Belépés
Belépve maradok
16 órája
#7272
bmati
reply to Fanni13's post #7271
Szia!
Keress egy RKC vagy SFG edzőt (az utóbbi valamivel jobb) és tőle tanuld meg a gyakorlatokat! Magadtól elkezdeni nem érdemes, mert rosszul rögzülhetnek a gyakorlatok és elég sérülésveszélyes is tud lenni, ha rosszul csinálod.
Egyébként pedig Pavel Tsatsouline könyveit érdemes bújni ilyen témában (pl.: Kezdd el a kettlebellt!; A kettlebell visszatér, stb.). Neki egyébként van saját testsúlyos szekciója is, de az nem a kezdő szint és az másképpen éri el a progressziót, mint a fegyencedzésben (A meztelen harcos). Ezzel egyébként haladó szinten érdemes foglalkozni.
A kezdő súly meghatározása egyébként a könyvben is benne van, de nem olcsó mulatság az sem. Ha arra van zsetonod, akkor néhány edzést is kibírsz anyagilag, amíg betanulod a gyakorlatokat.

18 órája
#7271
Fanni13
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ajánlani kettlebell kezdő edzésről jó videót vagy gyakorlatokat?
Köszönöm! :)

6 napja
#7270
bmati
reply to Zsuzsa1nna's post #7269
Szia!
Attól függ mit, de általában 6-8 hetente érdemes variálni a dolgokkal.

6 napja
#7269
Zsuzsa1nna
Sziasztok! Olyan kerdesem lenne,hogy milyen idokozonkent ajanlatos valtogatni az edzeseket?

2 hete
#7268
Fanni13
reply to zkriszt1's post #7267
Akkor csak gratulálni tudok ehhez a teljesítményhez és további sikereket kívánok!
Nem vagyunk egyformák, szóval nem kell mindenben egyetértenünk. Szerintem itt mindenki segítőkész és nem keresik a hibát senkiben, csupán rákérdeznek alap dolgokra, nehogy egy kicsi baki miatt ne érje el valaki a célját, ami szerintem nagyon becsülendő, jó hogy ennyi segítőkész ember van itt.
Használd továbbra is egészséggel az oldalt, a fórumozók is legyenek ugyanolyan önzetlenek mint eddig, azt pedig hogy ki hogyan tudja a saját céljainak megfelelően használni az oldal funkcióit meg a segítségeket, az már mindenkinek a magánügye.
Hajrá Mindenkinek! :)

2 hete
#7267
zkriszt1
reply to Fanni13's post #7264
Semmi ilyesmit nem mondtam:)) De sebaj...Vannak akiknek megtérül a befektetés másoknak meg nem. Én jelenleg ebben a történetben nem különösen számítok, hiszen nekem már csak a végső 5 kg-os szálkásítás maradt úgy, hogy -hát hogy is mondjam? - van némi izom rajtam és az edzettségi szintem sem a magyar átlagé...de ettől még nem vagyok fanatikus szektás hívő. Bosszantó, kellemetlen, mert az edzéseim temérdek időmet rabolják, ráadásul benne van a pakliban, hogy hamarabb, tőlem független okokból ki kell szállnom, de ez van. Ettől függetlenül: Nem fogom azt gondolni, hogy az én utam az egyedüli jó út és nem fogok dogmákat pufogtatni. Ha valakinél valami nem működik, vagy nem úgy működik mint nálam, akkor nem fogom a hibákat keresni benne, hanem elfogadom, hogy bizony nem vagyunk egyformák, és képes vagyok belátni:az univerzalitás - éppen egyediségünkből adódóan: butaság.

2 hete
#7266
zkriszt1
Igazán szórakoztató, némely hard-core szekta-tag:)

2 hete
#7265
petyus100
Ez a legjobb fogyi oldal. Rengeteg tanacsot olvastam itt ami segitett.
Igaz 1.5 honapja csinalom veletek de mar 3.5 kg lement.
Koszi mindenkunek

2 hete
#7264
Fanni13
Nem értem zkriszt1, hogy akkor mi a problémád.. Ha szerinted úgysem fog sikerülni, akkor nem fog. Egyszerűen fel kell ismerni, hogy vagy elfogadja magát az ember olyannak amilyen, vagy tesz ellene és kihozza magából a legtöbbet. Itt mindenki próbál segíteni, de az, hogy ki mit tesz a változásért az a saját lelkiismeretén múlik. Tiéd a választás, vagy elfogadod a jó tanácsot, vagy elfogadod magad és itt a pont.

2 hete
#7262
otaritunde
Jaj hagyjuk már ezt a tipikus magyar mentalitást (tisztelet a kevés kivételnek), hogy uhh hát én szegény szerencsétlen nekem ez sem jött be. Nem hát mert nem is akartad. Hiszem és tudom ,hogy ha valamit akar az ember az életben azt el is éri csak tenni kell érte. Ha te biztos vagy benne,hogy mindent megtettél de nem megy csak lusta vagy elmenni orvoshoz az is a te hibád. Ha meg azt gondolod,hogy te csak úgy szemre megmondom miben mennyi a kalória az meg már eleve rossz. Jobb lenne a világ ha az ember először magában keresné a hibát és ha már mindent de szó szerint mindent megtett akkor nyitná ki a száját.
Egyébként itt senki nem bánt senki,pláne nem becsmérel addig amíg azt ki nem vívja magának az illető.

2 hete
#7261
feketeinci
reply to zkriszt1's post #7259
Ne csináljunk már mártírt azokból, akik lehet hogy csak egyszerűen nem elég motiváltak, és a sikertelenségük láttán széttárt karokkal mondják hogy ők azok a szerencsétlen kivételek, akik mindent betartanak és mégsem megy.
Ők azok akik mindent jól csinálnak, bár még egy receptet sem vittek fel maguknak, egyszerűbben fogalmazva azok akik nem kíváncsiak arra hogyan sikerülhet, mert nekik ÚGYSEM sikerül.

Mindenkinek van gyenge pontja, ezt leginkább mindenki maga tudja erősíteni, bár sokszor jól jön egy kis külsős segítség, de akkor is a saját fejben dől el hogy mit mennyire akarunk.

Továbbra is csak saját példa, a fogyás ment, de a cigi most nem menne. Tótágast állhat a világ, még nem jött el az ideje nálam. Lehet hogy holnap eljön, mert látok, hallok vagy olvasok valamit, amitől megerősödik az elhatározás. De ezért nem a világ a hibás, mert nem hatott rám eléggé, hanem én.
Ebből következik, hogy az utolsó mondatodban az Ő sikertelenségük igenis csak nekik róható fel, más nem tudja megtenni helyettük a megfelelő lépéseket a fogyásuk érdekében.

2 hete
#7260
Lousha
reply to zkriszt1's post #7259
Hátööö... De.
Ha megtetszik a balett, nekiállsz megtanulni, de igazából nincs kedved elvégezni azt a rengeteg nyújtást, erősítést, gyakorlást, amivel jár, így nem tudod az x típusú forgást kivitelezni, az kinek a hibája? A kalóriaszámolás egy módszer, a maga szabályaival és követelményeivel. Ha azért nem válik be, mert túl sok ráfordítás, és nem éri meg ennyit vacakolni csak azért, hogy soványabb legyél, akkor az kinek a hibája, a módszernek? Hogy ezt hibának nevezzük, az szó szerint ennyit jelent: nem alkalmazták helyesen a módszert. Az természetesen több mint lehetséges, hogy valakinek maga a módszer egyszerűen nem tetszik, mert minden nap méregetni kell, rögzíteni, figyelni. Tiszta sor, ha nem tetszik, ne csináld. De ezért ne a módszert hibáztassuk már... Nyilván csak akkor működik, ha csináljuk. A testépítő szakkönyv sem lesz vacak attól, hogy nem csinál nekem lenyűgöző izmokat a párnám alatt tartva, mert nincs kedvem még elolvasni sem.
Ha tehát így érted a "nem beválást", hogy követni a módszert túl macerás, ám legyen neked igazad. Ha kihagyom a fele hozzávalót egy receptből, mert nincs kedvem értük elmenni a boltba, akkor tényleg nem lesz olyan a sütim, mint a képen.
De ez ismét visszavezet oda, hogy egyéni döntés kérdése: ha neked nem éri meg, ne csináld. Csak mondjuk ezért nem lenne fontos leszólni és nem működőnek bélyegezni valamit, pláne leszólni azokat, akik segíteni próbálnak másokat, és önértékelés rombolásával meg ártalomokozással vádolni őket.

2 hete
#7259
zkriszt1
reply to feketeinci's post #7257
és még rajtad kívül bejött több ezer embernek, de sajnos nem jött be több száznak vagy ezernek. Ők is küzdöttek, szenvedtek, hajtottak de nem volt esélyük. Az ember mérlegel: mennyi ráfordítást ér meg neki mennyi nyereség. Sajnos lesznek akiknek túl sok a ráfordítás az elérhető nyereséghez mérten és Ők fel fogják adni. Ez természetes...az viszont nem helyén való, ha az Ő sikertelenségüket valamilyen általuk elkövetett hibának rójuk fel.

2 hete
#7258
teper
Rengeteg marhaságot olvastam, szerencsére ennél jóval kevesebbet próbáltam az idióta diétákkal kapcsolatban. Ez az oldal „csak” azért jön be, immár 15 hónapja, mert számomra tökéletesen működik. Azért működik számomra tökéletesen, mert minden szempontból megengedő, nem próbál rám erőszakolni semmilyen marhaságokat. Így magamtól láttam be, és jöttem rá, amit már előtte is kapisgáltam, de pontosan itt esett le, hogy mi az a megfelelő tudatos táplálkozás. Ha valamit nem tudtam, bogarásztam utána, elolvastam, keresgéltem. Jelenleg azt érzem ebben a kalóriaszámlálós dologban, hogy végre egy olyan dolog, amit megfelelő körülmények között akár életem végéig tudok, akarok csinálni, azért mert végtelenül egyszerű és könnyű betartani. Megtehetném persze azt is, hogy nem veszek róla tudomást, és csak élek, eszem, alszom, sportolok azt maj’ csak lesz valami. De mégis szimplán csak itt ragadtam, magamtól, erre nem kötelezett senki se.

2 hete
#7257
feketeinci
reply to zkriszt1's post #7254
Elkezdtem én is válaszolni, de közben Lusha már befejezte.
Így csak egyetértésemet fejezem ki a válaszához, teljesen így igaz.

Én is elég "idős" vagyok a fogyáshoz, egész életemben küzdöttem, de itt ingyenesen és mondhatom hogy könnyen lement 34 kg.
Nagyon sok tanácsot kaptam az elején, senki nem ásta alá az önértékelésemet.

Nem értem mit akarsz bizonyítani? Hogy mindent megtettél, de a kapott tanácsok ellenére nem megy a fogyás?
Vagy hogy te vagy az a peches akinek úgysem sikerül?

2 hete
#7256
Lousha
reply to zkriszt1's post #7254
Először is senki nem akar eladni semmit. A fórumon felhasználók vannak, akiknek semmi köze a Bázis üzemeltetéséhez, főleg nem anyagi szempontból, egyszerűen használják az oldalt. (Néha az üzemeltető is jelen van persze, amikor száz évente egyszer ráér erre is, ilyenkor dob egy kétsoros választ vagy kérést.) Plusz a Bázis egy nonprofit oldal, gondolom te sem fizettél a használatáért, mert hogy ingyenes. Ami pénz itt mozog, az a főoldalon látható hirdetésekből származik, ami arra sem elég, hogy az oldal működjön, az üzemeltető a saját zsebéből, jófejségből tartja azt fenn, plusz önkéntes adományokból. Ezen kívül tervben van, hogy lesz majd szintén opcionális, önkéntesen választható prémium tagság, ami annyit fog jelenteni, hogy nem kell reklámot nézni, meg lesz pár apró plusz funkció, amiért cserébe jól érezheti magát a felhasználó, tudva, hogy segített az üzemeltetőnek életben tartani az oldalt.

A teóriákhoz körömszakadtáig ragaszkodásra panaszkodni nem kicsit ironikus tőled, aki többünk tanácsa, megjegyzései, tapasztalatleírásai ellenére sem álltál meg eddig egy másodpercre sem, hogy elgondolkodj, a te teóriádban nem lehet-e akár csak egy mákszemnyi baki. Ami azt illeti, részemről nem is értem, egyáltalán miért vagy jelen a fórumon, hiszen láthatóan nem érdekel senki véleménye, acélos meggyőződéssel hiszel a saját igazadban a legapróbb részletekig, ergo aligha származik bármi előnyöd az interakcióból.
Mi itt azért tanácsoljuk a kezdő/problémákba ütköző fórumtársaknak, hogy kövessék a bevált mintát, mert bevált. Nekem, a másiknak, a harmadiknak, a negyediknek. Mindenkinek, aki hajlandó esélyt adni a dolognak. Nem mellesleg igen sokszor kiemeljük, hogy sem orvosok, sem dietetikusok nem vagyunk, felhasználóként beszélgetünk, és saját tapasztalatainkra alapozva tanácsokat adunk, nem utasításokat. Mindenkinek joga van egy tanácsot nem megfogadni.
Annak beismerésére pedig még igen sokáig várhatsz, hogy ez nem egy univerzális módszer, mert hiszen az. Természetesen csak akkor, ha a körülmények megvannak hozzá, azaz pl. egészséges emberből indulunk ki. Csak egy példát említve egy pajzsmirigy-rendellenesség erősen bele tud tenyerelni a tervbe, ezért is szoktuk javasolni, hogy ha semmi nem segít, irány az orvos, ezért is említettem neked is korábban ugyanezt, hiszen a korral járó természetes anyagcsere-lassulás önmagban nem magyarázat arra, hogy teljesen lehetetlenné váljon a fogyás. Nem tudom, mennyi idős vagy, de pl. Bojtika alighanem idősebb nálad, plusz az anyagi és időbeli lehetőségei is korlátozottak, mégis relatíve könnyen leadott jó sok kilót a kalóriázással, rengeteget javított az izomzatán is, és elérte azt a célt, amit kitűzött maga elé. Soha senki nem vitatta, hogy mindenki másmilyen, más genetikai adottságokkal száll be ebbe a játékba, ezért van, akinek pl. ugyanolyan körülmények mellett is időigényesebb lesz a fogyás, mint a másiknak. Ettől még működik. Olyan nincs, hogy valaki nem tud lefogyni, olyan van, hogy valahol hibázik, pl. nem vesz tudomást egy lehetséges betegségről, tévesen becsüli meg a bevitt kalóriák számát, túlbecsüli a sporttal elhasználtakét, túl alacsony/magas kereten él, túlhajtja magát, rossz minőségben étkezik, még ha a kalóriák száma stimmel is, nem foglalkozik a vitamin- vagy folyadékigényével stb. Ezeket a hibákat itt - néha jó hosszas - beszélgetések során általában meg is találjuk. Ha nem, az is jobbára annak a számlájára írható, hogy valami információ hiányzik, írásban kommunikálunk, nem ismerjük egymást, valami elsikkad.

Én speciel senki önértékelésének aláásása és semmiféle ártalomokozás miatt nem fogok éjjelente nyugtalanul aludni. Segítő szándékkal vagyunk itt, hol én kérek segítséget, hol én próbálok meg adni másnak, hol meg csak olvasok és okulok. Beszélgetünk, ennyi. Mindenki önkéntesen vesz részt a beszélgetésben, jobbára felnőttek vagyunk. Kell hogy legyen annyi józan eszünk és magabiztosságunk, hogy egy netes csevegéstől ne omoljon össze az életünk. Ha az itt kapott tanács nem válik be, vagy csak egyszerűen nem tetszik, a teljes net bárkinek a rendelkezésére áll, hogy hasznosabb segítséget keressen, mint ahogy a laptop képernyője is szabadon lecsukható, és helyette lehet orvost kérdezni személyesen, vagy a postást megállítani, hogy neki mi a véleménye, kinek-kinek belátása szerint. Mindenesetre itt senki nem a hasára ütve osztogat tanácsokat, hanem egy kollektív tapasztalatrendszerre alapozva. Baromira nem divat senkinek a hibáztatása, még kevésbé a lusta zabálógépnek bélyegzése. Az egyetlen, akitől emlékszem olyan jelzőkre, hogy pl. lúzer, az te magad vagy, aki három hónapja azzal jelentél itt meg, hogy tájékoztasd a fórumtársakat arról, hogy bizony tessék csak elfogadni, hogy x kor felett vagy koplalás van, vagy hájasság. Számomra ez pl. sokkal inkább demoralizálóan hangzott, mint azt tanácsolni egy fogyással küszködőnek, hogy olvassa el ezt meg ezt, ami sokunknak bevált, illetve próbálja meg emezt meg amazt, és ne csüggedjen.

Voltak itt már olyan felhasználók bőven, akik nagyon komoly túlsúllyal indultak, vagy éppen egész kicsi koruktól mindig kifejezetten kövérek voltak, és csak mondjuk 40 év után álltak neki valamit tenni ez ellen, voltak ilyen-olyan betegség miatt nagyon nehéz helyzetben lévők, és még százféle egyéni szociális problémát görgetők. Furcsa módon aki aztán vette a fáradságot, hogy visszajelezzen, előbb-vagy utóbb mindig sikerről számolt be. Csak hát ehhez kell az, hogy elfogadjuk, igen, lehetséges, hogy bennünk van a hiba. Lehetséges, hogy valamit nem jól csinálunk. Meghallgatjuk más tanácsait, és áldozunk is rá két percet, hogy végiggondoljuk, igaza lehet-e a másiknak, ahelyett, hogy csuklóból visszautasítsunk minden segítő szándékot azzal, hogy márpedig ez nem működik, hülyeség, ez úgyis csak marketing.

A kalóriázás épp azért működik szvsz, mert egyéni adottságokat vesz figyelembe. Ha tudomásul vesszük a sajátjainkat, és nem másokhoz hasonlítjuk magunkat irigykedve, akkor tökéletesen működik. Én elfogadtam, hogy mivel utálok sportolni, sem gyorsan nem fogok fogyni, sem izmos nem leszek. Mindig lesz rajtam itt-ott háj, akkor is lenne, ha alultápláltra fogyasztanám magam. Ez nem a módszer hibája, hanem az enyém. Bojtika felmérte, hogy mivel nem húsz éves, többet kell mozognia, ha hasznos izomtömeget szeretne, mint amennyit akkor kellett volna, ha ugyanezt húsz évesen teszi, meg hogy ha alacsonyra sikerült a nagy genetikai lottóban, akkor bizony soha nem fog tudni 3000 kalóriákat fogyasztani naponta, még ha sokat sportol, akkor sem, mert egyszerűen kicsi szervezetnek kevés üzemanyag kell. Otaritunde belátta, hogy neki valami pajzsmirigyes baja van, amíg az nincs tökéletesen kezelve, kaparhatja a falat is, ehet mikrogrammra pontosan annyit, amennyit javasolunk, akkor sem lesz pozitív változás. Mind irigyelhetnénk azt, akinek ez az egész könnyebben megy, vagy akinek eleve nem kell fogyóznia, mert most is akkora, amekkora szeretne lenni, vagy beszélgethetünk addig, amíg ki nem derül, nekünk személy szerint mi és hogyan fog működni.

2 hete
#7255
zkriszt1
reply to Lousha's post #7253
ja. és van egy remekbeszabott konyhai mérlegem és nem félek használni.

2 hete
#7254
zkriszt1
reply to Lousha's post #7253
Én meg továbbra is azt mondom, hogy nem érdemes teóriákhoz körömszakadtáig ragaszkodni. Érthető, hogy a kalóriabázis (és annak a módszertana) egy termék, amit el akartok adni, de nem kellene körömszakadtáig ragaszkodni a meggyőzéshez. Hiányolom a beismerését annak, hogy ez egy módszer, ami jó eredménnyel segíthet embereket egészségesebb élethez, de bizony nem mindenki számára univerzális. Cinikus felelőtlenség eladni az embereknek ugyanazt a jövőképet és sikertelenségük esetén őket hibáztatni, (mert ezzel csak az önértékelésüket ássátok alá és többet ártotok mint használtok) ahelyett, hogy csendben beismernétek: nem minden túlsúlyos ember lusta zabálógép, hanem igenis vannak peches embertársaink akiknek vagy eleve semmilyen esélyük sincs a tittness-társadalmilag elvárt kép elérésére, vagy ha igen, akkor csak olyan irreális lemondások árán, amelyek már komolyan veszélyeztetik családi, szociális-kapcsolatrendszerüket. (és akár a saját egészségüket.)

2 hete
#7253
Lousha
reply to zkriszt1's post #7252
3 hónapja is említettem, most is tartom, hogy ez a távollátás lehet a problémád egyik része. Senki nem mondja meg ránézésre, hány kalória van egy tányéron, max. pontosabban tippel, mint egy gyakorlatlanabb próbálkozó.
Azt is javasoltam, hogy ha szerinted minden más stimmel, tehát úgy és annyit eszel, amennyit kéne stb., akkor jól jönne egy orvosi kivizsgálás. Most esetleg endokrinológust emlegetsz. Ha 3 hónapja megtetted volna, mostanra már tudhatnád, mi a baj, ha van, és már azóta kezelhetnék.
7009-7046 számú hozzászólások között igen sok minden szóba került, főleg az, hogy utálod a sok mozgást és a kalóriák számolását, meg hogy mindenről le kell mondani. Én meg kértem akkor is, hogy próbálj meg légy szíves káromkodás nélkül kommunikálni. Szóval ezt most kérem ismét, illetve javaslom, hogy hallgass bmatira, másik topikban megnézheted a képeivel is, ő hol tart most, érdemes megfogadni a tanácsait.

2 hete
#7252
zkriszt1
reply to bmati's post #7251
mondom, hogy megy itt minden aminek mennie kell. És régóta csinálom (Máskülönben hogyan értem volna el egy olyan edzettségi szintet, amit a férfiak 90%-a sosem fog?) távollátással megmondom minden kaja tápértékét és minden mozgás energiaszükségletét. De ez csak egy szinten tartáshoz elég. Éppen annyira, hogy ne szálljak el a súlyommal. És ez a kurva fárasztó. Nem beszélve a rossz ízületeimről meg egyebekről. Nem vagyok girnyó. Vannak izmaim és ha az irányadó 62-63 kg ot akarnám célnak, akkor azt is veszíteném. Súlyt is azért kell vesztenem, hogy ne terheljem a térdeimet. Ilyen egyszerű.

2 hete
#7251
bmati
reply to zkriszt1's post #7250
Szia!
Az nagyon kevés! A mozgással kitolt részt is le kellene enni (a mozgással töltött idő kb. 70%-át írd csak be). Az iszok, mint a gödény alatt remélem min. 3,3 litert értesz. :)
Ennyi súllyal is lehet félmaratont futni (tapasztalatból mondom). :P
Mennyi fehérjét, mennyi szénhidrátot és mennyi zsírt fogyasztasz? A rendszeres mozgás mióta van meg? A futás mellett mennek az erősítések is legalább heti 3 alkalommal intenzíven?

2 hete
#7250
zkriszt1
reply to bmati's post #7248
teljesen átlagosan étkezem kb napi 1600-1800 kCalt és minden nap mozgok 400-1200 LCal között. Iszok mint a gödény.. mi kell még? nem hogy 62.. már 66 nak is örülnék. ennyi súllyal nem futok félmaratont a büdös életben

2 hete
#7249
mokuska44
reply to halaszer's post #7247
Én is köszi! :) Próbálok odafigyelni, majd látom hogy sikerül.

2 hete
#7248
bmati
reply to zkriszt1's post #7246
Ha ennyire hardcore edzel, akkor remélem hogy magas a napi kalóriabeviteled (és jók a makróid). Egyébként ezek úgy látom állóképességi edzések, mert ha nem az lenne, akkor már 3 hét alatt kifeküdtél volna.
163 cm-hez 60-62 kg lenne az ideális szerintem.
Mennyi a napi kalóriabeviteled? Milyenek a makróid, mikróid? Rostbevitel és folyadékbevitel rendben van?

2 hete
#7247
halaszer
reply to mokuska44's post #7238
Köszi a válaszolat! Így lefelezve az időt jónak tűnik :)

Mokuska kérdésre: én amikor másfél éve felhagytam ezzel a jó kis életmóddal, mert túl sok macera volt, hogy magamnak külön főzőcskézzek pl, meg a fogyás is nagyon leállt, akkor olyan 1-1,5 kg-ot "szedtem vissza" (szerintem csak a gyors Ch-k miatt lett több a súly), és onnantól nem híztam akkor se, ha többet ettem, max az extrém sok kajálásos napokon, pl, anyóséknál kn. folyton rágok.

2 hete
#7246
zkriszt1
rendszeres mozgás mellett továbbra is semmi, de semmi eredmény, sőt három kilót fel is szedtem a legalsó súly szinthez képest. Lassan annyi időt és energiát szentelek a mozgásra, hogy az már lassan teljesen ellehetetleníti az életem. Persze persze, relatíve edzett vok. Jó tempóban (és sokat) futok, úszok, napi 700 fekvőtámasszal+súlyzózással indítok, de a 71 kg a 163 cm magasságomhoz kurva sok:( Valhol 65 Kg lenne az ideális, de egyszerűen a közelébe sem érek.) Becsaphatnám magam, hogy ez mind izom, de a derékszíj nem csal. csak endokrinológus lesz itt a vége:(

2 hete
#7245
mokuska44
reply to Gonoszka1's post #7244
Köszönöm!

2 hete
#7244
Gonoszka1
reply to mokuska44's post #7243
Szia! Valamennyi vissza fog jönni! Javaslom, hogy a súlytartási keretedre fokozatosan álljál át!

2 hete
#7243
mokuska44
reply to Lousha's post #7241
elírtam, havi -2 kg :) így a végén

2 hete
#7242
Bojtika
Az lenne a legjobb eset. :D

2 hete
#7241
Lousha
reply to Bojtika's post #7240
Vagy sima elírás a -2 kiló :) Reméljük...

2 hete
#7240
Bojtika
reply to mokuska44's post #7239
Nagyon nem értem. Mert nicked ismerős, nem új tag vagy.
Egyik eset, hogy mindvégig elkerülte a figyelmed, hogy heti fél kiló fogyást szoktunk ajánlani, nem napi fél kilót szinte. Mégpedig azért,mert ennyi bizonyult sok tapasztalat alapján tartható fogyási ütemnek. De nem igazán hiszem, hogy soha nem vettél észre erre való utalást.

Ha pedig észrevetted, de könnyedén túltetted magad rajta, akkor a további kérdésed is csak közvélemény-kutatás jellegű?

Miért kell szüneteltetned az edzést?

A gyors fogyást nyilván valamelyikféle egészségtelen étrenddel érted el. Ha elkezdesz normálisabban táplálkozni, kivédhetetlenek lesznek az éhségi rohamok, mert a szervezeted végre tápanyagokhoz jut, és nem mond le könnyen róla...
Ha valaki nagy túlsúlyról indul, akkor eleinte jogos a nagyobb fogyási ütem, de utána még nem súlytartás következik, hanem lassúbb ütemű fogyás a végcélig.

2 hete
#7239
mokuska44
Sziasztok! Kérdezni szeretnék. :) Mától át kell állnom súlytartásra, és az edzéket is abba kell hagynom egy időre. Heti 5-6 alkalommal edzettem, és heti -2 kg volt beállítva, amit nem mindig tartottam, de általában igen. Ha most elekzdek többet enni, ami a súlytartáshoz kell, és nem mozgok, akkor törvényszerű a hízás, vagy megszokja a szervezet egy idő után ?

2 hete
#7238
mokuska44
reply to halaszer's post #7235
Szia! Én amikor elkezdtem fogyózni, és edzeni akkor rengeteget használtam ellipszis trénert, nagyon jó volt! Könnyű vele a zsírégető zónában maradni,hatásos, és nem terheli az izületeket nagy túlsúly esetén, bár max. fokozaton a térdet igen.

2 hete
#7237
feketeinci
A sportok kalória értéke túlzott a Bázison. Erre azt szokták megoldásnak javasolni, hogy a ledolgozott idő 60%-át vedd csak figyelembe.
Abból baj nem lehet :)

3 hete
#7236
SzNoemi
Szia!
Az előbbi kérdésedre írnék, bár én sem vagyok szakértő. Én is gondolkoztam ugyanezen, mint te, habár én a taposógéppel kapcsolatban. Túl sok a kalória égetés érték szerintem, az is amit a gépem ír. A kocogással úgy érzi az ember több kalóriát veszít, de lehet csak jobban elfáradunk:) Nem tudom hogy lehet pontosabb értékeket számolni. Talán valaki tudja? :)

3 hete
#7235
halaszer
Sziasztok!
Szokott valaki közületek ellipszis trénerrel edzeni? Úgy érzem, nagyon magas kcalégetés van itt mellette, legalábbis én max fokozaton kb. 2x annyi időt tudok vele "menni", mint kocogással, de a kocogás így is érezhetően jobban lefáraszt. A saját gépem is a kaloriabazis.hu-s értéket mutatja edzés végén, de már akkor soknak éreztem az értékét, amikor ezt a honlapot még nem ismertem, és nem számoltam mindennel ilyen pontosan. Fogyásban sem segített, csak a kocogós időszakban mentek lefelé a kilók. Szerintetek? (Amúgy szeretem, mert ilyen vacak ködös időben bent, filmnézés közben lehet vele jót mozogni)

3 hete
#7234
magnesasszony
reply to magnesasszony's post #7233
Nahát, feladom, most se küldött el mindent:(

3 hete
#7233
magnesasszony
reply to bmati's post #7221
Reggel a kocsiból írtam, ezért volt a technikai bibi

3 hete
#7232
ad3l3
reply to neni92's post #7230
Szia!
Hajrá a babához! Nekem lombik baba lett, egyéb problémák miatt, de van közeli ismerősöm aki pajzsmirigy gondok miatt nem esett teherbe. Miután ezzel a gyógyszerrel beállt a normál hormonszintje, fél éven belül természetes úton várandós lett, szóval ne keseredj el, van remény! :)
Ja, annyit még hogy ő a gyógyszer mellett kitartóan futott is és igyekezett szénhidrátszegényen, fehérjegazdagon táplálkozni.

3 hete
#7231
Lousha
reply to neni92's post #7230
Mar beirtad korabban a megfelelo topikba, nem szukseges tobb helyen is megkerdezni ugyanazt. Aki olvassa a forumot, az osszes topikot olvassa. Ha nem jott valasz, az inkabb azert van, mert nem jart erre olyan, akinek lenne ilyen tapasztalata. Sajnos en sem tudnek ertekelheto valasszal szolgalni. De tudom, hogy vannak ugyanezen a gyogyszeren elo forumtarsak, szoval ha kicsit turelmes vagy, elobb-utobb kapsz hasznos valaszt.

3 hete
#7230
neni92
Sziasztok,tudom,hogy nem ide tartozik,előre is bocsi.Lenne egy kérdésem,nem tudom,hogy ki mit mond rá,de nagyon kíváncsi vagyok,hogy mire jó..Endokrinológushoz járok,babaproject-végett..de csak ez miatt adott gyógyszert,amúgy füle botját nem mozdítja,hogy nem tudok 90kg-nál lejjebb menni,se így se úgy..Ezt a gyogyót írta fel -> Letrox 50 mikrogramm Tapasztalatok,véleményetekre lennék kíváncsi,mert már ennél nagyobb darab nem igazán szeretnék lenni..
Köszönöm a válaszotokat :)

3 hete
#7229
magnesasszony
reply to bmati's post #7221
Hiába másolom be, csak egy szót küld el :(a választ!

3 hete
#7228
magnesasszony
reply to bmati's post #7221
Hiába másolom be, csak egy szót küld el :(a választ!

3 hete
#7227
magnesasszony
reply to bmati's post #7221
Hiába másolom be, csak egy szót küld el :(a választ!

3 hete
#7226
magnesasszony
reply to bmati's post #7221
a választ!

3 hete
#7225
magnesasszony
reply to bmati's post #7221
a választ!

3 hete
#7224
magnesasszony
reply to bmati's post #7221
a választ!

3 hete
#7223
magnesasszony
reply to bmati's post #7221
a választ!

3 hete
#7222
magnesasszony
reply to bmati's post #7221
Köszi a választ!

3 hete
#7221
bmati
reply to magnesasszony's post #7220
Szia!
Munkában nálam teljes kiőrlésű kenyér/rozskenyér között 2-3 szelet gépsonka/pulykamell sonka/csirkemell sonka szokott lenni (vajat és margarint már egy jó ideje nem fogyasztok). 4 szendvicset elviszek magammal, az két kisebb étkezés nálam. Munkatársam tojásos szendvicset is szokott hozni, csak azért azzal óvatosan (ő 1-2 órán belül elfogyasztja)...
Ebédre rizs+sült/főtt csirkemell (a csirkemellet vasárnap előre egész hétre kifőzöm/sütöm), a rizset pedig reggelente megcsinálom hozzá. Reggelire/vacsorára megy tojás vagy valami tejes móka (kukoricapehely, tejberizs). Nálam napi 5 étkezés megvan, a fehérjém pedig 115-130 gramm között szokott lenni fehérjepor nélkül. Kéthetente igyekszem némi tengeri halat is enni. Amit én nem igazán szoktam fogyasztani, de érdemes lenne, az a zsírszegény sajt (akár szendvicsben is), este érdemes cottage cheese-t vagy zsírszegény túrót fogyasztani.
Rántás helyett érdemes sütni/főzni a húst és az ízesítéssel lehet variálni (nálam 5-6 fűszerkeverék szokott váltva menni, hogy ne unjam folyton a húst). :)

3 hete
#7220
magnesasszony
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? Nem kimondottan fogyókúrás téma.
Van egy majdnem 18 éves fiam. Gerincprobléma miatt gyógytornázik már egy éve.
Az evéssel van gondunk, hogy mit rakjak neki a suliba, ami fehérjedús? Minden este nem tudok mondjuk rántotthúst csinálni.
Olyasmire gondolnék, hogy pl. fehérje szelet vagy fogalmam nincs, ezért kérdezlek Benneteket, bevallom, bmatira számítok a legjobban;)

3 hete
#7219
feketeinci
reply to ad3l3's post #7218
Amikor ilyet csináltam, volt abban minden! Sült csülök, sör, palacsinta :)
Nagyon fura volt, nem is tudtam túl sokat enni-inni, de megtörtem vele a monoton napokat.
Utána jó párszor mentem porcelán barátomhoz is, és működött! :) Ez volt a cél :)

3 hete
#7218
ad3l3
reply to feketeinci's post #7217
Szia! Köszönöm! A kalóriaszámlálás régebb óta tart, a gyereket cipeltem két hete... :) elől, szóval a fenekem nem lett izmosabb, sajna, de a nyakam, hátam igencsak fáj. :D Ezt a hülye csatos hordozót nem bírom a hátamra aplikálni gyerekestől, pedig biztosan könnyebb lenne úgy hurcolni. És hát igen, a BMR-t leeszem becsülettel, de szénhidráttal 100gramm alatt vagyok, a fehérjét lépem túl mindig. A ruháimon annyi változást látok hogy mellből kezdek elfogyni. :( viszont ami remek: a szülés óta fennálló brutál hőhullámaim pikk-pakk megszűntek. Sőt, kifejezetten fázós lettem, de ez nem gond, már jönnek rám a régi ruháim szóval könnyen magamra kapok még egy réteget. :D Ettől a kilengős dologtól most vérszemet kaptam, csak azt nem tudom hogy diétás ételekkel, vagy valami jó kis szénhidrátbombával lengjek ki! :D

3 hete
#7217
feketeinci
reply to ad3l3's post #7216
Szia!
Nem gondolom hogy a gyerkőc súlya bekavarna a fogyás ütemébe. Ha beépül a mindennapokba nem is fog számítani, így nem kell leenni a "letornázott" mozgást.
Nem azért, mert nem éget semmit, hanem azért, mert minden nap ugyanannyit éget, így már hozzászoksz. Az ülő és a könnyű fizikai munka között sem túl nagy a különbség, pedig azt napi 8 órában tuti műveljük, ha jól emlékszem kb 300kcal az eltérés.

A lépcsőzés, különösen többlet súllyal nem árthat, mert mégiscsak használod az izmaidat, éppen azzal a fél-háromnegyed órával többet naponta, mint ezelőtt.
Esetleg a ruháidon, vagy a centiben....nem látsz változást?

Ha a stagnálás mellett azt írnám le, hogy esetleg izmosodsz, miközben fogy a zsírod....tuti megköveznek. Bár ez így jól hangzik, de nem teljesen igaz, bár nem is teljesen hamis. Valaminek történni kell, amit tuti érzel is, csak nem tudod mire figyelj. Esetleg fittebb vagy? Lehet, hogy eddig nyögve vonszoltad fel magad az ötödikre, most pedig simán felszaladsz a gyerekkel a hátadon.
Lehet, hogy a feneked is formásabb lett ettől, kerekebb. Mi ez, ha nem siker? Csak hátul van, és nem látod :)

A stagnálás nem gond. Rengeteg oka lehet, és a keret betartása mellett mindenképp véget ér egyszer. Persze ha az a keret a BMR felett van valamivel. Ha alatta, akkor baj van, de gondolom felette van.
Engem többször kihúzott ebből a csávából 1-1 "kilengős" nap, amikor szó szerint belecsaptam a lecsóba, és ezzel megleptem a szervezetemet.
De ezt 2 hét után még nagyon korainak tartom, ez pár hónap után szokott jelentkezni, ha túl unalmas az étrend.

3 hete
#7216
ad3l3
Sziasztok! Picit gondban vagyok a mozgás számolásával. Ha magamra kötöm a tíz kilós gyerkőcöt és úgy sétálok, lépcsőzök akkor azt vajon hány elégetett kalóriának számoljam?Kb napi fél-háromnegyed órát vagyunk így, két hete minden nap. A keretemet tartom, de a kezdeti sikerek után elkezdtem stagnálni, valszeg többet kéne ennem. De nem tudom mennyivel....

3 hete
#7215
bmati
reply to Vampe's post #7214
Szia!
X perc erősítést írod be, a nyújtást és a bemelegítést pedig könnyű tornának X percig.

3 hete
#7214
Vampe
Sziasztok! Én kicsit elbizonytalanodtam a sport felvitelét illetően. Kettlebell edzésre járok, ami 1 óra, de abból X perc bemelegítés, X perc nyújtás, X perc egyéb erősítő gyakorlat is van. Ilyenkor hány percet érdemes írni? Köszi előre is!

4 hete
#7213
Vili203
reply to bmati's post #7212
Szia!

Fú, ez most így hirtelen elég nagy mennyiségű infó, de köszönöm. Megfogadom. :)

4 hete
#7212
bmati
reply to Vili203's post #7210
Szia!
Ha minden nap tekersz majd, akkor pár hét után napi tevékenység lesz (kivéve, ha minden nap más intenzitással/távokon tekersz), de akkor sem érdemes minden nap csinálni és heti 1 pihenőnap kötelező. Emellett ez csak az alsótestes tartja karban, ami nem túl szerencsés. Heti 3 teljes testes erősítő edzést be kellene iktatni (konditerem vagy otthoni erősítések) nem egymást követő napokon 20-50 percet és a köztes napokon heti 2-3 alkalommal lehet biciklizni vagy sétálni közepes intenzitással (40-60 percet).
Kardió edzésként végzett biciklizéssel többet ártasz hosszú távon, mint amit használni fog, mert szépen leépíted majd az izmaidat (főleg a felsőtestedről) és ez hosszú távon meg fogja nehezíteni a fogyást. Minél nagyobb az izomtömeged, annál könnyebb lesz leadni a zsírt.
A napi kereted legyen a BMR-ed felett 100-150 kcal-val és azt edd is le, illetve figyelj arra, hogy a szénhidrátbeviteledet tartsd 165-220 g között, a fehérjét pedig 132 g felett, a zsírt 77-110 gramm között. Emellett nem árt, ha napi min. 5 liter folyadékot fogyasztasz (lehetőleg vizet, de beleszámít a tej, kávé, tea is, gyümölcsleveket, illetve üdítőitalokat nem kellene fogyasztani). Napi 30-40 gramm rostot is be kellene vinni. A hűvösebb időre pedig nem árt egy jó multivitamin és ásványi anyag táplálékkiegészítő sem.
A fogyás 70%-a a kaján múlik, 10%-a az edzések, 20% a regeneráción.
Otthoni mozgásokat itt találsz:
https://www.fitnessblender.com/videos?time_min=&time_max=&cal_min=&cal_max=
http://fegyencnaplo.atw.hu/
Az elsőnél a strength training-et kell bepipálni az erősítésekhez, a másodiknál pedig a mesterhatos menüpontban vannak a gyakorlatok (az első 4 kellene Neked az 1-2. szinttől, ha emellett teszed le a voksod).
Sok sikert! :)

4 hete
#7211
feketeinci
reply to Vili203's post #7210
Szia!
Üdv közöttünk, kívánom hogy sikerüljön Neked is :)

Persze hogy számít, minden mozgás számít amit eddig nem végeztél.
De sajna egy idő után, ha minden nap ugyanazt csinálod, beépül a napi kalóriaégetésbe, hozzászokik a szervezet, és kevesebb kalóriát fogyaszt majd ugyanaz a mozgás. Emellett remélhetőleg a súlyod is csökken majd, fittebb is leszel....ez mind csökkenti az ugyanazon mozgással elégetett kalóriát.

Olvasgass, nézelődj, olvasd el a két bejegyzést a Kötetlen csevegés topikban (5543 és 5544 ha jól emlékszem, de mindenkinek ajánljuk) és olvasgasd a főmenüben az összes fület.
Ha belejössz, és ráérzel nagyon fogod élvezni :)

4 hete
#7210
Vili203
Sziasztok!

Teljesen új vagyok a kalóriaszámolgatásban is, illetve itt az oldalon is, illetve úgy általában a fogyókúrázásban is. Amit tudni kell rólam, hogy 177 cm-hez 110 kg-t birtokolok jelenleg. :) Amit szeretnék leadni. Pár napja hogy elkezdtem a bevitt kalóriák számolgatását a rendszer segítségével, viszont szeretnék hozzá valami mozgásformát is. Amíg ilyen jó idők vannak, addig a szabadban szeretnék bicajozni, ha meg már nem lehet, akkor beszernék egy szobakerékpárt és tekernék azon. Kérdés, hogy szerintetek, ha minden nap tekerek egy órát, akkor az számít a fogyásban? Nagyon sok ismerős azt mondja, hogy igen, de van olyan is aki azt mondja hogy kardio edzésnek jó, de nem lehet igazán fogyni vele.
Ti mit mondotok, esetleg mit ajánlotok?
Köszi: Vili

4 hete
#7209
bmati
reply to mokuska44's post #7208
-10 fokig nyugodtan ki lehet menni futni. Hidegben a kinti futásra alapozásként kell tekinteni (tehát nincs közepes/magas intenzitású intervallum, sem kardió/anaerob zónában való futás, tehát nem rekordidőket kell döntögetni), ilyenkor csak távot kell növelni és megszerezni tavaszra az alap aerob állóképességet. A légzésre kell odafigyelni meg a kajára és a normális vitaminbevitelre és akkor nem leszel beteg tőle (tapasztalatból mondom).

4 hete
#7208
mokuska44
reply to bmati's post #7206
Köszi! Futni nagyon szeretek a szabadban márciustól -októberig , hidegben akarom használni a futógépet. A Fegyencedzést néztem :) ha lemegy az utolsó 5-6 kg akkor elkezdem ! Lassan 2 éve edzegetek, tényleg jól esik valami új mozgásforma :)

4 hete
#7207
otaritunde
reply to bmati's post #7205
Szuper :) Köszönöm szépen. Holnap bele is vágok,ma megyek edzésre így most nem akarok. Szerencsére rendbe jöttem úgyhogy halál erre a 7 kg-ra :)

4 hete
#7206
bmati
reply to mokuska44's post #7196
Szia!
A TRX jó dolog, erősítésnek is, csak jól kell kombinálni a gyakorlatokat. Ha hosszú távú erősítést akarsz, akkor a fegyencedzés gyakorlataival jobban jársz, mintha össze-vissza edzegetnél a fitnessblenderes videókkal (persze kell a változatosság, de ha túl változatos az edzés, akkor az sem jó).
Futógépet én cserélném kinti futásra, ha nagyon akarsz futni.

4 hete
#7205
bmati
reply to otaritunde's post #7201
Heti 1 pihenőnapod legyen, amikor nem edzel sehová sem.
Én megvárnám, amíg teljesen elmúlik a köhögés is, még mielőtt edzenék, mert hosszabb távon visszaüt.
Edzéseket itt találsz rövidtől a hosszúig (ha intenzívet és rövidet akarsz, akkor pipáld be a HIIT-et és a no equipment-et és akkor semmi nem kellesz hozzá):
https://www.fitnessblender.com/videos?time_min=&time_max=&cal_min=&cal_max=
A HIIT edzések a rövidségük ellenére nagyon is érnek valamit. Egy 12-16 perces ilyen edzés felér egy egy órás közepes intenzitású kardióval.

4 hete
#7204
mokuska44
reply to Bojtika's post #7203
Nálunk is a plafonon van egy kis szobában , hely igénye az nem nagy :) Azért féltünk kipróbálni mi is :)

4 hete
#7203
Bojtika
Tök jó, de nálam nem férne el az ajtónyílásban,mármint velem együtt. És pláne akkor senki se be,se ki....Máshová meg nem tudom felfogatni, de máshol se lenne hely, hogy még én is lógassam rajta hab testemet... :D Egy ilyenhez kell több m2 szabad terület a helyiségben! És jó plafon!

4 hete
#7202
mokuska44
reply to Bojtika's post #7197
Szia! Most jutottunk oda, hogy kipróbáljuk. Ezt vettük meg:

http://www.decathlon.co.hu/kereses?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=domyos+strap+training&submit_search=

Nagyon tetszik! A vállamtól féltem, ezért nagyon óvatosan próbáltam ki, nem akarom elkiabálni, de még jót is tett, hogy lenyújtottam a vállam. Jobb, mint gondoltam, és nem csak felsőtetstre. :)

4 hete
#7201
otaritunde
Köszönöm Bmati :)
Már jobban vagyok,picit köhögök még de azért tegnap elmentem edzeni :)
Tudtok ajánlani valami pár perces videót amit itthon naponta tudok csinálni? Úgy érzem a heti 3 már nem elég és szeretném pótolni valamivel,és egyúttal a véleményetek is érdekelne,hogy ezek a pár perces edzések jók valamire vagy csak az ember lelkiismeretét nyugtatják?

4 hete
#7200
bmati
reply to otaritunde's post #7198
Szia!
Attól függ, hogy mit csináltattak ott. :)
Tudok mutatni én is kis 40 perces tingli-tangli edzést és olyat is, ahol már 10 perc után azt se tudod, hogy hol vagy. :)
A fitness táborban igyekeznek úgy összeállítani a dolgokat, hogy ne vágd oda magad már az első edzésen és emiatt az intenzitás kevés alkalommal megy közepes fölé.
Gratulálok és sok sikert a maradékhoz is! :)
Betegség esetén ne végezz semmilyen edzést, majd ha jól leszel megint, akkor lehet újra kezdeni fele olyan intenzíven, mint ahogy abbahagytad.

4 hete
#7199
Gonoszka1
reply to otaritunde's post #7198
Szia! Gratulálok a szép eredményedhez!

4 hete
#7198
otaritunde
Sziasztok!

Mikor ide kerültem írtam,hogy world jumpingra járok és elég sokat "vitáztunk " rajta,hogy az vajon mennyi kalóriát éget el,ezt még most sem tudom megsaccolni de hétvégén volt szerencsém részt venni egy fitness táborban ahol napi 5 edzést tartottak,ebben volt,zumba,zsírégető aerobic,gymstick,fight training és persze jumping és megmondom őszintén végig csinálva az összeset hát intenzitásba a jumpingnak a nyomába sem értek,ezek után tényleg kíváncsi vagyok,hogy mennyi kalóriát is éget el egy ilyen edzés.
És,hogy én is biztassak másokat a kalóriaszámlálásra: 71,5 kilóról indultam szeptember 2.-án és ma 64,5 kg vagyok,ehhez rengeteget segített a kalóriaszámlálás és a sport is. Most pár napja úgy érzem megállt a fogyás pedig még 7,5 kg hátra van de ez lehet attól is,hogy nagyon megfáztam és bár az evésre oda figyelek most is emellé viszont rengeteg mézet,lándzsás utifű szirupot fogyasztok amiben azért elég sok a cukor és a kalória. Féltem,hogy mi lesz ha megáll a fogyás de nem vagyok elkeseredve,végre jól érzem magam a bőrömben és ha az a 7,5 kg pl csak fél év alatt megy le az sem zavar már :)

1 hónapja
#7197
Bojtika
Ha bírod a TRX-et, akkor jó lehet

1 hónapja
#7196
mokuska44
Sziasztok! Mi a véleményetek a TRX edzésről? 90 kg-ról 1,2 év alatt lementem 59 kg-ra. Most jön az utolsó 5 kg. :) Kaptam kölcsön futógépet, de ez mellett szeretnék erősíteni. A Fitness Blenderes erősítéseket is csinálom.

1 hónapja
#7195
EmokeBlanka
reply to bmati's post #7194
Oké, köszi és egyben megnyugtató is :) Nem másért, csak mondtak nekem olyat is, hogy ha érzem a derekam, akkor rosszül csinálom, de kicsit sem tudtam úgy csinálni, hogy egyáltalán ne érezzem.

1 hónapja
#7194
bmati
reply to EmokeBlanka's post #7193
Nagyon is kellene, hogy érezzed, mert az egy derék- és lábbicepsz erősítő gyakorlat. :)

1 hónapja
#7193
EmokeBlanka
Bojtika, Bmati, köszönöm szépen a tanácsokat!
Utolsó bónusz kérdés: merevlábas felhúzásnál egyáltalán nem kellene érezzem a derekamat, mármint hogy az is dolgozik? (Oké, legyen sajáttestsúlyos a hajlékonyság végett, ezt megértettem, csak az eddigiekből kiindulva kérdem.) :)

1 hónapja
#7192
bmati
reply to EmokeBlanka's post #7190
Ugyanígy voltam én is a lábemelésnél. Pár hónap és rendben lesz. A láb kiegyenesítése a hajlékonyság miatt szokott gond lenni. Ezért is írom a fegyencnél, hogy "hajlékony erőt" fejleszt. :)
Amelyik gyakorlatnál problémád van a hajlékonysággal, ott jobb, ha átállsz saját testsúlyos edzésre addig, míg nem megy szabályosan, utána lehet visszaállni súlyokra.

1 hónapja
#7191
Bojtika
reply to EmokeBlanka's post #7190
Én a jógát úgy tanultam, hogy nem szabad erőltetni a pózt, de törekedni kell a tökéletességre. És van egy trükk: a "bennenyugvás".

Tehát előrehajolsz a lábadra, amennyire megy. Nem lendületből, hanem megfogod a lábad, és lassan húzod magad odafele, a hátadra koncentrálva, ahogy nyúlik a hátizom, és csigolyáról csigolyára.
Amikor eléred azt a határt, hogy nem megy tovább, akkor ott maradsz, a kezeddel "kapaszkodva" a saját lábadba. Ez a pózban való bennenyugvás. Kis idő után észreveszed, hogy könnyebb lett tartani, ekkor még előrébb tudod húzni magad!
Megint a végén kis nyugalom, majd óvatosan, csigolyáról csigolyára visszagömbölyíted a hátad. (Különben a nyújtás miatt esetleg rosszat teszel magadnak, egy jóképű lumbágó révén...)

1 hónapja
#7190
EmokeBlanka
Bojtika, köszönöm szépen a linket, már le is töltöttem. :) Nem unalom kérdése, sokkal inkább idő. Egyébként már próbáltam a jógát, tetszik.
Bmati, köszönöm szépen neked is! :) Guggolásnál maradva, nem hinném hogy túl nehéz lenne a gyakorlat vagy akár a súly. De kipróbálom, megfigyelem. Pl. a lábemelést is sokkal inkább azért nem tudom egyenes lábbal végrehajtani, mert a lábam teljes kiegyenesítése okoz gondot. Vagy az általad is említett nyújtásnál, az előre hajolunk és próbáljuk elérinteni a lábujjunkat, kész szenvedés. Oké, csak addig megyek le míg nem fáj, ezt tudom, csak úgy megemlítettem.

1 hónapja
#7189
bmati
reply to EmokeBlanka's post #7187
Igen, fejleszti az is, ha teljes mozgástartományban csinálod (tehát addig guggolsz le, amíg a feneked a bokádat érinti és természetesen teli talppal maradsz a földön). Ha ez még nem megy, akkor olyan mélyre kell menned, amíg szabályosan végre tudod hajtani a gyakorlatot, idővel pedig el lehet érni a teljes mozgástartományt. Ha valaki gyenge a sima guggolásokhoz, akkor ott a fegyences progresszió.
Nem kell feltétlenül jógázni, de ha súlyzós edzést végzel, akkor ajánlott lehet. A súlyzós edzésnél az izmok nagyon intenzíven húzódnak össze, így ott még jobban figyelni kell a nyújtásokra (egyébként a nyújtások csökkentik a másnapi izomlázat is). Ha túl merevnek érzed a lábad, akkor az is lehet, hogy túl nagy súlyt használsz vagy túl nehéz még a gyakorlat, ilyenkor csökkents az intenzitáson pár hétre és nézd meg, hogy úgy jobb-e.

1 hónapja
#7188
Bojtika
reply to EmokeBlanka's post #7187
Ha már a nyújtást magát rövidre fogod, a jóga nem fog untatni?

A technikáját mondjuk meg lehet tanulni, és az meggyorsítja a folyamatot.
Yesudian Indiából érkezett mester volt, sokáig élt Magyarországon. Több könyve letölthető innen (ingyen megnézegeted, ez semmibe nem kerül...)

http://www.ujkorklub.hu/load/eletmoddal_kapcsolatos_konyvek/konyvek/selvarajan_yesudian_joga_hetrol_hetre/22-1-0-1219#.Vh68UG4pq2w

1 hónapja
#7187
EmokeBlanka
reply to bmati's post #7182
Nagyon köszi a részletes leírást! Akkor ennek fényében a sima guggolások is fejlesztik az aktív hajlékonyságot? Az van, hogy az edzés végi nyújtásokat elég gyakran rövidre szoktam fogni és érzem is, hogy ez nem jó. A lábam esetében meg annál inkább érzem a mervséget. Ezért (is) gondolkodom én is jógában. De érdekesnek tűnik ez az aktív dolog.

1 hónapja
#7186
Fanni13
Köszönöm szépen Bojtika! :)

1 hónapja
#7185
Bojtika
Tornázás, közepes. És az adott időtartam.
Ez fent van a rendszerben.


1 hónapja
#7184
Fanni13
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy akik a Tiffany-féle videókra mozognak, hogyan viszik fel a sportba?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)

1 hónapja
#7183
bmati
reply to magnesasszony's post #7178
Min. 5 perc bemelegítés kell. Ekkor végezz körzéseket, könnyű intenzitású gyakorlatokat, amelyeket 10-20 ismétléssel végre tudsz hajtani megerőltetés nélkül és lehetőleg az adott izomcsoportra koncentráljanak, amivel dolgozni akarsz majd.
Nálam ez úgy néz ki, hogy váll-kar-alkar-csukló-derék-térd-boka körzések (10-20 egyik irányba és a másikba is az időtől függően). Ezután egy "mini kardió". 2-3 perc ugráló jellegű gyakorlat, hogy felpörögjön a vérkeringésem. Ezt követi 2 sorozat bemelegítő gyakorlat a fenti ismétlésszámmal, majd 2-4 edző sorozat, majd a következő gyakorlattal megint 2 bemelegítő sorozat, aztán megint 2-4 edző sorozat, végül levezető aktív nyújtások kb. 5 percben. Ha keményebb az edzés, akkor néhány passzív nyújtó gyakorlattal is kiegészítem, hogy megelőzzem az izomlázat.
Kifejezetten nyújtásra felesleges edzeni.
Szerintem a tűsarkú viselése nem csak a hajlékonyságon múlik, kell hozzá megfelelő mozgáskoordináció, ügyesség, megfelelően erős izmok és ínszalagok. Ez csak egyéni vélemény. A nők majd biztosabbat mondanak erről, ugyanis nekem nincs tapasztalatom ilyen téren. :)

1 hónapja
#7182
bmati
reply to EmokeBlanka's post #7174
Minden olyan gyakorlat, ahol nem használsz külső ellenállást. Ebből következik, hogy a súlyzós edzés nem az aktív hajlékonyságot növeli, de az is növeli/növelheti a passzív hajlékonyságot. Én részben emiatt tértem át a saját testsúlyos edzésekre. Egyébként a súlyzós edzéseknél szokták említeni, hogy bemeredsz, de ez csak a nyújtó gyakorlatok hiánya miatt van és amiatt, hogy az izmok jobban roncsolódnak, mint bármely edzés során. Ott van még az is, hogy az izmok rövidülhetnek pl.: az izolációs gyakorlatok során főleg akkor, hogyha nem teljes mozgástartományban végezzük a gyakorlatokat (a nem teljes mozgástartományban végzett gyakorlatok ugyanúgy csökkenthetik a hajlékonyságot a saját testsúlyos edzéseknél is).
Az aktívat bármikor elő tudod hozni, a passzívot csak bizonyos helyzetekben. Az aktív hajlékonyság növelése lassabb folyamat, de tartósabb és kevésbé sérülésveszélyes, mint a passzívé.
Aktív hajlékonyság növelését úgy tudod elérni, hogy az egyik oldali izmod feszül, így a másik oldali izom nyúlik. Pl.: húzódzkodás közben a tricepszedet nyújtod vagy lábemelés közben a derék izmait.
Passzív hajlékonyság esetén nem feltétlenül feszül az izom, emiatt is sérülésveszélyesebb, illetve nehezebben lehet szabályozni a nyúlás mértékét. Pl.: a sarkaddal megpróbálod megérinteni a fenekedet úgy, hogy közben a karoddal húzod a lábad vagy előre hajlás közben a lábujjadat fogod és karból húzod magad.

1 hónapja
#7181
Bojtika
Van valami ortopédiai indoka az úgynevezett "trottőr sarok"-nak. Ez olyan 4-6 cm-s, eléggé széles sarok, tehát nem kell rajta egyensúlyozni.

Érdekes, hogy amióta az ilyen sarkú csizmámat hordom, jobban tudok gyalogolni.

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/mozgasszervi_betegsegek/cikkek/labunk_egeszsege_az_ortopedus_szemevel/20110905104316

1 hónapja
#7180
citromtorta
reply to magnesasszony's post #7178
Csak a magassarkú cipő viseléséhez szólnék-ebben az egyetlenegy dologban valószinűleg több tapasztalatom van mint bmatinak:)) Szerintem semmi köze a hajlékonysághoz. Inkább az egyensúlyérzékhez és rugalmassághoz kötném,no meg a viselés edzéséhez... nagyon nem mindegy, hogy mikor kezdi és milyen gyakran visel valaki tűsarkú cipőt.A lábizmok, izületek alkalmazkodnak ahhoz illetve a változó pózhoz. Nem véletlen, hogy ha valaki mondjuk 30 évig lapos cipőt viselt az csillagokat lát ha egy fél napot magassarkúban kell lennie, aki meg sokszor viseli, annak meg sem kottyan.

1 hónapja
#7178
magnesasszony
reply to bmati's post #7173
Köszi a válaszokat!
Na igen, itt van ez a telitalppal guggolás, na ez se ment sose.
Ha mondjuk minden második este kimondottan erre szeretnék hangsúlyt fektetni, hogy hajlékonyabb legyek, mennyit és mit kéne előtte mozognom. Úgy értem, hogy mennyi az a minimális "bemelegítés", ami után nyújtani lehet?
Szerintem még az is a hajlékonyságon múlhat, hogy valaki tud-e nagyon magas, tűsarkú cipőt hordani. Vagy ez hülyeség? :)

1 hónapja
#7177
Bojtika
reply to citromtorta's post #7175
A birkózás eleve szép,egyenletesen izmos testet csinál. Kár, hogy ezt a sportágat nem oktatják alapszinten az iskolákban!

https://www.youtube.com/watch?v=dKm9icSXRYw

A rugalmas izomzat mellett erősít is, és biztosan nagy önbizalmat ad. Kár, hogy még a legszebbre "összekalapált" fülek is karfiollá válnak, ha komolyan belemegy a gyerek a sportba...

1 hónapja
#7176
Bojtika
reply to Monika074's post #7168
Leslie Sansone és a többi említett mellett lehetne még Tatarek Rezső is, Tiffany Rothe vagy a Fitness Blenders-ből valamelyik 3-as fokozatú...

A kalóriaégetés függ a saját méreteidtől, mert ugyanazzal az edzéssel egy 50 kilós, 160 centis nő kevesebb kalóriát éget, mint egy 80 kilós, 180 cm-s férfi. De az itteni rendszerbe úgy érdemes írni, hogy Tornázás, közepes... és a rendszer átszámítja az aktuális adataidra.
A múltkor megcsináltam Sansone "strong" 3 mérföldesét, a vége felé levő lassításkor is még 120-as volt a pulzusom amellett, hogy nem éreztem túlhajtva magamat.

1 hónapja
#7175
citromtorta
reply to teper's post #7172
Jogos:) -felületes voltam csak hirtelen összehasonlítást kerestem, de nem voltam elég átgondolt. Elnézést minden birkózótól:))

1 hónapja
#7174
EmokeBlanka
reply to bmati's post #7173
És melyek/milyenek azok a gyakorlatok, amelyek növelik az aktív hajlékonyságot? :)

1 hónapja
#7173
bmati
reply to magnesasszony's post #7169
Szia!
Igen, sok múlik a genetikán hajlékonyság tekintetében is, de közel sem annyi, mint sokan gondolják. :)
A mozgás egy dolog, egy más kérdés a nyújtás, illetve a nyújtógyakorlatok mértéke és milyensége. Nekem azt mondták, hogy jógázzak, mert merev és kötött az izomzatom, másképpen pedig nem leszek hajlékonyabb. Mai napig nem jógázom, viszont olyan gyakorlatokat végzek, amelyek növelik az aktív hajlékonyságomat. Lassan, de biztosan fejlődök. Néhány példa tőlem:
Nem tudtam teljes talppal guggolni, csak lábujjhegyen, mert túl merev volt a bokaízületem (súllyal is úgy guggoltam, hogy saroktámaszt használtam). Ez volt 3 éve, jelenleg teli talppal végzek egylábas guggolásokat. Emellett ott volt még, hogy nem tudtam lábemeléseket végezni nyújtott lábbal, a térdízületek merevsége miatt. Ma már nem csak a földön tudok, hanem függeszkedve is és nem csak 90 fokig, hanem valamivel afelett is. Vagy ott van a híd, amihez szintén idő kellett, hogy meg tudjam csinálni, csak itt a derék ízületei és izmai voltak gyengék. Ezek mind fejlesztik az izomerőt is és mellette hajlékonyságot is növelnek.
Röviden összefoglalva: a genetika csak versenyszinten számít, egy bizonyos szintű hajlékonyságot el lehet érni, csak idő kérdése.

1 hónapja
#7172
teper
Mielőtt még mindenki elhinné, gyorsan tiltakoznék a birkózók merevsége miatt, nem mintha különösebb korteskedésre szorulnának. Nagyon rossz példa volt, szerintem a súlyemelőkre, testépítőkre vagy jó esetben az erőemelőkre gondolhattál. Egy birkózó sokkal hamarabb vág ki egy előre/hátra flicket/szaltót mint az előbb említettek, ők jó esetben gerincre esnek, rossz esetben fejre. Nekik ez természetes, normális. Ahhoz, hogy eldobj valakit, földre vigyed, fogásból ki gyere, úgy hogy közben nem azon nyavalyogsz, fúú mekkorát estem és hogy szorít, ahhoz laza ízületek és laza izomzat kell, mert egyszerűen máshogy nem menne ez a sport. Ha a fejük lent van a talajon, és körülötte, kéz nélkül előre-hátra dobálják a testüket a nyakukon, (nulla szinten nem javaslom kipróbálásra), akkor nem mondanám merevnek őket, és ez csak a nyakuk átmozgatása, ami a napi edzés legalább 30%-át teszi ki. Azzal egyetértek, hogy a lazaságot főleg a genetika határozza meg, de állhatatos munkával és kellő szorgalommal még a gyengébb alkati adottságokat is lehet fejleszteni.

1 hónapja
#7171
sinnesro
reply to magnesasszony's post #7169
Genetika. Azon túl meg az edzése az izmoknak, ízületeknek. De ebben is, mint annyi mindenben, a genetika a döntő.

1 hónapja
#7170
citromtorta
reply to magnesasszony's post #7169
Én úgy gondolom-bár nem vagyok sem az anatómiában, sem a sportélettanban túl jártas- hogy attól függ,hogy mennyire kötöttek/lazák az izületek és az izmok. Ez pedig egyrészt valószínűleg genetika függvénye, másrészt pedig a sport-tevékenység is befolyásolja. Nem simán a mozgás, mert szerintem ebben a kérdésben sokat jelent, hogy mi az a sport konkrétan. Nyilván egy tornász vagy atléta, aki többet nyújtja az izmait hajlékonyabb lesz mint pl egy birkózó.

1 hónapja
#7169
magnesasszony
Sziasztok!
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek mitől függ a hajlékonyság?
Úgy értem, hogy pl. van két azonos életmódot folytató ember, egyik se sportol többet a másiknál, mégis óriási különbség van köztük.
Emlékszem, gyerekkorunkban én többet mozogtam, mint a nővérem, ő mégis simán letette a tenyerét a földre. Mai napig. Pedig nem igazán sportol.

1 hónapja
#7168
Monika074
Sziasztok !
Az lenne e kérdésem , hogy a különböző tornák ( Leaslie Seanson , Norbi ,Péntek Enikő ) mennyi kalóriát égetnek ? Köszi a segítséget !

2 hónapja
#7167
teper
reply to EmokeBlanka's post #7166
Bár már nagyjából túl vagy rajta, de szívesen.

2 hónapja
#7166
EmokeBlanka
reply to teper's post #7165
Köszönöm szépen! Az inkább a szériaszám csökkentése dolgot nem tudtam, köszönöm.

2 hónapja
#7165
teper
reply to EmokeBlanka's post #7162
Szerintem akár mindegyiktől lehetséges, mert bizonyos idejű kihagyások után, ha tetszik, ha nem bármilyen keveset is edzel újrakezdéskor, a munkát végző izmokkal (agonista), az ellentétes működésű (antagonista) izmokat is szinte annyira megdolgozod, mintha azokat is edzetted volna. Egyébként a különböző izomcsoportokra jellemzően, az 5-6 napnál több kihagyást követően úgy érdemes újrakezdeni, hogy nem a súlyból veszel vissza, hanem elfelezed a szériaszámokat, de az eredeti ismétlésszámokkal csinálod. Tehát ha valamiből volt 4x10, akkor újrakezdésnél első alakalommal bőven elég lenne 2x10, de az eredeti régi súllyal. Másik hiba szokott lenni, amikor izomláznál másnap ismét rámész a fájó dolgokra, ez nettó felesleges. Sokkal többre mész, ha azzal az izomcsoporttal vársz 48 órát. Újrakezdésnél ezért praktikusabb egy teljes testes edzést lenyomni, mert ugyan mindenhol fáj, de hamarabb, egyszerre túl vagy rajta és jöhet újra a rendes edzés.

2 hónapja
#7164
EmokeBlanka
reply to feketeinci's post #7163
Köszönöm szépen! :) A túl nagy súly nem játszik, a kihagyásra való tekintettel alapból kicsit visszavettem és éreztem is, hogy nem menne úgy és annyi mint régen, ha a régi súlyt veszem. No, fene tudja, majd jobban figyelek, csak furcsáltam. :)

2 hónapja
#7163
feketeinci
reply to EmokeBlanka's post #7162
Tudod....nem vagyok egy tornázós, de ahogy végiggondoltam, szerintem a tricepszeseknél.
A tolódzkodás pad szélén, és a lórúgás lehet a tettes.
Az előbbi sajátsúlyos, az utóbbinál lehet túl nagy súlyt használsz?
Csak tipp....ne vedd készpénzek :)

Még a tárogatás is gyanús nekem, ha ott is nagy a súly, és a célzott izom nem bírja, talán besegít neki a hát.

2 hónapja
#7162
EmokeBlanka
Az edzőtermi nagy visszatérések egyik hozadéka, rájön az ember, hogy eddig vmit mindig elbénázhatott. (Fordított szövegszerkesztés: előbb a következtetés, aztán a kifejtés.) Szóval volt egy mell-bicepsz-tricepsz erősítő edzés, másnap meg a felső hátizmomat vagy rombuszizmomat vagy csuklyásizmomat (lényeg, a hátam felső felét) éreztem, nevezzük enyhébb izomláznak. Ez hogy lehet, a hát nem is volt terítéken (max annyi, hogy 2x40 mp-ig a TRX-en a vizszintes húzás legkönnyebb változatát - már-már teljesen függölegesen - kitartva helyben szaladtam, de az szerintem kevés egy izomlázhoz)? Melyik izomcsoportnál lehet annyira elbénázni a helyes kivitelezést, hogy a hát ennyire bekapcsol? Csupán okulás és kíváncsiság végett érdeklődöm. (Gyakorlatok: fekvenyomás, tárogatás, sima bicepszhajlítás kézisúlyzókkal, majd rúddal fordított fogással, könnyített tolódzkodás pad szélén, lórugás)

2 hónapja
#7161
Gonoszka1
reply to klaudia1116's post #7158
Szia! Gratulálok az első cél eléréséhez! Incinek igaza van, ne időre akarj fogyni! Ha addig csak 30 kilótól szabadulsz meg, már az is nagyon látványos lesz! Sajnos az időre fogyás nem lehetséges, de örülni kell minden leadott kilónak, mert az az egészségedre nagyon jó hatással van, és gondolom, hogy ez a legfontosabb!

2 hónapja
#7160
feketeinci
reply to klaudia1116's post #7158
Visszaolvastam, a "mozgásformák extrém túlsúly esetén" topikban csevegtünk akkor, és Lousha elmondta már a hátrányokat. (keress rá a Ctr+f-el ott, a nevedre 18 találat van)

Tedd amit ilyenkor tenni kell, tűzd ki az újabb -10kg-ot célként, és az eddigiekhez hasonlóan tartsd be a keretedet, és mozogj :)
Érdekes lesz látni a grafikonon, hogy mennyi időbe telt az első -10, a második -10....és így tovább.
Hogy ballagásra mennyi leszel, azt majd meglátod....de milyen ballagás van augusztusban?

2 hónapja
#7159
feketeinci
reply to klaudia1116's post #7158
Szia!
Gratulálok az első -10-hez :)
Ne sürgesd már annyira! Ne légy türelmetlen :)
Azért vannak a gyors fogyásnak hátrányai is.

Lehet hogy sikerülhetne, de azért 12-13 hónap alatt 40-50kg az rengeteg, vannak ennek hátrányai is.
De a kérdésre válaszolva 12 hónap alatt -32kg simán teljesíthető 100kg feletti kezdősúlynál, ez tapasztalat (az enyém). Ez is nagyon látványos változás, a környezetem el van ájulva.
(Igaz én nem 130-ról kezdtem, "csak" 105-ről.)

2 hónapja
#7158
klaudia1116
Sziasztok :)
Büszkén mondom hogy sikerűlt az első cél :) -10kg masfél hónap alatt :) Tudom hogy ezután csak nehezebb lesz de mit gondoltok,lehetséges 11hónap alatt még 30-40kg? Jövöre ballam a tesóm és hát ha mindent bele adok ahogy eddig addigra sikerülhe?

2 hónapja
#7157
Lousha
reply to Bojtika's post #7153
Semmi gond, én is tudok elírásokat elkövetni, épp én is írhattam volna :)

2 hónapja
#7156
Lousha
reply to teper's post #7151
Igazán nincs mit.

2 hónapja
#7155
Lousha
reply to feketeinci's post #7147
Nem volt szerencsés a találkozásod a dohányzással, azt kell mondjam... Jó sok rossz tanácsot kaptál.
Ettől még ha majd úgy érzed, eljött az idő, biztosan sikerül letenni. Elég elszánt ember vagy te :)

Valami köze azért van a testsúlyhoz a dohányzásnak, de valóban túl sokat használják takarózásra is, meg túl nagy jelentőséget is tulajdonítanak neki. Nekem sem étvágyban, sem emésztésben nem volt kb. semmi különbség akkor sem, amikor cigiztem, akkor sem, amikor nem.

2 hónapja
#7154
Lousha
reply to feketeinci's post #7142
Részemről nem tervezek semmit sehová vinni, ha felmerül egy téma, szívesen beszélgetek. A füldugulásnak sincs semmi köze a diétázáshoz, mégsem fájt feltételezhetően senkinek, hogy szóba került. Bojtika fiának ki nem fizetett bére sem épp kalóriadús téma, ettől még elfér. Sok mindenről beszélgetünk itt is, máshol is. Részemről az e-cigis fórumon is nyugodtan nekiállok a Bázisról beszélni, ha valaki azt említi, hogy sehogy nem tud lefogyni.
Egy fórum képlékeny és nyilvános dolog. Előkerülhet bármilyen téma, amiről éppen ennek ez, annak az juthat eszébe. Akinek ebből bármi érdektelen, az nyilván átugorhatja az adott hozzászólásokat. Még az idevágó témáknál is van ilyen nyilván. Akinek nincs pajzsmirigy-gondja, annak túl sok érdekességet nem feltétlenül jelent arról olvasni, hogy lehet azzal együtt is fogyni, attól még elfér.

2 hónapja
#7153
Bojtika
reply to Lousha's post #7149
Bocsánat!

Ennél nagyobb monitor nem férne el az asztalon. De a halvány betűk mindig kitolnak velem. :D

2 hónapja
#7152
teper
reply to Lousha's post #7150
Tudom, tudom, nem is azért mondtam. Engem igazán nem zavar. De néha eltűnődök néhány tagmondaton, és ha nem lenne hozzá szövegkörnyezet, fura dolgok jönnének ki a szókirakóban :)

2 hónapja
#7151
teper
reply to Lousha's post #7148
Inci utolsó sorát nem is elemezném ki a #7147-ben, pedig rengeteget eltudnék rajta rágódni. Azt is belátom, hogy nem is feltétlenül a fórum profiljába vágó a villanycigi, bár ez igazán csak aspektus kérdése.
Köszönöm a villanybagós instruálást, nagyon hasznos volt. Holnap ránézek a subos cuccra, és egészen biztosan jó lesz. Kösz! :)

2 hónapja
#7150
Lousha
reply to teper's post #7146
En kerek elnezest, hogy ezek a mocskos angolok nem hasznalnak ekezeteket :D

2 hónapja
#7149
Lousha
reply to Bojtika's post #7145
Azt teper irta, ugy egyebkent. Neked tenyleg kell egy nagyobb monitor :)
En tudom az etimologiajat, latin szakos voltam :)

2 hónapja
#7148
Lousha
reply to teper's post #7144
Nincsenek messze az allaspontjaink, teny.

Ott viszont nem ertek egyet, hogy amitas lenne, hogy ez jo. Ennek mar tenyleg nincs koze tenyekhez, szoval itt boven a te es az en allitasom is igaz, csak a tied rad, az enyem ram.
Amennyiben igy erzel, hogy valojaban cigi ES nikotin nelkul lenne jo elni, akkor neked valoban arra kell ramenni, hogy lecsokkentsd a nikotint, majd elhagyd az e-cigit is. Nincs ezzel baj, meg elerheto cel is. Ebbe en annyiban szolok bele, amit korabban is mondtam, hogy lassan csinald, kulonben szenvedos lehet es nagyobb a visszaeses eselye. Kb. mint a BMR alatt eves :)
Szamomra a dohanyzas is valoban elvezetes volt. Sajnos volt nem keves negativ oldala, mint pl. az iszonyat buz, de attol meg en soha nem dohanyoztam a nikotinert, soha nem voltam az a fajta dohanyos, aki kopkodi a cigit, a pokolba kivanja, de "muszaj". En minden egyes szalat vegtelenul elveztem.
Ehhez kepest igen nagy meglepetes volt szamomra, hogy az e-cigit JOBBAN elveztem. Onnantol nem volt kerdes, hogy valaha dohanyzom-e meg.
Es reszemrol amit elvezek, az jo, pont. Ez alol max. a heroin es tarsai lenne kivetel, ahol egyertelmuen az agyadat manipulalja valami, de az ilyesmire meg nem gerjedek :)

Mindegy is, ettol meg a velemenyed a tied es teljesen igaz, es egy ev mulva mar konnyen lehet, hogy boldog ex-dohanyos es ex-vaper leszel. Elore is sok sikert hozza :)

2 hónapja
#7147
feketeinci
reply to Lousha's post #7143
Ez is gyerekcipőben jár még, mint annyi más dolog is, amit a "kutatók megállapítottak".
Én abban sem hiszek, hogy a dohányzás halált okoz, apám sosem dohányzott, tüdőrákban halt meg 56 évesen. Nagyapáim bagót rágtak, emlékszem rá, az sem csirkemellből volt rizzsel.

Azért arra az esetre emlékszem, amikor abbahagytam valamennyi időre a cigit. Az elsővel anyám kínált meg 18 évesen, akkor nagyon szar volt. De a társaságom csak belevitt, jó buli volt elmenni a trafikba venni 2 szál Kentet. Ám ahogy terhes lettem a lányommal, nem tudtam róla még semmit, de nem kellett és kész. Ez így ment addig, amíg szét nem szekált a családom (leginkább anyu) hogy kövér vagyok, inkább szokjak vissza (nem tudom miért volt ez mániája). A szomszédasszonyom meg persze egyetértett, én marha meg megfogadtam.
Semmi köze szerintem a testsúlyhoz biológiai szinten, de nem vagyok orvos. A cigi sem a mélylélektan eszköze, ahogy a kajálás sem.....és mégis....van aki eszik, van aki rágyújt, valahol azért van köze a pszichéhez (lehet rossz szót használok).

Arra emlékszem, hogy amikor legutóbbi füstmentes időszakomat éltem, az is úgy kezdődött, hogy magammal beszéltem meg. Többektől hallottam már, hogy letették és kész, valahogy én is így működöm. Emlékszem az első napokra.....pedig régen volt.....sokkal jobban éreztem magam a bőrömben, még most is fel tudom idézni. Ez nem ámítás volt, velem történt és határozottan emlékszem az érzésre.

A kajálás már nem volt ennyire egyszerű, azzal sokat küzdöttem a fene sem tudja miért.
1 vagy 2 éve nyáron pl. azzal küzdöttem, hogy megszeressem a halat. Étteremben mindig azt rendeltem, talán azért, hogy főzés közben ne érezzem a szagát, meg nem is szívesen fogom meg. Odatették elém, és amíg a szagát nem éreztem meg, eszegettem is, de ott vége volt mindennek. Már nem is értem miért erőltettem....

Ezért olyan jó nekem a Bázis, mert egy olyan problémát oldott meg, amivel egész életemben tudatlanul küzdöttem. Ok, azért az idők során fejlődött a lehetőségek sora is, az internet rohamos fejlődése sokat segít.
Valahogy úgy érzem, hogy sikerül megértenem (a tudatommal felfogni) azt, amit a testem üzen. Mint ahogy a BMR alatt evők nem érzik még a test üzenetét, úgy én sem vettem a jeleket hogy ez túl sok. De vagyunk így páran :)

Így lesz ez a cigivel is. Meg fogom érezni hogy mikor elég, de most túl sok körülöttem a változás.

2 hónapja
#7146
teper
reply to Bojtika's post #7145
Én írtam, vállalom. Valószínűleg csak elszólás volt. Jó, de Lousha múltkor azt írta, hogy nemi artalom! Aztán azért rájöttem, hogy némi :)

2 hónapja
#7145
Bojtika
Lousha!

vicE verza. Nem Vica.

Csak a tökéletesség kedvéért. :D (Eredetileg vice versa.)


2 hónapja
#7144
teper
reply to Lousha's post #7143
Különösebben azért nem aggódok ám, csak a tényekről írtam pár gondolatot, szerintem nem baj ha vica-verza tisztában vagyunk ezekkel, és ennek tudatában határozunk a dologról. Ettől függetlenül továbbra is meggyőződésem, hogy kicsire sincs szükség, de ennek tudatában egyelőre mégis ezt döntöttem. Egyébként azt hiszem, nagyjából összecseng a Te és az én véleményem. Elméleti dózisról írtam, bár tesztelni nem akarnám, hogy milyen az eredménye, illetve arra is kitértem, hogy ennyire azért nem gáz a helyzet, mert NEM egyben húzom le a 30-100ml-es liquides flakont. Az aggódást a diéta miatt se úgy képzeld el, hogy tördelném a kezeimet ezért, dehogy. Csak nyugtalan és ideges az ember, nem tudja mért, de azért a jelenség létezik és működik. A stresszt se úgy vegyed, tudatosan ezen húzom fel magam, dehogy. Ettől még a szervezet érzi a hiányt, és követelődzik, bár fogalmad sincs mi bajod. Bár ahogy írod, Neked semmi, valóban mutáns lehetsz.

Az erősségre lehetséges, hogy ráhibáztál, ezen már magam is töprengtem, hogy mi lehet az oka, ezért talán emelem a tétet és meglátom.

Szerintem már az is áltatás, mármint bárki önmagával szemben, hogy ez jó. Nem jó, de jobb mint az analóg. Nélküle élni még jobb lenne, de vele se rossz :)

2 hónapja
#7143
Lousha
reply to teper's post #7141
Itt azert van par fogalomzavar. Nem mintha ra akarnalak beszelni, hogy fogyassz nikotint egesz eletedben, ez a te dontesed, attol nem lesz bajod, ha lassan lejossz rola. De hogy ne rossz indokokbol tedd:
A nikotin halalos adagja megevesre vonatkozik. Nagyon nagy kulonbseg van kulonbozo elfogyasztasi modok kozott. Pl. alkoholbol kibirsz mondjuk egy uveg bort meg jobbara beszedkepesen, jarokepesen, kozeleben nem vagy az alkoholmergezesnek. De ha kozvetlenul a veraromadba juttatod pl. megvagva egy eret, es raontve, vagy a fuledbe csoppentve, esetleg porlasztva es belelegezve, a toredek mennyisegtol merevreszeg leszel.
Aztan egyben elfogyasztasrol beszelunk, nem adagolt hasznalatrol. A nikotin nagyon gyorsan lebomlik, ezert pl. egy e-cigi rendeltetesszeru hasznalataval meg 24-es likviddel is lehetetlen tulloni a celon.
Az sem mellekes, hogy igazabol halvany fogalmunk sincs a halalos dozisrol. Az altalanosan elfogadott erteket valami osregi, elegge elbaltazott patkanykiserletbol vontak le, valoszinu koze sincs a valos ertekhez. Mivel igen ritka a halalos nikotinmergezes, meg ilyen jellegu adat is alig van, amibol tippelhetnenk. Nemreg volt egy uj patkanykiserlet, ami alapjan a halalos adag sokkal-sokkal magasabb, mint eddig gondoltuk. De meg ez sem igazan teny, inkabb kozelites.
Azt sem mondanam, hogy a teny, hogy valami x mennyisegben mergezo, mond barmit is arrol, karos-e y mennyisegben. Lasd a klasszikus peldak, so es viz. Egyik sem artalmas, sot szukseges, amig mertekkel fogyasztod, de minketto lehet halalos.
Konkretan a nikotin eseteben ez valoban nem olyasmi, amire konkretan szukseged lenne. De ami azt illeti, volt errol is tanulmany nemreg, ami meglepo eredmenyeket hozott. Nem gyakran vizsgaltak korabban a nikotint magaban, mivel kb. kotelezoen a dohanylevelhez kotodott, igy a legtobb kutatas a dohanyzassal foglalkozott, nem a nikotinnal. Ez az uj vizsgalat olyasmiket vetett fel, hogy a kis merteku nikotinfogyasztas (dohanyzas nelkul) akar hasznos is lehet. Segiti a koncentraciot, "porget", ahogy mondtad, segiti az emesztest, hasonlo a koffeinhez vagy a taurinhoz. De pl. az is felmerult, hogy lehetseges kezelesi alternativa Alzheimer ellen. Ezek meg kezdetleges eredmenyek, de erdekesek.
Mindezek alapjan en a magam reszerol a leghalvanyabb aggodalmat sem erzek a nikotinfogyasztasom miatt. Nem is volt a leghalvanyabb mellekhatasa sem negy ev intenziv hasznalat mellett sem.
Az addiktivitasa engem szemely szerint azert nem erdekel, mert nincs hajlamom fizikai addikciokra, mutans vagyok ilyen szempontbol. 40+ napi cigi mellett sem voltam a nikotinra sem soha "raszokva", ha egy hetig nem gyujtottam ra, akkor sem volt semmifele elvonasi tunet meg csak nyomokban sem. Sok gyogyszer es egyeb szer is forditva hat ram, vagy semennyire sem.
Ettol fuggetlenul ez a fuggoseg-dolog is mas nikotinnal. Szinten friss tanulmanyok arra engednek kovetkeztetni, hogy onmagaban lofule addiktiv hatasa van, a dohanyzos formaban sok minden osszeadodva teszi olyan nehezen letehetove. Es akkor arrol meg nem is beszeltunk, hogy egyes kutatok szerint szinte semmi nem szivodik fel a vepelt nikotinbol.
Szoval en nem aggodnam ezt tul a helyedben. De ez csak az en velemenyem.

Egy dolgon viszont megakadt a szemem: azt irod, nagyon hianyzik, ha nem hasznaltad egy ideje. Korabban emlitetted, hogy tervezel csokkenteni a nikotint. Ezt a helyedben erosen parkolopalyara tennem egy darabig. Ha meg erzed ezeket a sovargasokat, akkor meg eros fuggoseg erzete, ilyenkor meg jobban jarsz magasabb nikotinmennyiseggel, kulonben vagy nagyon sokat fogod hasznalni a keszuleket, vagy jonnek a kobor gondolatok, hogy de jo lenne egy cigi. Lejjebb menni akkor erdemes, amikor mar erzed, hogy ha otthon marad a keszulek, akkor sem lesz egy bosszus vallrantasnal tobb a reakcio.

En a dieta elrontasan sem aggodnek tul sokat. Konkretan a nikotin kiurul a szervezetedbol par ora alatt. Egy idore meglehet, hogy lesz nemi hatasa az emesztesedre, anyagcseredre, de ketlem, hogy ezt ket hetnel tovabb erezned, ha odafigyelsz a rostokra, folyadekra, mozgasra. Ha fel is ugrana 1-2 kilo, nem tudom elkepzelni, hogy maximum egy honap utan ugyanott ne lennel, mint korabban, ha tartod a dietat es a sportot.

A stressz meg a kenyszeres mozdulatok meg a legvalosabbnak hangzo problemak, de ha szamitasz rajuk, ezeket is le lehet gyozni. Lehet fogpiszkalot ragcsalni nasi helyett, lehet egy ujabb hobbiba belevagni, ami lefoglalja a kezeidet stb.

Ami pedig a sokkal jobbsagot illeti, azzal nem amitod magad, az teljesen igaz :)

2 hónapja
#7142
feketeinci
reply to teper's post #7129
Jaaaaj de aranyos vagy:)
Mintha hájjal kenegetnének:) Lehet hogy holnapra 2 kilót hízni fogok ettől:)

Nem terveztem egyelőre a leszokást. Volt szó valamelyik fórumban erről a témáról, Bojtika hozta a hangoskönyvet.
Ezt: http://katamp3.5mp.eu/web.php?a=katamp3&o=NsoS9aDPiE

Ez nekem nagyon bejött, akkoriban hallgattam is (azokban a napokban kevesebb mint fele cigi fogyott), és tudom, ha valaha meglépem, ezzel fogom, de még nem jött el az ideje.
Olvaslak benneteket a másik fórumon is, utána is néztem annak a TLD-nek (vagy minek), mert nem tudtam mi az, de egyelőre nem vagyok érintett.
És szerintem ne is vigyük el ezt a fórumot is az e-cigi felé, bár tudom hogy mindegy.....talán azért mert kisnyúl:)

2 hónapja
#7141
teper
reply to Lousha's post #7140
Igaz. Igen, „nem”. Pótolva.
Ezzel kapcsolatban azért több dolog is (de)motivál. Egyrészt tök pontosan tudom, hogy 0,9mg/kg esetén, a mostani testtömegemmel 79,2mg nikotin engem elméletileg megölne. Igaz, hogy szipákolva ennek csak a töredékét juttatom be, és azt is időben elnyújtva, 16-17 óra alatt, és ebből a szakaszolt bejuttatásból is a szervezetemben folyamatosan szívódik fel. Tehát ha 3-6ml cucc/nap elmegy pl. egy 12-es vagy 18-as levesből, korántsem azt jelenti, hogy 36-108mg nikotint döntök magamba. Szerencsére ennek csak töredék része jut be és szívódik fel, amit még tolerál a szervezet. Ha ez ilyen kis (egyben) mennyiségben már halálos, akkor valószínűleg az ettől kevesebb mennyiségre sincs szükség bent. Ha kihagyok belőle, nagyon kívánom, tehát függő vagyok, még ha jóval enyhébb mértékben is, mint egy drogos, de hát valahol ez is az, csak talán kicsit lazább. Ennek sem örülök. Aztán ott van a kisördög is: mi van, ha abbahagyom, és a nehezen lediétázott dolgok szépen lassan visszamásznak, annak ellenére, hogy fejbe azt is tudom, hogy ez főleg tőlem függene. Az állandó kényszeres kézmozgásom valószínűleg állandó evéshez vezetne. De azt is tudom, hogy a nikotin pörgeti az anyagcserét, ha ezt elhagyom, az anyagcserém majd jól belassul, és várhatóan ettől is visszaszedek pár kg-ot. Ezeken stresszelem magam, közben a kortizolszintem folyamatosan az egekben lesz, és tudom, ez külön rossz, ezért rástresszelek még a stressre is.

Az érem másik oldala, ahogy te is gondolod, hogy jól esik. Sokkal jobban esik mint a tejivás, az meg káros és veszélyes is, akkor inkább ezt. Annyi mindenről lemondtam már, ezt meg már úgy megszoktam, inkább keresek egy köztes megoldást és azzal ámítom magam, hogy ez sokkal jobb :)

2 hónapja
#7140
Lousha
reply to teper's post #7139
Gondolom itt kimaradt egy "nem".
Van oka, reszemrol az, hogy nem vagyok motivalt benne. Semmi okom nincs elhagyni akar a vepelest, akar a nikotint. Elvezetes tevekenyseg annyi karos hatassal, mint a mertekletes kavezas. A heti egy pohar borrol sem mondok le, az egyszer-egyszer sutievesrol sem mondok le, a sorozatnezesrol sem, es meg sok egyebrol sem. Mindennek van nemi karos hatasa, de amig a merleg nem ezek oldalan marad lent, addig nagyon nem izgat.
Elhetnek egy tisztitott levegovel telt buborekban grammra kiszamolt, poritott, optimalizalt, a felesleges izfaktortol megfosztott protein-, szenhidrat- es zsirkeszitmenyen asvanyi anyag- es vitamintabikkal kiegeszitve, sot, mindez johetne befele egy infuzion. Kozben gepekre kotve, megfigyelve a testem minden mozzanatat, hogy ha valami kicsit is elter az idealistol, azonnal javithato legyen. Meglehet, ugy elelnek 200 evig. De ha nincs benne semmi, amit elvezni lehet, mi a fenenek? :)

2 hónapja
#7139
teper
reply to Lousha's post #7138
Hát nem. Az se biztos, hogy így van, de így gondolom :) Neked és nekem is van valami oka, hogy még NEM tettük nullára ezt az egészet.

2 hónapja
#7138
Lousha
reply to teper's post #7137
Nem egyszeru dolog, az biztos.

2 hónapja
#7137
teper
reply to Lousha's post #7136
Szerintem is ez lehet az egyik fő oka a lehetséges hízásnak. Erre gondoltam azt a bizonyos megemelkedett kortizol szintet ami felelős és szabályozza az anabolikus-katabolikus folyamatokat. Egy lejövő, de még biztosan nem kijelenthető ex bagós, főleg azon rugózik, hogy mi lesz vele ha nem teheti a szájába, és akkor hogyan fog körülötte összedőlni, és kicsivel később meg is szűnni a világ. Ha akarja, ha nem, tudta nélkül belül stresszel, ez a hormon pedig klasszul leköveti ezt, és elkezdi betermelni főleg zsír formájában a kalóriákat, miközben pedig az izmokat felzabálja.

2 hónapja
#7136
Lousha
reply to teper's post #7135
Nincsenek elvarasaim :) Kerdesre szivesen valaszolok, de rabeszelni meg a munkahelyemen sem szoktam senkit.

Amugy emlegettem mar egyszer joval korabban, hogy szerintem a "sima" leszokasnal is a hizas nem igazan, de biztosan nem teljesen az altalad emlitett okok miatt tortenik, egyszeruen azert, mert a leszokok hajlamosak habzsolni az idegessegtol. Tudja mindenki, hogy a leszokas sokszor hizassal jar, igy kicsit onbeteljesito joslatkent is mukodik. Ugyis hizni fogok, gondolom a hatodik fankot majszolva, mindegy is, mit csinalok, ugyis hizni fogok...

2 hónapja
#7135
teper
reply to Lousha's post #7134
Inci lelkes diétázó (nagyon jól nyomja), és lelkes fórumolvasó, így egészen biztos vagyok benne, hogy ha a figyelmét egy kicsit is sikerült felcsigázni az alternatív tiszta dohányzás irányába, akkor jól ki leszel kérdezve. Majd csak várj és figyelj :)

2 hónapja
#7134
Lousha
reply to teper's post #7133
És ha ezt kozlod az eladóval, vagyis megmondod, hogy köszi, egyelőre csak nezelodom, akkor normál esetben rád mosolyog, hogy hát hogyne, tessék csak, ha kell segítség, itt vagyok.
Az e-cigi meg egy olyan dolog, hogy akarhatsz te magadtól tájékozódni a dohányzásról való leszokas lehetőségeiről, de ha nem tudod, mit kell keresni, ebbe nem biztos, hogy egyáltalán belebotlasz, vagy ja igen, akkor jó eséllyel a kétmillió teljesen torz, hazug cikkbe arról, hogy fagyálló meg felrobban meg raszoksz tőle a kokainra.
Szóval szvsz nem árt, ha néha igenis beleszol az eladó a nezelodesedbe, mert nem biztos hogy tudod, mit keresel. Eroszakosnak nem kell lennie, az teny.

2 hónapja
#7133
teper
reply to Lousha's post #7132
Nagyon utálok úgy vásárolni, hogy amikor elkezdnék a magam ritmusában éppen nézelődni, de odapenderül egy eladó, a "mit segíthetek" általában maga által sem komolyan gondolt kérdéssel (sokkal jobban lenne otthon vagy egy strandon), és levegőt sem kapok tőle. Úgy szeretem ha magam kiokoskodhatom a dolgokat, ha elakadok, akkor majd kérdezek, na de akkor aztán adjon bele mindent.

2 hónapja
#7132
Lousha
reply to teper's post #7131
Én viszont úgy gondolom, hogy az információ sosem káros, annak felhasználása vagy elutasítása már a fogadó fél dolga. Erőszakkal senkit nem óhajtok átterelni az e-cigi felé, de személy szerint nagyon is hiszek benne, hogy MINDEN dohányosnak és dohányos környezetében élőnek életbevágó lenne sokat tudni róla.

2 hónapja
#7131
teper
reply to Lousha's post #7130
Ez így is van, de az e-bagót szándékosan nem említettem, merthogy az egy dolog, hogy nekem alternatívát jelentett és kezdek hinni benne, de már éppen eleget írtunk róla. Ha ennyi információ alapján bárkit is érdekel a dolog, egészen biztosan utána néz majd, esetleg megkérdez téged :)

2 hónapja
#7130
Lousha
reply to teper's post #7129
Azért cigit letéve sem mindenki hízik. És hát még mindig ott van lehetőségként a nemrég emlegetett e-cigi, ami mellett a nikotin megmarad, csak a tüdőrákod veszítheted :)

2 hónapja
#7129
teper
reply to feketeinci's post #7124
Csak az utolsó mondathoz: szerintem, és bár furán fog kinézni, de azt írom, hogy várj azzal a leszokással, addig, míg el nem éred a szinten tartó célsúlyodat, és onnan még vagy 2-3 hónapot azon a szinten. Bőven van most mivel foglalkoznia a szervezetednek, elég neki, hogy kevesebb kajából kell napról-napra kijönnie. Mert itt majd elolvashatod a guglin, hogy kortizol szint emelkedés, táplálék beépülés javulás stb...Ha most menetközben belevágnál egy abbahagyom leteszem dologban, a fogyásod szinte egészen biztosan megakadna, pedig annyira szépen csinálod, hogy le a kalappal!

2 hónapja
#7128
Bojtika
A falunak ezt a (régebbi) részét két párhuzamos utca alkotja.
A bolt kb. középen van, a falu központjában. Odáig két helyen van keresztutca a két fő utca között. A többi csupa kert és udvar, ahol nem lehet átmenni. Még a patak is középen fut a két utca között. :D

A másik utca még forgalmas is, a mi utcánkon legalább mehetek az úttesten is. Kétoldalt a házak, slussz. :D

2 hónapja
#7127
Bojtika
reply to feketeinci's post #7126
:D Los Angelesnél is lehetne balra fordulni az utcabeli boltba menet, de az meg sokáig tart:... :D

Szeretem a kihívásokat, de inkább újra és újra, nem pedig rendszerbe és kötetbe kötve, vagy valami ilyesmi.
Igazából nem töprengtem el ezen, nem csináltam filozófiát belőle.

2 hónapja
#7126
feketeinci
reply to Bojtika's post #7125
Na, most megleptél.
Még hogy csak azonos útvonalon tudsz odamenni :)))
Te, aki beültél az iskolapadba :)))

Szerintem te is szereted a kihívásokat.......vagy tévedek?

2 hónapja
#7125
Bojtika
Sose felejtem el, Bofy mit nyűglődött az edzésekkel, mire végül talált egy netes edzőt magának... belőtték a módszert, és sikerült.

Én meg számolgatni nem szeretek, és holnapután kettővel többet pláne nem. :D
A videók közben a zenét ha van is, nem hallom. A szöveget hallom, de nagyon nem nézegetek közben oda, mert előre megnézem, mit is akar csinálni, nem akarok tekeregni edzés közben.
Nagyon rendszeresen azt hiszem, semmit nem tudnék hónapokon át végezni.
Még a bolti bevásárlást is igyekszem elkerülni, mert csak azonos útvonalon tudok odamenni. Nemhogy a súlyemelgetést... :D

2 hónapja
#7124
feketeinci
reply to Bojtika's post #7123
Van olyan, ami oda való, van ami nem.
Például a comb és fenékformálásban semmilyen kondis eszköz nincs, a nagy túlsúly esetére javasolt edzéstervben sincs olyasmi, amit ne lehetne megoldani otthon.

Belenéztem reggel a második részbe is, ott is vannak olyan edzéstervek, amihez nem kell terem.

Bár én régen (amikor terembe jártam) nagyon szerettem a termet. Ez kb 18 éve volt, akkor volt a lányom 18, és most 36.
Együtt mentünk minden reggel 7 után, a barátnőjét is vittük, együtt dolgoztunk 3-an egy boltban, amit 10-kor nyitottunk, így belefért.
Most keresem a megoldást, hogy hova tudnám beilleszteni az edzést a napomba, mert most 7-kor melóba kell indulnom, ráadásul hétfő óta sokkal komolyabb a munkám is, sokszor nem érek haza majd "emberi" időben.
De én szeretek korán kelni, átállítottam az órát 5-re, így belefér a reggelbe megint.

Ha emlékszel...már említettem, hogy a kezdésem óta eltelt évben nem tornáztam rendszeresen, csak próbálgattam a linkeket, hátha valamihez kedvem támad, mert kedv nélkül nem megy :)
De nem kattantam rá semmire. Engem zavar, hogy ezeken a zenés videókon leginkább azt lesem mit csinálnak éppen, és próbálom utánozni őket, közben pedig egyáltalán nem arra figyelek, hogy most melyik izmomat is dolgoztatom?
Persze...több a semminél, de nem tetszettek.

Legjobban még a Fegyenc jött be, mert ott tudtam mi következik.
Mostanra írtam egy tervet magamnak, egyelőre teljes testest, és érzem mit mozgatok! Oda tudok figyelni hogy valóban az az izom mozogjon, amelyiket mozgatni akarom. És van már kicsi izomlázam!
Lábemelések, guggolások, has is van, derék izmok, hátizom, mellizom, bi- és tricepsz (ebből egy kicsit több, mert én még akarok integetni az Angol királynőnek...ha megéri).
Loushával ellentétben szeretem a súlyzóimat, nem nagyok, de segítenek érezni az izmot.
Szóval rájöttem hogy nekem ez jön be. Egy évembe telt, de kitaláltam :)
Ezt itthon művelem az ebédlőben, és csak a youtube szól a kedvenceimmel közben.

Majd ha váltott tervem lesz, és kikerekedik minden körülöttem megyek termezni (6 vagy 8 hét múlva, vagy jövőre), addig örülök annak, hogy végre megjött a kedvem :))

Meg is köszönöm Nektek, mert Nélkületek ezt nem tudtam volna megcsinálni!
12-13 hónap alatt -33kg (ma reggel már 72-t láttam a mérleg elején), és még mindig számolgatom mit ettem.....ez szerintem maga a Csoda:)
(Már csak a cigit kéne letennem.)

2 hónapja
#7123
Bojtika
De ez konditerembe való!

3 hónapja
#7122
feketeinci
Küzdök itt az edzésterv összeállításával......jaaaaaj!

Most pedig olvasom szépen összeállítva, kezdőknek, haladóknak, főleg nőknek!
Megosztom Veletek, hátha más is szívesen látná:

http://lifetilt.blog.hu/2011/02/15/edzestervek_noknek_l

3 hónapja
#7121
devia
reply to grymtnes's post #7120
Én is minden nap Sansone-ra tornázom, én a 4 és 5 mérföldeseket szeretem. Kalóriaégetés, amit összeollóztam, bemásolom ide , de persze az lenne a pontos adat, ha lenne valamiféle pulzusmérős kalóriaszámláló torna közben rajtad.

"Az óra tescos, szóval nem egy drága darab, de kb értékeknek biztos, hogy megfelel.
Az adatokhoz hozzátartozik, hogy most 30 éves vagyok és 67 kg.
1. mérföld után:77 kalória
2. mérföld után:195
3. mérföld után:310
4. mérföld után:427
5. mérföld után:555
1 óra 8 perc és a levezetés/nyújtás után 597 kalória"

Más:
"Eközben a 2 mérföld gyors séta, hordtam a szív monitor és égett 179 kalóriát, és a 4 mérföld szuper kihívás, én leégett 447 kalóriát. '"

Remélem valami segít:)

3 hónapja
#7120
grymtnes
Sziasztok!

Szerintetek Sansone 3 mile videóját hogy írjam be a soprtok közé? :/ Ez az a torna, amit a hasra rögzíthető expanderrel végez. Én meg egykilós súlyzóval.

Köszönöm a segítséget! ^_^

3 hónapja
#7119
Bojtika
reply to Evawitch's post #7116
Próbáld meg jól kipihenni magad, egy.két napig ne eddz. :D

3 hónapja
#7118
AnnaKrisztina
reply to Kata0920's post #7104
Szia, a pilatesről az a véleményem, hogy ez is úgy, mint a többi mozgás, ha kitartóan, de azért nem folyamatosan egyfajta tornán élve csinálod, működni fog. Én kb 20 kg plusszal éltem éveken át és a pilatessel is próbáltam a hőn áhított vékony izmos testet faragni de a diéta nélkül semmi hatása nem volt, ártani nem ártott, és élvezetes mozgás, de nem volt látványos. A pilatesnél nagyon oda kell figyelni a helyes végrehajtásra. Végülis én amit csinálok, kb 1 éve és ragaszkodom is hozzá, az ezen a mozgáson meg egy kis baletten alapul és most már elégedett vagyok az átalakulással, szépen lekűzdöttem a plusz kilókat, még van teendő, de szép formás és erős izmaim vannak.

3 hónapja
#7117
Vogrezso
reply to feketeinci's post #7115
köszönöm,keresgetek

3 hónapja
#7116
Evawitch
Pár napja olyan álmos vagyok egész nap, hogy alig bírok nekiállni edzeni. Nem tudom, mi történt, hogy ennyire szenvedek. Reggel felebredek korábban és hiába vagyok álmos, nem tudok már aludni. Lehet, hogy az időjárás miatt van? Nem hagytam ki edzést, ma sem fogok, de keservesen állok neki...

3 hónapja
#7115
feketeinci
reply to Vogrezso's post #7114
Ajánlom figyelmedbe a 6684-es bejegyzést, ugyanitt.

Vélemény van erről több is, szintén ebben a fórumban, keress rá légyszi a "szoba" szóra CTR+f-el, és megnézheted a többi oldalon is.

3 hónapja
#7114
Vogrezso
Sziasztok,
szobakerékpározók pár hónapja mint mozgás kiegészítés a súlyzózás pihenőnapjain.A beírásnál nem szeretnék tévedni,ugye adottak a lehetőségek (közepesen,könnyen intenzíven) mit is írjak??
A példám 30 perc alatt 13,2 Km-t szoktam tekerni,eddig a közepest választottam.Véleményetek szerint hiteles-e amit írtam vagy inkább a könnyű-t kell.
Őszintén mondva izzadok rendesen a végén :D
Köszi előre is a választ,véleményt... :)

3 hónapja
#7113
devia
... és nem azt mondják, de csinos vagy ! Fogytál? , hanem néznek néznek, és mondják, hogy Te fogytál ? Épp nem kérdezik, hogy: bajod van?
:)

3 hónapja
#7112
Lousha
reply to Bojtika's post #7110
Sajnos ez ilyen, a hizast nagyon szeretik eszrevenni... És jobbára meg csak nem is rosszindulat van mögötte, egyszerűen a legtöbb emberben semmi empátia nincs. Hogy csak egy példát mondjak: amikor utoljára abbahagytam a számolás, és lassan feljott mondjuk 4 kiló. Tehát még mindig nem voltam közelében sem annak, hogy ez látványos vagy kóros legyen. Egy beszélgetés közben egy barátnőm anyámnak : " és az a csaj meg a lanyodnal is koverebb volt." Hát anyad :)

3 hónapja
#7111
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #7110
Bojtika, ezzel ne törödj! Az emberek zöme (sajnos) annak örül, ha a másik is hízik nem csak ő! De nem kell ezzel foglalkozni! Bár az is igaz, hogy az sem sokkal jobb, hogy fogyásnál meg mindenki azt hiszi, hogy valami halálos betegségben kornyadsz el éppen!

3 hónapja
#7110
Bojtika
Képzeljétek el, most, ahogy újra veszem a számolás fonalát felfele, hallom innen is, onnan is, hogy híztam.

Basszus, lefogytam 26 kilót, akkor csak páran dicsértek, hogy fogytam.
Visszajött pár kiló, de az a pár darabnyi új ruhatár még simán jó rám... erre nesze, azt kapom, hogy híztam. Pedig a hasam már megint kezd laposodni.

3 hónapja
#7109
Lousha
Ami meg a környezet reakcióit illeti, ezek elég jellemző dolgok, próbálj nem foglalkozni vele. Te érezd jól magad úgy, ahogy vagy.

A körülöttünk élők fejében egy elég állandó kép él rólunk. Ha ez elkezd jelentősen változni, az kényelmetlen érzés. Plusz ahhoz képest, amit ők még mindig úgy értékelnek, mint a mi "valós" képünk, egy teljesen normális alkatú énünk is tűnhet tényleg soványnak, ezért nekiállnak aggódni.
Aztán persze ott van az is, hogy sokat hallani evési zavarokról, kóros fogyásokról, sokféle betegség is erős fogyással jár, szóval még ha az is az általános vélekedés, hogy a szép vékony alkat lenne mindenkinek a cél, de mivel a legtöbben nem így nézünk ki valójában, elfogadjuk, hogy ez normális, és a folyamatos fogyást főleg rossz képzetekkel társítjuk.
Egyeseknél bejátszik persze a sima, mezei irigység is :)
De ha más nem, akkor az ellenállhatatlan hajlam, hogy más életébe akkor is beleszóljunk, ha amúgy se közünk nincs hozzá, se elég infónk nincs hozzá. De bele kell szólni. Mert majd akkor érzi a másik, hogy törődöm vele :)

3 hónapja
#7108
Lousha
reply to devia's post #7107
Egy-egy és kis mértékű kilengés azért nem teszi tönkre a fogyást jobbára. Plusz ezek szerint főleg gyümölcsből etted túl magad, az meg ha kalória is, meg szénhidrát is, de azért nem ugyanaz, mint a csokitorta kalóriája és szénhidrátja :)
De az sem kizárt, hogy alulbecsülöd a sportokkal elhasznált kalóriáidat.
Mindenesetre a lényeg, hogy fogysz :) Ami pedig ilyen jól esik, azt tényleg nem szabad megtagadni magadtól, egészségedre a sok gyümölcsöt!

3 hónapja
#7107
devia
reply to Lousha's post #7106
Értem, ebben reménykedtem, mert az elmúlt 2 hétben néha-néha inkább többet ettem, mint a keret, mégis lefelé ment a mérleg:). ujjé,ujjé.

A "súlytartástól" még messze vagyok, talán sosem fogom elérni. Bár a család már azt mondta, hogy nem kell többet leadnom, de persze én attól nem félek, hogy nagyon sovány leszek.
Kicsit sok gyümölcsöt eszem, dehát ez már nem tart sokáig. Anyukáméknak olyan isteni finom őszibarackjuk van, meg volt sárgabarack, ilyet a piacon sem látni, tudjátok mikor puha, édes, mosakodni kell utána, na meg most érik a körte, muszáj ennem. Ezelőtt években alig mertem enni, hogy nem szabad, mert sok a ch benne. Most pótolom..., és inkább többet tornázom:)


3 hónapja
#7106
Lousha
reply to devia's post #7105
Mert jobban járunk, ha kevesebbet eszünk, mint lehetne, mint ha többet.

Nehéz száz százalékos biztonsággal belőni, hogy mennyi kalóriát használ el egy-egy sport. A Bázis által megadott adatok pl. elég messze lehetnek a valóságtól. Persze kereshetsz más kalkulátort, táblázatot, adatbázist, használhatod egy sportszer saját mérőjét, fitness appot, pulzusmérőt, akármit. Némelyik pontosabb lesz, de egészen pontosan sosem fogod tudni.

Igazán belőni a dolgot akkor fogjuk tudni, ha már súlyt tartunk. Tegyük fel, valakinek futás meg biciklizés van a "menüjén". Amikor már csak tartani akarná a súlyát, beírja a szokásos módszerével ezeket, kijön, hogy mondjuk ehet ma plusz 300 kalóriát. Leeszi, és lassacskán hízni kezd. Akkor levonhatja a következtetést, hogy a becslés túl magas volt, onnantól ugyanerre a sportra csak 250-et ír be. Ha lassacskán folytatódik a fogyás, akkor meg alul volt becsülve.


3 hónapja
#7105
devia
Lehet, hogy olvastam már róla, hm? de miért is 60-70 %-át esszük csak le a bevitt sportnak?

3 hónapja
#7104
Kata0920
Sziasztok! :)
Olyan kérdésem van, hogy van itt olyan személy aki foglalkozik pilatessel?
Mik a tapasztalatok?
Én másfél hete csinálom naponta, izomlázam van illetve tunik el a hasam (bár erről a diétám is tehet) jobb a közérzetem.
Valaki? Köszi :)

3 hónapja
#7103
feketeinci
reply to rigger's post #7102
Kérlek nyomd meg a CTR+f billentyűt, és keress rá a "pulzusmérő" szóra.

A találatokban van elég sok tapasztalat, bár attól még lehet hogy vannak újak is :)

3 hónapja
#7102
rigger
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy a futásidőm alatt lemért idő alapján sokkal kevesebb kalóriát számol az oldal, mint amennyit a pulzusmérőm. Ilyenkor mindig az oldalra hagyatkozzak? Vagy a pulzusmérő jobban tudja, hogy ha fat burn zónában futok egy órát az mennyit éget? Mi ezzel kapcsolatban a tapasztalatotok?

3 hónapja
#7101
EmokeBlanka
reply to teper's post #7100
Hát, nem mindegyiket tudom, hogy mit fed, de kösz. :) Majd megválik, mennyire lesz mozgalmas, ez még csak aspiráció, kösz a kitartást!

3 hónapja
#7100
teper
reply to EmokeBlanka's post #7099
Látom, mozgalmas időszakod következik. Ha már kalandvágy tedd be a raftingot, kiteot és a Parkourt is, egy próbát mindenképpen megérnek.

Tök más műfaj a kettő, bár nem zárják ki egymást, legfeljebb az idő lehet problémás tényező. Persze attól függ mit szeretnél velük elérni. Az aikidot nem próbáltam, bár tetszik, de az nem vonzott. A "művészibbel" nem teljesen értek egyet, de lényeg, hogy van kedved bármelyikhez. Hát, sok kitartást, jó lesz az.

3 hónapja
#7099
EmokeBlanka
reply to teper's post #7098
Még nem tudom :)) Egyelőre még édes keveset tudok erről a világról. Viszont, kettőt már kinéztem, amit kipróbálok: wing chung kung fu és aikido, más-más megfontolásból, előbbi (ha jól értettem) sokkal "pőrgősebb", utóbbi meg "művészibb" :) Kiváncsi és érdeklődő vagyok, meg kisérletező + jóga és falmászás. Ezek lesznek terítéken :)

3 hónapja
#7098
teper
reply to EmokeBlanka's post #7096
Szívesen. Egyébként melyik küzdelmes ágat nézted ki magadnak?

3 hónapja
#7097
Evawitch
reply to Evawitch's post #7093
Eltűnt amit írtam. ..
25 -25 perc torna és súlyzózás, 40 perc ellipszis tréner. Valamikor 60. Többi napon sétálok hegyes, dombos heyeken,itt csak az van.

3 hónapja
#7096
EmokeBlanka
reply to teper's post #7095
Köszönöm szépen! :)

3 hónapja
#7095
teper
reply to EmokeBlanka's post #7094
Elméletileg igen, valamilyen közel folyamatos mozgásnak kellene lennie, ezáltal a kalória felhasználásod is magasabb. Ez alól kivétel lenne a nyújtási és lazítási szakaszok. Ugyan a mesterek igyekeznek alaposan meghajtani a tanítványokat, de nem elvárható és nyilván az elején nem is fogják tudni végigpörögni az edzéseket. Szerintem is sok lehet egy kezdő micsodában ez az érték, de nem nagyon tévedsz, ha az első időkben „csak” 3-400Kcal –al számolsz, ha egyáltalán számolsz ilyesmit. Pár hónap alatt majd meglátod és kialakul, szerencsére nálad már nem igen szükséges fogyni se hízni, így maradna a testkompozíció sokkal lassabb, de élvezetesebb megváltoztatása. Polár cuccot nem javaslok az edzésre becipelni, de igazán felesleges is, (tökmindegy mennyi kalcsi-ezért az is tökmindegy, hogy a Bázis mennyit mond erre), mert annyira bőven vagy már rutinos, hogy tudni fogod, ha naponta 100-200Kcal többet vagy kevesebbet viszel be, akkor milyen eredmény várható. Rögzíteni a kajákat továbbra is érdemes, a makrót miatt, mert igazából ezeknek az ismerete a fontos.

Szerk.: nekem pl. az is bejön, ha a súlytartó keretnél edzős napon 15%-al többet kajálok és a nem edzős napokon pedig 15%-al kevesebbet.

3 hónapja
#7094
EmokeBlanka
Harcművészeteknél a Bázis mit sportoltál adata ugye sokkal inább arra vonatkozik, hogy az adott időben viszonylag folyamatosan végzed az adott tevékenységet? Kicsit sokallom, mármint egy kezdő kurzus esetére vonatkoztatva... (Ugyanakkor a testépítés címszó alatt futó érték közel áll az erősítő edzéseim kalóriaégetéséhez, és ott is vannak szünetek.)

3 hónapja
#7093
Evawitch
Sziasztok! Én heti minimum 4 alkalommal edzek, többi napon gyaloglok, mert minden messze van innen.

3 hónapja
#7092
feketeinci
írd be hogy Ctr+f, majd a "lassú" szót.
Lesz 11 találat, ezekben a hsz-ekben volt szó erről (nem mind bicajos).

3 hónapja
#7091
gerryco
Sziasztok! Annyi kérdésem volna , hogy szerintetek a kerékpározásnál a lassú, a közepes, és a gyors tempó, milyen sebesség intervallumba tartoznak szerintetek.

3 hónapja
#7090
Bojtika
reply to lorantferenc's post #7089
Lórántferenc, nagyon örülök a szép sikerednek, és én is köszönöm a beszámolót!
Hogy újra elkezdted a mozgást, az egyenesen példaértékű.

Gratulálok, szép munka! :D

Nem tudom, mások hogy vannak vele, én úgy tudok örülni, ha ezzel dicsérnek meg még akár videón is. Angolul "Good job!', némelyik úgy tudja mondani,hogy tényleg dicsérve érzi magát az ember.)

3 hónapja
#7089
lorantferenc
reply to feketeinci's post #7085
igen. ezt szeretném. ennek is fogok örülni. Lényeg, hogy igy jól érzem magam, és az étkezési szokásomon is tudtam változtatni. nem emlékszem hogy mondtam e valamikor 75 éves multam.Igaz nem rég de már annyi vagyok. utoljára közép iskolában sportoltam, Mégegyszer köszönöm.

3 hónapja
#7088
lorantferenc
reply to Gonoszka1's post #7086
köszönöm

3 hónapja
#7087
Schneckchen
Szia bmati, kérdezhetek tÖled edzés témában? Te mindig olyan okosakat írsz.
Az intervall edzésrÖl lenne szó.A legegyszerÜbb számolást alkalmaztam a pulzusra (max pulzus 220-életkor). A belehúzós szakaszban 80%-ra megyek fel, a lazában 60-ig engedem le. Minden ötödik percben húzok bele.2,5 perc hardcore, 2,5 perc laza. Ellipszistréneren csinálom, fél órát, tehát edzésenként hat intervallum. Jó ez így? Ha elértem a 80 %-ot, tartsam valameddig még, vagy egybÖl kezdjem a pihenÖ szakaszt? És a pulzusok jók így?
Nagyon köszönöm elÖre is a választ :)

3 hónapja
#7086
Gonoszka1
reply to lorantferenc's post #7084
Szia! Gratulálok ehhez a szép eredményhez! Nagyon jó, és még a nyaralási sörök is belefértek! További sikereket kívánok!

3 hónapja
#7085
feketeinci
reply to lorantferenc's post #7084
Szia!
Hát ez csodás!
- 7,5 kg 3 hónap alatt úgy, hogy nem éheztél, belefért a nyaraló sör is, és valljuk be elmúltál már 25 éves :)
Hamarosan eléred a 75 kg-ot. Akkor mi következik? Súlytartás?

3 hónapja
#7084
lorantferenc
Sziasztok!
Hosszú hallgatás ismét jelentkezem. Nem tűntem el, de majd egy hónapi stagnálás után megint elindult lefelé a sulyom. Nem nagy mértékben de megmozdult. Voltam nyaralni és nagy örömömre, az indulás és érkezés között a sulyom dekányit sem változott. Igaz, hogy nem számoltam az elfogyasztott étel kalóriáit, de az eddig vezetett napló tapasztalata alapján, megtudtam saccolni hogy mit szabad. Viszont nagy bűnöm, hogy évközben soha nem fogyasztok alkoholt, de itt naponta megittam a strandon a jó hideg csapolt söreimet. Többször kettőt is. Hazajövetelem óta a sulyom nem akart csökkeni, nem csüggedtem csináltam tovább. Közben vettem úszóbérletet és heti 2 alkalommal úszok. Igy a súlyom május 17 óta 86 kilóról 78,5 kilóra csökkent. Nagyon örülők segítségeteknek, és ezt meg kivántam osztani Veletek, meg azokkal akik nem adják fel és küzdenek. Köszönöm.

3 hónapja
#7083
Bojtika
reply to Tincska's post #7081
Szerintem ne a lábadra dolgozz, ha ezt a munkát végzed! Hiszen gyalogolsz, állsz, guggolsz elég sokat.

Itt keresgélj, hatékony, remekül tud esni, és még vidám is!

https://www.youtube.com/user/TiffanyRotheWorkouts

3 hónapja
#7082
Lousha
reply to Tincska's post #7081
Természetesen. Bármilyen plusz mozgás segít, bármi, amit pluszban csinálsz, jó neked. Mint mondtam, nem haszontalan ez sem, maximum nem magas a kalóriaégetése.

3 hónapja
#7081
Tincska
reply to Lousha's post #7080
Köszi. De napi 8-10-12 órás bolti munka+háztartás után örülök hogy ez is van.

3 hónapja
#7080
Lousha
reply to Tincska's post #7079
Kolackiflice arra utalt, hogy te azt írtad, "nem fogadja el új sportnak". Az Új sport felvitele lehetőség arra van, hogy ha már tudod, mennyi kalóriát éget a sport, amit végzel (mert rágugliztál, lemért pulzusodból kiszámoltam, hasadra ütöttél stb.), akkor oda fel tudod venni, onnantól tudod használni. Ha te nem erre gondoltál, akkor mégis mit értettél az alatt, hogy nem fogadja el új sportnak?

Ha egy adott sport nincs az adatbázisban, bizony ugyanúgy neked kell kitalálnod, milyen kalóriaérték tartozik hozzá, mint ahogy egy olyan étel esetében is, ami nincs még fent. A Bázis nem tudja helyetted varázsütésre megmondani. Megkérdezed itt a fórumon, és valaki hátha tudja. Vagy használod a barátodat, Google-t. Vagy megkérdezel egy szakembert. Számolod pulzus alapján. Kb. ezek a lehetőségek.

Ránézésre egyébként vajmi kevés kalóriát égethet. Volt ilyen masinám régen, még valamicske eredménye is volt, de hogy nem szakadtam meg rajta, az is biztos. Mivel kimondottan arra van tervezve, hogy megerőltetés nélkül, kíméletesen erősítsen, aligha jelentős a kalóriában mérhető eredménye. Ezzel nem azt mondom, hogy haszontalan rajta dolgozni, csak éppenséggel nem fogsz tőle óriási lendületet nyerni fogyás terén. Egy gyors guglizással egyetlen egy értéket találtam rá valami állítólagos szakértőtől, aki 45 percnyi gyakorlatot úgy 50 kalóriára saccolt... Ez mondjuk nagyon-nagyon alacsonynak hangzik, de nem hiszem, hogy sokkal több lenne a valós érték.

3 hónapja
#7079
Tincska
reply to kolackiflice's post #7077
Milyen kalóriaadatot? Honnan tudjam hogy mennyi kalóriát éget el a 2 perces gyakorlat? Naponta többször is használom valamikor 40-80 közötti a teljesítményem ?

3 hónapja
#7078
Bojtika
reply to devia's post #7074
Olcsón vettem vettem kéz alatt. Kicsike, a fekete ugrálófelület 66 cm csak. A Leslie-lépéseket nem is lehetne megcsinálni rajta, én legalább is nem merem. De ha azon gyalogolok, akkor kicsit lendületesebb a mozgás, habár az ugrálókám már nem működik egyébként. Kis oldallépéseket is lehet csinálni, meg terpeszben "járni". Ugyanakkor a bokám-térdem nem ütődik akkorát, mint akár a szoba padlóján is.

3 hónapja
#7077
kolackiflice
reply to Tincska's post #7076
Itt próbálod felvinni? -> http://kaloriabazis.hu/ujsport

Ha kitöltöd a kalóriaadatot, beírod a testsúlyt, akkor mennie kéne. Legalábbis nekem működött.

3 hónapja
#7076
Tincska
Én leg magic gépet használok de nem tudom beírni,mert nem ismeri fel az új sportnak sem fogadja el
Miért?

3 hónapja
#7075
bmati
reply to driniliz's post #7070
Ha átmozgatás, akkor könnyű, esetleg normál. Normálnál azért meg kell érezned a gyakorlatokat, intenzívnél pedig rendesen el kellene fáradnod.
Én ismétlésszám szerint szoktam ezeket nézni: könnyű, ha 20-nál többet tudsz csinálni egy sorozatban, ha 6-20 között, akkor normál, ha 5 alatt, akkor nehéz egy gyakorlat.

3 hónapja
#7074
devia
reply to Bojtika's post #7073
Biztos jó lenne rajta a Leslie séta. Én csak úgy ismerem, hogy gyerekek ugrálnak rajta, de ha arra én rámásznék, biztos le is fordulnék:) .

3 hónapja
#7073
Bojtika
reply to devia's post #7072
Örülök!

Én meg kihúztam a kis trambulint az ágyam alól, szépen megtisztogattam. Kéz alatt vettem olcsón pár éve.
Helyben járogatok rajta, egyre többet. Más rajta a mozgás, mert rugalmas, nem üt akkorát az ízületen, mint a talajra érkezés. Nem ugrálok ezen sem, csak úgy valahogy félúton az ugrás és a lépés között.

3 hónapja
#7072
devia
reply to Bojtika's post #7068
Szia Bojtika!
Olvasok itt folyamatosan, de mire írnék, addigra olyan késő van, inkább megyek aludni, mert reggel az istennek nem bírok felébredni:)

Nagyon jók a Tiffany tornák is, mára tervezem a Leslie mellé, hogy lehűlt a levegő, így többet fogok "mozgolódni":) A Leslie minden nap megy, a 4 mérföldes a kedvenc... még nem unom.


3 hónapja
#7071
feketeinci
reply to driniliz's post #7070
Szia!
Attól függ kinek. Bmatinak könnyű, nekem lehet nehéz lenne, Neked meg közepes.
Ha a Bázisnaplódba akarod feljegyezni a kalória miatt, írd be könnyűnek de akkor is csak az elégetett kalória 60-70%-ával számolj, mert ezek az adatok nagyon el vannak túlozva.

De ha zsírt akarsz égetni, találtam neked egy oldalt:
http://csaj-vilag.hupont.hu/20/zsiregeto-torna

De olyan sok oldal van ami ezzel foglalkozik és csak kicsit böngészni kell hozzá!

3 hónapja
#7070
driniliz
Lehet, hogy már volt kérdés, de én csak nemrég csatlakoztam és nem tudok mindent visszaolvasni. Az lenne a kérdésem, hogy a mozgásnál a torna könnyen, közepes és intenzív, ezek mit takarnak? Mondjuk ha egy órán át súlyzók nélkül, de átmozgatom az izmaimat, felülés, lábemelés, hasprés, karkörzés stb. az minek felel meg szerintetek? Előre is köszönöm a választ!

3 hónapja
#7069
Dettyy
Kaloriab@zis tapasztalatok, motivaciok es minden mas:) Fbook csoport, lehet mar van ilyen csak en nem tudok rola:)

3 hónapja
#7068
Bojtika
reply to devia's post #7067
Nézegettem már egy ideje. :D Olyan jó, hogy sikerült!
Nem annyira vészes egyébként a térdnek, mert azoknál a gyakorlatrészeknék támaszkodik az ember.

Te meg hol vesztél el? Úgy elhallgattál!

3 hónapja
#7067
devia
reply to Bojtika's post #7066
Hát ez kemény térdmunka:) Gratulálok !

3 hónapja
#7066
Bojtika
Én ezt csináltam meg éppen, és remek volt!

https://www.youtube.com/watch?v=21_G2sAM9G4

3 hónapja
#7065
bmati
reply to northop's post #7064
Így 2741 kcal jön ki. Ez se bombabiztos érték, de közelítőleg ennyi körül kellene lennie.

3 hónapja
#7064
northop
reply to bmati's post #7063
Férfi, 168,7kg 191cm, 44év A sportba beírt túra hozott fel ennyit. Jó volt a séta, csak az a döglesztő 35 fok egy kicsit sok volt.. (Felszerelés +5kg, ebből 4l víz)

3 hónapja
#7063
bmati
reply to northop's post #7062
Szia!
A súlyodat és a nemedet, ha megadod, akkor tudok pontosabbat mondani, de soknak tűnik az az érték.

3 hónapja
#7062
northop
Mennyi kalóriát számolhatok egy 12-13 kilométeres túrának, ami alatt 528 méter szintkülönbséget kellett leküzdeni(Fel 528m, lefele pedig 605 méter). (Velem Szent Vid kápolna - Írottkő kilátó - Kőszeg vasútállomás). Ezt cirka 4 óra alatt tettük meg. A 4967 kalóriát viszont sokallom erre a túrára.
Jó ez az érték, vagy tényleg sok?

3 hónapja
#7061
vadmagyar
reply to bmati's post #7060
Így tettem,én is túlzónak tartottam volna a 8 órát....

3 hónapja
#7060
bmati
reply to vadmagyar's post #7055
Szia!
Semmiképpen se a 8 órát írd be, hanem annak csak kb. a felét. Ezt azért kellene így, mert ha ülő munkán vagy, akkor a rendszer úgy kalkulál, hogy te 8 óra ülő munka mellett még 8 óra nehéz fizikaiztál, de így valahol a kettő között maradsz. Amúgy is túloz a rendszer kalóriaégetés terén.

3 hónapja
#7059
Lousha
reply to vadmagyar's post #7058
Pláne jó :)

3 hónapja
#7058
vadmagyar
reply to Lousha's post #7056
Köszönöm,konkrétan a kőművesmunka is ott van...!

3 hónapja
#7057
Lousha
reply to Lousha's post #7056
Vagy menj be a cel beallitasahoz, allitsd at az eletmododat nehez fizikai munkara, es nezd meg, mennyi kaloriat adna ugy alapjaratra. Ne mentsd el, ne valtoztasd meg a celodat, csak nezd meg, mi lenne a szam. Aztan allitsd be azt a foldalon napi keretnek arra a par napra, amig dolgozol.

3 hónapja
#7056
Lousha
reply to vadmagyar's post #7055
Van olyan a sportoknal, hogy munka (kemeny fizikai), esetleg probald meg azt.

3 hónapja
#7055
vadmagyar
Szép napot mindenkinek!
Kérdésem a következő lenne :alapvetően ülő munkát végzek,de tegnap megkért egy barátom,hogy segítsek neki.....kemény fizikai munka(kőműves meló) amit napi 8 órában végzek 3-4 napig...
Namármost ez elég durva kalóriaégetés szerintem,de nem tudom,miképpen írjam be az elégetett kalóriákat.
Segítségüket,tanácsaikat előre is köszönöm!

4 hónapja
#7054
Niki33
reply to Lousha's post #7053
Ez így igaz. Nem vettem sértésnek :)

4 hónapja
#7053
Lousha
reply to Niki33's post #7052
Nem konkrétan rád értettem, amit írtam, és főleg nem sertesnek szántam, egy általános eszmefuttatas volt arról, hogy a fehér liszt, finomított cukor, gyorskaja és társai hajlamosak fuggosegszeru tüneteket okozni, így aki ezektől hízott meg, az adott esetben jobban jár, ha időnként sem engedi meg maganak.

4 hónapja
#7052
Niki33
Nem a mértéktelen fogyasztástól van rajtam felesleg, hanem attól, hogy soha nem sportoltam ezelőtt, vékony voltam, nem érdekelt mit mikor eszek, és 33 évemig összejött a 10 kg felesleg. Nem vagyok egy olyan ember, aki nem tud megjelenni, szégyenkeznie kell bármi miatt, egyszerűen arról van szó, hogy most jött el a pillanat, amikor elkezdett zavarni. Pocakom lett, nem akkora, hogy látványos!!! De ha levetkőzöm, engem már zavar! bmati , köszi a tanácsot, igazad van. Nem vagyok egy hambis szerencsére, sem pizzás, csak érdekelt, hogy ha elmegyek strandra, és becsúszik egy, mi lesz utána :))))) Cigizni nem cigiztem soha életemben, azt nem tudom milyen lehet szerencsére, de a hamburger után nem éreztem késztetést másnap, hogy hmm.....de jó lenne még egy. :) Ami zavar, az inkább az, hogy egyáltalán nem eszek most már cukrot, nem iszok üdítőket, nem zabálok kenyeret, péksütit, és egyszerűen nem indul meg. Még, vagy soha, ezt nem tudom. De egy biztos, tényleg nem versenyre megy:)

4 hónapja
#7051
Lousha
reply to bmati's post #7050
Ez total igaz, szvsz nem is az a baj pl. a hamburgerevessel, hogy az aznapi keretedet megboritja, hanem hogy aki eleve ilyen jellegu kajak mertektelen fogyasztasatol hizott meg, ergo megtanulta a kis agya, hogy ez oromforras, annak konnyebb teljesen tavol tartania magat ilyenektol, mint neha csak egyet-egyet... Mint a cigi. Ha mar nincs fizikai fugges, eppen elszivhatnal egy szalat, attol nem leszel ujra fuggo. Csak amint elszivtal egyet, jo sokaig folyton eszedbe jut, hogy hm... esetleg elszivhatnek meg egyet... es hamar ujra napi ket doboznal vagy.

4 hónapja
#7050
bmati
reply to Niki33's post #7047
Szia!
Nem kell mindent megvonni magadtól. Néha belefér (egy hónapban max. 2 alkalom). Ha nem versenyszerűen sportolsz vagy nem versenyen akarsz indulni, akkor nem sokat számít (ott kell időpontra fogyni, aki otthon van, annak felesleges).

4 hónapja
#7049
Niki33
reply to Lousha's post #7048
Igen Lousha , ezt jól érzékeled:) Ő az egyetlen olyan ember, aki minden zabsz...t megeszik velem, ami liszt nélküli, és amúgy szerintem nagyon finom! :) Olyan ételeket találok ki néha, amik régen eszembe sem jutottak volna eddig :))) De fura mód a párom megeszi, és örül neki hogy ilyen lelkes vagyok:) Még ő is regisztrált ide, pedig ha valakinek, hát neki nincs oka panaszra :)

4 hónapja
#7048
Lousha
reply to Niki33's post #7045
Nem egy tamogato kornyezet, itt csak az segit, ha te kiallsz magadert, es magadert megcsinalod. A leirtak alapjan a parod az egyetlen, aki tamogat es biztat, keresd az o tarsasagat foleg :)

4 hónapja
#7047
Niki33
reply to Lousha's post #7044
Igen, ez így igaz. Másfél hónapja nem ettem még rizst és burgonyát sem, de a párom rávett h együnk már egy hambit, hát mi bajom lehetne??? Belementem....nem kellett volna...de egye fene, többet nem eszek ilyet. Nem is nyújtott óriási élvezetet.

4 hónapja
#7046
Lousha
reply to zkriszt1's post #7041
Ha ennyi sport mellett BMR feletti kerettel nem fogysz, akkor negy lehetoseget latok:
- gyakran tulleped a keretedet
- korabban ettel huzamosan BMR alatt fogyizas celjabol, es most jojozol, barmit csinalsz
- atvered magad az olyanokkal, hogy nem mered, csak tippeled, meg nem szamolsz elparolgassal, masok receptjet hasznalod a sajatod felvitele helyett stb.; a pontatlan meresekbol tobb plusz osszejohet egy nap, mint gondolnank
- valamilyen egeszsegugyi problemad van, pl. pajzsmirigy

Amugy elkepzelheto lenne, hogy mellozzuk a karomkodasokat? Ezen a forumon ez abszolut nem divat, es kezd elegge zavaro lenni igy sokadjara. Koszi.

4 hónapja
#7045
Niki33
reply to Lousha's post #7042
Lousha . Azt a szitut képzeld el, mikor elmentünk tegnap a tesómékhoz, grilleztek mindenféle finomságot, aztán együtt az asztalhoz ültünk, én meg a hónom alatt jöttem a mérleggel...mindenki űlt, szedett...én meg szép csendben méricgéltem, majd rám szóltak hogy na most már elég volt, együnk, és azzal a mozdulattal el is vették a mérlegemet. Bezabáltunk, bepiáltunk, és félig csiccsent állapotban lökték a hülyeséget, hogy álljak a tükörbe, és barátkozzak a kinézetemmel, mert több bajom az életbe nincs is. Ez mint tudjuk, a legrosszabb, a legnagyobb badarság!!!! Tesóm a gyerek után katasztrofálisra meghízott....sosem mondanám neki...de eszméletlen kövér...ez lenne a normális??? Tényleg??? Az sem normális, hogy 75 kg vagyok, 168 cm-el, 33 évesen!!! Mondhatják hogy jajkj Niki, így, úgy, 75kg??? HOL?? 65-nek néznélek! És?? Akkor is ennyi vagyok, és a gerincsérvem az, ami megsínyli, nem a szomszéd!!!!! Az emberek gonoszak, és lusták. Én nem akarok ilyenné válni! Fura amit írok, nyugodtan röhögjön aki akar, de az életem a mozgás. Ha nem mehetek edzeni egy nap, rosszul érzem magam. Nem testileg, egyszerűen az életem részévé vált. Életem legnagyobb álma, hogy ezt lássák is messziről! Ahhoz viszont biza mérnem kell! :) A szülőkről csak halkan annyit...hogy Apum azt mondta tegnap, hogy már betegesen fogyózok...és idegileg kiborítom a családomat azzal, hogy már mindent lemérek...:S De annyira akarom ezt, hogy nem mondok le az álmaimról! Maximum akkor, ha valamiért mégsem jön ez be nekem. Amit kétlek...hiszen olyan sokan vagytok itt, akiknek sikerült. :)

4 hónapja
#7044
Lousha
reply to Niki33's post #7040
Hat ez egy bunko bufes volt, ennyi. Tobbet ide se mennek :)
En tobbszor kertem mar, hogy merjenek, altalaban ha elmondod, miert, max. mosolyognak egyet a bajszuk alatt, aztan lemerik, ha van mivel, vagy elnezest kernek, de nincs mivel. Egy probat mindig meger. A gyrost en is mindig igy eszem, csak a hus meg a sali, a pitat kivagom.
Mindenesetre azert a hamburgert pl. kerulni kene, abban a buci onmagaban is eleg eros. Vigasztaljon, hogy minel tovabb tudod magad tavol tartani az ilyen tipusu kajaktol (feher liszt, cukor, miegymas), annal kevesbe fognak hianyozni.

4 hónapja
#7043
zkriszt1
reply to Niki33's post #7040
Ha otthon sokat és sok mindent lemérsz már egy mérleggel, akkor egy idő után ránézésre megmondod az arányokat. Én pld tudom, hogy mennyi 30 dkg rizs, vagy 10 dkg csirkemell...stb

4 hónapja
#7042
Lousha
reply to Niki33's post #7038
A kereted jo, osszekevertelek valaki massal. (Ha lennenek profilkepek, konnyebb lenne :) )

En hasonlo esetben hagytam el a merlegelest, pedig mar megvolt a celom, csak tartani kellett volna. Otthon anyu minden eves utan visszavitte a merleget a spajzba, mer' ne foglalja mar a helyet a pulton. Mikor megint kihoztam, minden alkalommal volt valaki, aki elmondja, minek meregetsz, igy is sovany vagy stb. Semmi kinevetes meg rossz szandek, csak hogy is mondjam... Olyan kicsit lenezos, hogy minek veszodsz ilyen hulyeseggel? Szoval egy ido utan hagytam a fenebe, majd visszaallok ra, mikor ujra elhagyom a szuloi hajlekot. De addigra ellustultam.
Most mar ujra merek, es tervezem folytani, mig elek. A paromat nem izgatja, o nem gunyol erte, adott esetben meg le is meri nekem, amit kell.
Szoval tanacsom erre semmikeppen nem az, hogy ne menj vendegsegbe, hanem hogy allj jobban a sarkadra, mert megbosszulja magat a dolog. Probalj nem torodni mas velemenyevel. Nem konnyu, foleg eleinte, de ha fontos neked a fogyas, akkor ne add fel par meggondolatlan gunyolodo miatt.
Ha meg kozeli baratokrol van szo, beszelgess el veluk, magyarazd el, mit miert csinalsz, es kerd meg, hogy tamogassanak, ne romboljak az elhatarozasodat. Az a minimum, hogy ne gunyoljanak, de akar odaig is el lehet menni, hogy a fogyokurazot ne langossal varjuk...

A "nem merek enni" a legrosszabb, amit tehetsz. Ha elcsuszott egy napod tulevessel, na bumm, masnap egyel rendesen, keretben maradva. Legkozelebb probalj nem hibazni. Ennyi. Ha belefer, sportolj masnap kicsit tobbet, ha nem fer bele, nem fer bele.

A zsiros es szenhidratdus eteleket jobb reggel/delelott enni, ha mar eszed, de szerintem ha tenyleg belefer a keretedbe, nem katasztrofa, ha delutan eszed. Az fontosabb, hogy ne azert ferjen bele, mert amugy egesz nap nem eszel semmit, vagy nem eszel eleg feherjet, hogy beleferjen a langos peldaul.
Minel tobbszor vagy ehes, annal jobban fog a szervezeted ragaszkodni a zsirtartalekokhoz. Minel inkabb eloszlatod az etkezeseidet ugy, hogy ne ehesen ulj le soha enni, vagy epp csak kezdd erezni, hogy mintha ehes lennel, annal inkabb megtanulja a bendod, hogy van itt mindig tapanyag, nem kell kapaszkodni a raktarba.

Egy plusz tanacs: amikor "zabalhatnekod" van, nem vagy ehes, csak kivanos vagy, akkor sok esetben segit valami savas. Pl. egy-ket savanyu uborka. Szinte semmi kaloria, de ha adsz neki 10-20 percet, altalaban elmulasztja a falasi vagyat.

4 hónapja
#7041
zkriszt1
reply to Lousha's post #7037
öhmmmm...500 fekvőtűmasszal indítok minden napot és utána súlyzózom... vajh mi kellhet még? és csak azért futok két max 3 alkalommal / hét, mert az ízületeim (valamint az operált térdem) többet nem bír..(ja és periodikusan úszok és kerékpározom is...) semmilyen dinamikus mozgást nem végezhetek a térdem miatt. Itt nem arról van szó, hogy valami hatékony vagy nem hatékony, hanem ha én ezt nem csinálom, akkor végem van... egyszerűen nincs más választásom. Vagy ez vagy a gömbhal állapot... csakhogy kurva sok időmbe és energiámba kerül..

4 hónapja
#7040
Niki33
reply to sinnesro's post #7039
Igen, igazad van. De képzeld el azt a sztorit...mikor a párommal - aki amúgy nagyon büszke rám azért, hogy ilyen kitartóan edzem, és fogyózok, - elmentünk a strandra, és a büfénél mondtam hogy én úgy kérek gyros tálat hogy húst és salit...és ha lehet, mérjék már le nekem az egészet, kb mekkora adag lehet ez...:))) Hogy ilyen esetben milyen képet vágott rám a büfés néni...azt hitték szerintem, hogy minőségellenőr vagyok...vagy miegymás. Meg bunkón megkérdezik tőlem, hogy ugyan, ez meg miért fontos?? Eszek, vagy nem???? :S Nem tudom, én vagyok e ilyen hülye vagy szerencsétlen, vagy más is járt már így valahol? de tanulva ebből, nem megyek többé büfébe, sem étterembe, mert még nem vagyok jártas a mérésekben, fogalmam sincs saccolva sem néha, mekkora adagot raktak elém, hogy azt behatárolva is, de be tudjam ide írni magamnak. Mert ha meg nem írom be, magam ámítom. Mondhatja mindenki azt hogy csinálom itt magamnak a problémát., minek megyek néha büfébe, de egy strandon megkívánja az ember a hamburgert, a gyrost...vagy csak az akaratgyengeségem szólal meg? Hát...lehet...de hát na. :))))

4 hónapja
#7039
sinnesro
reply to Niki33's post #7038
Hadd nevessenek. Le kell szokni arról (és nemcsak ebben, másban is), hogy érdekeljen akárki véleménye. Na jó, nekem is 40 évembe került.:-)

4 hónapja
#7038
Niki33
reply to Lousha's post #7037
1533.70 a BMR-em, és a napi keretem pedig 1559. Nem tudom hogy ez mennyire jó így. Még nincs ebben nagy rutinom. Kitartásom az van...csak tegnap és előtte nagyon elcsúsztam...Vendégségben voltam, és nem tudtam méregetni...elég rendesen kinevettek, hogy hagyjam már ezt a sz...rt, minek akarok én más lenni, amúgyis így vagyok jó, és a többi. Erre milyen okos tanácsotok van, mikor más kinevet? Vagy ne menjek vendégségbe? Ti ezt hogyan oldjátok meg?Én meg elkeseredtem, és a 3 lángost még megküldtem egy jól kiszámolt 3 kis pohár házi pálesszal, utána leültem, és bőgve olvasgattalak titeket, és hangosan mondogattam, h ez nekem sosem fog összejönni Egyszóval sajnáltam kicsit magam. Na jó....nem kicsit....:) Ma meg felkeltem, elmentem egy trx edzésre, és nem merek enni :)))))))) Nincs ötletem mit, hogy mikor és a többi hülye kérdésem.... Már fel is akartam tenni egyet, de féltem a választól...ezért inkább vártam....de hát basszus.....max elküldtök a fenébe, mit nem képzelek már miket meg akarnék én zabálni..??? Szóval. Ha nagyjából belefér a napi keretembe, akár délután is felfalhatok egy lángost, vagy lapcsánkát, vagy a szóban forgó pizzámat? Persze normális keretek között...? Vagy délután már akkor sem, ha beleférne? Ha nem, mit egyek, ha egyszerűen úgy érzem, bekattanok már, annyira zabálhatnékom van??? :)))) Jó hogy itt nincsenek ismerőseim azért...Nem gondolnák hogy ennyire akaratgyenge idióta vagyok:)))))

4 hónapja
#7037
Lousha
Zkriszt1, akkor esetleg erdemes lenne valtoztatni a sporton. Ha mondjuk a futas nem eleg, hogy gyorsitsa a fogyasodat, es sok idot elvesz, akkor hasamra utok, lehet, hogy a sulyzozas jobban bevalna, vagy kosarlabda, vagy mittomen'. Vagy futas, de mas tempoval, sprintekkel, akarmi.
Mindenkinek mas valik be. Heti 5-6 nap intenziv sportot hosszu tavon tenyleg csak az fog csinalni, akinek ez elvezet. Ha nem esik jol, ennyiszer rakenyszeriteni magadra nem nagy vidamsag.

Niki33, orulok, ha hasznosnak erezted, es koszonom a kedves gratulaciot.
Lejjebb irtad, hogy ma nem megy. Meg mindig BMR alatt eszel? Viszont minden nap edzel? Lehet, hogy erdemes lenne ujra atgondolni. Nekem akkor szokott nem menni a sport, ha A, nem tartok pihenonapot, mert kemeny gyerek vagyok, megy nekem ez minden nap... aztan egyszer csak megsem. B, nekiallok ehesen, mert szakbarbar modon megmagyarazom magamnak, hogy majd igy elobb eg a zsir. A huszadik huzasnal/lepesnel mar erzem, hogy neeeeem, nem akarom, alljunk meg, az elszantsag elhagyta az epuletet.
Kerdesedre valaszolva tartottam egy ideig a sulyom, de aztan okosan abbahagytam a szamolast es egy ideig esz nelkul ettem, igy egy resze visszajott, lassan ujra lemegy. Nagyon lassan... Idealis sulyhataron belul vagyok tovabbra is, csak magammal meg nem vagyok teljesen elegedett, mert a gimis meretemre vagyom :)

4 hónapja
#7036
Niki33
reply to Lousha's post #7030
Lousha :))))) Hát ezt most nagyon jó volt végig olvasnom:))) Épp tegnap kezdtem szétcsúszni, ma meg folytatni, mikor elolvastam ezt a bejegyzésedet:))) Szeretem olvasni az írásaidat, néha nagyon sok erőt tud adni! Nagyon ügyes vagy, hogy lefogytál 16 kg-ot, gratulálok! :) Most vékony vagy, vagy még mindig fogyózol?

4 hónapja
#7035
zkriszt1
reply to Lousha's post #7030
Azért ez a heti 2X mozgás nekem nagyon kevés lenne... nem most kezdtem a harcot a zsírpárnáimmal.. tudom, hogy mi lenne az eredménye:(((((((( Sajnálnod meg nem kell, bőven eléggé sajnálom én magamat...Óh ifjúságom..amikor még lapos volt a hasam...hová lettél?

4 hónapja
#7034
Lousha
reply to zkriszt1's post #7033
Valjek egeszsegedre.

4 hónapja
#7033
zkriszt1
na most annyira behergeltem magam, hogy a sült zöldség+csirkemell menühöz ettem egy tejbegrízt is.

4 hónapja
#7032
Lousha
reply to Gonoszka1's post #7031
Van hat, tutira finom is, en is csinaltam mar mindenfele igy meg ugy dietasitott pizzat. De a pizzaval nem az a legnagyobb baj, hogy teszta van az aljan, hanem hogy az igazan jo pizza nem csak paradicsomszosz meg egy kis sajt, hanem daralt hus, bacon, kukorica, gomba, gepsonka, meg ami meg eszedbe jut. Ez meg teszta nelkul is sok-sok kaloria. Es a legtobb trukkozessel teszta teren ez a kaja speciel tenyleg elvesziti az igazi pizzas jelleget, tehat nem azt kapod, amit szeretnel.
Reszemrol errol inkabb lemondok, es csinalok pizzas izvilagu husgombocot peldaul. Baromi finom, nem kivanok belole annyit mennyisegre sem, mert nincs bennem hozza beidegzodes, hogy ekkora egy pizza. 500 kaloriabol jol is lakom, boldogok is az izlelobimboim, de nem erzem magam kitomve.

4 hónapja
#7031
Gonoszka1
reply to Lousha's post #7030
Egyébként ha Bofy Zabirodalmában körülnéztek, ott van pizza és langalló is! Persze zabból, és én elkészítettem, és mondhatom, hogy nagyon finom!

4 hónapja
#7030
Lousha
Oszinten szolva zkriszt1, ahogy olvasom itt sorra a hozzaszolasaidat, ott tartok, hogy kezdelek erosen sajnalni. Kinlodast csinalsz magadnak valamibol, amibol baromira nem lenne muszaj.

Azt szerintem hadd dontse el mindenki maga, mitol erzi jol magat. Szerinted itt mindenki becsapja magat, aki mereszeli elvezni, hogy egeszsegesebben etkezik es el. Bizonyara igy van. Vagy az is lehet, hogy csak fektettunk bele energiat, es megtanultuk, hogy nem csak azok a lehetosegek vannak, hogy pizza pizzaval mertektelenul vagy zoldsalata parolt csirkevel, harom deka naponta.
A kaloriaszamolas pont nem arrol szol, hogy csak csirket ehetsz, de ha csak azt eszel, akkor is ez az egyik legvaltozatosabban elkeszitheto alapanyag. En peladul nem fozok ketfele, es erdekes modon a nem dietazo, szepen megtermett ferfiember, akit magam mellett etetek, egyszer sem reklamalt meg, hogy mi ez a madarkaja az asztalon?!
A "fake" kajak kozul is igen sok van, ahol eszre sem venned a kulonbseget, csak kiserletezni kell. Vannak kivetelek, mondjuk toportyukremet sehogy nem lehet dietasitani :) A pizza is nagyjabol kiesik, mert egyszeruen ennyi minden van egy tisztesseges pizzan, hogy barmilyen varialassal roppant kaloriadus marad, es egy szelet lesz belole a max, ami keretbe fer. De pont a marhaporkolt meg a toltott kaposzta igen egyszeruen kaloriaszegenyitheto, es ugyanolyan isteni finom marad. Es hat annyi de annyi lehetoseg van ezeken kivul is, hogy igazan nem muszaj akkora szenvedeskent megelni, ha egz-ket etelt, mint az olajban sult krumpli, szarazkolbasz feher kenyerrel stb. nem, vagy nagyon kis mennyisegben engedhetunk meg magunknak.
Ehhez kepest te olyan keseruseggel es utalattal irsz errol az egesz modszerrol, hogy nem is igazan ertem, miert csinalod.
Szvsz ha kicsit pozitivabban allnal a kerdeshez, az igen sokat segitene. Szerinted az a luzer, aki elkenyelmesedett annyira, hogy legyen egy kis sulyfeleslege, es aztan felemeli a feneket es tesz ellene. Nekem inkabb az tunik annak, aki talal egy kivalo modszert a tulsuly ellen, de ahelyett, hogy ennek orulne, elvezne es korulnezne, mi mindent lehet enni, inkabb a 32-es pizzakat siratja. (Ami egyebkent de, bezabalas, egy normal meretu, rendesen megpakolt pizzaban konnyeden benne van az a 2000 kaloria, ami korul egy atlag felnott - nem dietazo - ember napi kaloriaszukseglete. Nagyon finom tud lenni, de nem tud ennyi kaloriaval mit kezdeni a szervezet, jobb hijan elraktarozza zsirnak.)
Azt erdemes megerteni, hogy az "atlag-kaja" nem atlag, nem normalis, nem jo neked. Ha mar sulyt tartasz, sokkal tobb minden belefer, de egyszeruen mivel a mai civilizacioban, tarsadalomban a legtobben nem fizikai munkat vegzunk, plane nem nehezet, napi 12 oraban, nincs szuksegunk 3-4000 kaloriara naponta, ha kellemes ennyit megenni, ha nem. Alkalmazkodni kell, valasztani, hogy a tukorbe akarunk mosolyogva nezni, vagy a tanyerunkat akarjuk csurig rakni. Mindegyiket lehet elvezni egyebkent, kinek melyik esik jobban. A ketto egyutt - na az nem megy.
A bezabalas igenye tenyleg nem veletlenul alakult ki az emberisegben, csak be kene latni, hogy nem vagyunk mar osemberek. Azert alakult ki, mert hol volt kaja, hol nem, dolgozni kellett erte vagy vadaszassal, vagy egesz napos foldturassal. Na, ott nem jutott sok ido szocialis igenyekre... Viszont a napi atlagtevekenyseg elhasznalt jo sok kaloriat. Ma nem kell ennyi nekunk, de az osztonok megmaradtak, enni jo, egyel minel tobbet. Viszont van agyunk is, amivel konkrollalni tudjuk az osztoneinket, mert megertjuk, hogy "elavultak".

Ami a mozgast illeti, az tenlyeg kenyes tema tud lenni. Nem mindenki szeret sportolni, idobe is telik, erofeszitest igenyel stb. A jo hir, hogy mozgas nelkul is mukodik a kaloriaszamolas, en 16 kilot fogytam megmoccanas nelkul. A rossz hir, hogy sokkal hatekonyabb a dolog, ha ravesszuk magunkat a mozgasra. A kovetkezo jo hir, hogy semmi szukseg minen nap ra. Nem kell lemondani a szocialis igenyeidrol, nem kell minden szabadidodet mondjuk futasra aldozni, mert ugy mar tenyleg csak maganyos szenvedes az egesz. Mondjuk heti ketszer mozogj jo alaposan, akkor meg mindig van heti ot napod szocializalodni, tartva a normal kaloriakeretedet.

Szerintem azokat se irigyeld, akik barmit ehetnek, megis sovanyak. Ilyen ugyanis nincs. Vannak drasztikus alkalti kulonbsegek, hogyne, vekony csontozat, gyorsabb anyagcsere, persze. De 99%-ban akirol azt hiszed, hogy egesz nap zabal, megis cernavekony, ott csak nem tudsz mindent. Van, aki betol elotted egy nagy pizzat, de amugy a nap nagy reszeben elfelejt enni, csak a kavet tolja. Van, aki siman csak fiatal meg, es egyeseknel 16 eves korig tart a mindent befogado, mindent lebonto anyagcsere, masnal 26-ig mondjuk. Ha tovabb toljak az extra kaloriakat, elobb-utobb ok is meghiznak. (Pl. anyukam 20 es 40 kozott kb. 5 kilot hizott, 40 es 41 kozott vagy 15-ot.) Van, akinek nagyon nem hatekony a belrendszere, mindent csak atereszt. Irigylesre meltonak tunik, csak kozben az illeto verszegeny, vitaminhianyos, de hurra, sovany. Van, aki meg sokkal aktivabb, mint te hiszed. Mondjuk pincerno egy forgalmas barban, 12 orakban le sem ul, nem is eszik, mert nincs ra ideje, de a szabadnapjan egesz nap eszik. Ettol meg en nem erzem, hogy o lenne az elet csaszara, de teny, sovany, en meg egy szerencsetlen luzer vagyok.


4 hónapja
#7029
sinnesro
reply to zkriszt1's post #7025
Szerintem nem a testmozgással van baj, hanem a 36 óra munkával:-)) Na az nem normális. Attól én is rosszul érezném magam:-)

4 hónapja
#7028
zkriszt1
Szeretni én is szeretem őket, nincs is ezzel semmi baj, de sajnos a legfaszább kaják többsége túl van a "rendszeresen fogyasztható" kategórián... ráadásul - amint az az elején írtam - ahhoz brutál mennyiséget kell sportolnia a hízékonyoknak, hogy "átlag-kaja" fogyasztás mellett is legalább tartsák a súlyukat. Én pld a szabim alatt 3-4-5 órákat bicajoztam és toltam a reggeli edzéseket, aztán jött a fröccs, meg rántotthús. Fel is kaptam két hét alatt két kilót. (három hónap alatt hatot - pedig még futni is jártam.)

4 hónapja
#7027
Gonoszka1
reply to zkriszt1's post #7017
Ebben nem értek egyet! Én például a csirkemellet részesíteném előnyben, és egyszerűen azért mert azt szeretem jobban! És a salátát is szívesen eszem, azért mert szeretem! Tehát azért ez ízlés kérdése is!

4 hónapja
#7026
zkriszt1
És az sem kóser, hogy ha csakugyan komolyan vesszük a mozgást, akkor az bizony rohadtul bekeretezi az életünket. Biztos vannak akiknek teljesen elég az, hogy szépen hazamennek és aztán elkezdenek edzeni, csakhogy nekem vannak különböző szociális, kulturális igényeim. Van hobbym és másfél munkahelyem és egyetlen életem, a nap nálam is 24 óra. Úgyhogy ne nyomjuk már itt ezt a henyélsz = bűnöző vagy dumát, mert ezzel engem nem lehet megetetni.

4 hónapja
#7025
zkriszt1
reply to sinnesro's post #7023
Nem gondolnám, hogy ha pld 36 órát dolgozok egyhuzamban és ezt követően pihenni merészelek az henyélés. De nem ezt teszem, hanem elmegyek utána futni... csakhogy én nem fogom becsapni magamat azzal, hogy milyen kurva jó nekem, mert nem jó. Nagyon nem.

4 hónapja
#7024
Niki33
reply to zkriszt1's post #7009
Ezt sajnos én is tapasztalom...Hiába a sport....ha nem figyelünk az étkezésre. Zkriszt1..igazat beszélsz:( Még ha "utállak" is érte:))) Minden nap nyomom az erős trx órákat, a zsírégetőket, ha elhagyom magam, és zabálok, oda minden. Ennyi. Ma nagyon ki vagyok emiatt lelkileg. Most egyszerűen nem megy!!! Ez van.

4 hónapja
#7023
sinnesro
reply to zkriszt1's post #7021
Hát nem vagyunk egyformák. Én istenien érzem magam salátával, csirkemellel meg sporttal, sokkal jobban, mint henyélve és sütizve. Csak ez utóbbi felé visz a lustaság, a megszokás. Épp ezért érzem magam jobban, ha mégis az elsőt csinálom, ha kilépek a komfortzónámból. Nekem a henyélés miatti jó érzés a kognitív dissznancia. Tudod, amikor nem tesz jót, amit csinál az ember, de megmagyarázza, miért jó mégis:-)))
No és nem fogom attól peches lúzernek érezni magam, mert tennem kell(ene) azért, hogy egészséges legyek.
(várd csak ki az ötvenes éveidet, akkor lassul csak le igazán a szervezet!)

4 hónapja
#7022
zkriszt1
Félre ne értsetek.. én is csinálom, én is tolom sajnos a mozgást, mert hízékony alkat vagyok. Most 38 éves vagyok, és a harmincas éveim eleje óta megváltozott a szervezetem...választhatok: vagy folyamatosan mozgok, vagy pillanatokon belül olyan leszek mint egy gömbhal. Van edzettségem, vannak izmaim, ezért kitartó nagy mennyiségű sportolásra vagyok képes, de nem fogok magamnak hazudni: mert kurvára nem jó dolog egy 24 órás ügyelet után elmenni futni. Kurvára nem jó több száz fekvőtámasszal kezdeni a napot és igenis: a Habos-túrós egy kibaszottul finom sütemény!

4 hónapja
#7021
zkriszt1
reply to sinnesro's post #7019
mondjuk egy 32-es pizza+egy sör nem bezabálás, de ha estére betolod és aznap már ebédeltél bármit is, akkor (ha csak nem vagy 100kg+os testépítő) akkor baszhatod a napodat. Vagy szépen elmész utána az uszodába és úszol két órát...persze itt jön a bökkenő.. van aki ezt hetente többször is megengedheti magának és mégse küzd súlyfelesleggel. Igen, Ők a szerencsések. Azok meg akik itt vannak, (mármint ezen az oldalon) a peches lúzerek, akik választhatnak: Vagy elfogadják a szervezetüket olyannak amilyen, vagy a kívánt cél érdekében folyamatosan kínlódnak. Azok a dumák pedig, hogy "én csirkemellel és salátával + napi egy óra futással érzem jól magamat" meg egyszerűen önbecsapások. A szociálpszichológia ezt kognitív disszonanciának hívja. Hiszen hogyan máshogy magyarázná meg magának az illető azt az irgalmatlan mennyiségű melót, verejtéket,szenvedést no és nem utolsó sorban időt és pénzt, amit a kívánt eredmény érdekében a testébe ölt?

4 hónapja
#7020
sinnesro
reply to zkriszt1's post #7013
A szexről pl. nem kell (remélem:-)), és az fogyaszt is. :-)

4 hónapja
#7019
sinnesro
Én speciel nagyon rosszul érzem magam bezabálás után. Hogy valakinek ez az élete értelme, hmm.

4 hónapja
#7018
sinnesro
Marhapörkölt teljesen rendben van, na persze ha valakinek ez zsírtól csöpögő étel volt, az szenved. Ha át nem állítja magát arra, hogy lehet ezt és más ételeket normálisan is főzni, kevés zsiradékkal. A marhahús önmagában nem elvetendő.
A töltöttkáposztáról meg ne is beszéljünk, Isteni finomakat ettem már pl. pulykahúsból, minden a fűszerezéstől függ.
Akinek ez szenvedés, azt én is sajnálom.

4 hónapja
#7017
zkriszt1
szóval azért ne versenyeztessük szegény sült csirkemellet a marhapörkölttel vagy a töltöttkáposztával mert két külön kategória, mint ahogy a zero kóla és cabernet savignon is. Ja persze, tudom: mindent lehet enni csak éppen a megfelelő mértékkel, de hát ezek a kaják pont ilyenek sajnos.. és lehet "fake" kajákat is készíteni, amiket meg lehet enni és utána azt mondani, hogy "ahhoz képest egész jó volt"...de sajnos ezek az ételek - lássuk be - nagyjából a felfújható guminő kategóriájába esnek:(((( ráadásul a "bezabálás", a degeszre evés igénye nem véletlenül alakult ki az emberekben. (Elégedettséget, biztonságérzetet ad....)

4 hónapja
#7016
zkriszt1
reply to Bojtika's post #7014
Valami kiiktatta az ízlelőbimbóidat? :)

4 hónapja
#7015
Lousha
Hát értelmet nem ad az életnek, de mondjuk én szeretek sokféle zsíros ételt. Karácsonyi sült kacsa ropogós, zsírtól csöpögő bőrével... Nyami :) És hála a számolásnak, ehetem ezeket is, csak nem nyakló nélkül, így mondjuk a korábban emlegetett "megettem egy hegyet" érzésről kell max. lemondanom. Belefér :)
Én így látom, pl. zkriszt1 meg máshogy, nem baj ez, kinek mi válik be.

4 hónapja
#7014
Bojtika
reply to zkriszt1's post #7013
Már bocs, de példának okáért a zsíros ételek fogyasztása mennyiben ad értelmet az életnek?

4 hónapja
#7013
zkriszt1
reply to Lousha's post #7012
mert mindenről le kell mondanod, ami miatt az életnek van egy picike értelme. na jó.. ettől még horgászhatsz.

4 hónapja
#7012
Lousha
Na de miért kéne a kalóriaszámolásnak önsanyargatásnak lennie? Számomra épp az a lényege, hogy sanyargatás NÉLKÜL fogyhatok, csinosodhatok, egészségesedhetek. A káposztaleves-diéta és társai, az sanyargatás. De az, hogy lemérem az ételemet, mielőtt megeszem, meg végzek valami mozgást, lehetőleg olyat, amit szeretek?

4 hónapja
#7011
zkriszt1
brutálisan nem mindegy, hogy mit eszünk... csak az a kérdés: Milyen élet az ahol folyamatosan fegyelmezett önsanyargatásban vagyunk?

4 hónapja
#7010
Bojtika
Tegyük hozzá, hogy közben pedig telnek az évek, és amit 25 évesen megismertem és csináltam és elértem, azt most harmincegynéhány évvel később, többszörös energiabevetéssel érem el, ha egyáltalán sikerül.

4 hónapja
#7009
zkriszt1
No akkor visszatértem. Harmadjára és okulásotokra megosztom az eddigi legfőbb tapasztalatomat. Tudom, sokan nem lesztek boldogak tőle, de egy bizonyos kor felett ha csak nem számolgatsz és nyomod le a bevitt tápanyagot a rendszeres mozgás sem véd meg a zsírpárnáidtól. Némi rezümé: 163 cm FF vagyok. Ingadozva 65 és 83 Kg között. Legutóbb kb 78 Kg-ról mentem le 68-ra. (akkor azért szedtem fel mert egy sportsérülés miatt hosszú hónapokra mozgásképtelenné váltam.) Jelenleg kb 73 Kg vagyok. Sok ugye? Attól függ... az elmúlt években ugyanis (kivéve a sérült periódust) egyfolytában mozogtam. A mozgás rendszeres edzést, futást, úszást, kerékpározást jelent. A mozgások során felszedtem némi izmot is magamra, de az izom felett állandóan ott fityeg a "vésztartalék". Ennek a vésztartaléknak nem megy az eltüntetése becslésem szerint: kb 6-8 kiló leadásával már szálkás lennék mint a fene...Történt, hogy a nyári hónapokban nem stresszeltem rá az étkezésre. ÁÁÁÁ a rendszeres mozgás majd kompenzál -mondtam. És itt a lényeg: Van akinek elég ez, van akinek nem. Nekem sajnos nem. Hiába futottam heti 3*45 percet, hiába kerékpároztam.. hiába toltam reggelente 500-val a fekvőket + súlyzóztam ... jött a nyár, a nyaralás.. a pizza, a sör, a fröccs stb. Nem viccelek: két hét nyaralás=+2kg, úgy, hogy napi 40-60 km -ket bicajoztam közben dombos terepen....5-6 kg-ot szedtem vissza 2 hónap alatt úgy, hogy melette folyamatosan edzésben voltam! Úgyhogy kedves dagadt sorstársaim: ne lepődjetek meg, ha nem éltek aszkéta életet, sokatokat a sport sem menti meg.:(((((

4 hónapja
#7008
Lousha
reply to agresszor's post #7007
Ha voltal mar itt korabban, es akkor is emlitetted, mennyit eszel, talan mar emlitettek, ha nem, mondom en most: ennyi kaloria nem eleg a szervezeted egeszsegesen eletben tartasahoz meg ugy sem, ha meg sem mozdulsz egesz nap. (Kiveve, ha kb. 110 centi magas vagy...) Sorvasztod el magad belulrol. Az a masfel honap valoszinuleg nagyon jot tett, amig remelhetoleg szamolas nelkul tobbet ettel.
Javaslom, olvasd el a Kotetlen cseveges topikban az 5543 es 5544 szamu hozzaszolasokat, igen hasznosak.
A Bazis valoban nagyon hasznos oldal, de csak ha esszeruen hasznalod.

4 hónapja
#7007
agresszor
Sziasztok!
Már jelentkeztem egyszer, kétszer. Másfél hónapig nem tudtam számolni kalóriát, de hála istennek nem jött vissza semmi.
Jelenleg 10 kg fogytam, még 10-et szeretnék.
Naponta 50 percet eliptikustrénerezek, 30 perc vibrációstréner, 40 perc szauna.
1000 kalóriát eszek naponta. Október közepére számoltam ki a 10 kg fogyást.
Nagyonszeretem ezt az oldalt (kalória Bázist), csak beírom, amit tornáztam, amit ettem és nem kell számolgatnom.

4 hónapja
#7006
feketeinci
reply to Lousha's post #7005
Nem vagyok egy nagy tornázós, de úgy emlékszem, hogy az edző úgy állította össze az edzéstervet, hogy arra az izomcsoportra, ahonnan zsírt kellett eltüntetni sok ismétlésszámú, kis súllyal végzett gyakorlatot kellett végezni, ahova pedig látható izmot akartunk tenni ott kevés ismétléssel nagyobb súlyokat használtunk.
Persze ezeket kiegészítette a karbantartó gyakorlatokkal, ami közepes erősségű volt, és szomszédos izmokat mozgatott meg.
A bemelegítés az aerob volt minden nap, de váltakozott a felső és az alsó test edzése, minden másnap edzettünk ugyanarra, és kb 3-4 hetente változtattuk az edzéstervet a fejlődés függvényében.
Az eredmény kb 1 év után jelentkezett igazán, de akkor már ment minden mint a karikacsapás. Soha életemben nem volt olyan formás popsim, mint azokban az időkben.
Az izomláz mindig edzésterv váltás után volt, ami természetes.

4 hónapja
#7005
Lousha
reply to Bojtika's post #7004
Ilyet nem használok, mert nekem ez ránézésre olyan, mint amit arra találtak ki, hogy a hím kutyák gyakorolhassák rajta a hágópózt :) De pl. egy evezőgép elég intenzíven mozgat, izmosít, de ettől még nem kell, hogy izomlázad legyen tőle. Nem muszáj olyan erősséggel kezdeni, ami túl nehéz a jelenlegi állapotodhoz. Egy súlyzónál igen, ott (azt mondják az okosok) az a jó, ha épp párszor meg tudod emelni. Az ilyen gépeknél én legalábbis azon a véleményen vagyok, hogy az a jó, ha könnyűnek érzed. A századik ismétlés után úgyis nehéz lesz... :)

4 hónapja
#7004
Bojtika
Azért ez a fülbepaprika (nekem ez ugrik be, nem tehetek róla. Oto a fül latinul, a chili meg chili) már a kezdő póz és az elvégezhető mozgás miatt elég intenzív, nem?

Azért kérdezem, mert nem tudom, csak tippelek erre a videók alapján.

4 hónapja
#7003
Lousha
reply to Bojtika's post #7002
Nekem egyik gepem sem csinal, pedig hasznaom oket becsulettel. Beallitas kerdese, nalam mindnek le van veve az erossege a minimumra, igy sokaig tudok veluk jatszani, megy a pulzusom az egekbe, de nem faj masnap.

4 hónapja
#7002
Bojtika
Mik a tapasztalataitok? Egy ismerős most rendelte meg, azért kérdezem.
Én ránézésre nem tartom rossznak ezt a gépet, de picit félnék, hogy felbillen alattam. Milyen érzés felkapaszkodni rá?

És nem csinál gyalázatos izomlázat?

A jó gépek "hibája", hogy az izomláz a meglepetés erejével hat, és elveszi a vállalkozókedvet. Hogy vagytok ezzel?

4 hónapja
#7001
koszegigabi
Szia evibocsi! Nekem van és használom.

4 hónapja
#7000
Bojtika
Úgy tudom, nem. Más is kérdezte már, akkor sem volt válasz.

4 hónapja
#6999
evibocsi
Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy használ e valaki Oto Chili gépet?

4 hónapja
#6998
Bojtika
Igen. :D

Tanácsként biztosan nem mondanám senkinek.

Különben érdekes, de a karom nekem kifejezetten tetszik látványra is. Szépen elkülönülnek rajta az izmok. Pedig én sem szabályozom agyon a dolgokat.
Kivéve a fő szabályt: hogy én hogyan érzem magam.

Most még nem jól, mert szerintem egy kissé szabálytalan napszúrást szedhettem össze szerdán, amikor kora délután a városba mentem. Azóta egyre csökkenő mértékben ugyan, de fáj a fejem. Hányingerem nem volt, ezért tippelek szabálytalan napszúrásra. Vitaminokat akkor vettem, hiány most már nem lehet.

4 hónapja
#6997
Lousha
reply to Bojtika's post #6996
Épp ezt mondtam, hogy szénhidrát alatt itt is inkább keményítőt értenek.

Nem egy tartható dolog, és nem is túl hasznos. A pozitív hatásai inkább abból jönnek, hogy ha már nem ehetsz tésztát a hús mellé, meg sült krumplit, akkor értelemszerűen kalóriaszegényebb és zsírszegényebb lesz a fogás, ergo nem terhel meg úgy, és elvileg fogysz is a kalóriadeficittől.

Én a magam részéről az összes ilyen agyonszabályozós dolgot kerülöm. Ha este vagyok éhes, közel a lefekvéshez, akkor este fogok enni. Ha szénhidrátot, akkor azt. Amíg tartom a keretemet, addig így is, úgy is fogyok.
Hasonlóan nem erőlködöm azzal sem, hogy mit "kell" enni sport előtt, után, közben. Legfeljebb nem lesznek szépen kidudorodó izmaim...

4 hónapja
#6996
Bojtika
De akkor mégsem választottad szét, hiszen a saláta is szénhidrát...

A röhej csúcsa a 90 napos, ahol a keményítőt külön kezelik a szénhidráttól.

Anyukám követte egy darabig, Ő nem fogyott semmit, de én megbolondultam, mert nekem kellett vásárolnom a számára. Ha nem kaptam azt, amit szeretett volna, akkor ott agyaltam, hogy az ezvagyaz, ami kapható, az most inkább keményítő-é vajon, avagy szénhidrátnak számít.

Fehérjenapon felvágottakat esznek...

No meg a vesszőparipám, hogy mit csináljak este.
Még ha enyhítem is úgy, hogy "lefekvés előtt 2 órával", akkor sem áll meg egy ilyen utasítás. Ugyanis lehet, hogy úgy alakult, hogy az edzésem után elég hamar már aludnom is kell. Vagy bármi más miatt aznap még nem ettem rendesen, és hiányzik valami. Éhgyomorra biztos hogy nem megyek aludni, mert akkor az éhség miatt nem alszom.
Szerintem lehet hús mellé is enni keményítőt. Nem feltétlenül ez okozza a kellemetlen telítettségi tüneteket.
Én a sült és a krumpli között nem fogok szünetet tartani továbbra sem. De egy falattal sem eszem többet, csak amennyi jól esik, és meg tudok állni a tányér felénél is.

Szerintem az undor-tényező magában hordozza a mennyiségek csökkenését ezekben az elkülönítős diétaötletekben. Ki a hóhér imádja a húst minden harmadik nap? És csak akkor?

4 hónapja
#6995
Lousha
reply to Bojtika's post #6994
Ugyan, Bojtika, dehogy nincs :) A csirkemell gyakorlatilag csak fehérje, a szőlőcukor csak szénhidrát, az étolaj csak zsír :)

Amúgy én még száz éve kipróbáltam ezt a szétválasztást, nem is fogyizásból, inkább kíváncsiságból. Nyilván nem lehet megközelíteni sem a 100%-ot vele, mert ahogy mondtad, szénhidrát szinte mindenben van. Inkább a keményítő az egyébként, amit kerülni kellett. Nyilván azt bárki elismeri, hogy egy tányér krumpli és egy tányér saláta megevése után nem ugyanúgy érzi magát, és nem csak azért, mert az egyik kalóriadúsabb. A keményítők, mint a krumpli vagy a tészta kissé álmosítanak, nehéznek érzed magad tőlük stb. De ha kipróbálod ezt a diétát, rájössz, hogy ha önmagában eszed őket, akkor ez a hatás alig érvényesül, csak akkor, ha kevered őket a fehérjével.
Szóval kb. annyi volt a lényeg, hogy minél kevesebb keményítős cuccot egyél protein mellé. Amúgy eheted ezeket is, csak sok órával elkülönítve a fehérjétől.

Egy-két hétig fizikailag marha jól éreztem magam tőle. Hírből sem ismertem a kajakómát, a salátával körített csirkemell elfogyasztása után állati virgonc voltam, a velem együtt étkezők meg mondjuk a paprikás krumplijuk után két órát hervadoztak. Nem volt evés után puffadás, rendszeres volt a végtermék-kiadás, minden szép és jó.
Na de úgy két hét után egyrészt a hócipőm tele volt vele, hogy a salátás csirkén kívül semmi értelmeset nem lehet enni, mert azzal keverném a nem keverhető makrókat. Magyarul állati unalmas volt. Plusz elkezdtek éhségrohamaim lenni.
Na, azóta én nem választok szét semmit, köszi. Akkoriban fogyni pl. úgy fogytam, hogy nonstop volt nálam valami kaja, és amint egy morzsányit éhes voltam, ettem, és amint elmúlt, akár három falat után, abbahagytam. Jól lefogytam. (Viszont jó fiatal is voltam, akkor még szinte bárhogy könnyű kilókat dobálni :D ) Mostanában meg ugye számolok, ez kényelmes, egészséges, hatékony. Nekem ez elég :)

4 hónapja
#6994
Bojtika
reply to bogyofifi's post #6993
Ez jó nagy marhaság ám, ugye tudod?

A húsok tartalmaznak szénhidrátot is, és zsírt. Nincs olyan étel, ami csak ez vagy csak az lenne.

Enzimek mindenképpen termelődnek, ez nem teheli a szervezetet.

Szénhidrátokra nem csak a fizikai tevékenység miatt van szükség.

Miért nem olyan oldalról idézel, ahol az emésztésről van szó?

Az emberi szervezet nem egy persely. Amit beviszel, az nem változatlan formában marad ott, hanem elemeire bomlik és más formában újra épül.

4 hónapja
#6993
bogyofifi
reply to feketeinci's post #6923
.....gyorsan szeretne lefogyni az esküvője miatt és ilyenkor minden eszközt" be kell dobni"!Szétválasztó diéta lényege,hogy más enzim szükséges a fehérje és a szénhidrát lebontásához,az emésztőrendszert feleslegesen ne terheljük le,főleg,ha fogyni szeretnénk!Este már nem javasolt a szénhidrátok bevitele, hiszen már nem végzünk fizika tevékenységet és ilyenkor csak a zsírpárnák növekedését eredményezheti..és az esti pihenésünket is zavarhatja..a szénhidrátok esti fogyasztása-még ha napi kalóriakeretünkbe bele is férne.,nem árt az egészséges táplálkozásra is odafigyelni,nem csak a kalóriaszámokra!

4 hónapja
#6992
bogyofifi
reply to VT22's post #6929
Gratulálok!Az nagyon fontos,hogy olyan mozgásprogramot végezzünk,amit szívesen csinálunk,jól érezzük magunkat,élvezzük a tevékenységet...és nem azt várjuk,hogy mikor lesz már végre vége!!Biztos siker és élvezetes,hasznos időtöltés is egyben!!Persze nem árt azért megtervezni a napi egészséges étrendünket is..ahogy sikerül!

4 hónapja
#6990
Bojtika
reply to devia's post #6989
Igen, és olyan jókat nevetnek néha.

Hogy mi a soron következő tennivaló, azt már értem, és így könnyebb. :D

4 hónapja
#6989
devia
Én nagyon szeretek Lesliere tornázni, csak azt sajnálom - de nagyon - hogy nem értem miket mond, de egy órán keresztül folyamatosan csacsog:). Biztos tanácsol sok okosságot...

4 hónapja
#6988
feketeinci
reply to VT22's post #6986
A sportoknál elégetett kalória több dologtól függ, így tényleg nem lehet egy (megevett) kalóriaszámolós oldalba betenni a sporttal elégetett kalóriák számát pontosan. Ez az oldal nem erre való.
Biztos van erre megfelelő oldal, azokat a kalóriákat ott kell számolni, vagy egy komolyabb mérővel.

4 hónapja
#6987
Bojtika
reply to VT22's post #6986
Azért, mert egyrészt a sportot nem tudjuk pontosan mérni amúgy sem.

Másrészt kiválóan működik a szubjektív értékelés.

4 hónapja
#6986
VT22
tothakos: Hajrá, sok sikert!

Ha van okostelefonod/tableted gps-szel akkor ajánlom a stravát.
Nekem a strava egy hasonló 42 km 1:55 útra 980 kcalt ír, tehát ökölszabályként ~500 kcal/óra. Ez a kalóriabázis szerint a lassú tempó...

Viszont egyáltalán nem mondanám lassúnak a tempót, mert amikor tekerek akkor 30 körül megyek, csak a városi forgalom, az állandó fékezgetés, lámpára/kocsikra várakozás rontja az átlagsebességet. Ebből viszont az következik hogyha nem városban tettem volna meg az út nagy részét, akkor magasabb átlagsebességre kevesebb kalória fogyna. Tehát kalóriában még lassabb mint a lassú de valójában gyorsabb :) Amikor a hétvégi biciklisek 15-20-szal szambáznak a római parton, mit írjanak be? És aki hegyet mászik?

(Vicces hogy amíg mindenki azon pörög hogy grammra pontosan lemérje mennyit eszik és milyen étel hány kcal, a másik oldalon teljesen elnagyolt értékekkel van tele a lista, hogy lassan vagy közepesen vagy gyorsan bicajoztál... Még megtippelni se tudod rendesen.)

4 hónapja
#6985
Bojtika
Ja! Randa (vagy elegáns, ahogy vesszük) fekete vödörben van, kék és fehér betűs felirat.

A nagy cégek árai szabottak, mindenütt annyi az ára.

4 hónapja
#6984
Bojtika
Nem sok bolt van a számomra elérhető, egészen pontosan csak egy.

Ott vettem:

Biotech Protein Power. Olcsó aránylag,mert kombinált fehérje.

Ha 100 fölöttről indulsz, akkor igen derék dolog ez a bringázás, a gyakoriság (napi rendszeresség) dönti el, hogy a napi aktivitás része-e vagy sport.

Fiatal korban a fehérjeszükséglet 0,8- 1,5 g/ttkg, azaz Neked a (közelítőleg) 100 kilódhoz 80-150 g.
Én vénülök a naptár szerint, nekem az 50 kilómhoz ennyi.

Veszek én húst is, a fiamnak a munkába csomagolnom kell, egyébként nem vennék felvágottfélét. Ergo nem jut minőségi húsra.

Nekem még csak munkahelyem sincs, ahová bejárjak. :D

4 hónapja
#6983
tothakos
reply to Bojtika's post #6982
hehe...
Köszi, megnéztem a kalkulátort, és az én adataimmal beírva egy 50 perces, 24-28 km/h-s kerékpározás 1070 kcal. x2! WOW!!! Ezt sem gondoltam volna... THX!
P.S. és akkor mi is a fehérjeporod pontos márkája? Utánanézek én is...azt majd meglátjuk...
P.P.S. Bár az eddigi étkezésemmel hál isten eddig nem volt gondom, nem érzem éhesnek magamat, és nem találom gyengébbnek sem a fizikai erőnlétemet sem, sőt... Mondjuk aztán még az elején vagyok a dolognak 114 kg-ról eddig leértem kb 107-re és ahz ideális az olyan 80, de inkább 76 lenne, tehát most még van honnan, könnyen fogyni...Nyilván a 100 kiló alá érve már nehezebb lesz a dolog...

4 hónapja
#6982
Bojtika
No kerestem egy német kalkulátort.

http://www.ernaehrung.de/berechnungen/energieverbrauch-sport.php

(Ha nem németes vagy: a felső sorba írd a kilóid számát, alája a bringázás idejét percekben, majd a legördülőben válaszd ki a Rad fahren-t a megfelelő sebességben. Berechnen-re katt, és kiadja az eredményt.)

A sportolók nem fogyóznak, az étrendjüket a sportorvos számolja ki.

A fehérjének ennyi az ára! Húsban is kifizetsz ennyit. 20% fehérjetartalmú hússal számolva (ami csirkemell, sovány sertéshús, marha...) 780 gramm fehérje 3,6 kg húsban van.
Ennyi van a kilós poromban, 10 Ft híján 4 ezerért. Nincs benne zsír, és megeszem köret nélkül, sőt megfőznöm sem kell (energia!!!) és a saját időmet sem igényli.

Én is azt mondtam, hogy nem telik rá. Akinek nálam kevesebb az egy főre jutója, az valamit rosszul számol pedig...
De olcsó húsokból az életben nem szedsz össze normál fehérjemennyiséget, még ha fel tudod turbózni sovány tejtermékkel és növényi fehérjékkel, akkor sem. Tehát az erős igénybevétellel nem érsz el sokat, inkább égeted az izomzatot, mintsem építenéd,
Ugyanis a fehérjét "éri el" a szervezet a legkönnyebben...

4 hónapja
#6981
Lousha
reply to tothakos's post #6980
Egyik sem tul pontos, szoval leginkabb dontsd el, neked gyorsnak szamit-e. Kimerit, megeroltet, meglihegtet? Ha konnyeden veszed, akkor en inkabb kozepesnek vinnem fel.

4 hónapja
#6980
tothakos
reply to Bojtika's post #6979
Köszi, de ha ez nem sport, akkor nem tudom mi az...
Szegény sportolók nem is edzhetnek rendszeresen???
Ami a fehérjeport illeti, az oké, de sajna nincs havi sokezer forintom ilyenekre... ez van...
Most már csak az eredeti kérdésemre kéne válasz...

4 hónapja
#6979
Bojtika
reply to tothakos's post #6978
Szia!

Mivel rendszeresen végzed, ez nem sportnak számít, hanem a napi aktivitás része.

Fehérjepor!!!

Én nem bringázom ennyit sem,, de az életkorom miatt és mert nem vagyok nagy húsevő, elég nagy a fehérje-deficitem.
Biotech akciós (500 Ft-al olcsóbb) fehérje mixet vettem éppen tegnap, egy kilósat 3990 Ft-ért. Többféle ízben kínálták, én az aránylag íz-semleges vaníliásat vettem. Kellemes, és elég jól oldódik.

4 hónapja
#6978
tothakos
Sziasztok!

Az a nagy kérdésem lenne, hogy jelenleg bicajjal járok dolgozni, ami napi 2x23km (értelemszerűen reggel+délután). Egy-egy 23 km-es etapot olyan 50 perc alatt teszek meg, ami olyan 27-28 km/h átlagtempó. Ez most akkor lassú vagy közepes tempónak számít a sportolás beírásakor?
Az igazat megvallva a biztonság kedvéért én lassú tempónak szoktam beírni, még így is több mint 1000 kalória pluszt ad a napi keretre, ha meg közepesre írnám annyi pluszt adna, nem is tudnék annyit pluszba enni szinte, így is gyakran nem teljesül a szükséges fehérje bevitelem....

4 hónapja
#6977
feketeinci
reply to elendem's post #6976
Salakanyagot a rostok közül? Na az én hasamban nem sok rost lehetett :)
Biztos ebben is van valami, fogalmam sincs.
Az ellenben biztos, hogy a zsírt a bőr alatt megdolgozzák.
Valahol olvastam már, hogy a zsírsejtjeink nagy része akkor is bennünk van, ha soványak vagyunk, és akkor is ha kövérek, csak a méretük változik.
Ha belecsípek az "úszógumimba" lehet hogy ezeket érzem.....mert csomóknak kicsik, de sejteknek nagyok :(

4 hónapja
#6976
elendem
reply to Bojtika's post #6974
Köszönöm a válaszokat!
Abban biztos vagyok, hogy az, ha én masszírozok, az igencsak intenzív fizikai munka.
Viszont amikor engem masszíroznak, utána elég masszív izomlázam lesz, mivel kidörzsölik a lerakódott salakanyagot a rostok közül.

4 hónapja
#6975
feketeinci
reply to Bojtika's post #6974
Egyszer....úgy kb 25 éve....amikor még ez a masszírozás divat csak a hajnalát élte volt egy nagyon közeli ismerősöm, aki ezzel akart foglalkozni. Először a barátain gyakorolt, mi pedig mondtuk a véleményünket....ahányan annyi félét.
Én akkor sem szerettem azt ha masszíroznak, ez valami fóbia lehet, nem nagyon szeretem ha a testemhez érnek, de ez az én bajom.

A lényeg, hogy csökkenteni szerettem volna az időt, amit ezzel kell töltenem, ezért kitaláltam hogy próbáljuk ki lehet-e masszírozással csak 1-1 testtájékot zsírtalanítani, nevezetesen a hasamat, ami akkor is problémás terület volt.
Heti háromszor voltam beírva kb 3 hónapig a naptárba 20-20 percekre.

Az eredmény: Iluska kékre-zöldre masszírozta a hastájékomat, de a foltok egy idő után eltűntek a hasammal együtt.
Azóta hiszek abban hogy a masszírozástól eltűnnek a zsírpárnák....de lehet hogy csak máshova csoportosulnak, akkor még nem annyira érdekelt a súlyom.
No persze ehhez kellett az a heti 3 x 20 perc hónapokon keresztül, és kellett az az intenzitás is, amit a masszőr rajtam kifejtett.
Megjegyzem Iluska azóta a környék legjobb masszőre lett, kihalásos alapon lehet nála időpontot találni.

4 hónapja
#6974
Bojtika
Én bizony nem tudom, mert valakit rendesen megmasszírozni elég megerőltető.
Ha engem gyúrnak, az nem tudom, éget-e valamit, de cefet jól tud esni, az biztos. :D

4 hónapja
#6973
feketeinci
reply to elendem's post #6972
Szerintem téged masszíroznak

4 hónapja
#6972
elendem
Tudom, hogy talán nagyon ostoba kérdés, bocsánat előre is!
Szóval a testmozgásos résznél a "masszírozás" az azt jelenti, hogy én masszírozok valakit vagy hogy engem masszíroznak?

5 hónapja
#6971
Kisnerita
Köszönöm szépen! ☺

5 hónapja
#6970
Bojtika
Hozok egy kalkulátort:

A felső sorba a súlyt kell írni, alá az időt percekben. A "berechnen" gombra katt, és máris számol!

http://www.nordic-walking-ratgeber.de/kalorienverbrauch-rechner.php

De tényleg 400 fölött éget! :D

5 hónapja
#6969
Bojtika
Nekem ez soknak tűnik...

5 hónapja
#6968
feketeinci
Szia
Felvittem 395 kcal-al, de tudod...ez függ a súlyodtól is...meg még más dolgoktól.
55 kg-os sportolót írtam be....lesz ami lesz :)

Innen vettem az adatot: http://fokuszbanano.hu/fitness/Melyik_sportag_a_leghatekonyabb_a_fogyokurahoz

5 hónapja
#6967
Kisnerita
Sziasztok! Most kezdtem használni az oldalt és a sportok között nem találom a nodic walking-ot. Valaki, aki már ügyesebb nálam, felvenné? Előre is köszönöm! Rita

5 hónapja
#6966
Bojtika
Tatarek Rezső.

Mostanában nem sikerül a honlapján megnyitnom, de megtaláltam a gépemen letöltve.
Tavaly valahogy felkínlódtam a guglis megosztóra, amiről ma sem tudom, hogyan működik, a többiek navigáltak, és sikerült is leszedniük.

5 hónapja
#6965
Moneszko
reply to Bojtika's post #6946
Bojti, kit ajánlottál itt többször, hogy jó kis tornás videói vannak? Egy magyar srác, azt megjegyeztem. :)

Köszönöm!

5 hónapja
#6964
Moneszko
reply to feketeinci's post #6960
Bár nem ismerjük egymást, de egy baráti ölelés ezért mindenképpen jár!!! Legyél büszke magadra maximálisan!
Moncsi

5 hónapja
#6963
Lousha
reply to feketeinci's post #6962
Annyi baj legyen, aligha fogsz panaszkodni :)

5 hónapja
#6962
feketeinci
reply to Lousha's post #6961
Én is elcsodálkoztam rajta, nem így terveztem. Tuti mindenkinél másképp működik, eredetileg karácsonyra kellett volna idáig jutnom.

5 hónapja
#6961
Lousha
reply to feketeinci's post #6960
Hát ez igen figyelemre méltó teljesitmeny... Emelem kalapom :)

5 hónapja
#6960
feketeinci
Igaz, eddig tényleg nem volt nehéz....ez volt az első 30 kg, 57 éves vagyok, 105-ről lement 75-re tavaly augusztus óta. Abszolút elégedett vagyok. a célom 74 volt, az még nincs meg de nincs messze, már át is állítottam 65-re a célt.

De nem görcsölök rá, ma is szülinap lesz nálunk, tuti tortával :)
Meg nem is kéne ezt az utolsó 10-et olyan gyorsan leadni...csak hogy jobban szokjam mit lehet, és mit nem.

5 hónapja
#6959
eri31
reply to Lousha's post #6957
Lousha én is így vagyok a stressztől bánattól csak hízom :(de letojom ha beledöglök is karcsú leszek 33 éves koromra :)

5 hónapja
#6958
sinnesro
reply to Lousha's post #6957
Én sem a szüléstől híztam meg:-) 58 kiló voltam a 171 centimhez szoptatás alatt. Ez nekem nagyon kevés volt, erőscsontú, aránylag szélescsípőjű voltam mindig is.
Az igazán komoly betegségektől is csak fogytam. A lelkiek, na az az, ami hizlal engem! :-)
Három éve edzésmesterrel kezdtem, kb. 95 kilóról, lementem 78 körülre, aztán jött egy csípőízületi gyulladás, egyébként is kopottak, és sikerült 86-ra visszadolgozni. Ezt még eljátszottam párszor, most megint 83 vagyok, és csak 74 szeretnék lenni. Sosem látszottam ilyen sok kilónak, arányosan mindenhová szoktam hízni, és most töltöttem be az 59-et, nem hittem volna, de tényleg nehezebb.
No de most megnt bizakodó vagyok (ahogy már párszor), de tényleg az első nekirugaszkodás a legjobb, nem hiszi az ember, hogy lesz még több is.:-)

5 hónapja
#6957
Lousha
reply to feketeinci's post #6956
Ja hogy úgy... Azért ne legyetek benne olyan biztosak, hogy ezt nagyon kell irigyelni :)
A legtöbbetekhez mérten szánalmasak az eredményeim. Több mint két éve regisztráltam, és eleve "csak" 18 kilót kellett volna lefaragnom, mégis még mindig ezen szerencsétlenkedem. Eleinte remekül ment, 7 hónap alatt szépen lement 16, ott álltam a célszalag előtt, amikor kissé felfordult az életem, és nekiálltam nem foglalkozni az egésszel. Marha gyorsan jönnek vissza a mocsadék kilók, amikor az ember nem figyel, lefelé bezzeg... Amióta újra jó gyerek vagyok, azóta meg kínkeservesen megy le három deka is. Megy, nem mondom, de olyan lassan, hogy egy stresszesebb napon biztos lemészárolom az amúgy gyönyörű mérlegemet :)
Az sem épp irigylésre méltó, hogy a plusz kilókra sosem volt "mentségem", nem szültem, nem szakadtam meg a munkában, nem volt soha semmi betegségem stb., egyszerű, mezei tohonyaság és zabálás hozta össze a képletet, és még az is végtelen sokáig tartott, hogy végre behúzzam a kéziféket, és ne csak bámuljam, hogy na tessék, még egy kiló feljött...
Végül pedig megjegyezném, hogy az egyik legjobb érzés az volt, amikor még az elején jártam a kalóriázásnak. Jó érzés volt végre kissé kontroll alatt éreznem magam, látni minden nap az eredményt (ha többet kell fogyni, nyilván gyorsabban megy), energikusabb és lelkesebb lettem, büszke voltam magamra. Mostanság inkább csak csikorgatom a fogam, hogy jól van, már nincs messze, meglesz az, csak még egy kis türelem...

5 hónapja
#6956
feketeinci
reply to Lousha's post #6955
Ki irígy? Mindenki :)

A maradék pár kilóra és a kisebb lerakódott párnácskákra :)

Sokunknak hol van az még! :))

5 hónapja
#6955
Lousha
reply to sinnesro's post #6954
Irigy? Ki irigy és mire? :)

Persze, a súlyzózás én is láttam a páromtól, hogy gyors játék, de meg is hagyom neki :) Annyira vonz, mint a körömletépés :)
A stepperezést jó pattogós zenékkel majdnem élvezem is, az evezéstől sem szenvedek annyira, ha van hozzá egy jó sorozat, és ha megérkezik a futógép is, alighanem azzal is legalábbis barátságos kapcsolatot fogunk ápolni; de hogy én egy súlyzót nem emelnék meg másért, mint hogy arrébb tegyem, ha útban van, az is fix :)
Alapvetően amíg kinek-kinek működik a módszere, addig nagy baj nem lehet.

5 hónapja
#6954
sinnesro
reply to Lousha's post #6953
irigy-irigy:-)

(a súlyzós edzés messze nem kíván 1 órát:-))

5 hónapja
#6953
Lousha
reply to sinnesro's post #6950
Nincs is ezzel semmi baj, ha közben megszeretted a mocorgast, jól jöhet egy terv, hogy minél többet hozhass ki belőle, illetve magadból. Nekem csak amolyan kötelező nyűg ez, mert annyira közel vagyok a normál sulyomhoz, hogy a maradék pár kiló, kisebb lerakodott parnacskak már nem tűnnek el csak diétával (vagy csak rettentő lassan...) Utána is csak kötelező lesz, hogy megtarthassam azt a súlyt anélkül, hogy madarmeretu adagokon elnek.
Időm sem lenne ennél a napi egy óránál többre, de sokszor még erre sincs.

5 hónapja
#6952
sinnesro
reply to Bojtika's post #6951
Én mindig belecsaptam a lecsóba, aztán nyögtem. :-)

5 hónapja
#6951
Bojtika
Sose felejtem el, amikor elkezdtem, még az 5 perc gimnasztika is aerobiknak tűnt.
Akkor fogtam fel, mennyire lerobbantam.

5 hónapja
#6950
sinnesro
reply to Lousha's post #6949
Persze, az elején szinte mindegy, mit csinál az ember, de később azért érdemes ésszel is csinálni:-))
Nem kell megszakadni, mindig az erőhöz méretezni a súlyt.
És mellette meg mehet az a mozgás is, amit szeret az ember. Én részemről szeretem a súlyzót is:-)

5 hónapja
#6949
Lousha
reply to sinnesro's post #6948
Teljesen igazad van, amennyiben egy tudatos edzestervet szeretnel osszeallitani. En a magam reszerol inkabb csak ra akarok segiteni a fogyasra, ennyi. Hogy barmekkora izmaim nonek, attol nem kell tartanom, azzal az intenzitassal, amivel en barmit is csinalok :) Egyszeruen arra gondoltam, hogy a legtobb itt megfordulo valoszinuleg nem azzal a cellal kezd mozogni, hogy formas bicepsze legyen mondjuk, hanem hogy hatekonyabban fogyjon koplalas nelkul. Ehhez nekem hasznosabbnak tunik 30 percig mondjuk szobabiciklizni es kicsit megizzadni, mint egy nehez sulyzot haromszor majd megszakadva megemelni.

5 hónapja
#6948
sinnesro
reply to Lousha's post #6947
"en inkabb arra szavazok, hogy hosszasan tudjak valamit csinalni, nem arra, hogy nagyon nehez legyen, es 2-3 gyakorlat utan kidoljek"
Pedig az okosak szerint a kettőt kell ötvözni, és izmot kell építeni. Nem kell attól félni, hogy gyorsan nagyok lesznek, sajnos, a nőknek ez nem egyszerű, még a kicsi izom sem annyira.
Heti három izom, kettő aerob. Én ezt kezdtem el most.

5 hónapja
#6947
Lousha
reply to kadam960509's post #6945
Hat ranezesre nem tunik olyan elkepesztoen hasznosnak ez a mesineria... Ugyanakkor barmilyen mozgas jobb, mint a nem mozgas kaloriafogyasztas szempontjabol.
Majd mondanak itt hasznosakat az igazan sportos lanyok, akiknek van hozza kello hattertudasa is, addig is elmondom, amit en csinalok leginkabb sajat kutfobol es tapasztalatbol: en nem hiszek semmilyen gep beepitett kaloriaszamlalojanak, mert legtobbjuk nem szamol a koroddal, sulyoddal, edzettsegi szinteddel stb., leginkabb tippel. Alapvetoen minel inkabb elfaraszt a dolog, minel inkabb kimelegszel, minel jobban megdobogtatja a szivedet, annal tobb kaloriat hasznal a szervezeted. Mivel itt az elsodleges cel jobbara ez, nem kifejezetten az izomepites (mar hogy szep, latvanyos es nagy izmokat novesszunk, mint egy testepito), en inkabb arra szavazok, hogy hosszasan tudjak valamit csinalni, nem arra, hogy nagyon nehez legyen, es 2-3 gyakorlat utan kidoljek. Mostanaban evezogepezek es steppert hasznalok, mindkettot a legalacsonyabb fokozaton, de ugy fel-fel oraig. Ketpercenkent meg szoktam allni 10-30 masodpercre inni, pulzust merni, izzadtsagot torolni :) Igy sokkal tovabb birom, mint folyamatos, megszakitas nelkuli munkaval.
Pulzusmeros oraval ellenorzom folyamatosan, mennyire szaladt meg a szivveresem, es ez alapjan egy online kalkulatorral kiszamoltatom, mennyit is ert, amit csinaltam. Ha nem talalok kb. ilyen kaloriaerteku sportot, felviszem magamnak ugy, hogz mondjuk evezes 160, vagyis evezogep 160-as atlag pulzussal. Eddig nekem bevalt ez a modszer, meg ha szakertoi szemmel biztos lenne rajta mit csiszolni.

De tulajdonkeppen barmilyen mozgas segit, setalhatsz, futhatsz, uszhatsz, tancolhatsz, teniszezhetsz, biciklizhetsz, kereshetsz youtube videokat ugribugri tornakhoz, tancos gyakorlatokhoz, turazhatsz, kirandulhatsz, szinte mindegy is, csak minel tobbet es minel rendszeresebbet.
Az "elszamolasa" a kulonfele mozgasoknak joval nagyobb gond, nehez kitalalni, hogy szemelyesen neked x mozgas mennyi kaloriadba kerult. Szvsz a pulzusmeres hasznos ilyen szempontbol, az eleg egzakt eredmeny, es pont rad vonatkozik, nem egy nagyjabol becsult ertek.

5 hónapja
#6946
Bojtika
Sokszor elírják, a cal itt Kcal-t jelent.

Régebben már kiveséztük ezt a gépet is.
Ha jól van kitalálva, akkor izomlázat csinál, de ezt nem mondják a reklámokban. Csak azt, hogy napi x perc is elég. Persze! Jó géppel elég is, de éppen a hatékonysága miatt erős izomláz a következmény, emiatt szerepel a hirdetésekben sok "alig használt" vagy "éppen csak kipróbált" gép.
Amit a rajta levő kalkulátor mutat, az nem hiteles, csak ha be kellett pötyögnöd a súlyodat, magasságodat, stb.
Egyébként időt mérünk, és felvisszük úgy 200 kcal/óra átlag körül valami közepes tornának.

5 hónapja
#6945
kadam960509
Sziasztok! Új vagyok még az oldalon, és azt szeretném megkérdezni, hogy itthon én a 5 minutes shaper gépet használom, de azt nem tudom milyen mozgásnak tüntessem fel, illetve a kcal helyett calban mér, megcsináltam belőle 100at, és 14.2cal-t mutatott, ami a GYIK-ben mutatott kérdés alapján valahol 0.0142kcalnak felel meg, tehát ha jól sejtem ez a gép semmit sem ér? Vagy én számolok rosszul valamit? valaki tudna segíteni ebben?:D köszönöm:)

5 hónapja
#6944
Bojtika
Találtam két finomságot, fenékre, Tiffanytól. Az első kettőt elvégezvén némi kihagyás után, máris érzem, mi lesz itt még holnap... de idősebbek is elkezdhetik!

Tiffany 8 perc fenék
https://www.youtube.com/watch?v=dfspukKDkSg

Fenék és lábak, 15 perc, állva
http://www.dailymotion.com/video/x2qevu5

10 perc, talajon:
https://www.youtube.com/watch?v=2CKSviy5PfM
5 hónapja
#6943
mono35
reply to Bojtika's post #6942
köszi szépen a segítséget :D

5 hónapja
#6942
Bojtika
reply to mono35's post #6941
Nem lehet így meghatározni, gyakorlatonként nem számolta még ki senki szerintem. És persze ugyanúgy függ a testsúlytól, egyéni edzettségtől, mint minden más mozgás.
Amúgy is elég rövid gyakorlat, számolható a Callanetics-hez hasonlóan, a "Torna, közepes"-be illesztve.
Nem külön tétel a napi mozgásadagban. Ha így csinálod, hogy napi többször pár perc, akkor össze is adhatod és úgy viheted fel.

5 hónapja
#6941
mono35
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy plank-el hány kalóriát lehet elégetni percenként? A válaszokat előre is köszönöm. :D

5 hónapja
#6940
Bojtika
reply to Lousha's post #6939
Értem, antibringás vagy. :D

5 hónapja
#6939
Lousha
reply to Bojtika's post #6938
Foleg mert makacs gyerek voltam :) Felborultam a bicajjal 3 evesen, es kozoltem, hogy ez hulyeszeg. Kesobb meg sosem tudott erdekelni, semmi vonzo nem volt benne, nem hianyzott.
Novenygyujtesre meg a viragboltba jartunk :)

5 hónapja
#6938
Bojtika
Miért nem? :D
(Hamar megtanulható ám.) De egy növénygyűjtős túráról már nem hagynak otthon ugye?

5 hónapja
#6937
Lousha
reply to Bojtika's post #6936
Nekem kell, mert nem tudok biciklizni ;)

5 hónapja
#6936
Bojtika
Lousha, igazad van!

Én sem evésben, sem másban nem tartom hasznosnak a kényszert.
Aki azt szereti, katonának vagy szerzetesnek áll. (Ezzel a külső kinézet kérdése is megoldódik...)

A lényeg az, hogy ideális esetben a fogyással párhuzamosan nő a motiváció.
Aki bújt, aki nem... azaz akár sportolt előtte valaki, akár nem, remélhetően megtörténik az a változás, hogy mivel nincs túlsúlya már, és megszokta a mozgást, ügyesedett... hogy az izomzata hatékonyabban dolgozik, azaz a mindennapi nem-sport mozgást is fürgébben, nagyobb kalóriaégetéssel végzi.

Optimális esetben, mivel a mozgás maga is örömet okoz, hajlamosabb lesz sportolni. Legyen az bármi, amit SZÍVESEN vagy SPONTÁN végez.

Az a fő, hogy mondjuk egy családi bringatúráról nem kell otthon maradnia! :D

5 hónapja
#6935
Lousha
Meglehetősen hasonlóan érzem én is. Annyit tennék hozzá, hogy még ha tegyük fel elég motivált is az ember, és az álomsúly elérése után is eljár edzőterembe, mert meg is kéne tartani azt a súlyt, ha nem okoz örömet ez a fajta mozgás, akkor mennyivel jártunk jobban, hogy előzőleg rosszul éreztük magunkat, mert túlsúlyosak voltunk, és valahányszor tükör elé kerültünk, csak az járt a fejünkben, hogy ehh, nem tetszem magamnak, most meg rosszul érezzük magunkat, mert napi szinten kényszerítjük magunkat olyasmire, amit nem élvezünk, ami csak kötelezőnek érzett nyűg? Nekem ez nem éri meg.

Nyilván van sok olyan ember, aki vagy alapból szereti a tornát, súlyzózást, edzőtermezést, vagy amikor jobb ötlet híján nekiáll diéta mellé, akkor megszereti. Jó nekik, becsülöm az erőfeszítésüket és kicsit irigylem, hogy élvezetüket lelik ebben. Akinek ellenben ez az öröm nem és nem jön, annak sem kell feltétlenül elveszíteni a lelkesedést, csak találni olyan aktivitást, amiben meglesz az élvezet. Szvsz a szervezetünknek fogyás és egészség szempontjából is pont mindegy, hogy szobabiciklizünk vagy salsát táncolunk, amennyiben kellő mennyiségben végezzük és ÉLVEZZÜK. A "kényszermunka" tartós eredményre aligha vezet, amit viszont élvezünk, azt jó eséllyel nem hagyjuk abba egyhamar.


5 hónapja
#6934
VT22
Gonoszka1: Értem én hogy ez a matek, csak akkra akartam rávilágítani hogy nem mindegy a szemlélet. Ezért írtam a pénzes hasonlatot, abból ugye szeretjük ha sok van. Akinek azt mondod hogy "Költs kevesebbet mint amennyit keresel" az azt nézi hol tud kevesebbet költeni, akinek azt mondod hogy "Keress többet mint amennyit költessz" az azt nézi hol tud többet keresni. A matek mindkét esetben bevétel - kiadás -> max, mégis jobban megy a 2. csoportba tartozóknak.

sinnesro, makitali: Talán nem fogalmaztam túl egyértelműen, de Lousha szerintem nagyon jól összefoglalta: "emelgetsz valamit, amit igazából nem akarsz arrébb tenni". A konditerembe járók nagy részének eszébe se jutna lemenni, ha elégedett lenne az alakjával. De vehetjük a kocogókat-tornázókat-szobabiciklizőket, stb. Én akkor is elindulnék kerékpártúrára ha egy deka fölöslegem se lenne. Ha a kihívás és az élmény a lényeg, nem a kalóriákkal meg a kilókkal törődsz. Én azzal akarom motiválni azokat, akik most az "elég lesz-e napi 40 perc szobabicikli és hány kiló megy le így 2 hét alatt" kérdéskörön rágódnak, hogy keressék meg a kihívást és az élményt. (tanyasi kuvasz elől menekülni leesett lánccal például megfizethetetlen élmény :) Szobabiciklizők próbálják ki milyen túrázni valódi biciklivel, de ne a nyeregben töltött idő legyen a cél, hanem mondjuk Visegrád. (Jó, nyíregyháziaknak elég Vác is :) Nekem a kerékpártúra jött be, aki futni szeret annak biztosan nagyobb motiváció a futópadnál ha a fél vagy egész maraton lebeg a szeme előtt.

5 hónapja
#6933
makitali
reply to Lousha's post #6932
Céltalan?! Mi is lehet nagyobb cél annál,minthogy építed magad,formázod a tested, szolgálod ezáltal az egészséged és nem utolsó sorban a lelkedet is..hmmm..
Való igaz, "nem mindenki egyforma", de szerintem itt a fórumon a cél közös: VÁLTOZTATNI ÉS EZÁLTAL VÁLTOZNI! Azért sok sikert kívánok!

5 hónapja
#6932
Lousha
reply to sinnesro's post #6931
Reszemrol tokeletesen megertem, amit VT22 ir, en is ugyanigy vagyok a sportolassal. Nyilvan van egy celod vele, egeszsegesebb, fittebb akarsz lenni. De ettol meg celtalan olyan ertelemben, hogy emelgetsz valamit, amit igazabol nem akarsz arrebb tenni, huzogatsz valamit, amit nem akarsz elmozditani, hajolgatsz, pedig semmit sem akarsz felvenni stb.
Sokan sokszor beszelnek itt is arrol, milyen oromet tud okozni a mozgas, torna, meg akar fuggove is lehet valni tole. Na, ez nem mindenkire igaz. En szemely szerint sokszor kenyszeritettem magam rovidebb-hosszabb ideig ilyen-olyan sportokra, de akarmeddig csinaltam, soha nem jott el az a szakasz, ahol juhe, vegre szabadul fel az endorfin es orommel csinalom. Az ilyen tipusu fizikai aktivitas nekem kinszenvedes; meg ha fizikailag kepes is vagyok ra, muszaj abbahagynom "feluton", mert monoton, unalmas, depressziv. Plusz csak azert izmot epiteni, hogy legyen, megint celtalannak tunik, ha csak arra hasznaljuk, hogy tovabbi sulyokat emelgessunk...
Ha valaminek olyan konkret celja van, mint hogy el kell koltoztetni a legjobb baratot, akkor tudok egesz nap cipelni, mazolni, kalapalni, ha log is a nyelvem. Ha azert gyalogolok, hogy valahova eljussak, megy megallas nelkul barmeddig. Ebbol kiindulva nem irnam le azokat, akiknek nem orom az edzoterem es tarsai, nekik szvsz kivalo alternativa lehet a VT22 altal leirt tipusu mozgas, masszunk hegyet, biciklizzunk, gorkorizzunk, tancoljunk, usszunk, focizzunk, ha idonk es lehetosegeink engedik. Ezek ugyanugy megemelik a pulzust, mozgatjak az izmokat, egetik a kaloriakat, de kozben szep tajakat nezegethetunk, tarsasagban lehetunk stb. Nem mindenki egyforma, nem mindenkinek okoz ugyanaz oromet, nem mindenkinek mukodik ugyanaz.

5 hónapja
#6931
sinnesro
reply to VT22's post #6929
"Mindenféle súlyok emelése nem motivál ha különösebb értelme sincs"
???
Már hogyne lenne értelme, izmai lesznek az embernek, ami egyrészt szép, másrészt égeti a kalóriát.

5 hónapja
#6930
Gonoszka1
reply to VT22's post #6929
Szia! A fogyás csak úgy megy, ha beviteled kisebb mint a kiadásod, azaz kevesebb kalóriát kell bevini mint amit feldolgozunk. Ha ez nincs meg, akkor nincs fogyás sem. Abban igazad van, hogy nem szabad koplalni, mert az jojohoz vezet (ráadásul a közérzetünknek sem tesz jót). Javaslom Neked, hogy olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat.

5 hónapja
#6929
VT22
Sziasztok!

Írok egy kis tapasztalat-összegzést ide hátha motivációt ad másnak.
Szóval még márciusban került alám a mérleg, és nem túl kitörő örömmel konstatáltam hogy bizony a 3. számjegy is szükséges a súlyom leírásához. 100. (És még a trükk sem működött hogy odébb tolom a parkettán és 99 egész valamit mutat :) Mindezt 184 centire. Irodai ülőmunka, évi konstans 5 kiló felszedésével, végül megütöttük a mázsát.

Tegyünk valamit ellene... Nekem az első és egyetlen ötletem a biciklizés volt, igazából nem is láttam más értelmes opciót, csak arra kellett rájönni a pedáltekerést hogy lehet zsírégetésre váltani. És erre nem találtam sehol sem egyértelmű tippet, azon kívül hogy elég X kalória, és majd történik valami. Mikor együnk előtte-utána? Hogyan és mennyit tekerjünk?

Volt ezzel egy félresikerült próbálkozásom. Tavaly még 95 kilónál úgy döntöttem hogy mostantól SPORTOLNI kell valamit, munka után irány a János-hegy, jóleső 400 m hegymászás a nap végére :) Kb. 1,5 hét becsületes hegymászogatás után ráálltam a mérlegre, és a sok-sok munka eredménye ...96 kg. Itt alább hagyott a lelkesedésem. Valamennyire belerázódtam a napi rutin hegymászásba, jól is jött a testmozgás a nap végén, még az első fék is szétkopott, de akkor már miért nem 94, miért 96, ez igazságtalan.

Valamit tehát rosszul csináltam. Talán az étkezésre kellett volna odafigyelnem? Igyekeztem összeszedni valami minimális tudást az internetről, de kerékpározással kapcsolatban általában a "mit egyél biciklizés közben ha a verseny közben kell energia" tematika megy, a mit egyél ha fogyni akarsz az meg nem. A netes félszakirodalom annyit ír még, hogy a zsírégetéshez legjobb a nyugodt közepes tekerés, csak sokáig kitartóan kell csinálni, a 30-60 perceket a hajunkra kenhetjük. Ezért sem optimális terep a János hegy.

Dilettáns filozófia ON: Csak diéta oldaláról nem akartam megközelíteni a kérdést, mert a "fogyózni" kifejezést eleve borzalmasnak találom. Arra megy rá az összes "fogyózós" tipp hogy hogyan egyél kevesebbet (kalóriában), de valahogy úgy éreztem ez pont olyan mint a spórolós tipp, hogyan költs kevesebbet mint amit most elköltessz, mert hát akkor marad több pénzed, és ez az anyagi stabilitás alapja, nem? Közben meg aki kitartóan tud spórolni, az sose lesz gazdag, mert nem a "költs kevesebbet" hanem a "keress többet" a helyes szemlélet a gazdagodáshoz. Az általam ismert spórolós emberek sose tudnak egyenesbe jönni anyagilag, a fogyózósok meg csak fogyóznak de nem fogynak. Na mindegy, dilettáns filozófia OFF.

Végül is itt kötöttem ki a kalóriabázis oldalon, ami egy tök jó spórolós oldal :) kalória input - kalória output, a vége legyen negatív. Az egészben az érdekelt hogy mennyire lehet agyonütni a végén a kerékpározással a napi kalóriakeretet, és egész meggyőző számokat számol ki. Összevetve más kalkulátorok is kb. ilyen adatokat adnak ki, csak az nem passzolt a képbe hogyha ilyen egyszerű ez, akkor miért nem a bicaj a tuti recept a fogyásra.

És ugye itt jön a motiváció kérdése.
A sport/edzés sose volt az erősségem, mert általában l'art pour l'art mozgás, ami rendszeresen unalmas.

- Futni utálok.
- Mindenféle súlyok emelése nem motivál ha különösebb értelme sincs
- Egy helyben ugrálás valami konditeremben szintén nem túl érdekes...

...mert mind arról szól hogy azért mozgunk hogy mozoghassunk. Különösebb haszon nélkül. Hajrá, 1 óra szabadidődet feláldoztad a zsírégetés oltárán, kapsz egy pirospontot magadtól, ha kitartó vagy akkor sok szabadidőt elveszel magadtól ugyanígy és akkor majd sok pirospontod lesz, tizessével beválthatod mínusz fél kiló zsírra. Közben lesheted hogy kell-e még tekerni 20 percet a szobabiciklit vagy mára vége, terv kipipálva.

Fogyózzon aki spórol, sportoljon aki olimpiára megy, én KIRÁNDULNI fogok.
És innentől kezdve egyszerű volt a helyzet, csak a tájat kell figyelni meg az utat :)

Először még csak igyekeztem alföldön-enyhe terepen maradni. Tisza-gát, Dunakanyar környéke. Áprilisban a Vértesbe indultam egy kb. 70 kilométeres körre (Szárliget - Csákberény - Bicske) és a végén azért pont elég volt belőle, másnap éreztem is merre van a lábam, ráhúztam egy 70 km Vác-Szob-Vác túrát, és 3 nap izomláz lett a vége. Ilyen hétvégi biciklis kondim volt. De folyamatosan emelkedett a komfortosan megtehető napi táv, és elértem azt hogy 100 kilométer is ment megerőltetés nélkül.

Ekkor már bele mertem vágni a csomagos túrabiciklizésbe, 4 napos túrára mentem Krakkóba, majd 10 napra Horvátországba. végig bicajjal.
Körülbelül 2200 kilométert tekertem le áprilistól kezdve, ebből a két nagyobb túrán 1500-at. 120-140 kilométeres napok hegymászással, egymás után. És nem a sportértéke a lényeg - az országúti bicajosoknál ez még bemelegítés - hanem a kaland hogy biciklivel nekivágsz az útnak. És nem arra koncentrálsz ahogy a kilók fogynak hanem ahogy a kilométerek.
Vágjatok bele ha tudtok, próbáljátok ki.

(Végeredmény -15 kg, tehát ökölszabályként 150 km/kg*. Túra közben bevitt kalóriák: pizza, mcdonalds, burek, gyros, csevap, 3,2%-os macskabenzin, de ez úgyis túlélési alapon megy. Csokit nem érdemes enni.)

*gondolom ez mindenkinél más szám lesz...

5 hónapja
#6928
Klaadiaa
Ok, köszönöm. Ezt fogom tenni

5 hónapja
#6927
feketeinci
reply to Klaadiaa's post #6926
Az én véleményem az, hogy ne vidd fel a tornát 1-2 hétig, de a folyadékot erőltesd.
Lássuk mi történik 2 hét múlva.....vajon éhes leszel miközben a BMR-t leeszed?

5 hónapja
#6926
Klaadiaa
Sziasztok!
Kb 1 hónapja regisztráltam ide a Kalóriabázisba, mert szeretnék megszabadulni 10-15kg feleslegtöl. Sajna négy éve, hogy nem dolgozom, itthon vagyok és a napjaim nagy részét a számítógép elött töltöm. Mióta eldöntöttem, hogy fogyókúrázni fogok, azóta bevittem némi sportot az életembe. Kezdtem napi 2 óra gyaloglással. Pár nap múlva a gyaloglásba bevittem némi kocogást. Erre a térdem begyulladt, két hétig járni is alig tudtam. Most már rendbe jött a térdem, de futni már biztos nem fogok. Pár napja Norbi ducitornáját csinálom, és elég jól megy. Szépen megizzaszt, de jól birom, nem döglök ki mint a futástól.
169/73kg 37 éves nö vagyok. A napi keretemet 1595-re állítottam pár napja, hogy a BMR fölött legyen. Ez rengetegnek tünik, sokszor küszködök, hogy meglegyen ez a kalóriamennyiség úgy, hogy vigyorogjanak a fejecskék. Hja, és híztam is. 40 dkg-ot. Olvastam, hogy ez normális, de azért felmerült bennem a kérdés, hogy ha ennyire nem mozgok szinte semmit a mindennapjaimban, akkor érdemes-e felvinni a tornát mint mozgás és leenni pluszban, vagy inkább számoljam bele a normális életvitelbe. Egyébként a közepes tornát szoktam beírni és csak 28 percet a 40-böl. A folyadékfogyasztással még gondjaim vannak, 1-1,5 liternél nem megy le több, de erölködöm, hogy feljebb tornázzam.
Mi a véleményetek?

5 hónapja
#6925
Zsuzsi05
reply to bogyofifi's post #6921
"gyúrást kicsi súlyokkal nagy szériában végezd"...igen valóban jó ez az elgondolás,de érdemes nagy súllyal is végezni amennyit tud az ember,mert az izom csak úgy fejlődik igazán.
A határokat feszegetni kell,ha már van egy általános állóképessége az embernek.

5 hónapja
#6924
Cintikee6
reply to citromtorta's post #6922
Megpróbálom így én is :) köszönöm szépen :)

5 hónapja
#6923
feketeinci
reply to bogyofifi's post #6921
ööööö.....szétválasztó diétát? na neeee.....
És miért ne egyen este szénhidrátot? Ha nap közben nem tudta megenni a szükséges mennyiséget, egyen csak ch-t is vacsorára!

Számoljuk a kalóriákat, betartjuk a keretet és mosolyognak a makró csíkok. Ebben nincs semmilyen szétválasztás. A makrók minden nap mosolyognak.....és 90 nap után is mosolyognak!

5 hónapja
#6922
citromtorta
reply to Cintikee6's post #6918
Szerintem próbálj meg folyamatosan amennyit bírsz, aztán meg ahogy jólesik.... Ha sétálsz egy kicsit és még kedvet kapsz újra hozzá, akkor rajta.:) Igazából nem tudom hogyan "szabályos" vagy hogyan "kellene", de amikor én elkezdtem futni, akkor így csináltam. Kimentem a sportpályára és futottam egy kört. Néhány nap után megpróbáltam kettőt. Ha nem ment végig, sétáltam egy darabon aztán futottam tovább. Szépen ment fel a táv, egyre többet bírtam. A 400 m-ből aztán 8-10 km lett előbb-utóbb. Nem időre mentem, hanem magamat figyeltem, hogy mennyit bírok+ még rádobtam egy kicsit. ( a határokat azért érzéssel feszegetni kell!) Amikor már 5-6 kilométereket futottam, akkor variálgattam a dolgot: intervallumokat futottam ( lassabb és sprint tempókat váltogattam) A szervezet hozzászokik az edzéshez is és ki kell lépni a komfortzónából, hogy hatékonyabbá tegyük az edzést.
Előtte világ életemben utáltam futni.:)

5 hónapja
#6921
bogyofifi
reply to bombika's post #6863
Szia! Ne keseredj el,folytasd az edzéseket,sok cardiózás és a gyúrást kicsi súlyokkal nagy szériában végezd,diéta maradjon,érdemes a szétválasztó diétát is alkalmaznod...de szénhidrátot este már ne egyél!!!Sok sikert!!

5 hónapja
#6920
oraveczdorina
reply to Bojtika's post #6915
szia! sajnos videókat nem találok, amit be tudnék linkelni, de ncore-ról le lehet tölteni az összeset!

5 hónapja
#6919
Karenina
Sziasztok! Lehet hogy kicsit idevágó kérdésem lenne és a válaszotok másoknak is hasznos lesz.
Már korábban is olyan jó tanácsokat kaptam Tőletek ( külön köszönet bmatinak! :-) ), mert remekül haladok a fogyással ( szépen csökken a súlyom, csökkennek a körfogatok és nő az önbizalmam... :-)
Heti 6 nap csinálok valamilyen mozgásformát, 2 nap 1,5-2 óra séta, 3 nap 30 perc szobabicikli ( zsírégető tartományban van a pulzus végig) vagy 15 p bicikli és 15 perc lépcsőzőgép, és egy nap intervallum kardió edzést csinálok, de nem vagyok benne niztos hogy jól csinàlom-e, ebben kérném a segítségeteket!
(én így csinálom: 5 perc bemelegítés (pulzus a zsírégető tartományban van), utána 30 mp teljes erőbedobással ( pulzus a max 80%-a) felváltva 90 mp pihenőfázissal ( zsirégető tartományban marad a pulzus) és a végén 5 perc levezetés szintén zsírégető tartományban lévő pulzussal. Az egész edzés kb 20 perc. Ez igy jó vajon?
Hogyan kell helyesen csinálni az intervallum edzést, ha a célom a zsírégetés és általános állóképesség javítás?

5 hónapja
#6918
Cintikee6
és hogy jobb a futás? folyamatosan vagy pedig kis szünetekkel? bocsi ,kezdő vagyok,sose futottam :)

5 hónapja
#6917
Cintikee6
Köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsot :)

5 hónapja
#6916
Bojtika
reply to Cintikee6's post #6913
Szia! Citromtorta válasza tökéletes, szívleld meg!
Én csak annyit tennék hozzá, hogy a futáshoz venned kellene jó futócipőt, szakboltban (Spuri boltok például, vagy sportboltban kimondottan kocogásra gyártott cipő, akciókat is ki lehet fogni).

És gratulálok ehhez a szép kezdéshez! :D

5 hónapja
#6915
Bojtika
reply to oraveczdorina's post #6912
Szia! Megvolt a gyűjteményben, de egyszer valahogy az egész eltűnt, úgy keresgéltem újra össze.
Ha tudsz linkeket küldeni, örülnék, mert újra el tudnám menteni, én nagyon nehezen tudok keresgélni most.

Egyébként a táncosabb lábúaknak jó, én nem tudtam a lépéseket követni. A kezdőből sok gyakorlat viszont Tatareknél is megvan, nyilván a jobbak ugyanazokat a hasznos gyakorlatokat építik be az edzéseikbe,

5 hónapja
#6914
citromtorta
reply to Cintikee6's post #6913
Szia! Mindenkinek magához mérten kell időben és erősségben kiválasztani a sportot. Ami egy kicsivel is több mint az eddigi mozgásod, az már segít a fogyásban! - idővel pedig egyre több és több fog menni! Lényeg hogy ne hagyd abba és ahogy érzed hogy bírsz többet is, emeld a távot vagy az időt vagy a tempót.

5 hónapja
#6913
Cintikee6
Sziasztok. Kezdőként mennyi futás elég a fogyáshoz? eddig sajnos csak 20perc sikerült. De mellette még heti 4 x tornázni is szoktam 30-40 percet. Köszi a válaszokat :)

5 hónapja
#6912
oraveczdorina
Sziasztok. nem tudom elhangzott e már, de ami szerintem nagyon jó, otthonról is végezhető cardio jellegű torna: Shaun T : Focus T25 (alpha, béta, gamma). 5 hetes programok, nagyon látványos a hatással! Először nagyon kemény, de van benne könnyített edzés.

5 hónapja
#6911
Bojtika
Itt a gyűjtemény nagy része:

Tatarek fitt-aréna http://youtu.be/cZi4nRP28KI

Tíz percek kezdőknek
http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No
Popsi-sorozatok
http://www.biotechusashop.hu/edz%C3%A9sterv/Comb-_%C3%A9s_popsiform%C3%A1l%C3%A1s_otthon/

JANE FONDA http://www.youtube.com/watch?v=5JkOnQWCj7E

Fitt-zóna zenés, egész test
1. rész http://www.youtube.com/watch?v=LTlKUSAC8QA
------„----------------------------2. rész http://www.youtube.com/watch?v=dbhrdEDPEHc
Ugyanaz, 3. rész http://www.youtube.com/watch?v=LTlKUSAC8QA
Zene nélkül 3. rész http://www.youtube.com/watch?v=xDF_fPkEQcE
----„-----intervall kardió https://www.youtube.com/watch?v=pJyoBO08t0E


Intervall edzés http://tornavideo.hu/2012/02/zsiregeto-intervallum-edzes/

Duci-torna Norbival https://www.youtube.com/watch?v=CfvDU-Fa0w0
Hastánc kezdőknek https://www.youtube.com/watch?v=TR9_3-fHnjU

Fenék-formálás, AVON
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y7wHR3PkxoQ

http://www.fogyas.info/testmozgas-fogyaszto_edzes-zsiregetes.php
http://www.fogyas.info/zsiregeto-edzes_zsiregeto-torna_zsiregeto-edzesterv.php
http://www.fogyas.info/cardio-edzes_kardio-edzes.php
http://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/11138/edzesterv-otthonra-ulomunkat-vegzoknek

Táncosabbak:
https://www.youtube.com/watch?v=3wul79m1BKY
https://www.youtube.com/watch?v=uDgbBdS9W54

Kezdőknek (nem viszi végig, de jók)
https://www.youtube.com/watch?v=CJNq8dg3amk
https://www.youtube.com/watch?v=sSKPFNl4p08
https://www.youtube.com/watch?v=9_ZklP44_c0
https://www.youtube.com/watch?v=SfZURkuxgkA
https://www.youtube.com/watch?v=NHwQoNsU0D8
https://www.youtube.com/watch?v=efDPdSK-2zk
https://www.youtube.com/watch?v=2iJByN90c_A
https://www.youtube.com/watch?v=t7MzfDKUul4
https://www.youtube.com/watch?v=w-FN9LTULiI
https://www.youtube.com/watch?v=SGFcjflwRUQ
https://www.youtube.com/watch?v=h0LTDi5sjh0
https://www.youtube.com/watch?v=Drst3JaN6iQ
https://www.youtube.com/watch?v=e0Be_g6X0qc
https://www.youtube.com/watch?v=_9hqo-4Sajo
https://www.youtube.com/watch?v=gW7kJSyhdi8
https://www.youtube.com/watch?v=cJddpkrkTFY
https://www.youtube.com/watch?v=uhRTh5RjD0M
https://www.youtube.com/watch?v=83NSB7ZuRsw

(Anti-cellulit) láb: https://www.youtube.com/watch?v=cJxA1-1VSVE

5 hónapja
#6910
Bojtika
reply to harzol's post #6904
Szia Harzol! Örülök, hogy "látlak"! :D

5 hónapja
#6909
Bojtika
Kijelzőtől függetlenül (nyilván rossz!) ne szobabiciklizz minden nap.
A naponta végzett egyforma edzés nem számít edzésnek, csak a napi aktivitás része lesz.

Az erre szánt időben inkább más edzést végezz, a szobabicikli jó tempóban végezve elég heti egy napon.

Nagyon nehezen tudom ellenőrizni, hogy melyik régebbi link jó, mert lassan tölt be a gépem, és jelenleg nem tudok youtube-os videót megnézni egyáltalán!

Küldök pár linket, hálás lennék, ha valaki segítene az ellenőrzésben.
Leslie Sansone és Tatarek Rezső az, akiket név alapján kellene keresni.
Amit Bmati is mindig ajánlani szokott, az pedig a Fitness Blenders, ők nemrégen megváltoztatták a teljes honlapjukat, és még nem sikerült rendesen belenézegetnem. De az anyagaik a youtube-n is megnézhetőek, rengeteg féle edzésük van. Az angol elnevezést kellene begépelni, pl. Upper body workout = felső test edzése.

5 hónapja
#6908
zsanoo
Bár szerintem a kijelző rossz, mert kipróbáltam úgy hogy alig tekertem és ugyanúgy 14-15 volt.

5 hónapja
#6907
zsanoo
Sziasztok! Szobabiciklizem minden nap, de egyszerűen 15km/h-nál nem vagyok képes gyorsabb tempóra pedig már úgy nyomom mint egy őrült. Ez lassú tempónak számít, nem?

5 hónapja
#6905
Kitty1027
reply to harzol's post #6904
Köszönöm szépen. :)

5 hónapja
#6904
harzol
reply to Kitty1027's post #6903
Mindennek van értelme.

Plusz ötletek:
Lift és mozgólépcső helyett lépcsőn közlekedj.
A szomszéd szobába ne átcsörögj telefonon, hanem menj át gyalog. Buszról egy megállóval előbb szállj le...

Sok kicsi sokra megy.

5 hónapja
#6903
Kitty1027
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy szerintetek van értelme annak, ha úgymond elaprózom a tornát.
Sajnos nagyon kevés időm van. Napi 9 órát dolgozok és 3 gyerekem van (az egyik 2 éves) háztartást vezetek sokszor este fél 10kor jutok el oda hogy kész vagyok a napi teendőimmel.
Azt találtam ki, hogy melóba mikor elmegyek a mosdóba mindig csinálok 10 guggolást vagy ha éppen senki nem lát. Ennek így van értelme vagy nagyon el van aprózva?
Köszi a válaszokat. :)

6 hónapja
#6902
Gonoszka1
reply to csembencse's post #6901
Szia! A keretedet a BMR-ed fölé kell egy kevéssel állítani, és a sportokkal ledolgozott kalóriák 60-70%-át kellene pluszban még leenni. A sportokat változatosabban kellene csinálni. A fórumon sok helyen vannak felrakva otthon végezhető tornák. Ha jön Bojtika, akkor ezzel kapcsolatban majd segit, mert ő sokkal jobban ért hozzá. Sok sikert!

6 hónapja
#6901
csembencse
Sziasztok!
Heti fel kilot szeretnek fogyni(jelenleg 172cm es 80kg vagyok). Beallitottam a napi kaloriakeretemet 1750-re. Ehhez futok(kocogok es bele-bele setalok) napi 60 percet. Ezt a mozgast, ha beirom akkor megugrik nagyon a kaloria keretem. A mozgast is le kell enni? Nem csak az ezerhetszazvalemennyi kaloriat?
Harom hete mozgok es az eredmeny az nulla. Eddig paleoztam es arrol valtottam a szamolgatasra. Most sok lenne a kaloria? Vagy keves a mozgas?

6 hónapja
#6900
lorantferenc
reply to Gonoszka1's post #6899
köszönöm szépen. a napi keret nem alacsony, gyerekkoromban sokat éheztem, ezt ma már nem tudok és nem szeretek éhes lenni.

6 hónapja
#6899
Gonoszka1
reply to lorantferenc's post #6898
Nagyon szívesen! Gratulálok a 2 kiló fogyáshoz! Az fontos lenne, hogy a napi keret ne legyen alacsony, mert az később jojoval bosszúlja meg magát. Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segitünk! Sok sikert kívánok!

6 hónapja
#6898
lorantferenc
reply to Gonoszka1's post #6856
Köszönöm szépen. Most láttam meg, hogy lehet adott tanácsra közvetlenül reagálni. Az előbb a 6897 szám alatt írtam. De használva a lehetőséget próbálok fejlödni.

6 hónapja
#6897
lorantferenc
6856 válaszra .köszönöm szépen: most 1 hétig vidéken voltam napi 7-8 órát dolgoztam intenziven. Nem vezettem a táblázatot, mert olyan étkezési lehetőségem volt, hogy nem tudtam ellenőrizni az értékeket. De az elmúlt hetek táblázat vezetési gyakaorlatát tapasztalatokat próbáltam figyelembe venni. Sok halat gyümölcsőt és rostos tápanyagokat fogyasztottam. Mikor elindultam 82 kg voltam. Ma érkeztem haza és a mérleg 80 kg-ot mutatott. Gondolom ez a nagy melegnek is köszönhető. igyekszem a tanácsot figyelembe venni. Mégegyszer köszönöm.

6 hónapja
#6896
mvera
most, hogy itt a jó idő :) szeretném megkérdezni van-e olyan, aki próbálkozott a futást kiváltani egy hosszabb sétával, ha igen, mennyit sétál ilyenkor??

6 hónapja
#6895
feketeinci
reply to krikiboy's post #6891
Fogalmam sincs....én ebben az esetben beírnám közepes erősségű tornának. Mit veszíthetsz?

6 hónapja
#6894
Bojtika
Még gyógyeszköz-boltokban is kapható. Én ott vettem a legutóbbit, ez már kék színű. (A szín kódolja az erősséget.)

6 hónapja
#6893
Den
Azt a szalagot már én is láttam ott ahol melózok. Köszönöm a tippeket.

6 hónapja
#6892
Bojtika
Csuda se tudja, hogy őszinte legyek. Ilyenkor előkapjuk a jó öreg "tornázás, közepes" -t.
Amire Feketeinci gondol, én meg a boltban is szemezek vele, annak mindig elfelejtem a nevét. Egy rugó-szerűség, nyolcas alakú váza van, amelynek a két hurok-fele nem vízszintesen áll egymáshoz, hanem szögben találkozik (egy tengelyen, ami egy rugót is magában foglal), őket kell még jobban összenyomogatni, ami nem könnyű. Kétezer Ft körül van az egész. És mivel karral is lehet nyomogatni, a mellizomzatra is jó. Sőt ha a fal elé ülök, és énközöttem meg a fal között ez a rugó van, akkor ezen a módon a hátradőlést kell erőltetni, és egész fura érzéseket ébreszthetne a hasizmaim körül, ha végre megvenném...
De lehet "varázsolni" gumiszalaggal is, Ha összekötve a két bokád köré teszed, oldalt fekve a felül levő lábat lehet emelgetni.
Tévében láttam, zseniális: a szalagot a két bokádra kell hurkolni, hogy alig legyen távolság a bokák között. És tessék lépegetni így, előre, oldalra... amúgy csoszogósan, ahogy sikerül!

6 hónapja
#6891
krikiboy
reply to Den's post #6889
6888 kérdésem, ami a Leg Toner gép használatával kapcsolatos, ami elvileg ez is a belső combot erősiti. De!! honnan tudom, hogy mennyi kalóriát égetek ennek a használatával? Amugy a linkek amit feltettél, nagyon jók! És itt is a kérdésem.... hogy irjam be a MIT sportoltam ma?


6 hónapja
#6890
feketeinci
reply to Den's post #6889
Elvileg tárogatással.
Fitness gép nélkül úgy, hogy nyitogatod....pontosabban zárogatod a két combodat mindenféle pozícióban. A nyitás a comb külső részét formálja......de tudod.....nincs helyi fogyás.
Van erre egy egyszerű sporteszköz, nem jut eszembe a neve....két térd közé kapod és nyomod össze.
Vagy nézd csak:
http://www.femina.hu/fogyokura/belso_comb_5_hatasos_gyakorlat_a_kenyes_teruletre
http://erezdmagadjol.hu/2014/05/belso-comb-edzes-gyakorlat/
Az olvadó zsírral, a csökkenő kilókkal az is el fog tűnni.

6 hónapja
#6889
Den
Srácok légyszi segítsetek nekem. Belső combot hogy tudok erősíteni. Úgy hogy eltűnjön az a löttyedék onnan????? Köszönöm. Pusz

6 hónapja
#6888
krikiboy
Biztos volt már kérdés, de nem tudom végigolvasni az összes hozzászólást. A kérdésem: Hogy lehet kiszámitani egy, a listában nem szereplő sportolást? Én egy Leg Toner láberősitő gépet használok. És bár csak pár percig tudom, mert elég kemény, de jócskán megizzadok a használata alatt. Honnan tudhatom, hogy mennyi kalóriát égettem?

6 hónapja
#6887
Zsuzsi05
Szia!
Súlyzós edzés előtt 1másfél órával szoktál szénhidrátot enni?
...vagy kivan fáradva az izom,nem kap elegendő regenerálódási időt.

Hirtelen ez a kettő jutott eszembe. :)

6 hónapja
#6886
EmokeBlanka
Sziasztok! Szerintetek miért van az, hogy egy adott izomcsoport (váll) edzésekor egy adott gyakorlatnál (fej fölött kézisúlyzók nyomása) eddig birta az emberlánya pl. 2 db 5 kg-vel, most meg már egy jó ideje (utóbbi 2-3 válledzés során) nem igazán tudja tartani az eddigi ismétlésszámot? Nem úgy van, hogy fejlődni kéne és egyre könnyebb kéne legyen? Kicsit furcsállom, hogy piszkosul szenvedek, holott egy jó ideig ment viszonylag simán. Minek tudható be ez a regresszió? Ugyanúgy bicepsznél is inkább ilyesmivel szembesülök, nem a fejlődés jeleivel :|

6 hónapja
#6885
Bojtika
Bocs! lemaradt, hogy a karate, a judo, kickbox, thai box szorzója is 10,0, azaz remek volt a saját érzésed!!! :D

6 hónapja
#6884
Bojtika
reply to Fantasia's post #6882
No, a step-aerobic-ot megtaláltam a listában.

Az adatokat egységekben adják meg, 60 percre. Ezt még szorozni kell a testtömeg-kg-mal.
Eszerint a step-aerobic, 6-8 coll magasságú step-pel 8,5 (szor kg óránként). A magasabb, a 10 collos step-en végezve pedig 10,0 a szorzó.


Németül tudók vagy kicsit szótárazni hajlandók számára hozom a futás-listát, még a mankózás is benne van. (Innen el lehet navigálni a többire, bal oldalt a kék mezőben van a lista.)

http://gesuender-abnehmen.com/abnehmen/kalorienverbrauch-joggen-laufen.html

6 hónapja
#6883
Bojtika
reply to Fantasia's post #6882
Szia! az a legpontosabb, amit a saját tapasztalatod mond.

Én azt az Endomondo-t nem ismerem, megpróbálom megnézni azon a német kalkulátor-oldalon, ahol szoktam.

Reálisnak tűnik az a 700 Kcal/óra körüli érzésed.

(Annyira saját érzés ez, eleinte közepes tornának jegyeztem azt, amit ma már könnyűnek viszek fel. Mert annak éreztem!)

6 hónapja
#6882
Fantasia
Sziasztok! Lenne egy kérdésem: fenn van a mozgások közt a capoeira, a másfél órás edzésemet ha beírom, nekem 450 kcalt ad ki. Ezzel szemben Endomondo-n ha kiválasztom a martial arts-t, akkor 1000 kcalt dob ki ugyanennyi időre (és a súlyom-magasságom ott is meg van adva). A capoeira elég mozgalmas a harcművészetek közt, megerőltetőbbnek érzem, illetve dinamikusabbnak, mint mondjuk egy kung fut (igen azt is csináltam, így belülről is érzem az összehasonlítást, nem csak látványra). Mit gondoltok, hol lehet az igazság? A step-aerobicra itt a Bázison 700 kcal szokott nekem kijönni egy órára, és kb ugyanennyire érzem fárasztónak, pörgetőnek a másfél órás capoeirát is. Szerintem valahol a két érték (450 és 1000 kcal) között félúton lehet a valóság. Mit gondoltok erről?

(U.i.: nyilván nem létkérdés a dolog, mivel az csak jó, ha valójában többet égetek, mint amit számítok, csak felettébb kíváncsi lennék, meg az is igaz, hogy a capoeirás napokon este, illetve másnap rendkívül éhes szoktam lenni, szóval jó lenne, ha megnyerném még a naphoz azt a párszáz kalória különbséget :) )

6 hónapja
#6881
kromy
Köszönöm :) :)

6 hónapja
#6880
Bojtika
reply to csikil4ny's post #6879
Tudom én, ilyen vagy! :D Éppen az eredményt is vártam már.
Jó kis láb-tornát hoztál, el is mentem és kipróbálom.
Én kicsi hát-gyakorlatokat végzek, a kis púposságom ellen.


6 hónapja
#6879
csikil4ny
reply to Bojtika's post #6878
Köszönöm a törődésed, gondoltam, hogy amíg nincs mit írjak hallgatok, nem szaporítom a szót ha kell, ha nem!

6 hónapja
#6878
Bojtika
reply to csikil4ny's post #6875
Ügyes vagy, kis Csiki!

Épp gondoltam, mikor jelentkezel már. :D

6 hónapja
#6877
Gonoszka1
reply to kromy's post #6873
Ne keseredjél el! Bele fogsz jönni, és már minden automatikusan fog menni! Csak elkezdeni nehézkes, de ha már egy ideje csinálod, akkor minden magától fog már működni!

6 hónapja
#6876
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #6875
Szia! Örülök, hogy kezdesz jobban lenni! És az is nagyon szép eredmény, hogy fogytál is! Kitartást kívánok továbbra is, és minden rendbe fog jönni!

6 hónapja
#6875
csikil4ny
Sziasztok! Képzeljétek, hogy ma már képes voltam ezt végig csinálni:

https://www.youtube.com/watch?v=cJxA1-1VSVE


Nagy az öröm! Persze a gyógytornámat végzem lelkiismeretesen és fogytam a napokban fél kg-ot! :)

6 hónapja
#6874
Bojtika
reply to kromy's post #6873
Ó, Kromy, ne keseredj el! Csak egyszer kell jól beállítani, utána már elég számolni és tartani a keretet! Picike türelem a legelején, és Neked is menni fog.

A saját sikertörténeteinket pedig itt fent jobb felé, az Információk menüpontban találod. :D Amit olvastál, az csak a kedvcsináló a Főoldalon. :D

6 hónapja
#6873
kromy
reply to Gonoszka1's post #6860
Na Gonoszka és Feketeinci. Most keseredtem el. Annyi mindenre kell figyelni :( :( Én azt hittem, elég csak a kalóriát számolni és pont. Olvastam a sikertörténeteket, hogy egy úr gyorskajákon élt és mégis lefogyott. Hát a gyorskajánknál biztos egészségesebben eszem, még ha nem is csinálom ezek szerint jól. Nagyon igyekszem :) Köszönöm :)

6 hónapja
#6872
Bojtika
Ha egy ideje nem mozdul, annak az lehet az oka, hogy túl keveset eszel!

6 hónapja
#6871
bombika
köszönöm a válaszokat az a helyzet hogy én vettem a ruhát, holnap rám igazítják nem is ezzel van a baj. Az étkezésem nagyon szigorú semmi cukor kb már 1 hónapja 3 liter vizet simán megiszok ez régebben is így volt most 99 kg vagyok és 175 cm magas 103ról indultam mondjuk nem nézek ki annyinak mert 7 évig kézilabdáztam így aztán izomból is van rajtam rendesen de bármit próbálok most edzéssel vagy a nélkül nem nagyon mozdul sehová

6 hónapja
#6870
Bojtika
Bombika, én sem tudok okosabbat tanácsolni.

Semmi nasi! Semmi üdítő!!! Sok zsírszegény tejtermék és hús.
A szénhidrátokból a zöldségfélék, és a zabpehely, ha szereted, az jól el is telít.

És rengeteg ásványvíz!!!

6 hónapja
#6869
citromtorta
reply to bombika's post #6863
Szia! Nem írtad ugyan, hogy kb mennyi feleslegtől szeretnél megszabadulni, de ha gyors és látványos eredményt szeretnél, akkor mindenképpen az étkezést kell jól beállítani és tartani elsődlegesen. Sok fehérjét egyél, a szénhidrátot és zsírt pedig fogd vissza a még egészséges keretek köré.( zsír 45-50, szénhidrát 130 g körül azért legyen meg,hogy az egészséged rovására ne menjen.) A mozgás is sokat jelent persze, erősíts is de azt nem vidd túlzásba még most, inkább aerob jellegű mozgást végezz. Aztán a lagzi után jöhet az "újratervezés"-az edzések hatékonyabb átgondolása, amibe már az erősítéseknek is nagyobb teret kell hagyni.

6 hónapja
#6868
Fantasia
reply to bombika's post #6863
Bizonyára lesz itt nálam szakszerűbb válaszadó is, de addig is, amíg ők ideérnek, írok neked, hogy oldjam a pánikot :) Nem vagy elkésve! Gyúrással, nagy súlyokkal nagyon nem zsírégetés történik, hanem izomépítés, de hát talán erre mostanra rá is jöttél! A zsírbeviteledből vegyél vissza, és végezz sok aerob jellegű mozgást. Anno nekem a 25-25-50 fehérje-zsír-szénhidrát arány bevált, jártam heti négy aerobicra, mellette sokat bicikliztem. (heti 3-4x egy órát két félórás részletben) Olvadtak le a zsíros részek, de az izmok megmaradtak. Másfél hónap alatt sok centi lement így, bár rajtam 12 kg súlyfelesleg volt. Nem tudom, te honnan indulsz, de szerintem nem reménytelen abba a ruhába újra kényelmesen belesimulni.
Remélem ír majd neked valaki más is rajtam kívül, mert én még csak a tanulási fázisban vagyok, de szerintem fogsz még kapni részletesebb tanácsokat is a mozgással és az evéssel kapcsolatban.

(Csak zárójelben kérdezem, hogy amúgy a rucit ahol vetted, nem igazítják rád? A legtöbb helyen esküvő előtt egy héttel vissza szoktak menni próbálni, és akkor még tudnak rajta igazítani)

6 hónapja
#6867
Den
Köszönöm a választ. 15 kiló a feleslegem.80 kiló vagyok most. Mindennap gyalogolok. Kb 2 hete számolom a kalóriát. Mégegyszer köszönöm. ;))

6 hónapja
#6866
Gonoszka1
reply to Den's post #6865
Szia! Ha mindennap csinálod, akkor beleszámít! Ha nem mindennap, akkor nem, de akkor is csak a 60-70%-át írjad be! Hogy milyen edzést kellene csinálni az függ a súlyodtól. Mert ha sok a túlsúly, akkor kerülni kell az izületeket terhelő edzéseket. Olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Itt összefoglalva elolvashatod a lényeget. Ha utána vannak még kérdéseid, akkor szívesen segitünk! Szép napot!

6 hónapja
#6865
Den
Meg volna egy olyan kérdésem, hogy ha majdnem minden nap gyaloglok 3 km a buszmegállóig, az beleszámít az ülő életmódba, vagy a napi kalória égetés mellè számoljam bele? Köszönöm.

6 hónapja
#6864
Den
Sziasztok. Segítséget kérnék. Milyen mozgàs ajànlott egy kezdő fogyizónak? A vàlaszokat előre is köszönöm. Szép napoti mindenkinekk. <3

6 hónapja
#6863
bombika
Sziasztok valaki segítsen kérem szépen mert megőrülök! A helyzet az hogy én kis bolond itt látszik meg hogy nem értek az edzéshez, jártam kondi terembe volt futás elipxis tréner és utána időm nagy részét végül is gyúrtam annak a reményében hogy minél nagyobb tömeget mozgatok meg annál gyorsabb lesz a fogyásom, de nem hogy fogynék izmosodott a hátam és félre ne értsétek nem baj, csak hogy ám 1.5 hónap múlva esküvőnk lesz és most haza jöttem Ausztriából bele bújtam a kis ruhámba és nem jön össze a hátamon rendesen a síró görcs kerülget, adjatok légyszíves valami tippet hogy hogyan lehet szálkásítani :(

6 hónapja
#6862
feketeinci
reply to juliska38's post #6859
Szia!
Nem egyszerű kiszámolni ezeknek a munkáknak az elégetett kalóriáját.
Pár hónapja, amikor kitavaszodott hasonló kérdéssel fordultam a tapasztalt Bázislakókhoz, egészen pontosan a kerti munkára voltam kíváncsi, mert a hobbym a kertem, és hétvégeken nem ismerek határt, de napi 8-10 óra kerti munka nagyon megdobja a napi keretemet akkor is, ha csak a 60%-át eszem le.
Kaptam egy olyan tanácsot, hogy mivel ezt a munkát az ülő életmódom mellett elég gyakran és rendszeresen végzem, ne vigyek be csak napi 500 kalória többletet, függetlenül attól, hogy mit mutat a gép.
Ez a tanács bejött, ezért merem ajánlani Neked is.

Tehát ha hétvégeken vagy néhány napon egy hónapban rendszeresen végzel ilyen fizikai munkát (mert mondjuk építkezel...vagy más hosszú folyamatot kezdtél el, ami tovább tart mint 1 hónap) ne emeld 500 kalóriánál többel ezeknek a napoknak a leehető tartományát.
Menet közben pedig úgyis látni fogod mennyire mozdul a súlyod, vagy mennyire maradsz éhes. Éhezni nem szabad, és a folyamatnak továbbra is a megszokott ütemben kell mennie. Ha ezt nem így tapasztalod, változtass, mert ez már nagyon egyénfüggő lehet.

6 hónapja
#6860
Gonoszka1
reply to kromy's post #6857
Ahogy Feketeinci írta, a BMR-ed fölé kellene emelni a keretedet. Ez azt jelenti, hogy a napi kereted 1600 kalória körül legyen. Heti fogyási ütemet adjál meg! Addig állítgassad a heti fogyási ütemet, ameddig ki nem jön az 1600 körüli keret. Fontos, hogy a napi keretet nagyjából pontosan leegyed, hogy az anyagcseréd ne lassuljon le. A sportokkal ledolgozott kalóriák 60-70%-át írjad csak be a mit sportoltál rovatba, és akkor nem kell számolgatni, hogy még mennyit ehetsz meg. A tápanyagokat fogyókúrásra állítsad, és lehetőleg mosolyogjanak a fejecskék. A szénhidrátból minimum 130-160 grammnyi legyen meg, mert ez kell a jó működéshez. A zsírból is 40-50 gramm, mert kell a zsírban oldodó vitaminokhoz, és az izületek kenéséhez. A fehérjét egy kicsit lehet túlteljesíteni, csak azért a fehérjével is óvatosan a vesék miatt. És nagyon fontos a sok folyadék! Javaslom, hogy multivitamint is szedjél, mert a fogyókúrás kerettel azért kevesebb ebből is a beviteled. Sok sikert!

6 hónapja
#6859
juliska38
sziasztok!a sport ablakban van olyan hogy nehéz fizikai munka,ott meg van adva hogy mennyi kalóriát lehet égetni vele.de ez az átlag érték mennyiben lehet valós?úgy értem,ha én tegnap egész nap téglát pakoltam meg törmeléket lapátoltam az messze nem egyezik például most nem tudom mit hozzak fel példának,egy árupakolással (most csak mondtam valamit) holott mindkettő nehéz fizikai munkának számít és valószínűleg nem ugyanannyit égetünk el vele.hogyan lehet ezt kiküszöbölni?

6 hónapja
#6858
feketeinci
reply to kromy's post #6857
Hát ez még mindig nem jó :(
A napi keretnek a BMR felett kell lennie. Próbáld meg alacsonyabb heti fogyással.
Az alapjárat fogyás szempontjából csak annyit jelent, hogy ne egyél többet annál a számnál, de a BMR az az a szám, amit feltétlen le kell enni!
Nem lehet a napi keret BMR alatt....addig kell próbálgatni, amíg felette nem lesz.
Nem lehet úgy kilókat leadni, hogy BMR alatt eszel, az jojót fog kiváltani.

A szervezetednek szüksége van a BMR keretre ahhoz, hogy a szerveidet működtesse. Ha nem eszed meg azt a mennyiséget, mindenképpen átáll tartalékoló üzemmódra, mert működni akar, és akkor felborul az anyagcseréd.

Ha megnézed a makro csíkokat, a fehérjét el kell érni vagy meg kell haladni, akkor mosolyog, a szénhidrátot és a zsírt meg nem szabad elérni, akkor mosolyognak.

6 hónapja
#6857
kromy
Gonoszka1 segíts kérlek légyszi. Elolvastam a jozzászólásokat amit írtál. Most megnéztem a BMR értékemet ami 1530.98. Napi keretre 1057-et adott ki és alapjárat kcal-nak 1837. Tervezett heti fogyás 0,7. Most vacsoráztam, ma már nem fogok enni. Ma még sportoltam is, azt is felvittem. Most csináltam meg a napi kiértékelést amiben ez látszik.
Ma 1023.98 kalóriával többet égettél el, mint amit bevittél.
Tökéletesen teljesítetted a mai tervet, csak így tovább!
Ebben az ütemben heti 0.93, havi 3.99, fél év alatt pedig 24.34 kg fogyást lehet elérni.
Elvileg még ehetnék 241-et, de nem ettem. Gondolom ez a sport miatt nőtt meg a mai napra.
Viszont a napi szénhidrát mennyiséget nem vittem be. a Fehérje megvan, zsír majdnem. Akkor most jól csinálom vagy nem? Nem teljesen értem még :( Köszönöm

6 hónapja
#6856
Gonoszka1
reply to lorantferenc's post #6855
Üdvözöllek közöttünk! Javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Itt a helyes kalóriakeret beállításáról, a tápanyagokról, és a sportokról olvashatsz. Fontos a sok folyadék, leves, gyenge tea, víz formájában. A sportokkal ledolgozott kalóriák 60-70%-át pluszban le kellene enni a napi kereten felül. A hozzászólások elolvasása után, ha vannak még kérdéseid, akkor szívesen segitünk! Sok sikert!

6 hónapja
#6855
lorantferenc
Folytatnám a 6854 számú írást. Első időben gyorsan lement a testsúlyom. szerintem jobban mint ahogy képzeltem. 4 nap alatt 1,5 kg. azóta tartósan tartom a 82 kg-ot.A súlycsökkenést a továbbiakban úgy tudom elképzelni, ha tartósan és nem ingadozva legalább 3-4 nap mutatna csökkenést. Ekkor tudnám értékelni fogyásnak. Erről szeretnék tanácsot illetve útmutatást kérni. Életemben eddig sosem foglalkoztam ilyen témával. Jobb későn mint soha alapon csinálom nagy kedvvel.

6 hónapja
#6854
lorantferenc
köszöntöm a fórumon részvevőket és tanácsadót. 10 napja kezdtem el ezt a módszert alkalmazni. Magamról: 75 éves férfi, 164 cm alacsony termetű, és túlzott kövéren 83,5 kg-al kezdtem. A beállításoknál heti 0,5 kg-ot ütemeztem be, év végi reményekkel. Az elképzelésem és célom a 75 kg lenne, amely így is túl súlyt jelentene. Naponta kb 1-1,5 órát szobabicikliízem két részletben, a kalóriát a kerékpáron lévő értéket veszem figyelembe mely mindig kevesebb mint ha a táblázatot venném igénybe. Naponta kb 40.60 percet gyalogolok de a táblázatban felét írom csak be. A bevitt kalóriám mindig több mint ami elő van írva.. Muszáj mert nem szeretek éhes lenni, viszont a ledolgozott kalóriám mindig mínuszban van 500 és 1000 között. tehát többet dolgozok le mint amit beviszek. részben ez azért szükséges mert a fehérje szénhidrát és zsir mutatószámait igy tudom tartani.

6 hónapja
#6853
Bojtika
reply to kromy's post #6851
Szívesen segítünk.

A BMR nem rejtély, az az alapanyagcsere kalóriaértéke. Angol rövidítés, Basal Metabolic Rate.
Akkor látod, amikor az adataidat megadod a rendszernek. Mármint a kilót, magasságot, aktivitást.

6 hónapja
#6852
Gonoszka1
reply to kromy's post #6851
Nagyon szívesen! A kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokban részletesen mindent megtalálsz! A helyes kalóriakeret beállításról, a tápanyagokról, és a sportokról olvashatsz.

6 hónapja
#6851
kromy
Feketeinci és Gonoszka. Köszönöm szépen. Ülő munkát állítottam be, mert valóban az a munkám,amit jelenleg is csinálok :) Súlyom 76 kg. De ezt a BMR beállítást én nem találom. Lehet figyelmetlen voltam.
Kötetlen csevegést akkor megnézem :)
Nagyon szeretnék lefogyni és szeretném jól csinálni a dolgokat. Köszönöm, hogy segítetek

6 hónapja
#6850
Gonoszka1
reply to kromy's post #6846
Szia! Alapjáratnak egyáltalán nem sok az 1837 kalória! Viszont napi keretnek az 1077 nagyon kevés! Ahogy a többiek is írták, a BMR-ed fölé állítsad a napi keretedet egy kevéssel, és a sportokkal ledolgozott kalóriák 60-70%-a még pluszban le kellene enni. És sok-sok folyadék!

6 hónapja
#6849
feketeinci
reply to kromy's post #6846
Már csak a súlyodat, és az aktivitásodat kellene tudni, hogy számolhassunk.
Nem tűnik jónak a két szám együtt, szerintem a szükségleted nem 1077 kalória, de majd kiszámoljuk.
23 hónapos kisfiú mellé ha ülőmunkát választasz, és úgy számolsz tovább, szerintem gyorsabb lesz a fogyásod, mintha könnyű fizikai munkát számolnál, és ezt úgysem lehet pontosan belőni.

Bocs, ezt a Kötetlen csevegést én is elfelejtettem ideírni :)
A BMR-ed felett kellene enned kb 100 kalóriával minden nap, és akkor fog beindulni a fogyás.(Az első 1-2 hétben felugorhat akár 2 kg is, de az le is fog menni.) Próbálkozz Heti fogyással beállítani a szükségletet, de mindenképp BMR fölé.
A mosolygós csíkoknál van egy olyan lehetőség, hogy fogyókúrásra állítsd, akkor fogod megtudni, hogy miből mennyit ajánlatos enni.

6 hónapja
#6848
citromtorta
reply to kromy's post #6847
Szia! Ne itt, hanem a "kötetlen csevegés" topikban keresd! :) Anno ezt én is elfigyelmetlenkedtem:)

6 hónapja
#6847
kromy
reply to feketeinci's post #6845
Megkerestem a két bejegyzést, de semmi érdekeset nem találtam benne. Vagy én vagyok a béna, vagy ne ebben a témakörben keressem?

6 hónapja
#6846
kromy
reply to feketeinci's post #6845
Szia!
32 éves vagyok egy 23 hós kisfiú anyukája. Szerintem az 5-6 kg. kb. két hónapra elosztva reális az itt korábban leírtak alapján. A napi szükségletemet kiszámoltam, ami jelenleg 1077. És persze, hogy nem fértem bele eddig, hisz ha beleférek akkor nincs súlyproblémám és nem keresem fel az oldalt és kérem a véleményeteket és segítségeteket :) Fogok sportolni is, és tudom, hogy úgy könnyebb a fogyás. Csak kivan írva az oldalamra, hogy alapjárat kcal égetés 1837. Ezt számolta ki a gép, és ez tűnik nekem magasnak, hogy szerintem nem égetek el ennyit. Erre kérdeztem, hogy létezik, hogy ez valós lenne moszgás nélkül? Megkeresem a két bejegyzést. Köszönöm

6 hónapja
#6845
feketeinci
reply to kromy's post #6844
Szia!
Olvastad már az 5543 és 5544-es bejegyzéseket? Gyakran elhangzik a kérés, ha új vagy olvasd el azokat először.
A napi szükségleted kiszámítását sajnos senki nem tudja, aki nem tudja a korodat, nemedet, súlyodat és aktivitásodat.
Szerintem egy fiatal lány vagy, aki gyorsan bele akar fogyni a fürdőruciba.
De nagy az esély arra, hogy nem találtam el, így kicsit bővebben, és ezzel válaszolok a másik topikban feltett kérdéseidre is.
Igen, ha nagy a túlsúly lehetséges csak kalóriaszámolással fogyni.....az elején. Később ez nem működik.
Nem fogyunk időre, ez nem verseny. Mennyi idő alatt jöttek fel a kilók? Szánj rá ugyanannyit hogy lemenjenek.
Ha egyszerre számolod a kalóriákat, és betartod az előírt keretet...mellette pedig mozogsz....persze hogy jobban megy.....de hangsúlyozom ez nem verseny, és minden egyénfüggő.
Megnézted már mennyi kalóriát ettél egy nap alatt? Mondjuk vasárnap....vagy hétfőn....belefértél a keretedbe? Na csak őszintén.....:)

6 hónapja
#6844
kromy
Sziasztok! Új vagyok még, így biztos lesz pár kérdésem ha nem gond, de a legelső számomra hihetetlen. Beállítottam mindent, szépen vezetek majd mindent,de azt írja, hogy a napi kalória égetésem 1847 sport nélkül. Ez számomra hihetetlen. Akkor már eleve vékony lennék szerintem :) Ez valós szám szerintetek? Köszönöm

6 hónapja
#6843
Bojtika
Ha én elkezdek naponta 5 percen át a rózsaszín ürümpütyüre koncentrálni, 10 perccel az edzés után, és közben nem eszem a napi keretemnél többet, az eredmény akkor is tökéletes lesz. Tehát a rózsaszín ürümpütyüre való gondolás fogyaszt. :D

Ha a rázatás bármit is érne a fogyasztásban, akkor nem lennének pufi kalauzok.
A régi buszsofőrök, akik alatt még nem volt légrugós ülés, és macskaköves utakon vezettek, a gyomorfekély miatt voltak soványkák. Igaz, a stressz is jócskán rátett, a rossz munkabeosztás is, az összevissza pár falatot bekap-stílusú evés is. Nemcsak a rázatás.

Ettől még rázathatod magad, ha jól esik. :D

6 hónapja
#6842
agresszor
reply to feketeinci's post #6840
Én nagyon szeretem a vibrációstrénert.
Minden nap használom nagyon jó eredménnyel. Persze kondizok, szaunázok és több gépet is használok mellette és így tökéletes.
Még 8-10 kg akarok ledni, de ezt már lasabban, ez már rá ér.
Nagyon elégedett vagyok, nagyon szeretem ezt az oldalt, naponta többszőr is itt vagyok.
Sok sikert mindenkinek.

6 hónapja
#6841
Gonoszka1
reply to HakZsu's post #6839
Szia! Üdvözöllek közöttünk! A lényeget elolvashatod a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokban. Ha elolvasásuk után kérdéseid vannak, akkor szívesen segitünk! Sok sikert!

6 hónapja
#6840
feketeinci
reply to HakZsu's post #6839
Szia!
A flabélos nem pótolja a mozgást. Szerintem egyszerű gyakorlatokkal sokkal eredményesebb lehet az ember lánya....de ez csak az én véleményem.
Persze hogy a reklám jót ír....ha nem azt írna, a kutyának sem kéne, így legalább van aki megveszi.

Nem igazán értem mit takar a kalóriatáblázat szó. A szükséges bevitelre gondolsz?
Egyszerű, nézz utána máshol is. :) Van aki sokallja, ezért esznek BMR alatt :(

Nekem bejött ez a dolog, 9 hónap, mínusz 25kg. 57 évesen ezt nagyon jó eredménynek tekintem. Már nem tudnék annyit és olyanokat enni, mint előtte :)

6 hónapja
#6839
HakZsu
Sziasztok! Új vagyok és próbáltam visszaolvasni de elfogyott a türelmem :)
Van valakinek tapasztalata a flabélos használatáról? A propaganda csak jót ír de érdekelne az árny oldal is ha van olyan. Azt is megkérdezném reális-e a kalóriatáblázatba beírt érték? Az igazat megvallva én egy kicsit keveslem :)

6 hónapja
#6838
csikil4ny
reply to Bojtika's post #6837
Nem, azt az előző neurológus állapította meg, csak úgy magától, semmi nélkül, a pontos diagnózis a diszkális protrozió (a neten utánaolvastam, ugyan nem értem mi a különbség közte és a sérv között, de a lényeg, hogy ez visszafordítható).

Igen, én is ilyen "jó kislány" voltam....

Fantasia köszönöm szépen, igyekszek, mert most már nagyon hiányzik a normális torna, főleg a guggolásokat nem tudom úgy csinálni, hogy jó legyen, a gyógytornász szerint elég hamar visszaállhat a régi rend és fogom tudni végezni mindazt amit tornáztam előtte, csak most már jobb lesz a hátamnak is. :)

6 hónapja
#6837
Bojtika
reply to csikil4ny's post #6834
Nekem világéletemben rossz volt a tartásom.
Írtad, hogy az MRI-leletben discopathia szerepelt.

Én is voltam MRI-n dagi koromban, és nálam emellett más is szerepelt. A képen viszont láttam a sok zsírt is! (Egy lemezt adtak ide, és sikerült a gépemen megnéznem.)
Akkor az MRI-ágyra úgy kellett felkecmeregnem, és a felálláshoz segítséget kértem. Ha itthon feküdtem a padlóra (nagy nehezen), akkor az állam felfelé nézett, és átláttam a másik szobába, mert a "púpom" amúgy púpban maradt.

Azt akarom kinyögni, hogy valóban visszafordítható a folyamat, mert most már szépen csak a plafont látom, ha "padlóra megyek" edzés közben, és elég könnyen is kelek fel.
Hogy miért tartom mégis púposan magam? Nyilván a hátizomzatom hiányos, igyekszem erősíteni.

Gyerekkoromban sokat voltam kórházban, játszótéren viszont keveset. Óvodában se sokat voltam.
Nyilván sok összefüggés van itt, családi és más okok, de tény, hogy anyámnak eszébe sem jutott, hogy mozgásra és barátkozásra is szükségem lenne. Apa meg nem volt, aki vitt volna ide-oda, Nagymama meg a háztartást vezette.

Ráadásul 4 évesen már olvastam, azaz amikor más gyereket igyekeznek lefárasztani, és mozgásra késztetik, engem órákra ott lehetett hagyni egy könyvvel. Pedig jó alkatú voltam, és az iskolai testnevelés-órákon jól éreztem magam. De sportolási lehetőséget egyik tanárom révén találtam nagyobb koromban, és az akkori "divat" révén, mert edzők jöttek az iskolákba és válogattak gyerekeket.
A sok játszótéri rohangálás és tornázás azért mégis erősített volna, de szerették, hogy "jó kislány" vagyok.

6 hónapja
#6836
Fantasia
reply to csikil4ny's post #6834
Majd számolj be, hogy haladsz! A megfelelő hozzáállás látom megvan :) Elvárjuk, hogy így is maradjon :P

6 hónapja
#6835
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #6834
Így van! Pozítiv hozzáállás, erős akarat, és megy minden mint a karikacsapás! Jobbulást, minél hamarabbit!

6 hónapja
#6834
csikil4ny
reply to Fantasia's post #6827
A gerincem megunta a helytelen tartást és szinte lebénított (porkorong kidülledés, állítólag visszafordítható és ha így van, akkor vissza is fordítjuk!)

6 hónapja
#6833
agresszor
reply to jancsoreka's post #6829
Köszönöm szépen nagyon kedvesek vagytok.
A változókór tett be nekem, ez miatt jöttek fel a kilók.

6 hónapja
#6832
agresszor
reply to Bojtika's post #6831
Nagyon szép a bőröm, tünik a narancs. A szauna meg a mozgás jót tesz a börömnek.
Szedek én is vitaminokat.

6 hónapja
#6831
Bojtika
Agresszor, a bőröd mit szól ehhez a gyors fogyáshoz?

Én is keveslem a keretet, de majd meglátjuk. Valami jóféle vitamint mindenképpen kell szedni ilyen koplalás mellett. (Olyat, ami ásványi anyagokat is tartalmaz.)

6 hónapja
#6830
feketeinci
reply to agresszor's post #6828
Gratulálok én is, és kérlek mindenképpen jelezz vissza...ha lehet, akkor is ha sikerül, akkor is ha nem.
Mert ha jól olvastam, mindezt 1000 kalóriás kerettel csinálod, ami tuti BMR alatt van. Ezt nem merném megtenni, de kíváncsi vagyok működik-e és ha igen...meddig.
Szurkolok hogy ne legyen gond ebből...lehet ez nálad csak így működik.

6 hónapja
#6829
jancsoreka
reply to agresszor's post #6828
Gratulálok! :-) Ne siess, hízni is ráértél, fogyni is rá fogsz. :-)

6 hónapja
#6828
agresszor
reply to melcsicica's post #6824
Köszönöm szépen . 2 hónap alatt ment le a 10,5 kg, keményen megdolgoztam érte. 95-ről indúltam ,most 84,5 vagyok , még 10 kg szeretnék lefogyni, de annak már adok 3 hónapot.

6 hónapja
#6827
Fantasia
reply to csikil4ny's post #6825
Mi történt veled?

6 hónapja
#6826
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #6825
Szia! Jobbulást kívánok, és akkor most már legalább tudod, hogy mit mozoghatsz. A házi feladatokat gyakoroljad, és meglátod, hogy majd minden jobb lesz!

6 hónapja
#6825
csikil4ny
Sziasztok! Ma először voltam kinetoterápián, megtanultam helyesen ülni, állni és egy csomó házi feladatom van. Guggolni csak hármat szabad félóránként, úgyhogy nem ez lesz a megfelelő gyakorlatsorom a következő időkben, de cserében annyi hasprést és lábemelést csinálhatok amennyit csak bírok. :)

6 hónapja
#6824
melcsicica
reply to agresszor's post #6808
Szia!Eloszor is gratulalok a fogyasodhoz!!Meg szeretnem kerdezni,hogy mennyi ido alatt sikerult lefogynod es hany kilorol indultal?

6 hónapja
#6823
jancsoreka
reply to Fantasia's post #6817
Húúúú, ez szuper! Ezer gratula! :) :) :) Hajrá-hajrá, érdemes komoly célokat kitűzni, mert sikerélményt adnak! :)

6 hónapja
#6822
Gonoszka1
reply to Fantasia's post #6817
Gratulálok! Nagyon szép teljesítmény! Kitartásod meghozta ezt a csodálatos eredményt!

6 hónapja
#6821
Bojtika
reply to Fantasia's post #6817
FANTASIAAAA!!! Óriási BRAVÓÓÓÓÓ Neked!

És a régi tagok nevében, akik igyekszünk "a tutit mondani", köszönöm ezt a remek igazolást, visszajelzést. :D

Csak így tovább! :D

6 hónapja
#6820
Bojtika
reply to Fantasia's post #6816
Szia Fantasia!
Moderátor egyetlen egy darab sincs, nemhogy több. Privátra sincsen lehetőség.

Admin-.unk a teljes demokráciát tartotta szem előtt. Mi pedig megértettük. Vagy nem értettük, de folytattuk...:D
Ezért is van a káosz a topikokban, már az elején moderátori feladat szokott lenni a "gyomlálás", az OFF-ok átvitele a megfelelő helyre. Most már az a gyakorlat, hogy csak néhány kiváló memóriájú tag képes arra, hogy egy.egy hozzászólást visszakeressen... :D

A privát üzeneteket nehéz megoldani, rendszerint mail-.cím megadásával megy, amit a nyugtázás után töröl a tulaja. Azaz minden a plénum előtt zajlik.
Az okosabb marad, a kevésbé közénk való pedig vagy próbál beilleszkedni, vagy magától elmarad.
Eddig egyetlen egy tag volt, akit egyszerűen mind bojkottáltunk, mert bárhogy válaszoltunk neki, szitkozódott. Nem akármilyen módon.

Ez van. Gonoszka megírta az őszinte véleményét, innentől már Lorell ott sír, ahol akar. Vannak emberek, akiknek bármit lehet válaszolni, csak egyezzen a saját elképzelésével! :D


6 hónapja
#6819
citromtorta
reply to Fantasia's post #6817
Nahát!!!Ez tényleg inspiráló! Nagyon ügyes vagy! Ettől jobb motiváció nem is kell hogy ilyen látványos és meg is erősített eredményeket értél el. Hát igen....a kitartó munkának megvan az eredménye. :) Amúgy a testzsírszázalék illetve testtónus sokkal többet jelent mint a kilók száma- egy szép izmos arányos test mindig szebb mint egy soványan vékony alkat. A legjobb úton haladsz! Majd számolj be időnként hogy hogy állsz!:)

6 hónapja
#6818
EmokeBlanka
Sziasztok! Izomcsoportok felosztásával kapcsolatosan érdekelne az edzéses szakik véleménye :)
Eddig, mell-hát; váll-kar; láb napok voltak (has köztes napokon, heti 2x). Alapvetően szuperszettekben végeztem a gyakorlatokat (amennyiben a szuperszett azt jelenti, hogy 1ik izomra a gyakorlat s közvetlen utána a másik izomra a gyakorlat, s csak ezután a pihenés, még nem vagyok teljesen biztos a terminus technicus-okat illetően :D). Ezt a szuperszettes dolgot folytatva szeretném másképp csoportosítani az izmokat, no, itt léptek ti a képbe :), hogy miként is lenne a leghatékonyabb? Én így gondoltam: mell-bicepsz-váll; hát-tricepsz; láb napok. Ez így jó? (Has változatlanul köztes napokon az aerobbal vagy HIIT-el párosítva)
Köszi!

6 hónapja
#6817
Fantasia
reply to citromtorta's post #6809
Köszönöm a részletes válaszod, megfogadom a tanácsokat! :) Szombaton volt itt egy sportnap, aminek keretében ismét sikerült egy InBody testösszetétel vizsgálatot csináltatnom. Minden idők eddigi legjobb eredményeit sikerült mérni, most először vagyok szinte minden értékben a normálison, és ez nagy lendületet adott! (három éve méretem kb. félévente) Eddig sosem volt 27% alatt a testzsírszázalékom, most 23,8% - 30,3-ról indultam két éve. A meglévő izomtömeget is pont jónak ítélték, és mikor elmeséltem az izompakolós terveimet, megerősítettek abban, hogy épp most van itt az ideje.
Ez aztán a motiváció! Az eredményeim oroszlánrészét a KalóriaBázisnak és az itt fórumozó segítő embereknek köszönhetem! Szóval: köszönöm :) Újult erővel kezdek neki most az új cél teljesítésének! :)

6 hónapja
#6816
Fantasia
Itt nincsenek moderátorok? Mire jó már ez a szájkarate? Menjetek privátba, ne szennyezzétek itt a normális kommunikációt, köszi.

6 hónapja
#6815
Lorell
reply to Gonoszka1's post #6813
Na, ezt most jól megkaptam. Hűha. Megyek, sírok.

6 hónapja
#6814
Bojtika
reply to csikil4ny's post #6810
Van egy gyógytornász ember, aki sok tudnivalót írt már a neten, ingyenesen. És megadja az elérhetőségeit is, talán tőle kaphatsz pontosabb eligazítást.
A neve Bene Máté Zoltán, a weboldala pedig: porckorong.hu.

Sok videója is van fent, én értelmesnek tartom. Most szervez egy rendezvényt is.

6 hónapja
#6813
Gonoszka1
reply to Lorell's post #6812
Nem, mert nem érsz annyit mint egy papírlap!!!!

6 hónapja
#6812
Lorell
reply to Gonoszka1's post #6801
És mi lesz, ha nem? Lerajzolsz és összetépsz? :D

6 hónapja
#6811
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #6810
De legalább alakulnak a dolgok! Reméljük hétfőn minden kiderül! Addig is jobbulást, és vigyázzál magadra!

6 hónapja
#6810
csikil4ny
Van diagnózis: porckorong kidülledés (nem túl bőbeszédű a RMI-s orvos, tőmondatokban írta, hogy mi van), sok infót a neten se találok róla, hétfőn hívom fel a szakorvost....

6 hónapja
#6809
citromtorta
reply to Fantasia's post #6803
Szia! Gratulálok az eddig elért eredményeidhez! Szerintem finomíts a tápanyag-beállításon. Én egyéni napi grammra állítottam. Vidd lejjebb a szénhidrátot ( a napi 130 g azért legyen meg mindenképp!), a fehérje mehet feljebb-1,2-1,5g/testtömeg, a zsír minimum 45-50 g. Ki kell matekozni a napi kalóriabevitelednek megfelelően. A fehérje és szénhidrát kalóriaértéke 1 g= 4 kalória, a zsíré 9. Biztosan tudod, hogy helyi fogyás nincs, így a hasi kockák előbújása nem csak a hasizomerősítés függvénye. Mindenképpen a szálkásító étrend a lényeg, no meg a megfelelő edzés.Fontos, hogy teljes testre eddz- lehet 2 naponta váltottan felső illetve alsó testre, menni a kieső napokon valamilyen aerob jellegű mozgás ( futás, kerékpár...bármi) A fitnessblender.com-on is nagyon jó edzéseket találsz.Heti egy pihenőnapot iktass be! Felső testre a szép izmos karokra illetve vállra súlyzós vagy saját testsúlyos edzést javaslok, szép feneket pedig legjobban a guggolás változatai csinálnak. A fehérje turmix, a multivitamin jó, edzés előtt szedhetsz még L-carnitint és sok-sok VÍZ! Hajrá!:))

6 hónapja
#6808
agresszor
Sziasztok! Naponta 50 perc eliptikus, 30 perc vibrációstréner, 40 perc szauna, kerékpározás, túrázás, kertészkedés, mellette diétával, kalóriaszámolással sikerült lefogynom 11, 5 kg-ot.
Még 8-10 kg szeretnék leadni, de az már ráér lasabban is,2-3 hónap alatt akarom leadni.
Most 1000 kalóriás étrendet állitottam be.

6 hónapja
#6807
Gonoszka1
reply to hajnika84's post #6806
Szia! Igen, heti fogyást adjál meg. A keret a BMR-ed felett legyen egy kevéssel. Addig állítgassad a heti fogyási ütemet, ameddig nem jön kis a BMR feletti keret. A mozgás szakértői nem szokták ajánlani mindennapra ugyanazt a mozgást, de ha a topikokban körülnézel, akkor nagyon sok helyen vannak feltéve otthon végezhető tornák. És ne feledkezzél el, hogy sok folyadék fogyasszál! Sok sikert!

6 hónapja
#6806
hajnika84
Sziasztok! Na most egy kicsit megkavarodtam:elolvastam a csevegő részben az ajánlott 5543-5544 részt! De első kérdés, hogy akkor ha adott időre állítom be a célsúlyt az nem jó? és ha átjavítom a heti célra akkor sem mindegy hogy hogyan teszem? Nem értem... :( Az edzésforma pedig, akkor a naponta 30 perc zumba helyett, heti 3x csináljam csak? Sőt az sem biztos hogy jó edzés forma? Tudtok segíteni?

6 hónapja
#6805
vadocmeli95
reply to agresszor's post #6802
:) grat

6 hónapja
#6804
vadocmeli95
reply to Fantasia's post #6803
Szia! Nekem is az a baj, hogy bár olyan jo kockás lenne a hasam, de alul még van emrg volt is mindig egy icipici ami eltakarja... Sajnos... És ezt csak étkezéssel lehet levinni, mert én csinálom a dolgokat, nem azzal van a baj... Csak kicsit nehéz... Én beállítottam szálkásító tápanyag arányokat... És az jön ki mindrn nap (na jo 3 napja nézem) hogy amennyi zsirt megeszek pluszba, kb annyi fehérje hiányzik még... Ezt fogalmam sincs hogy oldjam meg :D

6 hónapja
#6803
Fantasia
Sziasztok!
Kb. fél év kihagyás után visszatértem és újra számolni kezdtem a kalóriákat. A tavalyi év során leadtam 12 kg-ot, és most szeretném szépre is csinálni magamat, nem csak vékonyra :) A cél, hogy legkésőbb júli végére kockás hasat, gömbölyű feneket és szép izmos karokat penderítsek magamra (a lábaim köszönik szépen, jól vannak a capoeirának köszönhetően ^.^). Ehhez kérnék segítséget olyanoktól, akiknek ez már sikerült, vagy akik értenek hozzá, hogy milyen itthon végezhető gyakorlatoknak lássak neki - ugyanis edzőterembe nem tudok járni, anyagi okok miatt.
Emellett abban is szeretném a tanácsotokat kérni, hogy az étkezésben mire figyeljek oda esetleg másra, mint eddig a sima fogyásnál. Jelenleg 50-25-25 van beállítva a szénhidrát-fehérje-zsír aránynak. Edzések után szoktam fehérje shaket inni, sportolós multivitamint szedek, és ha szükséges, bcaa-t is veszek be. Még mindig van rajtam zsír felesleg sajnos, ami eltakarja a gyönyörű kockáimat ;), ezért gondoltam arra, hogy maradok a fogyós beállításoknál, a plusz edzésekből fakadó kalóriát meg leeszem ugyanúgy, esetleg még több fehérjét viszek be, hogy tudjanak az izmok fejlődni. De itt megáll a tudomány, nem értek az izompakolós részhez, úgyhogy segítsetek, ha tudtok! Köszönöm! :)

6 hónapja
#6802
agresszor
Sikeresen leadtam 11 kg-ot,
napi 1,5 órás edzéssel.

6 hónapja
#6801
Gonoszka1
reply to Lorell's post #6800
Igazad van! Ha nem tetszik, akkor nem kényszerit senki, hogy itt legyél! És persze, hogy felhívom a figyelmét arra, hogy kevés kerettel jojozni fog, mert én annak örülök, hogy lefogyott 21 kilót, de azt nem szeretném, ha beleesne abba a hibába, amibe én X alkalommal, hogy a dupláját szedi vissza mint amit hosszú idő alatt ledolgozott magáról! Ha ebben nem látod a segitő szándékot, és tényleg minden mondatunkban ellenséget szimatolsz, akkor tényleg az a legjobb ha nem jösz ide, se magadat, se minket idegesíteni! Pedig a sok kritika helyett inkább segiteni próbálnál, és gratulálnál a sikeresen lefogyott emberkéknek!

6 hónapja
#6800
Lorell
reply to feketeinci's post #6799
Az a gondom, hogy kábé bárki számol be bármiről, az nektek sosem felel meg. Nézz át a szomszédos posztba. Valaki beírt, hogy fogyott 21 kilót. Mi a válasz? Keveset eszel, jojózni fogsz, nem jól csinálod. Na Kedves Inci! Ez a segítő szándék? Miért nem lehet szó nélkül hagyni, max gratulálni neki, hagy örüljön a sikerének? Azt gondolom ezzel sokakat elüldöztök innen, akikre én kíváncsi lennék. Azt hogy kiknek mentetek neki, ennek fényében nézd vissza nyugodtan. Kábé mindenkinek. Itt nálatok van a bölcsek köve és slussz. És akkor én vagyok a kötekedő és sértegető. Na most lenne kedvem sértegetni, de nem teszem. Megnyugodhatsz. :D
Na további jó szakértést, azt hiszem itt ment át parttalanba a dolog, az okosabb megoldást választom és bannolom a fórumokat. Pedig az elején örültem neki, hogy van itt ilyen lehetőség, meg lehetNE beszélni a tapasztalatokat, de úgy tűnik, ez a lehetőség nem valós. Én mindenesetre megpróbáltam.

6 hónapja
#6799
feketeinci
reply to Lorell's post #6798
Kedves Lorell!
Kérlek hagyd abba a a kötekedést és sértegetést.
Nem tudom milyen értelemben használod itt a belterjes kifejezést, de hogy sértésnek szánod az világos.
Mint ahogy sértésnek szánod a szakértők szót is.....senki nem állította magáról hogy szakértő, de ha valaki sikeresen végigcsinálta már ezt a folyamatot amiről beszélünk (életmódváltás és súlyváltoztatás) nyilván több tapasztalattal rendelkezik.
Nem értem mi a gondod ezzel?

Itt mindenki szóhoz jut, ehhez nem kell Neked teljesítened semmit.

Fogalmam sincs miről beszélsz amikor azt írod hogy "szépen nekimentek itt egy-két hozzászólónak". Az általad belterjesnek tartott szakértők mindig udvariasan mondták el a véleményüket a tapasztalatlan hozzászólóknak.

Nagyon remélem, hogy ez a jövőben is így lesz, és itt is a testmozgásról és a sportról tudunk majd újra dumálni.

6 hónapja
#6798
Lorell
reply to jancsoreka's post #6797
Hát azzal, hogy megfogalmaztam egy észrevételt Gonoszkának, erre te rögtön elkezdtél oltani úgy, hogy meg sem értetted, mire gondolok, nem cáfolódott meg a belterjes társaság gyanúja. Nincs is ezzel baj, igazából természetes dolog hasonló fórumokon, de azért nem szabadNA hagyni, hogy ez a rovására menjen az oldalnak. Az utóbbi időben elég szépen nekimentek itt egy-két hozzászólónak. Talán az én teljesítményem lesz, hogy esetleg szóhoz jutnak más 'szakértők' is.

6 hónapja
#6797
jancsoreka
reply to Lorell's post #6788
"nem hobbim belterjes társaságban produkálni magam" - ezzel úgy jól odabasztál mindenkinek. Jó kör volt. Szép teljesítmény.

6 hónapja
#6796
Lorell
reply to Liguska's post #6795
:) Nem akartam vitatkozni egyáltalán. Biztos csak kötekedős napom van. XD

6 hónapja
#6795
Liguska
reply to Lorell's post #6793
Nyugi. Nagy levegő. Van az a pont, ahol nincs értelme folytatni egy vitát. :)

6 hónapja
#6794
michel
reply to Gonoszka1's post #6782
Szerbusztok
Akerékpározás nem a munkámhoztartozik hanem azért csinálom,hogy edzem magam és hátha nagyobb esélyem van a jobb fogyásban.

6 hónapja
#6793
Lorell
reply to Gonoszka1's post #6792
Eh!

6 hónapja
#6792
Gonoszka1
reply to Lorell's post #6791
Csak amit megfogalmaztál az nem állja meg a helyét! Én nem magyarázkodom (hiszen okom nincs rá!), csak felhívom a figyelmedet arra, hogy vagy nem olvasol elég figyelmesen, vagy csak egyszerűen kötekedős napod van!

6 hónapja
#6791
Lorell
reply to Gonoszka1's post #6789
Megfogalmaztam egy észrevételt. Ha úgy érzed, nem jogos, akkor úgy érzed. Igazán nem kell magyarázkodnod, ki mit csinál, mondom, hogy olvasok egy ideje itt.

6 hónapja
#6790
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #6787
Igen, igazad van, de én úgy gondoltam, hogy negatív értelemben nem kritizálunk! És úgy gondolom, hogy azt is mindig kedvesen próbáljuk csinálni! Ja és rábeszélve és nem kényszerítve!


6 hónapja
#6789
Gonoszka1
reply to Lorell's post #6788
Nem tudom, hogy mennyit olvasgatsz itt, de ha valóban figyelmesen olvastál, akkor észrevetted volna, hogy edzésekre konkrétan sosem adok tanácsot (mint ahogy most sem, csak azt javasoltam amit tudok, hogy a mindennapi biciklizés nem annyira jó fogyás és mozgásforma szempontjából, hanem váltogatni kell a mozgást). Mindig azt írom, hogy majd jön Bmati (de Bmati írta, hogy most egy ideig nem tud jönni) és ő segit, hiszen ő ért hozzá. Vagy Bojtika szokott még ezen a téren segiteni, de ő főleg linkeket ad. Viszont az 5544-es hozzászólásban részetes segitség van. Én nem sértődtem meg, de igenis elég durva támadásnak, és kekeckedésnek érzem azt, hogy azt kritizálod, aki segiteni probál. A mozgásra pedig rábeszélni szoktuk az embereket, és nem lebeszélni! Legfeljebb az egyhangú mozgásról probáljuk a változatosabb mozgás felé taszigálni! És a társaság nem belterjes, hanem ezek az emberkék azok, akik veszik a fáradságot, és az időt, hogy probáljanak a legjobb tudásuk szerint segiteni a fogyni vágyó embertársaikon!!!

6 hónapja
#6788
Lorell
reply to Gonoszka1's post #6786
Nem, köszönöm, nem szakértek itt. Egyrészt mert nem vagyok az, másrészt mert nem hobbim belterjes társaságban produkálni magam. Megfogalmaztam egy észrevételt kívülállóként azzal kezdve, hogy nem akarlak megsérteni. Ebből az lett, hogy megsértődtél, megállapítottad, hogy te jobban ráérzel a dolgokra és elkezdtél személyeskedni.
Engem viszont zavar, miután olvasok itt egy ideje, hogy főleg a mozgásról mennyire le tudjátok beszélni a kérdezőket. Ha valaki végre mozog, ne tanácsoljuk már azt könyörgöm, hogy ne tegye, vagy mást mozogjon. Majd rájön, ha nem használ neki, amit csinál, hogy mást kell csinálnia. Ezt szakértelemtől függetlenül így gondolom.

6 hónapja
#6787
jancsoreka
reply to Gonoszka1's post #6786
Deeee, mi szoktuk kritizálni egymást. :) De csak segítő szándékkal. Ezt nem jól csinálod, azt rosszul csinálod, szerintem ezt így, szerinted ezt úgy. Dehát pont ez a lényege. No és a stílus maga az ember, én azt gondolom, továbbá valóban nem szoktuk egymást a hecc kedvéért kritizálni. Hát ez bizony így van. :)

6 hónapja
#6786
Gonoszka1
reply to Lorell's post #6785
Tévedések közepette élsz velem kapcsolatban! Világos, hogy egy általánosságban kérdezőnek (magyarul nem konkrét dolgot kérdezőnek) első körben mindig javasoljuk, hogy olvassa el a két hozzászólást (bocs, hogy mindenkinek nem gépelek fél órát, hiszen Bmati pontosan ezért írta le összefoglalva, hogy ezt ne kelljen tennünk!). És én látod, rögtön gondoltam, hogy nem futár (úgy látszik jobban ráérzek a dolgokra mint Te)! Általában egyébként ha valakinek ilyen a munkája, akkor jelzi, hogy EZ a munkája! De ha Te akkora szakértő vagy (hurrá!), akkor gyere, és segits Te is kérdező, kétkedő embertársaidnak! Ha nem vetted volna észre, ezen a fórumon nem szokásunk egymás kritizálása, kioktatása. Itt mi segitőkészek vagyunk! És ha nem vetted volna észre (vagy netán figyelmetlenül olvasol?), akkor odaírtam azt is, hogy ha elolvasta a két hozzászólást, és van még kérdése, akkor szivesen segitünk! Tudod, csak konkrét kérdésre van konkrét válasz!!!

6 hónapja
#6785
Lorell
reply to Gonoszka1's post #6782
Természetesen annak érzed, én kérek elnézést, hogy kicsit furának érzem, hogy mindenkinek ugyanazt a sablonválaszt adod. Én a te hozzászólásodat éreztem kicsit kioktatónak, úgy javasoltad a ne biciklizz mindennap dolgot, hogy nem tudtad, miért biciklizik mindennap. Persze megnyugodhatsz, nem biciklis futár, hurrá! Lehet tovább szakérteni. :D

6 hónapja
#6784
jancsoreka
reply to Lorell's post #6780
Szerintem személyreszabott kérdésekre igyekszünk személyreszabott választ adni. A kérdés nem volt személyreszabott, csak annyit írt, hogy naponta 4-5 órát bringázik, azt nem, hogy miért. Ha pontosítja a kérdést, pontosítjuk a választ. De kapásból nem gondolhatunk mindenre.

6 hónapja
#6783
Gonoszka1
reply to michel's post #6781
Elolvastad a két hozzászólást amit ajánlottam? Az alapján kellene a napi keretedet beállítani, azaz a BMR-ed felett egy kevéssel! Ha keveset eszel, akkor az anyagcseréd lelassul, így a fogyás is lassul, majd stagnálni fogsz. Fel kellene a keretedet emelni, sok folyadékot kellene fogyasztani (víz, tea, leves), és a mozgásodat is változatosabbá kellene tenni. Miután kiderült, hogy nem vagy biciklis futár, azt javaslom, hogy csak másnaponta biciklizzél, a többi napon másféle edzés kellene (a hozzászólásokban ez is részletezve van). És egy pihenő nap is feltétlenül kellene! És ami még fontos, hogy az edzéssel ledolgozott kalóriák 60-70%-át pluszban le kellene még enni (a napi kereten kivül)!

6 hónapja
#6782
Gonoszka1
reply to Lorell's post #6780
Bocs, de azt nem írta, hogy ez a munkája, így ez nem testreszabott kérdés, tehát kicsit kekeckedésnek érzem a hozzászólásodat!

6 hónapja
#6781
michel
reply to Lorell's post #6780
Sziasztok a kerékpározást azért csinálom mert ez is ösztönöz,vagy pedig gyalogtúrákat szoktam még ami 3-óra.

6 hónapja
#6780
Lorell
reply to jancsoreka's post #6779
Félreértettél. Azt nem vontam kétségbe, hogy kevés a kalória. Nekem az a tanács szúrta a szemem, hogy nem kellene mindennap kerékpároznia. Lehet, mégis kell neki, mert ez a munkája. Akkor mi legyen? Mondjon fel? Már bocsánat, hogy beleszólok, de többször látok olyat a fórumokon, hogy általános tanácsokkal láttok el mindenkit, aki viszont személyreszabottan kérdez. Ez sajnos nem segítség, bármennyire is jószándékú.

6 hónapja
#6779
jancsoreka
reply to Lorell's post #6778
Nagyon kevés a bevitt kalória!!! 4 óra kerékpározás közepes tempóval több, mint 2000 kcal-t éget el, és akkor még nem is vette figyelembe az alapjárati kalóriaégetését! A szervezete szinte csak és kizárólag tartalékolásra van beállva. Úgy ragaszkodik a kilókhoz, mint fuldokló a mentőövhöz. Ha meg kerékpáros futár, akkor meg az aktivitást kell a legmagasabbra állítani, és úgy meg szintén magas alapjárat kalóriaégetés fog kijönni. 1200 kalória arra sem elég, hogy aludjon! Ha most elkezd normálisan enni, akkor még hízni fog és csak egy idő után kezd el fogyni, akkor viszont esélyes, hogy sikeres lesz. Addig maradnak a kilók.

6 hónapja
#6778
Lorell
reply to Gonoszka1's post #6777
A világért sem akarlak megbántani, de lehet, hogy kerékpáros futár a párja. Vagy versenysportoló. Akkor viszont muszáj neki kerékpározni. Én legalábbis azt gondolom, hobbiból senki nem biciklizik 4-5 órát naponta, de persze lehet ez az igaz. :)

6 hónapja
#6777
Gonoszka1
reply to michel's post #6776
Szia! Akkor ezért nem fogy! Keveset eszik, és nem kellene mindennap kerékpároznia! Olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Itt összefoglalva olvashatsz a helyes kalóriakeret beállításáról, a tápanyagokról, a sportokról, és persze, hogy sok folyadékot kell fogyasztani. Sok sikert a párodnak, és kitartást! Ha vannak még kérdéseid, ha elolvastad a hozzászólásokat, akkor szívesen segitünk!

6 hónapja
#6776
michel
Sziasztok Érdeklődni szeretnék,hogy a napi szinten 4-5.órákat kerékpározom és még sem fogyok mi az oka???Amit eszem az 1200calória. De a táblázatott használom. Igaz a gép 1612calóriát ad.
Köszönöm a segítséget.

6 hónapja
#6775
hajnika84
Sziasztok! Nekem a zumba vált be de az nagyon! Találtam a neten tuti jó kis videókat, amit naponta csinálok, és az oldal segítségével számolom a kalóriákat!nem járok termekbe!!! Eredményem: 05.05-05.14-ig mínusz 3,5 kg!! És nem szenvedek, mindent eszek, szalonnától kezdve a süteményig, de le is dolgozom! :) nagyon szeretem hogy napról napra jobban érzem magam! Ha érdekel vkit a video elküldöm a linket! https://www.youtube.com/watch?v=3wul79m1BKY de van több fajta is csak keresgélni kell!


6 hónapja
#6774
teper
reply to EmokeBlanka's post #6770
Az igaz, hogy a bicepsz és a tricepsz egymás antagonista izmai, de a tricepszre a legkevésbé megy a móka, legfeljebb nagyon kicsit nyúlik. Ha pl. a combodról lenne szó, akkor megérteném a szinergista izmok miatt, mert egyetlen izomfejre nem tudsz gyakorlatot izolálni, így a többi is, a combodon található hasonló izom is szerepet kap a mozgásban. Húzódzkodástól nekem még soha nem fájt/éreztem a tricepszem. Ha szűken, alsó fogással végzed, akkor főleg a bicepszed az agonista izmod, ha felső fogással, akkor főleg az alkarod, illetve mindkét esetben főleg a hátad középső része dolgozik. Ha jobban szélesíted a fogást, egyre inkább a hátad széles hátizma, nagyrészt a szélei és kicsit a mell izom dolgozik, de ez is, a hátadhoz képest szinergista módon. Szóval ha eddig is húzódzkodtál, akkor nem kellene érezned a tricódat, nem indokolja semmi sem. Ugyanez igaz a hasizomra is. Első pár alkalommal érezheted, utána már nem.
Inkább arra gondolok, hogy a változtatással egy időben jött be valamilyen más jellegű gyakorlat, ami megdolgoztatja a tricepszedet is. Az egyes mellgyakorlatoktól sokkal inkább, pl. fekvenyomás.
Szerk.: esetleg még azt tudom elképzelni, hogy nem teljesen szabályos a kivitelezésed. Arra törekedj, hogy a könyökeid lefele és NE hátrafelé mozduljanak el, illetve, hogy az alsó pozícióban a lapockáid szépen kinyíljanak, és lehetőleg ezeknek a záródó mozgása határozza meg a felfele szakaszt, és ne elsősorban a karjaid. Ha a teljes mozgástartomány még nem megy, akkor felső helyzetben tartsd meg magad pár (akár 4-5) másodpercre, állad a rúd felett vagy a tarkód a rúddal egy magasságban, és szépen lassan enged le magad, és ezt ismételgesd. Ebből simán mehet a 6xX.

6 hónapja
#6773
sinnesro
reply to Bojtika's post #6772
Imádom a pilatest. A jógától meg idegbajt kapok:-) Hát így megy ez már csak:-)6 hónapja
#6772
Bojtika
reply to eralia's post #6769
Köszönöm!
Látom, a dinamikus jóga amolyan gyorstalpalós civilizációs fejlesztmény. Átmenet a torna és a jóga között. Sietős embereknek.
Jógán a légzést heteken, hónapokon át tanuljuk. Van indiai mester, aki azt mondja, éveken át csakis a légzést kell gyakorolni.

A pilatesre régóta haragszom, egy az egyben jógából lopta az a randa német. :D

Szép dolog, hogy egy-egy gyakorlatot hajlékony emberek a végső pozícióban mutatnak be, de minden jóga-ászanának (tartásnak, póznak) megvan a hatása és a nagyon lassú kivitelezési módja. Lehet siettetni, de ha az adott gyakorlat hatását nem ismered meg azáltal, hogy a lehető leglassabban végzed, akkor sérülésveszélyes is lehet. Nem beszélve speciális hatásokról, mert vannak akár hormonális hatások is.
Igaz, hogy gyorsabb ez a dinamikus torna, de a jóga alapvetően nem is sport, hanem filozófia. Az egyik eleme az elmélyülés és a szemlélődés. Semmiképpen sem a rohanás, azaz a megnézem és elvégzem-stílus.

Önkritika vagy nem: nem vagyok az a táncos alkat. Van ilyen. Ez ugyanúgy alkati dolog, mint a testmagasság. Valaki itt vitatkozott velem, hogy ugrókötelezni mindenki tud. Azt se tudok! Gyerekkoromban sem tudtam.
És nem is muszáj mindenkinek tudnia. Ezen tényleg nem fordul meg a világ sorsa.

6 hónapja
#6771
Bojtika
reply to EmokeBlanka's post #6770
Persze hogy érezheted!
A tricepsz a bicepsznek az antagonistája, azaz az ellentétes izma.
Minden izom párban működik: ha az egyik megfeszül, a párja megnyúlik. Különben a végtagjainkat sem tudnánk visszamozdítani.

Írd a keresőbe, hogy kétfejű karizom (ez a bicepsz magyarul), jó kis cikk van a Wikipédiában. A latin fogalmakat nem muszáj érteni, én is csak néhányat értek szótár nélkül:

Még a hasizomzatot is érezheted akár.

6 hónapja
#6770
EmokeBlanka
Tudom, hogy húzódzkodásnál a hát meg bicepsz dolgozik, viszont lehetséges, hogy a tricepsz is bekapcsolódik? Vagy egy mell-há edzés után érezhetem a tricepszemet? (azért gyanítom a húzódzkodást, mert ott változtattam a nehezéken/technikán...)

6 hónapja
#6769
6 hónapja
#6768
Lorell
reply to Bojtika's post #6763
Megnéztem a videót, meg a háttérben a sárga pólós nőt és nagyot nevettem az önkritikádon, már ha tényleg így mozogsz te is, mint ő. :D Az önkritika szerintem rendben van, velem se ez a baj, inkább önbizalomban vagyok kevés, de hát honnan lenne, ha mindenki mindig csak lehúz, meg nem azt veszik észre, ha éppen jól nézek ki és ragyogok, hanem azt, ha fáradt vagyok és rosszul festek. Azt persze rögtön szóvá teszi mindenki.Asztali verzió   Mobil verzió
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket.
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!