Belépés
Belépve maradok
Hirdetés:
16 órája
#3337
bmati
reply to benguzde's post #3335
Gratulálok, csak így tovább és sok sikert a továbbiakban is! :)

19 órája
#3336
Gonoszka1
reply to benguzde's post #3335
Gratulálok!!! Nagyon szép eredmény, és nagyon örülök, hogy sikerült az első állomásra eljutnod! Gondolom a kutyád is örül, hogy kapott egy mozgékonyabb, nagyobb kedvvel sétáló gazdit! Egészségedre a pohár pezsgőt amivel este ünnepelni fogsz! És ezen kivül további ilyen szép sikereket kívánok!

20 órája
#3335
benguzde
Jó reggelt!! 70 éves voltam márciusban!! És sikerüüüült!! Legalábbis az első állomáson sikeresen túl vagyok!! Működik a bázis!!! Még csak azt sem mondhatom, hogy agyongyötörtem magam, kalóriaszegény kajákkal. Nem: Csak a kalória bevitelre figyeltem, s június 15 -től rendszeresen mozgok!! Már futni nem fogok tudni , de a szobabiciklizés, úszás, hulahoppozás újra tanulása!!!!. futás helyett sietek a kutyámmal- és úgy látszik, ez elég!Nagyon boldog vagyok, szept. 30 ra 9,5 minusz volt a cél, s elértem a 11,5--öt!!Voltak keserves méréseim, a mérleggel olykor össze is vesztem, de most magamhoz ölelem!!! Egy pohár pezsgővel fogok ma este ünnepelni!
Egészségünkre!
Dec. végére újabb 5 kilótól szeretnék megszabadulni!!!

22 órája
#3334
Gonoszka1
reply to Soci's post #3333
Szép jó reggelt! Gratulálok az első célod eléréséhez! Örülök, hogy ilyen sikeresen vetted be a kanyarokat, és csak így tovább!

22 órája
#3333
Soci
Kedvesek! Az első rész célom az volt, hónap végére 68 alá menjek. Ma reggel 67,90-t mértem! Ez 2 kiló fogyást jelent egy hónap alatt, és nem ment volna, ha nem kapok tőletek annyi segítséget.
Köszönet nektek az útmutatásért!

2 napja
#3332
Gonoszka1
reply to pimpernel's post #3329
Gratulálok a célod eléréséhez! És jó nassolást a csokikához, hiszen megérdemled!

2 napja
#3331
bmati
reply to pimpernel's post #3329
Gratulálok és sok sikert a súlytartáshoz! :)

2 napja
#3330
neonlicht
reply to pimpernel's post #3329
Gratulálok! Így csinálja egy klasszikus francia akcióhős! A további tervvel is egyetértek.

2 napja
#3329
pimpernel
Sziasztok. Ma reggelre elértem a kitűzött célom, pontosan 4 hónap alatt sikerült letolni 18.5 kilót. Utoljára kb. hetedikes koromban voltam ennyi, ami nem tegnap volt. :)
Innentől fokozatosan készülök emelni a bevitt kalóriát, hetente növelem 100-zal a napi mennyiséget míg el nem érem ami a súlytartáshoz kell.
Ma viszont betolom azt a 25g-os csokikát amit a zuramtól kaptam és az van ráírva: "P****ba a diétával!" :)

2 napja
#3328
Gonoszka1
reply to mandivakond's post #3327
Ez elég szép motíváció ahhoz, hogy sikerüljön! Milyen pompás lesz újból a lánykori súlyoddal!

2 napja
#3327
mandivakond
Igy igaz,,,, szerintem aki régóta fogyózik, és föleg sikeresen, az már zsigereiben érzi, hogy mit lehet és mit nem. Bizom abban, hogy sikerül ez a 12 kg is :-) jahhhh és ujböl meg lesz a lánykori súlyom 56 évesen :-)

2 napja
#3326
Gonoszka1
reply to mandivakond's post #3325
Akkor nagyon szépen belejöttél, ha így sikerült tartanod a súlyodat! Ehhez nagyon gratulálok, mert ez nagyon szép teljesítmény! Főleg úgy ha nem is számolgattál, mert ez azt jelenti, hogy már érzed a mennyiségeket.

2 napja
#3325
mandivakond
Sziasztok. Január 1-vel kezdtem és sikerült megszabadulnom 43 kg-tol. Most egy jó honapos szünet után ismét ott vagyok. Nem hiztam vissza semmit ez alatt az 1 hónap alatt, pedig külföldön voltam, és ettem rendesen. Nem zabáltam :-) Most ismét itt vagyok és ujabb 12 kg-ot tüztem ki magam elé, hogy elérjem az álmaimat. :-)

7 napja
#3324
ildimegsanyi
Köszi. Csak azt sajnálom, hogy nem előbb kezdtem. De soha nem késő!

7 napja
#3322
Gonoszka1
reply to ildimegsanyi's post #3320
Szia! Nagyon gratulálok neked is! Szépen, és kitartóan le tudtál fogyni, és ez nagy öröm! Az az 1-2 kiló pedig majd a tornával szépen lemegy, vagy izom lesz.

7 napja
#3321
Bojtika
reply to ildimegsanyi's post #3320
Neked is örömmel gratulálok!

Én a férjem váratlan halála után kaptam össze magam (az motivált, hogy a fiam nem maradhat azért tök egyedül, mert az anyját a hája ölte meg). Sok ismerős azt hitte, a gyásztól fogytam le. Pedig rengeteg munkával... Dicséreteket sem kaptam, mert vagy csak bólogattak, vagy rá is legyintettek, ha mondtam, hogy életmódváltás...

7 napja
#3320
ildimegsanyi
Sziasztok! Én is leírnám, hogy idén februárban kezdtem a Bázist, és mostanra 18 kg-ot fogytam. Néha én is stagnáltam, de újra elindult a fogyásom, és kb. 2-3 kg-tól kell még megszabadulnom.
De ha nem sikerül, az sem baj, tornával formálom a testem. Nem a kilók számítanak.
Sokan megjegyzést tesznek, hogy többet ne fogyjak, mert hátha beteg leszek. Azt bezzeg senki nem mondta hogy többet ne hízzak, mert magas vérnyomásom esetleg cukrom lesz.
A hízás nem számít, csak a fogyás. A hízást mintha sokkal jobban elfogadnák az emberek.
Szóval ne törődjetek semmivel, hajrá! Én is így érzem jól magam, és eszem ágában sincs visszatérni az eddigi rossz étkezési szokásaimhoz.
Sok sikert mindenkinek!

7 napja
#3319
Gonoszka1
reply to wasek's post #3316
Szia! Gratulálok! Nagyon szép teljesítmény, és ahhoz külön gratulálok, hogy már ilyen távokat is leszaladgálsz minden különösebb gond nélkül! Ügyes vagy, és kitartó, szóval nagy gratuláció!!!

7 napja
#3318
Bojtika
reply to wasek's post #3316
Szia! Elképesztően szép a sikered, gratulálok!

7 napja
#3317
teper
reply to wasek's post #3316
Köszönöm! Gratutálok, nem vagy piskóta! :) Neked is sok sikert a kevés maradékhoz! :)

7 napja
#3316
wasek
Sziasztok!

Azt hiszem ma van a napja, hogy egy éve rátaláltam az oldalra. Bátran kijelenthetem, hogy megváltoztatta az életemet, amiért hálás vagyok, nélküle valószínűleg nem csináltam volna végig ezt az esztendőt.
Most megnéztem 41,97-es BMI értékről indultam. Most olyan 27,4 körül vagyok. Ez súlyban kifejezve olyan 45 kg.
Egy évvel ezelőtt a futást mint olyat teljesen elképzelhetetlen dolognak tartottam. Ma pedig heti szinten futkorászok 15-20 kilométert.
Még mindig van mit ledolgozni, és folytatom is töretlenül. Ha már ide eljutottam, akkor a maradék nem lehet probléma :)

Aki még az elején jár a céljához vezető úton, annak csak azt az elcsépelt dolgot tudom tanácsolni, hogy legyen türelmes és meglesz az eredmény :)
Tényleg. Ezt nem szabad versenyként felfogni, mert akkor teljesítménykényszerbe kerülünk, ami meg frusztrációhoz vezet. Ha lazán, de szabályokat betartva csinálod, akkor menni fog. Mindenkinek kitartást, hogy elérje a célját.

2 hete
#3315
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #3312
Sajnos erre nem sok esélyt látok, a cukorbeteg rokonaim inkább a gyors halált választják, sehogyan sem tudom meggyőzni, hogy másképp is lehet. Még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy mi lesz amikor visszatérek a "normális" étkezésre, fel sem bírják fogni, hogy számomra ez a normális étkezés, az övéké a rossz.

2 hete
#3314
teper
reply to bmati's post #3308
Próbáltam 93 kilósan az egykezes rávezetőit, leginkább a törölközős dolgot többféle fogásmagasságban, de eléggé kínszenvedés volt. Sajnos ismét bejött, hogy nehéz voltam, annak ellenére, hogy a 6x8-9 -ket elég könnyen belehúztam többféle kéztartással. Így kénytelen vagyok lemenni 81-83 kiló környékére, majd ott talán jobban fog menni. Diéta közben azzal szívatom magam, hogy pakolok a zsákomba, mindig kiegészítve 93 kilóra. Ez egyébként igaz a legtöbb másik gyakorlatra is, mármint a kiegészítés. Viszont bárhogy igyekszem is, a kilókkal sajnos megy izom is, és ez tényleg komoly szívás hogy a zsákba kell rakni 5-8 kiló pluszt, nem is igen szárnyalok… :I
Szerintem érdemes lenne minél hamarabb összeütnöd egy normális cuccot, főleg hogy ne azzal keljen foglalkozni, hogy úúúúú, de @ssza a tenyeremet, tudnál a lényegre koncentrálni. Ha most kellene kialakítanom, talán leginkább, pár normális vasrúdból csövekből egy erőkeretet építenék/építettnék magamnak. Még nincs kizárva teljesen, hogy erre is rákattanok. Azt nagyon sok mindenre tudnád használni és nem is lenne drága :)

2 hete
#3313
Bojtika
reply to csikil4ny's post #3311
Látják már, hogy nem ájulsz el, ahogy talán hitték eleinte... és figyelnek. :D

Jól teszik.

2 hete
#3312
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #3311
Ó, akkor ez már egy hatalmas előre lépés! Lehet, hogy eljön az az idő is, amikor ők is kipróbálják az egészségesebb ételeket.

2 hete
#3311
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #3310
A környezetemben egyre többen kezdenek egészségesen táplálkozni, kezd tudatossá válni a dolog, a rokonaim viszont csodabogárnak tartanak, azt hiszik megbolondultam. De legalább már nem akarnak mindenféle kacattal megetetni.

2 hete
#3310
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #3309
Az nagyon jó ha sarkall a célodat elérni. És biztos el is fogod érni. Jó nekik, hogy nincsenek súlyproblémáik. De az biztos, hogy az egészségesebb étkezés mindenkinek jobb, és nem csak azért mert akkor nem fognak meghízni, hanem az egészségük miatt is.

2 hete
#3309
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #3307
Örülök, de nem vagyok olyan boldog mint gondoltam amikor célnak kitűztem, egyre jobban arra sarkall a dolog, hogy elérjem a célom, a 62kg-ot, annyi viszont vagy 10 éve nem voltam. Képzeljétek a kolléganőim minden nap jönnek tanácsra hozzám, pedig nekik nincs súlyproblémáik, csak egészségesen akarnak táplálkozni. (Na erre nagyon büszke vagyok! :D )

2 hete
#3308
bmati
reply to teper's post #3286
Én derékig érő faág alatt kezdtem. :)
Valahogy így (csak én megtartottam magam 1 mp-ig a rúdnál és kb. fele ilyen lassan csináltam a gyakorlatot):
http://www.youtube.com/watch?v=eySQ12QJJBg
Utána kerestem egy mellmagasságig érő ágat (amíg meg nem lett a húzódzkodórudam, ami keretbe szerelhető volt) és a sarkamat a földön hagytam.
Valahogy így:
http://www.youtube.com/watch?v=_cRfTqUz6Po
Aztán jött a fél húzódzkodás, amikor már a terasz gerendájára mentem (az elég magas nekem, hogy ne érjen le a lábam) és ott csak félig engedtem le magam a rúdtól. Ezután már teljesen leengedtem magam. Jelenleg vállszélesen csinálom, de ha nagyobb szélességűben csinálod, akkor nagyon jó hátizom gyakorlat, ha szűkebben, akkor inkább bicepsz. Az sem mindegy, hogy alsó/felső/kalapács fogást használsz. Alsónál a bicepszre megy rá (amikor a tenyered feléd néz), felsőnél az alkar is segíti a munkát (én egyébként így csinálom, amikor a tenyered tőled elfelé néz), kalapácsnál pedig valahol a kettő között (ekkor a tenyereid összenéznek). Az egykezesre való rávezetésnél pedig attól függ, hogy neked mi a kényelmesebb, mert ott már a kar pronációja nagyon beleszól.
Most ott tartok, hogy kellene egy normális húzódzkodó (mert elég szépen szétkapja a gerenda a tenyereden a bőrt /heti 3-szor lógok rajta legalább/), meg egy tolódzkodó sem ártana. :/

2 hete
#3307
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #3305
Akkor most nagyon boldog vagy, és teljes joggal, hiszen megdolgoztál érte! Gratulálok!!!

2 hete
#3306
Bojtika
reply to csikil4ny's post #3305
Nocsak, ez már igen! Milyen ügyes vagy! :D

2 hete
#3305
csikil4ny
Sziasztok! Örömmel osztom meg Veletek, hogy megvan a -19. kilóm is, már "csak" 5 kg van hátra. :)

2 hete
#3304
Bojtika
Semmi baj nincs, ha itt az iccakában ugratjuk egymást kicsit. :D

2 hete
#3303
teper
reply to Bojtika's post #3302
Oké, mindent bele! Leszálltam rólad :)

2 hete
#3302
Bojtika
Jóvannaaaa... :D Majd begyűrűzik az ambícióm is lassacskán. Szokása neki. :D

Bajom? Nekem??? Mitőőől?????? :D
Jövő héten megyek Balek-okításra, akkor már még ennél is jobb leszek meg okosabb!

2 hete
#3301
teper
reply to Bojtika's post #3300
Jó lesz az, menni fog. De talán fontolgasd meg amiket írtam. Rámehetsz még keményebben is, nem lesz bajod tőle :)

2 hete
#3300
Bojtika
Á, még csak nem is számolok hetek óta. Itthon van a fiam folyamatosan, ez egészen új helyzet.

Majd visszarázódom. :D Előbb a mozgással.

2 hete
#3299
teper
Valamire csak jó lesz majd, bár sok hasznát már nem veszed. Az nem baj, lényeg, hogy jobban vagy. Csak szépen tartsad a keretedet :) a héten én is csak vergődtem, bezzeg a múlt héten még tök vagány voltam az allergiát illetően. Most meg jó ha összehozok napi 2-300 kalóriát mínuszban :/

2 hete
#3298
Bojtika
Hinnye no, hát nem árt az a gumi... :D

Az igazság az, hogy már vagy két-három hete nem edzettem, csak ma egy kicsikét. Volt persze a betegség és a rossz közérzet is, de majd szépen visszajövök. :D

2 hete
#3297
teper
reply to Bojtika's post #3296
Ez esetben mínusz ösztrogén termelés. Jól szóltál, helyes! Majd megünneplünk! Én is tudom, hogy nem leszek Frank Medrano (aktuális példaképem), de hidd el szükséges fejlődni. Egyelőre dobd el azokat a gumis vackokat :)

2 hete
#3296
Bojtika
Nemnem, csak ösztrogéntermelés szempontjából. :D

A második 56-ot tavaly kezdtem, decemberben van a szülinapom. A harmadik 56-ra mg nincsenek konkrét terveim! :D De lesznek idővel biztosan.

2 hete
#3295
teper
reply to Bojtika's post #3294
Igen, tényleg az vagy ha így gondolod :) még csak 56. Na és? A következő 60-at hogyan szeretnéd eltölteni? :)

2 hete
#3294
Bojtika
Köszi, szívesen fogadom az ötleteket!
Bár, ami az ösztrogént illeti... khm... már vénecske vagyok. :D

2 hete
#3293
teper
reply to Bojtika's post #3292
Igen, értem, csak az van, hogy már kevés. Pedig ki lehetne váltani sajáttestsúlyos dolgokkal is. Ha csak a vállaid miatt aggódnál, azok nem fognak a végtelenségig nőni. A fentebb (vagyis itt lentebb) említett dolgok miatt a tested törekszik majd az egyensúlyra, hidd el arányos maradnál, illetve az ösztrogén hormonok miatt sem csúsznak el az arányok. A vívás meg amúgy főleg lábmunka, így azt is megértem, hogy a kitörések és az egyéb lábas dolgok mért mennek jobban, de itt az ideje a felsőtestes dolgoknak. Csak ötleteltem, mert gondoltam jót tett volna a hátadnak :)

2 hete
#3292
Bojtika
Nemcsak mell előtt húzgálom, mert szemben beakasztom, és vízszintesen oldalra is nyújtok vele, de akár "evezni" is tudok.
Vagy ráállok, és oldalra emelek nyújtott karral.
Vagy beakasztom, magam előtt megfogom a mellkasnál, és fordulok vele...
Vagy ráállok, és két kézzel, nyújtott karral fogom, emelek vállmagasságig oldalra...

2 hete
#3291
Bojtika
Expander jellegű, de sokoldalúbban használható. Mivel sima és vékony (nem acélrugók), törzsre vagy lábra is lehet vele dolgozni.
Két évet bír, utána szakad. Ez van.
A fekvő meg csak fekvő... a vállam már elég széles ráadásul (arányaiban), arra nem gyúrnék már.
Némelyik ruha már idétlen rajtam, mert egyébként kicsi a ruhaméretem.

2 hete
#3290
teper
reply to Bojtika's post #3289
Így mell előtt, úgy képzeljem el, mint mondjuk egy expandert? Ez mire ment? Elképzelés szinten ez most nem jött át. Ezzel az lehet a baj, lazán csak kinőtted, kevés. Hagyd a csudába, főleg ha elnyűtted és szakadozik is már. Ajánlgatnám még az egyelőre tök minimalista fekvőtámaszt. Szerintem remek gyakorlat, és a végtelenségig ki lehet maxolni. Itt is csak azt tudom elmondani, hogy a kéztávolság csökkentésével, illetve a törszemeléssel egyre jobban nő a tét :)

2 hete
#3289
Bojtika
Huzigálni, miközben a gravitáció nem pisztergálja a könyökömet.
Beakasztom vagy ráállok, és jó széleseket huzakodom vele.

Nem csak érzem, fotókon látom is.

2 hete
#3288
teper
Ja, az meg elég ciki... szerintem vágj bele, maximálisan támogatlak benne. Tessen húzódozni :) ha azt írod, úgy érzed néha görnyedt vagy, valamit kellene vele kezdeni :)

Ezzel a szalagos cuccal tulajdonképpen mit is lehet művelni?

2 hete
#3287
Bojtika
No meg rám borul a zasztal mindenestül. Nincsenek masszív régi bútoraim. :D
Még mindig nem telik szalagra, az előző már csak szakadozik. Az a húzódozás hiányzik. :D

2 hete
#3286
teper
Lehet, érdemes lenne keményebben rámenni. Mármint a hátizmokra. Ha már így előkerült pl. a húzódozás az nem is lenne rossz rá. Nem kell feltétlenül rúdon kezdeni, lehet akár az asztal alatt is. Bár attól eltekintve, hogy elég bénán néznél ki az asztal alatt szerintem még felesleges is. Rúdon is lehet rögtön kezdeni a megfelelő apróbb vagy nagyobb csalásokkal. Illetve hozzávenném még azokkal az izékkel (sóder, vizes palackok stb.) a döntött törzsű evezést. Amit huzigálhatnál mellhez vagy hashoz, sőt inkább ez ágyék lenne, vegyesen. Természetesen ennél is igaz, hogy tudsz variálni a kéztávolságokkal, bár annyit nem mint az első gyakorlatnál. :)

2 hete
#3285
bmati
reply to Bojtika's post #3284
Azt elfelejtettem leírni, hogy a megfelelő nehézségű guggolás. :)
Tehát vagy súllyal vagy egylábas guggolás vagy a kettőt együtt. :P
A "munkaizmok" hátul helyezkednek el, így azokat érdemes még inkább edzeni. Persze a "strandizmokat" sem árt, nehogy az egyik oldal erősebb legyen, mint a másik, mert ebből is lehet baj. :P

2 hete
#3284
Bojtika
Fura, de nekem a guggolás nem annyira vészes. Legalábbis a fegyences mély guggolás-sorozat nem az. Sokkal kevésbé viselem vidáman a Tatarek-féle guggolásban tartást, meg a kitöréseket a megfelelő mélységben.
Pedig, ha nagyon összekapom magam... Vívtam anno, rahedli guggolás és kitörés volt...
A hátam az, ami nyüzüge, és észrevettem: ha pár napig kimarad a hátizom-edzés (delta és mély hátizom), megint görbe vagyok.

2 hete
#3283
bmati
reply to Bojtika's post #3278
Érdemes csinálni, nem kötelező. :)
A guggolás után ez a 2. legkimerítőbb gyakorlat. Ezért is nem szabad egy napon végezni a kettőt. A guggolásban során vesz részt a legtöbb izom a munkában, aztán a húzódzkodás következik. :)
A praktikus edzés pedig elég relatív, mert nagyon nem mindegy, hogy mit akarsz csinálni vele. Ettől függetlenül minél több izmodat edzed, annál inkább segíted a zsírégetést. :P

2 hete
#3282
Bojtika
Időnként belelkesedem és megpróbálgatom, de asszem, ezek a sorozatos egyretöbbet-izék nem nekem valók. A zagyam kilöki, elfelejti! Komolyan! :D

Eszembe jutott Rimbaud: "Nyakamon érzem, hogy seggem mily nehéz." :)))

2 hete
#3281
teper
reply to Bojtika's post #3280
Tudom én azt, hogy nem :) az csak attól függ, hogy csinálod. Ennél a gyakorlatnál teljesen izolálni nem tudod az izomcsoportokat, de nem is szükséges, dolgozzon csak mindegyik. Általánosságban, ha szélesen főleg a hát, és ahogy haladsz befelé a kéztávolsággal egyre inkább szerepet kapnak a karok is, illetve még ezen belül is tudsz variálni, hogy alkarra vagy inkább bicepszre szeretnéd :)

2 hete
#3280
Bojtika
reply to teper's post #3279
Nehogy azt hidd, hogy komolyan kötözködöm! :D Csak elméláztam, hogy tuképpen miért annyira fontos. hogy mennyit bírok belőle...(Konkrétan egyet sem).
Tény, hogy sose baj, ha az ember karja elbírja a saját testsúlyt, és ez a gyakorlat kiválóan fejleszti a hátizmokat, és a vállat...de mégis elsősorban talán a bicepszet, az nekem meg nem kell nagyobb.

Nyilván mindenki a saját gusztusa, céljai és érdeklődése szerint edz, ez így is van jól. Ez a fontos és az, hogy jó hangulatban mozogjunk. :)))

2 hete
#3279
teper
Részemről csak azért írtam a húzódzkodásra, mert azt ismerem, és mert szóba került, szerintem egyáltalán nem szükséges ez mindenkinek. Azt szerettem volna elmondani, hogy ha akarja már mért ne tudná megcsinálni? A Stephez vagy az X mérföldhöz nem fogok hozzászólni vagy csak általánosan. Egyébként jól írtad: a sajáttestsúlyos gyakorlatok éppen hogy nagyon funkcionálisak, viszont engem sem motivál a fürdőruhás megjelenés. Akik ezeket csinálják, nem ezért teszik :)

2 hete
#3278
Bojtika
Bmati...mééért kell húzódzkodni tudni?

Ha a magasban van egy ablak, a legritkább esetben van alkalmas rúd is, hogy benézhessek húzódzkodva. :DDD

Én már annak örülök, ha a napi szükséges mozgásokat könnyedén végzem, az egyetem területén fürgén eljutok egyik épületből a másikba, és fel tudok szaladni egy lépcsőn, ugyanis nem szeretném, ha a lomha mozgásom alapján tudnának messziről kiszúrni a tömegből.

Azaz, a praktikus edzések híve vagyok. (Ez szép megfogalmazása a lustának, de engem nem motivál a fürdőruhás megjelenés lehetősége...)

2 hete
#3277
fajalatt
reply to teper's post #3275
Annyira aranyosak vagytok. A sok biztató szó és a "soha semmi nem lehetetlen" megközelítés nagyon-nagy erőt ad az embernek. köszi köszi

2 hete
#3276
fajalatt
reply to bmati's post #3274
rendben, nagyon köszönöm :-)

2 hete
#3275
teper
Szia! Biztos, hogy megy majd! A húzódzkodással kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy: már mért ne tudnád…? Lehet nem rögtön tök szabályosan, egyszerre nem túl sokat, de ha kicsit erőlteted, simán elhúzgálsz 70 éves korodig vagy még tovább. Egy biztos, ahogy mennek le rólad a kilók annál könnyebb lesz. Elsőre próbáld csak a negatív szakaszt szépen lassan, fentről lefele. Elég hosszú odáig az út, de amikor majd a 6x8-at könnyen csinálod plusz kilókkal, vegyes fogással (széles, váll, szűk, alsó, felső, kalapács) környékén jársz érdemes az egykezessel elkezdeni bíbelődni, előbb-utóbb az is menni fog! Ha sajáttestsúlyos dolgokban gondolkodsz, véletlenül se hagyd ki a tolódzkodást, kézenállásból nyomást és társait, egyik sem életkorhoz kötött, csak elhatározás kérdése :)

2 hete
#3274
bmati
reply to fajalatt's post #3265
Szia!
Fokozatosan emeld a napi beviteledet. 2-3 naponta 2-3 decivel igyál többet és előbb-utóbb meglesz. A víz nagyon fontos a test izmainak a hidratálásában, a bőr összehúzódásában, segíti az agyműködést, illetve a zsírégetést.
Ne legyél olyan biztos benne, hogy már nem fogsz húzódzkodni. :)
Nekem nagyapám (78 évesen) többször bírja magát felhúzni, mint én.
Fokozatosan nehezedő gyakorlatokat itt találsz a mesterhatos menüpont alatt (itt az 1. szint a legkönnyebb, 10-es a legnehezebb és minden szintnek ott vannak a haladó ismétlésszámai):
http://users.atw.hu/fegyencnaplo/
Neked ezek közül elég a fekvőtámasz, a húzódzkodás, a guggolás és a lábemelés, később pedig a híd. A célod teljesen mindegy, a lényeg az, hogy folyamatosan, hosszú távon fejlődj. Egyébként két éve egy darabot nem bírtam húzódzkodni, jelenleg 2x4-et bírok (mondjuk jóval fiatalabb is vagyok).
A pilates-t nem tudom, hogy mennyi ideig végzed, de ha 1 órás, akkor szerintem nagyon sok az a kalória. A sporttal töltött idő kb. 70%-át írd be, mert nagyon túloz a rendszer ilyen téren. :/

2 hete
#3273
Bojtika
Még annyit se kell főzni.

Ha tejben főzöd és megszórod mákkal (a mák nagyon finom, mert sok benne a kalcium!!! Meg az Omega-sav!!!), kiváltod vele a mákos tésztát.

Lehet variálni, a múltkor túró maradt meg, a savanyodás határán, de belekevertem tejes zabkásába, úgy ettük meg. A fiam vaníliás cukorral kérte, ő még fiatal és vékony. :D
Én is almásat reggelizem, ha vízben főztem fel, akkor joghurtot vagy kefirt teszek bele még a reszelt alma mellé. (Más gyümölcs is jó bele.)

A ZaBirodalom blogot meg egy bázislakó írja, a receptek tökéletesek!

2 hete
#3272
fajalatt
reply to Bojtika's post #3268
Igen, édesanyám tanácsára kezdtem el a zabpelyhet enni. Teljesen odavagyok tőle, annyira jól esik. Pedig csak vízben főzöm kb 1 percet, só, cukor semmi és hozzá nagyon finom kerti alma, csuda finom kaja. Ezt eszem reggelire.

2 hete
#3271
Bojtika
reply to fajalatt's post #3270
Éreztem én, hogy nem vagy tini! :D Az idősebbeknek bátorítás vagyok, a fiataloknak meg a végső érv... :D

2 hete
#3270
fajalatt
reply to Bojtika's post #3266
Hát ez nagyon klassz. Én azt hittem, hogy az idő előrehaladtával (47 vagyok) már nem túl sok mindent kezdhet az ember a testével. Saját példáddal megcáfoltál.

köszönöm a linkeket

2 hete
#3269
Bojtika
Jaj, az edzések (ma már több helyre is bemásoltam, de ki tudja már, hová...)

EDZÉSEK EGYBEN
Sansone
1 mérföld https://www.youtube.com/watch?v=df2gn6-w0dE
2 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs

Fitness Blenders http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/
(A zöld gomb, Search Workouts az edzés-kereső.)

Tatarek http://www.tatarekrezso.hu/videok.php

Kezdőknek, 10 percesek) http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No

Tiffany
Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Tiffany „sodrófás” https://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM
Tiffany boksz https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

2 hete
#3268
Bojtika
reply to fajalatt's post #3267
Próbáld meg a zabpelyhet. Az még odabent is dagad. És egyébként is igen jó eledel. :D

Ebben se türelmetlenkedj, belejössz! Ha egészségesen van összerakva az az étrend, akkor baj nem lehet. :D

2 hete
#3267
fajalatt
reply to Bojtika's post #3264
Kedves Bojtika! Köszönöm szépen a tanácsokat. Egyelőre most éppen az a gondom, hogy a 2-3 hetes, napi 1000-1200 kalória körüli mennyiség után az előírtat (1670) is alig tudom begyömöszölni. Amire bmati azt tanácsolta, hogy még 50-100-zal emeljem meg. A mai pilátesz (635 cal) ajánlott részét sem tudtam "leenni", mert már nem fér belém. Annyira érdekes mindezt leírni, hiszen egy hónappal ezelőtt a 3500-4000 kalóriát simán betoltam egy nap. Érdekes ez az élet :-)

2 hete
#3266
Bojtika
Bmati mindenkinek a legjobbat tanácsolja. Ettől még nem vagy rá képes... :D

A calisthenics a saját testsúlyos edzés, lazább értelemben véve még a gimnasztika is az.
Van egy vegyes link-ajánlatom kezdőknek, magam is ezekből csipegetek. Nem esik jól következetesen ugyanabból egyre többet csinálgatni. Én az eredeti alkatomat nagyjából visszanyertem, most már csak az élvezet van, hogy még rugalmasabb, és ha lehet, még kicsit erősebb legyek.
Igaz, 56 éves vagyok, és fiatalon nem volt rajtam túlsúly, volt mihez visszatérni, de ami azt illeti, az izomzatom alakulása nagy és váratlan örömmel tölt el. Annyira eltűnt, nem hittem volna, hogy visszajön, és még fejlődik is!

A mostani 49-50 kilómmal simán megiszom a napi 2-3 litert. Nem vizet iszom, hanem édesítetlen gyenge teát. Abból, főleg ha meleg, egy-egy 6 decis csuporral úgy legurul, mint a sutty! :D

2 hete
#3265
fajalatt
reply to bmati's post #3262
Kedves bmati! Hogy a csudába lehet egy nap 4 liter folyadékot magunkhoz venni? Tudom, hogy ebben benne van a leves is, meg minden, de akkor is. hm...
Abban szeretném még kérni a segítségedet, hogy az általad javasolt calisthenics gyakorlatoknak hogyan kezdjek neki? Abban biztos vagyok, hogy húzódzkodást soha életemben nem fogok tudni csinálni. Azt hiszem.
köszönöm

2 hete
#3264
Bojtika
reply to fajalatt's post #3263
A tápanyagok megfelelő aránya is fontos.
Nyilván hallottál már a minőségi éhezésről. Éppen azok az emberek pocakosodnak meg, híznak el gyakran, akik anyagi vagy egyéb okokból nem jutnak megfelelő összetételű táplálékhoz.

Teszem azt, a szervezetnek fehérjére lenne szüksége. Másképpen nem tud jelezni, éhséget jelez.
A delikvensnek viszont semmije nincs otthon más, és zsíros kenyeret eszik.
Egészen addig érzi még az éhséget, míg a teste abból a kenyérből össze nem szedegette a minimális fehérjét. Addigra már a szénhidrát- és a zsírbevitele az egekben van, és elraktározódik a felesleg...

A "kívánósságot" át lehet programozni valamelyest, ha figyelemmel kíséred a színes csíkokat, és ha van otthon minden tápanyagra gyorssegély (a fehérjét illetően, a sovány tehéntúró, ha nejlonzacskóban van, akkor fagyasztható is).
Ha éhség-érzéskor következetesen megnézed, hogy éppen mire van szükséged, akkor idővel már megnézés nélkül is fog menni, jobban fogod tudni értelmezni a szervezeted jelzéseit.

Én is drukkolok szeretettel, de mostanában tanulnivalóm is van, kevesebbet tudok "belekotyogni"... :D

2 hete
#3263
fajalatt
reply to Gonoszka1's post #3261
Köszönöm szépen a biztató szavakat. Nekem egyelőre az az érdekes az egészben, hogy úgyis le lehet fogyni, hogy az ember nem éhes.

2 hete
#3262
bmati
reply to fajalatt's post #3260
Szia!
A júniusra lefogyás reális cél és valószínűbb, hogy hamarabb meglesz, ha megfelelő mozgást választasz mellé. A callanetics nagyon jó, azt érdemes is csinálni, de mellette calisthenics gyakorlatokat kellene többségben beiktatni, illetve a heti 1-3 alkalmas biciklizés bőven elég. Koncentrálj majd a progresszív erősítésekre.
A keretedhez annyit, hogy én emelnék rajta még egy kicsit (úgy 50-100 kcal-t, szóval kb. 0,05-0,1 kg-mal csökkenteném a heti fogyást, hogy ne érje utol a BMR-edet a napi kereted és azt max. 50 kcal pontosan le kellene enni /mindegy, hogy ennyivel több vagy kevesebb, csak a határértéken belül legyen/) és a folyadékbeviteled pedig legyen min. 4 liter naponta.

2 hete
#3261
Gonoszka1
reply to fajalatt's post #3260
Szia! Üdvözöllek a bázison! Nagyon örülök, hogy sikerült a keretedet jól beállítani. És ami még fontos a folyadékbevitel. Segíti a méreganyagok kiürülését, és a hidratálását a szerveknek. Én is szeretek főzni, és jókat enni (sajnos ez látszik is rajtam). Szerencsére felfedeztem a zabot a bázis jóvoltából, amit nagyon szeretek. Főleg a zabkorpát. Abból remek langallókat és pizzákat lehet gyártani. De majd itt sikerülni fog, mert nincs tiltva semmi, csak egyedül arra kell vigyázni, hogy a keretedbe beleférj, és azért a tápanyagcsíkokat sem árt szem előtt tartani. Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk! Sok sikert!!!

2 hete
#3260
fajalatt

Sziasztok!
Végtelen optimizmusom és reményem jeleként új tagként, alig másfél hét "bázisozás" után már rögtön a "Sikeresen lefogytam" fórumba írok. Sokat olvasgattam már jó néhány témában és azt hiszem kezdem érteni a lényeget. A BMR-em 1606, napi keretem 1669. Az elmúlt napokban soha nem ettem 1200 kalóriánál többet, aminek nagyon örültem. Aztán minél többet olvasgattam Bojtika, Gonoszka1 remek és amellett szeretettel teljes hozzászólásait, megértettem, hogy a napi keretet le kell enni. Egyelőre túl sokat még nem sportolok. Heti egyszer egy óra pilátesz és heti néhány óra biciklizés (ha sikerül). A gyermekeim születése után (aminek már 24, illetve 21 éve) otthon megtanult Callanetics-el és kevesebb evéssel nagyon jól sikerült visszanyerni az alakomat. Egyébként mindkét várandósság alatt nagyon sokat, 27, illetve 30 kilót híztam Még csak annyit, hogy igazándiból nagyon szeretek enni, jól főzök, apukám szakács volt és nagy családra (8 személy) főzünk minden nap. Ja, 168 cm vagyok, 90 kiló és júniusra szeretnék lefogyni 70-re. Örülök, hogy van ez az oldal, köszönet érte a "gyártóknak" és, örülök, hogy én is itt lehetek.

2 hete
#3259
ERa847
reply to Rasgaroth's post #3257
Szia! Megnéztem a videót. Szuper !!!!!!!!!!! Gratulálok hozzá, nagyon ügyes vagy. Ez a videó most megint felspanolt, hogy igen MEGLEHET CSINÁLNI !!!!! :)))))))))

2 hete
#3258
Gonoszka1
reply to Rasgaroth's post #3257
Köszi! Most már megnyítható. Egyébként tényleg az elején még gyakrabban fényképeztél, így abból van a legtöbb kép. De azért szépen látszik ahogy a hasad szépen apad. Nagyon ügyes vagy!!!

2 hete
#3257
Rasgaroth
talán így https://www.youtube.com/watch?v=6xXgIzuXYUQ
Lehet még nem votl beállítva az h nyilvános legyen a vidi :D

2 hete
#3256
Gonoszka1
reply to Rasgaroth's post #3254
Én nem tudom megnyítni! Mi lehet a gond?

2 hete
#3255
Rasgaroth
Ja és am köszönöm mindenkinek :D

2 hete
#3254
Rasgaroth
Na hát elkészültem igazából összecsaptam de mind1 is mert a végén már nem nagyon fényképezgettem meg már a felénél rájöttem h ez rossz szög :D de lehet így is van benne érdekesség vagy valakit még motiválhat akár :D

https://www.youtube.com/edit?video_id=6xXgIzuXYUQ&video_referrer=watch

2 hete
#3253
Filigran
reply to Rasgaroth's post #3250
Le a kalappal előtted!

2 hete
#3252
Gonoszka1
reply to Rasgaroth's post #3250
Gratulálok! Hatalmas, és csodálatos átváltozás! Nem csodálnám, ha az ismerőseid sem ismernének meg első ránézésre, mert olyan sokat változtál! Így hatalmasan nagy-nagy gratuláció!

2 hete
#3251
teper
reply to Rasgaroth's post #3250
Gratulálok! Nagyon látványos, ügyes vagy! :)

2 hete
#3250
Rasgaroth
Na hát itt van egy előtte uátnna kép ez kb 5-6 hónap eredménye: (32kg)

http://www.kephost.com/images/2014/09/16/ElotteuatnnaxD.png

Ígértem egy videót de azon még dolgozom vagdosom, meg keresek alá valami zenét :D

2 hete
#3249
Gonoszka1
reply to Kiseri's post #3248
Igen, mert bízni mindig kell! Tudom, hogy nehéz, de próbáld pozitívan látni az előtted álló dolgokat, még akkor is ha most úgy gondolog, hogy vége a világnak, mert megbántottak. Gyermekeidben is biztos megtalálod az örömöt, így most csak a jóra koncentrálj.

2 hete
#3248
Kiseri
reply to Gonoszka1's post #3247
Nagyon jól esik a biztatásod! Köszi! :)

2 hete
#3247
Gonoszka1
reply to Kiseri's post #3246
Ezért kell a múlton, a rossz dolgokon átlépni, és nyítni az új felé. Azt mondják hogy ha egy ajtó bezárul, akkor kinyílik egy másik. Csak lépj át rajta, és ki tudja, talán egy új boldogság vár rátok.

2 hete
#3246
Kiseri
reply to Gonoszka1's post #3245
Igyekszem figyelni magamra, hiszen két kicsivel maradtam egyedül, vigyáznom kell rájuk!

2 hete
#3245
Gonoszka1
reply to Kiseri's post #3244
Szia! Szép jó reggelt! Arra azért vigyázzál, hogy ne fogyjál nagyon gyorsan, azaz a gondok mellett az egészségedre is figyelj oda. Majd rendeződik minden, mert semmi sem tart örökké,így szerencsére a gondok sem (persze a jó dolgokat húznánk, de a rossz gyorsan múljon). És gondolj a gyerekekre, és higgyed el, hogy még a boldogság is vár Rád, csak járj nyitott szemmel, és enged el a rosszat, a múltat.

2 hete
#3244
Kiseri
sziasztok!
Rég jártam a fórumon, de azért számolgattam.
A 7. havi eredményem:
-9,5 kg
-13 cm derék
-12 cm csípő
- 9 cm mell
Gyorsabban megy, mint szeretném, mert gondok vannak itthon... :(
http://avalas.cafeblog.hu/2014/09/16/level-a-szerelmemhez/

3 hete
#3243
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #3242
Pompás! Majd az is lemegy, csak türelem és kitartás!

3 hete
#3242
jancsoreka
Ma reggel: 62,8. :)
Már csak az a nyolcas zavar ott a végén. :)

3 hete
#3241
Bojtika
Tényleg, nemrég töltöttem le én is. :D

3 hete
#3240
Filigran
reply to Gonoszka1's post #3239
Szívesen!

3 hete
#3239
Gonoszka1
reply to Filigran's post #3238
Köszönöm szépen!!! Így majd beleolvasok egyenlőre!

3 hete
#3238
3 hete
#3237
Gonoszka1
reply to Filigran's post #3236
Ingyenesen? Bár megmondom őszintén, hogy (lehet hogy élemedett korom miatt), de én szeretem a könyvet könyv formájában megfogni, és úgy olvasni. Hiába kell a korral haladni, én azért a könyvet könyvnek szeretem. De ha ingyenes, akkor legalább belenézek.

3 hete
#3236
Filigran
reply to Gonoszka1's post #3233
Neten is fent van olvasható formában.

3 hete
#3235
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #3234
Majd körülnézek ott is, köszi az ötletet.

Igen, arra bevált, csak óvatosan kell mosogatni, mert a "műszer részének" nem szabad vízbe érnie. De a kanál elég nagy ahhoz, hogy el tudjam rendesen mosogatni.

3 hete
#3234
Bojtika
Gonoszka, rendeld meg netes antikváriumban!
Szóval a kanálmérleg lényegében bevált arra a célra, amire rendelted, örülök!

3 hete
#3233
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #3231
Kíváncsian várom a könyvet, de bizonytalan a szállítás. Majd lehet ennek a másik könyvének is utána nézek, de most egyenlőre (pénz hiánya miatt is) most majd ezt fogom elolvasni ha megérkezett, és utána ha lesz rá anyagiak, akkor Az erő benned van-t is megrendelem. Én láttam az Édesvíz kiadónál ezt a könyvet is amikor kerestem a másikat, de nem néztem meg, mert a másikra koncentráltam. Most egyébként akció van, így a könyv valamivel olcsóbb, viszont a szállítás 990 forint.

A kanálmérlegem megérkezett. Jó kis mérleg, csak arra kell vigyázni, hogy mindig egyenesen kell tartani, különben nem ad jó mennyiséget. Így változatlanul a biztos a konyhapulton álló mérleg, de citromlevet, vagy ilyesmit a kanálmérleggel könnyebb mérni.

3 hete
#3232
Filigran
reply to Bojtika's post #3231
Én meg erről nem hallottam! De jó, hogy írtad Bojtika! El is olvasom :-) (Imádom ezt a nőt.)

3 hete
#3231
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #3227
Gonoszka, örülök, hogy megrendelted!

Ennek a szerzőnek egy másik könyve, Az erő benned van című, engem a mély depresszióból rángatott ki. Valamiféle utóhatása van, még hónapokkal az elolvasása, a kézbe vétele után is, pedig többször ide-oda lapozgatva is olvastam. Telistele van szeretettel, biztosan segíteni fog. :D

(A kanálmérleged megérkezett? Vagy csak én maradtam le róla?)

3 hete
#3230
mvera
reply to csutikamamika's post #3218
gratulálok neked! én ugyanennyiről kezdtem, de sajnos megálltam most a sportban: ( írhatnék mindenfélét miért...próbálok visszatérni a célomhoz...és egyszer talán elérni, amit te : )

3 hete
#3229
Gonoszka1
reply to Filigran's post #3228
Azt nem tudom, hogy mikor érkezik meg, mert csak kiszállítást lehet kérni, és előre nem is szólnak, így egyszercsak valamikor érkezik. Csak abban reménykedem, hogy nem olyankor jön majd amikor nem vagyok itthon (és azért ez ritkán fordul elő).

3 hete
#3228
Filigran
reply to Gonoszka1's post #3227
Nem fogod megbánni!

3 hete
#3227
Gonoszka1
reply to Filigran's post #3225
Nem láttam, és nem hallottam erről a könyvről, de majd utána nézek. Köszi, remélem nekem is segít. Bár én alapjában szeretem az életet, és nem akarok megválni tőle. Remélem nem is fog sikerülni leterítenie egyik nyavajgásnak sem

Megtaláltam. Megrendeltem a kiadótól.

3 hete
#3226
bmati
reply to csutikamamika's post #3218
Hó végén lesz 1 éve, hogy lefogytam, azóta tömegelek. Eredmények jövő hónapban (hó végén lesz negyed éves mérés).

3 hete
#3225
Filigran
Mivel te egy pozitív emberke vagy az itteni megszólalásaid alapján, talán már hallottál Luise L. Hay Éld az életed című könyvéről, filmjéről. Ha nem, érdemes megnézni, elolvasni! Nekem nagyon sokat segített.

3 hete
#3224
Gonoszka1
reply to Filigran's post #3223
Ez a pajzsmiriggyel van összefüggében, és valószínűleg az autoimmun betegségeimmel (legalábbis a neten való kutakodásomnak ez az eredménye). Állítólag az autoimmun betegség elsorvasztja a pajzsmirigyet, de addig nem esem kétségbe, ameddig nem muszáj, és remélhetőleg aztán sem. Bizom abban, hogy valamit tudnak adni (a kismillió gyógyszerem mellé) ami ezen is segít. Kórházba viszont nem megyek, arra nem vagyok hajlandó!

3 hete
#3223
Filigran
reply to Gonoszka1's post #3222
Ezt sajnálom és persze, hogy megmaradsz addig (és még tovább is). De mi az magyarul, ami nem jó? És mitől függ?

3 hete
#3222
Gonoszka1
reply to Filigran's post #3221
Én az évek alatt a duplájára dagadtam (hála férjem kitartó etetésének, és az én gyenge akaratomnak a finomságokkal szemben). És én igazából az egészségem és a mozgás miatt szeretnék magamból lefaragni. Csak egy kicsit félek, mert a vérvételemen a CENTRUM THS nem lett jó. Egyenlőre még nem tudom, hogy mi van, de majd megyek vissza az orvoshoz valamikor, és akkor majd kiderül. Remélem addig megmaradok.

3 hete
#3221
Filigran
reply to Gonoszka1's post #3220
Nekem megmaradt a lányos alakom, csak az évek folyamán rakódott rá némi zsír kizárólag deréktájon :-). Na, ezt akarom levakarni.

3 hete
#3220
Gonoszka1
reply to Filigran's post #3219
Jó neked! Én lánykoromban sem voltam gazella testű. Így azt nem tudom, hogy milyen érzés, de azért jó lenne a lefogyott lánykori súlyom (azt már nem mondom, hogy alakom).

3 hete
#3219
Filigran
Én 168 cm vagyok és jelenleg 59 kg. 62 voltam, amikor elkezdtem, de én igazából nem fogyni vágyok, hanem a lánykori gazella testemre :-). Alakul :-)

3 hete
#3218
csutikamamika
Sziasztok ki hol tart fogyással ? Magamtól sikerrel 76 kg rol le mentem 62 kg ra 163 cm hesz 35 évemhez ide állis .Pedig itt mondák napi futás rossz .Semmi mást nem csináltam 1 év alatt napi 1 óra futás.Sok séta étrend be állitás SIKERÜLT.

3 hete
#3217
Gonoszka1
reply to Filigran's post #3216
Nem csodálom!

3 hete
#3216
Filigran
reply to Gonoszka1's post #3215
Köszi! Fülig ér a szám! :-)

3 hete
#3215
Gonoszka1
reply to Filigran's post #3214
Csodálatos! Nem egész 1 hónap alatt, ez szép teljesítmény! Gratulálok!

3 hete
#3214
Filigran
Sziasztok! Örömmel jelentem, hogy a kezdeti 28% testzsírom jelenleg 25%! Ez egy ruhaméret csökkenés!!! Augusztus 11-től.

3 hete
#3213
Bojtika
reply to Marcsika22's post #3211
Szia! Hozom máris az alap-kollekciót, válogass:
Sansone 1 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=ykPr0t2KutY
2 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs
Fitness Blenders http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/
(A zöld gomb, Search Workouts az edzés-kereső.)
Tatarek http://www.tatarekrezso.hu/videok.php
Kezdőknek, 10 percesek http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No
Tiffany
Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Tiffany „sodrófás” https://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM
Tiffany boksz https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ


Vannak a youtube-n babás tornák is:

https://www.youtube.com/results?search_query=mommy+workout+with+baby

3 hete
#3212
Gonoszka1
reply to Marcsika22's post #3211
Szia! Gratulálok a fogyásodhoz! Nagyon ügyes vagy! Ha jön Bojtika vagy Bmati (torna hozzáértőink), akkor biztos segítenek Neked torna linkekkel.

3 hete
#3211
Marcsika22
Sziasztok! Szeretném Veletek én is megosztani a sikersztorimat. Február 12.-én 84kg-t mutatott a mérleg mikor szülni mentem..ez +19 kg volt a terhesség előtti súlyomhoz képest. Szörnyen éreztem magam.Mikor hazaértem a kórházból csak -7kg -val voltam kevesebb. Majd szülés után szépen kezdtek leolvadni a kg-ok..áprílis végén 71kg voltam,ami -13kg csökkenést jelentett,de azután megállt...muszály volt kitalálnom valamit,odafigyelni az étkezéseimre,mert semmi nem ment már le magától,hiába nem ettem bolondra magam. Aztán áprílis végén még +6kg volt ugyebár rajtam,mikor ezt az oldalt találtam. Szépen vezetem az étkezéseimet,sportolni nem sportolok,csak a kislányom körül tevékenykedem :) Ma 62kg-t mutatott a mérleg, ez azt jelenti,hogy -3 kg-val könnyebb vagyok a súlyomnál amivel teherbe estem. Szóval a kicsi lányom 7 hónapos és én 22 kg-t fogytam koplalás nélkül. Viszont még szeretnék 3-4 kg-tól megszabadulni és feszesíteni magam. Tudnátok valami jó tornás videót? Sajnos napi 10-20 percnél több időm nincs rá,de remélem ez is segít :)

4 hete
#3210
Bojtika
Működik bizony. :D

Azért a cukornál félreveri a riadót, mert hajlamos azt mondani, hogy mégmégmég... de az pár nap alatt el is műlik, ha nem enged neki az ember és azért is zabot eszik. :D

4 hete
#3209
csikil4ny
Ideje lenne jobban figyelni a szervezetem jelzéseire, úgyis ő győz, de ha engedem hamarabb vált. Bezzeg a kicsinél már megtanultam, hogy ő tudja mikor mit enne és látom, hogy működik.

4 hete
#3208
Bojtika
Látod? Csak engedni kell, kicsit hagyni a szervezetet...figyelni.

Mennyi minden változik, ugye?

Ahogy a túlsúly csökken, energikusabb leszel, jobb hatásfokkal működnek az izmaid, úgy változik a tápanyag-igény.

4 hete
#3207
csikil4ny
Hurrrááááá! Végre megláttam a 67-es számot, két hónapot kínlódtam érte, aztán a ch felment 170g-ra (csak úgy magától) és úgy indult meg újra lefelé. :)


4 hete
#3206
Gonoszka1
reply to MelindaPica's post #3204
Szia! Biztos sikerülni fog, csak egy jó keretet kell beállítani! Ajánlom első lépésként elolvasni a kötetlen csevegés topikban az 5284-es, és az 5285-ös hozzászólásokat. Itt csodásan összefoglalva az egyikben a helyes kalóriakeretről és a tápanyagokról olvashatsz, a másikban a sportokról. Ha elolvastad, és vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk!

4 hete
#3205
Bojtika
reply to MelindaPica's post #3204
Melinda, biztosan sikerülni fog, de jól kell beállítani a keretedet! Csak akkor fogysz, ha nem koplalsz! Kicsit itt is visszaolvasgathatsz.

4 hete
#3204
MelindaPica
Sziasztok! EN meg nagyon uj vagyok itt, de jo olvasni hogy mennyi mindenkinek sikerul a kiloktol szabadulni. Nekem mindig a kitartassal van a baj. Remelem ez alkalommal sikerrel jarok en is! Legalabb is megprobalok most mindent beleadni!

4 hete
#3203
Gonoszka1
reply to vityke's post #3201
Szia! Gratulálok az eddigi 6,5 kiló fogyáshoz, és sok sikert a továbbiakhoz! A mozgás változtatáson kivül még egy kilengős nap is beindithatja a folyamatot.

4 hete
#3202
Bojtika
Drukkolok szeretettel!

Néha egy-egy megakadáson segít, ha változtatsz valamit az edzéseden, más jellegűt kezdesz végezni.

4 hete
#3201
vityke
Sziasztok!

Megvan a -6,5kg!
Bár most megállt, és nem akaródzik újra elindulni, azért nem adom fel.
Még 15kg hátra van.
Remélem még november előtt elérem az első nagyobb célt, hogy 6-ossal kezdődjön...drukkoljatok!
:)


4 hete
#3200
Zsuzsi05
reply to Gonoszka1's post #3199
Köszönöm kedvességed Gonoszka!:)

4 hete
#3199
Gonoszka1
reply to Zsuzsi05's post #3198
Szia! Gratulálok a sikereidhez, és hogy már beleférsz egy régi farmeredbe! Csak így tovább, és el fogod érni a célodat!!!

4 hete
#3198
Zsuzsi05
Sziasztok!:)

Szeretnék beszámolni,hogy végre beleférek már én is egy régen nem használt farmer nadrágomba. :D Igaz nem ő a céldarab, ahhoz még alakulnom kell jócskán,hogy az rámjöjjön,de már ez is félsiker legalábbis nekem.:)) A hasam is már szemmel láthatóan kissebb,és ennek is annyira örülök..a párom is folyton megdicsér és ezek mégjobban ösztönöznek a folytatásra.
Bár kilóban nem igazán fogyok,inkább csak ingadozik a súllyom fel majd le,de ettől már nem csüggedek,mert a centik mennek és nekem ennyi is elég.

Úgyhogy ne adjátok fel,még ha úgy érzitek meg is torpantatok,mert hiába a mérleg nem mutatja akkor is alakulunk!:D

Kiatartást mindenkinek!!:)

1 hónapja
#3197
bmati
reply to tutifogyi's post #3196
Nekem az elég gyorsnak tűnik. Heti 0,7 kg-nál nem szoktam gyorsabb fogyást ajánlani nagy túlsúly esetén sem. A Kötetlen beszélgetés bármiről/Kötetlen csevegés topic 5284-es hozzászólását az étkezésről és az 5285-ös hozzászólását az edzésről olvastad?

1 hónapja
#3196
tutifogyi
Köszönöm. Szépen mennek le a kilók. 5 kg már lement. Heti egy kilóval. Olyan jó, hogy mindent ehetek, nem kell semmiről lemondanom. Eddig már sok mindent kipróbáltam, de mindig feladtam. Itt jó kedvvel és finom kajákkal fogyok. Mindenkinek jó fogyást és súlytartást. :-)

1 hónapja
#3195
Gonoszka1
reply to tutifogyi's post #3190
Akkor fokozatosan fel kell emelni az alapjárat kalóriáig a keretedet, és egyébként mindent úgy kell csinálni mint eddig.

1 hónapja
#3194
Gonoszka1
reply to nyuszika6919's post #3191
Gratulálok, és sok sikert a súlytartáshoz!

1 hónapja
#3193
bmati
reply to nyuszika6919's post #3191
Szia!
Gratulálok! Továbbra is sok sikert! :)

1 hónapja
#3192
bmati
reply to tutifogyi's post #3190
Szia!
Ha elérted a kívánt testsúlyt, akkor fokozatosan emeled fel a napi keretedet és átállsz a súlytartó étkezésre. Ezután is érdemes sportolni és nem szabad visszatérni a régi étkezésekhez. A sporttal ledolgozott kalóriákat itt is le kell enni. Kb. ennyi. :D

1 hónapja
#3191
nyuszika6919
Sziasztok! A kalóriabázis és persze rendszeres edzés segítségével 28 kg-t lefogytam. Már több mint 1 éve tartom a súlyomat és ebben rengeteget segít ez az oldal. Minden egyes nap beírom amit eszek és segít hogy a kereten belül maradjak. Egyszerűen már nem tudnék meglenni az oldal nélkül. Köszönöm a létrehozóknak mert óriási segítség!!

1 hónapja
#3190
tutifogyi
Sziasztok. Lehet volt már ilyen kérdés, de mit javasoltok, ha már elértük a kívánt testsúlyunkat és csak súlyt szeretnénk tartani? Van még mit leadni, de jó úton haladok. Köszönöm a válaszokat.

1 hónapja
#3189
csikil4ny
reply to trkmz's post #3188
Biztosan! Rajtam is szebben fognak majd állni ezek a ruhák, illetve lesz egy új rend amiből kifogyok, de nem érdekel, most tényleg csak annyit veszek amennyi feltétlenül szükséges.

1 hónapja
#3188
trkmz
reply to csikil4ny's post #3187
Az én célruháim majd csak jövő nyáron lesznek aktuálisak. Ahogy az időjárást elnézem, mindenképpen. Remélem, hogy kitart addig a lelkesedésem és valóban bele is fogok férni...

1 hónapja
#3187
csikil4ny
Igazad van! Folyton elégedetlenkedek! Egy ideje kilókból nem fogyok, de a célruháimba beleférek. A többihez már csak türelem kell! (de az most rögtön)

1 hónapja
#3186
Filigran
reply to csikil4ny's post #3185
Inkább légy büszke magadra már most az elért sikerek miatt! A többi is jön "magától" :-)

1 hónapja
#3185
csikil4ny
Akkor leszek büszke magamra, amikor a következő kisebb méret is így fog állni rajtam. :)

1 hónapja
#3184
Filigran
Igen, rajtam is az öv tartja. De ettől nagyobb bajunk ne legyen! :-)

1 hónapja
#3183
csikil4ny
reply to Filigran's post #3181
ezt én is ma konstatáltam, szerencsére öv is volt rajta.

1 hónapja
#3182
Gonoszka1
reply to Filigran's post #3181
Ez akkor kellemetlen, ha útközben elhagyod. Már én is voltam úgy, hogy a gatyám minden lépésnél egyre lejjebb csúszott, és állandóan rángatnom kellett, hogy ne hagyjam el. De azért ez a kellemesen rossz kategória!

1 hónapja
#3181
Filigran
Gyerekek, én 1 hónap alatt lefogytam 3 kilót! (Pedig elvileg nem is annyira fogynom kéne :-D). A farmerem begombolt állapotban is simán lemegy rólam :-).

1 hónapja
#3180
Bojtika
reply to teper's post #3178
A csülökpörkölt kevéssé vonzó számomra, dobostortát meg ettem már eleget... :D

Gyerekek, a Family Frost-os ribizlis túrótorta.... híííííííííí.......!!!!!!!!!!

Be sem értem vele a konyhából, már a fele elfogyott!

1 hónapja
#3179
Rekus25
reply to teper's post #3168
Koszonom :-D

1 hónapja
#3178
teper
reply to Gonoszka1's post #3177
Az egy másik testalkat, ők kevesen vannak. Mármint akiket nem zavar a dobos torta csülökpörkölttel, de nem ez az átlag. Lehet nem tanulta meg a testük a jeleket.? :I

1 hónapja
#3177
Gonoszka1
reply to teper's post #3176
Nem azzal van a baj, hogy nem szoktak hozzá, hanem tényleg nem küld jeleket a testük, esetleg nem vesznek róla tudomást. És tényleg nem esznek, így nem is híznak meg. Sőt kifejezetten nagyon vékonyak. És vannak akik esznek, és mégis csont és bőr a testük. Mondjuk gondolom, hogy ők inkább zöldségeket esznek, és nem a körömpörköltet, és a dobos tortát részesítik előnybe.

1 hónapja
#3176
teper
reply to Gonoszka1's post #3175
Lehet csak nem szoktak még hozzá. Néha mondogatom magamban: "hú vazze, ennyit kajálni, hogy fogyj..." :)

1 hónapja
#3175
Gonoszka1
reply to teper's post #3174
Ritka kivétel van akik nem szeretnek enni. Sokszor el is felejtik, hogy enni kellene. Valahogy a testük nem küld nekik ilyen jeleket (legalábbis én így gondolom).

1 hónapja
#3174
teper
reply to Gonoszka1's post #3173
Így van, de mondjuk enni szeretek, szerintem mindenki szeret, ezért marad a mozgás, ezzel beljebb vagyok :)

1 hónapja
#3173
Gonoszka1
reply to teper's post #3172
A baj azzal van, hogy nem lehet aztán az evést abbahagyni!

1 hónapja
#3172
teper
reply to Gonoszka1's post #3171
Nekem pl. nem jöttek be csaló napos cuccok. Arra jutottam, hogy nem szabad kihagynom :I dehát ezt mindenki máshogy tolerálja.

1 hónapja
#3171
Gonoszka1
reply to LPanka's post #3170
És az sem utolsó szempont, hogy egy nap után abba tudod hagyni a habzsi-dözsit! Mert ha nem tudnád abbahagyni, akkor hiába a sok edzés. Nem tudnál annyit edzeni, hogy ledolgozzad a kalóriákat, és ráadásul mikor edzenél, amikor reggeltől-estig menne a dözsölés.

1 hónapja
#3170
LPanka
reply to Gonoszka1's post #3166
paraméterek alapján túlsúlyos lennék :D. még fiatal vagyok. és tényleg sokat edzem. meg mikor nem nyaralok akkor figyelek az ételre. ennyi. azért 20éves korom körül is volt egy változás meg 25évesen is mikor észrevettem, h másképp reagál a szervezetem (például akkor már voltam másnapos is, na meg elkezdtem zsírosodni). negyedévente ilyen kilengések simán megengedhetők, vagy akár havonta. nem ezek teszik tönkre a testet :)

1 hónapja
#3169
Gonoszka1
reply to Rekus25's post #3167
Szia! A reggeli mérés! Egy héten elég egyszer mérni magadat. Egy számodra szimpatikus napot kinézel magadnak, és reggel a toalett után, de étkezés előtt egy szál mosolyban mérd meg magadat. Így megkapod aránylag reálisan a súlyváltozásokat. A napi mérés, főleg a napi többszöri mérés teljesen felesleges, és csak lelkibajokhoz vezet!

1 hónapja
#3168
teper
reply to Rekus25's post #3167
Az egy heti egyszer mérés, a szombati vagy a vasárnapi reggel, alapos toalett utáni. A haj, körömvágás és egyéb szőrzetnyírás nem számít bele. Viszont csak és kizárólag erre ne hagyatkozz. Azért ez ennél összetettebb kérdés, mert minimum havonta, de inkább 2 hetente kellene egy testkompozicíó mérés, hogy tud merre a mennyi. Szerintem :)

1 hónapja
#3167
Rekus25
Sziasztok,nekem az lenne a kérdésem hogy a reggeli suly a mérvado vagy az esti?

1 hónapja
#3166
Gonoszka1
reply to LPanka's post #3165
Fini kis menüsor! Mondjuk én a tengeri herkentyűket kihagytam volna, de persze a halat nem csak a puhatestűeket, meg a rákot, (bár egy langusztát megkóstolnék), és az alkoholokat. Azon csodálkozom, hogy mégis ilyen vékony vagy! Jó tudom, hogy keményen edzel, de azért több ezer kalóriát nem lehet csak úgy hipp-hopp leedzeni! Biztos, hogy szerencsés alkat is vagy, és az anyagcseréd is nagyon jó lehet!

1 hónapja
#3165
LPanka
reply to Gonoszka1's post #3155
Reggeli eltartott vagy egy órán át. Zsömlék felvágottak sajtok rántotta, sajtostojcsó kolbi, gyümi. Most csak ennyi jut eszembe. Napi 4-6 jegeskávé (fagyi :D ). burek majszolások, dupla adag vacsi, egész pizza, alkohol-nem egy sör, hanem 8, és nem egy koktél, hanem azt nem is számoltuk. hopp össze is jött. Persze ebéd is csevapcsicsi volt sültburgival, előételnek rántottsajti, halak, rák, polip. Könnyen összejön. És írtam, h az alkohol kitágítja a gyomrot. Hát engem nem zavar én eszem :)

1 hónapja
#3164
trkmz
Nálunk párom szerint én vagyok ilyen, hogy etetem, mert azóta szedte fel a kilókat, mióta együtt vagyunk. Na de ha leadja nekem a rendelést, hogy most ezt enne, meg azt, akkor mit csináljak... Próbálkoztam már vele, hogy sült hús mellé csak párolt zöldséget csináltam, de értetlenül nézett rám, hogy hol a rizs vagy sült krumpli? :D

1 hónapja
#3163
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #3162
Nekünk mondod! Nem véletlen, hogy olyan szépen kikerekedtünk! És ráadásul a férjem az etetős fajta, így állandóan etetni akar. És az érzékeny lelke pedig megsértődik ha nem eszem meg amit hoz. A múltkor is kérdezte, hogy hozzon fagyit? Mondtam, hogy ne. Naná, hogy hozott vagy fél kilót! De mindennel így van, csokival, lángossal stb. Így nem csoda ha kerek vagyok. Mert ráadásul imádok enni!

1 hónapja
#3162
jancsoreka
:D :D :D
Hát csajok, nem vagytok semmik! :)

1 hónapja
#3161
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #3160
Enni én is imádok. Egyszer volt, hogy a férjemmel Balatontól-Pestig minden vendéglőt végig ettünk. Az utolsó helyen a palacsinták már nem fértek belém, mert azt hittem, hogy kirepedek! Akkor érdemes lett volna megmérni magamat, hogy mennyi jött fel, mármint kilóban!

1 hónapja
#3160
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #3158
Imádok enni. :D

Akkoriban kemény fizikai munkát végeztem, amit imádtam, és mindig odatettem magam rendesen. A mostaninál izmosabb (persze fiatalabb is) voltam. Asztalosműhelyben izmosodik az ember.
Csak saccra mondtam a kalóriát, lehet, hogy nem pont annyi. Bár a Gundel-palacsinta a sűrű diós töltelékkel, a szakács nem sajnálta a csokiöntetet, ez duplán...lehet, hogy mégis. :D
Simán megettem, ráadásul ezután Nagyasszony lett a nevem abban az étteremben, és protekciós lettem. :D Kisvendéglő volt ez a közelünkben, néha a lányaimmal közös ebéd is belefért még akkoriban. Remek volt a szakács, és mégsem volt drága hely.

1 hónapja
#3158
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #3156
De ez szerintem még nincs 6000 kalória. Bár nem tudom, hogy hány dekásak voltak a töltött húsok. De Neked is hogyan fért bele a hasadba, így egyszerre. Mert azt már ismerem, hogy egésznap szépen eszegetve 5000-6000 kalória lemegy. De egy ebédre hogyan fért a hasadba. Ledúgoztad a torkodat, vagy liba tömővel?

1 hónapja
#3157
jancsoreka
reply to Bojtika's post #3156
Jézusom.
:D :D :D :D
Esetleg valami savi is ment hozzá? :D
Hát ez kész. :D

1 hónapja
#3156
Bojtika
reply to jancsoreka's post #3154
KÉT adag sajttal-sonkával töltött rántott borda (Cordon bleu) a hozzáillő sült krumplival.
Azért kettő, mert az eleve dupla adag Gundel-palacsinta lassan készült el.

Ismerős étterem volt, tányérról lelógó adagokkal.

Egy sör legurult hozzá.

1 hónapja
#3155
Gonoszka1
reply to LPanka's post #3150
De avassál már be abba, hogy mit mivel, mert ez számomra szinte hihetetlen, és főleg, hogy hogyan fért a hasadba???

1 hónapja
#3154
jancsoreka
reply to Bojtika's post #3153
De miben van ennyi rengeteg? Körömpöri? Vagy mi a frász? Még egy tábla csokiban is 500 körül van csak, ki bír megenni belőle 12-t ebédre? :D :D :D

1 hónapja
#3153
Bojtika
reply to LPanka's post #3150
Fiatalon én is simán megettem 6 ezer Kcalt egy ebédre. Akkor még simán el is égettem a napi munkával is.

1 hónapja
#3152
jancsoreka
reply to LPanka's post #3150
Höhö. :D

1 hónapja
#3151
Bojtika
reply to Zsuzsa84's post #3145
Nem elkeseredni kell, hanem úgy beállítani a keretet, hogy ne ennyire gyors legyen a fogyás... Alighanem koplalgattál, annak szokott ilyen következménye lenni.

1 hónapja
#3150
LPanka
reply to Gonoszka1's post #3149
mindent ettem mindennel és ittam is. hamar összejön. és én csak egy gyenge nő vagyok :D

1 hónapja
#3149
Gonoszka1
reply to LPanka's post #3148
Miért, mit ettél ami 16000 kalória volt? Te jó ég, ennyit még én sem tudok megenni, pedig ha belehúzok..........!!!!

1 hónapja
#3148
LPanka
reply to Gonoszka1's post #3147
én is 2nap alatt 2kilót szedtem fel tartósan. nem lehtetlen egy jó nyaralás alkalmával :D

1 hónapja
#3147
Gonoszka1
reply to Zsuzsa84's post #3145
Ne izgassad magad! Ez nem valószínű, hogy tényleges hízás, mert ahhoz több mint 10000 kalóriát kellett volna enned. Gondolom azért ennyit nem ettél. Ha a beleid kiürülnek, akkor a súlyod is kisebb lesz.

1 hónapja
#3146
csikil4ny
ne izgasd magad, ha pár napig nagyon figyelsz le is megy, ez nem valós hízás, ha csak nem csinálsz belőle rendszert.

1 hónapja
#3145
Zsuzsa84
Hát, Én is sikeresen kezdtem a kalóriaszámlálással törtőnő fogyást ( 1 hónap alatt 3 kg.), de sajnos egy hosszú hétvégén sikerült is visszaszednem több mint a leadott kilók felét.
Nagyon elkeseredtem....

1 hónapja
#3144
bmati
reply to shineedori's post #3141
Gratulálok és sok sikert a súlytartáshoz is! :)

1 hónapja
#3143
Gonoszka1
reply to shineedori's post #3141
Gratulálok! Szép teljesítmény!!!

1 hónapja
#3142
mvera
reply to shineedori's post #3141
gratulálok!

1 hónapja
#3141
shineedori
Sikerült a célt elérnem, a kitűzött dátum pedig szeptember elseje volt, szóval megelőztem magam koplalás nélkül, sok sporttal és folyadékkal!!!! :)

1 hónapja
#3140
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #3139
Az ilyen meglepetések nagyon jók, és kellemesek! Főként ha már kicsit úgy érzed, hogy nem mozdul semmi, és lám mégis alakulsz!

1 hónapja
#3139
csikil4ny
Kösziiiii! Hát persze, minden reményem elszállt már, s mégis. Ez igazi meglepetés volt!

1 hónapja
#3138
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #3137
Gratulálok! Ez nagyon csodás, és gondolom, hogy most madarat lehetne Veled fogatni! Amit persze nem is csodálok!!!

1 hónapja
#3137
csikil4ny
Örömmel osztom meg Veletek, hogy a célruhámba belefogytam! :D

2 hónapja
#3136
Gonoszka1
reply to tubica33's post #3135
És beállítottad jól a keretedet? A BMR-ed fölé egy kicsivel? Nem szabad a keretedet nem leenni! A kereted azért van, hogy leegyed. És a sporttal ledolgozott kalóriák 60-70%-át is le kellene enni pluszban. És sok folyadék!

Gonoszka a cicám volt, aki 18 évig élt velünk.

2 hónapja
#3135
tubica33
Köszi Gonoszka! Nem is vagy te gonoszka miért így hívnak? :) Ma kevesebbet ettem és fünyíróztam a ház körül, ennyi volt a mai sport :) Kitartás mindenkinek!!

2 hónapja
#3134
Gonoszka1
reply to tubica33's post #3133
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Olvasd el a kötetlen csevegés topikban az 5284-es, és 5285-ös hozzászólásokat. Az egyik a helyes kalóriakeret beállításról, a másik a sportokról szól. Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk!

2 hónapja
#3133
tubica33
Sziasztok...ma regisztráltam tetszik az oldal de már ma túlléptem a keretemet :( Remélem kitartó leszek és beindul a fogyás is :

2 hónapja
#3132
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #3131
Az aluminium kanalakra emlékszem, meg a kávékiöntőre. Kanál még mindig van 1-2 darab, de hogy a fazekát miért nem hajlandó végre kidobni azt nem tudom. Pedig ne tud meg, hogy már hányszor mondtam neki. Valamiért ragaszkodik hozzá, mert szereti. Pedig mondtam, hogy nem túl egészséges, de ez sem rendítette meg.

2 hónapja
#3131
Bojtika
Az vele a baj, hogy az ételek óhatatlanul savasak kicsit, és az oldja az alumínium fazék vegyületeit. Kicsit nagyon nem egészséges.

Azért cserélték le annak idején először a kávékiöntőket zománcosra. És nem gyártottak több olyan színezett készletet sem, emlékszel ilyenekre? :D

2 hónapja
#3130
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #3129
Édesanyámnak még mindig van aluminium fazeka amit még Nagyikámtól örökölt. És még mindig használja! Pedig mondtam neki, hogy lassan nem kellene az aluminium fazekát használnia.

2 hónapja
#3129
Bojtika
Passz, már nem tudok kit megkérdezni sem.
Aki a 60-as években volt katona még, az halvány emlékeim szerint még alumíniumból evett az étkezdében is. De a nyakam nem tenném rá, főleg hogy eleve csak hallomásból tudom. :D

2 hónapja
#3128
radar
reply to Bojtika's post #3115
A csajka az háború idejére volt rendszeresítve, meg hadgyakorlaton. Az étkezdében műanyag edények voltak.

2 hónapja
#3127
Potik4
reply to Filigran's post #3126
Szívesen :)

2 hónapja
#3126
Filigran
reply to Potik4's post #3125
Köszi :-) Kicsit szelektíven olvastam :-)

2 hónapja
#3125
Potik4
reply to Filigran's post #3124
a 3115 . ben leírta Bojtika :)

2 hónapja
#3124
Filigran
reply to Bojtika's post #3105
Név szerint is lehetne esetleg?

2 hónapja
#3123
Bojtika
Igen ám, de ha a szervezésre és állásteremtésre képes réteg kihal, akkor ki ad nekik segélyeket?

2 hónapja
#3122
csikil4ny
reply to Bojtika's post #3121
Milyen szépen fogalmaztál! :)

Sajnos ez van....


2 hónapja
#3121
Bojtika
reply to csikil4ny's post #3116
Engem azért megijeszt, hogy születik gyerek, de az alacsonyabb intellektusú rétegekben, amely réteg így egyre nagyobb létszámú lesz...

2 hónapja
#3120
Bojtika
reply to humarka's post #3119
Próbálom azért jókedv alapon is csinálni a tornát, mert mit sem ér, ha nem esik jól! :D

Én azt is megfigyeltem, hogy az is igaz, hogy a tornát is folyamatosan és rendszeresen kell végezni, mert pár napos kihagyás is már jobban érződik.
Igen, a kalóriabevitel is még kevésbé mindegy, de kevesebb zsírt dolgozunk fel, és nagyobb a fehérje-igény. Ha tetszik, ha nem...
Látom a régi étkezési naplómat: több zsírt vihettem be, és kevesebb fehérjével is fejlődtem.

2 hónapja
#3119
humarka
reply to Bojtika's post #3106
Te viszont már "művészi szinten és tudományos alapon "csinálod az otthoni tornát ! :D
Én pedig csak magamtól,mikor mi esik jól,vagy éppen mennyi időm, vagy kedvem van.
Régen jártam gerinctornára,válltornára.... és azokat variálom .
De abban is lehet valami,hogy bizonyos kor után,( BMR ide-vagy oda ) már kevesebb "üzemanyaggal"működik a szervezetünk.Ha én 1500 felett eszem,akkor biztos,hogy hízok ,akkor is,ha mozogtam eleget.Kivéve,ha hosszabb ideig eszem kevesebbet és egy-egy kilengős napot csinálok :)

2 hónapja
#3118
neonlicht
reply to Bojtika's post #3115
Persze hogy az, tanultam pár évig. Csak egy hozzászólásban nehéz lenne mindent figyelembe venni. Ha korrigálnánk az eredményeket minden ismert tényezővel (nem lehet teljesen), mint a nehézfémek, háborúk, járványok, terhességi tanácsadás, ki- és bevándorlás, meg ezer más dolog, akkor az jön ki, hogy a várható életkor folyamatosan nő. Ezen belül a kifejezetten magas életkort elérők aránya szintén nő. Visszamehetünk a Monarchiáig és az eredmény már elég látványos, ha meg Mátyás királyig, meg az antik korokig, akkor még inkább. Aki nem hiszi, járjon utána. Ha csak az átlagos testmagasság változását nézzük, akkor az első világháború idején a 160 centis katonák igen sokan voltak, megvannak a korabeli katonai adatok, és 45-os bakancsot nemigen kellett kellett készíteni. Ma a 15 éves fiúk magasabbak, és a fiam lába is 45-ös. A méret, meg egészség nem ugyanaz, de az látszik, hogy táplálkozási és közegészségügyi okból az emberek még 100 éve sem tudtak normálisan kifejlődni testileg.

2 hónapja
#3117
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #3116
Igazad van! Sajnos ezért öregedik el a nemzet.

2 hónapja
#3116
csikil4ny
reply to neonlicht's post #3114
Meg egyre kevesebb a gyerek, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy az idősebbek aránya nő.

2 hónapja
#3115
Bojtika
reply to neonlicht's post #3114
Mondom, hogy szociológia.
Lehet, hogy csak apróság, de sosem vizsgálta még senki:
Nagyon hosszú ideig a (kötelező) sorkatonai szolgálat alatt a fiatal férfiak alumínium csajkából ettek. Nincs hozzáférésem gyomorrák-megbetegedési statisztikákhoz, hogy összevethetném.

No de maradjunk a jó vitaminkészítményeknél: nekem a (Scitec) Mega Daliy One tökéletesen bevált, és jó az ára is.

2 hónapja
#3114
neonlicht
reply to kjcs's post #3112
Az idősek részaránya egyre nagyobb, ezt jól látod, csak rosszul következtetsz. A várható életkor folyamatosan nő, ami nyilván nagyjából együtt mozog az egészség szintjével. Ha javul, akkor régebben rosszabb kellett legyen.
A mai 50-es férfi korosztályból tényleg sokan bukfenceznek fel, de aki mégse, az soká élhet. A nők meg végképp mindent túlélnek :) Szóval, ha valami zűr nem történik, akkor még több öreg ember lesz.

2 hónapja
#3113
Bojtika
A most élő 80 év feletti népesség már szociológiai tanulmány lehetne. Mert elkerülték, amitől a derékhad időnek előtte eltávozott...
A mai 40-50 éves generáció nagyszülei, akik felnőttként élték át a második világháborút, még jóval kevesebb káros anyag között éltek, a levegőtől kezdve a bolti zsömléig akár.
Sőt, ők gyerek- és fiatal korukban még értékesebb liszthez / kenyérhez, jobb zöldségfélékhez jutottak.

2 hónapja
#3112
kjcs
reply to neonlicht's post #3111
Az,hogy ők egészségesebbek voltak nem csak idealizált kép! Nézd meg ,hogy mennyi idős ember van az országban!Teljesen el vagyunk öregedve,ami persze nem olyan nagy baj(csak a nyugdíjrendszernek)!A középkorúak halnak meg a környezetemben is.

2 hónapja
#3111
neonlicht
reply to kjcs's post #3109
A választás tényleg nem könnyű, sok zavaró és ellentmondó információ kevereg.
Ha elhisszük, ami a dobozra van írva, már egyszerűbb azért. Megbízható cégtől kell venni. Most én ezt fogyasztom, ezt bátran ajánlom (és ettől a gyártótól bármit):
http://shop.builder.hu/multivitaminok-sportolok-reszere/optimum-nutrition-performaxx-120-kap-p7552

2 hónapja
#3110
neonlicht
reply to kjcs's post #3109
Abszolút el lehet képzelni, sőt bizonyosnak vehető, hogy ez is a teljes kép része.
Van egy idealizált kép arról, hogy nagyapáink egészségesebbek voltak, de a halálozási statisztikák mást mondanak. Rendben van, hogy húszévesen virgonckodtak a kaszálón meg a búcsúban, de 40 fölött már igencsak más volt a helyzet. És a legendás pálinkás-pipás aggastyánok pont azért váltak legendákká, mert nem volt belőlük túl sok.
Ma azért kerül elő annyi betegség, mert korábban nem is diagnosztizáltak sok mindent. Rossz nyelvek szerint ez is részben üzlet, de ez egy másik téma.
Időközben a környezeti terhelés/szennyezés nőtt, a termőföldek kilúgozódtak, az is silányabb, ami rajta terem, noha szebb.

2 hónapja
#3109
kjcs
Köszi,hogy helyretettétek ezt a vitaminfogyasztás dolgot!Egyébként én is eszem multivitamint és káros hatásáról nem tudok beszámolni. Elég nehéz eldönteni,hogy melyiket válassza az ember fia vagy lánya,mert akkora a piacon a kínálat.Azon nem gondolkoztatok el még, hogy nagyapáink nem szedtek ilyeneket, mégis egészségesebbek voltak,mint mi.Nem lehet elképzelni,hogy csak a különböző vitamin-és táplálékkiegészítő gyártó marketing fogásának vagyunk az áldozatai?

2 hónapja
#3108
Bojtika
reply to neonlicht's post #3107
A zöldség rostnak is gyenge. :D (Persze finom, és ezmegaz is akad benne, azért esszük... )

A csúcs az a régi házidoki volt, aki a járásképtelen, rossz fogazatú betegnek ajánlotta a gyümölcsevést, és nem írta fel az akkor még felírható vitaminkészítményt....

Orvos is van ostoba és lelkiismeretlen.

2 hónapja
#3107
neonlicht
reply to kjcs's post #3093
Ha mindenütt ezt olvasod, akkor ideje más olvasnivalókat keresni.
A zöldség rostos víz, a gyümölcs meg cukros víz.

2 hónapja
#3106
Bojtika
reply to humarka's post #3104
Nem sokkal vagy ám idősebb nálam... :D
Én is csak itthon tornázom, de nem úszom.

2 hónapja
#3105
Bojtika
reply to kjcs's post #3093
Talicskaszám kellene ahhoz gyümölcsöt enni, hogy natur módon bevigyük a szükséges vitaminmennyiséget.

Míg az emberi szükséglet a civilizációs ártalmak miatt nőtt, a talaj tápanyagtartalma kilúgozódott, a nemesítések pedig nem a vitamintartalmat, hanem a raktározhatóságot és a nagy méretet célozzák...

Saját tapasztalatom szerint az igazán jó multivitamin- és ásványi anyag-komplex nem drága, és pozitív hatása napokon belül érzékelhető.

2 hónapja
#3104
humarka
reply to bmati's post #3102
Köszönöm szépen.Nagyjából akkor jól csinálom,mert 1400-1500 között van az átlag evésem.
Fogyni 2, max 3 kilót szeretnék még,és azt tartani .
A sport nálam nem úgy működik ,mint nálatok,mert 63 éves elmúltam.
Torna itthon,nagy séták,kis úszás,és az ablakpucolás.... :) :) nekem az is edzés :) :)

2 hónapja
#3103
Gonoszka1
reply to humarka's post #3101
Az nagyon jó! Akkor jól csinálod, csak oyan kevéskének tünt. És a sporttal ledolgozottakat még pluszban leeszed?

2 hónapja
#3102
bmati
reply to humarka's post #3101
Akkor a fogyáshoz is 1350 kcal-t kellene enni nem edzős napokon és még ehhez hozzájön a sport. Ha súlyt akarsz tartani, akkor pedig valahol 1600 kcal+sport környékén kellene tapogatózni.

2 hónapja
#3101
humarka
reply to bmati's post #3097
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat !
A BMR-em 1251,58 ,ma 1514 -et ettem . Az arányokra is figyelek ,(10-ből 8 x minden arcocska mosolyog)ez még kevés ???

2 hónapja
#3100
bmati
reply to Gonoszka1's post #3099
Ez is igaz... :P

2 hónapja
#3099
Gonoszka1
reply to bmati's post #3098
Már ha visszajön, vagy ha vissza is jön, akkor a fórumra is jön-e.

2 hónapja
#3098
bmati
reply to csulakkk's post #3081
És ebből lesz a jojó...
Ezt biztosan BMR alatti evéssel sikerült összehozni, néhány hét/hónap múlva szerintem találkozunk... :/

2 hónapja
#3097
bmati
reply to humarka's post #3083
Ez gyanúsan BMR alatti evésnek tűnik... :/

2 hónapja
#3096
bmati
reply to humarka's post #3083
Ez gyanúsan BMR alatti evésnek tűnik... :/

2 hónapja
#3095
bmati
reply to kjcs's post #3093
Ekkora orbitális baromságot is régen olvastam... :/
Ha kilószámra ennél változatosan gyümölcsöt, zöldséget, akkor sem tudnád összehozni a napi szükségleteidet.
Aki ilyesmiket ír, hogy nem kell szedni, az nagyon nincs tisztában azzal, hogy mit beszél vagy kereskedő. :)
A zsírban oldódó vitaminok túlzott bevitele (értsd a napi adag több 10x-ese) lehet káros, ha nem mozogsz mellette. Ha intenzíven edzel, akkor nincs vele gond. A vízben oldódóakból pedig simán be lehet vinni, mert vizelettel távozik (emiatt jóval nehezebb túladagolni).

2 hónapja
#3094
Gonoszka1
reply to csulakkk's post #3091
Szerintem a szenvedésed azért is volt, mert tutira alacsony volt a kalóriakereted! Tehát éhezet a tested. És így jelezte, hogy nem jó!!!

2 hónapja
#3093
kjcs
reply to Bojtika's post #3092
Én mindenütt azt olvasom,hogy a multivitaminok szedése nem jó. Egészséges táplálkozás mellett nincs rá szüksége a szervezetünknek,változatosan kell étkezni,sok zöldséggel,gyümölccsel.Persze télen más a helyzet!Sőt, van ahol azt írják,hogy a túlzott vitaminbevitel egyenesen káros!

2 hónapja
#3092
Bojtika
reply to csulakkk's post #3091
Ezt megkönnyíti egy olyan multivitamin szedése, amiben ásványi anyagok is vannak. Sokszor valami egészen különös dolog hiánya okoz éhségérzetet! Néha elég valami olyan fogyasztása, ami nem napi rutin, pl. pár napon át kevés mazsola. Nálam voltak mákos napok is, talán a kalcium-raktáraim ürültek ki... :D

Ha minden megvan odabent, sokkal kevésbé leszel éhes. Figyelni kell a D-vitaminra is, és ha nem tudsz eleget a szabadban lenni, akkor az is ledyen a napi vitaminodban.

Az édességet meg nem kell észrevenni, pár nap szünet után a szervezet már nem akarja annyira az édes dolgokat.
Én ezért mondom, hogy magát az édesítést kell a lehetőségekhez képest csökkenteni, mert ha kalóriamentes édesítőket használunk ugyanolyan édes íz elérésére, az rendszerint sütifalós napokat okoz.

2 hónapja
#3091
csulakkk
reply to Gonoszka1's post #3082
Hát megállni ne egyek többet meg a sok édesség :D

2 hónapja
#3090
Bojtika
reply to csikil4ny's post #3079
No lám... az a "hülye kopasz".... :)))))

2 hónapja
#3089
Gonoszka1
reply to humarka's post #3087
Szia! Én Csulakktól kérdeztem, hogy miért szenvedett. Tőled pedig azért kérdeztem, hogy nem kevés-e az 1200 kalória, mert nagyon annak tünik. Az alap kalóriának kellene a BMR-ed értékének lennie, és a sportokkal ledolgozott kalóriákat azon felül kellene leenni (60-70%-ban). Ha így csinálod, akkor bocs, csak nekem valahogy kevéskének látszik.

2 hónapja
#3088
Bojtika
reply to humarka's post #3087
Humarka, hogy a tudatod hogyan kezeli az éhségérzetet, az nem számít, mert erősen befolyásolható.

Élettanilag nem lesz tartós a fogyás, ha gyorsabb tempóban fogysz az átlagos heti fél kilónál. A szervezeted éhezik, bár időlegesen persze képes beérni a szükségesnél kevesebbel...de utána pótol, és a megszerzett tartalékokhoz egyre jobban fog ragaszkodni.

A napi kalóriakeretet nem hangzatos számnevekre kell beállítani, hanem az adataid alapján kiszámított BMR (Basal Metabolic Rate, alapanyagcsere) fölötti értékre.

2 hónapja
#3087
humarka
reply to Gonoszka1's post #3086
Szia Gonoszka1!
Köszönöm a reagálást,de kicsit összekevertél bennünket csulakkk-kal :) vagy nekem válaszoltad,amit neki akartál.
Az igaz,hogy az én alap kalóriám az 1200,de írtam,hogy nem annyit eszem,hanem 1400 körül ,és azt is írtam,hogy én nem szenvedek :) Akkor sem szenvedtem,mikor az első célomat csináltam,igaz nem is adtam le 4 hónap alatt 17 kilót,hanem 6 hónap alatt tizenkettőt....Ez nálam inkább már csak súlytartás,plusz 2-3 kilót kellene max. leadnom,de bízom benne,hogy az így is meg lesz !

2 hónapja
#3086
Gonoszka1
reply to trkmz's post #3084
Azért kérdeztem tőle, hogy miért szenvedet. Kevés kalóriával csak szenvedve megy!

2 hónapja
#3085
Gonoszka1
reply to humarka's post #3083
Szia! Nem kevés az 1200 kalória? A kötetlen csevegés topikban olvassad el az 5284-es, és 5285-ös hozzászólást. Az egyik a helyes kalóriakeret beállításáról, és a tápanyagokról szól, a másik a sportról. Sok sikert!

2 hónapja
#3084
trkmz
reply to Gonoszka1's post #3082
Ha utána számolsz, 4 hónap alatt 17 kg, az messze nem a heti 0,5 kg átlag, hanem jóval több. Így nem csoda, hogy szenvednie kellett érte...

2 hónapja
#3083
humarka
Sziasztok!
Régen jártam erre,főleg régen írtam.Most leginkább azoknak szánom a soraimat,akik attól félnek,hogy nem a fogyás a nehezebb,hanem megtartani a leadott súlyt.
Bár én akkor is azon a véleményen voltam,hogy ha képesek vagyunk elérni a célt és átállni egy egészségesebb életmódra,figyelni magunkra,akkor ezt később is bármikor megtehetjük.Így is lett :) 12 kg-ot adtam le úgy fél év alatt aztán egy időre abba hagytam a mérést,mert kis unokám született .Jó ideig úgy főztem ,hogy nekik jó legyen.Persze én is azt ettem.Aztán jött kis utazás ,oda sem vittem magammal a "zabos tarisznyát" :) Bő 2 kiló jött vissza kb 2 hónap alatt .Az eredeti tervemben az szerepelt,hogy még egyszer nem várom meg,hogy kétjegyű szám legyen amitől meg akarok szabadulni,mert akkor már sokkal nehezebb. Így egy hete újra elkezdtem a mérést .1200 fix kalóriát állítottam be . A mozgással együtt úgy 1400-at eszem és már 1,5 kg lent van. És nem éhezem,nem szenvedek !!! Sok zöldség,gyümölcs,sok zab ....és rohan a kis emberkém a cél felé :) !!! Mindenkinek azt tanácsolom : bízzunk magunkban,bízzunk a KalóriaBázisban , és sikerülni fog ,amit elterveztünk !
További szép napot ,sok erőt Mindenkinek ,és nem elkeseredni ,nem feladni,ha néha nem úgy sikerül ,ahogy szeretnénk !!!!


2 hónapja
#3082
Gonoszka1
reply to csulakkk's post #3081
Szia! Gratulálok! De miért ment nehezen, és szenvedősen?

2 hónapja
#3081
csulakkk
Sziasztok!
Jelentem sikeresen le fogytam 17 kg 4 hónap alatt imádom ezt az oldalt az életem része lett.
77 kg voltam és most 60 kg vagyok nehezen és szenvedősen de sikerült.
Sok sikert a többi fogyókúrásnak.
:-D

2 hónapja
#3080
Potik4
reply to csikil4ny's post #3079
Akkor most veled örülök,átérzem,milyen is ez.Ügyes vagy.:)
A ch alkalmankénti megemelése nem olyan nagy baj ám,néha kicsit felébreszti a fogyás menetét.
Tatarek jó,de azért váltogasd mással is,legyenek az edzéseid változatosak.

2 hónapja
#3079
csikil4ny
Ezt meg kell osztanom veletek: ma a mérlegem újra meglepett: 68,3-at mutatott, de azelőtt egy pillanatra még a 67-es is megjelent. (A dolog azért érdekes mert csaknem egy hónapja 69,3-nál tartok, a tegnap reggel lett 68,8, a tegnapra nem vagyok épp büszke mert sikerül 200 ch-át magamhoz vennem, s úgy is lám-lám.... Ez valószínű Tatareknek köszönhető, ezentúl heti kétszer Tatarek 60 percese terítéken).

2 hónapja
#3078
Bojtika
Igen, minden édes dologba "jár" picike só. Én is így tudom. :D

2 hónapja
#3077
trkmz
reply to Bojtika's post #3066
Én is a tanárok számát gyarapítom a Bázison :)

2 hónapja
#3076
trkmz
reply to Bojtika's post #3075
Nekem a 3 dl tej, 40 g zabpehely, 10 g zabkorpa jött be. És bár édesen eszem, többnyire valamilyen gyümölccsel, egy csipet sót mindig rakok bele. Mondjuk én a tejbegrízbe is mindig tettem.

2 hónapja
#3075
Bojtika
reply to kjcs's post #3070
A tejbezab a tejbegrízhez hasonlóan készül, csak jobb, és nem kell annyit főzni.

Igen, a lovak is a zabtól gyorsak és energikusak! :D

Túrót is tehetsz bele, ha úgy szereted! :D

Állaga, sűrűsége egyéni dolog. Átlagban 2 dl tejbe én 60-70 grammnyi zabpelyhet teszek. Ha van itthon zabkorpa is, akkor 50 g körül pehely és 15-20 g zabkorpa, amitől krémesebb lesz.
Csak annyira főzöm fel keverés közben, hogy minden zab átitatódjon a tejjel.

Mehet bele reszelt alma, felkockázott vagy reszelt bármilyen gyümölcs, aszalvány, mazsola, kókuszreszelék...ki mit szeret.
A kakaós változat a csokiéhség ellen jó, és ha mákkal-cukorral szórod, akkor a mákos tésztát váltja ki. :D

2 hónapja
#3074
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #3073
Ide feltöltöd http://kepkezelo.com/index.php és onnan ide tudod másolni.

2 hónapja
#3073
cuni760221
Hová tudok képet feltölteni?

2 hónapja
#3072
Potik4
reply to kjcs's post #3070
Vagy zabkorpát tejjel,ami a tejbegrízhez hasonlít,szerintem finomabb is..:)

2 hónapja
#3071
Gonoszka1
reply to kjcs's post #3070
Zabpelyhet tejben elkeverni. Lehet beletenni még gyümölcsöt (pl:reszelt almát, aszalt gyümölcsöt, mazsolát). Meg lehet szórni mákkal, kakaóval. De majd Bojtika részletesen elmeséli. Javaslom, hogy Bofynk Zabirodalmába nézzél körül, mert mennyei finomságú ételek receptjeit találhatod ott. Nekem a kedvencem a langalló. Bármilyen feltétet tehetsz rá. Én már nagyon sok feltéttel elkészítettem.

2 hónapja
#3070
kjcs
reply to Bojtika's post #3068
Mi a túró az a tejbezab?Eddig úgy tudtam, hogy zabot csak a lovak esznek!Légyszíves válaszolj,mert nagyon zabos leszek!

2 hónapja
#3068
Bojtika
reply to kjcs's post #3061
Alternatív megoldás lehet a tejbezab, kakaóporral, kevés cukorral megszórva, elkeverve. :D Egészen csokis érzés! :D

Erzsike! az orvos már megint általánosságokat beszél? 3 liter bőven legurul melegben még több is, csak oldott sók legyenek benne elegendő mértékben és megfelelő arányban.

2 hónapja
#3067
ErzsikeX
reply to kjcs's post #3061
Kjcs!
Az orvosok szerint a 3 l-nél több kalória bevitel sok. Állítólag megterheli a szívet

2 hónapja
#3066
Bojtika
reply to kjcs's post #3064
Potik angolt tanít, csikil4ny is tanít, Erdélyben. Vagytok páran... :D

2 hónapja
#3065
Gonoszka1
reply to kjcs's post #3064
Én tavaly március óta. Sokan vagyunk itt régiek, és sokan vannak akik jöttek aztán eltüntek. Aztán voltak akik visszajöttek. Páran vagyuk stabil tagok, akiknek több a szabad ideje. És próbáljuk a helyes mederbe terelgetni a fogyni vágyokat. Szép szakmád van. Jó lehet a nebulókat megtanítani a szép magyar beszédre, és egy kis műveltséget csöpögtetni a fejükbe. Én sajnos rokkant nyögdijas vagyok (tényleg csak nyögdij) a betegségeim miatt (birtokos esetben, aztán majd kapok Bojtikától). így több az időm.

2 hónapja
#3064
kjcs
reply to Gonoszka1's post #3063
Te mióta csinálod a kalóriabázist?Minden fórum oldalon ott vagy.Sok időt töltesz a fogyni vágyók istápolásával.Egyébként magyartanár vagyok!

2 hónapja
#3063
Gonoszka1
reply to kjcs's post #3061
Itt már végre nem esik, viszont most az izzadságben fürdünk. Ez már csak egy ilyen nyár. És így van, mivel ikes ige. Nyelvtanból ötös! És ha a keretedbe belefér, akkor egyél meg 1-2 kocka (mondom kocka, és nem tábla) csokit!

2 hónapja
#3062
ErzsikeX
reply to kjcs's post #3058
Dehogy nem! :) Nem is egyszer. Olyan piros volt a kalória bevitel csík hogy csak na.
Le is írták itt a kedves oldal szerkesztők, hogy napi ennyi hízás, havi ennyi és fél év alatt ennyi hízást lehet elérni. Először engem is gyötört a lelki furdalás. Aztán rájöttem lehet ezen még javítani. Sosem éhezem. Fél órája próbáltam fel egy selyem blúzomat, amit még összehúzni sem tudtam magamon nem begombolni. Ez kb két hónapja történt. Most meg az enyéééém!!!

2 hónapja
#3061
kjcs
reply to Gonoszka1's post #3059
Folyadékhiányban biztosan nem szenvedek,mert napi 3-4 litert iszom(és nem iszok).Már megint zuhog az eső,és ilyenkor rossz hangulatom van, ha rossz a kedvem,akkor csokit kell hogy egyek. Ha csokit eszem,akkor hízok,tehát ne essen az eső!Ezt levezettem,bocsi!.

2 hónapja
#3060
ErzsikeX
reply to Potik4's post #3049
Potika!
Köszönöm a tippet. Végig néztem a videót. Sajnos csak néhány mozdulat van benne, amit csinálhatnék. Azt hiszem maradok az ősi módszernél. Sétálgatok továbbra is. :)

2 hónapja
#3059
Gonoszka1
reply to kjcs's post #3058
Dehogynem! Én meg aztán elég sokszor, de én akkor is írom rendületlenül. És nem szabad, hogy bűntudat gyötörjön emiatt, mert az nem tesz jót az emésztésnek, és egyáltalán semminek. Ha így történt, akkor ez van, majd másnap jobb lesz. De másnap ne koplalj, mert az viszont nem jó. Akkor is egyed le rendesen a keretedet. És lehetőleg rostos ételeket, mert az telit, és még finom is. Javaslom Bofynk Zabirodalmát. Ott nézzél körül, hátha találsz kedvedre valót. És a sok folyadékról se feledkezzél meg!

2 hónapja
#3058
kjcs
reply to Gonoszka1's post #3057
Hát kérdésem az lenne!Ti nem szoktátok néha túllépni a kalóriakereteteket?Én igen, de olyankor mindig lelkiismeretfurdalásom van, és másnap alig eszem valamit.Ez is nagyon tetszik ebben a módszerben, hogy az embert szembesíti azzal,hogy aznap már milyen sokat evett.

2 hónapja
#3057
Gonoszka1
reply to kjcs's post #3055
Sok sikert kívánok a továbbiakban is! Ha vannak kérdéseid, akkor gyere, mert szívesen segítünk!

2 hónapja
#3056
halene
reply to kjcs's post #3055
Gratulálok! Ahhoz is, hogy több embert meggyőztél a bázissal fogyni öröm :D
Nekem ez eddig nem sikerült, hiába látták, hogy fogytam, onnantól, hogy belekezdtem volna túl bonyolultnak tartották...pfff

2 hónapja
#3055
kjcs
Ez a legtutibb fogyókúrás módszer amit valaha csináltam.Én már fogytam 50 kg-ot is önsanyargatva,de idővel visszahíztam.Itt mindent ehetek,és ez csúcs! Jelenleg 11kg fogyásnál járok,viszont sohasem vagyok éhes.Mindenkinek csak ajánlani tudom,egyébként már vagy 30 ember kezdte el miattam a kalóriabázis használatát.

2 hónapja
#3054
Bojtika
reply to ErzsikeX's post #3045
Erzsike, nagyon örülök a sikerednek!

Küldök olyan zenét (a takarítás közben lehet hallgatni), ami a lelket is építi:

ps://www.youtube.com/watch?v=3WWRJw53Wc4

Az intenzív mozgással végzett portörölgetési kedvencem:

ttps://www.youtube.com/watch?v=SZvq1hVBFYY


2 hónapja
#3053
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #3050
Köszönöm, nagyon kedves vagy! Amit nem kívánsz, azt persze, hogy ne egyed. Az ember ízlése is változik folyamatosan. Régen például a tökfőzeléket nem szerettem (érdekes a spenóttal, sóskával sosem volt gondom, sőt...) most pedig kifejezetten szeretem. Régen a brokkolit sem ettem, ma már azt is megeszem. Egyedül a kelbimbóval nem tudok megbarátkozni a zöldségek közül. Én szerencsére nem eszem a zsíros húsokat. Sőt kifejezetten nem eszem meg. Így legalább ezzel nincs gondom. Viszont a túróstészta az örök szerelmem! A dohányzást pedig abba kellene hagyni! Ha ilyen szépen át tudtad az étkezésedet reformálni, akkor az a bűzrúd már csak nem fog ki rajtad!

2 hónapja
#3052
Potik4
reply to ErzsikeX's post #3051
Igen,azzal már egész más a helyzet.Ezt Te tudod felmérni,de az nagyon fontos,hogy vigyázz magadra.Nem tudok most %ot mondani,de Bmati többször is említette,hogy a fogyás elsősorban,legnagyobb %ban az étkezésen múlik.
Jó főzőcskézést,unokázást !:)

2 hónapja
#3051
ErzsikeX
reply to Potik4's post #3049
Köszönöm szépen. :) Megnézem. Lehet, hogy nekem az sem jó, de előre nem mondok semmit. Nekem mind két oldalamban csípő protkó van beültetve. Ez engem sajnos sok mindenbe gátol. Most nem érek rá, de időt fogok rá szakítani. Főznöm és sütnöm kell. Holnap jönnek az unokák. :) Üdv

2 hónapja
#3050
ErzsikeX
reply to Gonoszka1's post #3046
Gonoszka!
Jól kitaláltad a nevedet. :) E mögött a név mögött egy segítőkész barátságos emberre találtam Benned. Lehetséges, hogy még többet kellett volna írnom. A dicsérettől nem bízom el magam. Neked is csak azt tudom írni, hogy egyenlőre kerülöm még a zsíros húsokat is. Pl. a sült oldalast nagyon szeretem. Ezt is azóta ettem mikor a koleszterint állították be. Lehet még mértékkel több mindent bevihetnék. Pl-dul a száraz kolbászokat. Abból pár szelet elég lenne. Viszont nem reszkírozok, de kívánom. Azért vagyunk emberek, hogy tudjunk lemondani. Itt papolok, viszont továbbra is dohányzom., pedig milyen egyszerű volt a magas kalória étkekről lemondani. Üdv

2 hónapja
#3049
Potik4
reply to ErzsikeX's post #3048
Nem tudom,láttad e már Leslie Sansone walk at home-sétálj otthon edzéseit.Nagyon jók,és kiválóan helyettesítik a sétát,sőt.Én nagyon szeretem,Bojtika ajánlotta régen,azóta én is csak ajánlani tudom.Angolul beszél,de követhető.
Itt egy rövid,de rengetegből lehet válogatni a youtubon.
https://www.youtube.com/watch?v=ndVjwkaLGDk

2 hónapja
#3048
ErzsikeX
reply to Potik4's post #3047
Köszönöm a biztatást. Nem bízom el magam. Folyt. köv. Lassan vége a nyárnak és bizony majd egyre kevesebbet tudok sétálni. A télen a mozgás is kevesebb lesz.

2 hónapja
#3047
Potik4
reply to ErzsikeX's post #3045
Gratulálok,Erzsike! :)

2 hónapja
#3046
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #3045
Szia Erzsike! Gratulálok! Sajnos a bő olajban sütött ételek nem fogyókúrásak. De szerencsére ezeket sütőben is el lehet készíteni, és akkor már időnként belefér az is. És persze, hogy számít a házimunka is, hiszen az is munka, így égeti a kalóriát.

2 hónapja
#3045
ErzsikeX
Sziasztok!
Szép napot kívánok mindenkinek. :)
Igaz még nem értem el a tervezett súlyomat, de 11 nappal előtte 63,5 volt a tömegem. Ma reggel ismét ráálltam a mérlegre és 61,4 kg-ot mutatott. Az 1200 kalóriát szinte mindig túl lépem. Csirkét, sovány sertéshúst, halat és zöldségféléket fogyasztok. Olyan is van, hogy a zsírt túl lépem néhány grammal. Aktívan nem sportolok az állapotom miatt. Végzem a gyógytornámat. Este felé teszek több, mint 1 órás sétát. A "sokat szidott " házi munkát most már aktívan végzem. Azt hiszem ennek is megvan a jótékony hatása, legalább is nálam, aki hónapokon át a fájdalmai miatt szinte nem csinált semmit, csak ette kedvenceit. Rántott sajt hasábburgonyával stb. Elborzadva láttam mennyi kalóriát bevittem, csak nem égettem el. Megtanultam vigyázni. Pl-dul a múltkor magam által nyújtott rétest készítettem. Elborzadva láttam, hogy ebből is mértéket kell tartani.
Sok-sok mindent tanultam Tőletek. Nagyon örülök, hogy Rátok találtam. :) Köszönöm köszönöm és köszönöm. :)
Megjegyzés képpen hozzáfűzném, hogy bizony voltak olyan pillanatok, mikor azt mondtam magamnak most feladom. Hála Nektek nem tettem. Üdv

2 hónapja
#3044
bmati
reply to md2012's post #3040
Túl gyors a fogyás. Nézz meg a Kötetlen beszélgetés bármiről/Kötetlen csevegés topic 5284-es hozzászólását az étkezésről, 5285-ös hozzászólását az edzésről.

2 hónapja
#3043
Bojtika
...és mennyire lötyög a bőröd, milyen formában vagy fizikailag?

2 hónapja
#3042
Gonoszka1
reply to md2012's post #3040
Szia! Egy kicsit nagyon gyors a fogyásod! Ez nem lesz jó, mert vissza fog ütni. Az anyagcseréd lelassulása miatt majd jön a jojo effektus! Mennyi a napi kalóriakereted? És mennyi a BMR-ed?

2 hónapja
#3041
LPanka
reply to md2012's post #3040
gratu!

valóban nem árt ha kicsit visszaveszel az ütemből, mert ez így baromi gyors

2 hónapja
#3040
md2012
Szevasztok !
Május 17-én kezdtem fogyózni 112 kilóról és a ma reggeli mérés szerint 90 kiló vagyok.
Nagyszerű ez az oldal, rengeteget segített.
Köszönet és gratula.
Azon gondolkodom, hogy kicsit visszaveszek a tempóból, de abba nem hagyom, mert a cél 85 kiló.
Még meglátom.
A sorstársaknak meg: HAJRÁ !
:)

2 hónapja
#3039
Gonoszka1
reply to Tsiga91's post #3036
Sok sikert, és kitartást! Ha vannak még kérdéseid, akkor gyere kérdezni!

2 hónapja
#3038
Potik4
reply to Tsiga91's post #3036
Sok sikert,csak okosan,ügyesen! :)

2 hónapja
#3037
Bojtika
Oké, Tsiga, ügyeskedj! Én már többet javítok, mint írok. :D

2 hónapja
#3036
Tsiga91
Igenis, értettem :DD Visszakeresem, amit tudok. Köszönöm :D

2 hónapja
#3035
Bojtika
Túlságosan belepiszkálni az arányokba nem érdemes, azaz testsúly-kg-onként kb 1 g fehérje kell, zsír is kell minimális a működéshez, szénhidrát az agynak és idegrendszernek.
Bmati tegnap írta le valahol az arányokat.
Én meg tegnap kora délután óta ébren vagyok, már nem nagyon tudok gépelni. Bocs.

2 hónapja
#3034
Gonoszka1
reply to Tsiga91's post #3032
NEM!!! A csíkjaidat is figyeljed (tápanyagok). És ha visszaolvasol, akkor mejd meglátod, hogy hányan írták már, hogy a megemelt kalóriával elkezdtek végre fogyni!

2 hónapja
#3033
Bojtika
Nem, vannak alap-arányok, de ezekben van egyéni eltérés is.

Általában bejön a rendszer által megajánlott általános vagy fogyókúrás arány. Jó lenne a színes csíkokat egyben tartani estére. :D

2 hónapja
#3032
Tsiga91
Remélem :Daromi messze van még a vége...
És ezt a kalóriamennyiséget mindegy miből viszem be? ha 80%-a fehérje, akkor is jó?

2 hónapja
#3031
Potik4
reply to Tsiga91's post #3029
Sokat olvass vissza a fórumon,főleg a stagnál a fogyás topikban,meglátod,hányszor leírták,elmagyarázták már ezt.És akkor a logikája is világosabb lesz talán,mmert van ám benne,nem is kicsi! :)

2 hónapja
#3030
Bojtika
Majd mire szépen fokozatosan és egyenletesen lemegy rólad a felesleg, addigra belejössz. :D

2 hónapja
#3029
Tsiga91
Tehát ennem kellene 1800 kcalt és ha még leedzek mondjuk 500at akkor plusz 300at és majd attól jobban fogok fogyni, mint kevesebbel? Mert a kevesebbel, meg stagnálok...
Sose fogom érteni a logikát, de elhiszem, ha azt mondjátok :)

2 hónapja
#3028
Gonoszka1
reply to Tsiga91's post #3026
A stagnálásod a tested éheztetése miatt van. Azaz a jó kereted, ami 1800 kalória lenne, plusz a ledolgozott kalóriák 60-70%-a helyett 1500 kalóriát sem eszel, és még tornázol is. A testeddel ezt nem szabad csinálni, mert amint az ábra mutatja visszaüt! És nem azt mondom, hogy csokoládéval, de egy jó kalóriakeretet le kell enni, mert nem viccből papolunk erről éjjel-nappal.

2 hónapja
#3027
Bojtika
reply to Tsiga91's post #3026
Nem az izomépülés miatt stagnálsz.

2 hónapja
#3026
Tsiga91
Köszönöm :D
Nem érzem, hogy annyira meg lennék kötve, viszont nekem szükségem van arra, hogy egy ilyen diéta gátat szabjon nekem. Mikor csak számoltam a kalóriát akkor soha nem tudtam betartani és nem volt eredményes :S Így viszont nagyon könnyen be tudom tartani a dolgot és eredménye is van. Eleinte sokkal gyorsabb volt, most az utóbbi pár hétben szépen lelassult, úgy, ahogy azt meg is írta a könyv. Az első 1 hónapban lement kb. 8 kiló, és most a maradék másfélben a többi. Most pár napja stagnálok, viszont elkezdtem edzeni is, így akár egy kis izmot is magamra szedhettem és emiatt is megállhatott :D
A BMRem 1725, a napi keretem 1500-ra van állítva, de általában nem használom fel, de nem azért mert visszafogom magam, hanem, mert nagyon jól elvagyok. Egy tábla csokit meg nyilván nem vágok be, hogy meglegyen az 1500 :DD

2 hónapja
#3025
Gonoszka1
reply to Tsiga91's post #3023
Gratulálok! Szép eredmény! A kalóriakereted jól van beállítva? Mert elég sok a fogyásod ennyi idő alatt, és ez azt mutatja, hogy a tested éhezik. És sajnos ennek a vége a jojo effektus. Állítsad a keretedet a BMR-ed fölé egy kicsivel, hogy a tested is boldog legyen!

2 hónapja
#3024
Bojtika
Ez nagyon szép eredmény! Heti 1 kg.
De most már vedd visszább a tempót és maradj a heti fél kilós fogyásnál, mielőtt elkezdesz stagnálni vagy visszahízni.
Szerintem a diétát hagyd el a csudába, hiszen úgyis belepiszkálsz és étkezz szabadon. Nem mindegy, hogy mit, persze, de ne kínozd magad!

Mennyi a napi kalóriakereted? És a BMR-ed?

2 hónapja
#3023
Tsiga91
Sziasztok!
Én is szeretném megosztani az eddigi eredményem, ha lehet :D
Május 12-én 100.8 kg-ról indultam és most 88.1 vagyok :D
A Dukan diétával próbálkozok, de kicsit azért belepiszkálva, mert nem lehet csak fehérjén élni :)

2 hónapja
#3022
Gonoszka1
reply to susansw's post #3021
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Csak arra figyelj, hogy a kereted jó legyen! Azaz a BMR-ed fölött egy kicsivel. A kezdeti fogyáshoz gratulálok! És sok sikert, és kitartást!

2 hónapja
#3021
susansw
Sziasztok!!! 3 hete találtam rá az oldalra, és már 3 kg-ot fogytam, tudom még messze van a cél, de nagyon boldog vagyok ettől is, hiszen nagyon sok mindent kipróbáltam már és soha nem ment le semmi. Most pedig szinte majdnem mindent megeszek csak számolok,és mellette napi 10 km-t kerékpározok. Remélem decemberre elérem a számomra ideális testsúlyt.

2 hónapja
#3020
Bojtika
Szia, én is emlékszem, és várom a videót! :D

2 hónapja
#3019
bmati
reply to Rasgaroth's post #3016
Szép munka, grat! :)
Ez egy jó dolog lesz, kíváncsi leszek, hogy mennyire látható a változás, mert a legtöbbünk csak az előtte-utána fotókat rakja fel, közben nem nagyon volt semmi sem. Ezzel legalább a kezdőket is lehet motiválni. :)

2 hónapja
#3018
Gonoszka1
reply to Rasgaroth's post #3016
Igen, emlékszem Rád! Gratulálok ehhez a csodás teljesítményhez!!! Csak így tovább!

2 hónapja
#3017
LPanka
reply to Rasgaroth's post #3016
hatalmas gratu :)

2 hónapja
#3016
Rasgaroth
Sziasztok, nem tudom valaki emlékszik-e rám de néha írogattam ide tanácsokat kérni. 112 kilóról kezdtem most 83 vagyok. Szeretnék köszönetet mondani minden kedves tagnak aki segített ebben és jó tanácsokkal látott el :D!!! Majd ha elértem az álom kilóimat szeretnék feltölteni egy videót is melyben 2 hetente lefényképeztem magam így elég jól követhető a változás. Köszi még 1x :D

3 hónapja
#3015
csikil4ny
:D Oh, köszönöm, köszönöm! (Ha lehet megosztom Veletek, a Ti érdemetek is!)

3 hónapja
#3014
Bojtika
De hisz díjat is nyertél!

A Jó Közérzet és Vidám Önbecsülés- díjat. Első fokozat. :D

3 hónapja
#3013
csikil4ny
Akiknek nehezebben megy a fogyás, ne adjátok fel! Én - még elég messze vagyok a céltól - de már egy hete 69kg vagyok, s még mindig olyan büszke vagyok magamra, mintha díjat nyertem volna! Ezért az érzésért már megérte odafigyelni arra, hogy mit eszek és mocorogni a magam szintjén. :)

3 hónapja
#3012
Bojtika
reply to csikil4ny's post #3011
Erre a kerekesszékes férjem azt mondta volna: Ó dehogynem! De nem kívánom neked!

3 hónapja
#3011
csikil4ny
:D Nem is nagyon hordtam, még akkor se amikor jól állt volna. A többivel semmi bajom, de a vastag bokámmal amíg élek nem békülök meg.

3 hónapja
#3010
Bojtika
reply to csikil4ny's post #3009
Úgysem nagyon illő már...pár év, na bumm...

Azért a vastagabb láb sokkal csinosabb, mint a doboz test alatt két pálcika. :D

3 hónapja
#3009
csikil4ny
:) S mindezt így kétszer! :D Megfogadom! Mondjuk a combjaim is kell még alakuljanak. Sajnos a vastag láb családi vonás, hiába minden miniszoknyát és rövidnacit én nem hordhatok :(

3 hónapja
#3008
Bojtika
reply to csikil4ny's post #3004
Akkor riszálj, és tatarekezz az oldalra hajlásosakat (1. és 6.)!
No meg minden mást is. :D

3 hónapja
#3007
Bojtika
reply to csikil4ny's post #3004
Akkor riszálj, és tatarekezz az oldalra hajlásosakat (1. és 6.)!
No meg minden mást is. :D

3 hónapja
#3006
csikil4ny
reply to Katka77's post #3005
Köszi szépen, meglesz az, előbb-utóbb! Én is 86,7kg-ról jövögetek lefelé. :)

3 hónapja
#3005
Katka77
reply to csikil4ny's post #2995
Gratulálok! Átérzem az örömöd! Bár én még messze vagyok a 6-ostól.
Szülés után 86 kg voltam, tegnap a 79,6-nak örültem, mint egy kisgyerek (2 hónapig tartott). Remélem szeptember végére eljön a 6-al kezdődő súly is :)

3 hónapja
#3004
csikil4ny
A célnadrág és a célkosztüm a hasamon még nem ér össze. :( Ez utóbbi Augusztus 2o-ra kell jó legyen.

3 hónapja
#3003
Bojtika
Hát vegyél elő egy még kisebbet, és kezdd el próbálgatni! :D

3 hónapja
#3002
csikil4ny
reply to Bojtika's post #3001
De, mindkettő :)

3 hónapja
#3001
Bojtika
A centiket nem figyeled?
Vagy egy kisebb méretű ruhadarab, amit időnként felpróbálsz...

3 hónapja
#3000
csikil4ny
Köszönöm, én még mindig örülök, szép nap ez a mai! Most gondolkodok, hogy mi legyen a következő cél, azt hiszem a 67 egyelőre megteszi. :) (Kis lépések politikája)

3 hónapja
#2999
Bojtika
reply to csikil4ny's post #2995
Most már én is boldog lettem!!! Veled örülök! :DDDD

3 hónapja
#2998
jancsoreka
reply to csikil4ny's post #2995
Juhéééé!!! :) :) :)
Ez nagyon jó hír! :)

3 hónapja
#2997
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #2996
Igeeeeeeen, én ma olyan boldog vagyok!

3 hónapja
#2996
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #2995
Gratula! Most már 6-ossal kezdődik!!!

3 hónapja
#2995
csikil4ny
Habár még messze van a várva várt cél, de azért nagy nap a mai, a mérleg 69,4-et mutat. Jupiiiiii!

3 hónapja
#2994
bmati
reply to motherhead's post #2987
Pedig hasznos a sok folyadék. Segíti a zsírbontást, illetve a szervezeted 66-68%-a víz (az agynak a 96-98%-a, az izmok kb. 70%-a), szóval még az izmok térfogatánál is nagy szerepe van. :)

3 hónapja
#2993
Omame
reply to motherhead's post #2992
Én PCOs vagyok és nekem tipikus tünete a szindromának, hogy terhesség alatt felgyorsul az anyagcserém (ami elég lassú a pajzsmirígy alultermelés miatt is), és olyankor fogyok. 10-15 kiló megy le terhesség során rólam szülés előtti és utáni súlyt összehasonlítva. De amint vége a terhességnek, a hormonok visszaállnak a maguk abnormális formájába és visszajön a leadott súly a szoptatás során már.

Noha természetesen normál kalóriabevitelnél az ember nem hízik PCO ide vagy oda. Mindenesetre, ha más tünetek is vannak, lehet, hogy érdemes utána nézni, miért pont akkor fogytál. Aztál lehet, hogy semmi köze az egésznek hozzá.

3 hónapja
#2992
motherhead
na igen, sose voltam kis darab :) a felnőtt versenysúlyom 75 kg volt, és basszus szülés után...a terhességet 96 kilóval kezdtem, és végig fogytam :) de utána minden visszajött...

3 hónapja
#2991
Bojtika
reply to motherhead's post #2990
Ha kell, majd finomítunk a beállításon, és ha új dolgokat akarsz kipróbálni, abban is segítünk szívesen.

Nem kell sürgetni a dolgokat, a súlyfelesleg is biztosan apránként ment fel, nem egyszerre hirtelen! :D

3 hónapja
#2990
motherhead
nagyon köszönöm :) egy picit emeltem a kajáláson, de nem is bírtam megenni az egészet...és csináltam rengeteg zöld teát, édesítés nélkül :) remélem most már beindul...lenne miből fogyni, és nem is állítottam be brutális célt, 85,5 helyett 70 szeretnék lenni...

3 hónapja
#2989
Bojtika
reply to motherhead's post #2987
Nem hízni fogsz, hanem fogyni.
Fontos az ivás. ha ez segít: én már sok éve gyenge, édesítetlen teát iszom, ilyenkor nyáron is melegítve. Jobban legurul, mint a hideg csapvíz.
Ihatsz kis citromlével ízesített vizet is. Bármit, csak ne édesített legyen.

A zöldségekben nincs elegendő rost. Főzelékféléket, száraz hüvelyeseket, zabot is kell enni. Nem beszélve a kölesről, a bulgurról, a hajdináról. Ezek sok olyan ásványi anyagot is tartalmaznak, amit más élelem nem. (A szükséges növényi fehérjéről nem is beszélve.)

3 hónapja
#2988
Gonoszka1
reply to motherhead's post #2987
Akkor a minimum az 1600 kalória, amit keretednek be kellene állítani, de ne fixre, hanem heti fogyási mértéket megadva. A szénhidrátból a zabot kipróbálhatnád, mert az lassú felszívodású, és ráadásul tele van rosttal. Neked is ajánlom Bofynk Zabirodalmát, ahol nagyon finom dolgokat találhatsz. Egy kicsi lehet hogy visszajön (ez attól függ, hogy mennyi ideje éhezteted a testedet). De ha beáll az anyagcseréd a normálisra, akkor ha fel is menne az gyorsan lemegy.

3 hónapja
#2987
motherhead
ajjaj...köszi a válaszokat, a bmr 1600 körül van, és valóban, inkább közepesen intenzíven mozgok, intervallum edzéseket csinálok...és elég keveset iszok...most ha többet eszem, akkor ugye nem fogok hízni? szénhidrátból csak zöldségeket veszek magamhoz

3 hónapja
#2986
Gonoszka1
reply to motherhead's post #2982
Szia! Az 1200 kalória nagyon kevésnek tünik! Mennyi a BMR-ed? Mert ha az alatt eszel, akkor lelassul az anyagcseréd, ami a fogyás szempontjából nagyon nem jó! És fontos a sok folyadék is! Ha kérdéseid vannak, akkor gyere, és segítünk!

3 hónapja
#2985
Gonoszka1
reply to Angelus83's post #2977
Szia! Gratulálok, hogy elérted a célod, mert ez nagyon szép teljesítmény! Továbbra kívánom Neked az okosan megtartott súlyodat!

3 hónapja
#2984
Gonoszka1
reply to erika5588's post #2976
Szia! Jó, hogy itt vagy! Gratulálok az első sikereidhez, és csak így tovább! Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk, csak gyere és kérdezzél!

3 hónapja
#2983
bmati
reply to motherhead's post #2982
Szia!
Valószínűleg túl alacsony a kereted, nem iszol elég elég folyadékot, illetve a rostokkal is gond lehet. Ha egy/másfél órát tudsz mozogni, akkor az esetleg közepesen intenzív lehet (intenzív gyakorlatokból max. 40-45 percet bírsz).
A BMR értéked felett eszel? Megiszod a testsúlyod 20-adát mínusz fél litert minimum naponta?

3 hónapja
#2982
motherhead
sziasztok! 3 hete számolom a kalóriákat, 1200-as étrenden vagyok, heti 2x-3x egy órát, másfelet intenzíven mozgok...az első héten 87 kg-ról eljutottam 85,5-ig, azóta viszont semmi!!! mit csinálok szarul?

3 hónapja
#2981
erika5588
Bojtika:Semmi különösebb neve nincs :) Én állítottam össze,van benne minden,itthon végezhetők :) Felülés,gugolás,futás,fekvőtámasz :) Ilyenek :) Köszi a bíztatást...Biztos vagyok benne h.jó úton haladok.Eszem rendesen én is :) Csak mértékkel persze...

3 hónapja
#2979
Bojtika
reply to erika5588's post #2976
Erika, ez bizony nagy szó! Veled örülünk! :D

Melyik tornát választottad? Lehet ám hol az egyiket, hol a másikat, ne legyen unalmas. :D

3 hónapja
#2978
Omame
Gratulálok Angelus, nagyszerű eredmény :)
Erika, az első lépés mindig a legnehezebb (meg állítólag az utolsó, de én azt még nagyon nem tudom), így igenis tessék örülni neki. Hajrá, csak így tovább!! (figyelj rá, nehogy átess a ló túloldalára és túl keveset egyél).

3 hónapja
#2977
Angelus83
Sziasztok!

Ma volt a célul kitűzött határidőm. Sikeresen teljesítettem, Február 15-én kezdtem el sportolni, akkor 65,8 kiló voltam, jelenleg 53,4 vagyok, a célom az 53 kiló volt. :)

Eszek szinte mindent: teljes kiörlésű gabonából bagettet vagy kenyereket, csokit :), sütit, fagyit, hús stb. csak ésszel, valamint sokat sportolok: fitness, jóga, úszás, bicaj és sok séta. Kihagyom a nasikat: túró rudi, ostya szeletek, Jó reggelt kekszek, műzlik...

Köszönöm az oldal szerkesztőinek hogy megmutatták mennyivel több kalóriát ettem meg mint kellett volna, most hogy már odafigyelek nem lesz gond.

3 hónapja
#2976
erika5588
Sziasztok!
Képzeljétek,1,5 hete vagyok az oldal tagja,és már 2kg-tól szabadultam meg.Tudom h.ez nem nagy szó,de számomra maga a csoda :)))) Fantasztikusak vagytok Kalóriabázis :) Csak ajánlani tudlak titeket...ja és 2 napja már elkezdtem az esti tornát is :)

3 hónapja
#2974
csutikamamika
köszönöm szépen 2 mérleg közt kapott érték elégé el térnek.Digitális mindig mást mér ki porobálom elem cserével is össze vissza mér mindig egy helyen mérem magam lakán belül fürdő szoba

3 hónapja
#2973
csikil4ny
reply to csutikamamika's post #2971
A digitálisnál én úgy tapasztaltam, hogy az jó, ha egy helyre leteszed s onnan nem mozdítod, akkor helyesen szokott mérni és pontosabb mint a hagyományos, persze amíg nem kezd kifogyni az elem.

3 hónapja
#2972
Bofy
Nekem is digitálisom van. Tapasztalatom szerint, az nagyon utálja, ha nem totál egyenes a talaj. Úgyhogy midig sakkoznom kell. A régebbi típusokkal meg a grammokat nem lehet mérni, de az nem is olyan fontos szerintem. Ha nem vízszintes teljesen a talaj, akkor inkább a másikra hallgass.

3 hónapja
#2971
csutikamamika
Hello van 1 kérdésem lehet ne BOJTIKA VÁLASZOLJON. Van 2 db szobai mérlegem.Digitálison mindig más értéket kapok elég nagy el térések.Van 1 mutatos azon meg fix kg vagyok.Vajon melyik mérleg mér jól.Kinek mi tapasztalat? Mindig úgyan abba időbe mérem magam reggel fel kellés után reggeli előtt. Nem naponta

3 hónapja
#2970
bmati
Annyit beszéltetek róla, hogy itt is most készül a palacsinta (nem én csinálom és spontán alakult így). :)

3 hónapja
#2969
Bojtika
reply to Omame's post #2968
Én is palacsintázom időnként.
De a gazdaságosság kedvéért (azaz ne kelljen fél délután ott állni) vagy vastagos sütök, vagy csúsztatottat.

No azt meg lehet rétegezni akár spenóttal is, és a kisütés ugye már rutinszerűen megy szinte zsír nélkül... :D

Kis krumplistészta-gombóckák, spenótban megforgatva, hííííí az is dejjjóóó...
(Lásd krumplinudli, de kisebb és golóbis.)

3 hónapja
#2968
Omame
Velem előfordul a palacsinta, hetente, kéthetente kerül az asztalra. Úgy szoktam időzíteni, hogy aznap lehetőleg karfiol, brokkoli vagy spenót legyen a fő étel. Mivel ezekhez semmilyen lisztet nem használok, így nem okoz gondot a napi keretben. Pont ezt kedvelem a kalóriaszámolásban, hogy ehetsz mindent, amit akarsz, csak időzítesz, adagolsz, tervezel. A kereteimet szinte kizárólag mexikói kajával szoktam átlépni. Egy jó buritos alapvetően lefedi a napi szükséglet nagyját :(

3 hónapja
#2967
sinnesro
reply to csutikamamika's post #2959
Ez rejtvénynek sem volt rossz. Igaz, másnak sem:-))

3 hónapja
#2966
neonlicht
reply to Bojtika's post #2965
Hát nem :)

Jut eszembe:
ÁLLÁSINTERJÚN
- Kedves jelölt, ön mit tart a legnagyobb gyengeségének?
- Az őszinteséget.
- Úgy gondolom, hogy az őszinteség nem gyengeség.
- Leszarom, hogyan gondolod.

3 hónapja
#2965
Bojtika
reply to csutikamamika's post #2959
Már miért ne érhetted volna el? Én is lefogytam, 54-55 évesen 3 gyerek után, 25 kilót, és akkor mi van?
Csak azt mondtam, hogy én nem tűrném, hogy a fiam lehülyézzen.
Sem a tiszteletlenség, sem a túlzott őszinteség nem mindig előnyös.

3 hónapja
#2964
Bojtika
reply to Ledina1976's post #2960
Szia! Én is örülök, hogy okosan kezdted a fogyást. Jól tetted, hogy figyelted magadat! :D

Van elég mozgásod, amiket kedvelsz? Mert én gyűjtöttem több félét linkben, és tudok küldeni. Mind otthon végezhető!

3 hónapja
#2963
Gonoszka1
reply to Ledina1976's post #2960
Gratulálok a sikeres kezdéshez! Csak így tovább!

3 hónapja
#2962
LPanka
reply to Ledina1976's post #2960
gratu, ügyes! Hajrá! Kösz, h az értelmesek táborát növeled :)

3 hónapja
#2961
LPanka
reply to Bojtika's post #2958
várom a folytatást, már elröhögtem magam :D

3 hónapja
#2960
Ledina1976
Sziasztok:) 23 napja csinálom hogy figyelem a kalóriákat 2,5 kg-t fogytam,néha furi volt mert volt hogy több voltam de ez már beállt.Már néha egy kis tornát is végzek sokat számít,már látom magamon :)

3 hónapja
#2958
Bojtika
Ha a fiam engem lehülyézne, egy darab palacsintát sem sütnék neki jó darabig.

(Ettől függetlenül nem felejtettük el a bemutatkozásodat itt a bázison. Lehet, hogy a fiad Tőled tanulja a modort, akkor meg mindegy is.)

3 hónapja
#2956
Gonoszka1
reply to csutikamamika's post #2955
Akkor azt a 10 kilót már nem kéne lefogyni, mert az egészségtelen, ha 4 gyerek után 11 éves baksis súlyod van. Meg kellene a fiad tanácsát fogadnod!

3 hónapja
#2954
Gonoszka1
reply to matearsenal's post #2953
Ezen tedd magadat túl, és kezdj új lapot a mai nappal! A lényeg úgy is az, hogy fogysz, hogy alakulsz. A célbeállításnál írd be a mai adataidat, állítsad jól be a kalóriakeretedet, és aztán hajrá!!!

3 hónapja
#2953
matearsenal
reply to Gonoszka1's post #2923
digitális volt. egész jó mérleg, egész jó áron. ma hozták a cserét, 10 mérésből 7szer ugyanazt mutatta, úgy tűnik ez jó lesz.

Így viszont azt nem tudom, hogy honnan indultam, ez picit idegesít. Mert lehet, hogy tényleg csak 1,5kg-ot fogytam, de könnyen lehet, hogy magasabbról indultam, mint azt képzeltem

3 hónapja
#2952
Gonoszka1
reply to csutikamamika's post #2951
Igen, volt már ilyen, de ez nem túl jó dolog. Ha már megtörtént, hogy bezabáltunk, akkor kilengésnek kell felfogni, és nem szabad miatta gyötrödni. A mustármag szerintem a fogyásban nem játszik szerepet.

3 hónapja
#2950
Potik4
reply to Feyenar's post #2932
Gratulálok,le a kalappal!További sok sikert! :)

3 hónapja
#2949
Bojtika
Nemcsak a megjelenés játszik itt szerepet, hanem a fizikai teljesítőképesség is.
Például én megint a régi spontán valaki lettem, aki hirtelen megbeszél egy programot. Ugyanis nem kell mérlegelnem, hogy belefér-e még az adott nap fizikai aktivitásába.
Hízott koromban elég volt elmenni a boltba meg vissza, aznap már főzni is alig sikerült.
Ez persze kihat az önbizalomra, a sokat emlegetett kisugárzásra is.

3 hónapja
#2948
neonlicht
reply to jancsoreka's post #2946
Esélyt ad a lelki egyensúlyra. Előfordulhat, hogy fordítottnak tűnik a helyzet. Épp olvastam egy blogbejegyzést arról, hogy az egó úgy nő, ahogy a kilók fogynak. Ezt jó értelemben is lehet érteni. Meg nem csak úgy.
A kövérség miatt lelkileg is megviselt ember gyakran túl szerény, szeretetkolduló, meghunyászkodó. Vagy kétségbeesetten idegeskedő.
Ahogy a fogyással egyre kevésbé kényszerül ezt a szerepet játszani, egyre inkább előbújik az, ami önmaga. Hogy aztán az milyen, más kérdés.

3 hónapja
#2947
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #2946
Egyetértek, bár a lelki egyensúlyhoz azért ennél több kell, de az biztos, hogy belejátszik.

3 hónapja
#2946
jancsoreka
reply to Gonoszka1's post #2945
Persze hogy érdemes! Meg vagyok róla győződve, hogy az egészséges életmód nem csak fogyást, de egészséget és lelki egyensúlyt is magával hoz, még ha az utóbbi nehezen is elképzelhető. De biztos vagyok benne.

3 hónapja
#2945
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #2943
És hányszor siklunk közben félre? Pedig igyekszünk, igyekszünk......! És ilyenkor az ember lánya, fia, azt látja, hogy mégiscsak elérhető, mégiscsak érdemes!

3 hónapja
#2944
Omame
reply to Feyenar's post #2932
Nagyon gratulálunk! Ügyes voltál :) Szép eredmény!

3 hónapja
#2943
jancsoreka
Hogy a fenébe ne örülnénk?! :) Hiszen mi is pontosan tudjuk, mennyi MUNKÁBA kerül ez - és mennyire nagyon megéri! Vedd tudomásul, hogy az emberek nagy része nem képes ezt végigcsinálni. :) Komolyan! Ugyanis kifogást találni sokkal, de sokkal könnyebb, mint kitűzni egy célt és mindenáron tartani afelé. És mivel a Bázis azoknak az embereknek a gyűjtőhelye, akik hajlandóak egy célért keményen dolgozni, mi is mindannyian tudjuk, mit tettél le az asztalra, hogy elérd a hőn áhított célt. :)

3 hónapja
#2942
Bojtika
A tévében megy egy sorozat, extrém túlsúlyos betegekről, a fogyásukról a műtét előtt és után.
Csak néztem, egy nőt jóformán tömött a családja gyorskajákkal, a műtét előtti fogyás is irdatlan nehezen sikerült. Hát végre megműtötték, de utána a család meg a közvetlen közelében evett, és még kínálgatták is. (Persze nem bírt szegény felállni és kimenni, mert még nem tudott felállni sem segítség nélkül.) Látszott, hogy majdnem sír kínjában, de vitézül nemet mondott.

Bizony, nehéz lehet úgy tartani az étkezést és a mozgást főleg, ha a társad mulat rajtad. (Pedig esetleg tisztel is érte, csak nem tudja vagy nem akarja kimutatni.)

Nagyon derék ember a férjed, és biztosan jó volt a kapcsolatotok eleve is. Nyilván most még jobb, de meg is érdemlitek! :DDD

3 hónapja
#2941
Feyenar
Hát az biztos! :) Szoktam is neki mondani mikor dicsérnek az emberek engem, hogy őt se felejtsék ki, mert mindig támogatott és segített. A háttérország legalább olyan fontos tud lenni mint a saját magad elszántsága.

3 hónapja
#2940
Bojtika
A férjed is nyilván kivette a részét a változásból. Megérdemli azt a bomba nőt, akit kapott! :D

3 hónapja
#2939
Feyenar
Valóban, egész életemben hallgattam hogy én ilyen vagyok és ezt kell elfogadni. De a férjem támogatásával és a kalóriaszámolás módszerével, ami szerintem inkább egy új életmódot jelent sikerült az, amit én is csak nagyon titokban mertem remélni. :)
Nagyon jól esik hogy így örültök velem, mert ti a saját bőrötökön tapasztaltátok már, hogy milyen érzés testben és lélekben is megújulni a fogyás által! :)

3 hónapja
#2938
Bojtika
Igen, mert még kamaszkorában is tíz kilóval volt több... Azaz véghez vitte azt, amire azt szokták mondani, hogy alkati meg nem fog menni... Annyira csodás eredmény tényleg, és csak így meglepiként olvasni egészem megható is. Azt hiszem, mind bele tudunk gondolni, mennyi munka és kitartás van emögött.

3 hónapja
#2937
jancsoreka
reply to Feyenar's post #2932
Aztamindenit! Te egyike vagy azon keveseknek, akiknek sikerült TELJESEN megváltoztatnia az életét, abszolút pozitív irányba, és ez fantasztikus!!! Nem csak a fogyás számít bele, hanem minden más is, és nagyon-nagyon jó volt olvasni, hogy mennyire jól érzed magad a bőrödben! Őszintén gratulálok és örülök! :)

3 hónapja
#2936
Feyenar
Nagyon köszönöm Nektek! :) Ez a belőletek áradó lelkesedés ami végig az úton tart! ;)

3 hónapja
#2935
Bojtika
reply to Feyenar's post #2932
Csodálatos, amit írsz. Nagyjából tudom csak átérezni, hiszen az egész életed megváltozott...talán még a házasságotok is megújult. Fantasztikus program az együtt futás! :D

Sok-sok sikert, élményt és örömöt kívánok Nektek! :D

3 hónapja
#2934
Gonoszka1
reply to Feyenar's post #2932
Szia! Nagyon-nagy gratuláció! Fantasztikus teljesítmény, és szívből örülök, hogy ilyen könnyedén le tudtad leadni azt a 40 kilót! És csak így tovább még azzal az 5 kilóval, mert az is sikerülni fog!!!

3 hónapja
#2933
krizsobogi
Szívből gratulálok. : )

3 hónapja
#2932
Feyenar
Kedves Bázislakók!
2013 október 1. óta használom az oldalt, de eddig a fórumnak csak passzív olvasója voltam. Most viszont szeretném megosztani veletek a sikeremet, hogy másnak is ösztönzést nyújtsak, ahogy nekem is segített minden egyes hozzászólás, beszámoló hogy ne adjam fel, a módszer tényleg működik.
Az elmúlt 9 hónapban 40 kilótól szabadultam meg 115kg-ról 75kg –ra karcsúsodtam. A ruhaméretem 4 számot csökkent. (Mell: 114 -> 97, Derék: 101 - > 78 Csípő: 131 -> 100). Mivel rengeteget ittam és mozogtam így a bőröm sem maradt lógós, a hasamon van egy kis plusz bőr, de az is csak engem zavar, laikus szemlélő észre sem veszi, főleg hogy ruhában egyáltalán nem is látszik.
Mivel a 172 cm-hez a 75 kiló még nem ideális ma beállítottam az új célomat, 70kg-ot.
Egész életemben küszködtem a súlyommal, 16 évesen is 85 kilót nyomtam, pedig akkor voltam „felnőtt” életemben a legvékonyabb. Most 29 évesen ezt már régen túlszárnyaltam. Sosem hittem hogy ez lehetséges! A kalóriabázis és főleg az itteni remek csapat segített az utamon, és így az egész olyan könnyűnek tűnt mint egy nyáresti séta.
Az életmódom, a mozgáshoz és az étkezéshez való viszonyom gyökeresen megváltozott és hiszem hogy sosem lesz már a régi. Hastáncolok, Pilates-ezek, Biciklizek és Tatarek Rezső is jó barátom lett. Tegnap pedig a férjemmel elkezdtünk rágyúrni a futásra egy 6 hetes kezdő programmal. Soha életemben nem tudtam futni, most ez a következő léc, amit meg szeretnék ugrani.
Hosszú írásom végén újra szeretném megköszönni hogy létezik az oldal és hogy oly sokan vagytok itt nap mint nap és hogy olyan sokat adtok magatokból mindenkinek aki elbizonytalanodik, tanácsra vágyik!!!

3 hónapja
#2930
Bojtika
reply to Karenina's post #2929
A Bázis neve azért is remek, mert súgja: csak alapot ad, a többit ki-ki maga építi fel. :D

3 hónapja
#2929
Karenina
reply to Bojtika's post #2928
Köszönöm a lelkesítést! :)
Elsö gyermekemmel 20kgt hiztam, nem is figyeltem oda...
Már 2 hete ismét írom a bázist és így könnyebb kordában tartani! Sok zöldség, gyümölcs, fehér húsok, teljes kiörlésü gabonából pékáru, alacsony zsirtartalmú tejtermékek...
Szerencsére az az egy év ami alatt a bázis segítségével lefogytam, mély nyomokat hagyott. :) Remélem most is számíthatok rá és nem hagy cserben... :))

3 hónapja
#2928
Bojtika
reply to Karenina's post #2926
Karenina, a kissé tragikus nicked eddig is pozitív személyiséget takart, de most pláne sok szeretettel gratulálok!
Az a 10 kg sok...de nem nagyon rémes. Igyekezz minél több zöldségfélét enni, pont jó időben vagy hozzá.
De igazából nem tudok okos lenni, a két első gyerekemmel havonta egy kiló jött fel, utána a harmadiknál jó kis bálnácska lettem... :D

3 hónapja
#2927
Bojtika
reply to Fantasia's post #2925
Jóleszbizony, nagyonisjó! :DDD

Összehozunk egy találkozót, és mi leszünk a dögös népek. :D Mert a fiúk is csinosodnak! :D

3 hónapja
#2926
Karenina
Sziasztok! Hónapok óta nem irtam, bár azóta is nyomonkövetem a beszélgetéseiteket! :) Egészen pontosan januárban fejeztem be a fogyózást, elértem a célom! :)
Atóta abban a boldogságban lett részem hogy kisbabát várok! Így a súlymegtartás nem nagyon ment, söt, a várandósság felénél már +10 kg-nál járok... :(
Az elejétöl kezdve odafigyelek a táplálkozásra, hogy sok egèszséges és kevés nass... Persze nehéz, ès én ráadásul amugy is olyan alkat vagyok (föleg terhesen) hogy a levegövételtöl is hízok.
A cukrom eddig rendben, de félek nehogy elszaladjon a ló...(mégjobban) :)
Van esetleg valamilyen (netán saját tapasztalati) jótanàcsotok?

3 hónapja
#2925
Fantasia
A múlt héten még itt vinnyogtam, hogy megállt a fogyásom, hát, valójában az volt a helyzet, hogy a lábtörés előtt tényleg állt, de akkor túl sokat mozogtam túl kevés kaja mellett... aztán eltört a láb, én pánikszerű hangulatban töltöttem el azt a másfél hónapot (az edzőtermi mérleg nélkül, persze), hogy majd visszajön az a nehezen leadott 4 kg, erre ma újra elmentem megmérni magam: 4 kg-ot fogytam úgy is, hogy szinte alig mozogtam, csak bicikliztem heti 5x egy órát a munkahelyre! Persze a kajára figyeltem, de a mozgás nélkül nem sikerült olyan jól tartani az előtte ostobán kiszenvedett -1000 kalóriákat naponta, és lőn...

Na most újrakezdem a mozgást, alakformálok, jelenleg 62,75 kg vagyok, de van még úszógumi és lötyögés fenéken, és ESZEM, elsősorban :)

Nagyon köszönöm a Kalóriabázisnak és az itt fórumozóknak, hogy mellettem vannak! Még nem áll meg itt semmi, szeretném, ha azok is azt gondolnák, hogy "ejj de jól néz ki ez a csaj", akik még nem láttak előtte, és nem tudják, honnan indultam. Húdejóleszdejólesz :)

3 hónapja
#2924
Bojtika
reply to matearsenal's post #2922
Esetleg még az lehet, hogy billeg a mérleg.

3 hónapja
#2923
Gonoszka1
reply to matearsenal's post #2922
Akkor kellene egy új mérleg, egy digitális. Már egész jó mérlegeket lehet kapni egész jó áron.

3 hónapja
#2922
matearsenal
reply to Gonoszka1's post #2909
A mérleg bolondult meg. Második mérésre, pár perccel később már +4 kg-ot mutatott, majd megint -12 kg-ot.

3 hónapja
#2920
Aranyos
reply to csutikamamika's post #2919
Gratulálok, ki segített?

3 hónapja
#2917
jancsoreka
reply to jegaevi's post #2913
A Bázis néha nekem is röhejes kalóriákat álílt be! Érdemes néha felülbírálni - írd be a BMR-ed környékére.

3 hónapja
#2916
Gonoszka1
reply to jegaevi's post #2915
Szívesen, és ha még vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk! Sok sikert, és kitartást!

3 hónapja
#2915
jegaevi
Köszi akkor beállítom 2000 kalóriára.

3 hónapja
#2914
Gonoszka1
reply to jegaevi's post #2913
Mert túl sok fogyást adtál meg. És ez egy gép ami az adatok alapján számol! A keretedet 2000 kalória környékére állítsad, de heti fogyási ütemet megadva, és ne fix keretként, mert heti fogyási ütemmel a rendzser csökkenti a keretedet is a fogyással. Ez lehet, hogy nem lesz olyan nagy fogyási ütem, de ez tartós lesz, és nem fog a tested éhezni! Sok sikert!

3 hónapja
#2913
jegaevi
1961.58 a BMR-em.De a keretet nem én állítottam be megamnak hanem a KalóriaBázis. De egyáltalán nem éhezem.Ha éhes vaygok akkor eszem.Még akár pizzát is csak nem 5 szeletet hanem 1-et.

3 hónapja
#2912
Gonoszka1
reply to jegaevi's post #2910
115 kilóval a tested 1200 kalóriával éhezik! A BMR-ed környékét kell beállítani napi keretnek, és a sport 60-70%-át is le kellene enni! Ha éhezteted a testedet, akkor lelassul az anyagcseréd, aminek következménye a lassuló fogyás, majd stagnálás, és akár még hízás is bekövetkezhet. És ne akarjál heti sok kilót lefogyni, mert az nem tartós fogyás, mert a jojo effektus szokott bekövetkezni ilyenkor sajnos. És ráadásul a szervezeted is teljesen legyengül, ami betegségekhez vezet. A fogyáshoz türelem kell, és kitartás (sajnos). Legalábbis ha tartósabb fogyást szeretnél, mert ez inkább életmódváltás. Sok sikert!

3 hónapja
#2911
csikil4ny
reply to jegaevi's post #2910
Szia, ez a keret túl alacsony, nézd meg, hogy mennyi a BMR-ed (a célbeállításnál) s azt állítsd be keretnek. Én is ennyit ettem mint te és le is állt a fogyásom.

3 hónapja
#2910
jegaevi
reply to Bojtika's post #2906
115 kg voltam mikor elkezdtem.A napi kalória keretem 1200 .És próbálom betartani.de most már azt veszem észre hogy csak 2 dkg-okat fogyok naponta pedig egyre többet mozgok.Így már jó nem?

3 hónapja
#2909
Gonoszka1
reply to matearsenal's post #2908
Azt mondod, hogy az első héten 9 kiló ment le? Mert ha ezt nem félre írtad, akkor ez nagyon nem jó. Vagy túl alacsonyra vetted a keretedet, és ennek majd a böjtje is sajnos megjön, vagy a mérleg bolondult meg! A jó beállítással heti 0,5 kilónak kellene lemennie, persze ez az elsó 1-2 hétre nem vonatkozik, amikor a víz és a salakanyagok távoznak. Sok sikert, és kitartást!

3 hónapja
#2908
matearsenal
szóval...ez a második első hetem. az első nekifutásnál 1 hónap alatt fogytam 8 kg-ot, most első héten 9-et. megkukult a mérleg, vagy ez tényleg lehetséges? Tudom, hogy az első heteknél iszonyat gyorsan mennek a kilók, de ennyire?

3 hónapja
#2907
Gonoszka1
reply to jegaevi's post #2905
Szia! Üdvözöllek itt nálunk! De ahogy Bojtika is mondta a heti 5 kiló az nagyon-nagyon sok! Hacsak nem vagy nagyon túlsúlyos, és nem ez az első heted. Mert akkor aránylag normálisnak lehet tekinteni, mert ilyenkor a salakanyagok, és a víz távozik. Azaz ez még nem igazán zsírból fogyás. És fontos, hogy ne állítsál be kevés kalóriát, azaz a BMR-ed környékére kellene állítani a napi kalóriakeretedet, és a tornával ledolgozott kalóriák 60-70%-át is le kellene enni. Sok sikert, és ha kérdéseid vannak, akkor szívesen segítünk!

3 hónapja
#2906
Bojtika
reply to jegaevi's post #2905
Szia! Örülök, hogy a mozgáshoz sikerült kedvet kapnod, mert az fontos.
De el kell keserítselek, mert a heti 5 kg fogyás túlságosan gyors.
Nem jól találtad el a beállítást. Itt a többség inkább azon szokott csodálkozni, hogy több kalória bevitele mellett jobban fogy.

Mennyi a BMR-ed, és mennyi a napi kereted?

3 hónapja
#2905
jegaevi
Sziasztok!Egy hete használom az oldalt és 5 kilót fogytam!!!Számomra ez nagy szó,mert eddig 1-2 kg-nál többet sosem sikerült,főleg nem egy hét alatt és általában duplán visszaszedtem.Elkezdtem mozogni.A kezdeti nehézségek ellenére már élvezem és sokkal jobban érzem magam! Meglepődtem hogy menyi kalóriát ettem egy nap.Ezek után nem is csodálkozom hogy annyit híztam.Sikerült megtalálnom az arany középutat,nem is éhezem,de nem is zabálom halálra magam!Nagyon jó az oldal ! Köszönöm szépen! :)

3 hónapja
#2904
Bojtika
reply to Kiseri's post #2895
Kiseri, persze hogy megindul az a súly is majd.
Remekül alakulsz Te is, lám, mennyit számít a mozgás! Biztosan a közérzeted is egészen más már. Gratulálok Neked is szeretettel, és hajrá Neked is tovább! :D

3 hónapja
#2903
Bojtika
reply to jucus8's post #2899
Jucuska, ne őrült mód, csak átgondolva a mozgást is! Ügyesen, csak így tovább! :D

3 hónapja
#2902
Bojtika
reply to Karm's post #2900
Karm, ezek a centi-eredmények elképesztőek! remekül csinálod! A mínusz kilók is tökéletesek! Remek eredmény igazán, gratulálok!

3 hónapja
#2901
Gonoszka1
reply to Karm's post #2900
Gratulálok! És mindig az utolsó kilók a legmakacsabbak, így azokat a legnehezebb letenni. És Neked ennyit kellett fogynod, hogy az álomsúlyod közelébe legyél, és az hogy sikerült az igenis nagy teljesítmény!

3 hónapja
#2900
Karm
Üdv, én is köszönetet akartam már mondani, mert már nem sok kell célomhoz.
egyenlőre ennyi eredményem van 3 hónap alatt:
csípő 103 -> 97 cm
derék 72 -> 65 cm
mell 84 -> 79 cm
és 62 kg -> 57 kg.
persze nem olyan nagyságrendű, de nekem sokat jelent :D

4 hónapja
#2899
jucus8
reply to Gonoszka1's post #2898
Köszi! Számolok, tornázom, mint az őrült!:)

4 hónapja
#2898
Gonoszka1
reply to jucus8's post #2897
Szia! Ügyi vagy!!! Csak így tovább, és meg lesz, csak kitartás!!!

4 hónapja
#2897
jucus8
Sziasztok!

Sikeres lefogyásról még nem tudok beszámolni, de a kitűzött 0,50 dkg/hét meg van! Igaz még csak 1 hete, h a kalóriabázist (tudatosan) használom! Köszönöm az itt levő Lányoknak a segítséget!:)

4 hónapja
#2896
Gonoszka1
reply to Kiseri's post #2895
Jó reggelt! Ez szép eredmény! Csak kitartás, és újra a súlyod is megindul lefelé!

4 hónapja
#2895
Kiseri
reply to Kiseri's post #2657
Sziasztok!
Negyedik havi eredményem: -4,2 kg, -8 cm csípőből, -12 cm mellből, -11 cm derékból.
Egy hónappal ezelőtthöz képest a súlyom stagnál (illetve 1 kiló ugrál fel-le) de 1-1 centi még így is lement.
Remélem ez a rendszeressé tett tornának (izmosodásnak) köszönhető, és újra megindul a súlyom is!

4 hónapja
#2894
Adryka01
reply to jucus8's post #2893
Nagyon szépen köszönöm. Remélem másoknak is tudok erőt adni azzal, hogy leírtam, amit sikerült elérnem.

Kívánom, hogy hamarosan te is szép sikerről számolhass be!

4 hónapja
#2893
jucus8
reply to Adryka01's post #2861
Adri! Grtulálok, így 'ismeretlenül' is, ügyes és példaértékü vagy!.)

4 hónapja
#2892
jucus8
reply to mandivakond's post #2887
Jó olvasni a szavaidat és örülök a sikerednek!:)

4 hónapja
#2891
mandivakond
Köszönöm kedves szavaitokat és a biztatást. Igen van még hátra böven. De a nehezén szerintem már tul vagyok. Tudjátok megesküdtem magamnak, hogy SOHA, de SOHA az életben nem fogom visszaszedni. Nagyon fogok vigyázni, mert tul nagy árat fizettem azért a sikerért. nem volt könnyü, de maximálisan megérte. Ajánlani tudom mindenkinek. Jah és a lényeg............. ez nélkületek nem sikerült volna :-)

4 hónapja
#2890
TGabe
reply to mandivakond's post #2887
Szia !

Gratulálok én is ehhez a szép sikerhez. Köszönjük, hogy megosztottad velünk ezeket az infókat, mert nagyon fontos, hogy minél többen lássák, hogy az egészséges életmód és a sport kifizetődő. Ahogy te is írod, visszafiatalodsz. Csak így tovább!

Szép napot!

4 hónapja
#2889
Bojtika
reply to mandivakond's post #2887
Szia! Emlékszem rád, beszélgettünk. Köszönöm a visszajelzésed! Bizony, nem kell feleslegesen szedni azokat a bogyókat!

Nagyon örülök a sikerednek, és további kellemes fogyást kívánok!!! :DDD

4 hónapja
#2888
Gonoszka1
reply to mandivakond's post #2887
Gratulálok, és csodás, hogy a gyógyszeredet is elhagyhattad! És csak így tovább, sikerülni fog!!!

4 hónapja
#2887
mandivakond
Sziasztok. Én is magas vérnyomással küzdöttem hosszú éveken keresztül. Naponta szedtem a vérnyomáscsökkentőt és a szívgyógyszeremet. Most, hogy sikerült leadnom 30 kg-t elmentem a háziorvosomhoz, és leállított a gyógyszerekről. Igy most már 1 hónapja nem szedem a vérnyomáscsökkentőimet. De ennek ellenére naponta többször mérem és ellenörzöm, hogy mégis tudjam az értékeimet. Tehát tényleg le lehet jönni a vérnyomáscsökkentőről. Helyes táplálkozás, súlycsökkenés, sport, mozgás kell hozzá. Még nem vagyok a végén, de a nehezén már túl vagyok. A - 30 kg nagyon sokat számított. Teljesen már ember lettem. Nagyon jol érzem magam a bőrömben, kiegyensúlyozottabb vagyok, és most már el tudom fogadni magam. Még szeretnék kb. 10-15 kg-t leadni, de azt szép lassan és óvatosan. Mire nyugdijba jövök, ismét visszafiatalodom. :-) :-)

4 hónapja
#2886
Adryka01
reply to Omame's post #2882
Köszönöm szépen! Én is örülök neki. :-)

4 hónapja
#2885
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #2884
A pórázt mi sem mertük elővenni, mert a Luci abban a pillanatban megbolondult. Volt egyszer vele egy olyan, hogy kint voltunk az udvaron, és a férjem a kocsit pakkolászta. Gondolom, hogy a kutya arra a következtetésre jutott, hogy elmegyünk. Kerestük össze-vissza, mert egyszercsak eltűnt. Eszünkbe sem jutott, hogy a kocsiban keressük. Pedig a drága ott ült a kocsiba, gondolva, hogy ő sem akar kimaradni a jóból!

4 hónapja
#2884
Bojtika
Nem lehet őket.

De a régi kutyám hogyan jött rá, hogy a cipőfűzőm bekötése közben, lehajtott fejjel az jutott eszembe, hogy kivételesen magammal viszem a boltba? Még ma sem értem.

4 hónapja
#2883
Omame
Az én kutyám azonnal megérzi, ha futni készülök. Egyből az ajtóban terem és elkezd vinnyogni, ami egyértelmű utalás arra, hogy ne merészeljem itthon hagyni. Ezzel nem is lenne gond, csak sajnos a sok gyerek mellett csak éjszaka tudok futni, amikor pont a kutya örömködése csökkenti az esélyét, hogy el is tudjam vinni, hisz mindenkit felkelt :) Próbálom titkolni előle az utolsó pillanatig, de kiválló antennái mindig megérzik. Mostanság már pórázt sem viszek, nehogy észre vegye, mégsem lehet átejteni.

4 hónapja
#2882
Omame
reply to Adryka01's post #2861
Adri!

Gratulálunk :) Örülök neki, hogy sikerült új, jobb napi rutint kialakítani és mindig jó pozitív élményeket, élménybeszámolókat olvasni!

4 hónapja
#2881
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #2880
A kutyáknak, macskáknak, és úgy általában az állatoknak van egy olyan érzéke, ami nekünk nincs, csak esetleg néhányunknak! Imádom a Lassie-t! Gyerekkoromban annyiszor olvastam el, hogy meg sem tudom számolni. Mert ő a hűség, és a láthatatlan érzék kutya példája. Mert egyébként honnan tudta volna, hogy merre kell mennie? A Putyu nevű cicánk (ez még amikor otthon laktunk), szintén megismerte a kocsink hangját, és az erkélyen kibújt a vékony peremére, és onnan ordítozott, hogy jöjjünk már! Én meg mindig frászt kaptam, mert attól féltem, hogy egyszer le fog esni az emeletről!

4 hónapja
#2880
Bojtika
Egyik kutyám régen jelezte, hogy Anyu vagy én mikor indulunk haza, bárhol voltunk is! Azaz nem a megszokott és kiszámolható időt tudta. Ha a város túlsó végéből indultam is hazafelé, Tücsök elfoglalta a várakozó helyet, ahonnan látta az előszobaajtót. Amikor visszaszámoltuk az időt, stimmelt, el se akartuk hinni.

Olvastam kutyáról, aki egy forgalmas utca harmadik emeleti lakásában is meghallotta a gazda motorjának a hangját! Ez akkor derült ki, amikor szokatlan időpontban hazament valami otthon felejtett dolog miatt.

4 hónapja
#2879
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #2878
Nem csak a kutyák, hanem a cicuskák is! Sőt! A tengerimalac is megismerte a lépteimet amikor mentem haza, és elkezdett visongani. Innen tudta a férjem, hogy közeledem!

4 hónapja
#2878
Bojtika
Tudom!
Ráadásul érzékelik az egy hét idő-távot, tudja és azt várja. :D (Régi kutyasulis tapasztalat.)

4 hónapja
#2877
Adryka01
Így már könnyebb a lelkem. :-) Köszi

4 hónapja
#2876
Bojtika
Még az is lehet, hogy nekik is van izomlázuk egy-egy futás után, és még jól is esik a pihenőnap!
Talán még senki nem vizsgálta ezt.
Ahogy azt sem, hogy az emberi kisbabáknál (és az állatkölyköknél) nincs-e izomláz, amikor újabb mozgást gyakorolnak.
El tudom képzelni, hogy egy emberbaba azért nyűgös egy átmozgott nap után. Nem azért, mert "túl fáradt ahhoz, hogy el tudjon aludni", hanem mert mindene fáj, ahogy egy felnőttnek is, ha "szétgyúrta magát".

4 hónapja
#2875
Gonoszka1
reply to Adryka01's post #2874
A kutyák nagyon szeretnek a gazdival lenni, és csatangolni. Gondolom már tudja, hogy mikor mentek, és már alig várja.

4 hónapja
#2874
Adryka01
reply to Gonoszka1's post #2872
Van is lelkiismeret furdalásom, amikor hét közben, nem tudom kivinni, mert nem vagyok otthon. De hétvégéken bepótoljuk.

4 hónapja
#2873
Bojtika
reply to neonlicht's post #2871
Ez ostobaság.
Az edzések révén az érfalak rugalmasabbá válnak, így csökken a magas vérnyomás.
Az az orvos-futó, akit mostanában annyit emlegetek, dr.Ulrich Strunz, ezt le is írja a könyvében.
Magyar nyelvű oldalakon is érdemes rákeresni. Idézek a webbeteg.hu oldalról:

"Hogy változik a vérnyomás? Rendszeres állóképességi sport hatására a szisztolés és diasztolés vérnyomásérték is csökken, akár 10-30 Hgmm-rel, vagyis a magas vérnyomásban szenvedőknek is ajánlható. Azonban léteznek olyan sportágak, amelyek fokozzák a vérnyomást, mint például a súlyzós edzés, súlyemelés, erőemelés, küzdősportok nagy része. A rendszeres mozgásra először a szív-érrendszer alkalmazkodik, amelynek hatására nyugalmi pulzusszám csökkenés, vérnyomáshanyatlás alakul ki. A szív munkája, pumpafunkciója javul, több vért tud egy összehúzódással a keringésbe küldeni. Ugyanakkor a szív vérellátása is nő, mivel újabb és újabb mikrokapillárisok nyílnak meg a szívizomzaton belül, így a friss oxigéndús vér hatékonyabban tudja elérni a szív minden egyes sejtjét. Mindezek miatt a rendszeres mozgás a szívegészségnek egyik legfontosabb eleme."

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/8939/sport--sziv-es-errendszer-allokepessege

4 hónapja
#2872
Gonoszka1
reply to Adryka01's post #2861
Én is gratulálok az átalakulásodhoz! Fantasztikus teljesítmény! És az nagyon tetszik, hogy a kutyusod is mennyit nyert ezzel, mert így együtt futkározhattok!

4 hónapja
#2871
neonlicht
Gratulálok én is.
Az a legrosszabb, amikor az orvos eltilt az edzéstől a magas vérnyomás miatt. Hogy esélye se maradjon a gyógyulásnak.

4 hónapja
#2870
Adryka01
reply to Bojtika's post #2869
Köszönöm szépen a szép szavakat.

Mindenképpen folytatom, mert már rutin és rosszul érezném magam, ha lustaság miatt visszaesnék, csak azért mert már megint nem figyelek magamra.

Köszönöm a jókívánságokat és hasonló jókat kívánok neked és a többieknek én is.

Ui: Átteszem a másik topicba is ösztönzőnek, ahogy javasoltad.

4 hónapja
#2869
Bojtika
reply to Adryka01's post #2861
Adri, köszönöm, hogy megosztottad a történeted. Olyan jól és tömören írtad meg, hogy bekerülhetne a sikersztorik közé is, javaslom, hogy küldd el!

Sokat és jól dolgoztál a sikerért, gyönyörű eredményt értél el eddig is, és gondolom, folytatod az új életmódot. :D Szeretettel kívánok jó egészséget a további, boldog évekre!

4 hónapja
#2868
csikil4ny
:) Az lehet, de én Erdélyben lakok, remélem közelebbről (sőt soha) nem kell megnézzem, hogy Pécsett milyenek az orvosok, mert akkor nagyon nagy baj van.

4 hónapja
#2867
Adryka01
Én a pécsi szívcentrumot csak dicsérni tudom. Ott a legjobb orvosok, ápolók dolgoznak.

4 hónapja
#2866
csikil4ny
Csak azt nem értem, miért küldött olyan szívorvoshoz aki nem tudott olyan kütyüt adni, elmentem hozzá, nem mutatott ki semmit, utána menjek a másikhoz 24 órás műszerért. Most nem engedhetem meg magamnak. Anyumnak is egész életében így ingadozott, most is ... nem tudnak mit kezdeni vele.

Igen, olvastam valamelyik nap az L-karnitinos bejegyzéseiteket, utána kell olvassak, lehet veszek én is, hátha velem is csodát tesz.

4 hónapja
#2865
Bojtika
Neked kellene 24 órás mérés.
Majd ahogy kezd hatni a jó táplálkozás és az edzések, kezd majd normalizálódni, szerintem.
Nekem az L-karnitin is sokat segített, mert támogatja a szív működését, és mert nem feltétlenül eszem annyi fehérjét, amitől több L-karnitint termelne a szervezetem.

4 hónapja
#2864
csikil4ny
Tényleg nem ajánlják, sőt amikor én kértem segítséget a családorvosomtól, azt mondta, hogy lemegy magától!!!! Most meg ingadozik a vérnyomásom, erre vérnyomáscsökkentőt ír fel, még szerencse, hogy nem vettem be egyet sem. Kellene én is naplózzam, de minek úgy is tudom, hogy egyszer fent, egyszer lent. Azt kellene tudni, hogy mi okozza és mivel lehet normalizálni.

4 hónapja
#2863
Bojtika
Én is elhagytam. Előtte az orvosnak heteken át naplóznom kellett a méréseket.

Nem ajánlják, mert nem ismerik.
Igazából az az orvos is kevés, aki egyáltalán szóvá teszi a túlsúlyt.

4 hónapja
#2862
mamipok
Ez tök jó, hogy a vérnyomáscsökkentőt elhagytad! Én munkámból adódóan sok olyan emberrel találkozom, akik évek óta szedik, és amikor próbálom őket meggyőzni, hogyha megszabadulnának a 20-30 kg-os fölöslegtől, akkor valószínű nem kéne, mind azt mondja, hogy az orvos megmondta, ebből nem lehet kigyógyulni, életük végéig szedni kell. Az orvosok vajon miért nem ajánlják ezt az oldalt, amikor tényleg baromi sokat segít!

4 hónapja
#2861
Adryka01
reply to halene's post #2793
Szia!

Ígértem, hogy pár sorban írok a történetemről.

Már az általánosban is gondot okozott a túlsúlyom és végigkísérte idáig az életemet. Volt már egy drasztikus fogyásom, de ezt ma már koplalásnak hívom. Akkor 15 kgt sikerült kínkeservesen leadnom, amit annak rendje-módja szerint, majd egy év alatt vissza is szedtem.

Tavaly nyáron az unokatesóm ajánlotta ezt az oldalt, és gondoltam nem veszíthetek vele semmit. Nagy sunyiban szeptember 3-án elkezdtem a diétát, és vártam, hogy mikor tűnik fel a változás a többieknek is. Ez úgy 5kg után volt. Amikor ez már lement és könnyebbnek éreztem a mozgást elkezdtem súlyzózni vizespalackokkal, hasprést, felüléseket csinálni, nyújtani és végül amikor már nem terheltem meg a térdemet, bokámat futni. Ez a mai nap is megvan, mert már a napi rutinba beépült a napi fél óra sport, mozgás. Ez szerintem vállalható minden egészséges élethelyzetben.

Amikor kitűztem a célt 79,5 kgról, 110-es derékbőségről indultam és nagyon nem tetszett amit a tükörben láttam. Most 59,5 kg vagyok és a derekam 80-as úgyhogy alakul a testkép. Sajnos a olyan rész is megfogyott amit nem akartam, de volt miből úgyhogy nem panaszkodom. :-)

Mindent megér, amikor olyanokkal találkozom, akikkel már régen nem és nem hisznek a szemüknek. Olyan mintha "hájjal kenegetnének". Bocs a hülye szóviccért! :-)

És nagyon sok év után elhagyhattam a mindennap szedett vérnyomáscsökkentőmet, és ez a legfontosabb, mert nem a kinézet, hanem az egészség a legfontosabb cél, amiért érdemes elkezdeni.

A kutyusom is nagyot nyert az ügyön mert mindig viszem magammal, ha futok, vagy ha nem akkor csak sétálunk egy nagyot a környéken.

Ez az én kis történetem.

Kívánok mindenkinek sok kitartást, lelkesedést, egészséget.
Senki se adja fel, mert itt sikerülni fog.

Még egyszer köszönöm a sok munkát az oldal működtetőinek és a jó csapatszellemet a tagoknak.

Üdv: Adri

4 hónapja
#2860
Bojtika
De a sütiket is próbáljad, mert finomak nagyon! :D

4 hónapja
#2859
csikil4ny
reply to Bojtika's post #2858
Igen, nekem is a rostbevitel miatt kell, egy ismerős dietetikus javasolta. Kipróbálom s meglátom.

4 hónapja
#2858
Bojtika
Az útifű maghéj még a zabkorpánál is több vizet köt meg.
Egyébként (rostbevitel gyanánt) kipróbáltam, abban nem bizonyított az árához képest.
Bofy szereti, mert jóformán 0 kalóriás.

Én nem szeretem, mert melléktermék a lándzsás útifű feldolgozása során, ugyanúgy korpa, mint a zab. Ehhez képest szemtelenül drágán adják.
(Már a szirup is drága, mert az útifű jóformán gyomnövény. Ráadásul nem mindenkinek használ.)

A zabsütik megtévesztőek, mert nagyon laktatóak, éppen a jó rost-tartalmuk révén.

4 hónapja
#2857
csikil4ny
reply to Bojtika's post #2856
Ok, köszönöm a felvilágosítást. Imádom ezt a fórumot, sajnos nagyon sok bejegyzés van, amit képtelenség elolvasni, így biztos lesznek olyan kérdéseim amit agyon tárgyaltatok már.

Ahogy megnyitottam a ZaBirodalmat az első recept máris érdekes: útifű maghéj kell bele. Most rendeltem, már alig várom, hogy megérkezzen. Nem merek azért nagyon sütkérezni, valahogy a mértékeket meg kell azelőtt tanuljam, eddig se az volt a bajom, hogy túl egészségtelen kajákat ettem, hanem nem tudtam mennyi az elég.

Valaki itt használ sörélesztőt?

4 hónapja
#2856
Bojtika
reply to csikil4ny's post #2855
Nézegesd a ZaBirodalom blogot is! Nagy büszkeség, hogy "a mi Bofy-nk" írja!

Gonoszka1 itt a fő tésztaevő, főleg a túró-tejföl függősége miatt. A napokban nála pazarul sikerült a túrós langalló, (2 féle langalló-recept a Zabbirodalomban), ami mégis zabból van és nem főtt tészta. :D

Itt nincs tiltva a linkek küldése, mint a másik portálon, ahol találkoztunk. A reklám sem tiltott, mert egymást informáljuk azzal ha megírjuk, egyes dolgokat hol kapni a legolcsóbban. Tehát a zabpehely a legolcsóbban a Lidl-ben kapható, a zabkorpánál nagyon kell figyelni. A Joegeszeget.hu webáruházban jó árban rendelhető a korpán kívül még sok minden.

4 hónapja
#2855
csikil4ny
reply to Bojtika's post #2854
Sziasztok. Én nagyon tésztás vagyok, elég gyakran megkívánom, de most már csak heti egyszer eszek, sőt ha rizst, vagy burgonyát eszek akkor egyszer sem, kivárom a sorát... Most ismerkedek a legtöbb egészséges körettel, nemrég vettem barna rizst, nem tudtam, hogy be kell áztatni, így egy fél napot főztem míg megpuhult. A zabkását is nemrég vezettem be, de zabpelyhet joghurtba már egy éve használtam.

4 hónapja
#2854
Bojtika
Ha szereti valaki a tésztákat, az is idővel helyettesíti valamivel, mert belátja, hogy "nem éri meg" a kedvezőtlen értékei miatt. (A gyári tészták összetétele amúgy is kétes, egy saját gyúrású tészta annyira más ízű, hogy aki nem próbálta, el sem hiszi, Mondanám, hogy láttam keltetőből kiselejtezett tojásokat szállítani tésztagyárba. nem minden tojás volt egészséges, de azt mondták, a tojáslében elmegy...)
Én ha megkívánom, mákos tészta helyett tejbezabot (zabpehely, kevés zabkorpával, tejben) szórok meg mákkal és kevés cukorral. Jóval egészségesebb, mint a tészta vagy akár a tejbegríz.

4 hónapja
#2853
sziszkoo
reply to vargaandrea1's post #2849
Néha délben kelek hétvégente,hát össze is esnék,ha 5 után nem ennék :D
Szerintem célszerű lefekvés előtt 1-2 órával egy kis túrót enni.
Tésztára is van alternatíva (igaz,ez egy növényből készül),olyan,mint az üvegtészta: http://shop.builder.hu/tesztak/nocarb-noodle-no-carb-noodle-250-gr-p10340

4 hónapja
#2852
Bojtika
Én sokszor éjszaka dolgozom. Ilyenkor hajnalig, sokszor reggelig is fent vagyok, és valamikor kora délután ébredek néha.
Van, hogy 17 óra körül eszem először ébredés után. Hát a csuda se nézi az órát.

De amúgy is, a szervezet ha jelez, pláne ha még a keretbe is belefér, eszem.
Ha sikerült eltalálni az egyéni arányokat, akkor ha ezek megvannak, már nem szoktam éhes lenni.

4 hónapja
#2851
sziszkoo
reply to vargaandrea1's post #2849
Néha délben kelek hétvégente,hát össze is esnék,ha 5 után nem ennék :D
Szerintem célszerű lefekvés előtt 1-2 órával egy kis túrót enni.
Tésztára is van alternatíva (igaz,ez egy növényből készül),olyan,mint az üvegtészta: http://shop.builder.hu/tesztak/nocarb-noodle-no-carb-noodle-250-gr-p10340

4 hónapja
#2850
Bojtika
Nem biztos, hogy az a módja.
Az előbb még megettem egy almát, de a vacsorámat is csak nemrég ettem meg. Bőven 5 után.
Függ a napi ritmustól is, hogy ki mikor eszik. No meg, nem is vagyunk egyformák.

Majd meglátod, ha olvasgatsz itt, nincsenek igazán tilalmak, csak próbálunk ésszerű alapokon tanácsokat adni.

Én 56 évesen hol 20 percet, hol kb. egy órát is edzek itthon, de nem egyfélére. Több kedvencem van, amelyekből válogatok.
Tésztát, kenyeret is eszik a legtöbbünk, én is. Csak igyekszünk nem fehér lisztből készültet enni, és mindenképpen a napi kereten belül. Kivétel a kilengős nap, az is kinél hogy, átlagban havi egy nap, amikor kicsit lazít az ember.

4 hónapja
#2849
vargaandrea1
Sziasztok, én új vagyok kitartás mindenkinek aki fogyni szeretne. Én már kétszer leadtam 30 kg és harmadjára is megküzdök mivel terhesség közben feljött némi+. A tapasztalatom a változatos étel semmi tészta, kenyér legalább egy fél óra torna nekem a Rubint Réka segített és este öt után semmi csak tea vagy víz.

4 hónapja
#2848
Bojtika
Én tejt nem isz. :D
Ma van a kivétel, mert idegesített, hogy 1 gramm fehérje még hiányzik. Azt a két cent tejet lenyelem, hadd vigyorogjon az is. :D
Sajtot, túrót csak tehénből. :D (Ennek az okát nem tudom.)

A csirke bőre, ha elég jól néz ki, friss, akkor részben maradhat (főleg mert olyankor nehezen is jön le), de rendszerint én is nyúzva készítem el.

4 hónapja
#2847
jancsoreka
Nna, most némileg megnyugtattatok. :)
Köszi a tippet, Bojtika! :)
Gonoszka, én sem élhenték tejtermékek nélkül. Ma is sovány sajtkrémet vacsiztam (aldis, természetesen...), meg light mozzarellát, meg némi light szárnyasszalámit és még tejet is ittam hozzá - ez így kapásból háromféle tejtermék... A kifli az nem az, azt hiszem. :) Meg a zöldhagyma sem... :) :) :)
A nem csirkehúst egyszerűen nem szeretem. A malaszot még szeretném, de azt meg a gyomrom nem bírja. A csirkének viszont a fején és a sejhaján kívül mindene jöhet. ;) Természetesen bőr nélkül (ez meg anyám heppje, utálja a csirkebőrt, így mindent bőr nélkül eszünk - engem meg miért zavarna?!). Ja, de. Disznóhúst szoktam enni időnként, mondjuk havonta egyszer: bacon szalonna. Bele valamibe.

4 hónapja
#2846
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #2844
Én a túró-tejföl mániás? El sem tudom képzelni, hogy ne ehessek túrót, tejfölt, sajtot! Én szoktam enni ritkán vöröshúst is (évente 2-3 alkalommal marhahúst, de abból is a sovány fehérpecsenyét, sertés karajt, és teljesen letisztított combot pedig olyan 20-30 alkalommal). A pulykának csak a mellét eszem, és a leggyakrabban csirkét eszem, de annak is csak a mellét. Szerintem abban nincsen semmi rossz, ha majdnem naponta eszel a húst. A férjemnek az nem étel amiben nincsen hús. Ma a túrós-tejfölös langalló után (pedig tettem rá miatta bacont) azt mondta, hogy most már adjak neki valamilyen rendes ételt is!

4 hónapja
#2845
Bojtika
reply to jancsoreka's post #2844
Réka, csak most láttam. Dm-es a karnitinból jó, a fehérjéjük aszpartámos! Azt a Naturától veszem, leginkább a joegeszseget-től rendelem.
Valamivel drágább (kilót nézve), viszont jobban oldódik, és vaníliás a Rossmann-nál a WellMix Sport Protein. (Vannak fogyós italok, másik polcon, azok nem jók.)

Nem vagyok megrögzött vega, akkoriban a vashiányra is vigyáznom kellett, holott tojást, tejtermékeket ettem. Tehát néha ettem sertésmájat, szó szerint megkívántam annak dacára, hogy egy hentesüzlet előtt nem bírtam elmenni a szag miatt. Az éttermi Marshall-máj elég elérhető és szimpla dolog volt.
Nem tenném meg magammal, hogy nem eszem tejterméket és tojást. Még a tojást lehet lelki okokból csökkenteni, de felesleges.
Meglepett viszont, hogy a csicseriborsó mennyire laktat, a tegnapi próbaadagom 50 gramm volt,100 g krumplival, tejföl-zabkorpás habarással. Ebben a kis adagban is van fehérje rendesen.
Egyébként komplett fehérjéket is össze lehet kaparni, ha pl, lencsét rizzsel eszünk, ami indiai ételekben nem meglepő párosítás.
Mármint a fehérjeszintézishez szükséges komplett-aminosav-készletet. Merthogyugyebár nem persely a testünk, nem az van benne, amit beledobunk.

4 hónapja
#2844
jancsoreka
reply to Bojtika's post #2843
Régen nagy csoki- és kólafelhasználó voltam. Azt vettem észre, hogy amióta egészségesebben eszem, egyszerűen nem kívánom az édeset. Hetek, hónapok telnek el anélkül, hogy eszembe jutna - ha meg is kívánom, úgysincs itthon egyébként. :) Olyankor jót tesz egy fehérjeturmix. Én eléggé húsos vagyok, szinte minden nap eszem - de csak csirkét. Nagyon ritkán pulykát. Disznóhúst évente egyszer kábé. A 12 dekás adag elég nekem is. Azt vettem észre egyébként, hogy húsból korántsem lehet annyi fehérjéhez jutni tisztán, mint mondjuk a sovány túróból, vagy a sovány ivójoghurtból. A tejet is mindenki fehérjeforrásnak tartja, de megnéztem a beltartalmát és elég problémás fehérje szempontjából... Még a puffasztott barnarizs is többet tartalmaz arányaiban. Ezért egyszerűen muszáj a táplálékkiegészítő nekem is. A fehérjepor. Majd kipróbálom azt, amit te szoktál venni, mert kíváncsi vagyok. DM-es, ugye? Mondjuk más testépítős kiegészítőket nem szoktam szedni, tekintve, hogy nem vagyok testépítő - csak vitamint meg egy-két szöszt, de úgy érzem, elég is ez.
Mit gondolsz a hús- és tejmentes táplálkozásról? Meg a többiek véleményére is kíváncsi lennék... Én nem tudom elképzelni, de egyre többfelől hallom, hogy nem kifejezetten egészséges. Literszámra iszom hetente a sovány ivójoghurtot, mindig van itthon túró és az aldis 0,1-es tejből is elfogy egy héten 3-4 liter. Vajon ártok magamnak ezzel és a majdnem napi, de jó minőségű és sovány hús evésével? Esküszöm, már nem tudom eldönteni... Szerintem a hús kell, van benne egy csomó olyan enzim és egyéb anyag, amire szüksége van a szervezetnek. Tegnap meg azt hallottam a rádióban, hogy a kék zónák lakói szinte alig esznek húst... Sőt, a fehérjebevitelük napi 50 g körül vagy azalatt van.

4 hónapja
#2843
Bojtika
reply to jancsoreka's post #2841
Én tegnap megettem egy húsadagot, és majdnem lábbal...12 deka volt, ami itt sokaknak röhejesen kis adag. Nekem éppen megehető mennyiség volt, a főzés közben azért még rá is hangoltam magam. És így is kevés lett a fehérjém kicsit, pedig növényit is ettem rendesen. Hús ÉS tejtermék egy nap nem megy. Muszáj nekem az a por.
Én a saját sütiken is híztam, meg a szaftos köreteken, a férjem volt húsevő. Csipszet tán 20 éve ettem utoljára, akkor elég is volt. Csokit se veszek, hónapokig se. Nálam inkább a szénhidrátokat kellett tudatosan átállítani, zabot régebben is ettem, csak elfelejtkeztem róla...

4 hónapja
#2842
jancsoreka
reply to tothf1's post #2836
Nagyon nagy gratula!!!! :)

4 hónapja
#2841
jancsoreka
reply to VictoryFord's post #2835
Ahogyan átáll az ember a tudatos, egészségesebb táplálkozásra, úgy szembesül azzal, hogy néha bizony marha nehéz leenni a megfelelő kalóriakeretet. Amit beviszel egy tábla csokival - és az csak egy kis nasi volt - , azt az egészségesebb evés keretén belül marha nehéz összeszedni. :) Ezzel elég sokan küzdünk szerintem, már-már általános probléma. :) Eleinte még lehet hogy nem, de egy idő után tutira eljön mindenkinél az a pont, hogy "húbasszus, degeszre ettem magam, és még hiányzik 3-400 kalória...". Na igen. Zabból, sovány joghurtból, zöldségből, sovány húsokból nehezebben jön össze sokkal, mint csipszből, csokiból, szalonnából, fehér kenyérből... :D Ilyen ez. :) TGabe írta múltkor, hogy olyankor lábbal tapossa magába. :D

4 hónapja
#2840
Bojtika
reply to tothf1's post #2836
Szia! Gratulálok, ez nagyon szép eredmény!
Az a pár kiló már lassúbb lesz, főleg a mozgással fog lemenni. :D

4 hónapja
#2839
LPanka
reply to tothf1's post #2836
Gratula! Főleg a következetes és kitartó 8hónap ami számomra tiszteletet érdemel :)

4 hónapja
#2838
tothf1
Köszi Gonoszka! Ha nem lenne ez a lap és persze Ti, azt hiszem nem sikerült volna!

4 hónapja
#2837
Gonoszka1
reply to tothf1's post #2836
Gratulálok! Nagyon ügyes vagy, a kitartás meghozta gyümölcsét! Csak így tovább, és eléred a célod!

4 hónapja
#2836
tothf1
Sziasztok! Csak azért írok, hogy mindenkivel megosszam örömömet és mindenkiben növeljem a kitartást: ma reggelre meg van a - 30 kg!!!!!!!!!!!!!!!! Ez 8 hónap eredménye. Igazából még szeretnék 4-5 kg-t fogyni, hogy 8-cassal kezdődjön a kilóim száma. Mindenkinek sok sikert és kitartást, mindennek meg lesz az eredmény!

4 hónapja
#2835
VictoryFord
Ok,igyekszem szót fogadni Nektek,és próbálok enni,legalábbis leenni a napi minimumot! Nagyon köszönöm a jó tanácsokat! Szép napot Nektek! :)

4 hónapja
#2834
TGabe
reply to VictoryFord's post #2832
Szóval, a lényeg az, hogy engedj meg magadnak kalória dúsabb ételeket, természetesen szigorúan a tudatos táplálkozás keretein belül, pl ne nyalókát vacsorázzál :) Ha sporttal 400-500 kalóriát égetsz, akkor az sem lesz baj, ha a sport nélküli kalóriakeretedet túl eszed, mert a sport bőven kompenzálja ezt. Én a több sportot javaslom, de csak akkor, ha megetted a napi minimumodat és a sport tevékenység okozta kalória többlet egy részét is le tudod enni. Ha nincs meg a megfelelő táplálék mennyiséged, akkor nem a zsírból fogsz első sorban fogyni, mert a test számára azok a legnehezebben elérhető tartalékok. Ha éhezik a tested, akkor a gyorsan elérhető energia forrásokat fogja hasznosítani, ilyen például az izom. Azt meg nem szeretnénk.

4 hónapja
#2833
Gonoszka1
reply to VictoryFord's post #2832
A kalóriakeretet le kell enni! Ha nem teszed, akkor lelassul az anyagcseréd, ettől lelassul a fogyásod! Ha van még feles kalóriád, akkor egyél diót, mandulát egy marékkal!

4 hónapja
#2832
VictoryFord
reply to TGabe's post #2830
Szia!
Köszönöm a segítséget!
Tehát ha jól értem mindenképp próbáljam meg megenni amit előír minimumnak? Néha megy,de általában nem tudok annyit enni,biztosan összeszűkült már valamennyit a gyomrom,ill hiába eszek többször, de totál ráálltam az alacsony kalóriatartamú ételekre. Szóval hiába marad még ott olyankor 500 vagy több kcal amit leehetnék,nem is bírnék annyit enni. Sporttal is kb napi 400-500 kcal-át égetek el.
Tehát ebben az esetben sportoljak még többet,vagy akkor csökkentsem a fogyásom mértékét? Melyiket javaslod inkább? Köszönöm! :)

4 hónapja
#2831
jancsoreka
reply to agostonnita's post #2823
Én a zabpelyhet reggelire szoktam, puffasztott barnarizzsel - és 2,5 deci aldis sovány ivójoghurttal nyakonöntve. Bár ez a kaja bármikorra jó szerintem. Pár perc alatt a rizs teljesen megpuhul és az aldis finom zabpehely is teljesen finom (a müzlikbe rakott keményet én nem szeretem). Zabkorpát én is csak sűrítésre, vagy esetleg hús kirántásához. Viszont érdemes odafigyelni, mert nagyon komolyan sűrít, hihetetlen, mennyi folyadékot vesz fel. :)

4 hónapja
#2830
TGabe
reply to VictoryFord's post #2829
Szia !

Itt válaszolok neked a másik topicban feltett kérdésedre a kalóriabevitellel kapcsolatban.
Az teljesen normális, hogy a rendszer csökkenti a kalóriabeviteledet, mert a heti fogyás mértékét a rendszer nem állítja automatikusan. Tehát a súlyod egyre kevesebb lesz, de a beállított fogyás mértéke nem változik. 1200 kalória alá nagyon nem ajánlatos menni főleg, ha sportólsz is mellette. Az alábbi opciók közül tudsz választani, hogy a feltétlenül szükséges kalória mennyiséged leedd.

- csökkentsd a heti fogyás mértékét, így a rendszer nagyobb kalóriakeretet fog engedélyezni
- mozogj egy kicsivel többet, hogy többet ehess

Én személy szerint a több mozgást javaslom, mert a minimum kalóriakeretet feltétlenül le kellene enned, különben az alapvető funkciókat a tested nem fogja tudni megfelelően működtetni. Az a kalória deficit, amit mozgással érsz el az már más tészta. Javallott ennek is a nagy részét leenni, de akkor már nem vagy veszélyben, hogy a szervezet saját magát építse lefelé, mert a szükséges tápanyag rendelkezésére áll.

4 hónapja
#2829
VictoryFord
Sziasztok!
Nemrég regisztráltam az oldalra és most olvastam bele a fórumba először.
Gratulálok mindenkinek a sikeres fogyásokhoz,én is elindultam már,és nagyon örülök,nagyon nagy köszönet ennek az oldalnak!
Látom sok mindenkinek vannak ruha problémái.
Nekem 44es a méretem. Én sem szeretek kínaiban vásárolni mert a minőség sem jó ill méretek sincsenek.
Viszont ajánlanék Nektek pár helyet. Én pl az F&F ruhákban szoktam találni magamra valót,bár ott az ár és minőség arányával nem vagyok megelégedve,tehát csak akkor veszek meg valamit amikor akciós. Ill kb 46-osig vannak méretek szóval megértem hogy ott nem mindenki talál magának megfelelő ruhát.
Viszont nem tudom ismeritek e a Sylverrot,a Caremot,ill a Csini divatot?!
Mind plus size méretű hölgyekre szabja a ruháit,és netről lehet mindenhonnan rendelni ha épp nincs a közeledben üzlet. M-6Xl ig mindenhol vannak ruhák, a Csiniben pedig ha jól emlékszem még ennél nagyobbak is vannak,és nem zsákruhák! Nagyon is csinos darabok!
Igaz nem a legolcsóbb dolog,de állítom sokszorosan megtérül az ára mert abban a ruhában tényleg úgy fogsz kinézni ahogy megálmodtad mert ránk,molett nőkre szabták és ennek megfelelően választják az anyagokat is.Én Caremo függő vagyok,és semmit nem bántam meg amit eddig ott vettem mert évek múlva is felvehetem őket,divatosak,fiatalosak,szóval szuper! Ha veszek egy felsőt és hozzá nadrágot az minimum 10-15ezer között van de vannak kedvezményes napok,és állandó akciók is,volt hogy 2000ft-ért vettem felsőt tőlük. És mint mondtam megéri gyűjtögetni egy-egy szettre mert szuper jók!
Szép napot mindenkinek!

4 hónapja
#2828
Adryka01
reply to boszibaba's post #2822
Ezzel én is így voltam, de most úgy néz ki, hogy tudom tartani. Régen szinte alig ettem amikor fogyóztam, most már tudom, hogy megvan, hogy mennyi a minimum, ami szükséges. És persze minden nap kell legalább fél órát sportolni, vagy sétálni. Nagyon jó, hogy nem adod fel a "csatát". Nagy kitartást hozzá

4 hónapja
#2827
Bojtika
Őt is szeretettel várjuk! :D

4 hónapja
#2826
agostonnita
köszi, aranyosak vagytok, reggel irány vásárolni, ma már nézegettem és az üzletvezetőhölgy érdeklődött mi- mit , hogyan, szerintem ma már ő is regizik::))

4 hónapja
#2825
Bojtika
Van még a bulgur, ami gyakorlatilag búzaszem, az is finom köret. Leforrázni kell csak, én kicsit még szoktam együtt párolni például zöldségekkel, és így lesz köret.

A kuszkusz gyakorlatilag a tarhonya egyik változata, lisztes dolog. Én nem használom.Asztali verzió   Mobil verzió
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket.
Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden, ami a kaloriabazis.hu oldalon megjelenik, csak javaslatnak minősül. E javaslatok nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát vagy bármilyen előírt kezelést.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!