4982
Próbáltam utánanézni, de nem tudom. Mindamellett, hogy tök jó lehet, én is mennék, :) az a kérdés egy héten ezt mennyire szoktad rendszeresen tenni? Mármint ideget feszíteni meg minden? Pulzus mérés alapú dolgon gondolkodtál már...?

2 hete
#4983
Bojtika
reply to 74karesz's post #4982
Szerintem biztosan.
Talán a versenyt fel lehet fogni súlyzózásnak, 40 percet biztosan elszámolhatsz a túrázáson kívül.

2 hete
#4982
74karesz
Sziasztok ! Új vagyok itt az oldalon!pár napja regisztráltam segítség kellene. Arról van szó olyan kérdésem volna amire sürgős választ kérnék: Íjászkodom de a sportok közt nem szerepel.Versenyen voltam ami kb 4 órát tartott.Erdőben voltunk séta egyik céltól a másikig,fel a dombra le a dombról!!!elmenni a veszőért stb. 2 órát írtam be túrának a sportoltam részhez!!!Ez így helyes??? kalória égetésnek???az íj kihúzása olyan mintha 20kg húznák fel leengedett kézzel az államig!ezt a versenyen 60 szor tettem. Szóval égettem e annyi kalóriát mintha túráztam volna 2 órát????

2 hete
#4981
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4980
Az nem jó.

Miért sok a zsír? Mit eszel, amit nem kéne?

2 hete
#4980
csikil4ny
a fehérjével és a zsírral gondjaim vannak: az egyik túl kevés, a másik túl sok. :(

2 hete
#4979
teper
reply to csikil4ny's post #4977
Ugyammá segond. Komolyan csak az arányok a fontosak, csak a mi mihez képest a lényeg. A napi 3 csíkod amúgy rendben vannak mindennap?

2 hete
#4978
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4977
:D Mindenkinek van rosszabb napja...

2 hete
#4977
csikil4ny
Mivel mást nem nagyon tudok mit tenni, türelmesen teszem a dolgom. Köszönöm, hogy elviseltek a hisztijeimmel együtt!

2 hete
#4976
Bojtika
Csiki, mennyi időn át nem figyeltél az étkezésedre?

Most pár hónapja csak, hogy jól étkezel, jókat mozogsz. Tényleg értelmetlen a türelmetlenség!

2 hete
#4975
teper
reply to csikil4ny's post #4974
Tudom, de mégis türelemre intelek. Tényleg fontos lenne 2 hetente mérni, hogy hogyan is állunk össze, mert szerintem az sokkal fontosabb mint a mérleg. Mozogj sokat és annak nagyrészét edd is le. Nyugi :)

2 hete
#4974
csikil4ny
reply to teper's post #4972
ha lemenne még 3 kg, akkor már nem lennék ilyen türelmetlen.

Igen, közben tényleg látványosan (önmagamhoz képest) izmosodok, de azért még lássuk be van amiből zsírt veszítsek (154 cm/69 kg)

2 hete
#4973
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4970
Fog az lejjebb menni, csak kitartás. Most stagnálsz, sajnos van ilyen, főleg amikor már nincs nagyon sok hátra. Fel a fejjel, és sok sikert!!!

2 hete
#4972
teper
reply to csikil4ny's post #4970
Igazából csak a mérlegnek nem szabad hinni. Az kb. arra jó mint a BMI skála, úgy kvázi ez meg az lehet. Előbb tükör, utána testösszetétel mérés, fontossági sorrendben: zsigeri (viszcerális) zsír, alapanyagcsere, vázizomzat, külső méretek, testzsír és a testsúly. Vagyis a mérleg csak a legvégén kullog. Leadtál valamennyi zsírt, de közben felszedtél ugyannyi izmot.? Miután az izom nehezebb mint a zsír, lehet, hogy mégis jól jöttök ki belőle. Csak semmi csüggedés! :)

2 hete
#4971
Zsuzsi05
reply to csikil4ny's post #4970
Ezzel én is így vagyok..sajnos.Én már kezdek belenyugodni,és reménykedek benne,hogy azért nem, mert már csak formálódok,alakul átt a testem.:D
Már nem is érzem magam olyan daginak sem..és ez már számomra elég,ha kilok nem is mennek,de a centik csökkenek mellette. Föl nem adom,inkább még megpróbálok beleadni még egy kicsit és intenzívebben edzeni.:)
Fel a fejjel, és kitartást!!:)

2 hete
#4970
csikil4ny
Csak az a baj, hogy egy ideje nem fogyok, már lassan két hónapja, hogy folyton 69 környékén vagyok. :(

2 hete
#4969
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4968
Mondom én, hogy ahogy erősödsz, és fogyogatsz, egyre könnyebben fog menni! Ügyike vagy!!!

2 hete
#4968
csikil4ny
Én is túl vagyok Tatarek 60 percesén, egyre jobban megy, de még nem tökéletes.

2 hete
#4967
radar
reply to bmati's post #4966
Ne gondolkozzál, gyönyörű idő van. Én még este letekerek 30km-t.

2 hete
#4966
bmati
reply to radar's post #4965
Szép. :)
Én még gondolkozom a mai 12 km-esen, tegnap elég jó vádliedzésem volt, aztán nem szeretném túledzeni magam. :)

2 hete
#4965
radar
Na megvolt a mai napra 9km futás. Jobban esett mint három krémes. Gyönyörű idő volt.

3 hete
#4964
Bojtika
Én meg a pesti táncházban tanulgattam a széki táncrendet, no azt nagyon szerettem is. A palatkai már nem annyira ment. :D

3 hete
#4963
csikil4ny
Nem tudom, de ment. A táncoktató a versenyzői mellett kezdőkkel is foglalkozott, néha úgy időzített, hogy a versenytáncosok is ott voltak amikor mentünk és volt össznépi megmozdulás. Imádtam. (De a lépéseket már el is felejtettem, néhány salsa mozdulat él bennem, de az is csak azért mert nem annyira kötött).

3 hete
#4962
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4961
Ezt a latin táncot már írtad, azóta akartam is kérdezni, hogy csináltad! :D

3 hete
#4961
csikil4ny
reply to Filigran's post #4950
nem, a tízpercesekből van összegyúrva, én semmit nem tudok zenére csinálni, mert botfülem van :( (Ahhoz képest az egyetem alatt két évig latin-táncoltam, máig sem tudom hogyan - ha valaki ütemre tapsol nem tudom visszatapsolni)

3 hete
#4960
Filigran
reply to Bojtika's post #4958
Így van ... csak kreatívan :-D

3 hete
#4959
Bojtika
Eleinte 5 perc könnyű gimnasztika sem ment egyvégtében. Egy idő után viszont már igen, sőt több...

3 hete
#4958
Bojtika
reply to Filigran's post #4957
Ez biza így van.
Én leszoktam a mozgásról, és a két évvel ezelőtti állapotomhoz képest most már büszke vagyok magamra, ez hihetetlen önbizalmat, büszkeséget, sőt fellépést ad. Olyan szépen látszik a tricepszem, hogy csak na! Pedig két hétig se csinálom ugyanazt, de heti egy pihenőnappal naponta mozgok itthon. Két és fél kilós (víz+macskaalom) füles mosószeres flakonok súlyzókként... Literes vizesflakonok... :D

3 hete
#4957
Filigran
Jól van csajok, van itt minden, csak csinálni kell :-D Kicsit elbizonytalanít, amikor hozzáértők elkezdik fikázni egyik vagy másik fajta mozgást (attól függően, hogy ők mit csinálnak: egy futó azt mondja, hogy a futóknak van a legszebb izomzata, a testépítőknek csak a súlyzós gyakorlatok számítanak stb. stb.), pedig szerintem egy olyan testnek, amelyik nincs hozzászokva a rendszeres sporthoz teljesen mindegy, hogy mit csinál, az eredetihez képest sokkal izmosabb, tónusosabb, zsírtalanabb lesz :-).

3 hete
#4956
Filigran
reply to Bojtika's post #4952
Jónak néz ki :-) Ez is szimpatikus :-)

3 hete
#4955
Bojtika
Úgy értem, hogy az edzés felépítése más... :D

De azért, amikor Tatarek mondja, hogy nézzük csak a popsiját, más érzés, mint ha Réka mondaná. :D

3 hete
#4954
Filigran
reply to Bojtika's post #4952
Bocsánat, a saját oldalán van kiírva az edzéseknél: Aerobik óra Rezsivel.

3 hete
#4953
Bojtika
reply to Filigran's post #4951
Nézd, ami hatékony, az hatékony. Nyilván ugyanazokból csipegettek. :D
A felépítése más, meg közben a szöveg. :D


3 hete
#4952
Bojtika
reply to Filigran's post #4950
Nem, Tatarek nem aerobikozik.

Ő az IronBox-ot dolgozta ki, ez az egyik bemutatója a youtube-ról:

https://www.youtube.com/watch?v=cZi4nRP28KI


3 hete
#4951
Filigran
reply to Bojtika's post #4948
Kipróbálom én ezt a Tatareket, de nekem így látványra nem sokban különbözik Rékától (mármint a csinálnivaló). De az lehet, hogy csinálni sokkal nehezebb ... Mondjuk nekem Rékától is tud gyilkos izomlázam lenni (én az Alakreform DVD-re szoktam tornázni, 2 szakaszt egyszerre).

3 hete
#4950
Filigran
reply to csikil4ny's post #4949
A 60 perces az aerobik?

3 hete
#4949
csikil4ny
Holnap ismét Tatarek 60 percesét csinálom, kíváncsi vagyok, hogy valami változás lesz-e, látszik-e már a fejlődés?

3 hete
#4948
Bojtika
Azért is szoktam Tatareket vagy a Blender-t ajánlgatni, mert bármelyik Réka, Norbi, Alexandra vagy hasonló DVD-n általában átmozgató edzés van, és az egy lelkes kezdőnek (is) kevésbé hatékony. A Tatarek 10 perceseket meg elég könnyű különválogatni, lévén hogy mind a 10 más-más izomcsoportra dolgozik.

3 hete
#4947
Filigran
Köszönöm a válaszokat! Azt hittem szakmailag van vele bajotok. De ha csak unszimpatikus, akkor jó :-)

3 hete
#4946
Gonoszka1
reply to LPanka's post #4945
Az a baj, hogy már a zöldövezeteket is egyre jobban beépítik. Így már nem nyugis. Legalábbis Zugló már távol van ettől, mint Makó Jeruzsálemtől!

3 hete
#4945
LPanka
reply to Gonoszka1's post #4944
itt kültelken elég nyugis :P

3 hete
#4944
Gonoszka1
reply to LPanka's post #4943
Persze, én nem vitatom, hogy vannak előnyei is. Mert minden van a közelbe. Nem kell messze menni a vásárlásért sem (hagy zabikáljunk). Csak ne lenne ez a zaj, és bűz!

3 hete
#4943
LPanka
reply to Gonoszka1's post #4935
van itt minden ami kell :)

3 hete
#4942
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4940
Lehet, hogy túl sokat éltem pestiként (egész életemben). Először gyermekkoromban a belvárosban, ahol zaj és bűz volt. Aztán zöldövezeti részre költöztünk, de már ezt is beépítették azóta teljesen. Így már itt is zaj és bűz van. Randevúzni pedig már nem járunk. A fenekünk alatt kocsi (ami per pillanat éppen döglödik), és anélkül már nem megyünk sehova. Az idő vasfoga, és múlása......

3 hete
#4941
Bojtika
reply to cuni760221's post #4939
Ahogy és amennyi jólesik. Kicsit erőltesd meg magad vele, de ne ess össze.

Tornázás, közepes, általában.

3 hete
#4940
Bojtika
Én sokáig éltem a budai hegyvidék lábánál, ahol mindig fúj a szél, és csupa zöld az utca. Húsz percre volt akkor a tömegnyomor gyalog...
Persze sokan felfedezték azóta azt a környéket, az az utca sem annyira csendes már biztosan. De annyi kellemes rész van azért még Büdipesten is. :D
Főleg ha a férjecske is ott van, akivel randevúzni lehet, ha végzett az aznapi munkájával! :D Hűűűű.... :)))

3 hete
#4939
cuni760221
Kérdés!Ezekből a 10perces tornákból elég 10perc/nap? Ha igen mennyi kalóriát éget?

3 hete
#4938
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4936
Én ha nyaralni mennék nyáron, akkor vízpartra vágynék, vagy valami kellemes hegyes-völgyes vidékre. De egy büdös, zajos, tömegnyomoros városba nem vágynék. Persze ez lehet, hogy a budapesti életmódomra a válasz.

3 hete
#4937
cuni760221
A férjem ott dolgozik,és hétvégén jár haza csak.Gondoltam kiruccanok 1hetet :) nyaralni már voltam drága Gonoszka1 :)

3 hete
#4936
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4935
Már miért lenne? Ha nem ott él egyébként.. :D

Olvastam ám, amikor már "bejáratódott" a nagy békásmegyeri lakótelep, egy ott élő gyerekes anyuka nyaralásképpen bejárt a gyerekeivel a városba, Állatkert, múzeumok, városnézés...mert az életük minden része a lakótelephez kötődött, a gyerekek még nem látták a belvárost. Pedig papíron budapestiek voltak...

3 hete
#4935
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4934
Budapesten nyaralsz? Ez nem mazohizmus egy kicsit?

3 hete
#4934
cuni760221
reply to Bojtika's post #4920
EZ IGEN! Köszönöm,lehet válogatni :) Most akarok venni egy okostelefont,és mindent töltök,mert jövőhéten Budapesten nyaralok 1kicsit............a kalóriabázissal! Mert imádom ezt az életmódot :)
Köszönöm :)

3 hete
#4933
bmati
reply to Filigran's post #4929
Réka a kajálásai, a súlyzós edzései és a testfelépítése (genetikája) miatt néz ki úgy. Nem használ nagy súlyokat edzéshez (de tuti többet, mint amit a videóiban bemutat) és alacsonyan tartja a testzsírszázalékát viszonylag sok kardió edzés mellett. Az aerobicos dolgai számomra nem olyan jók (viszont állóképesség növelésére jók), mint pl.: a blenderes gyakorlatok. Tatarek edzéseiről nem tudok mit mondani, mert még egyet sem láttam/csináltam végig.
Attól, hogy valaki jól néz ki, még nem feltétlenül csinál jól valamit, meg a jól néz ki is elég relatív. :)

3 hete
#4932
Bojtika
reply to Filigran's post #4929
Nem vitatom a hatékonyságot! De kicsit nagyon ellenszenves az egész üzletük, bár sokaknak segítettek.

Az is ellenszenves, hogy az egyik videó, amit megnéztem, talán a saját kertjükben van felvéve. Engem nem motivál az edzésre, hogy a háttérben azt látom, mi mindenre telik nekik abból, amit a fogyasztókon kerestek.
És bár Réka még majdnem szimpatikus is néha, azért nekem mégis jobban esik Tatarek szövegelése, miközben fájok.:D

3 hete
#4931
Bojtika
reply to Filigran's post #4924
Semmi baj sincs vele, de én a magam részéről képtelen vagyok végignézni, számomra Tatarek látványa jóval elviselhetőbb.

Nem annyira mozgást kerestem, hanem virtuális edzőt is, hogy ő maga legyen a motivációm. Hát se Réka, se a férjura nálam nem alkalmas erre a posztra. :D

Tatarek (a sportmúltjával nem csoda) jól felépített edzéseket hozott, és mivel ezek jól kombinálhatóak egymással, a napi edzésnek megvan a változatossága, de a hatékonysága is.

Hozok pár gyakorlatot a kezdőknek és a változatosságot keresőknek, nem ttudom, meg tudjátok-e így nyitni:

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/ca/db/47/cadb47daf2bd17e50a2ef58eb51c1bf3.jpg

3 hete
#4930
csikil4ny
reply to Filigran's post #4928
Biztos, tekintettel arra, hogy Bojtika tollával ékeskedek. :)

A Rubint Rékás kérdésedre majd a hozzáértők válaszolnak, én startból Tatarekkel kezdtem. Ma pl. Norbival belső comboztam, nem haltam bele a látványába, nekem semmi bajom nincs egyikkel se.

3 hete
#4929
Filigran
Még egy kérdésem lenne. Ha az nem jó, amit Rubint Réka csinál (edzésre értem), akkor ő nem attól néz ki úgy, ahogy?

3 hete
#4928
Filigran
Megint hamarabb kérdeztem, mint olvastam, bocs. csikil4ny biztos jól írta :-)

3 hete
#4927
Filigran
A másik kérdésem, hogyha valaki Tatarek-edzést csinál, akkor azt lehet sorban csinálni 1-10-ig?

3 hete
#4926
cuni760221
Megbombáztál Bojtika! pusszantás,jó vagy :)

3 hete
#4925
bmati
reply to LJuci's post #4907
Nem számít annak, mert a nap nagy részében mást csinálsz. Amikor ápoló vagy, akkor is max. könnyű fizikai munkát írj be. Én a tanulóknak amúgy ülő életmódot/szellemi munkát javaslok és ezen kívül minden mehet sportként, amit nem napi szinten csinálsz.

3 hete
#4924
Filigran
Előre is elnézést kérek, ha valakit vérig sértek ezzel, de megnéztem Tatarek Rezső edzéseit. Ennek tükrében mi a baj Rubint Réka alakreformos DVD-jével?

3 hete
#4923
csikil4ny
Épp most dolgoztam le a mai adagom, meg volt nyitva, gondoltam bemásolom.

Igen, minden mozgásra vonatkozó szavad gépbe van vésve. :) És kitartóan alkalmazom is. Épp azon kesergek, hogy a belső combomon és a hasamon kezd lötyögni a bőr. :(

3 hete
#4922
Bojtika
Tyuhaj, valaki komolyan mentegetett! :D Köszönöm!

Tiffanynál a főoldal már megváltozott.

3 hete
#4921
csikil4ny

Parancsolj, ez a Bojtika féle gyűjtemény:

Sansone 1 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=ykPr0t2KutY
2 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs

Fitness Blenders http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/
(A zöld gomb, Search Workouts az edzés-kereső.) / No Squat * - nincs guggolás

Tatarek http://www.tatarekrezso.hu/videok.php

Kezdőknek, 10 percesek
http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No

Tiffany (fent a fejlécben a Free workouts-ra katt) http://www.tiffanyrotheworkouts.com/
Tetszik:
http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
https://www.youtube.com/watch?v=UUTqkpV6J1Q


Itt van sokféle, még Sansone-ból is több:
http://www.youtube.com/watch?v=dm1TEcDUvfM


Már nem egészen kezdőknek:

https://www.youtube.com/watch?v=gF-nJkS_FjI

http://www.youtube.com/watch?v=J1RHz6Fz33A Rubint Réka, nem kezdőknek, 48 perc

Egyelőre elég, ha egyik nap felső-, másik nap alsó testfél, harmadik nap teljes test.
Tatareknél ez úgy van szerintem, hogy felsőtestre az 1., a 4., és az 5.megy, félig talán még a 8. is.
Teljes test a 6., félig vagy egészen a 8. és a 10.
Lábra ennek értelmében a 2., a 3. és a 9.

A Fitness-éknél lehet eszerint keresni. Upper body a felsőtest, Lower body az alsó, és a Core a törzs, a Total body a teljes test.


Tiffany:

Küldöm a főoldalt is, de a benne található fontosabbakat külön is.

Tiffany Rothe videók http://www.tiffanyrotheworkouts.com/
Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Has, comb, fenék: https://www.youtube.com/watch?v=5OD9_QtiZG0

3 hete
#4920
Bojtika
Mindjárt!

3 hete
#4919
cuni760221
Bojtika! Állítólag neked vannak 10perces tornáid?! Linkelnél nekem ide?
Köszike

3 hete
#4918
Gonoszka1
reply to LJuci's post #4909
Szia! Szerintem ne mindennap hulahoppozzál. És akkor az ülő életmód mellett felviheted sportnak. És a sportot egyébként is váltogatni kell. Vannak nagyon jó otthon végezhető 10 perces mozgások. Bojtikának egész komoly gyűjteménye van. Ha megírod, hogy milyen az a mozgás amit szeretsz, akkor biztos ad linkeket. Viszont ősztől ha gyakorlaton vagytok, és már élesben is dolgoztok, akkor eggyel magasabbra lehet állítani a napi aktívitásodat. És sok folyadék! És a sportok 60-70%-át még pluszban le kellene enni a kicsit a BMR fölé állított napi kalóriakereted mellett.

3 hete
#4917
Bojtika
A sorozatok közti pihenővel együtt, úgy tudom.

3 hete
#4916
vinczeadi
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem , hogy az oldalon a súlyzózás/kondizás sportnál az időt a sorozatok közötti pihenővel együtt írjam be vagy csak a tiszta súlyemelgetési időt ?

3 hete
#4915
Bojtika
Nem tudom, ma mit ettél, de jó lenne rájönni.

Majd kijön ma...

3 hete
#4914
cuni760221
De,puffadok,azt érzem!

3 hete
#4913
Bojtika
Nem érzed, hogy puffadnál?

De egyébként még csak ma beszéltük meg, hogy elhagyod a felvágottakat, pár óra alatt az még nem hat.

3 hete
#4912
cuni760221
Minden reggel a wc kezdek,napi 3-4liter víz

3 hete
#4911
Bojtika
reply to cuni760221's post #4910
Az emésztésed (a "nagydolog") is rendben van? Iszol elég folyadékot?

3 hete
#4910
cuni760221
Napi szinten tornázok,és még utánna pótolni a kalóriát!Tudom,sokat rinyálok........de kidurranok.
Valami nem jól működik nálam,akkora a hasam,hogy már tegnap anyu is megjegyezte :(
Minden rendben van a pajzsmirigyemmel,csináltattam nagy labort.Akkor mi ez?

3 hete
#4909
LJuci
Szia Gonoszka!

Tanuló vagyok, tehát most szünetem van, de nyáron az én feladatom a főz-mos-takarít-bevásárol, (anyu nincs itthon nyáron) ősztől pedig suli, ami fizikai munka is (ápoló).

3 hete
#4908
Gonoszka1
reply to LJuci's post #4907
Szia! Az attól függ, hogy milyen munkát végzel egyébként.

3 hete
#4907
LJuci
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha minden nap hulahopp karikázom 45 percet, akkor az könnyű fizikai munkának számít? Mármint tudom, hogy nem, de a kalóriaszükséglet kiszámításához kellene, mert az "átlagos aktivitású"-nál szerintem ez azért több. Emellett nincs autóm, a buszt meg nem bírom, így mindenhová gyalog megyek. Szerintetek az átlagost vagy a könnyű fizikai munkát jelöljem így be?

3 hete
#4906
Bojtika
:D Szívesen!
Majd számolj be, sikerült-e a dolog.

Tényleg ne csinálj ügyet a szénhidrátokból, kell az is, Csak ne fehér kenyér, tészta és cukor legyen.

3 hete
#4905
cuni760221
Köszönöm Bojtika! Ég veled párizsi,olasz,zalai stb :)
pusszantás ;)

3 hete
#4904
Bojtika
Az jó, ha azt eszed!

A felvágottak helyett egyél inkább natur húsokat. Mondjuk lesütsz valamilyen húst, azt is lehet enni kenyérrel. Sütőzacskóban sütve a saját zsírjában sül meg! És napokig rájárhatsz.

3 hete
#4903
cuni760221
Minden reggel! Akkor azokat kerüljem?
Most éppen zabpelyhet eszem-natúr joghurttal :)

3 hete
#4902
Bojtika
Nem kell kerülni a szénhidrátot, mert arra is szükség van.
De érdemes rostos dolgokkal bevinni, a rostos dolgokban van azért elég sokféle vitamin és ásvány is.

Akkor felvágottakat szoktál enni ezek szerint? (Az abonettel, gondolom...)

3 hete
#4901
cuni760221
Köszönöm a választ!A színes csík minden nap végig megy a fehérje,zsír vonalon.A szénhidráton háromnegyedig megy el,azokat inkább kerülöm :)

Nem eszem kenyeret már évek óta,de eszek minden reggel abonettet kb.4szeletet,ennyi

3 hete
#4900
Bojtika

cuni760221
Biztos tudod, hogy a hasi zsír megy le a legnehezebben, de ha kimondottan a pocakod nagy, akkor ott valami étkezési bibi lehet.
Kellenek a megfelelő rostok, a teljes kiőrlésű kenyér. Én eleinte nézegettem valami kenyér-helyettesítőt, de végül is úgy döntöttem, hogy a kenyér mindenképpen olcsóbb és tartalmasabb megoldás, mint valami puffasztott akármiből készült pótlék. Viszont kevés kenyeret is eszem, mert nem eszem felvágottat. A felvágottféléket érdemes kerülni, mert nem tartalmaznak elég értékes fehérjét, viszont a zsírtartalmuk aránya nagy.
A sült vagy egyéb húshoz nem kell a köreten kívül semmi, mert nem zsíros.

A fehérje legyen meg mindennap, és ha egy mód van rá, sovány húsokból.

A tésztaféle kerülendő lehetőleg.

Nekem a zabpehely alapú müzli (zabpehely, gyümölcs, tejtermék és ha van, kevés zabkorpa) a szokásos reggelim, de néha később is eszem, mert el is telít, jó az összetétele is a sovány tej vagy joghurt miatt, és variálható is. Valamelyik nap sovány túrót is kevertem bele.

Nézd meg, hogy az étrendedben mi az, amitől puffadsz. Megvan-e mindhárom tápanyag rendszeresen (végig megy-e a színes csík...)

3 hete
#4898
cuni760221
A testemhez képest,nagy a pocakom! Mindenhonnan fogyok cm-ben,de pocakról NEM!
Segítséget kérnék,mit tegyek? Minden nap tornázom,de mos t már látványos az eredmény,de a pocakom egy helyben áll :)

3 hete
#4897
Bojtika
reply to pimpernel's post #4896
Megér.
Én a nyomibogyót nem hagytam abba mellette rögtön, de egy idő után elkezdtem csökkenteni, majd amikor elfogyott, az orvosnak mondtam, hogy nem szedném. Kaptam egy vérnyomásnaplót, vezetgettem heteken át, de a reggeli mérést a kávém után fél órával ejtettem meg. Ezután az orvos is konstatálta, hogy felesleges a bogyó.
Akkor mondtam, hogy L-karnitint viszont szedek, és ennek a doki nagyon örült.

Velem szedetett keringésjavítót is (chinotal), de azt nem mindig tudtam kiváltani. Amikor újra felírattam egy alkalommal (addigra már elég jól alakult a lábaim mozgásképessége), újra elkezdtem, de valami nem stimmelt. Egy időn át kieséses módszerrel elhagytam mindig csak az egyik bogyót és kiderült, hogy a chinotal szedésekor nem vagyok élénk, inkább csak lustálkodnék. Megtaláltam ám a leírásában, hogy "ritkán gyengeségérzést okoz", de szerintem inkább gyakrabban, mint ritkán.
Elhagytam, és azóta az L-karnitin és a vitamin elegendő ahhoz, hogy fitt és mozgékony legyek a határaim között.

3 hete
#4896
pimpernel
reply to Bojtika's post #4895
Nekem is összeakad még most is, de nem érdekel, jól érzem magam. Ez itt nálunk amolyan ÖTYE vagy fonó, ahogy tetszik. Az átlagéletkor kb 40 év, de csak mert az oktató leányzó 22. Nekem is van ennyi idős lányom :)
Én 46 vagyok és egy hete hagytam abba próbaképpen a vérnyomáscsökkentő szedését, mert elkezdtem szédülgetni hirtelen felálláskor. Még nem egyeztettem a dokival de tervbe van véve.
Szóval a korom miatt én se merek mindenfélét csak úgy beszedegetni, de annyi jó tapasztalatot olvastam itt, hogy azt gondolom megér egy próbát. :)

3 hete
#4895
Bojtika
reply to pimpernel's post #4894
Nézd, én 56 éves vagyok, és voltak szívritmus- meg vérnyomásproblémák.
Szerintem Te edzés előtt is bevehetsz még egyet, majd meglátod. :D

....Én zumbaképtelen vagyok, összeakad a lábam. :D

3 hete
#4894
pimpernel
Köszi, a pólórepesztésből már éppen sikerült kifogyni talán. :)
Heti 2x járok zumbára már másfél éve, az este van. Szombatonként pedig túrázunk nagyokat, az egész napos mozgást jelent. Amúgy pedig ha éppen van időm és kedvem nekifogok valamelyik videónak (amik zömét szintén nektek köszönöm :)). Akkor kipróbálom a reggeli szedéseket, csak nem múlik el a hatás estére. :)

3 hete
#4893
Bojtika
A közepes meg erős között saját érzésed alapján döntheted el. Ahogy érzed! Mert lehet, másnak könnyű, de Te keményen megdolgoztál, hogy végig csináld.

3 hete
#4892
gubika1981
Sziasztok! Ha végigcsinálom Béres Alexandra dvd-jét, (amiből van 3 is) az milyen tornának számít? Közepesnek vagy erősnek? Nem tudom melyiket válasszam a listából, ami ugye kalóriában nem mindegy.

3 hete
#4891
Bojtika
reply to pimpernel's post #4890
Szia! Én 400 mg-os kapszulát szoktam venni, amiben plusz 150 mg magnézium is van.

Vegyél be pár napon át egyet-egyet próbaképpen, kitapasztalod. Nem úgy pörget fel, hogy állat leszel, nem úgy hat, hogy szétreped rajtad a póló. :D

Én ébredéskor szoktam egyet bevenni, naponta. Ritkábban, edzés előtt fél-egy órával, vagy egy hosszabb utazás során valamikor beveszek még egyet.

Nagyon érezhetően nem pörget fel, de mivel a szívet támogatja, jobban bírod az edzést valamivel.

A felesleget a szervezet kiválasztja. Azaz ha túl sokat veszel be, akkor drágábbat fogsz pisilni... :D

3 hete
#4890
pimpernel
Szia kedves Mindenki :)
Két és fél hónapja vagyok bázislakó azóta olvasgatom a fórumot is, nagyon sok hasznos dolgot tanultam tőletek. Ma sikerült L-karnitinre is szert tennem, sima 500 mg-os lett a DM-ből (volt még krómos és pezsgőtabletta, remélem jót választottam). A dobozán az van, hogy testmozgás előtt, az interneten pedig napi szükséglet. Így aztán jól nem tudom, hogy csak a mocorgós napokon szedjem e vagy minden nap és ha minden nap akkor mindegy e melyik napszakban vagy érdemesebb kötni valamelyikhez? Bocsánat, hogy ilyesmin szőrözök, de nem szeretnék sem bepörögni, sem lepukkadni estére. :)

3 hete
#4889
cuni760221
ganna!Megnyugtató a válaszod,köszi!

3 hete
#4886
csikil4ny
reply to cuni760221's post #4861
Igen, az életmódváltás miatt. :) Az én bőröm is szépül, s a belső combomon kívül sehol nem látszik a 18 kg fogyás.

3 hete
#4885
ganna
reply to cuni760221's post #4884
Hát, ha a striákat akarod "eltűntetni", arra semmit:(

3 hete
#4884
cuni760221
Akkor mit ajánlatok kedves barátaim?
Mert holnap meg szeretném venni :)

3 hete
#4883
Bojtika
reply to sinnesro's post #4878
Fogalmam sincs. Csak éppen kipróbáltam, és kellemes érzést keltett.

3 hete
#4882
ganna
reply to sinnesro's post #4881
Hát, nem vagyok bőrgyógyász, sem kozmetikus,nem merültem el a témában, de talán a bőr vízmegkötő képességét javítják. Folyadékot pedig iszunk eleget:)))

3 hete
#4881
sinnesro
reply to ganna's post #4879
Én ezt értem, de a hidratálás szóban a víz szerepel. Tehát valami víznek is játszani kell a hidratálásban. Vizes bőr, pl.
Nekem is van itthon sheavajam, de macerás, kevertem sima hidratáló krémmel, de az is macerás:-)

3 hete
#4880
ganna
reply to Bojtika's post #4877
Nos, ha az ismerősömre gondolsz, igen, kormánytisztviselő, tehát gondolom, telik rá. Én a szappant magam készítem, mert pofátlanul sokat kérnek érte. Tény, hogy nem vakaróztam egész télen, mint előtte, amikor a hideg kiszárította a bőröm.

3 hete
#4879
ganna
reply to sinnesro's post #4878
Simán be kell vele dörzsölni a bőrt és hagyni felszívódni. Emiatt fontos, hogy hidegen sajtolt legyen. Pl. a shea vaj is kitünő erre, bár szerintem ez is ragad, nehezen szívódik fel.

3 hete
#4878
sinnesro
Már bocsánat, de magában egy olaj hogyan hidratál? Ahhoz víz is kell:-)

3 hete
#4877
Bojtika
reply to ganna's post #4876
Igen, akinek erre telik, annak más anyagi szintűek a gondjai.

Mondhatnám úgy is, hogy annyiért szívesen be is beszélem magamnak a hatást akár. :D

3 hete
#4876
ganna
reply to Bojtika's post #4875
Igen, valóban arany ára van, én sem próbáltam, csak ismerősöm, akinek bevált. A kókuszzsír nekem nem jött be, túl zsírosnak találom. Amúgy a kecsketejes szappanra esküszöm:)

3 hete
#4875
Bojtika
Nem vitatom a szőlőmagolaj értékességét, de a bőrre kent mennyiséget is tekintve, a hasznosság nincs egyenes arányban az árral.

Hidratál a kókuszszír is, sőt nem egy teszt bizonyította már, hogy a hidratálás hatásfokában nincs számottevő különbség a "noname" és a márkás készítmények között.
Én olcsó tusfürdőt használok évek óta (palmolive), a dm-ben vettem apró flakonban sheavajas testápolót, de remeknek találtam a Coop saját noname testápolóját is.
A kisebb és nagyobb illatszergyárak ugyanazokkal az alapanyagokkal dolgoznak, mert az egész világon csak 4-5, erre kifejezetten szakosodott gyár van.

3 hete
#4874
ganna
Idővel elhalványulnak, és gyöngyház fényűek lesznek. Amúgy nagyon jól hidratál a hidegen sajtolt szőlőmagolaj.

3 hete
#4873
Bojtika
Tapasztalatom szerint mindegy, csak kicsit zsírosabb és /vagy jól hidratáló legyen. Akár külön-külön is, felváltva használni.

3 hete
#4872
cuni760221
Megelőzni már nem tudom :) mert sajna már vannak! De ami halványítaná,arra nem tudtok krémet?
Amúgy köszi,hogy írtál!

3 hete
#4871
ganna
reply to neonlicht's post #4867
Vannak kismamáknak készült termékek, testápolók, olajak, amelyek kifejezetten a striák megelőzésőt szolgálják, érdemes lenne kipróbálni egyet. Persze egyik sem csodaszer. Lehet hormonzavar tünete is, erre oda kell figyelni.

3 hete
#4870
cuni760221
Amúgy tudtok erre kifejezetten krémet ajánlani? Megköszönném :)

3 hete
#4869
Bojtika
reply to neonlicht's post #4867
Igazából semmit. Én elég erőteljesen hidratálom a bőröm, és szerintem a férfiaknak sem ártana erre figyelni, mert (magamból indulva ki) idősebb korban is kellemesebb a kedvesünkhöz érni, ha nem ráncos és elvékonyodott a bőre.
De egy 17 évestől nem lehet elvárni, hogy kenegesse magát. Esetleg egy jobban hidratáló tusfürdőt lehet választani. :D

Nekem először 12-13 évesen lettek striák a combomon, akkor volt egy hirtelen hízós időszak. Nem is tudom, látszanak-e még.

3 hete
#4868
cuni760221
Jó lenne el is múlna ez a fránya cellulitisz!!!!!!
Ez csak vicc volt,mert ilyen nem létezik :)

3 hete
#4867
neonlicht
Fiam jár velem edzeni, és nem hagytam, hogy a szokásos tinis lötyögést, meg eszetlen gyakorlatokat csinálja, hanem elég kemény programja van. Eredetileg igen vékony alkatú, bármit ehet, csak a fehérjebevitelt kellett kicsit feltornászni. Felszedett fél év alatt 15 kilót, majdnem tiszta izom. A gond csak annyi, hogy több helyen striák jelentek meg, váll, kar, combok. Nem nagyon van más ötletem, minthogy vegyen vissza az edzésből, de hát lelkes. Már várom a gyerekvédelmi hatóságot, hogy biztos doppingolom a gyereket, de persze nem erről van szó. A 16 évéből kifolyólag a fülén is tesztó folyik. Mit lehetne a csíkokkal kezdeni?

3 hete
#4866
neonlicht
Cink kiegészítést próbáltad? Némelyik multivitaminban túl kevés van, bár a zabevők elvileg eleget visznek be.

3 hete
#4865
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4864
Érdekes, mert időnként az én körmeim is "szárazak" és barázdáltak lesznek. Aztán van, hogy jobb lesz, majd újra előjön. Mondjuk az én körmeim elég erősek ettől függetlenül.

3 hete
#4864
Bojtika
Én is tapasztalom, mert a bőr rugalmasabbá válik, és jobb az egész test vitamin-ellátottsága is.

A zab a hajnak is használ mellékesen..

A körmöknek is állítólag, de az én körmeimmel valami más gond lehet, mert rémesen töredeznek és barázdáltak.

3 hete
#4863
cuni760221
Úgy örülök,hogy majd ki bújok a bőrömből :) Hmmm.......vannak még csodák

3 hete
#4862
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4861
Ez elképzelhető bizonyos mértékig, és a bőr is regenerálódik, azaz halványulnak a cellulitiszcsíkok.

3 hete
#4861
cuni760221
Milyen érdekes ez-az életmódváltás! Van két gyermekem,és a szülés után,csúnya cellulitiszek jelentek meg a hasamon,combomon fenekemen.
Ma felvettem a fűrdőruhámat,mert új :) nézegetem a bőrömet,és képzeljétek!MINTHA HALVÁNYULNÁNAK EZEK A CSÚNYA CSÍKOK :)
Szerintetek az életmódváltás miatt?

3 hete
#4860
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4859
Ha 10-20-30 kalóriával léped túl a keretet az nem tragédia. Az még a hibaszázalékon belül van!

3 hete
#4859
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #4857
Igen, csak nem a kereten túl. Mostanában nem győzöm a tornát emelni, hogy bent legyek a keretben. :(

3 hete
#4858
Potik4
reply to Bojtika's post #4853
Én is megcsináltam,jól esett..Kezdem kapni a családból az elismeréseket :)

3 hete
#4857
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4856
De ha emelgeted a sportot, akkor emelgetni kell a kaját is. Ez így jó!

3 hete
#4856
csikil4ny
Mostanában tényleg emelgetem. :) Sajnos az étkezéseimben egyre többet megengedek magamnak. :(

3 hete
#4855
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4854
Lelkem, hát emelni kell a tétet... :DDDD (ha már a walk kevés...)

3 hete
#4854
csikil4ny
Jaj Bojtika, mit csináltál velem?! A walkom után a törülközős alatt darabjaimra hulltam szét... (de jólesett :) )

3 hete
#4853
Bojtika
Huhhh...

A Tatarek 2 után ez most jó volt:

https://www.youtube.com/watch?v=_7fHGwLS8Y0

Most már jól vagyok! :D

3 hete
#4852
csikil4ny
reply to papaiagota's post #4844
Riszálj Tiffanyval, nekem bevált. :)

3 hete
#4851
cuni760221
Köszönöm a válaszokat :)

3 hete
#4850
Bojtika
reply to cuni760221's post #4848
Jaj, hát ne szomorkodj! Éjszaka megemésztesz mindent, pihen is a szervezet, és a reggeli dolgok elintézése utáni súly a mérvadó.

Hallgass Gonoszkára, ne méricskélj naponta többször.

3 hete
#4849
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4848
Miért méred magadat naponta, és ráadásul többször? Teljesen felesleges! Van súlyingás, ami teljesen normális. A fogyásodról akkor kapsz korrekt képet, ha hetente egyszer, egy számodra szimpatikus napon, reggel a mellékhelység meglátogatása után, de még reggeli előtt, egy szál mosolyban pattansz a mérlegre! Teljesen felesleges stresszelni magadat, mert az csak elveszi a kedvedet, és depresszióra ad okot!

3 hete
#4848
cuni760221
Miért van az,hogy napközben majdnem annyi a súlyom,amennyiről indultam,és reggelente kevesebb?
Olyan szomorú ez :(

3 hete
#4847
Bojtika
Azért is emlékszem, mert volt, aki csodálkozott, hogy sima, könnyű ("béleletlen") karikák voltak régen.
Eleinte fából, később könnyű műanyag csőből.

De hogy ki volt, tényleg nem tudom.

3 hete
#4846
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4845
Nem Bofy írta, hogy használt ilyet? Ha rosszul emlékszem akkor bocsánat, de az biztos hogy valaki írt erről.

3 hete
#4845
Bojtika
úgy látom, nem szólnak...
Nekem dereng, hogy valaki régebben mintha használt volna ilyet. Némi zúzódásokon kívül mást nem ért el vele.
Lehet külső mechanikus rázás, ütögetés, masszázs....fogyasztó hatása mégis csak a célszerű étkezésnek és a jó arányú kalóriaégetéses edzéseknek van.

3 hete
#4844
papaiagota
sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy használ-e valaki Magic-hop-ot? (remélem így kell írni) Olyan hulahopp, amiben kis golyók vannak, ami még jobban masszírozza a deréktájat? Ha igen milyen tapasztalataitok vannak? Köszi Ágota

3 hete
#4843
csikil4ny
Ok, főedzőm, szerdán a törülközős. :)

3 hete
#4842
Bojtika
Mini edződ tán akkor is lát valamit a tévében, ha Te nem figyeled?

Egyébként....nem tudhatjuk, ha Isten is edzőnek teremtette, kaphatott valami mély tudatalatti útravalót is, ki tudja? D

A törülközőset is láttad? Az azért trükkös, mert a törülközőt ugye feszítve kell tartani...Majd szerdán. :D

https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA

3 hete
#4841
csikil4ny
Az nem véletlen, csak azért van, hogy követhető legyek, tudod nekem fontos a kontroll. :)

:D

Láttam, de az én csípőm nem mozog ilyen szépen az első másodpercekben elvesztettem a fonalat. :(

Ma a mini-edzőmnek nem tetszett Tatarek, s főleg, hogy olyan hosszúra nyúlt: a hasizom gyakorlatokat terhelés alatt akarta végeztetni velem, aztán fejen kellett volna álljak, valamint hidat csináljak - de hogy ő honnan vette ezeket a feladatokat.... :)3 hete
#4840
Bojtika
Vezessen az enyhe káröröm, hogy azonosak az edzésnapjaink. :D
Én dolgozom, a véghajrában vagyok, de most amúgy is szünetet kell tartsak (mert füstöl a fejem), riszálok egyet én is. :D

https://www.youtube.com/watch?v=-HU3JcNIISo

Ha jól tudom, ez egy erősített változat, láttad már?

http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U


3 hete
#4839
csikil4ny
Ma bűnhődésképpen újra megcsináltam a Tatarek 60 percesét, megint csak a nyugdíjas verzión tudtam végigmenni. Utána még egy kicsit riszáltam, hogy azért mégis érezzem a mai nap a felső testemé a főszerep. :)

3 hete
#4838
jegaevi
Oké ,köszönöm szépen :)

3 hete
#4837
Bojtika
Ha könnyűnek érzed, akkor keress másikat.

Nem ismerem az adott tornát, mert Sch.N. puszta látványa is képtelenség a számomra, bár a tisztesség kedvéért többször próbáltam végig nézni, hogy mit csinál.

Egyéni dolog, hogy kinek mi mennyire megerőltető. Szubjektív nagyon, de úgy vidd fel, ahogyan érzed, hiszen Te vagy az, aki végzi.

3 hete
#4836
jegaevi
Sziasztok!Nem tudtam hogy ide írjam a kérdést vagy a mozgásformák extrém túlsúly esetén topikba.Azt szeretném megkérdezni hogy Norbi duci tornáját hogyan írjam be?Eddig így írtam: Torna (könnyű) ,de nem tudom igazából hány kalóriát éget el.Köszönöm a segítséget.

3 hete
#4835
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4834
Mindig az indulás a nehéz. Nem véletlenül tartja a mondás, hogy minden kezdett nehéz.

3 hete
#4834
csikil4ny
Érdekes, a mérföldekkel semmi bajom, csak néha nem akarodzik kimenni a lakásból. :(

3 hete
#4833
Bojtika
Eszedbe jut az a sok mérföld is, gondolom! :D

3 hete
#4832
csikil4ny
Inkább nem vagyok lusta a gyalogláshoz, mert máskülönben nem esett soha nehezemre, csak az elindulással volt baj.

3 hete
#4831
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4830
Meg könnyebben is gyalogolsz már, trallala!!! :D

3 hete
#4830
csikil4ny
Köszönöm, majd igyekezni fogok, most úgy koncentráltam, hogy el is felejtettem a levegővétellel törődni.

Úgy látszik tényleg működik nálam az életmódváltás: ma képes voltam egy kg paradicsomért 2 km-et gyalogolni. :) (ezelőtt nem mentem le ennyiért a piacra és vissza)

3 hete
#4829
Bojtika
Remek!!! Örülök ám nagyon! :D

A lényeg, hogy a gyakorlatok közti kis pihenőt jól kihasználd, amíg Rezsi beszél, addig lazíts és szuszogj!

3 hete
#4828
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4827
Ügyes vagy! A lényeg, hogy megcsináltad! És ahogy írod, gyakorlat teszi a mestert. Majd megy az egyre jobban.

3 hete
#4827
csikil4ny
Megcsináltam, olyan 50%-os sikerélményem van, de végigkínlódtam az egészet. :) Gyakorlat teszi a mestert (írom én biztatásképpen).

3 hete
#4826
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4825
Nagyon ügyes!

Sok sikert hozzá!

3 hete
#4825
csikil4ny
Le-le, fincsi sajtocska segítségével. Épp, hogy belefértem a zsír csíkba, de bent voltam. :)

Ma nagy elhatározásra jutottam: megpróbálkozok Tatarek 60 percesével.

3 hete
#4824
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4823
Pompás! Csak ne felejtsed ledözsölni a 60-70%-át!

4 hete
#4823
csikil4ny
Ma túlszárnyaltam önmagam: Tatarekből, Tiffanyból és Leslieből sikerült 411 kcal mínuszt összehoznom. :)

4 hete
#4822
Filigran
reply to bmati's post #4821
Jó, hogy írod ... az se árt, ha van követendő példa :-)

4 hete
#4821
bmati
reply to Filigran's post #4820
Én közel egy év alatt 10%-ot húztam le a testzsíromról (24-ről 14-re, de nekem a normális 14-18%).
28-ról 24-re egy néhány hónap alatt le lehet húzni, ha megfelelően edzel, eszel és pihensz mellette. :)

4 hete
#4820
Filigran
reply to bmati's post #4819
Nagyon rendesek vagytok, tudjátok hogy kell az emberbe lelket önteni :-). A 24 az nincs olyan messze a 28-tól. Ok. akkor legyen először 24, aztán ha ott tartok, majd 21 :-)

4 hete
#4819
bmati
reply to Filigran's post #4816
A 28,47% reálisnak tűnik. Az ideális testzsír nőknél 21-24%.

4 hete
#4818
Bojtika
reply to Filigran's post #4816
A 13%-nál már hormonális gondok adódhatnak nőknél.
A 18% is elég éles határ... :D

4 hete
#4817
Filigran
Ja, közben megtaláltam: 18%. Akkor van mit csinálnom :-)

4 hete
#4816
Filigran
reply to bmati's post #4813
Amit megadtál testzsírszázalék-mérésre, azt képtelen vagyok megmérni :-) Nemlétező vonalakat kerestem a testemen :-D. De csináltam egy másikat, aszerint elvileg 28,47% a testzsírom, ami 17,37 kg-ot jelent. Úgy tudom az ideális 13%?

4 hete
#4815
Filigran
reply to bmati's post #4813
Szia Bmati! Köszi a választ. A fehérjével gondjaim vannak, vagyis általában kevés, a zsírt viszont gyakran túllépem egy kicsit a kereten belül. Amivel nincs baj, az a szénhidrát. :-). Fél év? Jó, hogy mondod, én azt hittem, hogy hipp-hopp :-D. De menni fog!

4 hete
#4814
Filigran
reply to bmati's post #4813
Szia Bmati! Köszi a választ. A fehérjével gondjaim vannak, vagyis általában kevés, a zsírt viszont gyakran túllépem egy kicsit a kereten belül. Amivel nincs baj, az a szénhidrát. :-). Fél év? Jó, hogy mondod, én azt hittem, hogy hipp-hopp :-D. De menni fog!

4 hete
#4813
bmati
reply to Filigran's post #4768
Szia!
A testképeddel van baj, nem a súlyoddal. :)
Heti 4 erősítés elég, ha tényleg mindenhová erősítesz és intenzív. A heti 2 futás is jó, de ha esetleg belefér, akkor egy harmadikat is beiktathatsz (az lehetne 30-40 perc intervallum futás /ebben legyen benne 10-15 perc bemelegítő futás és 5-10 perc levezető futás is/).
A "nagy" hasad idővel le fog menni, de ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni. Ha fogod bírni, akkor fél éven belül elérsz egy ideális testképet.
Fogyni igazából neked nem kellene, inkább egy súlytartó keretet javasolnék, némi extra fehérjével (szóval arra különösen figyelj oda).
A sok folyadék szintén segíti a munkádat, neked naponta min. 3 litert kellene innod.
Javaslom, hogy havonta mérd 3 és 7 pontos méréssel a testzsírszázalékodat, hogy tudd, hogy jó irányban haladsz:
http://shop.builder.hu/prg_fat3.htm4
http://shop.builder.hu/prg_fat7.htm4?sex=1
Az utóbbi ad pontosabb képet, de ott két ember a kell a méréshez és erre hagyatkozz. :)
Sok sikert! :)

4 hete
#4812
bmati
reply to andey's post #4764
Teljesen mindegy, hogy mikor edzel, csak tartsd észben, hogy előtte és utána is kell tudnod enni (előtte min. 2 órával, utána pedig 1 órán belül). Edzés előtt szénhidrátdús ételeket fogyassz (lehetőleg lassú felszívódásút), edzés után pedig fehérjedúsan kell enni (némi gyors felszívódású szénhidráttal).

4 hete
#4811
trkmz
Hát, nekem nagyon ritka, hogy csak 5 legyen. Ami fix, az a reggeli tejbezab, az ebéd meg a vacsi. De van olyan, hogy két nagyobb étkezés között kétszer is eszek, főleg gyümölcsöt. És mivel este sokáig fent szoktam lenni, ezért a vacsora után is szinte mindig eszem még valamit, ami éppen belefér a keretembe/amit még meg KELL ennem, hogy meglegyen a keretem :D

4 hete
#4810
csikil4ny
reply to Potik4's post #4805
Én szigorúan betartom, mert így nem esek kísértésbe és jól jön a rendszer. Épp ahogyan írod: nem vagyunk egyformák.

Jaj Bojtika, hogy Te minden nap megnevettetsz, "mini-csíkilány" :D

4 hete
#4809
Potik4
reply to Bojtika's post #4808
Aha,nekem meg a rekeszizmom dolgozna :D

4 hete
#4808
Bojtika
reply to Potik4's post #4806
Nehogy elő-riszálna, mint a mini-csikilány! :D

4 hete
#4807
Bojtika
reply to LPanka's post #4804
Fiatalabb vagy, ezért tudod tolerálni a kialvatlanságot. :D

Azért néha szundikálsz kicsit? Mert ez így rémes lehet...

4 hete
#4806
Potik4
reply to Bojtika's post #4803
Ja,nem magamtól választottam ezt a módszert,a kutyi ragaszkodott ehhez a szerephez :D

4 hete
#4805
Potik4
reply to Bojtika's post #4802
Én eszem,amikor éhes vagyok.Nem mindig ötször egy,nap ,sőt,általában kevesebbszer.Reggel 10 előtt nem vagyok éhes,addig megteszi a tejes kávém.Én nem hiszek ebben az órarend szerinti evésben.nem vagyunk gépek,nem vagyunk egyformák.Vannak követhető tanácsok,de magunkhoz kell igazítani.Én például a világ minden kincséért nem bújnék rózsaszínbe,pedig sokaknak jól áll :D

4 hete
#4804
LPanka
reply to Bojtika's post #4802
5óra alvásaimmal néha eljutok a napi 8 étkezésig :D

4 hete
#4803
Bojtika
reply to Potik4's post #4776
Két fél literes flakon, vízzel töltve, megteszi súlyzónak. :D
Vagy nejlonzacskóba kötött liszt, egyéb...

4 hete
#4802
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4801
Nekem is, és most éjszaka nagyon jót is aludtam.
Érdekes ezzel kapcsolatban a bölcs tanács, hogy naponta ötször együnk, de ráadásul 3 órás időközökben.
Aki ébredés után rögtön, még pizsamában eszik, annak is illik kivárni a lefekvéssel, míg a vacsora után eltelik úgy 1-2 óra. Ez már 16-17 órányi ébrenlétet feltételez. Azaz nagyon szűken marad csak 7-8 óra az alvásra. Aki felkelés után még egy darabig nem éhes, az meg virraszthat, ha vakon követi a bölcs tanácsot.
És még magát az étkezéssel eltelt időt nem is számítottam! Mert nyilván a befejezés utáni 3 órát kell kivárni a következő étkezés kezdetéig...:D
Megkaptam már, hogy be lehet állítani figyelmeztetést is, hogy 3 óránként egyek, utána megszokom... :DDD Persze, de mikor alszom? :D
Ha a kaját akarom életem középpontjává tenni, akkor van kevésbé neurotikus megoldás is... nem?

4 hete
#4801
csikil4ny
reply to Potik4's post #4776
:D Jót nevettem a "pici fiad" riszálásán.

Ha nem nagy baj azért még írok addig, hanem ez most végleges kitiltásnak minősül. :(


Én nem bírnék felkelni hajnali 4-kor, ha lehetséges kell nekem a 8 óra alvás, na jó min. a 6.

4 hete
#4800
Gonoszka1
reply to trkmz's post #4799
Egy hónapig próbáld ki, hogyan megy így. És ha úgy döntesz, hogy mégsem akarod így, mert nem tudod olyan jól a keretedet tartani, akkor még mindig variálhatsz rajta.

4 hete
#4799
trkmz
reply to Potik4's post #4790
Nálunk előre kell venni egy hónapra a kajajegyet, ha meg már kifizettem, akkor nem akarom otthagyni, az úgy nem éri meg. Esetleg annyit tudok variálni, hogy az órarendemhez igazítom és csak a hosszú napokra kérek (bár én a rövid napokon is 3 körül érek haza, elég sokat kell utaznom...), de akkor sem tudom előre, hogy mi lesz a kaja.

4 hete
#4798
Potik4
reply to Bojtika's post #4792
Na,látod,semmi sincs véletlenül..) Akkor jó munkát.:)

4 hete
#4797
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4795
Nekem tényleg csak egy orrtörés hiányzik még. És az én karjaim még nem olyan erősek az erősítésem ellenére sem, hogy elbírja a súlyomat. Így nálam garantált lenne a pofára esés!

4 hete
#4796
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4794
Azt olvasom, hogy nem érdemes kihagyni. Sok ismeretség is szövődik ott, no meg persze megismeri az ember az egyetemi területet, a tanárokat is.
A várost is megismerem kicsit, mert az is egy hirdetett program.

4 hete
#4795
Bojtika
Igen, ez a bátrak gyakorlata...
De a fal mellett "ülés" nagyon jó, és másból is lehet csipegetni orr-törés nélkül. :D

4 hete
#4794
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4792
Akkor legalább egy kicsit megismered ott a dolgokat, és gondolom, hogy jól fogjátok érezni magatokat. És fel is avatnak.......!

4 hete
#4793
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4789
Köszönöm, most megnyílt. Sajnos én ilyesmit maximum álmomban csinálok meg! Kézenállva lábbal falramászni! Esetleg egyes dolgoktól mászom falra, de sajnos nem így!

4 hete
#4792
Bojtika
reply to Potik4's post #4790
Aug. 24. az érkezési nap, és 28. a hazautazás.

Most még pogány vagyok, balekké majd ott avatnak...:D

Miskolcnak is jutott a selmeci hagyományokból, és a bölcsészeknek is jut belőle... :D
A befizetendő pénzt éppen most keresem meg egy váratlanul jött melóval, abban a kollégiumi szállás és a napi 3-szori étkezés is benne van.

4 hete
#4791
Potik4
reply to Gonoszka1's post #4785
Az e foodnál is van kis adag,mi is azt szoktuk kérni,kb 30 dkg,elég.És van náluk mindenféle alternatív dolog is,lehet válogatni.A food expresst nem ismerem,de most rákeresek.
Megnéztem,felénk nem szállítanak.

4 hete
#4790
Potik4
reply to Bojtika's post #4786
Azt hiszem,majd nézem előre az étlapot,és az alapján tervezem meg a napi kajáimat.Ha valami nem tetszik,akkor viszek itthonról,vagy rendelek.
A tejbezab,zabkása már itthon sem alternatív étel,benne él a köztudatban,szeretik,kérik.:)

Szóval balek-tábor..hmm..jól hangzik :D Mikor lesz?.:)

4 hete
#4789
Bojtika
Most próbáld, javítottam!

4 hete
#4788
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4787
Nekem nem nyílik meg a kis piszok!!!

4 hete
#4787
Bojtika
Hahóóó! Most kaptam! Megnyílik nektek?
(A bátrabbaknak ajánlom, de én kipróbálom, ha pofára esek is! )

http://video.self.com/watch/the-no-equipment-workout-video

4 hete
#4786
Bojtika
reply to Potik4's post #4782
Nem tudom, a menzai tálalás hogyan zajlik, de talán a köretet lehetne otthonról vinni. A bulgur vagy a köles, de a hajdina is lehet majdnem száraz egy dobozban.
Tény viszont, hogy a közétkeztetésben nagyon gyakran van tészta.
Nálunk szokott itthon lenni száraztészta, szükség esetére, de még a menzán nőtt fiam is ritkán kéri, hogy főzzek. Hamarabb kér tejbezabot, mint tésztát. :D

Készülök a négy napos Balek-táborra (másutt gólyatábor), majd jól körbenézek a miskolci Egyetemvárosban, egy futópálya hátha akad... :D Bár hétvégente fogok járni a levelezőn, talán akad majd idő pár időméréses körre, az jó lenne! :D

4 hete
#4785
Gonoszka1
reply to Potik4's post #4782
Mi a Food-Expresstől rendelünk. Ott vannak FitBalance ételek (ezek egy kicsit drágábbak), és van speciális is. Ez gluténmentes, tejmentes, és tojásmentes. És itt vannak kis adagok is mindenből. A másik étlapon csak egyféléből van kisadag, viszont ott vannak saláták. Én mindig kisadagot rendelek magamnak. És mivel tejfölös vagyok, így azt pótlom az ételbe 10%-os tejföl formájában. De az étel az határozottan jó.

4 hete
#4784
trkmz
reply to Potik4's post #4782
Nekem is volt olyan napom, hogy itthonról elindultam reggel 6-kor és este fél 7-re értem haza. Ilyenkor azért nagyon kényelmes volt, hogy délben főtt kaját ehettem...

4 hete
#4783
trkmz
reply to Gonoszka1's post #4780
Valahogy ki kell találnom, hogy hogy is lenne jó. Eddig ott reggeliztem, már amikor reggeliztem. Szerintem ezután viszem majd magammal a tejbezabomat, gondolom azt el lehet készíteni előző este is... Tízóraira valami gyümölcsöt szoktam enni, az is megoldható. Az ebédet meg vagy szintén elviszem itthonról előre lemérve, vagy adok mondjuk egy hónap próbaidőt a menzának. Annyiból már talán látni fogom, hogy működik-e a dolog...

4 hete
#4782
Potik4
reply to trkmz's post #4777
Én is a menzán ettem.Nem tudtam mérni,de nem ez volt a legnagyobb baj.rengeteg tészta,lisztes,cukros dolog volt.Mivel éhes voltam,megettem,aztán olyan éhes voltam 1 óra múlva,hogy ihaj..erre is ki kell találnom valamit,mert van,hogy a suliban vagyok reggeltől akár 5ig is..délelőtt zabkása lesz ezzel,azzal,az biztos,van kis teázó helységünk,ott összedobom akár egy szünetben is...a többit meglátom.Néha előfordul,hogy rendelünk az e foodtól,kalóriát,mindent megadnak,a lányom kezdte el,suliban,a menza helyett.Nem volt drágább sokkal a menzánál,és szerette.

4 hete
#4781
Gonoszka1
reply to trkmz's post #4779
Nekem az az emberkínzás, ha este 8-8,30 között nem lőhetem fel a pizsamát!

4 hete
#4780
Gonoszka1
reply to trkmz's post #4777
Ne aggódj, szeptemberig olyan rutinod lesz, hogy meg tudod saccolni az étel súlyát. És otthon keresel egy hasonlót, vagy ha nem találsz, akkor receptként elkészíted a bázison. Csak a vizet és az elpárolgást ne felejtsed ki. Mi is szoktunk ételt hozatni, igaz azon rajta van a kalória és a tápanyagok. Plusz én még lemérem, mert azért nem mindig annyi mint ami rá van írva. A legtöbbször több, bár ritkán azért volt hogy kicsit kevesebb volt.

4 hete
#4779
trkmz
reply to Gonoszka1's post #4775
4:15-kor kelni nekem egyenlő az emberkínzással :D

4 hete
#4778
Gonoszka1
reply to Potik4's post #4774
Egyébként abban igaza van Bojtikának, hogy van olyan torna, ahol a 100% leehető. Jó, én nem ilyen tornákat csinálok, mert nem is tudnék. És én mindig könnyűnek viszem fel a tornámat.

4 hete
#4777
trkmz
A szeptembertől én is félek, bár nem elsősorban a torna miatt, mert én eddig is esténként csináltam. Reggel semmiképpen nem tudnám, mert amikor én felkelek a buszhoz, akkor a párom még alszik, nem szeretném ezzel felébreszteni, hely pedig máshol nincs rá. Meg egyébként is, reggel csak gyorsan összekapom magam, alig várom, hogy felüljek a buszra és szundikáljak még egy kicsit.
Amitől én félek, az a menza. Eddig ott ebédeltem, szerettem, jól főznek, nem drága és minden szempontból kényelmes volt. Még azt sem mondom, hogy nem férne bele a keretembe, mert az most még elég magam, majdnem 2000 kalória... Viszont amit ott kapok, azt nem tudom mérni...

4 hete
#4776
Potik4
reply to csikil4ny's post #4773
Én 5.30kor kelek,de ha nem kell 0. órát tartanom,akkor csak 7kor indulok itthonról.Addig meg csak belefér valami.
Legfeljebb kevesebbet állok a tükör előtt :D Mondjuk,ahogy fogyok,nem kell annyit gondolkodnom,mit vegyek fel,ami ápol és eltakar.Ezzel is tudok időt spórolni.:D
Ma én sansone-t csináltam.Lehet,hogy én is jobban szórakoztam volna,ha a pici fiam közben előttem riszál,de sajnos még alszik az én 190 cm magas csöpp csemetém.:D Viszont súlyok helyett néha fel kellett vennem a kutyeszt.:D
Neked meg ott a motiváció,hová lehet eljutni.Majd szólj,ha te feneked is eléri a földet guggoláskor! :D

4 hete
#4775
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4773
Persze, mert a kicsik még hajlékonyabbak a csontjaik miatt is, és ráadásul a földhöz is közelebb vannak. De úgy el tudom képzelni ahogy riszál, és közben legugolgat!

Én hajnalban szoktam tornázni, olyan reggel 4.15 körül kezdem. A bőrgyógyászom (ő egy tényleg jó orvos, és emellett aranyos is), ő is reggel 4-kor tornázik, mert több helyen is dolgozik, és éjjel már nincs kedve hozzá. Így kora hajnalban inkább felkel, és megcsinálja.

4 hete
#4774
Potik4
reply to Gonoszka1's post #4772
Igen,ez így van.Valahogy megoldom.Amikor reggel túl vagyok az edzésen,mindenhez sokkal jobban van kedvem,még a számolgatásban is motivál.Én bevallom,az edzések 100% át felviszem,mert szeretem látni,milyen hős voltam .:D Nem eszem le,csak egy részét, inkább kalkulálok,számolgatok.

4 hete
#4773
csikil4ny
reply to Potik4's post #4767
Én sem tudom még, hogy szeptembertől hogyan oldom majd meg, a reggeli torna nekem nem fog menni, mert így is 6-kor kell keljek, valamikor délben lesz. Még arra is gondoltam, hogy a suli és az otthonom között van a futópálya, beiktatnék heti két futást s az is számít, a többit meg délután amikor hazajövök a programomtól függően. Majd belerázódok valahogy az új programba.

Ma is olyat edzettem, hogy alig bírok ülni. Megvan miért stagnálok mostanában: a kicsi már érzi mikor szoktam tornázni és áll be a helyemre, ma riszált kegyetlenül, olyan röhögőgörcsöt kaptam, biztos ez az oka. :D

Amit viszont nem tudok utánozni: annyira leguggol, hogy már-már a feneke éri a földet és visszaemelkedik onnan.

4 hete
#4772
Gonoszka1
reply to Potik4's post #4770
Akkor most figyelj arra, hogy ne csússzon el. Mert amit eddig elértél azt kár lenne veszni hagyni. És szerintem a legjobb a kora reggeli torna, mert akkor felfrissül az ember, és a napja is energikusabban kezdődik. Este pedig munka után, fáradtan, kinek van kedve még mozogni, amikor már mindenki csak azt nézi, hogy hova ülhet le. És még akkor ott a házimunka is, amit el kell végezni, mert senki nem végzi el helyettünk.

4 hete
#4771
Potik4
reply to Filigran's post #4768
Legyél türelmes,előbb utóbb a alakulni fogsz.De ha jön Bmati,majd biztosan mond erről valami kézzelfoghatót .

4 hete
#4770
Potik4
reply to Gonoszka1's post #4769
Persze,tudom én,hogy be kell iktatni.Tavaly ilyenkor itt csúszott el a dolog,de most nem fog!!!Én is úgy gondolom,hogy reggel kell majd megoldanom,mert este könnyen lebeszélem magam..

4 hete
#4769
Gonoszka1
reply to Potik4's post #4767
Azért majd valahogy szeptembertől is be kell préselni a napodba. Szerintem az a legjobb ha reggel megcsinálja az ember, mert akkor nincs az, hogy este van, és fáradt vagyok.

4 hete
#4768
Filigran
Sziasztok! Én 168 cm és 61 kg vagyok, de elég zsíros (pocak, úszógumi). Hetente 4 erősítő edzés (40 perc) 2 futás (1 óra), 1 pihenőnap, betartom a kalóriakeretem, mégis elég nagy a hasam (a testemhez képest különösen). Nem tudjátok mi lehet ennek az oka? Mondjuk 2 hete tart a nagy lelkesedés :-)

4 hete
#4767
Potik4
reply to Gonoszka1's post #4766
Ma én is úgy tervezem,hogy délután beiktatok egy rövidebbet.ma már volt egy 45 perces sansone.Szeptembertől már úgyse lesz ennyi időm,sajnos...

4 hete
#4766
Gonoszka1
reply to andey's post #4764
Én hajnalban szeretek, mert akkor még friss vagyok, és nem odázom el. Igaz, én újabban délután is tornázom egy rövidet.

4 hete
#4765
Potik4
reply to andey's post #4764
Szerintem kinek mi esik jól,vagy hogy van ideje.Nekem,ha reggel van időm,az a legjobb,délután nehezebben veszem rá magam.

4 hete
#4764
andey
koszonom a segitseget nektek,ahoz kepest hogy soha nem mozogtam,tegnap pihenonapom volt s aliog varom a keso delutant hogy ujra tornazhassak,hamarabb nincs idom,de gondolom mindegy hogy melyik napszakba edzek??

4 hete
#4763
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4759
hihi, mini-edzőm, ez tetszik. :D

4 hete
#4762
bmati
reply to andey's post #4760
Heti min. 1 kötelező pihenőnapod azért legyen, mert kimerül az idegrendszered és az izomrendszered is.

4 hete
#4761
Bojtika
reply to andey's post #4760
A pihenőidő beletartozik az edzésbe, mert kell az izmoknak kevés regeneráció is közben.

Örülök hogy megnézted! Nem kell mindet egyvégtében megcsinálni.
Felsőtestre az 1., 4., 5., 7.
Alsóra a 2., 3., 9.
A teljes testet mozgatja át a 6. és a 10.

Ezeket se kell mind végig elvégezni, lehet kettesével is. A két 10 perces teljes testet lehet egyébbel egy napon végezni.

Többen kedveljük Tiffany-t is, sajnos már a régi főoldal nem működik, én kiszedtem egyesével őket:

Tiffany risszálós http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany "balettos" http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Tiffany „sodrófás” https://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM
Tiffany boksz https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk

Remélem, megnyílik mind.

4 hete
#4760
andey
Vegigneztem Bojtika az osszes 10 percest,es nagyon is tetszenek,csak valoszinu hoggy elsore nem fogom tudni megallas nelkul megcsinalni,ma amugy pihizek,3 hete egy napot se hagytam ki,de a tegnapi 60 perc Tatarek utan,ami amugy meg 50 sincs maga az edzes,kicsit erzem hogy kell pihenjek

4 hete
#4759
Bojtika
Csiki!!! Nézd csak, ez tetszeni fog a mini-edződnek!
Teljes testre való, Tiffany:

https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

4 hete
#4758
Bojtika
reply to andey's post #4742
Mindegyik Tatarek tornának felvihető. Függetlenül a testtájtól. Azt nem is kell beírni sehová, csak saját fejlődésünk érdekében számon tartjuk. Nekem pl, a csütörtök a felsőtestes napom. :D

Én megértem, hogy Réka edzései tetszenek, de ha belenéztél igazán egy Tatarek tíz percesbe, akkor láthatod, hogy a mozgás is ismerős, és az a rövid idő is jól van összerakva. Ha csak a tíz perce elejébe nézel bele, a bemelegítést látod, ami mindnél szinte ugyanaz.
Hidd el, nem sokat fogsz érni a hosszú megszuszogtatós edzésekkel!

Ráadásul idővel rá is unsz.

4 hete
#4757
Bojtika
Ha nagyon akarom, vannak, de igazából csak pár alap-gyakorlat segített, amit magam találtam ki. :D

4 hete
#4756
trkmz
reply to Bojtika's post #4754
Ehhez a szalaghoz is vannak linkjeid?

4 hete
#4755
4 hete
#4754
Bojtika
Igen, de itt kapni rövidebbet is. A másfél méteres bőven elég!

A szín az erősséget jelzi.

Lehet más boltokban is kapni, akár más néven is. Fitness szalag, gumiszalag, latex szalag.... (Végül is mind latex.)

4 hete
#4753
csikil4ny
reply to andey's post #4746
http://theraband.procardia.ro/produse:benzi_elastice_theraband%5B623%5D

azért nézd meg Bojtika, hogy ezekről van-e szó?

Én ma belehúztam: Tatarek 1, 4, 7 és risza Tiffanyval. :)


4 hete
#4752
Bojtika
Azért írtam, mert belenéztek a Blender-s főoldalába és nem keresgéltek tovább.

A fekvőt akarják gyakorolni, de azt nem csak fekvővel lehet! Ha más gyakorlatot is végeznek, akkor legközelebb a fekvő jobban fog menni, ezért csak úgy "hopsz fejből" leírtam, ami még nem is ijesztő, és nagyobb túlsúly mellett sem veszi el a kedvet.:D

Aki ez előtt nem mozgott még semmit, annak könnyebb egy adott sémát követni, mert az egy fix kapaszkodó a számára. Nehezen lehet rákapatni, hogy az edzésben is hasznos és kellemes a változatosság. De Andey okos, és nagyon igyekszik is, várhatóan hamar rájön az ízére! :D Ő most kicsit kiemelt figyelemben részesül nálam, mert nagy túlsúllyal, sportmúlt nélkül, de igen vitézül kezd. :D

4 hete
#4751
bmati
reply to Bojtika's post #4747
Nem kell feltétlenül súlyzó, anélkül is meg lehet erősíteni.
Fekvőtámasznál a tricepsz dolgozik (a mellen kívül), tolódzkodásnál is (lehet az ágy szélén is tolódzkodni, itt a hátizom is dolgozik mellette), a bicepsz dolgozik húzódzkodás folyamán (mindegy, hogy könnyített vagy nehezített és itt is kiveszi a hát a szerepét), a kezdő hídgyakorlatoknál is sokat dolgozik a tricepsz, illetve a derék és a könnyített palánkoknál is dolgozik a tricepsz (más izmokkal együtt).
Amiket te írtál gyakorlatokat, ott az első elsősorban vállgyakorlat, az utóbbi viszont jó tricepsz gyakorlat.

4 hete
#4750
bmati
reply to andey's post #4742
Közepes tornának vidd fel minden alkalommal függetlenül attól, hogy alsó vagy felsőtest edzés. Az átmozgatós napok a könnyű tornák.
Fekvőtámaszhoz progressziót itt találsz:
http://fegyencnaplo.atw.hu/
A mesterhatos menüpont alatt a fekvőtámasz almenüben ott van 1-10. szint (az elsőt mindenképpen meg tudod csinálni, az a legkönnyebb, a 10-eshez meg évek kellenek, az a legnehezebb).

4 hete
#4749
Bojtika
Csak két példa a Fitness Blender-ből.

Miétr nincs türelmetek a keresőt használni?

https://www.youtube.com/watch?v=NDw5dxst_ls

http://www.youtube.com/watch?v=MneYxp4fqw0

4 hete
#4748
Bojtika
reply to andey's post #4746
Csiki meg csiki. Majd ő tud segíteni!

4 hete
#4747
Bojtika
Zsuzsi és Csiki, Nektek is jobban menne a fekvő, ha a kar izmait némi súlyzózással is támadnátok. Külön bicepsz, és tricepsz...a súlyzókat

- tenyér felfelé néz, előre emelget a vállig és vissza. Lassan!
- könyökben hajlított kar, tenyér lefelé néz. A könyök hajlását megtartva, vállból emel a kar, vállmagasságig és vissza!

- Súly az egyik kézben, fej fölé kinyújtva. A másik kézzel megtámaszt a felső kar, hogy lehetőleg függőleges maradjon. A súlyt a tarkóhoz engedjük és visszaemeljük függőlegesbe. Már amennyire sikerül, az én vállam se 20 éves. :D

4 hete
#4746
andey
sajnos nem tudok venni mert erdelyi vagyok,lehet itt is van valahol,csak nem tudom hol

4 hete
#4745
Bojtika
reply to andey's post #4737
Ez így van, és nagyon örülök,hogy ilyen kitartó vagy!

De egyik résztől túlerőlteted magad, másik részről nem erősödsz kellőképpen.
Ha csak keveset is, de akár fél literes vizes flakonokkal tudsz emelgetni, súlyzózni.
Meglátod, a fekvőtámasz is jobban fog menni!

Ha rá tudsz szánni kb. 1700 Ft-ot, vegyél gyógyászati segédeszköz-boltban thera-szalagot, a hozzám legközelebb esőben is van. Neked a rózsaszínű fokozat megfelel most, az talán még olcsóbb is.

4 hete
#4744
csikil4ny
reply to andey's post #4742
Tatarékot közepes tornázásnak szoktuk felvezetni.

4 hete
#4743
Zsuzsi05
reply to andey's post #4738
Próbáld meg könnyítve,hogy a térdeden térdelsz. Elejében nekem sem mentek...,de gyakorlás,és főleg nem feladni,hisz ha már csak egy pici "biccentés" megy a karoddal már az is jó. Majd idővel egyre mélyebre tudod engedni magad.
...én ugyan nem vagyok annyira nagy túlsúllyal rendelkező, de a karizmaim egyenlőek voltak a nullával. Még csoda,hogy egy üveg víz telejét le tudtam csavarni..:D
De mostmár mennek azok a fránya fekvőtámaszok, persze csak a könnyített.:))
Kítartás!!:)

4 hete
#4742
andey
mostmar csak azt nem tudom hogy a bazisba hogy irjam be az edzeseimet,mondjuk egy 30 perc felsotest Tatarek?masik nap 30 perc also test Tatarek,es harmadik nap atmozgatas maradok Rekanal,40 perc,ha ebbe meg segitenetek megkoszonnem

4 hete
#4741
Sofitia
reply to bmati's post #4736
Rendben , köszönöm :)

4 hete
#4740
Potik4
reply to andey's post #4737
Ebben ,látod igazad van.Majd kitapasztalod,mi jó neked,és bele is fogsz tanulni a dolgokba.Itt meg kapsz segítséget,ha kéred.:)Így tovább! :)

4 hete
#4739
andey
vegulis 3het tornaztam Rekara es 3kilo lement,en ennek is orulok,es belefertem egy nadragomba,ami mar nem volt jo egy ideje

4 hete
#4738
andey
probaltam a fekvotamaszt is,de az nem megy,ahoz tul nagy a sulyom,egyszeruen meg nem birom a sajat sulyom kinyomni,de remelem lassan azert belejovok foleg ha lemegy egy par kilo

4 hete
#4737
andey
ertem Bojtika amit mondasz,megprobalom ugy ahogy te irtad,de szerintem azert 108 kilosan barmilyen mozgas jobb mint a nem mozgasd,foleg hogy 28 evig soha semmit nem tornaztam,

4 hete
#4736
bmati
reply to Sofitia's post #4735
Nem, mert nem mindennap ugyanazokat a gyakorlatokat csináltatja. Viszont azt jobb, ha észben tartod, hogy az elsősorban kardió edzés (szóval állóképesség növelő), abból is a magas intenzitású. Ha befejezted, akkor ezt vedd vissza heti 2-3 alkalomra és állj rá az erősítésekre (heti 3-6 alkalom).

4 hete
#4735
Sofitia
Az insanity edzésprogram is mindennapi teljes test mozgásra épül ...akkor ez azt jelenti h a napi aktivitás részéhez tartozik ?? .............mert jelenleg én azt csinálom

4 hete
#4734
jancsoreka
Mai testmozgásom: 13 óra meló egy huzamban. Nagyon tuti. Tegnap is 12, de reggel legalább volt időm egy hiitre. Ma asse. Atomfáradt vagyok és fogytam. :D

4 hete
#4733
Bojtika
Felváltva is csinálhatod, a teljes testes napokon. Hol ezt, hol azt.
Nem az izzasztás a lényeg, és a fekvőtámaszokat is csinálnod kell, még ha nagyon könnyítve is!
Felsőtest és alsótest napokra is válassz valamit.
Erre még most sem reagáltál, pedig ha minden áldott napon teljes testre dolgozol, akkor az a napi aktivitás része lesz.
Már leírtam egyszer, és türelmesen leírnám még többször is, mire elhiszed, de most sürgős munkát kaptam, és úgy egy hétig sokkal kevesebbet tudok jönni.
Jó edzést, finom izomlázat kívánok! :D

4 hete
#4732
andey
megcsinaltam a Tatarek 60 percest,es a fekvotamaszos reszeken kivul vegig tudtam csinalni,kb 3x kellett megalnom 10 masodpercre,engem a Reka jobban megizzaszt,ugy gondolom hogy egyik nap egyiket masik nap masikat fogom csinalni.

4 hete
#4731
bmati
Mai adag: egylábas guggolások, egylábas vádliemelések, 5 km futás. Az erősítés része 31 perc alatt megvolt, a futás pedig 28:33 alatt, így 28 fokban. :/
Ez nálam egy hosszú edzésnapnak számít. Holnap húzódzkodás és kézenállásos fekvőtámasz napom lesz, ez szerintem 25 perc alatt meglesz. Nem az időtartam a lényeg, hanem az intenzitás. Tudok hozni olyan 8 perces edzést is, hogy végig sem bírja csinálni az ember, ha rendesen nekiáll. :)

4 hete
#4730
Potik4
Andey! Én 6 kg felesleggel tatarekezek pár hete.Ma megcsináltam felső testre az 1.,4.,5.,7.et,hát 40 perc,elég volt.
Ezt egyszer Bmati írta valakinek,én azóta ez alapján edzek,mert fontos a regenerálódás is a testnek. :
Bmati:Ha bírod a heti 6 edzést, akkor azt ajánlom, hogy így nézzen ki: hétfő-szerda-péntek felsőtest nap, kedd-csütörtök-szombat alsótest nap. Hétfőn délelőtt mehet egy fitnessblenderes erősítő felsőtest torna. Kedden délelőtt mehet egy alsótestes átmozgató torna, délután pedig szobabicikli vagy sansone. Szerdán megint felsőtest edzése, de inkább csak mozgasd át, mint erősíts. Csütörtökön alsótest erősítő edzése blenderen. Pénteken felsőtest erősítő torna. Szombaton alsótest átmozgató torna délelőtt, délután pedig az amit kedden nem végeztél (sansone vagy bicikli). Vasárnap kötelező pihenő. Az erősítő edzések intenzívek és 15-30 percesek legyenek, az átmozgató edzésekből elég 10-20 perc, de azok közepesen intenzíven. A délután kardio-jellegű edzésekből pedig 30-60 perc legyen közepesen intenzíven egyenletes tempóban (sansone vagy bicikli).
Persze ez nem erőszak,csak segíteni szeretnénk.

4 hete
#4729
Kitti1111
reply to bmati's post #4723
Hűha,nem is számítottam ennyire gyors és részletes válaszra.Nagyon szépen köszönöm :)

4 hete
#4728
halene
bmati a tudományos, fantasztikus, részletes oldaláról ismeri a sportot és tud részletes és kimerítő tájékoztatást adni én pedig csak úgy egyszerűsítve írtam le :P

4 hete
#4726
Kitti1111
reply to bmati's post #4723
Hűha,nem is számítottam ennyire gyors és részletes válaszra.Nagyon szépen köszönöm :)

4 hete
#4725
halene
reply to bmati's post #4723
igaz! hehehe...

4 hete
#4724
halene
andey! Én már csak úgy jó tanácsként de nem javasolnám egyből a 60 perceset. Tatarek 10 percesei is igen kiválóak hiába "csak" 10 percesek, kettőt lenyomok és köszi...szóval kipróbálás, ismerkedés céljából jobb a kicsikkel kezdeni, szerintem. Én több hét 10 percezés után csak most barátkozom az iron box-al (ez is Tatarek) még ez sincs 60 perc hanem csak 40 de mikor ütögetni kell a levegőbe izomból, nekem akkor a lábszáramról ömlik patakokban a víz. Ilyet még eddig nem tapasztaltam de igen jó érzés és akkor még a 60 perceset le sem töltöttem és én olyan + 3 kg fölösleggel mozgok. A kevesebb több! vagy a Sok kicsi sokra megy! szerintem a te esetedben célravezetőbb. Ez csak egy gondolat volt, sok sikert a kilók lefaragásához! :)
Kitti1111-nek pedig a biciklizéshez: szobakerékpáros tapasztalatom alapján először normál tempó 10-15 percig ez a bemelegytés, majd fokozatos nehezítés, intenzív tekerés 20-30 perc(itt szintén lehet a nehezet a még nehezebbel váltogatni), majd ismét 10-15 perc levezető tekerés normál, könnyed tekerés. Közben sok folyadék!

4 hete
#4723
bmati
reply to Kitti1111's post #4719
12-18km/h a lassú tempó, 19-22 km/h a közepes, 23 km/h felett gyors biciklizés.
Ha edzetlen vagy, akkor tekerj 30-60 percet alkalmanként a max. pulzusod 60-70%-a között, ha nem most kezdted és képes közepes tempóban min. 30 percig megállás nélkül hajtani, akkor lehet váltogatni (intervallum edzés). Ekkor lassú és gyors szakaszok váltják egymást vagy a fokozaton állítasz. Ezek közül az egyik legspecifikusabb edzés a Timmons. Ekkor 10 perc bemelegítő tekerés után csinálsz 3x: 2 perc folyamatos gyorsulást, aminél az utolsó 20 mp-ben a maximum sebességedet tartod, köztük pedig annyi pihenőidővel, amíg visszaesik a pulzusod a max. pulzusod 60%-ára; végül egy levezető tekerés 5-10 perc. Ettől valamivel nehezebb a Gibala, itt 3 perc bemelegítő tekerés utána csinálsz 8-12x: 60mp gyors tekerést, 75 mp lassú tekerést; végül 5 perc levezetést. Az intenzívsége miatt heti max. 3-szor végezhető! Az utolsó két edzést csak fokozott óvatossággal végezheted, különösen akkor, ha fennáll a dohányzás, nagy túlsúly (15 kg felett), elmúltál 30 éves, vérnyomásproblémád van. Ugyanis ez a kettő már magas intenzitású intervallum edzés, amit csak megfelelő edzettséggel és egy alap egészséggel szabad elkezdeni, másként tilos! Zsírégetés szempontjából jóval hasznosabb az egyenletes tempójú aerob edzésnél és kisebb izomveszteséggel is jár. Ha egyenletes tempójú aerob edzésként csinálod, akkor is elég heti 1-3 edzés és erősíts sokat mindenhová, mert azzal szebb alakot érhetsz el és segíti a zsírégetést, továbbá nem építi le az izmokat. Azért megemlíteném itt a végén, hogy 70%-ban az étkezésen 20%-ban a regenerációdon és 10%-ban az edzéseken múlik a fogyás sikeressége. :P
Sok sikert! :)

4 hete
#4722
andey
letoltottem a 60 percest Tatarektol,ma nekiallok este,meglatom meddig birom:)

4 hete
#4721
Bojtika
reply to andey's post #4718
Összerakhatsz többet is.

A 60 perces azt hiszen, online nem látszik, csak ha letöltöd.

Mindig úgy eddz, ahogyan éppen érzed, ne erőltesd túl magad! Nem minden napunk egyforma.

4 hete
#4720
Gonoszka1
reply to andey's post #4718
Tatareknek van egy hatvan percese is. Szerintem a formádtól függően 1-2-3 biztos elég, mert nem olyan könnyű mint amilyennek látszik!

4 hete
#4719
Kitti1111
Mi számít lassú/közepes/gyors tempónak biciklizésnél?hány km/h kb? és mi ajánlatosabb kevés ideig gyorsan menni,vagy órákig,de lassan?

4 hete
#4718
andey
megneztem Tatareket csak kar hogy nincs ilyen hosszabb videoja,csak 10 percesek,azokbol mondjuk en hanyszor mennyit kene csinaljak?

4 hete
#4717
Bojtika
Tatareket megnézted?

4 hete
#4716
Bojtika
reply to andey's post #4714
Ha minden áldott nap ugyanazt végzed, akkor az a napi aktivitásba fog beleszámítani, és nem a sportba.

Ha a teljes testet átmozgatja, akkor nem fejlődsz tőle.
Tornának vedd, és ha ennyire megerőltet, írhatod intenzívnek is.

De ne gyilkold magad vele, nem kell ennyire "kidögleni"!
Attól, hogy nem magyarul mondják a gyakorlatot, kicsit előre belenézel, fogod tudni követni. Mi sem vagyunk angol professzorok, de nem lehet csak a magyarokra hagyatkozni, a Fitness Blender-hez hasonló sokrétű, vagy a Sansone-hez hasonló zseniális nincsen magyarul.

4 hete
#4715
Gonoszka1
reply to andey's post #4714
Ha jön Bojtika vagy Bmati, akkor majd segítenek ebben.

4 hete
#4714
andey
hat Reka tornajaba nincs ugralas,nem is birnek,es futni se birok...meg...ez a gondom a rendszerbe hogy nem tudom hogy irjam be ezt a Reka edzest mert nincs ilyen,tornazast szoktam irni kozepesen,dehat nem hiszem hogy ez megfelel annak,

4 hete
#4713
Gonoszka1
reply to andey's post #4712
40 kiló plusszal vigyázzál, hogy mit tornázol. Ugrálni, futni nem tanácsos az izületek miatt. Az 1000 kalóriát én is kétlem, de a rendszer kiszámolná, hogy Neked ez mennyi minusz kalóriát jelent.

4 hete
#4712
andey
kb 40 kg pluszom van,akkor ha tovabbra is csinalom Rekat,ami 40 perc teljes test atmozgatas,es ezt minden nap mecsinalom,mar 18 napja,egyre jobban megy,megneztem mindent amit kuldtetek,nekem valahogy csak jobban tetszik Reka,szeretem hogy vegig mutatja es mondja magyarul hogy mit kell csinalni,norbi kickbox edzeserol velemeny?sajnos azt nem tudom sehol megnezni se letolteni,a kazit se tudom megvenni mert erdelyi vagyok,de sok jot hallottam rola,allitolag 1000 kaloriat eget ha vegigcsinalod,mondjuk ezt ketlem

4 hete
#4711
neonlicht
Hátha valaki pont ilyet keres:
http://vimeo.com/102583229

4 hete
#4710
bmati
reply to andey's post #4707
Amit én küldtem, ott a fegyencedzés az erőedzés (bár az elején vannak gyakorlatokat, amik miatt inkább állóképességi edzés lesz, de ha jól csinálod a nehézségeket, sorozatokat, ismétléseket, akkor tisztán erőedzés lesz).
A fitnessblenderen van erősítés, van kardió jellegű edzés, van átmozgató, ami kell. :)
Azt azért nem árt tudnod, hogy a kardió edzés nem egyenlő azzal, hogy teljes erőbedobással csinálsz mindent. A kardió edzéseket úgy értsd, hogy a max. pulzusod 60-70%a között marad a pulzusod az edzés ideje alatt. Ha tényleg kardióedzést végzel, akkor ez 60-70% vagy valamivel felette, de ekkor már nagyobb az izomvesztés aránya is. Ha zsírt akarsz hatékonyan égetni és izomzatot tartani, akkor maradj 60-70% között.
Az erősítő gyakorlatok között pedig tényleg olyat végezz, ami erősítés (max. ismétlésed 15 alatt legyen a gyakorlatból, másképp ez nem erősítés).
Ha még nem sportoltál és nagyobb túlsúlyod van vagy idősebb vagy, akkor 2-3 hónap átmozgató torna heti 3-szor elég, a nagyja pedig úgyis a kajáláson múlik (a 70%-a fogyásnak), a köztes napokon pedig el lehet menni sétálni/gyalogolni.

4 hete
#4709
Bojtika
Aki még nem ismeri:

Tempóváltásos 15 perc Sansone-nal:

https://www.youtube.com/watch?v=-rnB9rDRrCM&index=9&list=PLlcWebstyEjrz53MLuuOsPyRqBy0288iT

4 hete
#4708
Bojtika
reply to andey's post #4707
Semmi baj, és ha csak most kóstolsz bele akkor pláne nagyon szívesen segítek, és erősen drukkolok, hogy megleld benne az örömöt! :D

Tatarek egy kezdőnek erősítő. Mivel szoktunk alsó- és felső testfél, valamint teljes test szerinti bontásban erősíteni, leírom, ahogyan én felosztottam:

Felsőtest az 1., 4., 5., 7.
Alsó: 2., 3., 9.
Teljes test: 6., 8., 10.

Ha némelyiket nem bírod végig, Tatarek mutatja a könnyített változatot. de ha az sem sikerül, akkor csinálj pár nyújtó gyakorlatot, és utána kapcsolódj vissza, folytasd! Fontos, hogy végig vidd az edzést. :D
Egész testre beiktathatsz Sansone-t is, de variálhatod Tiffanyval is. Ő is inkább teljes testet átmozgató rövideket mutat be. Kiegészítésként sem rossz néha.
A teljes test-napon lehet kardiót is választani. Tatarek egyikje, Tiffanytól egy másik.
Egyiknél sincs ugrálás.
Én nem tudok már ugrálni, de aki esetleg a szundikáló gyerek miatt nem akar ugrálni, úgy is jó.
Kérdezz bátran, ahogy jön!

4 hete
#4707
andey
2 oraja a neten probalom kideriteni mi lenne a legjobb edzes,kardio+erosito volt az eredmeny,szoval a linkek amiket kuldtetek melyikbe tartozik? es Tatarek Rezso tetszett a legjobban,ot mar holnap kiprobalom,gondolom erosito edzes ezek a 10 percesek?bocsi a tudatlansagomert,de soha nem sportoltam,s most hogy elkezdtem fogyozni nagyon erdekel a tema,es rajottem hogy semmit nem tudok ebbe a temaba

4 hete
#4706
Bojtika
A csirkéhez főzhetsz kölest is akár, és még mindig mehet rá a joghurtos öntet.


4 hete
#4705
Tsiga91
Rendben, próbálkozom :) Zabkorpár szoktam enni minden nap, tejbezabinak, azért ölni tudnék :D
Próbálok egyébként fehérjedús kajákat enni elsősorban, de ma is megettem ebédre egy grillcsirke alsó-felső combot, joghurtos öntettel és bőven jól vagyok még mindig vele. Megyek haza és csinálok akkor valami zabos finomat :D Köszönöm a segítséget :(

4 hete
#4704
Gonoszka1
reply to Tsiga91's post #4701
Nézzél szét Bofynk Zabirodalmába,Hátha találsz olyan ételeket amiket meg tudsz enni undor nélkül. Van ott csiga, müzli, langalló (a kedvencem, bármilyen feltéttel), lasagne stb. És ami a lényeg, hoy egészséges! A langallóra pakkolhatsz túrót, tejfölt, bacont (ez a kedvencem), és akkor a roston kivül még fehérjét is tolsz magadba!

4 hete
#4703
bmati
reply to Tsiga91's post #4701
A fogyás és az izomnövekedés is 70%-ban a kajálás múlik. Úgyhogy ez megkerülhetetlen. Egyél többet, főleg fehérjedús dolgokat. Lassan emeld napi 50-100 kcal-val a napi adagokat és el fogod érni az 1800-at (ha ez van a BMR-ed felett kb. 100 kcal-val). Fehérjéből amúgy is többet kellene fogyasztanod, úgyhogy ilyen dolgokat próbálj meg enni.

4 hete
#4702
Bojtika
Valamit találj ki, Tsiga, mert ilyen kevés kaja mellett nem mégy semmire.
Ne viccelj, nő vagyok és 150 centi, és az 1300 mellett éhes vagyok, átállítottam 1400-ra.
Valószínűleg nem eszel zabot, meg az egyéb lassú szénhidrátos dolgokat.

4 hete
#4701
Tsiga91
reply to bmati's post #4695
Hmm, nem tudom akkor mi legyen :S Tényleg nagyon kevés kcalt eszek mostanávan, 1000-1300 kötött, pedig 1800-at kellene Gonoszka szerint is, de nem tudok többet enni. Megeszem ezt a mennyiséget és nem kívánom, nem vagyok éhes. Kitalálom, hogy akkor sütök otthon 3 tojást, de mire előpakolok már wáááh, megeszem, tuti rosszul leszek, márpedig nem ilyen bűntudatos kajafóbia, mert a tábla csokit simán meg tudnám enni. Az meg gondolom nem szerencsés, ha bedobok egy tábla csokit, csakhogy meglegyen az 1800 :S
Szóval akkor passzolok, próbálok többet enni :D

4 hete
#4700
Bojtika
reply to andey's post #4697
Ha ekkora a túlsúlyod, akkor vigyázz az ízületeidre. Ne erőltesd a hosszabb edzéseket.
És másodnaponként a Sansone nagyon is jó! Sokan megszeretik ám, akik elsőre könnyűnek találták!

4 hete
#4699
Bojtika
A Leslie Sansone-be nem kell beleszakadni, de megérzed. Én se tudok angolul, de már meghallom, mi fog jönni, nemcsak a sima járás van benne. Ha figyelsz, hogy behúzd a hasad és a feneked, feszes tartással végzed, jó az!

Ugyanígy a Fitness Blender edzései, végig megy a videó. És nagyon sok edzés közül választhatsz.

Ajánlom még Tatarek Rezsőt, de nem tudom, sikerül- e letölteni. Online is lehet nézni, és a 10 perces edzéseket lehet kombinálni, ezzel változatos és nem unod meg egyhamar.

http://www.tatarekrezso.hu/videok.php

4 hete
#4698
andey
csak jobb szerettem volna magyarul,mert ugye azt erti is az ember,beleneztem leslie sansone ba es nekem elegge konnyunek tunik a Rekaehoz peldaul

4 hete
#4697
andey
koszonom a linkeket mindenkinek,ha azt mondjatok jobb mint Reka akkor kiprobalom,108 kg vagyok tehat fogynom kene sokat :(

4 hete
#4696
bmati
reply to andey's post #4691
Szia!
Én például 2 éve nem voltam terembe. Vannak nagyon jó gyakorlatok Paul Wade-Fegyencedzés c. könyvében, amiket otthon tudsz csinálni progresszíven erősítésképpen. Itt a mesterhatos menüpont alatt megtalálod a gyakorlatokat:
http://fegyencnaplo.atw.hu/
Továbbá itt is vannak erősítéshez videók:
http://fitnesssblender.com/
A strength training-et kell bepipálni hozzá.
Az aerob edzéseket (rékát és társait) le kéne csökkenteni heti 2-3 alkalomra és elsősorban erősíteni kellene heti 3-6 napon (mert hatékonyabb a zsírégetése, mint azoknak).

4 hete
#4695
bmati
reply to Tsiga91's post #4689
Ha 11 napja stagnál a súlyod, akkor nagy valószínűséggel az étkezés a ludas (rossz beállítások (napi keret, tápanyagarányok). Izomnövekedést ne várj úgy, hogy kalóriadeficites vagy (ha szerencséd van 0,1-0,2 kg felmehetett, mert még az elején vagy). A fogyás és az izomépítés együtt felejtős. Két variáció van: vagy lefogysz a célsúlyod alá egy kicsivel és vissza tömegeled magad nagyon lassan (heti 0,1 kg-os hízással), vagy most csinálod ezt az izomtömeg növelése miatt (míg fel nem jön rád tisztán 3-4 kg izom, ez kb. fél év) és utána kezdesz el fogyni lassan. Izomtömeg növelés fogyás mellett 2-3 hónapig lehetséges kezdőként, de utána tuti, hogy veszíteni fogsz izmot és utána már csak tömeg növelés mellett fogsz tudni izmot felszedni. Az erősítés és az aerob edzéseket lehet egyszerre csinálni (ezalatt azt értem, hogy az erősítés után közvetlenül aerob edzést csinálni), de lehet külön is (pár órával később vagy másik napon). Az edzésekről olvasd el a Kötetlen beszélgetés bármiről/Kötetlen csevegés topic 5285-ös hozzászólását.

4 hete
#4694
Bojtika
reply to andey's post #4691
Szia! Ha ezeket nem tudtad elmenteni, küldök én is linket!
Ezeket használom én is, de van még sok linkem.

Én is itthon edzek, mert így egyszerűbb is, olcsóbb is.

4 hete
#4693
4 hete
#4692
Potik4
reply to andey's post #4691
Ezeket én Bojtika révén ismertem meg,nagyon szeretem.Sok van fenn a youtube-on,lehet válogatni.
https://www.youtube.com/results?search_query=sansone+1+mile+walk
https://www.youtube.com/watch?v=0cE1jxDS3HY
https://www.youtube.com/watch?v=-rnB9rDRrCM

4 hete
#4691
andey
sziasztok,Gonoszka elolvastam amit ajanlottal,a sportrol is,de en konkret dologra gondoltam,hogy tudtok adni,a netrol,vagy a youtubrol egy link,amit letolthetnek,mert edzoterembe nem tudok menni,mert nincs itt ahol lakom,es sajnos videokazit se tudok venni mert erdelyi vagyok,norbi kickbox edzeset hallottam meg jonak de sajnos nincs sehol a neten,azert koszi mindenkinek

4 hete
#4690
Tsiga91
reply to bmati's post #4683
Értem, köszönöm :)
Most 11 napja stagnál a súlyom. kb 1 hónapja edzek, nem mondom, hogy minden nap, de heti 3-4x mindenképp. Azt látom pl. a combomon, hogy kicsit mintha jobb formája lenne és határozottan érezhető, hogy befeszítve keményebb is. Lehetséges, hogy azért stagnálok, mert közbe lett rajtam egy kis izom? Igazából elég izmos típus vagyok, elég komoly sport múltam van, aminek az eredménye nem veszett el teljesen, csak szépen elfedte a zsír és ami nem kellett az meg leépült. De azért még mostis felkapom a 40 kilós kukoricászsákot :D
Igazából a cél az lenne, hogy szeretnék izmot is építeni, de fogyni is szeretnék közbe, mert van miből. Erősítsek és kardiózzak, vagy volna erre a 2 in 1 dologra valami jó ötlet? Köszönöm előre is :)

4 hete
#4689
Tsiga91
reply to bmati's post #4683
Értem, köszönöm :)
Most 11 napja stagnál a súlyom. kb 1 hónapja edzek, nem mondom, hogy minden nap, de heti 3-4x mindenképp. Azt látom pl. a combomon, hogy kicsit mintha jobb formája lenne és határozottan érezhető, hogy befeszítve keményebb is. Lehetséges, hogy azért stagnálok, mert közbe lett rajtam egy kis izom? Igazából elég izmos típus vagyok, elég komoly sport múltam van, aminek az eredménye nem veszett el teljesen, csak szépen elfedte a zsír és ami nem kellett az meg leépült. De azért még mostis felkapom a 40 kilós kukoricászsákot :D
Igazából a cél az lenne, hogy szeretnék izmot is építeni, de fogyni is szeretnék közbe, mert van miből. Erősítsek és kardiózzak, vagy volna erre a 2 in 1 dologra valami jó ötlet? Köszönöm előre is :)

4 hete
#4688
Bojtika
reply to Cubi's post #4686
Szia! Üdvözöllek a Bázison!
Gratulálok az elért eredményedhez!

Köszönöm az információt, van mit olvasgatnom. (Nő vagyok, és elértem a lánykori súlyomat...)

4 hete
#4687
Bojtika
reply to Cubi's post #4686
Szia! Üdvözöllek a Bázison!
Gratulálok az elért eredményedhez!

Köszönöm az információt, van mit olvasgatnom. (Nő vagyok, és elértem a lánykori súlyomat...)

4 hete
#4686
Cubi
Sziasztok!

Koór Béla vagyok az aktív életmódot népszerűsítő BEFiTRUN nagykövete, az újonnan akalult BEFiTHEROES klub vezetője. Arra kérlek titeket, hogy olvassátok el a történetem, hogy lássátok, minden lehetséges! :) 171 kilóról kezdtem el változtatni az életmódomon: http://peterkropko.com/ironman/be-fit-run

Szeretnélek titeket meginvitálni egy futóversenyre, ami azoknak a férfiaknak szól (lesz majd nőknek is később), akik kijöttek a formájukból és/vagy pocakosok. :)

Ezzel a kedvezményes linkkel ( http://befitrun.peterkropko.com/ ) 30% kedvezményt tudunk adni a nevezési díjból, ami így kb 2000 ft, és tartalmaz egy pólót és egy befutóérmet is! :)

Ha szeretnél életmódot váltani, fogyni, diétázni, sportolni, mindenképp ajánlom ezt a sporteseményt, mert aki itt van, azok bekerülnek abba a csoportba, akiknek személyes segítséget fogunk tudni nyújtani a későbbiek folyamán. Ha bármi kérdés van, nyugodtan írjatok nekem privátban a koor.bela@gmail.com e-mail címen, vagy a Facebookon: https://www.facebook.com/cubiac :)

Várlak titeket szeretettel, fussunk együtt! :) Ha nekem sikerült a változás, nektek is sikerülni fog!!! :)

4 hete
#4685
kicsibari
reply to bmati's post #4684
Köszönöm a választ, ez a keresztedzéses terv eléggé jól hangzik, megpróbálom teljesíteni (többé-kevésbé).

Igazán az "időre fogyás" nekem csak a keret beállítása miatt segítség, hogy azért nagyjából megdorgáljam magam nap végén :), ha hagytam nagyon elszaladni a napot kalória szempontjából, szóval nekem jó maga az, hogy van egy rendszer, ami keretet ad. Emellett a saját főztömet eszem, szóval ilyen szinten is tudom befolyásolni, meg odafigyelni arra, hogy mit eszem, meg miből készítem el.

Szóval köszönöm még egyszer. 60 alá nem szeretnék lemenni semmiképp, az alkatom egyszerűen nem "olyan", szerintem az túlzás lenne. Hát ezzel a maradék 5-7 kilóval meg csak megküzdök valahogyan :)

4 hete
#4684
bmati
reply to kicsibari's post #4679
Szia!
Ha kézi súlyzós edzést akarsz végezni, akkor az jó, de ne használj kis súlyt. Olyan súlyt válassz, amiből, ha beleszakadsz sem bírsz 15 ismétlést összehozni. Az izmokat úgy edzd, hogy 1 izomra 2-3 gyakorlat legyen 2-4 sorozattal, 5-12-es ismétlésszámmal. Ha megy 4x12, akkor lehet emelni a súlyt és 2x5-tel kezdeni. A kézi súlyzós edzések mellé kellene még néhány saját testsúlyos gyakorlat (lábemelés/felülés (ha túl könnyű már simán, akkor súllyal nehezítve, de én inkább a lábemelést preferálnám), guggolás, húzódzkodás, fekvőtámasz, bár az utóbbi kettőt ki tudod váltani ha nagyobb egykezes súlyokkal dolgozol hátizomra és mellizomra). Erősítésekből, ha izomcsoportokra szeded, akkor napi 2-3 izomcsoportot dolgoztass meg (1 nagy és két kisebb) heti 3-5 alkalommal, lehetőleg az izomcsoportok újraterhelése között teljen el min. 48 óra.
Az elliptikus trénert használhatod, ha szereted, önmagában nem rossz, de nem kell csodákat várni tőle (a futás, a biciklizés, az úszás ugyanolyan hatékony). Heti 2-3 alkalommal 30-60 percet közepesen alacsony intenzitáson (a max. pulzusod 60-70%-a között tartva a pulzusodat) kellene végezni, nem egymást követő napokon (az ideális az lenne, hogy amikor nem erősítesz, akkor mehet ez keresztedzésnek, de ha erősítéses napokon csinálod, akkor mindenképpen erősítés után végezd). Ha mégse szeretnéd csinálni, hanem helyette más aerob edzést, akkor azokat ugyanígy kell végezni (futás, gyors gyaloglás, biciklizés, stb.).
Az időre fogyást pedig felejtsd el, mert nem vagy gép, hogy pont addigra lefogyj. Adj meg heti fogyási keretet, mert szerintem kicsit tovább fog tartani, de ha jól csinálod, akkor még idén meglesz. :)

4 hete
#4683
bmati
reply to Tsiga91's post #4671
Szia!
A zsír nem alakul át izommá és a zsír elégetésével sem épül izom. Az orvosok tudnak néha nagy ökörségeket mondani... :/
Ha progresszíven építed fel a gyakorlatokat (azaz folyamatosan nehezíted), megfelelő sorozat- és ismétlésszámokat használsz, ezek mellett megfelelően táplálkozol, akkor egy egész jó izomzatot össze lehet vele szedni. Persze ezek a gyakorlatok elsősorban az ízületeket és inakat edzik, az izmok növelése csak másodlagos. Ha intenzíven csinálod az elején és kezdő vagy, akkor előfordulhat 1-2 kg havonta, de ez biztosan nem tart tovább fél évnél. Minél több izom van rajtad, annál nehezebb lesz növelni az izomtömeget. Ha már edzel pár hónapja/éve, akkor havonta kb. 0,5 kg izmot tudsz felszedni. Viszont tisztán izmot felszedni nem lehet, mellette mindig fogsz zsírosodni (persze az a nem mindegy, hogy mennyire): Ha 70% izom, 30% zsírt szedsz fel, akkor az már egész jó izomtömeg-növelés.
Kezdőknek amúgy javasolt először izomtömeget építeni és csak utána szálkásítani, mert nagyobb izomtömeggel könnyebb a zsír leadása. :)

4 hete
#4682
Gonoszka1
reply to kicsibari's post #4681
Ez nagyon okos döntés! És ha jön Bojtika vagy Bmati, akkor szívesen segítenek a tornával kapcsolatban, mert ők ennek a tudói.

Sajnos a rendszer a megadott adatokkal dolgozik, így nem mindig számolja a jó keretet. De már szó van róla, hogy valamit kellene csinálni ez ügyben. Csak hát Isten malmai is lassan örölnek!

4 hete
#4681
kicsibari
Elolvastam őket, igen, mikor láttam, hogy másnak is ezt javasoltátok.
Nos, a kalóriakeretemet az oldal számolta ki, kitűzött dátum alapján (szeptember legvége), amit én
ad1. nem tartok ördögtől való elrugaszkodott ötletnek
ad2. nem csinálok királydrámát, ha november közepe lesz belőle.

Tehát olvastam mindkét kiemelt hozzászólást, de én kifejezetten az otthoni körülmények között történő, és nem saját testsúlyos edzésre kérdeztem rá - ezért emeltem ki az elliptikus trénert, hogy nálam kompetensebbek véleményét kikérjem a témában.
Mindenesetre köszönöm.

***
Mod.: A hozzászólás javaslata alapján átállítottam a célt november közepére, ez így a BMR felett van 100-zal.

4 hete
#4680
Gonoszka1
reply to kicsibari's post #4679
Szia! A BMR-ed 1486! A napi keretednek legalább 1550 kalóriának kellene lennie! Így lelassul az anyagcseréd (ha már nem lassult le mostanáig). Emelned kellene mindenképpen a kereten! A kötetlen csevegés topikban az 5284-es, és 5285-ös hozzászólásokban olvashatsz az egyikben a jó kalóriakeret beállításáról, és a tápanyagokról, a másikban a sportról. Ha elolvastad, és vannak kérdéseid még, akkor szívesen segítünk!

4 hete
#4679
kicsibari
Sziasztok!

26 éves lány vagyok, 172 centi magas, most már csak 67 kiló (körüli).
Két éve még 85 kg voltam, első körben egy év alatt egy étrendi változtatással lement tíz kiló (nem bántam, hogy lassú a fogyás, legalább nem jojózott), majd januártól mostig lement a maradék nyolc - kalóriaszámolással.
Jó lenne 62-63 kilóra fogyni, nem sürgetem, olyan 1300 kalória környékén igyekszem bevinni, arányokat nézve (zsírszegény túró előnyt élvez vacsira, ha drasztikusan kevés a napi fehérjém, akkor a Scitec-féle Fourstar proteinből is iszom egy shake-et).

Kérdésem a következő lenne. A felesleg még mindig a centrális területeken van, comb és has főként. Tudom, hogy nincs célzott fogyás, de egy kis általános feszesítés nem ártana, mert félek, hogy lassan már nem csak a fogyás előnyei fognak látszódni. :) Kézisúlyzós esti edzésekre és elliptikus trénerre gondoltam. Mi a véleményetek, tapasztalatotok róla? Főként az elliptikusról, amiről olvasni jót és rosszat egyaránt...

A válaszokat előre is köszönöm,
Kisbarack

4 hete
#4678
Zsuzsi05
reply to andey's post #4675
Gonoszka1 épp azt írta Neked,hogy az egyik hozzászólásban amit mond, az étkezésben segít, a MÁSIK az meg pont a SPORTBAN igazít el. Abban Bmati részletesen leírt mindent ami ezzel a dolgoggal kapcsolatban fel szokott merülni.
Persze minden mozgás jó,és használ is,(főleg ha örömöd is leled benne,)én is sokfélét kombinálok.
Folytathatod tovább Rékát, de kombinálhatod is más mozgás formákkal.:)

4 hete
#4677
neonlicht
reply to andey's post #4675
Nem olvastam végig a dolgokat, biztos kerek amit mondtak, mert az szokott lenni.
A Rékával sincs egyébként semmi probléma. Ha izzadsz tőle, akkor a szívfrekvenciát megemeli, azon keresztül teljesül a cél. Ha izmosít (amit azért csak elég korlátozottan tudok elhinni), annak meg külön örülni kell. Úgy tudod elkerülni, hogy szottyadt zacskóvá fogyaszd magad.

4 hete
#4676
Gonoszka1
reply to andey's post #4675
Én úgy gondolom, hogy a lényegen átsiklasz. Egyszerűen nem akarsz beszélni róla. Ha az általam ajánlott hozzászólásokat elolvastad, akkor abban a tornával kapcsolatban is kaphattál volna tanácsokat. De nem erőszakoskodom, hisz mindenki saját maga dönti el hogy mit csinál.

4 hete
#4675
andey
koszonom a tanacsokat,elolvastam amiket irtatok, az etkezessel kapcsolatos dolgokkal tisztaba vagyok,csak az edzessel kapcsolatosan vartam segitseget,akkor ha nem kapok fojtatom Rekat s ennyi

4 hete
#4674
mvera
reply to bmati's post #4526
bmati! köszi a kimerítő választ! csak most olvastam, mivel nyaraltunk...nagyon örülök, hogy a mérleg szerint csupán pár dekát híztam a nyaralás során, pedig ettem fagyit és lángost is : )) Megpróbálom követni, amit tanácsolsz és erősítő edzéseket tartani, utána ha bírom kocogok még, mert ha jól értettem, amit írtál, az úgy hatékony...a futást elég jól bírom már, így most azt hiszem áttérek az intervall edzésre futó napokon...és a zumba marad egy jó kikapcsolódás, nem számolom edzésnek...és nagyon bízok benne, hogy folytatódik a fogyás...

4 hete
#4673
mvera
reply to csikil4ny's post #4527
igen, megfogadom a tanácsot és váltogatni fogom az edzéstípusokat : ))

4 hete
#4672
mvera
reply to Zsuzsi05's post #4525
köszi Zsuzsi a hozzászólást! Kitartóan próbálom tovább!

4 hete
#4671
Tsiga91
Sziasztok!

Volna nekem egy gondom, amire eddig kb 4726 féle választ kaptam attól függően, hogy kit kérdeztem meg. Van, aki azt állítja, hogy a zsír izommá alakul át, van, aki azt hogy nem, nekem a legszimpibb, hogy a zsír elégetésével izom épül. De mivel már orvostól is hallottam olyat, hogy izommá alakul, nem tudom mit higgyek ezügyben :S
A másik pedig az volna, hogyha valaki elkezd edzeni, nem testépítőnek készül, hanem csak otthon edzeget, felülést csinál, gugolást, fekvőtámaszt, az az izomtömeget milyen mértékben növeli? Persze, nyilván változó emberenként, de pl. egy hónap alatt, mindennapos edzés mellett ez több kiló is lehet akár vagy csak pár deka többlet lehet?
Nem tudom érthető-e mit akarok kérdezni vagy csak zagyválok össze-vissza :D

4 hete
#4670
Gonoszka1
reply to andey's post #4665
Légyszíves olvassad el azt a két hozzászólást a kötetlen csevegés topikban, mert akkor választ kapsz a tornás kérdésedre, és arra is ami ennél még fontosabb a rossz kalóriakeret helyes beállítására. Mert ha így fogsz enni, akkor nem fogsz lefogyni, mert a lelasult anyagcseréd miatt lelassul az anyagcseréd, és ezért a fogyás is lassulni fog, majd stagnálni. És a végén még hízás is jöhet. És akkor a jojo effektusról még nem meséltem, amikor az ember gyermeke kétszer annyit szed vissza mint amit lefogyott. De Te tudod, én tanácsot adhatok jószándékkal, próbálhatok segíteni, hogy ne járj úgy ahogyan én, de a döntés a Tied!!!

4 hete
#4669
Bojtika
reply to cuni760221's post #4667
Mit szeretnél?
Ha hasról fogyni, akkor figyelj az étkezésre, és eddz legalább 3-4 szer hetente bármit.
A kemény hasedzéstől csak a háj alatt lesz erősebb a hasizmod. :D Nincs helyi fogyás!

4 hete
#4668
Bojtika
reply to andey's post #4665
Nem a kenyértől híztál, hanem amihez etted.
Minden edzés zsírt éget a fogyás elején, most még nem kell a részletekkel foglalkozni.

Ne végezd naponta ugyanazt, de ezt Bmati jól összefoglalta, ott olvasd el, ahol Gonoszka is írta a 4663-ban.

4 hete
#4667
cuni760221
Kinéztem egy jó kemény 20perces hasizom erősítő edzést! Szerintetek elég a 20perc,vagy még mellé valamit csináljak?
Segítséget kérek :)

4 hete
#4666
andey
azert egy ket nap volt hogy tobbet ettem parszaz kaloriaval,mert olyan volt az elethejzet,peldaul szulinapi zsur :(


4 hete
#4665
andey
hat beallitottam egy celt es ez adta ki az 1460as kaloriat,28 eves vagyok es jovo ev aprilisig szeretnek lefogyni,akor megyek gyesrol vissza dolgozni,kenyeret azert nem eszem mert attol hiztam meg,mindig mindennel kenyeret ettem,na meg a terhesseggel meg feljott egy 20as.minden nap 40 percet tornazok rekara,es birom eleg jol,nem kinlodas vegulis,csak azt kerdeztem hogy tudtok e valami jobb ilyen edzest ami nem ugralasbol all es zsirt eget?

4 hete
#4664
Bojtika
Szia! nemcsak az edzésben vagy elveszett, úgy látom.
Ne kínozd magad az 1400 kcal-os koplalással, ehhez a súlyhoz és magassághoz (bár az életkorodat nem írtad) legalább 1800 a BMR-ed. Meg kelleene enned legalább 1900 Kcal-t.
Nem kell ilyen edzéssel sem kínoznod magad. válassz könnyebbet, akár egy helyben járós edzést, természetesen ne ugrálj és ne is fuss, míg nem fogytál valamennyit.
Kenyeret is ehetsz, de lehetőleg teljes kiőrlésűt. Miért ne ehetnél?

4 hete
#4663
Gonoszka1
reply to andey's post #4662
Szia! Egy biztos! Hogy az 1400 kalória alatti napi keret nagyon-nagyon kevés, főleg a torna napokon!!! A kötetlen csevegés topikban az 5284-es, és az 5285-ös hozzászólásokat olvassad el. Az egyik a megfelelő keret beállításokról, és tápanyagokról szól, a másik pedig a tornákról. Ha még lesz kérdésed, akkor szívesen segítünk!!!

4 hete
#4662
andey
sziasztok olyan elveszett vagyok ebbe az edzes temaba,segitsetek ! 3hete 1400 ckal alatt eszem,kenyer semmi,2 es fel kilot fogytam eddig,es minden nap megcsinalom Rubint Reka 40 perces edzeset,de nagyon sok forumon olvastam hogy Reka edzesei,izmositanak,es nem zsiregeto,pedig engem ku...ra leizzaszt,akkor mit tornazzak?valami tipp,link jol jonne,de pl Pentek Eniko edzeset nem is birnam,nem tudok ugralni ilyen sujjal,108kg vagyok,170 cm,aki segit elore is koszi

4 hete
#4661
Nightwish
reply to bmati's post #4650
Köszi a tanácsot!

4 hete
#4660
Nightwish
reply to Bojtika's post #4657
Jaj, köszönöm szépen!

4 hete
#4659
Kitti1111
Ha ezt a tornát csinálom: www.youtube.com/watch?v=fVIDnMEc-q4
Az minek számít? 25 perc tornázás közepesen(annyi ideig tart kb a torna,lemértem...csak közben dumálnak is...)

1 hónapja
#4658
venom75
reply to bmati's post #4653
Értem. Köszönöm szépen a segítséget!

1 hónapja
#4657
Bojtika
Segítség a Fitness Blender-hez

http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/

Az 1000 feletti edzésből csak a Search Workouts, a kereső segítségével lehet értelmesen válogatni.
Ha találsz olyat, ami a megadott kritériumoknak megfelel, még mindig nem biztos, hogy Neked is jó. Pl. én nem tudok olyat végezni, amiben ugrálások vannak.
Az angol szavakat én kiszótáraztam, de a nagyját meg tudom adni.
Ha a kereső zöld gombra kattintasz (Search workouts), akkor megjelenik egy felület, amin a lehetőségeket látod, és a kívántakat bepipálod a kis fehér négyzetben mellette.
Keyword: ide nem muszáj írni, de ha mondjuk guggolás nélkül szeretnél, akkor No squat-ot írsz oda. Ha ugrálást nem akarsz, akkor No jump.
Difficulty a nehézségi fokozat beállítása. Nekem a 3-as bőven elég, de lehet nézni 2-est is.
Body Focus: az edzeni kívánt testtájék. Upper body a felsőtest, Core a törzs. Lower Body az alsó testfél, és Total Body az egész test.

Középen én az időbeállítást nem szoktam használni, de beállíthatod a kívánt időtartamot.
Alatta az edzés jellege választható ki, többféle is akár.
A Toning amolyan karbantartó. átmozgató. A Strenght Training keményebb, a Low Impact szelídebb kicsit. A Barre a korlát mellett végzendő gyakorlatok pl, lábra. A többit megismered a nevéről.

Jobb szélen a kalóriaégetést nem szoktam meghatározni, alatta az eszközök listája van. Dumbbell a súlyzó. Stationary Bike a szobabicikli, Mat a szőnyeg, No Equipment az eszköz nélküli így hirtelen. (Sandbag a homokzsák, és Kettlebell is van sok mással együtt.)

Ha találtál néhányat, érdemes feliratkozni náluk, mert akkor a kiválasztott gyakorlatokat nem kell újra és újra megkeresni, hanem a Favorite Workouts-ba el lehet menteni. Csak e-mailcímet kérnek, időnként hírlevelet küldenek majd.

Jelen esetben pipáld be, hogy Core, és Toning és Strenght Training. És a csíkba írd (bal oldalon fent), hogy Abs.
Az erősség lehet mondjuk 3 vagy 4.


1 hónapja
#4656
bmati
reply to cuni760221's post #4654
Szia!
Nincs helyi zsírégetés, de ha hasazni akarsz, akkor a core gyakorlatok kellenek neked.
Az 1 kg nagyja pedig valószínűleg a víz és a salakanyagok.

1 hónapja
#4655
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4654
Szia! Akkor jól telt a nyaralásod! Az az 1 kiló sem biztos, hogy hízás. Pár nap múlva majd kiderül, amikor a sok hekk és egyéb távozott. Akkor az esti andalgás is megvolt. Akkor hajrá, újra előre! Sok sikert, és visszazökkenést a szürke hétköznapokba!

1 hónapja
#4654
cuni760221
Sziasztok!
Hazajöttünk tegnap,csupán..........1kg-ot híztam,elégedett vagyok!
Kérdésem lenne.A fitnessblender honlapon melyik videó vonatkozik has gyakorlatra?
Sok hekket ettem délben,telített rendesen :) Kicsit nőtt a hasam,és mától torna újra!
Ja!A parton minden este 4-5km-t sétáltunk,minden szép és jó volt.
Azért gondoltam rátok :)

1 hónapja
#4653
bmati
reply to venom75's post #4652
Testtömeg-kilogramm. Igen, 4x73 kcal/óra.
Én most az 5-9 szint között vagyok a 4 alapgyakorlattal, a híd még a 3. szinten, a fekvőtámasz kézenállásból pedig az 1. szinten van, de én 2-5 perceket pihenek a sorozatok között, így én 5-re vettem fel. Az 5. szint után úgyis több pihenőre lesz szükséged a sorozatok között, ha bírni akarod. :)

1 hónapja
#4652
venom75
reply to bmati's post #4649
Szia!
A gyakorlatok a 2-5. lépések között vannak 1 perces pihenésekkel, így a 4-es számot saccolnám. De mi az a ttkg? :) Testtömeg kg vagy ilyesmi? Ha 73 kg vagyok, akkor 4*73 kcal /órával számoljak kb?

1 hónapja
#4651
bmati
Ma egy kis teljes testes nap lett. Néhány óra kapálás/gyomlálás ebben a "jó" időben, utána híd edzés (hogy ne csak egész nap előre hajoljak), estére pedig egy kellemes 12 km-es futás. :)

1 hónapja
#4650
bmati
reply to Nightwish's post #4645
Szia!
Csinálgass guggolásokat, lábemeléseket, fekvőtámaszokat és húzódzkodásokat, illetve ezek könnyített és akár nehezített variációit is. Más nem is kell. :)
Helyi zsírégetés nincs, úgyhogy azt el is felejtheted.
Legyen mondjuk heti 3 edzés: 1. nap: fekvőtámasz, guggolás, 2. nap lábemelés, húzódzkodás, 3. nap megint fekvőtámasz, guggolás, következő héten pedig megcseréled a napokat: 1. és 3. nap lesz lábemelés, húzódzkodás, 2. napon pedig fekvőtámasz, guggolás. Emellett a nem guggolós napokon elmehetsz biciklizni vagy futni 30-60 percre kényelmes tempóban.
Ha szeptemberig nem is adod le, akkor is jobb formában leszel nyár végére. :)
A fölös kilók leadása úgyis a kajáláson múlik. A BMR értéked felett egyél kb. 100 kalóriával, ettől pedig ne akarj gyorsabban fogyni, mert még fel is szedhetsz a mostani súlyod mellé pár kg-ot. A másik dolog az, hogy fejlődésben vagy, enned kell még, rólad még olvadnak a kilók egy kis mozgástól is, ha nem szemét kajával tömöd magad egész nap. :)

1 hónapja
#4649
bmati
reply to venom75's post #4646
Szia!
Én 5 kcal/ttkg/órának vittem fel saját magam edzéseként calisthenics néven.
Ha az elejét csinálod, akkor lemehetsz 3-ig, ha már mennek a mesterlépések, akkor 7-8/ttkg/óra..Én sokat pihenek a gyakorlatok között, így maradt az 5. :D
Ha kell segítség a gyakorlatokhoz vagy valami kérdésed van ezzel kapcsolatban, írj nyugodtan. :)

1 hónapja
#4648
Bojtika
reply to venom75's post #4646
Bmati ért a fegyenchez igazán, majd jön és segít. :D

1 hónapja
#4647
Bojtika
reply to Nightwish's post #4645
Normális, koplalás nélküli étrendre van szükséged, és akármit végezhetsz otthoni edzésként, ami megtetszett, de akkor rendszeresen csináld.

Ha a karod plöttyedt, akkor folyamatosan kellene karra IS dolgoznod.
A Fitness Blender keresőjét használhatod ilyenek keresésére is.

http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/

Ezek között találsz valamit, ami tetszik?

http://www.fitsugar.com/Tabata-Workouts-30206750

1 hónapja
#4646
venom75
Sziasztok!

A sport felviteléhez lenne szükségem segítségre: fegyencedzést végzek, de nem tudom ezt hogy rögzítsem. Fekvőtámasz, lábemelés, húzódzkodás, guggolás és híd. Ötlet, hogy ezt hogy vigyem fel a sportoláshoz?
Előre is köszönöm a segítséget!

1 hónapja
#4645
Nightwish
12 éves vagyok és nem tudom milyen gyakorlatokat végezzek. Nyáron felszaladt pár kg és azt szeretném leadni szeptemberig. A karomról kéne, a tokámról, meg még egy picit a hasamról és a combomról, de a karomról mindenféleképpen, mert tök plöttyedt...
Köszi!

1 hónapja
#4644
Bojtika
Hozok újabb rövideket. Én is még csak nézegetem... (a piros betűsek linkek, rákattintva nyílik)

http://www.fitsugar.com/Tabata-Workouts-302067501 hónapja
#4643
csikil4ny
reply to bmati's post #4642
Köszönöm szépen a kimerítő választ és a ráfordított idődet! Megértettem, folytatom tovább az eddigi edzéseim. :) (Amelyek ugyan még nem hoztak látványos formásodást, de kézzel tapinthatót már igen. :) )

1 hónapja
#4642
bmati
reply to csikil4ny's post #4640
Elolvastam. Ezzel csak azt éred el, hogy lesz egy jó állóképessége az adott izomnak, viszont erősebb nem igazán leszel tőle. Ha valamiből 12-15 ismétlésnél több megy, akkor erő szempontjából már nem érdemes foglalkozni vele.
Ha formás hasat szeretnél, akkor szedd rendbe az étkezésedet. Heti 1 hasazzál is el lehet érni formás hasat, ha megfelelő az étkezésed, megfelelően csinálsz kardió jellegű edzéseket és megfelelően alacsony a testzsírszázalékod.
Érdekes módon itt csak azokra a testrészekre helyezi a hangsúlyt, amik köztudottan gyorsan és látványos fejleszthetők.
Ha ennyire kihívást keresnek, akkor megmutathatnák, hogy 1 húzódzkodásból hogy tudsz 20-at megcsinálni 30 nap alatt, mert az már tényleg kihívás... A legtöbb embernek persze egy darab sem megy. Amiket itt részleteznek, azok a "kényelmes" gyakorlatok, amik általában erő fejlesztésére a legkevésbé sem alkalmasak...
Ezek közül a gyakorlatok közül a plank az egy könnyített verzió, a fekvőtámasz térdelve szintén könnyített, a guggolás az fél guggolás (tehát könnyített), szóval számomra egy nagy csalás az egész.
A napi edzésekkel pedig semmi mást nem csinálsz, csak az idegrendszeredet szoktatod hozzá a munkához, az izomrendszerednek nincs ideje kipihenni magát, emiatt regenerálódni se fogja tudni magát ("kiégeted" az izmokat). Ezek csak azoknak okoznak látványos eredményeket, akik semmit sem csináltak előtte és vékonyak (de zsírosak), továbbá itt az izom körül visszatartott víz fog látszani elsősorban. Amilyen hamar meglesz ez az állapot, az abbahagyásával ugyanolyan gyorsan is fog összeesni.
Aki pedig még a kívánt súlyát sem érte el, annak nem érdemes ilyenekkel próbálkoznia.
Az ilyen 30 napos kihívásoktól pedig agyf@szt kapok (ez már a 11. amit a héten olvastam). :/
Ha nem edzettél előtte, akkor szinte mindegy, hogy mit csinálsz 2-3 hónapig fejlődni fogsz tőle, de utána kegyetlenül lelassul. Aki pedig valahogy akar kinézni, az rászánja ezt az időt a gyakorlatok betanulására (légzés, mozdulatsor betanulása, izomfeszítés, koncentrálás, stb.), hogy később a nehezebb a gyakorlatokat is helyes technikával tudja kivitelezni. Ez ugyan nem lesz látványos az előzőekhez képest, de 1 éven belül viszont messze nagyobb és jobb eredményeket hoz, mint aki 30 napos kihívásokat csinálgat egymás után.
Röviden: ha jobban akarsz kinézni, akkor növeld az erődet, ha meg akarod tartani a külsődet, arra már lehet állóképességezni, illetve, ha a keringéseden akarsz javítani.

1 hónapja
#4641
LPanka
reply to csikil4ny's post #4640
én ezeknek nem igazán látom értelmét. kiegészítésnek ok, de a rendes edzésed mellé. és persze az étrenden van itt is a hangsúly

1 hónapja
#4640
csikil4ny
http://lifestyleguru.blog.hu/2013/08/09/vadiuj_test_30_nap_alatt_lehetseges

valaki hozzáértő elolvasná ezt? A kérdésem az, hogy melyiket javasoljátok (ha javasoljátok) nekem, a has challenge tetszik a legjobban, de nekem még elég sok háj fedi...

Köszönöm a fáradozásotokat!

1 hónapja
#4639
Bojtika
Bmati és más futók, akik esetleg nem ismerik:

Ez a cipőfűzési mód hosszabb távokat futóknak ajánlott, jól megtartja a cipőt a sarkon, és mivel nem kell szorosra húzni a fűzőt, kényelmesebb is.

Animációban is megnézhető, a lap alján van a lehetőség, az Animation szót keressétek.

http://www.lauftipps.ch/optimale-laufausruestung/laufschuhe/fersenhalt-schnuerung/

1 hónapja
#4638
csikil4ny
reply to bmati's post #4631
Most örvendek csak igazán, hogy nem vagyok férfiember. :)

1 hónapja
#4637
bmati
reply to jancsoreka's post #4632
Ja, élvezem a mai napig. :D
A Bootcamp-es az szerintem is jobb anyag, úgyhogy azzal tényleg óvatosabban. :)
Én nagy örömömre teljesítettem a szűk fekvőtámasz haladó szintjét kedden, tegnap meg olyat lábaztam (így utólag jó, hogy nem tudtam menni futni az idő miatt). Van egy kis izomláz... :)
Ma húzódzkodás lesz, csak még mellé nem tudom, hogy híd vagy fejenállás lesz mellé. :PAsztali verzió   Mobil verzió
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket.
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!