Belépés
Belépve maradok
Hirdetés:
18 órája
#4603
Bojtika
Egy átlagos ovis is megeszik ennyit gond nélkül....

19 órája
#4602
Sofitia
reply to Gonoszka1's post #4601
Rendben holnaptól megpróbálom emelni akkor :) köszönöm

19 órája
#4601
Gonoszka1
reply to Sofitia's post #4599
Szia! A probléma az, hogy akkor a tested éhezik, tehát az anyagcseréd lelassul, és a fogyásod is le fog lassulni, majd stagnálni fog. Legalább 1500-1550 kalóriát kellene naponta megenned, és természetesen még a sporttal ledolgozott kalóriák 60-70%-át is!

19 órája
#4600
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4598
Akkor most betermelted a kellő szénhidrát és vitamin adagodat gyorsan a pumikával együtt. És már nem csak egy alma árválkodik a tálon. Az biztos, hogy zavaró amikor nagyon kifogy a készlet. Én holnap reggel megyek saláta, ananász, esetleg öszibarack vagy nektarin utánpótlásért.

Nálunk a Luci a szőlőt és a diót szerette nagyon.

19 órája
#4599
Sofitia
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a bmr 1450 kcl az alapanyagcserém de akárhogy is próbálom 1300 kc-nél többet nem tudok megenni ...és nem azért mert nem akarok , hanem mert teljesen jól lakom napi 4-5 étkezésre bontva . kérdés csak mert, olvasom hogy efölött kéne ennem ez mennyire gátolna a fogyásban ? napi 40-60 perceket edzem A mai menüm pl ez volt R: slim kenyér 2db +2db főtt tojás + paradicsom....Tízórai: 8 db szilva + cerbona szelet Ebéd: ch csökkentet tészta zöldséggel és tonhallal ...Uzsonna laktózmentes túró+ laktózmentes gyümölcsjoghurt almára ráöntve ...Vacsora pedig zöldborsóleves lesz 3 óránként eszek és nagyon jól érzem magam :)

19 órája
#4598
Bojtika
Meg, és bár ez a nektarin nem egészen kopasz, azaz más az íze, mint amit vártam, hármat hamar betermeltem.
Pedig előtte pár perccel ébredtem, de ez valami isteni volt.
Nem kaptam sokat, mert pont megfelelő fokban érettek.
A pumika is kapott belőle picit, hűűű, neki is ízlett! :D

19 órája
#4597
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4596
És az almáid, és nektarinjaid megérkeztek?

19 órája
#4596
Bojtika
reply to sinnesro's post #4593
Szívesen!
Én Tatareket kedvelem, a Blender-ék csak időszakosan vonzanak, de minek vagyok én maximalista, hogy hatékonyat is és plusz vidámat is akarok...
Azért a pasas néha végig vigyorogja kínjában az edzést, meg nyög, de Rezsike szövege azért mégis vidámabb.
Ez a riszálós nőszemély tud valamit, az ő edzései akár másik mellé is jók. kiegészítésképpen. :D
Még mindig nem sikerült rendesen ennem, fehérjém sincs, már harmadik hete szabadságoltam magam a mérésből. Ma már nem mászom el vásárolni, mert nem akarok sietni. Holnap veszek valami húsfélét már.

21 órája
#4595
bmati
reply to Potik4's post #4569
Általában így a mozgást egy kicsit kevesebbnek feltételezed, ami nem baj. Az adatok, amik itt vannak, azok csak közelítések, de becslésnek jók. Ha pontosan akarsz mérni, akkor kell egy statisztikai és ekg alapon számláló pulzusmérős óra (lehetőleg Polar), de ezért már komolyan a zsebbe kell nyúlni. Az már pontosan számol. :)
Több, mint száz kalóriát kell ahhoz tévedni, hogy lassítson a fogyásban vagy ha az utolsó 5 kilódnál vagy, akkor megállítson a fogyásban. Ezért is javaslom, hogy minél pontosabban együk le a keretet (szóval nem érdemes a napi keret alatt 50 meg 100 kalóriákkal maradni, mert az visszaüthet, mert csak a fogyást akarjuk gyorsítani). Ellenben, ha kicsit többet eszel (max. 60-70 kcal léped túl), akkor csak a fogyásod lesz lassabb, de hízni nem fogsz tőle. Ezek csak a normál napi keretedre vonatkoznak, sport nélkül (mert ugye mindenkinek megvan a heti 1 pihenőnapja). A sportos napokon már másabb a helyzet, de nem sokkal. :)

21 órája
#4594
csikil4ny
Hű ezeket a Tiffany videókat ajánlom, jól megdolgoztattak! Főleg a combra való, hihetetlen, hogy ennyi idő alatt így le tud fárasztani.

1 napja
#4593
sinnesro
Bojtika, régebben is mindig láttam a linkjeidet, tatareket már kivégeztem:-)), már nehezebb dolgokra vágyom, vagyis erősítésre, így a fitnessblendert vettem elő, nagyon jó edzéseket találtam, utólag is köszi!

1 napja
#4592
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4591
Igen, tudom. Az emberek már valahogy leszoktak arról, hogy szóljanak ha valami miatt nem tudnak jönni. Hadd várjon a másik, hát nem rá ér? És az ilyenekre ugrom! Nem bíííírom ha hülyére vesznek, és leginkább semmibe, mert azért ebben ez is benne van! Kitartást! Lassan csak megérkezik!

1 napja
#4591
Bojtika
Már kezdek lekonyulni, de megvárom.
Régebben telefonált, ha közbejött valami. Sajnos leszokott erről, nekem pedig drága a számát hívni. Tegnap már hívtam, eredetileg tegnap jött volna....

1 napja
#4590
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4589
Lassan, csak megérkezik már! Ebben az időben még ez sem megy úgy.....

1 napja
#4589
Bojtika
Nem baj, nem árt a friss erő!

Késik már az a szállító emberke. :(

1 napja
#4588
Potik4
Ellentétben Bojtikával én kipihent vagyok..túlságosan is talán.:D

1 napja
#4587
Gonoszka1
reply to Potik4's post #4585
Nagyon jó!!!!!

1 napja
#4586
Bojtika
Atyaisten.

Boldogok, akik megfáradtak, mert mindjárt alszanak egy óriásit. :D

1 napja
#4585
Potik4
reply to Bojtika's post #4583
A zúza:Egy egyed szerve:Ezen egyed gyermeke nem elevenen lesz megteremtve.Teste egy kerek helyen lesz teljes,melyet elrejt egy meszes lemez.. Egy+egy szerve reptet,egy+eggyel megy.De nem ezt eszem meg.E szerve kell,mert ezzel lesz eledele teljes,s remek.
Bocsánat!! :D

1 napja
#4584
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4583
Pedig az olyan jó, amikor a cicuska az ember ölében fekszik!

Itt nincs hideg, hanem fülledt a levegő, lóg az eső lába idő van! Az ember nem fér a bőrébe. A kiscicáknak még kisebb a bőrük, így nem csoda hogy ők sem férnek bele!

1 napja
#4583
Bojtika
Hát most a fáradt fejemmel próbálgatom a zúzát e-vel... de nem megy! :D

Az apró cicák meg mindenáron az ölemben akarnak lenni, vagy a billentyűzeten. No majd apránként megtanulják, hogy egyik sem jó ötlet...
Hűvösebb az idő odakint, hiányzik nekik a meleg napon való hempergés.

1 napja
#4582
Potik4
reply to Bojtika's post #4577
Egészségedre!
Én ma a kisebbik ebnek zúzát akartam főzni..de megkívántam :D Így pörkölt lesz belőle nekem,kókuszzsírral,sok hagymával,diétásan..és ha CSEPP EBEM NEM RENDETLEN,DE KEDVES LESZ VELEM,EHET EGY KEVESET..ESETLEG..::D

1 napja
#4581
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4580
Én nagyon szeretem a savanyúságot. A férjem nem, ő inkább paradicsom, paprika, és gyümölcs. Így nem veszünk össze, mert én viszont hatalmas mennyiségű svanyút tudok megenni. És érdekes, hogy a gyümölcsöt meg nem eszem. Egyedül a reggeli grapefruitom, és a zöld turmixomban.

1 napja
#4580
Bojtika
Jó lehet! :D Régen még én is ettem ilyesmit, hogy savanyú káposzta, de mostanában nem kívánok semmi savanyúságfélét. Tényleg jó volt sajttal!

1 napja
#4578
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4577
Én pedig a reggeli zöld turmixom után, most savanyúkáposztát lapátolok magamba sovány sajttal! Jaj de nagyon finom!!!!

1 napja
#4579
Bojtika
reply to maria1984's post #4576
Mária, ha tudsz óvatosan, az ízületeidre vigyázva fekve nyomni (ami nem is olyan könnyű), akkor formásodni biztosan lehet vele.- Én nem próbálkoznék vele segítség nélkül.
Van egy kis padom itt a szobában, azon fekve is szoktam a kisebb súlyzóimat emelgetni, az nekem bőven elég.

1 napja
#4577
Bojtika
reply to Potik4's post #4575
Már nem tudom, de asszem még nem. :D

Várom az állatkajást, délelőttre ígérte magát állatkajástul-alma-nektarinostul. :D
Dolgoztam éjszaka. :D No nem sokat, de csináltam.
És ettem, úgy mindenfélét. Utoljára rántott levest, aránylag sok zsírral, mert kívántam. Két tojásfehérjével + 1 egész tojással benne.

1 napja
#4576
maria1984
Mit gondoltok, a fekvenyomó pad is elősegítheti a fogyást?

1 napja
#4575
Potik4
reply to Bojtika's post #4574
A honlapukról nem tudtam megnyitni,de amit hoztál linkeket,az okés.Úgyhogy most gyorsan főzök magunknak és a kutyinak,aztán jöhet a risza! :D Megcsinálom még reggel,mert ha délutánra hagyom,akkor gyakran elmarad..És Bojtika,te még nem alszol,vagy már nem alszol? :D

1 napja
#4574
Bojtika
reply to Potik4's post #4572
El, persze. :D
Az újabb, a youtube-s változatban mások vannak némileg, mint az eddigi honlapon.
Amit az este csináltam, az nem riszálós, de az is remek. :D

1 napja
#4573
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4557
:) Persze, de eddig egyáltalán nem ment, egy ideje csak a könnyítettet csináltam, aztán a tegnap úgy gondoltam megpróbálom és láss csodát. :)

Nem, de majd holnap megnézem azt is.

1 napja
#4572
Potik4
Jóvan,akkor mától veszélyesen élek! :D És ha már itt tartunk,a riszálós elmegy aerobik közepesennek?:D

1 napja
#4571
Bojtika
Képzeld, én a napi neszkávámat nem viszem fel, pedig az is vagy 3 kalória, és néha többet is megiszom. :D (mert bosszant, hogy a főzött kávé állítólag 0.)
Minél több helyen megnézel valamit, annál nagyobb számú különböző kalóriaértéket kapsz.

Összefoglalva: az élet kockázatos üzem.

Edd le, oszt jóvanaz! :D

1 napja
#4570
Gonoszka1
reply to Potik4's post #4569
Én azért írom a 60-70%-ot, mert ha intenzíven csinálod, akkor 70%-ot, ha kevésbé intenzíven, akkor 60%-ot számolj el. És akkor biztos, hogy nem fogsz nagyon mellé.

1 napja
#4569
Potik4
Van egy dilemmám..ez a "egyik le a sportok 60-70 %-át" Értem,hogy miért,logikus is,teljesen egyet értek vele.A múltkor Bmati azt is írta valakinek,hogy 10-20 kcal pontossággal kéne leenni.Oké.A kaják felvezetésének pontosságában megbízom,azt megtanultam,rendben van.Na de a sport! Sokszor egyáltalán nem vagyok benne biztos,hogy amit beírtam,helytálló adat-e.Főleg,ha nincs fenn a bázisban,és csak hasonlítom valamihez.Ez addig rendben is volt,amíg azt nem tudtam meg,hogy le kellene enni.Addig ettem a keretemig,a megmaradt kalóriáknak örültem.De így akkor nem mindegy,hogy viszem be a sportot.Mi van,ha tévedek?Ha rendszeresen tévedek? Ha egyik nap többnek vittem be a sportot,akkor túl sokat eszem.Ha kevesebbnek vittem be a sportot,akkor keveset eszem..Például tegnap..kutyasétáltattam 2 órát,sansonéztam 30 percet..beírtam,de aztán nem mertem leenni,mert hátha túlzás,ami kijött ...

1 napja
#4568
Gonoszka1
reply to Zsanibaba's post #4559
Akkor 1400 kalória körül kellene a keretednek lennie. És a sporttal ledolgozott kalóriák 60-70%-át is pluszban kellene leenni.

1 napja
#4567
Bojtika
Nem ismerem ezt az edzést, de vagy a Tornázás (intenzíven) vagy az aerobik (így k-val) közepesen lehet a megfejtés. :D

1 napja
#4566
andey
sziasztok Rubint Reka 40 perc teljes atmozgatas edzese vajon mennyi kaloriat eget el?

1 napja
#4565
Bojtika
Szívesen! Úgy látom a főoldalról már nem érhetőek el a videók, mint eddig.

Ezt ma találtam, még nem ismerem:

https://www.youtube.com/watch?v=09uad0-UHKY

Eléggé úgy néz ki, hogy HUHHHH!

2 napja
#4564
trkmz
reply to Bojtika's post #4563
Köszönöm szépen! Ma már nem, de holnap délelőtt ki fogom próbálni, jól fog jönni a hétvégi lustálkodás után :D
Nekem sikerült azt is megnyitni, amit külön küldtél el.

2 napja
#4563
Bojtika
Megváltozott, más lett a főoldal!

Ez nektek megnyílik?

https://www.youtube.com/user/TiffanyRotheWorkouts

2 napja
#4562
Bojtika
reply to trkmz's post #4560
Máris:

Küldöm a főoldalt is, de a benne található fontosabbakat külön is.

Tiffany Rothe videók http://www.tiffanyrotheworkouts.com/
Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA

2 napja
#4561
Bojtika
Hát persze! :D
Ez a BMR az a kalóriamennyiség, amivel simán csak életben maradsz. Fekve. :D
Ha ennél kicsivel többet eszel (mert mozogsz napközben), akkor még mindig marad akkora hiányod, hogy fogyni fogsz.
Ha jó arányban viszed be a tápanyagokat, és sportolgatsz, edzel, akkor lassacskán erősödni fogsz, és elégnek a zsírpárnák. De a sporttal további kalóriákat is égetsz, és ha egy részét nem "eszed vissza", akkor nagy lesz a tápanyaghiány és nem épül izom.
Ehetsz nyugodtan napi 1500 Kcal-t, és ha edzel, látni is fogod, a rendszer jelzi, hogy többet ehetsz. Nem az edzéssel "szerzett adag" egészét, de 60-70%-át le kell enni. :D

2 napja
#4560
trkmz
reply to Bojtika's post #4557
Ez a riszálós felkeltette az érdeklődésemet. Tudtok linket küldeni?

2 napja
#4559
Zsanibaba
Köszönöm szépen a válaszokat! De lehet én vagyok értelmetlen, nos nekem kiszámította a BMR-em 1320-ra Kb. és azt mondjátok állítsam be többre ahhoz hogy fogyjak? Ezt nem értem nem éheztem eddig sem kb. a napi kalóriám 1300 körül van és azért mert edzek többet kellene ennem?

2 napja
#4558
2 napja
#4557
Bojtika
Persze hogy fejlődgetsz!

A kicsikéd pedig csuda aranyos. :D
Én úgy veszem észre, hogy nem egyforma, ahogyan teljesíteni tudok. Hol megy az alkartámasz lábemelgetéssel is, hol nem. Ebben sem vagyunk gépek. :D
A törülközőset riszáltad már? Az egész testes. És a törülközőt azért másképpen kell fogni, mint egy sodrófát...

2 napja
#4556
csikil4ny
Tatarek 1, 7 letudva és riszáltam is. Csak fejlődgetek mert a 7-esből az alkartámaszt 60%-ban már jól csináltam (nem a könnyítettet), csak még a lábemelés nem megy vele egyszerre :(

Ma a kicsi ismét remekelt, egyszer látom, hogy húzza a sport cipőmet beáll a megfelelő pózba és kegyetlenül riszál, még énekelt is hozzá. :D (pedig vagy egy-két hete nem látta tőlem, mindig aludt amíg én tornáztam, lehet, hogy épp ezért hiányolta már)

2 napja
#4555
Bojtika
reply to Zsanibaba's post #4545
Szia Zsanibaba! A BMR-t nem tudod állítani, az a magasságodtól és a súlyodtól függő érték. Kicsit befolyásolja az életkorod és a napi átlagos aktivitásod is.
Ahogy írják a többiek, a napi kalóriakeretedet afölé kellene állítani. És nem orrvérzésig edzeni, csak ügyesen, okosan.

Ne legyél türelmetlen, egy hónap nem nagy idő. A túlsúly sem hetek alatt szaladt fel ugye?

2 napja
#4554
2 napja
#4553
Gonoszka1
reply to Zsanibaba's post #4548
Ahogy Bmati írta, a lesportolt kalóriáknak a 60-70%-át le kellene enned. Javaslom, hogy csak az időnek csak ezt a 60-70%-át írjad be, és akkor nem kell számolgatni külön, hogy mennyi is a leehető kalória.

2 napja
#4552
Szafe
Köszönöm szépen a válaszokat!

2 napja
#4551
bmati
reply to Zsanibaba's post #4545
Szia!
Úgy állítsd be a heti fogyásod mértékét, hogy a BMR értéked felett legyen kb. 100 kcal-val a napi kereted. Ehhez majd még hozzájön a napi sport, ami kitolja a keretedet. A sportokhoz a az eltöltött idő kb. 70%-át vidd csak fel. Ez majd kitolja a napi keretedet és azt meg is kéne enni 10-20 kcal pontosan. :P
Az edzéseket intenzíven kellene végezni és minél több izomcsoport erősítésével. A kardió típusú edzéseket pedig heti 2-3-ra kellene csökkenteni.
Igyál sok folyadékot, a testsúlyod 20-adát idd meg minimum naponta literben.
Ezek mellett a rostokra is figyelj oda.
A nem fogyás valószínűleg a rossz (általában túl alacsony) kereted miatt lehet elsődlegesen, másodlagosan pedig a tested megszokhatta az edzéseket.

2 napja
#4550
bmati
reply to Szafe's post #4547
Szia!
Ha ledolgozod magadról a zsírt intenzív edzésekkel és sok folyadékot fogyasztasz (a testsúlyod 20-adát literben minimum naponta), akkor esélyesebb, hogy eltűnik, de a nagyja a genetikádon múlik.

2 napja
#4549
halene
reply to Szafe's post #4547
Szia!
Tuti ez is egyén függő, mint minden más. :) Saját tapasztalatom, hogy a karomról, a fenekemről és a combom hátsó részéről szépen lement, a belső részén még látom, ha akarom :D
Szóval testmozgással és fogyással még van remény!

2 napja
#4548
Zsanibaba
reply to Gonoszka1's post #4546
azt hogy kell érteni hogy leeszem sportal? Kb. 1.5 liter víz amennyit iszok. Plusz leves.

2 napja
#4547
Szafe
Sziasztok!
Az lenne kérdésem, hogy megfelelő testmozgással eltűnik a narancsbőr? Vagy már örökre ott marad?

Köszi!

2 napja
#4546
Gonoszka1
reply to Zsanibaba's post #4545
És a sporttal ledolgozott kalóriák 60-70%-át is leeszed? És iszol eleget?

2 napja
#4545
Zsanibaba
Segítsen valaki!!! Már írtam egyszer az oldalra hogy nem akar beindulni a fogyásom, és azt javasolták a BMR-t állítsam magasabbra mert a kalkulátor nagyon alacsonyra tette.
Már egy hónapja edzek és semmi sem a mérleg sem a cm nem akar lemenni. Kezdem megunni és ha így fog tovább menni feladom.

3 napja
#4544
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4542
Jó nyaralást, esti andalgásokat a parton, és jó kis futásokat! Érezzed nagyon jól magadat!!!

3 napja
#4543
Bojtika
Érezd nagyon jól magad! :D Jó futást!

3 napja
#4542
cuni760221
Jöttem elköszönni tőletek :)
Holnap reggel indulunk nyaralni! Végül, nem négy,hanem öt napot leszünk.
Szépen beindult a fogyásom,tudom ez csak a víz-salakanyag,de 68kg vagyok.Ha így haladok,el fogom érni a kívánt súlyomat.
Ma,nem tudok tornázni,de szerintem meg van-volt és lesz a tornám,mert van mit csinálni!
Azt tervezzük,hogy minden este sétálni megyünk,de ez nem minősül tornának.
Ha lesz rá mód és lehetőség,futni akarok a parton :)
Pénteken jövök,addig és jók legyetek :)

3 napja
#4541
Omoni
reply to cuni760221's post #4532
mennyi idő alatt fogyott ennyit?

4 napja
#4540
GAtesz
Sajnos jövő héten bezár az uszoda egy hónapra. De ma lehoztam az országúti bringámat a padlásról. Azon sem ültem már vagy 10 éve. :) Augusztusban bringázás lesz. Legalább henceghetek majd az ismerősöknek az Endomondo-val. (ahogy mások is) Az úszást nem lehet vele méretni :D

4 napja
#4539
cuni760221
Köszönöm!

4 napja
#4538
bmati
reply to cuni760221's post #4537
Attól függ, hogy mit akarsz elérni. :)
Én azt mondanám, hogy heti 3-szor elég, de mellé még csinálgass felsőtestet megdolgoztató gyakorlatokat még aznap vagy a köztes napokon és akkor már jó lesz.
Idővel pedig ez lehet az aerob edzésed és akkor már alsótestre is kellene erősíteni.

4 napja
#4537
cuni760221
Egyre jobban szeretem a Walkot! 50perc,olyan jól átmozgat.
Amúgy ezt a fajta sportot/Walk/hányszor ajánlatos csinálni egy héten?
Könnyűnek tűnik..........de nem az :)

5 napja
#4536
bmati
reply to cuni760221's post #4534
Az, hogy milyen és milyennek látszik az két külön fogalom. Lehet, hogy jól néz ki, de fogadni mernék rá, hogy szép zsíros a felsőteste. Ezt csak egy testzsírszázalék-mérés után lehetne megmondani. Meg lehet nézni a ruhamodelleket is a 40-50 kilójukkal, ők is véknyak és szép zsírosak, úgyhogy a súly számomra semmit sem mond. :P
Felteheted a képet, megnézzük, aztán törölheted is. :)

Szerk.: Nesze neked holnapi lábedzés meg futás... mondja a rossz időt, így nem mertem megkockáztatni. Helyette lement ma, de holnap meg már nem lábazhatok rá erre, mert túledzem magam (a térdszalagomat nem akarnám túlterhelni). Azért elég volt az erősítések mellé 15 km futás. :)

5 napja
#4535
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4534
És gondolom még fiatal, így a bőre is ruganyos. Úgy még könnyebb mint idősebb korben, mert akkor a bőrt nagy túlsúly után már leginkább csak szike távolítja el. Vagy hurcoljuk életünk végéig. A képet egy rövid időre felteheted, hogy lássuk milyen sikere volt. De aztán majd töröld ki, mert nem biztos, hogy ő örülne, ha boldog, boldogtalan nézegethetné. Bár gondolom büszke az elért eredményére!

5 napja
#4533
bmati
reply to cuni760221's post #4532
Gondolom, hogy csak a lábai...
Le lehet fogyni nagy súlyról így is, de az utolsó 10 kg-hoz mindenképpen intenzív edzés kell, azokra meg érdemes rápihenni is. A felsőteste pedig szép lötyi lehet. :/

5 napja
#4532
cuni760221
Amúgy ismerek egy csajt,aki napi szinten,azaz,minden áldott nap 1órát teker az ellipszisen,az étkezést betertva,-34kg fogyott.......de a lábai brutálisan szépek lettek!

5 napja
#4531
bmati
reply to cuni760221's post #4530
Én most fejeztem be. Hát nap volt (húzódzkodás, híd). :D
Holnap meg lábnap lesz (guggolás, vádliemelés, hosszú futás /ha nem esik, ha esik, akkor itthoni HIIT/). :P

5 napja
#4530
cuni760221
Irány edzeni!A héten már mindenféle edzés tervet bevettem,de nem hagyhatom ki az ellipszis trénert :)
Mert imádok tekerni<3
Imádom edzés után felvinni a gépre a sportot.............mert még többet ehetek!
Jó zsírégetést mindenkinek :)

5 napja
#4529
bmati
reply to Potik4's post #4528
Szerintem igen.

5 napja
#4528
Potik4
Bmati!A tatareket " torna közepes" kategóriában be lehet írni?vagy esetleg van,ami ehhez közelít?

5 napja
#4527
csikil4ny
reply to mvera's post #4524
Épp ma panaszkodtam azért, hogy a hasam nagy, ahhoz képest, hogy már 17 kg lement rólam. A Tatareket csináld nyugodtan, én napi két 10 percest végzek tőle és heti háromszor walkozok (váltogatva) s az izmaim nagyon szépen alakulnak. Ezek mellett meg amihez épp kedvem van, de az nem jelentős.

5 napja
#4526
bmati
reply to mvera's post #4522
Ha a cél a zsírégetés, akkor erősíteni (maximális erőt növelni és erő-állóképességet) kell. Ehhez a legjobb a súlyzós edzés, aztán a saját testsúlyos edzés. Lehetőleg olyan gyakorlatok és edzések kellenek, amit progresszíven tudsz végezni (azaz fokozatosan lehet nehezíteni), mert ha mindig ugyanazt csinálod, akkor nagyon hamar megszokja a szervezeted. Olyan gyakorlatokat kell keresni, amikből max. 15 ismétlést tudsz végezni. Ezekből 2-4 sorozatot érdemes végezni 5-12-es ismétlésszámmal. Ezzel a módszerrel lehet izomtömeget növelni, de a fogyás során csak a kezdők tudnak így izmot felszedni és ők is csak 1-2 hónapig. Ha maximális erőt akarsz növelni, akkor olyan gyakorlat kell, amiből max. 5 ismétlést tudsz végezni. Ebből 1-3 sorozat elég szokott lenni 1-5 ismétléssel.
Lehetőleg olyan gyakorlatokat kell végezni, amik a test minél több izmát megdolgoztatják. Egy edzés 10-45 perc közötti legyen. Az edzésnapok között min. 1 pihenőnap legyen és nem kell a 7 napos héthez ragaszkodni. A köztes napokon végezhetsz aerob edzést, de ha akkor nem bírnád vagy jobb neked az erősítős napokon, akkor az erősítés után (akár közvetlenül, akár néhány óra elteltével, mert ilyenkor növeli a zsírégetés hatékonyságát).
Súlyzós edzéseknél jó gyakorlat: a fekvenyomás, a guggolás, az elemelés, a nyak mögé lehúzás, vállból nyomás. Ezeknél próbáld meg elkerülni, hogy kötött pályásan végezd, azaz ne kényszerítsd a testrészeidet egy mozgáspályába.
Saját testsúlyos edzéseknél jó gyakorlat: húzódzkodás, fekvőtámasz, guggolás, lábemelés, híd.
A súlyzós és a szabad testsúlyos edzéseket is lehet keverni, ha nem tudsz lemenni a terembe, illetve hibrid módon is lehet edzeni.
Ezek mellé érdemes heti 1-3 alkalommal aerob edzést végezni a max. pulzusod 60-70%-án 30-60 percet. Később, ha már bírsz 60 percet mozogni és nincs akkora túlsúlyod (15 kg alatti zsírtömeg), akkor lehet a HIIT edzésekre óvatosan átállni, mert ettől jobb zsírégető edzésmódszer jelenleg nincs.
Erősítésből, ha teljes testre erősítesz, akkor heti 3 edzés bőven elég.
A túledzés miatt lassulhat a fogyás, de ezt elég nehezen lehet kivitelezni a fentebbi mozgásokkal.
A zumbát végezheted, ha szereted, de akkor ne edzésnek fogd fel. A futást is lehet progresszíven, akár erősítésként is csinálni, illetve ezt lenne érdemes aerob edzésként végezni (később majd lehet HIIT edzést csinálni belőle). Az elején, ha nem tudsz 30 percet folyamatosan futni, akkor séta-futás váltogatást kellene csinálni. Itt találsz a futáshoz progresszív edzéstervet:
http://edzesonline.hu/edzesterv/5/elso_5_kilometerem
Ha ez túl kemény lenne, akkor itt egy könnyebb:
http://www.futas.net/cikkek/edzestervek/edzesterv_kezdoknek_futas.pdf
A túledzést sok pihenéssel és megfelelő étkezéssel tudod elkerülni.

5 napja
#4525
Zsuzsi05
reply to mvera's post #4524
Megtudom érteni a gondod...én is voltam hasonló dilemmában,hogy mit mivel kombináljak.
A fogyás nekem sem megy egyszerűen sajnos,az első 4 kiló szabályosan lefolyt rólam immel ámmal,ahogyan kell, de most már nehezebb. Én is mindent megteszek, régi alakomért,de hát nagyon de nyagyon sok türelem is kell hozzá! Nem baj ha lassan,csak alakuljanak a dolgok. :)
Én is próbálok mindenből csinálni, annak reményében hogy jó lesz,csak nekem meg a súlyzós dolgok nem mennek még..
Hasad neked is idővel menni fog,azt mondják,hogy nincs helyi fogyás,az is majd a fogyás mértékével,és az izmok növekedésével távozni fog.:) Azt próbáld szerintem egy kicsit jobban elővenni,pl zumbás napon,vagy futás mellett.
Váltogatom én is a Walkot,B.Alekxandrát,Fittnes Blendet,ma kipróbálom R.Rékát kiváncsiság képpen,és Péntek Enikő zóna edzéseit fogom jövő héten kezdeni.

5 napja
#4524
mvera
reply to Zsuzsi05's post #4523
nézegettem a Fitness Blendert is Zsuzsi...de a gond azzal van, nem tudom hogy lenne hatékony az edzés, vagy nem túl sok, nem túl kevés...szóval pont elég...mert pont most jutottam el odáig, hogy bármit megteszek/megtennék, csak kapjam vissza a régi alkatom : )) de kezdem azt hinni valamit tuti nem jól csinálok, mert szerintem lassan alakulnak a dolgok, én is azzal nyugtattam magam, hogy az eddigi no sportnál mindenképpen jobb a helyzet, de...ott van a de...3 hónapja figyelek az étkezésre és fokozatosan egyre többet mozgok, kezdtem heti 1 zumbával, aztán bejött mellé a heti 2 futás, aztán bejött a 2. zumba óra, aztán most az egyik futást tatarekre cseréltem és próbálok még egy tatareket beféreszteni...de nem tudom jó-e, hatékony-e így...a hasam még mindig nagyon nagy, a kilókból 6 kg ment le

5 napja
#4523
Zsuzsi05
reply to mvera's post #4522
Szerintem nézz szétt s Fitness Blenderen,ott is találsz jó pár hasznos dolgot.
Vannak rövidebb edzések,hosszabbak, intenzívebbek,rövidebbek stb..
Véleményem szerint, mindenfajta mozgás jó,főleg attól jobb,mindtha nem csináltál volna semmit..
De szerintem, majd bmati ad neked profibb tanácsot,ő a szekértő ebben.:)

5 napja
#4522
mvera
ha az edzéssel célom a zsírégetés, nem az állóképességnövelés, vagy szintentartás, nyilván a túlsúly miatt, akkor mi volna szerintetek a leghatékonyabb edzés a számomra? szeretek futni és zumbázni, de tudom ez "csak" kardió, elkezdtem a tatarek rövid edzéseit, de egyenlőre ez elég kemény...jelenleg azt csinálom, hogy van zumba nap futás nap és van tatarek nap, mikor megpróbálok megcsinálni 3 db 10 perceset, összesen kb. 4 nap sportolok így egy héten és 3 olyan nap van átlagban, mikor nem jön össze, mert nincs rá idő...most azon kezdtem gondolkodni, nem volna-e hatékonyabb, ha zumba, vagy futás előtt csinálnék egy-egy 10 perces tatareket, vagy fordítva, a tatarekes napokon futnék egy rövidebbet torna előtt...vagy akkor túledzem magam??mert itt olvastam, hogy ha túledzem magam, akkor megáll a fogyás...szóval mit ajánlotok?

6 napja
#4521
Bojtika
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY:

A Lidliben mától szerdáig sport (futás) akció van. Én magam és a fiam részére vettem olcsón cipőt, de van pulzusmérő is és sokféle sportruházat is olcsón, jó minőségben!

6 napja
#4520
cuni760221
Gonoszka1!
Rájöttem,mert nyugtalanított.
Szerintem reggel el állíthattam a cél beállítánál.
Heti fogyás volt első perctől beállítva,és reggel átállíthattam napi fogyásra.
Levettem a gépről az aerobikot,és megmozdult az a fránya tápanyag :)
Hi-hi sikerült :)

6 napja
#4518
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4517
Majd holnap figyeld meg, hogy a sporttal hogyan változnak az értékek!

6 napja
#4516
cuni760221
Így ahogy leírtam mindent!

6 napja
#4515
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4513
De most kitörölted, és újra beírtad? És akkor hogyan változott!!!!??????

6 napja
#4514
cuni760221
Ha nincs beírva a sport akkor
1464/1576
még 112 Kcal-t ehetek.
Napi keretem:1576

6 napja
#4513
cuni760221
Mostmár belezavarodtam :) Fixre állítsam?vagy nem

6 napja
#4512
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4511
Ha nem fixre van állítva, akkor nem. És a kalóriád emelkedett azzal, hogy beírtad? Töröld ki, és írd be újra. Figyeld meg, hogy akkor történik-e valami (kalória emelkedés, tápanyag emelkedés).

6 napja
#4511
cuni760221
Megnéztem,az jó!Lírom:1464/1883
Még 419Kcal ehetsz ma!
A napi tápanyagnál meg sem mozdul.
Tehát az aerobikot úgy viszi fel,hogy a tápanyagnál SEMMI nem mozdul.
Ez normális?

6 napja
#4510
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4508
Ezért kérdezem, hogy amikor a mai keretedet beállítottad, akkor nem fixre tetted? Nézd meg a főoldalon Kereted alatt a beállítás) vagy a célbeállításnál, hogy nincs-e fix kereten!

6 napja
#4509
cuni760221
1576 a mai keretem,és még 1464-nél járok úgy,hogy az aerobikot fel sem vittem :(

6 napja
#4508
cuni760221
Tiszta ideg vagyok......sírhatnékom van!Akár milyen sportot írok be,semmire nem reagál ......
Amit megeszek,azt egyből mutatja!

6 napja
#4507
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4506
Nem tudom, mert én is vittem fel, és nekem működik. Nem értem, hogy hol lehet a baj. Tehát mégegyszer! Felviszed a sportot, leokézod, beírja, de a kaóriakeretedet nem növeli? Nem lehet, hogy fix lett a kalóriakereted?

6 napja
#4506
cuni760221
Kiléptem-beléptem-felvittem...........semmi!

6 napja
#4505
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4504
Akkor próbálj kilépni, és aztán belépni.

6 napja
#4504
cuni760221
Ettem túrót,felvittem és megmozdultak az arányok,de a sportnál semmmmi!
Rosszul esik,mert olyan mintha nem csináltam volna semmit!
Segítsetek :(

6 napja
#4503
cuni760221
Megcsináltam!Semmi változás :(

6 napja
#4502
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4500
Tehát beírtad a sporthoz, lenyomtad, hogy megcsináltad, és nem történt semmi? Akkor próbálj frissíteni (Ctrl+F5). Aztán majd meglátjuk mi lesz.

6 napja
#4501
Potik4
Töröld ki,frissíts / Ctrl F5/,és próbáld meg újra beírni..hátha..

6 napja
#4500
cuni760221
Gonoszka1!Felvittem az aerobikot,és meg sem mozdulnak az arányok :( Ilyenkor mi van?

6 napja
#4499
cuni760221
Mai edzés kipipálva :) Brutál kemény volt!De megéri! http://www.youtube.com/watch?v=J1RHz6Fz33A

6 napja
#4498
mvera
reply to Bojtika's post #4495
köszönöm!letöltöttem!

6 napja
#4497
Gonoszka1
reply to neonlicht's post #4496
Azért írtam Rékának, hogy jókat mutogat! Én ezeket csak ámulva figyelem, és tudomásul veszem, hogy én másban vagyok jó!

6 napja
#4496
neonlicht
reply to Gonoszka1's post #4491
Hű, ehhez kell az a 45 kilós testsúly, tornászmúlt, kegyetlen húzódzkodás edzések, meg otthon egy megépített pálya, ahol minden mozdulat minden centije ki lett gyakorolva.

6 napja
#4495
Bojtika
reply to mvera's post #4486
A honlapjáról letölthető egy 60 perces változat, és két hosszabb edzéséről tudok a youtube-n. Lemezéről nem tudok.
Az élő elérhetőségeit sem ismerem, de nyilván ez a név nem gyakori, főleg hogy bemutatókat is tart Fittaréna rendezvényeken.

Itt van, ami a youtube-n megtalálható.

https://www.youtube.com/results?search_query=tatarek+rezs%C5%91+2014

7 napja
#4494
csikil4ny
hihi, tetszik, főleg az ülés: 104 kcal :)

http://www.kalóriaguru.hu/kalkulator/kaloriaegetes-kalkulator/kaloriaegetes-kalkulator.php

7 napja
#4493
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4492
Az jó! Az enyémek is pipálva vannak!

7 napja
#4492
cuni760221
1óra edzés kipipálva :) puszi nektek!

7 napja
#4491
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #4490
Jókat mutatsz! Én ezt akkor sem tudnám megcsinálni, ha még 100 évet élnék! Az iskolában a kötélre sem tudtam soha felmászni! Viszont a bukfenc az egész jól ment, és hídba is ki tudtam magamat nyomni.

7 napja
#4490
jancsoreka
Sportolgatunk, sportolgatunk? :) :) :) EZT úúúgy szeretném elérni, de sosem fogom, esélytelen - így marad az irigykedés:
http://www.youtube.com/watch?v=tojfXL2aBps

1 hete
#4489
csikil4ny
Én is kezdek afelé hajlani, hogy 60 legyen a cél, eredetileg 62-re állítottam a végcélt.

1 hete
#4488
cuni760221
csikil4ny!60kg a célom! Ma reggel ráálltam a mérlegre,és 68kg-t mutatott.Nagyon megindultam a fogyás felé,pedig 5x eszek,nem koplalok.Nem merem felvinni a súlyom,mert több lesz a napi keretem.
Érdekes ez a bázis.........imádom <3

1 hete
#4487
csikil4ny
reply to cuni760221's post #4485
:D Mennyi a cél?

1 hete
#4486
mvera
Tatarek Rezső rendelhető dvd-t, hosszabb letölthető edzést tud valaki?? Nekem nagyon bejöttek a rövid edzései, sőt a férjem is kipróbálta és azt mondta, na ez tényleg jó...de hol lehet beszerezni?

1 hete
#4485
cuni760221
csikil4ny!Pont annyi mint te,69kg :)

1 hete
#4484
Bojtika
Amit Potiknak írtam régebben, az is 1 órára kalkulál, amit ugye vissza kell osztani az elvégzett időre. :D

1 hete
#4483
csikil4ny
reply to cuni760221's post #4480
Ha az a 4-es, akkor írhatsz 1 órát, mert keményebb mint a 3-asok amit számoltunk. Hány kiló vagy? (Bocsi, csak azért kérdezem, mert nekem 264 jön ki a 69 kg-omhoz).

1 hete
#4482
cuni760221
Megvolt az első Walk away pounds tornám :) 50perc!Eddig napi szinten ellipszis tréneren hajtottam,de ez a fajta edzés sem rossz!Sőt!!Megizzasztott keményen.

1 hete
#4481
Zsuzsi05
reply to cuni760221's post #4480
Ha ez segít, annyit tuti elégettél! :D

1 hete
#4480
cuni760221
A gyaloglás gyors tempóba"ezt ha felviszem,megfelel a Walk away pounds with-nek?Szerintetek?
Amúgy beírtam és 50perc,219 Kcal-t éget el!

1 hete
#4479
cuni760221
Kérem szépen,valaki,aki tudja,mennyit éget el ez a fajta sport:Walk away the pouds with
segítséget kérek!

1 hete
#4478
Potik4
Ez ,ha jól számolom,kb 65 kcal/mérföld..ez távol áll a 100-120 kcal/mérföldtől..Akkor most aztán nem tudom.

1 hete
#4477
csikil4ny
reply to Potik4's post #4476
Ez szerintem nagyon sok, a múltkor kiszámoltuk Bojtikával (már nem tudom, hogy hogyan, de kg-om szerint) s a gyaloglás gyors tempónak a kalóriájával egyezett meg, így azt szoktam beírni.

1 hete
#4476
Potik4
Ezt Bojtika írta nekem a sansone-ról kb 1 éve:
"No akkor mindjárt hozom.
Én a német nyelvű kalkulátort használom, ahol egy számot kap minden egyes mozgás, azt be kell szorozni a percek számával, és a kilók számával
Ebből kiválasztottam, hogy "helyben dzsoggolás", az a leginkább megfelel Sansone-nak.
Ez egy óra alatt 8 Kcal, ezt még szorozd be a kilóid számával. Tehát ennyi Kcal-t égetsz vele egy óra alatt.
Felviheted saját sportként, és a rendszer majd kiszámolja ebből az időt., amit majd megadsz, amikor végezted. "

1 hete
#4475
Zsuzsi05
reply to cuni760221's post #4471
Hát..én is csak annyit tudok amit nekem is Bojtika írt.
Durván Kb 100-120kal/mérföld.

1 hete
#4474
Bojtika
reply to cuni760221's post #4458
Nem értem, Tatarekben egy ugrás nem sok, annyi nincs.
A bemelegítés mindegyik videó elején ott van, és közel azonos. Nem sak azt nézted? Ugrás abban sincs, de az kicsit dinamikusabb.

Sansone egy interjúban azt válaszolja, hogy:
"you can expect to burn 100 to 125 calories per mile." -azaz mérföldenként 100-125 Kcal.

1 hete
#4473
halene
Pont volt egy riport a tv-ben a múltkor amit épp elcsíptem, hogy van amikor már az ember annyira túlzába esik a tudatos és egészséges táplálkozás terén, hogy eljön az a pont, amikor már nem étkezik közösségben, hisz nem eheti azt, amit a többiek és annyit amennyit. Inkább félre vonul, valamilyen indokkal nem is ül le a többiek közé. Pedig a nyaralás lényege a barátainkkal, családtagjainkkal együtt töltött idő, a sütögetések a közös étkezések, beszélgetések ideje. Szerintem ez már túlzás és ne rettenjünk már meg egy lángostól és szaladjunk a medencébe leúszni több 100 métert. Mértéket kell tartani és a többi lángosra, fagyira a nap folyamán nemet mondani...szerintem ennyi a lényege.

1 hete
#4472
mvera
reply to halene's post #4469
: )))))))))) úgy lesz Halene !

1 hete
#4471
cuni760221
Zsuzsi 05!Akkor tudol nekem segíteni,mennyi kalóriát égetek el 50perc alatt?

1 hete
#4470
cuni760221
Köszi Zsuzsi05! Délután....próba-szerencse :) Este jelentkezem!

1 hete
#4469
halene
Hát most akkor bevallom, hogy 2 hétig nem mozogtam. A befőzések az eltevések teljesen leszívtak, persze mellette a szokásos teendők hát és a meleg, meg persze a lustaságom ebből fakadóan. Mindig is csodáltam azokat, akiknek percre pontosan meg van tervezve mit és mikor mozognak és persze teljesítik is! Azokat a sport mennyiségeket, amiket itt olvasok hát inkább csak lapulok, jó ha azt a fél órát el ugri-bugrzom idebent a szobában :) Szóval minden tiszteletem a tiétek... Na de a 2 hét leteltével ma lenyomtam 2 Tatareket és próbálom magam visszazökkenteni :) Persze tegnap a strandon is gyakorlatoztam a víz alatt "titokban" :D
Tehát kedves mvera! Ne félj a nyaralástól, hisz erre vártál egész évben minden szuper lesz, ha egy hétig nem edzel sem áll meg a világ (most biztos sokan fújolnak a monitor mögött) érezd jól magad, egyél lángost, fagyit, hamburgert...ha egyet megettél, utána úgy sem lesz kedved enni még egyet! :) Ne azon járjon már most az eszed, hogy ha hazaérsz, mit mutat majd a mérleg. Nem azt szokta, amit mi szeretnénk látni. Én a nyaralás alatt nem görcsöltem, mostanában már a hétévégéim is úgy alakulnak, hogy nem tudom mérni és vezetni, hogy mit ettem. Szóval jó nyaralást!

1 hete
#4468
Zsuzsi05
reply to cuni760221's post #4462
Ez szerintem a 4 mérföldes lehet. Én is ezt szeretem a legjobban,de nehogy azt hidd,hogy nem nehéz. Ha rendesen csinálod,úgy ahogyan kell,abban az ütemben, ahogy Ő is,hidd el el fogsz fáradni a végére.
Mindent bele,hajrá!:)

1 hete
#4467
mvera
reply to Gonoszka1's post #4466
én is erre gondoltam Gonoszka : ) majd próbálok úszni, sétálni, keveset csak heverni a napon...igazából tudom, hogy ez nem elég edzés helyett, de bízom benne tán nem hízok, ha eszek egy-egy gombóc fagyit, vagy ha nagyon nem bírom nézni, ahogy a többiek eszegetnek, eszek ebéd helyett egy lángost...egyébként meg feltankolok salátából paprika-paradicsom és azt eszem sovány hússal...


1 hete
#4466
Gonoszka1
reply to mvera's post #4465
Egyszerűen csak tarts mértéket, és sétálj nagyokat, ússzál, pancsolj sokat. És akkor a mozgás is megvan, főleg ha még táncolni is elmentek egy buliba.

1 hete
#4465
mvera
hétvégén elmegyünk nyaralni egy hétre, ami jó : ), de kimaradnak az edzések...: ( már előre félek utána mérlegre állni...........próbálok majd kevesebbet enni, bár ez elég kemény lesz, mármint nem a mennyiség, hanem mondjuk a fagyi, a lángos és társai...ti mit csináltatok hasonló helyzetben, hogy jól is érezzétek magatokat, de ne is hízzatok??

1 hete
#4464
Potik4
Magadnak kell majd felvinned saját sportként,hogy később használni tudd.Az adatokat Neked kell majd beírni.Bojtika biztosan segít.

1 hete
#4463
cuni760221
Felvittem a gépre,de nincs találat :( így nem tudom kiszámolni mennyi kalóriát égetek el :(
Bojtika! segítel?

1 hete
#4462
cuni760221
csera70!Nagyon tetszik a walk away the pounds with Leslie 51:57 perc.......Ezt választom!Úgy látom keményen izzaszt és nem nehéz!

1 hete
#4461
mvera
reply to Bojtika's post #4449
köszönöm a tanácsot!

1 hete
#4460
Potik4
reply to cuni760221's post #4458
Nekem a 66 kilómra 9 kcal/perc.Ezt régen nekem valahogy Bojtika segített kiszámolni,de azt már nem tudom ,hogyan.Aztán bevittem saját sportként,azóta ezt az adatot használom.De majd Bojtika segít biztosan,ha jön.:)

1 hete
#4459
cuni760221
Szorítottam a cicának,hogy jobban legyen!Örülök :)

1 hete
#4458
cuni760221
Bojtika!Köszönöm :) Nagyon tetszik a walkos-ez szerintetek,hogy helyben járós nagyrészt,mennyi kalóriát éget el?
De a tatarek sem rossz,de viszont elég ugrálós.

1 hete
#4457
trkmz
Örülök, hogy jobban van a cica! :)

1 hete
#4456
csera70
Sziasztok! Jaj ezt a Leslie Sansone féle Walk-ot én is szerettem valamikor, hogy felejtettem el? Pedig a nagyfiam még ma is emlegeti: App-ti-gather..... bocs nem vagyok angolos :D

1 hete
#4455
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4453
Persze, hogy vigyázunk Rád!

Nagyon örülök, hogy a cicuska jobban van!!!

1 hete
#4454
csikil4ny
Én is walkoztam egyet, majd Tatarek 1-est csináltam meg, még a 9-es hátravan, de azt később, guggolás után most nem megy.

1 hete
#4453
Bojtika
Köszönöm, hogy vigyáztok rám! :D

Munkát kaptam, azért ülök itt, de fogok még aludni is.
A cica is jobban van, a fiam hozza neki a vitaminos csodapasztát, amitől majd erőre kap.

1 hete
#4452
Bojtika
Éppen itt van szó Tatarekről, de van más is.
Én is csak itthon edzek, azért is kezdtem linkeket gyűjteni, hátha másoknak is kell.
Tatareket a honlapjáról lehet letölteni. (Tatarekrezso.hu)
Ezek is tíz percesek, de másféle:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No

Egyik nagy kedvencem, mert könnyű, vidám, és hatékony. Még 5 perces is van közötte, a fejlécben a Free workouts-ra kattints:

http://www.tiffanyrotheworkouts.com/

Látom, a dinamikus dolgokat kedveled inkább, de hátha volna kedved helyben járós tornához is? Sokan megszerették!

http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs

És nem utolsósorban a Fitness Blender, ahol a keresőt kell jól használni. (zöld gomb, oldalt.) 1000 feletti számban tettek fel edzéseket, rengeteg féle van.

http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/

1 hete
#4451
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #4450
Ezek a Tatarek féle tornák. Most nem tudom mi van velük, mert a megnyításukkal gond volt. De majd jön biztos Bojtika, csak gondolom próbálja végre az alvás hiányát pótolni.

1 hete
#4450
cuni760221
Bojtika!Leírnád nekem azt a 10perces napi tornát?Az mikből áll?

1 hete
#4449
Bojtika
Mvera, Tatareket lehet bontani is.

felsőtest: 1., 4., 5., 7.
Alsó test 2., 3., 9.
teljes test 6., 8., 10.
Szerintem...én legalábbis így szoktam használni.

1 hete
#4448
mvera
1,2,3 Tatarek letudva : )

1 hete
#4447
GAtesz
reply to bmati's post #4446
1/3 mell 2/3 gyors. Bár az hozzátartozik, idén tanultam meg (úgy ahogy) gyorsban úszni. Eddig mindig mellben úsztam. Csak hobbi szinten űzöm. Plusz most jól jön a fogyókúrához. :)

1 hete
#4446
bmati
reply to GAtesz's post #4443
A jó tüdő mindent elbír. :D
Vegyesen úsztad?

1 hete
#4445
bmati
reply to Gonoszka1's post #4439
Nekem helyretette a futás. :)
Kellemes 12 perc bemelegítő, aztán 20mp sprint-60mp lassú futás 10x, majd 20 mp sprint és 4:20 levezetés. Ez így 5.050 m és fél óra. :)
Kb. fél óra és ideér az eső. :P

1 hete
#4444
Bojtika
Én is csak pihentem kicsit, úgy félálomban, hátha éjjel is tudok majd aludni.
Most borulgat, de aligha lesz eső belőle. Fülledt az idő.

1 hete
#4443
GAtesz
reply to GAtesz's post #4329
Köszönöm mindenkinek az elismerést! Idén voltam 11-edszer. Természetesen keresztben úsztam át! (igaz víz a alatt, egy levegővel.. :D )

1 hete
#4442
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4430
Júj ez tényleg nem jó, valami megoldást kell találjatok rá, hosszútávon ez nem fog menni!

1 hete
#4439
Gonoszka1
reply to bmati's post #4437
Nekem is kegyetlenül fáj a fejem tőle. Már ott tartok, hogy beveszek egy algopirint, mert már enyhe hányingerem is van (hurrá!).

1 hete
#4437
bmati
reply to Gonoszka1's post #4436
Itt még süt a nap, de tudom, hogy ide fog érni (fáj tőle a fejem). :P
Köszi. :)

1 hete
#4436
Gonoszka1
reply to bmati's post #4435
A szél már eléggé fúj, és az ég is borulgat! Mindenesetre jó futást!

1 hete
#4435
bmati
Megyek futok egyet, míg nem esik. :D

1 hete
#4434
bmati
reply to Bojtika's post #4430
Éjszakára úgyis mondja az esőket, én ilyenkor jobban tudok aludni, meg szerintem neked is fog segíteni, hogy hűlni fog a levegő és nem lesz fülledt idő.
Én, ha álmos vagyok, akkor bombát is robbanthatnak mellettem. :D
Hét közben, ha húzós napom volt, akkor másnap délután le szoktam pihenni 1-1,5 órára (nem alszok, csak pihenek), nekem ez sokat számít. Így este is tudok rendesen aludni (ha elalszok délután, akkor kitolódik az esti alvásom pár órával és másnap még rosszabb).

1 hete
#4433
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4432
Hát, akkor nehéz megoldani. Nálunk is két szoba van, de szerencsére én laptopot használok, így azzal oda megyek ahova akarok. Ha a férjem is nézi a tévét, akkor én a hálóba szorulok, és ott nézem a tévét, és ott netezek.

1 hete
#4432
Bojtika
Nem, hisz egyrészt itt van meg minden hosszabbító, elosztó, asztal, világítás...Másrészt meg a gépről is dolgozom, ha érkezik munka.

Kicsi ez a ház, egy nagyobb utcai szobát és egy kicsit lakunk ketten. A kettő közt a vizesblokk. A főzőfülkében nincs is asztal, csak a pult.

1 hete
#4431
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4430
Sajnos ez így van. Az ügyeket nem nagyon lehet máskor intézni. Majd a fiaddal is kialakul a rend. A gépet nem lehet valami semlegesebb helyre tenni? Mert azért az fontos lenne, hogy ki tudjad magad pihenni. Mert akár az egészséged is megsinyli, ha nem tudsz eleget aludni.

1 hete
#4430
Bojtika
Napok óta nem alszom normálisan, mert úgy érzem, múlhatatlanul fontos felkelnem. Közben az idő nagy részében csak szédelgek. Már most abban az állapotban vagyok, ami egy fura átmenet az ébrenlét és az alvás között.
Edzeni már elég régen, csütörtökön edzettem utoljára.

A fiam miatt van, mert ő billent át a hajnalig gép előtt videózással. Itt a gép a szobámban, és nem tudok úgy aludni rendesen.
A napközbeni intézni valók miatt meg mégsem aludhatom át a napot.

1 hete
#4429
Potik4
reply to Bojtika's post #4426
Igen,egy nap pihenés biztosan jót tesz majd,és holnaptól talán újra neki tudsz állni.Ebben a melegben én is félbehagytam a tornát,mert nagyon nem esett jól.
Fáj is valamid,vagy csak úgy általánosan nem jó a közérzeted?Cicuka..?

1 hete
#4428
Bojtika
Megpróbálok pihenni, köszönöm!

1 hete
#4427
bmati
reply to Bojtika's post #4426
Igen, úgy nehezebb az edzés, ráadásul ez a fülledt meleg is rátesz. :/
Pihenj egy jó nagyot, aztán holnap újult erővel csinálj átmozgatást teljes testen, aztán az azutáni naptól mehet a bontott edzés.

1 hete
#4426
Bojtika
Nagyon nem jó a közérzetem, fáradt vagyok, mert napok óta nem alszom 5-6 óránál többet. Edzeni nem is merek, pedig de jó lenne!

1 hete
#4425
Hajny
Köszönöm a választ,így fogom csinálni,mert az én gépem nem mér súlyt.

1 hete
#4424
Potik4
reply to Hajny's post #4423
Ha géped adatait akarod felhasználni,írj annyi percet a bázison,hogy a gép által számolt kalória jöjjön ki.Nem tudom,a géped kalkulál e a súlyoddal,mert a bázis igen.Én emiatt a szobabiciklimen nem a kalóriát nézem,hanem az időt,aztán a bázis kiszámolja nekem.

1 hete
#4423
Hajny
Sziasztok!van egy lépcsőző gépem,ami mindent kiír.A sport bevitelénél hogyan vigyem fel az adatot?Ami a bázisban van az 1 óra alapján számol,az enyém kiírja mennyi kalóriát égettem el.

1 hete
#4422
Bojtika
Tornázás, közepes.

Vagy aerobik (így k-val), valamelyik fokozata,. ahogy érzed. Ez azért erősen függ az egyéni edzettségi foktól is.

1 hete
#4421
trkmz
Tatarekes videókat hogyan írjátok be a mozgáshoz?

1 hete
#4420
Zsuzsi05
reply to bmati's post #4412
Hát veszem észre,hogy ezt a lgenehezebb leadni..
Megpróbálok akkor jobban és intenzívebben rágyúrni,erősíteni.
Köszönöm!

1 hete
#4419
Zsuzsi05
reply to Bojtika's post #4409
Eddig még nem próbáltam Tatareket,de mostmár ki fogom próbálni azt is.

Remélem is,hogy lemegy a takarás,beleadok mindent,hogy igy legyen.

Megfogadom a tanácsokat, bmati is ellátott párral,remélem sikere viszem. :)

1 hete
#4417
csikil4ny
:)

1 hete
#4416
Bojtika
Ahogy fogysz, úgy tudod egyre jobban végrehajtani, ez azért van. :D

1 hete
#4415
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4409
Ez a Tatarek kemény: olyan izomlázam van a tegnapelőtt óta, hogy alig bírok ülni, állni, a tegnapi walkon is végig éreztem. Tetszik. :)

1 hete
#4414
Potik4
reply to bmati's post #4413
Értem,köszönöm.:)

1 hete
#4413
bmati
reply to Potik4's post #4406
Persze, jók azok is, illetve blenderen is vannak fent átmozgató videók toning néven.

1 hete
#4412
bmati
reply to Zsuzsi05's post #4407
Intenzív gyakorlatokat mindenhová. Olyan gyakorlatokat kell találni, amikből 2-4 sorozat tudsz csinálni 5-12 közötti maximális ismétléssel. Feszesebb hasra lábemelés kell, de attól nem lesz laposabb, sőt, amíg a zsír feletti van, még nagyobbnak fog tűnni. A hasi zsírt egyébként a legnehezebb leadni. Azt csak úgy lehet, ha minél több izmot minél intenzívebben mozgatsz meg és mindenhová edzel, megfelelő pihenőidővel és megfelelően étkezel mellette.
A walk nálam nem erősítés, hanem kardió edzés. Abból pedig heti 2-3 elég szokott lenni azokon a napokon, amikor az alsótestedet erősíted.

1 hete
#4411
Bojtika
Aludtam, most ébredtem.

Nagy a forróság, még a komondor is engedte bevizezni a fejét. Most a pumika jön.

Röhej, de éjszaka leszünk aktívabbak, amikor hűsebb van? :D
Délelőtt a postást meg kell várnom majd ébren.

1 hete
#4410
Potik4
reply to Bojtika's post #4391
Ki tudja,min mehetett keresztül,mielőtt hozzád került...De most már jó helyen van .D
Itt volt állatorvos,szuri,de úgy néz ki,már jobban van.
Te aludtál is,vagy tegnap óta fenn vagy?:D

1 hete
#4409
Bojtika
reply to Zsuzsi05's post #4407
Nincs helyi fogyás, ezt Tatarek is elmondja a 6. videó elején szépen.

Én azért szeretem Tatareket, mert elég jó ahhoz, hogy erősíteni tudjon, mégis elég könnyen követhető. Általában több 10 perceset kombinálok össze.

Ha körbe-körbe és mindenütt feszesedsz, akkor a hasad is feszes lesz idővel.
Eleinte csak a háj alatt, de majd lemegy a "takarás" is.

1 hete
#4408
Bojtika
reply to Kiseri's post #4397
Én is letöltöttem, de sokan nem tudják megnyitni a honlapot.

Én már régebb óta vagyok feliratkozva, de nem kaptam semmit. Pedig Tatarektől örömmel fogadnék némi tanácsot.

1 hete
#4407
Zsuzsi05
reply to bmati's post #4405
Rendben,megpróbálom megfogadni a tanácsokat, csak kissé nehézkes megoldanom.
pl:egy 50 perc walkot +még ráadás erősítést...Hátt...
A Kisfiammal nem könnyű megoldanom.
Nem akarok csont és bőrre fogyni:D csak egy kicsivel laposabb,feszesebb pocót.:) Persze az elszántságom a tetőfokán tombol.
És a hasi zsír megszabadulásától milyen spéci gyakorlatokat ajánlsz?

1 hete
#4406
Potik4
Bmati! Erősítő edzéseket a fitnessblenderről csinálok.Az átmozgató edzésekre mit javasolsz?Most kaptam Bojtikától tatarek videókat.Az jó?Vagy most butaságot mondtam..?

1 hete
#4405
bmati
reply to Zsuzsi05's post #4402
Én az B.A videókat elhagynám. Inkább fitnessblenderes erősítéseket csinálj.
A walknak csak akkor látom értelmét, ha ez a kardió edzésed, de ezt még ki kellene egészíteni erősítéssel alsótestre. Szóval valahogy így nézzen ki a dolog: egyik nap walk+blender alsótest erősítés, másnap felsőtest erősítés. Az alsótestes napokon a lábakon kívül a törzsedet is erősítsd (alsó hát+has).
A hasad csak akkor fog feszesedni, ha erősítesz rá, lemegy róla a zsír és megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztasz. Idő kell, míg a fogyás után a bőr visszahúzódik (ez a korral egyre inkább csökken és nagyrészt a genetikán múlik, hogy mennyire húzódik vissza, de a fenti 3 tényezővel lehet a leginkább befolyásolni ezt).
A hasi zsírtól a legnehezebb megszabadulni. Plusz az sem mindegy, hogy mennyire akarsz lefogyni, mert a nőknél alapból magasabb a zsigeri zsír, mint a férfiaknál. Ezt pedig csak testzsírszázalék-méréssel tudod megállapítani, hogy az mekkora:
http://shop.builder.hu/prg_fat7.htm4?sex=1

1 hete
#4404
bmati
reply to timeaolah's post #4400
Beírhatod, de valamilyen mozgásformát csinálj mellette, mert ez önmagában maximum masszírozásra jó, zsírt égetni vagy fogyni abszolút nem fogsz tőle.

1 hete
#4403
bmati
reply to sinnesro's post #4401
Én is azt használtam egészen addig, míg haverom nem szólt, hogy tőlem pendrive-on vírust kaphatott volna, ha nem nézi át. Én azóta használok Avast-ot. Az AVG semmit sem látott, az Avast-tal 18 trójait szedtem le. :P

1 hete
#4402
Zsuzsi05
Egy éve szültem,az edzésnek,mozgásnak köszönhetően szépen formásodom,de a hasam nem nagyon alakul. Löttyett,csúnya,nem feszesedik,laposodik.:(
Tornázom heti 2-3 alkalommal B.Alexandrára 1 órát(Vitalitás,Lendületben dvd-t állítólag ezek zsírégetők),Walkozom hetente 1-2 szer a 4mérföldet,plussz még van(ha nincs csak fél órám) 1-2 szer Fitnes Blenderből is teljes testes gyakorletsort csinálok.
Nem jók a mozgásformák?
Min változtassak,hogy a hasammal is tudjak valamit kezdeni?
Vagy még ezután fog az alakulni?

Szerintetek?
Előre is köszönöm Mindenkinek!:)

1 hete
#4401
sinnesro
reply to bmati's post #4399
AVG vírusirtóm van.És nem mostanában töltöttem le. Azóta sincs vírusom.

1 hete
#4400
timeaolah
sziasztok kaptam a férjemtől egy vibrációs
tréner készüléket 2* 10 percet csinálok akkor azt írhatom flabélos mozgáshoz?

1 hete
#4399
bmati
reply to sinnesro's post #4398
Azért, mert gyenge/nincs vírusirtód. Gyakorlatilag ezt jelzi nekem:
HTML:Iframe-ZG [Trj]
Értsd: trójai vírusos az oldal. Azt, hogy az üzemeltető ezt nem javítja, az már az ő dolga. Persze ettől a gyakorlatok biztosan jók, de én sem szívesen mászkálok fel olyan oldalakra, aminél figyelmeztet a vírusirtóm vagy egyenesen blokkolja... :P

1 hete
#4398
sinnesro
reply to Kiseri's post #4397
Hát ez az, én sem értem ezt az egészet.
Ráadásul egy szem hírlevél nem sok, annyi sem jött azóta sem:-)

1 hete
#4397
Kiseri
Lányok!
Én felmentem Tatarek honlapjára, és letöltöttem az összes videót kb 5 perc alatt.
Kitöltöd a hírlevél feliratkozást (http://www.tatarekrezso.hu/hirlevel.php) és már töltheted is!
http://tatarekrezso.hu/formabontok/index2.php

1 hete
#4396
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4395
Nem gondoltam volna! Az átlag magyar eltesped, és még csak minimális mozgásra sem lehet rávenni. Én nem azt mondom, hogy olimpiára kell készülni, vagy maratonra, de valamennyi mozgást be kellene építeni a hétköznapokba.

1 hete
#4395
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4394
A néni feje eleve másképp működik, mint a magyar átlag.

Rákerestem, de van több is hasonló! :D

1 hete
#4394
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4393
Az! De persze azért ehhez jó gének is kellenek, mert nem sokan tudnák ezt így végig csinálni. Meg persze akaraterő is jócskán!

1 hete
#4393
Bojtika
Évek óta csak úgy teszem ki a lábam több napra, ha a fiam itthon van velük. Akkor is csak két-három napra. Pumikám nem biztos, hogy eszik ilyenkor...És nagyon örül, ha hazaérek.
Még az a kicsi kis farkincája is (pumihoz illően nem egészen 20 centi) két helyen volt eltörve, cikkcakkban forrt össze. Hát mik történhettek vele?

Mit találtam ma egy másik portálon:
"A legidősebb női testepitő egy most 87 éves néni, aki ha jól tudom, 70 évesen kezdte el a testépitést. Van 3 gyereke, kirepültek a fészekbol és a néni azon kapta magát, hogy nehezére esik a takarítás és hogy nem bírja hazacipelni a bevásárlószatyrot sem. A bevásárlókocsival kellett mindig hazatolnia a cuccot de egy idő után ezt is nehéz volt tolni. Az orvos mozgást (és pici sulyzózast) tanácsolt neki.

Lement a gymbe, odament a legkigyúrtabb csávóhoz és azt mondta neki: úgy szeretnek edzeni mint te és mondd meg, hogy mit eszel, légyszi:)))

A többi már történelem!"

Ugye aranyos?

1 hete
#4392
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4391
Sajnos sokan dobják ki az állataikat, mert megunják, meg persze kötelezettség (pl:nyaralásnál teher nekik, mert nem tudják vinni). Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem próbálják meg elajándékozni? Nagyon dühös tudok lenni ezekre az emberekre!!!

1 hete
#4391
Bojtika
Biztosan. :D
Nagyon sokára engedett fel. Nem tudni az előéletét, a városban kóborolt.
Sokáig nem lehetett a fejéhez érni. Még morgott is. Tisztelettudóan, de határozottan morgott.
Ha krumplit pucoltam, koldulta a héját...azt ismerte. Majd a szívem szakadt meg.
Most már a tiszta krumpliból kér egy kicsit. És ő eszi meg az almám magházát vagy a reszelt alma csutkáját. Azt várja már. :D

1 hete
#4390
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4389
Nem süket, csak önfejű! Van ilyen.

1 hete
#4389
Bojtika
reply to Potik4's post #4387
Pumika átverte a menhelyeseket. A fogai alapján 5 évesnek mondták, de a mozgása három éves sem volt.

Egy éve volt már itt, amikor megoldódott a rejtély. Betonoztunk, kisebb felületen, és Pumika egy óvatlan pillanatban szedegetett a sóderből pár nagyobb kavicsot, és elkezdte rágni. Úgy tíz perc alatt további két évet öregedett, mire észrevettem, mit ügyködik. :D
Úgyhogy talán most lehet úgy 5-6 éves. :D
Mellette komondor van, az most töltötte a hármat.

Van neve is: Bodza.
De erre sem hallgat. Életemben az első kutya, amelyik nem jön, ha hívom, és nem feltétlenül reagál, ha szólok. De nem süket!

1 hete
#4388
Bojtika
No akkor jó. :D

1 hete
#4387
Potik4
reply to Bojtika's post #4384
Rafika fél éves ,és nagyon vicces,de egyben megható,amikor a 9 éves öreg Samunkkal játszanak.Tegnap délelőtt még jól volt,és konkrétan Samu a szájában tartotta a pici fejét,és még a játék hevében sem bántotta volna.Nagyon szeretjük őket,mi mindent úgy tervezünk,nyaralást,vendégséget,programokat,hogy velük is számolunk..
És a pumi mennyi idős?:)

1 hete
#4386
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4383
Igen, így kezdődik! És évszám is van benne.

1 hete
#4385
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4378
A többinél is kellett várakozzak, úgy látszik a rendszer nem bírja a terhelést. :)


És igen, már töltöm is! KÖSZÖNÖM!

1 hete
#4384
Bojtika
reply to Potik4's post #4382
Hát persze hogy családtagok!
Mennyi idős Rafika?

1 hete
#4383
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4380
Ha nem a szig-el kezdődő, akkor nem tudom!

1 hete
#4382
Potik4
reply to Bojtika's post #4375
Van egy magyar vizslánk,Samu,a picike pedig máltai selyemszőrű,Rafi..ő a beteg..Mi nagy állatbolondok vagyunk,lényegében családtagok.A kicsi most a férjem mellett piheg,és az én hatalmas emberem simogatja,duruzsol a 3 kilós pici fülébe..

1 hete
#4381
Potik4
reply to Gonoszka1's post #4373
Nem,sajnos ma még nem is ivott..de benn van velünk a hűvös szobában..és várjuk a dokit,mint a messiást.
Más..Amikor legutóbb bázisoltam,fogytam is szépen,1200-zal,aztán megállt,akkor lassan abba is hagytam,vissza is jöttek a kilók.Nem figyeltem a Bmr-emet,most már tudom,hogy ez volt az oka,alatta ettem .Most 1380 körül van a Bmr-em,és 1400 fölé állítottam be a keretem,de mozgással gyakran 1600at is megeszek..és fogyok!!!És most sokkal türelmesebb is vagyok,nem siettetem a dolgot,hanem élvezem.

1 hete
#4380
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4377
Csak a címedre szükségem lenne, mert anélkül nem tudok küldeni semmit. A korrektori emailekből tudod az emailemet, vagy most írjam le, hogy a címedet megírd?

1 hete
#4379
Bojtika
TatiNagy a neve!

1 hete
#4378
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4376
Hümm! Pedig úgy csináltam, mint a legutóbbi néhányat!

1 hete
#4377
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4374
Még nem tudom a lemez árát.
Felbélyegzett borítékokat ha küldesz vagy kettőt, plusz a saját címedre megcímzettet, szerintem az úgy oké lesz. Sokszor kellene boríték, de nincs itthon. :D Vagy nincs apróm bélyegre, a számlámon hiába van pénz, a faluban nincs ATM.

1 hete
#4376
csikil4ny
Bojtika valamiért a 60 percest még nem látom.

1 hete
#4375
Bojtika
reply to Potik4's post #4371
Milyen fajta?
Nekem a kis pumi futott bele mindenféle fül-nyavalyába, nem is gondolná az ember a kis félig álló füleiről.

Hogy szeretem én ezt a kis vacakot... :D Menhelyi árva pumika volt ám, Békéscsabán! Már három éve van velem, kölcsönös megbecsüléssel vagyunk egymás iránt.

1 hete
#4374
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4372
Nekem jó így is, csak a pénzt a borítékba küldjem akkor el? És a címedre akkor szükségem lenne. Ha most megírom az email címem az jó? És utána törlöm!

1 hete
#4373
Gonoszka1
reply to Potik4's post #4371
És inni legalább iszik? Mert ebben a nagy melegben az állatoknak is nagyon kell a folyadék.

1 hete
#4372
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4366
Gonoszka, ha veszek vagy tíz lemezt, még mindig nincs annyiba, mint egy olcsó pendrive. :D

Nekem az is jó, ha egy borítékban küldesz vagy két másik borítékot, és egyet a saját címedre megcímezve. A plusz borítékokat akkor felhasználom szükség esetén, és feladom a lemezt a címedre.
Nem érdemes ajánlottan meg elsőbbségivel küldeni, megérkezik az simán is. Vagy ha elvész, olcsóbbért vész el.
Nem pótolhatatlan az a lemez. :D

1 hete
#4371
Potik4
reply to Bojtika's post #4365
Most várjuk az orvost,egész éjjel fenn voltunk,a füle fáj,csak fekszik,nem eszik,nem eszik...Ma úgyis pihenőnapom van mozgásilag,holnap viszont tatarek napot tartok,Neked köszönhetően.

1 hete
#4370
csikil4ny
reply to sinnesro's post #4364
Igen, az öcsém is felhívta rá a figyelmem, hogy sokkal tartósabb, a jelenlegi tárolóeszközök közül a pendrive a legjobb, nekem is sürgősen be kell szerezzek egyet, mielőtt még néhány fontos dolgom elveszne.

1 hete
#4369
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4367
Pedig azt figyeltem meg, hogy amikor az orvosnál is vártam, voltak rajtam kivül még vagy 6-7-en, és mindegyik nyomogatot valamit. Vagy a laptopját, vagy a tabletjét, vagy ha mást nem a telefonját (persze okos telefonját).

1 hete
#4368
sinnesro
reply to Bojtika's post #4367
Hát csak annyira hordozni, mint egy CD-t:-)))

Én mindenhonnan netezek, függő vagyok:-)
És itthon is laptopról dolgozom, azt ágyban is lehet:-)

1 hete
#4367
Bojtika
reply to sinnesro's post #4364
Nem akarom hordozni. Én ebben maradi vagyok, a gépem is asztali gép. Mert ha úton vagyok, akkor utazom, és nem netezek.
Ha dolgozni vagy egyebet akarok, akkor ide tudok ülni az asztalomhoz, ahol a gép van.
Egy olyan kicsike bigyót meg el is kallítanék a kezem ügyéből. :D Aztán keresném, és megütne miatta a guta. :D

1 hete
#4366
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4359
Nem tudom, hogy mennyi az utánvét költsége, de akkor biztosabban kapom meg a lemezt. De ahogy olvasom a pendrive is szóba került.

1 hete
#4365
Bojtika
Mi baja a kutynak?
Szívesen, most már a 60 perces is ott van. De a kutya most fontosabb!

1 hete
#4364
sinnesro
reply to Bojtika's post #4361
A pendrive kisebb, és jobban hordozható:-)
A CD-DVD nem olyan tartós.
Én most vettem egy külső merevlemezt, mert már akkora mennyiségű képem-videóm van (unokák leginkább, de utazós is). Mondjuk ez már tényleg csak a mentés kedvéért.

1 hete
#4363
Potik4
Jaj,Bojtika,csak most néztem az e-mailjeimet../A kutyusunk beteg,tegnap óta vele vagyunk elfoglalva.../ Nagyon,nagyon köszönöm Neked..:)

1 hete
#4362
Bojtika
Úgy értem, a fiam pendrive-on tárolt sok mindent, aztán valahol vírust kapott a kütyü, és minden elveszett.
Másik alkalommal meg elhagyta.
Egy lemez azért stabilabb dolog (DVD-re gondolok).

1 hete
#4361
Bojtika
Ez is jó ötlet, de miért ne lemezre? :D

1 hete
#4360
sinnesro
reply to Bojtika's post #4359
Bojtika, inkább pendrive-ra írd ki a dolgaidat.

1 hete
#4359
Bojtika
Nem jó ötlet, mert az utánvét költsége nagyon nagy.

Majd kitaláljuk, még nem vettem lemezt. Az azért kell hozzá. :D
Mindenképpen vennék amúgy is, mert a saját vackaim nagy részét is lemezre tudom menteni, így sok hely felszabadulna a gépemen. Külön jó, hogy ha bármi történik a géppel, megmaradnak a lemezen levő dolgaim.

1 hete
#4358
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4356
Komolyan megtennéd? Akkor ha utánvétel adod fel, akkor a postásnak kifizetem a költségeidet, így hamar megkapod.

Ti legalább valamiről beszéltek, tehát valamennyire csak tudjátok, de én -és ez nem vicc- mintha kinaiul társalognátok!

1 hete
#4356
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4355
Az igazság az, hogy én se nagyon értem. :D
De Neked, Gonoszka, lemezre írom és elpostázom!

1 hete
#4355
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4354
Egy szót sem értek abból amit beszéltek! Csak annyit értek, hogy töltöd le a Tatarek videókat. De aztán mély hatalmas sötét szakadék!

1 hete
#4354
Bojtika
Megy a 60 perces! :D

1 hete
#4353
csikil4ny
Köszönöm nagyon szépen, megvan a 10. is! :) Nagyon, de nagyon sokkal tartozom én már Neked!

Hű, az nem jó, pihenj!

1 hete
#4352
Bojtika
No akkor jó, duplán kapod... :D

Már a 8. töltődik!
Utána iszom egy kávét és lefekszem aludni, megfordult velem a nap megint.
Igaz, most a fiam az oka, itt felejti magát a gépemnél hajnalig, és én olyankor mégsem úgy alszom, mint máskor. Most meg le sem feküdtem még.

1 hete
#4351
csikil4ny
Igen, googlis fiók csak a rendes nevemmel van, aztán szépen belekeveredett az is a dologba.

1 hete
#4350
Bojtika
Mit is akarok kérdezni: két különböző yahoo-címmel vagy? Mert a keresztnév egyezik... :D

1 hete
#4349
csikil4ny
Sajnos nem tudom, nem nagyon szoktam használni azt a fiókot, egyszer valamire kellett, beregisztráltam s azzal annyi, de most jól jött!

1 hete
#4348
Bojtika
No és én hogyan szólhatok bele, hogy mit hova tesz? :D

Még azt a hármat meg az egy órásat nem töltöttem fel.

1 hete
#4347
csikil4ny
megvan a 4.-es :) (a picasa webalbumhoz tette :)

Ami még nincs meg: 7-10.

1 hete
#4346
Bojtika
Ott csak a feltöltés lehetőségét találom.
Neked már nemtudom hanyadjára megy a 4., mert nem mindig sikerül, azaz nem látom, hogy kapod. Most előre megadtam a címedet.

1 hete
#4345
csikil4ny
a videóknál nincsenek?

1 hete
#4344
Bojtika
kapod a 4.-et!

Hogyan tudom megtartani, amiket eddig feltöltöttem? Hova lettek?

1 hete
#4343
csikil4ny
Jó reggelt! Az 1. és az 5. felkerült az oldaladra mint bejegyzés, onnan simán le lehet tölteni. A többi nem látszik, a 4.-et sehol nem látom. :( A jó hír, hogy az első öt a 4-esen kívül már a számítógépemen. :)

1 hete
#4342
Bojtika
Jó, de elvileg már a 4. és az 5. is fent van.

Szeretném az összeset egy albumban látni, és csak a linket kellene megadnom, hogy más is láthassa.

De kezdek már rájönni...

Ugye.-ugye, épp valamelyik nap szidtam a googlét, hogy mennyire utálom, most meg muszáj vagyok használni, hogy megoszthassam Tatareket! :D

Onnan fel lehetne tennem a youtube-re, de nem merem. Félek, hogy Rezsi megkerget! :D

2 hete
#4341
bmati
reply to Bojtika's post #4339
Próbáld meg feltenni a data.hu-ra egyesével. Ott kell lennie letöltő linknek is miután feltöltött és egy törlő linknek is.

2 hete
#4340
csikil4ny
Épp most írtam, hogy a 3-as is sikerült, kezdünk belejönni!

2 hete
#4339
Bojtika
Én meg belefáradtam.
Nem tudom, hogy ha feltöltök több videót guglira, az hova kerül. Mert soha többet nem találom.

Egyet sikerült a profil-oldalamra tölteni, de azt nem tudom becsukni, folyamatosan mozog.
Nem tudom, hogy aki kéri, annak milyen linket adjak meg!

2 hete
#4338
csikil4ny
Közben megcsináltam a 4-es walkot, mert a lelkiismeretem ezt diktálta.

2 hete
#4337
Bojtika
Illetve nem találom, hogyan tudok saját videó-tárat létrehozni!

2 hete
#4336
Bojtika
Amíg feltölt, addig blokkolva van a mailem.

2 hete
#4335
csikil4ny
Súgtam. :)

2 hete
#4334
Bojtika
Feltöltöm a guglira az összes Tatareket, és megosztom, mint videómat!!

Majd súgjatok, hogyan is kell, egyelőre töltöm oda egyiket a másik után.
Ha jól tudom, linket kell adjak hozzá, vagy hogy is megy.

2 hete
#4333
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4325
szia, most jöttem meg, írtam mailt.

2 hete
#4332
Bojtika
reply to GAtesz's post #4329
Megleptél! Itt ülök a dinnye romjain, a kellemesen száraz házikóban... :D (és nem értem azokat, akik vízbe mennek önként)

Gratula! Szép munka! :D

2 hete
#4331
bmati
reply to GAtesz's post #4329
Keresztbe vagy hosszába, csak mert nagyon nem mindegy? :D
Amúgy gratulálok! :)

2 hete
#4330
Gonoszka1
reply to GAtesz's post #4329
Szép teljesitmény!

2 hete
#4329
GAtesz
Ma átúsztam a Balatont! 2:20 perc alatt.

2 hete
#4328
Bojtika
Köszi, megnyugtattál.
Tegnap a toldacuccot-tal már majdnem átment 4 videó, és akkor szakadt meg a kapcsoltat.
Majd egyenként kell küldözgetnem, hát mit mondjak...majd csak átér.

2 hete
#4327
bmati
reply to Bojtika's post #4326
Létezik, hogy akkora. Ha még lejjebb veszed a felbontását, illetve a hangsáv minőségén csökkentesz, akkor már előfordulhat, hogy élvezhetetlen lesz. Egy próbát tehetsz vele, de lehet nem lesz jó eredménye. :/

2 hete
#4326
Bojtika
...és nem gyorsabb, mert még próbaképpen gmailes címre is a google-drive vagy a toldacuccot kellene.

Nem létezik, hogy egy 10 perces videó ekkora legyen! Mit tehetnék még?

2 hete
#4325
Bojtika
Az a helyzet, hogy Potik4 freemalijére még konvertálva sem tudom küldeni, csak rendkívül hosszas folyamattal.
Komvertáltam az összeset, egy-egy 10 perces olyan 40-50 MB, és a 60 perces is ekkora kb. És a szentnek se akar belátható időn belül átmenni. Hajnalban sikerült azt az egyet küldeni.

Most megpróbálom a yahoo-ra, remémel gyorsabb lesz!

2 hete
#4324
csikil4ny
csikil4ny@yahoo.com Köszi szépen!

2 hete
#4323
Bojtika
Rendben! Már megy a harmadik, szépen.

Remélem, Rezsi nem csap érte pofon.

Aki kéri, ezután fogom tudni küldeni.

2 hete
#4322
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4321
Drukkolok, hogy sikerüljön! (Aztán meg sorba állok! :) )

2 hete
#4321
Bojtika
TALÁLTAM konvertálót, de most elmegyek, majd este jövök és vadul konvertálok és küldöm.

2 hete
#4320
bmati
reply to Bojtika's post #4318
Át lehet konvertálni, ha van konvertálód. :D
Mp4-ben kevesebbet foglalna, de ha megfelelően van konvertálva, akkor avi-ban is maradhat, csak akkor a hangsáv bitsűrűségét kell lecsökkenteni, illetve a videófelbontást kell lejjebb venni, emiatt jelentősen csökken a mérete. :P

2 hete
#4319
Potik4
reply to Bojtika's post #4318
Én sajnos ebben nem tudok érdemlegesen hozzászólni :D De köszi a próbálkozást!

2 hete
#4318
Bojtika
Próbálom. Nagy terjedelmű, ezért a Google Drive ajánlkozott.

Tanácsot kérek. valaki!!!! :D lehet ezt konvertálni? avi file-t más videóra?

2 hete
#4317
Potik4
reply to Bojtika's post #4316
Ha elküldenéd,az nagyon jó lenne.A címem pohomagdi@freemail.hu

2 hete
#4316
Bojtika
Én még nem találtam meg másutt.
Nekem anno sikerült, és letöltöttem a gépemre. Ha tudod, hogyan küldhetem el, akkor mailben elküldöm. .avi kiterjesztésű, és már a letöltés is nagyon lassú volt!

2 hete
#4315
Potik4
Bojtika! Ma rákerestem tatarekre,a honlapján meg is találtam mindent,de nem nyílnak meg a videók,illetve állandóan figyelmeztet,hogy a vírusirtóm blokkolt egy ártalmas fájlt.Esetleg valahol máshol is megtalálom ezeket?

2 hete
#4314
Potik4
reply to bmati's post #4313
Köszönöm :)67 kg vagyok,akkor a 238-316 határon belül beírok 250et,ezzel talán nem becsülöm túl a dolgot..

2 hete
#4313
bmati
reply to Potik4's post #4302
Ha több vagy, mint 70 kg, akkor a felső határhoz közelebbit írd be, ha az alatt vagy, akkor inkább az alsó felét. Mindegy milyen sportnak írod be, a lényeg, hogy az égetett kalória stimmeljen a kis csíkkal. :)

2 hete
#4312
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4310
Már én se állok ki, de van ahol még mindig a könnyítettet csinálom. Ezt a plusz 7kg-ot még nem igazán bírom el. :) Vagy ha úgy vesszük akár még több is, hisz akkor se leszek vékony ha elérem a célom.

2 hete
#4311
Potik4
reply to Bojtika's post #4309
Oké,köszönöm,akkor neki is kezdek,hogy ne csak fejben futtassam a mai mozgásomat ..D

2 hete
#4310
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4307
És nem álltam ki a fekvőknél, nagyon figyeltem. Nem mélyen, de végig csináltam!
Ezután így fogom, nem állok ki ha szétszakadok se.

2 hete
#4309
Bojtika
Igazából csak saccolok, mert a felső érték nyilván férfiakra vonatkozik, nagyobb testtömegre. Az elsőnél talán 270, a másodiknál 290 lehet reális ??? (Persze a megadott időre, nem órára számolva.)

2 hete
#4308
Potik4
reply to Bojtika's post #4306
Köszi.:) Két 27 perceset néztem ki magamnak.Az egyikhez 164-304,a másikhoz 238-316 kalóriaégetést írnak,tehát valószínűleg azért a második intenzívebb.Ha nem a bázisos tornát írom be,akkor vajon hogy számoljam ki,hogy az én esetemben a határon belül mennyit égetek én?

2 hete
#4307
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4305
Látni lát, s mivel utánzással tanul így tudja, hogy ha lent vagyok fel kell állni, ha meg fent akkor lefele kell menni. :)

Ennnnyiiiiiiiiiiiit? Hűha, Te aztán nem lacapacázol.

2 hete
#4306
Bojtika
reply to Potik4's post #4302
Ha beírod közepes tornaként, az is jó.
Azért ők elég pontosan bemérik a határokat, pulzusmérővel, veheted a megadott kalóriát alapul nyugodtan!

2 hete
#4305
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4301
De 22 hónaposan már tudja, hogy felfelé vagy lefelé kell-e mozogni???? Edző lesz ez a gyermek! :D

Ma az én 24 évesemmel vigyorogtunk, mert amíg ő tegnap edzésen volt, én is elvégeztem itthon az enyémet (Tatarek 1.,4., 5., 7.) és mindketten kissé kimérten mozgunk. :D

Mit kaptam ma mailben: 15 perc HIIT-et!!!

https://www.youtube.com/watch?v=CamSXRh01EI&feature=em-subs_digest

2 hete
#4304
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4303
El tudom képzelni! Látom lelki szemeim előtt!

2 hete
#4303
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #4301
Tudom, de olyan vicces volt. :D

2 hete
#4302
Potik4
A fitness blenderről egy 20 perces alsó testet,törzset megmozgató 3-as nehézségű edzést beírhatom közepesen végzett tornaként?Igaz,hogy van ott egykalóriaégetést jelző alsó-felső értékhatár,de ugyanazzal az erősséggel,ugyanannyi ideig tartó edzésekre más-más,és nem nagyon tudom eldönteni,mit írjak be.

2 hete
#4301
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4299
Azt nem gondolnám, mert 22 hónaposan még ezt így nem méri fel. Csak azt látja, hogy kegyetlenül próbálkozol valamivel, és mivel már most egy segítőkész kis angyalka, ezért úgy gondolja, hogy segít a mamának, hogy ne kelljen már annyira nyögnie, jajongania.

2 hete
#4299
csikil4ny
Vagy annyira bénán csináltam, hogy úgy gondolta elkel némi segítség. :D

2 hete
#4298
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4297
De aranyos, és segítőkész! Egy kis tünemény, hogy segít a mamáján!

2 hete
#4297
csikil4ny
A mai edzésem röhögésbe torkollt. A második Tatareket csináltam (a 9-est), a kitörések közben ami már nagyon fájt belejajgattam, erre a kicsim leszállt az ágyból a hátamhoz állt s a végén levő guggolásoknál húzta a nadrágomat felfele, mikor meg lefelé mentem akkor le, hogy segítsen. :D Most meg ő végzi a kitöréseket, az ő 22 hónapos módján. :D

2 hete
#4296
trkmz
reply to Bojtika's post #4292
Erőteljesebb egyelőre még nekem sem megy. Még nagyon az elején vagyok, de majd eljön annak az ideje is. És már ez is több, mint amit eddig csináltam. Így pedig, hogy Ő is ott volt mellettem, nem adhattam fel a felénél. Ha neki megy, akkor nekem is :D
A keretemet tartom, mozgás elkezdve, remélem, hamarosan eredménye is lesz...

2 hete
#4295
ZsuzsiG607
Rendben, megcsinálom. Igen tudok nem akarom reklámozni, de elég kemény edzéseket nyomok, mellette járok biciklizni, mikor tudok úszni és futni is.

2 hete
#4294
Bojtika
reply to ZsuzsiG607's post #4293
Zsuzsi, emeld a kereted a BMR fölé! Úgy 200-zal.
Amit sportolsz, annak nagy részét is el kell enni.

Tudsz (otthon és ingyen) edzeni? Segítsünk edzés-linkekkel?

2 hete
#4293
ZsuzsiG607
Sziasztok! Körülbelül egy hete regisztráltam az oldalon és nagyon hasznosnak tartom. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az oldal üzemeltetőinek, akik sok hasznos tanáccsal látják el a tagokat. Egy hét alatt kb. 1 kilótól sikerült is megszabadulnom a segítségetekkel, és továbbra is eltökélt szándékom használni az oldalt. Jelenleg 61 kiló vagyok és 55 körül szeretnék majd megállni. Most kicsit stagnál a súlyom, de sportolok minden nap és becsületesen betartom a kalória keretemet. Az én BMR-em 1400 körül van, először 1190-et állítottam be keretnek, aztán most feljebb vittem 1300 fölé mert olvastam hogy ezt ajánlottátok. Továbbra is figyelemmel fogom kísérni a topicokat, hogy minél több hasznos tanácsot begyűjthessek. Mindenkinek sok sikert kívánok a célja eléréséhez. Zsuzsi voltam :)

2 hete
#4292
Bojtika
Már az, hogy odaállt, remek. Biztosan csak zavarában poénkodott, majd ha együtt megcsináltok egy erőteljesebbet, nem fog vigyorogni! :D

2 hete
#4291
trkmz
A mai nap sikerélménye: sikerült a páromat rávennem, hogy velem együtt tornázzon. Igaz, néha csak "lötyögött" mellettem poénkodott, de így azért sokkal szórakoztatóbb volt :D

2 hete
#4290
Bojtika
Ma itt is zivatar volt, de enélkül ma is nagyon meleg lenne.

2 hete
#4289
csikil4ny
Egyelőre álom számomra a fehérje. :(

Meleg? Ma nálunk őszies idő volt, pedig a strandra szerettünk volna menni. :(

2 hete
#4288
Bojtika
Első a vitamin, utána a karnitin.
Nekem lassan mindkettő esedékes lesz, mert egyszerre vettem a múltkor is. Sőt még a fehérjét is tervezem. Anélkül már most nem akarok meglenni, mert sose megy le a derekamról a zsír.
Holnap tervezem a városba az utat. Muszáj leszek megvenni most mindent, mert a fiam utána nyaralni megy, és a melegben (de kiszámíthatatlan időjárásban sem) nem hagyhatom a komondort megkötve több órára.

2 hete
#4287
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4265
Hihi, de vicces, ma én is megnéztem a DM-ben, nem akartam venni csak szépen elolvastam a címkéjét. :) Jövő hónapban már megveszem a multivitamint még mielőtt mindenből kifogyna a szervezetem. (Sürgős is mivel aztán vissza kell menjek kontrollra).

2 hete
#4286
Bojtika
Még a kislányod is beállhat melléd. :D Egy kis 10 éveske még hadd nevelődjön rá.

2 hete
#4285
Gonoszka1
reply to Brigimokus's post #4284
Csak a megfelelő kalóriakeretet állítsál be (BMR felett kicsivel), és sok folyadék! Ez az alap. És erre jön a mozgás, aminek Bojtika a mestere, így van egy nagy halom otthon végezhető linkje is!

2 hete
#4284
Brigimokus
reply to Bojtika's post #4283
köszönöm :)

2 hete
#4283
Bojtika
Brigi, majd segítünk! Csak szólj, ha elakadsz vagy ha rossz passzban vagy!

Lám-lám...lehet drága valami, attól még tényleg csak a jó öreg izomláz marad az igazi.... :D

2 hete
#4282
Brigimokus
reply to Aranyos's post #4281
hát lehet hogy a hízás ellenére annyi feles kilo a hasamra nem jött fel viszont a derekamra és a lábamra csipőmre hiztam utána... kavitáció után 2 évre hiztam 10 kilot.. és ezek a kilok arányosan oszlanak el.. azért vagyok itt a bázison hogy leadjak 25 kilot.. 165 cm vagyok és 89 kilorol indultam 3 hete....most 86...
ez a módszer működik föleg ha az agyban eldölt hogy na most lefogyok....
2000 -ben amikor megszületett a kisfiam ugyan ennyi kilo voltam és ezzel a módszerrel mármint a figyelmes evéssel 6 hónap alatt 57re fogytam és tartottam jó sokáig.. aztán 2004ben megszületett a kislányom és szülés után 3 hónappal 60 kilo voltam.. aztán 2010-ben elváltam és lelkiekben nem voltam valami stabil és fél év alatt 10 kilot aztán utána folyamatosan még jó sok kilot hiztam egész mostnáig..nem akartam ezt elfogadni igy mindennel próbálkoztam kavitácio zsirfagyasztás stb.. de igazán nem sok sikerrel vagy legalábbis rövid ideig tartó sikerrel.. most szeretném megtalálni magam agyban már meg van a fogyás és remélem januárra a születésnapomra már sokkal csinosabb leszek... :) és jó olvasni a többieket..nagyon sok energiát ad ez nekem.. :D Köszi neked és mindenkinek aki itt van

2 hete
#4281
Aranyos
Köszönöm a kiadós érdemi beszámolót kedves Brigimókus.
Azt mondják összetöri a zsírsejtet és az többé nem jön vissza, neked a hasad mit csinált.
A popsidon biztos nem volt annyi zsírsejt :D

2 hete
#4280
Brigimokus
reply to Aranyos's post #4227
Kedves Aranyos,
Persze a neten sok infot találni a kavitációról (ultrahangos zsírbontás)..szóval inkább saját tapasztalatról beszélnék.. 3szor próbáltam ki ezt a dolgot..reménykedve hogy vissza nyerem régi énemet aki ott lakik legbelül csak "nagyon el van fedve",, Az első tapasztalatomat a szt. István körúton szereztem. Nagyon sokat érdemes kavitáció elött inni..aztán ott rám kentek egy oliva beauty hot gél nevezetű zselét ami éget mint a nyavaja és 20 percig mozgatta azt az ultrahang fejet a hasamon. a gép síkitó hangot ad ki.. amúgy semmi különös érzés nincs..én simán el is szundítottam... 6 alkalommal mentem de hozzá teszem abban az időszakban heti 5ször mentem edzőterembe és utána 40 percet infraszaunába+ diétáztam is kb 1400 kcal ettem és kb 1,5 hónap alatt 8 cm ment le a hasamról.. és ez boldoggá tett..hogy kavitáció volt e vagy ez az összes együtt nem tudom de olcsón kuponosan vettem kb 10 000 ft volt a 6 alkalom.. majd később egy másik helyen volt kupon gondoltam a popsimra combomra is ráférne egy hasonló csinosodás szóval megvettem.. Lejártam. eredmény egy nagy 0!! totál pénzkidobás... aztán később az oktogonnál volt kupon. megvettem. elmentem.. eredmény nem sok..mondjuk semmi...a gépek is talán mások voltak.. úgy gondoltam, hogy na akkor majd zsírfagyasztás... ok olcsó kupon ..próba ..eredmény 0!!!! szóval most már csak nevetek pár évvel ezelötti énemen.. nem dőlőkbe többet ilyeneknek.. egy tuti.. kevés kaja..némi mozgás... némi vitamin.. sok türelem és a kilók garantáltan le fognak menni.. egy dolog ami nekem mindig elősegíti a fogyásom..vagy ha megtorpanna akkor tovább lendíti és ez az infra szauna...bár biztos mindenki szervezete másra reagál jobban... hát talán ennyi igy dióhéjban...

2 hete
#4279
Bojtika
Az említett L-karnitin készítményben magnéziumoxid formájában van 150 mg magnézium.

2 hete
#4278
neonlicht
A magnézium felszívódása macerás. Összetett készítményekben nemigen hasznosul, ha kalcium is van benne, mivel az akadályozza főleg. A b6 viszont segíti. Ha nincsen cinkhiány, akkor tesztoszteron emelő hatása is van, ezért fordulhat elő súlynövekedés. Ami ebben a formában nem hátrányos.

2 hete
#4277
Bojtika
Nem tudom, de van, aki azt írja, hogy a tünetei nem mérséklődtek.
A magnézium ebben laktát formában van, ezt írja egy láthatóan hozzáértő valaki a gyakori kérdések-ben:


"Magne b6: A készítmény hatóanyaga: a magnézium (470 mg magnézium-laktát-dihidrát formájában, ami 48 mg elemi magnéziumnak felel meg) és a B6-vitamin (5 mg piridoxin-hidroklorid formájában)
Béres:
1,60 mg piridoxin (1,9448 mg piridoxin-hidroklorid formájában),
250 mg magnézium (352,92 mg nehéz magnézium-oxid, 463,93 mg magnézium-citrát formájában) filmtablettánként.

Tehát a Magne B6-ban 48 mg van, a Béresben 250 mg. Nem teljesen ugyanazok a hatóanyagok. Az elején én is MagneB6-ot vettem de a Béres gazdaságosabb, így arra váltottam. A Béresből 1-et lehet egy nap bevenni, a Magne B6-ból 6-ot, így nagyjából ugyanannyira jön ki a napi alkalmazható adag (250-288)."

2 hete
#4276
bmati
reply to Bojtika's post #4275
A magne+b6 az egy jó kombináció. A b6 segíti a magnézium beépülését. Azt is mondják rá, hogy kicsit növeli az étvágyat, ezt szokták ráfogni arra, hogy híznak. Szerintem nincs számottevő hatása ilyen téren.

2 hete
#4275
Bojtika
Aranyos! Megint szép csendben elmélázom azon, hogy ezt itt tudtad meg, és az orvos még a magnéziumhiányt sem említette.
Sokat a magnebéhatot szedik, és még nem jöttem rá az okára, de az valami miatt nem jó. Vagy nincs változás, vagy híznak.
Az L-karnitin elvileg nem lenne kötelező, legalábbis fiatal korban nem, de idősebb korban eleve kisebb a kalóriaigény, mi meg pláne kevesebbet eszünk, így nem termelődik elég.
Az orvos nem említette, itt olvastam róla először, és alaposan utánanézve vettem csak. De amikor az orvosnak mondtam, hogy szedem, akkor nagyon megörült.
Az nem tetszett neki, hogy a keringésjavítóját nem szedem, de az már az ő baja.
Ott van a papírjában, hogy gyengeségérzést okoz, de szerintem gyakoribb ez a mellékhatás, mint a bevallott arány. És kétszer annyiba kerül, mint a karnitin.

Végül pedig: valószínűleg a magnéziummal együtt jobban felszívódik mindkettő esetleg.

2 hete
#4274
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #4272
Ne mérjed magadat mindennap. És súlyingadozás mindig van, így ezért nem kell elkeseredni. Csak a rendes kalóriakeretet leenni, és hetente egyszer mérni magadat.

2 hete
#4273
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #4271
Igen, de én Bojtikát arra kértem, hogy a listát nézze meg amit küldtek neki, hogy abban az üzletükben van-e. Csak a bolt számát nem tudom. Azt tudom, hogy személyesen nem tudtál velük beszélni. Mindegy reggel megnézem, és szerintem fogok kapni, mert eddig is mindig volt.

2 hete
#4272
Aranyos
A súlyom meg megy felfelé már 93,80 hétfőn a nagy hasi probl után 93 volt

2 hete
#4271
Aranyos
reply to Gonoszka1's post #4268
Nem nem mondták, mert beszélni senkivel sem tudtam, nem vették fel a telefont.

A rendszer adta ki azt, hogy nincs a DM-ben!

Közben a pult tele volt, más márkájúval is és lényegesen kevesebbért, mint amit az "Árgép" kihozott!

2 kapszula bevétele után sokkal jobb az testi közérzetem. :D
Meg tegnap benyakaltam azt az 1/3 fiola L-karnitint

2 hete
#4270
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4269
Arra nem lesz idő, hogy oda is elmenjünk, csak a piacira megyünk, mert Anyu az Öcsémékkel aztán utazik el, azaz indulnak, de az Öcsémék egyik autójával, így hozzájuk van kötve. És csak beszaladunk együtt a piacra, mert még utolsó beszerzéseket megejti, és én is veszek 1-2 dolgot, aztán már megy is. Még jó, hogy már 7-kor nyítnak. Ha nem kapok, akkor pedig majd a férjemmel elmegyek valamelyik nap.

2 hete
#4269
Bojtika
Hát az az, hogy azt mondták, nincs.:D Ha úgyis arra jársz, benézel és kész. Eddig még én is mindig kaptam!
Az Örs vezér téri Pólusban vagy miben is van.

2 hete
#4268
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4267
Nem tudom, csak a címét. Esetleg telefonszámot. De mindegy, mert holnap úgyis arra járok, és bemegyek. Sokat nem vesztek vele. És látod a Duna Plázában is volt, pedig azt mondták, hogy nincs.

Itt zuhog az eső és dörög! Nyári zápor, még jó, hogy nem a nyakunkba!

2 hete
#4267
Bojtika
Nem tudod véletlenül, mi annak a boltnak a száma? Mert aszerint van a felsorolás, két sűrűn nyomtatott oldalon. Próbáltam megkeresni, de nem látom. Irányítószám az a 114 valami?

2 hete
#4266
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4265
A Bosnyák térről is írtak valami készletet? Csak mert elvileg (és gyakorlatban is), holnap nekem is kellene vennem.

2 hete
#4265
Bojtika
Megérkezett a válasz!!!

"Köszönjük megtisztelő érdekelődését termékünk iránt.

Megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni:

A DAS gesunde PLUS L-karnitin kapszula állandó termékünk, sajnos a Duna Plaza-ban található üzletünkben a termékből jelenleg átmeneti készlethiány van, a hétfői napon érkezik meg a kapszula az üzletbe.

Csatoltan küldöm Önnek a többi üzletünkben található készleteket. Érdemes a vásárlás előtt a bolttal felvenni a kapcsolatot, hiszen a készletek folyamatosan változhatnak.
Reméljük, válaszunkkal segítségére voltunk és továbbra is kedves Vásárlóink között üdvözölhetjük Önt."

Ehhez képest mégis sikerült venni tegnap...:D

2 hete
#4264
Bojtika
Majd kitapasztalod, hogyan hat Rád. :D

2 hete
#4263
Aranyos
reply to Bojtika's post #4262
Holnap után, és ha Ő a NAGYFŐNÖK akkor nem Ő ért egyet, hanem fordítva én értek egyet Vele :)
Lehet, hogy a karnitin tart ébren?
Kipattant a szemem, pedig jó az alvókám.
:D

2 hete
#4262
Bojtika
No akkor a Nagyfőnök is egyetért, és holnap mehetsz Debrecenbe.
(Azt hiszem, él ott Bázislakó.)

2 hete
#4261
Aranyos
BMati nagy lökést adott, mert a karomban és a kézfejemben fura görcsös reakciók jelentkeztek, meg a szívem is időnként kalimpált különösebb ok nélkül.
Szóval fohászkodtam ls kértem a FŐNÖKÖT, aztán usgyi elinaltam.
Most még megmostam a hajam, mert holnap is sűrű nap lesz, holnap után irány Surány, ja nem Debrecen.
5 napig nem igen jelentkezem, ha csak tabletről nem sikerül.

2 hete
#4260
Bojtika
Biztosan nem. Azt nem írtad, hogy az milyen mennyiségű hatóanyagában, de sok nem lehet.
A fiatalabbak edzés előtt fél-egy órával veszik be, én reggel, és ha tudom, hogy nagyobb strapám lesz, akkor előtte még egyet. :D
A felesleget kipisiljük, szóval igyekszem, hogy ne pisiljek drágát, magyarul felhasználódjon, amit bevettem. :D

2 hete
#4259
Aranyos
reply to Bojtika's post #4258
Köszönöm az infot és a segítést.
A mai adagot be is vettem, gondolom a folyékony L-karnitinnal nem vész össze.

2 hete
#4258
Bojtika
reply to Aranyos's post #4257
Nahát! Így elszántad magad, és még volt is!!! :D

2 hete
#4257
Aranyos
Elmentem a Duna Plázába és megvettem 1199- Ft ért

2 hete
#4256
bmati
reply to Aranyos's post #4236
Nekem arra kell, hogy pl.: a vádlimat vádliemelés közben ne húzza össze a görcs, mert időnként hajlamos rá. :/
Emellett segíti az idegrendszer munkáját, nem leszel annyira kimerült, jobban viseled a stresszhelyzeteket és edzésnél sem kell aggódni az izomgörcsök miatt. :)

2 hete
#4255
Bojtika
Várjuk meg a biztonság kedvéért, míg válaszolnak.
Vagy délelőtt próbáld meg hívni őket holnap.

2 hete
#4254
Aranyos
Bojtika most telefonáltam, 4x járt le a csengés, senki nem vette fel, a Duna Plázába mikor megnéztem az üzleteket, akkor szintén ott sem vette fel senki. :(

2 hete
#4253
Bojtika
Telefonálni legalább elindulás előtt mindenképpen kellene.

2 hete
#4252
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #4250
Pedig 18 óráig vannak, így elvileg lenniük kellene. Próbáld újra, hátha egyszercsak felveszik. Mondjuk 18 óra után már nincsenek.

2 hete
#4251
Gonoszka1
450-1687 a Duna plázában a DM telefonszáma. Megpróbálhatos felhívni ezt is, hátha van nekik.

2 hete
#4250
Aranyos
Ők sem veszik fel, a Duna Plázást is 4xteljes hosszra csengettem, ezeket is mos. :(

2 hete
#4249
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #4248
Ahol az újságos és a könyves is van, csak kivül. Tehát ha busszal, vagy villamossal jösz, akkor nem kell lekanyrodnod a piac egyik oldalára sem, hanem ahol a buszok is állnak azon a felén van.
273-1495 a telefonszámuk. Még most gyorsan felhívhatod őket, mert 18 óráig vannak.

2 hete
#4248
Aranyos
Árpád hídnál lakom elég sokat kell oda buszozni, de lehet, hogy elmegyek reggel, csak biztosra menjek.
Melyik részén van a térnek, nem emlékszem rá, hogy ott láttam DM-et

2 hete
#4247
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #4246
A Bosnyákon ha jól emlékszem, akkor 7 órakkor.

1147 Bp. Csömöri út 9-11 a pontos cím.

2 hete
#4246
Aranyos
Reggel hánykor nyitnak, esetleg nem tudod?

2 hete
#4245
Bojtika
reply to Aranyos's post #4244
Szívesen! Kíváncsi vagyok magam is.

2 hete
#4244
Aranyos
reply to Bojtika's post #4243
Köszönöm :)

2 hete
#4243
Bojtika
reply to Aranyos's post #4241
Írtam mailt a központi elérhetőségre, majd válaszolnak. :D

2 hete
#4242
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #4241
A Bosnyák téri DM-ben biztos hogy van, mert én ott szoktam venni!

2 hete
#4241
Aranyos
reply to Bojtika's post #4240
Igen a Duna Pláza közel van, de azt írja nincs nekik L-karnitin

2 hete
#4240
Bojtika
reply to Aranyos's post #4238
dm bolt biztosan van a közeledben!

http://www.dm-drogeriemarkt.hu/hu_homepage/73048/filialfinder.html?view=asMarketfinder

Beírod, hogy Budapest, 66 üzletet ad ki.
Saját terméksorozatuk a Das gesunde plus, ez is abban van.

2 hete
#4239
Aranyos
reply to Bojtika's post #4237
Azért kérdezem a fáslizást, mert a sok műtét miatt kórházban tanították meg mind a 4 végtagot, bizony kényelmetlen, de ha ezzel ezt a bő ruhát be lehet szűkíteni akkor csinálnám.

2 hete
#4238
Aranyos
reply to Bojtika's post #4235
Kerestem Budapest-i üzletben nem találom azt amit írsz, pedig a magnéziumot is megnéztem és biztos jó enne.

2 hete
#4237
Bojtika
Magnézium mindenkinek kell, 40 felett is külön ajánlott.

http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/magneziumhiany-tunetek-es-kovetkezmenyek.php

Mivel eleve csökkentett étrenden élünk, azért ajánlott ez is a multivitamin mellett.

A fáslizást nem próbáltam, kényelmetlennek is tartom. A hajdina sokat segít viszont az érfalakon, de azt enni kell.

2 hete
#4236
Aranyos
A magnézium mire kell nektek?

Kérdeztem a fáslizást a megereszkedett végtagokra, valaki próbálta?

2 hete
#4235
Bojtika
Gonoszka meg én a dm-ben vesszük, 60 kapszula 1300-ért.
Darabonként 400 mg L-karnitin, plusz 150 mg magnézium.
Reggel egyet bekapok, délután néha még egyet.

Nézegettem sokat, de ez a legolcsóbb, ha a hatóanyag/Ft -ot nézem.

2 hete
#4234
Aranyos
reply to Bojtika's post #4232
Jaj de jó, hogy mondod mindég elfelejtem meginni, még van egy pár fiola

2 hete
#4233
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4232
Igen, én is szedem rendületlenül!

2 hete
#4232
Bojtika
reply to Aranyos's post #4231
Ez a javulás azért már igazán szép! :D

Hát még ha L-karnitint is szednél...
http://lkarnitin.hu/sziv-es-errendszerre-hatasa.html

Nekem bevált, és Gonoszkának is az idősebb korosztályból, a fiatalabbak közül is sokan szedik, mert jobban tudnak edzeni.

2 hete
#4231
Aranyos
reply to Bojtika's post #4229
Szia Bojtika, valakinél olvastam a sikerekben, így jutott eszembe kérdezni, de nem tudom kinél.
Különben még a hátamon is lóg a "+ ruha" ma a vasalásnál láttam a tükröm tükröm mond meg nékem -ben.

DE DE DE vasaltam legalább másfél órát és bírta a lában az állást és a kezem a vasalást és a, és a...
Ez már kb évtizede nem volt.

2 hete
#4230
Bojtika
reply to trkmz's post #4228
A macskák már csak ilyenek. :D

2 hete
#4229
Bojtika
reply to Aranyos's post #4227
Nem akarunk információt eltitkolni, de fogalmam sincs, mi az...csak dereng, hogy valami drága kozmetikai eljárás.
Ha csináltatott is valaki, itt nem írta meg, mert feltűnt volna.

2 hete
#4228
trkmz
Ma végre rászántam magam a mozgásra. Az túlzás, hogy jól esett, nem is bírtam még elsőre mindent megcsinálni, viszont így is büszke vagyok magamra, hogy ezt is elkezdtem. A macskám viszont végig úgy nézett rám, hogy "Mit csinál ez az idióta?" :D

2 hete
#4227
Aranyos
Kérek tájékoztatást, hogy a kavitáció mit eredményez? Köszönöm az olvasást is :)

2 hete
#4226
Omoni
Olyan boldog vagyok!!
Ma reggel 60 percet elliptikus trénereztem. 2,5 hete kezdtem 20 perccel, és fokozatosan jutottam el eddig. Nagyon nagy súlynál szerintem nagyon jó, bár én nem igazán értek hozzá :)

2 hete
#4225
jancsoreka
Na egy ilyet a bátraknak! :) Ömlik rólam a víz, 35 perc alatt legyalult 350 kcal-t, nagyon tuti hiit. :) átlag pulzus 142, max pulzus 164. Imádtam. :)
http://www.youtube.com/watch?v=-eX4_cdMv1M

2 hete
#4224
trkmz
Köszönöm szépen :)

2 hete
#4223
bmati
reply to trkmz's post #4222
Ha bejön az oldal, akkor kattints a find workout-ra. Ha az megvan, akkor a következő ablakban a search workout-ra. Azon belül az equipment needed oszlopban a physio-ball-t pipáld be, majd kattints a search workout-ra és ott lesznek az edzések.

2 hete
#4222
trkmz
És azt hol tudom beállítani? Nem találom...

2 hete
#4221
bmati
reply to jancsoreka's post #4212
Nekem heti 3 nap erősítés van és azok kötik le az erőm nagyját (izomtömeget is ezzel lehet növelni), ezért is futok csak ritkán intervallumot, mert nehéz összeegyeztetni a kettőt (ha intervallumot akarok futni, akkor erősítő edzés után közvetlenül nem mehetek el, már pedig általában délután/este van, mire arra is van időm/erőm).
Lábra én csak 3 gyakorlatot csinálok, annyi elég is neki: egylábas guggolás támasszal, béka lábemelés függeszkedésben (ez elsősorban a törzset edzi, de a elülső combizmok is kapnak terhelést, amikor teljesen nyújtva van a láb a derékszög miatt) és egylábas vádliemelés padlóról hajlított térdekkel. Nekem ettől fejlődik a lábamon az izom, nem a futástól (a futástól inkább szálkásabb). :P
Szóval a hétvégi hosszú futások 10 km-re vannak redukálva és közepesen alacsony intenzitással (az nálam olyan 140 körüli pulzust jelent), hogy ne üssék egymást a tömegnöveléssel. A futások nekem a zsírégetés segítésére és a tüdőkapacitásom szinten tartására/növelésére vannak. Igyekszem zsírégető zónában futni, hogy maximalizáljam a zsírégetést. Az itthoni HIIT edzéseket az erőedzésekkel is nehéz összeegyeztetni (ezt reggel kellene az erőedzést meg délután). Napi min. 6 km séta mellett (általában 8-12 km) már ez nem fér bele. Ha olyan az idő és nem tudok futni menni, akkor szokott HIIT lenni. :P

2 hete
#4220
bmati
reply to trkmz's post #4218
Szia!
Heti 3 teljes testes átmozgató, később erősítő gyakorlatokat végezz. Itt találsz jó videókat:
http://www.fitnessblender.com/
Fittball edzés is van, csak be kell pipálni. A no equipment pedig az eszköz nélküli edzés.
Javaslom, hogy 15-45 perces alkalmankénti edzéseket végezz és könnyebb tornákkal kezdj.
Sok sikert! :)

2 hete
#4219
Aranyos
reply to Bojtika's post #4187
Ez hatékony szépen elmegy az evés szeretete, mert ugy "le kell enni" :D

2 hete
#4218
trkmz
Szeretnék elkezdeni mozogni valamit, de nem tudom, hogy mi lenne a megfelelő. A futás azt hiszem, még nem menne. Tudtok esetleg ajánlani valamit? Van itthon egy fittball labdám, eddig többnyire csak ülőalkalmatosságkét funkcionált, ahhoz esetleg valami videót tudtok ajánlani?

2 hete
#4217
csikil4ny
:) Sajnos én anyumat még a diétára se tudom rávenni, pedig ma kapta meg a cukorvizsgálat eredményeit, állítanak a gyógyszerén mert nem elég. Most, hogy nyugdíjba megy még nagyobb a baj, mert még kevesebb lesz a mozgás, enni meg szeret. Én komolyan nem értem a családom, hogy nem értik meg, hogy más nem tud helyettük figyelni az egészségükre?!

Én járni nem tudok úgy megtornáztattam az alsó felem. :)

2 hete
#4216
Bojtika
Kit imádjon az ember, ha nem a saját Anyuját? (Meg Apuját).
Változnak az arányok, ebben a 67 kilóban több a zsír és kevesebb az izom, azaz relatív túlsúly...
Nekem is így van, a mostani 49-50 kg máshogy néz ki, mint 25 éve.

2 hete
#4215
jancsoreka
reply to Bojtika's post #4214
Szerencsére nincsenek súlyproblémái, 67 kg körül van a 165 centijéhez (5 centit folyton keres, elvesztette út közben... :D). Viszont etetek vele kurkumát is, ez egy jó ötlet (bár ez ellen tiltakozik, hallom a konyhából, de tudja, hogy úgyis hiába :D). :) Lehet amúgy, hogy csak én aggódom túl a helyzetet, de utálom látni, hogy öregszik. :S Még akkor is, ha azért zárták ki egy orvosi kísérletből, mert a szervezete túl fiatal és nem felelt meg. :) Lökőtt nő amúgy. Imádom. :D

2 hete
#4214
Bojtika
Réka, talán egy rózsaszín fokozatú fitness-szalag tetszene neki.
És etess vele kurkumát, az ízületei még javulhatnak is akár. Ha az állandósult gyulladás megszűnik a kurkuma révén, és csökken a súlya, akkor lehetséges ám!

2 hete
#4213
jancsoreka
reply to bmati's post #4211
Itt-ott megkészültek az ízületei (válla pl.), de akkor piszkálom, hogy tornázzon - nem kell megmutassam neki, fiatalon sportolt sokat (öttusázott, úszott és túrázott évekig - szamárköhögés miatt az orvos kötelező sportot rendelt), tizenpár éve meg még ő tartott időseknek tornát. :)

2 hete
#4212
jancsoreka
reply to bmati's post #4210
JajjIstenments! :) Én leragadtam ott, hogy igyekszem sok fehérjét enni és közben sokat mozogni, ami nálam hiit-et, ezek szerint fartlek-et (lásd szokásos futkosás) és némi súlyzózást jelent - ez utóbbit szeretném majd kicsit felfejleszteni, de épp benne vagyok egy 30 napos hiit-programban, ezt még végigcsinálom (és kíváncsi vagyok az eredményére).

2 hete
#4211
bmati
reply to jancsoreka's post #4209
Ha csak a körzéseket csináltatod vele (úgy értem, hogy segítesz neki, ha nem megy neki önállóan), akkor már előrébb lesz. Az nem túl megerőltető, átmozgatja az izmokat és az ízületeket is és nem tolja fel nagyon a pulzust.

2 hete
#4210
bmati
reply to jancsoreka's post #4208
Ugyanaz a kettő.
Hát igen, nem annyira egyszerű ez, mint amilyennek tűnik, pedig ez még csak a makro része, a mikro részébe bele se menjünk. :D

2 hete
#4209
jancsoreka
reply to Bojtika's post #4206
Mintha csak anyukámról olvasnék... Hihetetlen mértékben leépült, bár azért még elég messze van attól, hogy ne tudjon felkelni. Na most help! Mit adjak neki?! L-karnitint már szed, időnként vitaminokat is, mert jobban érzi magát tőlük. A mozgása kissé korlátozott a COPD miatt, ami főleg télen keseríti meg az életét, ilyenkor nyáron ritkábban fullad. De tény, hogy keveset mozog, mert ha túlzásba viszi, nem kap levegőt. Tornáztassam minden nap? Mármint nyilván nem Tatarek-re gondolok, hanem amolyan idősek tornájára: karemelés, törzsdöntés, ilyesmik. Mondjuk... Három hete folyamatosan takarít, mert épp jól van - de pl. a városban nem bírja a hosszabb sétákat.

2 hete
#4208
jancsoreka
reply to bmati's post #4203
Jesszusisten, mennyi mindenre kéne odafigyelni... Mi a különbség az izomépítés és az izomtömeg növelés között? Vagy nincs is?

2 hete
#4206
Bojtika
reply to bmati's post #4203
Bmati, azt már tudom, hogy érdemes rád hallgatni.
Csak és kizárólag futni persze hogy nem érdemes, de egyik sportágat sem szabadna egyoldalúan végezni.
Én a profi kerékpárosokat nézem riadtan, az ő felsőtestük már rondán vékony az erős lábakhoz képest.

Jó, hogy hozod azt a szarkopéniát, ez is megijesztett annak idején, jó, hogy felidézed, mert el is felejtettem.
Idemásolom a kezdeti tüneteit, a többi 40 feletti számára. Hogy ők is rádöbbenjenek, hogy nem szabad csak úgy az öregedésre fogni, és még visszafordítható...

"A szarkopénia első tünetei a fizikai fáradékonysághoz köthetők. Nem esnek már jól a korábban kedvelt kirándulások; a hosszabb gyaloglások megerőltetővé válnak. Lassul a séta sebessége, nehezebben megy az emelés. Akár egy-egy bevásárlás is problémát okozhat. Kimerítővé válik a lépcsőzés, meg kell pihenni útközben. A teljesítőképesség gyengülése mellett az izomzat mennyiségének csökkenése mérésekkel is kimutatható. A járás sebességének 0,8 m/s alá csökkenése a szarkopénia kialakulásának veszélyére figyelmeztet."

2 hete
#4205
jancsoreka
reply to bmati's post #4202
Az tuti! :)

2 hete
#4204
Bojtika
reply to bmati's post #4203
Bmati, azt már tudom, hogy érdemes rád hallgatni.
Csak és kizárólag futni persze hogy nem érdemes, de egyik sportágat sem szabadna egyoldalúan végezni.
Én a profi kerékpárosokat nézem riadtan, az ő felsőtestük már rondán vékony az erős lábakhoz képest.

Jó, hogy hozod azt a szarkopéniát, ez is megijesztett annak idején, jó, hogy felidézed, mert el is felejtettem.
Idemásolom a kezdeti tüneteit, a többi 40 feletti számára. Hogy ők is rádöbbenjenek, hogy nem szabad csak úgy az öregedésre fogni, és még visszafordítható...

"A szarkopénia első tünetei a fizikai fáradékonysághoz köthetők. Nem esnek már jól a korábban kedvelt kirándulások; a hosszabb gyaloglások megerőltetővé válnak. Lassul a séta sebessége, nehezebben megy az emelés. Akár egy-egy bevásárlás is problémát okozhat. Kimerítővé válik a lépcsőzés, meg kell pihenni útközben. A teljesítőképesség gyengülése mellett az izomzat mennyiségének csökkenése mérésekkel is kimutatható. A járás sebességének 0,8 m/s alá csökkenése a szarkopénia kialakulásának veszélyére figyelmeztet."

2 hete
#4203
bmati
reply to Bojtika's post #4201
Gyorsabban leépül, mint azt gondolnád. 1 kg zsír kb. 9000 kcal, 1 kg izom kb. 4500 kcal. Ha nem kajálsz rendesen és mondjuk nem edzel, akkor nincsenek használva bizonyos izmok, így amiket nem használsz, ahhoz fog nyúlni először. Ezért is hangsúlyozom a kajáláson kívül, hogy minél több izmot dolgoztassunk. Az izom kb. 70%-a víz. Szóval ha nem hidratálod, akkor azért tűnik kisebbnek. A gyors fogyásnál (heti 1 kg felett) több, mint 30%-ban az izmokat fogod égetni. Az 1 hónapban 2-3 kg zsír és 1-2 kg izom.
Ez mondjuk egy betegség, de érdemes beleolvasni:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szarkop%C3%A9nia
Ez már egy közelebbi cikk:
http://eletformafitnesz.hu/a-fogyokurak-artalmai/
Az izmok visszaépítéséhez pedig kell rendesen fehérje és aminosavak. Az izomtömeg növeléséhez jóval többet kell enni (közel kétszer annyit, mint a fogyókúrásoknak). Az én esetemben heti fél kg-ot tudnék fogyni 2000 kcal-ás napi kerettel, de a 0,2 kg-os hízáshoz ennem kell 2900 kcal-t, plusz ugye a sportok, amit teljes egészében le kell enni (fogyáshoz elég részben leenni). Havi fél kg izomnál többet nem lehet felszedni (csak ha totál kezdő vagy, de akkor sem több, mint 1 kg) férfiaknál, nőknél kb. fele ennyi. Plusz tömegnövelésnél könnyebb zsírosodni is. Ott még nagyobb szerepe van a zsírégető zónás vagy az intervallum kardió edzéseknek.
Futásnál annyi van, hogy szép lábad lesz tőle, de a hasad és a derekad feletti részt azt brutálisan leépíti, ugyanis onnantól felfelé nem igazán használod az izmokat. Nézd meg a maratoni futókat, akik rendszeresen futják, hogy hogy néz ki a felsőtestük. Persze ez csak a hosszútávfutókra vonatkozik. Itt egy jó cikk amúgy a futásról:
http://powerteam.blog.hu/2013/01/31/36_futas
Nekem jelenleg a heti 0,1 kg-os tömegnöveléshez, ha beleszámolom a futást és a calisthenics edzéseket, akkor napi 3600-4200 kcal-t kell ennem. Persze ha kint beindul a kemény fizikai munka, akkor még ettől is többet kellene... :P

2 hete
#4202
bmati
reply to jancsoreka's post #4199
Gyors és lassú szakaszok váltják egymást szabálytalanul, tehát a gyors szakasz ideje is változik és a lassú szakasz ideje is változik egy futáson belül. Általában a terepadottságokhoz alapján szokták a gyors szakaszok helyét és hosszát megválasztani.

2 hete
#4201
Bojtika
Én azt nem hiszem el, hogy pikkpakk leépülnek izomszövetek. Az azért nem ennyire gyors folyamat.

Nálam a dagi időszakban leépült rendesen, a háj között nem volt izom.
Egy évvel később már kezdett visszaépülni, és nagyon fura volt, mert a lábam egy darabig nem olyan formájú volt, mint régen.
Most már olyan.
Számomra, nyilván a kor miatt, a súlyzó kétélű dolog, mert sérülékenyebb vagyok. A kötőszövetek is gyengülnek nyilván.

Amikor futottam-kocogtam, 10-12 km-es rendezvényeken is, szép vékony voltam, de eleve olyan is volt az alkatom mindig. Nem voltak gömbölyű izmaim, most sem akarok olyanokat.

2 hete
#4200
jancsoreka
reply to LPanka's post #4198
a shop.builder szerint tök mindegy, hogy eszel, mástól függ. az a kérdés, hogy megbízható forrás-e az adott oldal, vagy csak reklámból tolja a súlyzósedzéssúlyzósedzés szöveget. Én nem tudom eldönteni, de talán mindegy is, nem készülök maratonra. :) Mondjuk az viszont nem lenne rossz, ha a sok küzdésben nem veszíteném, hanem építeném az élethez elegendő izomzatomat. :)

2 hete
#4199
jancsoreka
reply to bmati's post #4197
Melyik a fartlek? Amikor relatíve hosszú időket futsz lassan és gyorsan is? Igen, el kell majd menjek egy kimért pályára, mert máshogy nem fog menni. Majd. A tegnapi eredmény földhözvágott. :(

2 hete
#4198
LPanka
reply to jancsoreka's post #4196
akkor jár izomvesztéssel ha szarul kajál az ember. én meg glutaminnal is védem magam.

2 hete
#4197
bmati
reply to jancsoreka's post #4196
A 60 perc feletti futások tényleg azzal járnak. :)
HIIT-nél ez minimalizálódik és abból úgy sem fogsz sokat futni (ha 30 percnél többet tudsz, akkor valamit nem jól csinálsz).
Én 5 km alatt vagy 30 perc alatt el sem indulok futni. A fartlek futásokat is 5-8 km-en szoktam.
A Coopert meg úgy fusd, hogy előtte melegíts be 1,5-2 km futással de úgy, mintha most min. 10 km-t futnál. Ezután pihenj pár percet, közben nyújthatsz óvatosan és utána fuss Cooper-t. Egyenletesen fusd le az egésze és akkor érdemes kiszámolni, hogy mennyit akarsz futni (12 perc alatt) és 200 m-enként nézni az időt (ezért is kellene kimért pálya). Az 1. km-emet 4:45 alatt futottam, a 2. már csak 5:01-re sikerült, a 450 m meg a maradék. :D
Ha lefutottad, akkor sétálj vagy fuss lassan még 1,5-2 km-t és csak aztán nyújts.
A Cooper-nek az lenne a lényege, hogy közel egyenletes tempóban futod le a távot.

2 hete
#4196
jancsoreka
reply to LPanka's post #4195
én is ettől félek... na meglátjuk. a futás tényleg izomvesztéssel jár? folyton ezt olvasom... mennyire?

2 hete
#4195
LPanka
reply to jancsoreka's post #4194
nem furcsa. csak vhogy sosem csináltam sokáig, nem hozta a kívánt eredményt. 1hónap után visszaváltottam midnig hosszútávra:40-60perces futásokra, az nekem vhogy jobban esik. de most is próbálkozom

2 hete
#4194
jancsoreka
reply to LPanka's post #4192
Neked nem furcsa a hiit-nél, hogy kevés idő alatt edzel? Nekem olyan hihetetlen, hogy 12-30 perc... Viszont az tény, hogy 12 perc alatt simán leamortizálom magam - csak olyan rövidnek tűnik...

2 hete
#4193
jancsoreka
reply to LPanka's post #4192
Le hát, bár lassabban, mint tegnap. 6,5 km-t 42 perc alatt. Az kényelmes. De amit tegnap műveltem... Valószínűleg középtávon egyszerűen szar a technikám. Ha hosszút futok, akkor nem kezdek rohanni. De középtávon nem találom a ritmust, tudom, hogy kevesebbet kell futni, ezért gyorsabban futok,aztán meg kiderül, hogy kár volt...

2 hete
#4192
LPanka
reply to jancsoreka's post #4188
te le tudsz egy huzamban futni 30percet? ami 5km körüli táv lenne
azt meg tudod írni, h mi a legmagasabb sebesség amit elérsz? csak kíváncsi vagyok, mostanában hiitezek én is

2 hete
#4191
Bojtika
Ennél többet is megérne. Vedd meg bátran. Nekem egyedül az általa ajánlott tápanyag-arány nem jött be már akkor sem, most sem. (50% ch, 30%zsír, 20%fehérje.)

2 hete
#4189
jancsoreka
reply to Bojtika's post #4185
Ez tök érdekes. Néztem a könyvet neten, ezresért vehető.

2 hete
#4188
jancsoreka
Hű, nagyon szar ez a teszt, majd beledöglöttem. Nem is tudtam végigfutni, az első km után már hányingerem volt. Utálom,úgy döntöttem. 2000 és 2100 m között sikerült, a GPS a telefonban nem tud pontosabban mérni. Az 34. Na most melyik az igaz? Max pulzus 188 volt. Visszafelé toltam egy hiit futást némi kerülővel, 10 kört. 1 perc gyaloglás, 30 mp rohanás. Na az nagyon bejött. :D Így lett 4,8 km 35 perc. A leggyorsabb km 9,7 volt. És ha így futok Coopert, az ér? Lehet, több jönne ki, mint állandó futással. :D Holnap megnézem.

2 hete
#4187
Bojtika
Más a kettő.

A futás idejét csökkentve viszed fel.
Azt a kalóriát, amit ez jelent, azt nem eszed le teljes egészében. Én ezen nem szoktam sokat matekozni, csak nem eszem mindet le.

2 hete
#4186
Groya
Sziasztok! Biztos sokadszorra ugyanez a kérdés, de felteszem... Olvastam valamelyik hozzászólásban, hogy a rendszer túlértékeli a mozgást, ezért csak a 60%-át vigyük fel. Meg olvastam azt is, hogy a mozgás 60%-át "kell" leenni. Ez most ugyanaz, vagy mindkettő érvényes? Vagyis pl, ha 100 percet futok, akkor 60 percet vigyek fel és ennek a 60%-át, azaz 36 perc futást egyek le? Vagy a 100ból 60 percet felvinni és mind a 60-at leenni? Biztos uncsi már a kérdés. :)

2 hete
#4185
Bojtika
Igazán nincs mit.
A könyvében nemcsak futásra van teszt... :D

Méltatlan módon, az a rengeteg munkája szinte csak a 12 perces tesztből ismert.
"Kenneth H. Cooper 1931. március 4-én született, Oklahoma City közelében. Apja szájsebész volt, anyja tanár. Már gyerekkorában sportolt, és arról álmodozott, hogy űrhajós lesz. Miután végzett orvosi tanulmányaival, még mindig követte álmait, 1957-ben a légierőhöz került. Tizenhárom évig volt a hadseregnél, illetve a NASA-nál, ez idő alatt segítette az űrhajósok felkészítését és elvégezte a Harvardon a közegészségügyi szakot. 1968-ban kifejlesztette az állóképesség felmérésére szolgáló tesztjét: eredeti formájában a 12 perces futáson minél nagyobb távolságot kell megtenni, az eredményt a nem és az életkor függvényében értékelik. Ugyanebben az évben megalkotta az aerobic gyakorlatait és magát a szót is, az erről szóló könyv bestseller lett. Az egészséges életmódnak akkor lett végleg a híve, amikor 29 évesen, vízisízés közben úgy érezte, szívrohama van. Kiderült, egyszerűen csak túlsúlyos, és formán kívül került. 1970-ben elhagyta a sereget, megalapította a Cooper Intézetet és a Cooper Aerobic Központot. Ezek az intézmények ma már 650 dolgozót foglalkoztatnak. Kenneth H. Cooper 19 könyv szerzője, ezeket 41 nyelvre fordították le, 30 millió példányban keltek el. Több mint ötven országban tartott előadásokat módszereiről, 1970-ben edzéseket vezetett a később világbajnok brazil futballválogatottnak. A most 78 éves Cooper edzésnaplói szerint eddig összesen több mint 60 ezer kilométert futott életében."

Innen másoltam: http://sportgeza.hu/sport/retrosport/2009/07/20/tf-diszdoktor_lett_a_tesztes_cooper/

2 hete
#4184
jancsoreka
reply to Bojtika's post #4183
Úúú, ez kell nekem! :) Köszönöm, Bojtika!

2 hete
#4183
Bojtika
reply to jancsoreka's post #4176
Nem, mert a tapasztalatai alapján létrehozott egy fitness-centert, és utána civilekkel foglalkozott. Prezíc és tisztességes ember lévén, sok ezerrel.

Próbáld meg antikvárban beszerezni a könyvét. Annyi tudás van benne, hogy egyfolytában szinte olvashatatlan. Csipegetni kell fejezetenként.
Kidolgozott egy étkezési-edzési pontrendszert is, de azt rengeteg lapozással jár követni. :D

(Kenneth H.Cooper: A tökéletes közérzet programja, Sport kiadó, 1987.)


2 hete
#4182
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #4180
A mosogatást ha az a napi tevékenységed része, akkor nem kell külön felvezetni!

2 hete
#4181
jancsoreka
házimunka? könnyű. :)

2 hete
#4180
Aranyos
A rendszer nem honorálja a mosogatásom, hogy vigyem fel :(

2 hete
#4179
csikil4ny
Megcsináltam az előirányzott felsőtest edzést, a Tatarek 7-est végig kínlódtam ma, még mindig a könnyített verziót csinálom, annyi változott, hogy jó öt percet rendesen bírok belőle. :) Utána meg riszáltam egy jót. :)

2 hete
#4178
jancsoreka
Ma én is betervezek egy Cooper-t. Kíváncsi vagyok, mit adok elő 12 perc alatt.

2 hete
#4177
bmati
reply to jancsoreka's post #4174
Én Cooper-tesztet futottam és abból becsülte. Nekem az alapján 43, ami a korosztályombatn (25-29) éppen az átlagos szint. Cooperen amúgy 2450 m-t futottam legutóbb.

2 hete
#4176
jancsoreka
Ez jól hangzik. Csak katonákra vonatkozó adatai vannak?

2 hete
#4175
Bojtika
Cooper doki eleinte katonaorvos volt, elég sok emberen tudott felméréseket végezni.
Nekem megvan a könyve, hihetetlen mennyiségű adat, felmérés, számítás van benne.

2 hete
#4174
jancsoreka
Ja, én sem értettem. Mi a jó istent akar ez tőlem? Én azt honnan tudjam? Most komolyan azt várja el tőlem, hogy irány egy labor, vagy ahol gyártják, ott teljesen természetes, hogy egy hobbiból sportoló ilyen teszteket végeztet? Nem értem, minek kellett neki. De beírom az 58-at. Végülis az ébredés utáni pulzusom tényleg 56, a maximális meg tényleg 216. Majd kipróbálom a Cooper-tesztet is, ezek után nagyon kíváncsi vagyok... :)

2 hete
#4173
Bojtika
Értem, de hát akkor add meg neki azt a kalkulált értéket. Mit okoskodik itten... :D

2 hete
#4172
jancsoreka
liter/perc és ml/perc/kg. A Polar órám állandóan azzal vegzál, hogy adjam meg a VO2max-értékemet, ezért lenne fontos (de csak kicsit).

2 hete
#4171
timeaolah
reply to Bojtika's post #4166
köszi

2 hete
#4170
Bojtika
Ha a V a térfogat, akkor literben értendő?
Nem értem, ha nem laborban futrikázol szalagon, akkor miért fontos, hisz nem mérhető házilag.

2 hete
#4169
jancsoreka
Maximális oxigén-felvételi képesség
Közben megtaláltam, itt lehet becsülni: http://www.futas.net/cikkek/vo2max/vo2max.php
Ha tényleg igaz, hogy mit veszünk maximális pulzusnak (216) és mit nyugalminak (56), nekem 58 jön ki. Az iszonyat magas. Nem is hiszem el. Ha az "átlagos" maximális pulzusomat nézem, amit lényegében minden futóedzésen el tudok érni (193) és az ücsörgős nyugalmi pulzust (72), akkor 40 jön ki. Ez már hihetőbb.

2 hete
#4168
Bojtika
Ha megmondjátok, mi az a vo2max, keresek a futós papírkönyvemben.

2 hete
#4167
jancsoreka
reply to bmati's post #4164
Tényleg, azt hol/hogy lehet kiszámolni? (VO2max-ot) Sosem tudtam...
Néha nálam is előfordul, hogy rátalálok a ritmusra és úgy érzem, a világból is ki tudnék futni, de ez sajnos ritka. Nem tudom, melyik az az ütem, nem sikerült rájönnöm. Ugyanarra a zenére futok évek óta, néha világmegkerülő leszek, néha zombi. :D

2 hete
#4166
Bojtika
Ha kicsit megerőltető a számodra, akkor közepes.

Hasonlóak vannak Tatareknél, de kicsit jobban átgondolva, több tapasztalattal a háttérben.
Gyengécske mozgás, és túl keveset ismétel egy-egy gyakorlatból. És az egész testet veszi, tehát még csak nem is lehet bontani, hogy felső-vagy alsó torna.

AH könnyen végzed, akkor inkább keress mást. Duduka aranyos meg segítőkész, de sok tapasztalata és szaktudása láthatóan nem lehet a tárgyban.

2 hete
#4165
timeaolah
10 perces torna (Dudu) - YouTube
www.youtube.com/watch?v=tm18mh_Mo7Ewww.youtube.com/watch?v=tm18mh_Mo7E meg szeretném kérdezni ez milyen tornának felel meg kőnyű
vagy közepes

2 hete
#4164
bmati
reply to jancsoreka's post #4163
Hidd el, hogy arra én is kíváncsi leszek. :D
A 10 km feletti futások egyedül már tényleg unalmasak kezdenek lenni, de ott sem mindegy, hogy mennyivel léped túl. Nálam pl.: 12 km körül szokott lenni egy olyan pont, ahol már/még nagyon unom magam, de 15 km-nél meg már röhögve futok (szoktak is nézni emiatt, amikor ránézek az órára és mosolygok). :)
Maraton után vissza fogok venni gyorsítózni. Egy fél éves edzéstervet néztem, de tudom, hogy több kellesz, mert lesz olyan idő, amikor nem tudok elmenni futni vagy lesz olyan, hogy 1-2 hét kimarad, mert beteg leszek. Amúgy a téli hónapok a legjobban távok növelésére, azért is időzítek úgy, hogy kora nyárra essen a maraton. :)
Én is jobban ki tudom üríteni a fejem futás közben. Ha ideges vagyok, akkor pedig elég magam visszafogni az elején. :P
Amúgy az a vicces, hogy a VO2max-om március végén került fel az átlagos kategóriába. Akkor gondold el mire lennék képes, ha átlagossal kezdtem volna. :)

2 hete
#4163
jancsoreka
Régen gyűlöltem futni, most meg már meghalnék, ha nem lenne. Igaz, csak a saját kis futóedzésemet szeretem, 30 km-t egyben eszem ágában sincs lefutni, még 6,5-re is gyúrnom kell lelkileg. :D Nekem uncsi és kész. :) Gyaloglással érdemes kezdeni egyébként, erőgyaloglással. Aztán lehet kicsi kocogást beiktatni, én anno azért tettem, mert kíváncsi voltam, bírom-e. Hát nem bírtam, ez meg arra sarkallt, hogy csakazértis. :) Azóta meg beálltam a jó kis interval-ra, eleinte naponta csináltam, mostmár csak hetente 2x, de az kell. Lett helyette más, de ha nem futkoshatnék, végem lenne. Még mindig ez számomra a legjobb stressz-levezető sport, az igazi hiit és a súlyzózás meg torna ebből a szempontból a kanyarban sincs hozzá képest.
Azért kíváncsi leszek, Bmati, mit fogsz előadni 10 év múlva. Ezt most nem rosszmájúságból írom, hanem tényleg kíváncsiságból.

3 hete
#4162
bmati
reply to Katka77's post #4160
Köszönöm! :)
Én még fiatal vagyok (26 éves). :P
A lábfájás az edzetlenség jele. Futni csak futócipőben szabad, lehetőleg terepen. Az első hetekben a futások alkalmanként ne tartsanak sokáig. Én 6x1 perc lassú futással kezdtem. Amúgy 600 m-t bírtam lefutni tavaly április végén, utána kezdtem el futni, akkor még cipő nélkül (3 hete teljesítettem 30 km-t megállás és séta nélkül). Akkor emiatt abba is hagytam, mert nekem is fájt a lábam, mert rossz volt a cipő és a technikám is. Tavaly június végén kezdtem újra, azóta csak max. a túledzés miatt fordul elő, hogy ínszalagom fájjon, izom pedig abszolút nem fáj.
Ha a lábszárad fáj elől, akkor az azt jelenti, hogy nem elég erős az elülső sípcsonti izmod. Ugyanis járás közben a vádlidat használod, szóval az dolgozik, az elülső rész pedig nyúlik. Futásnál pedig az elülső rész is dolgozik, mert nagyobb a lépéshossz. Emiatt kell lassan és fokozatosan kezdeni a futást, főleg az idősebbeknél. Ott már legalább 6-8 hét kell, mire 0-ról eljut valaki oda, hogy 5 km-t le tudjon futni egybe.
A drága futócipő önmagában semmire sem jó, ha nem olyan boltban vetted, ahol megmondták, hogy milyen a lábad, illetve megnézték, hogy hogyan futsz, ugyanis nagyon sokféle futócipő van nagyon sokféle lábra. :)
A 10-15 kg feletti túlsúllyal rendelkezőknek amúgy sem tesz jót a futás.
Ha el szeretnél kezdeni futni megint, akkor itt van két jó kis edzésterv, amivel jól hozzá tudod szoktatni magad idővel a futáshoz:
http://www.futanet.hu/eterv2/edzesterv/ot/kezdo_felev_ms.html
http://www.futas.net/cikkek/edzestervek/edzesterv_kezdoknek_futas.pdf
Annyit azért én a végére hozzátennék, hogy heti 3-4 alkalomnál sosem futok többet és nekem ez csak kiegészítő edzés az erősítések mellett. :)

3 hete
#4161
Bojtika
reply to Katka77's post #4160
A futást nem szabad még a fogyás elején próbálgatni, többet árt (az ízületeknek), mint használ.
Valószínűleg Nálad is van egy kis ér-probléma, de egyél lehetőleg gyakran hajdinát, és fogyj szép egyenletesen, meg fog szűnni.
Nekem az L-karnitin is segít már egy idő óta.

(Hasonló fájdalmat, húzódást éreztem az alsó lábszárban.)

3 hete
#4160
Katka77
reply to bmati's post #4154
Szép teljesítmény! Gratulálok!
Megpróbáltam futni, párszor elmentem, de egy idő után iszonyatosan fájt a lábszárcsontom. 2 km után úgy éreztem, hogy térdtől lefelé azonnal leszakad a lábam. Jó, drága futócipőt is vettem, de nem segített. Így inkább csak tornázgatok otthon :D

3 hete
#4159
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4158
Én nem tartom valószínűnek, hogy maratoni futásra fogok menni. Nem csak a korom, hanem a nyavajgásaim, és egyebeim miatt. De Bmati még ifjú, így ő még futkározhat kedvére. Én csak tegnap az esőben "futottam" pár métert amikor zuhogott az eső, és szerettem volna ha csak félig ázom ronggyá. és nem teljesen.

3 hete
#4158
Bojtika
Hát azért tegyük hozzá, ez a táv és ez az idő Bmati-nk életkorához jobban illik... :D
Bár nincs még semmi veszve.

3 hete
#4157
Gonoszka1
reply to bmati's post #4154
Nem semmi! Én már 10 méter futásnak örülnék!

3 hete
#4156
bmati
reply to Bojtika's post #4155
Jövőre, mert október végéig nem tudnék rá felkészülni tisztességesen, szóval majd szeptember elején nekiállok arra készülni, addig pedig gyorsító edzések 5-10 km-es távokon.

3 hete
#4155
Bojtika
Hűha! Szép idő!!! Mikor lesz a maratonod?

3 hete
#4154
bmati
Mai edzésadag: 10 km futás 58:58 alatt.

3 hete
#4153
bmati
reply to ErzsikeX's post #4151
A gyógytorna általában alacsony vagy közepesen alacsony intenzitású torna.
Az edzéssel töltött idő kb. 70%-át írd be és csak az azzal megnövelt értéket edd le és nem lesz gond. :)

3 hete
#4152
Bojtika
Szia Erzsike!
Azt szoktuk tanácsolni, hogy az edzéssel szerzett többlet kalória-adagot nem kell egészen "leenni", csak úgy 60-70%-ban, De erősen ajánlott is, nehogy lötyögő bőr legyen a vége.

50 perc, az már derék dolog! Még ha gyógytorna is.
A rendszer kicsit túlszámolja a torna-kalóriákat, inkább írj rövidebb időt: az 50 perc helyett úgy 35 percet inkább.

3 hete
#4151
ErzsikeX
Szia Bojtika!
Még mindig a tornámmal van bajom. :D Fekve intenzíven végzem a csípő gyógytornámat.
Ma is 50 percet tornásztam, erre megemelkedett a napi keret bevitelem 1500 fölé.
Szerintem nem reális, de ezt ti tudjátok jobban. Vagyis inkább adjatok némi tanácsot. Esetleg még némi hajlongást hozzá tehetek, de az állapotomból kifolyólag ennyi.
Imádom olvasni ezeket a szökdeléseket. :D Hát majdnem sikerült megtanulni balettozni Balfon. :D Na nem ám! :D A helyes járást tanulom most is.
Véletlenül nincs közöttünk egy gyógytornász, aki megmondaná egy ilyen gyógytorna gyakorlatokkal igazából mennyi kalóriát égetek el?

3 hete
#4150
csikil4ny
reply to bmati's post #4148
Értem, köszönöm!

3 hete
#4149
Bojtika
Az iramjátékban (fartlek) szerepelhet akár indiánszökdelés vagy oldalra szökdelés is. A lényeg, hogy szórakoztató is legyen, és megtörjük a futási izommunka egyoldalúságát.

3 hete
#4148
bmati
reply to csikil4ny's post #4146
Nem kell sprintet futni, én is ritkán szoktam, viszont a lassú futást a lendületesebb futással váltakozva alkalmazhatod. Lendületes futás az, amikor a normál futótempódnál valamivel gyorsabban futsz (de nem sprintelsz).

3 hete
#4147
Bojtika
Én se futom 200-on a százat.
Hasonló edzés nálam úgy néz ki eleinte, hogy totyogás és kocogás váltogatva, idővel magától javul úgyis. :D
Csak magammal versenyzem. :DDD

3 hete
#4146
csikil4ny
reply to bmati's post #4143
Köszönöm, az idő az ok, az barát, csak a sprinttel van bajom.

3 hete
#4145
bmati
reply to Bojtika's post #4144
Nekem a tegnapi így nézett ki:
12 perc bemelegítő futás (lassú futás)
30 mp sprint - 3 perc lassú futás
30 mp sprint - 2 perc lassú futás
30 mp sprint - 1 perc lassú futás
30 mp sprint - 2 perc lassú futás
30 mp sprint - 3 perc lassú futás
30 mp sprint
levezető futás (lassú futás)
Így lett 5 km-en 27:49-es időm. :P

3 hete
#4144
Bojtika
reply to bmati's post #4143
Én szerettem az iramjátékot, mert nem untam.
Érdekes módon az akkori edzési helyszínen, egy parkban volt egy szakasz, amit rendkívül utáltam, nem tudom, miért. Az iramjáték során azt a szakaszt bele lehetett foglalni egy gyorsított fázisba. :D
Sprintelni sosem szerettem, nem vagyok robbanékony, de szépen lehet váltogatni azért az iramot.

3 hete
#4143
bmati
reply to csikil4ny's post #4142
Természetesen van. :)
Én ritkán futottam iramjátékosat, viszont variáltam a távjaimat. Egy héten 3x futottam: 1x5 km-t, 1x8-10 km-t vagy 5-8 km iramjáték, végül egy hétvégi hosszú (min. 10 km, de nem több, mint 18). Így készültem fel félmaratonra és így teljesítettem a 30 km-es távot is megállás és séta nélkül. :)
Az egyenletes közepesen alacsony (a max. pulzusod 60-70%-a) intenzitással való futás az. ún. zsírégető zónás futás. Ekkor használja a szervezet a legjobban a zsírtartalékokat, de min. 30 percet kell belőle futni. :P
Az iramjátékos futás is hasonlóan égeti a zsírt, de jóval hamarabb megvan. Igazából nincs számottevő különbség a kettő között zsírégetés szempontjából.

3 hete
#4142
csikil4ny
reply to bmati's post #4139
Én futni szeretek, de a sprintet ki nem állhatom. Van értelme annak ha szimplán csak futok, egyenletes tempóban?

Bojtika, a simát csináltam, de ideje váltani, mert ma reggelre egyáltalán nem érzem a tegnapit, bezzeg az azelőtti kitöréseket és guggolásokat még erősebben érzem.

3 hete
#4141
Bojtika
Megvolt, jól is esett.
És így minden oké, mindenből picike deficit van. (Az almával együtt.)

https://www.youtube.com/watch?v=NDw5dxst_ls

3 hete
#4140
Bojtika
A törülközős meg a spanyol nyelvű 6 perces risza összesen megvolt 20 perc. Igaz, kicsit beleszólt a popsi is... de az nem baj.

Megettem a lencse-vacsorát. Sima főzelék (tört mustármag, gyömbér, a végén kiskanálnyi sűrített paradicsom). Feltét nélkül, mert a zsíromat ma eltöpörtyűztem. :D És szépen tele lett a fehérjém. Két grammocskával több lett a zsír így is, és megennék egy almát, úgyhogy később talán még valamit tormázom.

3 hete
#4139
bmati
reply to csikil4ny's post #4136
Az más. :D
Nekem 5 km-es intervallum futás volt 27:47 alatt másfél órával ezelőtt.

3 hete
#4138
Bojtika
Én is!!! Riszálunk együtt!
Mire kisült a kenyér is, elment a kedvem, pedig ma felsőtest van. Úgyhogy riszálok, attól jó kedvem lesz. Utána még meglátom, mit csinálok.

A törülközőset csinálod, Csiki, vagy a simát? :D

3 hete
#4137
csikil4ny
A 183g ch-val már nincs mit kezdjek, de egyet walkoztam, s mivel Bojtika megszólított, hogy ma felsőtest edzés gyorsan megcsináltam egy Tatareket, most még gyorsan nekiállok a riszálásnak.

3 hete
#4136
csikil4ny
reply to bmati's post #4135
Nem az volt a gond, hanem az, hogy akkor aludt a kicsi. :)

3 hete
#4135
bmati
reply to csikil4ny's post #4133
Ha nem hasazol, akkor 1 óra múlva már lehet edzeni, ha nincs benne ugrálós gyakorlat.

3 hete
#4134
Bojtika
Értem.

Ha ettél, akkor egy Fitness blender-es súlyzóst még lehet talán csinálni.

Nálam a komondor ellenőrzi, miért is vagyok a padlón. :D Ha szólok, hogy menjen odább, akkor békén hagy. :D

3 hete
#4133
csikil4ny
Felsőtest, de attól még úgy walkoztam volna egyet :) Majd végzünk kettesben a kicsivel valamit, az ilyen 10 percesek egy részét tolerálja, csak azokat nem szereti egyáltalán amelyikek hosszúak vagy le kell feküdni a földre ( mindenképpen fel akar húzni)

3 hete
#4132
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4131
Ma nem felsőtest van? Nálam igen.
Ez van: figyelni kell, mikor eszünk. Én is halasztottam már edzést, mert éhes voltam.

3 hete
#4131
csikil4ny
Ma pórul jártam: a kicsi későn feküdt le, már ebédidő volt nálam, éhes is voltam, így ebédeltem, most meg kellene tornázni, de nem lehet, mert tele vagyok. :( Később meg olyan üvöltés lesz ha nekifogok. A közös mozgás meg csak bohóckodásnak jó, élvezzük, de azzal együtt annyi. Szomorú vagyok, már olyan rég nem walkoztam. :(

3 hete
#4130
bmati
reply to alabamachicken's post #4116
A heti 1 kg fogyás sok. Ha nagyobb túlsúlyod van, akkor mehet a 0,7 kg, de általában a 0,5 körülit javasoljuk.Heti 1 kg-nál már biztosan van izomból fogyás (alatta is, csak kisebb mértékben).
A sportokhoz az edzésidőd kb. 70%-át írd be, mert enyhén szólva is túloz. :/
A sporttal kitolt értéket sem ártana leenni.
Zsírégető zónás kardió edzést egy héten legalább egyszer végezz (ez a max. pulzusod 60-70% közötti edzés) és ebből min. 30 percet.
Ne lepődj meg ilyen számokon, én most hétfőn néztem vissza, hogy mennyit kellene ennem (0,1 kg-os hízáson vagyok). :)
Nálam a saját testsúlyos edzés és a futás mellett ez 3900 kalória körüli értéket jelent, ha nincs edzés, akkor is 2800 kalória (én 186 cm és 82 kg vagyok, 14%-os testzsírral). :P
Én heti 3-4-szer edzek és az átlag folyadékfogyasztásom 4 liter nem edzős napokon, edzésnapokon pedig kb. 6 liter (nagy melegben 8-10 liter is megvan) és ennek csak egy része ásványvíz (általában sima vizet iszok). :)
Az izmosodás a fogyásnál pedig csak kis mértékben igaz, esetleg formásítani tudsz rajta, de izomtömeget nem igazán lehet felszedni ilyenkor. Azt majd csak tömegeléskor tudsz. Amit idővel nagyobbnak látsz izmokat vagy formásabbnak az annak köszönhető, hogy eltűnt felette a zsír. :D
Még annyit, hogy a 3 és 7 pontos testzsírszázalék méréssel viszonylag pontosan tudod követni, hogy zsírból vagy izomból fogytál/fogysz. A méréshez viszont kell egy partner segítsége, mert egyedül nem lehet elvégezni. :/
Ezt érdemes 2-3 havonta mérni.

3 hete
#4129
Bojtika

Nekem így délutánra már elmúlik az előző napi hatás, és inkább kora este szoktam edzeni. :D

Csak örvendezz, minden okod megvan rá! Ugye milyen jó, hogy ilyeneket csak úgy megcsinálsz? :DDD

3 hete
#4128
csikil4ny
Semmi különöset, csak a tegnapi Tatarekre ma ráedzettem - vagy én lettem puding, vagy valami más az oka, de én örvendezek magamnak, mint a hülye gyerek.

3 hete
#4127
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4126
Hűűű, hát mit edzettél? Mitet, mitet? Én is olyat akarooook... :D

3 hete
#4126
csikil4ny
Hű ma olyat edzettem, hogy alig bírok leülni, felállni, egyáltalán mozogni, de olyan jólesett!

3 hete
#4125
Zsuzsi05
reply to Gonoszka1's post #4107
Köszönöm Gonoszka1! :)

3 hete
#4124
alabamachicken
Egy hasonló eredményt, mint amit te produkáltál Omame, itt és most aláírnék, gratula hozzá. :) Az ízületeimre figyelek, ez alap nagy testsúlynál. Átlagba 3 liter ásványvizet iszok egy nap, ebből másfelet tréning során.

3 hete
#4123
Gonoszka1
reply to alabamachicken's post #4121
Nem sok, mert ez súly, magasság, kor, és aktívitás kérdése. De azért az jó lenne, ha a keretedet nem egyszerre ennéd le, hanem napi 3-4-5 étkezésre lebontva! És a folyadékra fokozottan figyelj, főleg ha meleg van, és sportolsz!

3 hete
#4122
Omame
Én csak azt tudom, hogy 113-ról indultam és még most is van olyan nap, amikor 2500 kalóriát eszem. Most 92 vagyok. Igaz, nem 4 hónap alatt, hanem 8,5 hónap alatt.
100 kg felett érdemes odafigyelni az izületekre is. Ne vidd túlzásba a sportot, vagy olyat válassz, ami nem terhel meg annyira. De pontosabb képet adnak majd azok, akik komolyan értenek a sport oldalhoz.

3 hete
#4121
alabamachicken
Köszi a segítséget! Ha a mai napot nézem a sportolással elégetett kalóriák 60%-val együtt, durván 3 ezer kalóriát kellene bepuszilnom. Nem sok az egy kicsit? Vagy csak én vagyok túl "óvatoskodó"?

3 hete
#4120
Omame
reply to alabamachicken's post #4116
Sokan használják a centis mérést a kilós helyett pont azért, hogy a nem annyira súlyban, hanem formában megjelenő változásokat tudják követni. Sokszor a stagnálásos időszakon a centik csökkenése tud átlendíteni és kitartást kölcsönözni.

3 hete
#4119
Gonoszka1
reply to alabamachicken's post #4118
Biztos, hogy addigra látványos átalakulásod lesz! És a lesportolt kalóriák 60-70%-át is le kellene még enni pluszban a keretedhez csapva.

3 hete
#4118
alabamachicken
A BMR-emet a rendszer 2305.08 kalóriára számította ki, akkor ezt jelölöm meg maxnak. Ha így jobban elősegítem a fogyást, mint az 1650 kalóriával, nyilván nem fog gondot okozni valamit harapni pluszba. Én türelmes vagyok, nem 1 hónap alatt akarok drasztikus változást előidézni, de azért úgy karácsony tájára már bízok valami kézzel fogható eredményben.

3 hete
#4117
Gonoszka1
reply to alabamachicken's post #4116
Heti 1 kiló sok! Az a lényeg, hogy a BMR-ed környékén legyen a napi kalóriakereted, mert különben lelassul az anyagcseréd, ami lassuló fogyáshoz, stagnáláshoz, sőt még hízáshoz is vezethet. Az első 1-2 hétben általában több megy le, mert akkor a víz, és a salakanyagok távoznak. Aztán egy normális keret mellett beáll egy normális fogyás. Persze nem vagyunk gépek, így vannak azért kisebb hepe-hupák a fogyási függvénybe. De nem szabad a testedet éheztetni, mert az később visszaüt, és a végén ha éhezteted magadat, akkor a jojo effektus lép életbe. Tehát lassan járj tovább érsz, hiszen a kilók sem hipp-hopp 1-2 hét alatt ugrottak fel.

3 hete
#4116
alabamachicken
reply to Gonoszka1's post #4113
Heti 1 kg fogyást tűztem ki célul, ezt állítottam be a rendszernek. Lenne még egy kérdésem, mégpedig hogy milyen arányban számíthatok súlycsökkenésre / növekedésre? Nyilván a súlyzós edzések valamennyi izmot is kölcsönöznek, azok meg eleve sűrűbbek, és így kis mennyiségben többet nyomnak, mint a zsír. Nyilván van alakformáló hatása is, de azért jó lenne átlépni azt a 100-as határt, ha izom a 100 kiló, ha nem. :)

bmati: Figyelek arra, hogy ne essek át a ló másik oldalára, volt most pár hónap kihagyásom az edzésben, szóval igyekszem fokozatosan visszatérni a régi súlyokhoz. De a heti öt edzést tartom, egyelőre nem megerőltető, és sokkal jobban érzem magam, miután kidolgoztam mindenem. :)

3 hete
#4115
bmati
reply to alabamachicken's post #4114
Egy izomcsoportra 2-3 gyakorlat bőven elég. Ha ettől több megy, akkor nem elég intenzíven edzel (ha lement 2-3 gyakorlat max. erőbedobással, akkor nem bírnál többet csinálni utána ugyanoda). :)
A minden napi súlyzós edzéssel pedig vigyázz, mert ha nem vagy hozzászokva ezekhez, akkor pár hét múlva elég szépen ki lehet égni tőle. 2 nap edzés után 1 nap pihenő pedig ajánlott súlyzós edzésnél. :P

3 hete
#4114
alabamachicken
reply to bmati's post #4112
Szia!

Köszönöm a válaszodat! :) 10 perc kardióval kezdek bemelegítésnek, kb. 100 kcal-t égetek el vele, utána karkörzés, stb. tehát átmozgatom magam a súlyzós edzés előtt. Hasonló, szinte ugyanolyan ismétlés- és sorozatszámokkal edzek, mint amiket tanácsoltál. Ma pl. hát és tricepsz volt, tegnap csak lábaztam, hétfőn mell és bicepsz. A vállat és csuklyát holnapra tervezem. Mindenre öt gyakorlatot szoktam 4 sorozattal.

3 hete
#4113
Gonoszka1
reply to alabamachicken's post #4110
Szia! Üdvözöllek a bázisunkon! Az 1650 kalória nekem is kevésnek tünik. Úgy kellene beállítani a napi keretedet, hogy a BMR-ed környékén legyen. És az is fontos, hogy heti fogyási ütemet adjál meg, mert akkor a fogyással a rendszer csökkenti a keretedet. És a sporttal ledolgozott kalóriák 60-70%-át is le kellene mág pluszba enni. És sok folyadék, mert az segíti a fogyást, segíti a méreganyagok kiürülését, és hidratálja is a testedet. Ha vannak még kérdéseid, akkor szívesen segítünk, csak kérdezzél!

3 hete
#4112
bmati
reply to alabamachicken's post #4110
Szia!
Először is, ha 100 kg vagy, akkor min. 1800 kalóriát kellene belapátolnod, de inkább többet. Számoltasd újra a rendszerrel és úgy állítsd be a heti fogyás mértékét, hogy a BMR értéked felett legyen kb. 100 kalóriával! A folyadékbeviteled min. 4,5 liter legyen naponta.
Edzéshez annyit, hogy 5-10 perc kardió elég bemelegítésnek, de kardió előtt érdemes körzéseket csinálni (én mondjuk max. 10 percet szánok bemelegítésre, szerintem ettől több energiapocsékolás). A súlyzós edzéseket úgy végezd, hogy max. 45 perc alatt legyél meg vele, mert ha ettől tovább tart, akkor már valószínűleg állóképességi edzést végzel, nem erőedzést. Olyan gyakorlatokat válassz, amik minél több izomcsoportot megmozgatnak! Olyan súlyokkal dolgozz, aminél a max. ismétlésszámod 5-10 között van. Ezekből mehet 2-4 sorozat 5-12-es ismétlésszámmal sorozatonként. A pihenőidő 2-5 perc között legyen a sorozatok között. Ha kardió edzéseket is akarsz beiktatni (heti 1-2 alkalommal érdemes), akkor edzés után végezd és min. 30 percet közepesen alacsony intenzitáson (a max. pulzusod 60-70%-án).
Nagy intenzitású edzéseknél vagy hosszúra nyúlt kardió edzéseknél teljesen normális az izzadás. Én a keményebb edzéseknél 10-15 perc után már leveszem a pólót, mert átizzadom. :D
Még annyit, hogy érdemesebb egy nap két nagyobb izomcsoportot dolgoztatni, de ne bukásig. 2 nap edzés 1 nap pihenő vagy 1 nap edzés 1 nap pihenő. Gyakori a hát-bicepsz, mell-tricepsz-váll, comb-has-vádli edzések egy héten, viszont van aki a váll-has edzéseket külön teszi be, így 4 napod lesz egy héten. Esetleg lehet úgy is csinálni, hogy 3-4 gyakorlatot csinálsz minden nap egy héten 3x, nem egymást követő napokon. Ezek általában a guggolás, az elemelés, húzódzkodás/lehúzás, fekve nyomás, ezt még egyszer-egyszer megdobják felüléssel/lábemeléssel.

3 hete
#4111
bmati
reply to Eletem12's post #4108
Szia!
Ez egy rövid és könnyű átmozgató alsótest edzés.
Nem tudom mihez állna közelebb a tánchoz vagy a könnyű aerobichoz. :P

3 hete
#4110
alabamachicken
Sziasztok!

A napokban találtam rá a kalóriabázisra, jelenleg 108 kg vagyok, de 2 éve sikerült egy 20-ast ledobnom (130 voltam), szóval ezt már jó alapnak gondolom. De szeretnék tovább menni a megkezdett úton, a célom a 90 kg, átlépni végre valahára a 100-as határt!!! A kalóriabázis ehhez napi kb. 1650 kcal-t állapított meg. Ezt egyáltalán nem esik nehezemre betartani, megvan a kellő önfegyelem. :)

Jelenleg minden hétköznap járok kondiba (hétvége pihenőnapok), 10 perc szobabicikli bemelegítésnek, utána súlyzós edzések, gyúrás, nyilván mikor mire. Általában 1,5-2 órát töltök el kemény munkát végezve a konditeremben, és csurom víz mindenem. Az elmúlt két nap alatt azonban 108-ról 108,6-ra szöktem fel. Normális ez? Én kőkeményen dolgozok, és edzek, hogy formába lendüljek, na meg a zsírpárnák is lefelé eresszenek.

3 hete
#4109
Katka77
Sziasztok!
Pár hete letöltöttem a telefonra egy nagyon klassz (angol nyelvű) appot.
PumpUp- Fitness Community. Nagyon kalssz. Azzal tornázom. Összeállítja a gyakorlatokat (én kardiózom), számolja az időt, és a kalóriát. A közösségi oldal pedig motivál.
2x 20 perc alatt simán leégetek 430 kcal körül, a gyakorlatok elvégezhetőek, nem készülök ki, de megizzaszt rendesen. :) Ajánlom a figyelmetekbe! Minimális angoltudás elegendő hozzá :)

3 hete
#4108
Eletem12
Sziasztok! Itt egy link.. Erről mi a vélemény ? https://www.youtube.com/watch?v=Wq-VeGdQptQ
Ha valaki csinálta megosztaná velem a véleményét? Meg pontosan ennek mi a neve ? Köszönöm

3 hete
#4107
Gonoszka1
reply to Zsuzsi05's post #4106
Csak így tovább, és minden szépen menni fog! És gratula!!!

3 hete
#4106
Zsuzsi05
Örömmel számolok be, hogy reggel rááltam a mérlegre és nagy örömömre 63.9-et mutatott. Ennek örömére ma ujra tornáztam, sikerül a sikerélményből jól felszívnom magam.:) Szombatig minden nap megy megint a torna ezerrel, vagy Walk(Bojtikának köszönhetően,hogy erre is rátaláltam,) vagy valami risza. :D
Nem tudok elég hálás lenni nektek, mert mindig újra meg újra löketet tudtok adni,nekem..,nekünk sokunknak.

3 hete
#4105
Bojtika
Az kemény, én most készülök elvégezni. :D

3 hete
#4104
csikil4ny
Jaj, jaj, Tatarek 9, puding vagyok! (de végig csináltam)

3 hete
#4103
pocak92
Köszönöm :)

3 hete
#4102
Bojtika
Ahogy érzed, valamelyik aerobik fokozat. (A rendszerben így, k-val írva találod meg.)

3 hete
#4101
pocak92
Szép délelőttöt ! Tudnátok nekem segíteni abban hogy ezt milyen mozgásként tudom tudom bevinni
http://www.youtube.com/watch?v=ZsVp7wRWG7I
előre is köszi

3 hete
#4100
Gonoszka1
reply to Kiseri's post #4099
Szép, és jó napot! Igen, én kerestem, de már megvettem. 1290 forint volt, a neten keresztül. Köszönöm, hogy szóltál, mert holnap megyek a Tescoba, és azért körülnézek hátha van valami olcsón, amit még tudnék használni.

3 hete
#4099
Kiseri
Jó reggelt!
Valamelyikőtök keresett olyan térddel összenyomandó comberősítőt. Tegnap a tescoban félárazva párszáz forint volt. Minden sporteszköz féláras csütörtökig. Húgom 3000-ért vett olyan szettet, amiben volt fitt-ball, hasizomerősítő kerék, ugrókötél meg valami expander-szerű. Utolsó darab volt... :(

3 hete
#4098
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4097
Milyen jó, hogy van! Egy hatalmas biztonsági érzés, hogy ott van, és segít ha kell! Nem véletlenül mondják, hogy az ember legjobb barátja a kutya! És ha még nagyon okos is, akkor pedig már egy komoly társ is.

3 hete
#4097
Bojtika
No bizony.
Gyorsan tanul, ha felismeri, miről van szó.
Még nem volt egy éves, a nagy halom tűzifán (amit imád a komondor, mert az az övé) megcsúszott a fiam, és hívta Göncölt segíteni. Kis tétovázás után rájött, miről is van szó, odament és tartotta a hátát, támaszkodni.
Télen ha az udvarra megyek, két lépésről figyel, lassan velem haladva. Ha hívom, hogy Segíts! - akkor jön és tartja magát kapaszkodni. :D
Valahányszor tornázás közben "lemegyek a padlóra", jön és megnézi, rendben vagyok-e. :D

3 hete
#4096
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4095
De Téged legalább a komondor majd összeszed. Mert azért kisebbet esni sem kellemetes dolog!

3 hete
#4095
Bojtika
No, tényleg magassághatáros, az előbb még kávé nélkül írtam. :D

Rám nézvést ez annyit jelent, hogy kisebbet esem pofára. :D

3 hete
#4094
Bofy
Enyém labda magassághatáros csak :)

3 hete
#4093
Bojtika
Egyébként a labda mérete (ezzel az ára is) kg-határra van megszabva.
Tehát ha sokat fogy valaki, cserélnie kell idővel.Asztali verzió   Mobil verzió
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket.
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!