Belépés
Belépve maradok
4 órája
#4637
Fantasia 79
reply to pecas's post #4636
Szia! A napi értékelés alsó része hibás, reméljük majd egyszer kijavítják...
Az oldal jobb oldali sávjában be tudod írni a mért kg-jaidat, amit aztán grafikonon tudsz követni, úgyis az a lényeg, hogy te mit mérsz, nem az, hogy mit kalkulál az oldal "elvárható" fogyásnak. Érdemes a centiket is mérni.

4 órája
#4636
pecas 7
Üdv!
Az "alap" kalóriaégetés és a "sport" égetés összege ha nagyobb mint a bevitt /megevett/ kalória, akkor fogynom kellene... Az összesítéskor ki is írja az oldal, hogy "ok", kevesebbet vittél be, mint az égetés, csak így tovább!.Az oldal alján 1 hét után mégis azt írja ki: Fogyásod 0 Kg. Lehet, valamit nem jól értek?

2 napja
#4635
310583 669
felvittem egy par uj etelt, amit mindennap (vagy majdnem) fogyasztok, es probaltam kedvencnek menteni.Kiirja, hogy mentes sikerult, de mikor probalom keresni, megsincs a kedvencek kozott. Veletek fordult ez elo? Van ra megoldas?

7 napja
#4634
bnzs 3
reply to Faninja's post #4631
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, akkor így fogok tenni! Eredményes, mozgásban gazdag napot Nektek! ,)

1 hete
#4632
310583 669
reply to bnzs's post #4629
Igy van, receptet masik recepthez nem tudsz felhasznalni, es a megoldas az, amit Faninja irt, miutan felvitted receptnek, felviszed mint etelt

1 hete
#4631
Faninja
reply to bnzs's post #4629
Szia Bbzs!

Ha felvittél egy receptet, akkor azt egy másik recepthez nem
Tudod hozzáadni. Én kiszoktam irni, (vagy megnyitom új ablakban és átírom rögtön), hogy mik lettek az értékek 100grammra és felviszem "új ételként".. utána már hozzátudod adni az X mennyiséged a főétel recepthez.. nem jöttem még rá, hogy van e egyszerübb módszer..! :) én ma kezdtem újra, második kört..! Sok sikert! Üdv, Csilla

1 hete
#4629
bnzs 3
Sziasztok!
Nem tudom, hogy én vagyok teljesen béna -simán el tudom képzelni-, kérdésem, Nektek van-e ilyen? Illetve ha ez a gond kiküszöbölhető, hogyan?

Példa: készítettem padlizsánkrémet, felvittem az adatokat, minden szuper is, elmentem (nem közös adatbázisba, hiszen van benne saját étel).

Majd készítettem egy főételt, amibe kellett a padlizsánkrémből ,,x" mennyiség. A főétel tápanyagértékei is kellettek volna, így a keresőbe beírom, hogy padlizsánkrém és az én verziómat fel sem hozza...

Rendszerint megnézem a sajátom tápanyagértékeit és igyekszem ahhoz hasonló értékekkel rendelkezőt kikeresni a felhozatalból, de ez így sokszor kedvemet szegi.

Van erre megoldás? Én csinálok valamit rosszul? Elsőnek azt hittem, hogy csak felvitt ételek közül választhatok, receptek közül nem, el is fogadnám, de mások receptje felhasználható a sajátomé nem?

Nagyon köszönöm előre is a választ! Üdv, Zsuzsi

1 hete
#4625
310583 669
reply to cookiecutter's post #4623
Szerintem neti fogyast, vagy bizonyos idore x kilo leadasat allitottal be a celnal. Mivel nem abban az utemben fogytal ( hanem tobbet) a program igazitani akar, hogy tartsd be az utemet. Allits at a celnal Napi keret megadasa-ra, ott irj be napi kaloria keretnek BMR+100 kaloriat, akkor nem fogja modositani. Nem tudom, mennyit akarsz fogyni, de tanacsolom, allits elore 5-10 kilot celnak, mikor azt elerted allits ujra meg 5-10 kilot, es igy tovabb. Igy less sikerelmenyed, hogy elerted a celt, es a napi keretet is max 10 kilo utan ujra kell allitanod, mert ahogy fogynak a keloid ugy csokken a BMR is.

1 hete
#4624
Bojtika 7
reply to Fantasia's post #4621
Az Információ/Kapcsolatok fülön megtalálod az Admin elérhetőségét.

1 hete
#4623
cookiecutter 46
Bár nem vagyok benne biztos, hogy ez hiba de 2100 körüli kalóriabevitellel kezdtem. Azóta leadtam 4.5kg-ot es most 2900 kaloriat vihetek be? Lehet totál hülyeség de nem kevesebbnek kellene lennie?

2 hete
#4622
tomiie6 35
Üdv! A vízfogyasztásnál hiába állítom be a pohár méretét 2.5 dl-re, a +1-re továbbra is csak 2-t ad hozzá, pedig a gombon a címke helyes értéket mutat, majd az oldal újratöltésekor minden vissza is állítódik 2 dl-re.

3 hete
#4621
Fantasia 79
Oké, nem az adminoknak szól, de akkor mégis minek van ez a topik? Nem szekálni akarlak, de így tényleg nem értem. Valamint ha már ennyi embert zavar, nem értem, miért lehet csak ennyit reagálni rá folyton, hogy "akkor ne nézd". Szerintem nem olyan nagy programozási feladat kijavítani ezt az abszolút félrevezető hibát. Folyamatosan jönnek új emberek, és mindegyikük fenn fog akadni ezen, és semmi meglepő nincs ebben. Az egész oldal mindenhol tök logikus, hasznos, kifejezetten felhasználóbarát és segítőkész, ezért szeretjük, de szerintem annál inkább feltűnik egy ilyen hiba. Nyilvánvaló, hogy nem azért jön ide mindenki beírni, hogy nem működik, hogy a fejlesztők agyára menjen. Hanem mert ez tűnik egy tudatos felhasználó logikus reakciójának, ha egy jó oldalon valami hibát talál. Ez nem rugózás. Mindig más ember írja be. Ezért kéne vele foglalkozni.

3 hete
#4620
drisztina 3
reply to Bojtika's post #4619
Megértem az indulatod, bár ha szerinted ez a (Főoldal / Fórum / Az oldal működésével kapcsolatos témák / Hibák az oldal működésében) topik nem az üzemetetőknek szól, hanem nekünk, „amatőröknek”, akkor szerintem adjuk meg az esélyt mindenkinek, akinek az oldallal kapcsolatosan van észrevétele:

„Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: kaloriabazis@gmail.com"


3 hete
#4619
Bojtika 7
Sok normális funkciója van az oldalnak, nem értem, miért azon a lábjegyzeten rugózik mindenki. Nem kell elolvasni és kész.

Itt is ugyanazok az amatőrök vagyunk, mint a többi topikban, ez nem a rendszergazdák hadának a topikja.
Még csak azt sem tudjuk, mikor olvassa el Admin az itteni hozzászólásokat, és mikor tud egy rendszergazda átalakítást végezni.

3 hete
#4618
Laximus 5
Hahó, a héten kedden kezdtem és 4658 kcal-t "égettem", mégis a mai összesítésben - péntek - azt írja hogy : Célod kezdetétől a mai napig összesített kalóriamérleged (feltéve, hogy minden nap, minden étkezést rögzítettél): 423.93 kcal égetés (terved 4224 kcal volt). =D Gondolom ha lesz időtök , javítjátok. Nagyon jó az oldal különben, köszönöm. =)

3 hete
#4617
horwath 8
Fejlesztés részére
A "jegyzet" rovatba írtam, mentettem. Újra előhívtam, h megvan-e, s valaki más személy, teljesen eltérő jegyzete volt nálam olvasható. Becsuktam, aztán újra megnyitottam. Azóta nem látható semmilyen jegyzet, sem az enyém, sem másé.

3 hete
#4616
mzsombor 8
Az oldal alján rossz az összesítés. Amit ő a cél kezdetétől összesített kalóriamérlegnek mond, az csak a tervezett fogyáshoz meghatározott napi kereten felül "bent hagyott" kalória. (Ha minden nap bent hagyok a célomhoz képest 100 kalóriát, és egy hete csinálom, akkor 700-at fog mutatni) Utána viszont amikor azt számolja a zárójelben, hogy mennyi volt a tervem, már azzal számol, hogy mennyinek kellett volna lennie a cél kezdetétől az összesített kalóriadeficitnek, ez már jó. (Ha a célom eléréséhez napi 500 kalória deficit kell, akkor egy hét után ez 3500 kalória). Az első számlálónak így nem 700-at, hanem 700+3500=4200 kalóriát kéne mutatnia, hisz felülteljesítettem a célom. Az összes ez után kiszámolt érték hibája ebből az eltérésből fakad.

3 hete
#4615
furedianiko
Nem menti el a saját kedvenc ételeimnek az adatait ..

3 hete
#4614
feketeinci
reply to Fantasia's post #4612
Nem használnám a "lehet" szót, ez biztos! (sajnos)

3 hete
#4613
feketeinci
reply to buxy's post #4610
Ellenőrizni az adatokat, és felvinni a saját receptjeinket.

Ne bajlódj más receptjeivel, úgysem azt fogod enni.

3 hete
#4612
Fantasia 79
reply to moncsek's post #4611
Ugyan nem vagyok admin, de talán tudok segíteni. Lehet, hogy irreálisan kis határidőt vagy nagy fogyást adtál meg. Leírnád, milyen adatokat írtál be?

3 hete
#4611
moncsek 30
Kedves Admin! A cél beállításánál a makró a napi keretemnek -81 kcalt számol, és mivel hibát jelez a rendszer, ezért célt sem tudom elmenteni. Meg hát az elég kevés bevitel... éhen halok... :D

3 hete
#4610
buxy 45
Sziasztok! Az ételek felvitelénél jó lenne egy alapvető ellenőrzés, szerintem gyorsan lefejleszthető: most találtam egy terméket, aminek 100 g-ja tartalmazott 201 g zsírt. :) Természetesen valaki elhagyta a tizedespontot, de jó lenne biztosítani, hogy a F+SZ+ZS összege ne haladja meg az eredetileg megadott tömeget, addig ne lehessen rányomni a mentésre. Most megyek, és emiatt újraszámolom az előző 24 napomat... :( :)

4 hete
#4609
Kispipacs66 5
Hát én biztos, hogy nem fogok állítgatni semmit. Elég elfoglaltság nekem naponta vezetni, hogy mit eszek a mindennapi dolgaim mellett. Amúgy az oldal nagyon jó...remélem ezt helyrehozzák, akkor tökéletes lesz :)

4 hete
#4608
Fantasia 79
Amíg nem javul ez meg, átmeneti megoldásnak jó lehet, ha egyéni napi keretnek a BMR-edet állítod be, úgy nagyjából jól mutatja (persze a BMR-ed ahogy fogysz, változik, így egy idő után megint abba az irányba fog csalni, mintha kevesebb kalóriát égetnél, mint valójában, de az már azért még mindig nagyon közel lesz a valósághoz). A napi összesítés pedig helyes lesz. Annyi hátránya van, hogy így neked kell figyelni, hogy maradjon a napi keretből. Én már elég gyakorlott vagyok, nekem ez nem okoz problémát, egyszerűen azt figyelem, hogy 4-500 kcal megmaradjon, oldalt meg a tápanyagok arányát a grafikonon figyelem, hogy jó legyen.

4 hete
#4607
Hani2 28
Az oldal alján nekem is rossz az összesítés, mintha egy tizedesjeggyel elcsúszott volna a szám. Zavar, mert így olyan, mintha feleslegesen és rosszul csinálnék mindent!

4 hete
#4606
Kispipacs66 5
Sziasztok! Én is még az oldal alján az összesítésre hívnám fel a figyelmet. Zavaró... olyan, mintha rosszul csinálnám az egészet....

4 hete
#4605
Alexander71 31
Köszi a segítséget, én azt gondoltam, hogy a grammokat számolja át százalékra, de már látom, hogy az ennek megfelelően átszámolt kalóriát százalékolja.

4 hete
#4604
sinnesro 119
reply to dfjudit's post #4603
Mit számol a szerinted nem jó dátummal, mik a fals adatok, és ez hol látszik?

4 hete
#4603
dfjudit 32
Üdv! Tud valaki segíteni esetleg? 2017.07.24.-én kezdtem el a számlálást újra, és mégis valamiért 07.12.-től számolja, ami miatt fals adatok jönnek ki, és hiába írom át a kezdés dátumát, nem menti el. Ha esetleg valaki találkozott már ezzel a problémával és meg tudta oldani, kérem, hogy írjon! Köszi :)

4 hete
#4602
Fantasia 79
reply to Alexander71's post #4601
Szia! A diagram a bevitt makrókból számított kalóriát mutatja százalékban. Tehát nem a gr-okat osztja szét. Nem lehet, hogy te utóbbi szerint értelmezted? Mert ugye 1 gr zsír több kalória, mint 1 gr fehérje vagy CH. Ilyen formán lehet, hogy ettél 10 gr zsírt és 20 gr fehérjét, de ez 90 kcal zsír és 80 kcal fehérje, tehát a diagramon a fehérje lesz kevesebb százalék, hiába ettél abból többet. A számolás szempontjából viszont nem a grammok aránya, hanem az ezekből számított kalóriák aránya számít, ezért mutatja ezt a diagram. Nem tudom, ez így érthető-e :) De szerintem ez okozza nálad a félreértést.

4 hete
#4601
Alexander71 31
Üdv!
Nekem az lenne a problémám, hogy a fő oldalon lévő tápanyageloszlás kördiagramja helytelenül jeleníti meg az adatokat. Nálam olyan, mintha a fehérje és a zsír értékeket fordítva jelenítené meg.

4 hete
#4600
sinnesro 119
reply to flashgordon's post #4598
Nem arra írtam.

4 hete
#4599
flashgordon 56
reply to feketeinci's post #4596
Bevált. Köszi :)

4 hete
#4598
flashgordon 56
reply to sinnesro's post #4597
Ennek ellenére neked kilencvenet mutat. :)

4 hete
#4597
sinnesro 119
reply to nailtrail's post #4593
Engem egy csöppet sem zavar, ignorálom.

4 hete
#4596
feketeinci
reply to flashgordon's post #4595
De igen.
Írj be valamit tegnapelőttre.

4 hete
#4595
flashgordon 56
sziasztok a számlálom visszaugrott 24-ről egyre. :( Pedig tegnap felírtam mindent csak a tegnapelőtt maradt ki. De tegnap még nem ugrott vissza. Ez nagyon demotiváló. Nem lehet csinálni vele vmit?

1 hónapja
#4594
Fantasia 79
reply to nailtrail's post #4593
Egyetértek.

1 hónapja
#4593
nailtrail 74
A napi kiértékelés problémája nem hiszem, hogy az újakat zavarja csak meg, szerintem egyértelműen hibás a megszövegezése.

1 hónapja
#4592
csatikutya 670
Igazatok van. Lehet használni is. Ha úgy adódik, majd kipróbálom.

1 hónapja
#4591
Bojtika 7
Az elpárolgás kedvéért állították be annak idején a mínusz lehetőséget. Mármint, hogy a receptek felvitelénél az elpárolgást fel lehessen tüntetni.
Tegnapelőtt készítettem egy húsételt, saját zsírjában, saját levében. (Almás csirkecomb.) Mire elkészült, jó pár grammal könnyebb lett a súlya, pedig végig szoros fedő alatt volt. Ezt nem lehetett volna a mínusz funkció nélkül korrekten felvinni.
Pedig muszáj volt, a saját adagom kiszámításához, mert ketten eszünk belőle.

1 hónapja
#4590
sinnesro 119
Miért lenne hiba? Én használom, pl. olajos hal, kiválasztom, aztán mínusszal 10g olaj, mert annyit leöntök róla. Hasznos dolog ez.

1 hónapja
#4589
csatikutya 670
Most vettem észre, hogy lehet negatív mennyiséget is enni :-) Nem vészes hiba, inkább csak fura.

Ha már itt vagyok, akkor a cél beállításához annyit, hogy jó módszer az is, hogy a cél beállítással kiszámolt napi kalóriát fixen beállítani, és időnként (havonta, pl.) korrigálni.

1 hónapja
#4588
Fax 286
reply to Bojtika's post #4587
Igen, én is így gondolom. :)
Köszi, Bojtika és jó fogyózást mindenkinek!
Én egyébként az oldal segítségével fogytam le az ideális súlyra (14kg 3 hónap alatt: sok sétával és optimális evéssel). Ha nincs a Kalóriabázis, nem sikerült volna, ezért is szurkolok az oldalnak vagy bánt, ha komolyabb hibával küzd. Most tartani próbálom a súlyom, december óta +/- 1 kg... :)

1 hónapja
#4587
Bojtika 7
reply to Fax's post #4586
Tagadhatatlan, hogy ebben igazad van.
Mi régebbiek emlékszünk arra, hogy az oldal egy sima kis étkezésellenőrzőből miként nőtte ki magát a jelenlegivé. Viszont a kezdeti szerénység tényleg nem lehet akadálya a szárnyalásnak.
Nem tudom viszont, ennek jelenleg mely feltételi teljesülhetnének. Az tény, hogy erősen módosítani kellene pár túl demokratikus lehetőséget, ilyen pl. az 1200 Kcal-nál kisebb napi keret lehetősége. Ezzel ugyan kizárnánk a makacs koplalókat, akik eleve azt hiszik, hogy kicselezhetik a biológiát, de egy megfelelő magyarázat feltüntetésével ennek ódiumát még bőven lehetne vállalni.

1 hónapja
#4586
Fax 286
Szia Feketeinci, igen, a fogyást állítottam be. De ha a rendszer feljánlja ezt a beállítási opciót is, akkor így is jól kellene működnie. Az nem helyes működésre vall, hogy a beállítható adatok közül én a "rosszat" állítottam be. És hangsúlyozom, hogy eddig ilyen gondom nem volt, a legutóbbi változtatások körül szállt így el a program.

Köszi a magyarázataidat, de szerintem az nem jó irány, hogy 1000-1200 kalória alá viszi a javaslatot a rendszer, ezt sosem szabadna. Nem bonyolult ezt megcsinálni, hogy inkább azt jelezze, hogy túlfogyasztás esetén a határidő kitolódik, de nyilván ez nem az én bukszám költsége lenne, így csak a prémium díj befizetésével tudtam hozzájárulni a fejlesztéshez. Az oldal működését és a válaszokat is köszönöm.

(A másik topikban is válaszoltam a kérdésekre)

1 hónapja
#4585
feketeinci
reply to Fax's post #4583
Én pedig szívesen segítek, ha tudok.
Valamiért neked nem tudok, mert nem fogadod el azt a választ, hogy módosítani kellene a beállításodon.
Bojtika is boncolgatja a másik topikban, hogy esetleg a cél beállításánál nem választottad-e a "kitűzött dátum"-ra fogyást, vagy a "heti fogyás"-t....de állítod hogy nem, mert a beállításaid jók.
Ha nem ezt a két opciót választottad, akkor már csak a "napi keret" marad, ami viszont tuti nem viszi el a keretedet.

Szóval valamelyiket beválasztottad, érzésem szerint a heti fogyást, de ez már csak találgatás részemről. Ez a kettő sajnos azt eredményezi, hogy a gép annyi keretet ad meg neked, amennyi ahhoz kell, hogy adott héten teljesüljön az Ő elképzelése.
(ezt azért is gondolom, mert hét végére merült fel a probléma).

Ezzel a kiértékelés dologgal mostanában elég sok nyűgünk van, mert sokan komolyan veszik, pedig nem kéne, régen vicces megjegyzések voltak benne, és egy idő után el sem olvastuk őket.
Ezekre a beírásokra születtek kérdések, valamint az időre fogyás miatti változás keretre adtam tanácsként már több társunknak a fix keret választását, ha megnézed hetek óta lobbizok ezügyben.ű

Csak példaként a Stagnál a fogyás topikban az 5299-es, a Kötetlen csevegés topikban a 7322,7297,7287, és a 7284 hsz-k. Nem ugyanannak a társunknak írtam, de mindig ez volt a probléma.

Ezzel a kiértékelés szöveggel meg tudjuk zavarni az újakat rendesen, bár olvastam itt a fórumon már egész jó megfejtést is a matekról, a gép számolásáról.

Van erről egy nagyszerű bejegyzés a Kötetlen csevegés 6932.hsz-e, ahol bmati leírta részletesen hogy is kell beállítani, és miért éppen úgy. Megjegyzem én éppen nem azt a beállítást ajánlom, de mindketten ajánljuk a cél időközönkénti átállítását a BMR folyamatos (csökkenő) változása miatt.

Ez az oldal ezt tudja, a kérdésekre szerintem a legjobb válaszokat adjuk.
Hogy mi az elfogadható megoldás számodra, azt nem tudom, mert heti fogyás beállítása esetén mindig változni fog a kalóriaigényed ha nem a gép által megadott fogyást produkálod.
A BMR-edet sem fogja magától kiszámolni, neked kell a cél beállításánál frissíteni az adataidat, a gép a grafikonból nem viszi át (szerintem)

1 hónapja
#4584
Fax 286
Véletlenül ment két poszt, nem tudom, hogy mi az oka. Elnézést.

1 hónapja
#4583
Fax 286
reply to Fax's post #4573
Kedves Feketeinci, régi motoros vagyok az oldal használatában, de nem a mommentelésben, annak szabályait valóban tudhatom rosszul. De hogy azt írja nekem az oldal szinte hetek óta, hogy 300 vagy 250 vagy 20 kaloriat ehetek összesen, azt ismerd el, hogy nem normális. Eddig ilyen nem volt. Ez mindenképp hiba és ahogy elnézem, másoknak is van ezzel a jelenséggel gondja. És erre a problémára még nem olvastam (az oldalhoz) méltó választ, értsd elfogadható megoldást. De nagyon örülnék neki!

1 hónapja
#4582
Fax 286
reply to Fantasia's post #4576
Kedves Fantasia, köszönöm a javaslatot. A célt nem rég módosítottam, akkor pár napig jó volt. De amióta az értékelésben összkalóriát is néz, azóta nem működik olyan jól és logikusan, mint eddig. De megpróbálom a kalóriabeállítást. Köszi a tippet!

1 hónapja
#4581
Fax 286
reply to Fax's post #4573
Kedves Feketeinci, régi motoros vagyok az oldal használatában, de nem a mommentelésben, annak szabályait valóban tudhatom rosszul. De hogy azt írja nekem az oldal szinte hetek óta, hogy 300 vagy 250 vagy 20 kaloriat ehetek összesen, azt ismerd el, hogy nem normális. Eddig ilyen nem volt. Ez mindenképp hiba és ahogy elnézem, másoknak is van ezzel a jelenséggel gondja. És erre a problémára még nem olvastam (az oldalhoz) méltó választ, értsd elfogadható megoldást. De nagyon örülnék neki!

1 hónapja
#4580
nailtrail 74
Ahogy pár hete jelezték, a napi értékelés az összesített kalóriamérleg helyett valójában a cél kalóriamérlegtől való eltérést írja ki. Tehát ha például egy hónapra 10000 kalória ledolgozájsa van célként beállítva, de csak 8000 jön össze, akkor nem azt írja ki, hogy célod kezdetétől a mai napig összesített kalóriamérleged 8000 kalória égetés, hanem -2000 kalória az eredmény, azaz híztál.

1 hónapja
#4579
Bojtika 7
reply to Larahabibti's post #4577
Az elképzelésed használhatatlan, nem ez az oldal.

Sokan használjuk, és jó beállításokkal kifogástalanul működik.

1 hónapja
#4578
Fantasia 79
reply to Larahabibti's post #4577
Szia!
Ilyen mértékű fogyás csak nagyon nagy túlsúlynál, ott is csak nagy odafigyeléssel számít egészséges mértékű fogyásnak... Ha megadod a korod, nemed, aktuális súlyod, segítünk, mi lenne az az ideális beállítás, amivel le tudsz fogyni. Persze nem ilyen ütemben. Én jelenleg 71 kg vagyok (30 éves nő, 167 cm magassággal), 64 lenne ideális, és nekem még a heti fél kiló fogyáshoz tartozó számok betartása is komoly odafigyeléssel jön össze.
Ne felejtsd el, hogy a plusz kilók sem ilyen gyorsan mentek fel, a leadásuk sem lehet siettetni, ha utána meg is akarod tartani az elért eredményt.

1 hónapja
#4577
Larahabibti
Beírtam,hogy heti 1.5kg öt szeretnek fogyni es azt számolta ki,hogy napi 11kcalt ehetek!Szamomra az oldal használhatatlan!!!!!!

1 hónapja
#4576
Fantasia 79
reply to Fax's post #4573
Szerintem ne állíts be új célt, hanem ha gyorsabban fogysz, mint ami ütemet kitűztél magadnak, akkor állíts be egyedi kalóriakeretet, és ne a célból kalkulálja ki a program a napi kereted. Nálam ez bevált.

1 hónapja
#4575
Josephine 56
Az utalást követően kb. hány nap múlva aktiválódik a Prémium tagság?

1 hónapja
#4574
feketeinci
reply to Fax's post #4573
Régi motorosként tuti tudod, hogy elég egy fórumba beírnod, olvassuk.

Ha szerinted nem igaz az, hogy a gép a saját ütemét akarja veled tartatni, akkor ne hidd el, találd meg a szerinted jó magyarázatot.

(a "nem születtek méltó válaszok" vágta ki a biztosítékot, napról napra itt vagyok, próbálok segíteni amennyire tudok, de nem tudok méltó lenni......talán ha megtaláltad a szerinted igazi választ, oszd meg másokkal is, akik eddig ezt kérdezték)

1 hónapja
#4573
Fax 286
Ide is beírom: Sziasztok, látom, hogy többen kérdezték, régi motorosként kérdezem én is és persze nagyon köszönve az oldal létezését, hogy mi történik a számolással? Valami nagyon nem stimmel, csak egy kilóval vagyok több, mint a terv, de egyre kevesebb kalóriát enged a gép, már csak 500 kalória napi fogyasztást javasol, majd minden bepirul, eddig ilyen gondom nem volt, de kb 1 hete totál kampec, ez így elég haszontalan. Mi történt? (Elovastam az eddigi válaszokat hasonló kérdésekre, de nem születtek méltó válaszok). Az meg egyszerűen nem lehet a megoldás, hogy állítsak be új célt, csak azért, mert kb 1 kiló eltérés van a tervekhez képest. Eddig ilyen problémám nem volt, pedig volt, hogy több kiló eltérés is volt. Valami elcsúszott a számolással.

1 hónapja
#4572
scouth73 138
Mi történt az oldal működésével? Nem tudom beírni a kaját, nem engedi az oldal :(

2 hónapja
#4570
feketeinci
reply to Tigirs's post #4569
Janikaje enter gombja beragadt :)

2 hónapja
#4569
Tigirs
Sziasztok! Ez a jégkrém vagy 20x van a bázisban:
http://kaloriabazis.hu/etel/ballino_senso_vanilla__peanuts_kcal/1410841_0

2 hónapja
#4568
feketeinci
reply to Loncika62's post #4567
Valószínűleg időre fogyás, vagy heti fogyás van beállítva a cél beállításánál, és többet fogytál már, mint ami a terved volt...pontosabban nem a gép által meghatározott ütemben mennek le a kilók, hanem gyorsabban.

Állíts be új célt, és a fix napi keret megadásával.

2 hónapja
#4567
Loncika62
Sziasztok! Én nem értem, hogy miért van az, hogy a napi keretem és a tápanyag elosztás is már belépésnél vörös és hihetetlen mínusz eredményeket ír. Már nem merek beírni semmit, csak a reggeli kávémat. Azt is azért, hogy ne szakadjon meg a folyamatosság. Igaz, hogy lassan, döcögve, sportolva, de azért fogyok.

2 hónapja
#4566
Bojtika 7
reply to sinnesro's post #4565
Köszönöm, hogy mondod! Nem tűnt még fel. De örülök neki.

2 hónapja
#4565
sinnesro 119
Már nem, lapozni kell. Az régen volt, hogy egy oldal volt egy topik.

2 hónapja
#4564
Bojtika 7
reply to Fantasia's post #4563
Minden topic egyetlen oldal. És mivel nincs moderátor, nincs összefüggés a topik címe és a tartalma között...

2 hónapja
#4563
Fantasia 79
reply to feketeinci's post #4562
Eddig én is eljutottam, de így csak az éppen megnyitott topic első oldalán megjelenített szövegben keres. A témák ráadásul nem mindig ott jönnek elő, amilyre vonatkozik épp az adott topic. Amúgy sima Google kereséssel is egész jól megjelennek az itteni postok, de pl. velem volt már olyan, hogy konkrétan emlékeztem egy régi párbeszédre, ami itt zajlott, és azóta sem sikerült megtalálnom, innen jött az igény a saját belső keresésre.

2 hónapja
#4562
feketeinci
reply to Fantasia's post #4561
Lehet keresni, Ctr+f egyszerre lenyom es a szo beir, bar ezt minden forumoldalon meg kell csinalni - esszeruen. Ha valaki keresni akar, ez alap informatika, de tobbszor leirtam mar :) Ennek ellenere nincs idejuk sokaknak keresni. Amig van turelem, addig nem gond. Ha meg elfogy, nem kell valaszolni. Nem csak leirni, de elolvasni is unalmas 20-adszor, de ez van ...

2 hónapja
#4561
Fantasia 79
És ha már fórum: jó lenne, ha kereshető lenne. Rengeteg felmerült kérdés ismétlődik, csak simán rá kellene keresnie a kérdezőnek, és gyorsan választ kapna, és a régi motorosoknak sem kéne újra meg újra leírnia ugyanazt.

2 hónapja
#4560
bericse 97
Nem tudtam tüzetesen átnézni minden hozzászólást, úgyhogy ha volt már téma akkor bocs. A fórummal kapcsolatban van ami zavar: A hozzászólásoknál miért nincs dátum? Pl engem bosszant ha valaki mondjuk azt írja "karácsony óta 15 kg-ot fogytam" Mindenki bőszen gratulál (t), én meg akit érdekelne hogy mennyi idő alatt sikerült, csak azt látom, hogy 2 éve.... Nem lehetne változtatni ezen?

2 hónapja
#4559
sinnesro 119
Az igen, de a vezetett napok száma nem nullázódik le.

2 hónapja
#4558
Fantasia 79
reply to gregorits's post #4557
Gratulálok az elért célhoz! :) Viszont ha új célt állítasz be, mindig nullázódik a számítás, az az alapállás, hogy mindig az adott célhoz igazodik a rendszer. Ez a cél beállításánál, ha jól emlékszem, valahol oda is van írva. Ugyanakkor ettől még nem vesznek el a korábbi bevitt értékeid, az összesítést továbbra is meg tudod nézni az Eszközök -> Étkezési napló menüben.

2 hónapja
#4557
gregorits
Én a tegnap jártam így. 200 valahányadik napja vezetem, el is értem a célom. A tegnapi nap módosítottam a célt és 0 nappal indított. Nagyon bosszantó! Én frissítettem és mégsem ált helyre!!!!!!!!

2 hónapja
#4556
Fantasia 79
reply to Kerteszjenny's post #4554
Ilyen velem is előfordult már, belém is állt az ideg, de egy frissítés után mindig helyrejött. Figyeld, hogy ha sokáig meg van nyitva az ablak, akkor úgy kezd viselkedni, mintha a böngésző kiléptetne, és nulláról, regisztrálatlan felhasználóként írtad volna be az új adatokat. Ezt mobilon és asztali gépen is ugyanúgy megcsinálja. Már rá is szoktam, hogy mindig újratöltött kezdőoldalon kezdek el adatokat bevinni. Remélem csak ennyi volt, és nem vesztek el az eddigi eredményeid!

2 hónapja
#4555
feketeinci
reply to Kerteszjenny's post #4554
Úgy tudom, hogy az app folyamatos fejlesztés alatt van, a többiektől hallottam csak, hogy egy frissítés, egy reset vagy egy új letöltés szokott segíteni.
Én az asztalit használom, esetleg a főoldal alján válts át asztalira....nem tudom akkor mi történik.

2 hónapja
#4554
Kerteszjenny
Sziasztok! 8 napja hasznalom az appot, eddig nem volt problema, husegesen vezettem minden nap a sulyomat is, olyan jo volt latni, ahogy szepen mennek a le dekak is.. nagyon motivalo latvany, de ma mikor beirtam az uj meres eredmenyet, az egesz lenullazodott, eltunt a grafikon is :( az eredeti sulyomat irta (76.6), majd a mai sulyhoz beirtam a 74.9et, erre ugy vette, hogy az a 0.napi indulosulyom... :/ mit lehetne tenni, hogy visszaalljon a grafikon es a napi beirt ertekek? Egyebkent fent a nevem mellett irja, hogy a 8.napon vagyok... szoval nem ertem :(

2 hónapja
#4553
Fantasia 79
reply to Ladisz76's post #4552
Ezt én is pont most akartam jelezni. Nem a tiszta égetést mutatja, csak a beállított kalóriakerethez képesti különbséget. Szóval, ha koppra tartom a napi kcalt, akkor 0-t fog jelezni, elég demotiváló lenne :D

2 hónapja
#4552
Ladisz76
Sziasztok, egy hibát fedeztem fel a "napi kiértékelésben".
A probléma szerintem a következő:
"Célod kezdetétől a mai napig összesített kalóriamérleged (feltéve, hogy minden nap, minden étkezést rögzítettél): -1303.92 kcal égetés (terved 16016 kcal volt). Eszerint eddig -0.17 kg-ot kellett volna fogynod"
tehát a mínuszos számolás szerintem rossz, mivel az ESZKÖZÖK>ÉTKEZÉSI NAPLÓ részben a cél kezdetétől - 14710 kcal égetést ír ki összesen, ami viszont 2,01 Kg. Szerintem ezek az adatok kissé megtévesztőek. Tudnátok javítani!
Köszönettel,
Ladisz76

2 hónapja
#4551
Bojtika 7
reply to Gisie22's post #4549
Ne haragudj, de nem értem. Ha véletlenül nem lehet törölni a profilodat, az mennyiben lenne hátránnyal az egészségedre?

2 hónapja
#4550
drisztina 3
reply to Gisie22's post #4549
Szerintem írd meg a kérésedet az üzemeltetőnek:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: kaloriabazis@gmail.com"


2 hónapja
#4549
Gisie22
Köszönöm a gyors választ. Mindenképpen törölni szeretném, az egészségem érdekében, hogy eltűnjön a profilom. Van erre bármilyen lehetőség?

2 hónapja
#4548
Bojtika 7
Eddig még nem tudok róla, hogy lehetne törölni.
Ha nem jössz ezután,avagy másik nick-néven jössz, akkor a jelenlegi regisztrációd eltűnik a süllyesztőben, az inaktív tagok között.

2 hónapja
#4547
Gisie22
Hogyan tudom törölni a fiókomat?? Nagyon fontos lenne, de nem találtam erről semmi információt.

2 hónapja
#4546
Artemida56 45
reply to feketeinci's post #4545
Köszönöm!

2 hónapja
#4545
feketeinci
reply to Artemida56's post #4544
Kattints a bal felső sarokban a ceruzára mielőtt bármit is bevinnél.

2 hónapja
#4544
Artemida56 45
Naponta 2-3-szor elvesznek a bevitt adatok, anélkül is, hogy kilépnék. Ment gombot nem láttam a kalória bevitelnél. Mit lehetne tenni? De jártam így a sportol rovatnál is. Valamit rosszul csinálok?

2 hónapja
#4543
feketeinci
reply to Manuel2's post #4542
Szia!
A kalóriakeretet a cél beállításánál tudod megadni, amikor a "fix keret megadásával" pontot választod, utána pedig a főoldalon a makró csíkoknál látsz egy fogaskerék jelet, ami a beállításokra van. Itt tudod a másik oldalon rögzített kerethez hozzárendelni a makró arányokat.

2 hónapja
#4542
Manuel2 1
Sziasztok!
Valamikor beállítottam, hogy milyen arányban szeretném fogyasztani a CH-t, zsirt, fehérjét, és most egyáltalán nem találom, hol lehet ezt kezelni. Segítenétek? Valószínü, hogy az általam megadott értékekkel számol a rendszer, a napi megadott mennyiségeim nagyjából helyesek, de ha esetleg változtatni szeretném, hol lehetséges?

2 hónapja
#4541
Bojtika 7
reply to feketeinci's post #4540
Egyetértek.

Olvass esetleg sikersztorikat is (Információ fülön) , és hidd el, az itteni társaság nem akar kamu weboldalt fenntartani.

Én 150 cm vagyok, 59 éves és sokat ülök, nekem így a BMR 1260 Kcal vagy mennyi. És ha azt látom, hogy nem éri el az aznapi bevitelem, akkor még eszem!

2 hónapja
#4540
feketeinci
reply to selyemhernyo's post #4539
Nagy bajban leszel ha ezt így folytatod.
1855-ös BMR-el, 120kg-al nem lehet játszani!
Ha beállítod a BMR+100-at, heti 1kg-ot tudsz fogyni amíg 100 felett vagy.
A heti fogyás beállítása sajnos ide vezet, és nem Te vagy az egyetlen, nem is tudom miért engedi ezt meg a program!

Olvass még egy kicsit utána, hogy milyen veszélyei vannak ennek, mert nekem úgysem hinnéd el.
Ajánlunk itt Kötetlen topikban hozzászólást, videókat....szinte napi rendszerességgel, de nehéz elmagyarázni egyszerű Bázislakóként, (aki már végigcsinálta) hogy hiába gondolod hogy elég, NEM ELÉG az 1280kcal.

2 hónapja
#4539
selyemhernyo 81
reply to Bojtika's post #4538
Bojtika, 56éves nő, 170cm, ülő életmód, 120kg-ról 85kg-ra, heti fogyást állitottam be 0,75kg-ra, erre kijött kb. 1400-as napi keret, amit általában nem eszek meg, mert 1280kal-val is jólakottnak érzem magam. Mivel a BMR 1855kal, és az alapégetésemet megadta úgy kb. 2100-2200 között, ezért jön ki a magas deficit. Ez a bűvös BMR+100 a súlyosan túlsúlyosoknál nem tudom, hogy kéne hogy működjön... Ahogy olvasgatom a sikertörténeteket itt a fórumon, kizárt, hogy BMR körüli kalóriákkal le lehetne fogyni annyit és annyi idő alatt...

2 hónapja
#4538
Bojtika 7
reply to selyemhernyo's post #4535
Nem tudom, ki itt az oldal informatikusa.

Arra sem jöttem még rá, mi a frászról ír az a napi kiértékelés, mert régebben ez nem volt.

De azt tudom, hogy a napi átlag 800-900 Kcal deficit mellett nem jól állítottál be valamit.

2 hónapja
#4537
Elaci 10
reply to feketeinci's post #4524
Nem volt fenn. Amugy mindig megjelolom amit felvidszek

2 hónapja
#4536
Idy
reply to feketeinci's post #4534
Köszönöm szépen a választ, megpróbálom.

2 hónapja
#4535
selyemhernyo 81
Már más is kérdezte, de nem láttam rá választ: milyen képlet alapján dolgozik a napi kiértékelésben az "összesitett kalóriamérleg"? Mit ad össze és mit von ki? Ellenőriznétek kérlek, hogy működik ez a dolog, mert frusztráló, hogy hatalmas az eltérés a számitott(?) és a tervezett fogyás között! Nem tudok rájönni, hogy napi átlag 850-900cal deficittel (több napon keresztül) miért ad ki csupáncsak minusz 220-as összmérleget?

2 hónapja
#4534
feketeinci
reply to Idy's post #4533
Szia!
Állíts be új célt, amiben nem heti fogyás, vagy időpontra fogyás a módszer.
Állítsd be fix keretre, ami kicsit magasabb mint a BMR-ed.

2 hónapja
#4533
Idy
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Amikor a célomat beállítottam a napi keretem 1425 kcal lett. Kb. egy hete a napi kalóriakeretem 951 kcal-ra csökkent. Szerintem ez túl kevés. Tudnátok segíteni, hogyan tudnám visszaállítani az eredetire? Válaszotokat előre is köszönöm.

2 hónapja
#4532
Fanni0114
Szeretnék célt változtatni, de hiába mentek rá az új célra, nem történik változás.

2 hónapja
#4531
vajkzsuzsa 329
reply to 310583's post #4530
De eddig nem igy volt. Csak most, hogy magasabbra álliottam rajta, és a makrók is változtak. De gondolom ennek nincs köze hozzá. Valamit elállithattam. Eddig fix volt a csik, csak fenn irta ki a kalória növekedést.

2 hónapja
#4530
310583 669
reply to vajkzsuzsa's post #4525
Amugy ez normalis jelenseg, mivel a plusz kaloria amit a mozgasra raehetsz esetleg, az makrokbol tevodik ossze. Ezert nonek a makrok is a kaloriaval egyszerre.

2 hónapja
#4529
310583 669
reply to Bojtika's post #4522
Velem is megesett, hogy beleptem, akartam felvinni valamit, de nem maradt meg...mig rajottem, hogy nem vagyok bejelentkezve.Ezert gondoltam, hogy ez is lehet esetleg, es utana bejelentkezett es irt ide, mas otletem nem volt, hogy miert nem tudja felvinni, hat ezt irtam le, nem rosszindulatbol!


2 hónapja
#4528
feketeinci
reply to maroon's post #4526
Nem tudod törölni.
Levelet kell írni az üzemeltetőnek, csak ő tudja törölni.

2 hónapja
#4527
feketeinci
reply to vajkzsuzsa's post #4525
Egy másik topikban megbeszéltük, hogy nem írod be a mozgást. Azt mondtad azt tudod fejből is.
Változott valami?
Vagy csak kisérletezel? Miért nem jó ha nem írod be? Akkor simán tudod követni az elfogyasztott kalóriát.

2 hónapja
#4526
maroon
Hogyan tudom törölni a profilomat?

2 hónapja
#4525
vajkzsuzsa 329
SOS !! Ha beirom a mozgásom, visszaugrik a három csikom. Ez eddig nem igy volt, és nagyon zavar. Most nem irom be, és ez sem jó. Elég lenne, ha csak fenn irná, hogy még ehetsz X kalóriát. / Valamit elállitottam??? HOGY lehet ujra fix a csik mozgás nélkül???

2 hónapja
#4524
feketeinci
reply to Elaci's post #4523
Nem volt még fenn esetleg a bázisban? Valaki már felvitte, de rosszul ugyanazon a néven, ahogy Te akartad.

2 hónapja
#4523
Elaci 10
Az adatbázis kicsit botrányosan működik. Ma fel akartam vinni valamit, majd a tétel más felhasználó Nevén jelent meg és NaN kalóriaértékkel. HA-hó..... ezzel kezdeni kéne valamit.
Tehát létrehoztam.... és már szerkeszteni sem tudom mert egy másik felhasználót rendelt hozzá az általam felvitt ételhez. programozóként ezt elég súlyosnak ítélem :-)

2 hónapja
#4522
Bojtika 7
Hát ha már ide írt, csak be van jelentkezve...

A főoldalon ott az az üres táblázat.Halványan benne, hogy Mit ettél ma?
Elkezded begépelni, feljönneka lehetőségek. Kattintással kiválasztod, megadod a mennyiséget, és a Megettem-el mented.
Írod a következőt.
Hogy melyik étkezés, azt nem kötelező kiválasztani.

Szerintem elég egyszerű. De ha nem sikerül segítünk, csak írd meg pontosan, hol a baj.

2 hónapja
#4521
310583 669
reply to cseppelyattilane's post #4520
Elsosorban be kell jelentkezni! Miutan be vagy jelentkezve, a Fooldal-on ha beirod amit ettel, elojon a kocka ahova beird, hogy mennyit es mikor

2 hónapja
#4520
cseppelyattilane 23
Segítséget szeretnék kérni,ma kezdtem volna el a kalória számlálós étkezésemet,de nem tudom hogyan kell rögzíteni az ételeket.Sikerült mindet kiválasztani a keresőből, a mit ettél kérdésnél,de nem tudom mi a további teendőm,hogy megmaradjon az adat.Nekem nem jön elő hogy reggeli,vagy ebéd,azt sem értem,hogy ha rákattintok a megettem gombra,nem ír semmit,nem tudom hol rögzítsem az adatokat..Órák óta tanulmányozom a rendszert,de nem volt sikeres az eltöltött idő mert semmire sem jutottam.Egy kicsit a kedvemet is szegte,mert nem gondoltam hogy bonyolult lesz a felvitel. Kérem írjatok, hogy mit tegyek másként. Üdv Kati

2 hónapja
#4519
Kalofor 145
reply to sinnesro's post #4518
oké akkor a metabolic ratem. a B mint basicet kihagyva.

2 hónapja
#4518
sinnesro 119
reply to Kalofor's post #4516
"ülőmunkát végzek, szóval nem csákányozok egész nap, tehát a BMR-em se borzasztóan magas."
A BMR független a mozgástól/munkától, ennyit fogyaszt a szervezet, ha SEMMIT nem csinálsz.

2 hónapja
#4517
feketeinci
reply to Kalofor's post #4516
Az előző válaszommal is az volt a célom, hogy a fórumot olvasó, leginkább kezdő társainkat arra inspiráljam, hogy megegyék legalább a napi BMR mennyiséget.

Nem probléma, ha mást is hallanak, sőt jó is ha nem egyformák a vélemények, hisz mi sem vagyunk egyformák.

Mivel a Bázis receptjeit használod úgy gondolom, hogy az a kalória amit napi szinten elfogyasztasz több lehet 1000-1400-nál, csak a rossz receptekből adódóan (figyelembe véve a ketogénes étrendedet) az elpárolgást a húsoknál nem veszed figyelembe.

Nekem saját tapasztalatom, hogy a 35kg-os fogyásommal anno bizony veszítettem izmot is, hiába ettem napi szinten jóval több fehérjét, mint a keretem. Valamiért nem csak a zsíromat használta el a szervezetem a működéshez :(
De erre való a mozgás, hogy kisebb legyen a veszteség :)
Amikor pedig a CH-t csökkentettem, nem éreztem jól magam, de ez biztos egyéni.

Hogy a NASA ürhajósai milyen étrendet tartanak....ugyanúgy nem foglalkoztam, mint a Bázis kiértékelő szövegeivel....szerintem nagyon kis létszámú űrhajós használja ezt a programot.
A ketogén étrendről olvastam, olvastam az előnyeiről, de érdekesnek tartom hogy nagyon kevés hátrányról írnak, pedig tuti hogy az is van. Megvárom amíg Csabi76 beszámol majd, ha jól emlékszem már 3 hete csinálja.....remélem mesél majd.

2 hónapja
#4516
Kalofor 145
reply to feketeinci's post #4515
Én jól érzem magam 1000-1400 kalória között, ha azt főként fehérjéből és zsírból viszem be nem szénhidrátból. Vitaminokra külön figyelek. 3 Éve egyszer már szépen lementem normál súlyra, ugyanígy , csak aztán 3 évig nem figyeltem és visszajött ami lement. De 3 évig tartott szép lassan. Alap problémám , hogy pajzsmirigyem gyerekkorom óta alulműködik és bár folyamatos kontroll mellett hormon értékek jók, azért normál 2000 kalória körüli táplálkozásnál én, pl már raktározok rendesen. Szerintem nekem kb súlytartáshoz 1600-1700 kalória kell. De majd ha lement a súlyom újra akkor belövöm és majd arra figyelek.

A BMR alatti táplálkozás meg akkor problémás, ha nincsenek a szervezetnek tartalékai. A felesleges súly viszont tartalék. De 1000-1400 kalória közötti étkezéás, és inkább 1400 felé tendálva nem olyan borzasztóan kevés, és én ülőmunkát végzek, szóval nem csákányozok egész nap, tehát a BMR-em se borzasztóan magas.

Plusz, hogy ne látszatfogyás legyen, hogy a videódra is utaljak, pont azért magas a fehérjebevitel, hogy az izmok megmaradjanak. Pont mivel magas fehérjebevitel van ezért nem az izom épül le. Látszatfogyást akkor lehet ,gyönyörüen produkálni ha nincs elég fehérje bevitel viszont a szénhidrát viszonylag magas, ugyanakkor BMR alatt van az illető. Ezért mivel fehérje nem kerül be, a szervezet a saját izmait kezdi el kannibalizálni, logikusan. Étkezéseim száma is rendben mert 5 néha 6.
A videóból:
Aha vázizom és szívizom az egyetlen ami zsírból tud energiához jutni, no akkor ,hogy magyarázza a videó készítője Nasa programot ahol űrhajósok keto étkezésen vannak tartva és nem találtak semmi leépülést náluk, persze ott kalória megvolt csak épp szénhidrátok nélkül. A Marsi expedició egyik kiválasztott tagja is Keto életmódot folytat és vizsgálni is fogják egész élete során. Ha tényleg csak szív és vázizom tudna energiát nyerni zsirból akkor egy két év alatt összes Ketó életmódot folytató meghalna, plusz zsírszegény táplálkozás és Alzheimer kór között ok-okozati összefüggést találtak. Egyik legjobb példa rá Sir Terry PRatchett világhírű író, aki zsírszegény módon táplálkozott, koleszterin csökkentőket is szedett össz koleszterinszinttje a dokumentum filmje alapján 1.5-1,.8 volt ami bazi kicsi és meg is állapították, hogy az Alzheimer kórját az agyának összezsugorodása okozta, ami zsírvesztésből is adódott. Sőt Epilepsziásoknál kifejezetten ajánlják már orvosok a Keto életmódot ugyanis működik és lényegesen csökkenti a rohamok számát és súlyosságát.

Egyébként az sem igaz ,hogy a fehérjével semmit nem tud csinálni a szervezet és amit az izom nem vesz fel az kiürül, a feleslegből származó amino savakat glükózzá konvertálja, ami egyébként csökkenti a zsírégetést keto-soknál. idézem angolul: "Consuming too much protein can be problematic: the body converts extra amino acids to glucose, driving down ketones and suppressing fat burning."
forrás: https://keto-calculator.ankerl.com/

2 hónapja
#4515
feketeinci
reply to Kalofor's post #4513
A gép kiértékeléséhez nem tudok hozzászólni, sosem olvasom.

De a BMR alatti keretnek vannak hátrányai, amik nem azonnal jelentkeznek, hanem a stagnáláskor. Addig pedig kevesebb kalóriát viszel be, mint amit a szerveid nyugalmi állapotban elhasználnak.

Eldöntik majd, hogy melyik ne kapjon elég üzemanyagot, a veséd, a tüdőd, a szíved, az agyad...vagy más szerved. Ez már nem a Te döntésed lesz, mert Te már döntöttél, nem adsz nekik annyit amennyit kellene és kész.

Nézd meg ezt a videót, és gondolkozz el ezen, mert nagyon fontos!
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ

2 hónapja
#4514
surad 4
reply to Kalofor's post #4513
Nekem is hasonló az észrevételem: úgy látom, hogy a sporttal elégetett kalóriákat az összesítés a végén csak a napi tervnél veszi figyelembe, viszont a cél beállításától kezdve nem. Képlethibás az a mondat, ami úgy kezdődik, hogy "Célod kezdetétől a mai napig ..."

2 hónapja
#4513
Kalofor 145
reply to feketeinci's post #4486
Nem saját receptjeim vannak, tudom. Nem az a baj jól fogyok is, csak a cél kiértékelésénél az összesített kalóriavesztéseknél marhaságot ír ki, ha a napikat összeadom én , számológéppel oldal alapján akkor bőven teljesítem a tervem, de a program azt írja, hogy nem égettem annyit mint amennyit terveztem. (de tervemnél picit gyorsabban fogyok, ami nem csoda mert picit még jobban visszafogom magam) Egyébként ami nálam bevált az a szénhidrát visszafogása nagyon, és kb 1000-1400 kalória közötti étkezés naponta, és 1 óra séta. Ezzel kb heti 1 kiló (extra hosszú távon inkább 90 deka minusz)

2 hónapja
#4512
zolduborka 1
Duplán köszönet feketeincinek !

2 hónapja
#4508
Pista116 85
Martontej Kefír ügyben köszönet : feketeincinek !! Végre megehetem a piacon vásárolt (gondolom) finomságot :)

2 hónapja
#4507
Pista116 85
reply to 310583's post #4501
Igen beírtam többször is. :)

2 hónapja
#4506
feketeinci
reply to zolduborka's post #4505
Igen, ő mindig a startról indul.

A grafikonnál pedig be tudod majd írni az időt, amikortól látni akarod a folyamatot.

2 hónapja
#4505
zolduborka 1
Sziasztok!
Beállítottam a BMR+75-öt fix keretnek (1515+75=1600) , és a jelenlegi súlyomat (80 kg) , új célként megadtam, hogy ne bolonduljon meg.
Akkor ha elérem a 75 kg-ot számoltassam ki a géppel mi az új BMR-em és a szerint folytassam napi keret megadásával?
és a kis emberke új célkitűzésnél mindig a startról indul... igaz?

2 hónapja
#4504
feketeinci
reply to Yeti86's post #4503
A hiba abban lehet, hogy időre történő fogyást állítottál be.
Nem tudom hogy betartod-e a BMR feletti napi keretet, de az az 1083 kalória naponta még egy madárnak is kevés lenne!

Az amit a cél beállításánál beírsz, és utána a gép kidobja nagyon sokszor bevisz az erdőbe. Ő csak számol, ha gyorsabb a fogyásod mint a tervezett, akkor meg túl sok kalóriát ír elő.

A hiba tehát ott van, hogy neked kellene a napi keretedet meghatározni, a fix keretet választani, a célodat több részre osztani...mondjuk 5kg-onként, és amikor ezeket a célokat eléred, újabb célt beállítani.

A hangsúly ezen van! a BMR-t ez az oldal is kiszámolja minden esetben hibátlanul, ha felviszed az adataidat. De ha hozzárendelsz egy célt ami mondjuk egy heti fogyás vagy időre fogyás...onnantól "megbolondul", átmegy számológépbe, nem érdekli hogy betartod-e a BMR feletti evés szabályát, erre nem tanították meg.

A másik gond pedig hogy ezzel a heti fogyással kb 100 kilóig tudsz lemenni, az egy olyan tapasztalt határ, ami alatt már lelassul a fogyás üteme. Ezt hamarosan eléred, tehát nem működik tovább, egyre nagyobb marhaságokat dob majd neked keretnek.

Állítsd be a BMR+100-at fix keretnek, és a jelenlegi súlyoddal vidd fel az adataidat.

2 hónapja
#4503
Yeti86 175
Továbbá a napi javasolt alap kalória bevitelt is rosszul adja meg. 120 kg-ról indultam 187cm magas és 30 éves vagyok. Márciús 1 óta lement 13 kg, heti -1kg a cél. Egy ideig fel se tünt a hiba. Naponta vezetem súlyomat, s most 1083 kcal a javasolt alap napi bevitel. Más oldalak az elején meghatározott alap kalória bevitel körül kalkulálnak most is ami kb 1600-1800 kcal.

2 hónapja
#4502
Yeti86 175
Sziasztok! A mobil app. többször azt írja, hogy karbantartás van. Míg böngészőből simán elérhető. Jelenleg nálam ez 1-1,5 hete tart időszakosan.

2 hónapja
#4501
310583 669
reply to Pista116's post #4499
Beirtad a dobozrol a kaloria-F-SZH-ZS adatokat?

2 hónapja
#4500
feketeinci
reply to Pista116's post #4499
Valamit nem jól vittél fel.
Teljesen simán beírtam a nevét, a kalóriáját, a fehérje,CH,zsír adatokat, hogy egy doboz 175g, ajánlottam a közösbe, felugrott a figyelmeztető ablak, leokéztam és most fenn van.

Szívesen megmondanám hol a hiba a felviteledben, de nem tudom :(

2 hónapja
#4499
Pista116 85
Sziasztok.A Martontej Kefír adatai továbbra sem jelennek meg az adatbázisban.A neve megjelenik,de a zsír-fehérje-szénhidrát adatok nem .A kalória sem.
Ételként vittem be,többször szerkesztőben is újra írtam,akkor sincs eredmény. Valami ötlet van? :)

2 hónapja
#4498
feketeinci
reply to zolduborka's post #4497
Most válaszoltam az Ital fórumban

2 hónapja
#4497
zolduborka 1
Sziasztok
Az ital fórumba tegnap beleírtam, de ide is tartozhat.
Idézem mit írt tegnapra a rendszer:
" 1400/1268, 132 kcal-al ettél többet ma
Napi tápanyag javaslat: 51/48, fehérje teljesítve
23/174, szénhidrát: még maximum 152g
14/42, zsír: még maximum 28g."
Tegnap borozgatás közben azért összeütöttem egy kis vacsit, be is írtam a "hús és húskészítmények" közé a receptet a kcal számolás miatt. Elneveztem "vokkban csirkemell spenóttal" és ez működött is mert a fehérjémet szépen szintre emelte, de a szénhidrátot és a zsírt továbbra sem értem?

2 hónapja
#4496
Pista116 85
OK. Köszi,megpróbálom.

3 hónapja
#4495
feketeinci
reply to Pista116's post #4494
Az nem lehet hogy receptként akartad felvinni és nem ételként?
Próbáld meg újra ételként.

3 hónapja
#4494
Pista116 85
Szevesztok. Bevittem egy kefír adatot (Martontej Kefír) és a közös adatbázisban nem jelenik meg a Sz-F-Zsír adatai.Meg úgy semmiféle adat amit beírtam

3 hónapja
#4493
feketeinci
reply to Hegedusne's post #4492
Úgy, hogy a legtöbb receptben nem szerepel a víz, pedig az nagyon el tudja vinni a kalóriákat.
Ha hozzáadjuk a kajához akkor higítja, tehát kevesebb a kalória mint amennyi a recept egységnyi (mondjuk 100g-ban lévő) mennyiségében van, ha pedig pl. sütünk valamit, akkor abba negatív előjelű vizet (elpárolgást) kellene felvinni, de ez a receptekből hiányzik. Ez viszont növeli az adott egységben a kalóriák számát, így nagyon melléfoghatunk!

Gondolj bele! Ha sütsz egy darab húst, mennyivel kisebb lesz a végére a térfogata. Kisül belőle (a sovány húsból) leginkább a víz. A kövérről nem is beszélek, mert azt nem eszünk :)

Receptet csak jól szabad használni, különben nagyon elvihet az erdőbe!

3 hónapja
#4492
Hegedusne 124
reply to feketeinci's post #4486
szia, hogy érted, hogy a bázis receptek nem jók???

3 hónapja
#4491
Hegedusne 124
reply to ForTas's post #4480
Ugyanez van nálam is....48 napja használom....

3 hónapja
#4490
Hegedusne 124
Sziasztok az app verzióval van egy kis gondom, a nap kiértékelésénél az összesített kalóriamérleg nem jó. A célom kezdetétől a mai napig az ételnapló szerint 40e Kcalt égettem, míg az app 17e mutat a kiértékelésben. Az ételnaplóban itt is helyesen szerepel. Nem tudom mi lehet az oka, korábban nem is írta ezt az összesítést, de most sem jól számolja össze.

3 hónapja
#4489
ForTas
reply to feketeinci's post #4486
Én a PC-s verziót használom, és mindig ugyanaz a jelenség ismétlődik. Gratulál a napi teljesítményemhez, majd közli, hogy 4.400 Kcal helyett eddig összesen 527,83-at égettem, és ezzel a tempóval fél év alatt 57 grammot fogok fogyni.

3 hónapja
#4486
feketeinci
Sziasztok!
A viszajelzésekből nem derül ki, hogy melyik verzióval tapasztaltok problémát? A PC-s verzió, vagy az app nem működik jól?

De a fogyás mindezek ellenére ugye működik?

Kalofor! Miért eszel kevesebbet 300 kalóriával....az sem világos minél eszel kevesebbet ennyivel? A BMR alatt eszel? Mivel számolod a kalóriákat? Mert a Bázis receptjei 95%-ban nem jók, ha azzal számolsz rosszak az adataid, a leggyakoribb hiba az elpárolgás hiánya!

3 hónapja
#4485
Kalofor 145
reply to ForTas's post #4480
Bugos ez az új funkció én is mindig tervem alatt maradok kb 300 kalóriával minden nap és mégis azt mondja nem teljesítem. Egyenlőre még béta ez a rész és bugos.

3 hónapja
#4482
Kalofor 145
Rossz a szerver óra ma még 5.-ét jelez nálatok és MA néven a tegnapi 5.-ei adatok látszanak.

3 hónapja
#4481
horwath 8
Az összesített túllépés grafikon megváltozott, nem értékelhető!!!!

3 hónapja
#4480
ForTas

Kedves Mindenki!

Új vagyok, 4 napja használom a rendszert. az egyetlen amit még nem értek, az a kiértékelésnek egy része. A napi kalóriaégetéshez mindig gratulál, minden terv szerint halad, stb. Az eddigi összes kalóriaégetésnél viszont egy irreálisan alacsony számot ír ki, nem azt, ami a napi égetésekből következne, hanem kb. egy tizedét. Mi lehet az oka?
Köszönöm,

3 hónapja
#4479
Kalofor 145
A célok kezdetétől számolt kalóriaégetés adat hibás, tegnap állítottam célt 1452 kalóriát égettem, ma alig ettem még valamit 1857 kalória égetésről ír mára, összesítetthez meg 1760-at ír és 1540et ír tervhez. A terv lehet ,hogy jó de az összesített kb 3300 lenne ha ma nem ennék már semmit.

3 hónapja
#4477
310583 669
A forumban az orat rosszul irja: a cimben az alattam levo hozzaszolasnak 14 orat ir, mikor megnyitom 16 orat

3 hónapja
#4476
feketeinci
reply to Bernadett22's post #4475
Beírod az étel nevét a Mit ettél sorba, és előjön az étel.

Ha van mögötte fazék, akkor van recept, ha nincs, akkor nem tartalmaz receptet.
Az I betű az info gomb.

3 hónapja
#4475
Bernadett22 116
A bevitt receptet hogy lehet előhozni?

3 hónapja
#4474
310583 669
reply to Szekeres1976's post #4472
Eddig is duplazodtak pl a receptjeimnek egy resze. Nem igazan zavar, "ott jol van" alapon

3 hónapja
#4473
drisztina 3
reply to Szekeres1976's post #4472
Ne törölgesd. Nálam is ez a helyzet. Valószínűleg rendszer hiba és gyorsan javítani fogják.

3 hónapja
#4472
Szekeres1976
Sziasztok! Ma reggelre a kedvenc ételeim listájában minden megduplázódott. Minden kétszer van egymás alatt a listában. Ha egyet kitörölök, akkor mindkettő törlődik. Mit csináljak? Köszi!

3 hónapja
#4469
capek 1
Oh, köszönöm, királyság van. :) Visszagyüttek a régi adatok...,juhú! Kösz a segítséget és a türelmet.

3 hónapja
#4468
drisztina 3
reply to capek's post #4467
Ezek a problémák nem az oldal hibája.
Nézd végig az utolsó 10-15 napodat, nem maradt e ki valamelyik napod. A számlálód csak két? nap után nullázódik, de ha felveszed a fonalat (beírod a hiányzó napokat) visszajönnek a számlálódon a napok.
A kereted azért változhatott, mert fogytál, lsd. GYIK:

„ Mitől változott meg a Napi keretem? A Napi keretet a program minden súlyváltozáskor újraszámolja (a közelmúltban a számoláson javítottunk, ezért láthattok a szokásostól eltérő értéket). Az új Napi keretet két dolog határozza meg:
-Egyrészt maga a testsúlyváltozás. Egy nehezebb ember több kalóriát éget el a nap folyamán (nagyobb géphez több üzemanyag kell ugyebár), ezért több kalóriát is ehet ugyanolyan mértékű fogyáshoz. Ugyanígy: ahogy egyre soványabb vagy, a napi kereted is kis mértékben csökkenni fog.
-A másik meghatározó tényező az, hogyha a tényleges fogyásod nagyban eltér a tervezettől. Tudni kell, hogy a fogyási tervedben beállított céldátumot a program fixnek veszi, ezért ha ha eltérés van a tervhez képest, a Napi keretedet igazítja úgy, hogy a célodat időben elérd (se előbb, se később). Ha például van egy fél éves terved, de te már egy hónap alatt teljesítetted a fogyásod felét, ilyenkor a program megnöveli a kalóriakeretedet a lassítás érdekében. Ez okozhat extrém nagy, vagy extrém alacsony kalóriakeretet. Ilyenkor érdemes lehet újratervezni a fogyásodat (lásd következő kérdés).”


3 hónapja
#4467
capek 1
Sziasztok!
Én nem állítottam be új célt, de minden előzményem törlődött (10 nappal ezelőtt, gondolom,
mert 10-et ír a számlálóm, de az is lehet, hogy ma, mert csak ma vettem észre), pedig jó pár hónap van már mögöttem. Ráadásul a fixen beállított kalóriakeretem is elállítódott. :/ Ez most rosszul érintett.

3 hónapja
#4466
kloee 94
reply to drisztina's post #4465
Köszi!! Nem néztem utána a változásnak..

3 hónapja
#4465
drisztina 3
reply to kloee's post #4464
GYIK:
"Új célt szeretnék beállítani. Mi történik ilyenkor a már bevitt adataimmal?
Amikor úgy állítasz be egy célt, hogy már van egy meglévő, akkor az addigi célbeállítási terved felülíródik. A grafikonodat az új cél első napjától fogod látni (de visszanézheted, ha múltbéli dátumot állítasz be). A régebben megevett ételeidet is visszanézheted, megmaradnak a kedvenceid és a felvett Új ételek is."

3 hónapja
#4464
kloee 94
Sziasztok!
Segítséget kérnék.(Lehet, hogy nem jó helyre írom a kérdést, előre is elnézést, ha nem hiba, amit írok, csak az én figyelmetlenségem eredménye, de bízom benne, hogy tudtok segíteni nekem.) Beállítottam új célt, és minden korábbi eredményem, többszáz napom törlődött... eddig mindig megtartotta a régi eredményeket. Nem voltam figyelmes, változott valami?? :( Vagy el....tam valamit az új cél beállításánál.. elég fàradt voltam, így lehet, hogy benéztem valamit..
Nagyon sajnálnám, ha végleg elvesznének a korábbi adataim. Tudtok segíteni? Vissza lehet varázsolni valahogy a régi (8 nappal ezelőtti) állapotomat?
Köszönöm a segítségeteket. Szép estét!
Klaudia

3 hónapja
#4463
Amorflana
Bizonyos ételeket, amiket kedvencként mentettem el, amikor elkezdem begépelni- megtalálom a listában nem tudom berakni a napi fogyasztásba. És minden egyes alkalommal amikor megnyitok egy kedvencet feldob egy fület, amit éppen már használok. Hozzáadás sikerült! Kedvenc étel előhívásához kezdd el gépelni a nevét a keresőbe, a lista elején fog megjelenni. Összes kedvenc vagy saját ételed listázáshoz kattints a keresőmező végén található "..." ikonra. elég idegesítő. Kérek erre valami választ.

3 hónapja
#4460
Sissi04
Sziasztok! Mobil verzióban használom a kaloriabazist (nem appkent). Tegnap valtoztattam a napi sulyom, es a napi kalóriamennyiseg -5000re változott. Hiaba nyitom ujra a böngészőt, akkor is ezt mutatja. Eddig minden siman ment. 4 honapja kezdtem a kaloriaszamolast, es eddig minden súlyvaltoztataskor jol működött az oldal. Mi lehet a gond? Koszi!

3 hónapja
#4458
310583 669
reply to nagyvili's post #4456
probald ujranyitani az oldalt. Nem tortent nekem meg ilyesmi.

3 hónapja
#4457
310583 669
reply to baxo's post #4455
Tudtommal nem, de ha nem akarod ujrairni az egeszet, szerintem nem tortenik semi baj, ha a holnapit beirod majd a tegnapihoz, ahol ures a napod.

3 hónapja
#4456
nagyvili
Nekem eltűnt a tegnap felvitt összes ételem.
Tapasztalt valaki hasonlót?

3 hónapja
#4455
baxo
Hello, új vagyok itt, a dátumot át lehet írni vhol? tegnap beírtam a tegnap adatokat, erre ma megnyitva a maihoz tette, ma meg a holnapit töltöttem ki, nem lehet vhogy egy nappal visszatolni? köszi
Anna

4 hónapja
#4454
310583 669
reply to Adreee81's post #4453
Nem irtal el egy mertekegyseget? G vagy deka helyett kilot, vagy ilyesmi?

4 hónapja
#4453
Adreee81
Újtazelepítés után is azt àllítja, hogy 9900 ccal-t ettem meg....

4 hónapja
#4452
Igazmondo
Nem tudom használni a kalóriatáblázat kereső mezőjét. A beírt étel nevét, ha rákattintok a kereső gombra, kék keretbe teszi és nem történik semmi. Jó lenne valami válasz, hogy mi újság evvel!

4 hónapja
#4451
Mol
Nekem sem csinál semmit ca 3 hete..??

4 hónapja
#4450
andi1618 2
reply to andi1618's post #4446
Valaki esetleg tudna segíteni?
Nem tudom használni immáron harmadik hete...

4 hónapja
#4449
feketeinci
reply to zoknimester's post #4448
Szia!
Úgy tudom egyiket sem lehet, így marad az hogy másik email címmel regelj újra - gondolom azt lehet.

4 hónapja
#4448
zoknimester
Sziasztok!
Hogyan lehet felhasználó nevet változtatni? vagy ha nem lehet akkor gondoltam arra is,hogy törlöm a jelenlegi profilt és létrehozok egy másikat,szóval másik kérdésem az lenne,hogy hogyan tudom töröli magam?

4 hónapja
#4447
csaf
Az utolsó 10 ételből "sült csirkecomb"-ot választva beállítás és leokézás után a beállított mennyiségű "natúr szelet" lesz. Androidon néztem.

4 hónapja
#4446
andi1618 2
Sziasztok!
Múlt hét óta sajnos azt jelzi a tápanyag javaslat, hogy mindent túlléptem pedig még be sem írtam semmit...A napi kalória keretemnek pedig -940 kalóriát ír..

4 hónapja
#4445
Momoko
Jó eggelt mindenkinek!
Ma érdekes dolgot vetem észre. Mivel reggelire majdnem mindíg ugyanazt eszem, az előző napit szoktam "újraenni" és átvinni az aktuális napra. Ma viszont kicsit változtattam, így pl. a kaliforniai papikát a kereső alatti ételekből választottam ki. Amikor meg kellett adni, hogy hány grammot ettem meg még jó volt, mire azonban hozzáírta a reggelihez pritamin lett belőle :) Nem vészes, de gondoltam szólok. Többször is eljátszottam, miníg átváltott. A kieső napokkal kapcsolatban meg eszembe jutott, hogy olvastam előtte valahol itt, hogy ha elmegy valaki nyaralni és nem lesz nete, elvesznek a napjai. Én ha tudom, hogy ilyen lesz, előre beírok valamit azokra a napokra. Elég egy étel vagy alapanyag.

4 hónapja
#4444
varipeti
Sziasztok!
Kb. egy órával ezelőtt fizettem elő egy hónapos prémium tagságra, de még mindig nem kaptam meg a visszaigazoló e-mailt. Paypallal fizettem, onnan egyből meg is jött a tájékoztató, hogy levonták az árát de az aktiváló kódot sajnos azóta is várom. Mi lehet a gond?

4 hónapja
#4443
dezso0724 401
Sziasztok, Sony Xperia Z3-nál teljesen használhatatlan az app. Beléptet, de ennyi. Se az előző napi súlyom, se a tegnapi napom története, de még csak bevinni sem enged semmit se. Teljesen halott, tegnap még semmi baja nem volt. Az aztali verzió és Huawei P9-en minden rendben.

4 hónapja
#4442
hgyozo
reply to olahgabi's post #4434
Nálam is napok óta probléma volt ez, de nem tűnt általános problémának, ezért eltávolítottam, majd újra telepitettem az alkalmazást, ez megoldotta a problémát.
A mobilon annak ellenére tudod használni, ha nem működik az app: Chrome-ban belépsz az oldalra, a mobil nézetet kapod, ugyanazt mint az app-ban.

5 hónapja
#4441
Nagyl070
Sziasztok,
Android 7 telefonról indítás után sokszor a beírt ételt jeleneti csak meg, függetlenül attól, hogy már több étel is volt felvéve aznap. Kalóriát 2000-tol számolja mindegy mi az egyénileg beállított. Előző napra és vissza váltva, újra beírva az ételt már mindig jó. Egyébként kiváló!

5 hónapja
#4440
LeonardMilan
Sziasztok,

a célom napi keret megadása alapján 2100 kcal fixen, mégis ha a súlyom megváltoztatom akkor változik a napi kalórialimit is, aminek pedig fixen kéne maradni. A megoldás az, hogy soha nem változtatom meg a súlyom a diéta végéig, de így elveszítem azt a funkciót, hogy a súlyomat az oldalon a többi adattal kövessem és ne egy excelben.

5 hónapja
#4439
elenabibi 350
reply to olahgabi's post #4436
Szívesen :)Ez is egy új fejlesztésük , régen azt hiszem nem volt ilyen :)


5 hónapja
#4438
310583 669
reply to BBAndrea's post #4437
talan beirtad az 1 adag sulyahoz a zerot?

5 hónapja
#4437
BBAndrea
Sziasztok!
Fel akartam vinni egy új ételt, de a mentés után nem jelennek meg az adatok, nulla kalóriát meg egyebeket ír. A név megvan, de a többi adat elvész és használhatatlan így. Köszi, ha tud valaki valamit erről.

5 hónapja
#4436
olahgabi 180
Kedves elenabibi, köszönöm az ötletet, igaz nem én kérdeztem, de nagyon hasznos volt. Én is úgy bosszankodtam mindig, hogy lenullázódnak a napjaim, ha csak egyet is kihagyok. Kö:)szi

5 hónapja
#4435
elenabibi 350
reply to gregorits's post #4433
Nézd vissza, mert ha kihagytál egy napot akkor újra kezdi a számlálást : Ha megtalálod a kimaradt napot akkor írj be valamit hogy mit ettél , és újból visszakapod a napjaidat :) Én is megvoltam győződve róla , hogy nem hagytam ki egy napot sem , és mégis találtam:)

5 hónapja
#4434
olahgabi 180
Sziasztok! Hát van némi hiba, mert a mobil app sokszor nem működik, hiába írom be az ételt, és kattintok a megettem gombra, nem működik, vagyis a telefonomon nem tudom használni a kalóriabázis. Régebben jó volt.

A másik, hogy amit a laptopomon beírtam ételeket, az nem jelenik meg a telefonomon, olyan, mintha nem is ettem volna semmit. Megpróbáltam, hogy kijelentkeztem, újra be, de így sem működött. Köszi

5 hónapja
#4433
gregorits
Sziasztok! 179 napja vezetem a kalóriabevitelt, minden nap felviszem (nem hagytam ki egy napot sem) és a tegnapi nappal újra indította a napok számát. Tudtok magyarázatot? Köszi!

5 hónapja
#4432
310583 669
reply to feketeinci's post #4428
Szerintem akkor tortenhet meg, ha nagyon elter a beirt sulyod, mint amt az eredetileg beallitott fogyas-terv szerint kellene legyen, probalja igazitani, hogy tartsd az utemet.

5 hónapja
#4431
tika48
reply to feketeinci's post #4430
Kösz a választ.
Sajnos, én táblázat és statisztika függő vagyok, és nagyon hiányozna, ha nem látnám a hőstetteimet. Erőteljesen inspirál.
A kilépés-belépés variációt is kipróbáltam már, hatástalan.
Üdv / Tika48

5 hónapja
#4430
feketeinci
reply to tika48's post #4429
Sajna nem tudok segíteni :(

Azt látom, hogy a sportokat beírtad már, és a kajákat még nem, 400 kalória a kaja, 671 a sport.
Én az eltelt évek alatt kb 10x ha beírtam a sportot (ami kimerül a kertészkedésben), mert látni akartam mennyit kell dolgoznom hogy megehessem a rántott husimat :)
Mivel a sportnak csak bizonyos %-át vehetjük figyelembe, nem vagyok meggyőződve arról, hogy ezt így vezetnem kellene. Ha mozogtam valamit....az kész haszon....több kalória fogyott és kész.
De nem akarlak erre biztatni, ha ez motivál akkor mindenképpen vezesd :)

Szerintem nem a súlyod rögzítésétől bolondult meg az oldalad.
Próbáld meg hogy kilépsz-belépsz, és a kaját rögzíted először.
A súlyt én gyakran vezetem, de a kaját már csak akkor, ha nem vagyok biztos valamiben. (Berögzült az évek alatt, nagy meglepetés nem fog érni.)

Hátha van aki jobban tud segíteni!

5 hónapja
#4429
tika48
reply to feketeinci's post #4428
Kedves Inci !
A "súlyod" kockába irtam be a mai súlyomat, ami 30 dekával kevesebb, mint a 34 napja regisztrált 71,6 kg. És ekkor őrült meg a rendszer. Biztos, hogy összefüggésben van az anomália a súlybeirással.
A következőket irja (csupa piros mezőben: 899 / -956
1.855 kcal-al ettél többet ma !
Túl alacsony napi keret
Tápanyag javaslat kocka: F 62 / -48 Teljesitve
Sz 125 / -119 Túllépted 245 gr
Zs 17 / - 32 Túllpted 49 gr
Mellesleg a mai fogyasztásom eddig: Reggeli 253 38 / 10 / 6
Tizórai 147 0 / 37 / 0
Ebéd 500 23 / 78 / 10
Sportolás: torna 71
súlyzózás 225
szobakerékpár 375

Ennél többet nem tudok segiteni, de biztosra veszem, hogy a testsúly kockában kell keresni a bajt.
Célt nem változtattam.
Kiváncsian várom, mit tudsz ebből kitalálni / Üdv / Tika48

5 hónapja
#4428
feketeinci
reply to tika48's post #4427
Hová írtál be fogyást?

Módosítottad a célt?
Nem értem a kérdést....hátha írsz még valamit erről, és rájövünk.
Látom több hónapja itt vagy, tehát nem új már neked az oldal.
Nekem még sosem lett piros.

5 hónapja
#4427
tika48
Szia !
Ma beirtam 30 dkg fogyást, és ettől az összes adat pirosra és ezzel együtt minuszra váltott. Továbbá kiirt egy figyelmeztetést: túl alacsony napi keret.
Mi lehet az oka ennek a jelenségnek, és hogyan állithatom vissza a megszokott működést ?
Előre is köszönöm a tanácsot.
Üdv / Tika48

5 hónapja
#4426
vajkzsuzsa 329
Megnéztem, megnyugtató. Köszi Incike !

5 hónapja
#4425
feketeinci
reply to vajkzsuzsa's post #4424
Az Ötletek fejlesztésre topik 2129-es bejegyzése éppen erről szól :)

5 hónapja
#4424
vajkzsuzsa 329
Köszönöm, megnéztem, nem irtam be sohová ahová nem kellett volna. Viszont ujra beirtam fejből, igy meg van. Már máskor is volt, hogy beirtam a kajákat, és mikor a sporthoz értem, és akartam rögziteni, a kaja elszállt. De lehet, hogy én vagyok a gyenge gépes, mert csak autodidakta módon használom. Szóval, ha 5 napig nem leszek gépközelben, akkor nem törlődik a közel kétszáz napom tutira?

5 hónapja
#4423
sucneb 345
reply to vajkzsuzsa's post #4421
Esetleg az lehet,
1, hogy régóta nem kattintottál az oldalon és ilyenkor nem a felhasználódhoz menti el, hanem attól függetlenül. Jelentkezz ki és nézd meg úgy ott van-e.
2, kapcsolt felhasználóhoz átjelentkeztél és hozzá írtad be az kajákat
3, dátumot módosítottál és másik naphoz írtad be a mai fogyasztásod.

Másik kérdés: Úgy tudom jelenleg lehet utólag pótolni úgy a kajákat, hogy ne szakadjon meg a sorozat.

5 hónapja
#4422
310583 669
reply to vajkzsuzsa's post #4421
Nem tudom, hogy szallt el, frissitessel sem jon vissza? Nekem meg ilyen nem tortent. Ha nem leszel gepkozelben, de papiron irod es utolag beirod, akkor visszajonnek a napjaid.

5 hónapja
#4421
vajkzsuzsa 329
Elszállt a mai napi teljes fogyasztásom. Hogy tudom visszahozni?? A sport meg van. Most beirtam ujra. Még lenne egy kérdésem. Ha 5 napig nem leszek gépközelben, akkor elveszik a 190 napom???

5 hónapja
#4420
Fazekaseva78
hali felvittem az uj receptet de nem ir kalóriát csak annyit hogy NAN mit kell állitani?

5 hónapja
#4419
Yvettee
reply to Fazekaseva78's post #4418
Nekem mukodik. A "mit ettel" melletti harom pontra "..." kattintva es utana "uj etel felvitele"

5 hónapja
#4418
Fazekaseva78
hali, nem tudok uj ételt felvinni,pedig nekem lessz egy pár mivel külföldön élek.. köszi előre is.

5 hónapja
#4417
sucneb 345
Nem menti el a súlyváltozást.

5 hónapja
#4416
MMoni
reply to 310583's post #4415
Köszi :-)

5 hónapja
#4415
310583 669
reply to MMoni's post #4411
Elsosorban beallitottal egy tul kicsi keretet, ami biztos kevesebb mint a BMR-d es ezert nem jol indultal startbol. Az, hogy felviszi azert lehet, mert a tervezettnel tobbet fogytal es a program probalja igazitani az eredeti tervhez a fogyas utenet

5 hónapja
#4414
feketeinci
reply to MMoni's post #4411
1200????
Valamit félreértettél, nem lehet jó az a beállítás.
A BMR-ed tuti nem annyi....hacsak nem hízás céljából vagy itt, vagy még suliba jársz.

5 hónapja
#4413
Yvettee
reply to MMoni's post #4411
Nem vittel fel sportot mara? Mert ha igen, akkor azt hozzadaja a napi keretedhez.

5 hónapja
#4411
MMoni
reply to feketeinci's post #4409
Így csinálom, és 1200-ra van beállítva, mégis a főoldalon a napi keretemnél mást ad meg, amin nem tudok változtatni...ma például 1695 a napi keretem az oldal szerint, pedig 1200-nak kellene lennie :-(

5 hónapja
#4410
ferenczi76
Sziasztok! Nagyon sokszor nem működik az oldal és többszöri próbálkozás után lehet csak belépni ! :(

5 hónapja
#4409
feketeinci
reply to MMoni's post #4408
Eszközök - cél beállítása, és ott a 3.lépésben a Módszer kiválasztása....fix kalória kerettel.

5 hónapja
#4408
MMoni
Nem tudom a napi keretemet beállítani, az oldal mindig egy másik napi keretet számol nekem,és hiába próbálok beállítani egy fix kalóriát, nem engedi...:-(

5 hónapja
#4406
ujrahetven
reply to feketeinci's post #4400
Nagyon szépen köszönöm! :)

5 hónapja
#4405
SzilviEtti
reply to feketeinci's post #4402
Szia, köszi. Sajnos nem. Illetve már nem. Eddig ott volt, és most eltűnt. Kiléptem - beléptem és már nincs ott a napszak választás lehetősége. Ezért is kérdezem.

5 hónapja
#4404
SzilviEtti
reply to feketeinci's post #4402
Szia, köszi. Sajnos nem. Illetve már nem. Eddig ott volt, és most eltűnt. Kiléptem - beléptem és már nincs ott a napszak választás lehetősége. Ezért is kérdezem.

5 hónapja
#4403
SzilviEtti
reply to feketeinci's post #4402
Szia, köszi. Sajnos nem. Illetve már nem. Eddig ott volt, és most eltűnt. Kiléptem - beléptem és már nincs ott a napszak választás lehetősége. Ezért is kérdezem.

5 hónapja
#4402
feketeinci
reply to SzilviEtti's post #4401
Ha kiválasztod az ételt, megjelenik az a sor, ahol ez fel van sorolva.

5 hónapja
#4401
SzilviEtti
Sziasztok, hol és hogyan lehet beállítani, hogy reggelire, ebédre, uzsonnára, stb.. ettem az ételt? Köszönöm. Szilvi

5 hónapja
#4400
feketeinci
reply to ujrahetven's post #4399
A mit ettél sorba beírod az ételt, a sor végén a 3 pont....rákatt. Választhatsz hogy törlöd, vagy "I" gomb az info, ahol szerkeszteni tudod.

5 hónapja
#4399
ujrahetven
Talán nem a megfelelő helyre írom, de nem találtam sajnos ehhez passzoló részt az oldalon... Hol, ill. hogyan lehet szerkeszteni a saját felvitt ételeket?
Egyrészt elírtam valamit imént, másrészt amikor az oldal hibásan működött az elmúlt napokban, úgy 5-ször vitte fel az egyik ételt, amit csak egyszer akartam...
Előre is köszönöm a választ! :)

5 hónapja
#4398
mandria
Köszönjük, minden rendben!!!!

5 hónapja
#4397
Momoko
Megint megy minden, mint a parancsolat, köszönöm szépen a munkátokat és a gyorsabb keresőt :)

5 hónapja
#4396
Barbanya 68
Szuperek vagytok!
Köszi az oldalt, köszi mindent!

5 hónapja
#4395
agaja 179
Köszönöm a gyorsabb keresőt és a munkátokat. Nagyon szeretem ezt az oldalt. Inzulinos diabos lévén nagyon-nagyon sokat segít a grammos számolgatásban. Nem is tudom, mit csinálnék nélküle, megkönnyíti az életem :) Köszi! Köszi!

5 hónapja
#4394
szinesceruza76 203
Kedves Fejlesztők, ismét gyors az oldal, hurráá! :) Köszönöm a munkátokat! :)

5 hónapja
#4393
tengelic 198
Igen, nekem feltűnt, hogy gyorsabb lett a kereső. :) Köszönet az éjszakába nyúló hibajavításért, és egyáltalán az egész oldalért. Nagy örömmel használom.

5 hónapja
#4392
robee
Ezt természetesen mi is megértjük! Azt is, hogy az ingyenes tagoknak ez pont nem fog tetszeni és ahogy önök fogalmaztak "sérülnek". Azzal, hogy a prémium tagságot megváltjuk, pont az oldal működőképességét és létjogosultságát ismerjük el. Viszont ha ez nem áll fent, akkor a prémium tagságot fogják elveszteni, ami félő, hogy az oldal működésére is kihat.

5 hónapja
#4391
kaloriabazis
Az elmúlt napokban tapasztalható lassulásról egy kis infó.
Hetek óta dolgozunk egy új eljáráson, hogy a keresés jóval gyorsabb lehessen. Előzetes felmérések szerint kb 20x-os javulást vártunk. Sajnos mint minden fejlesztés élesítésekor a tesztfelületen hibátlan működés ellenére élesben mindig előfordul valami hiba, így folyamatosan váltogatni kellett az új kódot a régivel és sehogy se volt jó. Éjszaka sikerült megtalálni a hiba okát, rendet rakni, remélem van akinek feltűnt azért az is, hogy gyorsabb lett a kereső (egyrészt maga a találatok listázása is, másrészt, hogy Enter vagy nagyító leütésekor már egyből keres, nem vár 2 mp-et, mint eddig).

5 hónapja
#4390
kaloriabazis
Több irányból elért hozzám az igény, hogy terheltség esetén a Prémium tagoknak legalább működjön. Ezt válaszoltam rá: Kedves Prémium tag! Ezt leprogramozni, hogy a nem prémium tagokat letiltsuk egy sokkal nagyobb és több ideig tartó munka, mint a javítás.
Ez nem egy mozdulat, mert rengeteg következményt át kell gondolni, minimum több napos, arról nem is beszélve, hogy az ingyenes tagokat is megbecsüljük hogy minket választanak és nehéz lenne ezt úgy kivitelezni, hogy ez ne sérüljön. Persze értem a javaslatot és sajnálom hogy legalább a Prémium tagokat nem tudjuk most segíteni, de a fenti okok miatt elsődleges célunk helyreállítani a lehető legrövidebb idő alatt.

5 hónapja
#4389
jancsoreka 32
Nekem most éppen működik, köszönöm! (nem tartom magam elitistának, én sem azért fizettem egy - tegyük hozzá, minimális - összeget, hogy mostmáraztán kiemelt legyek... :). Ingyenesen is évekig használtam, nagyon hasznos, jó az úgy, ha ingyenes marad - aki meg akarja, ezt az összeget úgyis rászánja szerintem. :) )

5 hónapja
#4388
Sfranciska 1006
A prémium tagok többsége nem azért fizet x összeget, hogy plusz szolgáltatásokat ill. elsőbbségi jogot kapjon. Azért fizet, hogy segítse az üzemeltetőt abban, hogy zavartalanul használhassuk ill. fejlődjön az oldal.

5 hónapja
#4386
sucneb 345
Most, hogy kisütött a napocska, elárasztásos támadást indítottak a 3 napos ananász diétázók az oldal ellen. Legalább a fizetős tagok lehetnének külön szerveren...

5 hónapja
#4385
szinesceruza76 203
reply to Balbina's post #4383
Kedves Barbara,
lehet, hogy én értelmezem félre, amit az oldal magáról ír, de ez itt egy saját bevallása szerint ingyenesen használható oldal. Azzal, hogy fizettél bizonyos plusz szolgáltatásokért, nem kaptál elsőbbségi jogot az egész oldal használatára. Külön "köszi" az elitista hangnemért, jólesik, tényleg.

5 hónapja
#4384
swr
Csatlakozom az előttem szólókhoz, semmire nem tudok rákeresni, behalt az oldal ......

5 hónapja
#4383
Balbina 62
Ha az oldal korlátozott működőképességű, mert túlterhelt, akkor talán a nem fizető tagokat kellene egy ideig levenni róla, NEM PEDIG mindenkit, így A PRÉMIUM TAGOKAT is KORLÁTOZNI.
Azt gondolom, hogy amikor csak kevesebb felhasználóval működőképes, akkor nem kérdés, kiknek a javára KELLENE dönteni.
Tegyétek már meg!

5 hónapja
#4382
tmurphy
Napok óta esik-kel az oldal. Vagy receptet nem lehet rögzíteni, vagy az elfogyasztott ételt nem, vagy valami hibát ír ki. Mire számíthatunk, mikor lesz ismét használható állapotban?

5 hónapja
#4381
Rikamamita
Gubanc van az oldallal :-( Nem nagyon enged belépni, errort ír ki :-( Ha mégis bejutok, nem tudom felvinni amit megettem. Kérlek javítsátok meg, mert nagyon szeretem <3

5 hónapja
#4380
fogyi2016 477
Több ideig tartott az ebédemet felvinni a rendszerbe, mint elfogyasztani...
Mi az oka, hogy ennyire nem megy most az oldal? :(

5 hónapja
#4379
horvathszabi
Egyre sz@rabb.... :( Azt a 90 napot sajnálom amit beleöltem.

5 hónapja
#4378
frauka 3
Nem enged hozzávalokat felvinni,receptet felvinni!Nagyon zavaró,remélem nem fuccsol be az oldal,mert ennek segitségével már 5kg-t leadtam igy, hogy tudtam figyelni mit eszem.Nemrég találtam ide.Motivált,hogy mindig be kell irni.De remélem megjavul az oldal,nagy szükség van rá!!

5 hónapja
#4377
jancsoreka 32
Legalább annyi infót hadd kérjek, mikorra lesz használható az oldal. Köszönöm! :)

5 hónapja
#4376
elgreco1 248
Nagy nehezen kikeresi, beírom, de nem engedi megenni.....:( katasztrófa ! Valaki tényleg írhatna már az adminok közül,hogy mi a fene folyik itt napok óta !

5 hónapja
#4375
gubilaci 2
Nyilvánvaló, hogy valami gáz van az egész oldallal napok óta. Nem lehetne kiírni, hogy miről van szó? Fejlesztés vagy szerverkarbantartás?

5 hónapja
#4374
Momoko
Üdv!
Sajnos én se tudok jobbat írni, mint az előttem lévők. Eléggé új vagyok ezen az oldalon, és külföldön élőként (két külön országban vásárolva) úgy néz ki minden napra jut egy-két plusz alapanyag, vagy étel beírása, de mire nagynehezen végzek a reggelivel, már kezdhetném az ebédet.

5 hónapja
#4373
katika66
Sajnos megint elromlott. Szerencsére már nagyjából ismerem mit ehetek és mennyit. Ezért annyira nem parázok, de aki most tanulja az életmódváltást az eléggé sz@rba lehet a prögram miatt. Kitartás fiúk , lányok!

5 hónapja
#4372
kolali 390
Rendszeressé vált hiba üzenet. És nagyon lassú.

An error occurred.

Sorry, the page you are looking for is currently unavailable.
Please try again later.

If you are the system administrator of this resource then you should check the error log for details.

Faithfully yours, nginx.

5 hónapja
#4371
mandria
Nagyon lelassult a program.....átmeneti... vagy...???

5 hónapja
#4370
Hani2 28
Iszonyat lassú a keresés, csak keres, keres, keres. Nem lehet kivárni. Mi történt már megint?

5 hónapja
#4369
feketeinci
reply to csaf's post #4368
ezekkel az írásjelekkel volt már gond évekkel ezelőtt is
ha lehet ne is írd be, használj rövidebb nevet a kereséshez

5 hónapja
#4368
csaf
Ha aposztróf van a keresett étel nevében, nem ér véget a keresés (vagy nagyon soká tart?).

5 hónapja
#4367
Erika88
A keresés megjavulni látszik, de estére eltűnt az egész rögzített nap. :(

5 hónapja
#4366
horiniki
Csatlakozom az előttem szólókhoz, semmire nem tudok rákeresni, nagyon rossz!!!!! Ugye ez csak átmeneti???

5 hónapja
#4365
elgreco1 248
nahh !! hát besz@rt nálam is, pedig eddig jó volt. grat !

5 hónapja
#4364
kat097
Én sem találok semmit, kerestem a paradicsomot,-nincs, kerestem a banánt, nincs mi a fene van????

5 hónapja
#4363
Adaree
Sziasztok! Eddig könnyen kikerestem mindent, ma meg azzal szembesülök hogy semmit nem találok. A tojás 250 oldalt dob ki amibe szerepel a tojás! Eddig meg ott volt az első néhány sorban minden. Érdekelne ez meddig marad igy?

5 hónapja
#4362
Nekost 3
A keresés nagyon el lett cseszve. Nem hiszem el, ne találok paradicsomot, paprikát, stb.
A paradicsomért nem fog senki 275 oldalt végig lapozni. Inkább legyen lassabb a keresés, de ésszerűbb, mert ez így használhatatlan.

5 hónapja
#4361
Erika88
Sziasztok! Én se tudok keresni. Nincs olyan, hogy banán, csak 152 oldalnyi más, ami tartalmazza a szót.

5 hónapja
#4360
Szirenn66 180
Nekem se keres a kereső, pár napja a TV paprikát simán megtalálta, most meg azt mondja, ilyen nincs. Paprikára 186 oldalt kellene átbogarászni, a sima 'alma'-t se találja....

5 hónapja
#4359
gubilaci 2
Valami történt a kereséssel. Mintha több találatot adna, de egyszerű alapkeresések nem működnek, mint pl. a "paradicsom" magát a paradicsomot nem adja ki.

5 hónapja
#4358
NagypalAnita
Nem tudok uj etelt rogziteni, a mentes gombra kattintva nem tortenik semmi. Tud valaki valamit? Dolgoznak mar a hiban? Mikorra varhato a problema kijavitasa?

5 hónapja
#4357
elgreco1 248
Nálam működik,csak rendkívül lassú ! :( Kissé kellemetlen így használni de legalább megy.. Chrome-ot használok.

5 hónapja
#4356
kat097
Mi van itt ma??? nem lehet használni, nem tölti be az ételeket és nem is rögzit, csak pörög-pörög

5 hónapja
#4355
nikol1
Több ételt nem ad ki, amit idáig kiadott, pl. banán, kávé általános, stv.

5 hónapja
#4354
Ferenczi70
Napok óta nem tudom normálisan használni az oldalt. Nem tölti be az ételeket és nem is rögzíti az adatokat! Valaki HELP ME! Szeretm nyomon követni a táplálkozásom adatait! Remélem most már hamarosan használható lesz az oldal!

5 hónapja
#4353
Hailei
Sziasztok hiába viszem fel az ételeket és hogy mit mozogtam...
Megjelenik a listán, be is teszi, de amikor a kiértékelésre nyomok azt írja ki, hogy amíg nem ettem/sportoltam semmit, nincs mit kiértékelni.
Szeretem ezt az oldal, könnyen lehet kezelni, remélem hamar meg lesz javítva.

5 hónapja
#4352
katika66
46 napja vezettem folyamatosan és eltűnt nekem is sajnos!

5 hónapja
#4351
Divexa
Tegnap este halál volt. Ma jobb. Lassú, ugrál, de sikerült felvinnem az adatokat.
Én Google Chrome-ot használok, de ez most biztos nem számít, ki is van írva, valami probléma van az oldallal. Reggel és napközben minden OK volt.

5 hónapja
#4350
feketeinci
2 napja esténként tényleg nem működik nálam sem, valami errort ír ki, és nem lehet megnyitni.

5 hónapja
#4349
Andar
Szeretnék érdeklődni, hogy milyen böngészőre lett optimalizálva az oldal?
Egy pár napja szinte lehetetlen használni (Firefox)
Valakinek vmi ötlet? Köszönöm, előre is...

5 hónapja
#4348
gjoco007 24
szörnyen használhatatlan az oldal, receptet felvinni szinte lehetetlen

5 hónapja
#4347
pityka
hihetetlenül lassan tölti be az ételeket vagy be se tölti... ilyenkor kilép belép és akkor talán...

5 hónapja
#4346
szinesceruza76 203
Sziasztok! Egy olyan tornát szeretnék felvinni az oldalra, amit még itt nem találtam (Leslie Sansone Walk away the pounds), de sajnos hiába fogadja el az oldal, utólag nem találja meg. Jópár alkalommal próbálkoztam vele, de ugyanaz az eredmény.
Elrontom valahol, vagy valami hiba történik ilyenkor? (Recepteket simán fel tudok vinni.)

5 hónapja
#4345
Saras
Üdv!
Van valamilyen különös oka, hogy az előző napjaim (34) száma 1-re változott és minden rögzített adatom eltűnt?

Tisztelettel:
Saras

5 hónapja
#4344
Peper
reply to 310583's post #4343
Igen, úgy nekem is működik, de korábban ment magyar kiosztás esetén is. Esetleg egy későbbi fejlesztésnél, ha van idő, ránézhetnétek, a shift melletti ponthoz átnyúlni nem túl hatékony amikor az embernek 1 perce van beírni a dolgokat...meg nem is annyira rutinos dolog

5 hónapja
#4343
310583 669
reply to Peper's post #4342
Nalam megy, angolra van allitva es a szam-billentyuknel levo vesszot hasznalom. Ha azzal nem megy, probald meg a betuknel levo ponttal

5 hónapja
#4342
Peper
Sziasztok! Egy olyan dolog merült fel bennem, hogy mióta megújult az oldal, nem tudom használni a numerikus billentyűzeten lévő "vesszőt" a mennyiség mezőben, hogy tört mennyiséget írjak be, pl 0,5.

5 hónapja
#4341
2makkasvagyok
reply to 310583's post #4338
köszönöm szépen. Stimmel is. A régiben előszőr kellett a kedvencekbe tenni.

5 hónapja
#4340
feketeinci
reply to ikovacs04's post #4339
Igen.
Mielőtt elkezded felvinni hogy mit ettél, kattints a bal felső nagy ceruzára hogy frissítsd az oldalt. Ha nem frissítesz, ez gyakran előfordul.
Kattinthatsz bárhova, akár a Fórum fülre is...azzal is frissül, csak akkor 2 kattintás, mert vissza kell menned a főoldalra.

5 hónapja
#4339
ikovacs04
HILFE! a vacsora dokumentálásakor kiderült hogy eltűnt az ebédem és az uzsonnám....utólag ismét felvettem... ez mással is előfordult már?

5 hónapja
#4338
310583 669
reply to 2makkasvagyok's post #4337
miutan Megetted az etel neve mellett van 3 pont, rakattintasz, van egy sarga csillag, ranyomsz es maris kedvenc

5 hónapja
#4337
2makkasvagyok
nem hiba, de nem tudom hol kérdezhetem meg: kiválasztok egy ételt, beállítom hogy mennyit ettem belőle. ezek után csak a MEGETTEM gomb van. a régi verzóban lehetett a kedvencek közé tenni. Most erre nem tudok rájönni, hogy kell. Írd le légyszíves.

5 hónapja
#4336
feketeinci
A "banán"-nál beszélgettünk egy hibáról.
Ha a főoldalon kiválasztunk egy ételt, és rámegyünk az Infójára, már nincs tovább választás, vagy beírási lehetőség. Az Infón már nem ehet beírni a "Mennyit ettél belőle" sorba a mennyiséget...mint ezelőtt.
Lehet ezt javítani?

5 hónapja
#4335
forsammob
Köszönöm Inci, Közben végül újra felvittem a tegnapi napra az összeset, de elég macerás volt. Jó lenne egy olyan gomb, ami csak a dátumot váltja ilyen esetben.

5 hónapja
#4334
feketeinci
reply to ankh69's post #4333
Bocs...nem a Te hozzászólásodra válaszoltam....abban sajnos nem tudok segíteni, nekem nincs ilyen gondom, igaz firefoxon használom.

5 hónapja
#4333
ankh69
Szia.köszi az ötletet,de így se jó.megpróbálom kitörölni a mai adatokat és újraírom..üdv

5 hónapja
#4332
feketeinci
reply to forsammob's post #4330
De.
Kattints a Főoldalon a MA feliratra, előjön a naptár, és oda írsz be bármit, ahova akarsz.

6 hónapja
#4331
ankh69
Sziasztok.Kb.egy hónapja használom az alkalmazást,eddig bevált de két napja nem "lépteti"a napokat mindíg a holnapra kell kattintanom hogy be tudjak írni valamit..Chrome böngészőt használok.A telefonon ugyanezt tapasztalom..
Esetleg valakinek valami ötlet.Segítségeteket köszönöm.Üdv

6 hónapja
#4330
forsammob
Sziasztok,
Lehet, hogy már volt kérdés, de nem találom.
Mi van akkor, ha a tegnapi étkezést éjfél után vittem fel, és a mait hozzáadja a tegnapihoz? Nem lehet visszadátumozni?
Köszi,

6 hónapja
#4329
310583 669
https://youtu.be/HCc1z2QeHIQ
ezt nezd meg, mindenkonek erdemes

6 hónapja
#4328
310583 669
reply to fszaboildiko80's post #4327
Csakhogy pont itt a bokkeno! Nem a kivant testsulyt kell beallitani, hanem a napi kaloria keretet kell megadni, ami nem szabad kevesebb legyen a BMR-d nel! Ehhez jon meg hozza a sportnak 65-70%-a!.Valaki tett fel egy video-linket, mindjart rakeresek es ideirom, ott szepen el van magyarazva, miert NEM SZBAD kevesebbet enni mint a BMR-d.

6 hónapja
#4327
fszaboildiko80
reply to 310583's post #4324
Elèrni kìvánt testsùlalapján a program számolta ki a napi kalóriakeretem. Ennèl azèrt többet eeszem egy nap, mert hozzáadódik a napi sport. :) Köszönöm a segìtsèget!

6 hónapja
#4326
fszaboildiko80
Köszönöm szèpen a válaszokat, ìgy már èrtem! :)

6 hónapja
#4325
Sielu
Hali! Mennyi idő, mire megjön az e-mail a prémium tagságos kóddal? Paypallal fizettem.
Az egyébként probléma, ha a paypalos és az oldalon használt email címem eltér?

6 hónapja
#4324
310583 669
reply to fszaboildiko80's post #4322
Azt, hogy meg mennyit ehetsz nem az elhasznalt kaloria es a a megevett kaloria kulombsegbol kell kiszamolni, hanem a napi keret kaloria+sporttal elhasznalt kaloria osszegebol vonod ki a bevitt kaloriat. Remelem nem cask 1168 kaloriat eszel egy nap! Jol van beallitva a napi kereted??

6 hónapja
#4323
feketeinci
reply to fszaboildiko80's post #4322
Nem jól kérdezel, nem értem.
Mekkora a kereted azaz mennyit állítottál be 1 napra? (tipikus hiba az időre fogyás)

Ha nem jól matekol a gép, annak általában az az oka, hogy vagy nem jó a beállításod, vagy nem megfelelő a fogyási ütemed....felülbírálja a beállításodat.
Erre a legjobb az, ha fix keretet állítasz be, ami éppen annyi, amennyire szükséged van, majd ha csökken a súlyod módosítod ezt a keretet.

Szívesen segít bárki kiszámolni, ha megmondod hány éves vagy, hány kiló, és milyen munkát végzel? A cél sem mindegy, de az előbb-utóbb kiderül.

6 hónapja
#4322
fszaboildiko80
Sziasztok!

Miért van az, hogy ha a napi bevitt kalória 1168 kcal, az összes elégetett 2478, akkor elvileg 1310 kcal -t lehetne enni még, és ehelyett csak 788 kcal-t ad ki a gép?! Vagy én számolok valamit rosszul?! Köszönöm, ha valaki tud segíteni ebben!

6 hónapja
#4321
Bogancs 6
Üdvözlet!
Problémám ugyanaz, mint Barbiebabának. Mobilos aplikációt használok, a beírt ételek eltűnnek.

6 hónapja
#4320
Barbiebaba
Üdvözlet!
Korábbi bejegyzés: #4276
Már nem először fordul elő, hogy beírom a napi aktuális testsúlyt, majd erre az értékre visszamenőleg bemódosul az "Előző súlyod" mező addigi tartalma. Egyrészt nem helyes az adat és így lehetetlen követni, visszanézni.
Másik probléma főként a mobilos aplikáción keresztül jelentkezik. Nagy gondossággal bepötyögtem vacsoráig az összes elfogyasztott ételt, majd később folytattam volna, de eltűnt az, amit addig beírtam
Kérem, ellenőrizzék a működést!
Köszönöm

6 hónapja
#4319
feketeinci
reply to cinti013's post #4318
Ennek 2 oka van.
Az egyik az, hogy nem olvasod az oldalt, mert ha olvasnád tudnád hogy ez megváltozott.

A másik az, hogy most az info gomb ad erről információt, a kaja neve mellett a sor végén. Ha rákattintasz új oldalon megnyílik a recept.

6 hónapja
#4318
cinti013 24
Sziasztok! Sajnos nem tudom egy étel receptjét sem megnezni. Mitől lehet? Ramegyek a lábas ikonra, de semmi sem történik.

6 hónapja
#4317
feketeinci
reply to Diana1988's post #4316
Nézd meg az eszközök menüben a cél beállítását...stimmelnek az adataid?

Mentetted őket?

Nincs rendkívül gyors fogyás beállítva? esetleg időre, vagy heti 1-2kg? BMR feletti a napi kereted?

6 hónapja
#4316
Diana1988
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mit állíthattam el, ha a Napi kalória keretem -5000 környékére került? Hogy tudom visszaállítani a normált? Előre is köszönöm a segítséget!

6 hónapja
#4315
feketeinci
reply to Mirab's post #4314
Próbáld ki azt a frissítést, ami a legegyszerűbb, a ceruzára kattintasz.

Lehet túl sok a csokid :( Bár nem vagyok IT-s, de ezt hallottam.

6 hónapja
#4314
Mirab
reply to 310583's post #4313
Hálásan köszönöm! Reggel beléptem és működik!
Csodaszépséges napot kívánok! :)

Helyesbítenék, sajnos csak egyszer működött. Kipróbáltam, kereste az ételt, kilistázta, a sportot is. Majd miután itt írtam és visszatértem, hogy akkor felvigyem a reggelimet, most ismét nem keresi ki az ételeket, sem a sportot, ugyanazt csinálja, mint tegnap. :( Mit rontok el?

6 hónapja
#4313
310583 669
reply to Mirab's post #4312
probald ujrainditani az oldalt.

6 hónapja
#4312
Mirab
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy miért nem tudom használni az oldalon a kalóriaszámlálást, azaz nem tudok felvinni semmilyen ételt, amit aznap ettem, semmilyen sportot. ( Korábban minden működött, 1 napja indultam ismét)


Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!

6 hónapja
#4311
pingpongvin
Sajnos az előző válaszodban elkerülte a figyelmemet a rózsaszín és a fehér alap különbsége, egyértelműen írtad le, csak én voltam figyelmetlen, ezért elnézésedet kérem.

A zselatint vízben oldottam fel, annak tömege hiányzik az össztömegből valóban, ami csökkentené a fajlagos kalóriatartalmat.

Köszönöm válaszaidat.

6 hónapja
#4310
lookie
A napló exportálásnál a napi testsúlyt "hhh.éé" formában írja ki!
Pl. 85.5 kg-ot "máj.85" formában jeleníti meg!

6 hónapja
#4309
feketeinci
reply to pingpongvin's post #4308
Megnéztem a receptedet....kérdésem hogy miben oldottad fel a zselatint? A tejszínben? Utána még azt fel lehet verni? Vagy a kész krémben keverted el a végén?

Figyelj arra, hogy ne használj olyan mértékegységet hogy kanál, és adag. Nekem talán kisebb a kanalam, és más gyártású vaníliás cukrot vettem, amiben más mennyiség van. Akkor jó a recept, ha minél pontosabban tartalmazza a hozzávalókat.

Én nem látom hibának azt, hogy a receptbe csak ételt lehet felvinni újrahasznosítva, meg kell szokni és megy az.

De látom, hogy nem egyértelműen írtam le hogy mi a különbség a fehér alapon és a rózsaszín alapon szereplő összetevők között, de nem akarok belemenni újra, már nem fontos.
A lényeg az, hogy csak olyan receptet tud bárki a közösbe feltenni, amiben csak fehér alapon szereplő összetevők vannak.

6 hónapja
#4308
pingpongvin
reply to feketeinci's post #4306
Köszönöm az útmutatást, a recept linkje:
http://kaloriabazis.hu/recept/tejfolos_malnahab_kcal/1364636_0
Mint írtam, a Président habtejszínt és a Horváth Rozi étkezési zselatint is saját ételnek érzékelte.
Tulajdonképpen nem is akartam közkinccsé tenni, hanem egy csak másik recept részévé, de nem fértem hozzá. Azóta 310583 megmutatta, hogy ha ételként is felviszem, akkor elérhető, lásd korábbi bejegyzések.

A hiba azonban ettől függetlenül fennáll.

6 hónapja
#4307
310583 669
reply to feketeinci's post #4306
Sot, ha megfozok egy fazek levest, azt nem merem le keszetelnek azonnal, cask mikor mar kihult (vagy legalabb felig, ha sietek enni), mert mig kihul, meg legalabb 200 g elparolog belole!

6 hónapja
#4306
feketeinci
reply to pingpongvin's post #4301
Ez egy saját recept link: (másold be egy új oldalra a böngésződbe)
http://kaloriabazis.hu/recept/zoldbabfozelek_inci/1143526_0_1

Nincs a közösben, csak én használom, de ha a böngésződ felső sorát a bal egérgombbal kijelölöd - majd jobb egérgomb "másolás" és ide beteszed jobb egérgomb "beillesztés" akkor mások is látják.
De rákerestem, és gugli továbbra is a barátunk, írd be a keresődbe "hogyan kell belinkelni valamit" és kapsz tanácsokat.
https://www.google.hu/search?q=hogyan+kell+belinkelni+valamit&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=aUGrWK-8Fsf08AfQ54a4CQ
Nem vagyok IT tanár, elnézést, de nem tudom érthetőbben elmondani.

Akkor tudsz a közösbe ajánlani valamit, ha MINDEN összetevője fehér alapon látható. Régebben egy sárga OK jelet kaptak ezek a "hozzávalók", most fehér alapon vannak. (nem tudom most ellenőrzi-e valaki ezeket, régen voltak segítők, akik ellenőrizték, és adtak nekik ok-t) Rózsaszínű alapon vannak azok, amiket valaki már felvitt, de nem került be az ellenőrzött adatok közé.

DE

Ne vidd fel a receptjeidet a közösbe, amíg nem vagy profi a felvitelben!
Ne is használd mások receptjeit, ez az oldal NEM SZAKÁCSKÖNYV! A receptek 95%-a rosszul van rögzítve! A hiba általában a víz hozzáadása, vagy az elpárolgás rögzítésének hiánya. De van még számos hibalehetőség....pl. az alapanyagok kalóriája változhat, eltérő gyártó, vagy eltérő súly (pl.tojás)...vagy nem megfelelő mértékegység (kanál, db...stb) használata miatt!
Vannak olyan oldalak, amik szakácskönyvként funkcionálnak, kalóriát is írnak az ételekhez, de ezeket se hidd el! Nem ellenőrizted hogy jól használták-e az összetevők kalóriáját, és általában nem számolnak elpárolgást!
Saját magadnak ellenben vidd fel, és mentsd el, mert valószínű hogy legközelebb is ugyanúgy fogod készíteni, mert úgy szereted. Itt az összetevőket általában jól rögzítik, ha nem, akkor van utána megjegyzés :)

Itt van például a kávém:
http://kaloriabazis.hu/recept/inci_kaveja/1092663_0_1
A kávét nem is vittem fel, mert 0 kalória van benne, akkor meg minek? A vizet sem vittem fel, abban sincs kalória, nincs értelme. Ihatom 1dl, 2dl...vagy bármennyi vízzel, a kalória ennyi lesz benne, mert lemértem.

Soha nem lesz olyan recepted, ami pontosan megmondja mennyi kalóriát gyűrtél be, példa erre a rántott csirkemell, amiről régebben nagyon sokat beszéltünk. Le tudtuk mérni (nem egyszerűen) a felhasznált liszt-tojás-prézli-felszívott olaj súlyát, tehát egyszer tudtuk mennyi volt a kalóriája. Legközelebb már nem vállaltuk be ezt a macerát, újra beválasztottuk a saját receptet...bár kicsit tovább sütöttük, több volt az elpárolgás, tehát egységnyi kész rántott csirkében több kalória volt.
Ez van.

Nem kesergünk ezen, nagyon jó az, hogy látjuk mit eszünk, és az mennyit nyom rajtunk :)
Ha csak néhány hónapig jegyzed amit ettél, és felviszel minél több receptet, rá fogsz jönni hogy mi a jó neked.
Én például imádom a vadast...meg a tésztát....meg a rántott csirkét :(
Ezeket ki kell érdemelni, csak olyan napokon fogyasztok ilyesmit, amikor le is dolgozom őket :) Meg lehet szokni :)

6 hónapja
#4305
candrea
Köszönöm szépen a segítséget, megtaláltam :)

6 hónapja
#4304
feketeinci
reply to candrea's post #4303
Látod a mit ettél sor végén a 3 pontot? Ott kell.
És olvasd is el az információ fülön..ha jól emlékszem a Hírekben van leírva, de nagyon vissza kell görgetni, az utolsó (időrendileg az első) negyedben van. (Ha jól emlékszem)

Javaslom az oldal olvasgatását, mert nagyon-nagyon sok információ van, amit az újak kérdeznek, mert nem tudnak....pedig le van írva....csak először el kéne olvasni az oldal tudnivalóit. (nem bántani akarlak ezzel, szívesen válaszolunk, csak ugyanazokra a kérdésekre válaszolgatunk hetente, és ezek mind le vannak írva)

6 hónapja
#4303
candrea
Hol tudok akár receptet, akár ételt bevinni? Nálam csak a fent lévő listából választhatok, nem enged újat hozzáadni sehogy :(

6 hónapja
#4302
pingpongvin
reply to 310583's post #4300
A három válaszra együtt:
Köszönöm a tippet, ételként felvéve elfogadja.
Az összetevőket nem én adtam meg korábban, hanem mások.
Az összetevőket és viselkedésüket felsoroltam feketeincinek szóló előző válaszomban

6 hónapja
#4301
pingpongvin
reply to feketeinci's post #4297
Azt sajnos nem tudom, hogyan kell belinkelni egy receptet, írd meg nekem légy szíves, ha a lenti információk után is szükséges!
Annyit kiderítettem, hogy a hibaüzenetet két összetevő is kiváltja:
- Président habtejszín 35%
- Horváth Rozi étkezési zselatin
Amikor ezekből beteszem bármelyiket, akkor már megjelenik a hibaüzenet és saját ételnek veszi, ha egyik sincs benne, akkor nem.

A többi összetevő nem bántja: porcukor, tejföl 20%-os, vanilincukor, málna

6 hónapja
#4300
310583 669
reply to pingpongvin's post #4295
Kulombseg etel es RECEPT-et kozott: a receptet tobb osszetevobol szerkeszted, az ETEL -t felirod egyszeruen a 100 g-ra levo adataival (kaloria, feherje,szh, zsir)

6 hónapja
#4299
310583 669
reply to pingpongvin's post #4295
nem az tortent, hogy az osszetevok kozul valamelyiket te irtad fel mint etel? mert akkor nem engedi a kozosbe

6 hónapja
#4298
310583 669
reply to pingpongvin's post #4295
Sajat receptet nem enged recepte hasznalni!. A megoldas: felviszed receptet ( pl piskota -tortalap) . Miutan felvitted, kiirja a 100g-ra eso ertekeket. Azutan ezt felviszed mint etelt, ( tehat nem mint recept, hanem ETEL) ezekkel az ertekekkel, akkor mar tudod mas receptbe hasznalni.

6 hónapja
#4297
feketeinci
reply to pingpongvin's post #4295
Csak akkor tudjuk megnézni, ha belinkeled a receptedet.
A másik kérdésedre semmit nem tudok mondani sajna, még nem használtam saját ételt receptbe.

6 hónapja
#4296
feketeinci
reply to candrea's post #4294
Kicsit megváltozott az oldal.
Ahol fazék ikon van, ott is az "i" betűt kell megnyomni, szóval mindig a sor végén az info gombot, a fazék csak azt jelzi hogy van hozzá recept.

6 hónapja
#4295
pingpongvin
Recept felvitelénél nem engedte a közös adatbázisba ajánlást, mondván, hogy saját ételt is tartalmaz, bár erről szó sem volt (tejszín, porcukor, vanilincukor, málna, tejföl, étkezési zselatin). Sebaj, elmentettem saját ételként, és ezután a Főoldalon ki tudtam választani, ha beírtam a nevét. Következő lépésként egy másik receptet akartam megadni, amelyik tartalmazza az előbb elmentett ételt is, itt azonban nem tudtam kiválasztani (nem úgy , mint a Főoldalon) - írhattam be előlről :-( .
Összefoglalva: egy receptet nem engedett elmenteni közösbe, mert úgy látta, hogy saját étel is van benne, ugyanakkor saját ételt nem enged kiválasztani egy recept megadásakor. Bosszantó.

6 hónapja
#4294
candrea
Üdv!
Segítsetek légyszi, hogy tudok saját receptet bevinni, mert sehogy sem engedi. Régebben tudtam használni ezt a funkciót. Ha más receptjét szeretném megnézni, hiába kattintok a fazék ikonra, azt sem mutatja.

6 hónapja
#4293
feketeinci
reply to Rage666's post #4292
Akkor stimmel :)
Én is voltam ott :)

6 hónapja
#4292
Rage666
Köszi a választ!

Nyugi, 100 kiló fölött vagyok, azért akarnék visszamenni 100-ra... :-)

6 hónapja
#4291
feketeinci
reply to Rage666's post #4290
Valószínű hogy rossz a beállításod. Többet fogysz mint kéne, ezért vissza akarja hozni a túl gyors súlycsökkenést.
Erre a megoldás, ha fix kalóriát állítasz be, és azt változtatod időnként (akár hetente).
De.....
1 kg-ot fogyni hetente 100kg felett elfogadható, de alatta már nem működik.
A BMR-ed alatt eszel, és annak általában nincs jó vége.

Olvasgasd még az oldalt, az Információ fülön is és a topikokban is van sok olyan megjegyzés, amit érdemes megfogadni. Túl sok az 1kg hetente!

6 hónapja
#4290
Rage666
Sziasztok!

Miért van az, hogy ha beállítok egy fix heti egy kilós fogyást, majd amikor fogytam beállítom az új testsúlyomat, akkor megváltoztatja a fix napi kalóriámat, ráadásul többet állít be?
Nem pont fordítva kéne működnie? Ha fogytam, akkor egyre kevesebbet kéne ennem, hogy megtartsam a heti egy kilós fogyást, nem? A cél beállítása kalkulátor alapján (és a józan ész szerint) így kéne működnie...

6 hónapja
#4289
elgreco1 248
reply to feketeinci's post #4281
Köszönöm szépen !

6 hónapja
#4288
furedianiko
köszönöm hogy helyre állitottátok a hibát. Működik már ...

6 hónapja
#4287
furedianiko
Nekem sem működik ..

6 hónapja
#4286
eldzsi
Nekem sem megy a kiértékelés.

6 hónapja
#4285
Ila
Nekem sem működik a kiértékelés és a szénhidrát, zsír fogyasztás kijelzése.

6 hónapja
#4284
freddy36
Nekem sem működik, és nem mutatja a szénhidrát, zsír fogyasztást.:(

6 hónapja
#4283
Gnesike 221
Nekem se működik a kiértékelés!

6 hónapja
#4282
nikol1
Nem lehet kiértékelni a napi fogyasztást, nem irja mennyi a zsir és cukor mennyisége. Mi történt???

6 hónapja
#4281
feketeinci
reply to elgreco1's post #4280
Ha jól nézem, ennyi kalóriával lépted túl a keretedet, ha hízni kezdtél látod a súlyodat, és a többletkalóriát.
Ezzel következtetsz arra, hogy mennyi kalóriával hízol x kg-ot.

6 hónapja
#4280
elgreco1 248
Sziasztok.szeretném kérdezni,hogy a grafikonon mi az az összesített túllépés?köszönöm.

6 hónapja
#4279
310583 669
reply to johnybravo's post #4277
NEM OK! Keves a beallitott napi kereted!. Nem szabad BMR alatt enni. Olvasd el a Kotetlen cseveges topikban a 6932-es hozzaszolast. Neked a napi kereted 1820-1850 kellene legyen. A sportnak ird be 65-70%-at es edd le pluszba. Amit a nap vegen kihoz: Napi elfogyasztott kaloria / napi keret sporttal, vagyis a te esetedben 1673 / 1514+330

6 hónapja
#4277
johnybravo
Szia!
Nagyon jó az oldal, de szeretnék kérdezni valamit:
Kiinduló BMR 1722, alapjárati kcal 2067 és egy beállított 0,5 kg-os heti fogyással kiszámolja, hogy a napi keret 1517. Eddig OK.
Minden nap úgy indul, hogy 0/1514. Gondolom az 1514 amennyit ehetek.
Majd felviszem a napi elfogyasztott kaját, mondjuk 1673 kcal egy nap végén. Ennyit kellene elégetnem.
330 kcal sportolással + 2067 alapjárati az összes kcal égetés 2397 kcal.
Miért azt hozza ki a nap végén napi kalóriakeretnek, hogy 1673/1844? Honnan jön az 1844?
A perjel után nem az 1514-nek kellene lennie? Az hogy még ehetek 171 kcal-t OK.
Köszi! Üdv, Johny

6 hónapja
#4276
Barbiebaba
Üdv!
*Már sokadik alkalommal fordul elő, hogy az elfogyasztott víz mennyiségénél hiába állítom be a pohár méretét, mégis 2 dl-el számol.
* Párszor elfelejtette a rendszer, amit rögzítettem (elfogyasztott ételek)
* Mai súly rögzítésnél visszamenőleg bemódosította a mai adatra, így lehetetlen valid adatokkal kalkulálni. Jelenleg nem is tudom módosítani, mire visszalapoznék behal a rendszer, másrészt nem írogattam cetlire is a mért súlyt.
Kérem, ha lehet állítsák vissza a korábbi adatokat és ellenőrizzék az adattárolást.
Köszönettel
B.

6 hónapja
#4274
pingpongvin
Még egy észrevétel:

Bizonyos ételek bevitelénél a beviteli ablakban (ahol ki lehet választani a mennyiséget, reggelire, vacsorára, stb.) kicsit más tápanyag értékek jelennek meg, mint bevitel után az összegző listában. Az utóbbi a helyes, tehát nagy baj nincs, csak furcsa.
Pl.:
Foodbox Tavaszi csirkerizottó F: 40, SZ: 76, ZS: 20.
Bevitel után (helyesen) F: 38, SZ: 75, ZS: 19

6 hónapja
#4273
pingpongvin
Tápanyag megjelenítéshez van két észrevételem, nem akadályozók, csak finomítás:

1. Fehérje bevitelnél kiírja pl. 55/55 - még minimum 0 g - szomorú arc
Nyilván itt kerekítési probléma van, pl. 0,4 g kell még így jelenik meg, csak furán néz ki.
Esetleg ilyenkor felfelé lehetne kerekíteni ( még 1 g ) vagy jelezni, hogy <1 g kell még.
Szénhidrátnál és zsírnál meg a "túllépted 0 grammal" jelenhet meg.


2. Szintén fehérje bevitelnél: addig kék, amíg nincs teljesítve (vagyis nem jó) és akkor piros, amikor teljesítettem (vagyis jó). Szénhidrátnál és zsírnál fordítva működik - helyesen. Lehetne-e a pirosozást a fehérjénél megfordítani, és akkor egy tökéletesen teljesített napnál egyik csík sem lesz piros. A szomorú/nevető arc jól működik.

6 hónapja
#4272
feketeinci
reply to Wampire's post #4270
Nálam is firefox van, semmi gond vele.
A belépés sem jelent gondot....

6 hónapja
#4271
kat097
reply to kat097's post #4226
Nem tudom miért nem válaszolnak, negyed órába telik mire belépek

6 hónapja
#4270
Wampire
Üdv,
mozilla firefoxban az oldal valahogy telejsen elhalálozott, A keresés nem ad eredményt se ételre se sportra...
Már Sütiket töröltem, firefoxot frissítettem, javat telepítettem, tempet töröltem. Valami ötlet?

6 hónapja
#4269
feketeinci
reply to 310583's post #4268
Ja, szerintem is a napi keret megadása lenne a megoldás.

(Eszközök menü, Cél beállítása, és az oldal alján van egy legördülő menü ahol ezt kiválaszthatod)

6 hónapja
#4268
310583 669
reply to rigmanyieszter's post #4267
Allitsd be a napi keretet, ne datumra vagy heti fogyast

6 hónapja
#4267
rigmanyieszter
Tudtok segíteni abban, hogy hogy tudnék teljesen tiszta lappal nyitni? Nem szereték új felhasználóval regisztrálni, viszont a jelenlegivel hiába fogalmazok meg új célt, egy sokkal lazább és tarthatóbb diétát, mert kevesebb és kevesebb kalóriát enged fogyasztani .

6 hónapja
#4266
Soulhunter 5
reply to aprilis68's post #4248
Mit csinaltal,h mukodik? Nekem se engedi a mertekegyseget kivalasztani...

6 hónapja
#4265
Soulhunter 5
Kivalasztom az etelt, amit megettem,de a mennyiseget nem tudom kivalasztani. Igy nem is szamol semmi. Kb 2 hete van ez. Probaltam telorol,asztali geprol es tabletrol is. Mi lehet a baj???

7 hónapja
#4264
berzse 8
Továbbra sem tudom felvinni mit fogyasztottam a mai nap. Nekem már kb 2 hete nem működik . HELP

7 hónapja
#4263
Majer 3
Azt hiszem megbolondult a rendszer, mert szerinte már 6000 kalóriánál is többet ettem, pedig még semmit sem vittem fel. Ctrl + F5 már próbáltam.

7 hónapja
#4262
feketeinci
reply to hammari's post #4261
Milyen adatok nullázódnak le? A célod? Vagy a személyes adataid tűnnek el?

7 hónapja
#4261
hammari
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy amikor vezetem napi szinten lenulláződnak az adatok. Mi az oka? Rendszer ios. Köszönōm . Mariann

7 hónapja
#4260
hunter
Szia ! Sor végén "I" (info) gomb, ahol fazék van, recept is van. Ha ez nem megy, nézd meg más böngészővel,, vagy engedélyezni kell a felugró ablakokat, vagy írj mailt a kaloriabazis@gmail.com-nak.

7 hónapja
#4259
berzse 8
reply to aprilis68's post #4247
Segíts benne, mi a megoldás, mert nekem sem működik! Köszönöm!

7 hónapja
#4258
berzse 8
reply to Niki969's post #4223
Nekem még most sem, de nem találok választ, nekem sem érkezett válasz, vagy nem tudom hol kell keresni!!! Köszi, ha jelzel!

7 hónapja
#4257
feketeinci
reply to hunter's post #4256
De.
Ilyen ez a pop szakma.....

7 hónapja
#4256
hunter
Köszönöm. Én a fazékkal próbálkoztam.Korábban nem úgy volt?

7 hónapja
#4255
feketeinci
reply to hunter's post #4254
Nálam nyílik a recept.

sor végén "I" (info) gomb, ahol fazék van, recept is van.

7 hónapja
#4254
hunter
Sziasztok ! A mások receptjei továbbra sem lehet megnyitni? bár most a sajátomat sem tudom.

7 hónapja
#4253
Harkat
reply to katika66's post #4252
Az érték hitelesített forrás alapján 14g ch, forrás:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2122?fgcd=&manu=&lfacet=&format=&count=&max=50&offset=&sort=default&order=asc&qlookup=raw+apple&ds=&qt=&qp=&qa=&qn=&q=&ing=

A kedvencek és a saját ételek törlésére is van lehetőség; A "Mit ettél?" sor melleti 3db ponttal ellátott gombot megnyomod, rányomsz a "Saját kedvenc étel" gombra, így kilistázza a kedvencid, először a kedvencnek jelölt, majd a saját ételek jönnek fel keresőben. Itt kiválasztva a nemkívánt étlet rányomsz a jobb oldalon lévő 3db ponttal ellátott gombra, ott pedig az előbukkanó "Kedvence törlése" feliratú gombbal tudod törölni a kedvencek közül.
Utóbbinál ugyanez az eljárás csak a végén "Saját étel törlése" feliratú gomb fog megjelenni.

7 hónapja
#4252
katika66
Miért nem tudom törölni az " Alma" gyümölcsöt a kedvencek közül? Tévesen van megadva a CH érték: 14 g van megadva és nem 7 g.
Minden cukros könyvben 7 g CH van az almában és a dietetikus listájában is ez van. Csináltam saját Almát, de mindig a rossz alma jön fel elsőre. Nagyon zavaró.
Kipróbáltam krumplival is, azt sikerült törölni a kedvencek közül. Köszönöm!

7 hónapja
#4251
Harkat
reply to nyenci's post #4250
"Mit ettél?" sor melleti 3db ponttal ellátott gombot megnyomod, et voilà.

7 hónapja
#4250
nyenci
Érdeklődni szeretnék, hogy új receptet/ételt hol lehet felvezetni?

7 hónapja
#4249
berzse 8
Kedves Működtetők!
Kb egy hete ha tölteni szeretném az elfogyasztott ételt, kiválasztom, ki is adja, be akarom írni, mennyit fogyasztottam, nem ad ki hozzá semmi mértékegységet, lenullázódik az egész. Tehát nem tudom használni. Kérek valami segítséget! Köszönöm! Berzse

7 hónapja
#4248
aprilis68
nnnnnnnnnnnnna!azt a figyelmetlen mindenemet!meeeeeeg vaaaaaaaaan ((-:

7 hónapja
#4247
aprilis68
reply to aprilis68's post #4227
továbbra sem működik nekem!!ételt beírom,kiadja az elkészítést,de nincs mennyiség megadva.hiába akarom be írni,hogy 10dkg,a dkg nem lejenik meg!

7 hónapja
#4246
Kiscerkof 3
Az általam jelzett probléma, miszerint nem látszódtak a megjegyzések az ételeknél úgy, mint korábban, orvosolva lett, köszönöm szépen! :)

7 hónapja
#4245
Harkat
reply to robespierre's post #4243
Opera másik verziójával esetleg nem jó? Vagy nincs várakozó frissítésed?

Nálam ezzel tökéletes:

Verzióadatok

Verzió: 42.0.2393.517 - Az Opera naprakész
Frissítési csatorna: Stable
Rendszer: Windows 10 64-bit (WoW64)

Esetleg cookie törlés? Másik gépemen is opera van ott is minden rendben van.

7 hónapja
#4244
szizso 128
Az össz túllépet kalória összegét hogy számolja a program? Nekem úgy tűnik, mintha az alap adag feletti részt összegezné, és a mozgással/tornával nem csökkenne. Valóban így van?

7 hónapja
#4243
robespierre
Operában még mindig nem középen van a főlap. Beugrik balra, és a fele eltűnik. IExplorerben jó, de nem ebben akarom nézegetni.

7 hónapja
#4242
310583 669
reply to Tigris0313's post #4240
BMR+napi tevekenyseg ( ulo munka, konnyu fizikai, nehez fizikai, stb)

7 hónapja
#4240
Tigris0313
Szeretném megkérdezni, hogy a napi alap kcal égetést, mozgás nélkülit miből számítja a rendszer? Köszönöm szépen!

7 hónapja
#4239
310583 669
reply to PekarSzilvia's post #4238
Az etelek listajaban sok etel nem jol van felvive - van amelyiknek cask a kaloria tartalma van, de a makrok nincsenek, a receptek kozt sok helyt nincs viz vagy elparolgas. Tehat ha nem sajat etelt - receptet hasznalsz, nagyon mellefoghatsz!. ha olyan etelt fogyasztassz ami fel van vive, ajanlatos leellenorizni az adatokat a csomagolas szerint, a recepteket pedig ajanlatos felvigyed magadnak.

7 hónapja
#4238
PekarSzilvia 218
Sziasztok!

Hogyan lehetseges, hogy se feherjet se zsirt se szenhidratot nem ettem eleget, megis tulleptem a beallitott keretet??

7 hónapja
#4237
gregorits
A cél kitűzését módosítottam. Szeretném visszaállítni, hogyan lehetséges. 2016.10.10-én keztem. Az akkori célt szeretném ismét látni. Tud valaki tanácsot adni? Köszi!

7 hónapja
#4236
drisztina 3
reply to 310583's post #4234
Most kipróbáltam egy termékre adag nélkül, valóban az úgy is működött. (???)

Mindenesetre, az update1 zsemlemorzsa is működik a javítás után.

7 hónapja
#4235
drisztina 3
reply to 310583's post #4234
Az Update1 zsemlemorzsáját kijavítottam (beírtam az adaghoz, hogy egy dkg=10 gramm), és úgy/most működik

7 hónapja
#4234
310583 669
reply to drisztina's post #4233
de az adag nelkul is kell mukodjon, meg kell adja a 100 g-ra valo erteket

7 hónapja
#4233
drisztina 3
reply to vigike's post #4232
Megnéztem. Az étel felvitelekor nem adtad meg a "leggyakoribb alapegység súlyának megadása" infot. Vannak termékek, ahol a tápérték adatokat nem csak 100 grammra, de egy adagra is megadnak (pl. mustárnál egy adag = 25g), ilyenkor érdemes azt az adatot is felvinni. Ha nincs ilyen adat, akkor ajánlatos az egy adagra valamilyen általánosan/gyakran használt súlyt felvinni.

7 hónapja
#4232
vigike
Na még egy kis segítséget kérnék!
Beírtam pontosan az értékeket mindenhova az új étel felvitelénél. Viszont amikor írom a receptet, nem adja meg a kalóriaértékét, rózsaszín marad a helye. Pedig felvittem az adott ételnél. Az Update1 zsemlemorzsáról van szó és a Primadonna extra szűz olíva olajról. Egyiknél sem hozza a kalóriaértéket amikor receptet írok. A többi sikerült, azzal nincs gondom.

7 hónapja
#4231
vigike
reply to 310583's post #4230
Köszi! :)

7 hónapja
#4230
310583 669
reply to vigike's post #4229
a mit ettel sor vegen a 3 pont ala van elrejtve az uj etel, uj recept, sajat/kedvenc

7 hónapja
#4229
vigike
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget! Régen használtam ezt az oldalt és látom, hogy fejlesztettek. Hogy tudom beírni a saját receptemet? Nem találok ikont hozzá!
Köszönöm szépen!

7 hónapja
#4228
Niki969
Sziasztok, akkor nemcsak nekem van problémám :(

7 hónapja
#4227
aprilis68
reply to Niki969's post #4223
szia.bizony.nekem sem működik!

7 hónapja
#4226
kat097
Sajnos azt vettem észre, ha nem vagyok bejelentkezve és be szeretnék lépni, legalább tizszer be kell ütnöm a jelszót mire elfogadja és be tudok lépni. Min lehetne változatatni?
Köszönöm válaszát

7 hónapja
#4225
robespierre
Operában(PC) Oldalbetöltés közben jó az oldal, mikor teljesen betöltötte, az egész beugrik balra és csak a fele látszódik.

7 hónapja
#4224
cseppecske
Sziasztok!
Ha felvittem egy új ètelt és szeretnék pontosan számolni a menüből nemtudom kiválasztani az értéket,emiatt 0 kcal ír be :/ ha a főoldalról lépek be akkor pedig nem hozza a felvitt értékeket :/ másnál is van ilyen probléma?köszi

7 hónapja
#4223
Niki969
Sziasztok! Én azt vettem eszre, hogy tegnap óta nem működik az a legördülő menü ahol kiválasztom az adag/g/dkg-ot. Másnál is van ilyen gond vagy csak nálam? A főoldalon működik de ott kerekíti az értékeket így nem pontos a számítás :(

7 hónapja
#4222
Harkat
Üdvözlöm a régi-új keresési találat listát, ahol újra értelme van a megjegyzés rovatanak és nem néz ki teljesen idiótán pl a jogobella light szekció! :) Hiánypótló javítás.

7 hónapja
#4221
kaloriabazis
reply to devia's post #4218
Helló devia!
Azért nem kívánok foglalkozni a dizájnbeli kérdéssel, mivel többségi szavazás alapján ez szeretnék többen. Ezt már leírtam párszor és nem hiszem hogy bárhol is negatív módon tettem volna ezt, arra utalva hogy nem érdekel milyen lesz. A fejlesztések, a kérdőívek is pont azért vannak mert érdekel, sajnálom ha neked mégis az ellenkező benyomásod van.

7 hónapja
#4220
Doni78
reply to Lousha's post #4199
KÖSZÖNÖM!:)

7 hónapja
#4219
Doni78
Sziasztok!
Lenne egy tiszteletteljes kér(d)ésem: új célt állítottam be magamnak és bár a figyelmeztető szövegben az áll, hogy a bevitt és leadott kcal bejegyzések, valamint a korábbi fogyásaim megmaradnak, sajnos ez utóbbi köddé vált: se a grafikonon, se korábbi napokra lépve nem látható. Elő lehet ezt vhogy csalni?
Előre is köszönöm.
'Fogyásnak indult hajdan erős magyar'

7 hónapja
#4218
devia 219
reply to danya's post #4184
Pár hónap kihagyás után most újra kezdem...

"Kalóriabázis" nem íván többet foglalkozni a témával, mert nincs rá kapacitásuk...Azt nem értem, akkor miért töltöttek időt az átdolgozásával.

Azt tapasztalom, hogy ami pld. eddig 1 lépés volt, az kettő lett, (pld.ha előző napot átmásoltunk mai napra, és ott törölni kívántunk, vagy akár egy sor törlése), de összességében problémásabb az egész használata. (Esetemben, ha ugyanaz az eredmény, szeretem a rövidebb, egyszerűbb megoldást) Összességében lassúbb a használata.

Tudom, hogy nem érdekli már a "gazdát", de azért leírtam. Sajnálom, hogy a megszavazásnál nem voltam itt.

Esetleg írjátok meg legyetek szívesek, miért jobb szerintetek.

7 hónapja
#4217
Themeee
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy sokszor eltünik a lista amit megettem a nap folyamán, de nem minden tétele.. Ez miért lehet?

7 hónapja
#4216
310583 669
reply to bneperika's post #4215
a mit etel sor vegen a 3 pontra kattintasz, ott van kedvencek, sajat etel. Ugy erted ezt nem talaltad?

7 hónapja
#4215
bneperika
reply to kaloriabazis's post #4214
Túlélem valahogy, csak tényleg bosszantó, hogy megint keresgélni kell. Azért köszönöm. :-)

7 hónapja
#4214
kaloriabazis
reply to bneperika's post #4213
Szia, ilyen hibát más nem jelzett és mi se tudjuk reprodukálni, így nem tudjuk javítani sajnos.

7 hónapja
#4213
bneperika
Üdv mindenkinek.
Nekem egy olyan roppant bosszantó problémám van, hogy eltűnt egy csomó étel a 'saját, kedvencek' listáról. Megpróbáltam visszamenni pár napot, hogy újra betegyem a hiányzó ételeket, és ugyan kiírja, hogy sikeresen mentve lett, de ugyanúgy nincs a listában. Ilyenkor mit lehet tenni? A mobil alkalmazást használom és 6.0-ás android rendszerem van. De eddig gond nélkül működött. Ezért sem értem. Előre is köszönöm a segítséget.

7 hónapja
#4212
Tkaresz77
Egy adag milánói sertésbordát bezabáltam a program szerint.Pedig lassan ettem. :)

7 hónapja
#4211
kaloriabazis
tervünk szerint akiknek elveszett a számláló, azoknak is visszaáll majd ha közben pótolták.

7 hónapja
#4210
Frankiboy66
reply to 310583's post #4209
Köszi az infót. Várjuk a programfrissítést,és addig is vezetjük így ahogy van.

7 hónapja
#4209
310583 669
reply to Frankiboy66's post #4208
sajnos, nem lehet. Mar tobben is kertek, talan majd less valtoztatas a programban, de egyelore ez van. Aki 1 napot kihagy, annak nullaz, vagyis a szam azt mutatja, miota vezeti valaki folyamatosan a naplojat. Nekem is kb 70 napom veszett el tavalyelott, azota amikor tudom, hogy nem tudok vezetni, elore beirok barmit ( pl 5 g nyirfacukor, ), aztan utolag beirom, javitom - de igy marad a szam.

7 hónapja
#4208
Frankiboy66
Sajnos kórházba kerültem 01.11.-én,és 3 napig nem tudtam írni a naplómat. Azért jegyeztem az elfogyasztott ételeket,amiket tegnap pótoltam a táblázatomban.Igen ám,de a napokat most újra kezdi számolni!!!! Miért van ez? Azért mert kihagytam 3 napot? Egyébként 93 napja vezetem a naplót!! Hogyan lehet visszaállítani az eredeti állapotába,hogy a valós napokat mutassa! Köszönettel várom válaszát

7 hónapja
#4207
Szilvi19661111
reply to 310583's post #4206
Köszönöm. Kipróbálom.

7 hónapja
#4206
310583 669
reply to Szilvi19661111's post #4205
Azert,mert ugy van felirva, hogy 1 szelet 0 g. Ird be grammba mennyit ettel es jo lesz.Kiprobaltam.

7 hónapja
#4205
Szilvi19661111
Üdv mindenkinek.
A problémám a következő: Beírnám a Well kenyeret (Penny) bejelölöm a két szeletet, nulla kalória.
Bejelölöm az öt dekát, nulla kalória. Megettem: szintén nulla kalória.
Minden reggel ezzel a bosszantó dologgal kezdem itt a napomat. Miért van ez?

7 hónapja
#4204
Heide
El vannak csúszva a gombokon a szövegek, pl beírom hogy kristálycukor és a ... -gombnál már tök zavaros az egész, de a teáskanál, evőkanál sem fért rá a gombra, nagyon csúnya így és nem értem azt hogy ízlés szerint 0 g kg. Itt a 0 g a két gomb közé esik!

7 hónapja
#4203
kanada20 3
Sziasztok!
Azt tapasztalom mostansag heti szinten 2-3x hogy a kalóriakeretem elállítódik. Van hogy hetekig nem nyúltam hozzá, és mégis más lett a keret mint ami be van állítva a cél beállítása menüpont alatt. Nem vészes, csak néha zavaró.

7 hónapja
#4202
Xadornix
reply to Lousha's post #4199
Köszönöm, hogy elmondtad, nem vesznek el adatok, bár ezt eddig is tudtam, hiszen én is csak a tervezett fogyás garfikonrész elvesztéséről beszéltem.

Mivel a tervezett fogyás grafikonja a kezdő és végcél adatokból számolódik, így a kezdő és végcél adatok változtatásával (amit az új cél beállítása tesz) ez a grafikonrész módosul. Azaz nem látom a korábbi szakaszra tervezett cél-testsúly értékeket.

7 hónapja
#4201
Hajdu1967
reply to Lousha's post #4200
Köszönöm szépen!

7 hónapja
#4200
Lousha
reply to Hajdu1967's post #4198
Receptben hozzávalóként csak ételt lehet használni, receptet nem. Ha receptre lenne szükséged, pl. felvittél már egy palacsintát, és most húsos palacsintát készítesz, amihez ez kéne, akkor jelenleg csak úgy tudod ezt megoldani, hogy felviszed ételként is a palacsintát, a receptként felvitt alján megtalálható tápanyagadatokkal, és onnantól fel tudod használni hozzávalóként.

7 hónapja
#4199
Lousha
reply to Xadornix's post #4197
Új cél beállításakor a grafikon automatikusan onnantól mutatja az adatokat. DE a grafikon oldalának tetején te ezt bármikor megváltoztathatod, és visszaállíthatod a grafikont, hogy akármilyen dátumtól kezdjen. Az adatok nem vesznek el, csak két kattintásra van szükség, hogy a grafikonon is látsszanak újra.

7 hónapja
#4198
Hajdu1967
Sziasztok. Sziasztok. Van egy csomó saját receptem, amiket az új recepjeimbe hozzávalóként nem hoz fel, pedig szukseg lenne ra. Mi a megoldás?

7 hónapja
#4197
Xadornix
reply to kaloriabazis's post #4192
De bizony elvész.
A grafikonnak az a része, ami az eredeti kezdéstől mutatja a tervezett fogyást, az elvész.
Mivel az elején sikerült jól haladni a célommal, a grafikonnak ez a része az, ami erőt ad a fogyáshoz, az azóta elkövetett hibákhoz és agonizálásokhoz képest.

Én egyáltalán nem kértem, hogy ne lehessen korrigálni, eddig is lehetett. Csak az zavar, ha KÖTELEZŐ korrigálni.

7 hónapja
#4196
Turoczy 4
örülök, ha örömet okoztam :)

7 hónapja
#4195
kaloriabazis
reply to Turoczy's post #4194
ezeket a hozzászólásokat szeretem :)

7 hónapja
#4194
Turoczy 4
En rontottam el. Bocs. Ejfel korul irtam be az adatokat s azt hittem az tegnap volt, holott mar ma

7 hónapja
#4193
Turoczy 4
el van csúszva a napok száma. ma a tegnapi adataimat mutatja.
ha kiválasztom a naptárral a jan 12-t akkor is a tegnapi adataimat húzza be :(

7 hónapja
#4192
kaloriabazis
reply to Xadornix's post #4191
"Tavalyra akarok lefogyni"
Bocsáss meg de ez nem hiszem hogy az oldal hibája, hogy ezt nem támogatja. :)

Ez a figyelmeztető üzenet nem hiba, szándékos fejlesztés azok számára akiknek rosszul van beállítva a célja /múltbeli dátumra/ és emiatt rosszul számol a napi keret is.

Nem igazodhatunk azoknak az igényeihez akik tavalyra akarnak lefogyni, azokkal szemben akik rendesen akarják használni az oldalt és korrigálni a céljukat, ezt beláthatod.

Egy mozdulat beállítani új célt, semmi régi adat nem vész el.

7 hónapja
#4191
Xadornix
Mai újdonság, hogy nem engedi rögzíteni a testsúlyomat, mert a célom időpontja múltbéli.
Ez utóbbi igaz, de nem akarok rajta változtatni, nincs új célom, tavalyra akarok lefogyni, és azt akarom látni, hogy mennyivel később sikerül, nem pedig a célt módosítani az eredményhez. De addig nem enged súlyt rögzíteni.

Ez így nem egyszerűen kényelmetlen, hanem hibás.

7 hónapja
#4190
kaloriabazis
Épp csináljuk azt is, hogy a találati listában ne kelljen "..."-ra kattintani ha az adott ételhez csak egy funkció tartozik (infó gomb), így a receptek és ételek adatlapja ismét egy gombnyomással elérhetők lesznek (feltéve hogy nem saját, kedvenc, stb).

7 hónapja
#4189
Lousha
Egy hibát észrevettem a mobil alkalmazásban, BlackBerry Priv készüléken, Android 6.0.1.-en: ha eldöntöm a telefont, és átvált a képernyő állóból fekvőbe, akkor akárhol vagyok, épp a fórumot olvasom, egy megnyitott receptet szerkesztenék stb., visszavált a főoldalra, és amit épp csináltam, az mentés nélkül elvész. Ez másnál is tapasztalható, vagy megint valami, csak egy készüléknél előforduló izét találtam? :)

7 hónapja
#4188
kaloriabazis
Sziasztok!
Javítások folyamatban (saját étel törlése, más recept megnyitása, apróbetűs megjegyzések ételekhez, új lapon megnyitás bug néhol)
Ha valami komolyabb hiba van, kérlek ne ide írjatok, hanem e-mailt, mert ezt nem tudom minden nap nézni.

Egy-két dologra reagálnék még:
>>> Az informacio uj ablakban levo megnyitasahoz: kiirja, hogy engedelyezni kell, OK-t nyomok, ujra rakattintok es akkor megnyilik uj ablakban, de ez minden alkalommal 3 muvelet.
Ezt el kell menteni a böngészőbe amikor rányomsz de csak egyszer kell megtenni, mint minden más oldalon így működik.

>>> Vagy az, hogy egy felvitt ételfogyasztást utólag nem tudok a "mindegy" időponthoz kötni? Lényegében ezzel eggyel csökkent a napi étkezések száma (pedig a korábbi 6+1 sem volt mindig elég).
Most is van mindegy kategória: ha nem jelölsz be semmit, akkor abba kerül.

7 hónapja
#4186
danya
Köszi, köszi :)

7 hónapja
#4185
agigyongy 7
reply to danya's post #4184
A Mit ettél? sor végén kattintasz a ... gombra, utána pedig az Új étel vagy Új recept gombot választod.

7 hónapja
#4184
danya
Hát csatlakozom az előttem szólokhoz, nekem sem jön be ez az uj formula. sajnos nem tudok rájönni, hogy saját ételt hogyan lehetne felvinni, mivel csak ennyi infot találtam, hogy "...." gombbal tudom rögziteni. na, de melyikkel?
megköszönném a segitséget.

7 hónapja
#4183
elgreco1 248
Asztali gépen tudom használni, mobilon továbbra sem enged bejelentkezni.Arról nem is beszélve,hogy továbbra sem tetszik az újabb.. :(

7 hónapja
#4182
csaf
Recept átnevezés adatbázis inkonzisztenciához vezet:
- Recept szerkesztés ("i" ikon, új tab), név átírás, mentés. Tab bezárás.
- http://kaloriabazis.hu/fooldal# reload.
- Új név alapján keresés: nincs találat.
- Régi név alapján van találat, "megettem" után az új névvel kerül a listába.
Firefox 50.1.0

7 hónapja
#4181
Ghajni
reply to maturita's post #4178
Én nagyon jól tudom használni, sokáig nem használtam, a régivel sokkal több gondom volt, ez nekem sokkal jobbnak tűnik mint a régi, sokkal többet tud. A mobilos verzió is szuper, alig kell kattintgatnom, szuper!

7 hónapja
#4180
Soci 140
Én is visszasírom a régit. Igaz, hogy a bázis ingyenes, örülök is, hogy van, és nagyon hálás vagyok. Nagy segítség volt eddig. De most sokkal több bosszúságot okoz...

7 hónapja
#4178
maturita
Ez az oldal használhatatlan és ráadásul nem esztétikus. A régi azért ennél (sokkal) jobb volt. Lehetne visszarakni?

7 hónapja
#4177
310583 669
reply to kovag's post #4176
Azt jelenti hogy sajat etel/recept, amit te vittel fel. Ezek vannak mindig elol a keresett etelek kozott

7 hónapja
#4176
kovag
Hogy van az, hogy a saját ételekénél 2 féle jelölés van, egy csillagos, és egy zöld kereszt? OK, a csillag a kedvenc, de mit jelent a zöld kereszt? Próbáltam megkeresni, de nem találtam. A csillagost tudom törölni, de a zöld keresztet nem.

7 hónapja
#4175
Heide
Nem tudom megszokni ezt az új felépítést, az új designt képtelen vagyok használni. Nem lehetne a régit más néven újraindítani (esetleg másik url-lel?) Esetleg prémiumtagsággal? Esetleg nem eladó a régi oldal úgy egyben?

7 hónapja
#4174
fogyi30
Rendszeresen eszem Jogobella light joghurtot. Eddig ha beírtam, hogy "Jogobella light" kiadta találatban az összes ízt, ami azért fontos nekem, mert ízenként eltér a kalóriaérték. Nem sokkal, de akkor is. Most viszont csak egy rakat Jogobella light joghurtot ad ki, az ízesítéseket nem írja. Ezen lehetne javítani?

7 hónapja
#4173
furedianiko
Nem tudom törölni a saját ételeim közöl a már nem aktuális ételeket ... Miért ??

7 hónapja
#4172
agikovacs25
Most szeretném kezdeni használni, de nem találom a kiválasztható ételek listáját. A főoldali keresőnél azt írja, hogy nincs találat. Mit csinálok rosszul ?

7 hónapja
#4171
katika66
Most már jó a célbeállítás! Köszönöm!

7 hónapja
#4170
gator0101
Üdvözlök mindenkit! Nekem sem lehet új célt beállítani.

7 hónapja
#4169
Picuuur 32
reply to Samunemb's post #4156
ugyanez van nálam is :( nem szeretem ezt az új verziót, szerintem sokkal rosszabb, mint volt :(

7 hónapja
#4168
Picuuur 32
reply to 310583's post #4157
ezt én is tapasztaltam :( elég zavaró, hogy nem működik rendesen az oldal :(

7 hónapja
#4167
Picuuur 32
kedvenc ételt mobilról (ios) nem tudok bejelölni, ott sokszor lefagy a rendszer :(

7 hónapja
#4166
Picuuur 32
elvesztette az idei év össze bevitt mért kg adatát :(
nagyon rossz ez az új verzió :(

7 hónapja
#4165
katika66
Sajnos tényleg nem lehet beállítani új célt. Én is pont most akartam beállítani.

7 hónapja
#4164
pribb
Sajnos nem lehet új célt beállítani, 4 különböző böngészőből teszteltem. Légyszi csináljatok valamit, le akarok fogyni!!!

7 hónapja
#4163
Xadornix
reply to Noemi075's post #4159
Kedves Noemi075!

Az oldal nem ellenőrzi az összefüggést a tápanyagok és a kalória értékek között.
Ez nem is lenne egyszerű, hiszen 1g CH kb 4,1kcal ha cukor, és 2,4kcal ha poliol.
Vagy 1g alkohol kb 7kcal, de a tápanyagok között nem szerepel.

Még nagyobb a kavarodás a rosszul felvitt ételeknél és recepteknél, ahol a kalória adat pl. jó, de valamelyik tápanyag teljesen el van írva, vagy épp fordítva :-/ Sok felhasználónak csak a kalória számít, ők gyakran visznek fel csupa 0-t a tápanyagokhoz.

Ezeket a problémákat a programmal tökéletesen megoldani nagyobb feladat lenne, mint az egész eddigi munka, és a kezelést is bonyolultabbá tenné (a 3 tápanyag helyett rengeteg féle alkategóriára lenne szükség).

Egyet tehetsz: ellenőrizd a kiválasztott ételeket, recepteket, ha ott nincs hiba, az összegzésben sem lesz. Mellesleg a példádban az a bő 0,1kcal, amennyivel kerekítetted a CH/fehérje kalóriaadatát máris további 42kcal ;-)

7 hónapja
#4162
Xadornix
reply to Lousha's post #4152
Lousha írta: "Alapvetoen semmi hatalmas valtozas nem tortent, ami meg igen, az nagyreszt - szerintem - egyszerusitett a dolgokon. "

- Ilyen egyszerűsítés például, hogy sok dolog ami eddig egy egérkattintás volt, az most kettő lett?
- Vagy az, hogy egy felvitt ételfogyasztást utólag nem tudok a "mindegy" időponthoz kötni? Lényegében ezzel eggyel csökkent a napi étkezések száma (pedig a korábbi 6+1 sem volt mindig elég).
- Egyszerűbb az, hogy keresésnél a "..." alatt az "i" új lapot nyit, míg már felvitt ételnél felugró ablakot szeretne?

Egyébként messzemenően díjazom a fejlesztési szándékot, de (másoknál is) érthetetlen, miért kell egy már működő GUI-t kidobni, és az újat kötelezővé tenni. Elég apró technikai dolog az opcióknál egy választási lehetőség, hogy melyik felületet szeretném használni. És "voálá", elégedett az is akinek a régi tetszik, meg az is, akinek az új...

7 hónapja
#4161
kiraly12
Eddig volt 3 féle Mellúszás tétel (Lassú, Közepes, Intenzív vagy ilyesmi megnevezésekkel, már nem emlékszem) - ez most nincs. Csak egy db Mellúszás tétel választható. Miért?

7 hónapja
#4160
elenore
A "Saját étel törlése" ikon nem működik!

7 hónapja
#4159
Noemi075 17
Sziasztok!
Nagyon szeretem az oldalt, de most vettem észre, hogy hibásan számol. Például:
Összes bevitel: 2124 kalória, lebontva: 202 gramm fehérje, 200 gramm szénhidrát, 50 gramm zsír. Igen, de ha ezt visszaszorzom, mivel egy gr fehérje/szénhidrát az 4 kalória, 1 gr zsír pedig 9 teljesen más eredmény köszön vissza. 202x4=808, 200x4=800, 50x9=450 ezek összesen: 2058 kalória. Vagyis kevesebb, mint amennyit az oldal összesített bevitele mutat.
Ez nem hogy gyakori, hanem mindennapi dolog. Miért van ez? Talán Másnál is előfordul? Arra gondoltam, hogy bizonyos makrotápanyagoknál, ahol esetleg valaki tizedesjegyet ad meg, fel/le kerekít? HELP

7 hónapja
#4158
csaf
Keresési listában "Saját étel törlése" ikon nem működik.
Firefox 50.1.0 (Lubuntu 16.04.1)

7 hónapja
#4157
310583 669
1.Csak a sajat receptjeimet tudom megnezni, mas ok altal felvitt receptnel hiaba kattogok az I-re nem nyitja meg.
2. Az informacio uj ablakban levo megnyitasahoz: kiirja, hogy engedelyezni kell, OK-t nyomok, ujra rakattintok es akkor megnyilik uj ablakban, de ez minden alkalommal 3 muvelet.
3. Az eteleknel ( mikor kinyitom a receptet) a korgrafikon nem annak az etelnek a tapanyagtartalmat mutatja ( F-CH-ZS elosztas szazalekban) hanem a sajat napi kal elosztasat.
Internet explorer-el hasznalom
Mobilon meg tudom nyitani mas receptjet is

7 hónapja
#4156
Samunemb
Nekem most annyi az észlelt hiba az oldalon, hogy az ételeknél, ha rá akarok menni az "i" betűvel jelölt kis információs ikonra, nem csinál semmit :( Hiába akarom én megtudni az étel összetevőit... :( :(

8 hónapja
#4155
Gyovi
Komolyan, használnám az oldalt, de egy kínszenvedés. Inkább azért adnék támogatást, hogy olyan legyen, mint régen. Csalódott vagyok, nem értem, hogy ami jó, azt mért kell szétbarmolni. És külön engedélyezni a felugró ablakokat, bravó.

8 hónapja
#4154
Gyovi
Borzasztó lett az oldal, ha nem lesz olyan, mint pl. 2 hónappal ezelőtt, nem fogom használni. A bevitt dolgok átláthatatlanok, kész macera az ételre rámenni és szerkeszteni. Kár volt hozzányúlni, ha nem változik. többen fogunk elpártolni tőle.

8 hónapja
#4153
310583 669
reply to Lousha's post #4152
szerintem sokan cask nem talaltak egybol meg valamilyen funkciot (pl uj etel,stb) es rogton azt gondoltak nem jo az uj verzio, kevesebb mint a regi. Minden ujat persze meg kell szokni, de egy kis turelem es maris rendben lesz.Meg aki rakerdezett mindnek valaszolt valaki. Azok a megnyilvanulasok, hogy sz@r, meg vastag a vonal, piros es nem zold a szin, meg miert vacsi, nasi, stb szerintem nevetsegesek, semi kozuk az oldal funkcioahoz meg hasznalhatosagahoz, cask eppen lehetett valamin kotekedni

8 hónapja
#4152
Lousha
Egyebkent vicces modon nekem meg az erthetetlen, hogy lehet ez az egesz ujitas ekkora problema sokaknak :) Alapvetoen semmi hatalmas valtozas nem tortent, ami meg igen, az nagyreszt - szerintem - egyszerusitett a dolgokon.

8 hónapja
#4151
Lousha
reply to elgreco1's post #4150
Nincs mit.

8 hónapja
#4150
elgreco1 248
reply to Lousha's post #4148
Köszi szépen Lousha amit írtál, átnézem és nagyon remélem,hogy ezek után nem csak a negatívumok jönnek majd elő,hanem tudom hasznosítani is amit eddig nem láttam meg a zűrzavarban.

8 hónapja
#4149
Lousha
E mellett nem feltelenul erzem szuksegesnek, hogy az uj etel, uj recept, illetve az etel/recept megnyitasa funkciok a harom potty moge kerultek, de nem is zavar.

8 hónapja
#4148
Lousha
reply to elgreco1's post #4147
Aki elegedett, az szinte soha nem csinal zajt. Ilyen a vilag, a negativumot szeretjuk hangzulyozni, annak van "hirerteke". Hogy egy peladat mondjak, egy boltban, ha valaki nem elegedett a kapott kiszolgalassal, udvariatlan vele az eleado stb., szinte mindig panaszt fog tenni ilyen vagy olyan formaban. Ellenben az kifejezetten ritka, hogy valaki kihivja a menedzsert, hogy elmondhassa neki, mennyire jo volt itt vasarolni, milyen kedves, segitokesz volt ez az elado. Nem mondom, hogy soha nincs ilyen, de sokkal-sokkal ritkabb. Ha meg nem kiemelkedoen jo az az elmeny, csak rendben van, az elvarasoknak megfelelo, azert meg plane nem fog senki erolkodni, hogy errol barkit ertesitsen.

Ami az uj verziot illeti, en szemely szerint roppantul orulok neki. Talan nem gyonyoruseges, de ez az oldal mindig a praktikumrol szolt, nem a szepsegrol. Viszont az uj rendszerben tobb infot latok belenyulas, nyomkodas nelkul (nem kell ravinni az egeret az etkezesekben a sorokra a tapanyaginfoert, felvitel elott is latom, a kivalasztott mennyiseg hany kaloriara jon ki), es szamomra atlathatobb lett a tablazat a hatarozottabb tagolasokkal. Kifejezetten tetszik, hogy elmenthetek egy teljes etkezest (pl. az atlagos ebedre hozott szendvicsemet), es nem kell minden nap egyesevel felvinni minden hozzavalojat. Hogyne, megtehetnem ezt ugy is, hogy elmentem receptnek, de igy azt is elmenthetem, amit mar felvittem alapanyagonkent, es mondjuk rajovok, hogy ez igy tok jo, masreszt konnyebb belejavitani. A recepthez elo kene keresnem a receptet, majd szerkeszt gomb, majd belejavit. Igy meg csak bedobom a szendvicset mara, majd kicserelem mondjuk a teliszalamit sonkara.
Szinten nagyon tetszik a felvitel uj modja, hogy mennyiseg, mertekegyseg, eves ideje mind egy "dobozban" van, nem kell legordulo vackokra kattintgatni, amiket szemely szerint szivbol ruhellek, de ha akarom, eppen gyorsgombokkal is vegigmehetek az egeszen. Szamomra ez sokkal gyorsabb es praktikusabb.

Ezek kozul semmi sem hatalmas elorelepes, eddig is tudtam hasznalni az oldalt, de szamomra ezek pozitiv valtozasok.

E mellett persze jottek hibak is a fejlesztessel, mint hogy nem nyilik meg uj ablakban a receptek/etelek, de ezen meg epp dolgozik az uzemelteto.
Van nehany aprosag, ami szinten nem lett tokeletes, pl. hogy eltuntek a megjegyzesek az etelek alol a keresoben, de elobb-utobb gondolom ezt is visszakapjuk, aligha volt szandekos az eltuntetese.

8 hónapja
#4147
elgreco1 248
Ne csak egy két ember, az a 67 % írja már le mi tetszik neki annyira ... !hátha rájövök én is.

8 hónapja
#4146
cumania
reply to kaloriabazis's post #4136
jan 1 óta nem enged a grafikon új adatot bevinni, csak ha módosítom a (múltbekli) célom dátumát. Ha viszont módosítom,, minden adat elveszik. Mi a teendő, hogy ne vesszen el adat, de rögziteni is tudjak?

8 hónapja
#4145
kaloriabazis
reply to 310583's post #4143
Jogos, a megevett ételeknél jól működik, de a találati listában vmiért nem. Nem tudom mi történt, javítás folyamatban.

8 hónapja
#4144
310583 669
reply to kaloriabazis's post #4136
Jo lenne ( szerintem) egy modositas: amikor receptet viszek fel, a hozzavaloknal jo volna ha elsore a g (gramm) jelenne meg, nem darab,kanal, stb. Persze fogalmam sincs mivel jarna ( munkailag) ezt megoldani, es igy is jo, ki lehet valasztani a g-ot, cask epp minden kezdot arra unszolunk, hogy g mertekegyseget hasznaljon, ha van lehetosege. Tehat ez otlet, de nem gatol az oldal hasznalataban, cask konnyitene

8 hónapja
#4143
310583 669
reply to kaloriabazis's post #4142
Bocsi, lehet en nem ertem, de nalam meg most sem marad meg a keresett etel neve, vagyis ha beirok egy etelt ( pl zoldsegleves, amibol van 66) megnezem az elsonek a receptjet, mas kell, de hogy a kovetkezo receptet is meg tudjam nezni, ujra kell irnom az etel nevet.Amugy en most latom a kerdoivet, nekem maskent tetszik az uj felulet, mindjart szavazok is

8 hónapja
#4142
kaloriabazis
reply to kaptafa's post #4140
Fazék ikon és információ ikon: ismét írom: többek jelzése és saját belátásom végett is áttettük, hogy új lapon nyíljon meg az infó.
Elvileg a böngészőnek jeleznie kéne, hogy az oldal meg akar nyitni egy új lapot, ezt engedélyezni kell egyszer és akkor onnantól nem lesz gond elvileg.
Oka, hogy így a keresési találatok megmaradnak a régi lapon és ha valamelyik étel mégsem tetszik, akkor nem kell újra rákeresni.
Ha bárkinél gond van ezzel jelezze emailben.

8 hónapja
#4141
Lousha
reply to kaptafa's post #4140
De meg lehet, a sor vegen a harom pontra kattintva megtalalod az i mint informacio ikont, az nyitja.

8 hónapja
#4140
kaptafa 31
Nem lehet megnyitni annak az ételnek a leírását ahol fazék van. Régen nem volt ilyen gond. Kérem, hogy segítsetek a problémát megoldani. Előre is köszönöm. Kaptafa

8 hónapja
#4139
Klaadiaa
És az is jó lenne, ha az adatbázisban lévö ételek receptjeit hozzáférhetövé tennék. Nem értem mi titkolni való van benne. Ha már egyszer a közösbe ajánlotta valaki, hát legyen közös.

8 hónapja
#4138
Klaadiaa
Jó lenne, ha nem csak egész adagokat fogadna el a program. Pl a 1.5 adagra 0 kalóriát számol és ez így nem jó.

8 hónapja
#4137
Lousha
reply to kaloriabazis's post #4136
Lehetne esetleg elerhetove tenni az eredmenyeket kitoltes nelkul is? En peldaul mar kitoltottem, igy nem tudom megnezni, hogy all, ha meg kitoltom ujra, torzitom az eredmenyt :)

8 hónapja
#4136
kaloriabazis
reply to fogyi2016's post #4125
Üzenet azoknak akik az új felület miatt elégedetlenek.
Volt nemrég egy kérdőív és ott mindkét oldal véleményét meghallgattam és az, hogy kijött, hogy 67% jobban szereti az új verziót, engem ez megnyugtatott. Persze én örülnék a legjobban ha ez a szám még magasabb lenne. De azt is be kell számítani, hogy az újat mindig nehezen fogadják az emberek, ezt is bekalkulálva sikeresnek tartom a fejlesztést. Ezzel ezt a témát részemről lezártnak tekintem, már csak a saját lelki békém végett is :). Persze egyéb véleményekért és ötletekért továbbra is hálás vagyok.
Ja még valami. Sokkal többre értékelem az olyanfajta kritikát, ami arról szól, hogy ez meg ez rossz így, viszont így meg úgy kéne hogy jól működjön. Vagy küldjön egy képet. Nagyon nagyon kevés az az ember aki így fogalmaz meg kritikát, hogy végiggondolja, hogy hogyan lehetne megcsinálni jobbra. Aki az én székemben ülne látná ennek az egész fejlesztésnek is a rengeteg miértjét. Egyszer el is kezdtem leírni, hogy kiteszem majd egy postba, de eluntam magam közben. :)

A kérdőív eredménye kitöltés után megnézhető itt:
http://pollmill.com/f/kerdoiv-az-uj-asztali-feluletrol-7lx5k24/answers/new.fullpage

8 hónapja
#4135
kaloriabazis
reply to Sapimano's post #4126
Kedves Sapimano! Ezt leírnád pontosan? Hogy érted, hogy beírsz egy új számot a naphoz? Mit kell utána újra beállítani.

8 hónapja
#4134
Lousha
reply to fgyany's post #4131
Most is meg lehet, a sor vegen a harom pontra kattintva elojon az i mint informacio ikon, arra kattintasz.

8 hónapja
#4133
kaloriabazis
Sziasztok!
Többek jelzése és saját belátásom végett is áttettük, hogy új lapon nyíljon meg az infó.
Elvileg a böngészőnek jeleznie kéne, hogy az oldal meg akar nyitni egy új lapot, ezt engedélyezni kell egyszer és akkor onnantól nem lesz gond elvileg.
Oka, hogy így a keresési találatok megmaradnak a régi lapon és ha valamelyik étel mégsem tetszik, akkor nem kell újra rákeresni.
Ha bárkinél gond van ezzel jelezze emailben.

8 hónapja
#4132
jazzman 8
T. Fejlesztők!
Csak a saját kedvenc étel vagy recept infója nézhető meg, a másé titokban marad.

8 hónapja
#4131
fgyany
Kedves kaloriabazis,
Ha az étel mellettvan edény, azt azt jelenti van hozzá recept. Régen meg lehetett nézni areceptet azaz azt, hoyg milyen élelmiszerekből áll össze. Most ezt hol tudom megnézni, mert ha a kis edényre rákattintok nem jelenik meg. Szintén érdeklődnék, hogy lehet új adatot felvinni ami még nincs fenn?
Kösz ielőre is.

8 hónapja
#4130
jenan 30
Sziasztok ! A 4128-as üzenetet azért töröltem,mert rájöttem : én voltam béna

8 hónapja
#4129
philips 8
reply to jenan's post #4128
Én is most vettem észre, hogy az általam felvitt receptek esetén sem lehet használni "i" betűt.
Itt szoktam változtatni, ha újra főzök valamit, és változtatok az összetevőkön. Nem tudtam a recepten adatot átírni.

8 hónapja
#4127
Soci 140
reply to fogyi2016's post #4125
Csatlakozom az előttem szólóhoz... nem áttekinthető.

8 hónapja
#4126
Sapimano
A régi jobb volt... Most minden egyes alkalommal elveszti az adatokat, amikor beírok egy új számot a naphoz, mindent újra kell beállítani.. Legyetek szívesek ezt a hibát orvosolni. Mert nem csak az prémium, de az ingyenes verzió sem ér semmit... :(

8 hónapja
#4125
fogyi2016 477
Ez az új felület borzasztó! Miért kellett ezt? Nemhogy jobb lett volna ettől az oldal, de sokkal gagyibb így. Tegnap már annyira bosszantott, hogy elkezdtem más kalóriaszámlálós oldal után kutatni. Ha találok egy normálisat, lépek is innen . Ahogy látom, sokaknak nem tetszik ez az újítás. Kérjük vissza a régi felületet!

8 hónapja
#4124
maria53 1
Hibásan számol adatokat. El-eltűnik a kitöltött oldal.ahogy beleolvastam mások kommentjeibe, egyetértek velük. Nehézkes, macerás az új felület. Rossz gondolat volt lecserélni. Alapvető hibák vannak. Tegyétek meg, egy ember jelentkezzen be, aki nem vett részt az új oldal kialakításában, és tesztelje. Akkor világos lesz, hogy nem felhasználóbarátra sikerült.

8 hónapja
#4123
310583 669
reply to Hajdu1967's post #4119
miutan kivalasztottad az etelt a sor vegen a 3 pontra kattintasz, ott elojon az I betu ( info) azon tudod megnezni a receptet

8 hónapja
#4122
Dongics 20
SZIASZTOK!

Én nem igazán szeretem az új oldalt. Ma felvitt értékeim eltűntek, nem lehet normálisan megnézni a recepteket. Azelőtt egyesével meg lehet nézni a kis kukta ikonnal a hozzávalókat, most egyet megnézek, visszalépnék, és megint be kell írni az ételt amit keresek.

8 hónapja
#4121
mobil64 2
Sziasztok, kérdésem, most vittem fel egy receptet, de nem tudom elmenteni. mi lehet a hiba? tavaly ez nekem teljesen jól működött:( köszönöm

8 hónapja
#4120
Masoko 3
Jól látom, h a prémium csomagon kívül a többit nem lehet csak sms el fizetni? Mer azzal még, ha akarnék sem tudnék fizetni

8 hónapja
#4119
Hajdu1967
sziasztok. bocsánat a zavarásért, de az a probléma, hogy hiába kattintok egy-egy recept leírását jelző kék körben fehér fazékra, nem adja ki.
Update: megtaláltam, köszi. :)

8 hónapja
#4118
Wagyok
Köszönöm, hogy létezik ez az oldal, nekem már egy nap után is nagyon sokat segített!

8 hónapja
#4117
csigabigus
Sziasztok! A hozzászólások alapján, úgy látom hogy nem csak nekem, de másoknak is jobban bejött a régi felület. Azt nagyon könnyen kezeltem, de itt nem sok kedvem van keresgélni, sokkal nehézkesebb számomra. Nagyon jó lenne ha a régit is lehetne használni.
Biztosan nagyon jót akartatok a változtatással, amit nagyon köszi. Nekem sokat jelent hogy a munka mellett nem kell annyi időt eltölteni kalória vadászattal.

8 hónapja
#4116
almasy
Jó napot! Az eddig olvasottak alapján, nem igazán jött be a változtatás! Nekem sem! Sokkal komplikáltabb, mint a régi volt! Én menüket eszem, ahol 10,- 15 alkalommal, a leves ugyanaz, de a második nem, így a jelenlegi szerint, vagy végig begépelem a napi menüt, vagy percekig mást sem csinálok, csak olvasok, lapozok, olvasok, lapozok! Nem jó!!!! Vannak, persze olyan változások is, amiket üdvözlök! Ilyen az, hogy a kiválasztott ételnél, azonnal láthatók a benne lévő tápértékek, de sajnos ez elenyésző előny, a sok hátránnyal szemben!

8 hónapja
#4115
megryan
reply to 310583's post #4114
Köszönöm szépen! M.

8 hónapja
#4114
310583 669
reply to megryan's post #4113
mit ettel sor vegen a harom pontra kattintasz

8 hónapja
#4113
megryan
Sziasztok!
Hol tudok új ételt felvinni? Elég nehezen igazodok ki ezen az új oldalon, nem tudom ki hogy van vele.

8 hónapja
#4112
elgreco1 248
A "bezabáltam-degeszre ettem-és az ennyi volt az élet" gyogyós feliratai is eléggé nevetségesen cikik...mint valami óvodában lennénk. de az uzsi vacsi nasi eddig fel sem tűnt. jjaaaajjjjjjj ! Mi lesz még?

8 hónapja
#4111
Timidini
Sziasztok ! Szeretném kérni hogy legyen lehetőség a régi felületre is, mert igyekszem megszokni de ez maga a káosz :( Nem olyan átlátható, nem olyan egyszerű zavaros az egész :( Szeretem az oldalatokat, sokaknak örömmel ajánlottam is de így hogy "tudni" kell értelmezni, már válogatom azt ki az aki képes lenne átlátni... ehhez ne kelljen már bizonyos iskolai végzettség :( rendben értem hogy a mobilos változat miatt kellett ott tényleg köszi használható de itt a gépnél már sok másik funkciót is használtam...Uzsi.... vacsi...nasi.... jujj ez meg teljesen ciki magyarul gügyögünk ? hetekre ki is maradtam mert reméltem változik :(

8 hónapja
#4110
Tetovaltlany
Sziasztok nem lehetne olyan opcio hogy valtsunk ki ki a regi vagy uj verziot hasznalna? En szerettem a regi kinezetet,egyszeru volt s atlathato,de ez az uj..szamomra kaosz.Regen ha beirtam valamit szepen egyben kiadta listaban most meg tovabb kell keresgelni.pl "kavem".legyszives fontoljatok meg :)Asztali verzió    Mobil verzió
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket .
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!
Ehhez a funkcióhoz prémium előfizetés szükséges
Ez itt a belso szoveg